Lausunto Ängön ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) ja kaavaluonnoksesta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lausunto Ängön ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) ja kaavaluonnoksesta"

Transkriptio

1 Lausunto UUDELY/11562/ Inkoon kunta Rakennus- ja ympäristölautakunta Pl Inkoo kaavoitus@inkoo.fi Lausuntopyyntönne Lausunto Ängön ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) ja kaavaluonnoksesta Inkoon kunta pyytää Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) lausuntoa Ängön rantaasemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta (OAS) ja kaavaluonnoksesta. Lausuntopyyntöaineisto sisältää kaavaluonnoskartan ja OASluonnoksen sekä luonto- ja maisemaselvityksen. ELY-keskus toteaa, että osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa on täydennettävä vastaamaan MRL 63 :ssä säädettyä. Kaavaratkaisun ymmärtäminen edellyttää huolellisesti laadittua kaavaselostusta. Sen puuttuessa Uudenmaan ELY-keskus lausuu käytettävissä olevan aineiston pohjalta seuraavaa: Kaavatilanne Ranta-asemakaavan laatimista ohjaa osaltaan oikeusvaikutteinen Inkoon ulkosaariston rantaosayleiskaava, joka on hyväksytty Yleiskaava on MRL 72 :n mukainen kaava, jonka perusteella A- ja RA-alueille voidaan myöntää rakennusluvat. Yleiskaavassa on rantaasemakaavaluonnoksen tarkoittamalle alueelle osoitettu yhteensä 12 loma-asuntopaikkaa (RA ja RA-1). Lisäksi alueelle on osoitettu useita arvokkaita luontokohteita tai alueita (sl), arvokas maisemakokonaisuus (ma) ja rakennus- tai kulttuurihistoriallisesti arvokas kohde tai alueen osa (sr) sekä maa- ja metsätalousvaltaista aluetta, jolla on ympäristöarvoja (MU). Yleiskaava-alueella on lisäksi vesikäymäläkielto ja määräyksiä on annettu harmaiden jätevesien käsittelystä. Skällholmin osalta ranta-asemakaavaa ohjaa myös oikeusvaikutteinen Inkoon sisäsaariston ja rannikon rantayleiskaava (lainvoimainen ). Kyseiselle alueelle Inkoon kunnanvaltuusto on hyväksynyt Inkoon sisäsaariston osayleiskaavaehdotuksen. Osayleiskaava ei ole vielä lainvoimainen. UUDENMAAN ELINKEINO-, LIIKENNE- JA YMPÄRISTÖKESKUS Kutsunumero Opastinsilta 12 B 5 krs Helsinki PL Helsinki

2 2 Voimassa olevissa maakuntakaavoissa ranta-asemakaava-alue kuuluu ulkosaariston vyöhykkeeseen (vz2) ja lisäksi alue on osoitettu maakunnallisesti merkittäväksi kulttuuriympäristöksi. Mitoitus ja osoitettu rakentaminen Kaavaluonnoksen tarkoittamalla alueella on voimassa rantaosayleiskaava, jonka perusteella A- ja RA-alueille voidaan myöntää rakennusluvat. Kaavaluonnoksessa rakennuspaikkojen määrä pysyy samana kuin rantaosayleiskaavassa, eikä mitoitukseen siltä osin tule muutoksia. Kaavaluonnoksessa osoitetaan yhteensä 12 rakennuspaikkaa ja joidenkin RA-korttelialueiden rajauksia ja rakennuspaikkakohtaisia rakennusoikeuksia tarkennetaan. Rakennusoikeus on rakennuspaikoittain esitetty lukusarjana, joista ensimmäinen luku osoittaa rakennuspaikan asuinrakennusten kokonaisrakennusoikeus, toinen luku vierasmajan, kolmas saunarakennuksen ja neljäs yhteenlaskettujen talousrakennusten rakennusoikeus. Lisäksi on annettu määräyksiä rakennustavasta. Korttelista 8 siirretään yksi RA-rakennuspaikka kortteliin 6 (tontti 2) ja yksi RA-rakennuspaikka muutetaan maatalous- ja saariston elinkeinotilojen talouskeskusalueen korttelialueeksi (AM), jossa sallitaan asuinrakentamista. ELY-keskus katsoo, että kaavaluonnosta tulee täydentää siten, että selostuksessa esitetään mihin ympärivuotisen asutuksen tarve perustuu ja mitä elinkeinotoimintaa alueella on tarkoitus harjoittaa. Myös elinkeinotoiminnan mahdolliset vaikutukset tulee arvioida. ELY-keskus toteaa, että ympärivuotisella asutuksella on teknisesti erilaiset vaatimukset kuin vapaa-ajan asutuksella. Mikäli AM-alue on tarkoitettu ympärivuotiseen asumiseen, ELY-keskus katsoo, että kaavassa tulee esittää miten alueen tekninen ja vesihuolto (talousveden saanti ja jätevesien käsittely) on tarkoitus järjestää. Lisäksi kaavassa tulee arvioida mahdollisuudet palvelujen (mm. koulukuljetus, terveyspalvelut ja kuljetus) järjestämiseksi. Ängön saari sijaitsee Inkoon ulkosaaristossa, ja yhteydet mantereelle hoidetaan pääasiassa veneellä. Lopuksi ELY-keskus toteaa, että käytettävissä olevien asiakirjojen perusteella ei pysty ottamaan kantaa onko osayleiskaavasta poikkeamiselle riittäviä perusteita ympärivuotisen asutuksen osalta. Tulvariski ELY-keskus toteaa, että alin suositeltava rakentamiskorkeus ei tarkoita rakennuksen lattian korkeutta, vaan korkeustasoa, jonka alapuolelle ei tule sijoittaa kastuessaan vaurioituvia tai vahinkoa aiheuttavia rakenteita. Suosituskorkeus koskee rakennusten uusimista sekä uutta rakentamista ja se tulee ottaa huomioon myös vesihuollon ja energianjakelun rakenteiden kohdalla.

