ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE"

Transkriptio

1 1 ESC-200P OSOITTEELLINEN TURVAVALOKESKUS KESKUSAKUSTOJÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

2 2 Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään ja mittaa valaisinlinjat (ohje lopussa). 2. Valaisinasennusten ("P" -mallin valaisimet) jälkeen kytke väylien kaapelit keskukseen. Keskuksessa 10, 16 tai 24 ryhmää osoitteellisille valaisinväylille o Nämä ryhmät on jaettu kahdelle linjalle (L1 ja L2) puoliksi, eli 5+5, 8+8 tai Ryhmissä voi olla sekaisin sekä opaste- että turvavalaisimia Max. 20 kpl valaisimia / ryhmä, yht. 200 val./keskus Älä kytke valaisimia jännitteisenä keskuksen väylään Varmista, että +, - ja G ovat lähdöissä kytketty oikein 3. Keskuksessa on myös 3 kpl lähtöjä 230 V turvavalaisimille. ÄLÄ MISSÄÄN TAPAUKSESSA KYTKE OSOITTEELLISIA LED-VALAISIMIA NÄIHIN RYHMIIN. Käytä näissä ryhmissä vain 230 V turvavalokäyttöön hyväksyttyjä valaisimia. 4. Kytke keskuksessa oleva pieni Ni-MH akku keskuksen piirilevylle sekä 12 voltin varavoima-akut keskuksen akkukaapeleihin. Keskuksen varavoima-akkujen jännite 24V. 5. Kytke keskuksen verkkosyöttöön sähkö. 6. Hae keskuksen näytön valikosta INVERTTERIKÄYTTÖ sieltä voit valita joko ON, OFF tai ON + BATT. CHECK. Valitse invertterikäytöksi ON + BATT. CHECK. Tällöin keskus toimii keskusakustojärjestelmänä ja siinä on sekä akkujen että invertterin valvonta käytössä. Keskuksessa on tämä ON + BATT. CHECK valittuna jo oletuksena, kun keskus toimitetaan asiakkaalle. 7. Tämän jälkeen hae valikosta UUSI ASENNUS ja aloita uusi asennus. Näytöllä näkyy: Järjestelmän käyttöönotto ja Etsitään laitteita Sitä mukaan kun valaisimia löytyy väylästä keskus kirjaa muistiinsa löytämänsä valaisimet. Näytöllä näkyy molempien linjojen tiedot: L1: 100/100 OK L2: 98/98 OK. Jos haku ei lähde käyntiin automaattisesti, hae SET-valikosta kohta uusi asennus UP ja DOWN painikkeilla pääset selaamaan valikkoa painettuasi SET-painiketta. Valinta tapahtuu SET-painikkeella. 8. Keskuksen haettua kaikki väylissä olevat valaisimet näytössä teksti Kun valmis Paina SET-näppäintä. 9. Käyttöönottovaihe lopetetaan painettaessa LEFT-näppäintä. Silloin keskus kirjoittaa konfiguraation valmiiksi ja siirtyy NORMAALI-tilaan. 10. KELLON AJAN ASETUS (menu-valinta) Kellon ajan ja päivityksen asetus suoritetaan menuvalikon kohdasta: SET Aseta päiväys+aika (valinta painamalla LEFT-painiketta)

3 3 Kellonasetus valitaan painamalla SET-painiketta. Kellonaika näytetään muodossa: pp.kk.vvvv hh:mm :10 Näytöllä näkyvää kohtaa voi muuttaa painikkeilla UP ja DOWN. Valinta hyväksytään SET-painiketta jolloin siirrytään seuraavaan kohtaan. Kun kaikki kohdat on käyty läpi, niin uusi aika asetetaan. Jos poistutaan RIGHT-painikkeella ennen kuin kaikki käyty läpi, uusi aika ei asetu muistiin. 11. VALAISIMET Valaisimiin on valmiiksi ohjelmoitu osoitetieto ja valaisimen mukana tulee kaksi osoitetarraa josta toinen on valaisimessa ja toinen tulee kiinnittää valaisinkuviin tai keskuksella olevaan valaisintaulukkoon josta ilmenee valaisimen sijainti. 230 VAC Osoitteelliset valaisinryhmät Jännite Un=65VDC 230 VAC Kuva 1.

4 4 Keskuksen toiminnasta: Näyttö on 2-rivinen lcd jossa 20 merkkiä / rivi. Painikkeita on viisi: LEFT, RIGHT, MENU, UP ja DOWN. MENU-painikkeen takaa löytyy valikko toiminnoista joita tarvitaan harvemmin mutta jotka ovat tarpeellisia käyttöönotossa ja mahdollisesti myöhemmin tulevien lisätoimintojen kanssa. Keskuksen ohjelmassa on seuraavat tilat: 1. NORMAALI TILA jossa voi olla: a) KAIKKI KUNNOSSA b) JÄRJESTELMÄSSÄ JOKIN VIKA PÄÄLLÄ 2. VIKATIETOJEN SELAUS (menu-valinta) 3. VIRRAN MITTAUS 4. ALOITA VIIKKOTESTI 5. ALOITA VUOSITESTI 6. VUOSITESTIN KESTO 7. TILAVAHTIOHJAUS 8. AUTOMAATTITESTIN AIKA 9. GND LEAKAGE SET UP 10. VAIHDA KIELIVALINTA 11. LUE OSOITTEET PC:LTÄ 12. ESTÄ/SALLI KOMMUNIKAATIOVIAT 13. LAITEIDEN SELAUS 14. INVERTTERIKÄYTTÖ 15. LAITE ID TULOSTUS 16. TAPAHTUMALOGI 17. LAITTEEN POISTO 18. VIKATIETOJEN TULOSTUS 19. ALOITA UUSI ASENNUS 20. ASETA PÄIVÄYS + AIKA 21. TESTAUS 15 MIN

5 5 1. NORMAALITILA Keskus on asennuksen yhteydessä saanut tiedot väyliin asennetuista valaisinmoduleista ja se kyselee näiltä jatkuvasti tilatietoja. a) KAIKKI KUNNOSSA: Näytöllä tila ja kellonaika: kaikki kunnossa, HH:MM b) JOKIN VIKA PÄÄLLÄ Näytöllä näytettään päällä olevista, ei kuitatuista vioista, viimeisin vika. Ylärivillä näytettään päällä olevien vikojen lukumäärä ja alarivillä viallisen laitteen ID-numero(D) ja väylä(l) ja vikakoodi Esim. Ei kuitattu 10/10 (kymmenen vikaa) D00067 L1 E06 (val.osoite 00067, vika 06) Näytöllä näkyvän vian tietoja pääsee lähemmin tutkimaan LEFT-painikkeella josta näkyy vian alkamisaika ja vian selkokielinen info. Lisää tietoja saa painamalla uudestaan LEFT-painiketta: jos ei ole enempää lisätietoja palataan alkuperäiseen näyttämään. DOWN-painikkeella pääsee seuraavan päällä olevan vian kohdalle. VIAN KUITTAUS Päällä olevat viat täytyy kuitata vian korjaamisen jälkeen. Näytöllä olevan vian kuittaus tapahtuu painamalla painiketta RIGHT kaksi kertaa. Painamalla painiketta yhtäjaksoisesti 5 sekunnin ajan, kaikki päällä olevat viat kuittaantuvat. Kuittaus on tarkoitettu tehtäväksi vian korjauksen jälkeen. Jos vikaa ei ole korjattu sama vikatieto käsitellään uudestaan. 2. VIKATIETOJEN SELAUS (menu-valinta) Painamalla menu-painiketta normaalitilassa tullaan menu-valikkoon jonka ensimmäinen kohta on: Vikatiet. selaus Menu-valinta hyväksytään painamalla SET-painiketta jolloin päsee selaamaan vikahistoria-tietoja. Tiedot näytettään aikajärjestyksessä siten että viimeisin historiaan kirjoitettu vika näytetään ensimmäiseksi. Näytöllä näytettään vian tiedot: havaintoaika, viallisen valaisimen ID-numero(D) ja valaisinväylä(l) ja vikakoodi(e). Katso liite 1. DOWN/UP painikkeilla pääsee selaamaan vikatietoja. Selailu lopetetaan painikkeella RIGHT, jolloin näyttö palaa normaalitilaan. 3. VIRRAN MITTAUS Valikosta näkee keskuksen sisäiset jännitteet ja virrat 4. ALOITA VIIKKOTESTI, (V >) 5. ALOITA VUOSITESTI, (V >) 6. VUOSITESTIN KESTO, (V >) a) Valittavissa 1h tai 3h. 7. TILAVAHTIOHJAUS, (V >) a) Osoitteellisia tilavahteja on mahdollisuus ohjata aktiiviseksi keskukselta.

6 6 8. AUTOMAATTITESTIN AIKA, (V >) a) Sekä viikko- että vuositestin kellonaika on valittavissa tästä valikosta. 9. GND LEAKAGE SET UP Maavuotojen hälytysarvoja on mahdollista muuttaa. Tämä toiminto ei ole käytössä ESC-200P -järjestelmässä 10. KIELIVALINTA Voidaan valita näytön kieleksi suomi, ruotsi tai englanti. 11. LUE OSOITTEET PC:ltä Valaisimien osoitteet on mahdollista lukea PC:n valvontaohjelmalta. 12. ESTÄ/SALLI KOMMUNIKAATIOVIAT Normaalitilassa kommunikaatioviat on estetty. Halutessa voidaan katsoa onko jollain valaisimella kommunikaatiovaikeuksia, eli keskus ei saa yhteyttä johonkin valaisimeen. 13. LAITTEIDEN SELAUS Valikosta nähdään kaikki keskukseen kytkettyjen valaisimien osoitteet molemmista väylistä. Valitaan ensin väylä SET -painikkeella ja selataan osoitteita UP ja DOWN painikkeilla. 14. INVERTTERIKÄYTTÖ Mahdollisuus valita invertterikäytöksi joko ON, OFF tai ON+BATT.CHECK. Tämän keskuksen kanssa valittava aina ON tai ON+BATT.CHECK. - ON+BATT.CHECK tilassa keskuksella on käytössä invertterin ja akuston valvonta. 15. LAITE ID TULOSTUS 16. TAPAHTUMALOGI Tapahtumalogin voi tulostaa liittämällä PC:n keskukseen Ethernet sovittimen avulla. 17. LAITTEEN POISTO Kun järjestelmästä poistetaan laite, täytyy tuo kyseinen laite (osoite) poistaa myös keskukselta. Tämä siitä syystä, että kun järjestelmä käy valaisimia jatkuvasti läpi, niin se huomaa kommunikaatio-ongelman poistetun laitteen kanssa. Valaisimen poistaminen keskukselta tapahtuu seuraavasti: - Valitse Menu:sta Laitteen poisto - Tämän jälkeen valitse poistetaanko laite linjasta 1 vai linjasta 2 (Loop1 / Loop2) - Etsi UP ja DOWN näppäimillä poistamasi laitteen osoite - Kun oikean valaisimen osoite (ID) on löytynyt, paina SET näppäintä kolme (3) kertaa poistaaksesi laite. Keskus kysyy valaisimen poistamisesta useamman kerran, ettei valaisimia tule poistettua keskukselta vahingossa. 18. VIKATIETOJEN TULOSTUS Kytkemällä tietokone keskuksen sisällä olevan piirilevyn sarjaporttiin saadaan logissa olevat vikatiedot siirrettyä tietokoneelle ja tulostettua.

7 7 19. ALOITA UUSI ASENNUS Järjestelmän asennus tehdään jännitteettömänä siten, että valaisimet on kytketty kiinni ja lopuksi sähköt kytketään järjestelmään. Jos keskusta ei ole aikaisemmin asennettu, niin käynnistyessään se menee asennustilaan ja alkaa kyselemään järjestelmään liitettyjä laitteita. Tällöin näytöllä näkyy: Asennus menossa Kesto noin 30min Sitä mukaa kun valaisimia löytyy väylästä keskus kirjoittaa muistiin löytämänsä osoitteet. Keskuksessa on kaksi väylää, joissa kummassakin voi olla 100kpl valaisimia. Kun keskus on käynyt asennuksen läpi, se siirtyy automaattisesti normaalitilaan Kaikki kunnossa 20. ASETA PÄIVÄYS + AIKA 21. TESTAUS 15 MIN. Menu-valikosta löytyy kohta josta käyttäjä voi valita manuaalisen testaustoiminnon: testaus 15min Testissä keskus komentaa kaikki järjestelmässä olevat valaisimet akkukäytölle 15 minuutin ajaksi. Haluttaessa pidempiaikainen testi, täytyy keskusta syöttävän jännitteen katkaisemisella tehdä keinotekoinen verkkokatkos. Verkkokatkos täytyy muistaa palauttaa normaalitilaan jotta valaisimet ja keskus pysyy toimintakunnossa. Manuaalisesta testauksesta jää tieto testilogiin. Testaustoiminto hyväksytään painikkeella SET jolloin testi käynnistyy ja näytöllä siirrytään näyttämään testin jäljellä olevaa aikaa. Testaus 15min, Jäljellä 7min Testin alkaessa kaikki valaisimet kytkevät itsensä akkukäytölle 15min ajaksi, kaikki valaisimet syttyvät. Jos lamppuyksikkö testin aikana havaitsee akkujännitteen laskevan liian alas, se voi lopettaa testin ennen 15 min. kulumista. Testin jälkeen keskus palaa normaalitilaan. ALUEVAHTIEN KÄYTTÖ JÄRJESTELMÄSSÄ ESC-200P järjestelmässä käytettävä aluevahti on tyypiltään TILAV5 (toimii avautuvalla kärkitiedolla) tai TILAV5+JV (aluevahdille tuodaan valvottava jännite). Aluevahdin ja ohjattavien valaisimien välillä täytyy olla riittävä määrä kaapelia (enemmän kuin 5m), jotta tiedonsiirto aluevahdin ja ohjattavan valaisimen välillä toimii oikein. HOITO- JA HUOLTO Tilojen haltijan/ omistajan on nimitettävä asiantunteva henkilö valvomaan järjestelmän huoltoa. Tälle henkilölle on annettava riittävä päätäntävalta varmistaa kaikkien tarvittavien töiden suorittaminen järjestelmän oikean toiminnan ylläpitämiseksi.

8 8 TAKUU Laitteen valmistaja vastaa laitteen olevan vapaa työ ja materiaalivirheistä 12 kuukauden ajan. Tänä aikana valmistaja korjaa tai vaihtaa laitteen veloituksetta. Toimituskuluista vastaa ostaja. Tämä takuu raukeaa jos laite on ulkoisesti vaurioitunut, sillä on kytketty ylisuuria kuormia tai laitetta on muuten käytetty sopimattomissa olosuhteissa. Takuu raukeaa myös jos laitetta on käytetty vastoin käyttöohjeita, kytketty väärin tai korjattu tai huollettu kenenkään muun kuin valmistajan valtuuttaman henkilön toimesta. Korjaus tai vaihto ovat ainoat takuun korvaamat tavat jotka valmistaja myöntää laitteelle. Laitteen takuu ei koske sen mahdollisesti muille laitteille tai henkilöille aiheutuneita vahinkoja eikä keskuksissa olevia akustoja tai muita virtalähteitä. Vikatapauksissa ota aina yhteyttä valmistuttajaan: EXILIGHT OY Hermiankatu 6-8 A TAMPERE Puh

9 9 ESC VIKAKOODIT VALAISINKORTIN HAVAITSEMAT VIAT: VIKANIMI SELITYS VIKAKOODI Akku irti Ei noteerata E01 invertterikäytössä Akku oikosulussa Ei noteerata E02 invertterikäytössä Ledi irti E03 Ledi oikosulussa E04 Heikko akun kunto Ei noteerata invertterikäytössä E05 KESKUKSEN HAVAITSEMAT VIAT: VIKANIMI SELITYS VIKAKOODI Kommunikaatiovika Valaisimelta ei saatu E14 vastausta status-kyselyyn Sähkökatko Ei varsinaisesti vika, ei E15 edellytä käyttäjältä kuittausta, mutta merkitään vikalogiin kuitenkin Alhainen ohjausjännite Ohjausjännite putoaa, mutta E16 ei tule sähkökatkoa Linja 1 kuollut Linjajännite alhaalla / sulake E17 palanut yms. Linja 2 kuollut Kts. edellinen E18 Linja 1 maavuoto Linjassa 1 maavuoto E19 suojajohtoa vastaan Linja 2 maavuoto Linjassa 2 maavuoto E20 suojajohtoa vastaan Linja 1 ylivirta Linja 1 ylikuormittuu E21 Linja 2 ylivirta Linja 2 ylikuormittuu E22 Invertteri- tai akkuvika ESC-200P järjestelmässä E23 Invertteri- tai akkuvika ESC-200P järjestelmässä E24

10 10 ESC-200P TURVAVALAISTUSJÄRJESTELMÄN TOIMINTA - Tiedonsiirtoprotokolla DC Power Line Communication. o Sekä jännite että tieto kulkee samassa kaapelissa. - Keskus käy valaisimia läpi koko ajan ja valvoo niiden kuntoa. o Vikatieto valaisimelta ei välity keskukselle heti ensimmäisestä vikailmoituksesta, vaan keskus kysyy sitä valaisimelta kymmenen kertaa. Poikkeuksena tähän on Communication Error, jota keskus kysyy 50 kertaa (kommunikaatiovika keskuksen ja valaisimen/valaisimien välillä, esim. linja poikki / sulake rikki yms.) o Mikäli keskus saa valaisimelta saman vastauksen joka kerralla, niin vasta sitten vikatieto välittyy keskukselle. Tällä pystytään välttämään keskukselle ilmaantuvia ns. turhia vikatietoja jotka johtuvat ympäröivän verkon aiheuttamista häiriöistä. Valaisimen tilatiedon kysely ei näy valaisimilla ulospäin. o Se kuinka kauan keskus käy valaisimia läpi ja kuinka kauan vikatiedon välittymiseen menee, riippuu järjestelmässä olevien valaisinten määrästä ja linjan rakenteesta. o Keskus valvoo ESC-200 järjestelmässä valaisinten akkujen kuntoa mittaamalla niiden jännitettä ja tutkimalla akun latauspiiriltä saatavaa statustietoa. o Ledin kuntoa testattaessa turvavalojen ledi vilkahtaa pikaisesti noin kerran vuorokaudessa. - ESC-200 keskus tekee valaisimille akkutestin kahden viikon välein, eli kuun 1. ja 15. päivä klo o Keskus komentaa valaisimet siirtymään akulle testin ajaksi, mutta linjassa säilyy jännite. o Testi kestää 15min ja turvavalot syttyvät testin ajaksi. o Keskuksesta ei saa kytkettyä automaattitestausta pois päältä. - Manuaalitestauksen saa tehtyä keskuksen valikosta kohdasta Testaus 15 min. (paina normaalitilassa kerran SET ja kerran UP ja käynnistä testaus painamalla SET )

11 11 Vikatapauksessa - Mikäli keskus ilmoittaa vikatapausta (kuva 1 ja kuva 2), kuittaa vika pois (kuvat 3 ja 4) varmistaaksesi sen todenmukaisuus. Mikäli vika on todellinen, se ilmestyy hetken päästä takaisin keskuksen näytölle. Kuva 1. Valaisimen vikatiedon ilmoittaminen ESC-200P keskuksen näytöllä. (liite 1) Kuva 2. Vikatieto näkyy selkokielellä kun kuvan 1 tilanteessa painaa kerran LEFT näppäintä. - Vian saa kuitattua painamalla kuvan 1 tai kuvan 2 osoittamassa tilassa kaksi kertaa RIGHT näppäintä (kuvat 3 ja 4)

12 14 Kuva 3. Vian kuittaaminen painamalla RIGHT näppäintä Kuva 4. Kun vika on kuitattu, keskus palaa tähän tilaan. - Mikäli vikailmoitus palautuu uudelleen keskuksen näytölle ja kyseessä on todellinen vika niin: o Selvitä mikä vika valaisimessa on (kuva 2) o Selvitä kiinteistön kuvista missä kyseinen valaisin on ja käy tarkastamassa valaisimen kunto.

13 14 Turvavalojen kauko-ohjaus - Mikäli opastevalojen lisäksi myös osa turvavaloista palaa niin: o Varmista ettei keskuksen kauko-ohjaus (ulkoinen ohjaus) ole päällä (kuva 5) Kauko-ohjaus toimii avautuvalla kärkitiedolla. Mikäli kauko-ohjauksia ei ole keskukselle tuotu, on liittimissä lenkit kuvan 5 osoittamalla tavalla. Avautuva kärkitieto kauko-ohjaukseen voi tulla esim. ryhmäkeskukseen sijoitetulta jännitereleeltä tai turvavalopainikkeelta. - Mikäli keskuksella on sähkökatko tai ulkoinen ohjaus on päällä, niin keskuksen näppäimistö lakkaa toimimasta kunnes tilanne on palautunut normaaliksi. Kuvat 5 ja 6. Ulkoisen ohjauksen liittimet. Input 1 ohjaa linjan 1 turvavalaisimet päälle, input 2 ohjaa linjan 2 turvavalaisimet päälle, mikäli halutaan ohjata koko keskuksen turvavalot päälle täytyy nämä kaksi liitintä yhdistää kuvan 6 osoittomalla tavalla.

14 14 ESC-200P keskuksen 230V turvavalojen ohjaus päälle ulkoisella ohjauksella. Keskuksen 230V turvavalolähdöt 3kpl voidaan kytkeä päälle sulkeutuvalla kosketintiedolla kytkettynä invertterin ulkoiseen käynnistysohjaukseen kuvan 6 mukaisesti. Kuva V turvavalaisimien kauko-ohjaus.

15 19 ESC-200P -keskukselle tehtävät tarkastukset ennen käyttöönottoa Järjestelmän tarkoituksenmukaisen toiminnan varmistamiseksi on ennen käyttöönottoa tehtävä seuraavat tarkastukset ja mittaukset: TOIMENPIDE TARKASTETTU TARKASTANUT ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA Linjan resistanssi (Ω-taulukko)** Valaisinmäärä / linja* Kytkentöjen napaisuudet Suojajohdin kytketty koko linjassa Ei ohjauksia päällä tilavahdilla KÄYTTÖÖNOTON JÄLKEEN Linjajännite viim. valaisimella *Merkitse arvo oheiseen taulukkoon 2. **Merkitse määrä oheiseen taulukkoon 1. Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Fax Business ID Registered office Tampere

16 19 Taulukko 1, Linjojen valaisinmäärät: ESC-200P ESC-200P/16 ESC-200P/24 Ryhmä Valaisinmäärä Ryhmä Valaisinmäärä Ryhmä Valaisinmäärä Ryhmät 1-5, max 100 valaisinta Ryhmät 6-10, max 100 valaisinta Ryhmät 1-8, max 100 valaisinta 17 Ryhmät 9-16, max 100 valaisinta Ryhmät 1-12, max 100 valaisinta Ryhmät 13-24, max 100valaisinta Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Business ID Registered office Tampere

17 19 Taulukko 2, Linjojen Ω-arvot (arvot mitataan väleistä + ja, + ja suoja, - ja suoja : ESC-200P Ryhmä Mitattu arvo (kω) "+ ja -" "+ ja suoja" "- ja suoja" ESC-200P/16 Ryhmä Mitattu arvo (kω) "+ ja -" "+ ja suoja" "- ja suoja" Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Business ID Registered office Tampere

18 19 ESC-200P/24 Ryhmä Mitattu arvo (kω) "+ ja -" "+ ja suoja" "- ja suoja" Mittauksissa käytetty mittari (malli) Mittaukset suoritettu (pvm) Mittaukset suorittanut (allekirjoitus) Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Business ID Registered office Tampere

19 19 LIITE 1. Kun mitataan linjan Ω-arvot + ja napojen välistä, pitäisi niiden olla alla olevan taulukon mukaisia. Suojajohdinta vastaan ei kummastakaan navasta saisi mittari näyttää mitään. Valaisinta (kpl) R (kω) 1 182,5 2 91,3 3 60,8 4 45,6 5 36,5 6 30,4 7 26,1 8 22,8 9 20, , , , , , , , , ,1 19 9,6 20 9,1 Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Business ID Registered office Tampere

20 20 TILAV5 Ohjattavat valaisimet Tämä pinni aina kiinni. Sammuttaa valot ohjauksen jälkeen Lähetystehon säätö Molemmat pinnit kiinni, suurin teho Toinen pinni auki, normi teho Molemmat pinnit auki, pienin teho (1 3 valaisinta) + - G + - G Tuleva valaisinryhmä Valojen ohj.kortti Tilavahtikortin toimintaa indikoiva ledi. OFF-tilassa vilkkuu nopeasti (lähes jatkuvasti päällä) ja ON-tilassa vilkkuu hitaasti (pari kertaa sekunnissa). ON-tilassa kortin jälkeiset turvavalot sytytetään. KLM 2x0,8 Ulkoinen ohjaus, avautuva kosketintieto Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Y-tunnus Kotipaikka Tampere

21 21 TILAV5+JV Ohjattavat valaisimet Valvottava jännite 230VAC N L3 L2 L1 Tämä pinni aina kiinni. Sammuttaa valot ohjauksen jälkeen + - G Molemmat pinnit ylhäällä 3~ Molemmat pinnit alhaalla 1~ Tilavahtikortin toimintaa indikoiva ledi. Lähetystehon säätö Molemmat pinnit kiinni, suurin teho Toinen pinni auki, normi teho Molemmat pinnit auki, pienin teho (1 3 valaisinta) + - G Valojen ohj.kortti Vaihevahti 230V 1~ tai 3~ OFF-tilassa vilkkuu nopeasti (lähes jatkuvasti päällä) ja ONtilassa vilkkuu hitaasti (pari kertaa sekunnissa). ON-tilassa kortin jälkeiset turvavalot sytytetään. Tuleva valaisinryhmä Ulkoinen ohjaus, avautuva kosketintieto Exilight Oy Hermiankatu 6-8 A Tampere Finland Tel Y-tunnus Kotipaikka Tampere

22 OSOITTEELLISEN TURVAVALOJÄRJESTELMÄN ESC 200 KAAPELOINTI ESIMERKKI, RYHMÄKESKUS KOHTAINEN VALVONTA 22 - Osoitteellinen turvavalokeskus - ESC valaisinlinjaa, max. 100 / linja - Kaapelointi KLMA 2 x 0,8 + 0,8 - Turvavalaisin, LED 65 VDC - Osoitteellinen, yksikköakullinen valaisin - Esim. LED-1T/C - Opastevalaisin, LED 65 VDC - 24m havaintoetäisyys - Osoitteellinen, yksikköakullinen valaisin - Esim. ELX-1C-A - Turvavalaistuksen kauko-ohjuas ryhmäkeskukselta KLM 2X0,8 -Turvavalaistuksen aluevahti - Ohjaus ryhmäkeskukselta jännitevalvontareleellä JV230 -Esim. TILAV5 tai TILAV5+JV

23

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE 1 ESC-200 OSOITTEELLINEN TURVAVALOKESKUS YKSIKKÖAKULLINEN JÄRJESTELMÄ ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Exiligh Oy Hermiankatu 6-8A tel. +358-(0)10 773 5400 Versio 8/2016 Y-tunnus 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

ESC-200P. Osoitteellinen turvavalokeskus, keskusakustojärjestelmä KÄYTTÖOHJE

ESC-200P. Osoitteellinen turvavalokeskus, keskusakustojärjestelmä KÄYTTÖOHJE Osoitteellinen turvavalokeskus, keskusakustojärjestelmä ESC-200P Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään ja suorita käyttöönottomittaukset valaisinlinjoille. 2. Valaisinasennusten (P-mallin

Lisätiedot

ESC-200. Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä KÄYTTÖOHJE

ESC-200. Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä KÄYTTÖOHJE Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä ESC-200 Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään ja suorita käyttöönottomittaukset valaisinlinjoille. 2. Valaisinasennusten (C-mallin

Lisätiedot

ESC-200 OSOITTEELLINNEN TURVAVALOKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ESC-200 OSOITTEELLINNEN TURVAVALOKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ESC-200 OSOITTEELLINNEN TURVAVALOKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään 2. Valaisinasennusten jälkeen kytke väylien kaapelit keskukseen - Älä kytke valaisimia

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE ESC-200 ESC-200P OSOITTEELLINNEN TURVAVALOKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään 2. Valaisinasennusten jälkeen kytke väylien kaapelit keskukseen - Älä kytke valaisimia

Lisätiedot

ESC-200. Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä KÄYTTÖOHJE

ESC-200. Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä KÄYTTÖOHJE Osoitteellinen turvavalokeskus, yksikköakullinen järjestelmä ESC-200 Pikaohje 1. Asenna keskus kiinnityskohdista seinään ja suorita käyttöönottomittaukset valaisinlinjoille. 2. Valaisinasennusten (C-mallin

