Uutiskirjeen sisältö. Seminaari ohjelmistokehityksen ja ITpalvelutuotannon. Keskustelutilaisuus julkisen hallinnon standardisalkusta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "21.03.2011. Uutiskirjeen sisältö. Seminaari ohjelmistokehityksen ja ITpalvelutuotannon. Keskustelutilaisuus julkisen hallinnon standardisalkusta"

Transkriptio

1 Uutiskirjeen sisältö Seminaari ohjelmistokehityksen ja ITpalvelutuotannon standardeista Ohjelmistokehityksen ja IT-palvelutuotannon standardeja käsitellään perjantaina seminaarissa, joka on tarkoitettu kaikille IT-alan yrityksille ja IT-palveluiden käyttäjille. Ilmoittaudu mukaan viimeistään ja kerro samalla, mitä aihepiirejä haluaisit seminaarissa esiteltävän.»lue artikkeli kokonaisuudessaan

2 Keskustelutilaisuus julkisen hallinnon standardisalkusta Julkisen hallinnon standardisalkkua käsitellään SFS:llä järjestettävässä keskustelutilaisuudessa Standardisalkku on kokoelma standardeja ja muita vastaavia määrittelyjä, joilla pyritään ohjaamaan julkisen hallinnon tietohallintoa. Ilmoittaudu mukaan maksuttomaan tilaisuuteen viimeistään 31.3.»Lue artikkeli kokonaisuudessaan CENin terveydenhuollon tietotekniikan komitea sai uuden puheenjohtajan Brysselissä alkukuusta pidetyssä kokouksessa. Lue Alpo Värrin matkaraportit sekä tästä että SAMDkokouksesta.»Lue artikkeli kokonaisuudessaan Tulossa: Biometristen tunnistusmenetelmien seminaari Torstaina järjestettävässä seminaarissa biometrisen tiedon hyödyntämistä esitellään sekä kaupallisten sovellusten että viranomaisten näkökulmasta.»lue artikkeli kokonaisuudessaan Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistyksen Tietohallintokerho piti laadukkaiden IT-palveluiden teemasarjaan kuuluvan kokouksensa SFS:llä maaliskuun alussa. Keskustelua herättivät etenkin kysymykset pilvipalveluista.»lue artikkeli kokonaisuudessaan Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN, CENELEC ja ETSI ovat perustaneet yhteisen työryhmän laatimaan standardia tietotekniikan esteettömyydestä. SFS julkaisi asiasta tiedotteen »Lue artikkeli kokonaisuudessaan Standardeilla menestystä liiketoimintaan -iltapäiväseminaari järjestetään Tampereella torstaina Ilmoittaudu mukaan maaliskuun loppuun mennessä. Tilaisuus on maksuton.»lue artikkeli kokonaisuudessaan

3 Tulevat seurantaryhmien kokoukset»lue artikkeli kokonaisuudessaan Kansainvälisiä standardisointikokouksia»lue artikkeli kokonaisuudessaan Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

4 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Seminaari ohjelmistokehityksen ja ITpalvelutuotannon standardeista Suomen Standardisoimisliitto SFS ja Finnish Software Measurement Association FiSMA ry järjestävät perjantainta tietoiskun ohjelmistotuotannon ja IT-palvelukehityksen standardeista. Seminaari on tarkoitettu kaikille IT-yrityksille ja IT-palvelujen käyttäjille. Seminaariin osallistujat oppivat tuntemaan käsiteltyjä standardeja ja pystyvät entistä paremmin hyödyntämään standardeja oman toiminnan kehittämiseksi. Seminaarissa käsitellään yksityiskohtaisemmin kahta aihepiiriä: pienten ohjelmistoyksiköiden tarvitsemat prosessit ja IT-palvelujen hallinta. Molemmista aihepiireistä on jo valmiita standardeja (ISO/IEC ja ISO/IEC standardiperheet), mutta myös laajennuksia on tekeillä. Lisäksi esitellään SPICE- ja CMMI-mallien viimeaikaiset julkistukset ja nähtävillä oleva jatkokehitys. Seminaarissa voidaan käsitellä muitakin osanottajien toivomia standardoinnin aihepiirejä käytettävissä olevan ajan puitteissa. Käytännön järjestelyjen johdosta toivomme ilmoittautumista viimeistään tiistaina Seminaari on osanottajalle ilmainen. Osallistua voi joko aamupäivään tai iltapäivään erikseen tai yhdessä. Kerro ilmoittautumisesi lisäksi, mistä aihepiireistä olet itse kiinnostunut ja toivot käsiteltävän tässä seminaarissa! Lisätietoja seminaarista antaa ensisijaisesti Risto Nevalainen (sähköposti etunimi. Uutiskirjeen muut artikkelit:

