TOIMINTASUUNNITELMA Kohteena työelämä!

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 2013. Kohteena työelämä!"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA 2013 Kohteena työelämä! SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ YHDISTYKSEN JA HALLITUKSEN TOIMINTA KOULUTUS- JA TYÖMARKKINAPOLITIIKKA TIEDOTUS JA TASO-LEHTI ALUEELLINEN OPISKELIJATOIMINTA TAPAHTUMAT YHTEISTYÖ... 9

2 1 1 YLEISTÄ on yliopistossa sosiaalitieteitä ja ammattikorkeakoulussa sosiaalialaa (sosionomi [AMK], geronomi [AMK], kuntoutuksen ohjaaja [AMK]) opiskelevien valtakunnallinen edunvalvontayhdistys. Yhdistys on perustettu vuonna 1994 tukemaan Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentia ry:n opiskelijatoimintaa. TaSO ry työskentelee yhdessä Talentian kanssa sosiaalialan laadukkaan koulutuksen, työelämän kehityksen ja alan arvostuksen kohottamisen puolesta. TaSO ry kokoaa yhteen ja edustaa akavalaisia sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita. Yhdistys keskittyy edunvalvontatyössään opiskelijoiden käytännön harjoittelujaksoihin, opiskelun ohella tehtävän työn sekä opiskelijoiden valmistumisen ja työllistymisen kysymyksiin. TaSO ry pyrkii olemaan aktiivinen kannanottaja ja yhteiskunnallinen keskustelija jäsenistöään koskevissa koulutuspoliittisissa ja hyvinvointiin liittyvissä kysymyksissä. Edunvalvonnan lisäksi yhdistys tarjoaa jäsenistölleen tapahtumia ja tilaisuuksia, jotka toimivat sosiaalialan korkeakouluopiskelijoiden yhteisöllisinä vertaisfoorumeina ja tukevat jäsenistön ammatillisen identiteetin kehitystä sekä tarjoavat virkistäytymismahdollisuuksia. TaSO ry pyrkii aktiivisesti kasvattamaan jäsenmääräänsä ainakin 4000 jäseneen. TaSO ry:n toiminnan taustalla vaikuttavat sosiaalialan eettiset arvot. Yhdistyksen toiminnassa pyritään noudattamaan Talentian ammattieettisen lautakunnan asettamaa eettistä ohjeistusta. Lisäksi hallitus pyrkii toiminnassaan kantamaan vastuuta ympäristöstä ja pienentämään yhdistyksen ekologista jalanjälkeä. Toimintaa ohjaavat yhdistyslaki ja yhdistyksen säännöt. TaSO ry:n vuoden 2013 pääteemana on työelämä opiskelijan näkökulmasta. Teema tulee näkymään lehtijutuissa, julkaisuissa ja tapahtumissa.

3 2 2 YHDISTYKSEN JA HALLITUKSEN TOIMINTA Hallituksen toimintaohjeena on yhdistyksen johtosääntö ja hallitus kokoontuu keskimäärin kerran kuukaudessa, kesäkautta lukuun ottamatta. Hallituksen jäsenten vastuualueet valitaan tammikuussa järjestäytymiskokouksessa, jonka yhteydessä myös vuoden 2012 ja vuoden 2013 hallitukset tapaavat tiedonsiirron ja perehdyttämisen merkeissä. Hallitus kokoaa tarvittaessa keskuudestaan työryhmiä toimintansa tueksi tarpeen vaatiessa. Hallitukselle järjestetään alkuvuoden aikana järjestökoulutusta, jonka tarkoituksena on tutustuttaa hallituksen jäsenet Talentian järjestötoimintaan ja tarjota tietoa yhdistystoiminnan perusteista. Vuoden aikana hallituksen on mahdollista järjestää tai osallistua myös muunlaiseen yhdistyksen toimintaa tukevaan koulutukseen hallituksen niin päättäessä. TaSO ry:tä edustaa Talentian hallituksessa puhe- ja läsnäolo-oikeudella hallituksen puheenjohtaja. Talentian ylimmässä päättävässä elimessä, Talentian liittovaltuustossa, TaSO ry:tä edustavat vaaleilla valitut opiskelijaedustajat. Yhdistys toimii tiiviissä yhteistyössä Talentian ja Talentian opiskelija-asiamiesten kanssa. TaSO ry:n hallituksesta valitaan edustajat myös Talentian työelämätoimikuntaan, järjestötoimikuntaan sekä Talentia-lehden toimitusneuvostoon.

4 3 3 KOULUTUS- JA TYÖMARKKINAPOLITIIKKA TaSO ry:n ydintehtävänä on seurata, vaikuttaa ja ottaa kantaa sosiaalialan työmarkkina- ja koulutuspolitiikkaan sosiaalialan korkeakouluopiskelijoiden ja vastavalmistuneiden näkökulmasta. Yhdistys pyrkii vahvistamaan sosiaalialan korkeakouluopiskelijoiden tietoisuutta edunvalvontakysymyksissä ja tukemaan jäsenistön tietoisuutta omasta osaamisestaan. Hallituksesta nimetään koulutus- ja työmarkkinapoliittiset vastaavat, joiden tehtävänä on seurata ajankohtaisia ja valmisteluun tulevia asioita sektoreillaan ja välittää niistä aktiivisesti tietoa sekä TaSO ry:lle että Talentialle. Hallituksella on kokonaisvastuu vaikuttamisesta jäsenistöä koskeviin koulutus- ja työmarkkinapoliittisiin asioihin. Erityisesti kannanotot, tiedottaminen, yhteistyö ja kampanjointi ovat tärkeitä vaikuttamiskeinoja. Kannanottojen ja tiedotteiden tuottamisessa vastuuhenkilöinä toimivat puheenjohtajisto tai koulutuspoliittinen ja työmarkkinapoliittinen vastaava yhdessä. Hallituksen keskuudesta valitaan työryhmä kunkin julkaisun tuottamiseen. TaSO ry:n hallituksen jäseniä osallistuu Sosiaalityön tutkimuksen päiville. Paljasta paras sosiaalialan harjoittelupaikka -kampanjaa jatketaan edelleen vuonna 2013 ja sen toteutusta pyritään kehittämään. Kampanjan tarkoituksena on tukea sosiaalialan korkeakouluharjoittelun hyviä käytäntöjä sekä lisätä alan ja koulutuksen positiivista näkyvyyttä mediassa. TaSO ry jatkaa alumnitoiminnan kehittämistä. Toiminnan tarkoituksena on toimia yhdistykselle yhtenä linkkinä työelämään ja keskittyä erityisesti vastavalmistuneiden asioiden esiintuomiseen. Alumnien kanssa tehtävään yhteistyöhön panostetaan erityisesti tapahtumien järjestämisessä. Vuonna 2013 TaSO ry:n hallitus pyrkii seuraamaan ja aktiivisesti vaikuttamaan ainakin yliopistojen ja ammattikorkeakoulujen sisäänottomääriin, työharjoitteluihin ja niiden tarkoituksenmukaiseen ohjaukseen sekä ammattikorkeakoulu-uudistukseen. Vuoden teeman mukaisesti yhdistyksen hallituksen erityishuomio kannanottojen ja tiedotteiden julkaisemisessa on työelämään liittyvissä asioissa.

5 4 4 TIEDOTUS JA TASO-LEHTI Tiedotus on tärkeä TaSO ry:n jäsenpalvelun muoto, jonka ensisijaisena tavoitteena on tuottaa ja välittää jäsenistölle valtakunnallisesti ajankohtaista tietoa sosiaalialasta ja yhdistyksen toiminnasta. TaSO ry on yhteydessä jäsenistöönsä pääasiassa sähköpostin, yhdistyksen facebook-sivun ja kotisivujen sekä Toinen maanantai -blogin kautta. Yhdistys työskentelee aktiivisesti sosiaalialan myönteisen julkisuuskuvan eteen. Yhdistys pyrkii korjaamaan opiskeluun liittyviä epäkohtia sekä vaikuttamaan opiskelijoiden ja laajemminkin sosiaalialan olosuhteisiin yhteiskunnassamme esimerkiksi kannanottojen kautta. Vuonna 2013 panostetaan tiedotuksen osalta erityisesti Talentian opiskelijatoiminnan sekä TaSO ry:n toiminnan näkyvyyteen. Tiedottaja kokoaa kaksi kertaa vuodessa yhdistyskirjeen jäsenistölle. Yhdistyskirje toimitetaan jäsenistölle sähköpostin välityksellä ja se sisältää katsauksen sosiaalialaa puhuttaviin asioihin sekä tietoa TaSO ry:n tulevista ja menneistä tapahtumista. TaSO ry kehittää aktiivisesti eri väylien kautta tapahtuvaa tiedottamista ja pyrkii tekemään yhdistystä ja sen toimintaa tunnetuksi mahdollisimman laajalti. Sosiaalisen median ja yleisemminkin internetissä tapahtuvan tiedotuksen lisäksi TaSO ry pyrkii lisäämään näkyvyyttään mm. sosiaalialan oppilaitoksissa. TaSO ry panostaa myös vuorovaikutukseen yhdistyksen hallituksen ja jäsenistön välillä. Yhdistyksen kannanottojen ja tiedotteiden näkyvyyttä etenkin valtakunnallisessa mediassa pyritään yhä tehostamaan. TaSO ry:n kannanotot julkaistaan sähköisesti yhdistyksen kotisivuilla ja välitetään opiskelijayhteyshenkilöiden kautta oppilaitoksiin sähköpostitse. Kannanottojen ja tiedotteiden julkaisemisessa voidaan käyttää myös muita tarpeenmukaisia keinoja ja väyliä. TaSO ry:n kannanotoista ja toiminnasta tiedotetaan sähköpostin lisäksi yhdistyksen facebook - sivulla ja kotisivuilla. Toinen maanantai -blogissa julkaistaan joka toinen maanantai hallituslaisen kirjoittama blogikirjoitus vapaavalintaisesta, sosiaalialaan tai opiskeluun liittyvästä teemasta sekä tapahtumaraportteja ja mahdollisuuksien mukaan muutakin materiaalia. Blogin ja nettisivujen sisältöä pyritään jatkuvasti kehittämään. Loppuvuodesta 2013 TaSO ry:n hallitus tuottaa jäsenkyselyn, jossa käydään läpi esimerkiksi yhdistyksen näkyvyyttä, tiedotusta ja tyytyväisyyttä lehteen. Jatkossa jäsenkyselyllä tulee olemaan vuosittain vaihtuva teema ja kyselyn avulla kartoitetaan entistä laajemmin jäsenistön ajatuksia yhdistyksen toiminnasta. Jäsenkyselyn tulosten perusteella pyritään kehittämään yhdistyksen toimintaa.

6 5 TaSO-lehti ilmestyy verkkosivuilla neljä kertaa vuodessa, kaksi kertaa keväällä ja kaksi kertaa syksyllä. Lehden toimittamisesta vastaa lehden päätoimittaja yhdessä hallituksen kanssa. Vuonna 2013 TaSO ry:n hallitus selvittää muita mahdollisia tapoja julkaista lehteä. Tavoitteena on kehittää lehden tavoittavuutta ja antia lukijoille.

7 6 5 ALUEELLINEN OPISKELIJATOIMINTA Alueellisella opiskelijatoiminnalla pyritään tuomaan ammattijärjestötoiminta lähelle sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita ja näin vahvistamaan jäsenistön osallisuutta toimintaan sekä yleisesti lisäämään opiskelijoiden järjestäytymistä Sosiaalialan korkeakoulutettujen ammattijärjestö Talentiaan. TaSO ry:n alueellinen toiminta on aiemmin perustunut aluetapahtumiin ja kummijärjestelmään ja aikaisempina vuosina aluevastaava on koordinoinut muiden hallituksen jäsenten tekemää kummitoimintaa. Alueellisuutta kehitetään vuonna 2013 poistamalla kummijärjestelmä ja siirtämällä alueellisten opiskelijayhdyshenkilöiden toiminnan koordinoiminen kokonaan hallituksen aluevastaavalle. Aluevastaavan tehtäviin kuuluu edelleen aluetapahtumien järjestäminen yhteistyössä tapahtumavastaavan ja hallituksen kanssa. Aluevastaava pitää yhteyttä yhdyshenkilöihin, tapaa heitä mahdollisuuksien mukaan ja etsii uusia yhteistyön muotoja ainejärjestöjen ja opiskelijayhdistysten kanssa. Aluevastaavan tehtävistä poistetaan yhdistyskirjeen kirjoittaminen. Vuonna 2013 yhdistyskirjeen kirjoittaa tiedottaja. Aluetapahtumien tarkoituksena on yhdistyksen toiminnan tutuksi tekeminen ja käynnistäminen erityisesti vähemmän aktiivisilla alueilla. Vuonna 2013 yhdistys toteuttaa aluetapahtumat työelämäkiertueena, jossa samaa ohjelmarunkoa hyödynnetään eri paikkakunnilla järjestettävissä tapahtumissa. Opiskelijayhdyshenkilöiden roolia kehitetään niin, että TaSO ry:n toiminnasta kiinnostuneilla opiskelijoilla on entistä enemmän mahdollisuuksia vaikuttaa yhdistyksessä ja toimia yhdistyksen järjestämissä tapahtumissa avustajina sekä muutoin osallistua aktiiveina yhdistyksen toimintaan. Alueellisen tasa-arvon periaatetta kunnioittaen yhdistyksen hallituksen kokoukset järjestetään vaihtelevasti eri puolella Suomea. Hallitustoimintaa pyritään aktiivisesti tekemään näkyväksi ja helpommin lähestyttäväksi jäsenistölle. Hallituksen jäsenet osallistuvat mahdollisuuksiensa mukaan Talentian opiskelija-asiamiesten järjestämiin alueellisiin seminaareihin ja koulutuksiin, alueyhdistysten tilaisuuksiin sekä sosiaalialan opiskelijayhdistysten ja ainejärjestöjen järjestämiin tilaisuuksiin. Hallituksen jäsenet esittelevät järjestöä ja sen opiskelijatoimintaa muun muassa Akava Camp -kiertueella, Talentia-infoissa ja muissa sosiaalialan opiskelijoille suunnatuissa tapahtumissa. TaSO ry jakaa hakemusten perusteella hallituksen päätöksellä taloudellista tukea jäsenten sosiaalialan korkeakouluopiskelijoille järjestämiin tilaisuuksiin.

8 7 Vuonna 2013 avustushakemusten ohjeistus ja avustuskriteerit käydään läpi ja niistä muokataan selkeämmät ja informatiivisemmat. Avustuksen myöntämisen perusteista tehdään linjaavia päätöksiä. Tavoitteena on yhdenmukaistaa avustuskäytäntöjä. Yhdistys pyrkii ohjaamaan Talentian alueellista opiskelijatoimintaa suuntaan, jossa tehdään enemmän yhteistyötä Talentian alueyhdistysten kanssa. Tavoitteena on, että TaSO ry ja Talentia järjestäisi enemmän alueellisia opiskelijatapahtumia ja saavuttaisi täten parempaa alueellista näkyvyyttä ja tarjoaisi jäsenistölle enemmän toimintaa. Yhteistyö paikallisten opiskelijatoimijoiden ja Talentian alueyhdistysten kanssa on avainasemassa lisättäessä paikallista toimintaa. Tavoitteena on, että yhteydenotot ja yhteistyötarjoukset TaSO ry:n ja Talentian alueyhdistysten välillä lisääntyisivät puolin ja toisin. Ideaa viedään eteenpäin lobbaamalla ajatuksia erinäisissä Talentian foorumeissa kuten Puheenjohtajapäivillä, Talentian liittovaltuustossa ja Talentian hallituksessa sekä alueyhdistyksissä. Aikaisempia hyviä yhteistyökokemuksia kerätään helpottamaan tulevaa toimintaa.

9 8 6 TAPAHTUMAT Vuonna 2013 TaSO ry:n hallitus järjestää aluetapahtumansa Tarinoita työelämästä kiertueeksi. Kiertue sisältää pysäkkejä, joissa entiset opiskelijat tulevat kertomaan työstään. Tapahtumien järjestämisessä hyödynnetään TaSO ry:n alumneja. Tapahtumien suunnittelua ja järjestämistä varten voidaan hallituksen keskuudesta valita työryhmiä, joita johtaa tapahtumavastaava tai aluevastaava. Päävastuu aluetapahtumien järjestämisestä on aluevastaavalla ja tapahtumavastaavalla. Vuoden 2013 syksyllä TaSO ry toteuttaa yhdeksännet valtakunnalliset TaSO-päivät, joiden tarkoituksena on tarjota jäsenistölle oma laadukas opiskelijatapahtuma. Tapahtuman yhteydessä järjestetään yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous. Tapahtuma liittyy teemavuoden mukaisesti työelämään. TaSO-päivien suunnittelusta ja järjestelyistä vastaa tapahtumavastaava yhdessä puheenjohtajiston kanssa. TaSO-päiviä varten voidaan myös koota hallituksen sisältä oma työryhmä. TaSO ry:n hallitus pyrkii järjestämään ainakin kaksi kertaa toimintakautensa aikana paikalliset yhteistyöillalliset sosiaalialan korkeakouluopiskelijoiden verkostoitumiseksi ja uusien yhteistyömahdollisuuksien löytämiseksi. Yhteistyöillallisille voidaan kutsua paikallisia aktiivisia sosiaalialan korkeakouluopiskelijoita, opiskelijayhdistyksissä ja ainejärjestöissä toimivia henkilöitä, paikallisen Talentian alueyhdistyksen opiskelijatoiminnasta vastaavia henkilöitä sekä muita mahdollisia yhteistyökumppaneita.

10 9 7 YHTEISTYÖ Yhdistyksen yhteistyökumppaneina toimivat Talentian alueyhdistykset ja ammatilliset yhdistykset sekä Akavan opiskelijat. Lisäksi myös Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL ja Suomen ammattikorkeakouluopiskelijakuntien liitto SAMOK ovat TaSO ry:lle tärkeitä sidosryhmäjärjestöjä. Vuonna 2013 TaSO ry:n hallitus etsii keinoja lisätä yhteistyötä eri järjestöjen ja toimijoiden kanssa. Tärkeimpänä yhteistyökumppanina tulevaisuudessa nähdään Talentian alueyhdistykset. TaSO ry:llä ei ole resursseja järjestää itse enempää tapahtumia, mutta yhteistyössä alueyhdistysten sekä mahdollisesti opiskelijayhdistysten ja ainejärjestöjen kanssa yhdistys voisi näkyä ja tarjota jäsenistölleen entistä enemmän toimintaa. TaSO ry:n alumnien kanssa tehdään yhteistyötä erityisesti aluetapahtumien järjestämisessä ja heitä pyritään saamaan puhujiksi työelämäkiertueelle. TaSO ry:n hallituksen puheenjohtaja pyrkii myös etsimään uusia yhteistyön mahdollisuuksia Akavan Opiskelijoista. Akavan Opiskelijoissa Talentialaisia opiskelijoita edustavat TaSO ry:n hallituksen puheenjohtaja sekä hänen varajäsenenään Talentian opiskelija-asiamies. Hallitus päättää jäsentensä osallistumisesta sidosryhmien opiskelijatapahtumiin. Kyseisiä tilaisuuksia ovat esimerkiksi SAMOK:n ja SYL:n tapahtumat sekä muiden akavalaisten järjestöjen tilaisuudet, jotka ovat TaSO ry:n jäsenistön tai yhdistyksen tekemän yhteistyön kannalta oleellisia. Turussa TaSO ry:n hallitus

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Sisällys 1 Yleistä... 2 2 Yhdistyksen ja hallituksen toiminta... 2 3 Koulutus- ja työmarkkinapolitiikka... 3 4 Tiedotus... 4 5 Alueellinen opiskelijatoiminta... 5 6 Vuoden 2014

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry

TOIMINTASUUNNITELMA 2016. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sisällys 1 Toiminnan yleiskuvaus ja päätavoitteet... 3 2 Hallitustoiminta ja hallinto... 4 3 Edunvalvonta... 5 4 Työtaistelutoiminta... 6 5 Tiedotus ja media... 6 6 Näkyvyys, jäsenhankinta

Lisätiedot

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta

Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010. Edunvalvonta Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Pohjois-Savo ry TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Edunvalvonta Talentia Pohjois-Savo ry:n hallitus kokoontuu vuonna 2010 vähintään viisi kertaa. Hallitus pyritään muodostamaan

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016

Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry. Toimintasuunnitelma 2016 Pohjanmaan Sulkapalloilijat ry Toimintasuunnitelma 2016 Varsinainen toiminta Yhdistyksen tarkoituksena on edistää sulkapallon harrastus- ja kilpailutoimintaa Pohjanmaan alueella. Tarkoituksensa toteuttamiseksi

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2016 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut

Lisätiedot

Koulutusasiainvaliokunta

Koulutusasiainvaliokunta Mietintö 1 (6) Koulutusasiainvaliokunta Yleinen koulutuspolitiikka ja ammatillinen edunvalvonta Esitykset 6.1.1 6.1.11 Kaikella koulutustoiminnallaan liitto tähtää siihen, että edunvalvonta- ja järjestötyö

Lisätiedot

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto

AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017. 1. Johdanto AVOIMEN AMK:N VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISVERKOSTO 10.3.2015 TOIMINTASUUNNNITELMA 2015 2017 1. Johdanto 2. Kehittämisverkoston toimijat ja järjestäytyminen 3. Toiminnan tavoitteet ja teemat 4. Kehittämisverkoston

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOELULIITON LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 TOIMINNAN YDINALUEET 3 2 TOIMINTA 3 2.1 VIIKOTTAINEN TOIMINTA 3 2.2 TAPAHTUMAT 3 2.3 TAPAHTUMAT JOHIN OSALLISTUMME

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Ratamestarinkatu Helsinki

TOIMINTAKERTOMUS. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Ratamestarinkatu Helsinki TOIMINTAKERTOMUS Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 YHDISTYKSEN TOIMINTAYMPÄRISTÖ... 2 2.1 HALLITUKSEN JÄSENET JA TOIMINTA... 2 2.2 YHDISTYKSEN TALOUS... 4 3 YHDISTYKSEN

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset

VAIKUTTAMINEN. Yleiskokoukset ESPOON NUORISOVALTUUSTON TOIMINTASUUNNITELMA KAUDELLE 2017 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin ja päätäntävaltaa nuorisovaltuustossa käyttävät valitut nuorisovaltuutetut.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 37. Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 17.03.2015 Sivu 1 / 1 37 Sääntömuutos kohtiin: 6 Hallitus, 7 Tapahtumat ja tiedotus Selostus NYKYISET SÄÄNNÖT: 6 Hallitus Nuorisovaltuuston hallitukseen kuuluvat nuorisovaltuuston puheenjohtajisto

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39. Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 09.04.2014 Sivu 1 / 1 39 Toimintasuunnitelma 2014 ESPOON NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin

Lisätiedot

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010

EXTRA JÄRJESTÖSEKTORIN. tulevaa vuotta 2011. Iloisin mielin kohti. Sisällys. 4 Henkilöstöedustajien yhteystiedoista. Joulukuu 2010 JÄRJESTÖSEKTORIN EXTRA Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry Ratavartijankatu 2 00520 Helsinki www.ytn.fi > Järjestösektori Iloisin mielin kohti tulevaa vuotta 2011 Joulukuu 2010 Näin joulun alla on hyvä pysähtyä

Lisätiedot

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009

HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009 HONKALAHDEN PUUTYÖNTEKIJÄIN AO 005 RY:N TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TOIMINTA-AJATUS TARKOITUSTAAN VARTEN AMMATTIOSASTO; Hoitaa sääntöjen määräämien asioiden lisäksi jäsenasioiden, vapaaajan ja sopimustoiminnan

Lisätiedot

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Yhdistyksen jäsenet Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi voi hallitus hyväksyä jokaisen, joka on suorittanut tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa. LUONNOS LAMK-alumni ry:n sääntöehdotukset perustamiskokoukseen: Yhdistyksen nimi LAMK alumni ry Yhdistys on suomenkielinen. Yhdistyksen kotipaikka: Lahti Yhdistyksen tarkoitus ja toimintamuodot Yhdistyksen

Lisätiedot

OAJ O P E T U S A L A N A M M A T T I J Ä R J E S T Ö

OAJ O P E T U S A L A N A M M A T T I J Ä R J E S T Ö OAJ O P E T U S A L A N A M M A T T I J Ä R J E S T Ö Opettajien edunvalvoja Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on työmarkkinajärjestö, joka vastaa opettajien edunvalvonnasta. OAJ on maassamme ainoa ammattijärjestö,

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä

JYVÄSKYLÄN KAUPUNKI NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA 2013 2014. 1. Yleistä 1. Yleistä Jyväskylän nuorisovaltuusto on vuonna 2009 perustettu 13 20 vuotiaiden jyväskyläläisten nuorten vaikuttamis- ja kuulemiskanava. Se pyrkii parantamaan nuorten kuulemista ja osallistumista päätöksentekoon

Lisätiedot

OpKu I Vaikuttajana alakoulussa

OpKu I Vaikuttajana alakoulussa OpKu I Vaikuttajana alakoulussa Turvan talo 22.3.2007 Nuorisotyöntekijä Anne Haavisto Aineisto on rakennettu useista yleisesti oppilaskunnan tehtäviä ja yksittäisten oppilaskuntien tehtäviä käsittelevistä

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE

Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry SÄÄNNÖT NIMI JA TOIMIALUE 1 Yhdistyksen nimi on Talentian Sosiaalialan Opiskelijat TaSO ry. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä yhdistys. Yhdistys

Lisätiedot

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015

Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä saattohoidosta 22.9.2015 Esitelmä Lapin sairaanhoitopiirin asiakasraadille Lapin keskussairaalassa tapahtuvasta saattohoidosta Tarja Huumonen Diakonissa-sairaanhoitaja AMK Saattohoito Saattohoidolla

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1(5) Yleistä

TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1(5) Yleistä TOIMINTASUUNNITELMA 2008 1(5) Yleistä (Tamko) on Tampereen ammattikorkeakoulun (TAMK) opiskelijoiden edunvalvonta- ja palvelujärjestö. Opiskelijoita TAMKissa edustaa opiskelijakunta. HALLINTO Opiskelijakunnan

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt!

Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Omaishoitajat ja Läheiset -Liitto ry Kunta- ja seurakunta -kirje 1 (5) Tervehdys Omaishoitajat ja Läheiset -Liitosta, hyvät omaishoidon yhteyshenkilöt! Tässä kirjeessä kerrotaan ajankohtaista tietoa omaishoidon

Lisätiedot

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015

Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät. Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan ja lähiohjaajan tehtävät Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri 2015 Opiskelijavastaavan tehtävät Koordinoi ja vastaa laadukkaasta näyttöön perustuvasta opiskelijan harjoittelujakson suunnittelusta,

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous

Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Uraseurantahankkeiden ohjausryhmän 1. kokous Helsinki 12.1.2016 Merja Ukkola Ohjausryhmän kokoonpanosta tavoitteena mahdollisimman laaja-alainen asiantuntemus valinta asiantuntemuksen perusteella ja läheltä

Lisätiedot

Puutarhaliiton hallitus. Tehtävät, vastuut ja rooli

Puutarhaliiton hallitus. Tehtävät, vastuut ja rooli Puutarhaliiton hallitus Tehtävät, vastuut ja rooli Pelisäännöt Yhdistyslaki Kirjanpitolaki ja asetus Puutarhaliiton säännöt (30.3.1990) Puutarhakulttuurirahaston säännöt (2.4.1993) Puutarhaliiton vaaliohjesääntö

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret

Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret Strategia 2016-2018 Suomen YK-Nuoret Finlands FN-Ungdom UN Youth of Finland Strategia 2016-2018 Suomen YK-nuoret ry on poliittisesti sitoutumaton valtakunnallinen nuorisojärjestö, jonka tehtävänä on tiedottaa

Lisätiedot

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen

Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Kuurojen työllisyyden ja yrittäjyyden edunvalvonta ja tukeminen Ulla Sivunen, projektikoordinaattori, Invalidiliitto / Kuurojen liitto Teuvo Kaartti, työvalmentaja, Kuurojen palvelusäätiö sr TYÖLLISYYSKOORDINAATTOORIN

Lisätiedot

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu

Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulu Työelämäpalvelut Harri Mikkonen 1. Tutkintokoulutus Ylempi (AMK) Tutkintoon johtava aikuiskoulutus Avoin ammattikorkeakoulu 2. Täydennyskoulutus Erikoistumisopinnot

Lisätiedot

Työelämän pelisäännöt www.jedu.fi

Työelämän pelisäännöt www.jedu.fi Työelämän pelisäännöt www.jedu.fi 1 Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Kalajoki Alavieska Oulainen Haapavesi Siikalatva Ylivieska Pyhäntä Nivala Kärsämäki Sievi Haapajärvi

Lisätiedot

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää.

Mielestämme hyvä kannustus ja mukava ilmapiiri on opiskelijalle todella tärkeää. Ops-perusteluonnosten palaute Poikkilaakson oppilailta 1 LUKU 2 B Perusopetuksen arvoperusta Suunta on oikea, ja tekstissä kuvataan hyvin sitä, kuinka kaikilla lapsilla kuuluisi olla oikeus opiskella ja

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Pörssin Alumnit ry www.porssinalumnit.fi Yleistä Yleistoiminta Jäsenhankinta Kokoukset Opinto ja koulutustoiminta JSBE:n luennot Helsingissä Yritysvierailut/ esittelyt Yhteistoiminta Jyväskylän yliopiston

Lisätiedot

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu /

HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / HAMK / Ammatillinen opettajakorkeakoulu / Ammatillinen opettajankoulutus Opetusharjoittelu ammatillisessa opettajankoulutuksessa VE14-verkko-opiskeluryhmien infotilaisuus Adobe Connect -istunto 4.6.2014

Lisätiedot

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS ISLANNINLAMMASKOIRAT ISLANDHUNDARNA RY 1/(6) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 16.11.2013 Paikka: Jyväskylä, Paviljonki 1. Kokouksen avaus Katariina Jarkko avasi kokouksen kello 14.51. 2. Kokousedustajien

Lisätiedot

LASTENSUOJELUN PRAKSIS

LASTENSUOJELUN PRAKSIS LASTENSUOJELUN PRAKSIS vastaa lastensuojelun haasteisiin Kehrä Pääkaupunkiseudun lastensuojelupäivät Kehittävä sosiaalityöntekijä 30.9.2011 Tiina Muukkonen Lastensuojelun haasteet niistä on runsaudenpula

Lisätiedot

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 1( 9) 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hyväksytty edustajiston kokouksessa 05/2012 2( 9) Yleistä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (HAMKO) on lakisääteinen, julkisoikeudellinen

Lisätiedot

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO

ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU 27.4.2012 KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO ULKOMAISEN HENKILÖSTÖN TUKIPALVELUIDEN KEHITTÄMISTYÖRYHMÄ SEURANTARAPORTTI LUOVUTETTU JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO SISÄLLYS Johdanto...1 1 Toimenpide-ehdotusten toteutuminen ja kv-henkilöstöpalveluiden kehittyminen...2

Lisätiedot

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää?

Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Miten korkeakoulujen yhteishaun ja erillishakujen kokonaisuutta tulisi kehittää? Nykytilan haasteita, mahdollisen kehittämisen aikataulu ja vaihtoehtoja OKM/KTPO 2.6.2016 Tulevat haut ja kehittämisen aikajanaa

Lisätiedot

SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ

SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ PROJEKTISUUNNITELMA SIDOSRYHMÄMARKKINOINTI YRITYSPÄIVÄ Laatija: Päiväys: Luottamuksellisuus: julkinen/salainen Versio: Hyväksynyt: C:\Documents and Settings\SaijaP\Local Settings\Temporary Internet Files\OLKE\aikataulu

Lisätiedot

KAMU kaikki mukaan turvallisuustyöhön

KAMU kaikki mukaan turvallisuustyöhön KAMU kaikki mukaan turvallisuustyöhön Itä-Suomen sisäisen turvallisuuden toimeenpanosuunnitelma 1 Suunnitelman laatiminen Sisäisen turvallisuuden alueellisten toimeenpanosuunnitelmien laatiminen perustuu

Lisätiedot

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015. Palautekyselyn tuloksia. www.tpy.fi

Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015. Palautekyselyn tuloksia. www.tpy.fi Valtakunnallisen työpajayhdistyksen alueellinen toiminta 2015 Palautekyselyn tuloksia Alueellinen toiminta TPY:ssä Yhdistyksen alueelliseen toimintaan lukeutuvat alueelliset koulutukset ja työpajojen alueellisten

Lisätiedot

Perusopetuksen kehittämiskouluverkosto

Perusopetuksen kehittämiskouluverkosto Perusopetuksen kehittämiskouluverkosto Uudistuva koulu Uusi pedagogiikka, uusi toimintakulttuuri, uusi oppiminen Tulevaisuuden peruskoulu Hallitusohjelma 2015 OPS 2016 Paikallinen opetuksen järjestäjän

Lisätiedot

Ovet auki, tulokset ulos! LAITURI-projektin näkökulmasta. Opin ovi klinikka 15.9.2014 LAITURI-projekti Mervi Sirviö

Ovet auki, tulokset ulos! LAITURI-projektin näkökulmasta. Opin ovi klinikka 15.9.2014 LAITURI-projekti Mervi Sirviö Ovet auki, tulokset ulos! LAITURI-projektin näkökulmasta Opin ovi klinikka 15.9.2014 LAITURI-projekti Mervi Sirviö LAITURI projektin tavoite ja tuloksia Tieto-, neuvonta- ja ohjauspalvelujen kehittämisen

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Paikallissivuston kumppanin starttipaketti

Paikallissivuston kumppanin starttipaketti Paikallissivuston kumppanin starttipaketti Tervetuloa mukaan paikallissivustolle! Paikallissivusto on osoitteessa www.vantaansanomat.fi Paikallissivustolla on paikallisia uutisia, palveluita, tapahtumatietoja,

Lisätiedot

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet

1 YLEISTÄ 2 ORGANISAATIO. Jäsenet 1 YLEISTÄ Diakonia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (myöhemmin O Diako) on Diakonia-ammattikorkeakoulun (myöhemmin Diak) sitoutumaton opiskelijoiden etujärjestö, opiskelijakunta. O Diakon tarkoitus

Lisätiedot

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry Toimintasuunnitelma 2016

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry Toimintasuunnitelma 2016 Järjestö Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry Toimintasuunnitelma 2016 Liiton toimisto SONKin toimisto koostuu puheenjohtajasta ja pääsihteeristä. Puheenjohtajalle maksetaan luottamustoimesta palkkio,

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminnan ajankohtaiset kysymykset

Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminnan ajankohtaiset kysymykset Sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistoiminnan ajankohtaiset kysymykset POHJOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN OSAAMISKESKUKSEN NEUVOTTELUKUNNAN KOKOUS 27.2.2014 Pirjo Sarvimäki STM Sosiaalihuollon kehittämistoimintaa

Lisätiedot

Joustava perusopetus. - taustaa ja perusteita

Joustava perusopetus. - taustaa ja perusteita Joustava perusopetus - taustaa ja perusteita Paasitorni 27.9.2010 Jopo-toiminnan taustaa Ensimmäiset 26 kuntaa käynnistivät toiminnan vuonna 2006. Lukuvuonna 2007-2008 toimintaa oli 72:ssa kunnassa. Lukuvuonna

Lisätiedot

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu.

Suunnitelmasta ei kannata tehdä liian raskasta ja hankalaa. Toimiva toimintasuunnitelma on yhdistyksen työskentelyä helpottava työkalu. JHL-yhdistyksen toimintasuunnitelma MALLI Toimintasuunnitelmasta yleisesti Hallitus on vastuussa toimintasuunnitelman ja talousarvion laatimisesta, seurannasta ja arvioinnista Yhdistyksen toimintasuunnitelma

Lisätiedot

etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 2/2013

etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 2/2013 etos Sosiaalialan korkeakoulutetut Talentia Oulun seutu ry:n sähköinen tiedote 2/2013 Tiedotamme etoksella ajankohtaisia jäsentapahtumia, tuomme esille ajankohtaisia teemoja ja alueemme sosiaalialaa koskevia

Lisätiedot

Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten

Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Suomen Ammattikorkeakouluopiskelijayhdistysten Liitto SAMOK ry valtakunnallinen ja sitoutumaton ammattikorkeakouluopiskelijoiden edunvalvoja perustettu vuonna 1996 perustajaliitot SKOL, STOL ja TERHOL

Lisätiedot

KAMPANJAOHJEISTUS 2017 VIRKOIHIN

KAMPANJAOHJEISTUS 2017 VIRKOIHIN KAMPANJAOHJEISTUS 2017 VIRKOIHIN Miksi kampanjoida? Nuokauppakamarivirkojen hakemiseen kuuluu oleellisena osana kampanjointi. Vaalilautakunta ja -toimikunnat suosittelevat jokaiselle ehdokkaalle kampanjointia,

Lisätiedot

Yhdistys sitoutuu noudattamaan Pelastakaa Lasten toimintaperiaatteita lasten suojelemiseksi sekä muita liiton antamia toimintaohjeita.

Yhdistys sitoutuu noudattamaan Pelastakaa Lasten toimintaperiaatteita lasten suojelemiseksi sekä muita liiton antamia toimintaohjeita. TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Kotkan Pelastakaa Lapset ry Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja päämäärä Yhdistyksen tarkoituksena ja päämääränä on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan

Lisätiedot

Mediakasvatusseuran strategia

Mediakasvatusseuran strategia Mediakasvatusseuran strategia 2016-2020 Tausta Mediakasvatusseura ry, Sällskapet för Mediefostran rf, on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen, kaksikielinen mediakasvatuksen asiantuntijajärjestö. Seura

Lisätiedot

Romaniasiain hoito ja lähtökohdat Lounais-Suomessa ja Länsi- ja Sisä-Suomessa

Romaniasiain hoito ja lähtökohdat Lounais-Suomessa ja Länsi- ja Sisä-Suomessa LSAVI/ 2012 Lounais-Suomi 1.1.2012 Lounais-Suomen alueellinen romaniasiain neuvottelukunta TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2012 Romaniasiain hoito ja lähtökohdat Lounais-Suomessa ja Länsi- ja Sisä-Suomessa

Lisätiedot

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto

LTOL. Lastentarhanopettajaliitto LTOL Lastentarhanopettajaliitto SISÄLLYS Postiosoite Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki Käyntiosoite Kellosilta 7, 00520 Helsinki Sähköposti liitolle lastentarha@lastentarha.fi, henkilöille etunimi.sukunimi@lastentarha.fi

Lisätiedot

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016

Keski-Suomen. Toimintasuunnitelma 2016 Keski-Suomen ry Toimintasuunnitelma 2016 Missio edistää naisyrittäjyyttä sekä parantaa naisyrittäjien kannattavan toiminnan yleisiä edellytyksiä omalla toiminta-alueellaan, edistää yrittäjyyttä, tervettä

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 1/5 Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 Yleistä Sääntöjensä mukaisesti Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Edistää ry:n jäsenten välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Lisätiedot

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta 2/2013 Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta lappi Lisätietoja antaa Projektipäällikkö Virpi Vaarala Lapin ELY-keskus, Rovaniemi virpi.vaarala@ely-keskus.fi +358 295 037

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

OIKEUS TUKEEN HETI KUN TARVE ILMENEE: SAAKO RIITTÄVÄT VALMIUDET JATKOA AJATELLEN? ONKO TULEVAISUUDESTA REALISTINEN VISIO?

OIKEUS TUKEEN HETI KUN TARVE ILMENEE: SAAKO RIITTÄVÄT VALMIUDET JATKOA AJATELLEN? ONKO TULEVAISUUDESTA REALISTINEN VISIO? OAJ NYT ESITYKSIÄ Työryhmän kuultavana 27.1.2012 Pääpaino oltava varhaisessa puuttumisessa ja järjestelmässä, joka estää ettei lapsesi koe seuraavaa: ei suorita peruskoulua ei jatka peruskoulun jälkeen

Lisätiedot

Peruskoulujen tasa-arvo hanke

Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Peruskoulujen tasa-arvo hanke Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama hanke, joka kohdennetaan koulutuksellista tasa-arvoa edistäviin toimenpiteisiin Hankekokonaisuus,

Lisätiedot

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016

TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 TOIMINNAN SUUNNITTELU 2016 Kemijärven Yrittäjät ry VISIO Kemijärven Yrittäjät ry tavoittelee vahvaa tulevaisuutta hoitamalla rakentavalla yhteistyöllä yrittäjyyden asiat kuntoon. Kemijärven Yrittäjät ry

Lisätiedot

Liite 6 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION KRIISISUUNNITELMA

Liite 6 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION KRIISISUUNNITELMA Liite 6 YLITORNION YHTEISKOULUN LUKION KRIISISUUNNITELMA 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Yleistä kriisisuunnitelmasta... 3 2. Vastuullisuus kriisitilanteessa... 3 3. Kriisitilanteet ja toiminta niiden aikana...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Toimintasuunnitelma 2011 YLEISTÄ Saimaan ammattikorkeakoulun opiskelijakunnan toiminnasta vastaavat hallitus, edustajisto ja opiskelijakunnan palkkaamat työntekijät. Opiskelijakunnan aatteellinen toiminta

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

NUORTEN TYÖSSÄOPPIMIS- JA OPPISOPIMUSUUDISTUKSEN VALTIONAVUSTUSTEN ALOITUSSEMINAARI

NUORTEN TYÖSSÄOPPIMIS- JA OPPISOPIMUSUUDISTUKSEN VALTIONAVUSTUSTEN ALOITUSSEMINAARI EK:n puheenvuoro NUORTEN TYÖSSÄOPPIMIS- JA OPPISOPIMUSUUDISTUKSEN VALTIONAVUSTUSTEN ALOITUSSEMINAARI 11.2.2014 Mirja Hannula mirja.hannula@ek.fi Työmarkkinakeskusjärjestöjen esitykset (18.10.2012) koulutuksen

Lisätiedot

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017

Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Keski-Uudenmaan Kokoomusnaiset ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hyväksytty hallituksen kokouksessa 10.10.2016 Hyväksytty syyskokouksessa 01.11.2016 SISÄLLYSLUETTELO SISÄLLYSLUETTELO... 2 1. KESKI-UUDENMAAN

Lisätiedot

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto.

MUUT MÄÄRITYKSET. Kunniavaltuuskuntaan kuuluu enintään 12 jäsentä. Kunniavaltuuskunnan jäsenet kutsuu ja sen puheenjohtajan nimittää edustajisto. Kunniavaltuuskunta TEHTÄVÄT Kunniavaltuuskunnan tehtävänä on auttaa ylioppilaskuntaa edistämään jäsentensä yhteiskunnallisia, sosiaalisia ja henkisiä sekä opiskeluun ja opiskelijan asemaan yhteiskunnassa

Lisätiedot

POLKU maahanmuuttajan polku kotoutumisen kautta työelämään

POLKU maahanmuuttajan polku kotoutumisen kautta työelämään POLKU maahanmuuttajan polku kotoutumisen kautta työelämään 1.1.2013 31.12.2014 (24 kk) Toteuttaja: Rahoitus: Kajaanin kaupungin koulutusliikelaitos Itä-Suomen ohjelmaosio, ESR TL 4, Kainuun ELY-keskus

Lisätiedot

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012

JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 JOHTAMISKORKEAKOULUN YLIOPPILAIDEN VIESTINTÄSUUNNITELMA 2012 19.3.2012 SISÄLLYS: 1. Viestinnän tavoitteet ja periaatteet 2. JKY:n hallituksen viestinnälliset vastuualueet 3. JKY:n viestintäkanavat 4. Viestintäsuunnitelman

Lisätiedot

Kansalaisareenan toiminta vuonna 2015. Kansalaisareena 2016

Kansalaisareenan toiminta vuonna 2015. Kansalaisareena 2016 Kansalaisareenan toiminta vuonna 2015 Kansalaisareena 2016 Kevätkokous 2016 7.4.2016 klo 16-18 Kokouksen avaus (pj Markku Vaittinen) Uudet jäsenet kertovat toiminnastaan: Uskontojen Uhrien tuki ry Joni

Lisätiedot

Toimintakertomus 2012

Toimintakertomus 2012 Toimintakertomus 2012 Leena Roivas Puheenjohtaja 2011-2014 TOIMINTA-AJATUS Liitto on ammatillisesti ja yhteiskunnallisesti vastuunsa tuntevien naisten puolueisiin sitoutumaton järjestö, joka on aktiivisesti

Lisätiedot

www.johtamisverkosto.fi February 27, 2012 Johtamisen kehittämisverkosto. www.johtamisverkosto.fi

www.johtamisverkosto.fi February 27, 2012 Johtamisen kehittämisverkosto. www.johtamisverkosto.fi www.johtamisverkosto.fi February 27, 2012 Johtamisen kehittämisverkosto. www.johtamisverkosto.fi 1 Johtamisen kehittämisverkosto - miksi? Hyvällä johtamisella on suuri vaikutus ihmisen työhyvinvointiin

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 5. Nuorisovaltuusto Sivu 1 / 1 Nuorisovaltuusto 24.01.2013 Sivu 1 / 1 5 Toimintasuunnitelma 2013 ESPOON NUORISOVALTUUSTO TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 VAIKUTTAMINEN Espoon nuorisovaltuusto on espoolaisnuorista koostuva edunvalvontaelin

Lisätiedot

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu

puheenjohtaja /sihteeri Syyskokous Päätösten vahvistaminen hallitus marraskuu 300 yhdistyksen jäsenet Anneli Nikulainen, Oxana Tarasyuk ja Sanna Husu Järjestötoiminta Hallituksen kokoukset kuukausittain Edunvalvonnan varmistaminen ja yhdistyksen toiminnan suunnittelu, tiedon jakaminen. puheenjohtaja /sihteeri kerran kuukaudessa Kevätkokous Päätösten

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 7/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 17.8.2005 1(5) Aika 17.8.2005 Paikka Läsnä Poissa Asianajotoimisto Susiluoto Oy:n toimitilat, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen, kohdasta

Lisätiedot

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo

Toimihenkilöiden tehtävät. Liedon Pallo Toimihenkilöiden tehtävät Liedon Pallo Simo Lamminen 2015 Yleistä Liedon Pallo ja sen joukkueissa toimivat toimihenkilöt pyrkivät kaikessa seuratoiminnassaan noudattamaan seuran hallintotapaa ja Suomen

Lisätiedot

Pohjois-Savon Kylät ry

Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry Pohjois-Savon Kylät ry on maakunnallinen kyläyhdistys, joka on perustettu v. 1993 toimimaan pohjoissavolaisten kylien yhteenliittymänä, kylätoiminnan edistäjänä

Lisätiedot

KOULUTUSPOLIITTINEN OHJELMA PAIKALLISEEN EDUNVALVONTAAN

KOULUTUSPOLIITTINEN OHJELMA PAIKALLISEEN EDUNVALVONTAAN KOULUTUSPOLIITTINEN OHJELMA PAIKALLISEEN EDUNVALVONTAAN Timo Virtanen - koulutuspoliittinen vastaava 2016 Tampereen Tradenomiopiskelijat ry Abstract in english This document lays out the agenda of educational

Lisätiedot

Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda

Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda Opetussuunnitelman perusteet esi- ja perusopetuksessa Osa ohjausjärjestelmää, jonka tarkoitus on varmistaa opetuksen tasa-arvo ja laatu sekä luoda hyvät edellytykset oppilaiden kasvulle, kehitykselle ja

Lisätiedot

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit

Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit Ampumahiihdon sinettiseurakriteerit 2005 - 1. Seuralla on nuorisovastaava ja hänellä tukihenkilö. Seuralla tulee olla nuorisotoiminnasta vastaava henkilö ja hänellä nimetty tukihenkilö. Nuorisovastaavalla

Lisätiedot

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen.

Syksyn hehku on lupaus tulevasta. Auringon kulta syksyn lehdissä kantaa talven yli kevääseen. Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2014 www.mikkelinkvtuki.fi Mikkelin seudun Kehitysvammaisten Tuki ry Jäsentiedote 2/2015 www.mikkelinkvtuki.fi Syksyn hehku on lupaus tulevasta.

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

Moniammatillisen asiantuntijaryhmän perustelut. 1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan

Moniammatillisen asiantuntijaryhmän perustelut. 1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan Lastensuojelun moniammatillinen asiantuntijaryhmä Keski-Suomessa 2016 Moniammatillisen asiantuntijaryhmän perustelut 1.1.2008 voimaan tulleen Lastensuojelulain (417/2007) 14 :n mukaan "Kunnan tai useamman

Lisätiedot

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry 30.3.2016

Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry 30.3.2016 Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ry 30.3.2016 Suomen Ympäristökasvatuksen Seura ympäristökasvatuksen asiantuntijajärjestö ja FEE:n jäsen Suomessa perustettu v. 1990, 25 vuotta ympäristökasvatustyötä n.

Lisätiedot

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL

Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL Jyväskylän julkisten ja hyvinvointialojen ammattilaiset JHL ry 103 Toimintasuunnitelma 2016 Toimintasuunnitelman pääkohdat Järjestötoiminta JHL 103 edustaa Jyväskylän kaupungilla ja osakeyhtiöissä työskenteleviä,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010

Toimintasuunnitelma 2010 LIITE 1 TOKYO ry Toimintasuunnitelma 2010 Yleistä Yhdistyksen nimi on Taideteollisen korkeakoulun ylioppilaat TOKYO ry ja sen kotipaikka on Helsinki. Yhdistys käyttää nimestään lyhennettä TOKYO. Yhdistyksen

Lisätiedot

KUNTA - JA PALVELURAKENNEUUDISTUSHANKKEEN ALUEVAIHEEN II VASTAUKSET

KUNTA - JA PALVELURAKENNEUUDISTUSHANKKEEN ALUEVAIHEEN II VASTAUKSET ROVANIEMI, RANUA KUNTA - JA PALVELURAKENNEUUDISTUSHANKKEEN ALUEVAIHEEN II VASTAUKSET 2. KUNTA - JA PALVELURAKENNEUUDISTUKSEN KANNALTA KESKEISET ALUEEN ERITYISPIIRTEET 2.1 Mitä sellaisia erityispiirteitä

Lisätiedot

Eric Rousselle Discendum Oy

Eric Rousselle Discendum Oy Eric Rousselle Suomalainen eportfolio-palvelu, jota kehittää ja tarjoaa Pääkohderyhmät ovat lukiot, 2. asteen ammatilliset oppilaitokset, ammattikorkeakoulut ja yliopistot sekä niiden partnerit Kyvyt.fi

Lisätiedot

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki

Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan kehittäminen ja tuki Aluefoorumi Tornio 3.10.2015 EHYT ry:n strategiasta 2014-2020 Yhdistämme vapaaehtoistoiminnan voiman ja asiantuntijoidemme osaamisen Vapaaehtoistoiminta

Lisätiedot