586 Karsikas 314 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Asiantuntijaselvityksen laatiminen liittyen kaupungin

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "586 Karsikas 314 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2014 588 315 Asiantuntijaselvityksen laatiminen liittyen kaupungin"

Transkriptio

1 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus AIKA klo 16:05-19:24 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 308 Kokouksen avaaminen Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen Viranhaltijapäätökset Eronpyyntö Pyhäjärven kaupungin luottamustoimista / Juho 586 Karsikas 314 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta Asiantuntijaselvityksen laatiminen liittyen kaupungin 592 taloudellisen tasapainotuksen valmisteluun / Ppky Selänteen ostopalvelut 316 Pyhäjärven kaupungin lausunto, PPKY Selänteen strategia 594 vuosille Maanvuokrasopimuksen hyväksyminen / Vuokraaja 597 Pyhäsalmen Rakennus Oy, perustettavan yhtiön lukuun 318 Poikkeamishakemus / Hannu Lukkarinen ja Piia 600 Sirviö-Lukkarinen 319 Pyhäsalmi-Lamminaho-Emolahti ulkoilureitti Pyyntö Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnille, ELY-keskus Tiedoksiannot Muut esille tulevat asiat Selityksen antaminen KHO:lle Raimo Parkkisen asiassa, dnro /3/ Selityksen antaminen KHO:lle Heikki ja Anitra Hankilan 608 asiassa, dnro 1580/3/ Selityksen antaminen KHO:lle Laila Malilan ja hänen 610 kanssavalittajiensa asiassa, dnro 0901/3/ Lausunto Pohjois-Suomen HAO:lle /Lähete 3175, dnro /15/2204 /Kvalt / Kunnallisvalitus Raimo Parkkinen 327 Lausunto Pohjois-Suomen HAO:lle /Lähete 3172, dnro /15/2206 /Kvalt / Kunnallisvalitus Raimo Parkkinen 328 Kokouksen päättäminen 619

2 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus OSALLISTUJAT Nimi Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Kauranen Asko Puheenjohtaja Poissa 315 Savolainen Martti I varapuheenjohtaja Poissa 326 Leskinen Paavo II varapuheenjohtaja Poissa 326 Varis Ari Jäsen Hynninen Mirja Jäsen Tuikka Tyyne Jäsen Poissa :t Alamäki Kaisa Varajäsen Paikalla 326 Tikkanen Kauko Varajäsen Poissa 326 Lehtinen Irja Varajäsen Paikalla :t 324 ja 325 Rinnevaara Tita Kaupunginjohtaja Poissa 312 ja :t Kiviniemi Henrik Vt. hallintojohtaja Poissa :t 326 ja 327 Laukkanen Sami Tekninen johtaja Paikalla :t 314 ja 319 Nissilä Sari Taloussihteeri Paikalla 314 Sarkkinen Kimmo Kvalt puheenjohtaja Poissa 326 Tikanmäki Jukka Kvalt I varapuh.johtaja Poissa :t 323, 325 ja 326 Leskinen Jorma Kvalt II varapuh.johtaja Poissa 326 ALLEKIRJOITUKSET Asko Kauranen Puheenjohtaja Henrik Kiviniemi Pöytäkirjanpitäjä Kaisa Alamäki Kauko Tikkanen Pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirjanpitäjä KÄSITELLYT ASIAT PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Pöytäkirjan käsittelylehdet on samalla varustettu nimikirjaimillamme. Tarkastusaika Mirja Hynninen Paavo Leskinen Ari Varis 326 PÖYTÄKIRJA YLEISESTI NÄHTÄVILLÄ Pyhäjärvi klo , kaupungintalon neuvonta, Ol lin tie 26

3 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kokouksen avaaminen 1402/ /2015 KHALL Kaupunginhallituksen puheenjohtaja avasi kokouksen klo

4 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 1404/ /2015 KHALL Kuntalain 58 :n mukaan kaupunginhallituksen kokous on päätös val tai nen kun enemmän kuin puolet jäsenistä on läsnä. Kaupun gin hal li tuk sen päätösvaltaisuus edellyttää siten neljän jä senen läsnäoloa. Pyhäjärven kaupungin hallintosäännön 7.1 :n mukaan ko kouskut sun antaa toimielimen puheenjohtaja tai hänen estyneenä olles saan varapuheenjohtaja. Hallintosäännön 7.2 :n mukaan kokouskutsussa on ilmoitettava ko kouk sen aika ja paikka sekä, mikäli mahdollista siinä kä si tel tävät asiat (asialista). Esityslista lähetetään mahdollisuuksien mukaan kokouskutsun yhteydessä. Hallintosäännön 7.3 :n mukaan kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -velvollisuus toimielimen päät tä mäl lä tavalla. Kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt, et tä kaupunginhallituksen kokouskutsu käsiteltävine asioineen se kä sen yhteydessä esityslista lähetetään hallintosäännön kokouk sen koollekutsumista tarkoittavan määräyksen mukaisesti hal li tuk sen jäsenille ja valtuuston puheenjohtajalle ja va ra pu heenjoh ta jil le. Lisäksi kaupunginhallituksen esityslista lähetetään postitse myös kau pun gin hal li tuk sen varajäsenille sekä valtuustoryhmien puheen joh ta jil le (yhteensä 8 kpl). Kaupunginhallituksen päätöksen mukaisesti Mirja-Lii sa Hynniselle ja Riitta-Liisa Harmoinen Kyllöselle toimitetaan ko kous kut su vain sähköpostilla heidän oman toiveensa pe rus teella. Hallintosäännön 11 :n mukaan avattuaan kokouksen pu heenjoh ta ja toteaa läsnä olevat sekä kokouksen laillisuuden ja pää tösval tai suu den. Varajäsenen kutsumista koskevan hallintosäännön 10 :n mukaan toimielimen jäsenen, joka on estynyt saapumasta ko koukseen, on kutsuttava varajäsen sijaansa. Myös puheenjohtaja, esit te li jä tai kokouksen valmistelusta vastaava voi toimittaa kutsun varajäsenelle. Hallintosäännön 9 :n mukaan kaupunginhallituksen ko kouk sessa valtuuston puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajilla on läs näolo- ja puheoikeus.

5 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Päätös: Kokous todettiin laillisesti kokoon kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

6 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Pöytäkirjantarkastajien valinta 1405/ /2015 KHALL Hallintosäännön 15.1 :n mukaan pöytäkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Pöytäkirjan tarkastamiseen liittyy oikeusvaikutuksia. Vakiintuneen kä si tyk sen mukaan päätöksen katsotaan syntyvän vasta sitä koske van pöytäkirjan tarkastamisella. Päätöksen täytäntöönpanon edel ly tyk se nä on, että pöytäkirja on tarkastettu. Kaupunginhallitus on päättänyt, että sen kokousten pöytäkirjat tar kas taa kullakin kerralla kaupunginhallituksen tehtävään valitsemaa kaksi jäävitöntä kaupunginhallituksen jäsentä. Kaupunginhallitus on päättänyt, että pöytäkirja tarkastetaan pääsään töi ses ti toisena arkipäivänä kokouksesta, minkä jälkeen pöytä kir ja siihen liittettyine oikaisuvaatimuksineen pidetään yleisesti näh tä vä nä. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kaksi jäävi tön tä kaupunginhallituksen jäsentä. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Mirja Hynninen ja Paavo Les kinen.

7 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Työjärjestyksen hyväksyminen 1406/ /2015 KHALL Hallintosäännön 11 :n mukaan asiat käsitellään asialistan mukai ses sa järjestyksessä, jollei toimielin toisin päätä. Hallintosäännön 11.2 :n mukaan toimielin voi ottaa ottaa kä si teltä väk si sellaisenkin asian, jota ei ole mainittu kokouskutsussa, mut ta asia voidaan päättää vain viranhaltijaesittelystä. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää käsitellä asiat asialistan mukaisessa jär jes tyk ses sä hallintosäännön määräämällä tavalla. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen.

8 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Viranhaltijapäätökset / /2015 KHALL Kaupunginhallituksen alaiset hallintojohtaja Henrik Kiviniemen viran hal ti ja pää tök set ovat oheismateriaalina nro 1. Vt. hallintojohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää 1. merkitä viranhaltijapäätökset tiedoksi ja 2. todeta, ettei niihin sisälly päätöksiä, jotka olisi siirrettävä kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Päätös: Pöytäkirjaan merkittiin, että kaupunginhallitus päätti Tita Rin nevaa ran esteellisyydestä (hallintol 28.1 :n 3 kohta) ilmoituksen pe rus teel la. Tita Rinnevaara poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo Kaupungin hallintosäännön 14 mukaan hallintojohtaja toimii kau pun gin hal li tuk sen esittelijän sijaisena. Kaupunginhallitus päätti, että tämän asian esittelijänä toimii vt. hallintojohtaja. Kaupunginhallitus hyväksyi vt. hallintojohtajan päätösehdotuksen.

9 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Eronpyyntö Pyhäjärven kaupungin luottamustoimista / Juho Karsikas 876/ /2013 KHALL Juho Karsikas pyytää saapuneella kirjeellä eroa Py häjär ven kaupunginvaltuuston varajäsenyydestä sekä muista kaupun gin luottamustoimsta paikkakunnalta muuton vuoksi. Kuntalain 38 :n mukaisesti luottamustoimesta on oikeus kiel täytyä, jos henkilö on täyttänyt 60 vuotta tai ollut samassa tai samaan toimielimeen kuuluvassa luottamustoimessa neljä lähinnä edel lis tä vuotta taikka ollut kunnallisessa luottamustoimessa yhteen sä kahdeksan vuotta. Luottamustoimesta voi kieltäytyä myös muusta pätevästä syystä. Kiel täy ty mi sen hyväksymisestä päättää se toimielin, jonka va lit tava luottamushenkilö on. Valtuutetun ja varavaltuutetun osalta pää tök sen tekee valtuusto. Luottamustoimesta voi erota pätevästä syystä. Eron myön tä mises tä päättää se toimielin, jonka valittava luottamushenkilö on. Keskusvaalilautakunta on päätöksellään mää rännyt tarkastuslaskentalistojen mukaisesti, että SDP+VIHR+VAS yh teis lis ta 1. varavaltuutetuksi nousee Kauranen Aila, SDP 2. varavaltuutetuksi Pashkova Irina, VAS 3. varavaltuutetuksi Korhola Pasi, SDP 4. varavaltuutetuksi Våg Voitto,VAS 5. varavaltuutetuksi Tolonen Heino, VAS uutena 6. varavaltuutetuksi Aho Sirkka, SDP. Keskusvaalilautakunta on päättänyt saattaa asian tiedoksi kaupun gin hal li tuk sel le ja -valtuustolle. Valmistelu: kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara puh Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että 1. valtuusto myöntää Juho Karsikkaalle eron Pyhäjärven kau pungin val tuus ton varajäsenyydestä, ja 2. toteaa että SDP+VIHR+VAS yhteislistalta varavaltuutetut nouse vat sijaa ylemmäksi ja 6. varavaltuutetuksi nousee Aho Sirkka, SDP jäljellä olevaksi toimikaudeksi valtuusto myöntää Juho Karsikkaalle eron sivistyslautakunnan jä se nyy des tä ja

10 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus valtuusto valitsee jäsenen Pyhäjärven sivistyslautakuntaan vuo den 2016 lopussa päättyväksi toimikaudeksi. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen kai kil ta kohdin (kohdat 1-4).

11 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta / /2015 TARKLTK1 115 Kuntalain 71 mukaan tarkastuslautakunnan on arvioitava, ovatko valtuuston asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kun nas sa ja kuntakonsernissa toteutuneet sekä esitettävä arvioin nin tulokset valtuustolle. Tarkastuslautakunta on valmistellut arviointikertomuksen hank kimien sa tietojen, vuoden 2014 toimintakertomuksen ja ti lin pää töksen perusteella. Tarkastuslautakunnan arviointikertomusluonnos jaetaan ko koukses sa. Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan päätösehdotus: Tarkastuslautakunta 1. hyväksyy ja allekirjoittaa valmistelemansa arviointikertomuksen vuo del ta jättää arviointikertomuksen vuodelta 2014 kaupunginvaltuuston kä si tel tä väk si 3. esittää, että arviointikertomuksessa vuodelta 2014 ilmeneviin kel tai sel la taustavärillä merkittyihin huomioihin kaupunginhallitus hank kii toimialueiden vastaukset syyskuun valtuustoon 2015 men nes sä. Päätös: Tarkastuslautakunnalle jaettiin arviointikertomusluonnos ko koukses sa. Taimi Nurminen oli poistuneena kokouksesta ar vioin ti ker to muksen käsittelyn ajan käsiteltäessä arviointikertomusta si vis tys lau takun nan, Kiinteistö Oy Rillankiven, vesi- ja viemärilaitoksen ja kauko läm pö lai tok sen osalta hallintolain 28 :n perusteella. Teija Mykkänen oli poistuneena kokouksesta ar vioin ti ker to muksen käsittelyn ajan käsiteltäessä arviointikertomusta si vis tys lau takun nan osalta hallintolain 28 :n perusteella. Asko Torssonen oli poistuneena kokouksesta ar vioin ti ker to muksen käsittelyn ajan käsiteltäessä arviointikertomusta vesi- ja viemä ri lai tok sen ja kaukolämpölaitoksen, PyhäNet Oy:n ja Kiinteistö Oy Pyhäsalmen Liiketalon osalta hallintolain 28 :n perusteella.

12 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Tarkastuslautakunnan puheenjohtajan päätösehdotus hy väk syttiin yksimielisesti. Arviointikertomus vuodelta 2014 on pöytäkirjan liitteenä nro 2. KVALT 51 Arviointikertomus vuodelta 2014 on liitteenä nro 5. Päätös: Tarkastuslautakunnan varapuheenjohtaja Kalevi Lehtomäki esitte li valtuustolle vuoden 2014 arviointikertomuksen. Kaupunginvaltuusto merkitsi tiedoksi tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomuksen. Kaupunginvaltuusto hyväksyi yksimielisesti kohdan 3, että arvioin ti ker to muk ses sa vuodelta 2014 ilmeneviin keltaisella taus tavä ril lä merkittyihin huomioihin kaupunginhallitus hankkii toi mialuei den vastaukset syyskuun valtuustoon 2015 mennessä. Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2014 säi ly tetään arkistokohdassa Df. KHALL Tarkastuslautakunta on arviointikertomuksessaan arvioinut kaupun gin ja sen eri toimialueiden toimintaa. Kaupunginvaltuusto on pää tök ses sään hyväksynyt, että kaupunginhallitus hankkii toi mialuei den vastaukset syyskuun valtuustoon 2015 mennessä. Atk-tukipalvelujen lisätarvetta on ollut purkamassa tilapäisesti 1 hen ki lö oman työn ohella, joka on keskittynyt Pyhäjärven kau pungin palvelimien ylläpitoon sekä koulujen verkkojen ylläpitoon. Perus teet atk-tukipalvelujen lisätarpeelle ovat edelleen olemassa. Maaseutupalvelujen kehittämisavustuksen toteutuma vuoden 2014 tilinpäätöksessä oli yhteensä euroa, joka on mak settu noin 60 tilalle. Kehittämistyön tuloksista tullaan raportoimaan seu raa vis sa tilinpäätöksissä. Kaupungin elinkeinoelämän kehittäminen vaatii edelleen yh teistyö tä ja kaikkien tahojen lisäpanostusta työpaikkojen li sää mi seksi.

13 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Konsernisaatavien hoitamiseen on jo panostettu ja kes ken eräi sistä saatava-asioista neuvotellaan parhaillaan. Pyhäsalmen Lentokenttä Oy on antanut selvityksen ta lous ar viossa asetettujen tavoitteiden toteutumisesta. Vuoden 2014 ti lin päätös tietoja vertailtaessa talousarvioon säästöä on syntynyt ,04 euroa. Talousarviossa mainitut taloudelliset ja toi minnal li set tavoitteet ovat toteutuneet. Vuonna 2014 vuokratuotot ovat toteutuneet paremmin kuin talousarviota laadittaessa suunni tel tiin. Talousarviossa mainitut Trafin antamat tehtävät on hoidet tu ajallaan ja kustannukset ovat alittuneet talkootyön ansiosta. Myös sähkökustannuksia saatiin alennettua sähköenergian ku lutus ta seuraamalla. Hallitus on hoitanut kentän osalta tehtävänsä te hok kaas ti kuten säästö osoittaa. Vaihtoehtoa Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen ostopalvelujen ja Taloushallinto Selman ostopalvelujen tuottamista kaupungin oma na toimintana ei ole selvitetty. Kaupunginhallitus on asettanut työ ryh män, jonka tehtävänä on Peruspalvelukuntayhtymä Se länteen kustannuksiin vaikuttaminen sekä toimintatapojen ja ra kentei den tarkastelu. Sivistyslautakunta on merkinnyt arviointikertomuksen tiedoksi. Lau ta kun ta kuulee kirjaston johtaja Kirsi Nahkasen selvityksen kir jas ton toiminnasta ja päättää sen jälkeen toimenpiteistä, johon ar vioin ti ker to muk sen pohjalta ryhdytään. Sivistyslautakunta päätti , että kirjastotoimen yhteistyöstä Haapajärven ja Py häjär ven kaupunkien välillä tehtyä sopimusta tarkastellaan uu delleen ja tehdään tarvittavat päivitykset. Kokouksien suorista lähetyksistä ollaan ohjeistamassa val mis teilla olevassa hallintosäännössä. Kaupunginhallitus päättäessään kaupunginvaltuuston kokouksen pää tös ten täytäntöönpanosta päätti jättää :n 31 Hal lin to säännön uu dis ta mi nen täytäntöönpanematta ja esit tää kau pun gin valtuus tol le hallintosäännön uudelleen kä si tel tä väk si, kun siihen on teh ty kun ta lain (410/2015) vaatimat ja mah dol li set muut tar kennuk set. Val tuus ton kokouksien lähettämisestä on neuvoteltu kaupun gin joh ta jan, hallintojohtajan sekä Namosta vastaavan yk si löoh jaa jan kans sa. Valtuuston kokous voidaan lähettää suorana lähe tyk se nä in ter ne tis sä tai radioteitse valtuuston niin päättäessä. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus esittää kaupunginvaltuustolle hyväksyttäväksi toi mi alueil ta saadut vastaukset tarkastuslautakunnan vuoden 2014 arviointikertomuksen huomioihin.

14 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Tarkastuslautakunta Kaupunginvaltuusto Kaupunginhallitus Päätös: Keskustelun kuluessa Tyyne Tuikka esitti, että kirjaston hen ki löstö mää rä on tällä hetkellä riittämätön, joten henkilöstömitoitus tu lisi korjata. Työergonomian kuntoon saattaminen tulee niin ikään suo rit taa nopealla aikataululla. Ehdotus kannattamattomana rauke si. Puheenjohtaja totesi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen tulleen kaupunginhallituksen päätökseksi. Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Sami Laukkanen ja ta lous sih tee ri Sari Nissilä olivat kokouksessa asiantuntijoina asian esittelyn ai ka na klo

15 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Asiantuntijaselvityksen laatiminen liittyen kaupungin taloudellisen tasapainotuksen val mis te luun / Ppky Selänteen ostopalvelut 1592/ /2015 KHALL Kaupunginhallitus on päättänyt asettaa luot ta mushen ki löis tä koostuvan työryhmän valmistelemaan pe rus pal ve lukun ta yh ty mä Selänteen kustannusten tasapainottamista. Työ ryhmä on kokoontunut ja Viimeisimmässä kokouk ses saan työryhmä päätti ehdottaa kaupunginhallitukselle, että kau pun gin hal li tus päättää erillisen kustannus-, toiminta- ja raken ne muu tos sel vi tyk sen laatimisesta ja asiantuntijaresurssin varaa mi ses ta ko. selvitykselle. Laadittava selvitys edesauttaa samal la myös tulevaa ta sa pai no tus toimenpiteiden val mis te lu pro sessia. Valmistelu: kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara puh Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää: 1. hyväksyä työryhmän ehdotuksen erillisen kustannus-, toimintaja rakennemuutosselvityksen laa ti mi ses ta ja asiantuntijaresurssin va raa mi ses ta ko. selvitykselle. Henkilöresurssia varataan alussa 1 kk työ pa nos (n. 20 h / vko), jonka jälkeen henkilöresurssia voidaan tarvittaessa jatkaa toisella kuukaudella. 2. valita asiantuntijaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Salli Kum pulai sen. 3. antaa asiantuntijan käyttöön työvälineet (tietokoneen, pu he limen sekä kaupungin sähköpostin). 4. määrittää palkaksi Selänteessä olleen viimeisimmän kuu kau sipal kan mukaisen tuntipalkan. Kaupunginjohtajan muutettu päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää: 1. hyväksyä työryhmän ehdotuksen erillisen kustannus-, toimintaja rakennemuutosselvityksen laatimisesta ja asiantuntijaresurssin va raa mi ses ta ko. selvitykselle. Henkilöresurssia varataan alussa 1 kk työpanos (n. 20 h / vko), jonka jälkeen henkilöresurssia voidaan tarvittaessa jatkaa toisella kuukaudella. 2. valita asiantuntijaksi yhteiskuntatieteiden maisteri Salli Kum pulai sen.

16 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus antaa asiantuntijan käyttöön työvälineet (tietokoneen, pu he limen sekä kaupungin sähköpostin). 4. määrittää palkaksi Selänteessä olleen viimeisimmän kuu kau sipal kan mukaisen tuntipalkan. 5. Asiantuntijan esimiehenä toimii vt. hallintojohtaja. Asiantuntija ra por toi taloustyöryhmälle työnsä edistymisestä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan muutetun pää töseh do tuk sen kaikilta kohdin (kohdat 1-5) yksimielisesti. Pöytäkirjaan merkittiin, että kaupunginhallitus päätti pu heen joh taja Asko Kaurasen esteellisyydestä (hallintol 28.1 :n 1 kohta) ilmoi tuk sen perusteella. Asko Kauranen poistui kokouksesta asian kä sit te lyn ja päätöksenteon ajaksi klo Puheenjohtajana asian osalta toimi I. varapj. Martti Savolainen.

17 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Pyhäjärven kaupungin lausunto, PPKY Selänteen strategia vuosille / /2015 KHALL Peruspalvelukuntayhtymä Selänne pyytää kunnilta lausuntoa laati mas taan Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen strategia vuosille luonnoksesta mennessä. Kyseessä on vuo sik si laaditun strategian päivittäminen. Luonnosta on esitelty viranhaltijoille ja luottamushenkilöille (puheenjohtajistot ja valtuustoryhmien pj:t) pidetyssä seminaarissa Haapa jär vel lä. Selänteen strategialuonnoksessa vuosille nojaa kansal li sin, maakunnallisiin ja alu eel li siin sosiaali- ja terveyspoliittisiin oh jel miin ja linjauksiin. Jä sen kun tien omat strategiset linjaukset oh jaa vat Pe rus pal ve lu kun ta yh ty mä Selänteen suunnittelua ja toimin taa. Perussopimuksen mu kai ses ti Selänteen ylintä pää tös valtaa käyttävät jäsenkuntien val tuus tot. Strategiassa kuvataan kuntayhtymän visio, toiminta-ajatus, lin jataan strategiset painopistealueet ja kriittiset menestystekijät. Stra te gia tulee olemaan samanaikaisesti toimenpideohjelma, joka oh jaa peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toimintaa ja konk re tisoi tavoitteet. Strategian tarkoituksena on antaa tietoa kun ta lai sille, poliittisille päättäjille, kuntayhtymän henkilöstölle sekä ul kopuo li sil le tahoille palveluiden tuotannon kehittämiselle asetetuista ta voit teis ta vuosille Palvelustrategian toteuttaminen mah dol lis taa myös kuntatalouden tavoitteiden saavuttamisen seu ran nan. Kuntalaki painottaa valtuuston roolia kunnan strategisena joh ta jana, jossa on tärkeää tulevaisuuteen suuntautunut, kunnan toi minnan pitkäntähtäimen tavoitteiden ja päämäärien hahmottaminen ja linjaaminen. Valtuusto vastaa strategisesta päätöksenteosta, johon kuuluu oleel li se na osana Kuntayhtymä Selänteen toiminta ja sen tar joamat palvelut Pyhäjärven kaupungille. Kunnan ylimmällä toimielimellä, valtuustolla, on yleinen toimivalta päät tää kunnan asukkaiden yhteisistä asioista. Valmistelija: Kau pun gin joh ta ja Tita Rinnevaara puh Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: 1. Kaupunginhallitus esittää, että Pyhäjärven kau pungin val tuuston iltakoulussa keskustellaan Kuntalain mukaisesti kun nan tämänhetkisten sekä tulevien sote -pal ve lui den toi min nan pit kän täh täi men tavoitteiden ja päämäärien hahmottamisesta ja lin jauk sis ta.

18 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus päättää tässä vaiheessa, ilman valtuuston lin jauk sia, antaa Ppky Selänteelle seuraavan lau sun non koskien pe rus pal ve lu kun ta yh ty män strategiaa vuosille : Valtakunnallisesti koko sote-organisaatiota ollaan muuttamassa hal li tus oh jel man mukaisesti. Terveydenhuollon kolmiportainen rakenne eli perustaso, eri koissai raan hoi don taso ja yliopistosairaaloiden erikoisvastuu muuttuu. Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen toiminta tulee jo val ta kunnal lis ten muutosten vuoksi muuttumaan oleel li ses ti lähivuosien ai ka na. Strategialuonnoksessa on kirjattu haastava ja muuttuva toi min ta ym pä ris tö kuitenkaan siihen alueellisesti konkreettisesti puut tu mat ta. Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen tulee nimenomaan sosiaalija terveyspalveluja tuottavana kuntayhtymänä valmistautua ny kyisen tilanteen muu tok siin ja siihen, että koko alueella ja kussakin kun ta yh ty män kunnassa val mis tau du taan tuleviin muutoksiin olemas sa olevan väestöpohjan mu kai ses ti. Koko Suomessa on suuria ja selittämättömiä kuntakohtaisia eroja (mm. kustannuseroja). Pyhäjärven sairastavuusindeksi on maamme kor keim pia, mi kä tu lee näkyä rakenteellisina ja toiminnallisina muu tok si na ko. palve lui den järjestämisessä ja strategisessa suunnittelussa. Samoin strategiassa tulee näkyä Pyhäjärven terveyskeskuksen val mis tu mi sen vuonna 2016 tuomat vaikutukset Py hä jär vel lä kustan nus te hok kaas ti tarjottaviin laadukkaisiin palveluihin. Strategia luonnoksessa mainitaan BSC (Balanced Scocard) toimin nan- ohjauksen suo ri tus ky ky mit ta ris to. BSC:ssa painotetaan stra te gis ta mittaristoa ja sen tasapainoa (ba lan ced). Mikäli Peruspalvelukuntayhtymä Selänteellä on BSC-malli käy tössä niin sitä tulee hyödyntää peruspalvelukuntayhtymän toiminnan ja talouden suunnittelussa ja kehittämisessä siten, että mittaristo sel keäs ti kuvaa sekä tuloksia, joihin pyritään, että keinoja, joilla nii hin aiotaan päästä. Kaupunginhallitus edellyttää, että peruspalvelukuntayhtymän stra te gia vastaa paremmin strategialuonnoksessa esiin kir joi tettui hin vaatimuksiin. Strategia -luonnoksen kirjausten ja ta voit teiden tulee paremmin vastata strategialta vaadittuja kriteerejä. Samoin kaupunginhallitus edellyttää, että Kuntayhtymä Selänteen stra te gias sa valmistaudutaan valtakunnallisen hallitusohjelman mu kai siin muutoksiin. Päätös: 1. Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen.

19 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen.

20 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Maanvuokrasopimuksen hyväksyminen / Vuokraaja Pyhäsalmen Rakennus Oy, pe rustet ta van yhtiön lukuun 1587/ /2015 KHALL Kaupunginvaltuusto on päättänyt myöntää omavelkaisen takauksen euron lainasta Pyhäjärven Kehitys Oy:lle. Kyseinen laina oli tarkoitus ottaa rakentamisinvestointia var ten, jonka yhteydessä valmistuvat toimistotilat (yht. 160 m2) on tarkoitettu vuokrattavaksi Kalajokilaakson metsänhoitoyhdistys ry:lle. Valtuuston päätöksestä on valitettu Pohjois-Suomen hal linto-oi keu teen. Sekä Pyhäjärven kaupunki että rakennuttaja Pyhäsalmen Ra kennus Oy ovat yhä sitoutuneita rakennushankkeeseen. Pyhäjärven Ke hi tys Oy pyr kii viemään rakennusprojektia osaltaan eteenpäin vaih to eh toi sel la ra hoi tus rat kai sul la. Suunniteltu toimisto- ja asuinrakennus sijaitsisi Ollintiellä kau pungin omistamalla maa-alueella. Rakennuksen tontiksi vuokrattava alue koos tuu kolmesta määräalasta, jotka sijaitsevat eri tiloilla. Mää rä alo jen yhteispinta-ala on n m2. Vuokrattavan maa-alan suuruus on määritelty ottaen huomioon uu dis ra ken nuksen ja sen piha-alueiden tarpeet. Määräalat vuokrataan Py hä salmen Rakennus Oy:lle, perustettavan yhtiön lukuun. Rakennuttaja voi maa-alueen hallintaoikeuden saatuaan hakea ra ken nus lu paa uudisrakenukselle. Mää rä alo jen vuokraamisesta on valmisteltu sopimusluonnos, johon on kir jat tu vuokraajan etuosto-oikeus ko. vuokra-alaan. Kiinteis töl lä Satama sijaitsevalle puiselle va ras to raken nuk sel le on myönnetty purkulupa. Kyseinen ra kennus ei ole Pyhäjärven kaupungin omistuksessa. Maanvuokrasopimuksella vuokrattavat määräalat ovat merkitty liit tee nä 9 olevaan liitekarttaan seuraavasti: - Kiinteistöstä Satama vuokrataan liitekarttaan orans sil la värillä merkitty määräala (punaisella merkitty määräala jää kaupungille), - Kiinteistöstä Lisä vuokrataan oranssilla värillä mer kit ty määräala (vihreällä merkitty määräala jää kaupungille), - Kiin teis tös tä Pistoraide vuokrataan sinisellä merkit ty määräala. Vuokrasopimusluonnos ja liitekartta ovat liitteenä nro 9.

21 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että Pyhäjärven kaupungin ja Py häsal men Rakennus Oy:lle, perustettavan yhtiön lukuun,olevasta maan vuora so pi muk ses ta päätetään kaupunginhallituksen seuraa vas sa kokouksessa. Perusteluina se, että maan vuok ra so pimuk seen liittyvä oikeellisus tulee tarkastaa. sekä kiinteistön myyjän kanssa tulee selvittää kauppakirjaan liittyvät ehdot. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan päätösehdotuksen yk si mie li ses ti. KHALL Kunnissa on yleisesti käytössä asuinkäyttöön tarkoitetuilta ton teilta perittävä maanvuokra, joka on 4-5 % tontin laskennallisesta ar vos ta. Liiketoimintaan varatuilta tontilta perittävä maanvuokra mää ri tellään korkeammaksi. Pyhäjärven kaupunki on ostanut Pyhäjärven kaupungin Py hä järven ky läs sä sijaitsevat tilat Satama Rno 16:33 (kiinteistötunnus ) 0,1076 ha ja Lisä Rno 16:69 (kiinteistötunnus ,0070 ha hintaan euroa vuonna Ko. kohteeseen suunnitellaan rakennusta, jossa on 160 m2:n liike ti la sekä 5 asuinhuoneistoa. Maanvuokrasopimuksen vuokrahinnan määrittelyssä on käytetty 4 %:n tontin laskennallista arvoa. Maanvuokrasopimukseen on lisätty kohta sopimuksen tarkoitus ja mahdollinen pilaantunut maaperä sekä muutamia muita kohtia on tarkennettu. Maanvuokrasopimuksella vuokrattavat määräalat ovat merkitty liit tee nä 1 olevaan maanvuokrasopimuksen liitekarttaan seu raavas ti: - Kiinteistöstä Satama vuokrataan liitekarttaan orans sil la värillä merkitty määräala (punaisella merkitty määräala jää kaupungille), - Kiinteistöstä Lisä vuokrataan oranssilla värillä mer kit ty määräala (vihreällä merkitty määräala jää kaupungille), - Kiinteistöstä Pistoraide vuokrataan sinisellä merkit ty määräala. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää hyväksyä Pyhäjärven kaupungin ja Pyhä sal men Rakennus Oy:lle, perustettavan yhtiön lukuun, välisen maan vuok ra so pi muk sen.

22 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen. Pöytäkirjan liitteenä nro 1 on maanvuokrasopimus.

23 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Poikkeamishakemus / Hannu Lukkarinen ja Piia Sirviö-Lukkarinen 1412/ /2015 KHALL Hannu Lukkarinen ja Piia Sirviö-Lukkarinen hakevat päi vä tyl lä poikkamishakemuksella lupaa saada rakentaa oma ko tita lon laajennus ti lal le Pelto-Hakala ( ), joka si jaitsee kaava-alueen ul ko puo lel la. Hakijat hakevat lupaa rakentaa 76 m2:n laajennus oma ko ti ta lol le. Maankäyttö- ja rakennuslain 171 mukaan kunta voi erityisestä syys tä myöntää poikkeuksen tässä laissa säädetyistä tai sen nojal la annetuista rakentamista tai muuta toimenpidettä koskevista sään nök sis tä, määräyksistä, kielloista ja muista rajoituksista. Kau pun gin hallitosäännön 55.1 :n mukaan kau pun gin hal li tuk sella on ratkaisuvalta MRL:n mukaisten poikkeamislupien myön tä mises tä. Tekninen johtaja puoltaa myönteisen päätöksen antamista poikkea mis ha ke muk sel le rakentaa ko. laajennus. Teknisen johtajan lausunto asiasta sekä hakemusasiakirjat ovat oheis ma te ri aa li na nro 2. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää myöntää poikkeamisluvan ha ke muksen mukaisesti Hannu Lukkarisella ja Piia Sirviö-Lukkariselle oma ko ti ta lon laajennuksen rakentamiselle tilalle Pelto-Hakola ( ). Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen.

24 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Pyhäsalmi-Lamminaho-Emolahti ulkoilureitti 115/ /2010 KHALL Pyhäjärven kaupunginvaltuusto on hyväksynyt Pyhäsalmi - Lamminaho ulkoilureitin Pyhäjärven kaupunki on ha ke nut ulkoilureittisuunnitelman vahvistamista Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. ELY-keskus on päätöksellä POPELY/540/07.01/2010, vahvistanut ulkoilureittisuunnitelman. Pyhäjärven kaupunki on hakenut reittitoimitusta ja ulkoilureittitoimituksen alkukokous on pidetty Maanmittauslaitos on pyytänyt vastineita maan omista jien pidetyn kokouksen mukaisesti jättämiin korvaus vaa ti muk siin. Teknisen toimen lausunto korvausvaatimuksiin on liitteenä nro 2. Pyhäjärven kaupunginhallitus on päätöksellään 311 / 2014 pyytänyt tekniseltä toimelta lausuntoa Pyhäsalmi Lamminaho ul koi lu rei tin siirtovaatimuksesta Emolahden leirintäalueen kohdalta. Siirtovaatimuksen ovat esittäneet Rakel ja Lauri Lampimäki. Teknisen toimen lausunto on liitteenä 3. Pyhäjärven kaupunginhallitus on päätöksellään 349 / 2014 pyytänyt tekniseltä toimelta lausuntoa Pyhäsalmi Lamminaho ulkoilureitin siirtovaatimukseen liittyvästä maas to kat sel mus pyynnis tä Emolahden leirintäalueen kohdalta. Siirtovaatimuksen sekä maastokatselmuspyynnin ovat esittäneet Rakel ja Lauri Lampimäki. Teknisen toimen lausunto on liitteenä 4. Pyhäjärven kaupunki on tehnyt sopimuksen Pyhäjärven Kehitys Oy:n kanssa jolla siirretään ulkoilureitin sijaintia Emolahden leirintäalueen kohdalla kiinteistöllä HIEKKARANTA. Siirtosopimus perustuu pidetyn maanmittauslaitoksen kool le kut su man maastokatselmuksen aikana määritettyyn vaihtoehtoiseen sijaintiin ko. kiinteistön alueella. Sopimus on liitteenä 5. Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää: 1) antaa Maanmittauslaitokselle liitteen 2 mukaisen vastineen maan omis ta jien jättämiin korvausvaatimuksiin, ja

25 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus ) merkitä tiedokseen teknisen toimen antamat lausunnot sekä ul koi lu rei tin siirtoa koskevan sopimuksen Pyhäjärven kau pun gin ja Pyhäjärven Kehitys Oy:n välillä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen. Merkittiin pöytäkirjaan, että tekninen johtaja Sami Laukkanen oli pai kal la kokouksessa asiantuntijana asian esittelyn aikana klo Pöytäkirjan liitteenä nro 2 on Maanmittauslaitokselle annettava vas ti ne.

26 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Pyyntö Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun kunnille, ELY-keskus 1591/ /2015 KHALL Asia käsitellään salaisella listalla ELY-keskuksen pyynnön mu kaises ti.

27 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Tiedoksiannot 1407/ /2015 KHALL Pohjois-Pohjanmaan liitto: Maakuntahallituksen pöytäkirja. Luettavissa in ternet-osoit tees sa Kutsu Pohjois-Pohjanmaan kuntapäivään Ouluun Suomen Kuntaliitto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto järjestävät kun tien ja kuntayhteisöjen johtaville luottamushenkilöille ja viran hal ti joil le tilaisuuden kuntien ajankohtaisista asioista ja tule vai suu den haasteista. Aiheena kuntien tulevaisuuden talous nä ky mät ja kuntien toiminnan tavoitteellinen sääntelyn pur ku. Ilmoittautuminen mennessä. Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus: Jakelu POPELY/2718/2014 / Pohjois-Pohjanmaan elin kei no-,liikenne- ja ympäristökeskuksen ympäristö ja luonnon va rat -vastuualueen luonto ja alueidenkäyttöyksikön alueiden käyt tö ryh män kuntajako alkaen. Jokilaaksojen Pelastuslaitos: Johtokunnan pöytäkirja 3/2015, Luettavissa in ternet-osoit tees sa: Kaupunginjohtajan (TR) päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää merkitä tiedoksiannot tiedokseen saate tuik si. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan pää tös eh do tuksen.

28 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Muut esille tulevat asiat 1408/ /2015 KHALL Muita asioita ei ollut.

29 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Selityksen antaminen KHO:lle Raimo Parkkisen asiassa, dnro 1582/3/15 276/ /2010 KHALL Korkein hallinto-oikeus pyytää Pyhäjärven kaupunginhallitukselta se li tys tä Raimo Parkkisen tekemästä valituksesta, joka liittyy Poh jois-suo men hallinto-oikeuden antamaan pää tökseen 15/0148/1. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on päätöksellään 15/0148/ ratkaissut Pyhäjärven kaupunginvaltuuston pää tök sestä :t 198 tehdyn valituksen ja pysyttänyt kau pun ginval tuus ton päätöksen. Päätöksellä kau pun ginval tuus to on päättänyt hyväksyä Pyhäjärven kaupungin ja Py häjär ven Monitoimihalli Oy:n välisen esisopimuksen monitoimihallin siir tä mi ses tä kaupungin omistukseen. Raimo Parkkinen on tehnyt jatkovalituksen kor keimmal le hallinto-oikeudelle HO:n päätöksestä nro 13/0148/1. Valittaja vaatii Pohjois-Pohjanmaan hallinto-oikeuden päätöksen 15/0148/1 kumoamista, koska päätös on syntynyt virheellisessä jär jes tyk ses sä.lisäksi valittaja vaatii oikeudenkäyntikulujensa (1.660 euroa) korvaamista. Korkein hallinto-oikeus on selityspyynnöllään kau pun gin hal li tuksel le, diaarinro 1582/3/15, (saap ) lähettänyt va li tuk seen liittyvät asiakirjat selityksen antamista varten. Selitys liit tei neen ja läheteasiakirjat on toimitettava KHO:een men nes sä. Selityksen antamiseen on pyynnöstä myönnetty li säai kaa saakka. KHO:n selityspyyntö , dnro 1582/3/15, valituskirjelmä ja sii hen liittyvät liitteen ovat oheismateriaalina nro 3. Pyhäjärven kaupungin selitys KHO:lle, liittyen se li tys pyyn töön (dnro 1582/3/15) on liitteenä nro 7, joka jaetaan kokouksessa. Valmistelija: vt. hallintojohtaja Henrik Kiviniemi, Vt. hallintojohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää antaa liitteenä nro 7 olevan se li tys luonnok sen mukaisen selityksen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle liittyen Raimo Parkkisen tekemään valitukseen (selityspyyntö dnro 0901/3/15).

30 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Päätös: Pöytäkirjaan merkittiin, että kaupunginhallitus päätti Tita Rin nevaa ran esteellisyydestä (hallintol 28.1 :n 7 kohta) ilmoituksen pe rus teel la. Tita Rinnevaara poistui kokouksesta klo Kaupungin hallintosäännön 14 mukaan hallintojohtaja toimii kau pun gin hal li tuk sen esittelijän sijaisena. Kaupunginhallitus päätti, että tämän asian esittelijänä toimii vt. hallintojohtaja. Keskustelun aikana Tyyne Tuikka ehdotti, että Raimo Parkkisen va li tuk sen perustelut tulisi hyväksyä. Ehdotus kan nat ta mat to mana raukesi. Kaupunginhallitus hyväksyi vt. hallintojohtajan päätösehdotuksen. Pöytäkirjaan merkittiin edelleen, että kaupunginhallitus päätti Jukka Tikanmäen esteellisyydestä (hallintol 28.1 :n 7 kohta) il moituk sen perusteella. Jukka Tikanmäki poistui kokouksesta es teel lise nä asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi klo Tyyne Tuikka ilmoitti jättävänsä päätöksestä eriävän mielipiteen kir jal li se na, joka liitetään pöytäkirjan liitteeksi nro 4. Pöytäkirjan liitteenä nro 3 on Pyhäjärven kaupunginhallituksen se li tys Korkeimmalle hallinto-oikeudelle.

31 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Selityksen antaminen KHO:lle Heikki ja Anitra Hankilan asiassa, dnro 1580/3/15 470/ /2011 KHALL Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut päätöksellään ( , päätösnro 15/0157/1) Pyhäjärven kau pun gin hal li tuksen päätökset ja siltä osin kun Heik ki ja Anitra Hankilalle on maksettu vahingonkorvauksia heidän osoitetietojensa ilmaisemista sekä kaupunginvaltuuston päätök ses tä tehtyyn valitusasiaan liittyvistäå oi keu denkäyn ti ku luis ta, eli yhteensä euron osalta. Kaupunginhallitus on päättänyt ilmoittaa Py häjär ven kaupungin suorittavan Heikki ja Anitra Hankilalle va gin gonkor va uk set esitetyn laskun mukaan vähennettynä vaadituilla päivä ra ha- ja matkakorvauksilla Jokilaaksojen pelastuslaitoksen johto kun nan ja Nivala-Haapajärven seutukuntavaltuuston ja -hal li tuksen kokouksista. Korvaussumma oli ,06 euroa. Heikki ja Anitra Hankila ovat valittaneet Pohjois-Suomen hal linto-oi keu den päätöksestä 15/0157/3 Korkeimpaan hal lin to-oi keuteen. Valitusperusteina mainitaan, että HaO:n päätös perustuu vir heel li sen lain soveltamiseen, HaO on päätöstä tehdessään ylittä nyt toimivaltansa, ja että HaO:n päätös on riittämättömästi perus tel tu. Korkein hallinto-oikeus pyytää kaupunginhallituksen selitystä mennessä. Määräaikaa on pyynnöstä jatkettu saak ka. KHO:n selityspyyntö , dnro 1580/3/15, valituskirjelmä ja sii hen liittyvät liitteen ovat oheismateriaalina nro 4. Kaupungin selitysluonnos KHO:lle liittyen selityspyyntöön dnro1580/3/15 on liitteenä nro 8. Selitysluonnos jaetaan ko koukses sa. Merkitään, että ilmoituksensa perusteella kaupunginhallitus toteaa, että kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara on esteellinen asian kä sit te lyyn hallintolain 28.1 :n 7 kohdan perusteella, joten hän ei ole läsnä asian käsittelyn aikana. Kaupungin hallintosäännön 14 mukaan hallintojohtaja toimii kau pun gin hal li tuk sen esittelijän sijaisena. Hallitus päättänee, että tä män asian esittelijänä toimii vt. hallintojohtaja. Valmistelu: vt. hallintojohtaja Henrik Kiviniemi, puh

32 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Vt. hallintojohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää antaa liitteenä nro 8 olevan se li tys luonnok sen mukaisen selityksen Korkeimmalle hal lin to-oi keu del le liittyen Heikki ja Anitra Hankilan tekemään valitukseen (se li tys pyyntö dnro1580/3/15). Päätös: Puheenjohtaja Asko Kauranen ehdotti asian jättämistä pöydälle. Asia otetaan kaupunginhallituksen käsittelyyn uudelleen ko koukses sa Paavo Leskinen kannatti puheenjohtajan eh dotus ta. Puheenjohtaja tiedusteli kaupunginhallitukselta, onko hal litus yksimielisesti asian pöydälle jättämisen kannalla. Kau pun ginhal li tus oli yksimielisesti asian pöydälle jättämisen kannalla. Puheenjohtaja totesi, että kaupungionhallitus päätti jättää asian pöy däl le. Esittelijä yhtyi kaupunginhallituksen päätökseen. Pöytäkirjaan merkittiin, että kaupunginhallitus päätti Tyyne Tuikan es teel li syy des tä (hallintol 28.1 :n 1 kohta) ilmoituksen pe rusteel la. Tyyne Tuikka poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätök sen teon ajaksi klo Tyyne Tuikan varajäsen Irja Lehtinen saapui kokoukseen asian kä sit te lyn ja päätöksenteon ajaksi klo

33 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Selityksen antaminen KHO:lle Laila Malilan ja hänen kanssavalittajiensa asiassa, dnro 0901/3/15 730/ /2012 KHALL Korkein hallinto-oikeus pyytää Pyhäjärven kaupunginhallitukselta se li tys tä Laila Malilan ja hänen kanssavalittajiensa tekemästä vali tuk ses ta, joka liittyy Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden antamaan päätökseen 15/0057/1. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus on päätöksellään 15/0057/ ratkaissut Pyhäjärven kaupunginhallituksen pää tök sistä :t 460 ja 461 tehdyt valitukset ja pysyttänyt kaupun gin hal li tuk sen päätökset. Päätöksellä kaupun gin hal li tus on hylännyt Raimo Parkkisen oikaisuvaatimuksen kau pun gin hal li tuk sen päätöksestä Päätöksellä kaupunginhallitus on taasen hylännyt Tyyne Tuikan ja Laila Malilan oikaisuvaatimuksen kaupunginhallituksen pää tök ses tä Kaupunginhallituksen päätöksessä on kyse la kiasiain pal ve lu jen hankinnasta Peltonen LMR Attorneys Ltd:n Katrii na Vierulalta. Laila Malila, Raimo Parkkinen ja Tyyne Tuikka ovat teh neet jatkovalituksen korkeimmalle hallinto-oikeudelle HO:n pää tök ses tä nro 13/0057/1. Valittajat vaativat Pohjois-Pohjanmaan hallinto-oikeuden pää töksen 15/0057/1 kumoamista, koska päätös on syntynyt vir heel lises sä järjestyksessä.lisäksi valittajat vaativat kulujensa kor vaamis ta. Korkein hallinto-oikeus on selityspyynnöllään kau pun gin hal li tuksel le, diaarinro 0901/3/15/, (saap ) lä het tänyt valitukseen liittyvät asiakirjat selityksen antamista varten. Se litys liitteineen ja läheteasiakirjat on toimitettava KHO:een mennessä. Selityksen antamiseen on pyynnöstä myön net ty lisäaikaa saakka. Merkitään, että ilmoituksensa perusteella kaupunginhallitus toteaa, että kaupunginjohtaja Tita Rinnevaara on esteellinen asian kä sit te lyyn hallintolain 28.1 :n 7 kohdan perusteella, joten hän ei ole läsnä asian käsittelyn aikana. Kaupungin hallintosäännön 14 mukaan hallintojohtaja toimii kau pun gin hal li tuk sen esittelijän sijaisena. Hallitus päättänee, että tä män asian esittelijänä toimii vt. hallintojohtaja. KHO:n selityspyyntö , dnro 0901/3/15, valituskirjelmä ja sii hen liittyvät liitteen ovat oheismateriaalina nro 5.

34 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Pyhäjärven kaupungin selitys KHO:lle, liittyen se li tys pyyn töön (dnro 0901/3/15) on liitteenä nro 9, joka jaetaan kokouksessa. Valmistelu: vt. hallintojohtaja Henrik Kiviniemi, puh Vt. hallintojohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää antaa liitteenä nro 9 olevan se li tys luonnok sen mukaisen selityksen Korkeimmalle hal lin to-oi keu del le liittyen Laila Malilan ja hänen kanssavalittajiensa te ke mään va li tukseen (selityspyyntö dnro 0901/3/15). Päätös: Keskustelun aikana Irja Lehtinen esitti, että Laila Malilan ja hänen kans sa va lit ta jien sa tekemän valituksen perusteet tulisi hyväksyä. Ari Varis kannatti Irja Lehtisen esitystä. Puheenjohtaja totesi, että keskustelun aikana on tehty poh ja ehdo tuk ses ta poikkeava kannatettu vastaesitys, joten asiasta on ää nes tet tä vä. Puheenjohtaja ehdotti äänestystavaksi kä den nosto ää nes tys tä ja äänestysjärjestykseksi seuraavaa: vt. hal lin to johta jan päätösehdotus (pohjaehdotus) on JAA, ja Irja Lehtisen te kemä ehdotus on EI. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotetun ää nestys ta van ja -järjestyksen. Suoritettiin kädennostoäänestys. Ääniä annettiin seitsemän (7) kpl, 5 JAA-ääntä (Kauranen, Savolainen, Leskinen, Hynninen ja Tik ka nen) ja 2 EI-ääntä (Lehtinen ja Varis). Puheenjohtaja totesi vt. hallintojohtajan päätösehdotuksen tulleen kau pun gin hal li tuksen päätökseksi. Irja Lehtinen ja Ari Varis ilmoittivat jättävänsä päätöksestä eriävän mielipiteen kirjallisena pöytäkirjaan. Irja Lehtisen eriävä mie lipi de merkitään pöytäkirjan liitteeksi nro 6. Ari Variksen eriävä mie li pi de merkitään pöytäkirjan liitteeksi nro 7. Pöytäkirjaan merkittiin, että kaupunginhallitus päätti Jukka Ti kanmäen esteellisyydestä (hallintol 28.1 :n 3 kohta) ilmoituksen perus teel la. Jukka Tikanmäki poistui kokouksesta asian käsittelyn ja pää tök sen teon ajaksi klo Edelleen merkittiin, että kaupunginhallitus päätti Tyyne Tuikan es teel li syy des tä (hallintol 28.1 :n 1 kohta) ilmoituksen pe rusteel la. Tyyne Tuikka poistui kokouksesta asian käsittelyn ja päätök sen teon ajaksi klo Tyyne Tuikan varajäsen Irja Lehtinen saapui kokoukseen Tyyne Tui kan tilalle asian käsittelyn ja päätöksenteon klo Pöytäkirjan liitteenä nro 5 on Pyhäjärven kaupunginhallituksen se li tys Korkeimmalle hal lin to-oi keu del le.

35 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus Lausunto Pohjois-Suomen HAO:lle /Lähete 3175, dnro 01128/15/2204 /Kvalt / Kunnallisvalitus Raimo Parkkinen 1555/ /2015 KHALL Raimo Parkkinen on tehnyt Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle päivätyn ja saapuneeksi kirjatun kun nal lis va lituk sen ja täytäntöönpanokieltohakemuksen kaupunginvaltuuston päätöksestä 53, jolla valtuusto päättänyt oma vel kaisen takauksen kehitysyhtiön lainasta. Kunnallisvalituksessaan Parkkinen pyytää tutkimaan samalla koko valtuuston kokouksen päätösten laillisuuden, koska vs. kaupun gin joh ta ja Veikko Tikkasen virkasuhde on päättynyt , kun Korkein hallinto-oikeus on kumonnut vir ka va pausasias ta tehdyn valituksen. Valittajan vaatimuksena on, että Pyhäjärven kaupunginvaltuuston pää tös 53 on kumottava sekä määrättävä välittömästi täy täntöön pa no kiel to tehtyyn päätökseen ja lain salliessa koko val tuuston kokous kumottava. Pyhäjärven kaupungin on korvattava va litta jan oikeudenkäyntikulut, määrältään 300. Pohjois-Suomen hallinto-oikeus pyytää lähetteellään 3175/ (saapunut ) Pyhäjärven kaupunginhallitusta an ta maan lausunnon valituksen johdosta, siltä osin kun se koskee kaupungin omavelkaista takausta ja liittämään asiakirjoihin va li tuk sen alai sen päätöksen perusteina olevat asiakirjat. Kaikki lä het teen liitteet ja pyydetyt asiakirjat on pyydetty palauttamaan vii meis tään Asiakirjojen palauttamiselle on pyydetty ja saa tu jatkoaikaa saakka. Valittaja Raimo Parkkisen valituksen perustelut: Veikko Tikkasella ei ole ollut läsnäolo-oikeutta val tuuston kokouksessa. Puheenjohtaja Kimmo Sarkkinen luovutti puheen joh ta juu den kokouksen kuluessa varapuheenjohtaja Jukka Ti kan mäel le. Sarkkinen oli siirtynyt yleisötilaan, häntä ei ole merkit ty kokouksesta poistuneeksi. Valtuutettu Henri Kyllönen oli tehnyt pöydällepanoesityksen, jota Lai la Malila ja Laimi Shemeikka olivat kannattaneet. Pu heen johta jan määräämässä äänestyksessä kaupunginhallituksen esitys ja pöydällepanoesitys olivat vastakkain. Kun tehdään pöy däl le pano esi tys, tulee asian käsittely keskeyttää ja selvittää ää nes tyk sellä jatketaanko asian käsittelyä kokouksessa vai jääkö asia pöydäl le. Asiassa on tapahtunut muotovirhe. Pyhäjärven kaupungin ja kaupunkikonsernin vuoden 2014 ti linpää tös kä sit te lys sä ei ole valtuustolle tuotu esille, että kau pun ginhal li tus on käsitellyt asiaa tilintarkastajan huo mioi-

36 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 16/ Kaupunginhallitus den vuoksi. Parkkinen pyytää hallinto-oikeutta hankkimaan kaikki tar vit se man sa asiakirjat Pyhäjärven kaupungilta. Raimo Parkkinen on täydentänyt kunnallisvalitustaan ( ), joka on kirjattu saapuneeksi Pohjois-Suomen hal linto-oi keu teen Vaatimuksesta poistetaan teksti ja lain sal lies sa koko valtuuston kokouksen kumoamaan. Täy den nysteks ti Ja kaikkien valtuuston kokouksessa tehtyjen päätösten kumoa mis ta. Oikeudenkäyntikulujen korvausvaatimus , yhteensä 600. Valittajan perusteluiden täydennykset: Parkkinen vaatii kaupunginvaltuuston päätösten kumoa mis ta väärässä järjestyksessä syntyneenä. Veikko Tikkasella esit te li jä nä toimiessaan ei ole ollut virkaa. Kaupunginhallituksen kai kis ta päätöksistä, joilla se on määrännyt Veikko Tikkasen hoita maan kaupunginjohtajan tehtävää määräaikaisena Parkkinen on tehnyt valituksen Pohjois-Suomen hallinto-oikeudelle. Tik kasel la ei ole ollut kaupunginhallituksen lainvoimaista päätöstä kaupun gin joh ta jan virkaan valinnoista, virkaa ei ole ollut ja päätökset ei vät voi olla lainvoimaisia. Merkitään, että ilmoituksensa perusteella kaupunginhallitus toteaa kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran olevan esteellinen asian kä sit te lyyn hallintolain 28.1 :n 7 kohdan perusteella, joten hän ei ole läsnä asian käsittelyn aikana. Merkitään, että ilmoituksensa perusteella kaupunginhallitus toteaa vt. hallintojohtaja Henrik Kiviniemi olevan esteellinen asian kä sit te lyyn hallintolain 28.1 :n 1 kohdan perusteella, joten hän ei ole läsnä asian käsittelyn aikana. Hallintosäännön ( ) 14 :n mukaisesti hallituksen on pää tet tä vä, että asia ratkaistaan puheenjohtajan selostuksen poh jal ta. Lausuntopyyntö on oheismateriaalina nro 6. Lähete / 3185/15, täydennys Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden lau sun topyyn töön lähete 3175/15 lau sun to pyyn töön on oheis mate ri aa li na nro 7. Liitteenä nro 10 Pyhäjärven kaupungin lausunto Pohjois-Suomen hal lin to-oi keu del le (lähete 3175, 01128/15/2204), jaetaan ko koukses sa. Kaupunginhallituksen puheenjohtajan selostus: Kaupunginhallitus päättää antaa liitteen 10 mukaisen lausunnon Poh jois-suo men hallinto-oikeudelle liittyen Raimo Parkkisen te kemään valitukseen kaupunginvaltuuston päätöksestä

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02

Pöytäkirjan tarkastajat: PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116. Tarkastuslautakunta1. AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2016 116 Tarkastuslautakunta1 AIKA 13.05.2016 klo 08:30-15:02 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 75 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2013 58 Tarkastuslautakunta AIKA 19.03.2013 klo 08:00-14:10 PAIKKA Emolahden koulu, kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 38 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN 109 70 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 10/2013 107 Tarkastuslautakunta AIKA 14.05.2013 klo 08:00-12:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 69 KOKOUKSEN AVAAMINEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162

Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014 162 Kunnanhallitus 368 10.11.2015 Kunnanhallitus 404 08.12.2015 Kunnanhallitus 414 22.12.2015 Kunnanhallitus 43 09.02.2016 Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätös Torsti Patakankaan valituksesta/khall 5.5.2014

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Pohjois-Suomen HAO:n päätösten tiedoksianto ja oikeudenkäyntikulujen korvausvelvoitteet. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset:

Pohjois-Suomen HAO:n päätösten tiedoksianto ja oikeudenkäyntikulujen korvausvelvoitteet. Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset: Kaupunginhallitus 356 12.10.2015 Kaupunginvaltuusto 83 26.10.2015 Pohjois-Suomen HAO:n päätösten tiedoksianto ja oikeudenkäyntikulujen korvausvelvoitteet 731/01.01.01/2012 KHALL 12.10.2015 356 Pohjois-Suomen

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT Opetus- ja 112 26.08.2015 varhaiskasvatuslautakunta Kunnanhallitus 303 14.09.2015 Valtuusto 64 28.09.2015 TALOUSARVION 2015 MUUTOS / HUOVILAN KOULUN ILTAPÄIVÄTOIMINTA / OPETUS- JA VARHAISKASVATUSPALVELUT

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa.

Sosterin kanssa on käyty neuvotteluja 30.1.2015 ja 4.3.2015 sääs töjen saamiseksi. Neuvottelujen tuloksia käsitellään kokouksessa. Kunnanhallitus 60 30.03.2015 Kunnanhallitus 68 21.04.2015 Kunnanhallitus 82 11.05.2015 Kunnanhallitus 102 11.06.2015 Kunnanhallitus 107 18.06.2015 Kunnanvaltuusto 27 18.06.2015 Talouden tasapainottamistoimenpiteet

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

7 2015-2016 285 Korvaus ansionmenetyksestä 1.2.2015-8.2.2015 /

7 2015-2016 285 Korvaus ansionmenetyksestä 1.2.2015-8.2.2015 / PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 14/2015 1 Kaupunginhallitus AIKA 18.08.2015 klo 15:03-15:35 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Otsikko Sivu 280 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon

Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään kuntoon Tekninen lautakunta 70 29.04.2014 Tekninen lautakunta 114 12.08.2014 Kaupunginhallitus 294 18.08.2014 Kaupunginvaltuusto 87 15.09.2014 Valtuustoaloite / Heinolan kaupungin omistamat rakennukset hyvään

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

137 10.12.2013 98 06.08.2014

137 10.12.2013 98 06.08.2014 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 137 10.12.2013 98 06.08.2014 Oikaisuvaatimus toimenpidelupapäätöksestä 286-2013-781, kiinteistölle 286-21-6-6, Kaaritie 18, Kuusankoski,

Lisätiedot

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi

Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh. 03-849 4215, etunimi.sukunimi@heinola.fi Sosiaali- ja terveyslautakunta 158 17.11.2015 Kaupunginhallitus 315 07.12.2015 Etevan kuntayhtymän perussopimuksen muutokset 1764/00.04.01/2012 Sotela 158 Valmistelija: talouspäällikkö Paavo Posti, puh.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa:

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: Kunnanhallitus 18 11.01.2016 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän ikäsuunnitelma vuosille 2016-2025 Khall 11.01.2016 18 Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä kirjoittaa: "Yhall 28.08.2013 88 "Vanhuspalvelulaki"

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018

Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 Kaupunginhallitus 117 31.03.2014 Kaupunginhallitus 192 16.06.2014 Kiteen kaupungin talouden tasapainottaminen ja toimenpideohjelma vuosille 2014 2018 434/02.00/2013 Kaupunginhallitus 31.03.2014 117 Kuntalain

Lisätiedot

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen.

Liitteenä on Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän pe rus ta mis suun ni tel ma liitteineen. Kunnanhallitus 146 21.09.2015 Kunnanvaltuusto 47 28.09.2015 Kunnanhallitus 7 22.01.2016 Etelä-Savon sosiaali- ja terveysalueen kuntayhtymän perustaminen 108/010/013/2015 KHALL 146 Selostus: Etelä-Savossa

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan.

Kokemäen kaupunki on etsinyt vapautuneisiin tiloihin uusia vuokralaisia useiden vuosien ajan. Kaupunginhallitus 6 19.01.2015 Kaupunginvaltuusto 5 26.01.2015 Kokemäen kaupungin ja Freyja Oy:n välisen vuokrasopimuksen muuttaminen (vuoden 2015 vuokraerien maksulykkäys) sekä vuoden 2015 talousarvion

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi

Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi Kaupunginhallitus 133 03.03.2014 Kaupunginvaltuusto 19 17.03.2014 Asemakaavojen ajanmukaisuuden arviointi 732/10/02/03/2011 KH 133 Valmistelijat: kaa voi tus pääl lik kö Veli Pekka Koivu, p. 0447809360,

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00. Kaupunginhallitus 312 05.12.2016 Kaupunginvaltuusto 87 12.12.2016 Periaatepäätös tulevasta päätöksenteko-organisaatiosta 36/00.00/2016 Khall 05.12.2016 312 Valmistelija: hallinto- ja kehitysjohtaja Sinikka

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013

MAASEUTULAUTAKUNNAN (RANTASALMI, JUVA, SULKAVA, JOROINEN) PUHEENJOHTAJAN VALINTA VUODEKSI /00.00/2013 Kunnanhallitus 24 14.01.2013 Kunnanvaltuusto 11 28.01.2013 Kunnanhallitus 75 25.02.2013 Kunnanvaltuusto 29 04.03.2013 Kunnanhallitus 102 07.04.2015 Kunnanvaltuusto 8 20.04.2015 Kunnanhallitus 64 08.03.2016

Lisätiedot

Korkeimman hallinto-oikeuden ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset ajalta

Korkeimman hallinto-oikeuden ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset ajalta Kaupunginvaltuusto 28 24.04.2017 Korkeimman hallinto-oikeuden ja Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden päätökset ajalta 19.1.-30.3.2017 1851/00.03.00/2016 KVALT 28 1868/07.02.01/2017 KHALL 13.03.2017 97 Korkein

Lisätiedot

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa.

Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa. Tilapäinen valiokunta on kokoontunut kolme kertaa. Tilapäinen valiokunta 4 13.03.2015 Valtuusto 15 23.03.2015 Valtuuston tilapäisen valiokunnan ehdotus sivistyslautakunnan erottamista koskevassa asiassa 23/00.02.04/2015 TILAPVAL 13.03.2015 4 Valtuusto

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen

Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu. Kärkkäinen Eero jäsen Esityslista 2/2016 1 Aika 11.04.2016 klo 14:30 Paikka Kokoushuone E227, P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, Peltolankatu 4, Joensuu Lisätietoja Osallistujat Huusko Anu puheenjohtaja Isoniemi

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta.

Kunnanhallitus päättää ostoneuvotteluihin osallistumisesta. Kunnanhallitus 322 18.09.2017 Kunnanhallitus 336 02.10.2017 Kunnanhallitus 19 08.01.2018 Kunnanhallitus 22 17.01.2018 Valtuusto 10 25.01.2018 Siikajoen vanhustenkotiyhdistyksen ostotarjous 286/44.441/2017

Lisätiedot

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä)

Nro 4 / Osayleiskaavan kaavakartta_10.000_ 26.5.2015 (vain sähköisenä) Ympäristölautakunta 54 26.05.2015 Kaupunginhallitus 178 01.06.2015 Ympäristölautakunta 95 24.11.2015 Kaupunginhallitus 361 01.12.2015 Kaupunginvaltuusto 77 07.12.2015 Kankaanpään keskustan ja sitä ympäröivien

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1. Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI Pöytäkirja 2/2010 1 Matkailulautakunta 16.04.2010 Aika 16.04.2010 klo 9:00-10:30 Paikka Linja-auto, matka Kotimaan Matkailu-messuille Tampereelle Luettelo käsitellyistä asioista

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 5 12.01.2015. Kaupunginvaltuuston kokouksen 22.12.2014 päätösten täytäntöönpano 1425/00.02.00/2015

Kaupunginhallitus 5 12.01.2015. Kaupunginvaltuuston kokouksen 22.12.2014 päätösten täytäntöönpano 1425/00.02.00/2015 Kaupunginhallitus 5 12.01.2015 Kaupunginvaltuuston kokouksen 22.12.2014 päätösten täytäntöönpano 1425/00.02.00/2015 KHALL 12.01.2015 5 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

1. Määrärahavaraus 2013 talousarviossa ja siitä tehty valitus

1. Määrärahavaraus 2013 talousarviossa ja siitä tehty valitus Kaupunginhallitus 294 28.08.2014 Pyhäjärven Monitoimihalli Oy:n kanssa tehtävän esisopimuksen joidenkin ehtojen ehdollinen täyttäminen 276/02.05.03/2010 KHALL 294 Pyhäjärven kaupunginvaltuusto on kokouksessaan

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2011 29 Maaseutulautakunta 26.04.2011 AIKA 26.04.2011 klo 19:00-19:25 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 1804/ /2016 KHALL

Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuusto Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 1804/ /2016 KHALL Kaupunginhallitus 311 07.10.2016 Kaupunginvaltuusto 72 31.10.2016 Kaupunginjohtajan viran täyttäminen 1804/01.01.01/2016 KHALL 07.10.2016 311 Kaupunginjohtajan virka on tullut avoimeksi, kun kau pun gin

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016

MEIJERITIEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS, LÄNSIOSA, HYVÄKSYMISKÄSITTELY 26/10/02/03/2016 Ympäristölautakunta 45 23.04.2015 Kaupunginhallitus 143 06.05.2015 Ympäristölautakunta 101 25.08.2015 Kaupunginhallitus 218 02.09.2015 Ympäristölautakunta 5 21.01.2016 Kaupunginhallitus 20 03.02.2016 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Puheenjohtajiston työryhmä Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Puheenjohtajiston työryhmä 6 15.02.2017 Kaupunginhallitus 3 20.02.2017 Kaupunginhallitus 3 10.04.2017 Kaupunginhallitus 5 26.06.2017 Vaihto määräalat tiloista 408-404-11-199, 408-404-8-98, 408-404-9-240

Lisätiedot

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen

Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen Hallitus 267 16.12.2015 Lapsiperheiden kotipalveluiden myöntämisperusteet ja asiakasmaksut 1.1.2016 alkaen H 267 (Valmistelija: perhepalvelujohtaja Matti Heikkinen ja vastuualuepäällikkö Tarja Rossinen)

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 3/2016 1/9 Tarkastuslautakunta Aika 18.05.2016 klo 14:00-16:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 12 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja

2. antaa vuokrataloyhtiölle omavelkaisen takauksen 2.596.000 euron osake kau pan ja 75.000 euron tonttikaupan tekemiseen, ja Virolahden kunnanhallitus 50 21.03.2016 Virolahden kunnanhallitus 64 25.04.2016 Kuntalaisaloite Asunto Oy Virolahden Sulkutie 1:n koko osakekannan ja rivitalojen tontin ostamiseksi, takauksen myöntämiseksi

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015

Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti 690/111/2014, 136/111/2015, 134/111/2015 Perusturvalautakunta 15 21.01.2015 Perusturvalautakunta 68 27.05.2015 Perusturvalautakunta 96 23.09.2015 Hallintosopimus sosiaalipalveluiden esimiestehtävien järjestämisestä Kinnulan kunnan kanssa määräaikaisesti

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1. Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2014 1 Tarkastuslautakunta 11.09.2014 Aika 11.09.2014 klo 13:00-16:50 Paikka Kaupungintalo, Kokoushuone Petäjä Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 4/2017 1/8 Tarkastuslautakunta Aika 10.05.2017 klo 15:00-15:35 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone, Asikkala Käsitellyt asiat Asia Sivu 16 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kaupunginvaltuusto 92 11.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 Ympäristölautakunta 72 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIHOHTOON LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEITÖLLE UUSI-MIKKOLA RN:O 20:0 35/60.602/2013 Ympäristölautakunta 72 Asia Hakija

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015

Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015. Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 248 02.11.2015 Kaupunginvaltuusto 63 09.11.2015 Tulo- ja kiinteistöveroprosentin määrääminen vuodelle 2016 591/211/2015 Kaupunginhallitus 02.11.2015 248 Kuntalain 66 :n mukaan valtuuston

Lisätiedot

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä

Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä Kunnanhallitus 344 15.09.2014 Kunnanhallitus 31 02.02.2015 Kunnanhallitus 439 21.12.2015 Teknisen sopimuksen (TS) tehtäväkohtaisen palkkojen (TKP) arviointijärjestelmä 375/01.00.01/2014 KHALL 344 Hallintojohtaja

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2017 Aika 11.05.2017 klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta

Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset. Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 24 19.05.2016 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston valmistelutoimikunta 19.05.2016 24 Toimielinrakenteeseen tehtävät muutokset Kunnanvaltuuston

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015

Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Kaupunginhallitus 12 12.01.2015 Kaupunginhallitus 281 30.11.2015 Kaupunginhallitus 296 07.12.2015 Lausunto Oinaskylän tuulivoimaosayleiskaavaehdotuksesta 774/613/2014 Kaupunginhallitus 12.01.2015 12 Vesannon

Lisätiedot

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31

VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 Ympäristölautakunta 75 04.12.2013 VAPAUTUSHAKEMUS POHJOIS HARTOLAN VESIOSUUSKUNNAN VESIJOHTOON JA VIEMÄRIIN LIITTÄMISVELVOLLISUUDESTA KIINTEISTÖLLE KOTIKUMPU 172-402-16-31 32/60.602/2013 Ympäristölautakunta

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE Ympäristölautakunta 161 06.10.2015 Ympäristölautakunta 222 26.11.2015 MARKO RANTASEN VAPAUTUSHAKEMUS VESIHUOLTOLAITOKSEN VIEMÄRIVERKKOON LIITTÄMISESTÄ / LAUSUNTO MARKO RANTASEN VALITUKSESTA TURUN HALLINTO-OIKEUDELLE

Lisätiedot

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä.

Selitykset esityslistan ja pöytäkirjan liitteenä. Kunnanhallitus 162 26.05.2016 Kunnanvaltuusto 40 20.06.2016 Kunnanhallitus 237 16.08.2016 Kunnanvaltuusto 54 29.08.2016 Korkeimman hallinto-oikeuden tiedoksianto kunnanvaltuustolle Anna Mäkelän ja Inkeri

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. Vs. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 115 29.03.2016 Kaupunginvaltuuston kokouksen 8.2.2016 päätösten täytäntöönpano 1657/00.02.01/2016 KHALL 29.03.2016 115 Kuntalain (365/1995) 23 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus

Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013. Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus Kaupunginhallitus 44 31.01.2011 Kaupunginvaltuusto 14 07.02.2011 Kaupunginhallitus 350 04.11.2013 Kiinteistö Oy Hopunkallion lainatakaus 640/10.03.02.00/2010 KHALL 31.01.2011 44 Kiinteistö Oy Hopunkallio

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Työsuojelu- ja. 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja. 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja

Työsuojelu- ja. 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja. 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja Työsuojelu- ja 5 12.02.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja 4 16.03.2015 yhteistyötoimikunta Työsuojelu- ja 3 28.05.2015 yhteistyötoimikunta Kaupunginhallitus 10 21.09.2015 Työsuojelu- ja 3 26.11.2015

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen 3 2 Tarkastuslautakunnan esittelijä kaudella 2017-2021 4 3 Tarkastuslautakunnan sihteerin valinta kaudelle

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot