Toiminta- kertomus 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toiminta- kertomus 2012"

Transkriptio

1 Toiminta- kertomus 2012

2 2/18 Hämeenlinnan Erityisasuntosäätiö Säätiö on merkitty oikeusministeriön säätiörekisteriin rekisterinumerolla Kertomusvuosi oli säätiön 26. toimintavuosi. Sääntöjä on muutettu ja ja Y-tunnus Säätiön hallituksen jäsenet: Risto Jokinen puheenjohtaja Teuvo Ylitalo, hvj. Terhi Kyhkynen jäsen Katriina Ahtiainen, hvj. Marja-Leena Lehtinen jäsen Leena Lehtimäki, hvj. Mirja Piiroinen jäsen Raimo Lehtinen, hvj. Ari Waljakka jäsen Reijo Järvinen, hvj. Leenamaija Vattinen jäsen Singa Polvi, hvj. Janne Väinölä varapuheenjohtaja Kimmo Laiho, hvj. Säätiön hallitus kokoontui 9 kertaa vuonna Hallinto ja talous Hallituksen sihteerinä ja rahastonhoitajana toimi toiminnanjohtaja Kirsti Miettinen. Hallinnon osoite: Parolantie 32 as 12, Hämeenlinna. Kertomusvuonna otettiin käyttöön sähköinen toimintajärjestelmä (IMS). Palvelutoiminnan kirjanpidon ja palkanlaskennan on hoitanut Rantalainen IA International Oy (Tawastiatili). Isännöinti ja kiinteistöjen hoito Isännöinnin (myös kiinteistöjen kirjanpidon ja vuokravalvonnan) on hoitanut Reim Hämeenlinna Oy vastuuisännöitsijänä Marita Salminen.

3 3/18 Kiinteistöjen teknisestä huollosta on vastannut Kiinteistöpalvelu Kariniemi Oy. Kiinteistöjen tekninen valvonta ja hälytykset on kytketty Hämeenlinnan kaupungin teknisen valvonnan (Tekme Oy) piiriin. Yhteistyö Seutukeskus Oy Hämeen kanssa Yhteistoimintasopimus ICT-palveluista on tehty Puhepalveluista on tehty yhteistyösopimus Hämeenlinnan Seudun hankintatoimen Yhteistyösopimus on tehty Tilintarkastus Tilintarkastaja: Ari Pakari, KHT (varahenkilö Jorma Anttila, KHT). Säätiön omat www-sivut löytyvät osoitteessa: Henkilöstöasiat Erityisasuntosäätiössä noudatetaan Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen eli PTY:n työehtosopimusta. Työterveyshuolto on hoidettu Mehiläinen Oy:n kautta. Jokaisesta palvelutalosta on valittu työsuojeluvaltuutettu ja varavaltuutetut, jotka yhdessä työsuojelupäällikön (toiminnanjohtaja) kanssa muodostavat työsuojelutoimikunnan. Vuoden lopussa Erityisasuntosäätiöllä oli 100 vakituista työntekijää (luettelo vakansseista kertomuksen lopussa). Henkilöstökertomus laaditaan erikseen. Jäsenyydet Erityisasuntosäätiö on Palvelulaitosten työnantajayhdistyksen jäsen ja Vanhustyön Keskusliiton jäsen.

4 4/18 Ostopalvelutoiminta Hämeenlinnan kaupungin kanssa on olemassa kattavat ostopalvelusopimukset palvelutoiminnasta. Ostopalvelutoiminnan tuloksesta on yhteenveto toimintakertomuksen lopussa. Kotipesä Kotipesä (Parolantie 32) on säätiön ensimmäinen, valmistunut asuintalo. Kotipesässä on asukaskäytössä yht. 16 asuntoa, joista 15 kpl on 2 h+ kk + kph ja yksi 1 h + tupakeittiö + kph. Yhteisinä tiloina on kerhohuone ja saunatilat. Näiden välittömässä yhteydessä on myös Kotipesän henkilökunnan toimisto- ja sosiaalitilat (Parolantie 32 as 3). Yksi huoneisto on ollut säätiön hallituksen ja toiminnanjohtajan toimitiloina. Samassa kiinteistössä on myös säätiön arkisto. Kertomusvuodelle suunniteltu Kotipesän laajennus ei toteutunut. Kotipesän palvelutoiminta Kotipesän palvelutoiminta on tuettua ja ohjattua asumista kehitysvammaisille tai muutoin erityistuen tarpeessa oleville henkilöille. Toiminta-ajatuksena on yksilöllisen tuen ja ohjauksen avulla mahdollistaa asukkaiden hyvä elämänlaatu ja vastuullisuus arkielämän eri osa-alueilla. Henkilökunta luo mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja aktiiviseen vapaaaikaan yhteistyössä vapaa-ajan toimintaa järjestävien toimijoiden kanssa. Kotipesä luo asukkaille turvalliset ja kannustavat olosuhteet toimia yhteiskunnan tasavertaisina jäseninä. Käytössä oli 16 asukaspaikkaa. Vuoden lopussa yksi asukas muutti pois. Henkilökunta on työssä joka päivä klo Kotipesässä työskentelee vastaava ohjaaja ja kolme ohjaajaa. Vuosi Asumispäivät Käyttöaste Päivän hinta ,38 % 32, % 32, % 37,24

5 5/18 Asumispäivän hintaan sisältyy ensimmäistä kertaa ateriakustannuksia. Asukkaat käyvät syömässä Länsituulessa viikonloppuisin. Kaupunki perii ateriamaksun hinnastonsa mukaan. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Kotipesä asumispäivän hinta Mäyränpesä Mäyränpesä (Mäyräntie 2) on valmistunut palvelutalo, joka on tarkoitettu kehitysvammaisille ja muille vammaisille, jotka tarvitsevat jokapäiväistä tukea ja ohjausta. Vuoden aikana Mäyränpesässä asui 24 eri henkilöä. Asunnot: 14 kpl huone + tupakeittiö asuntoja sekä 2 ryhmäkotia, joissa kummassakin on 4 asuinpaikkaa. Asukaspaikkoja on yhteensä 22. Asukasvaihtoja oli kolme, joten vuoden 2012 aikana Mäyränpesässä asui 25 eri henkilöä. Mäyränpesän palvelutoiminta Mäyränpesässä kehitysvammaisia ja vammautuneita henkilöitä tuetaan ja ohjataan arkielämässä selviytymisessä ja elämänhallinnassa kuntouttavalla työotteella.

6 Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 6/ ,04 % 45, ,69 % 45, ,41 % 49,72 Asumispäivän hintaan sisältyy myös asukkaiden ateriakustannuksia. Vuoden 2010 alusta alkaen ruoka on tuotettu Päivärinteen palvelutalon keittiöllä ja sisäinen lasku kohdistuu Mäyränpesän ostopalvelurahaan. Asukkaat maksavat ruoasta kaupungille ateriahinnaston mukaisesti. Käyttöaste muodostuu vuokrasopimusten voimassaolon mukaan. Mäyränpesä asumispäivän hinta Mäyränpesässä on vastaava hoitaja ja 4 kokopäiväistä ja 2 osa-aikaista hoitajaa (yhteensä 7 työntekijää). Työntekijät ovat työssä klo joka päivä. Mäyränkodista saadaan tarvittavat yöaikaiset hoitokäynnit; 451 käyntiä v. 2012, 425 käyntiä v. 2011, 416 käyntiä v. 2010, 913 käyntiä v. 2009, 1439 käyntiä v.2008, 1618 käyntiä/ v 2007 ja 1595 käyntiä/v Mäyränkodista tehdyistä yöaikaisista käynneistä on sisäisesti laskutettu á 13 /käynti. Lisäksi Mäyränkodista saadaan 20 % laitosapulaisen työpanoksesta.

7 7/18 Palvelutalo Mäyränkoti Palvelutalo Mäyränkoti (Mäyräntie 1) valmistui Talossa on yksi 6-asukkaan ryhmäkoti ja kolme 4-asukkaan ryhmäkotia sekä viisi 1 h + tpk + kph käsittävää yksittäistä asuntoa. Myös ryhmäkodeissa jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone, tupakeittiö on yhteinen. Yhteistiloina Mäyränkodissa on kerhohuone ja saunaosasto, jonka yhteydessä on ns. valkoinen huone. Mäyränkodin palvelutoiminta Mäyränkoti tarjoaa tehostettua ja autettua palveluasumista vaikeasti vammaisille ja kehitysvammaisille henkilöille. Asukaspaikkoja on 23, intervallipaikasta luovuttiin 2012 ja se täytettiin pysyvällä asukkaalla huhtikuun alusta lukien. Muita asukasmuutoksia ei tapahtunut. Vuosi käyttöpäivät käyttöaste päivän hinta ,27 % 142, (interv. sisältyy em. lukuun) ,69 % 144, (interv. sis. em.lukuun) ,90 147,84 Käyttöaste on laskettu voimassaolevien vuokrasopimusten mukaan, jolloin tilapäiset poissaolot eivät ole vähentäneet käyttöastetta.

8 8/18 Mäyränkoti asumispäivän hinta Mäyränkodissa työskentelee 21 työntekijää (vastaava hoitaja, sairaanhoitaja, 18 lähihoitajaa ja laitosapulainen, jonka työpanoksesta meni 20 % Mäyränpesälle). Henkilökuntaa on paikalla ympäri vuorokauden. Lounaat, päivälliset ja muut ateriatarpeet toimitetaan Päivärinteen keittiöltä. Kaikista aterioista kaupunki laskuttaa asukkaita ateriapalveluhinnastonsa mukaisesti. Asuin- ja toimintakeskus Länsituuli Länsituuli, joka on (intervalliasunto) -asuntoinen talo, valmistui (Larin Kyöstin katu 31, Hämeenlinna). Asunnoista 2 on kaksioita, muut huone + tupakeittiöitä. Vakituisia asukkaita on siis 31. Yhteistiloina Länsituulesta löytyy ruokasali/monitoimitila, jakelukeittiö, takkaja ATK/ryhmätila, saunaosasto, kuntohuone, peli- ja musiikkihuone sekä pesutupa. Länsituulen palvelutoiminta Länsituuli tuottaa ympärivuorokautista kuntouttavaa palveluasumista ja kotikuntoutusta mielenterveyskuntoutujille.

9 9/18 Henkilökuntaa on vastaava sairaanhoitaja, 2 psykiatrista sairaanhoitajaa, sosiaaliohjaaja sekä 5 lähihoitajaa. Vuosi asumispäivät käyttöaste hinta 2010 asumispv ,01 % intervallipv ,74 % Yht , asumispv ,52 % intervallipv ,12 % Yht ,73 % 46, asumispv ,39 % intervallipv ,79 % Yht ,53 % 47,63 Hintaan sisältyy asukkaiden lounas, josta he maksavat kaupungille ateriapalveluhinnaston mukaisesti. Länsituuli asumispäivän hinta

10 10/18 Kotikuntoutuksen piirissä oli 12 eri henkilöä, heistä kahden kotikuntoutus keskeytyi vuoden aikana. Kotikuntoutuksen tuntihinnaksi muodostui 36,07 /tunti kolmen viimeisen kuukauden tilastojen mukaan. Kotikuntoutus pitää sisällään kotikäyntejä, lääkehuoltoa, puhelinkontakteja, lounastapaamisia ja Länsituulen ryhmätoimintaa. Kotikuntoutukseen on käytetty pääsääntöisesti sosiaaliohjaajan ja sairaanhoitajan työpanosta, mutta myös jonkin verran lähihoitajan työtä. Käyttöastetta laskettaessa on vähennetty muussa laitoshoidossa oleminen esim. hoitopäivät keskussairaalassa; lomapäiviä ei ole vähennetty. Vuoden aikana Länsituulessa asui 34 eri henkilöä. Asukasvaihtuvuus: muutti pois Ulkopuoliset ruokailijat Ateriapalvelua Länsituulessa tarjottiin talon ulkopuolella asuville seuraavasti: lounasta 9 henkilölle (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) (Kotipesän asukasta) Lounaat tuotetaan Päivärinteen palvelutalon keittiöllä.

11 11/18 Päivärinteen palvelutalo Päivärinteen palvelutalo (Päivärinteenkatu 6, Hämeenlinna) valmistui Muistisairaiden ryhmäkodit Aapelin ja Bertan tuvat sekä Riston ja Seelan tuvat Muistisairaiden ryhmäkodeissa tuotetaan dementiahoivaa ja vaativaa dementiahoivaa muistisairaille henkilöille. Dementiakodit muodostuvat 4 ryhmäkodista, joissa kussakin on nyt 7 asukaspaikkaa. Intervallikäyttöön on varattu 4 paikkaa. Ryhmäkodeissa on ollut kussakin yksi kahden hengen huone, näistä kaksi muutettiin jo yhden hengen huoneiksi muutettiin yksi ja viimeinenkin kahden hengen asunto muutettiin yhden hengen asunnoksi. Vuosi 2012 oli siis ensimmäinen kokonainen vuosi pienemmällä paikkaluvulla. Ryhmäkodeissa työskentelee yhteensä 19 hoitajaa, joista 2 on vastaavia hoitajia ja kaksi sairaanhoitajaa. Sairaanhoitaja tekee viikonloppuvuorollaan muidenkin yksiköiden päivystysluontoista sairaanhoitajan työtä. Henkilökuntamitoitus oli ennen muutoksia 0,56 nyt 0,64. Lisäksi on 2 vuosilomahoitajaa. Vuosi päivät käyttöaste-% päivän hinta 2010 asumispäivät ,51 intervallipäivät ,75 Yhteensä ,29 % 120, asumispäivät ,84 intervallipäivät ,85 Yhteensä ,11 % 133, asumispäivät intervallipäivät Yhteensä % 137,68

12 12/18 Muistisairaiden asumispäivän hinta Palveluasunnot Valtterin ja Vilhelmiinan koto sekä Veerankoto Palveluasunnoissa on 28 asukaspaikkaa. Ensimmäisen kerroksen ryhmäkoti (Veerankoto) on 6-paikkainen ja muita palveluasuntoja (Valtterin ja Vilhelmiinan koto) on 18, joista neljä on kaksioita (siis 22 asukaspaikkaa yhteensä). Veerankodossa tuotetaan psykogeriatrista hoivaa ja Valtterin ja Vilhelmiinan kodossa tehostettua palveluasumista ja vaativaa tehostettua palveluasumista. Henkilökuntaa on yhteensä 14 hoitajaa, joista yksi on sairaanhoitaja ja yksi vastaava hoitaja. Tässä on edellisvuoteen lisäystä 0,5 hoitajaa. Asumispäivän hinta on laskettu vuosina erikseen psykogeriatriselle ryhmäkodille ja erikseen muille palveluasunnoille, koska henkilökuntaa oli jyvitetty ryhmäkodille hiukan enemmän. Vuonna 2011 ja 2012 mitoitus on koko yksikössä sama.

13 Vuosi päivät käyttöaste-% hinta 13/ Psykoger.rk ,02 114,69 Palveluasunnot ,43 Koeasunto ,15 Yht ,27 Kaikki yht ,60 97, Psykoger. rk , % Palveluasunnot ,60 % Yhteensä ,83 % 103, Psykoger. rk ,32 % Palveluasunnot ,12 % Yhteensä ,73 % 111,35 Palveluasunnot asumispäivän hinta

14 14/18 Kotisiipi Kotisiipi tarjoaa autettua asumista vaikeasti kehitysvammaisille. 6 asukkaan ryhmäkodissa on 8 työntekijää. Yksi paikoista on intervallipaikka. Vuosi päivät käyttöaste % hinta 2009 Asumispäivät % Intervallipäivät ,20 % Yhteensä ,90 % 256, Asumispäivät ,34 % Intervallipäivät ,79 % Yhteensä ,58 % 261, Asumispäivät ,00 % Intervallipäivät 285,5 78,22 % Yhteensä 2110,5 96,37 % 235, Asumispäivät ,85 % Intervallipäivät ,45 % Yhteensä ,95 % 244,33 Kotisiipi asumispäivän hinta

15 15/18 Päiväkeskus Päivänkaari Päiväkeskus Päivänkaari tuottaa päiväkeskuspalveluja 10 asiakkaan ryhmissä kolmena päivänä viikossa omaishoidossa oleville muistisairaille ja kahtena päivänä monisairaille vanhuksille 12 asiakkaan ryhmissä. Ryhmäläisten intervallijaksot alentavat päiväkeskuksen käyttöastetta. Intervallijaksoja on ollut erityisesti muistisairaiden kohdalla päivät % hinta Vanhukset ,4 64,56 muistisairaat ,3 72,36 vammaiset ,9 125,53 Yhteensä ,9 75, päivät % hinta vanhukset ,2 68,84 muistisairaat ,4 78,62 vammaiset ,5 123,71 Yhteensä ,0 80, päivät % hinta vanhukset ,54 68,29 muistisairaat ,72 83,72 vammaiset 17 56,67 205,92 Yhteensä ,18 77, vanhukset ,92 75,01 muistisairaat ,30 96,38 Yhteensä ,77 86,65 Päiväkeskuspäivä sisältää aamiaisen, aamun avauksen, jumpan, saunomisen, lounaan, ulkoilun/sisälenkin ja teematuokiot sekä aamulla että iltapäivällä. Aamupäivällä ryhmä jakautuu pienryhmiin saunomisen, jumpan ja teematuokion kesken. Ohjauksessa toteutetaan osallistavaa ohjausta, minkä tavoitteena on asiakkaan aktiivinen rooli erilaisten toiminnallisten menetelmien, käsityömenetelmien ym. tilanteeseen sopivien aktivoivien menetelmien avulla. Päivänkaaren toimintaa voidaan luonnehtia terapeuttistavoitteelliseksi toiminnaksi.

16 16/18 Päivänkaari päivän hinta Keittiö Keittiö aloitti toimintansa toukokuun alussa Ensimmäisenä vuonna keittiö tuotti lähinnä vain Päivärinteen palvelutalon asukkaiden ja päiväkeskuksen tarvitsemat ateriat. Helmikuusta 2004 alkaen on tuotettu Mäyränkodin tarvitsemat ateriat ja elokuun alusta 2004 myös Länsituulen ateriat. Lokakuun alusta 2009 alettiin toimittaa arkipäivisin lounaat myös Luotsisäätiön työtoiminta Viisariin. Vuonna 2010 Viisariin toimitettiin 9406 lounasta, joka vastaa n ravintopäivää. Vuoden 2010 alusta alkaen myös Mäyränpesän tarvitsemat lounaat on tuotettu Päivärinteen keittiöltä. Joulukuun 2010 alusta Kotipesän asukkaat ovat käyneet lounastamassa Länsituulessa viikonloppuisin. Dementiaryhmäkotien paikkojen väheneminen vähensi sinne tuotettujen ravintopäivien määrää kertomusvuonna 771:llä.

17 17/18 Vuosi Ravintopäivät á hinta , , , , , , , , ,67 Ravintopäivä koostuu seuraavasti: aamupala 20 % lounas 30 % päiväkahvi 10 % päivällinen 25 % iltapala 15 %

18 18/18 ERITYISASUNTOSÄÄTIÖN HENKILÖKUNTA 2012 Hallinto: toiminnanjohtaja 2 palvelupäällikkö 51,72 % alk. Kotipesä: vastaava ohjaaja 4 3 ohjaajaa (lähihoitaja) Länsituuli: vastaava sairaanhoitaja 9 2 psykiatrista sairaanhoitajaa sosiaaliohjaaja alkaen 5 hoitajaa (lähihoitaja) Mäyränpesä:vastaava hoitaja 7 6 hoitajaa (lähihoitaja), näistä kaksi 75 % Mäyränkoti: vastaava hoitaja 21 sairaanhoitaja 18 lähihoitajaa laitosapulainen (20 % Mäyränpesälle) Päivärinteen palvelutalo: Yhteiset työntekijät: 6 johtaja toimistosihteeri kuntohoidon ohjaaja (fysioterapeutti) siivoustyön ohjaaja 50 % 2 laitosapulaista Palveluasunnot:(Valtterin ja Vilhelmiinan koto, Veeran koto) 14 vastaava sairaanhoitaja sairaanhoitaja 12 hoitajaa (lähihoitajia) Dementiakodit (Aapelin ja Bertan tupa, Seelan ja Riston tupa) 19 2 vastaavaa sairaanhoitajaa 2 sairaanhoitajaa 15 hoitajaa, 2 vuosilomahoitajaa Kotisiipi vastaava hoitaja 8 7 hoitajaa Päiväkeskus Päivänkaari 3 päiväkeskusohjaaja 2 hoitajaa Keittiö 6 emäntä, 3 keittäjää 1 keittiöapulainen-ruoankuljettaja lähetti-ruoankuljettaja (50%)

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi

Tervetuloa asumaan. Kotisiipi Tervetuloa asumaan Kotisiipi Päivärinteen palvelutalon Kotisiipi on turvallinen ryhmäkoti kuudelle ikäihmiselle. Toiminta-ajatus Kotisiipi on Päivärinteen palvelutalossa sijaitseva kuuden asukkaan ryhmäkoti.

Lisätiedot

Tehostettu palveluasuminen

Tehostettu palveluasuminen Tehostettu palveluasuminen Miten asutaan? Tehostetussa palveluasumisessa asiakkaat asuvat omissa kodeissaan työntekijöiden ja asiakkaiden yhteistilan välittömässä läheisyydessä. Asiakkaan kotona tapahtuvassa

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Heinola Heinola - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut

Päihdepalvelut. Kuntouttavat asumispalvelut Päihdepalvelut Kuntouttavat asumispalvelut KUNTOUTTAVAT ASUMISPALVELUT Kuntouttavat asumispalvelut tuottavat asumispalveluja täysi-ikäisille asunnottomille vantaalaisille päihde- ja mielenterveyskuntoutujille.

Lisätiedot

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ

Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Ikäihminen toimintakykynsä ylläpitäjänä HOITO- JA VANHUSTYÖ Kotiin annettavat palvelut Kotiin annettavien palveluiden tavoitteena on tukea ikäihmisten selviytymistä omassa asuinympäristössään. Ikääntyvän

Lisätiedot

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus

Partalanmäen tehostetun. palveluasumisen yksikkö. sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Partalanmäen tehostetun palveluasumisen yksikkö sosiaali- ja terveyspalvelukeskus Tehostettu Palvelukoti on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat paljon ympärivuorokautista hoivaa. Asiakkaat valitaan

Lisätiedot

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut

9. Sosiaalihuoltolain mukaisen asumispalvelun maksut LAIHIAN KUNTA Sivu 1 / 6 ASIAKASMAKSUT 1.6.2015 LUKIEN Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b.

Lisätiedot

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran)

Tilakeskuksen perusturvaosastolta perimä sisäinen vuokra vuonna 2015 kokonaisvuokra 12,66 /m2/kk (sisältää ylläpito-, pääoma ja maapohjavuokran) Pertlk 9.12.2014 Liite 1/2014 PALVELUASUMISEN VUOKRAT 1.3.2015 ALKAEN RYHMÄKODIT: Pehtoori ryhmäkodin kokonaisneliöt 304 m2, josta Asukkaiden käytössä 287 m2 Henkilökunnan tiloja 12 m2 (vähennetty) Tilakeskuksen

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 2014 / Vertailutaulukko esityksestä Vammaispalvelulain palveluasuminen ravintomenoista. Asumisvalmennus, VpL Vuokra ja käyttökustannukset Asuntoon liittyvät keskitetyt hankinnat ja yhteiskäyttö a) Ateriamaksu kun tarjotaan keskitetyt ateriapalvelut

Lisätiedot

Kehitysvammapalvelut

Kehitysvammapalvelut Kehitysvammapalvelut Ahokoti Harjukoti Kotikartano Nevakoti Niittykumpu Norola: Toukola ja Jukola Ritoniitty Ritorinne Ohjattu asuminen Aittokoti Peltola Norola: Onnela Tuettu asuminen Ryhmäkotien yhteydessä

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2016-2019 Päivitys 8.10.2015 Ikääntyvien asumispalvelut Pitkäaikaisen laitoshoidon vähentäminen aloitettiin, kun Senioripihan tehostetun asumispalvelun yksikkö valmistui.

Lisätiedot

Asukkaaksi Hopeasiltaan

Asukkaaksi Hopeasiltaan Asukkaaksi Hopeasiltaan Käytännön opas uudelle Hopeasillan asukkaalle, omaisille ja läheisille YLEISTÄ Hopeasillan vanhainkoti on rakennettu vuonna 1965 ja peruskorjattu vuonna 1995. Hopeasillassa on 59

Lisätiedot

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS

KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS KIVIPUISTON MONIPALVELUKESKUS SÄÄTIÖN TARKOITUS Säätiön tarkoituksena on edistää ja kehittää vanhusten, vammaisten ja muiden erityispalveluja tarvitsevien erityisryhmien asumispalveluja sekä elinolosuhteita

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhuspalvelut 2015 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,40 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,50 Kotiin toimitettu kylmä

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 22.01.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.3.2014 Kehitysvammaisten erityishuollon palveluista perittävät maksut: 1. Pitkäaikainen hoito ja asuminen: Pitkäaikaisesta

Lisätiedot

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu

LAIHIAN KUNTA. Perusturvan asiakasmaksut 1.3.2015 lukien. Sisällys AVOPALVELUMAKSUT. 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu Sivu 1 / 5 Sisällys AVOPALVELUMAKSUT 1. Kotona annettava säännöllinen palvelu 2. Kotona annettava tilapäinen palvelu 3. Vanhusten asumispalvelut a. vuokra b. palvelumaksu c. peruspalvelumaksu d. hygieniamaksu

Lisätiedot

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville

Eedi Asumispalvelut Oy. Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville Eedi Asumispalvelut Oy Uudenlaisia ryhmäkoteja asumisessaan erityistukea tarvitseville ESPOON DIAKONIASÄÄTIÖ Yksityinen sosiaalialan palveluntarjoaja Palveluja mielenterveys- ja päihdekuntoutujille sekä

Lisätiedot

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN

VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN 1 VANHUS- JA KEHITYSVAMMAPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 01.01.2015 ALKAEN Vahvistettu perusturvalautanassa 18.11.2014 2 KOTIHOITO Tilapäinen kotihoito Omaishoidon lomittaja 9,30 /alkava tunti 11,30 /kerta (enint.

Lisätiedot

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00

Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Lemin Vanamokodin asukkaiden omaisille ja läheisille tiedotus- ja keskustelutilaisuus tiistaina 1.12.2015 klo 17.00 Mukana infossa Saimaan Tukipalvelut Oy:n edustaja Lauritsalan apteekin edustajat Eksoten

Lisätiedot

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo

Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo PALVELUASUNTOHAKEMUS Palvelukeskus Puistokartanoon Hakemus palautetaan osoitteeseen: Espoon Lähimmäispalveluyhdistys ry / Kaija Viitakoski Tyrskyvuori 6 02320 Espoo Tarvittavat liitteet Lääkärintodistus

Lisätiedot

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 %

Tunnit / kk ja maksuprosentti tulorajan ylittävistä tuloista 1.1.2016 alkaen 1 563 573 6 % 10 % 15 % 15 % 23 % 27 % 32 % 35 % LIITE VANHUSPALVELUJEN ASIAKASMAKSUT VUONNA 2016 (VUONNA 2015 PERITTY MAKSU YLIVIIVATTU) VANHUSPALVELUT Kotihoito, jatkuva ja säännöllinen Jatkuvasti ja säännöllisesti annetusta kotihoidosta peritään maksuasetuksen

Lisätiedot

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678

Kuntoutusjaksot 375. Vaativa osastohoito 678 1 Sosiaalipalvelut Kuntoutus, asuminen ja päivätoiminta Tuulikello Kuntoutusjaksot 375 Osastojakso, jonka aikana asiakkaalle tehdään moniammatillinen kokonaistilanteen arviointi, kuntoutuksen suunnittelu

Lisätiedot

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT

KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI Asiakasmaksut 1 Vanhus- ja vammaispalvelut 2013 KOTIHOIDON TUKIPALVELUMAKSUT Ateriapalvelut Lounas koulussa/päiväkodissa 5,20 Lounas päiväkeskuksessa/palveluasumisessa 6,20 Kotiin toimitettu

Lisätiedot

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE

Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE Palvelukeskus Marjapaikan TIEDOTE OMAISILLE 1. PALVELUKESKUS MARJAPAIKKA 1.1 Marjapaikan tarjoamat palvelut 2. HENKILÖKUNTA JA PUHELINNUMEROT 3. PÄIVÄRYTMI 4. MARJAPAIKAN TOIMINTA- AJATUSTA 5. OMAHOITAJUUS

Lisätiedot

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta

Vammaistyö. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT. 3 Asumispalvelut. 4 Ryhmäkotien yhteystiedot. 5 Työ- ja päivätoiminta 1 2 Vammaistyö Salon kaupungin vammaistyöhön kuuluvat kehitysvammaisten palvelut, vammaispalvelulain mukaiset palvelut sekä alle 65 -vuotiaiden omaishoidon tuki. Sisällys 3 1. KEHITYSVAMMAISTEN PALVELUT

Lisätiedot

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa

TeHoSa-Lappeenranta Lappeenranta / Taipalsaari. TeHoSa-Savitaipale Savitaipale / Lemi. TeHoSa-Luumäki Luumäki / Ylämaa akohtaiset palvelut Kunt Kotiin annettavat palvelut Ikäihmisten kotona selviytymistä tuetaan järjestämällä erilaisia palveluja kotiin. Kotiin annettavia palveluita on kotihoito, kotihoidon tukipalvelut,

Lisätiedot

Apua, tukea ja toimintaa

Apua, tukea ja toimintaa Soita meille numeroon 050 4440 199 tai lähetä sähköpostia osoitteeseen asiakaspalvelu@mereo.fi. Tavataan ja keskustellaan yhdessä tilanteestasi. Teemme sinulle henkilökohtaisen, hyvin vointiasi tukevan

Lisätiedot

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut

Kotihoito kotona asumisen tueksi. Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito kotona asumisen tueksi Kotihoito ja tukipalvelut Kotihoito Kotihoitoon kuuluvat kotipalvelu ja kotisairaanhoito. Kotihoito auttaa silloin, kun turvallinen kotona asuminen edellyttää sosiaali-

Lisätiedot

Vanhusten palvelutalot

Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Vanhusten palvelutalot Asunnot tarkoitettu päivittäin kotihoitoa tarvitseville Vantaan kaupungin palvelutalot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotonaan runsaankaan

Lisätiedot

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN

TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS ASIAKKAILLE 1.4.2015 ALKAEN Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen

Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo. Mika Paasolainen Kuninkaankallio Kuninkaantie 42, Espoo Mika Paasolainen Pitkäaikaisasunnottomuuden vähentäminen /poistaminen Valtioneuvoston periaatepäätössä vuosille 2008-2011 tavoitteena on puolittaa pitkäaikaisasunnottomuus

Lisätiedot

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos

ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos ANTTOLAN RYHMÄKOTI HANKE 2015 Toimintamalliluonnos SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. OMAAN TOIMINTAAN TILAT... 3 3. HENKILÖSTÖN MÄÄRÄ JA RAKENNE... 4 4. OMAVALVONTAVELVOITE... 5 5. TURVALLISUUS JA TAPATURMIEN

Lisätiedot

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti:

HOIVA (ALV 0 %) Yksittäiset käynnit laskutetaan alkavalta 15 minuutilta alla olevan taulukon mukaisesti: Tuulensuun Palvelu Oy Huvilakatu 32, 32200 Loimaa p. 02 7637 5600 toimisto@tuulensuunpalvelukeskus.fi www.tuulensuunpalvelukeskus.fi TUULENSUUN PALVELU OY:N PALVELUHINNASTO RIVITALOJEN PALVELUSOPI- MUS

Lisätiedot

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.

Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas. Yksityisen sosiaalihuollon omavalvonta 9.10.2013 Pilvi Heiskanen, toiminnanjohtaja Turun Lähimmäispalveluyhdistys ry www.kotikunnas.fi Turun lähimmäispalveluyhdistys ry Kotikunnas Yhdistys on perustettu

Lisätiedot

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA

AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA AINUTLAATUISTA PALVELUASUMISTA EIRASSA Villa Ensi Säätiö tarjoaa turvallista asumismukavuutta keskellä kauneinta Helsinkiä. Villa Ensin tuettua asumista tarvitseville henkilöille tarkoitetut huoneistot

Lisätiedot

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT

Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT Yhdessä ikääntyen, voimavaroja tukien VANHUSPALVELUT SOSIAALI- JA TERVEYSPIIRI HELMEN VANHUSPALVELUT HAAPAVEDEN KARTANONVÄKI Rautionkuja 1 Alice Pekkala 050 374 8968, hoitajat p. 043 211 1573 IIN KARTANONVÄKI

Lisätiedot

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014

Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Tilaohjelma 2014 Ympäristöpalvelut PS 19.3.2014 Terveyskeskuksen valmistavan keittiön muuttaminen jakelukeittiöksi Nykyinen keittiö on suunniteltu jakelukeittiöksi terveyskeskuksen perusparannushankkeessa

Lisätiedot

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS

LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS LAUKAAN KUNTA KÄYTTÖTALOUS Toimielin Tehtäväalue Toiminta-ajatus Perusturvalautakunta Vanhusten palvelut Vanhusten palvelujen tulosyksikön tehtävänä on tuottaa ja kehittää vanhuksille ja pitkäaikaissairaille

Lisätiedot

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin!

On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! 30.1.2015 Kankaanpään kehitysvammaisten ryhmäkodin harjannostajaiset Hyvä juhlaväki, On ilo tuoda valtiovallan tervehdys tähän Kankaanpään ryhmäkodin harjannostajaisiin! Tämä hanke on tärkeä monessakin

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 26.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 - (03) 818 5555 26.1. - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Palveluseteli Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi 30 asuntoa,

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 7.6.2012 Hämeenkatu 26 A, 15140 - (03) 818 5555 7.6.2012 - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo / Palveluseteli Tarjantie 57 15950 0400 282 576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.attendo.fi muistisairaille

Lisätiedot

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % %

Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta. yli 5- Henkilöluku Tuloraja % % % % % % ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI, KOTIHOIDON MAKSUT 1.1.2016 ALKAEN Perusturvalautakunta 16.12.2015, liite nro 4 Äänekoski Palvelun tuntimäärä/kk ja kuukausimaksun %-määrä tulorajan ylittävästä tulosta Tuntia kuukaudessa

Lisätiedot

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna)

SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013. 312,6 vakanssia (303,6/1v/1ma/8avoinna) SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO 2013 SOSIAALI- JA TERVEYSLAUTAKUNTA YKSILÖJAOSTO HYVINVOINTIJAOSTO SOSIAALI- JA TERVEYSVIRASTO Perusturva HALLINTO Perusturva Toimistopalvelut Talousasiat Terveyspalvelujen

Lisätiedot

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin

Tulovaiheen muistilista: Tervetuloa Kotikartanoon! Turvapuhelin Muuttajan opas un asukas on saanut myönteisen päätöksen palveluasumisesta ja tiedon, että paikka on järjestynyt otikartanosta, asukkaan tai omaisen tulee ottaa yhteyttä otikartanon palveluesimieheen, jotta

Lisätiedot

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT

ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT ROVANIEMEN VAMMAISPALVELUT HYVÄN ARJEN TUKENA Rovaniemen kaupungin vammaispalvelut edistää vammaisten ja pitkäaikaissairaiden kokonaisvaltaista hyvinvointia. Autamme asiakkaitamme ylläpitämään toimintakykyään

Lisätiedot

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen

Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Orikedon palvelukeskus: 71 paikkanen Tarjoaa tehostettua ja palveluasumista kaikenikäisille päihdehuollon asiakkaille kuntouttavalla työotteella. 1 hengen asunto 518,00 / kk. 2 hengen asunto 696,00 / kk.

Lisätiedot

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015

Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1.2015 Vapaudenkatu 23 B, 15140 Lahti - (03) 818 5555 23.1. Orimattila Orimattila - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Tähtiniemi / Lauttaranta 5 18100 Heinola 044 494 4247 anne.vilkman@attendo.fi w w w.attendo.fi

Lisätiedot

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.

Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli. Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1. Mielenterveys- ja päihdepalvelut Tuettua asumista Tupalassa Tupalantie 1 50170 Mikkeli Mielen aske Kuntatoimijoiden seminaari 29.1.2015 Niina Helminen Anri Tanninen Yleistä Tupalasta Kiinteistöt omistaa

Lisätiedot

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016

SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 SAS-TYÖRYHMÄN KÄYTÖSSÄ OLEVAT TEHOSTETUN PALVELUASUMISEN PAIKAT 2016 LEPOLAKOTI Kerinkallionkatu 13 15520 Lahti Puh.044 716 1022 (palveluesimies) Puh. 050 398 7841 (sairaanhoitaja) Asunnot (43) 1h+k 31,0

Lisätiedot

Sosiaalipalvelut Vuoden 2010 toimintakertomus ja tilinpäätös. 23.6.2011 M.Paavola

Sosiaalipalvelut Vuoden 2010 toimintakertomus ja tilinpäätös. 23.6.2011 M.Paavola Sosiaalipalvelut Vuoden 2010 toimintakertomus ja tilinpäätös Sosiaalipalvelut sairaanhoitopiirin toimialueena 2 toimintavuotta Tyytyväisyyttä mm. koulutustarjonnan ja työhyvinvointia edistävän toiminnan

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 6.6.2013

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 6.6.2013 Padasjoki Padasjoki - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo / Tarjantie 57 15950 Lahti 0306 344 242, 040 028 2576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.hoivakotiw ellamo.fi muistisairaille 60 asuntoa,

Lisätiedot

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto. Kehas-ohjelman toteutustilanne Ympäristöministeriön katsaus Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Vammaisten ihmisten elämistä ja asumista koskevia periaatteita ja linjauksia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry

TOIMINTAKERTOMUS 2015. Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry TOIMINTAKERTOMUS 2015 Lievestuoreen palvelukeskusyhdistys ry YLEISKATSAUS VUOTEEN 2015 vuosi 2015 oli yhdistyksen 51. toimintavuosi Palvelutalossa tehtiin muutostöitä, joiden avulla Männikössä voidaan

Lisätiedot

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014

Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Erityisasumisen toimeenpano-ohjelma 2015-2018 PÄIVITYS 17.9.2014 Vanhusten tehostettu palveluasuminen Tarve ja perustelut: Pitkäaikaisen laitoshoidon purkaminen, niveltyy Siilaisen peruskorjaukseen, tarve

Lisätiedot

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut

Päihde- ja mielenterveyskuntoutujien asumispalvelut Sosiaali- ja terveyslautakunta 149 16.12.2015 Mielenterveys- ja päihdekuntoutuksesta perittävät maksut 1.1.2016 2305/02.05.00.01/2015 Sosiaali- ja terveyslautakunta 16.12.2015 149 Valmistelija: terveyspalvelujen

Lisätiedot

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen

Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen Vanhusten ja toimintaesteisten erityisasuminen - Tietoa Jällivaaran kunnan vanhuksille ja toimintaesteisille tarjoamista erityisasumismuodoista Sosiaalilautakunnan tehtävänä on huolehtia ympäri vuorokauden

Lisätiedot

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti

Ruokolahden kunta Pöytäkirja 4 Vanhusneuvosto 2/2015 56100 Ruokolahti Vanhusneuvoston kokous 2/2015 Aika Tiistai 21.4.2015 kello 9.00 11.30 Paikka Läsnä Poissa Puheenjohtaja Sihteeri Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Toivo Ruohonen, Eläkeliiton Ruokolahden yhdistys

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) Sosiaalilautakunta Sosj/10 13.12.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2011 1 (5) 409 Jätkäsaaren vaikeavammaisten asuntoryhmän, Suezinkatu 3, hankesuunnitelman hyväksyminen HEL 2011-008163 T 10 06 00 Päätös päätti hyväksyä osoitteeseen Suezinkatu

Lisätiedot

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut.

Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammaispalvelut. Sosiaalilautakunta 18.2.2016 1 liite 1 Toimintakertomus 2015 Sosiaalitoimeen kuuluu neljä sitovuustasoa; sosiaalitoimen hallinto, sosiaalityö, vanhustyö/kotipalvelu sekä vammais. Talousarviota ja toimintasuunnitelmaa

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT

SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT 2014 SUONENJOEN KAUPUNKI PÄIVÄKESKUS KRITEERIT SUONENJOEN KAUPUNGIN PÄIVÄKESKUKSEN TOIMINTA-AJATUS: Iloa ja eloa ikääntyneen arkeen. Omien voimavarojen mukaan, yhdessä ja yksilöllisesti. PÄIVÄKESKUS JOHDANTO

Lisätiedot

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta

Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Kiinteistö 2013 tapahtuma Helsingin messukeskus 14.11.2013 Antti Jämsén Miehikkälän kunta Miehikkälän kunta tuottaa ja järjestää laadukkaat peruspalvelut asiakaslähtöisesti ja kustannustehokkaasti Terveyskeskus:

Lisätiedot

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.

Hoidonporrastuksen kriteerit JJR 10.3.2010. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3. KOTIHOIDON JA HOIDONPORRASTUKSEN KRITEERIT 2010 JJR KUNNISSA Hyv./ perusturvalautakunta 18.3.2010 YLEISTÄ Kotona asumista tuetaan ensisijaisesti tukipalvelujen avulla (ateria-, turva- ja kuljetuspalvelu).

Lisätiedot

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut

Oikea koti. Aspan asumisratkaisut Oikea koti Aspan asumisratkaisut Näin Aspan asumisratkaisut syntyivät Asumispalvelusäätiö Aspan perustamiseen vaikutti laajalti järjestöjen välillä käyty keskustelu siitä, mihin suuntaan vammaisten ihmisten

Lisätiedot

PERHEPESÄ Jorvin sairaala

PERHEPESÄ Jorvin sairaala PERHEPESÄ Jorvin sairaala Tervetuloa Perhepesään ONNEA UUDESTA VAUVASTA JA TERVETULOA PERHEPESÄÄN! Perhepesässä koko perhe saa olla yhdessä ja tutustua rauhassa toisiinsa ympäri vuorokauden. Perhepesässä

Lisätiedot

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena

Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kehas ohjelma toiminnan ja tekojen tukena Kuopio 30.8.2013 Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Kehitysvammaisten asumisen ohjelma (Kehas ohjelma) 1. Valtioneuvoston periaatepäätös

Lisätiedot

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013

KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA. Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 KUNTOUTTAVA LÄHIHOITAJA KOTIHOIDOSSA Riitta Sipola-Kellokumpu Inarin kunta Kotihoito 28.1.2013 Lähihoitajan tutkinto, suuntautuminen kuntoutukseen Kyky itsenäiseen ja aktiiviseen työskentelyyn Omaa hyvät

Lisätiedot

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta Liite Peruspalvelulautakunta 11.12.2014 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2015 1. Säännöllinen kotihoito Henkilömäärä

Lisätiedot

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut

Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut Sosiaalihuoltolain mukaisten asumispalvelujen maksut 1.1.2014 Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu henkilölle, joka ei selviydy omassa kodissaan tehostetun kotihoidon turvin. Asukkaan maksut koostuvat

Lisätiedot

Palveluyhdistys Kaseva ry

Palveluyhdistys Kaseva ry Palveluyhdistys Kaseva ry TOIMINTAA ITSENÄISEMMÄN ELÄMÄN PUOLESTA Kolme kauaskatseista henkilöä on 16.4.1992 allekirjoittanut Palveluyhdistys Kaseva ry:n perustamisasiakirjan. Yhdistyksen tarkoitukseksi

Lisätiedot

Vanhusten palvelutalot

Vanhusten palvelutalot Palvelutalot Asunnot tarkoitettu päivittäin kotihoitoa tarvitseville Vantaan kaupungin palvelutalot on tarkoitettu ikäihmisille, jotka eivät pärjää kotonaan runsaankaan kotihoidon turvin. Taloihin otetaan

Lisätiedot

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.

Kehas-ohjelman toteutustilanne. Ympäristöministeriön katsaus. Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto. Kehas-ohjelman toteutustilanne Ympäristöministeriön katsaus Raija Hynynen Rakennetun ympäristön osasto Raija.Hynynen@ymparisto.fi Vammaisten ihmisten elämistä ja asumista koskevia periaatteita ja linjauksia

Lisätiedot

Hoitokoti Sateenkaari

Hoitokoti Sateenkaari Hoitokoti Sateenkaari Järvi-Pohjanmaan perusturva ALAJÄRVI Hoitokoti Sateenkaari sijaitsee Alajärvellä ja on Järvi-Pohjanmaan yhteistoiminta-alueen (Alajärvi, Soini ja Vimpeli) perusturvalautakunnan alainen

Lisätiedot

Hietaniemenkadun palvelukeskus

Hietaniemenkadun palvelukeskus Hietaniemenkadun palvelukeskus 1.12.2010 Katri Joutselainen (ohj./sos.ohj.) Pia Mielonen (sh) Kuvat: Leif Mäkelä Hietaniemenkadun palvelukeskus 8.6.2009 yhdistyivät Herttoniemen asuntolan ja Pääskylänrinteen

Lisätiedot

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015

LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015 LAUKAAN KUNNAN SOSIAALI- JA TERVEYSPALVELUMAKSUT 1.1. 31.12.2015 1. Soveltamisala: Sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista perittävistä maksuista säädetään sosiaalija terveydenhuollon asiakasmaksuista

Lisätiedot

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA:

PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Liite 2 PALVELUSETELI TEHOSTETTUUN PALVELUASUMISEEN JA OMAISHOIDON LAKISÄÄTEISTEN VAPAAPÄIVIEN JÄRJESTÄMISEEN PALVELUSETELITASO JA HINTA: Kuvaus tehostetun palveluasumisen asiakkaiden hoidon, hoivan ja

Lisätiedot

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 12.1.2012

Hämeenkatu 26 A, 15140 Lahti - (03) 818 5555 12.1.2012 Hämeenkatu 26 A, 15140 - (03) 818 5555 12.1.2012 - Palveluasuminen Attendo Oy Hoivakoti Wellamo Tarjantie 57 15950 0400 282 576 marita.kekkonen@attendo.fi w w w.attendo.fi muistisairaille 60 asuntoa, 21,5-49

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut. alkaen

Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut. alkaen Sosiaali- ja terveystoimen asiakasmaksut Terveydenhoidon asiakasmaksut Vastaanottojen asiakasmaksut Terveyskeskuksen sairaanhoitokäynti 18 vuotta täyttäneiltä 3 kertaa kalenterivuodessa, lukuunottamatta

Lisätiedot

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2016

Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat Keuruulla 2016 n kaupunki Hyväksytyt palveluseteli palvelutuottajat lla 2016 Aamusta Iltaan Palvelut Oy - Kotipalvelu ark. klo 18-21 - Kotipalvelu ark. klo 21-06 34,34 / tunti 40,06 / tunti p. 045 1221 000 - Kotipalvelu

Lisätiedot

Vammaispalvelujen asiakasmaksut

Vammaispalvelujen asiakasmaksut 26.02.2014 Sosiaali- ja terveyslautakunta, Liite 1 Vammaispalvelujen asiakasmaksut 1.5.2014 1. Laissa ja asetuksessa olevat maksut, joihin sosiaali- ja terveyslautakunta hyväksyi indeksitarkistukset 22.1.2014

Lisätiedot

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta

Kotipalvelun ja kotisairaanhoidon kuukausimaksu, Palveluseteli Ylittävältä osalta Liite Peruspalvelulautakunta 10.12.2013 Keski-Pohjanmaan erikoissairaanhoito- ja peruspalvelukuntayhtymä Peruspalveluliikelaitos Jyta SOSIAALIPALVELUIDEN ASIAKASMAKSUT 2014 1. Säännöllinen kotihoito Henkilömäärä

Lisätiedot

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018

LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 2016-2018 LAUSUNTO ESKOON SOSIAALIPALVELUJEN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTOJEN KEHITTÄMISESTÄ VUOSINA 216-218 Lausuntopyyntö Eskoon sosiaalipalvelujen kuntayhtymä on perussopimuksensa 13 :n mukaan pyytänyt jäsenkuntien esityksiä

Lisätiedot

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008

SATO JA SENIORIASUMINEN. Maunulan aluefoorumi / Jaana Närö 27.10.2008 SATO JA SENIORIASUMINEN SATOn toimialat Asuntosijoitus Asuntorakennuttaminen 23 000 asuntoa (pks 70%) asuntotuotanto 400-800 as./v. (pks 60%) SATOn historia Asiakastarpeiden muutokset ja SATOn palvelulupauksen

Lisätiedot

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista

Palveluasuminen. Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Palveluasuminen Turvallista, tasa-arvoista ja yksilön tarpeet huomioivaa kodikasta asumista Setlementti Ukonhattu ry Ukonhattu on perustettu vuonna 1995 ja se toimii yhtenä Suomen Setlementtiliiton jäsenyhdistyksenä.

Lisätiedot

Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011

Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011 Paletti palveluja erityistä tukea tarvitseville Lasten palvelut (alle 18v) Palveluohjaaja Tarja Kaskiluoto 18.3.2011 Omaishoidon tuki Laki omaishoidon tuesta (2.12.2005/937) lakisääteinen sosiaalipalvelu,

Lisätiedot

SOSIAALIPALVELUT. Kuntaneuvottelut 16. ja 18.5.2011. M.Paavola

SOSIAALIPALVELUT. Kuntaneuvottelut 16. ja 18.5.2011. M.Paavola SOSIAALIPALVELUT Kuntaneuvottelut 16. ja 18.5.2011 Sosiaalipalvelujen organisaatio 1.5.2011 SOSIAALIPALVELUT Kehitysvammahuolto Merja Paavola Johtoryhmä Laatutyö Jouko Alinen Palvelukodit ja kuntoutuspalvelut

Lisätiedot

Asuminen. Hyvinvointi. Kuntoutus

Asuminen. Hyvinvointi. Kuntoutus Asuminen Hyvinvointi Kuntoutus KOtihoito Asuminen Kivipuro on Seinäjoen alueella toimiva elinvoimainen ja eteläpohjalainen asumis-, hyvinvointi-, kuntoutus- ja kotihoitopalveluita tarjoava yhdistys. Jo

Lisätiedot

ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET

ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET TARJOUSPYYNTÖ/ LIITE 4 1 (7) ESPOON KAUPUNGIN OSTOPALVELUJEN PIIRISSÄ OLEVIEN YKSITYISTEN ASUMISPALVELU-YKSIKÖIDEN HINNOITTELUPERIAATTEET Espoon kaupungin terveyspalvelujen mielenterveys- ja päihdepalvelujen

Lisätiedot

Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001. Hoitokoti Päiväkumpu tarjoaa Elämäniloa tuottavia hoito- ja asumispalveluja.

Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001. Hoitokoti Päiväkumpu tarjoaa Elämäniloa tuottavia hoito- ja asumispalveluja. Hoitokoti Päiväkumpu on perustettu kolmen sisaren toimesta vuonna 2001. Hoitokoti Päiväkumpu tarjoaa Elämäniloa tuottavia hoito- ja asumispalveluja. Viihtyisät yksiköt on tarkoitettu päivittäisissä toiminnoissaan

Lisätiedot

LIITE 1 PALVELUTUOTELUETTELO 2011 VANHUSPALVELUT

LIITE 1 PALVELUTUOTELUETTELO 2011 VANHUSPALVELUT PALVELUTARJOUS 2011 LIITE 1 PALVELUTUOTELUETTELO 2011 VANHUSPALVELUT TUOTE YKSIKKÖ HINTA MÄÄRÄ YHT. Laitoshoito Pitkäaikaishoito Hpv 136,53 7200 982 994 Intervallihoito Hpv 148,16 720 106 678 Tehostettu

Lisätiedot

Hallinto- ja talousosaston taksat Voimassa 1.1. - 31.12.2016

Hallinto- ja talousosaston taksat Voimassa 1.1. - 31.12.2016 Hallinto- ja talousosaston taksat Voimassa 1.1. - 31.12.2016 Tilojen käyttömaksut Saunaosasto yksikkö ALV (24 %) Yht. Saunominen, ulkopuoliset kerta 51,61 12,39 64,00 Kokoustila ilman saunomista kerta

Lisätiedot

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 19.6.2014 Heli Vesaranta

Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014. 19.6.2014 Heli Vesaranta Kotikuntoutuksen kehittäminen 2013-2014 Kotikuntoutuksen taustaa Vanhuspalvelulaki ja sitä tukeva laatusuositus Tampereen kaupungin strategia ja hyvinvointisuunnitelma TampereSenior- hanke Ikäihmisten

Lisätiedot

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3

Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut. 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 Mielenterveyskuntoutuksen asumispalvelut 13.09.2012 Mielenterveys- ja päihdesuunnitelman Liite 3 2(7) SISÄLLYS 1. Johdanto...... 3 2 Kunnan omat asumispalvelut........3 3. Kaupungin ostamat asumispalvelut......6

Lisätiedot

JUANKOSKEN KAUPUNGISSA SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT VUONNA 2014

JUANKOSKEN KAUPUNGISSA SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT VUONNA 2014 1 JUANKOSKEN KAUPUNGISSA SOSIAALIPALVELUISTA PERITTÄVÄT MAKSUT VUONNA 2014 1 SOVELTAMISALA Sosiaalihuoltolain (710/82) 17 :ssä tarkoitetuista sosiaalipalveluista perittäviä maksuja, korvauksia ja vuokria

Lisätiedot

ESPOON VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI VUODELTA 2014

ESPOON VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI VUODELTA 2014 ESPOON VAMMAISPALVELUJEN YKSITYISTEN YMPÄRIVUOROKAUTISTEN ASUMISPALVELUJEN VALVONTARAPORTTI VUODELTA 2014 Sosiaali- ja terveystoimiala Perhe- ja sosiaalipalvelut Vammaispalvelut Sisällys 1 Yleistä kunnallisesta

Lisätiedot