Vastauksia Hämeen ELY-keskuksen työnhaku-, ura- ja työhönvalmennuskilpailutuksesta esitettyihin kysymyksiin:

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Vastauksia Hämeen ELY-keskuksen työnhaku-, ura- ja työhönvalmennuskilpailutuksesta esitettyihin kysymyksiin:"

Transkriptio

1 Hämeen ELY-keskus Vastauksia Hämeen ELY-keskuksen työnhaku-, ura- ja työhönvalmennuskilpailutuksesta esitettyihin kysymyksiin: 1. Ketkä toimivat nykyisin palveluntuottajina? Puitesopimuksessa työnhakuvalmennuksessa palveluntuottajia ovat Aamos Oy, Arffman Consulting Oy, Faktia valmennus Oy, Helsingin Ura-insituutti, Hyria aikuiskoulutus Oy, Hämeenlinnan setlementti, Koulutuskeskus Salpaus sekä Spring House Oy. Uravalmennuksessa palveluntuottajia ovat Arffman Consulting Oy, Cimson koulutuspalvelu Oy, Dumela-koulutus, Faktia valmennus Oy, Hyria aikuiskoulutus Oy, Hämeenlinnan setlementti, Kiipulasäätiö, Kiipulan ammattiopisto, KK valmennuskeskus Oy, Valmennuskeskus Public sekä Koulutuskeskus Salpaus Työhönvalmennuksessa palveluntuottajia ovat Avain-säätiö, Dumela-koulutus, Hyria aikuiskoulutus Oy, Hämeenlinnan setlementti, Katja Noponen Oy, Kiipulasäätiö, Kiipulan koulutusja kuntoutuskeskus, Koulutuskeskus Salpaus, Päijät-Hämeen koulutuskuntayhtymä, Tuoterengas sekä Riihenaika Oy. 2. Montako työnhaku- ja uravalmennusta on hankittu Kanta- ja Päijät-Hämeessä kolmen viime vuoden aikana? Koska nykyinen lainsäädäntö on ollut voimassa vuoden 2013 alusta alkaen, ei nykymuotoisista valmennuksista ole saatavissa tietoja kuin kahdelta vuodelta. Vuonna 2013 työnhakuvalmennuksia hankittiin pääosin verkkopalveluna, ryhmävalmennuksia oli 5 kpl. Tänä vuonna ryhmämuotoista työnhakuvalmennuksia on hankittu 119 kpl a 1 vko. Uravalmennuksia hankittiin vuonna kpl ja tänä vuonna niitä on hankittu noin 80 kpl. Uravalmennusten kesto on vaihdellut 3-8 viikon välillä. 3. Kuinka monta asiakasta on arvioitu tulevan palveluntuottajalle vuosina ? Valmennuksia hankitaan puitehankintana koko Hämeen alueelle, joten on mahdotonta etukäteen sanoa, miten monta asiakasta/palveluntuottaja hankintakaudella tulee olemaan. HÄMEEN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero Kirkkokatu 12 PL 29, Lahti Birger Jaarlin katu 15 PL 131, Hämeenlinna

2 4. Luottotiedot ja taloudellinen tilanne Tarvitaanko tarjoukseen liitteenä luottoluokituksesta todistus vai tarkistaako ELY-keskus sen itse? Arvioidaanko taloudellista tilannetta muilla keinoin kuin luottoluokituksesta saatujen tietojen kautta? Miten toimia toimintakertomuksen kanssa, jos tilinpäätösten yhteydessä sitä ei toiminimenä tehdä? Luottotietoina riittävät tuloslaskelmat ja taseet? Mikäli palveluntarjoajalla on luokitus Suomen Asiakastieto Oy:n ratingluokituksessa, toimitetaan siitä kopio tarjouksen liitteenä nro 4. Mikäli tarjoajan luokitusta ei ole saatavilla Suomen Asiakastieto OY:stä, toimittaa palveluntarjoaja erikseen pyydettäessä - ei siis tarjouksen liitteenä - kolmen viimeisen tilikauden tuloslaskelmat, taseet ja toimintakertomukset tai jos tilikausia on vähemmän kuin kolme, on tarjoajan erikseen pyydettäessä toimitettava kaikilta tilikausilta vastaavat tiedot ja selvitettävä vakavaraisuutensa ja maksukykynsä muulla tilaajan hyväksymällä luotettavalla tavalla. 2/5 5. Hintatiedot Voiko kaikkia valmennuksia tarjota pelkästään yksilövalmennuksena? Kaikkia valmennuksia voi tarjota pelkästään yksilövalmennuksina, mutta on syytä lukea, mitä kohdassa 2.1 Hintatiedot on tarjottavasta valmennuksesta määritelty. Onko ryhmävalmennuksen hinta yksilön vai ryhmän hinta? Ryhmävalmennuksen tuntihinta on yhden valmennustunnin hinta kohdassa 2.1. määritellylle keskimääräisen kokoiselle ryhmälle tai jos ryhmäkokoa ei ole määritelty (työhönvalmennus) niin sille ryhmäkoolle, jota palveluntarjoaja itse ehdottaa. Onko esittämänne tuntihinnan laskentatapa reilu: sehän kohtelee eri tavalla niitä palveluntarjoajia, jotka tarjoavat enemmän kuin yhden valmentajan? Vertailua tehtäessä hinnan painoarvo on 20 %. Valmennuksen sisältöä arvioitaessa otetaan huomioon se, miten hyvin se on toteutettavissa esitetyillä henkilöresursseilla. Mikäli toiminnan sisällön ja esitettyjen resurssien välillä on ristiriita (sisältö ei ole toteutettavissa eikä valmennuksen tavoite saavutettavissa esitetyin resurssein), voidaan esitettyä tarjousta pitää epärealistisena suhteessa tarjouspyyntöön ja hankintasuunnitelmaan.

3 6. Sisältö Onko valmennuksen toteuttamissuunnitelmaa mahdollista tarkentaa erillisellä liitteellä? Voiko tarjouslomakkeeseen laittaa liitteitä esim. (liikesalaisuuksien) piiriin kuuluvat kuvaukset ym. lisämateriaali tarjouksen tueksi ja hyväksytäänkö liitteiden sisällöt tarjousvertailussa tarjouksen kokonaisuutena ja pisteytyksessä? Pitääkö lähettää liitteenä tarkka opetussuunnitelma vai riittääkö tarjouspyyntöön kirjattu sisältö? Tarjouksia vertailtaessa otetaan huomioon vain tarjouspyynnössä sivulla 2 pyydetyt liitteet. Muita liitteitä ei lueta eikä niillä ole vaikutusta pisteytykseen. 3/5 Mitä lisäresursoinnin sisältö ja määrä käytännössä tarkoittaa ja kuinka lisäohjauksen määrä tulee ilmoittaa, sillä eikö lisäohjauksen määrä riipu yksittäisten asiakkaiden tarpeista, joita on vaikea tai mahdotonta ennakoida ennen valmennuksen alkua? Kuinka tarkasti lisäohjauksen määrä tulee ilmoittaa, pitääkö mahdollisen lisäohjauksen määrä ilmoittaa tuntia per henkilö vai kuinka tässä kohdassa tulee menetellä? Lisäohjauksen sisältö ja määrä tarkoittaa sitä toimintaa, jonka palveluntarjoaja tarjoaa osana valmennusta Sisältö -kohdassa kertomansa lisäksi tai sitä tukemaan, jotta hankintasuunnitelmassa esitetyt tavoitteet toteutuvat. Palveluntarjoajan tulee huomata, että lisäohjauksen hinta tulee sisällyttää hankittavan valmennuksen tuntihintaan eikä sitä osteta erikseen. Määrän voi ilmaista haluamallaan tavalla. Se voi olla joku tuntimäärä jokaista valmennettavaa kohti tai jokin prosenttimäärä lisätyöpanosta 35 viikkotyötunnin lisäksi. Palveluntarjoaja sitoutuu esittämäänsä lisäresursointiin niin laadullisesti kuin määrällisesti. Eritelläänkö lisäohjaukseen kaikki mahdollinen useamman valmentajan mahdollisesti tekemä työ uravalmennuksien piirissä ja kuinka tämän työn määrää voidaan edes teoriassa eritellä etukäteen lisäresurssikohdassa? Lisäohjauksessa määritellään kaikki se työ, jota palveluntarjoaja on ilmoittamansa tuntihinnan puitteissa henkilökohtaisena ja lisäohjauksena tarjoamassa. Määrän palveluntarjoaja voi arvioida esim. sen mukaan, millaiselle kohderyhmälle on palvelua tarjoamassa. Vertailuperusteiden kohdat Palvelun henkilökohtaistaminen, yksilöllinen ohjaus ja Työhallinnon palvelujen tuntemus voisiko näitä kohtia avata vielä hieman enemmän, mitä haetaan? Vertailuperusteet ja painoarvot on esitetty tarjouspyyntöasiakirjoissa.

4 7. Valmentajaresurssit 4/5 Valmentajan työkokemus Valmentajan työkokemukseksi voidaan laskea aikaisemman työnhaku-, ura- tai työhönvalmennustoiminnan lisäksi myös sellainen työkokemus, joka liittyy läheisesti tarjouksen kohteena olevaan valmennukseen kuten esim. työpajalla tapahtunut valmennus projektissa. Pitääkö liitteenä olla valmentavien CV:t vai riittääkö pyydetty valmentajaresurssit -lomake?. Voiko valmentajaresurssilomakkeeseen laittaa liitteeksi CV:n tai muita referenssitietoja ja huomioidaanko ne pisteytyksessä? Pisteytyksessä huomioidaan vain valmentajaresurssit -lomake eli se riittää. CV:t tarkistetaan sopimuksentekovaiheessa. Mitään muita liitteitä kuin tarjouslomakkeen sivulla 2 pyydetyt liitteet ei vertailuvaiheessa lueta tai oteta huomioon. Tarjouspyynnössä pyydetään valmentajaresurssit/henkilöt nimellä. Voidaanko valmentajia rekrytoida tarjouksen tekijän toimesta lisää tarjouspyynnön jälkeen, tai henkilöitä muuttaa kun tarjoaja tietää moneltako paikkakunnilta häneltä palvelua ostetaan. Valmentajia voidaan rekrytoida jälkikäteen lisää, mutta koska asiantuntijaresurssit on yksi vertailukohteista, tulee uusissa rekrytoinneissa varmistaa, että uusienkin asiantuntijoiden työkokemus ja osaaminen vastaa vähintäänkin sitä, mikä on kilpailutusvaiheessa asiantuntijoiden osaamiseksi esitetty. Voiko valmennusryhmään osallistua yksi kokoaikainen valmentaja ja yksi osa-aikainen? Palveluntarjoaja voi itse määrittää valmentajien määrän suhteessa tarjoamaansa sisältöön. Yksintyöskentely on jonkinlainen turvallisuusriski, eikö olisi parempi valmennustilaisuuteen kokoaikaisesti kaksi henkilöä, eikä yrittää tinkiä kustannuksia turvallisuuden kustannuksella? Mikäli palveluntarjoaja katsoo, että tarjouspyynnössä esitetyt valmennustehtävät ovat sellaisia, että niihin liittyy työturvallisuuslain 29 :ssa määritelty ilmeinen haitta tai vaara, voi hän laatia tarjouksensa siten, että paikalla on jatkuvasti kaksi valmentajaa. Valtakunnantasolla koulutus- ja valmennustehtäviä ei ole tulkittu ko. lainkohdan mukaisiksi.

5 5/5 Jos palveluntarjoajalla, joka tekee tarjousta on työllisyyspoliittinen avustus ja sillä palkattuna henkilöstöä, niin voiko näitä samaisia henkilöitä tarjota osa-aikaisina työntekijöinä kilpailutuksessa? Samoja henkilöitä voi tarjota myös valmennuksiin, mutta työantajan on pidettävä huolta, että näitä kahta tehtävää ei hoideta päällekkäin eikä työllisyyspoliittisen avustuksen tuomaa taloudellista etuutta siirretä valmennuspalvelujen palkkakustannuksiin. 8. Muuta Voiko kaikki tarjoukset laittaa samaan tarjouskuoreen ELY-keskukselle eri muovitaskuihin, jos tarjoaa useammalle paikkakunnalle valmennuksia. Jos niitä pitää erotella niin miten?. Kaikki tarjoukset voi (kopioineen) laittaa samaan kirjekuoreen. Samalla tarjouslomakkeella voi tarjota sisällöllisesti samanlaista valmennusta eri paikkakunnille, mutta jos tarjouksen sisältö poikkeaa muun kuin järjestämispaikkakunnan tai hinnan suhteen, tulee jokaisesta tarjottavasta valmennuksesta täyttää oma lomakkeensa. Mikäli palveluntarjoaja tekee useamman kuin yhden tarjouksen, ei tarjouslomakkeen sivulla 2 pyydettyjä liitteitä tarvitse toimittaa jokaisen tarjouksen kanssa erikseen vaan riittää, että niiden yhteydessä toimitetaan tieto siitä, mitä kaikkia / miten monta eri valmennusta ne koskevat. Voidaanko joitain valmennuksia toteuttaa TE-toimistojen omissa tiloissa pyydetyillä paikkakunnilla? Hämeen TE-toimistolla ei ole tarjota tiloja valmennuspalvelujen käyttöön Lisäksi esitettiin muutamia tarjouskilpailuun liittyviä kommentteja, mutta koska ne eivät sisältäneet varsinaista kysymystä, ei niihin ole erikseen otettu kantaa. Lahdessa Leena Lietzén työvoimapalveluasiantuntija

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT

LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT LIITE 1. HANKITTAVAN VALMENNUKSEN PERUSTIEDOT nro Valmennuksen nimi Valmennuksen kesto Hankinnan kokonaismäärä V1 Työnhakuvalmennus, lyhytvalmennukset, Oulu 1-3 pv (á 4 h), max 100 pv V2 Työnhakuvalmennus,

Lisätiedot

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA

29.4.2016 OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA TARJOUSPYYNTÖ 1 (5) OMAISHOIDON VAPAAN JA KEHITYSVAMMAISTEN TILAPÄISHOIDON PALVELUIDEN HANKINTA Kangasalan kunta pyytää tarjouksia alle 65-vuotiaiden omaishoidon vapaiden ja kehitysvammaisten tilapäishoidon

Lisätiedot

Tarjoajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen kokemusta seuraavilla alueilla:

Tarjoajalla on oltava hankinnan kohteen laatu ja laajuus huomioon ottaen kokemusta seuraavilla alueilla: Kysymykset ja vastaukset 1 (5) Avainkumppanin hankinta johtamisen kehittämisen projektiin Espoon kaupungin hankintapalveluun saapui kysymyksiä koskien Avainkumppanin hankinta johtamisen kehittämisen projektiin

Lisätiedot

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013

HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) HANKINTAKESKUS H045-13 HEL 2013-001542 5.3.2013 HELSINGIN KAUPUNKI OSALLISTUMISPYYNTÖ 1 (5) MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN HANKINTA PUITEJÄRJESTELYNÄ, JONKA KAIKKI EHDOT VAHVISTETAAN Helsingin kaupungin hankintakeskus yhteistyönä sosiaali-

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö: Lähiosoite:

Lisätiedot

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut.

HUOM! Sinisellä taustavärillä on merkitty tarjoajan täytettäväksi tarkoitetut sarakkeet/kohdat/solut. 1 (12) TARJOUS- JA HINNOITTELULOMAKE 2012 Viestintä- ja markkinointisuunnitelman tekeminen ja toteuttaminen Tarjoaja tekee tarjouksen täyttämällä ja allekirjoittamalla tämän tarjous- ja hinnoittelulomakkeen.

Lisätiedot

Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi

Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi Hämeen ELY-keskus tiedottaa TAMMIKUUN TYÖLLISYYSKATSAUS Julkaistavissa 22.02.2011 klo 9.00 Hämeen työllisyys- ja työpaikkatilanne selvästi vuoden takaista parempi Kanta- ja Päijät-Hämeen maakuntien (Hämeen

Lisätiedot

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma

Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hyvä vesihuoltohanke, suunnittelijan näkökulma Hannu Pirinen Pohjois-Karjalan aikuisopisto 16.03.2012 Maveplan Oy March 14, 2012 2 PÄÄVAIHEET: Osuuskunnan perustaminen Liittymishalukkuuden selvittäminen

Lisätiedot

Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen

Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen Katja Noponen Oy Yksilöllisen valmennuksen avulla avoimille työmarkkinoille Kuntoutussäätiö 13.4.2011, Katja Noponen Menestys syntyy vastuullisesta toiminnasta. Katja Noponen Oy, hyvän työn tekijä. PÄHKINÄNKUORESSA

Lisätiedot

Jatkotyöllistymismahdollisuuksien etsiminen palkkatuetussa työssä yhdistyksissä tai säätiöissä oleville ja olleille

Jatkotyöllistymismahdollisuuksien etsiminen palkkatuetussa työssä yhdistyksissä tai säätiöissä oleville ja olleille OSTOPALVELUPILOTTI 30.10.2016 Jatkotyöllistymismahdollisuuksien etsiminen palkkatuetussa työssä yhdistyksissä tai säätiöissä oleville ja olleille 6.8 /tt PILOTTIIN OSALLISTUVAT TE-TOIMISTOT JA PALKKIOIHIN

Lisätiedot

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos

Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö. Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos Oskari-ohjelmiston kehittäminen - tarjouspyyntö Panu Muhli Paikkatietoinfra Tukipalvelut, Maanmittauslaitos 2) Hankinnan tarkoitus ja kohde Kehitetään Oskari.org -ohjelmistoa ja Paikkatietoikkunaa Hankinnan

Lisätiedot

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016

Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 2016 Lapin innovaatioassistentti -valmennuskokonaisuus 201 Lapin innovaatioassistentti -valmennuksen tiedot: Valmennuksen osiot: Hakijasta tekijäksi -valmennus ja Innoassari-valmennus Valmennuksen laajuus:

Lisätiedot

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus

Muutoksenhakuohje. Muutoksenhakukiellot. Oikaisuvaatimus. Valitusosoitus Muutoksenhakuohje Muutoksenhakukiellot Päätöksistä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, jos päätös koskee kuntalain 91 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa työ- tai virkaehtosopimuksen

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus)

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (kotoutumiskoulutus) KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan

Lisätiedot

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena?

1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen toteuttamaan ryhmämuotoisena? Tarjouspyyntö UUDELY/5434/2015 AMMATILLISEN KOULUTUKSEN TARJOUSPYYNTÖ UUSIMAA KYSYMYKSET JA VASTAUKSET 1. KYSYMYS Taloushallinnon koulutus on volyymihankintapyyntö. Tiedustelisin pystyykö tämän koulutuksen

Lisätiedot

Selvitys palveluvastaavan suunnitellusta koulutuksesta ja työkokemuksesta riittää.

Selvitys palveluvastaavan suunnitellusta koulutuksesta ja työkokemuksesta riittää. 1 HELSINGIN KAUPUNGIN HANKINTAKESKUS Osallistumispyyntö H045-13/ HEL 2013 001542 VASTAUKSET MIELENTERVEYSASIAKKAIDEN ASUMISPALVELUJEN KILPAILUTUKSEN TARKENTAVIIN KYSYMYKSIIN 1. Henkilöstölomake: Mikäli

Lisätiedot

Isännän Ääni- Seuraseminaari. Kokkola 12.2.2016. SJK - juniorit

Isännän Ääni- Seuraseminaari. Kokkola 12.2.2016. SJK - juniorit Isännän Ääni- Seuraseminaari Kokkola 12.2.2016 SJK - juniorit Kokemuksia Talentvalmentajan toiminnasta 2014-2015 Päätavoitteet Selkeyttää pelaajien käsitystä siitä, mitä on ja mitä tarkoittaa kokonaisvaltainen

Lisätiedot

Tarkennus vaatimukseen

Tarkennus vaatimukseen Palvelutuotannon lautakunta 57 16.06.2016 Hankintaoikaisuvaatimus palvelutuotannon lautakunnan päätökseen 28.4.2016 28, elintarvikehankinnat ajalle 1.8.2016-31.7.2019 348/10.03.02.06/2016 Palvelutuotannon

Lisätiedot

Liite 1. Tarjoajan soveltuvuus ja tarjouksen sekä hankinnan kohteeseen liittyvät vähimmäisvaatimukset

Liite 1. Tarjoajan soveltuvuus ja tarjouksen sekä hankinnan kohteeseen liittyvät vähimmäisvaatimukset LIITE 1B. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET (T1 yrityslähtöinen metallialan koulutustarjotin) KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä

Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016. Hilma Tarjouspalvelu. RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hankintainfo Riihimäki 10.5.2016 Hilma Tarjouspalvelu RHL-Data Oy / Hankintapalvelut / Seija Alaräihä Hilma Hilma hankintayksikön näkökulmasta HILMA on työ- ja elinkeinoministeriön ylläpitämä maksuton,

Lisätiedot

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI

Sähköpostiosoite: Postiosoite: PL 10 00099 HELSINGIN KAUPUNKI MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKU HANKINTAPÄÄTÖKSEEN Tähän päätökseen tyytymätön asianosainen voi hakea päätökseen muutosta vaatimalla hankintaoikaisua tai tekemällä valituksen markkinaoikeudelle taikka

Lisätiedot

3 X 3 pointtia hankinnoista

3 X 3 pointtia hankinnoista 3 X 3 pointtia hankinnoista Suorahankinta TOMU-seminaari, 26.2. Helsinki Juho Lehtoviita UEF // University of Eastern Finland Esityksen sisältö 1. Suorahankinnasta yleisesti: Mikä on suorahankinta? Suorahankinnan

Lisätiedot

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta

Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta Asukastoimikuntien lausuntojen yhteenveto käyttöarvon mukaisesta vuokrien tasauksesta VAV Asunnot Oy uudistaa ARA-kiinteistöjensä vuokranmääritystä. Uudessa mallissa pääomakulujen lisäksi tasattaisiin

Lisätiedot

KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puh. 040 577 9235 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi

KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja Päivi Savilampi, puh. 040 577 9235 etunimi.sukunimi@lappeenranta.fi Kaupunginhallitus, b-lista 15 09.11.2015 Kaupunginhallitus 466 16.11.2015 Keskitetyn henkilöstökoulutuksen hankinta vuosille 2016-2018 1264/02.08.00.07/2015 KHSAL 15 Valmistelija/lisätiedot: Henkilöstöjohtaja

Lisätiedot

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena,

Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, Yleinen osa - Kuntoutuksessa tukena, muutoksessa mukana Anneli Louhenperä Ma. kehittämispäällikkö 25.11.2015 1 Esityksen sisältö Kertausta: Mikä on standardi ja miksi sitä tarvitaan Diat 3 7 Muutokset:

Lisätiedot

Learning cafen yhteenveto. Helsinki 23.1.2014

Learning cafen yhteenveto. Helsinki 23.1.2014 Learning cafen yhteenveto Helsinki 23.1.2014 Miten ohjaamme asiakkaita ammatilliseen kuntoutukseen? Tieto tulleista muutoksista (palveluntuottajat), tiedon jakaminen sidosryhmille/ammattilaisille ja asiakkaille

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö: Lähiosoite:

Lisätiedot

3.7.2012. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut

3.7.2012. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut 1(6) 3.7.2012,, Katu- ja viherpalvelut TARJOUS PSA-liikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kohteesta tulee lisäksi täyttää liitteen 1 mukainen kaavake. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää

Lisätiedot

1(8) 25.3.2013. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut

1(8) 25.3.2013. Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Katu- ja viherpalvelut 1(8) 25.3.2013,, Katu- ja viherpalvelut TARJOUS PSA-liikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kohteesta tulee lisäksi täyttää liitteen 1 mukainen kaavake. Tarjotusta kalustosta tarjoajan tulee täyttää

Lisätiedot

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET

LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET LIITE 1. TARJOAJAN SOVELTUVUUS JA TARJOUKSEEN SEKÄ HANKINNAN KOHTEESEEN LIITTYVÄT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET KOULUTUKSEN NIMI JA TUNNUS TARJOAJAN YHTEYSTIEDOT Tarjoaja: Y-tunnus: Tarjoajan yhteyshenkilö: Lähiosoite:

Lisätiedot

PUTKIURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ

PUTKIURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ 29.2.2016 Sivu 1/5 Tilaaja: Hämeen ammattikorkeakoulu Oy PL 230 13101 Hämeenlinna Hanke: Visamäki korkeakoulukeskuksen laajennus PUTKIURAKKA, TARJOUSPYYNTÖ Hämeen ammattikorkeakoulu (tilaaja) pyytää tarjoustanne

Lisätiedot

TARJOUSPYYNTÖ ARKISTOMATERIAALIN TUHOAMISPALVELUISTA

TARJOUSPYYNTÖ ARKISTOMATERIAALIN TUHOAMISPALVELUISTA 1 (6) TARJOUSPYYNTÖ ARKISTOMATERIAALIN TUHOAMISPALVELUISTA Tarjouspyynnön sisältö ja laajuus Hankintakausi 1.7.2014 31.12.2016. Äänekosken kaupunki pyytää tarjousta arkistomateriaalin tuhoamispalvelusta

Lisätiedot

Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille

Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille Tukea ja palveluita työllistymiseen Asperger-henkilöille Tuet ja palvelut käyttöön Työpaikkaa etsittäessä on toisinaan hyödyllistä käyttää erilaisia kunnan tai Työ- ja elinkeinotoimiston (TE-toimiston)

Lisätiedot

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa

Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Hakijan ohje Opetushallitus kevät 2013 Ohje hakulomakkeen täyttämiseen yliopistohaku.fi -palvelussa Tässä ohjeessa on kuvattu miten hakulomake täytetään ja lähetetään yliopistohaku.fi-palvelussa. Näytön

Lisätiedot

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto

VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT. Autoalan perustutkinto VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT Autoalan perustutkinto Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä Nivalan ammattiopisto Hyväksytty: Sisällys JOHDANTO... 3 4. VAPAASTI VALITTAVAT TUTKINNON OSAT... 4 4. JATKOOPINTOVALMIUKSIA

Lisätiedot

Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon:

Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon: HELSINGIN KAUPUNKI TARJOUSLOMAKE (A/4) 1 (7) Tämän tarjouslomakkeen tiedot koskevat palvelua, jota tarjotaan seuraavaan hankittavana olevaan palvelumuotoon: A/4. AVOKUNTOUTUS Palveluntuottaja: Tarjottava

Lisätiedot

2.2.2012. Viite: Perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon uudistamista valmisteleva työryhmä

2.2.2012. Viite: Perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon uudistamista valmisteleva työryhmä 1 2.2.2012 Opetus- ja kulttuuriministeriö Viite: Perusopetuksen tavoitteiden ja tuntijaon uudistamista valmisteleva työryhmä KANNANOTON UUDISTAMINEN LIIKENNEKASVATUKSEN SAAMISEKSI PERUSKOULUJEN OPETUSSUUNNITELMIIN

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Sotep/21 17.12.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 19/2013 1 (7) Päätettävä tässä kokouksessa 438 Kehitysvammaisten ja autismin kirjon asiakkaiden perhehoidon hankinta HEL 2013-002515 T 02 08 02 00 Päätös Käsittely päätti

Lisätiedot

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966

Tarjouspyyntö. Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Tarjouspyyntö Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto ja salaojamatto HEL 2015 001966 Sanna Syrjänen 13.2.2015 1(5) Tarjousnimike 1. Hankintayksikkö ja hankinnan kohde Vuosaaren kaatopaikka, bentoniittimatto

Lisätiedot

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista.

Huomaathan, että ohjeessa olevat näytöistä otetut kuvat voivat poiketa sinun koulutuksesi vastaavien sivujen kuvista. OHJE OPISKELIJALLE MOODLEN KÄYTTÖÖN 1/5 2011/2012 MOODLE KOULUTUKSESSA Työterveyslaitoksella käytetään Moodle -verkko-oppimisalustaa. Potilassiirtojen Ergonomia - koulutus on monimuotokoulutusta, johon

Lisätiedot

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ

TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUT TARJOUSPYYNTÖ TILITOIMISTON PALVELUIDEN KILPAILUTUS MUISTILIITTO ry (jäljempänä tilaaja tai hankintayksikkö ) pyytää tarjousta Hilmailmoituskanavassa julkaistun hankintailmoituksen

Lisätiedot

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014 Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Suomen vakuutusalueen vakuutuspiireissä v. 2014 Infotilaisuudet palveluntuottajille Infotilaisuuden ohjelma Avaus Vaikeavammaisten avoterapioiden

Lisätiedot

Tarjouspyyntö siivouksesta

Tarjouspyyntö siivouksesta Kotihoidon johtaja Tarjouspyyntö siivouksesta Oulaisten kaupungin perusturvalautakunta pyytää tarjousta kotihoidon tukipalveluina ostettavasta siivouspalvelusta. Siivoustyö tehdään kaupungin alueella noin

Lisätiedot

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66

Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 Arkkitehtitoimistojen Liitto ATL ry Julkisten hankintojen lainsäädännön vaikutus arkkitehtipalveluihin Kesä-elokuu 2010, vastaajia: 66 1 Sisältö Tutkimuksen tausta ja toteutus 3 Vastaajien taustatiedot

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) Teknisen palvelun lautakunta Hank/2 04.04.2013 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2013 1 (5) 99 Teolliset elintarvikkeet, H063-12 HEL 2012-013628 T 02 08 01 00 Päätös päätti hyväksyä Heinon Tukku Oy:n, Kespro Oy:n, Lihel Oy:n, Snellman Trading Oy:n, Valio

Lisätiedot

SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta. Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta 17.11.2015

SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta. Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta 17.11.2015 SUNNITTELIJAN KELPOISUUS rakennusvalvonta Henna Helander, yliarkkitehti Helsingin rakennusvalvonta PÄTEVYYS - KELPOISUUS KOULUTUS + KOKEMUS = PÄTEVYYS PÄTEVYYS x KOHTEEN VAATIVUUSLUOKKA = KELPOISUUS Kelpoisuus

Lisätiedot

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014

JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 JOENSUUN SEUDUN HANKINTATOIMI KOMISSIOMALLI 28.03.2014 KOMISSIO Komissio otetaan käyttöön kaikissa kilpailutuksissa, joiden hankintakausi alkaa 1.1.2012 tai sen jälkeen Raha liikkuu Joensuun seudun hankintatoimen

Lisätiedot

VAMMAISPALVELUHAKEMUS

VAMMAISPALVELUHAKEMUS 1 VAMMAISPALVELUHAKEMUS Hakijan henkilötiedot Sukunimi Etunimet Henkilötunnus Osoite Ammatti Puhelinnumero Haettavat palvelut (Huomioi, että hakemus täytetään vain niiden palveluiden osalta, joita haetaan)

Lisätiedot

7. Koulutuksen määrä: vuosi: opiskelijamäärä: työpäivien määrä: opiskelijatyöpäivien määrä: 2016 2017 yhteensä

7. Koulutuksen määrä: vuosi: opiskelijamäärä: työpäivien määrä: opiskelijatyöpäivien määrä: 2016 2017 yhteensä 1(5) LIITE 3. TYÖVOIMAKOULUTUKSEN HANKINTASOPIMUSMALLI (kommentit ja vaihtoehtoiset kohdat sinisellä tekstillä) 1. Numero: 2. Sopijapuolet: OSTAJA Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Y-tunnus: 2296962-1 MYYJÄ

Lisätiedot

Yrittäjyyskoulu Keski-Suomi. Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opiskelijat

Yrittäjyyskoulu Keski-Suomi. Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opiskelijat Yrittäjyyskoulu Keski-Suomi Kohderyhmä: Ammatillisen koulutuksen opiskelijat Kuvaus: Osa Y4-prosessia Keski-Suomen ammatillisen koulutuksen järjestäjät: Jyväskylän koulutuskuntayhtymä, Jämsän seudun koulutuskeskus

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) Liikennelaitos -liikelaitos (HKL) Kunnossapitoyksikkö 22.03.2016 Yksikön johtaja Helsingin kaupunki Pöytäkirja 1 (6) 20 Metron vaihteiden ja vaihteiden osien hankinta HEL 2016-003445 T 02 08 01 00 Päätös Päätöksen perustelut päätti tilata Salomar Oy:ltä metron vaihteet ja vaihteiden

Lisätiedot

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille

Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 1(7) Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille Tarjouspyyntö 2(7) TARJOUSPYYNTÖ Korttikoulutukset työnhakija-asiakkaille. 1. HANKINNAN TAUSTA JA TARKOITUS Oulun kaupungin Konsernipalveluiden

Lisätiedot

MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa!

MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa! Kysely Välkky-projektissa keväällä 2011 toteutetuista MUUTOS! -koulutuksista MUUTOS 14! - Sosiaaliset kriteerit julkisissa hankinnoissa! Aika ja paikka: 11.3.2011, MTC Oy, Pori Kouluttajat: Timo Martelius

Lisätiedot

Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti

Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti Käyttöjärjestelmät: Virtuaalimuisti Teemu Saarelainen Tietotekniikka teemu.saarelainen@kyamk.fi Lähteet Stallings, W. Operating Systems Haikala, Järvinen, Käyttöjärjestelmät Eri Web-lähteet Muistinhallinta

Lisätiedot

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa

Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Syksyn aloituskampanjat lippukunnissa Partiossa eletään nyt hyvää nousukautta. Jotta sama tilanne jatkuisi, olemme tehneet teille syksyn toiminnan aloittamisen tueksi tarkoitetun vihkon. Viime syksynä

Lisätiedot

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa

Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa Nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön ajankohtaiset asiat ELY-keskuksessa Alueellisen nuorisotoimen nuorten työpajatoiminnan ja etsivän nuorisotyön kehittämispäivä Tiina Mattila 28.5.2013 Nuorten

Lisätiedot

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto

Nuoret ja työttömyysturva. Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Nuoret ja työttömyysturva Pohjois-Pohjanmaan työ- ja elinkeinotoimisto Työttömyysetuus Työttömyysetuutta maksetaan työttömän työnhakijan toimeentulon turvaamiseksi siltä ajalta, kun hän etsii uutta työtä

Lisätiedot

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena

Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Raportointi hankkeen tulosten kuvaajana ja toteutuksen tukena Tiivistelmät, väli- ja loppuraportit Auli Vuorela ESR-koordinaattori Uudenmaan ELY-keskus 6.5.2013 Raportteja, raportteja, raportteja Loppuraportti

Lisätiedot

Lapin innovaatioassistentti 2016

Lapin innovaatioassistentti 2016 Lapin innovaatioassistentti 201 Koulutuksen tiedot: Koulutuksen nimi: Lapin innovaatioassistentti -valmennus Koulutuksen laajuus: 1 op (EQF7) Koulutusjakso: 1.3. 31.3.201 Työskentelyjakso: 4.4. 30.9.201

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91. MUUTOKSENHAKUKIELTO Liikelaitosten johtokunta :t 38, 39, 41, 42, 43, 44, 45, 48, 49, 50 Valmistelua tai täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta Sovellettava lainkohta: Kunta laki 91.

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN

Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN Kuusamon kaupungin ohjeistus PALVELUSETELI- JA OSTOPALVELUJÄRJESTELMÄN KÄYTTÖÖN www.parastapalvelua.fi 7.6.2016 Asiakas 1 Hyvä palveluseteliasiakas Palveluseteli on yksi tapa valita ja käyttää sosiaali-

Lisätiedot

RANUAN KUNTA Kunnanhallitus Aapiskuja 6B 97700 RANUA 040-8670200 FAX 016-354160 15.4.2013

RANUAN KUNTA Kunnanhallitus Aapiskuja 6B 97700 RANUA 040-8670200 FAX 016-354160 15.4.2013 RANUAN KUNTA Kunnanhallitus Aapiskuja 6B 97700 RANUA 040-8670200 FAX 016-354160 15.4.2013 T A R J O U S P Y Y N T Ö Irrallaan tavattujen ja talteen otettujen koirien ja kissojen, muiden seura- ja harrastuseläinten

Lisätiedot

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015

Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Tilaajavastuulain muutokset 1.9.2015 Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä annetun lain muuttamisesta 678/2015 Hallituksen esitys HE 161/2014 vp Työelämä-

Lisätiedot

IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE

IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE Espoon kaupunki 1 (7) IRTOKALUSTEIDEN HANKINTA ESPOON, VANTAAN JA KAUNIAISTEN KAUPUN- GEILLE Espoon kaupungin hankintapalvelut järjestää tarjouskilpailun irtokalusteiden hankinnasta Espoon, Vantaan sekä

Lisätiedot

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015)

SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) LIIKENNEVALOJEN OHJAUS- JA VALVONTAJÄRJESTELMÄ 1 SOPIMUS LAITE- JA OHJELMISTOTOIMITUKSESTA (LUONNOS 19.8.2015) 1 SOPIJAPUOLET Tilaaja: Oulun kaupunki, Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut Y- tunnus: Tilaajan

Lisätiedot

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen

Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen 1 (5) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Tarjouslomake, palautetaan täytettynä tarjouksen liitteenä Päiväpolun leikkipuiston rakentaminen Tarjoajan nimi: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka

Lisätiedot

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti.

Järjestelmävaatimukset on kuvattu liitteessä 1, hankinnan yksilöinti. TARJOUSPYYNTÖ 1 (6) AJANVARAUS- JA KÄYTÖNHALLINTAOHJELMISTON HANKINTA Hankinnan kohde ja kuvaus Espoon kaupunki pyytää tarjousta Espoon kaupunginkirjaston asiakaskoneille (noin 200 kpl) hankittavasta ajanvaraus-

Lisätiedot

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/31

KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31. KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 3/31 KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 1/31 Tervetuloa täyttämään kysely! Koulutunnus: Oppilaiden tilannekartoitussalasana: Kirjaudu kyselyyn KiVa Koulu tilannekartoituskysely 2016 sivu 2/31 Kukaan

Lisätiedot

HAKEMUSLOMAKE OHJATTUUN RYHMÄTOIMINTAAN KOIVUTARHAAN (KANNUS), KOTIPÄÄSKYYN (KOKKOLA) JA VASKOOLIIN (VETELI)

HAKEMUSLOMAKE OHJATTUUN RYHMÄTOIMINTAAN KOIVUTARHAAN (KANNUS), KOTIPÄÄSKYYN (KOKKOLA) JA VASKOOLIIN (VETELI) HAKEMUSLOMAKE OHJATTUUN RYHMÄTOIMINTAAN KOIVUTARHAAN (KANNUS), KOTIPÄÄSKYYN (KOKKOLA) JA VASKOOLIIN (VETELI) Vastaanottaja täyttää: Hakija: Hakemus nro: / Saapunut: 1 Hakeutumisohje: Tällä hakemuksella

Lisätiedot

Henkilöstön asema ja järjestöjen palvelut

Henkilöstön asema ja järjestöjen palvelut Henkilöstön asema ja järjestöjen palvelut Tuotannollistaloudellinen irtisanominen ja irtisanomisaika Helsingin Yliopisto Irtisanomisen oikeudellinen perusta Työnantajan noudattamista irtisanomisperusteista

Lisätiedot

Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo

Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo Etelä-Suomi Päätös Nro 86/2015/2 Dnro ESAVI/1886/2015 Annettu julkipanon jälkeen 6.5.2015 ASIA Solvallan urheiluopiston jätevedenpuhdistamon purkuputken poistamista koskevan määräajan pidentäminen, Espoo

Lisätiedot

Kuka välittää nuoristamme? 9.10.2012 Kuopio

Kuka välittää nuoristamme? 9.10.2012 Kuopio Kuka välittää nuoristamme? 9.10.2012 Kuopio Kehittämiskumppanuuksin & Verkostotyöllä tavoitellaan - alueen nuorten parempaa elämänhallintaa - varhaista puuttumista tilanteisiin - nuorille asiakaslähtöisempiä

Lisätiedot

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Pirkanmaan ja Tampereen vakuutuspiireissä v.2014. Infotilaisuus palveluntuottajille

Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Pirkanmaan ja Tampereen vakuutuspiireissä v.2014. Infotilaisuus palveluntuottajille Avoterapiapalvelujen tarjouskilpailun järjestäminen Etelä-Pirkanmaan ja Tampereen vakuutuspiireissä v.2014 Infotilaisuus palveluntuottajille 11.2.2014 Etelä-Pirkanmaan ja Tampereen vakuutuspiiri Avoterapiapalvelujen

Lisätiedot

Liite 6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PERHERYHMÄKOTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSLUONNOS

Liite 6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PERHERYHMÄKOTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSLUONNOS Liite 6 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PERHERYHMÄKOTIPALVELUIDEN PUITESOPIMUS SOPIMUSLUONNOS 1. Osapuolet ja yhteyshenkilöt Tilaaja: Äänekosken kaupunki Osoite: PL 24, 44100 Äänekoski Y-tunnus: 2045520-5 Yhteyshenkilö:

Lisätiedot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot

Valtion varoista maksettava. korvaus rikoksen uhrille. Valtion maksama. korvaus rikoksen uhrille. Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Valtion varoista maksettava korvaus rikoksen uhrille Valtion maksama korvaus rikoksen uhrille Ennen vuotta 2006 rikoksella aiheutetut vahingot Milloin rikoksen uhrille voidaan suorittaa korvaus valtion

Lisätiedot

23.8.2010 PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA

23.8.2010 PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA PUITESOPIMUS METROPOLIA AMMATTIKORKEAKOULU OY:N LAKIASIAINPALVELUISTA SOPIJAPUOLET Tilaaja: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy Y-tunnus: 2094551-1 Käyntiosoite: PL: Bulevardi 31, 00180 Helsinki PL4000, 00079

Lisätiedot

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016

Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta. Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Ajankohtaista Liikenneviraston hankinnan ohjauksesta Vesiväyläpäivä 2016, 6.4.2016 Esityksen sisältö Hankintalain kokonaisuudistuksen viivästyminen Käytännön ohjeita EU-hankintoihin Ajankohtaista Kipon

Lisätiedot

Vertailu- ja arviointiperusteet

Vertailu- ja arviointiperusteet Perusturvalautakunta 106 09.10.2014 Vanhusten ympärivuorokautisten asumispalvelujen hankinta ajalle 1.2.2015 31.12.2019 sekä optiomahdollisuus vuosille 2020-2021 413/06.00.00/2014 Perusturvalautakunta

Lisätiedot

SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE. syksy 2016 ja kevät 2017

SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE. syksy 2016 ja kevät 2017 Hyvinvointi ja palveluala Sosiaali-, terveys- ja liikunta-ala Otavankatu 4 50100 MIKKELI SOSIAALI-, TERVEYS- ja LIIKUNTA-ALAN KOULUTUS TYÖELÄMÄN ARVIOIJILLE syksy 2016 ja kevät 2017 Työelämän edustajina,

Lisätiedot

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen

Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen TIETOPYYNTÖ / LIITE 1 1 (6) Sähköisen asiointialustan ylläpito ja kehittäminen 1. Hankinnan kohde ja kuvaus 1.1 Taustatiedot 1.2 Tarjouksen sisältö Espoon kaupunki pyytää tarjousta sähköisen asiointialustan

Lisätiedot

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi:

LIITE 1 1 (6) DNRO DNRO 310/00/03/032/ Ehdokkaan nimi: LIITE 1 1 (6) Ehdokkaan nimi: PAKOLLISET POISSULKEMISPERUSTEET JA EHDOKKAITA KOSKEVAT SOVELTUVUUSVAATIMUKSET Täytettävä lomake, palautetaan osallistumishakemuksen liitteenä Ohjeet ehdokkaalle: Tämä on

Lisätiedot

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus:

TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET. Tarjoajan nimi: Y-tunnus: 1(6) LIITE 1 TARJOAJAA KOSKEVAT VÄHIMMÄISVAATIMUKSET Tarjoajan nimi: Y-tunnus: OHJEET Tämä on tarjouslomake, joka on palautettava tarjouksen yhteydessä täytettynä. Tarjoajan on merkittävä lomakkeeseen

Lisätiedot

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela

HANKINTASOPIMUS. Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4. Osapuolet Perusturvakuntayhtymä Karviainen (Ostaja) PL 114 03101 Nummela HANKINTASOPIMUS Kyh 25.1.2011 5 Kyh liite 4 Osapuolet Ostaja Myyjä Perusturvakuntayhtymä Karviainen ("Ostaja") PL 114 03101 Nummela Ortomat Herpola Oy ("Myyjä") PL 34 20101 Turku Ostajasta ja Myyjästä

Lisätiedot

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille?

Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille? Antavatko Kelan standardit mahdollisuuden toteuttaa hyvää kuntoutusta työssä uupuneille ja mielenterveysongelmaisille? Sari Kauranen, psykologi Verve Oulu Kokemuksia ja havaintoja kahdesta näkökulmasta

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 14.10.2014

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) Opetuslautakunta NAL/2 14.10.2014 Helsingin kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (5) 215 Oikaisuvaatimus koskien tuntiopettajan määräaikaista virkasuhdetta (turvallisuusala, aikuiskoulutus, työavain 25-439-14) HEL 2014-011998 T 01 01 01 01 Päätös

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi 3.4.

Matematiikan tukikurssi 3.4. Matematiikan tukikurssi 3.4. Neliömuodot, Hessen matriisi, deiniittisyys, konveksisuus siinä tämän dokumentin aiheet. Neliömuodot ovat unktioita, jotka ovat muotoa T ( x) = x Ax, missä x = (x 1,, x n )

Lisätiedot

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014

Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/2014 NÄKYMIÄ KESÄKUU UUDENMAAN ELY-KESKUS Lisätiedot: Tuunia Keränen 0295 020 914 Kesäkuun työllisyyskatsaus 6/ Julkaisuvapaa torstaina 31.7. klo 9.00 Työttömyys edelleen kasvussa Uudellamaalla Uudenmaan elinkeino-,

Lisätiedot

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja x) Piispanen Sanna (x)

Kinnulan kunta, valtuustosali. Kröger Lasse, puheenjohtaja (x) Häkkinen Kirsti, varapuheenjohtaja x) Piispanen Sanna (x) KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2010 Kokousaika Maanantai.2010 klo 13.00 13.42 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kinnulan kunta, valtuustosali

Lisätiedot

LTTY:n kehitysehdotukset metsämarjaalan aiesopimukseen.

LTTY:n kehitysehdotukset metsämarjaalan aiesopimukseen. Luonnontuotealan tiedotustilaisuus Oulu, TE-toimisto LTTY:n kehitysehdotukset metsämarjaalan aiesopimukseen. Mari Lukkariniemi Luonnontuoteteollisuusyhdistys Elintarviketeollisuusliitto ry Marjanpoiminnan

Lisätiedot

Matematiikan tukikurssi

Matematiikan tukikurssi Matematiikan tukikurssi Kurssikerta 8 1 Derivaatta Tarkastellaan funktion f keskimääräistä muutosta tietyllä välillä ( 0, ). Funktio f muuttuu tällä välillä määrän. Kun tämä määrä jaetaan välin pituudella,

Lisätiedot

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE

KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE KOULUKULJETUKSIEN HANKINTA TARJOUS-LOMAKE 2 TARJOUSKILPAILUASIAKIRJA NRO 3A TARJOUS Ostoliikenteen tarjous tehdään tällä asiakirjalla. Kaikkia tarjottavia kohteita koskevat tiedot yrityksestä 1. Tarjoaja

Lisätiedot

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä

Tilikauden alijäämä oli - 1,38 milj. euroa (TA -1,35 milj. euroa). Investointien toteutuminen. Ehdotus tuloksen käsittelystä Kunnanhallitus 92 31.03.2016 Vuoden 2015 tilinpäätös kunnanhallitukselle 2/02.02.01/2016 Kunnanhallitus 31.03.2016 92 Kuntalain mukaan kunnanhallituksen on laadittava tilikaudelta tilinpäätös tilikautta

Lisätiedot

Hankintailmoitus HILMA-järjestelmässä, kansallinen hankintailmoitus, avoin menettely

Hankintailmoitus HILMA-järjestelmässä, kansallinen hankintailmoitus, avoin menettely 1 (6) Kuntatekniikka Hankintailmoitus HILMA-järjestelmässä, kansallinen hankintailmoitus, avoin menettely Tarjouspyyntö: Jokilaakson kaava-alueen kunnallistekniset työt osa 1 Sipoon kunnan tekniikka- ja

Lisätiedot

Manner-Suomen kehittämisohjelma 2014-2020. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet

Manner-Suomen kehittämisohjelma 2014-2020. Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Manner-Suomen kehittämisohjelma 2014-2020 Hanketukien rahoitusmahdollisuudet Yksinkertaistetut kustannusmallit ja maksatuksen hakeminen (tietoja päivitetty asetusmuutoksen johdosta 7.5.2015) 09.04.2015

Lisätiedot

Tarjouspyyntö / Liite 2. Tarjoajan kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet Maankäytön suunnittelupalvelut (5)

Tarjouspyyntö / Liite 2. Tarjoajan kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet Maankäytön suunnittelupalvelut (5) 1(5) Tarjoajaa koskevat kelpoisuusehdot ja vertailuperusteet TARJOUSLOMAKE Ohjeet: 1. Tarjouksen tekijän on vastattava liitteen kaikkiin kysymyksiin ja liitettävä pyydetyt asiakirjat ja selvitykset tarjoukseen.

Lisätiedot

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2

Esimerkki 2. Sivu 1. Sivu 2 Esimerkki 2 Esimerkissä on kuvattu, kuinka tuloverolain 22 :n mukainen yleishyödyllinen yhteisö täyttää 6Cveroilmoituslomakkeen. Esimerkissä kyseessä on urheiluseura Pomppu ry. Pomppu ry on yleishyödyllinen

Lisätiedot

PAAVO kaupunkikohtainen lomake.

PAAVO kaupunkikohtainen lomake. PAAVO kaupunkikohtainen lomake. Tämä on PAAVO-ohjelman vuosiseurantalomake. Ohjeita: Tämä lomake on tarkoitettu kaupungin yhteyshenkilön täytettäväksi.tiedot täytetään 2013 osalta 15.11 tilanteen mukaan

Lisätiedot

OPETUSHENKILÖSTÖN VERKKOPEDAGOGISET KOULUTUKSET PUITEJÄRJESTE- LYNÄ: TARJOUSTEN VERTAILU

OPETUSHENKILÖSTÖN VERKKOPEDAGOGISET KOULUTUKSET PUITEJÄRJESTE- LYNÄ: TARJOUSTEN VERTAILU Liite 2 Tarjousten vertailu OPETUSHENKILÖSTÖN VERKKOPEDAGOGISET KOULUTUKSET PUITEJÄRJESTE- LYNÄ: TARJOUSTEN VERTAILU 1. Tarjousten vertailu osa-alueittain Tarjouspyynnön mukaan tarjousten valintaperusteena

Lisätiedot

Virtain kaupunki. 1. Ilmoitus- ja hankintamenettely

Virtain kaupunki. 1. Ilmoitus- ja hankintamenettely Virtain kaupunki TARJOUSPYYNTÖ TUOREESTA RUOKA- JA KAHVILEIVÄSTÄ 1. Ilmoitus- ja hankintamenettely Virtain kaupunki pyytää sitovaa tarjoustanne tuoreesta ruoka- ja kahvileivästä Virtain kaupungin eri laitosten

Lisätiedot

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012

Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Työterveyshuollon muutokset 1.6.2012 Päivärahan hakuajan lyheneminen Lausunto 90 sairauspäivärahapäivän jälkeen Elise Kivimäki 17.1.2012 Hallitusohjelmasta lainmuutokseksi Hallitusohjelman mukaan työterveyshuoltoa

Lisätiedot