ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti, saapui klo :n 14 käs. jälkeen Niemistö Esa Pikkumäki Marjo Saunamäki Juhani, vpj Valli Kirsti Yli-Rasku Risto Ahola Kirsti Olkkola Akiliina Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen edustaja Markku Ojala Esittelijä: vt. tekninen johtaja / kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntijat: vesihuoltorak.mestari Pekka Hirvonen :t 15 ja 16 klo , kiinteistörak.mestari Esa Karjanlahti :t 15 ja 16 klo ja tiemestari Kirsi Latvala :t 15,16 ja 17 klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Anssi Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Esa Niemistö Marjo Pikkumäki , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka maanantai , kello16.30 Ilkanrati, kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 14 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK 15 TEK 16 TYÖOHJELMA VUODELLE 2011 SEKÄ RAKENTAMISOHJELMA TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELLA 3 KÄYTTÖSUUNNITELMA TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELLA VUONNA TEK 17 LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS HUOLTOTIEN RAKENTAMISEEN 7 TEK 18 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAAVOITUKSEN TULOSALUEELLE TEK 19 KAAVOITUKSEN TYÖOHJELMA VUODELLE TEK 20 1 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELISSA 72, PUSKALANTIEN ALUE 18 TEK 21 TEK 22 KAAVASUUNNITTELIJAN TYÖSUHTEEN VAKINAISTAMINEN 20 VASTASELITYS KORKEIMMALLE HALLINTO- OIKEUDELLE/TEKNISEN LAUTAKUNNAN VALITUS HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖKSESTÄ 10/0568/2 22 TEK 23 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 24 TEK 24 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 25 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 16. päivänä helmikuuta 2011 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 3. päivänä helmikuuta 2011 Anssi Saunamäki, merk.

3 Tekninen lautakunta TEK 13 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Vt. teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 14 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Esa Niemistö ja Marjo Pikkumäki. Antti Alho saapui kokoukseen klo tämän pykälän käsittelyn jälkeen.

4 Tekninen lautakunta YHT 42/2011/130 TEK 15 TYÖOHJELMA VUODELLE 2011 SEKÄ RAKENTAMISOHJELMA TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELLA Toteutusperiaatteet Vuoden 2011 työohjelmaesitys, joka on esityslistan oheismateriaalina, perustuu hyväksyttyyn talousarvioon ja taloussuunnitelmaan. Ohjelma käsittää kiinteistötoimen ja kunnallistekniikan kunnossapito-, uudis- ja perusparannustyöt, metsätyöt, vesi- ja viemärilaitosten hoidon ja tekniset palvelut. Ohjelman laadinnassa lähtökohtana on ollut, että kiinteistöjen kunnossapitotyöt ja pienehköt peruskorjaustyöt toteutetaan rakennusteknisten töiden osalta kunnan kunnossapitoryhmän toimesta ja LVIS-työt ostopalveluina. Uudisrakentaminen ja asianomaisiin hankkeisiin liittyvät peruskorjaustyöt toteutetaan urakointimenettelyllä. Kunnallistekniikan uudisrakentaminen ja peruskorjaustyöt toteutetaan pääsääntöisesti omana työnä ja osaurakoinnin yhdistelminä. Teiden kunnossapito perustuu pääosin alueurakointiin. Oma kalusto tukee uudisrakentamista, peruskorjausta ja kunnossapitoa. Viheralueiden kunnossapito hoidetaan omana työnä, pääasiassa määräaikaisin työsuhtein. Uudisrakennus- ja peruskorjaushankkeiden suunnittelu toteutetaan pääasiassa ostopalveluina. Pienehköjä kohteita suunnitellaan omana työnä. Pääpiirteitä vuoden 2011 ohjelmasta Kiinteistöjen kunnossapitotyöt jatkuvat läpi vuoden valmistelussa olevan kunnossapito-ohjelman puitteissa. On syytä panna merkille, että lähes poikkeuksetta laitehankinnat ja pienehköt perusparannushankkeet on karsittu tai siirretty tuleville vuosille. Kuntoselvitykset ja pienehköjen kohteiden suunnittelumääräraha on kokonaan karsittu 5-vuotiskaudelta. Uudisrakentamisessa vuoden aikana valmistuu Jaakko Ilkan koulun peruskorjaus- ja laajennus sekä keskustan nuorisotalo. Lukion peruskorjaus- ja laajennus käynnistyy kesällä. Poliklinikan ja ruokalan laajennus- ja muutostyön sekä hammashoitolan tilojen suunnittelu on käynnistynyt tammikuussa tänä vuonna.

5 Tekninen lautakunta Työllistyminen Esco-hankkeen kartoitus on tehty ja tänä vuonna käynnistyvät investoinnit. Hanke sisältää kiinteistöjen energiansäästökohteiden ja ns. korjausvelkatoimenpiteiden ja toteuttamisen. Toteutettavia kiinteistöjä ovat Kotokartano, Terveyskeskus, Uimahalli, Ilmajoki halli, Koskenkorvan koulu, Ilomäen koulu, Nopankylän koulu, Tuomikylän koulu, Västilän koulu ja Kalajaisjärven leirikeskus. Kunnallistekniikan investoinnit jakautuvat kunnan rakenteista johtuen taajamissa ja haja-asutusalueilla lukuisiin erillisiin kohteisiin käsittäen tie-, vesi- ja viherrakentamista. Investointiohjelman suurimmat yksittäiset kohteet ovat Napustanmäen alue, Lauroselan alue 3, Alkontie, Koulutien parantaminen, Etapin ja Laskunmäen vedenhankinta ja Altian siirtoviemärin uusiminen. Haja-asutusalueen viemäriverkoston rakentaminen jatkuu tavoiteohjelman mukaisesti suhteutettuna käytettävissä olevaan määrärahaan viemärilaitoksen toiminta-alueella. Yksityisteiden parantamishankkeita toteutetaan valtionapupäätösten laajuudessa. Talonrakennusinvestointien kokonaisbudjetti on euroa ja kunnallistekniikan euroa. Kiinteistöjen ja alueiden kunnossapito- ja ylläpitomenojen kokonaisbudjetti on euroa, josta ylläpidon osuus on yhteensä euroa. Kunnallistekniikan kunnossapidon kokonaisbudjetti on euroa (menot) ja euroa (tulot). Ohjelman mukaan työllistyy vakinainen henkilöstö sisäistä joustoa käyttäen sekä monien urakoitsijoiden työntekijöitä välillisine vaikutuksineen. Kunnanvaltuuston hyväksymä rakentamisohjelma on esityslistan oheismateriaalina. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy vuoden 2011 työohjelman esityslistan oheismateriaalina olevan ehdotuksen mukaisena ja merkitsee tiedoksi vuosien rakentamisohjelman. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

6 Tekninen lautakunta Asiantuntijoina tämän pykälän kohdalla olivat vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen, kiinteistörakennusmestari Esa Karjanlahti ja tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

7 Tekninen lautakunta YHT 44/2011/130 TEK 16 KÄYTTÖSUUNNITELMA TEKNISEN TOIMEN TULOSALUEELLA VUONNA 2011 Esityslistan oheismateriaalina on vuoden 2011 talousarvioon perustuva teknisen toimen tulosalueen käyttösuunnitelma. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy esityslistan oheismateriaalina olevan teknisen toimen tulosalueen käyttösuunnitelman. Käsittely: Esittelijä teki käsittelyn aikana käyttösuunnitelmaan s. 14 seuraavan muutosehdotuksen: INVESTOINNIT Vastuuhenkilö: tekninen johtaja / liikenneväylät ja muut yleiset alueet: tiemestari , kiinteistötoimi: projekti-insinööri ja kiinteistörakennusmestari , vesihuolto: vesihuoltorakennusmestari Päätös: Muutettu päätösehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijoina tämän pykälän kohdalla olivat vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen, kiinteistörakennusmestari Esa Karjanlahti ja tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

8 Tekninen lautakunta TEK 17 LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS HUOLTOTIEN RAKENTAMISEEN YHT 45/2011/130 Huoltotie on yksi Rengonharjun kunnanosan Ilmailutien asemakaavaehdotuksen mukaisista teistä. Huoltotiellä korvataan nykyinen kulku lentoasemalta Ilmailutielle. Tien varrella on meneillään huoltohallin rakentaminen lentokentän tarpeisiin. Huoltotien rakentaminen sisältyi lautakunnan talousarvioesitykseen, mutta se jäi lopullisesta talousarviosta erehdyksessä pois. Tien rakentaminen on tarpeellista tänä vuonna. Rengonharjun vesihuollon suunnitteluun on varattu määräraha. Suunnittelua ei kuitenkaan ole järkevää aloittaa tänä vuonna, koska liikenneväylien suunnitteluun ei vastaavasti ole varattu määrärahaa. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen valtuustolle :n lisämäärärahaa Huoltotien rakentamiseen. Lisämääräraha katetaan Rengonharjun vesihuollon suunnitteluun varatusta määrärahasta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

9 Tekninen lautakunta TEK 18 KÄYTTÖSUUNNITELMA KAAVOITUKSEN TULOSALUEELLE 2011 YHT 46/2011/130 Kaavoituksen tulosalueen toimintaan sisältyy maankäytön suunnittelu ja kaavoitus, maanhankinta ja -myynti, kiinteistönmuodostustehtävät, mittaustoiminta, tiesuunnittelussa avustaminen, kiinteistöveron seuranta ja viljelysmaiden vuokraus. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: TULOSALUE KAAVOITUS- JA MITTAUSTOIMI vastuuhenkilö: kaavoitusarkkitehti Menot: Tulot: Netto: KAAVOITUS vastuuhenkilö: kaavoitusarkkitehti Menot: Tulot: Netto: SITOVAT TAVOITTEET Tavoite: Mittari: Tavoitetaso: Yhdyskuntarakenteen Rakennustoimintaan Yhdyskuntarakenne on suunnitelmallinen ohjaus nähden oikea-asteinen kaava laadittu toimiva ja viihtyisä sekä ympäristöarvoiltaan korkeatasoinen Kaavoitusohjelman toteuttaminen Kaavoitusohjelman aikataulu Kaavojen korkea laatu MUUT TAVOITTEET Maanhankinta suunnataan asemakaavoitetuille alueille sekä yleiskaavojen ja vireillä olevan maankäytön rakennemallin osoittamille laajennusalueille. Tarkoituksena on tiivistää aluerakennetta, lisätä kunnan vetovoimaa ja kehittää kyläasumista. Hintataso pyritään pitämään kohtuullisena niin, että tontit voidaan myydä kilpailukykyisillä hinnoilla. Tonttimarkkinoinnissa käytetään erilaisia vaihtoehtoja.

10 Tekninen lautakunta Ympäristön kestävää kehitystä tuetaan suunnittelun lisäksi rakennetun ympäristön inventoinneilla. TOIMENPITEET YLEISKAAVOITUS Koskenkorvan yleiskaava Ilmajoen keskustan yleiskaava Tuomikylän-Rengon osayleiskaava ASEMAKAAVOITUS Herralan kunnanosa: Terveyskeskuksen alue Pappilantien liikennealue Koulukeskuksen alue Korttelit 148 ja 149 Siltalan kunnanosa: Nesteen huoltoaseman ympäristön alue Napustanmäen alue Siltalan risteyksen ympäristö Saarenpään alue Halmen alue Västilän kunnanosa: Vt 3:n liikennealue Rengonharjun kunnanosa: Ilmailutien alue Ahonkylän kunnanosa Puskalantien alue Vihtakallion alue Ahonmäki III MAANKÄYTÖN KEHITTÄMISSUUNNITTELU Maankäytön rakennemalli Seinäjoen kaupunkiseudun rakennemalli MITTAUSTOIMINTA vastuuhenkilö: maanmittausteknikko Menot: Tulot: Netto:

11 Tekninen lautakunta SITOVAT TAVOITTEET Tavoite: Mittari: Tavoitetaso: Kartasto Mittaustoiminta Viemärilaitos Mittausverkon ajantasallapito Ilmajoen, Koskenkorvan ja Ahonkylän pohjakarttojen täydentäminen Osoitekartaston täydentäminen Tonttien - lohkomisia 40 kpl - maastoon merkitsemisiä 50 kpl Yleisten alueiden lunastuksia 7 kpl Rakennuskaavojen maastoon merkitsemisiä 10 kpl Viemäriverkoston kartoittaminen 11 km Mittausrunkopisteitä 5 kpl Johtotietojärjestelmän ajantasalle saattaminen Pohjakartta ajan tasalla Osoitekartta ajan tasalla Ilmajoen keskustan, Koskenkorvan ja Ahonkylän rakennuskaava-alueiden mittausverkko säilytetään ajan tasalla TOIMENPITEET KARTASTOT Pohjakarttojen täydentäminen Osoitekarttojen täydentäminen MITTAUSTOIMINTA Rakennuspaikkojen lohkominen Rakennuspaikkojen maastoon merkitseminen Rakennuskaavojen merkitseminen maastoon Mittausrunkopisteitä Yleisten alueiden mittaukset 900 INVESTOINNIT KIINTEÄ OMAISUUS / maan osto ja myynti sekä maanvaihto

12 Tekninen lautakunta vastuuhenkilö: kaavoitusarkkitehti Menot: Tulot: Netto: 0 Maan osto Maan myynti Maan vaihto TOIMENPITEET MAANHANKINTA Raakamaan ja kaavoitetun maan hankkiminen ostamalla ja vaihtamalla MAAN MYYNTI Kaavoitettujen tonttien markkinointi ja myynti MUUT PITKÄVAIKUTTEISET MENOT vastuuhenkilö: kaavoitusarkkitehti Menot: (kaavoitettujen alueiden maaperäselvitykset) Tulot: 0 Netto: vastuuhenkilö: maanmittausteknikko Menot: (kaavateiden lohkomiset, lunastuskorvaukset ja yleisten alueiden lohkominen) Tulot: 0 Netto: Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

13 Tekninen lautakunta

14 Tekninen lautakunta TEK 19 KAAVOITUKSEN TYÖOHJELMA VUODELLE 2011 YHT 43/2011/130 Kunnanvaltuusto on hyväksynyt kaavoitusohjelman Työohjelma vuodelle 2011 sisältää kaavoitusohjelman alkujakson sellaiset kaavoituskohteet, joiden kohdalla toimenpiteitä on tänä vuonna. Suunnittelukauden alkujakson kohteet ovat eri vaiheissa. Ohjelman mukaiset yleiskaavat on kaikki aloitettu, asemakaavoista osan alueita on laajennettu ja osa kohteista on sellaisia, joiden suunnittelu aloitetaan tämän vuoden aikana. Työohjelman aikatauluihin saattaa vuoden aikana tulla muutoksia mm. uusien, ennalta arvaamattomien ja kiireellisten kaavoituskohteiden vuoksi. Kaavoitusohjelman ulkopuolelta tässä työohjelmassa on jo Halmen alueen asemakaavan laatiminen ja Lauroselan alueen kortteleiden asemakaavan muuttaminen. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy seuraavan kaavoituksen työohjelman vuodelle 2011: YLEISKAAVOITUS ILMAJOEN KESKUSTAN YLEISKAAVA aluerajauksen ja yleisten tavoitteiden määrittely lähtökohta-aineiston täydentäminen TUOMIKYLÄN-RENGON OSAYLEISKAAVA Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien ympäristön osayleiskaavan kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kolme vaihtoehtoista kaavaluonnosta ja lähtötietomateriaali nähtävillä kaavaehdotus nähtävillä kvalt päätös kaavan osittaisesta hyväksymisestä Tuomikylän ja Rengonkylän kaavoituspäätös

15 Tekninen lautakunta Vt 19 Seinäjoen itäisen ohikulkutien ympäristön osayleiskaavaehdotuksen hallinnollisen käsittelyn jatkaminen Tuomikylän osayleiskaavan luonnosten laatiminen Rengonkylän ja Pojanluoman keskustan osayleiskaavan luonnosten laatiminen KOSKENKORVAN YLEISKAAVA kaavoituspäätös k.valt osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä ja kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta ja lähtötietomateriaali nähtävillä kaavaehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely ASEMAKAAVOITUS NESTEEN HUOLTOASEMAN ALUE, Siltalan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä alueen laajentaminen ja osallistumis- ja arviointisuunnitelman päivittäminen laajennetun alueen luonnosten laatiminen TERVEYSKESKUKSEN ALUE, Herralan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely ILMAILUTIEN ALUE, Rengonharjun kunnanosa kaavoituspäätös , aluetta laajennettu

16 Tekninen lautakunta osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä ja neljä vaihtoehtoista kaavaluonnosta ja lähtötietomateriaali nähtävillä ja kaksi vaihtoehtoa asemakaavaehdotus nähtävillä maankäyttösopimuksista päättäminen hallinnollinen käsittely VT 3:N LIIKENNEALUE, Västilän kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely NAPUSTANMÄEN ALUE, Siltalan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaksi vaihtoehtoista kaavaluonnosta ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotuksen kunnanhallitus hyväksynyt asetettavaksi nähtäville hallinnollinen käsittely NIEMELÄN ALUE, Ahonkylän kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotus nähtävillä ja hallinnollinen käsittely KOULUKESKUKSEN ALUE, Herralan kunnanosa kaavoituspäätös asemakaavaluonnosten laatiminen SILTALAN RISTEYKSEN YMPÄRISTÖ, Siltalan kunnanosa

17 Tekninen lautakunta kaavoituspäätös liikennesuunnitelman ja kaupallisen selvityksen laatimiseen osallistuminen osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatiminen asemakaavaluonnosten laatiminen SAARENPÄÄN ALUE, Siltalan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelman laatiminen asemakaavaluonnoksen ja -ehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely PUSKALANTIEN ALUE, Ahonkylän kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely AHONMÄKI III, Ahonkylän kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kolme vaihtoehtoista kaavaluonnosta ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely KORTTELIT 148 JA 149, Herralan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävillä kaavaluonnos ja lähtötietomateriaali nähtävillä asemakaavaehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut

18 Tekninen lautakunta hallinnollinen käsittely HALMEN ALUE, Siltalan kunnanosa kaavoituspäätös osallistumis- arviointisuunnitelman laatiminen asemakaavaluonnoksen ja -ehdotuksen laatiminen vaikutustarkastelut hallinnollinen käsittely MUU MAANKÄYTÖN SUUNNITTELU MAANKÄYTÖN RAKENNEMALLI suunnittelupäätös keskustan työryhmän raportti 2008 itäisten kylien työryhmän raportti 2008 maataloustyöryhmän raportti 2008 SEINÄJOEN KAUPUNKISEUDUN RAKENNEMALLI suunnittelupäätös k-9 kuntien kaupunkiseutusuunnitelmakokouksessa rakennemalli kunnan lausunto mennessä Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

19 Tekninen lautakunta TEK 20 AHONKYLÄN KUNNANOSAN ASEMAKAAVA KORTTELISSA 72, PUSKALANTIEN ALUE YHT 122/2010/512 Ilmajoen kunnanhallitus on tehnyt kaavoituspäätöksen Asemakaavan tavoitteena on osoittaa alue pääosin omakotirakentamiselle, yleiskaavan mukainen virkistysreitti otetaan suunnittelussa myös huomioon. Kaavoitusprosessi Osallistumis- ja arviointisuunnitelma, lähtötiedot sekä kaavaluonnos on ollut nähtävänä Osallisia on kuultu myös suullisesti ja käydyissä keskusteluissa. Asemakaavan sisältö Asemakaava on esityslistan liitteenä nro 1. Asemakaavalla muodostetaan neljä Puskalantiehen tukeutuvaa erillispientalotonttia sekä lähivirkistys-, tie- ja teknisen huollon alue. Tontit sijaitsevat olemassa olevan asutuksen välissä. Mitoitus Asemakaava-alueen pinta-ala on 1,3759 ha. Rakennusoikeuden määrä on kaikkiaan 2482 k-m 2. Aluetehokkuus on e= 0,18. Virkistysalueita on noin 0,04 ha, tiealueita noin 0,07 ha ja ET-aluetta 0,01 ha Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta ei ole esitetty huomautuksia. Lausunnot ja mielipiteet Luonnosvaiheessa on pyydetty lausunnot ELY-keskukselta, Etelä- Pohjanmaan pelastuslaitokselta, rakennustarkastajalta, ympäristösihteeriltä, vesihuoltorakennusmestarilta ja tiemestarilta sekä Fortumilta ja Ahonkylä-seuralta. Viranomaislausunnot pyydettiin mennessä. Lausuntonsa ovat antaneet Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos, jolla ei ole huomautettavaa sekä Fortum Sähkönsiirto Oy, joka ilmoitti, ettei sähkön toimittaminen edellytä uuden verkoston rakentamista ja antoi lisäksi ohjeita pienjänniteilmajohdon suositeltavista etäisyyksistä. Mielipiteitä ei ole esitetty, maanomistajan kanssa on neuvoteltu. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus:

20 Tekninen lautakunta Tekninen lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että se hyväksyisi Ahonkylän kunnanosan asemakaavaehdotuksen korttelissa 72 Puskalantien alueella liitteen nro 1 mukaisena ja asettaisi sen julkisesti nähtäväksi 30 päivän ajaksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

21 Tekninen lautakunta YHT 25/2011/180 TEK 21 KAAVASUUNNITTELIJAN TYÖSUHTEEN VAKINAISTAMINEN Tekltk Kaavoitustoimen pääasiallisia tehtäviä ovat maankäytön suunnittelu, yleiskaavat ja asemakaavat, muut maankäyttöön liittyvät selvitykset, kuten suunnittelutarveratkaisut ja poikkeamapäätökset sekä maakunnan ja seudun aluesuunnitteluun osallistuminen. Kaavoitustoimessa valmistellaan kunnan maanhankinta ja hoidetaan tonttien markkinointi ja myynti. Kaavoitustoimessa on kolme vakinaista työntekijää, kaavoitusarkkitehti, kaavapiirtäjä ja toimistosihteeri sekä kaksi määräaikaista työntekijää, joista toinen on kaavasuunnittelija ja toinen osa-aikainen kaavoitusavustaja. Kaavoitusohjelma vuosille sisältää useita yleiskaavakohteita ja asemakaavoja sekä kunnan ja Seinäjoen kaupunkiseudun rakennemallit. Maakäyttö- ja rakennuslain mukaan laadittavat kaavat sisältävät nykyisin monia vaiheita: kaavoituspäätös, osallistumis- ja arviointisuunnitelma, lähtötietojen selvittäminen (suunnittelualueen olot, luonnonympäristö, rakennettu ympäristö, maanomistus, suunnittelutilanne), vuorovaikutus (vähintään kolme kuulutusta, kaksi nähtävilläoloa, asukastilaisuudet, mielipiteiden ja muistutusten käsittely, viranomaisten lausuntojen pyytäminen, neuvottelut ja käsittely), varsinainen suunnittelutyö (1-4 luonnosta ja ehdotus) sekä suunnitelman vaikutusarviointi. Määräaikaisena kaavasuunnittelijana Ilmajoella on toiminut Tapio Mäntymaa vuodesta 2005 alkaen. Kaavoitusohjelma, joka perustuu todettuihin tarpeisiin ja Ilmajoen suotuisiin kehitysnäkymiin, on peruste kaavasuunnittelijan toimen jatkuvuudelle. Tapio Mäntymaa on ilmoittanut halukkuutensa ottaa vastaan kaavasuunnittelijan vakinaisen toimen, mikäli niin päätetään. Mäntymaan vakinaistaminen ei vaadi määrärahan lisäämistä. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että lautakunnalle annetaan oikeus vakinaistaa kaavasuunnittelija Tapio Mäntymaan työsuhde alkaen kokoaikaisena (36 h 15 min). Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh ) ---- Kunnanhallitus on antanut lautakunnalle oikeuden vakinaistaa työsuhde.

22 Tekninen lautakunta Tekltk Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Lautakunta päättää vakinaistaa kaavasuunnittelija Tapio Mäntymaan työsuhteen alkaen kokoaikaisena (36 h 15 min). Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

23 Tekninen lautakunta YHT 445/2009/622 TEK 22 VASTASELITYS KORKEIMMALLE HALLINTO-OIKEUDELLE/TEKNISEN LAUTAKUNNAN VALITUS HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖKSESTÄ 10/0568/2 Korkein hallinto-oikeus on lähettänyt asiakirjat vastaselityksen antamista varten ELY-keskuksen lausuntoon. Asiakirjat ovat nähtävissä tutustumista varten toimistossa ja kokouksessa. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta antaa seuraavan vastaselityksen Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen lausuntoon, jonka se on antanut lautakunnan valitukseen hallinto-oikeuden päätöksestä 10/0568/2 Kyösti ja Mira Järvelän suunnittelutarveratkaisu: Ilmajoen kunta on yhdessä Seinäjoen kaupungin kanssa tilannut Ramboll Oy:n tekemän meluselvityksen. Selvitystyön kuluessa on kunnassa ollut työn eri vaiheissa esiin tulleet tiedot käytettävissään, myös Järvelän suunnittelutarveratkaisua harkitessaan. Lautakunnan velvollisuus on käyttää kaikkea sitä tietoa, mikä on olemassa. Se, että päätöstä tehtäessä raportin viimeistely on kesken, ei saa olla peruste tiedon salaamiselle. ELY-keskuksen lausunnossa oleva väite, ettei Ilmajoen teknisen lautakunnan käytettävissä ole voinut olla päivätty meluselvitys, kun lautakunta on tehnyt suunnittelutarveratkaisun kokouksessaan , ei siten ole asiallinen. Kyösti ja Mira Järvelän suunnittelutarveratkaisu on ensimmäinen rakennushanke lentokentän ympäristössä sen jälkeen, kun uuden meluselvityksen tiedot ovat olleet käytettävissä. Ei liene oikein, että vanhaa selvitystä käytetään päätöksenteon pohjana sillä perusteella, että niin on ennenkin tehty, vaikka ELYkeskuksen lausunnosta näin voisi päätellä. Lisäksi muutoinkaan ei pidä paikkaansa ELY-keskuksen lausunnon väite, että meluselvitystä on käytetty myös alueella aikaisemmin vireillä olleiden suunnittelutarveratkaisujen valitusperusteena ja harkinnassa sekä Vaasan hallinto-oikeudessa että korkeimmassa hallintooikeudessa. Länsi-Suomen ympäristökeskus on myöntänyt poikkeamisluvan Nro H22A-30 asuinrakennuksen rakentamiselle välittämättä valmistuneesta meluselvityksestä. Edelleen myös tässä Kyösti ja Mira Järvelän suunnittelutarveratkaisun valituksesta tehdyssä päätöksessä hallinto-oikeus on käyttänyt harkintansa pohjana meluselvitystä. Ilmajoen kunnan valitus koskee juuri tämän selvityksen tulkintaa. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on pyytänyt Uudenmaan ELYkeskukselta lausunnon vuoden 2005 ja 2010 meluselvitysten keski-

24 Tekninen lautakunta näisestä vertailusta. On todettava, että lausunnosta ei ilmene mitään sellaista, mikä ei olisi selvästi näkyvissä eri selvityksissä. Edelleen on todettava, että lausunnossa on yksityisajattelua, joka johtaisi koko kylän kehittämisen lopettamiseen. Tämän todistaa esimerkiksi lause: Tästä syystä lentokenttien kiitoteiden jatkeille kentän läheisyydessä ei tulisi sallia melulle herkkää toimintaa, kuten asutusta, vaikka melutasot nykyisillä tai ennustetuilla liikennemäärillä osoittaisivatkin, että alue on ohjearvojen alapuolella. Järvelän rakennushanke nimenomaan ei ole kiitotien jatkeella ja paikan sopivuus rakentamiseen on jo tutkittu lainvoimaisessa osayleiskaavassa. ELY-keskus haluaa kuitenkin käyttää Uudenmaan ELY-keskuksen lausuntoa tukemaan omaa näkemystään siitä, että kaikki rakentaminen kyläalueella tulisi estää. Ilmajoen kunnan tekninen lautakunta on edelleen sitä mieltä, että Järvelän rakennushanke sijoittuu lentomelualueen ulkopuolelle ja se ei tuota haittaa kaavoitukselle eikä muulle maankäytölle. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

25 Tekninen lautakunta TEK 23 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Lautakunnalle saatettiin kokouksessa tiedoksi seuraavaa: Liikennevirasto on hyväksynyt päätöksellään nro 6618/0720/2010 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lähettämän päivätyn tiesuunnitelman koskien Kt 67 Ahonkylän liittymäjärjestelyjä Ilmajoella. Päätös: Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

26 Tekninen lautakunta TEK 24 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Päätös: Ei muita asioita.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 4.10.2011, kello 16.30 20.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 20.8.2012, kello 16.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.

LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3. LAPUAN KAUPUNKI 8. LIUHTARIN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS KORTTELI 849 OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 18.3.2014 18.3.2014 Lapuan kaupunki Maankäyttö- ja kiinteistöosasto Poutuntie

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 18 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 16.30 17.38 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Juhani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 5.3.2012, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 18.4.2011, kello 16.30 17.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS

Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Akm 217: ASEMAKADUN JA NIITTYKADUN ASEMAKAAVAN MUUTOS Raahen kaupungin 16.kaupunginosan korttelin 64 tontteja 32, 39, 40, 41, 42 ja 43 sekä korttelin 62 tontteja 38 ja 52 koskeva asemakaavan muutos. OSALLISTUMIS-

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402

Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 Pännäisten asemakaavan muutos korttelissa 3 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavakoodi: 599401201402 2 Sisällysluettelo: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 4 3. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.5.2012, kello 16.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024

EURAJOEN KUNTA. Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 26024 EURAJOEN KUNTA Kirkonseudun asemakaavan muutos, korttelin 40 tontti 2 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 26024 Turku, 21.12.2012, tark. 28.3.2013 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701 TURKU Puhelin 010

Lisätiedot

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14 ILMAJOKI Ahonkylä Niemelän alue Asemakaavan muutos Kaavoitustoimi 20.9.2013 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän

Lisätiedot

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299)

Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä korttelit 83 ja 299) KITTILÄN KUNTA Puh 040 356 500, Fax 016-642259 20.10.2014 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Hissitien asemakaavamuutos, osa 2 (Levin asemakaava-alueen kortteli 27 tontti 1, kortteli 31 tontti 7, sekä

Lisätiedot

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177

EURAJOEN KUNTA. Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma. Työ: 25177 EURAJOEN KUNTA Lapijoen päiväkodin asemakaavan muutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Työ: 25177 Turussa 19.3.2012, tark. 5.6.2012, tark. 4.9.2012, tark. 9.11.2012 AIRIX Ympäristö Oy PL 669 20701

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA

ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA VÖYRIN KUNTA VÖYRIN KUNTA ASEMAKAAVA MERENLÄHEISELLE ASUTUKSELLE TACKSAMVIKEN ILLÄ ORAVAISISSA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Mustasaaressa 23.10.2012 Kaavoitusalue Asemakaava-alue sijaitsee Oravaisten

Lisätiedot

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA

LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA LAPUAN KAUPUNKI 11. KOSKIKYLÄN KAUPUNGINOSA ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS HUHTALANTIE VÄLI KOULUKATU-TILHENTIE OAS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 5.10.2015 5.10.2015 Lapuan kaupunki Maankäyttö-

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Välitien nimenmuutos Hyvinkään kaupungin 17. kaupunginosan katualuetta koskeva asemakaavan muutos 17:036 HYVINKÄÄN KAUPUNKI TEKNIIKKA JA YMPÄRISTÖ KAAVOITUS 23.11.2015

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 1. kunnanosa, Kittilä Kirkonkylän teollisuusalueen asemakaava Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 28.4.2015 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2013 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 24.1.2013 luonnos OKKOSENRANTA ASEMAKAAVAN LAAJENNUS Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on maankäyttö- ja rakennuslain (MRL 63 ) mukainen asiakirja, jossa kuvataan

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 6.2.2012, kello 16.30 18.53 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus

Ilmajoen kunnan. Kaavoituskatsaus Ilmajoen kunnan Kaavoituskatsaus 2017 Tässä Ilmajoen kunnan kaavoituskatsauksessa kerrotaan vireillä olevista kaavoitusasioista niin, että kaikki, joita kaavat koskevat, voivat vaikuttaa suunnitteluun

Lisätiedot

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA

REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Tekninen virasto Kaavoitus 19.05.2010 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA REIJOLAN ALUEEN OSAYLEISKAAVA Kuva 1. Suunnittelualue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMAN TARKOITUS Uuden rakennus- ja maankäyttölain

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 18.00 19.20 Kokouspaikka Ilmajoen kunta, kunnanhallituksen kokoushuone, Ilkantie 18 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Kirkonkylän asemakaavan muutos korttelissa 2061 Kaavatunnus: 2-237 Diaarinro: xx/10.02.03/2014 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 4.11.2014 Suunnittelualueen sijainti ja nykytilanne Suunnittelualue

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus

Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 1 Heinäveden kunnan kaavoituskatsaus 2013 2 HEINÄVEDEN KUNNAN KAAVOITUSKATSAUS 2013 Kaavoituskatsauksen tavoite ja sisältö Maankäyttö- ja rakennuslain 7 :n mukaan kunnan tulee vähintään kerran vuodessa

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35

KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A RUOKOLAHDEN KUNTA KESKUSTAAJAMAN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELEISSA 21 JA 35 FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P20848 1 (8) P20848 Sisällysluettelo 1 SUUNNITTELUN KOHDE...

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(5) Maankäyttöpalvelut 5.10.2010 MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS ASEMAKAAVA 1(5) MOTOCROSS ASEMAKAAVA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 220 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ASEMAKAAVA ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE Suunnittelualue Suunnittelun

Lisätiedot

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti.

Liite: Kaavaselostus liitteineen, liite 1/ 6. Päätös Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Valtuusto 61 18.06.2012 NG 5 Kartanonrinteen asemakaava ja asemakaavan muutos 33/10.02.03/2012 KAAVJAOS 6 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: maankäyttöpäällikkö Matti Kanerva matti.kanerva (at) sipoo.fi,

Lisätiedot

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET

LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET HN-Consult Oy on yhdessä maanomistajan Strand Skogs Ab allekirjoittanut konsulttisopimuksen 17.9. 2012 missä HN-Consultille annetaan oikeus kaavoittaa alue. Maanomista on Vöyrin

Lisätiedot

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus:

Kolpin asemakaavan muutos, korttelit ja sekä viheralue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: Kolpin asemakaavan muutos, korttelit 210-211 ja 221-229 sekä viheralue Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 599407201606 2 Sisältö: 1. SUUNNITTELUALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET...

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO KITTILÄN KUNTA Puh 0400 356 500, Fax 016-642 259 1 18.10.2010 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Akanrovan alueen asemakaavamuutos, osa 1 (Tiealueet ja kevyen liikenteen väylä) Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Östensön osayleiskaavan tarkistus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3

Östensön osayleiskaavan tarkistus. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3 Östensön osayleiskaavan tarkistus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) Kaavatunnus: 5994012014Y3 2 Sisällysluettelo: 1. KAAVA-ALUE... 3 2. LÄHTÖKOHDAT... 4 3. TAVOITTEET... 4 4. SUUNNITTELUTILANNE...

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA EURAJOEN KUNTA LUVIA KORTTELIN 29 (OSA), PAPPILANTIE (OSA), MYLLYTANHUA (OSA) ASEMAKAAVAN MUUTOS Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma,

Lisätiedot

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS

MÄNTSÄLÄN KUNTA. 1(7) Maankäyttöpalvelut 13.4.2011 KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS 1(7) KAPULI IIB-VAIHEEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA, OAS PROJ. NRO 223 Sijainti on osoitettu oheisessa karttaliitteessä. ALOITE TAI HAKIJA SUUNNITTELUN KOHDE

Lisätiedot

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008

PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 PÄLKÄNEEN KUNTA, TOMMOLAN ALUEEN ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 20.8.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. SUUNNITTELUALUE... 2 2. SUUNNITTELUTEHTÄVÄN MÄÄRITTELY JA TAVOITTEET...3 3. LAADITUT

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen

Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen hyväksyminen Kunnanhallituksen 61 02.10.2014 Kunnanhallituksen 82 04.12.2014 Kunnanhallituksen 23 20.05.2015 Kunnanhallitus 119 09.06.2015 Kunnanvaltuusto 36 17.06.2015 Kesärannan ranta-asemakaava / kaavaehdotuksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 8.8.2011, kello 17.00 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ilmajoki, Kaavaselostus

Ilmajoki, Kaavaselostus Ilmajoki, Kaavaselostus Kauppatien tiealue Asemakaavan muutos, laajennus ja kumoaminen Ilmajoen kunta, Kaavoitustoimi 2014 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3)

Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kydön asemakaavamuutos, kortteli 738 (tontit 1-3) Kaavaselostus 3.9.2014 Tammelan kunnan kaavoitus kaavoittaja Miika Tuki 31300 Tammela puh 050 4643274 miika.tuki@tammela.fi TUNNISTETIEDOT Kaavan nimi:

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/97/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KARTANO (41.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 17 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1657 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi puh. 02 621 1600

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA 1 LAPPAJÄRVI KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on LAPPAJÄRVEN

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo

Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo Osallistumis- ja arviointisuunnitelman sisällysluettelo 0 YLEISTÄ... 2 1 SUUNNITTELUALUE... 2 2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHDAT JA TAVOITTEET... 2 3 KAAVATILANNE... 2 4 MAANOMISTUS... 3 5 VAIKUTUSTEN ARVIOINTI...

Lisätiedot

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440

Auvaisten asemakaavan laajennus A3440 Kaarinan kaupunki Auvaisten asemakaavan laajennus osallistumis- ja arviointisuunnitelma DA: 112/2013 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

Iso-Kauselan asemakaavan muutos A1102

Iso-Kauselan asemakaavan muutos A1102 Kaarinan kaupunki Iso-Kauselan asemakaavan muutos osallistumis- ja arviointisuunnitelma 1 Maankäyttö- ja rakennuslain 63 mukainen osallistumis- ja arviointisuunnitelma Osallistumis- ja arviointisuunnitelmaa

Lisätiedot

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017

37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset 39 Vuoden 2015 talousarvio ja taloussuunnitelma vuosille 2016-2017 YPÄJÄN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU 7/2014 KOKOUSAIKA 8.10.2014 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 37 Saapuneet asiakirjat 38 Viranhaltijapäätökset

Lisätiedot

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA OPPIPOJANTIE II OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma (OAS) on kunnan esitys yhteistyötavasta osallisille. Se määrittelee kaavan valmistelussa ja kaavan vaikutusten

Lisätiedot

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013

OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Liite 1 OSALLISTUMIS JA ARVIOINTISUUNNITELMA Monnin koulu lähiympäristöineen 2.4.2013, päivitetty 27.9.2013 Suunnittelualueen sijainti ja likimääräinen rajaus. 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAUS/583/10.02.03/2014 VP 9/17.3.2014 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA TIILIMÄEN (11.) KAUPUNGINOSAN KORTTELIN 15 TONTTI 10 ASEMAKAAVAN MUUTOS 609 1643 www.pori.fi/kaupunkisuunnittelu etunimi.sukunimi@pori.fi

Lisätiedot

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO

KITTILÄN KUNTA TEKNINEN OSASTO 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Levin korttelin 27 tontin 1 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 20.4.2018 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2017 2 1. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Lisätiedot

Saimaanharjun asemakaavan muutos

Saimaanharjun asemakaavan muutos S U U N N IT T EL U JA T EK N IIK K A TAIPALSAAREN KUNTA Saimaanharjun asemakaavan muutos FCG SUUNNITTELU JA TEKNIIKKA OY P233-P23333 1 (7) Sisällysluettelo 1 n tarkoitus... 1 2 Suunnittelualueen sijainti...

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 30.5.2011, kello 16.30 17.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos 1 KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaaran asemakaavan laajennus ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 11.4.2016 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma Kaavatunnus 3-333 Asianro 951/10.02.03/2012 Asemakaavan muutos, Klaukkala, Klaukkalan ohikulkutie Kortteli 3184 sekä maatalous-, katu- ja liikennealue. Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 16.10.2012

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA JOUTSAN KIRKONSEUDUN ASEMAKAAVAN MUUTOS KORTTELISSA 321 Kaavamuutos koskee osittain korttelin 321, tonttia nro 1 (AM). OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan, kaavaa

Lisätiedot

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen

Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen Hulhavanahon, Luokkavaaran ja Iso-Syötteen asemakaavojen muuttaminen ja laajentaminen 627/08/10/2010 TEK 147 AirIX Ympäristö Oy on laatinut 27.4.2011 päivätyn kaavaluonnoksen Hulhavanahon, Luokkavaaran

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 OAS 1 (6) 15.10.2013 Kirkonkylän asemakaavan muutos TUUSNIEMEN KUNTA KIRKONKYLÄN ASEMAKAAVAN MUUTOS, KULAJOEN ALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 11.9.2012 tark. 15.10.2013 MIKÄ ON OSALLISTUMIS

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MYNÄMÄEN KUNTA 1.1 KATTELUKSEN ASEMAKAAVA JA ASEMAKAAVAN MUUTOS TYÖNUMERO: E27437 PÄIVÄYS: 8.1. 2015, TARK. 4.9. 2015 Sweco Ympäristö Oy MYNÄMÄEN KUNTA Katteluksen

Lisätiedot

Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus

Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus Ilmajoki Palon kunnanosa 2 korttelit 56 ja 58 Leikkikujan alue Asemakaavan muutoksen selostus Ilmajoen kunta Kaavoitustoimi 2012 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaava laatija Kunta: Ilmajoki

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015. Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.3.2015 LAPPAJÄRVEN KUNTA Kirkonniemessä kiinteistöjen 6:129 ja 6:130 asemakaavan muutos ja laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain

Lisätiedot

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus

SEPÄNKYLÄ, Gäddan alue Asemakaavan laajennus O s a l l i s t u m i s - j a a r v i o i n t i s u u n n i t e l m a, G ä d d a n a l u e S e p ä n k y l ä s s ä S i v u 1 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (MRL 63. ) Kaavoitusosasto 11.12.2015

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 23.8.2017 Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS)

KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS) KAUNISPÄÄN ASEMAKAAVAN LAAJENNUS; VALTATIE 4:N LÄNSIPUOLEN TEOLLISUUS- JA VARASTOALUE OSALLISTUMIS- JA ARVIONTISUUNNITELMA (OAS) Inarin kunta Tekninen osasto 13.7.2016 2 (6) Yleistä osallistumis- ja arviointisuunnitelmasta

Lisätiedot

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle

PADASJOEN KUNTA SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta. 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle SISÄLLYSLUETTELO 9/2016 Tekninen lautakunta Kokousaika Keskiviikko 28.9.2016 klo 17.00 Kokouspaikka Kuntala, kakkossali Asiat sivu nro 47 Ehdotus käyttötalouden talousarvioksi vuodelle 2017... 77 48 Ehdotus

Lisätiedot

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta.

LEMPÄÄLÄN KUNTA. 1. Aloite Asemakaavaa on alettu laatia Lempäälän kunnan aloitteesta. 1 LEMPÄÄLÄN KUNTA 2090 Moisio-Hakkarin asemakaava, Kiviahon pohjoisosan laajennus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 12.3.2015 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on lakisääteinen (MRL 63 ) kaavan

Lisätiedot

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen

Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen 1 Sallatunturin matkailukeskuksen korttelin 24 RM-, YK- ja VL-alueiden sekä katualueen asemakaavan muutos, Hotelli Revontulen kortteli Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.11.2015 Kuva 1. Ilmakuva suunnittelualueelta

Lisätiedot

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS

KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS Liite / Ymp.ltk 16.12.2014 / KIVINIEMI KIVINIEMEN PUISTON OSA, ASEMAKAAVAN MUUTOS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 16.12.2014 IKAALISTEN KAUPUNKI Kaavoitus- ja mittaustoimi 2014 1. SUUNNITTELUALUE

Lisätiedot

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA VT 4:N MUUTOKSIIN LIITYVÄ LEIVONMÄEN ASEMAKAAVOJEN OSITTAINEN KUMOAMINEN JA MUUTOS SEKÄ ASEMAKAAVAN LAAJENNUS OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Asemakaavan kumoaminen maantiealueelta Asemakaavan laajentaminen

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI

HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI HAAPAJÄRVEN KAUPUNKI KAAVOITUSKATSAUS 2010 Kunnan tulee vähintään kerran vuodessa laatia katsaus kunnassa ja maakunnan liitossa vireillä olevista ja lähiaikoina vireille tulevista kaava-asioista, jotka

Lisätiedot

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos

Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos KITTILÄN KUNTA KITTILÄN KUNTA, 2. kunnanosa, Sirkka Utsuvaara III asemakaava ja korttelin 802 asemakaavamuutos Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 22.10.2014 Ilmakuva Maanmittauslaitos 2014 1 2 1. Osallistumis-

Lisätiedot

Asemakaavan muutoksen selostus. Kunnanosa: Koskenkorvan kunnanosa 5 Kortteli: Kortteli 69 Asemakaavan muutos. puh. 044 4191 334. puh.

Asemakaavan muutoksen selostus. Kunnanosa: Koskenkorvan kunnanosa 5 Kortteli: Kortteli 69 Asemakaavan muutos. puh. 044 4191 334. puh. Ilmajoki 16.5.2016 Koskenkorvan kunnanosa 5, kortteli 69 Asemakaavan muutoksen selostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Koskenkorvan

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA ASEMAKAAVAN MUUTOS 3. KAUPUNGINOSA Korttelit 3063 Uimahallin ja Jyvälänpuiston päiväkodin alueet OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA MAANKÄYTTÖ 2018 Suunnittelualue Suunnittelun kohteena on noin 1,5

Lisätiedot

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus

Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus 1 Nurmeksen kaupungin tekninen palvelukeskus OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Ritoniemen 124 kaupunginosan matkailu- sekä katualueita että korttelia 14 koskeva asemakaavan muutos (Bomba - Sotkan ympäristö

Lisätiedot

KAAVOITUSOHJELMA vv. 2015 2017

KAAVOITUSOHJELMA vv. 2015 2017 LAIHIAN KUNTA 1 KAAVOITUSOHJELMA vv. 2015 2017 1. ASEMAKAAVOJEN MUUTOKSET JA LAAJENNUKSET Asemakaavojen muutoksia ja laajennuksia laaditaan tarpeiden, osayleiskaavan, raakamaan hankinnan ja määrärahojen

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Teollisuusalueen asemakaavan muutos 1 (5) Leskinen Timo 10.4.2018 Teollisuusalueen OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Mikä on osallistumis- ja? Maankäyttö- ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön

Lisätiedot