VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS"

Transkriptio

1 VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 32-BITTINEN WINDOWS TM

2 GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOHJE GroupWise on ohjelmisto, joka on suunniteltu täyttämään kaikki viestintä-, ajastus-, kalenteri- ja asiakirjanhallintatarpeesi. Seuraavassa on lyhyt ohje siitä, mihin GroupWisea voi käyttää. Lähetä viestejä ja ajasta ajanvarauksia GroupWisen viestipalvelun avulla säästyt vaivalta, joka koituu muistion kirjoittamisesta, kopioimisesta ja jakamisesta sekä siitä, että joudut miettimään, saivatko haluamasi vastaanottajat muistiosi. GroupWisella voit lähettää viestin usealle vastaanottajalle nopeasti. Voit pitää kirjaa siitä, kuka on avannut viestisi, poistanut sen ja niin edelleen. Ajastuksen avulla voit selvittää helposti, milloin haluamasi osallistujat, tilat ja muut resurssit ovat käytettävissä samaan aikaan. Etsi ja lajittele osoitteita Kun lähetät viestin useille vastaanottajille, et varmaankaan halua kirjoittaa vastaanottajien nimiä Jakelu-ruutuun yksitellen. Osoitekirjan avulla voit valita viestille nopeasti useita vastaanottajia. Voit lajitella osoitekirjan tiedot usealla eri tavalla. Kun luot omia osoitteita, sinun ei tarvitse aina etsiä haluamaasi osoitetta koko osoitekirjasta. Hallitse asiakirjojasi Jos sinulla on vaikeuksia löytää asiakirjoja ja pysyä ajan tasalla eri asiakirjaversioista, anna GroupWisen kirjaston huolehtia asiakirjojen hallinnasta puolestasi. GroupWisen kirjastolla on monipuoliset ja turvalliset asiakirjojen käyttö- ja jako-ominaisuudet. Voit tallentaa asiakirjoista eri versioita, määrittää, kuka voi tarkastella ja muokata asiakirjoja, sekä kuitata asiakirjoja sisään ja ulos. Yhdistä ja hallitse puheluita GroupWisen Puhelinneuvotteluiden avulla voit hallita puhelintasi työpöydältäsi nostamatta edes kuuloketta. Voit vastata puhelimeen, asettaa soittajia pitoon, yhdistää soittajien puheluita, pitää kirjaa puheluista sekä etsiä puhelinnumeroita ja soittaa niihin. Muita hyödyllisiä ominaisuuksia Voit tehostaa GroupWisen toimintaa entisestään seuraavien valinnaisten osien avulla: GroupWise WorkFlow automatisoi päätöksentekoa ja palautteita käsittävien työprosessien jakoa. Voit ohjata lomakkeita ja asiakirjoja elektronisesti kaikille vastaanottajille samanaikaisesti tai määrittämässäsi järjestyksessä, jolloin yhteistyö ja tietojen jakaminen tehostuu. Voit tarkkailla projektien edistymistä ja lukea vastaanottajien kommentteja nousematta työpöytäsi äärestä. Imaging mahdollistaa skannattujen kuvien ja asiakirjojen laadun parantamisen kiertämällä niitä, muuttamalla niiden tarkkuutta ja mittakaavaa, lisäämällä niihin merkintöjä ja niin edelleen. Voit sitten lähettää asiakirjat muille käyttäjille GroupWise 5:n avulla muokkaamista ja merkintöjä varten.

3 Pääikkunan toiminta Pääikkuna toimii GroupWise 5:n "tukikohtana". Tästä ikkunasta voit lukea viestejäsi, ajastaa ajanvarauksia, tarkastella kalenteriasi, avata asiakirjoja ja niin edelleen. Otsikkoriville tulevat pitkät kehotteet kuvaavat valikkojen vaihtoehtoja. Työkalurivi Kansioluettelo Postilaatikko Lisää sarakeotsikko hiiren kakkospainikkeella. Poista otsikko vetämällä. Pikakatseluohjelmalla voit lukea postilaatikossasi olevia viestejä avaamatta niitä erillisessä ikkunassa. Valtuuksien käytön painike Tilarivi Ota suodatus käyttöön tai tyhjennä suodatin napsauttamalla suodatus-kuvaketta hiiren kakkospainikkeella. Kansiotyypit Käyttäjän kansiosi (jonka tunnuksena on oma nimesi) toimii GroupWise-tietokantana. Käyttäjän kansio sisältää muita kansioita ja viestejä. Postilaatikossa on kaikki lähetetyt ja saapuneet viestit. Työkalurivin painikkeiden avulla voit määrittää näytettävät viestit. Kalenterissa näkyvät kaikki ajanvaraukset, muistiot ja tehtävät joko kalenterimuodossa tai luettelona. Kaappi on säilö, jossa kaikki omat ja jaetut kansiosi sijaitsevat. Keskeneräiset sisältää viestit, joita ei ole tehty valmiiksi. Voit muokata viestiä ja lähettää sen silloin, kun haluat. Tämä kansio sisältää myös viittauksia asiakirjoihin, jotka on avattu tai uloskuitattu. Roskakori sisältää kaikki poistamasi viestit ja asiakirjat. Roskakori kannattaa tyhjentää säännöllisesti, jotta se ei veisi turhaa levytilaa. Pääikkunan yksityiskohtia Voit tutustua pääikkunan osiin esittelyohjelman avulla. Valitse Ohje > Oppaat > Perusasioiden oppiminen > GroupWise 5:n uudet ominaisuudet? Selitysruuduissa kuvataan työkalurivin painikkeiden toimintaa. Selitysruutu tulee näkyviin, kun osoitin on työkalurivin painikkeen päällä. Ohjeen aiheiden avulla saat tietoja siitä, mitä viestien vieressä olevat kuvakkeet tarkoittavat. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Hakemisto, kirjoita "viestit" ja kaksoisnapsauta "viereiset kuvakkeet". Oppaan avulla voit opetella luomaan säännön, joka sijoittaa saapuneet viestit tiettyihin kansioihin automaattisesti. Valitse Ohje > Oppaat > Tehtävien automatisointi > Itsepäivittävän kansion luominen. Ohjeen aiheiden avulla saat tietoja siitä, miten voit näyttää tai piilottaa postilaatikon viestejä siirtämättä tai poistamatta niitä. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Sisällys ja kaksoisnapsauta Miten teen > Postilaatikon hallinta > Suodattimet > Tietoja suodattimista.

4 Tutustuminen osoitekirjaan Osoitekirja on GroupWisen "puhelinluettelo". Siinä on nimiä, sähköpostiosoitteita, puhelinnumeroita ja paljon muuta. Osoitekirjan jokainen välilehti vastaa eri osoitekirjaa. Novell GroupWise Osoitekirja -välilehti sisältää jokaisen GroupWisejärjestelmäsi käyttäjän osoitteen. Usein käytetyt osoitteet -välilehti sisältää useimmin käyttämäsi osoitteet. Aina kun lähetät tai vastaanotat viestin, GroupWise lisää sen osoitteen Usein käytetyt osoitteet -välilehdelle. Lisäksi GroupWise tuo näyttöön yhden välilehden kutakin luomaasi omaa osoitekirjaa kohti. Lisätietoja osoitekirjasta Esittelyohjelman avulla voit tarkastella osoitekirjan eri osia. Valitse Ohje > Oppaat > Osoitekirjan käyttäminen > Osoitekirjan esittely. Oppaan avulla saat vaiheittaiset ohjeet osoiteryhmän luomisesta. Valitse Ohje > Oppaat > Osoitekirjan käyttäminen > Osoiteryhmän luonti. Yleisiä tehtäviä Postisanoman lähettäminen 1. Napsauta työkalurivin -kuvaketta. 2. Kirjoita yksi tai usea nimi Jakelu-ruutuun. 3. Kirjoita aihe. 4. Kirjoita sanoma. 5. Valitse Lähetä. Saapuneen viestin lukeminen 1. Kaksoisnapsauta luettavaa viestiä postilaatikossa. TAI Napsauta mitä tahansa viestiä, jolloin se tulee näkyviin pikakatseluohjelmassa. Kalenterin tuominen näyttöön 1. Valitse Ikkuna > Kalenterinäkymä. Jos haluat tuoda kalenterin näyttöön postilaatikossasi sen sijaan, että se näytettäisiin erikseen avattavassa kalenteri-ikkunassa, napsauta kalenterikansiota. Voit tuoda kuluvan päivän aikataulun näyttöön kalenterimuodossa valtisemalla Näytä > Kalenterina. Kalenterinäkymän lisääminen työkaluriville 1. Napsauta työkaluriviä hiiren kakkospainikkeella. 2. Valitse Ominaisuudet > Mukauta. 3. Valitse Luokat-luetteloruudusta Ikkuna. 4. Napsauta Ohjaukset-ryhmäruudussa Kalenterinäkymä-painiketta. 5. Valitse Lisää painike > OK. Vapaiden aikojen etsiminen kokoukselle 1. Napsauta työkalurivin -kuvaketta. 2. Kirjoita henkilöiden ja resurssien nimet Jakelu-ruutuun. Jos et tiedä tarkkoja nimiä, valitse Osoite ja kaksoisnapsauta haluamiesi käyttäjien ja resurssien nimiä. Valitse lopuksi OK. 3. Määritä ensimmäinen mahdollinen kokouspäivä Aloituspvm-ruutuun. 4. Määritä kokouksen kesto. 5. Valitse Vapaana?-vaihtoehto. 6. Valitse ensimmäinen mahdollinen aika valitsemalla Autom. valinta > OK. 7. Tee ajanvaraus loppuun ja valitse Lähetä.

5 Käytönaikaisten ohjeiden käyttäminen Kaikki GroupWise clientin ohjeet ovat saatavana käytönaikaisina. Voit käyttää käytönaikaisia ohjeita usealla tavalla, joten voit valita tarpeisiisi sopivan käyttötavan. Seuraavassa kuvataan kaksi käyttötapaa. Hakemisto tuo näyttöön avainsanoja, joiden avulla voit etsiä aiheita kirjan hakemiston tapaan. 1. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Hakemisto. Oppaat opettavat sinulle GroupWisen ominaisuuksia tehtäväsarjojen avulla. Jos et halua suorittaa itse tehtäviä, voit myös vain lukea oppaiden ohjeet. 1. Valitse Ohje > Oppaat. Cool Solutions -lehti on saatavana Internetissä. Se sisältää pikaohjeita ja artikkeleita GroupWisesta. Lisäksi voit lähettää kysymyksiä GroupWise-asiantuntijoille. Löydät lehden osoitteesta Käteviä ominaisuuksia Ominaisuus Kansioiden jakaminen Keskeneräisten viestien tallentaminen Viestien siirtäminen kansioihin Toisen käyttäjän valtuuksien käyttäminen Puheluiden hallinta Puhelinneuvotteluiden avulla Viestin tyypin muuttaminen (esimerkiksi postisanoman muuttaminen tehtäväksi) Lisätietoja Valitse Ohje > Oppaat > Työn jakaminen > Kansion jakaminen. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Hakemisto, kirjoita "keskeneräinen" ja kaksoisnapsauta Tallentaminen > Keskeneräisen viestin tallentaminen. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Sisällys, kaksoisnapsauta Miten teen > Postilaatikon hallinta > Kansiot > Viestien siirtäminen kansioihin. Valitse Ohje > Luotsit > Työn jakaminen > Toisen käyttäjän postilaatikon käyttäminen. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Sisällys, kaksoisnapsauta Miten teen > Puhelimen käyttäminen > Puhelinneuvotteluiden käyttäminen. Valitse Ohje > Ohjeen aiheet > Hakemisto, kirjoita "muuttaminen" ja kaksoisnapsauta Viestityypit > Kalenterissa olevan viestin muuttaminen toisentyyppiseksi viestiksi.

6 GroupWisen työpöydän mukauttaminen Voit lisätä tai poistaa työkalurivin painikkeita, muuttaa oletusasetuksia Määrityksissä ja niin edelleen. Seuraavassa on joitakin esimerkkejä määritysten mukautamisesta: Voit ottaa asiakirjanhallinnan käyttöön tai poistaa sen käytöstä: 1. Valitse Työkalut > Määritykset, kaksoisnapsauta Asiakirjat ja valitse Käytä yhteiskäyttöä. Voit määrittää, avautuuko viesti vai tulevatko sen ominaisuudet näyttöön kaksoisnapsautettaessa: 1. Valitse Työkalut > Määritykset, kaksoisnapsauta Käyttöympäristö ja valitse Avaa viesti tai Näytä ominaisuudet. Voit määrittää, tarkastellaanko liitteitä katseluohjelmassa vai avataanko ne sovelluksessa. 1. Valitse Työkalut > Määritykset, kaksoisnapsauta Käyttöympäristö ja valitse Näytä liite tai Avaa liite. Löydät tämän Pikaohjeen ja lisätietoja GroupWisesta GroupWise Cool Solutions -kotisivulta osoitteesta Patentti haettu Valmistettu Yhdysvalloissa A PDF

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE WEBACCESS HTML 3 TM GROUPWISE 5.1/5.2 PIKAOPAS GroupWise WebAccessin avulla voit käyttää postia ja kalenteria millä tahansa HTML 3 -yhteensopivalla Web-selaimella. Lähetä viestejä

Lisätiedot

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 16-BITTINEN WINDOWS

VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 16-BITTINEN WINDOWS VERSIO 5.1/5.2 PIKAOHJE 16-BITTINEN WINDOWS TM GROUPWISE 5.2 PIKAOHJE GroupWise on ohjelmisto, joka on suunniteltu täyttämään kaikki viestintä-, ajanhallinta- ja kalenteritarpeesi. Seuraavassa kerrotaan

Lisätiedot

GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi

GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi GroupWise 6.5. Sähköpostin käyttö sujuvaksi Tietohallintokeskus / hannele.rajaniemi@jyu.fi SISÄLTÖ Viestin lähettäminen Allekirjoitus, liitetiedostot Osoitekirja ja postituslistat Viestien käsittely Roskapostiasetukset

Lisätiedot

Novell GroupWise 6.0 - Pikaohje

Novell GroupWise 6.0 - Pikaohje 1(12) Novell GroupWise 6.0 - Pikaohje Pääikkuna GroupWise ohjelma avautuu aina ensin Pääikkunaan. Tässä ikkunassa voit avata kaikki viesti- ja asiakirjakansiot kuten Postilaatikko, Lähetetyt viestit, Kalenteri,

Lisätiedot

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005

Sähköposti ja uutisryhmät 4.5.2005 Outlook Express Käyttöliittymä Outlook Express on windows käyttöön tarkoitettu sähköpostin ja uutisryhmien luku- ja kirjoitussovellus. Se käynnistyy joko omasta kuvakkeestaan työpöydältä tai Internet Explorer

Lisätiedot

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN)

AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) OHJE 1(10) AJANVARAUKSEN TEKEMINEN (YLEISEEN RESURSSIIN) Tavastiassa on muutama yleinen resurssi, joiden varauksen voi tehdä GroupWisen kalenteriin. Merkinnän tekeminen ei edellytä oman kalenterin käyttämistä.

Lisätiedot

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet

GroupWise 6.5-ohje 1. Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 1 Group Wise perusteet GroupWise 6.5-ohje 2 GROUPWISE-SÄHKÖPOSTIN PERUSKÄYTTÖ Kaksoisnapsauta hiirellä GroupWise - kuvaketta työpöydällä. Katso kuvaa vasemmalla. Jollet löydä vastaavaa

Lisätiedot

NetWaitingin pääikkuna

NetWaitingin pääikkuna NetWaiting NetWaitingilla voidaan ohjata puhelimen toimintoja Internet-istunnon aikana, vaikka puhelinlinjoja olisi vain yksi. Tällä ohjelmalla voit siirtää Internet-yhteyden pitoon siksi aikaa, kun vastaat

Lisätiedot

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin.

Pikaopas. Valintanauhan näyttäminen tai piilottaminen Avaa valintanauha napsauttamalla välilehteä, tai kiinnitä se pysyvästi näkyviin. Pikaopas Microsoft Visio 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Päivitetyt mallit Mallien avulla voit nopeasti

Lisätiedot

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön

Microsoft Outlook Web Access. Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön Microsoft Outlook Web Access Pikaohje sähköpostin peruskäyttöön 1 Käyttö työpaikalla (Hallinto-verkossa) Käynnistetään sähköposti Työpöydällä olevasta Faiposti-pikakuvakkeesta (hiirellä kaksoisklikkaamalla).

Lisätiedot

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta

Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta Kansion asetusten muuttaminen Windows 2000 käyttöjärjestelmässä Resurssienhallinnan kautta..1 Tiedoston kytkeminen haluttuun ohjelmaan...2 Pikakuvakkeen luominen...3 Resurssien jakaminen verkossa olevien

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1

Verkkoliittymän ohje. F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 Verkkoliittymän ohje F-Secure Online Backup Service for Consumers 2.1 F-Secure Online Backup Service for Consumers -verkkoliittymän ohje... 2 Johdanto... 2 Mikä F-Secure Online Backup Service for Consumers

Lisätiedot

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon

Siirtyminen Outlook 2010 -versioon Tämän oppaan sisältö Microsoft Microsoft Outlook 2010 näyttää hyvin erilaiselta kuin Outlook 2003. Tämän oppaan tarkoituksena on helpottaa uuden ohjelman opiskelua. Seuraavassa on tietoja uuden käyttöliittymän

Lisätiedot

Tervetuloa käyttämään ehopsia

Tervetuloa käyttämään ehopsia Tervetuloa käyttämään ehopsia Sisällys: Uuden ehops-pohjan luominen (opettaja)... ehops-pohjan jakaminen opiskelijoille (opettaja)... Opiskelijan jakaman ehopsin etsiminen (opettaja)... Opiskelijan jakaman

Lisätiedot

GroupWise WebAccessin perusliittymä

GroupWise WebAccessin perusliittymä GroupWise WebAccessin perusliittymän pikakäynnistysopas 8 Novell GroupWise WebAccessin perusliittymä PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com novdocx (fi) 10 July 2008 GroupWise WebAccessin perusliittymän käyttäminen

Lisätiedot

KYMP Webmail -palvelu

KYMP Webmail -palvelu KYMP Webmail -palvelu Sisältö 1. Kirjautuminen... 3 2. Viestin merkinnät... 4 3. Viestien lukeminen... 4 Viestiin vastaaminen... 4 Viestin välittäminen edelleen / uudelleen ohjaus... 5 4. Viestin kirjoittaminen...

Lisätiedot

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN

PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN PIKAOPAS LYNCIN KÄYTTÖÖN Sisäänkirjautuminen ja käytön aloittaminen Jos olet jo kirjautunut organisaation verkkoon, kirjaudu sisään käynnistämällä Lync. 1.Valitse Käynnistä, Kaikki ohjelmat, Microsoft

Lisätiedot

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys

Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Skype for Business ohjelman asennus- ja käyttöohje Sisällys Kirjautuminen Office 365 -palveluun... 2 Skype for Business ohjelman asentaminen... 3 Yhteyshenkilöiden lisääminen Skype for Business ohjelmassa...

Lisätiedot

Basware Supplier Portal

Basware Supplier Portal Basware Supplier Portal Pikaohje Toimittajille (Toukokuu 2011) Prosessin yleiskatsaus Basware Supplier Portal on tarkoitettu toimittajaorganisaatioille (joita kutsutaan jäljempänä toimittajiksi). Järjestelmän

Lisätiedot

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja.

Valintanauhan komennot Valintanauhan kussakin välilehdessä on ryhmiä ja kussakin ryhmässä on toisiinsa liittyviä komentoja. Pikaopas Microsoft Excel 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Komentojen lisääminen pikatyökaluriville Pidä

Lisätiedot

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa.

Pikaopas. Viestitehtävien hallinta viestiluettelossa Luokittele, merkitse tai poista viestejä suoraan viestiluettelossa. Pikaopas Microsoft Outlook 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot.tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Ulkoasun mukauttaminen Mukauta Outlook: Valitse

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Microsoft Outlook -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.1 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä Microsoft Outlook -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita.

Lisätiedot

Verkkoposti selkokielellä

Verkkoposti selkokielellä Petri Ilmonen Verkkoposti selkokielellä Tekijä ja Oppimateriaalikeskus Opike, FAIDD, 2009 Selkokielinen käsikirjoitus: Petri Ilmonen Selkokielen tarkistus: Ari Sainio Kustannustoimitus: Petri Ilmonen Kansikuva

Lisätiedot

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1

Tekstinkäsittelyn jatko Error! Use the Home tab to apply Otsikko 1 to the text that you want to appear here. KSAO Liiketalous 1 KSAO Liiketalous 1 Lomakkeet Lomake on asiakirja, joka sisältää täyttämistä ohjaavia tietoja tai merkintöjä. Wordin lomakekenttä-toiminnolla luodaan näytöllä täytettäviä lomakkeita tai tulostettavia lomakepohjia.

Lisätiedot

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset

Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset Autentikoivan lähtevän postin palvelimen asetukset - Avaa Työkalut valikko ja valitse Tilien asetukset - Valitse vasemman reunan lokerosta Lähtevän postin palvelin (SM - Valitse listasta palvelin, jonka

Lisätiedot

VERSIO KÄYTTÖOPAS 32-BITTINEN WINDOWS

VERSIO KÄYTTÖOPAS 32-BITTINEN WINDOWS VERSIO KÄYTTÖOPAS 32-BITTINEN WINDOWS TM Vastuuvapautuslauseke Novell Incorporated ei takaa, että tämän oppaan tiedot ja ohjeet ovat virheettömiä, ja torjuu nimenomaiset tai oletetut takuut tuotteen soveltuvuudesta

Lisätiedot

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje

Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sonera Viestintäpalvelu VIP VIP Laajennettu raportointi Ohje Sisällysluettelo VIP Laajennettu raportointi... 3 Luo raportti Laajennetun raportoinnin työkaluilla... 4 Avaa Laajennettu raportointi... 4 Valitse

Lisätiedot

Outlook Web App ver 1.2

Outlook Web App ver 1.2 Outlook Web App ver 1.2 Kirjautuminen Kirjoita selaimen osoiteriville: o365.edu.hel.fi Kirjoita opetuksen verkon tunnuksesi ja salasanasi avautuvalla kirjautumissivulla. Hetken odottelun jälkeen esiin

Lisätiedot

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013

Sisällysluettelo. Lync Attendant käyttöohje 2 (12) AinaUCX 13.08.2013 Lync Attendant Lync Attendant käyttöohje 2 (12) Sisällysluettelo Yleistä... 3 Lync Attendant -ikkunan toiminnot... 3 Kirjautuminen Palvelusarja L jonoon... 4 Yhteystietoluettelon käyttäminen... 5 Puhelun

Lisätiedot

Ksenos Prime Käyttäjän opas

Ksenos Prime Käyttäjän opas Ksenos Prime Käyttäjän opas Versio 11.301 Turun Turvatekniikka Oy 2011 Selaa tallenteita. Tallenteiden selaaminen tapahtuu samassa tilassa kuin livekuvan katselu. Voit raahata hiirellä aikajanaa tai käyttää

Lisätiedot

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET...

WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 2010 SISÄLLYS WINDOWS 7... 1 MICROSOFT OUTLOOK 2010:N UUDET OMINAISUUDET... 3 MS OUTLOOK OHJE HTTP://OFFICE.MICROSOFT.COM/FI-FI/OUTLOOK-HELP/... 3 LAAJENNETTU VALINTANAUHA... 3 ASETUKSET... 4 LISÄÄ TILAA

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Skype for Business ohje

Skype for Business ohje Skype for Business 2015 -ohje 7.12.2015 1 Kuvaus Skype for Business 2015 on pikaviestinohjelma ja videopuheluiden järjestämiseen suunniteltu ohjelma. Ohjelmalla voi järjestää isonkin kokouksen ja esittää

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi

OmniTouch 8400 Instant Communications Suite IBM Lotus Notes -integrointi OmniTouch 8400 Instant Communications Suite Pikaopas - versio 6.0 Alcatel-Lucent OmniTouch 8400 Instant Communications Suite yhdistettynä IBM Lotus Notes -ohjelmistoon luo korkeatasoisia palveluita. Integrointi

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa

Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Office 365:n käyttäminen Windows Phonessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Windows Phone lähettämään ja vastaanottamaan Office 365 -sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Windows Phoneen

Lisätiedot

GroupWise Calendar Publishing Host User

GroupWise Calendar Publishing Host User GroupWise 8 Calendar Publishing Host User 8 17. lokakuu 2008 Novell GroupWise Calendar Publishing Host User PIKAKÄYNNISTYS www.novell.com YLEISTÄ Novell GroupWise Calendar Publishing Host User on Web-pohjainen

Lisätiedot

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin

Mikä on RSS-syöte? RSS -syötteen tilaaminen sähköpostiin OHJE 1 (7) Mikä on RSS-syöte? RSS syötteen avulla voit saada sivuston uusimman sisällön valitsemaasi ohjelmaan automaattisesti, kun uutta sisältöä julkaistaan. Tässä ohjeessa neuvotaan, kuinka voit saada

Lisätiedot

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen.

Fixcom Webmail ohje. Allekirjoitus. Voit lisätä yhden tai useamman allekirjoituksen. Webmail on monipuolinen työkalu jolla voi tehdä paljon muutakin kuin lukea sähköpostia. Tässä ohjeessa on lyhyesti esitelty joitakin sen ominaisuuksia. Peruspostilaatikossa ei ole kaikkia ominaisuuksia,

Lisätiedot

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen

Ryhmäkirjeen hyödyntäminen Ryhmäkirjeen hyödyntäminen hannele.rajaniemi@jyu.fi konkkola@cc.jyu.fi Sisältö Joukkokirje-toiminnon (Wordin ja Excelin yhteiskäytön) periaatteet Excel tietolähteenä tutuksi (valmis harjoitustiedosto)

Lisätiedot

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys

Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Office 365 palvelujen käyttöohje Sisällys Sisäänkirjautuminen... 2 Office 365:n käyttöliittymä... 3 Salasanan vaihto... 5 Outlook-sähköpostin käyttö... 7 Outlook-kalenterin käyttö... 10 OneDriven käyttö...

Lisätiedot

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS

Messenger. Novell 1.0 NOVELL MESSENGERIN OHJEET. www.novell.com PIKAOPAS Novell Messenger 1.0 PIKAOPAS www.novell.com Novell Messenger on Novell edirectory TM -pohjainen, eri käyttöympäristöissä toimiva yritysten pikaviestituote. Messenger-järjestelmän käyttöympäristöksi soveltuu

Lisätiedot

Tukipyyntö-toiminnon ohje

Tukipyyntö-toiminnon ohje Tukipyyntö-toiminnon ohje Diagnoosilaitteen teknisen tukipyyntötoiminnon avulla avataan teknistä tukea koskeva asiakirja, joka sisältää tietoja ongelmatilanteen ratkaisemiseksi. Sen kautta saadaan käyttöön

Lisätiedot

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun.

ALVin käyttöohjeet. Kuvaus, rajaus ja tallennus puhelimella ALVin -mobiilisovelluksen avulla dokumentit kuvataan, rajataan ja tallennetaan palveluun. ALVin käyttöohjeet Nämä käyttöohjeet sisältävät hyödyllisiä vinkkejä palvelun käyttöön. Ne kannattaa lukea ennen palvelun käyttöä. Jos kuitenkin kohtaat ongelmia etkä löydä niihin ratkaisua näistä käyttöohjeista

Lisätiedot

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla

WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmien luominen ja ylläpitäminen Windows Phone -laitteilla WhatsApp-ryhmän luomiseksi sinulla tulee olla asennettuna WhatsApp-ohjelma puhelimeesi ja sen täytyy olla aktivoitu. Sovelluksen löytää

Lisätiedot

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa

Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Office 365:n käyttäminen Android-puhelimessa Pikaopas Tarkista sähköposti Määritä Android-puhelin lähettämään ja vastaanottamaan Office 365-sähköpostia. Tarkista kalenteritiedot missä liikutkin Android-puhelimeen

Lisätiedot

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla

BLOGGER. ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla BLOGGER ohjeita blogin pitämiseen Googlen Bloggerilla Sisältö Blogin luominen... 1 Uuden blogitekstin kirjoittaminen... 4 Kuvan lisääminen blogitekstiin... 5 Lisää kuva omalta koneelta... 6 Lisää kuva

Lisätiedot

mobile PhoneTools Käyttöopas

mobile PhoneTools Käyttöopas mobile PhoneTools Käyttöopas Sisältö Vaatimukset...2 Ennen asennusta...3 Asentaminen - mobile PhoneTools...4 Matkapuhelimen asennus ja määritys...5 Online-rekisteröinti...7 Asennuksen poistaminen - mobile

Lisätiedot

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki

Elisa Ring. Agentin opas. Elisa Oyj, PL 1, 00061 ELISA, Y-tunnus 011650-6, Kotipaikka: Helsinki Elisa Ring Agentin opas Elisa Ring Agentin opas 2 Sisällys 1. Agentin tehtävät ja työkalut... 3 Elisa Ring Valikko... 3 2. Hallintakäyttöliittymä... 4 Kirjaudu sisään Hallintakäyttöliittymään... 4 Asiakaspalvelusarjojen

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL).

SÄHKÖPOSTIPALVELU. Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). 1 Käyttöohje SÄHKÖPOSTIPALVELU Tässä ohjeessa kuvataan MSOYnet -sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Sisältö SELAINPOSTIIN KIRJAUTUMINEN... 2 Kirjautumisosoite... 2 Kirjautuminen...

Lisätiedot

opiskelijan ohje - kirjautuminen

opiskelijan ohje - kirjautuminen opiskelijan ohje - kirjautuminen estudio on Edupolin kehittämä e-oppimisympäristö koulutusryhmän verkkoalustana perinteisen luokkaopetuksen tukena. etäopiskelussa ja -opetuksessa kotoa tai työpaikalta.

Lisätiedot

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ

TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ TIETOKONEEN ASETUKSILLA PARANNAT KÄYTETTÄVYYTTÄ Windows XP-käyttöjärjestelmän asetuksilla sekä Word-asetuksilla voit vaikuttaa tietokoneen näytön ulkoasuun, selkeyteen ja helppokäyttöisyyteen.. 1) ASETUKSET

Lisätiedot

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1

Taulukot. 2002 Päivi Vartiainen 1 Taulukot Taulukon lisääminen FrontPagessa tapahtuu samalla tavoin kuin Word tekstinkäsittelyohjelmassakin. Valitse vakiotyökaluriviltä Lisää taulukko painike. Kun olet napsauttanut painikkeen alas voit

Lisätiedot

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön

ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön ohjeita kirjautumiseen ja käyttöön Kirjautumisesta Opiskelijat: kirjaudu aina tietokoneelle wilmatunnuksella etunimi.sukunimi@edu.ekami.fi + wilman salasana Opettajat: kirjaudu luokan opekoneelle @edu.ekami.fi

Lisätiedot

FOTONETTI BOOK CREATOR

FOTONETTI BOOK CREATOR F O T O N E T T I O Y FOTONETTI BOOK CREATOR 6 2012 Kemintie 6 95420 Tornio puhelin: 050-555 6500 pro/kirja: 050-555 6580 www.fotonetti.fi Ohjelman asentaminen 1 Hae ohjelma koneellesi osoitteesta http://www.fotonetti.fi/kuvakirjatilaa

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi

SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI. HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI HERVANNAN KIRJASTO TIETOTORI Insinöörinkatu 38 337200 Tampere 040 800 7805 tietotori.hervanta@tampere.fi SÄHKÖPOSTIN PERUSKURSSI 2 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kirjautuminen Gmail-postiin

Lisätiedot

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille

Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille OneNote OPS OHJE Pikaohjeita OneNote OPS:in käyttäjille Vinkki: Jos et löydä hakemaasi, voit painaa F1-painiketta, joka avaa OneNote-ohjeen, josta voit hakea hakusanoilla vastausta kysymyksiisi liittyen

Lisätiedot

Netsor Webmailin käyttöohje

Netsor Webmailin käyttöohje Netsor Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen

Lisätiedot

Backup Premium Pikakäyttöopas

Backup Premium Pikakäyttöopas Tietoja Memeo Backup Premium on yksinkertainen varmuuskopiointiratkaisu monimutkaiseen digitaaliseen maailmaan. Automaattisesti varmuuskopioimalla Memeo Backup Premium pystyy palauttamaan arvokkaat ja

Lisätiedot

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta.

27.11.09. Napsauta Kurssin viikkonäkymä- näkymässä oikeassa yläreunassa sijaitsevaa Muokkaustila päälle -painiketta. 1 (14) MOBILOGI-ET Tässä dokumentissa on ohjeita Moodlen Logi-työkalun mobiililaajennuksen (Mobilogi) käyttöön. Dokumentin pohjana on käytetty HAMK:n Teemu Tuurin kirjoittamaa ohjeistusta ja sen sisältö

Lisätiedot

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4

1. ASIAKKAAN OHJEET... 2. 1.1 Varauksen tekeminen... 2. 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4. 1.3 Varauksen peruminen... 4 1. ASIAKKAAN OHJEET... 2 1.1 Varauksen tekeminen... 2 1.2 Käyttäjätunnuksen luominen... 4 1.3 Varauksen peruminen... 4 1.4 Omien tietojen muokkaaminen... 5 1.5 Salasanan muuttaminen... 5 2. TYÖNTEKIJÄN

Lisätiedot

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA

KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA KUVAN TUOMINEN, MUOKKAAMINEN, KOON MUUTTAMINEN JA TALLENTAMINEN PAINTISSA SISÄLLYS 1. KUVAN TUOMINEN PAINTIIN...1 1.1. TALLENNETUN KUVAN HAKEMINEN...1 1.2. KUVAN KOPIOIMINEN JA LIITTÄMINEN...1 1.1. PRINT

Lisätiedot

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Joukkokirje, osoitetarrat Työvälineohjelmistot 1(5)

Yhdistäminen. Tietolähteen luominen. Word-taulukko. Joukkokirje, osoitetarrat Työvälineohjelmistot 1(5) Työvälineohjelmistot 1(5) Yhdistäminen Yhdistämistoiminnolla voidaan tehdä esimerkiksi joukkokirjeitä, osoitetarroja, kirjekuoria, jne. Siinä yhdistetään kaksi tiedostoa: Pääasiakirja Tietolähde Pääasiakirjassa

Lisätiedot

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje

Tietosuoja-portaali. päivittäjän ohje Tietosuoja-portaali päivittäjän ohje Maisa Kinnunen 2010 1 Sisältö PÄIVITTÄJÄN OHJE Kirjautuminen...3 Sivujen tekstin muokkaus...4 Tiedostojen lisääminen palvelimelle...9 Jos sinun pitää selvittää tiedoston/kuvan

Lisätiedot

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen

Pika-aloitusopas. Haku Voit etsiä sivustoja, henkilöitä tai tiedostoja. Sivuston tai uutisviestin luominen Pika-aloitusopas Saa aikaan enemmän olinpaikastasi riippumatta suojatun käytön, jakamisen ja tiedostotallennuksen avulla. Kirjaudu sisään Office 365 -tilaukseesi ja valitse SharePoint sovellusten käynnistyksestä.

Lisätiedot

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön

Ohje. ipadia käytetään sormella napauttamalla, kaksoisnapsauttamalla, pyyhkäisemällä ja nipistämällä kosketusnäytön ipadin käyttö 1. Käynnistä ipad oikeassa yläreunassa olevasta painikkeesta. 2. Valitse alareunasta nuoli Avaa. Vedä sormella nuolesta eteenpäin palkin verran eli pyyhkäise. Tietoturva Käyttöön tarvitaan

Lisätiedot

Operator's Panel Välityspöytä

Operator's Panel Välityspöytä Sisällys Operator's Panel Välityspöytä 1. Yleistä...2 1.1 Välityspöydän käynnistäminen...2 1.1.1 VoIP-puhelin...2 1.1.2 Kirjautuminen...2 1.2 Välityspöydän sulkeminen...3 1.3 Käyttöliittymä...4 1.3.1 Puhelut...4

Lisätiedot

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä.

Pikaopas. Ohjeiden etsiminen Hae ohjesisältöä napsauttamalla kysymysmerkkiä. Pikaopas Microsoft Access 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Näyttökoon muuttaminen tai tietokannan sulkeminen

Lisätiedot

Ohjeita Omapalvelun käyttöön

Ohjeita Omapalvelun käyttöön Ohjeita Omapalvelun käyttöön Sisällysluettelo Omapalvelu 3 Omat tiedot ja Yhteydenottotapa 4 Aloitus 5 Uusi ja keskeneräinen hakemus 1/2 6 Uusi ja keskeneräinen hakemus 2/2 7 Etusivu 1/3 8 Etusivu 2/3

Lisätiedot

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje

SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Käyttöohje 10.12.2014 1 SÄHKÖPOSTIPALVELU Käyttöohje Tässä ohjeessa kuvataan LOUNEA:n kuluttaja-sähköpostipalveluiden peruskäyttö selainpostilla (WEBMAIL). Ohje on asiakkaille joiden osoite päättyy @seutuposti.fi,

Lisätiedot

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje

Nettiposti. Nettiposti käyttöohje YKSIKÄÄN ASIAKAS EI OLE MEILLE LIIAN PIENI TAI MIKÄÄN HAASTE LIIAN SUURI. Nettiposti Nettiposti käyttöohje Tässä käyttöohjeessa kuvataan selainkäyttöisen Nettiposti sähköpostiohjelman toiminnot. Käyttöohje

Lisätiedot

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen

Webmailin käyttöohje. Ohjeen sisältö. Sähköpostin peruskäyttö. Lomavastaajan asettaminen sähköpostiin. Sähköpostin salasanan vaihtaminen Webmailin käyttöohje https://mail.webhotelli.net sekä https://webmail.netsor.fi Ohjeen sisältö Sähköpostin peruskäyttö Lukeminen Lähettäminen Vastaaminen ja välittäminen Liitetiedoston lisääminen Lomavastaajan

Lisätiedot

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen

Enigmail-opas. Asennus. Avainten hallinta. Avainparin luominen Enigmail-opas Enigmail on Mozilla Thunderbird ja Mozilla Seamonkey -ohjelmille tehty liitännäinen GPG-salausohjelmiston käyttöä varten. Sitä käytetään etenkin Thunderbirdin kanssa sähköpostin salaamiseen

Lisätiedot

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET

MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET MOODLE-KURSSIN LAATIMINEN /OPETTAJAN OHJEET Jos haluat itsellesi tai jollekin ryhmälle uuden kurssipohjan, ota yhteyttä Virpi Järvenreunaan, Leena Kankaanpäähän, Mervi Lehtoseen, Konsta Ojaseen, Jarno

Lisätiedot

Artikkelin lisääminen

Artikkelin lisääminen Sisällys Artikkelin lisääminen...3 Artikkelin muokkaaminen...5 Kuvan lisääminen artikkeliin...6 Väliotsikoiden lisääminen artikkeliin...9 Navigointilinkin lisääminen valikkoon...10 Käyttäjätietojen muuttaminen...13

Lisätiedot

Microsoft. Outlook Express 6

Microsoft. Outlook Express 6 Microsoft Outlook Express 6 Koulutuskeskus Salpaus/Tietojenkäsittely - Vesa Rinne, Taru Honkapää SISÄLLYSLUETTELO 1 KÄYNNISTÄMINEN JA NÄYTÖN ASETUKSET... 1 2 UUDEN VIESTIN LUOMINEN... 2 2.1 VASTAANOTTAJAN

Lisätiedot

Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom

Symbol for Windows Gold. Symboliposti. Modemo 2011 Handicom 2011. Handicom Symbol for Windows Gold Symboliposti Modemo 2011 Handicom 2011 Handicom JOHDANTO Symbol for Windows Gold Symboliposti toimii tarvittaessa itsenäisenä sähköpostiohjelmana. Sitä voi käyttää myös Tekstintekijän

Lisätiedot

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti

Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu KÄYTTÖOHJE. LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Tik-76.115 Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Tietotekniikan osasto Teknillinen korkeakoulu JÄRJESTELMÄN KÄYTTÖOHJE LiKe Liiketoiminnan kehityksen tukiprojekti Versio: 1.1 Tila: hyväksytty Päivämäärä: 13.2.2001

Lisätiedot

- Voit muodostaa PDF-dokumentin myöskin Office tuotteisiin asentuneen PDF-XChange pluginin kautta

- Voit muodostaa PDF-dokumentin myöskin Office tuotteisiin asentuneen PDF-XChange pluginin kautta PIKAOHJE PDF-XChange PRO 1. PDF TIEDOSTON LUOMINEN - Voit tulostaa haluamasi dokumentin PDF-tiedostoksi valitsemalla tulostimeksi ohjelman mukana asentuneen virtuaalitulostimen PDF-XChange Standardin.

Lisätiedot

Outlook-synkronointi 08Q4

Outlook-synkronointi 08Q4 Outlook-synkronointi 08Q4 (MelbaFresh_Outlook_08Q4.odt) melbamail@melbagroup.fi Sisällysluettelo MelbaFresh ja Outlook -synkronointi...1 Kuvaus...1 MelbaFresh Outlook:...1 Outlook MelbaFresh :...2 Ohjeet

Lisätiedot

Tero Mononen / Kumppanuuskampus

Tero Mononen / Kumppanuuskampus Yksi tili kaikkiin Googlen palveluihin. Ne joilla on GOOGLE TILI, tutkikaa ja testatkaa sivun 19 valikosta löytyvää GOOGLE DRIVE -palvelua https://accounts.google.com/signup 1 Yksityisille ilmainen palvelu

Lisätiedot

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään.

ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. ejuttu ohjeet kuinka sitä käytetään. 1. Artikkelin lisääminen a. Kirjaudu sisään b. Lisää sisältöä c. Artikkeli i. Lisää pääkuva 1. Pääkuvalle kuvateksti ii. Anna artikkelille otsikko iii. Ingressi-kenttään

Lisätiedot

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ

Outlook Web Access 1(7) 9.9.2011 OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Outlook Web Access 1(7) OUTLOOK WEB ACCESS (OWA) SÄHKÖPOSTIN KÄYTTÖ Pääset OWA-sähköpostiin selaimella (esim. Internet Explorer, Mozilla Firefox). Tässä ohjeessa on käytetty Internet Exploreria, jonka

Lisätiedot

Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas

Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas Novell Messenger 3.0.1 Mobile -aloitusopas toukokuu 2015 Novell Messenger 3.0.1 ja uudemmat versiot ovat saatavilla tuetuille ios-, Android- BlackBerry-mobiililaitteille. Koska voit olla kirjautuneena

Lisätiedot

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille

SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundation ylläpitäjän ohjeet Sivu 1/5 SharePoint Foundation 2010 perusteet ylläpitäjille SharePoint Foundationin avulla voit luoda nopeasti useita erilaisia sivustoja, joissa WWW-sivuja, tiedostoja,

Lisätiedot

Nexetic Shield Unlimited

Nexetic Shield Unlimited Nexetic Shield Unlimited Käyttöohje 1. Asennus ja käyttöönotto 2. Ohjelman käyttäminen 3. Lisäasetukset 4. Tietojen palautus 1. Asennus ja käyttöönotto Asiakasohjelman asennus Tehtyäsi tilauksen varmistusohjelmasta

Lisätiedot

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo

1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1 Funktiot, suurin (max), pienin (min) ja keskiarvo 1. Avaa uusi työkirja 2. Tallenna työkirja nimellä perusfunktiot. 3. Kirjoita seuraava taulukko 4. Muista taulukon kirjoitusjärjestys - Ensin kirjoitetaan

Lisätiedot

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET...

1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ ETUSIVU YHTEENVETO LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT VIESTIT KOKEET... OHJE OPPILAALLE 2 / 21 1 YLEISTÄ TIETOA HELMESTÄ... 3 2 ETUSIVU... 4 2.1 YHTEENVETO... 4 2.2 LUKUJÄRJESTYS / KOTITEHTÄVÄT / MERKINNÄT... 4 2.3 VIESTIT... 6 2.4 KOKEET... 6 3 VIESTIT... 7 3.1 UUSI VIESTI...

Lisätiedot

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo

Sivu 1 / 11 08.01.2013 Viikin kirjasto / Roni Rauramo Sivu 1 / 11 Kuvien siirto kamerasta Lyhyesti Tämän oppaan avulla voit: - käyttää tietokoneen omaa automaattista kopiointiin tai siirtoon tarkoitettua toimintaa kuvien siirtoon kamerasta tai muistikortista

Lisätiedot

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly

Google-dokumentit. Opetusteknologiakeskus Mediamylly Google-dokumentit 1 2 3 Yleistä 1.1 Tilin luominen 4 1.2 Docs-päävalikkoon siirtyminen 7 Dokumentit-päävalikko 2.1 Kirjaudu Dokumentteihin 9 2.2 Lähetä tiedosto Google-dokumentteihin 11 2.3 Uuden asiakirjan

Lisätiedot

Motorola Phone Tools. Pikaopas

Motorola Phone Tools. Pikaopas Motorola Phone Tools Pikaopas Sisältö Vähimmäisvaatimukset... 2 Ennen asennusta Motorola Phone Tools... 3 Asentaminen Motorola Phone Tools... 4 Matkapuhelimen asennus ja määritys... 5 Online-rekisteröinti...

Lisätiedot

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä.

Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Klikkaa kuvaketta/kuvaa, jolloin avautuu kalenteri-/tilatietojen hallintanäkymä. Elisa Oyj Elisa Ring pikaohje 1 (6) Elisa Ring 2.0 kalenterin, tilatiedon, näytettävän numeron pikaohje 1.1 Yleistä 1.1.1 Kalenterin muokkaaminen Pääset muuttamaan tilatietoasi ja Ring kalenterimerkintöjäsi

Lisätiedot

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili.

Pikaopas. Online-tilin näyttäminen tai vaihtaminen Jos käytät pilvipalvelua, voit muuttaa asetuksia tai vaihtaa tiliä valitsemalla Tiedosto > Tili. Pikaopas Microsoft Publisher 2013 näyttää erilaiselta kuin aiemmat versiot. Tämän oppaan avulla pääset alkuun nopeasti ja saat yleiskuvan uusista ominaisuuksista. Pikatyökalurivi Lisää usein käyttämiäsi

Lisätiedot

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android )

Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Mobiilitulostus-/- skannausopas Brother iprint&scanille (Android ) Sisällysluettelo Ennen Brother-laitteen käyttöä... Kuvakkeiden selitykset... Tavaramerkit... Johdanto... Lataa Brother iprint&scan Google

Lisätiedot

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä

Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Outlook 2016 Vihjeitä ja vinkkejä Pikanäppäimet ja aikaa säästävät vinkit suosikkisähköposti- ja kalenterisovelluksiisi Koskee Outlook 2016 for Windowsia 1. Siirry nopeasti Saapuneet-kansioon Käynnistitkö

Lisätiedot

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa.

NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi Internet puheluissa, kokouksissa, etätyössä, etäopiskelussa ja teknisessä tuessa. NetMeeting NetMeeting on ilmainen pienimuotoinen videoneuvottelu- ja ryhmätyöohjelmisto, joka mahdollistaa virtuaalikokousten pitämisen Internetissä tai Intranetissä. NetMeetingiä voi käyttää esimerkiksi

Lisätiedot

METROPOLIAN PILVIPALVELUT OPETUKSESSA Google Apps for Education (GAFE)

METROPOLIAN PILVIPALVELUT OPETUKSESSA Google Apps for Education (GAFE) 1 Pepe Vilpas pertti.vilpas@metropolia.fi METROPOLIAN PILVIPALVELUT OPETUKSESSA Google Apps for Education (GAFE) Google Apps for Education (GAFE) on Google-yhtiön sovelluspaketti, joka on suunnattu erityisesti

Lisätiedot

HP Photo Printing -pikaviiteopas

HP Photo Printing -pikaviiteopas Kuvien tuonti valokuvagalleriaan Seuraavassa kuvataan tapoja, joilla valokuvagalleriaan voidaan lisätä kuvia. Valokuvagalleria on HP Photo Printing -ohjelman vasemmanpuoleinen ruutu. Tulosteiden ja valokuva-albumin

Lisätiedot

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat

Sen jälkeen Microsoft Office ja sen alta löytyy ohjelmat. Ensin käynnistä-valikosta kaikki ohjelmat Microsoft Office 2010 löytyy tietokoneen käynnistävalikosta aivan kuin kaikki muutkin tietokoneelle asennetut ohjelmat. Microsoft kansion sisältä löytyy toimisto-ohjelmistopakettiin kuuluvat eri ohjelmat,

Lisätiedot