Peruutusaika.fi - Käyttöohjeet

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Peruutusaika.fi - Käyttöohjeet"

Transkriptio

1 Peruutusaika.fi - Käyttöohjeet Nämä ovat käyttöohjeet Peruutusaika.fi - palvelun parturi- kampaamo, hieroja- sekä kosmetologiasiakkaille. Ohje on päivitetty Jäljempänä näissä ohjeissa yrittäjällä tarkoitetaan Peruutusaika.fi - palveluun aikoja myyntiin ilmoittavaa tahoa, asiakkaalla ajan ostavaa kuluttajaa ja Peruutusajalla joko Peruutusaika.fi - palvelua tai sen omistavaa Revalo Group Oy:tä. Sisällys Peruutusaika.fi - Käyttöohjeet... 1 Yleistä palvelusta... 2 Palvelun käyttöönotto ja rekisteröityminen... 3 Useampien käyttäjien lisääminen... 4 Yritystietojen päivitys... 4 Hinnaston asettaminen... 5 Omien yhteystietojen päivitys... 7 Alennushinnasto... 8 Aikojen ilmoittaminen ja kalenteri... 8 Toiminta asiakkaan saapuessa Ongelmatilanteet asiakkaan kanssa Tilitykset ja tulevat varaukset Palaute- ja asiakkaat - valikot... 14

2 Yleistä palvelusta Peruutusaika.fi on palvelu parturi- kampaamo-, hieronta- ja kauneushoitolayrittäjille vapaiden tai peruuntuneiden aikojen myyntiin. Palvelun käyttö on yrittäjälle maksutonta, ainoastaan palvelun kautta myydyistä ajoista komissio on 10%. Voit siis käyttää palvelua niin usein tai harvoin kuin haluat, tilitämme aina 90% myydyistä ajoista yrittäjälle seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä. Kuluttajan ostaessa ajan Peruutusaika.fi - sivustolta maksaa hän palvelun nettipankissa heti varatessaan sen. Näin ollen todennäköisyys siihen, että kuluttaja ei saapuisikaan paikalle varaamanaan ajankohtana on todella pieni - vaikka näin kävisikin, saa yrittäjä silti maksun varatusta palvelusta.

3 Palvelun käyttöönotto ja rekisteröityminen Saat Peruutusaika.fi - palvelun käyttöösi rekisteröitymällä osoitteessa Eteesi avautuu alla oleva näkymä. Jos toimipisteenne löytyy järjestelmästä, klikkaa toimipisteenne nimeä ja se muuttuu vihreäksi. Klikkaa sen jälkeen Rekisteröidy - nappia. Tietokannastamme löytyvät useimmat Suomen parturi- kampaamot, muttei hierojia tai kauneushoitoloita. Jos toimipistettänne ei löydy tietokannastamme, klikkaa kohdasta Uusi toimipiste, jolloin pääset seuraavaan näkymään. Täytä pyydetyt tiedot ja paina Rekisteröidy - nappia. Kun rekisteröinti on onnistuneesti suoritettu, selaimeesi aukeaa tästä ilmoittava pop- up- ikkuna. Tämän jälkeen pääset kirjautumaan tunnuksillasi palveluun oikean yläkulman sisäänkirjautumiskentästä. Käyttäjätunnuksenasi toimii aina sähköpostiosoitteesi.

4 Useampien käyttäjien lisääminen Jos toimipisteessänne on useampi käyttäjä, kannattaa kaikille luoda henkilökohtaiset käyttäjätunnukset. Tällä tavoin tilitykset menevät automaattisesti palvelun suorittaneen käyttäjän määrittelemälle tilille, mikä on usein tärkeää esimerkiksi vuokratuolilla toimittaessa. Toki tilitykset voi kaikki ohjata yhdellekin tilille - tili määritellään myöhemmin Omat yhteystiedot - kohdassa. Kun yrityksellenne on jo luotu vähintään yksi käyttäjä, saa uuden käyttäjän lisättyä yksinkertaisesti täyttämällä Rekisteröidy - kenttään pyydetyt henkilökohtaiset tiedot, kirjoittamalla toimipisteenne nimen hakukenttään ja painamalla Rekisteröidy - nappia. Jos yrityksellenne on luotu useampi käyttäjä, voi käyttäjää vaihtaa kirjautumatta ulos Yritys - valikon Vaihda käyttäjää - kohdasta. Käyttäjää vaihdettaessa järjestelmä pyytää sen käyttäjän salasanaa, jonka tiedoilla halutaan vaihdon jälkeen jatkaa käyttöä. Yritystietojen päivitys Kun olet kirjautunut palvelun, löydät oikeasta yläkulmasta Yritys - valikosta kohdan Yhteystiedot. Klikkaamalla siitä avautuu seuraava näkymä. Täytä pyydetyt tiedot niille varattuihin kenttiin ja painaa Tallenna muutokset - painiketta. Y- tunnus - kohtaan täytetään yrityksen y- tunnus. Jos sinulla on henkilökohtainen Y- tunnus, se täytetään Omat tiedot - valikon Omat yhteystiedot - kohdassa. Kohdat Kuvaus yrityksestä

5 ja Lisätietoja hinnoista eivät ole pakollisia, mutta halutessasi voit täyttää niihin asiakkaille näkyviä lisätietoja, esimerkiksi jos käytätte tietyn merkkisiä väriaineita tms. Hinnaston asettaminen Valitse oikean yläkulman Yritys - valikosta kohta Hinnasto, jolloin seuraava näkymä avautuu. Valitse palvelun nimen vieressä olevasta pienestä laatikosta palvelut, joita yrityksesi tarjoaa. Kun palvelu on valittu, laatikkoon tulee sininen merkki, kuten yllä. Tämän jälkeen täytä yrityksesi vakiohinnasto kullekin palvelulle. Kun olet valmis, muista painaa oikean alakulman Tallenna muutokset - painiketta! Jos yrityksesi tarjoaa hierontapalveluita, valitse vasemman laidan valikosta kohta Hieronta, jolloin seuraava näkymä avautuu.

6 Hinnaston täyttö toimii samoin kuin edellä, muista taas tallentaa lopuksi muutokset. Jos yrityksesi tarjoaa kauneudenhoitopalveluita, valitse vasemman laidan listasta kohta Kauneus, jolloin pääset seuraavaan näkymään. Tällä hetkellä pystyt tarjoamaan kategorioissa Kasvohoidot, Kädet ja kynnet, Jalat, Vartalo sekä Karvojen poistot kussakin maksimissaan kolmea palvelua. Tämän lisäksi voit tarjota yhtä palvelua kohdassa Suihkurusketus. Lisätäksesi palvelun ruksaa laatikko haluamastasi kategoriasta, jolloin siihen ilmestyy sininen merkki. Kirjoita tämän jälkeen palvelun kuvaus, esimerkiksi Virkistävä kasvohoito.

7 Täytä kohtaan Kesto palvelun kesto minuutteina ja kohtaan Hinta palvelun normaalihinnaston mukainen hinta. Jos haluat tarjota useampia saman mittaisia ja saman hintaisia hoitoja, voit esimerkiksi kirjoittaa Palvelun kuvaus kohtaan "Kasvohoito, 3 vaihtoehtoa, valitaan saavuttaessa". Näin pystyt tarvittaessa ilmoittamaan enemmänkin kuin kolme palvelua per kategoria. Täytettyäsi hinnaston muista tallentaa muutokset oikean alakulman vihreästä Tallenna muutokset - painikkeesta, harva asia harmittaa niin paljon kuin tallentamatta jäänyt ja kadonnut hinnasto! Omien yhteystietojen päivitys Omia yhteystietojasi pääset muokkaamaan Omat tiedot - valikon Omat yhteystiedot - kohdasta. Näkymä näyttää seuraavalta. Täytä pyydetyt tiedot ja paina sen jälkeen Tallenna muutokset - painiketta. Jos toimipisteessänne on useampia käyttäjiä, kannattaa kohtaan Lempinimi täyttää esimerkiksi oma etunimi. Näin asiakas tietää, kenelle on palvelua varaamassa. Matkapuhelin - kohta on erittäin tärkeä, sillä siihen täyttämääsi numeroon tulevat tekstiviestit, kun aikoja myydään Peruutusajan kautta. Myös Tilinumero - kohta on tärkeä, sillä kohdassa olevalle tilille tulevat tilityksemme. Tilinumero tulee täyttää IBAN - muodossa. Leikkaajan kuvaus - kohta on vapaaehtoinen, jos kohtaan täyttää jotain, se näkyy asiakkaalle aikaa varatessa. Muutettuasi tietojasi muista jälleen tallentaa muutokset.

8 Salasanasi voit vaihtaa Salasanan vaihto - kohdasta. Alennushinnasto Alennushinnaston saat näkyviin Omat tiedot - valikon Alennukset - kohdasta. Valitse tarjoamasi palvelut ruksaamalla palvelun nimen vieressä oleva laatikko, jolloin laatikkoon ilmestyy sininen merkki. Tässä kohtaa voit valita vain niitä palveluita, jotka on valittu Yrityksen tiedot - valikon Hinnasto - kohdassa. Valitse kuitenkin vain ne palvelut, joita itse henkilökohtaisesti haluat tarjota. Sivusto laskee automaattisesti jokaiselle palvelulle alennushinnan, joka on lähimpänä 15% alennusta oleva tasaluku kuitenkin siten, että alennus on vähintään 15%. Alennushintoja voi tietenkin muuttaa haluamikseen Alennushinta - kentässä, jolloin järjestelmä laskee alennusprosentin automaattisesti. Yksittäisen ilmoitetun ajan alennusprosentteja voi vielä muokata aikaa myyntiin ilmoitettaessa, mutta lähtökohtaisesti järjestelmä tarjoaa alennushintoja, jotka ovat määritelty Alennukset - valikossa. Alla näkymä Alennukset - kohdasta. Alennushinnaston täytettyäsi muista jälleen tallentaa muutokset. :) Aikojen ilmoittaminen ja kalenteri Aikojen ilmoittaminen myyntiin Peruutusaika.fi - sivustolle on erittäin helppoa ja nopeaa. Valitse navigointipalkista kohta Kalenteri, jolloin seuraava näkymä avautuu.

9 Saat lisättyä myytävän ajan kalenteriin klikkaamalla hiirellä haluamasi alkamisajan kohdalta ja vetämällä ajan oikean mittaiseksi. Tämän jälkeen aika on myynnissä ja ajan kohdalla lukee Peruutusaika, kuten alla. Jos haluat muuttaa myynnissä olevan ajan kestoa, voit vetää aikapalkin alareunasta ajan haluamasi mittaiseksi. Voit myös siirtää aikaa eri ajankohtaan ottamalla hiirellä kiinni ajan kohdalta ja liikuttelemalla sitä. Jos haluat muokata ajan tietoja, klikkaa ajan kohdalta, jolloin seuraava näkymä avautuu.

10 Tässä näkymässä voit myös muuttaa ajan alkamis- ja loppumisajankohtaa. Voit lisäksi halutessasi poistaa ajan myynnistä painamalla oranssia Poista - painiketta. Jos klikkaat Tarkemmat tiedot - kohdan vieressä olevaa Avaa - painiketta, pääset muokkaamaan tarjoamasi palveluita sekä alennuksia. Tekemäsi muutokset koskevat vain sitä aikaa, jota olet muokkaamassa, ei siis kaikkia tulevia aikoja. Avaa - painiketta painaessasi avautuu seuraava näkymä.

11 Muokattuasi tietoja muista painaa vihreää Tallenna - painiketta, jotta muutokset tallentuvat. Voit myös käyttää kalenterinäkymää merkitäksesi esimerkiksi puhelimitse tulevia varauksia tai muita menojasi. Valitse vasemman laidan Omat kalenterit - kohdasta ruksi kohtaan Muut ajat, ja tee aika täsmälleen samalla tavalla kuin peruutusaikaa myyntiin ilmoittaessasi. Kun olet tehnyt ajasta haluamasi mittaisen, klikatessasi aikaa avautuu seuraava näkymä (klikkaa vielä Tarkemmat tiedot - kohdan vierestä Avaa - painiketta).

12 Nyt voit kirjoittaa annettuihin kenttiin asiakkaan nimen, puhelinnumeron, asiakkaan varaaman palvelun sekä maksusumman ja maksutavan (käteinen, kortti, verkkomaksu). Lisätiedot - kenttään voit kirjoittaa halutessasi lisätietoja. Tiedot tallentuvat, kun painat Tallenna - painiketta. Kalenterinäkymä toimii hyvin myös kännykällä tai tabletilla käytettynä. Kännykällä suosittelemme helppokäyttöisyyden vuoksi päivänäkymän käyttämistä. Kännykällä tai tabletilla aikoja ilmoittaessasi aikojen vetäminen oikean mittaiseksi ei toimi. Klikkaa siis kerran haluamasi ajan kohdalta, jolloin järjestelmä luo klikkaamaasi ajankohtaan 30 minuutin mittaisen ajan. Klikkaa luotua aikaa, jolloin pääset muokkaamaan ajan kestoa, kuten seuraavassa näkymässä.

13 Valitse pudotusvalikosta haluamasi alkamisaika sekä päättymisaika. Tämän jälkeen paina vihreää Tallenna - painiketta, ja aikasi on myynnissä! Tarkempien tietojen asettaminen sekä aikojen poistaminen toimii kuten tietokoneellakin. Kun asiakas ostaa ilmoittamasi peruutusajan, muuttuu kyseinen aika kalenterissa vihreäksi, kuten alla. Tämän jälkeen et voi enää poistaa aikaa. Saat myös tekstiviestin ja sähköpostin vahvistukseksi myynnistä. Toiminta asiakkaan saapuessa Asiakkaan saapuessa asiakkaalta voi kysyä varauskoodia tai nimeä varmuuden vuoksi, tosin tietoomme ei ole tullut yhtään tapausta, jossa asiakas olisi yrittänyt huijata saapumalla toisen henkilön ostamalle peruutusajalle. Asiakas on maksanut palvelun saapuessaan, mutta voit toki myydä asiakkaalle lisäpalveluita tai tuotteita.

14 Ongelmatilanteet asiakkaan kanssa Jos asiakkaan kanssa tulee ongelmia syystä tai toisesta, toimi kuten toimisit muidenkin asiakkaiden kanssa, Peruutusajalla ei ole kyseisiin tilanteisiin tiettyjä toimintamalleja. :) Mikäli virhe tapahtuu asiakkaan toimesta, ei Peruutusajalla ole oikeutta palauttaa asiakkaan rahoja ilman yrittäjän suostumusta. Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos asiakas jättää saapumatta varaamaansa palveluun tai saapuu väärään aikaan. Mikäli virhe on tapahtunut yrittäjän toimesta, on Peruutusajalla velvollisuus palauttaa asiakkaan rahat ilman yrittäjän suostumusta. Tällainen tilanne saattaa syntyä, jos asiakas on saapunut paikalle, mutta hän ei syystä tai toisesta ole saanut maksamaansa palvelua, esimerkiksi yrittäjän poissaolon johdosta. Useimmat tilanteet ratkeavat onneksi maalaisjärjellä. Mikäli tapahtuu tuplabuukkaus, ole yhteydessä molempiin asiakkaisiin ja pyri sopimaan kaikille sopivat ajat. Jos jostain syystä kumpikaan asiakas ei suostu joustamaan, on Peruutusaika.fi - palvelun kautta ajan ostaneella asiakkaalla etuoikeus, koska hän on jo maksanut palvelusta. Emme kuitenkaan usko, että kuvatun kaltaisia tilanteita juurikaan tulee. Ongelmatilanteissa ota yhteyttä tai asiakaspalveluumme, puhelinnumero löytyy Peruutusaika.fi - sivustolta. Tilitykset ja tulevat varaukset Tilitämme kaikista Peruutusaika.fi - palvelun kautta myymistänne ajoista kokonaissummasta 90% seuraavan kuukauden 15. päivään mennessä. Jos siis olet esimerkiksi heinäkuussa myynyt 600 (sis. alv.) edestä aikoja palvelun kautta, tilitämme elokuussa tilillesi 540 (sis. alv.). Näet tulevat sekä menneet varaukset kuukausikohtaisesti navigointipalkin Myynnit - valikosta. Saat myös ladattua pdf- muotoisen kuitin, jonka voit laittaa suoraan kirjanpitoon. Kuitissa on eriteltyinä palvelut, asiakkaat, ajankohdat, hinnat, kokonaissummat sekä arvonlisäveron osuudet. Palaute- ja asiakkaat - valikot Rakennamme Peruutusaika.fi - palvelun yhteyteen parhaillaan palautejärjestelmää sekä asiakasrekisteriä. Kumpikaan toiminnoista ei ole vielä käytössä, mutta ilmoitamme käyttäjillemme niiden avautuessa.

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja

VERKKOLASKU.FI. Käyttäjän käsikirja VERKKOLASKU.FI Käyttäjän käsikirja Päivitetty 10.2.2010 HUOM! LUE TÄMÄ. Verkkolasku.fi -palvelun avulla pienyrittäjät voivat helposti, nopeasti ja edullisesti aloittaa verkkolaskujen lähettämisen ja vastaanoton.

Lisätiedot

Savalanche-käyttöohje

Savalanche-käyttöohje Savalanche-käyttöohje Perusta verkkokauppa ja hyödynnä uudet jakelukanavat Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Savalanche-palvelun pikaohje... 3 3. Savalanche-palveluun rekisteröityminen... 5 4. Kauppiaaksi

Lisätiedot

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com

Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com Weecos Palvelun käyttöohjeet myyjille wesupport@weecos.com YLEISTÄ OMA TARINA YLEISNÄKYMÄT KIELTEN HALLINTA YHTEYSTIETOJEN HALLINTA SALASANAN VAIHTO MYYJÄN JA ASIAKKAAN VÄLINEN KOMMUNIKOINTI KAUPAN RAKENTAMINEN

Lisätiedot

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN

ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN ENSIASKELEET SOSIAALISEN MEDIAN MAAILMAAN johdanto ja raportti sosiaalisen median pikastarteista pk-yrityksille Facebook Google+ Instagram LinkedIn YouTube Twitter Sari Hanka ja Eveliina Toivonen ALUKSI

Lisätiedot

Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään

Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään Käyttöohjeet Hurmos-rekrytointijärjestelmään Sisällysluettelo 1. Tervetuloa Hurmos-rekrytointijärjestelmän käyttäjäksi... 1 2. Hurmokseen kirjautuminen... 2 3. Päävalikot... 2 3.1. Hakemukset... 2 3.1.1.

Lisätiedot

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot...

Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... Anders Managerin ohje... 1 Yleistä... 1 Automaattinen laskutus... 1 Selainvalinta... 1 Kirjautuminen järjestelmään... 1 Etusivun tiedot... 3 Palaute ja tuki... 3 Sanasto... 4 Pikaopas... 6 Käy asetukset

Lisätiedot

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre.

SEMPRE M E D I A. Monet. Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0. Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki. +358 45 113 8137 www.sempre. SEMPRE M E D I A Monet Perehdytys ylläpitotyökaluun v3.0 Sempre Media Oy Hämeentie 153 C 00560 Helsinki +358 45 113 8137 Sisällys 1. Aloitus 3 Yleistä Monet-työkalusta 3 Käyttövaatimukset 3 Kirjautuminen

Lisätiedot

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012)

OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) OHJE (päivitetty viimeksi 05.09.2012) Ohjeet on tehty ensisijaisesti Puutarha.nettiin käyttöohjeeksi siellä toimivien valvojien toimesta, ja niissä on myös sääntöjä täydentävää asiaa. Jos Rakentaja.fi

Lisätiedot

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96

20.8.2014. Projektiryhmä. Käyttöohjeet. Kuksa Jäsenrekisteri. sivu 1/96 Käyttöohjeet Kuksa Jäsenrekisteri sivu 1/96 Contents 1 Johdanto... 5 1.1 Käytön tuki... 5 2 Kirjautuminen Kuksa -jäsenrekisteriin... 5 2.1 Yleistä... 5 2.2 PartioID... 5 2.3 Virhetilanteet... 6 2.3.1 Rekisteröityminen

Lisätiedot

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47)

DOORANET KÄYTTÖOHJE 1 (47) 1 (47) 1 Käyttöönotto... 3 1.1 Rekisteröityminen... 3 1.2 Asetukset... 3 1.3 Nämä on hyvä tietää... 5 1.3.1 Päivämääräkentät... 5 1.3.2 Hakukentät... 5 1.3.3 Pikanäppäimet... 5 1.3.4 Suositeltu selain

Lisätiedot

Maventan käyttöohje 15.11.2011

Maventan käyttöohje 15.11.2011 Maventan käyttöohje 15.11.2011 Sisällys 1 Palvelun käyttöönotto... 3 1.1 Maventa-tilin avaaminen... 3 1.2 Maventa-tilin aktivoiminen... 4 2 Ensimmäisen käyttökerran opas... 5 2.1 Verkkolaskutilin asetukset...

Lisätiedot

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE

www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE www-sivuston ylläpitojärjestelmä OHJEET YLLÄPITÄJÄLLE 2 Ohjeet ylläpitäjälle Esittely...3 1. Kirjautuminen...3 2. Aloitus...3 3. Sivut...4 3.1. Sivupaneeli...4 3.1.1. Sivuston kielen vaihto...4 3.1.2.

Lisätiedot

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.

6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki. puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851. asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava. 6.0.6 ~KÄYTTÄJÄN OPAS ~ Asemamiehenkatu 4 00520 Helsinki puh. (09) 2780 0078 fax (09) 155 2851 asiakaspalvelu@seuraava.fi http://exim.seuraava.fi Sisältö Sivu 1. Yleistä 2 2. Valikot ja niiden toiminta

Lisätiedot

Pelaajan tietojen lisääminen

Pelaajan tietojen lisääminen Käytön aloitus Ohjelma käynnistetään tuplaklikkaamalla Jäseri-kuvaketta työpöydältä, tai käynnistä-valikosta. Ohjelmasta aukeaa seuraavanlainen valikko; Jäsenrekisterissä muutetaan jäsentietoja, maksukirjassa

Lisätiedot

Office 365-pääkäyttäjän opas

Office 365-pääkäyttäjän opas Office 365-pääkäyttäjän opas Palvelun käytön aloittaminen 2 (48) Office 365 -palvelun pääkäyttäjän opas. Pääkäyttäjän opas Office 365 -palvelun käytön aloittaminen Sisällysluettelo Johdanto... 4 Sovelluskauppa-tilin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Sivu 1

Sisällysluettelo. Sivu 1 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Yleistä... 2 Vastuut... 2 Lisenssi- ja selainvaatimukset... 2 Termistöä... 3 Palveluun kirjautuminen... 3 Omat tiedot- välilehti... 4 Käyttäjän tiedot... 4 Salasanan

Lisätiedot

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com

Sisällysluettelo. www.firstbeat.com Firstbeat Hyvinvointianalyysi Käyttäjän opas tammikuu 2015 1 Sisällysluettelo Johdanto... 3 1. Järjestelmävaatimukset... 4 2. Käytön aloittaminen... 5 2.1 Adobe Flash Player -ohjelmiston asentaminen...

Lisätiedot

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2

SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJE TAKSI YRITYKSILLE. 1. Palveluun rekisteröityminen... 2. 2. Palveluun kirjautuminen... 2. 3. Etusivu... 2 SIJAISET.FI KÄYTTÖOHJEET TAKSIAUTOILIJAT SISÄLLYS 1. Palveluun rekisteröityminen... 2 2. Palveluun kirjautuminen... 2 3. Etusivu... 2 4. Autojen lisääminen... 3 5. Kuljettajaryhmät ja niiden perustaminen...

Lisätiedot

Klarna Online Käyttöopas

Klarna Online Käyttöopas Klarna Online Käyttöopas Tervetuloa Klarnan asiakkaaksi! Me pidämme erittäin paljon siitä, mitä me teemme. Kuluttajien ostokokemuksen helpottamisesta kaupassasi. Ostajan ja myyjän välisen luottamuksen

Lisätiedot

TIETOJEN HALLINTA. Tietojen hallinta

TIETOJEN HALLINTA. Tietojen hallinta TIETOJEN HALLINTA 1 Sisällys KÄYTTÖÖNOTTO... 7 YLEISTÄ... 7 OHJELMAN KÄYTÖN ALOITUS... 8 OHJELMAN KÄYNNISTÄMINEN... 8 OMAN SALASANAN MUUTTAMINEN OHJELMAAN KIRJAUTUMISVAIHEESSA... 8 PÄÄRUUDUN KÄYTTÖ...

Lisätiedot

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET 2 Sisällysluettelo 1 REKISTERÖITYMINEN YRITYKSENÄ... 3 2 KIRJAUTUMINEN YRITYKSENÄ... 5 3 KOHDEHAKU... 7 4 HUUTOKAUPPAKOHTEEN TIEDOT JA TARJOUKSEN TEKEMINEN...

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä.

Thunderbird. Asennus ja käyttöönotto. Oppaassa kuvataan kaikki vaiheet kuvakaappauksin yksinkertaisia esimerkkejä käyttämällä. Y K S I K Ä Ä N A S I A K A S E I O L E M E I L L E LI I A N P I E NI TAI M I K Ä Ä N H A A S T E LI I A N S U U R I. Thunderbird Asennus ja käyttöönotto Tämä on käyttöopas Mozilla Thunderbird sähköpostiohjelman

Lisätiedot

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus

Käyttöopas. Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus Käyttöopas Potilaskortisto-ohjelma Potilastietojen hallinta ja laskutus 1 Tämän julkaisun sisältöä voidaan muuttaa ilman erillistä ilmoitusta. Esimerkeissä esitetyt yritykset, nimet ja muut tiedot ovat

Lisätiedot

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA

RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA 24.8. 2007 RAPORTOINTI LIIKKUVUUSHANKKEISSA VUONNA 2007 HYVÄKSYTYT HANKKEET SISÄLTÖ: RAP4LEO KÄYTTÖOHJEET KOORDINAATTORILLE.2 1 VASEMMAN VALIKON TOIMINNOT...4 2 APURAHANSAAJIEN JA ULKOMAANJAKSOJEN REKISTERÖINTI...5-7

Lisätiedot

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje

SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Suomen Noutajakoirajärjestö ry v. 16.6.2013 SNJ-jäsenrekisterin käyttöohje Teksti: Tiina Jäppinen tiina.jappinen@gmail.com SUOMEN NOUTAJAKOIRAJÄRJESTÖ RY JÄSENREKISTERIN OHJE (16.6.2013 / TJ) 1 (26) SISÄLTÖ

Lisätiedot

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE

BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE 1 BIOENERGIAPÖRSSI KAUPPAPAIKAN KÄYTTÖOHJEET YRITYKSILLE 2 Sisältö: 1.0 YRITYSKÄYTTÄJÄT...3 1.1 Rekisteröityminen yrityksenä...4 1.2 Kirjautuminen yrityksenä..5 1.3 Kohdehaku..7 1.4 Huutokauppakohteen

Lisätiedot

ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE

ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE Sisällys 1 Toimisto Lokaali palvelun hallinta... 1 1.1 Toimisto Lokaali -palvelun hallintakeskukseen kirjautuminen... 1 1.2 Toimisto Lokaali organisaatiovalikko... 2 1.3

Lisätiedot

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2

Nebula Kotisivutyökalu Käyttöohje - Kauppamoduuli. 1. Kaupan asetukset... 2 Sivu 1/6 Sisällysluettelo 1. Kaupan asetukset... 2 1.1. Maksunvälittäjän valinta ja käyttöönotto... 2 1.2. Kaupan tiedot... 3 1.3. Postitus ja toimitusmaksut... 3 1.4. Verot... 4 1.5. Kaupan valuutta ja

Lisätiedot

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy

Kotisivutyökalu. Nebula Oy. Käyttäjän opas. Nebula Oy Sivu 2/37 Sisällysluettelo 1. Esittely... 4 2. Kotisivutyökalun tilaaminen... 4 3. Kotisivutyökalun tunnusten luominen... 4 4. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun... 7 4.1. Kirjautuminen Kotisivutyökaluun

Lisätiedot