HALFEN - VARMA KIINNITYS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HALFEN - VARMA KIINNITYS"

Transkriptio

1 00

2 HALFEN - VARMA KIINNITYS HALFEN-DEHA AB on Ruotsin johtava rakennus- ja betonielementtiteollisuuden toimittaja, jonka kattavaan tuotevalikoimaan sisältyy ankkurointi-, kiinnitys- ja asennustarvikkeita. HALFEN-DEHA AB on osa saksalaista HALFEN GROUP -konsernia, joka puolestaan kuuluu irlantilaiseen rakennusmateriaalialan CRH-konserniin. Tunnetut, lähes yksinomaan itse valmistetut tuotteet ovat korkealuokkaisia ja pitkäikäisiä. HALFEN, DEHA, BULO, SNAP, DEMU ja Frimeda - näiden tavaramerkkien taustalla on monen vuoden tuotekehitys ja tiukka laadunvalvonta. Tarjoamme kokonaisratkaisuja, joiden tukena on ammattitaitoinen neuvonta, pitkä kokemus ja alan todellinen tuntemus. Olemme mukana jo suunnitteluvaiheesta alkaen aina rakennustyön valmistumiseen saakka.

3 RAUDOITUSVÄLIKKEET TUOTEOHJELMA 00 Sisällysluettelo Tuotehakemisto - katso sivu 0 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ Druzak Pohjavälike E0 Pohjavälike EG0 Pohjavälike SMD Tankovälike SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET Apollo ilman rengasta Apollo renkaalla Välike betonista Disakloss Distafix OK-välike Praxi-välike Raudoituskannatin Raudoitustikas Rengasvälike Ristivälike Ruudukkovälike Seinätappi Seinävälike Tukikärki Universal Original Universal Robust Variant Välipohjan tankovälike Välipohjan välikekierukka PYÖREAT VÄLIKKEET PILAREIHIN JA PAALUIHIN Alfa-välike DI-välike SNAP-pyörä R-välike Twist ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET Asennuspala PBK Asennuspala PBR BULO-kiila Naulatulppa Naulaustuki S-kiila ERISTEKIINNIKKEET Eristekiinnike Eristekiinnikerengas Eristevälike ISO-kuusiokoloavain ISO-ruuvi Kiinnityslevy Kiinnitysnauha ristirelityksellä Naulan aluslevy Peltinen kiinnityskiila Putken kiinnitysnaula Eristenaula MERKINTÄLEVYT Merkkauslevy Merkintälevy MB Merkintälevy, pelti Tekstilevy PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT Muovitulpat Päätyvälikkeet Suojatulpat MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 Dropal 0 Muottipöytälista 0 Putkivälikkeet ja muhvit Viistelistat 0 OHJURIT, MUOTTISITEET JA MUOTTILISÄVARUSTEET Muotin asennnuskulma Malthus-muottisiteet Muottisiteet - mm - Muottisiteiden lisätarvikkeet Ohjurit Ohjurit tuet Välituet DEHA-NOSTOANKKURIJÄRJESTELMIEN LISÄVARUSTEET Kierretulppa NTR, naulakiinnitys Kierretulppa LSB, liimakiinnitys Merkintälevy DTR Suojatulppa SIDELANGAT Rengaslanka Sidelankakoukku BETONITYÖKALUT & SEKALAISET Rakovälike Sihtauslevy Tasoituslevy Yleistulppa

4 BULO SNAP -VÄLIKETUOTTEET Pohjoismaiden laajin ja kattavin väliketuotteiden valikoima Jo 0-luvulta saakka tunnetut tavaramerkit BULO ja SNAP ovat olleet muovisten väliketuotteiden kehityksen suunnannäyttäjiä. Suuren yrityksen resurssien ja pienen yrityksen joustavuuden ansiosta tarjolla on nykyisin Pohjoismaiden kattavin ja kilpailukykyisin väliketuotevalikoima. Kehitämme tuotteidemme ominaisuuksia jatkuvasti läheisessä yhteistyössä asiakkaittemme kanssa. Valikoimme sisältää useimmat rakennustyömailla ja betonielementtiteollisuudessa tarvittavat väliketuotteet. BULO- ja SNAP-välikkeillä on ollut korkean laatunsa ja yrityksemme hyvän toimitusvarmuuden ansiosta jo useiden vuosien ajan johtava asema markkinoilla. Kehitämme jatkuvasti uusia muottityökaluja ja prototyyppejä, jotka valmistamme hyödyntämällä nykyaikaista tekniikkaa ja ammattitaitoista käsityötä. Hyödynnämme tietokoneohjattuja monitoimikoneita, joilla pystymme valmistamaan myös erittäin monimutkaisia ja teknisesti vaativia tuotteita nopein vasteajoin. Valmistus tapahtuu nykyaikaisilla ruiskupuristuskoneilla. Raakaaineena käytämme pääasiassa ympäristöystävällistä HDPE-polyeteenimuovia, joka hyvien ominaisuuksiensa ansiosta täyttää tuotteillemme asetetut korkeat laatuvaatimukset. Tarkempaa tietoa muovista on vastakkaisella sivulla. Yrityksemme on REPA-rekisteröity ja lajittelemme sekä muovijätteen että kartongin, jotka tämän jälkeen kierrätetään. Tuotantomme laatua ja ympäristöystävällisyyttä kehitetään jatkuvasti vastaamaan uusia vaatimuksia. Yrityksemme on käyttänyt tuotannonohjaus- ja jäljitettävyysjärjestelmiä jo useiden vuosien ajan. Luettelossa esitellään tuotevalikoimamme, tuotteiden käyttöympäristö, stabiilisuus, muotoilu sekä väri- ym. tiedot. Jos jokin tarvittava tieto puuttuu, tai jos voimme auttaa oikean tuotteen valinnassa, asiantunteva ja ammattitaitoinen henkilöstömme on aina palveluksessanne. Meillä on runsaasti suunnittelu- ja toteuttamiskokemusta, joka on asiakkaittemme käytettävissä. Välikkeen on varmistettava oikea suojaetäisyys ja raudoituksen ruostesuoja, ja siten välikkeelle asetetaan seuraavat vaatimukset: Stabiilisuus, jotta se ei ennen valua tai sen ja tärytyksen aikana puristu kasaan eikä halkea ja pysyy paikallaan. Muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaik kialle raudoituksen ympärille. Materiaali kestää kylmää, kuumaa ja emäksiä muuttumatta. Varmistaa raudoitukseen paikallaan pysymisen. Taulukoiden tuotteiden yhteydessä olevia tietoja tulkitaan seuraavasti: Esim. : Välike -/0 - merkitsee, että välike soveltuu halkaisijaltaan - mm teräksille. Suojaetäisyys on 0 mm. Esim. : Variant -0/0- Soveltuu halkaisijaltaan -0 mm teräksille. Suojaetäisyyksiä on kaksi, 0 ja mm.

5 TUOTESELOSTE Polyeteenimuovi. KÄSITTELY JA VARASTOINTI Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. ALTISTUMISEN RAJOITTAMINEN/HENKILÖKOHTAISET SUOJAUSTOIMENPITEET Käsittelypaikan riittävä ilmanvaihto on varmistettava, mahdollisesti tarvitaan kohdepoistolaitteisto. Vältettävä pölyn hengittämistä ja haihtuvia aineita.. TUOTE- JA YHTEYSTIEDOT Tuote: HDPE-muovi Yhteyshenkilö: Stefan Andersson, HALFEN-DEHA AB, + (0)-. KOOSTUMUS JA TIEDOT AINEOSISTA LUOKITUS Tuote on polyeteenipohjaista sekapolymeeriä (CAS-nro 0-- jossa on sekamonomeerina -butyleeni). Se toimitetaan rakeina. Vaaralliset ilmoitettavat aineet: ei mitään.. VAARALLISTEN OMINAISUUKSIEN KUVAUS Tuotetta ei luokitella terveydelle tai ympäristölle vaaralliseksi (Kemikalieinspektionens föreskrifter (KIFS :) -listan määräysten mukaan). Pölyn hengittäminen voi ärsyttää hengityselimiä. Pitkäaikainen hajoamistuotteiden suurehkojen annosten hengittäminen voi aiheuttaa päänsärkyä tai ärsyttää hengityselimiä.. ENSIAPUOHJEET Erityisiä toimenpiteitä ei pidetä tarpeellisina.. OHJEET TULIPALON VARALTA Sopivat sammutusaineet: vesisuihku, jauhe, vaahto tai hiilidioksidi. Tuote on syttyvää, mutta sitä ei luokitella palovaaralliseksi. Savun sisältämät terveydelle haitalliset aineet: hiilimonoksidi.. OHJEET PÄÄSTÖJEN TORJUMISEKSI Maahan levinnyt aine imetään tai lakaistaan pois. Lattialle pudonneet rakeet on poistettava viipymättä liukastumisten estämiseksi.. FYSIKAALISET JA KEMIALLISET OMINAISUUDET Ulkomuoto : rakeita Sulamislämpötila : - C Syttymispiste : >00 C Ominaispaino : 0, g/cm Liukenevuus : ei liukene veteen. STABIILISUUS JA REAKTIIVISUUS Tuote on vakaa. Se ei sisällä vaarallisia muuntumistuotteita.. TERVEYSVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotteella ei ole terveydelle vaarallisia ominaisuuksia.. YMPÄRISTÖVAIKUTUKSIIN LIITTYVÄT TIEDOT Tuotetta ei pidetä ympäristölle vaarallisena KIFS ::N mukaan.. JÄTTEIDEN KÄSITTELY Saastumaton jäte voidaan käyttää uudelleen tai polttaa. Polttaminen tuottaa korkean palamislämmön. Palamisen yhteydessä muodostuvat tuotteet eivät edellytä erityisiä puhdistuslaitteistoja. Paikalliset määräykset on huomioitava.. KULJETUSTIEDOT Tuote ei ole vaarallinen rahtitavara. Sitä koskevia kuljetusmääräyksiä ei ole.. KEMIKAALEJA KOSKEVAT MÄÄRÄYKSET Merkintä: HDPE-muovi. MUUT TIEDOT Käyttötarkoitus: Muoviteollisuuden raaka-aine. BASTA: Kaikki HALFEN-DEHA:n valmistamat muovituotteet on valmistettu muoveista, jotka täyttävät BASTAsysteemin vaatimukset. ( BASTA on alan yhteinen projekti vaarallisten aineiden poistamiseksi rakennusalalta.)

6 RAUDOITUSVÄLIKKEET POHJALEVYLLÄ SNAP SMD POHJAVÄLIKE Pehmeillä alustoilla, esim. lämpöeristeen tai hiekan päällä käytetään raudoitusvälikkeitä pohjalalevyllä. Välike sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille, ja sen pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välikkeen reiän muoto mahdollistaa betonin tasaisen tunkeutumisen kaikkialle raudoituksen ympärille. Molemmat suojaetäisyysmitat on merkitty selkeästi pohjalevyyn. Kulutus on - kpl välikettä/m. Vihje: asenna välike paikalleen verkkoon ennen sen sijoittamista muottiin. Useita eri värejä. SNAP SMD 0-0 mm Suojaetäisyys SMD SMD SMD SMD SMD BULO E0 POHJAVÄLIKE Tämä pohjavälikkeen alkuperäismalli on vaihtoehto muille pohjavälikkeille. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm ja välikkeessä on kaksi suojaetäisyyttä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Useita eri värejä. BULO E0-0 mm Suojaetäisyys 0.0- E BULO EG0 POHJAVÄLIKE Tukeva pohjavälike betoniteräkselle, jonka halkaisija on enintään mm ja suojaetäisyys 0 mm. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Pohjalevyn 0 mm halkaisijan ja välikkeen muodon ansiosta raudoitusrakenne on hyvin vakaa. Useita eri värejä. BULO EG0 0-0 mm Suojaetäisyys EG EG EG EG EG EG EG TANKOVÄLIKE Tankovälikettä käytetään, kun raudoitus sijoitetaan pehmeälle alustalle, esim. lämpöeristeen tai hiekan päälle. Välikkeen tasainen sivu asetetaan alaspäin. Stanssattujen reikien ansiosta välike sitoutuu hyvin betoniin. Harmaa. Toimitetaan m mittaisina. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike 0 mm [m] DLM - 0 DLM DLM DLM DLM DLM DLM DRUZACK Uudentyyppinen tankovälike suurille pinnoille. Välikkeen kantokyky on korkea ja aaltomuotonsa ansiosta Druzack pysyy paikallaan hyvin vakaasti. Rakenteen johdosta betonipintaa ei leikata lineaarisesti. Sopii sekä koville että pehmeille alustoille. Ei sisällä PVC-muovia. Pakattu kätevän kokoisiin lavoihin. Pituus: 00 mm Druzack Suojaetäisyys korkeus Lkm/ nippu Kpl/ lava DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU DLDRU

7 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET SNAP VARIANT Hyvin tukeva ja suosittu välike, joka täyttää korkeat vaatimukset sekä rakennustyömailla että elementtitehtaissa. Naulattavissa, pieni kosketuspinta muottiin, erittäin hyvä betonin tunkeutuvuus ja kaksi suojaetäisyyttä joka tuessa. SNAP Variant 0- mm SNAP Variant 0-0 mm Voidaan asentaa etukäteen raudoitusverkon risteyskohtiin. Variant 0-0 ja 0-0 ovat suurempia ja tukevampia. HUOMAUTUS! Ei voi naulata. Harmaa. Vihje! Vieläkin korkeampi suojaetäisyys saavutetaan sijoittamalla jokin pienemmistä malleista kahden suuremman mallin sisään. Suojaetäisyys VVD VVD VVD VVD VVD VVD VVD SNAP UNIVERSAL ROBUST Soveltuu parhaiten kevyempiin teräksiin ja verkkoihin. Vakaa ja puristuu lujasti raudoituksen ympärille. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Melkein näkymätön betonipinnassa. Kestää kävelyä. Harmaa. SNAP DISAKLOSS Disakloss-tuki on suosittu ratkaisu välipohjiin, joissa käytetään kevyempiä raudoituksia. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Harmaa. SNAP Disakloss Suojaetäisyys 0.0- DISA DISA DISA DISA BULO PRAXIKLOSS Praxikloss-tuki on saanut alan ammattilaisten suosion seinä- ja välipohjaraudoitusten tukiratkaisuna. Naulattavissa keskiökolosta. Tuki sopii halkaisijaltaan enintään 0 mm teräksille ja sen suojaetäisyydet ovat 0 mm. Sopii erityisen hyvin raskaasti kuormitettuihin kohteisiin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. SNAP Universal Robust mm BULO Praxikloss 0 mm Suojaetäisyys UNR UNR UNR UNR SNAP UNIVERSAL ORIGINAL Original on saanut lisänimen UNO, ja se on yksinkertaisempi versio Universal Robust -tuesta. Käytetään pääasiassa elementtitehtaissa ja kohteissa, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Sopii halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Pieni kosketuspinta. Harmaa. SNAP Universal Original 0 mm Suojaetäisyys P P P P P P P P P Suojaetäisyys UNO UNO UNO UNO

8 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET BULO OK -TUKI Perinteinen raudoitustuki halkaisijaltaan enintään mm teräksille ja suojaetäisyydelle mm. Keskiössä olevan naulausreiän ansiosta tuki sopii erinomaisesti sekä seinä- että välipohjavälikkeeksi. Tasaisten jalkojensa ansiosta tuki sopii välikkeeksi sekä teräs- että puumuotteihin. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Harmaa. BULO OK -tuki 0 mm Suojaetäisyys GKD OK OK OK OK OK OK OK SNAP TOPP Valikoiman pienin välipohjavälike. Käytetään pääasiassa ohuissa laattaelementeissä elementtitehtaissa. Soveltuu etupäässä verkkoraudoituskohteisiin, joissa raudoituksen päällä ei kävellä. Jää lähes näkymättömiin. Soveltuu halkaisijaltaan enintään mm teräksille. Valkoinen. SNAP Topp 0 mm APOLLO RENKAALLA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Valkoinen. Muita mittoja tilauksesta. Apollo renkaalla 0 mm Suojaetäisyys 0.0- GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM GEM APOLLO ILMAN RENGASTA Korkea välike, joka soveltuu yläpinnan raudoitukselle. Voidaan painaa molemmin puolin alapinnan raudoituksen päälle. Pyöristettyjen jalkojen ansiosta pieni kosketuspinta muottiin. Varmistaa betonin erittäin hyvän ja tasaisen tunkeutumisen. Väriltään valkoinen. Apollo ilman rengasta 0/0 mm Suojaetäisyys TPD TPD TPD TPD TPD SNAP RISTIVÄLIKE SNAP Ristivälike -/ Ristivälike on kehitetty erityisesti pesubetonipinnoille. Yhden tukijalan ansiosta välike jää lähes näkymättömiin. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Harmaa. Valmistetaan myös muina väreinä tilauksesta. Suojaetäisyys Tangon Ø KRD KRD KRD KRD KRD KRD Suojaetäisyys 0.0- GEM00N GEM00N GEM00N GEM0N GEM0N GEM00N GEM0N TANKOVÄLIKE VÄLIPOHJAAN Soveltuu välipohjaraudoituksiin, joissa käytetään verkkoa tai irtoteräksiä. Tangon käsittely on helppoa ja paikalleenasennus nopeaa. Enintään 0 mm suojaetäisyydelle. Suurten reikien ansiosta betoni pääsee tunkeutumaan tasaisesti. Tankovälike soveltuu sisätilojen betonipintoihin. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Toimitetaan kahden metrin mittaisina. Harmaa. Välikkeet katkaistaan mitoiltaan sopiviksi ennen paikalleen asennusta. Niitä ei saa asentaa peräkkäin yhteen riviin. Suojaetäisyys Tankovälike välipohjaan 0 mm [m] DL DL DL DL DL DL DL

9 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLIPOHJAN KIERUKKAVÄLIKE Kierukanmuotoinen tanko, joka soveltuu erityisesti betonielementeille. Pieni kosketuspinta muottiin. Hyvä kiinnittyminen betoniin, eikä jätä onteloita. Kierukkavälikettä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistevälikkeitä. Suojaetäisyys enintään 0 mm. Toimitetaan m mittaisina. Valkoinen tai harmaa. Suojaetäisyys Välipohjan kierukkavälike mm [m] DSP DSP DSP UKS - 0 UKS RUUDUKKOVÄLIKE Soveltuu ensisijaisesti kevyisiin verkkoraudoituskohteisiin. Koko x00 mm. Asetetaan muottiin ennen raudoituksen asennusta. Varmistaa betonin tasaisen tunkeutumisen. Ei kestä raudoituksen päällä kävelyä. Harmahtava. Ruudukkovälike mm Suojaetäisyys DRA DRA RENGASVÄLIKE Suuret renkaat, joiden halkaisija on - cm, asetetaan muottiin ennen verkkoraudoituksen asennusta. Soveltuu elementtiteollisuudelle. Yhdessä yksikössä on kahdeksan erikokoista rengasta, jotka voidaan sijoittaa helposti lomittain. Rengasvälikkeitä on käytettävä sisäseiniä vasten. Betonipinnoilla, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, on käytettävä pistemäisiä välikkeitä. Harmahtava. Rengasvälike 0 mm Suojaetäisyys DRG DRG DRG DRGT

10 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET RAUDOITUSTIKAS Pitää ylemmän ja alemman raudoituksen erillään vakaasti. Nopea ja vaivaton asentaa. Käytetään tietyissä tapauksissa suoraan välikkeenä lämpöeristeen päällä. Leveys on noin 0 cm, pituus m. Suositeltu etäisyys keskipisteestä keskipisteeseen on 0-0 cm. Valmistettu halkaisijaltaan mm raudoitusraudasta. Korkeuden ollessa yli 00 mm langan halkaisija on mm. Korkeus Raudoitustikas 0 mm Pituus/pakk. [m] 0.0- AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D AS00D AS00D AS00D AS00D AS000D DISTAFIX Teräksinen yhdistelmävälike ylä- ja alareunaraudoituksiin. Muovinupit suojaavat teräsjalkoja ruostumiselta. Tarkoitettu elementtitehtaisiin. Osanumero DF00 tarkoittaa 0 mm:n suojaetäisyyttä yläreunassa ja 0 mm:n suojaetäisyyttä alareunaraudoituksen kohdalla. HUOMAUTUS! Muovinuppeja ei saa käyttää vasten seiniä, joihin kohdistuu myöhemmin lämpötilanvaihteluja tai kosteutta, koska muussa tapauksessa on vaarana ruostuminen. Muita mittoja tilauksesta. Suojaetäisyys yläreuna Suojaetäisyys alareuna Distafix 0/0 mm Pakk. [lavalla] DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF DF - 00 DF DF DF0-0 0 DF DF SNAP SEINÄVÄLIKE Pitää erossa toisistaan kaksi verkkoa tai betoniterästä muottiseinien välillä. Koostuu kahdesta muovipidikkeestä, jotka on asennettu halkaisijaltaan mm teräksen päihin. Välikkeen kokonaispituus on sama kuin seinän paksuus. Soveltuu teräksille, joiden halkaisija on enintään mm. Harmaa Seinän paksuus SNAP Seinävälike 0/0 Suojaetäisyys Pakk. VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD VD SNAP SEINÄTAPPI Keskittää tai mm raudoitusverkon pystysuuntaisten muottiseinien välillä. Seinätappi asennetaan raudoitusverkon ristiin. Se pysyy paikallaan vakaasti eikä jätä jälkiä betonipintaan. Sopii seinäpaksuuksille,, ja 0 cm. Harmaa Teräksen Ø SNAP Seinätappi /0 mm Seinän paksuus Pakk. VP VP VP VP VP VP VP VP VP

11 SEINÄ- JA VÄLIPOHJAVÄLIKKEET VÄLITUKI BETONISTA Vagga ja pidikkeet /0 mm Betonivälike mm Siltarakennus- tai maarakennustyömailla, joissa tarvitaan raskaita raudoituksia, voidaan edellyttää betonisten välitukien käyttöä. Saatavana on useita erilaisia malleja, joissa käytetään muovipidikkeitä, rengaslankaa, suoraa lankaa tai naulaa. Valmistetaan maarakennussementistä. Muovipidikkeillä varustetut välituet sopivat mm verkkoraudoituksiin. Betonivälike naulalla Betonivälike maahan SNAP RAUDOITUSKANNATIN Soveltuu pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen puumuottien väliin. Kannatin naulataan paikalleen kaksikantaisilla alumiininauloilla. Raudoitus, halkaisijaltaan tai mm, painetaan paikalleen siihen kiinnitystasoon, joka vastaa halutun seinäpaksuuden keskikorkeutta. SNAP Raudoituskannatin Pakk. GLHD Tuen Ø Suojaetäisyys Pakk. Osan kuvaus BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet BVC Vagga ja pidikkeet 0.0- BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGA Betonivälike BTG0A Betonivälike BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGS0A Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGSA Betonivälike naulalla BTGM0A Betonivälike maahan BTGM0A Betonivälike maahan BTGD0* Betonivälike maahan * Mitat: 0x0x0 mm

12 PYÖREÄT VÄLIKKEET SNAP PYÖREÄVÄLIKKEET SNAP Pilarivälikkeet (jatkuu vasemmalta palstalta) Raudan Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 0 RHD 000 A 0 RHD ➃ 000 C 00 SNAP-välike, tyyppi A SNAP-välike, tyyppi B Pyöreilla välikkeillä varmistetaan raudoituksen suojaetäisyys sekä korkeus- että sivusuunnassa. Niissä on leveä keskusta, jolla saadaan hyvä sivuttaisvakavuus, ja ne valmistetaan aina parhaista materiaaleista. SNAP-välike, tyyppi D SNAP-välike, tyyppi E Siten pilarivälikkeet kestävät korkeaa kuormitusta. Lisäksi ne takaavat betonin tasaisen tunkeutumisen ja varman kiinnityksen raudoitukseen. Saatavana on useita erilaisia malleja, joista useimmissa on ulkokehällä hampaat mahdollisimman pienen näkyvyyden varmistamiseksi betonipinnassa. Kukin välike sopii yhdelle tangon paksuudelle varmistaen näin oikean suojaetäisyyden. Paikalleen asennus käy kätevimmin kuminuijalla tai vastaavalla. Valkoinen tai harmaa. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD 000 A 000 RHD B 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ - 0 D 00 RHD E 00 RHD0H ➀ - 0 D 00 RHD0M ➁ D 00 RHD B 000 RHD 000 A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD A 000 RHD A 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0F ➂ A 0 RHD0 ➃ C 0 RHD A 00 RHD A 00 RHD 0000 E 00 RHD B 00 RHD 000 A 00 RHD ➃ 0000 C 00 RHD ➃ 000 C 0 RHD D 00 RHD A 00 RHD A 0 RHD A 00 RHD A 00 - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - SNAP-välike, tyyppi C RHD A 0 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD0 ➃ C 00 RHD A 00 RHD000 ➃ C RHD A 0 ➀ Kova muovi. ➁ Pehmeä muovi. ➂ Vahvistettu. ➃ Tyyppi C, soveltuu kaksinkertaiselle raudoitukselle. R-VÄLIKKEET Nämä välikkeet tuodaan muista EUmaista. Useimmiten valmistetaan pehmeämmästä muovista kuin itse valmistamamme SNAP-välikkeet, ja siksi ne kestävät pienempää R-välike, tyyppi A kuormitusta. R-välikkeet soveltuvat kevyihin raudoituksiin. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys Tyyppi RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHD0R - 0 A 000 RHDR - A 00 RHDR - A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR 0000 A 00 RHDR - - B 0 RHD0R A 00 RHD0R - 0 A 00 RHD0R - 0 A 0 RHD0R - 0 A 0 RHD0R B 0 RHD0R - 0 B 0 RHD0R B 0 ne R-välike, tyyppi B

13 PYÖREÄT VÄLIKKEET DI VÄLIKE DI-välikkeet soveltuvat parhaiten kevyihin raudoituksiin, joihin kohdistuu pieni kuormitus. Ne soveltuvat useisiin raudoituskokoihin ja käyttökohteisiin, joissa ei ole erityisiä vaatimuksia sille, kuinka lujassa välike on raudan ympärillä. Suuremmat välikkeet soveltuvat mm. pystysuuntaisen raudoituksen keskittämiseen muottiseinien välillä. Harmahtava. Tangon Ø Suojaetäisyys DI -välike / Pakk. DI DI DI DI DI DI DI DI DI SNAP TWIST Twist on erittäin suosittu välike kohteissa, joissa käytetään kevyttä verkkoraudoitusta tai irtoteräksiä. Soveltuu esim. seiniin, kevyihin kantaviin osiin, tukimuureihin jne. Välike painetaan molemmin puolin tangon päälle ja käännetään 0 astetta. Välike pysyy paikallaan tukevasti kaatumatta. Twistvälike kannattaa asentaa raudoitukseen ennen kuin se asetetaan muottiin. Valkoinen tai harmaa. SNAP Twist -/0 Tangon Ø Suojaetäisyys Pakk. TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD TWD SNAP ALFA-VÄLIKKEET Soveltuu erityisesti harjateräkset. Käyttökohteita ovat etupäässä profiiliraudat ja kevyet raudoitukset. Alfa-välikkeen ulkokehä on tasainen ilman hammastusta. Tangon Ø Suojaetäisyys SNAP Alfa Pakk. ALFA ALFA ALFA ALFA

14 ASENNUSPALAT, KIILAT JA & NAULAUSTUET SNAP PBR ASENNUSPALA Soveltuu erityyppisten betonielementtien ohella mm. ikkunoiden, portaiden, pohjapalkkien, puulistojen paikalleen sovittamiseen. Erittäin laadukkaiden materiaalien ansiosta palat kestävät korkeaa kuormitusta. Paloja voidaan pinota ja kiinnittää toisiinsa piikeillä, jotka sopivat vastaaviin reikiin. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Paksuuden erottaa väristä: PBR on musta, PBR vihreä ja PBR sininen. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBR Asennuspala SNAP PBK ASENNUSPALA Suurempi malli asennuspalasta. Soveltuu raskaiden betonielementtien ym. tukemiseen ja säätöön. Mitat ovat 0 x 0 mm ja paksuudet, ja mm. Useita eri värejä. HUOM! Ei sovellu betonielementin pysyvään tuentaan SNAP PBK SNAP NAULAUSTUKI Muovinen tuki kiinnitetään ruuveilla tai nauloilla. Soveltuu esim. ovi- ja ikkunakarmien tai muiden osien kiinnitykseen betonituotteisiin. Naulaustuki naulataan muottiin ennen valamista. Kartiomaisen ulkosyrjänsä ansiosta tuki kiinnittyy hyvin betoniin. Ruuvaus tai naulaus käy vaivattomasti. Ei halkea, lahoa eikä kutistu. Naulauspinta = pituus x leveys. Useita eri värejä. SNAP Naulaustuki SKF SNAP S-KIILA Soveltuu esim. betonielementtien asennukseen ja säätöön kohteissa, joissa tarvitaan vahvoja ja homogeenisiä kiiloja. Ruiskupuristettu muovista, kestää iskuja. Useita eri värejä. Leveys x pituus Korkeus SNAP S-Kiila leveys x pituus x korkeus PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 PBR x 0 x 00 leveys x pituus x korkeus PBK x 0 x 00 PBK x 0 x 0 PBK x 0 x Pakk. SKIL 0000 x 0 00 BULO-KIILA Lattioiden, ikkunoiden, ovien ym. osien asennusta voidaan helpottaa BULO-kiiloilla. Kiilat ovat lovettuja, joten ne voidaan työntää kiinni toisiinsa tukevasti. Koko ilmaistaan eri väreillä. BULO-kiiloja Leveys x pituus Korkeus Pakk. Väri KL x vihreä KL x 00 ruskea KL 0000 x 0 keltainen KK x 0 00 punainen SNAP NAULATULPAT Pyöreä, kartiomainen ja tasalaatuinen naulatulppa, jolla voidaan tiivistää ja täyttää reikiä teräs- ja puumuoteissa. Tulppa lyödään reikään ja katkaistaan muotin tasalle. Voidaan myös valaa rakenteeseen naulaustueksi. Muita mittoja tilauksesta. SNAP Naulatulppa 0.0- Leveys x pituus Korkeus Pakk. SKF 0000 x 0 00 SKF x 0 0 SKF 0000 x 0 0 Ø Pituus Pakk. SPK SPK Huomautus! Asennuspaloja saa käyttää vain tilapäisen säätöön. Niiden kuormitus on siirrettävä betonille, jos palat jäävät paikalleen.

15 ERISTEKIINNIKKEET SNAP ERISTEVÄLIKE Soveltuu elementtitehtaiden käyttöön eristevälikkeeksi kohteisiin, joissa raudoituksen päälle ei tarvitse astua valun aikana. Pohjalevyn halkaisija on 0 mm. Välike on tarkoitettu enintään mm teräksille. Suojaetäisyys 0 mm. Useita eri värejä. SNAP Eristevälike mm Suojaetäisyys SIDA SIDA SID0A SIDA SID0A SID0A ERISTENAULA Naulalla mm. kiinnitetään eriste tuoretta betonia vasten, eristelevyt toisiaan vasten ja se painetaan kevyesti eristeeseen käsivoimin. Jos tarvitaan suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta SNAP Eristenaula 0 mm (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). Saatavana useita eri värejä. SNAP Eristenaula 0 mm Pituus 0.0- HSF HSF HSF HSF HSF HSF0SU HSF HSF SNAP ERISTEKIINNNIKE Kiinnikkeellä kiinnitetään eriste kovettuneeseen betoniin. Kannan halkaisija on 0 mm. Esiporausreiän halkaisija on mm ja syvyys 0-0 mm. Puhdista reikä porauspölystä ja lyö kiinnike paikalleen. Jos tarvitaan SNAP Eristekiinnike 0 mm suurempaa kosketuspintaa eristettä vasten, suositellaan eristekiinnikerengasta (ks. ylimpänä seuraavalla palstalla). SNAP Eristekiinnike ISR-renkaalla Pituus ISF0A ISF0B ISFB ISFB ISF0B ISF00B ISFB ISF0B SNAP ERISTEKIINNIKERENGAS Aluslevy sopii SNAP Eristekiinnikkeeseen ja SNAP Villanaulaan, ja sitä käytetään, kun tarvitaan suurempaa painepintaa eristettä vasten. Aluslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. SNAP Eristekiinnikerengas Ø ISR SNAP NAULAN ALUSLEVY Eristeen kiinnittämiseen mm. puurunkoa vasten. Kiinnitetään sopivalla naulalla. Aluslevyn halkaisija on 0 mm ja reiän halkaisija tai mm. HUOM! Naulaa tai ruuvia ei saa kiinnittää niin tiukkaan, että aluslevy painuu kaarelle, koska se voi vaikuttaa levyn pitävyyteen. Aluslevyn käyttöä eristeen kiinnittämiseen kattoon on vältettävä. Tulipalon sattuessa aluslevyt voivat irrota kiinnikkeestään. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Naulan aluslevy SBF SBF SNAP KIINNITYSLEVY SNAP Kiinnityslevy yhdessä kuorimuuriankkurin kanssa kiinnittää eristeen esim. seinärunkoa vasten. Lovella varustettu aluslevy pujotetaan paikalleen kuorimuuriankkuriin ja painetaan sitten eristettä vasten. Sopii halkaisijaltaan mm ankkuroinnille. Kiinnityslevyn halkaisija on 0 mm. Valkoinen. Ø Reiän Ø SNAP Kiinnityslevy 0.0- FBF

16 ERISTEKIINNIKKEET SNAP PUTKIKIINNIKE Putkikiinnikkeellä kiinnitetään muovinen lattialämmitysputki eristettä vasten valun aikana. cm mittainen kiinnike painetaan eristeeseen, jonka on oltava vähintään cm paksu. Sen jälkeen putki painetaan kiinni putkikiinnikkeeseen. Putkikiinnikettä saa useina eri väreinä, jotta se erottuu selkeästi valkoista lämpöeristettä vasten. SNAP Putkikiinnike Ø mm putkelle Putken Ø Pakk. Osan kuvaus UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle UNIHSF Putkikiinnike putkelle PELTINEN KIINNITYSKIILA Peltikiilalla kiinnitetään solumuovinen reunakappale esimerkiksi perustukseen. Kahden solumuovilevyn reunat kohdistetaan vastakkain ja peltikiila painetaan eristeeseen liitoskohdan yli, jolloin sidoksesta tulee hyvin pitävä. Kiilan erikoismuotoilu kartiomaisine sivuineen vetää levyt tiukasti yhteen. Eristeessä ei tarvita jyrsittyjä uria. Lisäksi kiila soveltuu erinomaisesti esim. Pohjalevyjen kiinnittämiseen yhteen. ISO-RUUVI Käytetään SNAP Eristenaulan tavoin, mutta siinä on väkästen asemesta kierteet. ISO-ruuvi kierretään eristeeseen ruuviporakoneella. Lisäksi ruuvi soveltuu eristeen ankkurointiin betonilaatan alapuolelle. Tällöin ruuvia ei tiukata levyyn, vaan ruuvin kannan ja eristeen väliin jää - cm väli. Siten betoni voi levitä ruuvin laatan ympärille ja eriste ankkuroituu betonia vasten. Ruuvin kiristys tapahtuu mm:n kuusiokoloavaimella. Useita eri värejä. ISO-ruuvi Pituus ISO ISO ISO ISO ISO-KUUSIOKOLOAVAIN ISOBITS ISO-ruuvit kierretään kiinni mm:n kuusiokoloavaimella. Pituus Leveys Peltinen kiinnityskiila FIXKILKRT ISOBITS 0.0- Pituus ISOBITS 0000 Irto-osa KIINNITYSNAUHA RISTIREIITYKSELLÄ Nauha soveltuu erinomaisesti vesikiertoisen lattialämmityksen muoviputkien asennukseen. Se toimii sekä mittanauhana että viivaimena, sillä siinä on cm välein meistetyt apuristit. SNAP Putkikiinnikkeitä kiinnitetään risteihin sopivin välein. Sen jälkeen muoviputki painetaan putkikiinnikkeeseen. Muovinen kiinnitysnauha toimitetaan 0 m rullissa, ja sen leveys on 0 mm. Kiinnitysnauha ristireiityksellä ja SNAP Putkikiinnike Pituus Leveys [m] FXB

17 MERKINTÄLEVYT SNAP MERKKAUSLEVY Betonielementtien merkintään. Levyn koko on n. 0 x mm, ja siinä on piikit. Nimilappu kiinnitetään tasaiselle sivulle. Levyn piikit painetaan tuoreeseen betoniin, johon levy kuivumisen tapahduttua kiinnittyy. Jos tarvitaan levyä, jolle voi kirjoittaa, suositellaan BULO Merkintälevyä tai SNAP Tekstilevyä. SNAP Merkkauslevy 0.0- Väri EBBL 0000 Sininen 0 EBGU 0000 Keltainen 0 EBRÖ 0000 Punainen 0 EBSV 0000 Musta 0 EBGR 0000 Vihreä 0 BULO MB MERKINTÄLEVY Tälle polypropeenimuovista valmistetulle merkintälevylle voi kirjoittaa. Levyt soveltuvat erilaisiin merkintäkohteisiin, esim. raudoituksiin, säkkeihin ja pienesineisiin. Toimitetaan tavallisesti valkoisena ja pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Saatavana myös väreissä keltainen, sininen, punainen, vihreä, ruskea ja oranssi. BULO Merkintälevy langoilla Leveys x pituus MB0VIT x MB0VIT x 0 00 MB0VIT x 0 00 PELTINEN MERKINTÄLEVY SNAP TEKSTILEVY Betonituotteiden merkintään. Tekstilevy on muunnelma merkintälevystä, mutta siinä on taitettavat korvakkeet, jotka painetaan tuoreeseen betoniin. Tekstilevy on valmistettu polypropeenimuovista (PP), joka soveltuu parhaiten tussikynille. Mitat 0 x 0 mm. Keltainen. Muita värejä tilauksesta. SNAP Tekstilevy Väri TBGU 0000 Keltainen 00 Ohut teräksinen, valkoiseksi maalattu merkintälevy. Käyttökohteet ovat samat kuin BULO MB Merkintälevyllä. Toimitetaan pinnoitetulla rautalangalla, mutta haluttaessa myös ilman lankaa. Peltinen merkintälevy langoilla Leveys x pituus PL0VIT x PL0VIT x 0 000

18 PÄÄTYVÄLIKKEET, SUOJANUPIT JA TULPAT SNAP PÄÄTYVÄLIKE Päätyvälikettä käytetään estämään myöhempää korroosiota. Se asennetaan raudoitustangon päihin. Välikkeellä saadaan suojaetäisyys raudoitukselle siten, että se ei pääse kosketuksiin muottipinnan kanssa. Valkoinen tai harmaa. Raudan Ø Suojaetäisyys SNAP Päätyvälike - /0 mm 0.0- END END END END END END END END END END END BULO SUOJATULPPA SNAP Päätyvälike -/0 mm SNAP MUOVITULPPA Muovitulppia on käytettävä esim. kierteisissä rei'issä estämään lian ja epäpuhtauksien pääsy kierteisiin. Vaihtoehto SNAP Muovitulpalle on SNAP Sulkutulppa, ks. sivu. Muita tulppakokoja valmistetaan tilauksesta. Punainen. Vihje! Kierteen voi suojata betonimassalta sivelemällä siihen hieman rasvaa. SNAP M0 Muovitulppa Kierre PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG 0000 M 000 PLUGG M0 000 PLUGG 0000 M 00 PLUGG M0 00 Suojatulppaa tarvitaan estämään terävien tankojen päiden aiheuttamia henkilövahinkoja. Tulpat ovat näkyvyyden parantamiseksi punaisia ja ne kierretään tai painetaan tankoon. Saatavana halkaisijaltaan mm tangoille. SNAP Suojatulppa Ø mm BULO Suojatulppa Ø - mm Tangon Ø 0.0- SKYDD SK SK SK

19 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET BULO VÄLIKEPUTKET JA MUHVIT BULO Putkivälike M0 + R0 BULO Muhvit ja kaulukset BULO Muhvi RM0 Putkia käytetään välikeholkkeina seinämuoteissa. Toimitetaan m mittaisina. Päätemuhvi tai -kaulus asettuu tiiviisti paikalleen muottia vasten. Pyöreät putket sopivat raudoitusteräksille, joiden halkaisija on enintään 0 mm ja BULO 0 ja 00 BULO TP0 ja TP0 kulmikkaat muottilevyille. Päätymuhvit poistetaan muotin purkamisen yhteydessä, ja ne voidaan käyttää uudelleen. Raudoitus Mitat m/ pakk. Osanimike R x 0 x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 Kulmaputki R x 0 0 Kulmaputki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M 0000 Ø0/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Ø/ 0 Pyöreä putki M0R 0000 Ø/ 0 Pyöreä putki M Pyöreä putki 00.- VP0 ➀ Ø0/ ➁ Pyöreä putki Mitat Osanimike Lisäputki Pakk. RM R0-000 Sisämuhvi RK R0-00 Ulkomuhvi TP0 - R0-00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM 0000 M - 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa RM M0,M0 00 Sisämuhvi RK M0,M Sisäkaulus O 0000 M0,M0 00 Sisäkaulus O0 000 M0,M0 0 0 Sisäkaulus NY0 - Avaintyökalu PP0 - M0,M0 / 000 Tulppa PP00 - M0,M0 0/ 00 Tulppa RM 0000 M 00 Sisämuhvi TPPU - M - 00 Tiivistystulppa TP0PU 0000 M0,M0-00 Tiivistystulppa ➀ VP voidaan toimittaa myös muina mittoina. ➁ Muita kokoja tilauksesta.

20 MUOTTILISTAT, VÄLIKEPUTKET JA LISÄVARUSTEET 0 VIISTELISTAT Viistelista, Tyyppi Viistettyjen reunojen, valesaumojen, rasteripalojen jne. kohdalle suositellaan viistelistoja. Viistelistat valmistetaan muovailtavasta ja ympäristöystävällisestä ABS-muovista. Naulauslistojen kanssa käytettynä saadaan joustavasti asennettava lista, jonka asennus on helppoa muottiin naulapyssyllä tai tavallisesti naulaamalla ilman esiporausta. Naulankannat upotetaan naulauslistaan. Listat toimitaan,0 m mittaisina. Yhdessä pakkauksessa on noin m. Tilauksesta toimitetaan esiporatuilla rei'illä varustettuja listoja, ja samoin määrämittaisia kokoja. Nopeat toimitusajat. Värinä on musta, joka kestää muita värejä paremmin UV-säteilyä. Tilauksesta toimitetaan myös muita värejä. Tiettyjä mittoja voidaan toimittaa myös teräksisinä. Lisätietoja on erillisessä tuote-esitteessä. - Jatkuu oikeanpuoleisella palstalla - Valesaumalista/mahd. Tippalista, Tyyppi Kolmiolista/mahd. Tippalista, Tyyppi Tasoituslista, Tyyppi Viistelista, Tyyppi Viistelistat Mitoitus Pakk. Osanimike 0.0- A B C D Tyyppi [m] FSLD 0000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD - - Valesaumalista FSLSH 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Valesaumalista FSLP - Tippalista FSL 000 Viistelista FSL 000 Viistelista FSL Tippalista FSL - Viistelista FSL Tippalista FSL0D Valesaumalista FSL Viistelista FSL 000 Viistelista FSLD Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL Tippalista FSLD Valesaumalista FSLD - - Valesaumalista FSL0SH Viistelista FSLD Valesaumalista Viistelistat - Jatkuu vasemmalta palstalta - Mitoitus Pakk. Osa A B C D Tyyppi [m] nimike FSL - Viistelista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - - Rasterilista FSLR - r= - - ➁ Valesaumalista, pyöreä 0.0- HFSL Kolmiolista HFSL Kolmiolista 0.- PLR Tasoituslista 0.- SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➀ ➁ Teräskolmiolista SFSL ➁ Teräskolmiolista ➀ Tilauksesta myös magneetin kanssa. ➁ Muita kokoja tilauksesta. MUOTTIPÖYTÄLISTA Lista naulataan muottipöytään päätyseinää vasten tulevaksi tiivisteeksi. Lista, joka jää paikalleen välipohjaan, silotetaan ja päällemaalataan tavalliseen tapaan. Säästää huomattavasti aikaa vähäisten jälkitöiden johdosta. Saatavana useina leveyksinä ja eri malleina. Mitat Pakk. [m] Muottipöytälista tiivisteellä 0.- Osan kuvaus FBL x, 0 Laakalista FBL0 - x 0 0 Kulmalista FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä FBLT x 0 M-pöytälista tiivisteellä DROPAL Muovitanko, joka täyttää kaksi tarvetta - tippanokka ja viistelista. Saatavana kolmena leveytenä. Pituus: metriä. Dropal Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] DROPAL/ DROPAL/ DROPAL/ VIISTELISTA Lista on valmistettu lujasta muovista, ja sen pituus on, metriä. Toleranssi: ±, mm Toler. pit.suunnassa: + mm - 0 mm Mitat Pakkauksessa 0.0- A B C [m] HFSL0REU HFSL0REU HFSL0REU

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy

UKM- Raudoituskorokkeet. rakennustarvikkeet. UK-Muovi Oy UKM- Raudoituskorokkeet ja rakennustarvikkeet Kuva: Tecnomedia Jaana Pesonen Valmistamme raudoituskorokkeita, erilaisia kiinnitystarvikkeita sekä valukartioita käytettäväksi rakentamiseen. Kätevillä tuotteillamme

Lisätiedot

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin

ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin 19.2.2009 Asennus ACO STAINLESS Lattiakourut teollisuustiloihin ja suurtalouskeittiöihin Lattiakouru vesieristämätön betonilattia Modular 1000 Modular 2000 Yleistä Modular-sarjan lattiakourut on tarkoitettu

Lisätiedot

HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI

HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI HALFEN ANKKUROINTIMASSA TARVIKKEINEEN BETONI HB 14 - FI SISÄLTÖ SISÄLTÖ Ankkurointimassa HBV Plus styreenivapaa vinyyliesteri 4-5 Ankkurointimassa HB ER-SF epoksi 6-9 Ankkurointimassa HB - W styreenivapaa

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI

LK Jakotukkikaappi UNI LK Jakotukkikaappi UNI LK Kaappiläpivienti 25 suojaputkeen, Tuote nro 187 44 83 (Tilattava erikseen) LK Jakotukkikaappi UNI 350, Tuote nro 187 44 77 LK Jakotukkikaappi UNI 550, Tuote nro 187 44 78 LK Jakotukkikaappi

Lisätiedot

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa.

LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. LYHYT JÄRJESTELMÄKUVAUS DIESSNER eristerappaus soveltuu julkisivujen ja muiden seinäpintojen eristykseen niin korjaus kuin uudisrakentamisessa. Järjestelmän rakenne sisältäpäin on seuraava: 1. Sisäseinärakenne

Lisätiedot

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje

HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje HardiePlank kuitusementtipaneelien asennusohje Tuotteet ja tarvikkeet 3 Profiilit 4 Ennen asentamista 5 Asennusperiaatteet 6 Säilyttäminen 7 Työstäminen 8 Kiinnitystarvikkeet 9 Asentaminen 10 Asennustiedot

Lisätiedot

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN

ASENNUSOHJE MINSTER JA TURMALIN Turmalin-savikattotiili Minster-betonikattotiili ASENNUSOHJE Päivitetty 14.12.2012 Tämä korvaa aiemmat asennusohjeet Puh. +358 9 2533 7200 ~ Faksi +358 9 2533 7311 ~ www.monier.fi Sivu 1 / 9 Alkulause

Lisätiedot

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m

Kattamisohjeet. SBS-kumibituminen pintahuopa, 10 m x 0,7 m Kattamisohjeet Katepal Oy PL 33, 37501 LEMPÄÄLÄ Palvelupuhelin (03) 375 9111 Fax (03) 375 0974 E-mail: katepal@katepal.fi www.katepal.fi Kuljetus ja varastointi Kuljetettava ja varastoitava pystyasennossa.

Lisätiedot

RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit

RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit RTA-, RWTL- ja RWTSnostoAnkkurit Eurokoodien mukainen suunnittelu RTA-, RWTL- ja RWTS-nostoAnkkurit 1 TOIMINTATAPA...2 2 RTA-NOSTOANKKUREIDEN MITAT...3 2.1 RTA-nostoankkureiden mitat ja toleranssit...3

Lisätiedot

Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet

Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet Naulat Raudoitusverkot Harjatangot Muut verkot Väliketuet ja sidelangat Ansasraudoitteet Nostolenkit Kierrehaat Irtohaat Rengasraudoitteet Erikoisraudoitteet RAUDOITUSVERKOT VARASTOTUOTTEET B500K, SFS

Lisätiedot

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI

WWW.LAMOX.FI INFO@LAMOX.FI 1 Perinteinen valesokkelirakenne Termotuote korjattu rakenne Asennus 2 Ennen työn aloittamista on aina tarkistettava päivitetyt viimeisimmät suunnitteluohjeet valmistajan kotisivuilta. Eristämisessä on

Lisätiedot

Näin asennat. suihkukulman: SK-850

Näin asennat. suihkukulman: SK-850 Näin asennat suihkukulman: SK-850 Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Asennusohjeet Huvimajalle Kota 8-k / 6-k Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), ristiruuvipäät numerot 1,2 ja 3, poranterä

Lisätiedot

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi

BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT. Kunnon perustus. Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi BENDERS SOKKELIELEMENTIT SOKKELIELEMENTIT Kunnon perustus Lisätietoja Bendersistä www.benders.fi 2 SISÄLLYSLUETTELO INFO 2 TAUSTATIETOA SOKKELIELEMENTTI 4 BENDER L-SOKKELIELEMENTTI 7 BENDER I-SOKKELIELEMENTTI

Lisätiedot

HPKM -pilarikenkien asentaminen. Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Pilarikenkien asennus

HPKM -pilarikenkien asentaminen. Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Pilarikenkien asennus Tuotteen asentaminen elementtitehtaalla Tuotteen tunnistaminen HPKM -pilarikenkiä on saatavana vakiomalleina (16, 20, 24, 30 ja 39), jotka vastaavat HPM -ankkurointipulttien kierrekokoja. Pilarikengän

Lisätiedot

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje

ThermiSol Platina Pi-Ka Asennusohje Platina Pi-Ka ThermiSol Platina Pi-Ka essa kerrotaan ThermiSol Platina Kattoelementin käsittelyyn, kiinnitykseen ja työstämiseen liittyviä ohjeita. Platina Pi-Ka 2 1. Elementin käsittely... 3 1.1 Elementtikuorman

Lisätiedot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot

5.8 Elokuu Gyptone. Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15. Alakatot 5.8 Elokuu 001 Gyptone Reuna E/A Näkyvä itsekantava kannatinjärjestelmä T-15 Alakatot Käytäväkattojen näkyvä ja itsekantava kannatinjärjestelmä Gyptone Plank levyt, joissa pitkät sivut on uraviistetty,

Lisätiedot

BECO-palkkikengän asennus. Tuotteen asennus elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Palkkikenkien asennus

BECO-palkkikengän asennus. Tuotteen asennus elementtitehtaalla. Tuotteen tunnistaminen. Palkkikenkien asennus -palkkikengän asennus Tuotteen asennus elementtitehtaalla Tuotteen tunnistaminen -palkkikenkiä valmistetaan vakiomalleina, jotka vastaavat COPRA-ankkurointijatkosten M-kierrekokoja. Palkkikengän malli

Lisätiedot

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje

Taiter Oy. Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje Taiter-pistoansaan ja Taiter-tringaliansaan käyttöohje 17.3.2011 1 Taiter Oy Taiter-pistokkaan ja Taiter-triangeliansaan käyttöohje 17.3.2011 Liite 1 Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC2: nro 22

Lisätiedot

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin

JOINTS FIRE COMPOUND PRO+ Palokipsimassa läpivienteihin TUOTEKUVAUS on koostumukseltaan erityinen kipsipohjainen, kutistumaton laasti, joka sekoitetaan veden kanssa. Palokatkomassa voidaan sekoittaa joko kaadettavaksi tai levitettäväksi läpivientien ympärille.

Lisätiedot

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011

TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 TUOTE & ASENNUS OPAS 2011 1 一 Asennusopas ulkolattiat 1 Malli: Asennus FINA021 1.1 Tuotteen lyhyt johdanto: 1.1.1 Tuotteen muoto: Kiillotettu 1.1.2 Tuoteen profiili: Sileä 1.1.3 Tuotteen soveltaminen:

Lisätiedot

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä

TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmä Vaarnalevyt lattioiden liikuntasaumoihin Versio: FI 6/2014 Tekninen käyttöohje TERADOWEL- ja ULTRADOWELkuormansiirtojärjestelmät Vaarnalevyt lattioiden

Lisätiedot

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje

Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Puh. (03) 872 200, Fax (03) 872 2020 www.anstar.fi anstar@anstar.fi Käyttöohje Erstantie 2, 15540 Villähde 2 Erstantie 2, 15540 Villähde 3 SISÄLLYSLUETTELO Sivu 1 TOIMINTATAPA... 4 2 MATERIAALIT JA RAKENNE... 5 2.1 MATERIAALIT... 5 2.2 RAKENNEMITAT... 5 3 VALMISTUS... 6 3.1 VALMISTUSTAPA...

Lisätiedot

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1

Paradise 6K ja 8K. Asennusohjeet Huvimajoille. Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Perustus. Pohja 2.2.2015 1 Asennusohjeet Huvimajoille Paradise 6K ja 8K Tarvittavat työvälineet asennuksessa. Vatupassi, vasara, mattopuukko, mittanauha, ruuviväännin, (esim. akkuporakone), TORX-ruuvipääsarja, poranterä 4 mm ja

Lisätiedot

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-parviportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet suorille parviportaille MSJ-Wood 15.5.2010 www.jussi-portaat.fi Teit erinomaisen valinnan ostaessasi JUSSI-portaan. Ohjeen sisältö: Sisällysluettelo

Lisätiedot

MODIX Raudoitusjatkokset

MODIX Raudoitusjatkokset MODIX Raudoitusjatkokset Betoniyhdistyksen käyttöseloste nro 23 2/2009 MODIX -raudoitusjatkos Peikko MODIX raudoitusjatkosten etuja: kaikki tangot voidaan jatkaa samassa poikkileikkauksessa mahdollistaa

Lisätiedot

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla)

1) Sivulasien asennus Valmistele alumiinilistat (sivu- ja alalistat U-, katonvastainen lista joko F- tai U-profiililla) VIHTA-LASISEINÄN ASENNUSOHJE: Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja lasiseinän

Lisätiedot

Kerabit Dual - asennusohjeet

Kerabit Dual - asennusohjeet Kerabit Dual - asennusohjeet Lue ohjeet huolellisesti ennen asennusta. Yleistä Alustaksi sopii raakaponttilaudoitus tai tarkoitukseen soveltuva rakennuslevy, esim. Kerabit OSB-kattolevy. Katon kaltevuus

Lisätiedot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot

INNOVATIIVISET TUOTTEET ATENA RUNNER NOPEA ASENNUS. laatukatot ATENA INNOVATIIVISET TUOTTEET RUNNER NOPEA ASENNUS laatukatot ` päällekkäin tai puskuun antikorroosiokäsittely antibakteerinenkäsittely sertifioitu järjestelmä korkealuokkaiset materiaalit erittäin kestävät

Lisätiedot

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea.

1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 1. 10 x 21 moduulimittainen ovi sopii oviaukkoon, joka on 100 cm leveä ja 210 cm korkea. 2. Karmin leveysmitta on 15 mm oviaukkoa vähemmän, ja korkeusmitta on 30 mm oviaukkoa vähemmän. Näin väliin jää

Lisätiedot

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS

Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Esikasattu LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS Rakenne LK Sekoitusryhmäkaappi LL VS LK Sekoitusryhmäkaappia LL VS käytetään, kun halutaan peittää LK Jakotukki RF ja LK Jakajasekoitusryhmä

Lisätiedot

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet

HYDROCORK Pressfit asennusohjeet HYDROCORK Pressfit asennusohjeet Lue nämä asennusohjeet tarkasti ennen asennuksen aloittamista. Asennuksessa tulee myös noudattaa SisäRYL 2013 ohjeistuksia. KULJETUS, VARASTOINTI JA SOPEUTTAMINEN OLOSUHTEISIIN

Lisätiedot

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin

Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin Levykoko: 600 x 1200 mm Paksuus: 30 mm Pontti: ympäritäyspontattu Pinnoite: diffuusiotiivis alumiinilaminaatti levyn molemmin puolin SPU Sauna-Satu soveltuu saunan seinien ja kattojen sekä kosteiden tilojen

Lisätiedot

Rakenna oma puukuivuri

Rakenna oma puukuivuri Rakenna oma puukuivuri Sauno puutavarankuivuri Rakennusohje Kuivaimen osat ruuvataan yhteen erikoisruuveja käyttämällä. Tämän ohjeen avulla voit rakentaa omia tarpeitasi vastaavan kuivaimen. Katso ohjeen

Lisätiedot

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN

WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN WEBER.VETONIT TUOTTEET JA TYCROC TWP RAKENNUSLEVYT SEINÄÄN JA LATTIAAN Ennen Tycroc TWP rakennuslevyjen asennusta täytyy varmistaa, että alusta on kuiva, luja, jäykkä ja vakaa sekä puhdas pölystä, öljystä,

Lisätiedot

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta.

Huom! Kaikki puuosat ovat käsittelemättömiä ja näin ollen tarvitsevat puunsuojakäsittelyn ulko- ja sisäpuolelta ennen asennusta. Asennusohjeet huvimajalle Albatros iso / pieni Huom! Asennusohjeissa olevat kuvat viittaavat monissa kohdin isoon Albatrossiin mm. seinäelementtien ja listojen osalta. Tarvittavat työvälineet asennuksessa.

Lisätiedot

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi

ASENNUSOHJEET. Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat. Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi ASENNUSOHJEET Moduleo - lukkopontilliset vinyylilattiat Ruukinkuja 2, 02330 ESPOO 09 260660 orientoccident.fi SISÄLLYS Yleistä... 2 Vastaanotto ja säilytys... 2 Tasaannuttaminen... 3 Asennusolosuhteet...

Lisätiedot

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET

KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET KASOGUARD TURVAOVI - ASENNUSOHJEET 1. Oven karmin asennuksessa käytetään 16 kpl säätöholkkeja (24mm), joilla karmi säädetään asennusaukkoon. 2. Oven karmin ja asennusaukon

Lisätiedot

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET

NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRISUPPILOT & TYNNYRIKANNET NESTEIDEN KÄSITTELY TYNNYRI & TYNNYRIKANNET TYNNYRINKANSI SUOJAA NESTEET NOPEASTI JA YKSINKERTAISESTI Tynnyrinkansi, joka tekee tavallisesta 200 L tynnyristä paloturvallisen säiliön ongelmajätteille. Täyttää

Lisätiedot

Tekninen tietolehti Sto Ecotwist

Tekninen tietolehti Sto Ecotwist Eristelevykiinnike eurooppalaisella teknisellä hyväksynnällä upotettuun asennukseen Ominaisuudet Käyttö Ominaisuudet Muoto Erikoisominaisuuksia/ huomautuksia Alusta Vaatimukset Esikäsittely ulkokäyttöön

Lisätiedot

Virtaustekniset suoritusarvot ja s

Virtaustekniset suoritusarvot ja s Virtaustekniset suoritusarvot ja s VTT:n testausseloste Nro VTT-S-661-12 3 2 23V ine p t, Pa 2 1 1 18V 16V 14V 12V 1V 8V 6V 1 2 3 4 6 7 8 9 1 11 12 7 6 6 4 23VMX-ilmanvaihtotuotteet Tekninen esite MX-ilmanvaihtotuotteet

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

SolarMagic asennus ja sijoitusopas

SolarMagic asennus ja sijoitusopas SolarMagic asennus ja sijoitusopas Kesäkuu 2010 www.solarmagic.fi Tämä opas esittää erilaisia SolarMagic-aurinkolämmityslaitteen asennusvaihtoehtoja. On tärkeää että laitteesta saatava teho olisi mahdollisimman

Lisätiedot

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT

Betonivalu. Thermotech lattialämmitysjärjestelmä EDUT TIEDOT Betonivalu EDUT Voidaan liittää mihin tahansa vesikiertoiseen lämmönlähteeseen Taloudellinen Helppo asentaa TIEDOT ASENNUSKISKO 1 MM PUTKELLE 0133-1, pituus m ASENNUSKISKO 16-0 MM PUTKELLE KIINNIKKEILLÄ

Lisätiedot

RT 38316 tarviketieto 1 TARVIKETIETO lokakuu 2012 voimassa 30.11.2014 asti 1 (6)

RT 38316 tarviketieto 1 TARVIKETIETO lokakuu 2012 voimassa 30.11.2014 asti 1 (6) RT 38316 tarviketieto 1 TARVIKETIETO lokakuu 2012 voimassa 30.11.2014 asti 1 (6) RT 38316 331 Talo 2000 431 Talo 90 X31 julkisivujärjestelmät SfB F3 Hoito- ja huoltokoodi LASITUSJÄRJESTELMÄT AluRoll Oy

Lisätiedot

RT 38275. Sovella -säilytysjärjestelmät Sovella Oy

RT 38275. Sovella -säilytysjärjestelmät Sovella Oy TARVIKETIETO elokuu 2012 voimassa 30.9.2014 asti korvaa RT X76/615-37764 1 (8) RT 38275 521.4 Talo 2000 615 Talo 90 X76 SfB Sovella -säilytysjärjestelmät Sovella Oy Sovella -hyllyjärjestelmän käyttömahdollisuudet

Lisätiedot

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi

Ullakkoportaat 2012/2013. www.fakro.fi Ullakkoportaat 2012/2013 1 PUISET KOKOONTAITETTAVAT ULLAKKOPORTAAT LWS Smart LWK Komfort 160 LWZ 3 vuoden takuu 2 W/m2K LWL Lux 160 160 UUSI LWS/LWK Komfort on kokoontaitettava 3- tai 4-osainen ullakkoporras

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet

JUSSI-taloportaiden asennusohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden asennusohjeet Kokoamisohjeet suorille taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi puuportaan. Ohjeen

Lisätiedot

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET

KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET KAINDL-LAMINAATTIEN ASENNUSOHJEET HUOMIOITAVAA ENNEN ASENNUSTA Aluslattian tulee täyttää SisäRYL 2013 vaatimukset. Alustan tulee olla kuiva, tasainen, kiinteä ja puhdas. Huomio että laminaattilattian pitää

Lisätiedot

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite

WTW SWANTM. Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite SWANTM WTW Suorakaiteen muotoinen nauha-asennettava tuloilmalaite Lyhyesti Nauha-asennettava seinästä-seinään tuloilmalaite Hajotinosa on kevyt alumiinirakenne 2, 3 tai rakoa Vaaka-/pystyhajotus Teleskooppirakenne

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia UNI Push

LK Hanakulmarasia UNI Push LK Hanakulmarasia UNI Push Tarkoitettu ainoastaan LK PE-X Universalputkelle. LK Hanakulmarasia UNI Push 16 yhdelle putkelle Tuote nro 188 06 38 LK Hanakulmarasia UNI Push 20 yhdelle putkellel Tuote nro188

Lisätiedot

Eurokoodien mukainen suunnittelu

Eurokoodien mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit Eurokoodien mukainen suunnittelu RV-VAluAnkkurit 1 TOIMINTATAPA...3 2 MITAT JA MATERIAALIT...4 2.1 Mitat ja toleranssit...4 2.2 Valuankkurin materiaalit ja standardit...5 3 VALMISTUS...6

Lisätiedot

6. Harkkomuottien kuormaus ja kiinnittäminen. Harkkomuottien kuormaus ja kiinnitys matalalaitaisiin avovaunuihin, joissa on puulattia

6. Harkkomuottien kuormaus ja kiinnittäminen. Harkkomuottien kuormaus ja kiinnitys matalalaitaisiin avovaunuihin, joissa on puulattia 6. Harkkomuottien kuormaus ja kiinnittäminen Harkkomuottien kuormaus ja kiinnitys matalalaitaisiin avovaunuihin, joissa on puulattia 6.1. Enintään 1,5 t:n painoiset harkkomuotit kuormataan matalalaitaiseen

Lisätiedot

NENTUOTETUKIp.0400244780

NENTUOTETUKIp.0400244780 PÄÄTÄI STUMAKORKEUSENNENASENNUSTA! TEKNI NENTUOTETUKIp.0400244780 SCHWAB ASENNUSOHJE Ennen asennusta: Tarkista, ettei tuotteessa ole kuljetuksen aikana tulleita halkeamia tai kolhuja. Märkätilassa elementti

Lisätiedot

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin:

Näin asennat. SUKA90S suihkukaapin: Näin asennat SUKA90S suihkukaapin: Huomioithan että tuote on ehjä. kokoamisessa tarvittavia osia ei joudu pakkauksen mukana roskiin. tuotteen lasiosat on huolellisesti suojattava kokoamisen yhteydessä.

Lisätiedot

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T

L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T L U I S K A T JA K Y N N Y K S E T TUOTE-ESITE 2014 Alumiinikynnykset Matalat alumiiniset kynnykset on helppo ylittää pyörätuolilla tai rollaattorilla, kokonaiskorkeus on 6 mm. Alumiiniset kynnykset ovat

Lisätiedot

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa

Päällirakenteen kiinnitys. Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Kiinnitys apurungon etuosassa Lisätietoa kiinnityksen valinnasta on asiakirjassa Apurungon valinta ja kiinnitys. Rungon etuosassa on 4 erityyppistä päällirakenteen kiinnikettä:

Lisätiedot

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle

Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1 Asennus- ja huolto-ohjeet HEATEX lämmöntalteenottokaivolle 1. Asennus a. Kaivon asennus betoni lattiaan : a.1 Kaivon asennus - Kaivo on kiinnitettävä tukevasti ennen valua. Kaivo kiinnitetään ympärillä

Lisätiedot

HPM -ankkurointipulttien asentaminen

HPM -ankkurointipulttien asentaminen Tuotteen tunnistaminen HPM -ankkurointipultteja valmistetaan vakiomalleina metrisille kierreko oille M16, M20, M24, M30 ja M39. Ankkurointipultin malli voidaan tunnistaa tuotteessa olevasta tunnuksesta

Lisätiedot

Asennusohje LASISEINÄ

Asennusohje LASISEINÄ Asennusohje LASISEINÄ Käymme tässä asennusohjeessa läpi lasiseinän asennuksen vaihe vaiheelta. Suorittamalla asennustyö huolella tämän ohjeen mukaan lasiseinän asennus sujuu vaivattomasti ja taataan lasiseinän

Lisätiedot

Muottiharkot työohje 17/11/2015

Muottiharkot työohje 17/11/2015 Muottiharkot työohje 17/11/2015 Sisällysluettelo Toimitukseen valmistautuminen..sivu.3 Harkkojärjestelmä ja mitoitus...sivu.4 Harkkojen ladonta ja raudoitus sivu.6 Harkkojen valaminen.sivu.8 Aukkopielet

Lisätiedot

LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS

LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS LK Jakotukkikaappi UNI VS, Esikasattu LK Jakotukkikaappi UNI VS Rakenne Vuotosuojattu jakotukkikaappi asennetaan upotettuna seinään tai kattoon tai pinta-asennuksena seinään. Seinän rakennesyvyyden pitää

Lisätiedot

RKL-, R2KL- ja R3KLkiinnityslevyt

RKL-, R2KL- ja R3KLkiinnityslevyt RKL-, R2KL- ja R3KLkiinnityslevyt Eurokoodien mukainen suunnittelu RKL-, R2KL- ja R3KLkiinnityslevyt 1 TOIMINTATAPA... 2 2 MITAT JA MATERIAALIT... 3 2.1 RKL- ja R2KL-kiinnityslevyjen mitat... 3 2.2 R3KL-kiinnityslevyjen

Lisätiedot

Maksuehdot 30 päivää netto laskun päivämäärästä alkaen, ellei muuta sovita. Eräpäivän jälkeen veloitetaan viivästyskorko.

Maksuehdot 30 päivää netto laskun päivämäärästä alkaen, ellei muuta sovita. Eräpäivän jälkeen veloitetaan viivästyskorko. 0 HALFENin kattava tuotevalikoina sisältää BETONI-, JULKISIVU- ja ASENNUSTEKNISIÄ tuotteita. Koko valikoima on koottu tähän hinnastoon. Erittäin korkealaatuisten tuotteiden turvallisuustason takeena ovat

Lisätiedot

UUTUUS!!! Thonic. tarkastusluukut pikakiinnityksellä

UUTUUS!!! Thonic. tarkastusluukut pikakiinnityksellä UUTUUS!!! Thonic tarkastusluukut pikakiinnityksellä Tuoteluettelo 2016/2017 Thonic tarkastusluukut innovatiivisella pikakiinnityksellä Lektar Oy:n maahantuomat Thonic-tarkastusluukut tuovat uutta ilmettä

Lisätiedot

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1

Maskeeraus ja hionta Vaihe 1 Vaihe 2 1 Vaihe 1 Laita maskeerausteippiä n. 1 cm pohjaosien sisemmästä jyrsitystä merkkiviivasta sekä n. 1cm sivumoduulien mustasta merkkivivasta. Hio maskeerauksen ulkopuolinen alue karhunkielellä. Maskeeraus

Lisätiedot

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 1. Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 1 Villaeristeisen puurunkoseinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova -levyllä Julkisivujen uusimisen yhteydessä

Lisätiedot

6.4. Kaapeliasennusjärjestelmä. Cable Scout. Cable Scout - ratkaisu kaapeliasennuksiin. Asennustyökalut

6.4. Kaapeliasennusjärjestelmä. Cable Scout. Cable Scout - ratkaisu kaapeliasennuksiin. Asennustyökalut 6.4 Asennustyökalut Cable Scout Cable Scout kaapeliasennusjärjestelmä on monipuolinen apuväline kaapeliasennuksessa. Järjestelmä säästää työaikaa ja kustannuksia. HellermannTyton tarjoaa neljä erilaista

Lisätiedot

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE

MAAKELLARIN VOITTANUTTA EI OLE MAAKELLARI RATKAISEE SÄILYTYSONGELMASI Maakellari on ihanteellinen ratkaisu vihannesten, mehujen, säilöttyjen tuotteiden jne. pitkäaikaiseen varastointiin. Säilyvyyden takaavat maakellarin luontaiset ominaisuudet:

Lisätiedot

PVL-vaijerilenkki. Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin. Tekninen käyttöohje

PVL-vaijerilenkki. Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin. Tekninen käyttöohje PVL-vaijerilenkki Seinäelementtien pystysaumaliitoksiin Versio: FI 10/2012 Laskentanormit: EC+NA Betoniyhdistyksen käyttöselosteet BY 5 B-EC 2 N:o 26 (PVL 60, PVL 80, PVL, PVL 120) BY 5 B-EC 2 N:o 32 (PVL

Lisätiedot

Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014

Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014 Liukujärjestelmät Tuoteluettelo 2014 Alumiini Polyasetaali Tuoteluettelo 2014 Sisällysluettelo: 3 Käyttökohteita 4 C-kiskot C-30 5 Liukupalat LP-30 6 Liukuprofiilit LK-30 7 C-kiskot C-20 8 Liukupalat LP-20

Lisätiedot

Kiinnikeopas. Betonivälipohja, maanvarainen laatta. LK Säätöputki. LK Putkikiinnike UNI. (Tuote nro , )

Kiinnikeopas. Betonivälipohja, maanvarainen laatta. LK Säätöputki. LK Putkikiinnike UNI. (Tuote nro , ) Kiinnikeopas Betonivälipohja, maanvarainen laatta LK Putkikiinnike UNI LK Putkikiinnike UNI k/k 40 (Tuote nro 481 43 92) LK Putkikiinnike UNI k/k 50 (Tuote nro 481 44 03) LK Säätöputki (Tuote nro 481 43

Lisätiedot

Asennusohje 08/2011. Kallioankkuri 15,0. Tuote-nro 581120000. Muottimestarit

Asennusohje 08/2011. Kallioankkuri 15,0. Tuote-nro 581120000. Muottimestarit 08/2011 sennusohje 999415011 fi Kallioankkuri 15,0 Tuote-nro 581120000 sennusohje Kallioankkuri 15,0 Tuotteen kuvaus Kallioankkuri 15,0 on tarkoitettu käytettäväksi muotin yksipuoliseen ankkurointiin betonissa.

Lisätiedot

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite

Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Halton Zen Circle ZCI - syrjäyttävä tuloilmalaite Laaja ilmavirran säätöalue Tasainen ilmavirran virtauskuvio saadaan aikaan pienillä rei'illä, jotka muodostavat optimaaliset virtausolosuhteet hajottimen

Lisätiedot

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3

HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET. Uponorumpisäiliö. 10 m 3 HAJA-ASUTUSALUEEN JÄTEVEDEN KÄSITTELY ASENNUSOHJEET Uponorumpisäiliö 10 m 3 1 Monta huolta vähemmän luotettavilla Uponor-ratkaisuilla Teit hyvän ratkaisun valitessasi luotettavan Uponorjätevesijärjestelmän.

Lisätiedot

03. Kiinnitystarvikkeet

03. Kiinnitystarvikkeet 03. Kiinnitystarvikkeet Naulakiinnike litteä 2x4mm 100 kpl valkoinen 03.1 Naulakiinnike litteä 2x4mm 100 kpl valkoinen Käytetään litteiden johtojen kiinnitykseen esim. listoihin, kipsiin, betoniin ja tiiliin,

Lisätiedot

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET

HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET HH-JUDOTATAMIN RAKENNUSOHJEET 50 mm50 mm 1 2 3 4 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 400 mm 200 mm 200 mm 45 mm 5 6 50 mm 9 mm 9 mm 95 mm Rakenneselitys Joustotatami / koko esim.. 12 000 * 12 000 mm. Mitta höylätyn

Lisätiedot

PS-parvekesarana. Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36. Tekninen käyttöohje

PS-parvekesarana. Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36. Tekninen käyttöohje PS-parvekesarana Versio: FI 9/2016 Laskentanormit: EC+FI NA Betoniyhdistyksen käyttöseloste BY 5 B-EC 2 n:o 36 Tekninen käyttöohje PS-parvekesarana Järjestelmän etuja Siirtää parvekelaatan vaakavoimat

Lisätiedot

Tiivistysaineet Ilmastointi

Tiivistysaineet Ilmastointi Tiivistysaineet Ilmastointi Tiivistysaineet Ilmastointi Tuotantolaitoksella Getingessä valmistetaan ABRAn tiivistysaineita muun muassa ilmastointialalle. Sunchem kykenee vastaamaan useimpiin tarpeisiin

Lisätiedot

Asennusja käyttöohje. Kaatoallas Skandia kuljettimille (fi)

Asennusja käyttöohje. Kaatoallas Skandia kuljettimille (fi) Asennusja käyttöohje Kaatoallas Skandia kuljettimille 408115 (fi) ANTTI-TEOLLISUUS OY Koskentie 89 25340 Kanunki, Salo Puh. +358 2 774 4700 Fax +358 2 774 4777 E-mail: antti@antti-teollisuus.fi www.antti-teollisuus.fi

Lisätiedot

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm

Korjaamopuristimet. Alapalkki MITAT. H (Sylinteri palautettuna) mm. J mm -runko 25 tonnia Voidaan asentaa työpöydälle tai lisävarusteena saatavalle jalustalle. Työpöytä asennusta varten tarvitaan 1.4 m 2 vapaata tilaa, jalustan kanssa tarvitaan 4 m 2 lattiatilaa. voin -runko

Lisätiedot

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy

Liukuovijärjestelmä PLK. Asennusohje. Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK Asennusohje Polanor Oy Liukuovijärjestelmä PLK on tarkoitettu sisäkäyttöön ja kevyiden liukuvien väliovien ripustukseen. Järjestelmän avulla voidaan korvata levystä tai puusta valmistetut

Lisätiedot

Tuotekortti: Rondo R2

Tuotekortti: Rondo R2 1 Tuotekortti: Rondo R2 2 TUOTETIEDOT Tuotekoodi Rondo R2-W-Fe RR40-1,0 (tyyppi, hyötyleveys=w, materiaali, väri, ainepaksuus) Pakkaus - Paino 0-2000kg - Levyt pakataan puulavalle muovilla peitettynä ja

Lisätiedot

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen.

Cembrit Sauna. Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. Julkisivulevyt Sisälevyt Kestää kuumaa. Antaa saunalle tai tulisijalle laadukkaan silauksen. CEMRIT SAUNA 2 Tuotekuvaus Tyylikästä turvallisuutta -kiukaantaustalevy on valmistettu turvallisista, kestävistä

Lisätiedot

LK Hanakulmarasia UNI Push X16 V2

LK Hanakulmarasia UNI Push X16 V2 LK Hanakulmarasia X16 V2 Tarkoitettu ainoastaan LK PE-X Universal-putkille. LK Hanakulmarasia X16 V2 Tuotenro 188 21 81 Katso sivu 2 Asennus LK Hanakulmarasia X16 V2 voidaan ainutlaatuisen rakenteensa

Lisätiedot

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon

Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Edelläkävijän ratkaisut kannattavaan tuotantoon Lujatekoinen ja varmatoiminen Tehokkuutta ja helppoutta vasikanjuottoon hapanjuottovaunulla VAPAARUOKKIJA RehuPiika Laitteella voidaan tehdä jopa kolmen

Lisätiedot

03. Kiinnitystarvikkeet

03. Kiinnitystarvikkeet 03. Kiinnitystarvikkeet Naulakiinnike litteä 3x5 mm 03.1 Naulakiinnike litteä 3x5 mm 20 kpl valkoinen Käytetään litteiden johtojen kiinnitykseen esim. listoihin, kipsiin, betoniin ja tiiliin, sisä- ja

Lisätiedot

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3

Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Asennusohje Sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 Uponor-sadevesienkeräilysäiliö 3 m 3 5 1 3 2 4 1. Sadevesiputki (tuloputki). - 2. Suojaputki vesiletkulle. - 3. Huoltokaivo. - 4. Ylivuotoputki. - 5. Vesiposti

Lisätiedot

Wallgard asennusohje 2014

Wallgard asennusohje 2014 Wallgard asennusohje 2014 1. Alusta 1.1 Alustan on oltava luja, puhdas, kuiva ja tasainen, imukykyinen, eikä halkeamia ei saa esiintyä. Kiinnitystä heikentävät maali- ja öljytahrat sekä pöly poistetaan.

Lisätiedot

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n

Näin lisäeristät 2. Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys. Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Näin lisäeristät 2 Purueristeisen seinän ulkopuolinen lisäeristys Eristeinä PAROC Renova tai PAROC WPS 3n Tammikuu 2012 Ulkopuolinen lisäeristys PAROC Renova levyllä Puurunkoinen, purueristeinen talo,

Lisätiedot

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12

Asennusohje SureStep PUR, SafeStep, SafeStep Grip & SafeStep R12 Kaikkein paraskaan lattiapäällyste ei ole hyvännäköinen tai toimiva, jos sitä ei asenneta ja hoideta oikein tai jos alusta ei ole ihanteellinen. Lue tämän vuoksi asennusohje huolellisesti, ennen kuin aloitat

Lisätiedot

Vetokoukku, irrotettava, EU

Vetokoukku, irrotettava, EU Ohje nro Versio Osa nro 8682344 1.2 30763398 Vetokoukku, irrotettava, EU IMG-219257 Sivu 1 / 11 Varuste A0000162 A0000161 A0000165 J8903469 Sivu 2 / 11 IMG-219256 Sivu 3 / 11 IMG-213320 Sivu 4 / 11 JOHDANTO

Lisätiedot

Barofor. Aitajärjestelmät BETAFLDR00Q_ENG.indd :16:03

Barofor. Aitajärjestelmät BETAFLDR00Q_ENG.indd :16:03 Barofor Aitajärjestelmät 60905BETAFLDR00Q_ENG.indd 2 04-04-2006 13:16:03 Monipuolisia aitajärjestelmiä moneen käyttöön Barofor Deco Barofor Round Barofor Square 3 60905BETAFLDR00Q_ENG.indd 3 04-04-2006

Lisätiedot

rakennustyömaalle www.machinery.fi Turvakaiteet Askelmat Kulkutiet Tavaransiirto ja varastointi

rakennustyömaalle www.machinery.fi Turvakaiteet Askelmat Kulkutiet Tavaransiirto ja varastointi Kotimaista laatua rakennustyömaalle www.machinery.fi Turvakaiteet Askelmat Kulkutiet Tavaransiirto ja varastointi Machinery ja Vepe ovat solmineet yhteistyösopimuksen Vepe-tuotteiden myynnistä. Machinery

Lisätiedot

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies

UPM ProFi. Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies UPM ProFi Deck Installation Instructions/Verlegeanleitung/Instructions de montage/installatie-instructies THERMAL EXPANSION 0,004 % per 1 C e.g. 40 C change in board temperature = 6mm expansion / contraction

Lisätiedot

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet

JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet MSJ-WOOD OY JUSSI-taloportaiden kokoamisohjeet Kokoamisohjeet U-taloportaille MSJ-Wood 11.3.2013 http://www.jussi-portaat.fi Suunnittelu ja toteutus: Cadwill Oy Teit erinomaisen valinnan ostaessasi Jussi

Lisätiedot

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje

Käyttö- ja asennusohje. Nordic Light Roulett. kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) käyttö- ja asennusohje Käyttö- ja asennusohje kaksisuuntainen (TDBU) käsikäyttöinen (HO) Kaksisuuntainen sälekaihdin asennus a) Kaihdin on pakattu paperinauhoilla nippuun. Nämä nauhat voidaan poistaa, kun narukiinnikkeet on

Lisätiedot

TITAN Megashore -tuentajärjestelmä

TITAN Megashore -tuentajärjestelmä TITAN Megashore -tuentajärjestelmä Ischebeck TITAN -alumiinituki Koko 6 Alumiinitukia on kolmea eri kokoa, joissa pystysuunnassa kulkeva ura mahdollistaa kehien kiinnittämisen nopeasti ja turvallisesti

Lisätiedot

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design)

Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) Installation instructions, accessories Ohje nro 31399510 Versio 1.0 Osa nro 31260698 Sähkötoiminen moottorinlämmitin, 230 V, (R-design) IMG-378205 Volvo Car Corporation Sähkötoiminen moottorinlämmitin,

Lisätiedot

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan

Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan Uponor-lattialämmitysjärjestelmä puurakenteiseen ala- ja välipohjaan 2 Lattialämmitys on hyvä ratkaisu Vesikiertoinen lattialämmitys on helppo asentaa valmiiksi uritetulla lattialämmityksen KoskiTherm-asennuslevyllä.

Lisätiedot