TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017"

Transkriptio

1 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2017

2 2 SATAMAMESTARI JÄSENMAKSUTIEDOTE TIEDOTTAA MAKSUT 2017 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista varten. Jos jostakin syystä olet aikeissa luopua seuran jäsenyydestä, ilmoitathan siitä jäsensihteerille, jotta turhilta karhukirjeiltä vältyttäisiin. Pelkkä jäsenmaksun maksamatta jättäminen ei ole eroilmoitus. Muista käyttää aina viitenumeroa. Huomioi laskussa oleva oikea tilinumero. Tukikohtien käyttömaksu 90 Edullisin tapa varmistaa tukikohtien käyttöoikeutesi koko vakituiselle venekunnallesi on vuotuisen 90 TUKIKOHTIEN KÄYTTÖ- MAKSUN maksaminen. Jos mukana vieraita, lisäksi 10 /vrk venekunnan vieraista yhteensä. Käyntikertamaksu 10 /vakituinen venekunta/vuorokausi Tukikohtakäynnit jäsenet voivat maksaa myös käynti-kertamaksuna. Maksutiedot löytyvät tukikohdista vieraskirjan läheisyydestä. Jos mukana vieraita, lisäksi 10 /vrk venekunnan vieraista yhteensä. Käyttömaksutarra Tukikohtien KÄYTTÖMAKSUTARRA tulee kiinnittää veneeseen siten, että se näkyy selvästi. Tarran voi noutaa Pajasaaresta tiistai-iltaisin ajalla Jonkin verran tarroja löytyy myös tukikohtien isänniltä. Kun suoritat maksut ERÄPÄIVÄÄN mennessä, nimesi löytyy Pajasaaressa olevasta listasta, etkä tarvitse muuta tositetta. Suomen Purjehdus ja Veneily ry 15 euroa. Tampereen Navigaatioseura on myös Suomen Purjehdus- ja Veneily ry:n jäsen. Jos Sinulla on katsastettu vene, olet automaattisesti SPV:n jäsen. Jos sinulla ei ole katsastettua venettä, tai jos et kuulu jonkun muun seuran kautta kyseiseen liittoon, mutta haluat kauttamme kuulua SPV:hen, maksa jäsenmaksu 15 euroa. Jäsenavain Jäsenavaimia saa Pajasaaresta tiistai-iltaisin. Avainpantti 20 euroa, josta palautetaan 17 euroa avaimen palautuksen yhteydessä. Jos eroat seurasta, muista palauttaaavain. Osoitteenmuutokset ja eroilmoitukset Sähköpostilla tai postitse seuran osoitteella: Tampereen Navigaatioseura ry Jäsensihteeri Kuninkaankatu/Pajasaari Tampere Pajasaaren kioski on suljettuna elokuun loppuun. HINNAT OVAT ERITTÄIN EDULLISET, JOTEN HUOLEHDITHAN NIIDEN MAKSAMISESTA ERÄPÄIVÄÄN MENNESSÄ JA NÄIN VARMIS- TAT JÄSENOIKEUTESI SÄILYMISEN!

3 SATAMAMESTARI TIEDOTTAA 3 PAJASAAREN SATAMA Pajasaaren satamassa on vuokrattavia laituripaikkoja n.10 veneelle. Sataman haittapuolena on rautatiestä ja rantaväylästä johtuva likaisuus, joten uudelle lasikuituveneelle satama ei ole paras mahdollinen satamapaikka. Ajoittain voimakas virtaus satama-alueella saattaa vaikeuttaa hieman laitureihin ajoa. Maitse satamaan pääsee ainoastaan lukitun portin kautta, joten laituripaikan vuokraaja tarvitsee jäsenavaimen, jonka voi lunastaa Pajasaaren tarvikemyymälästä pientä panttimaksua vastaan. Laituripaikan vuokraus Kesällä 2016 vuokralaisina olleet voivat halutessaan pitää entisen satamapaikkansa, ilmoittamalla satamamestarille veneensä merkin ja koon mennessä ja maksamalla laiturivuokran seuran tilille FI Merkitse maksun viestikenttään jäsennumerosi, nimesi sekä mihin maksu kohdistuu. Vapaita ja vapautuvia laituripaikkoja voi tiedustella satamamestarilta ja ne jaetaan varausjärjestyksessä. Hinnasto 2017 (jäsenet) peräpoijupaikka 0 4 m 60, m 70,00 sivukiinnityspaikka 4 6 m 80, m 90, m 100,00 Seuran ulkopuolisilta lisätään yllä oleviin hintoihin 25,00. Hannu Hanhinen, puh JÄSENMAKSUJEN MAKSAMINEN Kirjanpidon helpottamiseksi seuralle avattiin erillinen jäsenmaksutili. Varsin suuri osa jäsenistä maksoi kuitenkin maksunsa seuran toiselle, aikaisemmin käytetylle tilille. Tämä aiheutui ilmeisesti siitä, että maksajien verkkopankkien tilit antoivat automaattisesti saajan tiliksi aikaisemmin käytetyn tilin. Kirjanpitotyön ja maksujen seurannan helpottamiseksi PYYDÄMME KAIKKIA MAKSA- MAAN JÄSEN-, LIITTYMIS- JA TUKIKOHTAMAKSUNSA TILILLE: FI Uusien jäsenten tulee maksaessaan em. maksuja merkitä maksutapahtuman viestiosaan jäsennumeronsa, jonka on saanut liittymisilmoituksessaan sekä maksut eriteltyinä.

4 4 TUKIKOHTA TIEDOTTAA MARKO LEINO, tukikohtavastaava Uudet lukot Tampereen Navigaatioseura ry uusi kaikkien tukikohtien lukot ja avaimet tänä vuonna. Lukituksen uusimisen myötä turvataan tukikohtien omaisuus varmemmin ja varmistetaan, että tukikohtia käyttävät ainoastaan seuran jäsenet. Uudet lukot perustuvat ilog- digitaaliseen lukitusjärjestelmään. AIKATAULU Lukkojen uusinta aloitetaan vaiheittain alustavan aikataulun mukaan seuraavasti: Kesän alussa aloitetaan Pajasaaresta ja syksyllä veneilykauden hiljettyä retkitukikohtien lukot. Vaiheistuksella pyritään siihen, että mahdollisimman moni jäsen on kerinnyt hankkimaan kesän aikana uudet avaimet. Aikataulusta tiedotetaan seuran nettisivuilla tarkemmin. UUDET AVAIMET Uusien avaimien jakamaan aloitetaan Pajasaaressa huhti-toukokuussa kerhoiltoina tiistaisin. Lisäksi avaimen jakotilaisuuksia järjestetään muutamana viikonloppuna. Seuraa seuran nettisivuja. Uusista avaimista peritään panttimaksu, jonka hinta selviää lopullisten tarjouksien myötä. Uusia avaimia ei voida turvallisuuden vuoksi lähettää postitse. Tukikohtaisännät jakavat myös kesällä uusia avaimia maksukuittia vastaan. VANHAT AVAIMET Vanhat LEIMATUT avaimet voi palauttaa Pajasaareen. Panttimaksu maksetaan ainoastaan leimatuista avaimista. Vanhojen avaimien pantti on 17. NUORISOTOIMINTA TIEDOTTAA VENELEIRI 2017 Ensi kesän juniorileiri järjestetään Ilmoittautumiset leirille ovat alkaneet seuran nettisivuilla olevan lomakkeen kautta. Varmistamme vielä ilmoittautumisen sähköpostilla, kun olemme vastaanottaneet juniorisi ilmoittautumisen. Riikka Virtanen puh Sari Kivipensas

5 VENEKATSASTUS 5 KATSASTAJAT Jalonen Tarmo Juuso Matti Louhimo Kalle Riutta Timo Salonen Pekka Suominen Simo Tulonen Kari Uotila Jarmo Virtanen Heikki KATSASTUSAJAT JA -PAIKAT Täsmennetyt tiedot katsastajista ja katsastuspaikoista ja ajoista huhti toukokuun vaihteessa ilmestyvässä kevät-ruorissa. Mikäli sinulla on tarvetta aikaisempaan, esim. runkokatsastukseen, ota yhteyttä johonkin katsastajaan jatkotoimenpiteitä varten. Katsastus voidaan suorittaa myös muualla ja muina aikoina katsastajan kanssa sopien. Seuran perälipun käyttö edellyttää jokavuotista katsastusta. Jos venettä ei katsasteta vuosittain, tulee peruskatsastus suorittaa uudelleen. TULEVIA KURSSEJA Veneilykurssi alkaa ja toinen Kesto riippuu osallistujien määrästä. Päällikkökurssin ajankohta on Vuokraveneen kuljettajakurssin teoria on ja tentti Kaikille kursseille on ilmoittautuminen avoinna kotisivujen linkin kautta. Tampereen Navigaatioseura ry PL 23, Tampere JÄSENKORTTI 2017 Nimesi SÄHKÖPOSTI- OSOITTEET Ohjeet postilistalle liittymisestä tai sieltä poistamisesta löydät Ruorista 1/2017 tai kotisivuilta.

6 6 VUOSIKOKOUS KUVAT VIRMO SUONPÄÄ Tampereen Navigaatioseuran vuosikokous Navigaatioseuran vuosikokous Pajasaaressa tiistaina kiinnosti seuraväkeä ja veti paikan päälle runsaat 70 henkeä. Ennen varsinaista kokousta huomioitiin ansioituneita seuratoimijoita. Seuran ansiomerkin saivat veneilykouluttajat Heidi Heino, Kimmo Koivisto, Tommi Lammi ja Ilari Pitkänen sekä koulutusvene Naviksen talkoolaiset Patrick Ohlson ja Jarmo Palsinajärvi. Kunniakommodorin Cupin sai vuodeksi haltuunsa Hanna Kutschke ja seuran hinurikolmio myönnettiin Kalle Louhimolle, joka naulasi kolmion välittömästi toimintakeskuksen seinälle. Tämän jälkeen varsinaisen kokouksen avasi kommodori Rauno Pauni. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Risto Kangasniemi ja sihteeriksi Sari Leinonen. Sääntömääräisissä asioissa käsiteltiin seuran vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös. Todettiin, että seuran 50-vuotisjuhlat ja koko juhlavuosi sujuivat erinomaisesti. Juhlavuoden normaalista poikkeavista kuluista johtuen tilinpäätös muodostui hieman tappiolliseksi. Tähän oli jo budjettia laadittaessa kuitenkin alustavasti varauduttu. Vuoden 2017 toimintasuunnitelmassa ja talousarviossa merkittäviä uudistushankkeita ovat Kalliomäen saunan laajennus ja tukikohtaverkoston lukitusjärjestelmän uusiminen. Vuoden 2016 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 hyväksyttiin rakentavan keskustelun jälkeen kokouksessa yksimielisesti. Seuran kommodorina vuodet toiminut Rauno Pauni ilmoitti kokouksen alussa, ettei ole enää käytettävissä jatkopestiin. Uudeksi kommodoriksi valittiin Heimo Valtonen. Myös viisi vuotta varakommodorina toiminut Kalle Antniemi oli jo aiemmin ilmoittanut, ettei ole käytettävissä jatkokaudelle. Uudeksi varakommodoriksi valittiin Jarmo Tuomiranta. HEIMO VALTONEN (VAS.) OTTI HALTUUNSA PUHEENJOHTAJAN NUIJAN RAUNO PAUNILTA.

7 KERHOILLAT KEVÄTKAUDELLA Jäsenmaksujen postitus Joulukuun tenttien diplomien jako Kerhoilta. Heikki Laakso kertoo sanoin ja kuvin Kroatian matkastaan Kerhoilta. Seuraa aiheita web-sivuiltamme Kerhoilta. Pleissauskurssi Kerhoilta. Solmukurssi Kerhoilta. Pajasaaren siivous, turhat roinat nurkista pois. Sammuttimien tarkastus Kerhoilta. Tenttitulokset kevään 2017 tentistä Kerhoilta. Seuraa aiheita web-sivuiltamme. Muita tapahtumia kevätkaudella: Helsingin venemessut. Ilmoittautumislista Pajasaaren ilmoitustaululla. Matkat ja pääsylippu näyttelyyn 25 / osallistuja. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä uudelle kaksivuotiskaudelle valittiin Marko Leino ja Kalle Louhimo. Uusina jäseninä hallitukseen tulivat valituiksi Reijo Manninen ja Ilari Pitkänen. Hallituksen jäseninä v jatkavat Esa Karppi, Vesa Keinänen, Jouni Mäkilä ja Kai Schulze. Puheenjohtaja päätti kokouksen kiittämällä osallistujia aktiivisuudesta ja onnittelemalla huomionosoituksen saaneita ja hallitukseen valituiksi tulleita. VUOSIKOKOUKSESSA HUOMIONOSITUKSEN SAANEET.

