2/2016. TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "2/2016. TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y."

Transkriptio

1 1 2/2016 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

2 2 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA ry Hallitus Jäsenmaksutiedote MAKSUT 2016 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista varten. Jos jostakin syystä olet aikeissa luopua seuran jäsenyydestä, ilmoitathan siitä jäsensihteerille, jotta turhilta karhukirjeiltä vältyttäisiin. Pelkkä jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Muista käyttää aina viitenumeroa. Huomioi myös jo viime vuonna käytössä ollut uusi tilinumero. Tukikohtien käyttömaksu 90 Edullisin tapa varmistaa tukikohtien käyttöoikeutesi koko vakituiselle venekunnallesi on vuotuisen 90 TUKIKOHTIEN KÄYTTÖMAKSUN maksaminen. Jos mukana vieraita, lisäksi 10 /vrk venekunnan vieraista yhteensä. Käyntikertamaksu 10 /vakituinen venekunta/vuorokausi Tukikohtakäynnit jäsenet voivat maksaa myös käynti-kertamaksuna. Maksutiedot löytyvät tukikohdista vieraskirjan läheisyydestä. Jos mukana vieraita, lisäksi 10 /vrk venekunnan vieraista yhteensä. Käyttömaksutarra Tukikohtien KÄYTTÖMAKSUTARRA tulee kiinnittää veneeseen siten, että se näkyy selvästi. Tarran voi noutaa Pajasaaresta tiistaiiltaisin ajalla Jonkin verran tarroja löytyy myös tukikohtien isänniltä. Kun suoritat maksut ERÄPÄIVÄÄN mennessä, nimesi löytyy Pajasaaressa olevasta listasta, etkä tarvitse muuta tositetta. Suomen Purjehdus ja Veneily ry 15 euroa. Tampereen Navigaatioseura on myös Suomen Purjehdus- ja Veneily ry:n jäsen. Jos Sinulla on katsastettu vene, olet automaattisesti SPV:n jäsen. Jos sinulla ei ole katsastettua venettä, tai jos et kuulu jonkun muun seuran kautta kyseiseen liittoon, mutta haluat kauttamme kuulua SPV:hen, maksa jäsenmaksu 15 euroa. Jäsenavain Jäsenavaimia saa Pajasaaresta tiistai-iltaisin. Avainpantti 20 euroa, josta palautetaan 17 euroa avaimen palautuksen yhteydessä. Jos eroat seurasta, muista palauttaaavain. Osoitteenmuutokset ja eroilmoitukset Sähköpostilla tai fi tai Leena Schulze mieluiten tekstiviestinä tai postitse seuran osoitteella. Pajasaaren kioski on suljettuna elokuun loppuun. HINNAT OVAT ERITTÄIN EDULLISET, JOTEN HUOLEHDITHAN NIIDEN MAKSAMISESTA ERÄPÄIVÄÄN MENNESSÄ JA NÄIN VARMISTAT JÄSENOIKEUTESI SÄILYMISEN!

3 3 Satamamestari tiedottaa Pajasaaren satama Pajasaaren satamassa on vuokrattavia laituripaikkoja n.10 veneelle. Sataman haittapuolena on rautatiestä ja rantaväylästä johtuva likaisuus, joten uudelle lasikuituveneelle satama ei ole paras mahdollinen satamapaikka. Ajoittain voimakas virtaus satama-alueella saattaa vaikeuttaa hieman laitureihin ajoa. Maitse satamaan pääsee ainoastaan lukitun portin kautta, joten laituripaikan vuokraaja tarvitsee jäsenavaimen, jonka voi lunastaa Pajasaaren tarvikemyymälästä pientä panttimaksua vastaan. Laituripaikan vuokraus Kesällä 2015 vuokralaisina olleet voivat halutessaan pitää entisen satamapaikkansa, ilmoittamalla satamamestarille veneensä merkin ja koon mennessä ja maksamalla laiturivuokran seuran tilille FI Merkitse maksun viestikenttään jäsennumerosi, nimesi, sekä mihin maksu kohdistuu. Vapaita ja vapautuvia laituripaikkoja voi tiedustella satamamestarilta ja ne jaetaan varausjärjestyksessä. Hinnasto 2016 (jäsenet) peräpoijupaikka 0 4 m 60, m 70,00 sivukiinnityspaikka 4 6 m 80, m 90, m 100,00 Seuran ulkopuolisilta lisätään yllä oleviin hintoihin 25,00. Hannu Hanhinen, puh JÄSENMAKSUJEN MAKSAMINEN Kirjanpidon helpottamiseksi seuralle avattiin viime vuonna jäsenmaksutili. Varsin suuri osa jäsenistä maksoi kuitenkin maksunsa seuran toiselle, aikaisemmin käytetylle tilille. Tämä aiheutui ilmeisesti siitä, että maksajien verkkopankkien tilit antoivat automaattisesti saajan tiliksi aikaisemmin käytetyn tilin. Kirjanpitotyön ja maksujen seurannan helpottamiseksi PYYDÄMME KAIKKIA MAKSAMAAN JÄSEN-, LIITTYMIS- JA TUKIKOHTAMAKSUNSA TILILLE: FI Uusien jäsenten tulee maksaessaan em. maksuja merkitä maksutapahtuman viestiosaan jäsennumeronsa, jonka on saanut liittymisilmoituksessaan sekä maksut eriteltyinä.

4 4 Nuorisotoiminta tiedottaa VENELEIRI 2016 Ensi kesän juniorileiri järjestetään Ilmoittautumiset leirille ovat alkaneet seuran nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Varmistamme vielä ilmoittautumisen sähköpostilla, kun olemme vastaanottaneet juniorisi ilmoittautumisen. Riikka Virtanen puh Sari Kivipensas SÄHKÖPOSTIOSOITTEET Ohjeet postilistalle liittymisestä tai sieltä poistamisesta löydät Ruorista 1/2016 tai kotisivuilta. TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. PL 23, Tampere JÄSENKORTTI 2016 (NIMESI)

5 5 Venekatsastus Matti Juuso puh Katsastajat Jalonen Tarmo Juuso Matti Louhimo Kalle Riutta Timo Salonen Pekka Suominen Simo Tulonen Kari Törnblom Kalevi Uotila Jarmo Virtanen Heikki Katsastusajat ja -paikat Täsmennetyt tiedot katsastajista ja katsastuspaikoista ja ajoista huhti toukokuun vaihteessa ilmestyvässä kevät-ruorissa. Mikäli sinulla on tarvetta aikaisempaan, esim. runkokatsastukseen, ota yhteyttä Mattiin jatkotoimenpiteitä varten. Katsastus voidaan suorittaa myös muualla ja muina aikoina katsastajan kanssa sopien. Seuran perälipun käyttö edellyttää jokavuotista katsastusta. Jos venettä ei katsasteta vuosittain, tulee peruskatsastus suorittaa uudelleen. Tutka-GPS-kurssi alkaa Meri-VHF-kurssi alkaa Heikki Teiskonlahti puh Ilmoittautuminen kotisivujen kautta.

6 6 Kerhoillat kevätkaudella Diplomien jako joulukuussa tentissä olleille laivureille Sää ja sääilmiöt Gotland Rundt leppoisasti, Kari Kuosa kertoo Reijon pleissauskurssi Seuran 50-vuotishistoriikin julkistaminen kerhoillassa Solmukurssi Kerhoilta (aihe avoimena vielä) Laivuritenttien tulokset Tulevia kursseja Suomen Navigaatioliiton vuosikokous ja opettajaseminaari Meri-VHF (SRC) kurssi Pajasaaressa Avomerilaivurin radiokurssi Vuokraveneenkuljettajakurssi Tutkakurssi, teoriaosuus Käytännön veneilykurssi 1. kurssi Käytännön veneilykurssi 2. kurssi Venepäällikkökurssi Varmista kerhoillat ja kurssit kotisivuiltamme, muutokset mahdollisia! KESÄKIRJASTO TUKIKOHDISSA Tukikohtiin, isännän osoittamaan paikkaan, voi jättää kirjoja, pokkareita, dekkareita ja muuta lukemista kaikkien jäsenten iloksi. Sieltä voi lainata ja palauttaa vaikka seuraavaan paikkaan. Lukemisen iloa kaikille.

