Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen."

Transkriptio

1 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/ (- 608) KOKOUSAIKA Maanantaina 13. joulukuuta 2010 klo KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA OLLEET Polvijärven kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Asko Mustonen Veli Haaranen Harri Kaituri Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen n puheenjohtaja n 1. varapuheenjohtaja Jorma Huttunen Anja Hyvärinen n 2. varapuheenjohtaja Kunnanjohtaja/esittelijä Hallintojohtaja/ pöytäkirjanpitäjä Kunnankamreeri Leila Karttunen Pauli Vaittinen Asiat :t Helena Kaasinen Heikki Hallikainen :n 248 käsittelyn aikana klo ALLEKIRJOITUS Puheenjohtaja Pöytäkirjanpitäjä Heikki Hallikainen 248 avustusten osalta PÖYTÄKIRJA ON TARKASTETTU Asko Mustonen Helena Kaasinen Aika ja paikka Tiistaina klo 9.00 kunnanvirastolla Allekirjoitukset Raili Tanskanen 248 avustusten osalta PÖYTÄKIRJA ON OLLUT YLEISESTI NÄHTÄVÄNÄ Heli Routa-Mutanen Esko Tanskanen Aika ja paikka Tiistaina klo kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus Hallintojohtaja Helena Kaasinen

2 563 Kunnanhallitus / KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Khall. 246 Ehdotus Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA Khall. 247 Ehdotus Kunnanhallitus päättää valita pöytäkirjantarkastajiksi kunnanhallituksen jäsenet Heli Routa-Mutanen ja Esko Tanskanen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

3 564 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / VUODEN 2011 TALOUSARVIO JA VUOSIEN TALOUSSUUNNITELMA Khall. 242 Kuntalain 65 :ssä säädetään seuraavasti: n on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi kalenterivuodeksi talousarvio. Sen hyväksymisen yhteydessä valtuuston on hyväksyttävä myös taloussuunnitelma kolmeksi tai useammaksi vuodeksi (suunnittelukausi). Talousarviovuosi on taloussuunnitelman ensimmäinen vuosi. Talousarviossa ja -suunnitelmassa hyväksytään kunnan toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet. Talousarvio ja - suunnitelma on laadittava siten, että edellytykset kunnan tehtävien hoitamiseen turvataan. Taloussuunnitelman on oltava tasapainossa tai ylijäämäinen enintään neljän vuoden pituisena suunnittelukautena, jos talousarvion laatimisvuoden taseeseen ei arvioida kertyvän ylijäämää. Jos taseen alijäämää ei saada katetuksi suunnittelukautena, taloussuunnitelman yhteydessä on päätettävä yksilöidyistä toimenpiteistä (toimenpideohjelma), joilla kattamaton alijäämä katetaan valtuuston erikseen päättämänä kattamiskautena (alijäämän kattamisvelvollisuus). Talousarvioon otetaan toiminnallisten tavoitteiden edellyttämät määrärahat ja tuloarviot sekä siinä osoitetaan, miten rahoitustarve katetaan. Määräraha ja tuloarvio voidaan ottaa

4 Kunnanhallitus / brutto- tai nettomääräisenä. Talousarviossa on käyttötalousja tuloslaskelmaosa sekä investointi- ja rahoitusosa. Kunnan toiminnassa ja taloudenhoidossa on noudatettava talousarviota. Siihen tehtävistä muutoksista päättää valtuusto". Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Ehdotus vuoden 2011 talousarvioksi ja vuosien taloussuunnitelmaksi on liitteenä. Talousarvioehdotuksen loppusumma on euroa (ilman poistoja). Ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy Polvijärven kunnan talousarvion vuodelle 2011 ja taloussuunnitelman vuosille liitteenä olevassa muodossa. Päätös Asko Mustosen esityksestä kunnanhallitus päätti yksimielisesti jättää asian pöydälle. Khall. 248 Ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto hyväksyy Polvijärven kunnan talousarvion vuodelle 2011 ja taloussuunnitelman vuosille liitteenä olevassa muodossa. Päätös Kunnanhallitus jatkoi talousarvion käsittelyä. Talousarvion yksityiskohtaisen käsittelyn aikana:

5 Kunnanhallitus / Asko Mustonen esitti Jorma Tanskasen kannattamana, että sivulle 19 tehdään vapaa-ajan asumisen kohdalle seuraava lisäys: Lisäksi kesäasukkaita informoidaan mahdollisuudesta olla myös kirjoilla Polvijärvellä. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Asko Mustonen esitti Harri Kaiturin kannattamana, että sivun 9 loppuun tehdään seuraava lisäys: Mikäli lainsäädännössä tapahtuu muutoksia, voidaan selvittää myös muita mahdollisuuksia.

6 Kunnanhallitus / Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Asko Mustonen esitti Raili Tanskasen kannattamana, että sivulle 20 tehdään seuraava lisäys: Suoritetaan työtyytyväisyyskysely/ henkilöstötutkimus v aikana ja tarkoitukseen varataan euron määräraha. Raija Suvanto esitti Heli Routa-Mutasen kannattamana, että esitetty kysely toteutetaan vasta v Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtaja teki seuraavan esityksen äänestysjärjestykseksi: Ensin äänestetään Asko Mustosen ja Raija Suvannon esitysten välillä ja tässä äänestyksessä voittanut esitys asetetaan vastakkain pohjaesityksen kanssa. Kunnanhallitus hyväksyi esitetyn äänestysjärjestyksen. Puheenjohtajan esityksestä ensin päätettiin äänestää kädennostoäänestyksenä siten, että ne, jotka kannattavat Asko Mustosen esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Raija Suvannon esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin kuusi JAA -ääntä, kaksi EI -ääntä ja yksi tyhjää. JAA äänestivät Asko Mustonen, Raili Tanskanen, Jorma Tanskanen, Esko Tanskanen, Harri Kaituri ja Tiina Mustonen. EI äänestivät Raija Suvanto ja Heli Routa-Mutanen. Tyhjää äänesti Veli Haaranen. Puheenjohtaja totesi, että tämän äänestyksen oli voittanut Asko Mustosen esitys.

7 Kunnanhallitus / Tämän jälkeen puheenjohtaja esitti, että seuraavaksi äänestetään pohjaesityksen ja Asko Mustosen esitysten välillä. Puheenjohtajan esityksestä päätettiin suorittaa kädennostoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat pohjaesityksenä olevaa esittelijän esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Asko Mustosen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin kaksi JAA -ääntä, kuusi EI -ääntä ja yksi tyhjää. JAA äänestivät Heli Routa-Mutanen ja Raija Suvanto. EI äänestivät Asko Mustonen, Raili Tanskanen, Jorma Tanskanen, Esko Tanskanen, Harri Kaituri ja Tiina Mustonen. Tyhjää äänesti Veli Haaranen. Puheenjohtaja totesi, että Asko Mustosen esitys oli tullut kunnanhallituksen päätökseksi. Asko Mustonen esitti sivulle 44 kolmannen kappaleen ensimmäisen lauseen kirjoitettavaksi seuraavaan muotoon: Keskuskeittiöllä työskentelee tällä hetkellä 12 vakinaista henkilöä. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Tiina Mustonen esitti Veli Haarasen kannattamana sivulle 59 seuraavan lisäyksen: Iltapäiväkerhotoiminnan siirtäminen vapaa-aikatiloista muuhun kunnan tilaan kuten esim. Räätälintielle. Nuorisotilat ohjataan takaisin nuorison käyttöön. Iltapäiväkerhotoiminta tulee jatkumaan Sotkuman siirtymisen jälkeenkin kunnan

8 Kunnanhallitus / omana toimintana, joten nuorisotiloja ei ole järkevää eikä kohtuullista sitoa enää tähän toimintaan. Sivistystoimi velvoitetaan etsimään kunnan muista tiloista iltapäiväkerhotoiminnan tilat tammikuun aikana. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Tiina Mustosen esityksen. Asko Mustonen esitti Veli Haarasen kannattamana, että sivulle 88 tehdään seuraava lisäys: Selvitetään maanomistajien halukkuutta tonttien myyntiin sekä markkinoidaan mahdollisuutta maan vaihtoon. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Asko Mustonen esitti Veli Haarasen kannattamana, että sivulle 93 tehdään seuraava muutos: Kirkonkylän asemakaavan ajantasaistaminen siten, että vuonna 2011 toteutetaan pohjakartan laatiminen, vuonna 2012 alkaa kaavan laatiminen ja kaava valmistuu vuonna Variksen alueen kaavan tarkistus aloitetaan alkuvuodesta Sotkuman alueella olevan tilan Koivuranta 9/52 kaavamuutos, tai uudelleenpalstoitus otetaan suunnitteluun samaan aikaan. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Asko Mustonen esitti Raili Tanskasen kannattamana, että vuonna 2011 järjestetään valtuustoseminaari ja tarkoitukseen varataan euron määräraha.

9 Kunnanhallitus / Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Asko Mustosen esityksen. Tiina Mustonen esitti Heli Routa-Mutasen kannattamana, että Polvijärven nuorisovaltuustolle varataan euron määräraha. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Tiina Mustosen esityksen. Tiina Mustonen esitti Veli Haarasen kannattamana, että sivulle 65 tehdään seuraava muutos: Talousarvioesitykseen sisältyy, että syyslukukauden 2011 alusta lukien sivistyslautakunta saa palkata 10 koulunkäyntiavustajaa kokonaan kunnan varoin. Muiden koulunkäyntiavustajien palkkaukseen tulee käyttää jos mahdollista palkkatukea. Kuitenkin niin, että avustajien ammatilliset ja sosiaaliset pätevyysvaatimukset täyttyvät. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Tiina Mustosen esityksen. Tiina Mustonen esitti, että sivulle 66 tehdään seuraava lisäys: Tutkitaan mahdollisuutta hyödyntää nuoriso-ohjauksessa ulkopuolelta tulevaa hankerahoitusta. Käydyn keskustelun jälkeen puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyvän yksimielisesti Tiina Mustosen esityksen. Heli Routa-Mutanen totesi, että koska Hormanahon koulupiiriin on nyt tullut lisää kolme lasta ja Horsmanahon koululla tulee 20 oppilaan määräraja ylittymään hän esitti, että Horsmanahon koululle varataan vuodelle 2011 täysi määräraha

10 Kunnanhallitus / sivistystoimelle. Veli Haaranen kannatti Heli Routa-Mutasen esitystä.

11 Kunnanhallitus / Raili Tanskanen kannatti esittelijän esitystä. Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtajan esityksestä asiasta päätettiin suorittaa kädennostoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat päätösehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Heli Routa-Mutasen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin kuusi JAA -ääntä, kaksi EI -ääntä ja yksi tyhjää. JAA äänestivät Asko Mustonen, Raili Tanskanen, Jorma Tanskanen, Esko Tanskanen, Harri Kaituri ja Raija Suvanto. EI äänestivät Heli Routa-Mutanen ja Veli Haaranen. Tyhjää äänesti Tiina Mustonen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päätökseksi tulleen päätösehdotuksen. Tämän jälkeen käsiteltiin talousarvioon sisältyvät jäsenmaksut, yleishallinnon avustukset ja tila-avustukset. Merkittiin, että Jorma Tanskanen katsoi itsensä esteelliseksi yleishallinnon avustusten osalta, Harri Kaituri katsoi itsensä esteelliseksi yleishallinnon avustusten ja jäsenmaksujen osalta, Heli Routa-Mutanen katsoi itsensä esteelliseksi yleishallinnon avustusten osalta ja Helena Kaasinen katsoi itsensä esteelliseksi yleishallinnon avustusten ja tila-avustusten osalta ja he poistuivat kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi.

12 Kunnanhallitus / Merkittiin, että tältä osin valittiin Heli Routa-Mutasen tilalle pöytäkirjantarkastajaksi Raili Tanskanen. Tältä osin pöytäkirjanpitäjänä toimi kunnankamreeri Heikki Hallikainen.

13 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen tältä osin. Kunnanhallitus päätti kunnanjohtajan esityksestä korottaa kunnallisverokohtaa katteeksi vuodelle 2011 kunnanhallituksen lisäämälle euron käyttömenolle. Kunnanhallitus hyväksyi edellä olevilla muutoksilla v talousarvioesityksen ja taloussuunnitelman vuosille liitteenä olevassa muodossa esitettäväksi valtuuston hyväksyttäväksi. Liite nro 1.

14 Kunnanhallitus / KAAVOITUSKATSAUS Khall. 249 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaavaasioista, jotka eivät ole merkitykseltään vähäisiä (kaavoituskatsaus). Kaavoituskatsauksessa selostetaan lyhyesti kaava-asioita ja niiden käsittelyvaiheet sekä sellaiset kunnan päätökset ja toimet, joilla on välitöntä vaikutusta kaavoituksen lähtökohtiin ja tavoitteisiin. Tällaisina päätöksinä ja toimina selostetaan esim. kaavoitukseen liittyviä kunnan tekemiä mahdollisia sopimuksia. Kaavoituskatsauksesta on tiedotettava sen tarkoituksen kannalta sopivalla tavalla. Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy kaavoituskatsauksen ja saattaa kaavoituskatsausasiakirjat nähtäville. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 2.

15 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / HUKKALAN KOULUN LAKKAUTTAMINEN Sivistysltk. 64 on kokouksessaan käsitellyt kunnan kouluverkon ylläpitämisen periaatteet ja päättänyt, että koulun säilymisen rajana on 20 oppilasta. Oppilasmäärää laskettaessa ei huomioida toisen koulun oppilaaksiottoalueelta tulleita oppilaita, joita ei lasketa oppilaiksi siinäkään koulussa, jonka oppilaaksi-ottoalueelta he toiseen kouluun tulevat. n päätöksen mukaan koulun mahdollinen lakkauttaminen käsitellään osana talousarvioprosessia siten, että koulun lakkauttamisesta päätetään valtuuston talousarviopäätöksen yhteydessä. n hyväksymän periaatteen mukaan koulun lakkauttaminen laitetaan vireille, jos sen oppilasmäärä on laadittavan oppilasennusteen mukaan jäämässä alle 20 oppilaan seuraavan täyden lukuvuoden alussa. Kyseisen päivämäärän jälkeen kouluun tulleita oppilaita ei enää huomioida. Koulun lakkauttaminen laitetaan vireille myös siinä tapauksessa, että talousarviovuoden aikana maaliskuun loppuun mennessä koulun oppilasmäärän seuraavan lukuvuoden alussa on ennakoitu jäävän alle 20 oppilaan. Tässä tapauksessa koulun lakkauttamisesta tehdään päätös kevään aikana siten, että koulu lakkaisi jo seuraavan lukuvuoden alussa. Syyskuun 20. päivänä 2010 laaditun oppilasennusteen mukaan Hukkalan koulun oppilasmäärä lukuvuoden 2011-

16 Kunnanhallitus / alussa eli on 17 oppilasta. Koulun lakkauttaminen on laitettava vireille valtuuston päättämien periaatteiden mukaisesti. Liitteissä on ennuste kaikkien koulujen oppilasmääristä ja selvitys toisten koulujen oppilaaksiottoalueilta tulevista oppilaista.

17 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / on kokouksessaan hyväksynyt periaatelinjauksen, jonka mukaan koulun lakkautuessa sen koko oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Hukkalan koulun lisäksi myös Horsmanahon koulu lakkautettaisiin seuraavan lukuvuoden alussa. Maantieteelliset ja kuljetukselliset seikat huomioiden on perusteltua liittää Hukkalan koulun koko oppilaaksiottoalue Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen, varsinkin kun kumpikin kunnan läntisen alueen koulu lakkaisi. Kirkonkylän koulusta tulisi Hukkalan koulun oppilaiden uusi lähikoulu. Oppilaat sopisivat hyvin Kirkonkylän koulun saneerattuihin tiloihin. Kirkonkylän koulun oppilasryhmäkootkaan eivät oleellisesti muuttuisi. Kirkonkylän koulun opettajamäärä pysyisi jatkovuosina lähes nykyisen suuruisena. Liitteestä selviävät sekä Hukkalan että Horsmanahon koulujen oppilaiden tuomat muutokset Kirkonkylän koulun eri luokkien oppilasmääriin. Hukkalan koulun oppilaiden koulumatka pitenisi koulun lakkauttamisen myötä. Pitenevät koulumatkat ovat kuitenkin matkan pituuden ja keston puolesta niin lyhyet, että oppilaille ei koulumatkoista tule sellaisia, että ne ylittäisivät perusopetuslain määrittämän ajan tai muutenkaan heikentäisivät koulunkäynnin edellytyksiä. Oppilaskuljetukset hoidetaan aamuisin pääsääntöisesti linja-autoilla ja iltapäivisin takseilla ja linja-autoilla. Kuljetusjärjestelyt suunnitellaan tarkemmin keväällä 2011.

18 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Tulevien vuosien esikouluoppilaat menisivät päiväkotiin. Päiväkodin esikouluryhmän kokoon Hukkalan koulun lakkauttamisella ei ole oleellista merkitystä, kuten liitteenä olevasta ennusteesta ilmenee. Hukkalan koulun kaikki vakituiset työntekijät voidaan sijoittaa avoinna oleviin virkoihin ja tehtäviin. Määräaikaisten työntekijöiden sijoittuminen vastaaviin tehtäviin muissa kouluissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Henkilöstön sijoittamisesta laaditaan erillinen suunnitelma ja henkilöstön kanssa käydään tarvittavat neuvottelut ennen lakkautuspäätöksen tekemistä. Lopulliset päätökset henkilöittäin tehdään sivistyslautakunnassa sen jälkeen kun valtuusto on päättänyt koulun lakkauttamisesta. Hukkalan koulun lakkauttamisen merkittävimmät taloudelliset vaikutukset liittyvät henkilöstökuluihin. Liitteenä olevasta erillisestä laskelmasta näkyvät oleellisimmat säästöt ja lisäkulut. Laskelmasta ilmenee, että nettosäästöä kertyisi euroa vuodessa. Laskelma perustuu tämän hetkiseen kustannustasoon. Kunnalle jää koulun lakkauttamisen jälkeen vastattavaksi koulukiinteistön lämmityksestä aiheutuvat kulut. Polvijärven kunta ja Polvijärven Hake ja Turve Ky ovat tehneet Hukkalan koulun ja koulukiinteistön lämmöntoimituksesta sopimuksen, joka on voimassa vuoden 2015 maaliskuun 15. päivään saakka. Sopimuksen mukaan kunta maksaa lämpöyrittäjälle energiasta 25,00 euroa/mwh (alv 0 %) sekä perusmaksun 360 euroa/kk

19 Kunnanhallitus / (alv 0 %). Energiahintaa tarkistetaan puolivuosittain kustannuskehityksen mukaisesti.

20 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Lämmityskulujen lisäksi kunnalle jäävät välttämättömät muut kiinteistökulut siihen saakka, kun kunta kiinteistön omistaa. Koulun lakkauttamisen jälkeistä koulukiinteistön muuta käyttöä tai myyntiä koskevat ratkaisut tehdään myöhemmin. Kuntalaisia tullaan vielä kuulemaan ennen kuin lakkautusasia viedään kunnanhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi. Yleinen kuulemistilaisuus järjestetään sivistyslautakunnan toimesta Hukkalan koululla Myös kirjalliseen kuulemiseen annetaan mahdollisuus. Ehdotus Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Hukkalan koulu lakkautetaan alkaen ja että koulun koko nykyinen oppilaaksiottoalue liitetään Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Sivistyslautakunta esittää samalla, että hallintosäännön koululaitosta koskevasta kohdasta sivulta poistetaan Hukkalan koulu. Sivistyslautakunta järjestää kuntalaisille kuulemismahdollisuuden ennen kuin asiassa tehdään jatkopäätöksiä. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Khall. 250

21 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi sivistyslautakunnan esityksen.

22 Kunnanhallitus / Päätös Käydyn keskustelun aikana Heli Routa-Mutanen esitti, että käydään keskustelu Hukkalan koulun osalta mihin oppilaaksiotto-alueeseen Hukkalan koululaiset jatkossa sijoitetaan. Puheenjohtaja totesi, että Heli Routa-Mutasen esitystä ei ole kannatettu joten se raukeaa. Kunnanhallitus hyväksyi päätösehdotuksen. Liite nro 3.

