Toiminta- kertomus 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminta- kertomus 2012"

Transkriptio

1 Toiminta- kertomus 2012

2 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin rekisterinumerolla Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä on muutettu ja ja Y-tunnus Säätiön hallituksen jäsenet: Risto Jokinen puheenjohtaja Teuvo Ylitalo, hvj. Terhi Kyhkynen jäsen Katriina Ahtiainen, hvj. Marja-Leena Lehtinen jäsen Leena Lehtimäki, hvj. Mirja Piiroinen jäsen Raimo Lehtinen, hvj. Ari Waljakka jäsen Reijo Järvinen, hvj. Leenamaija Vattinen jäsen Singa Polvi, hvj. Janne Väinölä varapuheenjohtaja Kimmo Laiho, hvj. Säätiön hallitus kokoontui 9 kertaa vuonna Hallinto ja talous Hallituksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimi toiminnanjohtaja Kirsti Miettinen. Hallinnon osoite: Parolantie 32 as 12, Hämeenlinna. Kertomusvuonna otettiin käyttöön sähköinen toimintajärjestelmä (IMS). Palvelutoiminnan kirjanpidon ja palkanlaskennan on hoitanut Rantalainen IA International Oy (Tawastiatili). Isännöinti ja kiinteistöjen hoito Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy vastuuisännöitsijänä Marita Salminen.

3 3/18 Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Kiinteistöpalvelu Kariniemi Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan (Tekme Oy) piiriin. Yhteistyö Seutukeskus Oy Hämeen kanssa Yhteistoimintasopimus ICT-palveluista on tehty Puhepalveluista on tehty yhteistyösopimus Hämeenlinnan Seudun hankintatoimen Yhteistyösopimus on tehty Tilintarkastus Tilintarkastaja: Ari Pakari, KHT (varahenkilö Jorma Anttila, KHT). Säätiön omat www-sivut löytyvät osoitteessa: Henkilöstöasiat Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen eli PTY:n työehtosopimusta. Työterveyshuolto on hoidettu Mehiläinen Oy:n kautta. Jokaisesta palvelutalosta on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut, jotka yhdessä työsuojelupäällikön (toiminnanjohtaja) kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiöllä oli 100 vakituista työntekijää (luettelo vakansseista kertomuksen lopussa). Henkilöstökertomus laaditaan erikseen. Jäsenyydet Erityisasuntosäätiö on Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

4 4/18 Ostopalvelutoiminta Hämeenlinnan kaupungin kanssa on olemassa kattavat ostopalvelusopimukset palvelutoiminnasta. Ostopalvelutoiminnan tuloksesta on yhteenveto toimintakertomuksen lopussa. Kotipesä Kotipesä (Parolantie 32) on säätiön ensimmäinen, valmistunut asuintalo. Kotipesässä on asukaskäytössä yht. 16 asuntoa, joista 15 kpl on 2 h+ kk + kph ja yksi 1 h + tupakeittiö + kph. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden välittömässä yhteydessä on myös Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat (Parolantie 32 as 3). Yksi huoneisto on ollut säätiön hallituksen ja toiminnanjohtajan toimitiloina. Samassa kiinteistössä on myös säätiön arkisto. Kertomusvuodelle suunniteltu Kotipesän laajennus ei toteutunut. Kotipesän palvelutoiminta Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Henkilökunta luo mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja aktiiviseen vapaaaikaan yhteistyössä vapaa-ajan toimintaa järjestävien toimijoiden kanssa. Kotipesä luo asukkaille turvalliset ja kannustavat olosuhteet toimia yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Käytössä oli 16 asukaspaikkaa. Vuoden lopussa yksi asukas muutti pois. Henkilökunta on työssä joka päivä klo Kotipesässä työskentelee vastaava ohjaaja ja kolme ohjaajaa. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste Päivän hinta ,38 % 32, % 32, % 37,24

5 5/18 Asumispäivän hintaan sisältyy ensimmäistä kertaa ateriakustannuksia. Asukkaat käyvät syömässä Länsituulessa viikonloppuisin. Kaupunki perii ateriamaksun hinnastonsa mukaan. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Kotipesä asumispäivän hinta Mäyränpesä Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Vuoden aikana Mäyränpesässä asui 24 eri henkilöä. Asunnot: 14 kpl huone + tupakeittiö asuntoja sekä 2 ryhmäkotia, joissa kummassakin on 4 asuinpaikkaa. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Asukasvaihtoja oli kolme, joten vuoden 2012 aikana Mäyränpesässä asui 25 eri henkilöä. Mäyränpesän palvelutoiminta Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella.

6 Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 6/ ,04 % 45, ,69 % 45, ,41 % 49,72 Asumispäivän hintaan sisältyy myös asukkaiden ateriakustannuksia. Vuoden 2010 alusta alkaen ruoka on tuotettu Päivärinteen palvelutalon keittiöllä ja sisäinen lasku kohdistuu Mäyränpesän ostopalvelurahaan. Asukkaat maksavat ruoasta kaupungille ateriahinnaston mukaisesti. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Mäyränpesä asumispäivän hinta Mäyränpesässä on vastaava hoitaja ja 4 kokopäiväistä ja 2 osa-aikaista hoitajaa (yhteensä 7 työntekijää). Työntekijät ovat työssä klo joka päivä. Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit; 451 käyntiä v. 2012, 425 käyntiä v. 2011, 416 käyntiä v. 2010, 913 käyntiä v. 2009, 1439 käyntiä v.2008, 1618 käyntiä/ v 2007 ja 1595 käyntiä/v Mäyränkodista tehdyistä yöaikaisista käynneistä on sisäisesti laskutettu á 13 /käynti. Lisäksi Mäyränkodista saadaan 20 % laitosapulaisen työpanoksesta.

7 7/18 Palvelutalo Mäyränkoti Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) valmistui Talossa on yksi 6-asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4-asukkaan ryhmäkotia sekä viisi 1 h + tpk + kph käsittävää yksittäistä asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelutoiminta Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23, intervallipaikasta luovuttiin 2012 ja se täytettiin pysyvällä asukkaalla huhtikuun alusta lukien. Muita asukasmuutoksia ei tapahtunut. Vuosi käyttöpäivät käyttöaste päivän hinta ,27 % 142, (interv. sisältyy em. lukuun) ,69 % 144, (interv. sis. em.lukuun) ,90 147,84 Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan, jolloin tilapäiset poissaolot eivät ole vähentäneet käyttöastetta.

8 8/18 Mäyränkoti asumispäivän hinta Mäyränkodissa työskentelee 21 työntekijää (vastaava hoitaja, sairaanhoitaja, 18 lähihoitajaa ja laitosapulainen, jonka työpanoksesta meni 20 % Mäyränpesälle). Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Lounaat, päivälliset ja muut ateriatarpeet toimitetaan Päivärinteen keittiöltä. Kaikista aterioista kaupunki laskuttaa asukkaita ateriapalveluhinnastonsa mukaisesti. Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli Länsituuli, joka on (intervalliasunto) -asuntoinen talo, valmistui (Larin Kyöstin katu 31, Hämeenlinna). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Vakituisia asukkaita on siis 31. Yhteistiloina Länsituulesta löytyy ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takkaja ATK/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Länsituulen palvelutoiminta Länsituuli tuottaa ympärivuorokautista kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille.

9 9/18 Henkilökuntaa on vastaava sairaanhoitaja, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 5 lähihoitajaa. Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 2010 asumispv ,01 % intervallipv ,74 % Yht , asumispv ,52 % intervallipv ,12 % Yht ,73 % 46, asumispv ,39 % intervallipv ,79 % Yht ,53 % 47,63 Hintaan sisältyy asukkaiden lounas, josta he maksavat kaupungille ateriapalveluhinnaston mukaisesti. Länsituuli asumispäivän hinta

10 10/18 Kotikuntoutuksen piirissä oli 12 eri henkilöä, heistä kahden kotikuntoutus keskeytyi vuoden aikana. Kotikuntoutuksen tuntihinnaksi muodostui 36,07 /tunti kolmen viimeisen kuukauden tilastojen mukaan. Kotikuntoutus pitää sisällään kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty pääsääntöisesti sosiaaliohjaajan ja sairaanhoitajan työpanosta, mutta myös jonkin verran lähihoitajan työtä. Käyttöastetta laskettaessa on vähennetty muussa laitoshoidossa oleminen esim. hoitopäivät keskussairaalassa; lomapäiviä ei ole vähennetty. Vuoden aikana Länsituulessa asui 34 eri henkilöä. Asukasvaihtuvuus: muutti pois Ulkopuoliset ruokailijat Ateriapalvelua Länsituulessa tarjottiin talon ulkopuolella asuville seuraavasti: lounasta 9 henkilölle (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) Lounaat tuotetaan Päivärinteen palvelutalon keittiöllä.

11 11/18 Päivärinteen palvelutalo Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna) valmistui Muistisairaiden ryhmäkodit Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa tuotetaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Dementiakodit muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on nyt 7 asukaspaikkaa. Intervallikäyttöön on varattu 4 paikkaa. Ryhmäkodeissa on ollut kussakin yksi kahden hengen huone, näistä kaksi muutettiin jo yhden hengen huoneiksi muutettiin yksi ja viimeinenkin kahden hengen asunto muutettiin yhden hengen asunnoksi. Vuosi 2012 oli siis ensimmäinen kokonainen vuosi pienemmällä paikkaluvulla. Ryhmäkodeissa työskentelee yhteensä 19 hoitajaa, joista 2 on vastaavia hoitajia ja kaksi sairaanhoitajaa. Sairaanhoitaja tekee viikonloppuvuorollaan muidenkin yksiköiden päivystysluontoista sairaanhoitajan työtä. Henkilökuntamitoitus oli ennen muutoksia 0,56 nyt 0,64. Lisäksi on 2 vuosilomahoitajaa. Vuosi päivät käyttöaste-% päivän hinta 2010 asumispäivät ,51 intervallipäivät ,75 Yhteensä ,29 % 120, asumispäivät ,84 intervallipäivät ,85 Yhteensä ,11 % 133, asumispäivät intervallipäivät Yhteensä % 137,68

12 12/18 Muistisairaiden asumispäivän hinta Palveluasunnot Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoissa on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja muita palveluasuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 18, joista neljä on kaksioita (siis 22 asukaspaikkaa yhteensä). Veerankodossa tuotetaan psykogeriatrista hoivaa ja Valtterin ja Vilhelmiinan kodossa tehostettua palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista. Henkilökuntaa on yhteensä 14 hoitajaa, joista yksi on sairaanhoitaja ja yksi vastaava hoitaja. Tässä on edellisvuoteen lisäystä 0,5 hoitajaa. Asumispäivän hinta on laskettu vuosina erikseen psykogeriatriselle ryhmäkodille ja erikseen muille palveluasunnoille, koska henkilökuntaa oli jyvitetty ryhmäkodille hiukan enemmän. Vuonna 2011 ja 2012 mitoitus on koko yksikössä sama.

13 Vuosi päivät käyttöaste-% hinta 13/ Psykoger.rk ,02 114,69 Palveluasunnot ,43 Koeasunto ,15 Yht ,27 Kaikki yht ,60 97, Psykoger. rk , % Palveluasunnot ,60 % Yhteensä ,83 % 103, Psykoger. rk ,32 % Palveluasunnot ,12 % Yhteensä ,73 % 111,35 Palveluasunnot asumispäivän hinta

14 14/18 Kotisiipi Kotisiipi tarjoaa autettua asumista vaikeasti kehitysvammaisille. 6 asukkaan ryhmäkodissa on 8 työntekijää. Yksi paikoista on intervallipaikka. Vuosi päivät käyttöaste % hinta 2009 Asumispäivät % Intervallipäivät ,20 % Yhteensä ,90 % 256, Asumispäivät ,34 % Intervallipäivät ,79 % Yhteensä ,58 % 261, Asumispäivät ,00 % Intervallipäivät 285,5 78,22 % Yhteensä 2110,5 96,37 % 235, Asumispäivät ,85 % Intervallipäivät ,45 % Yhteensä ,95 % 244,33 Kotisiipi asumispäivän hinta

15 15/18 Päiväkeskus Päivänkaari Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Ryhmäläisten intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Intervallijaksoja on ollut erityisesti muistisairaiden kohdalla päivät % hinta Vanhukset ,4 64,56 muistisairaat ,3 72,36 vammaiset ,9 125,53 Yhteensä ,9 75, päivät % hinta vanhukset ,2 68,84 muistisairaat ,4 78,62 vammaiset ,5 123,71 Yhteensä ,0 80, päivät % hinta vanhukset ,54 68,29 muistisairaat ,72 83,72 vammaiset 17 56,67 205,92 Yhteensä ,18 77, vanhukset ,92 75,01 muistisairaat ,30 96,38 Yhteensä ,77 86,65 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. Päivänkaaren toimintaa voidaan luonnehtia terapeuttistavoitteelliseksi toiminnaksi.

16 16/18 Päivänkaari päivän hinta Keittiö Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ensimmäisenä vuonna keittiö tuotti lähinnä vain Päivärinteen palvelutalon asukkaiden ja päiväkeskuksen tarvitsemat ateriat. Helmikuusta 2004 alkaen on tuotettu Mäyränkodin tarvitsemat ateriat ja elokuun alusta 2004 myös Länsituulen ateriat. Lokakuun alusta 2009 alettiin toimittaa arkipäivisin lounaat myös Luotsisäätiön työtoiminta Viisariin. Vuonna 2010 Viisariin toimitettiin 9406 lounasta, joka vastaa n ravintopäivää. Vuoden 2010 alusta alkaen myös Mäyränpesän tarvitsemat lounaat on tuotettu Päivärinteen keittiöltä. Joulukuun 2010 alusta Kotipesän asukkaat ovat käyneet lounastamassa Länsituulessa viikonloppuisin. Dementiaryhmäkotien paikkojen väheneminen vähensi sinne tuotettujen ravintopäivien määrää kertomusvuonna 771:llä.

17 17/18 Vuosi Ravintopäivät á hinta , , , , , , , , ,67 Ravintopäivä koostuu seuraavasti: aamupala 20 % lounas 30 % päiväkahvi 10 % päivällinen 25 % iltapala 15 %

18 18/18 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 2012 Hallinto: toiminnanjohtaja 2 palvelupäällikkö 51,72 % alk. Kotipesä: vastaava ohjaaja 4 3 ohjaajaa (lähihoitaja) Länsituuli: vastaava sairaanhoitaja 9 2 psykiatrista sairaanhoitajaa sosiaaliohjaaja alkaen 5 hoitajaa (lähihoitaja) Mäyränpesä:vastaava hoitaja 7 6 hoitajaa (lähihoitaja), näistä kaksi 75 % Mäyränkoti: vastaava hoitaja 21 sairaanhoitaja 18 lähihoitajaa laitosapulainen (20 % Mäyränpesälle) Päivärinteen palvelutalo: Yhteiset työntekijät: 6 johtaja toimistosihteeri kuntohoidon ohjaaja (fysioterapeutti) siivoustyön ohjaaja 50 % 2 laitosapulaista Palveluasunnot:(Valtterin ja Vilhelmiinan koto, Veeran koto) 14 vastaava sairaanhoitaja sairaanhoitaja 12 hoitajaa (lähihoitajia) Dementiakodit (Aapelin ja Bertan tupa, Seelan ja Riston tupa) 19 2 vastaavaa sairaanhoitajaa 2 sairaanhoitajaa 15 hoitajaa, 2 vuosilomahoitajaa Kotisiipi vastaava hoitaja 8 7 hoitajaa Päiväkeskus Päivänkaari 3 päiväkeskusohjaaja 2 hoitajaa Keittiö 6 emäntä, 3 keittäjää 1 keittiöapulainen-ruoankuljettaja lähetti-ruoankuljettaja (50%)

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2016 2/20 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia tarjoamalla heille asumispalveluita

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2015 2/23 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntayhtymä sekä Hämeenlinnan Kehitysvammaisten Tuki ry perustivat Erityisasuntosäätiön vuonna 1986.

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa hämeenlinnalaisille kotihoidossa oleville ikäihmisille ja

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö, aikuisten ja työikäisten palvelut Rovaniemen kaupunki AIKUISTEN JA TYÖIKÄISTEN PALVELUALUE Tehtäväalueen

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran)

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran) Pertlk 9.12.2014 Liite 1/2014 PALVELUASUMISEN VUOKRAT 1.3.2015 ALKAEN RYHMÄKODIT: Pehtoori ryhmäkodin kokonaisneliöt 304 m2, josta Asukkaiden käytössä 287 m2 Henkilökunnan tiloja 12 m2 (vähennetty) Tilakeskuksen

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelulain palveluasuminen ravintomenoista. Asumisvalmennus, VpL Vuokra ja käyttökustannukset Asuntoon liittyvät keskitetyt hankinnat ja yhteiskäyttö a) Ateriamaksu kun tarjotaan keskitetyt ateriapalvelut

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.2.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA Päivätoiminta on kotihoidon tukipalvelu, joka on tarkoitettu: hoivaa tarvitseville tai muistisairaille virkistykseksi ja vertaistueksi, toimintakykyä

Lisätiedot

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS SÄÄTIÖN TARKOITUS Säätiön tarkoituksena on edistää ja kehittää vanhusten, vammaisten ja muiden erityispalveluja tarvitsevien erityisryhmien asumispalveluja sekä elinolosuhteita

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu Sivu 1 / 5 Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c. peruspalvelumaksu d. hygieniamaksu

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut Pitkäaikainen laitoshoito Ei määritelty erikseen asiakasmaksua. Ei ole saatu tietoa siitä, peritäänkö hoidon korvauksena etuudet tai korvaukset, esim. lapsilisä ja vammaistuki. Pitkäaikainen perhehoito

Lisätiedot

Kehitysvammapalvelut

Kehitysvammapalvelut Kehitysvammapalvelut Ahokoti Harjukoti Kotikartano Nevakoti Niittykumpu Norola: Toukola ja Jukola Ritoniitty Ritorinne Ohjattu asuminen Aittokoti Peltola Norola: Onnela Tuettu asuminen Ryhmäkotien yhteydessä

Lisätiedot

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN 1 VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN Vahvistettu perusturvalautanassa 18.11.2014 2 KOTIHOITO Tilapäinen kotihoito Omaishoidon lomittaja 9,30 /alkava tunti 11,30 /kerta (enint.

Lisätiedot

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo PALVELUASUNTOHAKEMUS Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo Tarvittavat liitteet Lääkärintodistus

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 22.01.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhuspalvelut 2015 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,40 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,50 Kotiin toimitettu kylmä

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Hallitus 263 16.12.2015 Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 263 (Valmistelija: vs. vastuualuepäällikkö Marja Heikkinen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus on edellisen kerran

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1 Kouvolan kaupunki 1 (6) SOSIAALIPALVELUT (ti) Liite nro x Pela 1.1.2009 Erityisryhmien asiakasmaksut 2009 Erityisryhmien asiakasmaksut ovat asumispalvelujen ja niihin liittyvien tukipalvelujen maksuja.

Lisätiedot

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE 1. OJUSNIITTY 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. OJUSNIITYN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS 6. HOITO- JA PALVELUSUUNNITELMA 7. RAHA-ASIOIDEN HOITO 8. VAATEHUOLTO

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, Lahti - (03)

Vapaudenkatu 23 B, Lahti - (03) Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa, 25 m², lisäksi yhteistilat kaksi 15-paikkaista

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE 1. PALVELUKESKUS MARJAPAIKKA 1.1 Marjapaikan tarjoamat palvelut 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. MARJAPAIKAN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS

Lisätiedot

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 %

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 % LIITE VANHUSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 (VUONNA 2015 PERITTY MAKSU YLIVIIVATTU) VANHUSPALVELUT Kotihoito, jatkuva ja säännöllinen Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotihoidosta peritään maksuasetuksen

Lisätiedot

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo Mika Paasolainen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen /poistaminen Valtioneuvoston periaatepäätössä vuosille 2008-2011 tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhus- ja vammaispalvelut 2013 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,20 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,20 Kotiin toimitettu

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3. Päätös voimaan 1.5.2013. Perusturvalautakunta 27.2.2013 Liite 8 KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2013 alkaen (Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki ja asetus 17.11.2011)

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

Vanhusten palvelutalot

Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Asunnot tarkoitettu päivittäin kotihoitoa tarvitseville Vantaan kaupungin palvelutalot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotonaan runsaankaan

Lisätiedot

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti:

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti: Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen intervallihoidosta

Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen intervallihoidosta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 159 21.9.2016 Asianro 713/00.02.02/2015 170 Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen

Lisätiedot

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 %

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 % KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN LAUSUNTO ARAN AVUSTUSHAKEMUKSEEN Kunta Orivesi 562 Kuntakoodi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edellyttää kunnan sosiaali- ja terveystoimen lausunnon hankkeesta

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari Hoitotyö Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari 16.8.2017 Esityksen sisältö Hoitohenkilökunta ja työn luonne Hoitohenkilökunnan riittävyys ja rekrytointi Rafaela-hoitoisuusluokitusjärjestelmä

Lisätiedot

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA Villa Ensi Säätiö tarjoaa turvallista asumismukavuutta keskellä kauneinta Helsinkiä. Villa Ensin tuettua asumista tarvitseville henkilöille tarkoitetut huoneistot

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito kotona asumisen tueksi Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotihoito auttaa silloin, kun turvallinen kotona asuminen edellyttää sosiaali-

Lisätiedot

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN VANHUSPALVELUT HAAPAVEDEN KARTANONVÄKI Rautionkuja 1 Alice Pekkala 050 374 8968, hoitajat p. 043 211 1573 IIN KARTANONVÄKI

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas. Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.fi Turun lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 - (03) 818 5555 26.1. - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Palveluseteli Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa,

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012 Hämeenkatu 26 A, 15140 - (03) 818 5555 7.6.2012 - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo / Palveluseteli Tarjantie 57 15950 0400 282 576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.attendo.fi muistisairaille

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017

VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 , vanhuspalvelut VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 1.KOTIHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1SÄÄNNÖLLINEN KOTIHOITO Kotihoidon maksuilla viitataan sekä kotihoidon että kotisairaanhoidon asiakasmaksuihin.

Lisätiedot

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % %

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % % ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI, KOTIHOIDON MAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Perusturvalautakunta 16.12.2015, liite nro 4 Äänekoski Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta Tuntia kuukaudessa

Lisätiedot

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin Muuttajan opas un asukas on saanut myönteisen päätöksen palveluasumisesta ja tiedon, että paikka on järjestynyt otikartanosta, asukkaan tai omaisen tulee ottaa yhteyttä otikartanon palveluesimieheen, jotta

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

hälytyksen oven avauduttua kaikkina vuorokauden aikoina. Omainen voi saada tarvittaessa käyttöönsä henkilökohtaisen sähköisen avaimen ulko-ovien

hälytyksen oven avauduttua kaikkina vuorokauden aikoina. Omainen voi saada tarvittaessa käyttöönsä henkilökohtaisen sähköisen avaimen ulko-ovien TERVETULOA! KAARIPOLUN PALVELUKOTI on Siilinjärven kunnassa sijaitseva tehostetun palveluasumisen ympärivuorokautinen palvelukoti, joka on tarkoitettu muistisairaille ikäihmisille. Siilinjärven kunnan

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Orimattila Orimattila - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi Pasi Nurmela Seniortek Oy

Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi Pasi Nurmela Seniortek Oy Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi 24.1.2017 Pasi Nurmela Seniortek Oy Seniortek Oy riippumaton, yksityinen ja 100% Suomalainen yritys perustettu Rovaniemellä 2005 kehittää innovatiivisia ja toimittaa

Lisätiedot

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 LEPOLAKOTI Kerinkallionkatu 13 15520 Lahti Puh.044 716 1022 (palveluesimies) Puh. 050 398 7841 (sairaanhoitaja) Asunnot (43) 1h+k 31,0

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 6.6.2013

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 6.6.2013 Padasjoki Padasjoki - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo / Tarjantie 57 15950 Lahti 0306 344 242, 040 028 2576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.hoivakotiw ellamo.fi muistisairaille 60 asuntoa,

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry YLEISKATSAUS VUOTEEN 2015 vuosi 2015 oli yhdistyksen 51. toimintavuosi Palvelutalossa tehtiin muutostöitä, joiden avulla Männikössä voidaan

Lisätiedot

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto. Kehas-ohjelman toteutustilanne Ympäristöministeriön katsaus Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Vammaisten ihmisten elämistä ja asumista koskevia periaatteita ja linjauksia

Lisätiedot

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory

Mtp jory , Aikuisten sosiaalipalvelujen jory Peso Jory ESPOON MIELENTERVEYS- JA PÄIHDEPALVELUJEN JA AIKUISTEN SOSIAALIPALVELUJEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN LAITOS-JA ASUMISPALVELUIDEN VALVONTARAPORTTI 2015 Mtp jory 23.2.2016, Aikuisten sosiaalipalvelujen jory 23.3.2016

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS Toimielin Tehtäväalue Toiminta-ajatus Perusturvalautakunta Vanhusten palvelut Vanhusten palvelujen tulosyksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää vanhuksille ja pitkäaikaissairaille

Lisätiedot

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen

Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA. Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Leppävaaran elä ja asu seniorikeskus LEA Pitkäaikaishoidon aluepäällikkö Tiina Jekkonen Yleistä Järjestyksessä toinen elä ja asu seniorikeskus. Ensimmäinen avattu Kauklahdessa 2012 Sijainti Säterinkatu

Lisätiedot

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 16.12.2015 Mielenterveys- ja päihdekuntoutuksesta perittävät maksut 1.1.2016 2305/02.05.00.01/2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.12.2015 149 Valmistelija: terveyspalvelujen

Lisätiedot

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT

VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Liite 3 VAIKEAVAMMAISTEN ASUMISPALVELUT Sopimus on voimassa ajalle 1.9.2013 31.8.2017 (+ mahdollisuus kahden vuoden optioon, josta päätetään erikseen). Alla olevat hinnat ovat voimassa 1.9.2013 31.12.2014.

Lisätiedot

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen - Tietoa Jällivaaran kunnan vanhuksille ja toimintaesteisille tarjoamista erityisasumismuodoista Sosiaalilautakunnan tehtävänä on huolehtia ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y 1 LISÄYS OSTOPALVELUSOPIMUKSEEN 15.11.1994 Osapuolet 1. Palvelujen myyjä Naantalin Aurinkosäätiö Y- 0997795-0 2. Palvelujen ostaja Naantalin kaupunki Y- 0135457-2 Tausta ja tarkoitus Osapuolet ovat tehneet

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut alkaen - esitys

Vammaispalvelujen asiakasmaksut alkaen - esitys Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 alkaen - esitys Sosiaali- ja terveyslautakunta 22.1.2014 Sisältö 1. t, joiden asiakasmaksut muuttuvat lainsäädännön indeksikorotuksen perusteella 2. t, joiden sovellettu

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) 409 Jätkäsaaren vaikeavammaisten asuntoryhmän, Suezinkatu 3, hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2011-008163 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osoitteeseen Suezinkatu

Lisätiedot

8. Vammaispalvelulain/kehitysvammalain mukainen asumispalvelu

8. Vammaispalvelulain/kehitysvammalain mukainen asumispalvelu LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 7 ASIAKASMAKSUT 1.2.2016 LUKIEN Sisällys 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c.

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Miehikkälän kunta tuottaa ja järjestää laadukkaat peruspalvelut asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti Terveyskeskus:

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti Vanhusneuvoston kokous 2/2015 Aika Tiistai 21.4.2015 kello 9.00 11.30 Paikka Läsnä Poissa Puheenjohtaja Sihteeri Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Toivo Ruohonen, Eläkeliiton Ruokolahden yhdistys

Lisätiedot

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25

VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 4/2014 2.12.2014 Asiat VANH 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 25 VANH 25 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 25 VANH 26 TUTUSTUMINEN MAIJALAN LAAJENNUSOSAAN MATTILAAN 26 VANH 27 TIETOA KANGASALAN

Lisätiedot

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö

Tavoite Toimenpiteet 2012 Mittarit Toteutuma Henkilöstö Osaava ja hyvinvoiva henkilöstö 4.2 Perusturvatoimi TOIMIELIN SOSIAALITYÖ JA HALLINTO Perusturvajohtaja Anne Hokkanen Sosiaalityön ja hallinnon osasto vastaa sosiaalitoimen hallinnosta ja sosiaalityöstä. Sosiaalityön tehtävänä on asiakkaan

Lisätiedot

Asumispalvelujen hankinta

Asumispalvelujen hankinta Asumispalvelujen hankinta Vammaispalvelut Kehitysvammapalvelut Kehitysvammaisten erityishuollosta annetun lain 2 mukainen Asiakasmäärä n. 70 -> Hankinnan arvo n. 18M Ajalle 1.3.2017-28.2.2021, + 2 v (optio)

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut 1.1.2014 Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilölle, joka ei selviydy omassa kodissaan tehostetun kotihoidon turvin. Asukkaan maksut koostuvat

Lisätiedot

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto

Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä. Eläkeläisneuvoston kokous Torstai Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto Ikääntyneiden asuminen Järvenpäässä Eläkeläisneuvoston kokous Torstai 28.2.2013 Suunnittelupäällikkö Kirsti Ruislehto 1 2 3 TERÄSMUMMOT JA -VAARIT Yli 90-vuotiaat ovat yllättäneet Lahden sosiaali- ja terveysviraston.

Lisätiedot

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT HYVÄN ARJEN TUKENA Rovaniemen kaupungin vammaispalvelut edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme ylläpitämään toimintakykyään

Lisätiedot

Kohta 2. Omaishoidon tuen hakeminen, käsittely ja päätöksenteko

Kohta 2. Omaishoidon tuen hakeminen, käsittely ja päätöksenteko Hallitus 64 11.03.2015 Omaishoidon tuen kriteerit 2015 251/05.12.00.01/2015 EKSTPHAL 64 Eksoten yhtenäiset omaishoidon tuen myöntämisperusteet ovat olleet käytössä vuoden 2010 alusta. Myöntämisperusteita

Lisätiedot

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kuopio 30.8.2013 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Kehitysvammaisten asumisen ohjelma (Kehas ohjelma) 1. Valtioneuvoston periaatepäätös

Lisätiedot

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Tarjoaa tehostettua ja palveluasumista kaikenikäisille päihdehuollon asiakkaille kuntouttavalla työotteella. 1 hengen asunto 518,00 / kk. 2 hengen asunto 696,00 / kk.

Lisätiedot