7 TEKSTI: HANNA KUTSCHKE 7 Tampereen Navigaatioseuran vuosikokous Tampereen Navigaatioseuran 50-vuotisjuhlavuoden vuosikokous pidettiin runsaan osanottajamäärän kera Pajasaaressa tiistaina Paikalla oli 67 seuralaista. Kokouksen alkupuolella palkittiin ansioituneita seuralaisia vuosien varrelta. Kunniajäseniksi valittiin neljä henkilöä, vanhoja kommodoreja ja aktiivijäseniä; Eija Uotila, Reijo Leivaara, Teuvo Paju ja Timo Riutta. Seuran standaari annettiin Heikki Teiskonlahdelle. Seuran kunniamerkit jaettiin seuraaville henkilölle; Veijo Hiltunen, Vesa Keinänen, Sari Leinonen, Marika Lempinen, Kalle Louhimo, Matti Juuso. Ansiomerkkejä annettiin useampi seuraaville aktiivijäsenille: Esa Karppi, Maria Lehtonen, Jorma Moisio, Jouni Mäkilä, Helena Paju- Rantanen, Pia Suuripää, Ansa Stenvall, Vesa Stenvall, Jarmo Tuomiranta, Kalevi Törnblom, Sami Uotila ja Juhani Viitanen. Onnittelut kaikille huomionosoituksen saaneille! Seuran kommodorina jatkaa Rauno Pauni ja varakommodorina Kalle Antniemi. Hallituksessa jatkavat vanhat jäsenet muutoin paitsi Heikki Teiskonlahden jäädessä pois hallituksesta, hänen tilalle valittiin avomerikurssia opettava Jouni Mäkilä. Kokouksen aikana todettiin seuran talouden olevan hyvällä pohjalla. Viime vuonna Vehkalinnan tukikohta menetettiin ja nyt uutta tukikohtaa on etsitty aktiivisesti. Mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä voitaisiin tehdä Vilppulan Veneilijöiden kanssa. Uuden tukikohdan hankinta on vielä työn alla. n ONNITTELUT KAIKILLE HUOMIONOSOITUKSEN SAANEILLE!

8 8 Toimintakertomus vuodelta 2015 Hallinto Seuran hallitukseen ovat toimintavuonna kuuluneet kommodori: Rauno Pauni varakommodori: Kalle Antniemi jäsenet: Esa Karppi Vesa Keinänen Marko Leino Kalle Louhimo Kai Schulze Heikki Teiskonlahti Jarmo Tuomiranta Heimo Valtonen Muut toimihenkilöt: sihteeri: Sari Leinonen taloudenhoitaja: Sari Koivumäki jäsensihteeri: Leena Schulze Toiminnantarkastajat: Helena Paju-Rantanen ja Timo Riutta Jäsenistö Seuran jäsenrekisterissä oli vuoden päättyessä 1137 jäsentä. Seuramme jäseniä kuuluu Suomen Navigaatioliiton lisäksi myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliittoon. Seurallamme on edustus SNL:n hallinnossa. Opetustoiminta Hyväksyttyjä laivuritutkintoja suoritti seuramme kautta toimintavuoden aikana 99 henkilöä jakautuen seuraavasti, saaristo 56 henkilöä, rannikko 37 henkilöä, avomeri 6 henkilöä. Omien oppilaiden laivuritutkintoja on vuoden loppuun mennessä otettu vastaan Luvussa ei ole mukana esim. kan- salais- ja työväenopistossa suoritetut tutkinnot. Kursseja pidettiin vuonna 2015 Pajasaaren lisäksi Tampereen työväenopistossa. Valtakunnalliset laivuritentit keväällä ja syksyllä olivat Pajasaaressa ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa. Opettajien auktorisoiva koulutustilaisuus pidettiin syksyllä Pajasaaressa SNL:n toimesta johon lähes kaikki laivurikouluttajat osallistuivat. Poliisiammattikorkeakoulussa pidettiin Meri- VHF kurssi. Tutkakurssin suoritti 5 henkilöä. Veneilykursseista käytännön veneilykurssi järjestettiin kahteen kertaan. Oppilaita yhteensä 41 henkilöä. Kurssin sisällä järjestimme mahdollisuuden harjoitella myös perämoottoriveneellä. Näihin harjoituksiin osallistui 9 henkilöä. Vene vuokrattiin tarkoitusta varten. Kurssi järjestettiin nyt toista kesää Tampereen Navigaatioseuran omana kurssina, omilla materiaaleilla ja kurssirakenteella. Liitto ei mukana. Pelastuskurssi Lohjan Veneturvalla veti 6 henkilöä. Ongelmia aiheutti aikataulu, koska veneilyturvalle pääsee vain arkipäivisin työaikaan. Kysyntää olisi ollut paljon, mikäli olisi ollut mahdollista järjestää viikonloppuna. Vuokraveneen kuljettajakurssilla oli 17 henkilöä. Kurssi oli uusi ja opetusmateriaalit tehtiin omiksi. Tämä ei ole liiton alainen kurssi. Tentin piti Trafin edustaja. Venepäällikkökurssi pidettiin aiempaa vastaavana, kuitenkin kehittäen aikatauluja, tuntien sisältöjä sekä opettajien vastuualueiden jakoa. Päällikkökurssilla oli 15 oppilasta. Kaikki kurssilaiset suorittivat kurssin loppuun ja läpäisivät tentit.

9 9 CEVNI-kurssin suoritti 19 henkilöä. Tutkakurssin 5 henkilöä ja VHF-kurssin 25 henkilöä. Käytännön vesiharjoittelua suoritettiin Näsijärvellä seuran omalla koulutusaluksella sekä jonkin verran jäsenistön omilla veneillä. Lisäksi vuokrattiin perämoottorivene harjoituksia varten. Päällikkökurssi harjoitteli myös saaristomerellä Arvo ja Eva Kortesojan Evatar veneellä kahtena viikonloppuna. Kouluttajina toimivat 2014 kouluttajaluvat uusineet: Louhimo Kalle, Hanna Kutschke, Christian Kutschke, Tommi Kelkka, Reijo Manninen ja Kalle Antniemi Sekä uusina mukana: Tommi Lammi ja Kimmo Koivisto Päällikkökurssilla mukana myös Poliisi, Pelastuslaitos, Esa Karppi ja Jyrki Nieminen. Ansiomerkit ja huomionosoitukset Kauko Paatolan seuralle lahjoittama Kunniakommodorin Cup luovutettiin jäsensihteeri Leena Schulzelle. Minna Taustilan lahjoittama Emännänmalja luovutettiin pikkujoulujuhlassa Tiina Virnekselle. Ansiomerkkejä vuonna 2015 ei jaettu. Kilpailutoiminta Navigointikilpailut antavat tilaisuuden testata kursseilla ja käytännön harjoittelun kautta saatuja oppeja. Vuoden 2015 aikana on kilpailtu seuraavin tuloksin: Merikarttanavigoinnin SM karsintakilpailu: 2. Anssi Kukko, TaNS 34. Jyrki Nieminen, TaNS 37. Kirsi-Marja Myllymäki, TaNS 38. Kalle Antniemi, TaNS 43. Jukka Welling, TaNS 51. Marko Leino, TaNS 70. Esa Karppi, TaNS 72. Paula Autio, TaNS Merikarttanavigoinnin SM loppukilpailu: 1. Jim Eriksson, Borga Navigationsklubb 2. Anssi Kukko, TaNS 3. Dani Sipilä, Espoon Kipparit Merikarttanavigoinnin seurakilpailu: 1. Espoon Kipparit, 3426 pistettä 2. Borgå Navigationsklubb, 4600p 3. Tampereen Navigaatioseura 4604p Vesillä kilpailtiin kolmesti. Päällikkökurssin navigointikilpailuun osallistui kolmihenkisiä joukkueita 5 kpl kilpailtiin Pori - Tampere päiväkisa Reposaaren vesillä. Tampereen edustajina Mikko Linne ja Anssi Kukko. Toinen osakilpailu käytiin Tampereella yökisana. TaNS joukkue Kalle Antniemi ja Marko Leino. Kerhotoiminta Kerhoillat pidettiin tiistaisin Pajasaaressa. Osallistujien määrä vaihteli huomattavasti. Helmikuussa tehtiin retki Helsingin venenäyttelyyn. Kahvio- ja juhlatoiminta Kahviotoimikunta on huolehtinut kurssi- ja kerhoiltojen kahvilapalveluista sekä tapahtumien ja juhlien järjestelyistä. Lipunnostotilaisuus pidettiin kuoron kera. Lipunlasku pidettiin kahvin merkeissä. Pikkujoulu vietettiin hyvän ruuan, joulupukin ja tanssin merkeissä. Kahvioemäntänä toimi Sirpa Ervi Tarvikemyynti Myyntiä on hoidettu kahvinkeittäjien, opettajien ja muiden paikalla olleiden voimin.

10 10 Mirja ja Ahti Huhtanen ovat huolehtineet edelleen tarvikemyymälästä. Kiinteistötoimi Seuralaisten käytössä on ollut yhteensä seitsemän kiinteistöä. Pajasaari toimii ympärivuotisena toimintakeskuksena, jossa järjestettiin suurin osa seuran järjestämistä koulutus- ja opetustilaisuuksista. Seuran jäsenillä on ollut mahdollisuus vuokrata Pajasaaren tiloja omiin juhliinsa, ja sitä mahdollisuutta ovat seuralaiset edellistä vuotta runsaammin käyttäneet. Erilaisia tilaisuuksia järjestettiinkin vuoden aikana 55 kpl. Pajasaaren vuokrasopimusta saatiin neuvotteluissa jatkettua lähes entisin ehdoin. Uusi sopimus on viisivuotinen ja jatkuu siitä eteenpäin toistaiseksi voimassa olevana. Toukokuussa puolestaan meripelastusseura luopui heille Pajasaaressa vuokrattuna olleesta pienestä varastotilasta. Kesällä Pajasaareen hankittiin siirrettävä ulkogrilli seuralaisten käyttöön. Syksyllä Pajasaareen tornihuoneeseen aloitettiin remontti jossa lisättiin rakenteisiin lämmöneristettä ja samalla tehdään tornihuoneesta Vehkalinna museo. Jäsenistöltä tiedusteltiin alkuvuonna kiinnostuksesta seuran yhteiseen satamaan siirtymisestä ja Ilmoittautuneita kyselyyn tuli noin 20 kappaletta. Satamatoimiston kanssa käytyjen neuvottelujen jälkeen päätettiin kuitenkin ottaa aikalisä seuraten satamien yleistä kehittymistä. Seuran hallitus otti kantaa elokuussa Särkänniemen alueen yleissuunnitelmaan jonka versioissa oli mm. suunnitelmat kulkuyhteyden rakentamisesta Pajasaaren pohjoisrannan läpi. Muuten koettiin hyväksi, että satamaa kehitetään huomioiden myös veneilijöiden tarpeet. Edellisten vuosien tapaan tukikohtien ylläpito hoidettiin isäntä-emäntä -periaatteella ja talkoojoukkojen tuella. Tukikohtapäivät on pidetty kussakin vakiintuneen käytännön mukaisesti. Seuran omistuksessa olevissa retkitukikohdissa Kalliomäessä, Riekkolassa, Vähä- Lampisaaressa ja Korppoonrannassa tehtiin vuoden aikana perinteisiä huolto- ja kunnossapitotöitä. Vuokratukikohdissa Kuterissa ja varsinkin Vehkalinnassa kunnossapitotyöt painottuivat lähinnä polttopuiden tekoon ja yleiseen siisteyteen. Tukikohtien talkoissa kävi entiseen tapaan runsaasti väkeä, joukossa muutamia uusiakin laivureita. Tampereen kaupunki myi Vehkalinnan vuoden lopulla ja näin yli 30 vuotta kestänyt aikakausi seuran osalta päättyi. Vehkalinnasta kuitenkin jäi viimeisenäkin vuonna paljon hyviä muistoja, kiitos siitä kuuluu Vehkalinnan viimeiselle isäntäparille Tiina Virnekselle ja Leo Lindellille. Vuoden aikana seura haki aktiivisesti korvaavaa tukikohtaa ja kävi neuvotteluja yhteistyön tiivistämisestä mm. Vilppulan Veneilijät ry:n kanssa. Retkitukikohtien käyttöä tilastoitiin tänäkin vuonna aiempia vuosia tarkemmin. Henkilöpäiväkäyntejä oli 1012 (v. 2014/892), eniten Vähä-Lampisaaressa. Yöpyjien viettämät päivät 7325 (7922), eniten Vehkalinnassa. Erinimisiä veneitä kävi tukikohdissa 244 (239) kappaletta henkilömäärän ollessa yhteensä 3611 (3749). Alkukesän sateisuus ja heinäkuun kylmyys näkyi käyttäjätilastoissa lyhyiden käyntien lisääntymisenä. Tukikohtaisännistön kokouksia pidettiin kaksi keväällä ja yksi syksyllä. Kevään kokouksessa käsiteltiin tulevan veneilykauden valmistelua, kiinteistöihin liittyviä asioita sekä tulevia kesätapahtumia. Syyskokouksessa olivat esillä tukikohtien talous- ja ylläpitoasiat seuraavalle toimintakaudelle.

11 11 Tukikohtien isäntinä ja emäntinä ovat toimineet: Kalliomäki Pertti Malm ja Marja Lehtonen Korppoo Mikko Finsk ja Reija Finsk Kuteri Hannu Hanhinen ja Tarja Hanhinen Riekkola Marko Leino ja Sari Leinonen Vehkalinna Leo Lindell ja Tiina Virnes Vähä-Lampisaari Juha Silvennoinen ja Arja Silvennoinen, Vesa Stenvall ja Ansa Stenvall Koulutuskeskus ja satama Pajasaari Hannu Hanhinen Koulutusalus Seuran Navis -koulutusalusta on ensisijaisesti käytetty käytännön harjoitteluun teoreettisen opetuksen tukena sekä tukikohtien tavara- ja henkilökuljetuksiin. Navikselle tehtiin merkittäviä parannuksia kesän 2015 aikana. Moottori vaihdettiin Tammer Diesel Oy:n täysin kunnostamaan vanhaa konetyyppiä MB 2.4 D vastaavaan koneeseen. Moottorin jäähdytysjärjestelmä muutettiin kölijäähdytyksestä kahden kierron järjestelmäksi lämmönvaihtajalla. Kiertoon lisättiin puuttunut laponesto. Moottorin asento ja kiinnitys muutettiin kestävämmäksi. Vanhasta koneesta otetut oheislaitteet aiheuttivat ongelmia kesän mittaan, joten niitäkin jouduttiin kunnostamaan. Startti, ruiskupumppu, laturi, öljy/vesi lämmönvaihdin, jne. Pakosarja oli jäänyt koneremontissa löysälle ja se poltti tiivisteen kurssin aikana. Vanhaa moottoria ei kunnostettu aikatauluongelmista johtuen. Kurssien välissä oli aikaa vain koneen vaihtamiselle. Ennen kurssien alkamista muutettiin ohjaus hydrauliseksi ja pariksi laitettiin Simrad autopilotti. Mekaaninen ohjaus petti kahdesti kurssilaisten kovassa käsittelyssä. Hydraulinen kestää ja toimii kurssikäytössä paremmin. Veneisännän toivoma kansiohjauspiste jätettiin vielä pois, mutta autopilotti mahdollistaa veneen kannella olemisen järven selkiä ylittäessä, sekä tutkakursseilla tarvittavan tarkan suunnan pitämisen. Navis oli tarkoitus katsastaa vuokraveneeksi ja tehdä järjestelmä sen vuokraamiseksi seuran jäsenille sekä tarkoitus oli ruveta järjestämään myös järviretkiä seuran jäsenille. Tämä hanke peruuntui puuttuvan CE-merkin takia, joka estää katsastamisen vuokraveneeksi. Hyväksyntä maksaisi arviolta 6500 Remontteihin ja investointeihin (koneremontti, hydraulinen ohjaus, autopilotti) budjetoitiin 4000 vuonna 2014, nämä remonttikulut kuitenkin siirtyivät vuodelle Vuodelle 2015 budjetoitiin ylläpitoon ja parannukseen 4000 eli yhteensä Konetunteja tuli kesän aikana noin 200h (joista 100h uudella koneella). SPV:N kurssilaiset osallistuivat veneen kunnostamiseen, nostoon ja laskuun. Osanotto oli hyvä. Aktiivisia talkoolaisia: Jarmo Palsinajärvi, Patrick Ohlson, Tommi Lammi, Kimmo Koivisto, Matti Rouhiainen ja Ilari Pitkänen Koulutusvenevastaavana on toiminut Pentti Sunell. Nuorisotoiminta Nuorisotoiminnan ohjelma vuodelle 2015 alkoi 8.3. junnujen talvipäivällä Ylöjärvellä Pimeensalmen telakalla. Tänä vuonna talvipäivien järjestämisvuorossa oli Tampereen Navigaatioseura. Ohjelmassa oli mm. erilaisia toimintarasteja, joita perheet joukkueina kiersivät. Tarjolla oli myös hernekeittoa, vohveleita ja makkaraa. Osallistujia oli lähes 100, mutta valitettavasti oman seuran junnuja paikalla oli vain muutama. Kevään ja alkukesän aikana pidetty kolme ohjaajakokousta, joista keskimmäinen ollut koulutusviikonloppu Vehkalinnassa. Koulutuksessa keskitytty tänä vuonna erityisesti

12 12 jollailun ja perämoottorilla ajon konkreettiseen opetukseen eli miten ohjaajat opettavat junioreita leirillä. Saatu myös tulevan leirin suunnitelma ja vastuunjako pitkälle sovittua. Kesäleiri Vehkalinnassa järjestettiin Leiriläisiä oli tänä vuonna 30 ja tarkan suunnittelun ja organisoinnin tuloksena kaikille leiriläisille ja henkilökunnalle löydettiin nukkumapaikat. Ohjaajia leirillä oli tänä vuonna 15 (mukaan lukien nuorisovastaavat) ja lisäksi muutamia elintärkeitä apuhenkilöitä. Keittiöhenkilökuntaamme kuului vaihtelevasti 2-4 henkeä juniorit valloittivat Pajasaaren pikkujoulun merkeissä. Ohjelmassa oli mm. askartelua, pipareiden leivontaa ja pienien pakettien vaihtoa. Junioreita paikalla noin 10, mutta edellisistä vuosista poiketen vanhempia saapunut yhteiseen kahvihetkeen vain yksi äiti neljän hengen nuorisotoiminnan tiimi käynyt tyhjentämässä Vehkalinnan junioreiden tavaroista ja kalustosta. Kaiken kaikkiaan tavarat saatu mahtumaan pakettiautoon ja henkilöautoon. Tavarat kuljetettu varastoon Hämeenkyröön. Nuorisovastaavat aloittaneet aktiivisen uuden leiripaikan etsimisen heti tiedon tullessa Vehkalinnan myynnistä. Nuorisovastaavat ja Esa Karppi hallituksesta pitäneet kokousta Pajasaaressa nuorisotoiminnan tiimoilta. Käyty läpi mitä nuorisotoiminnan pyörittämiseen kuuluu sekä juteltu ja suunniteltu toiminnan tulevaisuutta. Ympäristötoiminta Ympäristöasiat otettiin huomioon tukikohtaja veneilytoiminnassa niin erilaisten säädösten kuin hyvän veneilykulttuurin edellyttämällä tavalla. Venekatsastus Toimintavuonna järjestettiin Pajasaaressa neljä katsastustilaisuutta, yksi Korppoossa yksi Stormälössä ja yksi Vehkalinnassa. Seurallamme oli 10 katsastusmiestä ja venerekisterissä yhteensä 136 venettä, joista 38 purjevenettä. Venekatsastuksia suoritettiin myös tarvittaessa Naistenlahden, Mustanlahden ja Laukontorin satama-alueella sekä veneen omistajan ja katsastajan yhteisesti sopimassa paikassa. Katsastusvastaavana on toiminut Matti Juuso. Tiedotus Tiedottaminen jäsenistölle hoidettiin entiseen tapaan RUORI-lehtien avulla, joita toimintavuoden aikana ilmestyi neljä julkaisua, jotka kaikki saivat yhtenäisen ulkoasun sisältöjen säilyessä suunnilleen ennallaan. Ruorin päätoimittajana on toiminut Kai Schulze ja taitosta on vastannut Marika Lempinen. Ruorin postituksessa siirryttiin aikaisemmin talkootyönä tehdystä ulkopuolisen yrityksen tarjoamiin palveluihin. Seuran kotisivut on pääosin saatu toimiviksi ja niitä on käytetty erityisesti silloin, kun on tarvetta nopeasta tai täydentävästä tiedottamisesta. Järjestelmälliseen sähköpostiosoitteiden listaukseen on ryhdytty tarkoituksena saada mahdollisimman kattava postituslista em. tarkoitukseen sekä mahdollisten muutosten nopeaan ilmoittamiseen koskien koulutusta, kerhotoimintaa, kilpailutoimintaa jne. Seuran jäsenmäärän ollessa toista tuhatta henkilöä, muodostuu tiedotus ja sen perille meno välillä ongelmaksi. Edellä mainitun tiedottamisen lisäksi on ollut keskustelua tiedottamisesta myös tekstiviestejä käyttämällä;

13 13 toistaiseksi olemme kuitenkin ensisijaisesti kehittämässä toimivaa sähköpostijärjestelmää. Vuoden lopulla aloitettiin säännöllinen sähköpostitiedotus kaikille jäsenille, joiden sähköposti on jäsenrekisterissä ja niille henkilöille, jotka ovat ilmoittautuneet sähköpostilistalle. Listalla oli vuoden lopussa hieman runsaat 400 sähköpostiosoitetta. Hallituksessa seuran tiedotuksesta on vastannut Jarmo Tuomiranta ja tiedotusvastuu on jaettu toimialakohtaisesti mm. opetustoimelle, kilpailutoimelle, kiinteistötoimelle ja nuorisotoimelle. Liikunta Lentopallosalivuoro oli Lielahden koululla, osanotto oli tavanomaisen runsasta, joskin enemmänkin väkeä mahtuu mukaan. Toiminnan vetäjänä on toiminut Eke Heikkilä. Lentopalloilijat valitsevat keväisin joukkueen ansioituneen pelaajan jolle luovutetaan Vuoden pallokas kiertopalkinto. Vuoden 2015 pallokas on Jukka Sorsakivi. Lokakuussa jatkui joogaa veneilijöille. Vetäjinä toimivat Matti Uutela ja Raimo Patronen. Historia Historiikkitoimikunta kokoontui vuoden aikana 10 kertaa. Marraskuun lopulla historiikki oli taittovalmis ja joulukuussa se oikoluettiin. Historiikin tekemiseen ovat osallistuneet Marja Kuukkula,Raimo Lahti, Reijo Leivaara, Leif Lindblad, Tauno Lundström, Teuvo Paju, Virmo Suonpää, Eija Uotila sekä lukuisa joukko muita avustajia. Yhteistoiminta Yhteistoimintaa muiden veneseurojen kanssa on hoidettu osallistumalla kommodorien yhteiseen palaveriin sekä paikallisesti että koko Kokemäenjoen vesistön kommodorien kesken. Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ja Pidä Saaristo Siistinä ry ovat myös aktiivisesti kehittämässä Näsijärven veneilytoimintaa. Talous Kertomusvuoden taseen loppusumma ,03 kasvoi edelliseen vuoteen verrattuna runsaalla 1,5 %:lla. Tilikauden tulokseksi muodostui 3 414,91 :n poistojen jälkeen 2 888,86, mikä on 8 281,93 huonompi kuin edellisen vuoden tulos. Merkittävimmin tuloksen pienentymiseen vaikuttivat koulutusalus Naviksen korjaukset ja ylläpito, joiden kustannukset olivat n suuremmat kuin vuonna Muut edelliseen vuoteen verrattuna huonomman tuloksen tehneet toiminnot olivat Ruori ja kahvio- sekä nuorisotoiminta. Opetustoiminnan ja katsastustoiminnan tulokset edelliseen vuoteen verrattuna hieman paranivat. Varainhankinta kokonaisuutena pysyi aikaisemmalla tasolla. Tukikohdista Pajasaaren, Vähä-Lampisaaren, Kalliomäen ja Vehkalinnan tulos oli edellisvuotta parempi, Kuterin, Riekkolan ja Korppoon huonompi. Kertomusvuoden tulosta voidaan kaiken kaikkiaan pitää tyydyttävänä, vaikka jäsenmaksutulojen pieni väheneminen saattaa hieman huolestuttaakin. Positiivisena voimme kuitenkin nähdä liittymismaksutulojen lievän kasvun. Lopuksi Seuran hallitus haluaa kiittää kaikkia aktiivijäseniään osallistumisesta seuran toimintaan ja kehittämiseen. Tampereella Tampereen Navigaatioseura ry. Hallitus

14 14 Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 Opetustoiminta Tampereen Navigaatioseura kouluttaa laatimansa opetussuunnitelman mukaisesti saaristo-, rannikko- ja avomerilaivureita. Opetus noudattaa Suomen Navigaatioliiton koulutusohjelmaa niin, että kurssin päättymisen jälkeen oppilailla on mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin laivuritutkintoihin ja saada suoritustasoinen laivurin arvonimi ja sitä todistava diplomi. Laivuritentit pidetään keväällä huhtikuussa, syksyllä joulukuussa. Avomerikurssi kestää syksystä kevääseen ja tenttitilaisuus on keväällä. Laivurikurssien päätyttyä keväällä järjestetään Tutka/GPSkurssin teoriakoulutus. Käytännön harjoitus pidetään heti koulutusaluksen vesillelaskun jälkeen. Seuralla on valmius aloitta uutena Navigoinnin sähköiset apulaitteet kurssi, kunhan koulutusmateriaali valmistuu. Koulutusohjelmaan kuuluu käytännön veneilykurssi, joka pidetään kahteen kertaan. Toinen alkaa keväällä ja toinen syksyllä. Kurssisisältö 2014 uusitun materiaalin ja rakenteen mukainen. Syksyllä järjestetään SPV:n alainen Päällikkökurssi Lisäksi mahdollisuuksien mukaan pidetään purjehduskurssi, joka tukee pidettävää Päällikkökurssia. Päällikkökurssin sisältö ja kurssirakenne arvioidaan uudestaan vuoden 2016 aikana ja tehdään tarvittavia muutoksia vuodelle Liiton tuki ja tarve arvioidaan myös. Perämoottorivene yritetään lainata jostain, järjestääksemme kysyttyä nopeiden veneiden koulutusta. Vuokraveneen kuljettajakurssi järjestetään kertaalleen keväällä ja ehkä toistamiseen syksyllä. Trafilta selvitämme mahdollisuuksia saada luvat tentin järjestämiseen. Pelastuskurssia kehitellään ja koulutuksellisia retkiä Näsijärvellä. Ylipäällikkökurssi yritetään herätellä taas henkiin ja järjestää se kesäkuun lopulle SPV kouluttajakurssin käy ja kouluttajaluvan saa uusina Heidi Heino, Tommi Lammi ja Kimmo Koivisto. Lisäksi apukouluttajana aloittaa Ilari Pitkänen. Vanhat kouluttajat jatkavat tehtävissään. Kaikille kursseille voi ilmoittautua seuran kotisivujen kautta. Kilpailutoiminta Kilpailutoiminta tukee osaltaan koulutuksen ja kokemuksen myötä opittujen taitojen kehittymistä. Kilpailujen ajankohdista tiedotetaan Pajasaaren ilmoitustaulun, verkkosivujen, sähköpostin ja Facebookin kautta. Kaudelle 2016 on suunniteltu seuraavat kilpailut: : merikarttanavigoinnin SM-karsintakisan tehtävien palautus. Merikarttanavigoinnin karsintakisan 20 parasta osallistuvat valtakunnalliseen loppukilpailuun kevään aikana. Loppukilpailu vuonna 2016 järjestetään Porvoossa. Päällikkökurssin yhteydessä järjestetään navigointikilpailu osana kurssia.

15 15 Tampere Pori kilpailut yö- ja päiväkisana. Toinen osakilpailu ajetaan Tampereella ja toinen Porissa. Katsastustoiminta Venekatsastus jatkuu katsastamalla veneet katsastussääntöjen mukaisesti. Entiset katsastajat jatkavat tehtävissään. Matti Juuson tilalle on haussa uusi katsastusvastaava. Kerhotoiminta ja juhlat Kerhoiltoja jatketaan tiistaisin loka huhtikuun aikana. Yritetään löytää mahdollisimman kiinnostavia ja monipuolisia aiheita. Hallitus toivoo jäsenistön kertovan toiveistaan ja tekevän ehdotuksia ohjelmatarjontaan. Venenäyttelymatka Helsingin venenäyttelyyn järjestetään helmikuussa. Suomen Navigaatioliiton liittokokous järjestetään Tampereella Tampereen Navigaatioseuran 50-vuotisjuhla ja lipunnosto järjestetään Pajasaaressa. Lipunlaskutilaisuus järjestetään kerhoiltana syyskuun lopulla tai lokakuun ensimmäisenä tiistaina. Pikkujoulujuhla pidetään marraskuun lopulla. Kahviotoiminta Kahviotoiminnoista ja juhlien järjestelyistä vastaavat kahvioemännät sekä juhlatoimikunta. Mahdollisimman runsaasti talkoohenkistä väkeä toivotaan innolla osallistumaan, jotta kurssi-iltojen kahvitukset ja tapahtumat onnistuisivat kaikkien viihtyvyydeksi. Kiinteistötoimi Vehkalinnan tukikohdan korvaava tukikohta seura on tehnyt esisopimuksen Vilppulan veneilijöiden kanssa Honkatorpan yhteyskäytöstä väliseksi ajaksi. Varsinainen sopimus varmistuu kevään aikana. Sopimus mahdollistaa seuran jäsenille Honkatorpan tukikohdan käyttämisen samaan tapaan kuin seuran omien tukikohtien käyttämisen. Hallitus jatkaa korvaavan retkitukikohtaa etsintää Tarjannevedeltä. Pajasaaren kehittäminen kaupunki on varannut vuokrasopimukseen perustuen määrärahan Pajasaaren viemäreiden ja lämmitysjärjestelmän korjaamiseen/uusiminen. rakennukseen tullaan lisäämään lämpöeristeitä tornihuoneiden remontti saatetaan loppuun Pajasaaren kuulutusjärjestelmää, atkverkkoa ja kameravalvontaa parannetaan tulevan vuoden aikana. seuran 50 v. juhlien vaatimat kunnostustyöt tullaan tekemään Muut retkitukikohdat Edellisien vuosien tapaan talousarvioissa on kiinnitetty huomiota tukikohtien turvalli-

16 16 suuteen, viihtyvyyteen sekä laadun kehittämiseen. Suunnitelmissa mm. Kalliomäen saunan laajentaminen Korppoon laiturisähköjen uusiminen Vähä-Lampisaareen tuuligeneraattori Tukikohtien huoltotoimi tapahtuu edelleenkin isäntä emäntä -periaatteella talkoovoimin tuettuna. Tunnelityömaa tulee edelleenkin vaikeuttamaan toimintaamme Pajasaaressa. Koulutusalus Koulutusalusta käytetään pääsääntöisesti seuran järjestämiin koulutuksiin ja muihin seuran tapahtumiin veneisännän antamien ohjeiden mukaisesti. Koulutusalusta käytetään myös kouluttajien ja toimihenkilöiden omiin harjoituksiin tietyin edellytyksin sen ollessa vapaana. Huolto- ja kunnostustöitä tehdään varsinaisesti talvitelakoinnin aikana. Nestekaasujärjestelmä vaatii kunnostamista sekä virallisen tarkastuksen katsastusmääräyksien täyttämiseksi. Moottoritilan tuuletin on rikki ja tuuletus tarvitsee parannusta muutoinkin. Akkujen sijainti on katsastussäännöstön vastainen. Lisälämmitin Wallas ei sytytä, vaatii korjauksen ja huollon. Lisäksi sisustan verhoilu vaatii uusintaa ja pinnat lakkausta. Sisätilojen valaistus korjattava. Normaalit huollot koneelle ja vaihteistolle. Lepuuttajia sekä köysiä uusitaan tarpeen mukaan. Koulutusaluksen isäntänä toiminut Pentti Sunell luopuu tehtävästä muiden kiireiden johdosta ja tilalle etsitään sopivaa uutta henkilöä. Veneisännälle kuuluvat tehtävät ja ohjeistus päivitetään samalla, kun uusi isäntä löytyy. Nuorisotoiminta Toimintavuodelle 2016 suunnitellut tapahtumat: Toukokuussa junnujen retki Vähä- Lampisaareen Junnujen veneleiri Marraskuussa 2016 Junnujen pikkujoulu Pajasaaressa Ympäristötoiminta Ympäristöasiat otetaan huomioon tukikohta- ja veneilytoiminnassa niin erilaisten säädösten kuin hyvän veneilykulttuurin edellyttämällä tavalla. Tiedotus Tiedottaminen jäsenistölle toteutetaan pääosin seuraavasti: Yhtenäisen ulkoasun saanut RUORI-lehti ilmestyy neljä kertaa vuodessa. Ensimmäisessä numerossa tärkeimpänä vuosikokouskutsu, toinen ns. jäsenmaksunumero sisältäen myös jäsenmaksulaskun, kolmantena laaja kevät-ruori sekä syksyllä lehden neljäs numero. Uudistettujen nettisivujen käyttöä ja sisältöä kehitetään mahdollisuuksien mukaan eri tahojen toivomusten mukaisesti. Sähköpostitiedotusta tullaan lisäämään lähettämällä seuratiedotteita säännöllisesti ja samanaikaisesti pyritään aktivoimaan uusia jäseniä liittymään vastaanottajiksi sähköpostilistalle.

17 17 Aamulehden Seuratoiminta -palstalla tiedottaminen otetaan aktiiviseen käyttöön. Yhtenä tiedotuskanavana toimii myös Pajasaaren ilmoitustaulu. Sillä olevan aineiston määrään ja ajantasaisuuteen pyritään panostamaan entistä enemmän. Opetustoiminnan kurssien tarjonnan tiedottamista pyritään lisäämään esim. avoimilla tiedotteilla satamissa ja muiden veneilyseurojen tiedotuskanavien kautta. Seuran 50-v juhlavuoden tapahtumilla pyritään myös lisäämään seuran näkyvyyttä yleisesti. Liikunta Liikuntaharrastukset jatkuvat: Lentopallon pelaamisena kaupungin osoittamassa tilassa torstaisin Jooga torstaisin Pajasaaressa. Historia Historiikkitoimikunta jatkaa toimintaansa 50-vuotishistoriikin valmiiksi saattamiseksi. Kirjan odotetaan menevän painoon maaliskuun alussa. Yhteistoiminta Yhteistoimintaa toisten veneseurojen ja muiden yhteistyötyökumppaneiden kanssa jatketaan osallistumalla yhteisiin palavereihin. Talous 50-vuotisjuhlavuoden talousarviossa näkyvät järjestettävien juhlien sekä juhlavuoden kunniaksi julkaistavan historiikin kustannukset. Lisäksi Vehkalinnan menetyksestä aiheutuvat muutokset tukikohtaverkostossa saattavat tuoda mukanaan muutoksia, joita ei ole voitu ottaa talousarviossa huomioon. Muilta osin talousarvioesitys sisältää toiminnan kannalta välttämättömiä käyttö- ja ylläpitokustannuksia sekä korjausparannuksia. Kun yhdistyksen talous on perusteiltaan hyvässä kunnossa, perittävät maksut voidaan pitää entisellään. Lopuksi Toimintasuunnitelmaa täydentävät erillisinä tapahtumakalenteri, opetus-kalenteri ja kilpailukalenteri, jotka saatetaan jäsenistön tietoon keväällä 2016 ilmestyvässä Ruorilehdessä, sekä kotisivuilla olevassa tapahtumakalenterissa. Seuran hallitus perustaa kauden toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa siihen, että seuran yhteishenki pysyy vahvana, jolloin seuraa voidaan siltä pohjalta kehittää ja tarpeelliset tehtävät tulevat hoidetuiksi vanhan hyvän talkoohengen mukaisesti. Tampereella Tampereen Navigaatioseura ry. psta Rauno Pauni kommodori

18 18 Tukikohtien järjestyssäännöt 1 Tukikohdissa tulee jokaisen noudattaa näitä sääntöjä sekä tukikohtaisännän antamia ohjeita. 2 Tukikohdat on tarkoitettu seuran opetusja koulutuskäyttöön sekä seuran jäsenten ja heidän mukanaan olevien vieraiden virkistyskäyttöön. Tukikohdissa olevat majoitustilat ovat kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu jäsenten käyttöön. Jäsen vastaa seurueensa käyttäytymisestä, myös kotieläimistä. Tukikohtien käyttö vierailukohteina jäsenen liike- tai ammattitoiminnan edistämiseen on kielletty. 3 Jokaisen tukikohdassa kävijän tulee käyttäytyä ja esiintyä moitteettomasti, hyvän veneilytavan mukaisesti. 4 Tukikohdassa kävijän on aina korjattava jälkensä ja jätettävä lähtiessään paikat hyvään kuntoon; roskat vietävä mukanaan, saunapuita pilkottava vähintään käytetty määrä, viimeisenä poistuvan on huolehdittava, että seuran lippu tai viiri ei jää salkoon ja että rakennusten ovet ja ikkunat on suljettu ja lukittu yms. Vahingoitettu omaisuus on korvattava ja vahingosta on ilmoitettava tukikohdan isännälle. 5 Vierailusta on tehtävä merkintä tukikohdan vieraskirjaan. Jäsenen yksityisen omaisuuden (esim. jollat, asuntovaunut) jättäminen tilapäisesti tukikohtaan on sallittu isännän antamalla luvalla ja hänen ohjeitaan noudattaen. Seura ei vastaa tukikohtiin tuodusta yksityisestä omaisuudesta. 6 Kaikkinainen luonnonsuojelu on niin tukikohdassa kuin sen ympäristössäkin jokaisen velvollisuus. Jätesäiliöttömän vene- WC:n käyttäminen satama-alueella ei ole sallittua. 7 Tulen käsittelyssä on oltava varovainen. Tulen teko on sallittu vain tulisijoiksi varatuille paikoille. 8 Tukikohtien käytöstä on suoritettava seuran hallituksen vuosittain määräämä maksu. Saunominen tulee järjestää vuoroperiaatteella naiset/miehet, mikäli paikalla on useampia kuin kaksi venekuntaa. 9 Tukikohtien avainta ei saa luovuttaa ulkopuolisille. 10 Veneet kiinnitetään pääsääntöisesti tukikohdan venelaitureihin veden syvyys huomioiden, saunalaitureihin kiinnittymistä on vältettävä. Pitempiaikainen kiinnittyminen on sallittu vain tukikohtaisännän ohjeiden mukaan. 11 Jäsen on oikeutettu nostamaan seuran lipun tai viirin tukikohdan salkoon paikallaolonsa merkiksi. Lipun käytössä noudatetaan yleisiä liputusohjeita. 12 Tukikohdissamme olevat seuran soutuveneet ovat jäsentemme käytettävissä kalastus- yms. virkistystarkoituksiin.

19 19 13 Rikkomukset näitä sääntöjä vastaan käsitellään seuran hallituksessa, joka päättää rangaistuksesta. TUKIKOHTIEN TÄSMENNETYT LISÄOHJEET Käytä veneessäsi laivuriviiriä ja liimaa käyttömaksutarra näkyvälle paikalle veneessä. Ennen kuin virität tulen kiukaaseen tai muuripataan, kolistele arinat ja tyhjennä tuhkat peltisiin tuhkaastioihin. Tukikohtaan isännän luvalla parkkiin jätetyt veneet eivät saa estää laitureiden normaalia käyttöä poikkeamislaitureina. Tukikohtien käyttömaksutarra pitää olla maksettu. Seuran jäsenten mahdolliset allergiaoireet on otettava huomioon kotieläimiä sisätiloihin tuotaessa. Tampereen Navigaatioseura ry Muista seurata kotisivuja sieltä löydät viimeisimmät kuulumiset. Jäsentarra (uutta vuonna 2016) Seuran jäsenen käyttäessä retkitukikohtia, tulee hänen osoittaa voimassa oleva jäsenyytensä käyttämällä veneessä näkyvällä paikalla olevaa käyttömaksutarraa (mökkitarraa) tai jäsentarraa. Jäsentarroja on jaossa jäsenille veloituksetta Pajasaaressa ja tukikohtaisännillä MÖKKITARRA 2016 JÄSENTARRA

20 SEURAN LIPUNNOSTOTILAISUUS Tervetuloa lipunnostotilaisuuteen Pajasaareen seuramme 50-vuotisjuhlien yhteydessä. Haluatko yrityksesi näkyvän Ruori-lehden sivuilla? Ruorin seuraava vuosikirja ilmestyy huhtikuun lopulla. Voitko antaa tai hankkia siihen ilmoituksen? Tuntisitko jonkun, jolla on kykyä ja halua ilmoitusten hankintaan? Ilmoitus lehdessämme kertoo lukijoille ja toisille yrityksille, että sinäkin olet seuramme kannattaja ja valveutunut veneilijä. Lehden painos on 1500 kpl ja leviää ympäri Pirkanmaata. Jutut ja kuvat ovat tervetulleita ja tietenkin ilmoitukset. Ilmoitusasioissa sähköinen materiaali suoraan ja kopio Laskutustiedot: Tiedusteluihin vastaa Kai Schulze tai Rauno Pauni Sähköpostiosoite: Lehteen tarkoitettu materiaali pitää olla taittajalla viimeistään Ilmoitukset ja jutut ja kuvat olisi hyvä otsikoida: RUORI 3/yrityksen nimi. Esim.. RUORI 3/ Yritys Oy tai RUORI 3/opetus tai RUORI 3/kuva kilpailut. Kuviin myös kuvateksti. Lähettäessäsi sähköpostia huolehdithan, että sähköpostisi aihe-kentästä löytyy selkeä kuvaus postin sisällöstä, esimerkiksi Ruori, yrityksen nimi, ilmoitus. Tämä helpottaa tietojen löytymistä lehteä taitettaessa.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle Hallinto Jäsenyydet Harrasteveneily Opetustoiminta Tampereen Navigaatioseuran toimintaa johtaa ja asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Toimintasuunnitelma 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle Hallinto Jäsenyydet Harrasteveneily Opetustoiminta Tampereen Navigaatioseuran toimintaa johtaa ja asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodorin kynästä Kommodori Heimo Valtonen Vuosikokouksesta on seuran kotisivuilla jo Jarmo Tuomirannan laatima tiivistelmä, mutta vielä muutamia asioita

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 2/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 2 Jäsenmaksutiedote MAKSUT 2015 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista varten. Jos jostakin syystä olet aikeissa

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2017

Toimintakertomus vuodelta 2017 Toimintakertomus 1 (7) Toimintakertomus vuodelta Hallinto Seuran hallitus on toimintakauden (vuosikokous vuosikokous 2018) aikana kokoontunut 11 kertaa. Lisäksi hallitus piti suunnittelupäivän Pajasaaressa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 1/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 KOMMODORIN MIETTEITÄ Kommodori Rauno Pauni Suuntaa antavaa ONKO VENEALA PIRISTYMÄSSÄ? Näin ainakin eräänä iltana televisiossa uutisoitiin.

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017 2 SATAMAMESTARI JÄSENMAKSUTIEDOTE TIEDOTTAA MAKSUT 2017 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista varten. Jos jostakin

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Suuntaa antavaa Kommodori Rauno Pauni Vuosi on jälleen vaihtunut ja innolla odotamme tulevaa veneilykautta. Seuramme juhlavuosi

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018 1 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018 Suomalaiseen vapaa-aikaan Ylötie 1 33470 YLÖJÄRVI Puh. 03 347 8800 www.avant.fi Suomalaiset viettävät vapaa-aikaansa aktiivisesti. Monikäyttöisellä Avantilla työskentely

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 4/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. KUVA: SAMI LEMPINEN Toimintakeskus Pajasaari 3 SISÄLTÖ 4/2015 4 PÄÄKIRJOITUS 5 OPETUSTOIMEN KUULUMISIA 6 TUKIKOHTIEN KUULUMISIA 7 PAJASAARI 8 OPETUSTOIMI 9 TARVIKEMYYNTI

Lisätiedot

Haukilahden venekerhon toimintaohje

Haukilahden venekerhon toimintaohje Haukilahden venekerhon toimintaohje versio 0.3 Toimintaohjeen tarkoitus - saatesanat Toimintaohjeeseen on koottu kerhon toimintaan liittyviä käytäntöjä, jotta kerhon toiminta olisi kuvatuissa toiminnoissa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y 1 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4.2018 navigoi www.takk.fi takkiin TAKKissa et voi opiskella navigointia, mutta lähes kaikkea muuta on tarjolla. Tarjoamme sinulle ja miehistöllesi käytännönläheisen väylän

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell.

Toimintakaudelle tilintarkastajaksi valittiin Seija Lindell. Porin Taitoluistelu ry VUOSIKERTOMUS sivu 1 VUOSIKERTOMUS 1.1.2011 31.12.2011 Porin Taitoluistelu ry:n virallinen rekisteröintipäivä on 1.4.2000. Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja lisätä taitoluistelun

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 2/2014

ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 2/2014 ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 2/2014 Enon tukikohta. Kuva Veikko Leinonen Sisältö: Kipparijuhla Uudet laivurit Tukikohta 20 v. Lahden Navigaatioseuran myyntitarvikkeet Jäsenasiaa Hallitus

Lisätiedot

Porslahden venekerho ry

Porslahden venekerho ry 1 Porslahden venekerho ry Y: 2043375-1 TASEKIRJA 01.01.2012-31.12.2012 2 Tasekirjan julkinen osio TASE VASTAAVAA... 3 TASE VASTATTAVAA... 4 TULOSLASKELMA... 5 KÄYTETYT KIRJANPITOKIRJAT... 7 TOSITELAJIT...

Lisätiedot

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina 19.11.2015 klo 18.30 (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet 3. Todetaan

Lisätiedot

E S I T Y S L I S T A

E S I T Y S L I S T A SYYSKOKOUS 14.11.2011 Katajanokan Kasinolla klo 17-18 E S I T Y S L I S T A 1. Kokouksen avaus 2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa. 3.

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika: 22.11.2014 klo. 17.00 Paikka: Oulun Remonttimylly Oy, Riihitie 13 Läsnä: Helena Jokikokko, Marjo Meriruoko, Mervi Meriruoko, Mari Meriruoko, Riikka Hyrkäs,

Lisätiedot

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40.

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40. Paikka: Satakunnan ammattikorkeakoulun tekniikan Porin yksikön luokkahuone Aika: 8.1.2013 Klo: 17:40-18:00 Läsnä: Markku Riuttala, Esa Halminen, Mikko Rahi, Pekka Aarne,. 1. Puheenjohtaja Markku Riuttala

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS Leppävaaran palvelukeskus Armas Launiksenkatu 9 ESPOO SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Päätösvaltaisuuden toteaminen 3. Valitaan kokouksen toimihenkilöt 4. Kokouksen työjärjestyksestä päättäminen

Lisätiedot

Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt

Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt Sivu 1 / 6 Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt 1. Yhdistyksen, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä kerho, nimi on Rauman Moottorivenekerho. Sen kotipaikka on Rauman kaupunki ja tarkoituksena

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2012 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

GCJ ~.- If - \'~. r -...:... 1

GCJ ~.- If - \'~. r -...:... 1 1 0,5 nm /' /./ / /././ Bole /--',-// /...,,-) /... / 2 3 '" "- / -. r-_..._---... " j I. '. " Rosala - Norrvik T GCJ.- If - '. r -...:... 1 'f P:t:. I. r, '" () - ---, R. '_ r'/ _... ) ---...---- (8 I

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 LOHJAN LAIVURIT ry. TOIMINTAKERTOMUS 2007 1(5) TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2007 LOHJAN LAIVURIT RY:N 32. TOIMINTAVUOSI Viime kesä oli säiden osalta epävakainen veneilyharrastusta ajatellen. Toki kesään mahtui

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

SYYSKOKOUS

SYYSKOKOUS Leppävaaran palvelukeskus Armas Launiksenkatu 9 ESPOO SYYSKOKOUKSEN ESITYSLISTA 1. Kokouksen avaus 2. Kokouksen päätösvaltaisuus 3. Kokouksen toimihenkilöt 4. Kokouksen työjärjestys 5. Jäsenmaksu ja kannatusmaksu

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Vuosikokoukseen hyväksyttäväksi

TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE Vuosikokoukseen hyväksyttäväksi TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2014 Vuosikokoukseen 26.3.2014 hyväksyttäväksi Yleistä Vuosi 2014 on seuran kahdeskymmenesyhdeksäs toimintavuosi Seura on jäsenenä valtakunnallisissa veneilyliitoissa: Suomen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013

TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 TOIMINTAKERTOMUS v. 2013 33.toimintavuosi Niemisen kyläyhdistys Niemiskyläntie 1096 88900 KUHMO puh. 050-554 5873 SISÄLTÖ Yleistä, jäsenistö, johtokunta Kylätalo Tervakeskus Tietokeskus Kylällä järjestetyt

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014

TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 TOIMINTAKERTOMUS VUOSI 2014 Toiminta Hallitus Suomen Saksanpystykorva harrastaja Sapy ry:n tarkoituksena on tehdä eri saksanpystykorvia ja eri harrastusmuotoja tunnetuksi, tuoda rotujen harrastajat yhteen,

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho.

1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho. Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry:n säännöt 1. Yhdistyksen nimi on Moottoripyöräkerho 69 (MP69) ry. Jäljempänä yhdistyksestä käytetään nimitystä kerho. 2. Kerhon kotipaikka on Helsinki. 3. Kerhon tarkoituksena

Lisätiedot

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa.

3 Seuran tunnuksena on merenkulkuhallituksen vahvistama lippu. Sen käyttämisestä määrätään tarkemmin lippuohjeissa. 1 Yhdistyksen nimi on Kaarinan Veneseura ja kotipaikka Kaarinan kunta. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Työväen Urheiluliitto TUL ry:n jäsenseurana. 2 Seuran tarkoituksena

Lisätiedot

Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä:

Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä: Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä: Saaristomerenkulun koulutus, veneilijän peruskurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin. Näiden merenkulkijan perustietojen

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018

POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 POHJOIS-HEINÄVEDEN KYLÄT RY SYYSKOKOUS 2018 AIKA: 18.11.2018, alkaen klo. 14:00 PAIKKA: Karvion Kievari Pöytäkirja: 1. Kokouksen avaus Pj. Eija Pesonen avasi kok. klo.14:05 2. Todetaan läsnäolijat Eija

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

Klubisihteerin koulutus

Klubisihteerin koulutus Klubisihteerin koulutus 10.5.2017 Sihteerin koulutus 2017 1 Koulutuksen sisältö Sihteerin toimenkuva Sihteerin avaintehtävät Vuosikello Tehtävät kokouksessa Pöytäkirja & tiedottaminen Toimintakertomus

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö:

Merenkulkija 4/2014. Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net. Sisältö: Espoon Merenkulkijat ry www.espoonmerenkulkijat.net Merenkulkija 4/2014 Sisältö: Johtokunnan yhteystiedot Kommodorin palsta Tärkeät päivämäärät Talvisäilytysmaksut ja korjaus talvisäilytyshinnastoon Veneiden

Lisätiedot

Toimintakertomus 2015

Toimintakertomus 2015 Toimintakertomus 2015 Yleistä Kulunut vuosi oli Saviniemen Asukasyhdistys ry:n 23. toimintavuosi. "Yhdistyksen tarkoituksena on edistää saviniemeläisten yhteisiä asumiseen liittyviä etuja, alueen viihtyvyyttä,

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä

Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) kyllä Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) vapaa-aikatoimi PAKOLLINEN!!! Yhdistyksille järjestetään kaavakkeen täyttöilta 17.9.2019 HAKIJA: Tietojamme saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut,

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016 KUVA: SAMI LEMPINEN TOIMINTAKESKUS PAJASAARI 3 SISÄLTÖ 4/2016 4 KOMMODORI RAUNO PAUNI 6 KUULUMISIA OPETUSTOIMELTA 7 OPETUSKALENTERI 2017 8 KERHOILLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Lisätiedot

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2016 Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Läsnä: Ari Immonen Jari Yltävä Tarja Myry Olli Lassinaro Anu Karrimaa Anna

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT

LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT LIIKKALAN-RUOTILAN KYLÄYHDISTYS RY 1 (5) 1 Yhdistyksen nimi on Liikkalan-Ruotilan kyläyhdistys ry ja sen kotipaikka on Anjalankoski. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää Liikkalan ja Ruotilan alueiden

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere Jäsentiedote 2/2018 Sääntömääräinen syyskokous 27.11.2018 TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs 33520 Tampere Lähde: http://perheklinikka.fi/ota-yhteytta/ 17.10.2018 Sääntömääräisen syyskokouksen

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Lohjan Laivurit 40 vuotta

Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit perustettiin keväällä 1976. Aluksi tarkoituksena oli laivurikurssien järjestäminen ja siksi seura liittyi Suomen Navigaatioliiton jäseneksi. Kolme vuotta myöhemmin

Lisätiedot

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3

TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 1/6,Kuva: http://www.maija.palvelee.fi/ TIEDOTTEESSA KÄSITELTÄVÄT AIHEET sivu VUOSIKOKOUS JA SUKUSEURAN 15-VUOTISJUHLA 9.7.2016...2 VUOSIKOKOUKSEN TYÖJÄRJESTYS...3 SUKUSEURAN KOTISIVUISTA MIELENKIINTOISET

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 2013. Asialista

Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 2013. Asialista Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous 2013. Aika: Paikka: Yhdistyksen sääntömääräinen syyskokous pidetään tiistaina 17.12.2013 kello 18.00 alkaen. Seuran konttori, Pienen Villasaaren tie 3, 00960 Helsinki

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2010

Toimintakertomus vuodelta 2010 MANKKAAN ERÄSUDET RY Sivu 1 / 5 Partiolippukunta Mankkaan Eräsudet ry Mankkaan Eräsusille toimintavuosi 2010 oli jälleen aktiivinen toiminnan kannalta. Lippukunnan jäsenmäärä on melko paljon noussut viime

Lisätiedot

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää

Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie 5 a Jämijärvi Vaaleankeltaiset alueet vapaa-aikasihteeri täyttää Jämijärven kunta JÄRJESTÖJEN AVUSTUSHAKEMUS (1/7) Peijarintie a HAKIJA: Tällä pohjavärillä olevat tiedot, saa laittaa näkyviin kunnan tiedotteisiin (kotisivut, harrasteoppaat ) Liikunta Nuoriso Kulttuuri

Lisätiedot

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä

Suomalainen Klubi 26.1.2015. Jukka Heikkilä Suomalainen Klubi 26.1.2015 Jukka Heikkilä 1 Perustettu 18.1.1944 nimellä Sotamuistoyhdistys ry. V. 1949 Sotamuseoseura ry. V. 1957 Sotahistoriallinen Seura ry. > sotahistoriallinen yleisseura Vuonna 2004

Lisätiedot

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto

SPL-KOUVOLA RY. Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto SPL-KOUVOLA RY Saksanpaimenkoiraliiton alaosasto JÄSENTIEDOTE 1/2014 YHTEYSTIEDOT: Johtokunta 2014 Puheenjohtaja Jenni Martikainen p. 040 756 9781 jenni_martikainen@luukku.com Jäsenet Ville Juntunen Jukka

Lisätiedot

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 2/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 3.2.2005

NUORET LAKIMIEHET RY UNGA JURISTER RF (NULA) PÖYTÄKIRJA 2/2005 HALLITUKSEN KOKOUS 3.2.2005 1(6) Aika 3.2.2005 Paikka Läsnä Poissa Ravintola Teatteri, Helsinki Janne Nyman, hallituksen puheenjohtaja Salla Tuominen, pääsihteeri Matti Hietanen, hallituksen jäsen Suvi Hirvonen, hallituksen jäsen

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 30.11.2008 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA -------------------------------------------------------------------------------------------------- ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN

Lisätiedot

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros.

Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun musiikkiopisto, Mestarinkatu 2, Turku. 3 kerros. Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2010 Aika: Tiistaina 16.2.2010 klo 8.00 Paikka: Turun seudun

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi.

Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. IMATRAN KETTERÄ JUNIORIT RY:N SÄÄNNÖT 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Imatran Ketterä Juniorit ry ja kotipaikka Imatra. Yhdistyksen virallinen kieli on suomi. 2 Tarkoitus ja toiminnan laatu Yhdistyksen

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2018 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2018 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2018 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodorin kynästä Kommodori Heimo Valtonen Uusi vuosi, uudet kujeet. Ainakin säiden suhteen muutosta aurinkoisempaan on

Lisätiedot

ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 1/2014

ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 1/2014 ENONSELKÄ LAHDEN NAVIGAATIOSEURAN JÄSENLEHTI 1/2014 Kuva Veikko Leinonen Sisältö: Järvipelastus Vuosikokouskutsu 2014 Saaristolaivurit 13.12.2013 Lahti Lahden Navigaatioseuran myyntitarvikkeet Hätäraketit

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Keravan Reserviläiset ry

Keravan Reserviläiset ry Keravan Reserviläiset ry Toimintakertomus Tuloslaskelma ja tase 2011 Yleistä Vuosi 2011 oli yhdistyksemme 53. toimintavuosi. Kuluneena vuonna yhdistyksen puheenjohtajana toimi Heikki Jäntti. Yhdistyksen

Lisätiedot

Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Perussuomalaiset ry. Syyskokous 2017

Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Perussuomalaiset ry. Syyskokous 2017 Forssan Seudun Pöytäkirja 1 / 5 Paikka: Hotelli Koskenniska, Turuntie 1 Forssa Aika: 17.10.2016 klo 19 Paikalla: Jari Kantelus,, Matti Luostarinen,, Tommi Holopainen, Aila Lahtinen, Lisäksi paikalla olivat

Lisätiedot

Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt

Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt 1 Kultaranta Golf Club Naantali ry:n säännöt Nimi ja kotipaikka 1 Yhdistyksen nimi on Kultaranta Golf Club Naantali ry ja sen kotipaikka on Naantalin kaupunki. Yhdistyksestä käytetään epävirallista lyhennettä

Lisätiedot

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010)

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) GrIFK Salibandy ry SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisajankohta ja kieli Yhdistyksen nimi on GrIFK Salibandy ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauniaisten kaupunki Uudenmaan

Lisätiedot

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA

KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA KOKKOLAN SUUNNISTAJAT RY SYYSKOKOUS 8.12.2007 VESI-VEIJARI, HAKALAHDENKATU TERVETULOA ESITYSLISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 JÄRJESTÄYTYMINEN 2.1 Valitaan kokouksen puheenjohtaja ja sihteeri 2.2 Valitaan kaksi

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen.

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 12.10.2013 klo 12.00 12.30 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä kokouksen avaus.

1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen sekä kokouksen avaus. JOENSUUN JÄÄKARHUT RY Mäntyniementie 1, 80220 Joensuu SEURAN SYYSKOKOUS 2007 PÖYTÄKIRJA AIKA Keskiviikko 21.11.2007 klo 18.30 PAIKKA Mäntyniementie 1, Karhu-Sali 1 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku.

Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 1 Yhdistyksen nimi on Haarlan koulun vanhempainyhdistys. Yhdistys toimii Haarlan koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Turku. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on -edistää oppilaiden vanhempien ja koulun välistä

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

Päijänteen KUHAUISTELU-CUP. Kilpailukeskus Korpilahden täysin uudistuneessa satamassa - tule, koe ja ihastu! MAGELLAN - KUHAUISTELU

Päijänteen KUHAUISTELU-CUP. Kilpailukeskus Korpilahden täysin uudistuneessa satamassa - tule, koe ja ihastu! MAGELLAN - KUHAUISTELU Päijänteen KUHAUISTELU-CUP 2010 Kilpailukeskus Korpilahden täysin uudistuneessa satamassa - tule, koe ja ihastu! HARVIA - KUHAUISTELU Lauantai 19.6.- Sunnuntai 20.6. Jyväskylä, Korpilahden satama klo.

Lisätiedot

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 Ala-Ounasjoen Erästäjät PÖYTÄKIRJA Johtokunta Rovaniemi 17.2.2010 ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 AIKA 17.2.2010 klo 18.00 PAIKKA Toimitalo, Erästäjänpolku OSALLISTUJAT Seuran jäseniä 25 liitteenä

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi

TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS Siilinjärvi TOIMINTAKERTOMUS 1 TOIMINTAKERTOMUS 2016 71800 Siilinjärvi siilinjarvenyrittajat@gmail.com 2 TOIMINTAKERTOMUS SISÄLLYS TOIMINTAKERTOMUS... 3 1. PERINTEISTÄ JA LIIKUNNALLISTA TOIMINTAA VUONNA 2016... 3

Lisätiedot