YLEISET TOIMITUSEHDOT alkaen PRIV AIR OY

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "YLEISET TOIMITUSEHDOT alkaen PRIV AIR OY"

Transkriptio

1 YLEISET TOIMITUSEHDOT alkaen PRIV AIR OY

2 Sisällysluettelo 1 YLEISTÄ, MÄÄRITELMIÄ Yleistä Määritelmiä... 3 JS aviation... 3 Asiakas... 3 KOS aviation / Priv Air Oy... 3 Lentolippu... 3 Lentovaraus LENTOLIPUN TAI LENNON OSTAMINEN, MAKSAMINEN, PALAUTUS, MUUTOKSET Lentolipun tai lennon ostaminen ja maksaminen Lentolipun tai lennon palautus ja muutokset STANDBY MATKUSTAJIEN PAINORAJOITUKSET LENNON AJANKOHTA, LÄHTÖ- JA MÄÄRÄPAIKKA Lennon ajankohta Lennon lähtö- ja määräpaikka LENNON PERUUNTUMINEN TAI KESKEYTYS Yleistä Sää Muut syyt Asiakkaasta johtuva lennon peruuntuminen tai keskeyttäminen Muut kustannukset LENTOREITIT JA KORKEUDET Yleisölennätykset Muut lennot MATKATAVARAT, VAARALLISET AINEET Matkatavarat Vaaralliset aineet matkatavaroissa LAPSET, LIIKUNTARAJOITTEISET, KEHITYSVAMMAISET Liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset ELÄINTEN KULJETUS Eläinten kuljetus TERVEYDENTILA Sairaudet Raskaus REKLAMAATIO, RIITA- ASIAT, LENTOYHTIÖN VASTUU Reklamaatio Riita- asiat ja sovellettava laki Priv Air Oy:n vastuu... 9

3 1 YLEISTÄ, MÄÄRITELMIÄ 1.1 Yleistä Näitä ehtoja sovelletaan KOS aviation / Priv Air Oy:n myymiin tai välittämiin yleisö- ja tilauslentoihin sekä muihin myytäviin tuotteisiin. Kaikkien myytyjen lentojen operaattorina toimii JS aviation. Ostaessaan lentolippuja tai lahjakortteja asiakas hyväksyy sillä hetkellä voimassa olevat toimitusehdot ja sitoutuu niitä noudattamaan. 1.2 Määritelmiä JS aviation Lentotoimintalupa FI.AOC.042. Kaikkien Priv Air Oy:n myymien lentojen operaattorina toimii JS aviation. Asiakas Lentolipun ostaja, niihin merkitty henkilö tai niiden lopullinen käyttäjä. KOS aviation / Priv Air Oy Priv Air Oy, Heinälammentie 8, YLÄMYLLY, Y- tunnus Lentolippu Lentolippu voi olla henkilökohtainen tai ryhmälentolippu. Lippuun on merkitty asiakkaan tai asiakkaiden nimet, lennon päivämäärä, kellonaika, lähtö- ja määräpaikka sekä muita tarvittavia ohjeita tai tietoja. Lentovaraus Kalenteriin merkitty asiakkaan ja KOS aviationin sopima aika, jolloin lento suoritetaan ja lentolippu käytetään. 2 LENTOLIPUN TAI LENNON OSTAMINEN, MAKSAMINEN, PALAUTUS, MUUTOKSET 2.1 Lentolipun tai lennon ostaminen ja maksaminen Paikat (lentoliput) yleisölennätyksille varataan varauskalenterin tai puhelimitse asiakaspalvelun kautta. Muut lennot varataan asiakapalvelun kautta. Lentovarauksesta asiakas saa sähköpostiinsa lentolipun. Verkkopalvelussa varattu lento tai paikat lennolla

4 maksetaan ennen lentoa verkkopalvelussa. Lennätyspaikalla myydyt lentoliput maksetaan joko käteisellä (suositellaan tasarahaa) tai pankki- /luottokortilla. Mahdollinen lahjakortti kuitataan käytetyksi maksun yhteydessä. Lento voidaan asiakkaan toiveesta maksaa etukäteen myös laskulla. Yritykset voivat pääsääntöisesti maksaa jälkikäteen laskulla. 2.2 Lentolipun tai lennon palautus ja muutokset Maksetuilla lentolipuilla tai lennoilla ei ole palautusoikeutta. Kaikki muutokset tehdään KOS aviation asiakaspalvelun kautta. Asiakas voi tehdä 10 muutosmaksua vastaan seuraavia muutoksia yli seitsemän (7) vuorokautta ennen lentovarausta: - muuttaa varatun lennon ajankohtaa - muuttaa tuotetta kalliimpaan tuotteeseen, jolloin jo maksettu summa hyvitetään kokonaisuudessaan uuden tuotteen hinnasta - muuttaa tuotetta halvempaan tuotteeseen (maksuja ei hyvitetä asiakkaalle) Kaikki alle kaksi (2) vuorokautta ennen varattua lentoa tehtävät muutokset maksavat 20 per henkilö. Kuluvaa päivää koskevasta peruutuksesta ei hyvitetä asiakkaalle mitään. Tällöin KOS aviation on oikeutettu veloittamaan koko lennon hinnan vastaavalla tavalla, kun lento olisi suoritettu sovitulla tavoin. Muutosmaksut koskevat myös lahjakorteilla varattuja lentoja ja lentolippuja. 3 STANDBY Asiakas voi maksutta ilmoittautua KOS aviationin lennätyslentojen standby- listalle. Listalla oleviin asiakkaisiin otetaan yhteyttä ilmoittautumisjärjestyksessä noin päivä ennen lentoa, jolla on yksi tai kaksi vapaata paikkaa. Asiakas voi hyväksyä tai olla hyväksymättä tarjottua lentoa. Mikäli asiakas ei ota tarjottua lentoa, hän siirtyy listan viimeiseksi. Asiakas ei voi vaikuttaa lentonsa päivämäärään tai lähtöaikaan. Asiakas voi halutessaan poistua listalta. Lento maksetaan asiakkaan ilmoittautuessa Malmilla lennolle. Lennon peruuntuessa maksun jälkeen asiakkaasta johtumattomasta syystä (kohdat 6.2 tai 6.3) menetellään kohdan 6.5 mukaisesti. Muilta osin äkkilähtöihin sovelletaan vastaavin tavoin näitä ehtoja. 4 MATKUSTAJIEN PAINORAJOITUKSET Lennolle tulevan asiakkaan paino voi olla enintään 104 kg, ellei muuta ole sovittu asiakaspalvelun kanssa. Asiakkaan ilmoittautuessa lennolle voidaan asiakkaalta pyytää arvio hänen painostaan lentokoneen massa- ja tasapainolaskelmia varten. KOS aviationin edustaja voi myös punnita asiakkaan omalla vaa állaan. Asiakas vastaa antamistaan tiedoista ja niissä mahdollisesti olevissa virheistä. Turvallisen lentotoiminnan kannalta on olennaista, että massa- ja tasapainolaskelmat on tehty huolella.

5 5 LENNON AJANKOHTA, LÄHTÖ- JA MÄÄRÄPAIKKA 5.1 Lennon ajankohta Lentolipussa oleva aika on se aika johon mennessä asiakkaan on ilmoittauduttava lennolle. Paikalle kannattaa tulla noin minuuttia ennen varattua aikaa. Varaa minuutin lennätykselle aikaa kokonaisuudessaan noin tunti varatusta ajasta eteenpäin ja minuutin lennätykselle aikaa kokonaisuudessaan noin 1,5 tuntia varatusta ajasta eteenpäin. Lentolipussa oleva aika sekä esitetty lennon kokonaiskeston aika on aina arvio ja siihen saattaa tulla viivästyksiä KOS aviationista riippumattomista syistä. KOS aviation ei vastaa tällaisten itsestään riippumattomien viivästysten aiheuttamista vahingoista. 5.2 Lennon lähtö- ja määräpaikka Lennon lähtö- ja määräpaikka on kerrottu lentolipussa/varausvahvistuksessa. 6 LENNON PERUUNTUMINEN TAI KESKEYTYS 6.1 Yleistä KOS aviation tekee kaikkensa lennon turvallisen suorittamisen mahdollistamiseksi. Useasta eri syystä lento voidaan kuitenkin joutua perumaan tai keskeyttämään. KOS aviation ei vastaa itsestään riippumattomista syistä, joilla lento joudutaan perumaan, eikä tällaisen peruutuksen asiakkaalle aiheuttamasta vahingosta. Kaikki jäljempänä mainitut seikat luokitellaan tällaiseksi KOS aviationista riippumattomaksi syyksi peruuttaa lento ilman korvausvelvollisuutta. Mikäli lento joudutaan keskeyttämään tai toteuttamaan suunniteltua lyhempänä taikka poikkeavalla lentoreitillä, katsotaan lento toteutetuksi, eikä KOS aviation ole velvollinen hyvittämään asiakasta lennossa tapahtuneiden muutosten johdosta. 6.2 Sää Kaikilla KOS aviationin yleisölennätyslennoilla on säävaraus. Näkyvyyden ja pilvikorkeuden on oltava määräysten mukaiset (näkölentosäännöt - VFR) lennon suorittamiseksi. Myös kova puuskainen tuuli tai lähellä oleva ukkonen voivat tehdä lentämisen vaaralliseksi tai vähintäänkin hyvin epämiellyttäväksi asiakkaille. Lento voidaan perua myös sääennusteiden perusteella. KOS aviation pyrkii ilmoittamaan asiakkaille viimeistään varatun lentopäivän aikana, jos ennusteiden huomataan olevan liian huonot lentämiseen. Taksilennoilla jotka operoidaan IFR hyväksytyllä kalustolla, sääminimit ovat lennätyslentoja huomattavasti pienemmät.

6 6.3 Muut syyt Muita syitä lennon peruuntumiseen voi olla esimerkiksi lentokoneen vikaantuminen, huollon venyminen, henkilökunnan sairastuminen, ilmatilarajoitukset, lentokentän käytön rajoitukset tai mikä tahansa muu syy mikä voi vaarantaa lennon turvallisen suorittamisen. 6.4 Päätös lennon suorittamisesta, perumisesta tai keskeytyksesta Lennon päällikkö tekee lopullisen päätöksen lennon turvallisen suorittamisen suhteen. KOS aviationin henkilökunta tai asiakkaat eivät voi vaikuttaa päätökseen. KOS aviationin johto tukee lentäjien tekemiä päätöksiä. Huomioithan erityisesti, että lentosi voidaan perua kohdissa 7.2 ja 7.3 mainituista syistä, vaikka edellinen ja seuraava lento voidaan suorittaa. 6.5 Menettely lennon peruuntuessa tai keskeytyessa Lennon peruuntuessa tai keskeytyessä asiakkaasta johtumattomasta syystä (kohdat 7.2 tai 7.3), tehdään asiakkaalle uusi lentovaraus tai vaihdetaan lippu lahjakorttiin maksutta. Lentolipusta maksettu hinta voidaan myös palauttaa asiakkaalle kuluitta, mikäli asiakas näin haluaa. Mikäli asiakkaalle varataan uusi lentoaika tai hän haluaa vaihtaa lippunsa lahjakorttiin, sovelletaan tulevissa muutoksissa ja palautuksissa kohtia 2.2 ja 3.2. KOS aviation määrittää näiden muutosten ehdot. 6.6 Asiakkaasta johtuva lennon peruuntuminen tai keskeyttäminen Seuraavista lennon peruuntumiseen tai keskeyttämiseen johtuvista syistä lentolippu katsotaan käytetyksi eikä maksua palauteta: - asiakas myöhästyy varaamastaan ajasta tai ilmoittautumisajasta - asiakas jättää kokonaan tulematta - asiakas ei näytä virallista henkilötodistusta sitä pyydettäessä - asiakas ei suostu turvatarkastukseen ennen lentoa - asiakas on humalassa tai muiden päihdyttävien aineiden vaikutuksen alaisena - asiakkaan terveydentila ei mahdollista turvallista lentoa - lento keskeytetään asiakkaan pyynnöstä - lento keskeytetään asiakkaan voidessaan pahoin - lento keskeytetään asiakkaasta johtuvasta muusta syystä - lento keskeytetään mistä tahansa KOS aviationista riippumattomasta syystä tai lentoa muutetaan lennon aikana - asiakas ei kerro painoansa tai ei pyydettäessä suostu punnittavaksi lentokoneen massa- ja tasapainolaskelmia varten - alaikäisellä asiakkaalla ei ole huoltajan lupaa lennätykseen (kirjallinen lupa jos huoltaja ei ole mukana lennätyspaikalla) - asiakas puhuu uhkaavaan sävyyn lentoturvallisuudesta - asiakas käyttäytyy agressiivisesti tai muuten lentoturvallisuutta vaarantavasti - lentoturvallisuus muusta asiakkaasta johtuvasta syystä vaarantuu Otamme vakavasti kaikki lentoa, henkilökuntaa ja muuta lentoturvallisuutta vaarantavat uhkaukset, "vitsit" ja käyttäytymisen. KOS aviationin henkilökunta on velvollinen tekemään ilmoituksen viranomaisille kaikista lentoturvallisuutta vaarantavista seikoista.

7 6.7 Muut kustannukset KOS aviation ei lähtökohtaisesti vastaa kustannuksista mitä asiakkaalle tulee lennon suorituspaikalle siirtymisestä, vaikka asiakas joutuisi matkustamaan lentopaikalle useamman kerran peruuntuneiden lentojen takia. KOS aviationin lennot eivät koskaan sisällä maakuljetuksia lentokentälle tai lentokentältä. 7 LENTOREITIT JA KORKEUDET 7.1 Yleisölennätykset Lennätysten lentojen reitteihin ja korkeuksiin vaikuttaa vallitseva sää sekä lennonjohdon antama ilmatila. Lentokorkeus on pääsääntöisesti noin metriä. 7.2 Muut lennot Muut lennot suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaiden toiveita pyritään huomioimaan, mutta niitä ei aina voida toiveista huolimatta toteuttaa. 8 MATKATAVARAT, VAARALLISET AINEET 8.1 Matkatavarat Lennon lähtö- ja määräkentän ollessa samat (yleisölennot), asiakkaan maksimi matkatavaramäärä on viisi (5) kg. Tilauslennoilla sovitaan matkatavarasta asiakkaan kanssa erikseen. 8.2 Vaaralliset aineet matkatavaroissa KOS aviationin koneissa ei ole erillistä matkatavararuumaa. Jos jokin tuote on sallittua kuljettaa vain ruumassa, ei sitä KOS aviationin lennolla voi kuljettaa ollenkaan. Trafin ohjeista löydät lisätietoja siitä mitä voit ottaa mukaan lennolle. kaat_oikein 9 LAPSET, LIIKUNTARAJOITTEISET, KEHITYSVAMMAISET 9.1 Lapset Kaikilla alaikäisillä, joilla ei ole huoltaja mukana lennätyspaikalla tai lennolla, on oltava huoltajan allekirjoittama lupa lennätykseen. Kaikille lapsille on varattava oma paikka vuotiaan on matkustettava täysi- ikäisen seurassa. Alle kaksivuotias matkustaa huoltajan sylissä.

8 9.2 Liikuntarajoitteiset ja kehitysvammaiset Voidakseen matkustaa ilman avustajaa täytyy matkustajan pystyä itsenäisesti avaamaan turvavyö, poistua lentokoneesta sekä ymmärtää lentäjän antamat turvaohjeet. 10 ELÄINTEN KULJETUS 10.1 Eläinten kuljetus Yleisölennoilla, kun lennon lähtö- ja määräkentät ovat samat, ei eläimiä kuljeteta ollenkaan. Tilauslennoilla voimme kuljettaa pienehköjä eläimiä, mikäli asiasta on sovittu etukäteen. Huomioithan että eläimen kuljettava häkki voi viedä suurimman osan matkatavaratilasta jolloin asiakkaan muille matkatavaroille ei välttämättä ole enää tilaa. 11 TERVEYDENTILA 11.1 Sairaudet Seuraavat sairaudet voivat rajoittaa lentomatkustamista - Äskettäinen sydäninfarkti - Äskettäinen aivoverenkiertohäiriö - Äskettäinen vamma - Äskettäinen leikkaus - Oireinen sepelvaltimotauti - Krooniset keuhkosairaudet - Lisähapen tarve lennon aikana - Psykoosi - Tarttuvat taudit (esimerkiksi tuberkuloosi, kurkkumätä) - Anemia (Hb alle 75 g/l) - Vesirokko rakkulaisessa vaiheessa tartuntavaaran vuoksi. Kuivassa rupivaiheessa matkustus on sallittua. Kaikissa edellä mainituissa tapauksissa, tai jos terveytesi epäilyttää muuten, ota yhteys lääkäriisi lentokelpoisuutesi varmistamiseksi. Asiakas vastaa siitä, että hänen terveydentilansa sopii lennolle. Epäselvissä tapauksissa pyydämme tarkistamaan asian hoitavalta lääkäriltä Raskaus Emme suosittele lentämistä, jos laskettuun aikaan on alle neljä viikkoa. Raskaana olevat matkustajat matkustavat omalla vastuullaan. Suosittelemme raskaana olevia matkustajia tarkistamaan hoitavalta lääkäriltään matkustajan mahdollisuuden osallistua lennolle.

9 12 REKLAMAATIO, RIITA- ASIAT, LENTOYHTIÖN VASTUU 12.1 Reklamaatio Mikäli asiakas ei ole tyytyväinen KOS aviationin palveluun, tulee hänen reklamoida asiasta välittömästi tai viimeistään kahden kuukauden kuluessa. Reklamaatio tulee tehdä kirjallisena ja toimittaa KOS aviationin asiakaspalveluun edellä mainitussa ajassa sillä uhalla, että oikeus vaatimusten esittämiseen menetetään Riita- asiat ja sovellettava laki Jos asiakas ei saa sovittua asiaansa KOS aviationin kanssa häntä tyydyttävällä tavalla, voi hän asiakkaan ollessa kuluttaja- asiakas, ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan. Kuluttaja- asiakas voi myös viedä asiansa kuluttajariitalautakunnan, Joensuun käräjäoikeuden taikka muun kuluttajansuojalain mahdollistaman tuomioistuimen käsiteltäväksi. Muiden kuin kuluttaja- asiakkaiden osalta erimielisyydet ratkaistaan Joensuun käräjäoikeudessa. Kaikkeen KOS aviationin toimintaan ja varauksiin sovelletaan Suomen lakia Priv Air Oy:n vastuu Priv Air Oy ei vastaa asiakkaalle aiheutuneesta välillisestä vahingosta. Välittömien vahinkojen osalta Priv Air Oy:n vastuu on rajoitettu olemaan enintään asiakkaan varauksen hinta kaksinkertaisena. Vahinkotilanteissa lennon yhteydessä voi tulla sovellettavaksi Montrealin yleissopimus vuodelta Tämä sopimus määrittää ja voi rajoittaa lentoyhtiön korvausvastuuta matkustajan kuolemasta, matkatavaran tuhoutumisesta, katoamisesta tai vahingoittumisesta sekä viivästyksestä. Montrealin yleissopimusta sovelletaan Priv Air Oy:n toimintaan siltä osin, kun se kuuluu Montrealin yleissopimuksen soveltamisalaan.

ILMAVOIMIEN ESIKUNTA Lennon tilaajan ja lentomatkustajan ohje Ilmavoimien lennoille 1. 1 Kuka saa matkustaa ja mihin tarkoituksiin lentoja toteutetaan

ILMAVOIMIEN ESIKUNTA Lennon tilaajan ja lentomatkustajan ohje Ilmavoimien lennoille 1. 1 Kuka saa matkustaa ja mihin tarkoituksiin lentoja toteutetaan 1 SISÄLLYSLUETTELO 1 Kuka saa matkustaa ja mihin tarkoituksiin lentoja toteutetaan 1 2 Tilaajan perusohjeet 1 2.1 Vuosisuunnitelman (tukilentokäsky) mukaiset lentotilaukset 1 2.2 Vuosisuunnitelman ulkopuoliset

Lisätiedot

WonderCruises Lisä- ja erityisehdot

WonderCruises Lisä- ja erityisehdot WonderCruises Lisä- ja erityisehdot 1. Yleistä WonderCruises myy ja välittää risteilypaketteja ja pelkkiä risteilyjä, jotka kuuluvat valmismatkalain piiriin ja niihin sovelletaan Yleisiä valmismatkaehtoja

Lisätiedot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot

Majoitusmyynti. Varaus- ja peruutusehdot Majoitusmyynti Varaus- ja peruutusehdot Asiakkaan tekemä varaus on sekä hotellia että asiakasta sitova hotellin vahvistettua varauksen. Tämä varaus voidaan tehdä suullisesti tai kirjallisesti. Puhelintilauksissa

Lisätiedot

Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta

Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta Apu ja hyvitys Peruutusten, viivästymisten, matkustusluokan alempaan luokkaan muuttamisen tai koneeseen pääsyn äämisen johdosta Tämä ilmoitus on pakollinen Euroopan parlamentin ja Euroopan unionin neuvoston

Lisätiedot

TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT

TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT TERVEYDEN- JA SAIRAANHOIDON PALVELUITA KOSKEVAT YLEISET EHDOT 1. KÄYTTÖTARKOITUS JA MÄÄRITELMIÄ Näissä yleisissä ehdoissa määrätään ehdoista ja seikoista, joilla HYKSin kliiniset palvelut Oy (jäljempänä

Lisätiedot

Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty ).

Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty ). Matkaehdot Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty 30.12.2014). Matkan varaaminen ja maksaminen Matkaehdot astuvat voimaan matkustajan varatessa

Lisätiedot

SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT

SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT SATO HOTELLIKOTI OY:N MAJOITUSSOPIMUKSIIN SOVELLETTAVAT YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 Sopimuksen synty ja soveltamisala Kun asiakas varaa :ltä huoneiston majoittumista varten ja vahvistaa varauksen, syntyy osapuolten

Lisätiedot

Yhteenveto matkustajien oikeuksia meri- ja sisävesiliikenteessä koskevista säännöksistä 1

Yhteenveto matkustajien oikeuksia meri- ja sisävesiliikenteessä koskevista säännöksistä 1 Yhteenveto matkustajien oikeuksia meri- ja sisävesiliikenteessä koskevista säännöksistä 1 Matkustajien oikeuksista meri- ja sisävesiliikenteessä annettua asetusta (EU) N:o 1177/2010 ryhdytään soveltamaan

Lisätiedot

Matkustajien oikeudet EU 392/2009

Matkustajien oikeudet EU 392/2009 Home > Hyvä tietää > Ehdot ja säännöt > Matkustajien oikeudet EU 392/2009 Matkustajien oikeudet EU 392/2009 Tiivistelmä merimatkustajien oikeuksia onnettomuustapauksessa koskevista säännöksistä 1 Merten

Lisätiedot

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n suoramarkkinointikieltopalvelujen ja www - sivujen käyttöehdot

Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n suoramarkkinointikieltopalvelujen ja www - sivujen käyttöehdot Suomen Telemarkkinointiliitto ry:n suoramarkkinointikieltopalvelujen ja www - sivujen käyttöehdot 1. Käyttöehtojen tarkoitus ja sisältö 1.1 Nämä käyttöehdot (jäljempänä Ehdot ) koskevat Suomen Telemarkkinointiliitto

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille (myöhemmin tilaaja) on

Lisätiedot

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT RYHMILLE

MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT RYHMILLE MAKSU- JA PERUUTUSEHDOT RYHMILLE RYHMÄMATKOJEN MAKSU-, MUUTOS- JA PERUUTUSEHDOT Näitä ryhmämatkojen maksu-, muutos- ja ja peruutusehtoja sovelletaan Tallink Silja Oy:n myymiin laivamatkoihin ja muihin

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty 14.10.2018. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen vuokraajille

Lisätiedot

SAVALANCHE-KULUTTAJIA KOSKEVAT KÄYTTÖEHDOT

SAVALANCHE-KULUTTAJIA KOSKEVAT KÄYTTÖEHDOT SAVALANCHE-KULUTTAJIA KOSKEVAT KÄYTTÖEHDOT 1 TAUSTA JA TARKOITUS Nämä ehdot määrittävät Vuole Oy:n tarjoaman lisäturvan Ostajalle mahdollisia epärehellisiä kauppiaita kohtaan ja takaavat kuluttajansuojalain

Lisätiedot

1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: Päävastuullinen lakimies: Vastapuoli / asian osallinen:

1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: Päävastuullinen lakimies: Vastapuoli / asian osallinen: TOIMEKSIANTOSOPIMUS 1. Toimeksiantaja(t) Nimi: Osoite: Puhelin / sähköposti: 2. Toimeksisaaja Asianajotoimisto Tammer-Juristit Oy (y-tunnus 1053452-4) Aleksis Kiven katu 11 C, 33100 Tampere Puh. 010 346

Lisätiedot

KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT

KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT KUNTO-PIRKAT MAJOITUSKIINTIÖT Hotelli Cumulus Hämeenpuisto Hämeenpuisto 47 33200 Tampere hameenpuisto.cumulus@restel.fi Tel: +358 3 386 2000 Fax: +358 3 386 2299 Ajankohta 20.2. - 21.2.2016 Majoitus Varaukset

Lisätiedot

Varaus- ja peruutusehdot

Varaus- ja peruutusehdot Varaus- ja peruutusehdot Palvelujen tai tuotteiden varaus voi tapahtua suullisesti, kirjallisesti tai sähköisen varausjärjestelmän kautta. Majoitusvuorokausi Majoitusvuorokausi mökeissä alkaa klo 15 ja

Lisätiedot

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA

VARAUSEHDOT ALLIN MATALA VARAUSEHDOT ALLIN MATALA Päivitetty ja voimassa 25.1.2019 alkaen. Yleistä Allin Matala tarjoaa viihtyisät tilat kokouksille ja juhlille. Vierailijoiden viihtyvyyden sekä turvallisuuden lisäämiseksi tilojen

Lisätiedot

Laskutussopimusasiakkaisiin soveltuvat maksu-, muutos ja peruutusehdot löydät tämän dokumentin lopusta erillisen otsikon alta.

Laskutussopimusasiakkaisiin soveltuvat maksu-, muutos ja peruutusehdot löydät tämän dokumentin lopusta erillisen otsikon alta. RYHMÄMATKOJEN MAKSU-, MUUTOS- JA PERUUTUSEHDOT Näitä ryhmämatkojen maksu-, muutos- ja ja peruutusehtoja sovelletaan Tallink Silja Oy:n myymiin laivamatkoihin ja muihin ryhmien matkapalveluihin sekä sen

Lisätiedot

Päivämäärät Lomapäivät Kesto

Päivämäärät Lomapäivät Kesto Päivämäärät Lomapäivät Kesto Tasot 23.01. 19.05. 20.02. 24.02. 14.04. 17.04 21.04. 15 viikkoa -> 22t 30min A1 C1 20.03. 19.05. 14.04. 17.04. 21.04 8 viikkoa -> 12t A2 C1 Kurssityyppi Taso Ajankohta A:

Lisätiedot

Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404)

Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404) 1(5) Perintäpalveluiden sopimusehdot (201404) 1. Sopimuksen tarkoitus Tällä sopimuksella sovitaan perintäpalveluista ja sitä koskevista toimenpiteistä. Sopimus toimii myös valtuutuksena perintäpalveluiden

Lisätiedot

Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty ).

Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty ). Matkaehdot Nämä ehdot koskevat Suomen Matkavaraukset Oy:n kautta tehtyjä lento- ja hotellivarauksia (päivätty 20.4.2015). Matkan varaaminen ja maksaminen Matkaehdot astuvat voimaan matkustajan varatessa

Lisätiedot

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi

Cumulus Hämeenpuisto, Hämeenpuisto 47, 33200 Tampere Email. hameenpuisto.cumulus@restel.fi Tampereen aluemyyntikeskus VAHVISTUS Päivi Laukkanen Rautatienkatu 21 33100 Tampere 13.11.2013 puh. +358 3 2392 2950 email. tampere.aluemyynti@restel.fi Tappara ry Kari Aaltonen Sudenkatu 7 33520 Tampere

Lisätiedot

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ]

LUOVUTUSSOPIMUS. KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [ ] LUOVUTUSSOPIMUS KOUVOLAN KAUPUNGIN ja KAAKKOIS-SUOMEN AMMATTIKORKEAKOULU OY:N välillä [] SOPIMUS [1] LUOVUTUSSOPIMUS 1 Siirron osapuolet 1.1 Luovuttaja Kouvolan kaupunki (y-tunnus xxxx) (jäljempänä Kouvola)

Lisätiedot

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA

Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA Lapin Ammattikorkeakoulu Oy:n osakkeiden ostamista ja myymistä koskeva KAUPPAKIRJA 19.6.2017 2 OSAPUOLET Myyjät 1. Rovaniemen kaupunki, Hallituskatu 7, PL 122, 96101 Rovaniemi; Jäljempänä Myyjä Ostaja

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan ja Suomen Maatalouden Laskentakeskus Oy:n välillä.

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa

Asiakas voi varata Erottajan Kasinon käyttöönsä internet-osoitteessa EROTTAJAN KASINON YLEISET VARAUS- JA PERUUTUSEHDOT (VOIMASSA 1.8.2012 ALKAEN) 1. Soveltamisala Näitä Erottajan Kasinon yleisiä varaus- ja peruutusehtoja ( Yleiset Ehdot ) ja Erottajan Kasinon käyttösääntöjä

Lisätiedot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot

Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Lite -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4. Palvelun

Lisätiedot

Miten yritysten tulee toimia?

Miten yritysten tulee toimia? 20.2.2013 Hyvä jäsenyritys! Matkustajien oikeuksia koskeva asetus voimaan 1.3.2013 Matkustajien oikeuksia koskeva EU-asetus astuu voimaan myös Suomessa 1.3.2013. Asetus on sellaisenaan sovellettavaa oikeutta

Lisätiedot

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6)

Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) Vaalan kunta Ostoliikennesopimuksen liite 3 1 (6) KULJETUSPALVELUT OSTOLIIKENTEEN EHDOT Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010

STT:n yleiset sopimusehdot 1.1.2010 YLEISET SOPIMUSEHDOT 1 (5) STT:n yleiset sopimusehdot 1. Käyttöoikeus 2. Käyttöehdot 1 Kappale päivitetty 1.1.2016 alkaen. Asiakkaalla on oikeus käyttää STT:n palvelua ja/tai siihen sisältyviä aineistoja

Lisätiedot

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto

VIRVE-sopimus. Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto VIRVE-sopimus Helsingin Kaupunginkanslia Hallinto-osasto 9.3.2016 VIRVE-sopimus 2015 1 (3) Yritysluottamuksellinen 1. SOPIMUSOSAPUOLET 1.1. ASIAKAS 1.2. SUOMEN VIRVERKKO OY 2. SOPIMUKSEN TARKOITUS 3.

Lisätiedot

Kevytilmailu Ry - KILA. KILA SAFE PILOT (KSP) Jatkokoulutusohjelma. Kevytilmailu - Light Aviation Ry

Kevytilmailu Ry - KILA. KILA SAFE PILOT (KSP) Jatkokoulutusohjelma. Kevytilmailu - Light Aviation Ry Kevytilmailu Ry - KILA KILA SAFE PILOT (KSP) Jatkokoulutusohjelma Kevytilmailu - Light Aviation Ry Ver. 1.005 10.7.2015 Esipuhe KILA SAFE PILOT (KSP) ohjelma on jatkokoulutus kokonaisuus ultrakevyt lentäjille.

Lisätiedot

Katuosoite: Postinumero ja postitoimipaikka: Sähköposti: Puhelin: (alle 2-vuotias)?

Katuosoite: Postinumero ja postitoimipaikka: Sähköposti: Puhelin: (alle 2-vuotias)? LENTOMATKUSTAJAN OIKEUDET EU:N VALITUSLOMAKE LOMAKE VALITUKSEN TEKEMISEKSI LENTOYHTIÖLLE JA/TAI KANSALLISELLE VALVONTAELIMELLE Matkustajan oikeudet asetuksen (EY) N:o 261/2004 mukaisesti lennolle pääsyn

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA Rauniorakentajat

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Asiakkaan sopimuksen nojalla Parkkihallissa pysäköimään oikeutettujen ajoneuvojen rekisteritunnukset ovat Asiakkaan ilmoituksen mukaisesti seuraavat:

Asiakkaan sopimuksen nojalla Parkkihallissa pysäköimään oikeutettujen ajoneuvojen rekisteritunnukset ovat Asiakkaan ilmoituksen mukaisesti seuraavat: SOPIMUS PYSÄKÖINTIOIKEUDESTA OSAPUOLET Pysäköintitilan ylläpitäjä Helsingin Seudun Isännöitsijät Oy Y-tunnus: 0467438-7 Ratakatu 1 b A 7, 00120 Helsinki Sähköpostiosoite: asiakaspalvelu@hsi.fi jäljempänä

Lisätiedot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot

Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 25.5.2018 Aineistot Premium -palvelun käyttöehdot 2 (5) Sisältö 1. Yleistä... 3 2. Muutokset käyttöehdoissa ja palvelussa... 3 3. Palvelun toimittaminen... 3 4.

Lisätiedot

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna

113 x kahden hengen hengen standard huonetta varattuna (huoneista 10 invahuoneita) 57 x kahden hengen superior- huonetta varattuna Paperiliitto Ry Os.50 Mika Lahtinen puh. +358 40 5576790 email. mika.lahtinen@ppp.inet.fi TARJOUS 18.7.2017 Restel Hotellit Länsi-Suomen aluemyynti Pekka Laitinen Rautatienkatu 21 B, 9. krs 33100 TAMPERE

Lisätiedot

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa

Turre Legal neuvottelee Asiakkaan puolesta sovintosopimuksen oikeudenomistajien kanssa TOIMEKSIANTOSOPIMUS A. Toimeksisaaja Toimeksiannon toimeksisaaja on. Toimeksiannon vastuulakimies on Jussi Kari. Turre Legal voi käyttää myös muita lakimiehiä palvelun toteuttamiseen. B. Palvelut suorittaa

Lisätiedot

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Mtech Digital Solutions Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus asiakkaan

Lisätiedot

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle.

7.5.2013. Asiakasnumeron haltija on vastuussa tilauksesta ja vastaa laskun maksamisesta toimitusehtojen mukaisesti Oriolalle. Henkilökunta asiakasnumerohakemus Sivu 1/5 Hyvä vastaanottaja Oheisella lomakkeella voitte hakea henkilökunta asiakasnumeroa sekä muuttaa asiakastietojanne. Asiakasnumeron saaminen edellyttää, että asiakas

Lisätiedot

ULTIMATEMAGIC.NET YLEISET KÄYTTÖ- JA PALVELUEHDOT

ULTIMATEMAGIC.NET YLEISET KÄYTTÖ- JA PALVELUEHDOT ULTIMATEMAGIC.NET YLEISET KÄYTTÖ- JA PALVELUEHDOT Nämä päivitetyt ehdot ovat voimassa 8.3.2016 alkaen SOPIMUKSEN OSAPUOLET Palveluiden tuottajana toimii, jota tässä sopimuksessa kutsutaan myyjäksi, pidättää

Lisätiedot

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien.

Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. Näitä yleisiä sopimusehtoja sovelletaan Imatran Kylpylä Fitnessin klubijäsenyyksiin 23.3.2016 lukien. 1 Yleistä 1.1 Ehdot ovat osa Imatran Kylpylä Fitness -jäsensopimusta (myöhemmin Jäsensopimus ), joka

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Vähittäiskaupan tutkimussäätiössä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä ssä 1. Rekisterinpitäjä Vähittäiskaupan Tutkimussäätiö - Detaljhandelns Forskningsstiftelse on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

SIRIUS SPORT RESORT OY KÄYTTÖEHDOT

SIRIUS SPORT RESORT OY KÄYTTÖEHDOT SIRIUS SPORT RESORT OY KÄYTTÖEHDOT Varatessasi ja ostaessasi ajan Siriuksesta hyväksyt nämä ehdot, joten tutustu niihin hyvin. Ne ovat oikeasti tärkeitä. 1. MIKÄ ESTÄÄ SIRIUKSEN AKTIVITEETTEIHIN OSALLISTUMISEN

Lisätiedot

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT

ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT ONLINE-MYYNTISIVUTON VARAUSEHDOT Myyntisivustolta varattavien kohteiden osalta noudatetaan Rukan Salonki Varausehdot osiota seuraavissa kohteissa: Ruka Noro, Rukan Salonki 1, Rukan Salonki 2, Rukan Salonki

Lisätiedot

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa

Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Tenttiin ilmoittautuminen ja tenttivarauksen muuttaminen SoftTutor-sovelluksessa Sisällysluettelo: 1 Tentin aloitusajat... 1 2 Tenttiin ilmoittautuminen... 1 2.1 Yleiseen tenttiin ilmoittautuminen... 3

Lisätiedot

Ähtärin Ilmailijat ry:n ultrajaoksen kerhotoimintakäsikirja. versio 1.3

Ähtärin Ilmailijat ry:n ultrajaoksen kerhotoimintakäsikirja. versio 1.3 Ähtärin Ilmailijat ry:n ultrajaoksen kerhotoimintakäsikirja versio 1.3 0. Sisällysluettelo 0. Sisällysluettelo... 2 1. Versiohistoria... 3 2. Yleistä... 3 3. Etuoikeusjärjestys... 3 4. Tyyppikoulutus...

Lisätiedot

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 1(5) VIESTINTÄVERKKOA KOSKEVA KAUPPAKIRJA OSTAJANA Siilinjärven kunta ja MYYJÄNÄ Savon Kuituverkko Oy 2(5) 1. SOPIJAPUOLET 1.1 Siilinjärven kunta Y-tunnus: 0172718-0 PL 5, Kasurilantie 1, 71800 SIILINJÄRVI

Lisätiedot

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja )

OSAKEKAUPPAKIRJA. Lappeenrannan kaupungin. Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n. välillä. (jäljempänä Kauppakirja ) OSAKEKAUPPAKIRJA Lappeenrannan kaupungin ja Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy:n välillä (jäljempänä Kauppakirja ) 1. Kaupan osapuolet 1.1 Lappeenrannan Asuntopalvelu Oy (y-tunnus 0433221-3), Valtakatu 44,

Lisätiedot

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02

Varausvahvistus/lasku 03.02.2016. Tuotteet. Erikoishinta urheiluryhmille MOBERG TOMI. Varaus nimellä: HYPO POJAT 02 Sivu MOBERG TOMI Varausvahvistus/lasku 03.02.206 Varausnumero 5075095 Turvanumero 4395 Teitä palveli Henriikka T. Pakettialennukset Meno-paluu Tuotteet Erikoishinta urheiluryhmille Varaus nimellä: HYPO

Lisätiedot

Turvallisuutta koskevassa vuosikatsauksessa esitetään Euroopan ja koko maailman lentoturvallisuutta koskevia tilastoja

Turvallisuutta koskevassa vuosikatsauksessa esitetään Euroopan ja koko maailman lentoturvallisuutta koskevia tilastoja TURVALLISUUTTA KOSKEVA VUOSIKATSAUS 13 Tiivistelmä Turvallisuutta koskevassa vuosikatsauksessa esitetään Euroopan ja koko maailman lentoturvallisuutta koskevia tilastoja Katsauksen sisältämät tiedot ovat

Lisätiedot

1. Liikenneluvan voimassaolo

1. Liikenneluvan voimassaolo TARJOUSKILPAILUN EHDOT Tarjouspyynnön LIITE 2. 1. Liikenneluvan voimassaolo 2. Yhteenliittymä 3. Alihankkijan käyttäminen 4. Tiedot liikennöitsijästä 5. Kilpailukohteet 6. Liikennöinnissä käytettävä ajokalusto

Lisätiedot

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus

Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Minun Maatilani ohjelmiston palvelusopimus 23.12.2015 Page 1 of 5 Maatalouden Laskentakeskus Oy Minun Maatilani - ohjelmiston palvelusopimus Sisältö Käsitteet Tämä asiakirja on oikeudellisesti sitova sopimus

Lisätiedot

Luonnos. KOMISSION ASETUKSEKSI (EU) n:o /2010, annettu [ ], yhteisen ilmatilan käyttöä koskevista vaatimuksista ja toimintaohjeista

Luonnos. KOMISSION ASETUKSEKSI (EU) n:o /2010, annettu [ ], yhteisen ilmatilan käyttöä koskevista vaatimuksista ja toimintaohjeista EUROOPAN KOMISSIO Bryssel, XXX Luonnos KOMISSION ASETUKSEKSI (EU) n:o /2010, annettu [ ], yhteisen ilmatilan käyttöä koskevista vaatimuksista ja toimintaohjeista (ETA:n kannalta merkityksellinen teksti)

Lisätiedot

Salassapitosopimus 2018

Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 Salassapitosopimus 2018 1 / 4 1. Sopijapuolet ja sopimuksen kohde Alla mainitut sopijapuolet ovat tehneet salassapitoa koskevan sopimuksen tässä sopimuksessa sovituin ehdoin. 2.

Lisätiedot

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään

Ohjeet ja säännöt 11.8.2014. Oikeudet muutoksiin pidätetään Ohjeet ja säännöt 11.8.2014 Oikeudet muutoksiin pidätetään Sisällysluettelo Vapaa-ajantoimiston ohjeet... 1 Hakuajat säännöllisiin salivuoroihin ovat seuraavat:...2 Käyttöä koskevat ohjeet ja säännöt...

Lisätiedot

Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot

Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot Nowenen ja online-myyntijärjestelmän kautta välitetyt palvelut: Yleiset varaus- ja peruutusehdot Nowene noudattaa omien ja välittämiensä majoitus-, kuljetus- ja aktiviteettijärjestelyiden ja lisäpalveluiden

Lisätiedot

laitetyyppi, selaimen tyyppi ja versio, kirjautumistiedot, selaimen liitännäistyyppi ja -versio, käyttöjärjestelmä ja alusta, aikavyöhykeasetukset.

laitetyyppi, selaimen tyyppi ja versio, kirjautumistiedot, selaimen liitännäistyyppi ja -versio, käyttöjärjestelmä ja alusta, aikavyöhykeasetukset. Käsittelyn tarkoitus Käyttäjäkokemuksen parantaminen sivustolla Matkustajakokemuksen parantaminen Uutiskirjeiden ja tarjousten lähettäminen Tiedon tyyppi Evästeet, sivustollemme kirjautumiseen käyttämäsi

Lisätiedot

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ

KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ KAUPPAKIRJA ( luonnos ) 1. OSAPUOLET 1.1. MYYJÄ Helsingin kaupunki (y-tunnus: 0201256-6) Osoite: PL 2213, 00099 HELSINGIN KAUPUNKI Jäljempänä: Myyjä Myyjän kaupparekisteriote liitteenä 1.1 1.2. OSTAJA

Lisätiedot

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061

Rakenta Oy 2407354-6. Helsinki. Sergey Kovalev 044-919 0061 SOPIMUS OSOITE- JA POSTITUSPALVELUISTA TILAAJA Toiminimi Y-tunnus Kotipaikka Yhteyshenkilö Osoite Puhelin Sähköposti Maksuehdot 14 pv netto, laskutus 3-12 kk välein, 1. vuosi ennakkomaksu 240 e (hintaan

Lisätiedot

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT

INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT INTUSIN TALLETUSTILIEN SOPIMUSEHDOT 1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ Määräaikaistalletus on sopimuksessa määriteltyjen ehtojen mukaisesti avattu talletustili. Yhdistys maksaa talletustilille korkoa talletusajan päättyessä,

Lisätiedot

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj

Palvelukohtaiset toimitusehdot. Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007. 1 Toimitusehtojen soveltaminen. 2 Palvelusopimuksen synty. Saunalahti Group Oyj Palvelukohtaiset toimitusehdot Saunalahti SaunaVisio 13.6.2007 1 Toimitusehtojen soveltaminen Näitä toimitusehtoja sovelletaan :n tai sen kanssa samaan konserniin kuuluvan yhtiön (jäljempänä Saunalahti)

Lisätiedot

ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15. PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898

ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15. PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898 ILMAILUMÄÄRÄYS OPS M3-15 muutos 0 31.10.2002 PL 186, 01531 VANTAA, FINLAND, puh. 358 (0)9 4250 11, Faksi 358 (0)9 4250 2898 www.ilmailuhallinto.fi RASKAAN KAUPALLISEN LENTOLIIKENTEEN LENTO- JA TYÖAIKARAJOITUKSET

Lisätiedot

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella:

Ostajan ja liikennöitsijän välisen sopimussuhteen sisältö määräytyy tämän sopimuksen sekä siihen liittyvien seuraavien asiakirjojen perusteella: KOULULAISKULJETUKSET OSTOLIIKENNESOPIMUS 1. Sopijapuolet Ostaja: Kunta............................................... Yhteystiedot:......................................... Ostajan edustaja:......................................

Lisätiedot

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä

Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä Tämä tietosuojaseloste koskee henkilötietojen käsittelyä Kaupan liiton uutis- ja tapahtumakirjerekisterissä 1. Rekisterinpitäjä Kaupan liitto on rekisterinpitäjä ja vastaa henkilötietojen käsittelystä.

Lisätiedot

EXAM opiskelijan ohjeet

EXAM opiskelijan ohjeet 1 EXAM opiskelijan ohjeet Sisältö Ilmoittautuminen tenttiin ja tenttitilan varaaminen... 1 Ajankohdan vaihtaminen... 5 Tentti-ilmoittautumisen peruminen... 5 Tenttitilat... 5 Tenttiin tulo... 5 Tenttiminen...

Lisätiedot

Lentotyö nyt ja tulevaisuudessa

Lentotyö nyt ja tulevaisuudessa Lentotyö nyt ja tulevaisuudessa Laskuvarjohyppylennot www.ilmailu.fi Normihierarkia Lakien ja määräysten keskinäinen suhde Jos ei ristiriitaa määräys, normi tai päätös on yhtä sitova kuin laki 15.2.2013

Lisätiedot

Hevoskaupan juridiikka

Hevoskaupan juridiikka Hevoskaupan juridiikka Yleistä Hevonen on irtain esine Virhe hevosessa vaikeampi nähdä kuin tavanomaisessa tavarassa (esim. auto) Myyjän tiedonantovelvollisuus Ostajan tiedonottovelvollisuus 1 Sovellettava

Lisätiedot

Päiväys ILMOITUS: KILPAILUTUKSESTA TOIMEKSIANTAJA KILPAILUTUKSEN TOTEUTTAJA:

Päiväys ILMOITUS: KILPAILUTUKSESTA TOIMEKSIANTAJA KILPAILUTUKSEN TOTEUTTAJA: 1 ILMOITUS: KILPAILUTUKSESTA Business Tampere hakee kilpailutuksen kautta henkilökuljetuspalvelutoimijaa, joka toteuttaa henkilökuljetukset ennakkotilausten mukaisesti reitillä Rauma -> Pori -> Tampere-Pirkkalan

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp. Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun EDUSKUNNAN VASTAUS 218/2010 vp Hallituksen esitys laeiksi maanvuokralain muuttamisesta ja perintökaaren 25 luvun 1 b :n 4 momentin kumoamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi

Lisätiedot

Käyttöehdot, videokoulutukset

Käyttöehdot, videokoulutukset Käyttöehdot, videokoulutukset Edita Publishing Oy PL 700, 00043 NORDIC MORNING www.editapublishing.fi Asiakaspalvelu www.edilexpro.fi edilexpro@edita.fi puh. 020 450 2040 (arkisin klo 9 16) 1 Yleistä Tämä

Lisätiedot

Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille

Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille Kansan Sivistysrahaston asettamat ehdot Kulttuurilahja -kampanjan hakijoille 1. Määritelmät. Kulttuurilahja -palvelulla tarkoitetaan Kansan Sivistysrahaston toimeenpanemaa rahankeräystä Internet-osoitteessa

Lisätiedot

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Idealgrain

VASTIKKEELLISEN RAHOITUKSEN EHDOT Idealgrain 1. YLEISTÄ 1.1 Oy (Y-tunnus: 2788005-2) (jäljempänä Projektikumppani ) tarjoaa Joukon Voima Oy:n (Y-tunnus: 2635723-5) (jäljempänä Rahoituksenjärjestäjä ) palvelun välityksellä jäljempänä tarkoitettuja

Lisätiedot

R-KIOSKIN LASKUNMAKSUPALVELUN YLEISET EHDOT ) Laskunmaksupalvelu

R-KIOSKIN LASKUNMAKSUPALVELUN YLEISET EHDOT ) Laskunmaksupalvelu R-KIOSKIN LASKUNMAKSUPALVELUN YLEISET EHDOT 7.10.2019 1) Laskunmaksupalvelu Collector Bank AB (jäljempänä Collector ) tarjoaa laskunmaksupalvelua, jossa kuluttaja laskun maksajana (jäljempänä Asiakas )

Lisätiedot

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA

POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA POP MAAKUNNAN ICT-VALMISTELU SOPIMUS PROJEKTIN TOTEUTTAMISESTA 1. SOPIMUSOSAPUOLET Projektin toteuttaja: Y-tunnus: Osoite: Projektin tilaaja: Pohjois-Pohjanmaan liitto Y-tunnus: 0922484-4 Osoite: Sepänkatu

Lisätiedot

Käyttöehdot. 1. Käyttöehtojen tarkoitus ja soveltamisala

Käyttöehdot. 1. Käyttöehtojen tarkoitus ja soveltamisala 1.5.2016 Käyttöehdot 1. Käyttöehtojen tarkoitus ja soveltamisala 1.1 Näitä käyttöehtoja sovelletaan Palveluntarjoajan ja Edenred Finland Oy:n ( Edenred ) väliseen sopimukseen. Palveluntarjoaja voi näiden

Lisätiedot

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA

KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA KOKKOLANSEUDUN KEHITYS OY:N OSAKKEIDEN KAUPPAA KOSKEVA KAUPPAKIRJA 2 (5) 1 OSAPUOLET 1.1 Myyjä Kannuksen kaupunki (Y-tunnus: 0178455-6 ) 1.2 Ostaja Kokkolan kaupunki (Y-tunnus 0179377-8 ) 2 SOPIMUKSEN

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO

HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 LIIKUNTAVIRASTO HELSINGIN KAUPUNKI VUOKRASOPIMUS 1 YRJÖNKADUN UIMAHALLIKIINTEISTÖSSÄ SIJAITSEVAN TYÖTILAN VUOKRAAMINEN ADALIA SALON & SOLARIUMILLE Sopijapuolet: Vuokranantaja Vuokralaiset Helsingin kaupungin liikuntavirasto

Lisätiedot

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa

Korvaukset matkavakuutuksesta matkan peruuntuessa 1 Porkkalankatu 1 00180 Helsinki Puh (09) 6850 120 www.fine.fi Korvaukset matkavakuutuksesta matkan Vakuutus- ja rahoitusneuvonta, Hanna Salo 2012 Tässä oppaassa kerrotaan niistä korvauksista, joita matkavakuutuksesta

Lisätiedot

HPK Kannattajat ry. Matkasäännöt

HPK Kannattajat ry. Matkasäännöt Päivitetty: 28.12.2016 1 YLEISTÄ Nämä säännöt on tehty HPK Kannattajat ry:n (yhdistys) järjestämille matkoille. Ilmoittautumalla ja osallistumalla matkalle hyväksyt ja sitoudut noudattamaan näitä sääntöjä.

Lisätiedot

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu

Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Henkilöasiakkaiden tilinsiirtopalvelu Pankeilla on velvollisuus tarjota tilinsiirtopalvelua kuluttaja-asiakkaalle, joka siirtää maksuasiointinsa toiseen Suomessa toimivaan pankkiin ja uusi tili on samassa

Lisätiedot

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX

Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta (jäljempänä Tilaaja ) Tilaajan yhteyshenkilö sopimusasioissa: XXX Hankinta: USB-muistitikut sähköiseen ylioppilaskokeeseen, dnro 1/221/2016 TARJOUSPYYNNÖN LIITE 1, SOPIMUSEHDOT SOPIMUS USB-MUISTITIKKUJEN TOIMITTAMISESTA 1. OSAPUOLET JA YHTEYSHENKILÖT Tilaaja: Ylioppilastutkintolautakunta

Lisätiedot

Vammaisen ja liikuntarajoitteisen matkustajan oikeudet merija sisävesiliikenteessä

Vammaisen ja liikuntarajoitteisen matkustajan oikeudet merija sisävesiliikenteessä Vammaisen ja liikuntarajoitteisen matkustajan oikeudet merija sisävesiliikenteessä Tervola Kirsi Organisaatiopalvelut, lentotoiminnan koulutus -yksikkö 21.1.2016 Vastuullinen liikenne. Rohkeasti yhdessä.

Lisätiedot

Ennakkoverolippumiehet

Ennakkoverolippumiehet Ennakkoverolippumiehet Pääsäännön yhteenveto 1. Infra-alalla ei tule käyttää ennakkoverolippumiehiä konekuskeina. 2. Jos otat tai olet ottanut henkilön ajamaan yrityksesi omistamaa työkonetta (esim. kaivukone,

Lisätiedot

Uudistettu sopimus lääkekustannusten suorakorvausmenettelystä

Uudistettu sopimus lääkekustannusten suorakorvausmenettelystä Uudistettu sopimus lääkekustannusten suorakorvausmenettelystä Kela, Suomen Apteekkariliitto, Helsingin Yliopiston Apteekki ja Itä- Suomen yliopiston apteekki ovat 24.1.2013 allekirjoittaneet uudistetun

Lisätiedot

Linnala Setlementti ry (Linnala)

Linnala Setlementti ry (Linnala) 1 SOPIMUS HENKILÖSTÖPALVELUN MYYNNISTÄ 1. Sopijapuolet Savonlinnan kaupunki (kaupunki) yhteys/vastuuhenkilö Linnala Setlementti ry (Linnala) 2. Sopimuksen tarkoitus Tässä sopimuksessa määritellään sopijapuolten

Lisätiedot

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET

OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET KOULULAISKULJETUKSET Ostoliikennesopimuksen LIITE OSTOLIIKENTEEN EHDOT KOULULAISKULJETUKSET Nämä ehdot liitetään ostoliikennesopimukseen. Sopimuksessa voidaan poiketa näistä ehdoista. Hoidettaessa sopimussuhteeseen

Lisätiedot

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ]

EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO. Luonnos. KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ] EUROOPAN YHTEISÖJEN KOMISSIO Luonnos Bryssel... C KOMISSION ASETUS (EU) N:o.../... annettu [ ] Euroopan parlamentin ja neuvoston asetuksen (EY) N:o 216/2008 mukaisesti lentotoimintaan liittyvistä teknisistä

Lisätiedot

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA

KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA 1. OSAPUOLET MYYJÄ Y-tunnus: 2068177-1 Asunto Oy Järvenpään Ahotie 10 KIINTEISTÖN KAUPPAKIRJA OSTAJA Taaleri Tonttirahasto Ky,jonka puolesta ja lukuun toimii sen vastuunalainen Y-tunnus: 2671111-8 2. KAUPAN

Lisätiedot

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry

SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry 1/3 SUOMEN BELGIANPAIMENKOIRAYHDISTYS ry EDUSTUSJOUKKUESOPIMUS Koiranohjaaja ja koira Ohjaajan nimi: Ohjaajan osoite: Ohjaajan puhelinnumero: Ohjaajan sähköpostiosoite: Koiran nimi: Koiran rekisterinumero:

Lisätiedot

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER

ehdot 12.1 Toimitus- Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Tilaukset ja toimitukset Tekninen palvelu ORDER Yhteystiedot: Gyproc myyntiryhmä: Gyproc-tuotteet Myyntijohtaja: Jan Rokama, puh: 0400 534 357 Myyntipäällikkö: Markku Itänen, puh: 040 754 2794 Aluemyyntipäälliköt: Etelä-Suomi: Marko Alho, puh: 044 735

Lisätiedot

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ

Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ Sopimus mittausalueen ylläpitäjän tehtävistä ja vastuista NO. XX [Osapuoli] ja FINGRID OYJ 2 (5) Sisällys 1 Osapuolet... 3 2 Sopimuksen tausta ja tarkoitus... 3 3 Mittausalueet... 3 4 Mittausalueen ylläpitäjän

Lisätiedot

Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS

Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS Kuntien Tiera Oy Tammasaarenkatu 3 00180 Helsinki OSAKKEIDEN MERKINTÄSITOUMUS Allekirjoittanut merkitsijä merkitsee Kuntien Tiera Oy:n uusia osakkeita tämän merkintäsitoumuksen mukaisesti. Merkintä perustuu

Lisätiedot

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje

Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Aikuisvalmennuksen paikkausjärjestelmän käyttöohje Yleistä: Pelaaja sitoutuu harjoittelemaan omassa ryhmässään. Grani Tennis ei korvaa pelaajan omista syistä johtuvia poissaoloja. Mahdollisuuksien mukaan

Lisätiedot

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan

Omaishoidon tuen yleiset myöntämisedellytykset omaishoitolain 937/2005 mukaan OMAISHOIDON TUEN MYÖNTÄMISPERUSTEET 1.1.2015 Mitä omaishoidon tuki on? Omaishoidon tuki on lakisääteinen sosiaalipalvelu, jonka järjestämisestä kunnan tulee huolehtia määrärahojensa puitteissa. Omaishoidon

Lisätiedot

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS

KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS KEURUUN KAUPUNKI KUNTOUTTAVAN TYÖTOIMINNAN TUOTTAMISTA KOSKEVA SOPIMUS 1. Osapuolet 1..1Keuruun kaupunki (jäljempänä Kaupunki ) Perusturva / työllisyyspalvelut työllisyyspäällikkö Erja Koivula Multiantie

Lisätiedot