Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta 1998 2008"

Transkriptio

1 Esimerkkejä urapalveluiden koulutustarjonnasta vuosilta Koosteessa esimerkkejä koulutuksista, jotka ovat olleet vuosia ohjelmistossa ja niiden sisältöjä ja toteutustapoja on kehitetty ajan kuluessa palautteiden ja työmarkkinatilanteen perusteella. 1. Kesätyönhaun luentosarja 2002 Töitä kesäksi! Toteutan projektia 1998 Projektiosaaminen paketissa Applying for a Job in English 1998 Applying for a Job in English Rekrytointi asiantuntijan silmin 1999 Rekrytointiyritys työnhakijan ja työnantajan linkkinä Työnhaun tietoisku 2001 Tunnista työnhakusi vaiheet Tehokas hakemus ja toimiva ansioluettelo 1998 Tehokas hakemus ja toimiva ansioluettelo 2008

2

3 Töitä kesäksi? - Vinkkejä ja virettä työnhakuun Oletko hakemassa kesätyötä, harjoittelupaikkaa tai oletko valmistumassa? Ura- ja rekrytointipalvelujen luennoilta voit poimia vinkkejä työnhakuusi! Luento on avoin tilaisuus kaikkien pääaineiden opiskelijoille sekä opintojen eri vaiheissa oleville. Luentojen aiheet ja ajankohdat: 1. Mistä ja miten töitä minulle? Ma Pinni B1100 klo Missä työpaikat luuraavat ja miten pääsen niiden jäljille? Millaista on tehokas työnhaku? Miksi ja miten työnantajat rekrytoivat kesäksi? Löydä osaamiseesi sopivat työmarkkinat ja lähde ottamaan yhteyttä! 2. Hakemuksella ja ansioluettelolla haastatteluun Ma Pinni B1100 klo Paperit kuntoon! Hakemuksella ja ansioluettelolla edetään haastatteluun - mikä on työnhakupapereissa olennaista? Annanko itsestäni riittävästi tietoa työnantajan päätöksen tueksi? Luennoille ei ole ennakkoilmoittautumista! TERVETULOA! Järjestäjä: Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Lisätietoja: sähköpostitse ja puhelin (03)

4 on palvelumuoto vastavalmistuneille akateemisille ja opintojaan päättäville. Se avittaa työnhaussa, välittää uusia osaajia työnantajille ja ylläpitää rekrytointitietokantaa, markkinoi yliopiston kasvatteja, luo kontakteja elinkeinoelämään sekä järjestää työelämävalmiuksia kehittäviä koulutuksia. Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen Kun teen työni suunnitelmallisesti ja aikataulussa, silloin TOTEUTAN PROJEKTIA Tämän päivän työelämään yhtenä työskentelytapana kuuluu projektiosaaminen. Tiedätkö sinä, miten projekti tehdään? Tartu projektiin! Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: , klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros 7 tuntia lähiopetusta ja pienryhmäharjoituksia. Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseenn otetaan 20 osanottajaa. Kurssi antaa kosketuksen projektityöhön ja sen eri vaiheisiin. Tietoja ja taitoa voit käyttää hyödyksi oman työurasi rakentamisessa. Kurssin pääteemat: Suunnittelu- ja työtapana projekti Miten se toteutetaan? Toimiiko projekti myös käytännössä? Mitä hyötyä projektiosaamisesta kertyy? Kouluttajat: Johtava konsultti Eva Hänninen-Salmelin ja free-toimittaja Ritva Perttu Lisätietoja: Eira Helminen, puh. (03)

5 Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen PROJEKTIOSAAMINEN PAKETISSA Projektityöskentely ja projektiosaaminen ovat olennainen osa nykyistä työelämää. Miksi kaikki ovat nykyisin projekteja? Millaisia projekteja työelämässä toteutetaan? Millaista osaamista projektityön tekeminen edellyttää? Aika ja paikka: Keskiviikkona klo , yhteensä 7 opetustuntia. Ura- ja rekrytointipalvelujen tiloissa, Yliopistonkatu 56, 4.krs. Tampereen yliopiston opintojaan päättävät ja vastavalmistuneet. Haku ja määrä: Valmennukseen haetaan viimeistään keskiviikkona Ura- ja rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Valituille ilmoitetaan hyväksymisestä kirjeitse ja samalla lähetetään koulutukseen liittyvä ennakkotehtävä. Ura- ja rekrytointipalveluiden koulutus tarjoaa tiiviin kurkistuksen projektityöskentelyn ominaispiirteisiin, projektisuunnittelun ja talouden hallinnan perustoihin sekä antaa mahdollisuuden omien projektityöskentelytaitojen kirkastamiseen. Pääteemat: - Johdatusta projektien maailmaan kurkistuksia projektin suunnitteluun, kriittisiin menestystekijöihin ja toteuttamiseen - Projektin taloussuunnittelun ja budjetoinnin lähtökohtia - Minustako projektityöntekijä millaista osaamista projektityöskentely edellyttää? Työmuodot: Kouluttajat: Luennot, parityöskentely ja keskustelut. Ennen koulutuspäivää tehdään orientoiva ennakkotehtävä. Carolina Pajula ja Jukka Mäkinen Lisätietoja: Terhi Erkkilä p ja Johanna Honkanen p , sähköpostitse

6 on palvelumuoto vastavalmistuneille akateemisille ja opintojaan päättäville. Se avittaa työnhaussa, ylläpitää rekrytointitietokantaa, markkinoi kasvatteja työnantajille, luo kontakteja elinkeinoelämään sekä järjestää työelämävalmiuksia kehittäviä koulutuksia. Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää 20. ja alkaen koulutuksen Applying For a Job In English eli Miten kirjoitan hyvän hakemuksen ja CV:n englanniksi? Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: ja klo , Yliopistonkatu 56, 4. krs 8 tuntia lähiopetusta, harjoituksia, välitehtävä Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät, jotka ovat kiinnostuneet kansainvälisistä työtehtävistä (englantia puhuvilla kielialueilla) tai haluavat kohentaa valmiuttaan englanninkielisen työpaikkahakemuksen ja CV:n laadinnassa. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan 12 osanottajaa. Tuottaa konkreettisia valmiuksia hakea töitä ja hallita siihen liittyvä kirjallinen esitystapa englanninkielellä. Session 1 - The Letter and the CV Letter and CV formats Tips for writing letters and CVs How to handle application forms Job advertisements: reading between the lines Session 2 - Points of Style Analysis of prepared letters and CVs American/British English preferences Levels of formality Kouluttaja: BA Mikael Davies Lisätietoja: Eira Helminen, puh (03)

7 Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen APPLYING FOR A JOB IN ENGLISH eli Miten kirjoitan hyvän hakemuksen ja CV:n englanniksi? Aika ja paikka: ti ja ti , klo , Yliopistonkatu 56, 4 krs. Haku ja määrä: Tavoite: Työmuodot: Kouluttaja: Lisätietoja: Tampereen yliopiston opintojaan päättävät ja vastavalmistuneet. Koulutukseen haetaan ma klo15 mennessä ura- ja rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan 12 osanottajaa. Koulutus antaa osallistujille konkreettisia valmiuksia hakea töitä ja hallita siihen liittyvää kirjallista esitystapaa englanninkielellä. 8 tuntia lähiopetusta, harjoituksia, välitehtävä. Opetuspäivien välisellä viikolla tehdään kouluttajalle lähetettävät työnhaun asiakirjat, joista kouluttaja antaa palautteen. Kouluttaja on syntyperäinen britti ja koulutuksen kielenä on englanti. Session 1 - The Letter and the CV Letter and CV formats Tips for writing letters and CVs Job advertisements: tailoring your application applications Session 2 - Points of Style Analysis of prepared letters and CVs American/British English preferences Achieving a formal style Alternative layouts BA Mikael Davies sähköpostitse ja puhelimitse (Terhi Erkkilä) ja (Eira Helminen)

8 Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman koulutuksen REKRYTOINTI ASIANTUNTIJAN SILMIN Mitä työnhaku tällä hetkellä on? Mitä sinun on hyvä tietää työnantajan roolista rekrytointiprosessissa? Millä asioilla pärjäät työnhaussa? Miten voit löytää ne työpaikat, joita ei koskaan ilmoiteta avoimiksi? Aika ja paikka: Työmuodot Haku ja määrä: klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros Ennakkotehtävä ja lähiopetusta 5 tuntia. Vastavalmistuneet ja opintojaan päättävät. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen ilmoittautumislomakkeella. Koulutukseen otetaan 18 osallistuja. Tavoite: Koulutuksen tavoitteena on lisätä ja aktivoida osallistujien työnhakutietoja ja - taitoja. Koulutuksessa saat tietoa rekrytointiprosessista työnantajan ja häntä avustavien rekrytointikonsulttien näkökulmasta. Tällöin ymmärrät paremmin työnhakuprosessin kokonaisuuden ja pystyt helpommin rakentamaan oman työnhaun strategiasi. Kouluttajat: Henkilön soveltuvuuden arviointi (taito-tahto-persoona). Mihin työnantaja ja asiantuntija kiinnittävät huomiota rekrytointiprosessin eri vaiheissa. (puhelinkontaktit, kirjalliset dokumentit, haastattelut, soveltuvuusarviot)? Asiantuntijan rooli valintatilanteissa: miksi ja missä vaiheissa asiantuntijaa voidaan käyttää ja miten asiantuntija vaikuttaa valintapäätökseen. Henkilöstökonsultti Tiina Lähepelto Open Management Oy Lisätietoja: Eira Helminen, puh. (03)

9 REKRYTOINTIYRITYS TYÖNANTAJAN JA TYÖNTEKIJÄN LINKKINÄ Tunnistatko rekrytointiyritykset työllistymisväylänä? Millaiset mahdollisuudet rekrytointiyritykset tarjoavat oman alan testaamiseen ja löytämiseen? , klo , Yliopistonkatu 56, 4. kerros. Tavoite Koulutus valottaa rekrytointiyritysten toimintakenttää ja antaa eväitä vaihtoehtoisten työnhakukanavien löytämiseen ja omien tavoitteiden asettamiseen. Lisäksi saat rekrytointiyrityksen näkökulmasta vinkkejä työnhaun asiakirjojen terävöittämiseen. Sisältö - Mikä on rekrytointiyritys? Mikä on sen toimintakenttä? - Miksi rekrytointiyrityksiä käytetään apuna rekrytoinnissa? - Miten työnhakija voi hyödyntää yrityksiä? - Mihin rekrytointiyritykset kiinnittävät huomiota rekrytointiprosessin eri vaiheissa? - Miten työnhakija erottuu joukosta? Koulutusryhmässä on mahdollisuus jakaa kokemuksia työnhakutilanteista. Koulutukseen osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän tekoa. Ennakkotehtävä lähetetään sähköpostilla. Kohderyhmä ja hakeminen Koulutus on suunnattu Tampereen yliopiston opintojaan päättäville ja vastavalmistuneille. Koulutukseen haetaan mennessä verkkolomakkeella, joka löytyy osoitteesta Koulutukseen otetaan enintään 15 osallistujaa. Kouluttaja Rekrytointikonsultti KM Eveliina Saarinen, Arja Raukola Oy Lisätietoja: Reeta Eloranta, (03) ja Johanna Honkanen, (03) , sähköposti

10 Tampereen yliopiston rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen TYÖNHAUN TIETOISKU Pysähdy hetkeksi arvioimaan työnhakuasi. Mistä löydät sopivat työpaikat ja miten tarjoat omaa osaamistasi? Sanoista tekoihin - työmarkkinoiden seuraamisesta se alkaa! Aika ja paikka: Työmuodot: Haku ja määrä: Tavoite: , klo , Yliopistonk. 56, 4. kerros. Ennakkotehtävä, lähiopetusta ja pienryhmäharjoituksia. Koulutukseen haetaan mennessä rekrytointipalvelujen hakulomakkeella. Koulutukseen otetaan 25 osallistujaa. Vastavalmistuneet akateemiset ja opintojaan päättävät Koulutuksessa saat välineitä työnhaun järjestelmällisen ja tavoitteellisen työskentelymallin rakentamiseen. Työnhakuprosessin eri vaiheita valotetaan konkreettisten esimerkkien avulla sekä työnantajan että työnhakijan näkökulmasta. Koulutuksessa saat tietoa siitä, miten voit rakentaa työnhaun työskentelymallin. Oman mallisi avulla voit hyödyntää aktiivisesti eri rekrytointikanavia ja tarjota omaa osaamistasi työnantajalle. Työskentelymallin avulla helpottuu myös työnhaun tärkeä peruslähtökohta eli oman osaamisen tunnistaminen ja arvioiminen, minkä jälkeen voit edetä tehokkaasti sanoista tekoihin. Kouluttajaryhmä: Itsetuntemus ja oman osaamisen tunnistaminen Rekrytoitumistavat ja -kanavat Työmarkkinoiden seuraaminen Mistä löydät sopivat työpaikat ja miten tarjoat omaa osaamistasi? Eira Helminen, Jukka Mäkinen ja Mia Simpanen rekrytointipalvelut. Lisätietoja: Eira Helminen, (03)

11 TUNNISTA TYÖNHAKUSI VAIHEET Pysähdy hetkeksi arvioimaan työnhakuasi mihin vaiheisiin ja toimiin sinun kannattaa kiinnittää lisähuomiota. Työmarkkinoiden seuraamisesta se alkaa ja jälkityöt kantavat eteenpäin! , klo , Yliopistonkatu. 56, 4. kerros. Tavoite. Koulutuksessa saat jäsenneltyä tietoa työnhakuprosessin kokonaisuudesta, mikä tukee oman työnhaun systemaattista arviointia. Tavoitteena on, että pystyt tehostamaan omaa työnhakuasi ja hahmottamaan niitä kohtia, joihin voit vielä kiinnittää lisähuomiota. Sisältö. Työnhaun vaiheet: - oman osaamisen tunnistaminen työnhaun lähtökohtana - oman osaamisen sävyjen esiin nostaminen työnhakutilanteissa ensimmäisestä yhteydenotosta haastatteluun - työnhaun kohdentaminen eri rekrytointikanavissa - työnantajalähtöisyys ansioluettelossa ja hakemuksessa - haastattelu tuloksekkaana neuvottelutilanteena - kun tilanne ei etene - palautteen punnitseminen ja jälkityöt Työnhakua katsellaan konkreettisten esimerkkien avulla työnantajan ja työnhakijan näkökulmasta. Työnantajapuheenvuoron käyttää Tamyn kopo-vastaava Maija Mattila. Osallistujien tietotarpeet ja kokemukset suuntaavat koulutuksen sisältöä. Työmuodot. Lähiopetusta, jossa on mahdollisuus jakaa kokemuksia työnhakutilanteista samassa vaiheessa olevien kanssa. Koulutukseen osallistuminen edellyttää ennakkotehtävän tekoa. Kohderyhmä ja hakeminen. Koulutus on suunnattu Tampereen yliopiston opintojaan päättäville ja vastavalmistuneille, joille työnhaku on ajankohtaista. Koulutukseen haetaan Ura- ja rekrytointipalvelujen verkkolomakkeella viimeistään tiistaina klo 15 mennessä. Verkkolomake löytyy osoitteesta kyseisen koulutuksen kohdalta. Koulutukseen otetaan enintään 12 osallistujaa. Kouluttajat. Uraohjaaja Reeta Eloranta ja yhteyskoordinaattori Mia Simpanen, Tampereen yliopiston ura- ja rekrytointipalvelut Lisätietoja. Reeta Eloranta, (03) ja Johanna Honkanen, (03) , sähköposti

12

13 Ura- ja rekrytointipalvelut järjestää maksuttoman valmennuksen TEHOKAS HAKEMUS JA TOIMIVA ANSIOLUETTELO Hakemus ja ansioluettelo eli CV ovat työnhaun perusasiakirjat. Työpaikkahakemuksen laatiminen on monitahoisempi asia kuin usein tulee ajatelleeksikaan! Millainen hakemus toimii? Mitä tarkoitetaan, kun puhutaan myyntikirjeestä tai avoimesta hakemuksesta? Millainen on toimiva tapauskohtainen ansioluettelo? Aika ja paikka: Kevätlukukauden ajankohdat: perjantaisin 18.1., 1.2., 22.2., 14.3., 4.4., 25.4., ja 6.6. klo Valitse itsellesi yksi sopiva toteutuskerta. Valmennus toteutetaan joka kolmas viikko Ura- ja rekrytointipalvelujen tiloissa osoitteessa Yliopistonkatu 56, 4. kerros. Haku: Työmuodot: Tampereen yliopiston työnhakuvaiheessa olevat vastavalmistuneet ja loppuvaiheen opiskelijat. Valmennukseen haetaan Ura- ja rekrytointipalvelujen verkkolomakkeella viimeistään valmennusta edeltävän viikon tiistaina. Verkkolomake löytyy osoitteesta kyseisen koulutuksen kohdalta. Osallistujia otetaan yhteen ryhmään enintään viisi. Tarvittaessa muodostetaan useampia ryhmiä. Kaikki saavat vahvistuksen koulutukseen pääsystä sähköpostitse. Pienryhmätyöskentelynä toteutettavaan valmennukseen liittyy ennakkotehtävä. Ennakkotehtävänä osallistujat tekevät pienryhmässä käsiteltäviksi hakemuksen ja ansioluettelon valitsemaansa työpaikkailmoitukseen. Tehtävä palautetaan viimeistään kaksi päivää ennen valmennusta eli tiistaina klo 15 mennessä Uraja rekrytointipalveluihin. Valmennuksessa käsitellään työpaikkahakemuksen ja ansioluettelon teon perusasioita. Muiden osallistujien palaute antaa arvokkaan lisän työnhakuusi. 1. Työnhaun työvälineet - työnhaun asiakirjojen peruskoordinaatit - räätälöity hakemus tai myyntikirje - ansioluettelo eli CV 2. Hakemuksen ja ansioluettelon arviointi ja kehittämisideat - miten työpaikkailmoituksia luetaan? - tiedonhankinta työnhakuprosessissa - yksilölliset kommentit hakemuksista ja ansioluetteloista - kehittämisideat ja ryhmän palaute Kouluttajat: Lisätietoja: Pienryhmien vaihtuvat vetäjät: Reeta Eloranta, Jukka Mäkinen ja Mia Simpanen, Ura- ja rekrytointipalvelut. Johanna Honkanen p. (03) , sähköpostitse:

TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT

TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT TYÖNHAKUUN LIITTYVÄT MENETELMÄT Työmarkkinat avoimessa haussa ja piilossa olevat työpaikat Rekrytointi on monimutkainen prosessi, joka alkaa yrityksen työvoiman tarpeesta ja päättyy enemmän tai vähemmän

Lisätiedot

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas

Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Miten markkinoin osaamistani? Työnhaun opas Ura- ja rekrytointipalvelut Helsingin yliopisto Ura- ja rekrytointipalvelut teksti Marina Misukka 2. uudistettu painos Yliopistopaino 2004 TYÖNHAUN OPAS MITEN

Lisätiedot

URANOSTE TYÖNHAKUOPAS

URANOSTE TYÖNHAKUOPAS URANOSTE TYÖNHAKUOPAS VAKUUTTAVAN CV:N RAKENNUSPALASET VALMIINA HAASTATTELUUN REKRYTOINNIN AMMATTILAISTEN VINKIT CV- JA HAASTATTELUVINKEILLÄ UUTEEN TYÖHÖN Oletko hakemassa ensimmäistä oman alasi työpaikkaa

Lisätiedot

Työnhakuopas. Turun yliopiston työelämäpalvelut

Työnhakuopas. Turun yliopiston työelämäpalvelut Työnhakuopas Turun yliopiston työelämäpalvelut TÖITÄ ETSIMÄSSÄ? Sanotaan, että työnhaku käy työstä. Totta, usein se vaatii aikaa ja vaivaakin. Toisaalta tuloksena voi olla kiva duunipaikka, joten turhaa

Lisätiedot

HELSINGIN YLIOPISTON REKRYTOINTIPALVELUT TYÖNHAUN OPAS MITEN MARKKINOIN OSAAMISTANI?

HELSINGIN YLIOPISTON REKRYTOINTIPALVELUT TYÖNHAUN OPAS MITEN MARKKINOIN OSAAMISTANI? HELSINGIN YLIOPISTON REKRYTOINTIPALVELUT TYÖNHAUN OPAS MITEN MARKKINOIN OSAAMISTANI? TYÖNHAUN OPAS MITEN MARKKINOIN OSAAMISTANI? Sisällysluettelo: 1. Työmarkkinoiden murros 2 2. Tunne itsesi, valitse työsi

Lisätiedot

Työelämään! Opas työuraa sosiaalialalla aloittavalle

Työelämään! Opas työuraa sosiaalialalla aloittavalle Työelämään! Opas työuraa sosiaalialalla aloittavalle Hyvä sosiaalialan opiskelija 3 Tartu ylpeänä sosiaalialan työhön 4 Sosiaalialan ammattilainen on luotu vaikuttamaan 6 Kelpoisuuslaki on vankka perusta

Lisätiedot

Työvoimatoimistossa ja lehdissä ilmoitettavat työpaikat ovat vain jäävuoren huippu, suurinta osaa avoimista työpaikoista ei ilmoiteta

Työvoimatoimistossa ja lehdissä ilmoitettavat työpaikat ovat vain jäävuoren huippu, suurinta osaa avoimista työpaikoista ei ilmoiteta HAKEMUS (vastaaminen työpaikkailmoitukseen) Työhakemus muokataan haettavan työtehtävän vaatimusten mukaan. Vastaa hakemuksellasi työnantajan esille tuomiin tarpeisiin ja perustele sopivuutesi tehtävään.

Lisätiedot

Anniina Eronen & Eveliina Kirmanen REKRYTOINTI- JA OSAAMISENHALLINTA- JÄRJESTELMÄT Case Saima soft & people Oy

Anniina Eronen & Eveliina Kirmanen REKRYTOINTI- JA OSAAMISENHALLINTA- JÄRJESTELMÄT Case Saima soft & people Oy Anniina Eronen & Eveliina Kirmanen REKRYTOINTI- JA OSAAMISENHALLINTA- JÄRJESTELMÄT Case Saima soft & people Oy Opinnäytetyö Liiketalouden koulutusohjelma Toukokuu 2009 KUVAILULEHTI Opinnäytetyön päivämäärä

Lisätiedot

CV-klinikka. voimaksi! Ohjausmalli työnhaun asiakirjojen päivitykseen 2015

CV-klinikka. voimaksi! Ohjausmalli työnhaun asiakirjojen päivitykseen 2015 voimaksi! HAMINA - KOTKA KUNTAKOKEILUHANKE CV-klinikka Ohjausmalli työnhaun asiakirjojen päivitykseen 2015 Kotkan korttelikotiyhdistys ry, Harri Virtanen Kotkan - Haminan seudun työvoiman palvelukeskus

Lisätiedot

Tervetuloa työnvälitykseen!

Tervetuloa työnvälitykseen! Välkommen till Arbetsförmedlingen! Information till dig som är arbetssökande Finska Tervetuloa työnvälitykseen! Information till dig som är arbetssökande Tietoa työnhakijalle Työnvälitys palvelee kaikkia

Lisätiedot

Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa

Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa Projektit hallinnassa? Kartoitus projektinhallinnan opetuksesta Tampereen yliopistossa Tampereen yliopisto YHTIS-projekti Toimittanut Hanna Järvinen Syksy 2004 1 Sisällys 1 Johdanto...2 2 Projektinhallinnan

Lisätiedot

Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön

Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön Ura- ja rekrytointi- palvelut siltana työelämäyhteistyöhön Astra Francke-Vehmas HELSINGIN AMMATTIKORKEAKOULU STADIAN JULKAISUJA SARJA D: ARTIKKELIT 7 Astra Francke-Vehmas Ura- ja rekrytointipalvelut siltana

Lisätiedot

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä

MAST. selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä. Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä MAST selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Työhön! Selkomateriaali työnhausta ja työllistymisestä Kirjoittajat: Piia Virtanen ja Hanna Stenroos

Lisätiedot

Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma

Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma Kauppatieteellinen tiedekunta Johtaminen Kandidaatintutkielma SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ REKRYTOINNISSA TYÖNANTAJAN NÄKÖKULMASTA The Use of Social Media in Recruiting From the Perspective of Employer 11.5.2014

Lisätiedot

Kokemuksia työhönvalmennuksesta aikuiskoulutuksessa. Petteri Ora, Sirkku Niemi, Mikko Metsänen

Kokemuksia työhönvalmennuksesta aikuiskoulutuksessa. Petteri Ora, Sirkku Niemi, Mikko Metsänen Kokemuksia työhönvalmennuksesta aikuiskoulutuksessa Petteri Ora, Sirkku Niemi, Mikko Metsänen Johdanto 4 Koutsi arvioiden ja valmentaen työammattiin 5 1 Koutsin kokonaisuus ja toteuttajat 5 2 Koutsin

Lisätiedot

MENETELMÄOPAS AMMATTIKORKEAKOULU- OPISKELIJAN URAOHJAUKSEEN

MENETELMÄOPAS AMMATTIKORKEAKOULU- OPISKELIJAN URAOHJAUKSEEN MENETELMÄOPAS AMMATTIKORKEAKOULU- OPISKELIJAN URAOHJAUKSEEN LUKIJALLE Käsissäsi on menetelmäopas ammattikorkeakouluopiskelijoiden uraohjaukseen. Opas on koottu opinnäytetyönä, jonka toimeksiantajana toimi

Lisätiedot

Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä. Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne

Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä. Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne Uutta nostetta urallesi! Tarjolla hyviä tyyppejä Onnistumisen takana oma aktiivisuus ja oikea asenne Pääkirjoitus CV selkeäksi ja verkostot hyödyksi Korkeakoulutettujen nopea työllistyminen koulutustaan

Lisätiedot

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA

LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA LÖYDÄ ITSELLESI PARAS TAPA OPPIA 2015 Ota talteen! SISÄLTÖ KSL KOULUTTAA 5 TIETOA OSALLISTUJALLE 5 HELSINKI 7 LAHTI 11 OULU 22 TAMPERE 25 UUTTA 2015: JYVÄSKYLÄ AMMATILLINEN LISÄKOULUTUS 29 TILAUSKOULUTUS

Lisätiedot

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat.

SAMALLE VIIVALLE. Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen. Kesätyöpaikka. tutuksi. Sarja. kuva. Työelämäillat. SAMALLE VIIVALLE Malleja monikulttuuristen nuorten ja työelämän kumppanuuteen Ura haaveet Hissipuhe Ideasta tuotteeksi kesätyöpaikka Tietoa myös vanhemmille Sarja kuva Verkostot tutuksi Apuun Työelämäillat

Lisätiedot

Teema 1 Koulutus ja työnhaku

Teema 1 Koulutus ja työnhaku Teema 1 Koulutus ja työnhaku Tässä teemassa on tarkoituksena, että selvität tämän hetkisen tilanteesi kouluttautumis- ja työllistymissuunnitelmien pohjaksi. Tehtävät ohjaavat sinua erittelemään tavoitteitasi,

Lisätiedot

Työelämäopinnot luonnontieteissä

Työelämäopinnot luonnontieteissä Työelämäopinnot luonnontieteissä luonnontieteiden työelämäopintojen tilanne ja kehityskohteet vuonna 2014 Toimittanut Antti Väisänen Luonnontieteiden Akateemisten Liitto LAL Sisällys Työelämätaitojen painoarvo

Lisätiedot

Viisi hyvää kysymystä viikossa

Viisi hyvää kysymystä viikossa T yöterveyshuollon erikoislääkäriksi opiskellaan suureksi osaksi käytännön työssä kokeneemman kollegan ohjauksessa. Kouluttajalääkärin tehtävänä on toimia kanssakulkijana ja kannustajana, kun erikoistuva

Lisätiedot

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0

Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS. versio 1.0 Ammatilliset näyttötutkinnot ARVIOIJAN OPAS versio 1.0 2 Hyvä arvioija, tämä arvioijan perehdytysmateriaali on valmistunut kolmen oppilaitoksen yhteistyönä Opetushallituksen osarahoittamassa LATU laadukas

Lisätiedot

HR ja ikuinen identiteettikriisi

HR ja ikuinen identiteettikriisi Henkilöstöjohdon ryhmä HENRY ry HR ja ikuinen identiteettikriisi Kiitän HENRYn jäsenkuntaa luottamuksesta, sillä saan jatkaa hallituksessa vielä ylimääräisen vuoden. Kun nyt lähden sakkokierrokselle varapuheenjohtajana,

Lisätiedot

SISÄLLYS OPPAAN KIRJOITTAJAT:

SISÄLLYS OPPAAN KIRJOITTAJAT: HYVÄN KESÄTYÖN OPAS SISÄLLYS Hyvän kesätyön opas 3 Suomalainen kesätyö on ainutlaatuinen 4 Nostetaan kesätyö yhdessä seuraavalle tasolle 4 Miksi kesätyön kehittäminen kannattaa? 5 Hyvän kesätyön periaatteet

Lisätiedot

Rekrytoinnin perusteet

Rekrytoinnin perusteet Rekrytoinnin perusteet Rekrytoinnin toteuttaminen vaatii suunnittelua. Kuten kaikki muutkin yritykselle tärkeät ratkaisut. Esimerkiksi taloushallinnon tai IT-palvelun ulkoistaminen. Kilpailua käydään sekä

Lisätiedot

KANSAINVÄLISET ASIAT ERASMUS-HARJOITTELIJAN OPAS 2013-2014

KANSAINVÄLISET ASIAT ERASMUS-HARJOITTELIJAN OPAS 2013-2014 KANSAINVÄLISET ASIAT ERASMUS-HARJOITTELIJAN OPAS 2013-2014 ERASMUS-HARJOITTELIJAN OPAS Tampereen yliopisto Opintopalvelut, Kansainväliset asiat 2013 Tampereen yliopisto Opintopalvelut/Kansainväliset asiat

Lisätiedot

Opiskelijana työelämässä Metsänhoitajaliitto ry. Ohjeita ja malliasiakirjoja työnhakuun sekä työelämään metsäopiskelijoille

Opiskelijana työelämässä Metsänhoitajaliitto ry. Ohjeita ja malliasiakirjoja työnhakuun sekä työelämään metsäopiskelijoille Opiskelijana työelämässä Ohjeita ja malliasiakirjoja työnhakuun sekä työelämään metsäopiskelijoille Johanna Hristov Kevät 2014 Sisällys Esipuhe... 3 Metsänhoitajaliiton henkilökunta... 3 Opas työnhakuun...

Lisätiedot

Työvoimakoulutukseen hakeutumisen opas. Esimerkkinä lähihoitajakoulutus

Työvoimakoulutukseen hakeutumisen opas. Esimerkkinä lähihoitajakoulutus Työvoimakoulutukseen hakeutumisen opas Esimerkkinä lähihoitajakoulutus Teksti: Marjo Nieminen, Anne Kumpula, Marja Nurmi-Vuorinen Taitto: Tuomas Korolainen Nasta Design Paino: Kirjapaino Öhrling Tampere

Lisätiedot

POLKUJA TYÖELÄMÄÄN. Kokemuksia ammatillisen erityisopetuksen työelämäyhteistyön kehittämisestä

POLKUJA TYÖELÄMÄÄN. Kokemuksia ammatillisen erityisopetuksen työelämäyhteistyön kehittämisestä J o h d a n t o POLKUJA TYÖELÄMÄÄN Kokemuksia ammatillisen erityisopetuksen työelämäyhteistyön kehittämisestä ANNE AALTO, SEIJA ESKOLA, KIM KARLSSON JA ELINA KOPU (TOIM.) Anne Aalto, Seija Eskola, Kim

Lisätiedot