Ohjeita käyttäjälle. Näin täytät hakemuksen verkkoasiointipalvelussa

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Ohjeita käyttäjälle. Näin täytät hakemuksen verkkoasiointipalvelussa"

Transkriptio

1 Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta valitsemalla Liitteet. Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Näin täytät hakemuksen verkkoasiointipalvelussa Hakemuksen täyttäminen etenee vaiheittain näyttö kerrallaan ja pääset seuraavalle näytölle painamalla Jatka-painiketta. Voit palata edellisille näytöille valitsemalla vasemmasta reunasta sen näytön otsikon, johon haluat palata ja muuttaa antamiasi tietoja. Älä käytä selaimen Edellinen- tai Back -toimintoja. Tyhjennä -painike poistaa kyseisellä näytöllä annetut tiedot. Keskeytä -painikkeella voit keskeyttää hakemuksen täyttämisen. Voit keskeyttämisen jälkeen tallentaa hakemuksen keskeneräisenä ja jatkaa hakemuksen täyttämistä myöhemmin. Keskeneräisenä tallentamasi tiedot säilyvät yhden kuukauden. Keskeneräisenä tallentaminen on mahdollista Etuudet-sivun jälkeen. Vastattuasi kaikkiin kysymyksiin, saat tarkistettavaksesi yhteenvedon hakemuksesta. Tarkistettuasi tiedot, voit lähettää hakemuksen Kelaan painamalla Lähetä-painiketta Yhteenveto-sivulla. Hakemisen vaiheet Lapsen tiedot Ilmoita lapsen tai lasten laskettu syntymäaika ja syntymässä olevien lasten lukumäärä. Jos lapsi tai lapset ovat jo syntyneet, ilmoita myös syntymäpäivä. Hakemuksen lisäksi Kelaan on toimitettava lääkärin tai terveyskeskuksen antama todistus raskaudesta (lomake SV75). Jos olet käynyt terveystarkastuksessa ulkomailla, voit toimittaa todistuksen, josta ilmenevät henkilötietosi lapsen/lasten laskettu syntymäaika syntymässä olevien lasten lukumäärä. päivämäärä ja raskauskuukausi, jolloin raskaus on todettu päivämäärä, jolloin raskaus on kestänyt 154 päivää todistuksen antaneen lääkärin yhteystiedot Hakiessasi adoptiovanhemman vanhempainrahaa, ilmoita lapsen tai lasten syntymäaika ja päivämäärä, jolloin lapsi/lapset on otettu hoitoon. Perhesuhteet Näytöllä näytetään Kelan tiedoissa oleva puoliso. Jos Kelan tiedoissa ei ole puolisoa, näytetään ilmoitus Tietoja ei ole. Puoliso-kohdassa mahdollisesti näkyvä avoliiton alkamispäivämäärä on Kelassa tallennettu ja voit tarvittaessa korjata tiedon Asun avoliitossa alkaen -kohdassa.

2 Jos avoliitto on päättynyt, kirjoita päivämäärä, josta alkaen avoliitto on päättynyt. Jos asut avoliitossa, anna päivämäärä, josta alkaen asut avoliitossa ja ilmoita avopuolison henkilötunnus ja nimi. Jos puolisolla ei ole suomalaista henkilötunnusta, voit kirjoittaa vain syntymäajan. Jos asut erillään aviopuolisostasi tai parisuhdepuolisostasi välien rikkoutumisen vuoksi, kirjoita päivämäärä, josta alkaen asutte erillään. Puolison tiedot Jos olet tallentanut Perhesuhteet näytöllä avopuolison syntymäajan henkilötunnuksen sijaan, anna puolisosta näytöllä kysytyt tiedot (vähintään on annettava puolison nimi). Jos puolisolla on suomalainen henkilötunnus, voit palata edelliselle näytölle valitsemalla vasemmassa reunassa näkyvän Perhesuhteet otsikon. Täydennä henkilötunnus ja jatka painamalla Jatka painiketta. Etuudet Valitse näytöltä etuus tai etuudet, joita haet. Anna lisäksi tieto siitä, miltä ajalta etuutta haet. Äitiysrahakausi alkaa yleensä 30 arkipäivää ennen lapsen laskettua syntymäaikaa. Äitiysrahaa voi myös hakea varhennettuna arkipäivää ennen lapsen laskettua syntymäaikaa. Äitiysrahakausi on 105 arkipäivää. Liitteeksi on toimitettava todistus raskauden kestosta (lomake SV75). Äitiysrahaa on haettava viimeistään 2 kuukautta ennen lapsen laskettua syntymäaikaa. Vanhempainrahaa voi hakea koko vanhempainrahakaudelta (158 arkipäivää yhden lapsen perusteella) tai kahdelta ajanjaksolta. Vanhempainrahaa voi ja kannattaa hakea samalla kertaa kuin äitiysrahaa, jos ei vielä ole sovittu siitä, että isä tulee jäämään kotiin hoitamaan lasta. Vanhempainrahaa on kuitenkin haettava viimeistään vähintään 1 kuukausi ennen sitä päivää, josta alkaen vanhempainpäivärahaa haluaa hakea. Liitteeksi on toimitettava todistus jälkitarkastuksessa käynnistä (lomake SV75). Jälkitarkastuksessa on käytävä 5 12 viikon kuluessa synnytyksestä. Adoptiovanhemman vanhempainrahaa voi hakea koko kaudelta (yleensä 200 arkipäivää) tai kahdelta ajanjaksolta. Hakemuksen liitteeksi on toimitettava Todistus ottolapsen nimeämisestä/ hoitoon ottamisesta (lomake SV 94). Lomakkeen antaa kunnan sosiaalihuollon toimielin tai adoptiotoimisto tai kansainvälisen adoptiopalvelun antaja. Etuutta on haettava 2 kuukauden kuluessa lapsen hoitoon ottamisesta. Osittaista vanhempainrahaa voi hakea tietyltä ajalta tai koko vanhempainrahakaudelta (158 arkipäivää yhden lapsen perusteella). Osittaista vanhempainrahaa maksetaan molemmille vanhemmille samanaikaisesti, jos he ovat kumpikin sopineet työnantajansa kanssa osa-aikatyöstä vähintään kahden kuukauden ajaksi vanhempainrahakauden aikana. Liitteeksi on toimitettava työnantajan kanssa osa-aikatyöstä tehty sopimus, josta ilmenee osa-aikatyön työaika ja palkka. Etuutta on haettava viimeistään 1 kuukausi ennen osittaisen vanhempainrahakauden alkamista.

3 Erityisäitiysrahasta voit ilmoittaa hakemasi ajan alkupäivän, jolloin erityisäitiysraha myönnetään äitiysrahan alkuun asti, tai vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa ajanjakson, jolta etuutta haet. Jos haet erityisäitiysrahaa useammalta kuin yhdeltä ajanjaksolta, kirjoita loput ajanjaksot Lisätiedot sivulle. Liitteeksi on toimitettava lääkärinlausunto erityisäitiysvapaan tarpeesta ja työnantajan ilmoitus työtehtävistä tai työoloista ja työstä poissaolosta (lomake M. SV 96). Etuutta on haettava 4 kuukauden kuluessa erityisäitiysrahakauden alkamisesta. Ulkomailla asuminen Ulkomailla asuminen tai työskentely saattaa vaikuttaa vanhempainpäivärahaoikeuteen. Vanhempainpäivärahan saaminen edellyttää, että hakija on asunut Suomessa 180 päivän ajan välittömästi ennen laskettua synnytysaikaa tai ennen lapsen hoitoon ottamista. Suomessa asumisen aikaan rinnastetaan aika, jolloin hakija on kuulunut sosiaaliturvan piiriin toisessa EU-maassa tai maassa, jossa sovelletaan EU-lainsäädäntöä. Jos vastaat myöntävästi toiseen kysymykseen, kerro lisäksi missä maassa olet asunut ja kuulutko muun maan tai kansainvälisen järjestön sosiaaliturvan piiriin. Kansainvälisellä järjestöllä tarkoitetaan esim. Euroopan Unionia. Jos vastaus ei mahdu sille varattuun vieritettävään vastaustilaan, voit jatkaa vastausta Lisätiedot näytöllä. Työ lmoita, oletko ollut välittömästi ennen vanhempainpäivärahakauden alkamista palkkatyössä tai oletko tehnyt omaa työtä vakuutettuna yrittäjänä vai oletko ollut esim. opiskelija tai kotona hoitamassa lapsia. Voit ilmoittaa olleesi sekä palkkatyössä että omassa työssä. Työnantaja Anna tiedot työnantajastasi. Ilmoita ainakin työnantajan nimi, osoite, postinumero ja postitoimipaikka sekä ammattisi. Tietoja tarvitaan hakemuksen käsittelyä ja mahdollisten lisätietojen pyytämistä varten. Ilmoita, oletko työssä vanhempainpäivärahakautesi aikana. Työssäoloajalta vanhempainpäiväraha maksetaan vähimmäismääräisenä (24,02 e/pv). Työssäoloajat ilmoitetaan omalla näytöllään Työnantaja -näytön jälkeen. Ilmoita myös saatko palkkaa vanhempainpäivärahakauden aikana. Palkanmaksuajalta vanhempainpäiväraha maksetaan työnantajallesi palkkaa vastaavalta osalta. Vuosiloman ajalta vanhempainpäiväraha maksetaan hakijalle itselleen. Ilmoita tämän vuoksi mahdollinen vuosilomapalkan aika erikseen. Jos työnantajasi maksaa sinulle täyden palkan ja vanhempainpäivärahan erotusta, ilmoita miltä ajalta saat tätä vanhempainpäivärahaa täydentävää palkkaa. Jos sinulla on useita työnantajia, klikkaa kohtaa Seuraava työnantaja, niin pääset antamaan tiedot seuraavasta työnantajasta.

4 Oma työ Ilmoita, oletko YEL- / MYEL -vakuutettu yrittäjä vai MYEL -vakuutettu apurahansaaja. Voit myös valita molemmat vaihtoehdot. Jos toimit yrittäjänä ilman ko. vakuutusta, anna tarkempi selvitys siitä miksi vakuutusta ei ole otettu. Ilmoita, oletko työssä vanhempainpäivärahakautesi aikana. Työssäoloajalta vanhempainpäiväraha maksetaan vähimmäismääräisenä (24,02 e/pv). Työssäoloajat ilmoitetaan omalla näytöllään Oma työ näytön jälkeen. Jos olet YEL- / MYEL vakuutettu yrittäjä, anna tiedot yrityksestäsi. Ilmoita ainakin yrityksen nimi, osoite, postinumero, postitoimipaikka ja toimiala. Lisätietoja -kohdassa voit antaa omaan työhön liittyvää lisätietoa, esim. mahdolliseen palkanmaksuun tai lisätietojen antajan yhteystiedot. Työssäoloajat Ilmoita ajat, jolloin olet työssä vanhempainpäivärahakautesi aikana. Työssäoloajalta vanhempainpäiväraha maksetaan vähimmäismääräisenä (24,02 e/pv). Työskentelyn ja opiskelun vaikutuksesta vanhempainpäivärahaan voit lukea kela.fi-sivuilta. Muu tilanne Valitse omaa tilannettasi ennen vanhempainpäivärahakauden alkua parhaiten kuvaava vaihtoehto. Ilmoita, oletko työssä vanhempainpäivärahakautesi aikana. Työssäoloajalta vanhempainpäiväraha maksetaan vähimmäismääräisenä (24,02 e/pv). Ilmoita myös saatko palkkaa vanhempainpäivärahakauden aikana. Palkanmaksuajalta vanhempainpäiväraha maksetaan työnantajallesi palkkaa vastaavalta osalta. Ammattia ei tarvitse välttämättä ilmoittaa Osittainen vanhempainraha Jos olet palkkatyössä osittaisen vanhempainrahakauden aikana, ilmoita tiedot työnantajastasi ja osa-aikatyösopimuksesta. Kelaan on lisäksi toimitettava työsopimus tai työnantajan todistus, josta ilmenevät osa-aikatyön työaika ja palkka. Jos olet omassa työssä osittaisen vanhempainrahakauden aikana, ilmoita osa-aikatyön ajankohta ja anna selvitys työn ja tulojen vähenemisestä osittaisen vanhempainrahakauden aikana. Työolosuhteet Erityisäitiysrahaa varten Kelaan on toimitettava työnantajan täyttämä ilmoitus työtehtävistä tai työoloista ja työstä poissaolosta (lomake SV 96). Lomakkeella työnantaja ilmoittaa, voidaanko työoloihin tai työtehtäviin liittyvä vaaratekijä poistaa ja voidaanko työntekijälle järjestää hänen ammattitaitonsa ja työkykynsä huomioon ottaen muita sopivia työtehtäviä. Lisäksi on toimitettava lääkärinlausunto erityisäitiysvapaan tarpeesta (esim. lomake SV

5 97). Halutessasi voit antaa lisätietoja työtehtävistäsi tai työoloistasi erityisäitiysrahan ratkaisemista varten. Työtulo Vanhempainpäivärahan suuruus määräytyy pääsääntöisesti vanhempainpäivärahaoikeuden alkamista edeltäneenä vuonna toimitetussa verotuksessa todettujen työtulojen perusteella. Jos vanhempainpäivärahakausi alkaa esim. vuonna 2015, vanhempainpäiväraha määräytyy vuoden 2013 verotuksessa todetun työtulon perusteella. Jos sinulle on jo aikaisemmin myönnetty vanhempainpäiväraha saman lapsen perusteella, määräytyy nyt hakemasi vanhempainpäiväraha samojen tulojen perusteella kuin aikaisempi vanhempainpäiväraha. Jos sinulle on maksettu työtuloihin perustuvaa vanhempainpäivärahaa edellisen lapsen perusteella eikä lapsi ole täyttänyt kolmea vuotta tai hänen hoitoon ottamisestaan ei ole kulunut kolmea vuotta ennen uuden lapsen laskettua synnytysaikaa tai hoitoon ottamista, voi uusi vanhempainpäiväraha perustua samaan työtuloon kuin aikaisempi vanhempainpäiväraha. Sinun ei tarvitse hakemuksessa ilmoittaa hakevasi etuutta tämän aikaisemman työtulon perusteella, vaan se otetaan joka tapauksessa huomioon päätöstä tehtäessä. Jos tulosi ovat välittömästi ennen vanhempainpäivärahakauden alkamista olleet vähintään 20 % suuremmat kuin verotuksessa todetut työtulot, voi vanhempainpäiväraha määräytyä näiden tulojen perusteella. Ota huomioon, että palkkatuloista vähennetään aina tulonhankkimiskulut samalla periaatteella kuin verotuksessa. Jos haet etuutta kuuden kuukauden työtulon perusteella, ilmoita haetko palkkatulon, vakuutuspalkan vai YEL- tai MYEL -työtulon perusteella. Voit hakea etuutta myös esim. sekä kuuden kuukauden palkkatulon että kuuden kuukauden YEL- tai MYEL työtulon perusteella. Yrittäjän kuuden kuukauden työtulot saadaan Kelaan yleensä sähköisesti suoraan vakuutuslaitoksilta, joten yrittäjän ei tarvitse näitä tuloja yleensä erikseen esittää. Tiedot kuuden kuukauden palkkatuloista ja/tai vakuutuspalkasta täytyy toimittaa Kelalle erikseen. Työnantaja voi ilmoittaa nämä tulot Kelaan työnantajien verkkoasiointipalvelussa ( Tulot voidaan ilmoittaa myös esim. lomakkeella Y17 (ilmoitus työnantajan maksamasta palkasta). Jos olet saanut työttömyysetuutta päivärahakauden alkamista edeltävien 4 kuukauden aikana tai kuntoutusrahaa edeltävien 6 kuukauden aikana, voi vanhempainpäivärahan määrä perustua edeltävään etuuteen. Ilmoita tämän vuoksi, oletko saanut näitä etuuksia vanhempainpäivärahakautta edeltävänä aikana. Ilmoita myös etuuden maksaja ja etuuden nimi, jos etuus on muualta kuin Kelasta. 6 kuukauden tulot Jos haet etuutta kuuden kuukauden työtulon perusteella, ilmoita tällä näytöllä haetko

6 etuutta palkkatulon tai vakuutuspalkan, YEL- tai MYEL- työtulon vai elinkeino- tai maataloustoiminnan ansiotulon perusteella. Mikäli sinulla ei ole työtuloja viimeisen kuuden kuukauden ajalta, anna selvitys syystä. Vähennykset Jos haet vanhempainpäivärahaa etuuden alkamista edeltäneiden kuuden kuukauden palkkatulojen perusteella, ilmoita onko Sinulla ollut tulonhankkimiskuluja ajalla, jolta ilmoitat palkkatulot. Jos Sinulla on ollut työmatkakustannuksia, ilmoita työmatkakustannusten kuukausimäärä, työmatkan pituus kilometreinä sekä käyttämäsi kulkuneuvo ja matkareitti. Esitä tulonhankkimiskustannukset samalla tavoin kuin ilmoitat ne veroehdotuksessa verottajalle. Lue lisää verohallinnon ohjeesta. Jos kustannukset vaihtelevat kuukausittain, ilmoita keskimääräiset kustannukset. Voit tarkentaa tietoja tarvittaessa Lisätiedot sivulla. Päivärahan määrän laskurilla voit tarkistaa, miten tulonhankkimiskustannukset vaikuttavat päivärahan laskennassa. Jos palkkatulostasi on peritty työmarkkinajärjestön jäsenmaksua ja työttömyyskassamaksua, ilmoita joko peritty euromäärä tai prosenttimäärä. Jos ilmoitat euromäärän, ilmoita onko määrä peritty kuukaudessa, 6 kuukaudessa vai vuodessa. Jos Sinulla on muita tulonhankkimiskustannuksia, ilmoita mitkä ne ovat ja kuinka paljon niitä on ollut vuositasolla. Ilmoitettavien tulonhankkimiskulujen lisäksi palkkatuloista tai siihen verrattavasta henkilökohtaisesta tulosta vähennetään tietyt tuloverolain mukaiset tulonhankkimismenot. Muut etuudet Näytöllä näytetään Kelan tiedossa olevat opintoraha- ja eläketiedot. Jos Kelan tiedoissa ei ole kohdallasi opintoraha- tai eläketietoja, näytetään näytöllä ilmoitus Kelan tiedoissa ei ole päivärahaasi vaikuttavia etuuksia. Ilmoita lisäksi, jos saat vanhempainpäivärahakautesi aikana jotain eläkettä, joka ei näy Kelan tiedoissa. Myöhästymisselvitys Jos hakemuksesi on myöhässä, anna selvitys myöhästymisen syystä ja tai syistä, joiden vuoksi hylkääminen olisi kohtuutonta. Jos vastaus ei mahdu sille varattuun vastaustilaan, voit jatkaa vastausta Lisätiedot näytöllä. Lisätiedot Voit halutessasi antaa hakemiseen liittyvää lisätietoa tai jatkaa suoraan eteenpäin Jatkapainikkeella. Tilinumero Anna tilinumero, jolle haluat vanhempainpäivärahasi maksettavan tai tarkista mahdollinen Kelan tiedoista valmiiksi näytölle tuotu tilinumero. Kirjoita tilinumeroksi oma tilinumerosi, älä työnantajasi tilinumeroa, vaikka etuus maksettaisiinkin osalta tai koko ajalta palkkaa

7 maksavalle työnantajalle. Voit muuttaa tilinumeron kirjoittamalla uuden tilinumeron vanhan päälle. Kela käyttää etuuksien maksuissa tilinumeron kansainvälistä esitystapaa (IBAN) ja pankkitunnistetta (BIC). IBAN-tilinumero eroaa kansallisesta tilinumeron esitystavasta siten, että sen alussa on FI-tunnuksesta ja kahdesta numerosta muodostuva pankkikohtainen osa. Tämän jälkeen on varsinainen yksittäisen tilin tilinumero. Tilinumero voi olla hakemuksen Tilinumero-kentässä valmiina pohjatietona. Jos tilinumero on näytöllä valmiina etkä halua muuttaa tilinumeroa, voit jatkaa eteenpäin Jatkapainikkeella. Jos tilinumeroa ei ole näytöllä valmiina tai haluat muuttaa tilinumeroa, ilmoita tilinumero IBAN-muodossa, jolloin tilinumeron alkuun tulee FI-tunnus ja kaksi numeroa ennen varsinaista kansallista tilinumeroa. IBAN -tilinumerossa ei ole väliviivoja. IBAN-tilinumeron löydät esim. tiliotteeltasi tai verkkopankki-tiedoista. Et voi kuitenkaan kopioida tilinumeroa suoraan verkkopankistasi, vaan sinun on kirjoitettava se Tilinumero -kenttään. Pankkitunnistetta (BIC) ei tarvitse ilmoittaa, vaan se muodostuu automaattisesti IBANtilinumeron perusteella. Jos asut ulkomailla ja haluat, että vanhempainpäiväraha maksetaan ulkomaan pankkitilillesi, valitse kohta Ulkomaan pankkiyhteys, jolloin saat uuden näytön tarkempien tietojen antamista varten. Lisätietoa Ulkomaan pankkiyhteys Vanhempainpäiväraha maksetaan hakijan ilmoittamalle EU:ssa sijaitsevalle tilille. Ilmoita ulkomaisen pankin tilinumero (IBAN) ja pankkitunniste (BIC). IBAN on pankkitilisi kansainvälinen koodi. BIC on pankkisi kansainvälinen koodi. Molemmat tiedot näkyvät mm. tiliotteellasi. Jos haluat maksun maahan, jossa IBAN ja BIC eivät ole käytössä, ilmoita pankista tarkemmat tiedot tilinumero ja SWIFT-koodi tai tilinumero ja pankin nimi ja valtio. Kela siirtää tiedot maksun yhteydessä välittäjäpankille. Yhteystiedot Yhteystiedoissa näytetään osoite, johon päätös lähetetään. Kela saa osoitetiedot väestötietojärjestelmästä. Jos olet ilmoittanut Kelalle virallisesta osoitteestasi poikkeavan osoitteen, näytetään tämä osoite. Osoitetta ei voi tässä muuttaa. Jos osoitteesi on muuttunut, ilmoita uusi osoite maistraattiin ( jolloin tieto välittyy myös Kelaan. Voit halutessasi antaa puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi mahdollisia hakemukseen liittyviä yhteydenottoja varten. Jos haluat antaa yhteystietoihisi liittyvää lisätietoa, voit kirjoittaa tiedot Lisätiedot-näytölle. Yhteenveto Yhteenveto on hakemus, jonka lähetät Kelaan. Jos näytöllä ilmoitetaan, että hakemuksen lisäksi tarvitaan liitteitä, rastita kohta

8 liitteen/liitteiden toimittamisesta määräpäivään mennessä. Voit tarvittaessa aikaistaa liitteiden toimittamispäivämäärää. Voit myös ilmoittaa kuluvaa päivää aikaisemman päivämäärän, jos olet jo toimittanut liitteet. Tarkista yhteenvedon tiedot ja rastita kohta Vakuutan antamani tiedot oikeiksi ja ilmoitan, jos tiedot muuttuvat.. Jos haluat korjata antamiasi tietoja, valitse vasemmasta reunasta sen näytön otsikko, jolle haluat palata. Korjattuasi tiedot etene Jatka-painikkeella yhteenvetoon. Lähetä hakemus painamalla Hyväksy ja lähetä painiketta. Hakemusta ei voi perua. Kun olet painanut Hyväksy ja lähetä painiketta, jää odottamaan. Älä klikkaa hiirellä tai tee uusia valintoja. Saat Kelalta saapumisvahvistuksen siitä, että hakemuksesi lähetys on onnistunut. Muista lopettaa tunnistettu yhteys näytön yläosassa olevalla Kirjaudu ulos valinnalla. Tietoturva Palvelussa olet suojatussa yhteydessä. Poistu palvelusta aina Kirjaudu ulos valinnalla, jotta yhteys katkeaa eikä tietoja saa enää esiin ilman uutta tunnistautumista. Jos käytät palvelua yleisessä käytössä olevalta päätteeltä, tyhjennä selaimen välimuisti ja sulje käyttämäsi selain, kun olet lopettanut sovelluksen käytön. Tietojen käyttäminen Kela voi käyttää tämän etuusasian ratkaisemiseksi saatuja tietoja myös muussa etuusasiassa, jos tiedot on lain mukaan otettava siinä huomioon. Samoin muuta etuutta varten saatuja tietoja voidaan käyttää ratkaistaessa tätä etuutta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta.

Työnantajalta mahdollisesti tarvittavat palkkatietosi työnantaja voi ilmoittaa työnantajan verkkoasiointipalvelun kautta. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkkoasiointipalvelussa paperilomakkeen sijaan. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä, mutta voit toimittaa liitteet erikseen verkkoasiointipalvelun kautta

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Ä itiysavustuksen hakeminen

Ä itiysavustuksen hakeminen Ä itiysavustuksen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Äitiysavustusta

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Sulje ikkuna Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Näin täytät sähköisen hakemuksen

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen ilmoitus

Lastenhoidon tuen ilmoitus Lastenhoidon tuen ilmoitus Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistus-sivulla,

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Sulje ikkuna Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Näin täytät sähköisen hakemuksen

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Liitteitä ei voi toistaiseksi lähettää

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje

Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje Sisällys Opintotuen palauttaminen, peruminen ja lakkautus sähköisen muutosilmoituksen täyttöohje... 1 Yleisohjeet...

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen.

Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa tai postittaa ne. Saat ohjeet Saapumisvahvistussivulla, kun olet lähettänyt ilmoituksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää ilmoituksen verkkopalvelussamme paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen hakeminen

Lastenhoidon tuen hakeminen Lastenhoidon tuen hakeminen Ohjeita ka ytta ja lle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa

Lisätiedot

Näin täytät sähköisen hakemuksen

Näin täytät sähköisen hakemuksen Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Hakemukseen ei voi liittää liitteitä,

Lisätiedot

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen.

Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen verkossa paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät verkkohakemuksen. Voit toimittaa liitteet asiointipalvelussa

Lisätiedot

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta

Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Sivu 1/6 Yrittäjän työssäoloehdon laskenta Peruspäivärahan saamisen edellytyksenä on työssäoloehdon täyttäminen. Yrittäjän työssäoloehto täyttyy, kun henkilö on lähinnä edellisen 48 kuukauden aikana työskennellyt

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje

Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan määrän laskurin ohje Vanhempainpäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Lapsiperheet-sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje

Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Sivu 1/9 Työttömyysetuushakemuksen täyttöohje Työttömyysetuuden saaminen edellyttää, että olet ilmoittautunut työ-ja elinkeinotoimistoon (TE-toimisto) työttömäksi työnhakijaksi. Näin täytät sähköisen työttömyysetuushakemuksen

Lisätiedot

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN

OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJE SÄHKÖISEN HAKEMUKSEN TÄYTTÄMISEEN OHJEITA TOIMEENTULOTUEN HAKEMISEEN Täyttämällä hakemuksen huolellisesti ja toimittamalla kaikki tarvittavat liitteet kerralla sähköisen hakemuksen liitteenä nopeutat

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Uusi sähköinen lomake, täyttäminen esimies ja palkkahallinto Aloitus Valitse ensin vahinkotyyppi ja paina Jatka-nappia. Jos avautuu lisäkysymyksiä vakuutukseen liittyen,

Lisätiedot

Täyttöohjeet. Valitse näytöltä etuus, jota haet. Anna lisäksi tieto siitä, miltä ajalta etuutta haet.

Täyttöohjeet. Valitse näytöltä etuus, jota haet. Anna lisäksi tieto siitä, miltä ajalta etuutta haet. Ohjeita käyttäjälle Voit lähettää hakemuksen sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperista hakemuslomaketta ei tarvitse toimittaa, jos lähetät sähköisen hakemuksen. Liitteitä ei voi lähettää sähköisesti.

Lisätiedot

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta.

2. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään ja paina Lähetä varmistusviesti -painiketta. OHJE KÄYTTÄJÄTUNNUKSEN TEKEMISESTÄ WILMAAN Ennen kuin pääset ilmoittamaan lapsesi kouluun, tulee sinun tehdä käyttäjätunnukset wilmaan. Jos esiopetuksessa olevan lapsesi päiväkodissa on otettu wilma käyttöön,

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Sisällysluettelo Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Ruokakunta Asuntotiedot Asumismenot vuokra-asunnossa ja osaomistusasunnossa

Lisätiedot

Lastenhoidon tuen internetlaskurin ohjeet:

Lastenhoidon tuen internetlaskurin ohjeet: Lastenhoidon tuen internetlaskurin ohjeet: Yleisohje Laskennalla voit laskea arvion kotihoidon tuen ja yksityisen hoidon tuen määristä. Jos asut Ahvenanmaalla, tarkista lastenhoidon tuen määrä omasta asuinkunnastasi,

Lisätiedot

antaja on nimennyt alle 18-vuotiaan lapsen sijoitettavaksi. Filippiinit, Etiopia ja Venäjä

antaja on nimennyt alle 18-vuotiaan lapsen sijoitettavaksi. Filippiinit, Etiopia ja Venäjä Kelan etuudet numeroina 2013 Äitiysavustus Oikeus: Suomessa asuva odottava äiti, jonka raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää ja joka on käynyt neuvolassa tai lääkärissä terveystarkastuksessa ennen 4.

Lisätiedot

Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje

Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje Sairauspäivärahan määrän laskennan ohje Sairauspäivärahan yleisistä perusteista saat tarkempaa tietoa Kun sairastat -sivuilta sekä Kelan toimistoista. Päivärahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön

Lisätiedot

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Perustoimeentulotuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään Jatka-painikkeella. Tyhjennä-painike poistaa kyseiselle näytölle annetut tiedot.

Lisätiedot

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Sivu 1/6 Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Voit lähettää ilmoituksen työttömyysajasta sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperilomaketta ei tarvitse palauttaa, jos lähetät sähköisen ilmoituksen.

Lisätiedot

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta

1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta TOIMINTA-AVUSTUKSEN SÄHKÖINEN HAKU 1. Lomakkeet löytyvät asiointiportaalista osoitteesta http://asiointi.hel.fi Etusivulta valitaan Yritys- ja yhdistyspalvelut -> avustukset. 1 Valikosta valitaan lomake

Lisätiedot

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake

Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> If Login ja vahinkolomake Työtapaturman ilmoittaminen If Login Sisältö Työtapaturmalomake If Loginissa s. 3-5 Vahinkolomakkeen täyttäminen Esimies s. 6-14 Henkilöstöhallinto

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA

SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA PELIPAIKASSA SEURAKÄYTTÄJÄN OHJEITA / TEHTÄVÄILMOITUKSET JOTTA SEURA SAA AINA VÄLITTÖMÄSTI TIEDON: Uudesta rekisteröinnistä (hyväksyminen / aktivointi) Rekisteröinnin uudistamisesta

Lisätiedot

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje

Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Matkakorvauksen sähköisen hakemisen täyttöohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Hakemuksen täyttäminen Palvelussa edetään käyttämällä Jatka-painiketta. Tyhjennä-painikkeella voit poistaa kyseiselle näytölle

Lisätiedot

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys

Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Suomen Vanhempainliitto ry, Finlands Föräldraförbund rf:n alueyhdistys Toimikaudet ja äänioikeutetut jäsenet Alueyhdistysten mallisäännöt 1, puheenjohtajan toimikausi 1 v, äänioikeus varsinaisina jäseninä

Lisätiedot

Suomen verotus selkeästi

Suomen verotus selkeästi Suomen verotus selkeästi Avainsanat Vero: pakollinen maksu, jonka valtio kerää yhteiskunnan palveluita varten Veroprosentti: osuus, jonka työnantaja ottaa palkasta ja välittää Verohallinnolle Verohallinto:

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 135/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sairausvakuutuslain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sairausvakuutuslakia. Lain mukainen vähimmäismääräinen

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi CV-netti palvelun tavoitteena on auttaa työnantajia löytämään sopivia työntekijöitä ja työnhakijoita löytämään uusia työmahdollisuuksia. CV-nettipalvelun avulla

Lisätiedot

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä.

Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. 1 Väliaikaisen tallennuskansion käyttö Lue ohjeet huolellisesti ennen laitteen käyttöä. Kun skannaat kuvia, dioja, asiakirjoja jne. sekä digitoit LP-levyjä tai C-kasetteja, sinulla on mahdollisuus tallentaa

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu alkaen Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 6.0.08 alkaen Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Toiminnot Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta

Lisätiedot

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero

Kela OT 15. Muutosilmoitus Opintotuki. 1. Hakijan tiedot Henkilötunnus. 270896-123A Matti Meikäläinen. 00000 Helsinki Puhelinnumero Kela Muutosilmoitus Opintotuki OT 15 Voit tehdä tämän ilmoituksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa /asiointi Lisätietoja /opiskelijat Voit kysyä lisää opiskelijan tukien palvelunumerosta 020 692

Lisätiedot

Kuntoutusrahan määrän laskennan ohje

Kuntoutusrahan määrän laskennan ohje Kuntoutusrahan määrän laskennan ohje Kuntoutusrahan perusteista saat tarkempaa tietoa Kuntoutukseen-sivuilta sekä Kelan toimistoista. Kuntoutusrahan määrä lasketaan pääsääntöisesti henkilön verotuksessa

Lisätiedot

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje

Toimeentulotuen sähköinen asiointi. palvelun käyttöohje Toimeentulotuen sähköinen asiointi palvelun käyttöohje Palvelua voi käyttää selaimilla: Internet Explorer 9 tai uudempi Firefox 3.5 tai uudempi Opera 10.5 tai uudempi Chrome ja Safari uusimmat versiot

Lisätiedot

HE 226/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia

HE 226/2008 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 11 luvun :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysturvalakia siten, että niitä perusteita, joilla soviteltua työttömyysetuutta

Lisätiedot

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle.

2. Tilinumero Kirjoita oma tilinumerosi, vaikka tuki maksettaisiinkin hoidon tuottajalle. Kela Hakemus Lasten kotihoidon tuki Lasten yksityisen hoidon tuki WH 1 Voit tehdä tämän hakemuksen ja lähettää sen liitteet myös verkossa www.kela.fi/asiointi Lisätietoja www.kela.fi/lapsiperheet Voit

Lisätiedot

Suomen Oikeudellinen Perintä

Suomen Oikeudellinen Perintä Toimeksiantajan tiedot Nimi Lähiosoite Postinumero Postitoimipaikka Y-tunnus / syntymäaika (Henkilötunnuksen loppuosa tarvitaan viimeistään silloin, jos asia etenee ulosottoon) Puhelinnumero Sähköpostiosoite

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen

Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalvelu muuttuu 8.11.2011 alkaen Kassanhallintapalveluun tehtävät muutokset johtuvat siitä, että Suomessa toimivat pankkiryhmät siirtyvät Yhtenäinen euromaksualueeseen eli SEPAan. SEPAn tavoitteena

Lisätiedot

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH2_040116PP +

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH2_040116PP + OLE_PH2 1 *1309901* OLESKELULUPAHAKEMUS PUOLISO SUOMEN KANSALAINEN Tämä lomake on tarkoitettu sinulle, jos olet hakemassa ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Puolisosi on Suomen

Lisätiedot

Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa -Sosiaaliturvaan kuuluminen

Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa -Sosiaaliturvaan kuuluminen Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa -Sosiaaliturvaan kuuluminen - Opintotuki Leena Ikonen Kela Fulbright Finland, 17.5.2017 2 Sosiaaliturvaan kuuluminen Säännöstausta: oikeus Kelan sosiaaliturvaan

Lisätiedot

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle

Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Sähköisen asioinnin valtakirjan luominen päämiehen ulkomaiselle edustajalle Tämän ohjeen avulla voit luoda sähköisen asioinnin valtakirjan asiakkaasi (jatkossa päämies) puolesta, kun päämiehen edustaja

Lisätiedot

+ + Tämän lomakkeen lisäksi puolisosi tulee täyttää lomake PK2_plus, jossa hän vastaa perhesidettä koskeviin kysymyksiin.

+ + Tämän lomakkeen lisäksi puolisosi tulee täyttää lomake PK2_plus, jossa hän vastaa perhesidettä koskeviin kysymyksiin. OLE_PH2 1 *1309901* OLESKELULUPAHAKEMUS PUOLISO SUOMEN KANSALAINEN Tämä lomake on tarkoitettu sinulle, joka olet hakemassa ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen perhesiteen perusteella. Puolisosi on Suomen

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN OLE_TUT 1 *1109901* OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, jos haet oleskelulupaa tieteelliseen tutkimukseen tai tutkimushankkeeseen

Lisätiedot

Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille. 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.

Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille. 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela. Ajankohtaista Kelasta palkkahallinnon ohjelmistotaloille 26.11.2015 Verohallinnon ohjelmistotalopäivä Kela Päivi Hyvärinen etunimi.sukunimi@kela.fi Aiheet Palkkatietojen sähköinen välittäminen Kelaan Tulorekisterin

Lisätiedot

HE 131/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

HE 131/2000 vp ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ HE 131/2000 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi sairausvakuutuslain 23 ja 30 :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sairausvakuutuslain isyysrahaa koskevia

Lisätiedot

yrittäjän avuksi palkanlaskentaan Anna-Maija Lahti

yrittäjän avuksi palkanlaskentaan Anna-Maija Lahti yrittäjän avuksi palkanlaskentaan Anna-Maija Lahti ylitarkastaja Verohallinto Palkka.fi on maksuton palvelu yrityksille ja kotitalouksille, jotka maksavat palkkaa. Palvelu laskee palkan sivukuluineen,

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus

Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 Vähittäiskaupan esimiesten työehtosopimus 1.4.2012 30.4.2014 1 Kaupan liitto Palvelualojen ammattiliitto VÄHITTÄISKAUPAN ESIMIESTEN TYÖEHTOSOPIMUS

Lisätiedot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Milloin rikoksen uhrille voidaan suorittaa korvaus valtion

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat 8.0.08 Työnantaja/Näin haet vanhempainpäivärahaa Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen

Lisätiedot

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Nuoret ja työttömyysturva Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Työttömyysetuus Työttömyysetuutta maksetaan työttömän työnhakijan toimeentulon turvaamiseksi siltä ajalta, kun hän etsii uutta työtä

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Rahastonhoitaja MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 3.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS 1 VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Osoite Ammatti Puhelinnumero Haettavat palvelut (Huomioi, että hakemus täytetään vain niiden palveluiden osalta, joita haetaan)

Lisätiedot

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS

TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Saapunut / 20 Rek.nro. Täyd. / 20 Päätös nro. Hakijan velvollisuus on täyttää toimeetulotukihakemus asianmukaisesti kaikilta osin (Hall.laki 16, 17). Hakemukseen tulee liittää kaikki

Lisätiedot

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun

Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun Ilmoittautuminen kansalliseen, SM-, AM- tai avoimeen kilpailuun 1. Kirjaudu IRMAan suunnistajana. 2. Valitse kilpailukalenterista se kilpailu, johon haluat ilmoittautua ja paina Ilmoittaudu. Vain niihin

Lisätiedot

Töihin ja työnhakuun ulkomaille

Töihin ja työnhakuun ulkomaille Töihin ja työnhakuun ulkomaille Leena Ikonen 31.8.2010 Sisältö Yleiset edellytykset Töihin ulkomaille Hakemuksesta Suomeen sosiaaliturvaan kuuluminen edellytykset Hakemuksetta Suomen sosiaaliturvaan kuluminen

Lisätiedot

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Päivärahan hakuajan lyheneminen Lausunto 90 sairauspäivärahapäivän jälkeen Elise Kivimäki 17.1.2012 Hallitusohjelmasta lainmuutokseksi Hallitusohjelman mukaan työterveyshuoltoa

Lisätiedot

PERHEVAPAAT. Aalto-yliopisto, AA Katriina Vierula. www.dlapiper.com 2015 0

PERHEVAPAAT. Aalto-yliopisto, AA Katriina Vierula. www.dlapiper.com 2015 0 PERHEVAPAAT Aalto-yliopisto, AA Katriina Vierula 2016 www.dlapiper.com 2015 0 Perhevapaat TSL 4 luku Äitiysvapaa työntekijälle, jonka raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää, on annettava äitiysvapaana

Lisätiedot

XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014. Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen

XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014. Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen XML ja esara-tiedostot Verohallinnon ja ohjelmistotalojen yhteistyöpäivä 28.11.2014 Kela Terveysosasto Päivi Hyvärinen Peräkkäistiedostoista XML:ään Työnantaja voi lähettää hakemukset ja ilmoitukset esara-tiedostoina

Lisätiedot

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu

Näin haet vuosilomakustannuskorvausta. työnantajalle verkossa. Työnantajan asiointipalvelu Näin haet vuosilomakustannuskorvausta työnantajalle verkossa Työnantajan asiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö edellyttää

Lisätiedot

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet

Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Versio 19.5.2016 Sähköisen työttömyysajan ilmoituksen täyttöohjeet Voit lähettää ilmoituksen työttömyysajasta sähköisesti paperilomakkeen sijaan. Paperilomaketta ei tarvitse palauttaa, jos lähetät sähköisen

Lisätiedot

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa

Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Sepa-muutokset Tilituki Pro -ohjelmassa Tilituki Pro ohjelman varsinainen Sepa-päivitys tehtiin versiossa 2011.2. Siirtymäkauden pankkisiirrot ja joitakin muita Sepa-muutoksia on otettu käyttöön jo aiemmin.

Lisätiedot

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus.

Kotona Nimi Henkilötunnus asuvat lapset ja Nimi Henkilötunnus muut samassa Nimi Henkilötunnus taloudessa asuvat Nimi Henkilötunnus. HAMINAN KAUPUNKI SOSIAALITYÖ TOIMEENTULOTUKIHAKEMUS Vastaanotettu Sibeliuskatu 36 B 49400 HAMINA Neuvonta p. 749 3031 Henkilö- Hakijan sukunimi ja etunimet Henkilötunnus tiedot ja asuminen Puolison sukunimi

Lisätiedot

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu

Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu Näin haet äitiys-, isyys ja vanhempainrahaa työnantajalle Työnantajan verkkoasiointipalvelu 2017 Kirjautuminen Kirjaudu Työnantajien asiointipalveluun osoitteessa www.kela.fi/tyonantajat Palvelun käyttö

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

Lakisääteisen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus

Lakisääteisen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus Lakisäätsen TyEL-eläkevakuutuksen hakemus Työnantaja Vakuutusnumero 56- Työnantajan nimi Tämä hakemus koskee 1.1.2007 voimaan tulleen työntekijän eläkelain mukaista lain vähimmäisehdot täyttävää eläkevakuutusta.

Lisätiedot

Työnantajien sähköinen asiointi

Työnantajien sähköinen asiointi Terveysosasto Työnantajien sähköinen asiointi Eteran palkkahallintopäivät 2011 Sisältö Mitä tietoja löydät Kela.fi:stä Työnantajien sähköinen asiointi esata-palvelun esittely esara-palvelun esittely esaran

Lisätiedot

Vuokratyöntekijän palkka verotetaan Suomessa myös, jos työntekijä tulee maasta, jonka kanssa Suomella ei ole verosopimusta.

Vuokratyöntekijän palkka verotetaan Suomessa myös, jos työntekijä tulee maasta, jonka kanssa Suomella ei ole verosopimusta. Ulkomaisen vuokratyövoiman verotusta koskeva uudistus 2007: tyypillisiä kysymyksiä vastauksineen Sisällysluettelo 1. Yleiset kysymykset 2. Enintään kuusi kuukautta Suomessa olevat 3. Yli kuusi kuukautta

Lisätiedot

Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016->

Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> Työtapaturmainfo: Työtapaturman ilmoittaminen 2016-> TYÖTAPATURMAN ILMOITTAMINEN 1.1.2016 ALKAEN Sisältö Työtapaturman ilmoittaminen, muutokset 2016 -> Muutokset käytettäessä Yrityskansiota, If Loginia

Lisätiedot

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen

Message Broadcasting. Käyttöympäristö. Message Broadcasting -laajennuksen asentaminen. Viestien luominen Message Broadcasting Message Broadcasting on EasyMP Monitor -sovelluksen laajennus. Järjestelmänvalvojat voivat lähettää tämän laajennuksen avulla viestejä ja ilmoituksia yhteen tai useampaan projektoriin

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

KORVAUS RIKOKSEN UHRILLE. Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille

KORVAUS RIKOKSEN UHRILLE. Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille KORVAUS RIKOKSEN UHRILLE Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille sisällysluettelo Milloin korvausta voidaan suorittaa valtion varoista? 2 Mitä korvataan? > Henkilövahinko 3 > Esinevahinko ja muu omaisuusvahinko

Lisätiedot

Omaehtoinen opiskelu. www.mol.fi. Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu

Omaehtoinen opiskelu. www.mol.fi. Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu Omaehtoinen opiskelu www.mol.fi Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu Työttömyysetuudella tuettu omaehtoinen opiskelu Vuoden 2010 alusta lukien voit tietyin edellytyksin opiskella päätoimisia

Lisätiedot

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille

Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Valuuttamääräiset maksut RM-järjestelmässä Toimitusjohtajan päätös RM-järjestelmän liikkeeseenlaskijoille RM-järjestelmän tilinhoitajille Sääntöviite: 3.4.3 Hyväksytty: 27.6.2013 Voimaantulo: 1.7.2013

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 113/2012 vp

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 113/2012 vp EDUSKUNNAN VASTAUS 113/2012 vp Hallituksen esitys eduskunnalle varhennettua vanhuuseläkettä ja osa-aikaeläkettä koskevien säännösten muuttamiseksi Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä varhennettua

Lisätiedot

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016 Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 201 Lapin innovaatioassistentti -valmennuksen tiedot: Valmennuksen osiot: Hakijasta tekijäksi -valmennus ja Innoassari-valmennus Valmennuksen laajuus:

Lisätiedot

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle

Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Näin haet sairauspäivärahaa työnantajalle Opas työnantajan verkkoasiointiin www.kela.fi/tyonantajat Sisällys Kirjautuminen ja tunnistautuminen Sovelluksen valinta Toiminnot Etuuden valinta Sairausajan

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto

Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Mobiiliturva Palvelun käyttöönotto Protecting the irreplaceable f-secure.com Sovelluksen lataus Tilattuaan Mobiiliturva palvelun, asiakas saa Android-laitteeseensa latauslinkin*, jota klikkaamalla sovellus

Lisätiedot

Nimi ja Postinumero Postitoimipaikka osoite, johon järjestön/seuran virallinen posti osoitetaan

Nimi ja Postinumero Postitoimipaikka osoite, johon järjestön/seuran virallinen posti osoitetaan LIIKUNTALAUTAKUNTA Lisätiedot, liikuntavirasto p. 044 703 8033. ERITYISLIIKUNTAJÄRJESTÖN/-SEURAN TOIMINTA-AVUSTUSHAKEMUS VUODEN 2011 TOIMINNAN PERUSTEELLA Hakemus on toimitettava: Oulun kaupungin kirjaamo

Lisätiedot

*1459901* A-OSA + + PK4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni

*1459901* A-OSA + + PK4_plus 1 PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI. 1 Lapsen tiedot 1.1 Henkilötiedot. 2 Omat henkilö- ja yhteystietoni PK4_plus 1 *1459901* PERHESELVITYSLOMAKE HUOLTAJALLE HAKIJANA LAPSI Tämä on perheselvityslomake sinulle, jonka alle 18-vuotias naimaton lapsi on hakemassa ensimmäistä oleskelulupaa Suomeen. Sinä olet lapsen

Lisätiedot

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH5_201114PP +

+ + Onko sinulla tai onko sinulla ollut suomalainen henkilötunnus? Kyllä Ei OLE_PH5_201114PP + OLE_PH5 1 *1329901* OLESKELULUPAHAKEMUS MUULLE OMAISELLE Tämä lomake on tarkoitettu sinulle, joka haet ensimmäistä oleskelulupaa perhesiteen perusteella Suomeen muuna omaisena kuin puolisona tai alaikäisiä

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 126/2010 vp. Hallituksen esitys yksityisten alojen työeläkelainsäädännön. Valiokuntakäsittely. Asia.

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 126/2010 vp. Hallituksen esitys yksityisten alojen työeläkelainsäädännön. Valiokuntakäsittely. Asia. EDUSKUNNAN VASTAUS 126/2010 vp Hallituksen esitys yksityisten alojen työeläkelainsäädännön muuttamiseksi sekä laiksi kansaneläkelain 11 ja 55 :n muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN

+ + OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN OLE_TUT 1 *1109901* OLESKELULUPAHAKEMUS TIETEELLISEN TUTKIMUKSEN SUORITTAMISTA VARTEN Tämä oleskelulupahakemuslomake on tarkoitettu sinulle, joka haet oleskelulupaa tieteelliseen tutkimukseen tai tutkimushankkeeseen

Lisätiedot

Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa

Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa Opiskelijana tai tutkijana Yhdysvalloissa Sosiaaliturvaan kuuluminen Opintotuki Leena Ikonen Suunnittelija Kela, Lakiyksikkö, Kv-asioiden osaamiskeskus Sosiaaliturvaan kuuluminen Sisältö: Opiskelu ja tutkimustyö

Lisätiedot

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4)

Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Tilintarkastusyhteisön valvontatiedot 1 (4) Palauta ilmoitus 31.8.2016 mennessä Tiedot tilintarkastajarekisteriin ja tilintarkastajien valvontaa varten päivitetään tällä lomakkeella annettujen tietojen

Lisätiedot

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje

Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Asumistuen verkkohakemuksen ta ytto ohje Yleisiä ohjeita palvelun käytöstä Tarkistuksen syy Osoitetiedot Hakuaika Maksutiedot Maksutiedot Ulkomaan pankkiyhteys Muut maksutiedot Muut maksutiedot jatko Muut

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 1367. Laki. nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1999

SISÄLLYS. N:o 1367. Laki. nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta. Annettu Helsingissä 30 päivänä joulukuuta 1999 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 1999 Julkaistu Helsingissä 31 päivänä joulukuuta 1999 N:o 1367 1378 SISÄLLYS N:o Sivu 1367 Laki nimikirjalain 4 ja 9 :n muuttamisesta... 3631 1368 Laki kansaneläkelain muuttamisesta...

Lisätiedot

Kelan etuudet lapsiperheille. Pelastustoimen naisverkosto 4.5.2016

Kelan etuudet lapsiperheille. Pelastustoimen naisverkosto 4.5.2016 Kelan etuudet lapsiperheille Pelastustoimen naisverkosto 4.5.2016 Mitä etuuksia lapsiperheelle? Äitiysavustus Adoptiotuki Lapsilisä Elatustuki Vanhempainpäivärahat (äitiysraha, erityisäitiysraha, isyysraha

Lisätiedot