KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2014. Keskusseurakuntatalo, Kahvio, Suokatu 22, Kuopio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2014. Keskusseurakuntatalo, Kahvio, Suokatu 22, Kuopio"

Transkriptio

1 1 Aika klo Paikka Keskusseurakuntatalo, Kahvio, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä Jussi Hakala jäsen läsnä Markku Huttunen jäsen läsnä Matti Jantunen jäsen läsnä Heikki Juutinen jäsen läsnä, saapui :n 190 käsittelyn aikana Tuula Merjola-Partanen jäsen läsnä, poistui :n 192 käsittelyn jälkeen Mauri Pesonen jäsen läsnä Marja-Sisko Pihl jäsen läsnä Taina Tammekann jäsen läsnä Maija Taskinen jäsen läsnä Annikki Tiilikainen jäsen läsnä Taisto Toppinen jäsen poissa Upi Heinonen Toppisen varajäsen läsnä kirkkovaltuuston Ilkka Raninen puheenjohtaja läsnä, poistui :n kirkkovaltuuston 193 käsittelyn aikana Juhani Laurinkari varapuheenjohtaja läsnä Reijo Leino kirkkoherra läsnä Jaana Marjanen lääninrovasti läsnä Aulikki Mäkinen kirkkoherra läsnä Matti Pentikäinen kirkkoherra läsnä Ilpo Rannankari tuomiorovasti läsnä Minna Siikaniva viestintäpäällikkö läsnä Arja Keränen henkilöstöpäällikkö läsnä Kokoukseen velvoitetut Timo Korhonen hallintojohtaja läsnä Mika Pulkkinen vt. rekisterinjohtaja läsnä Tuulikki Kuhlman hallintosihteeri läsnä Kokoukseen kutsuttu Raimo Hakkarainen johtava oppilaitosteologi, läsnä :t Aarne Laukkanen puistopäällikkö, :t , Seppo Marjanen diakoniajohtaja, läsnä :t Petri Rautio kiinteistöpäällikkö, läsnä :t Riitta Immonen vt. lapsityön johtaja, läsnä :t Irene Venejärvi perheasiainneuvottelukesk., läsnä :t Risto Voutilainen joht. sairaalasielunhoitaja, läsnä :t Martti Ängeslevä tietohallintopäällikkö, läsnä :t Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Kokouksen aluksi puheenjohtaja piti alkuhartauden, jonka aikana veisattiin virsi 314.

2 2 182 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi yksitoista (11) jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava vähintään kolme päivää ennen kokousta. Esityslista on postitettu hallintovirastosta Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. 183 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAIN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄOLO Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Mauri Pesonen ja Marja-Sisko Pihl. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen ja pidetään nähtävänä hallintovirastossa viraston aukioloaikana. 184 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi sillä lisäyksellä, että yhteisen kirkkoneuvoston ja johtavien viranhaltijoiden seminaarimatkan Vantaan päivän ohjelma käsitellään ilmoitusasioissa. 185 HAUTOJEN HOITOHINNAT V Hautojen hoitohinnat vahvistetaan vuosittain ja ne vahvistaa yhteinen kirkkovaltuusto. Esityslistan liitteessä 1 olevassa ehdotuksessa hautojen vuosihoitohintaan esitetään kahden prosentin korotusta, mikä vastaa yleistä hinnankorotustasoa. Vuoden 2015 alusta Maaningan kunta liittyy Kuopion kaupunkiin. Kuntaliitoksen myötä myös Maaningan seurakunta liittyy osaksi Kallaveden seurakuntaa ja joka toimii osana Kuopion seurakuntayhtymää. Liitoksen myötä myös hautainhoitorahaston hautojen hoito siirtyy seurakuntayhtymälle. Vuoden 2015 alusta seurakuntayhtymään liittyvän Maaningan seurakunnan hoitohautojen hinnat ovat olleet noin puolet halvempia, mutta hoitojen pituudet ovat samat kuin Kuopion seurakuntayhtymässä. Hautojen hoidosta perittävät maksut ovat tällä hetkellä Maaningan seurakunnan hautainhoitorahastolla seuraavat: Vuosihoito yhdeltä arkkupaikalta 36 euroa. Viiden vuoden hoito 181 euroa ja kymmenen vuoden hoito 365 euroa. Hinnat ovat olleet samat vuodesta 2002 lukien. Lisäksi Maaningan seurakunnalla on ollut mahdollista ostaa myös haudanhoito ilman kukkia, joka on maksanut 29 euroa/hautapaikka. Hoitohautojen hinnat ja niiden sisältö on syytä muuttaa yhdenmukaiseksi yhdenvertaisen kohtelun vuoksi. Maaningan seurakunnan hautainhoitorahastolla on tällä hetkellä 365 hoitosopimusta. Voimassa olevien hoitosopimusten omaisille lähetetään kirje, jossa kerrotaan vuonna 2015 alkavalla hoitokaudella tapahtuvista muutoksista.

3 3 Vuoden 2015 alkavalla hoitokaudella hoitohautojen hinnoittelu ja niiden pituudet sekä hinnaston teksti muutetaan yhdenmukaisen menettelyn vuoksi koskemaan kaikkien hautausmaiden hoitohautoja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsiteli hoitohintoja Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hoitohintojen vahvistamista esitetyllä tavalla. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi - että hautojen hoitohinnat vuodelle 2015 hyväksytään liitteen 1 mukaisesti. 186 HAUTAINHOITORAHASTON (HHR) TALOUSARVIOEHDOTUS V Yhteinen kirkkovaltuusto vahvistaa vuosittain hautainhoitorahaston talousarvion. Rahaston tulot koostuvat arvioiduista vuosihoitomaksuista ja määräaikaisten hoitosopimusten pääoman korkotuloista ja sopimusten pääoman kuoletuksista sekä rahaston omistamien asunto-osakkeiden vuokratuloista. Rahaston pääoma on tällä hetkellä ,03 euroa. Rahaston varat on sijoitettu lyhyt- ja pitkäaikaisiin pankkitalletuksiin ja osakerahastoon. Varoja on sijoitettu myös kuuteen asunto-osakkeeseen, joiden hankintahinta oli yhteensä ,17 euroa. Asunto-osakkeiden arvioitu tuotto on noin 6 %/vuosi. Rahaston taloudellinen tilanne on tällä hetkellä hyvä. Vuoden 2015 alusta Maaningan kunta liittyy Kuopioon. Kuntaliitoksen myötä myös Maaningan seurakunta liittyy osaksi Kallaveden seurakuntaa ja joka toimii osana Kuopion seurakuntayhtymää. Liitoksen myötä myös hautainhoitorahaston hoito siirtyy seurakuntayhtymälle. Vuoden 2015 alusta seurakuntayhtymään liittyvän Maaningan seurakunnan hautainhoitorahaston pääoma on tällä hetkellä ,90 euroa. Varat on sijoitettu lyhytaikaisiin pankkitalletuksiin. Edellä mainittu pääoma on tarkoitus yhdistää vuoden 2015 alusta seurakuntayhtymän hautainhoitorahaston pääomaan. Hautainhoitorahaston pääoma liitoksen jälkeen on yhteensä ,93 euroa. Ehdotus hautainhoitorahaston vuoden 2015 talousarvioksi on esityslistan liitteenä 2. Talousarvion suurimman menoerän muodostavat henkilöstömenot, joiden loppusumma on euroa. (v ne olivat euroa, 68,3 % kaikista menoista). Rahasto maksaa vuokraa seurakuntayhtymälle kaluston ja kiinteistön käytöstä yhteensä euroa. Rahaston talousarvioehdotuksen menojen loppusumma on euroa ja arvioidut tulot euroa. Talousarvioehdotus osoittaa euron alijäämää. Alijäämäisyys johtuu mm. palkkamenojen, aineet ja tarvikehankintoihin ja palvelujen ostoihin varatuista lisäyksistä. Korko ja osinkotuottojen todellista määrää on vaikea arvioida tässä vaiheessa.

4 4 Vuonna 2015 alkavalla hoitokaudella on määräaikaishoitosopimuksia Vuosihoitoja oli vuonna 2014 yhteensä Hoitosopimusten määrä vuoden 2015 alussa on noin Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli hautainhoitorahaston talousarviota Johtokunta päätti hyväksyä talousarvioehdotuksen esitetyn mukaisena ja esittää sen edelleen yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, - että hautainhoitorahaston talousarvioehdotus vuodelle 2015 hyväksytään. 187 HAUTASIJAMAKSUT V Haudan luovutukseen liittyvät maksut vahvistetaan vuosittain ja ne vahvistaa yhteinen kirkkovaltuusto. Vuoden 2015 alusta Maaningan kunta liittyy Kuopion kaupunkiin. Kuntaliitoksen myötä myös Maaningan seurakunta liittyy osaksi Kallaveden seurakuntaa ja Kuopion seurakuntayhtymää. Vuoden 2015 alusta edellä mainituista toimenpiteistä johtuen Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymälle tulee kaksi uutta hautausmaata, joista toiseen tehdään hautauksia. Tämän jälkeen seurakuntayhtymällä on yhteensä 36 hautausmaata, joista 27 tehdään hautauksia. Hautapaikasta (kaksi arkkuhautasijaa) peritään tällä hetkellä Kuopiolaisilta 300 euroa. Maaningan seurakunnassa hautapaikan maaninkalainen on saanut maksutta. Vuoden 2015 alusta alkaen hautasijasta perittävä maksu ja hinnastossa oleva teksti on perusteltua muuttaa yhdenmukaisen menettelyn vuoksi koskemaan kaikkia. Hautasijamaksujen hinnoittelussa sovelletaan Järvi-Kuopion seurakunnan alueella olevien vainajien kohdalla kuopiolaisen vainajan mukaista hinnoittelua. Perusteluna on, että Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen kunnan alueet ovat Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän toimialueella. Hautasijamaksuja on korotettu vuosien välisenä aikana 100 eurosta 300 euroon /kaksiarkkuhautasijaa. Vuoden 2015 hautasijamaksuihin ei ehdoteta korotusta, vaan ne säilytettäisiin vuoden 2014 tasolla. Ehdotus vuonna 2015 perittäviksi hautasijamaksuiksi on esityslistan liitteenä 3. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli hautasijamaksuja Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle hautasijamaksujen säilyttämistä vuonna 2015 vuoden 2014 tasolla. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, - että hautasijamaksut vuodelle 2015 hyväksytään liitteen 3 mukaisina.

5 5 188 HAUTAUSPALVELUMAKSUT V Hautauspalvelumaksut vahvistetaan vuosittain ja ne vahvistaa yhteinen kirkkoneuvosto. Vuoden 2015 alusta Maaningan kunta liittyy Kuopioon. Kuntaliitoksen myötä myös Maaningan seurakunta liittyy osaksi Kallaveden seurakuntaa. Vuoden 2015 alusta edellä mainituista toimenpiteistä johtuen Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymälle tulee kaksi uutta hautausmaata, joista toiseen tehdään hautauksia. Tämän jälkeen seurakuntayhtymällä on yhteensä 36 hautausmaata, joista 27:ään tehdään hautauksia. Vuoden 2015 alusta alkaen hautauspalveluista perittävät maksut ja hinnastossa oleva teksti muutetaan yhdenmukaisen menettelyn vuoksi koskemaan myös Maaninkaa. Hautausmaksuissa (kaivu, peitto ja kunnostus) tekstiosissa on osittain erilaisuutta Kuopion ja Maaningan välillä. Perittävä maksu esim. arkkuhaudan kaivusta vaihtelee Maaningalla euron välillä. Kuopion hinta on tällä hetkellä 413 euroa/arkkuhauta. Seurakuntayhtymälle valmistui toinen krematorion uuni vuoden 2013 alusta. Rakentamiskustannukset on suunniteltu maksettavaksi 10 vuoden aikana tuhkauksista perittävillä maksuilla. Vuoden 2015 tuhkauksen hintaa ehdotetaan korotettavaksi 170 eurosta 180 euroon. Esityslistan liitteessä 4 esitetään muita hautauspalvelumaksuja korotettavaksi kahdella prosenttia vuoden 2014 tasosta. Hauta- ja hautauspalvelumaksujen hinnoittelussa sovelletaan Järvi-Kuopion alueella olevien vainajien kohdalla kuopiolaisen vainajan mukaista hinnoittelua. Perusteluna on, että Juankosken, Kaavin ja Tuusniemen kunnan alueet ovat Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän toimialueella. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli hautauspalvelumaksujen Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle niiden hyväskymistä liitteen 4 mukaisina. Tämän jälkeen on puistopäällikön ja hallintojohtajan kesken käydyn neuvottelun perusteella päätetty esittää hautauspalvelumaksujen kohdan 4 Muistomerkin oikaisu osalta pienimmän laskutustyön maksun korottamista 15: eurosta 30:euroon ja kohdan 7 Muut palvelut toimitusmaksun/hauta korottamista 12:sta eurosta 25:een euroon. Nämä muutokset on tehty liitteeseen 4. - hautauspalvelumaksut vuodelle 2015 hyväksytään liitteen 4 mukaisina.

6 6 189 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN TALOUDEN KEHITYKSESTÄ Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan kirkkoneuvostoa on informoitava seurakuntayhtymän talouden kehityksestä neljännesvuosittain. Raportti seurakuntayhtymän talouden kehityksestä on esityslistan liitteenä 5. Raportti sisältää tuloslaskelman, rahoituslaskelman, talousarvion toteutumisvertailun ja selvityksen verotulokertymän toteutumisesta. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa. - että raportti talouden kehityksestä merkitään tiedoksi. 190 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN SIJOITUSTOIMINNAN TILANTEESTA Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan yhteistä kirkkoneuvostoa on informoitava seurakuntayhtymän sijoitustoiminnan tilanteesta neljännesvuosittain. Raportti sijoitustoiminnan tilanteesta on esityslistan liitteenä 6. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa. - että raportti sijoitustoiminnan tilanteesta merkitään tiedoksi. 191 MÄÄRÄAIKAISEN DIAKONIAN VIRAN PERUSTAMINEN KALLAVEDEN SEURAKUNTAAN Kallaveden seurakunnassa on kuusi kokoaikaista diakonian virkaa. Näistä viisi virkaa on täytetty kokoaikaisesti ja yksi niistä on sijoitettu Karttulan alueseurakuntaan. Yhteen virkaan kuuluu lähiesimiehen tehtävät. Yksi diakonian viroista on täytetty osa-aikaisesti työntekijän osatyökyvyttömyyseläkkeen vuoksi. Lisäksi Kallaveden diakoniatyössä työskentelee yksi 78 %:n työaikaa tekevä työsuhteinen diakoniatyöntekijä. Osa-aikaisesti täytetyn diakonian viran toinen puolikas on ollut nuorisotyön määräaikaisessa virassa, jonka viran toinen puolikas on muodostunut osaaikaeläkkeellä olevan nuorisotyönohjaajan viran toisesta puolesta. Osaaikainen nuorisotyöntekijä jää eläkkeelle vuoden 2015 alussa ja tarkoitus on täyttää yksi nuorisotyönohjaajan tehtävä kokoaikaisesti ja jättää määräaikainen virka täyttämättä, joten puolikas virka jää nuorisotyöstä pois. Kallaveden seurakuntaneuvosto esittää, että tämä puolikas virka käytettäisiin nyt diakoniatyön resurssina. Seurakuntaliitoksen myötä Maaningan seurakunnasta tulee yksi kokoaikainen diakonian virka Kallaveden seurakuntaan. Maaningalta tuleva diakoniavi-

7 7 ranhaltija on osa-aikaeläkkeellä ja tekee 55 %:n työaikaa. Viranhaltija saavuttaa eläkeiän vuonna Kallaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto esittää lausunnossaan, että diakoniatyön tarve Kallaveden seurakunnan alueella vaatii olemassa olevien resurssien käyttämisen ja virkojen mukaisen täyden miehityksen. Tässä tapauksessa se tarkoittaisi yhden viranhaltijan lisäystä vuoden 2014 tilanteeseen siten, että puolikas virasta (45 %) tulisi Maaningan liitoksen myötä ja puolikas täytettäisiin nuorisotyön käytössä olleesta virasta, joka lähtökohtaisesti on ollutkin diakoniatyöhön varattu resurssi. Olemassa olevia resursseja ei lisätä, vaan virkajärjestely tapahtuu osa-aikaisesti täytettyjen kokoaikaisen virkojen järjestelyllä. Diakonian virka esitetään perustettavaksi määräaikaisena. Seurakuntaliitoksen ja työn uudelleen organisoimisen vuoksi vireillä on muutoksia, jotka edellyttävät henkilöstön tarpeen ja sijoittelun uudelleen arviointia. Maaningan seurakunnan diakoniaviranhaltija saavuttaa eläkeiän vuonna 2017, jolloin diakonian resursseja tarkastellaan uudelleen. Järjestely merkitsee yhden määräaikaisen diakoniaviranhaltijan viran perustamista Kallaveden seurakuntaan. Virkatarvetta tulee tarkastella hyvissä ajoin ennen määräaikaisen viran päättymistä. Henkilöstöasiain johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle määräaikaisen diakonian viran perustamista esitetyllä tavalla. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, - että Kallaveden seurakuntaan perustetaan määräaikainen diakonian vaativuusryhmän 502 kokonaispalkkausvirka virka ajalle VUODEN 2015 TALOUSARVIO JA TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA VUOSILLE Kirkkojärjestyksen 15. luvun 2.ja 3 :ien mukaan yhteisen kirkkovaltuuston on hyväksyttävä talousarvion hyväksymisen yhteydessä myös kolmea vuotta koskeva toiminta- ja taloussuunnitelma. Talousarviovuosi on kalenterivuosi ja samalla toiminta- ja taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Toiminta- ja taloussuunnitelmassa hyväksytään seurakunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio on laadittava siten, että edellytykset seurakunnan tehtävien hoitamiselle turvataan. Tulojen ja menojen on oltava tasapainossa kolmen vuoden suunnittelukauden tai perustellusta syystä tätä pitemmän, kuitenkin enintään viiden vuoden ajanjakson aikana. Kirkkojärjestyksen 15 luvun 2 :n 2. momentin mukaan talousarvion hyväksymisen yhteydessä on päätettävä toimenpiteistä, joilla edellisen vuoden taseen osoittama alijäämä katetaan, ottaen huomioon myös talousarvion laatimisvuonna kertyväksi arvioitu yli- tai alijäämä.

8 8 Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy toimintayksiköiden toiminnalliset tavoitteet hyväksyessään talousarvion. Talousarvion lisäksi yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyy kahta talousarviovuoden jälkeistä vuotta varten toiminta- ja taloussuunnitelman. Järjestelmä on rullaava siten, että vuosittain toiminta- ja taloussuunnitelma ensimmäinen vuosi siirtyy vuotuisen talousarviosuunnittelun piiriin ja suunnitelmaan lisätään yksi vuosi. Yhteisen kirkkoneuvoston antaman vuoden 2015 talousarvion laadintaohjeen ja talousarviokehysten mukaan talousarvioehdotus on laadittu siten, että henkilöstömenojen on arvioitu vuonna 2015 kasvavan 1,6 prosentilla vuoden 2014 maaliskuun tasosta. Muiden toimintamenojen osalta kehys on laadittu niin, että se on vuoden 2014 talousarvion tasolla. Talousarvioehdotus on laadittu perustuen kirkollisveroprosentin pitämiseen 1,5 prosentissa. Ehdotus vuoden 2015 talousarvioksi ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi on laadittu seurakuntaneuvostojen, yhteisten työalojen johtokuntien ja yksittäisten viranhaltijoiden tekemien esitysten sekä eräiden kristillisten järjestöjen ja yhdistysten tekemien anomusten perusteella. Ehdotus vuoden 2015 talousarvioksi ja vuosien toiminta- ja taloussuunnitelmaksi on esityslistan liitteenä 7. Vuoden 2015 talousarvion toimintamenojen loppusumma on euroa, mikä on euroa eli 4,0 prosenttia enemmän kuin vuoden 2014 talousarviossa. Toimintatuottoja on arvioitu kertyvän vuonna 2015 yhteensä euroa, mikä on euroa eli 3,2 prosenttia enemmän kuin vuonna Toimintatulojen ja toimintamenojen erotus eli ns. toimintakate on euroa, mikä on 4,2 prosenttia enemmän kuin edellisenä vuonna. Toimintamenojen suurin yksittäinen menoerä on henkilöstömenot, joiden loppusummaksi on arvioitu euroa. Tämä on euroa eli 2,1 prosenttia enemmän kuin vuoden 2014 talousarviossa. Verotuloja on vuonna 2015 arvioitu kertyvän yhteensä euroa, josta kirkollisverotulojen osuus on euroa ja yhteisöverojen euroa. Verotuloarvio perustuu tuloveroprosentin pitämiseen 1,5 prosentissa. Kirkollisverokertymän on arvioitu pienenevän vuonna prosentilla vuoden 2013 tasosta ja 0,5 prosentilla vuonna 2015 vuoden 2014 tasosta. Yhteisöveron tuoton on arvioitu kasvavan vuonna prosentilla ja vuonna prosentilla. Vuosikate on euroa. Poistojen ja satunnaisten erien jälkeinen tilikauden tulos osoittaa euron alijäämää. Vuoden 2015 talousarvion investointiosan loppusumma on euroa ja koko suunnittelukauden investointimenojen loppusumma euroa. Lisäksi vuosien investointitarpeiksi on arvioitu tässä vaiheessa euroa. Näin mittavien investointien toteuttaminen edellyttää varsin radikaalia toimintakulujen leikkaamista tai luopumista investointien toteuttamisesta. Tarvittavien menoleikkausten aikaansaamiseksi yhteinen kirkkoneuvosto on asettanut eri toimintayksiköille säästötavoitteet. Hallintojohtaja esittelee talousarvio- ja toiminta- ja taloussuunnitelmaehdotusta tarkemmin kokouksessa.

9 9 1.että vuoden 2015 talousarvio hyväksytään liitteen 7 mukaisena, 2. että talousarvion käyttötalousosan sitovuustasoksi vahvistetaan yleishallinnon, seurakunnallisen toiminnan, hautatoimen ja kiinteistötoimen osalta lukutason toimintakate ja yhteisten seurakunnallisten tehtävien osalta kustannuspaikkatason toimintakate ja investointiosan osalta hanketaso, 3. että toiminta- ja taloussuunnitelma hyväksytään noudatettavaksi ohjeellisena ja 4. että talousarviosta ja toiminta- ja taloussuunnitelmasta pyydetään seurakuntaneuvostojen ja yhteisten työalojen johtokuntien lausunnot mennessä. Talousarvion käsittelyssä käydyn keskustelun aikana Heikki Juutinen esitti, että lähetysjärjestöille ja kansainväliselle diakonialle v esitetty avustussumma euroa (talousarvion liite 1) jaetaan kahdelle lähetysjärjestölle; Suomen Lähetysseuralle 88 prosenttia ja Suomen Pipliaseuralle 12 prosenttia. Heikki Juutisen esitystä ei kannatettu. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 193 TOIMINTAYKSIKÖITTEN SÄÄSTÖSUUNNITELMAT Yhteinen kirkkoneuvosto on seurakuntayhtymän talouden tasapainottamiseksi märitellyt kaikille toimintayksiköille säästövelvoitteet. Hallinnon menoissa on arvioitu oleva mahdollista saada säästöjä aikaisintaan sitten, kun kirjanpito ja palkanlaskenta ovat siirtyneet kirkon palvelukeskuksen hoidettaviksi. Hautatoimessa ei ole mahdollista tehdä merkittäviä säästöjä ainakaan lähivuosina. Kiinteistötoimen säästöt puolestaan ovat sidoksissa siihen, ovatko toimintayksiköt valmiita luopumaan kiinteistöistään. Näin ollen leikkausten tekeminen joudutaan toteuttamaan lähinnä seurakunnallisen toiminnan ja yhteisten seurakunnallisten tehtävien pääluokissa. Kullekin toimintayksikölle on kohdistettu säästövelvoite vuosille Säästövelvoite on kohdistettu jäsenmäärien mukaisessa suhteessa seurakunnille ja yhteisille työaloille niiden toimintakulujen mukaisessa suhteessa. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti pyytää ensimmäisen kerran toimintayksiköiltä konkreettiset säästösuunnitelmat vuoden 2012 loppuun mennessä. Kirkkoneuvosto päätti talousarvion laadintaohjeiden antamisen yhteydessä toimintayksiköitä päivittämään omat säästösuunnitelmansa. Toimintayksiköt ovat laatineet omat säästösuunnitelmansa. Yhteenveto päivitetyistä säästösuunnitelmista ja niiden tämän hetkisestä toteutumisesta on esityslistan liitteenä 8. Toimintayksiköiden säästösuunnitelmien konkreettisuustasossa on vaihtelua. Joillakin toimintayksiköillä on hyvinkin konkreettisia, aikataulutettuja

10 10 suunnitelmia. Joillakin suunnitelmat ovat yleismalkaisia. Tavoitteena voidaan pitää mahdollisimman konkreettisia ja aikataulutettuja suunnitelmia, joista myös pidetään kiinni. Säästösuunnitelmat olisi jatkossakin hyvä päivittää vuosittain ja pyrkiä mahdollisimman suureen konkreettisuuteen. 1. että säästösuunnitelmat merkitään tiedoksi ja 2. säästösuunnitelmat päivitetään vuosittain. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 194 KALLAVEDEN SEURAKUNNAN NUORISOTYÖNOHJAAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN Kallaveden seurakunnan nuorisotyönohjaaja Toivo Litmanen savuttaa eläkeiän ja jää eläkkeelle nuorisotyönohjaajan virasta vuoden 2015 alusta alkaen. Hän on hoitanut virkaa osa-aikaisesti. Kallaveden seurakunnassa on ollut määräaikainen nuorisotyönohjaajan virka, jota on aikaisemmin hoitanut Hanna Ikonen kokoaikaisesti ja tämän vuoden toukokuusta alkaen Marjukka Borgman osa-aikaisesti. Kallaveden seurakunnan alueella on lähes puolet seurakuntayhtymän lapsista ja nuorista ja Kallaveden seurakuntaneuvosto on useaan otteeseen pyytänyt lisätyövoimaa. Seurakuntayhtymän henkilöstösuunnitelmassa on todettu, että nuorisotyönohjaaja Toivo Litmasen jäädessä eläkkeelle häneltä vapautuva virka täytetään kokoaikaisesti ja vakinaisesti ja luovuttaisiin väliaikaisesta virasta. Kallaveden seurakuntaneuvosto anoo yhteiseltä kirkkoneuvostolta lupaa täyttää Kallaveden seurakunnan nuorisotyönohjaajan virka. Johtoryhmä käsitteli asiaa kokouksessaan ja antoi puoltavan lausunnon viran täyttämisestä. Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan palvelussuhteen tullessa syystä tai toisesta avoimeksi luvan sen täyttämiseen antaa yhteinen kirkkoneuvosto. Johtoryhmä on käsitellyt nuorisotyönohjaajan viran täyttöä ja päättänyt puoltaa viran täyttämistä. - että Kallaveden seurakunnalle annetaan lupa täyttää nuorisotyönohjaajan virka.

11 TUOMIOKIRKKOSEURAKUNNAN DIAKONIATYÖNTEKIJÄN VIRANSIJAISUUDEN TÄYTTÄMI- NEN Tuomiokirkkoseurakunnan diakoniatyöntekijä Varpu Ylhäinen on vuorotteluvapaalla, joka päättyy Hän on anonut vuorotteluvapaan jatkoksi vuoden mittaista virkavapautta väliseksi ajaksi. Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa Seurakuntaneuvosto päätti myöntää virkavapauden. Samalla seurakuntaneuvosto päätti pyytää yhteiseltä kirkkoneuvostolta luvan täyttää diakoniatyöntekijän viransijaisuus Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan palvelussuhteen tullessa avoimeksi syystä tai toisesta luvan sen täyttämiseen antaa yhteinen kirkkoneuvosto. Sama koskee myös kuutta kuukautta pitempiä sijaisuuksia. Johtoryhmä käsitteli asiaa Johtoryhmä puoltaa sijaisuuden täyttämistä. - että Tuomiokirkkoseurakunnalle annetaan lupa täyttää diakoniatyöntekijän viransijaisuus Varpu Ylhäisen virkavapauden ajaksi. 196 SIIVOOJAN TYÖSUHTEEN TÄYTÄMINEN HAUTAUSTOIMESSA Isolla hautausmaalla on siivoojan työsuhde. Siivoojan tehtäviä on hoitanut Sirpa Väänänen. Hän on jäämässä vanhuuseläkkeelle Siivoojan tehtäviin on kuulunut mm. hauta- ja puistotoimiston, kahvion, huoltorakennuksen ja Pyhän Markuksen ja Pyhän Pietarin kappeleiden sekä muiden toimitilojen siivous. Lisäksi siivoojan tehtäviin on kuulunut Ison hautausmaan kahvion hoitaminen, tekstiilien hoito ja pesu sekä päivittäin postiasioiden hoito. Lisäksi siivoojalle on kuulunut vähäisessä määrin lumitöitä. Siivoojan työsuhde on perusteltua täyttää. Samalla tehtäväkuvaa on tarkoitus laajentaa siten, että siihen kuuluu myös kappeleiden ja huoltorakennuksen ulkoalueiden hoito. Samalla työntekijän nimike voitaisiin muuttaa kiinteistötyöntekijäksi, joka vastaa paremmin työntekijän tehtäviä. Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan palvelussuhteen tullessa syystä tai toisesta avoimeksi sen täyttämiseen antaa luvan yhteinen kirkkoneuvosto. Hallintojohtajan käsityksen mukaan siivoojan työsuhteen täyttäminen on perusteltua.

12 12 - että hautaustoimelle annetaan lupa täyttää siivoojan työsuhde. 197 ERITYISAMMATTIMIEHEN TYÖSUHTEEN TÄYTTÄMINEN HAUTAUSTOIMESSA Seurakuntayhtymän hautaustoimessa on kahdeksan erityisammattimiehen työsuhdetta. Yksi erityisammattimiehistä Ilpo Eskelinen on ollut sairauslomalla alkaen. Ilpo Eskelinen on kuollut Erityisammattimiesten tehtäviin kuuluvat mm. arkku- ja uurnahautojen kaivuun liittyvät työt, hautausavustajan tehtävät, hautojen peruskunnostus- ja hoitotyöt, koneiden ja kaluston korjaus ja huoltotyöt, kappeleiden vahtimestarin tehtävät ja krematorion hoito sekä erillisprojektit. Seurakuntayhtymän hautaustoimen työt ovat lisääntyneet merkittävästi viime vuosina seurakuntaliitosten seurauksena. Seurakuntayhtymä toimii tällä hetkellä Kuopion ja Juankosken kaupunkien ja Kaavin ja Tuusniemen kuntien alueella. Seurakuntayhtymällä on tällä hetkellä 34 hautausmaata ja ensi vuoden alussa 36 Maaningan liittyessä Kuopioon. Seurakuntayhtymän laajentuessa myös erityisammattimiehet joutuvat työskentelemään useammilla hautausmailla. Tuhkaukset ovat lisääntyneet voimakkaasti ja tästä johtuen kappelien ja krematorion työt joudutaan jakamaan useammalle työntekijälle. Hautaustoimen toiminnan turvaamiseksi avoimena oleva erityisammattimiehen työsuhde on välttämätöntä täyttää vakinaisesti. Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan syystä tai toisesta avoimeksi tulevien palvelussuhteitten täyttämiseen antaa luvan yhteinen kirkkoneuvosto. - että hautaustoimi oikeutetaan täyttämään avoinna oleva erityisammattimiehen työsuhde vakinaisesti lukien. 198 ISO-TERVO NRO 48 HUVILAPALSTAN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMINEN Kirkkovaltuusto on vahvistanut ne periaatteet, joilla seurakuntayhtymän omistamia huvilatontteja tarjotaan ostettavaksi tai vuokrattavaksi nykyisille vuokralaisille. Kirkkovaltuusto on lisännyt periaatteisiin, että mikäli kiinteistön arvo nousee kaavoituksen tai sen valmistelun tms. seurauksena niin kiinteistölle arvioidaan uusi käypä arvo. Mikäli ostovaihtoehto ei vuokralaista kiinnosta, on tontteja edelleen mahdollista myös vuokrata. Vuokrat perustuvat myyntihinnasta laskettuun 4 %:n suuruiseen tuotto-odotukseen. Myyntihinnat perustuvat laillistetun kiinteistövälittäjän arvioon ja vastaavat Kuopion seudun huvilatonttien hintoja mm.

13 13 Kuopion kaupungin ja Siilinjärven seurakunnan omista tonteistaan perimiä hintoja. Vuokrasopimus esitetään tehtäväksi 30 vuodeksi. Vuokrasopimuksen voi siirtää kolmannelle seurakuntayhtymää kuulematta ja se on kiinnityskelpoinen. Jari Voutilainen on ositus- ja perinnönjakosopimuksen mukaan perinyt Marjatta ja Raimo Voutilaiselta huvilatontin Iso Tervo 48 ( ) vuokraoikeuden. Jari Voutilainen on ilmoittanut haluavansa jatkaa vuokrasopimusta 30 vuodeksi ja hän on hyväksynyt kirkkovaltuuston vahvistaman vuosivuokran. Nykyinen vuokrasopimus on päättynyt Perinnönjako on voitu pitää vasta elokuussa. Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan seurakunnan kiinteän omaisuuden vuokraamista koskeva päätös on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi, jos vuokra-aikaa on yli 10 vuotta. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuokrasopimuksen tekemistä esitetyin ehdoin. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että seurakuntayhtymä tekee Jari Voutilaisen kanssa vuokrasopimuksen Mustasalon tilan huvilapalstasta 1150 m 2, Iso-Tervo nro 48, 2. että vuokra-aika on 30 vuotta ja vuosivuokra 372,60, 3. että vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 4. että vuokrauspäätös alistetaan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 199 SEURAKUNTAYHTYMÄN JOHTOKUNTAHALLINNON KEVENTÄMINEN Kuopion seurakuntayhtymässä seurakunnallinen toiminta toteutetaan pääsääntöisesti paikallisseurakunnissa. Seurakuntayhtymä huolehtii pääsääntöisesti tukitoiminnoista kuten hallinnosta, taloudesta, hautausmaista ja kiinteistöistä. Joitakin erityistyömuotoja on kuitenkin jätetty seurakuntayhtymän hoidettavaksi. Tällaisia ovat mm. yhteinen lapsityö, yhteinen nuorisotyö, yhteinen diakoniatyö, perheneuvonta ja sairaalasielunhoito. Seurakuntayhtymän hallinnossa on tällä hetkellä kuusi johtokuntaa. Näistä neljä on ns. toiminnallisia johtokuntia: yhteisen diakonian, yhteisen sielunhoidon, yhteisen lapsityön ja yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtokunnat. Lisäksi seurakuntayhtymässä on henkilöstöasian johtokunta ja kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta.

14 14 Suurin yhteisistä toiminnallisista työaloista on ollut yhteinen lapsityö sekä työntekijämäärällä että talousarvion loppusummalla mitattuna. Merkittävä osa yhteisestä lapsityöstä on siirtynyt lukien paikallisseurakuntien vastuulle. Vireillä oleva kirkon rakennemuutos sisältää ajatuksen, että jatkossa kaikki seurakunnat kuuluisivat seurakuntayhtymiin. Samalla seurakuntayhtymistä tehtäisiin entistä enemmän yksikköjä, jotka vastaavat lähinnä tukitoiminnoista ja seurakunnallinen toiminta siirrettäisiin mahdollisimman kattavasti paikallisseurakuntiin. Näistä syistä seurakuntayhtymässä on syntynyt ajatus, että johtokuntien määrää voitaisiin vähentää ja näin hallintoa keventää. Joidenkin johtokuntien osalta on myös ollut vaikeuksia saada kokoukset päätösvaltaisiksi eikä johtokunnilla ole ollut kovinkaan paljon päätettäviä asioita. Johtokuntahallintoa voitaisiin keventää yhdistämällä yhteisen lapsityön ja yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtokunnat yhteisen kasvatustyön johtokunnaksi ja yhteisen diakonia ja yhteisen sielunhoidon johtokunnat yhteisen palvelutyön johtokunnaksi. Tämä vähentäisi johtokuntien lukumäärää kuudesta neljään. Muutos helpottaisi osaltaan yhteisen kasvatustyön ja yhteisen palvelutyön koordinointia ja kehittämistä. Samalla se tekisi johtokuntatyöskentelystä mielekkäämpää, kun johtokuntien alaisuudessa olisi nykyistä suuremmat kokonaisuudet. Johtokuntahallinnon keventämisestä eli johtokuntien määrän vähentämisestä päättää yhteinen kirkkovaltuusto. Tämä edellyttää myös voimassa olevien yhteisten työmuotojen johtosääntöjen muuttamista. Kirkkojärjestyksen 10 luvun 14.n mukaan yhteisten työmuotojen johtosääntöjen muuttamisesta on pyydettävä lausunnot seurakuntaneuvostoilta. Voimassa olevat yhteisten työmuotojen johtosäännöt ovat esityslistan liitteenä 9. Ehdotus yhteisen kasvatustyön johtosäännöksi on esityslistan liitteenä 10 ja yhteisen palvelutyön johtosäännöiksi on esityslistan liitteenä 11. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että yhteisen lapsityön ja yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtokunnat yhdistetään yhteisen kasvatustyön johtokunnaksi lukien, 2. että yhteisen diakoniatyön johtokunta ja yhteisen sielunhoidon johtokunnat yhdistetään yhteisen palvelutyön johtokunnaksi lukien, 3. että hyväksytään yhteisen kasvatustyön johtosääntö liitteen 10 ja yhteisen palvelutyön johtosääntö liitteen 11 mukaisesti ja 4. että kumotaan hyväksytyt yhteisen diakonian, yhteisen sielunhoidon, yhteisen lapsityön ja yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtosäännöt ja 5. että johtosääntömuutoksesta pyydetään seurakuntaneuvostojen lausunnot mennessä. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 200 LASKUJEN HYVÄKSYJÄT JA HYVÄKSYMISRAJAT Yhteinen kirkkoneuvosto on päättänyt laskujen hyväksyjät. Tämä on tapahtunut yleensä talousarvion hyväksymisen yhteydessä. Periaatteena on ollut, että kunkin toimintayksikön esimies hyväksyy oman toimintayk-

15 15 sikkönsä laskut ja vastaa samalla oman toimintayksikkönsä määrärahojen käytöstä. Seurakuntayhtymä siirtyy vuoden 2015 alusta Kirkon palvelukeskuksen KIPA:n asiakkaaksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että taloushallinnon ja palkkahallinnon tehtävien hoito siirtyy osittain palvelukeskukselle. KIPA:n asiakkaaksi siirtyminen edellyttää, että laskujen hyväksyjät on täsmällisesti määritelty samoin kuin heidän varahenkilönsä. Palvelukeskus on edellyttänyt myös hyväksymisrajojen määrittelyä. Kuopion yhtymässä ei ole ollut hyväksymisrajoja. Lähtökohtana on ollut, että kunkin toimintayksikön esimies on voinut hyväksyä laskuja myönnettyjen määrärahojen puitteissa. Sen sijaa eräiden viranhaltijoiden osalta on määritelty hankintarajat seurakuntayhtymän hankintasäännössä. Hyväksymisrajat on mahdollista määritellä KIPA:n asiakkaaksi siirryttäessä. Esityslistan liitteenä 12 on ehdotus laskujen hyväksyjiksi, heidän varahenkilöikseen ja hyväksymisrajoiksi. 1. että laskujen hyväksyjät, heidän varahenkilönsä ja laskujen hyväksymisrajat hyväksytään liitteen 12 mukaisesti. 201 JÄSENTILASTO Jäsentilastoista voidaan todeta seuraavaa (vuoden 2013 vastaavan ajanjakson luvut ovat suluissa): - seurakuntien yhteenlaskettu jäsenmäärä on kasvanut 58 henkilöllä (- 275), mikä johtuu ennen kaikkea muuttovoitosta - kirkosta on eronnut 558 henkilö (798) - kirkkoon on liittynyt 228 henkilöä (208) - kastettuja on ollut 585 (623) ja kuolleita 633 (684) - kirkollisia vihkimisiä 227 (219) ja siviilivihkimisiä 134 (119), kirkollisten vihkimisten osuus 62,9 % (64,8 %) Tarkemmat tiedot jäsenistössä tapahtuneista muutoksista ilmenevät liitteenä 13 olevasta tilastosta. Vt. rekisterinjohtaja ehdottaa, - että jäsentilasto merkitään tiedoksi. Vt. rekisterinjohtajan ehdotus hyväksyttiin. 202 KIRKKOHERRA HANNU KOSKELAISEN JA HALLINTOJOHTAJA TIMO KORHOSEN MATKA- KERTOMUS Yhteinen kirkkoneuvosto päätti oikeuttaa kirkkoherra Hannu Koskelaisen ja hallintojohtaja Timo Korhosen osallistumaan työajallaan järjestettävälle opintomatkalle Israeliin. Samalla kirkko-

16 16 neuvosto myönsi heille euron matka-avustuksen/henkilö ja velvoitti heidät toimittamaan kirkkoneuvostolle raportin matkastaan. Matkan järjestäjänä toimi Kuopion hiippakunta ja matkanjohtajana piispa Jari Jolkkonen. Matkan tarkoituksena oli tutustua Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaiseen kirkkoon ja sen toimintaan. Matkalla oli tarkoitus tavata sisarkirkon työntekijöitä ja osallistua Kuopion hiippakunnan, Suomen lähetysseuran ja Jordanian ja Pyhän maan evankelis-luterilaisen kirkon välisen yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuuteen. Matka toteutui suunnitellusti ja ohjelman mukaisesti. Matkakertomus on esityslistan liitteenä 14. Vt. rekisterinjohtaja ehdottaa, - että matkakertomus merkitään tiedoksi. Vt. rekisterinjohtajan ehdotus hyväksyttiin. 203 TUOMIOROVASTI ILPO RANNANKARIN MATKAKERTOMUS Yhteinen kirkkoneuvosto päätti oikeuttaa tuomiorovasti Ilpo Rannankarin osallistumaan työajallaan Haapaniemen Nuorisopuhallinorkesterin Unkarinmatkalle Lisäksi kirkkoneuvosto myönsi hänelle 300 euron matka-avustuksen ja edellytti, että hänen on toimitettava kertomus matkastaan yhteiselle kirkkoneuvostolle. Matka suuntautui osittain Kuopion seurakuntien ystävyysseurakuntaan Györissä. Orkesteri vieraili ja konsertoi koululla ja kirkossa. Matkalla oli mahdollisuus osallistua sunnuntain messuun, tavata ystävyysseurakunnan väkeä ja hoitaa ystävyysseurakuntayhteyttä. Ilpo Rannankarin matkakertomus on esityslistan liitteenä että matkakertomus merkitään tiedoksi. 204 HALLINTOJOHTAJA TIMO KORHOSEN VUOSILOMA-ANOMUS Hallintojohtaja Timo Korhonen anoo oikeutta pitää vuosilomaansa seuraavasti: Lomaoikeus Pidetty Jäljellä Ehdotus Jää 38 pv 7 31 pv pv pv 7 pv 24 pv Hallintojohtajalle myönnettiin vuosiloma anomuksensa mukaan.

17 MUUT ASIAT 206 ILMOITUSASIAT Muita asioita ei ollut. Tämän esityslistan liitteenä jaetaan tiedoksi: - Yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtokunnan pöytäkirja 3/ Yhteisen kirkkoneuvoston ja johtavien viranhaltijoiden seminaarimatkan Vantaan ohjelma Ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi. 207 MUUTOKSENHAKUOHJE JA VALITUSOSOITUS Annettiin kirkkolain mukainen muutoksenhakuohje ja valitusosoitus, liiteeksi :ään KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja kiitti osanottajia ja päätti kokouksen klo Hannu Koskelainen puheenjohtaja Tuulikki Kuhlman sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Kuopiossa Mauri Pesonen Marja-Sisko Pihl

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 18.25 Paikka Kaavin seurakuntatalo, Kirkkorannantie 1, Kaavi Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 17.9.2018 klo 16.30 16.41 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 25.4.2016 klo 16.30 17.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2015

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2015 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2015 1 Aika Ti 15.12.2015 klo 18.00 20.13 Paikka Pyhän Johanneksen kirkko, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja Nimenhuudossa

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 13.6.2011 klo 16.30 17.55. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63. Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 5/ 2016 Kirkkoneuvosto 52-63 Aika tiistaina 24.5.2016 kello 16.30 17.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja, sihteeri 52-56 Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2016

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2016 1 Aika Ma 31.10.2016 klo 16.30 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä, poistui

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika ma 3.2.2014 klo 16.30 16.53 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kirkkoneuvosto 25.3.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Aika 25.3.2014 klo 17.30-18.45 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, läsnä 38-45 Pihkala Isto

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2016 Kirkkoneuvosto 41-51 Aika tiistaina 27.4.2016 kello 16.00 17.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 23.2.2016 klo 17.00 18.30 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, C-rappu 2.kerros Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 20.2.2012 klo 16.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja poissa Väinö Matti Miettinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 12.9.2011 klo 16.30-17.25. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet:

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014. Puurtilan seurakuntakoti. Varsinaiset jäsenet: VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Päivämäärä KIRKKOVALTUUSTO 10.12.2014 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai, 9.12.2014 klo 18.00 18.50 Paikka Puurtilan seurakuntakoti OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Varsinaiset

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Aika Ma 18.12.2017 klo 16.30 17.15 Paikka Hotelli Scandic, Satamakatu 1, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja poissa Upi Heinonen jäsen läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Aika 25.8.2014 klo 16.30 17.20 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2015

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2015 1 Aika Ti 27.10.2015 klo 16.30 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 9.6.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 09.06.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 15.06.2015-16.07.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2013 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2013. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 28.10.2013 klo 16.30 18.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen

Läsnä jäsenet Heinonen Heikki kirkkoherra, pj. Lehtomäki Elina varapj., kokouksen puheenjohtaja. Raskinen Marjatta jäsen ANJALANKOSKEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA/ Nro 4/2015 Sivu 1 (9) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika torstaina 9.4.2015 klo 17.00-19.12 Paikka Inkeroisten seurakuntatalo Läsnä et Heinonen Heikki kirkkoherra, pj.

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 Kirkkovaltuusto 01.12.2008 PÖYTÄKIRJA 17.12.2008. Hannu Luostarinen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 11 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Pauli Hujanen Matti Loponen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2010 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2010. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2010 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2010. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika: 14.6.2010 klo 16.30 18.00. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Seppo Huttunen varapuheenjohtaja läsnä Riitta

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/ 2012

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/ 2012 1 Aika Maanantai 26.11.2012 klo 16.30-18.05 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja poissa Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 1/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 25.1.2016 klo 16.30 18.15 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ. Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA TUKIPALVELUIDEN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty kirkkovaltuustossa 14.12.2015, 10 1 LUKU TUKIPALVELUIDEN TOIMINTA-AJATUS, RAKENNE JA TEHTÄVÄT 1 Toiminta-ajatus Jyväskylän seurakunnan tukipalveluiden

Lisätiedot

Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri

Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 5/2013 Kirkkovaltuusto 1 (10) KOKOUSAIKA Maanantaina 16.12.2013 klo 18.30-20.20 (Kahvitus klo 18:00 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri

Rasa Markku jäsen Timonen Antti jäsen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Immonen Anna-Kaisa kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Kulmala Minna sihteeri 1 KOKOUSAIKA Maanantai 21.3.2011 klo 17.00 KOKOUSPAIKKA Virasto Läsnä: Hätönen Tarja jäsen Kivimäki Liisa jäsen Malmberg Erkki puheenjohtaja Nordfors Heimo varapuheenjohtaja Peltomäki Eveliina jäsen Pusa

Lisätiedot

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C.

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Aika Tiistai 6.6.2017 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari Liisa Karjalainen Iris Asikainen Markku Hyvärinen Merja Leppälä Matti Mänttäri

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 22.4.2015 klo 18 Tyrnävän kirkossa, käynti sakastin ovesta. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45.

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2017 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2017 1 Aika Ti 12.12.2017 klo 18.00 19.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459

LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO. AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00. Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 1 LÄNSI-PORIN Pöytäkirja 4/2015 SEURAKUNTANEUVOSTO AIKA: TI 26.5.2015 klo 18.00 Paikka: Preiviikin kirkko, Preiviikintie 459 Jäsenet: Esa J. Anttila Katri Hirvola Petri Huru Aulis Juntunen Marja Kaanaa

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015. Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone. LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2015 SIVU 52/2015 AIKA Tiistai 11.8.2015 klo 18 21.25 PAIKKA Oriveden seurakuntakeskus, kokoushuone LÄSNÄ Tapiolinna Mika puheenjohtaja Aakula Kari jäsen Hjerppe Ilkka Jokinen

Lisätiedot

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2014

NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2014 NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2014 Kirkkovaltuusto 1 (9) KOKOUSAIKA Maanantaina 15.12.2014 klo 18.30-20.00 (Kahvitus klo 18:00 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, Pieni sali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 Kirkkoneuvosto 18.11.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 27.11.2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 Kirkkoneuvosto 18.11.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 27.11.2013 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 44 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 20.50 Paikka Virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Marjut

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KIRKKOVALTUUSTO KOKOUSAIKA klo ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2016 1/5 KOKOUSAIKA 29.11.2016 klo 18-19.06 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja LÄSNÄ Haapsaari Tuula Kontturi Eeva-Liisa Hassinen

Lisätiedot

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013

LAPUAN TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 05/2013 Kirkkoneuvosto 23.04.2013 46 KOKOUSAIKA Tiistaina 23.4.2013 klo 19.00 20.30 KOKOUSPAIKKA Keskustan seurakuntatalo, tornisali Läsnä jäsenet: Lemettinen Maiju Haukkala Pentti Hietala Heikki Kangasluoma Pentti Koskiahde Markku Kuntsi

Lisätiedot

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä Aika Tiistai 29.1.2019 klo 17. Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22 D-ovi. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja, läsnä Asikainen Iris Husso Jarkko Karjalainen Liisa Kasurinen

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32

LAUKAAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24.3.2011 N:o 3/2011 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 29.3.2011 Sivu 32 Kokousaika Tiistai 29.3.2011 kello 16.30 18.29 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät/läsnä Henkilökohtaiset varajäsenet Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 13 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 20.20 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Ulla Jokinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) Kirkkoneuvosto 4/2010 5.10.2010. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(11) KOKOUSTIEDOT Aika 5.10.2010 klo 16-18.20 Paikka Kanttorila OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Lepistö Jouko vt. kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Liikavainio

Lisätiedot

Ritva Nuorala, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri,sihteeri

Ritva Nuorala, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Annikki Klemola, talouspäällikkö Irja Visuri, toimistosihteeri,sihteeri NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 5/2012 Kirkkoneuvosto 1 (12) KOKOUSAIKA Maanantaina 26.3.2012 klo 18.00-20.35 (Kahvitus klo 17:45 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, viraston kokoushuone SAAPUVILLA

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 11.6.2018 klo 16.30 18.10 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä, poistui

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 1/2016 Aika ja paikka Ke 3.2.2016 klo 18-19.51 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta),

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.00 20.00 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto

Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto 10.10.2012 1 (6) Paavalin seurakunta. Seurakuntaneuvosto Pöytäkirja Nro 7/2012 Kokousaika: Tiistai 28.8.2012 klo 18 Paikka: Paavalinkirkko, Kirkkoherranvirasto, neuvotteluhuone, Sammatintie 5, 00550 Helsinki

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 11.11.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 11.11.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 16.11.2015-17.12.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen

PELLON SEURAKUNTA ESITYSLISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015. Gammelin Pertti. Pakisjärvi Maija-Liisa jäsen LISTA N:o Kirkkoneuvosto Pvm 07.04.2015 3/2015 PÖYTÄKIRJA Sivu Pvm 07.04.2015 1 Aika Tiistaina 07.04.2015 klo 16.00 16.58 Jäsenet Pelkonen Mikko puheenjohtaja Kitkiöjoki Erkki kn varapuheenjohtaja Gammelin

Lisätiedot

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45

ORIVEDEN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014. AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 5/2014 SIVU 19/2014 AIKA Keskiviikko 26.11.2014 klo 17.00 17.45 PAIKKA Seurakuntakeskus, os. Latokartanontie 5 Aakula Kari Haikka Juha Hjerppe Ilkka Jaakkola Riitta Jokinen Kaarina

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 25.11.2013 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 2.12.2013-3.1.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011. KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 30.3.2011 29 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2011 KOKOUSAIKA keskiviikkona 30. päivänä maaliskuuta 2011 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Kaitila-Juntunen

Lisätiedot

4/2010 Kirkkoneuvosto 1 (13) KOKOUSAIKA Maanantaina 22.03.2010 klo 18.00 20.25 (Kahvitus klo 17.45) KOKOUSPAIKKA Kokoushuone, kirkkoherranvirasto

4/2010 Kirkkoneuvosto 1 (13) KOKOUSAIKA Maanantaina 22.03.2010 klo 18.00 20.25 (Kahvitus klo 17.45) KOKOUSPAIKKA Kokoushuone, kirkkoherranvirasto NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 4/2010 Kirkkoneuvosto 1 (13) KOKOUSAIKA Maanantaina 22.03.2010 klo 18.00 20.25 (Kahvitus klo 17.45) KOKOUSPAIKKA Kokoushuone, kirkkoherranvirasto SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio.

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. 1 Aika 16.4.2012 klo 16.30 18.20. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 28.3.2017 klo 17, kahvit ennen kokousta. Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 12/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 12/2017 1 Aika Ma 23.10.2017 klo 16.30 18.25 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja poissa Upi Heinonen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ Kirkkovaltuusto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 14 Aika tiistai 10.12.2013 klo 18.30 19.56 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 14 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke 12.12.2007 klo 19.00 20.30 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Ulla Jokinen Johanna Koistinen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25

RAAHEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 Kirkkoneuvosto sivut 65-72 KOKOUSAIKA. 21.10.2014 klo 18.00 20.25 KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8/2014 sivut 65-72 KOKOUSAIKA klo 18.00 20.25 KOKOUSPAIKKA LÄSNÄOLIJAT (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) poissaolijat: MUUT LÄSNÄOLIJAT (ja läsnäolon peruste) LAILLISUUS

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) KIRKKONEUVOSTO 7.12.2009 10/2009 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 5 ) Aika Maanantai 7.12.2009 klo 16.00 16.40 Paikka Hautausmaat, Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Matti Kurvinen puheenjohtaja Hannu Hyttinen

Lisätiedot

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto

Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Kirkkoneuvosto Luumäen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/2013 9 Aika tiistai 14.5.2013 klo 18.00-21.30 Paikka Seurakuntakeskus, Taavetti Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12

Pöytäkirja on ollut nähtävänä Ylivieskan seurakunnan kirkkoherranvirastossa 4.12.2014 klo 9-12 YLIVIESKAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKKIRJA 12/2014 59 Aika Keskiviikko 26.11.2014 klo 18-20.05 Paikka Läsnä Kokoushuone Lagus Timo Määttä, puheenjohtaja Tuomo Haikola, poissa tilalla Juhani Isotalo Marja

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2011 Kirkkovaltuusto

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 3/2011 Kirkkovaltuusto KOKOUSKUTSU 3/2011 Kirkkovaltuusto Kokousaika tiistaina 31.5.2011 klo 18.00 Kokouspaikka Lypsyniemen leirikeskus, Lypsyniementie 41 Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 15 Kokouksen avaus 16 Kokouksen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja 3/2011 Kirkkovaltuusto 24.08.2011 31 24.08.2011 31 KOKOUSKUTSU KOKOUSAIKA keskiviikkona 24. päivänä elokuuta 2011 klo 19.00 kahvitarjoilu 18.30 19.00 KOKOUSPAIKKA JÄSENET SEURAKUNTATALO Eskelinen Sanna Haataja Markku Huttunen Markku Huuskonen

Lisätiedot

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27.

Kirkkovaltuuston 27 jäsenestä varajäsenet mukaan lukien oli paikalla 27. KAUHAVAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 22015 1(11) Aika: Ti 12.05.2015 klo 19.00 21.20 Paikka: Läsnä: Kauhavan seurakuntakoti Aaramaa Simo Alatalkkari Anna-Maija Annala Marja-Liisa Erkinheimo Heikki Erkkilä Leena

Lisätiedot

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli

VARKAUDEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015. Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena Hynninen Kati Jumppainen Pauli Laitinen Pertti (vpj) Paatsola Pauli Päivämäärä KIRKKONEUVOSTO 7.5.2015 1 Sivu KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 6.5.2015 klo 17.00 18.00 Paikka Majakan takkahuone, Ahlströminkatu 19 OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aro Jorma Heinonen Riitta-Leena

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 16.5.2011 klo 16.30 18.00. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/pöytäkirja 3/2014 Pielaveden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous 8.9.2014 Aika maanantaina 8.9.2014 klo 17 19.10 Paikka Seurakuntatalo, Pappilantie

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2015 1(5) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 6/2015 Aika ja paikka Ti 25.8.2015 klo 18 Elimäen Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, kulmakamari (käynti Härmävaarantien puolelta), kahvit

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/ 2012

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/ 2012 1 Aika 8.10.2012 klo 16.30-18.20 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 14.1.2014

KIRKKONEUVOSTO KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 1/2014 14.1.2014 ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Aika 14.1.2014 klo 17.00 18.45 Kahvitarjoilu klo 16.30-17.00 Paikka Taloustoimiston kokoustila, Sontulantie 1 Päätöksentekijät Partanen Ensio, vs. kirkkoherra Ahlfors Sirpa Vaittinen

Lisätiedot

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Puheenjohtaja avasi kokouksen. 46 Kokouksen osallistujien sekä laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Perustettavan Salon seurakunnan järjestelytoimikunta Aika: 15.10.2008 klo 18.00-19.10 Paikka: Seurakuntatalo, Keskisali, Kirkkokatu 6, Salo Osallistujat: 45 Kokouksen avaus Pöytäkirja Esityslista 5/2008

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden.

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden. TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00.-18.50. Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen -

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Kellolahdentie 8, 70460 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2016 p. 040 4848 379 SEURAKUNTANEUVOSTO 21.4.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Kellolahdentie 8, 70460 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2016 p. 040 4848 379 SEURAKUNTANEUVOSTO 21.4. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2016 1(5) Aika 19.4.2016 klo 16.30-17.05 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) KIRKKONEUVOSTO 1/2010 17.2.2010

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) KIRKKONEUVOSTO 1/2010 17.2.2010 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 10 ) Aika Keskiviikko 17.2.2010 klo 18.30 20.10 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo puheenjohtaja Matti Kurvinen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto 26.3.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2013 Kirkkoneuvosto 26.3.2013. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 26.3.2013 klo 17.30 19.15 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Lassila Mirja jäsen, 51 alkaen Pihkala

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2016 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2016 1 Aika Ti 13.12.2016 klo 18.00 19.45 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 11 ) KIRKKONEUVOSTO 9/2011 16.11.2011

SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 11 ) KIRKKONEUVOSTO 9/2011 16.11.2011 SYSMÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1 ( 11 ) Aika Keskiviikko 16.11.2011 klo 12.00 13.55 Paikka Olavin toimintakeskus, Kokoustila Katiska, Uotintie 7 Läsnä Petri Tervo puheenjohtaja (ei 101 aikana) Jarmo Heinonen

Lisätiedot

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A

Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto. Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1 A Helsingin seurakuntayhtymä Lauttasaaren seurakunnan seurakuntaneuvosto KOKOUSKUTSU Aika 18.11.2014 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Este Lauttasaaren kirkon seurakuntasali, Myllykallionrinne 1

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 9/2011 Kokousaika 1.11.2011 klo 18.00 21.18 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Juha Ilonen, puheenjohtaja (puheenjohtajana

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(6) Seurakuntaneuvosto

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(6) Seurakuntaneuvosto ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS 3/2015 Aika ja paikka Ke 15.4.2015 klo 19.00-20.24, Korian seurakuntasali, Alakouluntie 23 Tutustumis- ja suunnitteluilta sekä kahvit

Lisätiedot

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra. varajäsen (Anneli Ruisniemen varajäsen)

Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra. varajäsen (Anneli Ruisniemen varajäsen) Aika: Tiistai 09.02.2016 klo 19.15 20.31 Paikka: Seurakuntakodin kokoushuone Läsnä: Anna-Kaisa Hautala puheenjohtaja, kirkkoherra Lea Honkanen Anita Kamppi Leena Koivula Tellervo Kuusiranta Yrjö Rautiainen

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Kirkkovaltuusto Aika 18.12.2018 kello 18.30 18:50 Paikka Läsnä Turengin seurakuntakeskus Ahvenjärvi Seppo Anttila Jouni Elo Irmeli Pihkala Isto Elo Joonas Poutiainen Upe, 26-34 Hakala Pentti Puistola Helena Ilmarinen

Lisätiedot

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2011 Kirkkoneuvosto 8.11.2011. Aika Maanantai 7.11.2011 klo 18.30 Paikka Uusi Pappila, Toivakantie 46

TOIVAKAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2011 Kirkkoneuvosto 8.11.2011. Aika Maanantai 7.11.2011 klo 18.30 Paikka Uusi Pappila, Toivakantie 46 Aika Maanantai 7.11.2011 klo 18.30 Paikka Uusi Pappila, Toivakantie 46 Jäsenet läsnä = x poissa Raija Häkkinen x varajäsen Jouko Pirkkanen x Reijo Koskinen vpj. x Pentti Marttinen x Sointu Ojonen x Elina

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 33 Kirkkovaltuusto 5/2015 12.10.2015

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 33 Kirkkovaltuusto 5/2015 12.10.2015 33 31 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 12.10.2015 31 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6)

KOTKA - KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO 1 (6) Aika: Keskiviikko 20.1.2016 kello 16.30-17.21 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Hannu Marttila puheenjohtaja Kaisa Rönkä varapuheenjohtaja Seppo Eerola

Lisätiedot

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali

KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali KOUVOLAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2010 1(8) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 17.00 Paikka Seurakuntakeskus, Savonkatu 40, kirkkoneuvoston sali Jäsenet Gärdström Keijo pj. Aaltonen Pirjo jäsen

Lisätiedot

-nimenhuuto -poissaolojen hyväksyminen -hyväksytyt varajäsenet 121 Todettiin kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

-nimenhuuto -poissaolojen hyväksyminen -hyväksytyt varajäsenet 121 Todettiin kokous laillisesti koollekutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. NIVALAN SEURAKUNTA Kokouspöytäkirja 11/2012 Kirkkoneuvosto 1 (15) KOKOUSAIKA Maanantaina 15.10.2012 klo 18.00-20.30 (Kahvitus klo 17:45 alkaen) KOKOUSPAIKKA Seurakuntakoti, viraston kokoushuone SAAPUVILLA

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2015. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2015. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Maanantai 14.9.2015 klo 16.30 18.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi

Lisätiedot

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1 Aika Ti 24.1.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15)

LEMPÄÄLÄN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA k:nro 2/2015 Kirkkoneuvosto. Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kirkkoneuvosto Kokousaika Tiistai 31.3.2015 kello 17.30 - ( kahvit kello 17.15) Kokouspaikka Lempoisten seurakuntatalo Käsiteltävät asia 14 KOKOUKSEN AVAUS 15 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 16

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013

PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS: Pöytäkirja on tarkastettu Hämeenkyrössä / 2013 / 2013 1 KOKOUSAIKA Maanantai 4.3.2013 17.00 KOKOUSPAIKKA Isopappila SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET: pj Erkki Malmberg, khra (X) vj Heikki Uusitalo (Heimo Nordfors) (X) j Tarja Hätönen (X) j Liisa Kivimäki (X) j Eveliina

Lisätiedot

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18

Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Arvoisa kirkkoneuvoston jäsen! Tyrnävän seurakunnan kirkkoneuvoston kokous pidetään, jos Jumala suo, keskiviikkona 17.2.2016 klo 18 Tyrnävän seurakuntatalossa. Kahvitarjoilu alkaa klo 17.45. Tervetuloa!

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus /

Tyrnävän seurakuntatalo. Kirkkovaltuusto Esityslista/pöytäkirja 2/2016 3.5.2016. 1 Pöytäkirjan tarkastus / TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 2/2016 Kokousaika Tiistai 3.5.2016 klo 18.00.- Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Talouspäällikkö Kirkkoherra Veli-Matti Hietikko

Lisätiedot

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009

Nastolan seurakunta Kirkkoneuvosto Pöytäkirja 3/2009 Aika: 19.3.2009 klo 18.00 Paikka: Seurakuntatalo, neuvotteluhuone Puheenjohtaja Matti Piispanen paikalla Varapuheenjohtaja Niemi Harri paikalla, poistu 51 käsittelyn aikana Jäsen Kulonen Esko paikalla

Lisätiedot