Lisätiedot

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200

EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 Turvavalokeskukset EXI-24, EXI-24/600 JA EXI-24/1200 24 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajännitteellä. 1. Asennus Keskus tulee

Lisätiedot

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE

EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE EXI-1000/RVK EXI-2000/RVK VALVONTAKESKUS ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Valvontakeskus RVK Valvontakeskus on tarkoitettu turvavalokeskusten EXI-1000, 2000 ryhmien automaattiseen valvontaan. Keskus mittaa kunkin

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-1000,2000,3000,4000/RVK 230 V AC Exilight Oy Hermiankatu 6-8A 33730 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)107735409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-1000 ja 2000 230 V AC ExExiligilighhtt Oy Oy Hermiankatu 6-8A 33720 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

EXI-1000 JA EXI-2000

EXI-1000 JA EXI-2000 Turvavalokeskukset EXI-1000 JA EXI-2000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-24, 24/600 JA 24/1200 24V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskuset toimivat 24 V:n akustolla joka syöttää valaistusryhmiä 24 V:n tasajänniteellä. 1. ASENNUS Keskus

Lisätiedot

EXI-3000 JA EXI-4000

EXI-3000 JA EXI-4000 Turvavalokeskukset EXI-3000 JA EXI-4000 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä. Tämä mahdollistaa edullisten

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-3000 ja EXI-4000 230 V AC Exilight Oy Hermiankatu 6-8A 33720 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

Exilight turvavalokeskukset, opaste- ja turvavalaisimet

Exilight turvavalokeskukset, opaste- ja turvavalaisimet Easy Control Easy Control -keskusakustojärjestelmä Easy Control Easy Control Easy Control -keskusakustojärjestelmä ESC-30 W/DC Turvavalokeskus Ohjain- ja valvontakortit Ryhmävalvontakeskukset 230 V DC

Lisätiedot

EXI-300, EXI-450 JA EXI-900

EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 Turvavalokeskus EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 230 V AC/DC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä 230 voltin nimellisjännitteellä. Kun verkko on päällä, keskus

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-300, EXI-450 JA EXI-900 230 V AC/DC Exilight Oy Hyllilänkatu 15 33730 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 etunimi.sukunimi@exilight.fi Y-TUNNUS

Lisätiedot

TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA

TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA TURVAVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS PÖYTÄKIRJA Exilight Oy Hermiankatu 6-8A Tel. +358 (0)10 773 5400 33720 Tampere Fax. +358 (0)10 773 5409 Kiinteistö: Omistaja:

Lisätiedot

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT

TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT TURVAVALAISTUKSEN DOKUMENTIT POISTUMISREITTIVALAISTUS KUNNOSSAPITO-OHJELMA HUOLTOPÄIVÄKIRJA KÄYTTÖÖNOTTOTARKASTUS- PÖYTÄKIRJA 08/07 VOT6502 2 Poistumisreittivalaistuksen kunnossapito-ohjelma Poistumisreitin

Lisätiedot

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS

ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS ASENNUS JA KÄYTTÖOPAS TURVAVALOKESKUS EXI-1000,2000,3000,4000/RVK 230 V AC Exilight Oy Hyllilänkatu 15 33730 Tampere tel. +358-(0)10773 5400 telefax +358-(0)10773 5409 Y-TUNNUS 1865741-4 Nordea 114630-1066775

Lisätiedot

EXI-1000/RVK, -2000/RVK, -3000/RVK JA -4000/RVK

EXI-1000/RVK, -2000/RVK, -3000/RVK JA -4000/RVK Turvavalokeskukset EXI-1000/RVK, -2000/RVK, -3000/RVK JA -4000/RVK 230 V AC Exilight Oy:n turvavalokeskukset toimivat 24 V:n akustolla, joka syöttää valaistusryhmiä jatkuvasti 230 V:n vaihtojännitteellä.

Lisätiedot

OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI

OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI Ohje turvavalaistuksen kunnossapito-ohjelman laatimiseksi 1 OHJE TURVAVALAISTUKSEN KUNNOSSAPITO-OHJELMAN LAATIMISEKSI Ohje turvavalaistuksen kunnossapito-ohjelman laatimiseksi 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. TURVAVALAISTUS...3

Lisätiedot

Osoitteelliset turvavalokeskukset

Osoitteelliset turvavalokeskukset CPS100 Osoitteelliset turvavalokeskukset rev. 1/14 Plansafe CPS100 Plansafe CPS100 Osoitteellinen turvavalojärjestelmä valvoo automaattisesti normaalikäytön aikana keskuksien ja valaisimien toimintaa.

Lisätiedot

Turvavalaistuksen kaapelointi

Turvavalaistuksen kaapelointi Turvavalaistuksen kaapelointi Pasi Hongisto Teknoware Oy Copyright 2017 1 Pasi Hongisto Poistumisvalaistuksen kaapelointi SFS 6000-5-56:2017 Tässä esityksessä käsitellään vaatimuksia turvavalojärjestelmien

Lisätiedot

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE

system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE system 2.0 KODIN OHJAUSLAITE KÄYTTÖ- JA OHJEKIRJA YLEISTÄ Lue tämä ohjekirja huolellisesti ennen ohjausyksikön käytön aloittamista, käytä ainoastaan tämän kirjan ohjeiden ja annettujen opastusten mukaisesti.

Lisätiedot

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET

PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET PALOILMOITINKESKUS MC 805 KÄYTTÖ- JA HOITO- OHJEET KUNNOSSAPITO-OHJELMA KESKUKSEN NUMERO : Palo Vika HÄTÄKESKUS : Puh LISMAR OY Telinetie 3 33880 LEMPÄÄLÄ p 03 31249110 f 03 3672116 http//www.lismar.fi

Lisätiedot

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa

PIKAKÄYTTÖOHJE V S&A Matintupa PIKAKÄYTTÖOHJE V1.0 2007 S&A Matintupa MITTALAITE; PAINIKKEET, PORTIT, OSAT PAIKALLINEN portti (local, L) PÄÄPORTTI (master, M) LCD NÄYTTÖ PÄÄTETUNNISTIN VIRTAKYTKIN FUNKTIONÄPPÄIN Jännitteen syöttö VAHVISTUS/

Lisätiedot

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301

Pamemetrilista ADAP-KOOL. EKC 201 ja EKC 301 Pamemetrilista ADAP-KOOL EKC 201 ja EKC 301 RC.8A.D1.02 RC.8A.D2.02 08-1999 DANFOSS EKC201/301-SÄÄTIMiEN OHJELMOINTI Danfossin elektronista ohjauskeskusta (elektronista termostaattia) malli EKC:tä toimitetaan

Lisätiedot

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2

SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS 1/6 HYDROSET ER - O2 SAVUKAASUJEN VALVONTAKESKUS /6 ER-O2- valvontakeskus on tarkoitettu höyry- ja vesikattiloiden savukaasujen valvontaan ja säätöön. Keskus tunnustelee savukaasuja Lambda-anturin ja Pt - anturin välityksellä.

Lisätiedot

TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto

TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto TKT24-sarjan turvavalokeskukset ovat 24 V osoitteellisia keskusakustojärjestelmiä turvavalaisimille. TKT24 on täydellinen vaihtoehto yksikkövalaisimille saneerauskohteissa, uudisrakennuksissa ja vanhan

Lisätiedot

AALTO-VALVONTALAITE TST5102

AALTO-VALVONTALAITE TST5102 AALTO-VALVONTALAITE TST5102 KONFIGUROINTI- JA KÄYTTÖOPAS SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO... 3 2. VALVONTALAITTEEN ASENNUS... 3 3. VALVONTALAITTEEN KONFIGUROINTI HYPERTERMINAL-OHJELMALLA... 3 3.1 Valaisimien

Lisätiedot

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427

Käyttäjän käsikirja WTN radiomajakka. Version: FIN180427 Version: FIN180427 Käyttäjän 1 käsikirja Sisällys 1 WTN-Radiomajakka Näytöt ja näppäimet... 3 2 Käynnistys ja toiminta-aika... 4 2.1 WTN-laitteen käynnistys... 4 2.2 WTN-laitteen sammutus... 4 2.3 Virransyöttö:...

Lisätiedot

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin

sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin sivu 1 Verkkopäätteen muuttaminen Anvian uuteen tekniikkaan Ohje käy seuraaviin verkkopäätteisiin Zyxel Prestige 645 ISP Zyxel Prestige 645 WEB Zyxel Prestige 645R Zyxel Prestige 645 Ennen aloitusta tarkista,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0

KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69. v 1.0 KÄYTTÖOHJE JÄNNITTEENKOESTIN BT-69 v 1.0 S&A MATINTUPA - WWW.MITTARIT.COM - 2009 1 1) 2/4mm testimittapäät (4mm mittapäät irroitettavissa) 2) Punainen mittapää, ( + / L ) kaikissa toiminnoissa 3) Musta

Lisätiedot

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA

Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA Akkulaturit OMISTAJAN KÄSIKIRJA SISÄLLYSLUETTELO VAROITUKSIA 2 LATAUS 2 VIANETSINTÄ JA HUOLTO 3 TAKUU 5 VAROITUKSIA Älä käytä laturin seinäpistokkeessa jatkojohtoa, jos mahdollista. Jos joudut käyttämään

Lisätiedot

NOOX xperio herätyskello valvontakamera

NOOX xperio herätyskello valvontakamera NOOX xperio herätyskello valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, ruudulla lukee nyt "2010" Aseta oikea aika UP ja DOWN näppäimillä ja paina SET uudelleen vahvistaakseni

Lisätiedot

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO

Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Pikaohje Aplisens APIS type 1X0 ja 2XO Koivupuistontie 26, 01510, Vantaa www.saato.fi, sales@saato.fi, 09-759 7850 Sisällys 1. Yleistä...3 2. Parametritilan toiminnot...4 3. Käyttöönotto pikaohje...5 1.

Lisätiedot

Uuden kulunvalvonnan tuotteet

Uuden kulunvalvonnan tuotteet 1 Markkinoiden energiatehokkain turvavalojärjestelmä Huippuluokan toimintavarmuutta ja taloudellisuutta 2 Neptolux-turvavalojärjestelmä Markkinoiden energiatehokkaimmat opaste- ja turvavalaisimet Kustannustehokas

Lisätiedot

FullHD herätyskello-valvontakamera

FullHD herätyskello-valvontakamera FullHD herätyskello-valvontakamera Käyttöohje Ajan asetus Kun kellonaika on näytössä paina SET, näytöllä näkyy nyt vuosi aseta oikea aika UP ja DOWNnäppäimillä ja paina SET uudelleen. Aset kuukausi, päivä,

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani

KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6. puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi. PL 163 87101 Kajaani KÄYTTÖOHJE ELTRIP-R6 PL 163 87101 Kajaani puh. 08-6121 651 fax 08-6130 874 www.trippi.fi seppo.rasanen@trippi.fi SISÄLLYSLUETTELO 1. TEKNISIÄ TIETOJA 2. ELTRIP-R6:n ASENNUS 2.1. Mittarin asennus 2.2. Anturi-

Lisätiedot

TURVAVALOKESKUS. Asennus ja huolto-ohje TKT65XXB

TURVAVALOKESKUS. Asennus ja huolto-ohje TKT65XXB VOT6506S TURVAVALOKESKUS Asennus ja huolto-ohje TKT65XXB SÄILYTÄ TALLESSA MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN 2 TKT65XXB TUOTEKUVAUS REV.6; 29.05.2009 PHO Sisällysluettelo Sivu 1. Tuoteominaisuudet 3 1.1. Valmistaja

Lisätiedot

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE

JOHNSON CONTROLS. Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE JOHNSON CONTROLS Maalämpösäädin KÄYTTÖOHJE Ohjekirjassa perehdytään tarkemmin maalämpökoneen toimintaan ja asetuksiin. Noudattamalla ohjekirjan ohjeita saatte parhaimman hyödyn laitteestanne, sekä varmistatte

Lisätiedot

Elektroninen ohjausyksikkö

Elektroninen ohjausyksikkö Elektroninen ohjausyksikkö MALLI CITY Käyttäjän käsikirja Asennus Toiminnot Vasatherm Finland Oy Puh: +358 (0)9 4730 6190 Pihatörmä 1 A Fax: + 358 (0)9 4730 6201 02240 Espoo E-mail: etunimi.sukunimi@vasatherm.fi

Lisätiedot

TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS

TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS TURVALAISTUSJÄRJESTELMIEN HUOLTO - JA VALVONTAOPAS PERUSTIEDOT... 5 URAKOITSIJA... 5 LAITTEISTON HOITAJA... 5 HUOLLOT, TESTAUKSET JA TARKASTUKSET... 6 OPASTEVALAISIMIEN PINTAKIRKKAUDEN MITTAUS... 7 TURVAVALOKESKUS...

Lisätiedot

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET

ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET VO80281/ S / H - 1 - ASENNUS- JA HUOLTO-OHJE OPAS 10, TW802, TW844 JA TW850 TUOTEPERHEEN TURVAVALAISIMET Tuotekuvaus Yleistä huomioitavaa Tekniset tiedot Valaisin on tarkoitettu jatkuvatoimiseksi turvavalaisimeksi,

Lisätiedot

testo 410-1 Käyttöohje

testo 410-1 Käyttöohje testo 410-1 Käyttöohje FIN 2 Short manual testo 410-1 Pikaohje testo 410-1 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Siipipyörä 3 Lämpötilasensori 4 Näyttö 5 Toimintonäppäimet 6 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE

TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE 03.10.-94 VR TURVAVALAISTUSKESKUKSET TK31 JA TK41 ASENNUS- JA TESTAUSOHJE Kun keskus on asennettu paikalleen ja verkkojännite 230V 50Hz kytketty liittimiin L,N ja PE, voidaan akut kytkeä niille varattuihin

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Telecrane F24 Käyttö-ohje

Telecrane F24 Käyttö-ohje 1 Telecrane F24 Käyttö-ohje Sisällysluettelo - F24 Takuu & turvallisuusohjeet 3 - Käyttöönotto / paristot / vastaanottimen virtalähde 4 - Tunnistuskoodin vaihto 6 - Vastaanottimen virtalähteen jännitteen

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7/6) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE: Liitin N:

Lisätiedot

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40.

PALOVAROITINKESKUS ICAS. Käyttö- ja asennusohje ICAS. Zone 1. Zone 2. Relay/Siren. Mains. BL-Palontorjunta Oy. Snro: 71 231 40. ver.1/9.11.2001/ms PALOVAROITINKESKUS IMC-M Käyttö- ja asennusohje Snro: 71 231 40 BL-Palontorjunta Oy PALOVAROITINKESKUS IMC-M ovi ovi YLEISTÄ IMC-M palovaroitinkeskus on kaksisilmukkainen palovaroitinkeskus

Lisätiedot

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje

Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Superintend VR-16 Vikavirtarele 5-johdinverkkoihin Lyhyt käyttöohje Revisio Historia: Versio 1.0 Uusi dokumentti Versio 1.1 - Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Menu valinnat... 2 2.1 Limit Menu ( L )...

Lisätiedot

Käyttöohje EBL512 G3

Käyttöohje EBL512 G3 Käyttöohje EBL512 G3 SISÄLLYSLUETTELO Paloilmoitus (vain pelastushenkilöstölle)... 5 Vikailmoitus (laitevian kuittaaminen)...6 Irtikytke / takaisinkytke...7-9 Kuukausikoe...10 Tapahtumarekisteri... 11

Lisätiedot

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600

Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Käyttöohje, ohjauspaneeli Balboa TP600 Tälle ohjauspaneelille on mahdollista saada wifi-ohjaus, kysy lisää huolto@allastarvike.fi Näppäimien nimet voivat vaihdella valmistajan ja mallin mukaan. Altaan

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

testo 460 Käyttöohje

testo 460 Käyttöohje testo 460 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 460 Pikaohje testo 460 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Sensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset Laite sammutettuna >

Lisätiedot

NÄYTÄMME vihreää valoa

NÄYTÄMME vihreää valoa NÄYTÄMME vihreää valoa HAKEMISTO TURVAVALOKESKUKSET TURVAVALAISIMET ESC-200...4 ESC-30 W/DC...6 ESC-200P-SARJA...8 EXI CONTROL V 4.1...10 LONIX COBA UI...12 EXI-24...14 EXI 230V AC/DC...16 EXI 230V AC...18

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö)

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 (LC-7 ja Kosketusnäyttö) MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan. KYTKENTÄOHJE APUJÄNNITE:

Lisätiedot

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje

TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje TUTA Q2 Tallentava valvontakamera Asennusohje 1.02 Version 1.8.2011 Uusin versio tästä käsirkirjasta löytyy internet-osoitteesta: http://www.microdata.fi/pdf/tuta/tuta-q2_kasikirja.pdf Copyright 2011 Microdata

Lisätiedot

Exilight Easy Control System järjestelmät. Easy Control System. Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin. www.exilight.fi

Exilight Easy Control System järjestelmät. Easy Control System. Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin. www.exilight.fi Exilight Easy Control System järjestelmät Easy Control System Exilight kulkee edellä ja opastaa oikean reitin www.exilight.fi Exilight Oy Exilight Oy perustaa palvelunsa ammattitaitoiseen ja kehittyneeseen

Lisätiedot

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje

Versio 1. Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje. Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Versio 1 Hiilidioksidimittari 7787 Käyttöohje Hiilidioksidimittari 7787 - Käyttöohje Sisällys Johdanto... 3 Pakkaussisältö... 3 LCD näyttö... 4 Painikkeet... 4 Toiminnot... 5 Käynnistys ja sammutus...

Lisätiedot

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain

ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE. Imuriohjain ASENNUS- JA KÄYTTÖOHJE Imuriohjain IMURIOHJAIN v091210a Yleistä Ariterm 25+ ja 35+-kattilaan on asennettu vakiovarusteena savukaasupuhallin. Puhallintoimitukseen kuuluu ohjainyksikkö, joka ajaa imuria

Lisätiedot

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE

GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE ZEUS4-VD GSM PUHEVIESTI & SMS HÄLYTYKSENSIIRTOLAITE V 1.2 ASENNUS, TOIMINTA JA OHJELMOINTI MAAHANTUOJA: FIN- ALERT ELECTRONICS OY WWW.FINALERT.FI PERUSTIEDOT ZEUS4 - VD on GSM hälytyksensiirtolaite joka

Lisätiedot

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE

PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE v.181030 PIKAOHJE Tuulimittaus WS2-WTN + D-LINE URHEILUN AJANOTON EDELLÄKÄVIJÄ Sisällysluettelo 1 WS2-TUULIMITTARI JA MITTAUSLAITTEISTO... 1 2 KYTKENNÄT... 2 3 MITTARIN OHJAAMINEN... 3 4 YLEISTÄ TUULIMITTARISTA...

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. M2M Point - to - Point

KÄYTTÖOHJE. M2M Point - to - Point KÄYTTÖOHJE M2M Point - to - Point M2M Paketti SISÄLLYSLUETTELO YLEISTÄ 1 KÄYTTÖÖNOTTO 1.1 LAITTEISTON ASENNUS 2 TULOJEN JA LÄHTÖJEN KYTKENTÄ 2.1 TILATIETOKYTKENNÄT 2.2 ANALOGIAKYTKENNÄT 3 KANAVANVAIHTO

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

TURVAVALOKESKUS. Asennus ja huolto-ohje TKT3122

TURVAVALOKESKUS. Asennus ja huolto-ohje TKT3122 VOT3122 TURVAVALOKESKUS Asennus ja huolto-ohje TKT3122 SÄILYTÄ TALLESSA MYÖHEMPÄÄ KÄYTTÖÄ VARTEN 2 TKT3122 TUOTEKUVAUS REV. 6; 24.11.2008 PHO Sisällysluettelo Sivu 1. Tuoteominaisuudet 3 1.1. Valmistaja

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20

088U0213. Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 088U0213 Käyttöohje CF-RF Huonetermostaatti infrapuna-anturilla VI.UH.R1.20 Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset...................

Lisätiedot

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA

CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA CISCO AIRONET 1131AG -TUKIASEMA Asennus ja käyttöönotto -ohjeet 8.10.2010 Jaakko Helskyaho CISCO AIRONET 1131AG 2 (7) SISÄLLYSLUETTELO 1 ASENNUS... 3 1.1 Kannen avaaminen... 3 1.2 Tukiaseman liitännät...

Lisätiedot

HUOM! FX 3NET paloilmoitinjärjestelmä Käyttöohje

HUOM! FX 3NET paloilmoitinjärjestelmä Käyttöohje FX 3NET paloilmoitinjärjestelmä Käyttöohje Sisällys: sivu Paloilmoitus / ennakkovaroitus 2 Irtikytkentä palautuksen epäonnistuessa 2 Vikailmoitus / huoltoilmoitus 3 Irtikytkennät / päällekytkennät 4 t

Lisätiedot

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet

Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Fortum Fiksu Mittaava, etäohjattava sähkökytkin sisäkäyttöön Käyttöohjeet Sisällys 1 Fortum Fiksu -järjestelmään liitettävä mittaava pistorasiakytkin sisäkäyttöön 2 Asentaminen 2.1 Kytkimen liittäminen

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

Käyttöpaneelin käyttäminen

Käyttöpaneelin käyttäminen Tässä luvussa on tietoja käyttöpaneelista, tulostinasetusten muuttamisesta ja käyttöpaneelin valikoista. Useimmat tulostinasetukset voidaan muuttaa sovellusohjelmalla tai tulostinajurilla. Sovellusohjelmalla

Lisätiedot

1.1. Järjestelmän käynnistys

1.1. Järjestelmän käynnistys 1.1. Järjestelmän käynnistys 1. Käyttölaitteen käynnistys Kytke verkkojännite keskuksen virtalähteeseen ja odota noin yksi minuutti. Jos käyttölaitteessa ei ole merkkivaloja tai näytössä on teksti keybus

Lisätiedot

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä

m2 ja Micromon erot Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Micromon Ei laajennettavissa Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Micromon käyttöohje Sami Tikkanen 0400 779591 sami.tikkanen@combicool.fi Oy Combi Cool Ab 1 m2 ja Micromon erot m2 Laajennettavissa 99 pisteeseen m2 + yksiköllä Ohjelmointi valikoista Micromon Ei laajennettavissa

Lisätiedot

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420

Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 020 1986 420 UNIGYR PRU10 Eco-Paronen Oy Puh:00 1986 40 PRU10 OHJAUSKESKUKSEN YLEISOHJE / LCD Eco-Paronen Oy Palvelunumeromme 00 1986 40 SIVUT 1. OHJAUSKESKUS PRU. OHJAUSKORTIT JA PAINIKKEET 3. OHJAUSKORTTINÄYTÖN SIVUJEN

Lisätiedot

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan.

Käyttöohje CRL Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. Käyttöohje Kelloradio CRL-340 www.denver-electronics.com Ennen tämän tuotteen käyttöä lue tämä käyttöohje huolellisesti ja kokonaan. 1. Toiminto 1.1 LED-aikanäyttö 12 tuntia tai 24 tuntia 1.2 Valkoinen

Lisätiedot

Käyttöohje CONDUCTOR

Käyttöohje CONDUCTOR CONDUCTOR TASO 1 W1 1 2 Oikeudet muutoksiin pidätetään. 20090514 www.swegon.fi Tietoa CONDUCTORista CONDUCTOR on säätöjärjestelmä huonelämpötilan ohjaukseen. Voit itse luoda miellyttävän sisäilmaston säätämällä

Lisätiedot

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1

SG520 Series. Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera. Sivu 1 1 Yleiskatsaus Käyttöohje Bolyguard Small riistakamera SG520 Series Sivu 1 1 Yleiskatsaus Sisältö 1 Yleiskatsaus... 3 1.1 Kameran rakenne... 3 1.2 Yleinen kuvaus... 4 1.3 Näyttö... 4 1.4 Kuvien ja videoiden

Lisätiedot

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä

Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä 088U0212 Käyttöohje CF-RD Huonetermostaatti näytöllä Sisältö 1. Laitteen toiminnasta................... 3 2. Asennus............................... 4 3. Lämpötila-asetukset................... 5 4. Välitystesti............................

Lisätiedot

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6

BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP sähkölämmitin ohje 01/2015 sivu 1/6 BNP-sähkölämmitin Takuutodistus Arvoisa asiakkaamme, Ostamasi tuote täyttää korkeat esteettiset ja käytännön vaatimukset. Olemme ottaneet tuotteen suunnittelussa

Lisätiedot

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO

SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO SAVUNPOISTON OHJE-, HUOLTO- JA KUNNOSSAPITO-OHJELMA SISÄLLYSLUETTELO Savunpoistosta 2-3 Asennus ja kytkentä 4 Vianhaku 5 Kunnossapito-ohjelma 6 Huoltovihko 7 TOIMIVA SAVUNPOISTO SÄÄSTÄÄ IHMISHENKIÄ JA

Lisätiedot

CEM DT-3353 Pihtimittari

CEM DT-3353 Pihtimittari CEM DT-3353 Pihtimittari Sivu 1/5 CEM DT-3353 Pihtimittari Ongelma Mittarin ohjelmisto ilmoittaa NO DATA vaikka tiedonsiirtokaapeli on kytketty tietokoneen ja mittarin välille, mittarissa on virta päällä

Lisätiedot

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 laitetelineen asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan).

Lisätiedot

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje

GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Käyttö- ja asennusohje Labkotec Oy Myllyhaantie 6 33960 PIRKKALA Puh: 029 006 260 Fax: 029 006 1260 19.9.2014 Internet: www.labkotec.fi 1/11 GA-2 Rasvanerottimen hälytin kahdella anturilla Copyright 2014 Labkotec Oy Varaamme

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT

VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT VIANETSINTÄ - MICROMAX JA VVX-MOOTTORIT SISÄLLYSLUETTELO SIVU VIANETSINTÄ MICROMAX, MICROMAX180, MICROMAX370, MICROMAX750 OHJAUSYKSIKKÖ ON LAUENNUT KIERTOVAHDIN JOHDOSTA MAGNEETTIANTURIN TARKISTUS (KOSKEE

Lisätiedot

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje

Aurinko-C20 V asennus ja käyttöohje Aurinko-C20 V asennus ja käyttö Laitetelineen osat ja laitteet:. Kääntyvillä pyörillä varustettu laiteteline. Laitteet on kiinnitetty ja johdotettu telineeseen (toimitetaan akut irrallaan). 2. Akut. Kaksi

Lisätiedot

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40

KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 KÄYTTÖOPAS DIGIOHM 40 1. JOHDANTO 1.1. Turvallisuus Lue tämä käyttöopas huolellisesti läpi ja noudata sen sisältämiä ohjeita. Muuten mittarin käyttö voi olla vaarallista käyttäjälle ja mittari voi vahingoittua.

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän.

Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Pikaopas SUOMI Yleisohje Numero hakasuluissa kuvaa sivua, jossa aiheesta kerrotaan enemmän. Kamera Edestä Takaa 1 Zoom-säädin 2 Laukaisin 3 Salama 4 [ON/OFF] (Virta) 5 Etuvalo 6 Linssi 7 Mikrofoni 8 [

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti

Tervetuloa. Pikaopas. philips. Liitä. Asenna. Nauti Tervetuloa Pikaopas 1 2 3 Liitä Asenna Nauti philips + Pakkauksen sisältö CD640 tukiasema TAI - Connect Install Enjoy CD640/CD645 luuri CD645 tukiasema Tukiaseman verkkolaite Welcome Quick start guide

Lisätiedot

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010

GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 v 12.9.2010 GSMRELE PG-30 on ohjaus ka hälytyslaite, joka toimii Nokia 3310 GSM-puhelimen avulla 1 Ominaisuudet Neljän releen etäohjaus, esim. termostaatin valinta mökillä. 13.9.2010 Probyte

Lisätiedot

testo 610 Käyttöohje

testo 610 Käyttöohje testo 610 Käyttöohje FIN 2 Pikaohje testo 610 Pikaohje testo 610 1 Suojakansi: käyttöasento 2 Kosteus- ja lämpötilasensori 3 Näyttö 4 Toimintonäppäimet 5 Paristokotelo (laitteen takana) Perusasetukset

Lisätiedot

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7

ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 ERISTYSTASON VALVONTARELE MEV-7 KYTKENTÄOHJE MEV-7 on tarkoitettu suojaerotusmuuntajan jälkeisen ns. Kelluvan verkon eristystilan- ja muuntajan ylikuormituksen-valvontaan MITTAUSJOHTIMET: Liitin nro 12

Lisätiedot

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace

Tervetuloa. Pikaopas. Asennus. Kytkeminen. Instalace Tervetuloa FI Pikaopas 1 2 3 Asennus Kytkeminen Instalace Mitä laatikko sisältää Luuri Tukiasema Tukiaseman verkkosovitin Puhelinjohto 2 AAA ladattavat akut Akkutilan kansi Käyttöopas Pika-aloitus opas

Lisätiedot