KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/ 2012

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/ 2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/ 2012"

Transkriptio

1 1 Aika klo Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä Markku Huttunen jäsen poissa Matti Jantunen jäsen läsnä Heikki Juutinen jäsen läsnä Riitta Kauppinen jäsen poissa Tuula Merjola-Partanen jäsen läsnä Mauri Pesonen jäsen läsnä Marja-Sisko Pihl jäsen läsnä Taina Tammekann jäsen läsnä Maija Taskinen jäsen läsnä Annikki Tiilikainen jäsen läsnä Taisto Toppinen jäsen läsnä, poistui :n 225 käsittelyn jälkeen. Antti Airas Huttusen varajäsen läsnä, poistui :n 231 käsittelyn jälkeen kirkkovaltuuston Ilkka Raninen puheenjohtaja poissa kirkkovaltuuston Juhani Laurinkari varapuheenjohtaja poissa Reijo Leino kirkkoherra poissa Kirsi Leino vs. kirkkoherra poissa Hannu Komulainen vs. kirkkoherra Kirsi Leinon sij. läsnä Jaana Marjanen lääninrovasti läsnä Aulikki Mäkinen kirkkoherra läsnä Veli Mäntynen vt. kirkkoherra läsnä Ilpo Rannankari tuomiorovasti läsnä Lahja Pyykönen viestintäpäällikkö läsnä Arja Keränen vs.henkilöstöpäällikkö läsnä Kokoukseen velvoitetut Timo Korhonen hallintojohtaja läsnä Mika Pulkkinen vt. rekisterinjohtaja läsnä Raija Luomanperä vs. hallintosihteeri läsnä Kokoukseen kutsuttu Riitta-Liisa Taskinen lapsityönjohtaja, läsnä :ät Aarne Laukkanen puistopäällikkö, läsnä :ät Kokouksen avaus Puheenjohtaja toivotti osanottajat tervetulleiksi ja avasi kokouksen. Kokouksen aluksi puheenjohtaja piti alkuhartauden, jonka aikana veisattiin virsi 448.

2 2 210 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Yhteiseen kirkkoneuvostoon kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi yksitoista (11) jäsentä ja se on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet jäsenistä on saapuvilla. Kutsu kirkkoneuvoston kokoukseen on toimitettava vähintään kolme päivää ennen kokousta. Esityslista on postitettu hallintovirastosta Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 211 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAIN VALINTA, PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS JA NÄHTÄVÄNÄOLO Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Taina Tammekann ja Maija Taskinen. Pöytäkirja tarkastetaan välittömästi kokouksen jälkeen ja pidetään nähtävänä hallintovirastossa viraston aukioloaikana. 212 TYÖJÄRJESTYKSEN HYVÄKSYMINEN Päätettiin, että ilmoitusasioissa Mika Pulkkinen antaa selvityksen seurakuntien jäsenmääristä. Lisäksi päätettiin käsitellä muissa asioissa nuorisosihteerin virka-asiaa. Muilta osin esityslista hyväksyttiin työjärjestykseksi. 213 KIRKKONEUVOSTON SIHTEERIN OTTAMINEN Kirkkoneuvoston ohjesäännön 8 :n mukaan kokouksen pöytäkirjaa pitää yhteisen kirkkoneuvoston tähän tehtävään valitsema sihteeri, joka voi olla seurakuntayhtymän tai sen seurakunnan viranhaltija. Kulumassa olevalla toimikaudella sihteerinä on toiminut hallintosihteeri Arja Keränen. Arja Keränen on virkavapaalla hallintosihteerin tehtävästä ja hoitaa henkilöstöpäällikön viransijaisuutta saakka. Hallintosihteerin viransijaisena toimii toimistosihteeri Raija Luomanperä. - että kirkkoneuvosto ottaa itselleen sihteerin. Kirkkoneuvosto otti Raija Luomanperän sihteeriksi.

3 3 214 KUOPION SEURAKUNTIEN LAPSI- JA PERHETYÖN STRATEGIA Yhteisen lapsityön johtokunta nimesi syksyllä 2011 työryhmän laatimaan yhteisen lapsityön strategiaa vuosille Työryhmä on kokoontunut kirkkoherra Aulikki Mäkisen johdolla yhdeksän kertaa ja on luovuttanut työnsä johtokunnalle. Työskentelyn kuluessa tehtävä muotoutui koskemaan Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyötä. Katsottiin myös, että ajanjaksoa voisi pidentää jaksolle Strategiatyöryhmä on ottanut kantaa sekä lapsi- ja perhetyön toiminnan sisältöä että toiminnan organisaatiota koskien. Yhteisen lapsityön johtokunta päätti kokouksessaan , että jokaiseen seurakuntaan perustetaan työryhmä suunnittelemaan alueensa lapsi- ja perhetyön toiminnan ja sisällön uudistamista toimintakaudelle Työryhmät lähettävät ehdotuksensa yhteisen lapsityön toimistoon mennessä. Esityslistan liitteinä ovat julkaistavaksi tarkoitettu Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön strategia (liite 1) sekä työntekijöille tarkoitettu Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön strategiset linjaukset (liite 2). Yhteisen lapsityön johtokunta käsitteli Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön strategiaa ja Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön strategisia linjauksia Johtokunta päätti hyväksyä lapsi- ja perhetyön strategian ja lapsi- ja perhetyön strategiset linjaukset ja antaa ne tiedoksi yhteiselle kirkkoneuvostolle. - että Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön strategia ja lapsi- ja perhetyön strategiset linjaukset merkitään tiedoksi. Merkittiin tiedoksi. 215 YHTEISEN LAPSITYÖN JOHTAMISJÄRJESTELYT Lapsityönjohtaja Riitta-Liisa Taskinen siirtyy eläkkeelle Henkilöstösuunnitelman mukaan virkaa ei täytetä uudelleen. Strategiatyöryhmä on ehdottanut , että yhteisen lapsityön johtamisessa olisi siirtymäaika , jona aikana tutkitaan yhteisen työmuodon asemaa tulevina vuosina. Vaihtoehtoina ovat lapsi- ja perhetyön siirtyminen kokonaan seurakuntien alaisuuteen tai yhteisen työalan toiminnan jatkuminen. Talouden säästövaatimukset ja laajenevat alueliitokset antavat tulevaisuuden suunnittelulle omat haasteensa.

4 4 Yhteinen kirkkoneuvosto on myöntänyt Riitta-Liisa Taskiselle eron lapsityön johtajan virasta lähtien. Viimeinen työpäivä on , ja vuosiloma on Yhteisen lapsityön johtamisen vastuu tulee siirtää lapsityönohjaaja Riitta Immoselle Strategiatyöryhmän ehdotus on, että Kallaveden seurakunnan lapsityönohjaaja Tuula Hoffren toimisi siirtymäkauden aikana Riitta Immosen työparina yhteisen lapsityön lähiesimiestyössä. Tänä aikana tulee tehdä suunnitelma Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön toiminnan uudistamisesta strategian ja säästötavoitteiden mukaisesti. Kallaveden seurakuntaneuvosto on tehnyt myönteisen päätöksen Tuula Hoffrenin tehtävien siirtymisestä yhteiseen lapsityöhön kahtena päivänä viikossa väliseksi ajaksi. Tuula Hoffren toimii tällä hetkellä Kallaveden seurakunnan kasvatuksen lähiesimiehenä. Lastenohjaajien työpanosta käytetään jo tällä hetkellä osittain Kallaveden lapsi- ja perhetyöhön. Yhteisen lapsityön johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että lapsityönohjaaja Riitta Immonen toimii vt. lapsityönjohtajana välisen ajan ja että lapsityönohjaaja Tuula Hoffren siirtyy yhteisen lapsityön lähiesimieheksi kahtena päivänä viikossa väliseksi ajaksi. Samassa yhteydessä kun päätetään yhteisen lapsityön johtamisjärjestelyistä on perusteltua päättää myös ao. henkilöiden palkkauksesta. Lapsityön johtajan palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 602 mukaan. Riitta Immonen hoitaa lähes kaikki lapsityön johtajan tehtävät. Hän ei kuitenkaan täytä lapsityön johtajan viran muodollisia kelpoisuusehtoja. Hänen peruspalkkansa voisi määräytyä lapsityön johtajan viran vaativuusryhmän 602 peruspalkasta vähennettynä 5%:lla (2 990,93 euroa.). Tuula Hoffrenin palkkaus voisi määräytyä vaativuusryhmän 503 peruspalkasta ( euroa ja 143,76 euron suuruisesta erityisestä perusteesta). 1. että lapsityönohjaaja Riitta Immonen toimii vt. lapsityönjohtajana välisen ajan, 2. että Riitta Immosen palkkaus määräytyy lapsityön johtajan vaativuusryhmän 602 peruspalkasta vähennettynä 5 %:lla (2 990, 93 euroa) 3. että lapsityönohjaaja Tuula Hoffren siirtyy yhteisen lapsityön lähiesimieheksi kahtena päivänä viikossa väliseksi ajaksi, 4. että Tuula Hoffrenin palkkaus määräytyy vaativuusryhmän 503 peruspalkasta ja 132,69 euron suuruisesta erityisperusteesta ( 2 471,96 euroa) ja

5 5 5. että seurakuntayhtymässä tehdään vuoden 2013 aikana suunnitelma Kuopion seurakuntien lapsi- ja perhetyön järjestämiseksi ja toiminnan uudistamiseksi. Hallintojohtajan esitykset hyväksyttiin. 216 ARKKUHAUTOJEN KAIVAMISEN UUDELLLEEN JÄRJESTÄMINEN Kuopion ev..lut. seurakuntayhtymän Ison, Flodbergin, Kettulanlahden ja Vehmasmäen arkkuhautojen kaivaminen on tehty ostopalveluna lähtien. Urakkasopimus on tehty 1+3 vuodeksi ISS Palvelut Oy:n kanssa. Sopimuksessa on maininta urakkahinnan tarkistamisesta vuosittain. ISS Palvelut on toimittanut ehdotuksen uusista arkkuhautojen kaivamisesta perittävistä maksuista. Esityslistan liitteenä 3 on taulukko sopimushetkellä perittävistä ja ehdotus uusista maksuista. Hinnan korotus on 198 euroa/syvä hauta eli 182 % ja 180 euroa/matala hauta eli 220 %. Lisäksi siirtomaksua ehdotetaan korotettavaksi euroa eli 42 %. ISS Palvelut perustelevat näin suurta hinnankorotusta, että heillä ei ollut ensimmäisellä kerralla kokemusta ja ammattitaitoa laskea todellisia kustannuksia. Ehdotus arkkuhautojen kaivamisesta perittäviksi uusiksi maksuiksi on kohtuuttoman suuri, eikä sitä ole mahdollista hyväksyä. Urakkasopimuksen tekovaiheessa vuonna 2011 ostopalveluihin varattiin euroa/vuosi. Uuden hintapyynnön jälkeen kustannukset olisivat noin euroa/vuosi. Vuonna 2009 tehdyn seurannan mukaan kaivaminen seurakuntayhtymän omana työnä maksoi 339 euroa/hauta eli noin euroa/vuosi. Urakkasopimuksen ensimmäinen sopimusvuosi päättyi , jonka jälkeen sitä ei ole jatkettu kohtuuttoman hintakorotuspyynnön vuoksi. Arkkuhautojen kaivamisen siirtäminen ostopalveluiksi tehtiin tilanteessa, jossa hautaustoimesta oli jäämässä kaksi henkilöä eläkkeelle ja tarjouspyyntökilpailun jälkeen ostopalveluna kaivamisesta perittävät kustannukset olivat kohtuulliset. Uudessa tilanteessa olisi perusteltua siirtää arkkuhautojen kaivaminen takaisin seurakuntayhtymän omaksi työksi. Siirtyminen edellyttäisi kahden työsopimussuhteisen erityisammattimiehen palkkaamista hautaustoimeen. Hautaustoimesta ei ole poistettu kalustoa, jolla kaivutyö on tehty, joten tältäkin osalta se olisi mahdollista. Tästä järjestelystä saadaan noin euroa säästöä/vuosi, koska talousarviosta voidaan poistaa ostopalveluihin varattu määräraha. Hautaustoimen työntekijöiden työpaikkakokouksessa käsiteltiin ko. asiaa ja kaikki hautaustoimen työntekijät olivat sitä mieltä, että arkkuhautojen kaivaminen on mahdollista tehdä jatkossa omana työnä sillä ehdolla, että nykyisen työntekijävahvuuden lisäksi palkataan kaksi erityisammattimiestä lisää. Tämän hetken tilanteen vuoksi arkkuhautojen kaivamisessa voitaisiin menetellä seuraavasti:

6 6 1. ISS Palvelut Oy:n kanssa tekemä arkkuhaudan kaivamisen urakkasopimuksen todetaan päättyneen , ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen, 2. Arkkuhautojen kaivaminen siirtyy seurakuntayhtymän omaksi työksi alkaen, 3. Hautaustoimeen palkataan kaksi henkilöä toistaiseksi voimassa olevaan työsopimussuhteiseen erityisammattimiehen 402 vaativuusryhmän toimeen, 4. Talousarvioon varataan v.2013 henkilöstömenoihin euroa (yhden henkilön menot on euroa/vuosi) sis. sivukulut, 5. Talousarviosta poistetaan v.2013 ko. ostopalveluihin varattu määräraha euroa. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että ISS Palvelut Oy:n kanssa tehdyn arkkuhaudan kaivamista koskevan sopimuksen todetaan päättyneen ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen ja että arkkuhautojen kaivaminen siirtyy seurakuntayhtymän omaksi työksi. Lisäksi johtokunta päätti esittää, että hautatoimeen palkataan kaksi henkilöä toistaiseksi voimassa olevaan työsopimussuhteeseen, että palkkaamiseen varataan määräraha vuoden 2013 talousarviossa ja että talousarviosta poistetaan ostopalveluihin varattu määräraha. Hallintojohtaja ehdottaa 1. että ISS Palvelut Oy:n kanssa tehty arkkuhaudan kaivamista koskeva urakkasopimus todetaan päättyneeksi , ensimmäisen sopimusvuoden jälkeen, 2. että arkkuhautojen kaivaminen siirtyy seurakuntayhtymän omaksi työksi alkaen, 3. että hautaustoimeen palkataan kaksi henkilöä toistaiseksi voimassa olevaan työsopimussuhteiseen erityisammattimiehen 402 vaativuusryhmän toimeen, 4. että vuoden 2013 talousarvioon lisätään henkilöstömenoihin euron määräraha kahden erityisammattimiehen palkkaamiseen (yhden henkilön menot on euroa/vuosi) sis. sivukulut ja 5. että vuoden 2013 talousarviosta poistetaan ostopalveluihin varattu määräraha euroa. Hallintojohtajan esitykset hyväksyttiin. 217

7 7 HAUTAUSTOIMEN OHJESÄÄNTÖ, HAUTAUSMAIDEN KÄYTTÖSUUNNITELMAT - JA HAUTA- USMAIDEN KAAVA Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymällä on tällä hetkellä 30 hautausmaata, joista 23:een tehdään hautauksia. Vuoden 2013 alusta Nilsiän kaupunki liittyy Kuopion kaupunkiin ja samalla myös seurakunnallinen toiminta yhdistyy. Tässä yhteydessä Kuopion seurakuntayhtymään tulee neljä uutta hautausmaata, joista kolmeen tehdään hautauksia. Vuoden 2013 alusta alkaen seurakuntayhtymällä on 34 hautausmaata, joista 26:een tehdään hautauksia. Hautausmaiden määrä on lisääntynyt seurakuntaliitosten seurauksena seuraavasti: 1. Vuoden 2005 alusta Vehmersalmen kunta liittyi Kuopion kaupunkiin, jonka seurauksena tuli kolme hautausmaata, joista kahteen tehdään hautauksia, 2. Vuoden 2011 alusta perustettiin yli kuntarajojen Järvi-Kuopion seurakunta (Juankoski, Kaavi, Riistavesi, Tuusniemi ja Vehmersalmi), lisäksi Karttulan kunta liittyi Kuopion kaupunkiin, tämän seurauksena tuli 17 uutta hautausmaata, joista 12:sta tehdään hautauksia, 3. Vuoden 2013 alusta Nilsiän kaupunki liittyy Kuopion kaupunkiin, jonka seurauksena tulee neljä hautausmaata, joista kolmeen tehdään hautauksia. Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymän voimassa oleva hautaustoimen ohjesääntö on vahvistettu Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa Lisäksi sillä hetkellä seurakuntayhtymällä käytössä olevien (11) hautausmaan käyttösuunnitelmat on vahvistettu Kirkkolain 17 luku 7 :n mukaan kirkkovaltuusto hyväksyy hautaustoimen ohjesäännön, joka on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Hautaustoimen ohjesääntöön on otettava tarkemmat toimeenpanoa ja menettelyä koskevat määräykset haudoista, hautakirjanpidosta, haudan hoidolle asetetuista vaatimuksista ja hautamuistomerkkien hyväksymisestä sekä hautausmaalla noudatettavasta järjestyksestä. Vuoden 2013 alusta alkaen kaikilla Kuopion seurakuntayhtymän hautausmailla noudatetaan seurakuntayhtymän voimassa olevaa hautaustoimen ohjesääntöä. Kirkkolain 17 luku 8 :n mukaan kirkkovaltuusto hyväksyy jokaista hautausmaata varten hautausmaakaavan ja hautausmaan käyttösuunnitelman, jotka on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Kirkkojärjestyksen 17 luvun 6 :ssä säädetään niistä asioista, joista hautausmaakaavassa ja hautausmaan käyttösuunnitelmassa on määrättävä. Seurakuntayhtymälle tulleilla uusilla hautausmailla ainoastaan muutamilla on vanha hautausmaakohtainen käyttösuunnitelma, jotka ovat peräisin 1970 ja lukujen vaihteesta. Nilsiän seurakunnan kirkkovaltuusto on hyväksynyt joulukuussa 2000 Kankaisen hautausmaan käyttösuunnitelman, mutta sitä ei ole vahvistettu tuomiokapitulissa. KL 17 luvun 8 :n mukaan

8 8 käyttösuunnitelma on vahvistettava tuomiokapitulissa, joten Kankaisen hautausmaan käyttösuunnitelma ei ole näin ollen lainvoimainen. Hautausmaan käyttösuunnitelmassa määritellään mm. onko hautausmaalla tai sen osalla syvähautaus ja missä järjestyksessä hautaosastot otetaan käyttöön. Nilsiän seurakunnan Kankaisen hautausmaan käyttösuunnitelman kohdassa yleistä mainitaan, että hautausmaalla ei käytetä syvähautausta. Muiden hautausmaiden käyttösuunnitelmissa ei ole mainintaa hautasyvyydestä. Yhdenmukaisen menettelyn ja tasa-arvoisen kohtelun vuoksi vuoden 2013 alusta alkaen seurakuntayhtymän kaikilla hautausmailla tehdään syvähautaus, jos se on maaperän vuoksi mahdollista. Hautausmaakohtaiset tarkemmat rajoitukset selviävät mm. syvähautauksen kohdalta myöhemmin tehtävistä käyttösuunnitelmista. Toteutuneiden seurakuntaliitosten myötä seurakuntayhtymälle tulleiden hautausmaiden maastokartoitus on tehty vuoden 2011 aikana ja Nilsiän hautausmaiden kartoitustyö on tarkoitus tehdä vuoden 2013 aikana. Tämän jälkeen hautapaikkakartat ja hautakirjanpito tehdään samalle tasolle vuoden 2015 loppuun mennessä seurakuntayhtymän muiden hautausmaiden kanssa. Tämän jälkeen päivitetään hautaustoimen ohjesääntö ja voimassa olevat vanhat käyttösuunnitelmat sekä tehdään uusille hautausmaille hautausmaakohtaiset käyttösuunnitelmat. Edelleen päivitetään ja tehdään seurakuntayhtymän kaikille hautausmaille uusi hautausmaakaava. Edellä mainittu muutostyö kestää arviolta vuoden 2015 loppuun saakka. Muutostyön aikana hautausmailla noudatetaan seurakuntayhtymän hautaustoimen ohjesääntöä. Hautausmaalla, jolla on vahvistettu käyttösuunnitelma, sitä sovelletaan sen toiminnassa. Hautausmaalla, jolla ei ole käyttösuunnitelmaa, sovelletaan sillä aikaisemmin käytännössä hyväksi todettuja menettelytapoja. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle, että hautausmaiden yhteismäärä ja liittymisajankohta merkitään tiedoksi. Lisäksi johtokunta päätti esittää, että hautausmailla noudatetaan muutostyön aikana seurakuntayhtymän voimassa olevaa ohjesääntöä ja voimassaolevia hautausmaakohtaisia käyttösuunnitelmia lukuun ottamatta Nilsiän Kankaisen hautausmaata ja että seurakuntayhtymän kaikilla hautausmailla tehdään syvähautauksia, mikäli maaperä sen sallii. Johtokunta päätti esittää myös, että muutostyön valmistuttua hautaustoimen ohjesääntö ja vanhat hautausmaan käyttösuunnitelmat päivitetään ja tehdään uudet hautausmaakohtaiset käyttösuunnitelmat ja hautausmaakaavat. 1. että hautausmaiden yhteismäärä ja liittymisajankohdat merkitään tiedoksi, 2. että hautausmaiden toiminnassa noudatetaan muutostyön aikana seurakuntayhtymän hautaustoimen ohjesääntöä ja voimassa olevia hautausmaakohtaisia käyttösuunnitelmia, lukuun ottamatta Nilsiän Kankaisen hautausmaata,

9 9 3. että seurakuntayhtymän kaikilla hautausmailla tehdään syvähautauksia, jos maaperä sen sallii, 4. että muutostyön valmistuttua (arvio 2015) päivitetään hautaustoimen ohjesääntö ja vanhat hautausmaan käyttösuunnitelmat ja 5. että tehdään uudet hautausmaakohtaiset käyttösuunnitelmat ja hautausmaakaavat. Hallintojohtajan esitykset hyväksyttiin. 218 TOIMINTASUUNNITELMA NILSIÄN HAUTAUSTOIMEN YHDISTÄMSESTÄ KUOPION SEURA- KUNTAYHTYMÄN HAUTAUSTOIMEEN Kuntaliitoksen myötä Nilsiän kaupunki liittyy vuoden 2013 alusta Kuopion kaupunkiin. Myös Nilsiän seurakunta liittyy Kuopion evl.lut. seurakuntayhtymään. Esityslistan liitteenä 4 olevassa kahdeksankohtaisessa toimintasuunnitelmassa on selvitetty asioita, jotka pitäisi ottaa huomioon kun Nilsiän seurakunnan hautaustoimi yhdistyy Kuopion seurakuntayhtymän hautaustoimeen.. Lisäksi liitteenä on luettelo seurakuntayhtymän kaikista hautausmaista. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli toimintasuunnitelmaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle toimintasuunnitelman hyväksymistä esitetyssä muodossa. - että hautaustoimen toimintasuunnitelma Nilsiän seurakunnan hautausmaiden yhdistämiseksi Kuopion seurakuntayhtymän hautausmaihin vuoden 2013 alusta hyväksytään. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 219 KALLAVEDEN SEURAKUNNAN 4. SEURAKUNTAPASTORIN VIRAN TÄYTTÄMINEN Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan palvelussuhteen tullessa avoimeksi luvan sen täyttämiseen antaa yhteinen kirkkoneuvosto. Lupa tulee olla päätettynä hyvissä ajoin, jotta voidaan ryhtyä virkojen täyttämisprosessiin asianmukaisesti ilman viivytystä. Kallaveden seurakunnan 4.. seurakuntapastori Matti Pentikäinen on valittu Kallaveden kirkkoherraksi pidetyssä vaalissa. Näin ollen 4. seurakuntapastorin virka on tulossa avoimeksi. Myös Kallaveden seurakunnan määräaikaisen 5. seurakuntapastorin virka lakkaa Tällöin Kallaveden seurakunnan pappien määrä vähenee 10:stä 9.ään Kun Kallaveden seurakunnan väkiluku ei laske vaan näyttää kasvavan hitaasti, on 4. seurakuntapastorin viran täyttäminen välttämätöntä Kallaveden seurakunnan toiminnan turvaamiseksi.

10 10 Myös kirkkoherran mahdollisuudet osallistua seurakunnan toiminnalliseen puoleen on yhä rajallisempaa hallinnollisten tehtävien lisääntymisen vuoksi., mikäli Maaningan seurakunta liitetään Kallaveden seurakuntaan. Vuonna 2013 kasvaa rippikouluryhmien määrä 16:sta 18:ta. Kallaveden seurakuntaneuvosto on käsitellyt asiaa Seurakuntaneuvosto päätti pyytää yhteiseltä kirkkoneuvostolta lupaa ryhtyä heti toimenpiteisiin 4. seurakuntapastorin viran täyttämiseen. Johtoryhmä käsitteli ko. viran täyttämistä Johtoryhmä päätti puoltaa sen täyttämistä. - että Kallaveden seurakunta oikeutetaan täyttämään 4. seurakuntapastorin virka. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin 220 POHJOIS-SOISALON METSÄSTYSSEURA RY :N METSÄSTYSVUOKRASOPIMUKSEN UUSIMINEN Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymällä ja Pohjois-Soisalon Metsästysseura ry:llä on vuokrasopimus koskien kaikkea metsästystä seurakuntayhtymän omistamilla tiloilla Repokangas pinta-ala yhteensä n. 177 ha, Savolanmäki , 60 ha ja Omanaharju ha. Tilat sijaitsevat Kuopion kaupungin Räsälän kylässä. Nykyiset vuokrasopimukset ovat päättyneet Tilat on vuokrattu erillisillä sopimuksilla, jotka on nyt tarkoitus yhdistää samaan metsästysvuokrasopimukseen. Pohjois-Savon Metsästysseura ry on anonut vuokrasopimusten jatkamista. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunnan tekemän periaatepäätöksen mukaan metsästysmaista perittävä korvaus kaiken riistan metsästyksestä on 0,50 euroa/ha/vuosi. Pienriista ja pienpedot 0,25 /ha/v ja hirvieläimistä 0,25 /ha/v. Vuokrattavan alueen pinta-ala on n. 247 ha. Viiden vuoden vuokraksi tulee 617,50 euroa.(247hax0,50 x5v) Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuokrasopimuksen tekemistä esitetyin ehdoin. 1.että seurakuntayhtymä vuokraa tilojen Repokangas R:no 15:40, Savolanmäki 4:11, ja Omenaharju 7:11 maa-alueet Kuopion kaupungin Räsälän kylältä yhteispinta-alaltaan n. 247 ha Pohjois-Savon Metsästysseura ry:lle väliseksi ajaksi kaikkea metsästystä varten ja 2. että vuokrana peritään 617,50 euron kertakorvaus.

11 11 Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 221 ISO-TERVO NRO 51 HUVILAPALSTAN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMINEN Kirkkovaltuusto on vahvistanut ne periaatteet, joilla seurakuntayhtymän omistamia huvilatontteja tarjotaan ostettavaksi tai vuokrattavaksi nykyisille vuokralaisille. Kirkkovaltuusto on lisännyt periaatteisiin, että mikäli kiinteistön arvo nousee kaavoituksen tai sen valmistelun tms. seurauksena niin kiinteistön arvo arvioidaan uudelleen. Mikäli ostovaihtoehto ei vuokralaista kiinnosta, on tontteja edelleen mahdollista myös vuokrata. Vuokrat perustuvat myyntihinnasta laskettuun 4 %:n suuruiseen tuotto-odotukseen. Myyntihinnat perustuvat laillistetun kiinteistövälittäjän arvioon ja vastaavat Kuopion seudun huvilatonttien hintoja mm. Kuopion kaupungin ja Siilinjärven seurakunnan omista tonteistaan perimiä hintoja. Vuokrasopimus esitetään tehtäväksi 30 vuodeksi. Vuokrasopimuksen voi siirtää kolmannelle seurakuntayhtymää kuulematta ja se on kiinnityskelpoinen. Helena Vantila on ilmoittanut haluavansa jatkaa vuokrasopimusta 30 vuodeksi ja hän on hyväksynyt kirkkovaltuuston vahvistaman vuosivuokran. Nykyinen vuokrasopimus on päättynyt Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan seurakunnan kiinteän omaisuuden vuokraamista koskeva päätös on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi, jos vuokra-aikaa on yli 10 vuotta. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuokrasopimuksen tekemistä esitetyin ehdoin. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että seurakuntayhtymä jatkaa Helena Vantilan kanssa tehtyä vuokrasopimusta Mustasalon tilalla sijaitsevasta m2:n suuruisesta huvilapalstasta Iso-Tervo nro 51, 2. että vuokra-aika on 30 vuotta ja vuosivuokra 320, 3. että vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 4. että vuokrauspäätös alistetaan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin 222 MUSTASALO NRO 3 HUVILAPALSTAN VUOKRASOPIMUKSEN TEKEMINEN

12 12 Kirkkovaltuusto on vahvistanut ne periaatteet, joilla seurakuntayhtymän omistamia huvilatontteja tarjotaan ostettavaksi tai vuokrattavaksi nykyisille vuokralaisille. Kirkkovaltuusto on lisännyt periaatteisiin, että mikäli kiinteistön arvo nousee kaavoituksen tai sen valmistelun tms. seurauksena niin kiinteistön arvo arvioidaan uudellleen. Mikäli ostovaihtoehto ei vuokralaista kiinnosta, on tontteja edelleen mahdollista myös vuokrata. Vuokrat perustuvat myyntihinnasta laskettuun 4 %:n suuruiseen tuotto-odotukseen. Myyntihinnat perustuvat laillistetun kiinteistövälittäjän arvioon ja vastaavat Kuopion seudun huvilatonttien hintoja mm. Kuopion kaupungin ja Siilinjärven seurakunnan omista tonteistaan perimiä hintoja. Vuokrasopimus esitetään tehtäväksi 30 vuodeksi. Vuokrasopimuksen voi siirtää kolmannelle seurakuntayhtymää kuulematta ja se on kiinnityskelpoinen. Toivo Tiirikaisen perikunta on ilmoittanut haluavansa jatkaa vuokrasopimusta 30 vuodeksi ja he ovat hyväksyneet kirkkovaltuuston vahvistaman vuosivuokran. Nykyinen vuokrasopimus päättyy Kirkkolain 14 luvun 4 :n mukaan seurakunnan kiinteän omaisuuden vuokraamista koskeva päätös on alistettava tuomiokapitulin vahvistettavaksi, jos vuokra-aikaa on yli 10 vuotta. Kiinteistö- ja hautaustoimen johtokunta käsitteli asiaa Johtokunta päätti esittää yhteiselle kirkkoneuvostolle vuokrasopimuksen tekemistä esitetyin ehdoin. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että seurakuntayhtymä jatkaa Toivo Tiirikaisen perikunnan kanssa tehtyä vuokrasopimusta Mustasalon tilalla sijaitsevasta 2000 m²:n suuruisesta huvilapalstasta Mustasalo nro 3 2. että vuokra-aika on 30 vuotta ja vuosivuokra 668, 3.että vuokra sidotaan elinkustannusindeksiin ja 4. vuokraamista koskeva päätös alistetaan tuomiokapitulin vahvistettavaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 223 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN TALOUDEN KEHITYKSESTÄ Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan kirkkoneuvostoa on informoitava säännöllisesti seurakuntayhtymän talouden kehityksestä. Raportti talouden kehityksestä on esityslistan liitteenä 5. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa.

13 13 - että raportti merkitään tiedoksi. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 224 RAPORTTI SEURAKUNTAYHTYMÄN SIJOITUSTOIMINNASTA Yhteisen kirkkoneuvoston tekemän periaatepäätöksen mukaan kirkkoneuvostoa on informoitava säännöllisesti seurakuntayhtymän sijoitustoiminnasta. Yhteenveto sijoitustoiminnan tilanteesta on esityslistan liitteenä 6. Hallintojohtaja esittelee raporttia tarkemmin kokouksessa. - että raportti merkitään tiedoksi. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 225 AINI HYVÖSEN TESTAMENTTIRAHASTON OSAKKEEN MYYNTI Aini Hyvönen on päivätyllä testamentilla testamentannut Kuopion seurakuntayhtymälle asunto-osakkeen. Testamentin määräyksen mukaan testamentilla saatu omaisuus tai sen myynnistä saadut varat on käytettävä vanhustyön tukemiseen. Testamentti ei sisällä muita ehtoja. Testamentti on esityslistan liitteenä 7. Aini Hyvönen on kuollut Perunkirjoitustilaisuus on pidetty Hallintojohtaja osallistui perunkirjoitukseen seurakuntayhtymän edustajana. Yhteinen kirkkoneuvosto päätti ottaa testamentin vastaan ja sitoutua täyttämään sen ehdot. Testamentilla saatu asunto-osake sijaitsee Asunto Oy Ollinpuisto nimisessä asunto-osakeyhtiössä osoitteessa Savonkatu 24 B. Se on suuruudeltaan 39,50 m2 käsittäen 1h+kk+sauna. Huoneisto tällä hetkellä tyhjänä. Testamentilla saadun omaisuuden käyttämiseen vanhustyön tukemiseen on kaksi mahdollisuutta: 1. Asunto-osake vuokrataan ja vuokratulon ja vastikkeen välinen erotus käytetään testamentin määräämään tarkoitukseen tai 2. Asunto-osake myydään ja näin saadut varat käytetään vanhustyön tukemiseen.

14 14 Asunnon vuokraaminen tuottaa vuosittain arviolta euroa nettotuloa. Lisäksi on huomioitava vuokrahuoneiston hallinnoinnista aiheutuvat kulut. Toinen vaihtoehto on myydä asunto-osake ja käyttää näin saadut varat vanhustyön tukemiseen. Asunto-osakkeen myynti olisi toimivampi vaihtoehto. Huoneistosta on laadittu arvio. Huoneiston markkina-arvoksi on arvioitu euroa. Arvion tarkkuus on +/- 10 %. Auktorisoidun kiinteistönarvioijan laatima arvio on esityslistan liitteenä 8. Hallintojohtajan käsityksen mukaan voitaisiin toimia seuraavasti. Asuntoosake voitaisiin myydä hautainhoitorahastolle käypään markkinahintaan. Näin saadut varat voitaisiin rahastoida Aini Hyvösen nimeä kantavaan rahastoon. Koska testamentti on tehty seurakuntayhtymälle, sen tuottoa on perusteltua käyttää vanhustyöhön koko seurakuntayhtymä alueella eli vanhustyön tukemiseen kaikissa paikallisseurakunnissa. Koska seurakuntayhtymässä ei ole hallintoelintä, joka vastaisi vanhustyöstä yhtymän alueella, voisi rahaston hoitokuntana toimia tiimi, johon jokainen paikallisseurakunta voisi nimetä edustajansa. Hoitokunta päättäisi rahaston varojen jaosta vanhustyöhön. Rahastolle tulisi myös valmistella sääntö. Asiassa voitaisiin edetä siten, että tehtäisiin päätös asunto-osakkeen myynnistä hautainhoitorahastolle. Samalla voitaisiin paikallisseurakuntia pyytää nimeämään rahaston hoitokuntaan edustajansa. Lisäksi ryhdyttäisiin valmistelemaan rahastolle sääntöä siten, että joulukuussa kokoontuva yhteinen kirkkovaltuusto voisi hyväksyä ne. 1. että Aini Hyvösen seurakuntayhtymälle testamenttaama asunto-osake myydään hautainhoitorahastolle euron kauppahinnalla, 2. että näin saadut varat rahastoidaan Aini Hyvösen nimeä kantavaan rahastoon, 3. että rahastolle valmistellaan säännöt ja 4. että kutakin paikallisseurakuntaa pyydetään nimeämään yksi edustaja hoitokuntaan. Hallintojohtajan esitykset hyväksyttiin. 226 KIRKKOPÄIVIEN TALOUS- JA YHTEISTOIMINTASOPIMUKSEN HYVÄKSYMINEN Yhteinen kirkkoneuvosto päätti , että kirkkopäivät vuonna 2013 järjestetään Kuopiossa. Samassa yhteydessä seurakuntayhtymä sitoutui rahoittamaan kirkkopäivien järjestämistä merkittävällä tavalla. Seurakuntayhtymän rahoitusosuus kirkkopäivistä on yhteensä n euroa. Lisäksi seurakuntayhtymä vastaa paikallisen kirkkopäiväsihteerin palkkauskuluista. Kaiken kaikkiaan seurakuntayhtymän taloudelliset vastuut

15 15 kirkkopäivien järjestelyistä nousevat n euroon. Kirkkopäivien järjestäminen on huomioitu seurakuntayhtymän vuosien 2012 ja 2013 talousarvioissa. Kirkkopäivät järjestetään yhteistyössä Kirkkopalvelut ry:n, kirkkohallituksen, Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin ja Kuopion kaupungin kanssa. Lisäksi päivä ovat pieneltä osaltaan rahoittamassa eräät ympäristön seurakunnat. Tapana on ollut jo muutamien aikaisempien kirkkopäivien ajan tehdä kirkkopäivien järjestämisestä osapuolten kesken talous- ja yhteistyösopimus. Ehdotus Kuopion kirkkopäivien talous- ja yhteistyösopimukseksi on esityslistan liitteenä 9. Sopimuksessa on mm. säännökset johtoryhmän kokoonpanosta ja tehtävistä, tuottojen ja kulujen budjetoinnista, maksuliikenteen ja kirjanpidon hoidosta, eri osapuolten taloudellisista vastuista, tilintarkastuksesta ja yli- tai alijäämän jakamisesta osapuolten kesken. - että kirkkopäivien talous- ja yhteistyösopimus hyväksytään liitteen 9 mukaisena. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 227 TUOMIOKAPITULIN MÄÄRÄYS YHTEISEN KIRKKONEUVOSTON PUHEENJOHTAJAKSI VUO- SIKSI Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli on määrännyt Alavan seurakunnan kirkkoherran Hannu Koskelaisen Kuopion ev. lut. seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi vuosiksi että tuomiokapitulin päätös merkitään tiedoksi. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 228 ERON MYÖNTÄMINEN BARNABE KOKOLLE YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON JÄSENYY- DESTÄ JA VARAJÄSENEN KUTSUMINEN HÄNEN TILALLEEN JÄLJELLÄ OLEVAKSI TOIMI- KAUDEKSI Barnabe Koko on toimittanut yhteiselle kirkkovaltuustolle esityslistan liitteenä 10 olevan kirjelmän, jossa hän pyytää eroa yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä muutettuaan Kallaveden seurakunnan alueelta Männistön seurakunnan alueelle. Kirkkojärjestyksen 7 luvun 2 :n mukaan jos seurakuntavaaleilla valittu luottamishenkilö kuolee, saa eron kirkkolain 7 luvun 3 :n 2 momentissa mainitusta tai muusta syystä taikka menettää vallikelpoisuutensa, on toi-

16 16 mielimen, jonka jäsen hän on, todettava hänen luottamustoimensa lakanneeksi. Hänen tilalleen kutsutaan varajäsen. Barnabe Koko on menettänyt vaalikelpoisuutensa muuttaessaan Kallaveden seurakunnan alueelta Männistön seurakunnan alueelle. Siinä vaaliliitossa, mistä Barnabe Koko on valittu yhteiseen kirkkovaltuustoon seuraava varajäsen on Maija Svärd. Hallintojohtaja ehdottaa yhteiselle kirkkovaltuustolle esitettäväksi, 1. että Barnabe Kokolle myönnetään ero yhteisen kirkkovaltuuston jäsenyydestä ja 2. että hänen tilalleen kutsutaan varajäsen yhteiseen kirkkovaltuustoon jäljellä olevaksi toimikaudeksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 229 REKISTERISIHTEERI IRJA KORHOSEN VIRKAVAPAUSANOMUS Rekisterisihteeri Irja Korhonen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 11 olevan kirjelmän, jossa hän anoo osittaista virkavapautta (39 % täydestä työajasta) rekisterisihteerin virasta siirtyäkseen osa-aikaeläkkeelle lukien. Hänen tarkoituksensa olisi hoitaa virkaansa 61 % eli 22 tuntia/viikko. - että rekisterisihteeri Irja Korhoselle myönnetään lukien osittaista palkatonta virkavapautta ( 39 % täydestä työajasta) osa-aikaeläkkeelle siirtymistä varten. Hallintojohtajan ehdotus hyväksyttiin. 230 KIRKKOHERRA JAANA MARJASEN MATKA-AVUSTUSANOMUS Kirkkoherra Jaana Marjanen on toimittanut yhteiselle kirkkoneuvostolle esityslistan liitteenä 12 olevan kirjelmän, jossa hän anoo, että seurakuntayhtymä maksaisi hänen omavastuuosuutensa Suomen lähetysseuran Etiopiaan järjestämän matkan kustannuksista sekä matkakustannukset Suomessa, johon kuuluu lento Kuopio Helsinki Kuopio ja yöpyminen hotellissa Vantaalla. Matkan kokonaiskustannukset (lennot Helsinki - Addis Abeba Helsinki, majoitukset, ruokailut ja kuljetukset Etiopiassa) ovat noin euroa, josta osanottajien omavastuuosuus on euroa. ja kotimaanlentojen ja majoituksen arviolta yhteensä 320 euroa. Suomen Lähetysseura on kutsunut Jaana Marjasen Kuopion seurakuntien edustajana tutustumaan Etiopian luterilaiseen Mekane Yesus-kirkkoon

17 17 ja lähetysseuran työhön Muut ryhmän jäsenet edustavat Helsingin, Tampereen ja Vantaan seurakuntia. Ajatus on, että ryhmän jäsenet seurakuntineen toimisivat keväällä 2013 isäntinä ja emäntinä, kun Lähetysseura kutsuu Etiopiasta Mekane Yesuskirkon edustajia kirkkopäiville ja lähetysjuhlille. Juhlien väliajalla vieraat tutustuvat eri seurakuntiin ja hiippakuntiin. Kuopion osalle tulisi alustavan suunnitelman mukaan kirkkopäivien jälkeen yksi vieras, jonka kulut ja ohjelma Kuopion seurakunnissa olisi hoidettava. Hallintojohtajan käsityksen mukaan avustuksen myöntäminen kirkkoherra Jaana Marjaselle on perusteltua. Samalla hänet voitaisiin velvoittaa toimittamaan yhteiselle kirkkoneuvostolle raportti matkasta. 1. että kirkkoherra Jaana Marjaselle myönnetään euroa matkaavustus Suomen lähetysseuran Etiopiaan suuntautuvan matkan kustannuksiin, 2. että tarvittavat varat osoitetaan yhteisen kirkkoneuvoston käyttövaroista ja 3. että Jaana Marjanen velvoitetaan toimittamaan matkakertomus matkastaan yhteiselle kirkkoneuvostolle kolmen viikon kuluessa matkan päättymisestä. Kirkkoneuvosto Jaana Marjanen poistui kokouksesta asian käsittelyn ajaksi. Hallintojohtajan ehdotukset hyväksyttiin. 231 MUUT ASIAT 232 ILMOITUSASIAT Keskusteltiin kirkkovaltuuston päätöksestä koskien nuorisosihteerin viran iatkamista. Tämän esityslistan liitteenä jaetaan tiedoksi: - yhteisen lapsityön johtokunnan pöytäkirja 3/ yhteisen nuoriso- ja oppilaitostyön johtokunnan pöytäkirja 3/ Joroisten seurakunnan irtisanoutuminen taloushallinnon tehtävien hoitamisesta tilikauden 2012 jälkeen. - Mika Pulkkisen selvitys seurakuntien jäsenmääristä. - että ilmoitusasiat merkitään tiedoksi. Ilmoitusasiat merkittiin tiedoksi.

18 MUUTOKSENHAKUOHJE JA VALITUSOSOITUS Annettiin kirkkolain mukainen muutoksenhakuohje ja valitusosoitus, liite :ään KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN Puheenjohtaja kiitti osanottajia ja päätti kokouksen klo Hannu Koskelainen puheenjohtaja Raija Luomanperä sihteeri Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty Kuopiossa Maija Taskinen Taina Tammekann

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2018 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2018. Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 17.9.2018 klo 16.30 16.41 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika ma 3.2.2014 klo 16.30 16.53 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 1 /2014. Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1 /2014 1 Aika tiistai 14.1.2014 klo 18.00 19.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Suokatu 22, 70100 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo puheenjohtaja Ilkka Raninen valtuutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2015 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2015 1 Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 18.25 Paikka Kaavin seurakuntatalo, Kirkkorannantie 1, Kaavi Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 14/2017 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 14/2017 1 Aika Ma 18.12.2017 klo 16.30 17.15 Paikka Hotelli Scandic, Satamakatu 1, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja läsnä Pekka Niiranen varapuheenjohtaja poissa Upi Heinonen jäsen läsnä

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2017 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 3/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 28.3.2017 klo 17, kahvit ennen kokousta. Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 5/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 5/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 11.4.2011 klo 16.30 17.10. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 16.5.2011 klo 16.30 18.00. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja

KOTKA-KYMIN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 9/2016 KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA (1) Aika: Keskiviikko 9.11.2016 klo 17.00 17.45 kahvitus klo 16.45 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Ville Mielonen puheenjohtaja Kari Hentunen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 6/ 2017 Kirkkoneuvosto 56-67 Aika Tiistai 16.5.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 Aika 25.8.2014 klo 16.30 17.20 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C.

Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Aika Tiistai 6.6.2017 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari Liisa Karjalainen Iris Asikainen Markku Hyvärinen Merja Leppälä Matti Mänttäri

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 8.12.2014 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 11.12.2014-12.01.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 31 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.00 18.35 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011. Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 2/2011. Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2011 1 Aika keskiviikko 16.3.2011 klo 17.30 18.00 Paikka Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2 Riistavesi Kokoonpano ja läsnäolo Ilkka Raninen puheenjohtaja

Lisätiedot

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10)

VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) VAASAN SUOMALAINEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2013 2 (10) 173 Kokouksen avaus Puheenjohtaja käytti puheenvuoron, jossa hän mm. kertasi kuluneena vuonna käsiteltyjä asioita, ja avasi kokouksen. 174 Kokouksen

Lisätiedot

Aika: ke klo Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht.

Aika: ke klo Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. 8/2017-15.11.2017 Aika: ke 15.11.2017 klo 17.00-19.40 Paikka: Riistaveden seurakuntatalo, Keskustie 2, 71160 Riistavesi Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Huhtala Pauliina Iskanius Raija Julkunen Kaija,

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio.

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 4/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. 1 Aika 16.4.2012 klo 16.30 18.20. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio. Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 9/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 9/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 9/2018 1(5) Aika 12.12.2018 klo 16.30 17.05 (tarjoilu kokouksen jälkeen vapaaehtoisten kiitosjuhlassa klo 18.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku

Lisätiedot

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä

Kasurinen Maija-Leena jäsen, läsnä Perki-Latvaniemi Eeva-Liisa jäsen. läsnä Aika Tiistai 29.1.2019 klo 17. Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22 D-ovi. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja, läsnä Asikainen Iris Husso Jarkko Karjalainen Liisa Kasurinen

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 4/ 2017 Kirkkoneuvosto 35-45 Aika Tiistai 21.3.2017 kello 16.00 17.05 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri

Muut osallistujat: Leena Brofeldt, kirkkovaltuuston puheenjohtaja Risto Sintonen, kirkkovaltuuston varapuheenjohtaja Marja Lähdekorpi, sihteeri Kirkkoneuvosto 9.8.2017 74 Kokousaika: Keskiviikko 9.8.2017 klo 18.00 20.45 N:o 08/2017 Paikka: Pappila, Huhdintie 9 Käsitellyt asiat: 80-89 Puheenjohtaja: Varapuheenjohtaja: Hannu Bogdanoff Jorma Kivilä

Lisätiedot

JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Juankoskentie 13 B, JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/ (6) p SEURAKUNTANEUVOSTO 19.3.

JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3/2019 Juankoskentie 13 B, JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/ (6) p SEURAKUNTANEUVOSTO 19.3. Juankoskentie 13 B, 73500 JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 3/2019 1 (6) Aika Tiistai 19.3.2019 klo 17.00 17.45 Paikka Järvi-Kuopion seurakunta, kokoushuone, 2. krs Juankoskentie 13 B, 73500 Juankoski Osallistujat

Lisätiedot

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi.

Esityslista hyväksyttiin kokouksen työjärjestykseksi. KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 1/2017 1 Aika Ti 24.1.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Harjunen Salme Pitkäsen varajäsen läsnä Miettinen Matti Pyykkösen varajäsen läsnä

Harjunen Salme Pitkäsen varajäsen läsnä Miettinen Matti Pyykkösen varajäsen läsnä KUOPION JÄRVI-KUOPION SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 1 (5) Juankoskentie 13 B, 73500 JUANKOSKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 (5) Aika Tiistai 19.6.2018 klo 17.00-18.08 Paikka Osallistujat Järvi-Kuopion seurakunta,

Lisätiedot

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/

ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA 3/ 3/2017-4.4.2017 Aika: ti 4.4.2017 klo 17.00-18.20 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puh.joht. Antikainen Kirsti poissa Huhtala Pauliina,

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2016 Suokatu 22, 70100 KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2016 p. 040-484 8248 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 23.2.2016 klo 17.00 18.30 Paikka Kokoonpano ja läsnäolo Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, C-rappu 2.kerros Ilpo Rannankari puheenjohtaja läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA /2016 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA Sivu 112 KIRKKONEUVOSTO ESITYSLISTA 12.12.2016 Sivu 112 Kokousaika Torstai 15.12.2016 kello 16.30 Kokouspaikka Laukaan seurakuntatalo Päätöksen tekijät Hytönen Pauliina, poissa ei varajäsentä Kallio Marja Kovanen

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 01/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto

SAVONLINNAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA NRO 01/2017 Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 kappelineuvosto Rantasalmen kappeliseurakunnan PÖYTÄKIRJA SIVU 1 Kokousaika Tiistai 24.01.2017 kello 16.00-17.35 Kokouspaikka Rantasalmen seurakuntatalo Kirkkorinne Läsnä Härmälä Irja Julkunen Pia Korhonen Suvi Lankinen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION TUOMIOKIRKKOSEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 Suokatu 22, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 13.3.2018 klo 17 Paikka Keskusseurakuntatalo, kerhohuone Samuli, Suokatu 22 C. Kokoonpano ja läsnäolo Ilpo Rannankari puheenjohtaja, läsnä Liisa Karjalainen varapuheenjohtaja, poissa, ei varajäsentä

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 16.09.2014 klo 18:00 19.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/35 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 8/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 8/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 13.6.2011 klo 16.30 17.55. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 8/ 2017 Kirkkoneuvosto 78-86 Aika Keskiviikko 5.7.2017 kello 16.00 18.00 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Rossi

Lisätiedot

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19

SAVONLINNAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2015 Kerimäen kappeliseurakunnan kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 kappelineuvosto 15.4.2015 Sivu 19 Kokousaika: Keskiviikko 15.4.2015 klo 16.30 18.50 Kokouspaikka: Kerimäen seurakuntakoti Saapuvilla olleet jäsenet: Lamberg Jani, puheenjohtaja Hannonen Tapani, vara puh.joht.

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 20.09.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.09.2016-27.10.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena Pitkänen Pasi, poissa, Salme Harjunen, varaj, läsnä Pyykkönen Juhani

Junnila-Savolainen Riitta Kervinen Sinikka, varapuheenjohtaja Liukkunen Helena Pitkänen Pasi, poissa, Salme Harjunen, varaj, läsnä Pyykkönen Juhani 2/2017-22.2.2017 Aika: ke 22.2.2017 klo 17.00-18.02 Paikka: Juankosken seurakuntatalo, Tehtaankirkontie 5, 73500 Juankoski Osallistujat: Leino Reijo, puheenjohtaja (poistui 24) Antikainen Kirsti Huhtala

Lisätiedot

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019

ESITYSLISTA 2/2019 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS PÖYTÄKIRJA 2/2019 Aika Tiistai klo 18.11 18.25 1 Paikka Kiteen seurakuntakeskus, Kappelintie 4, Kitee Läsnä Kostamo Merja puheenjohtaja Koivuniemi Suvi varapuheenjohtaja Barck Pekka jäsen Hakulinen Hannu-Heikki Hirvonen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen

KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013. torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo alkaen 3.10.2013 33 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 3/2013 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA JÄSENET torstaina 3. päivänä lokakuuta 2013 klo 19.00 alkaen Seurakuntatalo Eskelinen Sanna Haataja Markku Huuskonen Erkki Karppinen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 7/ 2017 Kirkkoneuvosto 68-77 Aika Tiistai 30.5.2017 kello 16.00 17.10 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Minna Rossi

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 10/ 2016 Kirkkoneuvosto 116-125 Aika Tiistai 30.11.2016 kello 17.30 17.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen, poistui kokouksesta 122

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Kellolahdentie 8, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO 7.4. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1(5) Aika 5.4.2017 klo 16.30 17.25 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali, Kellolahdentie 8 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014

VIROLAHDEN KAPPELISEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2014 Kappelineuvosto 22.9.2014 1 KAPPELINEUVOSTON KOKOUS AIKA maanantai 22.9.2014 klo 19.00 20.30 PAIKKA Lähivakuutuksen kokoustila, Kiputie 2, 2. krs., Virojoki läsnä/poissa OSALLISTUJAT Silander, Outi varapuheenjohtaja, kirkkoneuvoston

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 3 / 2018 1 AIKA 30.8.2018 klo 17.00- PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 27

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 1(5) Aika Keskiviikko19.9.2018 klo 16.30 18.40 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 B Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Mirja Kontio varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi

HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTO Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, Hankasalmi HANKASALMEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2018 Sivu 1 / 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Keskiviikko 29.8.2018 klo 18.00 18.27 Paikka Kirkonkylän seurakuntatalo, Pappilantie 4, 41520 Hankasalmi Osallistujat Gustafsson

Lisätiedot

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa

MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) Kirkkoneuvosto 1/2012 1.3.2012. OSALLISTUJAT läsnä poissa MUONION SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA sivu 1(7) KOKOUSTIEDOT Aika 1.3.2012 klo 17-19.10 Paikka Seurakuntakoti OSALLISTUJAT läsnä poissa Puh. johtaja Muraja Asko kirkkoherra x Alaoja Raimo jäsen, vpj. x Haikonen

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2016 Kirkkoneuvosto Aika 14.6.2016 klo 17.30-18.22 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ahvenjärvi Seppo jäsen Elo Joonas jäsen Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Lehtonen Riitta jäsen Heikkinen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja. Veikko Tuominen. Muut läsnäolijat Seija Suokunnas sihteeri Sanna Kuitunen, Taina Kujanen, Eeva-Maria Pyykkönen Kokousaika torstai 21.2.2019 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen varapuheenjohtaja Ville Honkasaari, poistui klo 19.32, 16 Ida Maula Tiia

Lisätiedot

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1

Kirkkovaltuusto N:o 1/2017 Sivu 1 N:o 1/2017 Sivu 1 Aika: 18.1.2017 klo 19 19.35 Paikka: Seurakuntatalo Saapuvilla olleet Jäsenet Hintsala Kirsti Ikäläinen Kirsi Laukkanen Esko Laukkanen Jari poissa, ei varajäsentä Leskinen Antero Muhos

Lisätiedot

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO

KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Rauhalahdentie 21, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 4/2018 P SEURANKUNTANEUVOSTO KUOPION KALLAVEDEN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2018 1 Aika Keskiviikko 11.04.2018 klo 18.00 Paikka Kallaveden kirkko, Rauhalahdentie 21 Kokoonpano ja läsnäolo Pentikäinen Matti puheenjohtaja läsnä Ahonen

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Vapaaehtoiskeskus Pysäkin auditoriossa, Kirjastokatu 1, Hämeenlinna.

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 Korpilahden alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA 3/2017 Sivu 1 / 8 AIKA To 27.4.2017 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3/26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri

MUUT LÄSNÄOLLEET Outi Leino, kirkkovaltuuston pj Ari Vilén, kirkkovaltuuston vpj. Susanna Nieminen, vt. talouspäällikkö, sihteeri 1/8 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS 1/2018 Aika Torstai 15.02.2018 klo 18:00 Paikka Auran seurakuntatalon kahvio LÄSNÄ Torsti Äärelä, pj Leena Hafrén, vpj Jarmo Arvola Timo Isotalo Kaija Mäki, saapui 5 :n käsittelyn

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 Kirkkovaltuusto PÖYTÄKIRJA Hannu Luostarinen Pirkko Mensonen Marjut Niemelä Aira Pöllänen MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Ke klo 19.00 21.15 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Eevaliisa Tikkanen puheenjohtaja Kari Rytkönen varapuheenjohtaja Matti Loponen Hannu Luostarinen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 05.10.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 10.10.2016-11.11.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki

KIRKKONEUVOSTO 8/ (5) Esityslista. Aika Keskiviikko klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Seurakuntakeskus, Arkki KIRKKONEUVOSTO 8/2016 1 (5) Aika Keskiviikko 30.11.2016 klo 17- Kahvitarjoilu klo 16:45- Paikka Seurakuntakeskus, Arkki KÄSITELTÄVÄT ASIAT: 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015

AURAN SEURAKUNTA 2/2015 PÖYTÄKIRJA 14.04.2015 Sivu 1/4 KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika Tiistai 14.04.2015 klo 18.00 Paikka LÄSNÄ Virastotalo Jarmo Arvola Leena Hafrén Timo Isotalo Pekka Kalmi Outi Leino Kaija Mäki Taina Mäkinen Eila Saari Taru Sahla

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 Kirkkoneuvosto 26.10.2009 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 09.11.2009 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 32 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.55 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 22.2.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 2/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 22.2. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2018 1(5) Aika 20.2.2018 klo 16.30 18.05 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon seurakuntasali, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 2/2012 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 2/2012. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 20.2.2012 klo 16.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja poissa Väinö Matti Miettinen

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 50 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.00 20.00 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain

3/7 Esteestä ilmoittaminen ja varajäsenen kutsuminen kokoukseen. 3/9 Vaajakosken alueseurakunnan toimintakertomus vuodelta 2014 työaloittain AIKA 10.02.2015 klo 17.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 1/1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/2 Työjärjestyksen hyväksyminen 2/3

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 7/2014 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 7/2014. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika 12.5.2014 klo 16.30 17.05 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkovaltuusto 1/ 1 1 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kirkkovaltuusto 17.3.2014 1 KJ 8:5 KL 7:4 Kirkkovaltuuston työjärjestys 1 Kutsu asialuetteloineen on lähetettävä kirkkovaltuuston jäsenille viimeistään

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2015. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 9/2015 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 9/2015. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Maanantai 14.9.2015 klo 16.30 18.00 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 5.2.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 1/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 5.2. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1(5) Aika 31.1.2018 klo 16.30 16.50 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Kokoukseen oikeutetut

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2017

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/ YHTEINEN KIRKKOVALTUUSTO PÖYTÄKIRJA 4/2017 KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 4/2017 1 Aika Ti 24.10.2017 klo 18.00 18.30 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Matti Jantunen, puheenjohtaja

Lisätiedot

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen

KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015. Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone Toppelius. Läsnä Holma Sisko kirkkoneuvoston jäsen 1 KEMPELEEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 PL 28, 90441 KEMPELE KIRKKONEUVOSTO p. 08-561 4500 kempeleen.seurakunta@evl.fi Aika Tiistaina 15.10.2015 klo 18:00-19.28 Paikka Keskustan seurakuntakeskus, kokoushuone

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2019 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2019

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 11/2019 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 11/2019 1 Aika Maanantai 7.10.2019 klo 16.30 17.07 Paikka Keskusseurakuntatalo, koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Aulikki Mäkinen puheenjohtaja läsnä Tarja Välimäki varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 27.06.2016 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 04.07.2016-05.08.2016 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kirkkoneuvosto 48-59 09.06.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

RUSKON SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2015 Kirkkoneuvosto 48-59 09.06.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Kirkkeuvosto 48-59 09.06.2015 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Tiistai 09.06.2015 kello 18.00 19.10 Paikka: Rusk seurakuntakeskus, kokoustila (Vanhatie 7 21290 Rusko) Kirkkeuvost jäsenet Pasi Salminen, kirkkoherra,

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 10/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 10/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 12.9.2011 klo 16.30-17.25. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka 9-2016 Aika Torstai 24.11.2016 klo 17.00 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 109 KOKOUKSEN AVAUS 110 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS

KIRKKONEUVOSTO 16.06.2015 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkoneuvoston 16.6.2015 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 22.6.2016-23.7.2015 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 23.1.2017 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 26.01.2017-27.02.2017 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa

Lisätiedot

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 08.06.2014 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/37 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/38

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen

Temisevä Liisa jäsen Vilander AnnaMarja jäsen Vilkman Pirkko jäsen PÖYTÄKIRJA 1/2019 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika 3.1.2019 klo 17.22 18.45 Paikka Joutsan seurakuntakoti, Jousitie 42 (kirkkosali) Läsnä Leppämäki Tuula puheenjohtaja Jaakkola Teuvo varapuheenjohtaja Eskelinen

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 6/2016 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 6/2016. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio 1 Aika Ma 25.4.2016 klo 16.30 17.35 Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22, Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Reijo Leino puheenjohtaja poissa Pekka Niiranen varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23

Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Suonenjoen seurakunta PÖYTÄKIRJA 2/ 2017 Kirkkoneuvosto 14-23 Aika Torstai 19.1.2017 kello 16.00 16.55 Paikka Seurakuntakoti Läsnä Haapanen Ismo puheenjohtaja Eeva Arja jäsen Husso Leena jäsen Kytölä Reijo

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.12.2017 klo 17:00 PAIKKA Koivuniemen leirikeskus Koivuniementie 30 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/70 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010

HAAPAJÄRVEN SEURAKUNTA Kokouspäivämäärä Sivu. 1 Kirkkoneuvosto 1/2010 10.02.2010 1 1 KOKOUKSEN AVAUS SEKÄ LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN Kirkkoneuvosto 10.02.2010 1 Kokouskutsu asialistoineen on lähetetty kirkkoneuvoston jäsenille sekä kirkkovaltuuston puheenjohtajalle

Lisätiedot

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio

KUOPION EV.LUT. SEURAKUNTAYHTYMÄ ESITYSLISTA 13/2011 YHTEINEN KIRKKONEUVOSTO PÖYTÄKIRJA 13/2011. Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio 1 Aika 7.11.2011 klo 16.30 18.00. Paikka Keskusseurakuntatalo, Koulutussali, Suokatu 22 Kuopio Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Väinö Matti Miettinen varapuheenjohtaja läsnä

Lisätiedot

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS

KIRKKONEUVOSTON KOKOUS IMATRAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2014 1 (9) KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Käsiteltävät asiat 209 Kokouksen avaus 210 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 211 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 212 Ääntenlaskijoiden

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 Kirkkoneuvosto 25.10.2007 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 06.11.2007 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 27 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.30 20.30 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen

Lisätiedot

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto

UTAJÄRVEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 Kirkkovaltuusto Kokousaika Tiistai 27.2.201 klo 18.00 19.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa olleet jäsenet Seurakuntatalo Pirkko Hongisto Jouko Isoniemi Irmeli Juntunen Antti Koistinen Taisto Kokko Ahti

Lisätiedot