TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 9.10.2013 1"

Transkriptio

1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko kello Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen puheenjohtaja Jaana Jaakola varapuheenjohtaja Mari Korhonen jäsen Jyrki Välimäki jäsen Hannu Hurme sihteeri, yhteisten työmuotojen johtaja Kutsuttuina Atte Airaksinen Marja Ruusu Mirkka Torppa Poissa Hannu Isolauri varajäsen Hannu Kallio hallintojohtaja Riitta Karjalainen jäsen Kari Kiesiläinen jäsen Laura Langh-Lagerlöf jäsen Liisa Purho varajäsen Heimo Rinne KN:n puheenjohtaja Pekka Saarela kirkkoneuvoston edustaja ASIALISTA 7/ Kokouksen avaus, laillisuus ja päätösvaltaisuus. 100 Pöytäkirjantarkistajien valinta. 101 listan hyväksyminen. 102 VARHAISKASVATUKSEN YKSIKÖN KERHOJEN MAKSUVAPAUTUKSET SYYS- KAUDELLA OPPILAITOSPASTORI ATTE AIRAKSISEN RAPORTTI SUOMEN AMMATTIOSAA- MISEN MM- JOUKKUEEN PAPIN TOIMINNASTA LEIPZIGIN MAAILMANMESTA- RUUSKISOISSA VUODEN 2014 KEHITTÄMISSUUNNITELMAT 105 KASVATUSASIAINKESKUKSEN ESITYS YHTEISEKSI KOULUTUKSEKSI TURUN JA KAARINAN N LEIRIKESKUSKULJETUSTEN KILPAILUTTAMINEN VUODELLE GRETA STEENVOORDEN ANOMUS LEIRIN SAKKOMAKSUN KOHTUULLISTA- MISESTA 108 LEIRIHINNASTOJEN TEKSTIEN TARKENTAMINEN GRETA STEENVOORDENIN ANOMUKSEN PERUSTEELLA 109 asiat. 110 Muut mahdolliset asiat.

2 Seuraavan kokouksen ajankohta. 112 Kokouksen päättäminen ja muutoksenhaku. 99 KOKOUKSEN AVAUS, LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS Kokous todetaan lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. Puheenjohtaja avasi kokouksen kello todeten sen samalla lailliseksi ja päätösvaltaiseksi. 100 PÖYTÄKIRJAN TARKISTAJIEN VALINTA Pöytäkirjan tarkistajiksi vaalitaan Riitta Karjalainen ja Kari Kiesiläinen. Pöytäkirjan tarkistajiksi valittiin Jaana Jaakola ja Mari Korhonen. 101 ESITYSLISTAN HYVÄKSYMINEN lista hyväksytään. Ei oikaisumahdollisuutta 102 VARHAISKASVATUKSEN YKSIKÖN KERHOJEN MAKSUVAPAUTUKSET SYYSKAUDELLA 2013 Maksuvapautustyöryhmä esittää kasvatusasiain johtokunnalle kahden kesäkerhomaksun ja yhdeksän iltapäivätoimintaa koskevan maksuvapautuksen myöntämistä. Työryhmän pöytäkirja perusteluineen ja hakemukset ovat nähtävillä kokouksessa. Työryhmä esittää: 1. Maksuvapautus DK:n ja LK:n kesäkerhomaksusta % (85 /kk) 2. Maksuvapautus OH:n ja DH:n kesäkerhomaksusta % (85 /kk) 3. RA:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elo-joulukuulta % (85 / kk)

3 Maksuvapautus AH:n iltapäiväkerhomaksusta syys-joulukuulta % (85 /kk) 5. LK:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta syys-joulukuulta % (42,5 /kk.) 6. LM:n ja AM:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elojoulukuulta % (42,50 / kk). 7. NF:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elo-joulukuulta % (85 /kk) 8. RH:n maksuvapautus 100 % elo-joulukuulta % (85 /kk) 9. KK:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elo-joulukuulta % (85 /kk) 10. MA:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elo-joulukuulta % (85 / kk) 11. CV:n maksuvapautus iltapäiväkerhomaksusta elo-joulukuulta % (85 / kk) Kasvatusasiain johtokunta myöntää maksuvapautukset maksuvapautustyöryhmän esityksen mukaan. Tarja Rautiainen, Mirkka Torppa, anojat. vaatimus mahdollinen. Valmistelija Mirkka Torppa, , mirkka.torppa@evl.fi 103 OPPILAITOSPASTORI ATTE AIRAKSISEN RAPORTTI SUOMEN AMMATTIOSAAMISEN MM- JOUKKUEEN PAPIN TOIMINNASTA LEIPZIGIN MAAILMANMESTARUUSKISOISSA 2013 Oppilaitospastori Atte Airaksinen on laatinut laajan raportin toiminnastaan ammattiosaamisen MM-kisoissa Leipzigissa vuonna Liite 1 103/2013 Perinteiseen tapaan tehtävä oli täynnä vauhtia ja yllättäviä tilanteita. Hotellihuoneet eivät olleet tilatun kaltaisia, tavaroita oli kadoksissa, ruokailuihin ei ollut aikaa, eivätkä aikataulut aina pitäneet. Silti kaikesta selvittiin. Avajaisissa juhlapuhujien joukossa olivat sekä Angela Merkel että opetusministeri. Kisat onnistuivat Suomen joukkueelta hyvin. Mitaleita Suomelle kertyi kuusi: kultaa Tytti Hongistolle muoti ja vaatetus lajissa (540 pistettä), hopeaa Antrei Hartikaiselle huonekalupuuseppä-lajissa sekä Anna Blubaumille lähihoitajana. Pronssimitalin saivat Soila Korhonen, lentokonehuollossa, Säde Tilsala floristiikassa sekä Joonas Innanen teräsrakennetyössä. Lisäksi 19 suomalaiskilpailijaa saavutti diplomisijan. Tämä tarkoittaa siis sitä, että reilusti yli puolet joukkueesta oli keskiarvon pa-

4 remmalla puolella! Maiden välisessä vertailussa Suomi oli yhdeksäs, parhaiten sijoittunut Pohjoismaa. Omia tuntojaan Atte tiivistää: Kun keskellä kesää tein lähtöä Saksaan, mietin laukkua pakatessani sitä, että ihmisen täytyy olla hieman hullu kun jaksaa tätä touhua vuodesta toiseen. Kolmantena kilpailupäivänä muistan taas kulkeneeni kilpailupaikan käytäviä kiikuttamassa ruokaa lajipaikalle ja miettineeni sitä, kuinka olin sillä hetkellä maailman onnellisen ihminen ollessani osa kaikkea tätä toimintaa. Maajoukkuetoiminnassa on siis kaikessa rankkuudessakin jotain ainutlaatuisen hienoa! On hienoa olla mukana toimimassa kaikkien niiden nuorien kilpailijoiden apuna, olla jakamassa heidän suurta panostaan valmennusjaksolla, olla mukana kulkemassa vierellä vaativan kisakoitoksen ajan huolehtien siitä, että heillä on mahdollisuus keskittyä vain tärkeimpään, omaan kilpailuunsa. Kisakoitos on papille kymmenen päivää töitä putkeen, herätys aikaisin aamulla, pitkä päivä tehden niitä näitä, nukkumaan puolen yön toisella puolen. Seuraavana päivänä taas lisää samaa. Kisa ja joukkuepesti on heittäytymistä täysillä mukaan, mitenkään muuten sitä ei voi kunnolla hoitaa. Se on joukkueen tukemista ihan kaikessa mitä se tarvitsee, oli kyse aineellisesta tai henkisestä tai hengellisestä. Se on sitä, että juostaan etsimässä lääkkeitä ja tarvikkeita (jopa keskellä yötä), seurataan kilpailusuoritteita ja puretaan suoritusta ruokatauoilla ja päivien päätteeksi. Toimitaan tulkkeina, puolustetaan kilpailijoita joukkuejohtajien kokouksessa ja kisaorganisaation suuntaan. Ollaan tukena tarvittaessa myös suomalaisille eksperteille ja kilpailijoiden perheväelle. Halukkuuttani jatkaa mukana toiminnassa kyseltiin joukkueen palauteleirin yhteydessä syyskuussa. Jouduin vastaamaan, etten tiedä. Jatko on luonnollisesti osittain kiinni Kirkkohallituksen ja Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän halukkuudesta rahoittaa toimintaa. Se on kuitenkin myös kysymys jota joudun - kuten aiempienkin joukkueiden kohdalla henkilökohtaisesti pohtimaan tovin. Tiedän tämän työ merkityksen, mutta olen myös hyvin selvillä siitä kaikesta, mitä tämä työ vaatii niin ajan kuin voimavarojenkin suhteen. Vuosi on ollut rankka ja joukkuepesti on aina ylimääräinen lisä oppilaitospapin muutenkin jo riittävän täyteen kalenteriin. Seuraavat WorldSkills-kisat ovat Sao Paolossa Brasiliassa. Matka on pitkä. Aikaeron kanssa pitää toimia, kuten myös oletettavasti Eurooppaa jyrkemmän kielimuurin. Ilmasto on hyvin lämmin, mikä tarkoittaa mm. tarvetta tarkkailla huolellisesti joukkueen nestetasapainoa kisapäivien ajan. Itse kisajärjestelyt ovat ainakin puskaradion ennakkotietojen perusteella aivan erilaisella tasolla Saksaan verrattuna. Haasteita siis tulevaisuutta ajatellen piisaa runsaasti.

5 Kasvatusasiain johtokunta merkitsee raportin tietoonsa saatetuksi. Yhteinen kirkkoneuvosto. Valmistelija Hannu Hurme, , hannu.hurme@evl.fi 104 VUODEN 2014 KEHITTÄMISSUUNNITELMAT Koulutustyöryhmä on päiväämällään kirjeellä pyytänyt mennessä yksikköjen kehittämissuunnitelmia vuodelle Liite 1 104/2013 Vuoden 2014 talousarvioon on kehittämissuunnitelmissa hyväksyttävään koulutukseen esitetty varattavaksi euroa. Yksikkökohtaisia ohjeellisia määrärahoja ei ilmoiteta, vaan pyydetään tekemään koulutusesitykset todellisten tarpeiden mukaan ilman varauksia. Mikäli koko määräraha ei kulu tässä vaiheessa esitettyihin koulutuksiin, jää loppumääräraha käytettäväksi vuoden varrella ilmenevään koulutukseen koulutustoimikunnan päätöksellä. Koulutussuunnitelman laatimisessa noudatettavat yleisperiaatteet ovat: Koulutussuunnitelmaan kuuluu kaikki koulutus sekä useampipäiväiset seminaarit ja vastaavat (tili 4380). Poikkeuksen muodostavat neuvottelupäivät, vuosiaiheseminaarit, kirkkopäivät ja muut työalakokoontumiset, joihin osallistuminen maksetaan kunkin yksikön toimintamäärärahoista (tili 4381). Yhden päivän työntekijätapaamiset eivät yleensä ole koulutusta, ellei ohjelmasta muuta johdu. Seurakuntaneuvostot hyväksyvät oman seurakuntansa työntekijöiden koulutussuunnitelman ja kirkkoneuvosto yhteisten työmuotojen koulutussuunnitelman. Koulutussuunnitelmaan tulee kirjata kaikki koulutuksesta johtuvat kustannukset (kurssimaksut, koulutukseen kuuluvan työnohjauksen kustannukset, matkakustannukset ja päivärahat). Ulkomaille tehtävät opintomatkat on hyvissä ajoin esitettävä kirkkoneuvoston hyväksyttäviksi. Muilta osin kirkkoneuvoston hyväksymät koulutussuunnitelmat pannaan täytäntöön asianomaisten esimiesten toimesta. Vaikka yksikkökohtaisia ohjeellisia määrärahoja ei ole ilmoitettu, voidaan suuntaa-antavana yksikkökohtaisena summana pitää 1 % yksikön palkkasummasta, jonka mukaan yhtymän kokonaisvaraus on laskettu.

6 Kasvatusasiainkeskuksen osalta nämä summat ovat noin: Varhaiskasvatus Leirikeskukset Kasvatusasiainkeskuksen muu henkilöstö YHTEENSÄ Liitteenä olevassa esitys päätyy yhteensä noin euroon, joka summa jakaantuu yksikköjen kesken: Varhaiskasvatus 3884,00 Leirikeskukset 1582,60 Kasvatusasiainkeskuksen muu henkilöstö. 1502,69 YHTEENSÄ 6969,29 Varhaiskasvatus on lisäksi ideoinut joukon yhteisiä koulutuksia, joiden pääasiallinen kohderyhmä ovat lastenohjaajat, mutta jotka ovat avoimia ja hyödyllisiä myös muille ammattiryhmille. Itse järjestettyjen yhteisten koulutusten avulla saadaan laaja työntekijäjoukko koulutettua laadukkaasti mahdollisimman edullisesti ja työjärjestelyjen kannalta tehokkaasti. Tämänkaltaisiin koulutuksiin olisi taloudellisesti tiukkoina aikoina syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota. yhteisiksi koulutuksiksi esitetään tarkemmin omassa pykälässään ( 105/2013). Esitykset varhaiskasvatuksen henkilökohtaisiksi koulutuksiksi tukevat keskeisellä tavalla työntekijöiden työn arkea. Lapsityönohjaaja Minna Lempiäisen anomusta Kirkon varhaiskasvatuksen ohjaajan 3,5-vuotiseen koulutukseen (sosionomi AMK) ei puolleta, koska Lempiäinen on 9/2013 5/2014 välisenä aikana laajassa koulutuksessa, josta aiheutuu runsaasti poissaoloja. Koulutuksen jatkaminen välittömästi alkavalla uudella laajalla koulutuksella ei työyhteisön kannalta ole perusteltua, joskin koulutus sinällään olisi työn vaatiman ammattipätevyyden kannalta tärkeä (korvaa aiemmin lapsityönohjaajan pätevyyden edellytyksenä olleen ja nyt päättyneen KVEO-koulutuksen). Leirikeskusten koulutus on poikkeuksellisen edullista, koska koulutuksen järjestäjänä on Kirkon Paikat ja koulutus järjestetään seurakuntayhtymän omissa tiloissa, Heinänokan leirikeskuksessa. Kymmenen hengen koulutuksen kokonaishinnaksi tulee vain 345,30 euroa. Kasvatusasiainkeskuksen muu esitys vuoden 2014 henkilöstökoulutukseksi koostuu Atte Airaksisen työnohjaajakoulutuksesta ja Mia Pusan pastoraalikursseista, yhteensä 1502,69 euroa. Työnohjaus on hyvä työmenetelmä ja työkalu oppilaitosten koko työyhteisöstä, opiskelijoista ja henkilökunnasta huolta pidettäessä. Liite 2 104/2013 Kasvatusasiain johtokunta päättää esittää yhteisen kirkkoneuvoston hyväksyttäväksi liitteen 2 104/2013 mukaisen kehittämissuunnitelman vuodelle 2014.

7 Koulutustyöryhmä. Valmistelija Hannu Hurme , hannu.hurme@evl.fi 105 KASVATUSASIAINKESKUKSEN ESITYS YHTEISEKSI KOULUTUKSEKSI 2014 Varhaiskasvatuksen yksikkö on työntekijöiden henkilökohtaisen koulutuksen lisäksi ideoinut joukon yhteisiä koulutuksia, joiden pääasiallinen kohderyhmä ovat lastenohjaajat, mutta jotka ovat avoimia ja tarpeen myös muille ammattiryhmille kuten perhetyöntekijöille, perhetyön papeille, nuorisotyönohjaajille ja muille seurakuntien kasvatustehtävissä toimiville. Koulutussisällöt ovat nousseet esiin myös mm. yhtymän PE- SUE-työryhmässä. Itse järjestettyjen yhteisten koulutusten avulla saadaan laaja työntekijäjoukko koulutettua laadukkaasti mahdollisimman edullisesti ja työjärjestelyjen kannalta tehokkaasti. Tämänkaltaisiin yhteisiin täsmäkoulutuksiin on taloudellisesti tiukkoina aikoina syytä kiinnittää entistä enemmän huomiota. vuonna 2014 toteutettaviksi yhteisiksi koulutuksiksi on seuraava: 1. ÄÄNENKÄYTTÖ KASVATUSTILANTEISSA -KOULUTUS Aika: 5.2 ja klo ja pienryhmäohjauskerrat (5-8 pienryhmää, jotka kokoontuvat kahdesti 45 min ajan) Paikka: Seurakuntien toimitalo Kohderyhmä: Lastenohjaajat, perhetyöntekijät, nuorisotyöntekijät, perhetyön papit Kouluttaja: Pia Pajala Koulutuksen kuvaus: Kasvatusalan työtehtävissä äänenkäyttö vaatii erityistä huomiota työasentojen, taustahälyn, kuuluvuuden ja ryhmänhallinnan näkökulmista. Koulutuksen tavoitteena on kiinnittää kasvattajien huomio oman äänen käyttöön työvälineenä, äänihäiriöiden riskitekijöihin ja ennaltaehkäistä ääniongelmia. Koulutus kehittää tietoisuutta oman äänen voinnista ja antaa vihjeitä itsenäiseen äänen käytön työstämiseen.

8 Hinta: Noin 2000 euroa (riippuu osallistujamäärästä ja pienryhmien määrästä) 2. METSÄMÖRRI-KOULUTUS Aika: Paikka: Leirikeskus Kohderyhmä: Lastenohjaajat, perhetyöntekijät, nuorisotyöntekijät Kouluttaja: Suomen Latu ry Koulutuksen kuvaus: Metsämörri-koulutus on lasten ja perheiden kanssa työskenteleville suunnattu käytännönläheinen ympäristökasvatuksen lähestymistapa, jossa painopiste on ympäristökasvatuksen menetelmissä. Seurakuntayhtymän ympäristöohjelmassa varhaiskasvatuksen ympäristökasvatussuunnitelmalla on keskeinen rooli ympäristötoiminnan edistämisessä. Näin lasten ja perheiden kanssa työskentelevät tarvitsevat valmiuksia aihealueen edistämiseen kerhotyössä, tapahtumissa ja leireillä. Koulutusmalli on ainoa varhaiskasvattajille suunnattu alan koulutus. Hinta: Noin 5000 euroa (max 60 osallistujaa) 3. VANHEMMUUDEN PALIKAT Aika: Paikka: Leirikeskus / Turun kristillinen opisto Kohderyhmä: Lastenohjaajat, perhetyöntekijät, nuorisotyöntekijät, papit, diakoniatyöntekijät Kouluttaja: Kirkkohallitus KKP, Raija Ojell ja Arja Seppänen Koulutuksen kuvaus: Vanhemmuuden palikat ovat kirkon uusi sovellus seurakuntien, kuntien ja järjestöjen perhetyöhön. Perusidea on konkretisoida käytännönläheisesti vanhemmuuden eri alueita ja tätä kautta tukea vanhemmuutta ja kannustaa keskustelemaan siitä. Koulutus on suunnattu seurakuntien erilaisissa kasvatustehtävissä toimiville ja perheitä kohtaaville työntekijöille.

9 Hinta: 1000 euroa (noin 60 osallistujaa) 4. LIIKUNTA VARHAISKASVATUKSESSA Aika: ja Paikka: Seurakuntatalot / Turun kristillinen opisto (liikuntasali) Kohderyhmä: Lastenohjaajat, perhetyöntekijät, nuorisotyöntekijät Kouluttaja: Lounais-Suomen liikunta ja urheilu Koulutuksen kuvaus: Liikuntakasvatus ja liikkumisen vahvistaminen seurakunnallisessa kasvatustyössä on ajankohtainen kirkon kasvatustyön painopiste. Huomion kohteena on erityisesti pienten lasten ja perheiden liikunnallisuuden lisääminen. Liikunta ei ole seurakunnan työntekijöiden perinteisiä vahvuusalueita, ja siksi aihealueen edistäminen vaatii huomiota. Kahden koulutuksen tavoitteena on työntekijöiden kasvatusajattelun vahvistaminen ja menetelmällisen osaamisen laajentaminen. Pyrkimyksenä on monialaisemman liikuntakasvatuksen toteuttaminen, jolla on integroituna myös kristillisen kasvatuksen pyrkimyksiä. Koulutussisällöt jakautuvat kahteen: sisäliikunta ja perheliikunta. Koulutukseen liitetään työntekijöiden omat kehittämishankkeet liikuntakasvatuksen toteutuksessa omalla työalallaan ja niiden seuranta ja arviointi. Hinta: 800 euroa Kasvatusasiain johtokunta päättää esittää koulutustyöryhmälle, että se toteuttaisi esittelyn mukaiset koulutukset vuonna Koulutustyöryhmä Valmistelija Hannu Hurme , hannu.hurme@evl.fi

10 TURUN JA KAARINAN N LEIRIKESKUSKULJETUSTEN KILPAILUTTA- MINEN VUODELLE 2014 Kasvatusasiain keskuksen voimassa oleva kuljetussopimus päättyy Leirikuljetuksista on vuonna 2013 vastannut Jalobus. Aiemmin kasvatusasiainkeskus on järjestänyt säännöllisen liikenteen Kunstenniemen leirikeskukseen, sekä tarvittaessa liikennöinnin Heinänokan, Houtskarin, Pyölinrannan ja Sinapin leirikeskuksiin. Heinänokan ja Sinapin leirikeskuksiin pääsee julkisen liikenteen busseilla. Houtskarin ja Pyölinrannan leirikeskuksiin liikennöintiä on varsin vähän. Tästä syystä esitetään, että liikennöintiperiaatetta muutetaan siten, että Kunstenniemen linjaliikenne hoidetaan jatkossakin kasvatusasiain keskuksen toimesta. Sen sijaan kuljetuksista Heinänokkaan, Houtskariin, Pyölinrantaan ja Sinappiin vastaa tilausbussia tarvitessaan ryhmä itse. Kasvatusasiainkeskus neuvottelee Kunstenniemen liikenteestä vastaavan liikennöitsijän kanssa näitä kuljetuksia varten sopimushinnan ja voi tarvittaessa hoitaa bussin tilauksen ryhmän puolesta. Ryhmällä on kuitenkin oikeus käyttää kuljetuksiinsa myös muita, sopivaksi katsomiaan liikennöitsijöitä. tarjouspyynnöksi, mallisopimukseksi ja tarjouslomakkeeksi ovat liitteinä. Liitteet /2013 Käsittely Kasvatusasiain johtokunta päättää kilpailuttaa leirikeskuskuljetukset vuodelle 2014 liitteen mukaisella tarjouspyynnöllä siten, että tarjoukset pyydetään liikennöitsijöiltä: Grandellin liikenne Oy, Jalobus, Mikko Rindell Oy, Sl- autolinjat Oy, Vainion liikenne ja Vesman liikenne Oy. Tarjouskilpailuun kutsuttavat Käsittelyn aikana päätettiin kilpailutettavien listalle lisätä Linjaliikenne Nyholm. Kasvatusasiain johtokunta päätti kilpailuttaa leirikeskuskuljetukset vuodelle 2014 liitteen mukaisella tarjouspyynnöllä siten, että tarjoukset pyydetään liikennöitsijöiltä: Grandellin liikenne Oy, Jalobus, Linjaliikenne Nyholm, Mikko Rindell Oy, Sl- autolinjat Oy, Vainion liikenne ja Vesman liikenne Oy. Valmistelija Hannu Hurme , hannu.hurme@evl.fi

11 GRETA STEENVOORDENIN ANOMUS LEIRIN SAKKOMAKSUN KOHTUULLISTAMISESTA Greta Steenvoorden on päiväämällään sähköpostilla esittänyt seuraavaa: Hyvä Hannu Hurme ja kasvatustoimen päättävä elin, Nimeni on Greta Steenvoorden ja edustan Hankenin maisteriopiskelijoita. Käännyn puoleenne ikävän väärinkäsityksen aiheuttaman tilanteen selvittämiseksi. Olin kovalla kiireellä järjestämässä Hankenin maisteriopiskelijoiden vuotuista mökkiviikonloppua , kun sattumalta löysin linkin upeaan kurssikeskukseenne Kunstenniemeen. Olimme hyvin iloisia mahdollisuudesta vierailla erittäin viehättävältä vaikuttavassa paikassa, ja hintakin oli tiukkaan opiskelijabudjettiin enemmän kuin kohtuullinen. Tästä eteenpäin väärinkäsitys valitettavasti alkaa. Ymmärsin puhelimessa että leiri tulee varmistaa erillisellä leirinvahvistuslomakkeella, joka löytyy Kunstenniemen nettisivuilta. Minun muistini mukaan sain leirikeskuksen puhelimessa tiedon, että vasta leirivahvistuslomakkeen täyttäminen vahvistaa varaukseni. Ennen kuin olin täyttänyt kyseistä lomaketta kävi kuitenkin ilmi että kuljetukset pääkaupunkiseudulta Naantaliin olisivat syöneet koko vuoden toimintabudjettimme kerralla, ja näin ollen jouduin harmikseni toteamaan ettei vierailumme onnistuisikaan. En siis myöskään täyttänyt leirivahvistusta kuvitellen tämän riittävän teille tiedoksi. Jälkiviisaana tajuan että minun olisi heti tullut olla yhteydessä kurssikeskukseen, mutta koska kuvittelin vahvistuksen täyttämättä jättämisen riittävän, asia jäi muiden asioiden jalkoihin. Kun minulta viimein pyydettiin yhteydenottoa asiaan liittyen soitin leirikeskuksen johtajalle ja sain kuulla että koska tieto leirin peruuntumisesta tuli niin myöhäisessä vaiheessa, osoitettaisiin meille sakko, joka olisi suuruudeltaan suurempi kuin alkuperäinen leirimaksu. Ainoa joka voisi asiantilaan vaikuttaa olisitte te kasvatustoimessa. Ymmärrän tietysti hyvin leirikeskuksen kannan ja harmistuksen asiaan liittyen ja olen siitä hyvin pahoillani. Toivoisin kovasti etten olisi ymmärtänyt asiaa niin väärin. Koitin kiireessä järjestää lukuisia asioita samanaikaisesti, ja uutena organisaattorin roolissani en tajunnut varmistaa olinko ymmärtänyt asian oikein. Olisin toivonut että peruutustilanteen sanktiot olisi tuotu selkeämmin esille tai että olisin tajunnut niitä kysyä. Toivoisin että voisitte peruuttaa sakkomaksun kohdaltamme pienen budjettimme (1200eur/v) vuoksi. Koska haluamme jollain tavalla hyvittää teille aiheuttamamme ikävän ja vaivan, vaikka kuinka väärinkäsityksestä johtuneenkin, tarjoudun organisoimaan opiskelijoiden keskuudessa esimerkiksi vaatekeräyksen teidän toivomanne kohteen hyväksi. Toki jokin muukin hyväntekeväisyystempaus varmasti onnistuu. Tällä lailla

12 en saa tilannetta teidän kanssanne suoraan parannettua, mutta ainakin voin jollain tasolla laittaa maailmassa hyvää liikkeelle. Mikäli ylläoleva ei tule kysymykseen, olisin iloinen jos voisitte harkita sakon kohtuullistamista. Jos sekään ei onnistu, joudun ottamaan tilanteesta henkilökohtaisen vastuun ja vähävaraisena opiskelijana pyydän saada sakon maksamiseen (mahdollisimman runsaasti) maksuaikaa. Vielä kerran tapahtunutta pahoitellen, mutta mitä kauneinta syksyä toivottaen, Greta Steenvoorden Puh , Kurssikeskuksen hoitaja Hanna Arhi-Sahlstenin tiedusteltua Greta Steenvoordenilta tilaisuuden toteutumista, vastasi tämä seuraavalla tekstiviestillä: Kiitos Hanna viestistä! Enkö muistanut ilmoittaa? Saimmekin saaren käyttöön Espoon edustalta ja koska bussi olisi ollut niin suuri kustannus oli järkevämpää muuttaa suunnitelmaa. Anteeksi, että jätin asian roikkumaan teidän suuntaanne! Kiitos kuitenkin loistopalvelusta ja valoa ja hyvää mieltä syksyyn! Greta. Tekstiviestistä ilmenee, että kyseessä ei suinkaan ollut anomuksen mukainen väärinkäsitys, vaan joko tahallinen tai tahaton huolimattomuus. Gretan viestiin perehtyminen osoitti kuitenkin, että hinnaston teksteissä on epäjohdonmukaisuutta, jonka perusteella myös Gretan kuvaama väärinkäsitys olisi ollut mahdollinen. Kurssikeskuksen hoitajat Samuli Kallio ja Hanna Arhi-Sahlsten puoltavat peruutusmaksun kohtuullistamista kyseisen ryhmän kohdalta. Ajalta Eräkämpän peruutusmaksu olisi 2 x 168 euroa = 336 euroa. Koska anoja on kirjeellään auttanut meitä huomaamaan tekstien epäjohdonmukaisuuden ja koska anojan edustaman yhdistyksen vuotuinen käyttömääräraha on melko vaatimaton, voidaan peruutusmaksua kohtuullistaa puoleen. Kasvatusasiain johtokunta päättää hyväksyä Greta Steenvoordenin anomuksen leirin peruutusmaksun kohtuullistamiseksi ja puolittaa peruutusmaksun, jolloin maksettavaksi jää 168 euroa. Hanna Arhi-Sahlsten, Tanja Viljanto-Ruuhimäki, Greta Steenvoorden. On oikaisumahdollisuus

13 Valmistelija Hannu Hurme , 108 LEIRIHINNASTOJEN TEKSTIEN TARKENTAMINEN GRETA STEENVOORDENIN ANOMUKSEN PERUSTEELLA Greta Steenvoordenin anomus peruutusmaksun kohtuullistamisesta nosti esiin epäjohdonmukaisuuden leirihinnastomme tilaus- ja varmistuskuvauksissa. Epäjohdonmukaisuus johtuu siitä, että aikanaan omilla ryhmillämme oli tapana varata, parhaat majat saadakseen, tilat paljon lopullista ryhmää suuremmalle ryhmälle. Näin suosittua suurta majaa saattoi viikonlopun toiminnallisesti kiireisenä aikana käyttää varsin pieni ryhmä. Varmistussäännöt laadittiin, jotta ennakkovaraus ja lopullisen ryhmän koko vastaisivat mahdollisimman tarkasti toisiaan ja leirikeskusten käyttö pystyttäisiin optimoimaan. Varmistuslomake-sana saattaa siis johtaa ajattelemaan koko tilauksen varmistamista, kun sen pääasiallisena tarkoituksena on varmistaa tilauksen lopullinen sisältö. Tätä historiaa ja tavoitetta ei ulkopuolinen lukija voi tietää tai ymmärtää. Itse prosessia muuttamatta voidaan asiaa selventää kyseisten kohtien tekstejä muokkaamalla. on: TILAUS Tilauksen yhteydessä tilaajan on ilmoitettava tilaisuuden arvioitu osallistujamäärä ja tilaukseen mahdollisesti liittyvät erityistoiveet. Tilaus on mahdollista peruuttaa maksutta viimeistään kuukausi ennen tilaisuutta. Mikäli tilaus peruutetaan tätä myöhemmin, sovelletaan tilaukseen hinnaston mukaisia peruutussäännöksiä. VARMISTUS Tilaajan tulee ilmoittaa tilauksensa lopullinen sisältö leirikeskuksen nettisivuilla olevalla sähköisellä varmistuslomakkeella viimeistään tilausvahvistukseen merkittynä päivänä. Mikäli tätä ilmoitusta ei ole annettuun määräaikaan mennessä tehty, laskutetaan tilaajalta 200. Osanottajamäärän jäädessä oleellisesti alkuperäistä tilausta pienemmäksi, on leirikeskuksella oikeus sijoittaa ryhmä uudelleen sen kokoa vastaavaan majaan. Johtokunta päättää tehdä leirikeskushinnastoihin esittelyn mukaiset tekniset muutokset. Johanna Hoppela, Marja Ruusu.

14 ILMOITUSASIAT Kirkkoneuvosto Valmistelija Hannu Hurme , 309/ Keittäjä Anna Päivärinnan opintovapaa-anomus. Kirkkoneuvosto myönsi keittäjä Anna Päivärinnalle opintovapaata hallintojohtajan päätöspöytäkirjassaan ( 17/ ) myöntämän työloman jatkoksi ja välisiksi ajoiksi. 338/ Retriittiohjaajien ja avustajien palkkiot alkaen. 341/ Lapsityönohjaaja Minna Lempiäisen opintovapaa. Kirkkoneuvosto päätti myöntää lapsityönohjaaja Minna Lempiäiselle osittaista opintovapaata lähiopetusjaksojen ajaksi seuraavasti: ma 9.9.-to , ma to , ma to , ma to , ma to , ma to , ma to , ma to ja ma to Opintoihin liittyvien harjoittelujaksojen ajaksi opintovapaa voidaan myöntää vasta, kun tarkat päivämäärät ovat selvillä. 343/ Lapsityönohjaajan sijaisuuden hoito. Kirkkoneuvosto päätti jatkaa KM, lapsityönohjaaja Jasmin Nisusen sijaisuusaikaa lapsityönohjaajan virassa alkaen saakka entisin palkkaeduin. 366/ Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän leirikeskushinnastot alkaen. Hinnastot hyväksyttiin kasvatusasiain johtokunnan esittämässä muodossa. Koulutustoimikunta Vuoden 2014 kehittämissuunnitelmat. Kehittämissuunnitelmat tulee palauttaa mennessä koulutustoimikunnalle. Maarian seurakunnan seurakuntaneuvosto 102/ Lapsiasiahenkilön nimeäminen. Nimettiin pastori Jari Laaksonen. pöytäkirjat Kasvatustoimen johtaja 95/ Palkaton vapaa. Lastenohjaaja Johanna Waris on anonut palkatonta vapaata päiville klo 8-12 sekä klo Myönnetään.

15 / Palkaton vapaa. Lastenohjaaja Saila Hirvonen on anonut palkatonta vapaata ajoille sekä Myönnetään. Kasvatusasiain johtokunta merkitsee ilmoitusasiat tietoonsa saatetuiksi. Ei ilmoitusta. Valmistelija Hannu Hurme , 110 MUUT MAHDOLLISET ASIAT Tällaisia asioita ei ollut. 111 SEURAAVAN KOKOUKSEN AJANKOHTA Kasvatusasiain johtokunnan seuraava kokous pidetään keskiviikkona kello kirkkoneuvoston kokoushuoneessa, Eerikinkatu 3 A, III kerros. Johtokunta merkitsee kokousajan tietoonsa saatetuksi. Johtokunnan kokoukseen osallistuvat. Valmistelija Hannu Hurme , hannu.hurme@evl.fi 112 KOKOUKSEN PÄÄTTÄMINEN JA MUUTOKSENHAKU Puheenjohtaja päätti kokouksen kello Muutoksenhaku liitteenä 1 112/2013. Kokouksen puolesta: Antti Koponen puheenjohtaja Hannu Hurme sihteeri

16 Pöytäkirja tarkastettu ja hyväksytään: Jaana Jaakola Mari Korhonen Tämä pöytäkirja on ollut nähtävänä seurakuntayhtymän kasvatusasiain keskuksessa 5. kerroksessa osoitteessa Eerikinkatu 3 A, klo , josta on ilmoitettu kirkkoherranviraston ilmoitustaululla klo Hannu Hurme

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 22.9.2015 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 22.9.2015 1 22.9.2015 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Tiistai 22.9.2015 kello 17.04-18.07 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Jaana Jaakola puheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 29.10.2014 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 29.10.2014 1 29.10.2014 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 29.10.2014 kello 16.02-16.55 Paikka Kirkkoherrojen kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, VI kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 29.1.2014 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 29.1.2012 kello 17.30-18.00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 28.1.2015 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 28.1.2015 1 28.1.2015 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 28.1.2015 kello 17.30-18.27 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 24.9.2014 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 7/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 24.9.2014 1 24.9.2014 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 24.9.2014 kello 17.30 19.05 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 4/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 24.4.2013 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 4/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 24.4.2013 1 24.4.2013 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 24.4.2013 kello 19.00 20.00 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 7/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 7/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Keskiviikko 20.9.2017 klo 16.30 18.20 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 9/2015 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 2.12.2015 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 2.12.2015 kello 19.05-20.00 Paikka Kunstenniemen leirikeskus Läsnä Jaana Jaakola puheenjohtaja Hannu Isolauri jäsen Anni

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 20.3.2013 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2013 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 20.3.2013 1 20.3.2013 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 20.3.2013 kello 18.08-18.53 Paikka Kasvatusasiainkeskuksen kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, 5. kerros, Turku Läsnä Jaana

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri. Hellstén Jorma. Kanervavuori Mirjo. Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Wikström Jaana PÖYTÄKIRJA 4/2014 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 18.00 Paikka Piikkiön seurakuntakeskuksen sisäpihan katos Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja, sihteeri Aso Janne Hellstén Jorma Hörkkö Ulla vara

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku)

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2019 Tark: Seurakuntaneuvosto 34. Hus Lindman (Piispankatu, Turku) 34 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Torstaina 30.5.2019 klo 16.25 Paikka: Hus Lindman (Piispankatu, Turku) Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Erkkilä, Raimo Gustafsson, Irja Kouki, Ville Laitinen, Johanna

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1/2017 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 1/2017 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Torstaina 9.2.2017 klo 16.30-18.30 Paikka Alavan kirkon alasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen läsnä

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2016 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 6/2016 p SEURAKUNTANEUVOSTO Aika Tiistai 20.9.2016 klo 16.30 18.47 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Upi Heinonen jäsen läsnä Sakari Kainulainen jäsen poissa

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikkona klo 18, kahvit klo 17.30 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 20.1.2016 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Papinholman seurakuntakoti, Käräjäkallionkatu 4 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson,

Lisätiedot

NAANTALIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Seurakuntaneuvosto (7)

NAANTALIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 7/2016 Seurakuntaneuvosto (7) Seurakuntaneuvosto 7.9.2016 1(7) SISÄLLYSLUETTELO 7/2016 Asialista: 99 Kokouksen avaus 100 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 101 Kahden pöytäkirjantarkastajan valinta 102 Esityslistan hyväksyminen

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 25.9.2012 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 6/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 25.9.2012 1 25.9.2012 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Tiistai 25.9.2012 kello 19.08 20.08 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen puheenjohtaja

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 9 Sivu 1 Kokousaika Maanantaina 12.12.2016 klo 17 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo

Hallintoelin Kokouspäivä Sivu 1 SEURAKUNTANEUVOSTO. Paikka ja aika Keskustan srk-talo, klo Hallintoelin Kokouspäivä 30.11.2009 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan srk-talo, 30.11.2009 klo 17.30 19.10 paikalla poissa Posti, Timo pj x Erkkilä, Pentti jäsen x Harinen, Ari jäsen poissa Haukijärvi, Eino

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 28.11.2012 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 8/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 28.11.2012 1 28.11.2012 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 28.11.2012 kello 19.03 20.10 Paikka Opetusravintola Alabama, Lemminkäisenkatu 14 18 B, Turku. Läsnä Antti Koponen puheenjohtaja

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2013 12. 2.2013 Kirkkoneuvosto 1/5 1/5 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai 12.2.2013 klo 18.00 Paikka Läsnä Auran seurakunnan virastotalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Kalmi Pekka Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Lindholm Minna

Lisätiedot

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO

KUOPION ALAVAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2018 Keihäskatu 5 B PÖYTÄKIRJA 8/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 1(5) Aika Keskiviikko19.9.2018 klo 16.30 18.40 Paikka Alavan seurakuntasalissa, Keihäskatu 5 B Kokoonpano ja läsnäolo Hannu Koskelainen puheenjohtaja läsnä Mirja Kontio varapuheenjohtaja läsnä Upi Heinonen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.10 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, Rauhan sali, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Leena Murtonen Paula

Lisätiedot

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO

HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO HELSINGIN MIKAELIN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 9/2011 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika maanantai 7.11.2011 klo 17.30 Paikka Mikaelinkirkon takkahuone, Emännänpolku 1, Helsinki Läsnä Poissa Häkkänen Martti, puh.johtaja

Lisätiedot

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto

ESITYSLISTA 1 (11) Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto ESITYSLISTA 1 (11) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika maanantai 3. kesäkuuta 2019 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 b, 2. kerros Lisätietoja Henna

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 29.8.2012 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 5/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 29.8.2012 1 29.8.2012 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 29.8.2012 kello 17.30-18.40 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki

Aika 4. syyskuuta 2017 klo Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki PÖYTÄKIRJA 1 (9) PÖYTÄKIRJA Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 4. syyskuuta 2017 klo 18 20.05 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki Läsnä Matti Poutiainen,

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Keskiviikko klo Kirkkokatu 10, neuvotteluhuone 3. krs, Lappeenranta. Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Kirkkokatu 10 A, 3. krs. / PL 45 53101 Lappeenranta 040 3126 301 lappeenranta.seurakunta@evl.fi Aika Keskiviikko 7.10.2015 klo 18.00 20.31 Paikka Kirkkokatu

Lisätiedot

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45

18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 18.3.2013 Kokous 2 /2013 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 18.3.2013 klo 18.00 19.45 Jäsenet Poissaolosta ilmoittaneiden tilalle kutsutut varajäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 08/ Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Keskiviikko klo 18.00 Paikka Läsnä Seurakuntatalo Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Loukonen Terttu Moisala Taina Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru poistui paikalta

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2014 Kirkkoneuvosto 15.4.2014. Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen ,Aika 15.4.2014 klo 17.30 - Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Veijo jäsen Ilmarinen Liisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Kangas Anja varajäsen Pihkala Isto jäsen Selinummi

Lisätiedot

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9)

Kotka-Kymin seurakunta Pöytäkirja 7/2017 Kirkkoneuvosto 1 (9) Kirkkoneuvosto 1 (9) Aika: Keskiviikko 27.9.2017 kello 16.30-17.38 Paikka: Kotkan seurakuntakeskus, kokoushuone 1 Läsnä: Kaisa Rönkä puheenjohtaja Seppo Eerola jäsen Onni Hämäläinen Jukka Lemmetyinen Ville

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2012 Kirkkoneuvosto Kiukkonen Sirpa jäsen Aika 5.6.2012 klo 17.30-19.52 Paikka Turengin seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Elo Eero varajäsen Elo Veijo jäsen Kautto Kaisa jäsen Kiukkonen Sirpa jäsen Nummela Leif varajäsen Selinummi

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 25.1.2012 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 25.1.2012 1 25.1.2012 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 25.1.2012 kello 17.38 19.15 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6

AURAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2014 4.9.2014 Kirkkoneuvosto 1/6 1/6 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Paikka Torstai klo 18.00 Virastotalo LÄSNÄ Äärelä Torsti, pj Hafrén Leena Holppi Hanna- Maria Ääri Anna- Liisa Mäki Kaija Pajula Heikki Toivonen Ari Sahla Taru Laakso Arvo

Lisätiedot

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka

Hellstén Jorma. Tuomarila Sinikka PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 24.1.2018 klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puh. joht. saapui 1 klo 17. 36 Aso Janne Hellstén Jorma Hilakari Laura Huoponen Kirsi

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3.krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tark: Seurakuntaneuvosto

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2017 Tark: Seurakuntaneuvosto 8 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 15.2.2017 klo 18.00. Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen Andersson, Jari jäsen Gustafsson, Irja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 1 / 2019 SEURAKUNTAYHTYMÄ Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto Martinseurakunnan seurakuntaneuvosto 17.01.2019 1 MARTINSEURAKUNNAN SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai 17.1.2019 klo 18.00-19.50 Paikka Hirvensalon seurakuntakeskus, Honkaistentie 85 Läsnä Norvasuo,

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja Aika Torstai klo Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. Paikka 1-2017 Aika Torstai 26.1.2017 klo 17.15 Lappeenrannan evankelisluterilaiset seurakunnat Paikka Neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA 1 KOKOUKSEN AVAUS 2 KOKOUKSEN LAILLISUUS JA PÄÄTÖSVALTAISUUS

Lisätiedot

Aika 3. huhtikuuta 2017 klo 18 Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki

Aika 3. huhtikuuta 2017 klo 18 Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, Helsinki ESITYSLISTA 1 (9) KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 3. huhtikuuta 2017 klo 18 Paikka Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16 B, 00120 Helsinki Läsnä Matti Poutiainen,

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 26.2.2014 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 2/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 26.2.2014 1 26.2.2014 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 26.2.2014 kello 19.33-20.16 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Tiistaina 9.2.2016 klo 16.30 17.35 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen

Lisätiedot

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018

MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 1 MERI-PORIN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Meri-Porin seurakuntaneuvosto 8/2018 Aika ja paikka Läsnä: Reposaaren pappila 6.11.2018 klo 18.30-19.08 Hietanen Heimo, pj Gustafsson Tarja, pois Mäkinen Anitta

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen.

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen. JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 / 2014 1 AIKA 12.02.2014 klo 16.30 18.25 PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 (alakerran kokoushuone). Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 1 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013. 23.4.2013 klo 18.00 19.04

Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013. 23.4.2013 klo 18.00 19.04 1 PIHLAVAN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA Pihlavan seurakuntaneuvosto 4/ 2013 Aika ja paikka Pihlavan kirkon seurakuntasali 23.4.2013 klo 18.00 19.04 Läsnä: Poissa: Hietanen Heimo, puheenjohtaja Harinen Seppo

Lisätiedot

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali

Aika klo 18:00-21:10 Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Oulunkylän seurakunnan seurakuntaneuvosto PÖYTÄKIRJA Aika 11.04.2016 klo 18:00-21:10 Paikka Oulunkylän kirkko, Teinintie 10, 2.krs, rippikoulusali Saapuvilla olleet jäsenet Anne Lindell, puheenjohtaja

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 1 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 21.1.2015 klo 17-18.20 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen

JANAKKALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2017 Kirkkoneuvosto Rantala Hannu jäsen Stenberg-Salonen Heli jäsen Virtanen Markku jäsen Aika 16.5.2017 klo 19.00-19.25 Paikka Tervakosken seurakuntakeskus Läsnä Riikonen Pekka puheenjohtaja Ilmarinen Liisa varapuheenjohtaja Kaukonen Raimo varajäsen Elo Joonas jäsen Puusaari Seija jäsen Rantala

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 23 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Torstai klo 18.30 20.10 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka Marjut

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto 18.02.2008 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 03.03.2008 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Maanantai klo 18.30 20.16 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Petri Jurkka

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 5/2011 Tark: Seurakuntaneuvosto 36. Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 36 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikkona 11.5.2011 klo 18, kahvit klo 17.30 Paikka: Kuusiston kanttorila, Linnanrauniontie 157 Läsnä: Vahtola, Pirjo puheenjohtaja Ainasoja, Merja Andersson, Jari

Lisätiedot

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9.

KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Ampujanpolku 2, KUOPIO PÖYTÄKIRJA 6/2018 p SEURAKUNTANEUVOSTO 21.9. KUOPION MÄNNISTÖN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 6/2018 1(5) Aika 19.9.2018 klo 16.30 17.55 (tarjoilu 16.00) Paikka Pyhän Johanneksen kirkon takkahuone, Ampujanpolku 2 Kokoonpano ja läsnäolo Mäkinen Aulikki puheenjohtaja

Lisätiedot

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen

ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) Seurakuntaneuvosto. Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone. Hellsten Aino jäsen ELIMÄEN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2010 1(6) SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika 10.02.2010 klo 18.00 Paikka Seurakuntakeskus, Mettäläntie 3, takkahuone Läsnä jäsenet Puhakka Osmo kirkkoherra Anttila Maire jäsen

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 20.00 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo 3. krs kokoushuone, Rauhankatu 14 Läsnä Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Sanna Manelius-

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 Kirkkoneuvosto 05.08.2013 71750 MAANINKA PÖYTÄKIRJA 13.08.2013 MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 24 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Tiistai klo 18.00 20.40 Paikka Kirkko, hautausmaa ja virastotalo Läsnä Petteri Hämäläinen vt. kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 19.3.2014 1

TURUN JA KAARINAN PÖYTÄKIRJA 3/2014 SEURAKUNTAYHTYMÄ Yhteinen kasvatusasiain johtokunta 19.3.2014 1 19.3.2014 1 TURUN JA KAARINAN N YHTEINEN KASVATUSASIAIN JOHTOKUNTA Aika Keskiviikko 19.3.2014 kello 18.35 19.57 Paikka Kirkkoneuvoston kokoushuone, Eerikinkatu 3 A, III kerros, Turku Läsnä Antti Koponen

Lisätiedot

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO

TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO TÖÖLÖN SEURAKUNNAN PÖYTÄKIRJA 1/2012 SEURAKUNTANEUVOSTO Aika: 13.2.2012 kello 19.00-21.15 Paikka: Seurakuntakoti, Runeberginkatu 39 Läsnä: Naukkarinen Auvo, puheenjohtaja Ahokas Lari Eerola Liisa Kainulainen

Lisätiedot

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen

Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen Kokousaika keskiviikko 25.10.2017 klo 18-20.05 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja, poissa Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2015 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 15 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

3 / 37 Korpilahden alueseurakunnan syyskauden toiminnan esittely

3 / 37 Korpilahden alueseurakunnan syyskauden toiminnan esittely Sivu 1 / 6 AIKA To 6.10.2016 klo 17 (kahvit klo 16.45) PAIKKA Seurakuntatalo, Kirkonmäentie 1 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 / 33 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 / 34 Työjärjestyksen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 7-2013. Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00. Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta.

SEURAKUNTANEUVOSTO. Pöytäkirja 7-2013. Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00. Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta. PL 45, 53101 Lappeenranta P. 040 3126 601, 040 3126 602 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Keskiviikko 4.12.2013 klo 17.00-19.00 Paikka Lappeen neuvotteluhuone, Kirkkokatu 10, Lappeenranta ASIALISTA

Lisätiedot

Asialista Maanantai alkaen klo jouluaterialla

Asialista Maanantai alkaen klo jouluaterialla Asialista Penttiläntie 5, 54100 Joutseno P. 040 3126 700, 040 3126 701 www.lappeenrannanseurakunnat.fi Aika Maanantai 10.12.2018 alkaen klo 18.00 jouluaterialla Paikka Joutsenon seurakuntakeskus, Penttiläntie

Lisätiedot

Pöytäkirja 5/ Kouvolan seurakuntayhtymä - Anjalankosken seurakuntaneuvosto. Anjalankosken srk-neuvoston kokous.

Pöytäkirja 5/ Kouvolan seurakuntayhtymä - Anjalankosken seurakuntaneuvosto. Anjalankosken srk-neuvoston kokous. Pöytäkirja 5/2018 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 17:00 Inkeroisten seurakuntatalo, Terholantie 4, 46900 Inkeroinen Osallistujat Murto Eija Lehtomäki Elina Jalo Erkki Pesonen

Lisätiedot

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. jäsen Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Tähkämaa Sanna

Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja. jäsen Langh-Lagerlöf Laura. Tuomarila Sinikka Tähkämaa Sanna PÖYTÄKIRJA 2/2016 1 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika klo 17.30 Paikka Piikkiön pappila Läsnä Hermonen Merja puheenjohtaja Aso Janne Huoponen Kirsi Kanervavuori Mirjo, yhteisen kirkkoneuvoston Langh-Lagerlöf

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 2/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Aika: Keskiviikko klo klo, kahvit klo 17.30 7 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko 28.2.2018 klo 18.00 klo, kahvit klo 17.30 Paikka: Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2 Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja jäsen, saapui klo 18.15

Lisätiedot

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 13/2014 Kirkkoneuvosto 13.11.2014 150. KOKOUSAIKA torstaina 13. päivänä marraskuuta 2014

Vieremän seurakunta Kokouspöytäkirja n:o 13/2014 Kirkkoneuvosto 13.11.2014 150. KOKOUSAIKA torstaina 13. päivänä marraskuuta 2014 150 KOKOUSPÖYTÄKIRJAN NUMERO 13/2014 KOKOUSAIKA torstaina 13. päivänä marraskuuta 2014 KOKOUSPAIKKA JÄSENET Seurakuntatalo/takasali Sari Heiskanen Markku Huttunen Erkki Huuskonen Tuula Karppinen Ellen

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.12.2017 klo 17:00 PAIKKA Koivuniemen leirikeskus Koivuniementie 30 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/69 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/70 Työjärjestyksen hyväksyminen

Lisätiedot

SEURAKUNTANEUVOSTO 4/2011

SEURAKUNTANEUVOSTO 4/2011 SIPOON SUOMALAINEN SEURAKUNTA KOKOUSPÖYTÄKIRJA SEURAKUNTANEUVOSTO 4/2011 Kokousaika 24.3.2011 klo 18.00 20.17 Kokouspaikka Seurakuntatalo Läsnä: Tuomas Alaterä Raila Degerholm Juha Gustafsson Harry Hänninen

Lisätiedot

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/

JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/ JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 8/2017 1 AIKA klo 19.05 20.25 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 80 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 19.45 Kokouspaikka Keskusseurakuntatalo, 3. krs kokoushuone Läsnä Jarmo Vainio Henna Heikkilä Jukka-Pekka Hämäläinen Julianna Koivu Jonni Levaniemi

Lisätiedot

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1

HÄMEENLINNA-VANAJAN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 LAPSI- JA NUORISOTYÖN JOHTOKUNTA Sivu 1 Kokousaika klo 18.00 18.45 Kokouspaikka Läsnä Loimalahden leirikeskuksen kerhohuone Jarmo Vainio Hannu Fagerlund Jonni Levaniemi Paula Paavola Jaana Rusko-Laitinen

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 6 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 11.10.2017 klo 17-18.15 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Huostila Anja, jäsen Huostila Mari, jäsen Kanerva Esa, varajäsen

Lisätiedot

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto

Kiuruveden seurakunta Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Esityslista/pöytäkirja 14/2018 Kirkkoneuvosto Kokousaika Maanantai 17.12.2018 klo 16 16.58 Kokouspaikka Seurakuntatalon monitoimisali, Kirkkokatu 8 A, 74700 Kiuruvesi Saapuvilla olleet jäsenet Oikarinen

Lisätiedot

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto

Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Ylä-Savon seurakuntayhtymä Esityslista/Pöytäkirja 2/2019 Lapinlahden seurakunnan seurakuntaneuvosto Seurakuntaneuvoston kokous Aika: keskiviikko 20.2.2019 klo 18 20 Paikka: seurakuntasali, Mykkäläntie

Lisätiedot

Esityslista. Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26,

Esityslista. Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, lista 04/2019 Tampereen Tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvoston kokous Kokousaika klo 17:30 Kokouspaikka Seurakuntien talo, kokoushuone Rooma, Näsilinnankatu 26, Osallistujat Jäsenet Hallikainen Olli

Lisätiedot

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina.

KAARINAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 10/2018 Tark: Seurakuntaneuvosto. Torstai klo kahvit. Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. 57 SEURAKUNTANEUVOSTON KOKOUS Aika: Paikka: Torstai 20.12.2018 klo 17.30 kahvit Kaarinan kirkko, Voudinkatu 2, Kaarina. Läsnä: Niittynen, Ville puheenjohtaja Ainasoja, Merja varapuheenjohtaja Andersson,

Lisätiedot

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA

MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 Kirkkoneuvosto MAANINKA PÖYTÄKIRJA MAANINGAN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika Ti klo 18.30 20.20 Paikka Virastotalo Läsnä Arto Penttinen kirkkoherra, puheenjohtaja Pauli Hujanen varapuheenjohtaja Hannu Luostarinen Marjut

Lisätiedot

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen

Liisa Ilonen-Teivonen jäsen. Pirkko Nurminen. Veikko Tuominen jäsen Kokousaika keskiviikko 6.5.2015 klo 18-20.15 Kokouspaikka Hauhon pappila Läsnä Tapani Vanhanen puheenjohtaja Mari Rantio varapuheenjohtaja Liisa Ilonen-Teivonen Tapio Innamaa Jouni Lehtonen Pirkko Nurminen

Lisätiedot

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 Kirkkoneuvosto 12.06.2013

PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 Kirkkoneuvosto 12.06.2013 PUUMALAN SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 6/2013 1 KIRKKONEUVOSTON KOKOUS Aika: Keskiviikko klo 18.00 18.50 Paikka: Seurakuntatalo Läsnäolo: Jäsenet: Läsnä Poissa Castrén Helena, kirkkoherra Hämäläinen Sari Kantola

Lisätiedot

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone

HAMINAN SEURAKUNTA KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto. Simeon-talon kokoushuone KOKOUSKUTSU 1/2015 Kirkkoneuvosto Kokousaika keskiviikko 7.1.2014 klo 17 Kokouspaikka Simeon-talon kokoushuone Käsiteltävät asiat Asia nro Liite nro 1 Kokouksen avaus 2 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki

ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu Sanni-Maiju Kantoniemi Pirkko Koiramäki ÄHTÄRIN SEURAKUNTA KIRKKONEUVOSTO 7/2019 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Sunnuntai klo 19.00-19.50 Paikka: Seurakuntakeskuksen kahvio Läsnä: Kalle Peltokangas, pj Pirkko Ahola Ulla Akonniemi Hannu Hautoniemi Sanni-Maiju

Lisätiedot

4 18 Edustajien nimeäminen kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja merimieskirkon kokouksiin

4 18 Edustajien nimeäminen kirkon virallisten lähetysjärjestöjen ja merimieskirkon kokouksiin JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2/2017 1 AIKA klo 17.30 PAIKKA Tikkakosken kirkko, seurakuntasali, Kirkkokatu 18 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 3 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3

Lisätiedot

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele

Pöytäkirja. Myllykosken seurakuntakoti. Kirkkopelto-Marttila Anita. Lehtomäki Elina. Rasi Merja jäsen. Vainio Marja-Leena Viljakainen Hannele Pöytäkirja 5/2019 Anjalankosken srk-neuvoston kokous Kokousaika Kokouspaikka klo 18:30 Myllykosken seurakuntakoti Osallistujat Murto Eija puheenjohtaja Suutari Tero varapuheenjohtaja, kok.pj Heino Matti

Lisätiedot

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5

LAMMIN SEURAKUNTA Pöytäkirja Nro 5 Sivu 1 Kokousaika Keskiviikkona 24.8.2016 klo 18 18.55 Kokouspaikka Läsnä Seurakuntatalon kokoushuone Ulvinen Heli, kirkkoherra, puheenjohtaja Hanhimäki Sampo, jäsen Huostila Anja, jäsen Huostila Mari,

Lisätiedot

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, ,

Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo alkaen. Henna Markkanen, , KOKOUSKUTSU Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvosto Aika 14.01.2019 klo 18:00 Paikka Lisätietoja Osallistujat Bulevardin seurakuntasali, Bulevardi 16b, 2. kerros Kahvia on tarjolla klo 17.30

Lisätiedot

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa.

3/40 Vaajakosken alueseurakunnan Toiminta-ja taloussuunnitelmat LIITE. 3/41 Talousarvion toteutuminen. Liite jaetaan kokouksen alussa. AIKA 08.06.2014 klo 17:00 PAIKKA Sivu / Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/36 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 2/37 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/38

Lisätiedot

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO

ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KIRKKOVALTUUSTO ILOMANTSIN EV.LUT.SEURAKUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2014 1/5 KOKOUSAIKA 24.9.2014 klo 18-18.45 KOKOUSPAIKKA Seurakuntatalo, alasali Lipsanen Eila puheenjohtaja Kuivalainen Eila varapuheenjohtaja Hassinen Arja Puhakka

Lisätiedot

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1

TURUN JA KAARINAN SEURAKUNTAYHTYMÄ PÖYTÄKIRJA 1/2004 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 Yhteinen kirkkovaltuusto 22.1.2004 1 YHTEISEN KIRKKOVALTUUSTON KOKOUS Aika torstai 22.1.2004 klo 18.00-18.38 Paikka Osallistujat toimitalon juhlasali, Eerikinkatu 3 A (liite 1), liitetään erikseen pöytäkirjaan

Lisätiedot

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja

Ulla Pirilä, kirkkovaltuuston vpj. Antti Viita, talousjohtaja, sihteeri. Matti Koivuluoma, kirkkovaltuuston puheenjohtaja KIRKKONEUVOSTO 1/2015 Sivu 1 PÖYTÄKIRJA Aika: Keskiviikko klo 17-18.35 Paikka: Virastotalon kokoushuone Läsnä: Kari Mantere, pj Matti Antila Eija Harmanen Henry Hautala Heli Kurikka Heikki Lintala Maija-Liisa

Lisätiedot

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p

Mikäli varsinainen jäsen on estynyt, hänen tulee ilmoittaa siitä varajäsenelleen tai aluesihteerille p JYVÄSKYLÄN SEURAKUNTA ESITYSLISTA 2 / 2018 1 AIKA 31.5.2018 klo 17.00-18.26. PAIKKA Kuokkalan kirkko, Syöttäjänkatu 4 Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kokous 3/2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo

Kokous 3/2013 Sivu 1. Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, klo 22.4.2013 Kokous 3/2013 Sivu 1 Paikka ja aika Keskustan seurakuntatalo, takkahuone, 22.4.2013 klo 18.00-19.50 Jäsenet Poissaolosta ilmoittaneiden tilalle kutsutut varajäsenet Posti Timo pj Elonsalo Raimo

Lisätiedot

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse

Esteestä pyydämme ilmoittamaan aluesihteeri Leena Syrjälälle, p tai sähköpostitse AIKA 04.02.2016 klo 18.00 PAIKKA Vaajakosken kirkko Kirkkotie 11 40800 Vaajakoski Sivu / Alkuhartaus ja kokouksen avaus 2/13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3/14 Työjärjestyksen hyväksyminen 3/15

Lisätiedot

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U

K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U K U U L U T U S / K O K O U S K U T S U Hämeenlinnan seurakuntayhtymän yhteisen kirkkovaltuuston kokous pidetään torstaina klo 18.00 Hämeenlinnan kirkossa, Kirkkorinne, 13100 Hämeenlinna. Kokouksen tarkastettu

Lisätiedot