Toiminta- kertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminta- kertomus 2012"

Transkriptio

1 Toiminta- kertomus 2012

2 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin rekisterinumerolla Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä on muutettu ja ja Y-tunnus Säätiön hallituksen jäsenet: Risto Jokinen puheenjohtaja Teuvo Ylitalo, hvj. Terhi Kyhkynen jäsen Katriina Ahtiainen, hvj. Marja-Leena Lehtinen jäsen Leena Lehtimäki, hvj. Mirja Piiroinen jäsen Raimo Lehtinen, hvj. Ari Waljakka jäsen Reijo Järvinen, hvj. Leenamaija Vattinen jäsen Singa Polvi, hvj. Janne Väinölä varapuheenjohtaja Kimmo Laiho, hvj. Säätiön hallitus kokoontui 9 kertaa vuonna Hallinto ja talous Hallituksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimi toiminnanjohtaja Kirsti Miettinen. Hallinnon osoite: Parolantie 32 as 12, Hämeenlinna. Kertomusvuonna otettiin käyttöön sähköinen toimintajärjestelmä (IMS). Palvelutoiminnan kirjanpidon ja palkanlaskennan on hoitanut Rantalainen IA International Oy (Tawastiatili). Isännöinti ja kiinteistöjen hoito Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy vastuuisännöitsijänä Marita Salminen.

3 3/18 Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Kiinteistöpalvelu Kariniemi Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan (Tekme Oy) piiriin. Yhteistyö Seutukeskus Oy Hämeen kanssa Yhteistoimintasopimus ICT-palveluista on tehty Puhepalveluista on tehty yhteistyösopimus Hämeenlinnan Seudun hankintatoimen Yhteistyösopimus on tehty Tilintarkastus Tilintarkastaja: Ari Pakari, KHT (varahenkilö Jorma Anttila, KHT). Säätiön omat www-sivut löytyvät osoitteessa: Henkilöstöasiat Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen eli PTY:n työehtosopimusta. Työterveyshuolto on hoidettu Mehiläinen Oy:n kautta. Jokaisesta palvelutalosta on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut, jotka yhdessä työsuojelupäällikön (toiminnanjohtaja) kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiöllä oli 100 vakituista työntekijää (luettelo vakansseista kertomuksen lopussa). Henkilöstökertomus laaditaan erikseen. Jäsenyydet Erityisasuntosäätiö on Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

4 4/18 Ostopalvelutoiminta Hämeenlinnan kaupungin kanssa on olemassa kattavat ostopalvelusopimukset palvelutoiminnasta. Ostopalvelutoiminnan tuloksesta on yhteenveto toimintakertomuksen lopussa. Kotipesä Kotipesä (Parolantie 32) on säätiön ensimmäinen, valmistunut asuintalo. Kotipesässä on asukaskäytössä yht. 16 asuntoa, joista 15 kpl on 2 h+ kk + kph ja yksi 1 h + tupakeittiö + kph. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden välittömässä yhteydessä on myös Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat (Parolantie 32 as 3). Yksi huoneisto on ollut säätiön hallituksen ja toiminnanjohtajan toimitiloina. Samassa kiinteistössä on myös säätiön arkisto. Kertomusvuodelle suunniteltu Kotipesän laajennus ei toteutunut. Kotipesän palvelutoiminta Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Henkilökunta luo mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja aktiiviseen vapaaaikaan yhteistyössä vapaa-ajan toimintaa järjestävien toimijoiden kanssa. Kotipesä luo asukkaille turvalliset ja kannustavat olosuhteet toimia yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Käytössä oli 16 asukaspaikkaa. Vuoden lopussa yksi asukas muutti pois. Henkilökunta on työssä joka päivä klo Kotipesässä työskentelee vastaava ohjaaja ja kolme ohjaajaa. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste Päivän hinta ,38 % 32, % 32, % 37,24

5 5/18 Asumispäivän hintaan sisältyy ensimmäistä kertaa ateriakustannuksia. Asukkaat käyvät syömässä Länsituulessa viikonloppuisin. Kaupunki perii ateriamaksun hinnastonsa mukaan. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Kotipesä asumispäivän hinta Mäyränpesä Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Vuoden aikana Mäyränpesässä asui 24 eri henkilöä. Asunnot: 14 kpl huone + tupakeittiö asuntoja sekä 2 ryhmäkotia, joissa kummassakin on 4 asuinpaikkaa. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Asukasvaihtoja oli kolme, joten vuoden 2012 aikana Mäyränpesässä asui 25 eri henkilöä. Mäyränpesän palvelutoiminta Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella.

