Suomen Lions-liitto ry Aktiviteettitapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Suomen Lions-liitto ry Aktiviteettitapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.0 24.10.2014"

Transkriptio

1 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjäohje Versio Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan muodoin toimittamalla, on tekijänoikeuksien nojalla kielletty.

2 Käyttäjäohje Sivu 2 / 34 Päiväys Versio Kuvaus Tekijä Ensimmäinen versio jr jr Jari Rytkönen

3 Käyttäjäohje Sivu 3 / 34 Sisällysluettelo 1 DOKUMENTIN YLEISTIEDOT Yleistä Huomioitavaa RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS AKTIVITEETTITAPAHTUMIEN TALLENNUS Tallennuksen aloitus Tapahtuman otsikkotiedot Tapahtuman yksilöintitiedot Tapahtuman osallistujat Tapahtuman lisäkysymykset (Tulokset) Aktiviteettikokonaisuuskohtaisia ohjeita Kiitos Veteraanit LIITTEET Kampanjat Kategoriat Alatyypit Kategoriakohtaiset alatyypit Lisäkysymykset Lisäkysymykset alatyypeittäin... 20

4 Käyttäjäohje Sivu 4 / 34 1 DOKUMENTIN YLEISTIEDOT 1.1 Yleistä Klubit suorittavat lukuisia aktiviteettitapahtumia toimintakauden aikana. Tapahtuma/toimenpide on suoritettu loppuun, kun se on raportoitu. Tapahtumien raportointi on sihteerien kuukausittainen tehtävä, joka tehdään jäsenrekisteriin kuukauden viimeiseen päivään mennessä. Aikarajaa noudatettaessa, tapahtumat tulevat mukaan suorituskuukauden raportointiin. Tapahtumat voidaan raportoida joko samassa yhteydessä jäsenraportoinnin kanssa tai mieluimmin erillisinä kirjauksina heti tapahtuman suorituksen jälkeen. Raportointi suoritetaan viimeistään siinä vaiheessa, kun kaikki aktiviteettikokonaisuuteen liittyvät tapahtumat on suoritettu. Aktiviteettiraportoinnin kautta kirjataan kaikki klubin tapahtumat riippumatta siitä, onko kyseessä palvelu- ja varainhankinnan tapahtuma vai muu tapahtuma. Dokumentissa kuvataan erikseen raportoinnin tietokenttäkohtaiset tiedot. Klubi voi omaa tilastointiaan varten halutessaan kirjata myös kuukausitapaamiset, hallituksen kokoukset, vuosikokouksen ja vaalikokouksen. Samoin osallistumiset koulutuksiin joko kouluttajana tai koulutettavana, ovat raportointikelpoisia tapahtumia. Tapahtumien raportointi on tärkeää monesta syystä: klubien tapahtumasuoritteet löytyvät yhdestä paikasta, piiri ja liitto saavat yhteenvedot aktiviteettien laajuudesta ja onnistumisesta. Raportoituja tapahtumia seurataan palvelu- ja varainhankinnan toimesta niin piiri- kuin liittotasolla. Tietoja tarvitaan mm. viestitettäessä toiminnastamme ulkopuolisille tämän hyödyntäessä koko lions-brändia sekä lisää mielenkiintoa toimintaamme kohtaan. Klubit saavat raportointijärjestelmästä hyödyllistä tietoa omaan toimintakertomukseensa sekä toiminnan muuhun tarkasteluun. Samoin raportoinnin avulla klubit voivat kertoa toimintansa vaikuttavuudesta yhteistyökumppaneilleen ja potentiaalisille tukijoilleen. Suomessa tapahtumat raportoidaan dokumentin mukaisesti omaan aktiviteettiraportointijärjestelmäämme, josta tiedot siirtyvät päivittäin päämajan MyLCI järjestelmään. 1.2 Huomioitavaa Klubeilla on useita erilaisiin aktiviteettikokonaisuuksiin tai yksittäisiin aktiviteetteihin tapahtumia. Tapahtuma voi olla fyysinen suorite, varainhankinta tai lahjoitus. Jokaista toimintamallia ei ole toteutettu raportointijärjestelmään. Samoin dokumentissa ei kuvata jokaista mahdollista tilannetta erikseen, vaan klubin tulee itsenäisesti miettiä tapahtuman kirjaustapa. Dokumentin versio 1.0 sisältää ainoastaan tapahtumien tallennukseen liittyvät tiedot. Mahdolliset kysymykset voit lähettää osoitteeseen lionsraportointi (at) lions.fi.

5 Käyttäjäohje Sivu 5 / 34 2 RAPORTOINTIJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN Jäsenrekisteriin kirjautuminen on osoitteessa Voit laittaa edellä mainitun osoitteen selaimesi suosikkeihin tai kirjautua Lions-liiton sivuston Jäsenille valinnasta. Anna käyttäjätunnuksesi ja salasanasi ja valitse Aloita käyttö.

6 Käyttäjäohje Sivu 6 / 34 3 JÄSENTIETOJEN PÄIVITYS Muutokset tallennetaan toimintovalikon kohdasta Jäsenrekisteri. Mikäli klubissasi ei ole tapahtunut jäsenmuutoksia, lähetä kansainväliseen rekisteriin ilmoitus, että jäsentiedoissa ei ole tapahtunut muutoksia. Dokumentissa ei kuvata jäsenrekisteriin liittyviä tietoja.

7 Käyttäjäohje Sivu 7 / 34 4 AKTIVITEETTITAPAHTUMIEN TALLENNUS 4.1 Tallennuksen aloitus Valitse Klubin aktiviteettien syöttö. Uuden tapahtuman tallennus: Valitse Lisää Huom! Klubin tapahtumia tallennettaessa, klubin tunnus tulee näytölle automaattisesti eikä sitä voi vaihtaa.

8 Käyttäjäohje Sivu 8 / Tapahtuman otsikkotiedot * * * * Pakolliset tietokentät: - Aktiviteetin nimi - Kategoria - Alatyyppi - Tapahtumapvm - Vastuuhenkilö Klubi Aktiviteetin nimi Tila Tieto tulee automaattisesti, eikä sitä voi vaihtaa Tapahtumaa kuvaava nimi (Kiitos Veteraanit, Turvassa Tiellä, tmv.) Vakio OK, voidaan vaihtaa tilaan AVOIN (klubin sisäisen toimintamallin mukaisesti). Kategoria Sallitut kategoriat ovat liitteessä 6.2. Vaihtoehdot ovat aakkosjärjestyksessä valittavissa alasvetovalikosta Alatyyppi Sallitut alatyypit ovat liitteessä 6.3 ja kategoriakohtaiset alatyypit ovat liitteessä 6.4. Vaihtoehdot ovat aakkosjärjestyksessä valittavissa alasvetovalikosta Alatyyppivaihtoehdoista tuodaan valintalistalle ainoastaan valitulle kategorialle sallitut alatyypit. Tapahtumapvm Vastuuhenkilö Kuvaus Tapahtuman toteutumispäivämäärä Jos tallennetaan useamman suoritteen kokonaisuutta, anna päivämääräksi viimeisimmän suoritteen päivämäärä. Klubi voi tehdä myös oman ohjeistuksen huomioiden, että saman kuukauden suoritteet kirjataan kyseiselle kuukaudelle. Tapahtuman vastuuhenkilön kotimainen jäsennumero. Oletuksena on rekisteriin kirjautunut henkilö. Henkilö voidaan vaihtaa, haku valitse Tapahtuman tai tapahtumakokonaisuuden sisältökuvaus Tarkista kirjoittamasi tiedot, tee mahdolliset muutokset ja valitse Seuraava vaihe.

9 Käyttäjäohje Sivu 9 / Tapahtuman yksilöintitiedot Huom! Kun olet siirtynyt otsikkotiedoista yksilöintitietoihin ja haluat muuttaa otsikkotietoja, valitse Peru ja aloita tallennus alusta. Mikäli muutat otsikkotietoja ilman Peru valintaa, kaikki jatkotoiminnot eivät välttämättä toimi uusien valintojen mukaisesti. * Pakollinen tietokenttä: - Kampanja Piirin laajuinen aktiviteetti Valitse Kyllä, jos kyseessä on piirissä yhteisesti sovittu aktiviteetti, muussa tapauksessa valitse Ei. Tietokentän arvo voi olla Tyhjä. Musiikkiesitys Esitettiinkö tapahtumassa elävää tai tallennettua musiikkia. Selite osaan voidaan kirjoittaa tarkennus, esim. esiintyjän nimi. Tietokentällä selvitetään, kuinka paljon käytämme Gramex maksuihin perustuvaa musiikkia tapahtumissamme. Tietokentän arvo voi olla Tyhjä. Kampanja Sallitut kampanjat ovat liitteessä 6.1. Vaihtoehdot ovat valittavissa alasvetovalikosta Kv. rekisteri ja status Tietokentät ovat informatiivisia ja niiden arvot kertovat tietojen kansainvälisen rekisterin päivittymistilanteen. Osallistujat Tulokset Valitsemalla Lisää, voit määritellä tapahtumaan osallistuneiden nimet. Tieto on valinnainen ja ainoastaan klubin sisäiseen käyttöön Otsikon Tulokset alle tulevat kategoriaan ja alatyyppiin perustuvat lisäkysymykset. Yhteenveto lisäkysymyksistä on liitteessä 6.5 ja alatyyppikohtaiset kysymykset ovat liitteessä 6.6.

10 Käyttäjäohje Sivu 10 / Tapahtuman osallistujat Osallistujien lisäys yksittäin Valitse Lisää Pvm Osallistuja Päivämäärä, jolloin henkilö on osallistunut Osallistujan kotimainen jäsennumero Voit valita klubin jäsenen valitsemalla Määrä Selite Osallistujaan liittyvä määrä (euroa, tuntia tai kappaleita) Osallistujaan liittyvä selite Useamman osallistujan lisäys Valitse Lisää useita Valinnan jälkeen saat luettelon klubin jäsenistä, joista voit valita tapahtumaan osallistuneet henkilöt. Lopuksi valitse Ok. Saat ilmoituksen Osallistujia lisätty Valitse Mikäli kaikki jäsenet ovat osallistuneet tapahtumaan, voit näytön alaosasta valita Valitse kaikki. Tämän jälkeen tallenna osallistujakohtaisesti päivämäärä, määrä ja selite. Painike Valinta Mikäli haluat poistaa listasta jonkun osallistujan, aktivoi kyseisen henkilön kohdalla painike Valinta ja valitse tämän jälkeen Poista. Painikkeella ei ole merkitystä muissa tilanteissa.

11 Käyttäjäohje Sivu 11 / Tapahtuman lisäkysymykset (Tulokset) Tapahtumaan liittyvät lisäkysymykset / tarkennukset ilmoitetaan otsikon Tulokset alla olevilla kohdilla. Alatyyppikohtaiset kysymykset on kuvattu liitteessä 6.6. Kysymykset vastaavat MyLCI järjestelmän tapahtumaan liittyviä tarkenteita. Painike Valinta Painikkeella ei ole merkitystä Lions-liiton raportointijärjestelmässä.

12 Käyttäjäohje Sivu 12 / 34 5 Aktiviteettikokonaisuuskohtaisia ohjeita 5.1 Kiitos Veteraanit Kiitos veteraanit kampanjan tapahtumatietojen tallennuksessa suositellaan käytettäväksi alla mainittuja tietokenttäkohtaisia kirjauksia. Aktiviteetin nimi Kategoria Alatyyppi Kategoria Alatyyppi Kategoria Alatyyppi Kuvaus Kampanja Kiitos veteraanit oma tarkenne Avustus yksilöille Palvelutehtävä tai Keskustelu tai Yhteisö- ja kulttuuriaktiviteetti Muu yhteisö- ja kulttuuriaktiviteetti tai Lahjoitukset Ei-LCIF lahjoitus Tarkempi selvitys, mitä on tehty Kiitos veteraanit

13 Käyttäjäohje Sivu 13 / 34 6 LIITTEET 6.1 Kampanjat Toimintakaudella ovat voimassa alla olevan taulukon mukaiset kampanjakoodit. Koodi Nimitys 18 Nuoriso mukaan 18 Punainen Sulka 19 Näkökyvyn jakaminen 20 Nälänhädän lieventäminen 21 Ympäristön suojelu tyhjä Kiitos veteraanit tyhjä Paikallinen aktiviteetti 6.2 Kategoriat Kategoriat vastaavat MyLCI järjestelmän kategorioita. Koodi Nimitys 1 Yhteisö- ja kulttuuriaktiviteetti 2 Hätätilavalmius ja -apu 3 Ympäristöpalvelut 4 Kansainväliset suhteet 5 Terveys ja hyvinvointi 6 Varainkeruu 7 Avustus yksilöille 8 Lahjoitukset 9 Mahdollisuudet nuorille 10 Kokoukset/hallinnolliset aktiviteetit

14 Käyttäjäohje Sivu 14 / Alatyypit Alatyypit vastaavat MyLCI järjestelmän alatyyppejä. Suomalaiset alatyypit ovat koodisarjalla 900 ja jokaiselle on määritelty vastaava MyLCI koodi. Koodi Nimitys MyLCI koodi 1 Taide- /kulttuuritapahtuma 2 Urheilu- / vapaa-ajan tapahtuma 3 Tilojen parantaminen / rakentaminen 4 Kansalaispalvelu 6 Koulutus / kieli / lukutaito 7 Koulun avustaminen 8 Huumetyö 9 Verenluovutus 10 Ruokapankki / ruoan jakelu 11 Suojarakennukset 12 Fyysinen uudelleenrakentaminen 13 Hätätilavalmiussuunnitelma 14 Ensiapupalvelut 15 Roskien keruu 16 Kierrätys 17 Puiden istuttaminen 18 Ympäristötiedotus / -koulutus 19 Vesi / viemäröintipalvelut 20 Ympäristönsuojelupalvelut 21 Ystävyysklubitoiminta 22 Diabetestiedotus / koulutus 23 Diabetestarkastukset 24 Strides-tapahtuma 26 Kuulotarkastukset 27 Näöntarkastukset 28 Opaskoirat kuulovammaisille 29 Opaskoirat 31 Terveys / tukipalvelut 32 Terveysoppi 33 Lääkintämissio 34 Lahjoitukset LCIF:lle 35 Ei-LCIF lahjoitukset

15 Käyttäjäohje Sivu 15 / 34 Koodi Nimitys MyLCI koodi 36 Varainkeruutapahtuma / kampanja 37 Apu vanhuksille / vammaisille 38 Apu näkö-/kuulovammaisille 39 Apu huonompiosaisille lapsille 40 Apu kodittomille 41 Stipendit 42 Silmäpankki 43 Muu yhteisö- / kulttuuriaktiviteetti 44 Muu hätätilavalmius ja -apu 45 Muut ympäristöpalvelut 46 Muut kansainväliset suhteet 47 Muut terveys ja hyvinvointi 48 Muu varainhankinta 49 Muu apu yksilölle 50 Kesä- / virikeleiri 51 Yhteisötapahtuma 52 Vaatekeräys 53 Lelukeräys 54 Elämäntaidot / tunneoppiminen 55 Kilpailu (esim. musiikki) 56 Hätäaputarvikekeräys / -jakelu 57 Kuulotieto / -tiedotus 58 Tiedotus näköasioista / koulutus 59 Kehitysvammaisten leiri / tapahtuma 60 Apu veteraaneille 61 Apu huonompiosaisille perheille 62 Leoklubin sponsorointi 63 Tuki partiolaisille 64 Lionien kansainvälinen nuorisovaihto 65 Lionien kansainvälinen nuorisoleiri 66 Nuorten kilpailu 67 Nuorten elämäntaidot / tunneoppiminen 68 Muut tilaisuudet nuorille 69 Kokoukset 70 Klubivierailut 71 Koulutus 72 Vuosikokous ja muut tilaisuudet 73 Muut hallinnolliset tapahtumat 74 Ruokavarasto hätätilan varalta

16 Käyttäjäohje Sivu 16 / 34 Koodi Nimitys MyLCI koodi 75 Silmälasien sovitus / luovutus ihmisille 76 Silmälaseja kerätty 77 Kuulolaitteita kerätty 78 Kuulolaitteita sovitettu / annettu ihmisille 901 Keskustelu Palvelutehtävä Turvassa tiellä Kategoriakohtaiset alatyypit Kategoria Alatyyppi Nimitys 1 Yhteisö- ja kulttuuriaktiviteetit 1 Taide- / kulttuuritapahtuma 2 Urheilu- / vapaa-ajan tapahtuma 3 Tilojen parantaminen / rakentaminen 4 Kansalaispalvelu 6 Koulutus / kieli / lukutaito 7 Koulun avustaminen 8 Huumetyö 10 Ruokapankki / ruoan jakelu 43 Muu yhteisö- / kulttuuriaktiviteetti 50 Kesä- / virikeleiri 51 Yhteisötapahtuma 52 Vaatekeräys 53 Lelukeräys 54 Elämäntaidot / tunneoppiminen 55 Kilpailu (esim. musiikki) 2 Hätätilavalmius ja -apu 9 Verenluovutus 11 Suojarakennukset 12 Fyysinen uudelleenrakentaminen 13 Hätätilavalmiussuunnitelma 14 Ensiapupalvelut 44 Muu hätätilavalmius ja -apu 56 Hätäaputarvikekeräys / -jakelu 74 Ruokavarasto hätätilan varalta Kategoria Alatyyppi Nimitys

17 Käyttäjäohje Sivu 17 / 34 3 Ympäristöpalvelut 15 Roskien keruu 16 Kierrätys 17 Puiden istutus 18 Ympäristötiedotus / -koulutus 19 Vesi / viemäröintipalvelut 20 Ympäristönsuojelupalvelut 45 Muut ympäristöpalvelut 4 Kansainväliset suhteet 21 Ystävyysklubit 46 Muut kansainväliset suhteet 5 Terveys ja hyvinvointi 22 Diabetestiedotus / koulutus 23 Diabetestarkastukset 24 Strides-kävelytapahtuma 26 Kuulotarkastukset 27 Näöntarkastukset 28 Opaskoirat kuulovammaisille 29 Opaskoirat 31 Terveys / tukipalvelut 32 Terveysoppi 33 Lääkintämissio 42 Silmäpankki 47 Muut terveys ja hyvinvointi 57 Kuulotieto / -tiedotus 58 Tiedotus näköasioista / koulutus 59 Kehitysvammaisten leiri / tapahtuma 75 Silmälaseja sovitettu / luovutettu ihmisille 76 Silmälaseja kerätty 77 Kuulolaitteita kerätty 78 Kuulolaitteita sovitettu / annettu ihmisille 6 Varainkeruu 36 Varainkeruutapahtuma / kampanja 48 Muu varainhankinta

18 Käyttäjäohje Sivu 18 / 34 Kategoria Alatyyppi Nimitys 7 Avustus yksilöille 37 Apu vanhuksille / vammaisille 38 Apu näkö-/kuulovammaisille 39 Apu huonompiosaisille lapsille 40 Apu kodittomille 49 Muu apu yksilölle 60 Apu veteraaneille 61 Apu huonompiosaisille perheille 901 Keskustelu (Kiitos Veteraanit) 902 Palvelutehtävä (Kiitos Veteraanit) 8 Lahjoitukset 34 Lahjoitukset LCIF:lle 35 Ei-LCIF lahjoitukset 41 Stipendit 9 Mahdollisuuden nuorille 62 Leoklubin sponsorointi 63 Tuki partiolaisille 64 Lionien kansainvälinen nuorisovaihto 65 Lionien kansainvälinen nuorisoleiri 66 Nuorten kilpailu 67 Nuorten elämäntaidot / tunneoppiminen 68 Muut tilaisuudet nuorille 903 Turvassa tiellä 10 Kokoukset/hallinnolliset aktiviteetit 69 Kokoukset 70 Klubivierailut 71 Koulutus 72 Vuosikokous ja muut tilaisuudet 73 Muut hallinnolliset tapahtumat

19 Käyttäjäohje Sivu 19 / Lisäkysymykset Tarkentavat lisäkysymykset 1-12 vastaavat MyLCI järjestelmän tarkennuksia. Suomalaiset Kiitos Veteraanit aktiviteettiin tarkennukset eivät välity MyLCI järjestelmään. Koodi Nimitys 1 Lioneiden määrä 3 Osallistujat yhteensä 5 Ystävyysklubisuhteet 6 Kerättyjen kuulolaitteiden määrä 7 Kerättyjen silmälasien määrä 8 Lahjoitetut varat 9 Lahjoitetut tavarat 10 Istutettujen puiden määrä 11 Lahjoitettujen tuntien määrä 12 Kerätyt varat 13 Puolisoiden määrä (vain Kiitos Veteraanit) 14 Nuorten määrä (vain Kiitos Veteraanit ja Turvassa tiellä)

20 Käyttäjäohje Sivu 20 / Lisäkysymykset alatyypeittäin Alatyyppi Koodi Kysymys 1 Taide- ja kulttuuritapahtuma 2 Urheilu- / vapaa-ajan tapahtuma 3 Tilojen parantaminen / rakentaminen 4 Kansalaispalvelu 6 Koulutus / kieli / lukutaito

21 Käyttäjäohje Sivu 21 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 7 Koulun avustaminen 8 Huumetyö 9 Verenluovutus 10 Ruokapankki / ruoan jakelu 11 Suojarakennukset

22 Käyttäjäohje Sivu 22 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 12 Uudelleenrakentaminen 13 Hätätilavalmiussuunnitelma 3 Osallistujat yhteensä 14 Ensiapupalvelut 15 Roskien keruu 16 Kierrätys

23 Käyttäjäohje Sivu 23 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 17 Puiden istuttaminen 10 Puiden lukumäärä 18 Ympäristötiedotus / -koulutus 19 Vesi / viemäröintipalvelut 20 Ympäristönsuojelupalvelut 21 Ystävyysklubitoimnta 5 Ystävyysklubisuhteet

24 Käyttäjäohje Sivu 24 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 22 Diabetestiedotus / koulutus 23 Diabetestarkastukset 24 Strides-tapahtuma 26 Kuulotarkastukset 27 Näöntarkastukset

25 Käyttäjäohje Sivu 25 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 28 Opaskoirat kuulovammaisille 29 Opaskoirat 31 Terveys / tukipalvelut 32 Terveysoppi 33 Lääkintämissio 34 Lahjoitukset LCIF:lle

26 Käyttäjäohje Sivu 26 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 35 Ei-LCIF lahjoitukset 9 Lahjoitetut tavarat 36 Varainkeruutapahtuma / kampanja 37 Apu vanhuksille / vammaisille 38 Apu näkö-/kuulovammaisille 39 Apu huonompiosaisille lapsille 40 Apu kodittomille

27 Käyttäjäohje Sivu 27 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 41 Stipendit 42 Silmäpankki 43 Muu yhteisö- / kulttuuriaktiviteetti 44 Muu hätätilavalmius/-apu 45 Muut ympäristöpalvelut 46 Muut kansainväliset suhteet

28 Käyttäjäohje Sivu 28 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 47 Muut terveys ja hyvinvointipalvelut 48 Muu varainhankinta 49 Muu apu yksilöille 50 Kesä- / virikeleiri 51 Yhteisötapahtuma

29 Käyttäjäohje Sivu 29 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 52 Vaatekeräys 53 Lelukeräys 54 Elämäntaidot / tunneoppiminen 55 Kilpailu (esim. musiikki) 56 Hätäaputarvikekeräys / -jakelu

30 Käyttäjäohje Sivu 30 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 57 Kuulotieto / -tiedotus 58 Tiedotus näköasioista / koulutus 59 Kehitysvammaisten leiri / tapahtuma 60 Apu veteraaneille 61 Apu huonompiosaisille perheille

31 Käyttäjäohje Sivu 31 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 62 Leoklubin sponsorointi 63 Tuki partiolaisille 64 Lionien kansainvälinen nuorisovaihto 65 Lionien kansainvälinen nuorisoleiri 66 Nuorten kilpailu

32 Käyttäjäohje Sivu 32 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 67 Nuorten elämäntaidot / tunneoppiminen 68 Muut tilaisuudet nuorille 69 Kokoukset 70 Klubivierailut 71 Koulutus (leijonien) 72 Vuosikokous ja muut tilaisuudet 73 Muut hallinnolliset tapahtumat (esim. klubin omat tapahtumat)

33 Käyttäjäohje Sivu 33 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 74 Ruokavarasto hätätilan varalta 75 Silmälasien sovitus / luovutus ihmisille 76 Silmälasien keräys 7 Kerättyjen silmälasien määrä 77 Kuulolaitteiden keräys 6 Kerättyjen kuulolaitteiden määrä 78 Kuulolaitteiden sovitus / luovutus ihmisille

34 Käyttäjäohje Sivu 34 / 34 Alatyyppi Koodi Kysymys 901 Keskustelu (vain Kiitos Veteraanit kampanja) MyLCI alatyyppi Puolisoiden määrä 14 Nuorten määrä 902 Palvelutehtävä (vain Kiitos Veteraanit kampanja) MyLCI alatyyppi Puolisoiden määrä 14 Nuorten määrä 903 Turvassa tiellä MyLCI alatyyppi Nuorten määrä

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Tapahtumien tallennuksessa käytettävät koodit Versio 1.1 10.11.2014

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Tapahtumien tallennuksessa käytettävät koodit Versio 1.1 10.11.2014 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Tapahtumien tallennuksessa käytettävät koodit Versio 1.1 10.11.2014 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014

Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Tapahtumien raportointi Käyttäjäohje Versio 1.1 10.11.2014 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry 1 DOKUMENTIN YLEISTIEDOT Dokumentti sisältää lyhennetyn tapahtumien tallennusohjeen. Mahdolliset kysymykset voit lähettää osoitteeseen lionsraportointi (at) lions.fi. 2 TAPAHTUMIEN

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry 1 DOKUMENTIN YLEISTIEDOT Dokumentti sisältää lyhennetyn aktiviteettitapahtumien tallennusohjeen. Mahdolliset kysymykset voit lähettää osoitteeseen lionsraportointi (at) lions.fi.

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubin tiedot ja virkailijat MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.0 24.7.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.0 18.7.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 28.3.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubin tiedot ja virkailijat MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 28.3.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubin tiedot ja virkailijat MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland

Lions Clubs International MD 107 Finland Lions Clubs International MD 107 Finland 1 17.9.2014 Kiitos veteraanit! aktiviteetin raportointiohjeet Ohjeessa on kaksi osiota aktiviteetin syöttäminen raportointijärjestelmään (s.1-9) ja raportin ulosajaminen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Klubisihteerin kuukausitehtävät MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN

AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN AKTIVITEETIN KIRJAAMINEN Kirjaudu järjestelmään omilla tunnuksillasi osoitteessa www.lions.fi/rekisteri. Valitse päävalikosta teetti jolloin saat aktiviteetti-hakusivun näkymän. Aktiviteetti lisätään Lisää

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Piirikuvernööri MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 3.4.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai

Lisätiedot

Lions Clubs International MD 107 Finland

Lions Clubs International MD 107 Finland Lions Clubs International MD 107 Finland 9.4.2014 Kiitos veteraanit! aktiviteetin raportointiohjeet 1. Aktiviteetin syötön valitseminen Päästäksesi aktiviteetin syöttöön valitse valikosta Klubien aktiviteettien

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.8.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

SIHTEERIT 26.4.2014. Antti Raitaniemi. 21.4.2014 Sihteerikoulutus

SIHTEERIT 26.4.2014. Antti Raitaniemi. 21.4.2014 Sihteerikoulutus SIHTEERIT 26.4.2014 Antti Raitaniemi 21.4.2014 Sihteerikoulutus 1 Koulutuksen tavoite Antaa vinkkejä tehtävän hoitamiseksi Kokemusten ja ajatuksien vaihto Verkostoituminen Ideat 21.4.2014 Sihteerikoulutus

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Rahastonhoitaja MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.0 24.7.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai

Lisätiedot

MyLCI verkkosivusto. Klubisihteerin kuukausitehtävät. - Ei muutoksia jäsentiedoissa - Aktiviteettitapahtumien raportointi

MyLCI verkkosivusto. Klubisihteerin kuukausitehtävät. - Ei muutoksia jäsentiedoissa - Aktiviteettitapahtumien raportointi MyLCI verkkosivusto Klubisihteerin kuukausitehtävät - Ei muutoksia jäsentiedoissa - Aktiviteettitapahtumien raportointi Klubipresidentillä ja sihteerillä ovat samat oikeudet 1.5.2015 Sihteerin kuukausitehtävät

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio

Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Käyttäjätunnus ja sisäänkirjautuminen MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 2.8.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla,

Lisätiedot

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017

HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 Lions Clubs International MD 107 Finland HUOMIOITAVA KAUSILLA 1.7.2014-31.12.2017 100 milj. palvelutekoa, Suomi 1,8 milj. RAPORTOINTI! 5 milj Suomen nuorisolle 100 v. syntymävuonna 1.3.2015 Ari LBI Lindell,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.2 28.3.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme?

Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lähdetkö mukaan tekemään hyvää kanssamme? Lions-kampanjat kaudella 2016-1. Punainen Sulka 2017 Lions-liiton rekisteröity tuotemerkki Lionit ovat vuodesta 1972 keränneet Punainen Sulka kampanjoissa noin

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.1 4.4.2016 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

MyLCI verkkosivusto. Klubin tiedot ja virkailijat

MyLCI verkkosivusto. Klubin tiedot ja virkailijat MyLCI verkkosivusto Klubin tiedot ja virkailijat - Klubin perustiedot Dia 2 - Paikalliset nimikkeet Dia 4 - Virkailijat Dia 5 - Nimikkoaktiviteetit Dia 8 - Aktiviteettitavoitteet Dia 10 - CSV tiedosto

Lisätiedot

V: Mene joko Oma lionsklubini tai Oma leoklubini -valikkoon ja valitse Palveluaktiviteetit.

V: Mene joko Oma lionsklubini tai Oma leoklubini -valikkoon ja valitse Palveluaktiviteetit. K: Miten lisään aktiviteetin? V: Mene joko Oma lionsklubini tai Oma leoklubini -valikkoon ja valitse Palveluaktiviteetit. Palveluaktiviteetit -sivulla pääset klikkaamaan Lisää aktiviteetti -painiketta.

Lisätiedot

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään

Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Opettajan pikaopas Opintojaksopalaute-järjestelmään Yleistä... 3 Sijainti... 3 Kirjautuminen... 3 Kyselyn rakenne... 3 Opettajan toiminnot kirjautumisen jälkeen... 3 Lukuvuoden opintojaksojen listaaminen...

Lisätiedot

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen

Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen. Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Piirikuvernöörin terveiset Lions -toiminnasta valoa kaamokseen Hailuodosta Kuhmoon DG Aarto Mäkinen Valloitamme uusia vuoria - Tue nuorta itsenäisyyteen Lions Clubs International District 107-I-Finland

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry MyLCI raportointi Käyttäjäohje Versio

Suomen Lions-liitto ry MyLCI raportointi Käyttäjäohje Versio Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry MyLCI raportointi Käyttäjäohje Versio 1.0 13.4.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Lunastuspoistajat AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstäpoisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

1. Yleistä ohjeistusta

1. Yleistä ohjeistusta Suomen Lions-liitto Kokoukseen ilmoittautuminen OHJE Sisällysluettelo 1. Yleistä ohjeistusta...1 2. Kirjautuminen...2 3. Osallistujatyypin valinta...3 4. Osallistujan tiedot...4 5. Ilmoittautumisen vahvistaminen/peruminen...5

Lisätiedot

Satavuotisjuhlan WWS-päivämäärä Teema

Satavuotisjuhlan WWS-päivämäärä Teema Tavoitteet Mikä on Satavuotisjuhlan palveluhaaste? Satavuotisjuhlan palveluhaaste (CSC) on aloite, jonka avulla juhlimme lionien antaman palvelun sataa vuotta. Klubeja haastetaan järjestämään vähintään

Lisätiedot

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t.

PIIRIKUVERNÖÖRIN TIEDOTE 7/2015-2016. Hyvät klubien presidentit ja muut virkailijat, lionit, puolisot ja PDG:t. Lions Clubs International Piiri 107-F, Finland Distrikt 107-F, Finland Piirikuvernööri, DG 2015-2016 Timo Sysilampi ja puoliso Pirkko Distriktsguvernör, DG 2015-2016 Timo Sysilampi och maka Pirkko Lions

Lisätiedot

Tavoitteet. 100-vuotisjuhlan vuosi. WWS-päivämäärä

Tavoitteet. 100-vuotisjuhlan vuosi. WWS-päivämäärä Tavoitteet Mikä on 100-vuotisjuhlan palveluhaaste? 100-vuotisjuhlan palveluhaaste (CSC) on aloite, jonka avulla juhlimme lionien antaman palvelun 100 vuotta. Klubeja haastetaan järjestämään vähintään yksi

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

107 N N-PIIRIN STRATEGIA

107 N N-PIIRIN STRATEGIA 107 N NPIIRIN STRATEGIA 2006 2010 107 N Tavoitteet ja toimenpiteet Tavoitteet Sisäinen yhteistyö toimii Lionit ja klubit sitoutuvat yhteisiin tavoitteisiin Aktiviteetit toteutetaan suunnitelmien mukaan

Lisätiedot

Lions Clubs International Palveluaktiviteetti-ilmoitus Usein kysyttyjä kysymyksiä

Lions Clubs International Palveluaktiviteetti-ilmoitus Usein kysyttyjä kysymyksiä K: Miten lisään aktiviteetin? V: Mene joko Oma lionsklubini tai Oma leoklubini -valikkoon ja valitse Palveluaktiviteetit. Palveluaktiviteetit -sivulla pääset klikkaamaan Lisää aktiviteetti -painiketta.

Lisätiedot

Vuosikokoukseen ilmoittautuminen

Vuosikokoukseen ilmoittautuminen Suomen Lions-liiton vuosikokous 2019 Kalajoki OHJE Vuosikokoukseen ilmoittautuminen Sisällys 1. Yleistä ohjeistusta... 1 2. Kirjautuminen... 2 3. Osallistujatyypin valinta... 3 4. Osallistujan tiedot...

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti

Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti Kiitos veteraanit! -palveluaktiviteetti 2014-2015 Pekka Majuri piirikoordinaattori LC Helsinki/Itä pekkaolavi.majuri@kolumbus.fi 040 755 8554 Mitä veteraanit odottavat nyt? Miksi kaikki ajaa aina ohi,

Lisätiedot

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016

Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 Klubipresidenttien valmennus 2016 Köyliö 23.4.2016 IPDG Kalevi Sillanpää 21.4.2016 1 Valmennuksen sisältö, kevät 2016 1. Valmistautuminen presidentin tehtävään Presidentin rooli johtajana, lionismin arvot,

Lisätiedot

Vuosikokoukseen ilmoittautuminen

Vuosikokoukseen ilmoittautuminen Suomen Lions-liiton vuosikokous 2018 Oulu OHJE Vuosikokoukseen ilmoittautuminen Sisällys 1. Yleistä ohjeistusta... 1 2. Kirjautuminen... 2 3. Osallistujatyypin valinta... 3 4. Osallistujan tiedot... 4

Lisätiedot

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation

Omapalvelu. Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014. Tieto Corporation Omapalvelu Omapalvelu - ohje Päivityspaketti 1/ 2014 Omapalvelu / Kirjautuminen pankkitunnuksilla Asiakas kirjautuu Omille sivuille kunnan nettisivujen linkin kautta. Sivulle kirjaudutaan Vetuma-tunnistuksen

Lisätiedot

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen ProjekTila-palvelu Perusohje versio 1.1. Sisällysluettelo

Peruskäytön ohje. Senaatti-kiinteistöjen ProjekTila-palvelu Perusohje versio 1.1. Sisällysluettelo Peruskäytön ohje Sisällysluettelo Yleistä... 2 Kirjautuminen ja pikakuvakkeen teko... 2 Kohteen käyttöliittymän osat ja näkymien päivittymisjärjestys... 4 Kohteen näkymät (Valintapainikkeet)... 5 1. Hankkeet

Lisätiedot

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko

STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko STS Uuden Tapahtuma-dokumentin teko Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt. Sisällöt-näkymä Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma 1 Valitse kieleksi Suomi Välilehti 1. Perustiedot Musta reunus kieliversioneliön

Lisätiedot

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma

Sisäänkirjautuminen Tallennus/raportit (YAP) Tallennusohjelma Sisällysluettelo Sivu 2. Sisäänkirjautuminen Sivu 3. Käyttäjän tiedot Sivu 4. Etusivu Sivu 6. Lomakkeiden syöttö / Juoksijan valinta Sivu 7. Lomakkeiden syöttö / Juoksijoiden ja maksajien tietojen syöttö

Lisätiedot

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri

tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri tempus.kpedu.fi Tuntitietojen kirjausjärjestelmän Ohje Versio 1.0 21.12.2009 KPAO juha.kykyri 1 Sisältö Kirjautuminen järjestelmään... 2 Rekisteröityminen... 2 Aloitusnäkymä... 3 Asetukset valikko... 4

Lisätiedot

NUORISOVAIHTO (Youth camps and exchange)

NUORISOVAIHTO (Youth camps and exchange) 20/02/15 Minna Räisänen-Ojapalo,, MD 107-C YCEC NUORISOVAIHTO (Youth camps and exchange) Lions-järjestön tunnettu ja vakiintunut klubiaktiviteetti Kansainvälisesti hyväksytyt säännöt ja ohjeet Lähteviä

Lisätiedot

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815.

WinhaWilho 8.9. Käyttöohje. Opiskelijapalvelukeskus / ja. X:\Yhteiset\OPHJ-ohjeet\Wilho\PHKK\Salpaus\Wilho_huoltajanohje_Winha89_190815. 2 (17) Sisällysluettelo 1. Yleistä... 3 2. Kirjautuminen WinhaWilho -huoltajaliittymään... 4 2.1. Kirjautuminen... 4 2.2. Jos kirjautuminen ei onnistu... 4 3. Etusivu... 5 4. Henkilötiedot -linkki... 6

Lisätiedot

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas

Alue 2 aluefoorumi, 23.11.2015 Niittylounas Rakennetaan yhdessä vahvemmat Lions-klubit Tiedän, että jokaisen klubin pitävän elinvoimaansa tärkeänä, ottaen uusia jäseniä ja panostaen klubiviihtyvyyteen. Kiitos klubien työn taantumistamme on tehokkaasti

Lisätiedot

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia ja Huittinen Palvelu- ja varainhankinta Lions piiri 107 M alueseminaarit 2019 Merikarvia 14.9. ja Huittinen 21.9. Palvelu- ja varainhankinta Maailmanlaajuisesta palvelukehyksestä tulee toisen vuosisatamme pysyvä jalanjälki. Historiamme kunnioittaminen

Lisätiedot

CV-kannan käyttöohje 2017

CV-kannan käyttöohje 2017 Sisällysluettelo 1. Sisäänkirjautuminen... 2 a) Sinulle lähetetään käyttäjätunnus ja salasana Monsterilta... 2 b) Sinulla ei ole vielä tunnuksia Monsterin työnantajat sivulle... 3 Turvakysymykset... 3

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS Sihteerin koulutus /GLT Marko Uusitalo 1 KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 2 Klubin sihteeri,

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena

Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena Lions Clubs International MD 107 Finland 1 Suomen Lions-liitto piirien ja klubien tukena Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja Julkisuuskuvatutkimus Tiedotuksen uudet työkalut Liiton

Lisätiedot

KANSALAISKIOSKI Käyttöohje

KANSALAISKIOSKI Käyttöohje KANSALAISKIOSKI Käyttöohje Suomen Mediatoimisto Käyttöohje 2(7) Sisällysluettelo Sisällysluettelo 1.Miten esitän kysymyksen kansalaiskioskissa?...3 2.Mitä ovat kysymyksen esittämisen lisävalinnat?...5

Lisätiedot

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS

KLUBISIHTEERIN KOULUTUS KLUBISIHTEERIN KOULUTUS 1 Valmennuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus Jäsenrekisteri 10.4.2015 Sihteerin

Lisätiedot

Diacor Turku extranet

Diacor Turku extranet Diacor Turku extranet Extranet on asiakasyritystemme vastuuhenkilöille tarkoitettu sähköinen palvelukanava. Diacor Turun extranet- sivustolla yrityksen kontaktihenkilön on mahdollista kirjata työntekijöiden

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi

EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi EXAM Kypsyysnäytteen laatiminen ja arviointi Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte vai ei. Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen

Lisätiedot

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015

ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 ARVI-järjestelmän ohje arvioinnin syöttäjälle 13.4. 2015 Sisältö ARVI-menettelyn perusteet... 1 Arvioinnin syöttäminen... 2 Arvion lähettäminen TE-toimistoon... 5 Sovelluksen sulkeminen... 6 Virhetilanteiden

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.0 19.7.2015 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa

Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Näkökulmia sosiaalisen median hyödyntämiseen Lions-toiminnassa Tausta Viestintätoimikunnan pj. MD-PRC Auvo Mäkinen ilmoitti puhelimessa 20.2.2011 LC Jyväskylä/Harjun Jouni Huotarille, että Lions-liitto

Lisätiedot

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO

SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO PELAAJASIIRTOJEN OHJE VERSIO 1.7. PÄIVITETTY 31.5.2016 s. 1 SALIBANDYN PALVELUSIVUSTO - ohje pelaajasiirron tekemiseen. Tässä ohjeessa ei opasteta mistä seuran tunnuksen ja salasanan Palvelusivustolle

Lisätiedot

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä

Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen 1/12 Opettajan ohje kypsyysnäytteen toteuttamiseen ja arvioimiseen sähköisenä tenttinä A. Kypsyysnäytteen luominen Avaa Firefox- tai Chrome -selain ja kirjaudu Karelia-amk:n

Lisätiedot

2015-2016 Sisällysluettelo

2015-2016 Sisällysluettelo 2015-2016 Sisällysluettelo I. Piirikuvernöörin tiimi Piirikuvernööri... I-1 Ensimmäinen varapiirikuvernööri... I-2 Toinen varapiirikuvernööri... I-4 Tehokkaat piirikuvernööritiimit... I-6 II. Kansainvälinen

Lisätiedot

Yhdistyskäyttäjän rekisteröityminen, kirjautuminen ja muita hyödyllisiä ohjeita toiminnan tilastointiin 2019

Yhdistyskäyttäjän rekisteröityminen, kirjautuminen ja muita hyödyllisiä ohjeita toiminnan tilastointiin 2019 Yhdistyskäyttäjän rekisteröityminen, kirjautuminen ja muita hyödyllisiä ohjeita toiminnan tilastointiin 2019 Yhdistyksen toiminnan tilastointiohjelman reksiteröitymis- ja kirjautumisnäkymä avautuu osoitteesta:

Lisätiedot

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG

Piirin 107-L toimintasuunnitelma LUONNOS. Piirihallituksen kokous Tuomo Romakkaniemi 1VDG Piirin 107-L toimintasuunnitelma 2018-2019 LUONNOS Piirihallituksen kokous 17.2.2018 Tuomo Romakkaniemi 1VDG Esityksen sisältö 1.Toiminnan suunnittelun lähtökohdat 2.Piirin tarkoitus ja tavoite 3.Strategiset

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi

VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN. www.te-palvelut.fi VINKKEJÄ CV-NETIN KÄYTTÖÖN www.te-palvelut.fi TE-toimiston verkkoasiointiin pääset kirjautumaan www.te-palvelut.fi Oma asiointi Henkilöasiakas Kirjaudu sisään verkkopankkitunnuksilla ja hyväksy käyttöehdot

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry

Suomen Lions-liitto ry Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Rahastonhoitaja MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.3 6.4.2017 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai

Lisätiedot

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin KLUBITASO Klubi Tehtävä Klubin jäsenjohtaja Klubin 1. varapresidentti Klubin rahastonhoitaja Presidentti Sihteeri ALUE- JA LOHKOTASO Lohko Lohko-taso Lohkon puheenjohtaja Alue Alue-taso Alueen puheenjohtaja

Lisätiedot

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö

Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Kennelliiton Omakoira-jäsenpalvelu Ohje eläinlääkäriasemille, Omakoira-palvelun käyttö Suomen Kennelliitto ry. 26.5.2014 2(19) Omakoira-palvelun käyttö Sisältö: Yleistä... 3 Palvelussa tehtävät toiminnot...

Lisätiedot

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI

Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Murskaamot AJONEUVOJEN REKISTERÖINTI Kirjautuminen REKI järjestelmään...2 ATJ Aloitussivu...3 Rekisteröinnin päävalikko...4 Liikennekäytöstä poisto...5 Rekisteritietojen haku...5 Omistajuuden perustiedot...6

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela

Nuorisotyökysely 2015 I-piiri. Kooste 2VDG Seppo Saarela Nuorisotyökysely 2015 I-piiri Kooste 2VDG Seppo Saarela Kyselyn tarkoitus Kesätehtävä lohkon puheenjohtajille (LPJ) - Klubin hyvinvointikysely ja nuorisotyökysely Perehdyttää LPJ:t lohkonsa klubeihin Yhteistyön

Lisätiedot

Piirin 107-G toimintasuunnitelma

Piirin 107-G toimintasuunnitelma Luovuta Isänmaasi Onnellisempana Nousevalle Sukupolvelle LIONS-JÄRJESTÖN TUNNUS: We serve. Me palvelemme. LIONS-JÄRJESTÖN TOIMINTA-AJATUS (missio) (lions-vuosikirja/liiton sivut) LIONS-JÄRJESTÖN TAVOITETILA

Lisätiedot

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2018 Huittinen 8.9 ja Nakkila 15.9

Lions piiri 107 M alueseminaarit 2018 Huittinen 8.9 ja Nakkila 15.9 Lions piiri 107 M alueseminaarit 2018 Huittinen 8.9 ja Nakkila 15.9 Palvelu- ja varainhankinta Haasteet tekevät elämästämme mielenkiintoista ja niiden voittaminen tekee elämästämme tarkoituksellista -

Lisätiedot

OPISKELIJAN PIKAOPAS

OPISKELIJAN PIKAOPAS SISÄLTÖ Työvälineet 3 Kirjautuminen ejollakseen 4 Salasana unohtui 5 Aloitusnäkymä 6 Toiminnot aloitusnäkymässä 7-8 Oma sähköpostiosoitteesi 9 Opiskelu 10 Omien suoritusten seuranta 11 Helppari auttaa

Lisätiedot

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN

HUOLTAJAN OHJE TIETOJEN PÄIVITTÄMINEN HUOLTAJAKSI ILMOITTAUTUMINEN REKISTERÖITYMINEN 3.2.2016 vj Oikeudet: huoltaja HUOLTAJAN OHJE Tämä ohje on tarkoitettu partiolaisen huoltajalle. Ohjeesta selviää kuinka huoltaja voi toimia huollettavansa partiojäsenyyteen liittyvissä asioissa. Huoltajalla,

Lisätiedot

Punainen Sulka 2017 107-G piirin aluefoorumit

Punainen Sulka 2017 107-G piirin aluefoorumit 2017 107-G piirin aluefoorumit Marraskuu 2015 Ilkka Sainio ilkka.sainio@lions.fi 050 512 2969 Yleistä Kampanja: 2017 Teema: Tue nuorta itsenäisyyteen Lupaus: 2017 tekoa nuorten hyväksi Kampanja-aika: Jo

Lisätiedot

Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio

Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio Suomen Lions liitto ry Suomen Lions-liitto ry Jäsentiedot MyLCI - Käyttäjäohje Versio 1.4 13.4.2018 Dokumenttien ja ohjeiden luovutus kolmannelle osapuolelle ilman lupaa, kopioimalla, sähköisesti tai muullakaan

Lisätiedot

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ

1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ 1 (5) VASTUUNALAISEN KOULUTTAJAYRITYKSEN KÄYTTÖLIITTYMÄ Tässä palvelussa vastuunalaisesta kouluttajayrityksestä käytetään nimitystä työnantaja vaikka yrittäjä ei olekaan työsuhteessa kouluttajayrityksessä.

Lisätiedot

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET

BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET BUSINESS ONLINE TRADE FINANCE KOTI- JA ULKOMAISET PANKKITAKAUKSET Danske Bank Trade Finance Danske Bank Oyj Rekisteröity kotipaikka ja osoite Helsinki, Hiililaiturinkuja 2, 00075 DANSKE BANK. Y-tunnus

Lisätiedot

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware.

DL SOFTWARE Uumajankatu 2 Umeågatan FIN-65350 VAASA/VASA FINLAND +358-(0)207 701 701 Fax +358-(0)207 701 711 http://www.dlsoftware. 15.11.2007 1 (10) HELPDESKIN KÄYTTÖ JA OHJELMIEN PÄIVITYS INTERNETISSÄ DL Helpdesk Online Asiakastukemme avuksi on rakennettu Helpdesk, joka löytyy osoitteesta helpdesk.dlsoftware.com Jokainen ylläpitoasiakas

Lisätiedot

DG -tiedote 9/

DG -tiedote 9/ LIONS CLUBS INTERNATIONALDistrict107-M, Finland, www.lions107m.org Piirikuvernööri 2017-2018 Veli-Matti Andersson ja puoliso Merja Haantie 6, 28600 Pori, Puh. 044 958 5715 Sähköposti veli-matti.andersson@lions.fi

Lisätiedot

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen

EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen EXAM Kypsyysnäytteen toteuttaminen ja arvioiminen Tarkista onko asennettu Korkeakoulu voi itse päättää, asennetaanko heidän EXAM-järjestelmään kypsyysnäyte-toiminto vai ei. Osassa kouluja kypsyysnäytteet

Lisätiedot

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa

Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Kypsyysnäytteen laatiminen ja arvioiminen Examissa Käytä EXAM:issa Firefox tai Chrome selainta. Järjestelmän www-osoite opettajille ja opiskelijoille on https://exam.utu.fi Kypsyysnäytteen voit osoittaa

Lisätiedot

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin

MyLCI Suojausryhmät tehtävittäin KLUBITASO Klubi Tehtävä Klubin jäsenjohtaja Klubin 1. varapresidentti Klubin rahastonhoitaja Presidentti Sihteeri ALUE- JA LOHKOTASO Lohko Lohko-taso Lohkon puheenjohtaja Alue Alue-taso Alueen puheenjohtaja

Lisätiedot

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun

SOPIMUSPRO - VERKKOPALVELUNOHJE. Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun. Kirjautuminen verkkopalveluun Seurantahenkilön ohje SopimusPro verkkopalveluun Työantajan ns. seurantahenkilönä - pääset verkkopalvelussa seuraamaan tehtyjä väli- ja päättöarviointeja ja koulutuskorvaushakemusten tilannetta sekä tulostamaan

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori. Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved.

NOPSA TM järjestelmä. Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori.  Käyttötuki: LogiNets Oy. All rights reserved. NOPSA TM järjestelmä Kulunvalvonta Käyttöohje, konttori www.loginets.com/nopsa Käyttötuki: +358 50 570 6252 Sisältö 1. Aloitusnäkymä s. 4 2. Läsnäolojen seuranta ja AVI s. 5 3. Tuntikirjaukset 4. Projektit

Lisätiedot

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje

ProTieto Oy. Verottajan ilmoitus. Käyttöohje ProTieto Oy Verottajan ilmoitus Käyttöohje Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Kirjautuminen... 2 3. Web-liittymä... 2 3.1 Yrityksen tiedot... 2 3.2 Omat suomalaiset työntekijät... 3 Uuden työntekijätiedon lisääminen...

Lisätiedot

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015

OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 OHJE SENAATTILAN KÄYTTÄJÄKSI REKISTERÖITYMISTÄ VARTEN 29.5.2015 SISÄLLYSLUETTELO Senaattilan käyttäjäksi rekisteröityminen sivut 3-25 Sähköpostiosoitteella rekisteröityminen sivut 7-14 Virtu-tunnistautumisella

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus

Kiitos veteraanit! palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus palveluaktiviteetti 107-G piirin käytännön toteutus Kiitos veteraanit -toimikunta Piirikoordinaattori: Jaakko Harjumäki, jaakko.harjumäki@lions.fi, 040 164 9030 PDG: Toivo Lehtinen, toivo.lehtinen@pp.inet.fi,

Lisätiedot

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon

Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Ohjeet What matters to me palvelun käyttöönottoon Näissä ohjeissa: Ohjeet What matters to me verkkopalvelun käyttöönottoon niille asiakkaille, jotka aikovat tilata itselleen myös EU:n Vammaiskortin Palvelun

Lisätiedot

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet

Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Elisa Puheratkaisu Vakio Pääkäyttäjän ohjeet Oma Elisa -palvelu Vaihderatkaisun hallinta Koska sovellusta kehitetään jatkuvasti, pidättää Elisa Oyj oikeudet muutoksiin. Sovelluksessa saattaa olla toiminteita

Lisätiedot

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi

THE INTERNATIONAL ASSICIATION OF LIONS CLUBS Piiri 107-G, Suomi Aihe: Piirihallituksen kokous Aika: 23.11.2013 klo 17.15 Paikka: Kylpylähotelli Peurunka Laukaa KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. Kokouksen avaus Piirikuvernööri Jari Rytkönen avasi kokouksen 2. Kokousvirkailijat

Lisätiedot

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson

JÄSENTUTKIMUS 2014 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson JÄSENTUTKIMUS 214 VCC Jari Rytkönen PRC Thorleif Johansson Jäsenkyselyn lähettäminen Kysely lähetettiin 14.1.214 LION-viestinä 19.863 vastaanottajalle Uudelleen muistutuksena LION-viestin yhteydessä 1.11.214

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot