2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M"

Transkriptio

1 2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M Avaimet, ovet ja ikkunat Avaimet ja lukot Ovet Auton suojaus Ulkopeilit Sisäpeilit Ikkunat Katto Istuimet ja turvavarusteet Pääntuet Etuistuimet Takaistuimet Turvavyöt Turvatyynyjärjestelmä Lasten turvaistuimet Säilytys Säilytystilat Säilytyksen lisävarusteet Mittarit ja käyttölaitteet Kojelaudan osat Hallintalaitteet Varoitusvalot, mittarit ja merkkivalot Tietonäytöt Auton viestit Auton personointi Valaistus Ulkovalot Sisävalot Valojen toiminnot Infotainment-järjestelmä Johdanto Ilmastoinnin käyttölaitteet Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä Tuuletussuulakkeet Huolto Ajaminen ja käyttö Tietoja ajamista varten Käynnistys ja käyttö Moottorin pakokaasut Automaattivaihteisto Käsivaihteisto Jarrut Alustanohjausjärjestelmät Vakionopeussäädin Esteentunnistusjärjestelmät Polttoaine Hinaaminen Muutokset ja lisälaitteet Auton hoito Yleisiä tietoja Auton tarkistukset Ajovalojen suuntaus Lampun vaihto Sähköjärjestelmä

2 2012 Omistajan ohjekirja Chevrolet Malibu M Vanteet ja renkaat Käynnistys apukaapeleilla Hinaaminen Ulkopintojen hoito Huolto ja kunnossapito Yleisiä tietoja Huolto-ohjelma Neste-, voiteluaine- ja varaosasuositukset Tekniset tiedot Auton tunnistus Auton tiedot Tietoa asiakkaalle Auton tietojen merkitseminen muistiin ja tietosuoja Sisällysluettelo... i-1

3 Johdanto iii Tässä käsikirjassa mainitut nimet, logot, iskulauseet, autojen mallinimet ja autojen korimuotoilu, mukaan lukien rajoituksetta GM, GM-logo, CHEVROLET, CHEVROLET-tunnus, MALIBU ja MALIBU-tunnus, ovat General Motors LLC:n, sen tytäryhtiöiden, yhteistyökumppanneiden tai lisenssinhaltijoiden tavaramerkkejä ja/tai rekisteröityjä tavaramerkkejä. Tässä käsikirjassa kuvataan ominaisuuksia, joita mahdollisesti on tai ei ole omassa autossasi, koska ne ovat lisävarusteita, joita et ole ostanut, tai koska tämän käsikirjan painamisen jälkeen on tehty muutoksia. Katso autosi ostoasiakirjoista, mitä ominaisuuksia autossasi on. Säilytä tämä käsikirja autossa, jotta voit tarvittaessa nopeasti katsoa sitä. Tämän käsikirjan käyttö Eri tietojen sijainnin löydät nopeasti käsikirjan loppuosan hakemistosta. Se on käsikirjan sisällön aakkostettu luettelo sivunumeroineen. Vaara, Varoitus ja Huomio Auton kilvissä ja tässä käsikirjassa olevat varoittavat ilmoitukset kertovat vaaroista ja siitä, miten niitä vältetään tai vähennetään. Vaara ilmaisee suuren riskin vaaran, josta seuraa vaikea vamma tai kuolema. Varoitus tai Huomio ilmaisee vaaran, josta saattaa seurata vamma tai kuolema. { VAROITUS Merkitsee sitä, että jokin voi vahingoittaa sinua tai muita ihmisiä. Huomautus: Merkitsee sitä, että jokin voi vahingoittaa omaisuutta tai autoa. Tämä ei kuulu auton takuun piiriin. Poikkiviivalla varustettu ympyrä on turvallisuussymboli, joka tarkoittaa "Älä", "Älä tee tätä" tai "Älä anna tämän tapahtua". Painatus USA:ssa Osanumero H12FI General Motors LLC. Kaikki oikeudet pidätetään.

4 iv Johdanto Symbolit Autossa on komponentteja ja kilpiä, joissa on tekstin sijasta symboleja. Symboleja näkyy komponentteihin, ohjaukseen, ilmoituksiin, mittareihin ja ilmaisimiin liittyviä toimenpiteitä ja tietoja selostavien tekstien ohella. M : Tämä symboli näkyy, kun on katsottava omistajan käsikirjasta lisäohjeita tai -tietoja. * : Tämä symboli näkyy, kun on katsottava huoltokäsikirjasta lisäohjeita tai -tietoja. Auton symbolitaulukko Tässä on joitakin muita symboleja, joita autosta voi löytyä, sekä niiden selitykset. Etsi symbolien lisätiedot hakemiston avulla. 9 : Turvatyynyjen valmiuden merkkivalo # : Ilmastointilaite G : Ilmastointilaitteen kylmäaine! : Lukkiutumaton jarrujärjestelmä (ABS) % : Ohjauspyörän audiosäätimet $ : Jarrujärjestelmän varoitusvalo I : Valtuutettu asentaja " : Latausjärjestelmä I : Vakionopeussäädin B : Jäähdytysnesteen lämpötila O : Ulkovalot H : Tulenarkaa # : Etusumuvalot s : Takasumuvalot. : Polttoainemittari + : Sulakkeet 3 : Kauko- ja lähivalojen vaihdin H : ISOFIX lasten turvaistuinjärjestelmä * : Toimintahäiriön merkkivalo : : Öljynpaine O : Virta > : Turvavyömuistuttimet 7 : Rengaspaineiden valvontajärjestelmä d : Luistonesto/elektroninen ajonvakautusjärjestelmä (ESC) M : Tuulilasin pesulaitteen neste

5 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-1 Avaimet, ovet ja ikkunat Avaimet ja lukot Avaimet Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmä (RKE) Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmän (RKE) käyttö Auton kaukokäynnistys Ovilukot Sähkötoimiset ovien lukot Ovi auki -varoitus Viiveellinen lukitus Automaattiset ovilukot Lukitussuoja Turvalukot Ovet Tavaratila Auton suojaus Auton suojaus Murtohälytinjärjestelmä Ajonestimen toiminta (käyttö avaimella) Ajonestimen toiminta (avaimeton käyttö) Ulkopeilit Kuperat peilit Sähkötoimiset peilit Taittuvat peilit Lämmitettävät peilit Peilien kallistus peruutettaessa Sisäpeilit Manuaalinen taustapeili Automaattisesti himmentyvä taustapeili Ikkunat Ikkunat Sähkötoimiset ikkunat Häikäisysuojat Katto Kattoluukku Avaimet ja lukot Avaimet { VAROITUS Lasten jättäminen autoon, jossa on virta-avain, on monesta syystä vaarallista. Lapset tai muut voivat loukkaantua pahoin tai jopa kuolla. Lapset voivat käyttää sähköikkunoita tai muita käyttölaitteita ja jopa saada auton liikkeelle. Ikkunat toimivat, kun avain on virtalukossa, ja lapset voivat loukkaantua vakavasti tai kuolla, jos he jäävät sulkeutuvan ikkunan väliin. Älä jätä auton avainta autoon, jossa on lapsia.

6 1-2 Avaimet, ovet ja ikkunat { VAROITUS Lapsien jättäminen autoon, jossa on lukkojen kauko-ohjauksen (RKE) lähetin, on vaarallista monesta syystä: lapsi tai muut voivat vammautua pahasti tai jopa kuolla. Lapset voivat käyttää sähköikkunoita tai muita käyttölaitteita ja jopa saada auton liikkeelle. Ikkunat toimivat, kun RKE-lähetin on autossa, ja ikkunoiden sulkeminen voi aiheuttaa vakavia vammoja ja kuoleman. Älä jätä RKE-lähetintä autoon, jossa on lapsia. Lukkojen kauko-ohjaimen (RKE) lähettimen osana olevaa avainta voidaan käyttää virtalukossa ja kaikissa lukoissa, jos auto käynnistetään avaimella. Jos auto käynnistetään ilman avainta, avainta voi käyttää lukoissa. Kun haluat avainosan esiin, paina RKE-lähettimen painiketta. Avainosa vetäytyy takaisin lähettimen sisään, kun painat painiketta ja avaimen metalliosaa. Jos autossa on virtalukko ja avaimen kääntäminen on vaikeaa, tarkasta onko avainosassa likaa. Puhdista se ajoittain harjalla tai puikolla. Jos tarvitset uuden avaimen, ota yhteys jälleenmyyjään.

7 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-3 Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmä (RKE) Muun kuin valtuutetun huoltoliikkeen edustajan tekemät muutokset tähän järjestelmään saattavat mitätöidä oikeutesi käyttää näitä laitteita. Jos RKE:n toimintasäde pienenee:. Tarkista etäisyys. Lähetin voi olla liian kaukana autosta.. Tarkista sijainti. Muita ajoneuvot tai esineet voivat estää signaalin.. Tarkista lähettimen paristo. Katso "Pariston vaihtaminen" myöhemmin tässä luvussa.. Jos lähetin ei vieläkään toimi oikein, ota yhteyttä jälleenmyyjään tai pätevään teknikkoon. Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmän (RKE) käyttö Kauko-ohjain toimii enintään 20 metrin (65 jalan) etäisyydellä autosta. Etäkäynnistyksellä varustetuissa autoissa etäisyys on pidempi. Huomioi että muut olosuhteet, kuten aiemmin mainitut, voivat vaikuttaa kauko-ohjaimen suorituskykyyn. RKE-järjestelmän lähetin ilman kaukokäynnistystä Q (Lukitus): Paina tätä lukitaksesi kaikki ovet. Suuntavilkut saattavat vilkkua ja/tai auton äänimerkki voi kuulua osoitukseksi lukituksesta, katso "Lukituspalaute" kohdasta Auton yksilöllistäminen sivulla Jos kuljettajan ovi on auki painettaessa Q, kaikki muut ovet paitsi kuljettajan ovi lukitaan, mikäli toiminto on otetu käyttöön henkilökohtaisissa asetuksissa. Jos matkustajan ovi on auki, kun Q -painiketta painetaan, kaikki ovet lukittuvat. Q -painikkeen painaminen voi myös virittää varkaudenehkäisyjärjestelmän. Katso kohta Murtohälytinjärjestelmä sivulla Kun ovet lukitaan, myös polttoaineen täyttöaukon kansi lukkiutuu. Joissakin malleissa painikkeen Q pitäminen painettuna sulkee kaikki auton ikkunat.

8 1-4 Avaimet, ovet ja ikkunat K (lukituksen avaus): Paina tätä avataksesi kuljettajan oven tai kaikki ovet. Katso "Ovien lukituksenavausvaihtoehdot" kohdasta Auton yksilöllistäminen sivulla Suuntavilkut voivat vilkkua ja/tai auton äänimerkki voi kuulua osoitukseksi lukituksenavauksesta. Katso "Lukituksenavauksen palaute" kohdasta Auton yksilöllistäminen sivulla K -painikkeen painaminen passivoi varkaudenehkäisyjärjestelmän. Katso kohta Murtohälytinjärjestelmä sivulla Istuimen asennot saatetaan palauttaa muistista avattaessa auton lukituksesta. Katso Muisti-istuimet sivulla 2 7 ja "Muistista palautus kauko-ohjaimella" kohdasta Auton yksilöllistäminen sivulla 4 42 lisätietoja varten. Joissakin malleissa painikkeen K pitäminen painettuna avaa kaikki auton ikkunat. V (Kauko-ohjattu tavaratilan kannen vapautus): Paina painiketta ja pidä sitä painettuna avataksesi tavaratilan. 7 (Auton paikannin/paniikkihälytys): Paina ja vapauta yhden kerran paikantaaksesi auton. Auton ulkovalot vilkkuvat ja auton äänimerkki kuuluu visertävänä äänenä. Paina painiketta 7 ja pidä sitä painettuna vähintään kaksi sekuntia käynnistääksesi paniikkihälytyksen. Äänitorvi soi ja suuntavilkut vilkkuvat kunnes painiketta 7 painetaan uudelleen tai auto käynnistetään. / (Auton kaukokäynnistys): Tällä ominaisuudella varustetuissa autoissa moottori voidaan käynnistää auton ulkopuolelta kauko-ohjaimella painamalla ensin Q ja sitten / viiden sekunnin sisällä ja pitämällä sitä painettuna. Lisätietoja on kohdassa Auton kaukokäynnistys sivulla 1 7. Avainten painikkeet eivät ole käytössä, kun avain on virtalukossa (jos kuuluu varustukseen). Avaimettoman lukituksen toiminta Joissakin autoissa on avaimeton lukitusjärjestelmä, jolla ovet ja takaluukku voidaan lukita ja avata ottamatta RKE-lähetintä pois taskusta, laukusta, salkusta jne. RKE-lähettimen on oltava 1 metrin (3 jalan) päässä avattavasta ovesta tai takaluukusta. Avaus kauko-ohjainavaimella RKE-lähettimen ollessa 1 metrin (3 jalan) säteellä lähesty etuovea ja vedä kahvasta avataksesi oven. Jos kauko-ohjain tunnistetaan, oven lukitus avautuu ja ovi voidaan avata. Jos käytetään jotain muuta ovea kuin kuljettajan ovea, avautuvat aina kaikkien ovien lukot. Tätä toimintoa ei voi muuttaa. Ohjeet kuljettajan ovea avattaessa avattavien muiden ovien lukitusten mukauttamisesta löytyvät kohdasta

9 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-5 "Ovien lukituksenavausvaihtoehdot" kohdasta Auton yksilöllistäminen sivulla Lukitusanturi Kun kaikki ovet on suljettu ja sytytysvirta on pois päältä, auto voidaan lukita painamalla tätä aluetta oven kahvassa. Tämä toiminto on käytettävissä usean minuutin ajan auton sammutuksen jälkeen. Takaluukun kauko-ohjattava lukitus Paina lisäjarruvaloon sijoitettua kosketuspainiketta avataksesi takaluukun, jos RKE-lähetin on kantaman sisällä. Lähettimien ohjelmointi autoa varten Vain autokohtaisesti ohjelmoidut kauko-ohjaimet toimivat sen kanssa. Jos lähetin on kadonnut tai varastettu, tilalle voidaan ostaa ja ohjelmoida uusi lähetin jälleenmyyjän kautta. Auto voidaan ohjelmoida niin, että kadonneet tai varastetut lähettimet eivät enää toimi. Muut lähettimet on ohjelmoitava uudelleen. Jokaista autoa varten voi olla enintään viisi siihen yhdistettyä lähetintä. Uusi lähetin voidaan ohjelmoida autoon, kun on olemassa useampi kuin yksi tunnistettu lähetin. Ohjelmointia varten auton täytyy olla sammutettuna ja kummankin kauko-ohjaimen, ennestään tunnistetun ja uuden, täytyy olla autossa mukana. 1. Avaa kyynärnojan säilytystila ja laita lähetin kauko-ohjaintaskuun painikkeet suunnattuina auton etuosaan päin. 2. Työnnä uuden kauko-ohjaimen avain kuljettajan oven ulkopuolella olevaan lukkosylinteriin ja käännä avain lukon avausasentoon viisi kertaa 10 sekunnin aikana. Kuljettajan tietokeskus (DIC) näyttää READY FOR REMOTE (valmis ohjelmointiin) #2, 3, 4 tai Poista tunnistettu avain ja aseta uusi lähetin kauko-ohjaintaskuun. 4. Paina käynnistyspainiketta. Kun lähetin on ohjelmoitu, kuljettajan tietokeskus DIC näyttää, että se on valmis ohjelmoimaan seuraavan lähettimen.

10 1-6 Avaimet, ovet ja ikkunat 5. Poista lähetin kauko-ohjaintaskusta ja paina K. Ohjelmoi lisää kauko-ohjaimia toistamalla vaiheet 3 5. Kun muut kauko-ohjaimet on ohjelmoitu, poistu ohjelmointitilasta painamalla käynnistyspainiketta 10 sekunnin ajan. Auton käynnistäminen kun lähettimen pariston varaus on alhainen Jos kauko-ohjaimen paristo on heikko, DIC saattaa näyttää viestin NO REMOTE DETECTED (ei kauko-ohjainta) yritettäessä käynnistää autoa. Viesti REPLACE BATTERY IN REMOTE KEY (vaihda kauko-ohjaimen paristo) saattaa myös näkyä tällöin. Käynnistä auto seuraavasti: 1. Avaa kyynärnojan säilytystila ja laita lähetin kauko-ohjaintaskuun painikkeet suunnattuina auton etuosaan päin. 2. Paina jarrupoljinta ja käynnistyspainiketta vaihteenvalitsimen ollessa P- tai N-asennossa. Katso kohta Moottorin käynnistäminen sivulla 8 18 Vaihda lähettimen paristo ensi tilassa. Paristonvaihto Vaihda paristo jos viesti REPLACE BATTERY IN REMOTE KEY (vaihda kauko-ohjaimen paristo) näkyy kuljettajan tietokeskuksessa. Katso "KAUKO-OHJAIMEN PARISTON VAIHTO" kohdasta Avain- ja lukkoviestit sivulla { VAROITUS Suojele ympäristöä ja terveyttä hävittämällä vanhat paristot ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti. Paristoa ei voida ladata uudelleen. Pariston vaihtaminen: 1. Ota avainosa esiin painamalla lähettimen painiketta. 2. Irrota pariston kansi nostamalla sitä sormella. 3. Irrota paristo painamalla ja liu'uttamalla sitä avainosan suuntaan. 4. Aseta uusi paristo paikalleen pluspuoli ylöspäin. Paina paristoa alaspäin, kunnes se

11 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-7 pysyy paikallaan. Vaihda tilalle CR2032 tai tätä vastaava paristo. 5. Napsauta lähettimen paristokotelon kansi takaisin paikalleen. Auton kaukokäynnistys Autossasi voi olla ominaisuus, jonka avulla auton moottori voidaan käynnistää auton ulkopuolelta. / (Auton kaukokäynnistys): Jos autossa on etäkäynnistystoiminto, tämä painike löytyy kauko-ohjaimesta. Ilmastointiautomatiikalla varustetut autot vaihtavat lämmitys- tai jäähdytystilaan riippuen ulkoilman lämpötilasta etäkäynnistyksen aikana. Auto, jossa ei ole ilmastointiautomatiikka, siirtyy viimeksi käytössä olleeseen lämmitys- tai jäähdytystilaan. Kun avain käännetään asentoon ON/RUN, ilmastointijärjestelmä kytkeytyy päälle viimeksi käytetyllä asetuksella. Jos autossa on istuinlämmitys, se saattaa kytkeytyä päälle etäkäynnistyksen aikana. Katso kohta Etuistuimien lämmitys sivulla 2 9. Paikallinen lainsäädäntö voi rajoittaa kaukokäynnistimien käyttöä. Jotkut lait esimerkiksi määräävät, että auton on oltava kaukokäynnistystä käyttävän henkilön näköpiirissä. Tarkista tähän liittyvät paikalliset määräykset. Muut olosuhteet saattavat vaikuttaa lähettimen suorituskykyyn. Katso kohta Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmä (RKE) sivulla 1 3. Auton käynnistäminen Moottorin käynnistäminen kaukokäynnistysominaisuutta käyttäen: 1. Suuntaa RKE-lähetin autoa kohti. 2. Paina Q -painiketta ja vapauta se. 3. Paina välittömästi vaiheen 2 jälkeen / -painiketta ja pidä sitä painettuna, kunnes suuntavilkut välähtävät, tai noin kaksi sekuntia, jos auto ei ole näköpiirissäsi. Kun moottori käynnistyy, auton seisontavalot syttyvät ja palavat niin kauan kuin moottori on käynnissä. Ovet lukkiutuvat ja ilmastointijärjestelmä saattaa käynnistyä. Moottori pysyy käynnissä 10 minuuttia. Jos haluat pidentää aikaa 10 minuutilla, toista em. vaiheet. Kaukokäynnistystä voi pidentää vain kerran. Käynnistä auto ennen ajoa. Moottorin käyntiajan pidentäminen Kun haluat pidentää käyntiaikaa 10 minuuttia, toista vaiheet 1 3 moottorin ollessa yhä käynnissä. Kaukokäynnistystä voidaan pidentää kerran. Kun pidennät kaukokäynnistystä, seuraavat 10 minuuttia alkavat heti.

12 1-8 Avaimet, ovet ja ikkunat Jos moottori on esimerkiksi ollut käynnissä viisi minuuttia ja käyntiaikaa lisätään 10 minuuttia, moottori pysyy käynnissä yhteensä 15 minuuttia. Sytytysjaksojen välissä sallitaan enintään kaksi kaukokäynnistystä tai yksi käynnistys ja sen jatkaminen. Auton sytytysvirta on kytkettävä päälle ja takaisin pois, ennen kuin kaukokäynnistystoimintoa voidaan käyttää uudelleen. Kaukokäynnistyksen peruuttaminen Kun haluat perua kaukokäynnistyksen, tee jokin seuraavista:. Osoita autoa kauko-ohjaimella ja paina / -painiketta, kunnes seisontavalot sammuvat.. Sytytä hätävilkut.. Käynnistä moottori ja sammuta se. Olosuhteet, joissa kaukokäynnistys ei toimi Auton kaukokäynnistysominaisuus ei toimi, jos:. Avain on virtalukossa (käyttö avaimella) tai avain on autossa (käyttö ilman avainta).. Konepelti ei ole kiinni.. Hätävilkut ovat päällä.. Toimintavian merkkivalo palaa.. Moottorin jäähdytysnesteen lämpötila on liian korkea.. Öljynpaine on matala.. Kaksi kaukokäynnistystä tai yksi pidennetty kaukokäynnistys on jo käytetty.. Vaihteisto ei ole P (Park) -pysäköintiasennossa. Ovilukot { VAROITUS Lukitsemattomat ovet voivat olla vaarallisia.. Matkustajat, varsinkin lapset, voivat helposti avata oven ja pudota liikkuvasta autosta. Kun ovi on lukossa, sitä ei voi avata kahvasta. Mahdollisuus sinkoutua ulos autosta onnettomuustilanteessa on suurempi, jos ovet eivät ole lukossa. Niinpä kaikkien matkustajien tulee käyttää turvavöitä oikein ja ovien tulee aina olla lukossa ajon aikana.. Lukitsemattomaan autoon menevät pienet lapset eivät välttämättä pääse autosta ulos. Lapsi voi altistua kuumuudelle ja saada pysyviä vammoja tai jopa (jatkuu)

13 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-9 VAROITUS (jatkuu) kuolemaan johtavan lämpöhalvauksen. Lukitse auto aina poistuessasi siitä.. Ulkopuoliset voivat helposti päästä lukitsemattomaan autoon, kun hidastat tai pysäytät auton. Ovien lukitseminen voi estää tätä tapahtumasta. Auto voidaan lukita ja avata lukituksesta usealla eri tavalla. Ulkopuolelta:. Käännä avainta kuljettajan oven lukossa vastapäivään lukitaksesi oven ja myötäpäivään avataksesi oven lukituksen.. Paina Q tai K lukkojen kauko-ohjauksen (RKE) lähettimessä. Sisäpuolelta:. Paina alas käsikäyttöinen lukkonuppi oven yläosassa.. Kun oven kahvaa vedetään, oven lukitus aukeaa. Kun oven kahvaa vedetään uudelleen, ovi aukeaa.. Paina Q tai K kojelaudassa. Sähkötoimiset ovien lukot Q (Lukitus): Lukitse ovet painamalla. K (lukituksen avaus): Avaa ovien lukitus painamalla. Ovien lukitseminen tai avaaminen lukituksesta lukitsee tai avaa lukituksesta myös tavaratilan ja polttoaineen täyttöaukon kannen. Katso Tavaratila sivulla 1 11 tai Tankkaaminen sivulla Ovi auki -varoitus Merkkiääni kuuluu ja asianmukainen oviviesti näkyy näytössä, jos jokin ovista ei ole kunnolla kiinni. Tämä tapahtuu sytytysvirran ollessa kytkettynä ja valintavivun ollessa muussa kuin P- tai N-asennossa. Katso kohta Ovi auki -viestit sivulla Viiveellinen lukitus Tämä toiminto viivästyttää ovien lukitusta ja varkaudenestojärjestelmän aktivointia viisi sekuntia sen jälkeen, kun auto lukitaan keskuslukituskytkimellä tai kauko-ohjaimella (RKE). Jos jokin ovi on auki autoa lukittaessa, kuuluu kolme merkkiääntä viiveellisen lukituksen aktivoitumisen

14 1-10 Avaimet, ovet ja ikkunat merkiksi. Viisi sekuntia viimeisen oven sulkemisen jälkeen kaikki ovet lukkiutuvat. Peruuta viive ja lukitse ovet heti painamalla toistamiseen Q RKE-lähettimessä tai keskuslukituskytkintä. Varkaudenestojärjestelmä aktivoituu 30 sekunnin kuluttua. Automaattiset ovilukot Auto voi olla ohjelmoitu avaamaan ovien lukot automaattisesti, kun vaihde siirretään P-asentoon (pysäköinti) automaattivaihteistolla varustetussa autossa tai kun sytytysvirta katkaistaan käsivaihteistolla varustetussa autossa. Keskuslukituksen avaustoiminnon voi ohjelmoida kuljettajan tietokeskuksen (DIC) kehotteiden kautta. Lisätietoja on kohdassa Auton yksilöllistäminen sivulla Lukitussuoja Jos sähkötoimisten ovilukkojen kytkintä painetaan, kun avain on virtalukossa ja jokin ovi on auki, kaikki ovet lukkiutuvat ja sitten kuljettajan oven lukitus avautuu. Muista poistaa avain virtalukosta, kun lukitset auton. Jos ovet lukitaan kauko-ohjaimella (RKE) avaimen ollessa virtalukossa, merkkiääni kuuluu kolme kertaa. Sitten kaikki ovet lukkiutuvat. Turvalukot Auton takaovissa on turvalukot, jotka estävät matkustajia avaamasta ovia sisäpuolelta. Avaa takaovet päästäksesi käsiksi kummankin oven sisäreunassa sijaitseviin turvalukkoihin. Ota lukot käyttöön asettamalla avain loveen ja kääntämällä se vaakatasoon. Ovi voidaan avata vain ulkopuolelta sen lukituksen ollessa auki. Palauta ovi normaalitoimintaan kääntämällä lovi pystyasentoon.

15 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-11 Ovet Tavaratila { VAROITUS Autoon voi tulla pakokaasua, jos sen takaluukku on auki ajettaessa tai jos takaluukun tiivisteen läpi kulkee esineitä. Moottorin pakokaasu sisältää häkää eli hiilimonoksidia (CO), jota ei voi nähdä tai haistaa. Se voi aiheuttaa tajuttomuutta ja jopa kuoleman. Jos autolla pitää ajaa takaluukku auki:. Sulje kaikki ikkunat.. Avaa kaikki ilma-aukot kojetaulussa ja sen alla.. Säädä ilmastointijärjestelmä ottamaan vain ulkoilmaa sisään ja aseta tuulettimen nopeus suurimpaan asetuk- (jatkuu) VAROITUS (jatkuu) seen. Katso "Lämmitys- ja ilmastointijärjestelmä" hakemistosta.. Jos autossa sähkötoiminen takaluukku, poista sen toiminta käytöstä. Saat lisätietoja hiilimonoksidista kohdasta Moottorin pakokaasu sivulla Tavaratilan kannen vapautus Tavaratila voidaan avata vain vaihteiston ollessa P-asennossa tai sytytysvirran poiskytkettynä. Paina RKE-lähettimen V -painiketta. Katso kohta Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmän (RKE) käyttö sivulla 1 3. Avaa tavaratilan lukitus painamalla ensin K kojelaudassa tai RKE-lähettimessä. Paina sitten tavaratilan kannessa olevaa kosketuspainiketta sen avaamiseksi. Autoissa, joiden tavaratilan kannessa on lukkosylinteri, kansi avataan avaimella. Sulje tavaratila vetämällä kahvasta.

16 1-12 Avaimet, ovet ja ikkunat Tavaratilan kannen hätävapautuskahva Huomautus: Älä käytä hätävapautuskahvaa kiinnityskohtana, kun asetat tavaroita tavaratilaan, koska se voi vahingoittaa kahvaa. Hätävapautuskahva on tarkoitettu vain auttamaan tavaratilaan loukkuun joutunutta henkilöä avaamaan tavaratilan sen sisäpuolelta. Tavaratilan sisäpuolella kannen salvassa on pimeässä hohtava luukun hätävapautuskahva. Kahva on itsevalaiseva altistuessaan valolle. Voit avata tavaratilan kannen sisäpuolelta vetämällä kahvasta ylöspäin. Auton suojaus Autossa on varkaudenestotoimintoja, mutta ne eivät tee auton varastamista mahdottomaksi. Murtohälytinjärjestelmä Tässä ajoneuvossa on murtohälytinjärjestelmä. Varkaudenestojärjestelmän vakio-ominaisuuksien lisäksi tässä järjestelmässä on myös tunkeutumisanturi ja kallistusanturi. Järjestelmän virittäminen Kun haluat virittää järjestelmän, paina RKE-lähettimen Q -painiketta. Hälytys virittyy automaattisesti n. 30 sekunnin kuluttua. Kojelaudan päällä sijaitseva suojauksen merkkivalo vilkkuu. Paina V RKE-lähettimessä avataksesi tavaratilan laukaisematta hälytystä. Järjestelmä virittyy uudelleen, kun tavaratila suljetaan.

17 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-13 Hälytysjärjestelmän kytkeminen pois päältä Kun haluat passivoida järjestelmän, tee jokin seuraavista:. Paina RKE-lähettimen K -painiketta.. Lähesty autoa RKE-lähettimen kanssa (avaimeton käyttö).. Käynnistä moottori. Hälytin kytkeytyy automaattisesti pois päältä. Murtotilanteen havaitseminen Jos painiketta K painettaessa äänitorvi soi, autoon on yritetty murtautua järjestelmän ollessa toiminnassa. Jos hälytys on aktivoitunut, kuljettajan tietokeskuksessa näkyy viesti THEFT ATTEMPTED. (murtoa on yritetty.) Lisätietoja on kohdassa Murtohälytinjärjestelmän viestit sivulla Tunkeutumisanturi Auton tunkeutumisanturi valvoo auton sisätiloja ja antaa hälytyssignaalin varkaudenestomoduulille, jos joku tulee autoon sisään luvattomasti. Älä anna matkustajien tai lemmikkieläinten jäädä autoon tunkeutumisanturin ollessa aktivoituna. Ennen kuin virität varkaudenestojärjestelmän ja aktivoit tunkeutumisanturin, toimi seuraavasti:. Varmista, että kaikki ovet, ikkunat ja kattoluukku (jos kuuluu varustukseen) ovat täysin suljettuina.. Kytke pois kaikki puhaltimet ja tuulettimet. Ilmanvirtaus voi laukaista hälytyksen.. Kiinnitä mahdolliset irrallaan olevat esineet kuten aurinkosuojat tai ikkunakaihtimet.. Varmista, että kattokonsolissa olevien anturien edessä ei ole mitään esteitä.. Älä ripusta mitään taustapeiliin. Jos joidenkin matkustajien täytyy jäädä autoon, heidän tulee lukita ovet sisäpuolelta keskuslukituskytkimellä. Tunkeutumisanturi ei tällöin aktivoidu. Ajonestimen toiminta (käyttö avaimella) Tässä autossa on passiivinen varkaudenehkäisyjärjestelmä. Sitä ei tarvitse virittää eikä passivoida käsin. Ajonesto kytkeytyy automaattisesti toimintaan, kun avain otetaan pois virtalukosta. Järjestelmä passivoituu automaattisesti, kun auto käynnistetään oikealla avaimella. Avaimessa on auton ajoneston ohjausyksikköä vastaava transponderi, joka passivoi järjestelmän automaattisesti. Auton moottori voidaan käynnistää vain

18 1-14 Avaimet, ovet ja ikkunat oikealla virta-avaimella. Moottori ei saata käynnistyä, jos avain on vaurioitunut. Mittaristossa oleva turvavalo syttyy, jos varkaudenestojärjestelmän toimintaan tai pois toiminnasta kytkemisessä havaitaan ongelmia. Kun autoa yritetään käynnistää, turvavalo syttyy hetkeksi sytytysvirtaa päälle kytkettäessä. Jos moottori ei käynnisty ja turvavalo palaa edelleen, järjestelmässä on ongelmia. Katkaise sytytysvirta ja yritä uudelleen. Jos moottori ei vieläkään käynnisty eikä avaimessa näy vaurioita tai valo palaa edelleen, kokeile toista virta-avainta. Jos moottori ei käynnisty toisellakaan avaimella, auto on huollon tarpeessa. Jos moottori ei käynnisty, ensimmäinen avain voi olla rikki. Ota yhteys jälleenmyyjään, joka voi huoltaa varkaudenehkäisyjärjestelmän, ja teetä uusi avain. Älä jätä autoon avainta tai laitetta, joka poistaa auton varkaudenestojärjestelmän käytöstä. Ajonestimen toiminta (avaimeton käyttö) Tässä autossa on passiivinen varkaudenehkäisyjärjestelmä. Sitä ei tarvitse virittää eikä passivoida käsin. Ajonesto kytkeytyy automaattisesti toimintaan, kun lähetin poistetaan autosta. Ajonestin kytkeytyy pois päältä, kun käynnistyspainiketta painetaan ja autossa on voimassa oleva lähetin. Mittaristossa oleva turvavalo syttyy, jos varkaudenestojärjestelmän toimintaan tai pois toiminnasta kytkemisessä havaitaan ongelmia. Järjestelmässä on yksi tai useampi lähetin, jotka on yhdistetty auton ajonestojärjestelmän ohjausyksikköön. Vain oikein yhdistetty lähetin käynnistää auton. Jos lähetin vaurioituu, et ehkä voi käynnistää autoa. Kun autoa yritetään käynnistää, turvavalo syttyy hetkeksi sytytysvirtaa päälle kytkettäessä. Jos moottori ei käynnisty ja turvavalo palaa edelleen, järjestelmässä on ongelmia. Katkaise sytytysvirta ja yritä uudelleen.