8 8 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 HALLINTO Seuran hallitus on toimintakauden (vuosikokous 2016 vuosikokous 2017) aikana kokoontunut 12 kertaa. Lisäksi hallitus piti toiminnan suunnittelupäivän Kalliomäessä Päivän aikana paneuduttiin seuran ydintehtävien, harrasteveneilyn ja veneilykoulutuksen ajankohtaisiin haasteisiin ja mahdollisuuksiin. Esiin nousi mm. seuraavia asioita: Jäsenten sitouttaminen pitkäjänteisesti seuran toimintaan. Jäsenmäärä on ollut laskussa useamman vuoden ajan. Opetustoiminnan vetovoiman lisääminen mm. erilaisten teemakohtaisten koulutusten kautta. Uusien vapaaehtoisten toimihenkilöiden rekrytointi seuran eri tehtäviin. Eri toimintokohtaisten toimikuntien/ työryhmien nimeäminen. Yhteisöllisyyden lisääminen seuran aktiivisten toimijoiden keskuudessa. Keskusteltiin myös laajasti koulutustoiminnan, tukikohtaverkoston ja tiedotustoiminnan kehittämisestä. Seuran hallitukseen ovat toimintavuonna kuuluneet (suluissa kokousosallistumiset) KOMMODORI: Rauno Pauni (11) VARAKOMMODORI: Kalle Antniemi (11) JÄSENET: Esa Karppi (8) Vesa Keinänen (11) Marko Leino (11) Kalle Louhimo (5) Jouni Mäkilä (7) Kai Schulze (9) Jarmo Tuomiranta (12) Heimo Valtonen (12) MUUT TOIMIHENKILÖT: SIHTEERI: Sari Leinonen TALOUDENHOITAJA: Sari Koivumäki JÄSENSIHTEERI: Leena Schulze TOIMINNANTARKASTAJAT: VARSINAISET TOIMINNANTARKASTA- JAT: Helena Paju-Rantanen ja Timo Riutta JÄSENYYDET JA JÄSENISTÖ Seuramme on jäsenenä Suomen Navigaatioliitossa ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:ssä. Seurallamme on edustus Suomen Navigaatioliiton hallinnossa, edustajana toimii Heimo Valtonen. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n Hämeen alueen aluejohtajana toimii Timo Riutta. Seuran jäsenrekisterissä oli vuoden päättyessä 1106 jäsentä. Seuramme jäseniä kuuluu Suomen Navigaatioliiton lisäksi myös Suomen Purjehdus ja Veneilyliittoon. OPETUSTOIMINTA Hyväksyttyjä laivuritutkintoja suoritti seuramme kautta toimintavuoden aikana 120 henkilöä jakautuen seuraavasti, saaristo 76 henkilöä, rannikko 41 henkilöä, avomeri 13 henkilöä. Omien oppilaiden laivuritutkintoja on vuoden loppuun mennessä otettu vastaan Luvussa ei ole mukana esim. kansalais- ja työväenopistossa suoritetut tutkinnot. Kursseja pidettiin vuonna 2016 Pajasaaren lisäksi Tampereen työväenopistossa. Valtakunnalliset laivuritentit keväällä ja syksyllä olivat Pajasaaressa ja Tampereen aikuiskoulutuskeskuksessa. Tutkakurssin suoritti 10 henkilöä. Veneilykursseista käytännön veneilykurssi järjestettiin kahteen kertaan. Oppilaita yhteensä 42 henkilöä. Kurssin sisällä järjes-

9 9 timme mahdollisuuden harjoitella myös perämoottoriveneellä. Näihin harjoituksiin osallistui 13 henkilöä. Vene lainattiin tarkoitusta varten Kalle Louhimolta. Pelastuskurssia ei järjestetty vuonna 2016 ollenkaan. Vuokraveneen kuljettajakurssi pidettiin kahteen kertaan ja kurssilaisia oli yhteensä 29 henkilöä. Tenttien valvonta hoidettiin Trafin puolesta. Venepäällikkökurssi pidettiin pääosin aiempaa vastaavana. Päällikkökurssilla oli 18 oppilasta ja kaikki suorittivat kurssin loppuun sekä läpäisivät tentit. Cevni-kurssin suoritti 20 henkilöä. Tutkakurssin 10 henkilöä, GPS-kurssin 1 hlö ja VHF-kurssille osallistui 35 henkilöä. Käytännön harjoittelua suoritettiin Näsijärvellä seuran omalla koulutusaluksella sekä jonkin verran jäsenistön omilla veneillä. Lisäksi lainattiin perämoottorivenettä harjoituksia varten. Päällikkökurssi harjoitteli myös saaristomerellä kahtena viikonloppuna Arvo ja Eeva Kortesojan Evatar veneellä. KOULUTTAJINA TOIMIVAT: Louhimo Kalle, Hanna Kutschke, Christian Kutschke, Tommi Kelkka, Reijo Manninen, Kalle Antniemi, Tommi Lammi, Kimmo Koivisto, Ilari Pitkänen ja Heidi Heino. Päällikkökurssilla mukana myös Poliisi, Pelastuslaitos, Esa Karppi, Jyrki Nieminen, Jaakko Herrala ja Kimmo Virkki. SPV:n kouluttaja-auktorisoinnin kävivät 2016: Tommi Lammi, Kimmo Koivisto ja Heidi Heino SPV:n purjehduskouluttajaluvan hankkivat 2016: Kalle Antniemi, Christian Kutschke ja Heidi Heino ANSIOMERKIT JA HUOMIONOSOITUK- SET Kunniajäseniksi kutsuttiin Reijo Leivaara, Teuvo Paju, Timo Riutta ja Eija Uotila. Kauko Paatolan seuralle lahjoittama Kunniakommodorin Cup luovutettiin Maija Gyllingille. Minna Taustilan lahjoittama Emännänmalja luovutettiin pikkujoulujuhlassa Ansa Stenvallille. Seuran standaari myönnettiin Heikki Teiskonlahdelle. Seuran kunniamerkit myönnettiin seuraaville henkilöille: Veijo Hiltunen, Matti Juuso, Vesa Keinänen, Sari Leinonen, Marika Lempinen ja Kalle Louhimo. Seuran ansiomerkit myönnettiin seuraaville henkilöille: Esa Karppi, Marja Lehtonen, Jorma Moisio, Jouni Mäkilä, Helena Paju- Rantanen, Pia Suuripää, Ansa Stenvall, Vesa Stenvall, Jarmo Tuomiranta, Kalevi Törnblom, Sami Uotila, Juhani Viitanen, Kimmo Korpi, Kasperi Lahtela, Susanna Schreck. Suomen Navigaatioliiton ansiomerkit myönnettiin seuraaville henkilöille: Kultainen: Marko Valo Hopeinen: Kalle Antniemi ja Rauno Pauni Pronssinen: Mikko Finsk, Reija Finsk, Maija Gylling, Ahti Huuhtanen, Mirja Huuhtanen, Heikki Laakso, Marko Leino, Kirsi-Marja Myllymäki, Lauri Rajala, Pekka Salonen, Juha Silvennoinen ja Heimo Valtonen. Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n pronssiset ansiomerkit myönnettiin seuraaville henkilöille: Tommi Kelkka, Christian Kutschke, Hanna Kutschke, Kalle Louhimo ja Reijo Manninen.

10 10 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Suomen Purjehdus ja Veneily ry valitsi Tampereen Navigaatioseura ry:n vuoden 2016 kouluttajaseuraksi. KILPAILUTOIMINTA Navigointikilpailut antavat tilaisuuden testata kursseilla ja käytännön harjoittelun kautta saatuja oppeja. Vuoden 2016 aikana on kilpailtu seuraavin tuloksin: Merikarttanavigoinnin SM karsintakilpailu: 9. Kukko Anssi, TaNS 21. Welling Jukka, TaNS 28. Leino Marko, TaNS 41. Gylling Maija, TaNS 44. Antniemi Kalle, TaNS 53. Karppi Esa, TaNS 56. Nieminen Jyrki, TaNS Merikarttanavigoinnin SM loppukilpailu: 5. Kukko Anssi, TaNS 11. Welling Jukka, TaNS Vesillä kilpailtiin kolmesti. Päällikkökurssin navigointikilpailu Kuterin Yökilpailu (Tampere Pori haastekilpailun 1. osuus) Kilpailussa Porin joukkue Toni Niemi, Tiia Niemi, Ari Savola täydennettyä Tampereen Jarmo Tuomirannalla vei voiton pistein Porissa kilpailtu päiväkilpailu päättyi Tampereen joukkueen Anssi Kukko, Kalle Antniemi ja Esa Karppi voittoon pistein SEURA- JA KERHOTOIMINTA Seuran 50-vuotista toimintaa juhlistettiin kertomusvuoden aikana monin eri tavoin. Juhlatapahtumien ja seuran 50-v. historiikin julkaisun lisäksi toimintakeskus Pajasaari ja retkitukikohdat saivat somisteekseen 50-vuotisjuhlajulisteet muistuttamaan jäseniä juhlavuodesta. JUHLAVUODEN VUOSIKOKOUS Seuran 50-vuotisjuhlavuoden vuosikokous pidettiin tavallista juhlavammissa merkeissä Pajasaaressa. Paikalle oli saapunut kaikkiaan 67 seuran jäsentä. Kokouksen avasi kommodori Rauno Pauni. Hän kertoi avauspuheessaan mm. juhlavuoden aikana järjestettävistä juhlatapahtumista ja seuran 50-v. historiikin julkaisemisesta. Kokouksen puheenjohtajana toimi Risto Kangasniemi ja sihteerinä Sari Leinonen. Juhlavuoden kunniaksi kokouksen alkupuolella huomioitiin ansioituneita seuratoimijoita, joita kommodori kiitti luovutuspuheessaan arvokkaasta työstä seuran toiminnan hyväksi. Varsinaisissa kokousasioissa vuoden 2015 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2016 toimintasuunnitelma ja talousarvio hyväksyttiin yksimielisesti. Seuran kommodorina jatkamaan valittiin Rauno Pauni ja varakommodorina Kalle Antniemi. Erovuoroisista hallituksen jäsenistä Heikki Teiskonlahti pyysi vapautusta tehtävästään ja hänen tilalleen valittiin Jouni Mäkilä. Muut erovuoroiset valittiin jatkamana tehtävissään. SUOMEN NAVIGAATIOLIITON OPETTAJASEMINAARI JA LIITTOKOKOUS Tampereen Navigaatioseuran 50-v juhlavuoden kunniaksi Suomen Navigaatioliitto myönsi vuoden 2016 Opettajaseminaarin ja Liittokokouksen järjestelyt Tampereelle Tilaisuuksien yhteydessä järjestettiin myös Tampereen Navigaatioseuran juhlavastaanotto ja iltajuhla Sokos Hotel Ilveksen Ball Roomissa.

11 11 OPETTAJASEMINAARI Opettajaseminaarin avasi ja osanottajat tervetulleeksi toivotti TaNS:n kommodori Rauno Pauni. Suomen Navigaatioliiton puheenvuoron käytti tutkintolautakunnan puheenjohtaja Pekka Poutanen. Hän kertoi mm. merenkulkututkintojen uudistamisesta. Venepoliisin toimintaa ja koulutusta esittelivät Tapio Virtanen ja Petri Kynjälä. Suomen Meripelastusseuran toimintaa valtakunnallisesti ja erityisesti Pirkanmaalla esitteli SMPS Pirkanmaan puheenjohtaja Vesa Rauhala. Tutkintolautakunnan kyselytunnilla käsiteltiin mielenkiintoisia kysymyksiä liittyen merenkulkututkintojen koulutukseen ja kehittämiseen. Seminaarin päätteeksi osanottajille järjestettiin lyhyt kiertoajelu Tampereen historiallisessa keskustassa ja vierailu ja tutustuminen Pajasaareen. Kiertoajelulla oppaana toimi Maarit Lundström ja Pajasaaressa seuran toimintaa esitteli Tauno Lundström. LIITTOKOKOUS Kokouksen avasi liiton hallituksen puheenjohtaja Bo Nyholm toivottaen osanottajat tervetulleiksi ja loi samalla katsauksen liiton edellisen vuoden toimintaan. Hän totesi mm. hyväksyttyjen saaristolaivuritutkintojen ylittäneen ja avomerilaivuritutkintojen rajapyykin. Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin isäntäseuran kommodori Rauno Pauni ja sihteeriksi liiton varapuheenjohtaja, Turun Navigaatioseuran kommodori Soili Juusti. Kokouksessa oli edustettuna 16 jäsenseuraa ja asialistan mukaan käsiteltiin sääntömääräiset asiat, toiminta- ja tilikertomus vuodelta 2015 sekä toiminta- ja talousarvio vuodelle Seuraava liiton vuosikokous päätettiin pitää Turussa SEURAN 50-V JUHLAVASTAANOTTO JA ILTAJUHLA Juhlavastaanotolla seuraamme onnittelivat ja iltajuhlassa läsnäolollaan 50-vuotista toimintaamme kunnioittivat Suomen Navigaatioseuran lisäksi mm. Lahden Navigaatioseura, Isokarin kiertäjät, Rauman Navigaatioseura, Vaasan Navigaatioseura, Salon Navigaatioseura, Turun Navigaatioseura, Nokian Veneilijät, Espoon Kipparit, Porin Navigaatioseura ja Ekenäs Navigationsklubb. Iltajuhlassa seuran tervehdyksen juhlaväelle esitti kommodori Rauno Pauni. Suomen Navigaatioliiton puolesta juhlapuheen piti liiton varapuheenjohtaja Soili Juusti. Seuran 50-vuotisen toiminnan historiikin esitteli kunniakommodori Virmo Suonpää. Ilta jatkui illallisen ja tanssimusiikin pyörteissä. Tilaisuuden juontajana toimi Tuula Heikkilä. SEURAN 50-VUOTISJUHLAT PAJASAARESSA ILTAJUHLA LAUANTAINA Lauantain iltajuhla aloitettiin juhlavasti seuran lipunnostolla ja Miskantti kuoron lauluesityksellä. Kommodori Rauno Pauni toivotti runsaan sadan hengen juhlaväen tervetulleeksi. Eräät olivat saapuneet Pajasaareen myös omilla veneillään. Juhla jatkui Suomen Navigaatioliiton ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n ansiomerkkien jakamisella. Huomionosoituksia luovutettiin seura-aktiiveille sekä laivuri- ja veneilykurssien kouluttajille. Ansiomerkkien saajat kohdassa: Ansiomerkit ja huomionosoitukset.

