2 Johdanto. Johdanto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2 Johdanto. Johdanto"

Transkriptio

1 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat Istuimet, turvajärjestelmät Säilytys Mittarit ja käyttölaitteet Valaistus Infotainment-järjestelmä Ilmastointi Ajaminen ja käyttö Auton hoito Huolto ja ylläpito Tekniset tiedot Tietoa asiakkaalle Hakemisto CD-soitin-/radiolaitteet... Liite A Navigointijärjestelmä... Liite B

2 2 Johdanto Johdanto

3 Johdanto 3 Autokohtaiset tiedot Merkitse autosi tiedot edelliselle sivulle helposti saataville. Nämä tiedot löytyvät luvuista "Huolto ja kunnossapito" ja "Tekniset tiedot" sekä auton tyyppikilvestä. Johdanto Autosi on edistyneen tekniikan, turvallisuuden, ympäristöystävällisyyden ja taloudellisuuden tarkkaan harkittu yhdistelmä. Tästä ohjekirjasta saat kaikki tarvittavat tiedot, joiden avulla ajat autollasi turvallisesti ja tehokkaasti. Opasta myös matkustajiasi käyttämään auton varusteita oikein onnettomuuksien ja henkilövahinkojen välttämiseksi. Sinun on aina noudatettava sen maan lakeja ja määräyksiä, jossa olet. Ne voivat poiketa tämän ohjekirjan tiedoista. Jos ohjekirjassa kehotetaan ottamaan yhteyttä korjaamoon, suosittelemme, että käännyt Chevrolet Service Partnerin puoleen. Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen hintaan. Kokeneet Chevroletin kouluttamat ammattihenkilöt työskentelevät Chevroletin erityisohjeiden mukaisesti. Kaikkia käyttöoppaita on säilytettävä autossa valmiina käyttöön. Tämän ohjekirjan käyttö Tässä ohjekirjassa selostetaan kaikki tähän malliin saatavissa olevat lisävarusteet ja ominaisuudet. Jotkut selostukset, mukaan lukien näyttö- ja valikkotoimintoja koskevat, eivät ehkä sovellu autoosi malli- ja maakohtaisten erojen tai lisävarusteluun liittyvien erojen johdosta. Luvussa "Käyttö lyhyesti" esitellään uuden autosi käytön pääkohdat. Ohjekirjan alussa ja yksittäisissä luvuissa olevien sisällysluetteloiden avulla löydät etsimäsi tiedot. Hakemiston avulla löydät tiedot nopeasti. Tässä ohjekirjassa käytetään esimerkkinä vasemmalta ohjattavia autoja. Oikealta ohjattavien autojen toiminnot ovat vastaavia. Ohjekirjassa käytetään sisäisiä moottorien tyyppimerkintöjä. Vastaavat myynnissä käytettävät merkinnät ovat luvussa "Tekniset tiedot". Suuntatiedot, kuten vasemmalla, oikealla, edessä ja takana, ilmoittavat aina tilanteen ajosuuntaan päin katsottaessa. Auton näytöt eivät ehkä tue omaa kieltäsi. Näyttöviestit ja sisustusmerkinnät on merkitty lihavoituina. Vaara, Varoitus ja Huomio 9 Vaara Sanalla 9 Vaara merkityt tekstit viittaavat mahdolliseen hengenvaaraan. Selostusten huomiotta jättäminen voi olla hengenvaarallista.

4 4 Johdanto 9 Varoitus Sanalla 9 Varoitus merkityt tekstit viittaavat mahdolliseen onnettomuus- tai loukkaantumisvaaraan. Selostusten huomiotta jättäminen voi johtaa loukkaantumiseen. Huomio Sanalla Huomio merkityt tekstit viittaavat mahdolliseen auton vaurioitumiseen. Selostusten huomiotta jättäminen voi johtaa auton vaurioitumiseen. Symbolit Sivuviittaukset on merkitty symbolilla 3. 3 tarkoittaa "katso sivu". Monia miellyttäviä ajokokemuksia toivottaa Chevrolet

5 Johdanto 5

6 6 Käyttö lyhyesti Käyttö lyhyesti Tärkeimmät tiedot ensimmäistä ajoa varten Auton lukituksen avaaminen Radiokauko-ohjaimella Elektroninen avain Avaa ovien ja tavaratilan lukitus painamalla painiketta c. Avaa ovet vetämällä kahvasta. Avaa takaluukku painamalla takaluukun listan alla olevaa painiketta. Painettaessa painiketta x vain tavaratilan lukitus avautuu ja kansi aukeaa. Kauko-ohjain 3 19, keskuslukitus 3 23, tavaratila Kun hallussasi on elektroninen avain, oven kahvasta vetäminen avaa auton lukituksen ja oven. Avaa takaluukku painamalla listan alla olevaa painiketta. Elektroninen avainjärjestelmä 3 21.

7 Käyttö lyhyesti 7 Istuimen säätö Istuimen sijoitus Istuinten selkänojat Istuinkorkeus Vedä kahvasta, siirrä istuinta, vapauta kahva. Istuimen säätö 3 38, istuma-asento Vedä kahvasta, säädä kallistus ja vapauta kahva. Anna istuimen lukittua kuuluvasti. Älä nojaa selkänojaan säädön aikana. Istuimen säätö 3 38, istuma-asento Vivun pumppausliike ylöspäin = ylemmäs alaspäin = alemmas Istuimet 3 38, istuma-asento 3 37.

8 8 Käyttö lyhyesti Pääntuen säätö Turvavyö Säädä korkeus vetämällä pääntukea ylöspäin. Siirrä alaspäin painamalla salpaa ja työntämällä pääntukea alaspäin. Säädä vaakasuunnassa vetämällä pääntukea eteenpäin ja lukitse se johonkin kolmesta asennosta. Palauta se takimmaiseen asentoon vetämällä kokonaan eteen ja vapauttamalla. Pääntuet Vedä turvavyö ulos ja lukitse se vyölukkoon. Turvavyön tulee olla ilman kierteitä tiukasti vartalossa kiinni. Selkänojia ei saa kallistaa liian paljon taakse (enintään n. 25 ). Vyö avataan painamalla lukon punaista nappia. Turvavyöt 3 40, turvatyynyjärjestelmä 3 43, istuma-asento 3 37.

9 Käyttö lyhyesti 9 Peilin säätö Sisätaustapeili Ulkopeilit Ohjauspyörän säätö Säädä alapuolen vipua, jotta häikäisy vähenee. Sisätaustapeili 3 32, automaattisesti himmenevä sisätaustapeili Valitse kyseinen ulkopeili ja säädä. Sähkötoiminen säätö 3 31, kuperat taustapeilit 3 31, ulkopeilien kääntö sisään 3 31, lämmitettävät ulkopeilit Vapauta vipu, säädä ohjauspyörä, lukitse vipu ja varmista, että se lukittuu täysin. Säädä ohjauspyörän asento vain auton seistessä ja ohjauslukon ollessa vapautettuna. Turvatyynyjärjestelmä 3 43, virtalukon asennot 3 96.

10 10 Käyttö lyhyesti

11 Käyttö lyhyesti 11 Kojelaudan osat 1 Ajovalokytkin Etusumuvalot Takasumuvalo Mittaristovalot Sivutuuletussuulakkeet Suuntavilkut, kaukovalovilkku, lähi- ja kaukovalot Poistumisvalot Seisontavalot Kuljettajan tietokeskus Mittaristo Äänitorvi Kuljettajan turvatyyny Kuljettajan tietokeskus Ohjauspyörän kaukoohjaimet Tuulilasinpyyhkimet, tuulilasin pesulaite Keskituuletussuulakkeet Infotainment-järjestelmä Infonäyttö Murtohälytysjärjestelmän tila-led Säilytystilat Etumatkustajan turvatyyny Käsinelokero Turvatyynyn passivoinnin ja turvavyömuistutuksen merkkivalo Lämmitys, tuuletus, ilmastointi Luistonestojärjestelmä Elektroninen ajonvakautusjärjestelmä Valintavipu, automaattivaihteisto Käsivalintainen vaihteisto Varoitusvilkut Keskuslukitus Kaasupoljin Start/Stop -painike Elektroninen avainjärjestelmä Jarrupoljin Virtalukko ja ohjauslukko Kytkinpoljin Ohjauspyörän säätö Vakionopeussäädin Säilytyslokero, sulakerasia Konepellin avauskahva

12 12 Käyttö lyhyesti Ulkovalot Valaistus Kaukovalovilkku, kauko- ja lähivalot Kierrä ajovalokytkintä AUTO = Valoautomatiikka, jonka toiminta riippuu ulkovalaistuksesta. 7 = Valoautomatiikan aktivointi tai passivointi, kytkin kääntyy takaisin asentoon AUTO 8 = Sivuvalot 9 = Ajovalot Paina ajovalokytkintä > = Etusumuvalot r = Takasumuvalot Kaukovalovilkku = Vedä vivusta Kaukovalot = Paina vipua Lähivalot = Paina tai vedä vipua Kaukovalot 3 78, kaukovalovilkku 3 78, valoautomatiikka 3 77.

13 Käyttö lyhyesti 13 Suunta- ja kaistanvaihtovilkut Varoitusvilkut Äänitorvi Oikealle = Siirrä vipua ylöspäin Vasemmalle = Siirrä vipua alaspäin Suunta- ja kaistanvaihtovilkut 3 79, seisontavalot Käyttö painikkeella. Varoitusvilkut Paina j.

14 14 Käyttö lyhyesti Pyyhin- ja pesulaitteistot Tuulilasinpyyhkimet Tuulilasin pesulaite Ilmastointi Takalasin lämmitin, peilien lämmitin 2 = nopea 1 = hidas P = taukopyyhintä tai automaattinen pyyhintä sadetunnistimella = pois Kertapyyhkäisy, kun tuulilasinpyyhkimet eivät ole päällä: paina vipua alaspäin. Tuulilasinpyyhkimet 3 60, pyyhkimien vaihto Vedä vivusta. Tuulilasin pesulaite 3 60, pesuneste Lämmitys kytketään painamalla Ü- painiketta. Takalasin lämmitin 3 34.

15 Käyttö lyhyesti 15 Ikkunoiden kuivaus ja sulatus Vaihteisto Käsivalintainen vaihteisto Automaattivaihteisto Paina painiketta V. Aseta lämpötila korkeimmilleen. Kytke jäähdytys n. Takalasin lämmitin Ü päällä. Ilmastointiautomatiikka Peruutusvaihde: auton ollessa paikallaan paina kytkinpoljinta, vedä valintavivun renkaasta ylöspäin ja kytke vaihde. Jos vaihde ei mene päälle, aseta vipu vapaalle, nosta kytkinpoljin ja paina poljinta uudelleen; yritä sitten kytkeä vaihde toistamiseen. Käsivalintainen vaihteisto P = pysäköintiasento R = peruutusvaihde N = vapaa-asento D = ajoasento Käsinvaihtotila: siirrä valitsinvipu asennosta D vasemmalle. < = suurempi vaihde ] = pienempi vaihde Vaihdevipu voidaan siirtää pois asennosta P vain, jos sytytysvirta on kytketty ja jarrupoljinta painetaan. Asennon P tai R kytkemiseksi on painettava vapautuspainiketta.

16 16 Käyttö lyhyesti Automaattivaihteisto Liikkeellelähtö Tarkista ennen liikkeellelähtöä renkaiden paineet ja kunto 3 131, 3 157, moottoriöljyn määrä ja nestemäärät 3 116, että ikkunat, peilit, valaisimet ja tunnuskilvet ovat puhtaat liasta, lumesta ja jäästä ja että ne toimivat, että istuimien, turvavöiden ja peilien asento on oikea 3 37, 3 41, 3 31, jarrujärjestelmän toiminta alhaisessa nopeudessa, erityisesti märillä jarruilla. Moottorin käynnistäminen virtalukolla Käännä avain asentoon 1. Liikuta ohjauspyörää hieman vapauttaaksesi ohjauslukon. Käsivalintainen vaihteisto: paina kytkinpoljinta. Automaattivaihteisto: paina jarrupoljinta ja siirrä valintavipu asentoon P tai N. Älä paina kaasua.

17 Käyttö lyhyesti 17 Dieselmoottori: käännä avain asentoon 2 hehkutusta varten, kunnes merkkivalo! sammuu. Käännä avain asentoon 3 ja vapauta se, kun moottori käy. Käännä avain asentoon 0 ennen uutta käynnistyskertaa tai moottorin sammuttamiseksi. Moottorin käynnistys Start/Stoppainikkeella Sammuta moottori painamalla painiketta uudelleen moottorin käydessä. Elektronisen avaimen tulee olla auton sisällä. Käsivalintainen vaihteisto: paina kytkinpoljinta. Automaattivaihteisto: paina jarrupoljinta ja siirrä valintavipu asentoon P tai N. Älä paina kaasua. Paina Start/Stop -painiketta ja vapauta se, kun moottori käy. Vihreä LED-valo syttyy heti moottorin käynnistyttyä.

18 18 Käyttö lyhyesti Pysäköinti Kytke seisontajarru aina painamatta vapautuspainiketta. Kytke mahdollisimman tiukasti ylä- tai alamäessä. Paina jarrupoljinta samaan aikaan vähentääksesi käyttövoimaa. Sammuta moottori. Käännä virtaavain asentoon 0 ja poista se virtalukosta. Käännä ohjauspyörää, kunnes tunnet ohjauslukon lukittuvan. Elektronisella avainjärjestelmällä varustetut autot: kun auto on paikallaan, paina Start/Stop -painiketta ja avaa kuljettajan ovi. Jos autossa on automaattivaihteisto, siirrä valintavipu asentoon P ja poista avain. Jos auto on tasaisella maalla tai ylämäessä, kytke ykkösvaihde tai aseta valintavipu asentoon P ennen sytytysvirran katkaisua. Ylämäessä käännä lisäksi etupyörät reunakiveyksestä poispäin. Jos auto on alamäessä, kytke peruutusvaihde tai aseta valintavipu asentoon P ennen sytytysvirran katkaisua. Käännä lisäksi etupyörät reunakiveystä kohti. Sulje ikkunat ja kattoluukku. Lukitse auto kauko-ohjaimen painikkeella e tai, jos autossa on elektroninen avainjärjestelmä, kosketa ovenkahvan tunnistinta. Aktivoi murtohälytinjärjestelmä Älä pysäköi autoa helposti syttyvälle alustalle. Alusta voi syttyä palamaan pakoputkiston korkean lämpötilan johdosta. Moottorin jäähdytyspuhaltimet voivat käydä myös moottorin sammuttamisen jälkeen Ajettuasi suurilla käyntinopeuksilla tai suurella moottorin kuormituksella anna moottorin käydä lyhyen aikaa pienellä kuormituksella tai joutokäynnillä n. 1 tai 2 minuuttia ennen sen sammuttamista, jotta turboahdin ei vaurioidu. Avaimet, lukot 3 19.

19 Avaimet, ovet ja ikkunat 19 Avaimet, ovet ja ikkunat Avaimet, lukot Ovet Auton suojaus Ulkopeilit Sisäpeilit Ikkunat Katto Avaimet, lukot Avaimet Avaimen uusiminen Avaimen numero on ilmoitettu autopassissa tai irrotettavassa lipukkeessa. Avaimen numero on ilmoitettava tilattaessa lisäavaimia, koska se on osa ajonestojärjestelmää. Lukot Avain, jossa on taitettava kieliosa Käännä kieliosa ulos painamalla painiketta. Käännä kieliosa sisään painamalla ensin painiketta. Autopassi Autopassi sisältää turvallisuuteen liittyviä auton tietoja, ja se on säilytettävä turvallisessa paikassa. Korjaamon puoleen käännyttäessä tiettyjen töiden suorittamiseen tarvitaan näitä auton tietoja. Radiokauko-ohjain

20 20 Avaimet, ovet ja ikkunat Ohjaa seuraavia: Keskuslukitus Murtohälytin Tavaratila Radiokauko-ohjaimen kantama on noin 25 metriä. Ulkoiset tekijät voivat vaikuttaa kantamaan. Varoitusvilkut välähtävät merkkinä toiminnasta. Käsittele kauko-ohjainta varovasti, suojaa se kosteudelta ja korkeilta lämpötiloilta äläkä paina painikkeita tarpeettomasti. Ohjeita häiriötilanteen varalta Jos keskuslukitusta ei voi avata tai lukita kauko-ohjaimella, se voi johtua seuraavista syistä: kantama on ylitetty, pariston jännite on liian alhainen, kauko-ohjainta on käytetty monta kertaa peräkkäin sen kantaman ulkopuolella. Kauko-ohjain on synkronoitava, keskuslukitusjärjestelmää on ylikuormitettu käyttämällä sitä useita kertoja peräkkäin, jännitteensyöttö katkeaa lyhyeksi ajaksi, toisen, tehokkaamman radiolähettimen aiheuttama häiriö. Auton lukituksen avaus Perusasetukset Joitakin asetuksia voidaan muuttaa infonäytön valikossa Asetukset. Auton räätälöinti Kauko-ohjaimen pariston vaihto Vaihda paristo heti kun kantama on selvästi pienentynyt. Paristot eivät kuulu kotitalousjätteisiin. Ne on toimitettava kierrätettäviksi jättämällä ne asianmukaiseen keräyspisteeseen. Avain, jossa on taitettava kieliosa Käännä avaimen kieliosa esiin ja avaa kauko-ohjain. Vaihda paristo (paristotyyppi CR 2032), huomioi pariston oikea asento. Sulje kauko-ohjain ja synkronoi se. Avain, jossa on kiinteä kieliosa Vaihdata paristo korjaamolla.

21 Avaimet, ovet ja ikkunat 21 Tallennetut asetukset Aina kun avain poistetaan virtalukosta, seuraavat asetukset ohjelmoidaan automaattisesti avaimen muistiin: Elektroninen ilmastointiautomatiikka Valaistus Infotainment-järjestelmä Keskuslukitus Tallennettuja asetuksia käytetään automaattisesti, kun avain seuraavan kerran työnnetään virtalukkoon. Auton räätälöinti Elektroninen avainjärjestelmä Mahdollistaa seuraavien toimintojen käytön ilman mekaanista avainta: Keskuslukitus Murtohälytin Sytytys ja käynnistin Kuljettajan tarvitsee ainoastaan pitää mukanaan elektronista avainta. Paina Start/Stop-painiketta. Sytytysvirta on kytketty, merkkinä painikkeen keltainen LED-valo. Elektroninen ajonestin on poistettu käytöstä. Käynnistä moottori painamalla Start/ Stop-painiketta ja pidä samalla jarruja kytkinpoljin alaspainettuina. Automaattivaihteisto: moottori voidaan käynnistää vain valintavivun ollessa asennossa P tai N. Moottori käynnistyy automaattisesti, dieselmoottori hehkutuksen jälkeen. Moottorin käyntitilan osoittaa painikkeen vihreä LED-valo.

