Toimintasuunnitelma 2009

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Toimintasuunnitelma 2009"

Transkriptio

1 1 Toimintasuunnitelma 2009 Koulutuksen järjestäjien yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. Toinen linja 14, Helsinki Puh. (09)

2 2 1. Yleistä Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry on koulutuksen järjestäjien yhteistyöorganisaatio. Yhdistys toimii tärkeänä valtakunnallisena vaikuttajana ammatillisen koulutuspolitiikan linjauksissa. Tavoitteena on parantaa erityisesti ammatillisen koulutuksen järjestämisedellytyksiä. KJY:n tehtävänä on kehittää ammatillisen koulutuksen järjestäjätason toimintaa, koulutuksen ylläpitojärjestelmiä, keskinäistä verkostoyhteistyötä ja edunvalvontaa sekä omalta osaltaan vakiinnuttaa edelleen ammatillisen koulutuksen asemaa. KJY:ssä on vuoden 2008 lopulla 54 jäsentä, jotka edustavat noin 80 % maamme ammatillisen peruskoulutuksen järjestämislupien mukaisesta opiskelijamäärästä. Yhdistyksen hallitukseen kuuluu yhdeksän jäsentä toimikaudella Jäsenet ovat: Puheenjohtaja, kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia etunimi.sukunimi@omnia.fi Varapuheenjohtaja, toimitusjohtaja Arvo Ilmavirta Päijät-Hämeen koulutuskonserni etunimi.sukunimi@phkk.fi Hallintopäällikkö Matti Heinilä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä/ UPM-Kymmene etunimi.sukunimi@upm-kymmene.com Koulutuskeskuksen johtaja Reija Lepola Seinäjoen koulutuskuntayhtymä etunimi.sukunimi@sedu.fi Kuntayhtymän johtaja/rehtori Keijo Pesonen Itä-Savon koulutuskuntayhtymä/savonlinnan ammatti- ja aikuisopisto etunimi.sukunimi@samiedu.fi Kuntayhtymän johtaja Ilkka Pirskanen Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä etunimi.sukunimi@pkky.fi Yhtymäjohtaja Heikki Yli-Olli Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä etunimi.sukunimi@kam.fi Kuntayhtymän johtaja Arto Ylitalo Rovaniemen koulutuskuntayhtymä etunimi.sukunimi@roiakk.fi

3 3 Nuoriso- ja aikuiskoulutuksen johtaja Paula Ylöstalo-Kuronen Vantaan kaupunki Lisäksi hallituksessa on mukana läsnäolo- ja puheoikeudella erityisasiantuntija Inkeri Toikka Kuntaliitosta. Yhdistyksen toimisto sijaitsee Kuntatalolla Helsingin Kalliossa. 2. KJY:n strategiset painopisteet Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2009 rakentuu keskeisesti vuonna 2009 hallituksessa hyväksytylle KJY:n strategisille painopistealueille. Tarkoitus on edetä strategisissa painotuksissa KJY:n toimiston voimavarojen sallimissa puitteissa. 2.1 Kumppanuudet (Hallituksen vastuuhenkilöinä Heikki Yli-Olli ja Matti Heinilä) Kumppanuuksia rakennetaan yhteistyössä vuorovaikutteisesti. Kumppaneina ovat valtakunnalliset järjestöt ja luonnollisena vaikuttamiskumppanina erityisesti valtionhallinto. Yhteydet opetusministeriöön, Opetushallitukseen ja jatkossa aiempaa syvempinä työ- ja elinkeinoministeriöön ovat keskeisellä sijalla. Opetushallintoon viestitään ammatillisen koulutuksen järjestäjäkentän näkemyksiä valmisteilla oleviin asioihin, jotka koskevat suoraan tai välillisesti ammatillista koulutusta. Vaikuttamisessa keskeinen toimintamalli on asioiden etukäteisvaikuttaminen. Muihin valtakunnallisiin keskusjärjestöihin parannetaan yhteyksiä ja vaikutetaan asioihin tuomalla KJY:n näkemyksiä heidän tietoisuuteensa. Tässä yhteydessä kontakteja luodaan ensisijaisesti EK:hon, SY:hyn, STTK:hon, SAK:hon ja erityisesti myös OAJ:hin. Vaikuttaminen valtionhallintoon vuonna 2009 Keskeisinä tavoitteina vuoden 2009 asioissa ovat erityisesti ammatillisen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistus, valtion aluehallinnon uudistaminen, Paras hanke sekä ammatillisen perus- ja lisäkoulutuksen tulosrahoitus, oppisopimuskoulutuksen kehittäminen, valtion talousarviopäätökset.

4 4 Tavoitteet vuodelle 2009 Vuorovaikutteisuuden ja asioiden ennakoitavuuden parantaminen eri tavoin KJY:n ja opetusministeriön sekä Opetushallituksen suuntaan. Yhteyksien luominen työ- ja elinkeinoministeriöön ammatillista koulutusta suoraan ja välillisesti koskevissa asioissa. Näitä ovat mm. työvoimapoliittinen koulutus ja valtion uuden aluehallinnon rooli ja toiminta. Kuntaliitto ja Kunnallinen työmarkkinalaitos kumppaneina vuonna 2009 Kuntaliiton ja KJY:n välinen yhteistyösopimus on voimassa toistaiseksi voimassaolevana. Yhteistyöteemoja kehitetään yhteisessä yhteistyöryhmässä vuosittain ja sopimukseen kuuluu mm. Kuntaliiton edustaja läsnäolo- ja puheoikeudella KJY:n hallituksessa, KJY:n edustajan mukanaolo opetus- ja kulttuuriyksikön kokouksissa kuukausittain, yhteinen ammatillisen ryhmä kokoontuu noin kerran kuukaudessa, ammatillisen uutiskirje toteutetaan yhteisenä. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa edistetään yhteistyönä ammatillisen koulutuksen järjestäjien työnantajaroolin vahvistamista. Haetaan yhteisiä työmarkkinoiden sopimusjärjestelmään kehittämiskohteita, joissa KJY voi toimia linkkinä kentän ja KT:n välillä. KT:n edustaja osallistuu Kuntaliiton ja KJY:n yhteiseen ammatillisen ryhmään. Vahvistetaan edelleen käytännön tason yhteistyötä mm. lausunto- ja kannanottoprosesseissa, työryhmätyöskentelyssä sekä ammatillista koulutusta koskevassa tuotekehityksessä. Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa rakennetaan entistä kattavampaa yhteistyökokonaisuutta koskien mm. KJY:n henkilöstöjohtamisen verkoston toimintaa. Ammatillisen aikuiskoulutuksen liitto ja KJY vuonna 2009 Aikuiskoulutuskeskusten liiton nimi muuttuu vuoden 2009 alusta Ammatillisen aikuiskoulutuksen liitoksi. KJY:llä ja Aikella on pääosaltaan yhteiset jäsenjärjestäjät, mikä nostaa synergiatavoitteet näkyviin myös omistajien näkökulmasta. KJY ja Ammatillisen aikuiskoulutuksen liitto ovat sopineet yhteistyön käytännön valmistelusta erillisessä työryhmässä, johon kuuluvat edustajat kummastakin hallituksesta sekä toiminnanjohtajat. Tavoitteena on vuonna 2009 saada aikaan käytännön toimintaan perustuva yhteistyösopimus. Kummallakin yhdistyksellä on vuosikokouksensa vuoden 2009 marraskuulla Kajaanissa osin samoina päivinä, jossa yhteydessä on hyvä tilanne käsitellä yhteistyön muotoja päätöksentekotasolla.

5 5 Yhteistyön toteutuksessa saavutetaan sopimustasoinen päätös kumpaakin yhdistystä tyydyttävällä tavalla voimia yhdistäen. Aikuiskoulutuksen kokonaisuudistustyössä vaikutetaan yhteistyössä yhteisiin linjauksiin pohjautuen. Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto ja KJY vuonna 2009 KJY:n jäsenistä on kahdeksalla ylläpidettävänään myös ammattikorkeakoulu. Monissa asioissa, kuten rahoitus, henkilöstöasiat, toimitilat, organisointi, johtaminen ja päätöksenteko on ammattikorkeakouluilla ja toisen asteen ammatillisella koulutuksella samoja tai lähes samoja kysymyksiä ratkottavanaan. Myös itse koulutukseen liittyen on selkeitä keskinäisiä yhteneväisyyksiä ja tartuntapintoja, kuten aikuiskoulutus, koulutustarpeiden ennakointi sekä opettajuus. Parannetaan yhdistysten puheenjohtajien/hallitusten keskinäistä vuorovaikutusta. Aikuiskoulutuksen uudistamistyössä sekä rahoitusuudistuksissa vaikutetaan valtionhallintoon yhteisvoimin. 2.2 Koulutuksen järjestäjärooli (Hallituksen vastuuhenkilöinä Arto Ylitalo ja Arvo Ilmavirta) Koulutuksen järjestäjäroolin näkyväksi tekeminen on KJY:n toiminnan kulmakiviä. Koulutuksen järjestäjärooli-teeman puitteissa kehitetään KJY:n perustehtävää koulutuksen järjestämisen asiantuntijaorganisaationa. Tehtävänsä puitteissa KJY kerää tiedon tähänastisista käytännöistä, joiden pohjalta muodostetaan kokonaiskuva koulutuksen järjestäjien toimintakentästä ja etsitään jäsenistön tarpeisiin vastaavat mallit. KJY:n tehtävänä on tehdä tunnetuksi koulutuksen järjestäjäroolin haasteita ja löytää toimintakentän muuttuessa haasteisiin sopivat uudet toteutusmallit. Koulutuksen järjestäjärooli teemaa toteutetaan vuonna 2009 Opetushallituksen erillisrahoittaman hankkeen tavoitteiden mukaisesti. Keskeisenä tavoitteena on ammatillisen koulutuksen järjestäjän aluekehitysroolin määrittäminen ja selkeyttäminen. Toisena pääteemana järjestäjäroolin kehittämisessä paneudutaan aluetasoiseen koulutustarpeiden ennakointiin erityisesti koulutuksen järjestäjän näkökulmasta. Tavoitteena on käynnistää koulutuksen järjestäjien roolia alueellisessa ennakoinnissa kehittävä erillisrahoitettu kehittämishanke.

6 6 Koulutuksen järjestäjän aluekehitysroolin määrittäminen ja hyvien käytäntöjen informointi yhdistyksen jäsenverkostolle. Ennakointihankkeen käynnistäminen koulutuksen järjestäjien aluetason ennakointityön tukemiseksi. Kokonaiskuvan luominen ammatillisen koulutuksen järjestäjien organisaatio-, päätöksenteko- sekä virka- ja toiminimikkeistöstä. 2.3 Pedagoginen johtajuus (Hallituksen vastuuhenkilönä Keijo Pesonen) KJY:n tavoitteena on toimintavuonna 2009 selvittää vallalla olevat pedagogisen johtamisen mallit ja käytännön tila kentällä. Pedagogisen johtamisen teema on kasvattanut voimakkaasti painoarvoaan oppilaitosrakenteiden muuttuessa ja toiminta- ja tulosvaatimusten koventuessa. Tavoitteena on määräajaksi palkattavan verkostovastaavan työpanoksesta kohdentaa osa pedagogisen johtamisen alueelle. Tarkoitus on rekrytoida verkostovastaava ammatillisen koulutuksen kentän henkilöistä luomaan pedagoginen johtaminen verkoston keskushenkilönä määrittelyä ja käytännön toimenpiteitä asiassa. Teemaan voidaan osin liittää myös tietohallintokoordinaattori hankkeen sähköisten palvelujen elementtejä, esimerkiksi etsittäessä erilaisia verkkopedagogiikan ratkaisuja. Pedagoginen johtaminen -verkostotyön käynnistäminen. Pedagoginen johtaminen teeman nykytilan määrittely järjestäjätason kuvauksena.

7 7 2.4 Henkilöstöjohtaminen (Hallituksen vastuuhenkilönä Paula Ylöstalo-Kuronen) Henkilöstöjohtamisen teema on yksi KJY:n perustehtävistä. KJY:n tehtävänä on parantaa jäsenistön menestymisen edellytyksiä henkilöstöjohtamisen alueella. Henkilöstöjohtamisteema on osa Koulutuksen järjestäjärooli hanketta. Henkilöstöjohtamisen verkostoon kuuluu työvaliokunta sekä erillinen VES-työryhmä. Tarkoituksena on parantaa ja tukea koulutuksen järjestäjien työnantajaosaamista, kulkea kohden yhteistä työnantajaverkkoa yhteistyössä Kunnallisen työmarkkinalaitoksen kanssa. Pohjustetaan Hyvä työyhteisö teemaa järjestäjien keskuudessa. Jatketaan tiivistä henkilöstöjohtamisen -verkostotyötä työnantajaroolin sekä koulutuksen järjestäjien johtamis- ja henkilöstökulttuurin tukemiseksi. 2.5 Kansainvälistyminen (Hallituksen vastuuhenkilönä Reija Lepola) Kansainvälistymisnäkökulma asettaa haasteita ammatillisen koulutuksen arkeen. Monikulttuurisuus, kansainvälisten työmarkkinoiden erityiset osaamistarpeet ja tutkintojen vertailtavuus ovat eräitä esimerkkejä kansainvälistymisteemoista. KJY:n näkökulmana asiaan on ensisijaisesti koulutuksen järjestämiseen liittyvät kansainvälistymiskysymykset. Kansainvälistymisteemaan kuuluu myös Euroopan ammatillisen koulutuksen järjestäjäyhteisö, johon yhteyksien luominen on tavoitteena. Laaditaan työsuunnitelma KJY:n kansainvälistymisasiaan.

8 8 2.6 Rahoitus (Hallituksen vastuuhenkilönä Ilkka Pirskanen) Ammatillisen koulutuksen rahoituksessa päätavoitteina ovat rahoituksen kanavointi suoraan koulutuksen järjestäjälle sekä rahoituksen ennakoitavuus ja kustannusvastaavuus. Ammatillisen koulutuksen tulosrahoitusta sekä uutta ammatillisen lisäkulutuksen tulosrahoitusta kehitetään opetusministeriön ao. neuvottelukunnassa. Ammatillisen aikuiskoulutuksen kokonaisuudistustyössä on mukana myös työvoimapoliittinen koulutus hankintajärjestelmineen. Vuonna 2008 käynnistetyn KJY:n taloushallintoverkoston toimintaa vahvistetaan yhteistyössä talouspäällikköyhdistys ry:n kanssa. Vaikutetaan valtionosuusuudistukseen. Esitetään oma ehdotus ammatillisen koulutuksen tulosrahoitukseksi. Vaikutetaan työvoimapoliittisen koulutuksen hankintamenettelyjen. 2.7 Toimisto, hankkeet ja verkostot (Hallituksen vastuuhenkilönä Sampo Suihko) KJY:n hallituksen linjaamassa strategiassa on keskeisellä sijalla myös yhdistyksen oman toiminnan suuntaaminen. KJY:n toimiston toiminta ja haasteet ovat kasvaneet merkittävästi verkosto- ja hanketoiminnan kasvun myötä. Verkostotoiminta vuonna 2009 Verkostotoiminta on KJY:n ydintoimintojen tärkein ilmenemis- ja toteutusmuoto. Verkostotoiminta on jäsenistön keskuudessa haluttu ja arvostettu tukipalvelu jäsenistön kehittäessä omaa toimintaansa. Verkostotoiminnan merkittävän kasvun myötä on aiheellista käynnistää toimet, joilla verkostojen tehokas toiminta voidaan mahdollistaa myös jatkossa. Tapahtumien ja tapaamisten lisäksi kehittämisen kohteena ovat myös toimiston henkilöstön ja käytettävän tekniikan ratkaisut, joilla verkostojen toimintaa voidaan tehostaa.

9 9 Verkostotoimintaa vahvistetaan edelleen KJY:n oman toiminnan kulmakivenä. Verkostotoiminnan kokonaisvastuullisena henkilönä toimii kehittämispäällikkö Petri Rajaniemi. Kullakin verkostolla on erikseen oma vastuuhenkilönsä KJY:n toimistosta. Toimivia tai käynnistymässä olevia verkostoja on vuoden 2009 alussa seuraavasti: Henkilöstöjohtamisen verkosto, Petri Rajaniemi Tietohallinnon verkosto, Jussi Kyllönen Asianhallinnan verkosto, Jussi Kyllönen Ravintolapalveluverkosto, Marja-Liisa Antila Taloushallinnon verkosto, Johan Hahkala Kansainvälisten asioiden verkosto, Petri Rajaniemi Kiinteistö- ja toimitilaverkosto, Johan Hahkala Kirjasto- ja tietopalveluverkosto, Jussi Kyllönen Työssäoppimisen verkosto (erillishankkeen kautta), Marja-Liisa Antila Opiskelijoiden hyvinvointiverkosto (SAKU ry), Katariina Kuvaja Työyhteisöliikunnan verkosto (SAKU ry), Katariina Kuvaja Pedagogisen johtamisen verkosto, Petri Rajaniemi Muita kuin yllä mainittuja verkostoja voidaan mahdollisuuksien mukaan perustaa vuoden 2009 aikana. KJY:n tavoitteena ja tarkoituksena on palkata vuoden 2009 ajaksi ammatillisen koulutuksen kentältä henkilö verkostovastaavaksi, jonka vastuulle tulee tällöin ainakin pedagogisen johtamisen verkosto. Verkostovastaavan rooliin liitetään painotetusti muitakin jo toimivia verkostoja. Verkostot on organisoitu tyypillisesti siten, että vuodessa on kaksi koko verkoston tapaamista, joista toinen on kaikkien verkostojen yhteinen tapaaminen. Muitakin toimivia verkostotoiminnan toimintatapoja tavoitellaan. Verkostot voivat rakentaa ja järjestää lisäksi mm. koulutusta ja muuta kehittämistoimintaa. Verkostotoimintaan on työstetty toiminnallisia pelinsääntöjä, joissa selkeytetään verkostojen, niiden työvaliokuntien ja työvaliokunnan puheenjohtajien roolia. Verkostojen linjaukset ja kannanotot esitetään KJY:lle mm. muistiokäytäntöjen avulla. Verkostojen mahdollinen oma hanketoiminta ohjataan pääsääntöisesti KJY:n jäsenten hallinnoimiksi.

10 10 Verkostotoiminnan tavoitteet vuodelle 2009 ovat: Verkostotoiminnan tavoitteena v on löytää toimivin malli verkostotoiminnan toteuttamiselle, sekä vahvistaa KJY:n toimiston toiminnalle tarjoamaa tukea. Yleisenä linjauksena pyritään aikaansaamaan itsenäisemmin toimivat, mutta riittävillä tukipalveluilla varustetut verkostot. Kullakin verkostolla on omat toimintasuunnitelmansa, jotka toimivat verkoston toimintaa ohjaavana välineenä. Verkostojen toimintasuunnitelmat tukevat KJY:n toiminta-ajatusta. Vakiinnutetaan ja vahvistetaan toimintaan, toiminnan tuloksiin ja kustannuksiin perustuvan toiminnan ja talouden tulosportaalin käytännön toimivuus. Tavoitteena on kiinteistö- ja toimitilaverkostojen vertailutietojen sisällyttäminen portaaliin. Verkostotoiminnan toimivuuden varmistamiseksi KJY:n toimistolle rekrytoidaan määräaikaiseen tehtävään verkostovastaava. Hanketoiminta vuonna 2009 Valitut kehittämisteemat toteutetaan erillisrahoitettuina hankkeina. Hanketoiminnasta kokonaisvastuullisena toimii kehittämispäällikkö Petri Rajaniemi. KJY:n strategiassa on linjattu hanketoimiinnan määrälliseksi laajuudeksi 2-4 erillisrahoitettua hanketta. Jo toteutettavia ja vuonna 2009 jatkuvia hankkeita ovat Koulutuksen järjestäjäroolihanke, projektipäällikkönä Petri Rajaniemi Tietohallintokoordinaattori hanke, projektipäällikkönä Jussi Kyllönen Työssäoppimisen kehittämishanke, projektipäällikkönä Marja-Liisa Antila Ennakointihanke on optiona hakemusvaiheessa ja käynnistetään vuonna 2009 oman projektivastaavan vetämänä. Nyt käynnissä olevat hankkeet jatkuvat nykyisillä rahoituspäätöksillä vuoden 2009 loppuun. Koulutuksen järjestäjärooli hanke sekä Tietohallintokoordinaattori -hanke ovat Opetushallituksen rahoittamia. Niiden toteutus on hankehakemusten mukaisesti kokonaan KJY:n tehtävänä, mutta hankehallinnoijana toimii Espoon koulutuskuntayhtymä Omnia. Hanketoiminnan tavoitteet vuodelle 2009: Hanketoiminta tuottaa työkaluja ja toimintamalleja sekä resursseja jäsenistön toiminnan kehittämiseen Nykyiset ja käynnistettävät hankkeet vahvistavat ammatillista koulutusta.

11 11 KJY:n toimisto ja henkilöstö vuonna 2009 KJY:n toimiston tehtävät ovat vahvistuneet ja vaatimukset sekä jäsenistön ja sidosryhmien palvelutarpeet kasvaneet merkittävästi. KJY:n toimistossa on vakinaisessa työsuhteessa vuoden 2009 alussa kolme henkilöä: toiminnanjohtaja, kehittämispäällikkö ja tiedottaja-assistentti. Lisäksi määräaikaisessa työsuhteessa on hankerahoituksella toimivat kaksi projektipäällikköä sekä hankeassistentti. Myös työssäoppijaa tai harjoittelijaa on tarkoitus hyödyntää kattavasti vuoden mittaan. Tähän toimintasuunnitelmaan ja talousarvioon vuodelle 2009 sisältyy lisäksi 2 määräaikaista työntekijää edellisten lisäksi. Toinen näistä tulee hakemusvaiheessa olevan ennakointihankkeen vetäjäksi ja toinen työskentelee määräaikaisena verkostovastaavana. KJY:n toimiston nykyinen henkilökunta: Johan Hahkala, toiminnanjohtaja Petri Rajaniemi, kehittämispäällikkö Katariina Kuvaja, tiedottaja Jussi Kyllönen, projektipäällikkö Marja-Liisa Antila, projektipäällikkö Johanna Tuovinen, hankeassistentti Toimiston toiminnan tavoitteet vuodelle 2009 ovat: Toimiston toimitilat ovat tiiviinä kokonaisuutena ja sijaitsevat yhteistyökumppani SEKES ry:n läheisyydessä Kuntatalolla. Toimiston henkilömitoitus vastaa yhdistyksen toiminnan ylläpitoon vaadittavia tarpeita Työntekijöiden osaaminen ja asiantuntijuus ovat ajan tasalla Jäsenet saavat asiantuntevaa palvelua ja hyödyntävät KJY:n asiantuntijuutta. Luottamushenkilöille järjestetään seminaaritapahtuma. 3. Viestintä Koulutuksen järjestäjien yhdistyksen viestinnän lähtökohtana on KJY:n toiminta-ajatus ja strategia. Sen avulla pyritään ylläpitämään avoimuutta ja lisäämään luottamusta yhdistyksen toimintaa kohtaan. Lisäksi viestinnän avulla luodaan tunnettuutta sekä lisätään ammatillisen koulutuksen arvostusta. Viestinnällä tehdään yhdistys, sen toiminta ja viralliset mielipiteet tutuiksi tarvittaville sidosryhmille, yhteistyökumppaneille ja koulutuksen järjestäjille. Tavoitteena on ammatillisen koulutuksen arvostuksen ja

12 12 tunnettuuden lisääminen sekä vaikuttaminen koulutuspoliittiseen päätöksentekoon. Viestinnällä lisätään myös yhdistyksen toiminnan tunnettuutta siten, että sen merkitys koulutuspoliittisena vaikuttajana vahvistuu. Hallitus määritteli strategiatyössään KJY:n viestinnän perusperiaatteet, jotka ovat luotettavuus, ymmärrettävyys, oikea-aikaisuus ja vuorovaikutteisuus. Yhdistyksen sisäisen viestinnän kohderyhmään kuuluvat yhdistyksen jäsenet, hallitus, toimiston henkilökunta sekä Kuntaliiton opetus- ja kulttuuriyksikkö. Ulkoisen viestinnän kohderyhmiä ovat koulutuksen järjestäjät sekä yhteistyö- ja sidosryhmäkumppanit. Viestinnän tehtävänä on tiedottaa jäsenistölle yhdistyksen tavoitteista, toiminnasta ja tapahtumista sekä palveluista. Viestinnällä tuetaan myös jäsenhankintaa ja lisätään sidosryhmien tietoisuutta yhdistyksestä. Vuoden 2009 aikana määritellään KJY:n viestinnän perusviestit hallituksen kanssa. Perusviestit muodostavat kaiken viestinnän ytimen. Viestinnän tärkeimmät tehtävät vuonna 2009: Tuodaan ammatillista koulutusta entistä näkyvämmäksi. Parannetaan yhdistyksen tunnettuutta ja imagoa markkinointiviestinnän ja mediaviestinnän keinoin. 4. Talous Taloudenpidon peruslähtökohta on talousarvio, jolla mahdollistaa yhdistyksen toiminnallisen tulevaisuuden. Jäsenmaksuissa on tavoitteena maltillinen kehitys, joka seuraa toiminnan kustannuskehitystä. Jäsenmaksut peritään erillisen päätöksen mukaisina. Jäsenmaksut perustuvat jatkossa kolmen maksuportaan järjestelmälle, joka pohjautuu järjestämislupien opiskelijamääriin. Keskeinen osa tulonmuodostusta on hankkeiden myötä tuleva kehittämistoimintarahoitus. Yhdistyksen talousarvio vuodelle 2009 erillisenä liitteenä. Helsingissä Koulutuksen järjestäjien yhdistyksen hallitus

KJY:n Työssäoppimisen verkoston tapaaminen Johan Hahkala, Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry.

KJY:n Työssäoppimisen verkoston tapaaminen Johan Hahkala, Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry. KJY:n Työssäoppimisen verkoston tapaaminen 3.12.2008 Johan Hahkala, Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry. Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry syksyllä 2008 Toiminta-ajatuksena ammatillisen koulutuksen

Lisätiedot

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat

KJY:n verkostot 2010. 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat KJY:n verkostot 2010 17.3.2010 Verkostojen puheenjohtajat Verkostot 2010 Hankeverkostot Pedagogisen johtamisen verkosto Tietohallintoverkosto Työssäoppimisen verkosto Yhteistyöverkostot Hyvinvointiverkosto

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Johan Hahkala Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Jäsenet 1. Ami-säätiö 2. Axxell Utbildining Ab. 3. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia 4. Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä 5. Etelä-Savon

Lisätiedot

Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. on ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyöorganisaatio. KJY:n jäseniä ovat koulutusta järjestävät

Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. on ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyöorganisaatio. KJY:n jäseniä ovat koulutusta järjestävät Vuosi 2010 Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. on ammatillisen koulutuksen järjestäjien yhteistyöorganisaatio. KJY:n jäseniä ovat koulutusta järjestävät kunnat, koulutuskuntayhtymät sekä yksityiset

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2008

Toimintasuunnitelma 2008 1 Toimintasuunnitelma 2008 Koulutuksen järjestäjien yhdistyksen toimintasuunnitelma vuodelle 2008. Syyskokous 6.11.2007 Koulutuksen järjestäjien yhdistys ry. Toinen linja 14, 00530 Helsinki Puh. (09) 771

Lisätiedot

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät

Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät 1 Henkilöstöjohtamisen kehittämispäivät KJY:n Henkilöstöjohtamisen verkosto järjestää henkilöstöjohtamisen seminaarin 13. 14.10.2009 Lahdessa. Seminaarin teemana on henkilöstösuunnittelu. Seminaarin toisen

Lisätiedot

KJY:n työssäoppimisen hanke ja verkosto Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaos ; TYPO-jaos; EION Marja-Liisa Antila

KJY:n työssäoppimisen hanke ja verkosto Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaos ; TYPO-jaos; EION Marja-Liisa Antila KJY:n työssäoppimisen hanke ja verkosto 27.1.2010 Työpaikalla tapahtuvan oppimisen jaos ; TYPO-jaos; EION Marja-Liisa Antila Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. Ammatillisen koulutuksen järjestäjien

Lisätiedot

KJY tänään ammatilliseen malliin. 25.11.2009 Sampo Suihko, Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry.

KJY tänään ammatilliseen malliin. 25.11.2009 Sampo Suihko, Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. KJY tänään ammatilliseen malliin 25.11.2009 Sampo Suihko, Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. 2 Koulutuksen järjestäjien yhdistys KJY ry. 3 Koulutuksen järjestäjien

Lisätiedot

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia.

Ammatilliset opettajat AO ry on tekemässä OAJ:n ja OAO:n linjauksia ja toteuttaa niitä / toteuttaa OAJ:n ja OAO:n päättämiä linjauksia. LIITE 4 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry Ammatilliset opettajat Yrkeslärarna AO ry on OAJ:n Ammatilliset Opettajat OAO ry:n jäsenyhdistys ja Opetusalan Ammattijärjestö

Lisätiedot

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJIEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJIEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA AMMATILLISEN KOULUTUKSEN JÄRJESTÄJIEN ALUEELLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti

Lisätiedot

AMKESU Ammatillisen koulutuksen järjestäjien alueellinen kehittämissuunnitelma Johtaja Pasi Kankare

AMKESU Ammatillisen koulutuksen järjestäjien alueellinen kehittämissuunnitelma Johtaja Pasi Kankare AMKESU Ammatillisen koulutuksen järjestäjien alueellinen kehittämissuunnitelma 20.8.2013 Johtaja Pasi Kankare Valmistelu Lähtökohtana yleissivistävälle koulutukselle kehitetty malli. AMKE ry / Johan Hahkala

Lisätiedot

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013)

Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry:n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) :n strategia ja pitkän tähtäimen suunnitelma 2011-2015 (PTS päivitetty 4.6.2013) Sisällysluettelo Omaishoitajat ja Läheiset Liitto ry 2 Strategiatyö Omaishoitajat ja Läheiset liitossa Toiminta-ajatus Toimintaa

Lisätiedot

AMKE ry:n hallituksen kokous 1/2013

AMKE ry:n hallituksen kokous 1/2013 AMKE ry:n hallituksen kokous 1/2013 Aika perjantai 25.01.2013 klo 09.30-12 (+lounasmahdollisuus). Paikka AMKE ry:n toimisto, Sörnäistenkatu 1, Helsinki Osallistujat Marketta Kokkonen puheenjohtaja Timo

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010

Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 1/5 Toimintasuunnitelma 2010-2011 Hallitus 3.3.2010 Yleistä Sääntöjensä mukaisesti Suomen oppisopimuskoulutuksen järjestäjät ry Edistää ry:n jäsenten välistä yhteistoimintaa ja parantaa alan yleisiä toimintaedellytyksiä.

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Strategiset tavoitteet laadukkaaksi toiminnaksi hankkeen käynnistysseminaari 8.2.2010 Tellervo Tarko Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Jäsenet 1. Ami-säätiö 31. Kotkan-Haminan seudun koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15

Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeiden aloitustilaisuus Hanketoiminnan vaikuttavuus ja ohjaus 11.9.2013 klo 11.45-12.15 Opetusneuvos Leena.Koski@oph.fi www.oph.fi Hankkeen vaikuttavuuden

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA

ORIMATTILAN KAUPUNKI Talousarvio 2013 SIVISTYSLAUTAKUNTA TOIMINTA-AJATUS Sivistystoimen tuottamat laadukkaat perus- ja hyvinvointipalvelut vaikuttavat merkittävällä ja positiivisella tavalla maaseutukaupungin asukkaiden elämänhallintaan ja laatuun sekä viihtyvyyteen.

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

Strategiset tavoitteet laadukkaaksi toiminnaksi

Strategiset tavoitteet laadukkaaksi toiminnaksi Strategiset tavoitteet laadukkaaksi toiminnaksi Pedagogisen johtamisen (oppimisen johtamisen) kehittämishanke 2011-2012 8.2.2011 Seminaari, Vantaa Pedagogisen johtamisen kehittämishanke Tavoitteena on

Lisätiedot

Johan Hahkala, toiminnanjohtaja 12.02.2013 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Johan Hahkala, toiminnanjohtaja 12.02.2013 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry . Muuttuvaan osaamistarpeeseen vastaaminen Johan Hahkala, toiminnanjohtaja 12.02.2013 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry AMKE ry kokoaa yhteen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on kattava

Lisätiedot

Pitkospuilla jatkuvan oppimisen poluilla

Pitkospuilla jatkuvan oppimisen poluilla Pitkospuilla jatkuvan oppimisen poluilla Lapin aikuiskoulutusstrategia 2020 TIIVISTELMÄ Suomen huipulla Lapissa on laadukkaat ja joustavat jatkuvan oppimisen pitkospuut, jotka takaavat tulevaisuuden osaamisen,

Lisätiedot

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta

STRATEGIA 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta 1( 9) 2013-2016 Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta Hyväksytty edustajiston kokouksessa 05/2012 2( 9) Yleistä Hämeen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta (HAMKO) on lakisääteinen, julkisoikeudellinen

Lisätiedot

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA

LUONNOS OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA OPETUKSEN JÄRJESTÄJÄN PAIKALLINEN KEHITTÄMISSUUNNITELMA 2013-2016 Koulutus ja tutkimus kehittämissuunnitelma 2012 2016 linjaa valtakunnalliset painopistealueet, jotka koulutuspoliittisesti on päätetty

Lisätiedot

Koulutuksen ja elinkeinopolitiikan rooli kunnissa sote- ja aluehallintouudistuksen jälkeen

Koulutuksen ja elinkeinopolitiikan rooli kunnissa sote- ja aluehallintouudistuksen jälkeen Koulutuksen ja elinkeinopolitiikan rooli kunnissa sote- ja aluehallintouudistuksen jälkeen Maarit Kallio-Savela, erityisasiantuntija 8.3.2016 Seinäjoki Kuntien tehtäviä uudistuksen jälkeen 2 Kulttuuri

Lisätiedot

AMKE ry:n hallituksen kokous 3/2013

AMKE ry:n hallituksen kokous 3/2013 AMKE ry:n hallituksen kokous 3/2013 Aika perjantai 24.05.2013 klo 9 10.38. Paikka AMI-säätiö, kokoustila Idea, Valimotie 8, Pitäjänmäki, Helsinki Osallistujat Marketta Kokkonen puheenjohtaja Timo Karkola

Lisätiedot

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä

Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Rovaniemen koulutuskuntayhtymä Arto Ylitalo Kuntayhtymän johtaja Luottamushenkilöiden koulutus- ja perehdytysohjelma Rovaniemen kaupunki 11.4.2013 Omistajat - koko Lapin asialla Organisaation tehtävät

Lisätiedot

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016

ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 ORIMATTILAN KOKOOMUS TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Tavoite Orimattilan Kokoomus on mukana kehittämässä Orimattilan kaupunkia ja Päijät- Hämeen maakuntaa jäsenistönsä ja luottamushenkilöidensä välityksellä Kansallisen

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom

Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy. Socom Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Oy Socom TOIMINTASUUNNITELMA 2008 2 1 YLEISTÄ Socomin toimintaa säätelee laki sosiaalialan osaamiskeskustoiminnasta (1230/2001). Sen mukaan osaamiskeskusten tehtävänä

Lisätiedot

KJY:n Työssäoppimisen verkosto: Laatua yhdessä tehden

KJY:n Työssäoppimisen verkosto: Laatua yhdessä tehden 1 KJY:n Työssäoppimisen verkosto tapaa toisensa viidennen kerran 27. 28.9.2010 Helsingissä. Seminaari päättää KJY:n Työssäoppiminen ja sen ohjaus hankkeen. Seminaarin ensimmäinen päivä on kansainvälinen

Lisätiedot

Lausuntopyyntö STM 2015

Lausuntopyyntö STM 2015 Lausuntopyyntö STM 2015 1. Vastaajatahon virallinen nimi Nimi - Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry 2. Vastauksen kirjanneen henkilön nimi Nimi - Petri Lempinen 3. Vastauksen vastuuhenkilön yhteystiedot

Lisätiedot

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ 14.3.2014 Pekka Keränen

TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ 14.3.2014 Pekka Keränen TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ 14.3.2014 Pekka Keränen Työelämän kehittämis- ja palvelutehtävä OSAO:ssa Kehittämis- ja palvelutehtävä liittyy aluestrategioihin (Pohjois- Pohjanmaan), järjestäjän

Lisätiedot

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta.

Yhdistys osallistuu terveydenhoitajaliiton toimintaan: edustajisto-, hallitus- ja toimikuntaedustusten kautta. Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 1. YLEISTÄ Kymen terveydenhoitajayhdistys ry on perustettu 29.11.1945 Kotkassa nimellä Suomen terveydenhoitajayhdistys ry:n Kymen osasto. Alkanut vuosi on yhdistyksen

Lisätiedot

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta

Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta 2/2013 Proaktiivinen työelämän kehittäminen kokemuksia kehittämistoiminnasta lappi Lisätietoja antaa Projektipäällikkö Virpi Vaarala Lapin ELY-keskus, Rovaniemi virpi.vaarala@ely-keskus.fi +358 295 037

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Liiton toiminta rakentuu vuonna 2013 hyväksytyn strategian pohjalle. 1. Missio, visio ja tavoitteet Vapaa Sivistystyö ry:n missiona on vapaan sivistystyön asemaan ja toimintaedellytyksiin

Lisätiedot

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma

Kuntaliiton työllisyyspoliittinen. ohjelma Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma Sisällysluettelo Kuntaliiton työllisyyspoliittinen ohjelma 3 Kuntaliiton työllisyyspoliittiset linjaukset 4 1) Työnjaon selkeyttäminen 4 2) Aktivointitoiminnan

Lisätiedot

Uudistuvan tulosrahoituksen koulutuspoliittiset tavoitteet

Uudistuvan tulosrahoituksen koulutuspoliittiset tavoitteet Uudistuvan tulosrahoituksen koulutuspoliittiset tavoitteet Ammatillisen peruskoulutuksen tulosrahoitusseminaari 2010 Johtaja Mika Tammilehto Ammatillisen koulutuksen yksikkö 17.9.2010 Vaatimukset ja odotukset

Lisätiedot

Taitaja 2016 Taitajat framilla - seminaari

Taitaja 2016 Taitajat framilla - seminaari Taitaja 2016 Taitajat framilla - seminaari Ammatillisen koulutuksen muutoksen johtaminen Muutoksesta mahdollisuus 1 19.2.2015 Reija Lepola Reija Lepola, Kuntayhtymän johtaja, rehtori Seinäjoen koulutuskuntayhtymä

Lisätiedot

Toimiva laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukeva järjestelmä

Toimiva laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukeva järjestelmä Toimiva laadunhallintaa ja laadun jatkuvaa parantamista tukeva järjestelmä Pilotoinnin perehdyttämispäivä 17.12.2013 Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen vastuualue Koulutuspolitiikan

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä

Keski-Pohjanmaan Yrittäjät Mervi Järkkälä TOIMINTASUUNNITELMA 2014 1 Toiminta-ajatus ja tehtävä toimii Suomen Yrittäjät ry:n virallisena aluejärjestönä Tehtävä: Jäsenyritysten kilpailukyvyn ja menestymisedellytysten ylläpitäminen ja parantaminen.

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin kriteerit

Ammatillisen koulutuksen laadunhallintajärjestelmien itsearvioinnin kriteerit 1. LAATUKULTTUURI JA LAADUNHALLINNAN KOKONAISUUS Laadunhallinta osana koulutuksen järjestäjän johtamisjärjestelmää toiminnan ohjausta ja toimintaa 1.1 Laadunhallinta ei kytkeydy johtamisjärjestelmään.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011

TOIMINTASUUNNITELMA 2011 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Kepan voimassaolevan strategian ja ohjelman mukainen Tavoitteena poliittinen muutos, köyhdyttävien rakenteiden purkaminen ja köyhdyttämisen lopettaminen 29,3 % rahoituksesta käytetään

Lisätiedot

Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa

Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa Ammatilliset oppilaitokset osana aluekehitysverkostoa 21.9.2012 Kari Puumalainen Ylä-Savon koulutuskuntayhtymä Kuntayhtymän johtaja Ammatillisen koulutuksen aluekehitysrooli Ammatillisen koulutuksen tarkoituksena

Lisätiedot

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella.

Toiminta rahoitetaan osallistujien jäsenmaksuilla, hankerahoituksella ja erikseen kerättävällä rahoituksella. LOHJAN SEUDUN YMPÄRISTÖKLUSTERI Klusteri on yhteistyöverkosto, joka edistää yritysten ja yhteisöjen ympäristöasioiden hallintaa, auttaa ennakoimaan ja sopeutumaan muutoksiin ja riskeihin sekä edesauttaa

Lisätiedot

ALUEKEHITTÄMISEN PROSESSI / DIAK ALUEVAIKUTTAJANA

ALUEKEHITTÄMISEN PROSESSI / DIAK ALUEVAIKUTTAJANA ALUEKEHITTÄMISEN PROSESSI / DIAK ALUEVAIKUTTAJANA PROSESSIN OMISTAJA Yksikönjohtajat PROSESSIKUVAUKSEN HYVÄKSYJ KSYJÄ Johtoryhmä PRSESSIKUVAUS LUOTU JA PÄIVITETTY P Syyskuu 2008 PROSESSIKUVAUS HYVÄKSYTTY

Lisätiedot

SAJO ry pähkinänkuoressa

SAJO ry pähkinänkuoressa SAJO ry pähkinänkuoressa Lepola Reija 20.2.2015 TOIMINTA-AJATUS Yhdistys edistää jäsenistönsä ammatillista osaamista, palvelussuhteeseen liittyviä ehtoja ja työssä jaksamista, kehittää ammatillista koulutusta

Lisätiedot

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013

KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 JOHTOSÄÄNTÖ sivu 1(6) KUULOLIITTO RY:N JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty liittovaltuustossa 20.4.2013 I JOHTOSÄÄNNÖN SOVELTAMISALA 1 Johtosäännössä määrätään siitä luottamusjohdon toiminnasta, joka ei sisälly sääntöihin,

Lisätiedot

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 2018

ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 2018 ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2016 2018 2 1. ITÄ-LAPIN KUNTAYHTYMÄN TOIMINTA-AJATUS Itä-Lapin kuntayhtymä on vuonna 1994 perustettu Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja

Lisätiedot

Sivistystoimenjohdon strategiset haasteet kunnan toimintaympäristön muutoksessa

Sivistystoimenjohdon strategiset haasteet kunnan toimintaympäristön muutoksessa Sivistystoimenjohdon strategiset haasteet kunnan toimintaympäristön muutoksessa Anneli Kangasvieri Johtaja, opetus ja kulttuuri 4.10.2012 Kuntaliiton tavoitteena on kehittää johdon työtä tukevia palveluja

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu 2014 Joulukuu 2014 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Linnankatu 6, PL 51, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa

Lisätiedot

TYÖELÄMÄTOIMIKUNNAN OHJESÄÄNTÖ

TYÖELÄMÄTOIMIKUNNAN OHJESÄÄNTÖ TYÖELÄMÄTOIMIKUNNAN OHJESÄÄNTÖ 1 SEFEn hallitus asettaa toimintakautensa ensimmäisessä kokouksessa työelämätoimikunnan. Puheenjohtajan lisäksi toimikuntaan kuuluu vähintään seitsemän ja enintään kymmenen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2011

TOIMINTAKERTOMUS 2011 LOUNAIS-SUOMEN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ TOIMINTAKERTOMUS 2011 Lounais-Suomen koulutuskuntayhtymä omistaa Liedon ammatti- ja aikuisopiston, Loimaan ammatti- ja aikuisopiston ja Uudenkaupungin ammatti- ja aikuisopisto

Lisätiedot

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen reformista

Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen reformista Ajankohtaista ammatillisen koulutuksen reformista Kuljetusalan koulutuksen kehittämispäivä 10.11.2016 Turku Markku Karkama Opetushallitus Kuvat: Opetushallitus, Olli Häkämies LÄHDE: OKM, Mika Tammilehto

Lisätiedot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot

Botniastrategia. Arvostettu aikuiskoulutus. Korkea teknologia. Nuorekas. Vahva pedagoginen osaaminen. Mikro- ja pk-yrittäjyys. Tutkimus ja innovaatiot 2015 Botniastrategia Kansainvälinen Nuorekas Vahva pedagoginen osaaminen Korkea teknologia Toiminnallinen yhteistyö Mikro- ja pk-yrittäjyys Vaikuttavuus Arvostettu aikuiskoulutus Tutkimus ja innovaatiot

Lisätiedot

LIITE. JAKE Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke

LIITE. JAKE Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke LIITE JAKE Järjestö- ja kansalaistoiminnan kehittämishanke Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 JAKE JÄRJESTÖ- JA KANSALAISTOIMINNAN KEHITTÄMISHANKE JAKE-hanke on Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen,

Lisätiedot

Oulun alueen ammatillisen koulutuksen kehittämissuunnitelma

Oulun alueen ammatillisen koulutuksen kehittämissuunnitelma Oulun alueen ammatillisen koulutuksen kehittämissuunnitelma 1 Sisällys 1. Oulun alueen ammatillisen koulutuksen alueellinen kehittämissuunnitelman keskeiset kohdat... 2 2. Oulun alueen kehittämissuunnitelman

Lisätiedot

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat

Ammatillisten perustutkintojen perusteiden tarkistamistyöhön osallistuvat Ammatillisten perustutkintojen perusteiden uudistaminen ja työn toteutus eri osapuolten kesken Koulutuksen järjestäjien tilaisuus 15.9.2008 Opetusneuvos Aira Rajamäki Opetushallitus aira.rajamaki@oph.fi

Lisätiedot

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat

Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat Lukiokoulutuksen ja toisen asteen perusja lisäkoulutuksen rahoitus ja rakenne uudistuvat OKM:n tavoitteet ja toteutusmallit Kuopio 14.10.2014 Anita Lehikoinen Kansliapäällikkö Keskeiset rahoitus- ja rakenneuudistusta

Lisätiedot

Viestintästrategia vuosille

Viestintästrategia vuosille Hyväksytty valtuuston kokouksessa 22.11.2018 Viestintästrategia vuosille 2019 2022 1. Johdanto Suomen Kanttori-urkuriliitto, Suomen kirkon pappisliitto ja Suomen teologiliitto muodostavat yhdessä Kirkon

Lisätiedot

Ennakointi koulutustoimikunnissa - osaamistarpeiden ennakointi osaksi koulutustoimikuntatyötä. Turku 30.8.2011

Ennakointi koulutustoimikunnissa - osaamistarpeiden ennakointi osaksi koulutustoimikuntatyötä. Turku 30.8.2011 Ennakointi koulutustoimikunnissa - osaamistarpeiden ennakointi osaksi koulutustoimikuntatyötä Turku 30.8.2011 1 KOULUTUSTOIMIKUNTAJÄRJESTELMÄ Valtioneuvoston asetus koulutustoimikuntajärjestelmästä. Koulutustoimikuntajärjestelmä

Lisätiedot

Sovitut toimintatavat

Sovitut toimintatavat Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat 4.4.2013 Toimielimet Vuosikokous Valitsee hallituksen ja sen puheenjohtajan sekä vaalitoimikunnan, sääntömuutokset Hyväksyy vuosittain toimintasuunnitelman

Lisätiedot

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry

Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry Suomen Urheilupsykologinen yhdistys ry www.supy.sporttisaitti.com TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2016 1 SUOMEN URHEILUPSYKOLOGINEN YHDISTYS, SUPY RY Suomen urheilupsykologinen yhdistys pyrkii toiminnallaan

Lisätiedot

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1

MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT. Nimi ja kotipaikka 1 MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry:n SÄÄNNÖT Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on MAANMITTAUSALAN AMMATTIKORKEAKOULU- JA OPISTOTEKNISTEN LIITTO MAKLI ry, jota näissä

Lisätiedot

LARK alkutilannekartoitus

LARK alkutilannekartoitus 1 LARK alkutilannekartoitus 1 Toimintojen tarkastelu kokonaisuutena Suunnittelu Koulutuksen järjestäjällä on dokumentoitu toimintajärjestelmä, jonka avulla se suunnittelee ja ohjaa toimintaansa kokonaisvaltaisesti

Lisätiedot

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015

Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015 Kuntayhtymän johtoryhmä 110 09.12.2014 Kuntayhtymän hallitus 261 17.12.2014 Henkilöstön tulospalkkiojärjestelmä vuodelle 2015 448/02.05.00/2014 Kuntayhtymän johtoryhmä 09.12.2014 110 PKKY:ssä on ollut

Lisätiedot

Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen osasto

Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen osasto Ammatillisen koulutuksen laatupalkintokilpailun informaatiotilaisuus 1.3.2017 Opetusneuvos Tarja Riihimäki Ammatillisen koulutuksen osasto Laatupalkintokilpailu Laatupalkinnolla tuetaan ja kannustetaan

Lisätiedot

1 OAJ Pääkaupunkiseutu

1 OAJ Pääkaupunkiseutu 1 OAJ Pääkaupunkiseutu TOIMINTASUUNNITELMAESITYS 2014 Johdanto OAJ:n Pääkaupunkiseudun alueyhdistys edustaa pääkaupunkiseudun kaikkia niin suomenkuin ruotsinkielisiä opettajaryhmiä eli lastentarhanopettajia

Lisätiedot

Välinehuoltoalan, perustason ensihoidon ja hyvinvointiteknologian koulutuskokeilut

Välinehuoltoalan, perustason ensihoidon ja hyvinvointiteknologian koulutuskokeilut Välinehuoltoalan, perustason ensihoidon ja hyvinvointiteknologian koulutuskokeilut Ohjausryhmän kokous to 12.6.2014 opetusneuvos Seija Rasku seija.rasku@minedu.fi Ohjausryhmän kokoonpano opetusneuvos Seija

Lisätiedot

JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014. Jaana Lerssi-Uskelin. Työterveyslaitos www.ttl.

JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014. Jaana Lerssi-Uskelin. Työterveyslaitos www.ttl. JOHDATKO TYÖHYVINVOINTIA VAI JAHTAATKO TULOSTA? Pohjois-Savon verkostotapaaminen 2.10.2014 Jaana Lerssi-Uskelin 9.10.2014 Ohjelma Klo 12.00 Tervetuloa ja kahvi Klo 12.30 Verkostokuulumisia valtakunnallisesti

Lisätiedot

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO

OPISKELIJAKUNTA HUMAKO Hyväksytty edustajiston syyskokouksessa 5.11.2010 TOIMINTASUUNNITELMA 2011 OPISKELIJAKUNTA HUMAKO 2011 Toimintasuunnitelma HUMAKON TEHTÄVÄ YLEISESTI Humanistisen ammattikorkeakoulun opiskelijakunta HUMAKO

Lisätiedot

Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke

Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke Ennakointityö ja verkostoitumisen mahdollisuudet KJY ry:n koulutuksen järjestäjän alueellisen ennakoinnin menetelmät -hanke 18.6.2010 Hannu Simi, Kalajokilaakson koulutuskuntayhtymä Valtakunnallinen Koulutuksen

Lisätiedot

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi

Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen. EuroSkills2016-koulutuspäivä Eija Alhojärvi Kilpailu- ja valmennustoiminnan hyödyt ja hyödyntäminen EuroSkills2016-koulutuspäivä 9.6.2016 Eija Alhojärvi 1. Skills-toiminnan haasteet - strategiset painopistealueet 2. Kilpailu- ja valmennustoiminnan

Lisätiedot

Yhdessä me se tehdään verkostojen rooli AMKE yhteisössä

Yhdessä me se tehdään verkostojen rooli AMKE yhteisössä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Yhdessä me se tehdään verkostojen rooli AMKE yhteisössä Tellervo Tarko, AMKE ry Mikä on AMKE? Mikä on järjestö Ihmisten yhteenliittymä, joka on organisoitunut

Lisätiedot

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY

PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY PEFC SUOMI SUOMEN METSÄSERTIFIOINTI RY 10.12.2018 PEFC Suomen STRATEGIA 2019-2021 Johdanto PEFC Suomen strategiaan vuosille 2019-21 PEFC on kansainvälinen metsäsertifiointijärjestelmä, joka edistää ekologisesti,

Lisätiedot

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry.

Tiedotussuunnitelma. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Tiedotussuunnitelma Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. Keski-Suomen Työpajayhdistys ry. 1 1. Lähtökohdat... 2 2. Tiedottamisen tarpeet... 2 3. Tiedottamisen tavoitteet... 2 4. Sisäinen tiedotus... 3 5. Ulkoinen

Lisätiedot

KJY:n II vuosittainen verkostoseminaari:

KJY:n II vuosittainen verkostoseminaari: Ohjelma 1 KJY:n II vuosittainen verkostoseminaari: Innovaatioilla aluevaikuttavuuteen KJY järjestää kaikille verkostoille yhteisen verkostoseminaarin 12. 13.3.2009. Verkostoseminaarin teemana on aluekehitys,

Lisätiedot

Näkökulmia tvt:n opetuskäyttöön. TOPSEK-opintojakso 13.10.2009

Näkökulmia tvt:n opetuskäyttöön. TOPSEK-opintojakso 13.10.2009 Näkökulmia tvt:n opetuskäyttöön TOPSEK-opintojakso 13.10.2009 Tavoite johdattaa opintojakson työskentelyyn nostaa esille ajankohtaisia koulutuspolitiikan tavoitteita tarkastella tvt:n opetuskäytön haasteita

Lisätiedot

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry.

Valmistuvien opettajien infotilaisuus OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. Valmistuvien opettajien infotilaisuus 3.5.2017 OAJ:n Varsinais-Suomen alueyhdistys ry. 1 Opetusalan ammattijärjestö OAJ 2 JÄSENJAKAUMA 1.1.2012 1.1.2013 1.1.2014 1.1.2015 1.1.2016 1.1.2017 Lastentarhanopettajaliitto

Lisätiedot

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

PIÄLLYSMIES. Toimintasuunnitelma 2015. PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä PIÄLLYSMIES Toimintasuunnitelma 2015 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa xx.xx.2014 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto...

Lisätiedot

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma

Kirje 26.05.2016. Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma Kirje OKM/41/592/2016 26.05.2016 Jakelussa mainituille Viite Asia Ammatillisen koulutuksen järjestäjärakenteen kehittämisohjelma 1. Johdanto Osana pääministeri Juha Sipilän hallituksen strategista hallitusohjelmaa,

Lisätiedot

SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016. 1. Tausta

SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016. 1. Tausta SASKIN HENKILÖSTÖSTRATEGIA 2013 2016 1. Tausta SASKin historian ensimmäinen henkilöstöstrategia oli laadittu vuosiksi 2009 2011. Henkilöstöön liittyviä asioita oli linjattu aikaisemminkin erilaisissa dokumenteissa

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Henkilöstösuunnitelma 2016

Henkilöstösuunnitelma 2016 Henkilöstösuunnitelma 2016 Yhtymähallitus 21.6.2016 Sisällysluettelo 1 Johdanto... 1 2 Henkilöstösuunnittelulle asetetut tavoitteet... 2 3 Nykyinen henkilöstömäärä... 2 4 Henkilöstön ikärakenne... 2 5

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016

Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2016 1. LEADER TOIMINNAN TAVOITTEET OHJELMAKAUDELLA 2014 2020 Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmassa esitetään suuntaviivat maatalouden ja maaseudun kehittämiselle

Lisätiedot

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096

Valtioneuvoston yleisistunto. 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Valtioneuvoston yleisistunto 18.2.2016 Talkkari Heikki (143) II Neuvotteleva virkamies p. +35 8295530096 Ministeri Vehviläinen Valtiovarainministeriö Neuvottelukunnan asettaminen Julkisen hallinnon tietohallinnon

Lisätiedot

Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus

Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus Kansainvälisten hankkeiden strateginen ohjaus Myötätuulessa-laivaseminaari, 20.3.2012 Mika Saarinen, yksikön päällikkö, Ammatillinen koulutus, CIMO Ammatillisen koulutuksen kansainvälisyys uudessa KESUssa

Lisätiedot

Keski-Pohjanmaan toisen asteen. yhteistyöstrategia 2015-2020

Keski-Pohjanmaan toisen asteen. yhteistyöstrategia 2015-2020 Keski-Pohjanmaan toisen asteen yhteistyöstrategia 2015-2020 Taustaa Toisen asteen koulutuksen järjestäjien välinen yhteistyö on saanut alkunsa jo 1990-luvulla toteutetun nuorisoasteen koulutuskokeilun

Lisätiedot

Lasten ja nuorten palvelut

Lasten ja nuorten palvelut Lasten ja nuorten palvelut 1.1.2014 Varhaiskasvatuksen johtamismallin muutos 1 Marja-Liisa Akselin 3.4.2014 Muutoksen tavoitteet (Kh 18.2.2013) Valmistelun keskeisenä tavoitteena on kehittää uudelle palvelualueelle

Lisätiedot

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring

The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring The Finnish Network For Organisations Supporting Family Caring Perustettu 2005 Suomen Toimii yhdyselimenä omaishoidon alalla tai siihen läheisesti liittyvällä alueella Suomessa toimivien järjestöjen, säätiöiden

Lisätiedot

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op)

HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tammikuu Joulukuu 2015 Aikuis- ja täydennyskoulutuspalvelut Ketunpolku 3, PL 52, 87101 KAJAANI www.aikopa.fi HR-OSAAJAN ERIKOISTUMISOPINNOT (30 op) Tervetuloa päivittämään

Lisätiedot

KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA

KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA KANSAINVÄLISYYS STRATEGIASSA JA ARJESSA Kansainvälisesti taitava henkilöstö ammatillisen koulutuksen monimuotoisuuden vahvistajana teemaseminaari 1.10.2015 Kansainvälisten asioiden päällikkö Aino Malin

Lisätiedot

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT

AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS-TOIMINTAYKSIKKÖ, YKSIKÖT JA NIIDEN TEHTÄVÄT AMMATTIKOULUTUS- toimintayksikkö Johtaja Pasi Kankare Ennakointi yksikkö yksikön päällikkö Matti Kimari Tutkinnot yksikkö yksikön päällikkö Sirkka-Liisa

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1

TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 TOIMINTASUUNNITELMA 2006 1 1. YLEISTÄ Keski Suomen Ekonomit ry. on v.1937 perustettu yhdistys, jonka tehtävänä on toimia korkeamman taloustieteellisen koulutuksen hankkineiden yhdyssiteenä toiminta alueellaan,

Lisätiedot

Kunta-alan tulevaisuuden osaamistarpeet ja henkilöstön saatavuus. 9.2.2012 Eväitä työelämän ja koulutuksen kohtaamiseen Riikka-Maria Yli-Suomu

Kunta-alan tulevaisuuden osaamistarpeet ja henkilöstön saatavuus. 9.2.2012 Eväitä työelämän ja koulutuksen kohtaamiseen Riikka-Maria Yli-Suomu Kunta-alan tulevaisuuden osaamistarpeet ja henkilöstön saatavuus 9.2.2012 Eväitä työelämän ja koulutuksen kohtaamiseen Riikka-Maria Yli-Suomu Kunnallinen henkilöstö 434 000 Järjestystoimi 1,9 % Sosiaalitoimi

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa.

Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. Suomen työnohjaajat ry SÄÄNNÖT 1. Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Suomen työnohjaajat ry. Sen kotipaikka on Helsinki ja toiminta-alueena koko maa. 2. Toiminnan tarkoitus ja toiminnan laatu Suomen

Lisätiedot

SPEK2020. strategia

SPEK2020. strategia SPEK2020 strategia 2019-2023 Vaikutamme turvallisen yhteiskunnan puolesta, seuraamme ja ennakoimme yhteiskuntakehitystä, osallistumme yhteiskunnalliseen keskusteluun. Kokoamme tietoa yhteiskuntakehityksestä,

Lisätiedot

Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri ohjelman toimintasuunnitelma 2009-2013

Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri ohjelman toimintasuunnitelma 2009-2013 Pirkanmaan avoin oppimiskulttuuri ohjelman toimintasuunnitelma 2009-2013 Ohjelmaan osallistuvat kaikki Pirkanmaan toisen asteen oppilaitokset, lukiot ja ammatillinen koulutus, nuorisoasteen- ja aikuiskoulutus.

Lisätiedot