12 12 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Keväällä julkaistun seuran 50-vuotista toimintaa kuvaavan historiikin esitteli historiatoimikunnan jäsen Eija Uotila. Maittavan juhlaillallisen jälkeen ilta jatkui vilkkaan keskustelun, musiikin ja tanssin merkeissä. Musiikkiesityksistä vastasivat Pasi Kaunisto ja Vesa Tuomi sekä tanssimusiikista Tuula Heikkilä & Titanic. PERHEPÄIVÄ SUNNUNTAINA Juhlaviikonloppu jatkui sunnuntaina koko Navis-perheen yhteisen Perhepäivän merkeissä, jonka järjestelyistä vastasivat pääosin junioritoiminnan vastaavat ohjaajat. Juhlakuntoon siistitty ja laitettu Pajasaari oli saanut laiturille uuden köysikaiteen ja pihaan oli ilmestynyt uusi Tampereen Navigaatioseura kyltti osoittamaan seuran toimintakeskusta myös ulkopuolisille. Päivän ohjelmassa oli toimintapisteitä lapsille ja lapsenmielisille, musiikkia, lettujen ja makkaran paistoa sekä veneajelua koulutusalus Naviksella. Lapsille esiintyi taikuri Risto Pajunen kahteen eri kertaan. Paikalla kävivät toimintaansa esittelemässä veneineen myös poliisi, Pirkanmaan Meripelastus ja Tampereen pelastuslaitos. KERHOILLAT JA VENEMESSUT Kerhoiltoja eri teemoista pidettiin kevät- ja syyskaudella tiistaisin Pajasaaressa. Osallistujien määrä vaihteli merkittävästi ja aiheutti keskustelua uusien aiheiden ja alustajien löytämiseksi tulevaisuudessa. Helmikuussa järjestettiin perinteinen retki Helsingin venemessuille. Täysi bussilastillinen yli 50 henkeä oli taas matkalla mukana tutustumassa veneilyn uutuuksiin. KAHVIO- JA JUHLATOIMINTA Kahviotoimikunta on huolehtinut kurssi- ja kerhoiltojen kahvilapalveluista sekä tapahtumien ja juhlien järjestelyistä. Lipunlasku pidettiin kahvittelun merkeissä. Pikkujoulujuhlaa vietettiin hyvän ruuan, joulupukin ja tanssin pyörteissä Kahvioemäntänä toimi entiseen tapaan Sirpa Ervi. TARVIKEMYYNTI Myyntiä on hoidettu kahvinkeittäjien, opettajien ja muiden paikalla olleiden voimin. Mirja ja Ahti Huhtanen ovat huolehtineet edelleen tarvikemyymälästä. KIINTEISTÖTOIMI Seuralaisten käytössä oli Vehkalinnan menetyksestä huolimatta edelleenkin seitsemän tukikohtaa. Alkuvuonna saatiin neuvoteltua Vilppulan veneilijät ry:n kanssa Honkatorpan yhteiskäyttösopimus, sopimus takasi navigaatioseuran jäsenille samat Honkatorpan käyttöoikeudet kuin Vilppulan veneilijöiden jäsenilläkin oli. Sopimus neuvoteltiin yhden kesän mittaiseksi. Vilppulan veneilijöiden järjestämään Honkatorpan talkoopäiville osallistui seuralaisia hyvin ja isännät hämmästelivätkin talkooväen aikaansaannoksia. Kesällä seuralaiset käyttivätkin tukikohtaa kiitettävästi ja syksyllä saadun palautteen perusteella seuran hallitus on päättänyt jatkaa neuvotteluja yhteiskäytön jatkamiseksi. Vehkalinnan korvaavan navigaatioseuralle oman tukikohdan etsimistä on jatkettu edelleen. PAJASAARI Pajasaari toimi ympärivuotisena toimintakeskuksena, jossa järjestettiin suurin osa

13 13 seuran järjestämistä koulutus- ja opetustilaisuuksista. Seuran jäsenillä on ollut mahdollisuus varata Pajasaaren tiloja omiin juhliinsa, ja sitä mahdollisuutta ovat seuralaiset edellisten vuosien tapaan käyttäneetkin. Erilaisia tilaisuuksia järjestettiinkin vuoden aikana 51 kpl. Pajasaaren PTS-suunnitelmaan mukaan uusittiin vanha lämmitysjärjestelmä uudella ilmasta-veteen lämpöpumpulla. Lämpöpumpulla tuotetaan noin puolet Pajasaaren tarvitsemasta lämpöenergiasta, mutta jo alkusyksyn energiasäästöluvut lupaavat hyvää tulevaisuuden sähkönkulutukselle. Seuran juhlavuoden kunniaksi Pajasaarta ehostettiin mm. uudella mainoskyltillä ja uusilla kaidetolpilla ja köydellä. Ilkivaltaa estämään Pajasaareen asennettiin syksyllä kameravalvontalaitteet valvomaan rakennuksen sisäänkäyntejä. RETKITUKIKOHDAT Edellisten vuosien tapaan tukikohtien ylläpito hoidettiin isäntä-emäntä -periaatteella ja talkoojoukkojen tuella. Tukikohtapäivät on pidetty kussakin vakiintuneen käytännön mukaisesti. Kesän aikana kaikissa tukikohdissa tehtiin perinteisiä kunnossapitoluonteisia töitä. Näiden lisäksi mainittakoon mm. Korppoonrannan laiturisähköjen uusiminen ja Vähälampisaareen tuuligeneraattorin asentaminen. Kalliomäen saunan laajennuksen rakennuslupa jätettiin kesäkuussa. Koska tontin rakennusoikeus oli jo käytetty, tarvittiin vielä erillinen poikkeuslupa. Lupaprosessin pitkittymistä johtuen rakennustöihin päästiin vasta lokakuussa. Syksyn aikana saatiin laajennuksen antura valettua. Kuterin syyspäivän aikana vietettiin tukikohdan 40-vuotisjuhlia todella tuulisessa säässä. Tukikohtaisännistön kokouksia pidettiin kaksi keväällä ja yksi syksyllä. Kevään kokouksessa käsiteltiin tulevan veneilykauden valmistelua, kiinteistöihin liittyviä asioita sekä tulevia kesätapahtumia. Syyskokouksessa olivat esillä tukikohtien talous- ja ylläpitoasiat seuraavalle toimintakaudelle. Retkitukikohtien käyttöä tilastoitiin tänäkin vuonna aiempia vuosia tarkemmin. Henkilöpäiväkäyntejä oli 805 (v. 2015/1012), eniten Vähä-Lampisaaressa. Yöpyjien viettämät päivät 6469 (7325), eniten Kalliomäessä. Erinimisiä veneitä kävi tukikohdissa 235 (244) kappaletta henkilömäärän ollessa yhteensä 3153 (3611). Vehkalinnan poistuminen tukikohtaverkostostamme näkyi käyntien vähenemisenä. TUKIKOHTIEN ISÄNTINÄ JA EMÄNTINÄ TOIMIVAT: Kalliomäki Pertti Malm ja Marja Lehtonen Korppoo Mikko Finsk ja Reija Finsk Kuteri Hannu Hanhinen ja Tarja Hanhinen Riekkola Marko Leino ja Sari Leinonen Vähä-Lampisaari Juha Silvennoinen ja Arja Silvennoinen sekä Vesa Stenvall ja Ansa Stenvall Honkatorpan yhteyshenkilöinä Leo Lindell ja Tiina Virnes Koulutuskeskus ja satama Pajasaari Hannu Hanhinen KOULUTUSALUS Seuran Navis koulutusalusta on ensisijaisesti käytetty käytännön harjoitteluun teoreettisen opetuksen tukena sekä tukikohtien tavara- ja henkilökuljetuksiin.

14 14 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Ylläpitokuluja kertyi noin vakuutukset ja kurssien käyttämät polttoaineet. Konetunteja tuli kesän aikana reipas 200 h. Moottoritilan tuuletin uusittiin ja Wallas korjautettiin. Moottoria on vaivannut pieni öljyvuoto ja potkuriakselia pitkin lievä vesivuoto. SPV -kurssilaiset osallistuivat veneen kunnostamiseen, nostoon ja laskuun. Osanotto oli hyvä. ERITYISEN AKTIIVISIA TALKOOLAISIA: Jarmo Palsinajärvi, Patrick Ohlson, Kimmo Koivisto ja Jari Höglund. Veneisäntänä on toiminut Kalle Louhimo NUORISOTOIMINTA Aikaisemmista vuosista poiketen, vuonna 2016 ei järjestetty talvipäiviä. Muutamien edellisten vuosien osallistuminen on ollut omien junioreiden osalta niin vähäistä, ettei talvipäiville nähty tarvetta. Talvipäivien jatkoa tullaan pohtimaan ja arvioimaan tulevaisuudessa. Vuoden ensimmäisenä tapahtumana junioritoiminnan ohjaajat olivat vahvasti mukana järjestetyssä perhepäivässä Pajasaaressa (tästä enemmän seuran 50v juhlallisuusosiossa). Kesäkuun puolessa välissä ohjaajat kävivät tutustumassa Aution Leirikeskukseen ja suunnittelivat samalla jo hieman paikan mahdollisuuksia. Heinäkuun aikana pidettiin vielä kaksi ohjaajakokousta Pajasaaressa. Ensimmäisen kokouksen yhteydessä koulutettiin myös kaksi uutta apuohjaajaa mukaan joukkoon. Kesäleiri Aution leirikeskuksessa Ruovedellä järjestettiin Leiriläisiä oli 24 ja ohjaajia leirillä oli 15 (mukaan lukien nuorisovastaavat) ja lisäksi muutamia elintärkeitä apuhenkilöitä. Keittiöhenkilökuntaamme kuului vaihtelevasti 2-3 henkeä. Aution leirikeskus osoittautui onnistuneeksi paikaksi järjestää leiriä ja tarjosi kaiken tarvitsemamme. 2. joulukuuta juniorit valloittivat Pajasaaren pikkujoulun merkeissä. Ohjelmassa oli mm. askartelua ja pienien pakettien vaihtoa. Junioreita paikalla vain kuusi ja loppukahvituksille osallistui kaksi vanhempaa. Junioritoiminta hankkinut käytetyn, mutta moitteettomassa kunnossa olevan Zoomin, jonka kokeilua jo innolla odotetaan. Aution leirikeskus on varattuna myös ensi kesäksi. YMPÄRISTÖTOIMINTA Ympäristöasiat otettiin merkittävästi huomioon seuran toiminnassa. Pajasaaren lämmitysjärjestelmän uusimisella on mahdollista vähentää Pajasaaren sähkönkulutusta jopa %. Lisäksi Pajasaaren miesten wctiloista vaihdettiin vettä käyttävät pisuaarit uusiin vedettömiin malleihin. Retkitukikohtien osalta Vähä-Lampisaareen asennettiin lahjoituksena saadut tuulivoimala ja aurinkopaneelit. VENEKATSASTUS Toimintavuonna järjestettiin Pajasaaressa neljä katsastustilaisuutta, yksi Korppoossa yksi Stormälössä ja yksi Honkatorpalla. Seurallamme oli 10 katsastusmiestä ja venerekisterissä yhteensä 130 venettä, joista 33 purjevenettä. Venekatsastuksia suoritettiin myös tarvittaessa Naistenlahden, Mustanlahden ja Laukontorin satama-alueella sekä veneen omistajan ja katsastajan yhteisesti sopimassa paikassa. Katsastusvastaavana on toiminut Matti Juuso.

15 15 TIEDOTUS Tiedottamista sisäisesti ja ulkoisesti hoidettiin seuraavia kanavia käyttäen: Jäsenlehti Ruori ilmestyi kertomusvuoden aikana neljä kertaa ja postitettiin jäsenille entiseen tapaan. Ruorin päätoimittajana toimi Kai Schulze ja taitosta vastasi Marika Lempinen. Lehden postituksen ulkoistamisen todettiin olevan kohtuuhintainen ja huomattavasti talkootyötä säästävän. Seuratiedote sähköpostilla lähetettiin keskimäärin kaksi kertaa kuukaudessa kaikille, jotka olivat ilmoittautuneet seuran sähköpostilistalle. Tiedote sisälsi pääosin tietoja seuran tulevista ajankohtaisista toimenpiteistä ja tapahtumista. Jäsenten sähköpostiosoitteiden järjestelmällistä keräämistä pyrittiin tehostamaan toimintavuoden aikana. Seuran nettisivujen kehittämistä jatkettiin ja päivityksiä pyrittiin entisestään nopeuttamaan eri toimialojen toiminnasta vastaavien käyttäjätunnusten omaavien henkilöiden toimesta. Nettisivuilla kävi kertomusvuoden aikana eri käyttäjää, jotka vierailivat sivuilla keskimäärin kolme kertaa ja eri sivuja katseltiin yhteensä kertaa. Laivurikursseista tiedotettiin myös avoimilla tiedotteilla Tampereen kaupungin satamissa ja muille veneilyseuroille lähetettiin sähköpostitiedotteita opetustoiminnan tarjonnasta vuoden aikana. Aamulehden Seuratoiminta palstaa käytettiin ajoittain mm. kerhoiltojen ja kurssien tiedottamiseen. Myös Aamulehden Harrasta & luo teemalehteen laitettiin ilmoitus seuraavan vuoden kursseista. Tiedotusta täydentävänä kanavana on käytetty myös toimintakeskus Pajasaaren ilmoitustaulua. Hallituksen tiedotusvastaavan lisäksi tiedotusvastuuta on jaettu toimialakohtaisesti mm. opetustoimelle, kilpailutoimelle, kiinteistötoimelle ja nuorisotoimelle. HISTORIIKKI Tampereen Navigaatioseuran 50 vuotishistoriikki julkaistiin keväällä. Kirjan kansien väliin on koottu tietoa ja tarinoita seuran toiminnasta puolen vuosisadan ajalta. Sivuja teokseen kertyi noin kaksisataa. Kirjan toimittamisesta vastasi historiatoimikunta, johon kuuluivat Marja Kuukkula, Raimo Lahti, Teuvo Paju, Leif Lindblad, Reijo Leivaara, Virmo Suonpää, Tauno Lundström ja Eija Uotila. Graafinen suunnittelu ja taitto on Marika Lempisen käsialaa. Painopaikkana käytettiin Otavan Kirjanpainoa. Painosmääräksi tuli 1000 kappaletta. Historiikki esiteltiin Teuvo Pajun johdolla kerhoillassa Pajasaaressa Samalla jaettiin ensimmäiset kappaleet seuran jäsenille. Kaikki seuran jäsenet saavat halutessaan kirjan ilmaiseksi noutamalla sen Pajasaaresta. LIIKUNTA Lentopallosalivuoro oli kevät- ja syyskauden kerran viikossa Lielahden koululla, osanotto oli hyvä ja vielä enemmänkin väkeä mahtuisi mukaan. Lentopalloa ja muita seurapelejä (mölkky, petanque) pelattiin Pohjaslahden kentällä lauantaina ja jälkilöylyt nautittiin Honkatorpalla. Lentopalloilijat valitsevat keväisin joukkueen ansioituneen pelaajan jolle luovutetaan Vuoden pallokas kiertopalkinto. Vuoden 2016 pallokas on Jarkko Viitanen.

16 16 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2016 Liikuntatoimintojen vetäjänä toimi Eke Heikkilä. YHTEISTOIMINTA Yhteistoimintaa muiden veneseurojen kanssa on hoidettu osallistumalla kommodorien yhteiseen palaveriin sekä paikallisesti että koko Kokemäenjoen vesistön kommodorien kesken. Pirkanmaan virkistysalueyhdistys ja Pidä Saaristo Siistinä ry ovat myös aktiivisesti kehittämässä Näsijärven veneilytoimintaa. SIILINKARIN MAJAKKA 110-VUOTTA Näsijärvellä sijaitseva Siilinkarin majakka vietti 110-vuotisjuhlavuottaan v Seuramme osallistui yhdessä Suomen Majakkaseuran ja Tampereen Pursiseuran kanssa majakan juhlavuoden tapahtumien järjestämiseen. Juhlavuosi aloitettiin talvisella päiväkävelyllä majakalle. Ennen kävelyretkeä kokoonnuttiin Pajasaareen seuraamaan pieni esitys Siilinkariin tehdystä remontista. Majakan varsinainen 110-v juhla järjestettiin 8.8. Siilinkarilla. Juhlaristeily lähti Tarjanteella Mustanlahden satamasta. Myös koulutusalus Navis ja monia muita yksityisiä veneitä risteili majakan ympäristössä. Juhlivaa majakkaa tervehtivät puhein Suomen Majakkaseura, Liikennevirasto, Tampereen Pursiseura ja Tampereen Navigaatioseura. Tilaisuuden järjestelyihin osallistui myös Pirkanmaan Meripelastusseura. Kertomusvuoden taseen loppusumma on ,60, joka on n. 3,5 % edellisvuotta pienempi. Tilikauden tulokseksi muodostui 3 306,92 :n poistojen jälkeen 8 459,43 :n alijäämä, mikä on kuitenkin 7 540,57 ennakoitua parempi. Budjetoitua parempi tulos syntyi osin kustannussäästöistä ja osin arvioitua paremmista tuloista. Budjettiin verrattuna säästöjä syntyi Pajasaaren, Naviksen ja 50-vuotisjuhlien kustannuksissa ja budjetoitua paremmat tulot saatiin opetuksesta, katsastuksesta ja tarvikemyynnistä. Ilmoitustuloja ja tukikohtamaksuja kertyi odotettua vähemmän. Edellä mainituissa luvuissa ei ole tehty yhteiskustannusten vyörytystä eri toiminnoille. Toimintojen todellisen tuloksen selvittämiseksi vyörytys tulisi tehdä. Kokonaisuutena kertomusvuoden tulosta voidaan pitää tyydyttävänä. LOPUKSI Seuran hallitus haluaa kiittää kaikkia aktiivijäseniään osallistumisesta seuran toimintaan ja kehittämiseen. Tampereella Tampereen Navigaatioseura ry. Hallitus TALOUS Seuramme talouteen vaikuttivat kertomusvuonna merkittävimmin 50-vuotisjuhlat ja historiikin tekeminen. Niiden kustannukset olivat yhteensä ,54 euroa. Budjetissa oli varauduttu euron kustannuksiin.

17 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE HALLINTO Tampereen Navigaatioseuran toimintaa johtaa ja asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa valittavat kommodori (puheenjohtaja), varakommodori (varapuheenjohtaja) ja kahdeksan muuta jäsentä. Seuran sääntöjen mukainen vuosikokous pidetään hallituksen kutsun mukaisesti helmikuussa. Hallitus laatii vuosikokoukselle esityksen toimintasuunnitelmaksi ja talousarvioksi sekä esityksen toimintakertomuksesta ja tilinpäätöksestä. Hallitus vastaa seuran sääntöjen mukaisen tarkoituksen toteuttamisesta laaditun toimintastrategian mukaisesti. Hallitus järjestää toiminnan suunnittelun ja organisoinnin kannalta tarvittavia tilaisuuksia ja aktivoi muita toimihenkilöitä ja seuran jäseniä osallistumaan seuran toimintaan ja kehittämiseen. Hallitus asettaa ja nimeää seuran toiminnan järjestämiseksi tarvittavia toimikuntia ja työryhmiä sekä muita toimihenkilöitä ja määrittelee niille tehtävät. JÄSENYYDET Seura on Suomen Navigaatioliiton ja Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäsen. Seuran jäsenistä osa kuuluu Suomen Navigaatioliiton lisäksi myös Suomen Purjehdus ja Veneily ry:n jäseniksi. HARRASTEVENEILY Seura pyrkii herättämään ja edistämään merenkulun ja järviveneilyn harrastusta hallinnoimalla ja ylläpitämällä retkitukikohtia, jotka palvelevat jäsenistöä veneilykohteina ja retkitukikohtina. Retkitukikohdista neljä, Kuteri, Vähä- Lampisaari, Riekkola ja Kalliomäki sijaitsevat Näsijärven vesistössä. Lisäksi Pohjaslahdella seuran jäsenistöä palvelee mahdollisesti Vilppulan Veneilijöiden kanssa laadittavan yhteiskäyttösopimuksen pohjalta Honkatorppa. Meritukikohta Korppoonranta, sijaitsee Saaristomerellä Korppoon kunnassa. Tammerkosken yläjuoksulla sijaitseva toimintakeskus Pajasaari palvelee harrasteveneilyn lisäksi lähes ympärivuotisesti jäsenistön kerho-, koulutus- ja kokoontumistilana. Tukikohtien ylläpitoa hoidetaan isäntäpariskuntien ja seuran kiinteistövastaavan johdolla. Veneilykauden aikana kussakin tukikohdassa järjestetään tapahtumapäiviä, joissa isäntien johdolla talkoovoimin rakennetaan uutta, kunnostetaan vanhaa ja vietetään muuten vain aikaa yhdessä. OPETUSTOIMINTA Seura kouluttaa laatimansa opetussuunnitelman mukaisesti saaristo-, rannikko- ja avomerilaivureita. Opetus noudattaa Suomen Navigaatioliiton koulutusohjelmaa niin,

18 18 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 että kurssin päättymisen jälkeen oppilailla on mahdollisuus osallistua valtakunnallisiin laivuritutkintoihin ja saada suoritustasoinen laivurin arvonimi ja sitä todistava diplomi. Laivuritentit pidetään keväällä huhtikuussa, syksyllä joulukuussa. Avomerikurssi kestää syksystä kevääseen ja tenttitilaisuus on keväällä. Laivurikurssien päätyttyä keväällä järjestetään Tutka/GPS-kurssin teoriakoulutus. Käytännön harjoitus pidetään heti koulutusaluksen vesillelaskun jälkeen. Seuralla on valmius aloittaa uutena Navigoinnin sähköiset apulaitteet kurssi, kunhan koulutusmateriaali saadaan valmiiksi. Käytännön veneilykurssi järjestetään kahteen kertaan: toinen keväällä ja toinen syksyllä. Harjoitukset perämoottoriveneellä järjestetään mahdollisuuksien mukaan. Edellyttää edullisen vuokraveneen löytymistä. Syksyllä järjestetään SPV:n alainen Päällikkökurssi. Päällikkökurssin sisältöä ja kurssirakennetta päivitetään vuosittain. Päällikkökurssin yhteydessä järjestetään Cevni- ja vuokraveneen kuljettajakurssi. Halukkaille kurssilaisille pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään myös purjehduskurssi tai näyttökoe. Kurssin jälkeen kurssilaiset voivat hakea kansainvälistä huviveneen kuljettajakirjaa. VHF-kurssi pyritään järjestämään ainakin kaksi kertaa; keväällä ja päällikkökurssin yhteydessä syksyllä. Pelastuskurssi pyritään järjestämään, mikäli sille on riittävästi kysyntää. Lisäksi kehitellään koulutuksellisia retkiä Näsijärvelle, sekä Ylipäällikkökurssi yritetään herätellä henkiin. Uusina veneilykurssien kouluttajina aloittavat Jutta Vetter, Marko Taimela ja Hans Herzog. Vanhat kouluttajat jatkavat tehtävissään. Luomme ja otamme käyttöön kouluttajien sisäisen koulutusjärjestelmän ja nimeämme vastuukouluttajat eri tehtäviin. Pyrimme järjestämään kouluttajille lisäkoulutusta. Tutkimme myös mahdollisuutta järjestää esimerkiksi purjehduskauden alussa opastusta ja neuvontaa erilaisissa ajankohtaisissa jäsenistöämme kiinnostavissa aiheissa sekä ohje- / asiantuntijapankin perustamista. KILPAILUTOIMINTA Kilpailutoiminta tukee osaltaan koulutuksen ja kokemuksen myötä opittujen taitojen kehittymistä. Kilpailujen ajankohdista tiedotetaan Pajasaaren ilmoitustaulun, verkkosivujen, sähköpostin ja Facebookin kautta. KAUDELLE 2017 ON SUUNNITELTU SEURAAVAT KILPAILUT: : merikarttanavigoinnin SMkarsintakisan tehtävien palautus. Merikarttanavigoinnin karsintakisan 20 parasta osallistuvat valtakunnalliseen loppukilpailuun kevään aikana. Loppukilpailu vuonna 2017 järjestetään Porvoossa. Päällikkökurssin yhteydessä järjestetään navigointikilpailuharjoitus osana kurssia. Tampere Pori kilpailut syyskuussa yöja päiväkisana. Toinen osakilpailu ajetaan Tampereella ja toinen Porissa.

19 19 KATSASTUSTOIMINTA Venekatsastus jatkuu katsastamalla veneet katsastussääntöjen mukaisesti. Yhdeksän entistä katsastajaa jatkavaa tehtävissään, Kalevi Törnblom lopettaa katsastajana. Kari Tulonen osallistuu täydennyskurssille. Seuralle haetaan uutta katsastusvastaavaa. SEURATOIMINTA JA JUHLAT Kerhoiltoja jatketaan tiistaisin loka-huhtikuun aikana. Yritetään löytää mahdollisimman kiinnostavia ja monipuolisia aiheita. Hallitus toivoo jäsenistön kertovan toiveistaan ja tekevän ehdotuksia ohjelmatarjontaan. Venenäyttelymatka Helsingin venenäyttelyyn järjestetään helmikuussa. Lipunnosto järjestetään Pajasaaressa. Vähä-Lampisaaressa järjestetään loppukesästä 30-vuotisjuhlat. Lipunlaskutilaisuus järjestetään kerhoiltana syyskuun lopulla tai lokakuun ensimmäisenä tiistaina. Pikkujoulujuhla pidetään marraskuun lopulla. KAHVIOTOIMINTA Kahviotoiminnoista ja juhlien järjestelyistä vastaavat kahvioemännät sekä juhlatoimikunta. Mahdollisimman runsaasti talkoohenkistä väkeä toivotaan innolla osallistumaan, jotta kurssi-iltojen kahvitukset ja tapahtumat onnistuisivat kaikkien viihtyvyydeksi. KIINTEISTÖTOIMI LUKITUSJÄRJESTELMÄN UUSIMINEN Seuran tukikohdissa on käytössä vanha turvaton lukitusjärjestelmä. Nykyisiä tukikohtaavaimia voidaan kopioida ilman, että tukikohtaisännillä tai seuran hallituksella on tietoa niiden käyttäjistä. Tästä syystä kaikkien tukikohtien lukot tullaan uusimaan vuoden 2017 aikana. RETKITUKIKOHTA TARJANNE-VEDELTÄ Honkatorpan yhteiskäyttösopimusta Vilppulan Veneilijät ry:n kanssa pyritään jatkamaan entisin ehdoin. Hallitus jatkaa oman uuden retkitukikohdan etsintää. RETKITUKIKOHDAT Edellisien vuosien tapaan talousarvioissa on kiinnitetty huomiota tukikohtien turvallisuuteen, viihtyvyyteen sekä laadun kehittämiseen. Suunnitelmissa on lukituksen muuttamisen lisäksi mm. Kalliomäen saunan laajennustyön loppuun saattaminen Vähä-Lampisaareen 30-vuotisjuhlat, paikkojen siistimistä Korppoonrannan mökin ulkomaalaus Tukikohtien huoltotoimi tapahtuu edelleenkin isäntä-emäntä periaatteella talkoovoimin tuettuna. Hallitus on aktiivisesti yhteydessä Näsijärven alueen kuntiin kantaa ottaen, kommentoiden ja seuraten vesistön rantojen käytön kehitystä. KOULUTUSALUS Koulutusalusta käytetään pääsääntöisesti seuran järjestämiin koulutuksiin ja muihin seuran tapahtumiin veneisännän antamien

20 20 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 ohjeiden mukaisesti. Koulutusalusta käytetään myös kouluttajien ja toimihenkilöiden omiin harjoituksiin tietyin edellytyksin, sen ollessa vapaana. Huolto- ja kunnostustöitä tehdään varsinaisesti talvitelakoinnin aikana. Moottoria vaivanneen öljyvuodon syyksi paljastui suodattimen jalan ja öljypohjan tiivistevuodot. Nämä korjataan ja samalla vaihdetaan lievää ääntä pitävä painelaakeri potkuriakselilta. Öljynsuodatin siirretään myös helpommin vaihdettavaan paikkaan ja konekengät vaihdetaan toisenlaisiin. Kenkien vaihto aiheuttaa myös tukirungon muutoksen. Lisäksi tehdään normaalit huollot koneelle ja vaihteistolle. Lepuuttajia sekä köysiä uusitaan tarpeen mukaan. Uusi veneisäntä on edelleen haussa. Tehtävää väliaikaisesti hoitaa Kalle Louhimo. NUORISOTOIMINTA Nuorisotoiminnan tavoitteena on tarjota seuran juniori-ikäisille mahdollisuus kehittää vesilläliikkumisessa tarvittavia tietoja ja taitoja. Junnujen veneleiri kokoaa jälleen noin 30 leiriläistä ja 15 ohjaajaa sekä muuta henkilökuntaa Aution Leirikeskukseen Ruovedelle. Lisäksi järjestetään junnujen pikkujoulu marraskuussa 2017 Pajasaaressa. YMPÄRISTÖTOIMINTA Ympäristöasiat otetaan huomioon tukikohtaja veneilytoiminnassa mm. pyrkimällä vähentämään tukikohtien energiankulutuksia parantamalla tekniikkaa ja lisäeristämällä. Lisäksi tukikohtien jätevesien käsittelyä pyritään parantamaan täyttämään uudet asetukset. TIEDOTUSTOIMINTA Tiedottamista sisäisesti ja ulkoisesti pyritään edelleen tehostamaan käyttämällä mm. seuraavia tapoja: Yhtenäisen ulkoasun saanut RUORI-lehti ilmestyy jäsenille neljä kertaa vuodessa. Se postitetaan kaikille jäsenrekisterissä oleville jäsenille sekä seuramme yhteistyökumppaneille. Ensimmäisessä numerossa, jonka jäsenet saavat tammi-helmikuun vaihteessa, on tärkeimpänä asiana vuosikokouskutsu. Julkaisussa on myös ilmoitushinnasto. Toinen, ns. jäsenmaksunumero, sisältäen myös vuosikokouksen hyväksymän jäsenmaksulaskun, postitetaan jäsenille maaliskuun alkupuolella. Kolmantena ilmestyy kevät-ruori vuoden laajimpana julkaisuna. Tähän on tarkoitus koota mahdollisimman kattava jäseniä kiinnostava lukupaketti, mukaan lukien mm. edellisenä syksyllä valmistuneet laivurit, venerekisteri jne. Myös hankitut ilmoitukset keskittyvät tähän Vapun tienoilla ilmestyvään julkaisuun. Lehden neljäs numero vuorostaan on suppeampi, keskittyen lähinnä menneen purjehduskauden tärkeimpiin tapahtumiin ja keväällä valmistuneihin laivureihin. Nettisivujen käyttöä ja sisältöä kehitetään edelleen mahdollisuuksien mukaan ja tietojen päivittämistä aktivoidaan entisestään. Seuran Facebook sivuja käytetään lähinnä nettisivujen tiedotusta tukevana kanavana.

21 21 Sähköpostitiedotusta jatketaan lähettämällä Navis seuratiedotteita säännöllisesti ja samanaikaisesti pyritään aktivoimaan uusia jäseniä liittymään vastaanottajiksi sähköpostilistalle. Aamulehden Seuratoiminta -palstalla tiedottamista jatketaan tarpeen mukaan. Opetustoiminnan kurssien tarjonnan tiedottamista lisätään mm. avoimilla tiedotteilla satamissa ja muiden veneilyseurojen tiedotuskanavien kautta. Täydentävänä tiedotuskanavana toimii Pajasaaren ilmoitustaulu. LIIKUNTA Liikuntaharrastukset jatkuvat seuraavasti: Lentopallon pelaaminen kaupungilta varatussa tilassa torstaisin kevät ja syyskauden Lentopalloa ja muita seurapelejä harjoitellaan Pohjaslahden kentällä lauantaina YHTEISTOIMINTA Yhteistoimintaa toisten veneseurojen ja muiden yhteistyötyökumppaneiden kanssa jatketaan osallistumalla yhteisiin palavereihin. TALOUS Seuran talouteen vaikuttaa alkavalla kaudella Kalliomäen saunan laajennus, joka merkitsee n euron investointia. Mahdollinen uusi tukikohta saattaa myös tuoda mukanaan muutoksia, joita ei ole voitu ottaa vielä huomioon. Talousarviossa on varauduttu kustannusten nousuun Vähä-Lampisaaressa ja Korppoossa tulevien vuosijuhlien johdosta. Kustannuksiin tulevaisuudessa vaikuttaa myös kirjanpidon ulkoistaminen kirjanpitotoimistolle pitkäaikaisen taloudenhoitajan lopettaessa ajanpuutteen takia talkootyönä tekemänsä tehtävän hoitamisen. Muilta osin talousarvioesitys sisältää toiminnan kannalta välttämättömiä käyttö- ja ylläpitokustannuksia sekä korjausparannuksia. Kun yhdistyksen talous on perusteiltaan hyvässä kunnossa, perittävät maksut voidaan pitää entisellään tiukalla taloudenpidolla kaikki kustannusten karsimismahdollisuudet hyväksi käyttäen. LOPUKSI Toimintasuunnitelmaa täydentävät erillisinä tapahtumakalenteri, opetus-kalenteri ja kilpailukalenteri, jotka saatetaan jäsenistön tietoon keväällä 2017 ilmestyvässä Ruorilehdessä, sekä kotisivuilla olevassa tapahtumakalenterissa. Seuran hallitus perustaa kauden toimintasuunnitelmansa ja talousarvionsa siihen, että seuran yhteishenki pysyy vahvana, jolloin seuraa voidaan siltä pohjalta kehittää ja tarpeelliset tehtävät tulevat hoidetuiksi vanhan hyvän talkoohengen mukaisesti. Tampereella Tampereen Navigaatioseura ry. Hallitus

22 22 TUKIKOHTIEN JÄRJESTYSSÄÄNNÖT 1 Tukikohdissa tulee jokaisen noudattaa näitä sääntöjä sekä tukikohtaisännän antamia ohjeita. 2 Tukikohdat on tarkoitettu seuran opetus- ja koulutuskäyttöön sekä seuran jäsenten ja heidän mukanaan olevien vieraiden virkistyskäyttöön. Tukikohdissa olevat majoitustilat ovat kuitenkin ensisijaisesti tarkoitettu jäsenten käyttöön. Jäsen vastaa seurueensa käyttäytymisestä, myös kotieläimistä. Tukikohtien käyttö vierailukohteina jäsenen liike- tai ammattitoiminnan edistämiseen on kielletty. 3 Jokaisen tukikohdassa kävijän tulee käyttäytyä ja esiintyä moitteettomasti, hyvän veneilytavan mukaisesti. 4 Tukikohdassa kävijän on aina korjattava jälkensä ja jätettävä lähtiessään paikat hyvään kuntoon; roskat vietävä mukanaan, saunapuita pilkottava vähintään käytetty määrä, viimeisenä poistuvan on huolehdittava, että seuran lippu tai viiri ei jää salkoon ja että rakennusten ovet ja ikkunat on suljettu ja lukittu yms. Vahingoitettu omaisuus on korvattava ja vahingosta on ilmoitettava tukikohdan isännälle. 5 Vierailusta on tehtävä merkintä tukikohdan vieraskirjaan. Jäsenen yksityisen omaisuuden (esim. jollat, asuntovaunut) jättäminen tilapäisesti tukikohtaan on sallittu isännän antamalla luvalla ja hänen ohjeitaan noudattaen. Seura ei vastaa tukikohtiin tuodusta yksityisestä omaisuudesta. 6 Kaikkinainen luonnonsuojelu on niin tukikohdassa kuin sen ympäristössäkin jokaisen velvollisuus. Jätesäiliöttömän vene- WC:n käyttäminen satama-alueella ei ole sallittua. 7 Tulen käsittelyssä on oltava varovainen. Tulen teko on sallittu vain tulisijoiksi varatuille paikoille. 8 Tukikohtien käytöstä on suoritettava seuran hallituksen vuosittain määräämä maksu. Saunominen tulee järjestää vuoroperiaatteella naiset/miehet, mikäli paikalla on useampia kuin kaksi venekuntaa. 9 Tukikohtien avainta ei saa luovuttaa ulkopuolisille. 10 Veneet kiinnitetään pääsääntöisesti tukikohdan venelaitureihin veden syvyys huomioiden, saunalaitureihin kiinnittymistä on vältettävä. Pitempiaikainen kiinnittyminen on sallittu vain tukikohtaisännän ohjeiden mukaan. 11 Jäsen on oikeutettu nostamaan seuran lipun tai viirin tukikohdan salkoon paikallaolonsa merkiksi. Lipun käytössä noudatetaan yleisiä liputusohjeita. 12 Tukikohdissamme olevat seuran soutuveneet ovat jäsentemme käytettävissä kalastus- yms. virkistystarkoituksiin.

