Oy Carlson ennen ja nyt

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oy Carlson ennen ja nyt"

Transkriptio

1 Oy Carlson ennen ja nyt

2 Sisältö Kerromme seuraavassa välähdyksiä Carlson Oy:n yrityshistoriasta 150- vuoden ajalta Toisaalta kuvailemme esimerkkien kautta Calsonin Siihtalan rautatavaratalon osastojen valikoimia ja tavaramerkkejä Olemme tutustuneet Nina Pellin Valuraudasta korkokenkiin Oy Carlson 150 vuotta kirjaan ja yrityksen kotisivuihin

3 Carlson Oy:n historiaa 1800-luvulta 1920-luvun loppuun Janita ja Salla 7E

4 Aika ennen vuotta 1859 Kuopion Pitäjässä sijaitsi maamme ensimmäinen rautaruukki, Juantehdas. Ruukin perustamisoikeuden sai Brynolf Brunou vuorikollegion myöntämällä luvalla vuonna luvulla tehtaan toiminta pääsi laajenemaan. Vuonna 1829 Patruuna Tigerstedt sai luvan harjoittaa liiketoimintaa Kuopiossa.

5 Juantehtaan Rautakauppa v Juantehdas perusti tehtaanmyymälän Kuopioon ja samalla rautaalan erikoisliikkeen v.1859 Siellä myytiin silloin mm. erilaisia pannuja, uuneja ja niiden luukkuja, kaminoita, kynttilänjalkoja, hevosenkenkiä, vedenkuumennuslaitteita, kirveitä ja sahanteriä. Kauppa siirrettiin v.1876 Kuninkaankadun ja Etelä-Vuorikadun kulmaan syrjäisen sijaintipaikan vuoksi.

6 Omistaja vaihtuu Vuonna 1889 John Carlson lopetti yksityisen liiketoimintansa ja keskitti kaiken voiman rautakaupan pitoon. Kun Juantehtaan omistaja kuoli, niin rautakauppa siirtyi John Carlsonin omistukseen. Osakekirjat uudistettiin v Se merkitsi vanhan rautakaupan loppua, mutta tilalle tuli uusi osakeyhtiö. John Carlson kuoli v. 1906,ja johtajan tehtäviin tuli väliaikaisesti hänen ystävänsä J.F. Dahlström. Uudeksi omistajaksi löytyi Justus Luukkonen.

7 Uuteen nousuun Talouselämässä alkoi uusi nousu, ja rautakauppa- alan hinnat nousivat Luukkosen tehtyä osakekaupat. Ensimmäisen maailmansodan aikana rautakaupan suuretkin varastot ehtyivät, ja sodan jälkeen täydentäminen oli edelleen vaikeaa. Oy Carlsonille autot tulivat myyntiin1920-luvulla. Luukkonen päätti, että Oy Carsonille oli rakennettava oma toimitalo, joka kokonaisuudessaan valmistui vuonna 1930.

8 Talouspulasta toiseen maailmansotaan Jonna ja Janita 7E

9 Toisen maailmansodan uhka luvun loppupuolella yritykset alkoivat kerätä varastojaan Sota syttyi 1939 => rahoitustilanne kiristyy, ylimääräiset verot ja hintasäännöstely aiheuttivat vaikeuksia Rautakaupat joutuivat turvautumaan korviketuotantoon ja valikoima pienentyi Valikoimaa 1930-luvun lopulla Rautaosastolla: Maalit, jotka tehtiin itse. Käytettiin pikeä, joka oli pakattu sadan litran tynnyreihin. Sodan edetessä Tavarapula lisääntyi myös Carsonilla ja myytävää tavaraa oli hankala saada. Tavarantoimituksia asiakkaille häiritsi myös Puolustuslaitoksen tarpeet. v.1933 perustettiin yhteistoimikunta, joka pyrki keskittämään kaupungin ostoja. Oy Carlsonin vakavarainen liiketoiminta auttoi yritystä selviytymään sota-ajan vaikeista olosuhteista.

10 Sodan jälkeen Tavarapula ei hellittänyt vuosiin toisen maailmansodan jälkeen Rakennusmateriaalit ja tarvikkeet olivat kysyttyjä, mutta niistä kärsittiin silti pulaa. Kauppiaiden piti turvautua onneensa. Ihmiset kävivät usein keskenään vaihtokauppaa. Harvinaisia rakennusmateriaaleja olivat keskuslämmityspatterit ja korkkimatot, joita oli luonnollisesti vaikeaa saada. Johtokunta Justus Luukkonen joutui vetäytymään tehtävistään ja v.1952 toimitusjohtajaksi valittiin Katri Heiskanen. Tammikuussa 1953 yhtiön johtokunta kutsui toimitusjohtajaksi Mies Hellevuon. Keväällä 1952 pahimmasta talouspulasta alettiin päästä. Talouden nousu jatkui.

11 Talouden suotuisa kehityksen myötä lupaavasti alkanut aika päättyi maaliskuun 1956 yleislakkoon. Ulkomaisten tavaroiden valikoima supistui. Rakennusliikkeet pystyivät kuitenkin myymään tavaroita rakennusyrityksille joita oli kohtuullisesti. Justus Luukkonen kuoli ja hänen omaisuutensa jako vaikeutti Oy Carlsonin toimintaa. Aika oli talouselämän kannalta epäsuotuisaa ja toiminnan jatkaminen epävarmaa. Huoltokorjaamo lopetettiin v Luukkosen perikunta myi v.1959 Oy Carlsonin osakekannan Väinö Soinille, Mauno Honkavaaralle ja toimitusjohtaja Seppo Ahoselle. Mauno Nieminen suunnitteli uuden myymälän, jonka avajaisia vietettiin marraskuussa Avajaispäivänä oli kulunut 101 vuotta Carlsonin ensimmäisen myymälän avaamisesta.

12 Carlsonin uusi aikakausi Kauppakäytäntöä ja henkilökuntaa1960-luvulla Kauppa laajentui vilkkaasti. Kauppakuolemat yleistyivät maaseudun ja maalaiskuntien kyläkaupoissa. Automarkettien rakentaminen aloitettiin 1970-luvulla, automarketteja oli Suomessa muutama kymmenen. Öljyn hinta nousi maailmanlaajuisen öljykriisin vaikutuksesta 1970-luvulla. Yrityksellä oli niukasti varoja 1960-luvun alkupuolella. Vuonna 1963 konttorissa työskenteli 15 henkilöä. HENKILÖKUNTAA KUOPIOSSA: Auto- osasto: Eila Taskinen Pääkirjanpitäjä: Sylvi Huovinen Aputyttöjä, joiden tehtäviin kuului aakkostamista ja lajittelua. Konttoripäällikkö: Tapio Tukkimies 1963 Myyntijohtaja: Eemil Sovinen Tukkumyyjät, jotka matkustivat maaseudulle kauppiaiden luokse: mm. Pauli Miettinen ja Unto Saarelainen

13 Carlson Halosten omistukseen Kotkalainen kauppias Kalle Halonen sai tiedon Kuopiossa myynnissä olevasta yrityksestä vuonna Carlsonin osakkeet siirtyivät kaupassa Halosen suvulle joulukuussa Kalle Halosen johtama yritys laajensi toimialaa 1960-luvun lopulla: tukku- ja vähittäiskauppaa kaikenlaisilla vaatetus-, elintarvike-, rautakauppa-, auto-, radio, ja televisio- sekä kemikaalialan tarvikkeilla ja tuotteilla ja harjoittaa auto- ja muuta korjaamo- ja kahvibaaritoimintaa ja kuljetusliikettä sekä omistaa ja hallita kiinteistöjä sekä kiinteistöosakkeita. Määrätietoisella työllä rautakaupasta muotoutui moderni tavaratalo. Kalle Halonen aloitti Carlsonin laajentamisen Kuopion ulkopuolelle, aluksi Varkauteen ja Mikkeliin 1970-luvun lopulla.

