TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU"

Transkriptio

1 OPINTO-OPAS Lukuvuosi

2 TAIDEKOULU ESTRADI TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPETUS TAPAHTUU OPPILAIDEN VAPAA-AJALLA OPETUS ON TAVOITTEELLISTA, TASOLTA TOISELLE ETENEVÄÄ SEKÄ LAKIIN JA OPETUSUUNNITELMAAN PERUSTUVAA ETELÄ-KARJALAN ESTRADI RY:N YLLÄPITÄMÄ KOULUSSA ON N. 550 OPPILASTA, 4-VUOTIAISTA VANHUKSIIN PERUSTETTU 2005 KOLME LINJAA: SIRKUS-, MUSIIKKI- JA TEATTERILINJA AINUTLAATUINEN SUOMESSA KOLME TAITEENLAJIA SEKOITETAAN, RAJOJA RIKOTAAN JA YLITETÄÄN TÄRKEINTÄ MEILLÄ ON TEKEMISEN RIEMU, KASVAMINEN IHMISENÄ JA TAITEELLISESTI. KUNNIOITAMME ELÄMÄÄ JA TEEMME LAATUA MEILLÄ OLEVILLA RESURSSEILLA. TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄYNEILLÄ ON MYÖS HYVÄ POHJA HAKEUTUA ALAN JATKOKOULUTUKSEEN. TAITEEN PERUSOPETUS OPETUS ON LAAJAN OPPIMÄÄRÄN MUKAISTA. OPPIMÄÄRÄÄN SISÄLTYY 500 PERUSOPETUS- JA 800 SYVENTÄVIEN OPINTOJEN TUNTIA OPINNOT ETENEVÄT VUOSITTAIN OPETUSSUUNNITELMIEN MUKAAN OPETUSTA ON 34 VIIKKOA VUODESSA OPETUSTA ON VÄHINTÄÄN 30 MINUUTTIA VIIKOSSA MUU OPETUS VARHAISIÄN OPETUSRYHMIÄ TOIMII MUSIIKKI- JA SIRKUSLINJOILLA AIKUISRYHMÄT TOIMIVAT KAIKILLA LINJOILLA LISÄKSI MEILLÄ ON ERILAISIA LYHYTKURSSEJA JOUTSENOSSA ON VALMENTAVAA SIRKUSOPETUSTA TILOISTA JA TALOUDESTA TILAA ON N m 2 ENTISEEN PAINOTALOON RAKENNETUISSA TILOISSA TILINPÄÄTÖKSESSÄ OLI 2011 PUOLEN MILJOONAN KOKONAISBUDJETTI SAIMME TULOISTA VALTIOLTA 20 % (teatteri- ja sirkuslinjoille tuntiperusteisesti), KAUPUNGILTA 17 %, OPPILASMAKSUISTA 40 % SEKÄ ESIINTYMISISTÄ JA VARAINHANKINNASTA 23 % HENKILÖSTÖMENOJA OLI 62 %, VUOKRAA 21 % JA MUITA 17 % KAIKISTA MENOISTA

3 HENKILÖKUNTA JA LINJOJEN SISÄLLÖISTÄ TALOSSA ON YHTEENSÄ NOIN 40 HENKILÖÄ TÖISSÄ KERRALLAAN. MUSIIKKILINJALLA Vastuuopettaja on Lassi Talasmo Kitaraopettajat Harri Lindh ja Jyri Kangastalo, rumpuopettaja Henri Vahvanen, lauluharmonikka-, bändiaapisopettaja, sekä Angst -ryhmän vetäjä Seppo Äikäs ja pianoopettaja Ani Hassinen sekä apuope Yai Talasmo opettaa syntikan hallintaa ja bändisoittoa koskettimilla. Oppilaita on pari sataa. Opetusohjelmassa on soitin- ja laulunopetusta, teoriaa ja bändejä. Piano-opetusta lukuun ottamatta opetus tapahtuu ryhmissä. Musiikkigenreistä löytyy rockia, bluesia, jazzia, heavyä, poppia, perinnettä ja monikulttuurista musiikkia jne. SIRKUSLINJALLA Vastuuopettaja on Petra Mäki-Neuvonen Sirkusartistit Elina Jääski, Aaro Kontio ja Teemu Öhman jatkavat opettajina, samoin Kaisa Suutari. Temppusirkuksessa aloittaa opena Heli Puhakainen. Apuopeina jatkavat Oona Möller, Heidi Nurkka ja Anna-Elina Nuutinen. Oppilaita on reilu kaksi sataa. Sirkustaiteen perusopetusta keskittyen akrobatiaan, jongleeraukseen ja tasapainoiluun. Sirkuslajiopinnoissa syvennytään mm. ilmaakrobatiaan, pariakrobatiaan, pyramideihin, käsilläseisontaan, yksipyöräisillä tasapainoiluun, vanteiden käsittelyyn, nuorallatanssiin, tulijongleeraukseen jne Aamuakrobatiaryhmä kokoontuu torstaiaamuisin klo TEATTERILINJALLA Vastuun opetuksesta kantavat yhdessä Tomi Välimaa ja Heidi Parkkinen. Oppilaita on reilu sata. Ohjelmassa on pelejä ja leikkejä, improvisointia, näyttelijäntyön perusharjoituksia, tutustumista ohjaukseen, dramaturgiaan ja skenografiaan. Perinteisen teatterin lisäksi meillä toimii improryhmä. HALLINNNOSSA Rehtori on Ritva Aalto, tuottaja-taloudenhoitaja ja vararehtori on Leena Talasmo ja hallintoassistentti on Antti Timonen. SUUR-URAKASSA ELI TUTTAVALLISESTI SUPOSSA Esimies on Timo Surakka ja työntekijämäärä vaihtelee vuoden aikana. Työllistämishankkeella mahdollistetaan talon toiminta. Supolaiset huolehtivat mm. siivouksesta, esitysten tekniikasta, puvustuksesta ja lavastuksesta.

4 OPPILASMAKSUT 2012 SYYSLUKUKAUSI Musiikkilinja Oppit. / vko Lukukausi 1 Bändiaapinen 260,00 1 Laulu, perus- / syventävät 360,00 1 Soitin, perus- / syventävät 360,00 2 Bändi & soitin, perus- / syventävät 360,00 Teatterilinja Oppit. / vko Lukukausi 2 Perusopinnot 190,00 3 Perusopinnot 210,00 4 Perus/ syventävät 230,00 5 Syventävät 250,00 6 Syventävät 270,00 2 Improvisaatioteatteri 190,00 4 Aikuiset 230,00 Sirkuslinja Oppit./vko Lukukausi 2 Perusopinnot 190,00 4 Perusopinnot / Syventävät 230,00 6 Syventävät 270,00 8 Syventävät 310,00 1 Varhaisiän opinnot 150,00 1,33 Varhaisiän opinnot 160,00 2 Valmentavat 190,00 2 Joutsenon ryhmä 160,00 2 Aikuiset 190,00 1,33 Aikuiset, aamuakrobatia 160,00 2 Tuliryhmä 230,00 Monitaide Oppit./vko 3 Musiikkiteatteri 280,00 Muissa erillisprojekteissa ja -kursseissa hinta määräytyy hankkeen koon mukaan. Alkavan lukuvuoden alusta oppilasmaksut on oikaistu niin, että kaikilla linjoilla on tästä eteenpäin samat periaatteet käytössä. Maksuihin vaikuttavat opetusryhmäkoot ja oppituntimäärät. Musiikkilinjalla on edelleen suurimmat maksut, koska siellä opetusryhmät ovat muita linjoja huomattavasti pienemmät, soitinopetuksessa 3 hengen oppilasryhmät ja bändeissä omat kokonsa. Sirkuslinjalla pyritään hengen opetusryhmiin ja teatterilinjalla 16 hengen ryhmiin. Vuodesta 2013 lähtien teemme vuotuisia tasokorotuksia lukuvuoden alkaessa.

5 2012 syyslukukauden alusta: - Sisar- ja perhealennus otetaan käyttöön myös musiikkilinjalla. Erillisestä perhehinnasta luovutaan. Alennus 20 / lukukausi toiselta perheenjäseneltä, 30 kolmannelta, 40 neljänneltä jne - Jokaisella linjalla on määritelty opiskelutahti opetussuunnitelmassa. Mikäli oppilas haluaa suoriutua opinnoistaan nopeammalla tahdilla, laskutetaan viikoittaisesta lisätunnista a 20 / lukukausi. o Musiikkilinjalla mahdollinen lisäsoitin perusopintojen jälkeen maksaa 20 / lukukausi. - Monitaiteilija-alennus on -50 % edullisemmasta lukukausimaksusta useammalla linjalla opiskelevalle. - Yhdellä oppilaalla otetaan huomioon mahdollisista useammista alennuksista vain suurin. - Ulkopaikkakuntalaisten oppilasmaksuihin lisätään 40,00 / lukukausi, mikä on vain osa Lappeenrannan kaupungin taiteen perusopetuksen tukea Taidekoulu Estradille. Ne ulkopaikkakuntalaiset oppilaat, joiden kotikunnat ovat tehneet päätökset maksaa tämän kuntaosuuden, maksavat normaalin lukukausimaksun. - Lopettamisilmoitus on aina tehtävä kirjallisena. - Uusilta oppilailta peritään kirjausmaksuna 50 ennen opintojen alkua. Kirjausmaksu on osa lukukausimaksua. Mikäli oppilas jää pois lukukauden ensimmäisen kuukauden aikana, maisteltuaan täällä oloa, kirjausmaksua ei palauteta. Ensimmäisen kuukauden jälkeen poisjääviltä peritään koko lukukauden maksu. - Lukukausimaksut maksetaan eräpäivään mennessä. Myöhästyneistä maksuista lähetämme maksumuistutuksen, josta laskutetaan 5. Viivästyskorko on 11,5 %. - Laskujen eräpäivät syyskaudella 2012: Uusien oppilaiden kirjaamismaksu ja loppu lukukausimaksusta Vanhat teatteri- ja sirkuslinjan oppilaat sekä musiikkilinjan oppilaat ja Laskujen eräpäivät kevätlukukaudella 2013: Teatteri- ja sirkuslinjoille ja musiikkilinjalle ja Maksualennusta voi anoa hallitukselta syyskuun ja tammikuun loppuun mennessä nettisivuilta löytyvällä lomakkeella. - Vanhojen oppilaiden katoaminen ilman minkäänlaista kirjallista ilmoitusta teettää meillä turhaa työtä. Joudumme myös maksamaan esimerkiksi kirjanpitäjälle näiden haamuoppilaiden pyörittelystä Nyt siis ryhdistäydymme tässä asiassa ja laskutamme lukukausimaksun kaikilta niiltä, joilta emme saa kirjallista lopetusilmoitusta! LUKUVUOSI LUKUVUOSI JA LOMAT Syyslukukausi Kevätlukukausi Syksyllä opetusviikkoja on oppilailla 16 ja keväällä 18. Noudatamme pääsääntöisesti Lappeenrannan peruskoulun loma-aikoja, jolloin ei ole lukujärjestyksen mukaista opetusta. Syysloma , itsenäisyyspäivä 6.12., joululoma , hiihtoloma , pääsisäisloma , vappuvapaa 1.5. ja helatorstai 9.5.

6 . TAPAHTUMIA osalla vanhoja oppilaita esiintymisiä Linnoituksen yössä 1.9. Sataman valot, joka tuotetaan yhdessä kulttuuritoimen kanssa. Syksyllä kuljetetaan peruskoululaisia kaikilla linjoilla Metkun kulttuuripoluilla on Lappeenranta-salissa syysjuhla. Tämä on vuotuinen, suuri yhteisesitys. Opetussuunnitelmien mukaisesti tähän lukuvuoden tärkeimpään varainkeruuponnistukseen osallistuvat tavalla tai toisella kaikki oppilaamme. Pikkujoulumyyntiin valmistetaan koululla ohjelmaa Scandic Patriaan. Syyskauden päättää Bändilento Kevätkauden esityskauden avaa ystävänpäivän tienoilla Bluesveljet -esitys Teatterilinjalla valmistetaan peruskoululaisille suunnattu kouluväkivallan vastainen työpaja, joka kiertää keväällä kouluilla. Vauvaperheille suunnattu esitys valmistunee kevätkaudeksi. Keväisin toistuvat erilaiset esitykset, konsertit ja näytöt aikataulutetaan kevätlukukauden alkuun mennessä. Kevätkauden päättää festariviikonloppu koululla ja Lamppu liekeissä. YRITYSYHTEISTYÖ JA KEIKAT Lukuvuoden aikana koulun oppilasryhmät keikkailevat erilaisissa tapahtumissa ja tilaisuuksissa Tällä hetkellä pääyhteistyökumppaneitamme ovat Lappeenrannan Energia oy, Osuuspankki ja Etelä-Saimaa. Toteutamme pääyhteistyökumppaneidemme kanssa sovitut produktiot. Etsimme myös uusia yhteistyökumppaneita; joten jos teistä tuntuu, että voisimme lähestyä jotakin tahoa yhteistyön merkeissä, ilmoitelkaapa siitä! OPETUSUUTUUDET Musiikkilinjalla alkaa Angst -ryhmä ja harmonikkaopetus. Bändiarpajaiset Sirkuslinjalla käynnistetään aikuisten aamuakrobatiaryhmä. YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Lapsillenne on tärkeää, että te tiedätte kenen kanssa he aikaansa viettävät ja kuka heitä elämässä ohjaa. Olette siis tervetulleita lastenne ensimmäiselle oppitunnille. Vanhempainiltoja ei tänä vuonna ole ja mahdollisista avoimista ovista tiedotetaan erikseen. Myös opettajat tutustuvat mielellään teihin hyvät vanhemmat! Vanhempaintoimintaa aloitettiin kuluvana vuonna ja puhalleltiin henkiin Vanhempain rinkeliä. Yhdessä tekemiseen haetaan lisää väkeä. Lapsesi kannalta on erittäin tärkeää, että kerrot opettajalle, mikäli lapsellasi on mitä tahansa erityistarpeita. Meillä ei ole talossa erityisopettajia, mutta pyrimme etsimään lapsellesi sopivan ratkaisun meillä oppimiseen ja taideharrastukseen. OPETUSTILAMME Syksyn aikana selvinnee siirrymmekö tulevien vuosien kuluessa kaupungin vuokralaisiksi. SIIS TULKAAHAN VANHEMMAT EKALLE TUNNILLE TUTUSTUMAAN MITÄ LAPSESI TEKEE, MITEN JA KENEN KANSSA!!!!!

7 NÄIN MEILLÄ Virtuaaliset osoitteemme muuttuvat syyskuussa! Uudet osoitteet yhteystietosivuilla suluissa. Esittävän taiteen talossa opetuksen osaksi kuuluu luonnollisesti esiintyminen. Osittain esiintymistä harjoitellaan opintoihin kuuluvissa produktioissa ja osittain keikkaillaan erikseen harjoitettavilla ohjelmistoilla. Meillä on myös perusopetuksen ulkopuolisia esiintyviä ryhmiä. Osana opintoja on niin ikään muiden oppilaiden esitysten ja talon ulkopuolisten esitysten seuraaminen. Jokainen oppilas pääsee katsomaan oman talon esityksiä alennetulla hinnalla ja mikäli ryhmä katsoo esityksen opettajansa kanssa yhdessä työnsä pohjaksi, lippuhintaa ei peritä. Meillä tehdään produktioita yhdessä muiden linjojen ja oppilaitostenkin kanssa. Eteisen seinällä on oppilaiden käyttöön ilmoitustaulu, jossa oppilaatkin voivat etsiä omiin produktioihinsa toisista ryhmistä tai linjoilta esiintyjiä. Oppilaille viestitetään muutoksista, kuten oppituntimuutoksista mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Ilmoitukset tehdään sähköpostitse tai tekstareilla. Sen vuoksi on tärkeää, että ilmoitatte meille mihin osoitteeseen ja mihin puhelinnumeroon ilmoitukset haluatte. Samoin ilmoitattehan heti lukemanne sähköpostiosoitteen tai käyttämänne puhelinnumeron muuttumisesta! Oppilaiden poissaoloista tulee ilmoittaa mieluiten tekstarilla omalle opettajalle tai hänen ilmoittamaansa puhelimeen. Ilmoituksessa tulee kertoa poissaolijan koko nimi ja ryhmä mihin hän kuuluu, sekä milloin hän on poissa. (Ymmärrätte varmaan, että toimiston on vaikea selvittää kuka 550 oppilaan joukosta on kyseessä, jos tekstarissa lukee, ettei matti tai maija tule tänään ) Opettajat ottavat myös yhteyden poissaolijoiden kotiin, mikäli eivät saa minkäänlaista etukäteisilmoitusta tilapäisestä tunnilta poissaolosta. Pidämme yhdessä huolta koulumme tiloista. Tahallisesta vandalismista koulu laskuttaa tekijöitä. Meillä kierrätetään paljon ja olemmekin saaneet vuosien varrella ilahduttavasti käyttökelpoista kalustoa lahjoittajilta. Meiltä kannattaa aina kysäistä, jos kotiin / työpaikalle jää hylättyjä kalusteita, soittimia ja tarvikkeita niille saattaa löytyä käyttöä meiltä. Mutta muista kuitenkin aina varmistaa meiltä tarve! Tupakointi on koulun alueella ja koulun järjestämillä retkillä alaikäisiltä kielletty. Mikäli päädytte siihen, että lapsesi keskeyttää opintonsa, tulee lopettamisilmoitus tehdä hyvissä ajoin kirjallisena joko omalle opettajalle tai hallintoassistentti Antti Timoselle. Kesken lukukautta lopettaville ei palauteta lukukausimaksua. Oppilaille on otettu vain erittäin suppea tapaturmavakuutus oppituntien ajaksi. Suosittelemme, että täydennätte vakuutusturvaa itse. Lisätietoja antaa hallintoassistentti Antti Timonen,

8 Yhteystiedot: Taidekoulu Estradi Teollisuuskatu Lappeenranta ( facebook.com/taidekouluestradi Toimisto Ritva Aalto, Rehtori puh , ritva.aalto@estradi.org (ritva.aalto@taidekouluestradi.fi) Leena Talasmo, Tuottaja-taloudenhoitaja, vararehtori puh , leena.talasmo@estradi.org (leena.talasmo@taidekouluestradi.fi) Antti Timonen, Hallintoassistentti, (laskutusasiat) puh (tämä numero vaihtuu syyskuussa) kts. internetsivumme. antti.timonen@estradi.org (antti.timonen@taidekouluestradi.fi) Linjojen vastuuopettajat Musiikkilinja Lassi Talasmo, puh bandikoulu@estradi.org (musiikki@taidekouluestradi.fi) Sirkuslinja Petra Mäki-Neuvonen, puh sirkus.tuikku@estradi.org (sirkus@taidekouluestradi.fi) Teatterilinja Tomi Välimaa / Heidi Parkkinen, puh nuorisoteatteri@estradi.org (teatteri@taidekouluestradi.fi) Oman opetusryhmän nimi Oman opettajani nimi Oman opettajani puhelinnumero

TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU

TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2013-2014 TAIDEKOULU ESTRADI TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPETUS TAPAHTUU OPPILAIDEN VAPAA-AJALLA OPETUS ON TAVOITTEELLISTA, TASOLTA TOISELLE ETENEVÄÄ SEKÄ

Lisätiedot

Hyvää alkanutta syksyä

Hyvää alkanutta syksyä OPINTO-OPAS 2011 2012 Hyvää alkanutta syksyä Terveisiä taidekoulu Estradin hallitukselta. Vastaamme osaltamme taustalla, että koulu voi jatkossakin antaa taiteen perusopetusta monisatapäiselle lasten ja

Lisätiedot

KOULU VASTAANOTTI 2013 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN MYÖNTÄMÄN LSTENPÄIVÄN -PALKINNON

KOULU VASTAANOTTI 2013 OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖN MYÖNTÄMÄN LSTENPÄIVÄN -PALKINNON OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2014 2015 TAIDEKOULU ESTRADI TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPETUS TAPAHTUU OPPILAIDEN VAPAA-AJALLA OPETUS ON TAVOITTEELLISTA, TASOLTA TOISELLE ETENEVÄÄ SEKÄ

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 Kuvat: Natalia Hoskio, Anni Kääriäinen, Valeria Andreeva KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa

Lisätiedot

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt

turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt turun seudun musiikkiopisto Turun seudun musiikkiopiston säännöt 2 Yleistä Tähän järjestyssääntöön/opinto-oppaaseen on koottu musiikkioppilaitoksia ja taiteen perusopetusta koskevia yleisiä sääntöjä sekä

Lisätiedot

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Vanhemmille ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Askolan kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1992. Koulun ylläpitäjänä toimii Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry. Koulu on antanut taiteen perusopetusta syksystä

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto-opas 2016-2017 KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa tanssin perusopetusta ja eri-ikäisille tanssijoille tarjotaan

Lisätiedot

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan

Sivistyslautakunta vahvisti musiikkiopiston maksut lukuvuodelle kokouksessaan SISÄLLYS 1.8.2016 MUSIIKKILEIKKIKOULU 1 Musiikkileikkikoulu 2 2 Kuvismuskari yhteistyössä Taidekoulun kanssa 2 VALMENTAVA SOITONOPETUS..2 3 Soitinvuokra 2 4 Oppimateriaalimaksu 2 5 Soitinryhmät 2 6 Koulupajat

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 14.4.2015 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

Meri-Lapin musiikkiopisto

Meri-Lapin musiikkiopisto Meri-Lapin musiikkiopisto Oppilaan opas 2018-2019 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

Kallion musiikkikoulu 2014-2015

Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Kallion musiikkikoulu 2014-2015 Opetusta kaiken ikäisille ja tasoisille aloittelijoista edistyneisiin soittajiin. Kallion musiikkikoulu Kallion bändikoulu Musiikkileikkikoulu Pikkukarhu Kallion musiikkikoulu,

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus

KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO. Perusopetus 1 KIRKKONUMMEN MUSIIKKIOPISTO Kirkkonummen musiikkiopisto on kaksikielinen kunnallinen musiikkioppilaitos, joka antaa opetusta kirkkonummelaisille ja siuntiolaisille lapsille ja nuorille. Musiikkiopistossa

Lisätiedot

Vantaan kuvataidekoulu

Vantaan kuvataidekoulu Emma Kuusela, 9 v. Vantaan kuvataidekoulu OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2015 2016 Heleanore Mandri, 16 v. Henna Nuorti, 19 v. Tervetuloa Vantaan kuvataidekouluun! TAITEEN PERUSOPETUSTA vuodesta 1982. Taustakuva:

Lisätiedot

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen

Yhteystiedot: Rehtori Minna Palokangas , Tuottaja/toimistosihteeri Maria Tolonen OPINTO-OPAS LUKUVUOSI 2017 2018 Kajaani Dancen 40. toimintavuosi Kajaani Dancen tanssikoulu antaa tanssin taiteen laajaa ja yleisen oppimäärän opetusta, ja avointa opetusta. Eri-ikäisille tanssijoille

Lisätiedot

Koulu on perustettu 1987. Toiminnasta vastaa Vihdin Kuvataidekoulun Kannatusyhdistys ry.

Koulu on perustettu 1987. Toiminnasta vastaa Vihdin Kuvataidekoulun Kannatusyhdistys ry. 1 Tervetuloa! Vihdin kuvataidekoulu antaa tavoitteellisesti etenevää taiteen perusopetusta. Koulussa on noin 270 oppilaspaikkaa 5-20 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Koulun opetuksesta vastaavat rehtori

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016

ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 ILMOITTAUTUMINEN LUKUVUODELLE 2015 2016 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuoden ryhmiin on ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa jaettavalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen

Lisätiedot

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO

Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Jyväskylän ammattikorkeakoulun HARJOITUSMUSIIKKIOPISTO Opas oppilaille, opetusharjoittelijoille ja ohjaaville opettajille 2014-2015 Sisällys YLEISTÄ TIETOA HARJOITUSMUSIIKKIOPISTOSTA HAKU VALINTAPERUSTEET

Lisätiedot

Kalkkisten koulu 2015 2016

Kalkkisten koulu 2015 2016 Lukuvuosisuunnitelma Kalkkisten koulu 2015 2016 yhteystiedot koulu Lähiosoite Kenttätie 5 Postinumero 17240 Postitoimipaikka Kalkkinen Puhelin 03 7671008 Sähköposti kalkkistenkoulu@asikkala.fi Kanslia

Lisätiedot

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET

LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Kokemäen kansalaisopisto 25.6.2013 LUKUVUODEN 2013 2014 OPETUSOHJELMAN PERUSTEET Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2013 31.7.2014 Syyskausi 9.9. 15.12.2013 Kevätkausi 7.1. 18.5.2014

Lisätiedot

Keravan kuvataidekoulu. Lukuvuosi

Keravan kuvataidekoulu. Lukuvuosi Keravan kuvataidekoulu Lukuvuosi 2016-2017 Opetuspaikat Keravan kuvataidekoulu Paasikivenkatu 5 04200 Kerava Taidepäiväkoti Konsti (kuvismuskarin opetus) Puusepänkatu 3 04200 Kerava Toimisto Paasikivenkatu

Lisätiedot

KANSALAISOPISTON MAKSUPERUSTEET 2015

KANSALAISOPISTON MAKSUPERUSTEET 2015 KANSALAISOPISTON MAKSUPERUSTEET 2015 hyväksytty / 2015 maksun peruste 1.9.2015 alkaen 1.OPETUSKOHTAISET MAKSUT hyväksytty maksu Hintoihin sisältyy yleiskorotus sekä tarkistus erikoiskurssien maksuihin

Lisätiedot

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Liite nro 4 Yhdtr. 30.7.2008 223 liite2 Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Kurssihinnoittelun lähtökohtana on oppitunnin tuotantohinta,

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2017-2018 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

Sisällysluettelo sivu

Sisällysluettelo  sivu INFOA! SÄILYTÄ TÄMÄ! Kuvataide- ja käsityökoulu Emil Kangasalan osasto Siluetti Oppilaskirje 2016-2017 1 Sisällysluettelo sivu Tärkeät päivämäärät 3 Henkilökunta ja yhteystiedot 5 Toimitilat 5 Tiedottaminen

Lisätiedot

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen

Koulukohtaiset lisätehtävät (OVTES Osio B 11-25) Laatutyö - koulun toiminnan kehittäminen Sivu 1/5 Märynummen koulu Salon kaupunki 1760/12.00.01.01/2015 Yleiset Koulu: Märynummen koulu Ylläpitäjä: Kaupungin ylläpitämä koulu Koulumuoto: Ala-asteen koulu Opetuskieli: Suomi Koulupiiri: Salo Opiskelijamäärä:

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 1.1 Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu 3 1.2 Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tarkoitus,

Lisätiedot

Sisällysluettelo sivu

Sisällysluettelo  sivu INFOA! SÄILYTÄ TÄMÄ! Kuvataide- ja käsityökoulu Emil Kangasalan osasto Siluetti Oppilaskirje 2015-2016 1 Sisällysluettelo sivu Tärkeät päivämäärät 3 Henkilökunta ja yhteystiedot 4 Toimitilat 4 Tiedottaminen

Lisätiedot

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON

ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON ILMOITTAUTUMINEN MUSIIKKIOPISTOON Hakuaika Perusopetukseen Ilmoittautuminen testeihin 9.4. 13.5.2011 Testipäivät Keskustassa ma ke 30.5. 1.6.2011 Veikkolassa to 26.5.2011 Hakuaika Avoimelle osastolle 9.4.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

HEI VALMENNUSOPPILAAT!

HEI VALMENNUSOPPILAAT! HEI VALMENNUSOPPILAAT! Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät opiskeluun ja lukuvuoden kulkuun liittyvää tarpeellista tietoa. OPETUS Lukuvuoden opetus järjestetään 19.8.2013 28.5.2014 välisenä

Lisätiedot

Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Porvoon kansalaisopisto 8.9.2011 Pentti Kinosmaa, Eeva Puromies 1 Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman

Lisätiedot

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014

YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 YLIVIESKAN SEUDUN MUSIIKKIOPISTO OPPILAAN OPAS LUKUVUODELLE 2013-2014 Hyvä musiikkiopiston opiskelija ja huoltajasi! Säilytä tämä kirje, niin pysyt selvillä lukuvuoden opetuspäivistä ja muista opiskelua

Lisätiedot

4. YLEINEN OPPIMÄÄRÄ: ESITTÄVÄT TAITEET 19 4.1. Teatteritaiteen suuntautumisvaihtoehto 19 4.2. Sirkustaiteen suuntautumisvaihtoehto 22

4. YLEINEN OPPIMÄÄRÄ: ESITTÄVÄT TAITEET 19 4.1. Teatteritaiteen suuntautumisvaihtoehto 19 4.2. Sirkustaiteen suuntautumisvaihtoehto 22 OPETUSSUUNNITELMA 16.5.2012 SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1. Espoon esittävän taiteen koulu 3 1.2. Laki taiteen perusopetuksesta 4 1.3. Arvot 4 1.4. Yleisiä tavoitteita 5 1.5. Tavoitteet ja sisällöt 5 1.6.

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2018-2019 Tervetuloa uuteen musiikkivuoteen! Hämeenlinnan opetustilat ovat Verkatehtaan Opistotalossa Verkatehtaankuja 9:ssä.

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2016-2017 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso kevät 2015 Sivistystoimiala 10.8.2015 Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä 2015 (2014)

Lisätiedot

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS Mitä taiteen perusopetus on? Koulutuksen järjestäminen Taiteen perusopetuksen lainsäädäntö

Lisätiedot

Eepos oppilashallinto-ohjelmaan kirjaudutaan omilla tunnuksilla kainuu.eepos.fi kohdasta Minulla on tunnukset.

Eepos oppilashallinto-ohjelmaan kirjaudutaan omilla tunnuksilla kainuu.eepos.fi kohdasta Minulla on tunnukset. Lukuvuosi 2019-2020 1 2 Eepos oppilashallinto-ohjelmaan kirjaudutaan omilla tunnuksilla kainuu.eepos.fi kohdasta Minulla on tunnukset. Kainuun musiikkiopiston toiminnasta ja ajankohtaisista tapahtumista

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 10.4.2014 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston musiikin opiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2017-2018 Tervetuloa uuteen musiikkivuoteen! Hämeenlinnan opetustilat ovat Verkatehtaan Opistotalossa Verkatehtaankuja 9:ssä.

Lisätiedot

OPINTO-OPAS. Lukuvuodelle Laaja-alaista taiteen perusopetusta sirkustaiteessa, teatteritaiteessa ja rytmimusiikissa

OPINTO-OPAS. Lukuvuodelle Laaja-alaista taiteen perusopetusta sirkustaiteessa, teatteritaiteessa ja rytmimusiikissa OPINTO-OPAS Lukuvuodelle 2019 2020 Laaja-alaista taiteen perusopetusta sirkustaiteessa, teatteritaiteessa ja rytmimusiikissa SISÄLLYS TAIDEKOULU ESTRADI... 3 TAIDEKOULU ESTRADIN ARVOT... 3 TAITEEN PERUSOPETUS,

Lisätiedot

Opettajainkokous. 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio. Heikki Haaparanta 9/3/10. Porin kaupungin työväenopisto Ulvilan kansalaisopisto

Opettajainkokous. 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio. Heikki Haaparanta 9/3/10. Porin kaupungin työväenopisto Ulvilan kansalaisopisto Opettajainkokous 2.9.2010 Porin työväenopiston auditorio 1 Tuntiopettaja on opiston kasvot! Tuntiopettajat tekevät opiston kannalta äärettömän merkittävää työtä. Tuntiopettajien työpanos on sitä, mistä

Lisätiedot

KÄSITYÖKOULU TAITIS OPPILAAN JA VANHEMPIEN OPAS. Yhteystiedot. Suunnittelijaopettaja Sari Halonen Puh Sähköposti:

KÄSITYÖKOULU TAITIS OPPILAAN JA VANHEMPIEN OPAS. Yhteystiedot. Suunnittelijaopettaja Sari Halonen Puh Sähköposti: Yhteystiedot KÄSITYÖKOULU TAITIS Suunnittelijaopettaja Sari Halonen Puh. 044 701 5488 Sähköposti: sari.halonen@pori.fi Tuntiopettajat Anne Siltanen, puh. 040 588 1824 Emma Koskinen, puh. 044 371 3662 Porin

Lisätiedot

Teoksen portfolion edellyttää osallistumista välipalavereihin ja päättötyönäyttelyyn sekä oman päättötyösi esittelyn

Teoksen portfolion edellyttää osallistumista välipalavereihin ja päättötyönäyttelyyn sekä oman päättötyösi esittelyn PÄÄTTÖTYÖOPAS SISÄLLYSLUETTELO Mikä on päättötyö... 1 Päättötyö ja päättötodistus... 2 Milloin päättötyön voi suorittaa... 3 Miten päättötyö suoritetaan... 4 Portfolio... 5 Näitä asioita voisit portfoliossasi

Lisätiedot

Ilmoittautuminen lukuvuodelle

Ilmoittautuminen lukuvuodelle Ilmoittautuminen lukuvuodelle 2018-2019 Muskattilaisten ilmoittautuminen ensi lukuvuodelle on nyt ajankohtaista. Ilmoittautuminen tapahtuu ohessa olevalla ilmoittautumiskaavakkeella. Kaavakkeeseen merkitään

Lisätiedot

KÄSITYÖN TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA LAPSILLE JA NUORILLE

KÄSITYÖN TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA LAPSILLE JA NUORILLE KÄSITYÖN TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA LAPSILLE JA NUORILLE Hiiden Opisto 2006 Perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta 633/1998, 5 sekä sitä täydentävään asetukseen 813/1998,

Lisätiedot

OPETUSTARJOTIN

OPETUSTARJOTIN OPETUSTARJOTIN 2017 2018 Taiteen perusopetus Soitinvalmennus Karuselli Musiikkileikkikoulu Avoin opetus Lyhytkurssit Muut maksut Ilmoittautuminen TAITEEN PERUSOPETUS Perusopetus - laaja oppimäärä Laaja

Lisätiedot

KAUKAMETSÄN SANATAIDEKOULU

KAUKAMETSÄN SANATAIDEKOULU KAUKAMETSÄN SANATAIDEKOULU TAITEEN PERUSOPETUS SANATAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMAN PERUSTEET KAUKAMETSÄN OPISTOSSA 1 SISÄLTÖ 1 JOHDANTO 2 SANATAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISTAVOITTEET

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 13+ RTF Report - luotu 27.05.2015 15:22 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet final 13+ 73 40 23 Yhteensä 73 40 23 Perustiedot 1. Ikäni on (39) Ikäni on 2. Olen ollut oppilaana (36) Olen ollut oppilaana

Lisätiedot

Länsi-Pohjan musiikkiopisto

Länsi-Pohjan musiikkiopisto Länsi-Pohjan musiikkiopisto Oppilaan opas 2014-2015 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47

INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA. Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 INARIN KUNTA LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMA Sivistyslautakunta 13.5.2009/47 1 LISÄOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN SISÄLTÖ 1. Lisäopetuksen järjestämisen lähtökohdat ja opetuksen laajuus 3 2. Lisäopetuksen

Lisätiedot

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori

klo Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori 22.8.2018 klo 17.30 Jokivarren koulu Antti Ketonen, perusopetuksen rehtori Jokivarren koulu Yhtenäinen peruskoulu ykkösestä ysiin Hiukan alle 600 oppilasta 50 opettajaa, 25 koulunkäyntiavustajaa Toimistosihteeri

Lisätiedot

KÄSITYÖKOULU TAITIS OPPILAAN JA VANHEMPIEN OPAS

KÄSITYÖKOULU TAITIS OPPILAAN JA VANHEMPIEN OPAS KÄSITYÖKOULU TAITIS OPPILAAN JA VANHEMPIEN OPAS Yhteystiedot Suunnittelijaopettaja Sari Halonen Puh. 044 701 5488 Sähköposti: sari.halonen@pori.fi Tuntiopettajat Anne Siltanen, puh. 040 588 1824 Emma Koskinen,

Lisätiedot

Länsi-Pohjan musiikkiopisto

Länsi-Pohjan musiikkiopisto Länsi-Pohjan musiikkiopisto Oppilaan opas 2016-2017 OHJEITA MUSIIKKIOPISTOSSA OPISKELEVILLE SEKÄ NYT OPISKELUNSA ALOITTAVILLE OPPILAILLE Musiikkikasvatus lienee eräs arvokkaimmista nuorisotyön muodoista.

Lisätiedot

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS

Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS Pielisen Karjalan musiikkiopisto OPPILAAN OPAS 2018-2019 Yhteystiedot: Pielisen Karjalan musiikkiopisto, Koski-Jaakon katu 4, 81700 LIEKSA Rehtori Soile Tikka puh. 04010 44140 Vararehtori Heli Kaverinen,

Lisätiedot

Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa.

Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa. HEI MUSIIKKILEIKKIKOULULAINEN JASOITINRYHMÄLÄINEN! Mukavaa lukuvuotta 2013 2014. Tästä oppaasta löydät musiikkileikkikoulun toimintaan liittyvää tarpeellista tietoa. Musiikkileikkikoulun lukuvuoteen sisältyvätopetuksen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 20.4.2017 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv 2016-2017 -opetussuunnitelma-uudistus 2017-2018 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokous 12.10.2017 Kuvat: Sara Hildén -akatemia 1 26.9.2017 Taiteen perusopetus

Lisätiedot

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00. Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016 Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.01/2016 KOULTK 4 26.1.2016 Perusopetuslain 5 :n mukaan kunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8. 23.09.2015 Sivu 1 / 1 988/02.05.01/2015 144 Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.2015 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

OPINTO-OPAS Lukuvuodelle

OPINTO-OPAS Lukuvuodelle OPINTO-OPAS Lukuvuodelle 2018 2019 SISÄLLYS REHTORIN TERVEHDYS... 2 TAIDEKOULU ESTRADI... 3 TAIDEKOULU ESTRADIN ARVOT... 3 TAITEEN PERUSOPETUS, TAIDEKASVATUS JA AIKUISTEN OPETUS... 3 LUKUVUODEN 2018-2019

Lisätiedot

3. PÄÄTAVOITTEET 2. YLEISTÄ 2.1 LAKI TAITEEN PERUSOPETUKSESTA

3. PÄÄTAVOITTEET 2. YLEISTÄ 2.1 LAKI TAITEEN PERUSOPETUKSESTA TOIMINTASUUNNITELMA 2020 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 25.4.2019 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT

VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT VIROLAHDEN PERUSKOULUN YLÄASTEEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 31.1.2000 Yleistä 1 Koulun alue on kortteli 57-YO. Koulun piha-alue on koulukiinteistön, Rantatien sekä koulun kentän erottama alue. 2 Kouluajaksi katsotaan

Lisätiedot

VANHEMPIEN OPAS OPINNOT

VANHEMPIEN OPAS OPINNOT VANHEMPIEN OPAS Kauniaisten kuvataidekoulu on suomen ensimmäinen kuvataidekoulu. Se on perustettu vuonna 1978. Kuvataidekoulu antaa taiteen perusopetusta 4-20 - vuotiaille lapsille ja nuorille, kerran

Lisätiedot

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI

HYVÄ TIETÄÄ. Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI HYVÄ TIETÄÄ Sibelius-opiston tanssinopiskelijoille ja vanhemmille LUKUVUOSI 2019-2020 Tietosuojaseloste Yleiseen tietosuoja-asetuksen (EU) 679/2016 tehtävänä on suojata luonnollisten henkilöiden oikeutta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 1901/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 1901/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) 30 Asianro 1901/00.01.02.00/2016 Taiteen perusopetuksen käsityön laajan oppimäärän opetuksen aloittaminen Kuopiossa, Kuopion Rouvasväenyhdistys ry:n hakemus kasvun

Lisätiedot

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO

MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO MUSIIKKIOPISTOON! VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO VANTAAN MUSIIKKIOPISTO - VMO Tule oppilaaksi yhteen Suomen suurimmista musiikkiopistoista! Vantaan musiikkiopisto on Vantaan kaupungin oma oppilaitos, jossa

Lisätiedot

VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu

VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu Pääkirja Lv. 2014-2015 VALKEAKOSKI Teatteri-ilmaisun koulu on osa Valkeakoskiopistoa. Valkeakoski-opiston ytimen muodostaa Valkeakosken kansalaisopisto, joka

Lisätiedot

MILLAINEN KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU ON?

MILLAINEN KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU ON? OPPILAAN OPAS MILLAINEN KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULU ON? Kuvataidekoulumme on perustettu vuonna 1982 antamaan kuvataiteen opetusta lapsille ja nuorille. Koulutuslautakunta hyväksyi 15.6.2006

Lisätiedot

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS

LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS LAUTTASAAREN MUSIIKKIOPISTON OPPILAIDEN OPAS lukuvuosi 2015-2016 Hyvät oppilaat Musiikkiopiston aukioloajat Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa työskentelyänne Lauttasaaren musiikkiopistossa. Tähän

Lisätiedot

Kokemäen kansalaisopisto

Kokemäen kansalaisopisto Kokemäen kansalaisopisto LUKUVUODEN 2014 2015 TOIMINTASUUNNITELMA Työvuoden pituus ja opetuksen järjestäminen Työvuosi 1.8.2014 31.7.2015 Syyskausi 8.9. 13.12.2014 Kevätkausi 7.1. 11.5.2015 Syysloma 20.

Lisätiedot

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi

Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi Tervetuloa Karelia-AMK:n pediopetukseen! Lukuvuosi 2017-2018 Mitä on pediopetus - Musiikkipedagogin (AMK) tutkintoon kuuluvaa ohjattua opettamisen opiskelua käytännön harjoittelun muodossa - Pediopetus

Lisätiedot

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA

KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄTOIMINTA 2017-2018 Sivu 1 YLEISTÄ ILTAPÄIVÄTOIMINNASTA Iltapäiväkerhot on tarkoitettu 1-2-luokan lapsille joidenka vanhemmat käyvät työssä tai opiskelevat. Vanhempi joka on kotona,

Lisätiedot

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT

KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT TYÖPAJAT 2016-2017 KOKKOLAN LASTEN JA NUORTEN KUVATAIDEKOULUN TYÖPAJAOPINNOT Työpajaopinnot ovat opetussuunnitelman mukaisia syventäviä opintoja. Työpajaopinnot on tarkoitettu ensisijaisesti perusopinnot

Lisätiedot

RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN OPETUSSUUNNITELMA

RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN OPETUSSUUNNITELMA RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN OPETUSSUUNNITELMA Visuaalisten taiteiden yleinen oppimäärä OSA A: KUVATAIDE Sisällys RIIHIMÄEN LASTEN JA NUORTEN TAIDEKOULUN OPETUSSUUNNITELMA... 1 Visuaalisten

Lisätiedot

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu

TYÖSUUNNITELMA. Isokylän. Lukuvuodelle 2015-2016. Koulu KEMIJÄRVEN KAUPUNKI TYÖSUUNNITELMA Lukuvuodelle 2015-2016 Isokylän Koulu 1. KOULUN TOIMINTA-AJATUS Isokylän koulu tarjoaa muuttuvassa yhteiskunnassa tarvittavia tietoja, taitoja ja valmiuksia sekä tukee

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 197. 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 25.09.2013 Sivu 1 / 1 4015/12.01.00/2012 197 Lukuvuoden 2014-2015 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Marjo Tuoriniemi,

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11

PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Sivistystoimen suomenkielinen jaosto PÖYTÄKIRJA 2/2014 11 Aika 11.03.2014 kl. 18.30 Paikka Metsäkulman koulu Käsiteltävät asiat 9 Kokouksen avaaminen, laillisuus ja päätösvaltaisuus 133 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015

Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 27.8.2014 päivitetty Ohjauksen yhteistyösuunnitelma lv. 2014 2015 Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyötavoitteet lukioiden ja peruskoulujen kanssa Jokaisen peruskoulunsa päättävän nuoren tulisi löytää

Lisätiedot

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016

Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Lasitaidelinja Opinto-opas 2015-2016 Sisällysluettelo Tervetuloa Jamilahteen 2 Tärkeitä yhteystietoja 3 Lukuvuoden aikataulu 4 Yleistä lasitaidelinjasta 5 Opiskelujen käytännöt 7 Lähialueen palvelut 9

Lisätiedot

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015

Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Ilmoittautuminen Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015 Lämpimästi tervetuloa Musiikkikoulu Musiken oppilaaksi lukuvuodelle 2014-2015. Tästä tiedotteesta löydät: opetusaineet hinnaston

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 26.4.2018 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

Kotouttaminen opetustoimen näkökulmasta - Varhaiskasvatus ja perusopetus

Kotouttaminen opetustoimen näkökulmasta - Varhaiskasvatus ja perusopetus Kotouttaminen opetustoimen näkökulmasta - Varhaiskasvatus ja perusopetus Sivistyksen toimiala Pia Bärlund suunnittelija Pia.barlund@jkl.fi 014-266 4889 Näkymätön ja näkyvä maahanmuuttaja 1. sukupolven

Lisätiedot

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista)

3.1 Sisäoppilaitosmuotoisessa majoituksessa olevat opiskelijat (2.3 kohdassa ilmoitetuista opiskelijoista) OPETUSHALLITUS Tieto ja rahoitus -yksikkö PERUSTIEDOT/Lukiokoulutus Käyttömenojen valtionosuuksien laskenta Tilanne 20.1.2013 1. Yhteystiedot Koulutuksen järjestäjä Koulutuksen järjestäjän numero Yhteyshenkilön

Lisätiedot

asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz

asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf ghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjk löäzxcvbnmqwertyuiopåasdfghjklöäz qwertyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwe rtyuiopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyu iopåasdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopå Taiteen perusopetus asdfghjklöäzxcvbnmqwertyuiopåasdf Lempäälä-opisto, Nokian Työväenopiston, Pirkkala-opisto

Lisätiedot

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä.

Koulussa noudatetaan järjestyssääntöjen lisäksi muuta sovellettavaa lainsäädäntöä. Kalevankankaan koulu Henkilökuntakokous 25.5.2011 TURVALLINEN OPISKELUYMPÄRISTÖ JA JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1. JÄRJESTYSSÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE Perusopetuslain 29 :n mukaan opetukseen osallistuvilla

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Pähkinätie 6 01710 Vantaa Puh. (09) 530 1100 muskari.musike@kolumbus.fi www.kolumbus.fi/muskari.musike Hämeenkylän musiikkileikkikoulun

Lisätiedot

Monikulttuurinen kouluyhteisö. Satu Kekki Perusopetuksen rehtori Turun normaalikoulu

Monikulttuurinen kouluyhteisö. Satu Kekki Perusopetuksen rehtori Turun normaalikoulu Monikulttuurinen kouluyhteisö Satu Kekki Perusopetuksen rehtori Turun normaalikoulu Kulttuurinen osaaminen, vuorovaikutus ja ilmaisu (L2) L2 Kulttuuristen merkitysten tunnistaminen, arvostaminen Oman kulttuuri-identiteetin

Lisätiedot

OPINTO-OPAS 2010 2011

OPINTO-OPAS 2010 2011 OPINTO-OPAS 2010 2011 Lahden ammattikorkeakoulu Muotoilu- ja taideinstituutti Erikoistumisopinnot 60 op Taiteen perusopettajan pedagogiset erikoistumisopinnot TAITEEN PERUSOPETTAJAN PEDAGOGISET ERIKOISTUMISOPINNOT

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus 15.4.2010 Helsinki, Paasitorni Taiteen perusopetuksen kehittäminen Opetustuntikohtaisen taiteen perusopetus:

Lisätiedot

Sisällysluettelo sivu

Sisällysluettelo  sivu INFOA! SÄILYTÄ TÄMÄ! Kuvataide- ja käsityökoulu Emil Pälkäneen osasto Oppilaskirje 2016-2017 Sisällysluettelo sivu Tärkeät päivämäärät 3 Henkilökunta ja yhteystiedot 4 Toimitilat 4 Tiedottaminen 4 Oppilasryhmät

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Maahanmuuttajaoppilaat ja perusopetuksen tuloksellisuus (12/2015) 303/54/2013

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Maahanmuuttajaoppilaat ja perusopetuksen tuloksellisuus (12/2015) 303/54/2013 Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Maahanmuuttajaoppilaat ja perusopetuksen tuloksellisuus (12/2015) 303/54/2013 Opetus- ja kulttuuriministeriö, 1.7.2015. Opetushallitus, 2.7.2015. Lausunto OKM/96/050/2015

Lisätiedot

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt

Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt 1 Kuusamon perusopetuksen yhteiset järjestyssäännöt Kasvatus- ja sivistyslautakunta 31.8.2011 64 2 SISÄLLYS 1. SÄÄNTÖJEN TARKOITUS JA SOVELTAMISALUE...3 1.1. Järjestyssääntöjen tarkoitus...3 1.2. Viittaukset

Lisätiedot

Perustiedot - Kaikki -

Perustiedot - Kaikki - KMO 9 12-vuotiaille RTF Report - luotu 01.04.2015 14:54 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Käpylä 9 12-vuotiaat 87 44 31 Yhteensä 87 44 31 Perustiedot 1. Ikäni on (44) (EOS: 0) Ikäni on 2. Olen ollut

Lisätiedot

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN!

TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! TERVETULOA RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTI MIINANTUPAAN! RYHMÄPERHEPÄIVÄHOITOKOTIEN TOIMINTAA OHJAAVAT ARVOT JA TAVOITTEET: Toimintamme arvot : 1. Kodinomaisuus 2. Lämpö 3. Turvallisuus 4. Yhteistyö Toiminnan

Lisätiedot

Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017

Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017 Kunnallinen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimus 2017 Kiky TYÖAIKAVELVOITTEEN LISÄYS Arja Aroheinä, henkilöstöjohtaja 9.11.2016 22.11.2016 Kevätlukukausi 2017 Perusopetus 22.11.2016 2 Työvelvoitteen

Lisätiedot

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015

Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Ojakkalan koulu Koulutiedote Lukuvuosi 2014-2015 Koulun alkaessa Vuodet eivät ole veljiä keskenään! Kun viime kouluvuosi polkaistiin käyntiin tutuilla opettajilla ja muulla henkilökunnalla, niin tämä vuosi

Lisätiedot