22 22 Avaimet, ovet ja ikkunat Moottori sammutetaan ja sytytysvirta katkaistaan painamalla Start/Stoppainiketta uudelleen. Auton on oltava paikallaan. Samalla ajonestin aktivoituu. 9 Varoitus Älä paina Start/Stop -painiketta ajon aikana. Huomautus Älä laita elektronista avainta tavaratilaan. Ovenkahvojen sensorikentät on pidettävä puhtaina, jotta järjestelmä toimii moitteettomasti. Moottoria ei voida käynnistää auton sisään jätetyllä elektronisella avaimella, jos auto on lukittu toisella elektronisella avaimella. Toimintakyvytön elektroninen avain voidaan aktivoida uudelleen painamalla mitä tahansa tämän avaimen painiketta. Äänitorvi antaa kolme äänimerkkiä merkiksi siitä, että elektroninen avain on auton sisällä, kun poistut autosta ja lukitset oven. Tämän toiminnon asetusta voidaan muuttaa tietonäytössä. Kun elektroninen avain on hyvin lähellä ovia tai ikkunaa, auto saattaa tulkita elektronisen avaimen olevan auton sisällä ja äänimerkki saattaa kuulua. Radiokauko-ohjaimella Elektronisessa avaimessa on lisäksi kauko-ohjaustoiminto. Hätäkäyttö Jos radiokauko-ohjainkaan ei toimi, kuljettajan ovi voidaan lukita tai lukitus avata mekaanisella avaimella Mekaanisella avaimella voidaan lukita ja avata lukituksesta ainoastaan kuljettajan ovi. Koko auton lukituksen avaus Murtohälyttimellä varustetuissa malleissa voi lukitus avattaessa lähteä hälytys. Se lopetetaan katkaisemalla sytytysvirta.

23 Avaimet, ovet ja ikkunat 23 Avaa kansi keskikonsolin mukinpitimen pohjassa. Taita elektronisen avaimen avainosa ulos ja työnnä se avainuraan. Paina Start/Stop-painiketta. Moottori pysähtyy, kun painat Start/ Stop-painiketta vähintään kaksi sekuntia. Lukitse kuljettajan ovi mekaanisella avaimella. Koko auton lukitseminen Tämä mahdollisuus on tarkoitettu vain hätätapauksia varten. Käänny korjaamon puoleen. Ohjeita häiriötilanteen varalta Jos keskuslukitusta ei pysty käyttämään tai moottori ei käynnisty, syynä voi olla jokin seuraavista: Kauko-ohjaimen häiriö, 3 19, elektroninen avain on kantaman ulkopuolella, pariston jännite on liian alhainen, toisen, tehokkaamman radiolähettimen aiheuttama häiriö. Jotta häiriö poistuisi, muuta elektronisen avaimen paikkaa. Elektronisen avaimen pariston vaihto Vaihda paristo heti, kun järjestelmä ei enää toimi moitteettomasti tai kantama alkaa lyhentyä. Pariston vaihdon tarpeesta kertoo vikakoodi Driver Information Center -näytössä Paristot eivät kuulu kotitalousjätteisiin. Ne on toimitettava kierrätettäviksi jättämällä ne asianmukaiseen keräyspisteeseen. Kauko-ohjaimen pariston vaihto Vaihda paristo (paristotyyppi CR 2032) huomioiden pariston oikea asento. Lukitse kannet. Kauko-ohjaimen tahdistaminen Kauko-ohjain tahdistaa itsensä automaattisesti jokaisella käynnistyskerralla. Keskuslukitusjärjestelmä Avaa ja kytkee ovien, tavaratilan ja polttoainesäiliön luukun lukituksen. Ovi avataan vetämällä oven sisäkahvasta. Huomautus Auton lukitus avautuu onnettomuustilanteessa tietystä törmäysvoimasta alkaen automaattisesti.

24 24 Avaimet, ovet ja ikkunat Lukituksen avaus Radiokauko-ohjaimella Paina painiketta c. Käytössä on kaksi asetusmahdollisuutta: Avaa vain kuljettajan oven lukitus painamalla painiketta c kerran, avaa kaikkien ovien, tavaratilan ja polttoaineen täyttöaukon luukun lukitus painamalla painiketta c kahdesti. Avaa kaikkien ovien, tavaratilan ja polttoaineen täyttöaukon luukun lukitus painamalla painiketta c kerran. Asetuksia voidaan muuttaa Info-Displayn valikossa Asetukset. Auton räätälöinti Asetukset voidaan tallentaa käytettävän avaimen osalta. Tallennetut asetukset Elektroninen avainjärjestelmä Vedä jonkin oven kahvasta tai paina tavaratilan kannen listan alla olevaa painiketta. Elektronisen avaimen tulee olla auton ulkopuolella noin metrin päässä kyseisestä ovesta. Lukitseminen Radiokauko-ohjaimella Sulje ovet, tavaratila ja polttoainesäiliön luukku.

25 Avaimet, ovet ja ikkunat 25 Elektroninen avainjärjestelmä Takaluukun lukituksen avaaminen Paina painiketta e. Jos kuljettajan ovea ei ole suljettu kunnolla, keskuslukitus ei lukitu. Tämän toiminnon aktivointi tai poistaminen käytöstä infonäytön valikossa Asetukset. Auton räätälöinti Kosketa jommankumman etuoven kahvan sensorikenttää. Elektronisen avaimen on tällöin oltava auton ulkopuolella enintään n. metrin etäisyydellä. Toinen elektroninen avain ei saa olla auton sisällä. Lukituksen avaaminen uudelleen on mahdollista vasta 2 sekunnin kuluttua. Tänä aikana lukitus voidaan tarkastaa. Huomautus Auto ei lukitu automaattisesti. Paina painiketta x. Takaluukun lukitus avautuu ja luukku aukeaa kaikkien muiden ovien pysyessä lukittuina. Keskuslukituspainikkeet Lukitsevat tai avaavat kaikkien ovien, tavaratilan ja polttoaineen täyttöaukon luukun lukituksen.

26 26 Avaimet, ovet ja ikkunat Lukitse painamalla painiketta e. Avaa lukitus painamalla painiketta c. Kun avain on virtalukossa, lukitseminen on mahdollista vain kaikkien ovien ollessa kiinni. Vika radiokaukoohjainjärjestelmässä tai elektronisessa avainjärjestelmässä Lukituksen avaus Avaa kuljettajan oven lukitus käsin kääntämällä avainta lukossa. Kytke sytytysvirta ja paina keskuslukituspainiketta c avataksesi kaikkien ovien, tavaratilan ja polttoainesäiliön täyttöaukon luukun lukituksen. Murtosuojauslukitus kytketään pois kytkemällä sytytysvirta. Lukitseminen Kytke sytytysvirta ja paina keskuslukituspainiketta e lukitaksesi kaikki ovet, tavaratilan ja polttoainesäiliön täyttöaukon luukun. Sulje sitten kuljettajan ovi ja lukitse se ulkopuolelta avaimella. Vika keskuslukituksessa Lukituksen avaus Avaa kuljettajan oven lukitus käsin kääntämällä avainta lukossa. Muut ovet voidaan avata käyttämällä sisäkahvaa kaksi kertaa. Polttoaineen täyttöaukon luukkua ei voida avata. Murtohälytin kytketään pois kytkemällä sytytysvirta 3 28.

27 Avaimet, ovet ja ikkunat 27 Takaluukun lukituksen avaaminen Lapsilukot Ovet Tavaratila Avaaminen Vedä takaluukun sisäpuolella olevasta kahvasta. Lukitseminen Paina kaikkien ovien paitsi kuljettajan oven sisälukitusnuppia. Sulje sitten kuljettajan ovi ja lukitse se ulkopuolelta avaimella. Polttoainesäiliön täyttöaukon luukkua ja takaluukkua ei voida lukita. 9 Varoitus Käytä lapsilukkoja aina, kun kuljetat lapsia takaistuimilla. Käännä takaovien lapsilukot avaimella tai sopivalla ruuvitaltalla vaakaasentoon. Ovia ei voida avata sisältä käsin. Poista lapsilukot käytöstä kääntämällä ne pystyasentoon. Paina painiketta takaluukun listan alla tai paina kauko-ohjaimen painiketta x, kunnes takaluukku avautuu.

28 28 Avaimet, ovet ja ikkunat 9 Varoitus Älä aja takaluukku auki tai raollaan esim. pitkiä tavaroita kuljettaessasi, koska myrkyllisiä pakokaasuja voi tällöin päästä auton sisään. Huomio Ennen kuin avaat takaluukun, tarkista, onko sen yläpuolella esteitä, esim. autotallin ovi, jotta takaluukku ei vaurioidu. Tarkista aina liikealue takaluukun yläpuolella ja takana. Huomautus Jotkin takaluukkuun asennetut painavat lisävarusteet voivat saada aikaan sen, ettei se pysy enää auki. Sulkeminen Älä sulkiessasi kosketa listan alla olevaa painiketta, jottei lukitus avaudu uudelleen. Auton suojaus Murtohälytinjärjestelmä Murtohälytin valvoo: Ovia, takaluukkua, konepeltiä Matkustamoa siihen liittyvä tavaratila mukaan lukien Auton kallistumaa esim. nostettaessa Sytytystä Aktivointi Aktivoituu itsestään 30 sekunnin kuluttua auton lukitsemisesta (järjestelmän alustus), tai radion kauko-ohjain: suoraan painamalla e uudelleen lukituksen jälkeen, tai elektroninen avainjärjestelmä: suoraan koskettamalla ovenkahvan tunnistinkenttää uudelleen lukituksen jälkeen.

29 Avaimet, ovet ja ikkunat 29 Huomautus Sisätilassa tehdyt muutokset, esim. istuinpäällisten kiinnittäminen ja ikkunoiden tai kattoluukun avaaminen, voivat haitata sisätilan valvontaa. Päällekytkentä sisätilan valvonta ja auton kallistuman valvonta poiskytkettyinä 1. Sulje takaluukku, konepelti, ikkunat ja kattoluukku. 2. Paina painiketta o. Painikkeen o LED-valo syttyy. 3. Sulje ovet. 4. Kytke murtohälytin valmiustilaan. Tila-LED Tila ensimmäisten 30 sekunnin aikana murtohälyttimen aktivoinnin jälkeen: LED = testi, valmiustilan kyt palaa LED vilkkuu nopeasti kentäviive. = ovia, takaluukkua tai konepeltiä ei ole suljettu kunnolla tai järjestelmässä on vika. Tila järjestelmän valmiustilaan kytkemisen jälkeen: LED vilkkuu hitaasti = järjestelmä on valmiustilassa. Häiriötapauksissa käänny korjaamon puoleen. Kytke sisätilan valvonta ja auton kallistuman valvonta pois käytöstä, kun jätät autoon ihmisiä tai eläimiä, koska kovaääniset ultraäänisignaalit tai liikkeet saattavat laukaista hälytyksen, tai kun auto on lautalla tai junassa. Tila-LED on integroitu kojelaudan päällä olevaan tunnistimeen.

30 30 Avaimet, ovet ja ikkunat Poiskytkentä Jos auton lukitus avataan painamalla painiketta c tai vetämällä ovenkahvasta, varashälytin poistuu toiminnasta. Hälytys Kun hälytys aktivoituu, hälytysääni kuuluu erillisellä akkuvirralla toimivan hälyttimen kautta ja varoitusvilkut vilkkuvat samanaikaisesti. Hälytysmerkkien määrä ja kesto on määritelty lainsäädännössä. Hälytys voidaan katkaista painamalla jotakin kauko-ohjaimen painiketta tai kytkemällä sytytysvirta. Murtohälytinjärjestelmä voidaan poistaa toiminnasta vain painamalla painiketta c tai vetämällä ovenkahvasta (vain elektroninen avainjärjestelmä) tai kytkemällä sytytysvirta päälle. Ajonestin Järjestelmä on integroitu virtalukkoon ja tarkistaa, saako auton käynnistää käytettävällä avaimella. Jos avaimen transponderi tunnistetaan oikeaksi, moottori voidaan käynnistää. Elektroninen ajonestin aktivoituu automaattisesti, kun avain vedetään pois virtalukosta tai moottori sammutetaan painamalla Start/Stoppainiketta. Jos merkkivalo d vilkkuu tai palaa sytytysvirran ollessa kytkettynä, järjestelmässä on häiriö. Moottoria ei voida käynnistää. Katkaise sytytysvirta ja yritä käynnistystä uudelleen. Jos merkkivalo vilkkuu tai palaa edelleen, yritä käynnistää moottori varaavaimella ja käänny korjaamon puoleen. Huomautus Ajonestin ei lukitse ovia. Lukitse auto ja kytke murtohälytin aina poistuessasi auton luota 3 23, Merkkivalo d 3 30.

31 Avaimet, ovet ja ikkunat 31 Ulkopeilit Kupera muoto Kuperan ulkotaustapeilin ansiosta kuollut kulma pienenee. Peilin muodon vaikutuksesta esineet vaikuttavat pienemmiltä, joten etäisyyksiä on vaikeampi arvioida. Sähkötoiminen säätö Asennossa 0 mitään peiliä ei ole valittu. Kääntyminen Sähkötoiminen kääntäminen Valitse kyseinen ulkopeili kääntämällä säädintä vasemmalle (L) tai oikealle (R). Käännä sitten säädintä säätääksesi peiliä. Jalankulkijoiden turvallisuuden parantamiseksi ovipeili kääntyy sivulle riittävän voimakkaasta iskusta. Palauta peili alkuasentoonsa painamalla peilikoteloa kevyesti. Käännä säädin asentoon 7 ja paina säädin sitten alas. Molemmat ulkopeilit kääntyvät autoa vasten. Paina säädin uudelleen alas molemmat ulkopeilit palaavat alkuperäiseen asentoonsa. Jos autoa vasten sähkötoimisesti käännetty peili on käännetty käsin ulos, niin painettaessa säädintä vain toinen peili kääntyy ulos sähkötoimisesti.

32 32 Avaimet, ovet ja ikkunat Lämmitys Sisäpeilit Käsikäyttöinen häikäisyn esto Automaattinen häikäisyn esto Käytetään painamalla painiketta Ü. Lämmitys toimii moottorin käydessä ja kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta lyhyen ajan kuluttua. Kun haluat vähentää häikäisyä, vedä peilikotelon alapinnalla olevasta vivusta. Takaa tulevien autojen aiheuttama häikäisy yöllä ajettaessa vähenee automaattisesti.

33 Avaimet, ovet ja ikkunat 33 Ikkunat Käsikäyttöiset ikkunat Ovien ikkunoita voidaan käyttää käsikammilla. Sähkötoimiset ikkunat 9 Varoitus Ole varovainen käyttäessäsi sähkötoimisia ikkunoita. Loukkaantumisvaara erityisesti lapsille. Jos takaistuimella on lapsia, kytke takaikkunoiden sähkötoiminen lapsilukitus. Tarkkaile ikkunoita sulkiessasi niitä. Varmista, että ikkunoiden väliin ei jää mitään puristuksiin. Sähkötoimisia ikkunoita voidaan käyttää sytytysvirran ollessa kytkettynä, 10 minuutin sisällä sytytysvirran katkaisemisesta lukien. Sytytysvirran katkaisun jälkeen ikkunoita ei voida käyttää, kun etuovi on avattu. Avaa ikkuna painamalla ja sulje se vetämällä kyseisen ikkunan katkaisinta. Käyttö Työntäminen tai vetäminen kevyesti ensimmäiseen pykälään asti: ikkuna liikkuu ylös tai alas niin kauan kuin katkaisinta käytetään. Painettaessa tai vedettäessä voimakkaammin toiseen vasteeseen asti ja vapautettaessa: ikkuna liikkuu automaattisesti alas. Venäläinen versio: painettaessa tai vedettäessä voimakkaammin toiseen vasteeseen asti ja vapautettaessa: kuljettajan ikkuna liikkuu automaattisesti alas ja ylös turvatoiminnolla. Pysäytä liike käyttämällä katkaisinta vielä kerran samaan suuntaan. Turvatoiminto kuljettajan puolella (Venäjän versio) Jos ikkunalasi kohtaa vastusta automaattisen sulkeutumisen aikana, se pysäytetään heti ja avataan uudelleen. Turvatoiminnon ohitus (Venäjän versio) Jos ikkunaa on vaikea sulkea esim. pakkasen takia, vedä katkaisimesta pitkään. Kuljettajan ikkuna liikkuu ylöspäin ilman turvatoimintoa. Pysäytä liike vapauttamalla katkaisin ja käyttämällä sitä vielä kerran samaan suuntaan.

34 34 Avaimet, ovet ja ikkunat Takaikkunoiden lapsilukitus Poista takaovien sähkötoimiset ikkunat käytöstä painamalla katkaisinta z, LED syttyy. Aktivoi painamalla uudelleen z. Ylikuormitus Jos ikkunoita käytetään toistuvasti lyhyin aikavälein, niiden käyttö katkaistaan joksikin aikaa. Sähkötoimisten ikkunoiden alustaminen Jos ikkunoita ei voida avata automaattisesti (esim. akun irtikytkemisen jälkeen), aktivoi ikkunan elektroniikka seuraavasti: 1. Sulje ovet. 2. Kytke sytytysvirta. 3. Sulje ikkuna kokonaan ja vedä katkaisimesta vielä 2 sekuntia. 4. Toista kaikkien ikkunoiden kohdalla. Takalasin lämmitys Käytetään painamalla painiketta Ü. Lämmitys toimii moottorin käydessä ja kytkeytyy automaattisesti pois toiminnasta lyhyen ajan kuluttua. Häikäisysuojat Häikäisysuojat voidaan kääntää alas tai sivulle suojaamaan sivuikkunasta tulevalta häikäisyltä. Jos häikäisysuojissa on peilit, niiden suojusten on oltava kiinni ajon aikana.

35 Avaimet, ovet ja ikkunat 35 Katto Kattoluukku 9 Varoitus Ole varovainen käyttäessäsi kattoluukkua. Loukkaantumisvaara erityisesti lapsille. Tarkkaile liikkuvia osia huolellisesti käyttäessäsi niitä. Varmista, että ikkunoiden väliin ei jää mitään puristuksiin. Kattoluukkua voidaan käyttää sytytysvirran ollessa kytkettynä, 10 minuutin sisällä sytytysvirran katkaisemisesta lukien. Sytytysvirran katkaisun jälkeen kattoluukkua ei voida käyttää, kun etuovi on avattu. Avaa tai sulje Paina p tai r kevyesti ensimmäiseen pykälään asti: kattoluukkua avataan tai suljetaan niin kauan kuin katkaisinta käytetään. Paina p tai r lujasti toiseen pykälään asti ja vapauta: kattoluukku avataan tai suljetaan automaattisesti turvatoiminnon ollessa toiminnassa. Pysäytä liike käyttämällä katkaisinta vielä kerran. Nosta tai sulje Paina q tai r: kattoluukkua nostetaan tai suljetaan automaattisesti. Turvatoiminto Jos kattoluukku kohtaa vastusta automaattisen sulkeutumisen aikana, se pysäytetään heti ja avataan uudelleen. Turvatoiminnon ohittaminen Jos pakkanen tms. aiheuttaa sulkemisvaikeuksia, pidä katkaisinta r painettuna, kunnes kattoluukku on kiinni. Aurinkosuojarullaverho Aurinkosuojarullaverhoa käytetään manuaalisesti. Sulje tai avaa aurinkosuojarullaverho liu'uttamalla sitä. Kun kattoluukku on auki, aurinkosuojarullaverho on aina avoinna.

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 40 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 73 Valaistus... 102 Infotainment-järjestelmä...