14 Nousukaudesta uudelle vuosituhannelle Emma, Hanna ja Sara 7E

15 Nousukaudesta lamaan Luvulla 1980 suomessa vallitsi voimakas nousukausi. Öljykriisin jälkeen Suomen bruttokansantuote (BKT) kasvoi vauhdikkaammin kuin muiden Euroopan maiden talous, rakennustoiminta elpyi hitaasti. Sen vuosikymmenen aikana rakennustoimintakin kiihtyi ja huippuvuotena 1989 uudisrakentaminen oli ennätyslukemissa. Talouskasvun myötä kuntakeskukset kasvoivat voimakkaasti, maakuntien kaupallinen tarjonta monipuolistui ja vähittäiskauppojen määrä lisääntyi. Kaupan kehityksessä näkyi merkittävä vähentyminen. Niin ikää Carlsonilla 1980-luku oli kasvun aikaa. Myynti kasvoi melko tasaisesti vuodesta 1980 vuoteen Carlsonin liikkeitä tuli lisää ympäri Suomea. Seuraavalla vuosikymmenellä koettiin voimakas taantuma, se oli lama aikaa. Syyt nousukauden jälkeiseen lamaan olivat monitahoiset ja niitä haettiin edellisen vuosikymmenen talouspolitiikasta. Moni yritys joutui vaikeaan asemaan ja toisia kohtasi toiminnan lopettaminen. Laman seurauksena kulutus sekä investoinnit supistuivat ja Suomea kohtasi vaikea työttömyys.

16 Kalle Halonen ja Veljekset Halonen Oy Kalle Halonen syntyi vuonna 1914 Karjalan kannaksella. Vuonna 1964 Kalle Halonen hankki kuopiolaisen Oy Carlsonin omistukseensa ja hänestä tuli yhtiö toimitusjohtaja. Myös 1990-luvulla Halonen laajensi yritystään avaamalla uusia myymälöitä. Kalle Halonen kuului Suomen Rauta- ja Koneliikkeiden Yhdistyksen hallitukseen ja keskusliikkeen Rautakonttorin hallintoneuvostoon. Veljekset Halonen Oy oli koko yritys hommineen päivineen ja siihen kuuluivat kuten nimestä voi jo päätellä, Halosen veljekset.

17 Kauppaneuvos Kalle Halonen Satavuotisen taipaleensa jälkeen osakeyhtiö Carlson oli ajautunut vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, jolloin omistajat olivat ilmeisesti nähneet yhtiön myynnin ainoaksi mahdollisuudeksi. Kun Halonen osti Carlsonin, tämä merkitsi liiketilojen ja valikoimien laajentamista. Carlsonin hyvän myynnin takasi hyvä asiakaspalvelu. Hänellä oli hyvä myyntitaito ja hän saavutti henkilöstönsä keskuudessa luottamuksen ja arvostuksen.

18 Uusi vuosituhat, Palveleva tavaratalo Yhtiön hallitus on säilyttänyt positiivisen kehityksen 2000-luvun alkupuolella. Uudella vuosituhannellakin Carlson jatkoi laajentumistaan. Oy Carlson otti ensimmäiset askeleet kohti tietotekniikkaa jo ja lukujen vaihteessa. Oy Carlson on aina panostanut asiakaslähtöiseen palveluun. Asiakkuus on säilynyt vuosikymmeniä hyvän ja laajan tavaravalikoiman ja varsinkin erinomaisen palvelun ansiosta Vuoden 1995 lokakuussa Kuopion keskustan liikkeissä asioineet asiakkaat valitsivat Oy Carlsonin parhaaksi palvelevaksi yritykseksi Isä Halosen syvin toive toteutuu siinä, kun omat lapset Liisa ja Pekka Halonen jatkavat vanhempiensa elämäntyötä uskollisesti ja ansiokkaasti, Carlsonin perinteitä ja arvoja kunnioittaen. Näin Carlson voi tulevaisuudessakin vastata uuden aikakauden mukanaan tuomiin haasteisiin ja asiakkaiden odotuksiin.

19 Kehittyvä Carlson Roosa ja Pihla 7E

20 Kehittyvä Carlson -Carlson kehittyi rautakaupasta monitoimikaupaksi, sillä myyntiin otettiin kenkiä, vaatteita ja muita käyttöesineitä. -Carlsonin laajentuminen alkoi v ja on jatkunut aina tähän päivään saakka. Myös päivittäistavaroiden myynti- ja liiketiloja laajennettiin. - Vuonna 1974 Carlson osti tukkuliike M. Paavola Oy:n ja perusti Kuopioon Kodin Carlsonin. Kodin Carlson, Kuopio: Oy Carlson osti 1968 Kauppakadulta sijaitsevan talon ja tontin. Talo oli vanha hirsirakenteinen liiketila, jossa oli enimmäkseen myymälähuoneistoja. Pari vuotta myöhemmin Carlson päätti purkaa vanhan rakennuksen ja rakentaa tontille uuden rakennuksen, josta tuli suurtavaratalo, Kodin Carlson. Kodin Carlson oli yhdistetty jalankulkutunnelilla Torin Carlsoniin. Mutta nykyään on kolme erillistä Carlsonia, jotka ovat yhdistettyinä toisiinsa.

21 Carlson Kuopion ulkopuolella Nykyään Carlson on Varkaudessa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Joensuussa ja Kuopiossa, mistä se onkin lähtöisin Varkauden Carlson: Ensimmäinen Carlsonin rautakauppa avattiin vuonna Varkauden myymälän perustamisesta alkoi Carlsonin Kuopion ulkopuolelle suuntautuva liiketoiminta. Relanderinkadulle suunniteltiin uutta myymälää, mutta tontti oli liian pieni, joten Myymälä perustettiinkin Käsityökadulle. Uuteen myymälään suunniteltiin laajempaa ja monipuolisempaa tuotevalikoimaa. Carlsonin entisestä rautakaupasta tuli moderni Carlsonin tavaratalo. Tämän jälkeen myös Carlsonin tavarataloja ilmestyi myös Mikkeliin, Savonlinnaan ja Joensuuhun.

22 Joensuun Carlsonit: Avattiin lokakuussa 1987 Oli aluksi rautakauppa. Laajennus valmistui 1995, jolloin Carlsonista tuli rautatavaratalo. Vuonna 2005 Carlson päätti perustaa uuden Carlsonin tavaratalon Joensuun ydinkeskustaan. Siellä myydään polkupyöristä hajuvesiin kaikkea siltä väliltä.

23 Toimitusjohtajat ja hallituksen jäsenet Pitkäaikaiset jäsenet: - Kalle Halonen - Ester Halonen - Ida Koistinen (Kalle Halosen sisar) - Pekka Halonen - Liisa Halonen - Reijo Kormu - Ossi Saksman Toimitusjohtajat 150 vuoden ajalta - August Harald - C. J. Hultenberg - Olli Korhonen - John Carlson - J.F Dahlström - Justus Luukkonen - Katri Heiskanen - Mies Hellevuo - Seppo Ahonen Johtoryhmä Pekka Halonen - Mika Heiskanen - Kyösti Karhunen - Keijo Kosunen - Pertti Manner - Carita Tuunala

24 Yritys ja rakentajapalvelu Juuso ja Teemu 7E

25 Carlsonin rakentajapalvelu Henkilöstö Ismo Varis myymälänjohtaja Jukka Kuittinen Janne Utriainen Timo Laasonen

26 Abloy Langaton kaukoavain ABLOY EC501 - Digitaalisesti salattu avaus - Toimintasäde vähintään 4 m - Kaukoavaimet voi nimetä käyttäjän mukaan - Kulutusta kestävät muovikuoret, valettu rakenne, roiskevesisuojattu - Merkkivalo ilmoittaa toiminnoista, häiriöistä ja pariston vaihdon lähestymisestä

27 Tilolino-linoleumivalmislattia on valmistettu hyödyntäen puhtaita luonnon raaka-aineita. Karitma

28 Fintex Fintex Maalikaupat tarjoavat laadukkaita ja kotimaisia tuotteita niin ammattikäyttöön kuin satunnaiselle remontoijallekin. TETRAKEM PALOTURVALLINEN LIIMAMASSA 1027 Vesiohenteinen, liuotinvapaa saumausmassa. Tuote on testattu laivanrakennusteollisuuden paloturvallisuusvaatimusdirektiivin mukaisesti ja se täyttää ns. huonosti liekkiä levittävän materiaalin ominaisuudet. Tulipalotilanteessa tuote syttyy vaikeasti palamaan ja sammuu nopeasti.

29 Casco Cascon kotisivu auttaa niin ammattilaisia kuin tee-se-itse kuluttajia valitsemaan kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuvat tuotteet. Oikeat tuotteet, hyvät materiaalit ja ammattitaitoiset työmenetelmät varmistavat sen, että lopputulos on laadukas ja kohteet säilyttävät arvonsa vuosienkin kuluessa.

30 Kiilto Kiilto on mukana rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen liittyvän kiinnittämisen kaikissa eri vaiheissa. Kiilto tarjoaa erikoisosaamista eri teollisuudenalojen kiinnitysratkaisuiksi. KiiltoClean toimittaa pintojen puhdistus- ja hoitoaineet, siivouskoneet ja -välineet ammattikäyttöön ja teollisuuteen sekä Kiilto Kodinhoitotuotteet kodin puhdistamiseen ja lattianhoitoon.

31 Rauta ja Työkalut Osastovastaava Petri Palviainen Tomi ja Jere 7E

32 Työkalut Sähkö työkalut: Black & Decker Litium Ion teknologialla yhtä paljon suoritusta kuin NiCad akulla mutta paljon kevyempi ja pienempi porakone.

33 Käsityökalut Rakentajan kirves X10 Ominaisuudet Monikäyttöinen työkalu puusepälle, nikkaroijalle ja omakotitalossa asuvalle Muovinen teräsuoja, joka toimii myös kantokahvana Terän paino: 760 g Paino: 980 g Pituus: 440 mm

34 Paineilmatyökalut Senco Malli Senco PC2225 Ammattikäyttäjän peruskompressori. Soveltuu yhdelle runkonaulauskoneelle. Suojatut mittarit, 2 ilmanulosottoa, isot ilmakumipyörät ja kokoontaittuva kahva

35 Puutarhatyökoneet Stiga Itsevetävä Turbo kerää, silppuaa tai puhaltaa taakse. B&S 625 XVS -moottori. Leikkuuleveys 46 cm. Keruusäiliön tilavuus 60 litraa. Isot kuulalaakeroidut 200/280 mm Dryflex-pyörät. Galvanoitu teräsrunko. Leikkuukorkeuden keskussäätö ja aisan pikasäätö.

36 LVI Sähkö kiukaat: Harvia Kiukaan ulkovaippa on grafiitinharmaa, ja kivitilaa verhoava ristikko ruostumatonta terästä. Figaro-mallit FG70 ja FG90 on varustettu kiinteällä ohjauskeskuksella.

37 Kaukora Oy:n sivustolta voi saada tietoa mm. erilaisista ilmalämpöpumppuvaihtoehdoista LVI

38 LVI Kylpyhuone ja WC Kylpyhuoneen ja WC:n hanat ovat yleensä muodokkaimpia ja esimerkiksi joissain malleissa on liikkeen tunnistin Keittiö hanat Keittiö hanoissa korostui usein käytännöllisyys

39 Maalit ja sisustus Osastovastaava Kimmo Päivänurmi Essi ja Minja 7E

40 Maalit Tikkurila: -Tikkurila tarjoaa kuluttajille, ammattilaisille ja teollisuudelle käyttäjäystävällisiä ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen. Teknos: -Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla.

41 Muokkaa haluamasi koti

42 Tikkurilan värikartta Värikarttoja

43 Nerostep Oy Sisustus Finlayson: -Suomalainen tekstiiliteollisuusyhtiö -Finlaysonin tehdasalue sijaitsee Tammerkosken rannalla Tampereen keskustassa. Nerostep: -Nerostep Oy perustettiin vuonna Smedbo: -koristehelojen ja sisustustavaroiden Pohjoismaiden markkinajohtaja. Kirsch: -Kirsch Scandinavia markkinoi, valmistaa ja tekee tuotekehittelyä ikkunan sisustus tuotteissa.

44 Talous- ja lahjatavara Osastovastaava Päivi Silfsten Elmo, Joni ja Ville 7E

45 Lasitavarat Iittala on vanha tunnettu suomalainen tavaramerkki. Yritys on keskittynyt lasitavaroihin niin ruuanlaittoon kuin ruokailuun ja sisustamiseen liittyviin lasituotteisiin.

46 Keraamisia tauluja Kermansavi-tuotteista löytyy korkealaatuisia koriste-esineitä, kuten Suomalaisia kuvia -seinätaulusarjaa.

47 Victorinoxin taskutyökalut Sveitsiläinen Victorinox on maailman suurin ja arvostetuin taskuveitsien ja taskutyökalujen valmistaja. Victorinox-veitsillä on elinikäinen takuu materiaalija valmistusvirheiden varalta.

48 Laatu, toimivuus ja muotoilu ovat Röslen tärkeät ominaisuudet. Tuotteet on valmistettu parhaasta ruostumattomasta teräksestä. Ne ovat turvallisia käyttää ja konepesun kestäviä. Kuluville osille varaosapalvelu. Tuotetakuu. Tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi keittiön työvälineet, kulhot ja leikkurit. Rösle

49 Muovituotteita Orthex - suomalaiset kodin muovit Oy Orthex Ab on suomalainen, kodin muovituotteita valmistava ja markkinoiva yritys. Orthexin tuotteet ovat monikäyttöisiä ja edullisia joka kodin arkipäivän esineitä. Perheyritys on perustettu vuonna 1956 nykyiselle toimipaikalleen Lohjalla. Vuosien varrella se on kasvanut yhden miehen pajasta Suomen suurimmaksi kotitalousmuovien valmistajaksi.

50 Osastovastaava Pekka Mikkonen Saara ja Isabell 7E

51 Tuotemerkit Adidas Adidas on tunnettu urheiluvaatemerkki joka tunnetaan hyvistä ja tyylikkäistä kengistään, laukuistaan ja vaatteistaan.

52 Nike Nikeltä löytyy tyylikkäitä urheilun kuin vapaa-ajankin vaatteita ja jalkineita. Se on suosittu maailmanlaajuisesti.

53 Haglöfs Tunnettu ulkoiluvaatemerkki joka valmistaa sateen- ja tuulen kestäviä ulkoilupukuja, reppuja ja kenkiä. Valmistanut suosittuja vaatteita mm. vaeltamiseen.

54 Speedo Valmistaa varusteita uimisen harrastelijoille ja maailman huipuille. Hyvät uimapuvut ovat tyylikkäitä ja virtaviivaisia.

55 Tekniset Carlson Osastopäällikkö Pekka Laakkonen Timo ja Erkka 7E

56 Historiaa Tekniset -ketju on liittynyt osaksi verkostoltaan Euroopan suurinta kodinkoneketjua Euronicsia, joka takaa koko ketjulle edullisen hintatason. Tekniset -ketjulle viime syksynä myönnetty Avainlippu on merkki suomalaisen palvelun arvostuksesta. Tekniset on vuonna 1978 perustettu kodintekniikan vähittäiskauppaketju. Ketjuun kuuluu yli 80 myymälää. Tekniset -ketjussa asiakkaita palvelee noin 500 asiantuntevaa myyjää ja 70 kauppiasta.

57 kaksitoiminen Shiatsuhierontatyyny, joka hieroo kahdella eri tyylillä; syvälle vaikuttavaa painelevaa hierontaa pyörivin liikkein sekä rentouttavaa rullaavaa hierontaa.

58 Nokian E5-00 Tuo viestisi kuuluviin Yksilöi laitteesi aloitusvalikko Pidä verkkoyhteys aina mukanasi Kartat -sovellus

59 UltraOne Uusi UltraOne on testatusti huipputehokas ja erittäin hiljainen. Lisäksi sen liikuttelu on helppoa

60 PowerShot D10 Kestää vettä, iskuja, pölyä ja kylmyyttä* 12,1 megapikseliä 3,0x zoom 2,5 tuuman PureColor-LCD II -näyttö Liikkeentunnistustekniikka

61 Mitä historiikista ja Oy Carlsonin kotisivuilta opittiin? -Oy Carlsonilla on pitkä ja maineikas historia -omistaja vaihdoksia on tapahtunut useita -yritys on selvinnyt useasta talouslamasta -laajat ja monipuoliset tuotevalikoimat -edustettuina niin kotimaisia kuin kansainvälisiä tavaramerkkejä -kokonaisuutena jäi positiivinen ja nykyaikainen kuva kaupan toiminnoista

Järjestystä kodin kaaokseen!

Järjestystä kodin kaaokseen! Järjestystä kodin kaaokseen! Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen. Kaiken A ja O järjestyksen hallinnassa on turhasta

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

KESKO OSTAA ONNISEN 1

KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN Velaton kauppahinta noin 369 milj. euroa Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto 10/2014-9/2015 1,4 mrd euroa, käyttökate 39 milj. euroa Onninen toimii Suomessa,

Lisätiedot

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA. POWEST OMISTAA SELLAISIA YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA POHJOLAN VOIMALLE TALOUS- JA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

Joulukauppa Jaana Kurjenoja

Joulukauppa Jaana Kurjenoja Joulukauppa 2016 Taustaa Joulukauppaa yleisesti kuvaavien laskelmien taustatilastot ovat Tilastokeskuksesta. Kantar TNS toteutti otokseen perustuvan kuluttajakyselyn marraskuussa 2016. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

S E U R A E N N Ä T Y K S E T

S E U R A E N N Ä T Y K S E T S E U R A E N N Ä T Y K S E T Pojat 9 40m 6.20 se, pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 60m 8.86 pe Elmer Vauhkonen 2015 12.8. Iisalmi 100m 14.58 pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 150m 21.76

Lisätiedot

23.2.2016 Matti Paavonen 1

23.2.2016 Matti Paavonen 1 1 Kasvu antaa pelivaraa talouden ongelmat on silti ratkaistava 23.2.2016, Palvelujen suhdannekatsaus Matti Paavonen, ekonomisti 2 IV/2015: Palvelujen volyymi kasvoi 2,1 % Toimialojen tuotannon volyymin

Lisätiedot

Joulukauppa 2010. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010

Joulukauppa 2010. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010 Joulukauppa 2010 - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-6/2012. Juha Varelius, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1-6/2012. Juha Varelius, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1-6/2012 Juha Varelius, toimitusjohtaja 09.08.2012 KATSAUSKAUDEN PÄÄKOHDAT Liikevaihto laski selvästi Liikevaihto 50,6 (65,7) miljoonaa euroa Q2 liikevaihto 24,5 (32,4) miljoonaa euroa

Lisätiedot

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen suhdannetiedot Q2/2016 Olli Patrikainen 27.9.2016 Tuoteseloste Tietojen lähteenä on Tilastokeskuksen asiakaskohtainen suhdannepalvelu. Liikevaihto lasketaan ilman arvonlisäveroa. Kuvattava liikevaihto

Lisätiedot

Lappeenrannan toimialakatsaus 2014

Lappeenrannan toimialakatsaus 2014 Lappeenrannan toimialakatsaus 2014 14.10.2014 Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Toimittaja: Kaupunkitutkimus TA Oy Tietolähde: Tilastokeskus, asiakaskohtainen suhdannepalvelu Kuvaajat: Yhteyshenkilöt: Yritysten

Lisätiedot

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs www.halwest.com Halwest Ay:n toiminta alkoi maaliskuussa 2003 ja v. 2008 yhtiömuodoksi vaihtui Oy. Tuotevalikoimamme painottui Aluksi yrityksille ja yhteisöille suunnattuihin ergonomisiin ratkaisuihin.

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa Tuula Loikkanen Kaupan liitto Vertaiskauppa verkossa - Marginaali-ilmiöstä ilmiöksi 24.11.2015 Tutkimuksen taustaa: tutkimusyhteistyö Tampereen yliopiston kanssa

Lisätiedot

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK 1 Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK Oulu ennen ja nyt Tätä materiaalia voi käyttää apuna esimerkiksi historian tai kuvataiteiden opinnoissa. Tehtävät sopivat niin yläasteelle kuin

Lisätiedot

Yrityksen nimi Yhtiömuoto Y-tunnus Puhelinnumero Puhelinnumero Perustamisvuosi Yhtiön kotipaikka Fuusion tyyppi Fuusion tarkenne

Yrityksen nimi Yhtiömuoto Y-tunnus  Puhelinnumero Puhelinnumero Perustamisvuosi Yhtiön kotipaikka Fuusion tyyppi Fuusion tarkenne Yrityksen nimi LähiTapiola Itä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Yhtiömuoto Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus 22464420 E-mail juha.makinen@lahivakuutus.fi Puhelinnumero 0178211611 Puhelinnumero 0447211700 Perustamisvuosi

Lisätiedot

Kaupan indikaattorit. Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa

Kaupan indikaattorit. Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa Kaupan indikaattorit Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa Luottamusindeksit kaupan alalla Tammikuu 2010 Vähittäiskaupan indeksit (ml. autojen vähittäiskauppa): 1. Kokonaisindeksi

Lisätiedot

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos/talousmaantiede SYKETTÄ SYDÄMEEN KEINOJA TURUN KESKUSTAN KEHITTÄMISEKSI

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin pääjohtajaksi

Lisätiedot

Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi

Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi Oheiset kysymykset on tarkoitettu museovierailun yhteyteen tai museovierailun jälkeiseen tuntityöskentelyyn. Tietopaketti toimii opettajanmateriaalina,

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Talous- ja rahoitusjohtaja 11/2014 Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,4 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs www.halwest.com www.hh-kaluste.fi Halwest Ay:n toiminta alkoi maaliskuussa 2003 ja v. 2008 yhtiömuodoksi vaihtui Oy. Tuotevalikoimamme painottui Aluksi yrityksille ja yhteisöille suunnattuihin ergonomisiin

Lisätiedot

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16. HNY UUTISET 3/2009 26. VUOSIKERTA RAHAHUUTOKAUPPA 163 HUUTOKAUPPA 07.10.2009 SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.45 Kokous klo 17.15 HUUTOKAUPPA

Lisätiedot

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010 ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010 Erikoiskaupan Liiton toteuttamassa Erikoiskaupan suhdannekyselyssä kartoitettiin erikoiskaupan yritysten näkemyksiä siitä, miten myynnin, henkilöstön, varastojen ja

Lisätiedot

Sosiaali ja terveysministeriö, Finanssivalvonta ja tilintarkastajat valvovat säätiön toimintaa.

Sosiaali ja terveysministeriö, Finanssivalvonta ja tilintarkastajat valvovat säätiön toimintaa. 1 YLEISRADION ELÄKESÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Taustaa eläkesäätiöstä Sääntömuutokset Yleisradion eläkesäätiö on yhteiseläkesäätiö, joka vastaa Yleisradio Oy:n ja Yleisradion eläkesäätiön lakisääteisestä

Lisätiedot

Harjoittele YO-tehtäviä. Kysymykset. 1. Tilastotehtävä

Harjoittele YO-tehtäviä. Kysymykset. 1. Tilastotehtävä Kurssi 4 Suomen historian käännekohtia Luku VI Köyhyydestä hyvinvointiin Harjoittele YO-tehtäviä Kysymykset 1. Tilastotehtävä Oheinen tilasto kuvaa yksityisten kulutusmenojen kehitystä Suomessa 1900- luvun

Lisätiedot

Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja

Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja Fiskars lukuina Toimisto Tuotanto Jakelukeskus Avainluvut 2013 Liikevaihto 798,6 milj. euroa Liiketulos (EBIT) ilman kertaeriä 73,8 milj. euroa

Lisätiedot

Suomen arktinen strategia

Suomen arktinen strategia Liite 1 Suomen arktinen strategia EU-asioiden alivaltiosihteeri Jukka Salovaara Talousneuvosto 18.1.2011 Miksi Arktinen Strategia Arktisen merkitys kasvaa EU saa vahvemman arktisen ulottuvuuden (laajentuminen)

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Tervetuloa 1 Q3 2011 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki 26.10.2011

Tervetuloa 1 Q3 2011 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki 26.10.2011 Tervetuloa 1 Konsernijohtoryhmä uudistuu Pääjohtaja Rautakeskon toimitusjohtajaksi ja Keskon rautakaupasta vastaavaksi konsernijohtoryhmän jäseneksi on 1.11.2011 alkaen nimitetty Arja Talma 49-vuotias

Lisätiedot

TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin

TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin Aidon lämmön lähteillä 1 2 SISÄLLYS s. 4-6 s. 7-9 s. 10-11 s. 12-13 s. 14 s. 15 s. 16 Sävyteräsluukut takkoihin Valurautaluukut takkoihin ja uuneihin Leivinuunit ja

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Toimintakatsaus. Tulostiedote Esitys Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja

Suominen Yhtymä Oyj. Toimintakatsaus. Tulostiedote Esitys Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja Tulostiedote 1.1. - 31.12.27 Esitys 11.2. Toimintakatsaus Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja Suominen yhteensä Milj. EUR Q4/27 Q4/26 27 26 Liikevaihto 54,1 54,2 215,2 22,6 Liikevoitto ennen arvonalennuksia

Lisätiedot

Kestävää kauneutta vuodesta 1862. Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö

Kestävää kauneutta vuodesta 1862. Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö Kestävää kauneutta vuodesta 1862 Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Venäläiset kuluttajat Suomessa

Venäläiset kuluttajat Suomessa Venäläiset kuluttajat Suomessa - Poimintoja tuloksista - Verottomat ostokset, maahantulot ja yöpymiset - Rajahaastattelututkimus syyskuu 2015 elokuu 2016 Rajahaastattelut on tehnyt Tutkimus- ja Analysointikeskus

Lisätiedot

MARIMEKKO OYJ. Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008

MARIMEKKO OYJ. Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008 MARIMEKKO OYJ Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2008 5.11.2008 LIIKETOIMINNAN KEHITYS 1-9/2008 Liikevaihto kasvoi ja tulos parani ennakoidun mukaisesti. Suomessa merkittävä osa kasvusta kertyi kertaluonteisista

Lisätiedot

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS 27.2.2010 Kuopio, Puijo TULOKSET

SKAL:n ja STL:n talvipäivät HIIHTOMESTARUUS 27.2.2010 Kuopio, Puijo TULOKSET Lapset alle 6, STL 0,5 km (v) 1. Oskari Kotiaho Vantaan Taksiautoilijat ry 4.11 2. Veera Yletyinen Kuopion Taksiautoilijat ry 6.33 Lapset alle 8, STL 0,5 km (v) 1. Elias Korhonen Ristijärven Taksiautoilijat

Lisätiedot

Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus

Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus Verkkokauppa Suomessa tammi-kesäkuussa 2010 Seppo Roponen 30.9.2010 Johdanto Sähköisestä kaupankäynnistä on ollut pitkään saatavilla runsaasti tietoa. Tietoa

Lisätiedot

Kaupan näkymät Myynti- ja työllisyysnäkymät

Kaupan näkymät Myynti- ja työllisyysnäkymät Kaupan näkymät 2013 2014 Myynti- ja työllisyysnäkymät Kaupan myynti 2012 Liikevaihto yht. 129 mrd. euroa (pl. alv) 13% 12% 30 % Autokauppa Tukkukauppa Vähittäiskauppa Päivittäistavarakauppa 58% Lähde:

Lisätiedot

Lappeenrannan toimialakatsaus 2015

Lappeenrannan toimialakatsaus 2015 Lappeenrannan toimialakatsaus 2015 26.10.2015 Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Toimittaja: Kaupunkitutkimus TA Oy Tietolähde: Tilastokeskus, asiakaskohtainen suhdannepalvelu Kuvaajat: Yhteyshenkilöt: Yritysten

Lisätiedot

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista

KONKAKUMPU. Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsista KONKAKUMPU Tarjolla hyvä elämä Fiskarsissa! Kuvittele että voisit saada parhaat palat sekä maaseudusta että kaupungista. Luonto ja historia olisivat lähellä,

Lisätiedot

Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja

Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Petri Rolig toimitusjohtaja 4.8.2011 4.8.2011 1 Uusi pyyhintäkuitukankaiden globaali markkinajohtaja Suominen on allekirjoittanut sopimuksen Ahlstrom

Lisätiedot

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti

Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Unelmakoti historiallisella paikalla Tulevaisuus rakennetaan tänään Asunto Oy Raahen Keskustan Portti Keskustan Portin tarina Keskustan Portin tarina ulottuu 1800-luvulle

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila

Osavuosikatsaus 1-3/2012. Mika Ihamuotila Osavuosikatsaus 1-3/2012 Mika Ihamuotila 9.5.2012 Agenda 1) Kauden tapahtumat: Ensimmäisen vuosineljänneksen kehitys vastasi pitkälti yhtiön odotuksia. Kaudella avattiin yksi oma myymälä Suomessa. 2) Liikevaihto:

Lisätiedot

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00

BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE. Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00 Julkaistu: 2003-02-13 08:06:55 CET Wulff - neljännesvuosikatsaus BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE Beltton-Yhtiöt Oyj PÖRSSITIEDOTE 13.02.2003 klo 9.00 BELTTON-YHTIÖT OYJ:N TILINPÄÄTÖSTIEDOTE TILIKAUDELTA

Lisätiedot

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla.

Konsernin rahoitusasema ja vakavaraisuus ovat hyvällä tasolla. TIEDOTE 1 (5) 23.8.2004 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä HPO-YHTYMÄN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2004 HPO-yhtymän liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 27.312.662 euroa. Liikevaihto kasvoi 6,1 % edellisen

Lisätiedot

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V

SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V 2016 SCANTOOL ECO 13 Penkkiporakone 13 mm 230V ST2661300 350 W 2-13 mm 520-2620 rpm 13 mm pikaistukka 575 mm 19 kg Kevyt ja kompakti penkkiporakone niin kotiverstaalle kuin autotalliinkin. Kone on varustettu

Lisätiedot

LISTAT. Tehtävä 1: LISTAT

LISTAT. Tehtävä 1: LISTAT LISTAT Tammikuussa julkaistiin Rokkisydän ja Sarvipäät -yhtyeiden uudet CD:t. Helmikuussa niitä seurasivat Sinkkubingo ja Metalliväki -yhtyeiden CD:t. Alla oleva kuvaaja esittää näiden yhtyeiden CD-levyjen

Lisätiedot

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla

Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Arla Ingman ja Arla Foods Arla Ingman Suomen markkinoilla Toimittajatapaaminen Osuuskunta Maitomaa 26.4.2010 Outi Fagerlund Viestintäpäällikkö 09 272 001 outi.fagerlund@arlafoods.com 1 26.4.2010 1 Arla

Lisätiedot

Asumisen ympäristövaikutukset

Asumisen ympäristövaikutukset 1 Asumisen ympäristövaikutukset Energiankulutus: lämmitys, sähkö ja lämmin vesi Veden kulutus Ostostavat ja hankinnat Rakentaminen, remontointi ja kunnossapito Jätehuolto: lajittelu ja kompostointi 2 Energiankulutus

Lisätiedot

HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY.

HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY. SEPPO ILMARI KALLIO KANGASALAN ASEMAN HISTORlAA HALIMAAN ASEMAKYLÄ KANGASALAN ASEMASEUDUN OMAKOTIYHDISTYS RY. Alkuperäisteos: HALIMAAN ASEMAKYLÄ Kangasalan Aseman historiaa Seppo Ilmari Kallio 1995 Kustantaja:

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015

Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015 Osavuosikatsaus Tammi-maaliskuu 2015 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 29.4.2015 1 Keskeiset tapahtumat Päivittäistavarakaupan myynti kasvoi hieman ja kannattavuus säilyi hyvällä tasolla Rauta- ja

Lisätiedot

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen

Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen 3. Helmikuu ta2012 Tunne uusien johdollisten Ryobi puutarhatyökalujen voima! Puutarhan hoito ja siivous on nyt helpompaa kuin koskaan aikaisemmin. Uusi Ryobisähkötyökalujen valikoima sisältää pensasleikkureita

Lisätiedot

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti

Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti Henkilönsuojainten markkinavalvontahankkeen 2013 loppuraportti Kuva: Unto Kärkkäinen Työsuojelunäyttely Sivu 2 / 7 Sisällys Tiivistelmä. 3 1 Hankkeen tausta ja tavoite.3 1.1 Hankkeen taustaa 3 1.2 Hankkeen

Lisätiedot

SATO OYJ 1 (6) Tiedote 11.8.2006 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2006 SATOLLA HYVÄ TULOS

SATO OYJ 1 (6) Tiedote 11.8.2006 OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2006 SATOLLA HYVÄ TULOS 1 (6) SATO OYJ OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.6.2006 SATOLLA HYVÄ TULOS SATO-konsernin liikevaihto oli 134,0 miljoonaa euroa (149,1 M, 2005). Katsauskauden tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 21,7 (22,6)

Lisätiedot

Exel Composites Reinforcing Your Business

Exel Composites Reinforcing Your Business Pienten yhtiöiden Pörssi-ilta 2.9.2013 Exel Composites Reinforcing Your Business Vesa Korpimies Toimitusjohtaja - 1 - Exel Composites on kansainvälinen pultruusioalan yritys, jolla on tuotantolaitoksia

Lisätiedot

Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus. Verkkokauppa Suomessa tammi-kesäkuussa 2010 Seppo Roponen 30.9.2010

Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus. Verkkokauppa Suomessa tammi-kesäkuussa 2010 Seppo Roponen 30.9.2010 Kansallisen verkkokauppatilaston julkistus Verkkokauppa Suomessa tammi-kesäkuussa 2010 Seppo Roponen 30.9.2010 Johdanto Sähköisestä kaupankäynnistä on ollut pitkään saatavilla runsaasti tietoa. Tietoa

Lisätiedot

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Tikkurila Osavuosikatsaus tammi-syyskuulta 2012 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Lapin suhdannetiedot. Lapin maakunnan suhdannetiedot

Lapin suhdannetiedot. Lapin maakunnan suhdannetiedot Lapin suhdannetiedot Lapin maakunnan suhdannetiedot Kaivostoiminta ja louhinta Kaivostoiminnan ja louhinnan (TOL B) toimialan liikevaihto kasvoi viime vuonna 16,7 prosenttia vuoteen 2010 verrattuna. Myönteisintä

Lisätiedot

Vauhtia kasvuun idästä Talous- ja rahoitusjohtaja Arja Talma. Page 1

Vauhtia kasvuun idästä Talous- ja rahoitusjohtaja Arja Talma. Page 1 Vauhtia kasvuun idästä Page 1 Kesko-konserni lyhyesti Vähittäiskaupan osaaja Pohjoismaissa, Baltiassa ja Venäjällä Liikevaihdon jakauma toimialoittain % liikevaihdosta % liikevaihdosta Ruokakesko Päivittäistavarakauppa

Lisätiedot

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty

HELMI-vapaa-ajantalot 2007. Unelmista tehty HELMI-vapaa-ajantalot 2007 Unelmista tehty 21 Helmi Sisällysluettelo Helmi 68..... s. 4 Helmi 99.... s. 14 UUTUUS Helmi 69..... s. 6 Helmi 111... s. 16 Helmi 63..... s. 8 Kärkimallit.......s. 18 Toimitussisällöt...s.

Lisätiedot

Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.2009 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA

Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.2009 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA Kuluttajien mielialat ja kulutuksen muutokset-seminaari Helsinki 26.11.9 UUSIMAALAINEN KULUTTAJANA 26.11.9 Kuluttajabarometri Puhelinhaastattelututkimus Kuluttajien taloudelliset mielialat, odotukset ja

Lisätiedot

MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA

MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA Kuva: Antero Saari Kuva: Toni Mailanen Kuva: Toni Mailanen MUUTOKSEN SUUNNAT PORISSA IV neljännes (loka-marraskuu) 2014 Kuva: Marianne Ståhl 23.2.2015 KONSERNIHALLINTO Timo Aro ja Timo Widbom Kuva: Toni

Lisätiedot

04/2016. Tietoa lukijoista 2016

04/2016. Tietoa lukijoista 2016 04/2016 Tietoa lukijoista 2016 Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite. Se puhuttelee asuinpaikasta riippumatta lukijoita, jotka tunnistavat itsessään henkisen maalaisen. Kantri kertoo tästä ajasta,

Lisätiedot

Joulukauppa 2011. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 28.11.2011

Joulukauppa 2011. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 28.11.2011 Joulukauppa 2011 - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 28.11.2011 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on Kaupan

Lisätiedot

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry

Kvalitatiivinen analyysi. Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Henri Huovinen, analyytikko Osakesäästäjien Keskusliitto ry Laadullinen eli kvalitatiiivinen analyysi Yrityksen tutkimista ei-numeerisin perustein, esim. yrityksen johdon osaamisen, toimialan kilpailutilanteen

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu Pääjohtaja Mikko Helander Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2014 10.2.2015 Pääjohtaja Mikko Helander Q4 2014 Tilinpäätöstiedote 10.2.2015 1 Keskeiset tapahtumat Keskon kannattavuus pysyi hyvällä tasolla vaikeasta markkinatilanteesta

Lisätiedot

Väestönsuojelu Herttoniemenrannassa. Herttoniemenranta 28.4.2015 Leo Kuismin

Väestönsuojelu Herttoniemenrannassa. Herttoniemenranta 28.4.2015 Leo Kuismin Väestönsuojelu Herttoniemenrannassa Herttoniemenranta 28.4.2015 Leo Kuismin Sisältö 1. Väestönsuojelu Herttoniemenrannassa 2. Herttoniemenrannan kallioväestönsuoja 3. Kallioväestönsuoja poikkeusoloissa

Lisätiedot

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä.

Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015. Aidon lämmön lähteillä. Aito kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2015 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Suomalaiset kuluttajina Virossa

Suomalaiset kuluttajina Virossa Suomalaiset kuluttajina Virossa - Kuluttajakysely Maaliskuu 2011 Kuluttajille kohdennettu kysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Suomalaisten vapaa-ajan matkailu Viroon Päivämatkat

Lisätiedot

VANTAAN SUHDANNEKATSAUS, TAMMIKUU 2016 OSA 1

VANTAAN SUHDANNEKATSAUS, TAMMIKUU 2016 OSA 1 VANTAAN SUHDANNEKATSAUS, TAMMIKUU 216 OSA 1 Osa 1: Koko kaupunki laisten yritysten liikevaihto pieneni,2 prosenttia vuoden 215 ensimmäisellä puoliskolla. Heinä-syyskuussa liikevaihdon väheneminen oli 1,2

Lisätiedot

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011

Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Joulukuu 2011 Juha Rajahalme, rakennusarkkitehti AMK RakennusArkki RA Juankosken rakennuskulttuurin inventointi 2011 Inventoinnin tausta Juankosken keskustaajamassa

Lisätiedot

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus

Pikku Huopalahti. Kaupallinen mitoitus Pikku Huopalahti Kaupallinen mitoitus 24.9.2014 Sisällysluettelo Sisällysluettelo... 2 1. Pikku Huopalahden kaupallinen rakenne 2014... 3 2. Pikku Huopalahden kehittäminen... 7 3. Pikku Huopalahden markkinoiden

Lisätiedot

RASTI 1. Pisteytys 14-15.8.-99 PP A B C D PPo ohi E/A Tv Hämeenlinna Hätilä 10 5 4 4 2-20 -10-10 -10

RASTI 1. Pisteytys 14-15.8.-99 PP A B C D PPo ohi E/A Tv Hämeenlinna Hätilä 10 5 4 4 2-20 -10-10 -10 RASTI 1 Suomenmestaruuskilpailu 1999 Pisteytys 14-15.8.-99 PP A B C D PPo ohi E/A Tv Hämeenlinna Hätilä 10 5 4 4 2-20 -10-10 -10 Kilpailijat Pisteet Rangaistukset Aika Ls Tulokset No Nimi Lk. Joukkue PP

Lisätiedot

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA

AHJOS & KUMPPANIT OY (6) TASEKIRJA AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2007 1 (6) TASEKIRJA Sisältö: Sivu: Tuloslaskelma 2 Tase 3 Liitetiedot 4 Kirjanpitoasiakirjat 6 Voiton käyttöä koskeva esitys 6 Allekirjoitus 6 AHJOS & KUMPPANIT OY 31.12.2007

Lisätiedot

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4)

OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI OYJ PÖRSSITIEDOTE 4.11.2004 klo 09.00 1(4) OLVI-KONSERNIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1.- 30.9.2004 (9 KK) Konsernin liikevaihto kasvoi 16,0 % 99,90 (86,09) milj. euroon ja liikevoitto oli 7,83 (7,65) milj.

Lisätiedot

Kultainen Nuija 2014. Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua

Kultainen Nuija 2014. Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua Kultainen Nuija 2014 Huomionosoitus yritykselle, jossa hyvällä hallitustyöskentelyllä on saavutettu merkittävää arvonnousua Kultainen Nuija Palkinto jaetaan PK-yritykselle, joka on ollut menestyksekäs

Lisätiedot

Tietolähteiden käyttö ostoprosessin aikana Autot

Tietolähteiden käyttö ostoprosessin aikana Autot Autot 17 15 14 % en 5 4 4 % Blogit 1 2 2 % 15 13 12 % 3 2 2 % Televisio 5 4 3 % Muoti ja pukeutuminen 31 19 15 % en 6 3 3 % Blogit 8 5 5 % 10 8 9 % 2 1 1 % Televisio 10 5 4 % Matkailu 25 18 15 % en 6 4

Lisätiedot

JOKIPIIN PELLAVA OY. Timo Laurila toimitusjohtaja

JOKIPIIN PELLAVA OY. Timo Laurila toimitusjohtaja JOKIPIIN PELLAVA OY Isoisämme Asser Laurila perusti v. 1920 yrityksen 21-vuotiaana nuorena miehenä Jokipiin kylään Jalasjärvellä. Sahatoiminta oli tuon ajan tyypillistä maaseudun teollisuutta. Tukit uitettiin

Lisätiedot

Työpaikat Vaasassa

Työpaikat Vaasassa Työpaikat Vaasassa 2000 2014 Erityissuunnittelija Teemu Saarinen, Kaupunkikehitys, 29.9.2016 Työpaikat Vaasassa vuosina 2000 2014* *) Tilastokeskus julkaisee vuoden 2015 työpaikkatiedot lokakuussa 2017.

Lisätiedot

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola

Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola Eila Väänänen Eila Marjatta Väänänen, o.s. Tahvola, syntyi 22.1.1922 Lappeella ja kävi kansakoulun 1928 1934 Lappeen Simolassa ja lyseon pääosin Viipurissa 1934 1939. Eila 13-vuotiaana Eila ja äiti Irene

Lisätiedot

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS

AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS TIEDOTE 1(5) 29.8.2005 Hallinto ja viestintä Katri Pietilä AINA GROUPIN OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Aina Group- konsernin liikevaihto oli tammi-kesäkuussa 30.181.495 euroa. Liikevaihto kasvoi 10,5 %

Lisätiedot

Hvordan fejrer en Klippo 60 år? Ved at arbejde som sædvanligt.

Hvordan fejrer en Klippo 60 år? Ved at arbejde som sædvanligt. Hvordan fejrer en Klippo 60 år? Ved at arbejde som sædvanligt. Tästä Klippo tunnetaan Klippo on kovis, joka pitää työnteosta. Vuodesta toiseen se on aina valmiina käynnistymään. Kun Klippo nyt täyttää

Lisätiedot

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita.

Turvallisuusasiat ovat tärkeitä meille ja automaattitrukit sisältävät paljon erilaisia turvalaitteita. Showajat: 11:30, 13:00 ja 14:30 ENSIMMÄINEN ESITELTÄVÄ Automaattitrukki Tervetuloa tänne Roclan osastolle hyvä yleisö! Minun nimeni on Markku Sivonen ja toimin tämän trukkiesittelyn assistenttina ja jututan

Lisätiedot

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto

Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Vihdin Yrittäjät - merkkipäiviä 2011-2014, arkisto Taru-Kalusteen Tarja Siivonen toiminut yrittäjänä 40 vuotta Nummelan Kenttälässä toimivan Taru-Kalusteen yrittäjä Tarja Siivoselle on kertynyt yrittäjyysvuosia

Lisätiedot

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Tikkurila. Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2012. Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Tikkurila Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 212 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Kaikki tässä katsauksessa esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari

Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari Menestys lähtee kauppapaikasta Uusi Martinlaakson Ostari 01 ostari on osa sujuvaa arkea riittävä, nopea ja helppo. 02 sijaitsee lähellä ihmisiä, harrastuksia ja kulkureittejä. 03 vahva ja vakiintunut kauppapaikka

Lisätiedot

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI

KAUPPASI PARAS KALAKAVERI KAUPPASI PARAS KALAKAVERI www.jokisenevaat.fi JOKISEN EVÄÄT ON LUOTETTAVA KUMPPANI KALATISKISI HOVIHANKKIJAKSI Yhteistyö kanssamme tarjoaa sinulle suuren määrän etuja ja palveluja, jotka helpottavat työtäsi

Lisätiedot

8. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, sekä toimintakertomuksen esittäminen

8. Vuoden 2015 tilinpäätöksen, sisältäen konsernitilinpäätöksen, sekä toimintakertomuksen esittäminen YHTIÖKOKOUSKUTSU Ponsse Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan varsinaiseen yhtiökokoukseen, joka järjestetään tiistaina 12.4.2016 klo 11.00 yhtiön asiakaspalvelukeskuksen auditoriossa osoitteessa Ponssentie

Lisätiedot

Hirvenjuoksun ISM-kisa

Hirvenjuoksun ISM-kisa Hirvenjuoksun ISM-kisa Juuka, 04.07.2015 Yksilökilpailut Kävelijät Sarjalle ei lasketa aikapisteitä. Sarjassa on 4 arviomatkaa. Nimi Nro Piiri Arviointi Ammunta Pisteet 1. Lemmetty Tuomas 164 PS 548 (+9m/+3m/+8m/+6m)

Lisätiedot

Analyytikkotapaaminen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 12.6.2014

Analyytikkotapaaminen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 12.6.2014 Analyytikkotapaaminen Talous- ja rahoitusjohtaja 12.6.2014 Kesko Q2/13-Q1/14 Liikevaihto 9,3 mrd Liikevoitto 239 milj. 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Kiinteistöjen tasearvo 1,4 mrd, vuokravastuut 2,4

Lisätiedot

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013

LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013 LAHDEN AHKERAN YLEISURHEILUENNÄTYKSET 31.12.2013 M I E H E T 60 m 7,12 +1,5 Joonas Makkonen -88 2008 hallissa 6,67 Nnamdi Anusim -72 2005 100m 10,46 +1,1 Nnamdi Anusim -72 2007 150 m 17,15-0,3 Joonas Makkonen

Lisätiedot

ARVOJEN TIIVISTELMÄ. Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016

ARVOJEN TIIVISTELMÄ. Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016 HIEDANRANNAN IDEAKILPAILU 2016 Hiedanranta - kulttuurihistoriallisten aikakausien kerrostumat ARVOJEN TIIVISTELMÄ Tampereen kaupunki, kaupunkiympäristön kehittäminen, 15.4.2016 Hiedanranta - keskeisimmät

Lisätiedot

Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016

Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016 Sähköpyörämarkkinoista Jari Elamo 2.6.2016 Sähköavusteinen polkupyörä Sähköavusteinen polkupyörä on haasteellinen nimi, joka on hidastanut tuotteiden markkinoille leviämistä ja ollut markkinoinnin haasteena.

Lisätiedot

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi

http://qfx.quartalflife.com/clients/fi/atria/rss/newsentry.aspx?id=1000717206&culture=fi-fi Tulosta sivu Atria Yhtymä Oyj PÖRSSITIEDOTE 26.7.2005 KLO 10.00 ATRIA YHTYMÄ OYJ:N OSAVUOSIKATSAUS 1.1. 30.6.2005 Atria-konsernin liikevoitto katsauskaudelta oli 15,9 miljoonaa euroa (20,1 milj. euroa).

Lisätiedot

Keski-Suomen Aikajana 3/2016

Keski-Suomen Aikajana 3/2016 Keski-Suomen Aikajana 3/2016 Tuoreimmat käänteet liiketoiminnan kehityksessä: Talouskasvua on jokaisella seudulla ja jokaisella toimialalla. Kasvu on heijastunut myös työllisyyteen jokaisella toimialalla.

Lisätiedot

Analyytikkoaamiainen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 19.3.2014

Analyytikkoaamiainen. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 19.3.2014 Analyytikkoaamiainen Talous- ja rahoitusjohtaja 19.3.2014 Kesko Liikevaihto 9,3 mrd Liikevoitto 239 milj. 5 000 Liikevaihto 9 315 milj. 250 Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä 239 milj. 2 000 kauppaa

Lisätiedot

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013

Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013 NÄKYMIÄ MARRASKUU 2013 HÄMEEN ELY-KESKUS Hämeen ELY-keskuksen katsaus aloittaneista ja lopettaneista yrityksistä, II/2013 Julkaisuvapaa 26.11.2013 Aloittaneiden yritysten määrä jatkaa laskuaan Tilastokeskuksen

Lisätiedot