OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 10.10.2008"

Transkriptio

1 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA Kunnallisvaaliehdokkaat Pikkujoulujuhla Yhdistyksen yleiskokous Työnohjauskannanotto Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) lukien OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallituksen kokoonpano 1 (5)

2 KUNNALLISVAALIEHDOKKAAT Seuraavat OAJ:n jäsenet ovat ehdokkaina kunnallisvaaleissa Torniossa. Vihreä Liitto 3 Korteniemi Matti, lehtori 4 Korteniemi Tarja (sit.), lehtori Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 12 Haukilahti Minna, lastentarhanopettaja 15 Kemppainen Sinikka, biologian ja maantiedon opettaja 20 Nykänen Lauri, lehtori 32 Vanhala Tarja, musiikin lehtori Suomen Keskusta 56 Keränen Leena, lastentarhanopettaja 79 Palosaari Tuija, päivähoidon aluejohtaja 81 Pelttari Pekka, projektipäällikkö, lehtori 89 Salminen Marika, luokanopettaja, TaM Vasemmistoliitto 139 Kapraali Ilkka, opettaja 150 Meller Kaarina, lehtori Pro Tornio - Kuntalaisen parhaaksi 167 Rauvala Kaisa, KM, päivähoidon aluejohtaja PIKKUJOULUJUHLA OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen perinteistä pikkujouluillallista nautitaan tänä vuonna Tornion Kaupunginhotellissa lauantaina klo alkaen (huomatkaa, että pikkujoulupöytä korjataan pois n. klo 21.00). Jäsenillä on myös mahdollisuus pikkujoulusaunaan Kaupunginhotellin isossa (nro 3) saunassa klo Naiset ja miehet saavat sopia paikan päällä keskenään vuorot. Illalliskortit ostetaan yhdyshenkilöiltä viimeistään torstaina hintaan 15 (norm. 29 ), avec voi liittyä mukaan lunastamalla samanhintaisen illalliskortin. Yhdysopettajat ilmoittavat lunastettujen illalliskorttien lukumäärän tiedottajalle viimeistään maanantaina aki.luosujarvi@pp.inet.fi sekä maksavat heiltä lu- 2 (5)

3 nastettujen korttien lukumäärän suhteessa hinnan OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen tilille. Tilinumero ilmoitetaan yhdysopettajille. Yhdysopettajille toimitetaan illalliskortteja tilitetyn hinnan mukaisesti. YHDISTYKSEN YLEISKOKOUS OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen sääntömääräinen yleiskokous pidetään ennakkotiedosta poiketen ke klo Virastotalon kerhotilassa Suensaarenkatu 2 (käynti Kauppakadun puolelta). TYÖNOHJAUSKANNANOTTO Yhdistykset ovat useilla paikkakunnilla neuvotelleet työnohjauksen järjestämisestä sekä työnohjaukseen osallistumisen ehdoista ja edellytyksistä. Vaikka työnohjaukseen osallistuminen näyttää jokaisen opettajan henkilökohtaiselta asialta, liittyy siihen paljon koko jäsenkentän yhteisiä intressejä. OAJ:n työnohjauskannanotto on tämän tiedotteen liitteenä. LIIKUNTA- JA KULTTUURIAVUSTUS (LIKURA) Muistutus, että yhdistyksemme korvaa jäsenilleen puolivuosittain/lukukausittain liikunta ja kulttuuritilaisuuksiin osallistumisesta 17. Avustusta ei myönnetä väline- tai materiaalihankintoihin. Korvausta haetaan taloudenhoitaja Antti Härköseltä (Raumon koulu, Antti Härkönen, Raumontie 100, Tornio). Hakemukseen tulee liittää omien yhteystietojen lisäksi maksuyhteystiedot sekä tosite (kuitti) haettavasta tilaisuudesta/asiasta. Hoida hakeminen ajallaan, syksyn tapahtumista haetaan korvausta syksyllä ja kevään tapahtumista kevään aikana! HARJOITTELIJASOPIMUS Länsi-Pohjan OAY-piiri ja tämän alueen pääluottamusmiehet tekivät aloitteen/päätöksen siitä, ettei kouluilla ja päiväkodeilla oteta vastaan opiskelijoita harjoittelujaksoille, mikäli ohjaavat henkilöt eivät saa harjoittelunohjauksesta suunnattua korvausta itselleen. Asiasta tehty lehdistötiedote löytyy tämän tiedotteen liitteenä. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (JUKO ry) ja Tornion kaupunki ovat sopineet, että oman työn ohessa opiskelijoita ohjaavat henkilöt saavat päättää harjoittelunohjauksesta suunnatun korvauksen käytöstä. Opiskelijan oppilaitoksen maksama korvaus tilitetään ohjaavalle henkilölle/-löille (verollisena) tai harjoittelua ohjaavan yhteisön hyväksi (verottomana). 3 (5)

4 LUOTTAMUSMIEHET (OAJ) LUKIEN Tornion kaupunki: PÄÄLUOTTAMUSMIES (JUKO) lehtori Seppo Kemppainen (seppo.kemppainen(at)tornio.fi) varapääluottamusmies hammaslääkäri Jarmo Lahti OAJ:N LUOTTAMUSMIEHET Riitta Rainio (riitta.rainio(at)tornio.fi) varaluottamusmies Markku Portimo (markku.portimo(at)tornio.fi) Perttu Piekkari (perttu.piekkari(at)tornio.fi) varaluottamusmies Pekka Tilja (pekka.tilja(at)nic.fi) Minna Haukilahti (minna.haukilahti(at)tornio.fi) varaluottamusmies Aki Luosujärvi (aki.luosujarvi(at)tornio.fi) Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia: PÄÄLUOTTAMUSMIES (JUKO) Esa Foudilainen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) asti lukien Aila Näätsaari (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varapääluottamusmies Sami Karvonen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) LUOTTAMUSMIEHET Tekniikan ala Luottamusmies Sami Karvonen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Jarmo Anttila (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Matkailu-, ravitsemus- ja talousala, luontoala sekä kulttuuriala Luottamusmies Katja Jaako-Körkkö (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Katri Koskela (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Luottamusmies Tuulikki Haarakoski (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Kristiina Pirneskoski (etunimi.sukunimi(at)lappia. Liiketalouden ala Luottamusmies Aila Näätsaari (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Sirpa Alatervo (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Aikuiskoulutus Luottamusmies Esa Foudilainen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Leo Ojala (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) 4 (5)

5 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN HALLITUS Yhdistyksemme puheenjohtajana on Raija Collin, varapuheenjohtajana on Tarmo Niska ja sihteerinä toimii Tarja Forsström. Jäsenasiansihteerinä ja kotisivujen ylläpitäjänä toimii Jukka Piiroinen (jukka.piiroinen(at)pp.inet.fi) sekä taloudenhoitajana Antti Härkönen. Yhdistyksen tiedottajana on Aki Luosujärvi. Hallituksen jäsen Henkilökohtainen varajäsen Pj. Raija Collin - raija.collin(at)luukku.com Tarmo Niska - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi Matti Korteniemi Pekka Tilja - matti.korteniemi(at)tornio.fi - pekka.tilja(at)nic.fi Antti Härkönen Tomi Juotasniemi - antti.harkonen(at)tornio.fi - tomi.juotasniemi(at)pp.inet.fi Aki Luosujärvi Satu Valo - aki.luosujarvi(at)pp.inet.fi - satu.lohiniva(at)pp.inet.fi Matti Rantasaari Mikko Kari - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi Markku Portimo Erkki Widenius - markku.portimo(at)tornio.fi - erkki.widenius(at)tornio.fi Tarja Forsström Ritva Husa - tarja.forsstrom(at)tornio.fi - ritva.husa(at)tornio.fi Maarit Mellenius Soile Jannert - m.mellenius(at)luukku.com - soile.jannert(at)pp.inet.fi Marika Valtonen Aimo Pohjanen Pekka Puoskari - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi 5 (5)

6 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen Työnohjauskannanotto Tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta Yhdistykset ovat useilla paikkakunnilla neuvotelleet työnohjauksen järjestämisestä sekä työnohjaukseen osallistumisen ehdoista ja edellytyksistä. Vaikka työnohjaukseen osallistuminen näyttää jokaisen opettajan henkilökohtaiselta asialta, liittyy siihen paljon koko jäsenkentän yhteisiä intressejä. Mitä työnohjaus on? Työnohjauksessa tutkitaan suhdetta omaan työhön. Kysymyksessä on haasteiden ja ongelmien tietoinen, älyllinen ja tunneperäinen tutkiminen sekä itseä että työtä koskevan avoimuuden kehittäminen. Opettajien työnohjauksella tarkoitetaan työnantajan kustantamaa, kokeneen ja työnohjauskoulutuksen saaneen opetus- ja kasvatustyöhön perehtyneen asiantuntijan antamaa ohjausta ja tukea työn suorittamisessa, arvioinnissa ja työhön liittyvien ongelmien selvittelyssä ja ratkaisemisessa. Työnohjauksessa tulee ottaa huomioon ohjattavien lähtökohdat ja odotukset. Luonteenomaista on pitkäjänteisyys ja määräaikaisuus. Työnohjaus on tehtäväkeskeistä, ryhmässä tai yksilökohtaisesti tapahtuvaa opettajan työhön liittyvien asioiden pohtimista ja tarkastelua, mihin ohjattavien ja työnohjaajan välinen vuorovaikutussuhde antaa mahdollisuuksia. Näin nähtynä työnohjaus muodostuu myös osaksi työyhteisön kehittämistä. Mitä työnohjaus ei ole? Työnohjaus ei ole työntekijään ja hänen persoonaansa kohdistuvaa terapiaa. Keskipisteenä on työ ja sen vaatimusten, mahdollisuuksien ja muutoksien vaikutukset työntekijään. Työnohjaus ei ole myöskään koulutusta, vaikka kummassakin on kyse oppimisprosessista. Koulutuksessa korostuu kouluttajalähtöinen eteneminen, kun taas työnohjauksessa lähtökohtana on ohjattavien kokemus työstään ja sen analysointi yhdessä työnohjaajan kanssa. Työnohjaus on syytä erottaa myös konsultaatiosta, jossa tavoitteena on tutkia lyhytkestoisen työskentelyn aikana rajattua ongelma-aluetta. Tyypillistä konsultaatiota edustaa mm. tiettyyn ongelmatilanteeseen tai yhteen oppilaaseen keskittyvä työskentely Työnohjausta ei käytetä myöskään työyhteisöongelmien ratkaisemiseksi, joskin työnohjaus yleensä parantaa myös työilmapiiriä. Mikäli työpaikalla on työyhteisöllisiä ristiriitoja, järjestetään niiden ratkaisemiseksi asianosaisten

7 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen (3) kesken neuvotteluja tai käytetään ulkopuolista asiantuntijaa. Joissain kriisitilanteissa voi olla myös tarpeen koko työyhteisöä koskeva konsultaatio. Työnohjauksen tavoitteet Työnohjaajat Yleistavoitteena on lisätä opettajien edellytyksiä selviytyä kasvatus- ja opetustyössä sekä antaa käytettäväksi erilaisia ratkaisumalleja. Tavoitteena on myös edistää työyhteisön toimintaa sekä yksittäisen opettajan ja oppilaan tai oppilasryhmän vuorovaikutusta niin, että tuetaan kasvatus- ja opetustavoitteiden toteutumista. Työnohjauksella on myös jaksamista edistävää ja työsuojelullista merkitystä. Yleistavoitteesta voidaan johtaa seuraavat yksilöidyt tavoitteet: - työyhteisön toiminnan parantaminen ja vuorovaikutussuhteiden edistäminen - työn suunnittelu ja työongelmien ratkaisuvalmiuksien luominen - työviihtyvyyden parantaminen ja toimintavireyden ylläpitäminen - yhteishengen parantaminen ja toisen työn arvostuksen lisääminen - ammatti-identiteetin vahvistaminen - ammattitaidon ja työmenetelmien hallinnan lisääminen - työn mielekkyyden lisääminen ja työn sisällön jatkuva kehittäminen - itseluottamuksen ja henkisen kestokyvyn parantaminen - työkykyisyyden ja -vireyden säilyttäminen ja kehittäminen. Järjestämisvastuu Työnohjauksen järjestämisvastuu on työnantajalla. Ammattiyhdistysten tulee olla valmiita neuvottelemaan työnantajan kanssa työnohjauksen käynnistämisvaiheessa. Edellytyksenä on työnohjausta koskeva paikallinen sopimus. Työnantajapuoli tekee sopimuksen jälkeen tarvittavat päätökset ja toimintasuunnitelman sekä osoittaa tarvittavat määrärahat. Työnohjaajina toimivat ohjaukseen osallistuvien opettajien hyväksymät, työnohjaajakoulutuksen saaneet ja tehtävään soveltuvat asiantuntijat, joilla on riittävästi kasvatus- ja opetusalan ja opettajan työn tuntemusta. Osallistumisoikeus tai - velvollisuus Työnohjausta voidaan toteuttaa vain opettajien suostumuksella ja siinä on otettava huomioon heidän lähtökohtansa ja odotuksensa. Konfliktien ratkaisuun pyrkivään konsultaatioon työntekijä sen sijaan voidaan velvoittaa osallistumaan.

8 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen (3) Ajankäyttö ja korvaukset Toimintamuodot Työnohjaukseen osallistuminen on työaikaa. Se voidaan järjestää joko oppituntien ulkopuolelle tai oppituntien aikana. Tilanteen arvioinnissa ja kokoontumisaikaa määriteltäessä on syytä ottaa huomioon opettajaryhmien erilainen työajan määrittely. Ellei ohjaus ole mahdollista työaikana, maksetaan osallistujille korvaukset varsinaisen työajan tai opetusvelvollisuuden ulkopuolella tapahtuvaan työnohjaukseen osallistumisesta. Kysymykseen tulevat lähinnä kokouspalkkiot ja matkakustannusten korvaukset. Jos työnohjausta on tarkoituksenmukaista toteuttaa oppituntien aikana, tulee neuvotteluissa ottaa esiin myös sijaismäärärahojen varaaminen Jotta työnohjaukselle asetetut tavoitteet toteutuvat, on syytä sopia myös toimintamuodoista. Ryhmän tapaamisten kokonaiskesto voisi olla esim. yksi lukuvuosi, johon sisältyy kahden tunnin mittaisia kokoontumisia 2-4 viikon välein. Toiminnan käynnistäminen Työnohjausryhmien lukumäärä tulee mitoittaa niin, että se vastaa tarkoitukseen varattuja määrärahoja. Mikäli päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen ylläpitäjä ei ole valmis osallistumaan kustannuksiin, työnohjausta ei ole syytä käynnistää.

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.3.2012 Keminmaan kevätkarkelot 24.3.2012 Teatteriretken maksu Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) 1.8.2011 31.7.2014

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 30.3.2010

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 30.3.2010 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 30.3.2010 OAJ:n valtuustovaalien tulos Ennakkoäänestäneiden kesken suoritettu arvonta Kiitokset teatteriretkestä 26. 27.3.2010 Liikunta ja kulttuuriavustus (likura)

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.9.2010

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.9.2010 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.9.2010 Syysretken 25.9.2010 peruuntuminen Syyskokous 6.10.2010 lukiolla Vuoden lappilainen opettaja Pikkujoulut 10.12.2010 Cape Eastissa Liikunta- ja kulttuuriavustus

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 8.5.2009 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 Uusi sivistystoimenjohtaja VESO päivä TVA jakoa Länsi Pohjan veteraaniopettajat ry Opettajien

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2012

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2012 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 24.2.2012 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2012 Kevätkokous 27.2.2012 Teatteriretki Liikunta ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.4.2016

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.4.2016 TORNION OAY:N TIEDOTE 4.4.2016 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.4.2016 1. Toiminnallinen tasa-arvosuunnittelu ja Tasa-arvotyö on taitolaji -julkaisu 2. TVA-neuvottelijat 3. OPI-tiedote 4. Kevään

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 22.9.2011

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 22.9.2011 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 22.9.2011 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 22.9.2011 OPIT Terveisiä lautakunnalle Syyskokous ti 25.10.2011 Pikkujoulut pe 16.12.2011 Luottamusmies

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 4.2.2009 Tietomaa tiedottaa Organisaatiomuutoksia TVA 1.5.2009 lukien Liikunta ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) 1.8.2008

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.10.2012

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.10.2012 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 15.10.2012 TVA neuvottelutulos Pikkujouluillallinen pe 23.11.2012 Syyskokouksessa 10.10.2012 päätettyä Länsi Pohjan jaoksen tilaisuus/yhteysopettajakoulutus Liikunta

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 25.1.2007 (katso tiedote)

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 25.1.2007 (katso tiedote) 1 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE 25.1.2007 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 25.1.2007 (katso tiedote) Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian luottamusmies- ja työsuojeluasiat Ympäristösertifikaatti

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 13.10.2011

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 13.10.2011 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 13.10.2011 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 13.10.2011 Opettajan tavoitettavuus Syyskokous ti 25.10.2011 Muuttunut ajankohta > pikkujoulut pe

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:n Tornion paikallisyhdistys tiedottaa 20.12.2017 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 20.12.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 6.11.2017 PAIKALLISYHDISTYKSEN UUSI HALLITUS Syyskokouksessa on valittu uusi hallitus, joka aloittaa toimintansa tammikuussa 2018 Puheenjohtaja: Sari Pelttari

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN TIEDOTE 23.9.2016 Ehdottakaa Vuoden lappilainen opettaja 2016 -diplomin saajaa 30.9. mennessä Lapin aluehallintovirasto ja OAJ:n Lapin alueyhdistys valitsevat jälleen

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 1.3.2007 (katso tiedote)

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 1.3.2007 (katso tiedote) 1 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE 1.3.2007 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 1.3.2007 (katso tiedote) Palkkausmuutokset 1.3.2007 lähtien Työn vaativuuden arviointi Lasketteluretki 31.3.2007 OAJ:n muuttuneet

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 9.2.2010

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 9.2.2010 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 9.2.2010 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 9.2.2010 Kunta alan neuvottelutulos OAJ:n valtuustovaalit Paikallisyhdistyksen kevätkokous Teatteriretki

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2016

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2016 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 24.2.2016 Mistä neuvottelutilanteessa ja pakkolakipaketissa on kysymys? jäsentilaisuus 1.3.2016 klo 17.30 Kemin Cumuluksessa Yhdistyksen kevätkokous Kiva tutustua

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 TORNION OAY:N TIEDOTE 29.4.2008 1/14 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 1. Liikunta- ja tilakorvaukset 2. Kevätretki Storforsenille 17.5.2008 3. 1.3.2008

Lisätiedot

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori

Tiina Ahde. Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Tiina Ahde Tampereen klassillisen lukion kemian, matematiikan ja fysiikan lehtori Miksi haen luottamusmieheksi? Haluan ennen kaikkea auttaa ihmisiä. Parhaimpia hetkiä luottamusmiesvuosillani edunvalvonnassa

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.2.2014

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.2.2014 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 19.2.2014 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 19.2.2014 1. OAJ:n valtuustovaalit 2. Luottamusmiesvaalit keväällä 3. Sääntömääräinen kevätkokous

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2014

Toimintasuunnitelma 2014 1 Toimintasuunnitelma 2014 TOIMINNAN PÄÄTAVOITE: Lastentarhanopettajien merkityksen esiin nostaminen yhteiskunnassa YHDISTYS: 1. Vaikuttaa jäsenistönsä asemaa koskevaan päätöksentekoon, työolosuhteisiin

Lisätiedot

2 Luottamusmiehet ja luottamusmiespalkkiot (palkkatekijätunnus TI:315, YK:04258)

2 Luottamusmiehet ja luottamusmiespalkkiot (palkkatekijätunnus TI:315, YK:04258) 1 (6) Tiehallinnon luottamusmiessopimus 1 Sopimuksen soveltamisala Tiehallinnon ja tämän sopimuksen allekirjoittajajärjestöjen välisessä luottamusmiestoiminnassa noudatetaan tämän sopimuksen määräyksiä.

Lisätiedot

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pa a kaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, Lastentarhanopettaja, Helsinki Lastentarhanopettajaliiton varapuheenjohtaja OAJ hallituksen

Lisätiedot

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto

OAJ. Valtuustovaalit 2014. LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto OAJ Valtuustovaalit 2014 LTOL:n vaalipiiri, Pääkaupunkiseudun vaaliliitto 31 MERVI PIIRAINEN Työsuojeluvaltuutettu, 32 ERJA LEHTONEN Pääluottamusmies, Espoo Lastentarhanopettajaliiton (LTOL) varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KAJAANIN KAUPUNKI 1/5. Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt.

KAJAANIN KAUPUNKI 1/5. Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt. KAJAANIN KAUPUNKI 1/5 SOPIMUS YHTEISTOIMINTAORGANISAATIOSTA Sopijaosapuolet: Kajaanin kaupunki ja kaupungin työntekijöitä ja viranhaltijoita edustavat henkilöstöjärjestöt. Tällä sopimuksella sovitaan työnantajan

Lisätiedot

YHTEISTOIMINNAN JA TYÖSUOJELUN JÄRJESTÄMINEN ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2014 ALKAEN

YHTEISTOIMINNAN JA TYÖSUOJELUN JÄRJESTÄMINEN ITÄ-SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄSSÄ 1.1.2014 ALKAEN 2 1. YHTEISTOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN LÄHTÖKOHDAT Yhteistoiminnan taustaa Yhtymähallituksen päätös 21.6.2006/ 82 vanha sopimus irtisanottiin 31.7.2007 tilalle valtakunnallinen yhteistoimintalaki 2007 / 449

Lisätiedot

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä!

Lupsakkaa talven aikaa ja hyviä hiihtokelejä! Jyty Varkaus Ry Tammikuu 2015 Jäsentiedote 1 Hallituksen joulukuun kokouksen päätökset 2 Edunvalvontakatsaus 3 Syyskokouksen päätökset 4 Yhdistyksen toimihenkilöt 2015 5 Hallitus 2015 6 Kuntokorttikausi

Lisätiedot

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali

Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali PÖYTÄKIRJA LAPPIAHALLI OY YHTIÖKOKOUS Aika: 26.4.2017 klo 17.00 Paikka: Tornio, Urheilukatu 6, Koulutuskuntayhtymä Lappian valtuustosali 1 Kokouksen avaus LAPPIAHALLI Oy:n hallituksen puheenjohtaja Erkki

Lisätiedot

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1

Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Visio: Arjen riskit hallintaan ennakoiden ja yhteistyössä! 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 1 Kokemuksia työnohjauksesta johdon näkökulmasta 4.5.2014 Yhteiset palvelut/jhaa 2 Työnohjauksen peruskysymyksiä

Lisätiedot

MITÄ TYÖNOHJAUS ON? Sivu 1 / 3

MITÄ TYÖNOHJAUS ON? Sivu 1 / 3 MITÄ TYÖNOHJAUS ON? Oheisen tekstin tarkoituksena on vastata kysymykseen, mitä työnohjaus on?. Teksti ei millään muotoa tee oikeutta työnohjauksen monimuotoisuudelle ja jättää luonnostaankin määritelmän

Lisätiedot

Jumppainen Päivi pääluottamusmies

Jumppainen Päivi pääluottamusmies OAJ:N RAUMAN PAIKALLISYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 8/2016 Aika Tiistaina 13.9.2016 klo 18.15. Paikka: OAJ:n toimisto, Syväraumankatu 5 B 32, 26100 Rauma Läsnä: Aalto Mari jäsen Hollming Sirpa

Lisätiedot

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari

Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Jäsen M alle 50v. Sijoitus Etunimi Sukunimi Paikkakunta Tulos (kg) 1 Lauri Rautaharkko Tampere 0,850 2 Veli-Pekka Oikarinen Kerava 0,798 3 Jari Heikkinen Mikkeli 0,772 4 Antti Nurminen Jyväskylä 0,716

Lisätiedot

Merta-Kaisjoki Niina jäsen Nordberg Mea puheenjohtaja Salminen Minna jäsen Sydänheimo Merja jäsen Jumppainen Päivi pääluottamusmies

Merta-Kaisjoki Niina jäsen Nordberg Mea puheenjohtaja Salminen Minna jäsen Sydänheimo Merja jäsen Jumppainen Päivi pääluottamusmies OAJ:N RAUMAN PAIKALLISYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 10/2016 Aika Perjantaina 9.12.2016 klo 18.00. Paikka: Ravintola Goto, Kuninkaankatu 17, Rauma Läsnä: Aalto Mari jäsen Autio Juha-Pekka jäsen

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 OAJ:N RAUMAN PAIKALLISYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2014 Aika: Tiistaina 14.1.2014 Paikka: Oaj:n toimisto, Syväraumankatu 5 B 32, 26100 Rauma Läsnä: Aalto Mari Autio Juha-Pekka Eerola-Leino

Lisätiedot

Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunginhallitus 16.2.2009

Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunginhallitus 16.2.2009 1 TORNION KAUPUNKI Hallinto- ja kehittämiskeskus Kaupunginhallitus 16.2.2009 TOIMIKUNNAT JA TYÖRYHMÄT 2009-2010 TOIMIKUNNAT Asiakastoimikunta Tervahauta Marja-Riitta Ahokas Johanna Ylihurula Aini Wanhatalo

Lisätiedot

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015

HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 1 OAJ PIRKKALAN PAIKALLIYHDISTYS ry HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 3/2015 Aika: Perjantai 6.3. lauantai 7.3. 2015 Paikka: Villa Merja s Garden Osallistujat: jäsen varajäsen toimihenkilö Almi Susanna Kanto

Lisätiedot

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ

THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ THHL HÄMEEN PIIRI R.Y. TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2014 YLEISTÄ Hämeen TE-toimisto on toiminut uudessa muodossaan kaksi vuotta. Toteutettujen uudistusten käyttöönotto on edelleen keskeneräinen. Henkilöstö

Lisätiedot

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua

Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi valitut. Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Kajaanin kaupunginvaltuusto 2017-2021 Kunnallisvaalissa 2017 Kajaanin kaupunginvaltuustoon toimikaudeksi 2017-2021 valitut. Nimi Ääniä Suomen Keskusta yhteensä 14 valtuutettua ja 14 varavaltuutettua Hatva

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

Henkilökohtaisen työn suoritustaso

Henkilökohtaisen työn suoritustaso Yliopistojen yleisen työehtosopimuksen palkkataulukot Vaativuusryhmien mukaiset palkat 1.4.2018 Opetus- ja tutkimushenkilöstön järjestelmä vaativuustaso 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1 1 826,50 1 899,56 2 010,98 2

Lisätiedot

Luottamusmiesten määrä

Luottamusmiesten määrä Vaaliohjeet 20.2.2015 1(3) Luottamusmiesten määrä Kirkon luottamusmiessopimuksen (jäljempänä lmsopimus) mukaan Kirkon alat ry:llä on oikeus valita: yksi luottamusmies, jos seurakunnan palveluksessa on

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012

JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 JÄSENTIEDOTE 2/2012 JHL 012 Hyvääsyksynalkuakaikillejäsenillemme! KävimmeelokuunlopussaretkelläPorvoossajaHangossa.Oliupeasääjamuutenkin reissuolionnistunut.kuvassaistunmustionlinnankartanonportaikolla.enollutkäynytsiellä

Lisätiedot

Vaativuusryhmien mukaiset palkat Harjoittelukoulut Tehtävän vaativuustaso. Tehtäväkohtainen. Suorituskategoria

Vaativuusryhmien mukaiset palkat Harjoittelukoulut Tehtävän vaativuustaso. Tehtäväkohtainen. Suorituskategoria Vaativuusryhmien mukaiset palkat 1.1.2019 Opetus- ja tutkimushenkilöstö Tehtäväkohtainen palkanosa Suorituskategoria Henkilökohtaisen palkanosan prosentti Muu henkilöstö Tehtäväkohtainen palkanosa 1 1

Lisätiedot

MUSIIKKIOPPILAITOKSET REHTORIT JA APULAISREHTORIT. 1 Peruspalkat, kokemuslisät ja opetustuntimäärä. 1. Peruspalkat 1.4.2013 lukien

MUSIIKKIOPPILAITOKSET REHTORIT JA APULAISREHTORIT. 1 Peruspalkat, kokemuslisät ja opetustuntimäärä. 1. Peruspalkat 1.4.2013 lukien MUSIIKKIOPPILAITOKSET REHTORIT JA APULAISREHTORIT 1 Peruspalkat, kokemuslisät ja opetustuntimäärä Pöytäkirjamerkintä: Palkkamääräysten edessä marginaalissa oleva 6-numeroinen numerosarja on koodi, jota

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 (6) Lieksan kaupunginvaltuusto hyväksynyt

LIEKSAN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 (6) Lieksan kaupunginvaltuusto hyväksynyt LIEKSAN KAUPUNKI KUNNALLINEN ASETUSKOKOELMA 6/1994 ============================================================ LIEKSAN KAUPUNGIN YHTEISTOIMINTASOPIMUS 1 (6) Lieksan kaupunginvaltuusto hyväksynyt 12.9.1994

Lisätiedot

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh.

Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten. Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. Kaupunginhallitus 10 19.01.2015 Vaalilautakuntien ja vaalitoimikuntien asettaminen eduskuntavaaleja varten Kh 10 Valmistelija: hallintosihteeri Toini Heinonen, puh. 02 761 1110 Eduskuntavaalit toimitetaan

Lisätiedot

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon !

Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon ! Tervetuloa Geriatripäiville Kuopioon 12. 13.2.2019! Hyvää huomenta hyvät kollegat! Eija Lönnroos Suomen Geriatrit ry:n puheenjohtaja Geriatrian professori Itä-Suomen yliopisto MUUTAMA KYSYMYS Oletko Suomen

Lisätiedot

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004

Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa 20.3. 2004 1 2 Laadittu Koulujen Musiikinopettajat ry:n Kevätkokouksessa.. 04 Esitysluonnos Koulujen Musiikinopettajat ry:n syyskokoukselle Riihimäellä.. 14 4 5 6 YHDISTYKSEN NIMI JA KOTIPAIKKA 1 Yhdistyksen nimi

Lisätiedot

OAJ:n valtuustovaalit 2010

OAJ:n valtuustovaalit 2010 VANTAAN OPETTAJA VAALIEXTRA 8.2.2010 Vantaan opettajien ammattiyhdistys ry Talkootie 7, 01350 Vantaa puh: 09-873 4020, toimisto@voay.fi, www.voay.fi Tiedottaja: Annika Arstila-Aaltonen p. 050-4096 460

Lisätiedot

KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VAHVISTAMA EHDOKASLISTOJEN YHDISTELMÄ Leppävirta Suomen Keskusta r.p.

KESKUSVAALILAUTAKUNNAN VAHVISTAMA EHDOKASLISTOJEN YHDISTELMÄ Leppävirta Suomen Keskusta r.p. Suomen Keskusta r.p. 16 Mustonen, Marjo-Nina 2 Harald, Markus taidelasi järjestyksenvalvoja 17 Nousiainen, Tiina lehtori farmaseutti 3 Havukainen, Heikki H 18 Ollikainen, Reijo, insinööri 4 Havukainen,

Lisätiedot

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet

jäsenasiainhoitaja, pääluottamusmies hallituksen jäsenet jäsenhankkijat luottamusmiehet aluetoimisto hallituksen jäsenet, luottamusmiehet Toiminta/tehtävä Tavoite/toimenpiteet Vastuuhenkilöt Missä ja milloin Talousarviossa varattu summa Järjestötoiminta Tehdään jäsenkartoitus ammattinimikkeistä ja työpaikoista Jäsenhankinta ja jäsenkiinnittyminen

Lisätiedot

Luottamusmiessopimus. Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry

Luottamusmiessopimus. Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry Luottamusmiessopimus Mitä uutta sopimuksessa? Kirkon alat ry 1 Luottamusmiessopimus KirVESTES liite 11 (s. 181-187) 3 Pääluottamusmies ja luottamusmiehen varamies ja 4 Luottamusmiesten asettaminen (s.181-182)

Lisätiedot

Leena Valkeeniemi-Tasanen. terveydenhoitaja Tampere. Marika Tasanen väyläsuunnittelija Tampere. Matti Hirvonen järjestelmäsuunnittelija Tampere

Leena Valkeeniemi-Tasanen. terveydenhoitaja Tampere. Marika Tasanen väyläsuunnittelija Tampere. Matti Hirvonen järjestelmäsuunnittelija Tampere 112 113 114 115 A Timo Malmi FL, kirjailija Leena Valkeeniemi-Tasanen terveydenhoitaja Mauri Poussa toimitusjohtaja, työyhteisövalmentaja Pirjo Kokkonen kotitalousteknikko 116 117 118 119 120 Ilkka Nikander,

Lisätiedot

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta

Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Johtokunta Kouvolan Keilailuliitto ry. 2005-2006 Varapuheenjohtaja / jäsen Seppo Kämäräinen varajäsen Kari Vanhala Rahastonhoitaja / jäsen varajäsen Marja-Liisa Isakow / jäsen varajäsen Päivi Pilli-Sihvola varajäsen

Lisätiedot

Paikallinen sopiminen

Paikallinen sopiminen Paikallinen sopiminen Puheenjohtajien neuvottelupäivät Kevät 2017 Kirsti Hietaranta Järjestöasiamies, OAJ Kilpailukykysopimus /Paikallinen sopiminen Alakohtaisesti sovitaan virka-ja työehtosopimuksissa:

Lisätiedot

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015

Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 Espoon kaupungin työntekijät jhl ry 197 jäsenkirje, syksy 2015 2 Hyvä jäsen Nykyinen hallitus on toiminut kaksi vuotta, joten meillä on edessä syyskokouksessa 4.11.2015 toimihenkilöiden valinta vuosille

Lisätiedot

Työnohjaus. Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön?

Työnohjaus. Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön? Haluatko vahvistaa omaa ammatti-identiteettiäsi ja avata uusia näkökulmia työhön? Työnohjaus on prosessi, jossa työntekijät tutkivat ja jäsentävät omaa kokemustaan työstä yhdessä työnohjaajan kanssa. Keskeistä

Lisätiedot

Ennakkoäänestyspäivät pe 8.4.2011 ja ma 11.4.2011 Varsinaiset äänestyspäivät ti 12.- ke 13.4.2011

Ennakkoäänestyspäivät pe 8.4.2011 ja ma 11.4.2011 Varsinaiset äänestyspäivät ti 12.- ke 13.4.2011 VANTAAN OPETTAJA VAALIEKSTRA 1.4.2011 Vantaan opettajien ammattiyhdistys ry Talkootie 7, 01350 Vantaa puh: 09-873 4020, toimisto@voay.fi, www.voay.fi Tiedottaja: Annika Arstila-Aaltonen p. 050-4096 460

Lisätiedot

Henkilöstötyöryhmä Muistio 1 20.8.2009

Henkilöstötyöryhmä Muistio 1 20.8.2009 1(5) Oulun seudun kuuden (6) kunnan kuntajakoselvitys Henkilöstötyöryhmä Muistio 1 20.8.2009 Aika 20.8.2009 klo 9.30 11.00 Paikka Aleksinkulma, Oulu Osallistujat Kaisu Jokela, Jyty, Haukipudas Maritta

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone KONNEVEDEN KUNTA ESITYSLISTA/ KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 8/2012 SIVISTYSLAUTAKUNTA Sivu 50 KOKOUSAIKA 13.12.2012 klo 17- KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone JÄSEN: VARAJÄSEN: Timo Manninen, pj Marko

Lisätiedot

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi.

Todetaan kokous sääntöjen mukaan koolle kutsutuksi ja siten päätösvaltaiseksi. ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Paikka Järjestötalo, Paulan Sali, Seinäjoki Aika Ke 25.5.2016 klo 18.00 - Läsnä VUOSIKOKOUS 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen järjestäytyminen Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri,

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Tuomo Tikkanen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 6.10.2015 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 15.11.2015 kello 9.00. Paikka Kokoustila Snellman & Kallavedet, Scandic Hotelli, Satamakatu 1, 70100 Kuopio I KOKOUKSEN

Lisätiedot

Dündar-Järvinen Aila SDP Kaikki sidonnaisuuteni löytyvät kotisivuiltani, kohdasta luottamustehtävät http://www.elisanet.

Dündar-Järvinen Aila SDP Kaikki sidonnaisuuteni löytyvät kotisivuiltani, kohdasta luottamustehtävät http://www.elisanet. Sidonnaisuustiedot: 29.7.2015 Virat, toimet, ammatit, tehtävät 1. Valtion, kunnan ja muiden julkisyhteisöjen virat 2. Palkattu toimi yksityisessä yrityksessä tai yhteisössä 3. Ammatin ja elinkeinon harjoittaminen

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖTERVEYSHUOLLON TAVOITTEET Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy

Lisätiedot

Sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan osaajat sekä työyhteisöjen ja henkilöstön kehittäjät

Sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusalan osaajat sekä työyhteisöjen ja henkilöstön kehittäjät TYÖNOHJAAJAKOULUTUS - taiteen menetelmien yhdistäminen työnohjaukseen Tavoitteet: Toteutus: Kohderyhmä: Kouluttajat: Työnohjaajakoulutuksen tavoitteena on ammatillinen pätevyys toimia työnohjaajana yksilöille

Lisätiedot

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ PAIMION KAUPUNKI KAUPUNGIN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN JA VIRANHALTIJOIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Valtuuston hyväksymä: 13.12.2012 94 Voimaantulopäivämäärä: 1.1.2013 Valtuuston muuttama 25.4.2013 56 1 Soveltamisala Kaupungin

Lisätiedot

A S I A L U E T T E L O:

A S I A L U E T T E L O: IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2015 1 (8) A S I A L U E T T E L O: 48. Kokouksen avaus 49. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 50. Pöytäkirjan tarkastajien valinta 51. Ääntenlaskijoiden valinta 52.

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 OPETUSVIRASTO Hallinto- ja kehittämiskeskus Henkilöstö- ja lakipalvelut Elisa Cichoracki 13.6.

HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 OPETUSVIRASTO Hallinto- ja kehittämiskeskus Henkilöstö- ja lakipalvelut Elisa Cichoracki 13.6. HELSINGIN KAUPUNKI RYHMÄKIRJE 048 1 Peruskoulujen rehtoreille ja johtajille Ohje voimassa toistaiseksi PERUSKOULUN YHTEISSUUNNITTELUTYÖAIKA (OVTES 2010-11 osion B liitteen 1 6 ) Yleistä opetuksen yhteissuunnittelusta

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa.

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. ESITYSLISTA 12.10.2018 1(5) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 18.11.2018 kello 9.00. Paikka Scandic Laajavuori Laajavuorentie 30, 40740 Jyväskylä I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Rauman OAJ:n toimisto, Syväraumankatu 5b 32, Rauma

Rauman OAJ:n toimisto, Syväraumankatu 5b 32, Rauma OAJ:N RAUMAN PAIKALLISYHDISTYS HALLITUKSEN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2017 Aika: Torstai 16.2.2017 Paikka: Rauman OAJ:n toimisto, Syväraumankatu 5b 32, 26100 Rauma Läsnä: Eerola-Leino Mariel vara Hollming Sirpa

Lisätiedot

Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema. Minna Pirttijärvi

Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema. Minna Pirttijärvi Luottamusmiehen tehtävät, velvollisuudet, asema Minna Pirttijärvi 1 Luottamusmiehen tehtävät Osallistua tarvittaessa työsuojeluvaalien järjestämiseen sekä henkilöstöedustuksen nimeämiseen edustukselliseen

Lisätiedot

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO

PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO PERUSTURVAKUNTAYHTYMÄ KARVIAINEN TYÖTERVEYSHUOLTO TYÖTERVEYSHUOLLON TAVOITTEET Työterveyshuollon tavoitteena on terveellinen ja turvallinen työympäristö, työhön liittyvien sairauksien ja tapaturmien ehkäisy

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS

JYTY JÄMSÄ RY. Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS JYTY JÄMSÄ RY Aktiivista ja valveutunutta yhdistystoimintaa jo vuodesta 1965 TOIMINTAKERTOMUS 2015 1 1. HALLINTO 1.1 Hallitus Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Sihteeri Ulla Mäkiaho Riitta Leiman Ulla Peltonen

Lisätiedot

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013

Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Pöytäkirja 1/2013 1(5) Oulun kaupungin vanhusneuvoston kokous 1/2013 Aika: ke 27.3.2013 klo 13.00 16.00 Paikka: Kaupungintalo, Oulu, Kirkkokatu 2a, kokoushuone 120 Läsnä: Antero Juntunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Jyty Jyväskylä tiedottaa

Jyty Jyväskylä tiedottaa Jyty Jyväskylä tiedottaa Jäsentiedote 2/2017 AMMATILLISET OPINTOPÄIVÄT JA ENEMMÄN IRTI JYTYSTÄ 25.-26.3. Esimiestyön ammatilliset opintopäivät Tampere Keskustoimisto 25.-26.3. Enemmän irti Jytystä Tampere

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 06/2015 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 06/2015 KOKOUSAIKA 17.04.2015 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 100 101 102 103 26, 27 Kokouksen

Lisätiedot

OPPIMAISEMAFESTIVAALI 2017 Joustavuus eri oppimisympäristöissä

OPPIMAISEMAFESTIVAALI 2017 Joustavuus eri oppimisympäristöissä OPPIMAISEMAFESTIVAALI 2017 Joustavuus eri oppimisympäristöissä Yksilöllisen ja joustavan oppimisen tukeminen Sami Pirhonen projektipäällikkö Itä-Savon koulutuskuntayhtymä/ Savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto

Lisätiedot

Temmeksen kyläyhdistys ry. Toimintakertomus 2013

Temmeksen kyläyhdistys ry. Toimintakertomus 2013 Temmeksen kyläyhdistys ry Toimintakertomus 2013 Toimintakertomus 2013 Sivu 2(8) Yleistä Temmeksen kyläyhdistyksen tarkoituksena on toiminta-alueensa asukkaiden asumisolosuhteisiin, - ympäristöön, -viihtyvyyteen

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Teija Myllylä, Haapajärveltä. Markus Muuttola, Reisjärveltä PÖYTÄKIRJA 8/2017 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 21.11.2017 klo 9.00 10.30 Paikka: Reisjärvi, valtuuston kokoushuone Jäsenet (alleviivatut paikalla) Juha Uusivirta Mauri Tenkula Esa Jussila, pj.

Lisätiedot

Eduskunnalle. LAKIALOITE 155/2005 vp. Laki perusopetuslain 37 :n ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta

Eduskunnalle. LAKIALOITE 155/2005 vp. Laki perusopetuslain 37 :n ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta LAKIALOITE 155/2005 vp perusopetuslain 37 :n ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Eduskunnalle Suomen tulevaisuus rakentuu korkeatasoisen ja kattavan koulutuksen sekä osaamisen varaan. Koulutukseen

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1

Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 Itä-Suomen yliopisto Pöytäkirja 2/2018 1 13.03.2018 Aika 13.03.2018, 10:00-14:20 Paikka Joensuun kampus, Metria M301 Osallistujat Nimi Tehtävä Läsnäolo Kaarniranta Kai professori, jäsen poissa Rouvinen

Lisätiedot

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA

SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA SOPIMUS SOPIMUS YHTEISTOIMINNASTA LAPIN YLIOPISTOSSA Laki yhteistoiminnasta yrityksissä 334/2007 (jatkossa yhteistoimintalaki) mukaan työnantajan tulee antaa henkilöstölle oikea-aikaisesti riittävästi

Lisätiedot

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1

Kim Polamo Työnohjaukse ks n voi n m voi a Lu L e,,ku inka i t yönohj t aus s autt t a t a t yös t s yös ä s si s. i 1 Kim Polamo Työnohjauksen voima Lue, kuinka työnohjaus auttaa työssäsi. 1 Työnohjauksen tulos näkyy taseessa.* * Vähentyneinä poissaoloina, parempana työilmapiirinä ja hyvinä asiakassuhteina... kokemuksen

Lisätiedot

Ammatillinen reformi ja opettajan työ

Ammatillinen reformi ja opettajan työ Ammatillinen reformi ja opettajan työ Lauri Kurvonen OAJ Turku 22.10.2018 23.10.2018 1 Sisällys Lähtökohdat Opettajan työ reformin jälkeen Edunvalvonnallisia näkökohtia Yhteistyössä työnantajan kanssa

Lisätiedot

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Raision seudun koulutuskuntayhtymä Yhtymähallitus 1.10.2015 Liite 10/4 Yhtymävaltuusto 25.11.2015 Liite 2/5 2 Palkkiosääntö 1. SOVELTAMISALA... 3 2. KOKOUSPALKKIOT...

Lisätiedot

Lihavalmistealan ehdokkaat

Lihavalmistealan ehdokkaat Lihavalmistealan ehdokkaat Aki Ahonlinna logistiikkatyöntekijä, osaston varaluottamusmies, Jukka Alanko laitosmies, pääluottamusmies, Honkajoki Oy, Honkajoki Jari Eronen työsuojeluvaltuutettu, Jussi Granlund

Lisätiedot

OAJ:N ORIMATTILAN PAIKALLIS- YHDISTYS RY TOIMINTA- KERTOMUS

OAJ:N ORIMATTILAN PAIKALLIS- YHDISTYS RY TOIMINTA- KERTOMUS OAJ:N ORIMATTILAN PAIKALLIS- YHDISTYS RY TOIMINTA- KERTOMUS 2015 ORIMATTILAN OPETUSALAN PAIKALLISYHDISTYS RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Orimattilan opetusalan paikallisyhdistyksen toimialueena on Orimattilan

Lisätiedot

6. Käsitellään yhdistyksen tilit edelliseltä tilikaudelta ja toiminnantarkastajan

6. Käsitellään yhdistyksen tilit edelliseltä tilikaudelta ja toiminnantarkastajan VUOSIKOKOUKSEN ASIALISTA I Kokouksen järjestäytyminen 1. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri. 2. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja ääntenlaskijaa. 3. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.

Lisätiedot

Hallitus 4/2018. Torstai klo

Hallitus 4/2018. Torstai klo KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ KOKOUSKUTSU ASIALUETTELO Hallitus 4/2018 KOKOUSTIEDOT ASIAT Aika Paikka Torstai 26.4.2018 klo 15.15 16.40 Pohjoisen Keski-Suomen ammattiopisto, Opinahjon yksikkö Opinahjontie 1,

Lisätiedot

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017

JHL 674 yhdistyksen toimintasuunnitelma 2017 Tapahtuma/tehtävä Tavoite Kuka järjestää Milloin Talousarviossa varattu summa Arviointi (tekemisen jälkeen) Järjestötoiminta Edustajistovaalit Ehdokasasettelu 1.10.2016-31.1.2017 Äänestysaika 13.3. 28.3.

Lisätiedot

OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖN PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS

OPETUSALAN AMMATTIJÄRJESTÖN PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS 1 OAJ:N PIRKKALAN PAIKALLISYHDISTYS ry:n VUOSIKOKOUS Aika: Tiistai 29.3.2011 kello 18.00 Paikka: Osallistujat: Tilausravintola Piha, Tampere OAJ:n Pirkkalan paikallisyhdistys ry:n jäsenet. Paikalla oli

Lisätiedot

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ

SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ SALON SEUDUN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN LUOTTAMUSHENKILÖIDEN PALKKIOSÄÄNTÖ Hall. 15.11.2016 Valt. 23.11.2016 Voimassaolo: valtuustokausi 2017-2021 1 1 Soveltamisala Kuntayhtymän luottamushenkilöille suoritetaan

Lisätiedot

Jäsenet (alleviivatut paikalla)

Jäsenet (alleviivatut paikalla) Pöytäkirja 3/2019 SEUTUHALLITUKSEN KOKOUS Aika: tiistaina 16.4.2019 klo 9.00 10.15 Paikka: Pyhäjärvi, kaupungintalo valtuustosali Jäsenet (alleviivatut paikalla) Henrik Kiviniemi, varapj.pyhäjärveltä Esa

Lisätiedot

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt

Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt 1 Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry:n säännöt NIMI, TARKOITUS JA TOIMINTA 1 Yhdistyksen nimi on Pohjoisen Keski-Suomen ammatilliset opettajat ry. Yhdistyksen kotipaikka on Äänekoski ja toiminta-alueena

Lisätiedot

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin

Yhdistyksen puheenjohtaja Jouko Karhunen avaa kokouksen. Kokous valitsee kaksi puheenjohtajaa. Puheenjohtajiksi valittiin ESITYSLISTA 13.10.2017 1(6) AMMATILLISET OPETTAJAT AO ry VUOSIKOKOUS Aika Sunnuntai 19.11.2017 kello 9.00. Paikka Palmgren-konservatorio Rautatienpuistokatu 7, 28130 Pori I KOKOUKSEN AVAAMINEN II KOKOUKSEN

Lisätiedot