19 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-15 Jos RKE-lähetin näyttää olevan ehjä, kokeile toista lähetintä. Tai voit yrittää sijoittaa kauko-ohjaimen keskikonsolissa olevaan kauko-ohjaintaskuun. Katso "Auton käynnistäminen kun lähettimen pariston varaus on alhainen" kohdasta Lukkojen kauko-ohjausjärjestelmän (RKE) käyttö sivulla 1 3. Jos moottori ei käynnisty toisella kauko-ohjaimella tai kauko-ohjaimen ollessa taskussa keskikonsolissa, auto on huollettava. Ota yhteys jälleenmyyjään, joka voi huoltaa varkaudenestojärjestelmän, jotta autoon voidaan ohjelmoida uusi kauko-ohjain. Älä jätä autoon avainta tai laitetta, joka poistaa auton varkaudenestojärjestelmän käytöstä. Ulkopeilit Kuperat peilit { VAROITUS Kohteet, kuten muut ajoneuvot, voivat näyttää olevan todellista kauempana kuperasta peilistä katsottuna. Voit törmätä toiseen autoon, jos käännyt liian jyrkästi oikealle kaistalle. Tarkista peruutuspeilistä tai nopeasti olkapääsi yli ennen kaistan vaihtoa. Matkustajan puoleinen peili on kupera. Kuperan peilin pinta on kaareva, jotta kuljettajan istuimelta näkyy enemmän. Sähkötoimiset peilit Kuvassa näytetään käsin kääntäminen, sähkötoiminen kääntäminen on vastaavanlainen Peilien säätäminen: 1. Valitse kuljettajan tai matkustajan peili kääntämällä valitsinkytkin asentoon L (vasen) tai R (oikea). 2. Säädä peiliä siirtämällä säädintä. 3. Käännä valitsinkytkin asentoon 9 peilin valinnan poistamiseksi.

20 1-16 Avaimet, ovet ja ikkunat Taittuvat peilit Käsin käännettävät ulkopeilit Käännä peilit sisään käsin estääksesi niitä vaurioitumasta ajaessasi automaattipesuun. Voit kääntää peilin painamalla sitä kohti autoa. Voit palauttaa peilin takaisin alkuperäiseen asentoonsa työntämällä sitä ulospäin. Sähkötoimiset kääntyvät ulkopeilit Autossa voi olla sähköisesti kääntyvät ulkopeilit. Käännä peilit sisään seuraavasti: 1. Käännä valitsinkytkin asentoon Vedä valitsinkytkintä taakse peilien taittamiseksi. 3. Vedä valitsinkytkintä taakse uudelleen palauttaaksesi peilit niiden alkuperäiseen asentoon. Lämmitettävät peilit Autoille, joissa on lämmitettävät peilit: 1 (takalasin lämmitin): Paina lämmittääksesi peilit. Katso lisätietoja luvun Ilmastointiautomatiikka sivulla 7 3 kohdasta "Takalasin lämmitin".

21 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-17 Peilien kallistus peruutettaessa Jos autossa on muistipaketti, ulkopeileissä on kallistustoiminto peruutuksen yhteydessä. Tämä toiminto kallistaa ulkopeilit esiasetettuun asentoon vaihteenvalitsimen ollessa R-asennossa. Tämän avulla kuljettaja näkee reunakiveyksen rinnakkain pysäköitäessä. Matkustajan ja/tai kuljettajan peili palaa alkuperäiseen asentoonsa, kun vaihteenvalitsin siirretään pois R-asennosta tai kun virtalukko asetetaan OFF- tai OFF/LOCK-asentoon. Tämä toiminto voidaan kytkeä päälle tai pois kuljettajan tietokeskuksesta (DIC). Katso kohta Auton yksilöllistäminen sivulla Sisäpeilit Manuaalinen taustapeili Säädä sisätaustapeili tarttumalla siihen keskeltä ja asettamalla se siten, että näet selvästi auton taakse. Jos autossa on manuaalinen taustapeili, paina kielekettä eteenpäin päiväaikaan ja vedä sitä taaksepäin pimeällä estääksesi takaa tulevien autojen valojen häikäisyn. Automaattisesti himmentyvä taustapeili Jos autossa on automaattisesti himmentyvä taustapeili, peili estää automaattisesti takaa tulevien autojen valojen häikäisyn. Himmennystoiminto kytkeytyy päälle, kun auto käynnistetään. Peilin puhdistaminen Älä suihkuta lasinpuhdistusainetta suoraan peiliin. Käytä pehmeää pyyhettä, joka on kostutettu vedellä. Ikkunat { VAROITUS On vaarallista jättää lapsia, apua tarvitsevia aikuisia tai lemmikkejä autoon, jonka ikkunat ovat kiinni. He voivat altistua kuumuudelle ja saada pysyviä vammoja tai jopa kuolemaan johtavan lämpöhalvauksen. Älä koskaan jätä lapsia, apua tarvitsevia aikuisia tai lemmikkejä autoon, jonka ikkunat ovat kiinni, sään ollessa lämmin tai kuuma.

22 1-18 Avaimet, ovet ja ikkunat Auton aerodynamiikka on suunniteltu parantamaan polttoainetaloudellisuutta. Se saattaa aiheuttaa sykkivää ääntä ikkunan ollessa osittain avattuna. Avaa äänen vähentämiseksi toinen ikkuna tai kattoluukku (jos varusteena). Sähkötoimiset ikkunat Kuvassa on ylempi taso, perustaso on vastaava Sähkötoimiset ikkunat toimivat vain virtalukon ollessa asennossa ACC/ ACCESSORY tai ON/RUN/START tai jatkuvan lisävarustevirran (RAP) ollessa käytössä. Katso kohta Jatkuva lisävarustevirta (RAP) sivulla Kytkimen painaminen tai vetäminen osan matkaa avaa tai sulkee ikkunaa niin kauan kuin kytkintä käytetään. Ikkunan pikalasku Pika-avaustoiminnon avulla ikkunat voidaan avata kokonaan pitämättä kytkintä painettuna. Paina kytkin kokonaan alas aktivoidaksesi pika-avaustoiminnon. Pikatila voidaan perua milloin tahansa vetämällä tai painamalla katkaisijasta lyhyesti. Ikkunan pikanostotoiminto (jos kuuluu varustukseen) Vedä tällä toiminnolla varustetuissa autoissa kytkin kokonaan ylös ja vapauta se pikanostotoiminnon aktivoimiseksi. Pikatila voidaan perua milloin tahansa vetämällä tai painamalla katkaisijasta lyhyesti. Sähkötoimisten ikkunoiden ohjelmointi Jos auton akkua on ladattu, se on irrotettu tai siinä on häiriö, kuljettajan sähkötoiminen ikkunannostin on ohjelmoitava uudestaan, jotta pikanostotoiminto on käytettävissä. Vaihda tai lataa auton akku ennen uudelleenohjelmointia.

23 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-19 Kuljettajan ikkunan ohjelmointi: 1. Sulje kaikki ovet virtalukon ollessa asennossa ACC/ ACCESSORY tai ON/RUN tai jatkuvan lisävarustevirran (RAP) ollessa käytössä. 2. Paina sähkötoimisen ikkunan kytkintä kunnes ikkuna on täysin auki. 3. Vedä sähkötoimisen ikkunan kytkintä kunnes ikkuna on täysin kiinni. 4. Pidä painiketta ylhäällä noin kaksi sekuntia sen jälkeen, kun ikkuna on sulkeutunut kokonaan. Ikkuna on nyt ohjelmoitu uudelleen. Ikkunoiden pikakäytön väliinjäämissuoja Jos ikkunan tiellä on este pikatoiminnon ollessa käytössä, ikkuna pysähtyy esteen kohdalle ja avautuu tehtaalla esiohjelmoituun asentoon. Sääolosuhteet kuten voimakas jäätyminen voivat myös saada ikkunan palautumaan takaisin. Ikkuna palaa normaalitoimintaan, kun este on poistettu tai olosuhteet sallivat. Ikkunoiden pikakäytön väliinjäämissuojan ohitus { VAROITUS Jos väliinjäämissuojan ohitus aktivoidaan, ikkuna ei peruuta automaattisesti. Sinä tai muut voitte loukkaantua ja ikkuna voi vaurioitua. Ennen kuin käytät ohitustoimintoa, varmista, että ikkunan toiminnan esteenä ei ole ihmisiä eikä muita esteitä. Hätätilanteessa väliinjäämissuoja voidaan ohittaa valvotussa tilassa. Pidä ikkunakytkintä täysin ylhäällä toiseen asentoon saakka. Ikkuna nousee niin kauan kuin kytkintä pidetään nostettuna. Kun kytkin vapautetaan, pikatoiminto aktivoituu uudelleen. Tässä tilassa ikkuna voi yhä sulkeutua ja osua esteenä olevaan esineeseen. Ole varovainen käyttäessäsi ohitustilaa. Ikkunoiden lukitus Kuvassa on ylempi taso, perustaso on vastaava Tämä toiminto estää takamatkustajien ikkunoiden avaamisen muualta kuin kuljettajan ovesta. Ota käyttöön takasivuikkunoiden lukitus painamalla v. Kytkimen merkkivalo syttyy.

24 1-20 Avaimet, ovet ja ikkunat Kytke takasivuikkunoiden lukitus pois päältä painamalla v uudelleen. Häikäisysuojat Suojaudu auringon häikäisyltä vetämällä häikäisysuoja alas. Irrota suoja keskikiinnikkeestä kääntääksesi sen sivulle tai pidentääksesi vartta, jos varustettu jatkovarrella. Autossa voi olla valaistu peili; nosta kansi. Katto Kattoluukku Kattoluukulla varustetuissa autoissa kattoluukun käyttökytkimet sijaitsevat kattoverhoilussa taustapeilin yläpuolella. Virtalukon täytyy olla asennossa ON/RUN tai ACC/ ACCESSORY tai jatkuvan lisävarustevirran (RAP) tulee olla käytössä, jotta kattoluukku toimii. Katso kohdat Virtalukon asennot (käyttö avaimella) sivulla 8 14 tai Virtalukon asennot (avaimeton käyttö) sivulla 8 16 ja Jatkuva lisävarustevirta (RAP) sivulla Avaaminen/sulkeminen: Kattoluukku avataan tai suljetaan painamalla kytkimen (A) taka- tai etuosaa ja pitämällä sitä painettuna. Aurinkosuoja avautuu automaattisesti kattoluukun kanssa, mutta se on suljettava käsin. Pika-avaaminen/-sulkeminen: Kattoluukku pika-avataan tai -suljetaan painamalla kytkimen (A) takatai etuosaa ja vapauttamalla kytkin.

25 Avaimet, ovet ja ikkunat 1-21 Tuuletus/sulkeminen: Kun haluat tuulettaa kattoluukkua raottamalla, paina kytkimen (B) takaosaa ja pidä sitä painettuna. Sulje painamalla kytkimen etuosaa ja pitämällä sitä painettuna. Kattoluukkua ei voida avata tai sulkea, jos autossa on sähkövika. Puristumisenestotoiminto Jos sulkeutuvan kattoluukun tiellä on este, puristumisenestotoiminto havaitsee esteen ja pysäyttää kattoluukun sulkeutumisen esteen kohdalle. Kattoluukku palaa täysin auki -asentoon. Kattoluukun tiivisteeseen tai kiskoon voi kertyä likaa ja roskia. Se voi aiheuttaa meteliä tai ongelmia kattoluukin liikkeessä. Se voi myös tukkia veden tyhjennysjärjestelmän. Avaa kattoluukku säännöllisesti ja poista mahdolliset esteet ja irtoroskat. Pyyhi kattoluukun tiiviste ja katon tiivisteen alue puhtaalla liinalla, miedolla saippualla ja vedellä. Älä poista kattoluukusta rasvaa.

26 1-22 Avaimet, ovet ja ikkunat 2 MUISTIINPANOJA

27 Istuimet ja turvavarusteet 2-1 Istuimet ja turvavarusteet Pääntuet Pääntuet Aktiiviset pääntuet Etuistuimet Istuimen säätö Sähkötoimisen istuimen säätö Ristiselän tuen säätö Kallistettavat selkänojat Muistilla varustetut istuimet Lämmitetyt etuistuimet Takaistuimet Takaistuimet Takaistuimen kyynärnoja Turvavyöt Turvavyöt Miten turvavöitä käytetään asianmukaisesti Lantio-olkavyö Turvavyön käyttö raskauden aikana Turvavyön jatke Turvajärjestelmän tarkastus Turvavöiden hoito Turvavyöjärjestelmän osien vaihto törmäyksen jälkeen Turvatyynyjärjestelmä Turvatyynyjärjestelmä Missä turvatyynyt ovat? Milloin turvatyynyn tulee täyttyä? Mikä saa turvatyynyn täyttymään? Miten turvatyyny suojaa? Mitä näet turvatyynyn täyttymisen jälkeen? Turvatyynyn On-Off (päällä/ pois) -kytkin Turvatyynyillä varustetun auton huolto Varusteiden lisääminen turvatyynyillä varustettuun autoon Turvatyynyjärjestelmän tarkastus Turvatyynyjärjestelmän osien vaihto törmäyksen jälkeen

28 2-2 Istuimet ja turvavarusteet Lasten turvaistuimet Vanhemmat lapset Pikkulapset ja nuoremmat lapset Lasten turvajärjestelmät Mihin turvajärjestelmä tulee sijoittaa Lasten ISOFIX-turvaistuinjärjestelmät Lasten turvajärjestelmien kiinnitys (takaistuin) Lasten turvajärjestelmien kiinnitys (etumatkustajan istuin) Pääntuet { VAROITUS Jos niskatuet eivät ole oikein asennettuina ja säädettyinä, on olemassa suuri vaara, että matkustajat saavat niskan/selkärangan vammoja törmäyksessä. Älä lähde ajamaan, ennen kuin kaikkien matkustajien niskatuet on asennettu ja säädetty oikein. Etuistuimet Auton etuistuimien reunapaikoilla on säädettävät niskatuet. Säädä niskatuki sellaiseksi, että niskatuen yläreuna on samalla korkeudella kuin matkustajan pään yläreuna. Tämä asento vähentää niskavamman vaaraa törmäyksessä.

29 Istuimet ja turvavarusteet 2-3 Takaistuimet Auton takaistuimella on säädettävät pääntuet kaikilla kolmella istuinpaikalla. Nosta tai laske pääntukea painamalla pääntuen sivulla olevaa painiketta ja vetämällä pääntukea ylöspäin tai painamalla sitä alaspäin ja vapauttamalla painike. Varmista painikkeen vapauttamisen jälkeen pääntukea vetämällä ja painamalla, että se on lukittunut paikalleen. Joissakin malleissa pääntukea voidaan säätää eteen- ja taaksepäin. Säädä pääntukea eteenpäin tarttumalla pääntukeen alaosasta ja vetämällä sitä eteenpäin haluttuun lukitusasentoon. Säädä pääntukea taaksepäin tarttumalla pääntukeen alaosasta ja vetämällä se täysin eteen kunnes mekanismi vapautuu, jolloin pääntuki voi palata täysin taakse. Etuistuinten ulkoreunan pääntukia ei ole tehty irrotettaviksi. Niskatuen korkeus on säädettävissä. Vedä niskatukea ylöspäin sen nostamiseksi. Yritä liikuttaa niskatukea varmistaaksesi, että se on lukkiutunut paikalleen. Laske pääntukea painamalla istuimen selkänojan päällä olevaa painiketta ja painamalla pääntukea alaspäin. Yritä liikuttaa niskatukea

30 2-4 Istuimet ja turvavarusteet painikkeen vapauttamisen jälkeen varmistaaksesi, että niskatuki on lukkiutunut paikalleen. Takaistuimen pääntukia ei ole tehty irrotettaviksi. Aktiiviset pääntuet Auton etuistuimissa on aktiiviset pääntuet. Ne kallistuvat automaattisesti eteenpäin niskavammojen vaaran vähentämiseksi, jos autoon törmätään takaapäin. Etuistuimet Istuimen säätö { VAROITUS Voit menettää auton hallinnan, jos yrität auton liikkuessa säätää kuljettajan istuinta. Äkillinen liike voi säikäyttää ja hämmentää sinut tai saada sinut tahtomattasi painamaan jotakin poljinta. Säädä kuljettajan istuinta ainoastaan auton seistessä paikallaan. Säädä käsisäätöinen istuin seuraavasti: 1. Vedä istuimen etuosassa olevasta kahvasta. 2. Siirrä istuin haluamaasi asentoon ja vapauta kahva. 3. Varmista liikuttamalla istuinta eteen ja taakse, että se on lukittunut paikalleen.

31 Istuimet ja turvavarusteet 2-5 Istuimen korkeudensäätö Sähkötoimisen istuimen säätö Selkänojan säätäminen, ks. Kallistuvat istuinten selkänojat sivulla 2 6. Ristiselän tuen säätö Jos kuuluu varustukseen, paina kytkimen ylä- tai alaosaa ja pidä sitä painettuna nostaaksesi tai laskeaksesi istuinta. Vapauta kytkin, kun istuin on halutulla korkeudella. Sähkötoimisen istuimen säätö, jos autossa on sellainen:. Siirrä istuinta eteen- tai taaksepäin säädintä eteen- tai taaksepäin liu'uttamalla.. Nosta tai laske istuintyynyn etuosaa siirtämällä säätimen etuosaa ylös tai alas.. Nosta tai laske koko istuinta siirtämällä koko säädintä ylöstai alaspäin. Ristiseläntuen säätö, jos kuuluu varustukseen:. Lisää tai vähennä ristiseläntukea pitämällä säätimen etu- tai takaosaa painettuna.. Paina säätimen ylä- tai alaosaa ja pidä sitä painettuna nostaaksesi tai laskeaksesi ristiseläntuen korkeutta.

32 2-6 Istuimet ja turvavarusteet Kallistettavat selkänojat { VAROITUS Istuminen kallistettuun selkänojaan nojaten auton ollessa liikkeellä voi olla vaarallista. Vaikka turvavyöt on kiinnitetty, ne eivät voi suorittaa tehtäväänsä. Olkavyö ei ole kehoasi vasten. Se on sen sijaan edessäsi. Törmäyksessä voit sinkoutua sitä vasten, mistä seuraa niska- tai muu vamma. Lantiovyö voi siirtyä ylös vatsasi päälle. Vyön pidätysvoima on silloin siellä eikä lantiossasi. Siitä voi seurata vakavia sisäisiä vammoja. Jotta suojaus on kunnollinen auton ollessa liikkeellä, nosta selkänoja pystyasentoon. Istuudu sitten istuimelle kunnolla selkänojaan kiinni ja kiinnitä turvavyö asianmukaisesti. Älä pidä selkänojaa kallistettuna auton ollessa liikkeellä. Käsitoimisesti kallistettavat selkänojat { VAROITUS Jos jompikumpi selkänoja ei ole lukkiutunut, se saattaa äkillisessä pysäytyksessä tai törmäyksessä liikahtaa eteenpäin. Se voi vammauttaa istuimella istuvan henkilön. Työnnä ja vedä aina selkänojia varmistaaksesi, että ne ovat lukkiutuneet.

33 Istuimet ja turvavarusteet Työnnä ja vedä selkänojaa varmistaaksesi, että se on lukkiutunut. Sähkötoimisesti kallistettavat istuinten selkänojat Muistilla varustetut istuimet Kallista käsitoiminen selkänoja seuraavasti: 1. Nosta vipua. 2. Siirrä selkänoja haluamaasi asentoon ja vapauta sitten vipu, niin selkänoja lukkiutuu paikalleen. 3. Työnnä ja vedä selkänojaa varmistaaksesi, että se on lukkiutunut. Selkänojan palautus pystyasentoon: 1. Nosta vipua selkänojaa painamatta. Selkänoja palaa pystyasentoon. Sähkötoimisen selkänojan säätö, jos on:. Käännä säätimen yläosaa taaksepäin kallistusta varten.. Käännä säätimen yläosaa eteenpäin selkänojan nostamiseksi. Muistitoiminnolla varustetuissa autoissa kuljettajan istuimen painikkeita "1" ja "2" käytetään kuljettajan istuimen ja ulkopeilien asentojen manuaaliseen tallentamiseen ja muistista hakemiseen. Näitä manuaalisesti tallennettuja asentoja kutsutaan muistipainikkeiksi. Auto tallentaa myös automaattisesti kuljettajan istuimen ja ulkopeilien asennot senhetkisen kuljettajan RKE-lähettimeen, kun sytytysvirta

34 2-8 Istuimet ja turvavarusteet kytketään pois päältä. Näitä automaattisesti tallennettuja asentoja kutsutaan kauko-ohjaimen muistiasennoiksi. Katso Avaimettoman lukitusjärjestelmän (RKE) toiminta sivulla 1 3. Muistipainikkeiden asentojen tallennus Tallenna asennot muistipainikkeisiin seuraavasti: 1. Säädä kuljettajan istuin, selkänojan kaltevuus ja molemmat ulkopeilit haluttuihin ajoasentoihin. 2. Pidä MEM (muisti) ja "1" painettuna samanaikaisesti, kunnes kuuluu äänimerkki. 3. Toista vaiheet 1 ja 2 toiselle kuljettajalle käyttämällä painiketta "2". Muistipainikkeen asentojen noutaminen Muistipainikkeisiin tallennetut asennot voidaan hakea muistista pitämällä painiketta "1" tai "2" painettuna. Kuljettajan istuin ja ulkopeilit siirtyvät niihin asentoihin, joissa ne olivat kyseisiä painikkeita painettaessa. Painikkeen "1" tai "2" vapauttaminen ennen tallennettujen asentojen saavuttamista keskeyttää asentojen muistista hakemisen. Jos jokin estää kuljettajan istuimen liikkeen asento muistista haettaessa, asennon käyttöönotto voi keskeytyä. Poista este ja pidä sitten sähkötoimisen kuljettajan istuimen kytkintä painettuna kaksi sekuntia. Yritä hakea asento muistista uudelleen kyseistä muistipainiketta painamalla. Jos asento ei vieläkään palaa muistista, ota yhteys jälleenmyyjään huoltoa varten. RKE-muistiasentojen noutaminen RKE-muistitoiminto hakee kuljettajan istuimen ja ulkopeilien aiemmin tallennetut kauko-ohjaimen muistiasennot autoon noustaessa. Aina kun sytytysvirta katkaistaan, kuljettajan istuimen ja ulkopeilien asennot tallennetaan automaattisesti kauko-ohjaimeen, jota käytettiin auton käynnistämiseen. Näitä asentoja kutsutaan RKE-muistiasennoiksi, ja ne voivat poiketa aiemmin mainituista painikkeiden "1" ja "2" paikoille tallennetuista muistipainikkeista. Kauko-ohjaimen muistiasennot palautetaan automaattisesti, kun kuljettajan oven lukko avataan kauko-ohjaimella ja kuljettaja ovi avataan. Ilman avainta käynnistettävissä autoissa kuljettajan oven avaaminen kauko-ohjaimen ollessa paikalla aktivoi tietojen haun kauko-ohjaimen muistista. Jos kuljettajan ovi on jo auki, kauko-ohjaimen K -painikkeen painaminen aktivoi myös asentojen haun kauko-ohjaimen muistista. Kuljettajan istuin ja ulkopeilit siirtyvät aiemmin tallennettuihin kauko-ohjaimen muistiasentoihin.

35 Istuimet ja turvavarusteet 2-9 Tämä toiminto otetaan käyttöön ja pois käytöstä auton henkilökohtaisten asetusten valikossa. Katso Auton henkilökohtaiset asetukset sivulla Peruuta käyttöönotto painamalla jotakin muistipainiketta tai sähkötoimisen peilin tai sähkötoimisen istuimen säätöpainiketta. Jos jokin estää kuljettajan istuimen liikkeen asento muistista haettaessa, asennon käyttöönotto voi keskeytyä. Poista este ja pidä sitten vastaavaa manuaalista kytkintä painettuna kaksi sekuntia. Yritä palauttaa muistiasento uudelleen avaamalla kuljettajan ovi ja painamalla kauko-ohjaimen K -painiketta. Jos asento ei vieläkään palaa muistista, ota yhteys jälleenmyyjään huoltoa varten. Helppokulkuinen kuljettajan istuin Tämä toiminto siirtää istuinta taaksepäin, jolloin kuljettajalla on enemmän tilaa poistua autosta. Ota toiminto käyttöön kääntämällä sytytysvirran kytkin OFF-asentoon ja avaamalla kuljettajan ovi. Jos kuljettajan ovi on jo auki, sytytysvirran kytkimen kääntäminen OFF-asentoon aktivoi kuljettajan istuimen easy exit -toiminnon. Tämä toiminto otetaan käyttöön ja pois käytöstä auton henkilökohtaisten asetusten valikossa. Katso Auton henkilökohtaiset asetukset sivulla Peruuta käyttöönotto painamalla jotakin muistipainiketta tai sähkötoimisen istuimen säätöpainiketta. Jos jokin estää kuljettajan istuimen liikkeen helppokulkuisen istuimen asento muistista haettaessa, asennon käyttöönotto voi keskeytyä. Poista este ja pidä sitten sähkötoimisen istuimen taaksepäin siirron kytkintä painettuna kaksi sekuntia. Yritä hakea helppokulkuisen istuimen asento muistista uudelleen. Jos helppokulkuisen istuimen asento ei vieläkään palaa muistista, ota yhteys jälleenmyyjään huoltoa varten. Lämmitetyt etuistuimet { VAROITUS Jos et kykene tuntemaan lämpötilavaihteluja tai kipua iholla, voi istuinlämmitin aiheuttaa palovammoja matalissakin lämpötiloissa. Palovammavaaran välttämiseksi tällaisten ihmisten tulee olla varovaisia istuinlämmitintä käyttäessään; erityisesti, jos sitä käytetään pitkään. Älä aseta istuimelle mitään lämpöä eristävää esinettä, kuten huopaa, tyynyä, peitettä tms. Se voi aiheuttaa istuinlämmittimen ylikuumenemisen. Ylikuumennut istuinlämmitin voi aiheuttaa palovamman tai vahingoittaa istuinta.

36 2-10 Istuimet ja turvavarusteet Ylemmän tason ilmastointijärjestelmä kuvassa, perustaso vastaava Painikkeet sijaitsevat ilmastoinnin ohjauspaneelissa, jos kuuluvat varustukseen. Auton moottorin on oltava käynnissä, jotta lämmitin toimisi. Paina M tai L lämmittääksesi kuljettajan tai matkustajan istuintyynyä ja selkänojaa. Painikkeen merkkivalot ilmaisevat käytössä olevan tilan. Paina painiketta uudelleen halutessasi korkeimman lämmitystehon. Jokainen seuraava painikkeen painallus muuttaa lämmitystehoa seuraavalle alemmalle tasolle ja kytkee sen lopulta pois päältä. Kolme valoa tarkoittaa suurinta asetusta ja yksi pienintä. Takaistuimet Selkänojan taittaminen Selkänojan toinen puoli voidaan taittaa alas tavaratilan suurentamiseksi. Taita selkänoja vain auton seistessä paikallaan. Huomautus: Jos takaistuimen selkänoja taitetaan turvavöiden ollessa vielä kiinnitettyinä, istuin tai turvavyöt voivat vaurioitua. Avaa aina turvavyöt ja aseta ne normaaliin säilytysasentoon ennen takaistuimen selkänojan taittamista. Istuimen selkänojan taittaminen alas: 1. Laske takaistuimen pääntuet täysin alas. Katso Pääntuet sivulla Nosta takaistuimen kyynärnojaa ja aseta se tarvittaessa taitettuun asentoon. Katso Takaistuimen kyynärnoja sivulla 2 12.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista.

Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. F I A T 5 0 0 P I K A O P A S Käänny auton käyttöohjekirjan puoleen ongelmatilanteissa tai saadaksesi lisätietoja erilaisista ominaisuuksista. KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalojen hallinta

Lisätiedot

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu)

KOJELAUTA MITTARISTO. A Nopeusmittari B Polttoainemittari C Moottorin lämpömittari D Kierroslukumittari E Monitoiminäyttö (perus/laajennettu) F I A T C R O M A P I K A O P A S KOJELAUTA 1 Ohjauspyörän vasen vipu: ulkovalot - 2 Mittaristo - 3 Ohjauspyörän oikea vipu: tuuli- ja takalasin pyyhkijät sekä ajotietokoneen näppäimet - 4 Connect Nav+

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote

Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Vehicle Security System VSS3 - Alarm system remote Hälytysjärjestelmän kauko-ohjain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan käyttöön

Lisätiedot

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference

COP Quick start KA FINLANDIA :30 Pagina 1. FordKa. Feel the difference OP Quick start K FINLNI 7-07-2008 8:30 Pagina FordKa Pikaopas Owner s handbook Feel the difference K0468_Service_Portfolio_090508. 09.05.2008 5:52:47 Uhr 604.39.309 PP K FIN 22-07-2008 :37 Pagina S MNU

Lisätiedot

838E Hands Free Varashälytin

838E Hands Free Varashälytin 838E Hands Free Varashälytin Huom! - Järjestelmän saa asentaa vain ammattilainen. - Älä anna laitteen tai vastaanottimen kastua. - Lue käyttöohje kokonaan ennen laitteen asennusta. - Tämän laitteen tarkoitus

Lisätiedot

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote

Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Vehicle Security System VSS3 - Vehicle original remote Ajoneuvon alkuperäinen kaukosäädinavain Asetusopas - Finnish Arvoisa asiakas Tässä oppaassa on tietoja ja ohjeita siitä, miten eräitä toimintoja otetaan

Lisätiedot

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710

Kattoluukku: Hollandia 300, 500, 600, 700, 710 Kattoluukun käyttäminen 1. Ohjauspaneelit (sähköinen ja elektroninen versio) Sähkökäyttöiset Hollandia 300 DeLuxe -versiot ilman liukuvaa aurinkosuojaa (aurinkoverholla tai ilman sitä), Hollandia 500 FreeDome

Lisätiedot

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen Sisällysluettelo Johdanto...1 Käyttö lyhyesti...3 Avaimet, ovet ja ikkunat...17 Istuimet, turvalaitteet...45 Säilytystilat...77 Mittaristo ja hallintalaitteet...87 Valaistus...123 Infotainment-järjestelmä...133

Lisätiedot

OPEL ASTRA Ohjekirja

OPEL ASTRA Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 40 Säilytys... 65 Mittarit ja käyttölaitteet... 74 Valaistus... 118 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA Ohjekirja

OPEL INSIGNIA Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 46 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 130 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 62 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 118 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 82 Valaistus... 122 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL Insignia Ohjekirja

OPEL Insignia Ohjekirja OPEL Insignia Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 45 Säilytys... 70 Mittarit ja käyttölaitteet... 86 Valaistus... 127 Ilmastointi...

Lisätiedot

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE

ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE ILMASTOINTILAITTEEN KAUKO-OHJAIMEN KÄYTTÖ OHJE Kiitos, että hankit ilmastointilaitteemme. Ole hyvä ja lue tämä käyttöohje huolella ennen ilmastointilaitteen käyttöä. SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käsittely...2

Lisätiedot

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen

Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen Käyttö- ja huolto-ohje T80 advanced FIN Yleistä Hyvä Webaston käyttäjä! Tämä käyttöohje on tarkoitettu valtuutetun asentamon antaman käytönopastuksen tueksi.. Tässä käyttöohjeessa haluamme vielä luoda

Lisätiedot

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä

Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä Käyttöohje EchoChime 300 Langaton järjestelmä 1 Käyttötoimenpiteet Käytä aina hyvälaatuisia alkaliparistoja Vaihda säännöllisesti paristot Pidä ovikellon painonappi kuivana Älä käytä puhdistukseen puhdistusaineita

Lisätiedot

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja

OPEL INSIGNIA. Ohjekirja OPEL INSIGNIA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 62 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 114 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO Ohjekirja

OPEL VIVARO Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 66 Mittarit ja käyttölaitteet... 73 Valaistus... 94 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Insignia Ohjekirja

Opel Insignia Ohjekirja Opel Insignia Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 41 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 75 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 65 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 138

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 40 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 73 Valaistus... 102 Infotainment-järjestelmä...

Lisätiedot

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO

Finnish. Osien nimet. Tarkistuslaiteyksikkö. Sähkökaapelin tarkistuslaite. Vaihtokytkimen tarkistuslaite SM-EC79 HAKEMISTO SM-EC79 HAKEMISTO Tarkistuslaitteen käyttö Ongelman sijainnin määritys tarkistuslaitteella 136 Ongelma etuvaihtajassa tai takavaihtajassa 137 Ongelma SM-EW79A + ST-7970:n toiminnassa 139 SM-EW79A tarkistus

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja

OPEL ZAFIRA TOURER. Ohjekirja OPEL ZAFIRA TOURER Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 64 Mittarit ja käyttölaitteet... 95 Valaistus... 136

Lisätiedot

Turvatyynyadapterin liittäminen

Turvatyynyadapterin liittäminen Turvatyynyadapterin liittäminen vw-wi://rl/a.fi-fi.a00.5a40.04.wi::36486095.xml?xsl=3 Page 1 of 2 Turvatyynyadapterin liittäminen Tarvittavat erikoistyökalut, testerit ja korjaamolaitteet Turvatyynyadapteri

Lisätiedot

OPEL Astra Ohjekirja

OPEL Astra Ohjekirja OPEL Astra Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 100 Valaistus... 138 Ilmastointi...

Lisätiedot

click! a b c d e f g Käyttöopas i j > 25 cm k l Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04

click! a b c d e f g Käyttöopas i j > 25 cm k l Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04 1 3 click! a b c d e f g Käyttöopas 4 h i j k l > 25 cm 2 5 Ryhmä 0+ Enimmäispaino 18 kg. Ikä 0-12 m ECE R44-04 8 9 Kiitos kun valitsit BeSafe izi Go -istuimen On tärkeää, että luet tämän käyttöoppaan

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 60 Mittarit ja käyttölaitteet... 100 Valaistus... 141 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL Cascada Ohjekirja

OPEL Cascada Ohjekirja OPEL Cascada Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 44 Säilytys... 68 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 108 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 22 Istuimet, turvajärjestelmät... 39 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 101 Valaistus... 139 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Zafira Tourer Ohjekirja

Opel Zafira Tourer Ohjekirja Opel Zafira Tourer Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 61 Mittarit ja käyttölaitteet... 93 Valaistus... 129

Lisätiedot

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ

LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ LANGATON RENGASPAINEEN JA LÄMPÖTILAN VALVONTAJÄRJESTELMÄ TPMS Käyttöohjekirja Malli n:o: CL-M2+SO 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. TPMS:n PÄÄTOIMINNOT... 1 2. TUOTTEEN OMINAISUUDET...1 3. JÄRJESTELMÄN KOMPONENTIT...1-2

Lisätiedot

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN

Käyttö-ja huolto-ohje Ajastin 1533 3-aikaa FIN Ajastin 1533 FIN 1 Kellonaika tai jäljellä oleva lämmitysaika 2 Tuuletuksen merkki 3 Ajan siirto eteen (kellonajan näyttö) 4 Ohjelmointi 5 Muistipaikan tunnus 6 Manuaalikäynnistys 7 Kellonajan asetuksen/kyselyn

Lisätiedot

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen

Kaikki Chevrolet Service Partnerit tarjoavat ensiluokkaisen huollon kohtuulliseen Sisällysluettelo Johdanto...1 Käyttö lyhyesti...3 Avaimet, ovet ja ikkunat...17 Istuimet, turvalaitteet...35 Säilytystilat...59 Mittaristo ja hallintalaitteet...71 Valaistus...107 Infotainment-järjestelmä...115

Lisätiedot

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80

T80_a_BA.book Seite 1 Donnerstag, 22. April :01 16 Telestart T80 Telestart T80 D Deutsch 1 Dansk 61 DK GB English 11 Svenska 71 S F Français 21 Norsk 81 N I Italiano 31 Suomi 91 FIN ES Español 41 Polski 101 PL NL Nederlands 51 Русский 111 RU Käyttö- ja huolto-ohje

Lisätiedot

OPEL ZAFIRA. Ohjekirja

OPEL ZAFIRA. Ohjekirja OPEL ZAFIRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 26 Istuimet, turvajärjestelmät... 43 Säilytys... 66 Mittarit ja käyttölaitteet... 76 Valaistus... 108 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 21 Istuimet, turvajärjestelmät... 38 Säilytys... 58 Mittarit ja käyttölaitteet... 98 Valaistus... 136 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Astra 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 47 Säilytys... 67 Mittarit ja käyttölaitteet... 85 Valaistus... 116 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Spark Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 60 Valaistus... 80 Infotainment-järjestelmä...

Lisätiedot

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa:

Potilasopas. Tämän oppaan omistaa: Potilasopas Tämän oppaan omistaa: Icare HOME (Malli: TA022) POTILASOPAS TA022-035 FI-3.1 3 Johdanto Tämä opas sisältää Icare HOME -tonometrin käyttöohjeet. Lue ohjeet huolellisesti, ennen kuin alat käyttää

Lisätiedot

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi.

Antenni Käytä FM-antennia parhaiden mahdollisten vastaanotto-olosuhteiden saavuttamiseksi. 1. Toimintovalitsin : Valinta radion tai CD-soittimen välillä 2. Taajuusaluevalitsin : FM/FM ST-alueiden valinta 3. FM antenni : Saadaksesi parhaan mahdollisen vastaanoton vedä tämä ulos 4. CD kansi :

Lisätiedot

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD

Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Kannettava DVD soitin Daewoo DPC-7200PD Laitteeseen tutustuminen: Yläkuva laitteesta 1. LCD panelin sammutus kytkin 2. Laajakuva 3. Pysäytys 4. Edellinen 5. Seuraava 6. Toista 7. Valikko painike Nuolinäppäimet:

Lisätiedot

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS

ComfortControl 01 KEINUN LUKITUS 02 KEINUN VASTUS 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 03 ISTUINSYVYYS 06 SELKÄNOJAN KALLISTUS 04 ISTUINKORKEUS 07 KÄSINOJAT KORKEUS Vaihe 1: Avaa tuolisi lukitus. 01 KEINUN LUKITUS Vaihe 2: Säädä tuoli kehosi mukaan. 02 KEINUN VASTUS 03 ISTUINSYVYYS 04 ISTUINKORKEUS Vaihe 3: Säädä tuoli työsi mukaan. 05 SELKÄNOJAN KORKEUS 06 SELKÄNOJAN

Lisätiedot

Käyttöohje. Keezone ECE R44 / 04. Syöttötuoli 15-25 kg. Korokeistuin 15-36 kg. Testattu ja hyväksytty

Käyttöohje. Keezone ECE R44 / 04. Syöttötuoli 15-25 kg. Korokeistuin 15-36 kg. Testattu ja hyväksytty Käyttöohje Keezone Syöttötuoli 15-25 kg Korokeistuin 15-36 kg Testattu ja hyväksytty ECE R44 / 04 TÄRKEÄÄ TIETOA Kiitos, että olet valinnut tämän Axon Kids lastenistuimen. Lasten turvaistuimia kehittävällä

Lisätiedot

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1

Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 9254826/1 Nokia Holder Easy Mount HH-12 & Nokia Mobile Holder CR-81 1 2 3 4 9254826/1 5 7 6 8 9 10 SUOMI 2006 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia ja Nokia Connecting People ovat Nokia Oyj:n rekisteröityjä tavaramerkkejä.

Lisätiedot

VOLVO C70 quick Guide

VOLVO C70 quick Guide VOLVO C70 quick Guide TERvETUlOA UUTEEN volvoonne! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje

1-Suuntainen Moottoripyörähälytin. Käyttö- ja asennusohje 1-Suuntainen Moottoripyörähälytin Käyttö- ja asennusohje Sisällysluettelo Käyttöohje 2. Huomattavaa 2. Tekniset tiedot 3. Tärkeimmät ominaisuudet 3. Pikaohje 4. Toiminnot Asennusohje 7. Asennusopas 9.

Lisätiedot

Opel Astra Ohjekirja

Opel Astra Ohjekirja Opel Astra Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 91 Valaistus... 125 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 37 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 63 Valaistus... 95 Infotainment-järjestelmä... 102

Lisätiedot

Nokia teline HH-20 ja CR-122

Nokia teline HH-20 ja CR-122 Nokia teline HH-20 ja CR-122 B 1 D C E A 2.0. painos A C D 2 F E G B 4 4 3 3 5 7 8 6 2010 Nokia. Kaikki oikeudet pidätetään. Nokia, Nokia Connecting People ja Nokia Original Accessories -logo ovat Nokia

Lisätiedot

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com

C A N A L A R M. Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual. www.defa.com C A N A L A R M Bruksanvisning Käyttöohje Brugervejledning User Manual www.defa.com FIN Sisältö Näin käytät DEFA autohälytintä: Hälyttimen PÄÄLLE KYTKENTÄ s. 17 Hälyttimen POIS KYTKENTÄ s. 18 Hätäpoiskytkentä

Lisätiedot

VOLVO XC90 quick guide

VOLVO XC90 quick guide VOLVO XC90 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 59 Valaistus... 77 Infotainment-järjestelmä... 83

Lisätiedot

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN!

TÄRKEÄ OHJE: Pidä nämä ohjeet tallessa ja lue ne huolella ennen kuin alat käyttää tuotetta. SUUNNITELTU AINOASTAAN SEINÄPISTORASIA KÄYTTÖÖN! Käyttöohje Onnittelumme Handy Heater - pistorasiaan kytkettävän tilalämmittimen ostosta. Tämä johdoton keraaminen tilalämmitin tarjoaa nopeasti ja helposti lämpöä melkein kaikkialle kodissasi. Kytke se

Lisätiedot

Selkänoja menosuuntaan. Käyttöopas. Ryhmä Paino Ikä. 0+ 0-13 kg 0-12 m

Selkänoja menosuuntaan. Käyttöopas. Ryhmä Paino Ikä. 0+ 0-13 kg 0-12 m Selkänoja menosuuntaan Käyttöopas ECE R44 04 Ryhmä Paino Ikä 0+ 0-13 kg 0-12 m 1 Kiitos, että valitsit BeSafe izi Sleep ISOfix -istuimen BeSafe on kehittänyt tämän istuimen erittäin huolellisesti, jotta

Lisätiedot

OPEL ASTRA. Ohjekirja

OPEL ASTRA. Ohjekirja OPEL ASTRA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 35 Säilytys... 54 Mittarit ja käyttölaitteet... 93 Valaistus... 128 Ilmastointi...

Lisätiedot

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta.

Moottorin kaukokäynnistys. Toiminta. Käyttäytyminen. Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Toiminta Toiminta Moottorin kaukokäynnistyksen toiminnolla moottori käynnistetään ohjaamon ulkopuolelta. Käyttäytyminen Käynnistysyrityksen onnistuminen tai epäonnistuminen kuitataan suuntavilkuilla: Jos

Lisätiedot

OPEL MOKKA. Ohjekirja

OPEL MOKKA. Ohjekirja OPEL MOKKA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 68 Valaistus... 98 Ilmastointi...

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Ampera 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 54 Valaistus... 91 Ilmastointi...

Lisätiedot

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , ,

Installation instructions, accessories. Handsfree, bluetooth. Volvo Car Corporation Gothenburg, Sweden , , Installation instructions, accessories Ohje nro 31337686 Versio 1.2 Osa nro 31337677, 31310791, 31357750 Handsfree, bluetooth Volvo Car Corporation Handsfree, bluetooth- 31337686 - V1.2 Sivu 1 / 74 Materiaali

Lisätiedot

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät

Säädettävät parametrit Signaalit ja näkyvyysjärjestelmät Johdanto Johdanto Säädettävien parametrien luettelon rajaamiseksi tässä kuvataan vain sellaiset parametrit, joista on todennäköisesti hyötyä päällirakentajille. Jos haluat lisätietoja tietyn ajoneuvomallin

Lisätiedot

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin)

MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) MALLI: Nexa MLR-1105 MLR-1105 (Tasavirralla toimiva paristotyyppinen ovikellovastaanotin) LMLT-711 (Äänisignaaliyksikön soittonappi/lähetin) Oppimispainike Äänenvoimakkuuden valintapainike Soittoäänen

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 31 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 56 Valaistus... 73 Infotainment-järjestelmä... 78

Lisätiedot

testo 831 Käyttöohje

testo 831 Käyttöohje testo 831 Käyttöohje FIN 2 1. Yleistä 1. Yleistä Lue käyttöohje huolellisesti läpi ennen laitteen käyttöönottoa. Säilytä käyttöohje myöhempää käyttöä varten. 2. Tuotekuvaus Näyttö Infrapuna- Sensori, Laserosoitin

Lisätiedot

OPEL VIVARO. Ohjekirja

OPEL VIVARO. Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL VIVARO. Ohjekirja

OPEL VIVARO. Ohjekirja OPEL VIVARO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat.

Asennus. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: Irralliset osat. Ohjeet, oppaat ja muut osat. Asennus Irralliset osat Form No. CE-valosarja Groundsmaster 4000-D/4100-D -sarjan ajoyksikkö Mallinro: 30454 Tarkista alla olevasta taulukosta, että kaikki osat on toimitettu. Kuvaus Määrä Käyttökohde

Lisätiedot

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910

Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Käyttöohje NEYCR-1500 + PET-910 Tekniset tiedot Kolme virtakytkimellä varustettua vastaanotinta + kaukosäädin Kaukosäätimen paristo: 1 x 3 V CR2032 (sisältyy pakkaukseen) Lähettimien enimmäismäärä: 3 kpl

Lisätiedot

parasta suorituskykyä

parasta suorituskykyä ESPACE KÄYTTÖOPAS parasta suorituskykyä ELF yhteistyökumppaniksi RENAULT suosittelee ELF: Autoalan korkean teknologian taitajat Elf ja Renault yhdistävät huippuosaamisensa niin kilparadalla kuin maanteillä.

Lisätiedot

OPEL CORSA. Ohjekirja

OPEL CORSA. Ohjekirja OPEL CORSA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 95 Ilmastointi...

Lisätiedot

Opel Vivaro Ohjekirja

Opel Vivaro Ohjekirja Opel Vivaro Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 32 Säilytys... 53 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 77 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MOVANO. Ohjekirja

OPEL MOVANO. Ohjekirja OPEL MOVANO Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 18 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 56 Mittarit ja käyttölaitteet... 63 Valaistus... 82 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL AMPERA. Ohjekirja

OPEL AMPERA. Ohjekirja OPEL AMPERA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 51 Mittarit ja käyttölaitteet... 58 Valaistus... 88 Ilmastointi...

Lisätiedot

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "horsealarm receiver only".

Toimintaperiaate: 2. Kytke virta vastaanottimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä horsealarm receiver only. Toimintaperiaate: 1. Kytke virta toistimeen käyttämällä virtalaitetta, jossa on merkintä "RadioLink only". Kun virta on kytketty toistimeen, laitteen vihreä valo välähtää. 2. Kytke virta vastaanottimeen

Lisätiedot

KÄYTTÄJÄN OHJE. Ilmalämpöpumppu. Onnline N09LHE ja N12LHE SISÄLTÖ. Kauko-ohjaimen käyttö...1. Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2

KÄYTTÄJÄN OHJE. Ilmalämpöpumppu. Onnline N09LHE ja N12LHE SISÄLTÖ. Kauko-ohjaimen käyttö...1. Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2 KÄYTTÄJÄN OHJE Ilmalämpöpumppu Onnline N09LHE ja N12LHE KAUKO-OHJAIN ILLUSTRATION SISÄLTÖ Kauko-ohjaimen käyttö...1 Kauko-ohjaimen tekniset tiedot...2 Kauko-ohjaimen painikkeiden toiminnot...2 Näytön merkit...5

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Meriva 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 109 Ilmastointi...

Lisätiedot

parasta suorituskykyä

parasta suorituskykyä TRAFIC KÄYTTÖOPAS parasta suorituskykyä ELF yhteistyökumppaniksi RENAULT suosittelee ELF: Autoalan korkean teknologian taitajat Elf ja Renault yhdistävät huippuosaamisensa niin kilparadalla kuin maanteillä.

Lisätiedot

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa.

Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Vahvistava kaulasilmukka sisäänrakennetulla äänen vahvistimella. Sopii käytettäväksi puhelimien ja audiolaitteiden kanssa. Lue tämä ohje huolella ennen kuin käytät Classicia. Lue myös sen laitteen ohjeet,

Lisätiedot

PIKAOPAS E6000/8000-sarja

PIKAOPAS E6000/8000-sarja PIKAOPAS E6000/8000-sarja SISÄLLYSLUETTELO Akun lataaminen... 4 Akun asennus... 9 Akun irroittamien... 10 Pyörätietokoneen kiinnittäminen ja irrottaminen... 12 Virran kytkeminen päälle/pois... 13 Polkupyörällä

Lisätiedot

RENAULT suosittelee ELF:

RENAULT suosittelee ELF: KADJAR KÄYTTÖOPAS parastasuorituskykyä ELF yhteistyökumppaniksi RENAULT suosittelee ELF: Autoalan korkean teknologian taitajat Elf ja Renault yhdistävät huippuosaamisensa niin kilparadalla kuin maanteillä.

Lisätiedot

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet

Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Käyttöohje Dynamic yksilölliset kuulokojeet Sisältö: Kuulokoje sivu 2 Kuulokojeella kuuntelu sivu 3 Äänenvoimakkuuden säätö sivu 4 Pariston vaihto sivu 4 Kuulokojeen hoito sivu 6 Käyttöohje Dynamic, yksilölliset

Lisätiedot

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet

Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Sangean PR-D4 Käyttöohjeet Kytkimet 1. Taajuuden valintanäppäimet 2. Radioasemien selailun ja kellonajan asetus 3. Muistipaikan valintanäppäimet 4. Äänenvoimakkuuden säätö 5. LCD-näyttö 6. Herätyksen asetus

Lisätiedot

2 Johdanto. Johdanto

2 Johdanto. Johdanto Opel Corsa 08/2011 Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 94 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL MERIVA. Ohjekirja

OPEL MERIVA. Ohjekirja OPEL MERIVA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 34 Säilytys... 57 Mittarit ja käyttölaitteet... 78 Valaistus... 110 Ilmastointi...

Lisätiedot

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet

KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KL1500 Ohjelmointi- ja toimintaohjeet KOODIT Perusasiat Lukossa on kolme eri kooditasoa: 1. Pääkäyttäjäkoodi 2. Huoltokoodi 3. Käyttäjäkoodi Lukko toimitetaan kahdella tehdasasetetulla koodilla: Pääkäyttäjäkoodi:

Lisätiedot

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA

KULJETTAJAN KÄSIKIRJA KULJETTAJAN KÄSIKIRJA www.fogmaker.com Art. No. 8012-010 Edition 2.1 1 Yleinen kuvaus Tämä linja-auto on varustettu täysautomaattisella moottoritilan ja mahdollisen erillisen lisälämmitintilan sammutusjärjestelmällä.

Lisätiedot

OPEL CORSA. Ohjekirja

OPEL CORSA. Ohjekirja OPEL CORSA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 19 Istuimet, turvajärjestelmät... 33 Säilytys... 50 Mittarit ja käyttölaitteet... 67 Valaistus... 95 Ilmastointi...

Lisätiedot

OPEL AMPERA. Ohjekirja

OPEL AMPERA. Ohjekirja OPEL AMPERA Ohjekirja Sisältö Johdanto... 2 Käyttö lyhyesti... 6 Avaimet, ovet ja ikkunat... 20 Istuimet, turvajärjestelmät... 36 Säilytys... 52 Mittarit ja käyttölaitteet... 60 Valaistus... 90 Ilmastointi...

Lisätiedot

DT-120 Käyttöohje (FI)

DT-120 Käyttöohje (FI) SÄÄTIMET 1. VIRTA/AALTOALUE-painike 2. LCD-näyttö 3. DBB/ STEP-painike 4. Mono/Stereo-painike 5. Äänenvoimakkuuspainikkeet 6. Virityssäädin/Ajanasetuspainike 7. Lukituskytkin 8. Paristolokero 9. Kantohihnan

Lisätiedot

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80

Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO S80 VOLVO S80 Quick Guide WEB EDITION TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoon tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä pikaopas läpi, jotta opitte nopeasti ja helposti joitakin tavallisimmista toiminnoista.

Lisätiedot

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE

VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE VDS iloft- NÄYTTÖ OSD- VALIKOLLA KÄYTTÖOHJE Käyttöohje Onneksi olkoon, olet hankkinut ensiluokkaisen näytön! iloft VDS- laitteessa on handsfree- toiminto, sen värinäytön avulla voit kommunikoida ovipuhelimen

Lisätiedot

Käyttö- ja huolto-ohjeet T100 HTM FIN

Käyttö- ja huolto-ohjeet T100 HTM FIN Suomi 2 Käyttö- ja huolto-ohjeet T100 HTM Yleistä Arvoisa Webasto-asiakas! Olemme iloisia, että valitsit tämän Webasto-tuotteen. Oletamme, että laitteen asentanut korjaamo tai huoltopiste on neuvonut Telestart

Lisätiedot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot

Ylös asennetut ajovalot. Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista. Kytkentävaihtoehdot Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Yleistietoa ylös asennettavista ajovaloista Ylös asennettavat ajovalot korvaavat tavalliset ajovalot ja suuntavilkkuvalot esimerkiksi silloin, kun eteen on asennettu

Lisätiedot

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon

Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212. Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon Auto-instot Tuotanto Oy TURKU P. 02-2423212 Yleisiä käyttöohjeita Casa matkailuautoon 1.1.2008 Yleistä Auto on rekisteröity 4 hengelle. Kuljettajalle ja jokaiselle matkustajalle on kolmipisteturvavyöt.

Lisätiedot

RENAULT suosittelee ELFiä

RENAULT suosittelee ELFiä CLIO KÄYTTÖOPAS RENAULT suosittelee ELFiä ELF on kehittänyt RENAULTILLE täydellisen voiteluainevalikoiman: moottoriöljyt mekaanisten vaihteistojen ja automaattivaihteistojen öljyt Huomaa: moottorin toiminnan

Lisätiedot

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01

GRP 0. Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! 0 9 kk 0 10 kg. U10714 rev 01 GRP 0 0 9 kk 0 10 kg Huom! Älä koskaan asenna vauvakaukaloa (Airbag) turvatyynyllä varustetulle istumapaikalle! U10714 rev 01 VAROITUKSIA 1. Lue ohjeet huolellisesti ennen kuin kiinnität istuimen autoon.

Lisätiedot

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet

KUNERT. Professional. KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet KUNERT Professional KUNERT lastenvaunut Käyttöohjeet Suojakaari Istuin on varustettu suojakaarella. Kiinnitä kaari liittämällä se käsinojen kummaltakin puolelta löytyviin kiinnikkeisiin (kuva 21.) Poistaaksesi

Lisätiedot

Renault MEGANE. Käyttöopas

Renault MEGANE. Käyttöopas Renault MEGANE Käyttöopas parastasuorituskykyä ELF yhteistyökumppaniksi RENAULT suosittelee ELF: Autoalan korkean teknologian taitajat Elf ja Renault yhdistävät huippuosaamisensa niin kilparadalla kuin

Lisätiedot

VOLVO V50 quick guide

VOLVO V50 quick guide VOLVO V50 quick guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Tutustukaa tähän Pikaoppaaseen voidaksenne nauttia uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION

Quick Guide TERVETULOA UUTEEN VOLVOONNE! VOLVO XC90 WEB EDITION VOLVO XC90 Quick Guide WEB EDITION TERVETULO UUTEEN VOLVOONNE! Uuteen autoonne tutustuminen on jännittävä kokemus. Käykää tämä Quick Guide läpi, niin pidätte uudesta Volvostanne vieläkin enemmän. Yksityiskohtaiset

Lisätiedot

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno:

Cristallo ROLLAATTORI. Käyttöohje 1. Tilno: Cristallo ROLLAATTORI Tilno: 7 00 000 Käyttöohje Rollaattorin osat 4 5 6 0 7 8 9 Kahva Jarru Korkeussäädettävä kahvan tanko 4 Kahvan korkeuden säätövipu 5 Folding suoja 6 varastossa haltijat 7 Takapyörä

Lisätiedot