23 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / HORSMANAHON KOULUN LAKKAUTTAMINEN Sivistysltk. 63 on kokouksessaan käsitellyt kunnan kouluverkon ylläpitämisen periaatteet ja päättänyt, että koulun säilymisen rajana on 20 oppilasta. Oppilasmäärää laskettaessa ei huomioida toisen koulun oppilaaksiottoalueelta tulleita oppilaita, joita ei lasketa oppilaiksi siinäkään koulussa, jonka oppilaaksiottoalueelta he toiseen kouluun tulevat. n päätöksen mukaan koulun mahdollinen lakkauttaminen käsitellään osana talousarvioprosessia siten, että koulun lakkauttamisesta päätetään valtuuston talousarviopäätöksen yhteydessä. n hyväksymän periaatteen mukaan koulun lakkauttaminen laitetaan vireille, jos sen oppilasmäärä on laadittavan oppilasennusteen mukaan jäämässä alle 20 oppilaan seuraavan täyden lukuvuoden alussa. Kyseisen päivämäärän jälkeen kouluun tulleita oppilaita ei enää huomioida. Koulun lakkauttaminen laitetaan vireille myös siinä tapauksessa, että talousarviovuoden aikana maaliskuun loppuun mennessä koulun oppilasmäärän seuraavan lukuvuoden alussa on ennakoitu jäävän alle 20 oppilaan. Tässä tapauksessa koulun lakkauttamisesta tehdään päätös kevään aikana siten, että koulu lakkaisi jo seuraavan lukuvuoden alussa. Syyskuun 20. päivänä 2010 laaditun oppilasennusteen mukaan Horsmanahon koulun oppilasmäärä lukuvuoden

24 Kunnanhallitus / alussa eli on 21 oppilasta. Oppilaista kuitenkin kaksi on toiselta oppilaaksiottoalueelta, joten koulun lakkauttaminen on laitettava vireille valtuuston päättämien periaatteiden mukaisesti. Liitteissä on ennuste kaikkien koulujen oppilasmääristä ja selvitys toisten koulujen oppilaaksiottoalueilta tulevista oppilaista.

25 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / on kokouksessaan hyväksynyt periaatelinjauksen, jonka mukaan koulun lakkautuessa sen koko oppilaaksiottoalue liitetään ensisijaisesti Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen. Horsmanahon koulun lisäksi myös Hukkalan koulu lakkautettaisiin seuraavan lukuvuoden alussa. Maantieteelliset ja kuljetukselliset seikat huomioiden on perusteltua liittää Horsmanahon koulun koko oppilaaksiottoalue Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen, varsinkin kun kumpikin kunnan läntisen alueen koulu lakkaisi. Kirkonkylän koulusta tulisi Horsmanahon koulun oppilaiden uusi lähikoulu. Horsmanahon koulun oppilaat sopisivat hyvin Kirkonkylän koulun saneerattuihin tiloihin. Kirkonkylän koulun oppilasryhmäkootkaan eivät oleellisesti muuttuisi. Kirkonkylän koulun opettajamäärä pysyisi jatkovuosina lähes nykyisen suuruisena. Liitteestä selviävät sekä Horsmanahon että Hukkalan koulujen oppilaiden tuomat muutokset Kirkonkylän koulun eri luokkien oppilasmääriin. Osalle Horsmanahon koulun oppilaista koulumatka lyhenisi ja osalle pitenisi. Pitenevätkin koulumatkat ovat kuitenkin matkan pituuden ja keston puolesta niin lyhyet, että oppilaille ei koulumatkoista tule sellaisia, että ne ylittäisivät perusopetuslain määrittämän ajan tai muutenkaan heikentäisivät koulunkäynnin edellytyksiä. Oppilaskuljetukset hoidetaan aamuisin pääsääntöisesti linja-autoilla ja

26 Kunnanhallitus / iltapäivisin takseilla ja linja-autoilla. Kuljetusjärjestelyt suunnitellaan tarkemmin keväällä 2011.

27 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Tulevien vuosien esikouluoppilaat menisivät päiväkotiin. Päiväkodin esikouluryhmän kokoon Horsmanahon koulun lakkauttamisella ei ole oleellista merkitystä, kuten liitteenä olevasta ennusteesta ilmenee. Horsmanahon koululla järjestetään koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa. Koulun lakkautuessa aamu- ja iltapäivätoiminta lakkaisi. Aamu- ja iltapäivätoimintaa tarvitsevat lapset voivat koulun lakkauttamisen jälkeen osallistua toimintaan kirkonkylän iltapäivätoimintaryhmässä. Horsmanahon koulun kaikki vakituiset työntekijät voidaan sijoittaa avoinna oleviin virkoihin ja tehtäviin. Määräaikaisten työntekijöiden sijoittuminen vastaaviin tehtäviin muissa kouluissa huomioidaan mahdollisuuksien mukaan. Henkilöstön sijoittamisesta laaditaan erillinen suunnitelma ja henkilöstön kanssa käydään tarvittavat neuvottelut ennen lakkautuspäätöksen tekemistä. Lopulliset päätökset henkilöittäin tehdään sivistyslautakunnassa sen jälkeen kun valtuusto on päättänyt koulun lakkauttamisesta. Horsmanahon koulun lakkauttamisen merkittävimmät taloudelliset vaikutukset liittyvät henkilöstökuluihin. Liitteenä olevasta erillisestä laskelmasta näkyvät oleellisimmat säästöt ja lisäkulut. Laskelmasta ilmenee, että nettosäästöä kertyisi euroa vuodessa. Laskelma perustuu tämän hetkiseen kustannustasoon.

28 Kunnanhallitus / Kunnalle jää koulun lakkauttamisen jälkeen vastattavaksi koulukiinteistön lämmityksestä aiheutuvat kulut. Polvijärven kunta ja Polvijärven Hake ja Turve Ky ovat tehneet Horsmanahon koulun ja koulukiinteistön asunto-osan lämmöntoimituksesta sopimuksen,

29 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / joka on voimassa vuoden 2015 maaliskuun 15. päivään saakka Sopimuksen mukaan kunta maksaa lämpöyrittäjälle energiasta 25,00 euroa/mwh (alv 0 %) sekä perusmaksun 377 euroa/kk (alv 0 %). Energiahintaa tarkistetaan puolivuosittain kustannuskehityksen mukaisesti. Lämmityskulujen lisäksi kunnalle jäävät välttämättömät muut kiinteistökulut siihen saakka, kun kunta kiinteistön omistaa. Koulun lakkauttamisen jälkeistä koulukiinteistön muuta käyttöä tai myyntiä koskevat ratkaisut tehdään myöhemmin. Kuntalaisia tullaan vielä kuulemaan ennen kuin lakkautusasia viedään kunnanhallituksen ja valtuuston käsiteltäväksi. Yleinen kuulemistilaisuus järjestetään sivistyslautakunnan toimesta Horsmanahon koululla Myös kirjalliseen kuulemiseen annetaan mahdollisuus. Ehdotus Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Horsmanahon koulu lakkautetaan alkaen koska oppilasmäärä ilman ulkopaikkakuntalaisia jää valtuuston asettaman 20 oppilaan alle, ja että koulun koko nykyinen oppilaaksiottoalue liitetään Kirkonkylän koulun oppilaaksiottoalueeseen.

30 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta esittää samalla, että hallintosäännön koululaitosta koskevasta kohdasta sivulta poistetaan Horsmanahon koulu. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle lisäksi, että Horsmanahon koululla järjestettävä iltapäivätoiminta lopetetaan lukuvuoden alusta alkaen.

31 Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta / Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta järjestää kuntalaisille kuulemismahdollisuuden ennen kuin asiassa tehdään jatkopäätöksiä. Päätös Keskustelun kuluessa kokous keskeytettiin (klo ) oppilasennusteen tarkistamisen vuoksi. Keskustelun jälkeen lautakunta päätti Reijo Mutasen ehdotuksesta yksimielisesti jättää asian pöydälle oppilastietojen ja oppilasennusteen lisäselvittelyä varten. Merkittiin, että Voitto Parikka saapui kokoukseen tämän pykälän aikana klo Sivistysltk. 70 Oppilastiedot ja oppilastilanne on tarkistettu. Kokouksessa esillä olleeseen oppilasennusteeseen ei tule muutoksia. Ennuste on laadittu koulutoimistossa ennen tiedossa olleiden oppilastietojen pohjalta. Ehdotus Sivistyslautakunta toteaa, että kokouksessa ollutta oppilasennustetta ei ole tarvetta muuttaa ja että kyseinen oppilasennuste tilanteen mukaisesti on edelleen koulun lakkauttamisvalmistelujen pohjana. Sivistyslautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että Horsmanahon koulu lakkautetaan alkaen, koska oppilasmäärä ilman ulkopaikkakuntalaisia jää valtuuston

32 Kunnanhallitus / asettaman 20 oppilaan rajan alle, ja että koulun koko nykyinen oppilaaksiottoalue liitetään Kirkonkylän koulun oppilaaksi-ottoalueeseen. Sivistyslautakunta / Kunnanhallitus / Sivistyslautakunta esittää samalla, että hallintosäännön koululaitosta koskevasta kohdasta sivulta poistetaan Horsmanahon koulu. Sivistyslautakunta esittää kunnanhallitukselle lisäksi, että Horsmanahon koululla järjestettävä iltapäivätoiminta lopetetaan lukuvuoden alusta alkaen. Päätös Sivistyslautakunta hyväksyi ehdotuksen yksimielisesti. Khall. 251 Merkittiin, että Päivi Walling saapui kokoukseen tämän pykälän käsittelyn aikana klo Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi sivistyslautakunnan esityksen.

33 Kunnanhallitus / Päätös Käydyn keskustelun aikana Heli Routa-Mutanen esitti Veli Haarasen kannattamana, että Horsmanahon koulua ei lakkauteta. Jorma Tanskanen kannatti esittelijän esitystä. Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtajan esityksestä asiasta päätettiin suorittaa kädennostoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat päätösehdotusta äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Heli Routa-Mutasen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin kuusi JAA -ääntä, kaksi EI -ääntä ja yksi tyhjää. JAA äänestivät Asko Mustonen, Raili Tanskanen, Jorma Tanskanen, Esko Tanskanen, Harri Kaituri ja Raija Suvanto.

34 Kunnanhallitus / EI äänestivät Heli Routa-Mutanen ja Veli Haaranen. Tyhjää äänesti Tiina Mustonen. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen päätökseksi tulleen päätösehdotus. Liite nro 4.