5 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

6 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Keskustelutilaisuus julkisen hallinnon standardisalkusta Julksien hallinnon tietohallinnon neuvottelukunnan (JUHTAn) alainen JHS-jaosto järjestää keskustelutilaisuuden julkisen hallinnon standardisalkusta. Standardisalkulla tarkoitetaan tässä kokoelmaa standardeja ja muita vastaavia määrittelyjä, joilla pyritään ohjaamaan julkisen hallinnon tietohallintoa. Erityinen paino on tietojärjestelmien yhteentoimivuuden edistämisellä. Standardisalkkuun liittyviä asioita ovat julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurityö, laki julkisen hallinnon tietohallinnon ohjauksesta (tietohallintolaki) sekä julkisen hallinnon yhteentoimivuusportaali. Tilaisuuden ohjelma ja ilmoittautumislomake löytyvät osoitteesta fi/web/guest/jhs/projects/standardisalkku/keskustelutilaisuus_ Ilmoittaudu mukaan viimeistään Tilaisuus on maksuton ja se järjestetään SFS:n kokouskeskuksessa osoitteessa Malminkatu 34, Kamppi, Helsinki. Lisätietoja antaa Juha Vartiainen Uutiskirjeen muut artikkelit:

7 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

8 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu CEN/TC 251:n puheenjohtajana aloitti hollantilainen Robert Stegwee. Sekä tästä että sitä seuraavana päivänä pidetystä SAMD-kokouksesta kerrotaan Alpo Värrin matkaraporteissa, jotka ovat luettavissa osoitteessa html. Uutiskirjeen muut artikkelit:

9 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Tulossa: Biometristen tunnistusmenetelmien seminaari Iltapäivällä 5.5. järjestettävä seminaari kokoaa yhteen biometriikan alan keskeiset toimijat Suomessa. Seminaarin esitykset tarjoavat läpileikkauksen tärkeimpiin suomalaisiin kaupallisiin sovelluksiin ja tutkimukseen sekä viranomaisnäkökulman biometrisen tiedon hyödyntämisen ajankohtaisiin kysymyksiin. Seminaarin järjestäjä on SFS:n biometriikan standardisoinnin seurantaryhmä, joka on alan kattavin keskustelufoorumi Suomessa. Seurantaryhmän päätehtävä on muodostaa Suomen kanta kansainvälisen JTC1/SC 37 -komitean standardiluonnoksiin. Lisäksi tällä hetkellä työn alla on kansainvälisen biometriikkasanastostandardin suomenkielinen käännös. Seminaarin ohjelma julkaistaan SFS:n IT-standardisoinnin internetsivuilla viikolla 13. Ohjelma ja ilmoittautumisohjeet lähetetään samaan aikaan myös kaikille IT-standardisoinnin uutiskirjeen tilaajille. Lisätietoja biometriikan alan standardisoinnista antaa Juha Vartiainen fi). Uutiskirjeen muut artikkelit:

10 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

11 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Helsingin Tietojenkäsittely-yhdistyksen Tietohallintokerho piti SFS:ssä laadukkaiden ITpalveluiden teemasarjaan kuuluvan kokouksen torstaina Aihe on läheinen SFS:lle, sillä standardien ja standardisoinnin avulla pyritään kohti laadukkaampia ratkaisuja ja palveluja. Tilaisuudessa SFS:n Risto Pulkkanen kertoi ISO standardiperheen laadunhallinnan periaatteista ja SFS:n tarjoamista palveluista. SFS:n IT-standardisointia esitteli Hillevi Vuori (kuvassa). Eniten keskustelua syntyi pilvipalveluista. Se on ajankohtainen aihe myös ITstandardisoinnissa, sillä ISOssa tehdään parhaillaan pilvipalveluihin liittyvää Study Group -raporttia. Raporttia varten analysoidaan muissa organisaatioissa laaditut ja laadittavat standardit ja kartoitetaan samalla standardisointitarpeet. Pilvipalvelujen standardisointia seuraa SFS:ssä seurantaryhmä SR 310 Verkkosovellukset. Lisätietoja seurantaryhmän toiminnasta antaa Hillevi Vuori Uutiskirjeen muut artikkelit:

12 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

13 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Eurooppalaiset standardisoimisjärjestöt CEN, CENELEC ja ETSI ovat perustaneet yhteisen työryhmän laatimaan standardia tietotekniikan esteettömyydestä. YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevassa yleissopimuksessa tunnustetaan vammaisten ja iäkkäiden ihmisten perusoikeudet osallistua yhteiskunnan toimintaan tasaarvoisesti. Euroopan komissio on tukenut näitä perusoikeuksia toimeksiannolla eurooppalaisille standardisoimisjärjestöille. Nyt on käynnissä toimeksiannon (M/376) toinen vaihe, jonka toteuttamiseksi CEN, CENELEC ja ETSI perustivat työryhmän laatimaan standardia tietotekniikan esteettömyydestä. Tulevaan standardiin on pyrkimys saada koottua kaikki ICT-tuotteiden ja -palveluiden esteettömyyden kannalta olennaiset toimintavaatimukset. Standardin avulla hankintaprosessit helpottuvat ja tuotteiden yhdenmukaisuus on mahdollista arvioida. Standardi helpottaa siis sekä tuotteen hankkijan että tarjoajan työtä. SFS julkaisi työryhmän perustamisesta tiedotteen Lisätietoja mandaatista 376 ja I vaiheen raporteista on osoitteessa DATSCG_M376_started.htm. Tähän työhön liittyen CEN, CENELEC ja ETSI järjestävät avoimen työpajan aiheenaan "European Accessibility requirements in public procurement of ICT products and services". Kutsu, ohjelma ja ilmoittautumisohjeet löytyvät CENin internetsivuilta. Lisätiedot: Hillevi Vuori, sähköposti: Uutiskirjeen muut artikkelit:

14 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

15 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Standardisointi on esillä Tampereella 7.4. järjestettävässä seminaarissa "Standardeilla menestystä liiketoimintaan". Iltapäivän kestävässä SFS ja SFS:n muutamat toimialayhteisöt kertovat eri alojen standardisoinnista ja standardisoinnin hyödyistä. Mukana on myös yrityspuheenvuoroja. Seminaarista kerrotaan lisää sivulla tampere html. Uutiskirjeen muut artikkelit:

16 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Tulevia kotimaisia kokouksia ja seminaareja: Pvm Paikka Aihe tai ryhmä SFS SR 310 Verkkosovellukset SFS SR 301 Terveydenhuollon tietotekniikka SFS SR 302 Biometriikka SFS SR 308 IT-hallintatavat VTT SR 307 Tietoturvatekniikat SFS SR 309 Automaattinen tunnistus ja tiedonkeruu Lisätietoja: Sari Lamminaho Uutiskirjeen muut artikkelit:

17 Suomen Standardisoimisliitto SFS ry Malminkatu 34, Helsinki puh Sähköposti: Tilaa uutiskirje tästä

18 Tulosta artikkeli Uutiskirjeen etusivu Tulevien kansainvälisten kokousten lista on kokonaisuudessaan luettavissa ITstandardisoinnin internetsivulla Uutiskirjeen muut artikkelit:

Ilmoittaudu nyt! Biometriikkaseminaari 5.5.2011

Ilmoittaudu nyt! Biometriikkaseminaari 5.5.2011 27.04.2011 Uutiskirjeen sisältö Kuopion kokoukseen tervydenhuollon IT-osaajia ympäri maailmaa Aamukahvitilaisuus projektinhallinnan kv. standardeista Torstaina 5.5.2011 järjestettävässä seminaarissa biometrisen

Lisätiedot

SFS hakee asiantuntijaa IT-standardisointitiimiin

SFS hakee asiantuntijaa IT-standardisointitiimiin 25.08.2011 Uutiskirjeen sisältö Tietoturvallisuuden hallintajärjestelmä -sarja suomennettu Uusi eurooppalais-suomalainen tekstinlajittelustandardi SFS hakee kolmihenkiseen tiimiinsä IT-asiantuntijaa, jonka

Lisätiedot

Linja-autoihin turvallisuutta SFS-standardilla s. 4. Palovaroittimien CE-merkintä s. 6. ISO 9001 uudistus etenee s. 8

Linja-autoihin turvallisuutta SFS-standardilla s. 4. Palovaroittimien CE-merkintä s. 6. ISO 9001 uudistus etenee s. 8 1 2014 Linja-autoihin turvallisuutta SFS-standardilla s. 4 Palovaroittimien CE-merkintä s. 6 ISO 9001 uudistus etenee s. 8 Pääkirjoitus Uusi vuosi uusi ilme Tämä SFS-tiedotuksen numero aloittaa lehden

Lisätiedot

SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS

SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS RY Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on standardisoinnin keskusjärjestö Suomessa. SFS on riippumaton, taloudellista voittoa tavoittelematon yhdistys. SFS Huolehtii siitä,

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2013 (Montreal, Canada)

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2013 (Montreal, Canada) MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2013 (Montreal, Canada) Kokous: 27. ISO/IEC JTC1 SC7 Plenary (Software and Systems Engineering) Aika: 25 31.5.2013 Paikka: Montreal, Canada, École de

Lisätiedot

Osallistu ja vaikuta. standardisointityön opas asiantuntijalle

Osallistu ja vaikuta. standardisointityön opas asiantuntijalle Osallistu ja vaikuta standardisointityön opas asiantuntijalle 1 Johdanto 1 2 Miten pääsen mukaan 2 2.1 Kaikki pääsevät mukaan 2 2.2 SFS ja toimialayhteisöt linkkinä maailmalle 2 2.3 Suomalaiset seurantaryhmät

Lisätiedot

Nro 3/2014 SISÄLTÖ 3/2014. www.sesko.fi. Ajankohtaista sähkö- ja elektroniikka-alan standardoinnista

Nro 3/2014 SISÄLTÖ 3/2014. www.sesko.fi. Ajankohtaista sähkö- ja elektroniikka-alan standardoinnista Nro 3/2014 SISÄLTÖ 3/2014 TOIMITUSJOHTAJALTA Standardit ja innovaatiot, Silver Economy,... 125 vuotta sähkövoima- ja automaatioteknologiaa Suomessa... 2 Nuoret kyvyt esiin IEC Young Professionals... 3

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2009

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2009 MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2009 Kokous: Aika: 23 29.5.2009 22. ISO/IEC JTC1 SC7 Plenary (Software and Systems Engineering) Paikka: Hyderabad (Intia), hotelli Marriott Osanottajat:

Lisätiedot

Kohti esteetöntä tietoyhteiskuntaa. Toimenpideohjelma 2011 2015

Kohti esteetöntä tietoyhteiskuntaa. Toimenpideohjelma 2011 2015 Kohti esteetöntä tietoyhteiskuntaa Toimenpideohjelma 2011 2015 Ohjelmia ja strategioita 1/2011 2 Kohti esteetöntä viestintää Toimenpideohjelma 2011 2015 Liikenne- ja viestintäministeriö Ohjelmia ja strategioita

Lisätiedot

SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS

SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS SUOMEN STANDARDISOIMISLIITTO SFS RY Suomen Standardisoimisliitto SFS ry on standardisoinnin keskusjärjestö Suomessa. SFS on riippumaton, taloudellista voittoa tavoittelematon yhdistys. SFS Huolehtii siitä,

Lisätiedot

www.sesko.fi Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 4/2008 Numero 4/ 2008

www.sesko.fi Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 4/2008 Numero 4/ 2008 Ajankohtaista sähköalan standardeista Numero 4/ 2008 SISÄLTÖ 4/2008 TOIMITUSJOHTAJALTA Tervetuloa SESKOn jäseneksi, Suomen Valoteknillinen Seura! Asiantuntijat vaikuttavat standardointiin Yritys varmista

Lisätiedot

VAHTI järjestää syksyn aikana kolme tietoturvaseminaaria Helsingin Hakaniemessä, Helsinki Congress Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A:

VAHTI järjestää syksyn aikana kolme tietoturvaseminaaria Helsingin Hakaniemessä, Helsinki Congress Paasitornissa, Paasivuorenkatu 5 A: VALTION IT-UUTISKIRJE 3/2006 Tämä on valtion IT-toiminnan johtamisyksikön uutiskirje, joka kertoo valtion tietohallinnon viimeaikaisista tapahtumista. Toivomme, että te valtion tietohallinnon vastuuhenkilöt

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 INTERIM KOKOUKSESTA 2006 (WG2, WG4, WG7, WG10, WG22, WG23, WG25)

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 INTERIM KOKOUKSESTA 2006 (WG2, WG4, WG7, WG10, WG22, WG23, WG25) MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 INTERIM KOKOUKSESTA 2006 (WG2, WG4, WG7, WG10, WG22, WG23, WG25) Aika: Paikka: Osanottajat: Jakelu: 29.10 3.11.2006, ISO/IEC JTC1 SC7 several interim WG meetings Hotelli

Lisätiedot

Rakennustuotteiden CE-merkintä pakolliseksi. Rakennustuotteiden sertifioinnissa suuria muutoksia. Rakentamisen standardit omina kokonaisuuksinaan

Rakennustuotteiden CE-merkintä pakolliseksi. Rakennustuotteiden sertifioinnissa suuria muutoksia. Rakentamisen standardit omina kokonaisuuksinaan SFS-tiedotus STANDARDISOIMISLIITON ASIANTUNTIJALEHTI 3 2013 Rakennustuotteiden CE-merkintä pakolliseksi Rakennustuotteiden sertifioinnissa suuria muutoksia CASE: Parma Rakentamisen standardit omina kokonaisuuksinaan

Lisätiedot

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2006

MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2006 MATKAKERTOMUS ISO/IEC JTC1 SC7 PLENARY KOKOUKSESTA 2006 Kokous: Aika: 14 19.5.2006 Paikka: Osanottajat: Työryhmät: Jakelu: 17. ISO/IEC JTC1 SC7 Plenary (Software and Systems Engineering) Thaimaa, Bangkok,

Lisätiedot

FiSMA ry:n toimintakertomus vuodelta 2014

FiSMA ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 FiSMA ry:n toimintakertomus vuodelta 2014 Paremman johtamisen puolesta Pvm Versio Laatija Jakelu ja käsittely 2015-02-10 0.1 Erkki Savioja ja Risto Nevalainen Ensimmäinen versio käsiteltäväksi hallituksen

Lisätiedot

MIETINTÖJÄ JA MUISTIOITA B 4/2001. Osallistuminen kansainväliseen liikennetelematiikan standardointiin

MIETINTÖJÄ JA MUISTIOITA B 4/2001. Osallistuminen kansainväliseen liikennetelematiikan standardointiin MIETINTÖJÄ JA MUISTIOITA B 4/2001 Osallistuminen kansainväliseen liikennetelematiikan standardointiin LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖN MIETINTÖJÄ JA MUISTIOITA Osallistuminen kansainväliseen liikennetelematiikan

Lisätiedot

Ajankohtaista sähköalan standardeista

Ajankohtaista sähköalan standardeista Numero 5 / 2006 Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 5/2006 TOIMITUSJOHTAJALTA Pääkirjoitus...2 SÄHKÖN VUOSISATA 1906-2006 Vaikuttava iltajuhla Berliinissä...3 Satavuotispääjuhla...4 Lord Kelvin

Lisätiedot

YMPÄRISTÖASIOIDEN HALLINTA

YMPÄRISTÖASIOIDEN HALLINTA YMPÄRISTÖASIOIDEN HALLINTA Kansainvälinen ISO 14000 -standardisarja 2014 www.sfs.fi Osallistu ja vaikuta standardisointiin Standardisoinnin palveluorganisaationa maassamme toimii Suomen Standardisoimisliitto

Lisätiedot

SFS-KÄSIKIRJA 1 STANDARDIT JA STANDARDISOINTI

SFS-KÄSIKIRJA 1 STANDARDIT JA STANDARDISOINTI SFS-KÄSIKIRJA 1 STANDARDIT JA STANDARDISOINTI 2013 Standardien ja käsikirjojen ajan tasalla olevat viitetiedot voi tarkistaa SFS:n internet-sivuilta www.sfs.fi. Copyright SFS Osittainenkin julkaiseminen

Lisätiedot

Kuntien ja valtion tietohallinnon yhteisten menettelytapojen ja koordinoinnin kehittäminen. Kehittämistyöryhmän loppuraportti

Kuntien ja valtion tietohallinnon yhteisten menettelytapojen ja koordinoinnin kehittäminen. Kehittämistyöryhmän loppuraportti Kuntien ja valtion tietohallinnon yhteisten menettelytapojen ja koordinoinnin kehittäminen Kehittämistyöryhmän loppuraportti Valtioneuvoston kanslian julkaisusarja 10/2005 Kuntien ja valtion tietohallinnon

Lisätiedot

Koneturvallisuuden standardit

Koneturvallisuuden standardit Koneturvallisuuden standardit Standardeilla turvallisuutta www.sfs.fi 1 Koneturvallisuuden standardit käsittelevät koneiden sekä niissä olevien järjestelmien, laitteiden ja toisinaan myös komponenttien

Lisätiedot

Kokemuksia ohjelmistoprosessien arvioinnista SPICE:n avulla

Kokemuksia ohjelmistoprosessien arvioinnista SPICE:n avulla Kokemuksia ohjelmistoprosessien arvioinnista SPICE:n avulla Risto Nevalainen, STTF Oy ja FiSMA Tiivistelmä Tässä artikkelissa esitellään ISO:n puitteissa kehitetyn ohjelmistotoiminnan arviointijärjestelmän,

Lisätiedot

www.sesko.fi Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 2/2007 Terttu Peltoniemi vastaanotti Erkki Yrjölä -mitalin Kevätseminaarissa -> s 5

www.sesko.fi Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 2/2007 Terttu Peltoniemi vastaanotti Erkki Yrjölä -mitalin Kevätseminaarissa -> s 5 Numero 2 / 2007 Ajankohtaista sähköalan standardeista SISÄLTÖ 2/2007 TOIMITUSJOHTAJALTA Standardit ohjaavat sähkötarkastuksia... 2 SESKOn Kevätseminari 29.3.2007... 3 Megakokous minuuttiaikataulussa IEC

Lisätiedot

KASVUA. standardeilla. Tuulen ja tuiskunkin se kestää SIVUT 4-5

KASVUA. standardeilla. Tuulen ja tuiskunkin se kestää SIVUT 4-5 Kuva: Öljyalan Keskusliitto Kuva: Sievin Jalkine Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n julkaisu Talouselämässä 18.10.2013 KASVUA standardeilla Tuulen ja tuiskunkin se kestää Standardit ovat keskeisessä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma. 1. Johdanto. 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen. Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009.

Toimintasuunnitelma. 1. Johdanto. 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen. Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009. Toimintasuunnitelma Hyväksytty liittokokouksessa 9.11.2009 Sisällysluettelo 1. Johdanto 2. Kampanjat ja poliittinen vaikuttaminen 3. Työryhmät ja muu toiminta 4. Paikallinen ja alueellinen toiminta 5.

Lisätiedot

Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa

Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa J2/2010 Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa Loppuraportti Sari Saxholm, Björn Hemming, Veli-Pekka Esala, Ilkka Palosuo Mittatekniikan keskus Espoo 2010 Julkaisu J2/2010 Standardien hyödyntäminen

Lisätiedot

Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa

Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa J2/2010 Standardien hyödyntäminen teollisuuden mittauksissa Loppuraportti Sari Saxholm, Björn Hemming, Veli-Pekka Esala, Ilkka Palosuo Mittatekniikan keskus Espoo 2010 Julkaisu J2/2010 Standardien hyödyntäminen

Lisätiedot

Kokemukset kuntien yhteisen tehtäväluokituksen soveltamisesta Mikkelin kaupungissa 2011 2012

Kokemukset kuntien yhteisen tehtäväluokituksen soveltamisesta Mikkelin kaupungissa 2011 2012 Kokemukset kuntien yhteisen tehtäväluokituksen soveltamisesta Mikkelin kaupungissa 2011 2012 Itä-Suomen yliopisto Yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekunta Historia- ja maantieteiden laitos Arkistoalalle

Lisätiedot

JÄSENTIEDOTE SISÄLTÖ. Kauppakamari kouluttaa. Kauppakamariasiaa. Kansainvälisiä asoita. Muuta yritystietoa. Lakiasiat KAUPPAKAMARIN JÄSENTIEDOTE

JÄSENTIEDOTE SISÄLTÖ. Kauppakamari kouluttaa. Kauppakamariasiaa. Kansainvälisiä asoita. Muuta yritystietoa. Lakiasiat KAUPPAKAMARIN JÄSENTIEDOTE SISÄLTÖ Kauppakamari kouluttaa Kauppakamarin kouluttaa Connecting Business! Koulutuskalenteri talvi-kevät 2011... 3-4 JÄSENTIEDOTE 1 / 2 0 1 1 > 1 7. 0 1. KAUPPAKAMARIN JÄSENTIEDOTE Kauppakamariasiaa Kauppakamarin

Lisätiedot