HALFEN - VARMA KIINNITYS

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALFEN - VARMA KIINNITYS"

Transkriptio

1 00

2 HALFEN - VARMA KIINNITYS HALFEN-DEHA AB on Ruotsin johtava rakennus- ja betonielementtiteollisuuden toimittaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan sisältyy ankkurointi-, kiinnitys- ja asennustarvikkeita. HALFEN-DEHA AB on osa saksalaista HALFEN GROUP -konsernia, joka puolestaan kuuluu irlantilaiseen rakennusmateriaalialan CRH-konserniin. Tunnetut, lähes yksinomaan itse valmistetut tuotteet ovat korkealuokkaisia ja pitkäikäisiä. HALFEN, DEHA, BULO, SNAP, DEMU ja Frimeda - näiden tavaramerkkien taustalla on monen vuoden tuotekehitys ja tiukka laadunvalvonta. Tarjoamme kokonaisratkaisuja, joiden tukena on ammattitaitoinen neuvonta, pitkä kokemus ja alan todellinen tuntemus. Olemme mukana jo suunnitteluvaiheesta alkaen aina rakennustyön valmistumiseen saakka.

3 RAUDOITUSVÄLIKKEET TUOTEOHJELMA 00 Sisällysluettelo Tuotehakemisto - katso sivu 0 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ Druzak Pohjavälike E0 Pohjavälike EG0 Pohjavälike SMD Tankovälike SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET Apollo ilman rengasta Apollo renkaalla Välike betonista Disakloss Distafix OK-välike Praxi-välike Raudoituskannatin Raudoitustikas Rengasvälike Ristivälike Ruudukkovälike Seinätappi Seinävälike Tukikärki Universal Original Universal Robust Variant Välipohjan tankovälike Välipohjan välikekierukka PYÖREAT VÄLIKKEET PILAREIHIN JA PAALUIHIN Alfa-välike DI-välike SNAP-pyörä R-välike Twist ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET Asennuspala PBK Asennuspala PBR BULO-kiila Naulatulppa Naulaustuki S-kiila ERISTEKIINNIKKEET Eristekiinnike Eristekiinnikerengas Eristevälike ISO-kuusiokoloavain ISO-ruuvi Kiinnityslevy Kiinnitysnauha ristirelityksellä Naulan aluslevy Peltinen kiinnityskiila Putken kiinnitysnaula Eristenaula MERKINTÄLEVYT Merkkauslevy Merkintälevy MB Merkintälevy, pelti Tekstilevy PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT Muovitulpat Päätyvälikkeet Suojatulpat MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 Dropal 0 Muottipöytälista 0 Putkivälikkeet ja muhvit Viistelistat 0 OHJURIT, MUOTTISITEET JA MUOTTILISÄVARUSTEET Muotin asennnuskulma Malthus-muottisiteet Muottisiteet - mm - Muottisiteiden lisätarvikkeet Ohjurit Ohjurit tuet Välituet DEHA-NOSTOANKKURIJÄRJESTELMIEN LISÄVARUSTEET Kierretulppa NTR, naulakiinnitys Kierretulppa LSB, liimakiinnitys Merkintälevy DTR Suojatulppa SIDELANGAT Rengaslanka Sidelankakoukku BETONITYÖKALUT & SEKALAISET Rakovälike Sihtauslevy Tasoituslevy Yleistulppa

4 BULO SNAP -VÄLIKETUOTTEET Pohjoismaiden laajin ja kattavin väliketuotteiden valikoima Jo 0-luvulta saakka tunnetut tavaramerkit BULO ja SNAP ovat olleet muovisten väliketuotteiden kehityksen suunnannäyttäjiä. Suuren yrityksen resurssien ja pienen yrityksen joustavuuden ansiosta tarjolla on nykyisin Pohjoismaiden kattavin ja kilpailukykyisin väliketuotevalikoima. Kehitämme tuotteidemme ominaisuuksia jatkuvasti läheisessä yhteistyössä asiakkaittemme kanssa. Valikoimme sisältää useimmat rakennustyömailla ja betonielementtiteollisuudessa tarvittavat väliketuotteet. BULO- ja SNAP-välikkeillä on ollut korkean laatunsa ja yrityksemme hyvän toimitusvarmuuden ansiosta jo useiden vuosien ajan johtava asema markkinoilla. Kehitämme jatkuvasti uusia muottityökaluja ja prototyyppejä, jotka valmistamme hyödyntämällä nykyaikaista tekniikkaa ja ammattitaitoista käsityötä. Hyödynnämme tietokoneohjattuja monitoimikoneita, joilla pystymme valmistamaan myös erittäin monimutkaisia ja teknisesti vaativia tuotteita nopein vasteajoin. Valmistus tapahtuu nykyaikaisilla ruiskupuristuskoneilla. Raakaaineena käytämme pääasiassa ympäristöystävällistä HDPE-polyeteenimuovia, joka hyvien ominaisuuksiensa ansiosta täyttää tuotteillemme asetetut korkeat laatuvaatimukset. Tarkempaa tietoa muovista on vastakkaisella sivulla. Yrityksemme on REPA-rekisteröity ja lajittelemme sekä muovijätteen että kartongin, jotka tämän jälkeen kierrätetään. Tuotantomme laatua ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään jatkuvasti vastaamaan uusia vaatimuksia. Yrityksemme on käyttänyt tuotannonohjaus- ja jäljitettävyysjärjestelmiä jo useiden vuosien ajan. Luettelossa esitellään tuotevalikoimamme, tuotteiden käyttöympäristö, stabiilisuus, muotoilu sekä väri- ym. tiedot. Jos jokin tarvittava tieto puuttuu, tai jos voimme auttaa oikean tuotteen valinnassa, asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilöstömme on aina palveluksessanne. Meillä on runsaasti suunnittelu- ja toteuttamiskokemusta, joka on asiakkaittemme käytettävissä. Välikkeen on varmistettava oikea suojaetäisyys ja raudoituksen ruostesuoja, ja siten välikkeelle asetetaan seuraavat vaatimukset: Stabiilisuus, jotta se ei ennen valua tai sen ja tärytyksen aikana puristu kasaan eikä halkea ja pysyy paikallaan. Muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaik kialle raudoituksen ympärille. Materiaali kestää kylmää, kuumaa ja emäksiä muuttumatta. Varmistaa raudoitukseen paikallaan pysymisen. Taulukoiden tuotteiden yhteydessä olevia tietoja tulkitaan seuraavasti: Esim. : Välike -/0 - merkitsee, että välike soveltuu halkaisijaltaan - mm teräksille. Suojaetäisyys on 0 mm. Esim. : Variant -0/0- Soveltuu halkaisijaltaan -0 mm teräksille. Suojaetäisyyksiä on kaksi, 0 ja mm.

5 TUOTESELOSTE Polyeteenimuovi. KÄSITTELY JA VARASTOINTI Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. ALTISTUMISEN RAJOITTAMINEN/HENKILÖKOHTAISET SUOJAUSTOIMENPITEET Käsittelypaikan riittävä ilmanvaihto on varmistettava, mahdollisesti tarvitaan kohdepoistolaitteisto. Vältettävä pölyn hengittämistä ja haihtuvia aineita.. TUOTE- JA YHTEYSTIEDOT Tuote: HDPE-muovi Yhteyshenkilö: Stefan Andersson, HALFEN-DEHA AB, + (0)-. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA LUOKITUS Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. VAARALLISTEN OMINAISUUKSIEN KUVAUS Tuotetta ei luokitella terveydelle tai ympäristölle vaaralliseksi (Kemikalieinspektionens föreskrifter (KIFS :) -listan määräysten mukaan). Pölyn hengittäminen voi ärsyttää hengityselimiä. Pitkäaikainen hajoamistuotteiden suurehkojen annosten hengittäminen voi aiheuttaa päänsärkyä tai ärsyttää hengityselimiä.. ENSIAPUOHJEET Erityisiä toimenpiteitä ei pidetä tarpeellisina.. OHJEET TULIPALON VARALTA Sopivat sammutusaineet: vesisuihku, jauhe, vaahto tai hiilidioksidi. Tuote on syttyvää, mutta sitä ei luokitella palovaaralliseksi. Savun sisältämät terveydelle haitalliset aineet: hiilimonoksidi.. OHJEET PÄÄSTÖJEN TORJUMISEKSI Maahan levinnyt aine imetään tai lakaistaan pois. Lattialle pudonneet rakeet on poistettava viipymättä liukastumisten estämiseksi.. FYSIKAALISET JA KEMIALLISET OMINAISUUDET Ulkomuoto : rakeita Sulamislämpötila : - C Syttymispiste : >00 C Ominaispaino : 0, g/cm Liukenevuus : ei liukene veteen. STABIILISUUS JA REAKTIIVISUUS Tuote on vakaa. Se ei sisällä vaarallisia muuntumistuotteita.. TERVEYSVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotteella ei ole terveydelle vaarallisia ominaisuuksia.. YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotetta ei pidetä ympäristölle vaarallisena KIFS ::N mukaan.. JÄTTEIDEN KÄSITTELY Saastumaton jäte voidaan käyttää uudelleen tai polttaa. Polttaminen tuottaa korkean palamislämmön. Palamisen yhteydessä muodostuvat tuotteet eivät edellytä erityisiä puhdistuslaitteistoja. Paikalliset määräykset on huomioitava.. KULJETUSTIEDOT Tuote ei ole vaarallinen rahtitavara. Sitä koskevia kuljetusmääräyksiä ei ole.. KEMIKAALEJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Merkintä: HDPE-muovi. MUUT TIEDOT Käyttötarkoitus: Muoviteollisuuden raaka-aine. BASTA: Kaikki HALFEN-DEHA:n valmistamat muovituotteet on valmistettu muoveista, jotka täyttävät BASTAsysteemin vaatimukset. ( BASTA on alan yhteinen projekti vaarallisten aineiden poistamiseksi rakennusalalta.)

6 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ SNAP SMD POHJAVÄLIKE Pehmeillä alustoilla, esim. lämpöeristeen tai hiekan päällä käytetään raudoitusvälikkeitä pohjalalevyllä. Välike sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille, ja sen pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välikkeen reiän muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaikkialle raudoituksen ympärille. Molemmat suojaetäisyysmitat on merkitty selkeästi pohjalevyyn. Kulutus on - kpl välikettä/m. Vihje: asenna välike paikalleen verkkoon ennen sen sijoittamista muottiin. Useita eri värejä. SNAP SMD 0-0 mm Suojaetäisyys SMD SMD SMD SMD SMD BULO E0 POHJAVÄLIKE Tämä pohjavälikkeen alkuperäismalli on vaihtoehto muille pohjavälikkeille. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm ja välikkeessä on kaksi suojaetäisyyttä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Useita eri värejä. BULO E0-0 mm Suojaetäisyys 0.0- E BULO EG0 POHJAVÄLIKE Tukeva pohjavälike betoniteräkselle, jonka halkaisija on enintään mm ja suojaetäisyys 0 mm. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Pohjalevyn 0 mm halkaisijan ja välikkeen muodon ansiosta raudoitusrakenne on hyvin vakaa. Useita eri värejä. BULO EG0 0-0 mm Suojaetäisyys EG EG EG EG EG EG EG TANKOVÄLIKE Tankovälikettä käytetään, kun raudoitus sijoitetaan pehmeälle alustalle, esim. lämpöeristeen tai hiekan päälle. Välikkeen tasainen sivu asetetaan alaspäin. Stanssattujen reikien ansiosta välike sitoutuu hyvin betoniin. Harmaa. Toimitetaan m mittaisina. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike 0 mm [m] DLM - 0 DLM DLM DLM DLM DLM DLM DRUZACK Uudentyyppinen tankovälike suurille pinnoille. Välikkeen kantokyky on korkea ja aaltomuotonsa ansiosta Druzack pysyy paikallaan hyvin vakaasti. Rakenteen johdosta betonipintaa ei leikata lineaarisesti. Sopii sekä koville että pehmeille alustoille. Ei sisällä PVC-muovia. Pakattu kätevän kokoisiin lavoihin. Pituus: 00 mm Druzack Suojaetäisyys korkeus Lkm/ nippu Kpl/ lava DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU

7 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET SNAP VARIANT Hyvin tukeva ja suosittu välike, joka täyttää korkeat vaatimukset sekä rakennustyömailla että elementtitehtaissa. Naulattavissa, pieni kosketuspinta muottiin, erittäin hyvä betonin tunkeutuvuus ja kaksi suojaetäisyyttä joka tuessa. SNAP Variant 0- mm SNAP Variant 0-0 mm Voidaan asentaa etukäteen raudoitusverkon risteyskohtiin. Variant 0-0 ja 0-0 ovat suurempia ja tukevampia. HUOMAUTUS! Ei voi naulata. Harmaa. Vihje! Vieläkin korkeampi suojaetäisyys saavutetaan sijoittamalla jokin pienemmistä malleista kahden suuremman mallin sisään. Suojaetäisyys VVD VVD VVD VVD VVD VVD VVD SNAP UNIVERSAL ROBUST Soveltuu parhaiten kevyempiin teräksiin ja verkkoihin. Vakaa ja puristuu lujasti raudoituksen ympärille. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Melkein näkymätön betonipinnassa. Kestää kävelyä. Harmaa. SNAP DISAKLOSS Disakloss-tuki on suosittu ratkaisu välipohjiin, joissa käytetään kevyempiä raudoituksia. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Harmaa. SNAP Disakloss Suojaetäisyys 0.0- DISA DISA DISA DISA BULO PRAXIKLOSS Praxikloss-tuki on saanut alan ammattilaisten suosion seinä- ja välipohjaraudoitusten tukiratkaisuna. Naulattavissa keskiökolosta. Tuki sopii halkaisijaltaan enintään 0 mm teräksille ja sen suojaetäisyydet ovat 0 mm. Sopii erityisen hyvin raskaasti kuormitettuihin kohteisiin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. SNAP Universal Robust mm BULO Praxikloss 0 mm Suojaetäisyys UNR UNR UNR UNR SNAP UNIVERSAL ORIGINAL Original on saanut lisänimen UNO, ja se on yksinkertaisempi versio Universal Robust -tuesta. Käytetään pääasiassa elementtitehtaissa ja kohteissa, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Pieni kosketuspinta. Harmaa. SNAP Universal Original 0 mm Suojaetäisyys P P P P P P P P P Suojaetäisyys UNO UNO UNO UNO

8 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET BULO OK -TUKI Perinteinen raudoitustuki halkaisijaltaan enintään mm teräksille ja suojaetäisyydelle mm. Keskiössä olevan naulausreiän ansiosta tuki sopii erinomaisesti sekä seinä- että välipohjavälikkeeksi. Tasaisten jalkojensa ansiosta tuki sopii välikkeeksi sekä teräs- että puumuotteihin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. BULO OK -tuki 0 mm Suojaetäisyys GKD OK OK OK OK OK OK OK SNAP TOPP Valikoiman pienin välipohjavälike. Käytetään pääasiassa ohuissa laattaelementeissä elementtitehtaissa. Soveltuu etupäässä verkkoraudoituskohteisiin, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Jää lähes näkymättömiin. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Valkoinen. SNAP Topp 0 mm APOLLO RENKAALLA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Valkoinen. Muita mittoja tilauksesta. Apollo renkaalla 0 mm Suojaetäisyys 0.0- GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM APOLLO ILMAN RENGASTA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Voidaan painaa molemmin puolin alapinnan raudoituksen päälle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Väriltään valkoinen. Apollo ilman rengasta 0/0 mm Suojaetäisyys TPD TPD TPD TPD TPD SNAP RISTIVÄLIKE SNAP Ristivälike -/ Ristivälike on kehitetty erityisesti pesubetonipinnoille. Yhden tukijalan ansiosta välike jää lähes näkymättömiin. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Harmaa. Valmistetaan myös muina väreinä tilauksesta. Suojaetäisyys Tangon Ø KRD KRD KRD KRD KRD KRD Suojaetäisyys 0.0- GEM00N GEM00N GEM00N GEM0N GEM0N GEM00N GEM0N TANKOVÄLIKE VÄLIPOHJAAN Soveltuu välipohjaraudoituksiin, joissa käytetään verkkoa tai irtoteräksiä. Tangon käsittely on helppoa ja paikalleenasennus nopeaa. Enintään 0 mm suojaetäisyydelle. Suurten reikien ansiosta betoni pääsee tunkeutumaan tasaisesti. Tankovälike soveltuu sisätilojen betonipintoihin. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Toimitetaan kahden metrin mittaisina. Harmaa. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike välipohjaan 0 mm [m] DL DL DL DL DL DL DL

9 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLIPOHJAN KIERUKKAVÄLIKE Kierukanmuotoinen tanko, joka soveltuu erityisesti betonielementeille. Pieni kosketuspinta muottiin. Hyvä kiinnittyminen betoniin, eikä jätä onteloita. Kierukkavälikettä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistevälikkeitä. Suojaetäisyys enintään 0 mm. Toimitetaan m mittaisina. Valkoinen tai harmaa. Suojaetäisyys Välipohjan kierukkavälike mm [m] DSP DSP DSP UKS - 0 UKS RUUDUKKOVÄLIKE Soveltuu ensisijaisesti kevyisiin verkkoraudoituskohteisiin. Koko x00 mm. Asetetaan muottiin ennen raudoituksen asennusta. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Ei kestä raudoituksen päällä kävelyä. Harmahtava. Ruudukkovälike mm Suojaetäisyys DRA DRA RENGASVÄLIKE Suuret renkaat, joiden halkaisija on - cm, asetetaan muottiin ennen verkkoraudoituksen asennusta. Soveltuu elementtiteollisuudelle. Yhdessä yksikössä on kahdeksan erikokoista rengasta, jotka voidaan sijoittaa helposti lomittain. Rengasvälikkeitä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Harmahtava. Rengasvälike 0 mm Suojaetäisyys DRG DRG DRG DRGT

10 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET RAUDOITUSTIKAS Pitää ylemmän ja alemman raudoituksen erillään vakaasti. Nopea ja vaivaton asentaa. Käytetään tietyissä tapauksissa suoraan välikkeenä lämpöeristeen päällä. Leveys on noin 0 cm, pituus m. Suositeltu etäisyys keskipisteestä keskipisteeseen on 0-0 cm. Valmistettu halkaisijaltaan mm raudoitusraudasta. Korkeuden ollessa yli 00 mm langan halkaisija on mm. Korkeus Raudoitustikas 0 mm Pituus/pakk. [m] 0.0- AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D DISTAFIX Teräksinen yhdistelmävälike ylä- ja alareunaraudoituksiin. Muovinupit suojaavat teräsjalkoja ruostumiselta. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Osanumero DF00 tarkoittaa 0 mm:n suojaetäisyyttä yläreunassa ja 0 mm:n suojaetäisyyttä alareunaraudoituksen kohdalla. HUOMAUTUS! Muovinuppeja ei saa käyttää vasten seiniä, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, koska muussa tapauksessa on vaarana ruostuminen. Muita mittoja tilauksesta. Suojaetäisyys yläreuna Suojaetäisyys alareuna Distafix 0/0 mm Pakk. [lavalla] DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF - 00 DF DF DF0-0 0 DF DF SNAP SEINÄVÄLIKE Pitää erossa toisistaan kaksi verkkoa tai betoniterästä muottiseinien välillä. Koostuu kahdesta muovipidikkeestä, jotka on asennettu halkaisijaltaan mm teräksen päihin. Välikkeen kokonaispituus on sama kuin seinän paksuus. Soveltuu teräksille, joiden halkaisija on enintään mm. Harmaa Seinän paksuus SNAP Seinävälike 0/0 Suojaetäisyys Pakk. VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD SNAP SEINÄTAPPI Keskittää tai mm raudoitusverkon pystysuuntaisten muottiseinien välillä. Seinätappi asennetaan raudoitusverkon ristiin. Se pysyy paikallaan vakaasti eikä jätä jälkiä betonipintaan. Sopii seinäpaksuuksille,, ja 0 cm. Harmaa Teräksen Ø SNAP Seinätappi /0 mm Seinän paksuus Pakk. VP VP VP VP VP VP VP VP VP

11 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLITUKI BETONISTA Vagga ja pidikkeet /0 mm Betonivälike mm Siltarakennus- tai maarakennustyömailla, joissa tarvitaan raskaita raudoituksia, voidaan edellyttää betonisten välitukien käyttöä. Saatavana on useita erilaisia malleja, joissa käytetään muovipidikkeitä, rengaslankaa, suoraa lankaa tai naulaa. Valmistetaan maarakennussementistä. Muovipidikkeillä varustetut välituet sopivat mm verkkoraudoituksiin. Betonivälike naulalla Betonivälike maahan SNAP RAUDOITUSKANNATIN Soveltuu pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen puumuottien väliin. Kannatin naulataan paikalleen kaksikantaisilla alumiininauloilla. Raudoitus, halkaisijaltaan tai mm, painetaan paikalleen siihen kiinnitystasoon, joka vastaa halutun seinäpaksuuden keskikorkeutta. SNAP Raudoituskannatin Pakk. GLHD Tuen Ø Suojaetäisyys Pakk. Osan kuvaus BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet 0.0- BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGM0A Betonivälike maahan BTGM0A Betonivälike maahan BTGD0* Betonivälike maahan * Mitat: 0x0x0 mm

12 PYÖREÄT VÄLIKKEET SNAP PYÖREÄVÄLIKKEET SNAP Pilarivälikkeet (jatkuu vasemmalta palstalta) Raudan Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 0 RHD 000 A 0 RHD ➃ 000 C 00 SNAP-välike, tyyppi A SNAP-välike, tyyppi B Pyöreilla välikkeillä varmistetaan raudoituksen suojaetäisyys sekä korkeus- että sivusuunnassa. Niissä on leveä keskusta, jolla saadaan hyvä sivuttaisvakavuus, ja ne valmistetaan aina parhaista materiaaleista. SNAP-välike, tyyppi D SNAP-välike, tyyppi E Siten pilarivälikkeet kestävät korkeaa kuormitusta. Lisäksi ne takaavat betonin tasaisen tunkeutumisen ja varman kiinnityksen raudoitukseen. Saatavana on useita erilaisia malleja, joista useimmissa on ulkokehällä hampaat mahdollisimman pienen näkyvyyden varmistamiseksi betonipinnassa. Kukin välike sopii yhdelle tangon paksuudelle varmistaen näin oikean suojaetäisyyden. Paikalleen asennus käy kätevimmin kuminuijalla tai vastaavalla. Valkoinen tai harmaa. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 000 RHD B 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ - 0 D 00 RHD E 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ D 00 RHD B 000 RHD 000 A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD A 000 RHD A 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0F ➂ A 0 RHD0 ➃ C 0 RHD A 00 RHD A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD 000 A 00 RHD ➃ 0000 C 00 RHD ➃ 000 C 0 RHD D 00 RHD A 00 RHD A 0 RHD A 00 RHD A 00 - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - SNAP-välike, tyyppi C RHD A 0 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD000 ➃ C RHD A 0 ➀ Kova muovi. ➁ Pehmeä muovi. ➂ Vahvistettu. ➃ Tyyppi C, soveltuu kaksinkertaiselle raudoitukselle. R-VÄLIKKEET Nämä välikkeet tuodaan muista EUmaista. Useimmiten valmistetaan pehmeämmästä muovista kuin itse valmistamamme SNAP-välikkeet, ja siksi ne kestävät pienempää R-välike, tyyppi A kuormitusta. R-välikkeet soveltuvat kevyihin raudoituksiin. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHDR - A 00 RHDR - A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR - - B 0 RHD0R A 00 RHD0R - 0 A 00 RHD0R - 0 A 0 RHD0R - 0 A 0 RHD0R B 0 RHD0R - 0 B 0 RHD0R B 0 ne R-välike, tyyppi B

13 PYÖREÄT VÄLIKKEET DI VÄLIKE DI-välikkeet soveltuvat parhaiten kevyihin raudoituksiin, joihin kohdistuu pieni kuormitus. Ne soveltuvat useisiin raudoituskokoihin ja käyttökohteisiin, joissa ei ole erityisiä vaatimuksia sille, kuinka lujassa välike on raudan ympärillä. Suuremmat välikkeet soveltuvat mm. pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen muottiseinien välillä. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys DI -välike / Pakk. DI DI DI DI DI DI DI DI DI SNAP TWIST Twist on erittäin suosittu välike kohteissa, joissa käytetään kevyttä verkkoraudoitusta tai irtoteräksiä. Soveltuu esim. seiniin, kevyihin kantaviin osiin, tukimuureihin jne. Välike painetaan molemmin puolin tangon päälle ja käännetään 0 astetta. Välike pysyy paikallaan tukevasti kaatumatta. Twistvälike kannattaa asentaa raudoitukseen ennen kuin se asetetaan muottiin. Valkoinen tai harmaa. SNAP Twist -/0 Tangon Ø Suojaetäisyys Pakk. TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD SNAP ALFA-VÄLIKKEET Soveltuu erityisesti harjateräkset. Käyttökohteita ovat etupäässä profiiliraudat ja kevyet raudoitukset. Alfa-välikkeen ulkokehä on tasainen ilman hammastusta. Tangon Ø Suojaetäisyys SNAP Alfa Pakk. ALFA ALFA ALFA ALFA

14 ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET SNAP PBR ASENNUSPALA Soveltuu erityyppisten betonielementtien ohella mm. ikkunoiden, portaiden, pohjapalkkien, puulistojen paikalleen sovittamiseen. Erittäin laadukkaiden materiaalien ansiosta palat kestävät korkeaa kuormitusta. Paloja voidaan pinota ja kiinnittää toisiinsa piikeillä, jotka sopivat vastaaviin reikiin. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Paksuuden erottaa väristä: PBR on musta, PBR vihreä ja PBR sininen. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBR Asennuspala SNAP PBK ASENNUSPALA Suurempi malli asennuspalasta. Soveltuu raskaiden betonielementtien ym. tukemiseen ja säätöön. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Useita eri värejä. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBK SNAP NAULAUSTUKI Muovinen tuki kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla. Soveltuu esim. ovi- ja ikkunakarmien tai muiden osien kiinnitykseen betonituotteisiin. Naulaustuki naulataan muottiin ennen valamista. Kartiomaisen ulkosyrjänsä ansiosta tuki kiinnittyy hyvin betoniin. Ruuvaus tai naulaus käy vaivattomasti. Ei halkea, lahoa eikä kutistu. Naulauspinta = pituus x leveys. Useita eri värejä. SNAP Naulaustuki SKF SNAP S-KIILA Soveltuu esim. betonielementtien asennukseen ja säätöön kohteissa, joissa tarvitaan vahvoja ja homogeenisiä kiiloja. Ruiskupuristettu muovista, kestää iskuja. Useita eri värejä. Leveys x pituus Korkeus SNAP S-Kiila leveys x pituus x korkeus PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 leveys x pituus x korkeus PBK x 0 x 00 PBK x 0 x 0 PBK x 0 x Pakk. SKIL 0000 x 0 00 BULO-KIILA Lattioiden, ikkunoiden, ovien ym. osien asennusta voidaan helpottaa BULO-kiiloilla. Kiilat ovat lovettuja, joten ne voidaan työntää kiinni toisiinsa tukevasti. Koko ilmaistaan eri väreillä. BULO-kiiloja Leveys x pituus Korkeus Pakk. Väri KL x vihreä KL x 00 ruskea KL 0000 x 0 keltainen KK x 0 00 punainen SNAP NAULATULPAT Pyöreä, kartiomainen ja tasalaatuinen naulatulppa, jolla voidaan tiivistää ja täyttää reikiä teräs- ja puumuoteissa. Tulppa lyödään reikään ja katkaistaan muotin tasalle. Voidaan myös valaa rakenteeseen naulaustueksi. Muita mittoja tilauksesta. SNAP Naulatulppa 0.0- Leveys x pituus Korkeus Pakk. SKF 0000 x 0 00 SKF x 0 0 SKF 0000 x 0 0 Ø Pituus Pakk. SPK SPK Huomautus! Asennuspaloja saa käyttää vain tilapäisen säätöön. Niiden kuormitus on siirrettävä betonille, jos palat jäävät paikalleen.

15 ERISTEKIINNIKKEET SNAP ERISTEVÄLIKE Soveltuu elementtitehtaiden käyttöön eristevälikkeeksi kohteisiin, joissa raudoituksen päälle ei tarvitse astua valun aikana. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välike on tarkoitettu enintään mm teräksille. Suojaetäisyys 0 mm. Useita eri värejä. SNAP Eristevälike mm Suojaetäisyys SIDA SIDA SID0A SIDA SID0A SID0A ERISTENAULA Naulalla mm. kiinnitetään eriste tuoretta betonia vasten, eristelevyt toisiaan vasten ja se painetaan kevyesti eristeeseen käsivoimin. Jos tarvitaan suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta SNAP Eristenaula 0 mm (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). Saatavana useita eri värejä. SNAP Eristenaula 0 mm Pituus 0.0- HSF HSF HSF HSF HSF HSF0SU HSF HSF SNAP ERISTEKIINNNIKE Kiinnikkeellä kiinnitetään eriste kovettuneeseen betoniin. Kannan halkaisija on 0 mm. Esiporausreiän halkaisija on mm ja syvyys 0-0 mm. Puhdista reikä porauspölystä ja lyö kiinnike paikalleen. Jos tarvitaan SNAP Eristekiinnike 0 mm suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). SNAP Eristekiinnike ISR-renkaalla Pituus ISF0A ISF0B ISFB ISFB ISF0B ISF00B ISFB ISF0B SNAP ERISTEKIINNIKERENGAS Aluslevy sopii SNAP Eristekiinnikkeeseen ja SNAP Villanaulaan, ja sitä käytetään, kun tarvitaan suurempaa painepintaa eristettä vasten. Aluslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. SNAP Eristekiinnikerengas Ø ISR SNAP NAULAN ALUSLEVY Eristeen kiinnittämiseen mm. puurunkoa vasten. Kiinnitetään sopivalla naulalla. Aluslevyn halkaisija on 0 mm ja reiän halkaisija tai mm. HUOM! Naulaa tai ruuvia ei saa kiinnittää niin tiukkaan, että aluslevy painuu kaarelle, koska se voi vaikuttaa levyn pitävyyteen. Aluslevyn käyttöä eristeen kiinnittämiseen kattoon on vältettävä. Tulipalon sattuessa aluslevyt voivat irrota kiinnikkeestään. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Naulan aluslevy SBF SBF SNAP KIINNITYSLEVY SNAP Kiinnityslevy yhdessä kuorimuuriankkurin kanssa kiinnittää eristeen esim. seinärunkoa vasten. Lovella varustettu aluslevy pujotetaan paikalleen kuorimuuriankkuriin ja painetaan sitten eristettä vasten. Sopii halkaisijaltaan mm ankkuroinnille. Kiinnityslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Kiinnityslevy 0.0- FBF

16 ERISTEKIINNIKKEET SNAP PUTKIKIINNIKE Putkikiinnikkeellä kiinnitetään muovinen lattialämmitysputki eristettä vasten valun aikana. cm mittainen kiinnike painetaan eristeeseen, jonka on oltava vähintään cm paksu. Sen jälkeen putki painetaan kiinni putkikiinnikkeeseen. Putkikiinnikettä saa useina eri väreinä, jotta se erottuu selkeästi valkoista lämpöeristettä vasten. SNAP Putkikiinnike Ø mm putkelle Putken Ø Pakk. Osan kuvaus UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle PELTINEN KIINNITYSKIILA Peltikiilalla kiinnitetään solumuovinen reunakappale esimerkiksi perustukseen. Kahden solumuovilevyn reunat kohdistetaan vastakkain ja peltikiila painetaan eristeeseen liitoskohdan yli, jolloin sidoksesta tulee hyvin pitävä. Kiilan erikoismuotoilu kartiomaisine sivuineen vetää levyt tiukasti yhteen. Eristeessä ei tarvita jyrsittyjä uria. Lisäksi kiila soveltuu erinomaisesti esim. Pohjalevyjen kiinnittämiseen yhteen. ISO-RUUVI Käytetään SNAP Eristenaulan tavoin, mutta siinä on väkästen asemesta kierteet. ISO-ruuvi kierretään eristeeseen ruuviporakoneella. Lisäksi ruuvi soveltuu eristeen ankkurointiin betonilaatan alapuolelle. Tällöin ruuvia ei tiukata levyyn, vaan ruuvin kannan ja eristeen väliin jää - cm väli. Siten betoni voi levitä ruuvin laatan ympärille ja eriste ankkuroituu betonia vasten. Ruuvin kiristys tapahtuu mm:n kuusiokoloavaimella. Useita eri värejä. ISO-ruuvi Pituus ISO ISO ISO ISO ISO-KUUSIOKOLOAVAIN ISOBITS ISO-ruuvit kierretään kiinni mm:n kuusiokoloavaimella. Pituus Leveys Peltinen kiinnityskiila FIXKILKRT ISOBITS 0.0- Pituus ISOBITS 0000 Irto-osa KIINNITYSNAUHA RISTIREIITYKSELLÄ Nauha soveltuu erinomaisesti vesikiertoisen lattialämmityksen muoviputkien asennukseen. Se toimii sekä mittanauhana että viivaimena, sillä siinä on cm välein meistetyt apuristit. SNAP Putkikiinnikkeitä kiinnitetään risteihin sopivin välein. Sen jälkeen muoviputki painetaan putkikiinnikkeeseen. Muovinen kiinnitysnauha toimitetaan 0 m rullissa, ja sen leveys on 0 mm. Kiinnitysnauha ristireiityksellä ja SNAP Putkikiinnike Pituus Leveys [m] FXB

17 MERKINTÄLEVYT SNAP MERKKAUSLEVY Betonielementtien merkintään. Levyn koko on n. 0 x mm, ja siinä on piikit. Nimilappu kiinnitetään tasaiselle sivulle. Levyn piikit painetaan tuoreeseen betoniin, johon levy kuivumisen tapahduttua kiinnittyy. Jos tarvitaan levyä, jolle voi kirjoittaa, suositellaan BULO Merkintälevyä tai SNAP Tekstilevyä. SNAP Merkkauslevy 0.0- Väri EBBL 0000 Sininen 0 EBGU 0000 Keltainen 0 EBRÖ 0000 Punainen 0 EBSV 0000 Musta 0 EBGR 0000 Vihreä 0 BULO MB MERKINTÄLEVY Tälle polypropeenimuovista valmistetulle merkintälevylle voi kirjoittaa. Levyt soveltuvat erilaisiin merkintäkohteisiin, esim. raudoituksiin, säkkeihin ja pienesineisiin. Toimitetaan tavallisesti valkoisena ja pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Saatavana myös väreissä keltainen, sininen, punainen, vihreä, ruskea ja oranssi. BULO Merkintälevy langoilla Leveys x pituus MB0VIT x MB0VIT x 0 00 MB0VIT x 0 00 PELTINEN MERKINTÄLEVY SNAP TEKSTILEVY Betonituotteiden merkintään. Tekstilevy on muunnelma merkintälevystä, mutta siinä on taitettavat korvakkeet, jotka painetaan tuoreeseen betoniin. Tekstilevy on valmistettu polypropeenimuovista (PP), joka soveltuu parhaiten tussikynille. Mitat 0 x 0 mm. Keltainen. Muita värejä tilauksesta. SNAP Tekstilevy Väri TBGU 0000 Keltainen 00 Ohut teräksinen, valkoiseksi maalattu merkintälevy. Käyttökohteet ovat samat kuin BULO MB Merkintälevyllä. Toimitetaan pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Peltinen merkintälevy langoilla Leveys x pituus PL0VIT x PL0VIT x 0 000

18 PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT SNAP PÄÄTYVÄLIKE Päätyvälikettä käytetään estämään myöhempää korroosiota. Se asennetaan raudoitustangon päihin. Välikkeellä saadaan suojaetäisyys raudoitukselle siten, että se ei pääse kosketuksiin muottipinnan kanssa. Valkoinen tai harmaa. Raudan Ø Suojaetäisyys SNAP Päätyvälike - /0 mm 0.0- END END END END END END END END END END END BULO SUOJATULPPA SNAP Päätyvälike -/0 mm SNAP MUOVITULPPA Muovitulppia on käytettävä esim. kierteisissä rei'issä estämään lian ja epäpuhtauksien pääsy kierteisiin. Vaihtoehto SNAP Muovitulpalle on SNAP Sulkutulppa, ks. sivu. Muita tulppakokoja valmistetaan tilauksesta. Punainen. Vihje! Kierteen voi suojata betonimassalta sivelemällä siihen hieman rasvaa. SNAP M0 Muovitulppa Kierre PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG M0 000 PLUGG 0000 M 00 PLUGG M0 00 Suojatulppaa tarvitaan estämään terävien tankojen päiden aiheuttamia henkilövahinkoja. Tulpat ovat näkyvyyden parantamiseksi punaisia ja ne kierretään tai painetaan tankoon. Saatavana halkaisijaltaan mm tangoille. SNAP Suojatulppa Ø mm BULO Suojatulppa Ø - mm Tangon Ø 0.0- SKYDD SK SK SK

19 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET BULO VÄLIKEPUTKET JA MUHVIT BULO Putkivälike M0 + R0 BULO Muhvit ja kaulukset BULO Muhvi RM0 Putkia käytetään välikeholkkeina seinämuoteissa. Toimitetaan m mittaisina. Päätemuhvi tai -kaulus asettuu tiiviisti paikalleen muottia vasten. Pyöreät putket sopivat raudoitusteräksille, joiden halkaisija on enintään 0 mm ja BULO 0 ja 00 BULO TP0 ja TP0 kulmikkaat muottilevyille. Päätymuhvit poistetaan muotin purkamisen yhteydessä, ja ne voidaan käyttää uudelleen. Raudoitus Mitat m/ pakk. Osanimike R x 0 x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 0 Kulmaputki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø0/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Ø/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Pyöreä putki 00.- VP0 ➀ Ø0/ ➁ Pyöreä putki Mitat Osanimike Lisäputki Pakk. RM R0-000 Sisämuhvi RK R0-00 Ulkomuhvi TP0 - R0-00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM M0,M0 00 Sisämuhvi RK M0,M Sisäkaulus O 0000 M0,M0 00 Sisäkaulus O0 000 M0,M0 0 0 Sisäkaulus NY0 - Avaintyökalu PP0 - M0,M0 / 000 Tulppa PP00 - M0,M0 0/ 00 Tulppa RM 0000 M 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa TP0PU 0000 M0,M0-00 Tiivistystulppa ➀ VP voidaan toimittaa myös muina mittoina. ➁ Muita kokoja tilauksesta.

20 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 VIISTELISTAT Viistelista, Tyyppi Viistettyjen reunojen, valesaumojen, rasteripalojen jne. kohdalle suositellaan viistelistoja. Viistelistat valmistetaan muovailtavasta ja ympäristöystävällisestä ABS-muovista. Naulauslistojen kanssa käytettynä saadaan joustavasti asennettava lista, jonka asennus on helppoa muottiin naulapyssyllä tai tavallisesti naulaamalla ilman esiporausta. Naulankannat upotetaan naulauslistaan. Listat toimitaan,0 m mittaisina. Yhdessä pakkauksessa on noin m. Tilauksesta toimitetaan esiporatuilla rei'illä varustettuja listoja, ja samoin määrämittaisia kokoja. Nopeat toimitusajat. Värinä on musta, joka kestää muita värejä paremmin UV-säteilyä. Tilauksesta toimitetaan myös muita värejä. Tiettyjä mittoja voidaan toimittaa myös teräksisinä. Lisätietoja on erillisessä tuote-esitteessä. - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - Valesaumalista/mahd. Tippalista, Tyyppi Kolmiolista/mahd. Tippalista, Tyyppi Tasoituslista, Tyyppi Viistelista, Tyyppi Viistelistat Mitoitus Pakk. Osanimike 0.0- A B C D Tyyppi [m] FSLD 0000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD - - Valesaumalista FSLSH 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Valesaumalista FSLP - Tippalista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Tippalista FSL - Viistelista FSL Tippalista FSL0D Valesaumalista FSL Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL Tippalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL0SH Viistelista FSLD Valesaumalista Viistelistat - Jatkuu vasemmalta palstalta - Mitoitus Pakk. Osa A B C D Tyyppi [m] nimike FSL - Viistelista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - r= - - ➁ Valesaumalista, pyöreä 0.0- HFSL Kolmiolista HFSL Kolmiolista 0.- PLR Tasoituslista 0.- SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista ➀ Tilauksesta myös magneetin kanssa. ➁ Muita kokoja tilauksesta. MUOTTIPÖYTÄLISTA Lista naulataan muottipöytään päätyseinää vasten tulevaksi tiivisteeksi. Lista, joka jää paikalleen välipohjaan, silotetaan ja päällemaalataan tavalliseen tapaan. Säästää huomattavasti aikaa vähäisten jälkitöiden johdosta. Saatavana useina leveyksinä ja eri malleina. Mitat Pakk. [m] Muottipöytälista tiivisteellä 0.- Osan kuvaus FBL x, 0 Laakalista FBL0 - x 0 0 Kulmalista FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä DROPAL Muovitanko, joka täyttää kaksi tarvetta - tippanokka ja viistelista. Saatavana kolmena leveytenä. Pituus: metriä. Dropal Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] DROPAL/ DROPAL/ DROPAL/ VIISTELISTA Lista on valmistettu lujasta muovista, ja sen pituus on, metriä. Toleranssi: ±, mm Toler. pit.suunnassa: + mm - 0 mm Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] HFSL0REU HFSL0REU HFSL0REU

HALFEN - VARMA KIINNITYS

HALFEN - VARMA KIINNITYS 2013 HALFEN - VARMA KIINNITYS Halfen AB on Ruotsin johtava rakennus- ja betonielementtiteollisuuden toimittaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan sisältyy ankkurointi-, kiinnitys- ja asennustarvikkeita.

Lisätiedot

Muovitehdas ABSO Oy. PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050. www.abso.fi abso@netti.fi

Muovitehdas ABSO Oy. PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050. www.abso.fi abso@netti.fi Muovitehdas ABSO Oy PL 1, Minkinkatu 2, 20760 PIISPANRISTI p. (02) 284 4700, f. (02) 242 5050 www.abso.fi abso@netti.fi ABSO-muovi Rakentamiskiinnikkeet ja muut tarvikkeet ABS Kestävää laatua sokkelista

Lisätiedot

UKM- rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy. Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen.

UKM- rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy. Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. UKM- Raudoituskorokkeet ja rakennustarvikkeet Kuva: Tecnomedia Jaana Pesonen Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. Valikoimaamme

Lisätiedot

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy UKM- Raudoituskorokkeet ja rakennustarvikkeet Kuva: Tecnomedia Jaana Pesonen Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. Kätevillä tuotteillamme

Lisätiedot

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS

VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS VÄESTÖNSUOJAN KASETTIMUOTITUS Muottikaluston osat Muottikasetit 500 X 2200 mm sisäkasetti 500 x 2700 mm ulkokasetti 200/200 x 2200 mm sisäpuolen sisänurkkakasetti 200/200 x 2700 mm ulkopuolen sisänurkkakasetti

Lisätiedot

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu

ikilauta Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivut Päiväys: 11/04 Loppu lahoamiselle ja homehtumiselle Helppo asentaa ja työstää Puusyykuvioitu ja pintamaalattu Huoltovapaa ja paloturvallinen julkisivu Julkisivupaneeli Tuotteet: on ainutlaatuinen

Lisätiedot

HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI

HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI SISÄLTÖ SISÄLTÖ Ankkurointimassa HBV Plus styreenivapaa vinyyliesteri 4-5 Ankkurointimassa HB ER-SF epoksi 6-9 Ankkurointimassa HB - W styreenivapaa

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm

PANELTIM PANEELIT. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm. 50 mm PANELTIM PANEELIT 51 mm mm 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 100 10 kg/m2 11 kg/m2 13 kg/m2 14 kg/m2-20 /+80 C -40 /+60 C Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla

Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Santex Huone 81 kiinteällä Santex-katolla ja näkyvällä vesikourulla Lue koko asennusohje, ennen kuin aloitat asennuksen. Tämä on näkyvällä vesikourulla varustetun Santex-huoneen 81 ohjeellinen asennusohje.

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI

LK Jakotukkikaappi UNI LK Jakotukkikaappi UNI LK Kaappiläpivienti 25 suojaputkeen, Tuote nro 187 44 83 (Tilattava erikseen) LK Jakotukkikaappi UNI 350, Tuote nro 187 44 77 LK Jakotukkikaappi UNI 550, Tuote nro 187 44 78 LK Jakotukkikaappi

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle

Kota 8-k / 6-k. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja. Lattia. Asennusohjeet Huvimajalle Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORXruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja 3 kpl

Lisätiedot

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Festivo 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Festivo 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta.

Ovielementtejä on kaksi erilaista: 1. Perusovielementti 2. Pariovielementti, lisätilauksesta. Asennusohjeet Asennustyön voi suorittaa yksi henkilö mutta työskentely pareittain on suositeltavaa. Elementit toimitetaan muovilla päällystetyllä paketilla, paketti on varastoitava ilmavasti maasta irti

Lisätiedot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot

Kantokisko, ruuvit ja riippukiskot Asennusvinkkejä Asennusvinkkejä Varo poraamasta sähköjohtoihin, kanaviin, putkiin tai muihin vahingoittuviin osiin. Jos olet epävarma näiden johtojen ja putkien sijainnista, ota yhteyttä sähköasentajaan

Lisätiedot

HauCon perustusmuotti

HauCon perustusmuotti HauCon perustusmuotti Anturamuottijärjestelmä Recostal ES Mittatilauksena, paikalleen jäävä muottijärjestelmä joka on itsetukeva 1m asti. ES anturaleveys = > 1,20 m. Anturamuottijärjestelmä Recostal FS

Lisätiedot

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET

PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET PILHA PAVILJONKI ASENNUSOHJEET Innoros Oy :: Paanakedonkatu 20 :: 28100 Pori :: Puh. 0424-852200 :: www.ultimatemarket.com Perustuksen teko Perustussuositus: Sorapatja, vähintään 20 cm paksu ja halkaisijaltaan

Lisätiedot

RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit

RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit RTA-, RWTL- ja RWTSnostoAnkkurit Eurokoodien mukainen suunnittelu RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit 1 TOIMINTATAPA...2 2 RTA-NOSTOANKKUREIDEN MITAT...3 2.1 RTA-nostoankkureiden mitat ja toleranssit...3

Lisätiedot

Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet

Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet Erikoisraudoitteet RAUDOITUSVERKOT VARASTOTUOTTEET B500K, SFS

Lisätiedot

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja

Satulinna 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja Asennusohjeet Huvimajoille Satulinna 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja

Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus 15.11.13 1. Ison Albatrossin pohja Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

HPKM -pilarikenkien asentaminen. Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Pilarikenkien asennus

HPKM -pilarikenkien asentaminen. Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Pilarikenkien asennus Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla Tuotteen tunnistaminen HPKM -pilarikenkiä on saatavana vakiomalleina (16, 20, 24, 30 ja 39), jotka vastaavat HPM -ankkurointipulttien kierrekokoja. Pilarikengän

Lisätiedot

SEMTU OY RAKENTEIDEN VEDENERISTYSRATKAISUT 17.10.2011

SEMTU OY RAKENTEIDEN VEDENERISTYSRATKAISUT 17.10.2011 SEMTU OY RAKENTEIDEN VEDENERISTYSRATKAISUT 17.10.2011 SISÄLLYSLUETTELO 1. YLEISTÄ...3 2. PENTAFLEX JÄRJESTELMÄ...4 2.1. Pentaflex KB:... 5 2.2. Pentaflex KB 8... 7 2.3. Pentaflex ABS... 9 2.4. Pentaflex

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL

ASENNUSOHJEET SILENCIO 24 / 36 SILENCIO EL ASENNUSOHJEET 24 / 36 EL Näin saavutetaan paras ääneneristys Betonielementit ja betoniset ontelolaatat Betonisten välipohjien ääneneristys riippuu paljolti siitä, millaisia kantavat rakenteet ovat. Laatta-

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili

Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili Enkopoitu musta Nortegl-savikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 20.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 6 Alkulause Ohjeet ja

Lisätiedot

BECO-palkkikengän asennus. Tuotteen asennus elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Palkkikenkien asennus

BECO-palkkikengän asennus. Tuotteen asennus elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Palkkikenkien asennus -palkkikengän asennus Tuotteen asennus elementtitehtaalla Tuotteen tunnistaminen -palkkikenkiä valmistetaan vakiomalleina, jotka vastaavat COPRA-ankkurointijatkosten M-kierrekokoja. Palkkikengän malli

Lisätiedot

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU

ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Käyttötarkoitus: ASENNUSOHJE LIEKKI PIIPPU Hormex T600 liekki piippu on lämpöä kestävä, kaksoisseinäinen savupiippujärjestelmä, joka on valmistettu 1.4828 lämpöä kestävästä teräksestä (ulkokuori - 1.4301)

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

MODIX Raudoitusjatkokset

MODIX Raudoitusjatkokset MODIX Raudoitusjatkokset Betoniyhdistyksen käyttöseloste nro 23 2/2009 MODIX -raudoitusjatkos Peikko MODIX raudoitusjatkosten etuja: kaikki tangot voidaan jatkaa samassa poikkileikkauksessa mahdollistaa

Lisätiedot

TUOTEKORTTI: RONDO L1

TUOTEKORTTI: RONDO L1 TUOTEKORTTI: RONDO L1 Tuotekoodi: Rondo L1-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) kuva 1: Rondo L1 seinäliittymä, pystyleikkaus TUOTEKUVAUS Käyttötarkoitus Raaka-aineet Värit

Lisätiedot

1 TOIMINTATAPA...3 2 MITAT JA MATERIAALIT...4 2.1 Mitat ja toleranssit...4 2.2 RLS-sisäkierrehylsyankkurin materiaalit ja standardit...

1 TOIMINTATAPA...3 2 MITAT JA MATERIAALIT...4 2.1 Mitat ja toleranssit...4 2.2 RLS-sisäkierrehylsyankkurin materiaalit ja standardit... RLS sisäkierrehylsyankkurit RakMK:n mukainen suunnittelu RLS sisäkierrehylsyankkurit 1 TOIMINTATAPA...3 2 MITAT JA MATERIAALIT...4 2.1 Mitat ja toleranssit...4 2.2 RLS-sisäkierrehylsyankkurin materiaalit

Lisätiedot

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT Kunnon perustus Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO INFO 2 TAUSTATIETOA SOKKELIELEMENTTI 4 BENDER L-SOKKELIELEMENTTI 7 BENDER I-SOKKELIELEMENTTI

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin

DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin DHN HEPA-suodattimella varustettu hajotin Version: 16.02.2012 Radiaali- tai pyörreilmasuihku yksilöllisesti säädettävien suuttimien kautta, sopii myös poistoilmasovelluksiin. Laite voidaan asentaa kattoon

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90

Pieni (590) 12...20 630 20 130 70 30 50 Iso (850) 20...32 825 30 210 90 45 90 LENTON KIERREMUHVIJATKOSTEN JA ANKKUREIDEN ASENNUS Toimitustila Ellei toisin ole sovittu, jatkokset tai ankkurit toimitetaan liitoskappale valmiiksi asennettuna toiseen liitettävään tankoon ja muhvin vapaa

Lisätiedot

vepe.fi Vepe Rakennusaidat

vepe.fi Vepe Rakennusaidat vepe.fi Vepe Rakennusaidat VALITSE TURVALLISUUS Sisällysluettelo Tuoteryhmät Sisällysluettelo, Laatu ja palvelut Tuoteryhmät Perusaitaelementit Portit Umpiaitaelementit Kulkuesteaidat Lisäosat ja tarvikkeet

Lisätiedot

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R

Asennus- ja käyttöohjeet. SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R FI Asennus- ja käyttöohjeet SAVUPIIPPU Perusosa: 15125R Jatko-osat: 15200R, 15225R, 15325R 00000000 00000000 0809 Misa-järjestelmäsavupiippu on testattu standardin EN 1856-1:2009 mukaisesti käytettäväksi

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Tikli-Alumiinioven asennusohje

Tikli-Alumiinioven asennusohje Tikli Group Oy Yhdystie 40, 62800 Vimpeli ALUMIINIOVET OVI TOIMITUKSEN SAAVUTTUA Tarkista ovien laatu ja määrä heti saatuasi tuotteet. Toimitukseen liittyvät huomautukset on tehtävä 8 päivän kuluessa tuotteen

Lisätiedot

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä.

Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Kiinteiden ja liukukattojen yhdistelmä. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita. Katso tarvikeluettelo seuraavalta sivulta. HUOM! Ruuvit ovat Torx-ruuveja.

Lisätiedot

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje Taiter-pistoansaan ja Taiter-tringaliansaan käyttöohje 17.3.2011 1 Taiter Oy Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje 17.3.2011 Liite 1 Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC2: nro 22

Lisätiedot

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI

Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI Asennusohje seinien alaosan patentoitu Termotuote korjausmenetelmä. WWW.LAMOX.FI Seinien alaosan korjausmenetelmä Valesokkeli on ollut hyvin tyypillinen perustamistapa rivi- ja omakotitaloissa 1970- ja

Lisätiedot

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO

ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO VESISET Plus + ASENNUSOHJE SISÄPUOLINEN PARVEKEVEDENPOISTO 50/ 75/ 100 mm SANEERAUS Kaivon asennus laattaan s.2 Kaivon asennustuurna s.3 Muhvin ja putken asennus s.4 Ylin kerros ja mutkat s.6 Seinäkiinnikkeet

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja

Katariina 8K. Asennusohjeet Huvimajalle. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Pohja Asennusohjeet Huvimajalle Katariina 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä 4

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

RakMK:n mukainen suunnittelu

RakMK:n mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit RakMK:n mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit 1 TOIMINTATAPA... 3 2 MITAT JA MATERIAALIT... 4 2.1 Mitat ja toleranssit... 4 2.2 Valuankkurin materiaalit ja standardit... 5 3 VALMISTUS...

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

Isola seinäjärjestelmä

Isola seinäjärjestelmä Isola seinäjärjestelmä Sokkelin tiivistyskaista, runkoside, tuulensuoja, hiirilista Tammikuu 2003 Ja talosi voi hyvin Isola seinäjärjestelmä on toimiv Se pitää tuulta ja läpäisee vesih Sokkelin tiivistyskaista

Lisätiedot

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS

NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS NOSTO-OVEN ASENNUSOPAS Lue tämä asennusopas kokonaisuudessaan ennen oven asentamisen aloittamista. Noudata turvallisuusohjeita, jotta vältyt aineellisilta- ja henkilövahingoilta. Varmistaaksesi onnistunut

Lisätiedot

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12

ASENNUSOHJE DEPO. ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 ASENNUSOHJE DEPO ARITERM OY Asennus- ja käyttöohje - 10.06.2008-1/12 OSALUETTELO Pääosat Osa Nr Nimike 1 1498 Spiraali PFlex Ø53 2 8143 Ruuvi T6SS M6 x 20 3 1433 Sovitusakselitappi 4 1365 Akselitappi 5

Lisätiedot

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä Vaarnalevyt lattioiden liikuntasaumoihin Versio: FI 6/2014 Tekninen käyttöohje TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmät Vaarnalevyt lattioiden

Lisätiedot

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m.

Lasikatot. Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Lasikatot Katon kaltevuus vähintään 6 = 105 mm/m. Takuun voimassaolo edellyttää tämän ohjeen noudattamista. Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että toimitus sisältää oikean määrän tarvikkeita.

Lisätiedot

Pesualtaat. teknologia ja moderni muotoilu.

Pesualtaat. teknologia ja moderni muotoilu. Pesualtaat Olkoonpa altaasi valinnan lähtökohta säilytystilojen maksimointi, altaan helppohoitoisuus, ulkonäkö tai vaikka seinän rakenne, löytyy sinulle valikoimastamme sopiva ratkaisu. Runsas tuotevalikoimamme

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

ELEGRO terassilautojen asennusohje

ELEGRO terassilautojen asennusohje ELEGRO terassilautojen asennusohje ELEGRO terassilautojen mitat ovat: paksuus 32 mm / leveys 142 mm / pituus3000 mm. ELEGRO terassilautoja voidaan katkaista ja porata kuten puutavaraa. Suositus on, että

Lisätiedot

Tanskalaista laatua. Tillex

Tanskalaista laatua. Tillex Tanskalaista laatua Tillex Tervetuloa Tillex-maailmaan 100%:sti Tanskassa valmistettuja tuotteita Tillex on 100%:sti tanskalaisesti omistettu. Poul Tillegreen perusti yhtiön vuonna 1954. Poul Tillegreen

Lisätiedot

3.2.4 229 Tuote: Trap

3.2.4 229 Tuote: Trap 8 3..4 Tuote: Trap 9 Reuna D Piilokiinnitteinen ripustettu T-4 kannatinjärjestelmä, avattava 3 5 A Gyptone levyt joissa on viistetty reuna D, kiinnitetään piilokiinnitteiseen kannatinjärjestelmään T-4.

Lisätiedot

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet

HUOMAA! ON TÄRKEÄÄ, ETTÄ VÄLIT TIIVISTETÄÄN SILIKONILLA. MUUTEN VESI VOI TUNKEUTUA RAKENTEISIIN. Asennusohjeet Vinter-liukuovet Lue asennusohjeet läpi ennen töiden aloittamista. Jotta kehykset eivät vaurioituisi kuljetuksen aikana, ne toimitetaan osina. Olemme kuitenkin testanneet koko järjestelmän paneeleineen ennen toimitusta

Lisätiedot

Kitchen Board B-128-10.08

Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board B-128-10.08 Kitchen Board Uusi keittiö yhdessä iltapäivässä! Ei voisi olla helpompaa! Työpöydän ja yläkaappien väliseen tilaan asennettavilla seinäpaneeleilla keittiön uudistaminen käy muutamassa

Lisätiedot

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE

MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE MDF-JA PUULISTOJEN ASENNUSOHJE Aloita asennus katkaisemalla listat sopivaan mittaan. Tee tarvittavat jiiraukset valmiiksi. JIIRAUS: MDF-ja puulistat voit jiirata sahaamalla. NAULAUS: käytä viimeistelynaulainta,

Lisätiedot

VAJA. [ Puu tekee kodin ]

VAJA. [ Puu tekee kodin ] VAJA [ Puu tekee kodin ] ENNEN KUIN ALOITAT Tässä vihkosessa selvitetään kahden erikokoisen vajan rakentamisohjeet: 6 m 2 (Kuutonen) ja 10 m 2 (Kymppi). Tarkoituksena on saada aikaan yksinkertainen, mutta

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum.

Valaistus. muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet. Luminum Oy Ratastie 5, 03100 NUMMELA 044 588 5970 www.luminum. Valaistus muurivalaisimet pylväsvalaisimet pylväspistorasiat maatuet KEVYET MAATUET MAAJUSSI JA PIKKUJUSSI Luminumin Maajusseilla pystytät ja perustat minkä tahansa pylvään tehokkaasti, helposti ja kevyesti.

Lisätiedot

HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY

HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY HB-PRIIMA-VÄLISEINÄLEVY Kestävä väliseinä kätevästi Valitse väliseinämateriaaliksi monipuolinen ja turvallinen HB-Priima Nykyaikaisena kivipohjaisena materiaalina HB-Priima-harkkolevyt soveltuvat erinomaisesti

Lisätiedot

SUPER TT-, TT- JA HTT -LAATAT

SUPER TT-, TT- JA HTT -LAATAT SUUNNITTELUOHJE SUPER TT-, TT- JA HTT -LAATAT 1 (33) SISÄLLYS 1. YLEISTÄ...2 2. SUUNNITTELU...3 3. VALMISTUS...4 4. KIINNITYSTEN JA RIPUSTUSTEN YLEISOHJE...5 LIITTEET...6 LIITE 1A: SUPERTT-LAATAN POIKKILEIKKAUSMITAT...7

Lisätiedot

Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi

Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi Hanhitie 4 01450 VANTAA 0400 472 130 info@glan.fi www.glan.fi VINYYLIverhousPANEELIN ASENNUSOHJEET Yleistä: Tämän asennusohjeen on koonnut Juhani Glan yli 30 vuoden kokemuksella vinyyliverhouspaneelien

Lisätiedot

Maksuehdot 30 päivää netto laskun päivämäärästä alkaen, ellei muuta sovita. Eräpäivän jälkeen veloitetaan viivästyskorko.

Maksuehdot 30 päivää netto laskun päivämäärästä alkaen, ellei muuta sovita. Eräpäivän jälkeen veloitetaan viivästyskorko. 0 HALFENin kattava tuotevalikoina sisältää BETONI-, JULKISIVU- ja ASENNUSTEKNISIÄ tuotteita. Koko valikoima on koottu tähän hinnastoon. Erittäin korkealaatuisten tuotteiden turvallisuustason takeena ovat

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike

Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike RAKENNUSOHJE Kiinnitystankopari sekä eturungon iskunvaimentimen alatukivarsien takapidike 35 Tämän lehden liitteenä sait viisi uutta etujousituksen osaa mittakaavan 1:7 F2007- autoasi varten: kaksi kiinnitystankoa,

Lisätiedot

Aidan ja porttien tuoteseloste

Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote rajausaita Koodi1 MPA 120 Aidan ja porttien tuoteseloste Tuote info Aitaelementin koko 1200x2500 mm koostuu 15x15 mm pystyneliöputkista sekä vaakasidoksista 30x18x1,5 mm. Jokaisen pystytikun yläosassa

Lisätiedot

Perusta laatuun. www.sahkojokinen.fi. Valikoimastamme löytyvät laadukkaat betoniperustukset kaikille metallipylväille, mastoille ja putkille.

Perusta laatuun. www.sahkojokinen.fi. Valikoimastamme löytyvät laadukkaat betoniperustukset kaikille metallipylväille, mastoille ja putkille. Perusta laatuun Valikoimastae löytyvät laadukkaat betoniperustukset kaikille metallipylväille, mastoille ja putkille. www.sahkojokinen.fi Yli miljoona valmistamaae betonijalustaa kannattaa erilaisia pylväitä

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Erstantie 2, 15540 Villähde 3 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 TOIMINTATAPA... 4 2 MATERIAALIT JA RAKENNE... 5 2.1 MATERIAALIT... 5 2.2 RAKENNEMITAT... 5 3 VALMISTUS... 6 3.1 VALMISTUSTAPA...

Lisätiedot

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä

YHDYSKUNTATEKNIIKKA. Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä YHDYSKUNTATEKNIIKKA Uponor Ultra Classic Uponor Ultra Classic uuden sukupolven sileä maaviemärijärjestelmä hyväksy vain uponor-laatua. Uponor Ultra Classic Uuden sukupolven PP-maaviemäri Uponor Ultra Classic

Lisätiedot

Ripustaminen ja huolto-ohjeet

Ripustaminen ja huolto-ohjeet Ripustaminen ja huolto-ohjeet Kipsilevyrakenteisiin voidaan kiinnittää asumiseen ja sisustamiseen kuuluvia esineitä. Kipsilevyihin soveltuva kiinnikevalikoima on laaja ja siksi kiinnityskohteeseen tulee

Lisätiedot

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC

» Valaisimen teho: 5W/m ± 5% (12V)» Valaisimen valomäärä: 300 lm/m» Elinikä: (L70) 25 000 tuntia 12V DC VALOA METREITTÄIN Meillä on useita valaisinvaihtoehtoja metritavarana. Voit valita erilaisten valolistojen ja -nauhojen väliltä. Tämäntyylinen valaistus antaa tasaisen valon ja sen voi asentaa melkein

Lisätiedot

RakMK:n mukainen suunnittelu

RakMK:n mukainen suunnittelu RVL-vAijerilenkit RakMK:n mukainen suunnittelu RVL-VAIJERILENKIT 1 TOIMINTATAPA... 3 2 MITAT JA MATERIAALIT... 4 2.1 Mitat ja toleranssit... 4 2.2 Vaijerilenkin materiaalit ja standardit... 5 3 VALMISTUS

Lisätiedot

Toteuta unelmiesi laituri!

Toteuta unelmiesi laituri! Toteuta unelmiesi laituri! UKM-ponttonit UKM-valmislaituri UK-Muovi Oy www.ukmuovi.fi Kestävä. Vakaa. Kantava. Toimiva. Nopea asentaa. Siisti. Tyylikäs. UKM-laituri Yhdistele laituri vaivattomasti valmiista

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä

LK Hanakulmarasia. Rakenne. 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille. 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä LK Hanakulmarasia Rakenne 16 mm:n PEX-ja PAL-putkille 16 mm:n puserrusliittimellä tai PressPex-liittimellä 20 mm:n PEX-putkelle puserrusliittimellä* * 20 mm:n putki vaatii tarkastusluukun huoltoa varten

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

Tekninen tietolehti Sto Ecotwist

Tekninen tietolehti Sto Ecotwist Eristelevykiinnike eurooppalaisella teknisellä hyväksynnällä upotettuun asennukseen Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Alusta Vaatimukset Esikäsittely ulkokäyttöön

Lisätiedot

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C

PANELTIM PANEELIT. 50/100: 10 Kg/M 2 50/50: 13 Kg/M 2. 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm. 51 mm -20 C + 80 C PANELTIM PANEELIT 1200 x 800 x 51 mm 1200 x 1000 x 51 mm 2600 x 1000 x 51 mm 3,5 3,5 /100: 10 Kg/M 2 /: 13 Kg/M 2 51 mm -20 C + 80 C 100 Paneltim paneelit ovat valmistettu polypropeenista (PP copo) ja

Lisätiedot

Knauf liimausjärjestelmä

Knauf liimausjärjestelmä Knauf liimausjärjestelmä Knauf Liimausjärjestelmä on uusi kiinnitystapa kipsilevyjen asentamiseen. Levyt kiinnitetään runkorakenteeseen liimaamalla sekä pienellä ruuvimäärällä. Knauf Liimausjärjestelmä

Lisätiedot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot 5.8 Elokuu 001 Gyptone Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15 Alakatot Käytäväkattojen näkyvä ja itsekantava kannatinjärjestelmä Gyptone Plank levyt, joissa pitkät sivut on uraviistetty,

Lisätiedot

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit.

Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Kiinteät elementit ja mallin mukaan leikatut elementit. Karmin ulkoleveys/korkeus = rungon aukkokoko Leveystoleranssi: +0 5 mm Korkeustoleranssi: +5 5 mm Tarkasta aina ennen asennuksen aloittamista, että

Lisätiedot

Lasiseinän asennusohje

Lasiseinän asennusohje Lasiseinän asennusohje Sun Sauna Oy Kuormaajantie 40 40320 Jyväskylä puh. 0403470220 info@sunsauna.fi 1. Katon panelointi Lasiseinän yläreunassa käytetään normaalitilanteessa upotettavaa lasilistaa. Tällä

Lisätiedot

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen

Profiilijärjestelmä. Ikkunoiden energiatehokkaaseen. asennukseen Profiilijärjestelmä Ikkunoiden energiatehokkaaseen asennukseen Making it perfect illbruck tuotemerkki tarjoaa tehokkaita julkisivujen ja ikkuna-asennusten tiivistysmenetelmiä. illbruck tuotesarjastamme

Lisätiedot

3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan

3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan 3M Bumpon Tarratyynyt suojaavat, vaimentavat ja pitävät tuotteet paikoillaan Elektroniikka- ja televiestintäteollisuudessa Bumpon-tarratyynyjä käytetään mm. tietokoneissa, matkapuhelimissa ja lääkinnällisissä

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi)

Asennusja käyttöohje. Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835. 408110 (fi) Asennusja käyttöohje Pultattava kaatoallas 4950x2325 & 4950x2835 408110 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje

MASADOOR. autotallinovet. Asennusohje MASADOOR autotallinovet Asennusohje Tämä asennusohje on tehty ammattitaitoisen asentajan käyttöön. Ohjeessa on piirroksia, joissa on komponentteja, joita ei aina oveen asenneta. Ennen asennuksen aloittamista

Lisätiedot

ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS

ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS Asennusohje 1 (6) ELEMENTO 5 SUORASIVUINEN PILARILLINEN UMPIKIERREPORRAS ASENNUSOHJE YLEISTÄ Elementit asennetaan runkotyövaiheessa kerros kerrallaan asennussuunnitelman mukaisessa järjestyksessä. Tilaaja/työmaa

Lisätiedot

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W

PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-LÄMMITYSKAAPELI PST-LÄMMITYSKAAPELI 20 W PST-lämmityskaapeleilla toteutat helposti ja nopeasti omakotitaloissa, tehdaskiinteistöissä yms. vastaavissa betonilla valetuissa lattioissa nykyaikaisen ja

Lisätiedot

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET

PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET PROTECTA FR BOARD ASENNUSOHJEET SISÄLLYS Kaapelit ja kourut kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2 kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 2-3 Kupariputket kipsi-, kivi- tai betoniseinässä s. 3 Alupex-putket

Lisätiedot

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Betonivalu EDUT Voidaan liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmönlähteeseen Taloudellinen Helppo asentaa TIEDOT ASENNUSKISKO 1 MM PUTKELLE 0133-1, pituus m ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE KIINNIKKEILLÄ

Lisätiedot