KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS 1(14) PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 Nro A KOUVOLA Dnro KAS 2004 Y

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS 1(14) PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 Nro A 2003 45101 KOUVOLA Dnro KAS 2004 Y 532 111"

Transkriptio

1 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS PÄÄTÖS 1(14) PL 1023, Kauppamiehenkatu 4 Nro A KOUVOLA Dnro KAS 2004 Y Puhelin (05) Annettu julkipanon jälkeen Telefax (05) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee Lappeenrannan Energian Ihalaisen lämpökeskusta LUVAN HAKIJA Lappeenrannan Energia Valtakatu 25 A PL LAPPEENRANTA Puh Fax LY tunnus LAITOS JA SEN SIJAINTI Ihalaisen lämpökeskus sijaitsee Lappeenrannan kaupungin Ihalaisen kaupunginosassa korttelin 4 tontilla 1. LUVAN HAKEMISEN PERUSTE Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti. Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 3b. LUPAVIRANOMAISEN TOIMIVALTA Ympäristönsuojeluasetuksen 6 :n 3 kohta. ASIAN VIREILLETULO Ympäristölupahakemus on saapunut Kaakkois Suomen ympäristökeskukseen POSTIOSOITE PUHELIN INTERNET SIVUTOIMIPAIKKA: PL 1023, KOUVOLA Vaihde (05) kirjaamo.kas@ymparisto.fi OSOITE Laserkatu 6, LAPPEENRANTA Kauppamiehenkatu 4 FAKSI etunimi.sukunimi@ymparisto.fi PUHELIN Toimisto (05) (05) FAKSI (05)

2 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT, SOPIMUKSET JA ALUEEN KAAVOITUSTILANNE Kyseessä on vanha toiminta, jota on koskenut ilmansuojeluilmoituksesta annettu päätös YA4036. Alue on voimassa olevassa asemakaavassa merkitty yleisten rakennusten korttelialueeksi (Y). 2 LAITOKSEN SIJAINTIPAIKKA JA SEN YMPÄRISTÖ Sijainti ja alueen hydrogeologinen kuvaus Laitos sijaitsee Ihalaisen kaupunginosassa. Alue rajoittuu tie ja liitännäisalueisiin sekä Lappeenrannan kaupungin ja Ratahallintokeskuksen omistamiin alueisiin. Lähimmät häiriintyvät kohteet ovat Mäntylän hoivakoti (300 m), Leirin päiväkoti (400 m) ja Mäntylän sairaala (500 m) sekä Itä Suomen koulu (500 m). Laitoksen läheisyydessä ei ole arvokkaita luonto tai maisemakohteita. Laitos sijaitsee IIIluokan pohjavesialueen lounaiskulmassa (Lappeenrannan keskusta Lauritsala, ). Pohjavesialue on osa ensimmäisen salpausselän reunamuodostumaa. Pohjavedenpinta kerrostumassa on syvällä. Alue rajoittuu lännessä ja etelässä tärkeisiin pohjavesialueisiin. Maa aines muodostumassa on pääasiassa soraa ja hiekkaa. Eteläosassa aines hienonee. Alueen pohjoisosassa on lisäksi havaittavissa moreenipeitteisyyttä. Sadeveden imeytymistä pohjavedeksi haittaavat asutus ja teollisuus sekä paikoittainen moreenipeitteisyys. Laitosalueella ei ole tehty maaperää likaantuneisuutta koskevia selvityksiä. Ympäristön tila ja laatu Ilman laatu Lappeenrannassa merkittävimmät ilman epäpuhtauksien päästölähteet kaupunkiseudulla ovat sellu ja paperiteollisuus, mineraalituotteiden valmistus, energiantuotanto sekä liikenne. Rikkiyhdisteitä, typenoksideja ja hiukkaspitoisuuksia mitataan lähinnä keskustassa ja teollisuuslaitosten läheisyydessä. Ilmanlaadun ohjearvoylityksiä Lappeenrannassa ilmenee lähinnä keväisin hiukkasten osalta: kokonaisleijuma ohjearvo ylittyy lähinnä keväisin etenkin keskustan ja Ihalaisen mittauspisteissä. Laskeumaa ja kokonaisleijumaa mitataan kuitenkin läheisellä Ihalaisen mittauspisteellä. Laskeuma arvot samoin kuin kokonaisleijuma ovat Ihalaisessa kaikkien komponenttien osalta olleet koko mittaushistorian ajan selvästi korkeammat kuin kaupungin muissa mittauspisteissä johtuen lähellä sijaitsevasta mineraalituotteiden kaivusta ja valmistuksesta. Otsonipitoisuuksia ei alueella ole mitattu, mutta on ilmeistä että otsonipitoisuudet eivät poikkea lähialueen pitoisuuksista. Edellä olevista tuloksista on pääteltävissä, että ilmanlaatua Ihalaisen alueella kuormittaa lähinnä leijuva pöly. LAITOKSEN TOIMINTA Kuvaus toiminnasta, prosessit ja tuotanto Laitos on 60 MW:n (4 kpl 15 MW:n Ahlström 16 bar/120 o C tuliputkitulitorvikattilaa, tehoalue 4 15 MW) kattilalaitos. Kattilat tuottavat tarvittaessa

3 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös kaukolämpöä maakaasupolttoaineella. Varapolttoaineena käytetään kevyttä polttoöljyä. Käyttöaika on keskimäärin 2 3 kk/a. Polttoöljyä on käytetty vuodesta 1999 lähtien vain yhtenä vuotena. Polttoöljysäiliö sijaitsee maanpäällisessä suojaaltaallisessa säiliössä (3100 m 3 ), joka on tarkastettu ja kunnostettu kesällä Säiliöalue on asfaltoitu ja vuotojen keräilyllä varustettu purkauspaikka ja säiliön täyttöpaikka. Laitosta käytetään kauko ohjattuna Mertaniemen voimalaitoksesta käsin. Laitoksella käydään tarkastuskäynneillä lähes päivittäin. Hälytykset ohjautuvat automaattisesti Mertaniemeen, jossa on jatkuva päivystys. Käyttötietoja kerätään erilliseen raporttiin (mm. O 2, savukaasun lämpötilat, polttoainelukemat ja muita prosessiarvoja). Mahdolliset poikkeamat kirjataan kattilalaitoksen käyttöpäiväkirjaan ja LämpöKunto kunnossapidon järjestelmään. Kattilat on varustettu savukaasun lämmön talteen ottavilla lämmönvaihtimilla, jotka siirtävät lämpöä palaavaan kaukolämpöveteen. Polttimissa on vuonna 2004 vaihdetut kaasusuuttimet, jotka tehostivat palamista sekä stabiloivat polttoprosessia vähentäen palamisen aiheuttamaa savukaasuvärähtelyä. Polttimien (Oilon GKP 1600) säädöt tarkistetaan vuosittain. Laitoksessa on lisäksi melua vaimentavat imuilman suotimet. Maakaasun käytöstä johtuen ilmapäästöt ovat vähäiset. Yritys on osallisena alueellisessa ilmanlaadun seurannassa. Toiminnanharjoittajan mukaan laitoksella ei ole todettu olevan vaikutusta lähialueiden ilman laatuun. 3 Paras käyttökelpoinen tekniikka (BAT) ja energiatehokkuus Toimialalle on tehty parhaan käyttökelpoisen tekniikan kuvaus (BREF). Kesällä 2004 laitoksen polttimiin on vaihdettu uudet kaasusuuttimet, jotka tehostavat palamista. Lappeenrannan Energian käsityksen mukaan polttotekniikka vastaa nykytekniikan tasoa. Arvioitu kattilahyötysuhde on ollut keskimäärin 95 %, mikä takaa korkean energiankäytön tehokkuusasteen. Lappeenrannan Energia ei ole liittynyt Suomen Kaukolämpö ry:n ja kauppa ja teollisuusministeriön väliseen energiansäästösopimukseen. YMPÄRISTÖKUORMITUS JA TOIMINNAN VAIKUTUKSET YMPÄRISTÖÖN Päästö Laitos on huippu ja varakattilalaitos, jonka keskimääräiseksi maakaasun vuosikulutukseksi on arvioitu 6,6 Mm 3 /a. Tällöin ilmaan menevät päästöt olisivat seuraavat: Keskimääräinen vuosipäästö (t/a) Suurin vuosipäästö (t/a) Suurin tuntipäästö (kg/h) CO NO x 13,2 15, ,4 30 SO 2 0,02 0, Hiukkaset Kevytöljykäytössä vastaavat arvot ovat seuraavat: Suurin vrkpäästö (kg/d) Päästökorkeus (m)

