SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO"

Transkriptio

1 SUOMALAISEN HIRSITALON VIENTIVERKOSTO JAPANIIN EKOMUOTO VERKOSTON VETURINA KUUSAMO HIRSITALOT CANNUS TUNTEE JAPANIN JA SEN RAKENNUSALAN ERITTÄIN KUSTANNUSTEHOKAS TAPA VIENTIIN SYNERGIAA JA KOON EKONOMIAA RYHMÄSSÄ Cannus Oy kerää yritysryhmää Japaniin suuntautuvaa vientiverkostoa varten. Etsimme mukaan yrityksiä, joilla on voimas halu kasvaa pitkäjänteisellä viennillä Japaniin. Verkosto toimii synergiassa Kuusamo Hirsitalojen vientiprojektin kanssa, jolle Cannus rakentaa Japanissa myyntiverkostoa. Verkostoon voivat osallistua suomalaiset Suomessa tuotteita valmistavat yritykset. Etsimme valmistajia, joilla on hirsitaloihin sopivia tuotteita, kuten ikkunat, ovet, lattiat, keittiöt, katot, eristeet, tulisijat, maalit, talotekniikka, sadevesijärjestelmät, jne. Verkostossa on alkuvaiheessa tilaa kahdeksalle yritykselle, mutta tarvittaessa sitä voidaan suurentaa rajattomasti. Verkostoa vetää suomalais-japanilainen tiimi, jolla on vankkaa kokemusta ja osaamista Japanin rakennusalalta. Verkoston kustannukset riippuvat ryhmän ja yritysten koosta. Verkoston toimintaa tukee Työ- ja elinkeinoministeriö 65%:n tuella jopa kolme ja puoli vuotta. Lue lisää seuraavilta sivuilta ja jos kiinnostuit ole yhteydessä meihin! eco LIFE family WOOD health NATURE tree SILENCE green SOFT space TASTE design FINLAND safe ORGANIC

2 JAPANIN MARKKINAT JAPANISSA ON MAAILMAN SUURIMMAT PUUTALOMARKKINAT JA PAIKALLISTEN TALOJEN ELINKAARI ON ERITTÄIN LYHYT Japani on maailman suurin puutalomarkkina-alue, jossa toki on paljon kilpailua mutta vielä enemmän mahdollisuuksia uusille tuotteille ja ratkaisuille. Erityisesti tilaa on uusille innovatiivisille tavoille ajatella ja muokata perinteisiä tuotteita kuten taloja. Japanin uudet pyrkimykset tehostaa talojen energiakulutusta ja pidentää niiden ikää luovat suomalaiselle osaamiselle valtavan markkinapotentiaalin. Talojen elinkaari Japanissa on keskimäärin vain alle 25 vuotta, mikä on tarkoittanut nopeaa uusimistahtia ja vähäistä panostusta laatuun. Maanjäristykset kestävä ja paloturvallinen hirsitalo on Japaniin erittäin hyvä ratkaisu ja sen toteuttaminen suomalaisilla tuotteilla niin pitkälle kuin mahdollista tekee siitä vieläkin paremmin sinne sopivan. Suomen imago Japanissa on lyömätön, mikä auttaa viennissä sinne suuren askeleen eteenpäin. Puhdas luonto ja muotoilu vievät suomalaista osaamista japanilaisten kuluttajienkin tietoisuuteen. Suomalaisia hirsitalorunkoja on viety Japaniin jo vuosikymmeniä, mutta nyt viemme sinne kokonaista uutta asumismuotoa, jossa yhdistyy monia elämän tärkeimpiä asioita kuten terveys, puhtaus, luonto ja perhe. Rakennamme Japaniin verkoston, joka vie suomalaista osaamista ja elämäntapaa Kuusamo Hirsitalojen ja teidän yritystenne tuotteiden avulla kaikkien japanilaisten tietoisuuteen. Japanilaisten voimakas halu parantaa omaa elämänlaatuaan luonnollisempaan suuntaan ja etenkin viimeaikaiset tapahtumat takaavat kasvavan kysynnän. Odotukset myynnistä ovat siksi erittäin korkealla.

3 VIENTIVERKOSTON TOIMINTA Verkostoa vetää japania osaava ja Japanissa vuosia asunut Marko Mikkola, joka on vuodesta 2008 lähtien työkseen tutkinut Japanin talomarkkinoita ja joka on toiminut Japanin viennin parissa jo yli vuosikymmenen. Tukena hänellä on sekä suomalainen Japanissa pysyvästi asuva rakennusinsinööri että tiimi japanilaisia Suomen tuntevia ammattilaisia. Verkosto toimii itsenäisesti mutta tiukasti synergiassa Kuusamo Hirsitalojen kanssa, jolle Marko Mikkola rakentaa Japaniin verkostoa. Näin saavutetaan kokonaisvaltainen tarjonta ja tunnettu brändi toimii veturina. Työ- ja elinkeinoministeriö tukee hanketta maksimissaan 3,5 vuotta 50-65% yrityksen koosta riippuen (pk-yritykset). Yritykset päättävät jatkosta aina vuoden kerrallaan. Yritykset jakavat verkoston kustannukset keskenään, jolloin mahdollistetaan erittäin kustannustehokas vientitoiminta. Verkostoa hallinnoi ministeriön valtuuttama taho, kuten Finpro, joka hoitaa verkoston sopimukset ja rahaliikenteen ym. Verkoston yritykset saavat yhteisvientipäällikön ja hänen verkostonsa käyttöönsä Japanissa myös yrityskohtaisten tarpeiden hoitoon. Verkoston toimintaan voidaan sisällyttää myös promootio- ja näyttelytoimintaa sekä yritysten omia matkoja markkina-alueelle.

4 VIENTIVERKOSTON KUSTANNUKSET Vientiverkoston kustannukset riippuvat yritysten koosta ja lukumäärästä. Mitä enemmän yrityksiä on mukana, sitä pienempi on kustannus yritystä kohtaan. Ohessa on esimerkkejä verkoston vuosikustannuksista eri kokoonpanoilla. Lopullisen budjetin laativat kuitenkin yritykset yhteisvientipäällikön kanssa yhdessä. Ministeriö tukee verkoston yrityksiä seuraavasti: Pienet yritykset 65% (viimeinen vuosi 50%) 6 YRITYSTÄ 8 YRITYSTÄ 15 YRITYSTÄ PIENI YRITYS KESKISUURI YRITYS SUURI YRITYS* *mahdollista 25% tukea ei ole huomioitu Keskisuuret yritykset 50% Suuryritykset (25%, jos liikevaihto alle 250M )

5 KIINNOSTUITKO? OTA YHTEYTTÄ! CANNUS OY Rekiläntie KANNUS Marko Mikkola Lisää tietoa vientiverkostosta