Valtuusto 3/ (-104) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valtuusto 3/2013 71 (-104) Polvijärven koulukeskuksen auditorio"

Transkriptio

1 Valtuusto 3/ (-104) Aika Torstaina 16. toukokuuta 2013 klo Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite nro 1 Saapuvilla olleet kunnanhallituksen jäsenet MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanjohtaja Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Vaittinen Pauli Kaasinen Helena Asiat :t Allekirjoitukset Jorma Huttunen puheenjohtaja Helena Kaasinen pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Tiistaina klo 9.00 kunnanvirastolla Margaretha Kähäri Pöytäkirjantarkastaja Harri Kaituri Pöytäkirjantarkastaja Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Tiistaina klo kunnanvirastolla Todistaa Helena Kaasinen Hallintojohtaja

2 Valtuusto / Kokousaika Torstaina 16. toukokuuta 2013 klo Kokouspaikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite 40 liite liite 44 liite liite 47 liite 48 liite Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjantarkastajien valinta Teollisuustonttien myyntihinnan määritteleminen Kunnantalon peruskorjaus ja tilajärjestelyt Asuntotontit Selonteko aloitteista vuodelta 2012 Ruvaslahden koulun toiminnan jatkaminen lukuvuonna Erityinen kuntajakoselvitys, selvitystyön organisointi Muut esille tulleet asiat Puheenjohtaja Jorma Huttunen JULKIPANOTODISTUS Tämä kokouskutsu on julkipantu julkisten kuulutusten ilmoitustaululle Todistaa: Ilmoitustaulunhoitaja

3 Valtuusto / Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valt. 40 Kutsu valtuuston kokoukseen on julkaistu Outokummun Seudussa, Sanomalehti Karjalaisessa ja kunnan ilmoitustaululla Kutsu on julkaistu neljä (4) päivää ennen kokousta. Ehdotus Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokouksen aluksi MTK Polvijärven edustajat luovuttivat valtuutetuille asiakirjan: Vihreistä elinkeinoista kasvua kuntiin. Tämän jälkeen suoritettiin nimenhuuto. Liite nro 1. Nimenhuudossa oli läsnä 26 varsinaista valtuutettua ja yksi varavaltuutettu. Valtuutettu Toni Kurosen tilalla oli Perussuomalaisten 1. varavaltuutettu Kalevi Juntunen. Puheenjohtaja totesi Toni Kurosella olevan hyväksyttävä este poissaoloon. Lisäksi kokouksessa oli läsnä kunnanhallituksen puheenjohtaja Asko Mustonen, kunnanjohtaja Pauli Vaittinen ja hallintojohtaja Helena Kaasinen, joka toimi kokouksen pöytäkirjanpitäjänä. Puheenjohtaja totesi valtuuston kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Pöytäkirjantarkastajien valinta Valt. 41 Tästä valtuuston kokouksesta laadittava pöytäkirja tarkastetaan kunnanvirastolla. Edellisestä valtuuston kokouksesta laaditun pöytäkirjan tarkastajina olivat Pasi Hyttinen Anja Hyvärinen. Ehdotus Valtuusto valitsee kaksi (2) valtuutettua tarkastamaan tästä kokouksesta laadittavan pöytäkirjan. Kokouksen pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Margaretha Kähäri ja Harri Kaituri.

4 Valtuusto / Kunnanhallitus Teollisuustonttien myyntihinnan määritteleminen Khall. 123 Polvijärven kunnan hallintosäännön kohdan mukaan kunnanhallitus päättää rakennustonttien myymisestä noudattaen valtuuston antamia yleisohjeita. Kunnanvaltuusto on päättänyt vahvistaa kaavoitetun teollisuusalueen teollisuustonttien hinnaksi 1 mk/m 2 (0,17 euroa/m 2 ) kunnanhallituksen päättäessä muut kauppaehdot. Teollisuustonttien myyntihintoja ei ole sen jälkeen tarkistettu. Ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto vahvistaa kaavoitetun teollisuusalueen teollisuustonttien myyntihinnaksi 1 euro/m 2 ja kunnanhallitus päättää muut kauppaehdot. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt. 42 Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

5 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnantalon peruskorjaus ja tilajärjestelyt Khall. 187 Polvijärven kunnantalossa on kuluvan vuoden aikana tehty kuntotutkimus luvun puolivälissä rakennetussa talossa on ilmennyt peruskorjaustarvetta, jota lähdetään valmistelemaan tarkemmalla suunnittelulla. Kuntotutkimuksen perusteella korjaustarvetta on kellaritiloissa, osassa 1. kerrosta ja osassa 2. kerrosta ja myös talon ilmanvaihtoa kokonaisuudessaan on parannettava. Syksyn aikana osalle kunnantalon henkilöstöä järjestetään kunnan muista kiinteistöistä väliaikainen toimitila. Toimitilajärjestelyjä mahdollistaa osaltaan uusien terveyskeskustilojen valmistuminen, joka on vapauttanut tiloja muuhun käyttöön. Kunnanviraston päällikkönä kunnanjohtaja on valmistellut yhdessä osastopäälliköiden kanssa kunnantalon henkilöstön väliaikaista sijoittamista seuraavasti: - Molemmissa virastotaloissa oleva sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö siirtyy Toimintakeskus Turvalasta vapautuneisiin väliaikaisesti avoterveydenhuollon käytössä olleisiin tiloihin. - Teknisen osaston henkilöstö siirtyy virastotalo 2:n tiloihin - Koulu- ja palkkatoimisto siirtyvät kirjastotalon yläkerran tiloihin. Siirtyminen väliaikaisiin tiloihin toteutetaan loppuvuoden aikana sen jälkeen kun väliaikaisissa tiloissa on tehty välttämättömät kunnostustoimet ja tietotekniset yhteydet ovat kunnossa. Syksyn aikana tehdään kunnantalossa lisätutkimuksia peruskorjauksen laajuuden selvittämiseksi. Muu henkilöstö jää nykyisiin kunnantalon tiloihin. Myös kunnantalon valtuustosalia ja kunnanhallituksen kokoushuonetta voidaan käyttää kokoustilana. Ehdotus Kunnanhallitus antaa kunnanjohtajalle tehtäväksi huolehtia kunnantalon henkilöstön väliaikaisesta sijoittamisesta esitetyn suunnitelman mukaisesti. Lisäksi kunnanhallitus päättää, että päätös kunnantalon peruskorjauksen kustannusarviosta, määrärahasta ja toteutuksen aikataulusta päätetään lisävalmistelun jälkeen kunnan vuoden 2011 talousarvion ja vuoden taloussuunnitelman käsittelyn yhteydessä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 254 Syksyllä 2010 sosiaali- ja terveystoimen henkilöstö on siirtynyt Toimintakeskus Turvalan tiloihin, teknisen osaston henkilöstö virastotalo II:n tiloihin ja koulu- ja palkkatoimisto kirjastotalon yläkerran tiloihin. Muu henkilöstö on toiminut nykyisissä kunnantalon tiloissa ja kokoustilat ovat olleet käytössä. Kunnan vuoden 2011 talousarvioon on varattu euron määräraha kunnanviraston peruskorjaukseen ja vuodelle 2012 taloussuunnitelmassa peruskorjaukseen on varattu euroa. Kuluvan vuoden talousarvioon merkitystä määrärahasta on käytetty marraskuun loppuun mennessä euroa. Kunnanjohtajan vuoden 2012 talousarvioehdotuksessa on peruskorjaukseen esitetty euron määrärahaa ja vuodelle 2013 taloussuunnitelmaan euroa. Päätöksellään tekninen lautakunta on esittänyt, että kunnantalon peruskorjausta ei toteuteta. Lautakunnan esitys on esityslistan liitteenä. Teknisen lautakunnan esityksessä selostetun kuntotutkimuksen mukaan kunnantalon tiloja käytettäessä rakennuksessa on tehtävä peruskorjausta. Peruskorjauksesta ei ole vielä tehty yksityiskohtaisia suunnitelmia. Huomioiden tämän hetkisen kunnallistalouden tilanteen ja lähiajan kuntatalouden näkymät Polvijärven kunnalla ei ole taloudellisia mahdollisuuksia lähteä rakentamaan uutta kunnantaloa. Polvijärven kunnalla ei myöskään ole omistuksessaan tiloja, jotka voitaisiin järjestää kunnantalon tiloiksi. Edellä olevan perusteella kunnantalon välttämätön peruskorjaus on otettava tarkempaan valmisteluun ja asia on selvitettävä ja suunniteltava perusteellisemmin kuin mitä tekninen toimi on tähän mennessä tehnyt. Kunnanhallituksen on päätettävä asian jatkovalmistelusta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että valtuuston hyväksymän linjauksen mukaisesti kunnantalossa toteutetaan välttämätön peruskorjaus, hankkeesta laaditaan yksityiskohtaiset suunnitelmat ja kustannusarvio ja tarvittava rahoitus huomioidaan kunnan vuoden 2012 talousarviossa ja vuosien taloussuunnitelmassa esitetyn mukaisesti. Merkittiin, että kunnanhallituksen kokouksen aluksi kunnanhallitus kuuli asiantuntijana kunnantalon kuntotutkimuksen tekijää Miika Natusta Suomen Rakennusterveyspalveluista.

7 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus on päättänyt vuoden 2012 talousarvion yhteydessä esittää euron määrärahan kunnantalon tilatarvetarkasteluun ja suunnitteluun ja kunnanhallituksen päätös saatetaan valtuustolle tiedoksi. Valtuusto tekee vielä asiasta erillispäätöksen tilatarvekartoituksen jälkeen. Liite nro 2. Khall. 121 Työterveyslääkäri Margit Drotár on antanut lausunnon kunnanvirastotalo I:n soveltuvuudesta työtiloiksi, kopio lausunnosta on esityslistan liitteenä kunnanhallituksen kokoukseen osallistuville. Kunnanhallitus on keskustellut kunnantalosta kokouksessaan Kunnantaloasiaa käsiteltäessä kunnan vuoden 2012 talousarvion yhteydessä valtuusto edellytti tehtäväksi tilatarvetarkastelun, joka on valmisteilla ja valmistumassa kesäkuun alkupuolella. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että välittömästi lähdetään selvittämään entisen valtion virastotalokiinteistön soveltuvuutta väliaikaisiksi kunnanvirastotalo I:n henkilöstön tiloiksi ja tilojen kunnon varmistuttua viranhaltijajohdon tehtäväksi annetaan neuvotella tilojen vuokrausehdoista. Mikäli entiset valtion virastotalon tilat eivät kuntonsa puolesta sovellu kunnan käyttöön tai vuokrausehdoista ei päästä sopimukseen toisena vaihtoehtona tämän jälkeen selvitetään siirrettävän toimistotilan käytön mahdollisuus ja kustannukset. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 266 Esityslistan liitteenä on yhteenveto kunnantalon tilatarvetarkastelusta ja pidetystä työsuojelutarkastuksesta.

8 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Valtion entisestä virastotalokiinteistöstä on muodostettu kiinteistö osakeyhtiö Polvijärven Toimistotalo Oy, jonka omistajayhtiö Sirnitsa Oy on asetettu konkurssiin syyskuussa Polvijärven Toimistotalo Oy:n rahoittajana olleen Kurikan Osuuspankin edustajien kanssa on neuvoteltu valtion entisen virastotalokiinteistön vuokraamisesta kunnantalon väliaikaisiksi tiloiksi. Kunnan puolelta on vaadittu, että ennen mahdollisen vuokrasopimuksen tekemistä kiinteistössä on suoritettava kuntotutkimus tilan käyttökelpoisuuden varmistamiseksi ja ennen sitä on tilat siivottava ja ilmanvaihtokanavat puhdistettava. Kunnanhallitukselle annetaan kokouksessa selonteko asian etenemisen tämän hetkisestä vaiheesta. Edellisessä kunnanhallituksen kokouksessa kunnanhallitus päätti, että seuraavaan kokoukseen pyydetään työterveyshoitaja Sirkka-Liisa Kurki selostamaan työterveyshuollon toimenpiteitä kunnantalon henkilöstön osalta ja rakennuspäällikkö selostamaan kunnantalon peruskorjausta ja vaihtoehtona väliaikaisen parakkityyppisen toimitilan vuokraamiseen liittyviä näkökohtia. Määrärahavaraus kunnantalon peruskorjaukseen ja tilajärjestelyihin käsitellään kunnan vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Ehdotus Kunnanhallitus merkitsee tiedoksi kokouksessa annettavan selonteon kunnantalon tilaasian tämänhetkisestä vaiheesta ja päättää asian vaatimista jatkotoimista seuraavassa kunnanhallituksen kokouksessa. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen. Merkittiin, että kunnanhallitus kuuli asiassa rakennuspäällikkö Jarmo Hakkaraista ja työterveydenhoitaja Sirkka-Liisa Kurkea. Khall. 281 Kunnanhallituksen kokoukseen osallistuville toimitetaan esityslistan liitteenä kopio kunnantalon kuntotutkimuksesta. Kunnan vuoden 2013 talousarvioesityksessä on varattu euroa kunnantalon peruskorjausta varten ja vuodelle 2014 on taloussuunnitelmassa euron varaus. Vuoden 2013 määrärahavaraus on tarkoitettu

9 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus kunnantalon peruskorjauksen suunnitteluun ja peruskorjauksen aloittamiseen sekä väliaikaisten tilojen aiheuttamiin kuluihin. Peruskorjaussuunnittelua ei ole vielä aloitettu ja suunnitelmat tulevat aikanaan kunnanhallituksen ja valtuuston hyväksyttäväksi. Asia esitellään tarkemmin kokouksessa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää käynnistää kunnantalon peruskorjaussuunnittelun ja käsitellä määrärahavarauksen kunnan vuoden 2013 talousarvion käsittelyn yhteydessä. Kunnanhallitus antaa keskushallinnon tehtäväksi yhteistyössä teknisen toimen kanssa välittömästi käynnistää valmistelutoimenpiteet väliaikaisten tilojen järjestämiseksi 1. ja 2. kunnantalojen henkilöstön työtiloiksi. Viranhaltijavalmistelun jälkeen kunnanhallitus käsittelee vuoden 2013 puolella väliaikaisten tilojen järjestämisestä laadittavan suunnitelman. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 118 Polvijärven valtuusto on varannut kunnan vuoden 2013 talousarvioon euron määrärahan kunnantalon toimitilojen järjestelyihin ja euron määrärahan kunnantalon pysyvien toimitilojen suunnitteluun. Lisäksi kunnan taloussuunnitelmaan on varattu euroa kunnantalon pysyvien toimitilojen järjestämiseen v Kunnantalon tilajärjestelyjen valmistelua on jatkettu vuoden 2013 puolella viranhaltijatyönä. Lähtökohtana on ollut, että sekä 1. ja 2. kunnantalon henkilöstö siirretään pois nykyisistä tiloista. Samassa yhteydessä on myös harkittu Toimintakeskus Turvalassa tällä hetkellä olevien sosiaali- ja terveystoimiston henkilöstön sijoittamista ja tässä vaiheessa on päädytty siihen, että sosiaali- ja terveystoimisto jatkaa toimintaansa nykyisissä tiloissa Turvalan peruskorjauksen toteutukseen saakka ja sosiaali- ja terveystoimiston tilakysymys ratkaistaan siinä vaiheessa. Valmistelutyössä on kartoitettu henkilöstön sijoittamiseen ja kunnan toimitiloihin tarvittavat tilat. Toimistotilojen lisäksi tarvitaan mm. kokoustilat ja arkistotilat. Kunnan omista tiloista on tarkasteltu erityisesti kirjaston yläkerran tiloja ja asuntojen käyttämistä virastotiloina. Vuoden 2012 puolella selvitettiin entisen valtion virastotalon

10 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus käyttömahdollisuutta, mutta ko. tilojen käytöstä luovuttiin lähinnä tilojen kunnon vuoksi. Vuoden 2013 puolella on kartoitettu muita mahdollisesti kunnanvirastokäyttöön soveltuvia tilavaihtoehtoja ja yksityiskohtainen selvitys tilavaihtoehdoista toimitetaan kunnanhallituksen kokoukseen osallistuville esityslistan liitteenä. Tavoitteena on ollut sijoittaa kunnantalon toiminnot olemassa oleviin tiloihin, mutta asiaa valmisteltaessa on selvitetty toisena vaihtoehtona myös tilapäistilojen käyttömahdollisuutta, mutta tilapäistilojen hinta on huomattavasti korkeampi kuin olemassa olevien muiden tilojen käyttö. Yhteensä 1. ja 2. kunnantalosta on tarkoitus siirtää 22 henkilöä toisiin tiloihin. Toimintojen järjestäminen edellyttää tietoliikenneyhteyksien järjestämistä tiloihin. Kunnantalon tilajärjestelyt on tarkoitus toteuttaa kaikilta osin elokuun 2013 loppuun mennessä ja ko. aikataulu on myös yhteisesti sovittu pidetyssä työsuojelutarkastuksessa. Riippuen käyttöön otettavien tilojen kunnostustarpeesta kunnantalon henkilöstön siirto on mahdollista toteuttaa vaiheittain. Toimintojen siirto on hoidettava niin, että kunnan toiminnasta pystytään huolehtimaan myös siirron aikana. Kunnantalon toimintojen sijoittaminen uusiin tiloihin edellyttää kunnan henkilöstöltä joustavuutta ja kunnan toimintoja sijoitettaessa on huolehdittava toiminnallisten yhteyksien toimivuudesta. Kunnantalon tilajärjestelyistä on pidetty henkilöstölle tiedotustilaisuus joulukuussa 2012 ja pidetään tiedotustilaisuus tilajärjestelyjen tämänhetkisestä vaiheesta. Kunnantalon tilojen järjestelyjen yhteydessä on päätettävä myös 1. kunnantalon peruskorjauksesta, koska peruskorjaus vaikuttaa siihen, kuinka pitkäksi aikaa henkilöstö siirretään muihin kuin nykyisiin kunnantalon tiloihin. Asiaa selostetaan kunnanhallitukselle yksityiskohtaisesti kokouksessa. Ehdotus Kunnanhallitus päättää 1. Hyväksyä liitteen mukaisen linjauksen kunnantalon tilojen järjestelyistä niin, että viranhaltijajohdon tehtäväksi annetaan yksityiskohtaisten kauppa- ja vuokrausehtojen valmistelu kunnanhallituksen päätöksentekoa varten. 2. Antaa kunnanjohtajan tehtäväksi päättää yksityiskohtaisesti kunnantalojen toimintojen ja henkilöstön sijoittamisesta ja

11 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Esittää valtuustolle, että välittömästi käynnistetään 1. kunnantalon peruskorjauksen suunnittelu niin, että peruskorjaussuunnitelma, kustannusarvio, toteutuksen aikataulu ja tarvittava määräraha käsitellään valtuustossa ennen peruskorjaushankkeen toteutusta. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen kohdat 1. ja 2. ehdotuksen kohdasta 3. käydyn keskustelun aikana Asko Mustonen esitti mm. Riitta Kurosen kannattamana, että kunnanhallitus esittää valtuustolle, että kunnantalon peruskorjauksen suunnitteluun ei lähdetä. Heli Routa-Mutanen ja Raija Suvanto kannattivat päätösehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtajan esityksestä äänestys päätettiin suorittaa kädennostoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat päätösehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Asko Mustosen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 3 JAA -ääntä ja 6 EI -ääntä. JAA äänestivät Seppo Lavikainen, Heli Routa-Mutanen ja Raija Suvanto. EI äänestivät Riitta Kuronen, Harri Kaituri, Asko Mustonen, Raili Tanskanen, Tiina Mustonen ja Veli Haaranen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päätökseksi tulleen Asko Mustosen esityksen kohdan 3. osalta. Liite on tässä vaiheessa salainen. Khall. 133 Kunnanhallituksen päätöksen mukaisesti on jatkettu neuvotteluja tilajärjestelyistä. Teknisen osaston arvion mukaan Polvijärven Vapaaseurakunnan nyt omistamien tilojen kunnostamisen kustannusarvio toimistokäyttöön on euroa (alv 0 %).

12 Valtuusto / Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tiloihin on mahdollista sijoittaa 8-9 toimistohuonetta, kokoustilat ja arkistotiloja. Muissa kunnantalon tiloiksi tarvittavissa kiinteistöissä kunnostamisen arvioidut kulut ovat euroa. Edellä olevista kustannuksista puuttuvat tietotekniikan kustannukset, joista arvio esitetään kunnanhallituksen kokouksessa. Tietotekniikan kustannuksiksi on arvioitu euroa. Kunnan vuoden 2013 talousarviossa on varattu euron määräraha kunnantalon toimitilojen järjestelyihin ja euron määräraha kunnantalon pysyvien toimitilojen suunnitteluun. Kunnanhallituksella on toimivalta toimeenpanna valtuuston päätös mainittujen määrärahojen mukaisesti. Valmistelun perusteella kunnanhallitus voi ostaa kunnalle määrärahojen puitteissa neuvotellut kolme toimitilaa, mutta tilojen kunnostamiseen tarvitaan valtuuston päätös määrärahan osalta. Ehdotus Kunnanhallitus päättää 1. Ostaa Kelalta Kiinteistö Oy Polvijärven Metsätalosta 154 m 2 :n suuruisen huoneiston euron kauppahinnalla. 2. Ostaa Stora Enso Oyj:ltä Polvijärven Metsätalosta 55 m 2 :n suuruisen huoneiston euron kauppahinnalla. 3. Ostaa Polvijärven Vapaaseurakunnalta Kiinteistö Oy Kauppakartanosta 309 m 2 :n suuruisen huoneiston euron kauppahinnalla. 4. Vuokrata Atlaspoint Oy:ltä Polvijärven Liikekeskukselta huoneistot 3 a ja 3 b euron kuukausivuokralla, ja 5. esittää valtuustolle, että kunnantalon pysyvien toimitilojen suunnitteluun varattua euron määrärahaa voidaan käyttää myös Polvijärven Vapaaseurakunnalta ostetun toimitilan kunnostamiseen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

13 Valtuusto / Valt. 43 Käydyn keskustelun aikana Sinikka Eronen esitti Veikko Isoniemen kannattamana, että kunnantalon peruskorjauksen suunnittelu käynnistetään välittömästi. Harri Kaituri kannatti kunnanhallituksen esitystä. Voitto Parikka esitti SDP:n ryhmän esityksenä ja Raili Tanskasen kannattamana lisäyksinä kohdiksi 6 ja 7 seuraavaa: 6. Kunnanviraston pysyvien tilojen järjestäminen Metsätaloon. Muut yllä olevat tilat 1-4 järjestetään eri hallintokuntien käyttöön tarpeen mukaan. Peruskorjaukseen tarkoitettu v oleva euroa käytetään pysyvien toimitilojen järjestämiseen. 7. Nykyisen virastotalon purkaminen tai järjestäminen muuhun käyttöön budjetoidaan vuodelle Iiro Reijonen esitti, että kunnanvirastorakennus puretaan ja tilalle aletaan nopealla aikataululla suunnitella hirsirakennusta, joka voisi pitää sisällään vanhuspalvelujen toimintoja, päiväkotitiloja, perusopetuksen tiloja ja myös kunnan toimistotiloja. Tällainen rakennus olisi hyvin muunneltavissa kulloistenkin tarpeiden mukaan. Päätettyään keskustelun puheenjohtaja totesi, että Iiro Reijosen esitystä ei ole kannatettu, joten se raukeaa. Puheenjohtaja totesi, että ensiksi äänestetään Sinikka Erosen tekemästä esityksestä, jonka mukaan kunnantalon peruskorjauksen suunnittelu käynnistetään välittömästi. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin äänestää nimenhuudolla ja puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Sinikka Erosen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 18 JAA -ääntä ja 9 EI -ääntä. Liite nro 2. Puheenjohtaja totesi, että tältä osin kunnanhallituksen esitys oli tullut valtuuston päätökseksi. Puheenjohtaja tiedusteli valtuustolta voiko valtuusto hyväksyä yksimielisesti Voitto Parikan esityksen kohdaksi 6, jolloin Sinikka Eronen ilmoitti, että hän ei kannata Voitto Parikan esitystä.

14 Valtuusto / Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että äänestetään Voitto Parikan esityksestä kohdaksi 6. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin äänestää nimenhuudolla ja puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat Voitto Parikan esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka eivät kannata ko. esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 18 JAA -ääntä ja 9 EI -ääntä. Liite nro 3. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on hyväksynyt Voitto Parikan esityksen kohdaksi 6. Tämän jälkeen puheenjohtaja tiedusteli voiko valtuusto yksimielisesti hyväksyä Voitto Parikan esityksen kohdaksi 7 jolloin Sinikka Eronen ilmoitti, että hän ei kannata Voitto Parikan esitystä. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että äänestetään Voitto Parikan esityksestä kohdaksi 7. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin äänestää nimenhuudolla ja puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat Voitto Parikan esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka eivät kannata ko. esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 19 JAA-ääntä ja 8 EI -ääntä. Liite nro 4. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on hyväksynyt Voitto Parikan esityksen kohdaksi 7. _ Muilta osin valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen.

15 Valtuusto / Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Asuntotontit Tekn. ltk. 47 Polvijärven kunnan omistamien asuntotonttien myynnissä noudatettavat periaatteet on vahvistettu kunnanvaltuustossa Kunnanvaltuusto on tonttien palstoitussuunnitelmien hyväksymisen yhteydessä vahvistanut tonttien myyntihinnat. Kunnalla on tällä hetkellä myynnissä yhteensä 57 asuntotonttia, joista 21 tonttia sijaitsee kirkonkylän asemakaava-alueella ja 36 eri kylissä. Pääosa kirkonkylän asemakaavoitetuista tonteista sijaitsee Ahdin alueella, jossa on myynnissä 15 omakotitonttia (AO), 3 asunto/yritystonttia (AO-1) sekä yksi pientalotontti (AP) ja yksi rivitalotontti (AR). Tavallisten omakotitonttien pinta-ala on keskimäärin n m 2 ja asunto/yritystonttien keski-määrin n m 2. Tonttien hinnat ovat n. 0,50 /m 2, johon on lisätty lohkomiskulut ja puuston arvo. Kylien alueilla tonttien myyntiä varten on lukujen taitteessa laadittu palstoitussuunnitelmia, joiden mukaan on myyty joko valmiiksi lohkottuja tiloja tai lohkomattomia määräaloja. Lohkottuja tiloja myytäessä ostajalta on peritty lohkomiskulut. Lisäksi myös puuston hinta on peritty ostajalta. Tonttien hinnat vaihtelevat n. 0,3 /m 2-1,09 /m 2 (Sotkuma). Polvijärven kunnan alue kuuluu vahvistetun Joensuun seudun yhteisen yleiskaavan alueeseen. Yhteinen yleiskaava ohjaa kunnan yksityiskohtaisemman kaavoituksen lisäksi mm. rakentamista suunnittelutarve- ja haja-asutusaluilla sekä kaavoittamattomilla rannoilla. Joensuun seudun yleiskaavan mukaan haja-asutusalueen tontin vähimmäiskoko on m 2. Joensuun seudun yleiskaavan voimaantulon myötä Polvijärven kunnan rakennusjärjestys on uudistettavana. Lisäksi myös kunnan ympäristönsuojelumääräykset ovat uudistettavana erityisesti haja-asutusalueiden jätevesien käsittelyä koskevan lainsäädännön muutosten johdosta. Palstoitussuunnitelmissa on kylien alueilla oleville kunnan omistamille tiloille osoitettu ns. tonttiryppäitä, joissa myytävänä on useita vierekkäisiä tontteja. Tonttien pinta-alat vaihtelevat välillä m 2. Joensuun seudun yleiskaavan mukaisesti alle m 2 :n tontin rakentaminen vaatii kunnan poikkeamisluvan. Tonttiryppäiden osalta tulee rakennuslupaa myönnettäessä myös harkita, muodostuuko alueelle taajaasutusta, joka vaatii suunnittelutarveratkaisun. Osa myytävänä olevista haja-asutusalueen tonteista on liian pieniä ja niitä on liian paljon lähekkäin väljän maaseutumaisen asumisen tarpeisiin. Tontit eivät näin ollen ole menneet kaupaksi. Osa palstoitussuunnitelmista on vanhentuneita ja epätarkkoja.

16 Valtuusto / Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tonttien myyntiluettelon kartat tulisi ajantasaistaa ja saattaa sähköiseen muotoon, sekä viedä tiedot myytävistä tonteista kunnan internetsivuille. Tarpeen on myös tarkistaa myytävien tonttien pinta-alat vastaamaan kaavoitusta, tutkia rakentamisen edellyttämien poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisujen tarve sekä ajantasaistaa tonttien hinnoitteluperiaatteet. Ehdotus Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että käynnistetään kunnan myytävien asuntotonttien uudelleenarviointi seuraavien periaatteiden mukaan: 1. Haja-asutusalueen tonttikoot suurennetaan n m 2 2. Useamman tontin tonttiryppäitä pienennetään, ettei taaja-asutuskynnys ylity ja tarvitaan suunnittelutarveratkaisu. 3. Lohkotut alle m 2 tontit myydään esisopimuksella ja varsinainen kauppa tehdään vasta poikkeamisluvan jälkeen, tarvittaessa pieniä lohkottuja tontteja voidaan yhdistellä. 4. Tonttien hinnoittelua yksinkertaistetaan poistamalla erilliset puusto-, lohkomis- ja tienrakennuskulut. 5. Tonttikirja uudistetaan ja saatetaan sähköiseen muotoon. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 252 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy esityksen. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Tekn. ltk. 9 Teknisessä toimistossa on valmistettu uusi tonttikirja kunnanhallituksen hyväksymien periaatteiden mukaisesti. Kaikki myytävät tontit on käyty tarkastamassa maastossa, tonttimäärät, tonttikoot ja hinnoittelu on päivitetty.

17 Valtuusto / Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Esityslistan mukana toimitetaan yhteenveto muutoksista asuntotonttien myyntihintaan, selvitys hinnoittelusta sekä uusi tonttikirja Kylien alueella myytävien tonttien määrä vähenee kahdeksalla tontilla ja myyntiin tulee 27 tonttia. Kaava-alueella myynnissä on 21 tonttia. Hinnoittelua on yksinkertaistettu ja myytäville tonteille on määritetty kiinteä myyntihinta. Ehdotus Lautakunta esittää kunnanhallitukselle/-valtuustolle seuraavaa: 1. Hyväksytään myytävät asuntotontit ja tonttien myyntihinnat tonttikirjan mukaisesti 2. Lohkotut alle 5000 m² tontit myydään esisopimuksella ja varsinainen kauppa tehdään vasta poikkeamisluvan jälkeen. Ostaja hakee poikkeamisluvan. 3. Tarvittaessa pieniä lohkottuja tontteja voidaan yhdistellä. Kunnanhallitus määrittelee yhdistetyn tontin hinnan tonttikirjan hinnoittelun perusteella. 4. Tonttikirjasta laaditaan sähköinen versio ja se ladataan kunnan internetsivuille. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 137 Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen ja esittää edelleen asian valtuuston hyväksyttäväksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2. Valt. 44 Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen. Liite nro 5.

18 Valtuusto / Kunnanhallitus Selonteko aloitteista vuodelta 2012 Khall. 138 Valtuuston työjärjestyksessä ja kunnan hallintosäännössä on määrätty aloitteiden käsittelystä. Valtuuston työjärjestyksen mukaan kunnanhallituksen on vuosittain esitettävä valtuustolle luettelo valtuutettujen tekemistä ja kunnanhallitukselle lähetetyistä aloitteista, joita valtuusto ei edellisen vuoden loppuun mennessä ole lopullisesti käsitellyt. Samalla on ilmoitettava, mihin toimenpiteisiin niiden johdosta on ryhdytty. Valtuusto voi todeta, mitkä aloitteista on käsitelty loppuun. Kunnan hallintosäännön mukaan kunnanhallituksen ja lautakunnan tehtäväalueella tehdyistä aloitteista on vastaavasti esitettävä tiedot kunnanhallitukselle ja asianomaiselle lautakunnalle niiden päättämällä tavalla. Hallintosäännön mukaan, jos aloite vaatii erityistä valmistelua, sen viranomaisen, jonka käsiteltäväksi aloite kuuluu, on ilmoitettava aloitteen tekemisestä sen arvioitu käsittelyaika ja keneltä saa lisätietoja aloitteen käsittelystä. Aloite nro 1 Valtuustoaloite opiskelijaohjauksista saatavien korvauksien palauttamisesta työyhteisöjen kehittämiseen. Aloite nro 2 Valtuustoaloite kattavan henkilöstötilinpäätöksen laatimisesta Polvijärven kunnassa vuodelta Aloite nro 3 Valtuustoaloite siitä, että kunta ottaa vastuulleen luistelukenttien, valaistujen latujen, pururatojen yms. koululaisten käytössä olevien urheilualueiden kunnossapidon ja toimintakunnosta huolehtimisen. Aloite nro 4 Valtuustoaloite nuorten oppisopimuskoulutuksesta Polvijärven kunnassa. Aloite nro 5 Valtuustoaloite ohjatun kuntosaliryhmätoiminnan aloittamisesta Turvalan kuntosalissa

19 Valtuusto / Kunnanhallitus Aloite nro 6 Valtuustoaloite nuorten työpajatoiminnan kehittämisestä. Aloite nro 7 Valtuustoaloite siitä, että kunnanhallitus/kunnanvaltuusto ryhtyisi toimenpiteisiin kahden lipputangon aikaansaamiseksi koulukeskuksen auditorion eteen. Ehdotus Kunnanhallitus saattaa valtuustolle tiedoksi aloitteiden johdosta seuraavaa: Aloite nro 1 Vuoden 2013 talousarvion perustelujen mukaan opiskelijoiden työharjoittelusta saatavat koulutuskorvaukset voidaan käyttää työyhteisön hyväksi talousarviomäärärahojen kautta. Koulutuskorvaus on kunnan tulo, esimiehen päätöksellä voidaan normaalin talousarviomääräraha- ja käyttösuunnitelmien vahvistamismenettelyn mukaisesti ohjata määrärahoja esimerkiksi kyseisen työyksikön koulutukseen. Aloite nro 2 Henkilöstöön liittyviä asioita on lisätty toimintakertomukseen. Aloite nro 3 Sivistyslautakunnan myöntämistä avustuksista kyläyhdistyksille osa käytetään liikuntapaikkojen ylläpitoon. V talousarviossa on päätetty, että jatketaan nykyistä käytäntöä asiassa. Aloite nro 4 Ko. asiasta päätetään erillispäätöksellä. Aloite nro 5 Asia käsitellään v puolella. Aloite nro 6 Asia on huomioitu v talousarviossa ja työpajalle on järjestetty suuremmat toimitilat.

20 Valtuusto / Kunnanhallitus Aloite nro 7 Asia on annettu tekniselle toimelle toimeenpantavaksi. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valt. 45 Valtuusto merkitsi tiedoksi kunnanhallituksen selonteon aloitteista vuodelta 2012.

21 Valtuusto / Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Ruvaslahden koulun toiminnan jatkaminen lukuvuonna Sivistysltk. 30 Valtuusto on kokouksessaan käsitellyt kunnan kouluverkon ylläpitämisen periaatteet ja päättänyt, että koulun säilymisen rajana on 20 oppilasta. Oppilasmäärää laskettaessa ei huomioida toisen koulun oppilaaksiottoalueelta tulleita oppilaita, joita ei lasketa oppilaaksi siinäkään koulussa, jonka oppilaaksiottoalueelta he toiseen kouluun tulevat. Valtuuston päätöksen mukaan koulun mahdollinen lakkauttaminen käsitellään osana talousarvioprosessia siten, että koulun lakkauttamisesta päätetään valtuuston talousarviopäätöksen yhteydessä. Valtuuston hyväksymän periaatteen mukaan koulun lakkauttaminen laitetaan vireille, jos sen oppilasmäärä on laadittavan oppilasennusteen mukaan jäämässä alle 20 oppilaan seuraavan täyden lukuvuoden alussa. Kyseisen päivämäärän jälkeen kouluun tulleita oppilaita ei enää huomioida. Koulun lakkauttaminen laitetaan vireille myös siinä tapauksessa, että talousarviovuoden aikana maaliskuun loppuun mennessä koulun oppilasmäärän seuraavan lukuvuoden alussa on ennakoitu jäävän alle 20 oppilaan. Tässä tapauksessa koulun lakkauttamisesta tehdään päätös kevään aikana siten, että koulu lakkaisi jo seuraavan lukuvuoden alussa. Maaliskuun 28. päivänä 2013 laaditun oppilasennusteen mukaan Ruvaslahden koulun oppilasmäärä lukuvuoden alussa eli on 18 oppilasta. Mainittu oppilasmäärä sisältää Ruvaslahden oppilaaksiottoalueella asuvat oppilaat. Lisäksi Polvijärven kuntaan tulleella kirjeellä on ilmoitettu yksi oppilas Ruvaslahden kouluun syyslukukauden 2013 alusta lukien. Syksyllä 2012 silloin tiedossa olleen oppilastilanteen perusteella Polvijärven kunnan talousarviossa on varattu määräraha syyslukukaudeksi 2013 Ruvaslahden koululle. Valtuusto on kokouksessaan hyväksynyt periaatelinjauksen, jonka mukaan koulun lakkautuessa sen koko oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Ruvaslahden koulun oppilaat sopisivat hyvin Kirkonkylän koulun tiloihin. Kirkonkylän koulun oppilasryhmäkoot eivät oleellisesti muuttuisi. Liitteestä selviää Ruvaslahden koulun oppilaiden tuomat muutokset Kirkonkylän eri luokkien oppilasmääriin. Ruvaslahden koulun lakatessa oppilaiden koulumatkat järjestetään perusopetuslaissa määritellyn ajan mukaisesti.

22 Valtuusto / Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Ruvaslahden koulun kaikki vakinaiset työntekijät voidaan sijoittaa avoinna oleviin virkoihin ja tehtäviin. Määräaikaisten työntekijöiden sijoittuminen vastaaviin tehtäviin muissa kouluissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Henkilöstön sijoittamisesta laaditaan erillinen suunnitelma ja henkilöstön kanssa käydään tarvittavat neuvottelut ennen lakkautuspäätöksen tekemistä. Lopulliset päätökset henkilöittäin tehdään sivistyslautakunnassa sen jälkeen kun valtuusto on päättänyt koulun lakkauttamisesta. Ruvaslahden koulun lakkauttamisen merkittävimmät taloudelliset vaikutukset liittyvät henkilöstökuluihin. Liitteenä olevasta erillisestä laskelmasta näkyvät oleellisimmat säästöt ja lisäkulut. Laskelmasta ilmenee, että nettosäästöä kertyisi euroa vuodessa. Laskelma perustuu tämänhetkiseen kustannustasoon. Kunnalle jää koulun lakkauttamisen jälkeen vastattavaksi koulukiinteistöstä aiheutuvat kulut. Lämmityskulujen lisäksi kunnalle jäävät välttämättömät muut kiinteistökulut siihen saakka, kun kunta kiinteistön omistaa. Koulun lakkauttamisen jälkeistä koulukiinteistön muuta käyttöä tai myyntiä koskevat ratkaisut tehdään myöhemmin. Sivistyslautakunta järjestää yleisen kuulemistilaisuuden Ruvaslahden koululla. Myös kirjalliseen kuulemiseen annetaan mahdollisuus. Edellä oleva esittelyteksti perustuu sivistyslautakunnan kokouksen valmistelun yhteydessä tiedossa olleeseen Ruvaslahden koulun oppilasmäärään. Sivistyslautakunnan päätöksen mukaisesti ja huomioiden huoltajalta tullut kirjallinen ilmoitus yhdestä uudesta oppilaasta Ruvaslahden koulun oppilasmäärä syyslukukauden 2013 alusta lukien on 20 oppilasta, joten valtuuston edellyttämä oppilasmäärä koulun toiminnan jatkamiseen täyttyy. Ehdotus Khall. 143 Sivistyslautakunta toteaa, että Ruvaslahden koulun oppilasmäärä on syyslukukauden 2013 alusta lukien 20 oppilasta ja sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että Ruvaslahden koulun toimintaa jatketaan lukuvuonna Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liitteenä oleva oppilastilasto on tehty tiedossa olleen tilanteen mukaisesti. Ruvaslahden kouluun ilmoitetun oppilaan ja sivistyslautakunnan esioppilasta koskevan päätöksen jälkeen Ruvaslahden koulun oppilasmäärä on lukuvuoden alusta lukien 20 oppilasta.

23 Valtuusto / Sivistyslautakunta Kunnanhallitus Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy sivistyslautakunnan esityksen ja saattaa asian tiedoksi valtuustolle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 6. Valt. 46 Valtuusto hyväksyi yksimielisesti kunnanhallituksen esityksen. Liite nro 6.

24 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Erityinen kuntajakoselvitys, selvitystyön organisointi Khall. 67 Valtiovarainministeriö on toimittanut Polvijärven kunnalle päivätyn lausuntopyynnön kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta. Joensuun ja Outokummun kaupungit ovat tehneet valtiovarainministeriölle päivätyn esityksen kuntajakolain (1698/2009) 4 luvun mukaisen erityisen kuntajakoselvityksen toimittamisesta. Kuntajakolain 15 :n mukaan kuntajaon muuttamista koskevan asian laajuuden tai vaikeuden johdosta taikka muusta perustellusta syystä ministeriö voi määrätä toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen, jota varten ministeriö asettaa kyseessä olevia kuntia kuultuaan yhden tai useamman kuntajakoselvittäjän. Kuntajakolain 4 :n 2 momentin mukaan kunnan on muodostuttava yhdestä alueesta, joka muodostaa toiminnallisen kokonaisuuden, jollei valtioneuvosto alueellisen eheyden osalta 4 luvussa tarkoitetun erityisen kuntajakoselvityksen perusteella toisin päätä. Erityisellä kuntajakoselvityksellä pyritään siihen, että kunta muodostuisi yhdestä alueesta. Joensuun ja Outokummun kaupungit eivät sellaisenaan muodosta alueellisesti ehyttä aluetta, vaan Liperin kunta sijaitsee niiden välissä. Erityisen kuntajakoselvityksen on koskettava yhtenäistä aluetta. Näin ollen valtiovarainministeriö pyytää Liperin kunnalta lausuntoa osallistumisesta erityiseen kuntajakoselvitykseen. Luonnos hallituksen esitykseksi kuntarakennelaiksi on lähetetty kuntiin lausunnolle Luonnoksen 1a luvussa säädettäisiin kuntarakenneuudistuksen toteuttamisesta. Luvussa määriteltäisiin ne kriteerit, joiden perusteella kunnalla on velvollisuus selvittää kuntien yhdistymistä. Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnat sekä Outokummun kaupunki olisivat kaikki selvitysvelvollisia palveluiden edellyttämän väestöpohjan perusteella (4c ). Työpaikkaomavaraisuutta koskeva selvitysperuste (4d ) täyttyisi Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnan kohdalla, työssäkäyntiperuste (4d ) Kontiolahden ja Liperin kohdalla. Yhdyskuntarakenneperuste (4d ) täyttyisi Joensuun, Kontiolahden ja Liperin osalta keskustaajaman tai siihen kytkeytyvän lähitaajaman ylittäessä kunnan rajan.

25 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Luonnoksen 4d :n 3 momentin mukaan työssäkäyntiperusteen tai yhdyskuntarakenneperusteen perusteella yhtenäisen alueen muodostavien kuntien tulee selvittää yhdistymistä yhdessä. Toisin sanoen lakiluonnoksen mukaan Joensuun, Liperin ja Kontiolahden kuntien on selvitettävä yhdistymistä yhdessä. Liperillä, Kontiolahdella ja Polvijärvellä olisi mahdollisuus täyttää em. selvitysvelvollisuudet osallistumalla aluetta koskevaan erityiseen kuntajakoselvitykseen, jonka perusteella valtiovarainministeriö pyytää kunnilta lausunnon. Kuntajakolain 15 :n mukaan valtiovarainministeriön on kuultava asian omaisia kuntia ennen erityisen kuntajakoselvityksen määräämisestä alueella. Tämän perusteella valtiovarainministeriö pyytää Liperin kunnan lisäksi myös Kontiolahden ja Polvijärven kunnilta lausuntoa osallistumisesta kuntajakolain 4 luvun mukaiseen erityiseen kuntajakoselvitykseen Joensuun ja Outokummun kaupunkien kanssa. Erityisen kuntajakoselvityksen määräämisen lisäksi valtiovarainministeriö pyytää Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kunnilta lausuntoa kuntajakoselvittäjästä. Yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Ossi Repo on antanut suostumuksen toimia kuntajakoselvittäjänä alueella. Lausuntopyynnön liitteenä toimitetaan alustava luonnos selvitysmääräyksestä. Lausunnot pyydetään toimittamaan mennessä valtiovarainministeriöön. Ehdotus Tähän asiaan liittyen Polvijärven kunta toimittaa valtuuston kuntarakennelakiluonnoksesta antaman lausunnon, koska siinä on todettu keskeiset Polvijärven kunnan näkökohdat kuntarakenneasiaan. Kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyy seuraavansisältöisen lausunnon liittyen erityisen kuntajakoselvityksen asettamiseen: V kunnallishallinnon rakenne-työryhmän selvityksestä antamassaan lausunnossa Polvijärven valtuusto on todennut yksimielisesti kuntarakenneselvitykseen seuraavaa: Kuntien itse käynnistämä selvitys Polvijärven kunnan osalta ei ole tarvetta kuntaliitosselvitykseen. Saatamme valtiovallan tietoon, että vuonna 2007 Polvijärven kunta oli mukana kuntaliitosselvityksessä, jonka johtopäätöksenä Polvijärven valtuusto päätti, että Polvijärven kunta jatkaa toimintaansa itsenäisenä kuntana.

