LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2016 2019"

Transkriptio

1 LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE Rovaniemi 2015

2 2 S I S Ä L L Y S 1. SUUNNITELMAN TAUSTA 1 2. KUNTIEN ILMOITTAMAT PERUSTAMISHANKKEET 2 3. SUUNNITELMAN MÄÄRÄRAHAPERUSTEET JA MERKITYS 2 4. LAPIN LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA VUOSILLE Suunnitelman perusteet Opetus- ja kulttuuriministeriön toimivallan perustamishankkeet Lapin aluehallintoviraston toimivallan perustamishankkeet 8 LIITTEET Liite 1 Liite 2 Liite 3 Opetus- ja kulttuuriministeriön toimivallan perustamishankkeet vuosina Lapin aluehallintoviraston toimivallan perustamishankkeet vuosina Lapin liiton lausunto

3 1. SUUNNITELMAN TAUSTA Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (1705/2009) mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö laatii vuosittain valtion talousarvion valmistelun yhteydessä seuraavaa neljää vuotta varten opetus- ja kulttuuritoimen perustamishankkeiden valtakunnallisen rahoitussuunnitelman. Valtakunnallista rahoitussuunnitelmaa varten liikunnan aluehallintoa edustava aluehallintovirasto laatii kunnilta saatujen ehdotusten perusteella alueellansa toteutettavaksi aiotuista perustamishankkeista kiireellisyysjärjestysluettelon. Luettelossa esitetään mukaan otettavat hankkeet. Valtion talousarvioon otetaan vuosittain määräraha avustusten myöntämiseksi liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeisiin. Avustuksilla edistetään erityisesti laajojen käyttäjäryhmien tarpeisiin tarkoitettujen liikuntapaikkojen rakentamista, hankkimista, peruskorjaamista ja varustamista. Avustusta myönnetään ensisijaisesti kunnalle tai kuntayhtymälle sekä kunnan tai kuntayhtymän määräämisvallassa olevalle yhteisölle. Avustusta voidaan myöntää myös muille yhteisöille. Liikuntalaissa tarkoitettujen liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeena pidetään toimenpidettä (rakentaminen tai hankinta), jonka arvioidut kokonaiskustannukset ovat vähintään (ALV 0 %). Liikuntalain mukaan opetus- ja kulttuuriministeriö voi siirtää aluehallinnon valmisteltavaksi tai päätettäväksi osan liikuntapaikkarakentamiseen varatusta määrärahasta. Liikunnan aluehallinto toimii tällä hetkellä valtionapuviranomaisena sellaisten perustamishankkeiden osalta, joiden kokonaiskustannusarvio on enintään euroa (ALV 0 %). Perustamishankkeiden valtionavustuksen laskennallisena määräytymisperustana on perustamishankkeen arvonlisäverollinen kustannusarvio.

4 2 2. KUNTIEN ILMOITTAMAT PERUSTAMISHANKKEET Lapin kuntia pyydettiin ilmoittamaan tiedot kustannusarvioiltaan vähintään (ALV 0 %) suuruisista perustamishankkeista, jotka on tarkoitus toteuttaa vuosien aikana. Kunnat ilmoittivat suunnitelmakaudelle kaikkiaan 13 aluehallintoviraston ja kahdeksan opetus- ja kulttuuriministeriön toimivaltaan kuuluvaa perustamishanketta. Hankkeiden yhteenlasketut kustannusarviot ovat yli 35 miljoonaa euroa (taulukko 1). Ministeriön toimivallan hankkeista viisi ja aluehallintoviraston toimivallan hankkeista seitsemän on peruskorjaus-/perusparannushankkeita. Aluehallintoviraston toimivallan hankkeista lukumääräisesti suurin hankeryhmä ovat erilaiset ulkoliikuntapaikat. Vastaavasti ministeriön toimivallan hankkeista suurimpina hankeryhminä ovat uimahallit. Taulukko 1. Suunnitelmakaudelle ilmoitetut perustamishankkeet Liikuntapaikka AVI OKM Yhteensä ryhmät lkm 1000 lkm 1000 lkm 1000 Ulkokentät Sisäliikuntatilat Vesiliikuntatilat Maastoliikuntapaikat Erityisliikuntapaikat Huoltorakennukset Muut hankkeet Yhteensä SUUNNITELMAN MÄÄRÄRAHAPERUSTEET JA MERKITYS Opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain mukaan aluehallintovirasto asettaa ministeriön toimivallan hanke-esitykset kiireellisyysjärjestykseen. Tämä lista on pohjana ministeriössä loppuvuodesta laadittavalle rahoitussuunnitelmalle vuosille Suunnitelmat ovat ohjeellisia. Ministeriön valtionavustusta koskevat päätökset tehdään varsinaisessa hakemusvaiheessa asiakirjoissa esitettyjen tietojen sekä aluehallintovirastolta että valtion liikuntaneuvostolta saatujen lausuntojen pohjalta.

5 3 4. LAPIN LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA VUOSILLE Suunnitelman perusteet Tutkimuksilla on osoitettu, että liikunnalla on lukuisia myönteisiä vaikutuksia terveyteen, hyvinvointiin ja toimintakykyyn. Säännöllisellä liikunnan harrastamisella saadaan säästöjä sosiaali- ja terveydenhuollon, työelämän ja ennenaikaisen eläköitymisen kustannuksiin. Väestön liikuntaharrastuksen edistäminen edellyttää liikuntapaikkaverkoston kehittämistä ja perusparantamista. Tähän liittyvä valtionaputoiminta on välttämätöntä. Ministeriön yleisenä avustusperiaatteena vuodesta 2010 lähtien on ollut, että avustus kattaa noin neljänneksen hakijan esittämästä kustannusarviosta. Ministeriön linjaus on hyvä ja kunnallista liikuntapaikkarakentamista tukeva. Lapin aluehallintoviraston keskeisiä valtionaputoiminnan linjauksia ovat: Liikuntalain perusteella etusijalle asetetaan kunnalliset ja laajoja käyttäjäryhmiä palvelevat liikuntapaikkahankkeet. Uusien rakentamishankkeiden arvioinnin kohdalla kiinnitetään huomio hankkeiden alueelliseen ja paikalliseen merkitykseen. Aluehallintoviraston toimivallan hankkeiden kohdalla painopisteenä ovat kunnan perusliikuntapaikat ja lähiliikuntapaikat. Alueellista merkitystä omaavat, ylikunnalliset hankkeet ja hankkeet, joissa olemassa olevia rakenteita muutetaan liikuntakäyttöön. Näiden kohdalla on kuitenkin korostettava erikseen hankekohtaista arviointia. Huomioidaan Liikuntapaikkarakentamisen suunta-asiakirjassa esitetyt painoalalinjaukset, jotka koskevat lasten ja nuorten liikuntaympäristöjen kehittämistä sekä terveyttä edistävien liikuntaolosuhteiden lisäämistä. Tuetaan peruskorjaushankkeita. Sisäliikuntatilojen kohdalla suosituimmuusasemassa ovat yhteishankkeet opetustoimen kanssa erityisesti silloin, kun on kyse kunnan pääliikuntatilasta. Ei-kunnallisissa hankkeissa on kunnan puoltava kannanotto. Hankkeet ovat tarkoituksenmukaisesti suunniteltuja, turvallisia sekä liikuntaesteettömiä. Suunnitelma tarkistetaan vuosittain.

6 Opetus- ja kulttuuriministeriön toimivallan perustamishankkeet Perustamishankkeet, joiden kustannusarviot (ALV 0 %) ovat yli , kuuluvat ministeriön toimivaltaan. Ne asetetaan kuntien ilmoittaman aloitusvuoden mukaan vuosittaiseen kiireellisyysjärjestykseen. Vuosi 2016 Sijat 1 3 Lapin aluehallintovirasto esittää valtakunnalliseen rahoitussuunnitelmaan hyväksyttäväksi Lapin alueelta seuraavat hankkeet: Tornion uimahallin peruskorjaus, Kolarin keskusurheilukentän peruskorjaus ja Simon Maksniemen koulun liikuntasalin laajennus. Hankkeet ovat kunnallisia ja hyvin perusteltuja. Tornion kaupunki, Tornion uimahallin peruskorjaus Tornion uimahalli on rakennettu 1992 ja se sisältää allastilojen lisäksi myös kuntosalin. Uimahallin kokonaispinta-ala on 4630 m 2. Uimahallin peruskorjauksessa uusitaan rakennuksen pintarakenteet sekä talo- ja allastekniikka. Lisäksi rakennetaan uusi opetusallas. Hankkeen tarveperusteluna on uimahallin iästä johtuva peruskorjauksen tarpeellisuus. Uimahallin käytettävyyden varmistamiseksi ja sen toimivuuden parantamiseksi suunniteltu hanke on välttämätön. Lisäksi hankkeen tarveperusteluna korostuu sen merkitys ylikunnallisena perusliikuntapaikkana. Hanke sisältyy vuosille vahvistettuun valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan vuosille 2016 ja Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuodelle Hankkeen rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat suunnittelun edetessä. Kolarin kunta, Keskusurheilukentän peruskorjaus Hanke käsittää 1988 rakennetun yleisurheilukentän peruskorjauksen. Kentällä on kuusi kestopinnoitettua ympärikiertävää juoksurataa ja kuusi rataa etusuoralla. Kentän ympärikiertävien ratojen pituus on 400 metriä. Kentän keskusta on nurmipintainen. Kolarin keskusurheilukentän peruskorjauksen tarveperusteluina ovat nykyisen kentän huono kunto ja käytettävyys. Peruskorjauksella pidennetään kentän vuosittaista käyttöaikaa sekä toimivuutta merkittävästi. Lisäksi hankkeen tarveperusteluna korostuu kentän merkitys ja suosio yhtenä kunnan perusliikuntapaikkana. Kenttä palvelee aktiivisen seuratoiminnan ohella myös koululaisliikuntaa. Hanke ei sisälly voimassa olevaan valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan.

7 5 Hanke on merkitty kunnan investointiohjelmaan vuosille ja sen hanke- ja rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat suunnittelun edetessä. Simon kunta, Maksniemen koulun urheilusalin laajennus Hanke käsittää Maksniemen koulun liikuntasalin laajentamisen 300 neliöllä 410 neliöiseksi. Koulun nykyinen liikuntasali on 110 m 2 ja sen yhteydessä on myös pukuhuone ja peseytymistilat. Maksniemen kylä sijaitsee Simon kuntakeskuksen ja Kemin kaupungin välissä. Kemiin on matkaa noin 10 kilometriä. Hankkeen tarveperusteluna on useammalle lajille sopivan riittävän kokoisen sisäliikuntatilan puuttuminen alueelta. Liikuntatilan käyttäjinä ovat Maksniemen kylän asukkaiden lisäksi myös alueen urheiluseurat sekä koulun oppilaat. Hanke ei sisälly voimassa olevaan valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Hanke on merkitty kunnan investointiohjelmaan vuosille ja sen hanke- ja rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat suunnittelun edetessä. Kiinteistö Oy Taivaanrannatie 3, Liikuntahalli Korkalovaara Suunniteltu liikuntahallihanke käsittää nykyisen tennishallin laajennusosan sekä telinevoimistelusalin. Tennishallin laajennusosa sisältää tilan yhdelle tenniskentälle ja neljälle sulkapallokentälle. Telinevoimistelusali suunnitellaan sirkusakrobatian harjoittelutilaksi. Hankkeen tarveperusteluna ovat tennikseen, sulkapalloon ja sirkusakrobatiaan soveltuvien tilojen tarjontaa suurempi kysyntä Rovaniemellä. Hanke ei sisälly voimassa olevaan liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Rahoitussuunnitelma ilmoitus on tehty perustettavan yhtiön lukuun.

8 6 Vuosi 2017 Sijat 1 3 Lapin aluehallintovirasto esittää valtakunnalliseen rahoitussuunnitelmaan hyväksyttäväksi Lapin alueelta seuraavat hankkeet: Tornion uimahallin peruskorjauksen toinen maksatusosa, Rovaniemen uimahalli sekä Kemijärven Ahvensalmen lähiliikuntapuisto. Hankkeet ovat kunnallisia ja hyvin perusteltuja. Tornion kaupunki, Tornion uimahallin peruskorjaus Tornion uimahalli on rakennettu 1992 ja se sisältää allastilojen lisäksi myös kuntosalin. Uimahallin kokonaispinta-ala on 4630 m 2. Uimahallin peruskorjauksessa uusitaan rakennuksen pintarakenteet sekä talo- ja allastekniikka. Lisäksi rakennetaan uusi opetusallas. Hankkeen tarveperusteluna on uimahallin iästä johtuva peruskorjauksen tarpeellisuus. Uimahallin käytettävyyden varmistamiseksi ja sen toimivuuden parantamiseksi suunniteltu hanke on välttämätön. Lisäksi hankkeen tarveperusteluna korostuu sen merkitys ylikunnallisena perusliikuntapaikkana. Hanke sisältyy vuosille vahvistettuun valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan vuosille 2016 ja Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuodelle Hankkeen rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat suunnittelun edetessä. Rovaniemen kaupunki, Rovaniemen uimahalli Rovaniemen kaupungin nykyinen uimahalli on rakennettu vuonna 1968 ja se on edelleen peruskorjattu vuonna Rovaniemen kaupunki on päätynyt korvaamaan vanhan hallin kokonaan uudella uimahallilla. Hankkeen tarveperusteluina ovat uimahallin tarve ja merkitys kaupunkilaisille keskeisenä kaupungin perusliikuntapaikkana. Vanhan uimahallin korvaaminen uudella uimahallilla parantaa Rovaniemen sekä sen lähikuntien asukkaiden vesiliikunnan harrastamis- ja harjoittelumahdollisuuksia merkittävästi. Hankkeen tarveperusteluna korostuu myös sen merkitys ylikunnallisena perusliikuntapaikkana. Hanke ei sisälly vahvistettuun valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuosille Hankkeen tarkemmat hanke- ja rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat hankkeen edetessä.

