KUNNANHALLITUS 9/2013

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUNNANHALLITUS 9/2013"

Transkriptio

1 KUNNANHALLITUS 9/2013 Aika Maanantai klo Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi Marko jäsen Mustakoski Risto jäsen Niemenmaa Jaana jäsen Ohrankämmen Jukka puheenjohtaja Otava Antti jäsen Suominen Päivi varapuheenjohtaja Poissa Muut saapuvilla olleet Hosiasluoma Tarja Raita-aho Voitto Vainionpää Joni Kaskimäki Veijo Laitila Sami Honkanen Arja kunnanjohtaja kunnanvaltuuston puheenjohtaja kunnanvaltuuston I varapj kunnanvaltuuston II varapj kunnanvaltuuston III varapj palkanlaskija-arkistonhoitaja, ptk-pitäjä, esteellinen 172 kohdan kaupanvahvistajan todistukset klo Pöytäkirjantarkastus Pöytäkirja on tarkastettu Karvian kunnantalolla Nähtävilläolo Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Karvian kunnantalolla

2 SISÄLLYSLUETTELO: KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN 3 VALTIONAVUSTUSPÄÄTÖS MATKALIPPUJEN HINNANALENNUKSIIN VUODELLE LAADUNHALLINTASELVITYS 5 ESITYS KARVIAN KUNNAN PIENHANKINTAOHJEISTUKSEKSI 7 LAUSUNTO SATAKUNNAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIOSTA LAUSUNTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVAN 1 EHDOTUKSESTA 2 JA SIIHEN LIITTYVÄSTÄ VALMISTELUAINEISTOSTA 11 LAUSUNTO TALOUS- JA VELKANEUVONTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ MAKSETTAVAN LISÄKORVAUKSEN JAKAMISESTA LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUEEN SOPIMUSKUNNILLE 13 LAUSUNTO KOONINKALLION TUULIVOIMAOSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA 15 LAUSUNTO LAAJAKAISTA KAIKILLE 2015 HANKKEEN TOISEN VÄLIARVIOINNIN KESKUSTELUMISTIOSTA 16 LAUSUNTO SATAKUNNAN ALUEELLISESTA MAASEUDUN KEHITTÄMISSTRATEGIASTA KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKEMINEN VUONNA POSAN TALOUDEN SEURANTA JA PALVELUSOPIMUKSEN TOTEUTUMINEN VUOTTA 2015 KOSKEVIEN KUNTIEN YHDISTYMISESITYSTEN TOIMITTAMINEN 22 NEUVOTTELUJEN ALOITTAMINEN LAVIAN KUNNAN LIITTYMISESTÄ POHJOIS-SATAKUNNAN PERUSPALVELU-LIIKELAITOSKUNTAYHTYMÄN JÄSENEKSI 23 MUUT ASIAT 24 ILMOITUSASIAT 29 OIKAISUVAATIMUSOHJE JA VALITUSOSOITUS 33

3 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS KH 156 Kuntalain 58 :n mukaan muu toimielin kuin valtuusto on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN KH 157 Kunnanhallituksen pöytäkirjan tarkastaminen tapahtuu kokousta seuraavana toisena arkipäivänä klo 15:00 kunnantalolla. Pöytäkirjat pidetään julkisesti nähtävänä pääsääntöisesti kokousta seuraavan kalenteriviikon tiistaina. Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Antti Otava ja Päivi Suominen.

4 VALTIONAVUSTUSPÄÄTÖS MATKALIPPUJEN HINNANALENNUKSIIN VUODELLE 2013 KH 158 Karvian kunta on hakenut Varsinais-Suomen ELY-keskukselta 1400 euron valtionavustusta matkalippujen hinnanalennuksiin vuodelle ELY-keskus on tutkinut hakemuksen ja päättänyt myöntää enimmäismäärältään 1400 euron valtionavustuksen. Valtionavustusta saa käyttää seutu- ja työmatkalippukustannuksiin vuonna Avustusmäärä on 1400 euroa, kuitenkin enintään 48 % kunnalle matkalippujen hinnanalennuksista aiheutuvista hyväksyttävistä nettokustannuksista. Valtionavustus maksetaan laskutuksen perusteella. Laskuun liitetään jäljennökset tositteista, joilla osoitetaan valtionavustuksen piiriin kuuluvien kustannusten toteutuminen. Alkuvuoden avustus maksetaan ajalta hakemuksen perusteella. Loppuvuoden maksatus suoritetaan, kun päätöksessä vaaditut koko vuotta koskevat seurantatiedot ja selvitykset on saatu ja hyväksytty. Liitteet: Valtionavustuspäätös, ,VARELY/102/ /2013 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee valtionavustuspäätöksen tiedoksi ja päättää, ettei se hae siihen oikaisua. Kunnanhallitus merkitsi valtionavustuspäätöksen tiedoksi ja päättää, ettei se hae siihen oikaisua.

5 LAADUNHALLINTASELVITYS KOLTK Laadunhallinnan ohjausryhmä on järjestänyt marraskuussa 2012 kaikille huoltajille sekä koulujen henkilöstölle suunnatun kyselyn erityisopetuksen järjestelyistä ja toteuttamisesta. Kyselyn vastauksia ovat käyneet läpi sekä erityisopettajat että ohjausryhmä. Koulutoimenjohtaja on koonnut vastauksista läpikäyntien pohjalta oheisen yhteenvedon. Kyselyn mukaan kehitettävää on ennen kaikkea erityisopettajan työstä tiedottamisessa sekä huoltajille että opettajille. Erityisopetuksen menetelmiä ja etenkin samanaikaisopetusta tulee kehittää. Vastausten analysoinnin tuloksena on myös se, että kunnan erityisopetuksen resurssi ei riitä turvaamaan nykyisen perusopetuslain vaatimusten hyvää täyttämistä. Ehdotuksena ryhmällä onkin, että kunnan erityisopetusresurssia lisättäisiin mahdollisuuksien mukaan niin, että yläkoululla olisi oma erityisopettajansa ja alakouluilla omansa. Tätä voitaisiin kokeilla määräaikaisesti, mahdollisesti sisäisin järjestelyin, jolloin kustannusvaikutus jäisi pieneksi. Tieto- ja viestintätekniikan osalta koulut kokosivat yhteenvedot tilanteistaan, ja yhteenvedot käytiin läpi ohjausryhmässä. Alakouluilla tilanne koettiin pääosin hyväksi, mutta Yläkoulun arviossa puutteita todettiin olevan runsaasti. Kunnan taloudelliset resurssit eivät mahdollista yläkoulun esittämien hankintojen tekemistä kokonaisuudessaan. Kunta haki jaossa ollutta valtionavustusta tieto- ja viestintätekniikan kehittämiseen, mutta sitä ei myönnetty. Laatukäsikirjan hyväksymisen jälkeen opetusministeriö on julkaissut päivitetyt laatukriteerit syksyllä Laatukriteereiden osalta on julkaistu laatukortit myös aamu- ja iltapäivätoiminnan sekä kerhotoiminnan osalta. Karvian opetustoimen laatukäsikirjaan on lisätty näitä koskevat osuudet jaossa ollutta OVTES:n järjestelyvaraerää on päätetty käyttää laatuvastaavan pysyvään, puolen viikkotunnin resurssiin. Liitteet: Yhteenveto erityisopetuskyselystä Päivitetty laatukäsikirja Koulutoimenjohtajan päätösehdotus: Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsee tiedoksi saamansa selvityksen ja lähettää sen edelleen tiedoksi huoltajille, kouluille ja kunnanhallitukselle. Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyy liitteenä olevan, päivitetyn laatukäsikirjan. Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päättää, että erityisopetuksen resurssin lisäämistä kunnan sisäisin järjestelyin selvitetään.

6 Marjo Yliluoma kertoi laatuhankkeen taustoista ja kehittämiskohteista. Erityisopetus on noussut tärkeimmäksi kehityskohteeksi erityisopetuksesta laaditun kyselyn perusteella. Kasvatus- ja opetuslautakunta merkitsi tiedoksi saamansa selvityksen ja lähettää sen edelleen tiedoksi huoltajille, kouluille ja kunnanhallitukselle. Kasvatus- ja opetuslautakunta hyväksyi liitteenä olevan, päivitetyn laatukäsikirjan. Lisäksi kasvatus- ja opetuslautakunta päätti, että erityisopetuksen resurssin lisäämistä kunnan sisäisin järjestelyin selvitetään. KH 159 KUNNANHALLITUKSEN PJ:N PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee Kasvatus- ja opetuslautakunnan antaman selvityksen tiedoksi. Kunnanhallitus merkitsi Kasvatus- ja opetuslautakunnan antaman selvityksen tiedoksi.

7 ESITYS KARVIAN KUNNAN PIENHANKINTAOHJEISTUKSEKSI Elltk Karvian kunnan pienhankinnat ohjeistus Kunnassa järjestettiin yrittäjille ja kunnan pienhankintoja suorittavien viranhaltijoiden hankintakoulutus tilaisuus. Koulutustilaisuus oli työpajatyyppinen, jossa yrittäjät ja viranhaltijat yhdessä pohtivat hankintamenettelyjen kehittämistä. Liitteenä luonnosehdotus kunnan pienhankintaohjeistuksesta. Yritysasiamies esittää Lautakunta keskustelee asiasta, ja sen kehittämismahdollisuuksista. Lautakunta päätti kevyen kilpailutuksen toimenpiteen rajan alentamisesta :n. Mahdollisuuksien mukaan viranhaltijan tulee aina kartoittaa oman kunnan yrittäjien tarjonta. Päätös lisätään pienhankintaohjeisiin, ja myös kohtaan 6 Karvian kunnan pienhankintaohjeisiin edellä mainittu päätös. Päätös edelleen kunnanhallitukseen. KH Elinkeinolautakunta esittää kunnanhallitukselle luonnoksen kunnan pienhankintaohjeeksi. Luonnos pienhankintaohjeesta on liitteenä. Liitteet: Elinkeinolautakunnan esitys kunnan pienhankintaohjeeksi Johtoryhmä on kokouksessaan käsitellyt elinkeinolautakunnan esitystä pienhankintaohjeistukseksi ja esittää tehtäväksi siihen seuraavia muutoksia: Johtoryhmä suoritti yritysvaikutusten arvioinnin ja totesi esitetyn ohjeen vaikutukset negatiivisiksi. Pienhankintaohjetta tulee tarkentaa. Hankintaohjeen laadinnassa tulee huomioida Kuntaliiton laatimat suositukset pienhankinnoista. Kuntaliiton suosituksen mukaan; kun pienhankinnan arvo ylittää euroa, hankinnasta on suositeltavaa tehdä valituskelpoinen hankintapäätös ja antaa se tiedoksi normaalisti. Pienhankintarajaa tulee korottaa. Hankintaohje nykyisellään soveltuu ison hankintayksikön käyttöön, jossa hankinnat hoidetaan keskitetysti. Liian kaavamainen ja byrokraattinen hankintaohje sitoo työaikaresursseja suhteettoman paljon. KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus käsittelee pienhankintaohjetta ja palauttaa pienhankintaohjeen elinkeinolautakuntaan täsmennettäväksi.

8 Keskusteltuaan kunnanhallitus päätti palauttaa pienhankintaohjeluonnoksen elinkeinolautakunnalle korjattavaksi. Ristiriitaisuudet tulee poistaa ja ohje laatia Karvian kunnan kokoiseen organisaatioon sopivaksi. Elltk Yritysasiamies esittää Lautakunta käsittelee asian uudestaan Päätös Kaija Kangas esitteli muiden kuntien käytäntöjä, sekä kunnan tilintarkastajan näkökulman asiaan. Mari Ervelä myös esitti näkökulman tilintarkastajien näkökulman, jossa haluttiin tarkentaa hankintaohjeita. Elinkeinolautakunta esittää oheisen luonnoksen mukaista pienhankintaohjetta ja oikaisuvaatimusohjetta Karvian kunnassa noudatettavaksi pienhankintojen ohjeeksi. Lautakunta perustelee esitystään tilintarkastajan ja kunnan tarkastuslautakunnan kannanotoilla tarkemmasta pienhankintojen ohjeistuksesta ja hankintapäätösten avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä. KH 160 Elinkeinolautakunta on käsitellyt pienhankintaohjetta koskevan asian uudelleen esittää luonnoksen mukaista pienhankintaohjetta ja oikaisuvaatimusohjetta Karvian kunnassa noudatettavaksi pienhankintojen ohjeeksi. Liitteet: Karvian kunnan pienhankintaohje (Luonnos) KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus hyväksyy pienhankintaohjeen elinkeinolautakunnan esityksen mukaisena ja siihen liittyvän oikaisuvaatimusohjeen. Pienhankintaohje ja oikaisuvaatimusohje löytyvät tiedostoina palvelimen T-asemalta kansiosta Yhteinen, sen alakansiosta Ohjeet. Kunnanhallitus hyväksyi pienhankintaohjeen elinkeinolautakunnan esityksen mukaisena ja siihen liittyvän oikaisuvaatimusohjeen tarkennettuna Kuntaliiton oikaisuvaatimusohjeen mukaisin muutoksin. Pienhankintaohje ja oikaisuvaatimusohje löytyvät tiedostoina palvelimen T-asemalta kansiosta Yhteinen, sen alakansiosta Ohjeet.

9 LAUSUNTO SATAKUNNAN PELASTUSLAITOKSEN TALOUSARVIOSTA 2014 KH 161 Kunnanhallitukselle on saapunut lausuntopyyntö koskien Satakunnan pelastuslaitoksen talousarviota vuodelle Satakunnan pelastuslaitoksen johtokunta käsittelee laitoksen talousarvioesityksen kuntia kuultuaan. Lopullisesti talousarvion vahvistaa Porin kaupunginvaltuusto. Johtokunta on hyväksynyt talousarvion laadintaperiaatteet ja näiden periaatteiden mukaisen alustavan talousarvion ja kuntien maksuosuudet. Johtokunnan esitys perustuu vakiintuneen palvelutason ja toimintojen säilyttämiseen ennallaan. Käyttötalouteen ja toimitilakustannuksiin esitetään 2 %:n kasvua, kustannustason ennakoidaan nousevan tätä enemmän. Kuluvan vuoden käyttötalousarvion muutos on 0 %:ia viime vuoteen verrattuna. Investointien valtionavustukset laitokselle loppuivat vuodesta 2013 alkaen, tästä huolimatta investointien kuntarahoitusosuus esitetään pidettäväksi ennallaan. Lausuntoa pyydetään mennessä osoitteella: Satakunnan pelastuslaitos Kirjaamo Satakunnankatu Pori s-posti: kirjaamo@satapelastus.fi Liitteet: Talousarvion laadintaperiaatteet Kuntien maksuosuudet Lausunto (luonnos) KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan käyttötalouden ja toimitilakustannusten kustannusnousu ei saa ylittää 2 %. Kustannuksissa tulee huomioida, ettei ensihoidosta aiheudu kaksinkertaisia kustannuksia siltä osin, kun toiminta on siirtynyt sairaanhoitopiirin vastuulle. Mahdolliset päällekkäisyydet henkilöstöresursseissa tulee karsia. Kunnanhallituksen näkemyksen mukaan käyttötalouden ja toimitilakustannusten kustannusnousu ei saa ylittää 2 %. Kustannuksissa tulee huomioida, ettei ensihoidosta aiheudu kaksinkertaisia kustannuksia siltä osin, kun toiminta on siirtynyt

10 sairaanhoitopiirin vastuulle. Mahdolliset päällekkäisyydet henkilöstöresursseissa tulee karsia.

11 LAUSUNTO SATAKUNNAN VAIHEMAAKUNTAKAAVAN 1 EHDOTUKSESTA 2 JA SIIHEN LIITTYVÄSTÄ VALMISTELUAINEISTOSTA KH 162 Kunnanhallitukselle on saapunut lausuntopyyntö koskien Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1 ehdotusta 2 ja siihen liittyvää valmistusaineistoa. Kaavassa osoitetaan maakunnallisesti merkittävät tuulivoimatuotannon alueet sekä alueisiin mahdollisesti liittyvä energianhuolto. Vaihemaakuntakaavan suunnittelualueeseen kuuluvat kaikki Satakunnan kunnat Satakunnan vaihemaakuntakaavan 1 ehdotus 2 ja siihen liittyvä valmisteluaineisto on asetettu maankäyttö- ja rakennuslain 65 :n ja asetuksen 12 :n mukaisesti julkisesti nähtäville väliseksi ajaksi. Vaihemaakuntakaavan aineisto on nähtävänä Satakuntaliiton Internet-sivuilla osoitteessa Pyynnöstä aineisto toimitetaan myös paperitulosteina. Lausunto pyydetään osoittamaan Satakuntaliiton maakuntahallitukselle ja toimittamaan Satakuntaliiton virastoon klo 15 mennessä. Yhteystiedot ovat: SATAKUNTALIITTO Maakuntahallitus Pl Pori s-posti: kirjaamo@satakunta.fi Liitteet: KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus toteaa, ettei sillä ole lausuttavaa Satakunnan vaihemaakuntakaava 1:n toisesta ehdotuksesta. Vaihemaakuntakaavan toinen ehdotus on valmisteltu hyvää vuorovaikutustapaa noudattaen ja kunnan näkemykset asiassa on hyvin huomioitu. Satakuntaliitto järjesti myös alueen maanomistajille informaatiotilaisuuden valmisteluvaiheessa ja Satakuntaliiton sivuilla oleva kaavamateriaali on hyvää ja havainnollistavaa. Kunnanhallitus toteaa, ettei sillä ole lausuttavaa Satakunnan vaihemaakuntakaava 1:n toisesta ehdotuksesta. Vaihemaakuntakaavan toinen ehdotus on valmisteltu hyvää vuorovaikutustapaa noudattaen ja kunnan näkemykset asiassa on hyvin huomioitu.

12 Satakuntaliitto järjesti myös alueen maanomistajille informaatiotilaisuuden valmisteluvaiheessa ja Satakuntaliiton sivuilla oleva kaavamateriaali on hyvää ja havainnollistavaa.

13 LAUSUNTO TALOUS- JA VELKANEUVONTAPALVELUJEN JÄRJESTÄMISESTÄ MAKSETTAVAN LISÄKORVAUKSEN JAKAMISESTA LOUNAIS-SUOMEN ALUEHALLINTOVIRASTON TOIMIALUEEN SOPIMUSKUNNILLE KH 163 Lounais-Suomen aluehallintovirasto varaa toimialueensa talous- ja velkaneuvonnan sopimuskunnille mahdollisuuden antaa lausuntonsa talous- ja velkaneuvonnan alustavasta rahanjakolaskelmasta vuodelle Lausunnot on pyydetty toimittamaan aluehallintovirastolle mennessä, mutta olemme saaneet lomakaudesta johtuen lisäaikaa saakka. Työ- ja elinkeinoministeriö on antanut asetuksen (178/2013) talous- ja velkaneuvontapalvelujen tuottajalle vuonna 2013 maksettavan korvauksen perusteista. Aluehallintoviraston tulee toimittaa syyskuussa maksettavan lisäkorvauksen jakoa koskevat tiedot Kuluttajavirastolle mennessä. Aluehallintovirasto on tekemällään päätöksellä jakanut velkaneuvontapalveluiden tuottajina toimiville kunnille peruskorvausta yhteensä euroa. Kilpailu- ja kuluttajavirasto on maksanut peruskorvauksen kuntien tileille huhtikuussa Valtion vuoden 2013 talousarviossa on Lounais-Suomen aluehallintoviraston osalle varattuna lisäkorvaukseen euroa. Momentin määräraha on kaksivuotinen siirtomääräraha. Lisäkorvaus maksetaan aluehallintoviraston tarveharkinnan perusteella. Lisäkorvauksen perusteita ovat, palvelujen saatavuuden varmistaminen, neuvonnan kysyntä ja tarve tai neuvonta-alueen asukasluku. Harkinnanvaraisten määrärahojen kohdentamista harkittaessa on otettu huomioon talous- ja velkaneuvonnan tuottajien Kilpailu- ja kuluttajavirastolle vuodelta 2012 toimittamat seurantaraportit sekä talous- ja velkaneuvontapalveluja tuottavien ilmoitukset jonotusajoista, uusista asiakkaista. asiakasjonoista sekä keskeneräisistä asioista tammi- helmikuulta Tarveharkinnassaan aluehallintovirasto on tarkastellut seurantatietoja erikseen kunkin velkaneuvonta-yksikön osalta sekä suhteessa toisiin velkaneuvonta-alueisiin ja aluehallintoviraston toimialueen keskiarvoihin. Harkinnassa on myös huomioitu, että liian suuret tai jatkuvat muutokset resurssien kohdentamisessa eivät välttämättä edistä palveluiden saatavuuden ja laadun kehittymistä aluehallintoviraston toimialueella. Huomiota on kiinnitetty erityisesti palvelun kysyntään velkaneuvonta-alueilla, jonotusaikoihin ja niiden muutoksiin, velkaneuvontajonossa olevien asiakkaiden määriin ja niiden muutoksiin, keskeneräisten asiakastapausten määriin ja niiden muutoksiin sekä palveluntuottajan suoritteiden määriin. Alustavassa laskelmassa Karvian osuus lisäkorvauksesta on 0 euroa. Liitteet:

14 Lounais-Suomen aluehallintoviraston lausuntopyyntö , LSAVI/1486/ /2013 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää todeta lausuntonaan, että koska kaikilla velkaneuvonta-alueilla ei ole käytössään samanlaisia ohjelmia, joista saataisiin keskenään täysin samanlaista vertailutietoa, on lisäkorvauksen ainoa perusteltu ja oikeudenmukainen jakoperuste neuvonta-alueen asukasluku. Lisäkorvauksen suuruus vuonna 2013 on 24,75 % peruskorvauksen määrästä, joten on erittäin tärkeää, että se kohdistuu samoin perustein kaikille yksiköille. Nyt ehdotettu jakomalli rankaisee niitä kuntia, jotka ovat olleet valmiita satsaamaan palvelun tarjoamiseen myös omaa rahoitustaan, ja resurssi on tämän vuoksi ollut riittävä. Lisärahoituksen tulee jakaantua tasaisesti kaikille yksiköille, jolloin kuntien omarahoitusosuutta voidaan mahdollisuuksien mukaan pienentää ottaen huomioon myös kuntien kiristyvän taloustilanteen. Kunnanhallitus päätti todeta lausuntonaan, että koska kaikilla velkaneuvonta-alueilla ei ole käytössään samanlaisia ohjelmia, joista saataisiin keskenään täysin samanlaista vertailutietoa, on lisäkorvauksen ainoa perusteltu ja oikeudenmukainen jakoperuste neuvonta-alueen asukasluku. Lisäkorvauksen suuruus vuonna 2013 on 24,75 % peruskorvauksen määrästä, joten on erittäin tärkeää, että se kohdistuu samoin perustein kaikille yksiköille. Nyt ehdotettu jakomalli rankaisee niitä kuntia, jotka ovat olleet valmiita satsaamaan palvelun tarjoamiseen myös omaa rahoitustaan, ja resurssi on tämän vuoksi ollut riittävä. Lisärahoituksen tulee jakaantua tasaisesti kaikille yksiköille, jolloin kuntien omarahoitusosuutta voidaan mahdollisuuksien mukaan pienentää ottaen huomioon myös kuntien kiristyvän taloustilanteen.

15 LAUSUNTO KOONINKALLION TUULIVOIMAOSAYLEISKAAVAN LUONNOKSESTA KH 164 Kankaanpään kaupunki on pyytänyt Karvian kunnalta lausuntoa Kooninkallion tuulivoimaosayleiskaavan luonnoksesta. Alue sijaitsee Kankaanpään pohjoisosassa Alahonkajoen kylässä, Kankaanpään ja Honkajoen rajalta noin 2 km Kankaanpään suuntaan. Kaava-alue rajautuu itälänsisuunnassa Ristilänperään ja Santaskylään. Osayleiskaavan laadintatyö on saatu luonnosvaiheeseen ja ympäristölautakunta on hyväksynyt osayleiskaavaluonnoksen MRL 62 :n MRA 30 :n mukaiseen laatimisvaiheen vuorovaikutusmenettelyyn ja päivitetyn osallistumis- ja arviointisuunnitelman. Lausuntoa pyydetään mennessä osoitteeseen Kankaanpään kaupunki, Kirjaamo, Pl 36, Kankaanpää tai kirjaamo@kankaanpaa.fi Tuulivoimaosayleiskaavaluonnos sekä kaavahanketta varten laaditut selvitykset löytyvät Kankaanpään kaupungin kotisivuilta tai osoitteesta: Liitteet: Lausuntopyyntö Kooninkallion tuulivoimaosayleiskaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Karvian kunnalla ei ole lausuttavaa Kooninkallion tuulivoimayleiskaavan luonnoksesta. Kunnanhallitus ilmoittaa, että Karvian kunnalla ei ole lausuttavaa Kooninkallion tuulivoimayleiskaavan luonnoksesta.

16 LAUSUNTO LAAJAKAISTA KAIKILLE 2015 HANKKEEN TOISEN VÄLIARVIOINNIN KESKUSTELUMISTIOSTA KH 165 Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää lausuntoa laajakaistahankkeen toisen väliarvioinnin keskustelumuistiosta. Keskustelumuistio löytyy liikenne- ja viestintäministeriön kotisivuilta osoitteesta Laajakaista kaikille 2015 hankkeen ensimmäinen väliarviointi valmistui alkuvuodesta Sen perusteella valtioneuvosto teki periaatepäätöksen laajakaistayhteyksien kehittämisestä. Periaatepäätöksen linjausten mukaisesti lakia laajakaistarakentamisen tuesta haja-asutusalueilla (1186/2009) muutettiin (594/2012). Lakimuutoksen myötä pienten teleyritysten kuten osuuskuntien investointirahoitusta helpotettiin sillä, että puolet hyväksytystä tuesta maksetaan heti tukipäätöksen jälkeen. Uusien toimijoiden tarvitsemaa pääomarahoitusta helpotettiin myös lieventämällä rahoitusjärjestelyjen, kuten takausten ehtoja. Lisäksi valtioneuvosto päätti lakimuutoksen mahdollistamasta tukimäärärahan maakuntakiintiöistä luopumisesta. Nyt varoja voidaan kohdentaa todellisen tarpeen mukaan. Keskustelumuistiossa käydään läpi laajakaistahankkeesta tähän mennessä saatuja kokemuksia sekä esitetään ratkaisuvaihtoehtoja havaittuihin ongelmiin. Lopullinen toinen väliarviointi laaditaan lausuntokierroksen jälkeen syksyllä Lausunto pyydetään toimittamaan liikenne- ja viestintäministeriön kirjaamoon osoitteella sekä ylitarkastaja Pauli Pulliselle, Lausunto pyydetään toimittamaan viimeistään Ministeriö toivoo, että lausuntoja ei lähetettäisi erikseen postitse. Liitteet: LVM:n lausuntopyyntö , LVM/1193/07/2013 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Karvian kunnanhallitus ilmoittaa lausuntonaan seuraavaa: Karvian valokuituhankkeelle maksettiin ensimmäisenä tukea laajakaistahankkeiden toteuttamiseen varatusta määrärahasta. Valokuituinvestointi on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi ja se on parantanut yrittäjien ja maatalousyrittäjien toimintaedellytyksiä sekä tuonut paluumuuttajia kuntaan. Lisäksi se on tuonut kuntalaisten ulottuville uusia mahdollisuuksia hyödyntää nopeita yhteyksiä mm. verkko-opiskelussa. Karvian kunta on edistänyt laajakaistahankkeiden toteuttamista muuallakin ja sai Viestintäviraston tunnustuspalkinnon sähköisen viestinnän edistämisestä. Karvian kunta näkee saamiensa hyvien kokemusten pohjalta erittäin tärkeänä hankkeiden eteenpäinviemisen ja riittävien resurssien kohdentamisen laajakaista investointeihin.

17 Laajakaistahankkeisiin sijoitettu euro tulee moninkertaisena takaisin verotulojen kasvun ja sähköisten palveluiden tuomien kustannussäästöjen muodossa. Karvian kunta toivoo, että Liikenne- ja viestintävirasto markkinoi jatkossakin tehokkaasti laajakaistan etuja ja edistää kaikin tavoin hankkeiden toteutumista ja sähköisten palveluiden kehittämistä. Karvian kunnanhallitus ilmoittaa lausuntonaan seuraavaa: Karvian valokuituhankkeelle maksettiin ensimmäisenä tukea laajakaistahankkeiden toteuttamiseen varatusta määrärahasta. Valokuituinvestointi on osoittautunut oikeaksi ratkaisuksi ja se on parantanut yrittäjien ja maatalousyrittäjien toimintaedellytyksiä sekä tuonut paluumuuttajia kuntaan. Lisäksi se on tuonut kuntalaisten ulottuville uusia mahdollisuuksia hyödyntää nopeita yhteyksiä mm. verkko-opiskelussa. Karvian kunta on edistänyt laajakaistahankkeiden toteuttamista muuallakin ja sai Viestintäviraston tunnustuspalkinnon sähköisen viestinnän edistämisestä. Karvian kunta näkee saamiensa hyvien kokemusten pohjalta erittäin tärkeänä hankkeiden eteenpäinviemisen ja riittävien resurssien kohdentamisen laajakaista investointeihin. Laajakaistahankkeisiin sijoitettu euro tulee moninkertaisena takaisin verotulojen kasvun ja sähköisten palveluiden tuomien kustannussäästöjen muodossa. Karvian kunta toivoo, että Liikenne- ja viestintävirasto markkinoi jatkossakin tehokkaasti laajakaistan etuja ja edistää kaikin tavoin hankkeiden toteutumista ja sähköisten palveluiden kehittämistä.

18 LAUSUNTO SATAKUNNAN ALUEELLISESTA MAASEUDUN KEHITTÄMISSTRATEGIASTA KH 166 Satakunnan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on laatinut Maa- ja metsätalousministeriön ohjeistuksen mukaisesti alueellista maaseudun kehittämisstrategiaa vuosille Strategiaprosessia on ohjannut Maakunnan yhteistyöryhmän asettama maaseutujaosto. Valmistelutyö käynnistyi viime vuonna kehittämisstrategian laatimisella ja on jatkunut kuluvana vuonna tarkemmin toimenpidesuunnitelman tekemisellä. Eri työpajoihin on osallistunut työskentelyn aikana noin 150 henkilöä kymmenistä eri organisaatioista, joten osallistuminen valmistelutyöhön on ollut laajaa ja aktiivista. Valtakunnallisen ohjelman rahoituksen kokonaiskehys ei ole vielä tiedossa, joten myöskään alueelliseen ohjelmaan ei ole tässä vaiheessa määritelty ohjelman kokonaiskehystä eikä sen jakautumista eri painopisteille tai tukityypeille. ELYkeskusten tulee toimittaa alueelliset kehittämissuunnitelmat maa- ja metsätalousministeriöön mennessä. Strategialuonnos sisältää kolme painopistettä sekä kaksi läpikäyvää teemaa. Ohjelman rakenne koostuu painopisteiden ja teemojen strategiakuvauksista sekä niitä täydentävistä toimenpiteistä. Toimenpidekuvausten listat eivät ole tyhjentäviä, vaan niiden tarkoitus on konkretisoida strategian toteuttamisen käytännön toimenpiteitä. Strategiaa tullaan toteuttamaan sekä yrityskohtaisilla kehittämis- ja investointituilla että yleishyödyllisillä kehittämis- ja investointihankkeilla. Satakunnan ELY-keskus pyytää kunnalta lausuntoa alueellisen ohjelman strategiasta ja toimenpiteistä (liite). Lausunnot voivat olla muodoltaan ja käsittelytavaltaan vapaamuotoisia, mutta organisaatiolta toivotaan yhtä koottua lausuntoa. Kunnalta pyydetään kommentteja strategiasta esitettyihin painopisteisiin ja toimenpiteisiin. Toivotaan myös näkemystä siitä, minkä tyyppisiin kehittämishankkeisiin tulisi kuntien rahoitusosuutta kohdentaa tulevalla ohjelmakaudella. Vapaamuotoiset lausunnot pyydetään toimittamaan mennessä sähköisesti osoitteeseen: Liitteet: Lausuntopyyntö , 1116/ Lausuntopyynnön liite, Satakunnan alueellinen maaseudun kehittämisstrategia , LUONNOS strategiasta ja toimenpiteistä KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS:

19 Kunnanhallitus antaa Satakunnan alueellisesta maaseudun kehittämisstrategiasta seuraavan lausunnon: Strategian painopistealueet ja toimenpiteet ovat alueen tarpeisiin hyvin soveltuvia ja oikeansuuntaisia. Strategian tavoitteet jäävät kuitenkin toteutumatta, ellei niitä konkretisoida ja tarkenneta esimerkiksi elinkeinoyhtiöiden ja oppilaitosten omissa strategioissa ja toimintasuunnitelmissa sekä kuntien elinkeinostrategioissa. Kunnanhallitus antaa Satakunnan alueellisesta maaseudun kehittämisstrategiasta seuraavan lausunnon: Strategian painopistealueet ja toimenpiteet ovat alueen tarpeisiin hyvin soveltuvia ja oikeansuuntaisia. Strategian tavoitteet jäävät kuitenkin toteutumatta, ellei niitä konkretisoida ja tarkenneta esimerkiksi elinkeinoyhtiöiden ja oppilaitosten omissa strategioissa ja toimintasuunnitelmissa sekä kuntien elinkeinostrategioissa. Hankerahoituksella tulee tukea strategian toteutumista ja tärkeimpinä painopistealueina kunnanhallitus pitää maaseutuelinkeinojen, lähiruuan tuotannon sekä maaseutumatkailun kehittämistä. Suoraan oppilaitoksiin kohdistuvaa tiedotusta tulee lisätä. Tuottamista ja jalostamista, molempia tarvitaan. Myös pienillä tuottajilla tulisi olla mahdollisuus sivuansioihin. Lisäksi kunnanhallitus korostaa neuvontajärjestöjen kanssa tehtävän yhteistyön merkitystä.

20 KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKEMINEN VUONNA 2013 KH 167 Valtiovarainministeriö on lähestynyt kunnanhallituksia kirjeellä koskien kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotuksen hakemista vuonna Kunnan valtionosuutta voidaan kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 30 :n mukaan korottaa hakemuksesta harkinnanvaraisesti valtion talousarvion rajoissa, jos kunta ensisijaisesti poikkeuksellisten tai tilapäisten kunnallistaloudellisten vaikeuksien vuoksi on lisätyn taloudellisen tuen tarpeessa. Korotuksen myöntämisen ehtona on, että kunta on hyväksynyt suunnitelman taloutensa tasapainottamiseksi toteutettavista toimenpiteistä. Suunnitelma tulee liittää valtionosuuden korotusta koskevaan hakemukseen. Valtionapuviranomainen voi asettaa korotuksen myöntämiselle ja käytölle myös muita kunnan talouteen liittyviä ehtoja. Valtiovarainministeriö on päättänyt, että avustuksen myöntämisen ehtona on myös, että kunta toteuttaa kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lian 63 a :n mukaisen arviointiryhmän ehdotuksen mukaiset toimenpiteet palveluiden edellytysten turvaamiseksi niissä kunnissa, joihin kyseinen arviointiryhmä on asetettu. Harkinnanvaraisen valtionosuuden korotukseen on käytettävissä enintään euroa. Kunnan peruspalvelujen valtionosuudesta annetun lain 48 :n 2 momentin mukaan rahoitusavustusta on haettava valtiovarainministeriön päättämään ajankohtaan, mennessä. Karvian kunnan kunnallistalous ei ole valtionosuuden korotukseen oikeuttavalla tavalla vaikeuksissa. Liitteet: VM:n kirje , VM/922/ /2013 KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus päättää, ettei Karvian kunta hae kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta vuonna Kunnanhallitus päätti, ettei Karvian kunta hae kuntien harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta vuonna 2013.

21 POSAN TALOUDEN SEURANTA JA PALVELUSOPIMUKSEN TOTEUTUMINEN KH 168 PoSan johtokunta on käsitellyt PoSan talouden seurantaa ja palvelusopimuksen toteutumista kokouksessaan pykälässä 76. Neljän kuukauden osuus vuotuisesta määrärahasta on 33,33 %. Karvian kunnan toteutuneet kustannukset prosentteina tammi-huhtikuussa 2013 ovat seuraavat: Palvelu: käyttö: Perhepalvelut 16,60 % Aikuispalvelut 35,34 % Vanhuspalvelut 31,50 % Erityispalvelut 33,24 % Ympäristöpalvelut 31,27 % Palvelut yhteensä, tammi-huhtikuun 2013 kokonaiskäytön toteuma on Karvian osalta on 31,49 %, mikä osoittaa näiden tietojen perusteella, että on pysytty pääosin tavoitteessa. Ainoastaan aikuispalveluissa on tullut hienoista ylitystä. Liitteet: Pöytäkirjanote PoSan johtokunnan kokouksesta Posan talouden toteuma ajalla , ulkoinen tuloslaskelma Posan ja perusturvalautakunnan välisen palvelusopimuksen 2013 toteutuminen Eräiden kalliiden palveluiden käyttö, tammi-huhtikuu KUNNANJOHTAJAN PÄÄTÖSEHDOTUS: Kunnanhallitus merkitsee PoSan talouden seurannan ja palvelusopimuksen toteutumisen tammi-huhtikuulta 2013 tiedoksi. Kunnanhallitus merkitsi PoSan talouden seurannan ja palvelusopimuksen toteutumisen tammi-huhtikuulta 2013 tiedoksi.

KUNNANHALLITUS 16/2014

KUNNANHALLITUS 16/2014 KUNNANHALLITUS 16/2014 Aika Maanantai 15.12.2014 klo 21.41 22.20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Niemenmaa Jaana

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 12/2016

KUNNANHALLITUS 12/2016 KUNNANHALLITUS 12/2016 Aika Maanantai 26.9.2016 klo 18.02 18.54 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 15/2014

KUNNANHALLITUS 15/2014 KUNNANHALLITUS 15/2014 Aika Perjantai 12.12.2014 klo 18.30 20.38 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Huhtaluoma Heikki Järvinen Tiina Kangas Kaija Mustajärvi Marko Mustakoski Risto Ohrankämmen Jukka

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2017 Aika 29.8.2017 klo 18.02 19.47 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017

KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 6/2017 Aika 27.6.2017 klo 18.07 19.07 Paikka Kunnantalo, lautakuntien huone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Ala-Korte Kalevi varajäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2012 Aika 29.5.2012 klo 19.18 20.29 Paikka Saran koulu Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja Haavisto Jonna jäsen Hietikko

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5 / 2015 Aika 12.10.2015 klo 18.10-19.36 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 5/2019 Aika Torstai 19.9.2019 klo 18.00 21.15 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7/2018 Aika 1.10.2018 klo 8.37 11.32 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk.

Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja, alk. Elinvoimalautakunta 2/2018 Kokousaika Torstai 13.3.2018 klo 18.30-19.55 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 2/2016 Kokousaika Torstai 31.3.2016 klo 18.30 19.35 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2018 Aika 15.5.2018 klo 18.55-19.47 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Huhdanmäki Tuire jäsen Koivuniemi Tanja

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3/2019 Aika 16.5.2019 klo 18.08 20.30 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017

KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 2/2017 Aika 23.2.2017 klo 18.01-18.22 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja Halmela

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 6/2013

KUNNANVALTUUSTO 6/2013 KUNNANVALTUUSTO 6/2013 Aika Maanantai 14.10.2013 klo 19.00 20.25 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Huhtaluoma

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 3 / 2013 Aika 13.6.2013 klo 19.00 19.40 Paikka Karvian kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta 5/2016 Kokousaika Tiistai 20.12.2016 klo 18.30 20.10 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 4 / 2016 Aika 1.8.2016 klo 15.00 15.16 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00. Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00. Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Elinkeinolautakunta Kokousaika Tiistai 08.10.2013 klo 19.00-21.00 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola puheenjohtaja Sari Vaholuoto jäsen Mari Ervelä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 9/2017 Aika 16.11.2017 klo 18.35-19.50 Paikka Jokipirtti Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja Halmela Kari jäsen Huhdanmäki Tuire

Lisätiedot

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus

Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10. Vanhusten palvelukeskus Viranomainen No 4/ 2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 33 KOKOUSAIKA Keskiviikko 16.9.2015 klo 16.00 17.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

Kunnanhallitus 13 20.01.2014. Kunnanhallitukselle on saapunut seuraavat asiakirjat:

Kunnanhallitus 13 20.01.2014. Kunnanhallitukselle on saapunut seuraavat asiakirjat: Kunnanhallitus 13 20.01.2014 ILMOITUSASIAT 30/00.02/2014 KHALL 13 Kunnanhallitukselle on saapunut seuraavat asiakirjat: 1. Kuntatyönantajat 11.12.2013: Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten 2014-2016

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 3/2014 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 25.4.2014 klo 9.00 13.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

Elinvoimalautakunta 3/2017

Elinvoimalautakunta 3/2017 Elinvoimalautakunta 3/2017 Kokousaika Torstai 16.11.2017 klo 18.30-20.15 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2012 Aika Torstai 11.10.2012 klo 18.00 19.05 Paikka Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Jari Kannisto Päivi Haapaniemi-Kokko Jaana Vähäsavo

Lisätiedot

kunnanhallituksen edustaja

kunnanhallituksen edustaja I TEKNINEN LAUTAKUNTA 4/2010 Aika: Torstaina 02.09.2010 klo 19.00-20.05 Paikka: Karvian kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Eija Mahlamäki

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 3/2015 Kokousaika Tiistai 6.10.2015 klo 19.00 19.45 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet et Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 2/2018 Aika 3.4.2018 klo 18.01-21.44 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Haavisto Jonna puheenjohtaja Isotalo Aila varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 9.2.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Pöytäkirjan

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019

REISJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA 3/2019 1 KOKOUSAIKA 17.5.2019 klo 9:00 15:00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Hirvinen Esa, puheenjohtaja Niemi Pauli, varapuheenjohtaja Puurula Merja, jäsen Paasovaara Marko, sihteeri, tilintarkastaja

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 Kasvatus- ja opetuslautakunta 8/2018 Kokousaika 18.10.2018 klo 18.10-18.27 Kokouspaikka Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen

Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20. Vanhusten palvelukeskus. Jorma Lintunen Viranomainen No 2/ 2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Perusturvalautakunta Sivu 17 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 klo 16.00 17.20 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 7 / 2015 Aika 17.11.2015 klo 18.12-18.43 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Holkko Merja puheenjohtaja Haavisto Jonna varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018

418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 418 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 1.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 7/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 1.10.2018 klo 8.30 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 3/2019 19 Kokousaika 19.8.2019 kello 18.00 18.40 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2013 2016 PÖYTÄKIRJA 2/2013 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.09.2013 klo 9.00 14.42 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka

Lisätiedot

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA

HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA HOLLOLAN KUNNAN TARKASTUSLAUTAKUNTA Kokousaika keskiviikko 23.8.2017 klo 9.00 11.42 Kokouspaikka Kunnanvirasto, kokoushuone Tiirismaa Käsiteltävät asiat: 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 3

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 17 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 18 TEKNISEN TOIMEN KATSAUS 3 19 KUNNANJOHTAJAN KATSAUS 3 20 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 1/2015

KUNNANVALTUUSTO 1/2015 KUNNANVALTUUSTO 1/2015 Aika Keskiviikkona 28.1.2015 klo 19.00 19.30 Paikka Karvian kunnantalo, Valtuustosali Läsnä Paikalla 21 valtuutettua Ervelä Mari Halmela Kari Hietaluoma Jaakko Hietanen Toni Holkko

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 29.4.2011 klo 9.00 12.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila Laukkanen Jarmo

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Keskiviikko 19.06.2013 klo 19.00 21.20. Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet

Elinkeinolautakunta. Kokousaika Keskiviikko 19.06.2013 klo 19.00 21.20. Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Elinkeinolautakunta Kokousaika Keskiviikko 19.06.2013 klo 19.00 21.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Seppo Ruokola puheenjohtaja Jori Louhisuo vpj Mari

Lisätiedot

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja

Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja VAPAA-AJANLAUTAKUNTA 3/2010 Aika Torstai 14.10.2010 klo 17.00 18.15 Paikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Riina Tallberg varapuheenjohtaja Jari Kannisto

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019

199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019 199 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 19.9.2019 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 5/2019 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: Tiistaina 19.9.2019 klo 18.00 Karvian kunnantalo

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/ ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 7/2015 55 Kokousaika 11.11.2015 kello 18.00 19.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45

KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016. Torstai klo Tervetuloa! Kahvitarjoilu klo 18:45 KOKOUSKUTSU KARVIAN KUNNANVALTUUSTO 7/2016 I KOKOUSPAIKKA JA -AIKA: Karvian kunnantalo, valtuustosali Torstai 15.12.2016 klo 19.00 Käsitellään kokouskutsussa luetellut asiat. Kunnanvaltuuston ja kunnanhallituksen

Lisätiedot

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet

Elinkeinolautakunta 3/2016. Kokousaika Torstai klo Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone. Saapuvilla olleet jäsenet Elinkeinolautakunta 3/2016 Kokousaika Torstai 26.5.2016 klo 18.30 19.15 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011

Nivalan kaupunki. Kaupunginhallitus. Esityslista 14/2011 -3, KH 29.8.2011 15:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 29.8.2011 Esityslista 14/2011 -2, KH 29.8.2011 15:00 Kokousaika Maanantai 29.8.2011 klo 15.00 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen huone KOKOUKSEN

Lisätiedot

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT

1 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA 4/2018. Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone. tilintarkastaja, JHTT 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 7.9.2018 klo 9.00 13.25 KOKOUSPAIKKA Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone LÄSNÄ Paavo Tuuliniemi puheenjohtaja Aarre Välimäki varapuheenjohtaja Marita

Lisätiedot

Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone

Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone Elinkeinolautakunta 1/2017 Kokousaika Torstai 23.3.2017 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanjohtajan kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Markus Mustajärvi puheenjohtaja

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 19.02.2010 klo 9.00 15.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II ja Launosten päiväkoti LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela

Lisätiedot

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 9/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19.

Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 9/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Maanantaina kello 19. Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 9/2016 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä: 10.5.2016 Kokoustiedot Aika Maanantaina 16.5.2016 kello 19.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 122 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki

Iiris-Maija Koivujärvi-Viitala jäsen Harri Kontiainen Eija Mahlamäki 1 TEKNINEN LAUTAKUNTA 8/2012 Aika: Torstai 11.10.2012 klo. 19.00-20,45 Paikka: Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä: Markku Koskela puh.johtaja Kari Tuuliniemi varapuheenjohtaja Iiris-Maija

Lisätiedot

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello

Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina alkaen kello JÄMIJÄRVEN KUNNANVALTUUSTON KOKOUS Pidetään valtuuston kokoushuoneessa maanantaina 23.3.2015 alkaen kello 19.00. Kokouksessa käsitellään seuraavat asiat: 21 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 22

Lisätiedot

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone

REISJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2017. Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone 1 KOKOUSAIKA 31.5.2017 klo 9:00 14.00 PAIKKA Reisjärven Kunnantalo, Kokoushuone LÄSNÄ Vedenpää Antti, puheenjohtaja Pauli Niemi, varajäsen Puurula Merja, jäsen Potila Raija, kunnanjohtaja, kohta 23 Hirvinen

Lisätiedot

Elinvoimalautakunta 2/2019. Kokousaika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

Elinvoimalautakunta 2/2019. Kokousaika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone Elinvoimalautakunta 2/2019 Kokousaika Tiistai 2.4.2019 klo 18.30 20.01 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Laitila Sami puheenjohtaja Hautakorpi Esko varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta

Pöytäkirjanote Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta 1 32 Lausuntopyyntö sosiaali- ja terveydenhuollon järjestämislain hallituksen esityksen luonnoksesta Kunnanhallitus 22.9.2014 Sosiaali- ja terveysministeriön asettama sosiaali- ja terveyspalvelu-uudistuksen

Lisätiedot

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018

417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 417 KARVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä Kasvatus- ja opetuslautakunta 18.10.2018 1 KOKOUSKUTSU KARVIAN KASVATUS- JA OPETUSLAUTAKUNTA 8/2018 KOKOUSAIKA JA -PAIKKA: 18.10.2018 klo 18.00 Karvian kunnantalo Kunnanhallituksen

Lisätiedot

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo

Vanhusneuvoston kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina klo MULTIAN KUNTA 3/2017 PÖYTÄKIRJA n kokous Multian Palvelukeskus Poukama maanantaina 27.11.2017 klo 13.00 15.00 ASIAT 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 20 Työjärjestyksen

Lisätiedot

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016

Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Muistio 1 (10) Sote-Satakunnan ohjausryhmän kokous nro 5/2016 Aika 9.5.2016 kello 09:00-10:53 Paikka Kauttuan Klubi, Sepäntie 3, 27500 Eura Muistion vakuudeksi Rainer Lehti puheenjohtaja Aino-Maija Luukkonen

Lisätiedot

Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola puheenjohtaja ( 413-417), saapui 18.30 Jori Louhisuo vpj. ( 410-412) Sari Vaholuoto jäsen Mari Ervelä jäsen

Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola puheenjohtaja ( 413-417), saapui 18.30 Jori Louhisuo vpj. ( 410-412) Sari Vaholuoto jäsen Mari Ervelä jäsen Kokousaika Torstai 05.03.2015 klo 18.00-19.50 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola puheenjohtaja ( 413-417), saapui 18.30 Jori Louhisuo vpj. ( 410-412)

Lisätiedot

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja

Jori Louhisuo. Muut saapuvilla olleet Matti Arkko sihteeri Kaija Kangas kunnanhallituksen edustaja Kokousaika Torstai 14.02.2013 klo 19.00 20.30 Kokouspaikka Karvian kunta, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Mari Ervelä Sari Vaholuoto Pentti Malmila Marko

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 8.9.2016 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja poissa vpj. Mäenpää Jonna, paikalla varajäsen Jari Rantanen Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen

Lisätiedot

KUNNANHALLITUS 7/2016

KUNNANHALLITUS 7/2016 KUNNANHALLITUS 7/2016 Aika Maanantai 16.5.2016 klo 18.03 20.06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Hietaluoma Jaakko jäsen Huhtaluoma Heikki jäsen Järvinen Tiina jäsen Kangas Kaija jäsen Mustajärvi

Lisätiedot

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone

MYRSKYLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 Tarkastuslautakunta AIKA klo Kunnanviraston kokoushuone AIKA 16.5.2017 klo 15.00 Paikka Osallistujat: Kunnanviraston kokoushuone Sirkku Uljas, puheenjohtaja vpj. Mäenpää Jonna Yngve Bergman, jäsen Markku Fabritius, jäsen Muut osallistujat: Mikko Luoma, tilintarkastaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 32. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 7/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 32 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 7.5.2018 klo 18.07-21.35

Lisätiedot

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-)

Henkilökohtaiset varajäsenet. (x) (x) (x) (-) (x) (x) (-) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 20/15.10.2012 299 Kokousaika 15.10.2012 klo 17.00 20.24 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa

ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013. Saapuvilla: läsnä poissa ELINKEINOLAUTAKUNNAN KOKOUS PÖYTÄKIRJA 1/2013 Aika: Maanantaina 11.3.2013 kello 18.00 Paikka: Kosken Tl kunnantalo. Saapuvilla: läsnä poissa Puheenjohtaja Pertti Kujala Varapuheenjohtaja Matti Tausa Jäsenet

Lisätiedot

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja.

Hallintosäännön mukaan kokouskutsun antaa puheenjohtaja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013 2016 Pöytäkirja 4/2016 Kokousaika: 5.9.2016 klo 13.00 15.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 1/2012 Perusturvalautakunta Perusturvalautakunta 23.01.2012 KOKOUSAIKA 23.01.2012 klo 17.00-18.10 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 1 ITSENÄISTYMISVAROJEN MÄÄRÄ 2 2 PERUSTURVATOIMEN KÄYTTÖSUUNNITELMA 2012 3

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku Iitin kunta Pöytäkirja 2/2013 1 Tarkastuslautakunta 27.05.2013 Aika Maanantai 27.05.2013 klo 18:00-19.50 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Laillisuus ja Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 2/2017 16 Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokousaika 28.02.2017 klo 15:00-17:22 Kokouspaikka Kunnantalo, kokoushuone 111 Saapuvilla olleet jäsenet Väänänen Veikko puheenjohtaja Jomppanen Jouni I. I varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallituksen kokoushuone

Kunnanhallituksen kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU 2/2019 Kunnanhallitus Laatimispäivämäärä 21.3.2019 Kokoustiedot Aika Torstaina 28.3.2019 klo 14.00 Käsiteltävät asiat Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone 15 KOKOUKSEN AVAUS

Lisätiedot

27.2.2013 VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON ASETTAMINEN 3

27.2.2013 VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 1/2013 27.2.2013 Asiat VANH 1 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 VANH 2 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VAALI 2 VANH 3 VANHUSNEUVOSTON ASETTAMINEN 3 VANH 4 VANH 5 VANH 6 VANH 7 VANHUSNEUVOSTON TOIMINTAKERTOMUS

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Vammaisneuvosto 21.03.2016 AIKA 21.03.2016 klo 18:00-19:06 PAIKKA Helmirannan kokoustila, Helminkuja 3, 62200 Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Valtakunnallisen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 4/2018 20 Kokousaika 17.9.2018 kello 18.00 18.13 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja

Riitta Voutila (x) kunnanhallituksen edustaja Markku Toikkanen (x) kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Urpilainen (-) kunnanjohtaja KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/2008 39 Kokousaika Perjantai 28.03.2008 klo 18.30 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 18.2.2011 klo 9.00 13.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 9.5.2014 klo 9.15 14.05 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Myllykoski Satu puheenjohtaja Naakka Tommi varapuheenjohtaja Hatakka Jarno Kallela Sanna

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO. Perjantai 23.05.2014 Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2014 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 23.05.2014 klo 13.00-15.30 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 15. Isonkyrön kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 15 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 9.4.2018 klo 17.10-19.11

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Kokouspaikka: Keskiviikkona 30.5.2018 klo18.00-20.48 Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/ SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 2/2016 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 7 TILINPÄÄTÖKSEN 2015 ESITTELY 3 8 KUNNANHALLITUKSEN PUHEENJOHTAJAN KATSAUS 3 9 EDELLISEN KOKOUKSEN

Lisätiedot

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1

Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Hailuodon kunta PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 02.10.2014 AIKA 02.10.2014 klo 17:00-18:46 PAIKKA Limingantulli, Oulu KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta Sivu 20 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 5/2018 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 20 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) maanantai 16.4.2018 klo 18.00

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Sosiaali- ja terveyspalvelujen lautakunta 65 13.3.2013 Asianro 302/00.04.02/2013 155 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä

Lisätiedot

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2012

KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2012 1 KARVIAN KUNTA Kasvatus- ja opetuslautakunta 6 / 2012 Aika 9.10.2012 klo 19.02 21.01 Paikka Karvian kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Läsnä Niskala Jorma puheenjohtaja Mustasilta Timo varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKE- MINEN VUONNA 2019

KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKE- MINEN VUONNA 2019 KIRJE VM/864/02.02.06.01/2019 1 (3) 10.5.2019 Kunnan- ja kaupunginhallituksille KUNTIEN HARKINNANVARAISEN VALTIONOSUUDEN KOROTUKSEN HAKE- MINEN VUONNA 2019 Kunnan valtionosuutta voidaan kunnan peruspalvelujen

Lisätiedot

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016

Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) Viestitie KAJAANI Tarkastuslautakunta nro 2/2016 Kainuun jätehuollon kuntayhtymä 1(5) KOKOUSAIKA Perjantai 8.4.2016 kello 16.00 17.45 KOKOUSPAIKKA Kainuun jätehuollon kuntayhtymän toimisto 87700 KAJAANI SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka

Lisätiedot

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone

Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä Pöytäkirja 6/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 16.08.2018 klo 14:00-16:05 Paikka Peruspalvelukeskus Tapala, Kankaanpää. Hallinnon kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko

Lisätiedot

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta

Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 302/00.04.02/2013 65 Lausunto Varsinais-Suomen terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta 2013-2016 Tiivistelmä Turun kaupunki on pyytänyt kuntia hyväksymään terveydenhuoltolain

Lisätiedot