ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti Niemistö Esa Olkkola Akiliina, saapui klo :n 85 käsittelyn aikana Saunamäki Juhani, vpj Valli Kirsti Yli-Rasku Risto Ahola Kirsti Pikkumäki Marjo Muut saapuvilla olleet Esittelijät: tekninen johtaja Paavo Perälä, kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntijat: tiemestari Kirsi Latvala :t 85, 86 ja 90 klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Anssi Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Kirsti Valli Risto Yli-Rasku , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika , kello Kokouspaikka Ilkanrati, kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 84 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK 85 1 LENTOTIEN (PLV 0-290), LENTÄJÄNTIEN JA KAPTEENINTIEN (PLV 0-100) KATUSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN 3 TEK HAKONIEMENTIEN ASUKKAIDEN KUNTALAISALOITE TIEN OTTAMISESTA KUNNAN KUNNOSSAPIDETTÄVÄKSI 5 TEK 87 4 NEIRON KOULUN LAAJENNUS- JA MUUTOSTÖIDEN SUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN 6 TEK 88 VALITUKSEN TEKEMINEN VAASAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖKSISTÄ NRO 12/0242/2 JA NRO 12/0243/2 7 TEK 89 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 14 ESITYSLISTAN ULKOPUOLINEN ASIA: TEK 90 VALLIVUORENPUISTON PUISTOSUUNNITELMAN JA KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN 15 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 23. päivänä toukokuuta 2012 virka-aikana. Puheenjohtaja Ilmajoella 10. päivänä toukokuuta 2012 Anssi Saunamäki, merk.

3 Tekninen lautakunta TEK 83 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Päätös: Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 84 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Päätös: Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Kirsti Valli ja Risto Yli-Rasku.

4 Tekninen lautakunta YHT 200/2012/560 TEK 85 LENTOTIEN (PLV 0-290), LENTÄJÄNTIEN JA KAPTEENINTIEN (PLV 0-100) KATUSUUNNITELMAN HYVÄKSYMINEN Vuoden 2011 talousarviossa oli Lentotielle ja Lentäjäntielle varattu suunnittelumääräraha. Tiemestari on pyytänyt suunnittelijoilta tarjoukset ja on tilannut Aluetekniikka Oy:ltä Rengonharjun alueelle katusuunnitelmat osalle Lentotietä, Lentäjäntielle sekä osalle Kapteenintietä. Myöhemmin suunnittelualuetta on laajennettu Kapteenintien ja Lentotien loppuosille sekä Rahtitielle. Tässä vaiheessa tekniselle lautakunnalle esitetään hyväksytettäviksi Lentotie plv 0-290, Lentäjäntie kokonaisuudessaan sekä Kapteenintie plv Talousarviossa on esitetty em. kohteiden toteuttamiseen v euron määräraha. Kohteiden päällystys toteutetaan myöhemmin. Lentotien kokonaispituus on 476 m, josta nyt toteutettavan osan pituus on 290 m, Lentäjäntien 280 m sekä Kapteenintien 288 m, josta nyt rakennetaan 100 m. Teiden poikkileikkaus on 7,5/6,5. Päällysrakenteen vahvuus 102 cm. Alueiden kuivatus hoidetaan avo-ojin. Teiden kustannusarviot päällystyksineen ilman vesihuoltoa ovat: - Lentotien euroa (tot. ilman päällystettä plv n euroa) - Lentäjäntien euroa ja (tot. ilman päällystettä n euroa) - Kapteenintien euroa (tot. ilman päällystettä plv n euroa). Ilman päällystystä v toteutettavan osan kustannusarvio on euroa. Suunnitelmat ja kustannusarviot ovat esillä kokouksessa. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Lentotien (plv 0-290), Lentäjäntien ja Kapteenintien (plv 0-100) katusuunnitelman ja kustannusarvion sekä laittaa suunnitelman nähtäville. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Akiliina Olkkola saapui kokoukseen klo tämän pykälän käsittelyn aikana.

5 Tekninen lautakunta Asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

6 Tekninen lautakunta YHT 468/2011/560 TEK 86 HAKONIEMENTIEN ASUKKAIDEN KUNTALAISALOITE TIEN OTTAMISESTA KUNNAN KUNNOSSAPIDETTÄVÄKSI Hakoniementien asukkaat ovat osoittaneet kunnan tekniselle osastolle esityksen, jossa he vaativat Ilmajoen kuntaa ottamaan Hakoniementien kunnan kunnossapidon piiriin (liite 1). Kunnanvaltuusto on hyväksynyt Herralan kunnanosan asemakaavan (muutos ja laajennus) Seppälän alueen kortteleihin 31-34, 106 ja , joihin kuuluu myös Hakoniementie. Hakoniementie sijaitsee Seppälänkujan eteläpuolella ja siitä ei ole laadittu MRL:n mukaisesti vahvistettua tiesuunnitelmaa. Tien varrella on kolme asuttua kiinteistöä ja yksi asumaton. Kiinteistöjen osoitteet ovat Seppälänkuja 44 a-c ja 48. Karttaote liitteessä 2. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää, että Hakoniementietä ei oteta aloitteen mukaisesti kunnan kunnossapidettäväksi. Huomioidaan aloite talousarvion 2013 laadinnan yhteydessä ja päätös tien haltuun ottamisesta ja rakentamisesta tehdään sitten, kun tien rakentamiseen on talousarviossa varattu määrärahaa ja tie on haltuun otettu. Asetetaan Hakoniementien päähän Hakoniementie - katuviitta ja muutetaan kiinteistöjen katuosoitteet Hakoniementien mukaisiksi. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

