Aika: Torstaina klo Paikka: Maanmittauslaitos, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Aika: Torstaina klo Paikka: Maanmittauslaitos, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki"

Transkriptio

1 Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Aika: Torstaina klo Paikka: Maanmittauslaitos, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Osallistujat Matti Pesu (pj), Liikennevirasto Outi Hermans, Helsingin kaupunki Katariina Hilke, Turun kaupunki Jan Lindbom, Dimenteq Oy Mikko Tallgren, MML Rina Tammisto, Tilastokeskus Videolla Sanna Jokela, Varsinais-Suomen liitto Marko Kauppi, Tampereen kaupunki Minna Lumiluoto, Cybercom Oy Sihteerit Riikka Kivekäs, Maanmittauslaitos Jani Kylmäaho, Maanmittauslaitos Muistio 1. Kokouksen avaus Matti Pesu avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleiksi. 2. Kokouksen asialistan tarkistaminen Käytiin läpi asialista ja hyväksyttiin ilman muutoksia. 3. Edellisen kokouksen muistio Käytiin läpi edellisen kokouksen muistio ja hyväksyttiin ilman muutoksia. Edellisessä kokouksessa sovitut tehtävät Sovittiin, että jatkossa käydään tässä kohdassa läpi, mikä on tilanne edellisessä kokouksessa kirjattujen tehtävien osalta. Muistion loppuun kootaan tässä kokouksessa sovitut tehtävät. Tehty: Lindbom listaa koordinaattorille ne Oskaria hyödyntävät asiakkaat, joista on lupa kertoa julkisesti: Yksi asiakas on antanut luvan julkaisuun sen jälkeen, kun hanke valmistuu. Koordinaattori laatii rahoitusselvitysten tueksi selvityksen siitä, mihin rahoitusta tarvitaan, miten se muodostuu nykyään ja mikä on ehdotus jatkosta. Jokela ja Kivekäs kehittelevät sopivan tavan Trellon ylläpitoon. Kivekäs testaa Trellon upottamista Paikkatietoikkunaan. Kivekäs lisää Arkkitehtuuri-boardin Trelloon. Koordinaattori kutsuu arkkitehtiryhmän tapaamisen koolle. Koordinaattori lisää koosteen tukipalvelumaksujen käyttötilanteesta Basecampiin. Koordinaattori aloittaa syksyn uutiskirjeen valmistelut sopimalla haastatteluista. Valmistelu kesken:

2 Koordinaattori valmistelee uusille jäsenille formaalin tavan toivottaa heidät tervetulleiksi. Koordinaattori toteuttaa käyttäjäkyselyn Paikkatietoikkunan käyttäjille: miksi käytät Paikkatietoikkunaa; mobiilikäytön osuus ja mitä ominaisuuksia mobiiliin tarvitaan. Tilastokeskus ja Tampere kirjaavat ylös, mitä haasteita asennuksessa on tullut vastaan, viestitään verkostolle esim. Trellon ja Stackoverflown kautta. Koordinaattori vie julkaisusuunnitelman ja kehityspolun Trelloon. Pesu valmistelee yhdessä muun ohjausryhmän kanssa verkoston tilannekatsauksen Paikkatietomarkkinoiden Oskari-tietoiskun yhteyteen. Tekemättä: Koordinaattori tarkistaa, että Oskarin sivuilla on annettu suositukset, mitä komponentteja kannattaa käyttää. Koordinaattori tarkistaa, että UX Guide on kaikkien saatavilla, ajantasainen ja keskittyy Oskariin eikä Paikkatietoikkunaan. 4. Jäsenyystilanne Jäsenet Oskari-verkostossa on tällä hetkellä 29 jäsentä. Oskari-verkostoon ei ole tullut uusia jäseniä edellisen kokouksen jälkeen. Jäsenet ovat nähtävillä Paikkatietoikkunassa. Kontaktit Suomenlinnan hoitokunta on esittänyt kiinnostuksensa Oskarin hyödyntämisestä Hermansille ja koordinaattorille. Koordinaattori tapaa hoitokunnan edustajat Kivekäs on esitellyt Paikkatietoikkunaa ja Oskaria Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen (Kotus) Nimiarkiston digitalisointi -hankkeen tukiryhmässä. Kotusksen lisäksi myös Suomen sukututkimusseura oli hyvin kiinnostunut Oskarista. Suomen Punainen Risti on ottanut yhteyttä ProGIS:iin karttapalvelun perustamisesta. On harkittava, voisiko Paikkatietoikkunan karttajulkaisua hyödyntää tässä. Koordinaattori lähettää esittelypaketin Suomen Punaiselle Ristille ja keskustelee mahdollisuuksista. Arbonaut on ollut yhteyksissä koordinaattoriin Oskarin teknisistä ominaisuuksista. Helsingin yliopiston opetus- ja opintopalvelut kaipaavat kokemuksia avoimen lähdekoodin toimintamalleista. Mahdollisia kontakteja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella voisi olla käyttötarpeita Oskarille. Olisiko Sote-alueiden palvelupisteet mahdollista esittää kartalla? Palveluvaaka-palveluun olisi todennäköisesti mahdollista liittää karttakäyttöliittymä. Koordinaattori selvittää asiaa. Luonnonvarakeskus tulisi saada mukaan ohjausryhmään Biomassa-atlas-hankkeen kautta. Lindbom tiedustelee asiaa Luonnonvarakeskuksesta. Väestörekisterikeskus olisi myös hyvä saada mukaan KaPA-hankkeen kautta. Koordinaattori ottaa yhteyttä Jani Ruuskaseen ja Janne Viskariin. 5. Hankkeiden tilanne Uudet hankkeet Uutena hankkeena hankkeiden listalle lisätään Biomassa-atlas. Hankkeen koordinaattorina toimii Luonnonvarakeskus. Hankkeesta voi lukea lisätietoja esittelykalvoista. Suunnitteilla olevat hankkeet Teemakarttaosion refaktorointi tehdään näillä näkymin KaPA-hankkeen käytössä olevilla resursseilla. Tämä toimii merkittävänä pohjana teemakarttojen hyödyntämiselle muissa hankkeissa.

3 Käynnissä olevat hankkeet Tampere WFS-T-editorin kehittäminen on alkanut. Tässä yhteydessä on ollut tarvetta arkkitehtuurin soveltamisen tukipalvelulle. Kohdetietokyselyn popup-ikkunan toiminnallisuutta parannetaan. Hakutoiminnallisuuteen kehitetyt parannukset ollaan integroimassa seuraavaan Oskarin tuotantoversioon. Hallinnon karttapalvelu Ei varsinaista kehitystyötä hankkeen puitteissa, Oskarin uusia versioita hyödynnetään. 2SASI Sähköiseen asiointiin on kehitetty uusia toiminnallisuuksia, joita on mahdollista ohjata karttaikkunan ulkopuolelta (RPC). Tunnistautuminen ja asiakashistorian tallentaminen ovat karttaikkunan ohella ensimmäisiä hankkeessa rakennettavia toimintoja Jatkossa tullaan kehittämään uusia työkaluja upotettujen karttojen käyttöön. Työssä hyödynnetään myös kiinteistötietopalveluun kehitettyjä ominaisuuksia uudesta näkökulmasta. Spatial Statistics on Web Projekti on päättymässä syksyllä. Haasteita ovat aiheuttaneet tilanteet, joissa käytetään tietosuojattuja aineistoja. Osa kehitystarpeista, erityisesti analyysien käytettävyyteen liittyen, jäävät toteutettavaksi myöhemmissä projekteissa. KaPA (Kansallinen palveluarkkitehtuuri) Koordinaattori lisää hankkeen kuvauksen Paikkatietoikkunaan. Biomassa-atlas Koordinaattori pyytää hankkeen kuvausta Luonnonvarakeskuksesta. Integraatioiden tilanne Liikenneviraston tiedostolatauspalvelun koodi on integroitu. Tampereen hakutoiminnallisuudet ollaan integroimassa. Kiinteistötietopalvelun, Liiteri-hankkeen tai Oskari-haasteen tuloksia ei ole vielä integroitu. Kehityspolku ja julkaisusuunnitelma Kylmäaho esitteli kehityspolun ja julkaisusuunnitelman tilanteen. Kvartaalilla Q4 tärkeimpänä kehityskohteina ovat OpenLayers3-käyttöönotto upotetuissa kartoissa ja palvelunäkymien kehittäminen. OpenLayers3 parantaa mm. Oskarin mobiilikäyttömahdollisuuksia. Versionhallinnassa on huomioitava Oskarin ytimen kehittyminen, jos ominaisuuksia ei kehitetä suoraan Oskarin ytimeen. Kehittäjien kannattaa mahdollisuuksien mukaan päivittää käyttöönsä aina viimeisin mahdollinen ytimen versio. Request- ja Event-rajapintoja ei muuteta ilman perusteltua syytä, joten moduulien tulisi toimia kohtuullisen hyvin eri versioiden kanssa, mikäli ne on rakennettu arkkitehtuuriperiaatteiden mukaisesti. Koordinaattori päivittää kehityspolun ja julkaisusuunnitelman, ja vie ne Trelloon.

4 6. Rahoitusasiat Kylmäaho esitteli rahoitustilanteen vuonna Verkoston kulut: Arkkitehtuurin tukipalvelun kuluja seurattiin ensimmäistä kertaa tarkemmin syyskuun aikana. Kuluja syntyi syyskuussa yhteensä 2 422,50 euroa. Tukipalvelua on annettu muun muassa Tampereen kaupungille, Tilastokeskukselle, Museovirastolle ja Luonnonvarakeskukselle. Koko vuonna tukipalvelun kulut ovat arviolta noin euroa. Yhden uutiskirjeen kulut yhteensä noin euroa. Tästä toimitustyö kattaa euroa ja kirjeen muotoilu noin euroa. Vuonna 2015 julkaistaan kolme uutiskirjettä, joiden kulut ovat yhteensä noin euroa. Paikkatietomarkkinoiden näyttelyosasto maksaa 952 euroa. Vuosittaisen seminaaritilaisuuden kulut ovat noin euroa Koordinaattorin työaikaa on kulunut noin 3,5 henkilötyöpäivää kuukaudessa. Yhteen uutiskirjeeseen kuluu noin 2 henkilötyöpäivää (0,5 htp/kk). Yhteen ohjausryhmän kokoukseen kuluu noin 2 henkilötyöpäivää (1,5 htp/kk). Muuhun verkoston pyörittämiseen menee noin 1,5 henkilötyöpäivää kuukaudessa. Työajan kustannusta ei ole toistaiseksi laskettu mukaan kuluihin Yhteensä verkoston muuhun toimintaan kuin arkkitehtuurin tukipalveluun kuluu vuosittain noin euroa. Verkoston tulot: Kukin ohjausryhmän maksaa euroa tukipalvelumaksua. Tukipalvelumaksutuotot ovat yhteensä euroa. Johtopäätöksiä ja keskustelua: Arkkitehtuurin tukipalveluun kuluu tällä hetkellä enemmän rahaa kuin verkostolla on rahaa käytettävissä tukipalvelumaksujen kautta. Tukipalvelu on kuitenkin välttämätöntä verkoston keskeisimmän tavoitteen (Oskarin uudelleenkäyttö ja yhteiskehittäminen eri käyttötarkoituksiin laajentamalla ohjelmistoa arkkitehtuuria noudattaen) kannalta. Menot eivät näin ollen ole tasapainossa tulojen kanssa. Jotta rahaa saataisiin Oskari-verkoston sisältä enemmän, tarvitaan lisää jäseniä ohjausryhmään ja tukipalvelumaksua tulee nostaa maltillisesti. Ohjausryhmän jäsenet suhtautuivat myönteisesti tukipalvelumaksun nostamiseen eurosta euroon, mutta jokaisesta organisaatiosta täytyy vielä hakea päätös asiaan. Mahdollisia uusia ohjausryhmän jäseniä voisivat olla Luonnonvarakeskus (Biomassa-atlas-hanke) ja Väestörekisterikeskus (KaPA-hanke), jotka ovat merkittäviä Oskarin hyödyntäjiä ja kehittäjiä. Mikäli tuloja ei saada riittävästi, joudutaan harkitsemaan, rajataanko tuki koskemaan vain tukipalvelumaksun maksaneita organisaatioita. Toinen vaihtoehto on, että rajataan tuki vain arkkitehtuurin soveltamisen tukipalveluun kehittämisprojektien yhteydessä eikä käyttöönottoja tueta. On selvää, että käyttöönoton tuki vie enemmän resursseja, eikä tarkoitus ole, että verkosto antaa merkittäviä määriä käyttöönoton tukea. Tämä on perusteltavissa sillä, että usein käyttöönoton ongelmat liittyvät sovellus- tai laiteympäristöihin, eivätkä niinkään Oskariin itseensä. Jotta ohjausryhmän eri organisaatioissa voidaan tehdä päätöksiä tukipalvelumaksun kasvattamisesta, kulut ja tulot kirjataan Excel-tiedostoon. Myös Oskarin ydintoimintojen kehittämisen osalta on selvennettävä, mitä osioita siihen kuuluu ja minkä verran rahoitusta siihen tarvitaan. Verkoston koordinointityön erottaminen MML:n henkilöiden muusta työstä on välillä haastavaa, koska Oskari liittyy hyvin moniin paikkatietoinfrastruktuurin kehittämistehtäviin, jotka ovat MML:ssa samojen henkilöiden vastuulla. Rahoitusta Oskarin ydintoimintojen kehittämiseen voisi hakea valtiovarainministeriöstä osana hallitusohjelman digihankkeita. Yhteyshenkilönä valtiovarainministeriössä toimii Olli-Pekka Rissanen. Hakemus on syytä tehdä verkostona ja eri organisaatioiden ylemmän johdon allekirjoittamana, jotta sillä on merkittävää painoarvoa. Ydintoimintojen kehittämisen ja ylläpidon rahoitus vaatisi jatkuvuutta, joten

5 rahoitusta kannattaa hakea esimerkiksi vuosiksi Avoimen tuotteen hallintamallin soveltamisen kautta rahoitusta olisi perusteltua hakea myös verkoston toimintaan. Pohdittiin myös TEKES-rahoitusta. Siitä kuitenkin todettiin, että sen tulisi kohdistua yritysten kilpailukyvyn kasvattamiseen, ei niinkään julkisen hallinnon perustoiminnan rahoittamiseen. Päätöksiä: Päätettiin nostaa tukipalvelumaksu 5000 euroon. Kukin ohjausryhmän jäsen hakee päätöksen asiaan omassa organisaatiossaan. Kannustetaan Luonnonvarakeskusta (Lindbom) ja Väestörekisterikeskusta (Kylmäaho) liittymään mukaan ohjausryhmään. Tehdään Oskari-verkoston yhteinen rahoitushakemus valtiovarainministeriölle. Pesu ja Rainio valmistelevat hakemusta. Koordinaattori lähettää pohjaksi nykyisen talouslaskelman taulukkomuodossa sekä kuvauksen ohjelmiston ydintoiminnoista. Kukin ohjausryhmän jäsen käy hakemuksen läpi ja etsii organisaatiostaan henkilön, joka allekirjoittaa hakemuksen. 7. Verkoston aktivointitoimenpiteet Kehitysympäristöjen siirto Kehitysympäristöjen siirto ei ole edennyt muiden tehtävien takia. Siirron jälkeen kehitysympäristöihin on helpompaa järjestää pääsy verkoston jäsenille. Trellon käyttöönotto Trello on otettu käyttöön ja nähtävillä osoitteessa Kivekäs ja Jokela selvittävät vielä Trellon upottamista Paikkatietoikkunaan ja ylläpitoa käyttöoikeuksien osalta. Koordinaattori päivittää kehityspolun ja julkaisusuunnitelman Trelloon. Julkinen backlog Julkinen backlog on suunnitteilla. Koordinaattori jatkaa asian selvittelyä. Stackoverflow Stackoverflow-sivustolle täydennetään Oskaria koskevia kysymyksiä ja vastauksia. Lisämateriaalia saadaan Tampereen kaupungin ja Tilastokeskuksen tuottamista Oskarin asennukseen liittyvistä selvityksistä. 8. Tekniset asiat Arkkitehtuuriryhmä on perustettu. Ryhmällä on ensimmäinen kokous keskiviikkona Ryhmälle on myös perustettu Slack-kanava, jossa on jo käyty vilkasta keskustelua. 9. Tukipalvelumaksut Laskut ovat lähteneet organisaatioille. Maksujen tilannetta seurataan MML:n taloushallinnon kautta. 10. Viestintä ja tilaisuudet Paikkatietoikkunan käyttäjäkysely Paikkatietoikkunaan ollaan tekemässä käyttäjäkyselyä. Kivekäs muokkaa luonnosta ohjausryhmän kommenttien perusteella ja lähettää kyselyn ensi viikon alussa. Kysely lähetetään kirjautuneille käyttäjille ja julkaistaan Paikkatietoikkunan etusivulla ja sosiaalisessa mediassa. Kyselyssä on vastausaikaa noin kaksi viikkoa. FOSS4G-konferenssi

6 Kylmäaho kertoi kuulumisia FOSS4G-konferenssista, joka järjestettiin syyskuussa Soulissa Etelä-Koreassa. Koordinaattorin edustajat pitivät konferenssissa neljä Oskari-aiheista esitystä: Hanna Visuri (& Sami Mäkinen): Technical introduction to Oskari - A Modular web mapping application framework Hanna Visuri: Visualizing geographical data made extremely easy by SLD Editor! Timo Aarnio: Map publishing with or without programming skills Jani Kylmäaho: How to build a successful co-operation around your FOSS software - case Oskari Esitykset herättivät paljon kiinnostusta ja koordinaattori sai myös muutamia mahdollisia uusia kontakteja. Kylmäaho lähettää esityksensä ohjausryhmälle. Paikkatietomarkkinat Paikkatietomarkkinoilla Oskari-verkostolla on näyttelyosasto ja yksi tietoisku. Kylmäaho pitää tietoiskun. Tietoiskun yhteydessä pidetään Oskari-verkoston lyhyt tilannekatsaus. Pesu jatkaa tilannekatsauksen valmistelua yhdessä muun ohjausryhmän kanssa. Uutiskirje Uutiskirje julkaistaan lokakuun viimeisellä viikolla 44. Kivekäs on lähettänyt sisältöluonnoksen uutiskirjeen toimittavalle Katri Isotalolle. Uutiskirjeessä ovat aiheina tällä kerralla: Siton haastattelu (Kari Tuukkanen) Ohjausryhmän jäsenen haastattelu (Outi Hermans) Tietoa teknisen arkkitehtuuriryhmän perustamisesta (Jani) Verkoston aktivointi: Trello, kehitysympäristöt sekä tapahtumat (Riikka ja Jani) Koordinaattori valmistelee ja lähettää uutiskirjeen yhdessä Isotalon kanssa. 11. Ohjausryhmän vuoden 2015 kokoukset Loppuvuonna kokoukset järjestetään seuraavina ajankohtina: Torstaina kello , keskitytään hakemuksen käsittelyyn Tiistaina kello Tiistaina kello Kokoukset järjestetään Maanmittauslaitoksella (Opastinsilta 12, Pasila, Helsinki) neuvotteluhuoneessa Toimitus. Kokouksiin on mahdollista osallistua myös videoyhteyden välityksellä. 12. Muut asiat Ei muita asioita. Sovitut tehtävät Koordinaattori tapaa Suomenlinnan hoitokunnan edustajat Hoitokunta on kiinnostunut Oskarin hyödyntämisestä. Koordinaattori lähettää Oskari-esittelypaketin Suomen Punaiselle Ristille ja keskustelee mahdollisuuksista. Koordinaattori selvittää, olisiko Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen Palveluvaaka-palvelun mahdollista liittää Oskari-pohjainen karttakäyttöliittymä. Lindbom tiedustelee Luonnonvarakeskukselta, voisivatko liittyä verkoston ohjausryhmään.

7 Koordinaattori selvittää Väestörekisterikeskuksella mahdollista roolia verkoston ohjausryhmässä Koordinaattori lisää KaPA-hankkeen kuvauksen Paikkatietoikkunaan. Koordinaattori pyytää Biomassa-atlas-hankkeen kuvauksen Luonnonvarakeskuksesta. Koordinaattori hoitaa Tampereen hakutoiminnallisuutta koskevien koodien integroinnin Oskari-ytimeen. Koordinaattori päivittää kehityspolun ja julkaisusuunnitelman, ja vie ne Trelloon. Ohjausryhmän jäsenet hakevat päätöksen omissa organisaatioissaan tukipalvelumaksun korotukseen. Pesu ja Rainio valmistelevat rahoitushakemuksen lähetettäväksi valtiovarainministeriölle. Koordinaattori toimittaa talouslaskelmat taulukkomuodossa ohjausryhmälle. Koordinaattori valmistelee ydintoimintojen tarkemmat kuvaukset Ohjausryhmän jäsenet käyvät rahoitushakemuksen läpi ja kommentoivat tarvittaessa. Ohjausryhmän jäsenet etsivät organisaatioistaan henkilön, joka allekirjoittaa rahoitushakemuksen. Kivekäs ja Jokela selvittävät vielä Trellon upottamista Paikkatietoikkunaan ja ylläpitoa käyttöoikeuksien osalta. Koordinaattori jatkaa julkisen backlogin selvittelyä. Koordinaattori muokkaa Paikkatietoikkunan käyttäjäkyselyn luonnosta ohjausryhmän kommenttien perusteella, laatii englanninkielisen version ja lähettää kyselyn ensi viikon alussa. Kylmäaho lähettää FOSS4G-konferenssissa pitämänsä esityksen ohjausryhmälle. Koordinaattori hoitaa Paikkatietomarkkinoiden käytännön järjestelyt. Kylmäaho ja Pesu valmistelevat Paikkatietomarkkinoille Oskari-tietoiskun. Paikkatietomarkkinoiden tietoiskun yhteydessä pidetään Oskari-verkoston lyhyt tilannekatsaus. Pesu jatkaa tilannekatsauksen valmistelua yhdessä muun ohjausryhmän kanssa. Koordinaattori valmistelee ja lähettää uutiskirjeen yhdessä Isotalon kanssa viikolla 44. Koordinaattori valmistelee uusille jäsenille formaalin tavan toivottaa heidät tervetulleiksi ja välittää tekstin BaseCampiin ohjausryhmän kommentoitavaksi Tilastokeskus ja Tampere kirjaavat ylös, mitä haasteita asennuksessa on tullut vastaan, viestitään verkostolle esim. Trellon ja Stackoverflown kautta. Teksti olisi hyvä laatia englanniksi Koordinaattori tarkistaa, että Oskarin sivuilla on annettu suositukset, mitä komponentteja kannattaa käyttää. Koordinaattori tarkistaa, että UX Guide on kaikkien saatavilla, ajantasainen ja keskittyy Oskariin eikä Paikkatietoikkunaan.

Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous

Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Kokousaika: tiistai 19.8.2014 klo 9:00 Paikka: Pasilan virastokeskus, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Osallistujat: Matti Pesu (pj), Liikennevirasto

Lisätiedot

Oskari-verkosto Muistio

Oskari-verkosto Muistio Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Kokousaika: tiistai 14.4.2015 klo 9:00-12:00 Paikka: Pasilan virastokeskus, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Läsnä: Matti Pesu (pj), Liikennevirasto

Lisätiedot

Oskari-verkosto Muistio 29.10.2015

Oskari-verkosto Muistio 29.10.2015 Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Aika: Torstaina 29.10.2015 klo 9:30 Paikka: Maanmittauslaitos, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Osallistujat Matti Pesu (pj), Liikennevirasto Mikko

Lisätiedot

Oskari-verkosto Muistio

Oskari-verkosto Muistio Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Kokousaika: torstai 12.3.2015 klo 9:00 Paikka: Pasilan virastokeskus, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Läsnä: Matti Pesu (pj), Liikennevirasto Outi

Lisätiedot

Oskari-verkosto Muistio

Oskari-verkosto Muistio Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Aika: Tiistai 29.11.2016 kello 9.00 Paikka: Pasilan virastokeskus, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Läsnä: Matti Pesu (pj), Liikennevirasto Jan Lindbom,

Lisätiedot

Oskari-verkosto Kokouskutsu

Oskari-verkosto Kokouskutsu Oskari-verkoston ohjausryhmän kokous Kokousaika: tiistai 28.10.2014 klo 13:00 Paikka: Pasilan virastokeskus, kokoushuone Toimitus, Opastinsilta 12C, Helsinki Läsnä Matti Pesu (pj), Liikennevirasto Outi

Lisätiedot

OSKARI. Yhteistyöllä eteenpäin Jani Kylmäaho Oskari-verkoston koordinaattori

OSKARI. Yhteistyöllä eteenpäin Jani Kylmäaho Oskari-verkoston koordinaattori OSKARI Yhteistyöllä eteenpäin Jani Kylmäaho Oskari-verkoston koordinaattori 8.11.2016 Oskari.org on monipuolinen avoimen lähdekoodin ohjelmisto web- ja mobiilikarttasovellusten rakentamiseen Karttaportaalit

Lisätiedot

Avoimen tuotteen hallintamalli käytännössä: Oskari.org ohjelmisto ja Oskari-verkosto

Avoimen tuotteen hallintamalli käytännössä: Oskari.org ohjelmisto ja Oskari-verkosto Avoimen tuotteen hallintamalli käytännössä: Oskari.org ohjelmisto ja Oskari-verkosto 22.4.2015 Jani Kylmäaho, Maanmittauslaitos Matti Pesu, Liikennevirasto AGENDAA Oskari.org -ohjelmisto Oskari-verkosto

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Muistio Aika: Keskiviikko kello 14 16 Paikka: Maanmittauslaitos, Pasila, neuvotteluhuone Struve Osallistujat:

Lisätiedot

Paikkatiedon palvelualustan, Oskarin ja Paikkatietoikkunan kehittäminen Jani Kylmäaho / Antti Rainio Maanmittauslaitos Kehittämiskeskus

Paikkatiedon palvelualustan, Oskarin ja Paikkatietoikkunan kehittäminen Jani Kylmäaho / Antti Rainio Maanmittauslaitos Kehittämiskeskus Paikkatiedon palvelualustan, Oskarin ja Paikkatietoikkunan kehittäminen 15.11.2012 Jani Kylmäaho / Antti Rainio Maanmittauslaitos Kehittämiskeskus Palvelualusta Paikkatietoikkuna Oskari Lähtökohtana: PAIKKATIEDON

Lisätiedot

Millainen projekti Suomi.fi on? Projektinhallintapäivä 2017, Tampere

Millainen projekti Suomi.fi on? Projektinhallintapäivä 2017, Tampere Millainen projekti Suomi.fi on? Projektinhallintapäivä 2017, Tampere 7.6.2017 Henri.seulanto@vrk.fi Suomi.fi-palvelut, taustaa Suomi.fi valtiovarainministeriön rahoittama ohjelma (2015-2017) Kansallinen

Lisätiedot

Avoimen ohjelmistotuotteen hallinta julkisella sektorilla. Jukka Kääriäinen VTT Oy , Oskari-verkostopäivä

Avoimen ohjelmistotuotteen hallinta julkisella sektorilla. Jukka Kääriäinen VTT Oy , Oskari-verkostopäivä Avoimen ohjelmistotuotteen hallinta julkisella sektorilla Jukka Kääriäinen (jukka.kaariainen@vtt.fi) VTT Oy 19.5.2015, Oskari-verkostopäivä Esityksen sisältö Mitä on tuotteenhallinta? Mikä on avoimen tuotteenhallintamalli?

Lisätiedot

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä. Kokous VII Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä. Kokous VII Varsinais-Suomen liitto Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä Kokous VII 1.12.2015 9.30-11.00 Varsinais-Suomen liitto 1. Edellisen kokouksen muistio 2. Lounaistietoesittely ja palvelupisteet (Sanna Jokela) 3. MAL-valmistelun

Lisätiedot

PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN-RYHMÄN 7. KOKOUS

PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN-RYHMÄN 7. KOKOUS PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN-RYHMÄN 7. KOKOUS Aika: 18.5.2011 klo 13-15.15 Paikka: MML Pasila (Opastinsilta 12, Helsinki), kokoushuone Kotipalsta 5. krs. Läsnä: Jaana Mäkelä (pj) Kylli EK

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 6/2014 Aika: 17.10.2014, 10.00-13.00 Paikka: Tampereen kaupungintalo,

Lisätiedot

Oskari.org. kehittäminen

Oskari.org. kehittäminen Oskari.org ohjelmakirjaston kehittäminen Jani Kylmäaho SOVELLUSKERROS Asioinnin tukipalvelut Tunnistus Valtuutukset Asiointitili Maksaminen Paikkatieto-ohjelmistot (GIS, Geographical Information Systems)

Lisätiedot

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018

Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Yhteistyöalueen kokous Muistio 2/2018 Aika: Keskiviikko 2.5. 2018 klo 9.05-11.15 Paikka Satakunnan keskussairaalan yhtymähallituksen neuvotteluhuone N-rakennus, II-kerros Sairaalatie 3, Pori Jakelu: (x)

Lisätiedot

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous

Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Paikkatietoasiain neuvottelukunnan laajennettu sihteeristö Laajennetun sihteeristön kokous Muistio Aika: Keskiviikko kello 13 15 Paikka: Maanmittauslaitos, Pasila, neuvotteluhuone Struve Osallistujat:

Lisätiedot

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Jani Kylmäaho

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Jani Kylmäaho Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Inspire-verkoston n kokous Aika: 4.9.2009 klo 12:30-15:00 Paikka: Logica, Karvaamokuja 2, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja esittäytymiset... 2 2. n toimintasuunnitelman esittely...

Lisätiedot

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari

VRK palvelualustana. Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä Lea Krohns ja Janne Viskari VRK palvelualustana Valtiovarainministeriön hallinnonalan johdon päivä 28.9.2017 Lea Krohns ja Janne Viskari VRK strategia 2016-2020 Väestörekisterikeskuksen visio Digitalisoimme yhteiskuntaa yhdessä onnistumme.

Lisätiedot

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä. Kokous IV 20.5.2014 12.30-14.30 Varsinais-Suomen liitto

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä. Kokous IV 20.5.2014 12.30-14.30 Varsinais-Suomen liitto Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä Kokous IV 20.5.2014 12.30-14.30 Varsinais-Suomen liitto Asialista 1. Edellisen kokouksen muistio 2. Palvelupisteiden parissa tehtyä viime kokouksen jälkeen, tietotäydennyskysymykset,

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 23.08.2010, kello 13:00 16:00 Paikka TIEKE, Salomonkatu 17 A, 10.krs Paikalla Poissa Vesa Kotilainen Pirjo Ilola Taru Rastas Martti From Kristiina Seppälä Michael Burman

Lisätiedot

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä

Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Verkkolaskufoorumin ohjausryhmä Aika 22.01. 2010, kello 9:00 16:00 Paikka Finanssialan keskusliitto, Bulevardi 28 Paikalla Martti From TIEKE, pj Ari Pulkkinen Agentit, ohjelmistotalotyöryhmä pj Pirjo Ilola

Lisätiedot

6Aika-strategian ohjausryhmä

6Aika-strategian ohjausryhmä 6Aika-strategian ohjausryhmä Muistio Ohjausryhmän kokous 4/2017 23.5.2017, kello 9.30-14.30 Paikka: Kaupungintalo (neuvotteluhuone Havukoski) Asematie 7, 01300 Vantaa Osallistujat: Kimmo Heinonen, Helsingin

Lisätiedot

1. Kokouksen avaus ja tilannekatsaus

1. Kokouksen avaus ja tilannekatsaus KOKOUSMUISTIO 8/2011 JHS 145 Palvelutietojen ryhmittely ja osoitteet asiointia varten monta toimialaa kattavissa julkisen sektorin portaaleissa -suosituksen päivittäminen Paikka: Kuntatalo, Toinen linja

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Kokousaika kello 9:00 11.30 Kokouspaikka Etelä-Savon ELY-keskus, Jääkärinkatu 10, nh TUPA Asialista: Sivu 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 14.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen

Lisätiedot

Hallinnon karttapalvelu

Hallinnon karttapalvelu Hallinnon karttapalvelu Maanmittauslaitoksen tarjoama palvelu www-sivuille upotettavan kartan julkaisuun JulkICTLab-seminaari Jani Kylmäaho / Teija Tarvainen Maanmittauslaitos Mikä Hallinnon karttapalvelu?

Lisätiedot

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Inspire-verkoston n kokous Aika: 15.1.2010 klo 12:00-14:00 Paikka: Logica, Karvaamokuja 2, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen... 2 2. Kokouksen työjärjestys...

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1. Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO 1 n kokous Kokousaika kello 9-11 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista 1. Kokouksen avaus... 3 2. Asialistan hyväksyminen

Lisätiedot

Inspire-sihteeristö Paikkatietoinfrastruktuurin hyödyntäminen- PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN- RYHMÄN ALOITUSKOKOUS

Inspire-sihteeristö Paikkatietoinfrastruktuurin hyödyntäminen- PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN- RYHMÄN ALOITUSKOKOUS PAIKKATIETOINFRASTRUKTUURIN HYÖDYNTÄMINEN- RYHMÄN ALOITUSKOKOUS Aika: 3.9.2009 klo 13-16 Paikka: Maanmittauslaitos, kokoushuone Legenda Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus Kokous avattiin 13:07. Puheenjohtaja

Lisätiedot

KaPA ja Verohallinto. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä

KaPA ja Verohallinto. Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä KaPA ja Verohallinto Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä (VM) KaPA Palveluväylä tilanne Lähde: VM KaPA-ohjelma 2 (VM) KaPA Palveluväylä tilanne Lähde: VM KaPA-ohjelma 3 KaPA Verohallinnossa

Lisätiedot

Juujärvi esitti itseään puheenjohtajaksi ja Korhosta sihteeriksi. Ehdotus hyväksyttiin ja puheenjohtaja Juujärvi aloitti palaverin.

Juujärvi esitti itseään puheenjohtajaksi ja Korhosta sihteeriksi. Ehdotus hyväksyttiin ja puheenjohtaja Juujärvi aloitti palaverin. , Aika: Perjantai 26.2.2016 klo 10:00 12:00 Paikka: Agora, tietotekniikan projektien kokoushuone C226.1 Läsnä Jarmo Juujärvi (puheenjohtaja) Juha Moisio Ilari Paananen Kai Korhonen (sihteeri) Tilaajat

Lisätiedot

Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen

Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen Kansallisen paikkatietoportaalin kehittäminen 20.9.2010 VN periaatepäätös Valtioneuvoston periaatepäätökseen 21.6.2007 kansallisen tietoyhteiskuntapolitiikan tavoitteista vuosina 2007-2011 on kirjattuna:

Lisätiedot

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS

PÄIJÄT-HÄMEEN VÄLIAIKAISHALLINNON VALMISTELEVA KOKOUS PAIKALLA: JÄSENET Jari Parkkonen, Päijät-Hämeen liitto Eetu Salunen, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Sari Lahti, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Timo Louna, Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä Jarmo Paukku,

Lisätiedot

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen

Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen Paikkatietoalusta Kuntafoorumi, Kuntaskype tapaaminen 8.5.2019 1 Tänään agendalla: KMTK-Tieliikenne Ajankohtaista osoitteista Muut ajakohtaiset asiat Kysykää ja kommentoikaa! 2 PTA:n kehitys- ja koulutusympäristö

Lisätiedot

Paikkatiedon palvelualusta resurssihankinnan suuntaviivat. Panu Muhli Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi panu.muhli@nls.fi

Paikkatiedon palvelualusta resurssihankinnan suuntaviivat. Panu Muhli Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi panu.muhli@nls.fi Paikkatiedon palvelualusta resurssihankinnan suuntaviivat Panu Muhli Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi panu.muhli@nls.fi 15.10.2012 HUOMAA! Tässä kalvosarjassa esitetyt tiedot kilpailutuksesta

Lisätiedot

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen

Aika: keskiviikko klo Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6. Petri Puukki Timo Räsänen Sivu 1 / 7 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: keskiviikko 11.11.2015 klo 17.58-19.03 Paikka: neuvostojen kokoushuone, seurakuntakeskus 2. krs, Koulukatu 6 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät

Lisätiedot

JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015

JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015 JulkICTLab projektien tilannekatsaukset 06/2015 Hallinnon karttapalvelu Työn alla / Jatkuu Valmis Tulossa seuraavaksi Projektin sisäinen valmius Palvelun seuraavan version suunnittelu Asennukset Labiin

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6

Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Pöytäkirja 1 (5) Asiakkaan TORI-siirtoprojekti ohjausryhmä 6 Aika 10.3.2015, klo 8:00-10:00 Paikka Osallistujat HKI: VM: Mariankatu 9 Tasapaino / videoneuvotteluhuoneet / Valtori Virtuaalihuone 3 / lync

Lisätiedot

Suomi.fi-palveluväylä

Suomi.fi-palveluväylä Suomi.fi-palveluväylä 18.11.2016 Versio: 3.0, JPVO122 Esityksen sisältö 1. Suomi.fi-palvelukokonaisuus 2. Palvelulupauksemme 3. Mitä palvelu tarjoaa? 4. Palveluväylän kokonaisuus 5. Vyöhykkeet ja väyläratkaisut

Lisätiedot

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto

Katariina Myllärniemi liikenne- ja viestintäministeriö. V-S ELY-keskus, liikenne ja infrastruktuuri. Laura Leppänen, siht. Varsinais-Suomen liitto PÖYTÄKIRJA TURUN KAUPUNKISEUDUN LIIKENNEJÄRJESTELMÄTYÖ OHJAUSRYHMÄ aika: torstai 7.11.2013 klo 9.15 11.00 paikka: Varsinais-Suomen liitto, Ratapihankatu 36, kokoushuone Tammi kutsutut: Jarkko Virtanen,

Lisätiedot

Kansalliset paikkatietotuotteet INSPIREyhteensopivasti

Kansalliset paikkatietotuotteet INSPIREyhteensopivasti Kansalliset paikkatietotuotteet INSPIREyhteensopivasti Paikkatietoverkoston kärkiteeman työpaja 15.11.2016 Panu Muhli, Maanmittauslaitos Lena Hallin-Pihlatie, Suomen ympäristökeskus Kysely: Mistä aiheista

Lisätiedot

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab

Pöytäkirja. Klaus Lindberg, CSC. Kokousmateriaalit löytyvät JulkICT Wikistä: https://wiki.julkict.fi/julkict/avoin-data/julkict-lab Pöytäkirja JulkICTLab 24.6.2015 JulkICTLab ohjausryhmän kokous 3/2015 Aika To 11.6.2015, klo 10:00 12:00 Paikka Valtiovarainministeriö, Mariankatu 9, Helsinki, nvh. Tienhaara Kutsutut: Jäsenet: Sihteeristö:

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/ Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 1/2017 1 Talousryhmä - Kokousaika 24.10.2017 kello 8:30 10:25 Kokouspaikka Maakuntaliiton virasto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

Paikkatiedon palvelualustan konsepti

Paikkatiedon palvelualustan konsepti Paikkatiedon palvelualustan konsepti - karttajulkaisusta palvelualustaksi Paikkatietoasiain neuvottelukunta Antti Rainio 2.3.2012 Karttaikkuna http://www.tampere.fi/kaavatjakiinteistot/kaavoitus/rakennuskiellot/rakennuskieltoalueetkartalla.html

Lisätiedot

Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö

Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö Verkkopalvelusopimuksen täydentäminen: Karttajulkaisun käyttöehdot Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö Taustaa Verkkopalvelusopimus liitteineen (1-5) valmisteltiin vuonna 2010 yhteistyössä viranomaisten

Lisätiedot

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi

Sote tiedolla johtamisen - työryhmä. Asialista klo Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Sote tiedolla johtamisen - työryhmä Asialista 10.1.2019 klo 14 16 Päijät-Hämeen liitto, Diapaasi Osallistujat Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija Päijät-Hämeen liitto/phhyky - Anu

Lisätiedot

Suomi.fi-palvelut. Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0

Suomi.fi-palvelut. Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti Versio 1.0 Suomi.fi-palvelut Kokonaisuuden ja palveluiden esittely lyhyesti 15.12.2015 Versio 1.0 Suomi.fi Suomi.fi-palvelukokonaisuus Kansalaiselle / yritykselle: -Yksi identiteetti, monta roolia - (Vahva) tunnistautuminen

Lisätiedot

Kansallisen palveluväylän viitearkkitehtuuri

Kansallisen palveluväylän viitearkkitehtuuri viitearkkitehtuuri Yhteenveto 6.7.2015 Versio: 0.9 viitearkkitehtuurin yhteenveto 24.4.2015 2 (9) 1. Kansallisen palveluväylän tavoitteet Kansallisen palveluväylän käyttöönotto perustuu Työ- ja elinkeinoministeriön

Lisätiedot

JulkICTLab projektin tilannekatsaus

JulkICTLab projektin tilannekatsaus JulkICTLab projektin tilannekatsaus 13.3.2014 Projektin yleistilanne Projektisuunnitelma v 1.0 päivitetty ohjausryhmän 26.2. mennessä antamilla kommenteilla. Tehty JulkICTLab käyttöehtojen luonnos. (liite

Lisätiedot

Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa

Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa Kansallinen Palveluarkkitehtuuri projekti Lapin kunnissa Mikä on Suomi.fi ja Kansallinen Palveluarkkitehtuuri? 7/2016 tuli voimaan laki Hallinnon yhteisistä sähköisen asioinnin tukipalveluista, joka velvoittaa

Lisätiedot

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4

Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2. Otsikko Sivu. 6 Kokouksen avaus 3. 7 Valmistelun yleinen tilannekatsaus 4 MUISTIO 2/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 13.02.2018 klo 14:10-16:09 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 6 Kokouksen avaus

Lisätiedot

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta

MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Vapaa-ajanasukasvaltuuskunta MIKKELIN SEUTU PÖYTÄKIRJA 1/2016 sivu 1 Kokoustiedot Aika: perjantaina 18.3.2016 klo 13.00 15.00 Paikka: Mikkelin kaupungintalo (Raatihuoneenkatu 8-10), kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Läsnä:

Lisätiedot

YTI Tunnuskäytänteet julkisessa hallinnossa. Mikael Vakkari

YTI Tunnuskäytänteet julkisessa hallinnossa. Mikael Vakkari YTI Tunnuskäytänteet julkisessa hallinnossa Mikael Vakkari 27.9.2017 Asettamispäätös tausta Asettamispäätös: Tavoitteena on tukea julkisen hallinnon digitalisoitumiskehitystä ja tehostaa erityisesti toimintatapojen

Lisätiedot

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus

Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos. Paikkatietomarkkinat Helsingin Messukeskus Tiina Tuurnala Merenkulkulaitos Paikkatietomarkkinat 3.11.2009 Helsingin Messukeskus 9.11.2009 on paikkatietoinfrastruktuurin toteuttamiseen ja hyödyntämiseen liittyvän tiedon ja kokemusten vaihdon foorumi.

Lisätiedot

Paikkatiedon palvelualustan ja OSKARIn kehittäminen. Jani Kylmäaho Tuoteomistaja Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi

Paikkatiedon palvelualustan ja OSKARIn kehittäminen. Jani Kylmäaho Tuoteomistaja Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi Paikkatiedon palvelualustan ja OSARIn kehittäminen Jani ylmäaho Tuoteomistaja Maanmittauslaitos / Paikkatietoinfratiimi Palvelualustan kehittäminen Syksyllä 2011 aloitetussa projektissa kehitetään Paikkatietoikkunaa

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj.

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015. LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. KIINTEISTÖ JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 SIVU 01/2015 AIKA Keskiviikkona 30. syyskuuta 2015 klo 12 14.15 PAIKKA Seurakuntakeskuksen kokoushuone, Orivesi LÄSNÄ AAKULA Kari kirkkoneuvoston varapj. HAIKKA

Lisätiedot

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin. Hankkeen esittely MAL-verkoston ohjausryhmälle Nina Frösén

Polkuja kestävän liikkumisen palveluihin. Hankkeen esittely MAL-verkoston ohjausryhmälle Nina Frösén Hankkeen esittely MAL-verkoston ohjausryhmälle Nina Frösén Kuinka kestävän liikkumisen palveluiden edellytyksiä parannetaan? 2 Kuvaukset erilaisista toimintamalleista, konsepteista ja/tai kehityspoluista,

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto MUISTIO No 2/2019 1 Henkilöstö työryhmä - Kokousaika 25.4.2019 kello 12 13.10 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, kokoushuone Piällysmies Asialista:

Lisätiedot

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely.

3. Työjärjestys Esityslista (liite 1) hyväksyttiin työjärjestykseksi, kun siihen oli lisätty kohta 10. Tilinpäätöksen käsittely. PÖYTÄKIRJA OSAKUNNAN HALLITUKSEN KOKOUKSESTA 9/2014 Aika: 14.5.2014 klo 18:00 Paikka: HO / Paasikivi Läsnä: Pekka Hassinen, kuraattori Teemu Laakso, toiminnanohjaaja Laura Kylliäinen, taloudenhoitaja Olga

Lisätiedot

Kansallinen palveluväylä - yleiskuva ja tilanne nyt , Jyväskylä Pauli Kartano Valtiovarainministeriö, JulkICT

Kansallinen palveluväylä - yleiskuva ja tilanne nyt , Jyväskylä Pauli Kartano Valtiovarainministeriö, JulkICT Kansallinen palveluväylä - yleiskuva ja tilanne nyt 20.5.2014, Jyväskylä Pauli Kartano Valtiovarainministeriö, JulkICT Kansallinen Palveluarkkitehtuuri -ohjelma 2014-2017 Perustietovarannot Julkisen hallinnon

Lisätiedot

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi

Esivalmistelun henkilöstöfoorumi MUISTIO 3/2018 1 Esivalmistelun henkilöstöfoorumi Aika 06.03.2018 klo 14:08-16:19 Paikka Kallion virastotalo, toinen linja 4 A, Helsinki, neuvotteluhuone 2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 11 Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kokous helmikuuta :05

Kokous helmikuuta :05 Kokous 06.03.2017 22. helmikuuta 2017 14:05 Kokouksen aihe: Lapin ICT työryhmä / Lapin maakuntauudistuksen esivalmistelu Kokouksen päivämäärä: 6.3.2017 9:00 Sijainti: Skype-kokous Kutsuviesti Osallistujat

Lisätiedot

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA

KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA KOSKEN TL MAASEUTULAUTAKUNTA Aika: Torstaina 24. helmikuuta 2011 kello 10.00 11.18 Paikka: Kosken Tl kunnanvirasto, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla: Paikalla / poissa Puheenjohtaja Timo Vähätalo x

Lisätiedot

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019

Kulttuuritoimikunta PÖYTÄKIRJA 2/2019 Kulttuuritoimikunta 08.04.2019 PÖYTÄKIRJA 2/2019 9 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 10 Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen 11 Edellisen kokouksen pöytäkirjan hyväksyminen 12 Kulttuuri

Lisätiedot

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS

OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS OMA TUPA, OMA LUPA HANKE: MUISTIONGELMAISET JA OMAISHOITAJAT TYÖRYHMÄN VI KOKOUS Aika: 25.8.2014 klo 12.00 14.30 Paikka: Keski-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus, kokoustila MAT100. Os. Matarankatu 4, Jyväskylä

Lisätiedot

Juulin kehittäminen: tilannekatsaus

Juulin kehittäminen: tilannekatsaus Juulin kehittäminen: tilannekatsaus VIRTA-julkaisuyhteyshenkilöiden kokous, 4.11.2016 Jyrki Ilva Juuli-julkaisutietoportaali Juuli-portaali (www.juuli.fi) ollut käytössä kesäkuusta 2013 lähtien Uutta dataa

Lisätiedot

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi

Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä kello Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Yritykset ja kolmas sektori -työryhmä 14.9.2018 kello 12 14 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Osallistujat Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija, puheenjohtaja Päijät-Hämeen liitto/phhyky

Lisätiedot

Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa. KaPA- info Janne Viskari

Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa. KaPA- info Janne Viskari Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa KaPA- info 16.6.2016 Janne Viskari Suomi.fi- palveluiden käyttöönotto Suomi.fi- palveluiden tarjoaminen ja asiakkaiden hyväksyminen lakisääteinen tehtävä Asiakkaiden

Lisätiedot

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa

Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Avoin hallinto Maanmittauslaitoksessa Maa- ja metsätalousministeriön hallinnonalan Avoin hallinto verkostotapaaminen 20.4. Riitta-Liisa Niittymaa Oikeuspalvelut Avoin hallinto -hanke MML:ssa Toimenpide

Lisätiedot

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo

Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä. Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin karttapalvelu Oskarin hyödyntäminen HSY:ssä Henna-Kaisa Räsänen HSY paikkatietoseminaari 22.3.2017 Finlandia-talo Avoimen lähdekoodin ohjelmisto paikkatiedon esittämiseen ja monipuoliseen

Lisätiedot

Esivalmistelun sote-tiimi

Esivalmistelun sote-tiimi MUISTIO 1/2017 1 Esivalmistelun sote-tiimi Aika 12.01.2017 klo 14:00-16:00 Paikka Uudenmaan liitto, Esterinportti 2 B Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen 3 2 Lakiluonnos asiakkaan valinnanvapaudesta

Lisätiedot

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen

jäsenet: pj Petri Puukki Minna Bergström Matti Järvinen Esko Kulmala Eila Polojärvi kappalainen, sihteeri Samuel Mäkinen Sivu 1 / 6 UUDENKAUPUNGIN KAPPELINEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 3 / 2014 Aika: keskiviikko 19.3.2014 klo 17.34-19.22 Paikka: Lähetyskoti, Alinenkatu 11 OSALLISTUJAT: Päätöksentekijät: jäsenet: pj Petri Puukki Minna

Lisätiedot

Kansallinen palveluväylä - Rolling Up the Sleeves. 23.4.2014 Paasitorni

Kansallinen palveluväylä - Rolling Up the Sleeves. 23.4.2014 Paasitorni Kansallinen palveluväylä - Rolling Up the Sleeves 23.4.2014 Paasitorni Palveluväylä on konsepti Tekniikkaa pieni osa kokonaisuudesta Väylä hoitaa hallitun tiedon välityksen Uusi lähestymistapa toimintaan

Lisätiedot

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies

Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/ Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Etelä-Savon maakuntaliitto ASIALISTA No 3/2017 1 Kokousaika kello 12:00 Kokouspaikka Etelä-Savon maakuntaliitto, Mikonkatu 5, Mikkeli, Piällysmies Asialista: 1 Kokouksen avaus ja edellisen kokouksen muistion

Lisätiedot

Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana. Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio

Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana. Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio Sopimus paikkatiedon hyödyntämisen mahdollistajana Inspire-verkoston työpaja Antti Rainio 17.1.2013 Sopimusviidakko Yhteinen sopimusmalli Käyttöehdot SOPIMUSMALLI Verkkopalvelusopimus

Lisätiedot

Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa. KaPA- lain aamukahvit Säätytalolla Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus

Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa. KaPA- lain aamukahvit Säätytalolla Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus Palveluhallinta Suomi.fi- palveluissa KaPA- lain aamukahvit Säätytalolla 13.9.2016 Joonas Kankaanrinne, Väestörekisterikeskus Suomi.fi- palveluiden käyttöönotto Suomi.fi- palveluiden tarjoaminen ja asiakkaiden

Lisätiedot

Digitaalisten palvelujen kehittäminen Turun kaupungilla. Terveysasemien asiakasraati Kaskenlinnassa

Digitaalisten palvelujen kehittäminen Turun kaupungilla. Terveysasemien asiakasraati Kaskenlinnassa Digitaalisten palvelujen kehittäminen Turun kaupungilla Terveysasemien asiakasraati Kaskenlinnassa 11.01.2017 Sisällysluettelo 1. Mikä on digitaalisten palvelujen kehittäminen kärkihanke? 2. Monikanavainen

Lisätiedot

Viitekehys hallinnossa

Viitekehys hallinnossa JulkICTLab Viitekehys hallinnossa Avoimen tiedon ohjelma 2 Viitekehys kehittäjäyhteisöissä FVH COSS HRI OKF Apps4finland Jne. 3 JulkICTLab pähkinänkuoressa Kokoaa yhteen julkishallinnon eri projektien

Lisätiedot

19.3.2015. 3 Väliraportin käsittely, Liite Hyväksyttiin väliraportin runko oheisen liitteen mukaisesti.

19.3.2015. 3 Väliraportin käsittely, Liite Hyväksyttiin väliraportin runko oheisen liitteen mukaisesti. Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 19.3.2015 PoSoTe talous ja rahoitus työryhmä/ 2. kokous Aika keskiviikko 18.3.2015 klo 13.00 13.55 Paikka Läsnä Poissa KYS/ rak. 10, 1. krs. hallituksen kokoushuone Vesa Lötjönen

Lisätiedot

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS

VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS VALTAKUNNALLINEN SOSIAALITYÖN YLIOPISTOVERKOSTO JOHTORYHMÄN KOKOUS Aika: Perjantai klo 9:00 11:00 Paikka: Puhelinkokous: Soittonumero 0800 136 716, PIN 011124# Jäsenet ja varajäsenet: Maritta Törrönen

Lisätiedot

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä

Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä Varsinais-Suomen palveluverkkotyöryhmä Muistio Kokous VII Aika: 1.12.2015 kello 9.30-10.50 Paikka: Läsnä: Varsinais-Suomen liitto (Ratapihankatu 36, Turku, 2. krs) kokoushuone Tammi Pasi Aromäki, Kaarina

Lisätiedot

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4

Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, Helsinki. Otsikko Sivu. 1 Kokouksen avaus 3. 2 Sote-uudistuksen valmistelu Uudellamaalla 4 MUISTIO 1/2018 1 AIKA 10.09.2018 klo 08:30-11:45 PAIKKA Kallion virastotalo, Toinen linja 4 A, 3. krs, nh 1, 00530 Helsinki KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaus 3 2 Sote-uudistuksen valmistelu

Lisätiedot

Aika 29.09.2007 klo: 15:00. Käsiteltävät asiat. 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen. 2. Työjärjestyksen ja työaikataulun hyväksyminen

Aika 29.09.2007 klo: 15:00. Käsiteltävät asiat. 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen. 2. Työjärjestyksen ja työaikataulun hyväksyminen Aika 29.09.2007 klo: 15:00 Paikka Helsinki Käsiteltävät asiat Asia Otsikko 1. Kokouksen avaus ja järjestäytyminen 2. Työjärjestyksen ja työaikataulun hyväksyminen 3. Nuorisojaoston toimintakentän hahmottaminen

Lisätiedot

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa.

Mikko Jauhiainen, SPV Services Finland Oy kertoi Lyyra-opiskelijakortin uudistuksesta ja erityisesti uudistushankkeen vaikutuksista kirjastoissa. MUISTIO 1 (5) yhteiskokous Aika Tiistai 09.04.2013 klo 11.00-15.00 Paikka Auditorio Nissi, Tritonia, Yliopistonranta 7, 65200 Vaasa. Osallistujalista liitteenä. Muistio: 1. Kokouksen avaus Sinikka Luokkanen

Lisätiedot

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä

Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Tiedolla johtaminen ja palvelujen seuranta -työryhmä Muistio 29.3.2018 kello 9 11 Päijät-Hämeen liitto, kokoustila Diabaasi Työryhmän jäsenet Läsnä Ismo Rautiainen Hankejohtaja, sote-vastuuvalmistelija,

Lisätiedot

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio

Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot. Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio Paikkatietoikkunan Verkkopalvelusopimus Karttajulkaisun käyttöehdot Maanmittauslaitos / Inspire-sihteeristö / Antti Rainio 22.11.2011 Taustaa Verkkopalvelusopimus liitteineen (1-5) valmisteltiin vuonna

Lisätiedot

JulkICTLab Eteneminen 2015. 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM

JulkICTLab Eteneminen 2015. 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM JulkICTLab Eteneminen 2015 4.3.2015 Mikael Vakkari, VM JulkICTLab lyhyesti Kokoaa yhteen julkisen hallinnon eri projektien kehittämistoimintaa Edistää palveluiden kehittämistä ja referenssitoteutusten

Lisätiedot

Kunnat ja paikkatietoaineistojen yhteiskäyttö

Kunnat ja paikkatietoaineistojen yhteiskäyttö Kunnat ja paikkatietoaineistojen yhteiskäyttö Sanna Jokela Paikkatietoyhteistyön koordinaattori LOUNAISPAIKKA Lounais-Suomen alueellinen paikkatietokeskus ja yhteistyöverkosto. Ajatuksena syntyi jo vuonna

Lisätiedot

Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue

Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue Korkeakoululaitoksen tietohallinnon kehittäminen 12.9.2012 Ilmari Hyvönen Korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osasto Tietohallinnon vastuualue Aiheita Muistio tietohallinnon kehittämisestä RAKETTI-hankkeen

Lisätiedot

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri

Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Kuntasektorin kokonaisarkkitehtuuri Tilannekatsaus Kurttu 2.10.2012 Miksi kokonaisarkkitehtuuri? Julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurilla tavoitellaan» Yhteentoimivuutta, tietojärjestelmissä, niiden

Lisätiedot

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli

Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Verkkopalvelut ja portaali -ryhmä Laatija: Panu Muhli Inspire-verkosto Muistio 1 (5) Inspire-verkoston n kokous Aika: 25.8.2010 klo 13:00-16:00 Paikka: Aud. Jupiter, Pasilan virastokeskus, Helsinki 1. Kokouksen avaus ja kahvit... 2 2. Terveiset Inspire-verkoston

Lisätiedot

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta.

2. VIESTINTÄRYHMÄ JA KREODIN TOIMITUSKUNTA 2013 2014. AMKIT-konsortio on päättänyt 9.1.2013 viestintäryhmän ja Kreodin toimituskunnan kokoonpanosta. AMKIT-KONSORTIO MUISTIO Viestintäryhmä ja Kreodin toimituskunta 29.1.2013 AIKA 14.1.2013 klo 10.10-15 PAIKKA Tikkurila, Ratatie 22, tila A406 Kutsutut Hanna Lahtinen, pj Hanna-Riina Aho, etäyhteydellä,

Lisätiedot

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa

KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa 6AIKA - AVOIMET JA ÄLYKKÄÄT PALVELUT-STRATEGIA KUUTOSKAUPUNGIT Espoo, Helsinki, Oulu, Tampere, Turku, Vantaa Muistio Ohjausryhmän kokous 2/2014 Aika: 11.6.2014, 12.45-15.00 Paikka: Forum Virium Helsinki,

Lisätiedot

Kärkihanke-työpaja äänestyksiä

Kärkihanke-työpaja äänestyksiä Kärkihanke-työpaja äänestyksiä 1.4.2014 KÄRKIHANKE-TYÖPAJA Tiistaina 1.4.2014 kello 9-12 Messukeskuksessa Helsingissä Järjestäjinä: Paikkatietoverkosto ja Paikkatietoasiain neuvottelukunta OHJELMA 9:00-9:15

Lisätiedot

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja

Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi Läntinen perusturvapiiri, sosiaali- ja terveysjohtaja Hollolan kunta / Muistio 2/2013 1 (5) n kokous Aika Keskiviikko 29.5.2013 kello 18.00 Paikka Erkkilän palvelutalo, Kärkölä. Osoite Vanhatie 12 B 2, Järvelä. Läsnä Eija Koivuniemi, sosiaali- ja terveysjohtaja

Lisätiedot