ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE"

Transkriptio

1 ELISA TOIMISTO - PÄÄKÄYTTÄJÄOHJE

2 Sisällys 1 Toimisto Lokaali palvelun hallinta Toimisto Lokaali -palvelun hallintakeskukseen kirjautuminen Toimisto Lokaali organisaatiovalikko Käyttäjienhallinta Käyttäjän lisääminen Palvelun lisääminen käyttäjälle Toimisto Paketin lisääminen käyttäjälle Palveluiden poistaminen käyttäjiltä Käyttäjän muokkaaminen Käyttäjän poistaminen Käyttäjän siirtäminen eri osastojen välillä Monen käyttäjän lisääminen Excel-tiedoston avulla Importing Services Exchange-ylläpitokeskus Jaettulaatikko Jakelulista Resurssilaatikko Ulkoinen kontakti Sharepoint SharePoint-sivuston luominen Sivuston asetukset Käyttäjät ja käyttöoikeudet Verkkosuunnittelijan valikoimat Sivustonhallinta Haku Ulkoasu Sivuston toiminnot Sivustokokoelman hallinta Lync-hallintakeskus Lync Federation... 44

3 Elisa Ohje 1 (44) 1 Toimisto Lokaali palvelun hallinta 1.1 Toimisto Lokaali -palvelun hallintakeskukseen kirjautuminen Navigoi selaimella osoitteeseen https://hallinta.toimisto.elisa.fi/ Kirjaudu palveluun syöttämällä oma käyttäjänimi ja salasana ja paina Sign in. Tunnus on yleensä sähköpostiosoitteesi. Löydät tunnuksen ja salasanan toimitusvahvistuksesta. Jos olet unohtanut salasanasi paina Forgot password. HUOM! Käyttäjätunnuksella pitää olla Secondary määriteltynä, jotta salasanan voi palauttaa.

4 Elisa Ohje 2 (44) 1.2 Toimisto Lokaali organisaatiovalikko Kun olet kirjautunut palveluun, vasemmassa reunassa on sivuston organisaationäkymän päätaso. Kun organisaatiovalikon palveluita tai käyttäjiä on viisi tai yli, ne voidaan avata tai sulkea nuolinapista näkymän selkeyttämistä varten. 1. Organisaatiovalikon ylin taso on yrityksesi, jonka alapuolelle kaikki palvelut ovat kasattu. 2. Yrityksesi alapuolella on tilatut palvelut. Tässä tapauksessa Exchange, Lync ja SharePoint. 3. Tilattuihin palveluihin liitetyt lisäpalvelut. 4. Yritykselle tehty erillinen osasto, johon voi lisätä käyttäjiä. 5. Käyttäjät listataan Users-kohdan alle. 6. Käyttäjille lisätyt palvelut. HUOM! Käyttäjän alta tulee löytyä palvelut, jotta niitä voidaan käyttää. Tarkemmin kohdassa Palvelun lisääminen käyttäjälle.

5 Elisa Ohje 3 (44) Painamalla organisaatiovalikosta palvelua tai käyttäjää, joista avautuu lisätietoja oikealle. HUOM! Aina kun sivustolle tehdään muutoksia, tarvitsee käyttäjän painaa päivitä painiketta organisaatiovalikon oikeasta yläreunasta, niin hallintapaneeli päivittyy. Oikeassa yläreunassa näet oman tunnuksesi roolin, siirtämällä hiiren tunnuksen päälle tulee valikko, josta voi kirjautua ulos palvelusta. Painamalla suurennuslasia, tulee näkymään hakukenttä, jolla voit hakea sivustolta.

6 Elisa Ohje 4 (44) Kirjoittamalla hakukenttään, sivusto näyttää tulokset heti alapuolelle ilmestyvässä laatikossa. Klikkaamalla tulosta, sivusto siirtyy valittuun kohtaan. 1.3 Käyttäjienhallinta Käyttäjän lisääminen Lisätäksesi uuden käyttäjän valitse ensin NEW sivun vasemmasta alakulmasta ja sen jälkeen User. Valitse organisaatio, johon lisäät käyttäjän ja paina Next.

7 Elisa Ohje 5 (44) Seuraavassa ikkunassa lisätään käyttäjän nimi, sähköpostiosoite, AD synkronointi ja salasanan vanhenemiskäytäntö. Rastin poistaminen IsEnabled kohdasta ottaa käyttäjätunnuksen pois käytöstä ja estää palveluiden käyttämisen ko. käyttäjältä.

8 Elisa Ohje 6 (44) Contact details kohdassa lisätään käyttäjän yhteystiedot. Valinnainen Secondary kenttä, käyttäjän toissijaiselle sähköpostiosoitteelle, mahdollistaa käyttäjän omatoimisen salasanan vaihdon oma.toimisto.elisa.fi osoitteen kautta. Kielivalinta määrittää käyttäjän suosituskielen, mutta palveluiden käyttöliittymäkieli määritetään palvelun lisäämisvaiheessa. Advanced technical details asetukset eivät toistaiseksi ole käytössä.

9 Elisa Ohje 7 (44) Käyttäjä on nyt luotu ja ikkunassa näkyvät käyttäjänimi ja salasana. HUOM! Jotta käyttäjä voi käyttää palveluita, tulee hänelle lisätä ensin halutut palvelut käyttöön. Ensimmäinen palvelu voidaan lisätä heti käyttäjän luomisen jälkeen Add Service -painikkeella Palvelun lisääminen käyttäjälle Aloita Exchange- tai Lync-paketin lisääminen käyttäjälle valitsemalla haluttu käyttäjä organisaatiovalikosta ja paina NEW SERVICE. Tai jos aloitit palvelun lisäämisen käyttäjän luonnin jälkeen, siirrytään suoraan seuraavaan kohtaan HUOM! Käyttäjän Sharepoint-paketti lisätään Sharepoint-päätuotteen Members-listan kautta.

10 Elisa Ohje 8 (44) Valitse palvelu listalta ja paina next. Lisätiedot eri palveluista löytyvät Palvelukuvauksista.

11 Elisa Ohje 9 (44) Varmista että tiedot ovat oikein ja paina finish. Nyt käyttäjälle on luotu Exchange Sähköposti Toimisto Paketin lisääminen käyttäjälle Toimisto Pakettien sisältö on ennalta määritelty. Toimisto Paketti 1 sisältää Exchange Perus 5G, Lync Teho ja Sharepoint WEB -käyttäjäpalvelut. Voit tarvittaessa määrittää käyttäjälle Toimisto Paketin sijasta yksittäiset palvelut, jolloin hinnoittelu menee palvelukohtaisesti. Valitse hallintapaneelista käyttäjä, jolle lisäät Toimisto Paketin. Kun käyttäjä on valittu aktiiviseksi, paina NEW SERVICE alapalkista.

12 Elisa Ohje 10 (44) Valitse listalta Toimisto Paketti 1 ja paina next. Varmista että käyttäjän sähköpostiosoite on kirjoitettu oikein Exchange kohdassa.

13 Elisa Ohje 11 (44) Lync kohdassa varmista, että sähköpostiosoite on oikeinkirjoitettu. Voit myös lisätä toisen osoitteen kenttään painamalla + -painiketta. Location- ja Voice Policyt eivät ole toistaiseksi käytössä Nyt Toimisto Paketti on luotu käyttäjälle.

14 Elisa Ohje 12 (44) Palveluiden poistaminen käyttäjiltä Jos haluat poistaa käyttäjältä jonkun palvelun, mutta et koko käyttäjää, toimi seuraavasti. Huomioi, että sähköpostipalvelun poistaminen poistaa käyttäjän sähköpostilaatikon sisällön. Valitse organisaatiovalikosta käyttäjä, jolta paketti halutaan poistaa ja paina käyttäjänimen vasemmalla puolella olevaa nuoli painiketta. Tämän jälkeen käyttäjän alapuolelle tulee näkyviin käyttäjän palvelut joista valitaan poistettava palvelu sitä painamalla. Kun tämä on tehty, painetaan sivun alareunassa olevaa TERMINATE painiketta.

15 Elisa Ohje 13 (44) Kun tämä on tehty, avautuu Account Termination ikkuna josta voidaan valita palvelun poisto päivä valitsemalla päivämäärä Set account termination date (UTC) kohdassa ja sitten painetaan terminate now. Jos jätät päivämäärän valitsematta, poistuu palvelu hetken kuluttua terminate now painiketta painamalla. Jos haluat poistaa käyttäjältä palveluita joita ei löydy käyttäjänimen alta, tulee mennä palvelun asetuksiin painamalla haluttua palvelua vasemman laidan hallintapaneelista jonka jälkeen palvelun käyttäjät löytyvät kohdasta Members.

16 Elisa Ohje 14 (44) Kun viet hiiren käyttäjänimien päälle Members kohdassa, tulee näkyviin kynä merkki, jota painamalla aukeaa käyttäjienhallintaikkuna Members, josta voit siirtää kohdasta Current items käyttäjän pois palvelun käyttäjistä. Tämä onnistuu valitsemalla ensin käyttäjä joka halutaan poistaa ja sitten painetaan sinistä nuoli painiketta ja sitten OK Käyttäjän muokkaaminen Muokataksesi käyttäjän tietoja valitse ensin käyttäjä aktiiviseksi organisaatiovalikosta, jonka jälkeen vie hiiri muokattavan kohdan päälle ja klikkaa kynän kuvaa.

17 Elisa Ohje 15 (44) Lisää tiedot kenttään ja kuittaa muutokset tehdyksi. Muokatut kentät näkyvät korostettuina käyttäjän tiedoissa. Muutokset tallentuvat järjestelmään lopullisesti painamalla SAVE alapalkista tai painamalla CANCEL muutokset peruutetaan.

18 Elisa Ohje 16 (44) Vaihtaaksesi käyttäjän salasanan, paina alapalkista RESET PASSWORD. Syötä käyttäjän uusi salasana ruutuun tai luo satunnainen salasana painamalla Generate. Voit myös asettaa salasanan vaihdettavaksi uudelleen seuraavan kerran kun käyttäjä kirjautuu palveluun sisään. Pääkäyttäjä voi toimittaa salasanan käyttäjälle haluamallaan tavalla. Vaihtaaksesi käyttäjän käyttäjänimen valitse alapalkista RENAME. HUOM! Käyttäjä nimi tulee muuttaa myös palveluun (Exchange tai Lync), johon käyttäjä on lisätty.

19 Elisa Ohje 17 (44) Käyttäjän poistaminen Valitse organisaatiovalikosta aktiiviseksi käyttäjä, jonka haluat poistaa. HUOM! Käyttäjän poistaminen poistaa käyttäjän kaikki palvelut, mm. sähköpostilaatikon sisältöineen. Kun käyttäjä on valittu aktiiviseksi, valitse sivuston alaosasta TERMINATE. Näkyviin tulee ikkuna, josta näkyy poistettavan käyttäjän nimi. Voit poistaa käyttäjän heti painamalla terminate now. Tai voit valita ajankohdan tilin poistamiseen vieressä olevasta kalenterista.

20 Elisa Ohje 18 (44) Tämän jälkeen sinun tulee varmistaa poistaminen vielä painamalla Yes Käyttäjän siirtäminen eri osastojen välillä Valitse käyttäjien alta käyttäjä, jonka haluat siirtää ja paina alariviltä löytyvästä valikosta Move.

21 Elisa Ohje 19 (44) Valitse seuraavasta valikosta osasto, johon haluat siirtää valitun käyttäjän ja paina Move account. Vahvista käyttäjän siirto painamalla Yes. Nyt käyttäjä on siirretty uuteen osastoon.

22 Elisa Ohje 20 (44) Monen käyttäjän lisääminen Excel-tiedoston avulla Valitse NEW alapalkista. Valitse sitten Import Users. Valitse organisaatiosi listalta ja paina Next.

23 Elisa Ohje 21 (44) Valitse käyttäjien määrä valikosta ja lataa Excel pohja Download template. Avaa Excel-pohja ja lisää käyttäjien tiedot oikeisiin kohtiin. Punaisella tähdellä merkityt kohdat ovat pakollisia. Älä muuta alussa olevia sinisellä pohjalla olevia kenttiä. Jos kentästä löytyy alasvetovalikko, käytä sitä, älä kirjoita kenttään tietoa itse. HUOM! Voit joutua ottamaan makrot käyttöön Excelistä pohjaa muokatessa. Ohje makrojen käyttöönotosta Excelissä. Tämän jälkeen tallenna Excel-pohja tietokoneellesi ja valitse Upload templatekohdasta Browse. Sitten valitset tallennetun Excel-pohjan tietokoneeltasi ja lataat sen Lokaali-palveluun. Kun olet ladannut Excel-pohjan palveluun paina Upload users.

24 Elisa Ohje 22 (44) Näkymään tulee yhteenveto lisäämistäsi käyttäjistä. Tarkista tiedot ja paina import users. Käyttäjät ovat nyt lisätty palveluun. Painamalla import users, voit lisätä lisää käyttäjiä.

25 Elisa Ohje 23 (44) Importing Services Voit tuoda käyttäjille valmiita yhteystietolistoja valitsemalla sivun vasemmasta alalaidasta + NEW ja Import Services.

26 Elisa Ohje 24 (44) Klikkaa oikealta palstalta käyttäjäryhmä, jonka käyttäjät haluat tuoda ja paina Next. Seuraavasta näkymästä valitaan ne käyttäjät, joiden tiedot halutaan tuoda. Rastittamalla Select All voit valita kaikki käyttäjät kerralla. Tuo käyttäjälista klikkaamalla Download template. Käyttäjälista latautuu tietokoneelle xlsm-formaatissa (Excel worksheet). Voit muokata kyseistä tiedostoa ja ladata sen päivitettynä seuraavasta näkymästä painamalla Browse ja selaamalla haluamaasi xlsm-tiedostoon ja klikkaamalla Upload services.

27 Elisa Ohje 25 (44) Seuraavaksi avautuvassa Preview-ikkunassa voit tarkistaa tuotavan listan tiedot. Viimeistele tuonti painamalla Import services.

28 Elisa Ohje 26 (44) 2 Exchange-ylläpitokeskus Exchange-ylläpitokeskuksesta pääset muokkaamaan yrityksen sähköpostipalvelun asetuksia ja lisäämään yhteisiä laatikoita sekä jakelulistoja. Exchange paketti löytyy hallintakeskuksesta oman organisaatiosi alta (Kuva alla). Kun valitset organisaatiovalikosta Exchange paketin, sivulle avautuu organisaatiosi tiedot palvelusta. HUOM! Domain type ei ole suositeltavaa muuttaa, jollei ole erillistä tarvetta.

29 Elisa Ohje 27 (44) 2.1 Jaettulaatikko Jaettujen postilaatikoiden avulla määrätyn henkilöryhmän on helppo valvoa ja lähettää sähköposteja yhteiseltä tililtä, kuten tai Kun ryhmän henkilö vastaa jaettuun postilaatikkoon lähetettyyn viestiin, sähköpostin lähettäjäksi tulee jaettu postilaatikko eikä yksittäinen käyttäjä. Aloita jaetun sähköpostilaatikon luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

30 Elisa Ohje 28 (44) Valitse Jaettulaatikko palveluiden listalta ja paina next. Syötä jaetulle laatikolle haluamasi tiedot, postilaatikon koko, hallinnoivat käyttäjät sekä postilaatikon omistaja. Paina finish kun olet muokannut jaetun laatikon valmiiksi.

31 Elisa Ohje 29 (44) Jaettu laatikko näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikosssa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. Laatikon käyttäjiksi määritellyt käyttäjät voivat nyt lisätä laatikon Outlookiin ja Outlook Web Appiin.

32 Elisa Ohje 30 (44) 2.2 Jakelulista Jakelulista on vähintään kahdesta henkilöstä koostuva kokoelma, joka näkyy jaetussa osoitekirjassa. Kun sähköpostiviesti lähetetään jakelulistalle, se menee kaikille ryhmän jäsenille. Aloita jakelulistan luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE. Valitse Jakelulista palveluiden listalta ja paina next.

33 Elisa Ohje 31 (44) Syötä uudelle jakelulistalle sähköpostiosoite, käyttäjänimi sekä henkilöt, jotka kuuluvat listalle. DisplayName kenttään määritetään jakelulistan nimi mikä näkyy osoitekirjassa. Listat kannattaa nimetä jollain samalla käytännöllä, jotta käyttäjät tunnistavat jakelulistan sen nimen perusteella. Esim. Myynti Esimiehet. Paina finish kun olet muokannut jakelulistan valmiiksi. Jakelulista näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla.

34 Elisa Ohje 32 (44) 2.3 Resurssilaatikko Resurssilaatikoita voidaan käyttää varauskalentereina erilaisten resurssien varaamiseen: Huoneen laatikko (Room) on liitetty fyysisiin paikkoihin, esimerkiksi kokoustiloihin, auditorioihin ja koulutustiloihin. Laitteiston laatikko (Equipment) on liitetty resursseihin, joilla ei ole sijaintia, esimerkiksi kannettaviin tietokoneisiin, av-laitteisiin tai ajoneuvoihin. Aloita resurssilaatikon luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

35 Elisa Ohje 33 (44) Valitse Resurssilaatikko palveluiden listalta ja paina next. Syötä uudelle resurssilaatikolle nimi, sähköpostiosoite, resurssin tyyppi sekä kapasiteetti. Nimi määritellään DisplayName kenttään ja se kannattaa nimetä jollain samalla käytännöllä, jotta käyttäjät tunnistavat resurssin sen nimen perusteella. Esim. Kokoustila Huone123. Paina finish kun olet muokannut resurssilaatikon valmiiksi.

36 Elisa Ohje 34 (44) Resurssilaatikko näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. 2.4 Ulkoinen kontakti Ulkoiset kontaktit ovat organisaation ulkopuolisia henkilöitä, joiden tiedot voivat näkyä organisaation osoiteluettelossa ja muissa osoiteluetteloissa. Ulkoisilla kontakteilla ei ole organisaation sähköpostilaatikkoa, vaan he käyttävät ulkoista sähköpostiosoitetta, eivätkä he voi kirjautua sisään organisaation toimialueeseen. Aloita ulkoisen kontaktin luonti valitsemalla Exchange-palvelu hallintapaneelista ja painamalla NEW SERVICE.

37 Elisa Ohje 35 (44) Valitse Ulkoinen kontakti palveluiden listalta ja paina next. Syötä ulkoisen kontaktin sisäinen ja ulkoinen sähköpostiosoite sekä käyttäjänimi. Paina finish kun olet muokannut ulkoisen kontaktin valmiiksi.

38 Elisa Ohje 36 (44) Ulkoinen kontakti näkyy nyt Exchange-paketin alapuolella organisaatiovalikossa, jossa voit muokata tietoja niitä klikkaamalla. 3 Sharepoint 3.1 SharePoint-sivuston luominen Varmista, että Company Structure lista ylin taso on valittuna ja paina sivun alaosassa olevaa New Service linkkiä.

39 Elisa Ohje 37 (44) Valitse listalta Sharepoint WEB linkki ja paina next-linkkiä. Configure-listalta löytyy seuraavat asetukset: URL: Haluttu hostname SharePoint-sivustolle. Site Name: Uuden sivuston nimi. Storage Size: Sivuston tallennustilan koko. Language: Kieli.

40 Elisa Ohje 38 (44) Owner: Sivuston omistaja. Owner Sivuston omistaja sähköposti. Members: Sivuston käyttäjät. Finish-painikkeesta luodaan uusi sivusto.

41 Elisa Ohje 39 (44) 3.2 Sivuston asetukset Sivuston asetukset linkki löytyy sivun oikeasta yläkulmasta hammasratas painikkeen alta Käyttäjät ja käyttöoikeudet Sivuston asetuksista löytyvä Käyttäjät ja käyttöoikeudet osion alta löytyy tarvittavat asetukset käyttäjien ja käyttöoikeuksien hallintaan Henkilöt ja ryhmät linkkiä painamalla pääset tarkastelemaan sivuston käyttäjiä ja ryhmiä sekä poistamaan käyttäjiä sivustokokoelmasta. Lisätäksesi uusia käyttäjiä sivustokokoelmaan tulee käyttäjät lisätä lokaalin hallintapanelin kautta SharePoint käyttäjäksi. Sivuston-oikeudet osiossa voit hallinnoida käyttäjien käyttöoikeuksia ja luoda ryhmiä. Voit esimerkiksi myöntää käyttöoikeuksia uusille käyttäjille painamalla Myönnä käyttöoikeuksia painiketta. Sivustokokoelman järjestelmänvalvojat avulla voit lisätä tai poistaa sivustokokoelman järjestelmänvalvojia. Sivuston sovelluksen käyttöoikeudet antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella ja hallita sovelluksien käyttöoikeuksia.

42 Elisa Ohje 40 (44) Verkkosuunnittelijan valikoimat Sivustosarakkeet linkistä voit hallinnoida kaikkien pääsivustojen sarakkeita. Sivuston sisältötyypit linkkiä painamalla pääset näkemään sivuston sisältötyyppejä ja luoda sekä hallita sisältötyyppejä. Verkko-osat linkki näyttää sivuston verkko-osien valikoiman jossa voit tallentaa ja noutaa tallennettuja osia. Luettelomallit sisältää luettelomallien valikoiman ja voit määrittää malleja käytettäväksi luettelon luomisessa lisäämällä sen valikoimaan. Perustyylisivut sivulle voit tallettaa perustyylisivuja. Teemat linkistä voit tallettaa itse luotuja teemoja sivustoilla käytettäväksi. Ratkaisut linkkiä painamalla pääset sivulle johon voit ladata uusia ratkaisuja, poistaa niitä, ottaa ja poistaa niitä käytöstä sekä päivittää ratkaisuja. Muodostetut ulkoasut linkillä voit tallettaa luetteloon muodostettuja ulkoasuja Sivustonhallinta Maakohtaiset asetukset linkistä pääset käsiksi maakohtaisiin asetuksiin jossa voit määrittää esimerkiksi aikavyöhykkeen ja alue asetuksia. Kieliasetukset linkin avulla voit vaihtaa sivuston kieliasetuksia. Sivuston kirjastot ja luettelot avaa näkymän josta näet sivuston kirjastot ja luettelot ja voit joko muokata jo olemassa olevia kirjastoja ja luetteloita tai luoda uusia. Käyttäjien ilmoitukset linkkiä painamalla voit muokata käyttäjien ilmoituksia. RSS linkistä pääset ottamaan RSS-syötteet käyttöön tai poistaa ne käytöstä. Sivustot ja työtilat linkin takaa avautuu näkymä josta näet kaikki sivustosi ja työtilat, voit joko muokata niitä tai luoda uusia. Työnkulun asetukset antaa sinulle mahdollisuuden tarkastella ja muokata sivuston työnkulkuasetuksia.

43 Elisa Ohje 41 (44) Haku Tuloslähteet linkistä voit muokata ja luoda uusia tai poistaa vanhoja hakutuloksien rajauksia. Tulostyypit linkillä voit muokata tulostyyppien ulkoasua luomalla näyttömallin ja määrittämällä sääntöjä. Kyselyn säännöt linkki mahdollistaa kyselysääntöjen luomisen joiden avulla voit muokata ja hienosäätää hakutuloksia. Rakenne sivulla voit luoda tai muokata hallittuja ominaisuuksia, indeksoituja ominaisuuksia ja luokkia. Haun asetukset linkistä pääset määrittämään haun toimintaa määrittämällä hakukeskuksen URL-osoitteen ja hakutulossivun jolle kyselyt lähetetään. Näkyvyys hauissa ja offline-tilassa sivulla määritetään haun näkyvyyden asetuksia. Tuo määritykset linkin avulla voit tuoda tietokoneeltasi jo olemassa olevia hakumäärityksiä. Vie määritykset linkkiä painamalla saat ladattua käytössä olevat hakumääritykset tietokoneellesi Ulkoasu Otsikko, kuvaus ja Logo linkkiä painamalla pääsee muokkaamaan sivuston otsikko, kuvausta ja logoa.

44 Elisa Ohje 42 (44) Pikakäynnistys-linkistä voi lisätä uusia siirtymislinkkejä ja muokata niiden järjestystä. Ylälinkkipalkki-linkistä voi lisätä uusia siirtymislinkkejä ja muokata niiden järjestystä. Puunäkymä-linkistä pääsee valitsemaan otetaanko pikakäynnistys ja puunäkymä käyttöön. Muuta ulkoasua linkistä pääsee valitsemaan teeman sivuston ulkoasulle Sivuston toiminnot Sivuston ominaisuuksien hallinta linkkiä painamalla avautuu näkymä jossa voit tarkastella sivuston ominaisuuksia sekä aktivoida ominaisuuksia ja poistaa aktivointeja ominaisuuksista. Tallenna sivusto malliksi linkin avulla voit tallentaa sivuston sivustomalliksi, jonka avulla käyttäjät voivat luoda uusia verkkosivustoja. Ota käyttöön hakumääritysten vienti linkillä voit ottaa hakumääritysten viennin käyttöön. Sivustokokoelman Web Analytics raportit linkki vie sinut näkymään josta voit tarkastella sivustokokoelman käyttöä käsitteleviä tietoja. Sivuston Web Analytics raportit sivulla näet päivittäiset sivun tarkastelukertojen määrät määritettynä ajankohtana. Palauta sivustomäärityksesi linkkiä painamalla voit palauttaa sivustomäärityksesi. Poista tämä sivusto linkillä voit poistaa käyttämäsi sivuston.

45 Elisa Ohje 43 (44) Sivustokokoelman hallinta Roskakori linkkiä painamalla pääset tarkastelemaan roskakorin sisältöä. Voit palauttaa tai poistaa valittuja kohteita tai tyhjentää koko roskakorin. Roskakori poistaa automaattisesti kohteet jotka on siirretty roskakoriin yli 30 päivää sitten. Hakutuloksen lähteet katso Tuloslähteet. Hakutulostyypit katso Tulostyypit. Hakukyselyn säännöt katso Kyselyn säännöt. Hae rakenne katso Rakenne. Haun asetukset katso Haun asetukset. Hakumääritysten tuonti katso Tuo määritykset. Hakumääritysten vienti katso Vie määritykset. Sivustokokoelman ominaisuudet linkin avulla voit aktivoida ja poistaa aktivointeja sivustokokoelman ominaisuuksista. Sivustohierarkia linkki avaa sivun josta näet kaikki sivustoosi luodut sivustot. Tätä kautta voit nopeasti siirtyä tietylle sivustolle tai muokata sitä. Portaalisivuston yhteys linkin kautta voit muokata portaalisivuston yhteyden muodostus asetuksia. Sivustokokoelman sovelluksen käyttöoikeudet linkistä avautuvalla sivulla näet sovellukset joilla on sivustokokoelman sisällön käyttöoikeuksia. Tallennustilan arvot linkillä pääset tarkastelemaan sivuston tallennustilojen tietoja. HTML-kentän suojaus toiminnon avulla voit hallinnoida sivustokokoelmasi HTML-kentän suojausasetuksia. SharePoint Designer asetukset linkkiä painamalla pääset muokkaamaan SharePoint Designer asetuksia. Sivustokokoelman kuntotietojen tarkistus linkkiä painamalla pääset suorittamaan kuntotietojen tarkistuksen. Sivustokokoelman päivitys linkistä pääset tarkistamaan sivustokokoelman päivityksen tilan.

46 Elisa Ohje 44 (44) 4 Lync-hallintakeskus 4.1 Lync Federation Lync Federation -kohdasta voit hallita, kenellä on pääsy Lync-ympäristöön. Klikkaamalla kynän kuvaa ja rastittamalla valintalaatikon, annat oikeudet kyseisille käyttäjille päästä Lync-ympäristöön. Allow public users mahdollistaa kommunikoinnin yleisiä pikaviestipalveluja (kuten Skype) käyttävien kanssa. Allow federated users sallii kommunikoinnin muiden Lync-domainien kanssa. Allowed Domains kohtaan voit listata sallitut Lync-ympäristöt/domainit, joiden kanssa voidaan kommunikoida. Domainit erotetaan toisistaan pilkulla. * sallii kaikki domainit. Blocked Domains kohdassa voit nimetä ne domainit, joiden et halua sallia olevan yhteydessä. Mikäli Allowed Domains kohdassa on *, eli kaikki domainit sallitaan, nämä domainit poisluetaan ko. listalta. Jos Allowed Domains sisältää vain tiettyjä domaineja, Blocked Domains listaa ei käytetä, sillä muut domainit ovat automaattisesti blokattuja.

Elisa Toimisto. Pääkäyttäjän ohje Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus

Elisa Toimisto. Pääkäyttäjän ohje Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI Helsinki Y-tunnus Elisa Toimisto Pääkäyttäjän ohje 1.00 Elisa Appelsiini Oy Kaarlenkatu 11, FI-00530 Helsinki Y-tunnus 1539836-5 www.appelsiini.fi Elisa Oyj 2/47 Asiakirjan muutokset Versio Pvm Muokkaaja Muutokset 0.90

Lisätiedot

Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas

Elisa Toimisto 365. Pääkäyttäjän pikaopas Elisa Toimisto 365 Pääkäyttäjän pikaopas Päivitetty 10/2016 Tämän pikaoppaan avulla pääset alkuun Elisa Toimisto 365 -palvelun käyttöönotossa. Lisää ohjeita löydät osoitteesta http://www.elisa.fi/toimisto365-ohjeet/

Lisätiedot

VSP webmail palvelun ka yttö öhje

VSP webmail palvelun ka yttö öhje VSP webmail palvelun ka yttö öhje Kirjaudu webmailiin osoitteessa https://webmail.net.vsp.fi Webmailin kirjautumissivu, kirjoita sähköpostiosoitteesi ja salasanasi: Sähköpostin päänäkymä: 1: Kansiolistaus

Lisätiedot

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä

Ylläpito toimittaa sinulla sähköpostiisi käyttäjätunnuksen ja salasanan. Tässä esimerkissä Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen Sisällysluettelo Sisällys Sivustolle santaskyla.net kirjautuminen... 1 Sisällysluettelo... 1 Käyttöoikeus... 1 Kirjautunut käyttäjä... 3 Artikkelin kommentointi...

Lisätiedot

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon

Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon Ohjeet asiakirjan lisäämiseen arkistoon 1. Jos koneellesi ei vielä ole asennettu Open Office ohjelmaa, voit ladata sen linkistä joka löytyy Arkisto => Asiakirjapohjat sivulta seuran kotisivuilta. Jos ohjelma

Lisätiedot

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE

AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE AVOIMEN YLIOPISTON MOODLE-OPAS OPISKELIJALLE OHJEITA MOODLEN KÄYTTÖÖN Moodle on avoimeen lähdekoodiin perustuva verkko-oppimisympäristö. Omalta Moodlealueeltasi löydät kurssin materiaalit, tehtävät, uutiset/tiedotteet,

Lisätiedot

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen

Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen Kaksinkäsin.fi - ohjeet varaamiseen 27.2.2017 Yleiset ohjeet Kaksinkäsin.fi sivujen yläreunassa on valikko, josta pääsee suoraan useisiin tässä ohjeessa viitattuihin alisivuihin. Kun olet kirjautuneena

Lisätiedot

Skype for Business pikaohje

Skype for Business pikaohje Skype for Business pikaohje Sisällys KOKOUSKUTSU... 2 ENNEN ENSIMMÄISEN KOKOUKSEN ALKUA... 4 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SKYPE FOR BUSINEKSELLA... 5 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN SELAIMEN KAUTTA... 6 LIITTYMINEN KOKOUKSEEN

Lisätiedot

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU

TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU TYÖNTEKIJÄN KÄYTTÖOHJEET - SOKU ETUSIVU Kun tulet SOKU-järjestelmän (SOKU) etusivulle, näet listan avoimista työpaikoista. Yläpalkissa mustalla ympyröitynä on Kirjaudu-nappi Kun klikkaat sitä, pääset kirjautumissivulle.

Lisätiedot

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita

Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Mainosankkuri.fi-palvelun käyttöohjeita Sisällys 1. Johdanto... 1 2. Sisäänkirjautuminen... 1 3. Palvelussa navigointi... 2 4. Laitteet... 2 5. Sisällönhallinta... 4 6. Soittolistat... 7 7. Aikataulut...

Lisätiedot

Moodle-alueen muokkaaminen

Moodle-alueen muokkaaminen Moodle-alueen muokkaaminen Alla oleva kuva esittää Moodle-aluetta sellaisena kuin se sinulle toimitetaan tilattuasi alueen Opetusteknologiapalveluista: - Etusivun näkymä koostuu sivun keskellä olevista

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Epooqin perusominaisuudet

Epooqin perusominaisuudet Epooqin perusominaisuudet Huom! Epooqia käytettäessä on suositeltavaa käyttää Firefox -selainta. Chrome toimii myös, mutta eräissä asioissa, kuten äänittämisessä, voi esiintyä ongelmia. Internet Exploreria

Lisätiedot

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö

Office_365_loppukäyttäjän ohje. 15.5.2015 Esa Väistö Office_365_loppukäyttäjän ohje 15.5.2015 Esa Väistö 2 Sisällysluettelo Kuvaus... 3 Kirjautuminen Office_365:een... 3 Valikko... 4 Oppilaan näkymä alla.... 4 Opettajan näkymä alla... 4 Outlook (Oppilailla)...

Lisätiedot

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705

Data@Flow ohjeet. AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 Data@Flow ohjeet AtFlow Oy, Pekka Rönkkönen, pekka@atflow.fi +358 (0)50 340 1705 1 Sisällysluettelo 1. Kirjautuminen... 2 2. Sisältöalueiden muokkaaminen... 4 2.1. Sisältöalueen sisällön muokkaaminen...

Lisätiedot

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö

Informaatiotekniikan kehitysyksikkö SAVONIA Savonia RPM Käyttöopas Informaatiotekniikan kehitysyksikkö 18.8.2011 Sisällysluettelo 1. Perusnäkymä... 3 2. Kirjautuminen... 4 3. Rekisteröinti... 5 4. Idean jättäminen... 6 4. Arviointi... 8

Lisätiedot

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6

MY STANDARD -OHJE. mystandard.hansaworld.com. Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 MY STANDARD -OHJE mystandard.hansaworld.com Standard ERP Pilvipalvelu Sivu 1/6 KÄYTTÖÖNOTTO Mikäli Standard ERP -ohjelmistonne on HansaWorldin pilvipalvelimella (hostingissa), teidän on mahdollista hallinnoida

Lisätiedot

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015

Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 IT Juha Nalli 22.12.2015 Kirkkopalvelut Office365, Opiskelijan ohje 1 / 17 Oppilaat saavat vuoden 2016 alusta käyttöönsä oppilaitoksen sähköpostin ja muita palveluita Microsoftin Office365:sta. Oppilaiden sähköposti on muotoa

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO

KÄYTTÖOHJE LATOMO VERSO Kirjautuminen Kirjatuminen järjestelmään tapahtuu syöttämällä ylläpitäjältä (yleensä sähköpostilla) saatu käyttäjätunnus ja salasana niille varattuihin kenttiin. Jos olet unohtanut salasanasi voit syöttää

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions

KÄYTTÖOHJE. Servia. S solutions KÄYTTÖOHJE Servia S solutions Versio 1.0 Servia S solutions Servia Finland Oy PL 1188 (Microkatu 1) 70211 KUOPIO puh. (017) 441 2780 info@servia.fi www.servia.fi 2001 2004 Servia Finland Oy. Kaikki oikeudet

Lisätiedot

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje

RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje RT urakoitsijan tuotetieto Käyttöohje 5.4.2016 Sisällysluettelo Johdanto... 3 Kirjautuminen palveluun... 4 Työmaat ja Urakat... 5 Käsiteltävän työmaan valitseminen... 5 Työmaan perustaminen... 5 Aliurakoiden

Lisätiedot

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten.

Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. SÄHKÖPOSTIPALVELUN OMAHALLINTA-OHJE Tämä ohje on tehty MPY:n laajakaista-asiakkaiden käytössä olevien sähköpostipalveluiden hallintatyökalu Omahallinta-sivustoa varten. Sisällysluettelo 1 Omahallintaan

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet

Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Juricon Nettisivu Joomlan käyttöohjeet Sisällysluettelo Julkaisujärjestelmä hallinta... 3 Joomla-järjestelmän ylävalikolla on seuraavia:... 3 Valikot... 4 Kategoriat ja artikkelit... 5 Lisäosat ja moduulien

Lisätiedot

Opintokohteiden muokkaus

Opintokohteiden muokkaus 1 Opintokohteiden muokkaus Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opintokohteita voidaan muokata Opinto-oppaassa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasMuokkaaja-oikeudet. WebOodin käyttölupia

Lisätiedot

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa

OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa OHJE 1 (14) Peruskoulun ensimmäiselle luokalle ilmoittautuminen Wilmassa Wilman hakemukset ja muut lomakkeet EIVÄT NÄY mobiililaitteisiin asennettavissa Wilma-sovelluksissa. Huoltajan tulee siis käyttää

Lisätiedot

Wilman käyttöohje huoltajille

Wilman käyttöohje huoltajille Wilman käyttöohje huoltajille Sisällysluettelo: Sisään kirjautuminen... 1 Oma etusivu... 2 Pikaviestit... 3 Tiedotteet... 5 Suoritukset... 6 Poissaolot... 6 Palaute... 8 Opettajat... 9 Salasanan vaihto...

Lisätiedot

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö

Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje. 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sähköinen ajanvaraus Virkailijan ohje 11.11.2015 Valtiovarainministeriö Sisältö 1 Yleistä... 1 1.1 Sisään- ja uloskirjautuminen... 1 1.2 Salasanan vaihto... 2 2 Ajanvaraus... 3 2.1 Varauksen luonti...

Lisätiedot

Julkaistu. 1 Johdanto... 2

Julkaistu. 1 Johdanto... 2 OHJE 1 (6) RPAS-verkkokurssi Käyttöohje Sisällysluettelo 1 Johdanto... 2 2 Koulutusportaalin käyttöönotto... 2 2.1 Siirtyminen koulutusportaaliin... 2 2.2 Salasanan pyytäminen ensimmäisellä kerralla...

Lisätiedot

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje

Tuplaturvan tilaus ja asennusohje Tuplaturvan tilaus ja asennusohje 1. Kirjaudu lähiverkkokauppaan omilla tunnuksillasi tai luo itsellesi käyttäjätunnus rekisteröitymällä Lähiverkkokaupan käyttäjäksi. a. Käyttäjätunnus on aina sähköpostiosoitteesi.

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi LIELAHDEN KIRJASTO TIETOTORI Teivaankatu 1, Lielahtikeskus 33400 Tampere

Lisätiedot

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION

Salasanojen hallinta. Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Salasanojen hallinta Salasanojen hallintaopas RESTAURANT ENTERPRISE SOLUTION Restaurant Enterprise Solution Asiakirjan tarkoitus Tämä asiakirja kertoo tarvittavat säännöt kuinka hallinnoida RES salasanoja

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti

Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti Outlook kalenteri Sisällys Kalenterimerkinnän / -kutsun luonti... 2 Skype for Business -verkkokokous... 3 Oman kalenterin jakaminen ja oikeudet... 4 Oikeuksien muuttaminen... 5 Käyttöoikeustasot... 6 Kalenterin

Lisätiedot

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen

EU Login. EU Login kirjautuminen. EU Login tilin luominen EU Login EU Login kirjautuminen EU Login järjestelmä mahdollistaa keskitetyn pääsyn useisiin eri Euroopan Komission verkkosovelluksiin yhdellä käyttäjätunnuksella ja salasanalla. EU login varmistaa identiteettisi

Lisätiedot

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja:

Kopiodaksesi, leikataksesi ja liittääksesi helpointa on käyttää näppäimistön pikavalintoja: Ohjeita järjestöpankin käytön tueksi Huomioitavaa:... 1 1 Sisäänkirjautuminen... 2 2 Sivun/henkilökortin muokkaaminen... 2 3 Uutisen/sivun/tapahtuman, tms. lisääminen... 3 4 Uutisen/tapahtuman saaminen

Lisätiedot

Office Video, pikaopas

Office Video, pikaopas Office 365 - Video, pikaopas Sisällys Palvelu... 2 Kanavan luonti... 3 Kuinka kanava kannattaa nimetä?... 4 Kanavan käyttöoikeudet... 4 Käyttöoikeustasot... 5 Videoiden lisääminen kanavalle... 6 Videon

Lisätiedot

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen

Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen Yrjö Määttänen Kokemuksia SuLVInetin käytön aloituksen yrjo.maattanen@phnet.fi helpottamiseksi puh. 050 413 0820 4.11.2009 1. Yleistä SuLVInet on SuLVI:n aloitteesta avattu sivusto LVI-alan kehittäjäfoorumiksi.

Lisätiedot

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014

Suvi Junes/Pauliina Munter Tietohallinto/Opetusteknologiapalvelut 2014 Moodlen lohkot Lohkojen lisääminen: Moodlen lohkot sisältävät kurssialueen hallinnointiin liittyviä toimintoja. Kun saat uuden tyhjän kurssialueen, sen molemmilla reunoilla on valmiina muutama keskeinen

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016

KÄYTTÖOHJE / Ver 1.0 / Huhtikuu WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 / / WordPress KÄYTTÖOHJE Sotkamo 2016 Sisältö Sisältö 1. Yleistä 2. Kirjautuminen ylläpitoon 2.1. Kirjaudu osoitteessa: http://sotkamo.valudata.fi/admin Myöhemmin: http://www.sotkamo.fi/admin 2.2 Salasana

Lisätiedot

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen

Ohjeita Irman käyttöön. 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Ohjeita Irman käyttöön 1) Uuden käyttäjän luominen 2) Lisenssin lunastaminen 3) Kilpailuihin ilmoittautuminen 4) Viesteihin ilmoittautuminen Mene osoitteeseen irma.suunnistusliitto.fi Paina oikeasta yläkulmasta

Lisätiedot

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015

edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 edocker PUBLISH! -paketinhallinnan käyttöohje 9/2015 Uusien EDTPLIB- ja PDF -pakettien vienti ohjatulla toiminnolla...3 Tiedoston tarkistus...3 Kohdejulkaisun valinta... 4 Numeron tiedot... 5 Yhteenveto...6

Lisätiedot

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille

Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille Kilta-rekisterin ohje Yhdistyskäyttäjille 13.6.2016 Epilepsialiitto Sisällys Kirjautuminen ja valikko... 3 Uuden jäsenen lisääminen Kilta-jäsenrekisteriin... 4 Henkilön tietojen muutos... 10 Henkilön jäsenyyden

Lisätiedot

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille

Oulun kaupunki Liikuntapalvelut. Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Oulun kaupunki Liikuntapalvelut Timmi -tilanvarauksen pikaopas internetasiakkaille Aloittaminen Kirjaudu rekisteröitymisen jälkeen varausjärjestelmään käyttäjätunnuksella ja salasanalla jotka olet saanut

Lisätiedot

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus

ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus SELAINENNAKKOILMOITUKSEN IKKUNANKUVAT 1(24) 2.2.2010 Selainennakkoilmoitus ENNI-järjestelmällä tehtävä selainennakkoilmoitus Yleistä ENNI-järjestelmästä ENNI-järjestelmän vakiopainikkeita Selainennakkoilmoitus

Lisätiedot

Fronter - opiskelijan opas

Fronter - opiskelijan opas Fronter - opiskelijan opas 1 2 Yleisiä ohjeita 1.1 Kielen vaihtaminen 4 1.2 Omien perustietojen muokkaaminen 6 1.3 Oman sivun ulkoasu 7 1.4 Huoneeseen siirtyminen 9 1.5 Huoneen lisääminen alasvetovalikon

Lisätiedot

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi!

Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! Tervetuloa HK Shop:in käyttäjäksi! HK Shop on HKSCAN FINLANDin reaaliaikainen tilausjärjestelmä, missä voit mm. tutkia tuotetietoja ja -valikoimaa, tehdä tilauksia, saada tilaushetken tuotesaatavuustiedon

Lisätiedot

Ylläpitoalue - Etusivu

Ylläpitoalue - Etusivu Crasmanager 5.2 Ylläpitoalue - Etusivu Sivut osiossa sisällön selaus ja perussivujen ylläpito. Tietokannat osiossa tietokantojen ylläpito. Tiedostot osiossa kuvien ja liitetiedostojen hallinta. Työkalut

Lisätiedot

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset

KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset KULTA2-JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOPAS Liikunta-, kulttuuri-, nuoriso-, hyvinvointiavustukset Sisällysluettelo: 1. Sisällysluettelo s. 1 2. Kulta2-järjestelmän käyttäminen ensimmäistä kertaa s. 2-3 3. Kirjautuminen

Lisätiedot

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto

Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Turvapaketti Asennusohje 04/2016 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://oma.ipp.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot

PILY-listalle rekisteröityminen Yahoo-groupsin kautta

PILY-listalle rekisteröityminen Yahoo-groupsin kautta PILY-listalle rekisteröityminen Yahoo-groupsin kautta Mene PILY-listan kotisivuille http://groups.yahoo.com/group/pily-lista/ Klikkaa oikeasta yläkulmasta register. Alla oleva sivu aukeaa täyttämättömänä.

Lisätiedot

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen

Pääkäyttäjän käyttöönotto-opas Microsoft Office 365:n käytön aloittaminen OHJE Johdanto 3 Aloita - Sonera Omat Sivut tilin luominen 3 Sonera Business Apps hallintaportaalin aktivointi 5 Pääkäyttäjätunnuksen aktivoiminen 5 Käyttäjien lisääminen 10 Nykyisen sähköpostiratkaisun

Lisätiedot

OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT

OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT OTTELUN TILASTOINTI NUORTEN VALTAKUNNALLISET SARJAT OTTELUN ALOITTAMINEN - TILASTON LOG-TIEDOSTON HAKEMINEN BASKETHOTELLISTA (tilasto ei livenä) Kirjaudu joukkueen yhteyshenkilön tunnuksilla baskethotelliin.

Lisätiedot

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO

STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO STS UUDEN SEUDULLISEN TAPAHTUMAN TEKO Valitse vasemmasta reunasta kohta Sisällöt Valitse painike Lisää uusi Tapahtuma Tämän jälkeen valitse kieleksi Suomi VÄLILEHTI 1 PERUSTIEDOT Valittuasi kieleksi suomen,

Lisätiedot

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti

DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti DNA Toimistoviestintä Microsoft - sähköposti 30.10.2013 Luottamuksellinen MS Outlook, Standard postitilin asennus 1/6 Käynnistä Outlook 2010. Seuraava näyttö avautuu Valitse Next (Seuraava). 2 MS Outlook,

Lisätiedot

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Opiskelijoiden OneDriveohje Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Opiskelijoiden OneDrive-ohje Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi

Lisätiedot

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut.

Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. Käyttöopas Luo uusi palvelu valitsemalla Asetukset ja Palvelut. 2 3 4 1 Lisää uusi palvelu: 1. Aloita seuraavasti: Valitse Asetukset ja sen jälkeen palvelut. Valitse luo uusi palvelu. 2. Nimi ja palvelun

Lisätiedot

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE

OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE OODI OPTIMA TIEDONSIIRTO- OHJE OPETTAJILLE 29.2.2012 Tiedonsiirto mahdollistaa opiskelijaryhmän siirtämisen oodista optimaan. Optimaan siirtyy opiskelijaryhmä, joka liitetään Optimassa työtilaan. Tiedonsiirtotoiminnallisuus

Lisätiedot

Postimaksukonepalvelun käyttöohje

Postimaksukonepalvelun käyttöohje 1 (11) Julkinen - Public Postimaksukonepalvelun käyttöohje 2 (11) Julkinen - Public POSTIMAKSUKONEPALVELUT KÄYTTÖVARAN MAKSAMINEN POSTIMAKSUKONEELLE 1 Yleistä Postimaksukonepalvelu on postimaksukoneita

Lisätiedot

My easyfairs -palvelun käyttö

My easyfairs -palvelun käyttö My easyfairs A palvelun käyttö Page 1 My easyfairs -palvelun käyttö Näytteilleasettajien opas My easyfairs A palvelun käyttö Page 2 SISÄÄNKIRJAUTUMINEN... 3 LOGON JA OSASTONIMEN LISÄÄMINEN... 5 YRITYSTIETOJEN

Lisätiedot

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho

Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi. Mari Riihiaho Apply-palvelu: maisterivalinnan koulutus laitoksille https://apply.aalto.fi Mari Riihiaho 5.3.2012 Kirjautuminen ja käyttöoikeudet Järjestelmään kirjaudutaan Aalto tunnuksella (käyttäjätunnus ja salasana)

Lisätiedot

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa

Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPressin kanssa Sivuston muokkaus WordPress-hallintajärjestelmän kanssa on hyvin helppoa. Sitä vähän tutkimalla ja tätä ohjetta lukemalla sen käyttö tulee nopeasti tutuksi. Olen myös

Lisätiedot

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS

NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS 1 NAVIGAATTORIN ASENNUS JA MUOKKAUS YLEISTÄ NAVIGAATTORIN KÄYTÖSSÄ... 2 NAVIGAATTORIN HAKEMINEN... 3 NAVIGAATTORIN KOPIOINTI OMALLE SAP-TUNNUKSELLE... 6 NAVIGAATTORIN MUOKKAUS ENNEN KÄYTTÖÖNOTTOA... 7

Lisätiedot

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S

EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S EVTEK-PROJEKTORI KÄYTTÖOHJE 2007 Tekijä: Teemu Tammivaara VBP04S SISÄLLYS 1 Projektorin käyttö... 3 2 Projektien julkinen haku ja selailu... 4 2.1 Hakuvaihtoehdot... 4 2.2 Tarkennettu haku... 5 3 Rekisteröityminen

Lisätiedot

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri

SNKK:n M-Files jäsenrekisteri SNKK:n M-Files jäsenrekisteri Tässä tiedostossa on ohjeistettu Nuorkauppakamarin jäsenrekisterin käyttö. Yhdistyslain 11 mukaan Yhdistyksen jäsenistä on hallituksen pidettävä luetteloa. Luetteloon on merkittävä

Lisätiedot

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille:

Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Lappi.fi -pikaohje Kittilän kylille: Tämän pikaohjeen avulla pääsette alkuun sivujenne tekemisessä, mutta suosittelemme täydellisten Lappi.fi -ohjeiden lukemista ennen sivujenne tekemistä. Ohjeet löytyvät

Lisätiedot

1/8. Työnantajan opas

1/8. Työnantajan opas 1/8 Työnantajan opas 1. Kirjautuminen... 3 2. Käyttäjät... 3 2.1. Käyttäjäprofiilit... 3 3. Työjärjestys ohjelman käyttöä aloitettaessa... 4 4. Työkohteet... 5 4.1. Kohteet... 5 5. Työtehtävät... 6 5.1.

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5)

TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE PIKAOHJEITA KÄYTTÄJILLE. Ohje 1 (5) 1 (5) TYÖRYHMÄSIVUSTON ESITTELY JA KOULUTUS, ÅKE KESKUSTELUA Mihin Åke-työryhmäsivustoa halutaan käyttää? Esim. kokouksiin, tehtäviin, linkkeihin, jaettuihin asiakirjoihin. Wiki voisi toimia edelleen paremmin

Lisätiedot

opetusta elämää varten

opetusta elämää varten opetusta elämää varten Opetin.fi opetusta elämää varten Käyttäjän opas Opetin.fi on eri oppiaineiden ja kouluasteiden opettajille ja yrityksille suunnattu verkkopalvelu, joka tarjoaa elinkeinoelämää, yrityksiä

Lisätiedot

Seutudokumenttien pä ivittä misohje

Seutudokumenttien pä ivittä misohje Seutudokumenttien pä ivittä misohje Kirjautuminen sisällönhallinta-työkaluun Käytä ylläpidossa Firefox-selainta. Käyttäjätunnukset Käy rekisteröitymässä osoitteessa www./kirjaudu kohdassa Rekisteröidy.

Lisätiedot

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA:

OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: Kyvyt.fi-ohjeita / MR 22.12.2011 1(21) OHJEET HOPSIN TEKEMISEEN KYVYT- PALVELUSSA: HOPS-RYHMÄÄN LIITTYMINEN, HOPS-POHJIEN KOPIOINTI, SIVUSTON TEKEMINEN JA HOPSIN MUOKKAAMINEN SISÄLLYS JAMK HOPS-RYHMÄÄN

Lisätiedot

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen

Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Kurssien lukulistojen ylläpito Nellissä ja siirto Moodleen Nellistä voi siirtää kirjallisuuslistoja Moodle-oppimisympäristöön. Näin voidaan tarjota opiskelijalle esimerkiksi verkkokurssin oheislukemistona

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys

UpdateIT 2010: Uutisten päivitys UpdateIT 2010: Uutisten päivitys Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com 2 Sisällys Uutisen lisääminen... 1

Lisätiedot

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut: 1. Aloitus

Opettajan ohje 1/2. Tentin luominen. Tenttiakvaarion tukisivut:  1. Aloitus Opettajan ohje 1/2 Tentin luominen 1. Aloitus Kirjoita selaimen osoitekenttään: https://tenttiakvaario.it.helsinki.fi/hallinta/ Kirjautuminen tenttijärjestelmään tapahtuu syöttämällä yliopiston käyttäjätunnuksesi

Lisätiedot

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA

RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA RYHMIEN PERUSTAMINEN JA OPINTOJEN ETENEMISRAPORTTI OODISSA Ohje ryhmätyökalun käyttäjille 7.4.2015 Kuva: Ilpo Okkonen Ryhmätyökalu Oodissa Tässä ohjeessa käydään läpi OodiHOPSin ryhmätyökalutoimintoa.

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP

Sonera Viestintäpalvelu VIP Sonera Viestintäpalvelu VIP Loma- ja Poissaoloviestitoiminnallisuuden käyttöopas v 1.2 Toiminnallisuuden kuvaus Poissaoloviestin aktivoit päälle suorittamalla seuraavat toimenpiteet: Valitse aktiviteetiksesi

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda WebOodin OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on WebOodiin OpasVastuuhenkilö-oikeudet. WebOodin

Lisätiedot

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön

Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Ohje UCPorin julkisten lukujärjestyksien käyttöön Lukujärjestyspalvelun osoite: http://lukujarjestys.ucpori.fi Lukujärjestyslistalla näkyy sekä opintokokonaisuuksia, että yksittäisten kurssien lukujärjestyksiä.

Lisätiedot

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016

KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) Käyttöohje rekisterinpidon yhteyshenkilölle 3.5.2016 KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA (KVH) 1 (14) MML Käyttövaltuushallintaan mennään osoitteen https://vatu.idmservice.nls.fi kautta. Valitse tunnistautumismenetelmä, joka sinulla on käytössäsi. KÄYTTÖVALTUUSHALLINTA

Lisätiedot

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN

24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24MAGS PIKAOHJE HALLINTAPANEELIN KÄYTTÖÖN 24Mags Asiakaspalvelu support@24mags.com 020 734 0570 1 SISÄLLYSLUETTELO 1. Uuden julkaisun luominen 3 1.1 Julkaisun nimi 3 1.2 Ladattava PDF-tiedosto 3 1.3 pakkauslaatu

Lisätiedot

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje

UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje UpdateIT 2010: Editorin käyttöohje Käyttäjätuki: Suomen Golfpiste Oy Esterinportti 1 00240 HELSINKI Puhelin: (09) 1566 8800 Fax: (09) 1566 8801 E-mail: gp@golfpiste.com Sisällys Editorin käyttöohje...

Lisätiedot

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE

SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE SUOMEN EKONOMIEN CRM-OHJEET YHDISTYKSILLE 1 SUOMEN EKONOMIEN CRM-KÄYTTÖOHJE YHDISTYKSILLE (ohjeen sisältämät jäsenet ovat testidataa, eivätkä perustu aitoihin jäsenyyksiin) Tervetuloa käyttämään Suomen

Lisätiedot

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat

Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely. Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Metsähallituksen Tarjouspalvelu.fi toimittajaportaalin esittely Taimikonhoidon ja istutuksen hankinnat Tarjouspalvelu.fi -toimittajaportaali https://tarjouspalvelu.fi/metsähallitus Tämän palvelun kautta

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta.

Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Kirjaudu sisään palveluun klikkaamalla Omat kartat -painiketta. Sisäänkirjauduttuasi näet palvelun etusivulla helppokäyttöisen hallintapaneelin. Vasemmassa reunassa on esillä viimeisimmät tehdyt muutokset

Lisätiedot

BlueCommerce Käyttöohje

BlueCommerce Käyttöohje 1(16) BlueCommerce Käyttöohje Author: Verifone Finland Oy Date: Pages: 16 2(16) Sisältö: 1. Palveluun kirjautuminen... 3 1.1. Yleistä... 3 1.2. Unohtunut salasana... 4 1.3. Palvelun etusivu... 4 2. Ennen

Lisätiedot

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE

TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE TALLENNETAAN MUISTITIKULLE JA MUISTIKORTILLE HERVANNAN KIRJASTON TIETOTORI Insinöörinkatu 38 33720 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi TALLENNETAAN MUISTIKULLE JA MUISTIKORTILLE 1 Muistitikun

Lisätiedot

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet

Visma Nova. Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Visma Nova Visma Nova ASP käyttö ja ohjeet Oppaan päiväys: 2.2.2012. Helpdesk: http://www.visma.fi/asiakassivut/helpdesk/ Visma Software Oy pidättää itsellään oikeuden mahdollisiin parannuksiin ja/tai

Lisätiedot

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi

KÄYTTÖOHJEET PERUSTEET SANASTOA KIRJAUTUMINEN OPETUKSEN TYÖTILAT. Kopan osoite koppa.tampere.fi KÄYTTÖOHJEET Kopan osoite koppa.tampere.fi PERUSTEET Käytä mieluiten Firefox-, Opera-, Chrome- tai Internet Explorer 8 selainta. SANASTOA Dashlet: Työpöydälle tai työtilaan sijoitettava ikkuna tai pienohjelma.

Lisätiedot

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet

VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet Pekka Penttala 9.11.2008 1 (11) VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet VJS-96 Black Panthers joukkueen www-sivujen käyttöohjeet... 1 1 Yleistä www-sivujen käytöstä... 2 2 Sivujen osoitteet...

Lisätiedot

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy

Microsoft Lync 2013. Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Microsoft Lync 2013 Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy Mikkelin Ammattikorkeakoulu Oy Kymenlaakson Ammattikorkeakoulu Oy Ohjeen nimi Microsoft Lync 2013 Vastuuhenkilö Mari Jokiniemi ja Sirpa Kemppainen

Lisätiedot

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00

020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 020 7766 085 Palvelemme arkisin klo. 08:00-17:00 Windows Phone 8 Nokia Lumia käyttöönotto Sisällysluettelo Uuden puhelimen perusasetukset... 2 ENSI KÄYNNISTYS... 2 MICROSOFT-TILIN LUOMINEN... 3 KIRJAUTUMINEN

Lisätiedot

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä

Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä KÄYTTÖOPAS Kuinka ladata tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centrestä Tämän oppaan avulla näet, kuinka helppoa on ladata materiaalien tulostusprofiilit Antalis ICC Profile Centren nettisivuilta ja siirtää

Lisätiedot

VertoLive2.0 -pikaopas

VertoLive2.0 -pikaopas VertoLive2.0 -pikaopas Sisältö: Asiakaspalvelukeskus: 1. Kirjautuminen ja unohtuneen salasanan palauttaminen 2. Salasanan vaihtaminen 3. Tunnusten luominen isännöitsijätoimiston muille käyttäjille 4. Käyttöliittymän

Lisätiedot

Opinto-oppaan tekeminen

Opinto-oppaan tekeminen 1 Opinto-oppaan tekeminen Näiden ohjeiden avulla hahmottuu kuinka opinto-oppaita voidaan luoda n OpasOodissa. Ohje on suunnattu käyttäjille, joilla on in OpasVastuuhenkilö-oikeudet. n käyttölupia voi hakea

Lisätiedot

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö

Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Projektikoodi A30387 31.7.2009 Tietoturvan ja tietosuojan oppimisympäristö Käyttöohjeet Lapin sairaanhoitopiirin ky PL 8041 96101 Rovaniemi Katuosoite Porokatu 39 D 96100 Rovaniemi Y-tunnus 0819616-7 Puhelinvaihde

Lisätiedot

Turvapaketti Asennusohje

Turvapaketti Asennusohje Turvapaketti Asennusohje 01/2017 Omahallinta.fi itsepalvelusivusto Kirjautuminen Palveluun kirjaudutaan osoitteessa https://www.omahallinta.fi/ Palvelun käyttökielien valintapainikkeet (suomi/ruotsi) Käyttäjätunnus

Lisätiedot