26 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Ministeriön käynnistämä kuntajakoselvitys Polvijärven kunnan osalta ei ole tarvetta ja perusteita selvityksen käynnistämiselle. Erityisesti Polvijärven kunta korostaa, että valtion määräämä kuntajakoselvitys ei kunnioita itsenäisen kunnan päätösvaltaa ja millään toisella kunnalla ei ole oikeutta vaatia toisen kunnan puolesta kuntajakoselvitystä. Lisäksi on huomattava, että valtion määräämä kuntajakoselvitys vaatii myös kunnan voimavaroja ja heikentäisi selvitysaikana kunnan mahdollisuutta keskittyä kunnallisten palvelujen hyvään järjestämiseen ja kunnan kehittämiseen sekä kuntajakoselvitys luo epävarmaa tulevaisuuden kuvaa. Valtuusto toistaa ja ilmoittaa edelleen olevansa v kunnallishallinnon rakennetyöryhmän selvityksestä Polvijärven valtuuston antaman lausunnon kannalla. Valtuusto pyytää ministeriötä huomioimaan edellä olevan lausunnon Polvijärven kunnan kannanottona erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta. Kuntajakolain 15 :n mukaan erityisen kuntajakoselvityksen määräämisen lähtökohtana on kunnan oma aloite ja ministeriön käynnistämälle kuntajakoselvitykselle on oltava erityisen vahvat perustelut, joita tässä tapauksessa Polvijärven kunnan kohdalla ei ole. Valtiovarainministeriön on kunnioitettava Polvijärven kunnan kielteistä kantaa erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta. Myöskään luonnosta kuntarakennelaiksi ei voida pitää miltään osin perusteena erityisen kuntajakoselvityksen asettamiseen, koska kyse ei ole voimassa olevasta lainsäädännöstä ja lisäksi valtiovalta on luvannut huomioida kuntien valtuustojen antamat kannanotot lain jatkovalmistelussa. Edellä oleviin perusteluihin ja asiassa jo aiemmin annettuihin kannanottoihinsa viitaten Polvijärven kunta ilmoittaa vastustavansa Polvijärven kunnan määräämistä erityiseen kuntajakoselvitykseen ja edellä olevaan viitaten Polvijärven kunnalla ei ole tarvetta ottaa kantaa siihen kuka olisi kuntajakoselvittäjä. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 5. Valt. 38 Käydyn keskustelun aikana Voitto Voutilainen esitti Harri Kaiturin kannattamana, että seuraava kohta kunnanhallituksen esityksestä poistetaan:

27 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Kuntien itse käynnistämä selvitys Polvijärven kunnan osalta ei ole tarvetta kuntaliitosselvitykseen. Saatamme valtiovallan tietoon, että vuonna 2007 Polvijärven kunta oli mukana kuntaliitosselvityksessä, jonka johtopäätöksenä Polvijärven valtuusto päätti, että Polvijärven kunta jatkaa toimintaansa itsenäisenä kuntana. Mm. Heli Routa-Mutanen kannatti kunnanhallituksen esitystä. Riitta Kuronen ja Harri Kaituri esittivät, että Polvijärven kunta lähtee mukaan kuntaliitosselvitykseen Joensuun kanssa ja Polvijärven kunnalla ei ole huomauttamista esitettyä selvitysmiestä kohtaan. Mm. Heli Routa-Mutanen kannatti kunnanhallituksen esitystä. Puheenjohtaja esitti, että ensiksi äänestetään Voitto Voutilaisen esityksestä. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin äänestää nimenhuudolla ja puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Voitto Voutilaisen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 11 JAA -ääntä ja 16 EI -ääntä. Liite nro 6. Puheenjohtaja totesi, että tältä osin Voitto Voutilaisen esitys oli tullut valtuuston päätökseksi. Tämän jälkeen puheenjohtaja totesi, että äänestetään Riitta Kurosen ja Harri Kaiturin tekemästä esityksestä. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin äänestää nimenhuudolla ja puheenjohtaja teki seuraavan äänestysesityksen: Ne, jotka kannattavat kunnanhallituksen esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Riitta Kurosen ja Harri Kaiturin esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin 16 JAA -ääntä, 10 EI -ääntä ja yksi tyhjää. Liite nro 7. Puheenjohtaja totesi, että valtuusto on hyväksynyt kunnanhallituksen esityksen eli Polvijärven kunta ei lähde mukaan kuntaliitosselvitykseen. Liite nro 8.

28 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Khall. 126 Valtiovarainministeriö on kuntaan toimittamallaan sähköposti-ilmoituksella tulleella päätöksellä ilmoittanut, että valtiovarainministeriö määrää kuntajakolain 15 :n perusteella toimitettavaksi erityisen kuntajakoselvityksen Joensuun ja Outokummun kaupunkien ja Kontiolahden, Liperin ja Polvijärven kuntien välillä. Päätöksen mukaan kuntajakoselvitys on käynnistynyt Valtiovarainministeriön päätöksen mukaan ottaen huomioon esityksen erityisen kuntajakoselvityksen asettamisesta, kuntajakolain 4 2 momentin alueellisen eheyden edellytyksen sekä hallituksen esityksessä ehdotetun selvitysvelvollisuuden ja kuntien käytännön mahdollisuudet täyttää se, ministeriö katsoo, että kaikkien edellä mainittujen kuntien tulee osallistua selvitykseen. Samalla ministeriö asettaa kuntajakoselvittäjäksi yhteiskuntatieteiden lisensiaatti Ossi Revon. Ehdotus Kunnanhallitus merkitsee asian tiedoksi ja saattaa edelleen valtuustolle tiedoksi. Käydyn keskustelun aikana Heli Routa-Mutanen esitti, että kunnanhallituksena vaadimme kuntajakoselvittäjän tehtävänkuvan muutoksen näkyviin. Ehdotusta ei kannatettu, joten se raukesi. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Liite nro 5. Khall. 144 Kuntia on pyydetty mennessä valitsemaan asiassa ko. selvityksen johtoryhmään jäseniksi hallituksen ja valtuuston puheenjohtajistoon kuluvat luottamushenkilöt tai vaihtoehtoisesti kunnan harkinnan mukaan jäseneksi muita kunnan luottamushenkilöitä kuitenkin enintään kuusi edustajaa kustakin kunnasta. Johtoryhmä valitsee keskuudestaan puheenjohtajan ja tarpeelliseksi katsomansa määrän varapuheenjohtajia. Ohjausryhmän esittelijänä toimisi kuntajakoselvittäjä ja sihteerinä kuntajakoselvityksen pääsihteeri. Kuntajohtajilla olisi ohjausryhmän kokouksissa osallistumis- ja puheoikeus.

29 Valtuusto / Kunnanhallitus Valtuusto Kunnanhallitus Kunnanhallitus Johtoryhmän työvaliokunnan jäseniksi kuntia on pyydetty valitsemaan kustakin kunnasta hallituksen puheenjohtaja ja valtuuston puheenjohtaja taikka vaihtoehtoisesti kunnan harkinnan mukaan muita kunnan luottamushenkilöitä kuitenkin enintään kaksi luottamushenkilöä kunnastaan. Luottamushenkilöille tulisi valita henkilökohtaiset varajäsenet. Työvaliokunnan muina jäseninä ovat selvityskuntien kuntajohtajat, joista työvaliokunnan puheenjohtajaksi on esitetty kaupunginjohtaja Kari Karjalaista ja varapuheenjohtajaksi kunnanjohtaja Hannele Mikkasta. Työvaliokunnan esittelijänä olisi kuntajakoselvittäjä ja sihteerinä pääsihteeri. Kunnan viran- ja toimenhaltijoista on päätetty asettaa seitsemän valmisteluryhmää (henkilöstö, talous, kunnallistekniikka ja maankäyttö, sosiaali- ja terveydenhuolto, sivistys, tulevaisuus ja demokratia). Selvitystyön pääsihteeriksi on valittu kehittämispäällikkö Juhani Rouvinen ja selvitystyön tekniseksi sihteeriksi toimistosihteeri Helena Riikonen ja päätiedotusvastaavaksi viestintäpäällikkö Ville Moilanen Joensuun kaupungilta. Lisäksi on päätetty pyytää selvitystyöhön mukaan kuntakehityspäällikkö Seppo Tiainen maakuntaliitosta. Erityisen kuntajakoselvityksen selvitysaika on alkanut ja päättyy viimeistään Kuntalaiskuuleminen asiassa pidetään Polvijärvellä torstaina klo Työryhmät jättävät väliraporttinsa viimeistään perjantaina lokakuuta 2013 kuntajakoselvittäjä jättää asiasta ehdotuksensa kuntien valtuustoille. Ehdotus Kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi liitteenä ilmenevät selvitystyön organisointiin ja ohjelmointiin liittyvät toimenpiteet. Kunnanhallitus päättää valita asiassa luottamushenkilöjäsenet ko. johtoryhmään ja johtoryhmän työvaliokuntaan ko. selvityksen organisointiin liittyvän liitteenä olevan ehdotuksen pohjalta. Kunnanhallituksen päätös saatetaan tiedoksi valtuustolle. Käydyn keskustelun kuluessa Heli Routa-Mutanen esitti Seppo Lavikaisen ja Asko Mustosen kannattamana, että asia siirretään valtuuston päätettäväksi. Riitta Kuronen ja Harri Kaituri kannattivat päätösehdotusta. Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtajan esityksestä äänestys päätettiin suorittaa kädennostoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat päätösehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Heli Routa-Mutasen esitystä äänestävät EI.

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 1/2013 1 (19) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone

Tekninen lautakunta 1/2013 1 (19) Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone Tekninen lautakunta 1/2013 1 (19) Aika Tiistai 19.2.2013 klo 18.00 19.55 Paikka Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Hirvonen Veijo Suvanto

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013

PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 91 PÖYTÄKIRJA Nro 8 / 2013 KOKOUSAIKA 28.10.2013 klo 19.30 21.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Kunnanvirasto, valtuustosali Seppo Haapasuo, pj Niina Alatalo Juha Alkio,

Lisätiedot

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 7/2013 177 (-197) Aika Keskiviikkona 18. joulukuuta 2013 klo 13.00-16.55 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 5/2005 139 (-156) KOKOUSAIKA Tiistaina 15. marraskuuta 2005 klo 19.00-20.10 nro sivu KOKOUSPAIKKA Kunnanvirastotalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio

Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00. Teknologiakylän auditorio HAAPAVEDEN KAUPUNKI KOKOUSKUTSU Kaupunginvaltuusto NRO 8/2011 Kokousaika 19.12.2011 klo 19.00 Kokouspaikka Teknologiakylän auditorio Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro Asia Sivu Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Rakennuslautakunta 2/2012 20 nro sivu KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23 Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu.

Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. -3, KV 30.5.2013 18:00 Ennen valtuuston kokousta klo 18.00 Niva-Kaijan koulun peruskorjauskohteeseen tutustuminen. Paikalla Alpo Hietala ja Toni Kainu. Huom!!!!! Kokouskin pidetään Niva-Kaijan koululla

Lisätiedot

Valtuusto 2/2013 51 (-70) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 2/2013 51 (-70) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 2/2013 51 (-70) Aika Tiistaina 26. helmikuuta 2013 klo 19.00-20.21 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2010 562 (- 608) KOKOUSAIKA Maanantaina 13. joulukuuta 2010 klo 17.30-20.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys

VALTUUSTO 2/2014. Sisällys REISJÄRVEN KUNTA VALTUUSTO 2/2014 ASIALISTA Aika: Keskiviikko 26.3.2014 klo 18.00 19.10 Paikka: Kunnantalo, valtuustosali Läsnä: Liite 1 Leppänen Pekka, kunnanjohtaja pöytäkirjantarkastajat: Helena Kinnunen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta

Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45. 2 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta KOLARIN KUNTA KOKOUSKUTSU 1/2012 Kunnanvaltuusto Kokousaika Keskiviikko 11.1.2012 klo 17.00 Valtuuston kyselytunti klo 16.45 Kokouspaikka Valtuuston kokoushuone Käsiteltävät asiat nro Liite nro 1 Kokouksen

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN

KOULUKESKUKSEN PERUSKORJAUKSEN SUUNNITTELUN JATKAMINEN Sivistyslautakunta 52 27.09.2007 Joutsan kunnanhallitus 4 08.10.2007 Kunnanvaltuusto 57 22.10.2007 Sivistyslautakunta 5 19.02.2008 Joutsan kunnanhallitus 62 04.03.2008 Kunnanvaltuusto 18 10.03.2008 Joutsan

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 3/2015 42 (-55) Aika Torstaina 26. maaliskuuta 2015 klo 19.00-19.56 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Sorkkisten koulun lakkauttaminen

Sorkkisten koulun lakkauttaminen Kasvatus- ja opetuslautakunta 67 26.10.2015 Kunnanhallitus 192 02.11.2015 Valtuusto 53 09.11.2015 Sorkkisten koulun lakkauttaminen 250/12.00.00/2015 Kasvope 26.10.2015 67 Euran kunnan kouluverkkosuunnitelmaa

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto

HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto 1 Viranomainen KOKOUSKUTSU 3/2008 HÄMEENLINNAN SEUDUN KANSANTERVEYSTYÖN KUNTAYHTYMÄ Yhtymävaltuusto KOKOUSAIKA 9.12.2008 kello 17.00 KOKOUSPAIKKA Verkatehdas, Paasikiventie 2 Hämeenlinna, kokoushuone 1

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 3 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Sivu 49 (61) Valtuusto KOKOUSAIKA Maanantai 17.11.2014 kello 18.00-18.20 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 18 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. Kunnanhallitus. Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone PÖYTÄKIRJA Kokousnumero 18/ 2010 Aika Maanantai 27.09.2010 klo 18.30 19.37 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone KOKOUSKUTSU Maanantaina 27.09.2010 klo 18.30 18 / 2010 Nro Kunnanhallituksen kokoushuone

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015

TERVEYDENHUOLLON KY. Yhtymävaltuusto 29.10.2015 MUONION-ENONTEKIÖN ESITYSLISTA/PÖYTÄKIRJA Kokousaika To 29.10.2015 klo 19.00 19.32 Paikka Muonion kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet: Läsnä Muonion kunnasta: Hietala Kosti, I vpj. Kangosjärvi Ulla-Maija

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta. Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00. Vesannon kunnanviraston yläsali RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 7/2009 Perusturvalautakunta KOKOUSTIEDOT Aika Keskiviikko 30.9.2009 klo 18.00 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Vesannon kunnanviraston yläsali Pöytäkirjan Sivu 57 58 59

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat

Maanantai klo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus. Muut esille tulevat asiat KOKOUSKUTSU LUHANGAN KUNTA 2 /2014 Kaavatoimikunta Kokousaika Maanantai 3.2.2014 klo 16.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 6 7 8 9 sivu 7 7 8 9 Kunnantalo Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Valitaan

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS

RAUTALAMMIN SEURAKUNTA KIRKKOVALTUUSTO 25.11.2013 KUULUTUS 1 KUULUTUS Rautalammin seurakunnan kirkkovaltuuston 25.11.2013 pidetyn kokouksen tarkastettu pöytäkirja pidetään yleisesti nähtävänä 2.12.2013-3.1.2014 Rautalammin seurakunnan kirkkoherranvirastossa viraston

Lisätiedot

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (x) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 14/6.6.2011 250 Kokousaika 6.6.2011 klo 17.00 20.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013

KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA N:o 3/2013 Viranomainen Sivu 13 Kokousaika Torstai 30.5.2013 klo 19.00 21.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seurakuntatalo Airasto Marja Hintsala Kirsti Jauhiainen Jaana Kahila

Lisätiedot

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden.

Kokouksen avaus ja alkuhartaus: Puheenjohtaja avasi kokouksen ja vs. kirkkoherra toimitti alkuhartauden. TYRNÄVÄN SEURAKUNNAN KIRKKOVALTUUSTON ESITTELYLISTA-PÖYTÄKIRJA 1/2016 Kokousaika Tiistai 9.2.2016 klo 18.00.-18.50. Kokouspaikka Tyrnävän seurakuntatalo Läsnä Veli-Matti Hietikko Jussi-Pekka Honkanen -

Lisätiedot

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

Kokous todettiin lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 14 / 2009 228 Kokousaika 04.05.2009 klo 17.00 18.45 (iltakoulu 18.20 18.45) Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2017. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2017. Kunnanvirasto, valtuustosali. Valtuutettujen esteet ja varajäsenten kutsuminen RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 9/2017 Kunnanvaltuusto KOKOUSAIKA Tiistai 31.10.2017 klo 16.30 19.45 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Liite nro Asia Kunnanvirasto, valtuustosali 93 94 95 96 97 98

Lisätiedot

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS

VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS TAIVASSALON KUNTA VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET 1 Valtuuston toiminnan järjestelyt Valtuuston toimikauden ensimmäisen kokouksen kutsuu koolle kunnanhallituksen puheenjohtaja, ja kokouksen

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 1/2015 1 (-14) Aika Torstaina 29. tammikuuta 2015 klo 16.30-17.50 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali

PYHÄRANNAN KUNTA ESITYSLISTA 1 /2019 Sivu. Kunnanvaltuusto Kunnantalo, valtuustosali Kunnanvaltuusto 11.2.2019 1 Kokousaika Kokouspaikka Kutsutut 11.2.2019 klo 18.00- Kunnantalo, valtuustosali Puonti, Mervi Lisäksi 18 valtuutettua puheenjohtaja Muut osallistujat Hiitiö, Harri Haapala,

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Tekninen lautakunta Nro 8/2013. Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone. RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Nro 8/2013 KOKOUSTIEDOT Aika Torstai 7.11.2013 kello 17.30-18.15. Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Liite nro Asia nro Kunnanvirasto. Kunnanhallituksen huone.

Lisätiedot

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy

Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Ennakkopäätös koskien rakentamisvelvoitteen täyttämistä; Tarkkalan Kuljetus Oy Tekla 25.11.2014 307 Khall. 1.12.2014 465 Khall. 22.12.2014 498 Tekla 24.2.2015 68 Khall. 27.3.2015 141 Tekla 18.8.2015 192

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015. KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 2 / 2015 KOKOUSAIKA 15.4.2015 kello 19.00-20.40 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2016. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2016 KOKOUSAIKA 07.03.2016 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 1 6 2 7 8 Kokouksen

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 8/2010 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 3.11.2010 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 8/2010 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 41 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 42 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJIEN VALINTA 3 43 KUNNAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS 4 44 PERUSTURVAN HALLINTO- JA TALOUSKATSAUS

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014

Nivalan kaupunki. Kaupunginvaltuusto 4.9.2014. Esityslista 6/2014 -3, KV 4.9.2014 18:30 Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 4.9.2014 Esityslista 6/2014 Ilmoitathan, jos et pääse kokoukseen: Soilille p. 040-344 7205 tai Merjalle p. 040-344 7204 -2, KV 4.9.2014 18:30 Kokousaika

Lisätiedot

Kunnanhallitus 14/2013 426 (-450)

Kunnanhallitus 14/2013 426 (-450) Kunnanhallitus 14/2013 426 (-450) Aika Maanantaina 21. lokakuuta 2013 klo 18.00-20.25 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2 SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen Asko

Lisätiedot

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15

Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2012 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 30.1.2012 klo 17.00 20.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valtuusto 1/2010 1 (-21) KOKOUSAIKA Tiistaina 26. tammikuuta 2010 klo 19.00-20.12. Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 1/2010 1 (-21) KOKOUSAIKA Tiistaina 26. tammikuuta 2010 klo 19.00-20.12. Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 1/2010 1 (-21) KOKOUSAIKA Tiistaina 26. tammikuuta 2010 klo 19.00-20.12 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Kunnanvirastotalo, valtuustosali Jorma Huttunen Muut

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 23.8.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 16.8.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 21.8.2012 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 53 43 Notkotien

Lisätiedot

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA

KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA Kunnanhallitus 228 28.10.2013 KUNNAN ILMOITUS VALTIOVARAINMINISTERIÖLLE KUNTARAKENNEUUDISTUKSEEN LIITTYVÄSTÄ SELVITYSALUEESTA KHALL 228 Valmistelija: kunnanjohtaja Riitta A. Tilus, Kermanrannantie 7, 79700

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.9.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 84 85 86 87 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali-

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 1.12.2011 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 24.11.2011 KOKOUSAIKA Tiistaina 29.11.2011 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 88 55

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 14/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 14/2014 KOKOUSAIKA 23.10.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 154 155 156 157 158 159 160

Lisätiedot

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki

SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki -3, KV 14.11.2012 18:30 SOTEN ILTAKOULU koskien Ppky Kallion talousarviota kaupunginvaltuuston kokouksen jälkeen Nivalan kaupunki Kaupunginvaltuusto 14.11.2012 Esityslista 6/2012 -2, KV 14.11.2012 18:30

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1

KUNNANVALTUUSTO No 1/2014. KOKOUSAIKA klo KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 1 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANVALTUUSTO No 1/2014 KOKOUSAIKA 06.03.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 1 2 3 4 5 6 7 1 8 2 9 10

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Jyrki Kuikka Jouko Kettunen Aika ja paikka Torstaina 27.12.2012 klo 10.00-12.00 kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus

Jyrki Kuikka Jouko Kettunen Aika ja paikka Torstaina 27.12.2012 klo 10.00-12.00 kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2012 139 (-171) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 19. joulukuuta 2012 klo 13.00-17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Polvijärven koulukeskuksen auditorio Jorma

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2. KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 Kirkkoneuvosto 2.2.2010 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2010 KOKOUSAIKA tiistaina 2. päivänä helmikuuta 2010 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen Tuula Kauppinen,

Lisätiedot

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51

Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 91 Kokousaika 16.9.2015 klo 18.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto 50 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen 51 Pöytäkirjantarkastajien valinta 52 Esityslistan

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33

Laaksonen Kyllikki Saarelma Markku. Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä Haimila Veikko tekninen johtaja, asiantuntija 33 Iitin kunta Pöytäkirja 8/2015 1 Tarkastuslautakunta 23.09.2015 Aika Keskiviikko 23.09.2015 klo 18:00-19:42 Paikka Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Yli-Kaitala Markku Heinonen Sinikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen

1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen Puumala Pöytäkirja 1/2018 1 (11) Aika 19.02.2018, klo 18:00-18:17 Paikka Valtuustosali, kunnantalo Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus, päätösvaltaisuus ja työjärjestyksen hyväksyminen 2 Pöytäkirjan

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 13.4.2012 klo 9.00-14.20 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja, pöytäkirjanpitäjä 30 34 Tuomi Vilho varapuheenjohtaja,

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot

Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016. Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Kaupunginhallitus 50 29.02.2016 Kaupunginvaltuusto 12 21.03.2016 Tonttien myynnin ja vuokraamisen ehdot Khall 29.02.2016 50 (Valm. maankäyttöpäällikkö) Kaupungin hallintosäännössä 41 määrätään että Tekninen

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 Tarkastuslautakunta 2009 2012 PÖYTÄKIRJA 5/2012 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 27.4.2012 klo 9.00 13.30 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho

Lisätiedot

(x) (x) (-) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen

(x) (x) (-) (x) (x) (x) (x) Mikko Ihanti Anitta Hakkarainen Kalevi Kinnunen Marjatta Koivukoski Ilkka Leppänen Jonna Leppänen Raimo Pekkarinen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 17/4.7.2011 307 Kokousaika 4.7.2011 klo 17.00-18.50 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014

KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU. KUNNANHALLITUS No 09/2014 KARIJOEN KUNTA KOKOUSKUTSU KUNNANHALLITUS No 09/2014 KOKOUSAIKA 17.06.2014 klo 19.00-. KOKOUSPAIKKA Karijoen kunnanvirasto, valtuustosali. KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no Liite no 92 93 94 95 96 97 46 98 99

Lisätiedot

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3

SISÄLLYSLUETTELO. Pöytäkirja 6/2012 1 LAPINJÄRVEN KUNTA TARKASTUSLAUTAKUNTA 2009-2012 29.5.2012 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 6/2012 1 SISÄLLYSLUETTELO ASIAT SIVU 26 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 27 TILINPÄÄTÖS 2011 3 28 TARKASTUSLAUTAKUNNAN SEURAAVA KOKOUS 6 29 PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 6 6/2012 2 Kokousaika Tiistai

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 Kirkkoneuvosto 9.1.2009 2 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 1/2009 KOKOUSAIKA perjantaina 9. päivänä tammikuuta 2009 KOKOUSPAIKKA JÄSENET VARAJÄSENET POISSA MUUT KUTSUTUT Seurakuntatalo Sari Heiskanen Markku Huttunen

Lisätiedot

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS

TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS 1 TARKASTUSLAUTAKUNNAN KOKOUS KOKOUSAIKA 26.4.2010 klo 9.00 14.15 KOKOUSPAIKKA Lopen kunnantalo, kokoushuone II LÄSNÄ Ukkola Marja puheenjohtaja Tuomi Vilho varapuheenjohtaja Nummela Ritva varajäsen Laukkanen

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu. Kokouspäivä SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15. KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16. SIVISTYSLAUTAKUNTA 18.05.2011 15 ASIALISTA KOKOUSAIKA Keskiviikkona 18.05.2011 kello 16.00 16.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, ruokasali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 10 17 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä.

Valtuuston toiminnan sisäistä järjestelyä koskevien asioiden valmistelua johtaa valtuuston puheenjohtaja, jollei valtuusto toisin päätä. KANGASALAN KUNTA KANGASALAN VALTUUSTON TYÖJÄRJESTYS 1. LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET Kangasalan kunnanvaltuusto hyväksynyt 19.6.1995 42. Voimaantulo 1.7.1995. Valtuusto muuttanut 20.1.1997 6 ja 9.9.2002 48.

Lisätiedot

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT

KUNNANVALTUUSTO 3/2015. KOKOUSAIKA Torstai klo KÄSITELTÄVÄT ASIAT KUNNANVALTUUSTO 3/2015 KOKOUSAIKA Torstai 27.8.2015 klo 18.30 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 19 20 21 22 23 24 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Pöytäkirjan tarkastajien

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali. 2 varavaltuutettua KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2015 Sivu 29 (37) Valtuusto KOKOUSAIKA Tiistai 28.4.2015 kello 18.00-18.15 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET 19 valtuutettua LIITE

Lisätiedot

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17

Muut Tuominen Pirjo palvelusihteeri, pöytäkirjanpitäjä :t 17-21 JHTT, KHT, KPMG Julkishallinnon Palvelut Oy, :t 15-17 Iitin kunta Pöytäkirja 4/2015 1 Tarkastuslautakunta 27.04.2015 Aika Maanantai 27.04.2015 klo 18:00-20:00 Paikka Saapuvilla Kunnantalo, neuvotteluhuone (1. krs.) Yli-Kaitala Markku puheenjohtaja, esittelijä

Lisätiedot

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25. Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2/2005 72 (-86) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 20. huhtikuuta 2005 klo 19.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Kunnanvirastotalo, valtuustosali 2. varapuheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO

LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 SISÄLLYSLUETTELO LAPINJÄRVEN KUNTA Pöytäkirja 5/2014 1 ASIAT SISÄLLYSLUETTELO 24 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 3 25 EDELLISEN KOKOUKSEN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAMINEN 3 26 TILINTARKASTAJAN RAPORTOINTI 3 27 ARVIOINTIKERTOMUKSEN

Lisätiedot