Modulaarinen AutoDome -kamerajärjestelmä Tuoteopas

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Modulaarinen AutoDome -kamerajärjestelmä Tuoteopas"

Transkriptio

1 Modulaarinen AutoDome -kamerajärjestelmä Tuoteopas

2 2 Modulaarinen AutoDome -kamerajärjestelmä Sisällysluettelo Johdanto AutoDomen valitseminen Moduulivaihtoehdot Oikeanlaisen AutoDomen valitseminen AutoDome-sarjan tilaaminen Vaihtoehtoiset lisävarusteet AutoDomen osat Järjestelmäkokoonpanot Järjestelmän mitat Sanasto

3 3

4 4 Esittelyssä Modulaarinen AutoDome -kamerajärjestelmä Bosch on videovalvontajärjestelmätekniikan edelläkävijä ja alan johtava valmistaja, joka on ensimmäisenä kehittämässä integroituja nopeita PTZ-kameroita. Bosch on todella antanut uuden merkityksen sanalle huippulaadukas esittelemällä modulaarisen AutoDome-kamerajärjestelmän. AutoDome on mullistava uusi domekamera, joka on rakennettu älykkäiden keskenään vaihdettavien moduulien ympärille. Nämä moduulit mahdollistavat kameran toimintojen päivittämisen nopeasti ja edullisesti. Modulaariset AutoDome-kamerajärjestelmät on suunniteltu vastaamaan sinun turvallisuustarpeisiisi nyt ja tulevaisuudessa. Yhteisiä komponentteja käyttämällä voidaan asentaa kiinteä tai vakiomallinen kamerajärjestelmä tänään ja päivittää se kehittyneempään versioon myöhemmin ilman, että koko dome on vaihdettava. Lisäksi AutoDome tukee hybridiyhdistettävyyttä ja mahdollistaa samanaikaisen analogisen ja TCP/IP-toiminnan. AutoDome on helppo integroida kaikkiin muihin Boschin turvallisuustuotteisiin, kuten Allegiant-matriisikytkimiin, Divar- ja DiBos-digitaalitallentimiin sekä IP-verkkovideoratkaisuihin, kuten VIDOS-videonhallintajärjestelmä. AutoDomen innovatiivinen rakenne takaa huomattavat kustannussäästöt. Vaihdettavat moduulit helpottavat kameran huoltotöitä, päivityksiä ja jopa siirtymistä analogisesta videosta IP-videoon. Etäohjaus, määritykset ja päivitykset voi tehdä videokaapelin (koaksiaalinen tai passiivinen UTP) tai verkon (lisävarusteena saatava TCP/IPtiedonsiirtomoduuli) välityksellä. Bosch on sitoutunut laadukkaaseen tuotetukeen muun muassa kolmen vuoden takuun ja helppokäyttöisen teknisen tuen muodossa. Jälleenmyyjämme ovat sitoutuneita vastaamaan tuote-, huolto- ja koulutustarpeisiisi. Lisää vaihtoehtoja, parempaa laatua, enemmän tukea vain Boschilta.

5 5 AutoDome-vaihtoehdot Huomioitavaa AutoDomen valinnassa Käyttötarkoitukseesi soveltuvan AutoDomen valitsemista varten sinun on selvitettävä valaistusolosuhteisiin parhaiten sopiva kameratyyppi, PTZ-ohjauksen tarve, sijoituspaikkaan soveltuvat kiinnitys- ja kotelovaihtoehdot sekä tiedonsiirto- ja tehovaatimukset. Seuraavissa luvuissa on käsitelty tärkeimmät modulaariset AutoDome-kamerajärjestelmävaihtoehdot.

6 6 AutoDomen valitseminen Kiinteä vai PTZ-kamera? Kiinteä PTZ- 100-sarja Väri- vai päivä-/ yökamera? Väri Päivä-/yötila 200-sarja Kehittynyt älytekniikka? Ei Kyllä 300-sarja 500i-sarja Kaikki AutoDomet voivat käyttää perinteistä analogista koaksiaali-/utp-kaapelia tai TCP/IP-tiedonsiirtomoduulia. Vaihdettavat moduulit takaavat sijoituksesi kannattavuuden tulevaisuudessakin Bosch tarjoaa ennennäkemätöntä joustavuutta. Voit vaihtaa yhden AutoDomen moduulin vaivattomasti, siirtyä kiinteästä kamerasta PTZ-kameraan ja väritilasta päivä-/yötilaan tai lisätä kuvanvakautus- ja liikkeentunnistusmahdollisuuden. Mitä moduuleja tarvitsen? Boschin modulaarisen rakenteen ansiosta käyttötarkoitukseesi soveltuvan AutoDome-kameran valitsemisessa on viisi yksinkertaista vaihetta: suoritin kamera kotelo tiedonsiirto virtalähde

7 7 Suoritinmoduulivaihtoehdot Valitsemasi suoritinmoduuli määrittää sen, toimiiko AutoDomesi kiinteänä vai PTZdomekamerana sekä lisätoimintojen määrän ja tyypin, kuten yksityisalueiden peitto ja liikkeentunnistus. Suoritinmoduulivaihtoehtoja on neljä: 100-sarja kiinteän kameran toiminnot, käytön aikana vaihdettava kameramoduuli, liitettävät tiedonsiirtomoduulipäivitykset ja kiinteä ylijännitesuoja. 200-sarja nopea panorointi/kallistus/zoomaus 360 sekunnissa, käytön aikana vaihdettava kameramoduuli, liitettävät tiedonsiirtomoduulipäivitykset, kiinteä ylijännitesuoja, kehittynyt vianmääritys ja monikieliset näytöt. 300-sarja kaikki 200-sarjan ominaisuudet sekä lisää valmiita asetuksia ja kierroksia, kaapelikorjain pitkille etäisyyksille ja kolmannen osapuolen protokollan tuki. Lisäksi 300-sarja tukee yksityisalueiden peittoa ja kehittynyttä hälytysten käsittelyä sisäisten käsittelysääntöjen avulla. 500i-sarja kaikki 300-sarjan ominaisuudet sekä AutoTrack II -liikkeentunnistus, digitaalinen kuvanvakautus ja videoliiketunnistus.

8 8 Kameramoduulivaihtoehdot Valaistusolosuhteet ja asennuspaikat (esimerkiksi sisä- ja ulkokäyttö) määräävät, minkä AutoDome-kameramoduulin valitset. PTZ-kameroissa on lisäksi panorointi-/kallistus-/ zoomausohjainelektroniikka.* Värikameramoduuli värikamerat ovat yleisin kameravalinta tavallisiin sisätilojen valaistusolosuhteisiin. AutoDomeen on saatavana kiinteä Varifocal- tai nopea panorointi-/ kallistus-/zoomausvärikamera (PTZ). AutoDome-värikameroiden 540 TVL:n korkean tarkkuuden ansiosta ne tuottavat huippulaatuista kuvaa kaikenlaisiin turvallisuussovelluksiin. Päivä-/yökameramoduuli päivä-/yökamerat tarjoavat parhaat ominaisuudet kummastakin maailmasta. Ne tuottavat laadukasta värivideokuvaa, kun valaistusolosuhteet ovat hyvät. Yöllä tai hämärässä valaistuksessa kamerat siirtyvät mustavalkotilaan ja parantavat IRherkkyyttä poistamalla infrapunasuodattimen automaattisesti. AutoDomeen on saatavana kiinteä Varifocal- tai nopea panorointi-/kallistus-/zoomaus-päivä-/yökamera (PTZ), jonka tarkkuus on jopa 540 TVL. * Panorointi-/kallistus-/zoomaustoiminnon lisäämiseen AutoDome 100 -sarjan domekameraan tarvitaan 200-, 300- tai 500i-suoritinmoduuli ja PTZ-kameramoduuli.

9 Zoomausalue zoomausalue määrittää sen, kuinka lähelle kohdetta voit päästä. Kiinteät AutoDome-kamerat tarjoavat 5- ja 10-kertaisen zoomauksen sekä väri- että päivä-/ yökameramoduuleissa. PTZ-kameroissa on 18x tai 26x, tai huippuluokkainen 36x optinen zoomobjektiivi. 18-kertainen optinen zoomaus soveltuu hyvin sisä- ja ulkotilojen yleiseen katseluun, mutta 26- ja 36-kertainen optinen zoomaus vie sinut vieläkin lähemmäksi ja näyttää kaiken vieläkin yksityiskohtaisemmin mutta säilyttää kuvan terävyyden. Valituissa PTZ-kameramoduuleissa on myös 12-kertainen digitaalinen zoomaus, joka suurentaa kameran aluetta entisestään. 9

10 10 Kotelomoduulivaihtoehdot Bosch tarjoaa kotelovaihtoehtoja sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kaikki kotelot on suunniteltu kokonaan uudelleen ja ne ovat nyt 15 % pienempiä kuin aiemman AutoDome-sukupolven kanssa käytetyt kotelot. Kiinnitysvaijerit on korvattu saranoilla, mikä tekee asentamisesta helpompaa ja turvallisempaa. Virta-, data- ja videotulot on suojattu kiinteällä ylijännitesuojalla. Lisäksi kaikissa sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitetuissa kattokoteloissa on IP66/NEMA 4X -suojaus. Uusi EnviroDome-ulkokotelo on valmistettu valetusta alumiinista, mikä takaa ylivertaisen korroosionkestävyyden. Kiinteä lämmitin/puhallin varmistaa EnviroDomen huippusuorituskyvyn kaikissa sääolosuhteissa. Lisävarusteena saatava XTäärilämpötilapakkaus laajentaa EnviroDomen käyttölämpötilan hyiseen -60 C:n lämpötilaan.

11 11 Kaikissa koteloissa on uppoasennetut ruuvit ja salvat, jotka suojaavat varkauksilta. Nyt kaikissa AutoDome-malleissa on myös iskunkestävä polykarbonaattikupu, joka suojaa kameraasi ilkivallalta. Kupu on suunniteltu vastaamaan tiukimpienkin lujuusstandardien vaatimuksia optisen tarkkuuden kärsimättä ja se kestää jopa 4,5 kg:n iskuja 3 metrin korkeudesta. AutoDome-kameroihin on saatavana kirkas tai värillinen kupu. Kirkkaan kuvun läpi pääsee mahdollisimman paljon valoa, mikä takaa optimaalisen herkkyyden. Värillisen kuvun läpi kameran suuntaa taas on vaikea havaita.

12 12 Tiedonsiirtomoduulivaihtoehdot Tiedonsiirtomoduuli määrittää videokuvan, tietojen ja hälytysten siirtotavan kamerasta videonhallintajärjestelmään (matriisikytkin, DVR tai IP-videon hallintajärjestelmä). AutoDomeen on saatavana kaksi tiedonsiirtomoduulivaihtoehtoa.

13 13 Analoginen moduuli tukee analogisten signaalien lähetystä koaksiaali- tai UTP-yhteyden välityksellä. Kiinteän UTP:n (suojaamaton kierretty parikaapeli) tuki mahdollistaa pidempien kaapelien käyttämisen, helpottaa asentamista ja vähentää kustannuksia. Kuituoptiikka on suositeltavin siirtomuoto pitkien etäisyyksien välillä tiloissa, joissa sähkömagneettiset häiriöt voivat vaikuttaa tiedonsiirtoon (tehtaat, metrotunnelit ja rautatiet). Modulaarisiin AutoDome-kamerajärjestelmiin on lisävarusteena saatavana kaksisuuntainen analoginen kuituvastaanotin, joka mahdollistaa analogisten video- ja ohjaussignaalien siirtämisen yhden kuidun välityksellä. Bosch-virtalähteisiin on tarvittaessa saatavana integroitu kuituoptinen moduuli. Varmista, että valitset käyttötarkoitukseesi soveltuvan virtalähteen. Etäohjauksen, määritykset ja päivitykset voi tehdä suoraan videokaapelin (koaksiaalinen, passiivinen UTP tai kuitu) välityksellä, kun käytössä on Boschin kaksisuuntainen Bilinxtiedonsiirtotekniikka. TCP/IP-moduuli tukee samanaikaista IP-videon toistoa koko lähi- tai laaja-alueverkossa ja CVBS-videon lähetystä koaksiaalikaapelin välityksellä analogisia laitteita varten. AutoDome TCP/IP -tiedonsiirtomoduuli mahdollistaa täydellisen kameran hallinnan, hälytysten lähettämisen ja määritykset verkon välityksellä perinteisessä Web-selaimessa. Valitsitpa sitten analogisen koaksiaali-/utp-/kuitu- tai TCP/IP-tiedonsiirron, minkä tahansa AutoDome-kameran katselun hallintaan, hälytysten lähettämiseen ja määrityksiin tarvitaan vain yksi kaapeli.

14 14 Virransyöttömoduuli- ja asennusvaihtoehdot AutoDome tarjoaa useita joustavia virransyöttö- ja asennusvaihtoehtoja yksilöllisiin asennusvaatimuksiisi. Integroidut virtalähteet Boschin integroidut virtalähteet toimitetaan asennettuina IP66/NEMA 4X -koteloon, ja ne soveltuvat sekä sisä- että ulkokäyttöön. Kiinnitysvarsi virtalähde ja integroitu kiinnitysvarsi seinille, pylväisiin ja kulmiin asentamiseen. Saatavana 120 ja 230 VAC:n mallit. Etävirtalähde erillinen virtalähde kattoon ja putkiin kiinnittämistä varten. Saatavana 120 ja 230 VAC:n mallit. Valinnaiset virtalähteet G3A-PSU1-(X)-virtalähteet ovat lisävarusteena saatavia sisäkäyttöön tarkoitettuja virtalähteitä usean domekameran liittämiseen. Saatavana on 4, 8 ja 16 domekameran mallit. Virtalähde muuntaa 120 VAC:n jännitteen 28 VAC:n jännitteeksi, mikä mahdollistaa pidemmät johdotukset kuin 24 VAC:n virtalähteet.

15 15 Sisäkäyttöön Ulkokäyttöön Putki Katto Kulma Tanko Seinä Putki Sisäkatto Seinä Asennusvaihtoehdot seuraavissa kuvissa on useita vaihtoehtoja sisä- ja ulkokäyttöön tarkoitettujen AutoDome-järjestelmien asentamiseen. Asennusvaihtoehdot on merkitty numerojärjestykseen modulaarisen AutoDome-kamerajärjestelmän yksittäisten laitteiden mukaan.

16 16 Oikeanlaisen AutoDomen valitseminen AutoDome 100 -sarja Kiinteä domekamerajärjestelmä Vakio-ominaisuudet Vaihdettava suoritin-, kamera- ja tiedonsiirtomoduuli Kyllä Käyttölämpötila: Kotelo sisäkäyttöön -10 C - 50 C EnviroDome-kotelo ulkokäyttöön -55 C - 50 C Tuetut yhteyskäytännöt Johdinohjaus/määritys Pimennetyt sektorit Esiasetukset Valvontakierros Etäpikaosoite AutoPivot ja AutoScaling Jatkokaapeli Hälytystulot/relelähdöt Takuu Suorittimet Kamerat Resoluutio Herkkyys väritila (30 IRE) Herkkyys yötila (30 IRE) Päivä-/yötila Objektiivi Optinen zoom Digitaalinen zoomaus Kotelot Sisäkäyttöön Ulkokäyttöön IP-luokitus Tietoliikennejärjestelmä Koaksiaalinen/UTP Valinnainen Ethernet (TCP/IP) Ei koske Kyllä, Bilinx Ei Ei koske Ei koske Ei koske Ei koske Ei Ei koske 3 vuotta Vaihdettavat moduulit: Liitettävä päivitys 200-, 300- tai 500i-sarjan suorittimiin Käytön aikana vaihdettavat kamerat tai päivitykset Liitettävä tiedonsiirtomoduuli Kiinteä ylijännitesuoja 540 TVL Päivä-/yötila: 0,29 luksia F1,4, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC Päivä-/yötila: 0,12 luksia F1,4, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC Kyllä 2,7 13,5 mm, f/1, mm, f/1,4 5x (Varifocal) 10x (Varifocal) Ei Kattokotelo, riippuva Riippuva IP66/NEMA 4X (kattokotelot) IP54 (kattokotelot) Bilinx, UTP, koaksiaalinen Cat5/Cat6 (UTP) Virtalähteet/asennussarjat Virtalähteet: 24 VAC Kyllä 120 V, 230 VAC Kyllä Asennussarjat sisäkäyttöön Seinä, putki, katto Asennussarjat ulkokäyttöön Seinä, nurkka, pylväs, putki, tasakatto, katto/kaide Kuituoptiikka Kaksisuuntainen analoginen kuitulähetin-vastaanotin (lisävaruste) (video- ja ohjaussignaalien siirto yhden kuidun välityksellä) Kyllä * Käytettäessä äärimmäisten lämpötilojen XT-sarjaa (lisävaruste)

17 17 AutoDome 200 -sarja PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 300 -sarja Kehittynyt PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 500i -sarja Älykäs PTZ-kamerajärjestelmä Kyllä Kyllä Kyllä -10 C - 50 C -10 C - 50 C -10 C - 40 C -60 C - 50 C -60 C - 50 C * -60 C - 50 C * Bosch Biphase, RS232 ja 485, Pelco P tai D Bosch Biphase, RS232 ja 485, Pelco P tai D Bosch Biphase, RS232 ja 485, Pelco P tai D Kyllä, Bilinx Kyllä, Bilinx Kyllä, Bilinx Ei Kyllä Kyllä esiasetettu kierto 2 esiasetettua kiertoa; 2 tallennettua kiertoa 2 esiasetettua kiertoa; 2 tallennettua kiertoa Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Ei Kyllä Kyllä Ei koske 7/4 7/4 3 vuotta 3 vuotta 3 vuotta Vaihdettavat moduulit Nopea 360 /sekunti panorointi-/ kallistusnopeus Kehittynyt vianmääritys vianmääritys Vianmäärityksen merkkivalot Vianmääritys näyttövalikoissa Kiinteä ylijännitesuoja Sisältää kaikki 200-sarjan ominaisuudet sekä seuraavat: Mahdollisuus käyttää useita pimennettyjä sektoreita: 24 sektoria Jopa 8 sektoria näkymää kohti Kehittyneet hälytysten käsittelysäännöt Sisältää kaikki 300-sarjan kehittyneet ominaisuudet sekä seuraavat: AutoTrack II Videoliiketunnistus Virtuaalinen pimennystekniikka Digitaalinen kuvanvakautus 470 TVL enint. 540 TVL enint. 540 TVL 18x väri: 0,5 luksia F1,4, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC Ei koske 26x päivä-/yötila: 0,5 luksia F1,4, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC 26x päivä-/yötila: 0,1 luksia F1,4, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC Ei Kyllä Kyllä 4,1 73,8 mm, f/1,4 18x 4,1 73,8 mm, f/1,4 3,5 91,0 mm, f/1,6 3,4 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Ei 12x 12x 36x päivä-/yötila: 0,6 luksia F1,6, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC 36x päivä-/yötila: 0,16 luksia F1,6, 1/60 (1/50) suljin, suurin AGC 4,1 73,8 mm, f/1,4 3,5 91,0 mm, f/1,6 3,4 122,4 mm, f/1,6 18x 26x 36x Kattokotelo, riippuva Kattokotelo, riippuva Kattokotelo, riippuva Riippuva Riippuva Riippuva IP66/NEMA 4X (kattokotelot) IP54 (kattokotelot) IP66/NEMA 4X (kattokotelot) IP54 (kattokotelot) IP66/NEMA 4X (kattokotelot) IP54 (kattokotelot) Bilinx, UTP, koaksiaalinen Bilinx, UTP, koaksiaalinen Bilinx, UTP, koaksiaalinen Cat5/Cat6 (UTP) Cat5/Cat6 (UTP) Cat5/Cat6 (UTP) Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Kyllä Seinä, putki, katto Seinä, putki, katto Seinä, putki, katto Seinä, nurkka, pylväs, putki, tasakatto, katto/kaide Seinä, nurkka, pylväs, putki, tasakatto, katto/kaide Seinä, nurkka, pylväs, putki, tasakatto, katto/kaide Kyllä Kyllä Kyllä

18 18 AutoDome-sarjan tilaaminen Seuraavien sivujen taulukoiden avulla voit luoda tilausnumerot esimerkkien perusteella. AutoDome 100 -sarjan esimerkki: VG P C 0 0 P AutoDome 100 -sarjan suoritin 2,7 13,5 mm:n kiinteä NTSC-päivä-/yökamera Kattokotelo, saatavana malli, jossa kirkas kupu tai ei kupua Koaksiaali-/UTP-tiedonsiirto Putkikiinnitys 24 VAC, 60 Hz (ei kuituoptiikkaa) W M 5 C P 0 C R 6 E E P VG P C 0 0 P 100-sarja C T F Kuvamuoto 5 = PAL 6 = NTSC Käyttöä koskevat huomautukset: Kameran tyyppi 1 = väri (2,7-13,5 mm) 2 = päivä-/yötila (2,7-13,5 mm) 3 = väri (5-50 mm) 4 = päivä-/yötila (5-50 mm) Kotelo C = kattoasennus P = riippuasennus sisäkäyttöön E = riippuasennus ulkokäyttöön Kupu C = kattoasennus T = riippuasennus sisäkäyttöön Tietoliikennejärjestelmä S = Vakio (Koaksiaalinen/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Virta 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC = ei virtaa (käytetään kattokoteloissa) Kiinnitys 4 W = seinä M = pylväs C = kulma R = katto 5 P = putki Kuituoptiikka 3,4 = ei kuituoptiikkaa F = kuitu 2 1) Toimitukseen ei sisälly muuntajaa. Asiakkaan on itse hankittava 24 VAC:n ja 75 W:n muuntaja (VG4-A-PSU tai vastaava). 2) Kuituvaihtoehto on saatavana vain riippuviin koteloihin. Kattokoteloissa voi käyttää mallia LTC Kukin kuitusarja edellyttää LTC laitetta järjestelmässä. 3) Kuituvaihtoehto on saatavana vain domekameroihin, joissa on koaksiaali-/utp-tiedonsiirtomoduuli. 4) Virtalähde-/asennus-/kuituoptiikkasarjoja on saatavana vain riippuviin kotelomalleihin. 5) Kattokiinnitys tehdään pystysuoraan kaiteeseen. Jos haluat kiinnittää laitteen tasakattoon, tilaa LTC 9230/01 -tasakattokiinnike.

19 19 AutoDome 200 -sarjan esimerkki: VG C T E AutoDome 200 -sarjan suoritin 18x PTZ PAL -värikamera Kattokotelo, jossa värillinen kupu Ethernet-tiedonsiirtomoduuli 1 2 VG sarja 1 C P E S E C T E C T W M C R P F Kuvamuoto 1 = PAL 2 = NTSC Kameran tyyppi 1 18X väri, PTZ Käyttöä koskevat huomautukset: Kotelo C = kattoasennus P = riippuasennus sisäkäyttöön E = riippuasennus ulkokäyttöön Kupu C = kattoasennus T = riippuasennus sisäkäyttöön Tietoliikennejärjestelmä S = Vakio (Koaksiaalinen/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Virta 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC = ei virtaa (käytetään kattokoteloissa) Kiinnitys 4 W = seinä M = pylväs C = kulma R = katto 5 P = putki Kuituoptiikka 3,4 = ei kuituoptiikkaa F = kuitu 2 1) Toimitukseen ei sisälly muuntajaa. Asiakkaan on itse hankittava 24 VAC:n ja 75 W:n muuntaja (VG4-A-PSU tai vastaava). 2) Kuituvaihtoehto on saatavana vain riippuviin koteloihin. Kattokoteloissa voi käyttää mallia LTC Kukin kuitusarja edellyttää LTC laitetta järjestelmässä. 3) Kuituvaihtoehto on saatavana vain domekameroihin, joissa on koaksiaali-/utp-tiedonsiirtomoduuli. 4) Virtalähde-/asennus-/kuituoptiikkasarjoja on saatavana vain riippuviin kotelomalleihin. 5) Kattokiinnitys tehdään pystysuoraan kaiteeseen. Jos haluat kiinnittää laitteen tasakattoon, tilaa LTC 9230/01 -tasakattokiinnike.

20 20 AutoDome-sarjan tilaaminen AutoDome 300 -sarjan esimerkki: VG E C S 1 W F AutoDome 300 -sarjan suoritin 18x PTZ NTSC -päivä-/yökamera EnviroDome-kotelo, jossa kirkas kupu Koaksiaali-/UTP-tiedonsiirto Seinäasennussarja 120 VAC, 60 Hz ja kuituoptiikkamoduuli 1 2 VG sarja W M C P S C R E E P E C S 1 W F C T F Kuvamuoto 1 = PAL 2 = NTSC Kameran tyyppi 2 = 18X päivä/yö, PTZ 3 = 26X päivä/yö, PTZ 4 = 36x päivä/yö, PTZ Kotelo C = kattoasennus P = riippuasennus sisäkäyttöön E = riippuasennus ulkokäyttöön Kupu C = kattoasennus T = riippuasennus sisäkäyttöön Tietoliikennejärjestelmä S = Vakio (Koaksiaalinen/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Virta 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC Kiinnitys 4 W = seinä M = pylväs C = kulma R = katto 5 P = putki _ = Ei kiinnitystä (käytetään kattokoteloissa) Kuituoptiikka 3,4 = ei kuituoptiikkaa F = kuitu 2 Käyttöä koskevat huomautukset: 1) Toimitukseen ei sisälly muuntajaa. Asiakkaan on itse hankittava 24 VAC:n ja 75 W:n muuntaja (VG4-A-PSU tai vastaava). 2) Kuituvaihtoehto on saatavana vain riippuviin koteloihin. Kattokoteloissa voi käyttää mallia LTC Kukin kuitusarja edellyttää LTC laitetta järjestelmässä. 3) Kuituvaihtoehto on saatavana vain domekameroihin, joissa on koaksiaali-/utp-tiedonsiirtomoduuli. 4) Virtalähde-/asennus-/kuituoptiikkasarjoja on saatavana vain riippuviin kotelomalleihin. 5) Kattokiinnitys tehdään pystysuoraan kaiteeseen. Jos haluat kiinnittää laitteen tasakattoon, tilaa LTC 9230/01 -tasakattokiinnike.

21 21 AutoDome 500i -sarjan esimerkki: VG P T E 1 P AutoDome 500i -sarjan suoritin 36x PTZ NTSC -väri-/yökamera Kattokotelo, jossa värillinen kupu Ethernet-tiedonsiirtomoduuli Putkiasennussarja 120 VAC, 60 Hz (ei kuituoptiikkaa) 1 2 VG i-sarja W M C P S C R E E P P T E 0 P C T F Kuvamuoto 1 = PAL 2 = NTSC Kameran tyyppi 2 = 18X päivä/yö, PTZ 3 = 26X päivä/yö, PTZ 4 = 36x päivä/yö, PTZ Kotelo C = kattoasennus P = riippuasennus sisäkäyttöön E = riippuasennus ulkokäyttöön Kupu C = kattoasennus T = riippuasennus sisäkäyttöön Tietoliikennejärjestelmä S = Vakio (Koaksiaalinen/UTP) E = Ethernet (TCP/IP) Virta 4 0 = 24 VAC 1 1 = 120 VAC 2 = 230 VAC Kiinnitys 4 W = seinä M = pylväs C = nurkka R = katto 5 P = putki _ = Ei kiinnitystä (käytetään kattokoteloissa) Kuituoptiikka 3,4 = ei kuituoptiikkaa F = kuitu 2 Käyttöä koskevat huomautukset: 1) Toimitukseen ei sisälly muuntajaa. Asiakkaan on itse hankittava 24 VAC:n ja 75 W:n muuntaja (VG4-A-PSU tai vastaava). 2) Kuituvaihtoehto on saatavana vain riippuviin koteloihin. Kattokoteloissa voi käyttää mallia LTC Kukin kuitusarja edellyttää LTC laitetta järjestelmässä. 3) Kuituvaihtoehto on saatavana vain domekameroihin, joissa on koaksiaali-/utp-tiedonsiirtomoduuli. 4) Virtalähde-/asennus-/kuituoptiikkasarjoja on saatavana vain riippuviin kotelomalleihin. 5) Kattokiinnitys tehdään pystysuoraan kaiteeseen. Jos haluat kiinnittää laitteen tasakattoon, tilaa LTC 9230/01 -tasakattokiinnike.

22 22 Vaihtoehtoiset lisävarusteet Virtalähteet A. Integroidut virtalähteet Kiinnitysvarsi Ei kuituoptiikkaa VG4-A-PA1 (120 VAC) VG4-A-PA2 (230 VAC) VG4-A-PA0 (24 VAC, ei muuntajaa) Kuituoptiikka VG4-A-PA1F (120 VAC) VG4-A-PA2F (230 VAC) VG4-A-PA0F (24 VAC, ei muuntajaa) Ulkoinen virtalähde Ei kuituoptiikkaa VG4-A-PSU1 (120 VAC) VG4-A-PSU2 (230 VAC) Kuituoptiikka VG4-A-PSU1F (120 VAC) VG4-A-PSU2F (230 VAC) VG4-A-PSU0F (24 VAC, ei muuntajaa) B. Valinnaiset virtalähteet G3A-PSU1(X): lisävarusteena saatava virtalähde sisäkäyttöön usean domekameran liittämiseen. Saatavana 4, 8 tai 16 domekameran mallit. Virransyöttö muuntaa 120 VAC:n 28 VAC:ksi, mikä mahdollistaa pidemmät johdotukset kuin 24 VAC:n virtalähteet. Malli G3A-PSU1-4 G3A-PSU1-8 G3A-PSU1-16 Kuvaus Enintään 4 AutoDomea Enintään 8 AutoDomea Enintään 16 AutoDomea CTFID-määritystyökalu, jossa Bilinx Mahdollistaa etäohjauksen, määritykset ja päivitykset videokaapelin välityksellä (vähintään versio 3.0). Malli VP-USB VP-CFGSFT Kuvaus USB-määritystyökalu USB-määritystyökalu ja Bilinx-ohjelmisto-CD-levy

23 23 Asennusvaihtoehdot A. Pylväs- tai tankokiinnitys (kiinnitysvarsimalleihin) LTC 9541/01 B. Nurkka-asennus (kiinnitysvarsimalleihin) LTC 9542/01 C. Katto- tai kaidekiinnike VG4-A-9230 D. Tasakattokiinnike LTC 9230/01 (vain VG4-A-9230-kiinnitys) E. Putkikiinnitys VG4-A-9543 Lisävarustekuvut Käytä AutoDomen vaihtokupujen tilaamisessa seuraavia osanumeroita. Vaihtokuvut VG4-SBUB-CCL VG4-SBUB-PCL VG4-SBUB-CTI VG4-SBUB-PTI Kattoon asennettava kirkas kupu Riippuva kirkas kupu Kattoon asennettava värillinen kupu Riippuva värillinen kupu Kaikissa kuvuissa on tasausrengas. Kattoon asennettaviin malleihin on saatavana valkoiset tai harmaat renkaat. Sisäkatto Sisäkatto Riippuva Värillinen Valkoinen Harmaa Kirkas Valkoinen Harmaa Kirkas Värillinen

24 24 AutoDomen osat Seuraavan taulukon avulla näet, mitä osia modulaarinen AutoDomekamerajärjestelmäsi sisältää. Kamerapakkaus Virta- ja asennussarja VG4 Suoritin Seloste Moduulin osanro sarjan ohjain (suoritin) VG4-MCPU sarjan ohjain (suoritin) VG4-MCPU sarjan ohjain (suoritin) VG4-MCPU i-sarjan ohjain (suoritin) VG4-MCPU-500 Kamerapakkaus Kameravaihtoehdot Seloste Moduulin osanro X väri, PTZ-kamera (PAL) VG4-MCAM X väri, PTZ-kamera (NTSC) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (PAL) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (NTSC) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (PAL) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (NTSC) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (PAL) VG4-MCAM X päivä/yö, PTZ-kamera (NTSC) VG4-MCAM ,7 13,5 mm:n kiinteä värikamera (PAL) VG4-MCAM ,7 13,5 mm:n kiinteä värikamera (NTSC) VG4-MCAM ,7 13,5 mm:n kiinteä päivä-/yökamera (PAL) VG4-MCAM ,7 13,5 mm:n kiinteä päivä-/yökamera (NTSC) VG4-MCAM mm:n kiinteä värikamera (PAL) VG4-MCAM mm:n kiinteä värikamera (NTSC) VG4-MCAM mm:n kiinteä päivä-/yökamera (PAL) VG4-MCAM mm:n kiinteä päivä-/yökamera (NTSC) VG4-MCAM-64 Kotelovaihtoehdot Seloste Moduulin osanro C C Kattoon upotettava kotelo, kirkas kupu VG4-MHSG-CC C T Kattoon upotettava kotelo, sävytetty kupu VG4-MHSG-CT P C Sisäkäyttöön tarkoitettu kattokotelo, kirkas kupu VG4-MHSG-PC P T Sisäkäyttöön tarkoitettu kattokotelo, sävytetty kupu VG4-MHSG-PT E C Ulkokäyttöön tarkoitettu kattokotelo, kirkas kupu VG4-MHSG-EC E T Ulkokäyttöön tarkoitettu kattokotelo, sävytetty kupu VG4-MHSG-ET Tiedonsiirtovaihtoehdot Seloste Moduulin osanro 0 Kiinteä yhteys VG4-MTRN-0 (voidaan käyttää vain 100-sarjan suorittimen kanssa.) S Tavallinen yhteys (koaksiaalinen/utp) VG4-MTRN-S E Ethernet (TCP/IP) -yhteys VG4-MTRN-E Riippuvat virta- ja asennuspakkaukset Virtalähde-/ asennusvaihtoehdot Seloste Moduulin osanro 24 VAC:n upotettava kattokiinnitys 1 (lisämoduulia ei tarvita) 0 W 24 VAC:n kiinnitysvarsi (seinäasennus) 1 VG4-A-PA0 0 M 24 VAC:n kiinnitysvarsi (seinäasennus) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9541/01 (pylväsasennussarja) 0 C 24 VAC:n kiinnitysvarsi (seinäasennus) 1 VG4-A-PA0 + LTC 9542/01 (nurkka-asennussarja) 0 R 24 VAC:n riippukiinnike (kattoasennus) 1 VG4-A P 24 VAC:n riippukiinnike (kattoasennus) 1 VG4-A W 120 VAC:n kiinnitysvarsi (seinäasennus) VG4-A-PA1 1 M 120 VAC:n kiinnitysvarsi (pylväsasennus) VG4-A-PA1 + LTC 9541/01 (pylväsasennussarja) 1 C 120 VAC:n kiinnitysvarsi (nurkka-asennus) VG4-A-PA1 + LTC 9542/01 (nurkka-asennussarja) 1 R 120 VAC:n riippukiinnike (kattoasennus) VG4-A-PSU1 + VG4-A P 120 VAC:n riippukiinnike (putkiasennus) VG4-A-PSU1 + VG4-A W 230 VAC:n kiinnitysvarsi (seinäasennus) VG4-A-PA2 2 M 230 VAC:n kiinnitysvarsi (pylväsasennus) VG4-A-PA2 + LTC 9541/01 (pylväsasennussarja) 2 C 230 VAC:n kiinnitysvarsi (nurkka-asennus) VG4-A-PA2 + LTC 9542/01 (nurkka-asennussarja) 2 R 230 VAC:n riippukiinnike (kattoasennus) VG4-A-PSU2 + VG4-A P 230 VAC:n riippukiinnike (putkiasennus) VG4-A-PSU2 + VG4-A-9543 Kuituvaihtoehdot Seloste Moduulin osanro ei kuituoptiikkaa (lisämoduulia ei tarvita) F kuituoptiikka 2,3 Lisää F virtalähteiden tuotenumeroiden loppuun 1 24 VAC:n pakkauksissa ei ole muuntajaa. Asiakkaan on itse hankittava 24 VAC:n ja 75 W:n muuntaja (VG4-A-PSU tai vastaava). 2 Kuituvaihtoehto on saatavana vain domekameroihin, joissa on koaksiaali-/utp-tiedonsiirtomoduuli. 3 Kuituoptiikkamoduuli on saatavana vain riippuviin kotelomalleihin. Kattokoteloissa voi käyttää mallia LTC 4628.

25 25 Järjestelmäkokoonpanot Tyypillinen digitaalinen järjestelmä, joka käyttää DiBos-tallenninta AutoDome IP PTZ -kamera AutoDome IP PTZ -kamerat Dinion IP -verkkokamerat DiBosdigitaalitallennin VERKKO AutoDome PTZ -kamera Analogisia Dinionkameroita RAID-5- tallennusjärjestelmä Paikallinen analoginen monitori VIP-sarjan vastaanottimet RAID-5- tallennusjärjestelmä DiBos- IP -tallennin DiBosvastaanotintyöasema Analogiset monitorit Digitaalinen DiBos-hybridivideotallennin DiBos tukee analogisten kameroiden kuvan näyttöä ja tallennusta sekä MPEG-4-suoratoistoa Boschin IPvideotuotteista, kuten VIP-lähettimistä, Dinion IP -kameroista ja AutoDome-kameroista. DiBos-tallentimessa on kiinteä Bilinx-tuki, keskitetty käyttäjien hallinta ja usean kameran liitettävyys, mikä takaa lähes rajoittamattoman järjestelmän skaalautuvuuden.

26 26 Järjestelmäkokoonpanot Tyypillinen IP-verkkovideojärjestelmä, joka käyttää AutoDome IP PTZ -kameroita AutoDome IP PTZ -kamerat VideoJet-lähetin ja paikallinen tallennus VERKKO Verkkovideotallennin (NVR), jossa VIDOS-NVR-ohjelmisto VIP-sarjan vastaanottimet Analogiset monitorit RAID-5- tallennusjärjestelmä VIDOSvideonhallintatyöasema työasema Bosch IP -verkkovideoratkaisu AutoDome-kameroissa voi olla TCP/IP-tiedonsiirtomoduuli, jonka avulla analogista videota ja IP-videota voi käyttää samanaikaisesti. AutoDome tarjoaa IP-pohjaisten järjestelmien joustavuuden ja skaalautuvuuden sekä olemassa olevien CCTV-järjestelmien yhteensopivuuden. Bosch IP -videotuotteiden avulla voit määrittää kameroita, katsella kameroiden kuvaa ja ohjata kameroita verkon välityksellä mistä tahansa.

27 27 Järjestelmäkokoonpanot Tyypillinen matriisijärjestelmä, joka käyttää Allegiant (LTC 8600) -kytkimiä AutoDome PTZ -kamerat Analogiset monitorit Allegiant-matriisikytkin Intuikeydigitaalinäppäimistö Kiinteät kamerat Allegiant-videomatriisi Allegiant-matriisikytkin on ohjauskeskusratkaisu, jolla voit hallita kahdeksaa kameraa kahdella monitorilla tai jopa kameraa 512 monitorilla. Allegiant mahdollistaa kaikkien AutoDome-laitteiden ohjaamisen yleisnäppäimistöllä.

28 28 Ulkokäyttöön tarkoitetun järjestelmän mitat Seinäasennus Putkikiinnitys 549,6 21,64 22,9 0,90 235,8 9,28 86,7 3,42 1-1/2 TUUMAN PUTKI, JONKA MOLEMMISSA PÄISSÄ ON NPT- KIERTEET (EI SISÄLLY TOIMITUKSEEN) (2) 3/4 TUUMAN LÄPIVIENNIT 299,4 11,79 224,0 8,82 Sivuosa, virtalähde ja tasausrengas 88,9 3,50 188,0 7,40 224,0 8,82 Pylväsasennus 58 2,3 88,9 3,50 10,2 (4) KIINNITYS- 0,40 REIÄT 374,8 14, ,9 76,6 3,01 R 193 7,6 Etuosa, virtalähde ja tasausrengas 134,6 5,30 11,0 (4) 0,43 KIINNITYSREIÄT Nurkka-asennus VAIHTOEHTOISET 3/4 TUUMAN LÄPIVIENTI- AUKOT 160,0 6,30 133,4 5, ,5 133,4 5,25 184,0 7, ,0 Takaosa, virtalähde ja tasausrengas 203 8, ,3 219,1 8,63 mm

29 29 Kattoasennus Tulppa 152,4 6,0 1-1/2 NPT x 5/16 Tasapääruuvi ruostumatonta terästä (1 kpl) 69,9 2, ,8 46,88 Putkivarsi ,25 3/8-18 x 3/4 Kuusiokantapultti ruostumatonta terästä (3 kpl) 101,6 tyyppi 4,0 346,2 13,63 10,4 8 x 0,41 Kiinnityspidike Kiinnityspinta 114,3 4,50 tyyppi 976,1 38,43 228,6 9,0 88,1 3,47 279,4 11,0 1022,4 40,25 Tasakattokiinnike Virtalähde putkiin ja kattoihin asennettaviin malleihin 6,35 tyyppi 0,25 KIINNITYSREIÄT (4) 11,0 04,3 170,0 6,69 134,6 5,30 Ø 10,4 0, tyyppi 4,37 16,0 tyyppi 0,63 279,4 11, ,00 Nelikulmainen Reikäkuvio sama kuin seinäasennuksessa LTC 9230/00 216,4 8,52 1/2 TUUMAN LÄPIVIENTIAUKOT 3/4 TUUMAN LÄPIVIENTIAUKOT 160,0 6,30 50,8 2, ,88 6,35 0,25 tuumaa mm 105,0 4,13

30 30 Sisäkäyttöön tarkoitetun järjestelmän mitat Seinäasennus Putkikiinnitys 469,1 18,47 22,6 0,90 201,2 7,92 216,4 8,52 86,7 3,42 1-1/2 TUUMAN PUTKI, JONKA MOLEMMISSA PÄISSÄ ON NPT- KIERTEET (EI SISÄLLY TOIMITUKSEEN) 88,9 3,50 299,4 11,79 Sivuosa, virtalähde ja tasausrengas irrotettu 188,8 7,40 188,9 7,44 76,6 3,01 R 88,9 3,50 10,2 (4) KIINNITYSREIÄT 0,40 374,8 14,75 76,6 3,01 R Etuosa, virtalähde ja tasausrengas 134,6 5,30 11,0 0,43 (4) KIINNITYSREIKIEN Ø VAIHTOEHTOISET 3/4 TUUMAN LÄPIVIENTI- AUKOT 160,0 6,30 184,0 7,25 Takaosa, virtalähde ja tasausrengas

31 31 Kattoasennus 3/4 TUUMAN LÄPIVIENTIAUKKO 201,8 7,94 1,90 0,75 94,1 3,70 204,3 8,04 77,0 3,03 R Etuosa 176,0 6,93 Sivuosa VAIHTOEHTOINEN 3/4 TUUMAN LÄPIVIENTI Yläosa

32 32 AutoDome-sanasto Aliverkon peite Aliverkotuksella yhden laajan verkon voi jakaa useiksi pienemmiksi verkoiksi. Eri verkkoluokissa (A, B tai C) osa IP-osoitteen biteistä on varattu verkko-osoitteelle (aliverkko) ja osa isäntäosoitteelle. Esimerkiksi luokan A osoitteet käyttävät 8 bittiä aliverkon osoitteelle ja 24 bittiä osoitteen isäntäosalle. Luokan A aliverkon peitteet on merkitty numeroin Luokan B osoitteet (16 bittiä sekä aliverkon että isännän osoitteelle) käyttävät aliverkon peitettä Luokan C osoitteet (8 bittiä aliverkolle ja 24 bittiä isäntäosoitteelle) käyttävät aliverkon peitettä Aukko Iiriksen aukon koko. Tämä säätelee CCD-anturiin pääsevän valon määrää. Mitä suuremmat aukkoluvut, sitä vähemmän valoa pääsee anturiin. Aukkoluku Katso F-luku. AutoDome täysin integroitu, nopea, suojaavaan domekoteloon asennettu panorointi-/kallistus-/ zoomauskamera, jonka liikealue on jatkuvasti 360. Auto-iiris objektiivin iiriksen aukkoa säädetään automaattisesti, jotta kameran anturiin pääsee tarpeeksi valoa. Automaattinen panorointi kamera panoroi jatkuvasti oikean ja vasemman raja-asetuksen välillä. Automaattinen toisto Tämä toiminto tallentaa AutoDome PTZ -kameran liikkeet myöhempää toistoa varten, mikä mahdollistaa määritetyn kuvion toistamisen automaattisesti. Toiminnosta käytetään usein myös nimitystä valvontakierros. Automaattinen vahvistuksen hallinta (AGC) elektroniikka, joka säätää videosignaalin vahvistusta. Automaattinen valkotasapaino ominaisuus, jonka avulla värikamera voi säätää lähtöväriään automaattisesti luonnollisemmaksi käytetystä valaistuksesta huolimatta. Automaattitarkennus objektiivi säätää tarkennusta koko ajan automaattisesti, jotta kuva olisi mahdollisimman terävä. AutoPivot kun kamera kallistuu pystysuoran asennon ohi, kameraa käännetään, jotta kuva pysyisi oikeassa suunnassa. AutoScaling kun kamera suurentaa kohteiden kokoa monitorin näytössä lähentämällä, panorointi- ja kallistusnopeutta pienennetään niin, että näytön suhteellinen nopeus pysyy tasaisena samoissa ohjaussauvan asennoissa. AutoTrack patentoitu tekniikka, joka integroi liikkeentunnistuksen kameraan ja mahdollistaa kohteen seuraamisen ja zoomaamisen optimaaliseen kokoon ja kuvakulmaan. Balun (balansoitu balansoimaton) Laite, joka muuntaa balansoidun videosignaalin (käytetään kierretyssä parikaapelissa) linjan balansoimattomaksi signaaliksi (käytetään koaksiaalisessa). Balansoidussa linjassa, kuten kierretty parikaapeli, molempien johdinten sähköiset ominaisuudet ovat samat. Balansoimattomassa linjassa, kuten koaksiaalinen, linjojen sähköiset ominaisuudet eroavat toisistaan. Bilinx tiedonsiirtomuoto mahdollistaa etäohjauksen sekä määritysten ja päivitysten tekemisen videokaapelin (koaksiaalinen tai passiivinen UTP) välityksellä. Bi-Phase Boschin tuotteiden panorointi-, kallistus- ja zoomausprotokolla. CCD-muoto Ilmoittaa käytetyn kameran anturin koon. Yleissääntönä on että mitä suurempi anturi on, sitä tarkempi on kamera ja parempi on kuvanlaatu. Muoto ilmoitetaan tuumina, esimerkiksi 1/4" tai 1/3".

33 33 Digitaalinen kuvan vakautus katso Kuvan vakautus. Dynaaminen kohinanvaimennus digitaalinen videonkäsittelytekniikka, joka mittaa kuvan kohinan (kuvaartefaktit) ja vähentää sitä automaattisesti. EnviroDome suojauksella varustettu AutoDome, jota voi käyttää ulkotiloissa lähes missä säässä tahansa. Esiasetettu kierros yhdistettyjen esiasetettujen kuvien jakso, joka näyttää esiohjelmoidun kierroksen AutoDome-kameran kattamasta alueesta. Esiasetus Valmiiksi valittu ja tallennettu panorointi-, kallistus- ja zoomausasetuksen yhdistelmä, jonka avulla määritetyn näkymän voi palauttaa näkyviin. Käytetään myös nimitystä esiasetettu kuva. Ethernet Yleisimmin käytetty lähiverkon (LAN) käyttötapa. Ethernet vastaa IEEE standardin vaatimuksia. Ethernet-standardi tukee tiedonsiirtonopeuksia 10 Mb/s, 100 Mb/s ja 1000 Mb/s (gigabitti). F-luku Objektiivin aukon vakiomitta eli iiriksen halkaisija jaettuna objektiivin polttovälillä. Mitä pienempi enimmäisaukko (tai F-luku) on, sitä enemmän valoa pääsee objektiivin läpi. Hälytyssääntö AutoDomen hälytyksen hallinnan alijärjestelmä, joka suorittaa tiettyjä tapahtumia tietyn tapahtuman yhteydessä syy ja seuraus -sääntöjen perusteella. Herkkyys Vakiovideosignaalin tuottamiseen tarvittavan valon määrän mitta. Herkkyysarvot ilmoitetaan lukseina tai jalkakynttilöinä. Hybridisuoratoisto Mahdollisuus toistaa IP-videota samanaikaisesti lähiverkossa tai laaja-alueverkossa ja CVBS-videota koaksiaalisen tai kuituoptisen kaapelin välityksellä. Infrapunavalaistus Sähkömagneettista säteilyä (valoa), jonka aallonpituus on pidempi kuin mitä paljaalla silmällä pystyy näkemään. Infrapunavalaistus erottuu kaikkina vuorokaudenaikoina sekä valkohehkuisten lamppujen valossa. Infrapunavalaisimet ovat lamppuja, joissa on sopivat suodattimet, LED-valot tai laserit. CCD-anturit eivät ole yhtä herkkiä infrapunavalolle kuin näkyvälle valolle, mutta infrapunavalo voi nostaa kokonaisvalaistustasoa huomattavasti, mikä parantaa heikossa valaistuksessa otettuja kuvia. IP 66 IP (Ingress Protection) -koodi tarkoittaa sähkölaitteiden koteloiden tarjoamaa suojauksen tasoa. Ensimmäinen numero tarkoittaa kotelon sisällä olevien laitteiden suojausta kiinteiden vieraiden esineiden sisäänpääsyltä. Toinen numero tarkoittaa kotelon sisällä olevien laitteiden suojausta haitalliselta veden sisäänpääsyltä. Suuremmat luvut viittaavat korkeampiin suojaustasoihin. Katso myös NEMA-luokitus IP-osoite IP-verkkoon liitetyn laitteen osoite. Jokaisella IP-verkossa olevalla laitteella on oltava oma osoite. Jokainen IP-tietopaketti sisältää lähdeosoitteen (lähettäjä) ja kohdeosoitteen (vastaanottaja). Jokainen IPosoite koostuu 32 bitistä, jotka on järjestetty neljään kahdeksan bitin sarjaan (x.x.x.x). IP-osoitteet voivat olla IPS (kuvaa sekunnissa) yksikkö, jolla ilmoitetaan kuvien näyttönopeus kuvavirrassa. Nopeus 25 IPS (PAL) tai 30 IPS (NTSC) tarkoittaa yleensä täydellä nopeudella näytettävää videota. IRE (Institute of Radio Engineers) videovahvistuksen mitta, joka jakaa alueen synkronoinnin alusta huipun valkoiseen tasoon 140 samankokoiseen yksikköön. 140 IRE vastaa 1 V:n huippu-huippu-jännitettä. Aktiivisen videon alue on 100 IRE. Kaapelikorjain tekniikka, joka ehkäisee signaalihäviöiden aiheuttamaa kuvan heikentymistä siirrettäessä videokuvaa pitkien kaapelien välityksellä. Kaapelin luokka Sovellusten ja kaistanleveyden luokitusjärjestelmä UTP-kaapeleille. Luokat 1 6 perustuvat EIA/TIA-568-B-standardeihin. Luokka merkitään tavallisesti lyhenteellä CAT. UTP-luokkia 5, 5e ja 6 käytetään Ethernet-datakaapelisovelluksissa. Ethernet-johdotusten pituusrajoitus on enintään 100 m UTP-kaapelia käytettäessä. Kallistus Kameran liike pystysuunnassa.

34 34 AutoDome-sanasto Kehittynyt hälytyksen ohjaus AutoDomen joustava ja kehittynyt hälytyksen hallinnan alijärjestelmä, johon voi luoda sääntöjä siitä, mitkä tulot aktivoivat yhden tai useita lähtöjä (katso Hälytyssääntö). Perusmuodossaan sääntö määrittää, mitkä tulot aktivoivat mitkäkin lähdöt. Monipuolisemmassa muodossa sääntö voidaan ohjelmoida käyttämään mitä tahansa tulojen ja tiettyjen näppäimistöllä annettavien komentojen yhdistelmää domekameratoiminnon suorittamiseen. Kehittynyt vianmääritys Boschin sisäisten kuvaruutuvalikkojen ja tilan merkkivalojen yhdistelmä, jolla tarkistetaan kriittisiä kameran parametreja, kuten sisäinen lämpötila, tulojännitetasot ja verkkoyhteys. Tämän avulla huoltoasentaja pystyy helposti määrittämään ongelmien aiheuttajan ja varmistamaan, että domekamera toimii oikeissa käyttörajoissa. Kohdealue tietyn alueen määrittäminen kuva-alan sisällä liikkeentunnistusalgoritmin käyttöön, jotta se voi etsiä vain liikettä kyseiseltä alueelta. Kohdetarkennus Aktivoi automaattisen tarkennuksen kolmeksi sekunniksi kameran liikkeen jälkeen. Kolmikaistainen suoratoisto Boschin lähetystekniikka, joka luo kaksi erillistä MPEG-4-videovirtaa ja yhden MJPEG-virran samanaikaisesti. Tämän edistyneen suoratoistotekniikan ansiosta käyttäjä voi säätää reaaliaikaisen kuvan tarkastelu- ja tallennusasetuksia erikseen paikka- ja yrityskohtaisten tarpeiden mukaan. Kontrastin vahvistus tekniikka, jolla signaalia vahvistamalla tuotetaan täysvahvuinen videosignaali myös, kun kohteen kontrasti ei ole tasainen (esimerkiksi heijastus tai sumu). Signaalin tummin osa määritetään mustaksi ja vaalein osa valkoiseksi, mikä lisää kontrastia. Kuituoptinen tiedonsiirto Tarkoittaa kuvan ja/tai tietojen siirtämistä optisten kuitujen välityksellä. Optiset kuidut ovat ohuita lasisäikeitä, jotka on suunniteltu valoaaltojen siirtämiseen. Kuva ja tiedot digitalisoidaan ja muutetaan valopulsseiksi. Kuituoptiikan käyttäminen kuvan ja tietojen siirtämiseen tarjoaa monia etuja kuparikaapelien välityksellä lähetettäviin sähköisiin signaaleihin verrattuna. Ympäristön aiheuttama satunnainen säteily ei esimerkiksi vaikuta valopulsseihin ollenkaan, joten niiden virhemäärä on paljon pienempi. Kuituoptiset kaapelit kattavat pidempiä etäisyyksiä ilman toistimia tai signaalin regeneraattoreita, ja ne ovat huomattavasti turvallisempia, sillä niihin on vaikeampi tehdä väliottoja ja mahdolliset väliotot on helpompi havaita. Lisäksi kuituoptiset kaapelit tarjoavat huomattavan kaistanleveyden yhdellä kuidulla, joka pystyy siirtämään biljoonia bittejä sekunnissa. Optisia kuituja on kahdenlaisia: yksimuotokuitu ja monimuotokuitu. Yksimuotokuitua käytetään pidemmissä etäisyyksissä, yleensä yli 2 km (katso Yksimuotokuitu). Monimuotokuitua käytetään yleensä lyhyemmissä etäisyyksissä, kuten rakennusten tai pienten yliopistoalueiden sisällä (katso Monimuotokuitu). Kuva-ala Kameran kuva-alassa näkyvän alueen koko. Mitä suurempi polttoväli on, sitä pienempi on kuvaala. Mitä pienempi polttoväli on, sitä suurempi on kuva-ala. Kuvanvakautus Algoritmi, joka poistaa kameran tärinän lähes kokonaan sekä pysty- että vaakasuunnassa ja tuottaa näin uskomattoman tarkan kuvan. Luksi Kansainvälinen (SI) valon voimakkuuden yksikkö. Se vastaa pinnan valaistusta metrin etäisyydellä yhdestä kynttilästä. MJPEG Motion JPEG on digitaalisen videon lähetysstandardi, jossa jokainen videokuva pakataan erikseen JPEG-kuvaksi.

35 35 Monimuotokuitu Optinen kuitu, jossa on suurempi ydin (yleensä 50 tai 62,5 mikronia) kuin yksimuotokuidussa. Ydin voi olla muovi- tai lasikuitua, ja se on lyhyissä etäisyyksissä, kuten LAN, yleisimmin käytetty kuitu. Nimitys monimuoto tulee siitä, että valosäteet kulkevat alas useita kuidussa olevia heijastavia kanavia (muodot) pitkin. Monimuotokuitu päästää valon ytimeen eri tulokulmissa, mikä helpottaa laajempien valonlähteiden, kuten LED-valojen, liittämistä. Kuituoptiset liitännät ja monimuotokuitupohjaiset siirtojärjestelmät ovat edullisempia kuin yksimuotokuitupohjaiset järjestelmät. Useiden heijastavien kanavien (muodot) käyttäminen kuitenkin lisää muotodispersiota (katso Muotodispersio) ja lyhentää etäisyyttä, jonka tällainen kuituoptinen siirtojärjestelmä voi kattaa. Moniprotokolla Protokolla on käytäntö tai standardi, joka ohjaa tai kytkee yhteyden ja tiedonsiirron kahden laitteen välillä. PTZ-kameroissa, kuten AutoDome, protokolla viittaa kameran panoroinnin, kallistuksen ja zoomauksen ohjauksessa käytettyyn standardiin. Koska eri kameravalmistajien PTZ-protokollat ovat yksilöllisiä, moniprotokollatuki on tarpeen kolmansien osapuolten domejärjestelmien käyttämisessä. AutoDome-kamerat tukevat Pelco D- ja P-protokollia sekä Boschin omia Bi-phase-protokollia (katso Bi-phase). MPEG-4 Digitaalisen videon lähetys- ja pakkausstandardi, joka käyttää kuvien välistä lähetystä siirrettävän kuvavirran koon pienentämiseen. Kuvien välistä lähetystä käytettäessä videojakso muodostetaan avainkuvista, jotka sisältävät koko kuvan. Avainkuvien välissä on deltakuvia, joihin lisätään vain erot ennen lähettämistä. Tämä pienentää kokoa huomattavasti, koska useissa liikejaksoissa vain pieni määrä pikseleistä eroaa kuvien välillä. Muotodispersio (joskus myös intermodaalinen dispersio) Aaltomuodon laajentuminen pitkillä välimatkoilla. Muotodispersiota tapahtuu monimuotokuiduissa, koska valo heijastuu alas kuidussa olevia heijastavia kanavia pitkin (esimerkiksi muodot). Kun välimatka pitenee, kanava (muoto) alkaa laajentua ja valosäteiden saapumisaika alkaa vaihdella. Suuri varianssi (dispersio) lisää mahdollisuutta, että optinen vastaanotin tulkitsee vastaanotetut signaalit väärin. Muotodispersio on merkittävin ongelma monimuotokuitujen käyttämisessä. NEMA (National Electrical Manufacturers Association) -luokitus standardeja, jotka viittaavat erilaisten sähkölaitteiden käyttöympäristöön. Neulanreikäkamera (CCD) Yleisin CCTV-kameroissa käytetty puolijohdekenno. Anturi muuntaa valoenergian sähkösignaaleiksi. NightSense erittäin tarkan Dinion-värikameran herkkyyden vahvistusmenetelmä (9 db, kerroin 3), jossa värikuvan signaali yhdistetään yhteen mustavalkoiseen kuvaan. NPT (National Pipe Thread) Yhdysvaltalainen standardi kavennetuille kierteille. NPT-koot tarkoittavat putken nimellistä sisähalkaisijaa. NPT-kierteet muodostavat tiivisteen, kun kierteet pakkautuvat toisiinsa kiinni. Oletussuljin Tämän ominaisuuden avulla suljinnopeuden voi säätää suureksi, mikä ehkäisee liikkeen sumentumista ja tuottaa tarkan ja selkeän kuvan nopeasti liikkuvista kohteista, kun valaistus on riittävä. Kun valon määrä vähenee ja muut säätömahdollisuudet on käytetty, herkkyys säilytetään palauttamalla suljinnopeus vakioasetukseen. Osoite Jokaisella AutoDome-kameralla on numeromuodossa oleva osoite ohjausjärjestelmässä, johon se on asennettu. Tämä mahdollistaa yksittäisten kameroiden ohjaamisen. Osoitteen voi määrittää paikallisesti Bilinx CTFID (Configuration Tool for Imaging Devices) -määritystyökalulla tai etäpikaosoitetta käyttämällä (katso Etäpikaosoite). Paineistettu, kuiva typpikotelo ulkokäyttöön tarkoitettu kotelo, joka suojaa sumulta, kosteudelta, lialta ja pölyltä.

36 36 AutoDome-sanasto Päivä/yö (IR-herkkyys) AutoDome, joka säätää värejä normaalisti tilanteissa, joissa on riittävä valaistus (päiväolosuhteet), mutta lisää herkkyyttä, kun valaistus on heikko (yöolosuhteet). Säätö tehdään poistamalla hyvään värintoistoon tarvittava infrapunasuodatin. Herkkyyttä voi lisäksi parantaa suurentamalla kameran signaali-kohina-suhdetta lisäämällä kuvien määrää. Panorointi Kameran vaakasuuntainen liike. Pikaosoite AutoDomen osoitteen etämääritysjärjestelmä ohjausjärjestelmässä. Pikseli (kuvapiste) pienin käsiteltävä yksikkö näytössä tai bittikarttakuvassa. Pimennetyt sektorit ominaisuus, jolla voi pimentää videokuvan mistä tahansa 16 sektorista. Polttoväli Etäisyys objektiivin optisesta keskikohdasta kuvaan kohteesta, joka on äärettömän etäisyyden päässä objektiivista. Pitkä polttoväli tuottaa pienen kuva-alan (esimerkiksi telekuvan kaltainen kuva), kun taas lyhyt polttoväli tuottaa laajan kuva-alueen. RS232/485 tiedonsiirtoliitäntä kolmansien osapuolten ohjaus- ja laiteohjelmistopäivityksille AutoDometuotteisiin. SensUp Lisää kameran herkkyyttä pidentämällä CCD:hen integroitumisaikaa. Tämä tehdään vähentämällä kohinaa integroimalla usean peräkkäisen videokuvan signaalit. Tarkkuus Kuvassa näkyvistä pienistä yksityiskohdista käytettävä mitta. Analogisissa järjestelmissä tämä yksikkö on tavallisesti TVL (TV-juova). Mitä korkeampi TVL-luokitus on, sitä suurempi on tarkkuus. TCP/IP (Transmission Control Protocol/Internet Protocol) yhteyskäytäntösarja, joka tarjoaa kaksi tiedonsiirtotapaa. TCP on yhteyspohjainen protokolla, joka varmistaa, että tieto saapuu kohteeseen virheettömänä ja täydellisenä. UDP on yhteydetön protokolla, joka lähettää paketteja, mutta ei varmista niiden laatua. UDP:tä käytetään yleensä median suoratoistoon, kun taas TCP:tä käytetään, kun tietojen on saavuttava kohteeseen virheettöminä. UTP (Unshielded Twisted Pair) Kierretyn parikaapelin versio, jossa ei ole suojausta. Kierretyn parikaapelin johtimet on kierretty toistensa ympäri, jotta muiden kaapelin kierrettyjen parien häiriöt eivät vaikuttaisi niihin. UTP on yleisin johdintyyppi puhelin- ja verkkokaapeleissa. Valvontakierros Tallentaa kierroksia enintään 15 minuutin ajan. Tallennetut kierrokset koostuvat ohjauskomennoista, ja ne voi toistaa tarvittaessa. Kaikki kameran asentotiedot tallennetaan mahdollisimman joustavasti (mukaan lukien panorointi, kallistus, zoomaus jne.). Värilämpötila Valaistuksen suhteellisen värin mitta. Käytetään yleisimmin värikameran automaattisen korjausalueen määrittämiseen. Vastavalon korjaus (BLC) korjaa suuria kontrastieroja vahvistamalla kuvan eri osia, kun vain osa kuvasta on kunnolla valaistu (esimerkiksi henkilö auringon valaisemassa oviaukossa). Virtuaalinen pimennys Boschin ainutlaatuinen tekniikka, joka mahdollistaa näkymättömien liikkeen pimennysalueiden luomisen. Nämä näkymättömät pimennykset ovat yksityisalueiden peittojen kaltaisia, mutta vain AutoDomen AutoTrack II- ja videoliiketunnistusalgoritmit pystyvät havaitsemaan ne. Näin AutoDome voi ohittaa alueita, joissa on vaaratonta liikettä. VMD (Video Motion Detection) Liiketunnistusalgoritmi, jossa kamera vertaa senhetkistä kuvaa viitekuvaan ja laskee näiden kuvien välillä muuttuneiden pikselien (katso Pikseli) määrän. Hälytys laukaistaan, kun pikselien määrä ylittää käyttäjän määrittämän raja-arvon.

37 37 XF-Dynamic Boschin erittäin tarkka 15-bittinen digitaalinen signaalinkäsittelytekniikka, joka laajentaa DinionXF-kameroiden dynaamista aluetta niin, että kamera kuvaa sekä näkymän hyvin että heikosti valaistut alueet tarkasti samanaikaisesti. Yksimuotokuitu Optinen kuitu, jossa on halkaisijaltaan alle 10 mikronin piidioksidiydin (esimerkiksi lasi). Käytetään nopeaan tiedonsiirtoon pitkissä etäisyyksissä. Tarjoaa suuremman kaistanleveyden kuin monimuotokuitu, mutta sen pienempi ydin tekee sen liittämisestä valonlähteeseen vaikeampaa. Yksimuotokuitua käyttävissä optisissa tiedonsiirtojärjestelmissä käytetään kalliimpia laserpohjaisia valonlähteitä. Yksityisalueiden peitto ominaisuus, jolla peitetään tietty alue, jotta sitä ei voi tarkastella. Zoomaus Tehollisen polttovälin muuttaminen niin, että eri kuva-alat täyttävät kuva-alueen. Zoomaus voi olla optinen, jolloin objektiivia säädetään, tai digitaalinen, jolloin valitun alan kokoa suurennetaan elektronisesti.

38 38 Huomautukset:

39 Huomautukset: 39

40 Perinteinä laatu ja innovaatiot Jo yli sadan vuoden ajan nimi Bosch on merkinnyt laatua ja luotettavuutta. Bosch Security Systemsin laajaan tuotevalikoimaan kuuluu kattavia paloilmoitin-, rikosilmoitin-, henkilöturva-, videovalvonta- ja viestintäjärjestelmiä sekä niiden osia. Niistä löydät sopivan ratkaisun mihin tahansa turvasovellukseen. Toimitamme innovatiivista turvallisuustekniikkaa maailmanlaajuisesti ja takaamme parhaan mahdollisen palvelun ja käyttötuen. Kun tarvitset luotettavia turvallisuusratkaisuja, valitse Bosch. Bosch Security Systems Lisätietoja löydät osoitteesta tai lähetä sähköpostia osoitteeseen Bosch Security Systems, 2007 Painettu Alankomaissa Oikeus muutoksiin pidätetään VS-FP-fi-55_F01U518400_02

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin

Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin Esittelyssä AutoDome Easy Täydellinen keskikokoisiin kohteisiin PTZ-kamera, joka on suunniteltu sopimaan täydellisesti kaikkialle Kun kiinteä minidome-kamera ei riitä, mutta perinteinen PTZ-kamera on turhan

Lisätiedot

AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä

AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä CCTV AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet ja kiinnikkeet Vaihtoehdot

Lisätiedot

FlexiDome-kamerat Täydellistä kuvaa kaikista tiloista. Bosch FlexiDome -ratkaisut ja Dinion-kameroiden teho

FlexiDome-kamerat Täydellistä kuvaa kaikista tiloista. Bosch FlexiDome -ratkaisut ja Dinion-kameroiden teho FlexiDome-kamerat Täydellistä kuvaa kaikista tiloista Bosch FlexiDome -ratkaisut ja Dinion-kameroiden teho Monipuoliset käyttömahdollisuudet Mikään käyttökohde ei ole liian vaativa tälle domekameralle.

Lisätiedot

AutoDome 200 -sarjan PTZkamerajärjestelmä

AutoDome 200 -sarjan PTZkamerajärjestelmä CCTV AutoDome 200 -sarjan PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 200 -sarjan PTZkamerajärjestelmä Taloudellinen, erittäin nopea PTZ-domekamera Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet

Lisätiedot

AutoDome 100 -sarjan kiinteä kamerajärjestelmä

AutoDome 100 -sarjan kiinteä kamerajärjestelmä CCTV AutoDome 100 -sarjan kiinteä kamerajärjestelmä AutoDome 100 -sarjan kiinteä kamerajärjestelmä 540TVL:n kiinteä domesarja Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet ja

Lisätiedot

G3A-sarjan AutoDome-järjestelmät sisäkäyttöön

G3A-sarjan AutoDome-järjestelmät sisäkäyttöön CCTV G3A-sarjan AutoDome-järjestelmät sisäkäyttöön G3A-sarjan AutoDome-järjestelmät sisäkäyttöön Päivä-/yö-, väri- ja mustavalkokamerat 26x (päivä/yö) tai 18x optinen zoomausalue sekä 12x digitaalinen

Lisätiedot

VDM-3x5- ja VDC-4x5-sarjojen FlexiDome VF- ja XT+-domekamerat

VDM-3x5- ja VDC-4x5-sarjojen FlexiDome VF- ja XT+-domekamerat CCTV VDM-3x5- ja VDC-4x5-sarjojen FlexiDome VF- ja XT+-domekamerat VDM-3x5- ja VDC-4x5-sarjojen FlexiDome VF- ja XT+-domekamerat Kestävät ja iskunkestävät mallit 1/3 tuuman kuvasensori, CCD-kameratekniikka

Lisätiedot

Boschin nopea kohdistusjärjestelmä o yhdessä sekunnissa! Pitää näytön kuvan tarkkana kaikissa olosuhteissa

Boschin nopea kohdistusjärjestelmä o yhdessä sekunnissa! Pitää näytön kuvan tarkkana kaikissa olosuhteissa Boschin nopea kohdistusjärjestelmä 0 100 o yhdessä sekunnissa! Pitää näytön kuvan tarkkana kaikissa olosuhteissa Nopea kohdistusjärjestelmä 0 100º yhdessä sekunnissa! Käyttötilanteet edellyttävät valvontakameroilta

Lisätiedot

PRS-sarjan paineistetut domekotelojärjestelmät ulkokäyttöön

PRS-sarjan paineistetut domekotelojärjestelmät ulkokäyttöön CCTV PRS-sarjan paineistetut domekotelojärjestelmät ulkokäyttöön PRS-sarjan paineistetut domekotelojärjestelmät ulkokäyttöön Paras suojaus pölyä, savusumua, suolaista ilmaa ja kosteutta vastaan. IP67-

Lisätiedot

AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä

AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä CCTV AutoDome 300 -sarjan PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä Erittäin nopea PTZ-domekamera Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet ja kiinnikkeet

Lisätiedot

AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä

AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä CCTV AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 500i -sarjan älykäs PTZkamerajärjestelmä Älykäs, erittäin nopea PTZ-domekamera Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet

Lisätiedot

Osoitevalvontaa Täydellinen IP-kamerasarja

Osoitevalvontaa Täydellinen IP-kamerasarja Osoitevalvontaa Täydellinen IP-kamerasarja 2 Täydellinen IP-kamerasarja Vain paras on kyllin hyvä seuraavaksi CCTV-verkkosovellukseksesi FlexiDome IP täydellisiä kameroita huomaamattomaan valvontaan Dinion

Lisätiedot

VDC 4x5-sarjan FlexiDome VF- ja XT+domekamerat

VDC 4x5-sarjan FlexiDome VF- ja XT+domekamerat Video VDC 4x5-sarjan FlexiDome VF- ja XT+-domekamerat VDC 4x5-sarjan FlexiDome VF- ja XT+domekamerat www.boschsecrity.fi Kestävät ja isknkestävät mallit 1/3 tman kvasensori, CCD-kameratekniikka Ensilokkainen

Lisätiedot

Divar. Käyttökohdeopas. Divar application guide

Divar. Käyttökohdeopas. Divar application guide Divar Käyttökohdeopas Bosch Divar application Divar Digitaalitallennin guide Bosch Divar Digitaalitallennin Divar on digitaalitallennin, joka tuo digitaalisen CCTV-valvontatekniikan entistä laajemman käyttäjäryhmän

Lisätiedot

VDC-485- ja VDN-495-sarjojen FlexiDome XF- ja DN-domekamerat

VDC-485- ja VDN-495-sarjojen FlexiDome XF- ja DN-domekamerat CCTV VDC-485- ja VDN-495-sarjojen FlexiDome XF- ja DN-domekamerat VDC-485- ja VDN-495-sarjojen FlexiDome XF- ja DN-domekamerat Iskunkestävä, vandaalisuojattu, säänkestävä kotelo Päivä/yö- sekä NightSense-mallit

Lisätiedot

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet

Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Aukoton havaitseminen. Varmasti luotettava. Commercial Series -liiketunnistimet Havaitseminen on ensimmäinen vaihe kodin tai yrityksen ja niiden seinien sisällä olevien ihmisten ja omaisuuden suojelemisessa.

Lisätiedot

VDC 485-sarjan FlexiDome XF - domekamerat

VDC 485-sarjan FlexiDome XF - domekamerat Video VDC 485-sarjan FlexiDome XF -domekamerat VDC 485-sarjan FlexiDome XF - domekamerat www.boschsecrity.fi Isknkestävä, vandaalisojatt, säänkestävä kotelo NightSense hämäriin valaistsoloshteisiin 15-bittinen

Lisätiedot

630/650-sarjan videotallennin

630/650-sarjan videotallennin Video 630/650-sarjan videotallennin 630/650-sarjan videotallennin www.boschsecurity.fi Boschin 630/650-sarjan videotallennin on 8/16-kanavainen digitaalinen tallennin, joka käyttää uusinta H.264-videopakkaustekniikkaa.

Lisätiedot

REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä

REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä REG-Sentry -järjestelmä Boschilta Automaattinen ajoneuvojen kulunvalvontajärjestelmä 2 Automaattinen Bosch REG-Sentry -kulunhallintajärjestelmä ajoneuvoille REG-Sentry on rekisterikilven tunnistukseen

Lisätiedot

Kamera on jokaisen valvontakohteen tärkein osa. Esittelyssä Dinion ja FlexiDome 2X

Kamera on jokaisen valvontakohteen tärkein osa. Esittelyssä Dinion ja FlexiDome 2X Kameran tuoteopas Sisällysluettelo Valintataulukot 4 FlexiDome I- ja II-kamerat 10 Flexidome VF Varifocal -valvontakamerat 12 Iskunkestävät FlexiDome XT+- ja XF -valvontakamerat 14 Iskunkestävät FlexiDome

Lisätiedot

MIC 550 -sarja Kestävät, ulkokäyttöön tarkoitetut PTZ-kamerat

MIC 550 -sarja Kestävät, ulkokäyttöön tarkoitetut PTZ-kamerat MIC 550 -sarja Kestävät, ulkokäyttöön tarkoitetut PTZ-kamerat 2 MIC 550 -sarja Valvontajärjestelmien edelläkävijä Kompakti tyylikäs muotoilu mahdollistaa huomaamattoman asennuksen valvontaympäristöissä

Lisätiedot

Boschin Advantage Line Vaihtoehto, jota olet odottanut

Boschin Advantage Line Vaihtoehto, jota olet odottanut Boschin Advantage Line Vaihtoehto, jota olet odottanut Bosch Security Systems laajentaa videolaitteiden valikoimaansa uudella edullisella ammattitason Advantage Line CCTV-kamera-sarjalla. Advantage Line

Lisätiedot

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä

Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä Digitaalisen tallennuksen edelläkävijä NUUO digitaalitallentimet edustavat analogisen ja IP-pohjaisen videovalvonnan uusinta teknologiaa. NUUO tarjoaa kehittyneitä ratkaisuja kameravalvonnan lisäksi myös

Lisätiedot

AutoDome -moduulit ja lisävarusteet

AutoDome -moduulit ja lisävarusteet CCTV AutoDome -moduulit ja lisävarusteet AutoDome -moduulit ja lisävarusteet Vaihdettavat suoritin-, kamera-, kotelo- ja tiedonsiirtomoduulit Analogi- ja hybriditiedonsiirtomoduulien (analoginen/ IP) vaihtoehdot

Lisätiedot

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin

Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin Modulaarinen kattokaiutin Älykäs ääniratkaisu kaikkiin kattoihin 2 Modulaarinen kattokaiutin Suunniteltu helppoon asennukseen Sopii melkein kaikkiin kattotyyppeihin Innovatiivinen modulaarirakenne Helppo

Lisätiedot

Tehokas modulaarinen VIP X1600 - videolähetin

Tehokas modulaarinen VIP X1600 - videolähetin CCTV Tehokas modulaarinen VIP X600 -videolähetin Tehokas modulaarinen VIP X600 - videolähetin Jopa 6 videon tulokanavaa Modulaarinen ja laajennettavissa vaihdettavilla videomoduuleilla Suora tai verkon

Lisätiedot

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1

PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 PAVIRO Kuulutus- ja äänievakuointijärjestelmä ammattilaistason äänenlaadulla Joustavuutta alusta alkaen PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Pitää ihmiset turvassa, tietoisena, ja viihdyttää Boschilla on yli 100

Lisätiedot

Nopea kohdistusjärjestelmä

Nopea kohdistusjärjestelmä Video Nopea kohdistsjärjestelmä Nopea kohdistsjärjestelmä www.boschsecrity.fi Panoroi jopa 100 astetta seknnissa, 360 asteen jatkva kierto Kallistaa jopa 40 astetta seknnissa, -90...+40 asteen aleella

Lisätiedot

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta

AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta AEGIS-valaisimet Boschilta Turvallista valaistusta 2 AEGIS-valaisimet AEGIS-valaisimet Turvallista valaistusta Constant Light -tekniikka (patenttia haettu) kompensoi LED-valon heikentymistä. Black Diamond

Lisätiedot

LTC 46xx- ja LTC 47xx -sarjojen kuituoptiikkaa käyttävät tiedonsiirtoyksiköt

LTC 46xx- ja LTC 47xx -sarjojen kuituoptiikkaa käyttävät tiedonsiirtoyksiköt CCTV LTC 46xx- ja LTC 47xx -sarjojen kuituoptiikkaa käyttävät tiedonsiirtoyksiköt LTC 46xx- ja LTC 47xx -sarjojen kuituoptiikkaa käyttävät tiedonsiirtoyksiköt Saatavana video- ja datamallit Säätöjä ei

Lisätiedot

T-110.460 Henkilöturvallisuus ja fyysinen turvallisuus, k-04

T-110.460 Henkilöturvallisuus ja fyysinen turvallisuus, k-04 T-110.460 Henkilöturvallisuus ja fyysinen turvallisuus, k-04 Harri Koskenranta Fyysinen turvallisuus 21.4.2004: Videovalvontajärjestelmät SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT TURVALLISUUSVALVONTA 21.4.2004 T-110.460

Lisätiedot

Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota...

Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota... Bosch CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä Lisää innovaatiota... 2 CCS 800 Ultro -keskustelujärjestelmä...joustavalla, kaikenkattavalla kokousjärjestelmällä Ainutlaatuinen, sisäänrakennettu digitaalinen

Lisätiedot

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi.

Jos sinulla on kysyttävää 10. Vastaanotin toimi. Tärkeät turvallisuustiedot ennen käyttöönottoa 1 Onnea uuden Langattoman Baby Guardin johdosta. Ennen kuin otat langattoman Baby Guardin käyttöösi, lue kaikki turvallisuus- ja käyttööhjeet huolellisesti,

Lisätiedot

Bosch ja Extreme Extreme CCTV -ryhmän tuotteet ovat nyt saatavilla Boschilta

Bosch ja Extreme Extreme CCTV -ryhmän tuotteet ovat nyt saatavilla Boschilta Bosch ja Extreme Extreme CCTV -ryhmän tuotteet ovat nyt saatavilla Boschilta 2 I Bosch ja Extreme Laatua, innovaatiota ja tehoa Bosch Security Systems osti hiljattain Extreme CCTV -ryhmän, jonka tuotteita

Lisätiedot

ENV-sarjan EnviroDomekamerajärjestelmät

ENV-sarjan EnviroDomekamerajärjestelmät CCTV ENV-sarjan EnviroDome-kamerajärjestelmät ENV-sarjan EnviroDomekamerajärjestelmät Päivä-/yö-, väri- ja mustavalkokamerat 26x (Päivä/yö) tai 18x optinen zoomausalue sekä 12x digitaalinen zoomaus Säänkestävä

Lisätiedot

AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä

AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä CCTV AutoDome 300 -sarjan PTZ-kamerajärjestelmä AutoDome 300 -sarjan PTZkamerajärjestelmä Erittäin nopea PTZ-domekamera Täysin vaihdettavat suorittimet, kamerat, kotelot, tiedonsiirtoyhteydet ja kiinnikkeet

Lisätiedot

AutoDome -kamerajärjestelmä. Ainoa kamerajärjestelmä, joka on valmis tulevaisuuden haasteisiin

AutoDome -kamerajärjestelmä. Ainoa kamerajärjestelmä, joka on valmis tulevaisuuden haasteisiin -kamerajärjestelmä Ainoa kamerajärjestelmä, joka on valmis tulevaisuuden haasteisiin Modulaarinen kamerajärjestelmä Mullistavaa CCTV-tekniikkaa Kuvittele CCTV-järjestelmä, joka ei koskaan vanhene. Järjestelmän

Lisätiedot

MIC 400 -sarjan kamera

MIC 400 -sarjan kamera CCTV MIC 400 -sarjan kamera MIC 400 -sarjan kamera Alan johtava IP68-luokitus Harjaton moottoritekniikka Useita kiinnitys- ja katseluvaihtoehtoja Integroitu pyyhin ja lämmitin Moniprotokollaominaisuudet

Lisätiedot

Toimistovalaisimet FI

Toimistovalaisimet FI Toimistovalaisimet FI PRANA+sarja LED LATTIA JA RIPUSTUSVALAISIMET PRANA+sarjan ylävalo liikuteltava VALAISINPÄÄ SUORA VALO HIGHTECHTUNNISTIN KIRKKAUS TILANNEOHJAUS TUNABLE WHITE TOIMINTO VALON VÄRIN mukautukseen

Lisätiedot

T-110.5610 TOIMITILATURVALLISUUS. - Videovalvontajärjestelmä. Harri Koskenranta 25.4.06

T-110.5610 TOIMITILATURVALLISUUS. - Videovalvontajärjestelmä. Harri Koskenranta 25.4.06 T-110.5610 TOIMITILATURVALLISUUS - Videovalvontajärjestelmä Harri Koskenranta 25.4.06 T-110.5610 Koskenranta 1 SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT TURVALLISUUSVALVONTA T-110.5610 Koskenranta 2 VIDEOVALVONTA / KAMERAVALVONTA

Lisätiedot

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi

TEKA-valvontakamerat. koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin. tools not toys. visisystems.fi TEKA-valvontakamerat koti- ja mökkikäyttöön sekä pienyritysten valvontatarpeisiin 4/8/16 kanavaiset, kehittyneet videotallentimet HDMI ulostulolla. 4/8 x 600 TVL korkearesoluutioiset kamerat Helppo nettikäyttö

Lisätiedot

LTC 2605/91 -videonhallintalaite

LTC 2605/91 -videonhallintalaite CCTV LTC 2605/91 -videonhallintalaite LTC 2605/91 -videonhallintalaite Keskitetty näyttöjen ja multiplekserien hallinta Ohjaa enintään 16 digitaalista Divar-videotallenninta tai System4-multiplekseriä

Lisätiedot

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin

Analogisten mittarien kytkeminen Digital Optimax -malleihin OHJETIEDOTE TIEDOTE Nro 2000-11c Jakelu: Myyntipäällikkö Kirjanpito-osasto Huoltopäällikkö Teknikko Varaosapäällikkö ILMOITUS Tämä on Outboard ohjetiedotteen 2000-11 päivitetty versio. Hävitä alkuperäinen

Lisätiedot

MIC412 PTZ -lämpökamera

MIC412 PTZ -lämpökamera CCTV MIC412 PTZ -lämpökamera MIC412 PTZ -lämpökamera Lämpö-/optiikkakäyttö Harjaton moottoritekniikka Tukeva rakenne Integroitu pyyhinyksikkö Useita kiinnitys- ja käyttövaihtoehtoja Helppokäyttöinen MIC412-sarjan

Lisätiedot

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO

8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 10. POWER-merkkivalo 11. PAL-merkkivalo 12. Kanavavalitsimen kytkin 13. VIDEO-TULO Tuotetiedot LÄHETIN (T) VASTAANOTIN (R). Antenni 2. VGA-LÄHTÖ 3. VGA-TULO 4. AUDIO-TULO 5. S-VIDEO 6. Virtalähde 7. Ohjauspainikkeet TOIMINTOPAINIKKEET 8. VIDEO-LÄHTÖ 9. Toimintapainikkeet 0. POWER-merkkivalo.

Lisätiedot

DiBos 19 tuuman digitaaliset videotallentimet - Versio 8

DiBos 19 tuuman digitaaliset videotallentimet - Versio 8 CCTV DiBos 19 tuuman digitaaliset videotallentimet - Versio 8 DiBos 19 tuuman digitaaliset videotallentimet - Versio 8 Mallit 6, 12, 18, 24 ja 30 analogiselle kameralle ja jopa 32 lisäverkkokameralle/-videolähettimelle

Lisätiedot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot

P6SLite ohjaus- ja zoom komennot 1, Ohjaus zoom -toiminnot P6SLite ohjaus- ja zoom komennot Osa 1 pikanäppäintoiminnon Valitse APP-käyttöliittymää ja APP ilmestyy toimintopainikkeeseen. Paina + = ZOOM +, paina - = ZOOM-. 2, Manuaalinen

Lisätiedot

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500

SISÄLTÖ SISÄLTÖ. Esittely. Käyttövinkkejä. Digitaalinen yönäkö-monokulaari SISÄLTÖ DENVER NVI-500 DENVER NVI-500 SISÄLTÖ SISÄLTÖ Digitaalinen yönäkö-monokulaari Käyttöohje Malli: SISÄLTÖ Esittely 3 Käyttövinkkejä 4 Osien esittely 5 7 Paristojen asennus 7 Virta päälle 8 Virran sammuttaminen 8 Ympäristön tarkkailu

Lisätiedot

Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei.

Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Professional-sarjan liiketunnistin tietää, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Monipisteinen peittämisen tunnistus ja integroitu suihkeen havainnointi! Uskomattomat Bosch-tekniikat parantavat

Lisätiedot

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRJ-100-12(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Tässä esitteessä on kuvattu tämän laiteohjelmapäivityksen sisältämät 3Dtoiminnot. Lisätietoja on Käyttöoppaassa ja mukana toimitetun CD-ROMlevyn α Käsikirjassa. 2010 Sony Corporation

Lisätiedot

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi.

90 ryhmän 1 huomautuksen f alakohdan nojalla. Näin ollen tavara luokitellaan CN-koodiin 8108 90 90 muuksi titaanista valmistetuksi tavaraksi. 14.11.2014 L 329/5 (CN-koodi) Kiinteä, lieriön muotoinen, kierteitetty tuote, joka on valmistettu erittäin kovasta värikäsitellystä titaaniseoksesta ja jonka pituus on noin 12 mm. Tuotteessa on varsi,

Lisätiedot

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin.

LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. LC4-laajakulmakattokaiutin Pienikokoisin. Peittoalueeltaan laajin. 2 LC4-laajakulmakattokaiutin Pieni koko, laatu ja ainutlaatuinen peittoalue ff Alan laajin avauskulma vähentää tarvittavien kaiuttimien

Lisätiedot

MIC440, räjähdyssuojattu PTZ-kamera

MIC440, räjähdyssuojattu PTZ-kamera Video MIC440, räjähdyssojatt PTZ-kamera MIC440, räjähdyssojatt PTZ-kamera www.boschsecrity.fi Kaksoisspektriyksikkö, joka on ATEX-direktiivin 94/9/EY Exd IIC T6 mkainen CSA- ja Inmetro-sertifiointi Johtava

Lisätiedot

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS

Asennusopas. Huomautus. Observit RSS Asennusopas Observit RSS Versio 5.3 Huomautus Tämä opas on uusia asennuksia varten. Axis-kamerapaketti sisältää käytettävän lehtisen. Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä tukeen: +46 60 61 67 50. Tarjoaja:

Lisätiedot

MIC400 PTZ -infrapunakamera

MIC400 PTZ -infrapunakamera CCTV MIC400 PTZ -infrapunakamera MIC400 PTZ -infrapunakamera Kaksi integroitua infrapunavalaisinta Harjaton moottoritekniikka Useita kiinnitys- ja katseluvaihtoehtoja Integroitu pyyhin Moniprotokollaominaisuudet

Lisätiedot

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä

Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Teknisiä käsitteitä, lyhenteitä ja määritelmiä Yleistä Asuinkiinteistön monipalveluverkko Asuinkiinteistön viestintäverkko, joka välittää suuren joukon palveluja, on avoin palveluille ja teleyritysten

Lisätiedot

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS

Altus RTS. 1 Tekniset tiedot: 2 Lähetin: Telis 1 Telis 4 Centralis RTS Viitteet 000071 - Fi ASENNUS ohje Altus RTS Elektronisesti ohjattu putkimoottori, jossa RTSradiovastaanotin, aurinko- & tuuliautomatiikka SOMFY Altus RTS on putkimoottori, jonka rakenteeseen kuuluvat RTS-radiovastaanotin,

Lisätiedot

HiWATCH KAMERAVALVONTA PK-YRITYKSIIN JA KOTEIHIN. Ammattitasoinen valvonta helposti

HiWATCH KAMERAVALVONTA PK-YRITYKSIIN JA KOTEIHIN. Ammattitasoinen valvonta helposti HiWATCH KAMERAVALVONTA PK-YRITYKSIIN JA KOTEIHIN Ammattitasoinen valvonta helposti TÄYDELLINEN VALIKOIMA TUOTTEITA IP-VERKKOIHIN TAI ANALOGISTEN JÄRJESTELMIEN PÄIVITYKSEEN SEKÄ ETÄOHJELMISTOT NÄIDEN HALLINTAAN.

Lisätiedot

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2

Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 1 Dahua NVR4104/4108-P-4KS2 Dahua NVR4000-4KS2 on ensimmäinen Lite-sarjan tallennin joka tukee 4K resoluutiota ja H.265 videopakkausta. Tämä lite-sarjan tallennin tarjoaa jopa 8Mp kuvatarkkuuden. Tallennin

Lisätiedot

Videovalvontatuotteet

Videovalvontatuotteet Videovalvontatuotteet Videovalvontajärjestelmän tehtävänä on tuottaa visuaalista tietoa kiinteistössä tapahtuvista asioista. Kuvamateriaalia voidaan seurata reaaliaikaisesti tai se voidaan tallentaa myöhempää

Lisätiedot

Kelikameratilanne LAM asematilanne

Kelikameratilanne LAM asematilanne LAM asematilanne Tiesääpäivät 3.-4.6.2015, Kouvola Jouko Kantonen, KaS ELY / Valtti Kameroita on Suomessa 681 kpl (05/2015). Näistä kameroista 541 kpl on Axis-videopalvelimeen liitettyjä (tai kevyt ip-kameroita)

Lisätiedot

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser

Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper 100/200 Maailman monipuolisin putkilaser Leica Piper Luotettavaa suorituskykyä maan päällä, putkissa ja kaivoissa Leica Geosystemsin Piper-putkilasersarjaan voi luottaa joka tilanteessa Putkessa

Lisätiedot

Bosch Integrus Täydellisyyden kieli

Bosch Integrus Täydellisyyden kieli Bosch Integrus Täydellisyyden kieli 2 Puheviestintää ilman häiriöitä Integrus Digitaalinen infrapunapuheviestintäjärjestelmä Ei häiriöitä valaistuksesta Ylivoimainen digitaalisen äänen laatu Käyttäjäystävällinen

Lisätiedot

CCTV 19 tuuman digitaaliset DiBos-videotallentimet - versio 8 (EMEA/APR)

CCTV 19 tuuman digitaaliset DiBos-videotallentimet - versio 8 (EMEA/APR) CCTV 19 tuuman digitaaliset DiBos-videotallentimet - versio 8 (EMEA/APR) 19 tuuman digitaaliset DiBosvideotallentimet - versio 8 (EMEA/APR) Analoginen/IP-hybridi-MPEG4-digitaalivideotallennin Mallit 6,

Lisätiedot

Käyttöohjeet. Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265..

Käyttöohjeet. Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265.. Käyttöohjeet Uppoasennettavan ovikojeen värikamera 1265.. Laitekuvaus Värikamera kuuluu Gira-ovipuhelinjärjestelmään ja sillä laajennetaan uppoasennettavan ovikojeen toimintoja. Värikamerassa on seuraavat

Lisätiedot

Analogisten Dinion- ja FlexiDome-kameroiden tuoteperhe Tallenna kaikki yksityiskohdat 2X-kameratekniikalla

Analogisten Dinion- ja FlexiDome-kameroiden tuoteperhe Tallenna kaikki yksityiskohdat 2X-kameratekniikalla Analogisten Dinion- ja FlexiDome-kameroiden tuoteperhe Tallenna kaikki yksityiskohdat 2X-kameratekniikalla Kattava sarja kiinteärunkoisia ja kiinteäkupuisia valvontakameroita. 2 Analogisten Dinion- ja

Lisätiedot

Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta

Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta Takaa mielenrauhan Ammattilaistason videotallennus ja videonhallinta 2 Bosch Recording Solutions Korkealaatuiset ratkaisut kaikille Valitse tarpeitasi vastaava ratkaisu kattavasta tallennusratkaisumallistostamme.

Lisätiedot

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät

RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät RIDGID SeeSnake Videotarkastusjärjestelmät 1½" - 8" (40-200 mm) putket 200' (61 m) asti 2" - 12" (50-300 mm) putket 325' (99 m) asti Kuulaohjain Mutterinavain RIDGIDin SeeSnake-videotarkastusjärjestelmät

Lisätiedot

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1

FI.LPINST.101104 ASENNUSOHJE GOLD LP. Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi. Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 ASENNUSOHJE GOLD LP Asiakirjan alkuperäiskieli on ruotsi Oikeus muutoksiin pidätetään. www.swegon.fi 1 1. ASENNUS 1.4 Koneen asennus 1.1 Yleistä Henkilöstön on tutustuttava näihin ohjeisiin ennen koneelle

Lisätiedot

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9

KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 HÄLYTYS- LAITTEET KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 9 SKS-automaatio Oy Martinkyläntie 50, PL 122, 01721 Vantaa, sähköposti: automaatio@sks.fi, faksi 852 6820, puh. *852 661 Etelä-Suomi Martinkyläntie 50

Lisätiedot

404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA

404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA Suomi Finnish 404 CAMCORDER CAMCORDERIN & KAMERAN TOIMINTA Liitteet ARCHOS 404 -käyttöoppaaseen Katso www.archos.com/manuals ladataksesi tämän käyttöoppaan viimeisimnman version. Versio 1.1 Tämä käyttöopas

Lisätiedot

10. Kytkentäohje huonetermostaateille

10. Kytkentäohje huonetermostaateille . Kytkentäohje huonetermostaateille TERMOSTAATTIE JA TOIMILAITTEIDE KYTKETÄ JA KYT KE TÄ KO TE LOI HI 2 1 2 2 1 WehoFloor-termostaatti 3222 soveltuvaa kaapelia 3 1, mm 2. joh timet keskusyk sikköön käsikirjassa

Lisätiedot

Merkinanto- ja hälytyslaitteet

Merkinanto- ja hälytyslaitteet Merkinanto- ja hälytyslaitteet uudet tuotteet KOMPONENTIT JA ERIKOISKAAPELIT 2 9 Uudet tuotteet 645/844 Äänielementti valotorneille KombiSIGN 70 ja 71 Toistaa valinnaisia MP3-muotoisia äänitteitä (puhe/musiikki/ääni)

Lisätiedot

Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa.

Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa. Välitä viestisi, kaikissa tilanteissa. PRAESIDEO Digital Yleisäänentoistoja -äänievakuointijärjestelmä boschsecurity.com PRAESIDEO Digital Yleisäänentoisto- ja -äänievakuointijärjestelmä 3 Pidä kohdeyleisösi

Lisätiedot

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems

Koneturvaovi Albany RP300. ASSA ABLOY Entrance Systems Koneturvaovi Albany RP300 ASSA ABLOY Entrance Systems Albany RP300 Avautuu ja sulkeutuu nopeasti, joten käyttöjaksoja voi olla jopa 5 minuutissa. Toimii luotettavasti myös oltuaan raskaassa käytössä vuosikausia.

Lisätiedot

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO

SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Käyttö-jaasennusohjeet FDL654 FDL954 Liesikupu SUOSITUKSIA JAEHDOTUKSIA ASENNUS KÄYTTÖ HUOLTO Valmistajaeiole vastuussa virheellisestä taiväärästä asennuksesta aiheutuneista vahingoista. Vähimmäisturvaetäisyyskeittotasonjaliesikuvun

Lisätiedot

CoreLine Waterproof Helppo valinta LEDvalaistukseen

CoreLine Waterproof Helppo valinta LEDvalaistukseen Lighting Helppo valinta LEDvalaistukseen Olipa kyseessä sitten uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia säästöjä

Lisätiedot

Digitaaliset Divar-monitoimitallentimet Kokonaan uusi digitaalitallennustekniikka

Digitaaliset Divar-monitoimitallentimet Kokonaan uusi digitaalitallennustekniikka Digitaaliset Divar-monitoimitallentimet Kokonaan uusi digitaalitallennustekniikka Uuden sukupolven digitaaliset Divar-monitoimitallentimet analogisiin ja IP-sovelluksiin Uuden sukupolven digitaaliset Divar-monitoimitallentimet

Lisätiedot

CoreLine Waterproof kirkas valinta

CoreLine Waterproof kirkas valinta Lighting kirkas valinta Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia säästöjä energiaja ylläpitokustannuksissa.

Lisätiedot

DiBos Digitaalivideotallentimet. DiBos Valvo yrityksesi turvallisuutta mistä tahansa

DiBos Digitaalivideotallentimet. DiBos Valvo yrityksesi turvallisuutta mistä tahansa DiBos Digitaalivideotallentimet DiBos Valvo yrityksesi turvallisuutta mistä tahansa Valvontajärjestelmän yhdistäminen tiiviiksi kokonaisuudeksi Bosch Security Systemsin DiBos-tuotevalikoima sisältää tehokkaita

Lisätiedot

Muistimoduulit Käyttöopas

Muistimoduulit Käyttöopas Muistimoduulit Käyttöopas Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Tässä olevat tiedot voivat muuttua ilman ennakkoilmoitusta. Ainoat HP:n tuotteita ja palveluja koskevat takuut mainitaan

Lisätiedot

Professional-sarjan liiketunnistimet

Professional-sarjan liiketunnistimet 1 Professional-sarjan liiketunnistimet tietävät, milloin hälytys on laukaistava ja milloin taas ei. Monipisteinen peittämisen tunnistus ja integroitu suihkeen havainnointi! 2 Kehittynyt anturien tietojen

Lisätiedot

T FYYSINEN TURVALLISUUS. - Videovalvontajärjestelmä. Harri Koskenranta

T FYYSINEN TURVALLISUUS. - Videovalvontajärjestelmä. Harri Koskenranta T-110.460 FYYSINEN TURVALLISUUS - Videovalvontajärjestelmä Harri Koskenranta 14.4.05 14.4.2005 T-110.460 Koskenranta 1 SUOJAUKSET UHKAT VAHINGOT TURVALLISUUSVALVONTA 14.4.2005 T-110.460 Koskenranta 2 VIDEOVALVONTA

Lisätiedot

TruVision NVR 10. Pikaopas

TruVision NVR 10. Pikaopas TruVision NVR 10 Pikaopas Pika-asennus 1 Liitä kaikki tarvittavat laitteet tallentimen takapaneeliin. Ensimmäinen käyttökerta Tallentimessa on ohjattu pika-asennus, joka mahdollistaa tallentimen perusasetusten

Lisätiedot

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi

Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit. Uusi moottorisukupolvi Silent Gliss 9020/21, 9040/41 ja 5091 moottorit Uusi moottorisukupolvi Elämää helpottavia innovaatioita Silent Glissillä on yli 40 vuoden kokemus sähkötoimisista verhokiskoista. Toimme ensimmäisenä markkinoille

Lisätiedot

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE

TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE TIDOMAT smartone - etälukija MIFARE SO-3393 (Mifare ) Tyylikkäästi muotoiltu etälukija taustavalaistulla kosketusnäppäimistöllä. MIFARE tyyppisille etälukutunnistimille. Vihreä, keltainen tai punainen

Lisätiedot

X MOBOTIX AG. Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua

X MOBOTIX AG. Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua MOBOTI AG Työajan- ja töidenseuranta Kulunvalvonta Varastonhallinta Muovikorttiratkaisut Mobotix-valvontakamerat osana JotBar-kulunvalvontaratkaisua Menestystekijät MOBOTI AG Säänkestävyys vakiona ilman

Lisätiedot

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114

AquaPro IP 54. Laser 635 nm. auto man man DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 FI 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 Laser 635 nm IP 54 auto man man AquaPro DE 02 GB 09 NL 16 DK 23 FR 30 ES 37 IT 44 PL 51 58 PT 65 SE 72 NO 79 TR 86 RU 93 UA 100 CZ 107 EE 114 LV 121 LT 128 RO 135 BG 142 GR 149 58 Lue käyttöohje kokonaan.

Lisätiedot

Blue Line Gen2 TriTech -liiketunnistimet

Blue Line Gen2 TriTech -liiketunnistimet Rikosilmoitinjärjestelmät Blue Line Gen2 TriTech -liiketunnistimet Blue Line Gen2 TriTech -liiketunnistimet www.boschsecurity.fi u Säädettävällä eläintunnistimella varustettu malli optimoi asennus lemmikkejä

Lisätiedot

Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja ED02. Luetteloesite

Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja ED02. Luetteloesite Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja ED0 Luetteloesite Paineensäätöventtiilit E/P-paineensäätöventtiilit Sarja ED0 E/P-paineensäätöventtiili, Sarja ED0 Qn= 10 l/min Paineilmaliitäntä

Lisätiedot

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308

Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 Oxix L I U E N N E E N H A P E N M I T T A R I BROCHURE FI 5.40 OXIX BROCHURE 1308 O P T I N E N A N T U R I M I N I M A A L I S E L L A H U O LTOTA R P E E L L A Oxix-happilähetin on ainutlaatuinen liuenneen

Lisätiedot

AV-asennus- kaapelit ja -välijohdot.

AV-asennus- kaapelit ja -välijohdot. bedea AV-asennuskaapelit ja -välijohdot. 21.3.2014 19-napainen suojattu MultiLine-kaapeli. Ruuvaamalla päihin joko HDMI-liitin (#8714) tai HDMI-liitinpaneeli (#8713), saadaan aikaan täysiverinen High Speed

Lisätiedot

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome

Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome Turvallisuutta kotiin ABB-Welcome ABB-Welcome Omakotitalon ovipuhelinjärjestelmä Nykymaailmassa on hyvä tietää kenelle ovensa avaa. Laadukkaalla videotunnistuksella voidaan varmistaa kodin turvallisuus.

Lisätiedot

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931

Käyttöoppaasi. SAMSUNG T220HD http://fi.yourpdfguides.com/dref/786931 Voit lukea suosituksia käyttäjän oppaista, teknisistä ohjeista tai asennusohjeista tuotteelle. Löydät kysymyksiisi vastaukset käyttöoppaasta ( tiedot, ohjearvot, turvallisuusohjeet, koko, lisävarusteet

Lisätiedot

Sääasema Probyte JUNIOR

Sääasema Probyte JUNIOR Sääasema Probyte JUNIOR JUNIOR sääanturi COM1 12VDC RS-232 signaali PC W9x Excel-tiedosto PROBYTE JUNIOR sääanturin toimintaperiaate Yleistä Probyte SÄÄASEMA JUNIOR1 on sään mittaukseen tarkoitettu ulkoanturi,

Lisätiedot

CLICKTRONIC VÄLIJOHDOT

CLICKTRONIC VÄLIJOHDOT CR70399 CR70401 CR70402 CR70403 CR70404 CR70405 CR70407 CR70408 7, 1 CR70465 CR70467 CR70468 CR70469 CR70470 CR70471 CR70473 CR70474 7, 1 Antennikaapeli (IEC-uros/IEC-naaras) antenni- tai kaapelivastaanottimien

Lisätiedot

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet

Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet Epson Stylus Pro 4800 / 7800 / 9800 Erinomaiset mustavalko- ja väritulosteet Ainutlaatuisella Epson UltraChrome K3 -mustetekniikalla saat erinomaisia mustavalko- ja väritulosteita. Kun muissa musteissa

Lisätiedot

L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012

L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012 L 329/2 Euroopan unionin virallinen lehti 29.11.2012 Galvanoitu tavara, jossa on teräksinen U:n muotoinen molemmista päistään kierteitetty pultti, kaksi kuusiomutteria ja valuteräspuristin, jossa on kaksi

Lisätiedot

CoreLine Waterproof kirkas valinta

CoreLine Waterproof kirkas valinta Lighting CoreLine Waterproof kirkas valinta CoreLine Waterproof Olipa kyseessä uusi rakennus tai vanhan tilan kunnostus, haluavat asiakkaat valaistusratkaisuja, jotka tarjoavat laadukasta valoa ja huomattavia

Lisätiedot

Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö

Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö DIGITRACE RAYSTAT-ECo-10 Ympäristön lämpötilaa mittaava, energiaa säästävä sulanapitojärjestelmän ohjausyksikkö Yleistä Käyttöalue Normaalitilat, ulkokäyttö Ympäristön lämpötila -20 C +40 C Syöttöjännite

Lisätiedot