Toiminta- kertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminta- kertomus 2012"

Transkriptio

1 Toiminta- kertomus 2012

2 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin rekisterinumerolla Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä on muutettu ja ja Y-tunnus Säätiön hallituksen jäsenet: Risto Jokinen puheenjohtaja Teuvo Ylitalo, hvj. Terhi Kyhkynen jäsen Katriina Ahtiainen, hvj. Marja-Leena Lehtinen jäsen Leena Lehtimäki, hvj. Mirja Piiroinen jäsen Raimo Lehtinen, hvj. Ari Waljakka jäsen Reijo Järvinen, hvj. Leenamaija Vattinen jäsen Singa Polvi, hvj. Janne Väinölä varapuheenjohtaja Kimmo Laiho, hvj. Säätiön hallitus kokoontui 9 kertaa vuonna Hallinto ja talous Hallituksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimi toiminnanjohtaja Kirsti Miettinen. Hallinnon osoite: Parolantie 32 as 12, Hämeenlinna. Kertomusvuonna otettiin käyttöön sähköinen toimintajärjestelmä (IMS). Palvelutoiminnan kirjanpidon ja palkanlaskennan on hoitanut Rantalainen IA International Oy (Tawastiatili). Isännöinti ja kiinteistöjen hoito Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy vastuuisännöitsijänä Marita Salminen.

3 3/18 Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Kiinteistöpalvelu Kariniemi Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan (Tekme Oy) piiriin. Yhteistyö Seutukeskus Oy Hämeen kanssa Yhteistoimintasopimus ICT-palveluista on tehty Puhepalveluista on tehty yhteistyösopimus Hämeenlinnan Seudun hankintatoimen Yhteistyösopimus on tehty Tilintarkastus Tilintarkastaja: Ari Pakari, KHT (varahenkilö Jorma Anttila, KHT). Säätiön omat www-sivut löytyvät osoitteessa: Henkilöstöasiat Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen eli PTY:n työehtosopimusta. Työterveyshuolto on hoidettu Mehiläinen Oy:n kautta. Jokaisesta palvelutalosta on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut, jotka yhdessä työsuojelupäällikön (toiminnanjohtaja) kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiöllä oli 100 vakituista työntekijää (luettelo vakansseista kertomuksen lopussa). Henkilöstökertomus laaditaan erikseen. Jäsenyydet Erityisasuntosäätiö on Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

4 4/18 Ostopalvelutoiminta Hämeenlinnan kaupungin kanssa on olemassa kattavat ostopalvelusopimukset palvelutoiminnasta. Ostopalvelutoiminnan tuloksesta on yhteenveto toimintakertomuksen lopussa. Kotipesä Kotipesä (Parolantie 32) on säätiön ensimmäinen, valmistunut asuintalo. Kotipesässä on asukaskäytössä yht. 16 asuntoa, joista 15 kpl on 2 h+ kk + kph ja yksi 1 h + tupakeittiö + kph. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden välittömässä yhteydessä on myös Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat (Parolantie 32 as 3). Yksi huoneisto on ollut säätiön hallituksen ja toiminnanjohtajan toimitiloina. Samassa kiinteistössä on myös säätiön arkisto. Kertomusvuodelle suunniteltu Kotipesän laajennus ei toteutunut. Kotipesän palvelutoiminta Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Henkilökunta luo mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja aktiiviseen vapaaaikaan yhteistyössä vapaa-ajan toimintaa järjestävien toimijoiden kanssa. Kotipesä luo asukkaille turvalliset ja kannustavat olosuhteet toimia yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Käytössä oli 16 asukaspaikkaa. Vuoden lopussa yksi asukas muutti pois. Henkilökunta on työssä joka päivä klo Kotipesässä työskentelee vastaava ohjaaja ja kolme ohjaajaa. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste Päivän hinta ,38 % 32, % 32, % 37,24

5 5/18 Asumispäivän hintaan sisältyy ensimmäistä kertaa ateriakustannuksia. Asukkaat käyvät syömässä Länsituulessa viikonloppuisin. Kaupunki perii ateriamaksun hinnastonsa mukaan. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Kotipesä asumispäivän hinta Mäyränpesä Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Vuoden aikana Mäyränpesässä asui 24 eri henkilöä. Asunnot: 14 kpl huone + tupakeittiö asuntoja sekä 2 ryhmäkotia, joissa kummassakin on 4 asuinpaikkaa. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Asukasvaihtoja oli kolme, joten vuoden 2012 aikana Mäyränpesässä asui 25 eri henkilöä. Mäyränpesän palvelutoiminta Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella.

