25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN"

Transkriptio

1 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA 25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN PICKALAN JUNIORIT OVAT NYT SUOMEN MESTAREITA Junnut nappasivat SM-joukkuekultaa Naantalissa. HUIPPULAATUINEN VIHERIÖPINTA VAI POMPPURATA Kuntoutumisen resepti on piilossa pinnan alla. KENTTÄENNÄTYK- SIÄ, HOLAREITA, MESTAREITA Onnea voittajille. Kuvakavalkadi näyttää iloisia naamoja. UUSI STRATEGIA MÄÄRITTELEE TULEVAISUUDEN Golfyhteisössä kenttä on pääroolissa myös jatkossa.

2 2 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI INFO TÄSSÄ NUMEROSSA OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA. SEURAAVA ILMESTYY KEVÄÄLLÄ LEVIKKI 2000 KPL PÄÄTOIMITTAJA INKERI KALLIO TAITTO MARKO LIUKKONEN VALOKUVAT INKERI KALLIO, KAI NORDBERG, MATTI RAJALA LA BUENAFOTO, EIJA SAARINEN, JUKKA UTRIAINEN, SIRPA YLITALO PAINO KOPIO NIINI YHTEYSTIEDOT KAIKISSA AUKIOLOAJOISSA SÄÄVARAUS AJANVARAUS PERUUTUKSET CADDIEMASTER PRON AJANVARAUKSET MIKAEL PILTZ GOLFTOIMISTO GOLFKUJA 5, SIUNTIO MA PE KLO 9 15 PUH FAX GOLFTOIMISTO ON KIINNI MARITTA JUSSILAINEN PALVELUPÄÄLLIKKÖ SANNA HAAVISTO TOIMISTOPÄÄLLIKKÖ JARI HAKKARAINEN TOIMITUS-/ TOIMINNANJOHTAJA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI PEKKA KARTTUNEN KENTTÄMESTARI FACEBOOK KLUBIRAVINTOLA KIITTÄÄ KAUDESTA! SISÄLLYS Kehityksen suuntaviivat puhuttavat Ilkka Kylmälää 3 Veikko Pulkkinen kiitos ja kumarrus 7 Jari Hakki Hakkarainen suosittaa perhejäsenyyttä 8 Kenttien kehittäminen jatkossa Jukka Utriainen 10 Pekka Karttunen tuntee viheiöiden kuntoutumisen salat 12 Kenttämestari Jessa Kaan tekee selkoa kauden haasteista 14 Perusasiat ovat kunnossa, kirjoittaa Jussi Nurmio 16 Juhlavuoden tunnelmia aamusta alkaen 20 Junnuilla vahva kausi 26 Pickala on Suomen paras juniorigolfseura 30 Kapteeni Jyrki Mäntylän puheenvuoro 33 Edustuspelaajaohje uudistuu, sanoo Marco Willberg 33 Ladykapteeni Kitty Seppälä yhteistyö on juhlaa 34 Seniorit ahkerasti kisailemassa 36 Kilpailut ovat oleellinen osa golfklubin toimintaa 38 Holareita ja tositarinoita 40 Tuloskimara esittelee iloiset mestarit 42 Kylpylähotelli tekee unelmasta totta 50

3 3 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET PICKALAN GOLFYHTEISÖ VUONNA 2020 ILKKA KYLMÄLÄ PUHEENJOHTAJA OY PICKALA GOLF AB Strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Vuonna 2003 määritellyn strategian ja 2008 kenttien kehittämissuunnitelman keskeiset asiat on saatu hyvin eteenpäin tai päätökseen. Meillä on nyt kolme erilaista kenttää ja lyöntipaikat on kunnostettu Parkilla ja Seasidella. Lisäksi olemme saaneet aikaiseksi golfkartanoon erinomaiset toimisto- ja sauna- ja muut tilat. Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. Ulkonaisesti merkittäviä muita investointeja on ollut tietysti näyttävä ja viihtyisä Forestin taukokioski. Myös uudet golfautot ovat omalta osaltaan rakentaneet haluttua mielikuvaa, joka välittää Pickalasta positiivista ja eteenpäin suuntautuvaa tekemisen meininkiä. Merkittävä imagollinen ja käytännöllinen investointi tänä vuonna oli yläparkkipaikan asvaltointi. Ensi vuodesta eteenpäin tekeillä oleva Pickalan golfyhteisö vuonna strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Hallitus on hahmotellut mm. golfyhteisömme arvoiksi henkisen ja fyysinen hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja tasavertaisuuden. Strategisiksi kehittämisohjelmiksi olemme valinneet kentät, tilat ja toimintaympäristön, perus- ja Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. oheispalvelujen, toimintatapojen ja kulttuurin sekä halutun mielikuvan kehittämisen. Kenttien, tilojen ja toimintaympäristön osalta tärkeää olisi saada aikaiseksi yhdessä maanomistajien ja muiden intressiryhmien kanssa Pickalan alueen ympäristösuunnitelma, jossa mukana olisivat Pickala Golf Oy, Siuntion kunta, Asuntosäätiö ja asukasyhdistys. Tämä suunnitelma voisi sisältää esim. kylpylähotellin tms., joka erottaisi meidät oleellisesti muiden kenttien tarjonnasta. Myös Seasiden etu-9:n viritys tehdyn ja esillä olleen suunnitelman mukaan olisi saatava aikaiseksi, jossa tavoitteena olisivat sen tasapainotus taka-9:n kanssa ja mm. vesiesteiden uusinta. Erilaisia ja erihintaisia parannuksia on tulossa runsaasti mutta tässä niiden kaikkien luetteleminen ei ole mahdollista. Kun strategiatyö on valmis ja uusi hallitus on sen hyväksynyt, se esitellään osakkaille ja laitetaan näkyviin www-sivuillemme kaikkien luettavaksi. Strategiatyössä olemme paneutuneet tarkastelemaan myös golfin yleistä kehitystä Suomessa.

4 4 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET Kenttien määrä on kuusi ja pelaajien määrä on kaksitoista kertaa suurempi kuin 25 vuotta sitten. Jatkuuko golffarien ja kenttien määrän kasvu tulevaisuudessa jää kuitenkin nähtäväksi. Golfliiton seurojen jäsenmäärän kasvu (+334 pelaajaa) viimeisen vuoden aikana on pienempi kuin kertaakaan liiton vuonna 1957 alkaneen historian aikana. Pickalassa kuluvan vuoden pelikierrokset ja ulkopuoliset tuotot jäävät ennusteen mukaan budjetoidusta. Varauduimme budjetissa aleneviin tuottoihin mutta niiden putoaminen on kuitenkin ollut selvästi suurempaa kuin osasimme odottaa. Vertailukelpoinen muiden kuin yhtiövastiketulojen väheneminen viime vuoteen verrattuna on yli eli vähenemistä %. Huonon sään lisäksi on ilmeistä, että talouden taantuma Taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. saattoi vaikuttaa meihin jo tänä vuonna. Myös tulevaisuuden näkymät ovat epävarmemmat kuin vuosi sitten, jolloin aloitimme strategiaprosessimme. Syitä greenfee- ja tapahtumamyynnin laskuun ovat todennäköisesti olleet viheriöiden huono kunto heinäkuun alkuun asti ja Seasiden tee-remontti yhdessä huonojen sääolosuhteiden koko kauden ajan. Jos lisäksi taloudellinen tilanne on monessa yrityksessä huono, on se johtanut yritystapahtumissa pelaajamäärien vähentymiseen. Myös huonot liikenneyhteydet moottoritien rakentamisen vuoksi ovat olleet laskemassa kiinnostusta ajaa Pickalaan asti. Tämä on todennäköinen syy erityisesti pienimuotoisten, kaveriporukoiden kilpailujen vähenemiseen. Omaa tekemistämme voimme syyttää kun olemme ajoittaneet virallisia kilpailuja ns. primetime ajoille sekä samalla olemme vähentäneet avoimien kilpailujen määrää. Myös greenfee-hinnoittelumme on saanut kritiikkiä. Kentän myyntityö ulkopuolisille tulee organisoida uudestaan. Toiminnassamme tulee korostua se, että myyntiä täytyy tehdä, se ei tule odottamalla vaikka kentät olisi huippukunnossa. Meidän täytyy saada aikaiseksi toimivat markkinointiprosessit toimitusjohtajan tueksi. Tämän toiminnan ammattimaiseksi ohjaamiseksi meidän tulisi perustaa markkinointitoimikunta, joka alkaa ohjata ja seurata myyntitoimintaamme. Tulopuolen kasvattaminen, muilla kuin vastiketuloilla, on jatkossa aivan keskeistä, sillä muussa tapauksessa saatamme joutua laittamaan osan investoinneistamme jäihin. Yhtiömme taloudellinen tilanne on kuitenkin vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. Kuitenkin omistavien pelaajien ikääntyminen voi tuoda tähän muutoksen. Yhtiövastikkeen korottamiselta tuskin kuitenkaan kokonaan vältytään. Yhtiövastikkeemme taso ympäristökenttiin verrattuna on alhainen per reikä.

5 5 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Edellä mainittujen markkinointitoimenpiteiden ja hinnoittelun tarkistamisen lisäksi meidän on paneuduttava entistä enemmän siihen miten kenttiemme kapasiteetin myymistä hiljaisina aikoina voitaisiin parantaa ilman että siitä tulee merkittävää haittaa osakkaillemme, joiden pelaamisen mahdollistaminen on tietenkin tärkeintä. On selvitettävä mahdollisuuksia aamuaikojen ns. prime-timen kaksinkertaistamista aloittamalla samaan aikaan 1. ja 10. teeltä. Ulkopuolisille voisimme tarjota pelimahdollisuutta vain 9 reiällä jne. Hallituksessa on myös keskusteltu onko vuonna 2006 esillä ollut osakkeiden ns. splittausta harkittava uudelleen. Kyseessä olisi A- ja B-osakkeiden muunto yhden pelioikeuden osakkeiksi. Myös mahdollisuudesta muuttaa myös C-osakkeet pelilipuiksi on keskusteltu. Molemmat muutokset vaatisivat kuitenkin yhtiöjärjestyksen muutoksen. Molemmissa muutoksissa on myös kyse niiden vaikutuksista osakkeen arvoon, tulokseen ja toimintaan yleensä. Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Golfosake pelaavan tahon omistamana merkitseekin enemmän kuin yrityksen omistamiseen liittyvä osake. Suomessa kentät on rakennettu pääosin yksityisinä hankkeina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kentät ovat siis olleet pelaajiensa (osakkaidensa) omistuksessa ja ne on rakennettu ja ylläpidetty heidän varoillaan ja kuten tunnettua niin seuratoiminta on organisoitu rekisteröityyn yhdistykseen (ry.). Omistajat ja seuran jäsenet olivat alussa melkein aina samoja henkilöitä tai yrityksiä, joiden työntekijät pelasivat ao. kentällä. Mutta sitten alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Nyt tätä yhteyttä ei enää yhtä selvästi ole varsinkaan kun nuoremmat eivät halua sitoutua samalla tavalla kuin aikaisemmat sukupolvet. Pelaamisen edellytyksenä oli aikaisemmin pelioikeuden hallinta nyt siihen riittää seuran jäsenyys. Pelaajan ei tarvitse siis enää omistaa osaketta. Tämän on mahdollistanut esim. etäjäsenyys ns. pay and play -kentällä tai pelioikeuden vuokraus. Myös pelilippujen saatavuus on kasvanut merkittävästi. Eli markkinat ovat oleellisesti toiset kuin vielä v. sitten, kun golfosakkeiden arvot olivat nousussa. Myös kenttien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti etenkin pääkaupunkiseudulla. Viimeisempänä tulokkaana Tapiola Golf, jonka 9 reikää avautui tänä vuonna. Kisa greenfee- ja yritystapahtumatuloista on äärimmäisen tiukkaa. Golfliiton tj. Petri Peltoniemi on todennut verottajan tulkintojen vaikuttaneen seurojen päätöksiin. Verottajan tulkinnan mukaan sellainen seura ei voi olla yleishyödyllinen yhteisö, jonka jäseniltä edel-

6 6 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET lytetään sitoutumista vuosittaisen pelioikeuden lunastamiseen tai osakkuuteen. Niinpä monet seurat lakkasivat vaatimasta koko kauden pelioikeuden lunastamista jäseniltään ne halusivat säilyttää yleishyödyllisen statuksensa. (Taloustaito 8/12 s.42). Tällä verottajan tulkinnalla ja seurojen reaktiolla siihen oli golfosakkeiden omistajien kannalta tuhoisat seuraukset. Seurat pitivät kiinni arvonlisäverovapaudestaan, kärsijänä olivat osakkeen omistajat. Pickala on kuitenkin toiminut suljettuna kenttänä eli meidän jäseneksi on pääsyvaatimuksena ollut pelioikeuden hallinta. Tästä periaatteesta olemme luopuneet kuitenkin viimekaudella kun hyväksyimme ns. perhejäsenyyden. Ns. suljetulla kentällä on luonnollisesti vaarana sisäänlämpiävyys ja sen seurauksena näivetty- Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. On mietinnän paikka, miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? minen. Pickalan osakkeen arvoon on kuitenkin mielestäni vaikuttanut markkinoiden muuttuminen ja pelaamisen helpottuminen ympäröivillä kentillä, sillä olemme niin lähellä muita ja meidän tarjoama golfelämys ei ratkaisevasti poikkea ympäröivistä kentistä. Huolimatta siitä, että pelaajien määrä Suomessa on vielä hienoisessa kasvussa tulee meidän pitää varamme. Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. Ruotsissa on nähtävissä, että suuret ikäluokat alkavat luopua osakkeistaan ja peräti pelaajan on arvioitu lopettavan tulevien 10 vuoden aikana ikäsyistä. Ja Ruotsissa pelaajien luopuminen lajin harrastajina näyttää olevan yleisempää nuorempien kohdalla ja tasoitusryhmässä yli hcp 25. Eli kynnys jatkaa voi olla toisaalta taloudellinen mutta myös turhautuminen omaan kehitykseen. Tässä on mietinnän paikka. Miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? Pickalan tarjoamat ulkoiset puitteet ovat nyt kunnossa. Meidän tuleekin panostaa tulevaisuudessa pelaamisen olosuhteiden lisäksi luonnollisesti myös sisällöllisiin tekijöihin kuten viihtyvyyteen, yhteisöllisyyteen, palvelujen laatuun, myyntityöhön, kapasiteetin hallintaan jne. Paljon tekemistä siis riittää! Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille osakkaille ja pelaajille, on ollut mukava vuosi pelata kanssanne erinomaisilla kentillämme. Erityinen kiitos työntekijöille, joiden työpanos on mahdollistanut positiivisen kokemuksen taas tänäkin vuonna!

7 7 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PICKALA GOLF RY YHDISTYKSEN 25-VUOTISJUHLAVUOSI KALLISTUMASSA LOPPUUN VEIKKO PULKKINEN PUHEENJOHTAJA PICKALA GOLF CLUB RY Merkkivuoden juhlapäivä elokuussa sujui suunnitelman mukaisesti perhepiirissä ja odotettuakin suuremman jäsenkunnan juhlistamana. Kaikki kolme kenttäämme täyttyivät yli kolmensadan kilpailijan toimesta ja iltatilaisuus sujui hyvässä tunnelmassa. Uusittu navetan yläkerta sai tulikasteensa hienona juhlapaikkana klubin tiloissa nautitun illallisbuffetin jälkeen. Tunnelma oli varmasti kaikkien mielestä tiivis, koska juhlijat viihtyivät paikalla pitkälle yli puolen yön. Merkkivuosi oli myös edellisessä syyskokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti ensimmäinen vuosi, jolloin yhdistyksen säännöt antoivat varsinaisille jäsenille oikeuden ottaa laajasti koko perheensä yhdistyksen jäseniksi ilman henkilökohtaisia pelioikeuksia ja pelaamaan perhegreenfeetä käyttäen. Syyskokouksessa saamme tilastotietoa miten sääntömuutos on otettu vastaan jäsenistön keskuudessa ja miten sitä on hyödynnetty ensimmäisenä vuotenaan. Koska kaikki jäsenet eivät ole Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. syyskokouksessa läsnä, käytän tässä hyväkseni tilaisuutta kiittää jäsenistöä minua kohtaan osoittamastanne luottamuksesta; olen saanut toimia yhdistyksen puheenjohtajana kolme kahden vuoden pituista toimintakautta. Se on ollut minulle rikasta ja toiminnantäyteistä aikaa. Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. Toivotan syykokouksessa valittavalle seuraajalleni ja koko uudelle hallitukselle Onnea ja Parasta Menestystä yhdistyksen tuleville vuosille. Kaikille jäsenille Kiitos ja Kumarrus. Pickalassa tavataan!

8 8 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI TOIMITUSJOHTAJALTA YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMUUTOS JARI HAKKARAINEN TOIMITUSJOHTAJA Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! Lähes vuosi sitten Pickala Golf Club ry:n vuosikokouksessa päätettiin pitkään vireillä ollut sääntömuutos, joka sai lopullisen hyväksynnän patentti- ja rekisterihallituksessa Klubimme jäsenyys ei enää perustu pelkästään pelioikeuteen, mutta osakkeenomistus on edelleen ehtona jäsenyydelle. Tästä poikkeaa vain juniori- ja yhteistoimintajäsenyydet. Mielestäni tämä muutos on oikea suunta nykyaikaiseen jäsenyysjärjestelmään ja järkevää tässä on ollut se, että klubiamme ei muutettu kerralla täysin avoimeksi. Pickalan jäsenyyden tulee edelleen olla haluttu ja arvostettu sekä houkutteleva. Uusien sääntöjen mukaan klubimme jäsenyys on mahdollinen varsinaisen jäsenen perheenjäsenille. Ohessa sääntöpykälä, josta ilmenee varsinaisen jäsenyyden kriteerit: Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n C-sarjan osakkeen henkilökohtaisesti tai vähintään 1/2 B-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/3 A-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/2 sellaisen yhtiön osakkeista, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n osakkeen ja on pelioikeuden haltija. Perhejäsenyyden kriteerit ohessa: Perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen aviotai avopuoliso tai tämän kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävä henkilö ja molempien omat tai

9 9 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Gimme: An agreement between two losers who can t putt. -- Jim Bishop yhteiset lapset ja lastenlapset. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä myös varsinaisen jäsenen isä, äiti, isoisä sekä isoäiti. Tämä tarkoittaa sitä, että riittää, kun yksi perheenjäsen on osakkeenomistaja ja pelioikeuden haltija. Erityisesti kannattaa huomioida se, että vanhemmat ja isovanhemmat voivat olla klubimme jäseniä, mikä on selkeä viesti siitä, että Pickala haluaa kunnioittaa niitä pitkäaikaisia osakkeenomistajia ja jäseniä, jotka eivät välttämättä pelaa enää kovin paljon, mutta haluavat pysyä Pickalan jäseninä. Näin osake on järkevää pitää perheessä ja myyntipainetta ei näiltä osin ole. Perhejäsenten green fee -maksut yhtiön hallitus päätti asettaa pelioikeuden haltijan ja vieras green feen väliin kuten myös varausehdot. Tämä koski maksuja, kun perheenjäsen tuli pelaamaan ilman pelioikeuden haltijan seuraa. Hinnoittelusta on tullut jonkin verran palautetta ja siihen otetaan kantaa ensi vuoden peliohjesäännössä. Perustavoite on lähtökohtaisesti se, että osakkeenomistajan pelaamisen tulee olla edullisinta kaikissa olosuhteissa. Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! A-sarjan pelioikeudelle on nykyisen peliohjesäännön mukaan mahdollisuus nimetä pelioikeuden haltija myös siinä tapauksessa, kun pelioikeus vaihdetaan sarjakortteihin. Näin ollen myös tällä pelioikeuden haltijalla on mahdollisuus liittyä klubimme vuosijäseneksi. Tämä avaa jäsenyysoikeuden esimerkiksi yritysten työntekijöille, jotka aikaisemmin ovat pelanneet meillä, mutta ovat olleet jonkin toisen klubin jäseniä. Uskon vahvasti, että tämä sitouttaa meillä pääsääntöisesti pelaavia yritysten työntekijöitä Pickala Golfiin. Jatkossa meillä voi olla myös juniorijäseniä, joilla ei ole pelioikeutta. Näin klubimme haluaa tarjota mahdollisuuden nuorille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan golfin pelaamisen ja jatkossa osallistua monipuoliseen junioritoimintaan. Junioritoimikunnassa on syvä huoli, mistä tulevaisuudessa saamme uusia nuoria golfin pariin. Toivottavasti tämä uusi sääntö lisää hiljalleen vähentynyttä juniorijäsentemme määrää. Jo ensi kaudella yhtiön ja yhdistyksen on varsin vahvasti panostettava yhteistyöhön yritysten kanssa, jotta voimme saada myös ulkopuolisia tuloja riittävän määrän toimintaamme. Erilaisten konseptien kehittäminen on tässä hyvin tärkeässä roolissa sekä uusien sääntöjen mukainen yhteistoimintajäsenyys. Mikäli haluat tarkentavaa tietoa uusista säännöistä, niin ota yhteyttä toimistoomme. Annamme mielellämme lisätietoja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Kiitos kaikille upeasta klubimme 25-vuotisjuhlavuodesta!

10 10 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA MARTIN EBERTIN MASTERPLAN NÄYTTÄÄ KOMEAN VIRTUAALI- KUVAN SEASIDEN VÄYLÄSTÄ 9. KENTTIEN KEHITTÄMINEN TULEVAISUUDESSA JUKKA UTRIAINEN KENTTÄTOIMIKUNNAN PJ GSM Strategia 2012 on kenttien osalta paketissa. Paljon on saatu aikaiseksi mutta paljon on vielä tekemättä, jos tahdomme nostaa vanhojen kenttien profiilia. Forest, joka on arvostettu niin omien kuin vieraspelaajien keskuudessa on rakennettu nykystandardien mukaan. Sen ansiosta kentän pelattavuus aikaisin keväästä aina myöhäiseen syksyyn on huomattavasti paremmalla tasolla verrattuna Parkiin ja Seasideen. Kehitysryhmän vetäjä Pekka Karttunen kirjoittaa omassa katsauksessaan tarkemmin, mistä vanhojen kenttien ongelmat ylipäätään johtuvat. Samasta kirjoituksesta löytyy myös ilmetoimikunnan sekä kenttätoimikunnan esittämät työt vuodelle Uudessa Strategia 2020, jota parhaillaan työstetään, kenttä tulee olemaan tärkeässä osassa. Seasiden masterplan on päivitetty bunkkerien osalta uudestaan ja Parkille tulemme jatkossa tilaamaan vastaavan kokonaissuunnitelman. Se, toteutuuko masterplanissa esitettävät työt koskaan, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa on ensiarvoisen tärkeää, että kehityssuunnitelma on tehty vuosiksi eteenpäin ja se tulee toimimaan hyvänä työvälineenä, vaikka henkilöt toimikunnissa tai hallituksissa vaihtuisivat. Uudessa strategiassa Oy:n hallitus tulee esittelemään vaihtoehtoiset pitkäntähtäimen kehityssuunnitelmat kustannusarvioineen. Osakkeenomistajien tahtotilasta tulee riippumaan kuinka Pickalaa halutaan jatkossa kehittää. Haluan myös tässä yhteydessä tuoda esille Oy:n hallituksen päivittämän ohjesäännön kenttätoimikunnan tehtävistä sekä tä-

11 11 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI mänhetkisen kenttätoimikunnan kokoonpanon. KENTTÄTOIMIKUNTA JA SEN TEHTÄVÄT Kenttätoimikunta toimii Oy Pickala Golf Ab:n alaisuudessa, yhteistyössä toimitusjohtajan ja kenttämestarin kanssa. Kenttätoimikuntaan kuuluu kenttämestari, toimitusjohtaja, kehitysryhmän päällikkö, seuran kapteeni, seuran pro sekä 1 5 jäsentä. Kenttätoimikunnan puheenjohtajana toimii Oy Pickala Golf Ab:n hallituksen jäsen. Kenttätoimikunta laatii pitkäntähtäimen suunnitelman kentän kehittämisestä. Kenttämestari laatii vuosittaisen hoito- ja kunnossapitosuunnitelman. Kehittämissuunnittelussa huomioidaan eri pelaajaryhmien tarpeet ja huolehditaan peliturvallisuudesta. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Kenttätoimikunta esittää vuosittain budjetoitavaksi tarvittavat varat hoito- ja kehittämistavoitteiden saavuttamiseksi. Kenttätoimikunta huolehtii, että kenttä toimii Course Ratingja Slope-määräysten mukaisesti ja että mitat ja merkinnät ovat tarkoituksenmukaisia. Kaikista muutoksista, jotka mahdollisesti vaikuttavat Course Rating- ja Slope-määräyksiin tai paikallissääntöihin on viipymättä informoitava Pickala Golf ry:n sääntö- ja tasoitustoimikunnalle. Piiri- ja liittotason yhteistyöllä parannetaan koulutustasoa ja saadaan laajempaa kokemusta kentän hoitoon. Jäsenistön ja osakkaiden palautteet kentänhoitoon ja kunnossapitoon käsitellään määrävälein tarvittaessa. Kenttätoimikunta / kenttämestari tiedottaa hoito- ja kunnossapitotoimenpiteistä niin, KENTTÄTOIMIKUNNAN KOKOONPANO 2012 Jukka Utriainen Puheenjohtaja Jari Hakkarainen Jesse Kaan Toimitusjohtaja Kenttämestari Pekka Karttunen Kehitysryhmän päällikkö Jyrki Mäntylä Mika Piltz Sari Lönn Harri Syrjänen Seuran kapteeni Seuran Pro Jäsen Jäsen että pelaajat voivat huomioida ne peli- ja varaussuunnitelmissaan. Hoitotoimet, jotka merkittävästi häiritsevät pelaamista on informoitava viikkoa aikaisemmin Pickalan toimistossa sekä Pickalan www-sivuilla.

12 12 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA UUTTA RAKENNETAAN JA VANHAA PARANNETAAN PEKKA KARTTUNEN KEHITYSRYHMÄN KENTTÄMESTARI Park ja Seaside teet kuntoon ohjelma on taputeltu kalkkiviivoille asti, viimeksi työn alla olleet teet ( Ss ja 2 ) tulevat käyttöön kesäkuun aikana. Ryhmän merkittävimmät syrjähypyt kohdistuivat Forestin taukokioskin, Seaside 7 viheriön ja navettarakennuksen ympäristöjen muokkaamiseen. Ensi vuoden kehityskohteiksi Ilmetoimikunta esittää: Pohjoisen pysäköintialueen ympäristön maisemointia. Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen kevyttä maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Näiden kohteiden tarkempi suunnittelu ja pohdinta on käynnissä Ilmetoimikunnassa Jussi Nurmion johdolla. Toteutuksen suorittaa kehitysryhmämme yhtiökokouksen hyväksymän esityksen mukaan. Ensi vuoden kehityskohteiksi Kenttätoimikunta esittää: Rangen kuivatuksen parantaminen, takaosan nostaminen koneellisen pallonkeräämisen mahdollistamiseksi. Rangen oikeanpuoleisen metsän puuston harventaminen ja metsäpohjan siistiminen pallojen keräämisen mahdollistamiseksi. Nurmilyöntipaikan takaosaan asennetaan yhtenäinen, hyvälaatuinen lyöntimatto korvaamaan yksittäiset käytöstä kuluneet matot. Harjoittelu tulee tapahtumaan pääsääntöisesti tältä mattokaistalta, ainakin alku- ja loppukaudesta. Näin saadaan varsinaiselta nurmilyöntialueelta vähennettyä kulutusta. Lyöntikatokseen asennetaan samanlainen matto. Lisäsi on pohdinnassa jatkaa lyöntikatosta kevyemmällä ratkaisulla. Tällainen kehikko suojaisi palloilta, muttei auringolta, tuulelta ja sateelta. Tutkitaan myös mahdollisuuksia jatkaa rangen taka-aitaa vielä pidemmälle oikealle. Pickalan monipuolisen ja laajan harjoitusalueen edelleen kehittämistä ja tilankäyttöä pohtii työryhmä. Kenttätoimikunnan keskustelussa ja evästyksessä työryhmälle on esitetty hiekkaesteitä eri matkoille ja mahdollisesti harjoitusviheriöitä eri harjoitteisiin.

13 13 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Seaside 16 poikittaisen vesiesteen putkittaminen ja peittäminen. Vesiesteiden kasvillisuuden poistamista imuruoppaamalla ja kaivukoneella. Tulevina vuosina on jo ihan välttämätöntä ohjata resursseja myös vesiesteiden ja varsinkin altaiden hoitamiseen. Sillä saataisiin paljon hyvää visuaalista ilmettä kentille. Esimerkiksi Seasiden aikoinaan kauniit altaat näyttävät nykyään jo suorastaan rutakoilta! Metsien harvennushakkuut jatkuvat marraskuusta Forest 7 8 suunnalla, Seaside tienoilla poistetaan lehtipuustoa ja annetaan kasvuedellytykset männyille ja vaahteroille, samalla saamme Seaside 16 uusituille lyöntipaikoille tarvittavaa valoa. Kohteet toteutetaan yhtiökokouksen hyväksymän budjetin puitteissa, rangen kehittämisen ja Huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla. turvallisuuden parantaminen on tärkeysjärjestyksen kärjessä. Kenttäyhtiön edustajat ottavat vastaan paljon kritiikkiä bunkkereista, erityisesti hiekan määrästä ja laadusta. Park- ja Seaside-kenttien bunkkereiden järjestelmällinen uudistaminen ei ole järkevää ennen päätöstä kenttien korjaustarpeesta. Korjaustoimenpiteet rajoittuvat toistaiseksi hiekan lisäämiseen tarvittaviin kohtiin. Parkin ja Seasiden 1 9 ulosmenot rakennettiin ( ) kotimaisen golfkenttärakentamisen alkutaipaleella. Kenttien toteutukseen oli käytettävissä niukalti, ainakin kotimaista kokemusta. Park- ja Seaside-kenttien rakenteet olivat aikansa uskomusten mukaisia, varsinkin väylä- ja karheikkoalueiden kuivatuksiin jouduttiin tekemään suuria parannuksia jo heti alkuvuosina, siitä kiitos ja kunnia hankkeen toteuttajille. Ne johtavat edelleen liiallista vettä pois kenttäalueelta, tosin vielä paljon parannettavaakin on. Viheriöiden toteutuksessa ei käytetty eri rakennekerroksia, kasvualusta muodostettiin hiekkakerroksesta johon jyrsittiin pintaan turvetta noin 5 10 sentin syvyyteen. Viheriöistä puuttuu erinomaisen tärkeä kasvukerroksen alapuolinen kuivatuskerros, salaojasora ja putket. Näiden toiminnan tarkoituksena on pitää kasvualusta tasaisen kosteana ja poistaa kasvualustasta liiallinen kosteus pois. Tämän ominaisuuden puuttuminen aiheuttaa viheriöiden epätasaista kosteutta ja voi vaikuttaa negatiivisesti talvehtimisen onnistumiseen, keväällä viheriöiden kuntoutumiseen ja kesällä kunnossapitoon. Kasvualustakerros on vuosien myötä kasvanut näilläkin viheriöillä hiekkauksien myötä, mutta se ei kuitenkaan korvaa kunnollista ja nykyaikaista viheriörakennetta. Näiden viheriöiden kuntoutuminen tapahtuu keskimäärin juhannuksen tienoilla, optimikunnossa ne ovat vasta heinäkuun puolella, ja näin on jouduttu tyytymään miltei puoli pelikautta vaihtelevan epätasaisiin viheriöihin. Hyvä kentänhoitokaan ei pelasta siltä tosiasialta, että huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla.

14 14 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄMESTARI KYLMÄ KESÄ JA SATEINEN SYKSY HAASTAA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI Jälleen on yksi erilainen kausi takana. Runsaslumisen talven jäljiltä pelikausi saatiin käyntiin talkoiden jälkeen sunnuntaina Seasiden takaysin osalta. Siitä sitten vaiheittain avattiin seuraavan viikon aikana niin, että kaikki kentät olivat auki sunnuntaina Viheriöillä oli osittain erittäin pahoja jääpoltevaurioita, etenkin Forestilla; viheriöitä jouduttiin paikkokylvämään useampaan kertaa kevään aikana. Lisäksi kevään alku ja kesän kylmät säät hidastuttivat osaltaan viheriöiden kuntoutumista. Forestin viheriöistä 4, 6, 7, 9, 13 ja 17 aiheuttivat eniten päänvaivaa. Näillä viheriöillä jääpolte oli paikoin tappanut monivuotisen ruoholajikkeen, rönsyröllin. Parkin ja Seasiden osalta viheriöt kuntoutuivat varsin normaaliin tapaan kesäkuun puoliväliin mennessä, pois lukien muutaman Seasiden takaysin viheriön, jotka kärsivät kastelujärjestelmäongelmista juuri kylvöjen jälkeen. Kentänhoidon puolella käytimme ensimmäistä kertaa vuokrattua työvoimaa. Työntekijät tulivat Liettuasta vaiheittain niin, että ensimmäiset kuusi henkilöä aloittivat toukokuun puolessa välissä ja keskittyivät bunkkereiden kunnostukseen. Loput seitsemän hen- Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. kilöä aloittivat kesäkuun alkupuolella. Heille opetettiin kaikki samat kentänhoidon työt, mitä kuuluu muillekin kesä/kausityöntekijöille, bunkkereiden ajosta viheriöleikkuuseen. Osalle heistä kuului myös vastuu golfautojen pesusta iltaisin. Saatujen kokemusten ja palautteen perusteella tulemme myös ensi kaudella käyttämään heidän työpanostaan kentänhoidon eri tehtävissä. Toukokuun aikana Park- ja Seaside-kenttien bunkkereihin lisättiin hiekkaa saadun palautteen perusteella, se oli niin sanottua elvytyshoitoa. Toimenpide paransi bunkkereiden pelattavuutta, mut-

15 Keskity jo ensi kevään golf-kierrokseesi - Me asuntokaupan ammattilaiset hoidamme asunnon myynnin puolestasi! ta ei poistanut bunkkereiden huonoa peruskuntoa; puutteellinen salaojitus sekä osittain nurinkurinen muotoilu. Niin bunkkerit kuin muutkin kentän alueet vanhojen kenttien, Parkin ja Seasiden osalta alkavat olla ns. tiensä päässä. Joka vuosi rapistuva kastelujärjestelmä, viheriöalueiden rakenteelliset epäkohdat ja puutteellinen salaojitus ovat vain osa niistä asioista, joihin on syytä tulevina vuosina panostaa, mikäli haluamme pitää kentistä hyvää huolta ja jatkaa positiivista kenttien kehitystyötä Pickalassa. Lisäksi kentänhoidon henkilöstöresurssit pitäisi saada tulevina vuosina sille tasolle, mitä ne 54-reikäisellä kentällä pitäisi olla. Vakituinen henkilökunnan syysretki ja samalla Vihreän takin metsästys suuntautui tänä vuonna Liettuan Vilnaan Le Meridien hotellin yhteydessä olevalle The V Golf Club -kentälle. Kentän paikoin kapeat väylät ja runsaat vesiesteet tekivät pelaamisesta hyvin haasteellista. Ryhmästämme löytyi kuitenkin yksi pelaaja, joka kesytti kentän ja vei vuoden 2012 henkilökunnan mestaruuden 27 reiän pistebogituloksella 50 pistettä Sanna Haavisto. Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. Juttua kirjoittaessa sataa taas ja täytyy vain toivoa, että sateet hellittäisivät edes osittain, että tärkeimmät syksyn hoitotoimenpiteet saataisiin tehtyä. Kiitokset kaikille kuluneesta kaudesta ja suunnataan katseet kohti tulevia haasteita. Tilastotietoa syyskuun sademääristä Pickalassa viime vuosilta oman kirjanpitoni mukaan, vuoden 2010 sademäärä oli 95 mm, v mm ja v mm. Tutustu palveluihimme ja välittäjiimme osoitteessa & Soita maksuton arviokäynti! Prime House Oy LKV Suomalaistentie Espoo Puh Lankaliittymästä soittaessa 8,28snt/puh + 5,95snt/min Matkapuhelimesta soittaessa 8,28snt/puh + 17,04snt/min Y:

16 16 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA PERUSASIAT KUNNOSSA HURMAAMISEEN PALJON MATKAA JUSSI NURMIO PALVELU- JA ILMETOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJA Milloin tunsit, että sinua palveltiin hyvin todella hyvin? Milloin pysähdyit vain katselemaan ympärillesi havahtuen siihen, että onpa täällä kaunista? Tai, että pidetäänpä tästä paikasta hyvää huolta? Meillä kaikilla on näistä muistomme. Ne tuovat hyvän mielen ja hymyn huulille. Niiden taustalla on useimmiten se, että joku on nähnyt todella paljon vaivaa sen eteen, että ilahtuisit. On suunniteltu, toteutettu ja ylläpidetty. Olemme Pickalassa menneet paljon eteenpäin sekä kauneusarvojen ylläpitämisessä että palveluiden parantamisessa. Olemme Suomen Golfklubien mittapuun mukaan jo kärjen tuntumassa. Ehkä meillä on kuitenkin väärä vertauskohta, joka antaa meille vääriä signaaleja: liian positiivisia? Mitä jos vertaisimme itseämme vaikkapa johonkin ulkomailla olevaan golf-resortiin, jossa on sekä hotelli että kenttä? Tai vain parhaisiin golfklubeihin maailmalla? Otamme pataan vertailussa aika pahasti. Tähän on helppo sanoa, että rahallahan saa kaikkea, vertailu on epäreilu. Olen osittain eri mieltä. Hyvää palvelua saa asenteella ja yhteisön positiivisella hengellä, kaunista ilmettä voi rakentaa hyvällä suunnittelulla, tinkimätöntä ylläpitoa ahkeruudella. Ei kuitenkaan kokonaan voi ohittaa taloudellisten resurssien merkitystä. Eikä myöskään sitä, että Suomessa palkkataso on erittäin kova ja tekee erinomaisen palvelun tuottamisen haastavaksi. Toimikuntamme rooliin kuuluu myös ravintolan ja shopin toiminnan arviointi. Molempien tasoa arvioidaan myös jäsenille suunnatussa tutkimuksessa, joka

17 17 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI tehdään joka vuosi. Kestäväkö ravintolamme ja proshoppimme vertailua maailman parhaiden golfklubien kanssa? Tulisi arvioida tarjontaa, palvelua ja miljöötä. Vastaus on: eivät paitsi puitteiden osalta. Lisää paloa ja halua! Sitä toivotaan ja vaaditaan jatkossa. Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. TEHTIIN SITÄ TÄNÄKIN VUONNA. Vuosi 2012 oli myös vuosi, jolloin saatiin asioita aikaan: isoja ja pieniä. Pohjoinen parkkipaikka josta on tullut pääparkkiksemme päällystettiin. Hieno juttu ja homma vaan paranee kunhan maisemoinnit saadaan kuntoon. Verkkosivustomme uudistettiin kokonaisuudessaan. Palaute on ollut hyvä: Freesit ja Pickalan näköiset, Erottuvat muista. Nopeat ja toimivat. Kaikki kentät saivat uudet roskikset. Satasen tolpat kaksin kappalein tulivat kaikille väylille. Seaside sai väyläkylttinsä. Shoppi sai uudet markiisit mistä varsinkin henkilökunta kiittää. Alueen ilmeeseen tulee jatkossa myös vaikuttamaan positiivisesti se, että pitkään toivottu pyörätie alueelle valmistui osittain. Jäämme odottamaan pyörätien asfaltointia ja maisemointeja. Vaikka toimikuntamme ei ole ollut juurikaan vastuussa Kirkkonummen moottoritiestä, niin toimikuntamme kiittää kaikkien jäsenten puolesta hienosta työstä. Emme saaneet vain 15 minuuttia lyhyempää ajomatkaa Helsingistä vaan myös hienosti maisemoidun stradan kentillemme. MIKÄ ON HALUTTU TASO? Mikä on sitten se taso, johon tulisi pyrkiä niillä resursseilla, joita meillä on? Tai pikemminkin, mikä on se tahtotila, johon osakkaiden enemmistö haluaa tähdättävän? Strategiatyöryhmän teettämän tutkimuksen tulokset voisi tulkita suoraviivaisesti vaikka näin: Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. Puretaan tuota hiukan. On selvää, että osa kentistämme on tullut tiensä päähän ellei sitten hyväksy sitä, että esim. Parkin ja Seasiden etuysit ovat hyvässä kunnossa vasta heinäkuussa, kauden keskivaiheilla. Investointitarpeita on niiden esittäminen ja haarukointi kuuluu kuitenkin yhtiön hallitukselle ja sen strategiatyöryhmälle. Ilmetoimikunnan tarpeet ovat pienempiä, mutta nekin ovat merkittäviä jos halutaan hyvää ja kaunista. Meidän tulisi varata rahaa ilmeen ja toimivuuden kohentamiseen. Ensi vuonna rahaa menee seuraaviin kohteisiin (jotka ovat jääneet alkujaankin tekemättä tai

18 18 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA laiminlyöty): Pohjoisen pysäköintialueen ( tennisparkki ) ympäristön maisemointi Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Tuossa on keskeinen lista ensi vuoden tekemisistä ilmeen osalta. Lista on lyhyt. Tekemistä olisi paljon enemmän, mutta yhtiön talous ei juuri nyt anna periksi pitää sulatella edellisiä investointeja. Mm. ikuisuuskysmys kenttien vessojen uusimisesta jää tulevaisuuteen. Meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Vessojen osalta otamme kuitenkin tärkeän askeleen kohti parempaa: Seasidelle rakennetaan uusi vessa kisällintyö jatkoa varten 12. tiiboxin ja 16. greenin väliin. (Jos siis budjettiehdotus hyväksytään.) Piha-alueiden ja logistiikan suunnittelu jää myöhemmille vuosille. SUUNTAA HAETAAN Käsitykseni Pickalan tulevaisuudesta on kuitenkin positiivinen. Olemme viime vuosien aikana kirineet kiinni osan vastuuvajeestamme eli tehneet pakolliset korjausinvestoinnit. Nyt on tärkeää, että ymmärrämme, ettemme mene samaan lankaan uudestaan. Eli säästetään ja sitten yllätytään yhdessä, kun pitää laittaa kerralla paikkoja isosti kuntoon ja kättä taskuun. Golfyhteisön hoitamisessa tasaisuus on valttia. Pöydälle on tulossa iso keskustelu tahtotilasta: Parkin ja Seasiden uudistukset tulevat vaatimaan paljon rahaa. Samalla kuitenkin on pidettävä huolta kaikesta muusta ja hyvästä tasosta. Keskustelu tulee kilpistymään rahaan. Yhtiö saa tulonsa pääasiassa vastikkeista. Mikä on sopiva ja toiminnan laadun turvaava taso? Toinen mielenkiintoinen kysymys on myös vastaamatta: meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Kysymyksiä on siis paljon. Mutta kuten aina, niin pallo lentää ensi kesänä riippumatta vastauksista.

19 Uusi Golfresepti Travel on täällä! Ilmeen lisäksi myös palvelumme ovat uudistuneet... 72h Mika Piltz GOLFRESEPTI SHORT BREAKS Ota irtiotto arjesta ja lähde viikonloppumatkalle, jossa kaikki on valmiina. Varaa 3-4 päivän golfbreikki vaivattomasti ja turvallisesti. 72h-PALVELU Etkö löytänyt mieleistäsi matkaa? Me räätälöimme sinulle sopivan golfmatkan 72 tunnissa tai usein jopa alle. GOLFRESEPTIN PRO TEAM Tutustu Golfreseptin Pro-teamiin ja Promatkoihin. Golfresepti Travel on Suomen PGA:n virallinen yhteistyökumppani. Golfresepti ainutlaatuisia golfelämyksiä ja tapahtumia vuodesta 1991

20 20 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI MEIDÄN KLUBI JUHLAPÄIVÄN OHJELMA ALKOI JANOS UOTILAN PITUUSLYÖNTI SHOW LLA KLO NÄYTÖS KERÄSI RUNSAASTI JÄSENIÄ PAIKALLE. HEI, SAIN JANOKSEN PALLON! AAMUPÄIVÄLLÄ SAIMME MYÖS IHASTELLA PRO SHOPPIMME, PD-GOLFIN VAATETARJONTAA OMIEN UPEIDEN LADYJEMME ESITTELEMINÄ. OIKEALLA PD-GOLFIN HYVÄ HENGETÄR JONNA DAHLGREN, JOKA SUUNNITTELI KOKO NÄYTÖKSEN. RAKKAAT JÄSENET! SIRPA YLITALO KLUBITOIMIKUNNAN PJ Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Hieno 25-vuotisjuhlavuotemme on juhlittu ja vietetty. Kiitos jäsenille runsaasta osallistumisestanne kaikkiin juhlavuoden tapahtumiin ja ennen kaikkea varsinaiseen suureen, juhlavuoden huipentumaan 25-vuotisjuhlaan ! Juhlatoimikuntaan kuuluivat Jari Hakkarainen, Sole Lang, Kenneth Lindholm, Sari Lönn, Eva Taskinen ja Sirpa Ylitalo. Aloitimme järjestelyt jo heti vuoden alussa ja kokoonnuimme asian tiimoilta lukuisia kertoja. Kiitos kaikille tiimin jäsenille! Oli upeaa tehdä töitä alan ammattilaisten kanssa! Vihdoin h-hetki oli käsillä. Varasimme kaikki edellisen päivän klubin ja navetan sisustamiseen ja juhlakuntoon saattamiseen. Saimme avuksemme talkooväkeä, kiitos siitäkin. Koko juhtavuosi onnistui erinomaisesti. Vaikka kesän säät olivat sateiset, meidän tapahtumia säät suosivat. Saimme pelata ja viettää yhteistä aikaa todella upeissa sääolosuhteissa. Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Toivotamme kaikki tervetulleiksi myös seuraavan ja tulevien kausien tapahtumiin! Klubitoimikunnan puolesta rentouttavaa talvea ja riemukasta jälleennäkemistä taas ensi keväänä!

SHG. Lakisto. Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m. golfkenttäopas

SHG. Lakisto. Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m. golfkenttäopas SHG Lakisto Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m golfkenttäopas Tervetuloa golfkentälle! Tämä kenttäopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä pelitulos perustuu

Lisätiedot

PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014

PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 2014 PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 ja PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 Edustuspelaajatoimikunnan vetäjä: Marco Willberg, GSM 040 930 6255 Ohjesäännöissä ilmenee pelaajien valintakriteerit eri

Lisätiedot

Uusien jäsenten perehdyttäminen. Seuran kapteeni Hanno Strang

Uusien jäsenten perehdyttäminen. Seuran kapteeni Hanno Strang 1 Uusien jäsenten perehdyttäminen Seuran kapteeni Hanno Strang 5.7.2011 Espoo Ringside Golf Oy Espoo Ringside Golf Ry Golfyhteisö 2 Muut toimijat Ringside Golf Klubiravintola Merja ja Harry Wegelius Pro-shop

Lisätiedot

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia SGL aluekierros 10.11.2016 Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf pähkinänkuoressa 629 C-osakasta (yksityishenkilöt) ja 100 B-osakasta (yritykset)

Lisätiedot

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy 1 Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy Caddiemasterin toimisto ja ajanvaraus Nettivaraus Tasoitusrajat Valvonta Caddiemasterit työskentelevät aiempaan tapaan Classic-, Coach-

Lisätiedot

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä!

Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen. Golf on siistiä! Tervetuloa kauden 2011 avajaistilaisuuteen Naistoimikunta Sari Sarahonka Ladykapteeni ja naistoimikunnan puheenjohtaja Karita Ahlstrand Airi Kilpiäinen Riitta Kouhia Anne Mäntylä Sirpa Oksanen Naisten

Lisätiedot

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014

Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 25.11.2014 Asiakaskysely 2014 Kanavagolf Vääksy Oy 1 Yhteenveto Kanavagolf Vääksy Oy:n asiakaskysely järjestettiin sähköisenä kyselynä 29.10.- 9.11.2014 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin määräaikaan mennessä 103

Lisätiedot

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013

TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TARINAHARJUN GOLF OY TILIKAUSI 1.1.2013-31.12.2013 TOIMINTAKERTOMUS Yleistä Tarinaharjun Golf Oy:n kahdeskymmeneskuudes toimikausi sujui toimintasuunnitelman mukaisesti. Pelikausi oli vilkas. Tarinan kentillä

Lisätiedot

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas SHG Lakisto Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m golfkenttäopas Tervetuloa golfkentälle! Tämä kenttäopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä pelitulos perustuu

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista asioista teet

Lisätiedot

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 11.2.2015

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 11.2.2015 Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 11.2.2015 1. Vuoden 2014 tilinpäätöksen esittely 1.1 Osaketilanne 31.12.2014 1.2 Tunnusluvut 1.3 Tuloslaskelma 2014 1.4 Tase 2014 1.5 Yhteenveto talouden tunnusluvuista

Lisätiedot

SYYSKOKOUS 2013. - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014. Tiistai 3.12.2013 Metropolia

SYYSKOKOUS 2013. - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014. Tiistai 3.12.2013 Metropolia SYYSKOKOUS 2013 - TALOUSARVIOESITYS ja MAKSUT 2014 Tiistai 3.12.2013 Metropolia 2013 8. VUODEN 2014 TALOUSARVIO - PERUSTEET Kenttä jäsenten näkökulmasta edelleen täysi (yli 26.000 kierrosta) Kierrostilastot

Lisätiedot

VUOSIKOKOUSMATERIAALI. Kevätkokous 2015

VUOSIKOKOUSMATERIAALI. Kevätkokous 2015 Espoo Ringside Golf ERG ry Nurmikartanontie 5 02920 Espoo VUOSIKOKOUSMATERIAALI Kevätkokous 2015 26.4.2015 Espoo Ringside Golf klubitalo, osoitteessa Nurmikartanontie 5, 02920 Espoo Sisältää: Kokouskutsu

Lisätiedot

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 9.2.2016 1. Vuoden 2015 tilinpäätöksen esittely 1.1 Osaketilanne 31.12.2015 1.2 Tunnusluvut 1.3 Tuloslaskelma 2015 1.4 Tase 2015 1.5 Yhteenveto talouden tunnusluvuista 1.6

Lisätiedot

HARTOLAN GOLFKLUBIN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA

HARTOLAN GOLFKLUBIN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA Sivu 1 / 6 HARTOLAN GOLFKLUBIN TOIMINTAKERTOMUS KAUDELTA 1.11.2016-31.10.2017 JÄSENET Seuran jäsenmäärä kauden 2017 lopussa oli 591. Edellisen kauden päättyessä jäseniä oli 578. Kasvua kaudesta 2016 siis

Lisätiedot

Gumböle Golfin jäsenkysely

Gumböle Golfin jäsenkysely Gumböle Golfin jäsenkysely 1. Sukupuoli? Nainen 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 34 36 38 40 42 44 46 48 Mies 2. Ikä? 0 2 4 6 8 10 12 14 16 18 20 22 24 26 28 30 32 alle 22 22-35 36-50 51-65

Lisätiedot

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 13.2.2014

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 13.2.2014 Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 13.2.2014 Yhtiökokous 13.2.2014 1. Vuoden 2013 tilinpäätöksen esittely 1.1 Kauden 2013 plussat ja miinukset 1.2 Osaketilanne 31.12.2013 1.3 Tunnusluvut 1.4 Tuloslaskelma

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 -

KAUSIJULKAISU 2011-2012. Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011. 26. kausi. www.netikka.net/ruha.wolley. Ruha. Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - KAUSIJULKAISU 2011-2012 26. kausi www.netikka.net/ruha.wolley Lentopalloseura Ruha Wolley 1986-2011 Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija - 1 - - 2 - Ruha Wolley ry Viime kausi päättyi hienosti kolmanteen

Lisätiedot

SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS

SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS SENIORITOIMINNAN TOIMINTA-AJATUS Aktivoidaan seniorijäseniä järjestämällä sekä seuran sisäisiä senioritapahtumia ja -kilpailuja että senioreiden seuraotteluita muiden seurojen kanssa. Järjestetään valmennusta

Lisätiedot

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista Lahden Golf Oy Syyskokous 29.11.2016 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat 3. Osanottajat, kokouksen laillisuus,

Lisätiedot

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ.

18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. 18 JAN SEDERHOLMIN SIJOITTAMAA REIKÄÄ, JA SE ON VASTA ALKUA. KÄÄNNÄ SIVUA JA NÄE LISÄÄ. PARAS PALVELU 2007 GOLF DIGEST -LEHTI PAY & PLAY PREMIUM Minämäki Aura Masku Naantali Kultaranta Golf Turku Sauvo

Lisätiedot

Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle.

Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle. 14.12.2009 Tervehdys Klubilaiset! Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle. Kauden viimeinen

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Espoon Merenkävijät 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - EMK / zoom - EMK - EMK - Vihreät - Sininen - Punainen - EMK juniorit - ZOOM - zoom8 - EMK

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee Oikea vastaus B ja

Lisätiedot

Merkittäviä tapahtumia 2009

Merkittäviä tapahtumia 2009 18.-19.4. Golfohjaajan peruskurssi Merkittäviä tapahtumia 2009 Golfliiton järjestämä koulutus jossa annetaan perusteet golfohjaamiseen. Tarkemmat tiedot ja aikataulu ilmoitetaan lähempänä nettisivuilla.

Lisätiedot

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA

GOLF. Harrastuksena. Tietoa vanhemmille. Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA GOLF Harrastuksena Tietoa vanhemmille Kansallinen JUNIORIGOLFOHJELMA 2 SisälTÖ Golf on edullinen harrastus Golfia voi mennä kokeilemaan Miksi golf on hyvä harrastus? Golf Hieno harrastus koko perheelle

Lisätiedot

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle

Komeat puitteet rennolle tapahtumalle Bodomin kartanon väki toivottaa sinut tervetulleeksi! Master Golf toimii Bodom-järven rannalla, historiallisen Bodomin kartanon ympärillä, Espoossa. Yhtiö on perustettu vuonna 1987 ja sillä on kaksi erilaista

Lisätiedot

Asiakaskysely 2013 Kanavagolf Vääksy Oy

Asiakaskysely 2013 Kanavagolf Vääksy Oy Asiakaskysely 2013 Kanavagolf Vääksy Oy 1 Yhteenveto Kanavagolf Vääksy Oy:n asiakaskysely järjestettiin sähköisenä kyselynä 20.9.- 20.10.2013 välisenä aikana. Kyselyyn saatiin määräaikaan mennessä 119

Lisätiedot

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy

KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy KAUSIJULKAISU 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00 Pojat salibandy JOUKKUE 2011-2012 Ylöjärven Pallo -00Pojat salibandy YHTEISTYÖKUMPPANI Tutustu lisää klikkaamalla logoa! KAUSIKATSAUS 2011-2012 Uutta pelikautta

Lisätiedot

N= N=367

N= N=367 Master Golf Jäsentyytyväisyystutkimus vertailu 2010 vs 2011 14.10.2011 2010 N=517 2011 N=367 (vastaamisen aloittaneet) 1 Taustatiedot 2010: 2011: Vastaajan sukupuoli Ikäjakautuma Olen Masterin Tasoitus

Lisätiedot

Tarinan strategia 2020

Tarinan strategia 2020 Tarinan strategia 2020 Suomen golfin strategia Visio Parasta vapaa aikaa Missio Golf yhdistää terveysvaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkumisen Strateginen tahtotila Golfyhteisöjen toimintatapoja uudistamalla

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012 Kauden 2012 toimintasuunnitelma pohjautuu hallituksen laatimaan Talma 2020 strategiaan. yhtiökokoukselle 1.3.2011. Strategia esiteltiin Talous Hoitovastikkeeksi hallitus ehdottaa

Lisätiedot

Peltolan uutiset 2/2011

Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutiset 2/2011 Peltolan uutisten toisessa numerossa luodaan katsaus kentänhoitoon. Mitä kaikkea goflkentän hoitaminen vaatii? Haastattelussa kenttämestari Mikko Eskelinen. Lopuksi katsotaan taas

Lisätiedot

MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI 19.05.2014 30.09.2014

MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI 19.05.2014 30.09.2014 MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI 19.05.2014 30.09.2014 OSAKEANNIN JÄRJESTÄJÄ Osakeannin järjestää Lahden Golf Oy. Yhtiö on perustettu 7.7.1997 ja sen kotipaikka on Lahti. Kaupparekisteriin yhtiö

Lisätiedot

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko.

SUBSTANTIIVIT 1/6. juttu. joukkue. vaali. kaupunki. syy. alku. kokous. asukas. tapaus. kysymys. lapsi. kauppa. pankki. miljoona. keskiviikko. SUBSTANTIIVIT 1/6 juttu joukkue vaali kaupunki syy alku kokous asukas tapaus kysymys lapsi kauppa pankki miljoona keskiviikko käsi loppu pelaaja voitto pääministeri päivä tutkimus äiti kirja SUBSTANTIIVIT

Lisätiedot

AURINKO GOLF RY

AURINKO GOLF RY AURINKO GOLF RY 21.2.2017 JOHTOKUNNAN KÄSIKIRJA Käsikirja on tarkoitettu seuran johtokunnan ja toimikuntien jäsenille luomaan yhteiselle toiminnalle suuntaviivat ja toimintamallit. Johtokunnan toiminta

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Uutiset Edelliset uutiset 14.3.2011 KoKe-mestaruuskisa sunnuntaina 12.6.2011 7.3.2011 Vuokraa Hyvinkään pelioikeus Tapahtumat Johtokunta

Lisätiedot

AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013

AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013 AULANKO GOLF OY YLIMÄÄRÄINEN YHTIÖKOKOUS 31.10.2013 PELIOIKEUKSIEN MÄÄRÄN SELVITYS (Varsinainen yhtiökokous 13.3.2013) Lähtökohtana on varmistaa riittävästi pelitilaa osakkaille (osa strategiaa 2010-2015).

Lisätiedot

Jäsenten tyytyväisyys golfseurojen palvelujen laatuun. Toimeksiantajana Suomen Golfliitto ry.

Jäsenten tyytyväisyys golfseurojen palvelujen laatuun. Toimeksiantajana Suomen Golfliitto ry. Jäsenten tyytyväisyys golfseurojen palvelujen laatuun Toimeksiantajana Suomen Golfliitto ry. Kaksi eri kyselyä: Yleistä 1. Seurakysely postitus valtakunnallisesti 5591 golfseuran jäsenelle 2. Internet-kysely

Lisätiedot

Kanavagolf Strategia 2020. Kanavagolf Vääksy Oy

Kanavagolf Strategia 2020. Kanavagolf Vääksy Oy Kanavagolf Strategia 2020 Kanavagolf Vääksy Oy Vahvuudet Pelattava, kehityskelpoinen ja hyväkuntoinen kenttä Par 3 kenttä Tiivis kokonaisuus (klubi, harjoitusalueet, pysäköinti) Talous kunnossa Osaavat

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

INFO G-E junioreiden vanhemmille

INFO G-E junioreiden vanhemmille INFO G-E junioreiden vanhemmille 9.1.2017 https://www.youtube.com/watch?v=lsarn2t4ifo Junioritiimin toiminnan päämääriksi asetettiin: Seuran sisäisen ja ulkoisen yhtenäisyyden vahvistaminen sekä viestinnän

Lisätiedot

GUMBÖLE GOLF OY OSAKEANTIESITE I/2014

GUMBÖLE GOLF OY OSAKEANTIESITE I/2014 1 GUMBÖLE GOLF OY OSAKEANTIESITE I/2014 (Yhtiökokouksen valtuutus ja hallituksen päätös 17.12.2013) Antipäätös O007, 4.2.2014 II D-lajin osake YLEISTÄ TAUSTAA Gumböle Golf Oy:n yhtiökokous teki 27.11.2013

Lisätiedot

Green Golf Events Social Golf Days

Green Golf Events Social Golf Days Green Golf Events Social Golf Days Hill Side Golf & Country Club Hill Side Golf & Country Club sijaitsee Vihdin Jokikunnalla, perinteikkäässä uusmaalaisessa maisemassa. Kentät sijaitsevat historiallisen

Lisätiedot

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa

SÄÄNTÖOSIO. Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe VASTAUKSET. Golfpelissä sääntöjen noudattamisesta on vastuussa GREEN CARD Kirjallinen sääntö- ja etikettikoe Nimi: VASTAUKSET Kysymykset ovat monivalintakysymyksiä, joihin voi olla yksi tai useampi oikea vastaus. Oikea vastaus on tummennettu. Vastaukset kannattaa

Lisätiedot

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3

AJANILMAISUT AJAN ILMAISUT KOULUTUSKESKUS SALPAUS MODUULI 3 AJAN ILMAISUT AJAN ILMAISUT 1. PÄIVÄ, VIIKONPÄIVÄ 2. VUOROKAUDENAIKA 3. VIIKKO 4. KUUKAUSI 5. VUOSI 6. VUOSIKYMMEN, VUOSISATA, VUOSITUHAT 7. VUODENAIKA 8. JUHLAPÄIVÄT MILLOIN? 1. 2. 3. 4. maanantai, tiistai,

Lisätiedot

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 14.2.2017 1. Vuoden 2016 tilinpäätöksen esittely 1.1 Osaketilanne 31.12.2016 1.2 Tunnusluvut 1.3 Tuloslaskelma 2016 1.4 Tase 2016 1.5 Yhteenveto talouden tunnusluvuista

Lisätiedot

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN.

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. MEILLÄ JUNIORIT SAAVAT HYVÄT EVÄÄT GOLFIIN! Tule kokeilemaan golfia lajia, jossa saat nauttia ulkoilmasta kavereiden seurassa. Espoon Golfseura on Golfliiton

Lisätiedot

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY

TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMA 2018 GOLF TALMA OY Toimiala ja tehtävä Yhtiön toimialana on toimia golfkeskuksena ja omistaa ja hallita Sipoon kunnan Martinkylän kylässä sijaitsevaa maa-aluetta golf- ja

Lisätiedot

jäsenkysely asiakaspalaute The Erkko Trophy esim. J SM kilpailu Jäsenten ryhmäkoulutusta tuetaan

jäsenkysely asiakaspalaute The Erkko Trophy esim. J SM kilpailu Jäsenten ryhmäkoulutusta tuetaan JÄSENISTÖN EDUT HUOMIOIVA, ARVOSTETTU JA TOIMIVA GOLFYHTEISÖ STRATEGISET TAVOITTEET MENESTYSTEKIJÄT 1. Imago Klubihenki Käytös ja etiketti Ystävällisyys Greenfee Suurkilpailut Kilpailumenestys Laadunvarmistus

Lisätiedot

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista Lahden Golf Oy Syyskokous 30.11.2017 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat 3. Osanottajat, kokouksen laillisuus,

Lisätiedot

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle

Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 1 (2) Suomen Petanque-Liitto r.y., liittohallituksen aloitteet (6 kpl) syysliittokokoukselle 24.11.2013 Liittohallituksen aloite 1: Henkilökohtainen arvopistejärjestelmä (Ranking) Järjestelmä lopetetaan

Lisätiedot

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2015 Vierumäki Golf Club Oy

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2015 Vierumäki Golf Club Oy 1 Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2015 Vierumäki Golf Club Oy Caddiemasterin toimisto ja ajanvaraus Nettivaraus - lähtöajat Caddiemasterit työskentelevät Classic-, Coach- ja Cooke- kenttien frontline

Lisätiedot

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee

ISSN 0784-2503 1/2007. 100. Monirunkovenelehti. Otteita vuosien varrelta. proaprojekti etenee ISSN 0784-2503 6 1/2007 Kaikkien aikojen 100. Otteita vuosien varrelta proaprojekti etenee Martin Hildebrand PUHEENJOHTAJAN P A L S T A Monirunkovenelehdellä alkaa olla ikää. Käsissänne on lehtemme tasan

Lisätiedot

Keskustelunavaus yhtiökokoukseen !

Keskustelunavaus yhtiökokoukseen ! Pelilippupooli Keskustelunavaus yhtiökokoukseen 16.2.2014 Kanavagolf Vääksy Oy, pelilipputyöryhmä - 9. helmikuuta 2014 1 Lähtökohta Viime vuosien kehitys golfosakkeen arvostuksessa ei luultavasti tyydytä

Lisätiedot

UNELMIESI KOTI PICKALAAN

UNELMIESI KOTI PICKALAAN UNELMIESI KOTI PICKALAAN Parasta aikaa kotona ja vapaalla Pickalan asuntoalue sijaitsee luonnon keskellä meren rannassa, pääkaupunkiseudun tuntumassa vain reilun puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä.

Lisätiedot

Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) Esityslista

Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) Esityslista Oulun Golf Oy Varsinainen yhtiökokous (kevätkokous) 1. Kokouksen avaus Esityslista 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri 3. Vahvistetaan ääniluettelo 4. Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005

Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005 Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005 Tutkimus tehdään opinnäytetyönä Suomen Golfliitto ry:n toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa otoksella Suomen Golfliiton

Lisätiedot

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ

Juniori KuPS JÄSENKIRJE LOKAKUU Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ JÄSENKIRJE LOKAKUU 2015 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS A- ja B-nuoret jälleen mitaleille, BANZAI! KuPS A- ja B-nuoret pelaavat ikäluokkansa kovatasoista SM-sarjaa,

Lisätiedot

Forest Golf course Guide

Forest Golf course Guide Forest Golf course guide Tervetuloa Pickala Forest -kentälle Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi tuntemiseen,

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Syyskokous Esityslista

Syyskokous Esityslista Lahden Golf Oy Syyskokous 27.11.2013 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

2015 Senioritapahtumat

2015 Senioritapahtumat 2015 Senioritapahtumat Viikkokilpailut - maanantaisin klo 10 1/10 Kaikki pelaamaan mukavassa seurassa - kilpailit tai et! Kilpailusäännöt: Naisilla pelimuotona on pb ja miehillä pelimuoto vaihtelee pb

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2007

TOIMINTASUUNNITELMA 2007 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Oulunsalo Pesäpallojaosto 28.11.2006 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Yleistä Pesäpallojaoston yleisenä tavoitteena on lisätä pesäpalloilun harrastuneisuutta Oulunsalossa ja tarjota melenkiintoista

Lisätiedot

Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Kotojärven Kartanogolf ry TALOUSARVIO & TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Talousarvio 2015 Tulot Kpl Yks.hinta sis. alv10% Yhteensä alv0% Jäsenmaksut aikuiset 320 75 21818 Jäsenmaksut nuoret 5 45 205 Jäsenmaksut

Lisätiedot

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012

Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu. HGK:n valmennus 2012 Pelitaktiikka ja monipuolinen harjoittelu HGK:n valmennus 2012 Mitä pelitaktiikalla tarkoitetaan? Omien vahvuuksien hyödyntämistä maksimaalisesti. Omien heikkouksien välttämistä pelissä. Pelin, kentän

Lisätiedot

Aura Golf. Yhteenveto N = 452

Aura Golf. Yhteenveto N = 452 Aura Golf Yhteenveto N = 452 07.01.2014 1 Sisällys Sivu Kyselyn mittari 3-5 Taustatiedot 6 Kuluneen kauden toiminta 7 Caddiemastertoiminta 8 Pelaaminen 8 Kentän kunto 9 Kilpailutoiminta 10 Klubitalo ja

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

Helsingin Golfklubi - Jäsentyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 06.11.2014 06:36 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet

Helsingin Golfklubi - Jäsentyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 06.11.2014 06:36 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Helsingin Golfklubi - Jäsentyytyväisyyskysely 2014 RTF Report - luotu 06.11.2014 06:36 Nimi Vastaaja Vastaamassa Vastanneet Aktiivijäsenet 867 163 143 Määräaikaispassiivit 74 3 2 Passiivit 154 15 11 Tietokoneettomat

Lisätiedot

Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus

Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus Yhtiökokous 14.11.2012: Kokonaissuunnitelma ja Vaiheen 1 ehdotus HL / 14.11.2012 Lahden Golf 3.0 1 Lahden Golf 3.0 Kokonaissuunnitelma ja taustatietoja

Lisätiedot

KILPAILUKALENTERI 2008

KILPAILUKALENTERI 2008 KILPAILUKALENTERI 2008 Kilpailut alkavat klo 09.00, ellei toisin mainita toukokuu - kesäkuu TOUKOKUU 03.05. La Avauslyönti Seuran kapteeni Ole Johansson lyö pelikauden avauslyönnin klo 10.00 24.05. La

Lisätiedot

Tarinassa alkaa bunkkeriremontti 2017

Tarinassa alkaa bunkkeriremontti 2017 Tarinassa alkaa bunkkeriremontti 2017 Bunkkeriremontti käynnistyy heti kun luonnonolosuhteet sen sallivat ja päättyvät viimeistään juhannukseen. Tule mukaan vaikuttamaan miten Uutta Tarinaa kehitetään.

Lisätiedot

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006.

TEAMGOLF-KUTSU. Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. TEAMGOLF-KUTSU Ajankohta Kilpailu järjestetään Veritas-Stadionin sisähallissa (Hippoksentie 6, Kupittaa, Turku) sunnuntaina 22.1.2006. Lähtöaika Ensimmäinen lähtö klo 10.00. Pelitapa Kierrokset Parikilpailu

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m

VÄYLÄOPAS. par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m VÄYLÄOPAS par 72 6 134 m 5 778 m 5 346 m 5 005 m Tervetuloa golfkentälle! Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi

Lisätiedot

OSAKASTIEDOTE 23.2.2015

OSAKASTIEDOTE 23.2.2015 1(5) OSAKASTIEDOTE 23.2.2015 Tämän tiedotteen aiheet ovat 1. Vastikelaskutus 2. Tiedote yhtiökokouksen päätöksistä 3. Pelioikeuksien ilmoittaminen 4. Pelilippujen muuttaminen sarjakortiksi 5. Pelioikeuden

Lisätiedot

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010

SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 SF-Caravan ry:n karavaanarien GOLF-kerho Jäsenlehti 3 / 2010 Terveisiä Mikkelistä yläkuvassa kevätgolfin voittaja joukkue Anna-Leena ja Esa Laakkonen. Alakuvassa sunnuntain arvotuilla pareilla pelatun

Lisätiedot

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa.

Sotilasurheiluliiton mestaruuskilpailuissa kilpaillaan seuraavissa sarjoissa. 1(5) GOLF 1 YLEISTÄ Sotilasurheiluliiton golfmestaruuskilpailuissa noudatetaan Suomen Golfliiton (SGL) sääntöjä näissä säännöissä mainituin poikkeuksin ja lisäyksin. Sääntökirjoja saa golfkentiltä ja niitä

Lisätiedot

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015

VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 VALIOEROTUOMAREIDEN KOULUTUSLEIRI 2015 MATKAPÄIVÄKIRJA Suomen palloliitto järjestää vuosittain valioerotuomareille ja Veikkausliigan avustaville erotuomareille koulutus- ja harjoitusleirin. Tänä vuonna

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Tapiola Golf ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015

Tapiola Golf ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Tapiola Golf ry TOIMINTASUUNNITELMA 2015 JOHTOKUNTA Peter Mattson (pj.), Eeppo Haukka, Matti Haukka, Peter Immonen, Petri Kansi, Jari Mieskonen, Jan- Erik Sarparanta ja Mikko Heinonen. Toiminnanjohtaja

Lisätiedot

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65.

Juoksukoulun viides osakilpailu käytiin Liedossa, jossa matkana oli 600m. Vankan Linnea Maikola T9 sai kultaa ajalla 2.08,65. Kisauutisia vuodelta 2011 Juoksukoulun ja heittopörssin palkitsemistilaisuus 27.10.2011 Liedon Parmaharjulla palkittiin juoksukoulussa ja heittopörssissä menestyneitä. Palkinnot jaettiin kaikissa sarjoissa

Lisätiedot

Hill Side Golf & Country Club Oy. Yhtiökokous

Hill Side Golf & Country Club Oy. Yhtiökokous Hill Side Golf & Country Club Oy Yhtiökokous 1.12.2016 Työjärjestys 1 Kokouksen avaus 2 Valitaan kokouksen puheenjohtaja 3 Valitaan kokouksen sihteeri 4 Valitaan kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa

Lisätiedot

Varsinainen kevätyhtiökokous. Kokousmateriaali

Varsinainen kevätyhtiökokous. Kokousmateriaali Espoo Ringside Golf Oy Y-Tunnus: Nurmikartanontie 5 0689186-0 02920 Espoo Varsinainen kevätyhtiökokous 26.4.2015 Kokousmateriaali Sisältää: Kokouskutsu Esityslista Toimintakertomus Tasekirja ja tilinpäätös

Lisätiedot

KANKAISTEN GOLF ry Masku 10.01.2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014

KANKAISTEN GOLF ry Masku 10.01.2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 KANKAISTEN GOLF ry Masku 10.01.2014 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Seuran toiminta tapahtuu toimikuntien toiminnan kautta. Toimikuntien vetäjät ovat hallituksen jäseniä. Toimikunnille annetaan omat

Lisätiedot

KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016. Hyvä osakkeenomistaja. Moro!

KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016. Hyvä osakkeenomistaja. Moro! KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016 Hyvä osakkeenomistaja Moro! Kirjoitin lähes tasan kaksi vuotta sitten, aloittaessani ensimmäistä kesää Levillä, että klubimme imago olisi sosiaalinen, helposti lähestyttävä, viihtyisä

Lisätiedot

KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017

KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017 KILPAILUKUTSU FINNISH MOS OPEN 2017 Suomen Ratagolfliitto järjestää yhteistyössä Lampila Golfin kanssa The Pirate Adventuregolf -kentällä Minigolf Open Standard -kilpailun su 07.05.2017 http://www.pirateadventuregolf.fi

Lisätiedot

AGK SENIOREIDEN KILPAILU- JA TAPAHTUMAKALENTERI 2017 (v )

AGK SENIOREIDEN KILPAILU- JA TAPAHTUMAKALENTERI 2017 (v ) TOUKOKUU ma 1. 05. 17 ti 2. 05. 17 ke 3. 05. 17 Viikkokilpailu 1/12, TawG to 4. 05. 17 pe 5. 05. 17 Jatkuu joka perjantai. Katso poikkeukset Hugon taululta la 6. 05. 17 su 7. 05. 17 ma 8. 05. 17 Lähipeli

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS

SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS SUOMEN RATAGOLFLIITTO RY SM-LIIGAN SÄÄNNÖT 2013 PELIOIKEUS Liigaan voivat osallistua Ratagolfliiton jäsenseurat rajoittamattomalla joukkuemäärällä. Kahdella ylimmällä sarjatasolla kuitenkin voi pelata

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Golf-toimintaa en ja cranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Uutiset Edelliset uutiset 7.3.2011 KoKe-mestaruuskisa sunnuntaina 12.6.2011 5.3.2011 Vuokraa Hyvinkään pelioikeus Klikkaa linkkiä. Tapahtumat

Lisätiedot

Kesäkuu 2017 kuukausitiedote

Kesäkuu 2017 kuukausitiedote Kesäkuu 2017 kuukausitiedote Puheenjohtajan kesäkuun terveiset jäsenistölle, Tämän kuukausitiedotteen puheenjohtajan osuudessa haluan luoda selkeän painopisteen seuran viestintään ja uusien verkkosivujen

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat Oikea vastaus B ja C GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi 2014-2015 Eero Salkala 30.11.2014

Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 Kausi 2014-2015 Eero Salkala 30.11.2014 Espoo Squash Rackets Club Hartwall Jaffa Cup Sivu 1 / 5 SÄÄNNÖT Kaudella pelataan kuusi osakilpailua Esport Centerissä klo 10-15: 13.09.2014, 04.10.2014, 29.11.2014, 31.01.2015, 14.03.2015 ja 25.04.2015.

Lisätiedot

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015

Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Jyväskylä Debrecen ystävyyskaupunkivaihto 2015 Eötvös-Cup 16.8.-22.8.2015 7.12.2015 7.12.2015 2 1 Jyväskylän ystävyyskaupunkijoukkue Korpilahden Pyrintö Korpilahden yhtenäiskoulu Korpilahden Pyrintö Joukkueen

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot