Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Vanhusneuvosto

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Vanhusneuvosto"

Transkriptio

1 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Aika , klo 13:00-15:10 Paikka Neuvotteluhuone 2, virastotalo (6. krs) Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkistus 3 Puhe- ja läsnäolo- oikeuksien myöntäminen 4 Hyvinvointiohjelman käsittely 5 SETA:n sateenkaarisertifiointi 6 Niemenrannan raitiotiehankkeen katu - ja rakennussuunnitelmat Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan toimintaedellytysten parantaminen Harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden ajankohtainen tilanne - selvityspyyntö Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen Tampereen vanhusneuvoston edustajalle lautakuntien ja johtokuntien kokouksiin tapauskohtaisesti ikäihmisille merkittäviä asioita käsitellessä 10 Vanhusneuvoston vuosikertomus ja selvitys taloudesta Vanhusneuvoston laatujaoston toiminta v Vanhusneuvostolle tulleet asiat ja vanhusneuvoston jäsenten vastuualueet 13 Ilmoitusasiat 14 Muut esille tulevat asiat

2 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Ojala Arja, puheenjohtaja Salonen Juha, 1. varapuheenjohtaja Grönqvist Seppo Erkkilä Esko Itkonen Kari Juutilainen Tuija-Leena Joutsio Saila Kauhanen Maire, saapui 13:15 Kivimäki Tuula Lepistö Lauri Nikki Maija-Liisa Portaankorva Eero Nurmio Kirsi, Suunnittelija, sihteeri Piironen Riikka, vanhusasiamies, saapui 14:30 Vuori Mika, Tampereen kaupunki, poistui 13:30 Kytölä Markus, Pöyry Oy, esittelijä, saapui 13:15, poistui 13:45 Heinonen Jukka, VR Track, esittelijä, saapui 13:15, poistui 13:45 Niinimäki Touko, SETA ry, esittelijä, saapui 13:30, poistui 14:10 Allekirjoitukset Arja Ojala Puheenjohtaja Kirsi Nurmio Sihteeri Pöytäkirjan tarkastus Pöytäkirja on tarkastettu ja hyväksytty Maija-Liisa Nikki Lauri Lepistö

3 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Todettiin kokous laillisesti koollekutsutuksi ja osallistujamäärältään päätösvaltaiseksi. ehdotus oli Todetaan kokous laillisesti koollekutsutuksi ja osallistujamäärältään päätösvaltaiseksi.

4 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 2 Pöytäkirjan tarkistus Valittiin pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Lepistö ja Maija- Liisa Nikki. ehdotus oli Valitaan pöytäkirjantarkastajiksi Lauri Lepistö ja Maija- Liisa Nikki.

5 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 3 Puhe- ja läsnäolo- oikeuksien myöntäminen Myönnettiin läsnäolo- ja puheoikeus omien pykäliensä ajaksi suunnittelupäällikkö Mika Vuorelle, SETA:n seniorityön koordinaattori Touko Niinimäelle sekä Markus Kytölälle Pöyry Oy:ltä ja Jukka Heinoselle VR Trackiltä. ehdotus oli Myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus omien pykäliensä ajaksi suunnittelupäällikkö Mika Vuorelle, SETA:n seniorityön koordinaattori Touko Niinimäelle ja Markus Kytölälle Pöyry Oy:ltä.

6 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 4 Hyvinvointiohjelman käsittely Vanhusneuvosto kuuli Mika Vuoren alustuksen ja antoi kommentteja mm. kulttuurin unohtumisesta, ikäihmisten näkemisestä vain neljännen iän edustajina ja talvikunnossapidon sekä muun infran merkityksestä hyvinvoinnille. Toivottiin, että vanhusneuvostolle järjestettäisiin myöhemmin erillinen työpaja liittyen tähän ohjelmaan. Sinänsä kokoavaa ohjelmaa pidettiin hyvänä ideana. Mikäli vanhusneuvoston jäsenille tulee jälkikäteen ideoita niin me voi laittaa sähköpostitse Mika Vuorelle. ehdotus oli Suunnittelupäällikkö Mika Vuori kertoo ja osallistaa hyvinvointiohjelman tilanteesta.

7 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 5 SETA:n sateenkaarisertifiointi Touko Niinimäki esitteli sertifikaattia. Vanhusneuvosto merkitsi alustuksen ja siitä käydyn keskustelun tiedoksi. ehdotus oli Koordinaattori Touko Niinimäki kertoo sateenkaarisertifioinnista.

8 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 6 Niemenrannan raitiotiehankkeen katu - ja rakennussuunnitelmat TRE:7847/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Vanhusneuvosto kuuli kokouksessaan Pöyry Oy:n Markus Kytölän ja VR Trackin Jukka Heinosen alustuksen Niemenrannan raitiotiehankkeen katu - ja rakennussuunnitelmista asiasta ja päätti, että laatujaosto laatii tämän keskustelun ja aiemmin keskustellun perusteella lausunnon pyydetysti yhdyskuntalautakunnalle. ehdotus oli Yhdyskuntalautakunta haluaa selvittää vanhusneuvoston kannan Niemenrannan suunnitelmiin. Suunnitelmia on esittelemässä Markus Kytölä Pöyry Oy:ltä ja Jukka Heinonen VR Trackiltä. Vanhusneuvosto merkitsee alustuksen tiedoksi ja kommentoi sitä. Perustelut Federleynkadun katusuunnitelma nro 1.20/16841 välillä Sellupuisto Niemenrannanaukio, Niemenrannanaukion katusuunnitelma nro 1.20 /20596 ja Kehyskadun katusuunnitelma nro 1.20/16842, Niemenrannan kaupunginosassa Niemenrannan alueella raitiotiehankkeeseen liittyvien katukohteiden suunnitelmat rajautuvat lännessä Sellupuiston ja idässä Lielahdenkadun kiertoliittymän väliselle alueelle. Raitiotie sijoittuu Federleynkadulle Sellupuiston ja Niemenrannanaukion väliselle osuudelle noin 625 metrin matkalle ja tämän jälkeen raitiotie jatkuu Niemenrannanaukion poikki Kehyskadulle. Kehyskadulla raitiotie sijoittuu Niemenrannanaukion ja Lielahdenkadun väliselle osuudelle noin 180 metrin matkalle. Kaduista on laadittu katusuunnitelmat, joissa on esitetty mm. raitiotien sijoittuminen katutilassa, katujen korkeusasema sekä pintavesien kuivatus. Katusuunnitelman mukaan raitiotie sijaitsee Federleynkadulla sekä Kehyskadulla ajoradalla ja ko. kadut ovat sekaliikennekatuja jatkossa. Raitiotie muodostaa yhtenäisen reitin asuinalueen läpi, mutta katusuunnitelman mukaan yleinen läpiajoliikenne moottoriajoneuvoilla kielletään katuosuudella Niemenvainionkatu Kehyskatu osoittamalla Federleynkadun itäpää ainoastaan joukkoliikenteelle. Raitiotien toteuttaminen Niemenrannan alueelle edellyttää pääsääntöisesti ainoastaan raitiotiekiskojen ym. teknisten rakenteiden sijoittamista nykyisien ajoratojen yhteyteen ja muutoksilla ei ole oleellista vaikutusta alueen kevyen liikenteen verkostoon. Federleynkadun ja Kehyskadun pääsääntöisesti 8, 00 metrin levyiset ajoradat sekä katujen reunassa sijaitsevat erilliset pyörätiet ja jalkakäytävät säilyvät nykyisellään.

9 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Niemenrannan alueelle sijoittuu yksi raitiotiepysäkki ja se sijaitsee Kehyskadulla Pikkuniemenkujan ja Niemenrannanaukion välisellä osuudella. Pysäkki on suunniteltu reunalaitureilla, jolloin molemmille kulkusuunnille on oma pysäkkilaituri, molempien pysäkkilaiturien leveys on 3, 50 metriä ja pituus 47 metriä. Raitiotien korkeusasema mukailee alueen nykyisiä kadunpinnanmuotoja ja pintavesien kuivatus katualueella hoidetaan olemassa olevalla hulevesiviemäröinnillä, jota täydennetään tarvittavilta osin. Niemenrannan alueen suunnitelmien kokonaiskustannusarvio on 11, 2 M (617 euroa/m2), joka sisältää raitiotien päällysrakenteen, tekniset järjestelmät, raitiotien vaatimat johtosiirrot, sähkörakentamisen, sähkönsyöttöaseman, raitiotien vaatimat välittömät muutokset katu- ja maarakentamiseen sekä työnaikaiset liikennejärjestelyt. Kustannusarvio sisältää myös muut kuin raitiotiehen liittyvät katu- ja maarakentamisen kustannukset, kuten Niemenrannanaukiolla raitiotiealueen ulkopuoliset aukion pintarakenteet. Kustannukset sekä niiden jako tarkentuu elokuuhun 2020 mennessä. Raitiotiehankkeen yhteydessä toteutettavista toimenpiteistä (raitiotien rakentamisen aiheuttamat välttämättömät muutokset, joilla varmistetaan kadun toimivuus ja turvallisuus) laaditaan erilliset rakennussuunnitelmat. Kustannukset jakaantuvat kohdekohtaisesti seuraavasti: Federleynkadun kustannusarvio välillä Sellupuisto Niemenrannanaukio 2 on noin 6, 2 M (542 euroa/m ). 2 Niemenrannanaukion kustannusarvio on noin 0, 6 M (361 euroa/m ), johon sisältyy myös raitiotiealueen ulkopuoliset aukion pintarakenteet ja raitiotiehankkeen ulkopuolisten kustannusten arvioidaan olevan noin Kehyskadun kustannusarvio on noin 4, 4 M (870 euroa/m ). Katusuunnitelmista on laadittu yritysvaikutusten arviointi, joka on esitetty liitteessä. Arvioinnin perusteella Federleynkadun ja Kehyskadun raitiotien katusuunnitelmien toteuttamisella on positiiviset yritysvaikutukset. Raitiotie lisää Niemenrannan alueen saavutettavuutta ja vetovoimaa, mikä tukee myös alueen yritystoimintaa. Alueen nykyiset palveluyrittäjät arvioivat raitiotien rakentamisen hyödyttävän omaa yritystoimintaansa. Raitiotien arvioidaan lisäävän alueelle rakentuvien asuntojen ja liiketilojen kysyntää. Negatiivisia vaikutuksia yritystoiminnalle voi aiheutua raitiotien rakentamisesta. Negatiivisia vaikutuksia voidaan lieventää työnaikaisten liikennejärjestelyjen hyvällä suunnittelulla yhteistyössä alueen yrittäjien kanssa sekä tiedottamalla ajoissa ja monikanavaisesti rakentamisen vaiheista ja vaikutuksista.

10 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Katusuunnitelmaehdotukset ovat olleet julkisesti nähtävillä Katusuunnitelmaehdotuksia vastaan on tehty yksi muistutus ja annettu kolme lausuntoa.

11 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 7 Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan toimintaedellytysten parantaminen TRE:1043/ /2019 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Valmistelijan yhteystiedot Kirsi Nurmio, etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Arja Ojala, arja.ojala@gmail.com Vanhusneuvosto päätti esittää, että Tampereen kaupunki turvaa Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan toimintaedellytykset siten, että klinikka on auki ilman lähetettä tuleville asiakkaille arkipäivisin. Esittelijä: Kirsi Nurmio, Suunnittelija ehdotus oli Vanhusneuvosto esittää, että Tampereen kaupunki turvaa Kaatumis- ja osteoporoosiklinikan toimintaedellytykset siten, että klinikka on auki ilman lähetettä tuleville asiakkaille arkipäivisin. Perustelut Yhteiskunnalle tulee paljon kustannuksia ikääntyneiden kaatumisista ja niistä tulleista vammoista. Yli 65- vuotiaita tamperelaisia on n ja tilastojen mukaan heistä kolmannes kaatuu vuosittain. Lonkkamurtuman saa koko vuoden aikana 0, 7 prosenttia tamperelaisista eli n. 300 asukasta. Keskimääräinen kustannus lonkkamurtuman hoidosta ensimmäisen vuoden aikana on euroa - ja mikäli lonkkamurtumapotilas ei pääse kotiutumaan sairaalajakson jälkeen, kustannukset kasvavat tästä vielä huomattavasti. Kaatumis- ja osteoporoosivastaanotto Kaaos ennaltaehkäisee ikääntyvien kaatumisia, luukatoa ja niistä aiheutuvia luunmurtumia ja muita vammoja. Vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan tilanne kokonaisvaltaisesti. Asiakas tulee vastaanotolle lääkärin, terveydenhoitajan, fysioterapeutin tai muun terveydenhuoltohenkilöstön lähettämänä. Asiakas voi hakeutua vastaanotolle myös itse. Vastaanottoa pidetään keskiviikkoisin. Vastaanottokäynti on maksuton. UKK- instituutin tekemän tutkimuksen mukaan[1] Kaaos- klinikan toiminnalla voitiin vähentää kaatumisia ja sen seurauksena syntyneitä vammoja lähes 30 %. Kaaos- klinikan toiminta on siis selvästi erittäin taloudellisesti tehokasta ja on jo pelkästään taloudellisista (puhumattakaan inhimillisistä) syistä järkevää turvata klinikan toimintaedellytykset. Tämä edellyttää avoimia

12 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) vastaanottopäiviä enemmän kuin yhden viikossa, mieluiten jokaisena arkipäivänä. [1] /ikaihmisten_ kaatumistapaturmien_ ehkaisy_ kaatumis- _ ja_ osteoporoosiklinikka_ (kaaos) Tiedoksi Ella Suojalehto, Eeva Torppa- Saarinen, Anniina Tirronen, Johanna Loukaskorpi

13 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 8 Harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden ajankohtainen tilanne - selvityspyyntö TRE:1045/ /2019 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Valmistelijan yhteystiedot Kirsi Nurmio, etunimi.sukunimi@tampere.fi Lisätietoja päätöksestä Arja Ojala, arja.o.ojala@gmail.com Vanhusneuvosto päätti pyytää selvitystä harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden ajankohtaisesta tilanteesta. Esittelijä: Kirsi Nurmio, Suunnittelija ehdotus oli Vanhusneuvosto pyytää selvitystä harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden ajankohtaisesta tilanteesta. Perustelut Vanhusneuvostolle on tullut paljon palautetta erityisesti rintamaveteraaneilta siitä, ettei Tuomi- Logistiikan järjestämät taksipalvelut, joihin heillä veteraaneilla on oikeus, toimi. Palautetta on tullut siitä, että taksit tulevat kohtuuttoman pitkän odotusajan jälkeen tai joskus eivät ollenkaan. Samaa negatiivista palautetta on tullut niiltä muilta ikäihmisiltä, jotka ikänsä, kuntonsa ja tulojensa perusteella ovat oikeutettuja näihin taksipalveluihin. Vanhusneuvosto on huolissaan myös mm. vammaisten lasten kuljetuksista vaikka se ei suoraan toimialaan ikääntyneen väestön edunvalvojana kuulu. Myös vammaisilla lapsilla on kuitenkin huolestuneet isovanhemmat. Vanhusneuvosto pyytääkin ikäihmisten palvelulinjalta selvitystä siitä, mikä tällä hetkellä on ko. kuljetuspalveluiden tilanne. Joko taksipalveluiden vapauttamisesta aiheutuneet ongelmat on onnistuttu ratkaisemaan ja mikäli ei, niin mikä on suunnitelma asian ratkaisemiseksi. Kaikkien heikoimmassa asemassa olevien elämää ei saa lisää hankaloittaa sillä, että kuljetukset, joihin he ovat oikeutettuja, eivät toimi.

14 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Vanhusneuvosto, 9, Vanhusneuvosto, 17, Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen Tampereen vanhusneuvoston edustajalle lautakuntien ja johtokuntien kokouksiin tapauskohtaisesti ikäihmisille merkittäviä asioita käsitellessä TRE:1489/ /2018 Vanhusneuvosto, , 9 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Valmistelijan yhteystiedot Kirsi Nurmio, etunimi.sukunimi@tampere.fi Merkittiin kaupunginhallituksen vastaus tiedoksi. ehdotus oli Merkitään kaupunginhallituksen vastaus tiedoksi. Perustelut Kaupunginhallitus vastasi vanhusneuvoston aloitteeseen läsnäolosta lautakunnissa. Vastaus on liitteenä. Myös kaikki lautakunnat ovat kokouksissaan käsitelleet kaupunginhallituksen vastauksen ja päätöksistä on tullut tiedoksianto vanhusneuvostolle. Liitteet 1 Pöytäkirjan ote - Vanhusneuvosto , klo 13:00 2 Vastaus vanhusneuvoston aloitteeseen Vanhusneuvosto, , 17 Valmistelijat / lisätiedot: Nurmio Kirsi Keskusteltiin aloitteesta ja päätettiin lähettää se kaupunginhallituksen käsiteltäväksi. Keskusteltiin myös siitä, tulisiko vanhusneuvostossa vakituisesti tai tilanteen mukaan kutsuttuna olla paikalla kaupunginhallituksen edustaja. Päätettiin palata tähän asiaan kun on aika taas laatia vanhusneuvoston asettamispäätös. Tässä vaiheessa tyydyttiin siihen, että esittelijäsihteeri pyytää apulaispormestari Johanna Loukaskorpea paikalle vanhusneuvoston kokoukseen. ehdotus oli

15 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) Vanhusneuvosto päättää esittää kaupunginhallitukselle, että vanhusneuvoston kanta lain edellyttämästi selvitettäisiin aina ennen kuin luottamuselimet tekevät ikäihmisille merkittävissä asioissa päätöksiä; ja että tämä kannan selvittäminen tarvittaessa tehdään pyytämällä vanhusneuvoston edustaja asiantuntijaksi kyseessä olevan asian käsittelyyn esimerkiksi lautakuntaan. Perustelut Vanhusneuvosto teki jo vuonna 2013 kaupunginhallitukselle aloitteen siitä, että vanhusneuvoston edustaja tulisi kutsua lautakuntien kokouksiin paikalle silloin kun siellä käsitellään ikäihmisille merkittäviä asioita. Koska vanhusneuvosto ei ole saanut aloitteeseensa vastausta, on syytä uskoa, että aloitteen sisällön suhteen on jotain epäselvyyttä ja siksi vanhusneuvosto tarkentaa nyt aloitteensa tarkoitusta. Kuntalaki ja vanhuspalvelulaki edellyttävät, että luottamuselimet tietävät vanhusneuvoston kannan ennen päätöksentekoaan ikäihmisille merkittävissä asioissa. Tämän kannan selvittämiseen on monta keinoa. Paras, mutta myös hitain ja eniten valmistelulta ennakointia vaativa, keino on pyytää asiasta lausunto koko vanhusneuvostolta. Tampereen vanhusneuvostolla on kuitenkin myös puheenjohtajistosta ja esittelijäsihteeristä koostuva laatujaosto, joka voi tarpeen niin vaatiessa antaa lyhyelläkin aikataululla lausunnon. Joskus kuitenkin asiat valmistellaan luottamuselimeen hyvin nopealla aikataululla tai niiden sisältöä ei haluta julkistaa ennen luottamuselimen kokousta. Tällöin lautakunta tai muu poliittinen luottamuselin voi kutsua kokoukseen paikalle kyseessä olevan pykälän ajaksi, ennen päätöksentekovaihetta, asiantuntijaksi vanhusneuvoston edustajan, joka yleensä on puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja. Luottamushenkilöt voivat silloin selvittää vanhusneuvoston kannan paikan päällä, ennen päätöksentekoa. Tällöin lain vaatimus täyttyy vaikka aikataulu ei ole sallinut asian viemistä lausunnolle joko vanhusneuvoston tai laatujaoston kokoukseen. Tiedoksi Johanna Loukaskorpi, Jouko Aarnio

16 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 10 Vanhusneuvoston vuosikertomus ja selvitys taloudesta 2018 TRE:1100/ /2019 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Merkittiin tiedoksi vuosikertomus ja selvitys taloudesta v Päätettiin, että palautteensaamiseen kehitetään tänä vuonna kampanja. ehdotus oli Merkitään tiedoksi vuosikertomus ja selvitys taloudesta v Perustelut Vanhusneuvoston vuosisuunnitelma toteutui hyvin vuonna Myös budjetissa pysyttiin. Liitteenä olevassa vuosikertomuksessa on punaisella merkitty ne kohdat, jotka eivät toteutuneet ja joihin on syytä palata vuonna Erityisesti on kiinnitettävä huomiota vanhusneuvoston jäsenten vastuualueisiin ja vanhusneuvoston tunnetuksi tekemiseen, jotka molemmat jäivät liian vähälle huomiolle vuonna Vuonna 2019 on syytä ottaa käyttöön myös mittarit vanhusneuvoston toiminnan tehokkuudelle. Mittareita, joita esittelijäsihteeri voi seurata ovat mm. näkyvyys tiedotusvälineissä (vanhusneuvoston tiedotusvastaava Nikin tekemä seuranta ja tiedotteiden lukumäärä), tilaisuuksien osallistujamäärä ja arvio uusista osallistujista sekä nettisivujen kävijämäärä.

17 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 11 Vanhusneuvoston laatujaoston toiminta v TRE:6616/ /2018 Valmistelija / lisätiedot: Kirsi Nurmio Merkittiin tiedoksi laatujaoston kokousmuistio ehdotus oli Merkitään tiedoksi laatujaoston kokousmuistio Liitteet _0129_muistio_laatujaosto.pdf

18 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 12 Vanhusneuvostolle tulleet asiat ja vanhusneuvoston jäsenten vastuualueet Vanhusneuvostolle on tullut palautetta senioritalon palvelumaksusta. Juha Saloseen taas on otettu yhteyttä omistusasuntojen remonttilainoista johtuvista liian korkeista rahoitusvastikkeista. Päätettiin, että laatujaosto ottaa pohdittavaksi asumisen kustannuksiin liittyvät asiat laajemmin ja yleisemmin, ja miettii miten asiaan voisi puuttua. Käytiin keskustelua tehostetusta palveluasumisesta ja todettiin, että Tampereella valvonta ja moni muu asia toimii paremmin kuin julkisuudessa esillä olleissa kunnissa. Maire Kauhanen referoi sotelan keskusteluita hoivan laatuun ja henkilöstömitoitukseen liittyen. Lauri Lepistö kertoi yhteydenotosta omakotialueiden ja bussipysäkkien talvikunnossapitoon liittyen. Todettiin, että ikääntyneiden suunnitelmaan pyritään saamaan talvikunnossapidon kehittämiseen liittyvän työryhmän perustaminen ja asian kokonaisvaltainen ja eri toimijoiden tekemä tarkastelu. Päätettiin, että laatujaosto ottaa asian edistämisen pohdintaan. Kari Itkonen kertoi Kaiku- hankkeen tilanteesta ja toimitti esittelijäsihteerille Mansen eläkkeensaajien kokouksessa saamansa aloitteet mm. bussilinjasta ja ilmaisesta liikuntakortista. Keskustan alueverkostossa taas keskusteltiin digiasioista (kaupungin nettisivut mm. koetaan vaikeiksi). Itkonen toivoi että vanhusneuvoston materiaalia jaettaisiin tilaisuuksissa tulevaisuudessa. Itkoselle on tullut palautetta myös Hervannan terveyskeskuslääkärien määrän vähentymisestä ja maahanmuuttajataustaisten lääkärien kanssa kommunikoimisen hankaluudet. Eero Portaankorva raportoi keskustan tilaisuuksista, joissa on edustanut vanhusneuvostoa. Ko. tilaisuuksissa on käsitelty mm. parkkitaloja ja Näsinkallion liittymää. Myös Juha Salonen oli keskustan tilaisuudessa vanhusneuvoston edustajana. Esko Erkkilä taas on saanut palautetta rollaattorilla matkustavien ilmaisesta matkasta, asiaan liittyvä aloite annettiin esittelijäsihteerille. Kerrottiin, että asiasta on tehty useita aloitteita ja tuloksiakin on tullut, nyt pilotoidaan bussien keskilaitetta. Arja Ojalalle on tullut palautetta Linnainmaan alikulusta, johon liittyen esittelijäsihteeri on jo ollut yhteydessä kaupunkiin, mutta puheenjohtaja soittaa vielä perään. ehdotus oli Käsitellään vanhusneuvostolle tullut palaute ja ajankohtaiset asiat jäsenten vastuualueilta. Lauri Lepistö kertoo omakotialueiden talvikunnossapitoon liittyvästä yhteydenotosta.

19 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21)

20 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 13 Ilmoitusasiat Merkittiin ilmoitusasiat tiedoksi. ehdotus oli Käsitellään ilmoitusasiat. Perustelut Vanhusneuvostolla on kokouksen jälkeen ollut seuraavat tapahtumat: glögitilaisuus laatujaoston kokous Turun vanhusneuvosto laatujaoston vieraana

21 Tampere Pöytäkirja 1/ ( 21) 14 Muut esille tulevat asiat Käsiteltiin tulevat tapahtumat. ehdotus oli Käsitellään tiedossa olevia tulevia tapahtumia ja päätetään edustuksista. Käsitellään mahdolliset muut esille tulevat asiat. Perustelut Kari Itkonen on ilmoitettu Kauppi- Niihaman suunnitteluraadin jäseniksi. Muut tulevat tapahtumat ovat: tiistai 19.2.klo 14 Pionin kerho Tammelakeskuksessa, torstai 28.2.klo Tampereen seudun omaisten kerho Palanderin talossa, keskiviikko 3.4. klo Peltolammin seurakunnan kerho. Eläkeläisvaltuuston kokous on päätetty pitää tiistaina 16.4.klo 12. Kuule ja kerro - tilaisuus pidetään keskiviikkona klo 11. Uuden vanhusneuvoston asettamisesta on lisätietoa: valmisteluyksikkö antaa suosituksen ja pyytää valtuustoryhmiltä ehdotuksia. Uusi vanhusneuvosto asetetaan toukokuussa. Asettamispäätökseen on tulossa ainakin se muutos, että laatujaoston nimi ehdotetaan muutettavaksi työjaostoksi.

86 Esteettömyysasiamiehen ajankohtainen katsaus. 88 Vanhusneuvoston vuoden 2019 talouden ja toiminnan suunnittelu

86 Esteettömyysasiamiehen ajankohtainen katsaus. 88 Vanhusneuvoston vuoden 2019 talouden ja toiminnan suunnittelu Tampere Pöytäkirja 14/2018 1 (14) Aika 12.12.2018, klo 13:00-15:35 Paikka Neuvotteluhuone 2, 6. krs, virastotalo Käsitellyt asiat 81 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 82 Pöytäkirjan tarkastus 83

Lisätiedot

HUOM! 1. krs kokoussali, Toukola, Koukkuniemen vanhainkoti. Tutustumiskierros jo klo

HUOM! 1. krs kokoussali, Toukola, Koukkuniemen vanhainkoti. Tutustumiskierros jo klo Tampere Pöytäkirja 12/2018 1 (12) Aika 17.10.2018, klo 13:00-15:10 Paikka HUOM! 1. krs kokoussali, Toukola, Koukkuniemen vanhainkoti. Tutustumiskierros jo klo 12.30. Käsitellyt asiat 60 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

14 Keskustelu ikääntyneistä maahanmuuttajista sekä vanhusneuvoston ja maahanmuuttajaneuvoston yhteistyöstä

14 Keskustelu ikääntyneistä maahanmuuttajista sekä vanhusneuvoston ja maahanmuuttajaneuvoston yhteistyöstä Tampere Pöytäkirja 8/2018 1 (16) Aika 14.03.2018, klo 13:00-15:15 Paikka Tammerkoski-sali, virastotalo, 2. kerros Käsitellyt asiat 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 12 Pöytäkirjan tarkastus 13

Lisätiedot

Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty.

Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty. TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Keskiviikko 20.1.2016 klo 13.00 15.30 Paikka Keskusvirastotalo, rh 1, 5. krs Osallistujat Päätöksentekijät Ojala Arja

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2016 Vanhusneuvosto 1

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2016 Vanhusneuvosto 1 TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 4/2016 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Keskiviikko 27.4.2016 klo 13.00 14.50 Paikka Keskusvirastotalo, nehu 2, 6. krs Osallistujat Päätöksentekijät Ojala

Lisätiedot

8 Kokouksen avaus sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta ja läsnäolijoiden toteaminen

8 Kokouksen avaus sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta ja läsnäolijoiden toteaminen Tampere Pöytäkirja 2/2017 1 (11) Aika 02.11.2017, klo 13:00-15:40 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 8 Kokouksen avaus sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta ja läsnäolijoiden toteaminen

Lisätiedot

Ryhmähuone 3 (5.krs, virastotalo) huom! haku virastotalon aulasta klo Ehkäisevän päihdetyö EHYT ry:n aloite savuttomasta kaupungista

Ryhmähuone 3 (5.krs, virastotalo) huom! haku virastotalon aulasta klo Ehkäisevän päihdetyö EHYT ry:n aloite savuttomasta kaupungista Tampere Pöytäkirja 7/2018 1 (13) Aika 14.02.2018, klo 13:00-15:00 Paikka Ryhmähuone 3 (5.krs, virastotalo) huom! haku virastotalon aulasta klo 12.50. Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Neuvotteluhuone 2, (6.krs), keskusvirastotalo. 21 Pöytäkirjan tarkastus ja puhe- ja läsnäolo-oikeuksien myöntäminen

Neuvotteluhuone 2, (6.krs), keskusvirastotalo. 21 Pöytäkirjan tarkastus ja puhe- ja läsnäolo-oikeuksien myöntäminen Tampere Pöytäkirja 3/2016 1 (11) Aika 23.11.2016, klo 13:00-15:30 Paikka Neuvotteluhuone 2, (6.krs), keskusvirastotalo Käsitellyt asiat 20 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka Valtuustosali (5. krs) keskusvirastotalo, (Aleksis Kiven katu C) 12 Kokouksen sihteerin ja pöytäkirjanpitäjän valinta

Paikka Valtuustosali (5. krs) keskusvirastotalo, (Aleksis Kiven katu C) 12 Kokouksen sihteerin ja pöytäkirjanpitäjän valinta Tampere Pöytäkirja 2/2018 1 (13) Aika 31.10.2018, klo 13:00-15:10 Paikka Valtuustosali (5. krs) keskusvirastotalo, (Aleksis Kiven katu 14-16 C) Käsitellyt asiat 11 Kokouksen puheenjohtajiston valinta 12

Lisätiedot

4 Kotihoidon ja asumispalveluiden tuotantoalan ajankohtainen katsaus. 5 Ajankohtainen alustus hyvästä vanhustyöstä

4 Kotihoidon ja asumispalveluiden tuotantoalan ajankohtainen katsaus. 5 Ajankohtainen alustus hyvästä vanhustyöstä Tampere Kokouskutsu 1 (12) Aika 28.09.2016, klo 13:00 Paikka Keskusvirastotalo, Nehu 2, 6. krs Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Läsnäolo- ja puheoikeuden

Lisätiedot

27 Tampereen joukkoliikenteen paperiset aikataulukirjat. selvityspyyntö. 30 Ilmoitusasiat ja vanhusneuvostolle tullut palaute

27 Tampereen joukkoliikenteen paperiset aikataulukirjat. selvityspyyntö. 30 Ilmoitusasiat ja vanhusneuvostolle tullut palaute Tampere Pöytäkirja 6/2017 1 (12) Aika 17.05.2017, klo 13:00-15:10 Paikka Neuvotteluhuone 2, virastotalo, 6. krs Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26

Lisätiedot

58 Mitä voimme oppia hoivan historiasta -seminaarin kustannukset. 59 Vanhusneuvoston glögitilaisuus Werstaalla

58 Mitä voimme oppia hoivan historiasta -seminaarin kustannukset. 59 Vanhusneuvoston glögitilaisuus Werstaalla Tampere Pöytäkirja 9/2017 1 (15) Aika 15.11.2017, klo 13:00-15:00 Paikka Neuvotteluhuone 2, virastotalo (6. krs) Käsitellyt asiat 55 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 56 Pöytäkirjan tarkastus 57

Lisätiedot

Paikka Vapriikin saunakabinetti (Alaverstaanraitti 5) 28 Raportti vanhusasiamiesten toiminnasta 2017

Paikka Vapriikin saunakabinetti (Alaverstaanraitti 5) 28 Raportti vanhusasiamiesten toiminnasta 2017 Tampere Pöytäkirja 9/2018 1 (13) Aika 16.04.2018, klo 13:30-15:30 Paikka Vapriikin saunakabinetti (Alaverstaanraitti 5) Käsitellyt asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Paikka Yrjö Mäkelin -kabinetti (6. krs, Puistotorni, Hämeenpuisto 28) 30 Tampereen joukkoliikenteen paperiset aikataulukirjat.

Paikka Yrjö Mäkelin -kabinetti (6. krs, Puistotorni, Hämeenpuisto 28) 30 Tampereen joukkoliikenteen paperiset aikataulukirjat. Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (10) Aika 14.12.2016, klo 10:00-11:30 Paikka Yrjö Mäkelin -kabinetti (6. krs, Puistotorni, Hämeenpuisto 28) Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p ,

Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli. Lisätietoja päätöksestä Kaupunginlakimies Jouko Aarnio, p , Tampere Ote pöytäkirjasta 34/2017 1 (5) 436 Vanhusneuvoston asettaminen TRE:3292/00.01.05/2017 Valmistelija / lisätiedot: Hirvelä Heli Valmistelijan yhteystiedot Suunnittelija Kirsi Nurmio, puh. 040 806

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 1/ ( 9) Eläkeläisvaltuusto Kokouksen sihteerin ja pöytäkirjanpitäjän valitseminen

Tampere Pöytäkirja 1/ ( 9) Eläkeläisvaltuusto Kokouksen sihteerin ja pöytäkirjanpitäjän valitseminen Tampere Pöytäkirja 1/2019 1 ( 9) Aika 16.04.2019, klo 12:00-14:30 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen puheenjohtajan valinta 2 Kokouksen sihteerin ja pöytäkirjanpitäjän valitseminen 3 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Vanhusneuvosto 1

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Vanhusneuvosto 1 TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 6/2014 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Torstai 27.8.2014 klo 13.00 15.40 Paikka Keskusvirastotalo, nehu 2, 6. krs Osallistujat Päätöksentekijät Ojala Arja

Lisätiedot

47 Kotihoidon tavoitteiden mittaaminen ja seuranta

47 Kotihoidon tavoitteiden mittaaminen ja seuranta Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (14) Aika 18.10.2017, klo 13:00-15:40 Paikka Neuvotteluhuone 2, virastotalo Käsitellyt asiat 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastus 46 Puhe- ja

Lisätiedot

Paikka Neuvotteluhuone 2, 6. krs, virastotalo (Aleksis Kiven katu C) 35 Kotihoidon ja Kotitorin asiakastyytyväisyyskyselyt 2017

Paikka Neuvotteluhuone 2, 6. krs, virastotalo (Aleksis Kiven katu C) 35 Kotihoidon ja Kotitorin asiakastyytyväisyyskyselyt 2017 Tampere Pöytäkirja 7/2017 1 (15) Aika 18.09.2017, klo 13:00-15:50 Paikka Neuvotteluhuone 2, 6. krs, virastotalo (Aleksis Kiven katu 14-16 C) Käsitellyt asiat 32 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

73 Vanhusneuvoston edustajan valitseminen neuvostojen yhteiseen sähköisiä palveluja arvioivaan raatiin

73 Vanhusneuvoston edustajan valitseminen neuvostojen yhteiseen sähköisiä palveluja arvioivaan raatiin Tampere Pöytäkirja 10/2017 1 (14) Aika 13.12.2017, klo 13:00-14:45 Paikka Neuvotteluhuone 2, virastotalo Käsitellyt asiat 68 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 69 Pöytäkirjan tarkastus 70 Puhe- ja

Lisätiedot

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta

68 Vammais- ja esteettömyysasiamies Hanna Karojärven esittäytyminen. 69 Ajankohtaista hyvinvoinnin palvelualueelta Tampere Pöytäkirja 8/2017 1 (13) Aika 19.09.2017, klo 14:00-16:41 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. krs Käsitellyt asiat 65 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 66 Pöytäkirjan tarkastus 67

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus ja puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitseminen. 5 Maakunta- ja soteuudistus Tampereen kaupungin näkökulmasta

1 Kokouksen avaus ja puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitseminen. 5 Maakunta- ja soteuudistus Tampereen kaupungin näkökulmasta Tampere Pöytäkirja 1/2017 1 (10) Aika 12.04.2017, klo 12:00-14:10 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus ja puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valitseminen 2 Pöytäkirjanpitäjän valitseminen

Lisätiedot

Tammerkoski-sali, virastotalo (2.krs). HUOM Poikkeava ajankohta ja paikka! 73 Alustus kaupungin palvelu- ja vuosisuunnitelmista

Tammerkoski-sali, virastotalo (2.krs). HUOM Poikkeava ajankohta ja paikka! 73 Alustus kaupungin palvelu- ja vuosisuunnitelmista Tampere Pöytäkirja 13/2018 1 (16) Aika 20.11.2018, klo 10:00-12:20 Paikka Tammerkoski-sali, virastotalo (2.krs). HUOM Poikkeava ajankohta ja paikka! Käsitellyt asiat 70 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

37 Etsivä vanhustyö -seminaarien kulujen hyväksyminen. 40 Harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden omavastuun määräytyminen

37 Etsivä vanhustyö -seminaarien kulujen hyväksyminen. 40 Harkinnanvaraisten kuljetuspalveluiden omavastuun määräytyminen Tampere Pöytäkirja 10/2018 1 (17) Aika 16.05.2018, klo 13:00-16:10 Paikka Neuvotteluhuone 2, 6.krs, virastotalo Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 35 Pöytäkirjan tarkastus 36

Lisätiedot

4 Näkemyksiä Tampereen toimintamalliuudistuksesta ja taloudesta

4 Näkemyksiä Tampereen toimintamalliuudistuksesta ja taloudesta Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (11) Aika 16.11.2016, klo 12:00-14:15 Paikka Keskusvirastotalo, valtuustosali, 5. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen avaus sekä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan valinta 2

Lisätiedot

Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs. 4 Henkilökuljetukset tulevaisuudessa -seminaariin osallistuminen

Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs. 4 Henkilökuljetukset tulevaisuudessa -seminaariin osallistuminen Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (13) Aika 22.09.2016, klo 14:00-15:40 Paikka Pispanlinnan palvelukeskus, Simolankatu 4B, 2. krs Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 19 Terveiset yhteisöllisen asumisen seminaarista sekä Ikäkoti kuntoon - seminaarista Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (16) Aika 14.03.2017, klo 13:00-15:05 Paikka Lounashuoneen kabinetti, kaupungin virastotalo Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15