4 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Päästö Suurin tuntipäästö (kg/h) CO NO x ,7 SO ,5 Suurin vrkpäästö (kg/d) Hiukkaset 21,8 0,9 4 Suurin vuorokausipäästö ja suurin tuntipäästö on laskettu tilanteelle, jossa kaikki neljä kattilaa ovat käytössä yhtä aikaa täydellä teholla joko maakaasulla tai varapolttoaineella kevyellä polttoöljyllä. Lämpökeskuksen suurimpien tuntipäästöjen perusteella (maakaasukäyttö/öljykäyttö, NO x ) ei ole odotettavissa, että laitoksella olisi merkittäviä vaikutuksia ilmanlaatuun lähimmissä häiriintyvissä kohteissa. Laitoksella syntyy jätettä lähinnä huolto ja kunnossapitotöiden yhteydessä. Jätteet kerätään laitoksella oleviin jäteastioihin ja lajitellaan. Ongelmajätteet (mm. öljyiset rievut ja öljyt) toimitetaan Lappeenrannan Energian Simolantien tai Mertaniemen keräilypisteisiin ja muut jätteet Etelä Karjalan Jätehuolto Oy:lle. Laitos on liitetty kunnalliseen vesijohto, viemäri ja sadevesiverkkoon. Jätevesiä (saniteetti ja lattiakaivovesiä/öljynerotuskaivo ja hälytin) syntyy arviolta alle 10 m 3 /a ja ne johdetaan Lappeenrannan vesi ja viemäriverkostoon. Sadevedet, noin 100 m 3 /a, johdetaan hälyttimellä varustetun öljynerotuskaivon kautta kaupungin sadevesiviemäriin. Laitoksen aiheuttama melutaso ei ylitä 45 dba ympäristömelun osalta. Muita kemikaalilain tarkoittamia terveydelle ja ympäristölle vaarallisia kemikaaleja polttoöljyä lukuun ottamatta ei käytetä laitoksessa. LAITOKSEN TOIMINNAN JA SEN VAIKUTUSTEN TARKKAILU Toiminnan tarkkailu Lämpökeskus on miehittämätön, kaukovalvottava kattilalaitos, jota valvotaan ja ohjataan Mertaniemen voimalaitoksen valvomosta, jossa on jatkuva päivystys. Häiriötilanteessa kaikki hälytykset tulevat välittömästi valvomoon, josta ne välitetään edelleen käyttöhenkilökunnalle. Henkilökunta käy lämpökeskuksessa tarkastuskäynnillä lähes päivittäin ja työojan ulkopuolella on jatkuva päivystys. Polttoaineen käyttö ja käyttötunnit mitataan kattilakohtaisesti ja laitoksen toiminnasta tehdään kuukausiraportit. Kattiloiden savukaasujen jäännöshappipitoisuutta seurataan jatkuvatoimisella mittauslaitteistolla. Laitoksen vaikutusten tarkkailu Laitoksella ei tehdä varsinaista ympäristötarkkailua.

5 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös POIKKEUKSELLISET TILANTEET JA NIIHIN VARAUTUMINEN Riskinarviointi Öljyvuodot Polttoöljysäiliö sijaitsee maanpäällisessä suoja altaallisessa (3590 m 3 ) säiliössä, joka on tarkastettu kesällä Säiliöalue on asfaltoitu ja vuotojen keräilyllä varustettu purkauspaikka ja säiliön täyttöpaikka. Lämpökeskukselle on tehty sisäinen pelastussuunnitelma. TUKESin tarkastuksen yhteydessä on käsitelty öljysäiliön palo ja ympäristöriskejä. Tarkastuksen jälkeen on ohjeistettu ja tehostettu menettelyjä mm. öljynerotusjärjestelmän toiminnan varmistamisen suhteen. LUPAHAKEMUKSEN KÄSITTELY Lupahakemuksen täydennykset Hakemusta on täydennetty Lupahakemuksesta tiedottaminen Hakemuksesta on kuulutettu Kaakkois Suomen ympäristökeskuksen ja Lappeenrannan kaupungin ilmoitustauluilla sekä ilmoitettu Etelä Saimaa nimisessä lehdessä Lisäksi ympäristölupahakemuksen vireille tulosta on kirjallisesti ilmoitettu lähikiinteistöjen haltijoille. Tarkastukset ja neuvottelut Lausunnot Hakijan kanssa on neuvoteltu lupahakemuksesta Lappeenrannan kaupungin ympäristö ja rakennuslautakunta ilmoittaa lausuntonaan seuraavaa: Laitoksesta tulee tehdä säännöllisesti ilmapäästömittauksia. Mitattavia komponentteja tulee olla vähintään hiilidioksidi ja typenoksidit. Polttoaineena käytettävän polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla korkeintaan 0,10 p % (VnA 766/2000). Laitoksen säännöllisten tarkkailukäyntien yhteydessä tulee kiinnittää huomiota toiminnan aiheuttamaan meluun ja ryhdyttävä tarvittaessa toimenpiteisiin asian korjaamiseksi. Polttoliekin epätasapaino on aiheuttanut matalataajuista melua, joka on kuulunut jopa 500 metrin päässä sijaitsevalla asuinalueella. Ongelma on korjattu yhteydenottojen jälkeen. Lappeenrannan kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt merkitä ympäristöviraston lausunnon tiedoksi ja päättänyt ilmoittaa Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle, ettei sillä ole asiassa erikseen muuta lausuttavaa.

6 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Muistutukset ja mielipiteet Hakemuksen johdosta ei ole jätetty muistutuksia eikä esitetty mielipiteitä. Hakijan kuuleminen ja vastine Hakijalle on annettu mahdollisuus antaa vastine em. lausunnosta. VIRANOMAISEN RATKAISU Ympäristökeskus on tarkastanut ympäristölupahakemuksen ja on päättänyt myöntää Lappeenrannan Energian Ihalaisen lämpökeskukselle ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisen ympäristöluvan. Luvan edellytyksenä on, että toiminta tapahtuu ympäristölupahakemuksen ja seuraavien ympäristökeskuksen antamien lupamääräysten mukaisesti. Lupamääräykset Päästöt ilmaan 1. Maakaasukäytössä laitoksen savukaasujen hiukkaspitoisuus saa olla enintään 5 mg/m 3 (n) kuivaa savukaasua redusoituna 3 %:n happipitoisuuteen ja typenoksideille 300 mg NO 2 /m 3 (n). Päästöraja koskee normaalia käyttötilannetta, jolloin kattilan käynnistys ja pysäytysjaksoa ei lueta tähän kuuluvaksi. Päästöraja katsotaan saavutetuksi, jos kolmen peräkkäisen lyhytaikaisen päästömittauksen keskiarvo alittaa edellä esitetyn päästörajan. Mikäli em. arvot ylittyvät, on laadittava suunnitelma siitä, miten kyseisiin arvoihin päästään. Mahdollinen suunnitelma on esitettävä mennessä. Öljyä poltettaessa vastaavat arvot ovat hiukkasille 50 mg/m 3 (n) ja typenoksidipitoisuus arvo 450 mg NO 2 /m 3 (n). kuivaa savukaasua redusoituna 3 %:n happipitoisuuteen (YSL 43 ) 2. Laitoksessa varapolttoaineena käytettävän kevyen polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla enintään 0,1 painoprosenttia. (YSL 43 ) 3. Kattilat tulee huoltaa ja nuohota riittävän usein, ettei kattilan likaantuminen alenna kattilan hyötysuhdetta ja lisää päästöjä ilmaan.(ysl 43 ) Melu 4. Laitoksen toiminnan on tapahduttava siten, ettei sen aiheuttama melu läheisillä asuinalueilla ylitä ulkona melun A painotetun ekvivalenttitason L Aeq päiväohjearvoa (klo 7 22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22 7) 50 db. Tarvittaessa melurajaarvoissa pysyminen on varmistettava mittauksin ja tarvittaessa on ryhdyttävä toimenpiteisiin, joilla varmistetaan meluraja arvoissa pysyminen. Matalataajuisen melun suhteen on toimittava lupamääräyksen 12 mukaisesti. (YSL 43 ) Jätteet ja niiden käsittely ja hyödyntäminen 5. Jätehuolto on järjestettävä siten, että jätteistä ei aiheudu epäsiisteyttä eikä haittaa ympäristölle, kulloinkin voimassaolevien Lappeenrannan kaupungin ympäristönsuojelumääräysten mukaisesti.laitoksen toiminnasta muodostuvat jätteet on lajiteltava syntypaikoillaan ja säilytettävä lajiteltuna toisistaan erillään. Kaikki hyödynnettäväksi kelpaava (kuten paperi, pahvi ja metalliromu) jäte on joko käytettä

7 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös vä uudelleen tai toimitettava muualle hyödynnettäväksi. Vain hyötykäyttöön kelpaamattomat jätteet voidaan toimittaa kaatopaikalle, mikäli ne eivät sisällä ongelmajätteiksi luokiteltavia aineita siinä määrin, että kyseessä olevat jätteet on luokiteltava ongelmajätteiksi. (YSL 43, 45, JL 6 ) 6. Ongelmajätteet on varastoitava asianmukaisesti merkityissä ja lukitussa astioissa tai säiliöissä katettuna tai muuten vesitiiviisti ja pidettävä erillään toisistaan ja ryhmiteltävä ja merkittävä ominaisuuksiensa mukaan. Öljyjätteeseen ei saa varastoinnin aikana sekoittaa muuta jätettä tai ainetta eikä eri öljyjätelaatuja saa tarpeettomasti sekoittaa keskenään. Nestemäiset ongelmajätteet on varastoitava tiiviillä, reunakorokkein varustetulla alustalla tai muulla ympäristönsuojelun kannalta yhtä tehokkaalla tavalla siten, ettei niistä aiheudu vaaraa tai haittaa ympäristölle. Ongelmajätteiden pääsy maaperään, pohja tai pintavesiin, sadevesiviemäriin ja yleiseen viemäriin on estettävä. Ongelmajätteet on toimitettava käsiteltäväksi laitokseen, jonka ympäristönsuojelulain mukaisessa luvassa tai sitä vastaavassa päätöksessä on hyväksytty kyseisen ongelmajätteen käsittely. Hyödyntämiskelpoiset jäteöljyt ja öljyä sisältävät jätteet tulee toimittaa hyödynnettäviksi laitokseen, jonka ympäristönsuojelulain mukaisessa luvassa tai sitä vastaavassa päätöksessä on hyväksytty kyseisen ongelmajätteen käsittely. Ongelmajätettä luovutettaessa on jätteiden siirrosta laadittava siirtoasiakirja, josta ilmenevät valtioneuvoston päätöksen 659/1996 mukaiset tiedot ongelmajätteistä. (YSL 43, 45, JL 3,4, 6, 15, 78, JA 3, 3 a, 5, 6 ) Päästöt yleiseen viemäriin ja sadevesiviemäriin 7. Viemäröinnin öljynerotuskaivojen kuntoa, toimintaa ja täyttymistä on tarkkailtava säännöllisesti ja ne on tyhjennettävä tarvittaessa. Päällystetyllä laitosalueella muodostuvat hule ja muut vastaavat vedet on johdettava sadevesiviemäriin. Sellaiset laitosalueella muodostuvat hule ja muut vastaavat vedet, joihin saattaa joutua öljyä, on lisäksi johdettava öljynerottimeen ennen kyseisten vesien johtamista sadevesiviemäriin. (YSL 43 ) 8. Laitoksen toiminnasta muodostuvat jätevedet on johdettava yleiseen viemäriin Lappeenrannan kaupungin kanssa tehdyn sopimuksen ehtoja noudattaen. Yleiseen viemäriin ei saa johtaa jätevesiä siten, että siitä aiheutuu vaurioita viemäriverkolle, haittaa puhdistamon toiminnalle tai haittaa puhdistamolietteen hyötykäytölle. Liikennöinti ja varastointialueiden on oltava pinnoitettuja. Lisäksi on varmistettava, että pinnoitetulta alueelta kertyvät hule ja muut vastaavat vedet saadaan koottua ja asianmukaisesti käsiteltyä. (YSL 43, 47, JL 6 ) Polttoaineiden ja mahdollista kemikaalien varastointia ja käsittelyä koskevat määräykset 9. Polttoaineet ja kemikaalit on varastoitava ja niitä on käsiteltävä siten, että niistä ei aiheudu epäsiisteyttä, roskaantumista, pölyämistä, hajuhaittaa, pilaantumisvaaraa maaperälle tai pinta ja pohjavesille eikä muutakaan haittaa ympäristölle. Polttoöljysäiliön suoja altas on pidettävä tiivisrakenteisena. Suoja altaiden tilavuuksien on vastattava altaisiin sijoitettujen säiliöiden tilavuuksia. Nestemäisten öljy tai kemikaaleja sisältäviä astioita saa varastoida vain suoja altaalla tai reunakorokkeilla varustetuissa tiloissa siten, että suoja altaan tai reunakorokkein varustetun tilan tilavuus vastaa suurimman astian tilavuutta. Varastotilojen lattiakaivojen on oltavavarustettuna asianmukaisin suojakansin tai sulkuventtiilein. Suoja altaan viemärissä oleva sulkuventtiili on pidettävä normaalitilanteissa suljettuna. Altaaseen kertyvät sade ja sulamisvedet on johdettava hallitusti ja valvotusti pois siten, ettei öljynerotuskaivon kapasiteetti ylity. (YSL 7, 8, 43 )

8 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Hakija on velvollinen huolehtimaan, ettei toiminnasta ole seurauksena sellainen maaperän huononeminen, josta voi aiheutua vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Maaperän pilaantumisesta on viipymättä ilmoitettava Lappeenrannan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaisille. (YSL 7, 8, 43 ) Häiriötilanteet ja muut poikkeukselliset tilanteet 11. Häiriötilanteissa ja muissa poikkeuksellisissa tilanteissa, joissa on aiheutunut tai uhkaa aiheutua määrältään tai laadultaan tavanomaisesta poikkeavia päästöjä ilmaan, viemäriin, vesistöön tai maaperään, on viivytyksettä ryhdyttävä asianmukaisiin toimenpiteisiin tällaisten päästöjen estämiseksi, päästöistä aiheutuvien vahinkojen torjumiseksi ja tapahtuman toistumisen estämiseksi. (YSL 43, 46, 62, YSA 30 ) 12. Toiminnanharjoittajan on pidettävä kirjaa häiriöistä ja poikkeuksellisista tilanteista. Mikäli prosessilaitteisiin tulee vikoja tai toimintahäiriöitä, jotka lisäävät päästöjen määrää tai muuttavat niiden laatua haitallisemmaksi, on laitteet saatettava normaaliin toimintakuntoon niin pian kuin se teknisesti on mahdollista. Päästöjä olennaisesti lisäävän häiriön sattuessa häiriöstä johtuvia päästöjä aiheuttava toiminta on keskeytettävä ja häiriö korjattava ennen toiminnan jatkamista, ellei yleinen etu muuta edellytä. Yli 24 tuntia kestävistä häiriötilanteista on ilmoitettava 48 tunnin kuluessa Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle ja Lappeenrannan kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle. (YSL 43, 46, 62, YSA 30 ) 13. Vahinko ja onnettomuustilanteiden varalle on laitosalueella oltava riittävä määrä imeytysmateriaalia ja alkusammutuskalustoa saatavilla. Vuotoina ympäristöön päässeet kemikaalit, polttonesteet ja muut aineet on kerättävä välittömästi talteen. (YSL 7, 8, 43, JL 6 ) Tarkkailu ja raportointimääräykset 14. Laitoksen on toimitettava vuosittaiset tiedot ympäristönsuojelusta helmikuun loppuun mennessä Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle ja tiedoksi Lappeenrannan kaupungin ympäristöviranomaisille. Yhteenvedon tulee sisältää ainakin seuraavat tiedot: polttoaineiden laatu ja kulutustiedot kattiloittain (t/a), kattiloiden vuosittaiset käyntiajat (h/a), laitoksen tuotanto (kaukolämpö GWh/a), kattiloiden rikkidioksidi ja typenoksidipäästöt (t SO2 /a, t NO2 /a) (laskennalliset, polttoaineiden määrä ja laatutietojen, päästömittausten ja häiriötilanteita koskevien tietojen avulla), kattiloiden hiilidioksidipäästöt (t CO2, foss. /a), laitoksessa syntyneet jätteet ja ongelmajätteet ja niiden käsittely ja toimituspaikka (t/a), laitoksen jätevesipäästöt ja niiden käsittely (m 3 /a). Lisäksi raportissa on ilmoitettava ympäristön kannalta merkitykselliset häiriötilanteet ja niiden johdosta tehdyt välittömät toimenpiteet sekä toimenpiteet, joilla pyritään estämään tai vähentämään häiriöiden esiintymistä, kattiloille annettujen päästörajojen ylitykset ja niiden johdosta tehdyt toimenpiteet, poikkeamat tarkkailusuunnitelmassa esitetyistä huolloista, kalibroinneista ja muista asioista, päästömittaukset ja niihin liittyvät mittaussuunnitelmat ja mittauspöytäkirjat sekä laitoksella tehdyt ja suunnitteilla olevat muutokset laitoksen toiminnassa. Polttoaine ja päästötiedot toimitetaan sähköisesti valvontaviranomaisen ohjeen mukaisesti. Tarkkailuohjelmaa voidaan muuttaa ympäristökeskuksen hyväksymällä tavalla hakijan tai ympäristökeskuksen aloitteesta. Kirjanpito on säilytettävä ainakin viiden vuoden ajan ja se on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaisille. (43, YSL 46 ) 15. Laitokselle on oltava ympäristönsuojeluasioista vastaava henkilö. Hänen yhteystietonsa, samoin kuin henkilön vaihdoksesta, on ilmoitettava Kaakkois Suomen

9 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös ympäristökeskukselle ja Lappeenrannan kaupungin ympäristö ja rakennuslautakunnalle. (43, YSL 46 ) 16. Luvan hakijan on pidettävä käyttöpäiväkirjaa ympäristönsuojelun kannalta merkityksellisistä tapahtumista ja toimenpiteistä. Siihen on kirjattava lupamääräyksessä 14 esitetyt raportointia varten tarvittavat tiedot. Kirjanpito on säilytettävä ainakin viiden (5) vuoden ajan ja se on pyydettäessä esitettävä valvontaviranomaiselle. (43, YSL 46 ) 17. Mikäli laitoksen toiminnassa, sen laajuudessa tai toimintatavoissa tapahtuu olennaisia muutoksia, on niistä hyvissä ajoin ennen niiden toteuttamista ilmoitettava Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle ja Lappeenrannan kaupungin ympäristöja rakennuslautakunnalle. (YSL 43, 46 ) 18. Polttoaineiden laatua, palamista ja päästöjä on tarkkailtava vähintään hakemuksessa esitetyn mukaisesti. Lisäksi kattilan savukaasujen palamattomien osuus, hiukkaspitoisuus ja hiukkaspäästö sekä typenoksidipäästö on mitattava vuoden kuluessa tämän päätöksen saatua lain voiman ainakin yhdestä kattilasta. Mittaukset on suoritettava kattilan toimiessa täydellä ja keskimääräisellä käyttöteholla. Mittaustilanteen on vastattava mahdollisimman hyvin normaalia käyttötilannetta muun muassa polttoaineen laadun ja palamisolosuhteiden suhteen. Mittaukset on suoritettava voimassa olevien standardien mukaisesti. Mittaussuunnitelma on esitettävä Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle vähintään kuukausi ennen mittauksien suorittamista. Mittaussuunnitelmassa on esitettävä mittauspisteet ja mittausten edustavuus suhteessa mitattavien päästötekijöiden kokonaispäästöihin laitokselta, mittausmenetelmät, mittauslaitteiden kalibrointi ja mittauksista vastaavien yhteystiedot. (YSL 43, 46 ) 19. Päästömittauksista on laadittava raportti, jossa mittaustulokset on esitettävä yksikössä mg/m 3 (n) kuivaa savukaasua redusoituna 3 til %:n happipitoisuuteen sekä muunnettuna yksikköön mg/mj. Myös tulosten laskentakaavat on esitettävä. Lisäksi raportissa on esitettävä käytetyt mittausmenetelmät ja arvio tulosten edustavuudesta. Raportti on toimitettava Lappeenrannan kaupungin ympäristöviranomaiselle sekä Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle kolmen kuukauden kuluessa mittausten suorittamisesta. Mittausraportissa on esitettävä lisäksi tiedot polttoaineiden laadusta. Lisäksi mittausraportissa on oltava arvio tulosten luotettavuudesta (kokonaisepävarmuus). Tämän jälkeen NO x päästöt on mitattava, mikäli kattilan polttotekniikassa tai polttoaineessa tapahtuu oleellisia muutoksia. (YSL 43, 46 ) 20. Laitoksen ilmaan menevien päästöjen vaikutuksia ilman laatuun on tarkkailtava osana Lappeenrannan kaupungin yhteistä ilman laadun tarkkailua. (YSL 5, 43, 46 ) Toiminnan lopettamiseen liittyvät määräykset 21. Luvan saajan on hyvissä ajoin, viimeistään kuusi kuukautta ennen toiminnan lopettamista, esitettävä yksityiskohtainen suunnitelma vesiensuojelua, ilmansuojelua, maaperänsuojelua ja jätehuoltoa koskevista toiminnan lopettamiseen liittyvistä toimista Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle. (YSL 43, 90 ) Muut määräykset

10 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Laitosta hoitava henkilöstö tulee perehdyttää tämän ympäristöluvan ehtojen sekä poikkeuksellisten vahinkotilanteiden varalle. Henkilökunnan käytössä tulee olla riittävät asemaa koskevat käyttö ja huolto ohjeet sekä ohjeet kohteista, jotka on säännöllisesti tarkistettava turvallisen käytön varmistamiseksi. (YSL 43, 46 ) RATKAISUN PERUSTELUT Lupaharkinnan perusteet Kaakkois Suomen ympäristökeskus katsoo, että edellä annetut lupamääräykset ovat tarpeen, jotta Lappeenrannan Energian Ihalaisen lämpökeskuksen toiminta täyttää ympäristönsuojelulaissa ja jätelaissa sekä niiden nojalla annetuissa asetuksissa mainitunlaiselle toiminnalle asetetut vaatimukset sekä ne vaatimukset, jotka luonnonsuojelulaissa ja sen nojalla on säädetty. Luvan myöntämisen edellytykset Ympäristökeskus katsoo, että suunnitellusta toiminnasta asetetut lupamääräykset huomioon ottaen ei aiheudu yksinään tai yhdessä muiden toimintojen kanssa terveyshaittaa, merkittävää muuta ympäristön pilaantumista tai sen vaaraa, maaperän tai pohjaveden pilaantumista tai erityisten luonnonolosuhteiden huonontumista, vedenhankinnan tai yleiseltä kannalta tärkeän muun käyttömahdollisuuden vaarantumista toiminnan vaikutusalueella eikä eräistä naapuruussuhteista annetussa laissa tarkoitettua kohtuutonta rasitusta naapureille. Määräyksiä annettaessa on otettu huomioon toiminnan aiheuttama pilaantumisen todennäköisyys ja onnettomuusriski sekä alueen kaavamääräykset. Lupamääräysten perustelut Ympäristönsuojelulain 43 :n mukaan lupamääräyksiä annettaessa on otettava huomioon muun muassa toiminnan luonne ja lupamääräysten tulee perustua parhaaseen käyttökelpoiseen tekniikkaan. Ympäristönsuojeluasetuksen 37 :n mukaan parhaan käyttökelpoisen tekniikan sisältöä arvioitaessa on otettava huomioon muun muassa teollisessa mittakaavassa käytössä olevat tuotantoa ja päästöjen hallintaa koskevat menetelmät ja tekniikan kehitys. Valtioneuvoston asetuksen 1017/2002 mukaan Ihalaisen lämpökeskusta voidaan pitää asiallisesti polttolaitoskokonaisuutena, jonka polttoaineteho on yli 50 MW. Kattilalaitokseen on sovellettu suoraan em. raja arvoja kuitenkin siten, että ne tulevat heti voimaan johtuen siitä, että laitokseen on ilmoitettu sovelletun parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Tilanteen varmistamiseksi ominaispäästöt on kuitenkin mitattava. Mikäli arvot ylittyvät, on laadittava suunnitelma siitä, miten kyseisiin arvoihin päästään. (Määräys 1) Valtioneuvosto on antanut asetuksen raskaan polttoöljyn ja kevyen polttoöljyn rikkipitoisuudesta (766/2000). Asetuksen mukaan Suomessa käytettävän kevyen polttoöljyn rikkipitoisuus saa olla enintään 0,1 paino %. Polttoöljyn rikkipitoisuutta koskeva määräys on annettu valtioneuvoston asetuksen (766/2000) noudattamiseksi. (Määräys 2) Laitteistojen kunnossapidosta ja käyttövarmuudesta on huolehdittava kattilan häiriöttömän toiminnan takaamiseksi. Epätäydellisen palamisen seurauksena laitoksen toiminnasta voi päästä ilmaan ympäristölle tai terveydelle haitallisia yhdisteitä ja näin aiheutua ilman pilaantumisen vaaraa. (Määräys 3)

11 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Valtioneuvoston päätöksessä melutason ohjearvoista N:o 993/1992 on asumiseen käytettävillä alueilla, virkistysalueilla ja taajamien välittömässä läheisyydessä sekä hoito tai oppilaitoksia palvelevilla alueilla ohjeena, että melutaso ei saa ylittää ulkona melun A painotetun ekvivalenttitason L Aeq päiväohjearvoa (klo 7 22) 55 db eikä yöohjearvoa (klo 22 7) 50 db vanhoilla alueilla. Määräyksessä on rajoitettu laitoksen toiminnasta aiheutuvia yö ja päiväaikaisia melutasoja kyseisen valtioneuvoston päätöksen ohjeiden mukaisesti. Laitteiston aiheuttamaan matalataajuiseen meluun on myös varauduttava. (Määräys 4) Jätehuolto on hoidettava niin, että jätteitä syntyy mahdollisimman vähän, että ne voidaan kierrättää tai käyttää hyödyksi, ja etteivät ne aiheuta haittaa ympäristölle. Jätelain 6 :n mukaan jäte on hyödynnettävä, jos se on teknisesti mahdollista ja siitä ei aiheudu kohtuuttomia lisäkustannuksia. Ensisijaisesti on pyrittävä hyödyntämään jätteen sisältämä aine ja toissijaisesti sen sisältämä energia. Laitoksen toiminnasta muodostuvien jätteiden lajittelu ja varastointi jätejakeittain mahdollistaa jätteen sisältämän aineen hyötykäytön. Jätelain 4 :n ja 6 :n mukaan jätehuolto on järjestettävä siten, ettei jätteistä tai jätehuollosta aiheudu vaaraa tai haittaa terveydelle tai ympäristölle. Erilaatuisia ongelmajätteitä ei saa sekoittaa keskenään eikä muihin jätteisiin tai aineisiin paitsi, jos se on jätteiden hyödyntämisen tai käsittelyn kannalta välttämätöntä ja se voidaan tehdä aiheuttamatta terveydelle tai ympäristölle vaaraa tai haittaa. Jäteasetuksen 6 :n mukaan ongelmajätteen pakkaukseen on merkittävä jätteen ja jätteen haltijan nimi sekä turvallisuuden ja jätehuollon asianmukaisen järjestämisen kannalta tarpeelliset tiedot ja varoitukset. Muun muassa kiinteä öljyinen jäte ja öljyiset trasselit ovat jäteasetuksen 3 a :n mukaisesti ympäristöministeriön yleisimpien jätteiden sekä ongelmajätteiden luettelosta antaman asetuksen (1129/2001) tarkoittamia ongelmajätteitä, joiden asianmukainen hyödyntäminen tai hävittäminen edellyttää toimittamista käsiteltäviksi laitokseen, jonka ympäristönsuojelulain mukaisessa luvassa tai sitä vastaavassa päätöksessä tällaisen jätteen vastaanotto on hyväksytty. (Määräys 5) Polttoöljyn ja mahdollisesti käytettävien kemikaalien joutuminen maaperään ja edelleen pohja tai pintaveteen saattaa aiheuttaa pohjaveden laadun heikkenemistä niin, että sen käyttö aiheuttaa terveydellistä haittaa ja vaaraa sekä haittaa ympäristölle esimerkiksi maaperän pilaantumisena. Määräys on tarpeen polttoaineista ja kemikaaleista aiheutuvien ympäristöhaittojen ehkäisemiseksi erityisesti ottaen huomioon laitoksen sijainti pohjavesialueella. (Määräys 6) Laitoksen toiminnasta muodostuvat jätevedet johdetaan yleiseen viemäriin. Öljysäiliön suoja altaan vedet johdetaan öljynerotuskaivon kautta sadevesiviemäriin. Hulevedet johdetaan sadevesiviemäriin. Vuoto ja huuhteluvedet johdetaan öljynerotuskaivon kautta sadevesiviemäriin. (Määräykset 7 ja 8) Laitoksessa varapolttoaineena käytettävänkevyen polttoöljyn rikkipitoisuus on alle 0,1 paino %. Kevyt polttoöljy varastoidaan laitostontilla suoja altaassa olevassa säiliössä. Säiliö ja sen perustukset täyttävät nykyiset vaatimukset. Toimittaessa tämän ympäristöluvan mukaisesti voidaan toiminnan katsoa edustavan parasta käytettävissä olevaa tekniikkaa. Maaperän ja pohjaveden pilaantumisen estämiseksi on tarpeen pinnoittaa sellaiset osat laitosalueesta, joilla liikennöidään tai joilla varastoidaan tai käsitellään vaarallisia aineita. Alueiden muotoilulla tai alueita ympäröivillä reunakorokkeilla on lisäksi tarpeen varmistaa, että kertyvät huleja muut vastaavat vedet saadaan koottua ja johdettua asianmukaiseen käsittelyyn siten, ettei niistä aiheudu pinta ja pohjavesien pilaantumisvaaraa eikä pilaantumisvaaraa maaperälle. Määräys on erityisen tärkeä ottaen huomioon laitoksen sijainti. (Määräykset 9 ja 10)

12 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Häiriö ja muita poikkeuksellisia tilanteita koskevat määräykset ovat tarpeen päästöjen minimoimiseksi ja valvonnan toteuttamiseksi. (Määräykset 11 13) Ympäristönsuojelulain 5 :n mukaan toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista. Kaakkois Suomen ympäristökeskus on aiemmalla päätöksellään hyväksynyt Lappeenrannan ilmanlaadun tarkkailuohjelmana noudatettavaksi. Ympäristökeskus katsoo, että lämpökeskuksen päästöjen vaikutuksia ilman laatuun on tarpeen seurata osana alueen ilman laadun yhteistarkkailua. Otettaessa huomioon laitoksen polttoaineteho, laitoksen sijainti sekä asutuksen ja muiden häiriintyvien kohteiden läheisyys, ympäristökeskus katsoo, että laitoksen hiukkas ja typenoksidipäästöjä on tarpeen tarkkailla. Määräys 16 on annettu määräyksen 1 valvomiseksi ja tarkkailun toteuttamiseksi. Määräys 17 on tarpeen, koska laitos sijaitsee tärkeällä pohjavesialueella. Raportointia ja kirjanpitoa koskeva määräys on tarpeen valvonnan ja tarkkailun toteuttamiseksi. Toiminnanharjoittajan on oltava riittävästi selvillä toimintansa ympäristövaikutuksista, ympäristöriskeistä ja haitallisten vaikutusten vähentämismahdollisuuksista. Riittävän tehokkaalla valvonnalla voidaan turvata laitoksen mahdollisimman häiriötön toiminta sekä pystytään havaitsemaan häiriötilanteet riittävän ajoissa ympäristöhaittojen minimoimiseksi. Laitoksen toiminnan ja valvonnan kannalta tarpeellisten tietojen saamiseksi on laitoksen toiminnasta pidettävä kirjaa ja raportoitava tiedot vuosittain. Hakijan ja valvovien viranomaisten on oltava selvillä toiminnan laadusta, laajuudesta ja toiminnan aiheuttamista ympäristövaikutuksista. Tämän vuoksi ympäristölupaan on sisällytetty myös viranomaisvalvontaa ja ympäristöhaitan arviointia helpottavia toiminnan valvontaa, tarkkailua ja kirjanpitoa koskevia ehtoja. (Määräykset 14 20) Hyvissä ajoin ennen toiminnan lopettamista on tarpeen esittää suunnitelma toiminnan lopettamiseen liittyvistä ympäristönsuojelutoimista, kuten alueen kunnostamisesta ja päästöjen ehkäisemisestä sekä tarkkailun järjestämisestä. (Määräys 21) Henkilökunnan perehdyttämisellä ja jatkuvalla koulutuksella edistetään ympäristönsuojelun yleistä tasoa sekä ehkäistään ympäristövahinkoja. (Lupamääräys 22) LUVAN VOIMASSAOLO JA LUPAMÄÄRÄYSTEN TARKISTAMINEN Päätöksen voimassaolo ja lupamääräysten tarkistaminen Tämä lupa on voimassa toistaiseksi. (YSL 55 ). Toiminnan harjoittajan tulee esittää hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi viimeistään mikäli päätöksen mukainen toiminta jatkuu. Mikäli toiminnassa tapahtuu olennaisia muutoksia, tulee toiminnan harjoittajan hakea toiminnalle uutta ympäristölupaa. Tämä päätös on voimassa, kunnes uudesta lupahakemuksesta tehty päätös on saanut lainvoiman. Tämän päätöksen estämättä voi ympäristökeskus asianomaisen viranomaisen tai haittaa kärsivän hakemuksesta ympäristönsuojelulaissa säädetyin edellytyksin muuttaa tätä päätöstä tai määrätä luvan lakkautettavaksi. mennessä. Maininta lupaa ankaramman asetuksen noudattamisesta Jos asetuksella annetaan ympäristönsuojelulain tai jätelain nojalla jo myönnetyn luvan määräystä ankarampia säännöksiä tai luvasta poikkeavia säännöksiä luvan

13 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös voimassaolosta tai tarkistamisesta, on asetusta luvan estämättä noudatettava. (YSL 56 ) PÄÄTÖKSEN TÄYTÄNTÖÖNPANO Päätöksen täytäntöönpanokelpoisuus Tätä lupapäätöstä on noudatettava, kun se on saanut lainvoiman. Valitus korvauksesta ei estä toiminnan aloittamista. (YSL 100 ) SOVELLETUT SÄÄNNÖKSET Ympäristönsuojelulaki (86/2000) Ympäristönsuojeluasetus (169/2000) Jätelaki (1072/1993) Jäteasetus (1390/1993) Valtioneuvoston päätös melutason ohjearvoista (993/1992) KÄSITTELYMAKSU JA SEN MÄÄRÄYTYMINEN Tämän ympäristöluvan käsittelystä perittävä maksu on 5610 euroa. Maksun suuruus perustuu alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista annettuun ympäristöministeriön asetukseen (1237/2003) ja sen liitteenä olevaan maksutaulukkoon. Liitteen maksutaulukon mukaan polttoaineteholtaan MW:n voimalaitoksen ympäristöluvista perittävä maksu on 5610 euroa. Sovelletut oikeusohjeet Valtion maksuperustelaki (150/1992) Laki valtion maksuperustelain muuttamisesta (961/1998) Ympäristöministeriön asetus alueellisen ympäristökeskuksen maksullisista suoritteista (1237/2003) LUPAPÄÄTÖKSESTÄ TIEDOTTAMINEN Päätös (saantitodistuksella) Lappeenrannan Energia Valtakatu 25 A PL LAPPEENRANTA Jäljennös päätöksestä Lappeenrannan kaupunginhallitus Lappeenrannan kaupungin ympäristö ja rakennuslautakunta Suomen ympäristökeskus Ilmoitus päätöksestä Rajanaapurit

14 KAAKKOIS SUOMEN YMPÄRISTÖKESKUS Ympäristölupapäätös Ilmoittaminen kunnan ilmoitustaululla ja lehdissä Kaakkois Suomen ympäristökeskus tiedottaa tästä päätöksestä Lappeenrannan kaupungin ilmoitustaululla ympäristönsuojelulain 54 :n mukaisesti sekä ilmoittaa siitä laitoksen vaikutusalueella yleisesti leviävässä sanomalehdessä. MUUTOKSENHAKU Tähän päätökseen saa hakea muutosta valittamalla Vaasan hallinto oikeuteen. Valituskirjelmä liitteineen on toimitettava Kaakkois Suomen ympäristökeskukselle. Valitusoikeus on: 1) sillä, jonka oikeutta tai etua asia saattaa koskea; 2) rekisteröidyllä yhdistyksellä tai säätiöllä, jonka tarkoituksena on ympäristön, terveyden tai luonnonsuojelun taikka asuinympäristön viihtyisyyden edistäminen ja jonka toiminta alueella kysymyksessä olevat ympäristövaikutukset ilmenevät; 3) toiminnan sijaintikunnalla ja muulla kunnalla, jonka alueella toiminnan ympäristövaikutukset ilmenevät; 4) alueellisella ympäristökeskuksella sekä toiminnan sijaintikunnan ja vaikutusalueen kunnan ympäristönsuojeluviranomaisella; 5) muulla asiassa yleistä etua valvovalla viranomaisella. (YSL 96, 97 ) Valitusosoitus on liitteenä. Lupa ja valvontayksikön päällikkö, apulaisjohtaja Esa Kleemola Yli insinööri Juha Pesari

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008.

Lupahakemus on jätetty ympäristökeskukselle 23.12.2008. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.4.2009 Dnro PPO 2003 Y 391 111 ASIA LUVAN HAKI JA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Haapaveden Ympäristöpalvelut Oy:n jätevesilietteen

Lisätiedot

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa:

Ympäristölautakunta päättää lupahakemuksen johdosta seuraavaa: YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/PAPERINKERÄYS OY Paperinkeräys Oy hakee Porin kaupungin ympäristölautakunnalta ympäristölupaa, joka koskee olemassa olevaa keräyspaperin ja pahvin lajittelua ja varastointia Porin

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 23/2007/2 Dnro LSY 2007 Y 75 Annettu julkipanon jälkeen 30.5.2007 ASIA Helsingin Sataman ympäristönsuojelulain mukainen ympäristölupahakemus, joka

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.

Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 16.12.2002 Kokouspvm 12.12.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa.

Vestia Oy esittää, että vakuuden määrä olisi 312 000 euroa. PÄÄTÖS Annettu julkipanon jälkeen 28.8.2008 Dnro PPO 2005 Y 294 111 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee kaatopaikkatoimintaa. Vestia Oy PL 66, 84101

Lisätiedot

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA

1 (5) MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 ASIA 1 (5) Lohjan kaupungin ympäristölautakunta ASIA PÄÄTÖS YMPÄRISTÖLUPA- MÄÄRÄYSTEN TARKISTAMISESTA Ympäristölautakunta 12.4.2012 73 Dnro 208/67/678/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.4.2012 Ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 23.8.2004 Kokouspvm 19.8.2004 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

Kuulutus 1 (1) kokonaan raukeavat valtausalueet: 9202/8-12 ja 9446/1-5 sekä osittain raukeavat valtausalueet: 9202/1-7

Kuulutus 1 (1) kokonaan raukeavat valtausalueet: 9202/8-12 ja 9446/1-5 sekä osittain raukeavat valtausalueet: 9202/1-7 Kuulutus 1 (1) KaivNro 12.5.2015 9202, 9446 KUULUTUS (Tukes) on kaivoslain (621/2011) 180.1 :n ja 67 :n mukaisesti päättänyt 12.5.2015 valtausoikeuksien raukeamisesta. Hakija: Kaivosrekisterinumero: Sijainti:

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten muuttamista, Uusikaupunki.

Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten muuttamista, Uusikaupunki. Etelä-Suomi Päätös Nro 103/2013/1 Dnro ESAVI/257/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 5.6.2013 ASIA Ympäristölupahakemus, joka koskee Munaistenmetsän kaatopaikan ympäristölupapäätöksen eräiden lupamääräysten

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki

Päätös. Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus PL 36 00521 Helsinki Päätös Etelä-Suomi Nro 27/2012/1 Dnro ESAVI/321/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.2.2012 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 57 :n mukainen hakemus, joka koskee Altia Oyj:n Rajamäen tehtaiden vanhan

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.5.2002 Kokouspvm 16.5.2002 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40

YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 "s» Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus YMAJAOSTD ao.3.14 33, J,llTE 40 Päätös jätehuoltorekisteriin hyväksymisestä LAPE LY/217/07.00/2013 Lappi 19.2.2014 ASIA Päätös jätelain 94 :n mukaisesta hakemuksesta,

Lisätiedot

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011.

Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Hakemus on tullut vireille Itä-Suomen aluehallintovirastossa 9.12.2011. Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 46/2012/1 Dnro ISAVI/106/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2012 ASIA HAKIJA Autopurkamon ympäristöluvan (PSA-2003-Y-26-111) peruuttaminen, Kiuruvesi. Pohjois-Savon elinkeino-,

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojelulain 58 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohta 6 b 1(6) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro Dnro 35 YLO LOS-2003-Y-1335-111 Annettu julkipanon jälkeen 4.4.2008 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Wipro Infrastructure Engineering Oy:n ympäristönsuojelulain 58 :n mukaisesta muutoshakemuksesta,

Lisätiedot

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012

Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro 18/2012/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/40/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 23.2.2012 ASIA Purku & Piikkaus Oy:n purkujätteen käsittelytoimintaa koskevan ympäristöluvan

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp)

Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Turun kaupunki Kokouspvm Asia 1 11934-2012 (235) Ympäristölupahakemus / Kiinteistöliikelaitos, puhtaan betonijätteen pulverointi (Kuparikatu 7-15) (Ymp) Tiivistelmä: - Ympkaalk 23 Ympäristönsuojelu 3.1.2013/

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue.

Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston ympäristölupavastuualue. Itä-Suomi Ympäristölupavastuualue PÄÄTÖS Nro 23/10/1 Dnro ISAVI/74/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 12.3.2010 Itä-Suomen ympäristölupaviraston toimintaa jatkaa 1.1.2010 lukien Itä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013

PÄÄTÖS. Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 PÄÄTÖS Nro 2/2013/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/190/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 29.1.2013 ASIA Boliden Kokkola Oy:n sinkkitehtaan ympäristöluvan (LSY-2003-Y-410) lupamääräyksen 33 mukaiselle

Lisätiedot

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille.

Hakemus lupamääräysten tarkistamiseksi on toimitettu Äänekosken kaupungin ympäristölautakunnalle 23.11.2009, jolloin se on tullut vireille. Ymp.ltk 16.3.2010 Liite nro 1 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÄÄTÖS Ympäristölautakunta Ympäristölupamääräysten PL 6 tarkistamisesta 44201 Suolahti Annettu julkipanon jälkeen Puh. 020 632 3318 Pvm 23.3.2010 Dnro

Lisätiedot

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1.

11 20.03.2015. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Pudasjärven kaupungin Livon kylälle, tilalle Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1. Oulunkaaren ympäristölautakunta 11 20.03.2015 Maa-aineslupahakemus Pudasjärven kaupunki, Livon kylä, Tervatöyräs, Pudasjärven valtionmaa 615-893-10-1, Metsähallitus, MT, Pohjanmaa-Kainuu OULYMP 11 ASIA

Lisätiedot

Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo

Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo Etelä-Suomi Päätös Nro 86/2015/2 Dnro ESAVI/1886/2015 Annettu julkipanon jälkeen 6.5.2015 ASIA Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014 1 PÄÄTÖS Nro 17/2014/2 Dnro PSAVI/82/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 9.5.2014 ASIA HAKIJA Kalajoen Käännän ojitusyhteisöjen sääntöjen vahvistaminen, Kalajoki Maanmittauslaitos PL 29 84101 Ylivieska

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 288/2013/2 Dnro ESAVI/152/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.12.2013

PÄÄTÖS. Nro 288/2013/2 Dnro ESAVI/152/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.12.2013 PÄÄTÖS Etelä-Suomi Nro 288/2013/2 Dnro ESAVI/152/04.09/2013 Annettu julkipanon jälkeen 20.12.2013 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 19.5.2009 antaman päätöksen nro 38/2009/2 lupamääräyksessä

Lisätiedot

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011

Päätös. Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Päätös Etelä-Suomi Nro 162/2011/1 Dnro ESAVI/220/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 13.12.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 115 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Etelä-Suomen aluehallintoviraston

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 7.1.2005. No YS 22

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 7.1.2005. No YS 22 PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 7.1.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0197Y0014 111 No YS 22 ASIA Päätös toimintaa koskevien lupapäätösten rauettamisesta. LUVAN HALTIJA Altia Oyj Rajamäen tehtaat Valta akseli

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy

Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 586 05.09.2006 3 Ymp 10193-2006 (235) Ympäristölupahakemus / Betonilaatta Oy Ympkaalk 586 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto 25.8.2006/Fredrik

Lisätiedot

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta

TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA. Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta TEURASTAMOTOIMINNAN YMPÄRISTÖLUPA Anna Järvinen vs. ympäristönsuojelusihteeri Kosken Tl kunta Ympäristölupa tarvitaan: Kun tuotantokapasiteetti on vähintään 5 tonnia ruhoja päivässä. Toimintaan, josta

Lisätiedot

Helsinki 5.10.2009. No YS 1214

Helsinki 5.10.2009. No YS 1214 YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS 1 (9) Helsinki 5.10.2009 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS-2009-Y-103-111 No YS 1214 ASIA LUVAN HAKIJA Päätös Järvenpään Romu Recycling Oy:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta

Lisätiedot

Aluefoorumi 10.3.2016 Kuopio

Aluefoorumi 10.3.2016 Kuopio Aluefoorumi 10.3.2016 Kuopio Millainen on hyvä lupahakemus Valvojan näkökulma 9.3.2016 Hyvä lupahakemus valvojan näkökulmasta 1/4 Viranomaisiin kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa Hakemus oikein mitoitettu

Lisätiedot

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää

21 15.04.2014. Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää Oulunkaaren ympäristölautakunta 21 15.04.2014 Maa-aineslain mukainen lupa maa-ainesten ottamiseen Siuruan kylään Pudasjärvelle, hakijana Juha Järvenpää OULYMP 21 HAKIJA Juha Järvenpää Kalliosuontie 517

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 92/2007/4 Dnro LSY 2007 Y 203 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2007 ASIA HAKIJA Paineviemärin rakentaminen Raumanjuovan, Hevosluodonjuovan ja Luotsinmäenjuovan

Lisätiedot

Asia on tullut vireille ympäristökeskuksessa TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA SOPIMUKSET SEKÄ ALUEEN KAAVOITUSTILANNE

Asia on tullut vireille ympäristökeskuksessa TOIMINTAA KOSKEVAT LUVAT JA SOPIMUKSET SEKÄ ALUEEN KAAVOITUSTILANNE 1 (8) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro A 2032 Dnro KAS 2007 Y 369 111 Annettu julkipanon jälkeen 5.12.2008 ASIA HAKIJA Ympäristösuojelulain 55 :n mukainen lupamääräysten tarkistaminen, joka koskee Lappeenrannan

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen

Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan muuttamista koskevan lupahakemuksen Etelä-Suomi Päätös Nro 44/2010/1 Dnro ESAVI/613/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 5.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen Lemminkäinen Infra Oy:n Bastukärrin louheen murskaamon toiminnan

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen.

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI. Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. 1 JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI ASIA PÄÄTÖS Ympäristönsuojelulain 28 :n mukaisessa lupa-asiassa. Päätös on annettu julkipanon jälkeen. Julkipanopvm 20.1.2003 Kokouspvm 16.1.2003 LUVAN HAKIJA Päätös ympäristönsuojelulain

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 7/2014/1 Dnro PSAVI/95/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 7/2014/1 Dnro PSAVI/95/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 7/2014/1 Dnro PSAVI/95/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 28.1.2014 ASIA Adven Oy:n lämpölaitoksen ympäristölupa, lupamääräysten tarkistamisajan pidentäminen, Oulu LUVAN HAKIJA Adven

Lisätiedot

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, liikenne ja infrastruktuuri Etelä-Suomi Päätös Nro 1/2011/4 Dnro ESAVI/494/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 17.1.2011 ASIA HAKIJA Länsi-Suomen ympäristölupaviraston 13.12.2006 antamassa päätöksessä nro 173/2006/3 rakentamistöiden

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 46/10/1 Dnro PSAVI/163/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 7.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Toppilan sataman toiminnan lopettamista koskevan määräajan jatkaminen, Oulu Oulun kaupunki / Oulun

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos

Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 241 19.04.2005 1 Ymp 1451-2005 (235, 662) Ympäristölupahakemus / Turun kaupungin kiinteistölaitos Ympkaalk 241 Tiivistelmä: - Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo.

Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä i. tarkistamisajan pidentäminen, Porvoo. ASIA Etelä-Suomi t e l ä - S u o Päätös Nro 107/2014/1 Dnro ESAVI/124/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 2.6.2014 Itä-Uudenmaan m Jätehuolto Oy:n Domargårdin jätteenkäsittelyalueen ympäristölupapäätöksessä

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI

NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI NURMIJÄRVEN LINJA OY:N HAKEMUS TOISTAISEKSI VOIMASSA OLEVAN YMPÄRISTÖLUVAN TARKISTAMISEKSI KU-YK 69/12.5.2015 Päätös annetaan julkipanon jälkeen 18.5.2015 ASIA. Päätös ympäristönsuojelulain 71 :n mukaisesta

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren satamakeskuksen alueella, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 110/2013/1 Dnro ESAVI/24/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 4.6.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee ylijäämämaiden käsittelyä ja varastointia Vuosaaren

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta.

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. PÄÄTÖS Dnro Etelä-Savo ESAELY/850/2014 18.7.2014 annettu julkipanon jälkeen ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 mukaisen tilapäistä melua koskevan ilmoituksen johdosta. ILMOITUKSEN TEKIJÄ JA

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA

PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA 1 PÄÄTÖS Nro 40/09/2 Dnro Psy-2008-y-163 Annettu julkipanon jälkeen 22.4.2009 ASIA LUVAN HAKIJA Pieni-Kursanlammen luonnonravintolammikon ympäristölupa, Sodankylä Lapin Villitaimen Osuuskunta Vapaudentie

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Ympäristölautakunta Ysp/7 25.08.2015 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2015 1 (6) Asia tulisi käsitellä 25.8.2015 283 Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös Helen Oy:n Patolan huippulämpökeskuksen ympäristölupa-asiassa HEL 2015-001987 T

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014

PÄÄTÖS. Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 PÄÄTÖS Nro 93/2014/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 20.5.2014 ASIA HAKIJA Veljekset Brandt Nahkatehdas Oy:n ympäristöluvan raukeaminen, Kokkola Etelä-Pohjanmaan

Lisätiedot

PÄÄTÖS. Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016

PÄÄTÖS. Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016 PÄÄTÖS Nro 63/2016/1 Länsi- ja Sisä-Suomi Dnro LSSAVI/474/2016 ja LSSAVI/475/2016 Annettu julkipanon jälkeen 15.4.2016 ASIA Neste Oil Oyj Nokian varastoa koskevan ympäristölupapäätöksen PIR-2004- Y-218/16.12.2008

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT

LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille LUVAN HAKIJAN JA LAITOKSEN TIEDOT 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Lyhyt kuvaus toiminnasta

Lisätiedot

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola

Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun määräajan pidentäminen, Hollola Etelä-Suomi Päätös Nro 118/2010/4 Dnro ESAVI/204/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 2.7.2010 ASIA HAKIJAT Itä-Suomen ympäristölupaviraston päätöksessä nro 3/07/1 vedenottoputken rakentamiselle asetetun

Lisätiedot

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta.

PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki No YS 660. Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. PÄÄTÖS 1 (5) Helsinki 13.5.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro 0199Y0187 114 No YS 660 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 61 :n mukaisen koeluonteista toimintaa koskevasta ilmoituksesta. ILMOITUKSEN

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101

Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila. Ympäristönsuojelulain 101 Etelä-Suomi Päätös Nro 163/2012/1 Dnro ESAVI/125/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 11.10.2012 ASIA Sikalan laajentamista koskevan ympäristölupapäätöksen täytäntöönpano muutoksenhausta huolimatta, Marttila.

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011

ASIA HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 97/11/1 Dnro PSAVI/37/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 19.10.2011 ASIA HAKIJA Ampumarataa koskevan ympäristöluvan raukeaminen, Tervola Maavoimien Materiaalilaitoksen Esikunta Huolto-osasto

Lisätiedot

Kohde sijaitsee I luokan Epilänharju-Villilä A pohjavesialueella varsinaisen muodostumisalueen ulkopuolella.

Kohde sijaitsee I luokan Epilänharju-Villilä A pohjavesialueella varsinaisen muodostumisalueen ulkopuolella. HAKIJA Neste Markkinointi Oy PL 95 00095 NESTE OIL KIINTEISTÖT Tampereen kaupungissa Lielahden kaupunginosassa kiinteistörekisteritunnus 837-263-2497-1 osoitteessa Lielahdenkatu 2 Kiinteistön omistaa Kesko

Lisätiedot

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia,

Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen toiminnan lopettamisen jälkeisiä toimia, Etelä-Suomi Päätös Nro 9/2011/1 Dnro ESAVI/647/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.2.2011 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 90 :n mukaisesta suunnitelmasta, joka koskee höyryvoimalaitoksen

Lisätiedot

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012

PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 Itä-Suomi PÄÄTÖS Nro 66/2012/2 Dnro ISAVI/12/04.09/2012 Annettu julkipanon jälkeen 12.9.2012 ASIA HAKIJAT Laiturin rakentaminen kiinteistön Pohjoiskorvanniemi 140 407 3 153 edustalle Porovedellä, Iisalmi

Lisätiedot

Asianro 583/11.01.00.00/2012 106

Asianro 583/11.01.00.00/2012 106 Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 583/11.01.00.00/2012 106 Lausunto Turun Seudun Maakaasu ja Energiantuotanto Oy:n monipolttoainevoimalaitoksen toimintaa koskevasta ympäristölupahakemuksesta (ESA-

Lisätiedot

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3)

Päätös 1 (4) Hakija: AA Sakatti Mining Oy (Y-tunnus: 2436768-3) Päätös 1 (4) Annettu julkipanon jälkeen KaivNro 8871, 8875, 9400, ML2013:0018,ML2013:0063, ML2013:0065,ML2012:0190, ML2012:0216,ML2013:0017, ML2014:0118 22.1.2016 AA Sakatti Mining Oy PL38 99600 SODANKYLÄ

Lisätiedot

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina

Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla, Hamina Etelä-Suomi Päätös Nro 125/2011/4 Dnro ESAVI/334/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 4.7.2011 ASIA HAKIJAT HAKEMUS Vesialueen täytön pysyttäminen Pappilansaaren kaupunginosassa tonttien 1, 2 ja 3 edustalla,

Lisätiedot

Ympäristölupahakemus / Fortum Lämpö Oy, Runosmäen lämpökeskus

Ympäristölupahakemus / Fortum Lämpö Oy, Runosmäen lämpökeskus TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 27 20.01.2004 2 Ymp 1292-2003 (235) Ympäristölupahakemus / Fortum Lämpö Oy, Runosmäen lämpökeskus Tiivistelmä: - Ympkaalk 27 Ympäristönsuojelutoimisto/Helena

Lisätiedot

KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016,

KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016, EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.6.2016 C(2016) 3942 final KOMISSION PÄÄTÖS, annettu 30.6.2016, teollisuuden päästöistä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2010/75/EU 32 artiklan 6 kohdan

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 PÄÄTÖS Nro 57/2014/1 Dnro PSAVI/44/04.08/2014 Annettu julkipanon jälkeen 13.6.2014 1 ASIA VR-Yhtymä Oy:n Oritkarin yhdistettyjen kuljetusten terminaalin ympäristölupapäätöksen PPO-2003-Y-20-111 rauettaminen,

Lisätiedot

Johtava ympäristötarkastaja 23.10.2013 9

Johtava ympäristötarkastaja 23.10.2013 9 1055/11.03.01/2013 Ympäristönsuojelulain (86/2000) 60 :n mukainen ilmoitus melua ja tärinää aiheuttavasta tilapäisestä toiminnasta; Stora Enso Oy, Etelä-Suomen hankinta-alue, Puuaineksen murskaus, Metsäenergiaterminaali;

Lisätiedot

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012

Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 Etelä-Suomi Päätös Nro 11/2012/2 Dnro ESAVI/80/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 20.1.2012 ASIA HAKIJA Vesijohto- ja viemäriverkoston rakentamista Pohjois-Kustavin saariston merialueelle koskevan Länsi-Suomen

Lisätiedot

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero.

Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. Etelä-Suomi Päätös Nro 25/2011/3 Dnro ESAVI/400/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 16.5.2011 ASIA Sikalan laajentamista koskeva ympäristölupahakemus, Somero. HAKIJA Antti ja Taru Välttilä Jaatilantie

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 116. Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 Ympäristölautakunta 13.11.2014 Sivu 1 / 1 4278/11.01.00/2014 116 Lausunto Etelä-Suomen aluehallintovirastolle Fortum Power and Heat Oy:n Kivenlahden lämpökeskuksen toiminnan muutosta ja ympäristöluvan

Lisätiedot

MITTAUSSUUNNITELMA. Soran murskauksen aiheuttaman hengitettävien hiukkasten pitoisuuden mittaus. Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo. Rudus Oy Liisa Suhonen

MITTAUSSUUNNITELMA. Soran murskauksen aiheuttaman hengitettävien hiukkasten pitoisuuden mittaus. Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo. Rudus Oy Liisa Suhonen Ilmanlaatu Suunnitelma PR3698 TY02 Sivu 1 (5) Rudus Oy Liisa Suhonen Turku 10.2.2016 MITTAUSSUUNNITELMA Rudus Oy, Sandhöjden, Porvoo Kunnioittavasti Jani Kankare Toimitusjohtaja, FM HELSINKI Viikinportti

Lisätiedot

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA

LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA LUVAN HAKIJA LUPAPÄÄTÖS Nro 41/10/2 Dnro PSAVI/79/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 1 ASIA LUVAN HAKIJA Tikkalansalmen raittisillan rakentamisajan jatkaminen, Sotkamo Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne-

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013

ASIA LUVAN HAKIJAT. LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 27/2013/1 Dnro PSAVI/123/04.08/2012 Annettu julkipanon jälkeen 18.3.2013 ASIA LUVAN HAKIJAT Eläinsuojan toimintaa koskeva ympäristölupa, Muonio Rajander Sauli ja Jaana Kaalamanniementie

Lisätiedot

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus

Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu. Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus Pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten valmistelu Hanna Lönngren Suomen ympäristökeskus hanna.lonngren@ymparisto.fi Pk-mallilupahanke Opas pienten ja keskisuurten toimintojen ympäristölupapäätösten

Lisätiedot

TST-kestävän kehityksen yhdistys ry:n ympäristölupa (Ekopaja)

TST-kestävän kehityksen yhdistys ry:n ympäristölupa (Ekopaja) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 450 17.06.2003 4 Ymp 2774-2003 (235) TST-kestävän kehityksen yhdistys ry:n ympäristölupa (Ekopaja) Ympkaalk 450 Ympäristönsuojelutoimisto

Lisätiedot

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola

Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen lainvoimaiseksi tulemista, Nastola Etelä-Suomi Päätös Nro 83/2010/4 Dnro ESAVI/213/04.09/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.6.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Lämmönkeräysputkiston sijoittaminen Iso-Kukkanen-järveen ja töiden aloittaminen ennen päätöksen

Lisätiedot

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola

Päätös. Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen raukeamisesta, Kouvola Etelä-Suomi Päätös Nro 75/2010/2 Dnro ESAVI/282/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.11.2010 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen jätevesilietteen kalkkistabilointia koskevan ympäristölupahakemuksen

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki.

Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla, Helsinki. Etelä-Suomi Päätös Nro 101/2013/1 Dnro ESAVI/26/04.08/2013 Annettu julkipanon jälkeen 29.5.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee Solvik Holdingsin autopurkamotoimintaa Tattarisuolla,

Lisätiedot

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS KATTILALAITOSTEN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS (Viranomainen täyttää) Diaarimerkintä Viranomaisen yhteystiedot Hakemus on tullut vireille 1. TOIMINTA, JOLLE LUPAA HAETAAN Kyseessä on uusi toiminta olemassa oleva

Lisätiedot

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku

Jätevesilietteen mädätyslaitos Topinojan lietteenkäsittelyalue Pitkäsaarenkuja, Turku Etelä-Suomi Päätös Nro 29/2010/2 Dnro ESAVI/484/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1.7.2010 ASIA Ympäristönsuojelulain (86/2000) 35 :n mukainen ympäristölupahakemus Biovakka Suomi Oy:n Topinojan jätevesilietteiden

Lisätiedot

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Kärsämäentie 10)

Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Kärsämäentie 10) TURUN KAUPUNKI Kokouspvm Asia 1 Ympäristö- ja kaavoituslautakunta 509 05.08.2003 5 Ymp 1609-2003 (235) Oy Shell Ab:n ympäristölupahakemus (Kärsämäentie 10) Ympkaalk 509 Ympäristönsuojelutoimisto 9.7.2003/TL

Lisätiedot

PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 20.6.2005 1901Y0386 111 Puh. (03) 2420 111

PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 20.6.2005 1901Y0386 111 Puh. (03) 2420 111 Valvonta ja ympäristölupayksikkö Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 20.6.2005 1901Y0386 111 Puh. (03) 2420 111 ASIA Päätös FIT Biotech Oyj Plc:n (ent. Oy Finnish Immunotechnology

Lisätiedot

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki.

Päätös. Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. Päätös Etelä-Suomi Nro 169/2013/1 Dnro ESAVI/170/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 10.9.2013 ASIA Ympäristönsuojelulain mukainen hakemus, joka koskee autopurkamon toimintaa, Helsinki. LAITOS Auto-pläkkärit

Lisätiedot

N:o 1017 4287. Uusien polttolaitosten ja kaasuturbiinien, joiden polttoaineteho on suurempi tai yhtä suuri kuin 50 megawattia päästöraja-arvot

N:o 1017 4287. Uusien polttolaitosten ja kaasuturbiinien, joiden polttoaineteho on suurempi tai yhtä suuri kuin 50 megawattia päästöraja-arvot N:o 1017 4287 Uusien polttolaitosten ja kaasuturbiinien, joiden polttoaineteho on suurempi tai yhtä suuri kuin 50 megawattia päästöraja-arvot Taulukko 1. Kiinteitä polttoaineita polttavien polttolaitosten

Lisätiedot

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014

Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 1 ESPOON KAUPUNKI YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Ympäristölautakunta Dno 5522/11.01.00/2013 Annettu julkipanon jälkeen 24.6.2014 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) 55 :n mukaisesta hakemuksesta ympäristöluvan

Lisätiedot

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola.

Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen bariumin raja-arvon osalta, Kouvola. Etelä-Suomi Päätös Nro 218/2012/1 Dnro ESAVI/109/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 14.12.2012 ASIA Myllykoski Paper Oy:n hakemus Sulennon kaatopaikan ympäristöluvan muuttamiseksi lentotuhkan liukoisen

Lisätiedot

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S

PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S H Ä M E E N PÄÄTÖS (epävirallinen) Y M P Ä R I S T Ö K E S K U S Dnro....................... Nro YSO/92/07 Annettu julkipanon jälkeen 20.8.2007 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisen ympäristöluvan

Lisätiedot

YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY. LUVAN HAKIJA Eloksointi Oy Vanha Raumantie 292 28600 Pori

YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY. LUVAN HAKIJA Eloksointi Oy Vanha Raumantie 292 28600 Pori YMPA 13.05.2008, 130, YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ELOKSOINTI OY (RJ) ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee Eloksointi Oy:n toimintaa. Kyseessä on olemassa oleva

Lisätiedot

Asia Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen maaperän puhdistaminen

Asia Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen maaperän puhdistaminen Dnro EPOELY/150/07.00/2011 3.2.2011 Asia Ympäristönsuojelulain 78 :n mukainen maaperän puhdistaminen Ilmoituksen tekijä Toiminnan sijainti Jari Kalliokoski Isonnevantie 7 as 3 69510 Halsua puh. 040-5139974

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006. Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo LÄNSI SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki PÄÄTÖS Nro 114/2006/4 Dnro LSY 2006 Y 193 Annettu julkipanon jälkeen 14.9.2006 ASIA HAKIJA Iskalan pengerrysyhtiön sääntöjen vahvistaminen, Nurmo Iskalan pengerrysyhtiö

Lisätiedot

No YS 1526. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 1 momentin kohta 3 b

No YS 1526. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetus 1 :n 1 momentin kohta 3 b YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Helsinki 16.11.2005 Annettu julkipanon jälkeen Dnro UUS 2005 Y 333 111 ASIA No YS 1526 Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta lupahakemuksesta, joka koskee HK Ruokatalo Oy:n

Lisätiedot

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119

PIRKANMAAN YMPÄRISTÖKESKUS YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS. PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119 Ympäristölupaosasto Annettu julkipanon jälkeen PL 297 Päivämäärä Diaarinumero 33101 TAMPERE 28.8.2008 PIR 2002 Y 426 119 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta hakemuksesta, joka koskee Puolustusvoimien

Lisätiedot

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014

Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014. Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 KEURUUN KAUPUNKI PÄÄTÖS Keurusselän ympäristönsuojelujaosto Annettu 25.6.2014 Multiantie 1 Dnro 97/11.01.00/2014 42700 KEURUU ASIA Autopurkaamon ympäristölupa, Mänttä-Vilppula HAKIJA Martikainen S & V

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI JA KULJETUS J. ISOMÖTTÖNEN OY, KALLIOKIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS

YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI JA KULJETUS J. ISOMÖTTÖNEN OY, KALLIOKIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS Ympäristölautakunta 10 09.02.2016 YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS/ KONEURAKOINTI JA KULJETUS J. ISOMÖTTÖNEN OY, KALLIOKIVIAINEKSEN LOUHINTA JA MURSKAUS Ymp 10 Valmistelija rakennustarkastaja Jyri Harju, puh. 040

Lisätiedot

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012

ASIA HAKIJA. PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 1 PÄÄTÖS Nro 134/12/1 Dnro PSAVI/68/04.08/2011 Annettu julkipanon jälkeen 17.12.2012 ASIA HAKIJA Lassila & Tikanoja Oyj, jätteiden käsittelykeskuksen ympäristölupa, KHO:n palauttama asia, Haukipudas, Punaisenladonkangas

Lisätiedot

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011

Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011. Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 Etelä-Suomi Päätös Nro 106/2011/4 Dnro ESAVI/49/04.09/2011 Annettu julkipanon jälkeen 27.6.2011 ASIA Aluehallintoviraston 10.11.2010 antaman vesialueen ruoppausta ym. vesialueelle rakentamista koskevan

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004

YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 LÄNSI-SUOMEN YMPÄRISTÖLUPAVIRASTO Helsinki LUPAPÄÄTÖS Nro 70/2004/4 Dnro LSY-2003-Y-224 Annettu julkipanon jälkeen 16.9.2004 ASIA LUVAN HAKIJAT Laiturin ja rannan täytön pysyttäminen tilan Pajuniemi RN:o

Lisätiedot

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohdat 3 b ja 5 a.

Ympäristönsuojelulain 28 :n 1 momentti Ympäristönsuojeluasetuksen 1 :n 1 momentin kohdat 3 b ja 5 a. 1(13) YMPÄRISTÖLUPAPÄÄTÖS Nro YLO 92 Dnro LOS-2004-Y-1095-111 Annettu julkipanon jälkeen 27.11.2009 ASIA Päätös Oy Turku Energia-Åbo Energi Ab:n ympäristönsuojelulain 35 :n mukaisesta ympäristölupahakemuksesta,

Lisätiedot

AITOON ERÄMIEHET RY AMPUMARADAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS

AITOON ERÄMIEHET RY AMPUMARADAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS AITOON ERÄMIEHET RY AMPUMARADAN YMPÄRISTÖLUPAHAKEMUS Ympäristölautakunta 17. 12. 2015 Liite l ASIA Aitoon Erämiehet Ry hakee ympäristölupaa olemassa olevalle ampumaradalle. Ampumarata sijaitsee Pälkäneen

Lisätiedot

Virastotie 3, RUOKOLAHTI. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 3 momentti Ympäristönsuojeluasetus 1

Virastotie 3, RUOKOLAHTI. Ympäristönsuojelulaki 28 :n 3 momentti Ympäristönsuojeluasetus 1 PÄÄTÖS 1(6) Dnro 0496Y0273-121 Annettu julkipanon jälkeen 30.8.2004 ASIA Päätös ympäristönsuojelulain (86/2000) mukaisesta ympäristölupahakemuksesta, joka koskee Ruokolahden kunnan Vaittilan kaatopaikan

Lisätiedot

58 <2009-02315> Ympäristölupahakemus / Lahti Energia Oy:n Mukkulan lämpökeskus Haapalankatu 12, Lahti

58 <2009-02315> Ympäristölupahakemus / Lahti Energia Oy:n Mukkulan lämpökeskus Haapalankatu 12, Lahti Lahden kaupunki Asia Ympäristölupahakemus / Lahti Energia Oy:n Mukkulan lämpökeskus Haapalankatu 12, Lahti Päättäjä Lahden seudun ympäristölautakunta Päätöspäivä 31.05.2011 Pykälä 58 58

Lisätiedot

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen

ASIA LUVAN HAKIJA. LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 1 LUPAPÄÄTÖS Nro 128/10/1 Dnro PSAVI/293/04.08/2010 Annettu julkipanon jälkeen 27.12.2010 ASIA LUVAN HAKIJA Laivakankaan kaivoksen ympäristöluvassa nro 84/09/2 määrätyn jätehuoltosuunnitelman määräajan

Lisätiedot