25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN"

Transkriptio

1 OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA 25-VUOTISJUHLAVUOSI HUIPENTUI ELOKUUN ILOTULITUKSEEN PICKALAN JUNIORIT OVAT NYT SUOMEN MESTAREITA Junnut nappasivat SM-joukkuekultaa Naantalissa. HUIPPULAATUINEN VIHERIÖPINTA VAI POMPPURATA Kuntoutumisen resepti on piilossa pinnan alla. KENTTÄENNÄTYK- SIÄ, HOLAREITA, MESTAREITA Onnea voittajille. Kuvakavalkadi näyttää iloisia naamoja. UUSI STRATEGIA MÄÄRITTELEE TULEVAISUUDEN Golfyhteisössä kenttä on pääroolissa myös jatkossa.

2 2 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI INFO TÄSSÄ NUMEROSSA OY PICKALA GOLF AB:N JA PICKALA GOLF CLUB RY:N JÄSENLEHTI. ILMESTYY KAKSI KERTAA VUODESSA. SEURAAVA ILMESTYY KEVÄÄLLÄ LEVIKKI 2000 KPL PÄÄTOIMITTAJA INKERI KALLIO TAITTO MARKO LIUKKONEN VALOKUVAT INKERI KALLIO, KAI NORDBERG, MATTI RAJALA LA BUENAFOTO, EIJA SAARINEN, JUKKA UTRIAINEN, SIRPA YLITALO PAINO KOPIO NIINI YHTEYSTIEDOT KAIKISSA AUKIOLOAJOISSA SÄÄVARAUS AJANVARAUS PERUUTUKSET CADDIEMASTER PRON AJANVARAUKSET MIKAEL PILTZ GOLFTOIMISTO GOLFKUJA 5, SIUNTIO MA PE KLO 9 15 PUH FAX GOLFTOIMISTO ON KIINNI MARITTA JUSSILAINEN PALVELUPÄÄLLIKKÖ SANNA HAAVISTO TOIMISTOPÄÄLLIKKÖ JARI HAKKARAINEN TOIMITUS-/ TOIMINNANJOHTAJA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI PEKKA KARTTUNEN KENTTÄMESTARI FACEBOOK KLUBIRAVINTOLA KIITTÄÄ KAUDESTA! SISÄLLYS Kehityksen suuntaviivat puhuttavat Ilkka Kylmälää 3 Veikko Pulkkinen kiitos ja kumarrus 7 Jari Hakki Hakkarainen suosittaa perhejäsenyyttä 8 Kenttien kehittäminen jatkossa Jukka Utriainen 10 Pekka Karttunen tuntee viheiöiden kuntoutumisen salat 12 Kenttämestari Jessa Kaan tekee selkoa kauden haasteista 14 Perusasiat ovat kunnossa, kirjoittaa Jussi Nurmio 16 Juhlavuoden tunnelmia aamusta alkaen 20 Junnuilla vahva kausi 26 Pickala on Suomen paras juniorigolfseura 30 Kapteeni Jyrki Mäntylän puheenvuoro 33 Edustuspelaajaohje uudistuu, sanoo Marco Willberg 33 Ladykapteeni Kitty Seppälä yhteistyö on juhlaa 34 Seniorit ahkerasti kisailemassa 36 Kilpailut ovat oleellinen osa golfklubin toimintaa 38 Holareita ja tositarinoita 40 Tuloskimara esittelee iloiset mestarit 42 Kylpylähotelli tekee unelmasta totta 50

3 3 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET PICKALAN GOLFYHTEISÖ VUONNA 2020 ILKKA KYLMÄLÄ PUHEENJOHTAJA OY PICKALA GOLF AB Strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Vuonna 2003 määritellyn strategian ja 2008 kenttien kehittämissuunnitelman keskeiset asiat on saatu hyvin eteenpäin tai päätökseen. Meillä on nyt kolme erilaista kenttää ja lyöntipaikat on kunnostettu Parkilla ja Seasidella. Lisäksi olemme saaneet aikaiseksi golfkartanoon erinomaiset toimisto- ja sauna- ja muut tilat. Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. Ulkonaisesti merkittäviä muita investointeja on ollut tietysti näyttävä ja viihtyisä Forestin taukokioski. Myös uudet golfautot ovat omalta osaltaan rakentaneet haluttua mielikuvaa, joka välittää Pickalasta positiivista ja eteenpäin suuntautuvaa tekemisen meininkiä. Merkittävä imagollinen ja käytännöllinen investointi tänä vuonna oli yläparkkipaikan asvaltointi. Ensi vuodesta eteenpäin tekeillä oleva Pickalan golfyhteisö vuonna strategia määrittelee kehityksen suuntaviivat sekä taloudelliset raamit. Hallitus on hahmotellut mm. golfyhteisömme arvoiksi henkisen ja fyysinen hyvinvoinnin, yhteisöllisyyden ja tasavertaisuuden. Strategisiksi kehittämisohjelmiksi olemme valinneet kentät, tilat ja toimintaympäristön, perus- ja Tärkeää on ollut luonnollisesti ravintolatoiminnan kuntoon laitto uuden ravintoloitsijan kanssa. oheispalvelujen, toimintatapojen ja kulttuurin sekä halutun mielikuvan kehittämisen. Kenttien, tilojen ja toimintaympäristön osalta tärkeää olisi saada aikaiseksi yhdessä maanomistajien ja muiden intressiryhmien kanssa Pickalan alueen ympäristösuunnitelma, jossa mukana olisivat Pickala Golf Oy, Siuntion kunta, Asuntosäätiö ja asukasyhdistys. Tämä suunnitelma voisi sisältää esim. kylpylähotellin tms., joka erottaisi meidät oleellisesti muiden kenttien tarjonnasta. Myös Seasiden etu-9:n viritys tehdyn ja esillä olleen suunnitelman mukaan olisi saatava aikaiseksi, jossa tavoitteena olisivat sen tasapainotus taka-9:n kanssa ja mm. vesiesteiden uusinta. Erilaisia ja erihintaisia parannuksia on tulossa runsaasti mutta tässä niiden kaikkien luetteleminen ei ole mahdollista. Kun strategiatyö on valmis ja uusi hallitus on sen hyväksynyt, se esitellään osakkaille ja laitetaan näkyviin www-sivuillemme kaikkien luettavaksi. Strategiatyössä olemme paneutuneet tarkastelemaan myös golfin yleistä kehitystä Suomessa.

4 4 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET Kenttien määrä on kuusi ja pelaajien määrä on kaksitoista kertaa suurempi kuin 25 vuotta sitten. Jatkuuko golffarien ja kenttien määrän kasvu tulevaisuudessa jää kuitenkin nähtäväksi. Golfliiton seurojen jäsenmäärän kasvu (+334 pelaajaa) viimeisen vuoden aikana on pienempi kuin kertaakaan liiton vuonna 1957 alkaneen historian aikana. Pickalassa kuluvan vuoden pelikierrokset ja ulkopuoliset tuotot jäävät ennusteen mukaan budjetoidusta. Varauduimme budjetissa aleneviin tuottoihin mutta niiden putoaminen on kuitenkin ollut selvästi suurempaa kuin osasimme odottaa. Vertailukelpoinen muiden kuin yhtiövastiketulojen väheneminen viime vuoteen verrattuna on yli eli vähenemistä %. Huonon sään lisäksi on ilmeistä, että talouden taantuma Taloudellinen tilanne on vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. saattoi vaikuttaa meihin jo tänä vuonna. Myös tulevaisuuden näkymät ovat epävarmemmat kuin vuosi sitten, jolloin aloitimme strategiaprosessimme. Syitä greenfee- ja tapahtumamyynnin laskuun ovat todennäköisesti olleet viheriöiden huono kunto heinäkuun alkuun asti ja Seasiden tee-remontti yhdessä huonojen sääolosuhteiden koko kauden ajan. Jos lisäksi taloudellinen tilanne on monessa yrityksessä huono, on se johtanut yritystapahtumissa pelaajamäärien vähentymiseen. Myös huonot liikenneyhteydet moottoritien rakentamisen vuoksi ovat olleet laskemassa kiinnostusta ajaa Pickalaan asti. Tämä on todennäköinen syy erityisesti pienimuotoisten, kaveriporukoiden kilpailujen vähenemiseen. Omaa tekemistämme voimme syyttää kun olemme ajoittaneet virallisia kilpailuja ns. primetime ajoille sekä samalla olemme vähentäneet avoimien kilpailujen määrää. Myös greenfee-hinnoittelumme on saanut kritiikkiä. Kentän myyntityö ulkopuolisille tulee organisoida uudestaan. Toiminnassamme tulee korostua se, että myyntiä täytyy tehdä, se ei tule odottamalla vaikka kentät olisi huippukunnossa. Meidän täytyy saada aikaiseksi toimivat markkinointiprosessit toimitusjohtajan tueksi. Tämän toiminnan ammattimaiseksi ohjaamiseksi meidän tulisi perustaa markkinointitoimikunta, joka alkaa ohjata ja seurata myyntitoimintaamme. Tulopuolen kasvattaminen, muilla kuin vastiketuloilla, on jatkossa aivan keskeistä, sillä muussa tapauksessa saatamme joutua laittamaan osan investoinneistamme jäihin. Yhtiömme taloudellinen tilanne on kuitenkin vakaalla pohjalla vahvan kassavirran vuoksi, koska omistajamme ovat sitoutuneita ja ahkeria kenttiemme käyttäjiä. Kuitenkin omistavien pelaajien ikääntyminen voi tuoda tähän muutoksen. Yhtiövastikkeen korottamiselta tuskin kuitenkaan kokonaan vältytään. Yhtiövastikkeemme taso ympäristökenttiin verrattuna on alhainen per reikä.

5 5 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Edellä mainittujen markkinointitoimenpiteiden ja hinnoittelun tarkistamisen lisäksi meidän on paneuduttava entistä enemmän siihen miten kenttiemme kapasiteetin myymistä hiljaisina aikoina voitaisiin parantaa ilman että siitä tulee merkittävää haittaa osakkaillemme, joiden pelaamisen mahdollistaminen on tietenkin tärkeintä. On selvitettävä mahdollisuuksia aamuaikojen ns. prime-timen kaksinkertaistamista aloittamalla samaan aikaan 1. ja 10. teeltä. Ulkopuolisille voisimme tarjota pelimahdollisuutta vain 9 reiällä jne. Hallituksessa on myös keskusteltu onko vuonna 2006 esillä ollut osakkeiden ns. splittausta harkittava uudelleen. Kyseessä olisi A- ja B-osakkeiden muunto yhden pelioikeuden osakkeiksi. Myös mahdollisuudesta muuttaa myös C-osakkeet pelilipuiksi on keskusteltu. Molemmat muutokset vaatisivat kuitenkin yhtiöjärjestyksen muutoksen. Molemmissa muutoksissa on myös kyse niiden vaikutuksista osakkeen arvoon, tulokseen ja toimintaan yleensä. Golfosakkeisiin sijoittaneet ovat kärsineet melkoisia tappioita. Tappiot eivät kuitenkaan ole niin pahoja kuin pörssiosakkeisiin sijoittaneilla. Golfosake pelaavan tahon omistamana merkitseekin enemmän kuin yrityksen omistamiseen liittyvä osake. Suomessa kentät on rakennettu pääosin yksityisinä hankkeina muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kentät ovat siis olleet pelaajiensa (osakkaidensa) omistuksessa ja ne on rakennettu ja ylläpidetty heidän varoillaan ja kuten tunnettua niin seuratoiminta on organisoitu rekisteröityyn yhdistykseen (ry.). Omistajat ja seuran jäsenet olivat alussa melkein aina samoja henkilöitä tai yrityksiä, joiden työntekijät pelasivat ao. kentällä. Mutta sitten alkoivat uudet tuulet puhaltaa. Nyt tätä yhteyttä ei enää yhtä selvästi ole varsinkaan kun nuoremmat eivät halua sitoutua samalla tavalla kuin aikaisemmat sukupolvet. Pelaamisen edellytyksenä oli aikaisemmin pelioikeuden hallinta nyt siihen riittää seuran jäsenyys. Pelaajan ei tarvitse siis enää omistaa osaketta. Tämän on mahdollistanut esim. etäjäsenyys ns. pay and play -kentällä tai pelioikeuden vuokraus. Myös pelilippujen saatavuus on kasvanut merkittävästi. Eli markkinat ovat oleellisesti toiset kuin vielä v. sitten, kun golfosakkeiden arvot olivat nousussa. Myös kenttien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti etenkin pääkaupunkiseudulla. Viimeisempänä tulokkaana Tapiola Golf, jonka 9 reikää avautui tänä vuonna. Kisa greenfee- ja yritystapahtumatuloista on äärimmäisen tiukkaa. Golfliiton tj. Petri Peltoniemi on todennut verottajan tulkintojen vaikuttaneen seurojen päätöksiin. Verottajan tulkinnan mukaan sellainen seura ei voi olla yleishyödyllinen yhteisö, jonka jäseniltä edel-

6 6 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI HALLITUKSEN TERVEISET lytetään sitoutumista vuosittaisen pelioikeuden lunastamiseen tai osakkuuteen. Niinpä monet seurat lakkasivat vaatimasta koko kauden pelioikeuden lunastamista jäseniltään ne halusivat säilyttää yleishyödyllisen statuksensa. (Taloustaito 8/12 s.42). Tällä verottajan tulkinnalla ja seurojen reaktiolla siihen oli golfosakkeiden omistajien kannalta tuhoisat seuraukset. Seurat pitivät kiinni arvonlisäverovapaudestaan, kärsijänä olivat osakkeen omistajat. Pickala on kuitenkin toiminut suljettuna kenttänä eli meidän jäseneksi on pääsyvaatimuksena ollut pelioikeuden hallinta. Tästä periaatteesta olemme luopuneet kuitenkin viimekaudella kun hyväksyimme ns. perhejäsenyyden. Ns. suljetulla kentällä on luonnollisesti vaarana sisäänlämpiävyys ja sen seurauksena näivetty- Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. On mietinnän paikka, miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? minen. Pickalan osakkeen arvoon on kuitenkin mielestäni vaikuttanut markkinoiden muuttuminen ja pelaamisen helpottuminen ympäröivillä kentillä, sillä olemme niin lähellä muita ja meidän tarjoama golfelämys ei ratkaisevasti poikkea ympäröivistä kentistä. Huolimatta siitä, että pelaajien määrä Suomessa on vielä hienoisessa kasvussa tulee meidän pitää varamme. Ruotsissa laskuun kääntynyttä pelaajamääräkehitystä on seurattava tarkasti ja analysoitava syyt siihen. Ruotsissa on nähtävissä, että suuret ikäluokat alkavat luopua osakkeistaan ja peräti pelaajan on arvioitu lopettavan tulevien 10 vuoden aikana ikäsyistä. Ja Ruotsissa pelaajien luopuminen lajin harrastajina näyttää olevan yleisempää nuorempien kohdalla ja tasoitusryhmässä yli hcp 25. Eli kynnys jatkaa voi olla toisaalta taloudellinen mutta myös turhautuminen omaan kehitykseen. Tässä on mietinnän paikka. Miten voimme ylläpitää kiinnostusta lajia kohtaan ja mahdollistaa lajin parissa pysymisen? Pickalan tarjoamat ulkoiset puitteet ovat nyt kunnossa. Meidän tuleekin panostaa tulevaisuudessa pelaamisen olosuhteiden lisäksi luonnollisesti myös sisällöllisiin tekijöihin kuten viihtyvyyteen, yhteisöllisyyteen, palvelujen laatuun, myyntityöhön, kapasiteetin hallintaan jne. Paljon tekemistä siis riittää! Kiitos kuluneesta kaudesta kaikille osakkaille ja pelaajille, on ollut mukava vuosi pelata kanssanne erinomaisilla kentillämme. Erityinen kiitos työntekijöille, joiden työpanos on mahdollistanut positiivisen kokemuksen taas tänäkin vuonna!

7 7 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PICKALA GOLF RY YHDISTYKSEN 25-VUOTISJUHLAVUOSI KALLISTUMASSA LOPPUUN VEIKKO PULKKINEN PUHEENJOHTAJA PICKALA GOLF CLUB RY Merkkivuoden juhlapäivä elokuussa sujui suunnitelman mukaisesti perhepiirissä ja odotettuakin suuremman jäsenkunnan juhlistamana. Kaikki kolme kenttäämme täyttyivät yli kolmensadan kilpailijan toimesta ja iltatilaisuus sujui hyvässä tunnelmassa. Uusittu navetan yläkerta sai tulikasteensa hienona juhlapaikkana klubin tiloissa nautitun illallisbuffetin jälkeen. Tunnelma oli varmasti kaikkien mielestä tiivis, koska juhlijat viihtyivät paikalla pitkälle yli puolen yön. Merkkivuosi oli myös edellisessä syyskokouksessa tehdyn päätöksen mukaisesti ensimmäinen vuosi, jolloin yhdistyksen säännöt antoivat varsinaisille jäsenille oikeuden ottaa laajasti koko perheensä yhdistyksen jäseniksi ilman henkilökohtaisia pelioikeuksia ja pelaamaan perhegreenfeetä käyttäen. Syyskokouksessa saamme tilastotietoa miten sääntömuutos on otettu vastaan jäsenistön keskuudessa ja miten sitä on hyödynnetty ensimmäisenä vuotenaan. Koska kaikki jäsenet eivät ole Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. syyskokouksessa läsnä, käytän tässä hyväkseni tilaisuutta kiittää jäsenistöä minua kohtaan osoittamastanne luottamuksesta; olen saanut toimia yhdistyksen puheenjohtajana kolme kahden vuoden pituista toimintakautta. Se on ollut minulle rikasta ja toiminnantäyteistä aikaa. Olen nöyrästi ylpeä, että olen saanut omalta osaltani palvella Pickalaa ja sen reilua ja mukavaa jäsenistöä. Toivotan syykokouksessa valittavalle seuraajalleni ja koko uudelle hallitukselle Onnea ja Parasta Menestystä yhdistyksen tuleville vuosille. Kaikille jäsenille Kiitos ja Kumarrus. Pickalassa tavataan!

8 8 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI TOIMITUSJOHTAJALTA YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMUUTOS JARI HAKKARAINEN TOIMITUSJOHTAJA Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! Lähes vuosi sitten Pickala Golf Club ry:n vuosikokouksessa päätettiin pitkään vireillä ollut sääntömuutos, joka sai lopullisen hyväksynnän patentti- ja rekisterihallituksessa Klubimme jäsenyys ei enää perustu pelkästään pelioikeuteen, mutta osakkeenomistus on edelleen ehtona jäsenyydelle. Tästä poikkeaa vain juniori- ja yhteistoimintajäsenyydet. Mielestäni tämä muutos on oikea suunta nykyaikaiseen jäsenyysjärjestelmään ja järkevää tässä on ollut se, että klubiamme ei muutettu kerralla täysin avoimeksi. Pickalan jäsenyyden tulee edelleen olla haluttu ja arvostettu sekä houkutteleva. Uusien sääntöjen mukaan klubimme jäsenyys on mahdollinen varsinaisen jäsenen perheenjäsenille. Ohessa sääntöpykälä, josta ilmenee varsinaisen jäsenyyden kriteerit: Varsinaiseksi jäseneksi voidaan hyväksyä henkilö, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n C-sarjan osakkeen henkilökohtaisesti tai vähintään 1/2 B-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/3 A-sarjan osakkeesta tai vähintään 1/2 sellaisen yhtiön osakkeista, joka omistaa Oy Pickala Golf Ab:n osakkeen ja on pelioikeuden haltija. Perhejäsenyyden kriteerit ohessa: Perhejäseneksi voidaan hyväksyä varsinaisen jäsenen aviotai avopuoliso tai tämän kanssa rekisteröidyssä parisuhteessa elävä henkilö ja molempien omat tai