6 Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 6/ ,04 % 45, ,69 % 45, ,41 % 49,72 Asumispäivän hintaan sisältyy myös asukkaiden ateriakustannuksia. Vuoden 2010 alusta alkaen ruoka on tuotettu Päivärinteen palvelutalon keittiöllä ja sisäinen lasku kohdistuu Mäyränpesän ostopalvelurahaan. Asukkaat maksavat ruoasta kaupungille ateriahinnaston mukaisesti. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Mäyränpesä asumispäivän hinta Mäyränpesässä on vastaava hoitaja ja 4 kokopäiväistä ja 2 osa-aikaista hoitajaa (yhteensä 7 työntekijää). Työntekijät ovat työssä klo joka päivä. Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit; 451 käyntiä v. 2012, 425 käyntiä v. 2011, 416 käyntiä v. 2010, 913 käyntiä v. 2009, 1439 käyntiä v.2008, 1618 käyntiä/ v 2007 ja 1595 käyntiä/v Mäyränkodista tehdyistä yöaikaisista käynneistä on sisäisesti laskutettu á 13 /käynti. Lisäksi Mäyränkodista saadaan 20 % laitosapulaisen työpanoksesta.

7 7/18 Palvelutalo Mäyränkoti Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) valmistui Talossa on yksi 6-asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4-asukkaan ryhmäkotia sekä viisi 1 h + tpk + kph käsittävää yksittäistä asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelutoiminta Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23, intervallipaikasta luovuttiin 2012 ja se täytettiin pysyvällä asukkaalla huhtikuun alusta lukien. Muita asukasmuutoksia ei tapahtunut. Vuosi käyttöpäivät käyttöaste päivän hinta ,27 % 142, (interv. sisältyy em. lukuun) ,69 % 144, (interv. sis. em.lukuun) ,90 147,84 Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan, jolloin tilapäiset poissaolot eivät ole vähentäneet käyttöastetta.

8 8/18 Mäyränkoti asumispäivän hinta Mäyränkodissa työskentelee 21 työntekijää (vastaava hoitaja, sairaanhoitaja, 18 lähihoitajaa ja laitosapulainen, jonka työpanoksesta meni 20 % Mäyränpesälle). Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Lounaat, päivälliset ja muut ateriatarpeet toimitetaan Päivärinteen keittiöltä. Kaikista aterioista kaupunki laskuttaa asukkaita ateriapalveluhinnastonsa mukaisesti. Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli Länsituuli, joka on (intervalliasunto) -asuntoinen talo, valmistui (Larin Kyöstin katu 31, Hämeenlinna). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Vakituisia asukkaita on siis 31. Yhteistiloina Länsituulesta löytyy ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takkaja ATK/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Länsituulen palvelutoiminta Länsituuli tuottaa ympärivuorokautista kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille.

9 9/18 Henkilökuntaa on vastaava sairaanhoitaja, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 5 lähihoitajaa. Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 2010 asumispv ,01 % intervallipv ,74 % Yht , asumispv ,52 % intervallipv ,12 % Yht ,73 % 46, asumispv ,39 % intervallipv ,79 % Yht ,53 % 47,63 Hintaan sisältyy asukkaiden lounas, josta he maksavat kaupungille ateriapalveluhinnaston mukaisesti. Länsituuli asumispäivän hinta