23 23 13 Rikkomukset näitä sääntöjä vastaan käsitellään seuran hallituksessa, joka päättää rangaistuksesta. TUKIKOHTIEN TÄSMENNETYT LISÄOHJEET Käytä veneessäsi laivuriviiriä ja liimaa käyttömaksutarra näkyvälle paikalle veneessä. Ennen kuin virität tulen kiukaaseen tai muuripataan, kolistele arinat ja tyhjennä tuhkat peltisiin tuhkaastioihin. Tukikohtaan isännän luvalla parkkiin jätetyt veneet eivät saa estää laitureiden normaalia käyttöä poikkeamislaitureina. Tukikohtien käyttömaksutarra pitää olla maksettu. Seuran jäsenten mahdolliset allergiaoireet on otettava huomioon kotieläimiä sisätiloihin tuotaessa. Tampereen Navigaatioseura ry Muista seurata kotisivuja sieltä löydät viimeisimmät kuulumiset. Jäsentarra vuonna 2017 Seuran jäsenen käyttäessä retkitukikohtia, tulee hänen osoittaa voimassa oleva jäsenyytensä käyttämällä veneessä näkyvällä paikalla olevaa käyttömaksutarraa (mökkitarraa) tai jäsentarraa. Jäsentarroja on jaossa jäsenille veloituksetta Pajasaaressa ja tukikohtaisännillä MÖKKITARRA 2017

24 SEURAN LIPUNNOSTOTILAISUUS Pajasaaressa klo Lipunnoston jälkeen kuorolaulua, torvisoittoa, simaa ja kahvia. Tervetuloa kesäkauden avaukseen. Haluatko yrityksesi näkyvän Ruori-lehden sivuilla? Ruorin seuraava vuosikirja ilmestyy huhtikuun lopulla. Voitko antaa tai hankkia siihen ilmoituksen? Tuntisitko jonkun, jolla on kykyä ja halua ilmoitusten hankintaan? Ilmoitus lehdessämme kertoo lukijoille ja toisille yrityksille, että sinäkin olet seuramme kannattaja ja valveutunut veneilijä. Lehden painos on 1500 kpl ja leviää ympäri Pirkanmaata. Jutut ja kuvat ovat tervetulleita ja tietenkin ilmoitukset. Ilmoitusasioissa sähköinen materiaali suoraan ja kopio Laskutustiedot: Tiedusteluihin vastaa Kai Schulze tai Heimo Valtonen Sähköpostiosoite: Lehteen tarkoitettu materiaali pitää olla taittajalla viimeistään Ilmoitukset ja jutut ja kuvat olisi hyvä otsikoida: RUORI 3/yrityksen nimi. Esim.. RUORI 3/ Yritys Oy tai RUORI 3/opetus tai RUORI 3/kuva kilpailut. Kuviin myös kuvateksti. Lähettäessäsi sähköpostia huolehdithan, että sähköpostisi aihe-kentästä löytyy selkeä kuvaus postin sisällöstä, esimerkiksi Ruori, yrityksen nimi, ilmoitus. Tämä helpottaa tietojen löytymistä lehteä taitettaessa.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018

Toimintasuunnitelma vuodelle 2018 Toimintasuunnitelma 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle Hallinto Jäsenyydet Harrasteveneily Opetustoiminta Tampereen Navigaatioseuran toimintaa johtaa ja asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019

Toimintasuunnitelma vuodelle 2019 Toimintasuunnitelma 1 (5) Toimintasuunnitelma vuodelle Hallinto Jäsenyydet Harrasteveneily Opetustoiminta Tampereen Navigaatioseuran toimintaa johtaa ja asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu vuosikokouksessa

Lisätiedot

Toimintakertomus vuodelta 2017

Toimintakertomus vuodelta 2017 Toimintakertomus 1 (7) Toimintakertomus vuodelta Hallinto Seuran hallitus on toimintakauden (vuosikokous vuosikokous 2018) aikana kokoontunut 11 kertaa. Lisäksi hallitus piti suunnittelupäivän Pajasaaressa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 2/2018 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodorin kynästä Kommodori Heimo Valtonen Vuosikokouksesta on seuran kotisivuilla jo Jarmo Tuomirannan laatima tiivistelmä, mutta vielä muutamia asioita

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 2/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 2 Jäsenmaksutiedote MAKSUT 2015 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista varten. Jos jostakin syystä olet aikeissa

Lisätiedot

2/2016. TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

2/2016. TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 2/2016 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 2 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA ry Hallitus Jäsenmaksutiedote MAKSUT 2016 Jäsenmaksu 40 Tämän tiedotteen mukana saat tiedot kuluvan vuoden 40 JÄSENMAKSUN maksamista

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2019 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Kommodori Heimo Valtonen Joulu on vietetty ja vuosi vaihdettu. Hyvää alkanutta vuotta kaikille! Vielä on kuitenkin aikaa

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN!

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 1/2017 SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 PÄÄKIRJOITUS Suuntaa antavaa Kommodori Rauno Pauni Vuosi on jälleen vaihtunut ja innolla odotamme tulevaa veneilykautta. Seuramme juhlavuosi

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 1/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. SISÄLTÄÄ VUOSIKOKOUSKUTSUN! 2 KOMMODORIN MIETTEITÄ Kommodori Rauno Pauni Suuntaa antavaa ONKO VENEALA PIRISTYMÄSSÄ? Näin ainakin eräänä iltana televisiossa uutisoitiin.

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018 1 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 3/2018 Suomalaiseen vapaa-aikaan Ylötie 1 33470 YLÖJÄRVI Puh. 03 347 8800 www.avant.fi Suomalaiset viettävät vapaa-aikaansa aktiivisesti. Monikäyttöisellä Avantilla työskentely

Lisätiedot

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1.

Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry. Yhdistyksen vuosikokous. Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 13.10.2012 klo 12.00 12.25 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 14 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ

1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA YLEISTÄ 1(5) SF- CARAVAN YDIN-HÄME RY TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2012 1. YLEISTÄ SF-Caravan Ydin-Häme ry on perustettu Tuusulassa 19.11.2011 Kantele Caravan nimellä. Patentti- ja rekisterihallituksen yhdistysrekisteriin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 1/6 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2018 Aika 15.4.2018 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 20 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B

Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(5) VUOSIKOKOUS 31.3.2015 Aika Tiistai 31.3.2015 klo 18: Paikka Toimitupa Murtsikka, Murtomäentie 1003 B Osallistujat Fordell Pertti Juntunen Raija Kauppinen Esko Kallio

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 19.02.2004 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2003 Kulunut vuosi oli kiltamme 39. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

Lohjan Laivurit 40 vuotta

Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit 40 vuotta Lohjan Laivurit perustettiin keväällä 1976. Aluksi tarkoituksena oli laivurikurssien järjestäminen ja siksi seura liittyi Suomen Navigaatioliiton jäseneksi. Kolme vuotta myöhemmin

Lisätiedot

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen

OIKARISTEN. sukuseura ry:n. Toimintakertomus vuodelta. Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen OIKARISTEN sukuseura ry:n Toimintakertomus vuodelta Näkymä Halmevaaralta Kontiomäelle kuvat Sirpa Heikkinen 2011 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2011 Oikaristen 11-vuotias sukuseura toimii

Lisätiedot

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät

Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014. Yleistä. Hallitus. Jäsenistö. Toimikunnat ja työryhmät Fiskarsin kyläseura ry - Fiskars byförening rf TOIMINTASUUNNITELMA 2014 Yleistä Fiskars kyläseuran toiminta tukeutuu yhdistyksen sääntöihin ja vuosittain vahvistettavaan toimintasuunnitelmaan. Toimintasuunnitelma

Lisätiedot

Porslahden venekerho ry

Porslahden venekerho ry 1 Porslahden venekerho ry Y: 2043375-1 TASEKIRJA 01.01.2012-31.12.2012 2 Tasekirjan julkinen osio TASE VASTAAVAA... 3 TASE VASTATTAVAA... 4 TULOSLASKELMA... 5 KÄYTETYT KIRJANPITOKIRJAT... 7 TOSITELAJIT...

Lisätiedot

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS

HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS HUITTISTEN SEUDUN INVALIDIT RY VUODEN 2015 VUOSIKERTOMUS YLEISTÄ Yhdistyksen tarkoitus on edistää fyysisesti vammaisten ihmisten mahdollisuuksia toimia yhteiskunnan tasa-arvoisina ja täysivaltaisina jäseninä

Lisätiedot

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus)

Mälläistentie 137, 32440 ALASTARO (puh. 02 76 41 492 Mirja Liukas, majoitusmahdollisuus) 1/5 Vuosikokouksen 2014 esityslista SAKSIN SUKUSEURA RY:N VUOSIKOKOUS :n jäsenet ja suvun toiminnasta kiinnostuneet toivotetaan tervetulleiksi yhdistyksen sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokoukselle

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y 1 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4.2018 navigoi www.takk.fi takkiin TAKKissa et voi opiskella navigointia, mutta lähes kaikkea muuta on tarjolla. Tarjoamme sinulle ja miehistöllesi käytännönläheisen väylän

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2017 Aika 9.4.2017 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 22 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001

TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 KANKAANPÄÄM SEUDUN TYKISTÖKILTA RY 38700 KANKAANPÄÄ 15.2.2002 1 TOIMINTAKERTOMUS VUODELTA 2001 Kulunut vuosi oli kiltamme 37. Toimintavuosi SÄÄNTÖMÄÄRÄISET KOKOUKSET KILLAN HALLINTO Kevätkokous pidettiin

Lisätiedot

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016

PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 1/5 SF-CARAVAN YDIN-HÄME RY PÖYTÄKIRJA SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN VUOSIKOKOUS 2016 Aika 10.4.2016 klo 13.00 Paikka Hämeenhelmi, Leppäkoskentie 788, Leppäkoski Läsnä 23 SF-Caravan Ydin-Häme ry:m varsinaista jäsentä

Lisätiedot

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT

SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT SPORTICUS R.Y. SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Sporticus ry. Yhdistyksen kotipaikka on Jyväskylän kaupunki. 2 Yhdistyksen tarkoituksena on edistää ja valvoa jäsentensä opiskelumahdollisuuksia ja ammatillisia

Lisätiedot

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi

PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA 1/4 Hausjärvi PÖYTÄKIRJA PURSIJÄRVEN VESIOSUUSKUNTA vesiosuuskunnan varsinainen kokous 2017 Aika: 27.05.2017 kello 13.00 Paikka: Haminankylän Kotipirtti Läsnä: Paikalla oli 19

Lisätiedot

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä

Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 1 Eriksnäsin asukasyhdistyksen toimintakertomus 2009 syksy -2010 kesä 2 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ 3 2. HALLITUS 4 3. JÄSENET 4 4. TALOUS 4 5. TOIMINTA 5 5.1 SYYSJUHLA 5 5.2 LASKIAISRIEHA 5 5.3 KEVÄTKIRPPIS

Lisätiedot

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS

YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS YHDISTYKSEN SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS Aika: 22.11.2014 klo. 17.00 Paikka: Oulun Remonttimylly Oy, Riihitie 13 Läsnä: Helena Jokikokko, Marjo Meriruoko, Mervi Meriruoko, Mari Meriruoko, Riikka Hyrkäs,

Lisätiedot

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali

Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina klo (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Joensuun Jääkarhut Syyskokous torstaina 19.11.2015 klo 18.30 (kahvitarjoilu alkaa klo 18.00) Karhu-sali Esityslista 1. Kokouksen avaus 2. Todetaan kokouksen läsnäolijat ja äänioikeutetut jäsenet 3. Todetaan

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere

Jäsentiedote 2/2018. Sääntömääräinen syyskokous TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs Tampere Jäsentiedote 2/2018 Sääntömääräinen syyskokous 27.11.2018 TAYS Kokoustila Kauppi/Finn- Medi 2, Biokatu 8, 7. krs 33520 Tampere Lähde: http://perheklinikka.fi/ota-yhteytta/ 17.10.2018 Sääntömääräisen syyskokouksen

Lisätiedot

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry

KoLVI Kouvolan LVI-yhdistys, KoLVI ry Syyskokouksen pöytäkirja, verkkoversio 1. (3) SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN SYYSKOKOUS 2015 Aika: 11.11.2015 klo 17.30 Paikka: Ravintola Nevillen Kammari, Kouvola Läsnä: 15 jäsentä 1. Kokouksen avaus KoLVIn puheenjohtaja

Lisätiedot

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus

Vaasan ekonomit Toi T mintaker oi tomus Vaasan ekonomit Toimintakertomus 2017 Jäsenistö Vaasan Ekonomien jäsenmäärä 31.12.2017 oli 900 Suomen ekonomien 25 jäsenyhdistyksen joukossa kuudenneksi vanhin ja seitsemänneksi suurin Yhdistyksen varsinaisten

Lisätiedot

Haukilahden venekerhon toimintaohje

Haukilahden venekerhon toimintaohje Haukilahden venekerhon toimintaohje versio 0.3 Toimintaohjeen tarkoitus - saatesanat Toimintaohjeeseen on koottu kerhon toimintaan liittyviä käytäntöjä, jotta kerhon toiminta olisi kuvatuissa toiminnoissa

Lisätiedot

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013

Oikaristen Sukuseura Ry:n. toimintakertomus 2013 Oikaristen Sukuseura Ry:n toimintakertomus 2013 Kuva: Sirpa Heikkinen 2013 OIKARISTEN SUKUSEURA RY TOIMINTAKERTOMUS 30.11.2013 Oikaristen 13-vuotiaan sukuseuran toiminta jatkui edelleen aktiivisena. Seuran

Lisätiedot

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018

Hallituksen kokous Pöytäkirja 2/2018 Aika: Tiistaina 06.02.2018 kello 18.30 Paikka: Mestarinkatu 2, 20810 Turku Sisällys 1. KOKOUKSEN AVAUS... 2 2. KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS... 2 3. PÖYTÄKIRJANTARKASTAJIEN VALITSEMINEN... 2

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA R.Y. 4/2016 KUVA: SAMI LEMPINEN TOIMINTAKESKUS PAJASAARI 3 SISÄLTÖ 4/2016 4 KOMMODORI RAUNO PAUNI 6 KUULUMISIA OPETUSTOIMELTA 7 OPETUSKALENTERI 2017 8 KERHOILLAT JA MUUT TAPAHTUMAT

Lisätiedot

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5

Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 KAUPAN ESIMIESVETERAANIT RY VUOSIKOKOUS Pöytäkirja Aika 1.9.2015 kello 18.30 Paikka Tallinnan risteily, Baltic Queen- laivan kokoustila kansi 5 Läsnä Liitteessä 6 mainitut 43 henkilöä 1. Kokouksen avaus

Lisätiedot

Kokouksen esityslista

Kokouksen esityslista Kutsu sääntömääräiseen vuosikokoukseen Keski-Suomen Sukututkijat ry kutsuu jäsenensä sääntömääräiseen vuosikokoukseen, joka pidetään keskiviikkona 25.3.2015 klo 17.00 alkaen Jyväskylän maakunta-arkistossa.

Lisätiedot

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku

Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, Turku Turun seudun musiikkiopiston kannatusyhdistys- Understödsföreningen för Åbonejdens musikinstitut Mestarinkatu 2, 20810 Turku Hallituksen kokous 1/2017 Aika: Maanantaina 13.2.2017 klo 17.00 Paikka: Mestarinkatu

Lisätiedot

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y.

TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. 1 4/2015 TAMPEREEN NAVIGAATIOSEURA r.y. KUVA: SAMI LEMPINEN Toimintakeskus Pajasaari 3 SISÄLTÖ 4/2015 4 PÄÄKIRJOITUS 5 OPETUSTOIMEN KUULUMISIA 6 TUKIKOHTIEN KUULUMISIA 7 PAJASAARI 8 OPETUSTOIMI 9 TARVIKEMYYNTI

Lisätiedot

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli

Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli Hei, korjaukset tehty vuoden 2010 toimintasuunnitelmaan. Ainoastaan maaliskuun ylimääräinen hallituksen kokouspöytäkirjaa ei ole (silloin oli tilinpäätöksen tarkastus ja alllekirjoitus), Roby oli sihteerinä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS 2006

TOIMINTAKERTOMUS 2006 TOIMINTAKERTOMUS 2006 YLEISTÄ Vuosi 2006 oli OuLVI:n 44. toimintavuosi. Vuoden aikana järjestetty toiminta oli edellisten vuosien mukaista.tapahtumissa keskityttiin laatuun ja panostettiin tapahtumaympäristöön

Lisätiedot

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2013 Aika: 11.1.2013 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Tea Lassinaro Marjo

Lisätiedot

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen.

VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. VIROLAHDEN PURSISEURA ry:n SÄÄNNÖT Hyväksytty yhdistysrekisteri /PRH 7.6.1984, muutettu huhtikuussa 2015, astuvat voimaan 1.5.2015 alkaen. 1. Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Virolahden

Lisätiedot

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa

1) toimii jäsenyhteisöjensä yhteenliittymänä ja tukee niiden toimintaa SÄÄNNÖT 1 (5) 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Vanhustyön keskusliitto - Centralförbundet för de gamlas väl ry. Yhdistyksen kotipaikka on Helsingin kaupunki. Näissä säännöissä yhdistystä kutsutaan

Lisätiedot

Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä:

Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä: Suomen Navigaatioliitto jäsenseuroineen kouluttaa veneilijöitä: Saaristomerenkulun koulutus, veneilijän peruskurssi keskittyy navigoinnin perusteisiin ja vesiliikennesäädöksiin. Näiden merenkulkijan perustietojen

Lisätiedot

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle

Framtidens Vänner rf. Toimintasuunnitelma. ja talousarvio. vuodelle 11.2.2017 Tulevaisuuden Ystävät ry Framtidens Vänner rf Toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2017 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2017 Tulevaisuuden Ystävät ry:n toiminnan tarkoituksena on kutsua eri

Lisätiedot

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014

MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 MAOL-Kuopio ry Vuosikokous 9.10.2014 Sisällys Esityslista...1 Toimintakertomus 1.8.2013 31.7.2014...2 Esitys toimintasuunnitelmaksi 2014 2015...4 Tilinpäätös 31.7.2014...5 Talousarvio toimikaudelle 1.8.2014

Lisätiedot

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN

LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN LIPUNNOSTO TÄYTTI PAVILJONGIN Uusiutunut lipunnostotilaisuus täytti Pietarinkarin paviljongin ääriään myöten äitienpäivää edeltäneenä lauantaina. - Väkimäärä yllätti järjestäjät! totesi kommodori Timo

Lisätiedot

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo

Yhdistyksen varapuheenjohtaja Kirsi Marjamäki avasi kokouksen klo Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Ma 6.2.2017 klo 17.00 Paikka: Marttaliiton kokoustila, Malminrinne 1 B, 7 krs. VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 1. KOKOUKSEN AVAUS Yhdistyksen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa.

Vuosikokous pidettiin 16.4.2015 Metsäkansan Ainolassa. TOIMINTAKERTOMUS 2015 YLEISTÄ Metsäkansan kyläyhdistyksen toiminta vuonna 2015 oli aktiivista. Vuotta värittivät erityisesti hyvin onnistuneet tapahtumat ja kyläyhdistyksen saama positiivinen huomio. Yhdistys

Lisätiedot

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA. 4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksitta.

YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA. 4 Hyväksytään kokouksen työjärjestys Työjärjestys hyväksyttiin muutoksitta. F.C. Barcelona Fan Club Finland n:o 1426 www.fcbarcelonafinland.com PÖYTÄKIRJA VUOSIKOKOUS 2011 1(3) YHDISTYKSEN VUOSIKOKOUKSEN 28.9.2011 PÖYTÄKIRJA 1 Kokouksen avaus Jari Pekkola toivotti jäsenet tervetulleeksi

Lisätiedot

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta

1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja (edellinen puheenjohtaja) 1.2. Kokouksen puheenjohtajan valinta Kokouksen sihteerin valinta 1(5) VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA (yhdistyksen nimi) ESITYSLISTA RANTAMÄEN MARTTAYHDISTYS RY:N VUOSIKOKOUS Aika: Paikka: KÄSITELTÄVÄT ASIAT 1. KOKOUKSEN AVAUS JA JÄRJESTÄYTYMINEN 1.1.Kokouksen avaus, puheenjohtaja

Lisätiedot

Jäsentiedote 2/2017. Sääntömääräinen syyskokous Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, Tampere

Jäsentiedote 2/2017. Sääntömääräinen syyskokous Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, Tampere Jäsentiedote 2/2017 Sääntömääräinen syyskokous 29.11.2017 Tesoman Jäähalli Tuomarinkatu 7, 33310 Tampere Lähde: http://www.tampere.fi/tilakeskus/rakennuttaminen/kaynnissaolevatrakennushankkeet/tesomanjaahalli.html

Lisätiedot

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010)

SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) GrIFK Salibandy ry SÄÄNNÖT (epävirallinen suomennos 25.4.2010) 1 Nimi, kotipaikka, perustamisajankohta ja kieli Yhdistyksen nimi on GrIFK Salibandy ry. Yhdistyksen kotipaikka on Kauniaisten kaupunki Uudenmaan

Lisätiedot

Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt

Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt Sivu 1 / 6 Rauman Moottorivenekerho ry:n säännöt 1. Yhdistyksen, josta näissä säännöissä käytetään nimitystä kerho, nimi on Rauman Moottorivenekerho. Sen kotipaikka on Rauman kaupunki ja tarkoituksena

Lisätiedot

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi

JOHDANTO. Suvi Nieminen / suvin.kuvat.fi 1 SISÄLTÖ JOHDANTO. 3 RATSASTUSSEURAN VISIO... 4 RATSASTUSSEURAN ARVOT... 4 RATSASTUSSEURATOIMINNAN TAVOITTEET... 5 KÄYTÄNNÖN TOIMINTA JA PERIAATTEET... 5 Vakiintunut vuosittainen toiminta... 5 Seuran

Lisätiedot

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry

Johtosääntö. Suomen Akvaarioliitto ry Johtosääntö Suomen Akvaarioliitto ry Päivitetty: 18.2.2008 Edellinen päivitys: 9.2.2008 Suomen Akvaarioliitto ry 2(6) Johdanto Suomen Akvaarioliitto ry:n (SAL) johtosääntö on suunniteltu helpottamaan liiton

Lisätiedot

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010

9. Syksyn seuraseminaari, HSRC ehdottanut ajankohdaksi 4.-5.9.2010 SSqL:n hallituksen kokous 7. / 2010 pöytäkirja AIKA 17.6.2010 torstai klo 17.30 20.30 PAIKKA Helsinki, SLU, Kunto kabinetti Läsnä Leo Hatjasalo pj. Lars Ekholm (esittelijä) Tomi Niinimäki Juha Sarlund

Lisätiedot

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008

Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston toimintakertomus vuodelta 2008 YLEISTÄ Vuosi 2008 oli Tuusulan Metallityöväen ammattiosaston 32. toimintavuosi. Ammattiosastomme toiminta on ollut jälleen kuluneena

Lisätiedot

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere

Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2016 Aika: 22.1.2016 klo 18.30 Paikka: Hervannan vapaa-aikakeskus, Sali 222, Lindforsinkatu 5, Tampere Läsnä: Ari Immonen Jari Yltävä Tarja Myry Olli Lassinaro Anu Karrimaa Anna

Lisätiedot

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962

Oulun Numismaattinen Kerho r.y. Perustettu 1962 1 Kokouksen avaus VUOSIKOKOUS 12.2.2007 ESITYSLISTA 2 Kokouksen laillisuuden toteaminen 3 Kokouksen puheenjohtajan ja sihteerin valinta 4 Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskijoiden valinta 5 Vuoden 2006

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2012 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa

PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa ja syyskokouksessa PUIJON LATU RY:N SÄÄNNÖT Hyväksytty Puijon Latu ry:n ylimääräisessä kokouksessa 28.10.1998 ja syyskokouksessa 11.11.1998 1. Yhdistyksen nimi on Puijon Latu ry ja sen kotipaikka on Kuopio. 1 2. Yhdistyksen

Lisätiedot

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus

Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry. Toimintakertomus Kymenlaakson Rakennusperinneyhdistys Iisakki ry Toimintakertomus 2015 Sisällys 1. Yhdistyksen tarkoitus 1 2. Hallitus 1 3. Yhdistyksen kokoukset 1 4. Toiminta 2 5. Tiedottaminen 2 6. Talous 3 1 1. YHDISTYKSEN

Lisätiedot

Turun Senioriurheilijat ry

Turun Senioriurheilijat ry TOIMINTAKERTOMUS 2007 1 Yleistä Vuosia elämään.. ja elämää vuosiin! Turun Senioriurheilijat urheiluseura perustettiin 10 päivänä joulukuuta 2004 Kupittaan Urheiluhallissa kahdeksan henkilön toimesta. Seuran

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 11.10.2014 klo 15:30 Paikka: Nuorisotalo, Toivakka Läsnä: Niina Ikonen Kirsi Hokkanen Juha Lampinen Heimo Nieminen Arto Virtanen Topi Saareleinen Hanna-Kaisa Mäki-Kulmala

Lisätiedot

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf.

Purolan kyläyhdistys ry. PÖYTÄKIRJA 1/2006 Bobäck byaförening rf. 17.1.2006 1(5) HALLITUKSEN KOKOUS 15.1.2006 Läsnä: Peter Remahl, Kalevi Ala-Karjanmaa,, Kerttu Ojajärvi, Erkki Kasto, Annikki Lindfors, Heikki Niemi, Juha Saranpää, Harri Ala-aho Kari Meriläinen, Sari

Lisätiedot

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A

1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013. Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A ETELÄ KAJAANIN KYLÄT RY PÖYTÄKIRJA 1(4) VUOSIKOKOUS 3.3.2013 Aika Sunnuntai 3.3.2013 klo 14.20 16.05 Paikka Lehtovaaran erätalo, Piiralantie 145A Osallistujat Käsitellyt asiat: Laatikainen Sinikka Fordell

Lisätiedot

Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa. Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21.

Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa. Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21. Suomen Työhygienian Seura ry:n vuosikokous 11.2.2019 klo 15.15, Break Sokos Flamingo, Vantaa 1. Kokouksen avaus Puheenjohtaja Milja Koponen avasi kokouksen klo 15:21. 2. Valitaan kokouksen puheenjohtaja

Lisätiedot

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry

Pohjois-Suomen pelastusliitto ry Pohjois-Suomen pelastusliitto ry toimintakertomus 2018 Yleistä Vuosi 2018 oli pelastusliiton 89. toimintavuosi. Liiton toiminta toteutettiin Suomen Pelastusalan Keskusjärjestön (SPEK) kanssa tehdyn sopimuksen

Lisätiedot

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt

Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry Säännöt 1 Yhdistyksen nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ympäristötieteiden Opiskelijat MYY ry, ruotsiksi Miljöstuderande MYY rf ja englanniksi The Association

Lisätiedot

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015

Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 Rantapohja-alueen hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2015 BEST WESTERN Hotel Samantta Välitie 1 90830 Haukipudas 7.3.2015 klo: 15.00. Kokouspöytäkirja Kokouksen alussa palkittiin ansioituneet koirat ja

Lisätiedot

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa.

1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 1(3) YHDISTYKSEN SÄÄNNÖT 1. Yhdistyksen nimi on Tampereen seudun Omaishoitajat ry ja kotipaikka Tampere. Yhdistyksen toiminta-alueena on koko Pirkanmaa. 2. Yhdistyksen tarkoituksen on toimia omaishoitajien

Lisätiedot

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40.

1. Puheenjohtaja Markku Riuttala avasi kokouksen ja totesi sen lailliseksi klo: 17:40. Paikka: Satakunnan ammattikorkeakoulun tekniikan Porin yksikön luokkahuone Aika: 8.1.2013 Klo: 17:40-18:00 Läsnä: Markku Riuttala, Esa Halminen, Mikko Rahi, Pekka Aarne,. 1. Puheenjohtaja Markku Riuttala

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13

Varapuheenjohtaja Anneli Heikkilä avasi kokouksen klo 17: 13 Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous torstaina 28.2.2013 klo 17-19:30. Paikka: Uudenmaan Marttojen 6.krs Sali, Lapinlahdenkatu 3, Helsinki. VUOSIKOKOUKSEN ESITYSLISTA

Lisätiedot

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011

VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 VÄHIKSEN VÄKI RY:N VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA 2011 Aika: Maanantai 29.8.2011 klo 18.00 Paikka: Vähä-Heikkilän yksikön ruokala Läsnä: Katrine Arbol-Lilleberg (saapui klo 18.35), Mia Enlund, Sanna Ketonen-Oksi,

Lisätiedot

Joukkueenjohtajien opas

Joukkueenjohtajien opas Joukkueenjohtajien opas Tervetuloa Palokan Riennon joukkueenjohtajaksi! Tässä oppaassa käsitellään lyhyesti joukkueenjohtajien vastuita ja velvollisuuksia ja heille sekä joukkueelle kuuluvia tehtäviä.

Lisätiedot

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki

Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki Anarkistimartat ry Anarkistmarthorna rf rek.nro 198.144 Aika: Vuosikokous tiistaina 25.2.2014 klo 17:30-19:13 Paikka: Allianssi-talo, Aktia-sali, Asemapäällikönkatu 1, 00520 Helsinki VUOSIKOKOUKSEN PÖYTÄKIRJA

Lisätiedot

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla

ROCKTAIL NEWS. sekä sekalaista muuta tavaraa. kysy koulutus-kentällä Jannelta tai puhelimitse p tai sähköpostilla 3/2015 1 ROCKTAIL NEWS RockTail News ilmestyy kolme kertaa vuodessa. Mainosmyynti, artikkelit, ilmoitukset ja tiedustelut Anna-Riitta Forss, Vierutie 3 15560 Nastola 040-5956529 rocktail@netti.fi Lehden

Lisätiedot

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY

MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY MANNERHEIMIN LASTENSUOJELULIITTO, LEMIN PAIKALLISYHDISTYS RY Toimintakertomus 2010 Sisältö 1. Toiminnan ydinalueet 1 2. Toiminta 1 2.1 Säännöllinen toiminta 1 2.2 Tapahtumat 1 2.3 Tapahtumia, joihin osallistuimme

Lisätiedot

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS

PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS PRO LUKIO RY:N SÄÄNTÖMÄÄRÄINEN YHDISTYSKOKOUS Aika Maanantai 22.5.2017 klo 12.00 (mahdollisuus oppilaitoslounaaseen klo 11.15 11.50) Paikka Tampereen yhteiskoulun lukio, auditorio, Hallituskatu 32, Tampere

Lisätiedot

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220.

Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. 1 2 3 4 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry TOIMINTAKERTOMUS 1.7.2013 30.6.2014 YLEISTÄ Toimintavuosi oli yhdistyksen kuudes. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä yhteensä 220. Toimintaa

Lisätiedot

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen.

Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden nimiluettelo on pöytäkirjan liitteenä 1. Yhdistyksen puheenjohtaja Ville Savoranta avasi kokouksen. 1 Järvenpään Yhteiskoulun ja Lukion Seniorit ry Pöytäkirja Yhdistyksen vuosikokous Aika 12.10.2013 klo 12.00 12.30 Paikka Järvenpään lukio, Lukionkatu 1, Järvenpää Läsnä 15 yhdistyksen jäsentä, joiden

Lisätiedot

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa

2 Kokouksen järjestäytyminen, valitaan kokouksen puheenjohtaja, kokouksen sihteeri, 2 pöytäkirjantarkastajaa, 2 ääntenlaskijaa LAPIN KULLANKAIVAJAIN LIITTO RY PÖYTÄKIRJA 1 (5) VUOSIKOKOUS 2010 Aika: lauantai 27.3.2010 klo 14.00-16.12 Paikka: Siidan auditorio, Inari Läsnä: 52 jäsentä (liite 1) 1 Kokouksen avaus ja läsnäolevien

Lisätiedot

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA

ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA sivu 1 Kokouksen paikka ja aika: ESITYSLISTA JA PÖYTÄKIRJA Kokoukseen osallistui henkilöä. 1 Kokouksen avaus Kokouksen avasi klo. 2 Kokouksen järjestäytyminen Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Kokouksen

Lisätiedot

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio

Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Scuba do ry VUOSIKOKOUS 2012 Aika: 13.1.2012 klo 18.00 Paikka: Tampere, Joukahaisenkatu 7, Tampereen uintikeskuksen kahvio Läsnä: Ari Immonen Petri Immonen Jussi Sila Annaleena Sila Veli-Matti Viitala

Lisätiedot

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi

TOIVAKAN AUTOURHEILUKERHO RY www.toivakkaauk.fi SYYSKOKOKOUS PÖYTÄKIRJA Aika: 9.10.2010 klo 15.15 Paikka: Läsnä: Hirsiaho, Toivakka Jukka Heinonen Kirsi Rutajärvi Venla Rutajärvi Juha Lampinen Heimo Nieminen Tuomas Hokkanen Sari Puikkonen Ronja Hokkanen

Lisätiedot

Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous

Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous Muhoksen Raviseura ry Vuosikokous 19.4.2013 Paikka: Muhoksen Päiväkeskus Läsnä: Heikki Klemetti, Sanna Karhula, Heikki Risto, Pertti Nieminen, Milla Hedén, Johanna Pulliainen, Anne Pohjola, Pasi Pohjola,

Lisätiedot

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010

ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 Ala-Ounasjoen Erästäjät PÖYTÄKIRJA Johtokunta Rovaniemi 17.2.2010 ALA OUNASJOEN ERÄSTÄJIEN VUOSIKOKOUS 2010 AIKA 17.2.2010 klo 18.00 PAIKKA Toimitalo, Erästäjänpolku OSALLISTUJAT Seuran jäseniä 25 liitteenä

Lisätiedot

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11

TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 TOIMINTAKERTOMUS V U O D E L T A 2 0 11 1 SUOMEN HAUTAUSTOIMINNAN KESKUSLIITTO RY BEGRAVNINGSVERKSAMHETENS CENTRALFÖRBUND I FINLAND RF YLEISTÄ Liiton kotisivu: www.shk.fi Y-tunnus: 1480117-5 LIITTOKOKOUS

Lisätiedot

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta.

Yhdistyksen säännöt. 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. ELÄKELIITON HÄMEEN YHDISTYS ry Yhdistyksen säännöt 1 Nimi, kotipaikka ja toimialue Yhdistyksen nimi on Eläkeliiton Hämeen yhdistys ry. Yhdistyksen kotipaikka on Hämeen kunta. 2 Tarkoitus Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki.

SEURAN SÄÄNNÖT. 1 Nimi ja kotipaikka. Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. 1 Nimi ja kotipaikka Yhdistyksen nimi on Ski Jyväskylä ry ja kotipaikka Jyväskylän kaupunki. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura. Seura toimii Suomen Hiihtoliitto ry:n, Suomen Ampumahiihtoliitto

Lisätiedot

ANOMUS RIIHIMÄKI ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ.

ANOMUS RIIHIMÄKI ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ. ANOMUS RIIHIMÄKI 21.12.2011 ANON, ETTÄ MINULLE MYÖNNETÄÄN HARRRASTUSPALKINTO AKTIIVISESTA TOIMINNASTA RIIHIMÄEN YHDISTYKSESSÄ. Riihimäen Autoteknillinen Yhdistys puheenjohtaja puh. 040/3305273 sähköposti

Lisätiedot

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016

Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 Suomenpienhevosyhdistyksen toimintakertomus 2016 1. Yleistä Yhdistyksen tarkoituksena on lisätä suomenpienhevosten arvostusta ja sen käyttömuotoja, sekä turvata maahamme kehittyneen alkuperäisrodun sukujen

Lisätiedot

Espoon Urheilijat ry Judojaos

Espoon Urheilijat ry Judojaos Espoon Urheilijat ry Judojaos Toimintakertomus 2014 1 Sisällysluettelo 1 HALLINTO... 3 1.1 YHDISTYKSEN KOKOUKSET... 3 1.2 HALLITUS... 3 1.3 JUDON TOIMIJAT... 3 1.4 JÄSENISTÖ... 3 2 SEURAN TOIMINTA... 4

Lisätiedot

SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY

SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY SUOMEN PYSTYKORVAJÄRJESTÖ FINSKA SPETSKLUBBEN RY VUOSIKOKOUS 16.3. 2013 klo 14.00 Tampereella, Hotelli Rosendahlissa, Pyynikintie 13 PÖYTÄKIRJA 1 24 1. KOKOUKSEN AVAUS Suomen Pystykorvajärjestön puheenjohtaja

Lisätiedot

Rantapohja-alueen Hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2013 1/4

Rantapohja-alueen Hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2013 1/4 Rantapohja-alueen Hirvikoirayhdistys ry:n vuosikokous 2013 1/4 Reposelän ampumarata 90910 Kiiminki 25.3.2013 klo 18.00. Pöytäkirja 1. Kokouksen avaus. Yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Heikki Pitkänen

Lisätiedot