Strategia Hallitus

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Strategia Hallitus"

Transkriptio

1 Hallitus

2 Sisällys Teollisuuden työttömyyskassa... 2 Hallinto... 2 Edustajisto... 2 Valtuusto... 2 Hallitus... 2 Organisaatio ja henkilöstö... 3 Työttömyyskassan maksamat etuudet... 3 Työttömyyskassan rahoitus... 4 Työttömyyskassalain ja sääntöjen mukainen toiminta... 5 Kassan toiminta tulevaisuudessa... 5 Hallituksen strategiakäsittely... 6 Työttömyyskassan strategian perusta... 7 Arvot... 8 Tavoitteet (10)

3 Teollisuuden työttömyyskassa Teollisuuden työttömyyskassa on perustettu alun perin vuonna 1949 Metallityöväen Työttömyyskassana. Nykyinen nimi, Teollisuuden työttömyyskassa on otettu käyttöön , kun Teollissuusalojen ja Puualojen työttömyyskassat sulautuivat Metallityöväen Työttömyyskassaan. Kassan vastuunalaisena toimihenkilönä toimii kassanjohtaja Irene Niskanen. Kassan lakisääteisenä tehtävänä on maksaa sen jäsenille kassan toimialaan kuuluvia etuuksia voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Hallinto Työttömyyskassallamme on kolmiportainen hallintorakenne. Hallintoelimet ovat edustajiston kokous, valtuusto ja hallitus. Lisäksi hallituksen nimeämä johtoryhmä hoitaa työttömyyskassan operatiivisia toimintoja. Edustajisto Viiden vuoden välein kokoontuva edustajiston kokous käyttää ylintä päätäntävaltaa työttömyyskassassa. Edustajistoon valitaan suhteellisilla vaaleilla yksi edustaja jokaista alkavaa tuhatta jäsentä kohti. Edustajiston kokouksen sääntömääräisiin tehtäviin kuuluu mm. nimetä kassalle valtuusto ja hallitus sekä määrätä jäsenmaksun perusteista. Edustajiston kokous päättää kassan toiminnan suuntaviivoista kokousta seuraaville viidelle toimintavuodelle. Valtuusto Valtuustomme kokoontuu vuosittain keväällä vahvistamaan edellisen tilikauden päätöksen. Valtuustoon kuuluu puheenjohtajan ja kolmen varapuheenjohtajan lisäksi 28 muuta varsinaista jäsentä. Hallitus Hallituksemme tehtäviin kuuluu valvoa, että kassan toimintaa hoidetaan lain, viranomaisohjeiden ja sääntöjen mukaisesti. Hallitukseen kuuluu puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi seitsemän varsinaista jäsentä: 1. Siltala Hannu, puheenjohtaja 2. Helenius Kari, varapuheenjohtaja 3. Kallio Pasi 4. Kristiansson Olli-Pekka 5. Laaksonen Mika 6. Loikkanen Marjut 7. Pekkanen Lars 8. Salo Irma 9. Sirviö Tellervo. 2(10)

4 Organisaatio ja henkilöstö Palvelemme jäseniämme noin 100 hengen voimin. Suurin osa meistä työskentelee Hakaniemessä, jossa hoidamme etuuskäsittely- ja asiakaspalvelutehtävien lisäksi johdon ja hallinnon tehtäviä. Meistä noin 20 työskentelee etuuskäsittely- ja asiakaspalvelutyössä eri puolella Suomea sijaitsevissa aluetoimistoissa. Henkilöstöstä esimiehiä on yhteensä viisi. Työttömyyskassan organisaatiokaavio Johto ja hallinto Etuuskäsittelyprosessi Etuuskäsittely Takaisinperintä Muutoksenhaku Puhelinpalvelu Käsittelyn tukitoimet Työttömyyskassan maksamat etuudet Työttömyyskassa maksaa työttömille ja lomautetuille jäsenilleen ansiopäivärahaa sekä kulukorvausta, jos jäsen osallistuu työllistymistä edistäviin palveluihin. Kassa maksaa vuorotteluvapaalla oleville jäsenilleen vuorottelukorvausta. Lisäksi maksetaan liikkuvuusavustusta jäsenille, jotka vastaanottavat työttömänä olleessaan avustukseen oikeuttavan työn. Vuonna 2017 Teollisuuden työttömyyskassaksi sulautuvien kassojen etuusmenot ja päivärahan saajien määrä laskivat noin neljänneksen edellisvuoteen verrattuna. Teollisuuden työttömyyskassan maksoivat vuonna 2017 yhteensä noin 253,4 miljoonaa euroa ansiopäivärahaa jäsenelle. Työttömyyskassojen jäsenten työttömyyden kehityksen arvioidaan jatkuvan edelleen laskusuhdanteisesti. 3(10)

5 Työttömyyskassan rahoitus Ansiopäivärahan rahoitus Valtio Peruspäivärahan euromäärää vastaava osuus ilman lapsikorotusta Valtio ei osallistu korotusosan eikä muutosturvan ansio-osan rahoitukseen Työttömyyskassa (jäsenet) Työttömyysvakuutusrahasto (työnantajat) 5,5 % loput % Valtio ei osallistu lisäpäivien rahoitukseen 5,5 % loput Suhdeluku peruspäivärahaa vastaavan osuuden laskemiseksi sovitelluissa ja vähennetyissä päivärahoissa 5,5 % loput Liikkuvuusavustus rahoitetaan valtion ansiopäivärahan perusosan, peruspäivärahan ja työmarkkinatuen rahoittamisen osoittamista määrärahoista. Työttömyyskassalle maksetaan ansiopäivärahaa vastaava rahoitus vuorottelukorvauksiin. Hallintokulujen rahoitus Hallintokuluihin kohdistuvana valtionosuutena ja Työttömyysvakuutusrahaston osuutena maksetaan peruspäivärahaa vastaava määrä kutakin alkavaa 100 jäsentä kohti. Työttömyyskassa saa korvausta kalenterivuoden aikana maksetuista etuusmenoista 0,35 prosenttia ja jokaista ansiopäivärahapäätöstä kohti kaksi euroa. Työttömyyskassa hakee TVR:lta kuukausittain maksettavaa ennakkoa etuuksien maksamista ja hallintokuluja varten edellisen vuoden lokakuun puoliväliin mennessä. Lopullista rahoitusta edellisen vuoden menoihin kassan on haettava seuraavan vuoden huhtikuun loppuun mennessä. Jäsenmaksun tasaus Työttömyysvakuutusrahaston hallintoneuvosto vahvistaa vuosittain tasaukseen käytettävän määrärahan rahaston talousarvioon ja sen hallitus päättää tasauksen jakamisesta. Tasausta maksetaan niille palkansaajakassoille, joiden maksamien työttömyysetuuspäivien lukumäärä edellisenä vuonna on ylittänyt olennaisesti kaikkien kassojen jäsentä kohti lasketut keskimääräiset työttömyysetuuspäivät. Tasoitusrahasto Työttömyyskassalla tulee olla tasoitusrahasto, johon vuotuinen ylijäämä siirretään, taikka josta alijäämä katetaan. Tasoitusrahasto on kassan oma pääoma, ja sillä pitää pystyä kattamaan kassan omalla vastuulla olevat korvaus- ja hallintokulut. Työttömyyskassan rahoituksen ja maksuvalmiuden turvaamiseksi tasoitusrahastossa tulee olla 4(10)

6 Finanssivalvonnan vahvistama vähimmäismäärä, joka on tällä hetkellä 100 prosenttia. Tulevia suhdannevaihteluja varten työttömyyskassa voi kerätä varannon, joka saa olla enimmillään 400 prosenttia kassan omalla vastuulla olevista etuusmenoista ja hallintokuluista. Työttömyyskassalain ja sääntöjen mukainen toiminta Toimintamme ja tehtävämme perustuu työttömyyskassalakiin. Kassa on keskinäisen vastuun perusteella toimiva yhteisö, jonka tehtävänä on maksaa sen jäsenille kassan toimialaan kuuluvia etuuksia voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti. Kassa ei saa harjoittaa muuta kuin kassalaissa tarkoitettua toimintaa. Säännöissämme määritetään kassan toimintaa lakeja ja säädöksiä tarkemmalla tasolla. Kassan toiminta tulevaisuudessa Kassalla ja sen henkilöstöllä on oltava jatkuva valmius työskennellä muutos- ja kehitystilanteissa, sillä kassan toimintaympäristö ja tehtävien hoitaminen tulee muuttumaan tulevina vuosina. Työttömyyskassojen toimintaympäristöön on suunnitteilla mittavia uudistuksia lähivuosien aikana ja muutokset tuovat mukanaan uusia tehtäviä kassoille. Myös työelämän muutokset ja digitalisaatio edellyttävät muutoksia kassan toiminnassa. Osana sulautumishanketta tulevalle Teollisuuden työttömyyskassalle laadittiin SWOTanalyysi, johon kirjattiin kassan tulevaisuuden toimintaan liittyvät vahvuudet ja heikkoudet sekä mahdollisuudet ja uhat. 5(10)

7 Hallituksen strategiakäsittely Työttömyyskassan hallitus käsitteli järjestetyssä työpajassa strategiaperustaan kirjattuna asioita ja täsmensi siihen kirjattuja tavoitteita ja arvoja sekä linjasi siitä, miten strategian arvojen tulisi näkyä käytännön tasolla kassan toiminnassa. Hallitus korosti näkemyksissään varsinkin jäsenlähtöisyyttä sekä uudistumiskykyä. Jäsenlähtöisyyden tulisi näkyä paitsi kassan palveluissa ja niiden kehittämisessä, mutta myös kassan sisäisissä toiminnoissa ja järjestelyissä. Perusajatus on se, että työttömyyskassa on olemassa jäseniä varten, ja tämä olisi palveluperiaate jokaiselle työntekijälle. Kassan palvelun on oltava aina ystävällistä ja palvelevaa. 6(10)

8 Hallitus näkee uuden kassan vahvuuksina ja mahdollisuuksina uudistumiskyvyn, jonka tulisi näkyä rohkeutena tarttua uusiin toimintatapoihin ja palveluihin. Kassan tulee laajentaa osaamistaan ja valmistautua monimuotoisiin palvelutilanteisiin. Kassan tulisi rohkeasti ottaa asemansa edelläkävijänä kassamaailmassa. Työttömyyskassan strategian perusta Teollisuuden kassan perustehtävänä on turvata jäsenilleen niiden etuuksien ja palvelujen järjestäminen, joita kassalaki ja kassan säännöt edellyttävät. Toimimme jäsenlähtöisesti ja oikeudenmukaisesti. Uudistamme jatkuvasti palvelumuotojamme ja toimintojamme jäsenistömme toiveet huomioiden. Palvelumuodoissa huomioimme erilaiset käyttötottumukset ja asioinnin joustavuuden. n perusta Arvot Tavoitteet jäsenlähtöinen palveleva uudistuva oikeudenmukainen asiantunteva nopeus tavoitettavuus taloudellisuus ja tehokkuus mukautuva ketterä aloitteellisuus aktiivisuus Perustehtävä Työttömyyskassa käsittelee jäsenten hakemuksen oikeudenmukaisesti noudattaen kassaa koskevia lakeja, ohjeistuksia ja määräyksiä. Kassan toimintojen ja palvelujen kehittämistavoitteena on tehokkuus ja paremmat palvelut. Työttömyyskassa tarjoaa työntekijöilleen turvallisen ja mielenkiintoisen työpaikan. Henkilöstön ammattitaidosta ja kehittämisestä sekä työhyvinvoinnista pidetään huolta. 7(10)

9 Arvot Työttömyyskassan arvoilla tarkoitetaan niitä ohjenuoria ja periaatteita, joiden tulee näkyä kassan ja työntekijöidemme päivittäisessä toiminnassa ja toimintamme johtamisessa. Kassan arvojen tulee ohjata työntekijöidemme ja johdon toimintaa sekä näkyä jäsenille ulospäin tekoina. Jäsenlähtöinen Jäsenlähtöisyyden tulee näkyä kaikessa kassan ulkoisessa sekä sisäisessä toiminnassa. Palvelumme on aina ystävällistä ja ennen kaikkea palvelevaa. Henkilöstömme tietää, että olemme olemassa jäseniämme varten. Jäsenlähtöisessä toiminnassa etsimme tapoja vastata jäsentemme toiveisiin, tarpeisiin ja odotuksiin ja kartoitamme säännöllisesti jäsenten tyytyväisyyttä toimintaamme ja viestintäämme. Jäsenlähtöisessä kehittämisessä hyödynnämme jäsenpalautteita, jäsentutkimustietoja, tilastoja, arkityön kokemuksia asiakas- ja puhelinpalvelussa ja asiakaspalautteita henkilökohtaisissa kohtaamisissa sekä sosiaalista mediaa ja verkkokeskusteluja seuraamalla. Hyödynnämme viestinnässä kohdennettua viestintää ja huolehdimme siitä, että se on riittävää ja selkeää. Jäsenlähtöisyys näkyy myös kotisivujemme viestinnässä, josta tietoa on helposti löydettävissä. Viestintäkanavien käytössä ja kehittämisessä huomiomme jäsentemme tottumukset. Palveleva Palvelumme lähtökohtana on resurssien oikea kohdentaminen, keskitymme palveluun ja jäsenen on helppo lähestyä meitä. Kassan palvelu on nopeaa, ystävällistä ja asiantuntevaa. Palveleva toiminta näkyy jäsenille myös asiamiesten kautta. Asiamiesten tehtävänä on avustaa työttömyysturvaan liittyvissä asioissa. Huolehdimme siitä, että asiamiehillä on ajantasaisin tieto keskeisimmistä työttömyysturvaan liittyvistä asioista. Tuotamme palvelut taloudellisesti ja kustannustehokkaasti. Uudistuva Uudistamme toimintaamme, toimintatapojamme ja palveluitamme rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Kaikessa uudistamisessa ja kehittämisessä lähtökohtana on jäsentemme näkemys ja toiveet. Uuden kassan toimintaa ohjaavana arvona on tarttua rohkeasti uusiin mahdollisuuksiin. Laajennamme osaamistamme ja ohjaamme toimintaamme siten, että pystymme palvelemaan jäseniä monimuotoisissa tilanteissa. Työntekijämme ovat oma-aloitteisia ja kannustavat toisiaan uusien ratkaisujen löytymiseen. Työntekijämme kehittävät itseään jatkuvasti ja ovat avoimia muutoksille sekä parhaiden käytäntöjen hyödyntämiselle. 8(10)

10 Oikeudenmukainen Kassan toiminta on kokonaisvaltaista ja eettistä. Kohtelemme jäseniämme yhdenvertaisesti ja painotamme sukupuolten välistä ja alueellista tasa-arvoa. Ratkaisemme jäsenten etuusasiat lainmukaisesti ja oikeudenmukaisesti. Tarjoamme jäsenistölle vakaata turvaa, olemme vahva auttaja. Oikeudenmukaisuus ulottuu myös kassan sisäisiin toimiin. Työntekijöitä kohdellaan tasa-arvoisesti ja oikeudenmukaisesti, lisäksi jokaisella on samanlaiset mahdollisuudet kehittyä työssään. Asiantunteva Toimimme pitkäjänteisesti jäsenten, henkilöstön ja yhteiskunnan hyväksi. Osallistumme aktiivisesti toimialamme kehittämiseen ja siihen kohdistuvien muutosten valmisteluun. Olemme dynaaminen asiantuntija ja asetamme itsellemme aina uusia tavoitteita sekä hyödynnämme ympäristön tarjoamaa tukea ja kehitämme osaamistamme jatkuvasti. Työttömyyskassa on asiantuntija, joka pystyy tarjoamaan jäsenilleen apua monimuotoisten ja haastavien elämäntilanteiden tuomiin haasteisiin. Jäsenen asiointitarpeet sekä kassassa että liitossa huomioidaan, ja jäsen ohjataan tarvittaessa oikean asiantuntijan luo. Asiantuntijuus heijastuu jäsenille myös kassan asiamiesten kautta. Huolehdimme, että asiamiehillä on ajantasainen tieto kassan palveluista, jotta he osaavat avustaa muita jäseniä työttömyysturvaa koskevissa asioissa. Huolehdimme henkilöstömme kouluttamisesta ja siitä, että he pystyvät antamaan jäsenillemme parasta mahdollista neuvonta ja ajantasaisinta tietoa. Tavoitteet Nopeus Käsittelemme ja maksamme jäsenten etuushakemukset nopeasti. Tavoitettavuus Tarjoamme jäsenillemme useita palveluväyliä, joiden kautta meidät on helppo tavoittaa. Palvelumuotojen ja viestintämuotojen kehittämisessä huomioidaan jäsentemme toiveet sekä teknologian kehitys. Taloudellisuus Toimimme päivittäisessä toiminnassamme taloudellisesti ja toimintamme tavoitteena on kilpailukykyinen jäsenmaksu. 9(10)

11 Tehokkuus Toimintamme jatkuvassa kehittämisessä on tavoitteena tehokkuus ja hyvä taloudenpito. Mukautuvuus Organisaatio ja toiminnot rakennetaan siten, että pystymme joustamaan ja mukautumaan lainmuutoksien tuomiin muutoksiin ja kassoille tulevien tehtävien mukaan. Toimimme ennakoiden ja ohjaamme toimintaamme entistä monimuotoisempiin ja puolisiin palveluihin. Ketteryys Toimimme siten, että meillä on valmiudet mukauttaa nopealla aikavälillä toimintomme kassalle annettujen tehtävien mukaan. Aloitteellisuus Tuomme työttömyyskassan toimintakentässä esiin uudistus- ja kehitysideoita. Viemme asioita eteenpäin kassan jäsenten edun mukaisesti. Aktiivisuus Seuraamme yhteiskunnassa ja kassan toimintaympäristössä tapahtuvaa kehitystä ja reagoimme siihen. Tavoitteenamme on tarjota jäsenille parhaat mahdolliset palvelut. Henkilöstömme edustaa asiantuntijoita, jotka työskentelevät teollisuuden alojen suurimmassa työttömyyskassassa. Tarjoamme jäsenillemme alan parasta osaamista ja hyödynnämme osaamistamme myös toimintamme kehittämisessä. 10(10)

Esitys ja sen tausta-aineisto Teollisuuden työttömyyskassaksi Tiivistelmä

Esitys ja sen tausta-aineisto Teollisuuden työttömyyskassaksi Tiivistelmä Esitys ja sen tausta-aineisto Teollisuuden työttömyyskassaksi Tiivistelmä Sulautumishankkeen tausta ja valmistelu Metallityöväen, Paperityöväen, Puualojen ja Teollisuusalojen työttömyyskassojen hallitukset

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA

TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA METALLI TEAM PUU TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA Esitys ja sen tausta-aineisto Teollisuuden työttömyyskassaksi TIIVISTELMÄ Esitys ja sen tausta-aineisto Teollisuuden työttömyyskassaksi Tiivistelmä Sulautumishankkeen

Lisätiedot

METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA STRATEGIA

METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA STRATEGIA METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA STRATEGIA 2013 STRATEGIA Sisällys Metallityöväen työttömyyskassa... 2 Työttömyyskassan hallinto... 2 Edustajisto... 2 Valtuusto... 2 Hallitus... 3 Työttömyyskassan organisaatio

Lisätiedot

Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 10 % vuonna 2017

Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 10 % vuonna 2017 Tilastokatsaus Lisätietoja: 7.3.218 Heidi Kemppinen, puh. 2 634 137, etunimi.sukunimi@kela.fi Työttömyysturvan etuusmenot pienenivät 1 % vuonna 217 Työttömyyskassat ja Kela maksoivat työttömyysturvaetuuksia

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2016

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2016 TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2016 JÄSENYYS JA TALOUS -TILASTO Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön julkaisema tilasto kuvaa työttömyyskassojen taloutta vuonna 2016. Tilaston sisältämät tiedot: Työttömyyskassojen

Lisätiedot

Työttömyyden perusturvan menot vuonna 2018 ensimmäistä kertaa ansioturvan menoja suuremmat

Työttömyyden perusturvan menot vuonna 2018 ensimmäistä kertaa ansioturvan menoja suuremmat TILASTOKATSAUS 5/219 Lisätietoja: 11.3.219 Sami Tuori, puh. 2 634 1887, etunimi.sukunimi@kela.fi Työttömyyden perusturvan menot vuonna 218 ensimmäistä kertaa ansioturvan menoja suuremmat Työttömyysturvan

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2018

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2018 TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2018 JÄSENYYS JA TALOUS -TILASTO Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön julkaisema tilasto kuvaa työttömyyskassojen taloutta vuonna 2018. Tilaston sisältämät tiedot: Työttömyyskassojen

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2017

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2017 TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2017 JÄSENYYS JA TALOUS -TILASTO Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön julkaisema tilasto kuvaa työttömyyskassojen taloutta vuonna 2017. Tilaston sisältämät tiedot: Työttömyyskassojen

Lisätiedot

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015

infomateriaaliksi S. 1 (5) 24.2.2015 infomateriaaliksi S. 1 (5) Faktaa ansioturvasta Työttömyyden aikaisen ansioturva parantaa työttömän edellytyksiä palata työhön ja turvaa toimeentulon työttömyyden aikana. Löydät tästä materiaalista keskeisimmät

Lisätiedot

HUHTIKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA

HUHTIKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA HUHTIKUU 217 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Metallityöväen Työttömyyskassa KUUKAUSITILASTO Huhtikuu 217 Työttömyyskassa Jäsenmäärä 15 478 (31.12.216) Keskimääräinen päiväraha vuonna 216

Lisätiedot

JOULUKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA

JOULUKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA JOULUKUU 217 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Metallityöväen Työttömyyskassa KUUKAUSITILASTO Joulukuu 217 Työttömyyskassa Jäsenmäärä 13 44 (3.6.217) Keskimääräinen päiväraha vuonna 216 oli

Lisätiedot

LOKAKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA

LOKAKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA LOKAKUU 217 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Metallityöväen Työttömyyskassa KUUKAUSITILASTO Lokakuu 217 Työttömyyskassa Jäsenmäärä 13 44 (3.6.217) Keskimääräinen päiväraha vuonna 216 oli

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2015

TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2015 TYÖTTÖMYYSKASSAT JÄSENYYS JA TALOUS 2015 JÄSENYYS JA TALOUS -TILASTO Työttömyyskassojen Yhteisjärjestön julkaisema tilasto kuvaa työttömyyskassojen taloutta vuonna 2015. Tilaston sisältämät tiedot: Työttömyyskassojen

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,4 8,2 10,2 9,6

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,4 8,2 10,2 9,6 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

TAMMIKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA

TAMMIKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA TAMMIKUU 217 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Metallityöväen Työttömyyskassa KUUKAUSITILASTO Tammikuu 217 Työttömyyskassa Jäsenmäärä 15 478 (31.12.216) Keskimääräinen päiväraha vuonna 215

Lisätiedot

Kassan hallintoelimet ovat kassan edustajiston kokous, valtuuskunta, jota jäljempänä kutsutaan valtuustoksi ja hallitus.

Kassan hallintoelimet ovat kassan edustajiston kokous, valtuuskunta, jota jäljempänä kutsutaan valtuustoksi ja hallitus. 4 LUKU KASSAN HALLINTO 9 Hallintoelimet Kassan hallintoelimet ovat kassan edustajiston kokous, valtuuskunta, jota jäljempänä kutsutaan valtuustoksi ja hallitus. 10 Kassan edustajiston kokous Kassan ylintä

Lisätiedot

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot. Valtion rahoitusosuus ansiopäivärahasta (16/2016) 184/52/2015

Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot. Valtion rahoitusosuus ansiopäivärahasta (16/2016) 184/52/2015 Kertomusluonnoksesta annetut lausunnot Valtion rahoitusosuus ansiopäivärahasta (16/2016) 184/52/2015 Finanssivalvonta, 5.7.2016 Julkisten ja hyvinvointialojen työttömyyskassa, 11.8.2016 Työttömyysvakuutusrahasto,

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 8,4 7,8 7,6 8,1

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 8,4 7,8 7,6 8,1 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

20. (33.17 ja 34.06, osa) Työttömyysturva

20. (33.17 ja 34.06, osa) Työttömyysturva 20. (33.17 ja 34.06, osa) Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa

Lisätiedot

SYYSKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA

SYYSKUU 2017 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA SYYSKUU 217 KUUKAUSITILASTO METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Metallityöväen Työttömyyskassa KUUKAUSITILASTO Syyskuu 217 Työttömyyskassa Jäsenmäärä 13 44 (3.6.217) Keskimääräinen päiväraha vuonna 216 oli

Lisätiedot

Työttömyysturvan muutokset 2017

Työttömyysturvan muutokset 2017 Työttömyysturvan muutokset 2017 METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA Sisällys Lainmuutokset 2017 Päivärahakauden enimmäisaika Päivärahan korotusosat Omavastuuaika Päivärahan määrittelyn muutoksia Alle kahden

Lisätiedot

Työttömyysaste (%) 7,8 7,7 8,3 8,2

Työttömyysaste (%) 7,8 7,7 8,3 8,2 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

Työttömyysturva. Esko Salo

Työttömyysturva. Esko Salo Työttömyysturva Esko Salo 16.9.2015 Työttömyysetuuksien saajat 2014 Työttömyysetuuksia maksettiin yhteensä 4,8 mrd ansioturva: saajia 332 000, etuudet 2,7 miljardia peruspäiväraha: saajia 75 000, etuudet

Lisätiedot

Työttömyysaste (%) 8,7 9,4 9,3 9,0

Työttömyysaste (%) 8,7 9,4 9,3 9,0 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,9 6,4 9,0 9,5

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 6,9 6,4 9,0 9,5 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus 2009 2012 2009 2010 2011 2012 toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 8,2 8,4 7,6 7,2

20. Työttömyysturva. Toiminnan laajuus 2009 2012 2009 2010 2011 2012 toteutunut toteutunut arvio arvio. Työttömyysaste (%) 8,2 8,4 7,6 7,2 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

Työttömyysaste (%) 7,7 8,2 8,6 8,5

Työttömyysaste (%) 7,7 8,2 8,6 8,5 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 7,8 7,7 8,2 8,1

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 7,8 7,7 8,2 8,1 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

RAAMISOPIMUKSEN TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET

RAAMISOPIMUKSEN TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET RAAMISOPIMUKSEN TYÖTTÖMYYSTURVAMUUTOKSET LYHENNETTY TYÖVIIKKO Määräaikainen laki ajalla 4.1.2010-31.12.2011, vakinaistetaan 1.1.2012 alkaen 2 Lyhennetylle työviikolle lomautetulle maksetaan täysi päiväraha

Lisätiedot

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA

I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA TYJ säännöt S. 1 (6) I LUKU YHDISTYKSEN TOIMIALA 1 Yhdistyksen nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus II LUKU Yhdistyksen nimi on Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö ry, ruotsiksi Arbetslöshetskassornas

Lisätiedot

Säännöt on hyväksytty Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan 20. edustajiston kokouksessa Jyväskylässä

Säännöt on hyväksytty Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan 20. edustajiston kokouksessa Jyväskylässä 1 Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassa SÄÄNNÖT Säännöt on hyväksytty Suomen Elintarviketyöläisten Työttömyyskassan 20. edustajiston kokouksessa Jyväskylässä 20.5.2017. I LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA

Lisätiedot

HE 170/2008 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyyskassalain

HE 170/2008 vp. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyyskassalain HE 170/2008 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyyskassalain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan työttömyyskassalakiin lisättäväksi säännökset, jotka koskevat

Lisätiedot

Teollisuuden työttömyyskassan säännöt alkaen Ylimääräinen edustajiston kokous Finanssivalvonta

Teollisuuden työttömyyskassan säännöt alkaen Ylimääräinen edustajiston kokous Finanssivalvonta 1 LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA 1 Työttömyyskassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus Työttömyyskassan nimi on Teollisuuden työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsinki. Jäljempänä näissä säännöissä

Lisätiedot

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa.

Palkansaajan jäsenyysehto täyttyy, kun henkilö on ollut kassan jäsenenä eli vakuutettuna vähintään 26 edellistä viikkoa. JATTK-työttömyyskassa tiedottaa Ansiopäiväraha 1.1.2014, keskeisimmät muutokset Ansiopäivärahan saaminen edellyttää, että henkilö on täyttänyt jäsenyys- ja työssäoloehdon sekä maksanut jäsenmaksun kassan

Lisätiedot

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa Uudistamme rohkeasti Uudistaminen on sitä, että reagoimme muuttuvaan toimintaympäristöön aiempaa herkemmin. Kehitämme ammattitaitoamme, kokeilemme rohkeasti uusia toimintatapoja ja opimme yhdessä luottaen

Lisätiedot

Työttömyyskassat 2012

Työttömyyskassat 2012 1 (62) Julkaisija Finanssivalvonta Tekijät Satu Luojola, 010 831 5502 Dima Matjushin, 010 831 5588 Päivi Ormo, 010 831 5589 Jussi Pearlman, 010 831 5568 Julkaisun nimi Työttömyyskassat 2012 Sisältö Tekstiosa

Lisätiedot

1991 vp - HE 143 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

1991 vp - HE 143 ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ 1991 vp - HE 143 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi työttömyysturvalain ja työttömyyskassalain muuttamisesta sekä työttömyyskassalain 19 :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

Lisätiedot

TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT

TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 2 SISÄLLYSLUETTELO I LUKU II LUKU III LUKU IV LUKU KASSAN TOIMIALA 1 Kassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus 3 JÄSENYYS 2 Jäsenyyden ehdot 3 3 Jäsenyyden hakeminen

Lisätiedot

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty Yleinen työttömyyskassa YTK Päivitetty 4.9.2017 Miksi olemme olemassa? Turvaa ja nostetta työelämän muutoksissa YTK järjestää jäsenilleen ansioturvan ja kannustaa jäseniä näkemään muutoksessa mahdollisuuksia.

Lisätiedot

Kassan nimi on Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassa, josta käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä kassa.

Kassan nimi on Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassa, josta käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä kassa. TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU KASSAN TOIMIALA 1 Kassan nimi, kotipaikka ja tarkoitus Kassan nimi on Posti- ja logistiikka-alan työttömyyskassa, josta käytetään jäljempänä näissä säännöissä nimitystä

Lisätiedot

TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA

TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA METALLI TEAM PUU TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA Esitys uudeksi työttömyyskassaksi Projektihallitus TEOLLISUUDEN TYÖTTÖMYYSKASSA Esitys uudeksi työttömyyskassaksi Projektihallitus SISÄLTÖ Esitys uudeksi työttömyyskassaksi

Lisätiedot

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 7,7 8,2 8,6 8,5

20. Työttömyysturva. Työttömyysaste (%) 7,7 8,2 8,6 8,5 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

PUUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT

PUUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1(11) PUUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1.1.2015 alkaen 2(11) Sisällysluettelo PUUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT... 3 I LUKU... 3 TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA... 3 1 Työttömyyskassan nimi, kotipaikka ja

Lisätiedot

Työttömyyskassat 2010

Työttömyyskassat 2010 Sivu 1 (104) Julkaisija Finanssivalvonta Tekijät Jarmo Kukkonen 010 831 5564 Satu Luojola 010 831 5502 Dima Matjushin 010 831 5588 Päivi Ormo 010 831 5589 Jussi Pearlman 010 831 5568 Julkaisun nimi Työttömyyskassat

Lisätiedot

Työttömyyskassat 2013

Työttömyyskassat 2013 1 (68) Julkaisija Finanssivalvonta Tekijät Satu Luojola, 010 831 5502 Dima Matjushin, 010 831 5588 Päivi Ormo, 010 831 5589 Jussi Pearlman, 010 831 5568 Julkaisun nimi Työttömyyskassat 2013 Sisältö Tekstiosa

Lisätiedot

HE 234/2009 vp. osuuden rahoittaa työttömyysvakuutusrahasto.

HE 234/2009 vp. osuuden rahoittaa työttömyysvakuutusrahasto. HE 234/2009 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain :n väliaikaisesta muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi

Lisätiedot

Kassan nimi on JATTK-työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Kassan nimi on JATTK-työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. JATTK-TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU KASSAN TOIMIALA 1 KASSAN NIMI, KOTIPAIKKA, TOIMINTA-ALUE JA TARKOITUS II LUKU JÄSENYYS 2 JÄSENYYDEN EHDOT 3 KASSASTA EROAMINEN Kassan nimi on JATTK-työttömyyskassa

Lisätiedot

Työttömyyskassat 2009

Työttömyyskassat 2009 1 (87) Julkaisija Finanssivalvonta Tekijät Jarmo Kukkonen 010 831 5564 Satu Luojola 010 831 5502 Dima Matjushin 010 831 5588 Päivi Ormo 010 831 5589 Jussi Pearlman 010 831 5568 Julkaisun nimi Työttömyyskassat

Lisätiedot

Työttömyysaste (%) 8,2 8,7 8,8 8,6

Työttömyysaste (%) 8,2 8,7 8,8 8,6 20. Työttömyysturva S e l v i t y s o s a : Työttömäksi jääneen toimeentulon turvaavat työttömyysturvalain perusteella maksettava työttömyyspäiväraha sekä työmarkkinatuki. Työttömyyspäivärahaa maksetaan

Lisätiedot

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty

Yleinen työttömyyskassa YTK. Päivitetty Yleinen työttömyyskassa YTK Päivitetty 16.1.2019 Miksi olemme olemassa? Turvaa ja nostetta työelämän muutoksissa YTK järjestää jäsenilleen ansioturvan ja kannustaa jäseniä näkemään muutoksessa mahdollisuuksia.