10 10/18 Kotikuntoutuksen piirissä oli 12 eri henkilöä, heistä kahden kotikuntoutus keskeytyi vuoden aikana. Kotikuntoutuksen tuntihinnaksi muodostui 36,07 /tunti kolmen viimeisen kuukauden tilastojen mukaan. Kotikuntoutus pitää sisällään kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty pääsääntöisesti sosiaaliohjaajan ja sairaanhoitajan työpanosta, mutta myös jonkin verran lähihoitajan työtä. Käyttöastetta laskettaessa on vähennetty muussa laitoshoidossa oleminen esim. hoitopäivät keskussairaalassa; lomapäiviä ei ole vähennetty. Vuoden aikana Länsituulessa asui 34 eri henkilöä. Asukasvaihtuvuus: muutti pois Ulkopuoliset ruokailijat Ateriapalvelua Länsituulessa tarjottiin talon ulkopuolella asuville seuraavasti: lounasta 9 henkilölle (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) Lounaat tuotetaan Päivärinteen palvelutalon keittiöllä.

11 11/18 Päivärinteen palvelutalo Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna) valmistui Muistisairaiden ryhmäkodit Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa tuotetaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Dementiakodit muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on nyt 7 asukaspaikkaa. Intervallikäyttöön on varattu 4 paikkaa. Ryhmäkodeissa on ollut kussakin yksi kahden hengen huone, näistä kaksi muutettiin jo yhden hengen huoneiksi muutettiin yksi ja viimeinenkin kahden hengen asunto muutettiin yhden hengen asunnoksi. Vuosi 2012 oli siis ensimmäinen kokonainen vuosi pienemmällä paikkaluvulla. Ryhmäkodeissa työskentelee yhteensä 19 hoitajaa, joista 2 on vastaavia hoitajia ja kaksi sairaanhoitajaa. Sairaanhoitaja tekee viikonloppuvuorollaan muidenkin yksiköiden päivystysluontoista sairaanhoitajan työtä. Henkilökuntamitoitus oli ennen muutoksia 0,56 nyt 0,64. Lisäksi on 2 vuosilomahoitajaa. Vuosi päivät käyttöaste-% päivän hinta 2010 asumispäivät ,51 intervallipäivät ,75 Yhteensä ,29 % 120, asumispäivät ,84 intervallipäivät ,85 Yhteensä ,11 % 133, asumispäivät intervallipäivät Yhteensä % 137,68

12 12/18 Muistisairaiden asumispäivän hinta Palveluasunnot Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoissa on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja muita palveluasuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 18, joista neljä on kaksioita (siis 22 asukaspaikkaa yhteensä). Veerankodossa tuotetaan psykogeriatrista hoivaa ja Valtterin ja Vilhelmiinan kodossa tehostettua palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista. Henkilökuntaa on yhteensä 14 hoitajaa, joista yksi on sairaanhoitaja ja yksi vastaava hoitaja. Tässä on edellisvuoteen lisäystä 0,5 hoitajaa. Asumispäivän hinta on laskettu vuosina erikseen psykogeriatriselle ryhmäkodille ja erikseen muille palveluasunnoille, koska henkilökuntaa oli jyvitetty ryhmäkodille hiukan enemmän. Vuonna 2011 ja 2012 mitoitus on koko yksikössä sama.

13 Vuosi päivät käyttöaste-% hinta 13/ Psykoger.rk ,02 114,69 Palveluasunnot ,43 Koeasunto ,15 Yht ,27 Kaikki yht ,60 97, Psykoger. rk , % Palveluasunnot ,60 % Yhteensä ,83 % 103, Psykoger. rk ,32 % Palveluasunnot ,12 % Yhteensä ,73 % 111,35 Palveluasunnot asumispäivän hinta

14 14/18 Kotisiipi Kotisiipi tarjoaa autettua asumista vaikeasti kehitysvammaisille. 6 asukkaan ryhmäkodissa on 8 työntekijää. Yksi paikoista on intervallipaikka. Vuosi päivät käyttöaste % hinta 2009 Asumispäivät % Intervallipäivät ,20 % Yhteensä ,90 % 256, Asumispäivät ,34 % Intervallipäivät ,79 % Yhteensä ,58 % 261, Asumispäivät ,00 % Intervallipäivät 285,5 78,22 % Yhteensä 2110,5 96,37 % 235, Asumispäivät ,85 % Intervallipäivät ,45 % Yhteensä ,95 % 244,33 Kotisiipi asumispäivän hinta

15 15/18 Päiväkeskus Päivänkaari Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Ryhmäläisten intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Intervallijaksoja on ollut erityisesti muistisairaiden kohdalla päivät % hinta Vanhukset ,4 64,56 muistisairaat ,3 72,36 vammaiset ,9 125,53 Yhteensä ,9 75, päivät % hinta vanhukset ,2 68,84 muistisairaat ,4 78,62 vammaiset ,5 123,71 Yhteensä ,0 80, päivät % hinta vanhukset ,54 68,29 muistisairaat ,72 83,72 vammaiset 17 56,67 205,92 Yhteensä ,18 77, vanhukset ,92 75,01 muistisairaat ,30 96,38 Yhteensä ,77 86,65 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. Päivänkaaren toimintaa voidaan luonnehtia terapeuttistavoitteelliseksi toiminnaksi.

16 16/18 Päivänkaari päivän hinta Keittiö Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ensimmäisenä vuonna keittiö tuotti lähinnä vain Päivärinteen palvelutalon asukkaiden ja päiväkeskuksen tarvitsemat ateriat. Helmikuusta 2004 alkaen on tuotettu Mäyränkodin tarvitsemat ateriat ja elokuun alusta 2004 myös Länsituulen ateriat. Lokakuun alusta 2009 alettiin toimittaa arkipäivisin lounaat myös Luotsisäätiön työtoiminta Viisariin. Vuonna 2010 Viisariin toimitettiin 9406 lounasta, joka vastaa n ravintopäivää. Vuoden 2010 alusta alkaen myös Mäyränpesän tarvitsemat lounaat on tuotettu Päivärinteen keittiöltä. Joulukuun 2010 alusta Kotipesän asukkaat ovat käyneet lounastamassa Länsituulessa viikonloppuisin. Dementiaryhmäkotien paikkojen väheneminen vähensi sinne tuotettujen ravintopäivien määrää kertomusvuonna 771:llä.

17 17/18 Vuosi Ravintopäivät á hinta , , , , , , , , ,67 Ravintopäivä koostuu seuraavasti: aamupala 20 % lounas 30 % päiväkahvi 10 % päivällinen 25 % iltapala 15 %

18 18/18 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 2012 Hallinto: toiminnanjohtaja 2 palvelupäällikkö 51,72 % alk. Kotipesä: vastaava ohjaaja 4 3 ohjaajaa (lähihoitaja) Länsituuli: vastaava sairaanhoitaja 9 2 psykiatrista sairaanhoitajaa sosiaaliohjaaja alkaen 5 hoitajaa (lähihoitaja) Mäyränpesä:vastaava hoitaja 7 6 hoitajaa (lähihoitaja), näistä kaksi 75 % Mäyränkoti: vastaava hoitaja 21 sairaanhoitaja 18 lähihoitajaa laitosapulainen (20 % Mäyränpesälle) Päivärinteen palvelutalo: Yhteiset työntekijät: 6 johtaja toimistosihteeri kuntohoidon ohjaaja (fysioterapeutti) siivoustyön ohjaaja 50 % 2 laitosapulaista Palveluasunnot:(Valtterin ja Vilhelmiinan koto, Veeran koto) 14 vastaava sairaanhoitaja sairaanhoitaja 12 hoitajaa (lähihoitajia) Dementiakodit (Aapelin ja Bertan tupa, Seelan ja Riston tupa) 19 2 vastaavaa sairaanhoitajaa 2 sairaanhoitajaa 15 hoitajaa, 2 vuosilomahoitajaa Kotisiipi vastaava hoitaja 8 7 hoitajaa Päiväkeskus Päivänkaari 3 päiväkeskusohjaaja 2 hoitajaa Keittiö 6 emäntä, 3 keittäjää 1 keittiöapulainen-ruoankuljettaja lähetti-ruoankuljettaja (50%)

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 TOIMINTAKERTOMUS 2011 Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry 1 SISÄLLYS VUOSI 2011 TURUN LÄHIMMÄISPALVELUYHDISTYKSESSÄ 3 YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA KOTIKUNNAAN TOIMINTAFILOSOFIA 3 YHDISTYKSEN HALLINTO

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN VUOKRA-ASUMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA VUOSILLE 2014-2020

HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN VUOKRA-ASUMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA VUOSILLE 2014-2020 HAAPAJÄRVEN KAUPUNGIN VUOKRA-ASUMISEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA VUOSILLE 2014-2020 Sisällysluettelo 1. Johdanto... 2 2. Haapajärven väestö- ja työpaikkakehitys... 2 3. Vuokra-asuntokanta... 5 3.1 Kaupungin

Lisätiedot

SODANKYLÄN KUNNAN IKÄÄNTYMISPOLIITTINEN STRATEGIA VUOSILLE 2010-2018

SODANKYLÄN KUNNAN IKÄÄNTYMISPOLIITTINEN STRATEGIA VUOSILLE 2010-2018 1 SODANKYLÄN KUNNAN IKÄÄNTYMISPOLIITTINEN STRATEGIA VUOSILLE 2010-2018 - Hyvään vanhuuteen Sodankylässä Hyväksytty KVALT 24.2.2010 17 2 TIIVISTELMÄ Ikääntymispoliittinen strategia Hyvään vanhuuteen Sodankylässä

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA

SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA SOSIAALIPALVELUJEN OMAVALVONTASUUNNITELMA 1. PALVELUJEN TUOTTAJAA KOSKEVAT TIEDOT Palvelujen tuottaja Yksityinen palvelujen tuottaja Palvelujen tuottajan nimi Kangasalan palvelutalosäätiö Palvelumuoto

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutujien asumisen kehittäminen

Mielenterveyskuntoutujien asumisen kehittäminen Ympäristöministeriön raportteja 10 2012 Mielenterveyskuntoutujien asumisen kehittäminen Työryhmäraportti 31.3.2012 YMPÄRISTÖMINISTERIÖ ympäristöministeriön raportteja 10 2012 Mielenterveyskuntoutujien

Lisätiedot

Kehitysvammahuollon ohjelma 2015-2020 Kemijärven kaupungin kehitysvammapalveluiden linjaukset, tavoitteet ja toimenpiteet

Kehitysvammahuollon ohjelma 2015-2020 Kemijärven kaupungin kehitysvammapalveluiden linjaukset, tavoitteet ja toimenpiteet 8.8.2014 Kehitysvammahuollon ohjelma 2015-2020 Kemijärven kaupungin kehitysvammapalveluiden linjaukset, tavoitteet ja toimenpiteet Kemijärven kaupunki Vammaispalvelut Sisällys Tiivistelmä... 2 Kehitysvammaisuus

Lisätiedot

SENIORIASUMISEN PALVELUKONSEPTI

SENIORIASUMISEN PALVELUKONSEPTI RAPORTTEJA 11 SENIORIASUMISEN PALVELUKONSEPTI SINIKKA TYYNELÄ Julkaisija Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Raportteja 11 Käyntiosoite Matarankatu 4, 1. kerros, Jyväskylä Postiosoite PL 35 (MaT),

Lisätiedot

Porvoon kaupungin ikääntymispoliittinen ohjelma vuosille 2010 2020

Porvoon kaupungin ikääntymispoliittinen ohjelma vuosille 2010 2020 HYVÄ IKÄÄNTYMINEN PORVOOSSA Porvoon kaupungin ikääntymispoliittinen ohjelma vuosille 2010 2020 Kaupunginhallitus 28.6.2010 Sisältö 1 Tiivistelmä... 3 2 Johdanto... 5 3 Väestömäärä ja ennusteet... 6 4 Porvoon

Lisätiedot

Vuosikatsaus 2011. Mainio Vire

Vuosikatsaus 2011. Mainio Vire Vuosikatsaus 2011 Mainio Vire 1 Sisältö 3 Mainio Vire lyhyesti 4 Toimitusjohtajan katsaus 6 Palveluja ikäihmisille 9 Palveluja erityisryhmille 12 Hyvinvoiva henkilöstö - tyytyväiset asiakkaat 16 Yhteystiedot

Lisätiedot

Vuosikertomus. Sisältö

Vuosikertomus. Sisältö Vuosikertomus 2011 Suunnittelu, kuvat ja taitto: Juho Paavola 2011, 2012 Kaikki tekstit: Tampereen ensi- ja turvakoti ry 2011 Kannen Ystäväpuun maalannut Riikka Latonen Painopaikka: Eräsalon Kirjapaino

Lisätiedot

KERAVAN VANHUSPOLIITTINEN OHJELMA VUOTEEN 2020

KERAVAN VANHUSPOLIITTINEN OHJELMA VUOTEEN 2020 KERAVAN VANHUSPOLIITTINEN OHJELMA VUOTEEN 2020 2 Sisältö 1 JOHDANTO... 4 2 KERAVAN VANHUSPOLIITTISEN OHJELMAAN VAIKUTTAVAT ASIAKIRJAT... 6 2.1 VALTAKUNNALLISET OHJEET, SUOSITUKSET, SELVITYKSET JA LAINSÄÄDÄNTÖ

Lisätiedot

TUETUN KOTONA KUNTOUTUMISEN MALLI IKÄIHMISILLE UUDENMAAN ALUEHANKKEEN LOPPURAPORTTI 1.3.2008-28.2.2010

TUETUN KOTONA KUNTOUTUMISEN MALLI IKÄIHMISILLE UUDENMAAN ALUEHANKKEEN LOPPURAPORTTI 1.3.2008-28.2.2010 TUETUN KOTONA KUNTOUTUMISEN MALLI IKÄIHMISILLE UUDENMAAN ALUEHANKKEEN LOPPURAPORTTI 1.3.2008-28.2.2010 Tämä aluehanke on osa rintamaveteraanien ja sotainvalidien avo- ja kotikuntoutuksen kehittämishanketta

Lisätiedot

FORSSAN SEUDUN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ

FORSSAN SEUDUN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ FORSSAN SEUDUN TERVEYDENHUOLLON KUNTAYHTYMÄ TOIMINTAKERTOMUS 2013 1 1 SISÄLTÖ KUNTAYHTYMÄN ALUE... 2 FORSSAN SEUDUN TERVEYDENHUOLLON... KUNTAYHTYMÄN ORGANISAATIO... 3 YHTYMÄJOHTAJAN KATSAUS... 4 YHTYMÄHALLITUKSEN

Lisätiedot

www.taipalsaari.fi TAIPALSAAREN ASUNTOPOLIITTINEN OHJELMA 2014-2020

www.taipalsaari.fi TAIPALSAAREN ASUNTOPOLIITTINEN OHJELMA 2014-2020 www.taipalsaari.fi TAIPALSAAREN ASUNTOPOLIITTINEN OHJELMA 2014-2020 Kunnanvaltuuston hyväksymä 22.12.2014 Sisällysluettelo 1. Johdanto 3 Asuntopoliittisen ohjelman valmistelu 4 Väestö 5 Toimialat ja työpaikat

Lisätiedot

VANHUSTEN PALVELUASUMISEN TUOTTEISTUS HÄMEENLINNAN SEUDULLA 2005-2006 TUOTTEISTUS, LAATU JA KILPAILUTTAMINEN HANKKEEN OSARAPORTTI

VANHUSTEN PALVELUASUMISEN TUOTTEISTUS HÄMEENLINNAN SEUDULLA 2005-2006 TUOTTEISTUS, LAATU JA KILPAILUTTAMINEN HANKKEEN OSARAPORTTI HÄMEENLINNAN SEUTUKUNTA ETELÄ-SUOMEN LÄÄNINHALLITUS VANHUSTEN PALVELUASUMISEN TUOTTEISTUS HÄMEENLINNAN SEUDULLA 2005-2006 TUOTTEISTUS, LAATU JA KILPAILUTTAMINEN HANKKEEN OSARAPORTTI Ritva Harjula Projektipäällikkö

Lisätiedot

TEUVAN KUNTA TOIMINTAKERTOMUS

TEUVAN KUNTA TOIMINTAKERTOMUS TEUVAN KUNTA TOIMINTAKERTOMUS 2004 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS TOIMINTAAN JA TALOUTEEN Toimintakertomuksesta säädetään kuntalain 69 :ssä seuraavasti: "Toimintakertomuksessa on esitettävä selvitys valtuuston

Lisätiedot

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Vuosikertomus 2013

VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ. Vuosikertomus 2013 VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Vuosikertomus 213 Vuosikertomus 213 1 VAALIJALAN KUNTAYHTYMÄ Vuosikertomus 213 Sisältö 4 Kuntayhtymän johtajan katsaus 8 Arvopohja 1 Kuntoutuskeskus uudistuu vuosi vuodelta 13 Avopalveluissa

Lisätiedot

Tehostetun palveluasumisen sääntökirja

Tehostetun palveluasumisen sääntökirja Tehostetun palveluasumisen sääntökirja Elokuu 2011 ISBN 978-951-563-803-8 (pdf) ISBN 978-951-563-815-1 (nid.) Sisällys Sääntökirja palvelusetelipalvelujen tuottamisesta yleinen osa 3 1 Määritelmät 3 2

Lisätiedot

Yhtymähallitus 22.3.2012 40 Tarkastuslautakunta 10.5.2012 43 1

Yhtymähallitus 22.3.2012 40 Tarkastuslautakunta 10.5.2012 43 1 TILINPÄÄTÖS JA TOIMINTAKERTOMUS 2011 Yhtymähallitus 22.3.2012 40 Tarkastuslautakunta 10.5.2012 43 1 Sisällysluettelo 1. Kuntayhtymän johtajan katsaus 3 2. Kuntayhtymän hallinto 4 3. Yleinen ja alueen kehitys

Lisätiedot

MIKKELIN SEUDUN PSYKOSOSIAALISTEN PALVELUIDEN -KÄSIKIRJA 2014

MIKKELIN SEUDUN PSYKOSOSIAALISTEN PALVELUIDEN -KÄSIKIRJA 2014 MIKKELIN SEUDUN PSYKOSOSIAALISTEN PALVELUIDEN -KÄSIKIRJA 2014 Mikkelin seudun sosiaali- ja terveyslautakunta 12.12.2013 68 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO...3 2. YHTEISTOIMINTA-ALUEEN TOIMINNAN TARKOITUS...5

Lisätiedot

KEURUUN KAU- PUNGIN ASUNTO-OHJELMA 2015 2020

KEURUUN KAU- PUNGIN ASUNTO-OHJELMA 2015 2020 1 KEURUUN KAU- PUNGIN ASUNTO-OHJELMA 2015 2020 2 SISÄLTÖ 1 YLEISTÄ... 3 1.1 KEURUUN VÄKILUVUN KEHITYS... 4 1.2 VÄESTÖN IKÄRAKENNE... 5 1.3 VÄESTÖENNUSTE... 9 2 ASUMINEN KEURUULLA... 9 2.1 KAAVOITUS JA

Lisätiedot

Palveluyhdistys Kaseva ry

Palveluyhdistys Kaseva ry Palveluyhdistys Kaseva ry TOIMINTAA ITSENÄISEMMÄN ELÄMÄN PUOLESTA Kolme kauaskatseista henkilöä on 16.4.1992 allekirjoittanut Palveluyhdistys Kaseva ry:n perustamisasiakirjan. Yhdistyksen tarkoitukseksi

