25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN"

Transkriptio

1 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA 25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN PICKALAN JUNIORIT OVAT NYT SUOMEN MESTAREITA Junnut nappasivat SM-joukkuekultaa Naantalissa. HUIPPULAATUINEN VIHERIÖPINTA VAI POMPPURATA Kuntoutumisen resepti on piilossa pinnan alla. KENTTÄENNÄTYK- SIÄ, HOLAREITA, MESTAREITA Onnea voittajille. Kuvakavalkadi näyttää iloisia naamoja. UUSI STRATEGIA MÄÄRITTELEE TULEVAISUUDEN Golfyhteisössä kenttä on pääroolissa myös jatkossa.

2 2 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI INFO TÄSSÄ NUMEROSSA OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA. SEURAAVA ILMESTYY KEVÄÄLLÄ LEVIKKI 2000 KPL PÄÄTOIMITTAJA INKERI KALLIO TAITTO MARKO LIUKKONEN VALOKUVAT INKERI KALLIO, KAI NORDBERG, MATTI RAJALA LA BUENAFOTO, EIJA SAARINEN, JUKKA UTRIAINEN, SIRPA YLITALO PAINO KOPIO NIINI YHTEYSTIEDOT KAIKISSA AUKIOLOAJOISSA SÄÄVARAUS AJANVARAUS PERUUTUKSET CADDIEMASTER PRON AJANVARAUKSET MIKAEL PILTZ GOLFTOIMISTO GOLFKUJA 5, SIUNTIO MA PE KLO 9 15 PUH FAX GOLFTOIMISTO ON KIINNI MARITTA JUSSILAINEN PALVELUPÄÄLLIKKÖ SANNA HAAVISTO TOIMISTOPÄÄLLIKKÖ JARI HAKKARAINEN TOIMITUS-/ TOIMINNANJOHTAJA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI PEKKA KARTTUNEN KENTTÄMESTARI FACEBOOK KLUBIRAVINTOLA KIITTÄÄ KAUDESTA! SISÄLLYS Kehityksen suuntaviivat puhuttavat Ilkka Kylmälää 3 Veikko Pulkkinen kiitos ja kumarrus 7 Jari Hakki Hakkarainen suosittaa perhejäsenyyttä 8 Kenttien kehittäminen jatkossa Jukka Utriainen 10 Pekka Karttunen tuntee viheiöiden kuntoutumisen salat 12 Kenttämestari Jessa Kaan tekee selkoa kauden haasteista 14 Perusasiat ovat kunnossa, kirjoittaa Jussi Nurmio 16 Juhlavuoden tunnelmia aamusta alkaen 20 Junnuilla vahva kausi 26 Pickala on Suomen paras juniorigolfseura 30 Kapteeni Jyrki Mäntylän puheenvuoro 33 Edustuspelaajaohje uudistuu, sanoo Marco Willberg 33 Ladykapteeni Kitty Seppälä yhteistyö on juhlaa 34 Seniorit ahkerasti kisailemassa 36 Kilpailut ovat oleellinen osa golfklubin toimintaa 38 Holareita ja tositarinoita 40 Tuloskimara esittelee iloiset mestarit 42 Kylpylähotelli tekee unelmasta totta 50

3 3 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET PICKALAN GOLFYHTEISÖ VUONNA 2020 ILKKA KYLMÄLÄ PUHEENJOHTAJA OY PICKALA GOLF AB Strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Vuonna 2003 määritellyn strategian ja 2008 kenttien kehittämissuunnitelman keskeiset asiat on saatu hyvin eteenpäin tai päätökseen. Meillä on nyt kolme erilaista kenttää ja lyöntipaikat on kunnostettu Parkilla ja Seasidella. Lisäksi olemme saaneet aikaiseksi golfkartanoon erinomaiset toimisto- ja sauna- ja muut tilat. Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. Ulkonaisesti merkittäviä muita investointeja on ollut tietysti näyttävä ja viihtyisä Forestin taukokioski. Myös uudet golfautot ovat omalta osaltaan rakentaneet haluttua mielikuvaa, joka välittää Pickalasta positiivista ja eteenpäin suuntautuvaa tekemisen meininkiä. Merkittävä imagollinen ja käytännöllinen investointi tänä vuonna oli yläparkkipaikan asvaltointi. Ensi vuodesta eteenpäin tekeillä oleva Pickalan golfyhteisö vuonna strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Hallitus on hahmotellut mm. golfyhteisömme arvoiksi henkisen ja fyysinen hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja tasavertaisuuden. Strategisiksi kehittämisohjelmiksi olemme valinneet kentät, tilat ja toimintaympäristön, perus- ja Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. oheispalvelujen, toimintatapojen ja kulttuurin sekä halutun mielikuvan kehittämisen. Kenttien, tilojen ja toimintaympäristön osalta tärkeää olisi saada aikaiseksi yhdessä maanomistajien ja muiden intressiryhmien kanssa Pickalan alueen ympäristösuunnitelma, jossa mukana olisivat Pickala Golf Oy, Siuntion kunta, Asuntosäätiö ja asukasyhdistys. Tämä suunnitelma voisi sisältää esim. kylpylähotellin tms., joka erottaisi meidät oleellisesti muiden kenttien tarjonnasta. Myös Seasiden etu-9:n viritys tehdyn ja esillä olleen suunnitelman mukaan olisi saatava aikaiseksi, jossa tavoitteena olisivat sen tasapainotus taka-9:n kanssa ja mm. vesiesteiden uusinta. Erilaisia ja erihintaisia parannuksia on tulossa runsaasti mutta tässä niiden kaikkien luetteleminen ei ole mahdollista. Kun strategiatyö on valmis ja uusi hallitus on sen hyväksynyt, se esitellään osakkaille ja laitetaan näkyviin www-sivuillemme kaikkien luettavaksi. Strategiatyössä olemme paneutuneet tarkastelemaan myös golfin yleistä kehitystä Suomessa.

4 4 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET Kenttien määrä on kuusi ja pelaajien määrä on kaksitoista kertaa suurempi kuin 25 vuotta sitten. Jatkuuko golffarien ja kenttien määrän kasvu tulevaisuudessa jää kuitenkin nähtäväksi. Golfliiton seurojen jäsenmäärän kasvu (+334 pelaajaa) viimeisen vuoden aikana on pienempi kuin kertaakaan liiton vuonna 1957 alkaneen historian aikana. Pickalassa kuluvan vuoden pelikierrokset ja ulkopuoliset tuotot jäävät ennusteen mukaan budjetoidusta. Varauduimme budjetissa aleneviin tuottoihin mutta niiden putoaminen on kuitenkin ollut selvästi suurempaa kuin osasimme odottaa. Vertailukelpoinen muiden kuin yhtiövastiketulojen väheneminen viime vuoteen verrattuna on yli eli vähenemistä %. Huonon sään lisäksi on ilmeistä, että talouden taantuma Taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. saattoi vaikuttaa meihin jo tänä vuonna. Myös tulevaisuuden näkymät ovat epävarmemmat kuin vuosi sitten, jolloin aloitimme strategiaprosessimme. Syitä greenfee- ja tapahtumamyynnin laskuun ovat todennäköisesti olleet viheriöiden huono kunto heinäkuun alkuun asti ja Seasiden tee-remontti yhdessä huonojen sääolosuhteiden koko kauden ajan. Jos lisäksi taloudellinen tilanne on monessa yrityksessä huono, on se johtanut yritystapahtumissa pelaajamäärien vähentymiseen. Myös huonot liikenneyhteydet moottoritien rakentamisen vuoksi ovat olleet laskemassa kiinnostusta ajaa Pickalaan asti. Tämä on todennäköinen syy erityisesti pienimuotoisten, kaveriporukoiden kilpailujen vähenemiseen. Omaa tekemistämme voimme syyttää kun olemme ajoittaneet virallisia kilpailuja ns. primetime ajoille sekä samalla olemme vähentäneet avoimien kilpailujen määrää. Myös greenfee-hinnoittelumme on saanut kritiikkiä. Kentän myyntityö ulkopuolisille tulee organisoida uudestaan. Toiminnassamme tulee korostua se, että myyntiä täytyy tehdä, se ei tule odottamalla vaikka kentät olisi huippukunnossa. Meidän täytyy saada aikaiseksi toimivat markkinointiprosessit toimitusjohtajan tueksi. Tämän toiminnan ammattimaiseksi ohjaamiseksi meidän tulisi perustaa markkinointitoimikunta, joka alkaa ohjata ja seurata myyntitoimintaamme. Tulopuolen kasvattaminen, muilla kuin vastiketuloilla, on jatkossa aivan keskeistä, sillä muussa tapauksessa saatamme joutua laittamaan osan investoinneistamme jäihin. Yhtiömme taloudellinen tilanne on kuitenkin vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. Kuitenkin omistavien pelaajien ikääntyminen voi tuoda tähän muutoksen. Yhtiövastikkeen korottamiselta tuskin kuitenkaan kokonaan vältytään. Yhtiövastikkeemme taso ympäristökenttiin verrattuna on alhainen per reikä.

