OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA (katso tiedote)

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA 25.1.2007 (katso tiedote)"

Transkriptio

1 1 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYS TIEDOTTAA (katso tiedote) Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappian luottamusmies- ja työsuojeluasiat Ympäristösertifikaatti Oppisopimus- ja muut harjoittelijat OAJ:n muuttuneet jäsensivut Tunnista ajoissa stressi ja uupumus Pohjois-Kalotin opettajien lentopalloturnaus Opettajien liikuntavuoroja Liikunta- ja kulttuuriavustus (likura) Luottamusmiehet OAJ:n Tornion paikallisyhdistyksen hallitus LIITTEET a) Pohjois-Kalotin opettajien lentopalloturnauksen peliohjelma b) Toimintaohje OAJ:n muuttuneille jäsensivuille Tiedottaja: Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Länsi-Pohjan piiri:

2 2 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE KEMI-TORNIONLAAKSON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ LAPPIAN LUOTTAMUS- MIES- JA TYÖSUOJELUASIAT Länsi-Lapin koulutuskuntayhtymä ja Kemi-Tornion ammattikorkeakoulun kuntayhtymä lakkaavat olemasta , Kemi-Tornionlaakson koulutuskuntayhtymä Lappia aloittaa toimintansa Ensin mainittujen kuntayhtymien luottamusmiehet ja työsuojeluvaltuutetut ovat kokoontuneet ja tehneet esityksen, kuinka luottamusmiesja työsuojeluasiat hoidetaan uudessa kuntayhtymässä. Nykyiset luottamushenkilöt jatkavat seuraaviin vaaleihin asti. YMPÄRISTÖSERTIFIKAATTI Oppilaitosten ympäristösertifiointi on käynnistynyt maaliskuussa Sertifioinnin perustana ovat Koulujen ja oppilaitosten ympäristökriteerit, joissa toimintaa tarkastellaan kokonaisuutena johtamisen, opetuksen ja ylläpitotoimintojen näkökulmasta. Sertifiointi ja kriteerien käyttö on oppilaitoksille vapaaehtoista. Ne soveltuvat peruskoulujen ja lukioiden sekä ammatillisten ja muiden oppilaitosten käyttöön. Kriteereiden ja sertifioinnin soveltuvuutta korkea-asteen oppilaitoksille selvitetään parhaillaan. Sertifikaatin myöntäminen perustuu Koulujen ja oppilaitosten ympäristökriteereihin (http://www.koulujaymparisto.fi/kriteerit.htm) OPPISOPIMUS- JA MUUT HARJOITTELIJAT Ennen kouluilla ja päiväkodeissa alkavaa oppisopimus- tai sosiaalialan harjoittelua täytyy opiskelijan oman oppilaitoksen ja harjoittelupaikan kesken tehdä sopimus, jossa mm. koululla/päiväkodissa ohjausta antava opettaja tulee mainita. Työpaikoilla olevan ohjaavan opettajan tulee olla tietoinen, kuinka harjoittelusta tuleva palkkio ja sen suuruus määräytyy. Palkkio tulee kunnalle, mutta ohjaava opettaja voi saada a) palkkion itselleen lisäveron alaisena b) oman luokkansa/ryhmänsä käyttöön lyhentämättömänä tai c) laskutusperusteisena, jolloin palkkion maksaa työnantaja työyksikön budjetista. OAJ:N MUUTTUNEET JÄSENSIVUT OAJ:n julkisilta internetsivuilta on siirretty tietoa ainoastaan jäsenille tarkoitetuille jäsensivuille. Jäsensivuille pääsevät kaikki OAJ:n jäsenet omalla käyttäjätunnuksellaan, jonka jäsen saa rekisteröidyttyään OAJ:n verkkopalvelun käyttäjäksi. Liitteenä toimintaohjeet. Tiedottaja: Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Länsi-Pohjan piiri:

