OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 10.10.2008"

Transkriptio

1 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA Kunnallisvaaliehdokkaat Pikkujoulujuhla Yhdistyksen yleiskokous Työnohjauskannanotto Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Harjoittelijasopimus Luottamusmiehet (OAJ) lukien OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallituksen kokoonpano 1 (5)

2 KUNNALLISVAALIEHDOKKAAT Seuraavat OAJ:n jäsenet ovat ehdokkaina kunnallisvaaleissa Torniossa. Vihreä Liitto 3 Korteniemi Matti, lehtori 4 Korteniemi Tarja (sit.), lehtori Suomen Sosialidemokraattinen Puolue 12 Haukilahti Minna, lastentarhanopettaja 15 Kemppainen Sinikka, biologian ja maantiedon opettaja 20 Nykänen Lauri, lehtori 32 Vanhala Tarja, musiikin lehtori Suomen Keskusta 56 Keränen Leena, lastentarhanopettaja 79 Palosaari Tuija, päivähoidon aluejohtaja 81 Pelttari Pekka, projektipäällikkö, lehtori 89 Salminen Marika, luokanopettaja, TaM Vasemmistoliitto 139 Kapraali Ilkka, opettaja 150 Meller Kaarina, lehtori Pro Tornio - Kuntalaisen parhaaksi 167 Rauvala Kaisa, KM, päivähoidon aluejohtaja PIKKUJOULUJUHLA OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen perinteistä pikkujouluillallista nautitaan tänä vuonna Tornion Kaupunginhotellissa lauantaina klo alkaen (huomatkaa, että pikkujoulupöytä korjataan pois n. klo 21.00). Jäsenillä on myös mahdollisuus pikkujoulusaunaan Kaupunginhotellin isossa (nro 3) saunassa klo Naiset ja miehet saavat sopia paikan päällä keskenään vuorot. Illalliskortit ostetaan yhdyshenkilöiltä viimeistään torstaina hintaan 15 (norm. 29 ), avec voi liittyä mukaan lunastamalla samanhintaisen illalliskortin. Yhdysopettajat ilmoittavat lunastettujen illalliskorttien lukumäärän tiedottajalle viimeistään maanantaina sekä maksavat heiltä lu- 2 (5)

3 nastettujen korttien lukumäärän suhteessa hinnan OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen tilille. Tilinumero ilmoitetaan yhdysopettajille. Yhdysopettajille toimitetaan illalliskortteja tilitetyn hinnan mukaisesti. YHDISTYKSEN YLEISKOKOUS OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen sääntömääräinen yleiskokous pidetään ennakkotiedosta poiketen ke klo Virastotalon kerhotilassa Suensaarenkatu 2 (käynti Kauppakadun puolelta). TYÖNOHJAUSKANNANOTTO Yhdistykset ovat useilla paikkakunnilla neuvotelleet työnohjauksen järjestämisestä sekä työnohjaukseen osallistumisen ehdoista ja edellytyksistä. Vaikka työnohjaukseen osallistuminen näyttää jokaisen opettajan henkilökohtaiselta asialta, liittyy siihen paljon koko jäsenkentän yhteisiä intressejä. OAJ:n työnohjauskannanotto on tämän tiedotteen liitteenä. LIIKUNTA- JA KULTTUURIAVUSTUS (LIKURA) Muistutus, että yhdistyksemme korvaa jäsenilleen puolivuosittain/lukukausittain liikunta ja kulttuuritilaisuuksiin osallistumisesta 17. Avustusta ei myönnetä väline- tai materiaalihankintoihin. Korvausta haetaan taloudenhoitaja Antti Härköseltä (Raumon koulu, Antti Härkönen, Raumontie 100, Tornio). Hakemukseen tulee liittää omien yhteystietojen lisäksi maksuyhteystiedot sekä tosite (kuitti) haettavasta tilaisuudesta/asiasta. Hoida hakeminen ajallaan, syksyn tapahtumista haetaan korvausta syksyllä ja kevään tapahtumista kevään aikana! HARJOITTELIJASOPIMUS Länsi-Pohjan OAY-piiri ja tämän alueen pääluottamusmiehet tekivät aloitteen/päätöksen siitä, ettei kouluilla ja päiväkodeilla oteta vastaan opiskelijoita harjoittelujaksoille, mikäli ohjaavat henkilöt eivät saa harjoittelunohjauksesta suunnattua korvausta itselleen. Asiasta tehty lehdistötiedote löytyy tämän tiedotteen liitteenä. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö (JUKO ry) ja Tornion kaupunki ovat sopineet, että oman työn ohessa opiskelijoita ohjaavat henkilöt saavat päättää harjoittelunohjauksesta suunnatun korvauksen käytöstä. Opiskelijan oppilaitoksen maksama korvaus tilitetään ohjaavalle henkilölle/-löille (verollisena) tai harjoittelua ohjaavan yhteisön hyväksi (verottomana). 3 (5)

4 LUOTTAMUSMIEHET (OAJ) LUKIEN Tornion kaupunki: PÄÄLUOTTAMUSMIES (JUKO) lehtori Seppo Kemppainen (seppo.kemppainen(at)tornio.fi) varapääluottamusmies hammaslääkäri Jarmo Lahti OAJ:N LUOTTAMUSMIEHET Riitta Rainio (riitta.rainio(at)tornio.fi) varaluottamusmies Markku Portimo (markku.portimo(at)tornio.fi) Perttu Piekkari (perttu.piekkari(at)tornio.fi) varaluottamusmies Pekka Tilja (pekka.tilja(at)nic.fi) Minna Haukilahti (minna.haukilahti(at)tornio.fi) varaluottamusmies Aki Luosujärvi (aki.luosujarvi(at)tornio.fi) Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia: PÄÄLUOTTAMUSMIES (JUKO) Esa Foudilainen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) asti lukien Aila Näätsaari (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varapääluottamusmies Sami Karvonen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) LUOTTAMUSMIEHET Tekniikan ala Luottamusmies Sami Karvonen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Jarmo Anttila (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Matkailu-, ravitsemus- ja talousala, luontoala sekä kulttuuriala Luottamusmies Katja Jaako-Körkkö (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Katri Koskela (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Luottamusmies Tuulikki Haarakoski (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Kristiina Pirneskoski (etunimi.sukunimi(at)lappia. Liiketalouden ala Luottamusmies Aila Näätsaari (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Sirpa Alatervo (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) Aikuiskoulutus Luottamusmies Esa Foudilainen (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) varaluottamusmies Leo Ojala (etunimi.sukunimi(at)lappia.fi) 4 (5)

5 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN HALLITUS Yhdistyksemme puheenjohtajana on Raija Collin, varapuheenjohtajana on Tarmo Niska ja sihteerinä toimii Tarja Forsström. Jäsenasiansihteerinä ja kotisivujen ylläpitäjänä toimii Jukka Piiroinen (jukka.piiroinen(at)pp.inet.fi) sekä taloudenhoitajana Antti Härkönen. Yhdistyksen tiedottajana on Aki Luosujärvi. Hallituksen jäsen Henkilökohtainen varajäsen Pj. Raija Collin - raija.collin(at)luukku.com Tarmo Niska - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi Matti Korteniemi Pekka Tilja - matti.korteniemi(at)tornio.fi - pekka.tilja(at)nic.fi Antti Härkönen Tomi Juotasniemi - antti.harkonen(at)tornio.fi - tomi.juotasniemi(at)pp.inet.fi Aki Luosujärvi Satu Valo - aki.luosujarvi(at)pp.inet.fi - satu.lohiniva(at)pp.inet.fi Matti Rantasaari Mikko Kari - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi Markku Portimo Erkki Widenius - markku.portimo(at)tornio.fi - erkki.widenius(at)tornio.fi Tarja Forsström Ritva Husa - tarja.forsstrom(at)tornio.fi - ritva.husa(at)tornio.fi Maarit Mellenius Soile Jannert - m.mellenius(at)luukku.com - soile.jannert(at)pp.inet.fi Marika Valtonen Aimo Pohjanen Pekka Puoskari - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi - etunimi.sukunimi(at)lappia.fi 5 (5)

6 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen Työnohjauskannanotto Tulo- ja palkkapoliittinen toimikunta Yhdistykset ovat useilla paikkakunnilla neuvotelleet työnohjauksen järjestämisestä sekä työnohjaukseen osallistumisen ehdoista ja edellytyksistä. Vaikka työnohjaukseen osallistuminen näyttää jokaisen opettajan henkilökohtaiselta asialta, liittyy siihen paljon koko jäsenkentän yhteisiä intressejä. Mitä työnohjaus on? Työnohjauksessa tutkitaan suhdetta omaan työhön. Kysymyksessä on haasteiden ja ongelmien tietoinen, älyllinen ja tunneperäinen tutkiminen sekä itseä että työtä koskevan avoimuuden kehittäminen. Opettajien työnohjauksella tarkoitetaan työnantajan kustantamaa, kokeneen ja työnohjauskoulutuksen saaneen opetus- ja kasvatustyöhön perehtyneen asiantuntijan antamaa ohjausta ja tukea työn suorittamisessa, arvioinnissa ja työhön liittyvien ongelmien selvittelyssä ja ratkaisemisessa. Työnohjauksessa tulee ottaa huomioon ohjattavien lähtökohdat ja odotukset. Luonteenomaista on pitkäjänteisyys ja määräaikaisuus. Työnohjaus on tehtäväkeskeistä, ryhmässä tai yksilökohtaisesti tapahtuvaa opettajan työhön liittyvien asioiden pohtimista ja tarkastelua, mihin ohjattavien ja työnohjaajan välinen vuorovaikutussuhde antaa mahdollisuuksia. Näin nähtynä työnohjaus muodostuu myös osaksi työyhteisön kehittämistä. Mitä työnohjaus ei ole? Työnohjaus ei ole työntekijään ja hänen persoonaansa kohdistuvaa terapiaa. Keskipisteenä on työ ja sen vaatimusten, mahdollisuuksien ja muutoksien vaikutukset työntekijään. Työnohjaus ei ole myöskään koulutusta, vaikka kummassakin on kyse oppimisprosessista. Koulutuksessa korostuu kouluttajalähtöinen eteneminen, kun taas työnohjauksessa lähtökohtana on ohjattavien kokemus työstään ja sen analysointi yhdessä työnohjaajan kanssa. Työnohjaus on syytä erottaa myös konsultaatiosta, jossa tavoitteena on tutkia lyhytkestoisen työskentelyn aikana rajattua ongelma-aluetta. Tyypillistä konsultaatiota edustaa mm. tiettyyn ongelmatilanteeseen tai yhteen oppilaaseen keskittyvä työskentely Työnohjausta ei käytetä myöskään työyhteisöongelmien ratkaisemiseksi, joskin työnohjaus yleensä parantaa myös työilmapiiriä. Mikäli työpaikalla on työyhteisöllisiä ristiriitoja, järjestetään niiden ratkaisemiseksi asianosaisten

7 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen (3) kesken neuvotteluja tai käytetään ulkopuolista asiantuntijaa. Joissain kriisitilanteissa voi olla myös tarpeen koko työyhteisöä koskeva konsultaatio. Työnohjauksen tavoitteet Työnohjaajat Yleistavoitteena on lisätä opettajien edellytyksiä selviytyä kasvatus- ja opetustyössä sekä antaa käytettäväksi erilaisia ratkaisumalleja. Tavoitteena on myös edistää työyhteisön toimintaa sekä yksittäisen opettajan ja oppilaan tai oppilasryhmän vuorovaikutusta niin, että tuetaan kasvatus- ja opetustavoitteiden toteutumista. Työnohjauksella on myös jaksamista edistävää ja työsuojelullista merkitystä. Yleistavoitteesta voidaan johtaa seuraavat yksilöidyt tavoitteet: - työyhteisön toiminnan parantaminen ja vuorovaikutussuhteiden edistäminen - työn suunnittelu ja työongelmien ratkaisuvalmiuksien luominen - työviihtyvyyden parantaminen ja toimintavireyden ylläpitäminen - yhteishengen parantaminen ja toisen työn arvostuksen lisääminen - ammatti-identiteetin vahvistaminen - ammattitaidon ja työmenetelmien hallinnan lisääminen - työn mielekkyyden lisääminen ja työn sisällön jatkuva kehittäminen - itseluottamuksen ja henkisen kestokyvyn parantaminen - työkykyisyyden ja -vireyden säilyttäminen ja kehittäminen. Järjestämisvastuu Työnohjauksen järjestämisvastuu on työnantajalla. Ammattiyhdistysten tulee olla valmiita neuvottelemaan työnantajan kanssa työnohjauksen käynnistämisvaiheessa. Edellytyksenä on työnohjausta koskeva paikallinen sopimus. Työnantajapuoli tekee sopimuksen jälkeen tarvittavat päätökset ja toimintasuunnitelman sekä osoittaa tarvittavat määrärahat. Työnohjaajina toimivat ohjaukseen osallistuvien opettajien hyväksymät, työnohjaajakoulutuksen saaneet ja tehtävään soveltuvat asiantuntijat, joilla on riittävästi kasvatus- ja opetusalan ja opettajan työn tuntemusta. Osallistumisoikeus tai - velvollisuus Työnohjausta voidaan toteuttaa vain opettajien suostumuksella ja siinä on otettava huomioon heidän lähtökohtansa ja odotuksensa. Konfliktien ratkaisuun pyrkivään konsultaatioon työntekijä sen sijaan voidaan velvoittaa osallistumaan.

8 Liite Tornion paikallisyhdistyksen tiedotteeseen (3) Ajankäyttö ja korvaukset Toimintamuodot Työnohjaukseen osallistuminen on työaikaa. Se voidaan järjestää joko oppituntien ulkopuolelle tai oppituntien aikana. Tilanteen arvioinnissa ja kokoontumisaikaa määriteltäessä on syytä ottaa huomioon opettajaryhmien erilainen työajan määrittely. Ellei ohjaus ole mahdollista työaikana, maksetaan osallistujille korvaukset varsinaisen työajan tai opetusvelvollisuuden ulkopuolella tapahtuvaan työnohjaukseen osallistumisesta. Kysymykseen tulevat lähinnä kokouspalkkiot ja matkakustannusten korvaukset. Jos työnohjausta on tarkoituksenmukaista toteuttaa oppituntien aikana, tulee neuvotteluissa ottaa esiin myös sijaismäärärahojen varaaminen Jotta työnohjaukselle asetetut tavoitteet toteutuvat, on syytä sopia myös toimintamuodoista. Ryhmän tapaamisten kokonaiskesto voisi olla esim. yksi lukuvuosi, johon sisältyy kahden tunnin mittaisia kokoontumisia 2-4 viikon välein. Toiminnan käynnistäminen Työnohjausryhmien lukumäärä tulee mitoittaa niin, että se vastaa tarkoitukseen varattuja määrärahoja. Mikäli päiväkodin, koulun tai oppilaitoksen ylläpitäjä ei ole valmis osallistumaan kustannuksiin, työnohjausta ei ole syytä käynnistää.

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE TORNION OAY:N TIEDOTE 8.5.2009 OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 8.5.2009 Uusi sivistystoimenjohtaja VESO päivä TVA jakoa Länsi Pohjan veteraaniopettajat ry Opettajien

Lisätiedot

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008

OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 TORNION OAY:N TIEDOTE 29.4.2008 1/14 TYÖPAIKKOJEN ILMOITUSTAULULLE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 29.4.2008 1. Liikunta- ja tilakorvaukset 2. Kevätretki Storforsenille 17.5.2008 3. 1.3.2008

Lisätiedot

Hakala Riitta, Jokela Laura, Karjalainen Anneli, Lipponen Tarja, Taavo Tarja. Länsi-Pohjan seudullinen työnohjausmalli

Hakala Riitta, Jokela Laura, Karjalainen Anneli, Lipponen Tarja, Taavo Tarja. Länsi-Pohjan seudullinen työnohjausmalli Hakala Riitta, Jokela Laura, Karjalainen Anneli, Lipponen Tarja, Taavo Tarja Länsi-Pohjan seudullinen työnohjausmalli 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Johdanto...2 2. Työssä jaksaminen...2 2.1 Työntekijään liittyvät

Lisätiedot

Koululaisten iltapäivätoiminta Ylöjärvellä

Koululaisten iltapäivätoiminta Ylöjärvellä Koululaisten iltapäivätoiminta Ylöjärvellä Toimintasuunnitelma lukuvuodelle 2015-2016 www.ylojarvi.fi 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. JOHDANTO 2. TOIMINNAN TAVOITTEET 3. TOIMINNAN JÄRJESTÄMISEN PERIAATTEET 3.1.

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS. OAJ Keski-Suomi 31.3.2015

VUOSIKOKOUS. OAJ Keski-Suomi 31.3.2015 VUOSIKOKOUS OAJ KeskiSuomi 3.3.05 Hyvät OAJ KeskiSuomen jäsenet Menossa on alueyhdistyksemme kahdeksas toimintavuosi. Kehitys kasvatuksen ja koulutuksen alalla ei tänä eikä viime vuonna ole ollut suotuisaa.

Lisätiedot

Opetuspalvelut Liite 16/Launula 25.5.2010 57 Rauhankatu 8 13100 Hämeenlinna

Opetuspalvelut Liite 16/Launula 25.5.2010 57 Rauhankatu 8 13100 Hämeenlinna Opetuspalvelut Liite 16/Launula 25.5.2010 57 Rauhankatu 8 13100 Hämeenlinna Hämeenlinnan lasten ja nuorten lautakunta Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan toimintasuunnitelma Toiminnan säädöspohja

Lisätiedot

Koulunkäyntiavustajan oma opas

Koulunkäyntiavustajan oma opas Koulunkäyntiavustajan oma opas Koulunkäyntiavustajan oma opas Koulunkäyntiavustajan oma opas 1 2 JHL Julkisten ja hyvinvointialojen liitto Koulunkäyntiavustajan oma opas Niin kuin aalto uittaa aallon

Lisätiedot

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013.

Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren. avaimet. ja Anneliina Törrönen. Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan Pirjo Rosengren avaimet ja Anneliina Törrönen Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry 2013 Uudistettu painos 2013. Yhdistystoiminnan avaimet on Kansan Sivistystyön Liitto KSL ry:n opintoaineisto,

Lisätiedot

16 Tietotekniikan palvelualan

16 Tietotekniikan palvelualan TIETOALAN TOIMIHENKILÖT RY:N JÄSENLEHTI 1 : 2012 Tietoa. 12 UIL:n palvelut ja jäsenedut esittelyssä. Mikä on yleisin jäsenpalvelusta kysyttävä kysymys? Tietotekniikan palvelualan työehtosopimus 9.11.2011

Lisätiedot

Työnohjaus luokanopettajan työssä jaksamisen tukena

Työnohjaus luokanopettajan työssä jaksamisen tukena Työnohjaus luokanopettajan työssä jaksamisen tukena Pro gradu tutkielma Siiri Savolainen Kasvatustieteiden tiedekunta Luokanopettajakoulutus Lapin yliopisto 2015 Lapin yliopisto, kasvatustieteiden tiedekunta

Lisätiedot

Osallistuva oppilas - yhteisöllinen koulu

Osallistuva oppilas - yhteisöllinen koulu Opetusministeriö Undervisningsministeriet Osallistuva oppilas - yhteisöllinen koulu oppilaskunnan ohjaavan opettajan opas Opetusministeriön julkaisuja 2005:19 Leena Nousiainen Ulla Piekkari Osallistuva

Lisätiedot

YHDESSÄ TYÖKYKYÄ! - työkyvyn tukiohjelma. Työkyvyn tukiohjelma on hyväksytty sairaanhoitopiirin yhtymähallituksessa XX.XX.2012.

YHDESSÄ TYÖKYKYÄ! - työkyvyn tukiohjelma. Työkyvyn tukiohjelma on hyväksytty sairaanhoitopiirin yhtymähallituksessa XX.XX.2012. 1 YHDESSÄ TYÖKYKYÄ! - työkyvyn tukiohjelma Työkyvyn tukiohjelma on hyväksytty sairaanhoitopiirin yhtymähallituksessa XX.XX.2012. 2 Sisällys 1 Johdanto ja tavoitteet... 3 2 Toimintaperiaatteita ja määritelmiä...

Lisätiedot

15/04 Työnohjaus ja mentorointi vapauttavat katsomaan työtä kauempaa

15/04 Työnohjaus ja mentorointi vapauttavat katsomaan työtä kauempaa SOSIAALITURVA 15/04 Työnohjaus ja mentorointi vapauttavat katsomaan työtä kauempaa Pääkirjoitus 5. lokakuuta 2004 Osaamispolitiikalla voi kääntää niukkuuden kehän Kilpailu sosiaalialan työntekijöistä kiristyy.

Lisätiedot

Ohjaa oppijaa. Opas työpaikoille lähihoitajaopiskelijoiden työssäoppimisen ohjauksen tueksi

Ohjaa oppijaa. Opas työpaikoille lähihoitajaopiskelijoiden työssäoppimisen ohjauksen tueksi Ohjaa oppijaa Opas työpaikoille lähihoitajaopiskelijoiden työssäoppimisen ohjauksen tueksi Mitä työssäoppiminen on? Työssäoppiminen on osa toisen asteen ammatillista peruskoulutusta, työpaikalla tapahtuvaa

Lisätiedot

Kerhotoiminnan opas yhdistyksille. Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen

Kerhotoiminnan opas yhdistyksille. Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen Kerhotoiminnan opas yhdistyksille Opas MLL:n kerhotoiminnan järjestämiseen, toiminnan suunnitteluun ja ohjaukseen Mannerheimin Lastensuojeluliitto on avoin valtakunnallinen kansalaisjärjestö, joka edistää

Lisätiedot

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012

Jaostotoiminnan. pelisäännöt LAL 2012 Jaostotoiminnan pelisäännöt LAL 2012 1 Pelisäännöt ja hyviä vinkkejä 3 2 LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 4 3 Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 6 4 Jaostojen säännöt ja jäsenyys 8 41 Jaostojen säännöt

Lisätiedot

Opiskelijan ja huoltajan opas NUORTEN AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 2012-2013

Opiskelijan ja huoltajan opas NUORTEN AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 2012-2013 Opiskelijan ja huoltajan opas NUORTEN AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 2012-2013 Opiskelijan ja huoltajan opas NUORTEN AMMATILLINEN PERUSKOULUTUS 2012-2013 Keski-Pohjanmaan maaseutuopiston Kannuksen yksikön

Lisätiedot

Hyvä hallintotapa järjestössä

Hyvä hallintotapa järjestössä Hyvä hallintotapa järjestössä JULKAISIJA Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yhteistyöyhdistys YTY ry Iso Roobertinkatu 1 A 16 00120 Helsinki KIRJOITTAJAT Anneli Pahta Olli Hakkarainen GRAAFINEN SUUNNITTELU

Lisätiedot

Opiskelijan ja huoltajan opas. nuorten ammatillinen peruskoulutus 2014-2015

Opiskelijan ja huoltajan opas. nuorten ammatillinen peruskoulutus 2014-2015 Opiskelijan ja huoltajan opas nuorten ammatillinen peruskoulutus 2014-2015 Opiskelijan ja huoltajan opas nuorten ammatillinen peruskoulutus 2014-2015 Keski-Pohjanmaan ammattiopiston Kannuksen toimipaikan

Lisätiedot

Laadittu pohjautuen Keski-Suomen vammaispalveluohjeet, kuntien käyttöön 1.9.2009 lukien /Armi Mustakallio. Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien

Laadittu pohjautuen Keski-Suomen vammaispalveluohjeet, kuntien käyttöön 1.9.2009 lukien /Armi Mustakallio. Keski-Suomen ja Pohjanmaan maakuntien Äänekosken kaupunki perusturvalautakunta 15.12.2010 liite nro 4 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI VAMMAISPALVELUOHJE VAMMAISPALVELULAKI JA ASETUS Laadittu pohjautuen Keski-Suomen vammaispalveluohjeet, kuntien käyttöön

Lisätiedot

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan

Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan 1 Hyvä lukija! Pidät kädessäsi uunituoretta lehteä, joka sisältää yksinomaan näyttötutkintoihin liittyvää asiaa. Lehden laadintaan ovat osallistuneet useiden eri ammattialojen ja yhteisöjen toimijat. Omalla

Lisätiedot

Aivovammaliitto ry. Oljenkorsi yhdistystoimintaan

Aivovammaliitto ry. Oljenkorsi yhdistystoimintaan Aivovammaliitto ry Oljenkorsi yhdistystoimintaan Sisällysluettelo Yhdistys 3 Yhdistyksen tunnusmerkit Yhdistyksen perustaminen Säännöt 4 Jäsenyys 5 Päätöksenteko yhdistyksessä 5 Yhdistyksen kokous Käytännön

Lisätiedot

SISÄLLYS. Oppisopimuskoulutus Työpaikka oppimisympäristönä. Opiskelijalle. Oppilaitoksen rooli oppisopimuksessa

SISÄLLYS. Oppisopimuskoulutus Työpaikka oppimisympäristönä. Opiskelijalle. Oppilaitoksen rooli oppisopimuksessa SISÄLLYS 4 10 Oppisopimuskoulutus Työpaikka oppimisympäristönä 16 Opiskelijalle 20 Oppilaitoksen rooli oppisopimuksessa 4 Oppisopimuskoulutus 5 1. Oppisopimuskoulutus Oppisopimuskoulutus on koulutusmuoto,

Lisätiedot

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1073/2012 Valtioneuvoston asetus. julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta

Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012. 1073/2012 Valtioneuvoston asetus. julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 2012 1073/2012 Valtioneuvoston asetus julkisesta työvoima- ja yrityspalvelusta Annettu Helsingissä 28 päivänä joulukuuta 2012 Valtioneuvoston

Lisätiedot

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta

Jaosto-opas 2010. Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta Jaosto-opas 2010 Toimittaneet Suvi Liikkanen ja Kirsi-Marja Valariutta 1. Johdanto 1 2. LAL:n jaostot ja jaostovaliokunta 1 3. Liiton ja jaostojen toimintatarkoitus 2 4. Jaostojen säännöt ja jäsenyys 3

Lisätiedot

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA

SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA SATAKUNNAN SAIRAANHOITOPIIRIN KUNTAYHTYMÄN SÄÄDÖSKOKOELMA 1.15 YHTEISTOIMINTASOPIMUS Hallituksen 29 päivänä syyskuuta 2008/171 hyväksymä ja 25.1.2010/19 tarkistama, sekä yhteistyötoimikunnan 7.3.2013 päivittämä

Lisätiedot

DUUNIVALMENTAJA OPPISOPIMUS AUTTAA TAIDOLLA TYÖHÖN

DUUNIVALMENTAJA OPPISOPIMUS AUTTAA TAIDOLLA TYÖHÖN DUUNIVALMENTAJA OPPISOPIMUS AUTTAA TAIDOLLA TYÖHÖN SISÄLLYS OPPISOPIMUSKOULUTUS 5 Mitä on oppisopimuskoulutus? 5 OPPISOPIMUS 7 Kirjallinen työsopimus 7 Opiskelun/työsuhteen päätoimisuus 7 Koeaika 7 Oppisopimus

Lisätiedot

VARAPUHEENJOHTAJA TIEDOTTAA

VARAPUHEENJOHTAJA TIEDOTTAA VANTAAN OPETTAJA No: 5 23.8.2004 Vantaan opettajien ammattiyhdistys ry Talkootie 7, 01350 Vantaa puh: 09-873 4020, toimisto@voay.fi, www.voay.fi Tiedottaja: Annika Arstila p. 050-4096 460 annika.arstila@edu.vantaa.fi

Lisätiedot

Sisällys. 1. Miksi kannattaa kuulua Opetusalan Ammattijärjestöön? 4. 2. Jäsenedut 5. 3. Jäsenyys ja jäsenmaksut 7 3.1 Jäsenyys 7 3.

Sisällys. 1. Miksi kannattaa kuulua Opetusalan Ammattijärjestöön? 4. 2. Jäsenedut 5. 3. Jäsenyys ja jäsenmaksut 7 3.1 Jäsenyys 7 3. 1 Jäsenen opas Sisällys 1. Miksi kannattaa kuulua Opetusalan Ammattijärjestöön? 4 2. Jäsenedut 5 3. Jäsenyys ja jäsenmaksut 7 3.1 Jäsenyys 7 3.2 Jäsenmaksut 8 4. OAJ - yhdistysten kokonaisuus 9 4.1 Paikallistaso

Lisätiedot

Kyltti. 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot 21 Kokoukseen ja risteilylle!

Kyltti. 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot 21 Kokoukseen ja risteilylle! Kyltti Yksityisten lääkintä- ja terveyspalvelulaitosten työntekijät YLTT ry:n jäsenlehti 1/2008 4 Mitä tapahtui vuonna 2007? 8 Tulevaisuus yhdessä 10 Uusi palkkausjärjestelmä 14 Marokon erilaiset työolot

Lisätiedot