Lisätiedot

Valoisamman tulevaisuuden tekijät

Valoisamman tulevaisuuden tekijät Valoisamman tulevaisuuden tekijät Luonnon-, ympäristö- metsätieteilijöiden liitto Loimu on edunvalvonta-, vaikuttaja- ja palvelujärjestö, joka toimii luonnon-, ympäristö- ja metsätieteellisen korkeakoulututkinnon

Lisätiedot

PALVELUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT

PALVELUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1 PALVELUALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1 LUKU KASSAN TOIMIALA 1 Kassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja pöytäkirjakieli Kassan nimi on Palvelualojen työttömyyskassa, ruotsiksi Servicebranschernas arbetslöshetskassa.

Lisätiedot

SISÄLTÖ. METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1(11) Työttömyyskassan edustajisto

SISÄLTÖ. METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1(11) Työttömyyskassan edustajisto METALLITYÖVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSA TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT 1(11) SISÄLTÖ I LUKU... 3 TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA... 3 1 Työttömyyskassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus... 3 II LUKU... 3 JÄSENYYS...

Lisätiedot

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa

Uudistamme rohkeasti. Toimimme vastuullisesti. Vaikutamme verkostoissa Uudistamme rohkeasti Uudistaminen on sitä, että reagoimme muuttuvaan toimintaympäristöön aiempaa herkemmin. Kehitämme ammattitaitoamme, kokeilemme rohkeasti uusia toimintatapoja ja opimme yhdessä luottaen

Lisätiedot

TERVEYDENHUOLTOALAN TYÖTTÖMYYSKASSA 1 / 8. T Y Ö T T Ö M Y Y S K A S S A N S Ä Ä N N Ö T Hyväksytty kassan varsinaisessa kokouksessa 11.6.

TERVEYDENHUOLTOALAN TYÖTTÖMYYSKASSA 1 / 8. T Y Ö T T Ö M Y Y S K A S S A N S Ä Ä N N Ö T Hyväksytty kassan varsinaisessa kokouksessa 11.6. TERVEYDENHUOLTOALAN TYÖTTÖMYYSKASSA 1 / 8 T Y Ö T T Ö M Y Y S K A S S A N S Ä Ä N N Ö T Hyväksytty kassan varsinaisessa kokouksessa 11.6.2009 I LUKU KASSAN TOIMIALA 1 KASSAN NIMI, KOTIPAIKKA, TOIMINTA-ALUE

Lisätiedot

Työttömyyskassa Statia. Säännöt

Työttömyyskassa Statia. Säännöt Työttömyyskassa Statia Säännöt 1 (9) TYÖTTÖMYYSKASSA STATIAN SÄÄNNÖT I LUKU KASSAN TOIMIALA 1 KASSAN NIMI, KOTIPAIKKA, TOIMINTA-ALUE JA TARKOITUS Kassan nimi on Työttömyyskassa Statia ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Vakuutuskassatoiminnasta hyvinvointia. Vakuutuskassat ry

Vakuutuskassatoiminnasta hyvinvointia. Vakuutuskassat ry Vakuutuskassatoiminnasta hyvinvointia Vakuutuskassa Vakuutuskassa on vakuutuslaitos, joka vakuutustoimintaa liikemäisesti harjoittamatta myöntää mm. korvausta kuoleman, sairauden, vian tai vamman johdosta

Lisätiedot

SÄHKÖALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT

SÄHKÖALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT SÄHKÖALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT Hyväksytty Työttömyyskassan edustajiston kokouksessa 11. 12.11.2011 Hyväksytty Finanssivalvonnassa 2.1.2012 SÄHKÖALOJEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU KASSAN TOIMIALA

Lisätiedot

Työelämä muuttuu muuttuuko työttömyysturva?

Työelämä muuttuu muuttuuko työttömyysturva? Työelämä muuttuu muuttuuko työttömyysturva? Tulevaisuuden työelämän työttömyysturva -seminaari Mäkelänkatu 2 C, 4 krs. 00500 HELSINKI www.tyj.fi Katsaus taaksepäin TYJ on 70 vuotta, työttömyyskassajärjestelmä

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain, työttömyysturvalain 14 luvun 3 :n, työttömyyskassalain ja työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain muuttamisesta

Lisätiedot

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen

Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Tukea digitaalisen nuorisotyön kehittämissuunnitelman laatimiseen Digitaalisen nuorisotyön strategisessa kehittämisessä tavoitteena on, että organisaatioissa digitaalisen median ja teknologian tarjoamia

Lisätiedot

1) kassan nimi, johon tulee sisältyä sana ""työttömyyskassa"", ja kunta, joka on kassan kotipaikka;

1) kassan nimi, johon tulee sisältyä sana työttömyyskassa, ja kunta, joka on kassan kotipaikka; 1 of 18 27/05/2011 12:29 Finlex» Lainsäädäntö» Ajantasainen lainsäädäntö» 1984» 24.8.1984/603 24.8.1984/603 Seurattu SDK 479/2011 saakka. Katso tekijänoikeudellinen huomautus käyttöehdoissa. Työttömyyskassalaki

Lisätiedot

Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (9)

Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (9) Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (9) 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Yleistä... 2 2 LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS... 2 2 Jäsenyys... 2 3 Jäsenyyden hakeminen... 2 4 Jäsenyyden alkaminen...

Lisätiedot

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri

Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri Hyvällä johtamisella hyvään työelämään Paasitorni, 10.12.2013 Paula Risikko, sosiaali- ja terveysministeri 1 Johtamisverkosto selvittää, kokoaa, kehittää ja jakaa johtamisen ja esimiestyön hyviä käytäntöjä

Lisätiedot

SISÄLLYS. N:o 944. Laki. julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 21 päivänä marraskuuta 2003

SISÄLLYS. N:o 944. Laki. julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain muuttamisesta. Annettu Helsingissä 21 päivänä marraskuuta 2003 SUOMEN SÄÄDÖSKOKOELMA 2003 Julkaistu Helsingissä 26 päivänä marraskuuta 2003 N:o 944 955 SISÄLLYS N:o Sivu 944 Laki julkisesta työvoimapalvelusta annetun lain muuttamisesta... 3383 945 Laki työttömyysturvalain

Lisätiedot

Säännöt. Lakimiesten työttömyyskassa

Säännöt. Lakimiesten työttömyyskassa Säännöt Lakimiesten työttömyyskassa Säännöt Lakimiesten työttömyyskassa 2 LAKIMIESTEN TYÖTTÖMYYSKASSA KASSAN TOIMIALA I Luku 1 Kassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus Kassan nimi on Lakimiesten

Lisätiedot

Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (8) Projektihallitus 1.4.2009

Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (8) Projektihallitus 1.4.2009 Teollisuusalojen työttömyyskassa TEAM SÄÄNNÖT sivu 1 (8) 1 LUKU YLEISET MÄÄRÄYKSET... 2 1 Yleistä... 2 2 LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN JÄSENYYS... 2 2 Jäsenyys... 2 3 Jäsenyyden hakeminen... 2 4 Jäsenyyden alkaminen...

Lisätiedot

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kuopion kaupungin JHL ry 862 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Tämä on Kuopion kaupungin JHL ry:n (yhdistys 862) 4. toimintavuosi ja haasteet tehokkaalle ja tulokselliselle edunvalvonnalle ovat mittavat.

Lisätiedot

Työttömyyskassat 2011

Työttömyyskassat 2011 Sivu 1 (64) Julkaisija Finanssivalvonta Tekijät Satu Luojola, 010 831 5502 Dima Matjushin, 010 831 5588 Päivi Ormo, 010 831 5589 Jussi Pearlman, 010 831 5568 Julkaisun nimi Työttömyyskassat 2011 Sisältö

Lisätiedot

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ

ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan työttömyysturvalakia muutettavaksi siten, että peruspäivärahan määrä olisi

Lisätiedot

Työttömyysturvan muutokset. Pääluottamusmiestapaaminen

Työttömyysturvan muutokset. Pääluottamusmiestapaaminen Työttömyysturvan muutokset Pääluottamusmiestapaaminen 14.10.2016 Lakimuutokset Osa ehdotuksista on jo valiokuntakäsittelyssä ja ovat olleet tiedossa jo keväästä 2016 SEN LISÄKSI: Hallituksen kokoama työllisyystyöryhmä

Lisätiedot

HE 95/2015 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysetuuksien rahoituksesta annettua lakia.

HE 95/2015 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysetuuksien rahoituksesta annettua lakia. Hallituksen esitys eduskunnalle laiksi työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysetuuksien rahoituksesta

Lisätiedot

Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. KULJETUSALAN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA 1 Työttömyyskassan nimi, kotipaikka, toimiala-alue ja tarkoitus Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka

Lisätiedot

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT ,

KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI / VALT.SEMINAARIT , KUNTASTRATEGIA HONKAJOKI 2017-2025 / VALT.SEMINAARIT 24.8.17, 5.9.17 MISSIO (MIKÄ ON KUNNAN TEHTÄVÄ? MIKSI OLEMME TÄÄLLÄ?) Kuntalaki 410/2015 Kuntalain mukaan kunta edistää asukkaidensa hyvinvointia ja

Lisätiedot

Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki.

Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. KULJETUSALAN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU TYÖTTÖMYYSKASSAN TOIMIALA 1 Työttömyyskassan nimi, kotipaikka, toimiala-alue ja tarkoitus Työttömyyskassan nimi on Kuljetusalan Työttömyyskassa ja sen kotipaikka

Lisätiedot

a) laatii meriteknisen teollisuuden toimintaedellytyksiä koskevat yhteiset kannanotot sekä tiedottaa näistä,

a) laatii meriteknisen teollisuuden toimintaedellytyksiä koskevat yhteiset kannanotot sekä tiedottaa näistä, 1 (7) 23.7.2018 Yhdistyksen nimi ja tarkoitus 1 Yhdistyksen nimi on Meriteollisuus ry. Kansainvälisissä yhteyksissä yhdistyksen epävirallinen englanninkielinen nimi on Finnish Marine Industries ja ruotsiksi

Lisätiedot

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt

Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 1 (6) Työpaikka- ja alueosaston säännöt 2.4.2016 Viestintäalan toimihenkilöt Grafinet ry Työpaikka- ja alueosaston säännöt 2 (6)

Lisätiedot

HE 222/2004 vp. enimmäismaksuajan täyttymistä. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset

HE 222/2004 vp. enimmäismaksuajan täyttymistä. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset HE 222/2004 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 15 luvun :n muuttamisesta Esityksessä ehdotetaan työttömyysturvalakia muutettavaksi. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi sovitellun

Lisätiedot

Kassan nimi on Vakuutusväen Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsinki.

Kassan nimi on Vakuutusväen Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsinki. VAKUUTUSVÄEN TYÖTTÖMYYSKASSAN SÄÄNNÖT I LUKU KASSAN TOIMIALA 1 KASSAN NIMI, KOTIPAIKKA, TOIMINTA-ALUE JA TARKOITUS Kassan nimi on Vakuutusväen Työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsinki. Kassan toiminta-alueena

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

Kassan nimi on Lakimiesten työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Jäljempänä näissä säännöissä sitä kutsutaan kassaksi.

Kassan nimi on Lakimiesten työttömyyskassa ja sen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Jäljempänä näissä säännöissä sitä kutsutaan kassaksi. Säännöt Lakimiesten työttömyyskassa LAKIMIESTEN TYÖTTÖMYYSKASSA I Luku KASSAN TOIMIALA 1 Kassan nimi, kotipaikka, toiminta-alue ja tarkoitus Kassan nimi on Lakimiesten työttömyyskassa ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Osuuskunnat ja ansioturva

Osuuskunnat ja ansioturva Osuuskunnat ja ansioturva Työttömyyskassojen Yhteisjärjestö Mäkelänkatu 2 C, 4 krs. 00500 HELSINKI www.tyj.fi Sisältö Yrittäjä määritelmä työttömyysturvalaissa Ansiopäivärahan saamisen edellytykset Yrittäjän

Lisätiedot

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio

minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio minäkin voin osallistua ja edustaa! Kehitysvammaisten Tukiliiton uudistus Esittely - lyhyt versio Hyvä liittokokousedustaja ja hyvät jäsenyhdistykset, Haluamme, että järjestötoiminta on hauskaa. Haluamme

Lisätiedot

Pirkkalan valtuustoryhmien

Pirkkalan valtuustoryhmien Pirkkalan valtuustoryhmien ASENNE YMPÄRISTÖ TALOUS HYVINVOINTI TYÖ ASENNE ratkaisee kunnan menestyksen YMPÄRISTÖ tarjoaa toimivat ja turvalliset puitteet TALOUS mahdollistaa laadukkaat palvelut HYVINVOINTI

Lisätiedot

Keskusliiton jäseneksi voivat liittyä rahoitus-, vakuutus- ja arvopaperimarkkinatoimialoilla toimintaa harjoittavat oikeustoimikelpoiset yhteisöt.

Keskusliiton jäseneksi voivat liittyä rahoitus-, vakuutus- ja arvopaperimarkkinatoimialoilla toimintaa harjoittavat oikeustoimikelpoiset yhteisöt. 1 (5) FINANSSIALAN KESKUSLIITON SÄÄNNÖT (Rekisteröity PRH:ssa 12.6.2014) 1 Nimi Yhdistyksen nimi on Finanssialan Keskusliitto - Finansbranschens Centralförbund ry. Yhdistystä kutsutaan näissä säännöissä

Lisätiedot

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki

Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet. Tampereen kaupunki Tampereen kaupungin eettiset toimintaperiaatteet 1 Taustaa Kaupungin toimintamallin arvioinnin ja henkilöstön kanssa käsiteltyjen Kunta10 - työhyvinvointikyselyn tulosten pohjalta kaupungissa on havaittu

Lisätiedot

Työttömyysvakuutusrahaston esittely lainasijoittajille 11.8.2014

Työttömyysvakuutusrahaston esittely lainasijoittajille 11.8.2014 Työttömyysvakuutusrahaston esittely lainasijoittajille 11.8.214 Rahavirrat Työttömyysvakuutusrahastossa Työnantajat Työttömyyskassat Eläketurvakeskus Valtion Eläkerahasto Sosiaali- ja terveysministeriö

Lisätiedot

60 vuotta. Lisäksi ehdotetaan, että työttömyyskassalakiin

60 vuotta. Lisäksi ehdotetaan, että työttömyyskassalakiin 1990 vp. - HE n:o 153 Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi työttömyysturvalain ja työttömyyskassalain muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan parannettavaksi työttömien

Lisätiedot

Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1

Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1 Elämässä mukana muutoksessa tukena 9.2.2010 1 Elämässä mukana muutoksessa tukena Turvaamme väestön toimeentuloa, edistämme terveyttä ja tuemme itsenäistä selviytymistä. Kelan toiminta-ajatus Kaikkien Kela

Lisätiedot

Vanhojen sääntöjen mukaiset kirjaukset

Vanhojen sääntöjen mukaiset kirjaukset Vanhojen sääntöjen mukaiset kirjaukset Fivan 4.8.17 vahvistamat säännöt: 2 JÄSENYYDEN EHDOT Kassan jäseneksi pääsee jokainen työttömyysturvalain soveltamisalaan kuuluva ja työ- tai virkasuhteessa oleva

Lisätiedot

Työttömyysvakuutusrahaston talouden kehitys

Työttömyysvakuutusrahaston talouden kehitys Työttömyysvakuutusrahaston talouden kehitys 2016 2017 Esittely sosiaali- ja terveysvaliokunnalle HE 170/2016 vp Työttömyyden kehitys elokuu 2016 Työttömät työnhakijat 3 kk k.a. Työttömät työnhakijat muutos

Lisätiedot

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022

Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 Savon koulutuskuntayhtymän Strategia 2022 1 muuttuva toimintaympäristö Huomioimme toiminnassamme globalisaation, yhteiskunnalliset muutokset ja nopeasti muuttuvat lähiympäristön tarpeet. Olemme aktiivinen

Lisätiedot

Työttömyyskassa Statian uudet säännöt hyväksyttiin Finanssivalvonnassa.

Työttömyyskassa Statian uudet säännöt hyväksyttiin Finanssivalvonnassa. ASIAMIESPIIREILLE Työttömyyskassa Statian hallintoelimet Työttömyyskassa Statian uudet säännöt hyväksyttiin 2.7.2014 Finanssivalvonnassa. Uusien sääntöjen mukaan kassan hallintoelimet ovat kassan edustajisto

Lisätiedot

Työnhakijan työttömyysturva

Työnhakijan työttömyysturva Selkoesite Työnhakijan työttömyysturva te-palvelut.fi Työttömyysturva Tämä esite kertoo, mitä palveluja ja tukia työtön saa. Esite kertoo myös, mitä oikeuksia ja velvollisuuksia työttömällä työnhakijalla

Lisätiedot

Sote-liikelaitoksen visio ja arvot

Sote-liikelaitoksen visio ja arvot Sote-liikelaitoksen visio ja arvot Hankejohtaja Mira Uunimäki ja projektipäällikkö Tiina Karppinen Sote-virkamieskoordinaatioryhmä 24.1.2019 Ohjeet Projektin eteneminen ja työvaiheet Työskentely alkanut

Lisätiedot

HE 43/2011 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysetuuksien. laitokseksi niissä työttömyysvakuutuksen ansiosidonnaista

HE 43/2011 vp. Esityksessä ehdotetaan muutettavaksi työttömyysetuuksien. laitokseksi niissä työttömyysvakuutuksen ansiosidonnaista Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi työttömyysetuuksien rahoituksesta annetun lain ja sosiaaliturvajärjestelmien yhteensovittamista koskevan Euroopan unionin lainsäädännön soveltamisesta annetun lain

Lisätiedot

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet

Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet 1 Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri Luottamushenkilöiden taloudelliset etuudet Yhtymävaltuuston hyväksymä 15.6.2017 28 1. 2. Yleiset määräykset Tässä asiakirjassa annetaan tarpeelliset määräykset

Lisätiedot

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu.

4 Yhdistyksen jäsenen on suoritettava vuosittain yhdistyksen syyskokouksen määräämä jäsenmaksu. Ehdotus sääntömuutoksiksi Suomen Internet-yhdistyksen kevätkokoukselle 2006. Alla on ehdotus uusiksi säännöiksi, jotka toimitetaan yhdistysrekisteriin hyväksyttäviksi, mikäli yhdistyksen kevätkokous päättää

Lisätiedot

ERITYISKOULUTETTUJEN TYÖTTÖMYYSKASSA ERKO

ERITYISKOULUTETTUJEN TYÖTTÖMYYSKASSA ERKO TOIMINTAKERTOMUS 2017 1(20) ERITYISKOULUTETTUJEN TYÖTTÖMYYSKASSA ERKO Toimintakertomus 2017 Tilinpäätös toiminta- ja tilikaudelta 1.1. - 31.12.2017 TOIMINTAKERTOMUS 2017 2(20) SISÄLLYS 1 TOIMINTA... 3

Lisätiedot

HE 189/2005 vp. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset. maksettu ajalta 1 päivästä huhtikuuta lukien. Sovitellun työttömyysetuuden enimmäisaikaa

HE 189/2005 vp. 1. Nykytila ja ehdotetut muutokset. maksettu ajalta 1 päivästä huhtikuuta lukien. Sovitellun työttömyysetuuden enimmäisaikaa HE 189/2005 vp Hallituksen esitys Eduskunnalle laiksi työttömyysturvalain 15 luvun :n muuttamisesta ESITYKSEN PÄÄASIALLINEN SISÄLTÖ Esityksessä ehdotetaan työttömyysturvalakia muutettavaksi. Esityksessä

Lisätiedot