MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2016 232"

Transkriptio

1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Aika klo 15:00-18:57 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 104 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Vuohimäentie arava-rajoitusten vapauttamishakemus ja purkuluvan myöntäminen 107 Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Osuustie 2 G aravarajoitusten vapauttamishakemus ja purkuluvan myöntäminen 108 Tonttien ja vuokraus keskustan alueelta (Ollilantie) / kiinteistö K112T ja K112T / Mäntsälän vuokra-asunnot Oy Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Kunnanvaltuuston kokousten laillisuus ja täytäntöönpano Ehnroosin koulun hankesuunnitelman hyväksyminen Mikkosentie 13 as 6 osakehuoneiston myynti / hinnan alentaminen Kaavoituskatsaus Kunnanjohtajan johtajasopimus Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta Lausunto Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnallisista ja taloudellisista tavoitteista Viranhaltijapäätökset Ilmoitusasiat Lautakuntien pöytäkirjat 266

2 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Läsnä Havula Tapio Kh:n puheenjohtaja Salmi Petri Kh:n I varapuh.joht. Ravolainen-Rinne Heta Kh:n II varapuh.joht. Elomaa Jarna jäsen poistui klo Laukkanen Erkki jäsen Laine Markku jäsen Martniku Sari jäsen poissa klo Mäkipää Marja-Leena jäsen poissa :t Tilvis Reijo jäsen Teppinen Marja varajäsen läsnä :t Muut Helin Anna Kv:n puheenjohtaja Peltola Veijo Kv:n I varapuh.joht. Laaksonen Tapio Kv:n II varapuh.joht. Kairesalo Esko kunnanjohtaja poissa 114 Siikaluoma Esa hallintojohtaja poissa 114 Pouru Lauri asiantuntija 113 Seppälä Hannu asiantuntija 111 Lintonen Pekka asiantuntija 111 Mäkinen Janne asiantuntija 111 Allekirjoitukset Tapio Havula puheenjohtaja Esa Siikaluoma pöytäkirjanpitäjä Käsitellyt asiat Pöytäkirjan tarkastus Petri Salmi Erkki Laukkanen Pöytäkirja yleisesti nähtävillä Kunnantalo ja yleinen tietoverkko

3 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kunnanhallitus 104 Päätösesitys: Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

4 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Pöytäkirjan tarkastajien valinta Kunnanhallitus 105 Päätösesitys: Valitaan pöytäkirjan tarkastajiksi Jarna Elomaa ja Marja-Leena Mäkipää. Valittiin pöytäkirjan tarkastajiksi Petri Salmi ja Erkki Laukkanen.

5 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Vuohimäentie arava-rajoitusten vapauttamishakemus ja purkuluvan myöntäminen 181/ /2016 Kunnanhallitus 106 Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Vuohimäentie hakee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta vapautusta aravarajoituksista ja purkulupaa. Rajoitukset ovat voimassa saakka. Aravarajoitusten vapauttamishakemuksen ja purkuluvan liitteeksi tulee saada kunnan lausunto. Kiinteistö sijaitsee Mäntsälän kunnassa 505, kortteli 441 Salovuori RN:o 76 ja Lehtovuori RN:o 77 (tontit 1-2) tiloilla osoitteessa Vuohimäentie Kiinteistöllä on lainaa yhteensä ,95 euroa. Luotot on myöntänyt Kuntarahoitus Oyj ja Mäntsälän kunta. Hakemuksen perusteena on se, että Mustamäen alueen kysyntä on vähentynyt ja sieltä tulee saada vähennettyä yhtiön asuntokantaa. Asukkaat voidaan sijoittaa vapaana oleviin asuntoihin. Kohde käsittää kaksi rivitaloa, jossa on yhteensä 11 huoneistoa. Talo on huonokuntoinen ja vaatii paljon korjaamista. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus puoltaa Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:n / Vuohimäentie talon käyttö- ja luovutusrajoituksista vapauttamista ja purkuluvan myöntämistä. Käsittely: Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti esitystään niin, että päätökseen lisätään lause: " Kunnanhallitus toteaa, että mahdollinen purkaminen käsitellään myöhemmin erikseen". Hyväksyttiin esittelijän muutetun esityksen mukaan. Merkittiin, että Marja-Leena Mäkipää ilmoitti esteellisyytensä asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja poistui kokouksesta. Varajäsen Marja Teppinen saapui kokoukseen tämän pykälän ajaksi.

6 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Osuustie 2 G aravarajoitusten vapauttamishakemus ja purkuluvan myöntäminen 182/ /2016 Kunnanhallitus 107 Mäntsälän vuokra-asunnot Oy / Osuustie 2 G hakee Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAlta vapautusta aravarajoituksista ja purkulupaa. Rajoitukset ovat voimassa saakka. Aravarajoitusten vapauttamishakemuksen liitteeksi tulee saada kunnan lausunto. Kiinteistö sijaitsee Mäntsälän kunnassa 505 Meijerinraitti RN:o 56:41 tilalla osoitteessa Osuustie 2 G. Kiinteistöllä on lainaa yhteensä ,18 euroa. Luotot on myöntänyt Kuntarahoitus Oyj ja Mäntsälän kunta. Hakemuksen perusteena on se, että Osuustie 2 G asukkaat muuttavat valmistuvaan Kivistöntie 16 taloon Kohde käsittää yhden talon, jossa on yhteensä 44 huoneistoa. Talo on huonokuntoinen ja vaatii paljon korjaamista. Osuustien läheisyydessä Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:llä on osoitteissa Osuustie 2 ja 4 yhteensä 64 asuntoa. Mäntsälän vuokra-asunnot Oy pyrkii uudistuotannossa hajasijoittamaan vuokra-asuntoja eri puolille Mäntsälää. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää puoltaa Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:n / Osuustie 2 G talon käyttö- ja luovutusrajoituksista vapauttamista ja purkuluvan myöntämistä. Käsittely: Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti esitystään niin, että päätökseen lisätään lause: " Kunnanhallitus toteaa, että mahdollinen purkaminen käsitellään myöhemmin erikseen". Hyväksyttiin esittelijän muutetun esityksen mukaan. Merkittiin, että Marja-Leena Mäkipää ilmoitti esteellisyytensä asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja poistui kokouksesta. Varajäsen Marja Teppinen saapui kokoukseen tämän pykälän ajaksi.

7 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Tonttien ja vuokraus keskustan alueelta (Ollilantie) / kiinteistö K112T ja K112T / Mäntsälän vuokra-asunnot Oy 183/ /2016 Kunnanhallitus 108 Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:n hallitus on kokouksessaan tehnyt päätöksen vuokrata kunnalta keskustan alueelta korttelin 112 tontit 4 ja 5. Tontit ovat voimaan tulleen Ollilantien kaavamuutoksen mukaiset tontit ja tonteilta on purettu vuoden 2015 lopussa entinen neuvola- ja päiväkotirakennus. Tontille on tarkoitus rakentaa noin 24 vuokra-asuntoa. Korttelin 112 tontti 4 vastaa K112T4 nimistä kiinteistöä ja korttelin 112 tontti 5 vastaa K112T5 nimistä kiinteistöä Tontin 4 pinta-ala on noin m2 ja sen rakennusoikeus on 700 k-m2. Tontin 5 pinta-ala on noin m2 ja sen rakennusoikeus on 700 k-m2. Vuokra-alueen rakennusoikeus on siten yhteensä k-m2. Tonttien asemakaavamerkintä on A-1 (asuintalojen korttelialue). Valtion tukemaan vuokra-asuntotuotantoon luovutettavien tonttien osalta hinnoitteluperusteena käytetään toteutettavaa rakennusoikeutta. Hinnoittelussa noudatetaan Asumisen rahoittamis- ja kehittämiskeskuksen (ARA) hyväksymää valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavia enimmäistonttihintoja. Hinta on vuoden 2016 päätöksen mukaan Mäntsälässä pientalotontin osalta 105 euroa / k-m2. Tontin pääoma-arvoksi muodostuu euroa. ARA:n hintapäätöksen mukaan vuokratonteille toteutettavassa asuntotuotannossa vuosivuokra on enintään 5 % rakennuspaikan enimmäishinnasta. Tontin perusvuosivuokra em. hinnoittelun mukaan on 7 350,00 euroa/vuosi. Vuokra-aika on 50 vuotta. Vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin. (Valmistelija: maankäyttöinsinööri Vesa Gummerus) Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää vuokrata tontin 122-4, joka vastaa K122T4 nimistä kiinteistöä ja tontin 122-5, joka vastaa K122T5 nimistä kiinteistöä , Ollilantien asemakaava-alueelta Mäntsälän vuokra-asunnot Oy:lle 7 350,00 euron vuosivuokralla viideksikymmeneksi vuodeksi ja muutoin maanvuokrasopimuksessa esitetyin ehdoin. Vuokra-alueen rakennusoikeus on yhteensä k-m2. Vuokrauksessa noudatetaan ARA:n hyväksymiä valtion tukemassa asuntotuotannossa sovellettavaa enimmäistonttihintoja (viimeisin päätös ). Perusvuosivuokra on 7 350,00 euroa (105 e/k-m2, k-m2, vuosivuokra 5 %). Vuokra-aika on 50 vuotta. Mikäli tontille rakennettavan hankkeen käytetyn rakennusoikeuden alitus on yli 5 % asemakaavan mukaisesta rakennusoikeudesta, vuokra lasketaan toteutettavan rakennusoikeuden mukaisesti (105 e/k-m2, vuosivuokra 5 %). Vuokrasopimus on allekirjoitettava viimeistään 4 kuukauden kuluessa tästä päätöksestä, muutoin tämä päätös raukeaa.

8 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Käsittely: Kaavoitusjohtaja Lauri Pouru esitteli asiaa kokouksessa. Päätettiin yksimielisesti, että asia siirretään seuraavaan kokoukseen lisätietojen saamiseksi. Merkittiin, että Marja-Leena Mäkipää ilmoitti esteellisyytensä asian käsittelyyn ja päätöksentekoon ja poistui kokouksesta. Varajäsen Marja Teppinen saapui kokoukseen tämän pykälän ajaksi.

9 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Edellisen kokouksen pöytäkirjan tarkastaminen Kunnanhallitus 109 Kuntalain 50 :n sekä hallintosäännön 19 :n mukaisesti pöytäkirjan tarkastajat allekirjoittavat pöytäkirjan. Kunnanhallituksen kokouksen toinen pöytäkirjantarkastajista on ilmoittautunut ettei hyväksy pöytäkirjaa. Tällöin toimielimen seuraavassa kokouksessa on käsiteltäva pöytäkirja ja tehtävä siitä päätös. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy laaditun pöytäkirjan. Käsittely: Käsittelyn kuluessa Sari Martniku esitti, että kunnanhallitus ei tarkasta pöytäkirjaa. Esitystä ei kukaan kannattanut. Hyväksyttiin esityksen mukaan eli kunnanhallitus tarkisti pöytäkirjan. Merkittiin, että Sari Martniku esitti asiaan eriävän mielipiteen, joka on pöytäkirjan liitteenä.

10 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston kokousten laillisuus ja täytäntöönpano Kunnanhallitus 110 Kuntalain 23 :n mukaan kunnanhallitus vastaa valtuuston päätösten täytäntöönpanosta ja laillisuuden valvonnasta. Kuntalain 56 :n mukaan, jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston päätös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä tai että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on viipymättä saatettava uudelleen valtuuston käsiteltäväksi. Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, että koska kunnanvaltuuston kokouksessa tehdyt päätökset ovat syntyneet laillisessa järjestyksessä eivätkä mene kunnanvaltuuston toimivaltaa ulommaksi tai muutoin ole lain tai asetuksen vastaisia, panna päätökset täytäntöön. Käsittely: Käsittelyn kuluessa Sari Martniku esitti, että pöytäkirjaa ei panna täytäntöön, koska pykälän neljä päätös oli syntynyt virheellisessä järjestyksessä. Kukaan ei kannattanut esitystä Hyväksyttiin esityksen mukaan. Merkittiin, että Sari Martniku esitti asiaan eriävän mielipiteen, joka on pöytäkirjan liitteenä.

11 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Ehnroosin koulun hankesuunnitelman hyväksyminen 295/10/2014, 439/10/2014 Tekninen lautakunta Ehnroosin koulun sisäilmaongelmien takia joudutaan nykyisten väistötilojen vuokra-aikaa jatkamaan sekä hankkimaan uusia väistötiloja. Nykyistä vuokra-aikaa jatketaan 12 kk alkaen saakka. Kuukausivuokra alkaen on /kk (alv 0 %) ja sitä korotetaan 3 % vuosittain siten, että seuraava mahdollinen vuokrankorotusajankohta on Nykyisten vuokratilojen lisäksi tarvitsemme väistötiloiksi noin 37 eri tilaa luokka- ja hallintotiloiksi. Tällä hetkellä väistötiloja on vuokrattuna 17 luokkatilaa ja yksi hallintotila. Tälle vuodelle on varattu väistötiloihin määrärahaa käyttötalouteen yhteensä vuokra- ja ylläpitokuluihin ajalle Lisämäärärahaa tarvitaan nykyisille väistötiloille ajalle sekä lisätiloille ajalle (arvio 37 tilaa) yhteensä (alv 0 %) vuokra- ja ylläpitokuluihin. Investointisuunnitelmassa on varattu vuodelle 2014 Ehnroosin koulujen sisäilmakorjauksiin yhteensä Kyseisen määrärahan käyttötarkoitus muutettaisiin niin, että kyseinen summa varattaisiin lisäväistötilojen perustus-, kuljetus- ja asennuskustannuksiin sekä jo tehtyihin sisäilmatutkimuksiin kokonaisuudessaan. Valtuusto on päättänyt , että käynnistetään välittömästi Ehnroosin koulua korvaavan ratkaisun suunnittelu koskien kaikkia tiloja tai osia ja ratkaisun tulee olla mahdollisimman nopeasti toteutettavissa. Sivistyspalvelut on yhteistyössä teknisten palvelujen kanssa laatinut alustavan tilaohjelman. Tarkistetun tilaohjelman jälkeen tulee käynnistää välittömästi hankesuunnittelu, ja hankesuunnitelma tullaan erikseen hyväksymään valtuustossa. (valmistelija / lisätietoja: tilapäällikkö Soile Karhinen, puh , tekninen johtaja Hannu Seppälä puh ) Teknisen johtajan päätösesitys: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että 1) Ehnroosin koulun väistötilat vuokrataan niin pitkäksi aikaa, että uudet tilat on rakennettu.

12 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus ) Vuoden 2014 käyttötalouden talousarvioon myönnetään lisämääräraha vuokra- ja ylläpitokustannuksiin yhteensä ) Investoinneissa oleva vuoden 2014 Ehnroosin koulun sisäilmakorjauksiin varattu siirretään Ehnroosin koulun investointiin lisäväistötilojen perustamis-, kuljetus- ja asennuskustannuksiin. 4) Uuden Ehnroosin koulun suunnittelukustannuksiin myönnetään lisämääräraha käyttötalouteen vuodelle 2014 yhteensä ) Vuoden 2015 talousarvion valmistelussa tullaan huomioimaan väistötiloista ja suunnittelusta aiheutuvat kustannukset Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen. Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että 1) Ehnroosin koulun väistötilat vuokrataan niin pitkäksi aikaa, että uudet tilat on rakennettu. 2) Vuoden 2014 käyttötalouden talousarvioon myönnetään lisämääräraha vuokra- ja ylläpitokustannuksiin yhteensä ) Investoinnessa oleva vuoden 2014 Ehnroosin koulun sisäilmakorjauksiin varattu siirretään Ehnroosin koulun investointiin lisäväistötilojen perustamis-, kuljetus- ja asennuskustannuksiin. 4) Uuden Ehnroosin koulun suunnitelukustannuksiin myönnetään lisämääräraha käyttötalouteen vuodelle 2014 yhteensä ) Vuoden 2015 talousarvion valmistelussa tullaan huomioimaan väistötiloista ja suunnittelusta aiheutuvat kustannukset Käsittely: Tekninen johtaja Hannu Seppälä esitteli asiaa kokouksessa. Käsittelyn kuluessa kunnanjohtajan muutti esitystään seuraavasti: Päätöksen ensimmäinen kohta muutetaan: ", kun tarvittavat toimivat tilat on rakennettu." Lisäksi päätökseen lisätään uudeksi kohdaksi viisi (vanha kohta viisi siirtyy kohdaksi kuusi): Pyydetään Työterveyslaitokselta pikaisesti lausunto koulun sisäilmaongelmien laadusta ja samalla mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Pyyntöön lisätään tähän mennessä tehtyjen tutkimusten tulokset. Selvitys on oltava valmiina hyvissä ajoin ennen talousarvion 2015 päätöksentekoa.

13 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Lisäksi kohtaan neljä tehdään muutos: "sana uusi pois lauseen alusta ". Uusi esitys kokonaisuudessaan: Kunnanhallitus esittää edelleen kunnanvaltuustolle, että 1) Ehnroosin koulun väistötilat vuokrataan niin pitkäksi aikaa, kun tarvittavat toimivat tilat on rakennettu. 2) Vuoden 2014 käyttötalouden talousarvioon myönnetään lisämääräraha vuokra- ja ylläpitokustannuksiin yhteensä ) Investoinnessa oleva vuoden 2014 Ehnroosin koulun sisäilmakorjauksiin varattu siirretään Ehnroosin koulun investointiin lisäväistötilojen perustamis-, kuljetus- ja asennuskustannuksiin. 4) Ehnroosin koulun suunnitelukustannuksiin myönnetään lisämääräraha käyttötalouteen vuodelle 2014 yhteensä ) Pyydetään Työterveyslaitokselta pikaisesti lausunto koulun sisäilmaongelmien laadusta ja samalla mahdollisesti tarvittavista toimenpiteistä. Pyyntöön lisätään tähän mennessä tehtyjen tutkimusten tulokset. Selvitys on oltava valmiina hyvissä ajoin ennen talousarvion 2015 päätöksentekoa. 6) Vuoden 2015 talousarvion valmistelussa tullaan huomioimaan väistötiloista ja suunnittelusta aiheutuvat kustannukset Hyväksyttiin muutetun esityksen mukaan. Kunnanvaltuusto Merkittiin, että Tapio Havula poistui kokouksesta tämän pykälän aikana Tämän pykälän osalta pöytäkirja tarkastettiin kokouksessa. Esitys: Kunnanvaltuusto hyväksyy kunnanhallituksen esityksen. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Tekninen lautakunta

14 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekniset palvelut on järjestänyt tarjouskilpailun Ehnroosin koulun esi- ja hankesuunnitelman laatimisesta. Tarjouskilpailun perusteella hankesuunnitelman laatiminen tilattiin P & R Arkkitehtuuria Oy:ltä hintaan , alv 0. Suunnittelutyötä johti ohjausryhmä, johon kuuluivat Hannu Seppälä, Pekka Savolainen, Soile Karhinen, Pekka Lintonen, Janne Mäkinen, Marko Lipponen, Taina Ahonen, Lauri Pouru ja Tapio Sillfors. Hankesuunnitelma valmistui Sen keskeinen ajatus oli suunnitella Ehnroosin yhtenäiskoulu, joka muodostuu nykyisestä Myllymäen alakoulusta rakentamalla siihen kiinteästi yhteydessä oleva yläkouluosa, jonka laajuus tässä yhteydessä laaditun tilaohjelman mukaan on brm2. Yhtenäiskoulun keittiö, ruokasali ja hallintotilat on suunniteltu sijoitettavaksi laajennusosaan ja vastaavasti nämä tilat muunnetaan nykyisessä koulussa opetustiloiksi. Hankesuunnitelmassa tutkittiin useita vaihtoehtoja, joista suunnitelmaan jätettiin mahdollisina sijoitustapoina vaihtoehdot A3, B2 ja C3. Vaihtoehtoa A3 pidettiin ohjausryhmässä parhaana, minkä johdosta kustannusarvio päätettiin tuottaa tämän vaihtoehdon perusteella. Kustannusarvio on 14,1 M, alv 0 (kustannustaso 9/2014), johon sisältyy vanhojen rakennusten purkua , pihatöitä ja nykyisen Myllymäen koulun muutostöitä Ehnroosin koulu on mahdollista toteuttaa elinkaarihankkeena, jolloin kustannukset sekä riskit jakaantuisivat 20 vuodelle ja koulun tulevat kustannukset ja mahdolliset yllättävät menot olisivat huomattavasti paremmin ennakoitavissa perinteiseen malliin verrattuna. Lisäksi elinkaarimallilla toteutettuna kiinteistönhoitoon ja siivoukseen sekä ruokapalveluun ei tarvitse palkata lisää henkilöstöä vaikka ylläpidettävät suoritteet kasvavat merkittävästi. Perinteisessä urakkamallissa riskit ovat Mäntsälän kunnalla koko rakennuksen elinkaaren ajan. Sivistyslautakunnalle ja tekniselle lautakunnalle järjestetään hankesuunnitelmasta yhteinen esittelytilaisuus klo alkaen, jonka jälkeen lautakunnat jatkavat päätöksentekoa omissa kokoonpanoissaan. Yritysvaikutusten arviointi Yritysvaikutusten tunnistamiseen liittyvät kysymykset Kyllä Ei EOS Vaikuttaako päätös yritysten X 0 0 liiketoimintamahdollisuuksiin? Vaikuttaako päätös työllisyyteen? X 0 0 Vaikuttaako päätös yritysten X 0 0

15 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus sijoittumiseen paikkakunnalle? Arvioi esiin nousseita yritysvaikutuksia a. Millaisia positiivisia yritysvaikutuksia päätöksellä on? Päätökset vaikuttavat suorasti rakennusalan työllistymiseen kunnassa. Vaikuttaa myös paikallisten ja seudun alueen yrittäjien mahdollisuuksiin saada urakka-, kiinteistönhoidon- ja kunnossapidon töitä. b. Millaisia negatiivisia yritysvaikutuksia päätöksellä on? Ei ole (Valmistelija / lisätietoja: tekninen johtaja Hannu Seppälä, puh , rakennuttamispäällikkö Pekka Savolainen, puh , sivistysjohtaja Pekka Lintonen puh ). Teknisen johtajan päätösesitys Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan vuosina Vanhan koulun purkutyöt käynnistetään 2015 vuoden aikana. Tekninen lautakunta esittää, että kunnanhallitus ja edelleen kunnanvaltuusto valitsee uuden Ehnroosin yhtenäiskoulun rakentamisen toteutusmuodoksi joko elinkaarihankemallin tai perinteisen urakkamallin. Käsittely: Käsittelyn aikana Asko Eerola teki seuraavan täydennysesityksen; Päätöstekstiä täydennetään seuraavalla lauseella: Salitilan suunnittelussa pitää huomioida esittävän taiteen edellytykset. Jussi Heikkilä kannatti esitystä. Keskustelun aikana Rami Lindqvist teki seuraavan esityksen: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan viimeistään vuosina Leena Laine ja Jari Eloranta kannattivat ehdotusta. Keskustelun aikana Jari Eloranta teki seuraavan esityksen: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan vuosina Tekninen lautakunta

16 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus päättää mahdollisista koulun purkutöistä, kun selviää uuden koulun suunnitelma ja muu jatkokäyttö. Tekninen lautakunta esittää, että kunnanhallitus ja edelleen kunnanvaltuusto valitsee uuden Ehnroosin yhtenäiskoulun rakentamisen toteutusmuodoksi joko elinkaarihankemallin tai perinteisen urakkamallin. Esitystä ei kannatettu. Tekninen lautakunta hyväksyi yksimielisesti lisättäväksi päätökseen Asko Eerolan täydennysesityksen esittävän taiteen luokan lisäämisestä suunnitelmaan. Teknisen johtajan muutettu päätösesitys: Keskustelun perusteella tekninen johtaja muutti ehdotustaan: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan vuosina Vanhan koulun tarvittavat purkutyöt käynnistetään 2015 vuoden aikana. A ja B osien purkamisesta päätetään erikseen. Tekninen lautakunta esittää, että kunnanhallitus ja edelleen kunnanvaltuusto valitsevat uuden Ehnroosin yhtenäiskoulun rakentamisen toteutusmuodoksi joko elinkaarihankemallin tai perinteisen urakkamallin. Puheenjohtaja ehdotti kädennostoäänestystä teknisen johtajan muutetusta päätösesityksestä ja Rami Lindqvistin tekemästä muutetusta ehdotuksesta. Ehdotus hyväksyttiin. Suoritetussa äänestyksessä teknisen johtajan muutettu esitys sai neljä (4) ääntä; Jussi Heikkilä, Anneli Sundberg, Hilkka Virtanen ja Asko Eerola ja Rami Lindqvistin esitys sai viisi (5) ääntä; Leena Laine, Christina Kalenius, Jari Eloranta, Esko Tattari ja Rami Lindqvist. Puheenjohtaja totesi teknisen lautakunnan valinneen äänin 5-4 Rami Lindqvistin esityksen. Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan viimeistään vuosina Salitilan suunnittelussa pitää huomioida esittävän taiteen edellytykset. Liite 1. Hankesuunnitelma Liite 2. Huonetilaohjelma Liite 3. Kustannusselvitys Liite 4. Rakennustapaselvitys

17 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Liite 5. Tontinkäyttösuunnitelma Liite 6. Havainnekuva Liite 7. Tilakaaviot Liite 8. Nykytilanne aluepiirustus Liite 9. Nykytilanne asemakaava Sivistyslautakunta Sivistysjohtajan päätösesitys: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman hyväksymistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan vuosina Vanhan koulun purkutyöt käynnistetään vuoden 2015 aikana. Käsittely: Käsittelyn kuluessa sivistysjohtaja muutti päätösesityksensä seuraavaksi: Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin koulun hankkeen suunnittelun käynnistämistä. Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan vuosina Yläkoulun osalta rakennuksen laajuudessa huomioidaan paremmin oppilasmäärän kasvu. Pyritään rakentamaan monikäyttöisiä tiloja. Hankesuunnitelman edetessä laaditaan tarkempi tilojen kuvaus hankesuunnitelmaan. Sivistyslautakunnan edustaja nimetään hankkeen ohjausryhmään. Sivistyslautakunta päätti hyväksyä esityksen. Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy valmistellun Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelman ja esittää sen edelleen valtuuston hyväksyttäväksi.

18 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Ehnroosin koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan viimeistään vuosina Vanhan koulun purkamisen kustannuksista ja toteutuksesta tehdään selvitys, jonka jälkeen päätöksenteko asiasta. Ehnroosin koulun toteuttaminen esitetään otettavaksi Elinkaarihankkeeseen, mikäli Mäntsälän kunnan ja Tuusulan kunnan neuvottelu koskien Hyökännummen kouluinvestointia ja Kellokosken koulun käyttöä johtaa muutoksiin Mäntsälän oppilaiden sijoittumisessa. Käsittely: Tekninen johtaja Hannu Seppälä, opetuspäällikkö Janne Mäkinen ja sivistysjohtaja Pekka Lintonen esittelivät asiaa kokouksessa. Käsittelyn kuluessa kunnanjohtaja muutti esitystään niin, että asia jätetään pöydälle ja siirretään jatkovalmisteluun sekä myöhempään päätöksentekoon. Hyväksyttiin kunnanjohtajan muutetun esityksen mukaan. Kunnanhallitus Asiasta on käyty neuvottelu ja Tuusulasta saadaan alustava vastaus Esitys asiasta tehdään kokouksessa (tarvittaessa asiaa käsitellään vielä kokouksessakin). Kunnanjohtajan päätösesitys: Annetaan kokouksessa. Käsittely: Sivistysjohtaja Pekka Lintonen, opetuspäällikkö Janne Mäkinen ja tekninen johtaja Hannu Seppälä esittelivät asiaa kokouksessa. Käsittelyn kuluessa kunnanjohtaja teki päätösesityksen: Asia merkitään tiedoksi ja asia käsitellään seuraavassa kokouksessa Hyväksyttiin esityksen mukaan. Merkittiin, että Sari Martniku saapui kokoukseen tämän pykälän aikana Kunnanhallitus Kunnanjohtajan päätösesitys:

19 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelma merkitään tiedoksi. Asiaan palataan kun Hyökännummen ja Kellokosken kouluja koskeva ratkaisu on selvillä, kuitenkin viimeistään mennessä. Kunnanhallitus päättää, että Ehnroosin kouluhanke toteutetaan normaalina kunnan omana investointihankkeena. Ehnroosin vanhan koulun ja alueen käytöstä päätetään erillisselvityksen valmistumisen jälkeen, kuitenkin viimeistään mennessä. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Tekninen lautakunta Ehnroosin koulun sisäilmaongelmien takia joudutaan nykyisten väistötilojen vuokra-aikaa jatkamaan sekä hankkimaan uusia väistötiloja. Nykyistä vuokra-aikaa jatketaan 12 kk alkaen saakka. Kuukausivuokra alkaen on /kk (alv 0 %) ja sitä korotetaan 3 % vuosittain siten, että seuraava mahdollinen vuokrankorotusajankohta on Nykyisten vuokratilojen lisäksi tarvitsemme väistötiloiksi noin 37 eri tilaa luokka- ja hallintotiloiksi. Tällä hetkellä väistötiloja on vuokrattuna 17 luokkatilaa ja yksi hallintotila. Tälle vuodelle on varattu väistötiloihin määrärahaa käyttötalouteen yhteensä vuokra- ja ylläpitokuluihin ajalle Lisämäärärahaa tarvitaan nykyisille väistötiloille ajalle sekä lisätiloille ajalle (arvio 37 tilaa) yhteensä (alv 0 %) vuokra- ja ylläpitokuluihin. Investointisuunnitelmassa on varattu vuodelle 2014 Ehnroosin koulujen sisäilmakorjauksiin yhteensä Kyseisen määrärahan käyttötarkoitus muutettaisiin niin, että kyseinen summa varattaisiin lisäväistötilojen perustus-, kuljetus- ja asennuskustannuksiin sekä jo tehtyihin sisäilmatutkimuksiin kokonaisuudessaan. Valtuusto on päättänyt , että käynnistetään välittömästi Ehnroosin koulua korvaavan ratkaisun suunnittelu koskien kaikkia tiloja tai osia ja ratkaisun tulee olla mahdollisimman nopeasti toteutettavissa. Sivistyspalvelut on yhteistyössä teknisten palvelujen kanssa laatinut alustavan tilaohjelman. Tarkistetun tilaohjelman jälkeen tulee käynnistää välittömästi hankesuunnittelu, ja hankesuunnitelma tullaan erikseen hyväksymään valtuustossa.

20 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus (valmistelija / lisätietoja: tilapäällikkö Soile Karhinen, puh , tekninen johtaja Hannu Seppälä puh ) Tekninen lautakunta Hankesuunnitelman aiempi käsittely Tekninen lautakunta on esittänyt päätöksessään kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle Ehnroosin koulun päivätyn hankesuunnitelman hyväksymistä ja että koulun rakennussuunnittelu aloitetaan viimeistään 2016 ja koulun rakentaminen toteutetaan viimeistään vuosina Salitilan suunnittelussa pitää huomioida esittävän taiteen edellytykset. Kunnanhallitus on käsitellyt edellä mainittua Ehnroosin koulun hankesuunnitelmaa , ja Kunnanvaltuusto on käsitellyt kunnanvaltuustolle tehtyä valtuustoaloitetta monitoimisalin toteuttamisesta Ehnroosin uuteen kouluun. Kunnanhallitus on antanut aloitteesta päätöksen Lausunnot ja muut selvitykset Sivistyslautakunta on antanut lausunnon Ehnroosin koulun päivätystä hankesuunnitelmasta. Sivistyslautakunta on uudelleen käsitellyt Ehnroosin koulun uudisrakentamishanketta ja antanut lausunnon investointien ohjausryhmälle. Lausunnossaan sivistyslautakunta edellyttää aiemmin hyväksymäänsä hankesuunnitelmaan oleellisia muutoksia mm. sijainnin ja laajuuden osalta. Maankäyttölautakunnalta on pyydetty lausuntoa 2015 ja maankäyttölautakunta on käsitellyt asiaa ja lautakunta päätti yksimielisesti, että lausunnon antaminen siirretään helmikuun 2016 kokoukseen. Tekniset palvelut ei ole saanut pyydettyä lausuntoa ilmoitettuun aikaan mennessä. Tekniset palvelut on laatinut syksyn 2015 aikana vaihtoehtoja esittävän taiteen tilojen toteuttamisesta tehty valtuustoaloite huomioiden. Työryhmään kuuluivat tekninen johtaja Hannu Seppälä, sivistysjohtaja Pekka Lintonen, rehtori Marko Lipponen, opetuspäällikkö Janne Mäkinen, rakennuttamispäälliköt Pekka Savolainen ja Alexandre Zaitsev, kulttuurisihteeri Tarja Kuusela-Nissinen, liikuntasihteeri Harri Bister ja

21 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus hankesuunnittelija Pertti Palmroos. Työryhmän tulokset on esitelty keskeisten investointien ohjausryhmässä. Tekniset palvelut on selvittänyt Ehnroosin koulun korttelialueelle esittävän taiteen tilojen lisäksi muun julkisen rakentamisen mahdollisuuksia nykyisen asemakaavan salliman rakennusoikeuden rajoissa. Lisäksi on tutkittu noin 4 5 ryhmäisen päiväkodin sijoittamismahdollisuuksia kortteliin. Hankkeen laajuus, aikataulu ja kustannukset Ehnroosin uuden koulun laajuus on päivätyn hankesuunnitelman mukainen eli n br-m2 sisältäen liikuntasalin n. 405m2. Koulun valmistumisen alustava tavoiteaikataulu on heinäkuu Hankkeen kustannusarvio on 16,9 M. Lisäksi tulevat alueen aluerakentamisesta johtuvat kustannukset valitussa laajuudessa sekä olemassa olevan koulun purkukustannuksia. Kilpailullinen neuvottelumenettely Hankintalain (laki julkisista hankinnoista) /348 5 :n 1 momentin 14) kohdan mukaan kilpailullisella neuvottelumenettelyllä tarkoitetaan hankintamenettelyä, jossa hankintayksikkö julkaisee hankinnasta hankintailmoituksen ja johon kaikki toimittajat voivat pyytää saada osallistua; hankintayksikkö neuvottelee menettelyyn hyväksyttyjen ehdokkaiden kanssa löytääkseen yhden tai usean ratkaisun, joka vastaa sen tarpeita ja jonka perusteella valittuja ehdokkaita pyydetään tekemään tarjouksensa. Kilpailullista neuvottelumenettelyä voidaan käyttää erityisen monimutkaisessa hankinnassa, jossa hankintayksikkö ei pysty objektiivisesti ennakolta määrittelemään hankinnan oikeudellisia, rahoituksellisia tai taloudellisia ehtoja ja yksityiskohtia taikka teknisiä keinoja tarpeidensa tai tavoitteidensa toteuttamiseksi. Lisäksi edellytyksenä on, että tarjouksen valintaperusteena käytetään kokonaistaloudellista edullisuutta. Perustelut kilpailulliselle neuvottelumenettelylle Käyttämällä kilpailullista neuvottelumenettelyä on mahdollista saavuttaa Ehnroosin uuden koulun suunnittelussa ja toteutuksessa sellaisia uusia innovatiivisia ratkaisuja, joita aiemmassa hankesuunnittelussa ei ole tullut esille. Vuonna 2014 laaditun hankesuunnittelun jälkeen toimintaympäristö on muuttunut ja näkemykset yhtenäiskoulun tarpeellisuudesta.

22 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Mahdollinen päiväkodin sijoittuminen kortteliin asettaa suunnittelulle uusia vaatimuksia, samoin esitetyt tarpeet esittävän taiteen esitystiloista. Asettamalla pedagogisten tavoitteiden lisäksi kokonaistaloudellisia vaatimuksia mm. toiminnallisuuden ja energiankäytön osalta, voidaan rakennuksen elinkaaren aikana saavuttaa taloudellisia hyötyjä ja säästöjä. Hankkeesta annetut lausunnot huomioidaan jatkotyöskentelyssä. Edellä esitellyistä seikoista johtuen hanketta kokonaisuutena voidaan pitää hankintalain mukaisena monimutkaisena hankintana. Kilpailullinen neuvottelumenettely on Mänsälän kunnan tilahankkeiden toteutusohjeiden ja kuntastrategian mukainen innovatiivinen hankintamuoto. Liite 1. Kilpailullinen neuvottelumenettely, tiivistelmäkaavio Yritysvaikutusten arviointi Yritysvaikutusten arviointi Yritysvaikutusten tunnistamiseen liittyvät kysymykset Kyllä Ei EOS Vaikuttaako päätös yritysten X 0 0 liiketoimintamahdollisuuksiin? Vaikuttaako päätös työllisyyteen? X 0 0 Vaikuttaako päätös yritysten sijoittumiseen paikkakunnalle? X 0 0 Arvioi esiin nousseita yritysvaikutuksia a. Millaisia positiivisia yritysvaikutuksia päätöksellä on? Hankkeen laajuudesta johtuen päätöksellä on myönteistä vaikutusta paikallisten ja seudun alueen yrityksiin, yritysten mahdollisuuksiin saada rakennus-, kiinteistönhoidon- ja kunnossapidon toimeksiantoja. Päätöksellä on todennäköisiä positiivisia vaikutuksia rakennusalan työllisyyteen kunnassa. b. Millaisia negatiivisia yritysvaikutuksia päätöksellä on? Ei ole (Valmistelija / lisätietoja: tekninen johtaja Hannu Seppälä, puh , hankesuunnittelija Pertti Palmroos, puh )

23 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Teknisen johtajan päätösesitys: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle päivätyn hankesuunnitelman hyväksymistä hankesuunnitelmassa esitetyssä laajuudessa ja investointipäätöksen tekemistä. Hankkeen kustannusarvio on 16,9 M. Hankintamenettelynä käytetään kilpailullista neuvottelumenettelyä ulkopuolista asiantuntijatahoa apuna käyttäen. Kilpailullisen neuvottelumenettelyn jälkeen lopulliset suunnitelmat ja urakkahinnan hyväksyy tilahankkeiden toteutusohjeen mukaisesti tekninen lautakunta. Suunnitelmat arvioi valittu työryhmä, joka muodostuu maankäyttöpalveluista, sivistyspalveluista ja teknisistä palveluista. Tekninen lautakunta kiirehtii, että maankäyttölautakunta antaa pyydetyn lausunnon hankesuunnitelmasta ennen kilpailullisen neuvottelumenettelyn aloittamista. Käsittely: Asko Eerola esitti lisättäväksi, että hankintamenettelynä käytettävässä kilpailullisessa neuvottelumenettelyssä pitää rakennushankkeen suunnittelussa huomioida avoin, joustava ja muunneltava, nykyaikainen ja tulevaisuuteen luotaava oppimisympäristö. Hankesuunnitelmaan lisätään esittävän taiteen tilat. Tontinkäyttösuunnitelmassa pitää erityisesti huomioida kirkonmäen kulttuurihistoriallisesti arvokas miljöö. Jussi Heikkilä esitti hankesuunnitelman lähettämistä uudelleen valmisteltavaksi seuraavaan tekniseen lautakuntaan. Asko Eerola ja Leena Laine kannattivat esitystä. Uuden esityksen jälkeen Asko Eerola ja Leena Laine vetivät kannatuksensa pois vanhasta esityksestä. Asko Eerola teki esityksen, että liikuntasali tehdään 600 m2 suuruisena ja lisätään esittävän taiteen tilat. Jussi Heikkilä muutti esitystään niin, että liikuntatila on 600 m2, vammaisten erityisopetustilat ja yhtenäiskoulu määritelmä poistetaan suunnitelmasta. Kulttuuritila mukaan suunnitelmaan erillisen aikataulun mukaisesti. Näillä muutoksilla hankesuunnitelmaa ei palautettaisi valmisteluun. Rami Lindqvist teki lisäyksen Jussi Heikkilän esitykseen, että liikuntatiloissa tulee huomioida muut liikuntakäyttäjät ja tilojen jakaminen kolmeen eri 200 m2 suuruiseen osaan. Tekninen lautakunta päätti yksimielisesti tehdä muutetun yhteisen päätösesityksen. Teknisen lautakunnan muutosesitys: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen

24 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus kunnanvaltuustolle päivätyn hankesuunnitelman hyväksymistä hankesuunnitelmassa esitetyssä laajuudessa ja investointipäätöksen tekemistä. Hankkeen kustannusarvio 16,9 M tulee esitettyjen muutosten johdosta muuttumaan. Hankintamenettelynä käytetään kilpailullista neuvottelumenettelyä ulkopuolista asiantuntijatahoa apuna käyttäen. Kilpailullisen neuvottelumenettelyn jälkeen lopulliset suunnitelmat ja urakkahinnan hyväksyy tilahankkeiden toteutusohjeen mukaisesti tekninen lautakunta. Suunnitelmat arvioi valittu työryhmä, joka muodostuu maankäyttöpalveluista, sivistyspalveluista ja teknisistä palveluista. Tekninen lautakunta esittää yksimielisesti, että hankesuunnitelmassa liikuntatilat toteutetaan noin 600 m2 suuruisena, jossa huomioidaan tilojen jakaminen kolmeen noin 200 m2 suuruiseen tilaan, yhtenäiskoulun päätöksestä päättää kunnanvaltuusto ja esittävän taiteen tilat sekä kulttuuritilat otetaan mukaan hankesuunnitelmaan päätettäväksi erillisen aikataulun mukaisesti. Harjaantumisopetus säilyisi jatkossakin Hepolan koululla, jolloin vastaavat tilat poistetaan hankesuunnitelmasta. Tekninen lautakunta kiirehtii, että maankäyttölautakunta antaa pyydetyn lausunnon hankesuunnitelmasta ennen kilpailullisen neuvottelumenettelyn aloittamista. Tekninen lautakunta päätti hyväksyä esityksen. Kunnanhallitus 111 Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää edelleen valtuustolle, että 1. Ehnroosin hankesuunnitelma päivättynä hyväksytään. 2. Sen lisäksi kunnanvaltuusto päättää hankkeesta niin, että liikuntatilat ovat 405 m2 ja erillisiä esittävän taiteen sekä kulttuurin tiloja ei tehdä vaan ne ovat liikuntatilojen yhteydessä. 3. Ratkaisun pohjana on yhtenäiskoulu. 4. Harjaantumisopetus säilyy Hepolan koululla ja Käsittely: 5. Kokonaiskustannusten tulee olla enintään 16,9 milj.euroa ja ratkaisun yhteydessä tulee pyrkiä eri vaihtoehdoin alentamaan kokonaiskustannuksia edellä olevasta. Tekninen johtaja Hannu Seppälä, sivistysjohtaja Pekka Lintonen ja opetuspäällikkö Janne Mäkinen esittelivät asiaa kokouksessa.

25 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Käsittelyn kuluessa esittelijä muutti esitystään seuraavasti: päätöskohdan yksi teksti muutetaan: " Ehnroosin hankesuunnitelma hyväksytään erikseen päivitettynä kilpailullisen neuvottelumenettelyn yhteydessä ". Markku Laine esitti asian siirtämistä seuraavaan kokoukseen hankesuunnitelman päivittämiseksi. Sari Martniku kannatti tehtyä muutosesitystä. Puheenjohtaja tiedusteli, että voidaanko asia yksimielisesti siirtää seuraavaan kokoukseen. Siirtäminen hyväksyttiin yksimielisesti. Päätettiin siirtää asia seuraavaan kokoukseen. Merkittiin, että Sari Martniku poistui kokouksesta klo tämän pykälän aikana ja saapui takaisin kokoukseen klo Merkittiin, että Jarna Elomaa poistui kokouksesta tämän pykälän aikana klo Puheenjohtaja määräsi tauon tämän pykälän jälkeen.

26 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus Mikkosentie 13 as 6 osakehuoneiston myynti / hinnan alentaminen 128/ /2016 Kunnanhallitus Tekniset palvelut on saanut ostotarjouksen Mikkosentie 3 as 6 osakehuoneistosta. Huoneisto sijaitsee Asunto Oy Mikkosenhaka nimisessä yhtiössä. Huoneiston osakenumerot ovat jotka oikeuttavat yhtiöjärjestyksen mukaan 5 h + k + s käsittävän 109 m² suuruisen asuinhuoneiston hallintaan osoitteessa Mikkosentie 13 as 6, Mäntsälä. Rivitalo on rakennettu Taloyhtiössä on putkiremontti tehty Huoneistossa on aiemmin toiminut ryhmis Mikkosenhaka sekä ryhmis Tammenterho. Toiminta on siirretty muualle tiloissa todettujen sisäilmaongelmien takia. Tiloissa on teetätetty sisäilmatekninen tutkimus Raportin mukaan suurin syy koettuihin oireisiin on erilaiset ilmavuodot rakenteissa. Ilmavuodot rakenteiden sisältä tai niiden läpi tuovat mukanaan epäpuhtauksia sisätiloihin. Ilmavuodot aiheuttavat myös vedon tunnetta. Yläpohjassa on vaurioituneita eristeitä ja mahdollisia rakenteita, jotka kuuluvat taloyhtiön vastuulle. Taloyhtiö on tilannut Rakennusurakointi Ismo Soininen Oy:ltä korjaustyön kustannusarvion, joka olisi Hinta sisältää katon päätykolmion purun, uuden eristeen ja paneloinnin sekä huoneiston takkahuoneen päätyseinän purkutyön villojen poistoon asti, uusi villoitus ja höyrysulku tai uretaanin asennus sekä uuden kipsilevyn asennettuna ja maalattuna. Tulevia toimenpiteitä ei voida tässä vaiheessa täysin tarkasti tietää ja esitetyt kustannus-arviot ovat kuitenkin tässä vaiheessa vain arvioita. Lopullinen tilanne selviää remontoinnin edetessä. Nämä kustannukset tulevat kohdistumaan myös myytäviin osakkeisiin, eikä myyjä vastaa niistä kaupanteon jälkeen. Lisäksi asuntoon joutuu sauna ja pesutiloihin tekemään remonttia. Aiemmin saunatila on ollut vain varastokäytössä (kiuas ja lauteet poistettu). Vaikka huoneistoon on tiedossa tulevia kustannuksia ja remonttia on Mia Sigvart Helsingistä tarjonnut huoneistosta Huoneisto on tulossa asuin käyttöön. Tehdyn tarjouksen perusteella tekniset palvelut esittää huoneiston myyntiä Mia Sigvartille hintaan Velattomaan kauppahintaan sisältyy huoneistoon kohdistuva lainaosuus, joka on päivätyn isännöitsijäntodistuksen mukaan Hinnassa on huomioitu tulevat korjauskustannukset, joten niitä ei pysty enää maksattamaan myyjällä kaupanteko tilaisuuden jälkeen. (Lisätietoja tilapäällikkö Soile Karhinen puh ) Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, että Mia Sigvartin jätetty ostotarjous

27 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Kunnanhallitus Kunnanhallitus hyväksytään tarjouksen mukaisesti ja siinä määritellyin ehdoin ja Mikkosentie 13 as 6 osakehuoneisto myydään hintaan Hyväksyttiin esityksen mukaan. Muutetaan otsikko- ja esittelytekstiin osoitetiedoksi 13 as 6. Kunnanhallitus 112 Aiemman kunnanhallituksen päätöksen jälkeen on huoneiston kohdalla rakenteissa ilmennyt isoja korjaustyö tarpeita, jonka johdosta kaupanteko on siirtynyt. Laajasta korjaustyöstä tulee aiheutumaan asunnon ostajalle kustannuksia kohonneiden vastike kustannusten johdosta, joten hän on tehnyt uuden ostotarjouksen, jossa hän pyytää hinnan alennusta asunnon myyntihinnasta. Uusi velaton kauppahinta on ostotarjouksen mukaan eli hinnan alennusta ostajaehdokas pyytää Tämä pyyntö on toimitilapalveluiden mielestä kohtuulinen. Ostajaehdokkaalle järjestetään kunnan toimesta väliaikainen asunto (2 h + k) Kartanonraitti 2 as 6 siihen asti, kun asunnon rakenteet on korjattu taloyhtiön toimesta. Kartanonraitti 2 as 6 väliaikaisesta asumisesta ei peritä käyttökustannuksia, kuin siinä tapauksessa mikäli Mikkosentie 13 as 6 kauppa peruuntuisi. (Lisätietoja tilapäällikkö Soile Karhinen puh ) Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus päättää, että Mia Sigvartin jätetty uusi ostotarjous hyväksytään tarjouksen mukaisesti ja siinä määritellyin ehdoin ja Mikkosentie 13 as 6 osakehuoneisto myydään hintaan Lisäksi päätettiin, ettei väliaikaisesta asumisesta osoitteessa Kartanonraitti 2 as 6 peritä käyttökustannuksia kuin siinä tapauksessa että Mikkosentie 13 as 6 kauppa peruuntuisi. Käsittely: Tekninen johtaja Hannu Seppälä oli asiantuntijana pykälän esittelyssä. Hyväksyttiin esityksen mukaan.

28 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/ Maankäyttölautakunta Kunnanhallitus Kaavoituskatsaus /10.02/2016 Maankäyttölautakunta Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Siinä selostetaan lyhyesti kaava-asiat ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset kunnan päätökset ja toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin ja tavoitteisiin. (Valmistelijat / Lisätietoja: asemakaavainsinööri Tapio Sillfors, puh ja kaavoitusjohtaja Lauri Pouru ) Kaavoitusjohtajan päätösesitys: Maankäyttölautakunta esittää liitteenä olevan kaavoituskatsauksen 2016 kunnanhallituksen hyväksyttäväksi. Katsaus annetaan tiedoksi kunnanvaltuustolle, kunnan johtoryhmälle, Uudenmaan liitolle, Uudenmaan ELY-keskukselle, Keski-Uudenmaan ympäristökeskukselle, naapurikunnille, maanmittauslaitokselle ja ympäristöministeriölle. Kuntalaisille katsauksesta tiedotetaan paikallislehden ja kunnan nettisivujen kautta. Maankäyttölautakunta päätti hyväksyä esityksen. Liite 1. Kaavoituskatsaus 2016 Kunnanhallitus 113 Kunnanjohtajan päätösesitys: Kunnanhallitus hyväksyy kaavoituskatsauksen 2016 ja lähettää sen edelleen tiedoksi kunnanvaltuustolle. Käsittely: Kaavoitusjohtaja Lauri Pouru esitteli asiaa kokouksessa. Hyväksyttiin esityksen mukaan. Liite 1. Kaavoituskatsaus 2016

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma

Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / hankesuunnitelma Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Tekninen lautakunta 176 28.10.2014 Kunnanhallitus 294 03.11.2014 Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen

Lisätiedot

Ehnroosin koulun hankesuunnitelman hyväksyminen 295/10/2014, 439/10/2014. Tekninen lautakunta

Ehnroosin koulun hankesuunnitelman hyväksyminen 295/10/2014, 439/10/2014. Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Tekninen lautakunta 176 28.10.2014 Kunnanhallitus 294 03.11.2014 Kunnanhallitus 311 24.11.2014 Kunnanhallitus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 124

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 124 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 124 Kunnanvaltuusto 23.05.2016 Aika 23.05.2016 klo 17:00-21:34 Paikka Kunnantalo, valtuustosali Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Yritysvaikutusten arviointi Yritysvaikutusten tunnistamiseen liittyvät kysymykset Kyllä Ei EOS Vaikuttaako päätös yritysten

Yritysvaikutusten arviointi Yritysvaikutusten tunnistamiseen liittyvät kysymykset Kyllä Ei EOS Vaikuttaako päätös yritysten Sivistyslautakunta 79 28.10.2014 Sivistyslautakunta 24 08.03.2016 Ehnroosin koulun hankesuunnitelma / sivistyslautakunnan lausunto 439/10/2014 Sivistyslautakunta 28.10.2014 79 Tekniset palvelut on järjestänyt

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 17/2014 1 Tekninen lautakunta 28.10.2014 Aika 28.10.2014 klo 17:01-21:13 Paikka Valtuustosali / kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 174 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Kunnanhallitus 188 23.06.2014 Kunnanhallitus 211 18.08.2014 Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2016 268 Kunnanhallitus 09.05.2016 Aika 09.05.2016 klo 15:00-19:07 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 120 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen

Tekniset palvelut / tekninen johtaja Hannu Seppälä. Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen TOIMITILAT Riihenmäen yhtenäiskoulu Sivistyspalvelut/ Pekka Lintonen, Janne Mäkinen Aikataulu: Rakentamisen aloitus 11/2015 Budjetti: 15 300 000 Nykyisen koulurakennuksen yhteyteen rakennetaan laajennusosa,

Lisätiedot

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset / uudet väistötilatarjoukset

Ehnroosin koulun väistötilat ja Ehnroosin koulun suunnittelun käynnistäminen / lisämääräraha / väistötilojen tarjoukset / uudet väistötilatarjoukset Tekninen lautakunta 65 15.04.2014 Kunnanhallitus 118 22.04.2014 Kunnanvaltuusto 48 28.04.2014 Kunnanhallitus 188 23.06.2014 Kunnanhallitus 211 18.08.2014 Kunnanhallitus 231 04.09.2014 Ehnroosin koulun

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 24/2014 649 Kunnanhallitus 20.10.2014 Aika 20.10.2014 klo 15:00-18:28 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 281 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 12/2015 181 Sivistyslautakunta 24.11.2015 Aika 24.11.2015 klo 17:30-19:25 Paikka Kunnantalo, kokoustila 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 101 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 65. 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 02.06.2014 Sivu 1 / 1 4766/02.07.00/2012 122 3.12.2012 122 2.12.2013 65 Asuntotontin vuokraaminen Leppävaarasta Avara Koti Oy:lle, korttelin 51038 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96

Espoon kaupunki Pöytäkirja 96 06.10.2014 Sivu 1 / 1 3797/02.07.00/2014 96 Yleisten rakennusten tontin vuokraus Kilosta Y-Säätiölle nuorisoasuntojen rakentamista varten kortteli 54144 tontti 10 Valmistelijat / lisätiedot: Laura Schrey,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 56. 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2561/02.07.00/2015 56 Asuntotontin myynti TA-Asumisoikeus Oy:lle Kauklahdesta, korttelin 44058 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7)

19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Kunnanhallitus 39 06.02.2017 Kunnanvaltuusto 19 20.02.2017 19 Sote-palveluiden kilpailutus - kilpailutuksen käynnistäminen - esitys valtuustolle (ohm. 7) Khall 06.02.2017 39 Sote-kilpailutukseen asetettu

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015

MÄNTSÄLÄN KUNTA ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 ISONNIITYN PÄIVÄKOTI MÄNTSÄLÄ HANKESUUNNITELMA 31.8.2015 SISÄLLYSLUETTELO 1. PÄIVÄHOIDON JÄRJESTÄJÄ... 3 1.1 Päiväkoti... 3 1.2 Päivähoidon järjestäjä... 3 2. HANKESUUNNITELMAN LAATIJA JA YHDYSHENKILÖT...

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287

VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284. Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN 286 151 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS 287 VESILAHDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2015 284 Kunnanhallitus 15.06.2015 AIKA 15.6.2015 klo 18:30 19.08 PAIKKA Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 150 KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12

Espoon kaupunki Pöytäkirja 12 04.02.2013 Sivu 1 / 1 3508/02.07.00/2011 12 Kahden Kauklahdessa sijaitsevan asuntotontin sekä niitä palvelevan pysäköintitontin vuokraaminen Espoon Asunnot Oy:lle Valmistelijat / lisätiedot: Tiitinen Anu,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33 15.04.2013 Sivu 1 / 1 1734/02.07.00/2013 33 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Matti Tausalle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastorakennuksen ja tuotantotilan rakentamista varten, korttelin

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54 14.05.2012 Sivu 1 / 1 3449/02.07.00/2011 54 Tontin myyminen Laaksolahdesta Kiinteistö Oy Espoon Lähdekeskukselle liikerakennushankkeen rakentamista varten, kortteli 60022 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6323/ /2018 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 (1) 163 Asianro 6323/10.00.02.01/2018 Tontin 297-3-1-6 (Mäkikatu 12) vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 67 Tekninen lautakunta 19.04.2016 Aika 19.04.2016 klo 17:09-19:40 Paikka Kunnantalo, Neuvotteluhuone 1-2 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 39 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016

Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016 Sivistyslautakunta 6 09.02.2016 Sivistyslautakunta 21 03.05.2016 Kunnanhallitus 93 09.05.2016 Kunnanhallitus 116 13.06.2016 JUVAN KUNNAN SIVISTYSTOIMEN TOIMITILARYHMÄ 45/12.00/2016 SIVLTK 6 (Asian valmistelija

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 215. Kaupunginhallitus 20.06.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 0.06.06 Sivu / 68/06 0.05.05 Kaupunginhallituksen konsernijaosto 7 5..06 Kaupunginhallitus 59 8..06 5 Kiinteistö Oy Ankkurin osakkeiden myyntiä koskevan päätöksen tarkistaminen Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20

Espoon kaupunki Pöytäkirja 20 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1195/02.07.00/2013 20 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Risorius Oy:lle perustettavan kiinteistöosakeyhtiön lukuun varastohallirakennuksen rakentamista varten, kortteli 85128 Valmistelijat

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014

Espoon kaupunki Pöytäkirja 43. 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 05.05.2014 Sivu 1 / 1 1937/02.07.00/2014 43 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2014 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091

Espoon kaupunki Pöytäkirja 54. 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 01.06.2015 Sivu 1 / 1 1370/02.07.00/2015 54 Yleisten rakennusten tontin vuokraaminen Pohjois-Tapiolasta COR Group Oy:lle, kortteli 16091 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 26.6.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 26.6.2014 klo 16.00 18.00 Pyhäniemi Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen Toni Aho

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 6 27.01.2016. 6 Asianro 251/10.00.02.01/2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja / () Asianro /0.00.0.0/ Kaivannonlahden kerrostaloalueen tonttien suunnitteluvaraaminen valtion tukeman asuntotuotannon (ARA) toteuttamista varten Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21

Espoon kaupunki Pöytäkirja 21 11.03.2013 Sivu 1 / 1 1196/02.07.00/2013 21 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Rakennuspalvelu J. Nyström Oy:lle varastohallin rakentamista varten, kortteli 85128 tontti 8 Valmistelijat / lisätiedot: Pulkkinen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57. 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 01.06.2015 Sivu 1 / 1 2248/02.07.00/2015 57 Omakotitonttien luovuttaminen omatoimiseen rakentamiseen vuonna 2015 Valmistelijat / lisätiedot: Henry Laine, puh. 050 395 2151 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Espoon kaupunki Pöytäkirja 122. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi 16.11.2015 Sivu 1 / 1 4698/2015 02.07.00 122 Teollisuustontin vuokraaminen Tero Tahkolalle, kortteli 85127 tontti 13 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen.

Päätös: Kunnanhallitus päätti siirtää asian käsittelyn seuraavaan kokoukseen. Joutsan kunnanhallitus 167 09.06.2008 Kunnanvaltuusto 52 30.06.2008 Joutsan kunnanhallitus 202 07.07.2008 Joutsan kunnanhallitus 233 25.08.2008 Joutsan kunnanhallitus 92 16.03.2009 Kunnanvaltuusto 33 30.03.2009

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU

Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU Tekninen lautakunta 3 27.01.2015 Kunnanhallitus 36 04.02.2015 Kunnanvaltuusto 5 04.03.2015 Kunnanhallitus 121 08.06.2015 VAHIJÄRVEN KOULU TEKLTK 3 Valmistelija: vs. tekninen johtaja Antti Kailio Askolan

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 7. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 12.01.2015 Sivu 1 / 1 5499/02.07.00/2014 7 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 6341/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 184 Asianro 6341/10.00.02.01/2014 Asuntotontin 297-20-16-2 maanvuokrasopimuksen esisopimuksen laatiminen ja tontin vuokraaminen / Niiralan Kulma Oy Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh

Espoon kaupunki Pöytäkirja 29. Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh 07.03.2016 Sivu 1 / 1 860/2016 02.07.00 29 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta, kortteli 85127 tontti 3 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi Päätösehdotus

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57

Espoon kaupunki Pöytäkirja 57 02.06.2014 Sivu 1 / 1 2228/02.07.00/2014 57 Asuinkerrostalotontin myynti Niittykummusta Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varmalle, SATO Asunnot Oy:lle ja SRV Rakennus Oy:lle, kortteli 15051 tuleva tontti

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23

Espoon kaupunki Pöytäkirja 23 12.03.2012 Sivu 1 / 1 1134/02.07.00/2012 23 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 52 20.03.2013. 52 Asianro 1373/10.00.02/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 52 20.03.2013. 52 Asianro 1373/10.00.02/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 52 Asianro 1373/10.00.02/2013 Asuntotontin 297-33-33-2 (Lehtoniementie 114) vuokraaminen / Lakea Kiinteistöt Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 89. 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 23.09.2013 Sivu 1 / 1 3983/02.07.00/2013 89 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Mertsin Auto- ja Kiinteistö Oy:lle, kortteli 85127 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. (09)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 49 9.5.2016 158 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001

Lisätiedot

Tekniset palvelut pyytää maankäyttöpalveluilta ja sivistyslautakunnalta lausuntoa otsikkoasiasta.

Tekniset palvelut pyytää maankäyttöpalveluilta ja sivistyslautakunnalta lausuntoa otsikkoasiasta. Maankäyttölautakunta 147 09.12.2015 Maankäyttölautakunta 68 04.05.2016 Lausuntopyyntö Ehnroosin yhtenäiskoulun hankesuunnitelmasta 543/10/2015 Maankäyttölautakunta 09.12.2015 147 Tekniset palvelut pyytää

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (1) Kaupunkirakennelautakunta Asianro 778/ /2017 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (1) 18 Asianro 778/10.00.02.01/2017 Tontin 297-33-46-3 (Kaivannonlahdenkatu 15) vuokraaminen / TA-Asumisoikeus Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelujen

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli tontti 18 13.04.2015 Sivu 1 / 1 1596/02.07.00/2015 38 Teollisuustontin vuokraaminen KOY Minuntalli Lahdelle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877 1881 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 5.6.2014 Kokousaika Torstai 5. kesäkuuta 2014 kello 18.00 21.10 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x Pirjo

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 317. Kaupunginhallitus Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 26.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 96 19.10.2015 317 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia)

Espoon kaupunki Pöytäkirja Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) 19.10.2015 Sivu 1 / 1 3975/02.07.00/2015 96 Kiinteistö Oy Olarinluoma 15 -nimisen yhtiön myynti Oy Sports Car Center Ab:lle (Kh-asia) Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956 etunimi.sukunimi@espoo.fi

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää

KUUMA-HALLITUS. Esityslista 6/2009. Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää KUUMA-HALLITUS Esityslista 6/2009 Aika Tiistai 8.9.2009, klo 18.00 Paikka Järvenpää-talo, Aino-kabinetti, Hallintokatu 4, Järvenpää 2 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta. kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTAVAARAN KUNTA ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta. kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA 8 / 2013 115 Tekninen lautakunta KOKOUSAIKA torstai 17.10.2013 klo 16.00 - KOKOUSPAIKKA kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET Kainulainen Pentti Heikkinen Merja Kilpeläinen

Lisätiedot

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja.

Koulurakennuksen tarpeellisen remontoinnin lisäksi heillä on tarkoitus rakentaa tontille sepän paja. Kunnanhallitus 54 24.03.2003 Kunnanhallitus 67 09.04.2003 Kunnanvaltuusto 20 16.04.2003 Kunnanhallitus 110 26.06.2003 Kunnanhallitus 33 16.03.2004 Kunnanvaltuusto 11 24.03.2004 OSTOTARJOUS LÄNSIKYLÄN VANHASTA

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18

Espoon kaupunki Pöytäkirja Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli tontti 18 09.05.2016 Sivu 1 / 1 1948/2016 02.07.00 51 Teollisuustontin vuokraaminen Juvanmalmilta Siikajärven Maanrakennus Oy:lle, kortteli 85128 tontti 18 Valmistelijat / lisätiedot: Juha Pulkkinen, puh. 046 877

Lisätiedot

VIHANNIN KUNTA 1 Kunnanhallitus 7.6.2010 8/2010. Ohinmaa Ari, puheenjohtaja Sämpi Kirsti, varapuheenjohtaja

VIHANNIN KUNTA 1 Kunnanhallitus 7.6.2010 8/2010. Ohinmaa Ari, puheenjohtaja Sämpi Kirsti, varapuheenjohtaja 1 Maanantaina 7. päivänä kesäkuuta 2010, klo 18.30-19.40 Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone Ohinmaa Ari, puheenjohtaja Sämpi Kirsti, varapuheenjohtaja Aunola Eija Niiranen Juha Nurkkala Sulo

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

19 Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen rakennusten ja osakkeiden realisointisuunnitelma 2015

19 Mikkelin kaupungin/tilakeskuksen rakennusten ja osakkeiden realisointisuunnitelma 2015 Mikkeli Pöytäkirja 3/2015 1 (13) Aika 15.04.2015, klo 18:00-19:20 Paikka kahvila-ravintola Salmenranta Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus 19 Mikkelin

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128

Espoon kaupunki Pöytäkirja 128 03.12.2012 Sivu 1 / 1 5022/02.07.00/2012 128 Liiketontin vuokraaminen Espoonlahdesta Suomen Autopesukatu Oy:lle autopesukadun ja polttonesteiden automaattisen jakelupisteen rakentamista varten Valmistelijat

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2011 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/23 14.09.2011

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 12/2011 1 (5) Kaupunginvaltuusto Kaj/23 14.09.2011 Helsingin kaupunki Pöytäkirja /0 (5) 57 Vuokraus- ja myyntiperusteet Ruskeasuon kahdelle toimistotontille HEL 0-00047 T 0 0 0 0 Päätös päätti kaupunginhallituksen ehdotuksen mukaisesti oikeuttaa kiinteistölautakunnan

Lisätiedot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot

Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutusperusteet, -tavat ja -ehdot D/466/10.00.02.03/2015 Asian valmistelija Ora Nuutinen, puh. 014 266 5073 Asunto-, yritys- ja erityisryhmien tonttien luovutuksessa

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39

Espoon kaupunki Pöytäkirja 39 04.04.2016 Sivu 1 / 1 1374/2016 02.07.00 39 Tontin vuokraaminen Juvanmalmilta Oy C.J. Hartman Ab:lle rakennus-, sisustus- ja teollisuustarvikkeiden tukkukaupan rakentamista varten, kortteli 85129 Valmistelijat

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 11 / 2009 201 Kokousaika 30.03.2009 klo 17.00 19.20 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen:

Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: JÄÄLIIKUNTAKESKUS KARSTULA-AREENA OY:N TOTEUTTAMINEN Khall 113 17.05.2010 Kunnanvaltuusto on kokouksessaan 14.12.2009 äänestyksen jälkeen hyväksynyt seuraavan kunnanhallituksen esityksen: Jääliikuntakeskuksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus. Maanantai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 11.5.2015 klo 17.00 19.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014

Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos 754/10.02.03/2014, 341/10.03.02.00/2014 Kaupunginhallitus 328 03.11.2014 Kaupunginhallitus 344 17.11.2014 Kaupunginhallitus 7 19.01.2015 Kaupunginhallitus 49 02.03.2015 Kaupunginvaltuusto 10 09.03.2015 Korttelin 2023 (osa) asemakaavan muutos

Lisätiedot

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015. Kokousaika 14.10.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 50-54. Asialista

TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015. Kokousaika 14.10.2015. Tekninen toimisto. Asiat :t 50-54. Asialista ASIALISTA TEKNISEN LAUTAKUNNAN KOKOUS 10/2015 Kokousaika 14.10.2015 Paikka Tekninen toimisto Asiat :t 50-54 Asialista 50 TEKNIIKKATALON SISÄILMAONGELMAT JA TILARATKAISUT... 129 51 MONITOIMIKESKUS; KOULUN

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 160 No 7/2006 KOKOUSAIKA Torstaina 14.12.2006 kello 16.00-16.45 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen yläkoulu, ruokasali SAAPUVILLA Honkanen

Lisätiedot

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018

KOSKEN TL TARKASTUSLAUTAKUNTA /2018 1 Kokousaika: Torstaina 13.9.2018 klo 9.00 12.05 Kokouspaikka: Kosken Tl kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Marja Jalli Varapuheenjohtaja Pertti

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 64 08.04.2015. 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 64 08.04.2015. 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (1) 64 Asianro 2307/10.00.02.01/2015 Asuntotontin 297-27-7-3 (Ruutikellarinkatu 24) vuokraaminen / Kuopion Seudun Nuorisoasunnot ry Vs. kiinteistöjohtaja Jarkko Meriläinen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013

SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 SISÄLLYSLUETTELO Ote: Yhdyskuntalautakunta 26.03.2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku kevät 2013 201 Vuokrattavien ammattirakentajien asunto- ja päiväkotitonttihaku

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015

Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) Kiinteistölautakunta Vp/4 31.03.2015 Helsingin kaupunki Esityslista 7/2015 1 (6) 4 Kiinteistölautakunnan esitys kaupunginhallitukselle kiinteistönkaupan esisopimuksen tekemiseksi ja tonttien myymiseksi (Kaartinkaupunki, Kasarmitori, tontit

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/ Kokousaika kello ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Kunnanvaltuusto 1/2018 1 Kokousaika 19.3.2018 kello 18.00 18.20 Kokouspaikka kunnantalo, valtuustosali Läsnä Kaarto, Anne-Mari Kalsi, Esa Kankare, Tarmo Kiertonen,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 18. 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 02.02.2015 Sivu 1 / 1 177/02.07.00/2015 18 Liiketontin vuokraaminen Kaitaalta Avoin Yhtiö Jukka ja Sirpa Kolmoselle, kortteli 31059 tontti 1 Valmistelijat / lisätiedot: Katja Hakala, puh. 046 877 2956

Lisätiedot

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016

KOSKEN TL TEKNINEN LAUTAKUNTA 17.3.2016 Kokousaika Torstai 17. maaliskuuta 2016 kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet x Muut saapuvilla olleet Läsnä Poissa Jari Laurila pj x Esko Syrjälä j. x Kimmo Kupi j. x

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 256. Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 15.09.2014 Sivu 1 / 1 3535/02.07.00/2014 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 85 8.9.2014 256 Kiinteistö Oy Koskelonteollisuus 3 -nimisen yhtiön myynti Conorin Oy:lle

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 224 16.12.2015. 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 18/2015 1 (1) 224 Asianro 8457/10.00.02.01/2015 Tonttien 297-25-80-1 (Jynkän koulu) ja 297-43-17-1 (Karttulan koulu) vuokraaminen / Kiinteistö Oy Kuopion Koulutilat Kiinteistöjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 176 24.09.2014. 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 14/2014 1 (1) 176 Asianro 5990/10.00.02.00/2014 Asuntotontin 297-33-5-1 (Kärängänkatu 2) myynti / Rakennusliike Lapti Oy Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot