ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone"

Transkriptio

1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika , kello Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja Ahola Heikki, varajäsen Alho Antti Saunamäki Juhani, vpj Valli Kirsti Yli-Rasku Risto Ahola Kirsti Niemistö Esa Olkkola Akiliina Pikkumäki Marjo Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen edustaja Markku Ojala Esittelijä: vt. tekninen johtaja / kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola Sihteeri: Merja Lehto Asiantuntija: vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen 116 klo Asiat :t Pöytäkirjan allekirjoitus Anssi Saunamäki puheenjohtaja Merja Lehto pöytäkirjanpitäjä Pöytäkirja on tarkastettu Teknisellä osastolla Pöytäkirja on ollut yleisesti nähtävänä Antti Alho Juhani Saunamäki , virka-aikana Ilkanrati, Ilkantie 17 Merja Lehto osastosihteeri

2 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Kokousaika Kokouspaikka , kello Ilkanrati, kokoushuone Käsiteltävät asiat Pykälä Pöytäkirjan liitteet Asia Sivu TEK 114 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 115 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 TEK ILMAJOEN KUNNAN JA LAKEUDEN ETAPPI OY:N VÄLINEN SOPIMUS SYÖTTÖVESIJOHDON RAKENTAMISESTA LASKUNMÄEN ASEMAKAAVA-ALUEELLE 3 TEK KOULUTIEN KATUSUUNNITELMAN VAHVISTAMINEN 5 TEK 118 TEK 119 TEK 120 TEK 121 TEK 122 NAPUSTANMÄENTIEN, HÖLKKÄTIEN JA HÖLKKÄPOLUN HALTUUNOTTO 6 PETTUTIE-KORPISEN YKSITYISTIEN PERUSPARANTAMINEN JA LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS 7 LAUSUNTO ETELÄPOHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LIIKENNE JA INFRASTRUKTUURIN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMASTA LAUSUNTO VALTATEIDEN 3 JA 19 LIITTYMÄN PARANTAMISESTA JALASJÄRVELLÄ 12 AHONKYLÄN NIEMELÄN ALUEEN TONTTIEN MYYNTIHINNAT JA EHDOT 14 TEK SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TOMMI JA EMILIA LAMPINEN 16 TEK 124 4, 5 MAANKÄYTTÖSOPIMUKSET RENGONHARJUN KUNNANOSAN ILMAILUTIEN ALUEELLA 19 TEK 125 POIKKEAMAPÄÄTÖS/KIINTEISTÖ OY MÖLLERINKULMA 21 TEK 126 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT 24 TEK 127 MUUT MAHDOLLISET ASIAT 25 Pöytäkirjan nähtävänäpito Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusosoitus ja valitusosoitus pidetään yleisesti nähtävänä teknisellä osastolla (Ilkantie 17) keskiviikkona 22. päivänä kesäkuuta 2011 virka-aikana.

3 ILMAJOEN KUNTA Tekninen lautakunta KOKOUSKUTSU/ ASIALISTA Puheenjohtaja Ilmajoella 9. päivänä kesäkuuta 2011 Anssi Saunamäki, merk.

4 Tekninen lautakunta TEK 114 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Vt. teknisen johtajan ehdotus: Kokous todetaan laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. Kokous todettiin laillisesti koolle kutsutuksi ja päätösvaltaiseksi. TEK 115 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta valitsee kaksi pöytäkirjantarkastajaa. Pöytäkirjantarkastajiksi valittiin Antti Alho ja Juhani Saunamäki.

5 Tekninen lautakunta YHT 256/2011/570 TEK 116 ILMAJOEN KUNNAN JA LAKEUDEN ETAPPI OY:N VÄLINEN SOPIMUS SYÖTTÖVESIJOHDON RAKENTAMISESTA LASKUNMÄEN ASEMAKAAVA- ALUEELLE Talousarviossa on vuodelle 2011 varattu euron määräraha, josta Lakeuden Etappi Oy:n osuus on euroa, syöttövesijohdon rakentamiseen Laskunmäen asemakaava-alueelle. Eri vaihtoehtoja tarkasteltaessa on päädytty alla olevan kartan mukaiseen reittiin, joka kulkee Ritolantien vartta noin 1,5 km, jolloin samaan kaivantoon voidaan sijoittaa alueelle suunniteltu viemäriputki. Alustava kustannusarvio on euroa, jossa hintaa alentavana seikkana on huomioitu viemärin rakentamisen osuus, joka katetaan haja-asutusalueen viemäröinnin määrärahoista. Lakeuden Etappi Oy:n rahoitusosuudesta on käyty neuvottelu, jossa on ollut edustettuna Lakeuden Etappi Oy ja kunnan hallintotoimisto sekä tekninen osasto. Neuvottelussa on päädytty sopimukseen, jossa Lakeuden Etappi Oy maksaa kunnalle toteutuneista rakennuskustannuksista 50 %, enintään euroa, ja kunta palauttaa Lakeuden Etappi Oy:lle yli euron menevän osuuden alenta-

6 Tekninen lautakunta malla 30 % normaali kulutusmaksua, jonka jälkeen Lakeuden Etappi Oy maksaa normaali kulutusmaksun. Sopimusluonnos on esityslistan liitteenä nro 1. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää hyväksyä Ilmajoen kunnan ja Lakeuden Etappi Oy:n välisen sopimuksen syöttövesijohdon rakentamisesta Laskunmäen asemakaava-alueelle liitteen nro 1 mukaisesti. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Asiantuntijana tämän pykälän kohdalla oli vesihuoltorakennusmestari Pekka Hirvonen. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

7 Tekninen lautakunta TEK 117 KOULUTIEN KATUSUUNNITELMAN VAHVISTAMINEN YHT 207/2011/560 Tekninen lautakunta on hyväksynyt Koulutien katusuunnitelman kokouksessaan Suunnitelma on ollut nähtävänä välisenä aikana kunnan teknisellä osastolla. Suunnitelmasta on jätetty 1 muistutus, joka on esityslistan liitteenä nro 2. Muistutusta ei oteta huomioon, koska kyseessä on asemakaavan mukainen tiealue. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta vahvistaa Koulutien katusuunnitelman. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

8 Tekninen lautakunta YHT 255/2011/560 TEK 118 NAPUSTANMÄENTIEN, HÖLKKÄTIEN JA HÖLKKÄPOLUN HALTUUNOTTO Napustanmäen alueen asemakaava on hyväksytty Alueen kunnallistekniikka toteutetaan tänä vuonna. Haltuun otettavat alueet on merkitty alla olevaan karttaan. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää ottaa haltuun Napustanmäentien tiealueen, Hölkkätien tiealueen ja Hölkkäpolun tiealueen niiltä osin, kun ne eivät ole kunnan omistuksessa. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

9 Tekninen lautakunta TEK 119 PETTUTIE-KORPISEN YKSITYISTIEN PERUSPARANTAMINEN JA LISÄMÄÄRÄRAHAESITYS YHT 131/2010/140 Tiehallinto on päätöksellään 81/2011/EPO/ myöntänyt Pettutie-Korpinen yksityistien perusparantamiseen valtionavustusta 60 % hankkeen hyväksyttävistä kustannuksista, kuitenkin enintään ,00 euroa. Hankkeen kokoiskustannusarvio on ,00 euroa. Tiekunta on esittänyt, että kunta toteuttaisi hankkeen. Tiekunta on sitoutunut maksamaan kunnalle valtionavustuksen lisäksi 20 % todellisten kustannusten ja valtionavustuksen erotuksesta. Tiekunnan osuus on arviolta 7.316,00 euroa. Työn on oltava valmis mennessä. Talousarviossa vuodelle 2011 on perusparantamishankkeiden kustannuksiin varattu ,00 euroa, joka ei ole riittävä. Kunnanvaltuusto on jo aiemmin ( ) myöntänyt Kiviniementien ja Yrjänäntien perusparantamiseen euron (nettomenoiltaan ) lisärahoituksen. Pettutie-Korpisen yksityistien perusparantamisen toteuttamiseksi tarvitaan vuoden 2011 talousarvioon lisämääräraha. Lisämäärärahan tarve em. hankkeeseen on ,00 euroa. Valtionavun osuus on ,00 euroa ja tiekunnan osuus on arviolta 7.316,00 euroa. Tällöin kunnan budjetoitavan lisärahoituksen netto-osuus on ,00 euroa. Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta päättää 1) toteuttaa hankkeen tiekunnan esityksen ja kunnanvaltuuston periaatepäätöksen mukaisesti, 2) esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että hankkeelle myönnetään lisämääräraha seuraavasti: Lisärahoitus Menot Tulot Nettomenot Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

10 Tekninen lautakunta

11 Tekninen lautakunta YHT 270/2011/59 TEK 120 LAUSUNTO ETELÄPOHJANMAAN ELY-KESKUKSEN LIIKENNE JA INFRASTRUKTUURIN TOIMINTA- JA TALOUSSUUNNITELMASTA Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen liikenne ja infrastruktuurin vastuualue on lähettänyt kunnan käyttöön Toiminta- ja taloussuunnitelman vuosille (Oheismateriaalina) Ilmajoen kunnan alueella on ohjelmassa 3 hanketta vuonna 2011, vuosiksi ehdolla olevia hankkeita ei ole. Vuonna 2011 käynnissä tai alkavana hankkeena ovat Ahonkylän turvajärjestelyt, Jalasjärvi-Lapua automaattinen nopeusvalvonta ja Vt 19 Seinäjoen itäinen ohikulkutie. Merkittävänä rahoituspäätöstä odottavana hankkeena on ohjelmassa kaksi kohdetta Ilmajoella, ne ovat valtatie 3 (I-vaiheen kustannusarvio 150 M ) ja kantatie 67, Ilmajoki-Seinäjoki (kustannusarvio 35 M ). Merkittävänä rataliikenteen hankkeena mukana on Seinäjoki-Kaskinen-perusparannus (kustannusarvio 107 ). Vt. teknisen johtajan ehdotus: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle seuraavan lausunnon antamista, jossa kunta uudistaa viime vuonna antamansa lausunnon: Ilmajoen kunta pitää huolestuttavana tienpidon alhaista ja suhteellisesti vähenevää rahoitusraamia. Näyttää siltä, että yleinen tieverkko on nykymenolla rappeutumassa. Tästä seuraa kasvavia ongelmia tien käyttäjille erityisesti maaseudun pientieverkolla. Tieinvestointien, ylläpidon ja peruskorjausten vähentyminen heikentää myös työllisyyttä ja elinkeinotoiminnan mahdollisuuksia. Yleisen tienpidon rahoituksen tukeutuminen enenevässä määrin kuntien rahoitusosuuksiin on kestämätön suuntaus. Ilmajoella tiestön parantamistarpeet ovat huomattavat niin teiden kunnon, liikenteen sujuvuuden, turvallisuuden kuin ympäristöriskien kannalta. Ilmajoen tieverkon merkittävät ongelmat ovat: kantatie 67 Kunta pitää merkittävänä sitä, että tiejakso on nyt mukana odottavissa hankkeissa. Odotusaika ei kuitenkaan saa olla pitkä, koska tien ongelmat ovat todella mittavat ja monipuoliset. Ahonkylän kohdalla osaparannukset ovat käynnissä välittömästi. Muulla jaksolla kunta pitää tarpeellisena välitöntä suunnittelun aloittamista etenkin,

12 Tekninen lautakunta kun tien ongelmien mm. maatalousajon erityispiirteiden ratkaisemiseen tarvitaan uutta kehitystyötä. valtatie 3 Koskenkorvan kohdalla valtatiellä tehtävät parannussuunnitelmat ovat valmiit. Tiejaksolla Koskenkorvan kohdalla on merkittävä pohjavesialueen saastumisriski sekä turvallisuusongelmia, joten kunta pitää tärkeänä, että työ käynnistetään vt 3:n toimenpiteistä ensimmäisten joukossa. kevyen liikenteen väylät Kevyen liikenteen väylien rakentamista Ilmajoen keskustan sisääntuloteille tulisi jatkaa toteuttamalla kevyen liikenteen väylät sekä Pappilantie PT:n 17451(suunnitelmat valmiit, kunta maksanut suunnittelutyön) että Kauppilantie MT:n 701 alkupäähän. paikallisteiden kelirikko-ongelmat Paikallisteiden ja yksityisteiden merkitys korostuu Ilmajoella asutusja elinkeinorakenteen johdosta. Parantamishankkeet ja niukasta rahoitustilanteesta johtuen täsmätoimenpiteet ja kunnossapito ovat alemmalla tieverkolla erittäin tärkeitä riittävien olosuhteiden turvaamiseksi liikenteelle kaikkina vuodenaikoina. Ilmajoen runsaan maatalousliikenteen tarpeiden ja vaikutusten huomioonottaminen tiesuunnittelussa ja tienpidossa korostuu. Erityisesti taajama-alueiden teiden kapeutta on arvosteltu. Maatalouden raskaat ja leveät koneet ja kuljetukset rasittavat teiden kantavuutta ja lisäävät turvallisuusriskiä. Parannettavien paikallisteiden ovat mm: - Hannukselantie PT Pitkänmäen PT (suunnittelu käynnissä) - Herrala Varven PT Isonmäentie PT Riistavallintie PT Tuomikylä Ritola PT Halkonevantie PT Ristimäentie PT Suupohjan radan lukuisat tasoristeykset Vaarallisimpina olevat Hannukselan ja Nikkolan tasoristeykset eivät sisälly nyt meneillään oleviin tasoristeysten parannussuunnitelmiin. Kunta pitää tärkeänä, että myös näiden tasoristeysten turvallisuuden parantaminen tutkitaan. yksityisteiden kantavuus- ja kuivatusongelmat

13 Tekninen lautakunta Etelä-Pohjanmaan ely-keskuksen, kunnan sekä muiden paikallisten toimijoiden yhteistyössä rahoittamien paikallisteiden ja yksityisteiden parantamishankkeet ovat erinomainen asia. Ilmajoen kunta pitää tärkeänä parantamishankkeiden jatkuvuuden turvaamista. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: vt. tekninen johtaja Kaisa Sippola, puh )

14 Tekninen lautakunta TEK 121 LAUSUNTO VALTATEIDEN 3 JA 19 LIITTYMÄN PARANTAMISESTA JALASJÄRVELLÄ YHT 271/2011/59 Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus pyytää Ilmajoen kunnan lausuntoa valtateiden 3 ja 19 liittymän parantamisesta laaditusta toimenpideselvityksestä. Suunnitelman lähetekirje on esityslistan oheismateriaalina. Valtateiden liittymän kohdalle on laadittu tiesuunnitelma eritasoliittymän rakentamiseksi. Sen toteuttaminen saattaa kuitenkin siirtyä vuosia eteenpäin. Siitä syystä Ely-keskus on laatinut ns. väliaikaisia ratkaisuja. Kaikkiaan vaihtoehtoja on neljä: nykyjärjetelyt, kiertoliittymä, liikennevalot ja eritasoliittymä. Näistä varsinaisia väliaikaisratkaisuja ovat kiertoliittymä ja liikennevalot, nykyratkaisun sujuvuus heikkenee merkittävästi 4-6 vuoden kuluessa ja eritasoratkaisu taas sisältyy tiesuunnitelmaan. Kiertoliittymä on suunniteltu kolmihaaraiseksi, jossa on lisäksi vapaa oikea kaista Seinäjoen suuntaan mentäessä. Tämän vaihtoehdon rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 1,0 M. Liikennevalot rakennetaan nykyisen liittymän kohtaan, lisäksi rakennetaan tarvittavat lisäkaistat ja saarekkeet.. Tämän vaihtoehdon rakentamiskustannuksiksi on arvioitu 0,6 M. Eritasoliittymän kustannusarvio on 13.0 M. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle, että se antaa seuraavan lausunnon valtateiden 3 ja 19 liittymän parantamisesta laaditusta toimenpideselvityksestä. Ilmajoen kunta pitää tärkeänä, että valtateiden 3 ja 19 liittymän turvallisuutta ja sujuvuutta parannetaan lähivuosien aikana. Kaikki Ilmajoelta etelään suuntautuva liikenne kulkee liittymän kautta, joten sillä on suuri merkitys paikkakunnan elinkeinoelämälle ja asukkaiden liikkumiselle. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

15 Tekninen lautakunta

16 Tekninen lautakunta YHT 272/2011/523 TEK 122 AHONKYLÄN NIEMELÄN ALUEEN TONTTIEN MYYNTIHINNAT JA EHDOT Kunnanhallitus esittää kokoontuvalle valtuustolle Niemelän alueen asemakaavan hyväksymistä. Useat rakentajat, jotka suunnittelevat omakotitalon rakentamista alueelle, ovat lähes päivittäin yhteydessä tontinmyyntiin ja toivovat saavansa mahdollisimman pian tontit varattaviksi. Niemelän alueella kunta omistaa 7 omakotitonttia ja kuuden nykyisen tontin lisäalueet, yhteenlaskettu pinta-ala on noin m 2, sekä asuin-, liike- ja toimistorakennusten tontin lisäalueen, noin m 2. Asemakaavoitetut tontit poikkeavat toisistaan mm. ilmansuunnan, koon ja maaston puolesta sekä siinä, miten ne sijaitsevat teihin, puistoihin ja naapureihin nähden. Kunta on ostanut Niemelän alueen Kauppahinta oli mk ( ). Teiden rakentamiskustannukset alueelle on arvioitu olevan kokonaisuudessaan noin Hinnat on merkitty alla olevaan karttaan. Halvin tontti on korttelin 15 rakennuspaikka 11, hinta ja kallein korttelin 16 rakennuspaikka 5, hinta

17 Tekninen lautakunta Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Tekninen lautakunta esittää kunnanhallitukselle ja edelleen kunnanvaltuustolle, että ne päättäisivät seuraavaa: 1. Niemelän alueen omakotitalojen tonttien myyntihinta on 7 /m 2 seuraavissa kortteleissa: 1 tontit 10,11, 15 tontti 11 ja osat tonteista 1/4,7,8,9, 14/1, 15/1,8 ja 16/4 2. Niemelän alueen omakotitalojen tonttien myyntihinta on 15 /m 2 seuraavissa kortteleissa: 14 tontti 10, 15 tontit 9, 10, 16 tontti 5 3. Niemelän alueen asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueen myyntihinta korttelissa 14 on 7 /m 2 4. Omakotitalojen myyntiehdot ovat kunnanvaltuuston ja mukaiset. Lisäalueiden kauppakirjoihin ei sisällytetä rakentamisvelvoitetta. 5. Asuin-, liike- ja toimistorakennusten korttelialueen myyntiehdot ovat kunnanvaltuuston ja mukaiset. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

18 Tekninen lautakunta TEK 123 SUUNNITTELUTARVERATKAISU/TOMMI JA EMILIA LAMPINEN YHT 254/2011/622 Lausunto Tommi ja Emilia Lampisen suunnittelutarveratkaisuhakemukseen Suunnittelutarveratkaisun hakija: Tommi ja Emilia Lampinen, Hillaviita 4, Seinäjoki Rakennuspaikka: Rakennuspaikka on osa kiinteistöstä , osoite Kivimäentie 45, Tuomikylä. Sen pinta-ala on noin 4500 m 2. Rakennuspaikka on Kivimäentien palstoitussuunnitelma-alueella. Loppuosa kiinteistöstä, noin 4700 m 2, on palstoitussuunnitelmassa M aluetta. Palstoitussuunnitelma on yksityisen maanomistajan laatima. Rakennuspaikka on metsäinen, loivasti länteen viettävä. Maaperä on hyvin rakentamiseen sopiva. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Kiinteistöstä on hakijoilla esisopimus. Rakennushanke: Rakennushanke käsittää kerrosalaltaan 150 m 2 :n asuinrakennuksen ja 67 m 2 :n talousrakennuksen. Luonnossuunnitelmien perusteella asuinrakennus on 1-kerroksinen puurunkoinen ja lautaverhottu. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikalla ei ole rakennuksia. Alueen nykyinen maankäyttö ja asutuksen luonne: Palstoitussuunnitelma-alue käsittää 11 rakennuspaikkaa. Niistä on tähän mennessä rakennettu 8. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Palstoitussuunnitelma alueelle on laadittu Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Hanke sijaitsee alueella joka on MRL 16 :n mukaista suunnittelutarvealuetta. Tällöin rakennusluvan myöntäminen edellyttää johtosäännön perusteella teknisen lautakunnan päätöstä MRL 137 :n mukaisesti. Tieyhteys, vesijohto ja viemäröinti: Rakennuspaikalle voidaan rakentaa liittymä Kivimäentieltä. Rakennus voidaan liittää alueen vesijohto- ja viemäriverkostoon joka on edelleen liitettynä kunnan verkostoon.

19 Tekninen lautakunta Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty Tekltk Rakennustarkastajan lausunto: Hanke on MRL 136 :n mukainen eli täyttää rakennusluvan edellytykset asemakaavan ulkopuolisessa rakentamisessa. Hankkeeseen ryhtyvän on syytä selvittää rakennetusta tiestöstä ja vesi- ja viemäriverkostosta hänelle mahdollisesti aiheutuvat kustannukset Lampisen rakennushanke sijaitsee Tuomikylässä alla olevan kartan osoittamassa paikassa. Tuomikylässä on vireillä osayleiskaavan laatiminen. Alueen lähtötiedot on selvitetty ja luonnoksia on valmisteltu. Tuomikylä on muodostunut kyläksi noin kymmenen kilometrin matkalle Tuomiluoman varrelle. Kylä alkaa Niemi-Nikkolan risteyksestä kantatieltä 67 ja päättyy Haapalanmäelle. Asutus on keskittynyt Tuomikyläntien ja siitä metsänrantoja kohti erkanevien tilusteiden varteen. Varsinaista kylätaajamaa ei ole syntynyt, vaan asutus on perinteisen nauhamainen. Asutus muodostuu Tuomikyläntien varteen syntyneistä maatiloista sekä luvuilla Tuomikyläntien varteen sekä metsäselänteen reunalle rakennetuista asuinrakennuksista. Kylässä toimii Tuomikylän koulu, jossa on opetusta kuudelle ensimmäiselle luokalle. Kyläseuran toiminta on vilkasta. Ahonkylän ala-aste ja kolme päiväkotia ovat 2-3 km päässä. Ahonkylään on kaavoitettu myös tontti kaupan palveluille. Tuomikylässä on varsin kattavat ulkoliikuntatilat, koulun valaistu urheilukenttä ja luistinrata. Kylän eteläpäässä Pettumäellä on hyväkuntoinen urheilukenttä sekä lentopallokenttä pukukoppeineen. Pettukenttä toimii myös kyläläisten kokoontumispaikkana. Tuomikyläs-

20 Tekninen lautakunta sä on myös moottorikelkkareitti sekä Eetunkydöntien hevosvalmennusreitti. Tuomikylän läpi kulkee maakunnallinen vaellusreitti Ilkanpolku, joka tulee Seinäjoen suunnasta ja jatkuu etelään Santavuorta kohden. Alueen välittömässä läheisyydessä on juuri valmistunut valaistu Seinäjoki-Ilmajoki Elämysreitistön esteetön kuntoreitti. Rakennuspaikka on tilalla, jonka alueelta tämän rakennuspaikan välittömästä läheisyydestä on myyty useita määräaloja omakotirakentajille. Rakennuspaikkojen myynti perustuu maanomistajan alueelle teettämään palstoitussuunnitelmaan. Palstoitussuunnitelma on esityslistan liitteenä nro 3. Palstoitussuunnitelman tonttialueita on rytmitetty pienillä maa- ja metsätalousalueilla ja rakentaminen on tapahtunut Tuomikylälle ominaista rakennetta noudattaen. Tilan pinta-ala on 0,92 ha. Kulku tontille tapahtuu Kivimäentien kautta. Alueen maasto nousee itään päin, joten tonttialue avautuu iltaaurinkoon. Noin puolet tilasta on osoitettu palstoitussuunnitelmassa maa- ja metsätalousalueeksi. Alue on hoidettua, varttunutta kasvumetsää ja rajoittuu ympäröivään maa- ja metsätalousalueeseen. Harvinaisia kasvi- ja eläinlajeja ei ole tavattu suoritetuilla kahdella maastokäynnillä. Laadituissa yleiskaavaluonnoksissa Lampisen rakennuspaikka on todettu hyväksi rakennuspaikaksi, joka täydentää alueen kylärakennetta ja on maisemallisesti kylään sopiva. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle, eikä aiheuta haitallista yhdyskuntakehitystä, eikä vaikeuta erityisten luonnon- ja kulttuuriympäristön arvojen säilymistä. Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

21 Tekninen lautakunta YHT 273/2011/514 TEK 124 MAANKÄYTTÖSOPIMUKSET RENGONHARJUN KUNNANOSAN ILMAILUTIEN ALUEELLA Ilmailutien alueen asemakaava on ehdotusvaiheessa. Asemakaavaehdotuksessa on osoitettu rakennusoikeutta kunnan omistamien alueiden lisäksi Seinäjoen kaupungin ja yksityisten maanomistajien alueille. Rakennusoikeuksien määräät ovat seuraavat: - Ilmajoen kunta k-m 2 - Seinäjoen kaupunki k-m 2 - muut maanomistajat k-m 2 Alueen teiden arvioidut kustannukset sekä kaavoitus- kartoituskustannukset ovat yhteensä n Tämän summan kunta voi periä maanomistajilta MRL 91a ja 91 b mukaisesti tekemällä maanomistajien kanssa maankäyttösopimukset. Perusteena maankäyttösopimusten tekemiselle on, että asemakaavasta aiheutuu merkittävää hyötyä maanomistajille. Rakennusoikeudesta saatavan hyödyn perusteella osuudet kustannuksista ovat seuraavat: - Ilmajoen kunta Seinäjoen kaupunki Panula 9: Nevakytö 9: Laitila 9: Ojanmetsä 9: Välimetsä 9: Palkkio 1: Harja-aho 9: Maanomistajien kanssa on neuvoteltu. Ne maanomistajat, jotka osallistuivat neuvotteluun, pitivät menettelyä oikeudenmukaisena. Seinäjoen kaupunginsuunnittelujaosto on kokouksessaan päättänyt esittää kaupunginhallitukselle, että se hyväksyy allekirjoitettavaksi maankäyttösopimuksen. Tämä maankäyttösopimus on esityslistan liitteenä 4. Muiden maanomistajien kanssa ei vielä ole valmisteltu numerollisia sopimuksia. On kuitenkin tarkoitus, että yksityisten kanssa tehtävässä sopimuksessa korvauksen maksaminen sidotaan siihen ajankohtaan, kun kiinteistö todellisesti voidaan rakentaa. Tämä sopimusluonnos on esityslistan liitteenä 5. Maanomistajien tasapuolisen kohtelun turvaamiseksi maankäyttösopimukset tulee allekirjoittaa kaikkien huomattavaa hyötyä kaavasta saavien maanomistajien kanssa. Mikäli maanomistaja kieltäytyy

22 Tekninen lautakunta sopimuksesta, voi kunta periä maanomistajalta kehittämiskorvauksen kaavasta johtuvaan arvonnousuun suhteutettuna. Maankäyttösopimuksen ja kehittämiskorvauksen lisäksi tasapuoliseksi kohtelun turvaamiseksi on mahdollista rajata kaavaehdotuksesta, ennen sen hyväksymistä, pois ne korttelialueet, joiden omistaja ei osallistu kustannuksiin. Huomattavaa hyötyä kaavoituksesta tällä alueella saavat kiinteistöt Panula 9:1011, Nevakytö 9:708, Laitila 9:924, Ojanmetsä 9:525 ja Välimetsä 9:519. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Lautakunta päättää esittää kunnanhallitukselle, että hallitus hyväksyy liitteen 4 mukaisen maankäyttösopimuksen Seinäjoen kaupungin kanssa. Edelleen lautakunta esittää, että hallitus hyväksyy liitteen 5 mukaisen maankäyttösopimuksen tehtäväksi kiinteistöjen Panula 9:1011, Nevakytö 9:708, Laitila 9:924, Ojanmetsä 9:525, Palkkio 1:85, Harja-aho 9:824 ja Välimetsä 9:519 maanomistajien kanssa. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

23 Tekninen lautakunta TEK 125 POIKKEAMAPÄÄTÖS/KIINTEISTÖ OY MÖLLERINKULMA YHT 260/2011/622 Lausunto Kiinteistö Oy Möllerinkulman poikkeamalupahakemukseen Poikkeamapäätöksen hakija: Kiinteistö Oy Möllerinkulma, Vapaudentie B 18, Seinäjoki Rakennuspaikka: Rakennuspaikka on Ilmajoen Herralan kunnanosan asemakaavan korttelissa 26, rakennuspaikka 3 ja osa rakennuspaikasta 4. Se muodostuu kiinteistöistä ja Niiden asemakaavan mukainen pinta-ala on 3934 m 2. Rakennuspaikan osoite on Jussintie 2, Ilmajoki. Hakijan omistus-/hallintaoikeuden peruste: Hakija omistaa rakennuspaikan. Rakennushanke: Nykyinen palvelukodin 2-kerroksinen osa on suunniteltu purettavaksi. Toisen kerroksen tiloja ei ole paloturvallisuuden vuoksi voitu enää muutamaan vuoteen käyttää asuintiloina. Sen paikalle on suunniteltu uusi 1-kerroksinen asunto-osa, kerrosala 398 k-m 2. Yhteistilat, kerrosala 138 m 2, on suunniteltu rakennuksen eteläsiipeen. Rakennusta käytetään mielenterveyskuntoutujien palvelukotina ja on pääkäyttötarkoitukseltaan asumista. Käytetty rakennusoikeus: Rakennuspaikan kaavanmukainen pinta-ala on 3934 m 2. Rakennusoikeus muodostuu siten että AL tontilla se on 3038 m 2 x 0,3 eli 911 m 2 ja AO tontin osalla 896 m 2 x 0,2 eli 179 m 2. Yhteensä rakennusoikeutta on siis 1090 m 2. Päärakennuksen purkamisen jälkeen AL tontille jää rakennettua kerrosalaa 477 m 2. Rakennuspaikkaa koskevat kaava- ym. suunnitelmat: Alueella on vahvistettu asemakaava. Poikkeusluvan tarpeellisuus ja toimivalta: Suunniteltu rakentaminen poikkeaa asemakaavasta seuraavilta osin: Laajennus, johon yhteistilat on sijoitettu, sijaitsee osittain eli 57 k-m 2 asemakaavassa erillispientaloille varatulla tontilla (tontti 4) ja poikkeaa siten käyttötarkoituksesta. Tontilla 3 rakennus ja autopaikat sijaitsevat osittain istuttamiseen varatulla tontin osalla. Tämän vuoksi rakennusluvan myöntäminen edellytetään MRL 171 :n mukaista Ilmajoen teknisen lautakunnan poikkeamapäätöstä.

24 Tekninen lautakunta AL tontille tulisi uutta kerrosalaa asunto-osasta 398 k-m 2 ja yhteistiloista 81 k-m 2 eli yhteensä 479 k-m 2. Kun huomioidaan vanha kerrosala 477 k-m 2 on rakennusoikeuden ylitys AL tontilla 45 k-m 2 eli 4,9 %. AO tontilla rakennusoikeutta käytetään kuitenkin vain 57 m 2 jolloin käytettävä tehokkuus on vain 0,06. Näin ollen rakennusoikeuden ylitystä kokonaisuutena voidaan pitää vähäisenä jolloin se käsitellään rakennusluvan yhteydessä MRL 175 :n mukaisena vähäisenä poikkeuksena. Rakennusoikeutta laskettaessa ulkoseinän paksuutena on käytetty 250 mm MRL 115 :n mukaan. Selvitys naapurien kuulemisesta: Naapureita on kuultu. Huomautuksia ei ole esitetty. Rakennustarkastajan lausunto: Poikkeamahakemusta puolletaan. Mahdollisen myönteisen poikkeamapäätöksen jälkeen edellytykset rakennusluvan myöntämiselle ovat olemassa. Vanhan rakennuksen purkulupa ratkaistaan joko rakennusluvan yhteydessä tai erillisellä purkulupapäätöksellä. - Tekltk Kiinteistö Oy Möllerinkulman rakennushanke sijoittuu Ilmajoen keskustaan, Palontien ja Jussintien kulmaukseen, Herralan kunnanosaan, kortteliin 26. Paikka on merkitty alla olevaan karttaan. Korttelissa on voimassa 25 vuotta vanha asemakaava. Alue rajoittuu liikennealueeseen, katualueeseen, YS korttelialueeseen sekä pie-

25 Tekninen lautakunta neltä osalta erillispientalojen korttelialueeseen. Palontiehen rajoittuvan tontin ja tontinosan yhdistäminen ja osittainen käyttötarkoituksen tarkistus on perusteltua niiden sijainnin ja YS korttelialueeseen liittyvänä myös käyttötarkoituksen perusteella. Laajennus tulee palvelemaan pääkäyttötarkoitukseltaan asumista. Lisäksi erillisenä pientalotonttina rakennuspaikka 3 on nykyisen rakentamiskäytännön mukaan muodoltaan haasteellinen toteuttaa. Asuinkäyttöön tuleva laajennus on käytöltään voimassa olevan kaavan merkinnän luonteista. Kaavamerkinnöistä poikkeaminen siten, että autopaikat sijaitsevat osittain istuttamiseen varatulla tontin osalla on perusteltua kokonaisratkaisun mahdollistamiseksi. Rakennushanke ei johda merkittävään rakentamiseen. Kaavoitusarkkitehdin ehdotus: Ratkaisu: Tekninen lautakunta suostuu hakemukseen. Perustelu: Rakennushanke ei aiheuta haittaa kaavoitukselle tai alueiden käytön muulle järjestämiselle. MRL 172 Päätös on voimassa antopäivästä lukien kaksi vuotta. Ehdotus hyväksyttiin yksimielisesti. Päätös annetaan julkipanon jälkeen. (Lisätietoja: kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola, puh )

26 Tekninen lautakunta TEK 126 TIEDOKSI SAATETTAVAT ASIAT Ei tiedoksi saatettavaa.

27 Tekninen lautakunta TEK 127 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Ei muita asioita.

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 29.3.2011, kello 16.30 17.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 24.5.2011, kello 16.30 17.23 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3

TEK 195 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS 2 TEK 196 VALITAAN PÖYTÄKIRJAN TARKASTAJAT 2 NIEMELÄN ALUEEN KUNNALLISTEKNIIKAN SUUNNITELMAT 3 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 18 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 16.30 17.38 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Juhani, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 16 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 4.10.2011, kello 16.30 20.55 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.3.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Erkin Haussi, Nikkolantie 114 Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Lahti Tapani, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO

Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO Kunnanhallitus 140 19.05.2014 SUUNNITTELUTARVERATKAISUHAKEMUS / LUNKI PENTTI JA SISKO 249/60.605/2011 KHALL 228 Sisko ja Pentti Lunki ovat jättäneet suunnittelutarveratkaisuhakemuksen omakotitalon ja talousrakennuksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 14.8.2012, kello 17.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 14 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 25.10.2011, kello 17.30 20.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Nuorisotalo Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala Jussi,

Lisätiedot

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala

Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Koko tila/määräala 31, YMP 10.5.2012 17:30 Suunnittelutarvepäätös kiinteistölle 535-404-8-124 Asia Hakija Asuinrakennuksen ja autosuoja/varaston rakentaminen. Nietula Matti ja Anita Poutakuja 3 B 2 37470 Vesilahti Rakennuspaikka

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 11.10.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Suunnittelulautakunta sivu 1 Kokousaika 14.11.2012, kello 16.30 18.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Lahti Tapani,

Lisätiedot

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 )

Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) Kunnanhallitus 301 03.11.2014 Suunnittelutarveratkaisu asuinrakennuksen rakentamiseen / Jorma Moilanen (MRL 137 ) 3564/11.111/2014 KHALL 301 Hakija Nimi Moilanen Jorma Osoite Palokankaantie 45, 92400 Ruukki

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 11 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 9.8.2011, kello 17.30 17.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 5.3.2012, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 28.8.2012, kello 17.30 18.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 )

Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) Kunnanhallitus 79 10.03.2014 Poikkeamislupa osayleiskaavan osoittamasta maankäytöstä/eeva ja Paavo Runtti (MRL 137 ja 171-173 ) 3390/11.111/2014 KHALL 79 Hakija Nimi Eeva ja Paavo Runtti Osoite Lodentie

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 27.3.2012, kello 17.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 10 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 30.5.2011, kello 16.30 17.10 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.5.2011, kello 17.30 18.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11.

Kortteli: 281 ASEMAKAAVAN MUUTOS. Kunnanhallituksen kaavoituspäätös 2.11.2015 236 Osallistumis- ja arviointisuunnitelma nähtävänä 13-26.11. ILMAJOKI 16.12.2015 Ahonkylä Asemakaavan muutoksen selostus, KORTTELI 281, TONTIT 1 JA 2 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT 1.1 Tunnistetiedot Alue: VIHTAKALLION ALUE Kunta: ILMAJOKI Kunnanosa: AHONKYLÄN KUNNANOSA

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1. Puhelin/sähköpostikokous ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 21.1.2013, kello 15.45 16.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelin/sähköpostikokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 31.1.2012, kello 09.00 9.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015

Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Maankäyttölautakunta 140 03.12.2014 Maankäyttölautakunta 10 21.01.2015 Suunnittelutarveratkaisu / Koskimäki / Ohkolan kylä, Eerola-Kortistotie / 505-410-57-5 / Omakotitalon rakentaminen määräalalle 2 /

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 7 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 18.4.2011, kello 16.30 17.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 10.4.2012, kello 17.30 18.20 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 2/2012 Rakennuslautakunta sivu 20 Kokousaika 21.03.2012 klo 15.00-15.21 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja Keskinen

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 55 26.02.2014. 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2014 1 (1) 55 Asianro 535/10.02.04/2014 Poikkeaminen (LTK) / Ryönä, 451-2-26 (Kaarinniementie 150) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 6 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 24.4.2012, kello 17.30 18.15 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna

Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna KIINTEISTÖ- JA HAUTAUSTOIMEN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika Tiistai 13.2.2018 kello 18.00 Kokouspaikka Kiinteistötoimisto, Verhonkatu 25-27, Hämeenlinna Läsnä Antti Hieta puheenjohtaja Käsitellyt asiat 1

Lisätiedot

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334

Ilmajoen kunnan kaavoitustoimi Ilkantie 17 PL 20, 60801 Ilmajoki. Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. 044 4191 334 Ilmajoki Asemakaavan muutos ja kumoaminen 2014 Antila-Paalutien alue Kaavaselostus 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Kunnanosa: Alue: Korttelit: Kaava: Ilmajoki Siltalan kunnanosa Antila-Paalutien

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 50 20.03.2013. 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 4/2013 1 (1) 50 Asianro 1905/10.00.02.04/2013 Nilsiässä sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Maaomaisuuden hallintapalvelut Kuopion kaupungin

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali)

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu , kello 19:00 19:40. Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Maaseutulautakunta sivu 1 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet 5.4.2011, kello 19:00 19:40 Virastotalon kokoushuone (vanha käräjäsali) Nikkola Antti,

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 143 25.06.2014. 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 10/2014 1 (1) 143 Asianro 3804/10.03.00.01/2014 Poikkeaminen (LTK) / Lamperila, 419-3-117 (Suovunniementie 131) Suunnittelujohtaja Tapio Räsänen Kaupunkiympäristön suunnittelupalvelut

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 3 Tekninen lautakunta 6.3.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 6.3.2014 klo 16.30 17.55 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Päivi Heinilä Irja Keskinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 19 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 9.12.2011, kello 16.00 16.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13. Tekninen lautakunta 15.12.2010 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 13 Tekninen lautakunta 15.12.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 15.12.2010 klo 16.30 17.15 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Lehtinen

Lisätiedot

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä

Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala. Muut Haimila Veikko tekninen johtaja, esittelijä Iitin kunta Pöytäkirja 3/2016 39 Kaavoitustoimikunta 14.03.2016 Aika 14.03.2016 klo 18:00-18:24 Paikka Iitin Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone, Rautatienkatu 20, Kausala Saapuvilla Poissa Laitinen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1. Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 17.3.2011, kello 14.00 15.30 Kokouspaikka Westenergy Oy:n jätevoimala, Vaasa Saapuvilla olleet jäsenet Ilmajoki: Alavus:

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 30.6.2011, kello 16.30 18.30 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS

PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS PARAISTEN KAUPUNKI KIRJAISSUNDET RANTA-ASEMAKAAVA- MUUTOS Maanmittari Oy Öhman 2014 RANTA-ASEMAKAAVASELOSTUS 1 PERUS- JA TUNNISTETIEDOT Ranta-asemakaavaselostus koskee 2.1.2014 päivättyä ranta-asemakaavakarttaa.

Lisätiedot

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta

14 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen. 14 Pöytäkirjan tarkastajien valinta PORNAISTEN KUNTA Kokouskutsu 4/2019 Kuntakehitysjaosto KOKOUSAIKA torstai 12.9.2019 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Pornaisten kunnanvirasto, Kirkkotie 176, hallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Liite

Lisätiedot

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie

ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Kaavatunnus 1/7 5-021 Asianumero 471/10.02.03/2015 ASEMAKAAVAN MUUTOKSEN SELOSTUS Herunen, Valssitie Asemakaavan muutos koskee asemakaavan mukaista puistoaluetta Valssitien alueella. Asemakaavan muutoksella

Lisätiedot

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain:

Toimenpide eriteltynä rakennuksittain: Hakemusnumero 2011-0002 Päätöspäivä 02.03.2011 20 Iin seurakunta Puistotie 3 91100 II RN:o 130:1 Pahkaniemi Rakennuspaikan osoite Suittisuontie 630 Kierikin osayleiskaava Pinta-ala 3700,00 m² Rakennustoimenpide

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 7033/ /2014 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 3/2015 1 (1) 34 Asianro 7033/10.03.00.01/2014 Vastine oikaisuvaatimukseen koskien poikkeamista ja suunnittelutarveratkaisua tilalla 410-7-95 Kotikumpare, Haminanlahti Yleiskaavajohtaja

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 6/2018 Ympäristölautakunta Sivut 43-46 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 16.8.2018 klo.16.00

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 13.2.2012, kello 8.45 9.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Puhelinkokous Haavisto Veli, puheenjohtaja Hautala Salme Knuuttila

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 7/2011 Rakennuslautakunta sivu 91 Kokousaika 28.9.2011 klo 15.15-16.05 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari Viuhkola

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 8 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 31.5.2011, kello 17.00 18.12 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Haapala

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta 18.5.2011 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 18.5.2011 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 18.5.2011 klo 16.30 17.30 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 41 Tekninen lautakunta Nro 6/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 17.9.2015 klo 17-18.40 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5/2017 Ympäristölautakunta Sivut 55- KOKOUSAIKA Torstai 6.7.2017 klo.16.00 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana)

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 2 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 7.2.2011, kello 16.30 18.42 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kunnantalon kokoushuone

Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 31.10.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 15.11.2016 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 71 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14

ILMAJOKI. Ahonkylä Niemelän alue. asemakaavan muutos. Kaavoitustoimi 20.9.2013. 1 Perus- ja tunnistetiedot. 1.1 Tunnistetiedot. Korttelit: kortteli 14 ILMAJOKI Ahonkylä Niemelän alue Asemakaavan muutos Kaavoitustoimi 20.9.2013 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kaavan laatija Vireille tulo Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 13 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 20.8.2012, kello 16.30 18.50 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5403/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 221 Asianro 5403/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-419-3-104-M606 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus

Lisätiedot

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi

valmistelija: anna-kaisa.kauppinen@kirkkonummi.fi Kunnanhallitus 341 02.11.2015 Kunnanvaltuusto 5 16.11.2015 5 Kuuden tontin ostaminen Masalan keskustan asemakaava-alueelta 740/10.00.02/2015 Kunnanhallitus 02.11.2015 341 Kunta on neuvotellut YIT Rakennus

Lisätiedot

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine

Kosken Tl kunta Esityslista Nro 4/2018. Rakennuslautakunta Kosken Tl kunnanvirasto. Kalle Ahola Riikka Laine Rakennuslautakunta 28.8.2018 1 Kokousaika Tiistai 28.8.2018 kello 18:00- Kokouspaikka Kosken Tl kunnanvirasto Saapuvilla olleet jäsenet Läsnä Poissa Puheenjohtaja Varapuheenjohtaja Jäsenet: Pekka Kulmanen

Lisätiedot

Hakija: Pasila Petteri ja Minna

Hakija: Pasila Petteri ja Minna Rakennuslautakunta 14 04.02.2015 Kaavoitustoimikunta 15 02.03.2015 Kunnanhallitus 50 09.03.2015 Poikkeamislupa, Pasila Petteri ja Minna 495/10.03.00.02/2015 Rakennuslautakunta 04.02.2015 14 Hakija: Pasila

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- Keskiviikko klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 2/2018 Ympäristölautakunta Sivut 9- KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Keskiviikko 28.3.2018 klo.16.00.

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 4 Lakeuden jätelautakunta sivu 1 Kokousaika 15.11.2011, kello 18.00 19.20 Kokouspaikka Ilmajoen kunta, kunnanhallituksen kokoushuone, Ilkantie 18 Saapuvilla olleet jäsenet

Lisätiedot

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle

Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle Kaupunkikehityslautakunta 24 28.06.2017 Poikkeamislupa 458 Muukkolan kylän tilalle Vanhaturkia RN:o 6:3 muodostettavalle määräalalle 456/10.03.00.02/2017 KAKEL 24 Esittelijä: Toimialajohtaja Pasi Leimi,

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 12 Tekninen lautakunta 13.11.2014 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 13.11.2014 klo 16.30 17.50 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Satu Hoffren Irja

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5. Tekninen lautakunta ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 25.5.2010 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 25.5.2010 klo 16.30 17.20 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Vierikko Jussi Silvennoinen

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 15 Tekninen lautakunta Nro 3/2015 KOKOUSAIKA Torstaina 28.5.2015 klo 17-18.05 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalon

Lisätiedot

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA

PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA PADASJOKI KEULAINMETSÄN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS Keulainniemi OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue ja maanomistus Päiväys 9.1.2017 Alue sijaitsee Padasjoen kunnan Jokioisten kylässä

Lisätiedot

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala

1 RAKENNUS- Kunnan tai kaupungin osa / kylä Kortteli ja tontti / rakennuspaikka Rek. n:o Koko tila PAIKKA Määräala Suunnittelutarveratkaisu- OULUN SEUDUN RAKENNUSVALVONNAT hakemus Hailuoto Haukipudas Kempele Kiimiki Liminka (MRL 137 ) Lumijoki Muhos Oulu Oulunsalo Tyrnävä Suunniteltu rakennuspaikka sijaitsee MRL 16

Lisätiedot

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone

Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: Kokoustiedot Aika Tiistai klo Kunnantalon kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 16.3.2016 Kokoustiedot Aika Tiistai 29.3.2016 klo 19.00 Paikka Kunnantalon kokoushuone Käsiteltävät asiat 16 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA

Lisätiedot

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00.

Kokouksen tarkastettu pöytäkirja, johon on liitetty oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus, pidetään yleisesti nähtävänä 13.12.2012 klo 13:00 15:00. RAUTAVAARAN KUNTA KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta 5.12.2012 KOKOUSAIKA Tiistaina 11.12.2012 klo 16.00 KOKOUSPAIKKA Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Sivu Liite 1 108 75

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 1 Perusturvalautakunta Hallintoasioista sivu 1 Kokousaika 10.2.2011, kello 18.00 19.25 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalon kahvio Löppönen Markku, puheenjohtaja

Lisätiedot

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2

ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84. Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55 Isonkyrön virastotalo, kokoushuone 2 ISONKYRÖN KUNTA PÖYTÄKIRJA No 4/2014 Ympäristölautakunta Sivu 84 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Keskiviikko 7.5.2014 klo 18.30 18.55

Lisätiedot

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311

Kaavoitusarkkitehti Kaisa Sippola puh. (06) 4191 334, 044-4191 334 fax (06) 4191 311 ILMAJOKI NIEMELÄN ALUE Asemakaavan muutos Ahonkylän kunnanosa kortteli 14 LÄHTÖTIEDOT 1 Perus- ja tunnistetiedot 1.1 Tunnistetiedot Kunta: Ilmajoki Kunnanosa: Ahonkylä Kaava-alue: Niemelän alue Korttelit:

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5398/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 220 Asianro 5398/10.03.00.01/2016 Poikkeaminen (KH) / Kuopio 297-510-10-33 Va. yleiskaavajohtaja Matti Asikainen Strateginen maankäytön suunnittelu Selostus Rakennuspaikka

Lisätiedot

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi

KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli (at) sipoo.fi Valtuusto 9 07.04.2014 9 S 23 Söderkullan asemakaavan eteläosan kumoaminen, ehdotus 324/10.02.03/2013 KAAVJAOS 10 Kaavoitusjaosto 18.1.2012 Valmistelija: kaavoitusarkkitehti Johanna Horelli johanna.horelli

Lisätiedot

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne

Oikarinen Hannu Perttunen Jimmy. Suokanerva Hanne Pelkosenniemen kunta KOKOUPÖYTÄKIRJA/ Sivu Kunnanvaltuusto ESITYSLISTA 1 No 1/2008 KOKOUSAIKA Perjantaina 18.01.2008 kello 13.00-14.00 KOKOUSPAIKKA Pelkosenniemen kunnanviraston, valtuustosali SAAPUVILLA

Lisätiedot

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ)

TEKNLTK:156/2011 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK:156/2011 KV 58 JÄRVIMAAN RANTA-ASEMAKAAVAN MUUTOS (NIEMENKYLÄ) TEKNLTK 5.4.2011 27 Oheismateriaali Liite 4 Kaj Strandberg hakee muutosta voimassa olevaan Järvimaan rantaasemakaavaan 15.03.2011

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/ (1) Kaupunginhallitus Asianro 5025/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 19/2016 1 (1) 223 Asianro 5025/10.00.01.04/2016 Kiinteistöä Ekosorsa 297-430-1-277 koskeva maankäyttösopimus ja sopimus yhteistoiminnasta Vs. kiinteistöjohtaja Lauri Lytsy Maaomaisuuden

Lisätiedot

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue

ILOMANTSI Kirkonkylä OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA. Päiväys 30.1.2015. KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue ILOMANTSI Kirkonkylä Päiväys 30.1.2015 KURENKANKAAN ASEMAKAAVAN MUUTOS JA LAAJENNUS Palstatien alue OSALLISTUMIS- JA ARVIOINTISUUNNITELMA 1. Suunnittelualue Suunnittelualue sijaitsee Ilomantsin Kirkonkylän

Lisätiedot

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ

38 RANTA-ASEMAKAAVAN LAATIMINEN OSALLE KANKARINJÄRVEÄ ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 5 Tekninen lautakunta 19.8.2015 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.8.2015 klo 16.30 17.25 Kunnanviraston kokoushuone Petteri Wiinamäki Irja Keskinen Jussi

Lisätiedot

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus

KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KONNEVEDEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2016 Sivu 45 (51) Kunnanhallitus KOKOUSAIKA Maanantai 16.5.2016 kello 18.00-19.30 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Konneveden

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 3 Ympäristölautakunta sivu 1 Kokousaika 8.3.2011, kello 17.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Ilkanrati, kokoushuone Hahtola Aulis, puheenjohtaja Hannuksela

Lisätiedot

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64

LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 LEMIN KUNTA Pöytäkirja Sivu 64 Tekninen lautakunta Nro 6/2012 KOKOUSAIKA Torstai 2.8.2012 klo 18.00 18.35 KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (Ja merkintä siitä, kuka toimii puheenjohtajana) Kunnantalo,

Lisätiedot

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone

Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Jämijärven kunta KOKOUSKUTSU Tekninen lautakunta Laatimispäivämäärä: 2.10.2017 Kokoustiedot Aika Maanantai 9.10.2017 klo 17.00 Paikka Jämijärven kunnanviraston kokoushuone Käsiteltävät asiat 70 KOKOUKSEN

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1. Ilkanrati, kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 9 Tekninen lautakunta sivu 1 Kokousaika 15.5.2012, kello 16.30 18.00 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Poissa Ilkanrati, kokoushuone Saunamäki Anssi, puheenjohtaja

Lisätiedot

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1

UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 UTAJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 1 Lupa- ja valvontalautakunta AIKA 15.08.2018 17:00-18:26 PAIKKA Roomari sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 9 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 10 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20

135 21.10.2014 158 09.12.2014. Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta Rakennus- ja ympäristölautakunta 135 21.10.2014 158 09.12.2014 Lausunto Uudenmaan ELY-keskukselle poikkeamisasiassa 14-43-POY / Österby 498-3-20 Rakennus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1

Espoon kaupunki Pöytäkirja 158. Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 Kaupunginhallitus 16.05.2016 Sivu 1 / 1 1950/2016 02.07.00 Kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto 49 9.5.2016 158 Kiinteistöosakeyhtiön myynti LVI-Wabek Oy:lle Koskelosta, kortteli 82001

Lisätiedot

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti

MARKKU LEPPÄLAHTI Markku Leppälahti YPÄJÄN KUNTA Kunnanhallitus ASIALUETTELO 14/2015 KOKOUSAIKA 12.11.2015 klo 18.00 KOKOUSPAIKKA Kunnanvirasto, Perttulantie 20 KÄSITELTÄVÄT ASIAT NRO LIITE 152 Toimielinten pöytäkirjat 153 Saapuneet asiakirjat

Lisätiedot

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello

MERIJÄRVEN KUNTA PÖYTÄKIRJA. KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / KOKOUSAIKA kello PÖYTÄKIRJA KUNNANVALTUUSTO Nro 1 / 2017 KOKOUSAIKA 1.3.2017 kello 19.00-20.20 KOKOUSPAIKKA: LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kilpukan ruokala Jäsenet paikalla: Varajäsenet järjest.: paikalla: Alaranta Juhani

Lisätiedot

MYLLYLÄ KORTTELI 0608

MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ORIMATTILAN KAUPUNKI MYLLYLÄ KORTTELI 0608 ASEMAKAAVAN MUUTOS KAAVASELOSTUS Asemakaavamuutoksen selostus, joka koskee 29.8.2016 päivättyä asemakaavakarttaa. Asemakaavamuutos koskee osaa korttelista 0608.

Lisätiedot

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen

Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen hyväksyminen Tekninen lautakunta 75 18.11.2015 Kunnanhallitus 298 07.12.2015 Kunnanhallitus 175 29.06.2016 Rautavaaran paloaseman suunnitelmien hyväksyttäminen ja rakentamispäätöksen valmistelu/rakentamispäätöksen

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Kunnanvaltuusto sivu 1. Oheisen liitteen mukaan

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Kunnanvaltuusto sivu 1. Oheisen liitteen mukaan ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 5 Kunnanvaltuusto sivu 1 Kokousaika 17.9.2012, kello 18.00 19.56 Kokouspaikka Ilmajoen kunnantalo Saapuvilla olleet jäsenet Oheisen liitteen mukaan Muut saapuvilla olleet

Lisätiedot

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012

KIHNIÖN KUNTA ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8. Tekninen lautakunta 19.9.2012 ESITYSLISTA / KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 8 Tekninen lautakunta 19.9.2012 Kokousaika Kokouspaikka Saapuvilla olleet et 19.9.2012 klo 16.30 17.45 Kunnanviraston kokoushuone Keskinen Irja Jussi Vierikko Silvennoinen

Lisätiedot

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA

MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA MAANKÄYTTÖSOPIMUS JA ESISOPIMUS MÄÄRÄALAN KAUPASTA 1. JOHDANTO 1.1 Sopijapuolet Rovaniemen kaupunki (1978283 1) Hallituskatu 7, PL 8216 96101 Rovaniemi jäljempänä Kaupunki Redinor Oy (0919708 1) perustettavan

Lisätiedot

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone

ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Kunnanhallitus sivu 1. Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone ILMAJOEN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA nro 12 Kunnanhallitus sivu 1 Kokousaika 20.6.2011, kello 17.00 20.02 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Kunnantalo, kunnanhallituksen kokoushuone Haavisto Veli, puheenjohtaja

Lisätiedot

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos

Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos -3, YMP 13.4.2016 17:30 Nivalan kaupunki Tekninen lupajaos 13.4.2016 Huom! Kokous on teknisen osaston kokoushuoneessa! Esityslista 2/2016 -1, YMP 13.4.2016 17:30 Kokousaika 13.4.2016 klo 17.30 - Kokouspaikka

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) Kaupunkirakennelautakunta 21 11.02.2015. 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 2/2015 1 (1) 21 Asianro 589/10.00.02.01/2015 Maaningalla sijaitsevien rakennuspaikkojen luovutusehdot Kiinteistöjohtaja Jari Kyllönen Tonttipalveluyksikkö Kuopion kaupungin

Lisätiedot

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari

KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119. Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla, Kolari KOLARIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA NRO 9/2011 Rakennuslautakunta sivu 119 Kokousaika 14.12.2011 klo 13.00-13.45 Kokouspaikka Saapuvilla olleet jäsenet Muut saapuvilla olleet Kunnanhallituksen kokoushuone kunnanvirastolla,

Lisätiedot

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone

RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23. Torstai klo Kunnanvirasto, kunnanhallituksen huone RAUTALAMMIN KUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Nro 4/2018 Ympäristölautakunta Sivut 23 KOKOUSAIKA KOKOUSPAIKKA SAAPUVILLA OLLEET JÄSENET (ja merkintä siitä, kuka toimi puheenjohtajana) Torstai 3.5.2018 klo.16.00 16.08

Lisätiedot