9 7 Kemijärven kaupunki, Ahvensalmen lähiliikuntapuisto Ahvensalmen alue sijaitsee Kemijärven keskustan välittömässä läheisyydessä. Liikuntaan liittyviä olemassa olevia tiloja alueella on vain sorakenttä. Hankkeen tarkoituksena on toteuttaa alueelle ympärivuotiseen käyttöön soveltuva liikuntapuisto huolto- ja taukotiloineen. Liikuntapuistoon suunniteltuja lajeja ovat kesällä mm. erilaiset palloilulajit sekä erityisesti nuorisokulttuuriin liittyvät lajit, kuten skeittaus ja parkour. Talvilajeja varten alue valaistaan ja siellä voi harrastaa luistelua, jääkiekkoa, hiihtoa ja mäenlaskua. Hankkeen tarveperusteluna on kaupungin keskusta-alueella olevien ulkoliikuntapaikkojen vähäisyys liikkujille. Liikuntapuiston saavutettavuus, monipuolisuus ja ympärivuotisuus lisäävät kaupungin keskusta-alueen liikuntapaikkatarjontaa ja siten myös liikunnan harrastuneisuutta kaupunkilaisten keskuudessa. Hanke ei sisälly voimassa olevaan liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuosille ja sen hankesuunnitelmat tarkentuvat hankkeen edetessä. Tornion kaupunki, Näränperän jääpallokenttä/tekojäärata Hanke käsittää luvulla rakennetun jääpallokentän perusparannuksen, jossa olemassa oleva kenttä varustetaan jäädytyslaitteistolla. Lisäksi jääpallokentän perusparannus suunnitellaan siten, että kenttä on mahdollista varustaa kesäaikaan kolmella tenniskentällä. Tornio on Suomen johtava jääpallopaikkakunta ja jääpallo on paikkakunnan suosituimpia liikuntalajeja. Näränperän jääpallokentän perusparannuksen tarveperusteluna on jääpallon harrastus- ja pelikauden jatkaminen jäädytyslaitteistojen avulla. Jääpallon harrastusmahdollisuuksien lisäksi Näränperän jääpallokentän perusparannuksella lisätään myös muun jääurheilun harrastusmahdollisuuksia kunnassa. Kenttä palvelee aktiivisen seuratoiminnan ohella myös koululaisliikuntaa. Hanke ei sisälly vahvistettuun valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuodelle 2017 ja sen rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat hankkeen edetessä.

10 8 Vuosi 2018 Sija 1 Lapin aluehallintovirasto esittää valtakunnalliseen rahoitussuunnitelmaan Lapin alueelta hyväksyttäväksi Kemijärven uimahallin peruskorjauksen Kemijärven kaupunki, Kemijärven uimahallin peruskorjaus Kemijärven uimahalli on rakennettu 1972 ja edelleen peruskorjattu sekä laajennettu vuosina Uimahalli sisältää allastilojen lisäksi myös kuntosalin. Uimahallin kokonaispinta-ala on m 2. Uimahallin peruskorjaus koskee koko rakennusta. Hankkeen tarveperusteluna on uimahallin iästä johtuva peruskorjauksen tarpeellisuus. Uimahallin käytettävyyden varmistamiseksi ja sen toimivuuden parantamiseksi suunniteltu hanke on välttämätön. Lisäksi hankkeen tarveperusteluna korostuu sen merkitys ylikunnallisena perusliikuntapaikkana. Hanke ei sisälly vahvistettuun valtakunnalliseen liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelmaan. Hanke on merkitty kaupungin investointiohjelmaan vuosille Hankkeen rakennustekniset suunnitelmat tarkentuvat suunnittelun edetessä. Vuosi 2019 Ei hankkeita 4.3. Aluehallintoviraston toimivallan perustamishankkeet Kunnat ilmoittivat suunnittelukaudelle 14 kustannusarvioltaan (ALV 0 %) enintään euron perustamishanketta. Hankkeiden yhteenlaskettu arvonlisäverollinen kustannusarvio on lähes 1,4 miljoonaa euroa. Huomioitavaa ilmoitetuissa perustamishankkeissa on, että ne ovat lukumääräisesti pienemmät kuin aluehallintovirastolle vuosittain tulleet valtionavustushakemukset. Ministeriö osoittaa aluehallintovirastoille vuosittain jaettavan avustusmäärärahan alueen asukasluvun, jätettyjen hakemusten lukumäärän, niiden yhteenlaskettujen kustannusarvioiden ja käytettävissä olevien määrärahojen perusteella. Vuosittaisessa päätöksenteossa AVI noudattaa kohdassa 4.1. esitettyjä avustuslinjauksia. Liitteeseen 3 on koottu kuntien ilmoittamat AVIn toimivallan perustamishankkeet, jotka on tarkoitus toteuttaa vuosina

11 9 Liitteiden 2 ja 3 sarakkeiden selitykset Kiirr.sija Kunta Hankkeen nimi Tyyppi Real.- aste Kust.arvio Toteuttaja Esitetty rakentasen al.vuosi Huomautus Hankkeiden vuosittainen kiireellisyysjärjestys Kunta, jonka alueella hanke toteutetaan Rakentamishankkeen nimi Hankkeen LIPAS-tyyppikoodi Hankkeen realistisuusaste: 0 = ei sisälly voimassa olevan kuntasuunnitelman toteuttamisosaan 1 = sisältyy voimassa olevan kuntasuunnitelman toteuttamisosaan Kunnan ilmoittaman hankkeen kustannusarvio euroina Hankkeen toteuttaja: 1 = kunta 2 = rekisteröity yhdistys esim. urheiluseura 3 = osakeyhtiö (Oy) 4 = muu esim. säätiö Kunnan ilmoittama hankkeen suunniteltu rakentamisen aloittamisvuosi Hankkeeseen liittyviä täydentäviä tietoja - Esit. yhteishankkeeksi = esitetään, että hankkeen rahoitukseen osallistuvat myös opetusviranomaiset

LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE

LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE LAPIN LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSILLE 2015 2018 Rovaniemi 2014 S I S Ä L L Y S 1. SUUNNITELMAN TAUSTA 1 2. KUNTIEN ILMOITTAMAT PERUSTAMISHANKKEET 2 3. SUUNNITELMAN MÄÄRÄRAHAPERUSTEET

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro

Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Liikuntapaikkarakentaminen korkeakouluissa ELY-keskuksen puheenvuoro Tampere, 15.3.2013 Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus Kirjasto-, liikunta- ja nuorisoyksikkö

Lisätiedot

Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä ja rahoitussuunnitelmaehdotuksien valmistelusta vuodelle 2019

Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä ja rahoitussuunnitelmaehdotuksien valmistelusta vuodelle 2019 Ohje 1 (4) Opetus- ja kulttuuritoimi 22.11.2018 Jakelun mukaan Opetus- ja kulttuuriministeriön ohje OKM/3/611/2018/16.11.2018 Ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä

Lisätiedot

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen

Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen Lasten ja nuorten liikunnan kehittäminen Liikunta oppimisen tukena seminaari Virpiniemen liikuntaopisto 30.1.2013 31.1.2013 Pohjois-Pohjanmaan ELY -keskus Vastuualueet: Liikenne Ympäristö Elinkeinot Toimipaikka:

Lisätiedot

Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset

Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset Valtion liikuntapaikkarakentamisen linjaukset Koulutuspäivät jäähallien ja ulkojäiden huoltajille 30.10.2014 Rovaniemi Lapin aluehallintovirasto, M. Huhtala, OKT-vastuualue 30.10.2014 1 LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Ampumaradat rakennemuutoksessa seminaari 8.3.2013 Helsinki Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Ilpo Piri Uudenmaan ELY keskus 1 Liikuntapaikoista: - Koko maassa n. 29.000 rakennettua liikuntapaikkaa

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN RAHOITUSSUUNNITELMA 2015-2018 RAHOITUSSUUNNITELMAN KAUTTA VALTIONAVUSTUSHANKKEEKSI RAHOITUSSUUNNITELMAT Liikunnan koulutuskeskukset joulukuu Kunnalliset ja yksityiset hankkeet

Lisätiedot

Kirje OKM/4/611/ Viite

Kirje OKM/4/611/ Viite Kirje OKM/4/611/2017 15.11.2017 Viite Asia Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjeet liikuntapaikkojen perustamishankkeita koskevien asioiden käsittelystä ja rahoitussuunnitelman valmistelusta vuodelle 2018

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2016-2019

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2016-2019 LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI - Opetus-ja kulttuuriministeriö Nuoriso-ja liikuntapolitiikan osasto 27.11.2015 OPETUS- JA KULTTUURIMIN1STER1Ö Liikuntapaikkojen ja niihin

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset

Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Liikuntapaikkojen rakentamisavustukset Nuoriso- ja liikuntatoimen valtionavustukset ja sähköinen haku Vaasa 5.10.2017 Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Opetus- ja kulttuuritoimen vastuualue Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

fjlriu\^ iv.\ Opetus-ja kulttuuriministeri Sah.hi Grahn-La^sonen

fjlriu\^ iv.\ Opetus-ja kulttuuriministeri Sah.hi Grahn-La^sonen OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIO Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2017-2020 Opetus-ja kulttuuriministeriö on opetus-ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2019.

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2019. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2019 2022 Opetus- ja kulttuuriministeriö on opetus- ja kulttuuritoimen

Lisätiedot

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2018.

Rahoitussuunnitelma on pohjana opetus- ja kulttuuriministeriön myöntäessä valtionavustuksia liikuntapaikkojen perustamishankkeisiin vuonna 2018. OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille - Opetus-ja kulttuuriministeriä on opetus-ja kulttuuritoimen rahoituksesta

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset, rahoitussuunnitelma ja Liikuntapaikkarakentamisen suunta -asiakirja

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset, rahoitussuunnitelma ja Liikuntapaikkarakentamisen suunta -asiakirja Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset, rahoitussuunnitelma ja Liikuntapaikkarakentamisen suunta -asiakirja Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Opetus- ja kulttuuritoimi

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan

Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Uusi liikuntalaki ja sen merkitys vantaalaiseen liikuntaan Vantaan Liikuntayhdistys ry juhlaseminaari 21.10.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen

Lisätiedot

Liikuntalain uudistus

Liikuntalain uudistus Liikuntalain uudistus Liikuntatoimen koulutuspäivät 27.-28.11.2014 ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen liikuntaaktiivisuus, liiallinen istuminen.

Lisätiedot

Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta

Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta Ajankohtaista liikuntatoimesta ja oppilaitosrakentamisesta Sivistystoimen johdon päivä Raahe 13.11.2013 Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus, Marie Rautio-Sipilä 19.11.2013 1 Liikuntalain

Lisätiedot

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta

Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta Valtakunnallisen liikuntapolitiikan tavoitteet Seminaari liikuntapaikkarakentamisesta 14.5.2012 Johtaja Harri Syväsalmi Opetus- ja kulttuuriministeriö/liikuntayksikkö Hallitusohjelma - liikuntapolitiikka

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN SUUNTA. Minna Paajanen & Mauri Peltovuori

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN SUUNTA. Minna Paajanen & Mauri Peltovuori LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN SUUNTA Minna Paajanen & Mauri Peltovuori Käsitys nykytilasta hutera Kokonaisarvio liikunnan olosuhteista eri lajien näkökulmasta huomioiden harrastus, valmennus ja huippu urheiluolosuhteet

Lisätiedot

Valtioneuvoston asetus

Valtioneuvoston asetus Valtioneuvoston päätöksen mukaisesti säädetään liikuntalain (390/2015) nojalla: Valtioneuvoston asetus liikunnan edistämisestä 1 luku Valtion liikuntaneuvosto 1 Valtion liikuntaneuvoston ja sen jaostojen

Lisätiedot

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus

Oma Häme. Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa. Aluekehitys ja kasvupalvelut. Nykytilan kartoitus Oma Häme Aluekehitys ja kasvupalvelut Nykytilan kartoitus Tehtävä: Alueellisen liikuntaneuvoston asettaminen, liikunnan edistäminen maakunnassa (Lakiehdotuksessa tehtävä on nimetty: alueellisen liikuntaneuvoston

Lisätiedot

Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjät

Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen. Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjät HAKUTIEDOTE 1 (3) 30.11.2010 87/2010 Asia HAKUTIEDOTE 2010 Ammattikoulutus Työelämälähtöisen ammatillisen koulutuksen kehittäminen Taustaa Valtionavustuksen määräraha Hakukelpoisuus Säädösperusta: Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus

Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus Valtionavustushakemuksen liiteasiakirjoista hallinto ja rahoitus Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tampere 29.9.2016 Ismo Myllyaho Yksikön päällikkö Opetus-

Lisätiedot

Liikunnan koulutuskeskusten. perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman Opetus-ja kulttuuriministeriö Nuoriso-ja liikuntapoiitiikan osasto

Liikunnan koulutuskeskusten. perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman Opetus-ja kulttuuriministeriö Nuoriso-ja liikuntapoiitiikan osasto Liikunnan koulutuskeskusten perustamishankkeiden rahoitussuunnitelman vuosille 2016-2019 Opetus-ja kulttuuriministeriö Nuoriso-ja liikuntapoiitiikan osasto 3.11.2015 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Liikunnan

Lisätiedot

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku

SÄÄDÖSKOKOELMA. 390/2015 Liikuntalaki. Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA Julkaistu Helsingissä 14 päivänä huhtikuuta 2015 390/2015 Liikuntalaki Annettu Helsingissä 10 päivänä huhtikuuta 2015 Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: 1 luku Yleiset säännökset

Lisätiedot

perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2013-2016

perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2013-2016 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ Liikuntapaikkojen perustamishankkeiden rahoitussuunnitelma vuosille 2013-2016 Opetus- ja kulttuuriministeriö on opetus- ja kulttuuritoimen rahoituksesta annetun lain (1705/2009)

Lisätiedot

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso

Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Hanketoiminnan kansalliset rahoituslähteet: Kirjastot, liikunta ja nuoriso Kirsi Kohonen Suunnittelija Itä-Suomen aluehallintovirasto Itä-Suomen aluehallintovirasto, Kirsi Kohonen, OKT-vastuualue 5.9.2014

Lisätiedot

Liikuntatoimen keskeiset kehittämiskohteet ja haettavat valtionavustukset

Liikuntatoimen keskeiset kehittämiskohteet ja haettavat valtionavustukset Liikuntatoimen keskeiset kehittämiskohteet ja haettavat valtionavustukset Sivistystoimenjohdon foorumi, 11.3.2014, Tampere Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Vaasa

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 7.12.2016 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot

19.4.2016. Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa.

19.4.2016. Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa. HAKUTIEDOTE 23/2016 1 19.4.2016 Asia HAKUTIEDOTE 2016 Yleissivistävä koulutus Innovatiivisten oppimisympäristöjen edistäminen esi- ja perusopetuksessa sekä lukiokoulutuksessa Taustaa Säädösperusta: Valtionavustuslaki

Lisätiedot

Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin Hannu Tuuri, Marja Katajavirta

Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin Hannu Tuuri, Marja Katajavirta Selvitys eteläpohjalaisten liikunta-aktiivisuudesta ja tyytyväisyydestä liikuntapalveluihin ja -paikkoihin 2018 Hannu Tuuri, Marja Katajavirta Sisällys Dian nro Taustoja tutkimukselle Tutkimuksen toteuttaminen

Lisätiedot

Kirjastoautohanke Tampere Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto

Kirjastoautohanke Tampere Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto Kirjastoautohanke 13.6.2014 Tampere Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto 16.6.2014 1 Perustamishankkeiden erillinen valtionavustusjärjestelmä? Vaihtoehdot: 1. Avustukset siirretään valtionosuuspohjiin

Lisätiedot

KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015

KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015 KUNTIEN LIIKUNTAVIRANHALTIJOIDEN TYÖKOKOUS JOENSUU 26.11.2015 Mitkä ovat kuntanne suurimmat haasteet liikuntaan liittyvissä asioissa tulevaisuudessa? Talous - Harrastamisen kustannusten nousu - Liikuntapaikkaverkoston

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA Tavoitteet, prosessikuvaus ja hankekategoriat

LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA Tavoitteet, prosessikuvaus ja hankekategoriat LIIKUNTAPAIKKASUUNNITELMA 2017 Tavoitteet, prosessikuvaus ja hankekategoriat AIKAPOMMI RÄJÄHTÄMÄSSÄ JOENSUUN URHEILUPAIKOISSA - "HERÄSIMME LIIAN MYÖHÄÄN SALIPULAAN KARJALAINEN 10.10.2017 TOIMEKSIANTO JA

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi. tekniset asiakirjat

Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi. tekniset asiakirjat Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustus ja päätösprosessi Hakemus, hankesuunnitelma ja tekniset asiakirjat Jalkapallon olosuhdepäivät 6.11.2012 Krister Strandberg, Sixten Wackström 6.11.2012 1 Hakemus-,

Lisätiedot

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat

Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Kirjasto-, liikunta- ja nuorisotoimien ajankohtaiset asiat Eeva Hiltunen Sivistystoimentarkastaja Itä-Suomen aluehallintovirasto Mikkeli 5.3.2014 Itä-Suomen aluehallintovirasto, Eeva Hiltunen, OKT-vastuualue

Lisätiedot

Rahoituksen tukikeinot

Rahoituksen tukikeinot Rahoituksen tukikeinot Liikkuva koulu kiertue Vaasa 22.11.2012 Yksikön päällikkö Ismo Myllyaho Pohjanmaan ELY, Vaasa Pohjanmaa ELY-keskus: Elinkeinot, työvoima, osaaminen ja kulttuuri työllisyyden edistäminen,

Lisätiedot

Kuntien erityisliikunta lainsäädännön näkökulmasta Saku Rikala, LTS. Erityisliikunnan Symposio kunnissa ja järjestöissä toimiville 29.5.

Kuntien erityisliikunta lainsäädännön näkökulmasta Saku Rikala, LTS. Erityisliikunnan Symposio kunnissa ja järjestöissä toimiville 29.5. Kuntien erityisliikunta lainsäädännön näkökulmasta Saku Rikala, LTS Erityisliikunnan Symposio kunnissa ja järjestöissä toimiville 29.5.2012 1. Taustaa Esityksen rakenne 2. Kuntien erityisliikunnan lainsäädäntö

Lisätiedot

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2.

KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. Päijät-Hämeen liitto The Regional Council of Päijät-Häme KUNTIEN ROOLI MUUTOKSESSA Vaikuttamisiltapäivä ja EK-foorumi 3.2. @Jari_Parkkonen #PHliitto Lähde: Tilastokeskus Kartta ja analyysi: Timo Aro Lähde:

Lisätiedot

Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA

Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA Pääluokka 29 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN HALLINNONALA 01. Hallinto, kirkollisasiat ja toimialan yhteiset menot 01. Opetus- ja kulttuuriministeriön toimintamenot Momentille myönnetään lisäystä 413 000

Lisätiedot

SEMINAARI LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISESTA SÄÄTYTALO 14.5.2012. Mauri Peltovuori Ylitarkastaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Liikuntayksikkö

SEMINAARI LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISESTA SÄÄTYTALO 14.5.2012. Mauri Peltovuori Ylitarkastaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Liikuntayksikkö SEMINAARI LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISESTA SÄÄTYTALO 14.5.2012 Mauri Peltovuori Ylitarkastaja Opetus- ja kulttuuriministeriö Liikuntayksikkö OKM:N LIIKUNTAPAIKKAPOLITIIKKA Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 42 19.05.2015. 42 Asianro 2978/12.04.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Hyvinvoinnin edistämisen lautakunta 42 19.05.2015. 42 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 47 29.4.2014 42 Asianro 2978/12.04.01/2014 Kuopion kaupungin sisäliikuntatilasuunnitelma ja Lippumäen jäähallin muutossuunnitelma Päätöshistoria 29.4.2014 47 Hyvinvoinnin

Lisätiedot

SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016

SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016 SEURANTALOJEN KORJAUSAVUSTUKSET Suomen Kotiseutuliitto Johanna Hakanen 20.4.2016 Kotiseututyön valtakunnallinen keskusjärjestö Suomen suurin kulttuurialan kansalaisjärjestö Perustettu vuonna 1949 Noin

Lisätiedot

Uimahallit liikuntapolitiikassa

Uimahallit liikuntapolitiikassa 2.10.2014 Uimahallit liikuntapolitiikassa Risto Järvelä Rakennusneuvos Liikunnan vastuualue Liikuntapolitiikan tausta Liikuntalaki 1054 / 1998 ja sen muutos 2014 Hallitusohjelma Valtion talousarvio MUUTOSTA

Lisätiedot

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille

Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille Tiedotustilaisuus Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille valtionavustuksista 19.3.2010 klo12-15 15 Avustusten hakeminen Annikki Häkkilä Ammatillisen peruskoulutuksen järjestäjille myönnettävät avustukset

Lisätiedot

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 27.11.2015 Mikko Härkönen

TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 27.11.2015 Mikko Härkönen TYÖ- JA ELINKEINOMINISTERIÖ Muistio Liite 1 Neuvotteleva virkamies 27.11.2015 Mikko Härkönen EHDOTUS VALTIONEUVOSTON ASETUKSEKSI AVUSTUKSESTA FINPRO OY:N JA FINPRO RY:N TOIMINTAAN VUOSINA 2016 2020 Yleisperustelut

Lisätiedot

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset. Emma Kuusi 19.5.2016

Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset. Emma Kuusi 19.5.2016 Nuorten tieto- ja neuvontatyön sekä verkkonuorisotyön avustukset Emma Kuusi 19.5.2016 Perusta Nuorisolaki Valtionavustuslaki Valtion talousarviossa kuvatut toimialan vaikuttavuus- ja tuloksellisuustavoitteet

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko?

Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa. Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Uusi liikuntalaki kunta- talouden puristuksessa Talous Liikuntalain keskeiset kuntapykälät Mikä muuttuu vai muuttuuko? Kari Sjöholm 26.11.2014 Bruttokansantuote, määrän muutos-% ed. vuodesta Lähde: kansalliset

Lisätiedot

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010

Kansallinen LIIKUNTATUTKIMUS 2009-2010 Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen Liikunnan vapaaehtois- tai kansalaistoimintaan osallistuminen 19-65-vuotiaiden keskuudessa % Lkm. 1997-1998 14 435.000 2001-2002 16 509.000

Lisätiedot

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen rakentamisavustukset

Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen rakentamisavustukset 1 Liikuntapaikkojen ja niihin liittyvien vapaa-aikatilojen rakentamisavustukset OHJEITA VALTIONAVUSTUKSEN HAKIJALLE 1. YLEISTÄ 1.1 Liikuntapaikkojen valtionavustukset Valtion talousarviossa on vuosittain

Lisätiedot

Maaseuturahaston yritystuet vuosina 2014-2020. Riikka Hautala taloussuunnittelija Nouseva Rannikkoseutu ry

Maaseuturahaston yritystuet vuosina 2014-2020. Riikka Hautala taloussuunnittelija Nouseva Rannikkoseutu ry Maaseuturahaston yritystuet vuosina 2014-2020 Riikka Hautala taloussuunnittelija Nouseva Rannikkoseutu ry Norsun toiminta-alue 7 kuntaa 1 kaupunki 1 saari 66 kylää 54 000 asukasta - Millaisia hankkeita

Lisätiedot

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio

Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio Liikuntapaikkarakentamisen rahoitussuunnitelma ja valtionavustus koulutustilaisuus Tornio 18.10.2017 Erja Metsäranta rakennusneuvos Opetus- ja kulttuuriministeriö Rahoitussuunnitelmailmoitus Kaikki kuntien

Lisätiedot

ELY-KESKUS JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ

ELY-KESKUS JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ ELY-KESKUS JA TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ 1. ELY-keskuksen E-vastuualueen työelämän kehittämiskeinoja: TYKE-tehtävä Yritysten neuvonta-, rahoitus- ja kehittämispalvelut Työllisyysperusteiset

Lisätiedot

URHEILUOPISTOJEN HALLINTOPÄIVÄT Kisakallio

URHEILUOPISTOJEN HALLINTOPÄIVÄT Kisakallio URHEILUOPISTOJEN HALLINTOPÄIVÄT Kisakallio 13.-14.10.2016 RAKENTAMISEN SÄÄDÖKSET RAKENTAMISEN PROSESSIT RAKENTAMISEN STRATEGIAT RAKENTAMISEN OHJEET Mauri Peltovuori Ylitarkastaja Liikunnan vastuualue OPETUS-

Lisätiedot

Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät?

Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät? Uusi liikuntalaki voimaan 2015 Kunnat uusien haasteiden edessä Muuttuvatko kuntien tehtävät? Kari Sjöholm 10.9 2014 -200-400 -600-800 -1000-1200 -1400-1600 Hallitusohjelman sekä vuosien 2012-2014 kehysriihien

Lisätiedot

Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät

Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät Karjalan tasavallan liikunta- ja urheiluinfrastruktuurin nykytila ja kehitysnäkymät Sergey Malashov, Karjalan tasavallan nuoriso-, liikunta- ja urheiluministeriön liikunnan ja urheiluinfrastruktuurin kehittämisosaston

Lisätiedot

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 ->

Viljakkala MERKKIEN SELITE. Talonrakennus. Liikenne, vesi ja muut. Liikenne- vesi- ja muut. Yleiskaavat. Asemakaavat. Tontit $K V2014 $K V2015 -> Viljakkala Osa-alue koostuu Viljakkalan entisen kuntakeskuksen eli kirkonkylän ja Manni Vilppeen asemakaava-alueista sekä Harhalan haja-asutusalueesta. Kirkonkylän asukasmäärä on tällä hetkellä noin 580,

Lisätiedot

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU

Liikunnan kehittämissuunnitelma 2011 2020 Liite 5. TAVOITE TOIMENPIDE-EHDOTUKSET TULEVAISUUS TOTEUTUS/VASTUUTAHO AIKATAULU 1 Ohjausryhmän hyväksymä päivitys 11.12.2014 1. TERVEYTTÄ EDISTÄVÄ LIIKUNTA Kouluikäisten liikunnan lisääminen Suositus: Koululaiset kulkevat koulumatkat pyörällä tai kävellen Sivistyslautakunta antaa

Lisätiedot

Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Sivistystoimentarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

Päätös. Laki. aluehallintovirastoista annetun lain muuttamisesta

Päätös. Laki. aluehallintovirastoista annetun lain muuttamisesta EDUSKUNNAN VASTAUS 155/2013 vp Hallituksen esitys eduskunnalle laeiksi aluehallintovirastoista annetun lain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä

Lisätiedot

Meri-Lapin päättäjäpäivä: Millainen rooli kirjastolla on kunnan sivistys- ja hyvinvointipalveluissa?

Meri-Lapin päättäjäpäivä: Millainen rooli kirjastolla on kunnan sivistys- ja hyvinvointipalveluissa? Kutsu LAAVI/05.12.03/2014 Lappi Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualue 9.7.2014 Jakelussa mainitut Meri-Lapin päättäjäpäivä: Millainen rooli kirjastolla on kunnan sivistys- ja hyvinvointipalveluissa? Lapin

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) Kaupunginhallitus Kj/2 02.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (7) 349 V Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi seuraavaa: Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Asia HAKUTIEDOTE 2013 Ammatillinen lisäkoulutus Valtakunnalliset työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän valtionavustukset

Asia HAKUTIEDOTE 2013 Ammatillinen lisäkoulutus Valtakunnalliset työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän valtionavustukset HAKUTIEDOTE 7.2.2013 22/2013 Asia HAKUTIEDOTE 2013 Ammatillinen lisäkoulutus Valtakunnalliset työelämän kehittämis- ja palvelutehtävän valtionavustukset Taustaa Säädösperusta Valtionavustuslaki (688/2001)

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) Opetuslautakunta POL/1 10.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 13/2013 1 (5) 217 Opetuslautakunnan lausunto kaupunginhallitukselle Helsingin Uusi yhteiskoulu Osakeyhtiön lainahakemuksesta julkisivujen ja vesikaton peruskorjausta varten

Lisätiedot

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta

Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5. 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Espoon kaupunki Päätös Sivu 1 / 5 2681/10.03.02/2015 148 Lausunto Kirstin koulu ja päiväkoti perusparannus 6.8.2015 päivätystä hankesuunnitelmasta Valmistelijat / lisätiedot: Vera Schulman, puh. 043 825

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSET HAKEMUKSET

LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSET HAKEMUKSET LIIKUNTAPAIKKARAKENTAMISEN VALTIONAVUSTUKSET HAKEMUKSET Määrärahan arvioitu käyttö (euroa) Liikunnan yhdenvertaiseen saavutettavuuteen 29 821 000 Liikuntapaikkarakentamisen avustamiseen 28 321 000 Liikunnan

Lisätiedot

Kirjastojen kehittämishankkeet Tampere

Kirjastojen kehittämishankkeet Tampere Kirjastojen kehittämishankkeet Tampere 25.9.2014 Pirkanmaan hankekuva, hankerekisterin visualisointi Valtionavustukset (hakumenettely yms.) Pirkanmaan hankekuva hankerekisterin visualisoimana http://visualisointi.kirjastot.fi/hankkeet/

Lisätiedot

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus

Aluekehityksen suunnittelu ja ohjaus Maakuntahallitus 170 19.10.2015 Maakuntahallitus 178 16.11.2015 Uudenmaan liiton talousarvion vuodelle 2016 sekä toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille 2016 2018 hyväksyminen 325/02.00.00/2015 MHS 19.10.2015

Lisätiedot

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

Aluehallintoviraston diaarinumero. Puhelin

Aluehallintoviraston diaarinumero. Puhelin 1 Saapumismerkinnät Saapumisleimat Aluehallintoviraston diaarinumero PSR:n diaarinumero 1 Tiedot hakijasta a) Hakijan yhteystiedot: Nimi Hailuodon kunta Y-tunnus 0184918-8 Jakeluosoite Luovontie 176 Postinumero

Lisätiedot

Espoo Leppävaaran uimahallin peruskorjaus 28 290 000 700 000. Helsinki / Urheiluhallit Oy Malmin uimahallin peruskorjaus 1 908 000 480 000

Espoo Leppävaaran uimahallin peruskorjaus 28 290 000 700 000. Helsinki / Urheiluhallit Oy Malmin uimahallin peruskorjaus 1 908 000 480 000 LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2011-2014 Hakija Hanke kustannusarvio Uusimaa, Itä-Uusimaa, Kanta- Häme, Päijät-Häme, Kymenlaakso, Etelä-Karjala Askola / perustettava

Lisätiedot

Ajankohtaista kunta-alalta. Taija Hämäläinen

Ajankohtaista kunta-alalta. Taija Hämäläinen Ajankohtaista kunta-alalta Taija Hämäläinen 2010 Kuntakenttä myllerryksessä 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017 2018 1. Kuntarakennelaki 478/2013 Kuntien selvitykset 2. Valtionosuusjärjestelmän uudistaminen

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 18.9.2015 1 PAIKALLISTEN KEHITTÄMISHANKKEIDEN VALTIONAVUSTUS VUONNA 2015 LAPIN ALUEHALLINTOVIRASTO 2 Lasten ja nuorten liikunnan kehittämisavustus Valtio tukee lasten ja nuorten

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/ (7) Kaupunginvaltuusto Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 7/2013 1 (7) 112 Lainan ja takauksen myöntäminen Urheiluhallit Oy:lle Käsittely päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti, kumoten 29.2.2012 54 tekemänsä päätöksen,

Lisätiedot

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille

Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Lastenkulttuurin ja taiteen perusopetuksen kärkihanke 2016-2018 Taiteen ja kulttuurin saatavuuden parantaminen lapsille ja nuorille Neuvotteleva virkamies Iina Berden, OKM 30.5.2017 Hallitusohjelman kärkihanke:

Lisätiedot

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja

Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Savitaipaleen koulut ovat Liikuttavia kouluja! Timo Mikkola. Liikunnan lehtori / liikuntatoimenohjaaja Liikuntaolosuhteet Uimahalli Jäähalli Curlinghalli Tennishalli Ulkotenniskentät Lumilautarinne Skeittipaikka

Lisätiedot

Lapin aluehallintovirasto

Lapin aluehallintovirasto Lapin aluehallintovirasto 27.9.2016 1 LIIKUNNALLISEN ELÄMÄNTAVAN PAIKALLISTEN KEHITTÄMISHANKKEIDEN AVUSTUKSET VUONNA 2017 2 AVUSTUKSEN TARKOITUS JA PERIAATTEET Liikunnallisen elämäntavan o Liikunnallisen

Lisätiedot

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi...

KÄRKÖLÄN KUNTA. 4 liikuntatoimen tavoitteet ja tehtävät...7 4.1 Yleistä 4.2 Toimenpiteet. 5 Johtopäätöksiä liikuntatoiminnan kehittämiseksi... KÄRKÖLÄN KUNTA 1 johdanto...3 2 yleiskuvaa kärkölän kunnasta...4 2.1 Sijainti 2.2 Luonto ja ympäristö 2.3 Väestörakenne 2.4 Elinkeinorakenne 2.5 Koulutus 3 kärkölän liikuntatoimen nykytilanne...5 3.1 Hallinto

Lisätiedot

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2015 Espoo, Turku ja Vantaa. 10.1.2016 FCG Finnish Consulting Group Oy

Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 2015 Espoo, Turku ja Vantaa. 10.1.2016 FCG Finnish Consulting Group Oy Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyyskyselyt 201 Espoo, Turku ja Vantaa 10.1.2016 Finnish Consulting Group Oy Liikuntapalvelujen asiakastyytyväisyys 201 Sisältö 1 Johdanto 1.1 Yleistä 1.2 LiikuntaVertti

Lisätiedot

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö

Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Vapaa-aikalautakunnan avustussääntö Kurikan vapaa-aikalautakunnan 16.3.2016 hyväksymä Voimaantulo, kun vapaa-aikalautakunnan päätös on lainvoimainen. Vuoden 2016 haettavat avustukset käsitellään hyväksytyn

Lisätiedot

Erityisliikunta OKM/VLN vuonna 2015- Toni Piispanen valtion liikuntaneuvoston suunnittelija

Erityisliikunta OKM/VLN vuonna 2015- Toni Piispanen valtion liikuntaneuvoston suunnittelija Erityisliikunta OKM/VLN vuonna 2015- Toni Piispanen valtion liikuntaneuvoston suunnittelija OKM Opetus- ja kulttuuriministeriö vastaa: liikuntapolitiikan yleisestä johdosta, yhteensovittamisesta ja kehittämisestä

Lisätiedot

Keskuskirjastokokous 23.1.2013 Pasila Hannu Sulin

Keskuskirjastokokous 23.1.2013 Pasila Hannu Sulin Keskuskirjastokokous 23.1.2013 Pasila Hannu Sulin Sisällys Ajankohtaista Varastokirjaston yhdistämistä Kansalliskirjastoon selvittävän työryhmän raportti Keskus- ja maakuntakirjastoavustukset Ajankohtaista

Lisätiedot

Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Seminaari: Hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmia yhdyskuntasuunnitteluun

Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Seminaari: Hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmia yhdyskuntasuunnitteluun Jenny Miettinen, arkkitehti, Oulun yliopisto Seminaari: Hyvinvoinnin ja terveyden näkökulmia yhdyskuntasuunnitteluun 1 2 Nykytilanne Suomalaisten työikäisten liikunnan harrastaminen on lisääntynyt, mutta

Lisätiedot

Kirje 06.09.2016. Valtionavustukset keskuskirjasto- ja maakuntakirjastotehtäviin, yleisten kirjastojen erityistehtäviin ja toiminnan kehittämiseen

Kirje 06.09.2016. Valtionavustukset keskuskirjasto- ja maakuntakirjastotehtäviin, yleisten kirjastojen erityistehtäviin ja toiminnan kehittämiseen Kirje OKM/11/691/2016 06.09.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Valtionavustukset keskuskirjasto- ja maakuntakirjastotehtäviin, yleisten kirjastojen erityistehtäviin ja toiminnan kehittämiseen Valtionavustuksilla

Lisätiedot

25.11.2014. Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi. Kuva: Nestor Cables. Kuva: Nestor Cables Oy

25.11.2014. Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi. Kuva: Nestor Cables. Kuva: Nestor Cables Oy Kuva: Nestor Cables 25.11.2014 Esa Huurreoksa Sadan megan Itä- ja Pohjois-Suomi Kuva: Nestor Cables Oy SADAN MEGAN ITÄ- JA POHJOIS-SUOMI Yleishyödyllinen kehittämishanke MAAKUNNAT: LAPPI KAINUU POHJOIS-KARJALA

Lisätiedot

Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille

Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille Valtion tuki urheiluseuroille ja kunnille Urheilujohtaminen seminaari 2.9.2015 Tampere ylitarkastaja Sari Virta Lähtökohdat liikuntalain uudistamisessa Yhteiskunnan muutos: kansalaisten vähentynyt päivittäinen

Lisätiedot

Kirje 31.05.2016. OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi

Kirje 31.05.2016. OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi Kirje OKM/43/592/2016 31.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia OKM Valtionavustukset oppisopimuskoulutuksen ja työpaikalla tapahtuvan oppimisen kehittämiseksi Tavoitteena on lisätä ja monipuolistaa

Lisätiedot

Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle 2016

Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle 2016 1 KIRJE SMDno-2015 1766 23.10.2015 Aluehallintovirastot Pelastuslaitokset Ahvenanmaan maakunnan hallitus Pelastuslaitosten, kuntien ja sopimuspalokuntien erityisavustukset rakennushankkeisiin vuodelle

Lisätiedot

f) Oma arvio avustuksen tarpeesta hakuvuonna: erittäin tärkeä, tärkeä, ei kovin tärkeä perustelu

f) Oma arvio avustuksen tarpeesta hakuvuonna: erittäin tärkeä, tärkeä, ei kovin tärkeä perustelu 1 HAKULOMAKE RAKENNUSHANKKEILLE Saapumismerkinnät Saapumisleima Aluehallintoviraston diaarinumero PSR:n diaarinumero 1. Tiedot hakijasta a) Hakijan yhteystiedot: Nimi Y-tunnus Jakeluosoite Postinumero

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/ (5) Kaupunginhallitus Kj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 16/2012 1 (5) 385 V Lainan myöntäminen Tapanilan Urheilutalosäätiölle HEL 2011-010486 T 02 05 03 00 Päätös päätti esittää kaupunginvaltuustolle, että kaupunginvaltuusto päättäisi

Lisätiedot

LIIKKUVA KOULU -OHJELMAN KEHITTÄMISAVUSTUKSET LUKUVUODELLE Liikutaan tunti päivässä laajentamalla Liikkuva Koulu -hanke valtakunnalliseksi

LIIKKUVA KOULU -OHJELMAN KEHITTÄMISAVUSTUKSET LUKUVUODELLE Liikutaan tunti päivässä laajentamalla Liikkuva Koulu -hanke valtakunnalliseksi LIIKKUVA KOULU -OHJELMAN KEHITTÄMISAVUSTUKSET LUKUVUODELLE 2016-2017 Liikutaan tunti päivässä laajentamalla Liikkuva Koulu -hanke valtakunnalliseksi 1 Liikkuvan koulun tavoitteena on aktiivisempi ja viihtyisämpi

Lisätiedot

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS

KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS Rakennustoimikunta 13 27.05.2010 Kaupunginhallitus 219 07.06.2010 Laajennettu kaupunginhallitus 12 20.09.2010 KUIVANNON KOULUN LVIS-PERUSKORJAUSHANKKEEN RAKENTAMISPÄÄTÖS RAKTOI 13 Kaupunginhallitus päätti

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA. HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI

KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA. HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI 27.12.2018 KANKAANPÄÄN SKEITTIPUISTON HANKESUUNNITELMA HANKE 8760 Skeittipuisto KOHDE JA SIJAINTI Liikuntakeskus Jämintie 10, 38700 Kankaanpää TILAAJA Rakennuttaja / hankintayksikkö Tekninen keskus PL

Lisätiedot

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ

LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 2011 LIIKUNNAN ARVOSTUS PIEKSÄMÄELLÄ 12.10.2011 Liikunnan arvostus Pieksa ma ella ja sen jäsenseurat(33 kpl) ovat huolissaan Pieksämäen liikunta ja urheilutoiminnan näivettymisestä ja kaupungin liikuntaorganisaation

Lisätiedot

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto

Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Liikuntatoimen ylitarkastaja Satu Sjöholm/ Länsi- ja Sisä-Suomen Aluehallintovirasto Tavoitteena liikunta-aktiivisuuden edistäminen Keinoina liikkumisympäristöjen kehittäminen Ohjauskeinot: Resurssiohjaus

Lisätiedot

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2012-2015. Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi. Hakija Hanke kustannusarvio

LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2012-2015. Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi. Hakija Hanke kustannusarvio LIIKUNTAPAIKKOJEN PERUSTAMISHANKKEIDEN RAHOITUSSUUNNITELMA VUOSIKSI 2012-2015 Hakija Hanke kustannusarvio Uusimaa, Häme, Kaakkois-Suomi Espoo Leppävaaran uimahallin peruskorjaus 27 800 000 800 000 Helsinki

Lisätiedot

JÄÄHALLIEN VALTION- Draft AVUSTUSJÄRJESTELMÄ HAKUOHJEET

JÄÄHALLIEN VALTION- Draft AVUSTUSJÄRJESTELMÄ HAKUOHJEET JÄÄHALLIEN VALTION- AVUSTUSJÄRJESTELMÄ HAKUOHJEET http://minedu.fi/avustukset/avustus/-/asset_publisher/liikuntapaikkojen-janiihin-liittyvien-vapaa-aikatilojen-perustamishankkeet 29.03.2017 1 1. RAHOITUSSUUNNITELMA

Lisätiedot

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS

Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20. Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS Stadin ammattiopisto Sturenkatu 18-20 Ikkunoiden ja ulko-ovien korjaukset Hanke 8010082 13.11.2013 HELSINGIN KAUPUNKI TILAKESKUS 2 1 YHTEENVETO 1.1 Hankkeen perustiedot 1.2 Hankkeen tarpeellisuus 1.3 Laajuus

Lisätiedot

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset

Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Aluehallintoviraston myöntämät valtionavustukset Ulla Silventoinen, Liikuntatoimen ylitarkastaja, PSAVI 28.9.2017 1 Valtionavustukset liikunnan tukemiseen Liikuntapaikkarakentamisen valtionavustukset Kehittämisavustukset:

Lisätiedot