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 93 Valaistus... 128 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 37 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 63 Valaistus... 95 Infotainment-järjestelmä... 102

Lisätiedot

OPEL Astra Ohjekirja

OPEL Astra Ohjekirja OPEL Astra Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 100 Valaistus... 138 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Meriva 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 109 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA Ohjekirja

OPEL INSIGNIA Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 46 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 130 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Zafira Tourer Ohjekirja

Opel Zafira Tourer Ohjekirja Opel Zafira Tourer Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 93 Valaistus... 129

Lisätiedot

OPEL COMBO. Ohjekirja

OPEL COMBO. Ohjekirja OPEL COMBO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 29 Säilytys... 44 Mittarit ja käyttölaitteet... 50 Valaistus... 67 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 65 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 138

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 58 Mittarit ja käyttölaitteet... 98 Valaistus... 136 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO Ohjekirja

OPEL VIVARO Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 66 Mittarit ja käyttölaitteet... 73 Valaistus... 94 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Astra Ohjekirja

Opel Astra Ohjekirja Opel Astra Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 91 Valaistus... 125 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 22 Istuimet, turvajärjestelmät... 39 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 101 Valaistus... 139 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 100 Valaistus... 141 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL CORSA. Ohjekirja

OPEL CORSA. Ohjekirja OPEL CORSA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 95 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL COMBO-D. Ohjekirja

OPEL COMBO-D. Ohjekirja OPEL COMBO-D Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 30 Säilytys... 48 Mittarit ja käyttölaitteet... 55 Valaistus... 81 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA Ohjekirja

OPEL ASTRA Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 40 Säilytys... 65 Mittarit ja käyttölaitteet... 74 Valaistus... 118 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO. Ohjekirja

OPEL VIVARO. Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO. Ohjekirja

OPEL VIVARO. Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Insignia Ohjekirja

Opel Insignia Ohjekirja Opel Insignia Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 75 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 62 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 114 Ilmastointi...

Lisätiedot

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. F I A T 5 0 0 P I K A O P A S Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalojen hallinta

Lisätiedot

OPEL Insignia Ohjekirja

OPEL Insignia Ohjekirja OPEL Insignia Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 86 Valaistus... 127 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 62 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 118 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Movano 07/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 61 Valaistus... 80 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Corsa 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 94 Ilmastointi...

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 82 Valaistus... 122 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 64 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 136

Lisätiedot

OPEL CORSA. Ohjekirja

OPEL CORSA. Ohjekirja OPEL CORSA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 95 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Spark Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 60 Valaistus... 80 Infotainment-järjestelmä...

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA. Ohjekirja

OPEL ZAFIRA. Ohjekirja OPEL ZAFIRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 26 Istuimet, turvajärjestelmät... 43 Säilytys... 66 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 108 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 31 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 56 Valaistus... 73 Infotainment-järjestelmä... 78

Lisätiedot

OPEL AMPERA. Ohjekirja

OPEL AMPERA. Ohjekirja OPEL AMPERA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 52 Mittarit ja käyttölaitteet... 60 Valaistus... 90 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL AMPERA. Ohjekirja

OPEL AMPERA. Ohjekirja OPEL AMPERA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 51 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 88 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Ohjekirja

OPEL MERIVA. Ohjekirja OPEL MERIVA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MOKKA. Ohjekirja

OPEL MOKKA. Ohjekirja OPEL MOKKA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 68 Valaistus... 98 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Astra 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 47 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 116 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Vivaro Ohjekirja

Opel Vivaro Ohjekirja Opel Vivaro Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Ampera 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 54 Valaistus... 91 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MOVANO. Ohjekirja

OPEL MOVANO. Ohjekirja OPEL MOVANO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 56 Mittarit ja käyttölaitteet... 63 Valaistus... 82 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL Cascada Ohjekirja

OPEL Cascada Ohjekirja OPEL Cascada Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 68 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 108 Ilmastointi...

Lisätiedot

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen Sisällysluettelo Johdanto...1 Käyttö lyhyesti...3 Avaimet, ovet ja ikkunat...17 Istuimet, turvalaitteet...35 Säilytystilat...59 Mittaristo ja hallintalaitteet...71 Valaistus...107 Infotainment-järjestelmä...115

Lisätiedot

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K FINLNI 7-07-2008 8:30 Pagina FordKa Pikaopas Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.309 PP K FIN 22-07-2008 :37 Pagina S MNU

Lisätiedot

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen Sisällysluettelo Johdanto...1 Käyttö lyhyesti...3 Avaimet, ovet ja ikkunat...17 Istuimet, turvalaitteet...45 Säilytystilat...77 Mittaristo ja hallintalaitteet...87 Valaistus...123 Infotainment-järjestelmä...133

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Cruze Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 102 Infotainment-järjestelmä...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 43 Säilytys... 68 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 101 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO Ohjekirja

OPEL VIVARO Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 42 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 75 Valaistus... 97 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 40 Säilytys... 68 Mittarit ja käyttölaitteet... 77 Valaistus... 126 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 69 Mittarit ja käyttölaitteet... 79 Valaistus... 114 Ilmastointi... 123

Lisätiedot

OPEL Zafira Tourer Ohjekirja

OPEL Zafira Tourer Ohjekirja OPEL Zafira Tourer Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 64 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 133

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 64 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 134

Lisätiedot

OPEL ASTRA GTC. Ohjekirja

OPEL ASTRA GTC. Ohjekirja OPEL ASTRA GTC Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 52 Mittarit ja käyttölaitteet... 63 Valaistus... 99 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA Ohjekirja

OPEL ASTRA Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 62 Mittarit ja käyttölaitteet... 101 Valaistus... 143 Ilmastointi...

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 71 Mittarit ja käyttölaitteet... 81 Valaistus... 105 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 72 Mittarit ja käyttölaitteet... 86 Valaistus... 134 Ilmastointi... 145

Lisätiedot

Turvatyynyadapterin liittäminen

Turvatyynyadapterin liittäminen Turvatyynyadapterin liittäminen vw-wi://rl/a.fi-fi.a00.5a40.04.wi::36486095.xml?xsl=3 Page 1 of 2 Turvatyynyadapterin liittäminen Tarvittavat erikoistyökalut, testerit ja korjaamolaitteet Turvatyynyadapteri

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 80 Valaistus... 114 Ilmastointi... 124

Lisätiedot

VOLVO V50 quick guide

VOLVO V50 quick guide VOLVO V50 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

OPEL CASCADA Ohjekirja

OPEL CASCADA Ohjekirja OPEL CASCADA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 69 Mittarit ja käyttölaitteet... 77 Valaistus... 109 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 43 Säilytys... 71 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 134 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL CORSA. Ohjekirja

OPEL CORSA. Ohjekirja OPEL CORSA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 70 Valaistus... 98 Ilmastointi...

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein.

KÄYTTÖOHJE. että istuin on kiinnitetty oikein. KÄYTTÖOHJE LASTENVAUNUJEN AVAAMINEN Aseta vaunut lattialle (kuva 1a) ja vedä lujasti kahvasta, kunnes taittomekanismi lukittuu (kuva 2, 3). HUOMAUTUS! Ennen kuin alat käyttää vaunuja, varmista, että ne

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 43 Säilytys... 72 Mittarit ja käyttölaitteet... 86 Valaistus... 135 Ilmastointi... 148

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 73 Mittarit ja käyttölaitteet... 87 Valaistus... 136 Ilmastointi... 149

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto MOVANO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 71 Mittarit ja käyttölaitteet... 81 Valaistus... 105 Ilmastointi...

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

click! a b c d e f g Käyttöopas i j > 25 cm k l Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04

click! a b c d e f g Käyttöopas i j > 25 cm k l Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04 1 3 click! a b c d e f g Käyttöopas 4 h i j k l > 25 cm 2 5 Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04 8 9 Kiitos kun valitsit BeSafe izi Go -istuimen On tärkeää, että luet tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT

CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT JA VAKIOVARUSTEET lokakuu 2011 CITROËN C8 TEKNISET TIEDOT Moottori Sylinteriluku/venttilien lkm Iskutilavuus cm 3 Syl halkaisija/iskun pituus mm Suurin teho kw / rpm Suurin teho

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto CASCADA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 68 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MOKKA. Ohjekirja

OPEL MOKKA. Ohjekirja OPEL MOKKA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 72 Valaistus... 105 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL CASCADA Ohjekirja

OPEL CASCADA Ohjekirja OPEL CASCADA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 69 Mittarit ja käyttölaitteet... 77 Valaistus... 113 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MOKKA Ohjekirja

OPEL MOKKA Ohjekirja OPEL MOKKA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 70 Valaistus... 106 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ADAM. Ohjekirja

OPEL ADAM. Ohjekirja OPEL ADAM Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 30 Säilytys... 49 Mittarit ja käyttölaitteet... 69 Valaistus... 102 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto OPEL Adam Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 51 Mittarit ja käyttölaitteet... 70 Valaistus... 101 Ilmastointi...

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto ZAFIRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 96 Valaistus... 133 Ilmastointi...

Lisätiedot

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01 GRP 0 0 9 kk 0 10 kg Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! U10714 rev 01 VAROITUKSIA 1. Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin kiinnität istuimen autoon.

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 71 Mittarit ja käyttölaitteet... 90 Valaistus... 135 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ADAM. Ohjekirja

OPEL ADAM. Ohjekirja OPEL ADAM Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 30 Säilytys... 49 Mittarit ja käyttölaitteet... 69 Valaistus... 102 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 98 Valaistus... 136

Lisätiedot

Selkänoja menosuuntaan. Käyttöopas. Ryhmä Paino Ikä. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Selkänoja menosuuntaan. Käyttöopas. Ryhmä Paino Ikä. 0+ 0-13 kg 0-12 m Selkänoja menosuuntaan Käyttöopas ECE R44 04 Ryhmä Paino Ikä 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Kiitos, että valitsit BeSafe izi Sleep ISOfix -istuimen BeSafe on kehittänyt tämän istuimen erittäin huolellisesti, jotta

Lisätiedot

Selkä menosuuntaan. Käyttöohje. 0+ 0-13 kg 0-12 m. Ryhmä Paino Ikä

Selkä menosuuntaan. Käyttöohje. 0+ 0-13 kg 0-12 m. Ryhmä Paino Ikä Selkä menosuuntaan Käyttöohje ECE R44 04 Ryhmä Paino Ikä 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Kiitos, että valitsit BeSafe izi Go ISOfix -istuimen BeSafe on kehittänyt tämän istuimen huolellisesti, jotta se suojelee lastasi

Lisätiedot

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoon tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä pikaopas läpi, jotta opitte nopeasti ja helposti joitakin tavallisimmista toiminnoista.

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

OPEL Vivaro Ohjekirja

OPEL Vivaro Ohjekirja OPEL Vivaro Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 65 Mittarit ja käyttölaitteet... 72 Valaistus... 91 Ilmastointi...

Lisätiedot

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje

Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje Nokia Mobile Holder CR-123 & Easy Mount HH-22 -käyttöohje 1.1. painos 2 Tietoja autopidikkeestäsi Nokia Mobile Holder CR-123 -autopidikkeen ja Easy Mount HH-22 -telineen avulla voit pitää puhelimesi helposti

Lisätiedot

VOLVO C70 quick Guide

VOLVO C70 quick Guide VOLVO C70 quick Guide TERvETUlOA UUTEEN volvoonne! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M

2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M 2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M Avaimet, ovet ja ikkunat... 1-1 Avaimet ja lukot................ 1-1 Ovet.............1-11 Auton suojaus........1-12 Ulkopeilit..................... 1-15 Sisäpeilit.......1-17

Lisätiedot

Kattolaatikko Xperience

Kattolaatikko Xperience Ohje nro Versio Osa nro 8698518 1.0 Kattolaatikko Xperience A8903209 Sivu 1 / 8 A8903214 Sivu 2 / 8 JOHDANTO Lue läpi koko ohje ennen asennuksen aloittamista. Huomautukset ja varoitustekstit ovat turvallisuuden

Lisätiedot

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje

Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Yale Doorman -käyttöohje Sector Alarm -hälytysjärjestelmään yhdistetyn Yale Doorman -älylukon käyttöohje Valo- ja äänimerkit koodinäppäimistöllä, kun älylukkoa käytetään ulkopuolelta Lukittaessa näppäimistön

Lisätiedot

Käyttöohje. Keezone ECE R44 / 04. Syöttötuoli 15-25 kg. Korokeistuin 15-36 kg. Testattu ja hyväksytty

Käyttöohje. Keezone ECE R44 / 04. Syöttötuoli 15-25 kg. Korokeistuin 15-36 kg. Testattu ja hyväksytty Käyttöohje Keezone Syöttötuoli 15-25 kg Korokeistuin 15-36 kg Testattu ja hyväksytty ECE R44 / 04 TÄRKEÄÄ TIETOA Kiitos, että olet valinnut tämän Axon Kids lastenistuimen. Lasten turvaistuimia kehittävällä

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION VOLVO XC90 Quick Guide WEB EDITION TERVETULO UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710 Kattoluukun käyttäminen 1. Ohjauspaneelit (sähköinen ja elektroninen versio) Sähkökäyttöiset Hollandia 300 DeLuxe -versiot ilman liukuvaa aurinkosuojaa (aurinkoverholla tai ilman sitä), Hollandia 500 FreeDome

Lisätiedot

sisältö Johdanto... 2

sisältö Johdanto... 2 Johdanto......................... 2 sisältö Käyttö lyhyesti................... 5 Avaimet, ovet ja ikkunat........ 17 Istuimet ja turvajärjestelmät..... 29 Säilytystilat..................... 49 Mittarit

Lisätiedot

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO

VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO VAKIOVARUSTEET SUOMESSA FIAT PUNTO S SX SX käyntinopeusmittari öljynpainemittari öljynlämpömittari öljymäärän mittari ulkolämpömittari sisälämpömittari kaksoistrippimittari taloudellisuusmittari avoimen

Lisätiedot