Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Sodankyläntien aluelautakunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Sodankyläntien aluelautakunta"

Transkriptio

1 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Aika , klo 14:23-15:59 Paikka Apukka Resort Tutkijantie 28, Saarenkylä. Käsitellyt asiat 49 Todetaan kokoukseen osallistuvat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 51 Pöytäkirjan tarkastus 52 Ajankohtaiset asiat 53 Toiminta- ja talousraportti Sodankyläntien aluelautakunta 54 Uusi yksityistielaki/sodankyläntie 55 Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytäntöjen päivitys 2018/Sodankyläntie 56 Lausunto asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamisen jatkokehittämisestä /Sodankyläntie 57 Ilmoitusasiat Lisäpykälät 58 Kokouksen päättäminen

2 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Huttunen, puheenjohtaja Hillevi Vitikka, 1. varapuheenjohtaja Heli Saraniemi Rauni Korva-Hyötylä Anna-Liisa Holm, varajäsen Juhani Kallaanvaara, varajäsen Seppo Ylinampa, varajäsen Muut saapuvilla olleet Riina Koskiniemi, aluesihteeri, sihteeri Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Poissa Juha Seurujärvi Kaisa Mestari Kimmo Virtanen Marjut Kuivalainen Seppo Suopajärvi Kalervo Björkbacka, kaupunginhallituksen edustaja Allekirjoitukset Jaakko Huttunen Puheenjohtaja Riina Koskiniemi Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Rauni Korva-Hyötylä Pöytäkirjan nähtävänäolo Tämä pöytäkirja on viety nähtäväksi yleiseen tietoverkkoon www. rovaniemi.fi.

3 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22)

4 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 49 Todetaan kokoukseen osallistuvat Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Todetaan Sodankyläntien aluelautakunnan kokoukseen osallistuvat. Päätös Aluelautakunta totesi, että kokoukseen osallistuvat seuraavat henkilöt: Huttunen Jaakko Vikajärvi, Vitikka Hillevi Perunkajärvi, Saraniemi Heli Tiainen, varajäsen Holm Anna- Liisa Alanampa, Korva- Hyötylä Rauni Olkkajärvi, varajäsen Kallanvaara Juhani Misi, varajäsen Ylinampa Seppo Ylinampa, Välikangas Heli alueellisten palvelujen johtaja ja Koskiniemi Riina alueellisten palvelujen sihteeri.

5 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi, sekä hyväksyy työjärjestyksen. Päätös Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi, sekä hyväksyi työjärjestyksen lisäyksellä 58 kokouksen päättämispykäläksi.

6 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 51 Pöytäkirjan tarkastus Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Valitaan kokoukselle pöytäkirjantarkastaja ja hänelle varatarkastaja. Pöytäkirja on tarkastettava viimeistään Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti, että pöytäkirjantarkastajaksi valitaan Rauni Korva- Hyötylä ja varalle Heli Saraniemi.

7 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 52 Ajankohtaiset asiat Valmistelija / lisätiedot: Heli Välikangas heli.valikangas@rovaniemi.fi alueellisten palvelujen johtaja Kylien kehittämispajat Aluelautakuntien puheenjohtajien toimesta on järjestetty kaikilla aluelautakunta- alueilla kehittämispajoja. Tilaisuudet ovat keränneet runsaan osallistujajoukon ja monilla alueilla on järjestetty vielä erillisiä kylätilaisuuksia. Sähköiseen järjestelmään on jätetty mennessä 103 esitystä maaseutualueen kehittämiseksi. Tähän mennessä kehittämistoimenpiteitä on esitetty seuraavasti: Sujuvat asukaslähtöiset palvelut koulutustilaisuuksia aihepiireistä, jotka koskettavat kyläläisten elämää kerho-, liikunta- ja harrastustoiminnan lisääminen (etenkin lapsille ja vanhuksille) yritysten ja kaupungin palveluiden jatkuvuus ja riittävyyden turvaaminen Elämyksellinen ja toimiva elinympäristö tonttien kaavoitus palvelemaan paremmin tarvetta ympäristön hoito sekä reittien, luonto- ja liikuntapaikkojen kunnossapito ja tarjonnan lisäys kyläyhdistysten yhteistyön ja resurssien lisääminen (whatsapp ryhmä, työllistämistukimahdollisuus) erilaisten asumismuotojen kehittäminen ja mahdollistaminen maaseudun vahvuudeksi (vanhusten perhehoito, asuinyhteisöt, äly- ja perinnekylä) asumiseen liittyvien palveluiden hankinta keskitetysti Elinvoimaiset ja sujuvat elinkeinot yritysneuvontaa, tukea ja koulutuksia maaseutualueille kohdennettuna yrittäjien ja muiden alueen toimijoiden yhteistyön kehittäminen kylien yritysten palvelujen markkinointi keskitetysti esimerkiksi verkossa sesonki/kevytyrittäjyyden mahdollistaminen ja kehittäminen (esim. huokeita vuokratiloja) uusien, etenkin luontoon liittyvien matkailupalveluiden kehittäminen säännöllisesti toistuvat kylämarkkinat esimerkiksi kyläkaupalla Kaikkia läpileikkaavat teemat ja muut ideat turvallisuus - tiestöjen kunnossapito, valaistus ja kevyenliikenteen väylät toimivat puhelin- ja tietoliikenneyhteydet erilaisten kyydityspalveluiden ja joukkoliikenteen kehittäminen aluelautakuntatoiminnassa vastavierailut eri lautakuntien välillä Kehittämisideoiden työstäminen käynnistyy BuSK- hankkeen toimesta opiskelijatyönä. Kehittämistoimenpiteistä laaditaan Rovaniemen kaupunkistrategiaa toteuttava kylästrategia, johon sitoutetaan kylät ja julkisen tahon edustajat Ehdotus

8 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Aluelautakunta merkitsee ajankohtaiset asiat tiedoksi. Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

9 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 53 Toiminta- ja talousraportti Sodankyläntien aluelautakunta ROIDno Valmistelija / lisätiedot: Jukka Ylinampa Liitteet 1 Sodankyläntien aluelautakunta talousraportti pdf Kaupunginhallituksen hyväksymän vuoden 2018 talousarvion täytäntöönpano- ohjeiden kohdan 3.1. mukaan Lautakunnan esittelijä vastaa siitä, että lautakunta käsittelee talousarvion toteutumista koskevan toiminta- ja talousraportin kuukausittain kokousten yhteydessä. Toiminta- ja talousraportin yhteydessä on annettava selvitys myös investointihankkeiden toteutumisesta ja niiden määrärahojen käytöstä. Raporttien perusteella on ryhdyttävä tarvittaessa toimenpiteisiin, jotta määrärahojen puitteissa turvataan sovitut palvelut." Jokaisen talousarvion toteuttamisesta vastaavan on seurattava talousarvion ja toiminnallisten tavoitteiden toteutumista ja ryhdyttävä tarvittaessa asian vaatimiin toimenpiteisiin." Lokakuun kirjanpito valmistui Tasaisen toteuman mukaan toteumaprosentin tulisi olla lokakuun jälkeen 83, 33 %. Alueellisten palvelujen käyttöprosentti on lokakuun jälkeen 79, 99 %. Sodankyläntien aluelautakunnan käyttöprosentti on lokakuun jälkeen 89, 19 %. Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Sodankyläntien aluelautakunta merkitsee tiedoksi talousraportin Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Tiedoksi talouspäällikkö

10 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 54 Uusi yksityistielaki/sodankyläntie ROIDno Valmistelija / lisätiedot: Heli Välikangas heli.valikangas@rovaniemi.fi alueellisten palvelujen johtaja Suomen tieverkko jaetaan hallinnollisesti kolmeen luokkaan: 1. Valtion maantiet - valtion ylläpitämät yleiset tiet (valtatiet, kantatiet, seututiet, yhdystiet) 2. Kunnan kadut - asemakaava- alueet - rakentaminen ja kunnossapito kuulu kunnalle (Keskusta- Muurola) 3. Yksityistiet - kiinteistöjen omat tiet - tienpitovelvollisuus ja siitä koituvat kustannukset kuuluvat tieosakkaille Uusi yksityistielaki astuu voimaan Uusi yksityistielaki (560/2018) kumoaa yksityisteistä annetun lain (358/1962). Laki on uudistettu vastaamaan nykypäivän tarpeita ja kirjoitustapaa on muutettu helpommin luettavaksi. Laki aiheuttaa muutoksia kuntien tehtäviin sekä kunnan avustuskäytäntöihin. Tielautakuntien tehtävät lakkaavat alkaen ja ne siirtyvät pääsääntöisesti Maanmittauslaitokselle. Rovaniemen kaupungin tekninen toimi on linjannut. että uuden lain myötä yksityistielain mukaisen kunnan avustuksen ehtona on, että yksityi stielle on perustettu tiekunta. Tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot tulee olla ajantasalla Maanmittauslaitoksen yksityistierekisterissä. Yksityistietiedot on tomitettava myös Liikenneviraston ylläpitämään tie- ja katuverkoston Digiroad- tietojärjestelmään (info@digiroad.fi). Tiedot ja niiden päivitys voidaan toimittaa Digiroadiin myös Rovaniemen kaupungin kautta. Järjestäytymättömän tien osakkaiden on ilmoitettava myös tiedot järjestelmään. Digiroad- aineisto on osa navigaatiopalveluita ja tietojen ajantasaisuus on kaikkien etu. Tiekunnan perustaminen Tiekunta perustetaan yksityistietoimituksessa tai tiekunnan perustamiskokouksessa, johon kaikki yksityistien tieosakkaat on kutsuttu jonkun tieosakkaan toimesta lain mukaista kutsumenettelyä noudattaen. Tiekunnan perustaminen voidaan tehdä myös kiinteistörekisterin pitäjän päätöksellä, jos asian käsitteleminen yksityistietoimituksessa ei ole erityisestä syystä tarpeen. Yksityistietoimituksessa on määrättävä tietä koskevien asioiden hoitamista varten perustettavaksi tieosakkaiden muodostama tiekunta. Kun tiekunta perustetaan, on tiekunnan päätettävä, onko tiekunnan toimielimenä oleva toimitsijamies vai hoitokunta, valittava päätöksen mukaisesti toimeen henkilöt sekä tarvittava sijainen tai varajäsenet sekä tehtävä päätös tiekunnan nimestä ja tiekunnan sääntöjen käyttöönotosta.

11 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Tiekunta syntyy, kun sen perustamisesta on tehty merkintä kiinteistötietojärjestelmään. Tiekunnat puuttuvat: Kunnossapidon piirissä olevat tiet 341 kpl Kunnossapitoavustuksen piirissä olevat tiet 521 kpl Rovaniemen kaupunki tulee lähettämään kirjeet niille yksityisteiden osakkaille, jotka ovat olleet kunnossapidon ja - avustusten piirissä ja joissa ei ole tiekuntaa. Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Aluelautakunta merkitsee annetun selonteon tiedoksi. Lisäksi aluelautakunta sitoutuu järjestämään Rovaniemen kaupungin teknisen toimen kanssa kylätilaisuuksia edistääkseen tiekuntien perustamisia. Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Tiedoksi Martti Anttila, Olli Peuraniemi, Antti Karjalainen, Airi Mattanen

12 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 55 Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytäntöjen päivitys 2018/Sodankyläntie ROIDno Valmistelija / lisätiedot: Heli Välikangas heli.valikangas@rovaniemi.fi alueellisten palvelujen johtaja Liitteet 1 Liite A: Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt alkaen.doc 2 Liite 4 Yksityistien_kunnossapitosopimus.doc 3 Liite 3 Kunnossapitoavustushakemus.doc 4 Liite 2 Kunnossapitohakemus.doc 5 Liite 1 Yksityisteiden kunnossapitoavustuksen suuruus.doc Rovaniemen kaupunki on tukenut merkittävästi yksityisteiden hoitoa ja kunnossapitoa voimassa olevien yksityistiekäytäntöjen mukaisesti. Toimenpiteisiin on käytetty määrärahoja seuraavasti: Kunnossapitoavustukset noin 550 yksityistielle (190 km) yhteensä Ympärivuotinen kunnossapito noin 500 yksityistietä (330 km) yhteensä Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt astuivat voimaan Lautakunta on tarkentanut käytäntöjä viimeksi Uusi yksityistielaki(560/2018) tulee voimaan Uuden lain myötä yksityistielle on perustettu tiekunta. Tiekuntaa ja yksityistietä koskevat tiedot tulee olla ajan tasalla yksityistierekisterissä sekä tie- ja katuverkon tietojärjestelmässä. Suomen Kuntaliitto on julkaissut yleiskirjeen 10/2018 / Yksityistielaki uudistuu - kuntien tielautakunnan tehtävät lakkaavat vuoden 2019 lopussa. Kirjeessä on maininta, että kunnat voivat halutessaan edelleen avustaa yksityisteitä yksityistielain 84 :n nojalla. Yksityistielain avustuksia koskevia sännöksiä ei sovelleta sopumusteihin, eikä myöskään avustuskriteerejä. Omia teitä ei yksityistielaki koske lainkaan (2 ). Näiden teiden mahdollinen avustaminen perustuisi siten yksinomaan kunnan yleiseen toimialaa koskevaan säännökseen ja sitä rajoittaviin harkintavallan käyttöä koskeviin säännöksiin ja periaatteisiin. Jos valtio tai kunta avustaa tien kunnossapidossa, ei liikennettä avustettavalla tiellä saa sulkea. Rovaniemen kaupungin tekniset palvelut, yhdyskuntatekniikan yksikkö on valmistellut uudet yksityistiekäytännöt, jotka astuvat voimaan Yksityistiekäytäntöihin on esitetty tehtäväksi seuraavat päivitykset yksityistielain sekä yhdenvertaisuusperiaatteiden mukaisesti: Kunnossapidon ja rahallisen avustuksen ehtona on, että tielle on perustettu tiekunta

13 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Poikkeussääntöjen mukaan kaupungin kunnossapidossa olevat tiet poistuvat kunnossapidosta: Erityisperusteiset yksityistiet n. 72 km Erityisperusteisella yksityistiellä tarkoitetaan niitä vakituisesti asutuille kiinteistöille johtavia teitä, jotka ovat olleet kaupungin kunnossapidossa ja joiden vaikutusalueella on ollut alle kolme (3) vakituisesti asuttua kiinteistöä ennen siirtymistä nykyisiin yksityistiekäytäntöihin Kohteiden kunnossapito on maksanut euroa ja uuden kunnossapito- sopimuksen mukan niiden kustannukset nousevat noin euroon. Muut yksityistiet n. 10 km (palvelukylien teitä, jääteitä, läpikulkuteitä yms.), joiden vaikutusalueella on alle kolme (3) vakituisesti asuttua kiinteistöä. Kunnossapitokustannukset ovat olleet noin euroa. Uuden yksityistielain mukaisesti kunta ei voi ohjata yksityistielain mukaista avustamista kiinteistöjen omille teille ja sopimusteille, mikäli niihin ei ole perustettu tiekuntaa. Yhden kiinteistön tielle tiekuntaa ei voi perustaa. Esitetyillä toimenpiteillä kaupunki vähentää nykyisestä käytännöstä yksityisteiden kunnossapitoa ja kunnossapitoavustuksia yhteensä noin euroa. Rovaniemen kaupunki saa kiinteistöverotuloja ja käyttää määrärahoje seuraavasti: TOT TA Kaava- alueet Yksityistiet Yhteensä Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Aluelautakunta esittää tekniselle lautakunnalle, että yksityisteiden kunnossapitoa ja - avustamista ei tule supistaa. Rovaniemen kaupunkistrategian 2025 mukaisesti turvallisuus ja inhimillisyys ovat arvoja, joita on toteutettava myös hajaa- asutusalueen asukkaille. Tavoitteeksi on asetettu, että vuonna 2020 Lapissa yli 75 vuotiaista % asuu kotona. Esitetyt supistukset kohdistuisivat suureen joukkoon maaseudun asukkaita.teknisen lautakunnan esityksestä poiketen uusi yksityistielaki ei sulje pois kuntien harkinnanvaraista kunnostapitoa, hoitoa ja avustamista. Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytäntöjen päivitys tulisi päättää vasta sen jälkeen, kun tiekunnat on perustettu (siirtymäaika ). Tämän jälkeen nähdään todellinen tilanne kohteista, joihin supistustoimenpiteet aiotaan kohdistaa. Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Tiedoksi Martti Anttila, Olli Peuraniemi, Antti Karjalainen, Airi Mattanen

14 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Kaupunginhallitus, 361, Sodankyläntien aluelautakunta, 56, Lausunto asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamisen jatkokehittämisestä/sodankyläntie ROIDno Kaupunginhallitus, , 361 Valmistelijat / lisätiedot: Maarit Alikoski maarit.alikoski@rovaniemi.fi Toimintaympäristö Kaikkien osallisuus on läpileikkaava kehittämisen alue julkisen hallinnon uudistuksessa ja tulevaisuuden kunnassa. Se on juuri nyt osa Suomen kuntien strategista kehittämistä, toimintatapojen, käytäntöjen ja asenteiden uudistamista. Uusi näkemys ja linjaukset korostavat kuntien merkitystä paikallisesti muotoutuvina laaja- alaisina yhteiskunnan perusyksikköinä. Tulevaisuuden kunta kuvataan aktiivisena verkostojen hyödyntäjä, joka toimii laajassa kumppanuudessa niin elinkeinoelämän, kolmannen sektorin kuin asukkaiden kanssa. Kunta on tulevaisuuttaan ennakoiva uudistaja, joka kykenee strategisiin valintoihin (Parlamentaarinen työryhmä 2017). Lainsäädännön, hallinnon ja kunnan uudistaminen luo edellytykset myös kuntien toimintakulttuurin uudistamiselle. Huomio ja toimet kohdistuvat paikallisen päätöksenteon, vastuunoton ja harkinnan vahvistamiseen sekä kuntalaisten konkreettisempaan rooliin kunnan elinvoiman edistämisessä ja kehittämistehtävissä. Yhteinen kysymys on: miten asukkaiden laaja potentiaali saadaan mukaan kuntayhteisön kehittämiseen? Kaikkien osallisuus ja asukaslähtöinen toiminta Tulevaisuuden kuntaa rakennetaan yhdessä moninaisten toimijoiden kesken ja avaamalla ovet aidosti erilaisille toiminnan tavoille sekä moniäänisyydelle. Uusi kunta ja sen onnistuminen perustuu yhteistyöhön ja kumppanuuksiiin yksityisen, 3. sektorin sekä kuntalaisten kanssa. Osallisuus ja osallistuminen jäsentyvät parhaillaan voimakkaasti ja uusin tavoin. Kansalaisyhteiskunnassa toimiminen edustaa ihmisille omakohtaisen vastuun ottamista ja vaikuttamista. Perinteisen 3. sektorin rinnalla toimii uusi kaupunkiaktivismi (4. sektori), muu vapaa kansalaistoiminta (esimerkiksi some), sosiaaliselta asemaltaan erilaiset asukkaat sekä toimijat eri julkisen hallinnon instituutioissa. Kuntien uudet osallisuusmallit sekä järjestöjen, kuntien ja maakuntien kumppanuuksien kehittäminen ilmentävät osaltaan muutosta. Yhteistä kaikille on verkostomainen toimintatapa ja paikkaperustainen sosiaalisen pääoman kasvattaminen. Rovaniemi 2025 toiminnallistaminen

15 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Osallisuuden ja vaikuttamisen laaja- alainen edistäminen on yksi Rovaniemi 2025 kaupunkistrategian tärkeimmistä läpileikkaavista tavoitteista. Rovaniemi 2025 kaupunkistrategia linjaa, että asukkaiden osallistumisen ja päättäjien ja sekä kaupungin johdon ja työntekijöiden välinen vuoropuhelu toteutuu ennakoiden, oikea- aikaisesti ja yhdenvertaisesti koko kaupungin alueella. Kaupunkikonsernissa huolehditaan, että kaupungin asukkaat ja palvelujen käyttäjät saavat riittävästi tietoa valmisteltavina olevista yleisesti merkittävistä asioista ja voivat osallistua ja vaikuttaa yhdenvertaisesti näiden asioiden valmisteluun. Osallistumisessa hyödynnetään monipuolisesti sähköisiä menetelmiä ja palautteen antaminen on helppoa. Kaupunkilaisten me- henki on vahva. Asukaslähtöinen toiminta perustuu toimintamalleihin, jotka ovat kehittäneet paikkaperustaisia verkostoja. Kokeilukulttuurille on luotu käytännön edellytykset. Asetettu tavoitetila edellyttää toimintakulttuurin uudistamista ja pitkäjänteistä yhteistä kehittämistyötä. Osallisuuden ja vaikuttamisen jatkokehittäminen Kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen päätöksin on linjattu, että edustuksellinen järjestelmä, asukkaiden suora osallistuminen ja vuoropuhelu sekä vaikuttamistoimielimet muodostavat kokonaisuuden. Rovaniemen kaupungin osallistumisjärjestelmässä on kuusi osa- aluetta: 1) Kaikille asukkaille avoin suora osallistuminen ja vuoropuhelu 2) Asukaslähtöinen toiminta: kehittäminen ja kokeilut 3) Järjestökumppanuudet hyvinvoinnin ja osallisuuden edistämisessä 4) Erityisryhmien osallisuus ja vaikuttaminen, demokratiakasvatus 5) Viestintä sekä 6) Koulutus ja arviointi. Osallisuuden ja vaikuttamisen päätavoitteena on edistää asukkaiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia elinympäristöä ja palveluja koskevaan suunnitteluun ja päätöksentekoon sekä edistää mahdollistamiseen ja kumppanuuteen perustuvaa toimintakulttuuria. Asukkaita kannustetaan yhteisöllisyyteen sekä luovaan omatoimiseen ja kokeilevaan toimintakulttuuriin (Kh ). Alueelliset kehittämisverkostot Rovaniemen kaupungin rekisteröityneille asukasyhteisöille (asukas-, omakoti- ja kyläyhdistykset) myönnettävillä kehittämistuilla edistetään asukkaiden omaehtoista osallisuutta ja kehittämistoimintaa. Yhdistykset voivat hakea tukea hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen (liikunta- ja kulttuuriharrasteet), asukkaiden turvallisen arjen edistämiseen (vuorovaikutus osana hyvää arkea, viriketoiminta omien voimavarojen puitteissa, turvallinen asuminen ja ympäristö), uusii kehittämisideoihin ja asukastoimintaa kehittävään kokeilevaan kehittämiseen, maisema- ja ympäristöhoitotöihin, viestintään, markkinointiin ja koulutustoimintaan sekä laajempiin yhteishankkeisiin. Hakemukset jätetään yksittäisten yhdistysten toimesta. Rovaniemen kaupungin osallistumisjärjestelmään sisältyvää asukaslähtöistä toimintaa esitetään uudistettavaksi vastaamaan laajemmin ja vaikuttavammin toimintaympäristön muutokseen ja toimimaan kehittyneemmässä roolissa osana tulevaisuuden Rovaniemeä. Tätä tarkoitusta varten esitetään perustettavaksi nykyisen asukaslähtöisen toiminnan jatkokehittämisenä alueelliset kehittämisverkostot 1) keskuksen alueelle ja 2) kylien alueelle. Kehittämisverkostot ja niiden toiminta luovat osaltaan edellytyksiä Rovaniemi 2025 kaupunkistrategiaan sisältyvän ennaltaehkäisevän toiminnan, omavastuisuuden sekä ennakoivan

16 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) yhteiskuntaosallisuuden toteuttamiselle käytännössä. Ne tarjoavat kokoavan rakenteen ja yhteyspinnan kunnan keskinäisviestinnälle sekä kuntalaisten tieto- osallisuulle. Kehittämisverkostojen toiminnan päätarkoituksena on 1. kaikkien osallisuuden, yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen asukkaiden, yhteisöjen ja järjestöjen omaehtoisella toiminnalla. 2. omaehtoinen kehittämistoiminta, paikallinen kokeilukulttuuri sekä niiden kehittäminen. Kehittämisen agenda rakennetaan osallistuvan budjetoinnin menetelmin ja toimintaan on haettavissa hakemusmenettelyllä kehittämistukea. Talousarvioehdotus 2019 sisältää määrärahan kehittämisverkostojen toimintaan. 3. kehittää omaehtoisesti ja yhteistyössä kunnan ja eri toimijoiden kanssa toimintamalleja jotka saattavat yhteen, liittävät ja yhdistävät eri toimijaverkostoja sekä rakentavat kumppanuuksia. Kehittämisen lähtökohtana on paikkojen ensisijaisuus ihmisen elinympäristön, hyvinvoinnin ja toiminnan, kulttuurin sekä kokemuksien tarkastelussa. Toiminta ei korvaa olemassa olevaa perinteistä asukasyhteisöjen toimintaa. Kehittämisverkostojen valmistelvat toimet esitetään käynnistettäväksi syyskaudella Toiminnan käynnistämisen vaiheet ovat: 1) Viestintä ja motivointi: käynnistyen syksy 2018, 2) Koulutukset ja toiminnan käynnistäminen: 1-3/2019 4) Kehittämistukihakemusten 2019 valmistelu: 1-3/2019 5) Käytännön toiminta 4-12 /2019. Toiminnan suunnittelusta ja organisoinnista vastaa hallintopalvelut/osallisuus ja vaikuttaminen. Toteuma arvioidaan osana osallisuuden ja vaikuttamisen kokonaisarviointia Ehdotus Esittelijä: Esko Lotvonen, kaupunginjohtaja Kaupunginhallitus hyväksyy esityksen alueellisten kehittämisverkostojen perustamisesta osana Rovaniemi 2025 kaupunkistrategian ja Osallisuuden ja vaikuttamisen jatkokehittämisen toimeenpanoa. Esitys laitetaan Rovaniemi.fi - sivustolle sekä kaupungin toimipisteisiin (mm. kirjastot, palvelupiste Olkkari, Potkuri) asukkaiden kommentoitavaksi 14 vrkn ajaksi. Esitys lähetetään toimiala- ja aluelautakuntiin sekä vaikuttamistoimielimiin lausunnolle, määräaika Päätös Kaupunginhallitus kuuli asiassa erityisasiantuntija Maarit Alikoskea. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti kaupunginjohtajan esityksen mukaisesti. Anja Joensuu poistui tämän asian käsittelyn jälkeen klo Sodankyläntien aluelautakunta, , 56 Valmistelija / lisätiedot: Maarit Alikoski

17 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Rovaniemen kaupungin osallistumisjärjestelmään sisältyvää asukaslähtöistä toimintaa esitetään uudistettavaksi vastaamaan laajemmin ja vaikuttavammin toimintaympäristön muutokseen ja toimimaan kehittyneemmässä roolissa osana tulevaisuuden Rovaniemeä. Tätä tarkoitusta varten esitetään perustettavaksi nykyisen asukaslähtöisen toiminnan jatkokehittämisenä alueelliset kehittämisverkostot 1) keskuksen alueelle ja 2) kylien alueelle. Kehittämisverkostojen toiminnan päätarkoituksena on 1. kaikkien osallisuuden, yhdessä tekemisen ja yhteisöllisyyden vahvistaminen asukkaiden, yhteisöjen ja järjestöjen omaehtoisella toiminnalla. 2. omaehtoinen kehittämistoiminta, paikallinen kokeilukulttuuri sekä niiden kehittäminen. Kehittämisen agenda rakennetaan osallistuvan budjetoinnin menetelmin ja toimintaan on haettavissa hakemusmenettelyllä kehittämistukea. Talousarvio 2019 sisältää määrärahan kehittämisverkostojen toimintaan (10000 euroa/keskuksen alue, euroa/kyläalueet). 3. kehittää omaehtoisesti ja yhteistyössä kunnan ja eri toimijoiden kanssa toimintamalleja jotka saattavat yhteen, liittävät ja yhdistävät eri toimijaverkostoja sekä rakentavat kumppanuuksia. Kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt lähettää esityksen toimiala- ja aluelautakuntiin sekä vaikuttamistoimielimiin lausunnolle. Esitys toteuttaa osaltaan Rovaniemi 2025 kaupunkistrategian ja hyvinvointisuunnittelman 2020 tavoitteita kuntalaisten osallisuudesta ja vaikuttamisesta sekä yhteisöllisyyden edistämisestä. Esitys toteuttaa myös aluelautakuntien yleistä tehtävää alueensa asukkaiden osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksien edistämisestä (Hallintosääntö ). Aluelautakuntien kehittämistoimintaa uudistetaan parhaillaan osallistuvan budjetoinnin keinoin kaikkien osallisuutta toteuttavaksi. Kehittämisverkostot ovat nykyisen asukaslähtöisen toiminnan jatkokehittämistä. Ne eivät korvaa perinteistä asukasyhteisöjen toimintaa. Verkostomainen toimintatapa aktivoi ja vahvistaa, monipuolistaa, lisää kiinnostavuutta sekä luo uusia resursseja asukaslähtöiseen toimintaan. Kaikkien osallisuus tulee olla periaate verkostojen ajattelu- ja toimintatavoissa. Edellä kuvattu luo käytännön edellytykset myös asukaslähtöiselle kokeilevalle kehittämiselle. Toiminnan kehittämisen on tärkeää ponnistaa olemassa olevasta, pitkäaikaisesta asukastoiminnan perustasta. Kehittämisen lähtökohtana on paikkojen ensisijaisuus ihmisen elinympäristön, hyvinvoinnin ja toiminnan, kulttuurin sekä kokemuksien tarkastelussa. Verkostomainen kehittämistoiminta tuo esiin kyläalueiden erityispiirteet ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia käytännön yhdessä tekemiseen. Alueelliset kehittämisverkostot on myös yhteyspinta kaupungin ja muille julkisille palveluille, esimerkiksi hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämisessä. On tärkeää, että niitä kehitetään osana kaupungin toimialojen ja asukkaiden keskinäisviestintää ja luottamukseen perustuvaa yhteistoimintaa. Asukastoiminnan verkostomainen toteuttaminen edistää kaikkien osallisuutta aluelautakuntien tehtävien näkökulmasta.

18 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Aluelautakunta esittää lausuntonaan, että alueelliset kehittämisverkostot on tärkeä ja kannatettava esitys Rovaniemen kaupungin kyläalueiden asukkaiden osallisuuden ja vaikuttamisen kokonaiskehittämisessä. Kehittämisverkostojen toimintaan on tärkeää kutsua mukaan kattavasti Rovaniemen kyläalueilla toimivat 3. sektorin yhdistykset ja järjestöt. Onnistunut käynnistäminen edellyttää koulutusta toiminnan tarkoituksesta ja tavoitteesta sekä toimijoiden omaehtoista halua sitoutua asukaslähtöisten verkostojen toimintaan. Verkostomainen toiminta tuo hyvin esiin kyläalueiden erityispiirteet ja tarjoaa uusia mahdollisuuksia asukkaiden ja yhteisöjen yhteistoiminnan kehittämiseen. Alueellisten kehittämisverkostojen tulee toimia yhteyspintana kaupungin ja muille julkisille palveluille, esimerkiksi hyvinvoinnin ja turvallisuuden edistämisessä. Niitä on kehitettävä osana kaupungin toimialojen ja asukkaiden luottamukseen perustuvaa yhteistoimintaa. Kehittämisessä tulee huomioida konkreettisesti myös arvioinnista saatavat tulokset. Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti. Tiedoksi Maarit Alikoski

19 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 57 Ilmoitusasiat Sähköisen allekirjoituksen käyttöönotto CaseM - asianhallintajärjestelmässä 2019 CaseM- asianhallintajärjestelmässä siirrytään käyttämään sähköistä allekirjoitusta vuoden 2019 aikana. Käyttöönotto tapahtuu vaiheittain. Ensimmäisenä allekirjoitus otetaan käyttöön viranhaltijoilla ja heidän sijaisillaan. Toimielinten pöytäkirjojen sähköisen allekirjoituksen käyttöönotto aloitetaan porrastetusti toimielimittäin vuoden 2019 aikana. Sähköinen allekirjoitus tapahtuu matkapuhelimen kautta Fujitsun CallSign - tunnistuksella ja henkilökohtaisella PIN- numerolla. Sähköisestä allekirjoituksesta tullaan järjestämään koulutuksia. Ympäristön kunnostushankkeet Aluelautakunnat ovat päättäneet toteuttaa ympäristön kunnostushankkeita kyläalueilla. Toimenpiteitä on tarkoitus toteuttaa mahdollisuuksien mukaan mm. alueella olevien työttömiä toimesta. Alueellisten palveluiden resurssit eivät riitä ympäristötöiden työjohdollisiin toimenpiteisiin, jonka vuoksi asiasta on käyty neuvotelut kaupungin työllisyysyksikön ja Eduro- säätiön kanssa. Työttömien kartoitus ja yhteistyömahdollisuuksien selvitystyö on käynnissä. Työttöminen työntekijöiden lähityöllistäminen Joiltakin kylätoimikunnilta on tullut toiveita työttämien henkilöiden palkkaamisesta kylätaloille. Työ käsittäisi tilojen siistimistä, senioritoiminnan kehittämisen ja mahdollisuuden myös kotiavun tarjoamisen vanhuksille. Työllisyysyksikkö selvittää palkkatukityöllistämisen ko. tarkoitukseen. Rovaniemen katujen, puistojen sekä virkistys- ja liikunta- alueiden hoitaja vaihtuu Rovaniemen tekninen lautakunta on valinnut urakoitsijan hoitamaan Rovaniemen kaupungin katujen kunnossapitoa vuosille Urakoitsijaksi valittiin Alltime Oy, jonka tarjoushinta oli edullisin, 18, 5 miljoonaa euroa. Tekninen lautakunta valitsi tiistain kokouksessaan myös urakoitsijan hoitamaan Rovaniemen puistoja sekä virkistys- ja liikunta- alueita vuosiksi Myös tässä urakassa valinta kohdistui Alltimeen. Tarjoushinta oli 8, 5 miljoonaa euroa. Alltime Oy on oululainen kiinteistö- ja infrapalveluita tarjoava yritys, jolla on toimipisteet Oulussa, Rovaniemellä, Lahdessa ja Tuusulassa. Yritys on perustettu vuonna Rovaniemellä yhtiö on vastannut kävelykadun, torin ja Napapiirin alueen kunnossapidosta syksystä 2018 alkaen. Talvireittien ylläpito

20 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Rovaniemen vapaa- ajanlautakunta valitsi urakoitsijan hoitamaan Rovaniemen latujen ja moottorikelkkareittien kunnossapitoa vuosiksi Urakoitsijaksi valittiin ryhmittymä, jonka muodostavat Rovaniemen Latu ja Reitti sekä Maansiirtoliike Kemppe Oy. Ryhmittymän tarjoushinta, 2, 7 miljoonaa euroa, oli kokonaistaloudellisesti edullisin.rovaniemen Latu ja Reitti on rovaniemeläinen vuonna 2005 perustettu yritys, joka on hoitanut Rovaniemen kaupungin latuja aiemminkin. Yritys on ylläpitänyt Kemijärven kaupungin latuja vuodesta 2015 alkaen. Maansiirtoliike Kemppe on niin ikään rovaniemeläinen yritys, joka tarjoaa muun muassa huolto- ja kunnossapitopalveluja. Kilpailutetut kunnossapitourakat alkavat ja päättyvät Ehdotus Esittelijä: Heli Välikangas, alueellisten palvelujen johtaja Aluelautakunta merkitsee ilmoitusasiat tiedoksi. Päätös Sodankyläntien aluelautakunta päätti esittelijän ehdotuksen mukaisesti.

21 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) 58 Kokouksen päättäminen Ehdotus Päätös Puheenjohtaja päätti kokouksen klo ja totesi seuraavan Sodankyläntien aluelautakunnan kokouksen pidettävän keskiviikkona 23.1 klo Paikka päätetään myöhemmin.

22 Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 22) Muutoksenhakukielto 49, 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57, 58 Muutoksenhakukielto MUUTOKSENHAKUKIELTO Tästä päätöksestä ei saa tehdä oikaisuvaatimusta eikä kunnallisvalitusta, koska päätös koskee kuntalain 136 :n mukaan valmistelua tai täytäntöönpanoa; työ- ja virkaehtosopimuksen tulkintaa tai soveltamista; tai työnjohto- ja valvontaoikeuden käyttämistä.

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 20) Yläounasjoen aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 20) Yläounasjoen aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 20) Aika 13.12.2018, klo 15:14-16:11 Paikka Patokosken paloasema Kittilä ntie 4803, 97340 Meltaus. Käsitellyt asiat 49 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 21) Alakemijoen aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 21) Alakemijoen aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 21) Aika 11.12.2018, klo 15:42-17:45 Paikka Rautiosaaren leirikeskus Leiritie 47, 97110 Rautiosaari. Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 13) Nuorisohallitus

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/ ( 13) Nuorisohallitus Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 ( 13) Aika 09.10.2018, klo 09:36-11:39 Paikka Korundin kokoustila Kabinetti, Lapinkä vijä ntie 4 Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 24) Alaounasjoen aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/ ( 24) Alaounasjoen aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 6/2018 1 ( 24) Aika 12.12.2018, klo 16:20-17:48 Paikka Arctic Snow Hotel Lehtoahontie 27, 97220 Sinettä. Käsitellyt asiat 47 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä

Lisätiedot

34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 37 Alueellisten palvelujen organisointi ja tehtävät / Alaounasjoki

34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 37 Alueellisten palvelujen organisointi ja tehtävät / Alaounasjoki Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 (10) Aika 30.08.2017, klo 16:00-17:12 Paikka Kaupungintalo, valtuustosali Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 11) Vanhusneuvosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 11) Vanhusneuvosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 11) Aika 09.01.2019, klo 11:08-12:57 Paikka Potkuri Pohjolankatu 2, neuvotteluhuone Tervas Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus ja osanottajien toteaminen 2 Kokouksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika 14.01.2019, klo 08:02-11:37 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 44 Sodankyläntien aluelautakunta osavuosikatsaus

41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 44 Sodankyläntien aluelautakunta osavuosikatsaus Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 7/2017 1 (16) Aika 04.10.2017, klo 16:16-17:13 Paikka Vikajärven koulu Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 42 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 16) Sodankyläntien aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 16) Sodankyläntien aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 16) Aika 13.03.2019, klo 15:07-17:01 Paikka Vikajärven koulu, Liikekuja 3, 97510 Vikajärvi Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin

Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Yksityistielain vaikutukset kunnan tehtäviin Johanna Vilkuna ja Minna Mättö, Kuntaliitto Tielautakuntien tehtävät lakkaavat Tielautakuntien yksityistielain mukaiset tehtävät lakkaavat 31.12.2019. Tielautakunnat:»

Lisätiedot

Aluelautakunnat kylien asialla. ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015

Aluelautakunnat kylien asialla. ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015 Aluelautakunnat kylien asialla ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 3.10.2015 Osallisuus, vaikuttaminen ja elinvoima Aluelautakunnat tärkeä osa Rovaniemen kaupungin pitkäjänteistä itsehallinnon ja asukkaiden

Lisätiedot

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 19 Kaupunkistrategian toiminnallistaminen nuorten näkökulmasta

17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 19 Kaupunkistrategian toiminnallistaminen nuorten näkökulmasta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 3/2018 1 (9) Aika 27.04.2018, klo 09:02-11:21 Paikka Hallituskatu 7, Valtuustosali Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1 (9) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 2 (9) Sisällys 1. Johdanto... 3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus... 3 3. Tiekunnan perustaminen... 3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet... 4 4.1.

Lisätiedot

Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä

Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä Rovaniemen nuorisovaltuuston kokeilut Kokeilunpaikka.fi:ssä Nuorisovaltuuston edustajat Laura Honkala ja Jere Tanninen Suunnittelija Anne Luiro Erityisasiantuntija Maarit Alikoski Osallisuuden ja vaikuttamisen

Lisätiedot

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen

ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT alkaen 1 (8) ROVANIEMEN KAUPUNGIN YKSITYISTIEKÄYTÄNNÖT 1.1.2019 alkaen 2 (8) Sisällys 1. Johdanto...3 2. Yksityistielain kokonaisuudistus...3 3. Tiekunnan perustaminen...3 4. Kaupungin kunossapitämät yksityistiet...4

Lisätiedot

Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018-

Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018- Avoimen hallinnon edistäminen osana Rovaniemen kaupungin toimintaa. Toimenpiteet 2018- Yleishallinto/Hallintopalvelut Erityisasiantuntija Maarit Alikoski 2.3.2018 Esitys Tausta Suomen avoimen hallinnon

Lisätiedot

Kehitetään kyliä yhdessä KEHITTÄMISEN PERUSTAA

Kehitetään kyliä yhdessä KEHITTÄMISEN PERUSTAA Kehitetään kyliä yhdessä KEHITTÄMISEN PERUSTAA Maarit Alikoski 15.9.2015 ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 15.92015 Kuva: Pasi Tarvainen 2015 Rovaniemen maaseudun kehittämisohjelma 2013-2020 Laaja yhteys

Lisätiedot

51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 54 Kehittämistuen jatkohaku 2017 / Sodankyläntien aluelautakunta

51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen. 54 Kehittämistuen jatkohaku 2017 / Sodankyläntien aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 8/2017 1 (15) Aika 04.12.2017, klo 15:49-17:07 Paikka Apukka Resort Tutkijantie 28, 96900 Rovaniemi Käsitellyt asiat 51 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 17/ ( 21) Perusturvalautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 17/ ( 21) Perusturvalautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 17/2018 1 ( 21) Aika 30.10.2018, klo 15:20-17:48 Paikka Hallituskatu 7, 1 krs, kokoushuone Murmansk Käsitellyt asiat 181 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 17 Vapaa-ajanlautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 17 Vapaa-ajanlautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 07.02.2017, klo 16:10-17:16 Paikka Korundi, Kabinetti Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Asialista/ Pöytäkirjanote. Osallistujat Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi... 2

Asialista/ Pöytäkirjanote. Osallistujat Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi... 2 Asialista/ Nro 1/2017 Kokousaika Kokouspaikka klo 15:00 Terästalo, Peräseinäjoki, Kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Osallistujat... 1 3 Lausunto luonnoksesta esitykseksi yksityistielaiksi...

Lisätiedot

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 11) Vuolijoen aluelautakunta

Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/ ( 11) Vuolijoen aluelautakunta Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 ( 11) Aika 23.10.2018, klo 18:07-19:55 Paikka Uunimiehentie 10 Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 41 Pöytäkirjan tarkastus 42 Kajaanin kaupunkistrategia:

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Sodankyläntien aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Sodankyläntien aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:02-17:31 Paikka Kokoushuone 7, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

TOPAKKA (toimivat lähipalvelut paikallisdemokratian avulla) -hanke

TOPAKKA (toimivat lähipalvelut paikallisdemokratian avulla) -hanke TOPAKKA (toimivat lähipalvelut paikallisdemokratian avulla) -hanke Lähidemokratia -hanke Hanketta hallinnoi Rovaniemen kaupunki Hankkeen kestoaika 1.10.2012 31.12.2013 Rahoitus / Peräpohjolan kehitys ry

Lisätiedot

28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 31 Yläkemijoen aluelautakunnan osavuosikatsaus

28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 31 Yläkemijoen aluelautakunnan osavuosikatsaus Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 17.05.2017, klo 18:00-19:05 Paikka Lähtevänojan juhlakartano, Kivitaipale Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen

Lisätiedot

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta

4 Strategiapuheenvuoro Leo Laukkanen: case Haukivuoren aluejohtokunta Mikkeli Pöytäkirja 1/2017 1 (14) Aika 13.09.2017, klo 17:34-18:51 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 27 Alakemijoen aluelautakunnan osavuosikatsaus

24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 27 Alakemijoen aluelautakunnan osavuosikatsaus Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (12) Aika 17.05.2017, klo 18:00-19:06 Paikka Lähtevänojan juhlakartano, Kivitaipale Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 3/ (7) Sosiaali- ja terveyslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 (7) Aika 20.03.2018, klo 17:30-19:47 Paikka JUST Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 7 Ilmoitusasiat 8 Ikääntyneiden

Lisätiedot

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus

3 Tarkastuslautakunnan valmistelijan / pöytäkirjanpitäjän määrääminen. 5 Tarkastuslautakunnan laskujen hyväksyminen ja asiatarkastus Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (12) Aika 05.04.2016, klo 09:05-11:00 Paikka Terveyskeskuksen kokoushuone Sopukka Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Tarkastuslautakunnan

Lisätiedot

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA

YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunta AVUSTUSSÄÄNTÖ Tekniset palvelut PL 39 91501 Muhos Hannu Leskelä, puh 044-4970313 14.1.2019 YKSITYISTEIDEN KUNNOSSAPITOAVUSTUKSIEN MYÖNTÄMISPERUSTEET MUHOKSEN KUNNASSA Muhoksen kunnan yksityisteiden

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 3/ (13) Elinvoimajaosto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 3/2018 1 (13) Aika 19.04.2018, klo 17:00-18:20 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 16 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 17 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/ ( 6) Vesihuoltoliikelaitoksen johtokunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 6) Aika 28.02.2019, klo 16:45-17:30 Paikka Tuusulan Seurakuntakeskus, Rykmentintie 34 Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019

Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Yksityistielain muutokset kunnan tehtäviin v. 2019 Laki https://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2018/20180560 LVM Yksityistielain voimaantulon infotilaisuus 9.10.2018 https://www.youtube.com/watch?v=xuqcpwwuors

Lisätiedot

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta

15 Talousarvion toteutuminen / II kolmannesvuosiraportti / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 3/2015 1 (8) Aika 04.11.2015, klo 16:28-16:37 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 Pöytäkirjan tarkastus 15 Talousarvion

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 12) Elinvoimajaosto Aika , klo 17:00-19:05. Kunnanhallituksen kokoushuone.

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 12) Elinvoimajaosto Aika , klo 17:00-19:05. Kunnanhallituksen kokoushuone. Laihia Pöytäkirja 4/2018 1 ( 12) Aika 30.08.2018, klo 17:00-19:05 Paikka Käsitellyt asiat Kunnanhallituksen kokoushuone 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen 24

Lisätiedot

Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta. ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski

Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta. ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski Lähidemokratialla kohti elinvoimaista maaseudun tulevaisuutta ROVANIEMEN KAUPUNKI Meeri Vaarala ja Maarit Alikoski 3.4.2017 Esityksen rakenne Kuntien ja maaseudun tulevaisuuskuvista Demokratiatoimintaympäristöstä

Lisätiedot

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo

Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, Espoo Espoon kaupunki terveyslautakunnan sosiaali- ja Pöytäkirja 20.04.2017 Sivu 1 / 10 Kokoustiedot Aika 20.04.2017 torstai klo 17:05-19:25 Paikka Valtuustotalo, Vihreiden ryhmätila, Espoonkatu 5, 02770 Espoo

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:40. Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone

Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:40. Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone Hämeenkyrö Pöytäkirja 12/2017 1 (8) Aika 07.11.2017, klo 13:00-15:40 Paikka Kunnanvirasto, 1. kerroksen neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 56 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 57 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kohti uutta kuntaa Rovaniemen Demokratiapäivän 2015 avoin keskustelufoorumi. Maarit Alikoski ROVANIEMEN KAUPUNKI

Kohti uutta kuntaa Rovaniemen Demokratiapäivän 2015 avoin keskustelufoorumi. Maarit Alikoski ROVANIEMEN KAUPUNKI Kohti uutta kuntaa Rovaniemen Demokratiapäivän 2015 avoin keskustelufoorumi Maarit Alikoski 21.10.2015 ROVANIEMEN KAUPUNKI Kunnan rooli ja tehtävät uudistuvat Yksi keskeinen vaikuttava tekijä: sosiaali-

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja

Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja. Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja 21.2.2019 Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Kuusamon kaupunki Maanmittauslaitos Kuusamon kaupunki Kuusamon kaupungin Tiejaoston puheenjohtaja Vaihde 040 8608 600 yhdyskuntatekniikka@kuusamo.fi

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/ ( 12) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/ ( 12) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 12/2018 1 ( 12) Aika 12.12.2018, klo 08:03-10:26 Paikka Kokoushuone 2 Kiiruna, Hallituskatu 7, 1. krs Käsitellyt asiat 98 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta

Järvenpää Pöytäkirja 2/ (9) Sivistys- ja vapaaaikalautakunta Järvenpää Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika, klo 17:30-20:56 Paikka Järvenpää-talo, Venny-kabinetti Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 5 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

o Kempeleen kunta o klo copyright Yt isännöinti Oy

o Kempeleen kunta o klo copyright Yt isännöinti Oy o Kempeleen kunta o 13.3.2019 klo 18.00-21.00 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 16) Alaounasjoen aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/ ( 16) Alaounasjoen aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 2/2019 1 ( 16) Aika 21.03.2019, klo 15:10-17:18 Paikka Ounasjoen peruskoulu. Koulurinteentie 13, 97220 Sinettä Käsitellyt asiat 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4

2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen 4 1 Tarkastuslautakunta AIKA 10.03.2015 klo 14:00 16:10 PAIKKA Kunnantalo, kokoushuone Pyhä ASIAT Sivu Otsikko 1 Tarkastuslautakunnan esittelijä vuonna 2015 3 2 Pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

Lisätiedot

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat

TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, Tampere. 25 Tampereen Kaupunkiliikenne Liikelaitoksen viranhaltijoiden päätöspöytäkirjat Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (12) Aika 14.12.2016, klo 08:05-09:45 Paikka TKL:n kokoushuone, Jokipohjantie 24, 33800 Tampere Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017

21 Tarkastuslautakunnan arviointikertomus vuodelta 2017 Mikkeli Pöytäkirja 4/2018 1 (8) Aika 17.04.2018, klo 16:00-18:14 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan tarkastus 20

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019

KITEEN KAUPUNKI Tekninen lautakunta KITEEN KAUPUNKI AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 1 AVUSTUSOHJEET YKSITYISTIEKUNNILLE 2019 2 1 YLEISTÄ ---------------------------------------------------------------------------------------------------- 3 1.1 KUNNOSSAPIDON AVUSTUSPERUSTEET ----------------------------------------------------------------------------3

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Vammaisneuvosto

Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/ ( 10) Vammaisneuvosto Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/2019 1 ( 10) Aika 15.03.2019, klo 14:00-15:39 Paikka Hyrylän terveyskeskus, kokoustila Aleksis Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta

32 Talousarvion toteutumisen seuranta 2017, kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunta Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 26.04.2017, klo 16:59-18:01 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs. Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää ? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat?

Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää ? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat? Millä tavalla alueiden kyliä tulisi kehittää 2017-2021? Mitä kylät ja ihmiset tarvitsevat? Aluelautakunta-alueiden työpajat 8.11.-2.12.2016 ROVANIEMEN KAUPUNKI Maarit Alikoski 19.12.2016 Asukkaiden esitykset;

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Alaounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Alaounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:00-17:35 Paikka Kokoushuone 13, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 8) Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunta

Järvenpää Pöytäkirja 3/ ( 8) Keskisen Uudenmaan Musiikkiopiston johtokunta Järvenpää Pöytäkirja 3/2018 1 ( 8) Aika, klo 17:30-19:00 Paikka Jä rvenpä ä - talo, kokoushuone 9 Käsitellyt asiat 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen 14 Ilmoitusasiat

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Yläounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen

1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 4 Yläounasjoen aluelautakunnan lausunto hallintosääntöluonnokseen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 (16) Aika 25.01.2017, klo 15:00-17:54 Paikka Kokoushuone 4, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 13) Nuorisohallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 13) Nuorisohallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 13) Aika 17.04.2019, klo 09:09-12:17 Paikka Pohjolankatu 4-6, II- krs, kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/2019 1 ( 10) Aika 20.05.2019, klo 17:30-18:42 Paikka Tuusulan kunnantalo, Vidnoje- huone Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 9) Kaavoitusjaosto Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 9) Aika 17.06.2019, klo 09:02-09:27 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjantarkastajien valinta

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2017 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs

Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (7) Aika 16.02.2017, klo 16:30-17:19 Paikka Kaupungin virastotalo, Maaherrankatu 9-11, kokoushuone 3, 3. krs Käsitellyt asiat 4 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 5 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (10) Tarkastuslautakunta. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2018 1 (10) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:00-17:20 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, 2. krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Hilkka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 3220/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 15/2014 1 (1) 178 Asianro 3220/00.00.01.00/2014 Maaninka-neuvottelukunnan jäsenet Kuopion ja Maaningan yhdistymishallitus 5.5.2014 11: Maaningan kunnanvaltuusto päätös 14.4.2014

Lisätiedot

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen

3 Konsernijaoston pöytäkirjan tarkastaminen ja nähtävänä pitäminen Tuusulan kunta Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 14.08.2017, klo 15:00-16:30 Paikka Tuusulan kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Konsernijaoston

Lisätiedot

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen

Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä klo Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Asukasilta Hausjärven tulevaisuudesta? tilaisuus Ryttylä 11.4.2017 klo 18.00 Kunnanjohtaja Pekka Määttänen Kuntastrategia on kunnan toiminnan punainen lanka, tie kohti haluttua tulevaisuutta Uuden kuntalain

Lisätiedot

12 Kesäkatu-tapahtuman ulottaminen aluejohtokuntien alueelle

12 Kesäkatu-tapahtuman ulottaminen aluejohtokuntien alueelle Mikkeli Pöytäkirja 2/2018 1 (10) Aika 04.04.2018, klo 18:09-18:56 Paikka Otavan Opiston ruokala, Otavantie 2, Otava Käsitellyt asiat 9 Kokouksen avaus 10 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 11 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 4/ ( 10) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 4/2019 1 ( 10) Aika 24.04.2019, klo 13:03-15:10 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 30 Kokouksen avaus 31 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone

Kangasniemi Pöytäkirja 8/ (12) Tarkastuslautakunta Aika , klo 14:00-16:54. Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Kangasniemi Pöytäkirja 8/2017 1 (12) Aika 07.11.2017, klo 14:00-16:54 Paikka Kangasniemen kunnantalo, takkahuone Käsitellyt asiat 61 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 62 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet

Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet Kaupungin kunnossapitämät yksityistiet 1.1.2019- Teknisen lautakunnan 11.9.2018 hyväksymä ehdotus 1 Yksityisteihin liittyvien lakien muutos Lakia yksityisistä teistä (358/1962) uudistetaan vastaamaan kaupungistumisen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus Mikkeli Pöytäkirja 8/2019 1 ( 8) Aika 18.03.2019, klo 14:01-14:58 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 129 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 130 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 29/ ( 19) Kaupunginhallitus

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 29/ ( 19) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 29/2018 1 ( 19) Aika 19.12.2018, klo 08:30-11:43 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 491 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (16) Aika 14.03.2017, klo 13:00-15:05 Paikka Lounashuoneen kabinetti, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15

Lisätiedot

Paikkaperustaisuus lähtökohtana maaseudun kehittämisessä. Salo

Paikkaperustaisuus lähtökohtana maaseudun kehittämisessä. Salo Paikkaperustaisuus lähtökohtana maaseudun kehittämisessä Salo 4.9.2014 Esityksen sisältö 1. Paikkaperustaisuus lähtökohtana maaseudun kehittämisessä 2. Maaseutupolitiikan yhteistyöryhmän, YTR:n verkosto,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 9/2017 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika keskiviikko klo 14:30-15:50 Paikka KYS, Auditoriorakennus Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja Marja Berg,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Kokous todettiin laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. LAUKAAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 Teknisen lautakunnan tiejaosto Aika 20.09.2016 klo 16:00-17:00 Paikka Kuntala, kokoushuone 1 Osallistujat Saapuvilla olleet jäsenet Vekki Esko Jurvanen Heikki Finni Arja

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat

Mikkeli Pöytäkirja 6/ (9) Vesiliikelaitoksen johtokunta Aika , klo 17:20-18:40. Käsitellyt asiat Mikkeli Pöytäkirja 6/2016 1 (9) Aika 29.06.2016, klo 17:20-18:40 Paikka Tertin kartano Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 33 Pöytäkirjan tarkastus 34 Ilmoitusasiat 35 Vesilaitoksen

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 14/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 14/ ( 9) Tarkastuslautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 14/2018 1 ( 9) Aika 21.11.2018, klo 13:00-15:38 Paikka Kunnanviraston 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kangasniemi Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta

Kangasniemi Pöytäkirja 4/ ( 11) Tarkastuslautakunta Kangasniemi Pöytäkirja 4/2018 1 ( 11) Aika 26.06.2018, klo 15:00-17:10 Paikka Kangasniemen kunnantalo, kunnanhallituksen huone Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Talouskatsaus

Lisätiedot

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA

VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA VÄHÄN ASIAA TIEKUNNAN TOIMINNASTA ERILLAISIA TEITÄ Yleiset tiet hoitaa ELY-keskus (Tiehallinto) Kaavatiet (kadut) hoitaa kunta Yksityistiet: Tiekunnan tiestön hoidosta vastaa tiekunta Kiinteistöjen omien

Lisätiedot

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta

3 Laskujen hyväksyjät ja asiatarkastajat / tielautakunta Mäntyharju Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 23.03.2016, klo 16:30-16:46 Paikka Kunnantalo, teknisen johtajan huone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Laskujen

Lisätiedot

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela

Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa. Sakari Kela Järjestövaikuttaminen Kontiolahden kunnassa Sakari Kela 14.9.2017 Kunnan olemassaolon tarkoitus? Edellytysten luominen kunnan asukkaiden itsehallinnon sekä osallistumisen ja vaikuttamisen toteutumiselle.

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 5/ ( 17) Sodankyläntien aluelautakunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 5/ ( 17) Sodankyläntien aluelautakunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 5/2018 1 ( 17) Aika 19.09.2018, klo 16:40-17:53 Paikka Niesin kalastus ja metsä stysseuran talo Niesiniementie 34, 97540 Tiainen Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Dina Solatie Kehittämispäällikkö Itä-Lapin kuntayhtymä LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 6.9.

Dina Solatie Kehittämispäällikkö Itä-Lapin kuntayhtymä LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 6.9. Dina Solatie Kehittämispäällikkö Itä-Lapin kuntayhtymä LAPIN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAN SYYSPÄIVÄT 6.9. 1994 perustettu Itä-Lapin kuntien vapaaehtoinen yhteistyö- ja edunvalvontaelin, joka käsittelee ja

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 1/ (5) Kaupunginhallitus

Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 1/ (5) Kaupunginhallitus Rovaniemen kaupunki Ote pöytäkirjasta 1/2018 1 (5) 8 Vammaisneuvoston toimintasääntö 2017-2021 ROIDno-2018-53 Valmistelija / lisätiedot: Maarit Alikoski maarit.alikoski@rovaniemi.fi Rovaniemen kaupungin

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2014 1 (1) 22 Asianro 3546/03.00/2014 Lausunnon antaminen kuntalain hallituksen esitysluonnoksesta Kuntalain kokonaisuudistuksen tavoitteena on uudistaa kuntalaki siten, että

Lisätiedot

Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt

Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt Rovaniemen kaupungin yksityistiekäytännöt 20.3.2018 2 Sisällysluettelo 1. JOHDANTO... 3 2. KAUPUNGIN KUNNOSSAPITÄMÄT YKSITYISTIET... 3 2.1. Kunnossapidon ehdot... 3 2.2. Kunnossapidon poikkeukset... 4

Lisätiedot

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (10) Aika 16.11.2017, klo 16:07-19:01 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (9) Juankosken tarkastuslautakunta Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2017 1 (9) 16 Kokoustiedot Aika maanantai klo 9:00-12:15 Paikka Juankosken kaupungintalo 3. kerroksen kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Pentti Rissanen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Laihia Pöytäkirja 7/ ( 10) Konsernijaosto Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen Laihia Pöytäkirja 7/2018 1 ( 10) Aika 19.12.2018, klo 17:00-18:06 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh

Valmistelija: kaupunginjohtaja Jari Rantala, puh Kaupunginhallitus 234 14.08.2017 Kaupunginhallitus 382 27.11.2017 Kaupunginhallitus 30 29.01.2018 Kaupunginhallitus 65 26.02.2018 Kaupunginvaltuusto 13 05.03.2018 Loimaa-strategia 100/00.01.02/2017 Kh

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/ (9) Lähidemokratiajaosto. Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2017 1 (9) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 16:00-17:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone, Tulliportinkatu 31 Lisätietoja Kokouksen alussa projektipäällikkö

Lisätiedot

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja

Kemijärven kaupunki Yt Isännöinti, Mika Rahja Kemijärven kaupunki 14.5-17.5.2018 Suomen tieverkko voidaan karkeasti jakaa kolmeen ryhmään 1. Maantiet ovat valtion ylläpitämiä teitä -> tienpitäjänä valtio 2. Kadut ovat asemakaava-alueiden teitä ->

Lisätiedot

Kaupunkistrategia

Kaupunkistrategia Elinkeinot Alueiden käytön strategia 2006 Alueiden käytön strategian päivitys 2012 Elinkeinojen kehittämisohjelma 2011-2016 Matkailun kehittämisohjelma 2012 2016 Kaupunkistrategia 2013 2016 Palveluhankintastrategia

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta

Laihia Pöytäkirja 1/ (15) Vapaa-aikalautakunta Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (15) Aika 24.01.2017, klo 18:25-18:45 Paikka Nuorisotoimisto, Rauhalantie 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Kokouksen pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tiejaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/ ( 12) Tiejaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 1/2019 1 ( 12) Aika 31.01.2019, klo 17:03-17:55 Paikka Kokoushuone Apila 2. kerros Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja Kokoustiedot Kuopion kaupunki Pöytäkirja 1/2015 1 (16) Julkinen Kokoustiedot Aika tiistai klo 15:00-17:05 Paikka Nilsiän virastotalo, kokoushuone 1 Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Jukka Savolainen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus

Laihia Pöytäkirja 1/ (13) Tekninen lautakunta Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus Laihia Pöytäkirja 1/2017 1 (13) Aika 11.01.2017, klo 18:00-19:01 Paikka Teknisen osaston kokoushuone Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus, läsnäolevien toteaminen sekä laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Lautakunnan

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 12) Perusturvalautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 12) Aika 20.02.2019, klo 17:04-17:20 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Kokouksen

Lisätiedot

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 9) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Järvenpää Pöytäkirja 1/ ( 9) Tarkastuslautakunta Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen Järvenpää Pöytäkirja 1/2019 1 ( 9) Aika 23.01.2019, klo 17:00-19:25 Paikka Ravintola Huvila, Sibeliuksenkatu 5 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä pöytäkirjan tarkastaminen

Lisätiedot