3 3 Suosituskorkeus ilman aaltoiluvaraa on Inkoon Ängön kohdalla n. N ,65 metriä. Tarvittavan aaltoiluvaran suuruus on alueen suojaisuus, avoveden pituus sekä rantojen kaltevuus huomioiden cm. Näin ollen korkeustason N ,0 metrin alapuolelle ei tule sijoittaa kastumiselle alttiita rakenteita. Kuten kaavamääräyksiin on kirjattu, suosituskorkeudesta voidaan tinkiä saunojen, vajojen ym. lämpöeristämättömien rakennusten kohdalla. Vesihuolto Suunnittelua ohjaavassa yleiskaavassa koko alueelle on määritelty vesikäymäläkielto ja annettu lisäksi määräykset harmaiden jätevesien käsittelystä. ELY-keskus katsoo, että ranta-asemakaavaan tulee lisätä vesikäymäläkielto ja lisäksi kaavassa tulee esittää, miten harmaiden jätevesien käsittely on tarkoitus järjestää kestävällä tavalla ja antaa tarvittavat kaavamääräykset. Kuten edellä on todettu, harmaiden jätevesien käsittelyssä on otettava huomioon alin rakentamiskorkeus. Uudellamaalla (myös Inkoossa) on yleisesti sovellettu ranta-asema- ja rantayleiskaavoissa vesikäymäläkieltoa, ellei kiinteistö ole liitettävissä sellaiseen toimivaan vesihuoltoverkostoon, joka on vesihuoltolain mukaisen kunnan kehittämissuunnittelun mukainen. Kiinteistökohtainen jätevesiratkaisu vapaa-ajanasunnoilla on haasteellinen vesikäymälän osalta, koska vapaa-ajanasuntojen vedenkäytön kausittaiset vaihtelut ovat suuria. Käymäläjätevesiä sisältävien jätevesien käsittely edellyttää biologis-kemiallista jätevedenpuhdistamoa, joka tarvitsee tarkoituksenmukaisesti ja hyvin toimiakseen jatkuvaa kuormitusta. Pitkät käyttötauot vaikuttavat laitteistojen biologiseen puhdistustoimintaan heikentävästi. Tiiviistä, säännöllisesti tyhjennetystä ja oikein huolletusta umpisäiliöstä ei pitäisi päästä vesistöön jätevesiä. Vesikäymälän- ja umpisäiliöratkaisun salliminen ranta-alueiden vapaa-ajanasutukselle Uudellamaalla lisäisi kuitenkin merkittävästi jätevesien kuljetusta ja säiliöautoliikennettä. Maanomistajien tasapuolinen kohtelu huomioon ottaen tällainen ratkaisu voisi johtaa Uudellamaalla tuhansien vapaaajankiinteistöjen jätevesien kuljetuksiin. Tämä saattaisi johtaa myös jätevesipuhdistuslaitosten vastaanottokapasiteetin heikkenemiseen. Umpisäiliötä ei siksi voida pitää tarkoituksenmukaisena ja kestävän kehityksen mukaisena ratkaisuna maakunnallisella tasolla. Luonnon- ja vesiensuojelu Asemakaavan tavoitteena on tehdä tarkempia arvioita alueen eri suojelutarpeista.

4 4 Notholmsfladan on ohjaavassa yleiskaavassa todettu olevan vesilain mukainen flada, jolla on runsas monimuotoisuus ja on ekologisesti merkittävä alue (sl 93). Ranta-asemakaavaa varten tehdyssä luonto- ja maisemaselvityksessä esitetään, että Gloet ja Notholmsfladan eivät nimistään huolimatta täytä vesilain kluuville tai fladalle asettamia kriteerejä, vaan kohteita voi luonnehtia tavallisiksi suojaisiksi merenlahdiksi. ELY-keskus toteaa, ettei luontoselvityksessä ole esitetty yksityiskohtaisempaa tietoa mihin tutkimuksiin taikka selvityksiin edellä mainittu väittämä perustuu. Luontoselvityksessä sen on kuitenkin todettu omaavan riittäviä arvoja merkittäväksi erityisen arvokkaaksi luonnon osa-alueeksi, joka on säilytettävä luonnontilassa (s). Selvityksessä Notholmsfladanin länsipuolinen alue on todettu paikallisesti arvokkaaksi luontoalueeksi (kuviot 9/8). ELY-keskus katsoo, että Notholmsfladanin s-merkinnällä osoitettu alue tulee laajentaa luontoselvityksessä esitetyn rajauksen mukaiseksi (paikallisesti arvokkaat luontoalueet). Rajaus tulee tehdä samoilla periaatteilla, kuin Notholmsfladanin s-rajaus ja se tulee ulottaa aina RAkorttelin 5 länsirajaan asti. Rajaukseen tulee sisällyttää myös ranta-alue ja Nåtaholmin ja Ängön välinen saari. Itäosassa rajaus tulee tehdä siten, että fladanin kynnys jää s-alueen sisäpuolelle. Ängön kaakkoisranta ja Sandklobbenin pohjoisranta on selvityksessä myös todettu paikallisesti arvokkaaksi luontoalueeksi, ja ELY-keskus katsoo, että kyseinen alue tulee rajata s-alueeksi luontoselvityksen mukaisesti edellä mainitulla tavalla. Voimassa olevassa rantaosayleiskaavassa on Nåtaholmenin länsiosalle osoitettu useita arvokkaita luontokohteita tai alueita, joilla on voimassa MRL 128 :n mukainen toimenpiderajoitus. Kaavamääräyksen mukaan tulee kohteen hoidossa ottaa huomioon sen ominaispiirteet (sl 65, sl 118, sl 119 ja sl 120). Nyt esitetyssä asemakaavaluonnoksessa on ainoastaan esitetty luontoselvityksen mukainen kuvio 7 (rantaosayleiskaavassa sl 65) erityisen arvokkaaksi luonnon osaalueeksi, joka on säilytettävä luonnontilassa (s). Luontoselvityksessä ei ole esitetty yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, ettei rantaosayleiskaavassa todettuja arvoja enää olisi. Selvityksestä ei myöskään käy ilmi, onko yleiskaavatyössä tehtyjä luontoselvityksiä mitenkään huomioitu taikka tarkistettu. ELY-keskus katsoo, että Nåtaholmenin länsiosassa osoitettua s-aluetta tulee laajentaa käsittämään myös yleiskaavassa osoitettuja sl-alueita ja kohteita luontoselvityksessä esitetyn rajauksen mukaisesti (paikallisesti arvokkaat luontoalueet). ELY-keskuksen käsityksen mukaan Gloetin s-rajaus on asianmukainen.

