MUUTTOLIIKETTÄ KOSKEVAT MYYTIT

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "MUUTTOLIIKETTÄ KOSKEVAT MYYTIT"

Transkriptio

1 TOSIASIOILLA ON VÄLIÄ: MUUTTOLIIKETTÄ KOSKEVAT MYYTIT maaliskuu 2019 Muuttoliike ei ole uusi eikä epätavallinen ilmiö. Kun muuttoliike on hallinnassa, siitä ei aiheudu mitään pelonaiheita. Väärän tiedon, valheiden ja valeuutisten takia joskus on kuitenkin vaikea tietää, mitä Euroopassa todella tapahtuu muuttoliikkeen osalta. Keskustelu on erittäin politisoitunutta ja sisältää huolestuttavaa retoriikkaa, jossa kaikki maahanmuuttajat kuvataan terroristeina ja rikollisina tai jossa EU:n toimet esitetään virheellisinä tai niitä vääristellään. Sepitteet leviävät sosiaalisessa mediassa valtavan nopeasti ja usein faktat katoavat muun sisällön joukkoon. Seuraavassa kumotaan joitakin yleisimpiä myyttejä Eurooppaan suuntautuvasta muuttoliikkeestä ja EU:n toimista. EUROOPASSA ON MENEILLÄÄN MUUTTOLIIKEKRIISI. KRIISI EUROOPASSA ON OHI. Maahantulijoiden määrä on alhaisimmillaan viiteen vuoteen (vuonna 2018 määrä oli ). Tämä on tulosta EU:n yhteisistä ponnisteluista kaikilla rintamilla. Suurin osa pakolaisista ja maahanmuuttajista jää naapurimaihin. EU toimii yhteistyössä kolmansien maiden kanssa auttaakseen niitä puuttumaan epävakauden, pakkosiirtojen ja laittoman muuttoliikkeen perimmäisiin syihin. EU EI SUOJELE RAJOJAAN. EU EI HEIKENNÄ KANSALLISTEN RAJOJEN SUOJELUA, VAAN TUKEE SITÄ. Euroopan uudella raja- ja merivartiostolla on noin 900 rajavartijaa, joilla täydennetään jäsenvaltioiden nykyisiä valmiuksia, joihin kuuluu yli raja- ja merivartijaa. Komissio on lisäksi ehdottanut rajavartijasta koostuvan pysyvän rajavartioston perustamista. Se olisi jäsenvaltioiden käytettävissä rajojemme suojelemiseksi. Viimeksi kuluneiden kahden vuoden aikana komissio myös ehdotti ja neuvosto hyväksyi uudet säännöt, jotka ovat nyt voimassa ja joilla varmistetaan, että jokaisen ulkorajan ylittävän henkilön tiedot tarkastetaan kaikista turvallisuustietokannoista. EU pyrkii hajottamaan maahanmuuttajien salakuljetusta ja ihmiskauppaa harjoittavia rikollisverkostoja. Sophia-operaatiossa on otettu kiinni yli 151 epäiltyä ihmiskauppiasta ja salakuljettajaa ja 551 alusta on tehty toimintakelvottomaksi.

2 EU EI VÄLITÄ LIBYAN SÄILÖÖNOTTOKESKUKSISSA OLEVIEN MUUTTAJIEN TILANTEESTA. EU TEKEE JATKUVASTI TYÖTÄ, JOTTA MUUTTAJIA VOITAISIIN EVAKUOIDA LIBYASTA JA SÄILÖÖNOTTO LOPETTAA. EU:n ensisijaisena tavoitteena on lopettaa mielivaltainen säilöönottojärjestelmä ja sulkea Libyan säilöönottokeskukset. Teemme yhteistyötä Kansainvälisen siirtolaisuusjärjestön ja UNHCR:n kanssa Libyaan juuttuneiden pakolaisten ja muuttajien evakuoimiseksi. Tähän mennessä yli muuttajaa on saanut apua palatakseen Libyasta lähtömaahansa ja yli kansainvälistä suojelua tarvitsevaa henkilöä on evakuoitu Libyasta kolmanteen maahan. Muuttajien ihmisoikeuksien suojelun varmistaminen on keskeisellä sijalla EU:n muuttoliikepolitiikassa. Sitä käsitellään säännöllisesti EU:n jatkuvassa vuoropuhelussa Libyan viranomaisten kanssa. Se on keskeinen osa Libyan rannikkovartijoille annettavaa EU:n koulutusta, ja se on säilöönottokeskuksissa tapahtuvan EU:n tukeman toiminnan ensisijainen tavoite. EU PALAUTTAA IHMISIÄ LIBYAAN. EU:N OPERAATIOILLA EI PALAUTETA IHMISIÄ KOSKAAN LIBYAAN. EU ei käännytä ihmisiä, eikä eurooppalaisten alusten pelastamia muuttajia koskaan palauteta Libyaan. Ensisijaisena tavoitteenamme on ehkäistä ihmisiä lähtemästä vaaralliselle matkalle ja antaa suojelua ja tukea haavoittuvassa asemassa oleville ihmisille muuttoreiteillä. EU JÄTTÄÄ JÄSENVALTIOT YKSIN. EU TUKEE JÄSENVALTIOITAAN TALOUDELLISESTI, OPERATIIVISESTI JA AINEELLISESTI. Kriisin aikana EU:n pelastuspalvelumekanismi antoi välitöntä apua luontoissuorituksina. EU:n jäsenvaltioille ja Länsi-Balkanin reitin varrella oleville maille toimitettiin yhteensä kappaletta erilaisia tarvikkeita, kuten huopia, sänkyjä ja telttoja. EU on mobilisoinut ennennäkemätöntä rahoitustukea niille jäsenvaltioille, joihin kohdistuu lisääntyviä paineita, kuten Kreikalle (2 miljardia euroa), Italialle (885 miljoonaa euroa) ja Espanjalle (708 miljoonaa euroa). Komissio on ehdottanut muuttoliikkeen hallintaan ja rajaturvallisuuteen osoitettavien varojen määrän kolminkertaistamista 34,9 miljardiin euroon EU:n seuraavassa vuosien talousarviossa. Tämä perustuu aiempiin kokemuksiin siitä, kun EU:n oli käytettävä talousarviostaan kaikki joustovara, jotta saatiin käyttöön 3,9 miljardin euron kiireelliset lisämäärärahat kriisin taltuttamiseksi. EU:n jäsenvaltioille antamaan operatiiviseen tukeen sisältyy neljä EU:n merioperaatiota, eurooppalaisen raja- ja merivartioston rajavartijoita, Euroopan turvapaikka-asioiden tukiviraston virkailijoita ja turvallisuudesta vastaavia Europolin virkailijoita.