Lisätiedot

Palvelualueen ja ikäystävällisen asuinalueen kehittäminen

Palvelualueen ja ikäystävällisen asuinalueen kehittäminen YMPÄRISTÖMINISTERIÖN RAPORTTEJA 5 2015 Palvelualueen ja ikäystävällisen asuinalueen kehittäminen Raija Hynynen (toim.) YMPÄRISTÖMINISTERIÖ YMPÄRISTÖMINISTERIÖN RAPORTTEJA 5 2015 Palvelualueen ja ikäystävällisen

Lisätiedot

17 KAINUUN VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISET LAITOS- JA ASUMISPALVELUT

17 KAINUUN VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISET LAITOS- JA ASUMISPALVELUT Finnwell-ohjelma TAPPO-projekti 2009 17 KAINUUN VANHUSTEN YMPÄRIVUOROKAUTISET LAITOS- JA ASUMISPALVELUT Antti Alho Reijo Kekäläinen Erkki Vauramo Sara Viitala Finnwell-ohjelma Terveydenhuollon alueellisten

Lisätiedot

HEINOLAN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2007 TASEKIRJA

HEINOLAN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2007 TASEKIRJA HEINOLAN KAUPUNKI TILINPÄÄTÖS 2007 TASEKIRJA KAUPUNGINHALLITUS 31.3.2008 1 HEINOLAN KAUPUNKI - TASEKIRJA 2007 TOIMINTAKERTOMUS 1. KAUPUNGINJOHTAJAN KATSAUS 2 2. KAUPUNGIN HALLINTO-ORGANISAATIO 4 3. YLEINEN

Lisätiedot

TASEKIRJA 2012 Kuntayhtymähallitus 26.3.2013 Kuntayhtymävaltuusto xx.xx.2013

TASEKIRJA 2012 Kuntayhtymähallitus 26.3.2013 Kuntayhtymävaltuusto xx.xx.2013 TASEKIRJA 2012 Kuntayhtymähallitus 26.3.2013 Kuntayhtymävaltuusto xx.xx.2013 SISÄLTÖ 1 TOIMINTAKERTOMUS... 1 1.1 Sairaanhoitopiirin johtajan katsaus... 1 1.2 Sisäisen valvonnan järjestäminen (sis. konsernivalvonnan)...

Lisätiedot

TYYTYVÄISYYS IKÄIHMISTEN PALVELUIHIN

TYYTYVÄISYYS IKÄIHMISTEN PALVELUIHIN TYYTYVÄISYYS IKÄIHMISTEN PALVELUIHIN Kotitori / Ikäpisteen asiakastyytyväisyys Sidosryhmien tyytyväisyys integraattoritoimintaan Kotihoidon asiakastyytyväisyys Tampereen kaupunki Tietotuotanto ja laadunarviointi

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN KUNTA. Asumisen strategiat 2005-2010

NURMIJÄRVEN KUNTA. Asumisen strategiat 2005-2010 NURMIJÄRVEN KUNTA Asumisen strategiat 2005-2010 Valtuuston hyväksymä 13.12.2004 Sisällysluettelo sivu 1. Johdanto... 2 2. Asumisen strategiat 2000 2010 toteutuminen... 4 3. Nurmijärven asuntokantaa ja

Lisätiedot

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkuntien vanhuspalvelulaitosten inventaario

Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkuntien vanhuspalvelulaitosten inventaario Keski-Suomen sairaanhoitopiirin jäsenkuntien vanhuspalvelulaitosten inventaario Heinäkuu 2013 Aalto-yliopisto Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu Arkkitehtuurin laitos SOTERA Instituutti Maria Klemetz,

Lisätiedot

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS

JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS JOROISTEN KUNTA OSAVUOSIRAPORTOINTI 1-4 KK/2015 KUNTA JA VESIHUOLTOLAITOS KÄYTTÖTALOUS 2 VALTUUSTON TAVOITTEET VUODELLE 2015/TOTEUTUMA 1-4 KK Strategiset tavoitteet: 1. Valtuuston laatima strategia vuosille

Lisätiedot