Oy Carlson ennen ja nyt

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Oy Carlson ennen ja nyt"

Transkriptio

1 Oy Carlson ennen ja nyt

2 Sisältö Kerromme seuraavassa välähdyksiä Carlson Oy:n yrityshistoriasta 150- vuoden ajalta Toisaalta kuvailemme esimerkkien kautta Calsonin Siihtalan rautatavaratalon osastojen valikoimia ja tavaramerkkejä Olemme tutustuneet Nina Pellin Valuraudasta korkokenkiin Oy Carlson 150 vuotta kirjaan ja yrityksen kotisivuihin

3 Carlson Oy:n historiaa 1800-luvulta 1920-luvun loppuun Janita ja Salla 7E

4 Aika ennen vuotta 1859 Kuopion Pitäjässä sijaitsi maamme ensimmäinen rautaruukki, Juantehdas. Ruukin perustamisoikeuden sai Brynolf Brunou vuorikollegion myöntämällä luvalla vuonna luvulla tehtaan toiminta pääsi laajenemaan. Vuonna 1829 Patruuna Tigerstedt sai luvan harjoittaa liiketoimintaa Kuopiossa.

5 Juantehtaan Rautakauppa v Juantehdas perusti tehtaanmyymälän Kuopioon ja samalla rautaalan erikoisliikkeen v.1859 Siellä myytiin silloin mm. erilaisia pannuja, uuneja ja niiden luukkuja, kaminoita, kynttilänjalkoja, hevosenkenkiä, vedenkuumennuslaitteita, kirveitä ja sahanteriä. Kauppa siirrettiin v.1876 Kuninkaankadun ja Etelä-Vuorikadun kulmaan syrjäisen sijaintipaikan vuoksi.

6 Omistaja vaihtuu Vuonna 1889 John Carlson lopetti yksityisen liiketoimintansa ja keskitti kaiken voiman rautakaupan pitoon. Kun Juantehtaan omistaja kuoli, niin rautakauppa siirtyi John Carlsonin omistukseen. Osakekirjat uudistettiin v Se merkitsi vanhan rautakaupan loppua, mutta tilalle tuli uusi osakeyhtiö. John Carlson kuoli v. 1906,ja johtajan tehtäviin tuli väliaikaisesti hänen ystävänsä J.F. Dahlström. Uudeksi omistajaksi löytyi Justus Luukkonen.

7 Uuteen nousuun Talouselämässä alkoi uusi nousu, ja rautakauppa- alan hinnat nousivat Luukkosen tehtyä osakekaupat. Ensimmäisen maailmansodan aikana rautakaupan suuretkin varastot ehtyivät, ja sodan jälkeen täydentäminen oli edelleen vaikeaa. Oy Carlsonille autot tulivat myyntiin1920-luvulla. Luukkonen päätti, että Oy Carsonille oli rakennettava oma toimitalo, joka kokonaisuudessaan valmistui vuonna 1930.

8 Talouspulasta toiseen maailmansotaan Jonna ja Janita 7E

9 Toisen maailmansodan uhka luvun loppupuolella yritykset alkoivat kerätä varastojaan Sota syttyi 1939 => rahoitustilanne kiristyy, ylimääräiset verot ja hintasäännöstely aiheuttivat vaikeuksia Rautakaupat joutuivat turvautumaan korviketuotantoon ja valikoima pienentyi Valikoimaa 1930-luvun lopulla Rautaosastolla: Maalit, jotka tehtiin itse. Käytettiin pikeä, joka oli pakattu sadan litran tynnyreihin. Sodan edetessä Tavarapula lisääntyi myös Carsonilla ja myytävää tavaraa oli hankala saada. Tavarantoimituksia asiakkaille häiritsi myös Puolustuslaitoksen tarpeet. v.1933 perustettiin yhteistoimikunta, joka pyrki keskittämään kaupungin ostoja. Oy Carlsonin vakavarainen liiketoiminta auttoi yritystä selviytymään sota-ajan vaikeista olosuhteista.

10 Sodan jälkeen Tavarapula ei hellittänyt vuosiin toisen maailmansodan jälkeen Rakennusmateriaalit ja tarvikkeet olivat kysyttyjä, mutta niistä kärsittiin silti pulaa. Kauppiaiden piti turvautua onneensa. Ihmiset kävivät usein keskenään vaihtokauppaa. Harvinaisia rakennusmateriaaleja olivat keskuslämmityspatterit ja korkkimatot, joita oli luonnollisesti vaikeaa saada. Johtokunta Justus Luukkonen joutui vetäytymään tehtävistään ja v.1952 toimitusjohtajaksi valittiin Katri Heiskanen. Tammikuussa 1953 yhtiön johtokunta kutsui toimitusjohtajaksi Mies Hellevuon. Keväällä 1952 pahimmasta talouspulasta alettiin päästä. Talouden nousu jatkui.

11 Talouden suotuisa kehityksen myötä lupaavasti alkanut aika päättyi maaliskuun 1956 yleislakkoon. Ulkomaisten tavaroiden valikoima supistui. Rakennusliikkeet pystyivät kuitenkin myymään tavaroita rakennusyrityksille joita oli kohtuullisesti. Justus Luukkonen kuoli ja hänen omaisuutensa jako vaikeutti Oy Carlsonin toimintaa. Aika oli talouselämän kannalta epäsuotuisaa ja toiminnan jatkaminen epävarmaa. Huoltokorjaamo lopetettiin v Luukkosen perikunta myi v.1959 Oy Carlsonin osakekannan Väinö Soinille, Mauno Honkavaaralle ja toimitusjohtaja Seppo Ahoselle. Mauno Nieminen suunnitteli uuden myymälän, jonka avajaisia vietettiin marraskuussa Avajaispäivänä oli kulunut 101 vuotta Carlsonin ensimmäisen myymälän avaamisesta.

12 Carlsonin uusi aikakausi Kauppakäytäntöä ja henkilökuntaa1960-luvulla Kauppa laajentui vilkkaasti. Kauppakuolemat yleistyivät maaseudun ja maalaiskuntien kyläkaupoissa. Automarkettien rakentaminen aloitettiin 1970-luvulla, automarketteja oli Suomessa muutama kymmenen. Öljyn hinta nousi maailmanlaajuisen öljykriisin vaikutuksesta 1970-luvulla. Yrityksellä oli niukasti varoja 1960-luvun alkupuolella. Vuonna 1963 konttorissa työskenteli 15 henkilöä. HENKILÖKUNTAA KUOPIOSSA: Auto- osasto: Eila Taskinen Pääkirjanpitäjä: Sylvi Huovinen Aputyttöjä, joiden tehtäviin kuului aakkostamista ja lajittelua. Konttoripäällikkö: Tapio Tukkimies 1963 Myyntijohtaja: Eemil Sovinen Tukkumyyjät, jotka matkustivat maaseudulle kauppiaiden luokse: mm. Pauli Miettinen ja Unto Saarelainen

13 Carlson Halosten omistukseen Kotkalainen kauppias Kalle Halonen sai tiedon Kuopiossa myynnissä olevasta yrityksestä vuonna Carlsonin osakkeet siirtyivät kaupassa Halosen suvulle joulukuussa Kalle Halosen johtama yritys laajensi toimialaa 1960-luvun lopulla: tukku- ja vähittäiskauppaa kaikenlaisilla vaatetus-, elintarvike-, rautakauppa-, auto-, radio, ja televisio- sekä kemikaalialan tarvikkeilla ja tuotteilla ja harjoittaa auto- ja muuta korjaamo- ja kahvibaaritoimintaa ja kuljetusliikettä sekä omistaa ja hallita kiinteistöjä sekä kiinteistöosakkeita. Määrätietoisella työllä rautakaupasta muotoutui moderni tavaratalo. Kalle Halonen aloitti Carlsonin laajentamisen Kuopion ulkopuolelle, aluksi Varkauteen ja Mikkeliin 1970-luvun lopulla.

14 Nousukaudesta uudelle vuosituhannelle Emma, Hanna ja Sara 7E

15 Nousukaudesta lamaan Luvulla 1980 suomessa vallitsi voimakas nousukausi. Öljykriisin jälkeen Suomen bruttokansantuote (BKT) kasvoi vauhdikkaammin kuin muiden Euroopan maiden talous, rakennustoiminta elpyi hitaasti. Sen vuosikymmenen aikana rakennustoimintakin kiihtyi ja huippuvuotena 1989 uudisrakentaminen oli ennätyslukemissa. Talouskasvun myötä kuntakeskukset kasvoivat voimakkaasti, maakuntien kaupallinen tarjonta monipuolistui ja vähittäiskauppojen määrä lisääntyi. Kaupan kehityksessä näkyi merkittävä vähentyminen. Niin ikää Carlsonilla 1980-luku oli kasvun aikaa. Myynti kasvoi melko tasaisesti vuodesta 1980 vuoteen Carlsonin liikkeitä tuli lisää ympäri Suomea. Seuraavalla vuosikymmenellä koettiin voimakas taantuma, se oli lama aikaa. Syyt nousukauden jälkeiseen lamaan olivat monitahoiset ja niitä haettiin edellisen vuosikymmenen talouspolitiikasta. Moni yritys joutui vaikeaan asemaan ja toisia kohtasi toiminnan lopettaminen. Laman seurauksena kulutus sekä investoinnit supistuivat ja Suomea kohtasi vaikea työttömyys.

16 Kalle Halonen ja Veljekset Halonen Oy Kalle Halonen syntyi vuonna 1914 Karjalan kannaksella. Vuonna 1964 Kalle Halonen hankki kuopiolaisen Oy Carlsonin omistukseensa ja hänestä tuli yhtiö toimitusjohtaja. Myös 1990-luvulla Halonen laajensi yritystään avaamalla uusia myymälöitä. Kalle Halonen kuului Suomen Rauta- ja Koneliikkeiden Yhdistyksen hallitukseen ja keskusliikkeen Rautakonttorin hallintoneuvostoon. Veljekset Halonen Oy oli koko yritys hommineen päivineen ja siihen kuuluivat kuten nimestä voi jo päätellä, Halosen veljekset.

17 Kauppaneuvos Kalle Halonen Satavuotisen taipaleensa jälkeen osakeyhtiö Carlson oli ajautunut vaikeaan taloudelliseen tilanteeseen, jolloin omistajat olivat ilmeisesti nähneet yhtiön myynnin ainoaksi mahdollisuudeksi. Kun Halonen osti Carlsonin, tämä merkitsi liiketilojen ja valikoimien laajentamista. Carlsonin hyvän myynnin takasi hyvä asiakaspalvelu. Hänellä oli hyvä myyntitaito ja hän saavutti henkilöstönsä keskuudessa luottamuksen ja arvostuksen.

18 Uusi vuosituhat, Palveleva tavaratalo Yhtiön hallitus on säilyttänyt positiivisen kehityksen 2000-luvun alkupuolella. Uudella vuosituhannellakin Carlson jatkoi laajentumistaan. Oy Carlson otti ensimmäiset askeleet kohti tietotekniikkaa jo ja lukujen vaihteessa. Oy Carlson on aina panostanut asiakaslähtöiseen palveluun. Asiakkuus on säilynyt vuosikymmeniä hyvän ja laajan tavaravalikoiman ja varsinkin erinomaisen palvelun ansiosta Vuoden 1995 lokakuussa Kuopion keskustan liikkeissä asioineet asiakkaat valitsivat Oy Carlsonin parhaaksi palvelevaksi yritykseksi Isä Halosen syvin toive toteutuu siinä, kun omat lapset Liisa ja Pekka Halonen jatkavat vanhempiensa elämäntyötä uskollisesti ja ansiokkaasti, Carlsonin perinteitä ja arvoja kunnioittaen. Näin Carlson voi tulevaisuudessakin vastata uuden aikakauden mukanaan tuomiin haasteisiin ja asiakkaiden odotuksiin.

19 Kehittyvä Carlson Roosa ja Pihla 7E

20 Kehittyvä Carlson -Carlson kehittyi rautakaupasta monitoimikaupaksi, sillä myyntiin otettiin kenkiä, vaatteita ja muita käyttöesineitä. -Carlsonin laajentuminen alkoi v ja on jatkunut aina tähän päivään saakka. Myös päivittäistavaroiden myynti- ja liiketiloja laajennettiin. - Vuonna 1974 Carlson osti tukkuliike M. Paavola Oy:n ja perusti Kuopioon Kodin Carlsonin. Kodin Carlson, Kuopio: Oy Carlson osti 1968 Kauppakadulta sijaitsevan talon ja tontin. Talo oli vanha hirsirakenteinen liiketila, jossa oli enimmäkseen myymälähuoneistoja. Pari vuotta myöhemmin Carlson päätti purkaa vanhan rakennuksen ja rakentaa tontille uuden rakennuksen, josta tuli suurtavaratalo, Kodin Carlson. Kodin Carlson oli yhdistetty jalankulkutunnelilla Torin Carlsoniin. Mutta nykyään on kolme erillistä Carlsonia, jotka ovat yhdistettyinä toisiinsa.

21 Carlson Kuopion ulkopuolella Nykyään Carlson on Varkaudessa, Mikkelissä, Savonlinnassa, Joensuussa ja Kuopiossa, mistä se onkin lähtöisin Varkauden Carlson: Ensimmäinen Carlsonin rautakauppa avattiin vuonna Varkauden myymälän perustamisesta alkoi Carlsonin Kuopion ulkopuolelle suuntautuva liiketoiminta. Relanderinkadulle suunniteltiin uutta myymälää, mutta tontti oli liian pieni, joten Myymälä perustettiinkin Käsityökadulle. Uuteen myymälään suunniteltiin laajempaa ja monipuolisempaa tuotevalikoimaa. Carlsonin entisestä rautakaupasta tuli moderni Carlsonin tavaratalo. Tämän jälkeen myös Carlsonin tavarataloja ilmestyi myös Mikkeliin, Savonlinnaan ja Joensuuhun.

22 Joensuun Carlsonit: Avattiin lokakuussa 1987 Oli aluksi rautakauppa. Laajennus valmistui 1995, jolloin Carlsonista tuli rautatavaratalo. Vuonna 2005 Carlson päätti perustaa uuden Carlsonin tavaratalon Joensuun ydinkeskustaan. Siellä myydään polkupyöristä hajuvesiin kaikkea siltä väliltä.

23 Toimitusjohtajat ja hallituksen jäsenet Pitkäaikaiset jäsenet: - Kalle Halonen - Ester Halonen - Ida Koistinen (Kalle Halosen sisar) - Pekka Halonen - Liisa Halonen - Reijo Kormu - Ossi Saksman Toimitusjohtajat 150 vuoden ajalta - August Harald - C. J. Hultenberg - Olli Korhonen - John Carlson - J.F Dahlström - Justus Luukkonen - Katri Heiskanen - Mies Hellevuo - Seppo Ahonen Johtoryhmä Pekka Halonen - Mika Heiskanen - Kyösti Karhunen - Keijo Kosunen - Pertti Manner - Carita Tuunala

24 Yritys ja rakentajapalvelu Juuso ja Teemu 7E

25 Carlsonin rakentajapalvelu Henkilöstö Ismo Varis myymälänjohtaja Jukka Kuittinen Janne Utriainen Timo Laasonen

26 Abloy Langaton kaukoavain ABLOY EC501 - Digitaalisesti salattu avaus - Toimintasäde vähintään 4 m - Kaukoavaimet voi nimetä käyttäjän mukaan - Kulutusta kestävät muovikuoret, valettu rakenne, roiskevesisuojattu - Merkkivalo ilmoittaa toiminnoista, häiriöistä ja pariston vaihdon lähestymisestä

27 Tilolino-linoleumivalmislattia on valmistettu hyödyntäen puhtaita luonnon raaka-aineita. Karitma

28 Fintex Fintex Maalikaupat tarjoavat laadukkaita ja kotimaisia tuotteita niin ammattikäyttöön kuin satunnaiselle remontoijallekin. TETRAKEM PALOTURVALLINEN LIIMAMASSA 1027 Vesiohenteinen, liuotinvapaa saumausmassa. Tuote on testattu laivanrakennusteollisuuden paloturvallisuusvaatimusdirektiivin mukaisesti ja se täyttää ns. huonosti liekkiä levittävän materiaalin ominaisuudet. Tulipalotilanteessa tuote syttyy vaikeasti palamaan ja sammuu nopeasti.

29 Casco Cascon kotisivu auttaa niin ammattilaisia kuin tee-se-itse kuluttajia valitsemaan kuhunkin kohteeseen parhaiten soveltuvat tuotteet. Oikeat tuotteet, hyvät materiaalit ja ammattitaitoiset työmenetelmät varmistavat sen, että lopputulos on laadukas ja kohteet säilyttävät arvonsa vuosienkin kuluessa.

30 Kiilto Kiilto on mukana rakentamiseen, remontointiin ja sisustamiseen liittyvän kiinnittämisen kaikissa eri vaiheissa. Kiilto tarjoaa erikoisosaamista eri teollisuudenalojen kiinnitysratkaisuiksi. KiiltoClean toimittaa pintojen puhdistus- ja hoitoaineet, siivouskoneet ja -välineet ammattikäyttöön ja teollisuuteen sekä Kiilto Kodinhoitotuotteet kodin puhdistamiseen ja lattianhoitoon.

31 Rauta ja Työkalut Osastovastaava Petri Palviainen Tomi ja Jere 7E

32 Työkalut Sähkö työkalut: Black & Decker Litium Ion teknologialla yhtä paljon suoritusta kuin NiCad akulla mutta paljon kevyempi ja pienempi porakone.

33 Käsityökalut Rakentajan kirves X10 Ominaisuudet Monikäyttöinen työkalu puusepälle, nikkaroijalle ja omakotitalossa asuvalle Muovinen teräsuoja, joka toimii myös kantokahvana Terän paino: 760 g Paino: 980 g Pituus: 440 mm

34 Paineilmatyökalut Senco Malli Senco PC2225 Ammattikäyttäjän peruskompressori. Soveltuu yhdelle runkonaulauskoneelle. Suojatut mittarit, 2 ilmanulosottoa, isot ilmakumipyörät ja kokoontaittuva kahva

35 Puutarhatyökoneet Stiga Itsevetävä Turbo kerää, silppuaa tai puhaltaa taakse. B&S 625 XVS -moottori. Leikkuuleveys 46 cm. Keruusäiliön tilavuus 60 litraa. Isot kuulalaakeroidut 200/280 mm Dryflex-pyörät. Galvanoitu teräsrunko. Leikkuukorkeuden keskussäätö ja aisan pikasäätö.

36 LVI Sähkö kiukaat: Harvia Kiukaan ulkovaippa on grafiitinharmaa, ja kivitilaa verhoava ristikko ruostumatonta terästä. Figaro-mallit FG70 ja FG90 on varustettu kiinteällä ohjauskeskuksella.

37 Kaukora Oy:n sivustolta voi saada tietoa mm. erilaisista ilmalämpöpumppuvaihtoehdoista LVI

38 LVI Kylpyhuone ja WC Kylpyhuoneen ja WC:n hanat ovat yleensä muodokkaimpia ja esimerkiksi joissain malleissa on liikkeen tunnistin Keittiö hanat Keittiö hanoissa korostui usein käytännöllisyys

39 Maalit ja sisustus Osastovastaava Kimmo Päivänurmi Essi ja Minja 7E

40 Maalit Tikkurila: -Tikkurila tarjoaa kuluttajille, ammattilaisille ja teollisuudelle käyttäjäystävällisiä ja ympäristön kannalta kestäviä ratkaisuja pintojen suojaamiseen ja kaunistamiseen. Teknos: -Teknos on Euroopan johtavia teollisuusmaalien valmistajia, jolla on vahva asema kauppa- ja rakennusmaalimarkkinoilla.

41 Muokkaa haluamasi koti

42 Tikkurilan värikartta Värikarttoja

43 Nerostep Oy Sisustus Finlayson: -Suomalainen tekstiiliteollisuusyhtiö -Finlaysonin tehdasalue sijaitsee Tammerkosken rannalla Tampereen keskustassa. Nerostep: -Nerostep Oy perustettiin vuonna Smedbo: -koristehelojen ja sisustustavaroiden Pohjoismaiden markkinajohtaja. Kirsch: -Kirsch Scandinavia markkinoi, valmistaa ja tekee tuotekehittelyä ikkunan sisustus tuotteissa.

44 Talous- ja lahjatavara Osastovastaava Päivi Silfsten Elmo, Joni ja Ville 7E

45 Lasitavarat Iittala on vanha tunnettu suomalainen tavaramerkki. Yritys on keskittynyt lasitavaroihin niin ruuanlaittoon kuin ruokailuun ja sisustamiseen liittyviin lasituotteisiin.

46 Keraamisia tauluja Kermansavi-tuotteista löytyy korkealaatuisia koriste-esineitä, kuten Suomalaisia kuvia -seinätaulusarjaa.

47 Victorinoxin taskutyökalut Sveitsiläinen Victorinox on maailman suurin ja arvostetuin taskuveitsien ja taskutyökalujen valmistaja. Victorinox-veitsillä on elinikäinen takuu materiaalija valmistusvirheiden varalta.

48 Laatu, toimivuus ja muotoilu ovat Röslen tärkeät ominaisuudet. Tuotteet on valmistettu parhaasta ruostumattomasta teräksestä. Ne ovat turvallisia käyttää ja konepesun kestäviä. Kuluville osille varaosapalvelu. Tuotetakuu. Tuotevalikoimaan kuuluvat esimerkiksi keittiön työvälineet, kulhot ja leikkurit. Rösle

49 Muovituotteita Orthex - suomalaiset kodin muovit Oy Orthex Ab on suomalainen, kodin muovituotteita valmistava ja markkinoiva yritys. Orthexin tuotteet ovat monikäyttöisiä ja edullisia joka kodin arkipäivän esineitä. Perheyritys on perustettu vuonna 1956 nykyiselle toimipaikalleen Lohjalla. Vuosien varrella se on kasvanut yhden miehen pajasta Suomen suurimmaksi kotitalousmuovien valmistajaksi.

50 Osastovastaava Pekka Mikkonen Saara ja Isabell 7E

51 Tuotemerkit Adidas Adidas on tunnettu urheiluvaatemerkki joka tunnetaan hyvistä ja tyylikkäistä kengistään, laukuistaan ja vaatteistaan.

52 Nike Nikeltä löytyy tyylikkäitä urheilun kuin vapaa-ajankin vaatteita ja jalkineita. Se on suosittu maailmanlaajuisesti.

53 Haglöfs Tunnettu ulkoiluvaatemerkki joka valmistaa sateen- ja tuulen kestäviä ulkoilupukuja, reppuja ja kenkiä. Valmistanut suosittuja vaatteita mm. vaeltamiseen.

54 Speedo Valmistaa varusteita uimisen harrastelijoille ja maailman huipuille. Hyvät uimapuvut ovat tyylikkäitä ja virtaviivaisia.

55 Tekniset Carlson Osastopäällikkö Pekka Laakkonen Timo ja Erkka 7E

56 Historiaa Tekniset -ketju on liittynyt osaksi verkostoltaan Euroopan suurinta kodinkoneketjua Euronicsia, joka takaa koko ketjulle edullisen hintatason. Tekniset -ketjulle viime syksynä myönnetty Avainlippu on merkki suomalaisen palvelun arvostuksesta. Tekniset on vuonna 1978 perustettu kodintekniikan vähittäiskauppaketju. Ketjuun kuuluu yli 80 myymälää. Tekniset -ketjussa asiakkaita palvelee noin 500 asiantuntevaa myyjää ja 70 kauppiasta.

57 kaksitoiminen Shiatsuhierontatyyny, joka hieroo kahdella eri tyylillä; syvälle vaikuttavaa painelevaa hierontaa pyörivin liikkein sekä rentouttavaa rullaavaa hierontaa.

58 Nokian E5-00 Tuo viestisi kuuluviin Yksilöi laitteesi aloitusvalikko Pidä verkkoyhteys aina mukanasi Kartat -sovellus

59 UltraOne Uusi UltraOne on testatusti huipputehokas ja erittäin hiljainen. Lisäksi sen liikuttelu on helppoa

60 PowerShot D10 Kestää vettä, iskuja, pölyä ja kylmyyttä* 12,1 megapikseliä 3,0x zoom 2,5 tuuman PureColor-LCD II -näyttö Liikkeentunnistustekniikka

61 Mitä historiikista ja Oy Carlsonin kotisivuilta opittiin? -Oy Carlsonilla on pitkä ja maineikas historia -omistaja vaihdoksia on tapahtunut useita -yritys on selvinnyt useasta talouslamasta -laajat ja monipuoliset tuotevalikoimat -edustettuina niin kotimaisia kuin kansainvälisiä tavaramerkkejä -kokonaisuutena jäi positiivinen ja nykyaikainen kuva kaupan toiminnoista

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä

Pörssi-illat maaliskuu 2011 Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä Varatoimitusjohtaja, talousjohtaja Pekka Vähähyyppä 1 Stockmann-konserni lyhyesti Kansainvälinen vähittäiskaupan yritys, joka on perustettu vuonna 1862 Kolme liiketoimintayksikköä: tavarataloryhmä, Lindex

Lisätiedot

Järjestystä kodin kaaokseen!

Järjestystä kodin kaaokseen! Järjestystä kodin kaaokseen! Kiire, ylimääräinen tavara ja sekamelska sano ei ja laita arkesi järjestykseen. Pienellä vaivalla saat aikaan suuren muutoksen. Kaiken A ja O järjestyksen hallinnassa on turhasta

Lisätiedot

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa.

Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. Tiedon ja ideoiden hakumatka Pariisin SIAL-messuille 16.-20.10.2016 Vierailu maailman suurimmalla tuoretukkutorilla Rungismarketissa. osallistujat: Timo Väänänen, Porokylän Leipomo Oy Ari Kukkonen, Porokylän

Lisätiedot

Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön

Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön 1950 Hankkija toi Suomeen ensimmäisen itsekulkevan leikkuupuimurin. Tämä Massey-Harris puimuri aloitti merkittävän yhteistyön Massey-Ferguson yhtiön kanssa. Suosituimmaksi puimurimalliksi Suomessa tuli

Lisätiedot

KESKO OSTAA ONNISEN 1

KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN 1 KESKO OSTAA ONNISEN Velaton kauppahinta noin 369 milj. euroa Ostettavan liiketoiminnan liikevaihto 10/2014-9/2015 1,4 mrd euroa, käyttökate 39 milj. euroa Onninen toimii Suomessa,

Lisätiedot

KUIVAKÄYMÄLÄ RAUTAKAUPASTA HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET

KUIVAKÄYMÄLÄ RAUTAKAUPASTA HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET KUIVAKÄYMÄLÄ RAUTAKAUPASTA HAASTEET JA MAHDOLLISUUDET Käytä kuivana! Sisäkäymälä hankinnasta käyttöön suomenkielinen seminaari 23.8.2012 21.8.2012 Carita Tuli 1 TULI-SÄHKÖ OY EKOKÄYMÄLÖIDEN EDELLÄKÄVIJÄ

Lisätiedot

Asiakastyytyväisyys kohdallaan

Asiakastyytyväisyys kohdallaan Asiakastyytyväisyys kohdallaan 94 % asiakkaista suosittelee Maestroa Syksyllä 2012 teimme laajan asiakastyytyväisyyskyselyn ja selvitimme asiakkaidemme näkemyksiään Maestron myynnistä, asiakaspalvelusta

Lisätiedot

Joulukauppa Jaana Kurjenoja

Joulukauppa Jaana Kurjenoja Joulukauppa 2017 Taustaa Joulukauppaa yleisesti kuvaavien laskelmien taustatilastot ovat Tilastokeskuksesta. Kantar TNS toteutti otokseen perustuvan kuluttajakyselyn marraskuussa 2017. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Messuan Historia. on nis tuu.

Messuan Historia. on nis tuu. on nis tuu. Messua - kunnianhimoa ja yrittämistä vuodesta 1961 Messuan juuret kumpuavat 1960-luvulta, kun jo kolmannen polven omistajiemme Eriikka Kalliokosken ja Jonna Simolan isoisä Esko Arvelin perusti

Lisätiedot

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat:

24.3.2015. Osuuskunta KPY:n omistusosuudet ovat seuraavat: Tilinpäätöstiedote vuodelta 2014 1 (7) Osuuskunta KPY -konsernin tilinpäätöstiedote ajalta 1.1. 31.12.2014 Vuoden 2014 tuloskehitys Konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoonaa euroa (247,0 milj. euroa vuonna

Lisätiedot

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita.

SALON RAUTA OY. Yritys valmistaa metallisia portaita ja portteja sekä ruostumattomasta teräksestä mm. postilaatikoita. SALON RAUTA OY Salon Rauta Oy:n perustivat 1.9.1998 Antti ja Timo Salo. Antti Salo toimii yrityksessä toimitusjohtajana sekä talousjohtajana ja Timo Salo hallituksen puheenjohtajana sekä myyntijohtajana.

Lisätiedot

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1

Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Brändituotteella uusille markkinoille 26.9.2011 1 Abloy Oy Abloy Oy on johtavia lukko- ja rakennushelavalmistajia ja sähköisen lukitusteknologian edelläkävijä. Abloy Oy kuuluu maailman johtavaan ASSA ABLOY

Lisätiedot

Joulukauppa Jaana Kurjenoja

Joulukauppa Jaana Kurjenoja Joulukauppa 2016 Taustaa Joulukauppaa yleisesti kuvaavien laskelmien taustatilastot ovat Tilastokeskuksesta. Kantar TNS toteutti otokseen perustuvan kuluttajakyselyn marraskuussa 2016. Kysely toteutettiin

Lisätiedot

Yhtiökokous 19.4.2011

Yhtiökokous 19.4.2011 Yhtiökokous 19.4.2011 Toimitusjohtajan katsaus Visio Marimekko on maailman arvostetuin kuviosuunnittelija ja yksi kiehtovimmista designbrändeistä. Strategian kulmakivet 1-12/2010 8.2.2011 Marimekon kangaspainon

Lisätiedot

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014

Text. Kuvamestari Kalefoto. Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Text Kuvamestari Kalefoto Kaupan alan ennakointifoorumi 5.3.2014 Jukka Liukas - valokuvaaja PK-yrittäjä Syntynyt 1948 1970 Jukka aloitti valokuvausalan yrittäjänä 1970 Foto Mäenpää 1981 FotoForum 1991

Lisätiedot

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA

TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA TUNNELMA TULEE OVISTA IKKUNOISTA Valtakunnan vaivattomin ovi- ja ikkunaremontti palveluasenteella ja maankuululla Kaskilaadulla. MATTI KASKI, TOIMITUSJOHTAJA HELPOSTI JA KERRALLA KUNTOON Ovi- ja ikkunaremontti

Lisätiedot

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK

Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Ruokakaupan lippulaiva kohti eurooppalaista kärkeä 30.6.2017 Lauri Veijalainen, Stockmann & Arttu Laine, SOK Stockmann Herkut Suomessa siirtyvät S-ryhmälle S-ryhmä ostaa Stockmann Herkkujen päivittäistavaraliiketoiminnan

Lisätiedot

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon!

Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! 19. maaliskuu ta2012 Uudet Ryobi - ruohonleikkurit nyt Subaru moottoreilla - lisätehoja puutarhanhoitoon! Ryobi lanseeraa polttomoottorikäyttöisten puutarhatyökalujen sarjaan uudet Subaru -moottoreilla

Lisätiedot

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA PALKKAHALLINNON PALVELUJA. POWEST OMISTAA SELLAISIA YHTIÖITÄ, JOIDEN LIIKETOIMINNAT PALVELEVAT SEN OSAKKAIDEN VOIMANTUOTANTOA JA ENERGIAN HANKINTAA. LISÄKSI POWEST TARJOAA POHJOLAN VOIMALLE TALOUS- JA PALKKAHALLINNON PALVELUJA.

Lisätiedot

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy

Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy Markkinoinnin ulkoistamisella liiketoiminnalle arvoa. CASE Tampereen Rakennustiimi Oy + Toimiala: Rakentaminen ja remontointi Yritys: Tampereen Rakennustiimi Oy Olemme saaneet Fonectalta selkeää näyttöä

Lisätiedot

S E U R A E N N Ä T Y K S E T

S E U R A E N N Ä T Y K S E T S E U R A E N N Ä T Y K S E T Pojat 9 40m 6.20 se, pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 60m 8.86 pe Elmer Vauhkonen 2015 12.8. Iisalmi 100m 14.58 pe Elmer Vauhkonen 2015 30.8. Lapinlahti 150m 21.76

Lisätiedot

Kamux osavuosikatsaus

Kamux osavuosikatsaus Kamux osavuosikatsaus 1.1. 30.9.2017 23.11.2017 Kamuxin kasvu vauhdittui alkuvuodesta 1. Kasvu vauhdittui jatkamme matkaamme strategiamme mukaisesti Euroopan johtavaksi käytettyjen autojen vähittäiskaupan

Lisätiedot

Kamux puolivuosiesitys

Kamux puolivuosiesitys Kamux puolivuosiesitys 1.1. 30.6.2017 24.8.2017 Kamuxin kannattava kasvu jatkui strategian mukaisesti 1. Strategia kasvaa Euroopan johtavaksi käytettyjen autojen vähittäiskaupan ketjuksi toimii Jälleen

Lisätiedot

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä.

Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014. Aidon lämmön lähteillä. Kiukaat PUU- JA SÄHKÖLÄMMITTEISET TUOTEMALLISTO 2014 Aidon lämmön lähteillä. Perinteikäs & moderni Aina ajankohtainen ja jäljittelemätön Aito vie saunojan aidon lämmön lähteille. Aito-kiukailla saunotaan

Lisätiedot

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012

Joulukauppa 2012. Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Joulukauppa 2012 Kuluttaja- ja yrityskyselyt 29.11.2012 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on Kaupan

Lisätiedot

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys.

Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Tee HOK:ia esittelevä PowerPoint-esitys. Esityksessä tarvittavat tekstit ja kuvat löytyvät harjoituskansiosta. 1. Aloita uusi esitys 2. Lisää esitykseen teksti tiedostosta HOK_esitys_teksti.doc Lisää Diat

Lisätiedot

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen

Johtoryhmä. Toimitusjohtaja Pekka Laitinen. Myyntijohtaja Mikael Winqvist. Hallintopäällikkö Tapio Kuitunen. Vt. palvelujohtaja Juho Vartiainen Pähkinänkuoressa Signal Partners on vuonna 2010 perustettu suomalaisessa omistuksessa oleva yritys. Toimimme pääasiallisesti Pohjoismaissa ja palvelemme kansainvälisesti toimivien asiakkaidemme koko organisaatiota

Lisätiedot

23.2.2016 Matti Paavonen 1

23.2.2016 Matti Paavonen 1 1 Kasvu antaa pelivaraa talouden ongelmat on silti ratkaistava 23.2.2016, Palvelujen suhdannekatsaus Matti Paavonen, ekonomisti 2 IV/2015: Palvelujen volyymi kasvoi 2,1 % Toimialojen tuotannon volyymin

Lisätiedot

Joulukauppa 2010. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010

Joulukauppa 2010. - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010 Joulukauppa 2010 - Kuluttaja- ja yrityskyselyt 18.11.2010 Kuluttajille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu yhdessä Innolink Research Oy:n kanssa Yrityksille kohdennettu joulukauppakysely on toteutettu

Lisätiedot

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN

KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN KYLMÄTEKNIIKKAA MODERNIIN MYYMÄLÄÄN UUSI TÄYDELLINEN HUURRE BY ARNEG -KYLMÄKALUSTEMALLISTO KÄYTÄ KYLMÄÄ JÄRKEÄ KYLMÄKALUSTEHANKINNOISSA OTA KOKO URAKKA HUURTEELTA Huurre on tunnustettu kylmäalan kokonaisosaaja,

Lisätiedot

Väestön muutos oli 228 henkeä (ennakkotieto)

Väestön muutos oli 228 henkeä (ennakkotieto) YLEINEN JA OMAN ALUEEN TALOUDELLINEN KEHITYS Väestönmuutokset Vuoden 2016 lopussa kempeleläisiä oli ennakkotietojen mukaani 17 294. Asukasmäärä kasvoi edellisvuodesta 228 henkilöä eli 1,3 %. Muuttoliike

Lisätiedot

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE

Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE Sepelitie 15 40320 Jyväskylä Puh. 020 798 9210 Fax 020 798 9219 www.stancon.fi PARASTA LAATUA AMMATTILAISILLE TIIMIMME PALVELEE SINUA KOKONAISVALTAISESTI Stancon Oy on vuodesta 1994 toiminut yritys, joka

Lisätiedot

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009

OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 OSAVUOSIKATSAUS 1-3/2009 TAMMI-MAALISKUU 2009 Toimitusjohtaja Mika Ihamuotila: Vuoden ensimmäinen neljännes oli erittäin haasteellinen vaikean markkinatilanteen vuoksi. Liikevaihto laski ja tulos heikkeni

Lisätiedot

SSO Rauta-Maatalous Oy Vesa Tyykilä

SSO Rauta-Maatalous Oy Vesa Tyykilä SSO Rauta-Maatalous Oy Vesa Tyykilä 13.3.2017 SSO RAUTA-MAATALOUS Oy aloitti toimintansa SSO Maatalous Oy:nä 1.1.2016 nimenmuutos 1.12.2016 toimialat Maatalouskauppa Viljakauppa Konekauppa Ammattipuutarhakauppa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1-6/2012. Juha Varelius, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1-6/2012. Juha Varelius, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1-6/2012 Juha Varelius, toimitusjohtaja 09.08.2012 KATSAUSKAUDEN PÄÄKOHDAT Liikevaihto laski selvästi Liikevaihto 50,6 (65,7) miljoonaa euroa Q2 liikevaihto 24,5 (32,4) miljoonaa euroa

Lisätiedot

Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss. Oral Hammaslääkärit Oyj

Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss. Oral Hammaslääkärit Oyj Varsinainen yhtiökokous 22.3.2012 Toimitusjohtajan katsaus Martin Forss Oral Hammaslääkärit Oyj Oral Hammaslääkärit Oyj Suurin ketjukonseptilla toimiva hammasterveyspalveluyhtiö Suomessa 23 hammaslääkäriasemaa

Lisätiedot

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki

Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Tilinpäätöstiedote Tammi-joulukuu 2013 4.2.2014 Pääjohtaja Matti Halmesmäki Keskon tulos parani edellisestä vuodesta Keskon liikevaihto 9,3 mrd., kehitys -3,8 % Tulos parani selvästi edellisestä vuodesta

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 9/2014

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 9/2014 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Talous- ja rahoitusjohtaja 9/2014 Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,5 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

STARK AMMATTILAINEN ASIALLA

STARK AMMATTILAINEN ASIALLA STARK AMMATTILAINEN ASIALLA Suomen suurin yksiomisteinen rakennustarvikeketju Rakennusalan ammattilaisten paras yhteistyökumppani Täsmällinen ja joustava logistiikka sujuvuustakuulla Suomen suurin noutopiha

Lisätiedot

Asiantuntija ostajan/jatkajan apuna yrityskaupan valmistelussa. Osmo Leppiniemi Visma Services Teemuaho Oy

Asiantuntija ostajan/jatkajan apuna yrityskaupan valmistelussa. Osmo Leppiniemi Visma Services Teemuaho Oy Asiantuntija ostajan/jatkajan apuna yrityskaupan valmistelussa Osmo Leppiniemi Visma Services Teemuaho Oy Asiantuntija ostajan/jatkajan apuna yrityskaupan valmistelussa Yrittäjät ovat parhaita asiantuntijoita

Lisätiedot

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet

Moottori. Akku. Akkujen lukumäärä 2. Akun kapasiteetti. Leikkuuterä. Leikkuuleveys. Leikkuukorkeus. Leikkuunopeus. Sadetunnistimet Autoclip 223 Nauti luonnosta, vietä aikaa perheen ja ystävien kanssa, lähde vaikka lomalle! Stigan robottiruohonleikkurit pitävät huolen nurmikostasi itsenäisesti, uskomattomalla lopputuloksella. Autoclip

Lisätiedot

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010

KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 KONSERNIN TILINPÄÄTÖS 2010 TOIMINTAKERTOMUS Sivu 1 Yhtiö on Jyväskylän kaupungin tytäryhteisö ja kuuluu Jyväskylän kaupunkikonserniin sen alakonsernina. Yhtiön osakepääoma Jakautuu 864 osakkeeseen. Kaikilla

Lisätiedot

3/2014. Tietoa lukijoista

3/2014. Tietoa lukijoista 3/2014 Tietoa lukijoista Kantri on Maaseudun Tulevaisuuden, Suomen 2. luetuimman päivälehden, kuukausiliite. Se on maaseudulla asuvalle ihmiselle tehty aikakauslehti. Lehti on onnistunut tehtävässään ja

Lisätiedot

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen

Jyväskylän seudun suhdannetiedot Q2/2016. Olli Patrikainen suhdannetiedot Q2/2016 Olli Patrikainen 27.9.2016 Tuoteseloste Tietojen lähteenä on Tilastokeskuksen asiakaskohtainen suhdannepalvelu. Liikevaihto lasketaan ilman arvonlisäveroa. Kuvattava liikevaihto

Lisätiedot

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs www.halwest.com Halwest Ay:n toiminta alkoi maaliskuussa 2003 ja v. 2008 yhtiömuodoksi vaihtui Oy. Tuotevalikoimamme painottui Aluksi yrityksille ja yhteisöille suunnattuihin ergonomisiin ratkaisuihin.

Lisätiedot

Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja

Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja Fiskars sijoituskohteena Kari Kauniskangas, toimitusjohtaja Fiskars lukuina Toimisto Tuotanto Jakelukeskus Avainluvut 2013 Liikevaihto 798,6 milj. euroa Liiketulos (EBIT) ilman kertaeriä 73,8 milj. euroa

Lisätiedot

Lappeenrannan toimialakatsaus 2014

Lappeenrannan toimialakatsaus 2014 Lappeenrannan toimialakatsaus 2014 14.10.2014 Tilaaja: Lappeenrannan kaupunki Toimittaja: Kaupunkitutkimus TA Oy Tietolähde: Tilastokeskus, asiakaskohtainen suhdannepalvelu Kuvaajat: Yhteyshenkilöt: Yritysten

Lisätiedot

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu.

Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Ruukki Finnera Älykäs kattoratkaisu. Uusi, innovatiivinen kattojärjestelmä. Finnera-moduulikattojärjestelmän innovatiivinen rakenne tekee teräskatostasi kauniin ja kestävän. Ainutlaatuisen etureunataitoksensa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund

Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 27.10.2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund Osavuosikatsaus Tammi-syyskuu 2014 Talous- ja rahoitusjohtaja Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi Mikko Helander Kesko Oyj:n hallitus on nimittänyt Kesko Oyj:n toimitusjohtajaksi ja Keskokonsernin pääjohtajaksi

Lisätiedot

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin

Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Turun keskustan tulevaisuus kurkistus syksyn 2006 postikyselyn tuloksin Professori Heli Marjanen Turun kauppakorkeakoulu Markkinoinnin laitos/talousmaantiede SYKETTÄ SYDÄMEEN KEINOJA TURUN KESKUSTAN KEHITTÄMISEKSI

Lisätiedot

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto

Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa. Tuula Loikkanen Kaupan liitto Kuluttajien välinen kirjamyynti kukoistaa Tuula Loikkanen Kaupan liitto Vertaiskauppa verkossa - Marginaali-ilmiöstä ilmiöksi 24.11.2015 Tutkimuksen taustaa: tutkimusyhteistyö Tampereen yliopiston kanssa

Lisätiedot

Yrityksen nimi Yhtiömuoto Y-tunnus Puhelinnumero Puhelinnumero Perustamisvuosi Yhtiön kotipaikka Fuusion tyyppi Fuusion tarkenne

Yrityksen nimi Yhtiömuoto Y-tunnus  Puhelinnumero Puhelinnumero Perustamisvuosi Yhtiön kotipaikka Fuusion tyyppi Fuusion tarkenne Yrityksen nimi LähiTapiola Itä Keskinäinen Vakuutusyhtiö Yhtiömuoto Keskinäinen vakuutusyhtiö Y-tunnus 22464420 E-mail juha.makinen@lahivakuutus.fi Puhelinnumero 0178211611 Puhelinnumero 0447211700 Perustamisvuosi

Lisätiedot

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011

22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY. Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.09.11 1 IIVARI MONONEN OY Yritysoston kautta kansainvälistä kasvua Ari Mononen 22.9.2011 22.04.09 2 LIIKEIDEA Iivari Mononen -konserni valmistaa ja myy infrastruktuurin rakentamisessa tarvittavia korkean

Lisätiedot

As Oy Kontiolahden Wilhelmiina. Rakentaja M. Laukkanen Oy. Keraamiset laatat

As Oy Kontiolahden Wilhelmiina. Rakentaja M. Laukkanen Oy. Keraamiset laatat As Oy Kontiolahden Wilhelmiina Rakentaja M. Laukkanen Oy Keraamiset laatat As Oy Kontiolahden Wilhelmiina - Keraamiset laatat Tämän esitteen avulla voitte tutustua malliesimerkkeihin, joissa on käytetty

Lisätiedot

Vuosikatsaus Vuosikatsaus ja lainaportfolion tilanne

Vuosikatsaus Vuosikatsaus ja lainaportfolion tilanne Vuosikatsaus 2016 Vuosikatsaus ja lainaportfolion tilanne 31.12.2016 26.5.2017 2 Sisältö Yritysesittely Sijoittajat ja lainat Tunnusluvut Tulevaisuuden näkymät 3 5 6 7 Temply Annual Report 2015 GF Money

Lisätiedot

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT

MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT MENESTYSTÄ sinulle FÜR DEN GEMEINSAMEN ERFOLG WELTWEIT YRITYS EIN UNTERNHEMEN AUF sinulle ERFOLGSKURS. Noin 10 vuotta sitten perustettu GGM Gastro International GmbH on tullut maailmanlaajuisesti tunnetuksi

Lisätiedot

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014

Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa. Talous- ja rahoitusjohtaja Jukka Erlund 11/2014 Kauppa kulutuskäyttäytymisen murroksessa Talous- ja rahoitusjohtaja 11/2014 Kesko Liikevaihto 9,2 mrd - K-ryhmän myynti 11,4 mrd 2 000 kauppaa kahdeksassa maassa Yli 1,3 milj. asiakaskäyntiä joka päivä

Lisätiedot

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK

Oulu ennen ja nyt. Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK 1 Pohjois-Pohjanmaan museo Oppimateriaalia kouluille / AK Oulu ennen ja nyt Tätä materiaalia voi käyttää apuna esimerkiksi historian tai kuvataiteiden opinnoissa. Tehtävät sopivat niin yläasteelle kuin

Lisätiedot

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI

Kauppakeskus Kotkan Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2. Kotka KIINTEISTÖKEHITYS KIINTEISTÖKONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSKONSULTOINTI auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 IINTEISTÖEHITYS IINTEISTÖONSULTOINTI YRITYSJÄRJESTELYT YRITYSONSULTOINTI iinteistökohde: auppakeskus n Tähti, Jumalniemi, 10 000 m2 AUPPAESUS OTAN TÄHTI LISÄTIEDOT

Lisätiedot

Kaupan indikaattorit. Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa

Kaupan indikaattorit. Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa Kaupan indikaattorit Luottamusindeksit vähittäiskaupassa, autokaupassa ja teknisessä kaupassa Luottamusindeksit kaupan alalla Tammikuu 2010 Vähittäiskaupan indeksit (ml. autojen vähittäiskauppa): 1. Kokonaisindeksi

Lisätiedot

Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi

Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi Suomen Asutusmuseo - Tietopaketti ja kysymykset museovierailun tueksi Oheiset kysymykset on tarkoitettu museovierailun yhteyteen tai museovierailun jälkeiseen tuntityöskentelyyn. Tietopaketti toimii opettajanmateriaalina,

Lisätiedot

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen

Pk-yritysbarometri, syksy 2015. Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen Pk-yritysbarometri, syksy 2015 Alueraportti, Pohjois-Pohjanmaa Toimitusjohtaja Marjo Kolehmainen 1 Liikevaihto nyt verrattuna edelliseen 12 kk takaiseen tilanteeseen, kaikki toimialat 60 50 40 30 20 10

Lisätiedot

Tervetuloa 1 Q3 2011 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki 26.10.2011

Tervetuloa 1 Q3 2011 Media- ja analyytikkoinfo Matti Halmesmäki 26.10.2011 Tervetuloa 1 Konsernijohtoryhmä uudistuu Pääjohtaja Rautakeskon toimitusjohtajaksi ja Keskon rautakaupasta vastaavaksi konsernijohtoryhmän jäseneksi on 1.11.2011 alkaen nimitetty Arja Talma 49-vuotias

Lisätiedot

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen

Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry Toimintakertomus Yhdistyksen Suomen lastensuojelun avohuollon toimijat ry 2.1.2014 Toimintakertomus 2012-2013 Yhdistyksen alku Yhdistyksen idea sai alkunsa 2011 Vaasassa lastensuojelun sijaishuollon päivillä, jossa muutamien toimijoiden

Lisätiedot

LeaseGreen ostaa TalPron

LeaseGreen ostaa TalPron Kauppalehti Keskiviikko 06.08.2014 klo 11:17 LeaseGreen ostaa TalPron KUVA: Katja Lehto EMC Talotekniikka myy TalPron LeaseGreen Groupille. Ydinliiketoimintoihinsa keskittyvä EMC Talotekniikka myy TalPron

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

MPY Digitalkkarit tekee digi-arjesta helpomman

MPY Digitalkkarit tekee digi-arjesta helpomman MPY Digitalkkarit tekee digi-arjesta helpomman Digitalkkari Digitalkkari on kesällä 2005 perustettu innovatiivinen palveluyritys. MPY osti Lilli Group Oy:n liiketoiminnan 2012 alkuvuodesta. Liiketoimintaa

Lisätiedot

Kaupan näkymät

Kaupan näkymät Kaupan näkymät 2018 2019 Liikevaihto- ja työllisyysnäkymät Joitakin poimintoja Kaupan näkymistä Koko materiaali on Kaupan liiton jäsenyritysten saatavilla Kauppa.fi:n jäsensivujen Tutkimuksia ja tilastoja

Lisätiedot

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle

TERVETULOA. Valtran traktoritehtaalle TERVETULOA Valtran traktoritehtaalle TÄTÄ ON VALTRA YKSILÖLLISIÄ TRAKTOREITA JA PALVELUJA MAAILMAN POHJOISIN TRAKTORITEHDAS SUOSITTU VIERAILUKOHDE Valtran Suomen tehdas sijaitsee Suolahdessa, Keski-Suomessa

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Osavuosikatsaus tammi-maaliskuulta 2013 24.4.2013 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia Huomautus Osavuosikatsauksen laatimisessa on sovellettu vuonna 2013 käyttöönotettuja uusia tai uudistettuja

Lisätiedot

Elintarvikeyrityksen rooli arvoketjussa. Mika Ala-Fossi, Toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy

Elintarvikeyrityksen rooli arvoketjussa. Mika Ala-Fossi, Toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy Elintarvikeyrityksen rooli arvoketjussa Mika Ala-Fossi, Toimitusjohtaja, Atria Suomi Oy 23.11.2016 Isot globaalit muutokset ja valtasiirtymät Teollisuuden työpaikat siirtyneet Kiinaan Kasvun keskukset

Lisätiedot

Venäläiset kuluttajat Suomessa

Venäläiset kuluttajat Suomessa Venäläiset kuluttajat Suomessa - Poimintoja tuloksista - Verottomat ostokset, maahantulot ja yöpymiset - Rajahaastattelututkimus syyskuu 2015 elokuu 2016 Rajahaastattelut on tehnyt Tutkimus- ja Analysointikeskus

Lisätiedot

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu

Sadevesijärjestelmät. Tikkaat. Kattoturvatuotteet. Turvakiskot. Asennuspalvelu Sadevesijärjestelmät Tikkaat Kattoturvatuotteet Turvakiskot Asennuspalvelu Asiantuntijat palveluksessanne! Sadex-asiantuntijamme toimivat Pirkanmaan, Uudenmaan, Keski-Suomen, Ylivieskan, Satakunnan ja

Lisätiedot

Verkkokauppatilasto 2013. Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä ensimmäinen vuosipuolisko

Verkkokauppatilasto 2013. Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä ensimmäinen vuosipuolisko Verkkokauppatilasto 2013 Perustietoa verkkokauppaseurannasta sekä ensimmäinen vuosipuolisko Verkkokauppatilasto Suomalaisen verkkokaupan arvo Verkkokauppatilasto sisältää kaiken verkkokauppaostamisen Kaikki

Lisätiedot

Kestävää kauneutta vuodesta 1862. Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö

Kestävää kauneutta vuodesta 1862. Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö Kestävää kauneutta vuodesta 1862 Sijoitus Invest 11.11.2015 Minna Avellan, sijoittajasuhdepäällikkö Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2012

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2012 ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2012 Erikoiskaupan Liiton toteuttamassa Erikoiskaupan suhdannekyselyssä kartoitettiin erikoiskaupan ketjujen/monimyymäläyritysten näkemyksiä siitä, miten myynnin, henkilöstön,

Lisätiedot

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs

Yrityksen omistajat: Heikki Tuomilehto ja Petri Ijäs www.halwest.com www.hh-kaluste.fi Halwest Ay:n toiminta alkoi maaliskuussa 2003 ja v. 2008 yhtiömuodoksi vaihtui Oy. Tuotevalikoimamme painottui Aluksi yrityksille ja yhteisöille suunnattuihin ergonomisiin

Lisätiedot

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010

ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010 ERIKOISKAUPAN SUHDANNEKYSELY 2/2010 Erikoiskaupan Liiton toteuttamassa Erikoiskaupan suhdannekyselyssä kartoitettiin erikoiskaupan yritysten näkemyksiä siitä, miten myynnin, henkilöstön, varastojen ja

Lisätiedot

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia!

Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Me HEVI kivitaloilla toteutamme asiakkaidemme unelmia! Sinun työsi on haaveilla, unelmoida ja visioida. Juuri sinä haaveinesi olet oman rakennusprojektisi ammattilainen. Asiantuntija, joka tietää parhaiten,

Lisätiedot

Digitalisaatiobarometri 2016: Liiketoiminnan halu kyseenalaistaa vanhat toimintatavat kasvoi

Digitalisaatiobarometri 2016: Liiketoiminnan halu kyseenalaistaa vanhat toimintatavat kasvoi Digitalisaatiobarometri 2016: halu kyseenalaistaa kasvoi Digitalisaatiokysely toteutettiin CxO Professional Oy:n, IT Forumin ja SME IT Forumin yhteistyönä. Ajalla 9.12.2016 15.2.2016 saatiin yhteensä 33

Lisätiedot

TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin

TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin TAKKALUUKUT & tarvikkeet tulisijoihin Aidon lämmön lähteillä 1 2 SISÄLLYS s. 4-6 s. 7-9 s. 10-11 s. 12-13 s. 14 s. 15 s. 16 Sävyteräsluukut takkoihin Valurautaluukut takkoihin ja uuneihin Leivinuunit ja

Lisätiedot

Yritys. Liikevaihto vuonna milj eur. Vuonna 2012 lv oli 26.9 milj. eur

Yritys. Liikevaihto vuonna milj eur. Vuonna 2012 lv oli 26.9 milj. eur Yritys Airamin historia alkaa vuodesta 1921 jolloin perustettiin Suomen Sähkölampputehdas Oy. Nimen alkuperästä on eri teorioita: Osram, Tungsram, ram-pääte kun raaka-aineena Volfram ai, ram vaiko naisten

Lisätiedot

Sosiaali ja terveysministeriö, Finanssivalvonta ja tilintarkastajat valvovat säätiön toimintaa.

Sosiaali ja terveysministeriö, Finanssivalvonta ja tilintarkastajat valvovat säätiön toimintaa. 1 YLEISRADION ELÄKESÄÄTIÖN TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2015 Taustaa eläkesäätiöstä Sääntömuutokset Yleisradion eläkesäätiö on yhteiseläkesäätiö, joka vastaa Yleisradio Oy:n ja Yleisradion eläkesäätiön lakisääteisestä

Lisätiedot

Sisällys. Q2 2010 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Katsaus liiketoimintoihin

Sisällys. Q2 2010 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Katsaus liiketoimintoihin Sisällys Q2 2010 taloudellinen ja operatiivinen katsaus Katsaus liiketoimintoihin Henkilöasiakkaat Yritysasiakkaat Strategian toteutus Uusien palveluiden eteneminen Näkymät vuodelle 2010 2 Q2 2010 keskeiset

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2013 Sukuseuran toiminnan tarkoitus ja toiminta Saarelaisten Sukuseuran toiminnan tarkoituksena on selvittää suvun vaiheita ja historiaa, vaalia suvun perinteitä ja edistää

Lisätiedot

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET

ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET ADAX NEO -DESIGNLÄMMITTIMET VALITTU LÄMPÖTILA ON HELPPO NÄHDÄ Selkeästä näytöstä näet helposti asetetun lämpötilan. Voit nostaa tai alentaa lämpöä patterin päädyssä olevilla plus- ja miinuspainikkeilla.

Lisätiedot

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala

Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä. 23.3.2015 Jokke Eljala Tiivistelmä ostamisesta ja Suomalaisen Työn Liiton merkeistä 23.3.2015 Jokke Eljala Esityksen sisältö 1. Tutkimuksen tausta ja keskeisimmät löydökset 2. Mitä tuotteissa ja palveluissa arvostetaan ja ollaanko

Lisätiedot

Katsaus Lojerin historiaan (osa 1/2)

Katsaus Lojerin historiaan (osa 1/2) Verkkokauppa Menu Katsaus Lojerin historiaan (osa 1/2) 30.06.2017 Suomi viettää 100-vuotisjuhlaa! Juhlavuoden kunniaksi esittelemme Lojerin lähes satavuotisen historian merkittävimpiä etappeja. #Suomi100

Lisätiedot

PÄÄJOHTAJAN KATSAUS 2015 MIKKO HELANDER

PÄÄJOHTAJAN KATSAUS 2015 MIKKO HELANDER PÄÄJOHTAJAN KATSAUS 2015 MIKKO HELANDER 4.4.2016 KESKON TOIMIALAT Päivittäistavarakauppa Suomi Kespro Venäjä Rauta- ja erikoiskauppa Rauta- ja sisustuskauppa Huonekalukauppa Vapaa-ajankauppa Maatalous-

Lisätiedot

Harjoittele YO-tehtäviä. Kysymykset. 1. Tilastotehtävä

Harjoittele YO-tehtäviä. Kysymykset. 1. Tilastotehtävä Kurssi 4 Suomen historian käännekohtia Luku VI Köyhyydestä hyvinvointiin Harjoittele YO-tehtäviä Kysymykset 1. Tilastotehtävä Oheinen tilasto kuvaa yksityisten kulutusmenojen kehitystä Suomessa 1900- luvun

Lisätiedot

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.

RAHAHUUTOKAUPPA SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO HUUTOKAUPPA 07.10.2009 LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16. HNY UUTISET 3/2009 26. VUOSIKERTA RAHAHUUTOKAUPPA 163 HUUTOKAUPPA 07.10.2009 SUOMEN FILATELISTISEURAN KERHOHUONEISTO LÖNNROTINKATU 32 B, HELSINKI KOHTEET NÄHTÄVÄNÄ KLO 16.45 Kokous klo 17.15 HUUTOKAUPPA

Lisätiedot

Suomen arktinen strategia

Suomen arktinen strategia Liite 1 Suomen arktinen strategia EU-asioiden alivaltiosihteeri Jukka Salovaara Talousneuvosto 18.1.2011 Miksi Arktinen Strategia Arktisen merkitys kasvaa EU saa vahvemman arktisen ulottuvuuden (laajentuminen)

Lisätiedot

YRITYSKAUPPA. Selvitä ensimmäisenä mitä olet myymässä tai ostamassa?

YRITYSKAUPPA. Selvitä ensimmäisenä mitä olet myymässä tai ostamassa? YRITYSKAUPPA Selvitä ensimmäisenä mitä olet myymässä tai ostamassa? Kaksi päävaihtoehtoa ovat liiketoiminnan myynti ja Yrityksen eli ns. oikeushenkilön myynti. Yrityksen myynti Yrityksen myynti tarkoittaa

Lisätiedot

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN.

KONEET. Rolac VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Rolac KONEET VIIHTYISÄN YMPÄRISTÖN YLLÄPITOON MORE CARE. BUILT IN. Lundberg on erityisesti ympäristönhoitoon kehitetty taajamatraktori, joka on suunniteltu alan töiden monipuolisuus ja erityisvaatimukset

Lisätiedot

Powerflute for first class packaging. Savon Sellu Oy. Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014

Powerflute for first class packaging. Savon Sellu Oy. Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014 Powerflute for first class packaging Savon Sellu Oy Päättäjien Metsäakatemia 21.5.2014 1 Savon Sellu koivusta pahvia 9.5.2014 2 Savon Sellun historia Metsänomistajat ajoivat tehtaan rakentamista 1960-luvulla

Lisätiedot

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja

Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja Osavuosikatsaus 1.1. - 31.3.2005 Erkki Norvio, toimitusjohtaja 18.5.2005 Ramirent - konserni lyhyesti Ramirent on johtava rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraukseen keskittynyt yritys, joka toimii Suomen,

Lisätiedot

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015

Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Osavuosikatsaus tammi-maaliskuu 2015 Toimitusjohtaja Erkki Järvinen ja CFO Jukka Havia 29.4.2015 Huomautus Kaikki tässä esityksessä esitetyt yritystä tai sen liiketoimintaa koskevat lausumat perustuvat

Lisätiedot

Suominen Yhtymä Oyj. Toimintakatsaus. Tulostiedote Esitys Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja

Suominen Yhtymä Oyj. Toimintakatsaus. Tulostiedote Esitys Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja Tulostiedote 1.1. - 31.12.27 Esitys 11.2. Toimintakatsaus Kalle Tanhuanpää toimitusjohtaja Suominen yhteensä Milj. EUR Q4/27 Q4/26 27 26 Liikevaihto 54,1 54,2 215,2 22,6 Liikevoitto ennen arvonalennuksia

Lisätiedot

mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania

mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania Murray mallisto - Valitessasi täydellistä leikkuukumppania Työnnettävä ruohonleikkuri - Työnnettävät ruohonleikkurit ovat yleensä hieman kevyempiä kuin itsevetävät. Ne ovat ideaali valinta pienille ja

Lisätiedot