3 3 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE TUNNISTA AJOISSA STRESSI JA UUPUMUS Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on julkaissut uusitun painoksen oppaasta Tunnista ajoissa stressi ja uupuminen. Oppaan tarkoitus on antaa apua nimenomaan arkipäivän ongelmiin suhtautumisessa. Siinä kuvataan meidän kaikkien käytettävissä olevia selviytymiskeinoja, joita saatamme tarvita eri elämäntilanteissa. Opas on ladattavissa ilmaiseksi Varman kotisivuilta osoitteesta FI/Top/Julkaisut/Evita.htm POHJOIS-KALOTIN OPETTAJIEN LENTOPALLOTURNAUS Tornion lentopalloilevat opettajat järjestävät ensi viikonvaihteessa Pohjois-Kalotin opettajille lentopalloturnauksen Putaan urheiluhallilla. Turnaukseen tulee 30 joukkuetta kolmeen eri sarjaan (naiset, miehet, sekajoukkueet). Turnaus on avoin tilaisuus, joten viritelkäähän kannustushuudot kohdilleen. Liitteenä on peliohjelma. OPETTAJIEN LIIKUNTAVUOROJA OAJ:läiset voivat osallistua seuraaviin liikuntavuoroihin: Lentopallo: Salibandy: Raumon koululla maanantaisin klo , yhteyshenkilönä Pekka Tilja (Vojakkalan koulu) Raumon koululla sunnuntaisin klo ja keskiviikkoisin klo , yhteyshenkilönä Mika Pukero (Tornion yhteislyseon lukio) Kaukalopallo: Jäähallissa perjantaisin klo , yhteyshenkilönä Mika Pukero (Tornion yhteislyseon lukio) LIIKUNTA- JA KULTTUURIAVUSTUS (LIKURA) Muistutus, että yhdistyksemme korvaa jäsenilleen puolivuosittain/lukukausittain liikunta ja kulttuuritilaisuuksiin osallistumisesta 16,68. Korvausta haetaan taloudenhoitaja Matti Korteniemeltä (Putaan koulu). Hakemukseen tulee liittää omien yhteystietojen lisäksi maksuyhteystiedot sekä tosite (kuitti) haettavasta tilaisuudesta/asiasta. Hoida hakeminen ajallaan! Tiedottaja: Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Länsi-Pohjan piiri:

4 4 (4) TORNION OAY:N TIEDOTE LUOTTAMUSMIEHET Tornion kaupunki: Pääluottamusmies (JUKO) Seppo Kemppainen OAJ:n luottamusmiehet: Riitta Rainio Esa Hämäläinen Minna Haukilahti OAJ:n varaluottamusmiehet: Lauri Mustonen Jari Rytilahti Pekka Tilja Länsi-Lapin koulutuskuntayhtymä: Pääluottamusmies (JUKO) Esa Foudilainen Luottamusmies Jorma Vierelä OAJ:N TORNION PAIKALLISYHDISTYKSEN HALLITUS Yhdistyksemme puheenjohtajana on Raija Collin, varapuheenjohtajana on Tarmo Niska ja sihteerinä toimii Kristiina Suhonen. Puheenjohtaja on yleissivistältä sektorilta, varapuheenjohtaja on ammatilliselta sektorilta ja sihteerin lastentarhanopettajien keskuudesta. Jäsenasiansihteerinä ja kotisivujen ylläpitäjänä toimii Jukka Piiroinen sekä taloudenhoitajana Matti Korteniemi. Yhdistyksen tiedottajana on Aki Luosujärvi. Hallituksen jäsen Pj. Raija Collin Tarmo Niska Matti Korteniemi Jani Hirsivaara Aki Luosujärvi Matti Rantasaari Markku Portimo Tarja Forsström Heidi Laitinen Kristiina Suhonen Aimo Pohjanen Henkilökohtainen varajäsen Kalle Tikkanen Pekka Tilja Antti Härkönen Satu Lohiniva Mikko Kari Erkki Widenius Ritva Husa Riitta Höynälä Marika Valtonen Pekka Puoskari Hallituksen seuraava kokous pidetään ti klo Muista ilmoittautua. Tiedottaja: Tornion yhteislyseon lukio, puh OAJ:n Tornion paikallisyhdistys: OAJ:n Länsi-Pohjan piiri:

5

6 OHJEET OAJ:N JÄSENSIVUILLE PÄÄSEMISEKSI Päivitetty Jos et ole aiemmin käynyt OAJ:n jäsensivuilla, sinun on rekisteröidyttävä niiden käyttäjäksi. Jos olet aiemmin käynyt Jäsensivuilla ja sinulla on sivujen käyttöön vaadittavat tunnukset, voit siirtyä suoraan tämän ohjeen kohtaan KIRJAUTUMINEN OAJ:N JÄSENSIVUILLE. REKISTERÖITYMINEN OAJ:N JÄSENSIVUILLE 1) Avaa selain ja mene osoitteeseen 2) Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Jäsensivut. 3) Klikkaa Rekisteröityminen OAJ:n verkkopalveluiden käyttäjäksi. Koneesi voi antaa tässä vaiheessa Suojausvaroitusilmoituksen. Jos tällainen ikkuna tulee näytölle, vastaa kysymykseen Haluatko jatkaa? Kyllä.

7 Päivitetty ) Olet OAJ:n verkkopalveluun rekisteröitymissivulla. Sinulla on kaksi tapaa rekisteröityä verkkopalvelun käyttäjäksi ja saada tunnukset järjestelmään: pankkitunnistuksella (A) ja kirjeitse (B). A) Pankkitunnistus Pankkitunnistusta käyttämällä saat jäsensivujen käyttäjätunnuksen ja salasanan heti käyttöösi Pankkitunnistusta käytettäessä tarvitset tunnukset pankin palveluun, eli samat tunnukset, joita käytät pankkiasioita hoitaessasi. Pankkitunnistuksen avulla verkkopalvelun asiakas tunnistetaan luotettavasti oikeaksi henkilöksi. Tunnistus tapahtuu pankin tunnistuspalvelussa, eivätkä pankkiyhteyden tiedot välity OAJ:ön. HUOM! Jos henkilöllä on yhteinen tili esim. puolison kanssa, pankkitunnistus ei välttämättä onnistu. Tällöin täytyy tunnukset pyytää kirjeitse. a) Klikkaa Pankkitunnistuksella.

8 Päivitetty b) Anna Henkilötunnus ja klikkaa sen pankin kuvaketta, jonka pankkitunnukset sinulla on käytössäsi. Siirry oman verkkopankkisi sivuille. Anna siellä pyydetyt tunnukset ja paina OK. c) Seuraavaksi saat käyttäjätunnuksen ja salasanan näkyviin. Kirjoita ne itsellesi ylös tai tulosta sivu! Jos asioit yleisellä päätteellä esim. kirjastossa, tyhjennä selaimen välimuisti käytön jälkeen. Näin varmistat, etteivät luottamukselliset tietosi jää selaimen välimuistiin. d) Nyt sinulla on tunnukset OAJ:n verkkopalveluiden käyttäjäksi. Voit siirtyä tämän ohjeen kohtaan KIRJAUTUMINEN OAJ:N JÄSENSIVUILLE. B) Kirjeitse Saat Jäsensivujen tunnukset kotiisi postitse, kun klikkaat kohtaa Kirjeitse ja kirjoitat jäsennumerosi ja henkilötunnuksesi niille annettuihin kenttiin. Kirje tulee kotiin parin päivän kuluttua. a) Klikkaa kohtaa Kirjeitse. b) Anna jäsennumerosi (jäsenkortista) ja henkilötunnuksesi. Paina Rekisteröidy. Odota postitse saapuvia tunnuksia ja siirry tämän ohjeen kohtaan KIRJAUTUMINEN OAJ:N JÄSENSIVUILLE.

9 KIRJAUTUMINEN OAJ:N JÄSENSIVUILLE Päivitetty ) Mene osoitteeseen 2) Klikkaa vasemmasta yläkulmasta Jäsensivut. 3) Klikkaa Kirjautuminen uusille Jäsensivuille osoitteeseen extra.oaj.fi

10 4) Anna käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin ja klikkaa Sisään. Päivitetty ) Olet Jäsensivujen etusivulla.

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus

Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus Kaupungin varauspalvelu, venepaikan varaus kirjautuminen palveluun: https://asiointi.rauma.fi/epermit/fi/reservation Huom! Palvelu voi toimia ajoittain hitaasti. Ole kärsivällinen! Ohjeet vanhan venepaikan

Lisätiedot

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan

Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Sähköinen verkkopalvelu on kätevä tapa pitää yhteyttä työttömyyskassaan Työttömyyskassan verkkopalvelun kautta voit lähettää hakemuksia tarkistaa ja muuttaa yhteystietojasi, laskea päivärahan suuruuden,

Lisätiedot

Wilman huoltajaopas 2013

Wilman huoltajaopas 2013 Wilman huoltajaopas 2013 Wilma ja siihen kirjautuminen... 2 Mikä Wilma on?... 2 Ketkä voivat käyttää Wilmaa?... 2 Mitä Wilmalla voi tehdä?... 2 Kirjautuminen... 2 Ongelmatilanteita sisään kirjauduttaessa...

Lisätiedot

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) OPISKELIJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakuajan lähestyessä, sekä työnantaja/työpaikkakouluttaja että opiskelija saavat tästä ilmoituksen sähköpostiinsa. Tämän ilmoituksen jälkeen työpaikkakouluttaja

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje jäsenille, pikaperehdytys Omakoirapalveluun Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(10) Pikaperehdytys Omakoira-palveluun Sisältö: Sähköisestä Omakoira-palvelusta nopeutta

Lisätiedot

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille

FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille FACEBOOK-KURSSI Aloittelijoille HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi FACEBOOK-KURSSI 1 Sisältö Rekisteröityminen... 2 Käytön aloittaminen...

Lisätiedot

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) TYÖNANTAJAN / TYÖPAIKKAKOULUTTAJAN KÄYTTÖLIITTYMÄ Koulutuskorvauksen hakemista ja arviointilomakkeen täyttämistä varten työnantaja / työpaikkakouluttaja saa sähköpostiinsa ilmoituksen. Tämän jälkeen

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA

LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA OHJEITA INGO-ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN LIIKUNTA-/TYKYSETELIEN TAI TYKY ONLINEN KÄYTTÖ KOKKOLA CITY RUNILLA Ilmoittautuminen tehdään normaalisti osoitteessa www.kepli.ingo.fi YKSITTÄINEN ILMOITTAUTUJA:

Lisätiedot

Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille

Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille Työelämäsertifikaatti - maahanmuuttajille Sisältö Johdanto... 3 Osa 1 Työlainsäädäntö 1. Yleistä Suomesta... 4 2. Osaaminen ja koulutus... 8 3. Työnhaku... 12 4. Työmarkkinajärjestelmä... 13 5. Työsopimus...

Lisätiedot

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012

Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Markus Häkkinen / Otavan Opisto 2012 Tämä oppimateriaali on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Tarttuva 3.0 -lisenssillä. Kurssin sisältö: 1 Johdanto... 3 2 Internet... 4 2.1 Internetin peruskäyttö... 4

Lisätiedot

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita...

Sisällysluettelo Tietokoneen osat... Hiiri... 8 Tietokoneen oheislaitteita... Sisällysluettelo Tietokoneen osat... 4 Näyttö eli monitori... 4 Keskusyksikkö... 4 Levykeasema eli korppuasema... 5 CD-ROM-asema eli romppuasema... 5 Näppäimistö... 6 Hiiri... 8 Hiiren painikkeet... 9

Lisätiedot

Rediteq Oy 30.4.2008 1

Rediteq Oy 30.4.2008 1 Rediteq Oy 30.4.2008 1 SISÄLLYSLUETTELO Yrityksen allekirjoitusoikeuden omaavan henkilön eli seurantahenkilön käyttöliittymä... 2 1 Yleistä... 2 2 Palveluun kirjautuminen... 3 2.1 Unohtuiko salasana?...

Lisätiedot

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen.

YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. YHDISTYSAVAINTA EI TARVITA, KOSKA Oikaistuja harhaluuloja kotisivuihin ja Yhdistysavaimeen liittyen. Alle on listattu monia yleisiä kysymyksiä ja väittämiä, joita liiton tai yhdistyksen henkilöt usein

Lisätiedot

PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO

PUHEENJOHTAJAN PUHEENVUORO VANTAAN OPETTAJA No:8 7.12.2007 Vantaan opettajien ammattiyhdistys ry Talkootie 7, 01350 Vantaa puh: 09-873 4020, toimisto@voay.fi, www.voay.fi Tiedottaja: Annika Arstila-Aaltonen p. 050-4096 460 annika.arstila-aaltonen@opettaja.fi

Lisätiedot

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA

TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA TYÖNHAUN TEHTÄVÄKIRJA OPAS TYÖLLISTYMISEN TUEKSI Tähän Työnhaun tehtäväkirjaan on kerätty Maamark - projektin (Maahanmuuttajat markkinoille ESR 2003-2007) työnhakuklubeissa käytettyä materiaalia. Kaikkea

Lisätiedot

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen:

sivu 6 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 3 sivut 8-9 sivu 12 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät Eero Suutari vs Timo Korhonen: Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti www.yrittajat.fi/kainuu Kainuun Yrittäjät ry:n tiedotuslehti 27.2.2014 Luova työ vaatii höntsäilyä sivu 6 Timo Leppänen: Onneksi olkoon Suomussalmen Yrittäjät sivu

Lisätiedot

Opas HansaBook-palvelun käyttöön

Opas HansaBook-palvelun käyttöön Opas HansaBook-palvelun käyttöön Yleistä HansaBook-palvelu on kirjan elinkaareen sopeutuvan yksittäis- ja erätuotannon palvelu. Palvelu sisältää aineiston lataus- ja arkistointiliittymän sekä joustavan

Lisätiedot

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE

VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE VIPU SÄHKÖINEN TUKIHAKU 2013 KÄYTTÄJÄN OHJE 1 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä sovelluksesta... 3 1.1 Laitteistovaatimukset... 3 1.2 Käyttäjätunnukset ja kirjautumisvaihtoehdot... 3 2. Toiminnallisuus...

Lisätiedot

Sähköinen Express Import -palvelu

Sähköinen Express Import -palvelu Sähköinen Express Import -palvelu opas vastaanottajalle TNT:n Express Import -palvelu Käyttäjäystävällinen Express Import -palvelu mytnt:n osana tekee tuontilähetyksen tilauksen entistä helpommaksi. Express

Lisätiedot

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu

HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu HENKILÖTIEDOT SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä 2. Henkilötiedot 2.1 Pikahaku 2.2 Henkilön lisääminen 2.2.1 Jäsenen vanha sportti-id / hetu 2.2.2 Uuden henkilön lisääminen 2.2.3 Täytettävät kentät uutta henkilöä

Lisätiedot

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi

Opiskelijan ohje. LearnLinc 10. http://ilinc.tokem.fi Tämä peruskäyttöohje on tuotettu Lapin etäopetuksen tukipalvelut (LATU) -hankkeen 1.8.2008 31.12.2010 tuella. ilinc 10 Opiskelijan peruskäyttöohje Opiskelijan ohje LearnLinc 10 http://ilinc.tokem.fi Virtuaaliopintojen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6

SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 IVUT SISÄLLYSLUETTELO: JOHDANTO 3 SUUNNITTELU JA ORGANISOINTI TALKOISSA 5 NÄIN PÄÄSET ALKUUN 6 YLLÄPITOTILANÄKYMÄN TYÖKALUT 8 Valikkorivi 8 Palkki sivujen järjestyksen vaihtamiseen 8 SIVUJEN LUOMINEN

Lisätiedot

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT

WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT WIPPIES, YLEISET TOIMITUSEHDOT Näitä toimitusehtoja sovelletaan, kun Wippies, joka on osa Saunalahti Group Oyj:tä, tai sen kanssa samaan konserniin kuuluva yhtiö (jäljempänä Wippies, me ja niiden johdannaiset)

Lisätiedot

Smart Plug Asennusopas. Android

Smart Plug Asennusopas. Android Smart Plug Asennusopas Android Sisällysluettelo Ennen asennusta Tietoa Smart Plugista 3 Vaihe 1/7 Vaihe 2/7 Vaihe 3/7 Vaihe 4/7 Vaihe 5/7 Vaihe 6/7 Vaihe 7/7 Ennen asennuksen aloittamista Tilin luominen

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Hyvät oppilaat ja huoltajat,

Hyvät oppilaat ja huoltajat, Hyvät oppilaat ja huoltajat, Tervetuloa aloittamaan lukuvuosi 2011-2012! Erityisesti toivotamme tervetulleeksi joukkoomme ensimmäisten luokkien oppilaat ja muut koulumme uudet oppilaat sekä henkilökunnan

Lisätiedot