HALFEN - VARMA KIINNITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALFEN - VARMA KIINNITYS"

Transkriptio

1 00

2 HALFEN - VARMA KIINNITYS HALFEN-DEHA AB on Ruotsin johtava rakennus- ja betonielementtiteollisuuden toimittaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan sisältyy ankkurointi-, kiinnitys- ja asennustarvikkeita. HALFEN-DEHA AB on osa saksalaista HALFEN GROUP -konsernia, joka puolestaan kuuluu irlantilaiseen rakennusmateriaalialan CRH-konserniin. Tunnetut, lähes yksinomaan itse valmistetut tuotteet ovat korkealuokkaisia ja pitkäikäisiä. HALFEN, DEHA, BULO, SNAP, DEMU ja Frimeda - näiden tavaramerkkien taustalla on monen vuoden tuotekehitys ja tiukka laadunvalvonta. Tarjoamme kokonaisratkaisuja, joiden tukena on ammattitaitoinen neuvonta, pitkä kokemus ja alan todellinen tuntemus. Olemme mukana jo suunnitteluvaiheesta alkaen aina rakennustyön valmistumiseen saakka.

3 RAUDOITUSVÄLIKKEET TUOTEOHJELMA 00 Sisällysluettelo Tuotehakemisto - katso sivu 0 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ Druzak Pohjavälike E0 Pohjavälike EG0 Pohjavälike SMD Tankovälike SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET Apollo ilman rengasta Apollo renkaalla Välike betonista Disakloss Distafix OK-välike Praxi-välike Raudoituskannatin Raudoitustikas Rengasvälike Ristivälike Ruudukkovälike Seinätappi Seinävälike Tukikärki Universal Original Universal Robust Variant Välipohjan tankovälike Välipohjan välikekierukka PYÖREAT VÄLIKKEET PILAREIHIN JA PAALUIHIN Alfa-välike DI-välike SNAP-pyörä R-välike Twist ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET Asennuspala PBK Asennuspala PBR BULO-kiila Naulatulppa Naulaustuki S-kiila ERISTEKIINNIKKEET Eristekiinnike Eristekiinnikerengas Eristevälike ISO-kuusiokoloavain ISO-ruuvi Kiinnityslevy Kiinnitysnauha ristirelityksellä Naulan aluslevy Peltinen kiinnityskiila Putken kiinnitysnaula Eristenaula MERKINTÄLEVYT Merkkauslevy Merkintälevy MB Merkintälevy, pelti Tekstilevy PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT Muovitulpat Päätyvälikkeet Suojatulpat MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 Dropal 0 Muottipöytälista 0 Putkivälikkeet ja muhvit Viistelistat 0 OHJURIT, MUOTTISITEET JA MUOTTILISÄVARUSTEET Muotin asennnuskulma Malthus-muottisiteet Muottisiteet - mm - Muottisiteiden lisätarvikkeet Ohjurit Ohjurit tuet Välituet DEHA-NOSTOANKKURIJÄRJESTELMIEN LISÄVARUSTEET Kierretulppa NTR, naulakiinnitys Kierretulppa LSB, liimakiinnitys Merkintälevy DTR Suojatulppa SIDELANGAT Rengaslanka Sidelankakoukku BETONITYÖKALUT & SEKALAISET Rakovälike Sihtauslevy Tasoituslevy Yleistulppa

4 BULO SNAP -VÄLIKETUOTTEET Pohjoismaiden laajin ja kattavin väliketuotteiden valikoima Jo 0-luvulta saakka tunnetut tavaramerkit BULO ja SNAP ovat olleet muovisten väliketuotteiden kehityksen suunnannäyttäjiä. Suuren yrityksen resurssien ja pienen yrityksen joustavuuden ansiosta tarjolla on nykyisin Pohjoismaiden kattavin ja kilpailukykyisin väliketuotevalikoima. Kehitämme tuotteidemme ominaisuuksia jatkuvasti läheisessä yhteistyössä asiakkaittemme kanssa. Valikoimme sisältää useimmat rakennustyömailla ja betonielementtiteollisuudessa tarvittavat väliketuotteet. BULO- ja SNAP-välikkeillä on ollut korkean laatunsa ja yrityksemme hyvän toimitusvarmuuden ansiosta jo useiden vuosien ajan johtava asema markkinoilla. Kehitämme jatkuvasti uusia muottityökaluja ja prototyyppejä, jotka valmistamme hyödyntämällä nykyaikaista tekniikkaa ja ammattitaitoista käsityötä. Hyödynnämme tietokoneohjattuja monitoimikoneita, joilla pystymme valmistamaan myös erittäin monimutkaisia ja teknisesti vaativia tuotteita nopein vasteajoin. Valmistus tapahtuu nykyaikaisilla ruiskupuristuskoneilla. Raakaaineena käytämme pääasiassa ympäristöystävällistä HDPE-polyeteenimuovia, joka hyvien ominaisuuksiensa ansiosta täyttää tuotteillemme asetetut korkeat laatuvaatimukset. Tarkempaa tietoa muovista on vastakkaisella sivulla. Yrityksemme on REPA-rekisteröity ja lajittelemme sekä muovijätteen että kartongin, jotka tämän jälkeen kierrätetään. Tuotantomme laatua ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään jatkuvasti vastaamaan uusia vaatimuksia. Yrityksemme on käyttänyt tuotannonohjaus- ja jäljitettävyysjärjestelmiä jo useiden vuosien ajan. Luettelossa esitellään tuotevalikoimamme, tuotteiden käyttöympäristö, stabiilisuus, muotoilu sekä väri- ym. tiedot. Jos jokin tarvittava tieto puuttuu, tai jos voimme auttaa oikean tuotteen valinnassa, asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilöstömme on aina palveluksessanne. Meillä on runsaasti suunnittelu- ja toteuttamiskokemusta, joka on asiakkaittemme käytettävissä. Välikkeen on varmistettava oikea suojaetäisyys ja raudoituksen ruostesuoja, ja siten välikkeelle asetetaan seuraavat vaatimukset: Stabiilisuus, jotta se ei ennen valua tai sen ja tärytyksen aikana puristu kasaan eikä halkea ja pysyy paikallaan. Muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaik kialle raudoituksen ympärille. Materiaali kestää kylmää, kuumaa ja emäksiä muuttumatta. Varmistaa raudoitukseen paikallaan pysymisen. Taulukoiden tuotteiden yhteydessä olevia tietoja tulkitaan seuraavasti: Esim. : Välike -/0 - merkitsee, että välike soveltuu halkaisijaltaan - mm teräksille. Suojaetäisyys on 0 mm. Esim. : Variant -0/0- Soveltuu halkaisijaltaan -0 mm teräksille. Suojaetäisyyksiä on kaksi, 0 ja mm.

5 TUOTESELOSTE Polyeteenimuovi. KÄSITTELY JA VARASTOINTI Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. ALTISTUMISEN RAJOITTAMINEN/HENKILÖKOHTAISET SUOJAUSTOIMENPITEET Käsittelypaikan riittävä ilmanvaihto on varmistettava, mahdollisesti tarvitaan kohdepoistolaitteisto. Vältettävä pölyn hengittämistä ja haihtuvia aineita.. TUOTE- JA YHTEYSTIEDOT Tuote: HDPE-muovi Yhteyshenkilö: Stefan Andersson, HALFEN-DEHA AB, + (0)-. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA LUOKITUS Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. VAARALLISTEN OMINAISUUKSIEN KUVAUS Tuotetta ei luokitella terveydelle tai ympäristölle vaaralliseksi (Kemikalieinspektionens föreskrifter (KIFS :) -listan määräysten mukaan). Pölyn hengittäminen voi ärsyttää hengityselimiä. Pitkäaikainen hajoamistuotteiden suurehkojen annosten hengittäminen voi aiheuttaa päänsärkyä tai ärsyttää hengityselimiä.. ENSIAPUOHJEET Erityisiä toimenpiteitä ei pidetä tarpeellisina.. OHJEET TULIPALON VARALTA Sopivat sammutusaineet: vesisuihku, jauhe, vaahto tai hiilidioksidi. Tuote on syttyvää, mutta sitä ei luokitella palovaaralliseksi. Savun sisältämät terveydelle haitalliset aineet: hiilimonoksidi.. OHJEET PÄÄSTÖJEN TORJUMISEKSI Maahan levinnyt aine imetään tai lakaistaan pois. Lattialle pudonneet rakeet on poistettava viipymättä liukastumisten estämiseksi.. FYSIKAALISET JA KEMIALLISET OMINAISUUDET Ulkomuoto : rakeita Sulamislämpötila : - C Syttymispiste : >00 C Ominaispaino : 0, g/cm Liukenevuus : ei liukene veteen. STABIILISUUS JA REAKTIIVISUUS Tuote on vakaa. Se ei sisällä vaarallisia muuntumistuotteita.. TERVEYSVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotteella ei ole terveydelle vaarallisia ominaisuuksia.. YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotetta ei pidetä ympäristölle vaarallisena KIFS ::N mukaan.. JÄTTEIDEN KÄSITTELY Saastumaton jäte voidaan käyttää uudelleen tai polttaa. Polttaminen tuottaa korkean palamislämmön. Palamisen yhteydessä muodostuvat tuotteet eivät edellytä erityisiä puhdistuslaitteistoja. Paikalliset määräykset on huomioitava.. KULJETUSTIEDOT Tuote ei ole vaarallinen rahtitavara. Sitä koskevia kuljetusmääräyksiä ei ole.. KEMIKAALEJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Merkintä: HDPE-muovi. MUUT TIEDOT Käyttötarkoitus: Muoviteollisuuden raaka-aine. BASTA: Kaikki HALFEN-DEHA:n valmistamat muovituotteet on valmistettu muoveista, jotka täyttävät BASTAsysteemin vaatimukset. ( BASTA on alan yhteinen projekti vaarallisten aineiden poistamiseksi rakennusalalta.)

6 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ SNAP SMD POHJAVÄLIKE Pehmeillä alustoilla, esim. lämpöeristeen tai hiekan päällä käytetään raudoitusvälikkeitä pohjalalevyllä. Välike sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille, ja sen pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välikkeen reiän muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaikkialle raudoituksen ympärille. Molemmat suojaetäisyysmitat on merkitty selkeästi pohjalevyyn. Kulutus on - kpl välikettä/m. Vihje: asenna välike paikalleen verkkoon ennen sen sijoittamista muottiin. Useita eri värejä. SNAP SMD 0-0 mm Suojaetäisyys SMD SMD SMD SMD SMD BULO E0 POHJAVÄLIKE Tämä pohjavälikkeen alkuperäismalli on vaihtoehto muille pohjavälikkeille. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm ja välikkeessä on kaksi suojaetäisyyttä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Useita eri värejä. BULO E0-0 mm Suojaetäisyys 0.0- E BULO EG0 POHJAVÄLIKE Tukeva pohjavälike betoniteräkselle, jonka halkaisija on enintään mm ja suojaetäisyys 0 mm. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Pohjalevyn 0 mm halkaisijan ja välikkeen muodon ansiosta raudoitusrakenne on hyvin vakaa. Useita eri värejä. BULO EG0 0-0 mm Suojaetäisyys EG EG EG EG EG EG EG TANKOVÄLIKE Tankovälikettä käytetään, kun raudoitus sijoitetaan pehmeälle alustalle, esim. lämpöeristeen tai hiekan päälle. Välikkeen tasainen sivu asetetaan alaspäin. Stanssattujen reikien ansiosta välike sitoutuu hyvin betoniin. Harmaa. Toimitetaan m mittaisina. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike 0 mm [m] DLM - 0 DLM DLM DLM DLM DLM DLM DRUZACK Uudentyyppinen tankovälike suurille pinnoille. Välikkeen kantokyky on korkea ja aaltomuotonsa ansiosta Druzack pysyy paikallaan hyvin vakaasti. Rakenteen johdosta betonipintaa ei leikata lineaarisesti. Sopii sekä koville että pehmeille alustoille. Ei sisällä PVC-muovia. Pakattu kätevän kokoisiin lavoihin. Pituus: 00 mm Druzack Suojaetäisyys korkeus Lkm/ nippu Kpl/ lava DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU

7 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET SNAP VARIANT Hyvin tukeva ja suosittu välike, joka täyttää korkeat vaatimukset sekä rakennustyömailla että elementtitehtaissa. Naulattavissa, pieni kosketuspinta muottiin, erittäin hyvä betonin tunkeutuvuus ja kaksi suojaetäisyyttä joka tuessa. SNAP Variant 0- mm SNAP Variant 0-0 mm Voidaan asentaa etukäteen raudoitusverkon risteyskohtiin. Variant 0-0 ja 0-0 ovat suurempia ja tukevampia. HUOMAUTUS! Ei voi naulata. Harmaa. Vihje! Vieläkin korkeampi suojaetäisyys saavutetaan sijoittamalla jokin pienemmistä malleista kahden suuremman mallin sisään. Suojaetäisyys VVD VVD VVD VVD VVD VVD VVD SNAP UNIVERSAL ROBUST Soveltuu parhaiten kevyempiin teräksiin ja verkkoihin. Vakaa ja puristuu lujasti raudoituksen ympärille. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Melkein näkymätön betonipinnassa. Kestää kävelyä. Harmaa. SNAP DISAKLOSS Disakloss-tuki on suosittu ratkaisu välipohjiin, joissa käytetään kevyempiä raudoituksia. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Harmaa. SNAP Disakloss Suojaetäisyys 0.0- DISA DISA DISA DISA BULO PRAXIKLOSS Praxikloss-tuki on saanut alan ammattilaisten suosion seinä- ja välipohjaraudoitusten tukiratkaisuna. Naulattavissa keskiökolosta. Tuki sopii halkaisijaltaan enintään 0 mm teräksille ja sen suojaetäisyydet ovat 0 mm. Sopii erityisen hyvin raskaasti kuormitettuihin kohteisiin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. SNAP Universal Robust mm BULO Praxikloss 0 mm Suojaetäisyys UNR UNR UNR UNR SNAP UNIVERSAL ORIGINAL Original on saanut lisänimen UNO, ja se on yksinkertaisempi versio Universal Robust -tuesta. Käytetään pääasiassa elementtitehtaissa ja kohteissa, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Pieni kosketuspinta. Harmaa. SNAP Universal Original 0 mm Suojaetäisyys P P P P P P P P P Suojaetäisyys UNO UNO UNO UNO

8 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET BULO OK -TUKI Perinteinen raudoitustuki halkaisijaltaan enintään mm teräksille ja suojaetäisyydelle mm. Keskiössä olevan naulausreiän ansiosta tuki sopii erinomaisesti sekä seinä- että välipohjavälikkeeksi. Tasaisten jalkojensa ansiosta tuki sopii välikkeeksi sekä teräs- että puumuotteihin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. BULO OK -tuki 0 mm Suojaetäisyys GKD OK OK OK OK OK OK OK SNAP TOPP Valikoiman pienin välipohjavälike. Käytetään pääasiassa ohuissa laattaelementeissä elementtitehtaissa. Soveltuu etupäässä verkkoraudoituskohteisiin, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Jää lähes näkymättömiin. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Valkoinen. SNAP Topp 0 mm APOLLO RENKAALLA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Valkoinen. Muita mittoja tilauksesta. Apollo renkaalla 0 mm Suojaetäisyys 0.0- GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM APOLLO ILMAN RENGASTA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Voidaan painaa molemmin puolin alapinnan raudoituksen päälle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Väriltään valkoinen. Apollo ilman rengasta 0/0 mm Suojaetäisyys TPD TPD TPD TPD TPD SNAP RISTIVÄLIKE SNAP Ristivälike -/ Ristivälike on kehitetty erityisesti pesubetonipinnoille. Yhden tukijalan ansiosta välike jää lähes näkymättömiin. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Harmaa. Valmistetaan myös muina väreinä tilauksesta. Suojaetäisyys Tangon Ø KRD KRD KRD KRD KRD KRD Suojaetäisyys 0.0- GEM00N GEM00N GEM00N GEM0N GEM0N GEM00N GEM0N TANKOVÄLIKE VÄLIPOHJAAN Soveltuu välipohjaraudoituksiin, joissa käytetään verkkoa tai irtoteräksiä. Tangon käsittely on helppoa ja paikalleenasennus nopeaa. Enintään 0 mm suojaetäisyydelle. Suurten reikien ansiosta betoni pääsee tunkeutumaan tasaisesti. Tankovälike soveltuu sisätilojen betonipintoihin. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Toimitetaan kahden metrin mittaisina. Harmaa. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike välipohjaan 0 mm [m] DL DL DL DL DL DL DL

9 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLIPOHJAN KIERUKKAVÄLIKE Kierukanmuotoinen tanko, joka soveltuu erityisesti betonielementeille. Pieni kosketuspinta muottiin. Hyvä kiinnittyminen betoniin, eikä jätä onteloita. Kierukkavälikettä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistevälikkeitä. Suojaetäisyys enintään 0 mm. Toimitetaan m mittaisina. Valkoinen tai harmaa. Suojaetäisyys Välipohjan kierukkavälike mm [m] DSP DSP DSP UKS - 0 UKS RUUDUKKOVÄLIKE Soveltuu ensisijaisesti kevyisiin verkkoraudoituskohteisiin. Koko x00 mm. Asetetaan muottiin ennen raudoituksen asennusta. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Ei kestä raudoituksen päällä kävelyä. Harmahtava. Ruudukkovälike mm Suojaetäisyys DRA DRA RENGASVÄLIKE Suuret renkaat, joiden halkaisija on - cm, asetetaan muottiin ennen verkkoraudoituksen asennusta. Soveltuu elementtiteollisuudelle. Yhdessä yksikössä on kahdeksan erikokoista rengasta, jotka voidaan sijoittaa helposti lomittain. Rengasvälikkeitä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Harmahtava. Rengasvälike 0 mm Suojaetäisyys DRG DRG DRG DRGT

10 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET RAUDOITUSTIKAS Pitää ylemmän ja alemman raudoituksen erillään vakaasti. Nopea ja vaivaton asentaa. Käytetään tietyissä tapauksissa suoraan välikkeenä lämpöeristeen päällä. Leveys on noin 0 cm, pituus m. Suositeltu etäisyys keskipisteestä keskipisteeseen on 0-0 cm. Valmistettu halkaisijaltaan mm raudoitusraudasta. Korkeuden ollessa yli 00 mm langan halkaisija on mm. Korkeus Raudoitustikas 0 mm Pituus/pakk. [m] 0.0- AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D DISTAFIX Teräksinen yhdistelmävälike ylä- ja alareunaraudoituksiin. Muovinupit suojaavat teräsjalkoja ruostumiselta. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Osanumero DF00 tarkoittaa 0 mm:n suojaetäisyyttä yläreunassa ja 0 mm:n suojaetäisyyttä alareunaraudoituksen kohdalla. HUOMAUTUS! Muovinuppeja ei saa käyttää vasten seiniä, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, koska muussa tapauksessa on vaarana ruostuminen. Muita mittoja tilauksesta. Suojaetäisyys yläreuna Suojaetäisyys alareuna Distafix 0/0 mm Pakk. [lavalla] DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF - 00 DF DF DF0-0 0 DF DF SNAP SEINÄVÄLIKE Pitää erossa toisistaan kaksi verkkoa tai betoniterästä muottiseinien välillä. Koostuu kahdesta muovipidikkeestä, jotka on asennettu halkaisijaltaan mm teräksen päihin. Välikkeen kokonaispituus on sama kuin seinän paksuus. Soveltuu teräksille, joiden halkaisija on enintään mm. Harmaa Seinän paksuus SNAP Seinävälike 0/0 Suojaetäisyys Pakk. VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD SNAP SEINÄTAPPI Keskittää tai mm raudoitusverkon pystysuuntaisten muottiseinien välillä. Seinätappi asennetaan raudoitusverkon ristiin. Se pysyy paikallaan vakaasti eikä jätä jälkiä betonipintaan. Sopii seinäpaksuuksille,, ja 0 cm. Harmaa Teräksen Ø SNAP Seinätappi /0 mm Seinän paksuus Pakk. VP VP VP VP VP VP VP VP VP

11 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLITUKI BETONISTA Vagga ja pidikkeet /0 mm Betonivälike mm Siltarakennus- tai maarakennustyömailla, joissa tarvitaan raskaita raudoituksia, voidaan edellyttää betonisten välitukien käyttöä. Saatavana on useita erilaisia malleja, joissa käytetään muovipidikkeitä, rengaslankaa, suoraa lankaa tai naulaa. Valmistetaan maarakennussementistä. Muovipidikkeillä varustetut välituet sopivat mm verkkoraudoituksiin. Betonivälike naulalla Betonivälike maahan SNAP RAUDOITUSKANNATIN Soveltuu pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen puumuottien väliin. Kannatin naulataan paikalleen kaksikantaisilla alumiininauloilla. Raudoitus, halkaisijaltaan tai mm, painetaan paikalleen siihen kiinnitystasoon, joka vastaa halutun seinäpaksuuden keskikorkeutta. SNAP Raudoituskannatin Pakk. GLHD Tuen Ø Suojaetäisyys Pakk. Osan kuvaus BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet 0.0- BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGM0A Betonivälike maahan BTGM0A Betonivälike maahan BTGD0* Betonivälike maahan * Mitat: 0x0x0 mm

12 PYÖREÄT VÄLIKKEET SNAP PYÖREÄVÄLIKKEET SNAP Pilarivälikkeet (jatkuu vasemmalta palstalta) Raudan Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 0 RHD 000 A 0 RHD ➃ 000 C 00 SNAP-välike, tyyppi A SNAP-välike, tyyppi B Pyöreilla välikkeillä varmistetaan raudoituksen suojaetäisyys sekä korkeus- että sivusuunnassa. Niissä on leveä keskusta, jolla saadaan hyvä sivuttaisvakavuus, ja ne valmistetaan aina parhaista materiaaleista. SNAP-välike, tyyppi D SNAP-välike, tyyppi E Siten pilarivälikkeet kestävät korkeaa kuormitusta. Lisäksi ne takaavat betonin tasaisen tunkeutumisen ja varman kiinnityksen raudoitukseen. Saatavana on useita erilaisia malleja, joista useimmissa on ulkokehällä hampaat mahdollisimman pienen näkyvyyden varmistamiseksi betonipinnassa. Kukin välike sopii yhdelle tangon paksuudelle varmistaen näin oikean suojaetäisyyden. Paikalleen asennus käy kätevimmin kuminuijalla tai vastaavalla. Valkoinen tai harmaa. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 000 RHD B 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ - 0 D 00 RHD E 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ D 00 RHD B 000 RHD 000 A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD A 000 RHD A 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0F ➂ A 0 RHD0 ➃ C 0 RHD A 00 RHD A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD 000 A 00 RHD ➃ 0000 C 00 RHD ➃ 000 C 0 RHD D 00 RHD A 00 RHD A 0 RHD A 00 RHD A 00 - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - SNAP-välike, tyyppi C RHD A 0 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD000 ➃ C RHD A 0 ➀ Kova muovi. ➁ Pehmeä muovi. ➂ Vahvistettu. ➃ Tyyppi C, soveltuu kaksinkertaiselle raudoitukselle. R-VÄLIKKEET Nämä välikkeet tuodaan muista EUmaista. Useimmiten valmistetaan pehmeämmästä muovista kuin itse valmistamamme SNAP-välikkeet, ja siksi ne kestävät pienempää R-välike, tyyppi A kuormitusta. R-välikkeet soveltuvat kevyihin raudoituksiin. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHDR - A 00 RHDR - A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR - - B 0 RHD0R A 00 RHD0R - 0 A 00 RHD0R - 0 A 0 RHD0R - 0 A 0 RHD0R B 0 RHD0R - 0 B 0 RHD0R B 0 ne R-välike, tyyppi B

13 PYÖREÄT VÄLIKKEET DI VÄLIKE DI-välikkeet soveltuvat parhaiten kevyihin raudoituksiin, joihin kohdistuu pieni kuormitus. Ne soveltuvat useisiin raudoituskokoihin ja käyttökohteisiin, joissa ei ole erityisiä vaatimuksia sille, kuinka lujassa välike on raudan ympärillä. Suuremmat välikkeet soveltuvat mm. pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen muottiseinien välillä. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys DI -välike / Pakk. DI DI DI DI DI DI DI DI DI SNAP TWIST Twist on erittäin suosittu välike kohteissa, joissa käytetään kevyttä verkkoraudoitusta tai irtoteräksiä. Soveltuu esim. seiniin, kevyihin kantaviin osiin, tukimuureihin jne. Välike painetaan molemmin puolin tangon päälle ja käännetään 0 astetta. Välike pysyy paikallaan tukevasti kaatumatta. Twistvälike kannattaa asentaa raudoitukseen ennen kuin se asetetaan muottiin. Valkoinen tai harmaa. SNAP Twist -/0 Tangon Ø Suojaetäisyys Pakk. TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD SNAP ALFA-VÄLIKKEET Soveltuu erityisesti harjateräkset. Käyttökohteita ovat etupäässä profiiliraudat ja kevyet raudoitukset. Alfa-välikkeen ulkokehä on tasainen ilman hammastusta. Tangon Ø Suojaetäisyys SNAP Alfa Pakk. ALFA ALFA ALFA ALFA

14 ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET SNAP PBR ASENNUSPALA Soveltuu erityyppisten betonielementtien ohella mm. ikkunoiden, portaiden, pohjapalkkien, puulistojen paikalleen sovittamiseen. Erittäin laadukkaiden materiaalien ansiosta palat kestävät korkeaa kuormitusta. Paloja voidaan pinota ja kiinnittää toisiinsa piikeillä, jotka sopivat vastaaviin reikiin. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Paksuuden erottaa väristä: PBR on musta, PBR vihreä ja PBR sininen. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBR Asennuspala SNAP PBK ASENNUSPALA Suurempi malli asennuspalasta. Soveltuu raskaiden betonielementtien ym. tukemiseen ja säätöön. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Useita eri värejä. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBK SNAP NAULAUSTUKI Muovinen tuki kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla. Soveltuu esim. ovi- ja ikkunakarmien tai muiden osien kiinnitykseen betonituotteisiin. Naulaustuki naulataan muottiin ennen valamista. Kartiomaisen ulkosyrjänsä ansiosta tuki kiinnittyy hyvin betoniin. Ruuvaus tai naulaus käy vaivattomasti. Ei halkea, lahoa eikä kutistu. Naulauspinta = pituus x leveys. Useita eri värejä. SNAP Naulaustuki SKF SNAP S-KIILA Soveltuu esim. betonielementtien asennukseen ja säätöön kohteissa, joissa tarvitaan vahvoja ja homogeenisiä kiiloja. Ruiskupuristettu muovista, kestää iskuja. Useita eri värejä. Leveys x pituus Korkeus SNAP S-Kiila leveys x pituus x korkeus PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 leveys x pituus x korkeus PBK x 0 x 00 PBK x 0 x 0 PBK x 0 x Pakk. SKIL 0000 x 0 00 BULO-KIILA Lattioiden, ikkunoiden, ovien ym. osien asennusta voidaan helpottaa BULO-kiiloilla. Kiilat ovat lovettuja, joten ne voidaan työntää kiinni toisiinsa tukevasti. Koko ilmaistaan eri väreillä. BULO-kiiloja Leveys x pituus Korkeus Pakk. Väri KL x vihreä KL x 00 ruskea KL 0000 x 0 keltainen KK x 0 00 punainen SNAP NAULATULPAT Pyöreä, kartiomainen ja tasalaatuinen naulatulppa, jolla voidaan tiivistää ja täyttää reikiä teräs- ja puumuoteissa. Tulppa lyödään reikään ja katkaistaan muotin tasalle. Voidaan myös valaa rakenteeseen naulaustueksi. Muita mittoja tilauksesta. SNAP Naulatulppa 0.0- Leveys x pituus Korkeus Pakk. SKF 0000 x 0 00 SKF x 0 0 SKF 0000 x 0 0 Ø Pituus Pakk. SPK SPK Huomautus! Asennuspaloja saa käyttää vain tilapäisen säätöön. Niiden kuormitus on siirrettävä betonille, jos palat jäävät paikalleen.

15 ERISTEKIINNIKKEET SNAP ERISTEVÄLIKE Soveltuu elementtitehtaiden käyttöön eristevälikkeeksi kohteisiin, joissa raudoituksen päälle ei tarvitse astua valun aikana. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välike on tarkoitettu enintään mm teräksille. Suojaetäisyys 0 mm. Useita eri värejä. SNAP Eristevälike mm Suojaetäisyys SIDA SIDA SID0A SIDA SID0A SID0A ERISTENAULA Naulalla mm. kiinnitetään eriste tuoretta betonia vasten, eristelevyt toisiaan vasten ja se painetaan kevyesti eristeeseen käsivoimin. Jos tarvitaan suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta SNAP Eristenaula 0 mm (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). Saatavana useita eri värejä. SNAP Eristenaula 0 mm Pituus 0.0- HSF HSF HSF HSF HSF HSF0SU HSF HSF SNAP ERISTEKIINNNIKE Kiinnikkeellä kiinnitetään eriste kovettuneeseen betoniin. Kannan halkaisija on 0 mm. Esiporausreiän halkaisija on mm ja syvyys 0-0 mm. Puhdista reikä porauspölystä ja lyö kiinnike paikalleen. Jos tarvitaan SNAP Eristekiinnike 0 mm suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). SNAP Eristekiinnike ISR-renkaalla Pituus ISF0A ISF0B ISFB ISFB ISF0B ISF00B ISFB ISF0B SNAP ERISTEKIINNIKERENGAS Aluslevy sopii SNAP Eristekiinnikkeeseen ja SNAP Villanaulaan, ja sitä käytetään, kun tarvitaan suurempaa painepintaa eristettä vasten. Aluslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. SNAP Eristekiinnikerengas Ø ISR SNAP NAULAN ALUSLEVY Eristeen kiinnittämiseen mm. puurunkoa vasten. Kiinnitetään sopivalla naulalla. Aluslevyn halkaisija on 0 mm ja reiän halkaisija tai mm. HUOM! Naulaa tai ruuvia ei saa kiinnittää niin tiukkaan, että aluslevy painuu kaarelle, koska se voi vaikuttaa levyn pitävyyteen. Aluslevyn käyttöä eristeen kiinnittämiseen kattoon on vältettävä. Tulipalon sattuessa aluslevyt voivat irrota kiinnikkeestään. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Naulan aluslevy SBF SBF SNAP KIINNITYSLEVY SNAP Kiinnityslevy yhdessä kuorimuuriankkurin kanssa kiinnittää eristeen esim. seinärunkoa vasten. Lovella varustettu aluslevy pujotetaan paikalleen kuorimuuriankkuriin ja painetaan sitten eristettä vasten. Sopii halkaisijaltaan mm ankkuroinnille. Kiinnityslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Kiinnityslevy 0.0- FBF

16 ERISTEKIINNIKKEET SNAP PUTKIKIINNIKE Putkikiinnikkeellä kiinnitetään muovinen lattialämmitysputki eristettä vasten valun aikana. cm mittainen kiinnike painetaan eristeeseen, jonka on oltava vähintään cm paksu. Sen jälkeen putki painetaan kiinni putkikiinnikkeeseen. Putkikiinnikettä saa useina eri väreinä, jotta se erottuu selkeästi valkoista lämpöeristettä vasten. SNAP Putkikiinnike Ø mm putkelle Putken Ø Pakk. Osan kuvaus UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle PELTINEN KIINNITYSKIILA Peltikiilalla kiinnitetään solumuovinen reunakappale esimerkiksi perustukseen. Kahden solumuovilevyn reunat kohdistetaan vastakkain ja peltikiila painetaan eristeeseen liitoskohdan yli, jolloin sidoksesta tulee hyvin pitävä. Kiilan erikoismuotoilu kartiomaisine sivuineen vetää levyt tiukasti yhteen. Eristeessä ei tarvita jyrsittyjä uria. Lisäksi kiila soveltuu erinomaisesti esim. Pohjalevyjen kiinnittämiseen yhteen. ISO-RUUVI Käytetään SNAP Eristenaulan tavoin, mutta siinä on väkästen asemesta kierteet. ISO-ruuvi kierretään eristeeseen ruuviporakoneella. Lisäksi ruuvi soveltuu eristeen ankkurointiin betonilaatan alapuolelle. Tällöin ruuvia ei tiukata levyyn, vaan ruuvin kannan ja eristeen väliin jää - cm väli. Siten betoni voi levitä ruuvin laatan ympärille ja eriste ankkuroituu betonia vasten. Ruuvin kiristys tapahtuu mm:n kuusiokoloavaimella. Useita eri värejä. ISO-ruuvi Pituus ISO ISO ISO ISO ISO-KUUSIOKOLOAVAIN ISOBITS ISO-ruuvit kierretään kiinni mm:n kuusiokoloavaimella. Pituus Leveys Peltinen kiinnityskiila FIXKILKRT ISOBITS 0.0- Pituus ISOBITS 0000 Irto-osa KIINNITYSNAUHA RISTIREIITYKSELLÄ Nauha soveltuu erinomaisesti vesikiertoisen lattialämmityksen muoviputkien asennukseen. Se toimii sekä mittanauhana että viivaimena, sillä siinä on cm välein meistetyt apuristit. SNAP Putkikiinnikkeitä kiinnitetään risteihin sopivin välein. Sen jälkeen muoviputki painetaan putkikiinnikkeeseen. Muovinen kiinnitysnauha toimitetaan 0 m rullissa, ja sen leveys on 0 mm. Kiinnitysnauha ristireiityksellä ja SNAP Putkikiinnike Pituus Leveys [m] FXB

17 MERKINTÄLEVYT SNAP MERKKAUSLEVY Betonielementtien merkintään. Levyn koko on n. 0 x mm, ja siinä on piikit. Nimilappu kiinnitetään tasaiselle sivulle. Levyn piikit painetaan tuoreeseen betoniin, johon levy kuivumisen tapahduttua kiinnittyy. Jos tarvitaan levyä, jolle voi kirjoittaa, suositellaan BULO Merkintälevyä tai SNAP Tekstilevyä. SNAP Merkkauslevy 0.0- Väri EBBL 0000 Sininen 0 EBGU 0000 Keltainen 0 EBRÖ 0000 Punainen 0 EBSV 0000 Musta 0 EBGR 0000 Vihreä 0 BULO MB MERKINTÄLEVY Tälle polypropeenimuovista valmistetulle merkintälevylle voi kirjoittaa. Levyt soveltuvat erilaisiin merkintäkohteisiin, esim. raudoituksiin, säkkeihin ja pienesineisiin. Toimitetaan tavallisesti valkoisena ja pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Saatavana myös väreissä keltainen, sininen, punainen, vihreä, ruskea ja oranssi. BULO Merkintälevy langoilla Leveys x pituus MB0VIT x MB0VIT x 0 00 MB0VIT x 0 00 PELTINEN MERKINTÄLEVY SNAP TEKSTILEVY Betonituotteiden merkintään. Tekstilevy on muunnelma merkintälevystä, mutta siinä on taitettavat korvakkeet, jotka painetaan tuoreeseen betoniin. Tekstilevy on valmistettu polypropeenimuovista (PP), joka soveltuu parhaiten tussikynille. Mitat 0 x 0 mm. Keltainen. Muita värejä tilauksesta. SNAP Tekstilevy Väri TBGU 0000 Keltainen 00 Ohut teräksinen, valkoiseksi maalattu merkintälevy. Käyttökohteet ovat samat kuin BULO MB Merkintälevyllä. Toimitetaan pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Peltinen merkintälevy langoilla Leveys x pituus PL0VIT x PL0VIT x 0 000

18 PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT SNAP PÄÄTYVÄLIKE Päätyvälikettä käytetään estämään myöhempää korroosiota. Se asennetaan raudoitustangon päihin. Välikkeellä saadaan suojaetäisyys raudoitukselle siten, että se ei pääse kosketuksiin muottipinnan kanssa. Valkoinen tai harmaa. Raudan Ø Suojaetäisyys SNAP Päätyvälike - /0 mm 0.0- END END END END END END END END END END END BULO SUOJATULPPA SNAP Päätyvälike -/0 mm SNAP MUOVITULPPA Muovitulppia on käytettävä esim. kierteisissä rei'issä estämään lian ja epäpuhtauksien pääsy kierteisiin. Vaihtoehto SNAP Muovitulpalle on SNAP Sulkutulppa, ks. sivu. Muita tulppakokoja valmistetaan tilauksesta. Punainen. Vihje! Kierteen voi suojata betonimassalta sivelemällä siihen hieman rasvaa. SNAP M0 Muovitulppa Kierre PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG M0 000 PLUGG 0000 M 00 PLUGG M0 00 Suojatulppaa tarvitaan estämään terävien tankojen päiden aiheuttamia henkilövahinkoja. Tulpat ovat näkyvyyden parantamiseksi punaisia ja ne kierretään tai painetaan tankoon. Saatavana halkaisijaltaan mm tangoille. SNAP Suojatulppa Ø mm BULO Suojatulppa Ø - mm Tangon Ø 0.0- SKYDD SK SK SK

19 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET BULO VÄLIKEPUTKET JA MUHVIT BULO Putkivälike M0 + R0 BULO Muhvit ja kaulukset BULO Muhvi RM0 Putkia käytetään välikeholkkeina seinämuoteissa. Toimitetaan m mittaisina. Päätemuhvi tai -kaulus asettuu tiiviisti paikalleen muottia vasten. Pyöreät putket sopivat raudoitusteräksille, joiden halkaisija on enintään 0 mm ja BULO 0 ja 00 BULO TP0 ja TP0 kulmikkaat muottilevyille. Päätymuhvit poistetaan muotin purkamisen yhteydessä, ja ne voidaan käyttää uudelleen. Raudoitus Mitat m/ pakk. Osanimike R x 0 x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 0 Kulmaputki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø0/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Ø/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Pyöreä putki 00.- VP0 ➀ Ø0/ ➁ Pyöreä putki Mitat Osanimike Lisäputki Pakk. RM R0-000 Sisämuhvi RK R0-00 Ulkomuhvi TP0 - R0-00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM M0,M0 00 Sisämuhvi RK M0,M Sisäkaulus O 0000 M0,M0 00 Sisäkaulus O0 000 M0,M0 0 0 Sisäkaulus NY0 - Avaintyökalu PP0 - M0,M0 / 000 Tulppa PP00 - M0,M0 0/ 00 Tulppa RM 0000 M 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa TP0PU 0000 M0,M0-00 Tiivistystulppa ➀ VP voidaan toimittaa myös muina mittoina. ➁ Muita kokoja tilauksesta.

20 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 VIISTELISTAT Viistelista, Tyyppi Viistettyjen reunojen, valesaumojen, rasteripalojen jne. kohdalle suositellaan viistelistoja. Viistelistat valmistetaan muovailtavasta ja ympäristöystävällisestä ABS-muovista. Naulauslistojen kanssa käytettynä saadaan joustavasti asennettava lista, jonka asennus on helppoa muottiin naulapyssyllä tai tavallisesti naulaamalla ilman esiporausta. Naulankannat upotetaan naulauslistaan. Listat toimitaan,0 m mittaisina. Yhdessä pakkauksessa on noin m. Tilauksesta toimitetaan esiporatuilla rei'illä varustettuja listoja, ja samoin määrämittaisia kokoja. Nopeat toimitusajat. Värinä on musta, joka kestää muita värejä paremmin UV-säteilyä. Tilauksesta toimitetaan myös muita värejä. Tiettyjä mittoja voidaan toimittaa myös teräksisinä. Lisätietoja on erillisessä tuote-esitteessä. - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - Valesaumalista/mahd. Tippalista, Tyyppi Kolmiolista/mahd. Tippalista, Tyyppi Tasoituslista, Tyyppi Viistelista, Tyyppi Viistelistat Mitoitus Pakk. Osanimike 0.0- A B C D Tyyppi [m] FSLD 0000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD - - Valesaumalista FSLSH 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Valesaumalista FSLP - Tippalista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Tippalista FSL - Viistelista FSL Tippalista FSL0D Valesaumalista FSL Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL Tippalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL0SH Viistelista FSLD Valesaumalista Viistelistat - Jatkuu vasemmalta palstalta - Mitoitus Pakk. Osa A B C D Tyyppi [m] nimike FSL - Viistelista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - r= - - ➁ Valesaumalista, pyöreä 0.0- HFSL Kolmiolista HFSL Kolmiolista 0.- PLR Tasoituslista 0.- SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista ➀ Tilauksesta myös magneetin kanssa. ➁ Muita kokoja tilauksesta. MUOTTIPÖYTÄLISTA Lista naulataan muottipöytään päätyseinää vasten tulevaksi tiivisteeksi. Lista, joka jää paikalleen välipohjaan, silotetaan ja päällemaalataan tavalliseen tapaan. Säästää huomattavasti aikaa vähäisten jälkitöiden johdosta. Saatavana useina leveyksinä ja eri malleina. Mitat Pakk. [m] Muottipöytälista tiivisteellä 0.- Osan kuvaus FBL x, 0 Laakalista FBL0 - x 0 0 Kulmalista FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä DROPAL Muovitanko, joka täyttää kaksi tarvetta - tippanokka ja viistelista. Saatavana kolmena leveytenä. Pituus: metriä. Dropal Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] DROPAL/ DROPAL/ DROPAL/ VIISTELISTA Lista on valmistettu lujasta muovista, ja sen pituus on, metriä. Toleranssi: ±, mm Toler. pit.suunnassa: + mm - 0 mm Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] HFSL0REU HFSL0REU HFSL0REU

Platon-lattiajärjestelmä

Platon-lattiajärjestelmä Platon-lattiajärjestelmä Terveellinen ja pysyvästi hyvä sisäilma Ja talosi voi hyvin! Betonilattiassa voi Rakennuskosteuden kuivuminen kestää pitkään, jopa useita vuosia. Betonista voi nousta kosteutta

Lisätiedot

Uponor-PEX -käyttövesijärjestelmä

Uponor-PEX -käyttövesijärjestelmä P E X- K ÄY T TÖ V E S I JÄ R J E S T E L M Ä K Ä S I K I R J A Uponor-PEX -käyttövesijärjestelmä 04 2009 6002 Sisällys Sivu Turvallinen Uponor-PEX -käyttövesijärjestelmä Järjestelmän kuvaus ja hyväksynnät3

Lisätiedot

Kipsilevyopas 1/2011. Knauf levyopas. Kipsilevyrakentajan asennus- ja käyttöopas

Kipsilevyopas 1/2011. Knauf levyopas. Kipsilevyrakentajan asennus- ja käyttöopas 2011 Kipsilevyopas 1/2011 Knauf levyopas Kipsilevyrakentajan asennus- ja käyttöopas Knauf Yksi Euroopan johtavista materiaalitoimittajista. Knauf on maailmanlaajuinen yritys ja yksi Euroopan suurimmista

Lisätiedot

Valmispiippu RONDO PLUS Asennusohjeet

Valmispiippu RONDO PLUS Asennusohjeet Valmispiippu RONDO PLUS Asennusohjeet VALMISPIIPPU RONDO PLUS ASENNUSPÖYTÄKIRJA Asiakkaan yhteystiedot: Nimi Katuosoite Postinumero ja -toimipaikka Puhelinnumero Sähköposti Rakennuspaikan osoite: Katuosoite

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. 2 Sisältö

Lisätiedot

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet

Rakennustuotteet. Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Rakennustuotteet Katot, Sadevesijärjestelmät, Kattoturvatuotteet Omakotitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, autotalleihin ja halleihin. Uudisrakentamiseen, lisärakentamiseen ja saneeraamiseen. Plannjan

Lisätiedot

Väliseinäkiven suunnittelu- ja työohjeet

Väliseinäkiven suunnittelu- ja työohjeet Väliseinäkiven suunnittelu- ja työohjeet 2 1 1 YLEISTÄ...3 2 VÄLISEINÄKIVET JA NIIDEN OMINAISUUDET...3 3 SUUNNITTELU...4 3.1 Mitoitus...4 3.2 Aukkojen ylitykset...5 3.3 Kantavat rakenteet...5 4 TYÖVAIHEET...6

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 1

Toimivat Katot 2 0 0 1 Toimivat Katot 2001 2 SISÄLLYSLUETTELO Toimivat katot Toimiva katto tärkein julkisivu 4 Vesikatto on tärkeä asia 5 Kattosertifikaatti 5 Suunnittelu Loiva katto 6 Yläpohjarakenteet 7 Ilmansulku 7 Höyrynsulku

Lisätiedot

Pienrakentajan käsikirja. Marraskuu 2008

Pienrakentajan käsikirja. Marraskuu 2008 Pienrakentajan käsikirja Marraskuu 2008 Gyproc-kipsilevy on luonnonmukainen rakennusmateriaali. Pääraaka-aineet ovat puhdas kipsikivi ja vesi. Pinta on uusiokartonkia. Gyproc-levy ei sisällä terveysriskejä

Lisätiedot

RAMI-MUOTTITARVIKKEET

RAMI-MUOTTITARVIKKEET RAMI-MUOTTITARVIKKEET 2 Betonimuotin sidonta Muottilukot 99090 11 Muottilukko Rapid valurautainen, sinkitty kiilalukko pyöröteräkselle Ø 7 12 mm aluslevy 50 x 120 mm 99090 2 Rapid kiristäjä valurautainen,

Lisätiedot

Toimivat Katot 2 0 0 7

Toimivat Katot 2 0 0 7 Toimivat Katot 2007 Sisällysluettelo Toimivat Katot Toimiva katto tärkein julkisivu 5 Vesikatto on tärkeä asia 6 Loivat katot Loivien kattojen suunnittelu Katon käyttöikä 7 Yläpohjarakenteet 7 Ilmasulku

Lisätiedot

LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010

LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010 LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA 08/2010 Oy Ab Oy Ab on Pohjoismaiden ainoa keraamisia laattoja valmistava yritys. Yrityksen tarina alkoi jo vuonna 1874, jolloin perustettiin kaakeliuuneja valmistava Turun Kaakelitehdas

Lisätiedot

Asennusohje. Savupiippujärjestelmä. www.premodul.eu LEK

Asennusohje. Savupiippujärjestelmä. www.premodul.eu LEK Asennusohje Savupiippujärjestelmä www.premodul.eu 56 EC-vaatimustenmukaisuusvakuutus www.premodul.eu Valmistaja Nimi Osoite Valmistuspaikka NIBE AB/NIBE STOVES Box 134, Skulptörvägen 10, SE-285 23 Markaryd

Lisätiedot

Pienrakentajan BETONIOPAS

Pienrakentajan BETONIOPAS Pienrakentajan BETONIOPAS Pienrakentajan betoniopas Tekijät: Ohjaajat: Julkaisija: Kustantaja: Tuomas Palolahti, Mittaviiva Oy Seppo Petrow, Rakennustuoteteollisuus RTT ry Petri Mannonen, Rakennustuoteteollisuus

Lisätiedot

Asennusohje NVI2000 Combi

Asennusohje NVI2000 Combi Asennusohje NVI2000 Combi 123-023 2010-07-01 Utgåva: 1 Sisällysluettelo Piippuyksikön asennus... sivut 3-5 Peitepellin asennus... Sivu 6 Tuloilmakanavan asennus... Sivu 7 Väli- ja yläpohja... Sivu 8 Nelikulmaisen

Lisätiedot

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille

Ulkomaalaus. Puun pintakäsittely. on tarkoitettu seinille, seuraava vuorilaudoille Ulkomaalaus Puun pintakäsittely Puun pintakäsittelyn tarkoituksena on suojata puuta ympäristörasituksilta: kosteudelta, auringonvalolta, sinistäjä-, home- ja lahottajasieniltä. Suojaamisen ohella yhtäläisen

Lisätiedot

Asennusohjeet Hydropanel-rakennuslevy seinään, kattoon ja lattiaan

Asennusohjeet Hydropanel-rakennuslevy seinään, kattoon ja lattiaan B011-HYDROPANEL_ai_fin.doc 1/41 SISÄLLYS 1 Yleistä 3 2 Tuote 3 3 Asennusalue 4 4 Asennus 5 4.1 Seinä 5 YLEISTÄ 5 4.1.1 Metallitukirakenne 5 4.1.2 Puutukirakenne 7 4.1.3 Kiinnitysjärjestelmä 8 4.1.4 Esimerkkejä

Lisätiedot

BETONIELEMENTTIPARVEKKEET

BETONIELEMENTTIPARVEKKEET BETONIELEMENTTIPARVEKKEET BETONITEOLLISUUS RY ELOKUU 2010 SISÄLTÖ 1 Yleistä... 3 1.1 Parveketyypit... 3 Parvekkeiden rakennemallit... 3 Parvekkeiden sijoittelu... 4 Valintaperusteet... 4 1.2 Valmisparvekejärjestelmät...

Lisätiedot

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA

SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA www.termopanels.fi SANDWICH-PANEELIT EUROOPPALAISET SANDWICH-PANEELIT TUOTTEIDEN JA LISÄTARVIKKEIDEN KÄYTÄNNÖN OHJEKIRJA Sisällysluettelo Johdanto 3 Seinäelementit PUR/PIR PolTherma DS PolTherma PS PolTherma

Lisätiedot

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme.

KUVASTO 2015 / 2016. Unelmasi. Työkalumme. KUVASTO 2015 / 2016 Unelmasi. Työkalumme. Suomessa vuodesta 1993 toiminut K.A.Rasmussen Oy kuuluu Pohjoismaiden suurimpaan jalometalliyritykseen, Norjalaiseen vuonna 1872 perustettuun K.A.Rasmussen-konserniin.

Lisätiedot

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas

Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas 1 Muotin ja valukappaleiden valmistuksen opas Kun alkuperäisestä mallista valmistetaan joustava muotti, antaa se mahdollisuuden tehdä yhden tai useamman jäljennöksen alkuperäisestä mallista nopeasti. Jotkut

Lisätiedot

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen

Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Pientalon terve ja turvallinen eristäminen Rakennuseristeet.0 Kesäkuu 00 Korvaa.0 Marraskuu 00 PIENTALON TERVE JA TURVALLINEN ERISTÄMINEN Sisällys PAROC Vuorivillalla eristät tehokkaasti ja turvallisesti...

Lisätiedot

RT 38648. Rakentamisen ratkaisut infra- ja talotekniikka LVI-järjestelmät salaoja- ja sadevesijärjestelmät rakennustarvikkeet Meltex Oy

RT 38648. Rakentamisen ratkaisut infra- ja talotekniikka LVI-järjestelmät salaoja- ja sadevesijärjestelmät rakennustarvikkeet Meltex Oy tuotetieto maaliskuu 2015 1 (16) RT 38648 14 Talo 2000 24 Talo 90 X52 SfB E4 Hoito- ja huoltokoodi Rakentamisen ratkaisut infra- ja talotekniikka LVI-järjestelmät salaoja- ja sadevesijärjestelmät rakennustarvikkeet

Lisätiedot

Vesikatot. Asennusohjeet Mallit Classic C ja D

Vesikatot. Asennusohjeet Mallit Classic C ja D Vesikatot Asennusohjeet Mallit Classic C ja D Ruukin katto on kokonaisuus, joka sisältää paljon muutakin kuin pelkät katelevyt. Läpiviennit, veden poisto, tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet yhdessä tekevät

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier.

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF. www.monier. KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2011 MORE POWER ROOFS TO YOUR FOR ROOF LIVING I MUISTA KOTITALOUS- VÄHENNYS! SISÄLTÖ 2. Uusi katto on järkevä investointi 4.

Lisätiedot

Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet

Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet Kumibitumikattolaatat Tuotetietoja ja asennusohjeet www.katepal.fi Katepal-kumibitumikattolaatat Huom! Asennusohjeiden tuoreimman version löydät aina osoitteesta www.katepal.fi TUOTETIETOJA Käyttöalue

Lisätiedot

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF

KAIKKI TIILIKATOSTA. Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF KAIKKI TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012

Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 Kaikki TIILIKATOSTA Savi- ja betonitiilikatot, aluskatteet ja kattotarvikkeet 2012 MORE POWER TO YOUR ROOF TALOSI ON UUDEN KATON ARVOINEN Uusi katto on aina viisas investointi. Jokainen kattoon investoitu

Lisätiedot

TUOTE- KUVASTO. www.sunchem.se

TUOTE- KUVASTO. www.sunchem.se www.sunchem.se TUOTE- KUVASTO Tiivistysaineet Rakennus ja pelti Tiivistysaineet Ilmastointi Kittipistoolit ja lisävarusteet Peltikattomaalit Maalaustyökalut Liitosjärjestelmät Työkalut ja tarvikkeet liitosjärjestelmille

Lisätiedot

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA

LAAT LAA OITTAJ OITT AN KÄSIKIRJA LAATOITTAJAN KÄSIKIRJA Esipuhe Oikeat rakenneratkaisut ovat merkittävä osa rakentamisen laatua. Märkätilat ovat toiminnallisesti rakennuksen vaativimmat ja märkätilojen suunnittelussa tai toteutuksessa

Lisätiedot