3 EU HALUAA LUODA EUROOPASTA LINNOITUKSEN. EU EI OLE AVOIN OVI EIKÄ SE OLE MYÖSKÄÄN LINNOITUS. Euroopan unioni pyrkii luomaan oikeudenmukaisen, tehokkaan ja inhimillisen turvapaikkajärjestelmän. Tarjoamme edelleen turvapaikan niille, jotka todella tarvitsevat suojelua, ja palautamme ne, joilla ei ole oikeutta oleskella EU:n alueella. Eurooppa johti maailman toimia pahimmassa pakolaiskriisissä sitten toisen maailmansodan. Pelkästään vuonna 2016 EU myönsi turvapaikan yli pakolaiselle ja uudelleensijoitti heidät. Määrä on kolme kertaa enemmän kuin Australian, Kanadan ja Yhdysvaltojen osuudet yhteensä. Uudelleensijoittaminen tarjoaa edelleen turvallisen ja laillisen tien kansainvälistä suojelua tarvitseville henkilöille. Vuodesta 2015 alkaen kahdella onnistuneella EU:n uudelleensijoittamisohjelmalla on autettu yli :a kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevaa saamaan suojaa EU:ssa. MUUTTOLIIKETTÄ KOSKEVALLA GLOBAL COMPACT -ALOITTEELLA LUODAAN LAILLINEN MUUTTO-OIKEUS JA KANNUSTETAAN MUUTTOLIIKETTÄ. EI OLE OLEMASSA MITÄÄN SALAJUONTA EPÄTOIVOTUN MUUTTOLIIKKEEN KANNUSTAMISEKSI. Global Compact -aloite on ei-sitova asiakirja, jolla pyritään edistämään kansainvälistä yhteistyötä. Sen perusajatuksena on, että muuttoliikkeen on oltava turvallista, hallittua ja laillista, jotta se toimii sekä muuttajien että vastaanottavien yhteiskuntien kannalta hyvin. Sillä ei luoda laillista muutto-oikeutta, eikä se aiheuta valtioille oikeudellisia velvoitteita. Siinä toistetaan se, mikä on jo selvää: jokaisella ihmisellä on samat yleismaailmalliset ihmisoikeudet, eivätkä maahanmuuttajat ja pakolaiset ole tästä poikkeus. SISÄRAJAT OVAT AINOA RATKAISU. SISÄRAJATARKASTUSTEN PALAUTTAMINEN ON EUROOPAN OSALTA ASKEL TAAKSEPÄIN. Schengen-alue on maailman laajin vapaan matkustamisen alue. Alueella voivat liikkua vapaasti EU:n yli 400 miljoonan kansalaisen ja muualta tulevien vieraiden lisäksi myös tavarat ja palvelut. Siitä on hyötyä ihmisten elämän ja toimeentulon, taloutemme ja yhteiskuntamme kannalta. Schengenin puuttuminen merkitsee kustannuksia. Vain yksi tunti lisäodotusta sisärajoilla voisi helposti maksaa yrityksille 3 miljardia euroa vuodessa. Ulkorajojemme vahvempi suojelu antaa meille mahdollisuuden palata täysin toimivaan Schengen-alueeseen, jossa sisärajatarkastuksia ei tehdä.

4 EU ESTÄÄ KANSALAISJÄRJESTÖJÄ PELASTAMASTA IHMISHENKIÄ MERELLÄ. KANSALAISJÄRJESTÖILLÄ ON OLLUT RATKAISEVA ROOLI IHMISHENKIEN PELASTAMISESSA MERELLÄ, JA EU ARVOSTAA NIIDEN TEKEMÄÄ TYÖTÄ. Kaikkien Välimerellä toimivien alusten on kuitenkin noudatettava sovellettavaa lainsäädäntöä. Alukset eivät saa tulla Libyan aluevesille ilman Libyan viranomaisten lupaa. Sen vuoksi EU katsoo, että on parempi tehdä yhteistyötä Libyan rannikkovartioston kanssa, jotta voidaan parantaa sen valmiuksia toteuttaa etsintä- ja pelastusoperaatioita Libyan vastuualueella, jolla toteutetaan suurin osa etsintä- ja pelastustapahtumista. EU pyrkii pelastamaan ihmishenkiä ja hajottamaan salakuljettajien toimintamallin. EU:n operaatiot ovat pelastaneet lähes ihmishenkeä merellä. Tavoitteemme on selvä: meidän on estettävä laittomat muuttovirrat ja korvattava ne laillisella ja hallitulla muuttoliikkeellä. EU ESTÄÄ RIKOKSIA TEKEVIEN MAAHANMUUTTAJIEN PALAUTTAMISEN. TIUKAT EU-SÄÄNNÖT TAKAAVAT, ETTÄ RIKOKSIIN SYYLLISTYVIEN MAAHANMUUTTAJIEN PAKOLAISASEMA POISTETAAN. Rikoksiin syyllistyvät maahanmuuttajat tuomitaan rikosoikeudellisiin seuraamuksiin aivan kuten muutkin. EU:n lainsäädännön mukaan jäsenvaltiot voivat hylätä turvapaikkahakemuksen tai poistaa pakolaisaseman, jos asianomainen henkilö on vaaraksi jonkin jäsenvaltion turvallisuudelle tai jos hänet on tuomittu erityisen vakavasta rikoksesta. Komissio on ehdottanut näiden sääntöjen tehostamista edelleen siten, että jäsenvaltioiden olisi pakko toimia näissä tapauksissa. Jos kyseisillä henkilöillä ei ole pakolaisasemaa, he eivät voi jäädä Eurooppaan ja heidät on palautettava lähtömaihinsa. MAAHANMUUTTAJAT TUOVAT MUKANAAN TAUTEJA. AJATUS SIITÄ, ETTÄ MAAHANMUUTTAJAT TUOVAT MUKANAAN TAUTEJA, EI PERUSTU TOSISEIKKOIHIN. Vaikka muuttoliikkeeseen ja matkustamiseen, myös jos kyseessä on Euroopasta peräisin oleva muuttoliike ja matkustaminen, voi liittyä terveysriskejä, viime vuosina ei ole esiintynyt muuttoliikkeeseen yhteydessä olevia pandemioita.

5 MAAHANMUUTTAJAT RASITTAVAT TALOUTTA. MAAHANMUUTTAJIEN PANOS YHTEISKUNTAAN ON YLEENSÄ SUUREMPI KUIN HEISTÄ YHTEISKUNNALLE AIHEUTUVAT KUSTANNUKSET. Asianmukaisesti hallittu muuttoliike tuo monia etuja, se lisää talouskasvua lähtö- ja kohdemaissa, se rikastuttaa yhteiskuntaa ja kulttuurivaihto voi edistää rauhaa. Euroopan unioni on tästä hyvä esimerkki. Maahanmuuttajat ja pakolaiset antavat panoksensa talouteen sekä työntekijöinä että yrittäjinä, he työskentelevät julkisissa palveluissa ja luovat uusia yrityksiä. EU ANTAA RAJOJENSA SUOJELUN KOLMANSIEN MAIDEN TEHTÄVÄKSI. ULKOISTEN KUMPPANEIDEN KANSSA SOLMITTUIHIN SUHTEISIIN KUULUU KIINTEÄNÄ OSANA MUUTTOLIIKE, MUTTA TAVOITTEENA EI OLE ULKOISTAA VASTUUTA. Kumppaneiden kanssa tehtävä työ perustuu tasavertaisten osapuolten välisen aidon kumppanuuden periaatteeseen ja sen tavoitteena on käsitellä yhteisiä haasteista. Niitä ovat rajavalvontavalmiuksien parantaminen, mutta myös haavoittuvassa asemassa olevien ihmisten suojelu ja tukeminen, ihmishenkien pelastaminen merellä, ihmiskaupan ja muuttajien salakuljetuksen torjunta sekä paikallistalouksien ja elinkeinojen parantaminen. EU:N MUUTTOLIIKERAHASTOISTA RAHOITETAAN AUTORITAARISIA HALLINTOJA. EU-VARAT SUUNNATAAN NIITÄ TARVITSEVILLE IHMISILLE, EI HALLITUKSILLE. Esimerkiksi EU:n Afrikka-hätärahaston edunsaajia ovat muuttajat ja kotiseudultaan siirtymään pakotetut henkilöt, heitä vastaanottavat yhteisöt ja alkuperäyhteisöt. Vuonna 2018 lähes 90 prosenttia varoista suunnattiin kehitysyhteistyöjärjestöille, YK:n järjestöille ja kansalaisjärjestöille. Yksikään sentti ei mene autoritaaristen hallintojen käsiin. EU:n tukeen sovelletaan myös tiukkaa valvontaa ja normeja. Euroopan parlamentti, 28 jäsenvaltiota ja tilintarkastustuomioistuin valvovat jokaista käytettyä euroa. Print ISBN doi: /91367 NA FI-C PDF ISBN doi: / NA FI-N

Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus. muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti

Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus. muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti Valletta, 3. helmikuuta 2017 (OR. en) Eurooppa-neuvoston jäsenten antama Maltan julistus muuttoliikkeen ulkoisista näkökohdista: keskisen Välimeren reitti 1. Pidämme myönteisinä puheenjohtajavaltio Maltan

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 7 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

Välimeren tilanne ja tarve kokonaisvaltaiselle EU:n lähestymistavalle muuttoliikkeeseen

Välimeren tilanne ja tarve kokonaisvaltaiselle EU:n lähestymistavalle muuttoliikkeeseen EUROOPAN PARLAMENTTI 04-09 HYVÄKSYTYT TEKSTIT P8_TA(04)005 Välimeren tilanne ja tarve kokonaisvaltaiselle EU:n lähestymistavalle muuttoliikkeeseen Euroopan parlamentin päätöslauselma 7. joulukuuta 04 Välimeren

Lisätiedot

KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi

KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 8.6.2015 C(2015) 3560 final KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi FI FI KOMISSION SUOSITUS, annettu 8.6.2015, Euroopan uudelleensijoitusjärjestelmäksi

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 22. heinäkuuta 2015 (OR. en) 11130/15 ASIM 62 RELEX 633 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Valtuuskunnat Ed. asiak. nro: 10830/2/15 REV 2 ASIM

Lisätiedot

LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON. Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä

LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON. Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 9.3.2016 COM(2016) 152 final LISÄTALOUSARVIOESITYS NRO 1 VUODEN 2016 YLEISEEN TALOUSARVIOON Uusi väline hätätilanteen tuen antamiseksi unionin sisällä FI FI Euroopan komissio

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU, johtaja Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. syyskuuta 2015 (OR. en) 12313/15 ADD 7 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 23. syyskuuta 2015 Vastaanottaja: JAI 685 ASIM 93 FRONT 196 RELEX 741 CADREFIN 58 ENFOPOL 261 PROCIV

Lisätiedot

12880/15 elv/mmy/si 1 DG C 1

12880/15 elv/mmy/si 1 DG C 1 Euroopan unionin neuvosto Luxemburg, 12. lokakuuta 2015 (OR. en) 12880/15 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 12. lokakuuta 2015 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed.

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 2 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Toinen tilannekatsaus: ensimmäiset tulokset

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS. ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2017

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS. ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2017 EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.6.2016 COM(2016) 314 final Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2017 FI FI 1. EHDOTUKSEN TAUSTA

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. joulukuuta 2016 (OR. en) 15593/16 ADD 2 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 14. joulukuuta 2016 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU,

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.3.2018 COM(2018) 168 final 2018/0078 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS komission valtuuttamisesta hyväksymään unionin puolesta maailmanlaajuinen sopimus turvallisesta, hallitusta

Lisätiedot

5750/1/17 REV 1 rir/msu/pt 1 DG D 1 A. Euroopan unionin. Neuvosto. Bryssel, 6. helmikuuta 2017 (OR. en) 5750/1/17 REV 1

5750/1/17 REV 1 rir/msu/pt 1 DG D 1 A. Euroopan unionin. Neuvosto. Bryssel, 6. helmikuuta 2017 (OR. en) 5750/1/17 REV 1 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 6. helmikuuta 2017 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2017/0014 (NLE) 5750/1/17 REV 1 SCH-EVAL 35 FRONT 37 COMIX 70 ILMOITUS: A-KOHTA Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston

Lisätiedot

9111/16 pmm/vpy/pt 1 DG C 1

9111/16 pmm/vpy/pt 1 DG C 1 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 23. toukokuuta 2016 (OR. en) 9111/16 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 23. toukokuuta 2016 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed.

Lisätiedot

12926/16 team/hkd/jk 1 GIP 1B

12926/16 team/hkd/jk 1 GIP 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 12. lokakuuta 2016 (OR. en) 12926/16 OJ CONS 48 JAI 804 COMIX 648 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3490. istunto (oikeus ja sisäasiat) Päivä: 13. ja

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. kesäkuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. kesäkuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 27. kesäkuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0089 (NLE) 8330/1/16 REV 1 ASIM 60 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Italian ja Kreikan hyväksi

Lisätiedot

14098/15 team/rir/akv 1 DG C 1

14098/15 team/rir/akv 1 DG C 1 Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. marraskuuta 2015 (OR. fr) 14098/15 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 17. marraskuuta 2015 Vastaanottaja: Valtuuskunnat

Lisätiedot

Eurooppa-neuvosto Bryssel, 18. maaliskuuta 2016 (OR. en) SN 38/16. ILMOITUS EU:n ja Turkin julkilausuma SN 38/16 1 FI

Eurooppa-neuvosto Bryssel, 18. maaliskuuta 2016 (OR. en) SN 38/16. ILMOITUS EU:n ja Turkin julkilausuma SN 38/16 1 FI Eurooppa-neuvosto Bryssel, 18. maaliskuuta 2016 (OR. en) SN 38/16 ILMOITUS Asia: EU:n ja Turkin julkilausuma SN 38/16 1 EU:n ja Turkin julkilausuma Eurooppa-neuvoston jäsenet tapasivat tänään turkkilaisen

Lisätiedot

EU-Turkki pakolaissopimus

EU-Turkki pakolaissopimus EU-Turkki pakolaissopimus 18.3.2016 sopimuksen pääkohdat & arviointia Toni Alaranta/Ulkopoliittinen instituutti Sopimuksen pääkohdat: 1) Yksi yhdestä periaate: jokainen Kreikkaan saapuva pakolainen (koskee

Lisätiedot

Suomen EUpuheenjohtajuuskausi

Suomen EUpuheenjohtajuuskausi Suomen EUpuheenjohtajuuskausi - Maahanmuuttopolitiikan tavoitteet Annikki Vanamo-Alho 12.3.2019 Vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen kehittämistä koskevien nykyisten strategisten suuntaviivojen

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2015/2126(BUD)

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2015/2126(BUD) Euroopan parlamentti 2014-2019 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 15.7.2015 2015/2126(BUD) LAUSUNTOLUONNOS kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalta budjettivaliokunnalle

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. maaliskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0045 (NLE) 6715/16 ASIM 22 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON TÄYTÄNTÖÖNPANOPÄÄTÖS Italian ja Kreikan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.3.2016 COM(2016) 171 final 2016/0089 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Italian ja Kreikan hyväksi toteutettavien kansainvälistä suojelua koskevien väliaikaisten toimenpiteiden

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 4.3.2016 COM(2016) 120 final ANNEXES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Etenemissuunnitelma Schengen-järjestelmän

Lisätiedot

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta Euroopan parlamentti 2014-2019 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 11.6.2015 2015/2121(BUD) TARKISTUKSET 1-28 Péter Niedermüller (PE557.412v01-00) neuvoston kannasta esitykseen

Lisätiedot

EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet. EMN-seminaari 17.12.2013. Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto

EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet. EMN-seminaari 17.12.2013. Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto EU ja Välimeren maahanmuuttopaineet EMN-seminaari 17.12.2013 Erityisasiantuntija Tuomas Koljonen SM/maahanmuutto-osasto 30.1.2014 Korkean tason toimintaryhmä (TFM) Perustettiin OSA-neuvostossa 8.10.2013

Lisätiedot

PUBLIC /15 msu/hkd/kkr 1 DG D 1B LIMITE FI. Euroopan unionin. Neuvosto. Bryssel, 14. syyskuuta 2015 (OR. en) 11927/15 LIMITE

PUBLIC /15 msu/hkd/kkr 1 DG D 1B LIMITE FI. Euroopan unionin. Neuvosto. Bryssel, 14. syyskuuta 2015 (OR. en) 11927/15 LIMITE Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. syyskuuta 2015 (OR. en) PUBLIC 11927/15 LIMITE JAI 650 ASIM 85 FRONT 180 RELEX 709 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Puheenjohtajavaltio Neuvosto

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 4. kesäkuuta 2009 (08.06) (OR. en) 10523/2/09 REV 2

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 4. kesäkuuta 2009 (08.06) (OR. en) 10523/2/09 REV 2 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. kesäkuuta 2009 (08.06) (OR. en) 10523/2/09 REV 2 JAI 346 COMIX 469 COTER 60 ENFOPOL 159 USA 39 ASIM 57 COHOM 126 COJUR 15 POLGEN 97 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä:

Lisätiedot

12310/16 pmm/mmy/pt 1 DG F 2B

12310/16 pmm/mmy/pt 1 DG F 2B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 19. syyskuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0310 (COD) 12310/16 ILMOITUS Asia: Äänestystulos VOTE 52 INF 161 PUBLIC 57 CODEC 1280 Euroopan parlamentin

Lisätiedot

A8-0024/3. Mary Honeyball naispuolisten pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta EU:ssa 2015/2325(INI)

A8-0024/3. Mary Honeyball naispuolisten pakolaisten ja turvapaikanhakijoiden tilanteesta EU:ssa 2015/2325(INI) 2.3.2016 A8-0024/3 Tarkistus 3 Constance Le Grip, Barbara Matera, Monika Hohlmeier, Elissavet Vozemberg- Vrionidi, Michaela Šojdrová PPE-ryhmän puolesta Mietintö Mary Honeyball naispuolisten pakolaisten

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. joulukuuta 2016 (OR. en) 15123/16 OJ CONS 66 JAI 1032 COMIX 796 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3508. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 8.

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 10.3.2017 COM(2017) 205 final ANNEX 1 LIITE asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Kolmas tilannekatsaus Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

A8-0316/13

A8-0316/13 18.11.2015 A8-0316/13 13 14 kohta 14. muistuttaa, että internetyhtiöillä ja palveluntarjoajilla on lakisääteinen velvollisuus tehdä yhteistyötä jäsenvaltioiden viranomaisten kanssa poistamalla kaikki laiton

Lisätiedot

Maahanmuuton nykytilanne ja kehitys

Maahanmuuton nykytilanne ja kehitys Maahanmuuton nykytilanne ja kehitys Muuttoliike, pakolaisuus, turvallisuus: Haaste Suomelle ja EU:lle 2.12.2016 Rafael Bärlund Euroopan muuttoliikeverkosto Euroopan muuttoliikeverkosto (EMN) Tutkimus-

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena Eurooppa-neuvoston edellä mainitussa kokouksessa hyväksymät päätelmät.

Valtuuskunnille toimitetaan oheisena Eurooppa-neuvoston edellä mainitussa kokouksessa hyväksymät päätelmät. Eurooppa-neuvosto Bryssel, 16. lokakuuta 2015 (OR. en) EUCO 26/15 CO EUR 10 CONCL 4 SAATE Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Valtuuskunnat Asia: Eurooppa-neuvoston kokous (15. lokakuuta

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 18.10. COM() 700 final ANNEX 3 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Ensimmäinen tilannekatsaus Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 7.6.2016 COM(2016) 385 final ANNEX 3 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE, NEUVOSTOLLE JA EUROOPAN INVESTOINTIPANKILLE Euroopan

Lisätiedot

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Istuntoasiakirja 27.4.2015 B8-0378/2015 PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS Eurooppa-neuvoston ja komission julkilausumien johdosta työjärjestyksen 123 artiklan 2 kohdan mukaisesti selonteosta

Lisätiedot

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS

PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS EUROOPAN PARLAMENTTI 2009-2014 Istuntoasiakirja 16.10.2013 B7-0475/2013 PÄÄTÖSLAUSELMAESITYS neuvoston ja komission julkilausumien johdosta työjärjestyksen 110 artiklan 2 kohdan mukaisesti siirtolaisvirroista

Lisätiedot

Muuttoliikkeen kaikkien osaalueiden. hallinta. Muistio kesäkuun 2018 Eurooppa-neuvostolle

Muuttoliikkeen kaikkien osaalueiden. hallinta. Muistio kesäkuun 2018 Eurooppa-neuvostolle Muuttoliikkeen kaikkien osaalueiden hallinta Muistio kesäkuun 2018 Eurooppa-neuvostolle 2 Euroopan komission panos Yhteiset eurooppalaiset arvomme ja historiallinen vastuumme ovat lähtökohtani, kun ajattelen

Lisätiedot

Esitystä käsitellään OSA-neuvosten kokouksessa perjantaina

Esitystä käsitellään OSA-neuvosten kokouksessa perjantaina Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM201600103 MMO Räty Johanna(SM) 03.03.2016 Asia Ehdotus neuvoston täytäntöönpanopäätökseksi Italian ja Kreikan hyväksi toteutettavien kansainvälistä suojelua koskevien väliaikaisten

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 Kehitysyhteistyövaliokunta 2004 VÄLIAIKAINEN 2003/0124(COD) 10. syyskuuta 2003 LAUSUNTOLUONNOS kehitysyhteistyövaliokunnalta kansalaisvapauksien ja -oikeuksien sekä oikeus- ja

Lisätiedot

Valtioneuvoston kanslia Sisäministeriö

Valtioneuvoston kanslia Sisäministeriö Valtioneuvoston kanslia Sisäministeriö MUISTIO 20.11.2017 VNEUS2017-00737 Asia MUUTTOLIIKKEEN HALLINTA Muuttoliikkeen hallintaan tarvitaan toimien kokonaisuus, jolla muuttoliikepainetta voidaan kestävällä

Lisätiedot

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu ,

KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu , EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.12.2018 C(2018) 8465 final KOMISSION DELEGOITU ASETUS (EU) /, annettu 14.12.2018, ulkorajojen ja viisumipolitiikan rahoitusvälineen perustamisesta osana sisäisen turvallisuuden

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0374/22. Tarkistus. Arnaud Danjean, Manfred Weber PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0374/22. Tarkistus. Arnaud Danjean, Manfred Weber PPE-ryhmän puolesta 5.12.2018 A8-0374/22 22, Manfred Weber Johdanto-osan M a kappale (uusi) M a. toteaa, että parlamenttiin olisi perustettava pysyvä valiokunta, joka käsittelisi sisäistä turvallisuutta ja terrorismia, jotta

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.10.2016 COM(2016) 658 final 2016/0322 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS ulkorajojen ja viisumipolitiikan rahoitusvälineeseen osana sisäisen turvallisuuden rahastoa liittyviä täydentäviä

Lisätiedot

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS. ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2016

Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS. ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2016 EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.9.2016 COM(2016) 624 final Ehdotus EUROOPAN PARLAMENTIN JA NEUVOSTON PÄÄTÖS ennakoimattomiin menoihin varatun liikkumavaran käyttöönotosta vuonna 2016 FI FI 1. EHDOTUKSEN TAUSTA

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS

EUROOPAN PARLAMENTTI Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS EUROOPAN PARLAMENTTI 2014-2019 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 13.5.2015 2014/0258(NLE) *** SUOSITUSLUONNOS esityksestä neuvoston päätökseksi jäsenvaltioiden valtuuttamisesta

Lisätiedot

IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja

IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja IO1.A5 Moduli 3 Maahanmuuttajan kotoutumisteoriaa ja malleja Modulin/osan sisältö Teoreettisia malleja kotoutumisesta maahanmuuttajan uudessa kotimaassa Modulin tavoite on esittää: - kotoutumisen ideat

Lisätiedot

Ympäristöuhat eivät pysähdy kansallisilla rajoilla

Ympäristöuhat eivät pysähdy kansallisilla rajoilla YMPÄRISTÖ VALVONTA Mitä etua siitä on sinulle? Ympäristöuhat eivät pysähdy kansallisilla rajoilla Tästä syystä EU:n jäsenvaltiot ovat päättäneet ottaa käyttöön toimia, joilla suojellaan kansalaisten terveyttä

Lisätiedot

10393/16 team/lr/mh 1 DG C 1

10393/16 team/lr/mh 1 DG C 1 Euroopan unionin neuvosto Luxemburg, 20. kesäkuuta 2016 (OR. en) 10393/16 COAFR 187 ACP 94 CFSP/PESC 509 RELEX 540 MIGR 119 POLMIL 64 CIVCOM 119 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 1999 2004 Oikeudellisten ja sisämarkkina-asioiden valiokunta 13. tammikuuta 2004 VÄLIAIKAINEN 2002/0043(CNS) LAUSUNTOLUONNOS oikeudellisten ja sisämarkkina-asioiden valiokunnalta kansalaisvapauksien

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 8. kesäkuuta 2017 (OR. en) 10152/17 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 8. kesäkuuta 2017 Vastaanottaja: Valtuuskunnat Ed. asiak.

Lisätiedot

MUUTTOLIIKE. Ulkoinen ulottuvuus

MUUTTOLIIKE. Ulkoinen ulottuvuus Eurooppa-neuvosto Bryssel, 15. joulukuuta 2016 SN 97/16 Eurooppa-neuvoston päätelmät muuttoliikkeestä, Kyproksesta ja Ukrainasta (15. joulukuuta 2016) I MUUTTOLIIKE Ulkoinen ulottuvuus 1. Eurooppa-neuvosto

Lisätiedot

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2015/0310(COD) kalatalousvaliokunnalta

LAUSUNTOLUONNOS. FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Euroopan parlamentti 2015/0310(COD) kalatalousvaliokunnalta Euroopan parlamentti 2014-2019 Kalatalousvaliokunta 2015/0310(COD) 29.2.2016 LAUSUNTOLUONNOS kalatalousvaliokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunnalle ehdotuksesta Euroopan

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM KVTR Yli-Vakkuri Laura Suuri valiokunta

Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM KVTR Yli-Vakkuri Laura Suuri valiokunta Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM2004-00550 KVTR Yli-Vakkuri Laura 16.11.2004 Suuri valiokunta Viite Asia E-kirjelmä luonnoksesta neuvoston päätökseksi määräenemmistöpäätöksentekoon siirtymisestä rajavalvonta-,

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. helmikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. helmikuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 24. helmikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2015/0314 (NLE) 5626/16 LIMITE PUBLIC ASIM 9 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS Ruotsin

Lisätiedot

12002/1/15 REV 1 team/sj/hmu 1 DG D 1B

12002/1/15 REV 1 team/sj/hmu 1 DG D 1B Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. syyskuuta 2015 (OR. en) 12002/1/15 REV 1 JAI 659 ASIM 86 FRONT 187 RELEX 711 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Asia: Puheenjohtajavaltio Valtuuskunnat Päätelmät

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Lorenzo Fontana ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI. Tarkistus. Lorenzo Fontana ENF-ryhmän puolesta 9.2.2017 A8-0228/102 102 Lorenzo Fontana ENF-ryhmän puolesta Johdanto osan 4 kappale (4) Terrorismin uhka on kasvanut ja muuttunut nopeasti viime vuosina. Henkilöt, joita tarkoitetaan nimityksellä terrorismiin

Lisätiedot

Euroopan unionin sisäasioiden rahastot

Euroopan unionin sisäasioiden rahastot Euroopan unionin sisäasioiden rahastot Euroopan unionin sisäasioiden rahastot EU:n rahoitusohjelmakaudelle 2014 2020 on perustettu kaksi sisäasioiden rahastoa. Sisäasioiden EU-rahastot Sisäisen turvallisuuden

Lisätiedot

EU:N TALOUSARVIO TULEVAISUUTTA VARTEN

EU:N TALOUSARVIO TULEVAISUUTTA VARTEN EU:N TALOUSARVIO TULEVAISUUTTA VARTEN #EUBudget #EURoadSibiu #FutureofEurope 4. helmikuuta 08 MILLAISEN EUROOPAN HALUAMME TULEVAISUUDESSA? EU:n johtajilla on seitsemän vuoden välein mahdollisuus miettiä,

Lisätiedot

Valtuuskunnille toimitetaan liitteessä neuvoston istunnossaan 17. heinäkuuta 2017 hyväksymät päätelmät Libyasta.

Valtuuskunnille toimitetaan liitteessä neuvoston istunnossaan 17. heinäkuuta 2017 hyväksymät päätelmät Libyasta. Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 17. heinäkuuta 2017 (OR. en) 11155/17 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 17. heinäkuuta 2017 Vastaanottaja: Valtuuskunnat MAMA

Lisätiedot

9454/17 pm/mha/hmu 1 DGD1C

9454/17 pm/mha/hmu 1 DGD1C Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 30. toukokuuta 2017 (OR. en) 9454/17 ILMOITUS Lähettäjä: Vastaanottaja: Neuvoston pääsihteeristö Ed. asiak. nro: 9039/2/17 REV 2 Asia: Pysyvien edustajien komitea / Neuvosto

Lisätiedot

Yhteiset arvot, yhteinen vastuu ja yhteinen hyvä

Yhteiset arvot, yhteinen vastuu ja yhteinen hyvä Yhteiset arvot, yhteinen vastuu ja yhteinen hyvä ep2014 TIGT. MAKE AN Millaisen Euroopan sinä haluat? Toimi, osallistu ja vaikuta äänestä EU-vaaleissa! SUOMEN EV. LUT. KIRKKO EU-vaalit ovat tärkeät Toukokuun

Lisätiedot

Turvallista matkaa? Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta.

Turvallista matkaa? Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta. Päivätyökeräys 2016 2017 Turvallista matkaa? Kampanja pakolaisten ja siirtolaisten oikeuksien puolesta. Tällä hetkellä Maailmassa on yli 60 miljoonaa ihmistä, jotka ovat joutuneet jättämään kotinsa hakeakseen

Lisätiedot

TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA-NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA-NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.9.2015 COM(2015) 490 final TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA-NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendaan perustuvat välittömät

Lisätiedot

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 26. toukokuuta 2014 (OR. en) 9905/1/14 REV 1 MIGR 78 SOC 365

EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO. Bryssel, 26. toukokuuta 2014 (OR. en) 9905/1/14 REV 1 MIGR 78 SOC 365 EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 26. toukokuuta 2014 (OR. en) 9905/1/14 REV 1 MIGR 78 SOC 365 ILMOITUS: I/A-KOHTA Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Vastaanottaja: Pysyvien edustajien komitea (Coreper

Lisätiedot

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE

LIITTEET. asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.2.2014 COM(2014) 96 final ANNEES 1 to 2 LIITTEET asiakirjaan KOMISSION KERTOMUS EUROOPAN PARLAMENTILLE, NEUVOSTOLLE, EUROOPAN TALOUS- JA SOSIAALIKOMITEALLE JA ALUEIDEN KOMITEALLE

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0009/55. Tarkistus. Marine Le Pen ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0009/55. Tarkistus. Marine Le Pen ENF-ryhmän puolesta 27.1.2016 A8-0009/55 55 Johdanto-osan A kappale A. toteaa, että TiSA-neuvotteluilla olisi tehostettava kansainvälistä sääntelyä, ei heikennettävä kansallista sääntelyä; A. toteaa, että TiSA-neuvotteluissa

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 3.12.2012 COM(2012) 682 final 2012/0321 (NLE) C7-0421/12 Ehdotus NEUVOSTON ASETUS eurooppalaiseen tutkimusinfrastruktuurikonsortioon (ERIC) sovellettavasta yhteisön oikeudellisesta

Lisätiedot

Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM2004-00600

Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM2004-00600 Sisäasiainministeriö E-KIRJELMÄ SM2004-00600 SM Waismaa Marjo 3.12.2004 EDUSKUNTA Suuri valiokunta Viite Asia E-kirjelmä aloitteesta neuvoston päätökseksi euron suojelemisesta väärentämiseltä nimeämällä

Lisätiedot

Taloudellisen tilanteen kehittyminen

Taloudellisen tilanteen kehittyminen #EURoad2Sibiu Taloudellisen tilanteen kehittyminen Toukokuu 219 KOHTI YHTENÄISEMPÄÄ, VAHVEMPAA JA DEMOKRAATTISEMPAA UNIONIA EU:n kunnianhimoinen työllisyyttä, kasvua ja investointeja koskeva ohjelma ja

Lisätiedot

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG

17033/1/09 REV 1 eho,krl/ess,ajr/tia 1 DQPG EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 4. joulukuuta 2009 (04.12) (OR. en) 17033/1/09 REV 1 POLGEN 230 CO EUR-PREP 4 ILMOITUS Lähettäjä: Puheenjohtajavaltio Vastaanottaja: Neuvosto / Eurooppa-neuvosto Asia:

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/45. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0245/45. Tarkistus 2.9.2015 A8-0245/45 45 Kostas Chrysogonos, Cornelia Ernst, Malin Björk, Marie-Christine Vergiat, Marina Albiol Guzmán, Barbara Spinelli, Eleonora Forenza, Stelios Kouloglou, Kostadinka Kuneva, Curzio Maltese,

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 21.12.2011 KOM(2011) 904 lopullinen 2011/0441 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS jäsenvaltioiden antamasta selityksestä, jonka mukaan ne hyväksyvät Euroopan unionin edun mukaisesti

Lisätiedot

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely)

Lainsäädäntökäsittelyt (Euroopan unionista tehdyn sopimuksen 16 artiklan 8 kohdan mukainen julkinen käsittely) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 7. kesäkuuta 2017 (OR. en) 9814/17 OJ CONS 33 JAI 556 COMIX 405 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3546. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 8. ja

Lisätiedot

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS

Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta *** SUOSITUSLUONNOS Euroopan parlamentti 2014-2019 Kansalaisvapauksien sekä oikeus- ja sisäasioiden valiokunta 14.3.2017 2016/0322(NLE) *** SUOSITUSLUONNOS ehdotuksesta neuvoston päätökseksi ulkorajojen ja viisumipolitiikan

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 25.7.2017 COM(2017) 384 final 2017/0162 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Armenian tasavallan välisen viisumien myöntämisen helpottamista koskevan sopimuksen

Lisätiedot

Bratislavan julkilausuma

Bratislavan julkilausuma Bratislava, 16. syyskuuta 2016 Bratislavan julkilausuma Kokoontuessamme tänään Bratislavassa eurooppalainen hankkeemme elää vaikeita aikoja. 27 jäsenvaltiota yhteen kokoavassa Bratislavan huippukokouksessa

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 3. maaliskuuta 2017 (OR. en) 6914/17 ADD 1 SAATE Lähettäjä: Saapunut: 2. maaliskuuta 2017 Vastaanottaja: Euroopan komission pääsihteerin puolesta Jordi AYET PUIGARNAU,

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 13.2.2017 COM(2017) 73 final 2017/0027 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin puolesta omaksuttavan kannan vahvistamisesta osapuolten konferenssissa Rotterdamin yleissopimuksen

Lisätiedot

Asia Komission ehdotus neuvoston tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi

Asia Komission ehdotus neuvoston tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2016-00165 MMO Räty Johanna(SM) 01.04.2016 Asia Komission ehdotus neuvoston 22.9.2015 tekemän turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja koskevan päätöksen (EU) 2015/1601 muuttamiseksi

Lisätiedot

8795/18 team/sas/mh 1 DG D

8795/18 team/sas/mh 1 DG D Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 14. toukokuuta 2018 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2018/0049 (NLE) 8795/18 SCH-EVAL 104 MIGR 57 COMIX 246 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö

Lisätiedot

PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN. Yläkoulu / lukio. Maailman pakolaiset. Tehtävien lisätiedot opettajalle. Taustaksi:

PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN. Yläkoulu / lukio. Maailman pakolaiset. Tehtävien lisätiedot opettajalle. Taustaksi: PAKOLAISIA ENEMMÄN KUIN KOSKAAN Yläkoulu / lukio Maailman pakolaiset Ottakaa selvää: Mitä tarkoittavat käsitteet pakolainen ja turvapaikanhakija? Keitä ovat kiintiöpakolaiset? Kuinka monta kiintiöpakolaista

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0317/3. Tarkistus. Bernard Monot ENF-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0317/3. Tarkistus. Bernard Monot ENF-ryhmän puolesta 18.11.2015 A8-0317/3 3 Johdanto-osan A b kappale (uusi) A b. ottaa huomioon, että komission puheenjohtaja Juncker oli Luxemburgin pitkäaikaisena pääministerinä ja valtiovarainministerinä tärkeässä osassa

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 14.12.2018 COM(2018) 837 final 2018/0425 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS Euroopan unionin ja Japanin välisellä talouskumppanuussopimuksella perustetussa viinityöryhmässä Euroopan

Lisätiedot

Valtioneuvosto katsoi Suomen voivan hyväksyä sisärajavalvonnan jatkamisen komission esittämällä tavalla.

Valtioneuvosto katsoi Suomen voivan hyväksyä sisärajavalvonnan jatkamisen komission esittämällä tavalla. Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2017-00170 KVY Sulander Heidi(SM) 12.05.2017 Asia EU/OSA; Neuvoston täytäntöönpanopäätös suosituksen antamisesta Schengen-alueen yleisen toiminnan vaarantavissa poikkeuksellisissa

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. kesäkuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. kesäkuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 9. kesäkuuta 2016 (OR. en) 10020/16 JAI 554 MIGR 112 COMIX 439 YHTEENVETO ASIAN KÄSITTELYSTÄ Lähettäjä: Neuvoston pääsihteeristö Päivämäärä: 9. kesäkuuta 2016 Vastaanottaja:

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS

Ehdotus NEUVOSTON ASETUS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 30.9.2015 COM(2015) 465 final 2015/0222 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON ASETUS kumppanuussopimuksen täytäntöönpanopöytäkirjan mukaisten kalastusmahdollisuuksien jakamisesta FI FI 1. EHDOTUKSEN

Lisätiedot

PUBLIC. Bryssel, 11. marraskuuta 1999 (20.12) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 11662/99 LIMITE PV/CONS 52 JAI 84

PUBLIC. Bryssel, 11. marraskuuta 1999 (20.12) (OR. en) EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO 11662/99 LIMITE PV/CONS 52 JAI 84 Conseil UE EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTO Bryssel, 11. marraskuuta 1999 (20.12) (OR. en) 11662/99 LIMITE PUBLIC PV/CONS 52 JAI 84 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI Asia: Neuvoston 2203. istunto (oikeus- ja sisäasiat),

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0023/3. Tarkistus. Cristian Dan Preda PPE-ryhmän puolesta

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0023/3. Tarkistus. Cristian Dan Preda PPE-ryhmän puolesta 4.3.2015 A8-0023/3 3 165 kohta 165. panee tyytyväisenä merkille, että Moldovassa kumottiin lokakuussa 2013 laki, jolla kiellettiin kaikkien muiden kuin avioliittoon tai perheeseen liittyvien suhteiden

Lisätiedot

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Am. 39

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Am. 39 B8-0663/2015 } RC1/Am. 39 39 Johdanto-osan D kappale D. ottaa huomioon, että Euroopan kilpailukyvyn heikkeneminen maailmantaloudessa, korkea työttömyys, väestörakenteen muutos ja jatkuva väestön ikääntyminen

Lisätiedot

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS

Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 26.5.2016 COM(2016) 304 final 2016/0157 (NLE) Ehdotus NEUVOSTON PÄÄTÖS viisumien myöntämisen helpottamisesta tehdyn Euroopan unionin ja Georgian välisen sopimuksen mukaisesti

Lisätiedot

EUROOPAN PARLAMENTTI

EUROOPAN PARLAMENTTI EUROOPAN PARLAMENTTI 2004 2009 Maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunta 2007/0094(COD) 18.3.2008 LAUSUNTOLUONNOS maatalouden ja maaseudun kehittämisen valiokunnalta kansalaisvapauksien sekä oikeus-

Lisätiedot

Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM KVY Everhall Tony(SM) Käsittelyvaihe ja jatkokäsittelyn aikataulu

Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM KVY Everhall Tony(SM) Käsittelyvaihe ja jatkokäsittelyn aikataulu Sisäministeriö PERUSMUISTIO SM2016-00198 KVY Everhall Tony(SM) 12.04.2016 Asia Komission tiedonanto Euroopan parlamentille, Eurooppa-neuvostolle ja neuvostolle Etenemissuunnitelma Schengen-järjestelmän

Lisätiedot

14545/15 team/vk/jk 1 DPG

14545/15 team/vk/jk 1 DPG Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 2. joulukuuta 2015 (OR. fr) 14545/15 OJ/CONS 70 JAI 917 COMIX 627 ESITYSLISTAEHDOTUS Asia: EUROOPAN UNIONIN NEUVOSTON 3433. istunto (oikeus- ja sisäasiat) Päivä: 3. ja

Lisätiedot

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE

LIITE. asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE EUROOPAN KOMISSIO Bryssel 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 2 LIITE asiakirjaan KOMISSION TIEDONANTO EUROOPAN PARLAMENTILLE, EUROOPPA- NEUVOSTOLLE JA NEUVOSTOLLE Pakolaiskriisin hallinta: Euroopan muuttoliikeagendaan

Lisätiedot

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0216/6. Tarkistus

FI Moninaisuudessaan yhtenäinen FI A8-0216/6. Tarkistus 28.6.2017 A8-0216/6 6 Helmut Scholz, Marie-Christine Vergiat, Merja Kyllönen, Miguel Urbán Crespo, Tania González Peñas, Lola Sánchez Caldentey, Xabier Benito Ziluaga, Estefanía Torres Martínez, Sabine

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. huhtikuuta 2016 (OR. en) Toimielinten välinen asia: 2016/0061 (NLE) 8112/16 JUSTCIV 69 SÄÄDÖKSET JA MUUT VÄLINEET Asia: NEUVOSTON PÄÄTÖS luvan antamisesta tiiviimpään

Lisätiedot

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en)

Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en) Conseil UE Euroopan unionin neuvosto Bryssel, 28. lokakuuta 2016 (OR. en) 13240/16 EHDOTUS PÖYTÄKIRJAKSI 1 Asia: LIMITE Euroopan unionin neuvoston 3490. istunto (oikeus- ja sisäasiat), Luxemburg, 13. ja

Lisätiedot