5 ELY-keskus toteaa lisäksi, että s-alueen kaavamääräys on riittävä turvaamaan alueen luontoarvoja. 5

6 6 Kulttuuriympäristö ja rakennussuojelu Voimassa olevassa osayleiskaavassa osoitettu arvokas maisema-alue (ma 413) sekä suojellut rakennukset (sr 176) tulee osoittaa suojelumääräyksin myös ranta-asemakaavassa. Suunnittelualueen maisema-arvot sekä rakennusten arvot ja kunto on syytä selventää tarkemmin, jotta mahdollisiin suojelutavoitteisiin voi ottaa tarkemmin kantaa. Lisäksi tulee huomioida voimassa olevan 4. maakuntakaavan suunnittelumääräyksiä. Maisematyölupa Ohjaavassa yleiskaavassa on sl-alueilla voimassa MRL 128 :n mukainen toimenpiderajoitus ja kohteen hoidossa tulee ottaa huomioon sen ominaispiirteet. Maankäyttö- ja rakennuslain muutoksen (230/2017 tullut voimaan ) 128 :n mukaan: maisemaa muuttavaa maanrakennustyötä, puiden kaatamista tai muuta näihin verrattavaa toimenpidettä ei saa suorittaa ilman lupaa (toimenpiderajoitus) ranta-asemakaava-alueella, jos ranta-asemakaavassa niin määrätään. Mikäli se valvonnan kannalta on tarpeen, voi yleisiin määräyksiin lisätä määräyksen ma-, /s- ja s-alueiden rantavyöhykkeiden maisematyöluvanvaraisuudesta. Muuta Kaavamääräyksissä on esitetty sekä AO- että AM-määräykset, joista AO-määräys on ylimääräinen. Lausunnon on ratkaissut ylitarkastaja Elina Kuusisto ja esitellyt tarkastaja Mona Sundman. Merkintä sähköisestä hyväksymisestä on asiakirjan lopussa. Lausunnon valmisteluun ovat osallistuneet Henrik Wager (rakennettu kulttuuriympäristö), Juha Lumme (luonto), Perttu Ottelin (vesilain valvonta), Ilkka Juva (vesihuolto) ja Olli Jaakonaho (tulvariski).

7 Tämä asiakirja on hyväksytty sähköisesti / Detta dokument har godkänts elektroniskt Hyväksyjä Kuusisto Elina :36 Esittelijä Sundman Mona :01

Lausunto Tallkullan ranta-asemakaavan luonnoksesta

Lausunto Tallkullan ranta-asemakaavan luonnoksesta Lausunto UUDELY/9893/2017 6.11.2017 Raaseporin kaupunki Kaavoituslautakunta Elina Kurjenkatu 11 B 10300 Karjaa raasepori@raasepori.fi leena.kankaanpaa@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 5.10.2017 Lausunto

Lisätiedot

Lausunto Irjalan ja Papinsaaren ranta-asemakaavaehdotuksesta

Lausunto Irjalan ja Papinsaaren ranta-asemakaavaehdotuksesta Lausunto UUDELY/15354/2016 19.11.2018 Vihdin kunnanhallitus Pl 13 03101 Nummela mikko.laukkanen@vihti.fi kunnanvirasto@vihti.fi Lausuntopyyntönne 17.10.2018, 337/10.02.04/2016 Lausunto Irjalan ja Papinsaaren

Lisätiedot

Lausunto Lövholmenin ranta-asemakaavan luonnoksesta

Lausunto Lövholmenin ranta-asemakaavan luonnoksesta Lausunto UUDELY/4324/2018 3.7.2018 Julkinen Sten Öhman Maanmittari Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko sten.ohman@netsten.fi Tiedoksi: raasepori@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 18.4.2018 Lausunto Lövholmenin

Lisätiedot

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 20.3.2018 Diaarinumero VARELY/371/2018 Liite 1 kpl Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö Lausunto Suojarannan ranta-asemakaavan muutos, luonnosvaihe

Lisätiedot

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA

INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA 1 MAANMITTARI ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 22.9.2016 INKOO, ÄNGÖ RANTA-ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja kaavoitustilanne

Lisätiedot

Lausunto Horsön ranta-asemakaavan luonnoksesta

Lausunto Horsön ranta-asemakaavan luonnoksesta Lausunto UUDELY/5423/2018 27.6.2018 Julkinen Maanmittari Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko sten.ohman@netsten.fi Tiedoksi: raasepori@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 18.4.2018 Lausunto Horsön ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe

Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 2, Kokemäen kaupunki, Ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 27.03.2019 Diaarinumero VARELY/2018/2018 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 30.1.2019 Kokemäen Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Lausunto Kansjerfin ranta-asemakaavan luonnoksesta

Lausunto Kansjerfin ranta-asemakaavan luonnoksesta Lausunto UUDELY/4322/2018 3.7.2018 Julkinen Sten Öhman Maanmittari Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko sten.ohman@netsten.fi Tiedoksi: raasepori@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 18.4.2018 Lausunto Kansjerfin ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe

Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan muutos 3, Kokemäen kaupunki, Luonnosvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 25.02.2019 Diaarinumero VARELY/42/2019 Liite 1 kpl Kokemäen kaupunki kokemaki@kokemaki.fi anne.peltonen@kokemaki.fi Viite: Lausuntopyyntö 03.01.2019 Kokemäenjoen rantaosayleiskaavan

Lisätiedot

Lausunto Y4 Lieviö-Paunin maaseutualueiden osayleiskaavaehdotuksesta

Lausunto Y4 Lieviö-Paunin maaseutualueiden osayleiskaavaehdotuksesta Lausunto UUDELY/273/07.01/2014 31.10.2018 Lohjan kaupunki PL 71 08101 LOHJA kaavapalaute(a)lohja.fi Viite: lausuntopyyntö 12.9.2018 Lausunto Y4 Lieviö-Paunin maaseutualueiden osayleiskaavaehdotuksesta

Lisätiedot

Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe

Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3313/2016 Varsinais-Suomi 22.3.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 1.2.2017 Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe KAAVAHANKE Kaava-alue

Lisätiedot

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3452/2017 Varsinais-Suomi 22.12.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 24.11.2017 Lausunto Riihimaan ranta-asemakaavan muutoksesta 5, ehdotusvaihe

Lisätiedot

LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3313/2016 Varsinais-Suomi 21.12.2016 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 7.10.2016 Lausunto Diilin ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

Lausunto Bonvikenin ranta-asemakaavaluonnoksesta

Lausunto Bonvikenin ranta-asemakaavaluonnoksesta Lausunto UUDELY/6672/2014 21.5.2018 Pertti Hartikainen Karttaako Oy Pakkamestarinkatu 3 00520 Helsinki phartikainen@kolumbus.fi Tiedoksi: raasepori@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 27.3.2018 Lausunto Bonvikenin

Lisätiedot

Lausunto Vohloisten ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lausunto Vohloisten ranta-asemakaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta Lausunto UUDELY/12869/2017 8.2.2018 Karttaako Oy Pertti Hartikainen Pakkamestarinkatu 3 00520 Helsinki phartikainen@kolumbus.fi Tiedoksi: iiris.koivula@lohja.fi leena.iso-markku@lohja.fi Lausuntopyyntönne

Lisätiedot

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö

Lausunto 1 (3) Dnro 511/05.01/2016. Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen. Kirkkonummen kunta PL KIRKKONUMMI. Lausuntopyyntö Lausunto 1 (3) 29.12.2016 Dnro 511/05.01/2016 Aluesuunnittelu/ Heli Vauhkonen Kirkkonummen kunta PL 20 02401 KIRKKONUMMI Lausuntopyyntö 11.11.2016 Lausunto Rastirannan ranta-asemakaavan luonnoksesta Kirkkonummen

Lisätiedot

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3626/2016 Varsinais-Suomi 13.1.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 2.11.2016 Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava

Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava Iso-Räyrinki Kirsinranta ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää kaavan laajuuteen ja sisältöön nähden tarpeellinen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY 22.4.2017 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KOSKIEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN LAATIMISTA TI- LOILLE 82-444-1-45, 1-46 ja 3-41 MONAALAN KARTANON ALUEILLA VANAJAVEDELLÄ

Lisätiedot

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos

Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos, kortteli 29, Pyhäranta, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 28.3.2018 Diaarinumero VARELY/658/2018 Pyhärannan kunta Pajamäentie 4 23950 Pyhäranta kunta@pyharanta.fi Lausuntopyyntönne, saapunut 28.2.2018 Lausunto, Ihoden asemakaavan muutos,

Lisätiedot

Meri-Teijon osa-alue B ranta-asemakaavan muutos 2, luonnos

Meri-Teijon osa-alue B ranta-asemakaavan muutos 2, luonnos Varsinais-Suomi LAUSUNTO 5.3.2018 Diaarinumero VARELY/373/2018 Liite 1 kpl kaupunkisuunnittelu@salo.fi Viite: Lausuntopyyntönne 3.2.2018 Meri-Teijon osa-alue B ranta-asemakaavan muutos 2, luonnos Salon

Lisätiedot

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe

KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN. Kaavaselostus, ehdotusvaihe KIVIJÄRVEN KUNTA PENTTILÄN YHTEISMETSÄN RANTA-ASEMA- KAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P31477 1 (8) S. Paananen, T. Järvinen Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä... 1 1.1 Kaavaprosessin

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 314-RAK1715 TAIVASSALON KUNTA POHJOLAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.2.2018 22.5.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN-LEIKLUOTO RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA

LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA HIRVENSALMEN KUNTA LÄNSIOSAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 1:104 NOUKKALA Kaavaselostus, ehdotus 4.9.2017 Kaavan hyväksyminen: Tekninen lautakunta Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo 1.

Lisätiedot

Lausunto Truutholmin ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Truutholmin ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/399/2017 Varsinais-Suomi 6.4.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 1.2.2017 Lausunto Truutholmin ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Södra Sådö Ranta-asemakaava OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ja 64 ) 20.11.2013 1/8 SISÄLLYS Suunnittelun lähtökohdat 1. Suunnittelualue ja hankkeen tausta 2. Suunnittelun tavoite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA INKOON KUNTA Solvik, Kälkö Ulkosaariston yleiskaavan muutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Tässä osallistumis ja arviointisuunnitelmassa (MRL 63 ja 64 ) esitetään mm. kaavoitushankkeen sijainti

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila Köörtilän kylässä MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KÖÖRTILÄ, FIDIHOLMA koskien tilaa Tapanila 484-407-3-110 Köörtilän kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484YKAM22017 26.11.2017 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Tunnistetiedot

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA. ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta Liite 2 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) KOIVURANNAN RANTA-ASEMAKAAVA ENO, KALTIMOJÄRVI Tila Koivuranta 41-56 13.1.2019 Suunnittelualueen sijainti (kartta MML) Kaavan laatija SUUNNITTELU HALTILAHTI

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA

VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA LÄNSI-VUOSNAISTEN RANTA-ASEMAKAAVA Länsi-Vuosnaisten ranta-asemakaava muutos on ollut kaavaehdotuksena nähtävillä 3.4. 2.5.2018. Kaavaehdotuksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana

Lisätiedot

Lausunto ranta-asemakaavasta, Länsi-Vuosnainen, ehdotusvaihe

Lausunto ranta-asemakaavasta, Länsi-Vuosnainen, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 12.12.2018 Diaarinumero VARELY/1049/2018 kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntönne, saapunut 09.11.2018 Lausunto ranta-asemakaavasta, Länsi-Vuosnainen, ehdotusvaihe ELY-keskus

Lisätiedot

Pyhäjärven länsirannan ranta-asemakaavan muutos, kortteli 2, Eura

Pyhäjärven länsirannan ranta-asemakaavan muutos, kortteli 2, Eura Lausunto VARELY/2867/2018 20.02.2019 Julkinen Euran kunta PL 22 27511 EURA kirjaamo@eura.fi kimmo.haapanen@eura.fi Viite : lausuntopyyntönne 22.1.2019 Pyhäjärven länsirannan ranta-asemakaavan muutos, kortteli

Lisätiedot

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe

Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/3626/2016 Varsinais-Suomi 27.4.2017 Kustavin kunnanhallitus kustavi@kustavi.fi Viite: lausuntopyyntö 13.3.2017 Lausunto Varesniemen ranta-asemakaavasta, ehdotusvaihe KAAVAHANKE

Lisätiedot

L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0

L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0 LAHDEN MUSEOT Riina Puusaari Ka upunkis uunnitte lu Askonkatu 2 15100 Lahti TA Lahdessa 21.6.2017 L A H D E N K A U P U N G I N M U S E O / P ~ E N I AKUNTAMUS E 0 museonjohtaja firtio S ima na ine tutkija

Lisätiedot

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa.

Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. Ranta-alueella käytettävät mitoitusperusteet poikkeamispäätösten valmistelussa. - Taustalla 1.4.2016 voimaan tulleenmaankäyttö- ja rakennuslain muutos, jossa poikkeamistoimivalta on siirtynyt kunnille.

Lisätiedot

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.

HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS. Kaavaselostus 14.4.2015. Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9. HEINÄVEDEN KUNTA HEINÄVEDEN JÄRVIALUEIDEN RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS Kaavaselostus 14.4.2015 Kaavan vireille tulo: Kunnanhallitus 15.9.2014 162 Kaavan hyväksyminen: Kunnanhallitus Kunnanvaltuusto 1. Sisällysluettelo

Lisätiedot

Lausunto Mäntsälän rakennusjärjestysehdotuksesta

Lausunto Mäntsälän rakennusjärjestysehdotuksesta Lausunto UUDELY/11497/2017 29.08.2018 Julkinen palvelupiste(a)mantsala.fi Mäntsälän kunta Heikinkuja 4 04600 MÄNTSÄLÄ Viite: lausuntopyyntö 2.7.2018 Lausunto Mäntsälän rakennusjärjestysehdotuksesta Mäntsälän

Lisätiedot

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe

Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki, ehdotusvaihe Varsinais-Suomi LAUSUNTO 11.03.2019 Diaarinumero VARELY/5129/2018 Liite 1 kpl Ulvilan kaupunki juha.virola@ulvila.fi Viite: Lausuntopyyntö 15.02.2019 Ulvilan Pappilanlammen alueen asemakaava, Ulvilan kaupunki,

Lisätiedot

Lausunto Kårbölen ranta-asemakaavan luonnoksesta

Lausunto Kårbölen ranta-asemakaavan luonnoksesta Lausunto UUDELY/5323/2018 4.7.2018 Julkinen Sten Öhman Maanmittari Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko sten.ohman@netsten.fi Tiedoksi: raasepori@raasepori.fi Lausuntopyyntönne 18.4.2018 Lausunto Kårbölen ranta-asemakaavan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63 ) Ak 5186 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI 16.8.2016 ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS Kankaanpään kaupungin 1. kaupunginosan (Keskus) korttelin 26 osaa koskeva asemakaavan

Lisätiedot

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.

Muonio. KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2. Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio KUKASLOMPOLON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 11 14 sekä VR-2 ja VR-3 aluetta OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 7.2.2019 Seitap Oy

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI

MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien Riispyyn kylässä tiloja 484-414-2-122 Kivikari, 484-414-2-112 Suloranta, 484-414-1-156 Huvikumpu, 484-414-1-148

Lisätiedot

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus

Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Varsinais-Suomi LAUSUNTO 13.3.2019 Diaarinumero VARELY/785/2017 Liite 1 kpl kaupunkisuunnittelu@salo.fi Viite: Lausuntopyyntönne 20.2.2019 Korvanmetsän ranta-asemakaava, ehdotus Salon kaupunkisuunnittelu

Lisätiedot

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila

Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille. Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Kaupunginarkkitehti Ilmari Mattila 13.4.2016 Maankäyttö- ja rakennuslain poikkeamistoimivallan siirto kunnille Poikkeamistoimivallan siirtoa

Lisätiedot

Lausunto Lohjan kaupungille Y4 Lieviö-Paunin maaseutualueiden osayleiskaavaehdotuksesta

Lausunto Lohjan kaupungille Y4 Lieviö-Paunin maaseutualueiden osayleiskaavaehdotuksesta Lausunto UUDELY/273/07.01/2014 5.3.2018 Julkinen Lohjan kaupunki Kaupunkikehitys/kaavoitus PL 71 08101 LOHJA kaavapalaute@lohja.fi Viite: lausuntopyyntö 8.1.2018 Lausunto Lohjan kaupungille Y4 Lieviö-Paunin

Lisätiedot

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO

PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO HIRVENSALMEN KUNTA PUULAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 2:43 HARJAKALLIO, 2:73 HÄÄHKIÄINEN, 2:42 KOKKOKALLIO Kaavaselostus 20.2.2012 Kaavan vireilletulo: Tekninen lautakunta 7.10.2011 39 Kaavan hyväksyminen:

Lisätiedot

ALUE RA-2 1/8 RA-1. ajo. ajo. ajo m 100 m 150 m 200 m 250 m 300 m

ALUE RA-2 1/8 RA-1. ajo. ajo. ajo m 100 m 150 m 200 m 250 m 300 m ALUE 1 1521200 1521400 6715500 6715500 RA-2 4 1/8 RA-1 3 M 2 1 1521200 1521400 6715200 6715200 0 50 m 100 m 150 m 200 m 250 m 300 m 1520500 1520700 6715000 6714700 ALUE 2 4/2 RA-1 2 1 1520500 1520700 6715000

Lisätiedot

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta)

Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) LAUSUNTO VARELY/93/07.01/2013 7.11.2018 Porin kaupunki kaupunkisuunnittelu@pori.fi risto.reipas@pori.fi Porin Jokikeskuksen asemakaavaehdotus (Eteläranta) Hanke ja suunnittelutilanne Kaavamuutoksen tarkoituksena

Lisätiedot

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne

Kankaanpään kaupunki Viite: lausuntopyyntönne Hanke ja suunnittelutilanne Lausunto VARELY/1968/2018 13.11.2018 Julkinen Kankaanpään kaupunki kirjaamo@kankaanpaa.fi Viite: lausuntopyyntönne 2.10.2018 Kankaanpään kaupungin 2. kaupunginosan (Käpylä) Meijerin alueen asemakaava ja

Lisätiedot

Merkinnällä on osoitettu kyläalueen uusien asuinrakennuspaikkojen alueet.

Merkinnällä on osoitettu kyläalueen uusien asuinrakennuspaikkojen alueet. ORIVESI ORIVEDEN KAUPUNGIN OIKEUSVAIKUTTEINEN RANTAOSALEISKAAVA (ERÄJÄRVEN OSA-ALUE) Eräjärven kyläalueen osayleiskaava M K 1 : 5 0 0 0 KAAVAEHDOTUS 30.3.2016 ALUEVARAUSMERKINNÄT: AP PIENTALOVALTAINEN

Lisätiedot

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

Muonio. ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Seitap Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Muonio ÄKÄSKERON RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS Korttelit 2 ja 6 sekä korttelin 7 rakennuspaikka 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 19.12.2016 Seitap

Lisätiedot

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan

Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja rantaasemakaavan Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2019 Diaarinumero VARELY/1497/2018 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Kaavoittajan sähköposti 3.1.2019 Uusikaupunki, Raudainen-Koivunen-Kiveistenmaa ranta-asema ja

Lisätiedot

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA

KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA PARAINEN KROKSKÄRIN RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 4.9.2014 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä (MRA 19 ).. Kaavaehdotus

Lisätiedot

SELOSTUS, kaavaehdotus

SELOSTUS, kaavaehdotus JOUTSAN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SIIKANIEMI SELOSTUS, kaavaehdotus 28.6.2017 Ote rantayleiskaavakartasta, kaava-alueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen

Lisätiedot

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP

NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS KIRJAINEN, STRÖMAS NYTORP KAAVASELOSTUS Maanmittari Oy Öhman KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu Paraisten Kuulutuksissa 11.6.2015.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 231-RAK1526 TAIVASSALON KUNTA KAITARANNAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.3.2016 31.5.2016 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS

PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS PARAISTEN KAUPUNKI HAVERÖ-NORRBACKA RANTA-ASEMAKAAVA KAAVASELOSUS Maanmittari Oy Öhman 2016 KÄSITTELYVAIHEET Ilmoitus kaavamuutoksen aloituksesta kuulutettu 11.6.2015 Ympäristölautakunta... Ehdotus nähtävänä

Lisätiedot

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus

PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS. Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila (osa) Kaavaehdotus PIEN-SAIMAAN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS Savitaipaleen kunta (739) Saksan tila 739-421-7-414 (osa) Kaavaehdotus 10.8.2016 1 Osayleiskaavan muutoksen selostus, joka koskee Pien-Saimaan osayleiskaavaa. 1 PERUSTIEDOT

Lisätiedot

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA

VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA Liite 2 VASTINELUETTELO MÄNTTÄ-VILPPULA KAAVAMUUTOS: 1. KAUPUNGINOSAN KORTTELI 118/OSA 28.1.2015 SWECO YMPÄRISTÖ OY TIMO RYSÄ TAINA RIEKKINEN Mänttä-Vilppulan kaupunki, 1. kaupunginosan kortteli 118/osa,

Lisätiedot

Lausunto rakennusjärjestyksen muutosehdotuksesta, Raasepori

Lausunto rakennusjärjestyksen muutosehdotuksesta, Raasepori Lausunto 1 (4) Raaseporin kaupunki PL 18 10611 RAASEPORI Lausuntopyyntö Lausunto rakennusjärjestyksen muutosehdotuksesta, Raasepori Toimenpiteiden luvan- ja ilmoituksenvaraisuus (2) Rakennusten sijoittuminen

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Tetriniemi) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOTIKALLION RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Kotikallio 172-402-6-34 SELOSTUS Ranta-asemakaavan alue Joutsan rantaosayleiskaavassa, muutosalue rajattu punaisella SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys

Lisätiedot

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI

Suunnittelualue. INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N MIKKELI 1 INSINÖÖRITOIMISTO ALPO LEINONEN OY Mäntypöllinkuja 6N 50170 MIKKELI RYTÖLÄ -RANTAMÄKI RANTA-ASEMAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SELOSTUS Vireilletulosta ilmoitettu 3.10.2015 Tekninen lautakunta hyväksynyt,

Lisätiedot

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava

Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Siuruanjoen alaosan rantaosayleiskaava Valtuuston tekemät päätökset ohjaavat toimintaa Kaavoitus sisältyy kaupunkistrategiaan Kaavoitus on rakennusjärjestyksen mukainen toimenpide Kaavoitukseen on varattu

Lisätiedot

Muutoksia eri lupamenettelyissä. Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Muutoksia eri lupamenettelyissä. Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Muutoksia eri lupamenettelyissä Touko Linjama Alueidenkäytönasiantuntija Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus Aurinkopaneelit 126 a Toimenpideluvanvaraiset toimenpiteet Maisematyölupa 128 Maisematyölupa Lomarakennuksen

Lisätiedot

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella.

Alue sijoittuu Kirjaisten saaren pohjoisrantaan Pikku-Nauvon eteläpuolella. MAANMITTARI OY ÖHMAN Sten Öhman Sunnantie 7 10900 Hanko puh. 044-2530464 sten.ohman@netsten.fi 25.1.2015 PARAINEN NAUVON RANTAYLEISKAAVAN MUUTOS STRÖMAS NYTORP OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1.

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS )

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) INSINÖÖRITOIMISTO POUTANEN OY OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTI- SUUNNITELMA ( OAS ) 5.9.2018 RANTA-ASEMAKAAVA, KURJENNIEMI Kunta : JYVÄSKYLÄ Tila : 179-430-33-20 1. Suunnittelualue ja kaavan tavoite Maanomistaja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PORI/2409/2015 VP 16/12.5.2016 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA HYVELÄNVIIKIN 54. KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 54 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1676 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen

Lausunto luonnokseen kunnantalon tontin asemakaavan muutokseksi, Nousiainen Lausunto 1.2.2019 / wepdwukmtcw 136480C1 ASIA VARELY/228/2019 Nousiaisten kunnanhallitus nousiaisten.kunta@nousiainen.fi Viite: Nousiaisten kunnan lausuntopyyntö 7.1.2019 Lausunto luonnokseen kunnantalon

Lisätiedot

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN

SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN SAVONLINNAN KAUPUNKI UITONSALON RANTAKAAVAN OSITTAINEN KUMOAMINEN Kaavaselostus Luonnosvaihe 19.2.2018 Rantakaavan osittainen kumoaminen Savonlinnan kaupungissa koskee osittain tilaa Taivallahti 740-544-20-14.

Lisätiedot

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä.

Suunnittelualue sijaitsee Keuruun länsiosassa Jyrkeejärven etelärannalla Hakemaniemessä. 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Kunta Kylä Tilat Kaavan nimi Kaavan laatu Keuruu Pihlajavesi 249-407-2-59 Hakemaniemi 249-407-2-97 Eemelinranta Pihlajaveden osayleiskaava Osayleiskaavan muutos

Lisätiedot

3:30 2: :1 :50 1:31 876:1 2:38 RA M 8:0 2:65 2:63 2:96 2:5 2:104 2:73 2:103 2:110 8:0 8:12 55 M 2:120 LV-3 876:1 1:14 1:14

3:30 2: :1 :50 1:31 876:1 2:38 RA M 8:0 2:65 2:63 2:96 2:5 2:104 2:73 2:103 2:110 8:0 8:12 55 M 2:120 LV-3 876:1 1:14 1:14 2:109 :50 1:31 Y 33/1 ½ r II RA 2:38 1 8:0 ajo 2:96 2:5 2:65 2:63 2:38 1552600 1551900 2:104 6690600 6690600 2:73 2:103 2:110 8:0 90 70 97 53 8:11 68 61 56 87 89 20 74 18 24 8:12 55 13 2:120 22 80 80 25

Lisätiedot

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA

ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT KIVIHAKA JA KOTIRANTA S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A Vieremän kunta ROTIMON JA MARTTISENJÄRVEN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILAT 410-10-63 KIVIHAKA JA 410-10-64 KOTIRANTA Kaavaselostus 699-P21549 21.8.2013 Kaavaselostus,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 376-RAK1812 TAIVASSALON KUNTA VÄHÄ-KAHILUODON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 12.12.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (13) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1, 2. kunnanosa, Sirkka Lounaisrinteen korttelin 965 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 3.12.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Maankäyttö-

Lisätiedot

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava

Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Ymp.ltk 14.4.2015 / 26 Hakalan kaupunginosa (5), Kalmaa-Hietaranta asemakaava Asemakaava koskee Kalman kylän osaa kiinteistöstä (6:13) sekä lähiympäristöä. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 14.4.2014

Lisätiedot

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe

Lausunto Petsamon ranta-asemakaavasta, luonnosvaihe LAUSUNTO Diaarinumero VARELY/2925/2017 Varsinais-Suomi 28.11.2017 Uudenkaupungin kaupunki Kaupunkisuunnittelu kirjaamo@uusikaupunki.fi annakaarina.lamminpaa@uusikaupunki.fi Viite: lausuntopyyntö 6.10.2017

Lisätiedot

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus

Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus Nurmeksen kaupungin Pielisen - Kuokkastenjärven rantaosayleiskaavan osittainen muutos (Nurmesniemi I) Kuva 1: Sijainti Rantaosayleiskaavamuutoksen selostus NURMEKSEN KAUPUNKI Lieksan ja Nurmeksen tekninen

Lisätiedot

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS VESILAHDEN KUNTA LAUKON RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELIT 1RA, 2RA, 3RA, 4RA, 7RA, 8RA ja 12RA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 9.4.2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JA SEN TARKOITUS Osallistumis-

Lisätiedot

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5

VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA 1 / 5 1 / 5 VASTINE KUSTAVIN KUNTA VARESNIEMEN RANTA-ASEMAKAAVA Varesniemen ranta-asemakaava on ollut kaavaluonnoksena nähtävillä 7.11. 7.12.2016. Kaavaluonnoksesta ei jätetty nähtävilläoloaikana mielipiteitä.

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 337-RAK1806 TAIVASSALON KUNTA KUMPULAN RANTA-ASEMAKAAVA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 30.7.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma kuvaa ranta-asemakaavan

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen

Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A KAAVIN KUNTA Riihiniemen ranta- asemakaava osittainen kumoaminen Kaavaselostus FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P23617 Kaavaselostus 1 (2) Sisällysluettelo 1 Tiivistelmä...

Lisätiedot

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS

PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 293-RAK1706 TAIVASSALON KUNTA PUNTTINEN LEIKLUOTO RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Kaavaluonnos Versio 0.9 13.7.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (19) Sisällysluettelo 1. Perus- ja tunnistetiedot...

Lisätiedot

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012

PÄLKÄNE HARHALA. KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 PÄLKÄNE HARHALA KUUSIKKO RN:o 5:14 PINTELEEN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2012 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 12.11.2012 Tunnistetiedot Kaavan nimi: Pinteleen ranta-asemakaavan muutos Kunta: Pälkäne

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4.3.2013 KOKEMÄEN KAUPUNKI RISTEN VANHAN KOULUN ASEMAKAAVA RISTEN (201) KAUPUNGINOSAN OSAKORTTELI 1 Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa (OAS) täydennetään

Lisätiedot

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS

JOUTSAN KUNTA / RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS JOUTSA KOIVULA 172-413-1-45 RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS SELOSTUS Ote rantaosayleiskaavakartasta, kaavamuutosalueella punainen rajaus SISÄLLYSLUETTELO 1. LÄHTÖKOHDAT 1.1 Selvitys suunnittelualueen oloista

Lisätiedot

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari

MERIKARVIAN KUNTA. MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari MERIKARVIAN KUNTA MERIKARVIAN MALSKERIN RANTA- ASEMAKAAVAN MUUTOS MALSKERIN SAARI koskien tilaa Kivikari 484-414-2-122 Riispyyn kylässä KUNNAN KAAVATUNNUS 484RAKAM12016 4.12.2016 1. PERUS- JA TUNNISTETIEDOT

Lisätiedot

Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3, ehdotus

Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3, ehdotus Varsinais-Suomi LAUSUNTO 30.1.2018 Diaarinumero VARELY/906/07.01/2013 Liite 1 kpl kirjaamo@uusikaupunki.fi Viite: Lausuntopyyntönne 18.12.2017 Uudenkaupungin Iso-Pirkholman ranta-asemakaavan muutos 3,

Lisätiedot

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU

KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU KARHUOJAN ALUEELLINEN SUUNNITTELUTARVE- RATKAISU Päätös, raportti 12.3.2018 Nähtävillä 20.3.-18.4.2018 Hyväksytty 8.5.2018 Oulun kaupunki Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelu Kaavoitus 1. Johdanto Karhuojan

Lisätiedot

Lausunto rakennusjärjestysehdotuksesta, Sipoo

Lausunto rakennusjärjestysehdotuksesta, Sipoo Lausunto UUDELY/6956/2016 13.11.2017 Julkinen Sipoon kunta PL 7 04131 Sipoo Lausuntopyyntö 6.10.2017 Lausunto rakennusjärjestysehdotuksesta, Sipoo Uudenmaan ELY-keskus viittaa luonnosvaiheen lausuntoonsa

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA?

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) VIEREMÄN KUNTA VALKEISKYLÄN OSAYLEISKAAVAN MUUTOS, TILA 925-417-4-36 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA? 2

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI RUISSAARI-VARTSAARI RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.1.2018 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (9) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) FCG Suunnittelu ja tekniikka Oy Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 (5) RAUTALAMMIN KUNTA KUNINKAANSAARI, NIINVEDEN RANTAOSAYLEISKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1 MIKÄ ON OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ALUE 03 ALUE 01 ALUE 02. AO ajo /1 8/1. I u ½ m m m /1

ALUE 03 ALUE 01 ALUE 02. AO ajo /1 8/1. I u ½ m m m /1 ALUE 0 ALUE 02 ALUE 03 677300 5/ 54400 677300 676800 7/ lv- 54350 676800 675800 55800 675800 56000 67700 67700 54400 sa 8/ AO 675600 55800 675600 56000 676600 54350 676600 0 50 00 50 200 250 300 m 0 50

Lisätiedot

ELY-keskusten konsultoiva rooli ja valitusoikeuden rajoittaminen. Karalusu-työryhmä Anu Kerkkänen

ELY-keskusten konsultoiva rooli ja valitusoikeuden rajoittaminen. Karalusu-työryhmä Anu Kerkkänen ELY-keskusten konsultoiva rooli ja valitusoikeuden rajoittaminen Karalusu-työryhmä 8.3.2016 Anu Kerkkänen Uudet pykäläluonnokset: MRL 18 Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen tehtävät Elinkeino-,

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 306-RAK1710 UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI SAVIKKAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 13.11.2017 Nosto Consulting Oy Nosto Consulting Oy 2 (10) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

ASIKKALAN kunta. Lauttaniemen ranta-asemakaava ja. Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 ASIKKALAN kunta Lauttaniemen ranta-asemakaava ja Ali-Marttilan ranta-asemakaavan muutos 12.11.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma OAS Lauttaniemi 12112015.doc Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot