Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta 1998 2008"

Transkriptio

1 Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta Koosteessa esimerkkejä koulutuksista, jotka ovat olleet vuosia ohjelmistossa ja niiden sisältöjä ja toteutustapoja on kehitetty ajan kuluessa palautteiden ja työmarkkinatilanteen perusteella. 1. Kesätyönhaun luentosarja 2002 Töitä kesäksi! Toteutan projektia 1998 Projektiosaaminen paketissa Applying for a Job in English 1998 Applying for a Job in English Rekrytointi asiantuntijan silmin 1999 Rekrytointiyritys työnhakijan ja työnantajan linkkinä Työnhaun tietoisku 2001 Tunnista työnhakusi vaiheet Tehokas hakemus ja toimiva ansioluettelo 1998 Tehokas hakemus ja toimiva ansioluettelo 2008

2

3 Töitä kesäksi? - Vinkkejä ja virettä työnhakuun Oletko hakemassa kesätyötä, harjoittelupaikkaa tai oletko valmistumassa? Ura- ja rekrytointipalvelujen luennoilta voit poimia vinkkejä työnhakuusi! Luento on avoin tilaisuus kaikkien pääaineiden opiskelijoille sekä opintojen eri vaiheissa oleville. Luentojen aiheet ja ajankohdat: 1. Mistä ja miten töitä minulle? Ma Pinni B1100 klo Missä työpaikat luuraavat ja miten pääsen niiden jäljille? Millaista on tehokas työnhaku? Miksi ja miten työnantajat rekrytoivat kesäksi? Löydä osaamiseesi sopivat työmarkkinat ja lähde ottamaan yhteyttä! 2. Hakemuksella ja ansioluettelolla haastatteluun Ma Pinni B1100 klo Paperit kuntoon! Hakemuksella ja ansioluettelolla edetään haastatteluun - mikä on työnhakupapereissa olennaista? Annanko itsestäni riittävästi tietoa työnantajan päätöksen tueksi? Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista! TERVETULOA! Järjestäjä: Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Lisätietoja: sähköpostitse rekry@uta.fi ja puhelin (03)

4 on palvelumuoto vastavalmistuneille akateemisille ja opintojaan päättäville. Se avittaa työnhaussa, välittää uusia osaajia työnantajille ja ylläpitää rekrytointitietokantaa, markkinoi yliopiston kasvatteja, luo kontakteja elinkeinoelämään sekä järjestää työelämävalmiuksia kehittäviä koulutuksia. Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen Kun teen työni suunnitelmallisesti ja aikataulussa, silloin TOTEUTAN PROJEKTIA Tämän päivän työelämään yhtenä työskentelytapana kuuluu projektiosaaminen. Tiedätkö sinä, miten projekti tehdään? Tartu projektiin! Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: , klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros 7 tuntia lähiopetusta ja pienryhmäharjoituksia. Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseenn otetaan 20 osanottajaa. Kurssi antaa kosketuksen projektityöhön ja sen eri vaiheisiin. Tietoja ja taitoa voit käyttää hyödyksi oman työurasi rakentamisessa. Kurssin pääteemat: Suunnittelu- ja työtapana projekti Miten se toteutetaan? Toimiiko projekti myös käytännössä? Mitä hyötyä projektiosaamisesta kertyy? Kouluttajat: Johtava konsultti Eva Hänninen-Salmelin ja free-toimittaja Ritva Perttu Lisätietoja: Eira Helminen, puh. (03)

5 Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen PROJEKTIOSAAMINEN PAKETISSA Projektityöskentely ja projektiosaaminen ovat olennainen osa nykyistä työelämää. Miksi kaikki ovat nykyisin projekteja? Millaisia projekteja työelämässä toteutetaan? Millaista osaamista projektityön tekeminen edellyttää? Aika ja paikka: Keskiviikkona klo , yhteensä 7 opetustuntia. Ura- ja rekrytointipalvelujen tiloissa, Yliopistonkatu 56, 4.krs. Tampereen yliopiston opintojaan päättävät ja vastavalmistuneet. Haku ja määrä: Valmennukseen haetaan viimeistään keskiviikkona Ura- ja rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Valituille ilmoitetaan hyväksymisestä kirjeitse ja samalla lähetetään koulutukseen liittyvä ennakkotehtävä. Ura- ja rekrytointipalveluiden koulutus tarjoaa tiiviin kurkistuksen projektityöskentelyn ominaispiirteisiin, projektisuunnittelun ja talouden hallinnan perustoihin sekä antaa mahdollisuuden omien projektityöskentelytaitojen kirkastamiseen. Pääteemat: - Johdatusta projektien maailmaan kurkistuksia projektin suunnitteluun, kriittisiin menestystekijöihin ja toteuttamiseen - Projektin taloussuunnittelun ja budjetoinnin lähtökohtia - Minustako projektityöntekijä millaista osaamista projektityöskentely edellyttää? Työmuodot: Kouluttajat: Luennot, parityöskentely ja keskustelut. Ennen koulutuspäivää tehdään orientoiva ennakkotehtävä. Carolina Pajula ja Jukka Mäkinen Lisätietoja: Terhi Erkkilä p ja Johanna Honkanen p , sähköpostitse rekry@uta.fi

6 on palvelumuoto vastavalmistuneille akateemisille ja opintojaan päättäville. Se avittaa työnhaussa, ylläpitää rekrytointitietokantaa, markkinoi kasvatteja työnantajille, luo kontakteja elinkeinoelämään sekä järjestää työelämävalmiuksia kehittäviä koulutuksia. Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää 20. ja alkaen koulutuksen Applying For a Job In English eli Miten kirjoitan hyvän hakemuksen ja CV:n englanniksi? Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: ja klo , Yliopistonkatu 56, 4. krs 8 tuntia lähiopetusta, harjoituksia, välitehtävä Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisistä työtehtävistä (englantia puhuvilla kielialueilla) tai haluavat kohentaa valmiuttaan englanninkielisen työpaikkahakemuksen ja CV:n laadinnassa. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan 12 osanottajaa. Tuottaa konkreettisia valmiuksia hakea töitä ja hallita siihen liittyvä kirjallinen esitystapa englanninkielellä. Session 1 - The Letter and the CV Letter and CV formats Tips for writing letters and CVs How to handle application forms Job advertisements: reading between the lines Session 2 - Points of Style Analysis of prepared letters and CVs American/British English preferences Levels of formality Kouluttaja: BA Mikael Davies Lisätietoja: Eira Helminen, puh (03)

7 Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen APPLYING FOR A JOB IN ENGLISH eli Miten kirjoitan hyvän hakemuksen ja CV:n englanniksi? Aika ja paikka: ti ja ti , klo , Yliopistonkatu 56, 4 krs. Haku ja määrä: Tavoite: Työmuodot: Kouluttaja: Lisätietoja: Tampereen yliopiston opintojaan päättävät ja vastavalmistuneet. Koulutukseen haetaan ma klo15 mennessä ura- ja rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan 12 osanottajaa. Koulutus antaa osallistujille konkreettisia valmiuksia hakea töitä ja hallita siihen liittyvää kirjallista esitystapaa englanninkielellä. 8 tuntia lähiopetusta, harjoituksia, välitehtävä. Opetuspäivien välisellä viikolla tehdään kouluttajalle lähetettävät työnhaun asiakirjat, joista kouluttaja antaa palautteen. Kouluttaja on syntyperäinen britti ja koulutuksen kielenä on englanti. Session 1 - The Letter and the CV Letter and CV formats Tips for writing letters and CVs Job advertisements: tailoring your application applications Session 2 - Points of Style Analysis of prepared letters and CVs American/British English preferences Achieving a formal style Alternative layouts BA Mikael Davies sähköpostitse rekry@uta.fi ja puhelimitse (Terhi Erkkilä) ja (Eira Helminen)

8 Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen REKRYTOINTI ASIANTUNTIJAN SILMIN Mitä työnhaku tällä hetkellä on? Mitä sinun on hyvä tietää työnantajan roolista rekrytointiprosessissa? Millä asioilla pärjäät työnhaussa? Miten voit löytää ne työpaikat, joita ei koskaan ilmoiteta avoimiksi? Aika ja paikka: Työmuodot Haku ja määrä: klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros Ennakkotehtävä ja lähiopetusta 5 tuntia. Vastavalmistuneet ja opintojaan päättävät. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan 18 osallistuja. Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on lisätä ja aktivoida osallistujien työnhakutietoja ja - taitoja. Koulutuksessa saat tietoa rekrytointiprosessista työnantajan ja häntä avustavien rekrytointikonsulttien näkökulmasta. Tällöin ymmärrät paremmin työnhakuprosessin kokonaisuuden ja pystyt helpommin rakentamaan oman työnhaun strategiasi. Kouluttajat: Henkilön soveltuvuuden arviointi (taito-tahto-persoona). Mihin työnantaja ja asiantuntija kiinnittävät huomiota rekrytointiprosessin eri vaiheissa. (puhelinkontaktit, kirjalliset dokumentit, haastattelut, soveltuvuusarviot)? Asiantuntijan rooli valintatilanteissa: miksi ja missä vaiheissa asiantuntijaa voidaan käyttää ja miten asiantuntija vaikuttaa valintapäätökseen. Henkilöstökonsultti Tiina Lähepelto Open Management Oy Lisätietoja: Eira Helminen, puh. (03)

9 REKRYTOINTIYRITYS TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN LINKKINÄ Tunnistatko rekrytointiyritykset työllistymisväylänä? Millaiset mahdollisuudet rekrytointiyritykset tarjoavat oman alan testaamiseen ja löytämiseen? , klo , Yliopistonkatu 56, 4. kerros. Tavoite Koulutus valottaa rekrytointiyritysten toimintakenttää ja antaa eväitä vaihtoehtoisten työnhakukanavien löytämiseen ja omien tavoitteiden asettamiseen. Lisäksi saat rekrytointiyrityksen näkökulmasta vinkkejä työnhaun asiakirjojen terävöittämiseen. Sisältö - Mikä on rekrytointiyritys? Mikä on sen toimintakenttä? - Miksi rekrytointiyrityksiä käytetään apuna rekrytoinnissa? - Miten työnhakija voi hyödyntää yrityksiä? - Mihin rekrytointiyritykset kiinnittävät huomiota rekrytointiprosessin eri vaiheissa? - Miten työnhakija erottuu joukosta? Koulutusryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia työnhakutilanteista. Koulutukseen osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän tekoa. Ennakkotehtävä lähetetään sähköpostilla. Kohderyhmä ja hakeminen Koulutus on suunnattu Tampereen yliopiston opintojaan päättäville ja vastavalmistuneille. Koulutukseen haetaan mennessä verkkolomakkeella, joka löytyy osoitteesta Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Kouluttaja Rekrytointikonsultti KM Eveliina Saarinen, Arja Raukola Oy Lisätietoja: Reeta Eloranta, (03) ja Johanna Honkanen, (03) , sähköposti rekry@uta.fi

10 Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen TYÖNHAUN TIETOISKU Pysähdy hetkeksi arvioimaan työnhakuasi. Mistä löydät sopivat työpaikat ja miten tarjoat omaa osaamistasi? Sanoista tekoihin - työmarkkinoiden seuraamisesta se alkaa! Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: , klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros. Ennakkotehtävä, lähiopetusta ja pienryhmäharjoituksia. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan 25 osallistujaa. Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät Koulutuksessa saat välineitä työnhaun järjestelmällisen ja tavoitteellisen työskentelymallin rakentamiseen. Työnhakuprosessin eri vaiheita valotetaan konkreettisten esimerkkien avulla sekä työnantajan että työnhakijan näkökulmasta. Koulutuksessa saat tietoa siitä, miten voit rakentaa työnhaun työskentelymallin. Oman mallisi avulla voit hyödyntää aktiivisesti eri rekrytointikanavia ja tarjota omaa osaamistasi työnantajalle. Työskentelymallin avulla helpottuu myös työnhaun tärkeä peruslähtökohta eli oman osaamisen tunnistaminen ja arvioiminen, minkä jälkeen voit edetä tehokkaasti sanoista tekoihin. Kouluttajaryhmä: Itsetuntemus ja oman osaamisen tunnistaminen Rekrytoitumistavat ja -kanavat Työmarkkinoiden seuraaminen Mistä löydät sopivat työpaikat ja miten tarjoat omaa osaamistasi? Eira Helminen, Jukka Mäkinen ja Mia Simpanen rekrytointipalvelut. Lisätietoja: Eira Helminen, (03)

11 TUNNISTA TYÖNHAKUSI VAIHEET Pysähdy hetkeksi arvioimaan työnhakuasi mihin vaiheisiin ja toimiin sinun kannattaa kiinnittää lisähuomiota. Työmarkkinoiden seuraamisesta se alkaa ja jälkityöt kantavat eteenpäin! , klo , Yliopistonkatu. 56, 4. kerros. Tavoite. Koulutuksessa saat jäsenneltyä tietoa työnhakuprosessin kokonaisuudesta, mikä tukee oman työnhaun systemaattista arviointia. Tavoitteena on, että pystyt tehostamaan omaa työnhakuasi ja hahmottamaan niitä kohtia, joihin voit vielä kiinnittää lisähuomiota. Sisältö. Työnhaun vaiheet: - oman osaamisen tunnistaminen työnhaun lähtökohtana - oman osaamisen sävyjen esiin nostaminen työnhakutilanteissa ensimmäisestä yhteydenotosta haastatteluun - työnhaun kohdentaminen eri rekrytointikanavissa - työnantajalähtöisyys ansioluettelossa ja hakemuksessa - haastattelu tuloksekkaana neuvottelutilanteena - kun tilanne ei etene - palautteen punnitseminen ja jälkityöt Työnhakua katsellaan konkreettisten esimerkkien avulla työnantajan ja työnhakijan näkökulmasta. Työnantajapuheenvuoron käyttää Tamyn kopo-vastaava Maija Mattila. Osallistujien tietotarpeet ja kokemukset suuntaavat koulutuksen sisältöä. Työmuodot. Lähiopetusta, jossa on mahdollisuus jakaa kokemuksia työnhakutilanteista samassa vaiheessa olevien kanssa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän tekoa. Kohderyhmä ja hakeminen. Koulutus on suunnattu Tampereen yliopiston opintojaan päättäville ja vastavalmistuneille, joille työnhaku on ajankohtaista. Koulutukseen haetaan Ura- ja rekrytointipalvelujen verkkolomakkeella viimeistään tiistaina klo 15 mennessä. Verkkolomake löytyy osoitteesta kyseisen koulutuksen kohdalta. Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Kouluttajat. Uraohjaaja Reeta Eloranta ja yhteyskoordinaattori Mia Simpanen, Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Lisätietoja. Reeta Eloranta, (03) ja Johanna Honkanen, (03) , sähköposti rekry@uta.fi

12

13 Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen TEHOKAS HAKEMUS JA TOIMIVA ANSIOLUETTELO Hakemus ja ansioluettelo eli CV ovat työnhaun perusasiakirjat. Työpaikkahakemuksen laatiminen on monitahoisempi asia kuin usein tulee ajatelleeksikaan! Millainen hakemus toimii? Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan myyntikirjeestä tai avoimesta hakemuksesta? Millainen on toimiva tapauskohtainen ansioluettelo? Aika ja paikka: Kevätlukukauden ajankohdat: perjantaisin 18.1., 1.2., 22.2., 14.3., 4.4., 25.4., ja 6.6. klo Valitse itsellesi yksi sopiva toteutuskerta. Valmennus toteutetaan joka kolmas viikko Ura- ja rekrytointipalvelujen tiloissa osoitteessa Yliopistonkatu 56, 4. kerros. Haku: Työmuodot: Tampereen yliopiston työnhakuvaiheessa olevat vastavalmistuneet ja loppuvaiheen opiskelijat. Valmennukseen haetaan Ura- ja rekrytointipalvelujen verkkolomakkeella viimeistään valmennusta edeltävän viikon tiistaina. Verkkolomake löytyy osoitteesta kyseisen koulutuksen kohdalta. Osallistujia otetaan yhteen ryhmään enintään viisi. Tarvittaessa muodostetaan useampia ryhmiä. Kaikki saavat vahvistuksen koulutukseen pääsystä sähköpostitse. Pienryhmätyöskentelynä toteutettavaan valmennukseen liittyy ennakkotehtävä. Ennakkotehtävänä osallistujat tekevät pienryhmässä käsiteltäviksi hakemuksen ja ansioluettelon valitsemaansa työpaikkailmoitukseen. Tehtävä palautetaan viimeistään kaksi päivää ennen valmennusta eli tiistaina klo 15 mennessä Uraja rekrytointipalveluihin. Valmennuksessa käsitellään työpaikkahakemuksen ja ansioluettelon teon perusasioita. Muiden osallistujien palaute antaa arvokkaan lisän työnhakuusi. 1. Työnhaun työvälineet - työnhaun asiakirjojen peruskoordinaatit - räätälöity hakemus tai myyntikirje - ansioluettelo eli CV 2. Hakemuksen ja ansioluettelon arviointi ja kehittämisideat - miten työpaikkailmoituksia luetaan? - tiedonhankinta työnhakuprosessissa - yksilölliset kommentit hakemuksista ja ansioluetteloista - kehittämisideat ja ryhmän palaute Kouluttajat: Lisätietoja: Pienryhmien vaihtuvat vetäjät: Reeta Eloranta, Jukka Mäkinen ja Mia Simpanen, Ura- ja rekrytointipalvelut. Johanna Honkanen p. (03) , sähköpostitse: rekry@uta.fi

HARJOITTELUINFO JKK Opintopalvelut, ura- ja rekrytointipalvelut Eira Helminen työelämäasiantuntija

HARJOITTELUINFO JKK Opintopalvelut, ura- ja rekrytointipalvelut Eira Helminen työelämäasiantuntija HARJOITTELUINFO JKK 10.1.2013 Opintopalvelut, ura- ja rekrytointipalvelut Eira Helminen työelämäasiantuntija www.uta.fi/rekry Opiskelija ja harjoittelu Suunnitelmallisuus ja oman osaamisen pohdinta palkitsee!

Lisätiedot

Urapalvelut opiskelijoille

Urapalvelut opiskelijoille Urapalvelut opiskelijoille Lukuvuosi 2019-2020 Uraohjaajat Kirsi Vallius-Leinonen, Outi Suorsa, Saara Puittinen ja Janne Saarela Henkilökohtainen uraohjaus Uraohjauksen tavoitteena on tukea sinua rakentamaan

Lisätiedot

Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin

Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin Työnhaun taitojen kehittäminen pelillisin keinoin 5 op, kevät 2018 Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, liiketalouden yksikkö Mikkeli Lehtori Marja-Leena Koskinen Lehtori Sari Toijonen-Kunnari Taustaa oman

Lisätiedot

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50

SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 SUKUPUOLI % Nainen 50 Mies 50 IKÄ % 18 24 9 25-34 35-44 26 45-54 30 55-60 13 Yli 60 7 ASEMA % Työntekijä 23 Alempi toimihenkilö 13 Ylempi toimihenkilö 31 Johtava asema 6 Opiskelija 9 Perhe-/opinto-/vuorotteluvapaalla

Lisätiedot

Paranna työnhakutaitojasi netissä!

Paranna työnhakutaitojasi netissä! Paranna työnhakutaitojasi netissä! te-palvelut.fi/jobitti CV-netti anna työnantajan löytää sinut Laita oma työnhakuilmoitus nettiin ilmaiseksi. CV-netin käyttöön tarvitset vain verkkopankkitunnukset ja

Lisätiedot

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb Urapalvelut CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi into.aalto.fi/careerweb Apua työnhakuun - Aalto CareerWeb Työpaikkaportaali CareerWeb Job Channel Työnhaun opas Linkkejä työpaikkasivustoille

Lisätiedot

Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille

Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille Uuden sukupolven rekrytointiportaali nuorille, koulutetuille ammattilaisille Anna työnantajille mahdollisuus löytää juuri sinut! www.heebo.fi Mikä ihmeen Heebo? Nuorten, koulutettujen ammattilaisten rekrytointiportaali

Lisätiedot

Työnhaun lähtökohtia. mitä osaat. mitä haluat. millä ehdoilla

Työnhaun lähtökohtia. mitä osaat. mitä haluat. millä ehdoilla Työnhaun lähtökohtia mitä osaat mitä haluat millä ehdoilla Työpaikat haussa.. Avoimet paikat julkinen haku Kaikki näkee, kaikki hakee Kilpailutilanne Hakemuksia paljon Avoimet paikat ei julkinen Tieto

Lisätiedot

Työhakemuksen tekeminen

Työhakemuksen tekeminen Työhakemuksen tekeminen Annamari Rovamo Työelämäpalvelut kevätlukukausi 2015 annamari.rovamo@jyu.fi CV-työpaja 20.2. Lähetä CV osoitteeseen annamari.rovamo@jyu.fi Deadline ke 18.2. Työskentely pienryhmissä

Lisätiedot

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen

Hyvä CV ja hakemus. Janne Loikkanen Hyvä CV ja hakemus Janne Loikkanen 16.1.2018 Oman osaamisen ja omien vahvuuksien tunnistaminen Osaamisesta ja vahvuuksista kertominen Työn hakeminen Työnhaku vaatii valmistautumista ja aikaa Kohdentaminen

Lisätiedot

Vaasan Ammattikorkeakoulu 13.3.2012. Kaj Sundén. kaj.sunden@kolumbus.fi p. 050-3859910

Vaasan Ammattikorkeakoulu 13.3.2012. Kaj Sundén. kaj.sunden@kolumbus.fi p. 050-3859910 Vaasan Ammattikorkeakoulu 13.3.2012 Kaj Sundén kaj.sunden@kolumbus.fi p. 050-3859910 9.00 10.15 johdanto Työnhaun mahdollisuudet Pohjanmaalla ja muualla 10.30 12.00 työnhakuprosessi työnhakijan perspektiivi

Lisätiedot

TYÖNHAKUINFO. Materiaali on tarkoitettu kaikille työuransa alussa oleville työnhakijoille.

TYÖNHAKUINFO. Materiaali on tarkoitettu kaikille työuransa alussa oleville työnhakijoille. TYÖNHAKUINFO Materiaali on tarkoitettu kaikille työuransa alussa oleville työnhakijoille. SISÄLTÖ: Työnhausta Työnantajan odotuksia työnhakijaa kohtaan Työnhakuprosessi Työhakemus Ansioluettelo (CV) Työhaastattelu

Lisätiedot

Työelämänäkökulma -osaamista opinnoista

Työelämänäkökulma -osaamista opinnoista Työelämänäkökulma -osaamista opinnoista Orientoivat 3, SIS / Informaatiotieteiden yksikkö: Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median tutkinto-ohjelma Matematiikan ja tilastotieteen tutkinto-ohjelma

Lisätiedot

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb

Urapalvelut. CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi. into.aalto.fi/careerweb Urapalvelut CHEM & ENG Susanna Saarinen, koordinaattori career-tech@aalto.fi into.aalto.fi/careerweb Mistä löydän vinkkejä työnhakuun? Kandiopiskelijan CV ja hakukirje Urapalvelut Apua työnhakuun - Aalto

Lisätiedot

1. Kesätyönhaun luento Tiedonhaulla työnhakuun! Kesätyönhaun luennot. Ennakkotoiveita luennon sisällöstä

1. Kesätyönhaun luento Tiedonhaulla työnhakuun! Kesätyönhaun luennot. Ennakkotoiveita luennon sisällöstä 1. Kesätyönhaun luento Tiedonhaulla työnhakuun! 18.1.2011 Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Reeta Eloranta Terhi Erkkilä www.uta.fi/rekry Kesätyönhaun luennot 1. Tiedonhaulla työnhakuun

Lisätiedot

Ohjeet hakupapereiden laatimiseen ulkomaan työssäoppimisjaksoa varten

Ohjeet hakupapereiden laatimiseen ulkomaan työssäoppimisjaksoa varten Ohjeet hakupapereiden laatimiseen ulkomaan työssäoppimisjaksoa varten Johdanto Työssäoppimispaikkaa haetaan ulkomailta samoin kuin muutakin työtä. Hakupapereista: - CV kertoo, kuka olet - Hakukirje kertoo,

Lisätiedot

TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT

TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT Työmarkkinat avoimessa haussa ja piilossa olevat työpaikat Rekrytointi on monimutkainen prosessi, joka alkaa yrityksen työvoiman tarpeesta ja päättyy enemmän tai vähemmän

Lisätiedot

Rukkaset naulasta Avoimille! - työhönvalmennuspalvelu. Työllisyysfoorumi 5.6.2015 Pia Vallenius

Rukkaset naulasta Avoimille! - työhönvalmennuspalvelu. Työllisyysfoorumi 5.6.2015 Pia Vallenius Rukkaset naulasta Avoimille! - työhönvalmennuspalvelu Työllisyysfoorumi 5.6.2015 Pia Vallenius Mikä on ollut palvelussa keskeistä? Auttaa asiakasta auttamaan itseään Mottona: Me teemme työllistymisesi

Lisätiedot

Työelämänäkökulma opinnoissa

Työelämänäkökulma opinnoissa Työelämänäkökulma opinnoissa 12.11.2013 www.uta.fi/opiskelu/tyoelama Tulossa myös: Osaamisen viestintä työnhaussa hakemuksella ja ansioluettelolla haastatteluun! ti 26.11. 2013 klo 16.15 18 Pinni B1100

Lisätiedot

TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA.

TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA. TYÖHÖNVALMENNUS PALKKATUKIJAKSOLLA www.valmennuskeskuspublic.fi 2018 TYÖHÖNVALMENNUS VÄLITYÖMARKKINOILLA KENELLE? Välityömarkkinoilla palkkatukijaksolla yhdistyksissä olevat työntekijät. Työntekijällä

Lisätiedot

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät

1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen. 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät Niin paljon enemmän kuin sähköinen CV 1. Ammatillisen Profiloitumisen väline: profiili, osaaminen 2. Verkostoitumisalusta: tuttavat, kollegat, ryhmät 3. Tiedonhakukanava: muut käyttäjät, artikkelit, ajatusjohtajat,

Lisätiedot

Tervetuloa työelämään!

Tervetuloa työelämään! Tervetuloa työelämään! VINKKEJÄ TYÖNHAKUUN Etsi kiinnostava työpaikka Panosta hakemukseen Valmistaudu haastatteluun Ole aktiivinen ja ota yhteyttä sinua kiinnostaviin työpaikkoihin. Joskus työpaikka voi

Lisätiedot

Millainen on hyvä työhakemus?

Millainen on hyvä työhakemus? TYÖHAKEMUS- OPAS Millainen on hyvä työhakemus? Hyvä hakemus erottuu joukosta ja vastaa kysymykseen, miksi sinä olisit hyvä valinta tehtävään. Hakemuksessa voit tuoda omaa persoonaasi esiin, jopa ehkä enemmän

Lisätiedot

BACK to BUSINESS tiedotustilaisuus. Tervetuloa

BACK to BUSINESS tiedotustilaisuus. Tervetuloa BACK to BUSINESS tiedotustilaisuus Tervetuloa BACK to BUSINESS tiedotustilaisuus Welcome Coaching service is also available in English. After the info you have the opportunity to discuss about coaching

Lisätiedot

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta

Työhakemus ja CV: - CV kertoo historiasta Tampere 12.2.2014 Työhakemus ja CV: - Työhakemuksen tarkoitus on myydä à Myydä osaamistasi ja taitojasi - Kyse on mielikuvien luomisesta à Mitkä ovat tärkeimmät myyntivalttini, joilla vakuutan työnantajan

Lisätiedot

Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut 2010: Terhi Erkkilä ja Eira Helminen. TYÖELÄMÄ ja HOPS

Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut 2010: Terhi Erkkilä ja Eira Helminen. TYÖELÄMÄ ja HOPS TYÖELÄMÄ ja HOPS Ura- ja rekrytointipalvelut 9.11.2010 klo 16.30 18 uraohjaajat Terhi Erkkilä ja Eira Helminen HOPS Suunnitelmallisuus Työelämä Suunnitelmallisuus ja ylöskirjaaminen kannattaa aina

Lisätiedot

Korko korkeaa osaamista yrityksiin

Korko korkeaa osaamista yrityksiin Korko korkeaa osaamista yrityksiin Korko korkeaa osaamista yrityksiin Mikä: Espoon, Helsingin ja Vantaan kaupunkien yhteinen kehittämishanke, joka tähtää korkeakoulutettujen osaajien ja yritysten osaamistarpeiden

Lisätiedot

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ

TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAKU LYHYT OPPIMÄÄRÄ TYÖNHAUN ALOITTAMINEN Moni lähtee heti hakemaan töitä huomattuaan kiinnostavan työpaikkailmoituksen. Tavallaan se onkin juuri oikea tapa: usein hakijoita aletaan haastatella heti

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

TYÖHAKEMUS. Työhakemus ja CV ovat ensimmäisiä asioita joihin työnantaja kiinnittää huomionsa.

TYÖHAKEMUS. Työhakemus ja CV ovat ensimmäisiä asioita joihin työnantaja kiinnittää huomionsa. TYÖHAKEMUS Työhakemus ja CV ovat ensimmäisiä asioita joihin työnantaja kiinnittää huomionsa. Työhakemuksen tarkoituksena on vakuuttaa työnantaja osaamisestasi ja sopivuudestasi avoimeen työpaikkaan. Hakemuksesi

Lisätiedot

CV-OPAS. Ansioluettelon lyhyt oppimäärä

CV-OPAS. Ansioluettelon lyhyt oppimäärä CV-OPAS Ansioluettelon lyhyt oppimäärä Millainen on hyvä CV? Ansioluettelo, Curriculum Vitae eli CV, on työnhaun tärkein ja käytetyin asiakirja ja se kannattaa tehdä ajatuksella. Hyvä CV on looginen ja

Lisätiedot

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA

TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU 23.11.2010 INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUN DOKUMENTIT OTTY RY:N SPARRAUSAAMU INSINÖÖRIT JA EKONOMIT TALO, SEMINAARILUOKKA TYÖNHAUSSA TEHOKKAAT CV JA TYÖHAKEMUS Opit tunnistamaan osaamistasi ja kohdentamaan työnhakuasi Ura- ja rekryasiamiehet

Lisätiedot

Projektivalmennukset 2019

Projektivalmennukset 2019 Projektivalmennukset 2019 JOLLAS INSTITUUTTI PROJEKTIVALMENNUKSET 2019 1 Projektiosaamisella hankkeet haltuun! Jollaksen ja Suomen Projekti-Instituutin yhteistyössä järjestämät projektityön valmennukset

Lisätiedot

Ohjaamo Vantaan maaliskuu

Ohjaamo Vantaan maaliskuu Ohjaamo Vantaa Vernissakatu 1, 4 krs. 01300 Vantaa Ohjaamo Vantaa on auki arkisin klo 12 17 ilman ajanvarausta. Meiltä alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset saavat tukea ja neuvontaa mm. työ-, koulutus- ja

Lisätiedot

Taitava työnhakija 1 Verkkokurssin sisältö

Taitava työnhakija 1 Verkkokurssin sisältö Taitava työnhakija 1 Verkkokurssin sisältö Taitava työnhakija 1 -verkkokurssi Taitava työnhakija 1- verkkokurssilla käydään läpi työnhaun keskeisiä elementtejä. Kurssilla pääset hiomaan omia taitojasi

Lisätiedot

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA

TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA TUNNE ITSESI TYÖNHAKIJANA Sisällysluettelo: 1. Johdanto 2. Omien taitojen tunnistaminen 3. Omista taidoista kertominen 4. Työnhaun viidakko 5. Miten ylläpitää motivaatiota? 6. Työntekijöiden terveisiä

Lisätiedot

Osaamisen viestintä työnhaussa

Osaamisen viestintä työnhaussa Osaamisen viestintä työnhaussa - kun harjoittelu, osa-aikatyön haku tai valmistuminen häämöttää 26.11.2013 klo 16.15-18 Pinni B1100 Tampereen yliopisto, opintopalvelut, ura- ja rekrytointipalvelut Reeta

Lisätiedot

Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille

Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille Työllistymisvalmennus työttömille jäsenille Tavoite Valmennuksessa osallistujat harjoittelevat työnhaku- ja työelämätaitoja ja samalla kartuttavat digiosaamista osallistujien tarpeiden mukaan räätälöitynä.

Lisätiedot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot

A130A0760 Ekonomin viestintätaidot A130A0760 Ekonomin viestintätaidot Johdanto ja ohjeita kurssille Opettajat: Päivi Maijanen-Kyläheiko Heidi Parkkinen Lauri Haiko Mirka Rahman Päivän ohjelma 9.15 10.00 Esittäytyminen 10.00 10.45 Kurssin

Lisätiedot

Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille. Osa II. 8 askelta urapolullani

Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille. Osa II. 8 askelta urapolullani This tool was created by Urakirja opiskelijoille ja valmistuneille Osa II 8 askelta urapolullani Yhteystiedot Nimi: Osoite: Puhelin: Matkapuh: Email: Tuutorini / Ohjaajani: Osoite: Puhelin: Matkapuh: Email:

Lisätiedot

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille. Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto Info Yt-neuvottelujen seurauksena irtisanotuille Uudenmaan työ- ja elinkeinotoimisto 1 31.3.2015 Johdanto Tämä info on tarkoitettu tuotannollisista ja taloudellisista syistä irtisanotuille työntekijöille

Lisätiedot

CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla on ollut tähän asti.

CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla on ollut tähän asti. TYÖNHAUN ASIAKIRJAT Työnhaun asiakirjat eli paperit 1. CV eli ansioluettelo CV on erittäin tärkeä työnhakuun liittyvä dokumentti, joka lähetetään työhakemuksen liitteenä. CV kertoo millainen työura sinulla

Lisätiedot

REKRYTOINTIPROSESSI MARJATILALLA

REKRYTOINTIPROSESSI MARJATILALLA REKRYTOINTIPROSESSI MARJATILALLA Alexandra Bogolyubova & Juha Nenosen Mansikkatila 1.3.2017 Marjatila työnantajana - kurssi KATSAUKSEN RAKENNE Rekrytointikanavat Henkilöpalveluyritys, SSMY ry, Marjatila

Lisätiedot

Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin.

Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin. VASTAUKSET OPETTAJALLE Ohjaa oppilaat tekemään oma ansioluettelo. Tästä löydät vastaukset tehtäviin. Ennen CV:n, eli ansioluettelon tekoa, pohdi mitä voisit siihen laittaa. Miksi CV tehdään? Miksi työnantaja

Lisätiedot

Uraverstaat opiskelijoiden työllistymisen tukena

Uraverstaat opiskelijoiden työllistymisen tukena Uraverstaat opiskelijoiden työllistymisen tukena projek5suunni6elija Sari Pohjola, Vamlas & muotoilun lehtori, opintojen ohjaaja Aija Lundahl, HAMK Osaaminen ratkaisee -hanke Osaaminen ratkaisee -ESRhanke

Lisätiedot

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä

Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työnhaun haasteet uusia tapoja hakea työtä Työelämän muutostuulet Työelämä muuttuu, oletko valmis? - Millainen tulevaisuus sinun kohdallasi on? Otatko vastaan sen mitä tulee vai voisitko mahdollisesti

Lisätiedot

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi

Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi Näy netissä! Hio LinkedIn profiilisi kuntoon ja paranna näkyvyyttäsi 19.10.2015 1 Agenda Lyhyesti atalentista Miksi LinkedIn Profiilin hionti Kansikuva Otsikko Yhteystiedot Summary Skills Kiinnostuksenkohteet

Lisätiedot

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen työnhaussa LAL ry

Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen työnhaussa LAL ry Omien vahvuuksien tunnistaminen ja hyödyntäminen työnhaussa LAL ry 11.5.2016 12.5.2016 Copyright - InCoaching Oy - www.incoaching.fi 3 Illan agenda Miksi omien vahvuuksien tunnistaminen on niin tärkeää

Lisätiedot

Urapalvelut. CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija into.aalto.fi/careerweb

Urapalvelut. CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija into.aalto.fi/careerweb Urapalvelut CHEM Susanna Saarinen, Asiantuntija susanna.saarinen@aalto.fi into.aalto.fi/careerweb Apua työnhakuun - Aalto CareerWeb Työpaikkaportaali CareerWeb Job Channel Työnhaun opas CV- ja hakukirjemalleja

Lisätiedot

TE-toimiston palvelut

TE-toimiston palvelut TE-toimiston palvelut Suvi Lindén Asiantuntija Uudenmaan TE-toimisto 1 TE-toimiston palvelut työllistymisen edistämiseksi Työllistymisen tueksi: Työkokeilu Palkkatuki Kurssit ja valmennukset: Uravalmennus

Lisätiedot

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi

Selkoesite. Kiinni työelämään. te-palvelut.fi Selkoesite Kiinni työelämään te-palvelut.fi Kiinni työelämään Etsitkö työpaikkaa? Haluatko vaihtaa työpaikkaa? Mietitkö, mitä taitoja sinun pitää opetella, jotta saat kiinnostavan työpaikan? Haluatko perustaa

Lisätiedot

OPAS TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON UUDELLE MAAHANMUUTTAJAASIAKKAALLE

OPAS TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON UUDELLE MAAHANMUUTTAJAASIAKKAALLE OPAS TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON UUDELLE MAAHANMUUTTAJAASIAKKAALLE TERVETULOA TYÖ- JA ELINKEINOTOIMISTON ASIAKKAAKSI! Työ- ja elinkeinotoimistoa kutsutaan lyhenteellä TE-toimisto. TE-toimiston asiakkuuden

Lisätiedot

VALMENTAVA JOHTAMINEN

VALMENTAVA JOHTAMINEN KUTSU ESAVI/10961/2016 Etelä-Suomi 8.12.2016 Opetus ja kulttuuritoimi -vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen torstaina 9.3.2017 klo 8.45

Lisätiedot

TE-toimiston ohjeita/vinkkejä ammattiin 2019 valmistuville

TE-toimiston ohjeita/vinkkejä ammattiin 2019 valmistuville 1) TYÖNHAKUUN LIITTYVÄÄ: - aloita työnhaku ajoissa ENNEN valmistumista (noin ½ v. ennen valmistumista) - hanki itsellesi riittävät hyvät työnhakuvalmiudet eli selvitä kuinka tehdään vapaamuotoisia hakemuksia

Lisätiedot

HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki

HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki Digitaaliset työkalut ja palvelut työllistymisen edistämisessä 6Aika: DuuniPolku -hankkeen vertaisarviointipäivä HRHelp työnhakijan ja työnantajan työkaluna osaamistarpeiden tunnistamisessa Helsingin kaupunki

Lisätiedot

LÄHTÖKOHTANA OSAAMINEN - PALVELUT OPISKELIJOILLE

LÄHTÖKOHTANA OSAAMINEN - PALVELUT OPISKELIJOILLE LÄHTÖKOHTANA OSAAMINEN - PALVELUT OPISKELIJOILLE Informaatiotutkimuksen ja interaktiivisen median työelämäpäivä 24.4.2012 Terhi Erkkilä Työelämäasiantuntija Ura- ja rekrytointipalvelut / Opintopalvelut

Lisätiedot

Ennakkotoiveita luennon sisällölle

Ennakkotoiveita luennon sisällölle TYÖELÄMÄ ja HOPS Ura- ja rekrytointipalvelut 9.11.2010 klo 16.30 18 uraohjaajat Terhi Erkkilä ja Eira Helminen Ennakkotoiveita luennon sisällölle Sivuaineisiin liittyen: Koska aloittaa sivuaineiden opiskelu?

Lisätiedot

Tietoa kesätyönhausta

Tietoa kesätyönhausta Tietoa kesätyönhausta 8.2.2011 Urapalvelut, suunnittelija Eric Carver Urapalvelut/ Eric Carver www.helsinki.fi/yliopisto 8.2.2011 1 Tänään 1.Kesätyönhaun sykli 2.Urataidot työnhaun perustana 3.Erilaiset

Lisätiedot

Työelämäsuuntautuneen oppimisen ohjaaminen työelämätaitoihin orientoivan kurssin välityksellä

Työelämäsuuntautuneen oppimisen ohjaaminen työelämätaitoihin orientoivan kurssin välityksellä Työelämäsuuntautuneen oppimisen ohjaaminen työelämätaitoihin orientoivan kurssin välityksellä Pitching 10.2.2017 Lela Kuusela Email: etunimi.sukunimi@aalto.fi Harjoittelukurssien vuosikello opiskelijoille

Lisätiedot

Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli.

Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli. Henkilöstön palkkaaminen on monimutkainen palapeli. Kokoa palapeli helposti, nopeasti ja kustannustehokkaasti. Opas: Milloin rekrytoida, milloin vuokrata henkilöstöä? Tärkein palanen UUSI TYÖNTEKIJÄ Henkilöstö

Lisätiedot

Työhakemus ja CV. Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014

Työhakemus ja CV. Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014 Työhakemus ja CV Koulutussuunnittelija Niina Pitkänen Työelämäpalvelut HTKY002 Osaaminen ja työelämätietous 21.11.2014 Työhakemus Osaaminen Luettavuus Lisäarvo Työkokemus Koulutus Erottuminen Motivaatio

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

UUDELLE%URALLE% %ASKELMERKIT%ALANVAIHTOON!%

UUDELLE%URALLE% %ASKELMERKIT%ALANVAIHTOON!% UUDELLE%URALLE% %ASKELMERKIT%ALANVAIHTOON!% Riikka%Pajunen,%KM % % %% riikka.pajunen@montevista.fi 2 22 0402732217302 www.montevista.fi2 www.facebook.com/montevistavalmennus2 2Montevista2Oy2201522 VALMENTAJANNE%TÄNÄÄN%

Lisätiedot

VALMENTAVA JOHTAMINEN

VALMENTAVA JOHTAMINEN KUTSU ESAVI/103/05.12.01/2017 Etelä-Suomi 11.5.2017 Opetus ja kulttuuritoimi -vastuualue Jakelussa mainituille Tervetuloa Etelä-Suomen aluehallintoviraston järjestämään valmennukseen torstaina 21.9.2017

Lisätiedot

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy

Tommi Talasto Citrus Talent Management Oy Ratkaisut ICT-ammattilaisia työsuhteeseen nopeasti ja hyvin ehdoin välittäjä yritys ICT-alan työmarkkinat Talent Statistics TALENT STATISTICS TALENT POOL Tilastotieto ja analyysi ICT-alan työmarkkinoista

Lisätiedot

Kotimainen kirjallisuus

Kotimainen kirjallisuus Kotimainen kirjallisuus Kysely lähetettiin 80 kotimaisen kirjallisuuden alumnille, joista 27 vastasi. Vastausprosentti oli 34 %. Vastaajista 89 % on naisia. Vastaajien keski-ikä on 35 vuotta. Opintojen

Lisätiedot

Työnhakuvoima. Timo Tapola, ura- ja rekryasiamies, TEK

Työnhakuvoima. Timo Tapola, ura- ja rekryasiamies, TEK Työnhakuvoima Timo Tapola, ura- ja rekryasiamies, TEK Aloitetaan pienryhmien muodostamisella ja lyhyellä tutustumisharjoituksella pienryhmissä. Muodostakaa 4 hengen ryhmiä Keskustelkaa pienryhmässä lyhyesti

Lisätiedot

Alma Career / Monster.fi

Alma Career / Monster.fi Alma Career / Monster.fi The Alma Career is Your Destination if you re looking to recruit in the richly diverse communities of Croatia, Czech Republic, Estonia, Finland, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland

Lisätiedot

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV

TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TYÖPAIKKAHAASTATTELUUN VALMISTAUTUMINEN, HAKEMUS JA CV TAVOITTEET Annetaan tietoa ja valmiuksia työnhakuun liittyvistä taidoista ja menetelmistä, mukaan lukien simuloitu työhaastattelu. Työnhakuun liittyvien

Lisätiedot

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille

TE-palvelut yrityksille ja työnantajille TE-palvelut yrityksille ja työnantajille te-palvelut.fi Kun yrityksessä tarvitaan uutta, osaavaa työvoimaa tai näköpiirissä on uutta osaamista vaativa muutostilanne, kannattaa hyödyntää TE-palveluja. Olemme

Lisätiedot

Työpaikan ja työharjoittelupaikan hakeminen ulkomailta

Työpaikan ja työharjoittelupaikan hakeminen ulkomailta Työpaikan ja työharjoittelupaikan hakeminen ulkomailta Vaihtoehtona Pohjola/Alternativ Norden tapahtuma 14.11.2014 Matias Fredriksson, Uudenmaan TE-toimisto 1 Uudenmaan TE-toimisto TE-palvelut -info Työkokemuksen

Lisätiedot

Esimiehistä hyvinvoinnin vahvistajia avoin koulutus. Alisa Yli-Villamo, IhanaElo

Esimiehistä hyvinvoinnin vahvistajia avoin koulutus. Alisa Yli-Villamo, IhanaElo Esimiehistä hyvinvoinnin vahvistajia avoin koulutus Anna ihanan elon pyörteen imaista mukaan Löydä parhaat tyypit! Pidä timantit ja poimi rusinat pullasta! Luo kulttuuri, joka säteilee elämää ja arvostaa

Lisätiedot

Startti lokakuun alussa

Startti lokakuun alussa Ryhmät RAMKin ohjaussuunnitelmaan (opetuksen tukitoimet) ja ryhmän suunnitelma Yhteydenotto sähköpostitse loppuvaiheen opiskelijoihin ja markkinointi Ilmoittautuminen sähköpostitse ohjaajalle ja ryhmään

Lisätiedot

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen

Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen Nuoret ja työnantajamielikuva Marja Pylkkänen, Monster Oy marja.pylkkanen@monster.fi, Twitter: @MarjaPylkkanen ESITYKSEN AGENDA Osa I: Kenestä oikein puhutaan Osa II: Työpaikkaa etsimässä, mielikuva rakentuu

Lisätiedot

Harjoittelusta sanottua

Harjoittelusta sanottua Harjoittelun tavoite Turun yliopiston opiskelijoiden opintoihin liittyy pakollinen tai vapaavalintainen harjoittelu, jolla on merkittävä positiivinen vaikutus opiskelijan urasuunnitelmiin ja opiskelumotivaatioon.

Lisätiedot

Rekrytointi ja henkilöstöhallinto

Rekrytointi ja henkilöstöhallinto Rekrytointi ja henkilöstöhallinto ValueFramen käyttäjäpäivät 30.11.2010 Riitta Kemppainen, ValueFrame Oy Esityksen sisältö 1 Rekrytointi 2 Henkilöstöhallinto 3 Resurssien haku 4 Usein kysyttyä Sivu 2 Rekrytointi

Lisätiedot

muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin

muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin muutos mahdollisuudeksi Uudelleensijoittumisella uusiin työtehtäviin Uudelleensijoittuminen tarjoaa mahdollisuuden jatkaa valtion palveluksessa Alueellistamisen ja tuottavuuden parantamiseen tähtäävien

Lisätiedot

Kansainvälisen opiskelijan työelämään ohjaus

Kansainvälisen opiskelijan työelämään ohjaus Kansainvälisen opiskelijan työelämään ohjaus Case Lapin yliopiston Työelämä- ja rekrytointipalvelut VALOA-hanke Lapin alue Suunnittelija Tanja Javarus 18.1.2011 / Ohjauksen kehittämisen seminaari Ohjausta

Lisätiedot

Tuuleta Osaamistasi Euroopassa

Tuuleta Osaamistasi Euroopassa www.europass.fi Tuuleta Osaamistasi Euroopassa Työ- tai opiskelupaikan hakeminen ja osaamisen osoittaminen ulkomailla Näin kokoat Europassin: mistä Europassin saa, miten sitä käytetään Osaamisen osoittaminen

Lisätiedot

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala

Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala Sähköisen markkinoinnin koulutusohjelma, Markkinointiviestinnän ammattitutkinto markkinointiassistentin osaamisala 24.4.2018 14.5.2019 Oppilaitos: Ajankohta: Aikuiskoulutusosasto ja oppisopimustoimisto

Lisätiedot

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA

YHDESSÄ OPPIMISEN TAIDOT JA RYHMÄDYNAMIIKKA KUTSU ESAVI/5965/2016 Etelä-Suomi 21.6.2016 Opetus- ja kulttuuritoimi - vastuualue Jakelussa mainituille Miten ohjaan yksilön ja ryhmän taitoja tukemaan uuden opetussuunnitelman mukaista oppimista? Tervetuloa

Lisätiedot

SPARRAUSAAMU Työnhaun dokumentit 26.1.2010 klo 9.00-11.00. Sirja Kulmala, KTM SEFE

SPARRAUSAAMU Työnhaun dokumentit 26.1.2010 klo 9.00-11.00. Sirja Kulmala, KTM SEFE SPARRAUSAAMU Työnhaun dokumentit 26.1.2010 klo 9.00-11.00 Sirja Kulmala, KTM SEFE Workshop 4-5 henkilön ryhmissä Ryhmä jakaa keskenään hyviä käytäntöjä ja onnistuneita ratkaisuja - omat vahvuudet - osaamisesta

Lisätiedot

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen...

1. JOHDANTO... 2. 1.1 Rekisteröityminen... 2. 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3. 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 1 HAKIJAN OHJEET Sisällys 1. JOHDANTO... 2 1.1 Rekisteröityminen... 2 1.2. Henkilökohtaiset asetukset... 3 1.3. Salasanan muuttaminen ja uuden salasanan tilaaminen... 4 2. OMA PROFIILINI... 5 2.1. Liikkuminen

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä palvelua käyttävät? Miten palvelu

Lisätiedot

PM Club Turku IPMA C tason projektipäällikkövalmennus ja IPMA Level C sertifiointi PM Club Special - Syksy 2015

PM Club Turku IPMA C tason projektipäällikkövalmennus ja IPMA Level C sertifiointi PM Club Special - Syksy 2015 PM Club Turku IPMA C tason projektipäällikkövalmennus ja IPMA Level C sertifiointi PM Club Special - Syksy 2015 joxi.kaaja@pry.fi 2015 Projektiyhdistys ry Projektiosaaminen on kilpailuetu Kyky suunnitella

Lisätiedot

POLIISIN OPISKELIJA- REKRYTOINTI- STRATEGIA 2017

POLIISIN OPISKELIJA- REKRYTOINTI- STRATEGIA 2017 POLIISIN OPISKELIJA- REKRYTOINTI- STRATEGIA 2017 TOIMINTAYMPÄRISTÖN MUUTOSTEKIJÄT Keskeisiä muutostekijöitä poliisin toimintaympäristössä ja niiden vaikutuksia opiskelijarekrytointiin ovat: Pienenevät

Lisätiedot

CAREER & COMPETENCE - CAREER COACHING GROUP FOR INTERNATIONAL DEGREE STUDENTS

CAREER & COMPETENCE - CAREER COACHING GROUP FOR INTERNATIONAL DEGREE STUDENTS CAREER & COMPETENCE - CAREER COACHING GROUP FOR INTERNATIONAL DEGREE STUDENTS 1.12.2011 Milja Tuomaala Valmis tutkinto työelämävalttina - hankkeen päätösseminaari VALOA valmennuksella kansainvälisiä osaajia

Lisätiedot

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta

Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta Työhakemuksen täyttäminen Näin haet työtä Seurelta 1. Selaa työpaikkoja Löydät Seuren avoimet työpaikat kotisivultamme seure.fi kohdasta HAE TYÖTÄ Voit hakea työpaikkoja toimialan, kaupungin ja työn luonteen

Lisätiedot

Työssä henkilöstöalalla Susanna Sundberg-Viljanen, Verohallinto

Työssä henkilöstöalalla Susanna Sundberg-Viljanen, Verohallinto Työssä henkilöstöalalla 1.3.2017 Susanna Sundberg-Viljanen, Verohallinto Verohallinnon organisaatio PÄÄJOHTAJA Veronsaajien oikeudenvalvontayksikkö Harmaan talouden selvitysyksikkö Sisäisen tarkastuksen

Lisätiedot

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin

LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin SIVU 1 LinkedIn MIKÄ SE ON? MITEN JA MIKSI SITÄ KÄYTETÄÄN? Materiaalit osoitteessa: www.liiketoiminta.info/linkedin Sähköinen Liiketoiminta Suomi Oy SIVU 2 Päivän ohjelma Mikä on LinkedIn palvelu? Ketkä

Lisätiedot

Työnhakijan TE-palvelut verkossa

Työnhakijan TE-palvelut verkossa 1.2017 Työnhakijan TE-palvelut verkossa Juuri silloin, kun sinulle parhaiten sopii OMA ASIOINTI te-palvelut.fi Oma asiointi -palvelu Asioi TE-toimiston kanssa verkossa henkilöasiakkaan Oma asiointi -palvelussa.

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Uusi Polku. Microsoft Tampere. Microsoft mobile, Pirkanmaan ELY ja TEtoimisto,

Uusi Polku. Microsoft Tampere. Microsoft mobile, Pirkanmaan ELY ja TEtoimisto, Uusi Polku Microsoft Tampere Microsoft mobile, Pirkanmaan ELY ja TEtoimisto, Saranen Consulting Oy 1 Aloitustapaaminen Henkilökohtaisen rekrytoitumissuunnitelman laatiminen Yksilöllisesti räätälöity kokonaisuus

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus

Pikatreffit. Pikatreffien kuvaus 1 (9) Pikatreffit Materiaalipaketti sisältää: - mainoskirjepohjat opiskelijoille ja työnantajille - ohjeet opiskelijoille ja työnantajille - matchmaking-viestipohjat treffien jälkeen lähetettäväksi - treffikorttipohjat

Lisätiedot

Työskentely ja työnhaku ulkomailla

Työskentely ja työnhaku ulkomailla Työskentely ja työnhaku ulkomailla Miksi lähteä töihin ulkomaille? Uudet haasteet Opit uutta Työskentelytavat, kommunikointi, kulttuuri, kieli Verkostoidut Työkokemus Työkokemus ulkomailta on sinulle eduksi

Lisätiedot

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä

Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä Tarmo monialaisen työllisyystoiminnan kehittäminen yhdessä 2019-2020 JS 13.12.2018 1 550:n työttömän henkilön työllistymisen tukeminen 35% työllistyy tai pääsee tutkintotavoitteiseen koulutukseen 50:n

Lisätiedot

Palkkaa yliopisto-opiskelija! Harjoitteluopas työnantajalle. Lampila Satu, Jurvakainen Anne, Pesonen Johanna ja Liimatainen Jaana O.

Palkkaa yliopisto-opiskelija! Harjoitteluopas työnantajalle. Lampila Satu, Jurvakainen Anne, Pesonen Johanna ja Liimatainen Jaana O. Palkkaayliopisto-opiskelija! Harjoitteluopastyönantajalle LampilaSatu,JurvakainenAnne,PesonenJohannajaLiimatainenJaanaO. Oulunyliopisto Yliopisto-opintojentyöelämäintegraatio-hanke 2012 Sisällysluettelo

Lisätiedot

OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN ERITYISPIIRTEET. Omnian oppisopimustoimisto Tarmo Välikoski, oppisopimusjohtaja

OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN ERITYISPIIRTEET. Omnian oppisopimustoimisto Tarmo Välikoski, oppisopimusjohtaja OPPISOPIMUSKOULUTUKSEN ERITYISPIIRTEET Omnian oppisopimustoimisto Tarmo Välikoski, oppisopimusjohtaja Oppisopimuskoulutus on käytännönläheistä Oppisopimuskoulutus on ammatillisen koulutuksen järjestämismuoto,

Lisätiedot

Suuntamassa tohtorin työtehtäviin

Suuntamassa tohtorin työtehtäviin Suuntamassa tohtorin työtehtäviin 22.11.2012 Työelämäasiantuntijat Eira Helminen ja Terhi Erkkilä etunimi.sukunimi@uta.fi ja uraohjaaja@uta.fi Tampereen yliopisto, opintopalvelut, ura- ja rekrytointipalvelut

Lisätiedot