Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla"

Transkriptio

1 Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Karkkilan Kaikukortti-toiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2019

2 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti on tarkoitettu? Mikä Kaikukortti? Kaikukortti-toiminnan periaatteita ja ohjeita Kaikukortin tukipalvelu Muuta Lisätietoja

3 Kulttuuri kuuluu kaikille! Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla ja teattereissa vaikka oma taloudellinen tilanne olisikin hyvin tiukka. Ratkaisuksi tähän on kehitetty Kaikukortti, jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kulttuuripalveluihin.

4 On ihanaa, kun nyt on voinut käydä kulttuuritapahtumissa ja on voinut viedä lapsetkin, kun ei minulla muuten ole mitenkään varaa ostaa koko porukalle lippuja. Kaikukortin haltija Espoossa v Minulle Kuhmon [Kamarimusiikin] käynti oli tämän kesän kohokohta. Se oli sielulle mannaa! Sanotaan, että ihminen ei elä pelkästään leivästä ja minä allekirjoitan sen täysin. - - Kun mieli on hyvä niin kehokin voi paremmin. Buranaa yms. ei ole mennyt läheskään niin paljon. Kaikukortin haltija Kainuussa v. 2016

5 Kaikukortin tavoitteena on parantaa taloudellisesti tiukassa tilanteessa olevien nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään ja harrastaa taiteen tekemistä. Tavoitteena on edistää kulttuurin saavutettavuutta ja yhdenvertaisuutta. Kulttuurielämään osallistuminen on kaikkien ihmisten perusoikeus! Kulttuuripalvelujen käyttö ja taiteen tekeminen vaikuttavat tutkitusti ihmisten elämänlaatuun, terveyteen, hyvinvointiin ja osallisuuteen yhteiskunnassa.

6 Kaikukortti-toiminta on kaupungin kulttuurihyvinvointi-strategian mukaista toimintaa, ja kulttuurin ja hyvinvoinnin yhteen saattamista konkreettisesti. Kajaanin kaupungin sivistysjohtaja Mikko Saari Kaikukortti on Espoossa vakiintunut työvälineeksi, jossa yhdistyvät kulttuurin ja sote-alan tavoitteet hyvinvoinnin edistämiseksi. Espoon kaupungin kulttuurin tulosyksikön eritysasiantuntija Helena Sarjakoski

7 Kulttuuritoimijoille Kaikukortti voi olla keino tavoittaa uusia yleisöjä, lisätä toiminnan yhteiskunnallista vaikuttavuutta, nostaa esitysten ja kurssien täyttöastetta ja kasvattaa tunnettuutta. Sosiaali- ja terveysalan toimijoille Kaikukortti voi toimia osana sosiaalista kuntoutusta, jota edellytetään myös Sosiaalihuoltolaissa. Kortti voi olla keino tukea asiakasta ja tarjota hänelle mielekästä tekemistä vapaa-ajalla. Kaikukortti luo uudenlaisia kumppanuuksia ja rakenteita kulttuurija sotealan välille. Kaikukortti tukee kuntien ja maakuntien työtä hyvinvoinnin edistämiseksi. #hyte

8 Kenelle? Kaikukortti on tarkoitettu henkilöille, jotka käyttävät asiakkaana palveluita sellaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa, ja jotka ovat niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etteivät voi siitä syystä käyttää kulttuuripalveluja.

9 Mikä Kaikukortti? Kaikukortti on kortti jolla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin niihin kulttuuripalveluihin, jotka kuuluvat valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon. Kaikukortti käy ristiin eri Kaikukortti-alueiden välillä. Karkkilassa kortteja alettiin jakaa toukokuussa Tavoitteena on, että Kaikukortti on pysyvä palvelu Karkkilassa vuodesta 2019 eteenpäin.

10 on sosiaalisen kuntoutuksen työväline on ei-rahallisen tuen muoto tukee hyvinvointia kulttuurin keinoin

11 Karkkilan Kaikukorttia jakavat tahot: Karkkilan Kaikukortti-verkoston Kaikukorttia jakavat tahot luetellaan Kaikukortti-verkkosivulla, asiakkaan Kaikukortti-esitteessä ja paikallisissa työntekijän ohjeissa (Kaikukortti-käsikirja Kaikukortin jakajille). Tutustu muiden alueiden Kaikukortti-tarjontaan:

12 Karkkilan Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteet: Karkkilan Kaikukortti-verkoston kulttuurikohteet luetellaan Kaikukortin verkkosivulla, asiakkaan Kaikukortti-esitteessä ja paikallisissa työntekijän ohjeissa (Kaikukortti-käsikirja Kaikukortin jakajille). Tutustu muiden alueiden Kaikukortti-tarjontaan:

13 Kaikukortti maantieteellisesti Kaikukortti käytössä: Espoo, Kainuun maakunta, Lappeenranta, Savonlinna ja Karkkila Tornio Keski- Pohjanmaan maakunta + Kruunupyy Vaasa Oulu Espoo Kemi Kempele Nivala Kauhava- Evijärvi- Lappajärvi Karkkila Lohja Kauniainen Kainuun maakunta Savonlinna Lappeenranta Kaikukortti-kokeilu käynnissä: Oulu ja Kemi Kokeilu tulossa vuonna 2019: Kauhava-Evijärvi- Lappajärvi, Kauniainen, Kemi, Kempele, Keski- Pohjanmaan maakunta ja Kruunupyy, Lohja, Tornio, Vaasa, (Nivala 2020) Kaikukortti toimii ristiin eri alueiden välillä. Paikalliset Kaikukortti-verkostot sitoutuvat yhteiseen valtakunnalliseen toimintamalliin. Tutustu eri alueiden Kaikukorttitarjontaan: Päivitetty

14 Kaikukortti-toiminnan periaatteita ja ohjeita Seuraavissa dioissa käydään läpi tarkemmin alla mainitut Kaikukortti-toiminnan periaatteet ja ohjeet: Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kun tarvitsette lisää Kaikukortteja Viestinnästä Sitoumus Kaikukortti-toiminnasta paikallisesti Yhteishenkilön nimeäminen ja henkilökunnan ohjeistus Kaikukortti-toimintaan Kaikukortti käsikirja Kaikukortin jakajille Kaikukortti-toiminnan paikalliset vastuuhenkilöt

15 Taustaa Kaikukortin valtakunnallisesta toimintamallista Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli on esimerkki yhteiskehittämisestä. Toimintamalli on kehitetty Kulttuuria kaikille -palvelun / Kaikukortin tukipalvelun, kulttuuri- ja sosiaali- ja terveysalan toimijoiden, kohderyhmän sekä valtakunnallisten ja alueellisten asiantuntijoiden yhteistyönä. Huom. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on ehto Kaikukortti-verkostossa mukana olemiselle.

16 Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kaikukortin valtakunnallisessa toimintamallissa kuvataan Kaikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. Kaikkien Kaikukortti-kumppanien tulee sitoutua saman toimintamallin noudattamiseen. Toimintamalli on päivitetty * ja se on voimassa toistaiseksi. *Toimintamallin ilmaisua on hiottu

17 Toimintamallista huom. S koskee erityisesti sote-toimijoita, K koskee erityisesti kulttuuritoimijoita Toimintamalli on kokonaisuudessaan saatavilla Kaikukortin materiaalipankissa osoitteessa:

18 Mikä on Kaikukortti? Numeroitu pahvinen kortti. Asiakkaalle maksuton. Kortin saamisen ikäraja: 16 v. Henkilökohtainen. Käyttökertoja ei ole rajattu. Pääsylipun ja kurssipaikan hinta: 0 euroa. Maksuttoman pääsylipun voi hankkia myös omille lapsille ja lapsenlapsille samaan tilaisuuteen (ei koske kurssipaikkoja). Voimassa 12 kk. - Jos Kaikukorttia vasta kokeillaan alueella, kortti on voimassa kokeiluajan.

19 Kuka saa Kaikukortin? 1/2 S Kaikukortin voivat saada ainoastaan henkilöt, jotka käyttävät asiakkaana palveluita sellaiselta sosiaali- ja terveysalan toimijalta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa. ovat niin tiukassa taloudellisessa tilanteessa, etteivät voi siitä syystä käyttää kulttuuripalveluja.

20 Kuka saa Kaikukortin? 2/2 S Kaikukortin saaminen ei edellytä tietyn tulorajan alittamista. Olennaista on asiakkaan kokemus siitä, että oma taloudellinen tilanne on niin tiukka, ettei kulttuuripalveluja voi siitä syystä käyttää. Tiukka taloudellinen tilanne voi johtua moninaisista syistä, kuten esimerkiksi yksinhuoltajuudesta, pitkäaikaisesta työttömyydestä tai sairastamisesta, eläkkeen pienuudesta tai velkakierteestä. Kaikukortin saaminen ei edellytä asiakkaalta erillisiä todistuksia tuloista. Olennaista on että henkilö tunnistetaan Kaikukorttia jakavan paikan asiakkaaksi. Kaikki Kaikukorttia jakavat paikat eivät ylläpidä asiakasrekistereitä, joten asiakasrekisteriin kuuluminen ei ole ehdoton edellytys.

21 Miten Kaikukortti annetaan 1/2? S Tavoitteena on, että Kaikukorttia jakavan paikan kaikki asiakastyötä tekevät työntekijät kertovat Kaikukortista kaikille kortin kohderyhmään kuuluville asiakkailleen. Kaikukortti ei ole harkinnanvarainen etu vaan jokaisen tiukassa taloudellisessa tilanteessa olevan asiakkaan oikeus. Kaikukortti annetaan työntekijän ja asiakkaan kahdenvälisessä tai ryhmämuotoisessa kohtaamisessa. Kaikukortin lisäksi asiakkaalle annetaan Kaikukortin kulttuuritarjonnasta kertova esite. Tavoitteena on, että Kaikukortin jakanut työntekijä kertoo asiakkaalle kortin käyttömahdollisuuksista kuten kulttuuritarjonnasta, joka on mukana Kaikukortti-toiminnassa.

22 Miten Kaikukortti annetaan 2/2? S Jos asiakas haluaa Kaikukortin, toimitaan seuraavasti: kortin sisäsivulle kirjoitetaan sen haltijan nimi sekä kortin voimassaolopäivämäärä (12 kk myöntöpäivästä tai kokeilun loppuun saakka). asiakkaalle kerrotaan kortin voimassaolopäivämäärä. Kaikukortin lisäksi asiakkaalle annetaan Kaikukortin kulttuuritarjonnasta kertova paikallinen Kaikukortti-esite vuodelle kortin saavilta henkilöitä kerätään taustatiedot (ks. seuraava dia)

23 Kaikukortin luovutuslomake 1/2 S Työntekijä kerää kortin saajalta taustatiedot paikalliseen sähköiseen Kaikukortin luovutus -lomakkeeseen. (tiedot voi kerätä aluksi paperiseen Kaikukortin luovutus-lomakkeeseen). Taustatietoja ovat syntymävuosi, äidinkieli, sukupuoli, postinumero ja elämäntilanne. Kaikukortin luovutuslomakkeeseen kirjataan lisäksi huolellisesti mm. jaetun kortin yksilöity kirjain- ja numerosarja. Lomakkeeseen ei kirjoiteta kortinsaajan nimeä. Kuva: Kaikukortin paperinen luovutuslomake-malli vuodelle 2019

24 Kaikukortin luovutuslomake 2/2 S Mikäli käytetään ensin paperista Kaikukortin luovutuslomaketta: - Työntekijä toimittaa Kaikukortin luovutus - lomakkeen tiedot sähköisen linkin välityksellä alueen Kaikukortti-koordinaatioon viimeistään kuukauden sisällä.

25 Kaikukortin haltijoiden tilastojen raportointi S Oman alueen Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilö vastaa jaettujen Kaikukorttien kortinhaltijoiden taustatieto-tilastojen vuosiraportista.

26 Yhteisön Kaikukortti ja pienryhmäkäynnit S Pääsylippujen hinta ei aina ole ainoa osallistumisen este. Jos mahdollista, Kaikukortin haltijoille kannattaa järjestää esimerkiksi erilaisia pienryhmäkäyntejä. Osallistuminen yhdessä tutun pienen ryhmän kanssa saattaa madaltaa osallistumisen kynnystä. Joillekin voi tuntua luontevimmalta osallistua kahdestaan työntekijän kanssa. Yhteisön kortti, esimerkki Kainuu 2017 Pienryhmäkäyntejä varten sekä asiakkaan kanssa kahdestaan osallistumista varten yhteisöt voivat saada käyttöönsä yhteisön Kaikukortteja.

27 Mikä on yhteisön Kaikukortti? S Yhteisön Kaikukortti on kortti, jolla Kaikukorttia jakavan paikan työntekijä voi hankkia itselleen (ja alle 16-vuotiaille asiakkailleen) maksuttoman pääsylipun silloin kun hän järjestää omille asiakkailleen pienryhmäkäynnin tai osallistuu kahdestaan oman asiakkaansa kanssa kulttuuripalveluun, joka kuuluu valtakunnalliseen Kaikukorttiverkostoon. Tavoitteena tukea osallistumista ja osallisuutta. Myös Kaikukorttia jakavan paikan edustaja, esimerkiksi vapaaehtoinen tai opiskelija, voi käyttää yhteisön Kaikukorttia. Kortti on organisaatiokohtainen. Ryhmällä tai asiakkaalla pitää olla omat Kaikukortit. Huom. Yhteisön Kaikukorttia ei voi käyttää kurssipaikkojen hankintaan.

28 Kannusta Kaikukortin käyttöön! S Kulttuuri tekee (tutkitusti) hyvää! Esimerkisi Taikusydän* on koonnut tutkimuskatsauksia ja tietopankin: Lue lisää aiheesta, esimerkiksi: Pia Houni ja Johanna Vuolasto: Taiteessa on paljon käyttämätöntä potentiaalia. Potilaan lääkärilehti 1/2018: *Taikusydän on taiteen ja hyvinvoinnin yhteyksien kehittämisen ja viestinnän yhteistyöverkosto, joka kehittää ja levittää verkostonsa kanssa ratkaisuja, joilla taiteen, sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten yhteistyö saadaan pysyväksi osaksi hyvinvointia edistäviä palveluita.

29 Muuta huomioitavaa sotekohteissa S Tavoitteena on, että Kaikukortti-verkostojen sote-toimijat hyödyntäisivät pienryhmäkäynteihin työpaikkansa mahdollisia autoja. Kaikukortti-työskentely pyritään kirjaamaan asiakkaan mahdolliseen kirjalliseen suunnitelmaan, sillä asiakkaan kuljettaminen työn puolesta saattaa edellyttää tätä.

30 Perehdytysvideo Perehdytysvideo Kaikukortti pähkinänkuoressa sosiaali- ja terveysalan toimijoille ( )* saatavilla You Tubessa osoitteessa: * Huomioithan videota katsoessasi toimintamallin lisäykset vuonna : 1) kortti käy ristiin eri alueiden kesken 2) kortilla voi hankkia lippuja myös omille lapsenlapsille ja 3) yhteisön Kaikukortilla voi hankkia lippuja myös alle 16-vuotiaille asiakkaille, kun työntekijä osallistuu yhdessä asiakkaan tai pienryhmän kanssa.

31 Mikä tarjonta on Kaikukortin piirissä? 1/2 K Kaikukortti-toiminnan perusarvona on yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet. Kaikukortin piirissä tulee olla koko kulttuuritoimijan oma tarjonta, johon myös muilla alennusryhmillä on pääsy. Kulttuuritoimija voi poikkeustilanteessa rajata oman tarjonnan saatavuutta Kaikukortilla esimerkiksi kiertuetoimintaan liittyvistä syistä. Suurimman osan omasta tarjonnasta tulee kuitenkin aina olla Kaikukortin piirissä. Mahdollisista rajauksista on viestittävä selkeästi omilla verkkosivuilla ja esitteissä.

32 Mikä tarjonta on Kaikukortin piirissä? 2/2 K Elokuvapuolella ja opistoissa voi rajata tarjontaa enemmän. Rajauksista on viestittävä selkeästi omilla verkkosivuilla ja esitteissä.

33 Lippujen hankkiminen Kaikukortilla 1/2 K Lähtökohtana on, että liput/kurssipaikat voi hankkia Kaikukortilla kaikkia käytössä olevia myyntikanavia pitkin Huom. Lippuja ei laiteta myyntiin verkkokauppaan. Kaikukortilla lipun hankkivaa eivät saa koskea katsomopaikkarajoitukset. Jos lippuja/kurssipaikkoja myydään suoraan toimistolta/vastaavasta, lippujen/kurssipaikkojen tulee olla saatavilla suoraan myös Kaikukortilla. Jos lippuja myydään kaupallisen lipunvälitystoimiston kautta, lippujen tulee olla saatavilla lipunvälitystoimistosta myös Kaikukortilla. Huom. Kulttuurikohde sitoutuu ilmoittamaan Kaikukortti-lipputyypeistä käyttämälleen kaupalliselle lipunvälitystoimistolle. Huom. Asiakas vastaa palvelumaksusta, myös mahdollisen avustajan maksuttoman lipun osalta.

34 Lippujen hankkiminen Kaikukortilla 2/2: mahdollisuus rajauksiin K Kulttuuritoimijalla on poikkeustilanteessa mahdollisuus rajata: pääsylippujen/ kurssipaikkojen varausmahdollisuus siten, että liput/kurssipaikat tulevat varaukseen ja lunastettaviksi vasta kuukautta ennen esitystä/kurssia. pääsylippujen lunastusmahdollisuus siten, että liput tulevat lunastukseen vasta esitysiltana esimerkiksi 30 min ennen esitystä.

35 Kaikukortti-hankintojen tilastointi 1/2 K Pääsylippu- tai kurssipaikkahankinnan varauksen ja lunastuksen yhteydessä kortinhaltijalta kysytään kortin kirjain- ja numerosarja (esim. E1234 tai K0142). Huom. Asiakkailta ei kerätä mitään muita tietoja kuin kortin numero. Kaikukortin haltijoista ei toistaiseksi muodosteta henkilötietorekisteriä. Kaikukortti tulee olla mukana lippua varattaessa, lunastettaessa sekä tilaisuuteen osallistuttaessa. Tarvittaessa asiakasta voi myös pyytää todistamaan henkilöllisyyden.

36 Kaikukortti-hankintojen tilastointi 2/2 K Asiakaspalvelija kirjaa kortin kirjain- ja numerosarjan sähköiseen lipunmyyntijärjestelmään tai vastaavaan (esim. aluksi paperiseen kaavakkeeseen). Kortin kirjain- ja numerosarjaan kytketään oikea lipputyyppi: lippu aikuiselle lippu lapselle. Huom. Kun sote-työntekijä hankkii pienryhmälle lippuja, sekä työntekijän että jokaisen ryhmän jäsenen Kaikukortin kirjain- ja numerosarja tulee kirjata. Alle 16-vuotiailla asiakkailla ei ole omia Kaikukortteja, sillä Kaikukortin ikäraja on 16-vuotta. Työntekijä voi kuitenkin hankkia yhteisön Kaikukortilla oman lippunsa lisäksi maksuttomia pääsylippuja alle 16- vuotiaille asiakkaille järjestäessään ryhmäkäynnin tai osallistuessaan kahdestaan asiakkaan kanssa.

37 Mahdollisuus asettaa yläraja 1/2 K Kulttuuritoimijalla on mahdollisuus asettaa vähintään 5 prosentin yläraja Kaikukortin haltijoille per esitys. Pieniin esityksiin ja opistojen kursseille on mahdollista asettaa yläraja 2 lippua/esitys tai 2 kurssipaikkaa/kurssi. Pienellä esityksellä tarkoitetaan enintään 50 hengen katsomoa. Huom. Yläraja ei ole kiintiö. Kaikukortin haltijoiden tulee varata pääsyliput ja kurssipaikat yhtä ajoissa kuin muidenkin, eli niitä ei tarvitse varata kiintiönä. Poikkeus koskien isoja festivaaleja ja yksittäisiä massatapahtumia: mahdollisuus asettaa vähintään 20 yhden päivän/yksittäisen tapahtuman lipun yläraja. Koskee festivaaleja ja massatapahtumia, jotka vetävät kerrallaan yli 1000 henkeä.

38 Mahdollisuus asettaa yläraja 2/2 K Kannusta Kaikukortin piiriin! Omassa talossa vieraileville tuottajille voi ehdottaa Kaikukortin piirissä olemista. Vieraileva tuottaja voi halutessaan asettaa asettaa ylärajan 2 lippua/esitys.

39 Muuta huomioitavaa kulttuurikohteessa K Kaikukortti-verkostoon kuuluva kulttuurikohde sitoutuu siihen, että vammaisen henkilön avustajalle/tulkille/oppaalle on aina maksuton sisäänpääsy. Myös esimerkiksi mielenterveys-kuntoutujan tai muistisairaan henkilön tukihenkilön pääsylipun olisi hyvä olla maksuton. Huom. Kulttuurikohteen tulee ilmoittaa asiasta myös käyttämälleen kaupalliselle lipunvälitystoimistolle, ja korostaa, että avustajan tarve voi johtua monenlaisista syistä. Huom. Kaikukortin haltijan tulee huolehtia siitä, että mahdolliselle avustajalle tai vastaavalle on hankittu oma paikkalippu. Lähtökohtana on, että Kaikukorttiasiakkaille tarjotaan maksuton narikka. Kaikukortilla hankittavaan lippuun voi esimerkiksi tulostua teksti Maksuton narikka, tai narikan voi saada Kaikukorttia näyttämällä.

40 Kaikukortin kokonaistilastojen kokoaminen ja raportointi S K Oman alueen Kaikukortti-toiminnan vastuuhenkilöt kokoavat yhteen alueen Kaikukortti-tilastot ja toimittavat ne Kaikukortin tukipalvelulle/kulttuuria kaikille -palvelulle. Oman alueen vastuuhenkilöt ja Kulttuuria kaikille -palvelu esittelevät Kaikukortin haltijoiden taustatietoja ja Kaikukortin käyttötilastoja kootusti.

41 Kun tarvitsette lisää Kaikukortteja Kaikukortteja voi tilata yksikköönne paikallisen Kaikukorttiverkoston sote:n vastuuhenkilöltä Huom. jokaisella yksittäisellä soteyksiköllä on omat Kaikukorttinsa

42 Viestinnästä 1/2 Tavoitteena on, että kaikki saavat Kaikukortista helposti tietoa. Siksi Kaikukorttiin liittyvän viestinnän yhdenmukaisuus ja selkeys on tärkeää. Kaikukortilla on oma materiaalipankki, josta löytyy Kaikukortin logo ja graafisia elementtejä (iso elementti, polka, punaiset nuolet) Lataa osoitteesta: Kerro siitä, että olette mukana Kaikukortti-verkostossa mahdollisimman monipuolisesti esimerkiksi verkkosivuillanne, uutiskirjeissänne, sosiaalisessa mediassa sekä muissa mahdollisissa viestintäkanavissanne ja aineistoissanne. Kaikukortti-julisteita kannattaa laittaa esille oman toimipisteenne seinille (eri kieliversiot).

43 Viestinnästä 2/2 Hyödynnä valmista palvelukuvausta Voitte halutessanne hyödyntää Kaikukortin valmista palvelukuvausta ja kopioida tekstin lähes sellaisenaan esimerkiksi verkkosivuillenne. Palvelukuvaus auttaa kertomaan siitä, että on mukana Kaikukortti-toiminnassa Palvelukuvaus ja muita viestintäohjeita löytyy paikallisesta työntekijöiden ohjeista (Kaikukortti-käsikirja kortin jakajille)

44 Yhteishenkilön nimeäminen ja henkilökunnan ohjeistus Kaikukortti-toimintaan Jokaisella Kaikukortti-toiminnassa mukana olevalla sosiaali- ja terveysalan organisaatiolla tulee olla nimetty Kaikukortti-yhteyshenkilö. Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat sosiaali- ja terveysalan organisaatiot sitoutuvat ohjeistamaan oman henkilöstönsä Kaikukortti-toimintaan.

45 Kaikukortti käsikirja Kaikukortin jakajille Ohjeet Kaikukortti-toiminnasta: Kaikukortti käsikirja Kaikukortin jakajille Käsikirjaan on koottu keskeiset asiat Kaikukortista ja sen jakamiseen ja käyttöön liittyvistä asioista.

46 Kaikukortti-toiminnan paikalliset vastuuhenkilöt Karkkilan kaupunki Kulttuuripalvelut Kulttuurisihteeri Mari Rautiainen puh Perusturvakuntayhtymä Karviainen Sosiaalityö ja taloudellinen tuki Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Esala puh

47 Sitoumus Kaikukortti-toiminnasta paikallisesti Alueen Kaikukortti-vastuutahot tekevät Kaikukortti-kokeilun ajaksi sitoumuksen yksittäisten Kaikukortti-kumppaneiden kanssa. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on ehto verkostossa mukana olemiselle. Jos ja kun :) toiminta jatkuu kokeilun jälkeen, sitoumuksia kokeilussa mukana olleiden paikallisten toimijoiden kanssa ei enää tarvita, mutta uusien kumppaneiden kanssa sitoumukset tehdään. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on kuitenkin edelleen ehto verkostossa mukana olemiselle. Käytännössä kumppanit sitoutuvat toimintamallin noudattamiseen esimerkiksi sillä, että niiden nimet on listattu paikalliseen Kaikukorttiesitteeseen ja paikalliselle Kaikukortti-verkkosivulle.

48 Muistilista kortin jakajille 1/2 Muistilista kortin jakajille ennen Kaikukortti-kokeilun alkua Jokaisella Kaikukortti-toiminnassa mukana olevalla sote-toimijalla tulee olla nimetty Kaikukorttiyhteyshenkilö. Nimi:. Kaikukortti-toiminnassa mukana olevat sote-toimijat sitoutuvat ohjeistamaan oman henkilöstönsä Kaikukortti-toimintaan. Ohjeet saatavilla: Kaikukortti käsikirja Kaikukortin jakajille. Alueen Kaikukortti-vastuutahot tekevät sitoumuksen jokaisen yksittäisen ja uuden paikallisen Kaikukortti-verkoston sote-toimijan kanssa. Kaikukortin valtakunnalliseen toimintamalliin sitoutuminen on ehto Kaikukortti-verkostossa mukana olemiselle. Toimintamalli on saatavilla osoitteessa: Kertokaa viestinnässänne, että olette mukana Kaikukortti-verkostossa. Voitte halutessanne hyödyntää Kaikukortin valmista palvelukuvausta. Kaikukortti-julisteita kannattaa laittaa esille oman toimipisteen seinille. Kaikukortin saaminen ei edellytä asiakkaalta erillisiä todistuksia tuloista. Kriteerit ovat: asiakkuus ja tiukka taloudellinen tilanne.

49 Muistilista kortin jakajille 2/2 Muistilista kortin jakajille Kaikukortti-kokeilun / Kaikukortti-toiminnan aikana Jos asiakas haluaa Kaikukortin, toimitaan seuraavasti: kortin sisäsivulle kirjoitetaan sen haltijan nimi sekä kortin voimassaolopäivämäärä (12 kk myöntöpäivästä tai kokeilun loppuun saakka) asiakkaalle kerrotaan kortin voimassaolopäivämäärä Kaikukortin lisäksi asiakkaalle annetaan Kaikukortin kulttuuritarjonnasta kertova paikallinen Kaikukortti-esite vuodelle 2019 kortin saavilta henkilöitä kerätään taustatiedot (ei henkilötietoja!) Tavoitteena on, että Kaikukortin jakanut työntekijä kertoo asiakkaalle kortin käyttömahdollisuuksista. On hyvä kertoa lisäksi esimerkiksi se, että Kaikukortti tulee olla mukana lippua varattaessa, lunastettaessa sekä tilaisuuteen osallistuttaessa. Kortinhaltijan tulee varautua todistamaan henkilöllisyytensä. Työntekijä kerää kortin saajalta taustatiedot paikalliseen sähköiseen Kaikukortin luovutus -lomakkeeseen (tiedot voi kerätä aluksi paperiseen Kaikukortin luovutuslomakkeeseen). Kaikukortin luovutuslomakkeeseen kirjataan lisäksi huolellisesti mm. jaetun kortin yksilöity kirjain- ja numerosarja. (Huom. Lomakkeeseen ei kirjoiteta kortinsaajan nimeä.) Jos mahdollista, Kaikukortin haltijoille kannattaa järjestää esimerkiksi erilaisia pienryhmäkäyntejä. Pienryhmäkäyntejä varten sekä asiakkaan kanssa kahdestaan osallistumista varten yhteisöt voivat saada käyttöönsä yhteisön Kaikukortteja. Myös Kaikukorttia jakavan paikan edustaja, esimerkiksi vapaaehtoinen tai opiskelija, voi käyttää yhteisön Kaikukorttia. Yhteisön kortti on organisaatiokohtainen. Ryhmällä tai asiakkaalla tulee olla omat Kaikukortit mukana lippuja hankittaessa ja tilaisuuteen osallistuessa.

50 Kaikukortin tukipalvelu 1/2 Kaikukortilla on valtakunnallinen tukipalvelu.* Tukipalvelun roolina on valvoa Kaikukortin käyttöä valtakunnallisesti. Kaikukortti on rekisteröity tavaramerkki. Tukipalvelu auttaa uusia alueita kokeilemaan Kaikukorttia, ylläpitää Kaikukortin valtakunnallisia tilastoja ja tukee Kaikukorttia jo ylläpitäviä alueita. Tukipalvelu myös markkinoi Kaikukorttia uusille alueille, kehittää palautteen ja kokemusten perusteella Kaikukortin valtakunnallista toimintamallia ja tukee kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan välistä yhteistyötä ja -rakenteita. * Tukipalvelu toimii valtakunnallisen Kulttuuria kaikille -palvelun alaisuudessa ainakin Kaikukortti kaikuu -hankkeen ajan 11/ /2019. Tarkoitus on tämän jälkeen vakiinnuttaa tukipalvelun toiminta pysyväksi.

51 Kaikukortin tukipalvelu 2/2 Vastuu Kaikukortin kokeilemisen käytännön koordinoinnista ja Kaikukortin ylläpitämisestä alueella on aina paikallinen. Tukipalvelun roolina on antaa paikallisille vastuuhenkilöille koulutusta ja pääasiassa etätukea Kaikukortin kokeilemiseen liittyen sekä osallistua paikalliseen kehittämistyöhön kuten palautekokouksiin.

52 Uutta: Kaikukortin tuloksia ja satoa Kaikukortin verkkosivulle Kaikukortin satoa ja tuloksia on koottu alustavia tuloksia Kaikukortista, kuten poimintoja Kaikukortin saamasta palautteesta sekä Kaikukortti maantieteellisesti yleisiä tilastoja esimerkkejä Kaikukortin mahdollisuuksista kunnissa ja maakunnissa a_ja_satoa Kuva: Kaikukortin tuloksia ja satoa -sivu

53 Muuta: Kaikukortti-pop up Kaikukortti-pop up-kohde on Kaikukortti-verkostojen ulkopuolinen toimija, joka tarjoaa erikoisetuja Kaikukortin haltijoille yhteistyössä Kulttuuria kaikille -palvelun kanssa. Kansallisgalleria tarjoaa kaikukorttilaisille maksuttoman sisäänpääsyn kaikkiin museoihinsa eli Ateneumin taidemuseoon, nykytaiteen museoon Kiasmaan sekä Sinebrychoffin taidemuseoon vuonna Lue lisää:

54 Muuta: Kaikukortti-toimintamalli on vuoden 2018 Hyvä käytäntö -palkinnon voittaja Kaikukortti voitti Sosiaalialan asiantuntijapäivillä Talentia ry:n vuoden 2018 Hyvä käytäntö -palkinnon. Tiedote:

55 Lisätietoja Kaikukortista: Aura Linnapuomi, Kaikukortti kaikuu -hankkeen hankejohtaja Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu aura.linnapuomi@cultureforall.fi, puh Mira Haataja, Kaikukortti kaikuu -hankkeen hankekoordinaattori Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu mira.haataja@cultureforall.fi, puh Seppo Mallenius, Kaikukortti kaikuu -hankkeen it-koordinaattori Kaikukortin tukipalvelu / Kulttuuria kaikille -palvelu seppo.mallenius@cultureforall.fi, puh Lisätietoja Kaikukortista valtakunnallisesti:

56 #kaikukortti #kulttuuriakaikille Kaikukortti eri alueilla, tilanne : Kaikukortti Espoossa: Kaikukortti Kainuussa: sote.kainuu.fi/kaikukortti Kaikukortti Lappeenrannassa: Kaikukortti Savonlinnassa: kaikukortti Kaikukortti Karkkilassa: Kaikukortti-kokeilu Oulussa: Kaikukortti-kokeilu Kemissä:

57 Taustalla Kaikukorttia pilotoitiin Espoossa vuonna 2015 ja Kainuun maakunnassa vuosina osana Kulttuuripassin pilotointi- ja jatkohankkeita (9/ /2017). Kortti on käytössä kummallakin alueella. Parhaillaan valtakunnallista Kaikukortti-toimintaa kehitetään Kaikukortti kaikuu -hankkeen (11/ /2019) kautta. Hankkeen tavoitteena on 1) levittää Kaikukorttia uusille toiminnasta kiinnostuneille alueille Suomessa, 2) ylläpitää ja mallintaa Kaikukortin valtakunnallista tukipalvelua ja 3) toteuttaa digitalisointikokeilu: kehittää Kaikukortille ostojen sähköinen rekisteröintijärjestelmä ja sähköinen tilastointityökalu sekä toteuttaa Kaikukortin verkkosivu-uudistus. Hanke on Kulttuuria kaikille -palvelun koordinoima ja opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kulttuuria kaikille -palvelun rahoittama.

58 Lisätietoja Kulttuuria kaikille -palvelusta: Kulttuuria kaikille -palvelu edistää osallistumiselle avoimia ja monenlaisia yleisöjä ja tekijöitä huomioivia kulttuuripalveluja. Tarjoamme tietoa ja työkaluja kulttuuripalveluiden saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseen alan työntekijöille. Kulttuuria kaikille -palvelua ylläpitää Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry, jonka jäseninä on kuusitoista kulttuurialan kattojärjestöä: Jäsenet 2019: Finland Festivals ry Globe Art Point ry Kansalaisopistojen liitto KoL Luckan rf Lukukeskus ry Sirkuksen tiedotuskeskus Suomen elokuvasäätiö Finland Association ry Suomen kirjastoseura ry Suomen kulttuuritalot ry Suomen museoliitto ry Suomen Sinfoniaorkesterit ry Suomen Taiteilijaseura Suomen Teatterit ry Taiteen perusopetusliitto TPO Teatterikeskus ry Teatterin tiedotuskeskus TINFO

Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty

Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty Valtakunnallinen Kaikukortti -toimintamalli, päivitetty 4.1.2018 Sisällys Mikä on Kaikukortti Kuka saa Kaikukortin? Miten Kaikukortti annetaan? Kaikukortin luovutuslomake Mikä on yhteisön Kaikukortti?

Lisätiedot

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli aikukortin valtakunnallinen toimintamalli aikukortin valtakunnallisessa toimintamallissa kuvataan aikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. aikkien aikukortti-kumppanien tulee sitoutua saman toimintamallin

Lisätiedot

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli

Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kaikukortin valtakunnallinen toimintamalli Kaikukortin toimintamallissa kuvataan Kaikukortin valtakunnalliset toimintaperiaatteet. Kaikukortti-verkostoissa mukana olevat kulttuuri-, sosiaali- ja terveysalan

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2018 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kortin jakajille vuonna 2019 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Karkkilan Kaikukortti-toiminnassa mukana oleville kulttuurikohteille vuonna 2019 Tavoitteet Taustaa Kenelle

Lisätiedot

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla

Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Kaikille kulttuuria Oikeus osallistua kulttuurielämään maksutta Kaikukortilla Perehdytysmateriaali Kaikukorttitoiminnassa mukana oleville kulttuurikohteille vuonna 2018 Tavoitteet Taustaa Kenelle Kaikukortti

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa. Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2.

Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa. Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2. Kulttuuria kaikille Kaikukortti Kainuussa Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Hanna-Riikka Karjalainen, Paltamon kunta 7.2.2018 Mikä Kaikukortti on? - Pahvinen, maksuton henkilökohtainen kortti

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista karkkilalaisille Kaikukorttiverkoston sosiaali- ja terveysalan toimijoille vuonna 2019 Kaikille kulttuuria! Karkkilassa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista karkkilalaisille Kaikukorttiverkoston kulttuuritoimijoille vuonna 2019 Kaikille kulttuuria! Karkkilassa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Esite Kaikukortin haltijoille Karkkilassa vuonna 2018 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada Kaikukortin?

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille -palvelu, Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta

Kulttuuria kaikille -palvelu, Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta Kulttuuria kaikille -palvelu, 2018. Espoon ja Kainuun Kaikukortti-tilastojen koostetta vuosilta 2015 2017 Tänne on koottu joitakin Kaikukortti-tilastoja Espoosta ja Kainuusta. Espoo ja Kainuu olivat ensimmäiset

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019 Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään vuonna 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Karkkilassa vuonna 2019 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit

Lisätiedot

- Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä

- Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä 2019 - Kaikukortilla maksuttomia kulttuurielämyksiä Kempeleessä Kiinnostaako kulttuuri? Kulttuuri kuuluu kaikille. Kaikilla on oikeus käydä konserteissa, festivaaleilla, museoissa ja teattereissa vaikka

Lisätiedot

Sisällys. Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018

Sisällys. Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon. Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018 Sisällys Kaikille kulttuuria Kaikukortilla opas Kaikukortin kokeiluun ja käyttöönottoon Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2018 Kirjoittajat: Mira Haataja ja Aura Linnapuomi Etukannen kuva: Kajaanin

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA KAINUUSSA

KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA KAINUUSSA Mira Haataja, VTM, Suunnittelija ja hankekoordinaattori, Kulttuuria kaikille -palvelu Terve kunta -verkoston Hyvinvointityö kuntien vahvuudeksi -seminaari 28.9.2017 KAIKUKORTILLA KULTTUURIA JA HYVINVOINTIA

Lisätiedot

Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista

Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista Tarinoita ja sitaatteja Kaikukortista poimintoja Kaikukortin saamasta palautteesta Kaikukortin väliaika - tiedossa kahvia ja pullaa! -tilaisuuteen 29.5.2018 Espoossa Kaikukortti mahdollisti sen, että ylipäätänsä

Lisätiedot

Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019

Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019 Kiinnostaako kulttuuri- ja urheilutapahtumat? Kevät 2019 Lappeenranta Kaikukortti Lappeenranta kevät 2019 koonnut erityisasiantuntija Tuula Helén, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tiimi www.eksote.fi

Lisätiedot

Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu

Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu Kulttuuria ihan kaikille? Aura Linnapuomi Kulttuuria kaikille -palvelu 11.11.2016 Mistä minä tulen: Kulttuuria kaikille - palvelu Kuvassa: Mira Haataja, Rita Paqvalén, Ahmed Al-Nawas, Aura Linnapuomi,

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille 1 Kysely Kaikukortin haltijoille Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Lappeenrannassa nyt 1.6.2017 lähtien. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

Kysely Kaikukortin haltijoille

Kysely Kaikukortin haltijoille Kysely Kaikukortin haltijoille 22.9.-27.10.2017 Hyvä Kaikukortin haltija! Kaikukortti-toimintaa on kokeiltu Kainuussa nyt toista vuotta. Tämän kyselyn tavoitteena on saada tietoa siitä, miten käyttökelpoisena

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kyselylomakkeet liitteeksi Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 2017 sekä

Lisätiedot

oikeus osallistua kulttuurielämään

oikeus osallistua kulttuurielämään oikeus osallistua kulttuurielämään Mira Haataja, 14.10.2016 Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen päivät 2016, Tulevaisuuden kunta hyvinvoinnin edistäjänä, Kaukametsä, Kajaani. 1. Mikä ja kenelle? 2. Miksi

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA 2018 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Oulussa 2018-2019 Mikä on Kaikukortti? Lippuja myös lapsillesi Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä

Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä Elämyksiä kulttuurista! Kaikukortilla maksutta sisään Rovaniemellä 2019-2020 Esite Kaikukortin haltijoille Rovaniemellä 2019-2020 Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin?

Lisätiedot

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA

KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA KAIKUKORTILLA MAKSUTTOMIA KULTTUURIELÄMYKSIÄ OULUSSA 2018 2019 Esite Kaikukortin haltijoille Oulussa 2018-2019 Mikä on Kaikukortti? Lippuja myös lapsillesi Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit saada

Lisätiedot

Kaisa Koskela Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö. Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys

Kaisa Koskela Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö. Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys Kaisa Koskela kaisa.k.koskela@espoo.fi Palvelukoordinaattori / kulttuurin tulosyksikkö Kaikkien kulttuuripalvelut -selvitys Tavoitteena hahmottaa kokonaistilannetta ja palvelutarpeita kulttuurisen moninaisuuden

Lisätiedot

Saavutettavuus esittävissä taiteissa

Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuus esittävissä taiteissa Saavutettavuusasiantuntija Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille -palvelu Sirkuksen tiedotuskeskuksen toimisto 30.1.2018 Alustuksen sisältö Kulttuuria kaikille -palvelusta

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa

Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortti-kysely 2 Kainuussa Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 2017 sekä kehittämisideoita Teksti: Mira Haataja 6.9.2018 2 / 51 Kaikukortti-kysely

Lisätiedot

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa

Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Monikulttuurisuusasiain neuvottelukunta 23.8.2018 Kaisa Koskela, Kulttuurin tulosyksikkö Monien kulttuurien espoolaiset kulttuurin tulosyksikön palveluissa Kulttuurin tulosyksikkö Kulttuurilautakunta Svenska

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista kainuulaisille Kaikukortti-verkoston sosiaali- ja terveysalan toimijoille vuonna 2017 Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla

Lisätiedot

Kaikukortti-kysely Kainuussa

Kaikukortti-kysely Kainuussa Kaikukortti-kysely Kainuussa Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-kokeilusta Kainuussa vuonna 216 sekä kehittämisideoita Teksti: Mira Haataja 21.5.218 2 / 93 Kaikukortti-kysely

Lisätiedot

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Marianna Lehtinen Lastenkulttuurin johtava koordinaattori Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut 1 Kuka, miksi ja kenelle? Kehitetty Tampereen kaupungin

Lisätiedot

KAIKUKORTTI-KYSELY. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden. Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa

KAIKUKORTTI-KYSELY. Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden. Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa KAIKUKORTTI-KYSELY Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukorttikumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-toiminnasta Lappeenrannassa 1.6.2017-23.10.2017 Pirkko Haikara ja Elisa Mustamaa KAAKKOIS-SUOMEN SOSIAALIALAN

Lisätiedot

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN

OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN OHJEITA KAIKUKORTTI-TOIMINTAAN Tietoa Kaikukortista kainuulaisille Kaikukorttiverkoston kulttuuritoimijoille vuonna 2017 Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia

Lisätiedot

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus

Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet ja kulttuuripalvelujen saavutettavuus Aura Linnapuomi, Kulttuuria kaikille - palvelu, Valtion taidemuseo 9.11.2011 Esityksen rakenne Yhdenvertaiset osallistumismahdollisuudet

Lisätiedot

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA 25.10.2016 Arttu Haapalainen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaa Kun tanssin, tunnen oloni normaaliksi

Lisätiedot

Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa. Julia Sillanpää

Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa. Julia Sillanpää Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa Yhteinen keittiö hanke Etelä-Pohjanmaa Sosiaali- ja terveysministeriön kärkihanke: Edistetään terveyttä ja hyvinvointia sekä vähennetään eriarvoisuutta Hyvät käytännöt

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä

Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä Elämyksiä kulttuurista! - Kaikukortilla maksutta sisään Keski-Pohjanmaalla ja Kruunupyyssä Esite Kaikukortin haltijoille Kiinnostaako kulttuuri? Mikä on Kaikukortti? Kuka voi saada Kaikukortin? Mistä voit

Lisätiedot

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään

Elämyksiä kulttuurista. Kaikukortilla maksutta sisään Elämyksiä kulttuurista Kaikukortilla maksutta sisään Kiinnostaako kulttuuri? Kaikukortilla voit käydä Espoossa maksutta festivaaleilla, konserteissa, teattereissa tai museoissa! Kulttuuri kuuluu kaikille

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille!

Kulttuuria kaikille! Kulttuuria kaikille! Tietoa Kaikukortin käytöstä kortin haltijoille Evijärven Kauhavan ja Lappajärven Kaikukortti-toiminta 2019 2020 Kaikukortilla maksutta sisään! 15.5.2019 Sisällys 1. Kiinnostaako kulttuuri?...

Lisätiedot

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA!

PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA! PIRKANMAALLE LAADITAAN KULTTUURIHYVINVOINTISUUNNITELMA! 31.1.2017 Arttu Haapalainen taiteen ja hyvinvoinnin läänintaiteilija Taiteen edistämiskeskus / Pirkanmaa Soile Vuolle hyvinvointikoordinaattori ja

Lisätiedot

Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille

Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille Kaikukortti-käsikirja Kaikukorttia jakaville sotetoimijoille Kaikille kulttuuria! Kainuussa on käytössä Kaikukortti! Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja kulttuuritarjontaan ja kurssipaikkoja

Lisätiedot

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella

Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Kulttuurilähete pienten lasten perheille Tampereella Marianna Lehtinen Lastenkulttuurin johtava koordinaattori Tampereen kaupungin kulttuuripalvelut 1 Kuka, miksi ja kenelle? Tampereen kaupungin neuvolapalveluiden

Lisätiedot

AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA. Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1

AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA. Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1 AJANKOHTAISTA KULTTUURI TEA HANKKEESTA Kuntien kulttuuritoiminnasta annetun lain infotilaisuus 1 KULTTUURI TEA HANKE MIKSI? Tiedontuotannon ja tietovarannon kehittäminen opetus- ja kulttuuriministeriön

Lisätiedot

MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA?

MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA? MIKSI JA MITEN JÄRJESTÖYHTEISTYÖTÄ MAAKUNNASSA JA KUNNISSA? ESITYS 1.2. 15.5.2018 LÄHDE: SOSTE RY & HELENA LIIMATAINEN, POHJOIS-POHJANMAAN SOSIAALI- JA TERVEYSTURVAYHDISTYS RY JÄRJESTÖ 2.0 POHJANMAAN JÄRJESTÖT

Lisätiedot

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa

Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa Järjestö 2.0: Pohjanmaan järjestöt mukana muutoksessa JESSICA FAGERSTRÖM, HANKEKOORDINAATTORI JUSSI KOIRANEN, HANKETYÖNTEKIJÄ JARNO MÄKINEN, I T- ASI ANTU NTIJA Järjestö 2.0: järjestöt mukana muutoksessa

Lisätiedot

Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan?

Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan? Kenelle kulttuuripalveluja tuotetaan? Normikriittisen saavutettavan kulttuuripolitiikan aakkoset Rita Paqvalén, Kulttuuria kaikille -palvelu Kulttuurin Kaukametsä, Kajaani, 5.9.2013 Kulttuuria kaikille

Lisätiedot

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä

Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä Yhteistyön tiivistäminen uusissa maakunnissa Kumppanuuspäivä 18.10.2017 Asko Peltola Maakuntajohtaja Etelä-Pohjanmaan liitto Mitä tapahtuu? Sote-tehtävät siirtyvät kunnilta maakunnille yli puolet kuntien

Lisätiedot

Suosittelemme taidetta jokaiselle

Suosittelemme taidetta jokaiselle Suosittelemme taidetta jokaiselle Rahoittajan näkökulma ja ministerien suositukset Johanna Vuolasto, FT, erityisasiantuntija, Taiteen edistämiskeskus 9.11.2018/ 2.11.2018 Parannetaan taiteen ja kulttuurin

Lisätiedot

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen alueellinen asiakirja, joka sijoittuu alueelliseen

Lisätiedot

Kaikukortti-kumppanuussitoumus

Kaikukortti-kumppanuussitoumus Kaikukortti-kumppanuussitoumus Sitoumuksen osapuolet Kumppanuussitoumuksen osapuolina ovat Kulttuuria kaikille -palvelu/ Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry, jäljempänä Kulttuuria kaikille -palvelu ja

Lisätiedot

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen

Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa. Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Kulttuuriluotsi ja -kaveritoimintaa Suomessa Hanne Laitinen, Pilvi Nissilä & Marko Nousiainen Yhdessä enemmän Kohtaamisia, sisältöä, mielekästä tekemistä Virtaa arkeen: virkeyttä, nostetta ja kulttuurikuntoa,

Lisätiedot

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

6 Kainuu. 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 6 Kainuu 6.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Taulukko 6.1. KAINUU Kuntien lukumäärä Kaupunkimaiset: 1 kpl Taajaan asutut: 1 kpl Maaseutumaiset: 7 kpl Kainuun maakuntaan

Lisätiedot

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA

PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA PIRKANMAAN ALUEELLINEN KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA KULTTUURIHYVINVOINTI- SUUNNITELMA Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma on strateginen alueellinen asiakirja, joka sijoittuu alueelliseen

Lisätiedot

Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry ja kirjoittaja

Kulttuuria kaikille -palvelu / Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry ja kirjoittaja Kaikukortti-kysely Kaikukortin haltijoiden ja Kaikukortti-kumppaneiden kokemuksia Kaikukortti-toiminnasta sekä kehittämisideoita. Espoon Kaikukorttikokeilu 1.4. 31.12.2015 Teksti: Mira Haataja 22.6.2016

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelun esittely. Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelun esittely Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Maaliskuu 2015 Miksi nuorten vaikuttamispalvelu verkossa? Nuorten kiinnostuksen kohteet tulevat näkyviksi Mahdollistaa nuorten mielipiteiden kuulemisen

Lisätiedot

KONSEPTIMÄÄRITYS YHTEINEN KEITTÖ HANKKEESSA OLEVIEN VIIDEN PILOTIN POHJALTA (YK-konseptimääritys)

KONSEPTIMÄÄRITYS YHTEINEN KEITTÖ HANKKEESSA OLEVIEN VIIDEN PILOTIN POHJALTA (YK-konseptimääritys) YHTEINEN KEITTIÖ HANKKEEN OSAPROJEKTI: KONSEPTIMÄÄRITYS YHTEINEN KEITTÖ HANKKEESSA OLEVIEN VIIDEN PILOTIN POHJALTA (YK-konseptimääritys) PROJEKTISUUNNITELMA 1. PROJEKTIN TAUSTATIEDOT... 3 2. YHTEINEN KEITTIÖ-HANKE

Lisätiedot

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto

Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Standardien 2 ja 3 käytäntöön soveltaminen - Alkoholi mini-intervention käyttöönotto Heli Hätönen, TtM Ennaltaehkäisevän mielenterveys- ja päihdetyön koordinaattori Imatran kaupunki Perustelut Imatralla

Lisätiedot

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry

SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA. Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry SAKU ry ammatillisen koulutuksen hyvinvoinnin edistämisen KUMPPANINA Suomen ammatillisen koulutuksen kulttuuri- ja urheiluliitto, SAKU ry Hyvä hetki ajattelutavan muutokselle ESR-tuen avulla päästiin kehittämään

Lisätiedot

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus

Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Maakuntauudistuksen tilannekatsaus Jarno Turunen Muutosjohtaja Pohjois-Karjalan maakuntaliitto Järjestöt maakuntauudistuksessa, Joensuu 21.6.2017 Uudistuksen päätavoitteet o maakunnan elinvoima ja kestävä

Lisätiedot

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä

Pohjanmaan liitto Tasa-arvo työryhmä Pohjanmaan liitto 16.05.2017 Tasa-arvo työryhmä 1. Tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelma osana kaupungin toimintaa Kaupunginhallitus asetti toimikunnnan 21.3.2016 ( 106) valmistelemaan tasa-arvo ja yhdenvertaisuussuunnitelmat

Lisätiedot

Ajankohtaista Kulttuuri TEA -hankkeesta

Ajankohtaista Kulttuuri TEA -hankkeesta Ajankohtaista Kulttuuri TEA -hankkeesta Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuudet Maaliskuu 2019 Projektikoordinaattori Niina Saukko Terveyden ja hyvinvoinnin laitos Kulttuuri tea hanke miksi? Tiedontuotannon

Lisätiedot

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma

Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Tule jäädäksesi Rovaniemen kulttuurialan kotouttamisohjelma Riikka Vuorenmaa, projektikoordinaattori Sintija Dutka, kokemusasiantuntija Tavoite projektin alussa Selkeäkielinen ja tiivis Kulttuurialan kotouttamisohjelma

Lisätiedot

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015

JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 JUHLAVUODEN ALUEVERKOSTO KESKI-SUOMI 12.5.2015 TAUSTAA 2 3 VALTAKUNNALLINEN VALMISTELU Juhlavuoden valtakunnallinen valmistelutyö käynnistyi syksyllä 2014. Keväällä 2015 alueinfot maakuntien liittojen

Lisätiedot

Paljon tukea tarvitsevat - paljon palveluja käyttävät - hanke

Paljon tukea tarvitsevat - paljon palveluja käyttävät - hanke Paljon tukea tarvitsevat - paljon palveluja käyttävät - hanke POSKE:n kehittämishanke, jossa 4 osahanketta: Lappi, Kainuu, Länsi-Pohja, Keski-Pohjanmaa Keski-Pohjanmaan toiminnallisen osakokonaisuuden

Lisätiedot

VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen

VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen VamO-hanke tuo asiakasosallisuuden palvelujen kehittämiseen Osallisuuden ja asumisen alueellinen kierros Lapissa seminaari 20.9.2018 Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Nelli Lindroos Rovaniemen kaupungin vammaissosiaalityön

Lisätiedot

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen

Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana. Joni Kinnunen Suomussalmi uuden lain toimeenpanijana Joni Kinnunen 20.3.2019 Suomussalmi Noin 8000 asukkaan kunta Kainuussa Väestö vähenee ja ikääntyy Pitkät välimatkat Taiteen ammattilaisten kapea kärki, yhteisön ja

Lisätiedot

Pohjois-Savon Järjestötietopalvelu

Pohjois-Savon Järjestötietopalvelu Pohjois-Savon Järjestötietopalvelu Koottu tieto järjestö- ja kansalaistoimijoista sekä toiminnasta Järjestötietopalvelun tarkoituksena on helpottaa tiedon saantia järjestöistä ja yleishyödyllisistä yhteisöistä

Lisätiedot

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko

Sote- ja maakuntauudistus. Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko Sote ja maakuntauudistus Missä mennään? Sisäministeri Paula Risikko 12.5.2017 1 Uusi soterakenne 1.1.2019 2 Lähde:www.alueuudistus.fi Maakuntien tehtävät ja uusi soterakenne 1.1.2019 Valtakunnallinen lupa

Lisätiedot

Kulttuuriosuuskunta ILME

Kulttuuriosuuskunta ILME Vuonna 2011 oulussa perustettu monialainen ammattitaiteilijoiden osuuskunta Tuottaa yhteisö- ja soveltavantaiteen produktioita, hankkeita, esityksiä, näyttelyitä työpajoja ja muita palveluita Oulun kaupungin

Lisätiedot

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014

SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ JA JÄSENJÄRJESTÖT 2014 SUOMEN HOSTELLIJÄRJESTÖ - on vuonna 1935 perustettu valtakunnallinen hostellitoiminnan keskusjärjestö. - liittyi kansainväliseen hostelliliittoon, IYHF:ään,

Lisätiedot

Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti. Mira Haataja ja Aura Linnapuomi

Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti. Mira Haataja ja Aura Linnapuomi Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti Mira Haataja ja Aura Linnapuomi 27.12.2018 sivu 2 / 78 Kulttuuripassin jatkohankkeen loppuraportti Kulttuuria kaikille -palvelun julkaisuja 1/2019 Kirjoittajat:

Lisätiedot

Auttaja lähellä sinua.

Auttaja lähellä sinua. Auttaja lähellä sinua. Punaisen Ristin viikko to 3. ke 9.5.2018 Punaisen Ristin viikko 3. - 9.5.2018 #punaisenristinviikko #auttajakurssi Miksi? Tehdään arjesta turvallinen Suomessa, korostetaan auttamistaitojen

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuus

Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuus Laki kuntien kulttuuritoiminnasta TOIMEENPANO TAMPEREELLA Kuntien kulttuuritoimintalain infotilaisuus 27.3.2019 Lauri Savisaari, kulttuuri- ja vapaa-aikajohtaja Kunnan tehtävät 1) edistää kulttuurin ja

Lisätiedot

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus

Tiekartta onnistuneeseen integraatioon. Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus Tiekartta onnistuneeseen integraatioon Päivi Saukko sosiaali- ja terveydenhuollon asiantuntija/e-p soteuudistus 25.1.2018 Parempi Arki kehittämishanke (2015-2017) Sosiaali- ja terveysministeriön rahoittama

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetti kokeilu Pohjois-Savossa 2018

Henkilökohtainen budjetti kokeilu Pohjois-Savossa 2018 Henkilökohtainen budjetti kokeilu Pohjois-Savossa 2018 Pia Aikio 28.5.2018 Henkilökohtaisen budjetin tarkoitus: Ihmisten mahdollisuus ja oikeus päättää asioistaan haluavat päättää myös palveluistaan HB

Lisätiedot

11 Lappi. 11.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti

11 Lappi. 11.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Kulttuuria kartalla 11 Lappi 11.1 Kuntatyypit ja kulttuuripalvelujen sijainti Lappi on Suomen pohjoisin maakunta, jonka ainoa naapurimaakunta on Pohjois-Pohjanmaa. Lapin maakunnan muodostavat 21 kuntaa,

Lisätiedot

Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma. Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen

Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma. Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma Ylilääkäri Maarit Varjonen-Toivonen Pirkanmaan alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma TAVOITE: Hyvinvointi- ja terveyserojen kaventaminen mahdollistamalla

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Ungasidéer.fi Uusi vaikuttamispalvelu: Nuortenideat.fi Demokraattinen vaikuttamiskanava Nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyttä tukeva Matalan kynnyksen palvelu, näkyvä

Lisätiedot

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa

Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Kulttuuri saavutettavaksi Satakunnassa Porin kulttuuritoimi veturina Emma Susi, kulttuurituottaja Porin kaupungin kulttuuriasiainkeskus Ideasta hankkeeksi koulutuspäivä Porin kaupunginkirjasto 3.10.2011

Lisätiedot

Kulttuurisote. Kokemuksia osallisuudesta. Kulttuurisote Pohjanmaa. Hanna Kleemola slidepohjia

Kulttuurisote. Kokemuksia osallisuudesta. Kulttuurisote Pohjanmaa. Hanna Kleemola slidepohjia Kulttuurisote Kulttuurisote Pohjanmaa Kokemuksia osallisuudesta Hanna Kleemola 9.11.2018 slidepohjia Taide- ja kulttuurilähtöisten hyvinvointipalvelujen tarjotinmalli Tarjotin toimii ikäihmisten sote-

Lisätiedot

Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia

Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia Taiteen ja hyvinvoinnin uutisia Ministerien suositus taiteen ja kulttuurin saatavuuden ja saavutettavuuden parantamiseksi sosiaali- ja terveydenhuollossa Suosituksella perhe- ja peruspalveluministeri Annika

Lisätiedot

Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset Taide ja kulttuuri osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä Prosenttiperiaatteen laajentamisen

Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset Taide ja kulttuuri osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä Prosenttiperiaatteen laajentamisen Taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutukset Taide ja kulttuuri osana hyvinvoinnin ja terveyden edistämistä Prosenttiperiaatteen laajentamisen kärkihanke / Opetus- ja kulttuuriministeriö / 1/2018/ Johanna

Lisätiedot

Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa

Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa Tarja Bergström, hankepäällikkö Verkostotapaaminen 16.11.2018 - Koordinaation tehtävänä on luoda edellytyksiä ohjelman verkottumiselle ja vuorovaikutukselle,

Lisätiedot

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/

Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/ (5) Kulttuuri- ja kirjastolautakunta Kupo/Kultj/ Helsingin kaupunki Pöytäkirja 5/2015 1 (5) 74 Kulttuuri- ja kirjastolautakunnan lausunto valtuutettu Hakasen ym. talousarvioaloitteeseen palvelujen vahvistamisesta asukkaiden tarpeiden mukaisiksi HEL 2015-003169

Lisätiedot

Palvelu nimeltään sosiaalinen kuntoutus

Palvelu nimeltään sosiaalinen kuntoutus Palvelu nimeltään sosiaalinen kuntoutus SOSIAALISEN KUNTOUTUKSEN SEMINAARI Helsinki 6.10.2016 Jutta Paavola Mieleen palautus 1 Sosiaalihuollon ja sosiaalityön ensisijainen tehtävä: Hyvinvoinnin ylläpitäminen

Lisätiedot

Henkilökohtainen budjetti

Henkilökohtainen budjetti Sosiaali- ja terveysvaliokunta 16.5.2018 Riitta Hakoma Yleisesti valinnanvapauslakiesityksestä Hallituksen esitys eduskunnalle (HE 16/2018) laiksi asiakkaan valinnanvapaudesta sosiaali- ja terveydenhuollossa

Lisätiedot

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin

VIESTINTÄSUUNNITELMA. SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VIESTINTÄSUUNNITELMA SOS Syrjäytyneestä osalliseksi sosiaalityön keinoin VÄLI-SUOMEN SOS-HANKE 2011-2013 Kuva Niina Raja-aho Päivi Krook Maarit Pasto SOS-HANKE JA SEN TAVOITTEET SOS Syrjäytyneestä osalliseksi

Lisätiedot

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella

Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Taide, terveys ja hyvinvointi osallisuutta taiteen ja kulttuurin keinoin Verkostoiva yhteistyöseminaari Tampereella Työpajatyöskentelyä Aika: pe 9.10.2015, klo 10 15, Paikka: Kumppanuustalo Artteli ry.,

Lisätiedot

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult

Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult Info- tilaisuus Sosiaalihuoltolain mukaisen työtoiminnan palvelusetelelin käyttöönotosta 6.9.2018 Ritva Anttonen, Laura Vänttinen, Susanna Hult 6.9.2018 Sosiaalihuoltolain mukainen työtoiminta Sosiaalihuoltolain

Lisätiedot

Koulutuksen ja työelämän haasteet ja mahdollisuudet

Koulutuksen ja työelämän haasteet ja mahdollisuudet Koulutuksen ja työelämän haasteet ja mahdollisuudet Eeva Mäkinen FT, MuM, kehitysjohtaja Itä-Suomen Hyvinvointivoimala Kuopion konservatorio Itä-Suomen Hyvinvointivoimala 1 Itä-Suomen Hyvinvointivoimala

Lisätiedot

SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI Porin kaupunki/ Satakunta

SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI Porin kaupunki/ Satakunta SATAOSAA OMAN ORGANISAATION NIMI 1 24.5.2017 Porin kaupunki/ Satakunta SATAOSAA Satakunnan mallit työllisyyteen ja osallisuuteen SATAOSAA hankkeen hallinnoija on Porin kaupunki. Hanke on osa Satakunnan

Lisätiedot

Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke

Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke Kuntien kulttuuritoiminnan kehittämishanke Kulttuurin Kaukametsä Luova talous ja kulttuuri alueiden voimana 31.8.2011, Helsinki Hallitusohjelma Hallitus toteuttaa koko maan laajuisen kuntauudistuksen,

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2012

Toimintasuunnitelma 2012 Toimintasuunnitelma 2012 YLEISTÄ Kaakkois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus Socom Oy toimii Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa. Socomin osakkaina on 15 Kaakkois-Suomen kuntaa ja alueen ammattikorkeakoulut

Lisätiedot

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt

Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Keski-Suomen vaikuttavat järjestöt Hyvä kuntatoimija, Kartoitamme tällä kyselyllä Keski-Suomen kuntien ja järjestöjen välistä yhteistyötä sekä siihen liittyviä toiveita. Kyselyn toteuttavat yhteistyössä

Lisätiedot

VYYHTI II -hanke. Riina Rahkila Projektipäällikkö ProAgria Oulu Oulun Maa- ja kotitalousnaiset

VYYHTI II -hanke. Riina Rahkila Projektipäällikkö ProAgria Oulu Oulun Maa- ja kotitalousnaiset VYYHTI II -hanke Riina Rahkila Projektipäällikkö ProAgria Oulu Oulun Maa- ja kotitalousnaiset 5.4.2016 Kuva Arto Lehto VYYHTI II hanke 2016-2018 Kuva Arto Lehto Hanke pähkinänkuoressa Toteutusalue Pohjois-Pohjanmaa,

Lisätiedot

Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa. Verkostotapaaminen Tarja Bergström, hankepäällikkö

Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa. Verkostotapaaminen Tarja Bergström, hankepäällikkö Järjestö 2.0: Järjestöt mukana muutoksessa Verkostotapaaminen 13.-14.2.2019 Tarja Bergström, hankepäällikkö Järjestö 2.0: mukana muutoksessa avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä

Lisätiedot