7 Tekninen lautakunta YHT 201/2012/54 TEK 87 NEIRON KOULUN LAAJENNUS- JA MUUTOSTÖIDEN SUUNNITELMIEN HYVÄKSYMINEN Neiron koulun laajennus- ja muutostöiden suunnitelmat ja toteutusaikataulu esitellään tarkemmin kokouksessa. Kopio asemapiirroksesta liitteenä nro 3. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy Neiron koulun laajennus- ja muutostöiden suunnitelmat. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

8 Tekninen lautakunta YHT 288/2011/622 TEK 88 VALITUKSEN TEKEMINEN VAASAN HALLINTO-OIKEUDEN PÄÄTÖKSISTÄ NRO 12/0242/2 JA NRO 12/0243/2 Vaasan hallinto-oikeus on päätöksellään 12/0242/2 hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen valituksen, kumonnut teknisen lautakunnan päätöksen ja hylännyt Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään hakemuksen. Samoin Vaasan hallinto-oikeus on päätöksellään 12/0243/2 hyväksynyt Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen valituksen, kumonnut teknisen lautakunnan päätöksen ja hylännyt Atte ja Kati Asialan hakemuksen. Ilmajoen tekninen lautakunta on katsonut päätöksissään ja 139, että Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään sekä Atte ja Kati Asialan rakennushankkeille on olemassa MRL 137 :n tarkoittamat erityiset edellytykset. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on vaatinut lautakunnan päätösten kumoamista. Tekninen lautakunta on esittänyt valitusten hylkäämistä. Hallinto-oikeus on hyväksynyt valitukset. Päätösten 12/0242/2 (Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään hakemus) ja 12/0243/2 (Atte ja Kati Asialan hakemus) perustelut ovat samat. Näin ollen myös valitukset molemmista päätöksistä voivat olla samansisältöiset. Valituksesta antamassaan lausunnossa hallinto-oikeudelle lautakunta on perusteellisesti vastannut valituksessa esitettyihin seikkoihin. Hallinto-oikeuden päätöksestä voinee päätellä, ettei kunnan kannalla ole ollut mitään merkitystä päätöstä tehtäessä. Tämä ilmenee mm. siinä, että palstoitussuunnitelma mainitaan perusteluissa peräti kolme kertaa, vaikka kunta on lausunnossaan selvästi ilmoittanut, ettei palstoitussuunnitelma ole vaikuttanut suunnittelutarveratkaisuun. Palstoitussuunnitelman osalta lausunnon teksti kuuluu seuraavasti: Se, että maanomistaja laatii alueelleen palstoitussuunnitelman, ei voi olla peruste harkittaessa rakentamisen edellytyksiä Elina Saarenpään ja Pasi Mäki-Könnön / Kati ja Atte Asialan rakennushankkeen kohdalla. Ainakaan se ei voi olla peruste kieltää rakentamista. Valituksessa ELY-keskus lähtee siitä, että palstoitussuunnitelma on peruste evätä rakentaminen, siten ELY korottaa palstoitussuunnitelman sellaiseen asemaan, mitä sillä ei ole. Todellisesti palstoitussuunnitelmia voivat maanomistajat laatia omille alueilleen miten paljon tahansa, eikä sitä voi toistaiseksi kukaan kieltää, eikä se, että maanomistaja julkaisee suunnitelmansa ja osoittaa siten kulloisenkin rakentamisen mahdollisuuden, saa myöskään

9 Tekninen lautakunta vaikuttaa asian käsittelyssä haitallisesti. Vastuullisen toiminnan kääntäminen haitaksi, kuten ELY valituksessaan tekee, ei edistä hallittua rakentamista. Koska kunnan on ilmeisen vaikea tulla ymmärretyksi, lienee tarpeen korostaa valituksessa jopa kunnan kaavoituksen kannalta itsestään selviä asioita. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta päättää jättää Korkeimmalle hallinto-oikeudelle valitukset koskien Vaasan hallinto-oikeuden päätöksiä 12/0242/2 ja 12/0243/2. Molempiin päätöksiin valitus on seuraava nimillä ja päätösnumeroilla täsmennettynä: VAATIMUKSET: Ilmajoen kunta vaatii, että Korkein hallinto-oikeus kumoaa Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen 12/0242/2 / 12/0243/2 kokonaisuudessaan. PERUSTELUT: Ilmajoen kunta uudistaa teknisen lautakunnan asiasta tekemän lausunnon hallinto-oikeudelle ja täsmentää edelleen siinä esitettyjä perusteluja. Suunnittelutarvealue Vaasan hallinto-oikeus muistuttaa päätöksessään, että MRL 16 :n 1 momentin mukaan suunnittelutarvealueella tarkoitetaan aluetta, jonka käyttöön liittyvien tarpeiden tyydyttämiseksi on syytä ryhtyä erityisiin toimenpiteisiin, kuten teiden, vesijohdon tai viemärin rakentamiseen taikka vapaa-alueiden järjestämiseen. Edellä olevan listan mukaan nyt käsiteltävänä olevan rakennushankkeen paikka ei olisikaan suunnittelutarvealuetta. Tuomikylässä on nimittäin aivan rakennuspaikan lähietäisyydellä tie, vesijohto ja viemäri sekä laajat vapaa-alueet, Ilmajoen kunnan lausunnossa luettelemien rakennettujen vapaa-alueiden lisäksi rakennuspaikalta on suora yhteys jokamiehenoikeudella metsissä samoiluun. Lisäksi suunnittelutarveratkaisusta ja valituksesta annetusta lausunnosta ilmenee, mitä muuta, esimerkiksi palveluja alueen läheisyydessä on. Kun vanhanmallinen haja-asutusrakentaminen ja asemakaavan mukainen rakentaminen voidaan toteuttaa suoralla rakennusluvalla, jäänee suunnittelutarveratkaisulla toteutettava/kiellettävä rakentaminen näiden alueiden välimaastoon. Suunnittelutarvealueen ja hajaasutusalueen karkea ero on se, että suunnittelutarvealueella näkyy maisemassa muitakin asuinrakennuksia ja haja-asutusalueella pitää nähdä enemmän vaivaa saadakseen tuntuman toisiin asukkaisiin. Jos näin on, Tuomikylän rakentaminen on juuri sitä, mihin suunnitte-

10 Tekninen lautakunta lutarveratkaisulla rakentaminen soveltuu erityisen hyvin: on tiet, vesi, viemäri, vapaa-alueet, kylämaisema, perinteinen kylärakentaminen, julkiset ja yksityiset palvelut. Lisäksi on yleiskaava tulossa, joten siihen saakka pärjätään oivallisesti lain suoman mahdollisuuden, suunnittelutarveratkaisun turvin. Olisi hyvin tuhoisaa keskeyttää alueen pienimuotoinen rakentaminen lain ahtaalla ja väärällä tulkinnalla silloin, kun mitään todellista asukkaiden elämää vaikeuttavaa ongelmaa ei ole. Haitta kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle Hallinto-oikeus luettelee edellytyksiä kuin hyvin opittua lorua. Olisi oikein, että päätöksessä jotenkin tuotaisiin ilmi se, mikä tässä hankkeessa on oikeuden mukaan haitallista. Mikä yksittäisen omakotitalon rakentamisessa on se uhka, joka laajalla, harvaanasutulla kylällä haittaa joskus mahdollisesti tulevaa asemakaavoitusta. Yleiskaavaa alueelle laaditaan parhaillaan, eikä työn kuluessa ole tullut esiin mitään tämänkaltaista uhkaa. Sen sijaan on tullut vahvasti esiin, että yhdyskuntarakenteen kehityksen kannalta kylän harkittu rakentaminen on monella tapaa hyvää yhdyskuntakehitystä. Ilmajoki ei ole, eikä kunnan strategian mukaan tule kehittymäänkään sellaiseksi metropoliksi, jossa yksi tai useampi kylille rakennettu omakotitalo haittaisi kaavoitusta. Sen sijaan kyliltä hajaasutusalueelle karkoitettu asutus aiheuttaa monia haittoja maatalouselinkeinolle. Suomen perustuslaki ja ranta-alueden rakentaminen Hallinto-oikeuden yhtenä perusteluna on perustuslain 6 ja sen soveltaminen ranta-alueiden rakentamiseen. Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään / Atte ja Kati Asialan rakennushanke ei sijaitse ranta-alueella. Kyrönjokeen lyhin matka on n. 5,6 km ja Kyrkösjärveen matkaa on n. 3,6 km, jopa Tuomiluomaan on matkaa n. 0,7 km. (Mikäli sijainnissa edelleen on epäselvyyttä, asian voi tarkistaa maanmittauslaitoksen karttapaikasta.) Onkin ihmeteltävä, koskeeko hallinto-oikeuden päätös 12/0242/2 / 12/0243/2 lainkaan Ilmajoen teknisen lautakunnan päätöstä / Jos koskee, päätös perustuu oleelliseen virheeseen. Emätila Hallinto-oikeuden perustelussa mainitaan, että emätilasta on tarkoitus muodostaa seitsemän rakennuspaikkaa. On muistettava, ettei Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään / Atte ja Kati Asialan rakennushanketta arvioitaessa voida pitää heidän taakkanaan emätilan omistajan suunnitelmia. Jokaisella hakijalla on oikeus saada päätös omassa hankkeessaan.

11 Tekninen lautakunta Päätöksessä vedotaan tasa-arvoon. Onkin kysyttävä, puhutaanko tasa-arvosta naapuriin, koko kylään, koko kuntaan, naapurikuntiin nähden. Kysymys on oikeutettu, koska naapurimaanomistajaa on kohdeltu täysin päinvastoin, kun nyt kohdellaan tästä tilasta myytyjä määräaloja: rajanaapurin emätila on ollut n. 7,4 ha:n suuruinen ja sillä sijaitsi alun perin yksi asuinrakennus, nyt niitä on 8 kpl. Seitsemän asuinrakennusta on rakennettu vuoden 2006 jälkeen. Rakentaminen on perustunut suunnittelutarveratkaisuihin ilman valituksia. Myös tällä maanomistajalla oli käytössään palstoitussuunnitelma. Naapurimaanomistajalla ja kunnalla on ollut täysin perusteltua luottaa siihen, että myös valtion viranomainen on ymmärtänyt rakentamisen kylällä olevan hyvää yhdyskuntakehitystä. Palstoitussuunnitelma Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen valituksessa ja Vaasan hallinto-oikeuden päätöksen perusteluissa kiinnitetään suurta huomiota ja ollaan kovasti huolestuneita maanomistajan tekemästä palstoitussuunnitelmasta. Valituksesta ja oikeuden päätöksestä saa sen käsityksen, että emätilan omistajan suunnitelmat ja tutkimukset ovat este hankkeiden toteuttamiselle. Näin ollen on tarpeen selvittää, mistä oikeasti on kysymys: Kun maanomistajat myyvät maitansa, heillä on aina jokin suunnitelma siitä, miten paljon ja mistä kohdasta heidän omistamansa maat ovat myynnissä. Lisäksi he vielä suunnittelevat senkin, koska maat ovat myynnissä. Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus sekä Vaasan hallinto-oikeus ovat unohtaneet sen, että ihmisillä on oikeus suunnitella omia asioitaan, myös maidensa myyntiä. Se, että suunnitelma kerrotaan viranomaisille, ei saa olla este kulloinkin kyseessä olevan suunnittelutarveratkaisun asialliselle käsittelylle. Ilmajoen kunnan tekninen lautakunta on pystynyt harkitsemaan hankkeen sopivuutta ilman, että sen käytössä ollut palstoitussuunnitelma olisi vaikuttanut asian ratkaisuun puoleen tai toiseen. Ilmajoen tekninen lautakunta ymmärtää eron asemakaavan ja palstoitussuunnitelman välillä. Asemakaavallahan rakennuslupa olisi myönnetty ilman suunnittelutarveratkaisua. Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään / Atte ja Kati Asialan rakennushankkeiden kohdalla kunta käynnisti suunnittelutarveharkinnan. Valtion viranomaisen ja hallintooikeuden suhtautuminen palstoitussuunnitelmaan kertoneekin vain ilmeisestä epäluottamuksesta kunnan päätöksentekoon. Emätilan omistajan asiantuntijalla teettämän selvityksen Tuomikylä, Niemelän alueen suunnittelutarveratkaisu, ympäristöselvitys lautakunta totesi niin hyvin tehdyksi, että selvityksen tietoja voitiin käyttää täydentämään yleiskaavaselvityksiä arvioitaessa paikan soveltuvuutta rakentamiseen. Vastaavaa menettelyä käytetään yleisesti kunnis-

12 Tekninen lautakunta sa mm. kaupallisten selvitysten kohdalla, vaikka selvityksen onkin teettänyt kaupan toimija. Merkittävää on, miten luotettava ja oikea kulloinenkin selvitys on. Päätös on tehty lautakunnassa suunnittelutarveratkaisuista, ei palstoitussuunnitelmasta. Palstoitussuunnitelmasta ei näin ollen ole voinut valittaa, eikä siitä voi hallinto-oikeus tehdä päätöstä. Asemakaava Hallinto-oikeus toteaa, että suunnittelutarveratkaisua ei voida myöntää rakennushankkeelle, jota ei olisi mahdollista osoittaa asemakaavassa. Tähän lautakunta toteaa, että Pasi Mäki-Könnön ja Elina Saarenpään / Atte ja Kati Asialan rakennushankkeet on suunniteltu ja sijoitettu paikalleen siten, että se olisi voitu osoittaa myös asemakaavassa. Lautakunta on osannut tämän arvioida. Ilmajoella on paikalliset olot tunteva asiantuntijalautakunta ja kehittynyt kaavoitustoimi. Tällaisten asioiden arvioiminen kuuluu kunnan normaaleihin tehtäviin kaavoitusviranomaisena. Suunnittelutarveratkaisut arvioidaan aina Ilmajoella huolellisesti ja harkintaa käyttäen. Suunnittelutarveratkaisuihin sisältyy aina myös vaikutusten arviointi. On käsittämätöntä ja kansantaloudellisesti kestämätöntä, että asemakaavoja tehtäisiin laajalle maaseutualueelle vain ja ainoastaan valtion viranomaisia varten. Toisaalta, ehkä on ymmärrettävää, että viranomaiset, jotka eivät tunne kuntien toimia ja arkirutiineja, eivät tiedä mitään siitä vastuuntunnosta, jolla kunnissa pienimmätkin työt suoritetaan. Toivoisi tietenkin, että hyvää ympäristöä tehtäisiin yhteistyössä ja luottamuksen ilmapiirissä. Maanomistajan suunnitelmat eivät ole tässä kunnassa asemakaavaa korvaavia asiakirjoja, ne eivät siten vaikuta myöskään lupaharkintaan ja päätöksentekoon. Yleiskaava Tuomikylän osayleiskaava on vireillä. Kaavoituspäätös on tehty Lähtötiedot on selvitetty. Tavoitteet on päätetty. Luonnoksia on laadittu. Ilmajoen kunnan kaavoitustoimella ja teknisellä lautakunnalla on käsitys siitä, mitä alueelle voidaan kaavalla osoittaa, joten harkinta suunnittelutarveratkaisua tehtäessä on perustunut yleiskaava-aineistoon, lupahakemuksen käsittelyn aikana hankittuihin täydentäviin tietoihin ja hyvään paikallistietoon ja kokonaiskäsitykseen alueesta. Se on myös Seinäjoen kaupunkiseudun rakennemallin mukainen. Oikeudellinen harkinta ja johtopäätökset Vaasan hallinto-oikeus toteaa rakennushankkeen sijaitsevan suunnittelutarvealueella. Oikeuden mukaan tähän johtaa alueella jo

13 Tekninen lautakunta tapahtunut rakentaminen, vireillä olevat rakennushankkeet ja palstoitussuunnitelma. Ilmajoen kunta on myös harkinnut, että alue on suunnittelutarvealuetta. Valituksen ja oikeuden päätöksen perusteella näyttää nyt kuitenkin siltä, että asia ei olekaan selvä. Rakentamisen määrästähän ei ole olemassa raja-arvoa. Kaksi vireillä olevaa rakennushanketta suuren kylän alueella on vähäistä rakentamista. Maanomistajan mielipiteet, joita palstoitussuunnitelmaksi kutsutaan, ei voi johtaa suunnittelutarpeen toteamiseen. Hallinto-oikeus keskittyy muiden perusteiden puuttuessa jopa kohdassa oikeudellinen harkinta palstoitussuunnitelmaan. Päätös olisi kuitenkin tullut tehdä suunnittelutarveratkaisuista, ei palstoitussuunnitelmasta. Arvioitaessa maanomistajien tasapuolista kohtelua, tulee ottaa huomioon mm. kylän ja naapuruston aikaisempi rakentaminen, kyläseuran tekemä kartoitus tontinmyyntihalukkuudesta, maatalouselinkeinon tarpeet ja maatalousmaan hinta Ilmajoella. Ehkä sektoriviranomaisten on vaikea ymmärtää, että maaseudulla maalla on muutakin käyttöä kuin rakentaminen ja virkistys. Todellinen tilanne maaseudulla on se, että rakentajat kiertelevät kylillä etsien isäntää, joka suostuisi myymään tontin. Jossain ilmeisesti kuvitellaan, että asia olisi toisin päin. Maaseudulla pääelinkeino on maatalous ja se on täysin sidottu maatalousmaan määrään. Maatalousmaa on arvossaan maaseudulla ja kilpailee vähintään tasavertaisena rakennusmaan kanssa. Käsittely hallinto-oikeudessa ja kunnallinen kaavoitusmonopoli Jos Ilmajoen kunta alueensa kaavoitusviranomaisena tutkii perusteellisesti ja toteaa, että hyvät edellytykset kylän kehittämiseen ovat olemassa, tulisi poikkeavassa päätöksessä olla jokin oikea peruste toiseen mielipiteeseen. Pelkät heitot ja fraasit eivät saisi olla päätöksen perusteita silloin, kun asetetaan kyseenalaiseksi kunnallinen itsenäinen päätöksenteko. Huolimattomalla käsittelyllä ylenkatsotaan kunnan esittämät perustelut, niitä ei käsitellä päätöksen perustelussa lainkaan. Ikään kuin perusteluja ei olisi esitettykään. ELY-keskuskin toteaa lausunnosta antamassaan vastineessa, ettei Ilmajoen teknisen lautakunnan selityksessä ole esitetty seikkoja, joiden johdosta valitus tulisi hylätä. ELY-keskus ei perustele. Näyttää jopa siltä, että hallinto-oikeus ei ole tutustunut riittävästi asiakirjoihin ja kunnan esittämiin tosiasiallisiin perusteisiin. Toisaalta näyttää siltä, että hallinto-oikeus on tutustunut erittäin hyvin Etelä- Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen esittämiin perusteluihin. Kuitenkin kaikki tällä päätöksellä ratkaistavat asiat ovat lain tulkintaa ja vaativat paikallisiin oloihin tutustumista. Vanhal-

14 Tekninen lautakunta la valtion viranomaisen auktoriteetilla ei pitäisi enää olla merkitystä ainakaan oikeuskäytännössä. Jos lain tulkinta on muotoutunut tällaiseksi, mitä Vaasan hallintaoikeuden päätös 12/0242/2 / 12/0243/2 merkitsee, tulee lakia pikimmiten muuttaa. Maankäyttö- ja rakennuslain kuuluu olla tasapuolinen kaikille alueille. Myös maaseudun asukkaiden ja kuntien tulee voida kokea laki omaksi, ei kuin muusta maailmasta reväistyksi. Tässä kohdassa onkin syytä muistaa Suomen perustuslain 6. Lopuksi Vaasan hallinto-oikeuden päätös on kumottava, koska se ei ole syntynyt käytettävissä olevien tosiseikkojen pohjalta. Päätöksessä on jätetty ottamatta huomioon mm. se, että rakennushanke ei sijoitu ranta-alueelle (Suomen perustuslaki 6 ) ja että rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle (MRL 16 ja 137 ). Suunnittelutarveratkaisulla on päätetty, että omakotitalon rakentaminen Tuomikylään ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. Kunta pystyy arvioimaan, koska yhden tai useamman omakotitalon rakentaminen on mahdollista kunnan alueella. Kunta on nimenomaan oikea hallintoviranomainen arvioimaan seurauksia ja vaikutuksia. Hallinto-oikeuden käyttämät ja toistamat Etelä-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen harhaanjohtavat perustelut osoittavat että päätös perustuu oleelliselta osaltaan virheeseen ja asiantuntemattomaan kylän ja sen olosuhteiden tuntemiseen ja johtaa siten myös väärään lain tulkintaan. Jo se, että Vaasan hallinto-oikeus luuli tekevänsä päätöksen ranta-alueen rakentamisesta, tulee olla peruste oikeuden päätöksen kumoamiselle ja Ilmajoen teknisen lautakunnan päätöksen pitämiselle voimassa. Tekninen lautakunta toivoo, että asia ratkaistaan nopeasti, koska hallinto-oikeuden päätös on aiheuttanut hämmennystä ja epävarmuutta laajasti Ilmajoen kylissä. Asian enemmällä viivästymisellä saattaa olla merkittäviä haitallisia vaikutuksia toisaalta Ilmajoen perinteiseen asutukseen ja toisaalta maatalouden harjoittamiseen, kun asuinrakentaminen siirtyy hajarakentamisena maatalousalueille. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Pöytäkirja tämän pykälän osalta tarkastettiin heti kokouksessa. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

15 Tekninen lautakunta TEK 89 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Teknisen johtajan ehdotus: Lautakunnalle saatetaan tiedoksi seuraavaa: Teknisen johtajan päätöksellä on kiviainestoimittajiksi v valittu seuraavat yritykset: Seinäjoen KTK Oy, Maansiirto Veljekset Rinta Oy ja Ilmajoen Louhintatyö Oy. Päätös: Merkittiin tiedoksi. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

16 Tekninen lautakunta YHT 210/2012/563 TEK 90 VALLIVUORENPUISTON PUISTOSUUNNITELMAN JA KUSTANNUSARVION HYVÄKSYMINEN Tiemestari ja kaavoitussuunnittelija ovat laatineet Käpälämäentien päähän Vallivuorentien puistoon suunnitelman esteettömän pysäköintialueen rakentamiseksi. Pysäköintialue liittyy esteettömään luontoreittiin ja palvelee myös muita luontoreitin käyttäjiä. Suunnitelma perustuu Lakeuden Elämysliikunta ry:n Esteettömät elämykset kehittämishankkeen loppuraporttiin ( ). Suunnitelman mukaisesti Käpälämäentien päähän tehdään linjaautoille 3-4 pysäköintipaikkaa tien ja kevytliikenneväylän välikaistalle sekä puiston pysäköintialueelle pienille invabusseille 4 paikkaa ja henkilöautoille n 20. Alueen kunnallistekniikan laajentuessa tulevina vuosina on mahdollista siirtää osa pysäköintipaikoista pois puistosta pysäköinnille kaavassa varattaville alueille ja osittain pyrkiä ennallistamaan puisto. Pysäköintialueen pinta-ala on n. 600 m2 ja suunnitelman mukaan pintakerros rakennetaan kivituhkalla. Kustannusarvio on n ,00 euroa (alv 0 %). Kustannusten säästämiseksi rakentaminen on mahdollista toteuttaa osittain Käpälämäestä louhittaessa saatavilla kiviaineksilla ja tien rakentamisen yhteydessä, jolloin kustannussäästömahdollisuudet ovat luokkaa euroa. Laadittu puistoaluesuunnitelma ja kustannusarvio esitellään kokouksessa. Teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta hyväksyy Vallivuorenpuiston pysäköintialueen rakennussuunnitelman ja suunnitelma asetetaan nähtäville kuulemismenettelystä edellytetyksi ajaksi. Pysäköintialue rakennetaan Käpälämäen rakentamistöiden yhteydessä ja rahoitukseen käytetään euroa liikenneturvallisuushankkeisiin varatusta euron määrärahasta ja loput katetaan katujen suunnitteluun varatusta euron määrärahasta. Päätös: Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän käsittelyn kohdalla oli tiemestari Kirsi Latvala. (Lisätietoja: tekninen johtaja Paavo Perälä, puh )

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 4.10.2011, kello 16.30 20.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 20.8.2012, kello 16.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 18.00 19.20 Kokouspaikka Ilmajoen kunta, kunnanhallituksen kokoushuone, Ilkantie 18 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 18 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 16.30 17.38 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Juhani, puheenjohtaja

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 7.2.2011, kello 16.30 18.42 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

Prof. Kai Kokko Syksy 2011

Prof. Kai Kokko Syksy 2011 Prof. Kai Kokko Syksy 2011 1 kysymys Rakennushankkeessa on kysymys kerrosalaltaan 1 767 neliömetrin suuruisen broilerikasvattamon rakentamisesta maankäyttö- ja rakennuslain 16 :n 1 momentissa tarkoitetulla

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 )

RAKENNUSPAIKKA: Kaupunginosa: 5 Kortteli: 57 Tontti: 15 Osoite: Mäntymäentie 16 Kaava: Voimassaoleva asemakaava (v.1964 ) Rakennuslautakunta 31 17.06.2015 Rakennuslautakunta 37 26.08.2015 Helsingin hallinto-oikeuden lausuntopyyntö rakennuslautakunnan päätöksestä 31, 17.6.2015 (5.kaupunginosan korttelin 57 tontti 15, Mäntymäentie

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 5.3.2012, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 18.8.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 18.8.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.8.2010 klo 16.30 18.00 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012

TÖYSÄN KUNTA Pöytäkirja Nro 3/2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 Tekninen lautakunta 07.06.2012 KOKOUSAIKA 07.06.2012 klo 17.00-17.40 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto KÄSITELLYT ASIAT PYKÄLÄ SIVU 9 ILMOITUSASIAT 2 10 YKSITYISTIEAVUSTUKSET 2012 / KORJAUKSIA 3 11 VIEMÄRIVERKON

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 30.5.2011, kello 16.30 17.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala Suunnittelutarveratkaisu- OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT hakemus Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 137 ) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 16

Lisätiedot

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori

Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset. Pori Poikkeamislupien ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset Pori 19.12.2013 Poikkeamisen edellytykset (MRL 172 ): Poikkeaminen ei saa: aiheuttaa haittaa kaavoitukselle, kaavan toteuttamiselle tai alueiden

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 29.3.2011, kello 16.30 17.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Paikallisista ratkaisuista hyvinvointia harvaan asutulle maaseudulle - seminaari 11.9.2012

Paikallisista ratkaisuista hyvinvointia harvaan asutulle maaseudulle - seminaari 11.9.2012 Paikallisista ratkaisuista hyvinvointia harvaan asutulle maaseudulle - seminaari 11.9.2012 Onko kaava aina tarpeen maaseudulla? Kunnan ja kylän yhteistyö Korpilahden alueen suunnittelussa Aluearkkitehti

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 (TORSTAI) Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

Kylien maankäytön suunnittelu ja kylähelmien kehittäminen. Case Jyväskylä

Kylien maankäytön suunnittelu ja kylähelmien kehittäminen. Case Jyväskylä Kylien maankäytön suunnittelu ja kylähelmien kehittäminen 3.9.2015 Iisalmi Case Jyväskylä Julia Virtanen Muuramen kunta Jyväskylä 2009 JYVÄSKYLÄ - Kaupunkikeskusta - 86 500 JKYLÄN MLK - Taajamia - 36 400

Lisätiedot

edellytykset yy Kankaanpää

edellytykset yy Kankaanpää Poikkeamislupien i i ja suunnittelutarveratkaisujen edellytykset yy Kankaanpää 5.9.2013 Poikkeamispäätös / suunnittelutarveratkaisu rakennusluvan edellytyksenä Asemakaavoitettu alue rakennuslupa kaavanmukaiseen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 18.4.2011, kello 16.30 17.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma 5.9.2013 ÄHTÄRIN KAUPUNKI Mustikkavuoren asemakaavan muutos, OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Maankäyttö-ja rakennuslain 63 :n mukaan tulee kaavoitustyöhön sisällyttää

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 27.10.2011, kello 18.00 20.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Jaakko Ilkan koulu Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 8 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 01.11.2012 kello 17.00 20.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 31.5.2011, kello 17.00 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat

YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010. Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat YMPÄRISTÖLAUTAKUNTA PÖYTÄKIRJA 8/2010 Kokousaika 14.10.2010 klo 18.30-19.10 Kokouspaikka Kunnanhallituksen kokoushuone, Niittytie 3 Käsiteltävät asiat KOKOUKSEN LAILLISUUDEN JA PÄÄTÖSVALTAISUUDEN TOTEAMINEN

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014

Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 Viranomaislautakunta 17 12.05.2014 Viranomaislautakunta 21 18.06.2014 OIKAISUVAATIMUS RAKENNUSLUPAAN 14-0016-R/ AS OY METSOHOVIN KATETUT TERASSIT/VASTINE VALITUKSEEN 244/00.02.02/2014 VOLTK 17 Juhani Riuttanen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 20.9.2012, kello 18.00 20.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen lukio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ

SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ 1 SUONENJOEN KAUPUNKI SUONENJOEN KAUPUNGIN TEKNISEN LAUTAKUNNAN JOHTOSÄÄNTÖ Hyväksytty: Kaupunginvaltuusto 10.9.2012 53. Voimaantulo: 1.10.2012 1 Toiminta-ajatus Tekninen lautakunta luo edellytykset viihtyisän,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1. Tekninen lautakunta 19.1.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 1 Tekninen lautakunta 19.1.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.1.2011 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 3 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 26.04.2012 kello 17.30 18.40 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 9.12.2011, kello 16.00 16.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

MRL:N TOIMIVUUS JA SUUNNITTELUTARVERATKAISUJEN MYÖNTÄMISEDELLYTYKSET LIEVEALUEILLA

MRL:N TOIMIVUUS JA SUUNNITTELUTARVERATKAISUJEN MYÖNTÄMISEDELLYTYKSET LIEVEALUEILLA MRL:N TOIMIVUUS JA SUUNNITTELUTARVERATKAISUJEN MYÖNTÄMISEDELLYTYKSET LIEVEALUEILLA TYÖPAJA MAANKÄYTÖN OHJAAMISESTA LIEVEALUEILLA Helsinki, Kuntatalo 6.6.2013 Ritva Schiestl, ympäristölakimies 6.6.2013

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

n Muu, mike X Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 S Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 165:n tarkoittamalla suunnittelutarvealueella

n Muu, mike X Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 S Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 165:n tarkoittamalla suunnittelutarvealueella VAASAN KAUPUNKI Kaavoitus HAKEMUS KAI.IPUNK Kaavoitus X Suunnittelutarveratkaisu MRL 137 S Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 165:n tarkoittamalla suunnittelutarvealueella Poikkeaminen MRL (171-174

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 13.2.2012, kello 8.45 9.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 -

Maanantai 2.5.2016 klo 17.00 - Viranomainen KOKOUSKUTSU/ESITYSLISTA Nro 5/2016 TUUSNIEMEN KUNTA Kunnanhallitus KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Maanantai 2.5.2016 klo

Lisätiedot

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka

Hannu Rantala Juhani Heikkilä Reetta Hulmi Jukka Männistö Teuvo Sulin Liisa Yski. Pirjo Kotiranta. Esittelijä-sihteeri Pertti Ollikka Viranomainen No 2//2014 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Tekninen lautakunta Sivu 16 KOKOUSAIKA 16.4.2014 klo 17.00-18.25 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanviraston

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 23.2.2012, kello 18.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Seppälän nuorisotalo Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 2 / 2012 KOKOUSAIKA Torstai 22.03.2012 kello 17.00 18.20 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Lupatunnus. Vastaanottaja ja päiväys. Kunnanosa. Rakennuspaikan 2 Koko tila Määräala. pintaala m. Laskutusosoite

Lupatunnus. Vastaanottaja ja päiväys. Kunnanosa. Rakennuspaikan 2 Koko tila Määräala. pintaala m. Laskutusosoite HAKEMUS KUNTIIN SUUNNITTELUTARVERATKAISULLE TAI POIKKEAMISELLE Lupatunnus Vastaanottaja ja päiväys SUUNNITTELUTARVERATKAISU (MRL 137 ) 1. Rakennuspaikka (hakija täyttää) Kunta Kaupunki Kunnanosa POIKKEAMINEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) 4/2015 TYÖNUMERO: E27370 SIIKAJOEN KUNTA RUUKIN ASEMANSEUDUN ASEMAKAAVAMUUTOS YH KORTTELIN 20 AJONEUVOLIITTYMÄÄ VARTEN SWECO YMPÄRISTÖ OY OULU JOHDANTO Maankäyttö-

Lisätiedot

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti.

Ennen kaavaehdotuksen hyväksymistä kaupunki tekee maankäyttösopimuksen hakijoiden kanssa MRL 91 a ja b edellytysten mukaisesti. OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA KAPERNAUMI KORTTELI 43 (OSA) TEKNIIKKAKESKUS Suunnittelualueen sijainti alue sijaitsee Seinäjoen kaupungin n korttelissa 43. Alue sijaitsee Ruukintien varressa Kaasumestarinkadun

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA LIESJÄRVEN YLEISKAAVA: TAMMELAN KUNTA, TEKNINEN OSASTO Kohde ja suunnittelualue Liesjärven yleiskaava Dnro: 138/2004 Liesjärven yleiskaava-alue käsittää Liesjärventien

Lisätiedot

Ilmajoki, tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava

Ilmajoki, tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava Ilmajoki, tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaava Kaavaselostus ALUSTAVA LUONNOS Kaava-alueen sijainti Tuulivoima-alueiden vaiheyleiskaavan suunnittelualue on koko kunta. Vaiheyleiskaavassa osoitetaan tuulivoima-alueet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 7 Tekninen lautakunta 11.9.2013 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 11.9.2013 klo 16.30 18.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle

Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvikin kehittäminen - konkreettinen ehdotus Kirkkonummen kunnalle Långvik pysyy väljästi rakennettuna ja viihtyisänä asuinalueena 3.5.2012 1 Långvikin kehittäminen kunnan päätöksenteossa 1(5) Joulukuu

Lisätiedot

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA

KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA 1 LAPPAJÄRVI KESKUSTAAJAMAN OSAYLEISKAAVAN TARKISTUS RANTA- ALUEILLA JA ERÄILLÄ OSA-ALUEILLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA Suunnitelman nimi ja suunnittelualue Suunnitelman nimi on LAPPAJÄRVEN

Lisätiedot

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS)

OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA (OAS) Alue Asemakaavan muutos koskien Alavuden kaupungin Salmi 10. kaupunginosan korttelia 10046 ja siihen / Ympäristöpalvelut 20.10.2014 2 / 8 1 Osallistumis- ja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.3.2011, kello 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA

LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA LEMIN KUNTA ASEMAKAAVAN KUMOAMINEN REMUSENTIEN ALUEELLA OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUNNITELMA 4.4.2016 LEMIN KUNTA Osallistumis- ja arviointisuunnitelma I SISÄLLYSLUETTELO 1 YLEISTÄ... 1 2 SUUNNITTELUALUEEN

Lisätiedot

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos

Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Kunnanhallitus 1.9.2015 Itä-Suomen hallinto-oikeus Marja-Leena Neuvon ym valitus Rantasalmen kunnanvaltuuston päätökseen 25.5.2015 14/ Haukiveden - Haapaselän rantaosayleiskaavan muutos Rantasalmen kunnanhallitus

Lisätiedot

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone

KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1. Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KARSTULAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 11/2015 1 Tekninen lautakunta 26.11.2015 Kokousaika 26.11.2015 klo 18:00 Kokouspaikka Karstulan kunnantalo Himmeli, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELLYT ASIAT Sivu 81 Kokouksen

Lisätiedot

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone

Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03. Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone Viranomainen TUUSNIEMEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSPÖYTÄKIRJA 4 / 2011 KOKOUSAIKA Keskiviikko 20.04.2011 kello 17.00 19.03 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, lautakuntien kokoushuone SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET

Lisätiedot

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015

LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kunnanhallitus 25.5.2015 LUVIAN KUNTA Kokouspäivämäärä 233 Kokousaika 25.5.2015 klo 17.00 Kokouspaikka Kunnanvirasto Käsiteltävät asiat 141 142 143 144 145 146 147 148 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika 27.9.2011, kello 19.00 19.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoen kunnan entisen virastotalon kokoushuone(vanha käräjäsali)

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33. Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 33. Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1 Rakennuslautakunta 28.02.2013 Sivu 1 / 1 6440/10.03.00/2011 33 Selityksen antaminen Korkeimmalle hallinto-oikeudelle vastaavan työnjohtajan hyväksymisen peruuttamista koskevasta valituksesta, lupatunnus

Lisätiedot

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212

143 25.08.2015. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 25.08.2015 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 12-59-POY / Kylmälä 452-2-212 Rakennus- ja ympäristölautakunta 143 Asia Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14

Rakennus- ja ympäristölautakunta 126. Korkein hallinto-oikeus , taltio 1170, Dnro 2173/1/14 Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 25.08.2015 Rakennusvalvonnan ilmoitusasioita Rakennus- ja ympäristölautakunta 126 Rakennus- ja ympäristölautakunnalle tiedoksi saatetaan seuraavat päätökset ja asiat:

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 29 Tekninen lautakunta Nro 4/2014 KOKOUSAIKA Torstaina 14.8.2014 klo 17-17.55 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) Ympäristö- ja rakennuslautakunta 63 13.06.2013. 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 6/2013 1 (1) 63 Asianro 1749/10.03.00/2013 Rakennustyön keskeyttäminen / 11-6-1 / Pohjolankatu 18 / käyttövesiputkiston korjaustyö Vs. rakennustarkastaja Ilkka Korhonen Alueellinen

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti

Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti Kunnanhallitus 106 14.03.2011 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen rakentamiseen / Valtokari Antti, Anja ja Martti 2368/11/111/2011 KHALL 106 Suunnittelutarveratkaisu uuden tuotantorakennuksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa

Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa Ympäristötoimialan johtosääntö 1 Toimiala Ympäristötoimialalla toimii neljä lautakuntaa Kaupunkisuunnittelu- ja ympäristölautakunta Rakennuslautakunta Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta Turun

Lisätiedot

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri

Puheenjohtaja. varajäsen. Kraapo Juha esittelijä/sihteeri Viranomainen No 3/2015 KOKOUSPÖYTÄKIRJA Sivistyslautakunta Sivu 32 KOKOUSAIKA Keskiviikko 10.6.2015 17.30 18.45 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Kunnanvirasto,

Lisätiedot