9 9 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Gimme: An agreement between two losers who can t putt. -- Jim Bishop yhteiset lapset ja lastenlapset. Perhejäseneksi voidaan hyväksyä myös varsinaisen jäsenen isä, äiti, isoisä sekä isoäiti. Tämä tarkoittaa sitä, että riittää, kun yksi perheenjäsen on osakkeenomistaja ja pelioikeuden haltija. Erityisesti kannattaa huomioida se, että vanhemmat ja isovanhemmat voivat olla klubimme jäseniä, mikä on selkeä viesti siitä, että Pickala haluaa kunnioittaa niitä pitkäaikaisia osakkeenomistajia ja jäseniä, jotka eivät välttämättä pelaa enää kovin paljon, mutta haluavat pysyä Pickalan jäseninä. Näin osake on järkevää pitää perheessä ja myyntipainetta ei näiltä osin ole. Perhejäsenten green fee -maksut yhtiön hallitus päätti asettaa pelioikeuden haltijan ja vieras green feen väliin kuten myös varausehdot. Tämä koski maksuja, kun perheenjäsen tuli pelaamaan ilman pelioikeuden haltijan seuraa. Hinnoittelusta on tullut jonkin verran palautetta ja siihen otetaan kantaa ensi vuoden peliohjesäännössä. Perustavoite on lähtökohtaisesti se, että osakkeenomistajan pelaamisen tulee olla edullisinta kaikissa olosuhteissa. Klubimme toiminta on erittäin laadukasta ja se antaa hyviä mielenkiintoisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin. Suosittelen aidosti Pickalan perhejäsenyyttä! A-sarjan pelioikeudelle on nykyisen peliohjesäännön mukaan mahdollisuus nimetä pelioikeuden haltija myös siinä tapauksessa, kun pelioikeus vaihdetaan sarjakortteihin. Näin ollen myös tällä pelioikeuden haltijalla on mahdollisuus liittyä klubimme vuosijäseneksi. Tämä avaa jäsenyysoikeuden esimerkiksi yritysten työntekijöille, jotka aikaisemmin ovat pelanneet meillä, mutta ovat olleet jonkin toisen klubin jäseniä. Uskon vahvasti, että tämä sitouttaa meillä pääsääntöisesti pelaavia yritysten työntekijöitä Pickala Golfiin. Jatkossa meillä voi olla myös juniorijäseniä, joilla ei ole pelioikeutta. Näin klubimme haluaa tarjota mahdollisuuden nuorille, jotka ovat kiinnostuneita aloittamaan golfin pelaamisen ja jatkossa osallistua monipuoliseen junioritoimintaan. Junioritoimikunnassa on syvä huoli, mistä tulevaisuudessa saamme uusia nuoria golfin pariin. Toivottavasti tämä uusi sääntö lisää hiljalleen vähentynyttä juniorijäsentemme määrää. Jo ensi kaudella yhtiön ja yhdistyksen on varsin vahvasti panostettava yhteistyöhön yritysten kanssa, jotta voimme saada myös ulkopuolisia tuloja riittävän määrän toimintaamme. Erilaisten konseptien kehittäminen on tässä hyvin tärkeässä roolissa sekä uusien sääntöjen mukainen yhteistoimintajäsenyys. Mikäli haluat tarkentavaa tietoa uusista säännöistä, niin ota yhteyttä toimistoomme. Annamme mielellämme lisätietoja jäsenyyksiin liittyvissä asioissa. Kiitos kaikille upeasta klubimme 25-vuotisjuhlavuodesta!

10 10 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA MARTIN EBERTIN MASTERPLAN NÄYTTÄÄ KOMEAN VIRTUAALI- KUVAN SEASIDEN VÄYLÄSTÄ 9. KENTTIEN KEHITTÄMINEN TULEVAISUUDESSA JUKKA UTRIAINEN KENTTÄTOIMIKUNNAN PJ GSM Strategia 2012 on kenttien osalta paketissa. Paljon on saatu aikaiseksi mutta paljon on vielä tekemättä, jos tahdomme nostaa vanhojen kenttien profiilia. Forest, joka on arvostettu niin omien kuin vieraspelaajien keskuudessa on rakennettu nykystandardien mukaan. Sen ansiosta kentän pelattavuus aikaisin keväästä aina myöhäiseen syksyyn on huomattavasti paremmalla tasolla verrattuna Parkiin ja Seasideen. Kehitysryhmän vetäjä Pekka Karttunen kirjoittaa omassa katsauksessaan tarkemmin, mistä vanhojen kenttien ongelmat ylipäätään johtuvat. Samasta kirjoituksesta löytyy myös ilmetoimikunnan sekä kenttätoimikunnan esittämät työt vuodelle Uudessa Strategia 2020, jota parhaillaan työstetään, kenttä tulee olemaan tärkeässä osassa. Seasiden masterplan on päivitetty bunkkerien osalta uudestaan ja Parkille tulemme jatkossa tilaamaan vastaavan kokonaissuunnitelman. Se, toteutuuko masterplanissa esitettävät työt koskaan, jää nähtäväksi. Joka tapauksessa on ensiarvoisen tärkeää, että kehityssuunnitelma on tehty vuosiksi eteenpäin ja se tulee toimimaan hyvänä työvälineenä, vaikka henkilöt toimikunnissa tai hallituksissa vaihtuisivat. Uudessa strategiassa Oy:n hallitus tulee esittelemään vaihtoehtoiset pitkäntähtäimen kehityssuunnitelmat kustannusarvioineen. Osakkeenomistajien tahtotilasta tulee riippumaan kuinka Pickalaa halutaan jatkossa kehittää. Haluan myös tässä yhteydessä tuoda esille Oy:n hallituksen päivittämän ohjesäännön kenttätoimikunnan tehtävistä sekä tä-

11 11 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI mänhetkisen kenttätoimikunnan kokoonpanon. KENTTÄTOIMIKUNTA JA SEN TEHTÄVÄT Kenttätoimikunta toimii Oy Pickala Golf Ab:n alaisuudessa, yhteistyössä toimitusjohtajan ja kenttämestarin kanssa. Kenttätoimikuntaan kuuluu kenttämestari, toimitusjohtaja, kehitysryhmän päällikkö, seuran kapteeni, seuran pro sekä 1 5 jäsentä. Kenttätoimikunnan puheenjohtajana toimii Oy Pickala Golf Ab:n hallituksen jäsen. Kenttätoimikunta laatii pitkäntähtäimen suunnitelman kentän kehittämisestä. Kenttämestari laatii vuosittaisen hoito- ja kunnossapitosuunnitelman. Kehittämissuunnittelussa huomioidaan eri pelaajaryhmien tarpeet ja huolehditaan peliturvallisuudesta. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Hoito- ja kunnossapito tapahtuu laaditun ympäristösuunnitelman mukaisesti huomioon ottaen golfyhtiön omaisuuden arvon säilyttämiseen vaikuttavat seikat. Kenttätoimikunta esittää vuosittain budjetoitavaksi tarvittavat varat hoito- ja kehittämistavoitteiden saavuttamiseksi. Kenttätoimikunta huolehtii, että kenttä toimii Course Ratingja Slope-määräysten mukaisesti ja että mitat ja merkinnät ovat tarkoituksenmukaisia. Kaikista muutoksista, jotka mahdollisesti vaikuttavat Course Rating- ja Slope-määräyksiin tai paikallissääntöihin on viipymättä informoitava Pickala Golf ry:n sääntö- ja tasoitustoimikunnalle. Piiri- ja liittotason yhteistyöllä parannetaan koulutustasoa ja saadaan laajempaa kokemusta kentän hoitoon. Jäsenistön ja osakkaiden palautteet kentänhoitoon ja kunnossapitoon käsitellään määrävälein tarvittaessa. Kenttätoimikunta / kenttämestari tiedottaa hoito- ja kunnossapitotoimenpiteistä niin, KENTTÄTOIMIKUNNAN KOKOONPANO 2012 Jukka Utriainen Puheenjohtaja Jari Hakkarainen Jesse Kaan Toimitusjohtaja Kenttämestari Pekka Karttunen Kehitysryhmän päällikkö Jyrki Mäntylä Mika Piltz Sari Lönn Harri Syrjänen Seuran kapteeni Seuran Pro Jäsen Jäsen että pelaajat voivat huomioida ne peli- ja varaussuunnitelmissaan. Hoitotoimet, jotka merkittävästi häiritsevät pelaamista on informoitava viikkoa aikaisemmin Pickalan toimistossa sekä Pickalan www-sivuilla.

12 12 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄTOMIKUNTA UUTTA RAKENNETAAN JA VANHAA PARANNETAAN PEKKA KARTTUNEN KEHITYSRYHMÄN KENTTÄMESTARI Park ja Seaside teet kuntoon ohjelma on taputeltu kalkkiviivoille asti, viimeksi työn alla olleet teet ( Ss ja 2 ) tulevat käyttöön kesäkuun aikana. Ryhmän merkittävimmät syrjähypyt kohdistuivat Forestin taukokioskin, Seaside 7 viheriön ja navettarakennuksen ympäristöjen muokkaamiseen. Ensi vuoden kehityskohteiksi Ilmetoimikunta esittää: Pohjoisen pysäköintialueen ympäristön maisemointia. Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen kevyttä maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointia ja liikenneopastusta. Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Näiden kohteiden tarkempi suunnittelu ja pohdinta on käynnissä Ilmetoimikunnassa Jussi Nurmion johdolla. Toteutuksen suorittaa kehitysryhmämme yhtiökokouksen hyväksymän esityksen mukaan. Ensi vuoden kehityskohteiksi Kenttätoimikunta esittää: Rangen kuivatuksen parantaminen, takaosan nostaminen koneellisen pallonkeräämisen mahdollistamiseksi. Rangen oikeanpuoleisen metsän puuston harventaminen ja metsäpohjan siistiminen pallojen keräämisen mahdollistamiseksi. Nurmilyöntipaikan takaosaan asennetaan yhtenäinen, hyvälaatuinen lyöntimatto korvaamaan yksittäiset käytöstä kuluneet matot. Harjoittelu tulee tapahtumaan pääsääntöisesti tältä mattokaistalta, ainakin alku- ja loppukaudesta. Näin saadaan varsinaiselta nurmilyöntialueelta vähennettyä kulutusta. Lyöntikatokseen asennetaan samanlainen matto. Lisäsi on pohdinnassa jatkaa lyöntikatosta kevyemmällä ratkaisulla. Tällainen kehikko suojaisi palloilta, muttei auringolta, tuulelta ja sateelta. Tutkitaan myös mahdollisuuksia jatkaa rangen taka-aitaa vielä pidemmälle oikealle. Pickalan monipuolisen ja laajan harjoitusalueen edelleen kehittämistä ja tilankäyttöä pohtii työryhmä. Kenttätoimikunnan keskustelussa ja evästyksessä työryhmälle on esitetty hiekkaesteitä eri matkoille ja mahdollisesti harjoitusviheriöitä eri harjoitteisiin.

13 13 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI Seaside 16 poikittaisen vesiesteen putkittaminen ja peittäminen. Vesiesteiden kasvillisuuden poistamista imuruoppaamalla ja kaivukoneella. Tulevina vuosina on jo ihan välttämätöntä ohjata resursseja myös vesiesteiden ja varsinkin altaiden hoitamiseen. Sillä saataisiin paljon hyvää visuaalista ilmettä kentille. Esimerkiksi Seasiden aikoinaan kauniit altaat näyttävät nykyään jo suorastaan rutakoilta! Metsien harvennushakkuut jatkuvat marraskuusta Forest 7 8 suunnalla, Seaside tienoilla poistetaan lehtipuustoa ja annetaan kasvuedellytykset männyille ja vaahteroille, samalla saamme Seaside 16 uusituille lyöntipaikoille tarvittavaa valoa. Kohteet toteutetaan yhtiökokouksen hyväksymän budjetin puitteissa, rangen kehittämisen ja Huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla. turvallisuuden parantaminen on tärkeysjärjestyksen kärjessä. Kenttäyhtiön edustajat ottavat vastaan paljon kritiikkiä bunkkereista, erityisesti hiekan määrästä ja laadusta. Park- ja Seaside-kenttien bunkkereiden järjestelmällinen uudistaminen ei ole järkevää ennen päätöstä kenttien korjaustarpeesta. Korjaustoimenpiteet rajoittuvat toistaiseksi hiekan lisäämiseen tarvittaviin kohtiin. Parkin ja Seasiden 1 9 ulosmenot rakennettiin ( ) kotimaisen golfkenttärakentamisen alkutaipaleella. Kenttien toteutukseen oli käytettävissä niukalti, ainakin kotimaista kokemusta. Park- ja Seaside-kenttien rakenteet olivat aikansa uskomusten mukaisia, varsinkin väylä- ja karheikkoalueiden kuivatuksiin jouduttiin tekemään suuria parannuksia jo heti alkuvuosina, siitä kiitos ja kunnia hankkeen toteuttajille. Ne johtavat edelleen liiallista vettä pois kenttäalueelta, tosin vielä paljon parannettavaakin on. Viheriöiden toteutuksessa ei käytetty eri rakennekerroksia, kasvualusta muodostettiin hiekkakerroksesta johon jyrsittiin pintaan turvetta noin 5 10 sentin syvyyteen. Viheriöistä puuttuu erinomaisen tärkeä kasvukerroksen alapuolinen kuivatuskerros, salaojasora ja putket. Näiden toiminnan tarkoituksena on pitää kasvualusta tasaisen kosteana ja poistaa kasvualustasta liiallinen kosteus pois. Tämän ominaisuuden puuttuminen aiheuttaa viheriöiden epätasaista kosteutta ja voi vaikuttaa negatiivisesti talvehtimisen onnistumiseen, keväällä viheriöiden kuntoutumiseen ja kesällä kunnossapitoon. Kasvualustakerros on vuosien myötä kasvanut näilläkin viheriöillä hiekkauksien myötä, mutta se ei kuitenkaan korvaa kunnollista ja nykyaikaista viheriörakennetta. Näiden viheriöiden kuntoutuminen tapahtuu keskimäärin juhannuksen tienoilla, optimikunnossa ne ovat vasta heinäkuun puolella, ja näin on jouduttu tyytymään miltei puoli pelikautta vaihtelevan epätasaisiin viheriöihin. Hyvä kentänhoitokaan ei pelasta siltä tosiasialta, että huippulaatuinen viheriöpinta vaatii myös huippulaadun pinnan alla.

14 14 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI KENTTÄMESTARI KYLMÄ KESÄ JA SATEINEN SYKSY HAASTAA JESSE KAAN KENTTÄMESTARI Jälleen on yksi erilainen kausi takana. Runsaslumisen talven jäljiltä pelikausi saatiin käyntiin talkoiden jälkeen sunnuntaina Seasiden takaysin osalta. Siitä sitten vaiheittain avattiin seuraavan viikon aikana niin, että kaikki kentät olivat auki sunnuntaina Viheriöillä oli osittain erittäin pahoja jääpoltevaurioita, etenkin Forestilla; viheriöitä jouduttiin paikkokylvämään useampaan kertaa kevään aikana. Lisäksi kevään alku ja kesän kylmät säät hidastuttivat osaltaan viheriöiden kuntoutumista. Forestin viheriöistä 4, 6, 7, 9, 13 ja 17 aiheuttivat eniten päänvaivaa. Näillä viheriöillä jääpolte oli paikoin tappanut monivuotisen ruoholajikkeen, rönsyröllin. Parkin ja Seasiden osalta viheriöt kuntoutuivat varsin normaaliin tapaan kesäkuun puoliväliin mennessä, pois lukien muutaman Seasiden takaysin viheriön, jotka kärsivät kastelujärjestelmäongelmista juuri kylvöjen jälkeen. Kentänhoidon puolella käytimme ensimmäistä kertaa vuokrattua työvoimaa. Työntekijät tulivat Liettuasta vaiheittain niin, että ensimmäiset kuusi henkilöä aloittivat toukokuun puolessa välissä ja keskittyivät bunkkereiden kunnostukseen. Loput seitsemän hen- Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. kilöä aloittivat kesäkuun alkupuolella. Heille opetettiin kaikki samat kentänhoidon työt, mitä kuuluu muillekin kesä/kausityöntekijöille, bunkkereiden ajosta viheriöleikkuuseen. Osalle heistä kuului myös vastuu golfautojen pesusta iltaisin. Saatujen kokemusten ja palautteen perusteella tulemme myös ensi kaudella käyttämään heidän työpanostaan kentänhoidon eri tehtävissä. Toukokuun aikana Park- ja Seaside-kenttien bunkkereihin lisättiin hiekkaa saadun palautteen perusteella, se oli niin sanottua elvytyshoitoa. Toimenpide paransi bunkkereiden pelattavuutta, mut-

15 Keskity jo ensi kevään golf-kierrokseesi - Me asuntokaupan ammattilaiset hoidamme asunnon myynnin puolestasi! ta ei poistanut bunkkereiden huonoa peruskuntoa; puutteellinen salaojitus sekä osittain nurinkurinen muotoilu. Niin bunkkerit kuin muutkin kentän alueet vanhojen kenttien, Parkin ja Seasiden osalta alkavat olla ns. tiensä päässä. Joka vuosi rapistuva kastelujärjestelmä, viheriöalueiden rakenteelliset epäkohdat ja puutteellinen salaojitus ovat vain osa niistä asioista, joihin on syytä tulevina vuosina panostaa, mikäli haluamme pitää kentistä hyvää huolta ja jatkaa positiivista kenttien kehitystyötä Pickalassa. Lisäksi kentänhoidon henkilöstöresurssit pitäisi saada tulevina vuosina sille tasolle, mitä ne 54-reikäisellä kentällä pitäisi olla. Vakituinen henkilökunnan syysretki ja samalla Vihreän takin metsästys suuntautui tänä vuonna Liettuan Vilnaan Le Meridien hotellin yhteydessä olevalle The V Golf Club -kentälle. Kentän paikoin kapeat väylät ja runsaat vesiesteet tekivät pelaamisesta hyvin haasteellista. Ryhmästämme löytyi kuitenkin yksi pelaaja, joka kesytti kentän ja vei vuoden 2012 henkilökunnan mestaruuden 27 reiän pistebogituloksella 50 pistettä Sanna Haavisto. Jälleen kerran loppusyksyn runsaat sateet ovat olleet kiusana kentänhoidolle. Kentän leikkuutyöt kävivät lähes mahdottomiksi syyskuun puolen välin jälkeen. Juttua kirjoittaessa sataa taas ja täytyy vain toivoa, että sateet hellittäisivät edes osittain, että tärkeimmät syksyn hoitotoimenpiteet saataisiin tehtyä. Kiitokset kaikille kuluneesta kaudesta ja suunnataan katseet kohti tulevia haasteita. Tilastotietoa syyskuun sademääristä Pickalassa viime vuosilta oman kirjanpitoni mukaan, vuoden 2010 sademäärä oli 95 mm, v mm ja v mm. Tutustu palveluihimme ja välittäjiimme osoitteessa & Soita maksuton arviokäynti! Prime House Oy LKV Suomalaistentie Espoo Puh Lankaliittymästä soittaessa 8,28snt/puh + 5,95snt/min Matkapuhelimesta soittaessa 8,28snt/puh + 17,04snt/min Y:

16 16 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA PERUSASIAT KUNNOSSA HURMAAMISEEN PALJON MATKAA JUSSI NURMIO PALVELU- JA ILMETOIMIKUNNAN PUHEENJOHTAJA Milloin tunsit, että sinua palveltiin hyvin todella hyvin? Milloin pysähdyit vain katselemaan ympärillesi havahtuen siihen, että onpa täällä kaunista? Tai, että pidetäänpä tästä paikasta hyvää huolta? Meillä kaikilla on näistä muistomme. Ne tuovat hyvän mielen ja hymyn huulille. Niiden taustalla on useimmiten se, että joku on nähnyt todella paljon vaivaa sen eteen, että ilahtuisit. On suunniteltu, toteutettu ja ylläpidetty. Olemme Pickalassa menneet paljon eteenpäin sekä kauneusarvojen ylläpitämisessä että palveluiden parantamisessa. Olemme Suomen Golfklubien mittapuun mukaan jo kärjen tuntumassa. Ehkä meillä on kuitenkin väärä vertauskohta, joka antaa meille vääriä signaaleja: liian positiivisia? Mitä jos vertaisimme itseämme vaikkapa johonkin ulkomailla olevaan golf-resortiin, jossa on sekä hotelli että kenttä? Tai vain parhaisiin golfklubeihin maailmalla? Otamme pataan vertailussa aika pahasti. Tähän on helppo sanoa, että rahallahan saa kaikkea, vertailu on epäreilu. Olen osittain eri mieltä. Hyvää palvelua saa asenteella ja yhteisön positiivisella hengellä, kaunista ilmettä voi rakentaa hyvällä suunnittelulla, tinkimätöntä ylläpitoa ahkeruudella. Ei kuitenkaan kokonaan voi ohittaa taloudellisten resurssien merkitystä. Eikä myöskään sitä, että Suomessa palkkataso on erittäin kova ja tekee erinomaisen palvelun tuottamisen haastavaksi. Toimikuntamme rooliin kuuluu myös ravintolan ja shopin toiminnan arviointi. Molempien tasoa arvioidaan myös jäsenille suunnatussa tutkimuksessa, joka

17 17 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI tehdään joka vuosi. Kestäväkö ravintolamme ja proshoppimme vertailua maailman parhaiden golfklubien kanssa? Tulisi arvioida tarjontaa, palvelua ja miljöötä. Vastaus on: eivät paitsi puitteiden osalta. Lisää paloa ja halua! Sitä toivotaan ja vaaditaan jatkossa. Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. TEHTIIN SITÄ TÄNÄKIN VUONNA. Vuosi 2012 oli myös vuosi, jolloin saatiin asioita aikaan: isoja ja pieniä. Pohjoinen parkkipaikka josta on tullut pääparkkiksemme päällystettiin. Hieno juttu ja homma vaan paranee kunhan maisemoinnit saadaan kuntoon. Verkkosivustomme uudistettiin kokonaisuudessaan. Palaute on ollut hyvä: Freesit ja Pickalan näköiset, Erottuvat muista. Nopeat ja toimivat. Kaikki kentät saivat uudet roskikset. Satasen tolpat kaksin kappalein tulivat kaikille väylille. Seaside sai väyläkylttinsä. Shoppi sai uudet markiisit mistä varsinkin henkilökunta kiittää. Alueen ilmeeseen tulee jatkossa myös vaikuttamaan positiivisesti se, että pitkään toivottu pyörätie alueelle valmistui osittain. Jäämme odottamaan pyörätien asfaltointia ja maisemointeja. Vaikka toimikuntamme ei ole ollut juurikaan vastuussa Kirkkonummen moottoritiestä, niin toimikuntamme kiittää kaikkien jäsenten puolesta hienosta työstä. Emme saaneet vain 15 minuuttia lyhyempää ajomatkaa Helsingistä vaan myös hienosti maisemoidun stradan kentillemme. MIKÄ ON HALUTTU TASO? Mikä on sitten se taso, johon tulisi pyrkiä niillä resursseilla, joita meillä on? Tai pikemminkin, mikä on se tahtotila, johon osakkaiden enemmistö haluaa tähdättävän? Strategiatyöryhmän teettämän tutkimuksen tulokset voisi tulkita suoraviivaisesti vaikka näin: Haluamme erinomaiset ja ruuhkattomat kentät, erinomaisen palvelun, halvat hinnat ja siihen päälle pullon kuoharia mutta vastike ei saa nousta. Jep. Puretaan tuota hiukan. On selvää, että osa kentistämme on tullut tiensä päähän ellei sitten hyväksy sitä, että esim. Parkin ja Seasiden etuysit ovat hyvässä kunnossa vasta heinäkuussa, kauden keskivaiheilla. Investointitarpeita on niiden esittäminen ja haarukointi kuuluu kuitenkin yhtiön hallitukselle ja sen strategiatyöryhmälle. Ilmetoimikunnan tarpeet ovat pienempiä, mutta nekin ovat merkittäviä jos halutaan hyvää ja kaunista. Meidän tulisi varata rahaa ilmeen ja toimivuuden kohentamiseen. Ensi vuonna rahaa menee seuraaviin kohteisiin (jotka ovat jääneet alkujaankin tekemättä tai

18 18 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI PALVELU- JA ILMETOIMIKUNTA laiminlyöty): Pohjoisen pysäköintialueen ( tennisparkki ) ympäristön maisemointi Störsvikintien ja Kartanokujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Golfkujan risteyksen maisemointi ja opastus Störsvikintien ja Saunaniementien kulman maisemointi. Tuossa on keskeinen lista ensi vuoden tekemisistä ilmeen osalta. Lista on lyhyt. Tekemistä olisi paljon enemmän, mutta yhtiön talous ei juuri nyt anna periksi pitää sulatella edellisiä investointeja. Mm. ikuisuuskysmys kenttien vessojen uusimisesta jää tulevaisuuteen. Meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Vessojen osalta otamme kuitenkin tärkeän askeleen kohti parempaa: Seasidelle rakennetaan uusi vessa kisällintyö jatkoa varten 12. tiiboxin ja 16. greenin väliin. (Jos siis budjettiehdotus hyväksytään.) Piha-alueiden ja logistiikan suunnittelu jää myöhemmille vuosille. SUUNTAA HAETAAN Käsitykseni Pickalan tulevaisuudesta on kuitenkin positiivinen. Olemme viime vuosien aikana kirineet kiinni osan vastuuvajeestamme eli tehneet pakolliset korjausinvestoinnit. Nyt on tärkeää, että ymmärrämme, ettemme mene samaan lankaan uudestaan. Eli säästetään ja sitten yllätytään yhdessä, kun pitää laittaa kerralla paikkoja isosti kuntoon ja kättä taskuun. Golfyhteisön hoitamisessa tasaisuus on valttia. Pöydälle on tulossa iso keskustelu tahtotilasta: Parkin ja Seasiden uudistukset tulevat vaatimaan paljon rahaa. Samalla kuitenkin on pidettävä huolta kaikesta muusta ja hyvästä tasosta. Keskustelu tulee kilpistymään rahaan. Yhtiö saa tulonsa pääasiassa vastikkeista. Mikä on sopiva ja toiminnan laadun turvaava taso? Toinen mielenkiintoinen kysymys on myös vastaamatta: meillä on paljon potentiaalia nostaa tapahtumista ja yhteistyösopimuksista tulevia tuloja. Hyvä idea ja toteutettavissa, mutta sen hintana on se, että kenttiemme väljyys kärsii. Kysymyksiä on siis paljon. Mutta kuten aina, niin pallo lentää ensi kesänä riippumatta vastauksista.

19 Uusi Golfresepti Travel on täällä! Ilmeen lisäksi myös palvelumme ovat uudistuneet... 72h Mika Piltz GOLFRESEPTI SHORT BREAKS Ota irtiotto arjesta ja lähde viikonloppumatkalle, jossa kaikki on valmiina. Varaa 3-4 päivän golfbreikki vaivattomasti ja turvallisesti. 72h-PALVELU Etkö löytänyt mieleistäsi matkaa? Me räätälöimme sinulle sopivan golfmatkan 72 tunnissa tai usein jopa alle. GOLFRESEPTIN PRO TEAM Tutustu Golfreseptin Pro-teamiin ja Promatkoihin. Golfresepti Travel on Suomen PGA:n virallinen yhteistyökumppani. Golfresepti ainutlaatuisia golfelämyksiä ja tapahtumia vuodesta 1991

20 20 PICKALA GOLFIN JÄSENLEHTI MEIDÄN KLUBI JUHLAPÄIVÄN OHJELMA ALKOI JANOS UOTILAN PITUUSLYÖNTI SHOW LLA KLO NÄYTÖS KERÄSI RUNSAASTI JÄSENIÄ PAIKALLE. HEI, SAIN JANOKSEN PALLON! AAMUPÄIVÄLLÄ SAIMME MYÖS IHASTELLA PRO SHOPPIMME, PD-GOLFIN VAATETARJONTAA OMIEN UPEIDEN LADYJEMME ESITTELEMINÄ. OIKEALLA PD-GOLFIN HYVÄ HENGETÄR JONNA DAHLGREN, JOKA SUUNNITTELI KOKO NÄYTÖKSEN. RAKKAAT JÄSENET! SIRPA YLITALO KLUBITOIMIKUNNAN PJ Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Hieno 25-vuotisjuhlavuotemme on juhlittu ja vietetty. Kiitos jäsenille runsaasta osallistumisestanne kaikkiin juhlavuoden tapahtumiin ja ennen kaikkea varsinaiseen suureen, juhlavuoden huipentumaan 25-vuotisjuhlaan ! Juhlatoimikuntaan kuuluivat Jari Hakkarainen, Sole Lang, Kenneth Lindholm, Sari Lönn, Eva Taskinen ja Sirpa Ylitalo. Aloitimme järjestelyt jo heti vuoden alussa ja kokoonnuimme asian tiimoilta lukuisia kertoja. Kiitos kaikille tiimin jäsenille! Oli upeaa tehdä töitä alan ammattilaisten kanssa! Vihdoin h-hetki oli käsillä. Varasimme kaikki edellisen päivän klubin ja navetan sisustamiseen ja juhlakuntoon saattamiseen. Saimme avuksemme talkooväkeä, kiitos siitäkin. Koko juhtavuosi onnistui erinomaisesti. Vaikka kesän säät olivat sateiset, meidän tapahtumia säät suosivat. Saimme pelata ja viettää yhteistä aikaa todella upeissa sääolosuhteissa. Taas kerran täytyy todeta, millä muulla klubilla on näin aktiivisia jäseniä. Toivotamme kaikki tervetulleiksi myös seuraavan ja tulevien kausien tapahtumiin! Klubitoimikunnan puolesta rentouttavaa talvea ja riemukasta jälleennäkemistä taas ensi keväänä!

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry

Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia. SGL aluekierros Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf 31 vuotta elämyksellistä golfia SGL aluekierros 10.11.2016 Elisabeth Spåre Puheenjohtaja, Kurk Golf ry Kurk Golf pähkinänkuoressa 629 C-osakasta (yksityishenkilöt) ja 100 B-osakasta (yritykset)

Lisätiedot

PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014

PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 2014 PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 ja PGC Edustuspelaajien ohjesääntö 2014 Edustuspelaajatoimikunnan vetäjä: Marco Willberg, GSM 040 930 6255 Ohjesäännöissä ilmenee pelaajien valintakriteerit eri

Lisätiedot

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy

Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy 1 Vierumäki Golf Oy OSAKASKIRJE Nro 1/2014 Vierumäki Golf Club Oy Caddiemasterin toimisto ja ajanvaraus Nettivaraus Tasoitusrajat Valvonta Caddiemasterit työskentelevät aiempaan tapaan Classic-, Coach-

Lisätiedot

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas

SHG. Lakisto. Par m m m m. golfkenttäopas SHG Lakisto Par 71 5 944 m 5 553 m 5 107 m 4 470 m golfkenttäopas Tervetuloa golfkentälle! Tämä kenttäopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä pelitulos perustuu

Lisätiedot

Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle.

Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle. 14.12.2009 Tervehdys Klubilaiset! Olikohan se siinä sitten? Kausi tuli ja meni vai menikö? Päättäjäiskekkerit ainakin pidettiin ja hauskaa oli. Kiitos kaikille yli 100 osaanottajalle. Kauden viimeinen

Lisätiedot

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous

Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous Hirvihaaran Golf Oy Yhtiökokous 9.2.2016 1. Vuoden 2015 tilinpäätöksen esittely 1.1 Osaketilanne 31.12.2015 1.2 Tunnusluvut 1.3 Tuloslaskelma 2015 1.4 Tase 2015 1.5 Yhteenveto talouden tunnusluvuista 1.6

Lisätiedot

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista

Lahden Golf Oy Syyskokous Esityslista Lahden Golf Oy Syyskokous 29.11.2016 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat 3. Osanottajat, kokouksen laillisuus,

Lisätiedot

Tarinan strategia 2020

Tarinan strategia 2020 Tarinan strategia 2020 Suomen golfin strategia Visio Parasta vapaa aikaa Missio Golf yhdistää terveysvaikutukset ja yhdessä luonnossa liikkumisen Strateginen tahtotila Golfyhteisöjen toimintatapoja uudistamalla

Lisätiedot

RUHA WOLLEY ry seurana.

RUHA WOLLEY ry seurana. KAUSIJULKAISU 2012-2013 27. kausi Ruha Ruhan lentopalloilun päätukija www.netikka.net/ruha.wolley -1- - 2 - RUHA WOLLEY ry seurana. Seura on aloittanut toimintansa vuonna 1986 ja on siitä yhtäjaksoisesti

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee Oikea vastaus B ja

Lisätiedot

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30

Peltolan uutiset. Peltola Golfin jäsenlehti. Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Peltolan uutiset Peltola Golfin jäsenlehti Seiskaväylä,kuvan otti Kenttämestari Mikko Juhannuksena 2011 klo 20.30 Kädessäsi on Peltola Golfin ensimmäinen jäsenlehti. Sähköpostiin ja Peltolan nettisivuille

Lisätiedot

N= N=367

N= N=367 Master Golf Jäsentyytyväisyystutkimus vertailu 2010 vs 2011 14.10.2011 2010 N=517 2011 N=367 (vastaamisen aloittaneet) 1 Taustatiedot 2010: 2011: Vastaajan sukupuoli Ikäjakautuma Olen Masterin Tasoitus

Lisätiedot

AURINKO GOLF RY

AURINKO GOLF RY AURINKO GOLF RY 21.2.2017 JOHTOKUNNAN KÄSIKIRJA Käsikirja on tarkoitettu seuran johtokunnan ja toimikuntien jäsenille luomaan yhteiselle toiminnalle suuntaviivat ja toimintamallit. Johtokunnan toiminta

Lisätiedot

Juhlavuotta odoteltaessa

Juhlavuotta odoteltaessa -1- - 2 - Juhlavuotta odoteltaessa Vielä ei ole juhlan aika, vaikka pitkä taival on jo kuljettu seurana. Nyt alkava kausi on nimittäin järjestyksessään 29 kausi. Näin pitkälle pääseminen ei todellakaan

Lisätiedot

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN.

JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. JUNIORI! ALOITA GOLF HELPOMMIN KUIN USKOTKAAN. MEILLÄ JUNIORIT SAAVAT HYVÄT EVÄÄT GOLFIIN! Tule kokeilemaan golfia lajia, jossa saat nauttia ulkoilmasta kavereiden seurassa. Espoon Golfseura on Golfliiton

Lisätiedot

Keskustelunavaus yhtiökokoukseen !

Keskustelunavaus yhtiökokoukseen ! Pelilippupooli Keskustelunavaus yhtiökokoukseen 16.2.2014 Kanavagolf Vääksy Oy, pelilipputyöryhmä - 9. helmikuuta 2014 1 Lähtökohta Viime vuosien kehitys golfosakkeen arvostuksessa ei luultavasti tyydytä

Lisätiedot

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara

Sinut ry:n lehti Testaa tietosi Sinuista. Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Sinut ry:n lehti 2014 Testaa tietosi Sinuista Nuoren kertomus: Sijoitustausta on ollut minulle voimavara Mikä tää on? Hyppysissäsi oleva lehti on sijaisperheiden nuorille suunnattu Sinutlehti. Suomen Sijaiskotinuorten

Lisätiedot

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE

KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE KILPAILUMÄÄRÄYKSET JA OHJEITA PELAAJILLE/PELINJOHTAJILLE YLEISTÄ Club Finlandia Golf ei ole mihinkään kansalliseen liittoon kuuluva virallinen golfseura, vaan epävirallinen yhdistys, joten järjestämämme

Lisätiedot

Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005

Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005 Golfseurojen jäsentyytyväisyyskysely ja harrastajatutkimus 2005 Tutkimus tehdään opinnäytetyönä Suomen Golfliitto ry:n toimeksiannosta. Tutkimuksen tarkoituksena on kartoittaa otoksella Suomen Golfliiton

Lisätiedot

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011

Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Suomen Curlingliiton alaisten curlingin SMkilpailuiden säännöt kaudella 2010-2011 Näitä sääntöjä sovelletaan kaikissa Suomen Curlingliiton järjestämissä kilpailuissa, joilla on SM-status. Tällaisia kilpailuja

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus

Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus Lahden Golf 3.0 Mestari ja Kisälli 27-reikäinen golfkeskus Yhtiökokous 14.11.2012: Kokonaissuunnitelma ja Vaiheen 1 ehdotus HL / 14.11.2012 Lahden Golf 3.0 1 Lahden Golf 3.0 Kokonaissuunnitelma ja taustatietoja

Lisätiedot

Peltolan uutiset 3/2011

Peltolan uutiset 3/2011 Peltolan uutiset 3/2011 Syksyllä golfkausi alkaa olla lopuillaan, mutta ei vielä ohi. Golfkauden lopuksi on hyvä kaivella aivojen muistisopukoita ja kerrata golfin sääntöjä. Sääntöopas, golffarin paras

Lisätiedot

KILPAILUKALENTERI 2008

KILPAILUKALENTERI 2008 KILPAILUKALENTERI 2008 Kilpailut alkavat klo 09.00, ellei toisin mainita toukokuu - kesäkuu TOUKOKUU 03.05. La Avauslyönti Seuran kapteeni Ole Johansson lyö pelikauden avauslyönnin klo 10.00 24.05. La

Lisätiedot

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020

Urheilua ja elämyksiä. Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Urheilua ja elämyksiä Lentopalloliiton strategia 2016-2020 Huippu-urheilu Beach volley ja lentopallo ovat suomalaisia menestyslajeja. Fanit ja media seuraavat edustusjoukkueitamme kotimaassa ja ulkomailla.

Lisätiedot

Viestintäsuunnitelma

Viestintäsuunnitelma VIESTINTÄSUUNITELMA 1(10) Viestintäsuunnitelma Tervarit Juniorit ry VIESTINTÄSUUNITELMA 2(10) Sisällys 1. Johdanto 2. Tervarit Juniorit 3. Arvot 4. Viestinnän kohteet ja tavoitteet 5. Tervarit Juniorit

Lisätiedot

Aura Golf. Yhteenveto N = 452

Aura Golf. Yhteenveto N = 452 Aura Golf Yhteenveto N = 452 07.01.2014 1 Sisällys Sivu Kyselyn mittari 3-5 Taustatiedot 6 Kuluneen kauden toiminta 7 Caddiemastertoiminta 8 Pelaaminen 8 Kentän kunto 9 Kilpailutoiminta 10 Klubitalo ja

Lisätiedot

Syyskokous Esityslista

Syyskokous Esityslista Lahden Golf Oy Syyskokous 27.11.2013 Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen järjestäytyminen Puheenjohtaja Sihteeri Pöytäkirjan tarkastajat ja ääntenlaskijat 3. Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo

HOT-testin tulokset. Nimi: Teija Tahto Pvä: Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo HOT-testin tulokset Nimi: Teija Tahto Pvä: 12.10.2012 Ikä: 17 vuotta Ryhmä: Virpiniemien golf juniorit Jakelu: valmentaja Pekka Palo PALJON KEHITETTÄVÄÄ SELKEÄ VAHVUUS Tavoitteen asettelu Motivaatio Itsekuri

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2012 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen@wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Antti Mäkelä antti.makela@wgcc.fi

Lisätiedot

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta

D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta D1 YA-joukkue Palaute pelaajilta ja vanhemmilta Tässä esityksessä on kaudella 2011-2012 Kiva HT D1 nimellä pelanneen seurayhteistyöjoukkueen palauteyhteenveto Joukkue pelasi kaudella 2011-2012 aluekarsinnan

Lisätiedot

Forest Golf course Guide

Forest Golf course Guide Forest Golf course guide Tervetuloa Pickala Forest -kentälle Tämä väyläopas kehittää sinua nopeasti tekemään parempia päätöksiä golfkierroksen aikana. Hyvä tuloskortti perustuu omien taitojesi tuntemiseen,

Lisätiedot

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011

Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Työssäoppimassa Sunny Beachilla Bulgariassa 12.7. 23.8.2011 Sunny Beach on upea rantalomakohde Mustanmeren rannikolla Bulgariassa. Kohde sijaitsee 30 kilometrin päässä Burgasista pohjoiseen. Sunny Beachin

Lisätiedot

KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016. Hyvä osakkeenomistaja. Moro!

KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016. Hyvä osakkeenomistaja. Moro! KEVÄT TIEDOTE 24.5.2016 Hyvä osakkeenomistaja Moro! Kirjoitin lähes tasan kaksi vuotta sitten, aloittaessani ensimmäistä kesää Levillä, että klubimme imago olisi sosiaalinen, helposti lähestyttävä, viihtyisä

Lisätiedot

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010 SSqL:n hallituksen kokous 7. / 2010 pöytäkirja AIKA 17.6.2010 torstai klo 17.30 20.30 PAIKKA Helsinki, SLU, Kunto kabinetti Läsnä Leo Hatjasalo pj. Lars Ekholm (esittelijä) Tomi Niinimäki Juha Sarlund

Lisätiedot

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018

Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 Suomalaisen jääkiekon strategia 2014-2018 SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA 2014 2018 Strategian päämäärä: Jääkiekkoperheen monipuolinen kasvattaminen Toimintaa ohjaavat arvot: Kunnioitus Yhteisöllisyys

Lisätiedot

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7.

Kyläyhdistyksen terveiset 3. Jäsenmaksu 3. Kyläyhdistys vuokraa 4. 100 -vuotias koulumme 5. 30 -vuotias kyläyhdistys 6. Nettisivut 7. VUOSITIEDOTE 2009 Levikki 400 kpl 1 Sisältö: Kyläyhdistyksen terveiset 3 Jäsenmaksu 3 Kyläyhdistys vuokraa 4 100 -vuotias koulumme 5 30 -vuotias kyläyhdistys 6 Nettisivut 7 Tapahtumat 7-9 Hallituksen jäsenet

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista. b) Olen oman pelini tuomari GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä on golfpelin henki? a) Pelaan omaa peliäni välittämättä muista pelikavereista b) Olen oman pelini tuomari c)huomioin toiset pelaajat Oikea vastaus B ja C GOLFIN ETIKETTI 2 Mitä seuraavista

Lisätiedot

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006

NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 NAANTALIN LÖYLYN YLEISURHEILUJAOSTON TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2006 Yleisurheilujaoston kokoonpano puheenjohtaja varapuheenjohtaja jäsenet -Kari Löyttymäki -Karri Packalen -Jouko Huppunen -Jari Rand -Sanna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2016

Toimintasuunnitelma 2016 Hallinto Jukka Pohja/17.11.2015 Toimintasuunnitelma 2016 Kokoontuminen Aluejaoston kokouksia pyritään pitämään 4 kertaa. Jaosto harkitsee pidettäväksi joka toinen kuukausi puhelinkokouksen. Sektorit Sektorien

Lisätiedot

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna

Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna Jousiammuntaseura Artemis ry eilen, tänään ja ylihuomenna 4.2.2017 Sisältö Artemiksen visio ja missio Artemis eilen - miten kaikki alkoi? Artemis tänään mitä olemme tehneet vuoden aikana? Artemis ylihuomenna

Lisätiedot

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille

Golf-toimintaa Koneen ja Konecranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Golf-toimintaa en ja cranesin henkilökunnalle ja eläkeläisille Uutiset Edelliset uutiset 7.3.2011 KoKe-mestaruuskisa sunnuntaina 12.6.2011 5.3.2011 Vuokraa Hyvinkään pelioikeus Klikkaa linkkiä. Tapahtumat

Lisätiedot

Kajaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0

Kajaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0 Kaanin Planeetan jäsenlehti Nro 2/201 0 Tähtitieteellinen yhdistys Kaanin Planeetta ry Julkaisi: Kaanin Planeetta ry Päätoimitta: Jari J.S. Heikkinen Ilmestyminen: Kolme numeroa vuodessa (huhtikuu, elokuu,

Lisätiedot

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen

EM 2017 projekti Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen Sbl:n junioritoimikunnan suunnitelma Suomen juniorimaajoukkueen valmennukseen ja menestykseen 2014-2018 Alustus Suomen Bridgeliiton junioritoimikunta on tehnyt jo vuosia töitä koululais- ja junioripelaajiemme

Lisätiedot

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma

Kuntotapahtumat 7 x Keski-Uusimaa Rastit, 1853 (1827) suoritusta keskimäärin 265 osallistujaa / tapahtuma 30.12.2009 1(5) TVV SUUNNISTUS TOIMINTAKERTOMUS 2009 TVV jatkoi TVV2010 projektia, jonka tavoitteena on nostaa seura nuorisosuunnistuksen kärkiseurojen joukkoon Suomessa. Seuran nuoret menestyivät parhaiten

Lisätiedot

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa

Leimaus 2011 Kisakeskuksessa Leimaus 2011 Kisakeskuksessa ma 6.6. Lähdimme perinteisesti Lappia talolta kimpsuinemme klo 12 kohti etelää. Martti ja Mauri otettiin kyytiin Keminmaasta. Onneksi autossa oli DVD laite ja ilmastointi,

Lisätiedot

PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017

PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017 2017 PGC EDUSTUPELAAJIEN KULUKORVAUS, VALMENNUS- JA OHJESÄÄNTÖ 2017 Jokaisen ryhmän ohjesäännöissä ilmenee pelaajien valintakriteerit eri ryhmiin, valmennusohjelma, seuran tuki ja kulukorvaukset, omavastuu

Lisätiedot

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina

Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Tavoitteena reilu yhdistys Ratsastajainliiton tarina Yhtä jalkaa - Ratsastuksen Reilu Peli Mitä on Reilu Peli? Jokaisen oikeus harrastaa iästä, sukupuolesta, asuinpaikasta, yhteiskunnallisesta asemasta,

Lisätiedot

LAUSESANAT KONJUNKTIOT

LAUSESANAT KONJUNKTIOT LAUSESANAT KONJUNKTIOT Ruusu ja Pampeliska ovat marsuja. Marja on vanhempi kuin Anna. Otatko teetä vai kahvia? JA TAI VAI (kysymyslause) MUTTA KOSKA (syy) KUN KUIN (vertailu) ETTÄ JOS SEKÄ Mari ja Matti

Lisätiedot

Hill Side Golf & Country Club

Hill Side Golf & Country Club Green Golf Events Hill Side Golf & Country Club Hill Side Golf & Country Club sijaitsee Vihdin Jokikunnalla, perinteikkäässä uusmaalaisessa maisemassa. Kentät sijaitsevat historiallisen kulkureitin varrella,

Lisätiedot

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015

St1 2015-2016. Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 St1 2015-2016 Juho Halonen Jussi Piirainen Vierumäki 28.5.2015 ST1 nuorten maajoukkue 2015-2016 Valmentajat: Jussi Piirainen ja Juho Halonen Urheilijat: Tytöt (6) Jasmi Joensuu (-96) Johanna Matintalo

Lisätiedot

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ.

PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. PALKITSEVAA. ITSENÄISTÄ. HAASTEELLISTA. MYYNTIÄ. Wulff-Yhtiöt Oyj rekrytointi Kari Juutilainen InHunt Group gsm 044 995 5382 kari.juutilainen@inhunt.fi www.urawulffilla.fi Myynti on työtä, jossa tuloksellisuus

Lisätiedot

1. Tasoryhmät ja valintakriteerit:

1. Tasoryhmät ja valintakriteerit: Juniori- ja valmennustoimikunta Juniori- ja Valmennustoiminnan jakautuminen eri tasoryhmiin ja toiminnan yleisperiaatteet vuodelle 2013: 1. Tasoryhmät ja valintakriteerit: 1.1. Ryhmä 1, Valiopelaajat 1.1.1.

Lisätiedot

Joukkue jossa lapsi pelaa

Joukkue jossa lapsi pelaa Seurakysely 2016 / Yhteenveto kaikista vastauksista Vanhemmat Vastaajia yhteensä 129 Joukkue jossa lapsi pelaa Muu, mikä? D-tytöt C-tytöt G6(-10)-nappulat F8-G7 (-08-09)-nappulat F9 (-07)-pojat/musta F9

Lisätiedot

Jarmo Solja, Kommodori

Jarmo Solja, Kommodori Jarmo Solja, Kommodori Kommodorin mietteitä Vuoden viimeistä Puuskaa eetteriin! Tällä kertaa palstatilan valtaa kuvat, kun kauden ylivoimainen päätapahtuma, 50-vuotisjuhla, vietettiin Teatteriravintolassa

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ilves Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille Ilves 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana 0 1 2 3 4 5 6 7 8 Ringettekoulu F E D C B 2. Vastaaja isä 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Lisätiedot

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi.

Tervetuloa! Mä asun D-rapussa. Mun asunto on sellainen poikamiesboksi. Juhan naapuri Juha tulee töistä kotiin puoli kahdelta. Pihalla on tumma mies pienen tytön kanssa. Tyttö leikkii hiekkalaatikolla. Mies istuu penkillä ja lukee sanomalehteä. Terve! Moi! Sä oot varmaan uusi

Lisätiedot

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi.

1 Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus Puheenjohtaja totesi kokouksen lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 4/13 Aika 10.4.2013 klo 17.30 Paikka Urheilukentän huoltorakennus Osallistujat Niina Kivinen (pj), Marke Paavola (si), Katri Paavola, Ari Kankkonen, Ari Pekkarinen, Pekka Nikula, Heli Sorvisto, Marjo Salminen,

Lisätiedot

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta

Wiurila Golf & Country Club ry. Nuorisotoimikunta Wiurila Golf & Country Club ry Nuorisotoimikunta 2013 Nuorisotoimikunta ja ohjaajat: (yhteystiedot) Puheenjohtaja: Pasi Kuhalainen pasi.kuhalainen(at)wgcc.fi 040 823 8781 PRO: Miikka Heinonen miikka.heinonen(at)wgcc.fi

Lisätiedot

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE

TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE TAMMIKUUN 2017 KUUKAUSITIEDOTE Lupaus laadusta SalPa taitoluistelu on Sinettiseura Valmennuksen terveiset Luistelijat muistakaa täyttää harjoituspäiväkirjaa, aina silmuista ylöspäin. Uuden vuoden jälkeen

Lisätiedot

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa.

C00-joukkueen välierä- ja finaaliottelujen otteluohjelma ja seurannat: C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. 28.3.2015 C00 joukkueelle tappio ensimmäisessä finaaliottelussa. PK kesti maalivahti Jose Ylisalon johdolla KPK: n alkuminuuttien rynnistyksen, irtokiekot ja miehet siivottiin tehokkaasti maalin edestä

Lisätiedot

Suomen golfin strategia 13.2.2015

Suomen golfin strategia 13.2.2015 Suomen golfin strategia 13.2.2015 Strategiaprosessin tausta Golf on poikkeuksellisen laajasti eri ikäisiä ja tasoisia harrastajia puhutteleva laji, joka mahdollistaa yhdessä liikkumisen hoidetussa luontoympäristössä

Lisätiedot

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET

VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET VASTUUVALMENTAJAN TOIMINTAPERIAATTEET 2013-2014 VASTUUVALMENTAJALLE! Kiitokset päätöksestä osallistua yhtenä tärkeänä osana joukkuetoimintaan. Kädessäsi on vastuuvalmentajan toimenkuva tässä seurassa.

Lisätiedot

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen

SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta. Olli E. Juvonen SELVIÄ VOITTAJANA LAMASTA tästä ja seuraavasta Olli E. Juvonen Talentum Helsinki 2009 Talentum Media Oy ja Olli E. Juvonen ISBN 978-952-14-1446-6 Kansi: Ea Söderberg Taitto: NotePad Ay, www.notepad.fi

Lisätiedot

RALLY GRAND SLAM. Vuoden 2015 kilpailukalenteri uudistuu. SBL:n kilpailusarjat vuonna 2015

RALLY GRAND SLAM. Vuoden 2015 kilpailukalenteri uudistuu. SBL:n kilpailusarjat vuonna 2015 RALLY Vuoden 2015 kilpailukalenteri uudistuu Vuoden 2015 kilpailukalenteri rakennetaan kokonaan uudelle pohjalle. Kalenteri rakennetaan tasapainoisemmaksi ja kilpailut sijoitetaan siihen mahdollisimman

Lisätiedot

Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS. Keilakausi 2015/ toimintavuosi

Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS. Keilakausi 2015/ toimintavuosi Keilaseura Kamut TOIMINTAKERTOMUS Keilakausi 2015/2016 46. toimintavuosi Tämä toimintakertomus sisältää keskeisimmät seuran tapahtumat keilakaudelta, lisättynä tulososiolla, sekä muutamalla kuvalla höystettynä.

Lisätiedot

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry

Taustaa. Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät. Keminmaan Pallo ry KemPa Taustaa Vision taustana on selvittää seuran nykytilanne ja mikä on KemPa:n tulevaisuus ja päämäärät Pelaajamäärä Pelipassien määrä 2010-2012 180 160 140 120 100 80 Sarja1 60 40 20 0 2010 2011 toukukuu

Lisätiedot

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015

苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 苏 州 (Suzhou) 30.3.-27.5.2015 Hei kaikille lukijoille. Olen Tytti Teivonen, matkailualan opiskelija Luksiasta. Olin työssäoppimassa Suzhoussa Kiinassa hotellissa kaksi kuukautta. Hotelli, jossa olin, on

Lisätiedot

MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI

MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI MERKINTÄESITE LAHDEN GOLF OY:N OSAKEANTI 2.5.2016 28.10.2016 OSAKEANNIN JÄRJESTÄJÄ Osakeannin järjestää Lahden Golf Oy. Yhtiö on perustettu 7.7.1997 ja sen kotipaikka on Lahti. Kaupparekisteriin yhtiö

Lisätiedot

Jalkapallojaoston tiedote 6/2013

Jalkapallojaoston tiedote 6/2013 Tampereen Kisatoverit Jalkapallojaosto, Roope Nutikka 2013 1 SISÄLTÖ 1) Taito-, kyky- ja maalivahtikoulu 3 2) Jalitsu-hallin talkoot 3 3) Jalkapallojaoston kehityspalaveri 4 4) E-valmentajakurssi 5 5)

Lisätiedot

Johtokuntien ja johdon raportti. Golf Talma Syyskuu 2015

Johtokuntien ja johdon raportti. Golf Talma Syyskuu 2015 Johtokuntien ja johdon raportti Golf Talma Syyskuu 2015 Tietoa raportista VASTAUSMÄÄRÄT Alla on tähän mennessä suoritettujen Pelaaja Ensin -kyselyiden vastausmäärät. Kysely Kutsuttuja Vastauksia Vastausprosentti

Lisätiedot

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010

KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 KAUPUNKIOTTELU LAPPEENRANTA 2010 Tervetuloa 26. kaupunkiotteluun 3.-4.9.2010 Lappeenrantaan Itä-Suomen kaikki golfseurat ja lisäksi kaksi aikaisemmin mukana ollutta golfseuraa on kutsuttu 26:een golfseurojen

Lisätiedot

Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014

Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014 Luottamus ja verkostoituminen MIKAEL PENTIKÄINEN KEURUU 13.2.2014 Nyt on verkostojen aika Verkostoituminen voi tuoda ison kilpailuedun. Verkostoitumista tukee moni voima: Tekniikan kehitys ja sen vaatima

Lisätiedot

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu

VUOSIKERTOMUS Yleistä. Seuran hallinto. Seuran kokoukset. Viestintä. Harjoittelu 1 VUOSIKERTOMUS 2015-2016 Yleistä Kausi 2015-2016 oli seuran 25. toimikausi. City Bowlers osallistui sekä HBL:n alaisiin kilpailusarjoihin että valtakunnansarjoihin ja ystävyysotteluita pelattiin useita.

Lisätiedot

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL)

NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL) NÄIN PELATAAN 2017 ETELÄ-LÄNSI -LIIGAT (ELL) Sarjojen järjestelyistä kaudella 2017 vastaa Tampereen piiri Kenttä- ja erotuomariasettelut tapahtuvat oman piirin kautta. Ikäluokat: Etelä-Länsi -liigat pelataan

Lisätiedot

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008

PÄIVÄKIRJA. HYVÄÄ JA AURINKOISTA KESÄÄ JA KIITOS KAUDESTA! terveisin Terhi 27.4.2008 PÄIVÄKIRJA 26.5.2008 Tyttöjen kausi päättyi muutaman viikon takaisiin harrastesarjojen SM-kisoihin Jyväskylässä. Sijoitus oli hienosti neljäs, tosin harmittavasti 0.05 pisteen päässä pronssi mitalista.

Lisätiedot

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa

Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Muskarimessu: Hyvän paimenen matkassa Lähdetään matkaan Tänään lähdetään hyvän paimenen matkaan. Aamulla paimen huomasi, että yksi hänen lampaistaan on kadoksissa. Tallella on 99 lammasta, mutta yksi,

Lisätiedot

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014

Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Saaristomeren Melojat ry / Nuorisojaosto TIEDOTE loka- marraskuu 2014 Ajankohtaista loka- marraskuussa: Ilmoittaudu mukaan ratanuorten syysleirille! Sileän veden melonnan kilpalajien seuratoiminnan ja

Lisätiedot

KILPAILUKALENTERI 2016

KILPAILUKALENTERI 2016 KILPAILUKALENTERI 2016 TSEMPPITOUR JA ALUETOUR Etelä-Länsi TT 1 22.5. Hangon Golf TT 2 7.6. Espoon Golfseura TT 3 21.6. St. Laurence Golf TT 4 12.7. Ruukkigolf TT 5 26.7. GumböleGolf TT 6 TBA TBA AT 1

Lisätiedot

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta

GOLFIN ETIKETTI 1. Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan. b) Olen liikkumatta ja puhumatta GOLFIN ETIKETTI 1 Mitä sinun tulee huomioida, kun pelikaverisi lyö palloaan? a) Voin keskustella hänen kanssaan b) Olen liikkumatta ja puhumatta c) Katson mihin hänen pallonsa menee GOLFIN ETIKETTI 2 Miksi

Lisätiedot

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia

Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A Nokia Larry Gregorwich Ristikatu 2-4 A 1 37100 Nokia larry.g@suomi24.fi Hei Hyvät Henkilöstöyhdistykset, Olemme järjestämässä toisia Sairaaloiden välisiä Curlingin SM-kisoja huhtikuussa 2008. Tällä kerralla

Lisätiedot

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus.

1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. JAKSO - SÄÄNNÖT Tavat, käytös, toisen kunnioittava kohtaaminen, huomaavaisuus, kohteliaisuus. 1. Ympäristö a. Tässä jaksossa ympäristö rakennetaan pedagogiikkaa tukevien periaatteiden mukaisesti ja

Lisätiedot

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET

SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSET 5/2012, JULKISET TIEDOTUKSET SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N TIEDOTUKSIA SUOMEN MONIKKOPERHEET RY:N YHTEYSTIEDOT Suomen Monikkoperheet ry, Ilmarisenkatu 17 A, 40100 Jyväskylä

Lisätiedot

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON

SEURATIEDOTE SUOMEN GOLFLIITON SUOMEN GOLFLIITON SEURATIEDOTE TAMMI-/HELMIKUU 2013 TAMMI-/HELMIKUU 2013 TÄSSÄ SEURATIEDOTTEESSA: Uusi henkilö Golfliiton toimistolla Golflehden Kansallinen Golfviikko 3-9.6.2013 Jäsenkortin käyttöohje

Lisätiedot

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014

Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen juhlaa MADEKOSKEN JA HEIKKILÄNKANKAAN KOULUILLA 2014 Arjen ilot Koulun jälkeen rättipoikki, kotiin laahustin tien poikki. Ajattelin: voisin mennä nukkumaan, ihan vain hetkeksi torkkumaan. Sitten

Lisätiedot

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009

epostia Jyväskylän Versojen koteihin 2.12.2009 . (tulostettava pdf-versio) sivu 1(5) Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus Su 6.12. klo 16 Partiolaisten harjoitukset alkavat jo klo 15.15 Olethan silloin paikalla! Jyväskylän vapaaseurakunnassa (Puutarhakatu

Lisätiedot

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat

Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat Toiminnan arviointikysely lasten vanhemmille - Ruoveden Pirkat 1. Joukkue / ryhmä, jossa lapsi on mukana - D tytöt - c-tytöt - D-pojat - d-pojat - c-pojat - D-pojat - f-tytöt - d-pojat - f-tytöt - D-tytöt

Lisätiedot

Tarinaharjun Golf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Hotelli Puijonsarvi, Kuopio , klo 19.00

Tarinaharjun Golf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Hotelli Puijonsarvi, Kuopio , klo 19.00 Tarinaharjun Golf Oy V A R S I N A I N E N Y H T I Ö K O K O U S Hotelli Puijonsarvi, Kuopio 26.11.2015, klo 19.00 ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 3. Vahvistetaan

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki.

1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. LIITE 1 1 VIRPINIEMI GOLF OY:N YHTIÖJÄRJESTYS 1 TOIMINIMI Yhtiön toiminimi on Virpiniemi Golf Oy ja sen kotipaikka on Oulun kaupunki. 2 YHTIÖN TOIMIALA Yhtiön toimialana on vuokraoikeuden nojalla hallita

Lisätiedot

STRATEGIA * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset

STRATEGIA * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset STRATEGIA 2015-2019 * Taustaa * Valinnat * Valintojen työstöä * Johtopäätökset Taustaa Suomen Kaukalopallo- ja Ringetteliiton ensimmäinen strategia Jos haluat ottaa kantaa, voit antaa oman näkemyksesi

Lisätiedot

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille.

Juniori KuPS. KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. JÄSENKIRJE SYYSKUU 2016 Juniori KuPS nyt myös Facebookissa TYKKÄÄ www.facebook.com/juniorikups KuPS Veikkausliigajoukkueella mahdollisuus mitaleille. KuPS seuraavat kotiottelut Savon Sanomat Areenalla

Lisätiedot

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula

Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Juhla-,kokous- ja muistelumamatka Lappiin Teksti: Pekka Kneckt, Kuvat: Kari Niva ja Eero Aula Kukonlaulun aikaan syyskuun 19.päivänä aloitimme LaaksojenAutoteknillisen yhdistyksen matkan Rovaniemen suuntaan.

Lisätiedot

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5

SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 SM-turnaukset 14.5.-22.5.2016 1/5 Erikoismääräykset (yhteinen osa) 1. Kilpailut järjestäjää Suomen Shakkiliitto ja Helsingin Shakkiklubi (HSK). Järjestelytoimikunnassa ovat HSK: Matti Uimonen, Matti Kauranen,

Lisätiedot

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen

SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017. HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen SEURASIIRROT JA EDUSTUSOIKEUDET 2016-2017 HUOM!! Seurasiirtoja/seurasiirtopyyntöjä voi tehdä palvelusivuilla 2.5.2016 alkaen Mikä on edustusoikeus ja milloin tarvitsee tehdä seurasiirto? - Edustusoikeus

Lisätiedot

Ahos-apurahan turvin tehty tutustumis/koulutusmatka Skotlannin vammaissulkapallon maajoukkue leirille

Ahos-apurahan turvin tehty tutustumis/koulutusmatka Skotlannin vammaissulkapallon maajoukkue leirille 1 MATKARAPORTTI SKOTLANNIN SULKAPALLOKOULUTUKSESTA TIIVISTELMÄ Ahos-apurahan turvin tehty tutustumis/koulutusmatka Skotlannin vammaissulkapallon maajoukkue leirille Osallistujat: Tero Kallio, Kauko Oksanen,

Lisätiedot

1. SENIORITOIMIKUNNAN TAVOITTEET & TOTEUTUMINEN

1. SENIORITOIMIKUNNAN TAVOITTEET & TOTEUTUMINEN S E N I O R I T O I M I K U N T A 10.10.2016 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 1. SENIORITOIMIKUNNAN TAVOITTEET & TOTEUTUMINEN o järjestää senioreille toimintaa klubilla & kentällä Tätä hyvää oli enemmän

Lisätiedot

Syyskokous

Syyskokous Vihti Hill Side Golf & Country Club Oy Syyskokous 1.12.2016 Kokouksessa käsitellään yhtiöjärjestyksen 10 :n mukaan varsinaiselle yhtiökokoukselle kuuluvat asiat, päätetään rahoitusvastikkeiden rahastoimisesta

Lisätiedot

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.

Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen. Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9. Näin eläketurvakeskuslaiset saatiin houkuteltua mukaan strategian muokkaamiseen Kati Kalliomäki Fountain Parkin aamutilaisuus 1.9.2016 Esityksen sisältö Pari sanaa Eläketurvakeskuksesta Strategiatyö vaihe

Lisätiedot