Tiivistelmän kohtaan B.9 ( Tulosennuste tai arvio ) lisätään uutta tietoa seuraavasti:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tiivistelmän kohtaan B.9 ( Tulosennuste tai arvio ) lisätään uutta tietoa seuraavasti:"

Transkriptio

1 TÄYDENNYS 1/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/ LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN ( EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2013 LAINAKOHTAISIIN EHTOIHIN LIITETTYYN TIIVISTELMÄÄN Tämä asiakirja ("Täydennys") on lisäys päivättyyn ohjelmaesitteeseen, joka koskee Aktia Pankki Oyj:n euron määräistä joukkovelkakirjalainojen liikkeeseenlaskuohjelmaa. Täydennys on laadittu Aktia Pankki Oyj:n päätettyä yhteistyönsä luottoluokittaja Fitch Ratings Limitedin kanssa, julkaistuansa 7. toukokuuta pörssitiedotteen Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos sekä julkistettuansa hallituksen uuden jäsenen valinnan 8. toukokuuta. Täydennyksellä tehdään seuraavat muutokset ohjelmaesitteeseen sekä alla olevan kohdan 1 osalta myös tiivistelmään, joka on liitetty liikkeeseenlasketun Aktia Debentuurilaina 3/2013 lainakohtaisiin ehtoihin. 1. Tiivistelmän loppuun lisätään seuraava täydennys: TÄYDENNYS TIIVISTELMÄÄN: Tiivistelmän kohtaan B.9 ( Tulosennuste tai arvio ) lisätään uutta tietoa seuraavasti: Seuraavat tulevaisuudennäkymät on julkaistu 7. toukokuuta 2013 Aktia Pankki Oyj:n pörssitiedotteessa Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos : Aktia Pankki pyrkii kasvamaan markkinoita nopeammin henkilöasiakkaiden ja pienten yritysten osalta. Aktia Pankin Toimintaohjelma 2015 käsittää useita yksittäisiä toimenpiteitä, ja se toteutetaan asteittain tavoitteena saavuttaa tulostavoitteet vuoteen Aktia Pankin tavoitteena on parantaa kilpailukykyä ja olla Suomen mestari valittujen asiakasryhmien palvelussa. Aktia Pankissa panostetaan edelleen tehokkaaseen ja asiakasystävälliseen palveluun ja kehitetään taloudellisia ratkaisuja yksityistalouksille, yrittäjille, pienyrityksille ja instituutioille. Luottojen arvonalentumisten odotetaan olevan samalla tasolla kuin vuonna Aktia Oyj:n pidetyn yhtiökokouksen päätöksellä suunnitellaan Aktia Oyj:n ja Aktia Pankki Oyj:n sulautumista , ja Aktia Pankki Oyj:stä tulee Aktia-konsernin uusi pörssinoteerattu emoyhtiö. Konsernin uutena emoyhtiönä Aktia Pankki Oyj:llä on samat tulevaisuudennäkymät kuin nykyisellä emoyhtiö Aktia Oyj:llä: Todennäköisesti jatkuvasta alhaisesta korkotilanteesta ja Toimintaohjelma 2015:n yksittäisistä kuluista huolimatta konsernin jatkuvien toimintojen vuoden 2013 liikevoiton odotetaan yltävän noin vuoden 2012 tasolle. Vuonna 2012 Aktia-konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 56,0 miljoonaa euroa. Riskit Tärkeimmät Aktia Pankin tulokseen vaikuttavat tekijät ovat yleinen taloustilanne, osake-, korko- ja valuuttakurssien vaihtelu sekä kilpailutilanne. Niissä tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa pankki-, vakuutus-, omaisuudenhoito- ja kiinteistönvälityspalvelujen kysyntään.

2 Korkotason muutoksia, tuottojen kehitystä ja luottomarginaaleja on vaikea ennustaa, ja ne voivat vaikuttaa Aktia Pankin korkomarginaaliin ja sitä myötä kannattavuuteen. Aktia Pankki harjoittaa tehokasta korkoriskienhallintaa. Mahdolliset tulevat arvonalentumiset Aktia Pankin luottosalkussa voivat aiheutua monista tekijöistä, joista keskeisimpiä ovat talouden yleinen tila, korkotaso, työttömyysaste sekä asuntohintojen kehitys. Raha- ja velkamarkkinoiden tehokas toiminta on oleellista Aktia Pankin jälleenrahoitukselle. Muiden pankkien tavoin kotitalouksien talletukset muodostavat osan Aktian likviditeettitarpeesta. Aktia Pankin rahoitus- ja muiden varojen markkina-arvo voi muuttua mm. sijoittajien korkeampien tuottovaatimusten seurauksena. Finanssikriisin tuloksena on syntynyt useita pankki- ja vakuutustoiminnan sääntelyä koskevia aloitteita, mikä on aiheuttanut epävarmuutta tulevaisuuden pääoma- ja likviditeettivaateista. Uusi sääntely tulee todennäköisesti johtamaan korkeampiin pääomavaatimuksiin, kiristyvään kilpailuun talletuksista, pitkäaikaisen rahoituksen vaatimusten kasvuun, korkeampiin kiinteisiin kustannuksiin sekä pidemmällä aikavälillä lainamarginaalien nousuun. Tiivistelmään kohtaan B.12 ( Taloudelliset tiedot ) lisätään uutta tietoa seuraavasti: Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 7. toukokuuta 2013 Aktia Pankki Oyj:n pörssitiedotteessa Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos :

3

4

5 Yllä olevissa taulukoissa esitetyt luvut ovat tilintarkastamattomia. Tiivistelmän kohtaan B.17 ( Liikkeeseenlaskijan tai sen velkapapereille laaditut luottokelpoisuusluokitukset ) lisätään uutta tietoa seuraavasti: Yhteistyön päätteeksi Fitch vahvisti näkemyksensä Aktia Pankin luottoluokitukseksi: pitkäaikainen varainhankinta BBB+, lyhytaikainen varainhankinta F2. Luokitusten näkymät päivitettiin vakaiksi (aiemmin negatiiviset). 2. Aktia Pankki Oyj:n pörssitiedote Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos sisällytetään kohtaan 3.3 ( Asiakirjat jotka sisällytetään esitteeseen ) sivulla 31 ohjelmaesitteessä. Pörssitiedote löytyy internetistä osoitteesta kohdasta Säästäminen ja sijoittaminen > Joukkovelkakirjalainat > Joukkovelkakirjaohjelma > Aktia Pankki Kappale 4.6 ( Tulevaisuudennäkymät ) sivulla 35 muutetaan seuraavaksi: 4.6 Tulevaisuudennäkymät Aktia Pankki pyrkii kasvamaan markkinoita nopeammin henkilöasiakkaiden ja pienten yritysten osalta. Aktia Pankin Toimintaohjelma 2015 käsittää useita yksittäisiä toimenpiteitä, ja se toteutetaan asteittain tavoitteena saavuttaa tulostavoitteet vuoteen Aktia Pankin tavoitteena on parantaa kilpailukykyä ja olla Suomen mestari valittujen asiakasryhmien palvelussa. Aktia Pankissa panostetaan edelleen tehokkaaseen ja asiakasystävälliseen palveluun ja kehitetään taloudellisia ratkaisuja yksityistalouksille, yrittäjille, pienyrityksille ja instituutioille. Luottojen arvonalentumisten odotetaan olevan samalla tasolla kuin vuonna Aktia Oyj:n pidetyn yhtiökokouksen päätöksellä suunnitellaan Aktia Oyj:n ja Aktia Pankki Oyj:n sulautumista , ja Aktia Pankki Oyj:stä tulee Aktia-konsernin uusi pörssinoteerattu emoyhtiö. Konsernin uutena emoyhtiönä Aktia Pankki Oyj:llä on samat tulevaisuudennäkymät kuin nykyisellä emoyhtiö Aktia Oyj:llä: Todennäköisesti jatkuvasta alhaisesta korkotilanteesta ja Toimintaohjelma 2015:n yksittäisistä kuluista huolimatta konsernin jatkuvien toimintojen vuoden 2013 liikevoiton odotetaan yltävän noin vuoden 2012 tasolle. Vuonna 2012 Aktia-konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 56,0 miljoonaa euroa. Riskit Tärkeimmät Aktia Pankin tulokseen vaikuttavat tekijät ovat yleinen taloustilanne, osake-, korko- ja valuuttakurssien vaihtelu sekä kilpailutilanne. Niissä tapahtuvat muutokset voivat vaikuttaa pankki-, vakuutus-, omaisuudenhoito- ja kiinteistönvälityspalvelujen kysyntään. Korkotason muutoksia, tuottojen kehitystä ja luottomarginaaleja on vaikea ennustaa, ja ne voivat vaikuttaa Aktia Pankin korkomarginaaliin ja sitä myötä kannattavuuteen. Aktia Pankki harjoittaa tehokasta korkoriskienhallintaa.

6 Mahdolliset tulevat arvonalentumiset Aktia Pankin luottosalkussa voivat aiheutua monista tekijöistä, joista keskeisimpiä ovat talouden yleinen tila, korkotaso, työttömyysaste sekä asuntohintojen kehitys. Raha- ja velkamarkkinoiden tehokas toiminta on oleellista Aktia Pankin jälleenrahoitukselle. Muiden pankkien tavoin kotitalouksien talletukset muodostavat osan Aktian likviditeettitarpeesta. Aktia Pankin rahoitus- ja muiden varojen markkina-arvo voi muuttua mm. sijoittajien korkeampien tuottovaatimusten seurauksena. Finanssikriisin tuloksena on syntynyt useita pankki- ja vakuutustoiminnan sääntelyä koskevia aloitteita, mikä on aiheuttanut epävarmuutta tulevaisuuden pääoma- ja likviditeettivaateista. Uusi sääntely tulee todennäköisesti johtamaan korkeampiin pääomavaatimuksiin, kiristyvään kilpailuun talletuksista, pitkäaikaisen rahoituksen vaatimusten kasvuun, korkeampiin kiinteisiin kustannuksiin sekä pidemmällä aikavälillä lainamarginaalien nousuun. Yllä olevat tulevaisuudennäkymät on julkaistu 7. toukokuuta 2013 Aktia Pankki Oyj:n pörssitiedotteessa Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos Kappale ( Hallituksen jäsenet ) sivuilla muutetaan seuraavaksi: Hallituksen jäsenet: Dag Wallgren hallituksen puheenjohtaja, hallituksen riskivaliokunnan jäsen kauppatieteiden maisteri toimitusjohtaja, Svenska litteratursällskapet i Finland r.f. Nina Wilkman hallituksen varapuheenjohtaja, hallituksen tarkastusvaliokunnan puheenjohtaja varatuomari väitöskirjan valmistelu, Helsingin Yliopisto, oikeustieteellinen tiedekunta Sten Eklundh hallituksen jäsen, hallituksen riskivaliokunnan puheenjohtaja kauppatieteiden maisteri Hans Frantz hallituksen jäsen, hallituksen tarkastusvaliokunnan jäsen, valtiotieteen lisensiaatti osastonjohtaja, sosiaali- ja terveyshallinnon yliopettaja, Vaasan ammattikorkeakoulu Kjell Hedman hallituksen jäsen, hallituksen riskivaliokunnan jäsen liiketaloustieteilijä toimitusjohtaja, Landshypotek AB (publ) Catharina von Stackelberg-Hammarén hallituksen jäsen

7 kauppatieteiden maisteri toimitusjohtaja, Marketing Clinic Oy Arja Talma hallituksen jäsen kauppatieteiden maisteri, emba konsernijohdon jäsen, Kesko Oyj Hallituksen työosoite: Aktia Pankki Oyj, PL 207, Helsinki. 5. Kappale ( Luottoluokitus ) sivulla 61 muutetaan seuraavaksi: Luottoluokitus Luottoluokituslaitos Moody s Investors Service Limitedin Aktia Pankki Oyj:lle antama lyhytaikaisen varainhan-kinnan luottoluokitus on P-2 (vahva lyhytaikaisen varainhankinnan takaisinmaksukyky), pitkäaikaisen varainhankinnan luokitus on A3 (matala luottoriski) ja taloudellinen vahvuus C- (kohtalainen), kaikki negatiivisin näkymin. Luottoluokituslaitos Fitch Ratings Limitedin Aktia Pankki Oyj:lle antama lyhytaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on F2 (hyvä lyhytaikaisten luottojen luokitus) ja pitkäaikaisen varainhankinnan luokitus on BBB+ (hyvä luottojen luokitus). Yhteistyön päätteeksi Fitch vahvisti näkemyksensä Aktia Pankin luottoluokitukseksi: pitkäaikainen varainhankinta BBB+, lyhytaikainen varainhankinta F2. Luokitusten näkymät päivitettiin vakaiksi (aiemmin negatiiviset). Luottoluokituslaitos Standard & Poor sin Aktia Pankki Oyj:lle antama lyhytaikaisen varainhankinnan luottoluokitus on A-2 (Tyydyttävä valmius vastata rahoitussitoumuksistaan, mutta jonkin verran alttiimpi olosuhteiden ja taloudellisen tilanteen kielteisille seurauksille kuin korkeamman luottoluokituksen luokissa olevat velalliset) ja pitkäaikaisen varainhankinnan luokitus on A- (Vahva valmius vastata rahoitussitoumuksistaan, mutta jonkin verran alttiimpi olosuhteiden ja taloudellisen tilanteen kielteisille seurauksille kuin korkeamman luottoluokituksen luokissa olevat velalliset), molemmat negatiivisin näkymin. Moody's Investor Service Limited, Fitch Ratings Limited ja Standard & Poor s ovat Euroopan yhteisöön sijoittautuneita luottoluokituslaitoksia. Ne ovat mukana Euroopan arvopaperimarkkinaviranomaisen ESMAn verkkosivullaan julkaisemassa luettelossa luottoluokituslaitoksista, jotka on rekisteröity Euroopan parlamentin ja neuvoston luottoluokituslaitoksista antaman asetuksen (EY) nro 1060/2009 mukaan. Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen kanssa. Ohjelmaesitettä täydennettäessä ne sijoittajat, jotka ovat sitoutuneet merkitsemään lainaa ennen esitteen täydennyksen julkistamista , voivat peruuttaa merkintänsä kahden pankkipäivän kuluessa siitä, kun täydennys on julkistettu. Ohjeet merkinnän peruuttamisesta ovat saatavana näiden kahden pankkipäivän aikana osoitteessa kohdassa "Säästäminen ja sijoittaminen" ja edelleen "Joukkovelkakirjalainat".

TÄYDENNYS 4/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.

TÄYDENNYS 4/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500. TÄYDENNYS 4/12.11.2013 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 26.4.2013 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 5/2013 LAINAKOHTAISIIN

Lisätiedot

Luottojen arvonalentumisten odotetaan vuonna 2015 olevan vastaavalla tasolla kuin 2014.

Luottojen arvonalentumisten odotetaan vuonna 2015 olevan vastaavalla tasolla kuin 2014. TÄYDENNYS 4/17.2.2015 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 23.4.2014 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 1/2015, 2,75% 28.2.2020

Lisätiedot

Aktian vuoden 2015 liikevoiton odotetaan olevan miljoonaa euroa (aiemmin: pysyvän samalla tasolla kuin 2014).

Aktian vuoden 2015 liikevoiton odotetaan olevan miljoonaa euroa (aiemmin: pysyvän samalla tasolla kuin 2014). TÄYDENNYS 5/18.11.2015 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 22.4.2015 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 5/2015, 2,50%

Lisätiedot

TÄYDENNYS 5/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.

TÄYDENNYS 5/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500. TÄYDENNYS 5/13.2.2014 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 26.4.2013 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 1/2014 LAINAKOHTAISIIN

Lisätiedot

Aktian vuoden 2016 liikevoiton odotetaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla kuin 2015.

Aktian vuoden 2016 liikevoiton odotetaan pysyvän suunnilleen samalla tasolla kuin 2015. TÄYDENNYS 6/15.2.2016 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 22.4.2015 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 1/2016, 2,25% 27.2.2021

Lisätiedot

Vuoden 2017 liikevoiton arvioidaan jäävän vuoden 2016 tulosta alemmaksi, koska suuria kertaluonteisia tuottoja ei ole odotettavissa.

Vuoden 2017 liikevoiton arvioidaan jäävän vuoden 2016 tulosta alemmaksi, koska suuria kertaluonteisia tuottoja ei ole odotettavissa. TÄYDENNYS 6/16.2.2017 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 25.4.2016 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 5/2016, 2,00 %

Lisätiedot

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset.

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset. TÄYDENNYS 6/10.11.2017 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 27.4.2017 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennys") on lisäys 27.4.2017

Lisätiedot

TÄYDENNYS 1/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (

TÄYDENNYS 1/ AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN ( TÄYDENNYS 1/8.5.2014 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 23.4.2014 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2014, 3% 16.8.2019

Lisätiedot

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset.

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset. TÄYDENNYS 2/17.8.2017 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 27.4.2017 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennys") on lisäys 27.4.2017

Lisätiedot

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 17. marraskuuta 2016 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa :

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 17. marraskuuta 2016 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa : TÄYDENNYS 4/18.11.2016 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 25.4.2016 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 5/2016, 2,00%

Lisätiedot

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset.

Tätä täydennystä tulee lukea yhdessä ohjelmaesitteen sisältäen aikaisemmat täydennykset. TÄYDENNYS 6/10.11.2017 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 27.4.2017 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennys") on lisäys 27.4.2017

Lisätiedot

1. Tiivistelmän kohdassa B.12 (Taloudelliset tiedot) lisätään uutta tietoa seuraavasti:

1. Tiivistelmän kohdassa B.12 (Taloudelliset tiedot) lisätään uutta tietoa seuraavasti: TÄYDENNYS 1/12.5.2016 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 25.4.2016 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2016, 2,00% 20.8.2021

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 1/2014

Aktia Debentuurilaina 1/2014 Aktia Debentuurilaina 1/2014 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 6, 26.2.2019 (Dnro FIVA 8/02.05.04/2019) TÄYDENNYS 6, 26.2.2019 OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2018 (2.000.000.000 EUROA) SEKÄ OP YRITYSKORKO MAAILMA I/2019,

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 1/2014

Aktia Debentuurilaina 1/2014 Aktia Debentuurilaina 1/2014 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 2/2014

Aktia Debentuurilaina 2/2014 Aktia Debentuurilaina 2/2014 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 2/2014

Aktia Debentuurilaina 2/2014 Aktia Debentuurilaina 2/2014 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 5/2015, 2,50 % 2.1.2021

Aktia Debentuurilaina 5/2015, 2,50 % 2.1.2021 Aktia Debentuurilaina 5/2015, 2,50 % 2.1.2021 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 7, 2.3.2017 TÄYDENNYS 7, 2.3.2017 OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2016 (2.000.000.000 EUROA) SEKÄ OP SIJOITUSOBLIGAATIO TERVEYS I/2017, OP YRITYSKORKO AMERIKKA

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 3/2016, 2,00 % 20.8.2021

Aktia Debentuurilaina 3/2016, 2,00 % 20.8.2021 Aktia Debentuurilaina 3/2016, 2,00 % 20.8.2021 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

TÄYDENNYS 10, OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2017 ( EUROA)

TÄYDENNYS 10, OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2017 ( EUROA) OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 10, 4.5.2018 TÄYDENNYS 10, 4.5.2018 OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2017 (2.000.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennysasiakirja") on täydennys 26.5.2017 päivättyyn

Lisätiedot

Konsernin tuloslaskelma

Konsernin tuloslaskelma TÄYDENNYS 1/29.5.2017 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 27.4.2017 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennys") on lisäys 27.4.2017

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 4/2013

Aktia Debentuurilaina 4/2013 Aktia Debentuurilaina 4/2013 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 5/2013

Aktia Debentuurilaina 5/2013 Aktia Debentuurilaina 5/2013 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 1/2015, 2,75 % 28.2.2020

Aktia Debentuurilaina 1/2015, 2,75 % 28.2.2020 Aktia Debentuurilaina 1/2015, 2,75 % 28.2.2020 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 3, 24.10.2014 TÄYDENNYS 3, 24.10.2014 HELSINGIN OP PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 (200.000.000 EUROA) SEKÄ HELSINGIN OP TUOTTODEBENTUURI 5/2014 LAINAKOHTAISIIN EHTOIHIN

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 3/2015, 2,50 %

Aktia Debentuurilaina 3/2015, 2,50 % Aktia Debentuurilaina 3/2015, 2,50 % 15.8.2020 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 1, 29.4.2014 TÄYDENNYS 1, 29.4.2014 HELSINGIN OP PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 (200.000.000 EUROA) SEKÄ HELSINGIN OP TUOTTODEBENTUURI 1/2014 LAINAKOHTAISIIN EHTOIHIN

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 4/2016, 2,00 %

Aktia Debentuurilaina 4/2016, 2,00 % Aktia Debentuurilaina 4/2016, 2,00 % 11.11.2021 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 4/2015, 2,50 %

Aktia Debentuurilaina 4/2015, 2,50 % Aktia Debentuurilaina 4/2015, 2,50 % 17.10.2020 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 1/2017, 2,00 %

Aktia Debentuurilaina 1/2017, 2,00 % Aktia Debentuurilaina 1/2017, 2,00 % 26.4.2022 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

OKO. I Strategia II Markkina-asema III Vuoden 2003 tärkeimpiä tapahtumia IV Taloudellinen analyysi V Osakkeen tuotto VI Näkymät

OKO. I Strategia II Markkina-asema III Vuoden 2003 tärkeimpiä tapahtumia IV Taloudellinen analyysi V Osakkeen tuotto VI Näkymät Yhtiökokous 31.3.2004 I Strategia II Markkina-asema III Vuoden 2003 tärkeimpiä tapahtumia IV Taloudellinen analyysi V Osakkeen tuotto VI Näkymät Visio Asiakkaat Henkilöstö Sijoittajat Suomen vetovoimaisin

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 5/2014, 3%

Aktia Debentuurilaina 5/2014, 3% Aktia Debentuurilaina 5/2014, 3% 2.1.2020 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 3/2014, 3%

Aktia Debentuurilaina 3/2014, 3% Aktia Debentuurilaina 3/2014, 3% 16.8.2019 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011

Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011 Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011 Jussi Laitinen 9.5.2011 1 3/2011 lyhyesti Liikevoitto oli 18,8 (17,5) miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos (EPS) nousi 0,20 (0,18) euroon. Liiketoiminnan tuotot olivat 62,6

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 2/2015, 2,75 %

Aktia Debentuurilaina 2/2015, 2,75 % Aktia Debentuurilaina 2/2015, 2,75 % 24.4.2020 Lainakohtaiset ehdot Nämä lainakohtaiset ehdot on laadittu direktiivin 2003/71/EY:n artiklan 5.4 mukaan, ja niitä tulee lukea yhdessä Aktia Pankki Oyj:n joukkovelkakirjalainojen

Lisätiedot

Aktia Debentuurilaina 3/2013 (FI ) laskettiin liikkeelle Lainan lopullinen kokonaismäärä on euroa.

Aktia Debentuurilaina 3/2013 (FI ) laskettiin liikkeelle Lainan lopullinen kokonaismäärä on euroa. AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2013 - LOPULLISET EHDOT Aktia Debentuurilaina 3/2013 (FI4000063961) laskettiin liikkeelle 2.5.2013. Lainan lopullinen kokonaismäärä on 27.588.000 euroa. Helsingissä 21. päivänä

Lisätiedot

Rahoitusinnovaatiot kuntien teknisellä sektorilla

Rahoitusinnovaatiot kuntien teknisellä sektorilla Rahoitusinnovaatiot kuntien teknisellä sektorilla Oma ja vieras pääoma infrastruktuuri-investoinneissa 12.5.2010 Tampereen yliopisto Jari Kankaanpää 6/4/2010 Jari Kankaanpää 1 Mitä tiedetään investoinnin

Lisätiedot

Pankkitoiminta (ml. Yksityispankki) Kulu/tuotto-suhde 0,69 0,79-13 % 0,69 0,72-4 % 0,69 0,68 0,73

Pankkitoiminta (ml. Yksityispankki) Kulu/tuotto-suhde 0,69 0,79-13 % 0,69 0,72-4 % 0,69 0,68 0,73 Aktia Pankki Oyj Pörssitiedote 8.11.2012 Aktia Pankki Oyj:n taloudellinen asema ja tulos 1.1.-30.9.2012 Aktia Pankki Oyj julkaisee tiedot pankin taloudellisesta asemasta sekä sen toiminnan tuloksesta,

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 2, 6.8.2014 TÄYDENNYS 2, 6.8.2014 HELSINGIN OP PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2014 (200.000.000 EUROA) SEKÄ HELSINGIN OP TUOTTODEBENTUURI 3/2014 LAINAKOHTAISIIN EHTOIHIN

Lisätiedot

SELVITYS AKTIA PANKKI OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ

SELVITYS AKTIA PANKKI OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ SELVITYS AKTIA PANKKI OYJ:N HALLINTO- JA OHJAUSJÄRJESTELMÄSTÄ Aktia Pankki Oyj:n (Aktia) hallitus on hyväksynyt tämän selvityksen 27.2.2014. Selvitys on laadittu hallituksen toimintakertomuksesta erillisenä

Lisätiedot

Valtion velanhallinnasta

Valtion velanhallinnasta Valtiokonttori 1 (6) Valtion velanhallinnasta Aika klo 10.00 Paikka Eduskunta, Verojaosto 1 Yleistä Valtiokonttori vastaa valtion velanhallintaan liittyvistä käytännön toimista. Valtiovarainministeriö

Lisätiedot

Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti

Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti Aktia Pankki Oyj:n (Aktia) hallitus on hyväksynyt tämän raportin 29.2.2016. Raportti on annettu hallituksen toimintakertomuksesta erillisenä selvityksenä. Tämä raportti

Lisätiedot

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman

AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017. Toimitusjohtaja Martin Backman AKTIAN PUOLIVUOSIKATSAUS 1-6/2017 Toimitusjohtaja Martin Backman 8.8.2017 ENSIMMÄINEN VUOSIPUOLISKO Liiketoiminnan tuotot yhteensä olivat 107,3 (109,8) milj. euroa. Palkkiotuottojen netto nousi 16 % 45,7

Lisätiedot

Talous ja tariffiasetanta. 5.9.2013 Tom Pippingsköld

Talous ja tariffiasetanta. 5.9.2013 Tom Pippingsköld 1 Talous ja tariffiasetanta 2 Rahoitus Talous 3 Rahoitus 4 Mikä määrittää Fingridin rahoitustarpeet Fingridin strategia - oikea tieto investointiohjelmasta Budjetit ja ennusteet - oikea ja riittävä tieto

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1 3/2012

Osavuosikatsaus 1 3/2012 Osavuosikatsaus 1 3/2012 Vahva ensimmäinen neljännes 1 3/2012 Jatkuvien toimintojen liikevoitto oli 14,5 (19,2) miljoonaa euroa. Voitto oli 19,7 (14,2) miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos (EPS) 0,29

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 2, 1.8.2018 TÄYDENNYS 2, 1.8.2018 OP YRITYSPANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2018 (2.000.000.000 EUROA) SEKÄ OP SIJOITUSOBLIGAATIO EUROOPPALAISET BRÄNDIT IV/2018, OP TERVEYSPLUS

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1).

OSAVUOSIKATSAUS Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1). Sampo Asuntoluottopankki Oyj 7.8.2007 1 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2008 SAMPO ASUNTOLUOTTOPANKKI OYJ TAMMI-KESÄKUUSSA 2008 Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 4,7 miljoonaan euroon (5,1).

Lisätiedot

Pohjola-konserni. Aamiaistilaisuus 9.5.2008 Enskilda. Toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny, Pohjola Vakuutus Oy

Pohjola-konserni. Aamiaistilaisuus 9.5.2008 Enskilda. Toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny, Pohjola Vakuutus Oy Pohjola-konserni Aamiaistilaisuus 9.5.28 Enskilda Toimitusjohtaja Tomi Yli-Kyyny, Pohjola Vakuutus Oy 2 Pohjola-konserni Kasvu jatkui vahvana Kannattavuus parani asiakasliiketoiminnoissa Maksuvalmiusreservin

Lisätiedot

AKTIA OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013

AKTIA OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013 AKTIA OYJ Osavuosikatsaus 1-3/2013 Vahva vuosineljännes 1 3/2013 Jatkuvien toimintojen liikevoitto parani 19,5 (14,3) miljoonaan euroon. Jatkuvien toimintojen voitto oli 14,8 (10,2) miljoonaa euroa. Osakekohtainen

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.1998

Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.1998 FINGRID OYJ 1(5) Osavuosikatsaus 1.1.-30.6.1998 Fingridin operatiivinen toiminta käynnistyi 1.9.1997, joten kuluva vuosi on yhtiön ensimmäinen täysi toimintavuosi. Yhtiön liikevaihto ensimmäisellä vuosipuoliskolla

Lisätiedot

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 11. elokuuta 2015 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa 1.1 30.6.2015:

Seuraavat taloudelliset tiedot on julkaistu 11. elokuuta 2015 Aktia Pankki Oyj:n osavuosikatsauksessa 1.1 30.6.2015: TÄYDENNYS 3/12.8.2015 AKTIA PANKKI OYJ:N OHJELMAESITTEEN/LISTALLEOTTOESITTEEN 22.4.2015 JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMAAN (500.000.000 EUROA) SEKÄ AKTIA DEBENTUURILAINA 3/2015, 2,50% 15.8.2020

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2011 30.6.2012 Q1 tulos positiivinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Harri Kalliokosken kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

Konsernin liikevaihto oli 55,4 miljoonaa euroa - lähes 6,0 miljoonaa euroa (9,7%) pienempi kuin vastaavana ajanjaksona edellisenä vuonna.

Konsernin liikevaihto oli 55,4 miljoonaa euroa - lähes 6,0 miljoonaa euroa (9,7%) pienempi kuin vastaavana ajanjaksona edellisenä vuonna. EVOX RIFA GROUP OYJ PÖRSSITIEDOTE 1.11.2001, klo 10:00 EVOX RIFA GROUP OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.2001 Vuoden 2001 kolmen ensimmäisen neljänneksen liikevaihto oli 55,4 miljoonaa euroa (61,4 miljoonaa euroa

Lisätiedot

Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti

Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti Aktia Pankki Oyj:n hallinnointiraportti Aktia Pankki Oyj:n (Aktia) hallitus on hyväksynyt tämän raportin 27.2.2015. Raportti on laadittu hallituksen toimintakertomuksesta erillisenä selvityksenä. Hallinnointitapaan

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina III/2011

Kuntaobligaatiolaina III/2011 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina III/2011 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 18.5.2011 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite on saatavissa Kuntarahoituksen

Lisätiedot

Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011. Jussi Laitinen

Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011. Jussi Laitinen Aktia OSAVUOSIKATSAUS 1 3/2011 Jussi Laitinen 9.5.2011 1 3/2011 lyhyesti Liikevoitto oli 18,8 (17,5) miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos (EPS) nousi 0,20 (0,18) euroon. Liiketoiminnan tuotot olivat 62,6

Lisätiedot

AKTIA OYJ:N HALLINNOINTIRAPORTTI

AKTIA OYJ:N HALLINNOINTIRAPORTTI AKTIA OYJ:N HALLINNOINTIRAPORTTI Aktia Oyj:n hallitus on hyväksynyt tämän raportin 28.2.2012. Raportti on laadittu hallituksen toimintakertomuksesta erillisenä selvityksenä. Hallinnointitapaan liittyvät

Lisätiedot

LIIKKEESEENLASKUOHJELMA

LIIKKEESEENLASKUOHJELMA Ohjelmaesite / Listalleottoesite, 26.4.2013 AKTIA PANKKI OYJ JOUKKOVELKAKIRJALAINOJEN LIIKKEESEENLASKUOHJELMA 500 000 000 EUROA Esite koostuu tästä ohjelmaesitteestä, yksittäisten lainojen lainakohtaisista

Lisätiedot

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa.

Yleiselektroniikka-konsernin kuuden kuukauden liikevaihto oli 14,9 milj. euroa eli on parantunut edelliseen vuoteen verrattuna 2,1 milj. euroa. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 13.8.2007 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA -KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2007 - Liikevaihto 14,9 milj. euroa (12,8 milj. euroa) - Liikevoitto 494 tuhatta euroa

Lisätiedot

: Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018

: Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018 31.10.2018: Osavuosikatsaus tammi syyskuu 2018 Mikko Ayub toimitusjohtaja Outi Henriksson talousjohtaja Keskeistä Q3/2018 Vahva tuloskehitys jatkui Vertailukelpoinen liikevoitto nousi 18 % ja oli 18,6

Lisätiedot

Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013

Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013 HKScan Oyj Pörssitiedote 28.4.2014, klo 11:00 Vertailulukujen oikaisu vuodelle 2013 HKScan on noudattanut 1.1.2014 alkaen uusia IFRS 10 (Konsernitilinpäätös) ja IFRS 11 (Yhteisjärjestelyt) - standardeja.

Lisätiedot

Luottoriskin vakavaraisuusvaatimus standardi- menetelmää käytettäessä Standardi 4.3c Liite 1 versio 3

Luottoriskin vakavaraisuusvaatimus standardi- menetelmää käytettäessä Standardi 4.3c Liite 1 versio 3 Luottoriskin vakavaraisuusvaatimus standardi- menetelmää käytettäessä Standardi.c Liite versio Luettelo hyväksytyistä luottoluokituslaitoksista sekä kuvaukset niiden laatimien luokitusten ja vakavaraisuuslaskennan

Lisätiedot

Aktia Pankki Toimitusjohtaja Jussi Laitinen

Aktia Pankki Toimitusjohtaja Jussi Laitinen Aktia Pankki Toimitusjohtaja Jussi Laitinen Aktia lyhyesti Vakavarainen kotimainen pankki Banking, Vakuutus ja varainhoito palveluja 900 työntekijää, 50 konttoria 42 000 osakkeenomistajaa 300 000 asiakasta

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE)

Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina XI/2005 KÄÄNTEISKORKOLAINA (PRIVATE) Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 21.11.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 7.11.2002 klo 9.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.9.2002 - Elektroniikka-alan taantuma jatkunut Suomessa - Liikevaihto 17,7 milj. euroa 1-9/02

Lisätiedot

(milj. euroa) 10 12/ /2011 % % 7-9/ / /2012

(milj. euroa) 10 12/ /2011 % % 7-9/ / /2012 Tilinpäätöstiedote 1.1. 31.12.2012 Aktia Pankki Oyj (pörssinoteeratun Aktia Oyj:n tytäryhtiö) Tulos 1 12/2012 Aktia Pankki Oyj on pörssinoteeratun Aktia Oyj:n tytäryhtiö ja pankkikonsernin emoyhtiö. Pankkikonserniin

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1 9/2012. Vahva tulos

Osavuosikatsaus 1 9/2012. Vahva tulos Osavuosikatsaus 1 9/2012 Vahva tulos Selvä parannus 1 9/2012 Jatkuvien toimintojen liikevoitto oli 45,6 (38,2) miljoonaa euroa. Voitto oli 43,7 (28,6) miljoonaa euroa. Osakekohtainen tulos (EPS) oli 0,65

Lisätiedot

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV

SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Danske Bank Oyj, www.danskebank.fi SAMPO PANKKI KORKO-OBLIGAATIO 1609: KORKOKAULURI XV Tietoa lainasta: Lainan liikkeeseenlaskija: Danske Bank Oyj Lainan ISIN-koodi: FI4000050000 KORKOKAULURI XV Viiden

Lisätiedot

Q3/2018 tulos. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso

Q3/2018 tulos. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso Q3/2018 tulos Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja 26.10.2018 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin asioihin liittyvät kannanotot

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 6.5.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 31.3.2004 - Yleiselektroniikka Oyj:n toimitusjohtajaksi Jussi Aspiala - Liikevaihto 5,6 milj.

Lisätiedot

AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017

AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017 AKTIAN TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 12/2017 1 TOIMINTA & STRATEGIA 2 TULOSKATSAUS & NÄKYMÄT 3 TUOTTOJAKAUMA 4 TASE TOIMINTA 2017 Uusi strategia ja uudet taloudelliset tavoitteet 2022 lanseerattiin pääpaino omaisuudenhoidossa

Lisätiedot

AKTIA OYJ TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2012

AKTIA OYJ TILINPÄÄTÖSTIEDOTE 1.1.-31.12.2012 LIIKEVOITTO PARANI 26 PROSENTILLA TOIMITUSJOHTAJA JUSSI LAITINEN Aktian vuosi 2012 oli hyvä, mikä näkyy myös liikevoitossa. Asiakkaat ovat entistä kiinnostuneempia Aktian tuotteista, ja ottivat uuden verkkopankkimme

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina VI/2010

Kuntaobligaatiolaina VI/2010 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina VI/2010 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 11.8.2010 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2010 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite on saatavissa Kuntarahoituksen

Lisätiedot

AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus

AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus AKTIA OYJ:N VARSINAINEN YHTIÖKOKOUS 2012 Toimitusjohtajan katsaus 2011 vaiheikas vuosi Aktialle Liikevoitto (milj. euroa) Osakekohtainen tulos laski 0,53 (0,83) euroon 77,9 Muuttumaton osinko 0,30 euroa/osake

Lisätiedot

BENEFONIN JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER

BENEFONIN JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER 1 BENEFONIN 9.2.2004 JULKAISTUN LISTALLEOTTOESITTEEN TÄYDENNYS PER 1.4.2004 Tämä viimeisin Benefon Oyj:n 9.2.2004 julkaiseman listalleottoesitteen täydennys koostuu 23.3.2004 ja sen jälkeen julkaistuista

Lisätiedot

HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 9.00

HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE KLO 9.00 HONKARAKENNE OYJ PÖRSSITIEDOTE 9.8.2006 KLO 9.00 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.06.2006 Honkarakenne-konsernin kuluvan vuoden tammi-kesäkuun liikevaihto oli 35,7 miljoonaa euroa, kun se edellisenä vuonna vastaavaan

Lisätiedot

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 13 tuhatta euroa (518 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja.

Konsernin katsauskauden investoinnit olivat yhteensä 13 tuhatta euroa (518 tuhatta euroa). Investoinnit ovat käyttöomaisuuden korvausinvestointeja. YLEISELEKTRONIIKKA OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2014 PÖRSSITIEDOTE 6.5.2014 KLO 8:45 - Liikevaihto 9,9 miljoonaa euroa (9,8 milj. euroa) - Liikevoitto 223 tuhatta euroa (76 tuhatta euroa) - Osakekohtainen

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9.

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.9. Julkaistu: 2003-11-12 08:00:20 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1 Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 12.11.2003, klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1.

Lisätiedot

puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti)

puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV Rahoitus Oyj 1.7. 31.12.2009 puolivuotiskatsaus (tilintarkastettu yleisluontoisesti) SAV-Rahoitus konsernin voitto ennen veroja kasvoi yli 41 % Puolivuotiskatsaus lyhyesti: SAV-Rahoitus on toiminut

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina X/2005

Kuntaobligaatiolaina X/2005 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina X/2005 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 24.10.2005 Kuntarahoitus Oyj:n 24.3.2005 päivitetyn Kotimaisen Velkaohjelman EUR 500.000.000 ohjelmaesite on saatavissa

Lisätiedot

TÄYDENNYS 5, POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2013 ( EUROA)

TÄYDENNYS 5, POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2013 ( EUROA) OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 5, 6.2.2014 TÄYDENNYS 5, 6.2.2014 POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2013 (2.000.000.000 EUROA) Tämä asiakirja ("Täydennysasiakirja") on täydennys 28.5.2013 päivättyyn

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 4,1 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 29.4.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N TULOS KÄÄNTYI POSITIIVISEKSI - Liikevaihto katsauskaudella 1-3/2005 oli 5,1 meur (4,9 meur 1-3/2004), jossa kasvua edellisestä

Lisätiedot

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %.

- Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004), jossa kasvua edellisestä vuodesta oli 17,2 %. Done Solutions Oyj Pörssitiedote 10.8.2005 klo 09.00 DONE SOLUTIONS OYJ:N LIIKEVAIHTO JA -TULOS KASVUSSA Osavuosikatsaus 1-6/2005 - Liikevaihto katsauskaudella 1-6/2005 oli 11,2 meur (9,5 meur 1-6/2004),

Lisätiedot

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003

SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2. Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Julkaistu: 2003-04-24 07:01:11 CEST Solteq Oyj - neljännesvuosikatsaus SOLTEQ OYJ? OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2 Solteq Oyj Pörssitiedote 24.4.2003 klo 9.00 SOLTEQ OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.-31.3.2003 Konsernin

Lisätiedot

English Svenska Suomi

English Svenska Suomi Kielikanavat Headphones Valitse kielikanava / Choose your language: English Svenska Suomi Tietyt tässä esitetyt lausumat, jotka eivät ole historiallisia tosiasioita, kuten markkinoiden oletettuun kasvuun

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1

OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1 OSAVUOSIKATSAUS KATSAUSKAUSI 1.1. 30.9.2014 29.10.2014 1 Suomen johtava asuntovuokrausyritys Vuokra-asuntomäärä kasvoi ja Lumo laajensi asumisen palveluita Liikevaihto 1.1. 30.9.2014 miljoonaa euroa +7,5%

Lisätiedot

Ahlstrom Oyj Varsinainen yhtiökokous 2009

Ahlstrom Oyj Varsinainen yhtiökokous 2009 Ahlstrom Oyj Varsinainen yhtiökokous 2009 Toimitusjohtajan katsaus 25.3.2009 Jan Lång Johtoryhmä Jan Lång Risto Anttonen Jari Mäntylä Gustav Adlercreutz Jean-Marie Becker Tommi Björnman Diego Borello Daniele

Lisätiedot

KONSERNITULOSLASKELMA

KONSERNITULOSLASKELMA KONSERNITULOSLASKELMA 1.1.-31.12.2017 1.1.-31.12.2016 LIIKEVAIHTO 5 099 772 4 390 372 Liiketoiminnan muut tuotot 132 300 101 588 Materiaalit ja palvelut Aineet, tarvikkeet ja tavarat Ostot tilikauden aikana

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1.- 30.6.2011. Exel Composites Oyj Toimitusjohtaja Vesa Korpimies

Osavuosikatsaus 1.1.- 30.6.2011. Exel Composites Oyj Toimitusjohtaja Vesa Korpimies Osavuosikatsaus 1.1.- 30.6.2011 Exel Composites Oyj Toimitusjohtaja Vesa Korpimies Huhti-kesäkuu 2011 lyhyesti Vahva kasvu jatkui Liikevaihto kasvoi 23,4 (19,2) milj. euroon toisella vuosineljänneksellä

Lisätiedot

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti:

1. Tällä Täydennysasiakirjalla muutetaan Ohjelmaesitteen ja edellä mainittujen lainakohtaisten ehtojen tiivistelmiä seuraavasti: OHJELMAESITTEEN TÄYDENNYS 7, 23.2.2016 TÄYDENNYS 7, 23.2.2016 POHJOLA PANKKI OYJ:N JOUKKOVELKAKIRJAOHJELMAAN 2015 (2.000.000.000 EUROA) SEKÄ POHJOLA YRITYSKORKO AMERIKKA I/2016, POHJOLA SIJOITUSOBLIGAATIO

Lisätiedot

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen

SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen Yhtiötiedote SAV-Rahoitus konsernin tilikauden 1.7.2012 30.6.2013 Q1 tulos niukasti tappiollinen SAV Rahoitus Oyj:n toimitusjohtajan Janne Heusalan kommentit ensimmäisen kvartaalin tuloksesta: SAV-Rahoitus

Lisätiedot

(milj. euroa) 4 6/ /2011 % 1 6/ /2011 % 1-3/

(milj. euroa) 4 6/ /2011 % 1 6/ /2011 % 1-3/ Osavuosikatsaus 1.1. 30.6.2012 Aktia Pankki Oyj (pörssinoteeratun Aktia Oyj:n tytäryhtiö) Tulos 1 6/2012 Aktia Pankki Oyj on pörssinoteeratun Aktia Oyj:n tytäryhtiö ja pankkikonsernin emoyhtiö. Pankkikonserniin

Lisätiedot

COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT. Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus

COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT. Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus COMPONENTA OYJ OSAKEANTI 2012 Page 1 of 5 COMPONENTA OYJ:N OSAKEANNIN 2012 EHDOT Yhtiökokouksen osakeantivaltuutus Yhtiön 23.2.2012 kokoontunut yhtiökokous päätti hallituksen ehdotuksen mukaisesti valtuuttaa

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS

OSAVUOSIKATSAUS 1 Sampo Asuntoluottopankki Oyj 10.8.2010 OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2010 SAMPO ASUNTOLUOTTOPANKKI OYJ TAMMI-KESÄKUUSSA 2010 Sampo Asuntoluottopankin katsauskauden voitto laski 5,0 miljoonaan euroon (10,1).

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009. Exel Composites Oyj

Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009. Exel Composites Oyj Osavuosikatsaus tammi - syyskuu 2009 Exel Composites Oyj Toimitusjohtaja Vesa Korpimies Heinä - syyskuu 2009 lyhyesti Jatkuvien toimintojen liikevaihto pieneni 24,5 % 15,9 (21,1) miljoonaan euroon Jatkuvien

Lisätiedot

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS

YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote klo YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS YLEISELEKTRONIIKKA OYJ Pörssitiedote 5.8.2004 klo 11.00 YLEISELEKTRONIIKKA KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. - 30.6.2004 - Liikevaihto 11,2 milj. euroa, laskua 2 % - Liiketappio 82 tuhatta euroa, (94 tuhatta

Lisätiedot

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015

Ahlstrom. Tammi-syyskuu 2015. Marco Levi toimitusjohtaja. Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.10.2015 Ahlstrom Tammi-syyskuu 215 Marco Levi toimitusjohtaja Sakari Ahdekivi talousjohtaja 28.1.215 Sisältö Heinä-syyskuu 215 Liiketoiminta-aluekatsaus Taloudelliset luvut Tulevaisuuden näkymät Sivu 2 Heinä-syyskuu

Lisätiedot

Kuntaobligaatiolaina I/2012

Kuntaobligaatiolaina I/2012 LAINAKOHTAISET EHDOT Kuntaobligaatiolaina I/2012 Lainakohtaisten ehtojen päiväys: 13.1.2012 Kuntarahoitus Oyj:n 7.4.2011 laadittu Kotimaisen Velkaohjelman EUR 800.000.000 Ohjelmaesite ja 24.8.2011 laadittu

Lisätiedot

Puolivuositulos January 1 June 30. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso

Puolivuositulos January 1 June 30. Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja Metso Puolivuositulos 2018 January 1 June 30 Eeva Sipilä Väliaikainen toimitusjohtaja Talous- ja rahoitusjohtaja 26.7.2018 Tulevaisuutta koskevat arviot Tähän katsaukseen sisältyvät, muut kuin jo toteutuneisiin

Lisätiedot