5 5 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Edellä mainittujen markkinointitoimenpiteiden ja hinnoittelun tarkistamisen lisäksi meidän on paneuduttava entistä enemmän siihen miten kenttiemme kapasiteetin myymistä hiljaisina aikoina voitaisiin parantaa ilman että siitä tulee merkittävää haittaa osakkaillemme, joiden pelaamisen mahdollistaminen on tietenkin tärkeintä. On selvitettävä mahdollisuuksia aamuaikojen ns. prime-timen kaksinkertaistamista aloittamalla samaan aikaan 1. ja 10. teeltä. Ulkopuolisille voisimme tarjota pelimahdollisuutta vain 9 reiällä jne. Hallituksessa on myös keskusteltu onko vuonna 2006 esillä ollut osakkeiden ns. splittausta harkittava uudelleen. Kyseessä olisi A- ja B-osakkeiden muunto yhden pelioikeuden osakkeiksi. Myös mahdollisuudesta muuttaa myös C-osakkeet pelilipuiksi on keskusteltu. Molemmat muutokset vaatisivat kuitenkin yhtiöjärjestyksen muutoksen. Molemmissa muutoksissa on myös kyse niiden vaikutuksista osakkeen arvoon, tulokseen ja toimintaan yleensä. Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Golfosake pelaavan tahon omistamana merkitseekin enemmän kuin yrityksen omistamiseen liittyvä osake. Suomessa kentät on rakennettu pääosin yksityisinä hankkeina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kentät ovat siis olleet pelaajiensa (osakkaidensa) omistuksessa ja ne on rakennettu ja ylläpidetty heidän varoillaan ja kuten tunnettua niin seuratoiminta on organisoitu rekisteröityyn yhdistykseen (ry.). Omistajat ja seuran jäsenet olivat alussa melkein aina samoja henkilöitä tai yrityksiä, joiden työntekijät pelasivat ao. kentällä. Mutta sitten alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Nyt tätä yhteyttä ei enää yhtä selvästi ole varsinkaan kun nuoremmat eivät halua sitoutua samalla tavalla kuin aikaisemmat sukupolvet. Pelaamisen edellytyksenä oli aikaisemmin pelioikeuden hallinta nyt siihen riittää seuran jäsenyys. Pelaajan ei tarvitse siis enää omistaa osaketta. Tämän on mahdollistanut esim. etäjäsenyys ns. pay and play -kentällä tai pelioikeuden vuokraus. Myös pelilippujen saatavuus on kasvanut merkittävästi. Eli markkinat ovat oleellisesti toiset kuin vielä v. sitten, kun golfosakkeiden arvot olivat nousussa. Myös kenttien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti etenkin pääkaupunkiseudulla. Viimeisempänä tulokkaana Tapiola Golf, jonka 9 reikää avautui tänä vuonna. Kisa greenfee- ja yritystapahtumatuloista on äärimmäisen tiukkaa. Golfliiton tj. Petri Peltoniemi on todennut verottajan tulkintojen vaikuttaneen seurojen päätöksiin. Verottajan tulkinnan mukaan sellainen seura ei voi olla yleishyödyllinen yhteisö, jonka jäseniltä edel-

6 6 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET lytetään sitoutumista vuosittaisen pelioikeuden lunastamiseen tai osakkuuteen. Niinpä monet seurat lakkasivat vaatimasta koko kauden pelioikeuden lunastamista jäseniltään ne halusivat säilyttää yleishyödyllisen statuksensa. (Taloustaito 8/12 s.42). Tällä verottajan tulkinnalla ja seurojen reaktiolla siihen oli golfosakkeiden omistajien kannalta tuhoisat seuraukset. Seurat pitivät kiinni arvonlisäverovapaudestaan, kärsijänä olivat osakkeen omistajat. Pickala on kuitenkin toiminut suljettuna kenttänä eli meidän jäseneksi on pääsyvaatimuksena ollut pelioikeuden hallinta. Tästä periaatteesta olemme luopuneet kuitenkin viimekaudella kun hyväksyimme ns. perhejäsenyyden. Ns. suljetulla kentällä on luonnollisesti vaarana sisäänlämpiävyys ja sen seurauksena näivetty- Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. On mietinnän paikka, miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? minen. Pickalan osakkeen arvoon on kuitenkin mielestäni vaikuttanut markkinoiden muuttuminen ja pelaamisen helpottuminen ympäröivillä kentillä, sillä olemme niin lähellä muita ja meidän tarjoama golfelämys ei ratkaisevasti poikkea ympäröivistä kentistä. Huolimatta siitä, että pelaajien määrä Suomessa on vielä hienoisessa kasvussa tulee meidän pitää varamme. Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. Ruotsissa on nähtävissä, että suuret ikäluokat alkavat luopua osakkeistaan ja peräti pelaajan on arvioitu lopettavan tulevien 10 vuoden aikana ikäsyistä. Ja Ruotsissa pelaajien luopuminen lajin harrastajina näyttää olevan yleisempää nuorempien kohdalla ja tasoitusryhmässä yli hcp 25. Eli kynnys jatkaa voi olla toisaalta taloudellinen mutta myös turhautuminen omaan kehitykseen. Tässä on mietinnän paikka. Miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? Pickalan tarjoamat ulkoiset puitteet ovat nyt kunnossa. Meidän tuleekin panostaa tulevaisuudessa pelaamisen olosuhteiden lisäksi luonnollisesti myös sisällöllisiin tekijöihin kuten viihtyvyyteen, yhteisöllisyyteen, palvelujen laatuun, myyntityöhön, kapasiteetin hallintaan jne. Paljon tekemistä siis riittää! Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille osakkaille ja pelaajille, on ollut mukava vuosi pelata kanssanne erinomaisilla kentillämme. Erityinen kiitos työntekijöille, joiden työpanos on mahdollistanut positiivisen kokemuksen taas tänäkin vuonna!

7 7 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PICKALA GOLF RY YHDISTYKSEN 25-VUOTISJUHLAVUOSI KALLISTUMASSA LOPPUUN VEIKKO PULKKINEN PUHEENJOHTAJA PICKALA GOLF CLUB RY Merkkivuoden juhlapäivä elokuussa sujui suunnitelman mukaisesti perhepiirissä ja odotettuakin suuremman jäsenkunnan juhlistamana. Kaikki kolme kenttäämme täyttyivät yli kolmensadan kilpailijan toimesta ja iltatilaisuus sujui hyvässä tunnelmassa. Uusittu navetan yläkerta sai tulikasteensa hienona juhlapaikkana klubin tiloissa nautitun illallisbuffetin jälkeen. Tunnelma oli varmasti kaikkien mielestä tiivis, koska juhlijat viihtyivät paikalla pitkälle yli puolen yön. Merkkivuosi oli myös edellisessä syyskokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti ensimmäinen vuosi, jolloin yhdistyksen säännöt antoivat varsinaisille jäsenille oikeuden ottaa laajasti koko perheensä yhdistyksen jäseniksi ilman henkilökohtaisia pelioikeuksia ja pelaamaan perhegreenfeetä käyttäen. Syyskokouksessa saamme tilastotietoa miten sääntömuutos on otettu vastaan jäsenistön keskuudessa ja miten sitä on hyödynnetty ensimmäisenä vuotenaan. Koska kaikki jäsenet eivät ole Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. syyskokouksessa läsnä, käytän tässä hyväkseni tilaisuutta kiittää jäsenistöä minua kohtaan osoittamastanne luottamuksesta; olen saanut toimia yhdistyksen puheenjohtajana kolme kahden vuoden pituista toimintakautta. Se on ollut minulle rikasta ja toiminnantäyteistä aikaa. Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. Toivotan syykokouksessa valittavalle seuraajalleni ja koko uudelle hallitukselle Onnea ja Parasta Menestystä yhdistyksen tuleville vuosille. Kaikille jäsenille Kiitos ja Kumarrus. Pickalassa tavataan!

8 8 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI TOIMITUSJOHTAJALTA YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMUUTOS JARI HAKKARAINEN TOIMITUSJOHTAJA Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! Lähes vuosi sitten Pickala Golf Club ry:n vuosikokouksessa päätettiin pitkään vireillä ollut sääntömuutos, joka sai lopullisen hyväksynnän patentti- ja rekisterihallituksessa Klubimme jäsenyys ei enää perustu pelkästään pelioikeuteen, mutta osakkeenomistus on edelleen ehtona jäsenyydelle. Tästä poikkeaa vain juniori- ja yhteistoimintajäsenyydet. Mielestäni tämä muutos on oikea suunta nykyaikaiseen jäsenyysjärjestelmään ja järkevää tässä on ollut se, että klubiamme ei muutettu kerralla täysin avoimeksi. Pickalan jäsenyyden tulee edelleen olla haluttu ja arvostettu sekä houkutteleva. Uusien sääntöjen mukaan klubimme jäsenyys on mahdollinen varsinaisen jäsenen perheenjäsenille. Ohessa sääntöpykälä, josta ilmenee varsinaisen jäsenyyden kriteerit: Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n C-sarjan osakkeen henkilökohtaisesti tai vähintään 1/2 B-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/3 A-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/2 sellaisen yhtiön osakkeista, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n osakkeen ja on pelioikeuden haltija. Perhejäsenyyden kriteerit ohessa: Perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen aviotai avopuoliso tai tämän kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävä henkilö ja molempien omat tai

9 9 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Gimme: An agreement between two losers who can t putt. -- Jim Bishop yhteiset lapset ja lastenlapset. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä myös varsinaisen jäsenen isä, äiti, isoisä sekä isoäiti. Tämä tarkoittaa sitä, että riittää, kun yksi perheenjäsen on osakkeenomistaja ja pelioikeuden haltija. Erityisesti kannattaa huomioida se, että vanhemmat ja isovanhemmat voivat olla klubimme jäseniä, mikä on selkeä viesti siitä, että Pickala haluaa kunnioittaa niitä pitkäaikaisia osakkeenomistajia ja jäseniä, jotka eivät välttämättä pelaa enää kovin paljon, mutta haluavat pysyä Pickalan jäseninä. Näin osake on järkevää pitää perheessä ja myyntipainetta ei näiltä osin ole. Perhejäsenten green fee -maksut yhtiön hallitus päätti asettaa pelioikeuden haltijan ja vieras green feen väliin kuten myös varausehdot. Tämä koski maksuja, kun perheenjäsen tuli pelaamaan ilman pelioikeuden haltijan seuraa. Hinnoittelusta on tullut jonkin verran palautetta ja siihen otetaan kantaa ensi vuoden peliohjesäännössä. Perustavoite on lähtökohtaisesti se, että osakkeenomistajan pelaamisen tulee olla edullisinta kaikissa olosuhteissa. Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! A-sarjan pelioikeudelle on nykyisen peliohjesäännön mukaan mahdollisuus nimetä pelioikeuden haltija myös siinä tapauksessa, kun pelioikeus vaihdetaan sarjakortteihin. Näin ollen myös tällä pelioikeuden haltijalla on mahdollisuus liittyä klubimme vuosijäseneksi. Tämä avaa jäsenyysoikeuden esimerkiksi yritysten työntekijöille, jotka aikaisemmin ovat pelanneet meillä, mutta ovat olleet jonkin toisen klubin jäseniä. Uskon vahvasti, että tämä sitouttaa meillä pääsääntöisesti pelaavia yritysten työntekijöitä Pickala Golfiin. Jatkossa meillä voi olla myös juniorijäseniä, joilla ei ole pelioikeutta. Näin klubimme haluaa tarjota mahdollisuuden nuorille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan golfin pelaamisen ja jatkossa osallistua monipuoliseen junioritoimintaan. Junioritoimikunnassa on syvä huoli, mistä tulevaisuudessa saamme uusia nuoria golfin pariin. Toivottavasti tämä uusi sääntö lisää hiljalleen vähentynyttä juniorijäsentemme määrää. Jo ensi kaudella yhtiön ja yhdistyksen on varsin vahvasti panostettava yhteistyöhön yritysten kanssa, jotta voimme saada myös ulkopuolisia tuloja riittävän määrän toimintaamme. Erilaisten konseptien kehittäminen on tässä hyvin tärkeässä roolissa sekä uusien sääntöjen mukainen yhteistoimintajäsenyys. Mikäli haluat tarkentavaa tietoa uusista säännöistä, niin ota yhteyttä toimistoomme. Annamme mielellämme lisätietoja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Kiitos kaikille upeasta klubimme 25-vuotisjuhlavuodesta!

10 10 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA MARTIN EBERTIN MASTERPLAN NÄYTTÄÄ KOMEAN VIRTUAALI- KUVAN SEASIDEN VÄYLÄSTÄ 9. KENTTIEN KEHITTÄMINEN TULEVAISUUDESSA JUKKA UTRIAINEN KENTTÄTOIMIKUNNAN PJ GSM Strategia 2012 on kenttien osalta paketissa. Paljon on saatu aikaiseksi mutta paljon on vielä tekemättä, jos tahdomme nostaa vanhojen kenttien profiilia. Forest, joka on arvostettu niin omien kuin vieraspelaajien keskuudessa on rakennettu nykystandardien mukaan. Sen ansiosta kentän pelattavuus aikaisin keväästä aina myöhäiseen syksyyn on huomattavasti paremmalla tasolla verrattuna Parkiin ja Seasideen. Kehitysryhmän vetäjä Pekka Karttunen kirjoittaa omassa katsauksessaan tarkemmin, mistä vanhojen kenttien ongelmat ylipäätään johtuvat. Samasta kirjoituksesta löytyy myös ilmetoimikunnan sekä kenttätoimikunnan esittämät työt vuodelle Uudessa Strategia 2020, jota parhaillaan työstetään, kenttä tulee olemaan tärkeässä osassa. Seasiden masterplan on päivitetty bunkkerien osalta uudestaan ja Parkille tulemme jatkossa tilaamaan vastaavan kokonaissuunnitelman. Se, toteutuuko masterplanissa esitettävät työt koskaan, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa on ensiarvoisen tärkeää, että kehityssuunnitelma on tehty vuosiksi eteenpäin ja se tulee toimimaan hyvänä työvälineenä, vaikka henkilöt toimikunnissa tai hallituksissa vaihtuisivat. Uudessa strategiassa Oy:n hallitus tulee esittelemään vaihtoehtoiset pitkäntähtäimen kehityssuunnitelmat kustannusarvioineen. Osakkeenomistajien tahtotilasta tulee riippumaan kuinka Pickalaa halutaan jatkossa kehittää. Haluan myös tässä yhteydessä tuoda esille Oy:n hallituksen päivittämän ohjesäännön kenttätoimikunnan tehtävistä sekä tä-

11 11 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI mänhetkisen kenttätoimikunnan kokoonpanon. KENTTÄTOIMIKUNTA JA SEN TEHTÄVÄT Kenttätoimikunta toimii Oy Pickala Golf Ab:n alaisuudessa, yhteistyössä toimitusjohtajan ja kenttämestarin kanssa. Kenttätoimikuntaan kuuluu kenttämestari, toimitusjohtaja, kehitysryhmän päällikkö, seuran kapteeni, seuran pro sekä 1 5 jäsentä. Kenttätoimikunnan puheenjohtajana toimii Oy Pickala Golf Ab:n hallituksen jäsen. Kenttätoimikunta laatii pitkäntähtäimen suunnitelman kentän kehittämisestä. Kenttämestari laatii vuosittaisen hoito- ja kunnossapitosuunnitelman. Kehittämissuunnittelussa huomioidaan eri pelaajaryhmien tarpeet ja huolehditaan peliturvallisuudesta. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Kenttätoimikunta esittää vuosittain budjetoitavaksi tarvittavat varat hoito- ja kehittämistavoitteiden saavuttamiseksi. Kenttätoimikunta huolehtii, että kenttä toimii Course Ratingja Slope-määräysten mukaisesti ja että mitat ja merkinnät ovat tarkoituksenmukaisia. Kaikista muutoksista, jotka mahdollisesti vaikuttavat Course Rating- ja Slope-määräyksiin tai paikallissääntöihin on viipymättä informoitava Pickala Golf ry:n sääntö- ja tasoitustoimikunnalle. Piiri- ja liittotason yhteistyöllä parannetaan koulutustasoa ja saadaan laajempaa kokemusta kentän hoitoon. Jäsenistön ja osakkaiden palautteet kentänhoitoon ja kunnossapitoon käsitellään määrävälein tarvittaessa. Kenttätoimikunta / kenttämestari tiedottaa hoito- ja kunnossapitotoimenpiteistä niin, KENTTÄTOIMIKUNNAN KOKOONPANO 2012 Jukka Utriainen Puheenjohtaja Jari Hakkarainen Jesse Kaan Toimitusjohtaja Kenttämestari Pekka Karttunen Kehitysryhmän päällikkö Jyrki Mäntylä Mika Piltz Sari Lönn Harri Syrjänen Seuran kapteeni Seuran Pro Jäsen Jäsen että pelaajat voivat huomioida ne peli- ja varaussuunnitelmissaan. Hoitotoimet, jotka merkittävästi häiritsevät pelaamista on informoitava viikkoa aikaisemmin Pickalan toimistossa sekä Pickalan www-sivuilla.

12 12 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA UUTTA RAKENNETAAN JA VANHAA PARANNETAAN PEKKA KARTTUNEN KEHITYSRYHMÄN KENTTÄMESTARI Park ja Seaside teet kuntoon ohjelma on taputeltu kalkkiviivoille asti, viimeksi työn alla olleet teet ( Ss ja 2 ) tulevat käyttöön kesäkuun aikana. Ryhmän merkittävimmät syrjähypyt kohdistuivat Forestin taukokioskin, Seaside 7 viheriön ja navettarakennuksen ympäristöjen muokkaamiseen. Ensi vuoden kehityskohteiksi Ilmetoimikunta esittää: Pohjoisen pysäköintialueen ympäristön maisemointia. Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen kevyttä maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Näiden kohteiden tarkempi suunnittelu ja pohdinta on käynnissä Ilmetoimikunnassa Jussi Nurmion johdolla. Toteutuksen suorittaa kehitysryhmämme yhtiökokouksen hyväksymän esityksen mukaan. Ensi vuoden kehityskohteiksi Kenttätoimikunta esittää: Rangen kuivatuksen parantaminen, takaosan nostaminen koneellisen pallonkeräämisen mahdollistamiseksi. Rangen oikeanpuoleisen metsän puuston harventaminen ja metsäpohjan siistiminen pallojen keräämisen mahdollistamiseksi. Nurmilyöntipaikan takaosaan asennetaan yhtenäinen, hyvälaatuinen lyöntimatto korvaamaan yksittäiset käytöstä kuluneet matot. Harjoittelu tulee tapahtumaan pääsääntöisesti tältä mattokaistalta, ainakin alku- ja loppukaudesta. Näin saadaan varsinaiselta nurmilyöntialueelta vähennettyä kulutusta. Lyöntikatokseen asennetaan samanlainen matto. Lisäsi on pohdinnassa jatkaa lyöntikatosta kevyemmällä ratkaisulla. Tällainen kehikko suojaisi palloilta, muttei auringolta, tuulelta ja sateelta. Tutkitaan myös mahdollisuuksia jatkaa rangen taka-aitaa vielä pidemmälle oikealle. Pickalan monipuolisen ja laajan harjoitusalueen edelleen kehittämistä ja tilankäyttöä pohtii työryhmä. Kenttätoimikunnan keskustelussa ja evästyksessä työryhmälle on esitetty hiekkaesteitä eri matkoille ja mahdollisesti harjoitusviheriöitä eri harjoitteisiin.

13 13 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Seaside 16 poikittaisen vesiesteen putkittaminen ja peittäminen. Vesiesteiden kasvillisuuden poistamista imuruoppaamalla ja kaivukoneella. Tulevina vuosina on jo ihan välttämätöntä ohjata resursseja myös vesiesteiden ja varsinkin altaiden hoitamiseen. Sillä saataisiin paljon hyvää visuaalista ilmettä kentille. Esimerkiksi Seasiden aikoinaan kauniit altaat näyttävät nykyään jo suorastaan rutakoilta! Metsien harvennushakkuut jatkuvat marraskuusta Forest 7 8 suunnalla, Seaside tienoilla poistetaan lehtipuustoa ja annetaan kasvuedellytykset männyille ja vaahteroille, samalla saamme Seaside 16 uusituille lyöntipaikoille tarvittavaa valoa. Kohteet toteutetaan yhtiökokouksen hyväksymän budjetin puitteissa, rangen kehittämisen ja Huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla. turvallisuuden parantaminen on tärkeysjärjestyksen kärjessä. Kenttäyhtiön edustajat ottavat vastaan paljon kritiikkiä bunkkereista, erityisesti hiekan määrästä ja laadusta. Park- ja Seaside-kenttien bunkkereiden järjestelmällinen uudistaminen ei ole järkevää ennen päätöstä kenttien korjaustarpeesta. Korjaustoimenpiteet rajoittuvat toistaiseksi hiekan lisäämiseen tarvittaviin kohtiin. Parkin ja Seasiden 1 9 ulosmenot rakennettiin ( ) kotimaisen golfkenttärakentamisen alkutaipaleella. Kenttien toteutukseen oli käytettävissä niukalti, ainakin kotimaista kokemusta. Park- ja Seaside-kenttien rakenteet olivat aikansa uskomusten mukaisia, varsinkin väylä- ja karheikkoalueiden kuivatuksiin jouduttiin tekemään suuria parannuksia jo heti alkuvuosina, siitä kiitos ja kunnia hankkeen toteuttajille. Ne johtavat edelleen liiallista vettä pois kenttäalueelta, tosin vielä paljon parannettavaakin on. Viheriöiden toteutuksessa ei käytetty eri rakennekerroksia, kasvualusta muodostettiin hiekkakerroksesta johon jyrsittiin pintaan turvetta noin 5 10 sentin syvyyteen. Viheriöistä puuttuu erinomaisen tärkeä kasvukerroksen alapuolinen kuivatuskerros, salaojasora ja putket. Näiden toiminnan tarkoituksena on pitää kasvualusta tasaisen kosteana ja poistaa kasvualustasta liiallinen kosteus pois. Tämän ominaisuuden puuttuminen aiheuttaa viheriöiden epätasaista kosteutta ja voi vaikuttaa negatiivisesti talvehtimisen onnistumiseen, keväällä viheriöiden kuntoutumiseen ja kesällä kunnossapitoon. Kasvualustakerros on vuosien myötä kasvanut näilläkin viheriöillä hiekkauksien myötä, mutta se ei kuitenkaan korvaa kunnollista ja nykyaikaista viheriörakennetta. Näiden viheriöiden kuntoutuminen tapahtuu keskimäärin juhannuksen tienoilla, optimikunnossa ne ovat vasta heinäkuun puolella, ja näin on jouduttu tyytymään miltei puoli pelikautta vaihtelevan epätasaisiin viheriöihin. Hyvä kentänhoitokaan ei pelasta siltä tosiasialta, että huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla.

14 14 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄMESTARI KYLMÄ KESÄ JA SATEINEN SYKSY HAASTAA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI Jälleen on yksi erilainen kausi takana. Runsaslumisen talven jäljiltä pelikausi saatiin käyntiin talkoiden jälkeen sunnuntaina Seasiden takaysin osalta. Siitä sitten vaiheittain avattiin seuraavan viikon aikana niin, että kaikki kentät olivat auki sunnuntaina Viheriöillä oli osittain erittäin pahoja jääpoltevaurioita, etenkin Forestilla; viheriöitä jouduttiin paikkokylvämään useampaan kertaa kevään aikana. Lisäksi kevään alku ja kesän kylmät säät hidastuttivat osaltaan viheriöiden kuntoutumista. Forestin viheriöistä 4, 6, 7, 9, 13 ja 17 aiheuttivat eniten päänvaivaa. Näillä viheriöillä jääpolte oli paikoin tappanut monivuotisen ruoholajikkeen, rönsyröllin. Parkin ja Seasiden osalta viheriöt kuntoutuivat varsin normaaliin tapaan kesäkuun puoliväliin mennessä, pois lukien muutaman Seasiden takaysin viheriön, jotka kärsivät kastelujärjestelmäongelmista juuri kylvöjen jälkeen. Kentänhoidon puolella käytimme ensimmäistä kertaa vuokrattua työvoimaa. Työntekijät tulivat Liettuasta vaiheittain niin, että ensimmäiset kuusi henkilöä aloittivat toukokuun puolessa välissä ja keskittyivät bunkkereiden kunnostukseen. Loput seitsemän hen- Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. kilöä aloittivat kesäkuun alkupuolella. Heille opetettiin kaikki samat kentänhoidon työt, mitä kuuluu muillekin kesä/kausityöntekijöille, bunkkereiden ajosta viheriöleikkuuseen. Osalle heistä kuului myös vastuu golfautojen pesusta iltaisin. Saatujen kokemusten ja palautteen perusteella tulemme myös ensi kaudella käyttämään heidän työpanostaan kentänhoidon eri tehtävissä. Toukokuun aikana Park- ja Seaside-kenttien bunkkereihin lisättiin hiekkaa saadun palautteen perusteella, se oli niin sanottua elvytyshoitoa. Toimenpide paransi bunkkereiden pelattavuutta, mut-

15 Keskity jo ensi kevään golf-kierrokseesi - Me asuntokaupan ammattilaiset hoidamme asunnon myynnin puolestasi! ta ei poistanut bunkkereiden huonoa peruskuntoa; puutteellinen salaojitus sekä osittain nurinkurinen muotoilu. Niin bunkkerit kuin muutkin kentän alueet vanhojen kenttien, Parkin ja Seasiden osalta alkavat olla ns. tiensä päässä. Joka vuosi rapistuva kastelujärjestelmä, viheriöalueiden rakenteelliset epäkohdat ja puutteellinen salaojitus ovat vain osa niistä asioista, joihin on syytä tulevina vuosina panostaa, mikäli haluamme pitää kentistä hyvää huolta ja jatkaa positiivista kenttien kehitystyötä Pickalassa. Lisäksi kentänhoidon henkilöstöresurssit pitäisi saada tulevina vuosina sille tasolle, mitä ne 54-reikäisellä kentällä pitäisi olla. Vakituinen henkilökunnan syysretki ja samalla Vihreän takin metsästys suuntautui tänä vuonna Liettuan Vilnaan Le Meridien hotellin yhteydessä olevalle The V Golf Club -kentälle. Kentän paikoin kapeat väylät ja runsaat vesiesteet tekivät pelaamisesta hyvin haasteellista. Ryhmästämme löytyi kuitenkin yksi pelaaja, joka kesytti kentän ja vei vuoden 2012 henkilökunnan mestaruuden 27 reiän pistebogituloksella 50 pistettä Sanna Haavisto. Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. Juttua kirjoittaessa sataa taas ja täytyy vain toivoa, että sateet hellittäisivät edes osittain, että tärkeimmät syksyn hoitotoimenpiteet saataisiin tehtyä. Kiitokset kaikille kuluneesta kaudesta ja suunnataan katseet kohti tulevia haasteita. Tilastotietoa syyskuun sademääristä Pickalassa viime vuosilta oman kirjanpitoni mukaan, vuoden 2010 sademäärä oli 95 mm, v mm ja v mm. Tutustu palveluihimme ja välittäjiimme osoitteessa & Soita maksuton arviokäynti! Prime House Oy LKV Suomalaistentie Espoo Puh Lankaliittymästä soittaessa 8,28snt/puh + 5,95snt/min Matkapuhelimesta soittaessa 8,28snt/puh + 17,04snt/min Y:

16 16 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA PERUSASIAT KUNNOSSA HURMAAMISEEN PALJON MATKAA JUSSI NURMIO PALVELU- JA ILMETOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJA Milloin tunsit, että sinua palveltiin hyvin todella hyvin? Milloin pysähdyit vain katselemaan ympärillesi havahtuen siihen, että onpa täällä kaunista? Tai, että pidetäänpä tästä paikasta hyvää huolta? Meillä kaikilla on näistä muistomme. Ne tuovat hyvän mielen ja hymyn huulille. Niiden taustalla on useimmiten se, että joku on nähnyt todella paljon vaivaa sen eteen, että ilahtuisit. On suunniteltu, toteutettu ja ylläpidetty. Olemme Pickalassa menneet paljon eteenpäin sekä kauneusarvojen ylläpitämisessä että palveluiden parantamisessa. Olemme Suomen Golfklubien mittapuun mukaan jo kärjen tuntumassa. Ehkä meillä on kuitenkin väärä vertauskohta, joka antaa meille vääriä signaaleja: liian positiivisia? Mitä jos vertaisimme itseämme vaikkapa johonkin ulkomailla olevaan golf-resortiin, jossa on sekä hotelli että kenttä? Tai vain parhaisiin golfklubeihin maailmalla? Otamme pataan vertailussa aika pahasti. Tähän on helppo sanoa, että rahallahan saa kaikkea, vertailu on epäreilu. Olen osittain eri mieltä. Hyvää palvelua saa asenteella ja yhteisön positiivisella hengellä, kaunista ilmettä voi rakentaa hyvällä suunnittelulla, tinkimätöntä ylläpitoa ahkeruudella. Ei kuitenkaan kokonaan voi ohittaa taloudellisten resurssien merkitystä. Eikä myöskään sitä, että Suomessa palkkataso on erittäin kova ja tekee erinomaisen palvelun tuottamisen haastavaksi. Toimikuntamme rooliin kuuluu myös ravintolan ja shopin toiminnan arviointi. Molempien tasoa arvioidaan myös jäsenille suunnatussa tutkimuksessa, joka

17 17 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI tehdään joka vuosi. Kestäväkö ravintolamme ja proshoppimme vertailua maailman parhaiden golfklubien kanssa? Tulisi arvioida tarjontaa, palvelua ja miljöötä. Vastaus on: eivät paitsi puitteiden osalta. Lisää paloa ja halua! Sitä toivotaan ja vaaditaan jatkossa. Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. TEHTIIN SITÄ TÄNÄKIN VUONNA. Vuosi 2012 oli myös vuosi, jolloin saatiin asioita aikaan: isoja ja pieniä. Pohjoinen parkkipaikka josta on tullut pääparkkiksemme päällystettiin. Hieno juttu ja homma vaan paranee kunhan maisemoinnit saadaan kuntoon. Verkkosivustomme uudistettiin kokonaisuudessaan. Palaute on ollut hyvä: Freesit ja Pickalan näköiset, Erottuvat muista. Nopeat ja toimivat. Kaikki kentät saivat uudet roskikset. Satasen tolpat kaksin kappalein tulivat kaikille väylille. Seaside sai väyläkylttinsä. Shoppi sai uudet markiisit mistä varsinkin henkilökunta kiittää. Alueen ilmeeseen tulee jatkossa myös vaikuttamaan positiivisesti se, että pitkään toivottu pyörätie alueelle valmistui osittain. Jäämme odottamaan pyörätien asfaltointia ja maisemointeja. Vaikka toimikuntamme ei ole ollut juurikaan vastuussa Kirkkonummen moottoritiestä, niin toimikuntamme kiittää kaikkien jäsenten puolesta hienosta työstä. Emme saaneet vain 15 minuuttia lyhyempää ajomatkaa Helsingistä vaan myös hienosti maisemoidun stradan kentillemme. MIKÄ ON HALUTTU TASO? Mikä on sitten se taso, johon tulisi pyrkiä niillä resursseilla, joita meillä on? Tai pikemminkin, mikä on se tahtotila, johon osakkaiden enemmistö haluaa tähdättävän? Strategiatyöryhmän teettämän tutkimuksen tulokset voisi tulkita suoraviivaisesti vaikka näin: Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. Puretaan tuota hiukan. On selvää, että osa kentistämme on tullut tiensä päähän ellei sitten hyväksy sitä, että esim. Parkin ja Seasiden etuysit ovat hyvässä kunnossa vasta heinäkuussa, kauden keskivaiheilla. Investointitarpeita on niiden esittäminen ja haarukointi kuuluu kuitenkin yhtiön hallitukselle ja sen strategiatyöryhmälle. Ilmetoimikunnan tarpeet ovat pienempiä, mutta nekin ovat merkittäviä jos halutaan hyvää ja kaunista. Meidän tulisi varata rahaa ilmeen ja toimivuuden kohentamiseen. Ensi vuonna rahaa menee seuraaviin kohteisiin (jotka ovat jääneet alkujaankin tekemättä tai

18 18 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA laiminlyöty): Pohjoisen pysäköintialueen ( tennisparkki ) ympäristön maisemointi Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Tuossa on keskeinen lista ensi vuoden tekemisistä ilmeen osalta. Lista on lyhyt. Tekemistä olisi paljon enemmän, mutta yhtiön talous ei juuri nyt anna periksi pitää sulatella edellisiä investointeja. Mm. ikuisuuskysmys kenttien vessojen uusimisesta jää tulevaisuuteen. Meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Vessojen osalta otamme kuitenkin tärkeän askeleen kohti parempaa: Seasidelle rakennetaan uusi vessa kisällintyö jatkoa varten 12. tiiboxin ja 16. greenin väliin. (Jos siis budjettiehdotus hyväksytään.) Piha-alueiden ja logistiikan suunnittelu jää myöhemmille vuosille. SUUNTAA HAETAAN Käsitykseni Pickalan tulevaisuudesta on kuitenkin positiivinen. Olemme viime vuosien aikana kirineet kiinni osan vastuuvajeestamme eli tehneet pakolliset korjausinvestoinnit. Nyt on tärkeää, että ymmärrämme, ettemme mene samaan lankaan uudestaan. Eli säästetään ja sitten yllätytään yhdessä, kun pitää laittaa kerralla paikkoja isosti kuntoon ja kättä taskuun. Golfyhteisön hoitamisessa tasaisuus on valttia. Pöydälle on tulossa iso keskustelu tahtotilasta: Parkin ja Seasiden uudistukset tulevat vaatimaan paljon rahaa. Samalla kuitenkin on pidettävä huolta kaikesta muusta ja hyvästä tasosta. Keskustelu tulee kilpistymään rahaan. Yhtiö saa tulonsa pääasiassa vastikkeista. Mikä on sopiva ja toiminnan laadun turvaava taso? Toinen mielenkiintoinen kysymys on myös vastaamatta: meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Kysymyksiä on siis paljon. Mutta kuten aina, niin pallo lentää ensi kesänä riippumatta vastauksista.

19 Uusi Golfresepti Travel on täällä! Ilmeen lisäksi myös palvelumme ovat uudistuneet... 72h Mika Piltz GOLFRESEPTI SHORT BREAKS Ota irtiotto arjesta ja lähde viikonloppumatkalle, jossa kaikki on valmiina. Varaa 3-4 päivän golfbreikki vaivattomasti ja turvallisesti. 72h-PALVELU Etkö löytänyt mieleistäsi matkaa? Me räätälöimme sinulle sopivan golfmatkan 72 tunnissa tai usein jopa alle. GOLFRESEPTIN PRO TEAM Tutustu Golfreseptin Pro-teamiin ja Promatkoihin. Golfresepti Travel on Suomen PGA:n virallinen yhteistyökumppani. Golfresepti ainutlaatuisia golfelämyksiä ja tapahtumia vuodesta 1991

20 20 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI MEIDÄN KLUBI JUHLAPÄIVÄN OHJELMA ALKOI JANOS UOTILAN PITUUSLYÖNTI SHOW LLA KLO NÄYTÖS KERÄSI RUNSAASTI JÄSENIÄ PAIKALLE. HEI, SAIN JANOKSEN PALLON! AAMUPÄIVÄLLÄ SAIMME MYÖS IHASTELLA PRO SHOPPIMME, PD-GOLFIN VAATETARJONTAA OMIEN UPEIDEN LADYJEMME ESITTELEMINÄ. OIKEALLA PD-GOLFIN HYVÄ HENGETÄR JONNA DAHLGREN, JOKA SUUNNITTELI KOKO NÄYTÖKSEN. RAKKAAT JÄSENET! SIRPA YLITALO KLUBITOIMIKUNNAN PJ Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Hieno 25-vuotisjuhlavuotemme on juhlittu ja vietetty. Kiitos jäsenille runsaasta osallistumisestanne kaikkiin juhlavuoden tapahtumiin ja ennen kaikkea varsinaiseen suureen, juhlavuoden huipentumaan 25-vuotisjuhlaan ! Juhlatoimikuntaan kuuluivat Jari Hakkarainen, Sole Lang, Kenneth Lindholm, Sari Lönn, Eva Taskinen ja Sirpa Ylitalo. Aloitimme järjestelyt jo heti vuoden alussa ja kokoonnuimme asian tiimoilta lukuisia kertoja. Kiitos kaikille tiimin jäsenille! Oli upeaa tehdä töitä alan ammattilaisten kanssa! Vihdoin h-hetki oli käsillä. Varasimme kaikki edellisen päivän klubin ja navetan sisustamiseen ja juhlakuntoon saattamiseen. Saimme avuksemme talkooväkeä, kiitos siitäkin. Koko juhtavuosi onnistui erinomaisesti. Vaikka kesän säät olivat sateiset, meidän tapahtumia säät suosivat. Saimme pelata ja viettää yhteistä aikaa todella upeissa sääolosuhteissa. Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Toivotamme kaikki tervetulleiksi myös seuraavan ja tulevien kausien tapahtumiin! Klubitoimikunnan puolesta rentouttavaa talvea ja riemukasta jälleennäkemistä taas ensi keväänä!

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA

UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA 1 2014 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI UUSI KAUSI TÄYNNÄ ODOTUSTA, MENESTYSTÄ JA MAKEITA VOITTOJA KESÄLLÄ LUVASSA JÄNNITYSTÄ

Lisätiedot

KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA!

KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA! 1 2009 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY kaksi KERTAA VUODESSA WWW.PICKALAGOLF.FI KESÄ PICKALASSA EI HULLUMPAA! HUVIKUMPU VAI VILLA VILLEKULLA Golfarin askel käy taukotuvalle.

Lisätiedot

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015

KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 KEIMOLAN GOLFYHTEISÖN JULKAISU 1 2015 V U O S I K I R J A 2 0 15 YHTEISVASTUU OPEN 2015 Keimola Golf 25.5.2015 Yhteisvastuu 2015 tukee apua tarvitsevia ihmisiä Suurella sydämellä -vapaaehtoistoiminnan

Lisätiedot

2014#2. Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10. 25-vuotisjuhlat. s. 24. tulossa s. 26. Pelattu ympäri vuoden

2014#2. Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10. 25-vuotisjuhlat. s. 24. tulossa s. 26. Pelattu ympäri vuoden ingside 2014#2 Synttärit St Andrewsissa s. 22 Tommy ja Jaana lyöntipelimestarit s. 10 25-vuotisjuhlat s. 24 tulossa s. 26 Pelattu ympäri vuoden Kausi 2014 Sisältö 4 Rinkun mestarit 2014 6 Tommy Gulin vei

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012. 80 vuotta golfia Talissa HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2 2012 80 vuotta golfia Talissa Tali Golf 1 Syyskokous ja henkilövalinnat SYYSKOKOUS Jälleen on yksi golfkesä takana, on aika siirtää katse tulevaan. Menneen kauden tapahtumia

Lisätiedot

mestarit Swingin pohjat luodaan talvella Kesän 2012 Meitä on JO 1700 Vihertääkö ruoho aidan takana? Positiivisten uutisten kausi s. 24 2012#2 s.

mestarit Swingin pohjat luodaan talvella Kesän 2012 Meitä on JO 1700 Vihertääkö ruoho aidan takana? Positiivisten uutisten kausi s. 24 2012#2 s. ingside 2012#2 Kesän 2012 mestarit Vihertääkö ruoho aidan takana? s. 18 Meitä on JO 1700 s. 28 Positiivisten uutisten kausi s. 21 Swingin pohjat s. 24 luodaan talvella 2 Kausi 2012 Voittajan puhe Kauden

Lisätiedot

Tuttu kenttämestari ahkeroi. Tapahtumakalenteri. Uusi pro piinapenkissä. Väylävinkit s. 25. Arskan aamukierros. Miksi Rinkun osakkuus kannattaa? s.

Tuttu kenttämestari ahkeroi. Tapahtumakalenteri. Uusi pro piinapenkissä. Väylävinkit s. 25. Arskan aamukierros. Miksi Rinkun osakkuus kannattaa? s. ingside 2012#1 Arskan aamukierros s. 14 2012 Tapahtumakalenteri Väylävinkit s. 25 Uusi pro piinapenkissä s. 4 Miksi Rinkun osakkuus kannattaa? s. 18 Tuttu kenttämestari ahkeroi s. 6 2 Kausi 2012 Tapahtumakalenteri

Lisätiedot

NURMIJÄRVEN GOLFKLUBI RY:N LEHTI JÄSENILLE JA SIDOSRYHMILLE Nro: 1 Huhtikuu 2015 TERVETULOA UUTEEN KAUTEEN 2015!

NURMIJÄRVEN GOLFKLUBI RY:N LEHTI JÄSENILLE JA SIDOSRYHMILLE Nro: 1 Huhtikuu 2015 TERVETULOA UUTEEN KAUTEEN 2015! NURMIJÄRVEN GOLFKLUBI RY:N LEHTI JÄSENILLE JA SIDOSRYHMILLE Nro: 1 Huhtikuu 2015 TERVETULOA UUTEEN KAUTEEN 2015! FIRST TEE Tarkista Nexgolfissa seuraavat asiat: Yhteystietosi osoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite.

Lisätiedot

Syksy 2014. www.kgm.fi

Syksy 2014. www.kgm.fi KGM Syksy 2014 www.kgm.fi 1 Kankaisten Golf ry Perustettu 1989 Kenttä: Kankaisten Golfpuisto Suunnittelu: Pekka Sivula Osoite: Maskuntie 281, 21250 Masku Puheenjohtaja: Tarja Nuotio, 040 5063715 Toiminnanjohtaja:

Lisätiedot

2014#1. Tapahtuma- Kalenteri s. 3. Jyrkikapteenin mietteet s. 28. SM-mitaleille s. 10. kentällä. s. 4

2014#1. Tapahtuma- Kalenteri s. 3. Jyrkikapteenin mietteet s. 28. SM-mitaleille s. 10. kentällä. s. 4 ingside 2014#1 Tapahtuma- Kalenteri s. 3 Jyrkikapteenin mietteet s. 28 Edustusryhmä tähtää SM-mitaleille s. 10 Uutta kentällä s. 4 ERG Tauko vai ei? Yksi eniten tunteita herättävistä ja mielipiteitä jakavista

Lisätiedot

Syksy 2011. www.kgm.fi

Syksy 2011. www.kgm.fi KGM Syksy 2011 www.kgm.fi KGM Sisällys: Pääkirjoitus 3 Yhdeksän kautta Kankaisissa 4 Seuran puheenjohtajan tervehdys 7 Kaasua vai jarrua? 12 Kausi paketissa 14 Toimikuntien katsaukset 12 15 Kolollekko?

Lisätiedot

On Juhlan aika TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2008. Tarinagolf ry 25v. ja VanhaTarina 20v. 18.6.2008

On Juhlan aika TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2008. Tarinagolf ry 25v. ja VanhaTarina 20v. 18.6.2008 TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2008 Kuva: Jussi Peltola / Savon Sanomat On Juhlan aika Tarinagolf ry 25v. ja VanhaTarina 20v. 18.6.2008 Tällainen oli tilanne Kuopion seutukunnan golfissa 17.5.1983. Kuvassa

Lisätiedot

Sisältää kutsut syyskokouksiin

Sisältää kutsut syyskokouksiin Aurinko Palsta Aurinko golfin jäsen- ja osakaslehti 2 10 Sisältää kutsut syyskokouksiin Kilpailutulokset Tyytyväisyyskyselyn tulokset www.masku.com varaa nyt! Aurinko Golfiin Naantaliin kauden 2011 pelioikeus

Lisätiedot

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011

HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011 HELSINGIN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 1 2011 Puheenjohtajalta Parannetaan mainettamme yhdessä Ihan aluksi haluan kiittää entistä puheenjohtajaamme Leif Ekströmiä asia joka jäi perinteisesti tekemättä joulukuun

Lisätiedot

Tarinagolf ry:n jäsenlehti 1/2005. Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii

Tarinagolf ry:n jäsenlehti 1/2005. Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii Tarinagolf ry:n jäsenlehti Kalifornian terveiset Majurista kapteeniksi Ole oma pikku caddiemaster Tarina tutkii Ry:n Tarinagolf puheenjohtajan palsta HYVÄT JÄSENET! S euramme 23. toimintavuosi on käynnistynyt.

Lisätiedot

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2011 puheenjohtajan palsta kohti pelikautta Parin viime vuoden ajan tarinalaisten kilpailumenestys on ollut lähes huikea. Tämä on osoitus systemaattisesta nuorten ohjauk sesta

Lisätiedot

Albatrossi. Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä. 20-vuotishistoriikki! Harri Ahtiainen on uusi pro. Kilpailukesä tulee olemaan vilkas

Albatrossi. Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä. 20-vuotishistoriikki! Harri Ahtiainen on uusi pro. Kilpailukesä tulee olemaan vilkas PBG PORVOO BORGÅ GOLFIN JÄSENLEHTI 1/2012 Albatrossi 20-vuotishistoriikki! SIVUT 9-15 Mikko Huopalaisen täysosuma seiskaväylällä Harri Ahtiainen on uusi pro SIVU 3 Kilpailukesä tulee olemaan vilkas SIVU

Lisätiedot

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013

Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf Jäsenlehti 2/2013 Laukaan Peurunkagolf 1 LPG 2/2013 24. vuosikerta Tässä lehdessä Peurunkagolf........................... 2 Kohtaamisia............................. 8 Toimikunnat.............................

Lisätiedot

2013# 1. Kesän 2013. Kilparyhmä. vahvistuu. s.18. s. 6. Valvojan päivä. Millaiset greenit tänä kesänä? s. 22. Kati Nieminen palasi joukkoomme. s.

2013# 1. Kesän 2013. Kilparyhmä. vahvistuu. s.18. s. 6. Valvojan päivä. Millaiset greenit tänä kesänä? s. 22. Kati Nieminen palasi joukkoomme. s. ingside 2013# 1 Kilparyhmä vahvistuu s.18 Kesän 2013 Tapahtumat Valvojan päivä s. 22 Kati Nieminen palasi joukkoomme s. 4 s. 6 Millaiset greenit tänä kesänä? 1 Tapahtumakalenteri 2013 Pelitaso kohenee

Lisätiedot

SYKSY 2009 MAGAZINE. Minnin treenit kesän kohokohta junnuille.

SYKSY 2009 MAGAZINE. Minnin treenit kesän kohokohta junnuille. SYKSY 2009 MAGAZINE Minnin treenit kesän kohokohta junnuille. Sarfvik Magazine syksy 2009 1 Golfsarfvik Oy:n hallituksen puheenjohtaja, Aaro Liuksiala Sarfvikin visiosta käytäntöön Golfsarfvik Oy:n yhtiökokouksen

Lisätiedot

KAUDEN 2012 PARHAAT HETKET

KAUDEN 2012 PARHAAT HETKET NURMIJÄRVEN GOLFKLUBI RY:N LEHTI JÄSENILLE JA SIDOSRYHMILLE Nro: 2 Lokakuu 2012 KAUDEN 2012 PARHAAT HETKET 7 8 16 KAPTEENIN KANNU TAPAHTUMA UUSILLE JÄSENILLE LADYJEN PITKÄ ODOTUS PÄÄTTYI VOITTOON SENIOREISTA

Lisätiedot

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille!

Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Hyvinkään Golfseuran kevätlehti 2012 jäsenille ja yhteistyökumppaneille Klubihengestä vetovoimaa myös uusille jäsenille! Ympäristöystävällistä ja varmaa kaukolämpöä. Riihimäen Kaukolämpö Oy, Lopentie 15-17,

Lisätiedot

Kevät 2012. www.kgm.fi

Kevät 2012. www.kgm.fi KGM Kevät 2012 www.kgm.fi 1 Kankaisten Golf ry Perustettu 1989 Sisällysluettelo: Tulossa mielenkiintoinen kausi 3 Klubin kesä 2012 4 Parahin golffari 5 Caddiemasterit kaudella 2012 7 Kenttämestarin kevättervehdys

Lisätiedot

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2009

TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2009 TARINAGOLF RY:N JÄSENLEHTI 1/2009 PUHEENJOHTAJAN PALSTA TERVE NUORI, TERVE AIKUINEN, GOLFARI Otsikon tervehdyksen lisäksi haluaisin kiinnittää huomiota siihen, että golf on monissa tutkimuksissa todistettu

Lisätiedot

Kauden päättäjäistunnelmia

Kauden päättäjäistunnelmia 21 v. Nurmijärven Golfklubin jäsenlehti 4/2011 Kauden päättäjäistunnelmia sivut 4 5 Antti Sarjamo jatkaa puheenjohtajana sivu 9 Lasten harrastusten kustannukset golfin edullisuus yllättää? sivu 5 first

Lisätiedot

TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI. sivu 5. Kisat ja tapahtumat. sivu 16. Juniorit TUUSULAN GOLFKLUBI

TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI. sivu 5. Kisat ja tapahtumat. sivu 16. Juniorit TUUSULAN GOLFKLUBI TUUSULAN GOLFKLUBI TGK Kenttäposti TUUSULAN GOLFKLUBIN JÄSENLEHTI 2/2014 sivu 5 sivu 6 sivu 16 sivu 22 Sanna Kervinen Kisat ja tapahtumat Juniorit Linksien lumoa PÄÄKIRJOITUS Tuusulassa 9.11.2014 Mennyt

Lisätiedot

Master Golf. www.mastergolf.fi. Master Golf ry:n jäsenlehti 2 2013. Finnish Open 2013 Junnuille menestystä

Master Golf. www.mastergolf.fi. Master Golf ry:n jäsenlehti 2 2013. Finnish Open 2013 Junnuille menestystä Master Golf www.mastergolf.fi Master Golf ry:n jäsenlehti 2 2013 Finnish Open 2013 Junnuille menestystä MGC TIEDOTTAA Kiitos kuluneesta golfkaudesta kaikille! Opetus jatkuu jälleen Season Golfin sisäharjoitteluhallissa

Lisätiedot

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008

T UUL ET. Tawastin. Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008 T UUL ET Tawastin Tawast Golf ry:n jäsenlehti 2/2008 Kausi 2008 Kauden kuuma aihe, fuusio Aulanko Golfin kanssa vai ei, on juuri saanut ratkaisunsa. Tawastin ylimääräinen yhtiökokous on hylännyt esityksen

Lisätiedot

ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10

ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10 ry:n jäsenlehti 2/2014 Juniorityttöjen määrä kasvoi 63%! s.10 Puheenjohtajan palsta Tämän otsikon lanseerasin syksyllä 2012, kun olimme saaneet strategiatyön valmiiksi vuosille 2012-2017. Olemme toimineet

Lisätiedot

Master Golfin klubilehti 1è2015. Kesän tapahtumakalenteri. Henkilökunta tutuksi MASTER GOLF

Master Golfin klubilehti 1è2015. Kesän tapahtumakalenteri. Henkilökunta tutuksi MASTER GOLF Master Golfin klubilehti 1è2015 Kesän tapahtumakalenteri Henkilökunta tutuksi MASTER GOLF MGC tiedottaa MASTER GOLF COURSE OY MASTER GOLF CLUB RY Maksut 2015 Green fee Arkisin ennen klo 14.00 Perheenjäsen

Lisätiedot