6 Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 6/ ,04 % 45, ,69 % 45, ,41 % 49,72 Asumispäivän hintaan sisältyy myös asukkaiden ateriakustannuksia. Vuoden 2010 alusta alkaen ruoka on tuotettu Päivärinteen palvelutalon keittiöllä ja sisäinen lasku kohdistuu Mäyränpesän ostopalvelurahaan. Asukkaat maksavat ruoasta kaupungille ateriahinnaston mukaisesti. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Mäyränpesä asumispäivän hinta Mäyränpesässä on vastaava hoitaja ja 4 kokopäiväistä ja 2 osa-aikaista hoitajaa (yhteensä 7 työntekijää). Työntekijät ovat työssä klo joka päivä. Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit; 451 käyntiä v. 2012, 425 käyntiä v. 2011, 416 käyntiä v. 2010, 913 käyntiä v. 2009, 1439 käyntiä v.2008, 1618 käyntiä/ v 2007 ja 1595 käyntiä/v Mäyränkodista tehdyistä yöaikaisista käynneistä on sisäisesti laskutettu á 13 /käynti. Lisäksi Mäyränkodista saadaan 20 % laitosapulaisen työpanoksesta.

7 7/18 Palvelutalo Mäyränkoti Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) valmistui Talossa on yksi 6-asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4-asukkaan ryhmäkotia sekä viisi 1 h + tpk + kph käsittävää yksittäistä asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelutoiminta Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23, intervallipaikasta luovuttiin 2012 ja se täytettiin pysyvällä asukkaalla huhtikuun alusta lukien. Muita asukasmuutoksia ei tapahtunut. Vuosi käyttöpäivät käyttöaste päivän hinta ,27 % 142, (interv. sisältyy em. lukuun) ,69 % 144, (interv. sis. em.lukuun) ,90 147,84 Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan, jolloin tilapäiset poissaolot eivät ole vähentäneet käyttöastetta.

8 8/18 Mäyränkoti asumispäivän hinta Mäyränkodissa työskentelee 21 työntekijää (vastaava hoitaja, sairaanhoitaja, 18 lähihoitajaa ja laitosapulainen, jonka työpanoksesta meni 20 % Mäyränpesälle). Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Lounaat, päivälliset ja muut ateriatarpeet toimitetaan Päivärinteen keittiöltä. Kaikista aterioista kaupunki laskuttaa asukkaita ateriapalveluhinnastonsa mukaisesti. Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli Länsituuli, joka on (intervalliasunto) -asuntoinen talo, valmistui (Larin Kyöstin katu 31, Hämeenlinna). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Vakituisia asukkaita on siis 31. Yhteistiloina Länsituulesta löytyy ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takkaja ATK/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Länsituulen palvelutoiminta Länsituuli tuottaa ympärivuorokautista kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille.

9 9/18 Henkilökuntaa on vastaava sairaanhoitaja, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 5 lähihoitajaa. Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 2010 asumispv ,01 % intervallipv ,74 % Yht , asumispv ,52 % intervallipv ,12 % Yht ,73 % 46, asumispv ,39 % intervallipv ,79 % Yht ,53 % 47,63 Hintaan sisältyy asukkaiden lounas, josta he maksavat kaupungille ateriapalveluhinnaston mukaisesti. Länsituuli asumispäivän hinta

10 10/18 Kotikuntoutuksen piirissä oli 12 eri henkilöä, heistä kahden kotikuntoutus keskeytyi vuoden aikana. Kotikuntoutuksen tuntihinnaksi muodostui 36,07 /tunti kolmen viimeisen kuukauden tilastojen mukaan. Kotikuntoutus pitää sisällään kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty pääsääntöisesti sosiaaliohjaajan ja sairaanhoitajan työpanosta, mutta myös jonkin verran lähihoitajan työtä. Käyttöastetta laskettaessa on vähennetty muussa laitoshoidossa oleminen esim. hoitopäivät keskussairaalassa; lomapäiviä ei ole vähennetty. Vuoden aikana Länsituulessa asui 34 eri henkilöä. Asukasvaihtuvuus: muutti pois Ulkopuoliset ruokailijat Ateriapalvelua Länsituulessa tarjottiin talon ulkopuolella asuville seuraavasti: lounasta 9 henkilölle (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) Lounaat tuotetaan Päivärinteen palvelutalon keittiöllä.

11 11/18 Päivärinteen palvelutalo Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna) valmistui Muistisairaiden ryhmäkodit Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa tuotetaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Dementiakodit muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on nyt 7 asukaspaikkaa. Intervallikäyttöön on varattu 4 paikkaa. Ryhmäkodeissa on ollut kussakin yksi kahden hengen huone, näistä kaksi muutettiin jo yhden hengen huoneiksi muutettiin yksi ja viimeinenkin kahden hengen asunto muutettiin yhden hengen asunnoksi. Vuosi 2012 oli siis ensimmäinen kokonainen vuosi pienemmällä paikkaluvulla. Ryhmäkodeissa työskentelee yhteensä 19 hoitajaa, joista 2 on vastaavia hoitajia ja kaksi sairaanhoitajaa. Sairaanhoitaja tekee viikonloppuvuorollaan muidenkin yksiköiden päivystysluontoista sairaanhoitajan työtä. Henkilökuntamitoitus oli ennen muutoksia 0,56 nyt 0,64. Lisäksi on 2 vuosilomahoitajaa. Vuosi päivät käyttöaste-% päivän hinta 2010 asumispäivät ,51 intervallipäivät ,75 Yhteensä ,29 % 120, asumispäivät ,84 intervallipäivät ,85 Yhteensä ,11 % 133, asumispäivät intervallipäivät Yhteensä % 137,68

12 12/18 Muistisairaiden asumispäivän hinta Palveluasunnot Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoissa on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja muita palveluasuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 18, joista neljä on kaksioita (siis 22 asukaspaikkaa yhteensä). Veerankodossa tuotetaan psykogeriatrista hoivaa ja Valtterin ja Vilhelmiinan kodossa tehostettua palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista. Henkilökuntaa on yhteensä 14 hoitajaa, joista yksi on sairaanhoitaja ja yksi vastaava hoitaja. Tässä on edellisvuoteen lisäystä 0,5 hoitajaa. Asumispäivän hinta on laskettu vuosina erikseen psykogeriatriselle ryhmäkodille ja erikseen muille palveluasunnoille, koska henkilökuntaa oli jyvitetty ryhmäkodille hiukan enemmän. Vuonna 2011 ja 2012 mitoitus on koko yksikössä sama.

13 Vuosi päivät käyttöaste-% hinta 13/ Psykoger.rk ,02 114,69 Palveluasunnot ,43 Koeasunto ,15 Yht ,27 Kaikki yht ,60 97, Psykoger. rk , % Palveluasunnot ,60 % Yhteensä ,83 % 103, Psykoger. rk ,32 % Palveluasunnot ,12 % Yhteensä ,73 % 111,35 Palveluasunnot asumispäivän hinta

14 14/18 Kotisiipi Kotisiipi tarjoaa autettua asumista vaikeasti kehitysvammaisille. 6 asukkaan ryhmäkodissa on 8 työntekijää. Yksi paikoista on intervallipaikka. Vuosi päivät käyttöaste % hinta 2009 Asumispäivät % Intervallipäivät ,20 % Yhteensä ,90 % 256, Asumispäivät ,34 % Intervallipäivät ,79 % Yhteensä ,58 % 261, Asumispäivät ,00 % Intervallipäivät 285,5 78,22 % Yhteensä 2110,5 96,37 % 235, Asumispäivät ,85 % Intervallipäivät ,45 % Yhteensä ,95 % 244,33 Kotisiipi asumispäivän hinta

15 15/18 Päiväkeskus Päivänkaari Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Ryhmäläisten intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Intervallijaksoja on ollut erityisesti muistisairaiden kohdalla päivät % hinta Vanhukset ,4 64,56 muistisairaat ,3 72,36 vammaiset ,9 125,53 Yhteensä ,9 75, päivät % hinta vanhukset ,2 68,84 muistisairaat ,4 78,62 vammaiset ,5 123,71 Yhteensä ,0 80, päivät % hinta vanhukset ,54 68,29 muistisairaat ,72 83,72 vammaiset 17 56,67 205,92 Yhteensä ,18 77, vanhukset ,92 75,01 muistisairaat ,30 96,38 Yhteensä ,77 86,65 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. Päivänkaaren toimintaa voidaan luonnehtia terapeuttistavoitteelliseksi toiminnaksi.

16 16/18 Päivänkaari päivän hinta Keittiö Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ensimmäisenä vuonna keittiö tuotti lähinnä vain Päivärinteen palvelutalon asukkaiden ja päiväkeskuksen tarvitsemat ateriat. Helmikuusta 2004 alkaen on tuotettu Mäyränkodin tarvitsemat ateriat ja elokuun alusta 2004 myös Länsituulen ateriat. Lokakuun alusta 2009 alettiin toimittaa arkipäivisin lounaat myös Luotsisäätiön työtoiminta Viisariin. Vuonna 2010 Viisariin toimitettiin 9406 lounasta, joka vastaa n ravintopäivää. Vuoden 2010 alusta alkaen myös Mäyränpesän tarvitsemat lounaat on tuotettu Päivärinteen keittiöltä. Joulukuun 2010 alusta Kotipesän asukkaat ovat käyneet lounastamassa Länsituulessa viikonloppuisin. Dementiaryhmäkotien paikkojen väheneminen vähensi sinne tuotettujen ravintopäivien määrää kertomusvuonna 771:llä.

17 17/18 Vuosi Ravintopäivät á hinta , , , , , , , , ,67 Ravintopäivä koostuu seuraavasti: aamupala 20 % lounas 30 % päiväkahvi 10 % päivällinen 25 % iltapala 15 %

18 18/18 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 2012 Hallinto: toiminnanjohtaja 2 palvelupäällikkö 51,72 % alk. Kotipesä: vastaava ohjaaja 4 3 ohjaajaa (lähihoitaja) Länsituuli: vastaava sairaanhoitaja 9 2 psykiatrista sairaanhoitajaa sosiaaliohjaaja alkaen 5 hoitajaa (lähihoitaja) Mäyränpesä:vastaava hoitaja 7 6 hoitajaa (lähihoitaja), näistä kaksi 75 % Mäyränkoti: vastaava hoitaja 21 sairaanhoitaja 18 lähihoitajaa laitosapulainen (20 % Mäyränpesälle) Päivärinteen palvelutalo: Yhteiset työntekijät: 6 johtaja toimistosihteeri kuntohoidon ohjaaja (fysioterapeutti) siivoustyön ohjaaja 50 % 2 laitosapulaista Palveluasunnot:(Valtterin ja Vilhelmiinan koto, Veeran koto) 14 vastaava sairaanhoitaja sairaanhoitaja 12 hoitajaa (lähihoitajia) Dementiakodit (Aapelin ja Bertan tupa, Seelan ja Riston tupa) 19 2 vastaavaa sairaanhoitajaa 2 sairaanhoitajaa 15 hoitajaa, 2 vuosilomahoitajaa Kotisiipi vastaava hoitaja 8 7 hoitajaa Päiväkeskus Päivänkaari 3 päiväkeskusohjaaja 2 hoitajaa Keittiö 6 emäntä, 3 keittäjää 1 keittiöapulainen-ruoankuljettaja lähetti-ruoankuljettaja (50%)

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2016 2/20 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia ja mielenterveyskuntoutujia tarjoamalla heille asumispalveluita

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2015 2/23 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan kaupunki, Hämeenlinnan ja Vanajan seurakuntayhtymä sekä Hämeenlinnan Kehitysvammaisten Tuki ry perustivat Erityisasuntosäätiön vuonna 1986.

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa hämeenlinnalaisille kotihoidossa oleville ikäihmisille ja

Lisätiedot

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari

Tervetuloa. päivätoimintaan. Päiväkeskus Päivänkaari Tervetuloa päivätoimintaan Päiväkeskus Päivänkaari Kohtaamisen iloa suurella sydämellä! Toiminta-ajatus ja arvot Päiväkeskus Päivänkaari tarjoaa kotihoidossa oleville ikäihmisille ja muistisairaille päivätoimintaa

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2017 2/24 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI

ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Vuosikertomus 2018 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖ LYHYESTI Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiön toiminta-ajatuksena on palvella vanhuksia, vammaisia henkilöitä, mielenterveyskuntoutujia ja aikuissosiaalityön asiakkaita

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Kuntouttavaa asumispalvelua

Kuntouttavaa asumispalvelua Kuntouttavaa asumispalvelua Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

Sampoharjun ryhmäkoti

Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti Sampoharjun ryhmäkoti sijaitsee Vaajakosken keskustassa, osoitteessa Vesmannintie 7. Kiinteistö on valmistunut joulukuussa 2018. Samassa

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018

Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 Sosiaalihuollon asumispalvelut ja suunnittelu kevät 2018 SHL 21 :n mukaista tehostettua asumispalvelua henkilöille, joilla hoidon ja huolenpidon tarve on ympärivuorokautinen palvelusuunnitelman mukaisesti

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Luhtisen palvelukeskus

Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Luhtisen palvelukeskus Palvelukeskus Luhtinen sijaitsee Palokan keskustassa, osoitteessa Ritopohjantie 23. Keskustan palvelujen lisäksi lähellä on hyvät ulkoilumahdollisuudet. Esimerkiksi

Lisätiedot

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit

Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Totontien palvelukoti ja Jaakopin tukikodit Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa

Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Kehitysvammaisten henkilöiden asumispalvelut nyt ja tulevaisuudessa Mirja Kangas, palvelualuepäällikkö, aikuisten ja työikäisten palvelut Rovaniemen kaupunki AIKUISTEN JA TYÖIKÄISTEN PALVELUALUE Tehtäväalueen

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019

Kivipuron asumispalvelut. Hinnasto 2019 Kivipuron asumispalvelut Hinnasto 2019 Sisältö Tehostettu palveluasuminen Aaltokodissa 3 Tehostettu palveluasuminen Tammikodissa 4 Ympärivuorokautinen asumispalvelu Purokodissa 5 Vuokra-asuminen Kivipurokodeissa

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran)

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran) Pertlk 9.12.2014 Liite 1/2014 PALVELUASUMISEN VUOKRAT 1.3.2015 ALKAEN RYHMÄKODIT: Pehtoori ryhmäkodin kokonaisneliöt 304 m2, josta Asukkaiden käytössä 287 m2 Henkilökunnan tiloja 12 m2 (vähennetty) Tilakeskuksen

Lisätiedot

Esperi Care Anna meidän auttaa

Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi Care Anna meidän auttaa Esperi palvelee, kasvaa ja kehittää. Valtakunnallinen Esperi Care -konserni tarjoaa kuntouttavia asumispalveluja ikääntyneille, mielenterveyskuntoutujille ja vammaispalvelun

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA Päivätoiminta on kotihoidon tukipalvelu, joka on tarkoitettu: hoivaa tarvitseville tai muistisairaille virkistykseksi ja vertaistueksi, toimintakykyä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelulain palveluasuminen ravintomenoista. Asumisvalmennus, VpL Vuokra ja käyttökustannukset Asuntoon liittyvät keskitetyt hankinnat ja yhteiskäyttö a) Ateriamaksu kun tarjotaan keskitetyt ateriapalvelut

Lisätiedot

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT ALKAEN 1 VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2018 ALKAEN Vahvistettu perusturvalautanassa 20.12.2017 2 KOTIHOITO Tilapäinen kotihoito Omaishoidon lomittaja 12,00 /alkava tunti 11,40 /kerta

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 11.12.2013 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.2.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää

Tähtelä ja Sointula. Tähtelä ja Sointula. Asukkaana ryhmäkodissa. Yhteistä elämää Jokikartano 1 2 Tähtelä ja Sointula Tähtelä ja Sointula Jokikartanon ryhmäkodit sijaitsevat osoitteessa Tahvosentie 26 Kuokkalassa, Äijälänrannan ja Äijälänjoen luonnonläheisessä ympäristössä. Etupihalla

Lisätiedot

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1

Erityisryhmien palvelu Palvelumaksu Ateriat Muuta huomioitavaa. Asiakkaan nettotulojen ja hyväksyttävien menojen erotus 1 Kouvolan kaupunki 1 (6) SOSIAALIPALVELUT (ti) Liite nro x Pela 1.1.2009 Erityisryhmien asiakasmaksut 2009 Erityisryhmien asiakasmaksut ovat asumispalvelujen ja niihin liittyvien tukipalvelujen maksuja.

Lisätiedot

Kehitysvammapalvelut

Kehitysvammapalvelut Kehitysvammapalvelut Ahokoti Harjukoti Kotikartano Nevakoti Niittykumpu Norola: Toukola ja Jukola Ritoniitty Ritorinne Ohjattu asuminen Aittokoti Peltola Norola: Onnela Tuettu asuminen Ryhmäkotien yhteydessä

Lisätiedot

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE

KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE KAAVIN VANHUSTYÖN PALVELUESITE 1 SISÄLLYS JOHDANTO... 3 KOTIHOITO... 5 KOTIPALVELU JA KOTISAIRAANHOITO... 5 PALVELUASUNNOT... 6 TUKIPALVELUT... 6 ATERIAPALVELU... 6 SIIVOUSPALVELU... 7 KYLVETYSPALVELU...

Lisätiedot

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS SÄÄTIÖN TARKOITUS Säätiön tarkoituksena on edistää ja kehittää vanhusten, vammaisten ja muiden erityispalveluja tarvitsevien erityisryhmien asumispalveluja sekä elinolosuhteita

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu Sivu 1 / 5 Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c. peruspalvelumaksu d. hygieniamaksu

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhuspalvelut 2015 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,40 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,50 Kotiin toimitettu kylmä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä - Kehitysvammalain mukaiset palvelut Pitkäaikainen laitoshoito Ei määritelty erikseen asiakasmaksua. Ei ole saatu tietoa siitä, peritäänkö hoidon korvauksena etuudet tai korvaukset, esim. lapsilisä ja vammaistuki. Pitkäaikainen perhehoito

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Korpilahden hoivakoti

Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Korpilahden hoivakoti Hoivakoti sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Korpilahdella kauniissa Päijännemaisemassa osoitteessa Tikkasentie 10. Meillä on 12 asukaspaikkaa yhdessä tasossa.

Lisätiedot

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN 1 VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN Vahvistettu perusturvalautanassa 18.11.2014 2 KOTIHOITO Tilapäinen kotihoito Omaishoidon lomittaja 9,30 /alkava tunti 11,30 /kerta (enint.

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 22.01.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

Muistola, Onnela ja Virkkula

Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano 3 5 Muistola, Onnela ja Virkkula Muistola, Onnela ja Virkkula Jokikartano sijaitsee Kuokkalan Äijälänrannan luonnonläheisessä ympäristössä, osoitteessa Tahvosentie 26. Lähettyvillä virtaavan

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Hallitus 263 16.12.2015 Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 263 (Valmistelija: vs. vastuualuepäällikkö Marja Heikkinen) Kainuun sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymän hallitus on edellisen kerran

Lisätiedot

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä

Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo Pirtinkaari Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille,

Lisätiedot

Palvelukeskus Maijala

Palvelukeskus Maijala Palvelukeskus Maijala Perustietoa Maijalasta Asuntoja palvelukeskuksessa on 87 kpl, joista Mattilaksi kutsutussa E-talossa 21 kpl. Palvelukeskus Maijalassa on 79 yksiötä ja 8 kaksiota. Asunnot ovat savuttomia,

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, Lahti - (03)

Vapaudenkatu 23 B, Lahti - (03) Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa, 25 m², lisäksi yhteistilat kaksi 15-paikkaista

Lisätiedot

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE

OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE OJUSNIITYN TIEDOTE OMAISILLE 1. OJUSNIITTY 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. OJUSNIITYN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS 6. HOITO- JA PALVELUSUUNNITELMA 7. RAHA-ASIOIDEN HOITO 8. VAATEHUOLTO

Lisätiedot

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 %

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 % LIITE VANHUSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 (VUONNA 2015 PERITTY MAKSU YLIVIIVATTU) VANHUSPALVELUT Kotihoito, jatkuva ja säännöllinen Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotihoidosta peritään maksuasetuksen

Lisätiedot

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo PALVELUASUNTOHAKEMUS Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo Tarvittavat liitteet Lääkärintodistus

Lisätiedot

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE 1. PALVELUKESKUS MARJAPAIKKA 1.1 Marjapaikan tarjoamat palvelut 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. MARJAPAIKAN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS

Lisätiedot

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA

IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA IKÄIHMISTEN KUNTOUTTAVA PÄIVÄTOIMINTA HÄMEENLINNASSA 1 Päivätoiminta on kotihoidon tukipalvelu, joka on tarkoitettu: hoivaa tarvitseville tai muistisairaille virkistykseksi ja vertaistueksi, toimintakykyä

Lisätiedot

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo Mika Paasolainen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen /poistaminen Valtioneuvoston periaatepäätössä vuosille 2008-2011 tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus

Lisätiedot

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille

Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Attendo Poutarinne palvelukoti mielenterveyskuntoutujille Poutarinne on yhteisöllinen ja yksilöllinen koti Uusi, viihtyisä Poutarinteen palvelukoti avasi ovensa Raisiossa joulukuussa 2016. Se on yksi

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE päivitetty 27.6.2018 1. PALVELUKESKUS MARJAPAIKKA 1.1 Marjapaikan tarjoamat palvelut 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. MARJAPAIKAN TOIMINTA-

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhus- ja vammaispalvelut 2013 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,20 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,20 Kotiin toimitettu

Lisätiedot

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p

MÄNTYKOTI. PYYKKINIEMENTIE REISJÄRVI p MÄNTYKOTI PYYKKINIEMENTIE 8 85900 REISJÄRVI p. 040 3008 390 Mäntykodin toimintaajatus: Mäntykoti on autettu asumisyksikkö, jossa asuu eniten apua tarvitsevia kehitysvammaisia (tehostettua palveluasumista,

Lisätiedot

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari

Hoitotyö. Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari Hoitotyö Vt. Hallintoylihoitaja Tarja Kainulainen-Liiti Valtuustoseminaari 16.8.2017 Esityksen sisältö Hoitohenkilökunta ja työn luonne Hoitohenkilökunnan riittävyys ja rekrytointi Rafaela-hoitoisuusluokitusjärjestelmä

Lisätiedot

Yksilöllistä elämää yhdessä

Yksilöllistä elämää yhdessä Yksilöllistä elämää yhdessä Attendo yrityksenä Attendo Oy on suomalainen sosiaali- ja terveyspalvelualan yritys. Olemme edelläkävijä asumispalveluiden tuottamisessa ikäihmisille, vammaisille, kehitysvammaisille

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.

Päätös voimaan Perusturvalautakunta Liite 8. KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3. Päätös voimaan 1.5.2013. Perusturvalautakunta 27.2.2013 Liite 8 KOTIHOIDON, PÄIVÄTOIMINNAN JA PALVELUASUMISEN ASIAKASMAKSUT 1.3.2013 alkaen (Sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksulaki ja asetus 17.11.2011)

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito kotona asumisen tueksi Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotihoito auttaa silloin, kun turvallinen kotona asuminen edellyttää sosiaali-

Lisätiedot

TERVETULOA KOTIKAAREEN

TERVETULOA KOTIKAAREEN TERVETULOA KOTIKAAREEN TUETTU IKÄIHMISTEN ASUMINEN Tuettu ikäihmisten asuminen on kotihoitoon rinnastettavaa palvelua niille asiakkaille, jotka eivät enää selviydy kotonaan kotiin annettavien palveluiden

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto

Iisalmi Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Ikääntyneiden, kehitysvammaisten ja mielenterveyskuntoutujien asumisen tukeminen ja asumisvaihtoehdot Iisalmi 26.11.2015 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Ikääntyneiden

Lisätiedot

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Piippurannan ryhmäkodit. Sateenkaari ja Iltarusko

Piippurannan ryhmäkodit. Sateenkaari ja Iltarusko Piippurannan ryhmäkodit Sateenkaari ja Iltarusko Sateenkaari ja Iltarusko Piippurannan ryhmäkodit sijaitsevat Jyväskylän keskustan lähellä Kankaan asuinalueella osoitteessa Paperitehtaankatu 1. Kiinteistö

Lisätiedot

Vanhusten palvelutalot

Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Asunnot tarkoitettu päivittäin kotihoitoa tarvitseville Vantaan kaupungin palvelutalot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotonaan runsaankaan

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti:

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti: Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki

Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 1(8) Salon kaupungin vammaistyö Vammaispalvelulain mukaiset palvelut, kehitysvammaisten palvelut sekä alle 65-vuotiaiden omaishoidon tuki 2(8) Sisällysluettelo Salon kaupungin vammaistyö 1 1. VAMMAISPALVELULAIN

Lisätiedot

Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen intervallihoidosta

Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen intervallihoidosta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 159 21.9.2016 Asianro 713/00.02.02/2015 170 Vastaus Vasemmistoliiton edustajan Torbjörn Edvardsenin kirjalliseen kysymykseen

Lisätiedot

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen

Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen HELSINGIN KAUPUNKI Kehitysvammaisten asumisyksikköihin liittyvien tukiasuntojen tarvekuvaus ASU -hanke Diaarinumero HEL 2016-010089 HELSINGIN KAUPUNKI TILAHALLINTO TARVEKUVAUS Kehitysvammaisten tukias.

Lisätiedot

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 %

Kehitysvammaiset. 12,0 Palveluasuminen (ohjattu asuminen) 4,0. 4,0 Tuettu asuminen (tukiasuminen) 3,0 5,0 % 5,0 % 5,0 % KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSTOIMEN LAUSUNTO ARAN AVUSTUSHAKEMUKSEEN Kunta Orivesi 562 Kuntakoodi Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus (ARA) edellyttää kunnan sosiaali- ja terveystoimen lausunnon hankkeesta

Lisätiedot

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % %

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % % ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI, KOTIHOIDON MAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Perusturvalautakunta 16.12.2015, liite nro 4 Äänekoski Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta Tuntia kuukaudessa

Lisätiedot

TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI

TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI TEHOSTETUN ASUMISPALVELUN PALVELUSETELI Muutokset mahdollisia 18.10.2017 Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on fyysistä, psyykkistä tai sosiaalista

Lisätiedot

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA Villa Ensi Säätiö tarjoaa turvallista asumismukavuutta keskellä kauneinta Helsinkiä. Villa Ensin tuettua asumista tarvitseville henkilöille tarkoitetut huoneistot

Lisätiedot

VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017

VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 , vanhuspalvelut VANHUSPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2017 1.KOTIHOIDON ASIAKASMAKSUT 1.1SÄÄNNÖLLINEN KOTIHOITO Kotihoidon maksuilla viitataan sekä kotihoidon että kotisairaanhoidon asiakasmaksuihin.

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN VANHUSPALVELUT HAAPAVEDEN KARTANONVÄKI Rautionkuja 1 Alice Pekkala 050 374 8968, hoitajat p. 043 211 1573 IIN KARTANONVÄKI

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 - (03) 818 5555 26.1. - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Palveluseteli Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa,

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas. Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.fi Turun lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012 Hämeenkatu 26 A, 15140 - (03) 818 5555 7.6.2012 - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo / Palveluseteli Tarjantie 57 15950 0400 282 576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.attendo.fi muistisairaille

Lisätiedot

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön

Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti Pöytyän kansanterveystyön SELVITYS TALOUSTOIMIKUNNALLE PERUSTURVAPALVELUT/Eeva-Sirkku Pöyhönen TOTEUTUNEET SÄÄSTÖT 2014 2015 Tehtäväalue Toiminto Säästö vuonna 2014 Säästö vuonna 2015 Hallinto Perusturvajohtajan työpanoksen myynti

Lisätiedot

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen

Kotihoidon asiakasmaksut alkaen Tiedote 1 (5) Sosiaali- ja terveystoimi Vanhusten palvelut /esikunta Kotihoidon asiakasmaksut 1.1.2018 alkaen Säännöllinen ja jatkuva kotihoito Säännöllisestä ja jatkuvasta kotipalvelusta ja kotisairaanhoidosta

Lisätiedot

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille,

Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, Attendo Aviapolis on huhtikuussa 2019 Vantaalle valmistuva laadukas ja viihtyisä täyden palvelun senioritalo, joka on tarkoitettu ikäihmisille, joilla on jo hieman palveluiden tarvetta. Kyseessä ei siis

Lisätiedot

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y

Naantalin Aurinkosäätiö Y Palvelujen ostaja. Naantalin kaupunki Y 1 LISÄYS OSTOPALVELUSOPIMUKSEEN 15.11.1994 Osapuolet 1. Palvelujen myyjä Naantalin Aurinkosäätiö Y- 0997795-0 2. Palvelujen ostaja Naantalin kaupunki Y- 0135457-2 Tausta ja tarkoitus Osapuolet ovat tehneet

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) 409 Jätkäsaaren vaikeavammaisten asuntoryhmän, Suezinkatu 3, hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2011-008163 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osoitteeseen Suezinkatu

Lisätiedot

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen

Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen Koti palvelutalossa vai palvelut kotiin? koti- ja erityisasumisen johtaja Johanna Sinkkonen 2 Tarkoituksenmukaiset palvelut Toimiva asuminen Osallisuus yhteisön toimintaan Riittävä taloudellinen toimeentulo

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016

SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016 Peruspalvelultk 10.12.2015 Peruspalvelultk 5.4.2016 Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2016 1. Säännöllinen kotihoito Kotona annettavan palvelun kuukausimaksu Talouden koko

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Orimattila Orimattila - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 LEPOLAKOTI Kerinkallionkatu 13 15520 Lahti Puh.044 716 1022 (palveluesimies) Puh. 050 398 7841 (sairaanhoitaja) Asunnot (43) 1h+k 31,0

Lisätiedot

Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi Pasi Nurmela Seniortek Oy

Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi Pasi Nurmela Seniortek Oy Toimiva kotihoito Lappiin Rovaniemi 24.1.2017 Pasi Nurmela Seniortek Oy Seniortek Oy riippumaton, yksityinen ja 100% Suomalainen yritys perustettu Rovaniemellä 2005 kehittää innovatiivisia ja toimittaa

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Tarjoaa tehostettua ja palveluasumista kaikenikäisille päihdehuollon asiakkaille kuntouttavalla työotteella. 1 hengen asunto 518,00 / kk. 2 hengen asunto 696,00 / kk.

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot