ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE"

Transkriptio

1 ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE

2 Sisällys 1 Toimisto Lokaali palvelun hallinta Toimisto Lokaali -palvelun hallintakeskukseen kirjautuminen Toimisto Lokaali organisaatiovalikko Käyttäjienhallinta Käyttäjän lisääminen Palvelun lisääminen käyttäjälle Toimisto Paketin lisääminen käyttäjälle Palveluiden poistaminen käyttäjiltä Käyttäjän muokkaaminen Käyttäjän poistaminen Käyttäjän siirtäminen eri osastojen välillä Monen käyttäjän lisääminen Excel-tiedoston avulla Importing Services Exchange-ylläpitokeskus Jaettulaatikko Jakelulista Resurssilaatikko Ulkoinen kontakti Sharepoint SharePoint-sivuston luominen Sivuston asetukset Käyttäjät ja käyttöoikeudet Verkkosuunnittelijan valikoimat Sivustonhallinta Haku Ulkoasu Sivuston toiminnot Sivustokokoelman hallinta Lync-hallintakeskus Lync Federation... 44

3 Elisa Ohje 1 (44) 1 Toimisto Lokaali palvelun hallinta 1.1 Toimisto Lokaali -palvelun hallintakeskukseen kirjautuminen Navigoi selaimella osoitteeseen https://hallinta.toimisto.elisa.fi/ Kirjaudu palveluun syöttämällä oma käyttäjänimi ja salasana ja paina Sign in. Tunnus on yleensä sähköpostiosoitteesi. Löydät tunnuksen ja salasanan toimitusvahvistuksesta. Jos olet unohtanut salasanasi paina Forgot password. HUOM! Käyttäjätunnuksella pitää olla Secondary määriteltynä, jotta salasanan voi palauttaa.

4 Elisa Ohje 2 (44) 1.2 Toimisto Lokaali organisaatiovalikko Kun olet kirjautunut palveluun, vasemmassa reunassa on sivuston organisaationäkymän päätaso. Kun organisaatiovalikon palveluita tai käyttäjiä on viisi tai yli, ne voidaan avata tai sulkea nuolinapista näkymän selkeyttämistä varten. 1. Organisaatiovalikon ylin taso on yrityksesi, jonka alapuolelle kaikki palvelut ovat kasattu. 2. Yrityksesi alapuolella on tilatut palvelut. Tässä tapauksessa Exchange, Lync ja SharePoint. 3. Tilattuihin palveluihin liitetyt lisäpalvelut. 4. Yritykselle tehty erillinen osasto, johon voi lisätä käyttäjiä. 5. Käyttäjät listataan Users-kohdan alle. 6. Käyttäjille lisätyt palvelut. HUOM! Käyttäjän alta tulee löytyä palvelut, jotta niitä voidaan käyttää. Tarkemmin kohdassa Palvelun lisääminen käyttäjälle.

5 Elisa Ohje 3 (44) Painamalla organisaatiovalikosta palvelua tai käyttäjää, joista avautuu lisätietoja oikealle. HUOM! Aina kun sivustolle tehdään muutoksia, tarvitsee käyttäjän painaa päivitä painiketta organisaatiovalikon oikeasta yläreunasta, niin hallintapaneeli päivittyy. Oikeassa yläreunassa näet oman tunnuksesi roolin, siirtämällä hiiren tunnuksen päälle tulee valikko, josta voi kirjautua ulos palvelusta. Painamalla suurennuslasia, tulee näkymään hakukenttä, jolla voit hakea sivustolta.

6 Elisa Ohje 4 (44) Kirjoittamalla hakukenttään, sivusto näyttää tulokset heti alapuolelle ilmestyvässä laatikossa. Klikkaamalla tulosta, sivusto siirtyy valittuun kohtaan. 1.3 Käyttäjienhallinta Käyttäjän lisääminen Lisätäksesi uuden käyttäjän valitse ensin NEW sivun vasemmasta alakulmasta ja sen jälkeen User. Valitse organisaatio, johon lisäät käyttäjän ja paina Next.

7 Elisa Ohje 5 (44) Seuraavassa ikkunassa lisätään käyttäjän nimi, sähköpostiosoite, AD synkronointi ja salasanan vanhenemiskäytäntö. Rastin poistaminen IsEnabled kohdasta ottaa käyttäjätunnuksen pois käytöstä ja estää palveluiden käyttämisen ko. käyttäjältä.

8 Elisa Ohje 6 (44) Contact details kohdassa lisätään käyttäjän yhteystiedot. Valinnainen Secondary kenttä, käyttäjän toissijaiselle sähköpostiosoitteelle, mahdollistaa käyttäjän omatoimisen salasanan vaihdon oma.toimisto.elisa.fi osoitteen kautta. Kielivalinta määrittää käyttäjän suosituskielen, mutta palveluiden käyttöliittymäkieli määritetään palvelun lisäämisvaiheessa. Advanced technical details asetukset eivät toistaiseksi ole käytössä.

9 Elisa Ohje 7 (44) Käyttäjä on nyt luotu ja ikkunassa näkyvät käyttäjänimi ja salasana. HUOM! Jotta käyttäjä voi käyttää palveluita, tulee hänelle lisätä ensin halutut palvelut käyttöön. Ensimmäinen palvelu voidaan lisätä heti käyttäjän luomisen jälkeen Add Service -painikkeella Palvelun lisääminen käyttäjälle Aloita Exchange- tai Lync-paketin lisääminen käyttäjälle valitsemalla haluttu käyttäjä organisaatiovalikosta ja paina NEW SERVICE. Tai jos aloitit palvelun lisäämisen käyttäjän luonnin jälkeen, siirrytään suoraan seuraavaan kohtaan HUOM! Käyttäjän Sharepoint-paketti lisätään Sharepoint-päätuotteen Members-listan kautta.

10 Elisa Ohje 8 (44) Valitse palvelu listalta ja paina next. Lisätiedot eri palveluista löytyvät Palvelukuvauksista.

11 Elisa Ohje 9 (44) Varmista että tiedot ovat oikein ja paina finish. Nyt käyttäjälle on luotu Exchange Sähköposti Toimisto Paketin lisääminen käyttäjälle Toimisto Pakettien sisältö on ennalta määritelty. Toimisto Paketti 1 sisältää Exchange Perus 5G, Lync Teho ja Sharepoint WEB -käyttäjäpalvelut. Voit tarvittaessa määrittää käyttäjälle Toimisto Paketin sijasta yksittäiset palvelut, jolloin hinnoittelu menee palvelukohtaisesti. Valitse hallintapaneelista käyttäjä, jolle lisäät Toimisto Paketin. Kun käyttäjä on valittu aktiiviseksi, paina NEW SERVICE alapalkista.

12 Elisa Ohje 10 (44) Valitse listalta Toimisto Paketti 1 ja paina next. Varmista että käyttäjän sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein Exchange kohdassa.

13 Elisa Ohje 11 (44) Lync kohdassa varmista, että sähköpostiosoite on oikeinkirjoitettu. Voit myös lisätä toisen osoitteen kenttään painamalla + -painiketta. Location- ja Voice Policyt eivät ole toistaiseksi käytössä Nyt Toimisto Paketti on luotu käyttäjälle.

14 Elisa Ohje 12 (44) Palveluiden poistaminen käyttäjiltä Jos haluat poistaa käyttäjältä jonkun palvelun, mutta et koko käyttäjää, toimi seuraavasti. Huomioi, että sähköpostipalvelun poistaminen poistaa käyttäjän sähköpostilaatikon sisällön. Valitse organisaatiovalikosta käyttäjä, jolta paketti halutaan poistaa ja paina käyttäjänimen vasemmalla puolella olevaa nuoli painiketta. Tämän jälkeen käyttäjän alapuolelle tulee näkyviin käyttäjän palvelut joista valitaan poistettava palvelu sitä painamalla. Kun tämä on tehty, painetaan sivun alareunassa olevaa TERMINATE painiketta.

15 Elisa Ohje 13 (44) Kun tämä on tehty, avautuu Account Termination ikkuna josta voidaan valita palvelun poisto päivä valitsemalla päivämäärä Set account termination date (UTC) kohdassa ja sitten painetaan terminate now. Jos jätät päivämäärän valitsematta, poistuu palvelu hetken kuluttua terminate now painiketta painamalla. Jos haluat poistaa käyttäjältä palveluita joita ei löydy käyttäjänimen alta, tulee mennä palvelun asetuksiin painamalla haluttua palvelua vasemman laidan hallintapaneelista jonka jälkeen palvelun käyttäjät löytyvät kohdasta Members.

16 Elisa Ohje 14 (44) Kun viet hiiren käyttäjänimien päälle Members kohdassa, tulee näkyviin kynä merkki, jota painamalla aukeaa käyttäjienhallintaikkuna Members, josta voit siirtää kohdasta Current items käyttäjän pois palvelun käyttäjistä. Tämä onnistuu valitsemalla ensin käyttäjä joka halutaan poistaa ja sitten painetaan sinistä nuoli painiketta ja sitten OK Käyttäjän muokkaaminen Muokataksesi käyttäjän tietoja valitse ensin käyttäjä aktiiviseksi organisaatiovalikosta, jonka jälkeen vie hiiri muokattavan kohdan päälle ja klikkaa kynän kuvaa.

17 Elisa Ohje 15 (44) Lisää tiedot kenttään ja kuittaa muutokset tehdyksi. Muokatut kentät näkyvät korostettuina käyttäjän tiedoissa. Muutokset tallentuvat järjestelmään lopullisesti painamalla SAVE alapalkista tai painamalla CANCEL muutokset peruutetaan.

18 Elisa Ohje 16 (44) Vaihtaaksesi käyttäjän salasanan, paina alapalkista RESET PASSWORD. Syötä käyttäjän uusi salasana ruutuun tai luo satunnainen salasana painamalla Generate. Voit myös asettaa salasanan vaihdettavaksi uudelleen seuraavan kerran kun käyttäjä kirjautuu palveluun sisään. Pääkäyttäjä voi toimittaa salasanan käyttäjälle haluamallaan tavalla. Vaihtaaksesi käyttäjän käyttäjänimen valitse alapalkista RENAME. HUOM! Käyttäjä nimi tulee muuttaa myös palveluun (Exchange tai Lync), johon käyttäjä on lisätty.

19 Elisa Ohje 17 (44) Käyttäjän poistaminen Valitse organisaatiovalikosta aktiiviseksi käyttäjä, jonka haluat poistaa. HUOM! Käyttäjän poistaminen poistaa käyttäjän kaikki palvelut, mm. sähköpostilaatikon sisältöineen. Kun käyttäjä on valittu aktiiviseksi, valitse sivuston alaosasta TERMINATE. Näkyviin tulee ikkuna, josta näkyy poistettavan käyttäjän nimi. Voit poistaa käyttäjän heti painamalla terminate now. Tai voit valita ajankohdan tilin poistamiseen vieressä olevasta kalenterista.

20 Elisa Ohje 18 (44) Tämän jälkeen sinun tulee varmistaa poistaminen vielä painamalla Yes Käyttäjän siirtäminen eri osastojen välillä Valitse käyttäjien alta käyttäjä, jonka haluat siirtää ja paina alariviltä löytyvästä valikosta Move.

21 Elisa Ohje 19 (44) Valitse seuraavasta valikosta osasto, johon haluat siirtää valitun käyttäjän ja paina Move account. Vahvista käyttäjän siirto painamalla Yes. Nyt käyttäjä on siirretty uuteen osastoon.

22 Elisa Ohje 20 (44) Monen käyttäjän lisääminen Excel-tiedoston avulla Valitse NEW alapalkista. Valitse sitten Import Users. Valitse organisaatiosi listalta ja paina Next.

23 Elisa Ohje 21 (44) Valitse käyttäjien määrä valikosta ja lataa Excel pohja Download template. Avaa Excel-pohja ja lisää käyttäjien tiedot oikeisiin kohtiin. Punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Älä muuta alussa olevia sinisellä pohjalla olevia kenttiä. Jos kentästä löytyy alasvetovalikko, käytä sitä, älä kirjoita kenttään tietoa itse. HUOM! Voit joutua ottamaan makrot käyttöön Excelistä pohjaa muokatessa. Ohje makrojen käyttöönotosta Excelissä. Tämän jälkeen tallenna Excel-pohja tietokoneellesi ja valitse Upload templatekohdasta Browse. Sitten valitset tallennetun Excel-pohjan tietokoneeltasi ja lataat sen Lokaali-palveluun. Kun olet ladannut Excel-pohjan palveluun paina Upload users.

24 Elisa Ohje 22 (44) Näkymään tulee yhteenveto lisäämistäsi käyttäjistä. Tarkista tiedot ja paina import users. Käyttäjät ovat nyt lisätty palveluun. Painamalla import users, voit lisätä lisää käyttäjiä.

25 Elisa Ohje 23 (44) Importing Services Voit tuoda käyttäjille valmiita yhteystietolistoja valitsemalla sivun vasemmasta alalaidasta + NEW ja Import Services.

26 Elisa Ohje 24 (44) Klikkaa oikealta palstalta käyttäjäryhmä, jonka käyttäjät haluat tuoda ja paina Next. Seuraavasta näkymästä valitaan ne käyttäjät, joiden tiedot halutaan tuoda. Rastittamalla Select All voit valita kaikki käyttäjät kerralla. Tuo käyttäjälista klikkaamalla Download template. Käyttäjälista latautuu tietokoneelle xlsm-formaatissa (Excel worksheet). Voit muokata kyseistä tiedostoa ja ladata sen päivitettynä seuraavasta näkymästä painamalla Browse ja selaamalla haluamaasi xlsm-tiedostoon ja klikkaamalla Upload services.

27 Elisa Ohje 25 (44) Seuraavaksi avautuvassa Preview-ikkunassa voit tarkistaa tuotavan listan tiedot. Viimeistele tuonti painamalla Import services.

28 Elisa Ohje 26 (44) 2 Exchange-ylläpitokeskus Exchange-ylläpitokeskuksesta pääset muokkaamaan yrityksen sähköpostipalvelun asetuksia ja lisäämään yhteisiä laatikoita sekä jakelulistoja. Exchange paketti löytyy hallintakeskuksesta oman organisaatiosi alta (Kuva alla). Kun valitset organisaatiovalikosta Exchange paketin, sivulle avautuu organisaatiosi tiedot palvelusta. HUOM! Domain type ei ole suositeltavaa muuttaa, jollei ole erillistä tarvetta.

29 Elisa Ohje 27 (44) 2.1 Jaettulaatikko Jaettujen postilaatikoiden avulla määrätyn henkilöryhmän on helppo valvoa ja lähettää sähköposteja yhteiseltä tililtä, kuten tai Kun ryhmän henkilö vastaa jaettuun postilaatikkoon lähetettyyn viestiin, sähköpostin lähettäjäksi tulee jaettu postilaatikko eikä yksittäinen käyttäjä. Aloita jaetun sähköpostilaatikon luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

30 Elisa Ohje 28 (44) Valitse Jaettulaatikko palveluiden listalta ja paina next. Syötä jaetulle laatikolle haluamasi tiedot, postilaatikon koko, hallinnoivat käyttäjät sekä postilaatikon omistaja. Paina finish kun olet muokannut jaetun laatikon valmiiksi.

31 Elisa Ohje 29 (44) Jaettu laatikko näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikosssa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. Laatikon käyttäjiksi määritellyt käyttäjät voivat nyt lisätä laatikon Outlookiin ja Outlook Web Appiin.

32 Elisa Ohje 30 (44) 2.2 Jakelulista Jakelulista on vähintään kahdesta henkilöstä koostuva kokoelma, joka näkyy jaetussa osoitekirjassa. Kun sähköpostiviesti lähetetään jakelulistalle, se menee kaikille ryhmän jäsenille. Aloita jakelulistan luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE. Valitse Jakelulista palveluiden listalta ja paina next.

33 Elisa Ohje 31 (44) Syötä uudelle jakelulistalle sähköpostiosoite, käyttäjänimi sekä henkilöt, jotka kuuluvat listalle. DisplayName kenttään määritetään jakelulistan nimi mikä näkyy osoitekirjassa. Listat kannattaa nimetä jollain samalla käytännöllä, jotta käyttäjät tunnistavat jakelulistan sen nimen perusteella. Esim. Myynti Esimiehet. Paina finish kun olet muokannut jakelulistan valmiiksi. Jakelulista näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla.

34 Elisa Ohje 32 (44) 2.3 Resurssilaatikko Resurssilaatikoita voidaan käyttää varauskalentereina erilaisten resurssien varaamiseen: Huoneen laatikko (Room) on liitetty fyysisiin paikkoihin, esimerkiksi kokoustiloihin, auditorioihin ja koulutustiloihin. Laitteiston laatikko (Equipment) on liitetty resursseihin, joilla ei ole sijaintia, esimerkiksi kannettaviin tietokoneisiin, av-laitteisiin tai ajoneuvoihin. Aloita resurssilaatikon luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

35 Elisa Ohje 33 (44) Valitse Resurssilaatikko palveluiden listalta ja paina next. Syötä uudelle resurssilaatikolle nimi, sähköpostiosoite, resurssin tyyppi sekä kapasiteetti. Nimi määritellään DisplayName kenttään ja se kannattaa nimetä jollain samalla käytännöllä, jotta käyttäjät tunnistavat resurssin sen nimen perusteella. Esim. Kokoustila Huone123. Paina finish kun olet muokannut resurssilaatikon valmiiksi.

36 Elisa Ohje 34 (44) Resurssilaatikko näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. 2.4 Ulkoinen kontakti Ulkoiset kontaktit ovat organisaation ulkopuolisia henkilöitä, joiden tiedot voivat näkyä organisaation osoiteluettelossa ja muissa osoiteluetteloissa. Ulkoisilla kontakteilla ei ole organisaation sähköpostilaatikkoa, vaan he käyttävät ulkoista sähköpostiosoitetta, eivätkä he voi kirjautua sisään organisaation toimialueeseen. Aloita ulkoisen kontaktin luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

37 Elisa Ohje 35 (44) Valitse Ulkoinen kontakti palveluiden listalta ja paina next. Syötä ulkoisen kontaktin sisäinen ja ulkoinen sähköpostiosoite sekä käyttäjänimi. Paina finish kun olet muokannut ulkoisen kontaktin valmiiksi.

38 Elisa Ohje 36 (44) Ulkoinen kontakti näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. 3 Sharepoint 3.1 SharePoint-sivuston luominen Varmista, että Company Structure lista ylin taso on valittuna ja paina sivun alaosassa olevaa New Service linkkiä.

39 Elisa Ohje 37 (44) Valitse listalta Sharepoint WEB linkki ja paina next-linkkiä. Configure-listalta löytyy seuraavat asetukset: URL: Haluttu hostname SharePoint-sivustolle. Site Name: Uuden sivuston nimi. Storage Size: Sivuston tallennustilan koko. Language: Kieli.

40 Elisa Ohje 38 (44) Owner: Sivuston omistaja. Owner Sivuston omistaja sähköposti. Members: Sivuston käyttäjät. Finish-painikkeesta luodaan uusi sivusto.

41 Elisa Ohje 39 (44) 3.2 Sivuston asetukset Sivuston asetukset linkki löytyy sivun oikeasta yläkulmasta hammasratas painikkeen alta Käyttäjät ja käyttöoikeudet Sivuston asetuksista löytyvä Käyttäjät ja käyttöoikeudet osion alta löytyy tarvittavat asetukset käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallintaan Henkilöt ja ryhmät linkkiä painamalla pääset tarkastelemaan sivuston käyttäjiä ja ryhmiä sekä poistamaan käyttäjiä sivustokokoelmasta. Lisätäksesi uusia käyttäjiä sivustokokoelmaan tulee käyttäjät lisätä lokaalin hallintapanelin kautta SharePoint käyttäjäksi. Sivuston-oikeudet osiossa voit hallinnoida käyttäjien käyttöoikeuksia ja luoda ryhmiä. Voit esimerkiksi myöntää käyttöoikeuksia uusille käyttäjille painamalla Myönnä käyttöoikeuksia painiketta. Sivustokokoelman järjestelmänvalvojat avulla voit lisätä tai poistaa sivustokokoelman järjestelmänvalvojia. Sivuston sovelluksen käyttöoikeudet antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella ja hallita sovelluksien käyttöoikeuksia.

42 Elisa Ohje 40 (44) Verkkosuunnittelijan valikoimat Sivustosarakkeet linkistä voit hallinnoida kaikkien pääsivustojen sarakkeita. Sivuston sisältötyypit linkkiä painamalla pääset näkemään sivuston sisältötyyppejä ja luoda sekä hallita sisältötyyppejä. Verkko-osat linkki näyttää sivuston verkko-osien valikoiman jossa voit tallentaa ja noutaa tallennettuja osia. Luettelomallit sisältää luettelomallien valikoiman ja voit määrittää malleja käytettäväksi luettelon luomisessa lisäämällä sen valikoimaan. Perustyylisivut sivulle voit tallettaa perustyylisivuja. Teemat linkistä voit tallettaa itse luotuja teemoja sivustoilla käytettäväksi. Ratkaisut linkkiä painamalla pääset sivulle johon voit ladata uusia ratkaisuja, poistaa niitä, ottaa ja poistaa niitä käytöstä sekä päivittää ratkaisuja. Muodostetut ulkoasut linkillä voit tallettaa luetteloon muodostettuja ulkoasuja Sivustonhallinta Maakohtaiset asetukset linkistä pääset käsiksi maakohtaisiin asetuksiin jossa voit määrittää esimerkiksi aikavyöhykkeen ja alue asetuksia. Kieliasetukset linkin avulla voit vaihtaa sivuston kieliasetuksia. Sivuston kirjastot ja luettelot avaa näkymän josta näet sivuston kirjastot ja luettelot ja voit joko muokata jo olemassa olevia kirjastoja ja luetteloita tai luoda uusia. Käyttäjien ilmoitukset linkkiä painamalla voit muokata käyttäjien ilmoituksia. RSS linkistä pääset ottamaan RSS-syötteet käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Sivustot ja työtilat linkin takaa avautuu näkymä josta näet kaikki sivustosi ja työtilat, voit joko muokata niitä tai luoda uusia. Työnkulun asetukset antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella ja muokata sivuston työnkulkuasetuksia.

43 Elisa Ohje 41 (44) Haku Tuloslähteet linkistä voit muokata ja luoda uusia tai poistaa vanhoja hakutuloksien rajauksia. Tulostyypit linkillä voit muokata tulostyyppien ulkoasua luomalla näyttömallin ja määrittämällä sääntöjä. Kyselyn säännöt linkki mahdollistaa kyselysääntöjen luomisen joiden avulla voit muokata ja hienosäätää hakutuloksia. Rakenne sivulla voit luoda tai muokata hallittuja ominaisuuksia, indeksoituja ominaisuuksia ja luokkia. Haun asetukset linkistä pääset määrittämään haun toimintaa määrittämällä hakukeskuksen URL-osoitteen ja hakutulossivun jolle kyselyt lähetetään. Näkyvyys hauissa ja offline-tilassa sivulla määritetään haun näkyvyyden asetuksia. Tuo määritykset linkin avulla voit tuoda tietokoneeltasi jo olemassa olevia hakumäärityksiä. Vie määritykset linkkiä painamalla saat ladattua käytössä olevat hakumääritykset tietokoneellesi Ulkoasu Otsikko, kuvaus ja Logo linkkiä painamalla pääsee muokkaamaan sivuston otsikko, kuvausta ja logoa.

44 Elisa Ohje 42 (44) Pikakäynnistys-linkistä voi lisätä uusia siirtymislinkkejä ja muokata niiden järjestystä. Ylälinkkipalkki-linkistä voi lisätä uusia siirtymislinkkejä ja muokata niiden järjestystä. Puunäkymä-linkistä pääsee valitsemaan otetaanko pikakäynnistys ja puunäkymä käyttöön. Muuta ulkoasua linkistä pääsee valitsemaan teeman sivuston ulkoasulle Sivuston toiminnot Sivuston ominaisuuksien hallinta linkkiä painamalla avautuu näkymä jossa voit tarkastella sivuston ominaisuuksia sekä aktivoida ominaisuuksia ja poistaa aktivointeja ominaisuuksista. Tallenna sivusto malliksi linkin avulla voit tallentaa sivuston sivustomalliksi, jonka avulla käyttäjät voivat luoda uusia verkkosivustoja. Ota käyttöön hakumääritysten vienti linkillä voit ottaa hakumääritysten viennin käyttöön. Sivustokokoelman Web Analytics raportit linkki vie sinut näkymään josta voit tarkastella sivustokokoelman käyttöä käsitteleviä tietoja. Sivuston Web Analytics raportit sivulla näet päivittäiset sivun tarkastelukertojen määrät määritettynä ajankohtana. Palauta sivustomäärityksesi linkkiä painamalla voit palauttaa sivustomäärityksesi. Poista tämä sivusto linkillä voit poistaa käyttämäsi sivuston.

45 Elisa Ohje 43 (44) Sivustokokoelman hallinta Roskakori linkkiä painamalla pääset tarkastelemaan roskakorin sisältöä. Voit palauttaa tai poistaa valittuja kohteita tai tyhjentää koko roskakorin. Roskakori poistaa automaattisesti kohteet jotka on siirretty roskakoriin yli 30 päivää sitten. Hakutuloksen lähteet katso Tuloslähteet. Hakutulostyypit katso Tulostyypit. Hakukyselyn säännöt katso Kyselyn säännöt. Hae rakenne katso Rakenne. Haun asetukset katso Haun asetukset. Hakumääritysten tuonti katso Tuo määritykset. Hakumääritysten vienti katso Vie määritykset. Sivustokokoelman ominaisuudet linkin avulla voit aktivoida ja poistaa aktivointeja sivustokokoelman ominaisuuksista. Sivustohierarkia linkki avaa sivun josta näet kaikki sivustoosi luodut sivustot. Tätä kautta voit nopeasti siirtyä tietylle sivustolle tai muokata sitä. Portaalisivuston yhteys linkin kautta voit muokata portaalisivuston yhteyden muodostus asetuksia. Sivustokokoelman sovelluksen käyttöoikeudet linkistä avautuvalla sivulla näet sovellukset joilla on sivustokokoelman sisällön käyttöoikeuksia. Tallennustilan arvot linkillä pääset tarkastelemaan sivuston tallennustilojen tietoja. HTML-kentän suojaus toiminnon avulla voit hallinnoida sivustokokoelmasi HTML-kentän suojausasetuksia. SharePoint Designer asetukset linkkiä painamalla pääset muokkaamaan SharePoint Designer asetuksia. Sivustokokoelman kuntotietojen tarkistus linkkiä painamalla pääset suorittamaan kuntotietojen tarkistuksen. Sivustokokoelman päivitys linkistä pääset tarkistamaan sivustokokoelman päivityksen tilan.

46 Elisa Ohje 44 (44) 4 Lync-hallintakeskus 4.1 Lync Federation Lync Federation -kohdasta voit hallita, kenellä on pääsy Lync-ympäristöön. Klikkaamalla kynän kuvaa ja rastittamalla valintalaatikon, annat oikeudet kyseisille käyttäjille päästä Lync-ympäristöön. Allow public users mahdollistaa kommunikoinnin yleisiä pikaviestipalveluja (kuten Skype) käyttävien kanssa. Allow federated users sallii kommunikoinnin muiden Lync-domainien kanssa. Allowed Domains kohtaan voit listata sallitut Lync-ympäristöt/domainit, joiden kanssa voidaan kommunikoida. Domainit erotetaan toisistaan pilkulla. * sallii kaikki domainit. Blocked Domains kohdassa voit nimetä ne domainit, joiden et halua sallia olevan yhteydessä. Mikäli Allowed Domains kohdassa on *, eli kaikki domainit sallitaan, nämä domainit poisluetaan ko. listalta. Jos Allowed Domains sisältää vain tiettyjä domaineja, Blocked Domains listaa ei käytetä, sillä muut domainit ovat automaattisesti blokattuja.

Elisa Toimisto. Pääkäyttäjän ohje Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Elisa Toimisto. Pääkäyttäjän ohje Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus Elisa Toimisto Pääkäyttäjän ohje 1.00 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi Elisa Oyj 2/47 Asiakirjan muutokset Versio Pvm Muokkaaja Muutokset 0.90

Lisätiedot

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet

Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas 02/2015 Tämän ohjeen avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita käyttöösi saat: www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet Kirjautumalla

Lisätiedot

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011

Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 Sähköpostitilin luonti 07.06.2011 SÄHKÖPOSTITILIN LUONTI Tilin luonti pääkäyttäjän hallintaportaalissa 3 Sähköpostitilin luonti Outlook 2010 ohjelmaan 8 Tämä ohje on lyhennetty versio sähköpostilin Hallintaportaalin

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille

Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Ohjeistus yhdistysten internetpäivittäjille Oman yhdistyksen tietojen päivittäminen www.krell.fi-sivuille Huom! Tarvitset päivittämistä varten tunnukset, jotka saat ottamalla yhteyden Kristillisen Eläkeliiton

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu

Pika-aloitusopas. Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Pika-aloitusopas Sisältö: Projektin luominen Projektin muokkaaminen ja hallinnointi Projektin/arvioinnin tulosten tarkastelu Tämä asiakirja on laadittu auttamaan sinua hallinnoimaan nopeasti CEB TalentCentral

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje

Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Uutiskirjesovelluksen käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Johdanto... 1 Päänavigointi...

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

Hallintaliittymän käyttöohje

Hallintaliittymän käyttöohje Hallintaliittymän käyttöohje 1. Yleisiä huomioita Hallintaliittymän käyttöä helpottavia yleisiä huomioita: - Käytä listanäkymien hakukentissä kentän vieressä olevaa hakunappia, älä enter-näppäintä. - Älä

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Toimisto (13)

Elisa Oyj Elisa Toimisto (13) Elisa Oyj Elisa Toimisto 365 1 (13) ELISA TOIMISTO 365 Pääkäyttäjän pikaopas Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta https://yrityksille.elisa.fi/ohjeet/office-365

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään

Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään Työsähköpostin sisällön siirto uuteen postijärjestelmään edupori.fi/office 365 3.10.2013 Porin kaupunki ATK Tuki Sisällys Johdanto... 2 Edupori.fi sähköpostin määrittäminen Office 365:n Outlook-ohjelmaan

Lisätiedot

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy

Vehmaan kunta. Wordpress käyttöopas. Betta Digital Oy Vehmaan kunta Wordpress käyttöopas Betta Digital Oy 1 / 22 Sisällys 1. Kirjautuminen... 3 1.1. Sisäänkirjautuminen ei onnistu... 3 2. Hallintapaneeli... 5 2.1. Sisään kirjautuneen hallintanäkymä... 6 3.

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE

TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE TOOLS KÄYTTÖOHJEET OPETTAJALLE KÄYTTÖOHJEEN SISÄLTÖ Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet: Salasanan luominen Ryhmien ja käyttäjien luominen Ryhmien ja käyttäjien muokkaaminen ja poistaminen Leikkituokio-ohjeiden

Lisätiedot

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE

VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE VERKKOVELHO-YLLÄPITOTYÖKALUN KÄYTTÖOHJE 1. SISÄÄN KIRJAUTUMINEN Sisään kirjautuminen VerkkoVelho-ylläpitotyökaluun tapahtuu yrityksesi osoitteessa www.omaosoitteesi.fi/yllapito, esim. www.verkkovelho.fi/yllapito.

Lisätiedot

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET

OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET OPPIMISSOVELLUKSEN KÄYTTÖOHJEET Käyttöohjeen sisältö Tästä käyttöohjeesta löydät seuraavat ohjeet ja tiedot: Salasanan luominen Sovelluksen lataaminen ja kirjautuminen Profiilikuvan asettaminen Muumi-hahmon

Lisätiedot

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko

Päänäkymä Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen Opettajan ohjeet kurssin teko Simppelit ohjeet Sisällys Päänäkymä... 1 Valikko... 1 Opiskelijan ohjeet Kurssin suorittaminen... 2 Kurssin haku... 2 Kurssin suorittaminen... 2 Opettajan ohjeet kurssin teko... 3 Kirjautuminen... 3 Kurssin

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola

Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola Pedanet oppilaan ohje Aleksanteri Kenan koulu Eija Arvola 26.8.2016 SISÄLLYSLUETTELO 1. Omat asetukset kuntoon (kaikkien tehtävä aluksi) sivut 3-5 2. Tärkeiden sivujen tilaaminen omiin linkkeihin sivut

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Sonera Microsoft Office 365 -palvelun käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle. Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen käyttöönotto-opas pääkäyttäjälle Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen Johdanto 3 1. Sonera Omat Sivut -tilin luominen

Lisätiedot

Uuden työtilan luonti

Uuden työtilan luonti Uuden työtilan luonti 1. Valitaan Uusi työtila vasemmanpuoleisesta valikosta 2. Valitaan Tyhjä työtila aukeavasta valikosta. Tämä toiminto luo uuden tyhjän työtilan. 3. Kun uusi työtila on luotu, aukeaa

Lisätiedot

Transkribuksen pikaopas

Transkribuksen pikaopas Transkribuksen pikaopas Transkribus on alusta, jolla voi puhtaaksikirjoittaa haluamaansa aineistoa ja automaattisesti tunnistaa käsinkirjoitettua tekstiä. Sitä käyttääkseen täytyy rekisteröityä. Tässä

Lisätiedot

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi

Uudistettu käyttöliittymä osoitteessa https://validointipalvelu.kanta.fi Tutustu n palvelukuvaukseen ennen palvelun käyttöä (esim. rekisteröityminen palveluun ym. palvelun käyttöön liittyvät seikat). Palvelukuvaus on saatavissa www.kanta.fi -sivustolla http://www.kanta.fi/fi/web/ammattilaisille/testaus

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN

KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN KESKUSTANUORTEN NETTISIVUT- OHJEITA PIIRIYLLÄPITÄJÄLLE 1. KIRJAUTUMINEN -Mene osoitteeseen keskustanuoret.fi/user - Kirjoita saamasi käyttäjätunnus ja salasana - Klikkaa yllä olevaa piirisi logoa niin

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID

SMT / SUOMEN MATKATOIMISTO OY Y-TUNNUS / FO-NUMMER / BUSINESS ID Matkustajatietokanta perustuu asiakkaan ja Matkatoimisto SMT:n väliseen asiakasnumero- ja laskutushierarkiaan (yhteisöhierarkia). Matkustajatiedot (profiilit) hallinnoidaan Online -palvelussa, johon kirjaudutaan

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

Open Badge -osaamismerkit

Open Badge -osaamismerkit Open Badge -osaamismerkit Merkin vastaanottaminen 2 "#$%&'()$*+,''-.,-$/0.1 "#$%&&'$ =>;+?.@@'A$/,+%'*1B%%B0,$%@B+-.%$% C 2>D./E'B1B-.%$%;+?.@@'&'()$&'F0#'F0..% G C>"#$%&'()$H'F1+/I,1'-IJ%%$1I%"#$%&'()$*+,''-.,-$/0.%

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN

OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN OHJEET WORDPRESS-BLOGIN LUOMISEEN JA TAVALLISIMPIIN BLOGITOIMINTOIHIN Koulutusteknologian perusopinnot Digitaalinen portfolio oppimisen tukena 2010 Essi Vuopala 1. BLOGIN LUOMINEN Mene osoitteeseen http://www.wordpress.com

Lisätiedot

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE

VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE VIENET JULKAISUJÄRJESTELMÄLLÄ TOTEUTETTUJEN INTERNET-SIVUJEN YLLÄPITO-OHJE JULKAISUJÄRJESTELMÄÄN KIRJAUTUMINEN. Osoitekenttään kirjoitetaan www.domain.fi/admin. Kirjoita käyttäjätunnus: xxxxxx. Salasana:

Lisätiedot

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com

Viva-16. Käyttöohje. 1.4.2009 Veikko Nokkala Suomen Videovalvonta.com Viva-16 Käyttöohje 1.4.2009 Veikko Nokkala Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 Ohjelmisto käyttöliittymä... 3 Asentaminen... 3 Käyttöönotto... 3 Katselu... 6 Tallennus... 8 Toistaminen... 9 Selain käyttöliittymä...

Lisätiedot

Octo käyttöohje 1. Sisältö

Octo käyttöohje 1. Sisältö Octo käyttöohje 1 Sisältö Sisältö...1 Sisäänkirjautuminen...2 Etusivu...2 Uimarihaku...3 Uimariryhmät...4 Seurahaku...4 Kilpailutilastot...5 Ilmoittautuminen kilpailuun...6 Kilpailuun ilmoittautuminen...7

Lisätiedot

ProNetti -sähköpostijärjestelmä

ProNetti -sähköpostijärjestelmä Sivu 1(6) käyttöohje ProNetti -sähköpostijärjestelmä Protacon Solutions Oy:n tarjoamassa sähköpostijärjestelmässä sähköposteja voidaan lukea ja lähettää käyttämällä esimerkiksi Thunderbird tai Microsoft

Lisätiedot

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2

https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 https://www.oppi.uku.fi/pk/ Onni-oppimispäiväkirjan ohje 15.9.2010 version 1.2 Sisällys: 1. Onni-oppimispäiväkirja yleisesti... 3 2. Käyttäjätunnuksen luominen... 3 2.1 Itä-Suomen yliopiston Opiskelija

Lisätiedot

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden

Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden 1 Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen haku Salasanan vaihto

Lisätiedot

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön

VIP Mobile Android. Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön VIP Mobile ndroid Opas asennukseen ja tärkeimpien toimintojen käyttöön TSP-3719_1-1305 sennus Seuraavassa saat yksinkertaiset ohjeet VIP-sovelluksen asentamiseksi puhelimeesi. lla olevat vaiheet tarvitsee

Lisätiedot

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa?

1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA. Milloin vuokra-aika alkaa? 1 (5) VUOKRALISENSSIN KÄYTTÖÖNOTTO JA PILVIPISTEET AUTODESK ACCOUNTISSA Milloin vuokra-aika alkaa? Vuokra-aika alkaa sinä päivänä, kun saat Autodeskilta tilausvahvistuksen sähköpostilla. Mitä tarkoittaa

Lisätiedot

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen

Verkkokaupan ohje. Alkutieto. Scanlase verkkokauppa. Sisäänkirjautuminen Verkkokaupan ohje Alkutieto Verkkokaupan tarkoitus on helpottaa Scanlase asiakkaiden tilaamisprosessia kun asiakkaat tarvitsevat tuotteita. Verkkokaupan ollessa pois toiminnasta tilaukset tulee tehdä puhelimitse

Lisätiedot

Toimittajaportaalin pikaohje

Toimittajaportaalin pikaohje 1 Toimittajaportaalin pikaohje Toimittajaportaalin rekisteröityminen Toimittajaportaalin sisäänkirjautuminen Laskun luonti Liitteen lisääminen laskulle Asiakkaiden hallinta Uuden asiakkaan lisääminen Laskujen

Lisätiedot

Oma kartta Google Maps -palveluun

Oma kartta Google Maps -palveluun TAMPERE 1 (6) Oma kartta Google Maps -palveluun Google Maps palveluun on mahdollista luoda karttoja omilla paikkamerkeillä. Tilin luonti Google-palveluihin Tehdäksesi karttoja omilla paikkamerkinnöillä,

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje

AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje AinaUCX 1 (6) AinaUCX Web Scheduler - Käyttöohje Microsoft Lync Web Scheduler on verkkopohjainen ohjelma, jolla voit luoda Lync-kokouksia, jos käytössäsi ei ole Microsoft Outlookia tai käytät käyttöjärjestelmää,

Lisätiedot

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO

TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Timmi Software Oy Pikaopas 1(12) TIMMI-TILAVARAUSOHJELMISTO Tämä dokumentti on pikaopas Timmi-tilavarausohjelmiston ominaisuuksien testausta varten. Pikaohjeen merkinnät Pikaohjeessa käytetään seuraavia

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Facebook-sivun luominen

Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Facebook-sivun luominen Etene vaihe vaiheelta 1 Kirjaudu Facebook-palveluun omalla käyttäjätunnuksellasi. Sen jälkeen sivun alareunassa näkyvät toimintolinkit, joista sinun täytyy

Lisätiedot

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ!

TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! TERVETULOA OPISKELEMAAN MOODLE-OPPIMISYMPÄRISTÖSSÄ! Tämä on opiskelijan Moodle-opas, josta saat tärkeimmät neuvot opiskellessasi LOVe lääkehoidon verkkokursseilla Moodle- oppimisympäristössä. Seuraamalla

Lisätiedot

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa

eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa PDF-ohje eperehdytyksen käyttöönotto Ilmoitapalvelussa Rekisteröinti Kirjautuminen Käyttöoikeudet eperehdytyksen aktivointi eperehdytyksen suorittaminen Rekisteröityminen ja uuden yritystilin luominen

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014

OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 OFFICE 365 PIKAOHJE 14.01.2014 SISÄLTÖ 1. O365 AVAAMINEN 3 2. KIRJAUTUMINEN 3 3. SALASANAN VAIHTAMINEN 5 4. SÄHKÖPOSTIN KANSIO RAKENNE 6 5. POISSAOLOVIESTI 7 6. SÄHKÖPOSTIN ALLEKIRJOITUS 8 7. YHTEYSTIEDOT

Lisätiedot

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ

SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ SUOMI LIIKKUU KOULULIIKUNTATAPAHTUMIEN ILMOITTAUTUMISJÄRJESTELMÄ KÄYTTÄJÄN OHJE 2 S i v u SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen 3 2. Etusivunäkymä 4 3. Tapahtumat 5 3.1. Tapahtumaan ilmoittautuneet 6 3.2.

Lisätiedot

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys

LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys LUKKARIN KÄYTTÖOHJE Sisällys 1. Yleistä... 2 2. Lukkarin käynnistys ja sisäänkirjautuminen... 2 3. Vapaa aikatauluhaku... 2 4. Lukujärjestyksen luominen ja avaaminen... 3 Lukukauden valinta... 3 Uuden

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje

Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Hittitoimiston Forte-kotisivujen päivitysohje Forte-kotisivujen päivitysohje 2 Sisällysluettelo: Kirjautuminen 2 Ohjausnäkymä 3 Sivun lisääminen ja yleisnäkymä 4 Sivun muokkaus 5 Sivun hakusanaoptimointi

Lisätiedot

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas

Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla. F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Suojaa yrityksesi aina ja kaikkialla F-Secure PSB:n käyttöönotto-opas Sisällys 1 Kirjautuminen Sovelluskauppaan... 3 2 Laitteiden suojaaminen... 4 2.1 Mobiilitietoturvan asennus... 6 2.2 Tietokoneturvan

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin... 1 Tilojen haku... 2 Pikkukalenteri... 5 Hakemuksen teko... 6 Yöpymiskäyttö... 7 Hakemuksen lisätiedot... 7 Oheisvarattavat... 7 Varaukset Oma asiointi... 9 Vapaa-ajan

Lisätiedot

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus...

1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2. 1.1 Kirjautuminen... 2. 1.2 Käyttöliittymä... 2. 2 Uuden varauksen tekeminen... 3. 2.1 Normaali varaus... 1 Kirjautuminen ja Käyttöliittymä... 2 1.1 Kirjautuminen... 2 1.2 Käyttöliittymä... 2 2 Uuden varauksen tekeminen... 3 2.1 Normaali varaus... 3 2.2 Alustava Varaus... 5 2.2.1 Alustavan varauksen muuttaminen

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

ChatSimulaatio Käyttöopas

ChatSimulaatio Käyttöopas ChatSimulaatio Käyttöopas 2 1. ChatSimulaation etusivu Etusivulla on seuraavat toiminnot (kuva 1). 1. Kielivalikko 4. Linkit 2. Ohjeet 5. Kirjaudu 3. Materiaalit 6. Ilmoitustaulu Kuva 1. ChatSimulaation

Lisätiedot

SAKU-materiaalit

SAKU-materiaalit SAKU-materiaalit www.sakumateriaalit.net Käyttäjän opas 1 Yleistä SAKU-materiaalit on Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry:n hallinnoima materiaalipankki. Materiaalipankista

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011

Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 Käyttöohje Planeetta Internet Oy 3.8.2011 PLANEETTA TIEDOSTOPALVELIN KÄYTTÖOHJE 3.8.2011 1 (25) Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 1 Planeetta Tiedostopalvelin... 2 Yleistä tietoa palvelusta... 2 Palvelun

Lisätiedot

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO

GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO GOOGLE-SIVUSTOJEN KAÄ YTTOÄ OÄ NOTTO Suomen Partiolaiset Finlands Scouter ry 09/2012 Tämän ohjeen avulla lippukuntanne voi luoda uudet nettisivut käyttäen valmista Google sivusto mallipohjaa. OHJE: Google

Lisätiedot

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE

HAKUKONEMARKKINOINTI KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE KOTISIVUJEN PÄIVITYSOHJE 1 SISÄLLYSLUETTELO KIRJAUDU PALVELUUN...3 KÄVIJÄSEURANTA...4 SIVUJEN PÄIVITYS...5 Sisältö...6 Sisältö / Työkalut...8 Sisältö / Taulukko...9 Sisältö / Kuvien tuominen...10 Sisältö

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi

ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE. www.laurea.fi ASIO-OHJE HENKILÖSTÖLLE www.laurea.fi ASIOssa henkilöstö voi: Varata tiloja mistä tahansa Laurean kampukselta Tarkastella omaa opetusaikataulua ja opetukselle varattuja tiloja kalenterinäkymässä Saada

Lisätiedot

Kirjautuminen Timmiin

Kirjautuminen Timmiin Sisällys Kirjautuminen Timmiin...1 Tilojen haku...2 Pikkukalenteri...4 Varauskalenteri...5 Hakemuksen teko...5 Hakemuksen lisätiedot-välilehti...6 Varaukset Oma asiointi...7 Kirjautuminen Timmiin Mene

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620

Data@Flow. Verkkosivuston hallinnan ohjeet. atflow Oy tuki@atflow.fi. AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Data@Flow Verkkosivuston hallinnan ohjeet atflow Oy tuki@atflow.fi AtFlow Oy, tuki@atflow.fi, +358 (0)50 452 5620 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sivuston muokkaus... 2 3. Sivujen ja valikoiden

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY

Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY Ohjeet ALS Online-palvelun käyttöön PÄIVITETTY 15.11.2017 ALS Online-palveluun kirjautuminen Henkilökohtaiset ALS Online-tunnukset saat käyttöösi täyttämällä kotisivuiltamme löytyvän lomakkeen tai ottamalla

Lisätiedot

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes

Moodlen lohkot. Lohkojen lisääminen: Lohkojen muokkaaminen: Tampereen yliopisto/tietohallinto 2017 Suvi Junes Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje

Asiakashallinta. TaikaTapahtumat -käyttöohje Asiakashallinta TaikaTapahtumat -käyttöohje Tietojen haku Siirry etapahtuma-valikkoon ja valitse Asiakashallinta Kirjoita hakukenttään hakuehto ja napauta Hae Napauta nimeä yhteystieto-lomake avautuu Tietojen

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus

DriveGate -ohjeet. DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun. Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus DriveGate-käyttöohjeet: Rekisteröityminen palveluun Rekisteröitymisohjeet ja rekisteröitymisprosessin kuvaus Johdanto Jotta voit käyttää DriveGaten palveluja ja sovelluksia, sinun tulee kirjautua DriveGate-palveluun.

Lisätiedot

RES - REAL ESTATE SYSTEM

RES - REAL ESTATE SYSTEM HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 1/13 HELPPO KIINTEISTÖNHOITAJILLE RES - REAL ESTATE SYSTEM OUKA/ RES HUOLTOKIRJAN KÄYTTÖ Sivu 2/13 Ohjelmaan kirjaudutaan osoitteesta https://www.haahtela.fi Vinkki: luo pikakuvake

Lisätiedot

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI

OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI OPETTAJAN OPAS TOPIRKKA.FI PORTAALI Opettajalla on topirkka.fi -portaalissa seuraavat oikeudet: muuttaa omia kirjautumistietojaan luoda TOP -paikalle käyttäjätunnus tallentaa yrityksen tiedot TOP rekisteriin

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

JulkICT portaalin käyttöohje

JulkICT portaalin käyttöohje LUONNOS 30.4.2013 2 (12) Sisällys 1 Johdanto... 3 2 QPR Portaali... 3 2.1 Kirjautuminen palveluun... 3 2.2 Portaalin Prosessit-välilehden toimintakuvaus... 5 2.3 Mallin valitseminen mallilistasta... 7

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Nettisivujen Päivitysohje

Nettisivujen Päivitysohje Hämeenlinnan rauhanyhdistys ry Nettisivujen Päivitysohje Ohje päivitetty 18.7.2012 Hallintapaneeli Kirjautuminen nettisivujen hallintaan Hallintapaneeliin päästään kirjautumaan klikkaamalla linkkiä nettisivujen

Lisätiedot