Lisätiedot

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016

26 Selvitykset tarkastuslautakunnan arviointikertomukseen vuodelta 2016 Mikkeli Pöytäkirja 4/2017 1 (10) Aika 21.11.2017, klo 16:00-18:09 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 23 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 24 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Tampereen vanhusneuvosto ja kotiin vietävien palveluiden laadun seuraaminen ja kehittäminen

Tampereen vanhusneuvosto ja kotiin vietävien palveluiden laadun seuraaminen ja kehittäminen Tampereen vanhusneuvosto ja kotiin vietävien palveluiden laadun seuraaminen ja kehittäminen 1 Perusinfo vanhusneuvostosta Tampereen vanhusneuvosto aloitti toimintansa v. 1988 nimellä Eläkeläisten asioita

Lisätiedot

61 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä. 62 Muutos Tampereen Veden vuosisuunnitelmaan 2018

61 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä. 62 Muutos Tampereen Veden vuosisuunnitelmaan 2018 Tampere Pöytäkirja 9/2018 1 (9) Aika 30.05.2018, klo 16:00-17:06 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 59 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 60 Pöytäkirjan tarkastus 61 EU:n yleinen

Lisätiedot

60 Selvitys Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksesta

60 Selvitys Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksesta Tampere Pöytäkirja 10/2017 1 (9) Aika 05.10.2017, klo 15:30-18:47 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 58 Pöytäkirjan tarkastus 59 Läsnäolo-

Lisätiedot

30 Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksen tilanne. 31 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä

30 Kaupinojan vedenpuhdistuslaitoksen saneerauksen tilanne. 31 EU:n yleinen tietosuoja-asetus ja tietojärjestelmien resursointi Tampereen Vedessä Tampere Pöytäkirja 5/2018 1 (14) Aika 20.03.2018, klo 16:00-20:20 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 27 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 28 Pöytäkirjan tarkastus 29 Läsnäolo-

Lisätiedot

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:05-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116

ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Vanhusneuvosto. AIKA kello 10:05-11:20. PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116 ÄÄNEKOSKEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Vanhusneuvosto AIKA 27.11.2018 kello 10:05-11:20 PAIKKA Äänekosken kaupungintalo, H 116 LUETTELO KÄSITELLYISTÄ ASIOISTA Otsikko Sivu 22 Kokouksen avaaminen 3 23

Lisätiedot

Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty.

Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytty. TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 5/2016 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Keskiviikko 25.5.2016 klo 13.00 14.50 Paikka Pispan palvelukeskus, Simolankatu 4 Osallistujat Päätöksentekijät Ojala

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 10.21 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 3/ ( 12) Vammaisneuvosto Aleksis Kiven katu 14-16, Tammerkoski- sali 2. krs

Tampere Pöytäkirja 3/ ( 12) Vammaisneuvosto Aleksis Kiven katu 14-16, Tammerkoski- sali 2. krs Tampere Pöytäkirja 3/2019 1 ( 12) Aika 19.03.2019, klo 14:00-17:00 Paikka Aleksis Kiven katu 14-16, Tammerkoski- sali 2. krs Käsitellyt asiat 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 6/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:00-15:19. Tammerkoski istuntosali.

Tampere Pöytäkirja 6/ (8) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:00-15:19. Tammerkoski istuntosali. Tampere Pöytäkirja 6/2016 1 (8) Aika 30.11.2016, klo 12:00-15:19 Paikka Tammerkoski istuntosali Käsitellyt asiat 28 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 29 Pöytäkirjan tarkastus 30 Läsnäolo- ja puheoikeuksien

Lisätiedot

16 Talouden raportointi tammi-syyskuulta 2016

16 Talouden raportointi tammi-syyskuulta 2016 Tampere Pöytäkirja 2/2016 1 (11) Aika 26.10.2016, klo 16:00-20:32 Paikka Jokipohjantie 24, neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 12 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 13 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen

Lisätiedot

17 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen yhden pykälän ajaksi. 19 Tampereen Vesi Liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016

17 Läsnäolo- ja puheoikeuden myöntäminen yhden pykälän ajaksi. 19 Tampereen Vesi Liikelaitoksen tilinpäätös ja toimintakertomus vuodelta 2016 Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika 23.03.2017, klo 15:34-18:04 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan tarkastus 17 Läsnäolo-

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:00-14:16. Tammerkoski istuntosali.

Tampere Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:00-14:16. Tammerkoski istuntosali. Tampere Pöytäkirja 1/2016 1 (7) Aika 14.09.2016, klo 12:00-14:16 Paikka Tammerkoski istuntosali Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Läsnäolo- ja puheoikeuksien

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 10/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:02-15:15. Ryhmähuone 2, 5. kerros.

Tampere Pöytäkirja 10/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 12:02-15:15. Ryhmähuone 2, 5. kerros. Tampere Pöytäkirja 10/2017 1 (9) Aika 05.09.2017, klo 12:02-15:15 Paikka Ryhmähuone 2, 5. kerros Käsitellyt asiat 64 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 65 Pöytäkirjan tarkastus 66 Läsnäolo- ja puheoikeuksien

Lisätiedot

4 / 18 Huhtasuon seurakuntakeskuksen kuntotutkimuksen tulokset

4 / 18 Huhtasuon seurakuntakeskuksen kuntotutkimuksen tulokset JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2017 1 AIKA To 9.2.2017 klo 17.00. Kahvitarjoilu alkaen klo 16.30. PAIKKA Huhtasuon kirkko Nevakatu 6. Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 12 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Tampere Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:56. Paikka Vapriikki, kokoustila 2.

Tampere Pöytäkirja 1/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:56. Paikka Vapriikki, kokoustila 2. Tampere Pöytäkirja 1/2017 1 (7) Aika 11.01.2017, klo 13:00-15:56 Paikka Vapriikki, kokoustila 2 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Läsnäolo- ja puheoikeuksien

Lisätiedot

Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. 88 Apulaispormestari esittäytyy ja kertoo kaupunkiympäristön palvelualueen ajankohtaisista asioista

Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. 88 Apulaispormestari esittäytyy ja kertoo kaupunkiympäristön palvelualueen ajankohtaisista asioista Tampere Pöytäkirja 10/2017 1 (11) Aika 21.11.2017, klo 14:00-17:00 Paikka Kirjastotalo Metso, kokoustila-kataja, pohjakrs. Käsitellyt asiat 85 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 86 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ YHTEISEN SRK-PALVELUN JOHTOKUNTA PÖYTÄKIRJA Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 1 (5) AIKA keskiviikko klo 17.00-18.30 PAIKKA Aseman Pysäkki, kokoontumistila, Hannikaisenkatu 29 Käsiteltävät asiat 88 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 89 Työjärjestyksen hyväksyminen 90 Pöytäkirjan

Lisätiedot

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta

22 Arviointiseminaari , tarkastuslautakunta Mikkeli Pöytäkirja 3/2017 1 (10) Aika 17.10.2017, klo 16:00-17:32 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone, 2. krs Käsitellyt asiat 17 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 18 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 08.06.2014 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/37 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/38

Lisätiedot

60 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö

60 Tuusulan kunnan rakennusjärjestysehdotus, lausuntopyyntö Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 (14) Aika 30.10.2017, klo 10:00-12:44 Paikka Kokoustila Aleksis, terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 54 Kokouksen avaaminen 55 Kokouksen läsnäolijat 56 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/ ( 8) Tarkastuslautakunta

Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/ ( 8) Tarkastuslautakunta Hämeenkyrö Pöytäkirja 2/2019 1 ( 8) Aika 26.02.2019, klo 13:00-15:05 Paikka Valtuustosali Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 7 Pöytäkirjan tarkastus 8 Viranhaltijoiden kuuleminen

Lisätiedot

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25

KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25 KAUHAVAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2014 25 Vanhusneuvosto 26.08.2014 AIKA 26.08.2014 klo 10:00-13:05 PAIKKA Helmiranta, Kauhava KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 21 Kokouksen avaus 27 22 Kokouksen laillisuus ja

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 6.11.2018 klo 9.15 Kokouspaikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Harjukatu 23 OSALLISTUJAT Reino

Lisätiedot

6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 8 Ikääntyneen väestön tukemiseksi tehdyn suunnitelman toteuma 2017

6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen. 8 Ikääntyneen väestön tukemiseksi tehdyn suunnitelman toteuma 2017 Puumala Pöytäkirja 2/2017 1 (9) Aika 11.05.2017, klo 09:59-11:35 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 6 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 18 Moppe vuorot ja aikataulut Tupala-Peitsari suunnalta

15 Kokouksen työjärjestys ja pöytäkirjantarkastajien valinta. 18 Moppe vuorot ja aikataulut Tupala-Peitsari suunnalta Mikkeli Pöytäkirja 2/2017 1 (14) Aika 18.10.2017, klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, lautakuntien kokoushuone Käsitellyt asiat 13 Kokouksen avaus 14 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 15 Kokouksen

Lisätiedot

24 Seppo Hietalan vahingonkorvausvaatimus Haavikontie 5 vesivahingosta

24 Seppo Hietalan vahingonkorvausvaatimus Haavikontie 5 vesivahingosta Tampere Pöytäkirja 4/2016 1 (8) Aika 02.12.2016, klo 13:04-15:45 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 22 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 23 Pöytäkirjan tarkastus 24 Seppo Hietalan

Lisätiedot

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8

ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 ASKOLAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 8 Vanhusneuvosto 01.06.2017 AIKA 14:00-15:00 PAIKKA Palvelukeskus Mäntyrinne KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 6 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 10 7 PÖYTÄKIRJAN TARKASTUS

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/ (9) Vammaisneuvosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 2/2018 1 (9) Aika 06.03.2018, klo 16:59-18:36 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Ervast, 1 krs. Käsitellyt asiat 5 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 6 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta

Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis. 17 Ikäihmisten päivätoiminnan ja pesupalvelujen uudelleenjärjestely ja kuljetushankinta Tuusulan kunta Pöytäkirja 3/2018 1 (9) Aika 26.03.2018, klo 10:01-12:37 Paikka Hyryläntie 13, terveyskeskus, 2 krs, kokoushuone Aleksis Käsitellyt asiat 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 16 Pöytäkirjan

Lisätiedot

65 Tampereen Veden laatu- ja ympäristöjärjestelmän esittely. 67 Tampereen Veden 2017 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 31.8.

65 Tampereen Veden laatu- ja ympäristöjärjestelmän esittely. 67 Tampereen Veden 2017 palvelu- ja vuosisuunnitelman toteuma 31.8. Tampere Pöytäkirja 11/2017 1 (12) Aika 19.10.2017, klo 15:30-18:30 Paikka Tampereen Veden neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 63 Pöytäkirjan tarkastus 64 Läsnäolo-

Lisätiedot

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia)

44 Ajankohtaiskatsaus (yhteistoiminta-alueen asia) 45 Osaamis- ja elinkeinolautakunnan kesäkuun kokouksen peruminen (yhteistoiminta-alueen asia) Tampere Pöytäkirja 4/2017 1 (11) Aika 20.04.2017, klo 16:00-17:25 Paikka Kaupunginhallituksen istuntosali Käsitellyt asiat 41 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 42 Pöytäkirjan tarkastus 43 Läsnäolo-

Lisätiedot

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1

Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Kajaanin kaupunki Pöytäkirja 10/2017 1 (10) Aika 16.11.2017, klo 16:07-19:01 Paikka Kaupungintalo, kokoushuone Leino (3. krs) ja konevarikko; Varastokatu 1 Käsitellyt asiat 62 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 02.06.2016 klo 18:00-20:50 Paikka Kunnantalo Ervastintie 2, kokoustila Herman 4. krs. Läsnäolijat Seppälä Ulla puheenjohtaja Salonen Antti

Lisätiedot

Tampereen vanhusneuvoston yhteistyömalleja Arja Ojala

Tampereen vanhusneuvoston yhteistyömalleja Arja Ojala Tampereen vanhusneuvoston yhteistyömalleja 1 Perusinfo vanhusneuvostosta Tampereen vanhusneuvosto aloitti toimintansa 30.5.1988 nimellä Eläkeläisten asioita käsittelevä neuvottelukunta. Vuodet 2000-2008

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/ ( 9) Tarkastuslautakunta Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 9/2018 1 ( 9) Aika 25.10.2018, klo 18:00-20:40 Paikka Kirkkonummen kunnantalo, Herman - kokoustila Käsitellyt asiat 48 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 49 Pöytäkirjan

Lisätiedot

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/

ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ ORIVEDEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 12 Vanhusneuvosto AIKA 10.11.2017 klo 09:00-11:10 PAIKKA Kokoushuone 1 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 7 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 14 8 Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (14 ) Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali

KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ (14 ) Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali KEMIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 (14 ) Vanhusneuvosto 24.05.2019 AIKA 24.05.2019 klo 10:00-11:50 PAIKKA Kemin seurakuntakeskus, Kirkkopuistokatu 11, Alasali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 28 Kokouksen

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2.

Mikkeli Pöytäkirja 5/ (9) Tarkastuslautakunta Aika , klo 16:00-18:45. Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. Mikkeli Pöytäkirja 5/2017 1 (9) Aika 19.12.2017, klo 16:00-18:45 Paikka Kaupungin virastotalo, kokoushuone 2, 2. krs Käsitellyt asiat 29 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 30 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta

Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/ ( 13) Tarkastuslautakunta Rautalammin kunta Pöytäkirja 2/2019 1 ( 13) Aika 13.03.2019, klo 08:05-10:55 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone, kunnanvirasto Käsitellyt asiat 8 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 9 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta

Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/ ( 10) Tarkastuslautakunta Tuusulan kunta Pöytäkirja 11/2019 1 ( 10) Aika 20.05.2019, klo 17:30-18:42 Paikka Tuusulan kunnantalo, Vidnoje- huone Käsitellyt asiat 50 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 51 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28

PÖYTÄKIRJA. Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto. Aika klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 Kallion seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 10.10.2017 klo 18:05-20:05 Paikka Seurakuntakoti, Siltasaarenkatu 28 Saapuvilla olleet jäsenet Teemu Laajasalo, kirkkoherra, poissa Liisa Berghäll

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2015 1 AIKA 17.12.2015 klo 16.30-17.08 PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 90 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

56 Kannanotto koskien vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluiden kilpailutusta Uudellamaalla

56 Kannanotto koskien vammaisten henkilöiden kuljetuspalveluiden kilpailutusta Uudellamaalla Tuusulan kunta Pöytäkirja 8/2017 1 (13) Aika 11.10.2017, klo 16:01-17:18 Paikka Kokoustila Aleksis, terveyskeskus 2 krs. Käsitellyt asiat 52 Kokouksen avaaminen 53 Kokouksen läsnäolijat 54 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

28 Järjestöjen avustuskriteerien uudistaminen. 29 Maahanmuuttajaneuvoston kokousajat ja teemat syksyllä 2017

28 Järjestöjen avustuskriteerien uudistaminen. 29 Maahanmuuttajaneuvoston kokousajat ja teemat syksyllä 2017 Tampere Kokouskutsu 1 (10) Aika 05.10.2017, klo 16:00 Paikka Lapinniemen kokouskeskus Käsiteltävät asiat 24 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 25 Pöytäkirjan tarkastus 26 Läsnäolo ja puheoikeudet

Lisätiedot

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite)

4 48 Lausunto luottamushenkilöorganisaatiota tarkastelevan työryhmän loppuraportista (liite) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2018 1 AIKA 11.10.2018 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Neulaskodilla, Pihkatie 4, Keljonkangas Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus

Mikkeli Pöytäkirja 8/ ( 8) Kaupunginhallitus Mikkeli Pöytäkirja 8/2019 1 ( 8) Aika 18.03.2019, klo 14:01-14:58 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 129 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 130 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 34 Tekninen lautakunta Nro 3/ 2012 KOKOUSAIKA Torstai 29.3.2012 klo 18.00-18.39 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/

TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/ TYRNÄVÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2015 47 Tarkastuslautakunta 2013-2016 08.12.2015 AIKA 08.12.2015 18:00-19:37 PAIKKA Kunnanhallituksen huone KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 33 KOKOUKSEN JÄRJESTÄYTYMINEN 49 34

Lisätiedot

3/61 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelma Liitteet. 3/62 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/61 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelma Liitteet. 3/62 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 09.06.2016 klo 18.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/57 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/58 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/59

Lisätiedot

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila

NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2018 Tarkastuslautakunta Elina Kivimäki Juha-Pekka Mannila NOKIAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 12/2018 Tarkastuslautakunta 1.6.2017 31.5.2021 KOKOUSTIEDOT Kokousaika Tiistai 4.12.2018 klo 9.45 11.32 Kokouspaikka Vihnuskoti/hoivakodin juhlasali, Vihnuskatu 5 OSALLISTUJAT

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 8.4.2011 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Ahlqvist Leila jäsen Laukkanen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Keltinmäen alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2017 1 AIKA 14.9.2017 klo 16.30-18.52. PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 35 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta

LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, Lappeenranta LAPPEENRANNAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 AIKA 24.01.2017 klo 15:00 16:30 PAIKKA Lappeenrannan kaupungintalo, neuvotteluhuone Venla, 1. krs, Villimiehenkatu 1, 53100 Lappeenranta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asianro

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/ Sivu. 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjantarkastajat 4 OUTOKUMMUN KAUPUNKI Pöytäkirja 1/2017 1 Elinvoima- ja omistajaohjausjaosto Aika 16.06.2017 klo 08:00-10:32 Paikka Kaupunginhallituksen kokoushuone, Syrjäkatu 12 Käsitellyt asiat Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2016 1 Vanhusneuvosto 15.09.2016 Aika 15.09.2016 klo 12:00-13:45 Paikka Kaupunginhallituksen huone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 19 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Vanhusneuvosto 1

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Vanhusneuvosto 1 TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 2/2016 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Keskiviikko 24.2.2016 klo 13.00 15.30 Paikka Keskusvirastotalo, nehu 2, 6. krs Osallistujat Päätöksentekijät Ojala

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/ Säynätsalon alueseurakunta PÖYTÄKIRJA ALUENEUVOSTO JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 4/2016 1 AIKA 7.9.2016 klo 18.00 PAIKKA Sivu / Säynätsalon seurakuntakoti, Saarnatie Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 39

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/ (12) Kuntakehitysjaosto Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 3/2017 1 (12) Aika 19.09.2017, klo 17:29-20:23 Paikka Kunnantalo, kokoushuone Kajanus (5. krs) Käsitellyt asiat 18 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 19 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/ (12) Tarkastuslautakunta Kuopion kaupunki Pöytäkirja 17/2016 1 (12) Julkinen Kokoustiedot Aika torstai klo 14:00-16:30 Paikka Kaupungintalo, neuvotteluhuone 1, 1.krs Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Anna Olkkonen, puheenjohtaja

Lisätiedot

Hämeenkyrö Pöytäkirja 6/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:20. Kunnanvirasto 1. krs:n neuvotteluhuone

Hämeenkyrö Pöytäkirja 6/ (7) Tarkastuslautakunta Aika , klo 13:00-15:20. Kunnanvirasto 1. krs:n neuvotteluhuone Hämeenkyrö Pöytäkirja 6/2018 1 (7) Aika 17.04.2018, klo 13:00-15:20 Paikka Kunnanvirasto 1. krs:n neuvotteluhuone Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28

Lisätiedot

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli

Asialista Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, Mikkeli Kokoustiedot Aika torstai klo 16.00-17.30 Paikka Lounashuone, Maaherrankatu 9-11, 50100 Mikkeli Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kauko Väisänen, puheenjohtaja Eero Erola, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Muut saapuvilla olleet

Muut saapuvilla olleet Elinkeinolautakunta 2/2016 Kokousaika Torstai 31.3.2016 klo 18.30 19.35 Kokouspaikka Karvian kunta, lautakuntien kokoushuone Saapuvilla olleet jäsenet Seppo Ruokola Jori Louhisuo Sari Vaholuoto Mari Ervelä

Lisätiedot

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Pöytäkirjantarkastajien valinta 5

LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Otsikko Sivu. 20 Kokouksen avaus Pöytäkirjantarkastajien valinta 5 LIEKSAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2019 1 Vanhusneuvosto AIKA 06.05.2019 klo 13:00-15:20 PAIKKA Kulttuurikeskus, kokoushuone Simpauttaja KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 20 Kokouksen avaus 3 21 Kokouksen läsnäolijoiden

Lisätiedot

4 50 Henkilöstösuunnitelman lausunto Keltinmäen alueneuvostolta (liite)

4 50 Henkilöstösuunnitelman lausunto Keltinmäen alueneuvostolta (liite) JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 5/2017 1 AIKA 5.10.2017 klo 16.30 17.20 PAIKKA Keltinmäen kirkko, Keltinmäentie 10 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 46 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

41 Vammaisneuvoston ehdotukset Tampereen kaupungin vuoden 2018 talousarvion valmisteluun

41 Vammaisneuvoston ehdotukset Tampereen kaupungin vuoden 2018 talousarvion valmisteluun Tampere Pöytäkirja 5/2017 1 (12) Aika 16.05.2017, klo 14:00-17:10 Paikka Keskusvirastotalo, Tammerkoski, 2. kerros Käsitellyt asiat 38 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 39 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus

Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/ (11) Henkilöstöjaosto Vuoden 2018 henkilöstön koulutussuunnitelma ja koulutuskorvaus Kirkkonummen kunta Pöytäkirja 5/2017 1 (11) Aika 13.12.2017, klo 17:03-18:20 Paikka Kokoustila Hermanni Käsitellyt asiat 26 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 27 Pöytäkirjan tarkastus 28 Henkilöstöjaoston

Lisätiedot

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1

POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 POLVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Vanhus- ja vammaisneuvosto 15.01.2018 Aika 15.01.2018 klo 10:00-13:55 Paikka Iso seurakuntatalo, Pappilantie 6 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta

Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/ ( 8) Liikelaitoksen johtokunta Rovaniemen kaupunki Pöytäkirja 1/2019 1 ( 8) Aika 14.01.2019, klo 08:02-11:37 Paikka Kokoushuone 2, Kiiruna, Hallituskatu 7 Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus sekä työjärjestyksen

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 MÄNTSÄLÄN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Elinvoima- ja konsernijaosto 11.09.2017 Aika 11.09.2017 klo 12:30-13:54 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Helinä Aaltonen Kalevi Piironen Mauri Salmela

Auli Raunio, puheenjohtaja Veijo Mikola, varapuheenjohtaja Helinä Aaltonen Kalevi Piironen Mauri Salmela Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (12) Kokoustiedot Aika 04.09.2019 keskiviikko klo 10:00-12:55 Paikka Hulvelan palvelukeskuksen kokoushuone Lisätietoja Saapuvilla olleet jäsenet Auli Raunio, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu

Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, Joensuu Pöytäkirja 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.12.2016 kello 13:00-16:30 Paikka Keskussairaala, M-talo, 1. kerroksen kokoustila 1, Tikkamäentie 16, 80210 Joensuu Saapuvilla olleet jäsenet Kukkonen Pekka

Lisätiedot

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Vanhusneuvosto 1

TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Vanhusneuvosto 1 TAMPEREEN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA Nro 9/2014 Vanhusneuvosto 1 Vanhusneuvoston kokous Aika Torstai 26.11.2014 klo 13.00 15.30 Paikka Kotipirtin palvelutalo, Käräjätörmä 10, Tampere Osallistujat Päätöksentekijät

Lisätiedot