35 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / SIIVOUSTYÖN ERIYTTÄMINEN HOITOTYÖSTÄ JA SIIVOUKSEN SIIRTÄMINEN TEKNISELLE TOIMELLE SIIVOUSTYÖNJOHTAJAN ALAISUUTEEN Sos. ja terv. ltk 66 Siivoustyönmitoituksen käyttöönoton yhteydessä on valmisteltu siivoustyön siirtämistä tekniselle toimelle kunnan siivoustyönjohtajan alaisuuteen. Muutoksella pyritään lisäämän siivouksen laatua asiantuntijan johdolla ja joustavasti järjestelemään sairaus- ja vuosilomien sijaisuudet. Sunnuntaisiivous suunnitelman mukaan lopetetaan ja iltasiivousta vähennetään. Turvalan ja terveyskeskuksen siivoustyön mitoituksen käyttöönottoa on valmisteltu niin, että jatkossa Turvalan; vuodeosaston, Kehräkodin, palveluasuntojen yleisten tilojen, Turvalaan muuttaneiden sosiaali- ja terveystoimiston sekä kotihoidon toimistotilojen siivous siirretään teknisen toimen alaiseksi toiminnaksi ja siivouksesta vastaa siivoustyönjohtajan siivoustiimi. Osa laitosapulaisista - tässä vaiheessa Liisa Laitinen, Anneli Miinalainen, Ulla Päivinen ja Vuokko Valjus siirtyvät siivoojan tehtäviin, niin, että kolme heistä vastaa edellä mainittujen tilojen siivoamisesta ja yksi siirtyy muualle siivoustyönjohtajan määräämiin tehtäviin. Laitoshoidon hoitohenkilöstön määrä ei vähene, koska nykyisellään siivoustyö vaatii kolmen henkilön työpanoksen. Yhden laitosapulaisen tehtävä muutetaan lähihoitajan toimeksi ja täytetään.

36 Kunnanhallitus / Terveyskeskuksen henkilöstöön jää edelleen kolme laitosapulaista, joista kaksi Kehräkodille hoitotyöhön ja yksi laitosapulainen toimii välinehuollossa. Työjärjestelymuutoksen sujuvuuden varmistamiseksi on perusteltua, että suunnitellun siivoustyön tekijöinä ovat aiemmin laitosapulaisina toimineet henkilöt. Myös välinehuoltajan sijaisuus

37 Kunnanhallitus / Sosiaali- ja terveyslautakunta / Kunnanhallitus / esitetään siirrettäväksi tekniselle toimelle siivoustyönjohtajan alaisuuteen, koska nykyisissä laitosapulaisissa on tehtävään koulutettu henkilö. Liitteinä ovat kokousmuistio siivoustyönjärjestelyjä käsittelevästä tilaisuudesta ja henkilöstön kuulemistilaisuudesta sekä terveyskeskuksen vuodeosaston hoitajien kirje asian johdosta. Ehdotus Johtava lääkäri Sosiaali- ja terveyslautakunta esittää kunnanhallitukselle, että siivoustyö eriytetään hoitotyöstä ja siirretään tekniselle toimelle siivoustyön johtajan alaisuuteen lukien niin, että suunnitellun siivoustyön tekijöinä ovat aiemmin laitosapulaisina toimineet henkilöt ja että myös välinehuoltajan sijaisuus siirretään tekniselle toimelle siivoustyönjohtajan alaisuuteen. Neljä laitosapulaisen toimea muutetaan siivoojan toimiksi. Kunnanhallitus muuttaa yhden laitosapulaisen toimen lähihoitajan toimeksi ja antaa luvan toimen täyttämiseen. Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin. Käydyn keskustelun aikana Riitta Kuronen ilmoitti, että hän jättää asiaan eriävän mielipiteensä (liite).

38 Kunnanhallitus / Khall. 252 Päätöksellään sosiaali- ja terveyslautakunta on päättänyt, että Toimintakeskus Turvalan ja uuden terveyskeskuksen siivoustyön mitoitus otetaan käyttöön lukien.

39 Kunnanhallitus / Toimintakeskus Turvalan tiloissa on tehty siivoustyön mitoitus v ja uuden terveyskeskuksen tiloissa v Kunnan vuoden 2011 talousarvioesityksessä on huomioitu laitoshoidosta neljän laitosapulaisen siirtyminen siivoojiksi teknisen toimen (siivoustoimen) alaisuuteen. Heidän palkkansa sisältyvät teknisen toimen talousarvioon ja vastaavasti menot on huomioitu sisäisenä laskutuksena sosiaali- ja terveystoimelta. Järjestelyn tarkoituksena on: 1. Lisätä siivouksen laatua siivoustyönjohtajan johdolla ja joustavasti järjestellä sairaus- ja vuosilomien sijaisuudet ja 2. Vahvistaa ja korostaa laitoshoidon hoitotyön merkitystä lisäämällä lähihoitajien määrää. Suunnitellun järjestelyn yhteydessä on tarkoitus muuttaa yhden siivoojaksi siirtyvän laitosapulaisen toimi lähihoitajan toimeksi sekä täyttää vapautunut toinen laitosapulaisen toimi lähihoitajalla. Suunnitellun tehtäväjärjestelyn linjauksena myös jatkossa on, että avoimeksi jäävät laitosapulaisen ja osastoapulaisen toimet muutetaan niiden vapautuessa lähihoitajan toimiksi. Nykyisin laitosapulaisina työskentelevien Liisa Laitisen, Anneli Miinalaisen, Ulla Päivisen ja Vuokko Valjuksen työajasta on laitoshoidon esimiehen ilmoituksen mukaan noin 75 % siivoustyötä. Jatkossa siivoojiksi siirtyvät kolme henkilöä hoitavat ko. siivoustyön kokoaikaisina siivoustyöntekijöinä ja tässä yhteydessä kahden laitosapulaisen toimet (Anneli Tervolta vapautunut ja Heli

40 Kunnanhallitus / Karvisen paikalle siirtyvä laitosapulaisen toimi) täytetään lähihoitajan vakinaisena toimena.

41 Kunnanhallitus / Kunnanhallitukselle esitettiin siivoustyönjohtaja Elsa Kettusen lähettämä kirje. Ehdotus Kunnanhallitus päättää sosiaali- ja terveyslautakunnan esityksen mukaisesti, että siivoustyö eriytetään hoitotyöstä ja siirretään tekniselle toimelle siivoustyönjohtajan alaisuuteen lukien niin, että suunnitellun siivoustyön tekijöinä vuoden 2011 alusta lukien ovat Liisa Laitinen, Anneli Miinalainen, Ulla Päivinen ja Vuokko Valjus ja että, myös välinehuoltajana toimivan laitosapulaisen sijaisuus siirretään tekniselle toimelle siivoustyönjohtajan alaisuuteen. Lisäksi kunnanhallitus päättää muuttaa kolme laitosapulaisen tointa siivoojan toimiksi ja muuttaa yhden laitosapulaisen toimen lähihoitajan toimeksi ja antaa luvan toimen täyttämiseen lukien, jolloin myös vakinaisesti täytetään toukokuussa 2010 laitosapulaisesta lähihoitajaksi muutettu toimi. (yksi siivoojan paikka on jo avoinna). Varmistaakseen työjärjestelymuutoksen sujuvuuden kunnanhallitus päättää, että siivoojiksi siirtyvistä laitosapulaisista kolme henkilöä työskentelee jatkossakin Toimintakeskus Turvalassa ja terveyskeskuksessa. Siivoustyönjohtaja päättää yhden siivoojaksi siirtyvän henkilön työhön sijoittamisesta ja tällä ratkaisulla täytetään sisäisin järjestelyin teknisen lautakunnan anoma siivoojan täyttölupa. Kunnanhallitus antaa laitoshoidon esimiehen tehtäväksi järjestellä siivoojiksi siirtyviltä henkilöiltä muulle henkilöstölle siirtyvät tehtävät tarkoituksenmukaisella tavalla huomioiden edellä ilmenevien uusien lähihoitajien työpanos niin, että tämän tehtäväjärjestelyn johdosta kokonaisuutena henkilömäärä ei kasva.

42 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus päättää korottaa siivoojan tehtäviin siirtyvien henkilöiden tehtäväkohtaista palkkaa Polvijärvellä siivoojille määriteltyyn tehtäväkohtaiseen palkkatasoon, niin, että korotus on 16,68 euroa/kk ja uusi palkka on 1.679,87 euroa/kk lukien. Kunnanhallitus päättää, että siivoustyön muutoksen järjestelyissä sosiaali- ja terveystointa työnantajan edustajana toimivalle johtavalle lääkärille annetaan oikeus kunnanhallituksen ja sosiaali- ja terveyslautakunnan asiassa tekemien päätösten pienehköihin muutoksiin. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 5.

43 Kunnanhallitus / YMPÄRISTÖTERVEYDENHUOLLON JAOSTON JÄSENTEN JA HENKILÖ- KOHTAISTEN VARAJÄSENTEN VALITSEMINEN Khall. 253 Joensuun kaupunginvaltuusto on kokouksessaan hyväksynyt sosiaali- ja terveystoimen johtosäännön, jonka mukaan Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnassa on ympäristöterveydenhuoltoa koskevien asioiden käsittelyä varten ympäristöterveydenhuollon jaosto, johon kuuluu kahdeksan jäsentä sekä näiden henkilökohtaiset varajäsenet. Jaoston neljä jäsentä ja heidän varajäsenensä valitsee Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta, joka myös valitsee puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan. Joensuun kaupunkiseudun muut kunnat valitsevat jaostoon kolme jäsentä ja kolme varajäsentä siten, että kuluvalle ja vuoden 2013 alusta alkavalle vaalikaudelle valitsevat Kontiolahti, Liperi ja Outokumpu kukin yhden varsinaisen jäsenen ja Ilomantsi Kontio-lahden, Juuka Liperin ja Polvijärvi Outokummun valitsemalle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen. Keski-Karjalan kunnat valitsevat yhden varsinaisen ja varajäsenen siten, että kuluvalle ja vuoden 2013 alusta alkavalle vaalikaudelle valitsee Kitee varsinaisen jäsenen ja Tohmajärvi Kiteen valitse-malle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen. Sopimuskuntia on pyydetty valitsemaan Joensuun kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunnan ympäristöterveyden huollon jaostoon varsinaiset ja henkilökohtaiset varajäsenet vuonna 2012 päättyvälle vaalikaudelle siten, että 1. Kontiolahden ja Liperin kunnat sekä Outokummun kaupunki valitsevat kukin yhden varsinaisen jäsenen,

44 Kunnanhallitus / Ilomantsin kunta valitsee Kontiolahden kunnan valitsemalle varsinaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen, Juuan kunta valitsee Liperin kunnan valitsemalle varsinaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen ja Polvijärven kunta valitsee Outokummun kaupungin valitsemalle varsinaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen, 3. Kiteen kaupunki valitsee yhden varsinaisen jäsenen ja Tohmajärven kunta valitsee Kiteen valitsemalle varsinaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen. Lautakunnan ympäristöterveydenhuollon jaoston tulee aloittaa toimintansa välittömästi vuoden 2011 alusta ja ensimmäinen kokous tulisi voida pitää jo 5. tammikuuta Tämän johdosta on pyydetty, että kunnat suorittaisivat valinnat niin pian kuin mahdollista. Ehdotus Kunnanhallitus päättää esittää valtuustolle, että valtuusto valitsee ympäristöterveydenhuollon jaostoon Outokummun kaupungin valitsemalle varsinaiselle jäsenelle henkilökohtaisen varajäsenen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

45 Kunnanhallitus / PÄIVÄHOIDON TYÖSUHTEIDEN JATKAMINEN JA UUDEN PERHEPÄIVÄ- HOITAJAN PALKKAAMINEN Khall. 254 Päiväkodin johtaja Kirsti Tanskanen pyytää kunnanhallitukselta lupaa saada täyttää liitteenä olevat päivähoidon määräaikaiset työsuhteet. Ehdotus Kunnanhallitus antaa luvan päivähoidon työsuhteiden jatkamiseen neljän ryhmäperhepäivähoitajan, yhden lähihoitajan ja yhteensä kolmen lasten kotona työskentelevän perhepäivähoitajan, kahden omassa kodissa työskentelevän perhepäivähoitajan sekä kahden päiväkodin avustajan palkkaamiseen. Edellä olevan lisäksi yksi päiväkodin avustaja palkataan palkkatuella ja tähän palkkaukseen on määrärahavaraus yleishallinnon tulosalueella. Kunnanhallitus myöntää edellä mainitut luvat edellyttäen, että asiassa toimitaan määrärahojen puitteissa. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 7.

46 Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / Kunnanhallitus / SAVIRANNAN TYÖ- JA ASUMISYKSIKÖSSÄ OHJAAJAN TOIMEN VÄLIAIKAINEN TÄYTTÄMINEN Khall. 46 Khall. 255 Savirannan työ- ja asumisyksikön vastaava ohjaaja on pyytänyt täyttölupaa täyttää ohjaajan sijaisuus Savirannan työ- ja asumis-yksikössä ajalla 24. helmikuuta tammikuuta Ehdotus Kunnanhallitus päättää myöntää anotun luvan. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Savirannan työ- ja asumisyksikön vastaava ohjaaja on pyytänyt täyttölupaa täyttää ohjaajan sijaisuus Savirannan työ- ja asumisyksikössä ajalla Ehdotus Kunnanhallitus päättää myöntää anotun luvan edellyttäen, että sosiaali- ja terveystoimi toimii asiassa määrärahojensa puitteissa. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

47 Kunnanhallitus / YMPÄRISTÖNSUOJELUSIHTEERIN TEHTÄVIEN HOITAMINEN Khall. 256 Polvijärven kunnalla ja Outokummun kaupungilla on kummallakin ollut ympäristönsuojelulaissa ja ympäristönsuojeluasetuksessa kunnan tehtäväksi määrättyjen tehtävien hoitamista varten ympäristönsuojelusihteeri-terveystarkastajan yhdistelmävirka. Joensuun seudun kuntien ympäristöterveydenhuollon siirtyessä kuntien välisellä sopimuksella Joensuun kaupungin hoidettavaksi molemmat viranhaltijat siirtyvät Joensuun kaupungin palvelukseen terveystarkastajan virkoihin. Polvijärven kunta ja Outokummun kaupunki ovat neuvotelleet yhteisen ympäristön-suojelusihteerin viran perustamisesta siten, että Outokummun kaupunki perustaa viran ja myy ympäristönsuojelusihteerin palvelut Polvijärven kunnalle. Kunnalle kuuluvista kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetun lain mukaisista ympäristönsuojelulupa- ja valvontatehtävistä huolehtii kuntien hallintosäännössä määrätty kunnan ympäristönsuojeluviranomainen, joka käyttää osaltaan ympäristön-suojelun yleisen edun puhevaltaa tämän lain mukaisessa päätöksenteossa. Kunnan ympäristönsuojeluviranomainen voi siirtää tässä laissa tarkoitettua toimivaltaansa viranhaltijalle siten kuin kuntien ympäristönsuojelun hallinnosta annetussa laissa säädetään. Toimivaltaa ei voida kuitenkaan siirtää viranhaltijalle asiassa, joka sisältää hallintopakon käyttämistä. Viranhaltijalla, jolle siirretään kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselle kuuluvaa toimivaltaa, tulee olla tehtävän edellyttämä pätevyys.

48 Kunnanhallitus / Viranhaltijaan, jonka hoidettavaksi on 1 momentin nojalla annettu tehtäviä, sovelletaan, mitä näitä tehtäviä muutoin hoitavasta viranomaisesta ja muutoksenhausta sen päätöksiin säädetään. Ehdotus Kunnanhallitus päättää hyväksyä ja esittää valtuuston hyväksyttäväksi ympäristönsuojelusihteerin tehtävien hoitamisen liitteen mukaisesti. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 7.

49 Kunnanhallitus / KESKUSKEITTIÖN ATERIAHINTOJEN TARKISTAMINEN Khall. 257 Vuoden 2011 talousarvion perusteluissa on mainittu, että keskuskeittiön muille hallintokunnille toimittamien aterioiden suoritehintaa tarkistetaan 2,30 eurosta 2,40 euroon. Elintarvikkeiden hinnat ja henkilöstömenot ovat nousseet. Perusteluissa on mainittu lisäksi, että myös työpaikkaruokailun sekä ateriapalveluna toimitettujen lounaiden ja palveluasuntojen ja pienryhmäkotien ateriapakettien hintoja tarkistetaan vuoden alussa. Liitteenä ovat keskuskeittiön nykyiset ateriahinnat sekä alkaen ehdotetut uudet hinnat. Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että keskuskeittiön ateriahinnat ovat lukien liitteen mukaiset. Muilta hallintokunnilta perittävä suoritehinta on 2,40 euroa lukien. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 8.

50 Kunnanhallitus / MAATALOUSLOMITTAJA JYRKI REVON TEKEMÄ OIKAISUVAATIMUS VUOSILOMAPÄÄTÖKSEEN Khall. 258 Maatalouslomittaja Jyrki Repo on toimittanut päivätyn oikaisuvaatimuksen vuosilomapäätöksestä. Oikaisuvaatimus-asiakirjat ovat esityslistan liitteenä. Vs. lomasihteeri Kaija Voutilainen on antanut esityslistan liitteenä olevan lausunnon ko. oikaisuvaatimuksen johdosta. Ehdotus Kunnanhallitus katsoo, että oikaisuvaatimus ei anna aihetta tehdyn päätöksen muuttamiseen. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Liite nro 9.

51 Kunnanhallitus / JORMA TANSKASEN ESITYS KUNNALLISNEUVOKSEN ARVONIMEN HAKEMISESTA SEPPO REIJOSELLE Khall. 259 Kunnanhallituksen kokouksessa kunnanhallituksen jäsen Jorma Tanskanen esitti, että Polvijärven kunta hakee pitkään Polvijärven kunnan luottamushenkilönä toimineelle Seppo Reijoselle kunnallisneuvoksen arvonimeä. Julkisen arvonannon osoituksista annetun lain 2 :n mukaan tasavallan presidentti myöntää arvonimet. Arvonimistä annetun asetuksen 3 :n mukaan arvonimen saajan tulee olla hyvä-maineinen ja nuhteeton. Asetuksen 4 :n mukaan arvonimeä koskeva hakemus on osoitettava tasavallan presidentille. Esityksen voivat tehdä yksityiset henkilöt ja yhteisöt. Esitys on tehtävä kirjallisesti ja siihen on liitettävä: 1. Arvonimen saajaksi esitettävän henkilön ansioluettelo tai nimikirjanote, josta käy ilmi selvitys virka-, työ- tai muusta palvelusuhteesta; 2. Esityksen tekijän antama sitoumus arvonimestä perittävän veron suorittamisesta; 3. Yhdistyksen tai yhteisön osalta ote tai oikeaksi todistettu jäljennös esitykseen liittyvistä päätöspöytäkirjoista; sekä 4. Esityksen tekijän ja arvonimen saajaksi esitettävän yhteystiedot. Kunnallisneuvoksen arvonimestä perittävän veron suuruus on euroa. Mikäli arvonimen saaja on päätoimisessa virka- tai työsuhteessa taikka muussa siihen verrattavassa palvelusuhteessa valtioon, kuntaan tai kirkkoon veron suuruus on euroa.

52 Kunnanhallitus / Ehdotus Kunnanhallitus päättää, että Jorma Tanskasen esitys kunnallisneuvoksen arvonimen hakemisesta Seppo Reijoselle ei anna aihetta enempiin toimiin. Päätös Käydyn keskustelun aikana Jorma Tanskanen esitti Harri Kaiturin kannattamana, että Polvijärven kunta hakee kunnallisneuvoksen arvonimeä Seppo Reijoselle ja pyrkii hankkimaan ulkopuolista rahoitusta arvonimeen. Raija Suvanto kannatti esittelijän esitystä. Puheenjohtaja totesi, että asiasta äänestetään. Puheenjohtajan esityksestä asiasta päätettiin suorittaa kädennostoäänestys siten, että ne, jotka kannattavat esittelijän esitystä äänestävät JAA ja ne, jotka kannattavat Jorma Tanskasen esitystä äänestävät EI. Äänestyksessä annettiin yksi JAA -ääni, kuusi EI -ääntä ja kaksi tyhjää. JAA äänesti Raija Suvanto. EI äänestivät Jorma Tanskanen, Raili Tanskanen, Esko Tanskanen, Asko Mustonen, Harri Kaituri ja Veli Haaranen. Tyhjää äänestivät Tiina Mustonen ja Heli Routa-Mutanen. Puheenjohtaja totesi Jorma Tanskasen esityksen tulleen kunnanhallituksen päätökseksi.

53 Kunnanhallitus / KIRKONKYLÄN KOULUUN KOLMANNEN MÄÄRÄAIKAISEN LUOKAN- OPETTAJAN PALKKAAMINEN Khall. 260 Sivistysjohtaja on lähettänyt kunnanhallitukselle seuraavanlaisen lupa-anomuksen luokanopettajan palkkaamiseen. Kunnanhallitus on kokouksessaan antanut luvan Kirkonkylän koulun kolmannen määräaikaisen luokanopettajan ottamiseen syyslukukaudeksi 2010 ja päättänyt, että kevään 2011 osalta asia päätetään myöhemmin valtion määräaikaisen rahoituksen varmistuttua. Opetusministeriöltä on saatu vuodelle 2010 rahoitusta euroa kolmannen määräaikaisen opettajan palkkaamiseen ilman kunnan omavastuuosuutta. Kolmannen määräaikaisen opettajan palkkaamiseen myönnettyä valtionapua jää vuodelta 2010 käyttämättä euroa. Sen on arvoitu riittävän määräaikaisen luokanopettajan palkkaamiseen koulun päättymiseen saakka. Opetusministeriöltä on anottu, että tälle vuodelle myönnettyä avustusta saataisiin käyttää myös ensi kevätlukukautena. Päätöstä ei ole vielä saatu, mutta mitä todennäköisimmin opetusministeriö antaa myöntävän päätöksen, koska se on etukäteen ilmoittanut, että tällainen menettely on mahdollista. Pyydän kunnanhallitukselta luvan ottaa kolmas määräaikainen luokanopettaja Kirkonkylän kouluun ajalle ". Ehdotus Kunnanhallitus myöntää edellä mainitun luvan edellyttäen, että asiassa toimitaan määrärahojen puitteissa.

54 Kunnanhallitus / Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. POLVIJÄRVEN LIONS CLUBIN ANOMUS SAADA VAPAA-AIKATALO ILMAN VUOKRAA KÄYTTÖÖN JOULUMIELTÄ JOKAISELLE -KONSERTTIA VARTEN Khall. 261 Polvijärven Lions Club järjestää toista kertaa peräkkäin Joulumieltä jokaiselle -konsertin vapaa-aikatalolla Konsertti on ennakkoon jo lähes loppuunmyyty. Konserttiin on varattu paikkoja 700 hengelle. Kaikki järjestelyt hoitaa Lions Club talkootyönä. Tarjoilun yleisölle ja vaatenaulakon hoitavat lukion opiskelijat. Konsertti on suurtapahtuma Polvijärvellä toteaa Polvijärven Lions Club kirjelmässään kunnanhallitukselle. Niinpä Polvijärven Lions Club anoo vapautusta vapaa-aikatalon 200 euron vuokrasta. Konsertista saamansa mahdollisen voiton Polvijärven Lions Club ilmoittaa käyttävänsä avustustoimintaan, erityisesti nuorisotyöhön. Ehdotus Kunnanhallitus hyväksyy vapautuksen ko. tapahtuman osalta vapaa-aikatalon vuokrasta. Päätäs Merkittiin, että Jorma Tanskanen katsoi itsensä esteelliseksi asiassa ja hän poistui kokoushuoneesta asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Kunnanhallitus hyväksyi yksimielisesti päätösehdotuksen.

55 Kunnanhallitus / POLVIJÄRVEN KUNTA Kunnanhallitus LAUSUNTO Hakemusnumero Hakija Nimi Mutanen Aku Tapio Lähiosoite Joensuuntie 6 Postitoimipaikka POLVIJÄRVI Rakennuspaikka Kunta Polvijärvi Kaupunginosa/kylä Sotkuma RN:o 88:27 Tilan nimi Pajaniemi Rakennuspaikan osoite Joensuuntie POLVIJÄRVI Kaava-alue Polvijärven ranta-alue Pinta-ala 54210,00 m 2 Rakennustoimenpide Omakotitalon laajentaminen Selostus poikkeamisesta Hakemuksen perustelut Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Käyttötarkoitus Kerrosala m 2 Kerrosluku As. lkm Yhden asunnon talot 40, Omakotitalon laajennus tulee noin 13 metrin päähän Polvijärven rannasta. Kysymyksessä vanha asuinpaikka, jossa pienehkö asuinrakennus. Haluamme rakentaa lisää asuintilaa perheasunnoksi. Hankkeen ei arvioida huomattavasti heikentävän alueen kaavoitustilannetta kun kysymyksessä on asuinalueeksi muodostunut rakennuskanta. Lisätiedot Tieyhteys on olemassa viereiselle kulkevalle Maantie 502:lle. Rakennus on liitetty vesiosuuskunnan vesijohtoverkostoon. Jätevesienkäsittely, nykyisin on 2-osaiset saostuskaivot ja maaperäimeytys. Alueen läheltä tulee kulkemaan kunnallinen jätevesiviemärin runkolinja Polvijärvi-Sotkuma.

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35

Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2011 534 (- 552) KOKOUSAIKA Maanantaina 12. joulukuuta 2011 klo 15.00-19.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta

FINLEX - Säädökset alkuperäisinä: 578/2006. Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006. Laki kuntalain muuttamisesta Sivu 1/5 Finlex» Lainsäädäntö» Säädökset alkuperäisinä» 2006» 578/2006 578/2006 Eduskunnan päätöksen mukaisesti Annettu Naantalissa 29 päivänä kesäkuuta 2006 Laki kuntalain muuttamisesta kumotaan 17 päivänä

Lisätiedot

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00

Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 20/2011 553 (- 569) KOKOUSAIKA Maanantaina 19. joulukuuta 2011 klo 17.30-19.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 7/2013 177 (-197) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 7/2013 177 (-197) Aika Keskiviikkona 18. joulukuuta 2013 klo 13.00-16.55 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Kunnanhallitus 18/2015 509 (-527) Aika Maanantaina 7. joulukuuta 2015 klo 18.00-20.10 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Mustonen

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 31.3.2014 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 25 Kokousaika 25.3.2014 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00

Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 18/2010 551 (- 561) KOKOUSAIKA Tiistaina 7. joulukuuta 2010 klo 12.00-14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016. Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2016 Sivistyslautakunta 28.01.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Torstai 28.01.2016 klo 18.00 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Sivistyslautakunta 27.10.2015. Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 87 Kokousaika 27.10.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 75 76 77 78 79 80 81 82 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 4.5.2015 klo 9.00-15.00 Sivistyslautakunta 28.4.2015 43 Kokousaika 28.4.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Päiväkoti Kuunari Käsiteltävät asiat 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivistyslautakunta Sivu 19 KOKOUSAIKA ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 2/2014 Sivu 19 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstaina 20.3.2014 kello 18.30 20.58 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Sivistyslautakunta Nro 11/2009. Kunnanvirasto, valtuustosali KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA sivu Nro 11/2009 Kokousaika klo 19.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Henkilökohtaiset

Lisätiedot

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali

Valtuusto 5/2005 139 (-156) Kunnanvirastotalo, valtuustosali POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Valtuusto 5/2005 139 (-156) KOKOUSAIKA Tiistaina 15. marraskuuta 2005 klo 19.00-20.10 nro sivu KOKOUSPAIKKA Kunnanvirastotalo, valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus. Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 16/2015 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Tiistai 27.10.2015 klo 17.00 17.50 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012

Pöytäkirja on tarkastettu ja todettu kokouksen kulun mukaiseksi. Lemillä 03.06.2012 Lemin kunta 5/2012 7 Aika 30.05.2012 klo 20.00-20.10 Paikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanvirasto I Pylkkö Osmo Huttunen Matti Värtö Veijo Lepistö Minttu puheenjohtaja varapuheenjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 1/2014 Tukipalvelulautakunta Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Torstai 9.1.2014 klo 17.00 17.36 Isonkyrön

Lisätiedot

Kunnanhallitus 6/2009 226 (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo 17.30-19.15. Veli Haaranen. Harri Kaituri Tiina Mustonen

Kunnanhallitus 6/2009 226 (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo 17.30-19.15. Veli Haaranen. Harri Kaituri Tiina Mustonen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 6/2009 226 (- 272) KOKOUSAIKA Maanantaina 20. huhtikuuta 2009 klo 17.30-19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille

Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille Kunnanvaltuusto 65 25.06.2013 Vastuuvapauden myöntäminen vuosien 2011-2012 aikana toimineelle kunnanhallitukselle ja kunnanjohtajalle sekä muille tilivelvollisille KVALT 65 Khsal 31 Tarkastuslautakunta

Lisätiedot

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013

Nivalan kaupunki. 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse. Kaupunginhallitus Esityslista 22/2013 -3, KH 25.11.2013 14:00 Nivalan kaupunki Kaupunginhallitus 25.11.2013 212 :n oheismateriaali paperiversiona on lähetetty teille postitse Esityslista 22/2013 -2, KH 25.11.2013 14:00 Kokousaika Maanantai

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta 3/2016 1. Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00. Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien kokoushuone Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 3/2016 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Ti 19.4.2016 klo 17.30-18.00 Kunnanvirasto, hallituksen ja lautakuntien

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali SOSIAALILAUTAKUNTA 29.10.2013 50 KOKOUSKUTSU / ASIALISTA KOKOUSAIKA 29.10.2013 kello 18.00-20.50 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KÄSITELTÄVÄT ASIAT Pykälä no Sivu Asia 44 52 Kokouksen

Lisätiedot

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen

Rakennuslautakunta 2/2012 20. 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23. Pirkko Räsänen Kalevi Juntunen. Osmo Korhonen. Pauli Vaittinen Olli Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Rakennuslautakunta 2/2012 20 nro sivu KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA 6. syyskuuta 2012 klo 18.30-19.23 Kunnanvirastotalo, kunnanhallituksen huone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja

Lisätiedot

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Utsjoen kunta Esityslista 10/ Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Utsjoen kunta Esityslista 10/2018 1 Kunnanhallitus Aika 14.12.2018 klo 12:00 Paikka Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia Otsikko Sivu 159 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009

POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1(9) POHJOIS-KARJALAN KOULUTUSKUNTAYHTYMÄN PERUSSOPIMUS 1.1.2009 1. LUKU KUNTAYHTYMÄ 1 Nimi ja kotipaikka Kuntayhtymän nimi on Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja sen kotipaikka on Joensuun kaupunki.

Lisätiedot

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011

KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Sivistyslautakunta Nro 3/19.4.2011 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 3/19.4.2011 Kokousaika 19.4.2011 klo 19.00 20.18 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Jäsenet Saapuvilla olleet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana) x = läsnä -

Lisätiedot

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille.

Kokouskutsu on lähetetty sähköpostina kunnanvirastoon, mistä se on toimitettu edelleen tarkastuslautakunnan jäsenille. Kihniön kunta Tarkastuslautakunta 2013-2016 Pöytäkirja 2/2015 Kokousaika: 20.4.2015 klo 13.00 16.30 Kokouspaikka: Kihniön kunnanvirasto Läsnä: Jouko Yli-Knuuttila, puheenjohtaja Tiina Jokioja, varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk)

Jutta Pasma (sit) Satu Sirviö (sit) Ahti Isojärvi (kesk) Jari Tervo (kesk) Marko Poikela (kesk) Pirkko Hyötylä (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 310 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 15/2009 KOKOUSAIKA Perjantaina 04.12.2009 kello 15.00 15.40 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012. Sivistyslautakunta 17.01.2012 1. Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2012 Sivistyslautakunta 17.01.2012 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 17.01.2012 klo 18.00 18.40 Puumilan Taitotalo Inkinen Anneli Räsänen Jesse

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto. Konneveden kunnantalo, Konnevesisali KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2016 Sivu 8 () Valtuusto KOKOUSAIKA Keskiviikko 27.4.2016 kello 18.00 KOKOUSPAIKKA Konneveden kunnantalo, Konnevesisali SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET valtuutettua LIITE A varavaltuutettua

Lisätiedot

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA

Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekninen lautakunta 28.1.2014 2 TEKNISEN TOIMEN VUODEN 2014 TALOUSARVION KÄYTTÖSUUNNITELMA Tekn. ltk. 1 Lavian kunnanvaltuusto on kokouksessaan 19.12.2013 hyväksynyt talousarvion vuodelle 2014, taloussuunnitelman

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 5.10.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 80 Kokousaika 29.9.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 69 70 71 72 73 74 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen.

Veli Haaranen Harri Kaituri. Tiina Mustonen Heli Routa-Mutanen Raija Suvanto Esko Tanskanen Jorma Tanskanen Raili Tanskanen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 13/2010 378 (- 398) KOKOUSAIKA Maanantaina 6. syyskuuta 2010 klo 17.30-18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali

Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali 3 Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 58 4/2011 KOKOUSAIKA Torstaina 05.05.2011 kello 16.00-16.42 Pelkosenniemen kunnanvirasto, valtuustosali KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA

Lisätiedot

Valtuusto 3/2013 71 (-104) Polvijärven koulukeskuksen auditorio

Valtuusto 3/2013 71 (-104) Polvijärven koulukeskuksen auditorio Valtuusto 3/2013 71 (-104) Aika Torstaina 16. toukokuuta 2013 klo 19.00-21.00 Paikka Polvijärven koulukeskuksen auditorio SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Huttunen Jorma Muut valtuutetut Pöytäkirjan liite

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4336/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 4336/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 33/2014 1 (1) 427 Asianro 4336/02.02.00/2014 Vuoden 2015 talousarvio sekä vuosien 2015-2018 toiminta- ja taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20

KIHNIÖN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011. Perusturvalautakunta. 29.11.2011 klo 17.30-19.20 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 15 / 2011 Perusturvalautakunta Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 29.11.2011 klo 17.30-19.20 Terveys- ja palvelukeskuksen kokoushuone Kärkelä Pilvi Kohtala Paavo Heinilä

Lisätiedot

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen

Arvola Anneli (kesk) Karila Juhani (kesk) Uusitalo Tapio (kesk) Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327. Ilmoitustaulunhoitaja Lea Kaipainen Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu 327 Kunnanhallitus ESITYSLISTA 13/2006 KOKOUSAIKA Perjantaina 10.11.2006 kello 9.00-10.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanvirasto valtuustosali SAAPUVILLA OLLEET

Lisätiedot

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa

20.8.2012 klo 9.00-15.00 kunnanvirastossa HUMPPILAN KUNTA KUNNANHALLITUS 15/2012 KOKOUSAIKA Maanantai 13.8.2012 klo 18.00 KOKOUSKUTSU KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT 169 170 171 172 Liite 18 173 Liite 19 174 175 176 Liite 20 177 Liite 21 178 179

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kunnanhallitus 14.4.2014 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 137 Kokousaika 14.4.2014 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 86 87 88 89 90 91 92 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014.

Talousarviokirja on toimitettu osastopäälliköille paperiversiona. Talousarviokirja löytyy Dynastystä asianumerolla 647/2014. MYNÄMÄEN KUNTA Kh 19.1.2015 1 Vuoden 2015 talousarvion täytäntöönpano-ohjeet Talousarvio Talousarvion käsittelyä, hyväksymistä, velvoittavuutta, sisältöä ja rakennetta sekä talousarvioperiaatteita koskevat

Lisätiedot

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018

34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 0 ASIALISTA Asiat 31 Sosiaalilautakunnalle tiedoksi 32 Oikaisuvaatimus lähihoitajan valinnasta 33 Saukodin pesulatyöntekijä 34 Sosiaalilautakunnan talousarvio 2016 ja taloussuunnitelma 2017-2018 35 Muut

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus. Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSKUTSU 17/2014 Kunnanhallitus KOKOUSTIEDOT Aika Maanantai 1.9.2014 klo 17.00 17.40 Paikka KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia nro Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Pöytäkirjan Sivu

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) Kaupunginhallitus 299 19.10.2015. 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 25/2015 1 (1) 299 Asianro 6862/02.02.00/2015 Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2019 taloussuunnitelma Talousarviopäällikkö Pirjo Salmelainen Talous- ja strategiapalvelu

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016. Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3/2016 Sivistyslautakunta 18.04.2016 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Maanantai 18.04.2016 klo 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Oksanen Annika

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 11 Tekninen lautakunta 30.9.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 30.9.2014 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä

Lisätiedot

Jyrki Kuikka Jouko Kettunen Aika ja paikka Torstaina 27.12.2012 klo 10.00-12.00 kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus

Jyrki Kuikka Jouko Kettunen Aika ja paikka Torstaina 27.12.2012 klo 10.00-12.00 kunnanvirastolla Todistaa Virka-asema Allekirjoitus POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA 5/2012 139 (-171) KOKOUSAIKA Keskiviikkona 19. joulukuuta 2012 klo 13.00-17.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET Puheenjohtaja Polvijärven koulukeskuksen auditorio Jorma

Lisätiedot

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25

Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 4/2005 145 (- 167) KOKOUSAIKA Perjantaina 4. maaliskuuta 2005 klo 18.00-19.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone EVIJÄRVEN KUNTA Aika 29.3.2016 PÖYTÄKIRJA Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 29.3.2016 klo 17.40 21.27 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta

3 Talouden seuranta 31.3.2015 / tukipalvelulautakunta Mäntyharju Kokouskutsu 1 (11) Aika 06.05.2015, klo 17:30 Paikka Kunnantalo, kokoushuone lahna Käsiteltävät asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2 Pöytäkirjan tarkastus 3 Talouden seuranta 31.3.2015

Lisätiedot

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån

VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 VASA KYRKLIGA SAMFÄLLIGHET Sammantr. kl Sida. Vasaesplanaden 3 E V vån VAASAN SEURAKUNTAYHTYMÄ Kokous 12.11.2015 klo 16.30 Sivu 1 181 Kokouksen avaus ja päätösvaltaisuus 182 Pöytäkirjantarkastajien valinta 183 Yhteistyötoimikunnan pöytäkirja 3/2015 184 Henkilöstöasia 185

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely

Laki. EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp. Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta. Asia. Valiokuntakäsittely EDUSKUNNAN VASTAUS 58/2006 vp Hallituksen esitys laeiksi kuntalain ja eräiden siihen liittyvien lakien muuttamisesta Asia Hallitus on antanut eduskunnalle esityksensä laeiksi kuntalain ja eräiden siihen

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi lasten kotihoidon ja yksityisen hoidon tuesta annetun lain 13 :n muuttamisesta Työn ja perhe-elämän yhteensovittamisen helpottamiseksi esityksessä ehdotetaan, että

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 27.8.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 71 Kokousaika 25.8.2015 klo 17.30 Kokouspaikka Merihelmi, Laitakari Käsiteltävät asiat 61 62 63 64 65 66 67 68 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 23.05.2016 klo 9.00 14.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen

Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone. Venla Tuomainen, puheenjohtaja Räsänen Heimo, varapuheenjohtaja Annukka Mustonen, jäsen Viranomainen KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Tarkastuslautakunta 2013-2016 KOKOUSAIKA Maanantai 30.05.2016 klo 16:00 16:40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi

Lisätiedot

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki

KOKOUSPÖYTÄKIRJA. TERVON KUNTA Perusturvalautakunta. Jääskeläinen Tanja, varapj. Kekkonen Kyllikki Perusturvalautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro/vuosi Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET MUUT SAAPUVILLA OLLEET Jäsen Paikalla Varajäsen Paikalla Tarvainen Maarit, pj. Huttunen Tuula Jääskeläinen

Lisätiedot

Irja Haaranen Leila Karttunen. Kati Mononen Asko Mustonen. Anja Hyvärinen

Irja Haaranen Leila Karttunen. Kati Mononen Asko Mustonen. Anja Hyvärinen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 20/2007 724 (- 764) KOKOUSAIKA Maanantaina 10. joulukuuta 2007 klo 18.00-20.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone

Terveyskeskuksen neuvotteluhuone MUHOKSEN KUNTA Sosiaali- ja terveyslautakunta KOKOUSKUTSU A KOKOUSAIKA Keskiviikko 14.9.2005 klo 18.15 KOKOUSPAIKKA KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia no 84 85 86 87 Terveyskeskuksen neuvotteluhuone Asia Sosiaali-

Lisätiedot

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07

KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Maaseutuelinkeinolautakunta 2/2007 8 KOKOUSAIKA 16.10.2007 kello 19.00-20.07 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto, kunnanhallituksen

Lisätiedot

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23. Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA No 3/2015 SIVISTYSLAUTAKUNTA sivu 23 KOKOUSAIKA 28.5.2015 klo 18-18.43 KOKOUSPAIKKA MUUT SAAPUVILLA OLLEET (ja läsnäolon peruste) Lautakuntien kokoushuone, kunnantalo

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009. Sivistyslautakunta Tiistai klo ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1/2009 Sivistyslautakunta 27.01.2009 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 27.01.2009 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Hietala Ritva Mattila

Lisätiedot

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone

Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18. Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone ENONTEKIÖN KUNTA Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka PÖYTÄKIRJA Maanantaina 22.4.2013 klo 9.00 10.00 ja 13.10-13.18 Kunnanvirasto, kunnanhallituksen kokoushuone Saapuvilla Sari Keskitalo pj olleet jäsenet

Lisätiedot

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO

JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 VALTUUSTO 10.11.2014 SISÄLLYSLUETTELO JUUPAJOEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2014 SISÄLLYSLUETTELO 32 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 99 33 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA... 100 34 KIINTEISTÖVEROPROSENTIN MÄÄRÄÄMINEN VUODELLE 2015... 101

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone

KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA. Nro 1. Tiistaina 17.01.2006. klo 18.00. Palokunnan huone KIVIJÄRVEN TEKNINEN LAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA Nro 1 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone KIVIJÄRVEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 1/2006 Tiistaina 17.01.2006 klo 18.00 Palokunnan huone LIITE

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen

Muonion kunta Esityslista/Pöytäkirja 2/2016 Sivistyslautakunta. 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen Sivistyslautakunta Kokoustiedot Aika 3.3.2016 klo 17.00-18.10 Paikka Muonion kirjasto Asiat 12 Sivistystoimen vastuuhenkilöt, laskujen tarkastaminen ja hyväksyminen 13 Sivistyslautakunnan vuoden 2015 toiminnallisten

Lisätiedot

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12

Kunnanvirasto 20.3.2014 klo 9-12 Viranomainen No 2/2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 22 KOKOUSAIKA Keskiviikko 12.3.2014 18.00 19.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT

LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No KOULUTUKSEN KUNTAYHTYMÄ VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT LOUNAIS-HÄMEEN AMMATILLISEN PÖYTÄKIRJA No VALTUUSTO 2 KOKOUSTIEDOT OSALLISTUJAT Päätöksentekijät Aika Paikka Mauri Jokinen Aarre Lehtimäki Tiina Tuomisto Sirkku Hohenthal Matti Leino Niina Mikkola Tapani

Lisätiedot

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka

PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 Sivistyslautakunta No 28.10.2009 4/2009. Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka PELKOSENNIEMEN KUNTA PÖYTÄKIRJA Sivu 38 No 28.10.2009 4/2009 KOKOUSAIKA Keskiviikkona 28.10.2009 kello 14.00 14.55 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen koululla, käsityöluokka SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Varsinaiset

Lisätiedot

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen

Pauli Salonpää Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 5/2013 1 Kokousaika Ti 9.4.2013 klo 16.00-17.44. Kokouspaikka Kinnulan kunnantalon valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN.

MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. MULTIAN KUNNAN SIVISTYSLAUTAKUNNAN KOKOUS SINERVÄN KOULUKESKUKSESSA 03.06.2015 KLO 19.00 ALKAEN. ASIAT: 44 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 45 Pöytäkirjan tarkastajien valinta 46 Luokanopettajan

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus SISÄLLYSLUETTELO 20 / 2018 Kunnanhallitus Kokousaika Maanantai 17.joulukuu 2018 klo 15.00 Kokouspaikka Kuntala, valtuustosali 156 Luvan myöntäminen kiinteistöhoitajan toimen täyttämiseen... 260 157 Työsuojelupäällikön

Lisätiedot

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1

TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA. J u l k a i s s u t. 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 1 TORNION KAUPUNGIN KUNNALLINEN SÄÄNTÖKOKOELMA J u l k a i s s u t 2015 Tornion hallintopalvelut Nro 1 Kaupunginvaltuuston hyväksymä 16.11.2015 Voimaantulopäivä 1.1.2016 MERI-LAPIN YMPÄRISTÖPALVELUJEN

Lisätiedot

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä

tiistai klo Isonkyrön kunnanvirasto, kokoushuone I toimistosihteeri, pöytäkirjanpitäjä ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 6/2017 Tarkastuslautakunta 2017-2021 Sivu 31 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) tiistai 15.8.2017 klo 18.00

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010. Sivistyslautakunta 1 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2010 Sivistyslautakunta 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 3.08.2010 klo 18.00 19.25 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Annala Ossi Jokioja

Lisätiedot

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2

KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALINTA 2 KONNEVEDEN KUNTA KOKOUSKUTSU Sivistyslautakunta 29.9.2011 Kokousaika Torstai 6.10.2011 klo 17.00 Kokouspaikka Konneveden kunnantalo Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN

Lisätiedot

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Hanna Mäkinen, klo 12.10-13.00. Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen.

Irja Haaranen Leila Karttunen Kati Mononen Asko Mustonen Hanna Mäkinen, klo 12.10-13.00. Arto Sutinen Onni Tukiainen. Jorma Huttunen. POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro sivu Kunnanhallitus 19/2006 586 (- 595) KOKOUSAIKA Maanantaina 4. joulukuuta 2006 klo 12.00-13.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013. Sivistyslautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013. Sivistyslautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2013 Sivistyslautakunta 19.03.2013 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et Tiistai 19.03.2013 klo 18.00 18.40 Kunnanviraston kokoushuone Inkinen Anneli Pystykoski

Lisätiedot

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien

Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen koskien Raision kaupunki Pöytäkirja 1 (1) Asianro 754/01.00.01/2016 345 Otto-oikeuden käyttäminen sivistyslautakunnan päätökseen 5.10.2016 93 koskien Kaanaan koulun ja päiväkodin sekä Tahvion ja Tikanmaan koulujen

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89

LEMIN KUNTA ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus Kunnanvaltuuston päätösten täytäntöönpano...89 ESITYSLISTA 6/2012 Kunnanhallitus 16.04.2012 Käsiteltävät asiat 66. Kunnanvaltuuston päätösten 10.4.2012 täytäntöönpano...89 67. Haagin yleissopimuksen mukainen kulttuuriomaisuuden luettelo...90 68.Kaavoituskatsaus

Lisätiedot

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012

Kunnanhallitus salainen 31 11.06.2013 Kunnanhallitus 195 18.06.2013. Tilintarkastuskertomus 2012 salainen 31 11.06.2013 195 18.06.2013 Tilintarkastuskertomus 2012 Khsal 31 Tarkastuslautakunta 42 5.6.2013 ja kunnanjohtaja ovat laatineet vuoden 2012 tilinpäätöksen, joka sisältää toimintakertomuksen,

Lisätiedot

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen

Jorma Huttunen. Anja Hyvärinen. Leila Karttunen POLVIJÄRVEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Kunnanhallitus 349) 11/2011 320 (- KOKOUSAIKA Maanantaina 15. elokuuta 2011 klo 17.30-18.15 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet MUUT SAAPUVILLA

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO

PÖYTÄKIRJA. Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35. Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Tarkastuslautakunta PÖYTÄKIRJA Nro/vuosi 1/2015 Sivu 1 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OL- LEET JÄSENET Perjantai 16.01.2015 klo 09.00-12.35 Kunnanviraston kokoushuone, os. Tervontie 4 72210 TERVO Jäsen

Lisätiedot

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1

ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 ORIPÄÄN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro Sivu Sosiaalilautakunta 1/2016 1 Kokousaika 20.01.2016 kello 18.00 19.40 Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali, Koulutie 2 Läsnä Anne-Mari Kaarto, puheenjohtaja Ilkka

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone

KIVIJÄRVEN KUNTA ESITYSLISTA. Sivistyslautakunta. Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo Kunnanhallituksen kokoushuone ESITYSLISTA Kokousnumero 2/2018 Aika Tiistai klo 17.30 Paikka Kunnanhallituksen kokoushuone Henkilötiedot on poistettu Kuntalain 140.1 :n nojalla KOKOUSKUTSU 20.03.18 Kunnanhallituksen kokoushuone Nro

Lisätiedot

Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi

Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi Sivistyslautakunta 1/2015 1 (-12) Aika Tiistaina 13.1.2014 klo 18.30-19.45 Paikka Teknisen toimiston kokoustila, Välitie 2, Polvijärvi SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET Puheenjohtaja Muut jäsenet Kähäri Margaretha

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 10.2.2016 klo 9.00-15.00 Kokousaika 8.2.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 25 26 27 28 29 30 31 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Nuorten kesätyöpaikkatuki

Lisätiedot

Pauli Salonpää * Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Henrik Kiviniemi Juha Urpilainen

Pauli Salonpää * Aulis Hämäläinen Raili Linna Kari-Pekka Urpilainen Anita Urpilainen. Virpi Piispanen Manu Toikkanen Henrik Kiviniemi Juha Urpilainen KINNULAN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivu Nro 1/ 21.1.2014 1 Kokousaika Tiistaina 21.1.2014 klo 15.00-16.26. Kokouspaikka Kunnanvirasto, valtuustosali Saapuvilla olleet Jäsenet jäsenet (merkintä, kuka toimi

Lisätiedot

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49

LAUKAAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10.12.2015 N:o 5/2015 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 KIRKKOVALTUUSTO ESITYSLISTA 3.12.2015 Sivu 49 Kokousaika 10.12.2015 kello 17.15 Kokouspaikka Päätöksen tekijät Laukaan seurakuntatalo Hassel Lari Heikkilä Jaakko Hintikka Raimo Hytönen Pauliina Kallio

Lisätiedot

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00

Kunnanvirastossa 16.12.2015 klo 9.00-15.00 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 429 Kokousaika 14.12.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Käsiteltävät asiat 264 265 266 267 268 269 270 271 Kunnanvirasto Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016. KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 4 / 2016 KOKOUSAIKA 13.4.2016 kello 19.00-20.30 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukka-sali Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Kunnanhallitus

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Kunnanhallitus ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Kunnanhallitus Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Maanantai 2.11.2009 kello 17.00 18.52 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Markkola Juha-Matti,

Lisätiedot

vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman.

vuoden 2016 talousarvion ja vuosien taloussuunnitelman. Vuoden 2016 talousarvio ja vuosien 2016-2018 taloussuunnitelma Khall. 22.10.2015 394 Khall. 23.10.2015 399 Kuntalain 110 :n mukaan valtuuston on vuoden loppuun mennessä hyväksyttävä kunnalle seuraavaksi

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015. KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2015 KOKOUSAIKA 11.2.2015 kello 19.00-20.10 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS SEO huoltoasema Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

Ohjausryhmään lisätään kunnanhallituksen lisäksi kunnanjohtaja ja palvelualuejohtajat.

Ohjausryhmään lisätään kunnanhallituksen lisäksi kunnanjohtaja ja palvelualuejohtajat. 271 04.11.2013 285 19.11.2013 298 03.12.2013 Talouden tasapainottamisohjelman valmistelu KHALL 271 Kunnanvaltuusto hyväksyi 17.6.2013 kokouksessaan tasapainottamisohjelman vuoden 2013 osalta. Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa.

Ohjausryhmässä on valmisteltu liiketoiminnan kauppakirja ja vuokrasopimus. Luonnokset ovat nähtävissä portaalissa. Sivistyslautakunta 146 09.09.2014 Kaupunginhallitus 437 15.09.2014 Savonlinnan Teatterin ja Savonlinnasalin toimintojen yhdistäminen 594/44.449/2011 SL 146 Selostus: Kulttuurijaoston esityslistalta 9.9.2014

Lisätiedot

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne.

Sivistyslautakunta Sivu 42. Yttilän Otta Lahti Sirpa Pelttari Marko Kotiranta Anna-Maija Ojala Jouni Saarinen Heikki Ilola Anne. Viranomainen No 4/2013 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 42 KOKOUSAIKA Tiistai 18.6.2013 klo 17.30 18.10 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Yttilän

Lisätiedot