Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus. Aika klo 17:04-17:51. Pyhälahden aukio, Kauppakatu, Lapua.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus. Aika klo 17:04-17:51. Pyhälahden aukio, Kauppakatu, Lapua."

Transkriptio

1 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Aika klo 17:04-17:51 Paikka Pyhälahden aukio, Kauppakatu, Lapua Käsitellyt asiat 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus 5 3 Ohjaamo-toiminnan aloittaminen Lapualla alkaen 6 4 Valtuustoaloite / Lapuan kaupunginvaltuuston kokousten videointi 5 Lausuntopyyntö merkittävien tulvariskialueiden nimeämisehdotuksista Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella / Tulvariskien hallinnan toinen suunnittelukierros ( ), kaupungin lausunto 6 Varallaolosopimuksen irtisanominen / paikallinen virka- ja työehtosopimus teknisen lautakunnan alaisen toiminnan varallaolosta / työnjohto, kunnallistekniset työt, kiinteistöhuolto, talvikunnossapito 7 Paikallinen virka- ja työehtosopimus luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäytöstä ajalle / Tehy ry/ammattiosasto Teknisen johtajan palkan vahvistaminen 31 9 Kaupunginvaltuuston päätösten laillisuuden tarkastus ja täytäntöönpano 10 Kiinteistö Oy Yllinpuiston yhtiökokous / yhtiökokousedustajan valinta / ohjeet yhtiön hallituksen jäsenten ja varajäsenten valintaa varten Lautakuntien ja toimikuntien pöytäkirjajäljennökset Kuntayhtymien pöytäkirjat/esityslistat Ilmoitusasiat Muut asiat Käytöstä poistetun rakennuksen purku, Vesipalontie 4 41 Oikaisuvaatimusohjeet ja valitusosoitus 42

2 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Aika klo 17:04-17:51 Paikka Pyhälahden aukio, Kauppakatu, Lapua Päätöksentekijät Rajala Lasse puheenjohtaja Kivisaari Pekka 1. varapuheenjohtaja Kangasluoma Riitta 2. varapuheenjohtaja Gray Jenni jäsen Hietala Marianne jäsen Ikola Simo jäsen Kangas Matti jäsen Kortesoja Hanna-Maria jäsen Riihimäki Marja-Liisa jäsen Vaahtoniemi Jussi jäsen Poistui esteellisenä :n 4 käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi Välkkilä Arvi jäsen Muut osallistujat Rintala Esa kaupunginvaltuuston pu heen joh ta ja Pöntinen Kai kaupunginvaltuuston 1. va ra pu heen joh ta ja Poistui klo :n 9 kä sit te lyn jälkeen Lahtinen Helena kaupunginvaltuuston 2. va ra pu heen joh ta ja Kankare Satu kaupunginjohtaja, esittelijä Tienhaara Esa toimistosihteeri, sihteeri Post Juha hallintojohtaja-kaupunginlakimies Sipilä Maritta nuorisotoimenjohtaja Läsnä klo Allekirjoitukset Lasse Rajala puheenjohtaja Esa Tienhaara sihteeri Käsitellyt asiat :t 1-15 Pöytäkirjan tarkastus , hallintokeskus Hanna-Maria Kortesoja Simo Ikola Pöytäkirja yleisesti nähtävänä Lapuan kaupungin verkkosivuilla alkaen. Todistaa Esa Tienhaara, toimistosihteeri, sihteeri

3 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus Kh Lapuan kaupungin hallintosäännön 16 luvun 5 :n mukaan toimielin pi tää kokouksensa päättämänään aikana ja paikassa. Kokous pidetään myös, milloin puheenjohtaja katsoo kokouksen tarpeel li sek si tai enemmistö toimielimen jäsenistä tekee pu heen joh ta jal le esi tyk sen sen pitämisestä ilmoittamansa asian käsittelyä varten. Täl löin pu heen joh ta ja määrää kokousajan. Puheenjohtaja voi peruuttaa kokouksen. Hallintosäännön 16 luvun 6 :n mukaan kokouskutsun antaa pu heenjoh ta ja tai hänen estyneenä ollessaan varapuheenjohtaja. Kokouskutsussa on ilmoitettava kokouksen aika ja paikka sekä siinä kä si tel tä vät asiat (asialista). Kokouskutsussa on mainittava, mitä toi mieli men päätöksentekotapaa noudatetaan kunkin asian kohdalla. Jos asia käsitellään sähköisessä päätöksentekomenettelyssä, tulee kut sussa ilmaista, mihin mennessä asia on käsiteltävä sähköisesti. Esityslista, joka sisältää selostuksen käsiteltävistä asioista ja eh do tukset toimielimen päätöksiksi, lähetetään kokouskutsun yh tey des sä, jollei vät erityiset syyt ole esteenä. Kokouskutsu lähetetään jäsenille ja muille, joilla on läsnäolo-oikeus tai -vel vol li suus, toimielimen päättämällä tavalla. Kaupunginhallitus on päättänyt, että sen sään tö mää räiset ko koukset pi de tään jo ka toinen viikko maanantaisin kello alkaen. Mikäli maanantaina toimistot ovat sul jet tui na, kau pun gin hal li tuksen kokous pidetään seu raavana päi vänä klo Kuntalain 103 :n 2 momentin mukaan kaupunginhallitus on päätösvaltainen, kun enemmän kuin puolet sen jäsenistä on läsnä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Puheenjohtaja toteaa kokouksen laillisesti kokoonkutsutuksi ja päätösvaltaiseksi.

4 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Päätös: Esittelyn jälkeen puheenjohtaja totesi, että kokouksessa oli läsnä 11 kau pun gin hal li tuk sen jäsentä sekä kaupunginvaltuuston pu heenjoh ta ja, 1. varapuheenjohtaja ja 2. varapuheenjohtaja. Puheenjohtaja totesi kokouksen laillisesti kokoonkutsutuksi ja pää tösval tai sek si.

5 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Pöytäkirjan tarkastus Kh Lapuan kaupungin hallintosäännön 16 luvun 26 :n 3 momentin mu kaan pöy täkirja tarkastetaan toimielimen päättämällä tavalla. Kaupunginhallitus on kokouksessaan päättänyt, et tä kau pun gin hal li tuk sen pöytäkirja tarkastetaan kokousta seuraava na toise na työ päi vä nä. Jos kokousta seuraava toinen työpäivä on py hä päivä, siir tyy tarkas tus seuraavaan työpäivään. Kaupunginhallitus voi päättää pöytäkirjan tarkastamisesta kiireellisis sä asiois sa tarvittaessa myös erikseen. Kaupunginjohtajan ehdotus: Pöytäkirjan tarkastajiksi valitaan Hanna-Maria Kortesoja ja Jussi Vaah to nie mi sekä va ra tar kas ta jik si Simo Ikola ja Matti Kangas. Päätös: Kaupunginhallitus valitsi pöytäkirjantarkastajiksi Hanna-Maria Kor tesojan ja Simo Ikolan sekä varatarkastajaksi Matti Kankaan.

6 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Ohjaamo-toiminnan aloittaminen Lapualla alkaen 169/ /2017 Sivla Valmistelija: nuorisotoimenjohtaja Maritta Sipilä puh , sivistysjohtaja Mika Kamunen puh , perusturvajohtaja Piia Aro puh , OHJAAMO Ohjaamo on nuorten alle 30-vuotiaiden matalan kynnyksen pal ve lu piste, jonka toimintamalli rakentuu monialaisesti tietoa, neuvontaa, ohjaus ta ja tukea tarjoavasta Ohjaamosta, eri hallinnonalojen pe rus pal veluis ta ja laajasta yhteistyöverkostosta. Ohjaamon ydintoimintaan kuuluu henkilökohtainen neuvonta ja oh jaus, tu ki elämänhallintaan, urasuunnitteluun, sosiaalisten taitojen ja valmiuk sien kehittämiseen sekä kouluttautumisen ja työllistymisen tu ke minen. Verkkomaailma on monille nuorille iso osa elämää, käyttäytyminen inter ne tis sä on ennemminkin selailua ja klikkailua. Virallisten teks tien äärel le pysähtyminen tai sisällön tuottaminen, kuten lo mak kei den täyttö, voi kin olla jo haastavampaa. Nuoret kaipaavat usein hen ki lö koh tais ta neu von taa ja rinnalla kulkemista, sillä virallisten pa pe ri asioi den hoi ta minen voi olla hyvinkin vierasta. Kaiken toiminnan takana on idea siitä, että Ohjaamon työntekijä aut taa nuor ta tiedon hakemisessa palveluista ja ohjaa nuoren oikeaan paikkaan palvelun saamiseksi, eikä nuoren tarvitse kahlata itse pal ve lu verkos ton sumassa luukulta luukulle. Ohjaamossa nuoren neuvontaan työntekijät osallistuvat mo ni alai ses ti, mo niam ma til li ses ti ja poikkihallinnollisesti. Ohjaamo tuo eri asian tun tijoi den yhteen kehittämällä uutta monialaista pal ve lu muo toa. Toi min nalla pyritään yhteistyön tiivistämiseen, päällekkäisten toi min to jen vä hentä mi seen, samoin kuin työntekijöiden kuor mit ta vuu den vähentämiseen.

7 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus OHJAAMO ETELÄ-POHJANMAA Ohjaamo Etelä-Pohjanmaa on SEDUn hallinnoima ESR-rahoitteinen maa kun nal li nen kehittämishanke, jonka tavoitteena on luoda oh jaa moiden verkostomalli maakuntaan. Hankkeeseen kuuluu 13 kuntaa (Kurikka, Ilmajoki, Seinäjoki Lapua, Kau ha va, Evijärvi, Lappajärvi, Alajärvi, Vimpeli, Soini, Kuortane, Alavus, Ähtäri) ja ohjaamoja kehitetään Etelä-Pohjanmaalla yhteensä seitse mäl lä alueella. Kaikkiaan Ohjaamoita on Suomessa noin 60 paikkakunnalla. OHJAAMO LAPUA Lapuan kaupunki on lähtenyt mukaan maakunnalliseen hank kee seen. En sim mäi nen esiintulo tehtiin SEDU Lapuan tiloissa hel mi kuus sa 2018 Rek ry Mes su jen muodossa. Kevään aikana toimijat ovat jakautuneet eri lai siin tiimeihin ja kehitetty toimintaa ja la pua lais ta mallia Oh jaa mosta. Ohjaamotoiminta on suunniteltu virallisesti alkavaksi Lapualla elo kuussa 2018 toisen asteen kampusalueella. Toisen asteen kampusalue soveltuu ohjaamo -toimintaan erin omai sesti. Suuriosa asiakkaista on jo alueella opiskelemassa. Kam pus alu een olo huo ne ti la tulee olemaan yhdistävä tekijä. Alustavasti Lapuan Ohjaamon on suunniteltu olevan auki kolmena päivä nä viikossa. Maanantai-tiistai-keskiviikko klo 11:00-16:00. Ohjaamossa tulee olla palveluohjaaja/ohjaamokoordinaattori ja asi antun ti ja/-tun ti joi ta. Palveluohjaaja vastaanottaa nuoren, auttaa ja neu voo ja tarvittaessa ohjaa saattaenvaihtaen asiantuntijan luokse. Oh jaamon ajatuksena on välttää ns. luukuttamista ja auttaa nuorta mah dol lisem man helposti ja nopeasti. Nuoren kohtaaminen on avain ase mas sa. Suuri etu nuorten kannalta on myös TE-palveluiden tulo takaisin Lapual le. Suunnitelmissa on, että TE-toimiston asiantuntija on yhtenä päivä nä viikosta Lapuan Ohjaamossa. Myös yhteistyö KELAN ja Oh jaamon välillä tulee olemaan helpompaa, Skype yhteyden avulla. Yhteistyö opiskelijoiden keskuudessa työskentelevien kanssa tulee enti ses tään tiivistymään. Myös yhteistyö Lapuan toisen asteen opis ke li joiden kesken lisääntyy.

8 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus OHJAAMOTOIMINNAN EDUT Nuoren kannalta: - helppo tulla - monta toimijaa samassa paikassa - ei ajanvarausta - saa tukea - saa neuvoa - saa ohjausta - on vapaaehtoista - TE-palveluiden saatavuus omalla paikkakunnalla - KELA-palveluiden saavutettavuus - palvelu nuoren omilla ehdoilla - erilaiset POP UP tapahtumat, esim RekryMessut; nuorten ja työn an tajien kohtauspaikka -

9 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Työntekijän kannalta: - poikkihallinnollisen työn syventäminen - toiminnan päällekkäisyyden väheneminen - luonteva yhteistyö, samassa paikassa - yhdessä tekeminen, esim. tapahtumat - TE-toimiston asiantuntemus ja opastus - valtakunnallisen ja alueellisen verkoston toiminta ja ohjaus - valtakunnallista koulutusta Kohtaamon, ohjaamojen koor di noin tihank keen kautta - tutkimuksellinen valtakunnallinen ote - valtakunnallinen ohjausryhmä - oppii muitten palveluista ja asiakastyöhön erilaisia menetelmiä - Ohjaamo-palvelu ei ole uutta palvelua, vaan pyrkimys saada palvelut lä hem mäk si nuorten omaa elämäntilannetta ja helpommin saa vu tet tavak si monialaisella yhteistyöllä. Sivistysjohtajan ehdotus: Sivistyslautakunta esittää kau pun gin hal li tuksel le Ohjaamo-toiminnan aloittamista Lapualla alkaen. Sivistyslautakunnan päätös: Sivistyslautakunta oli kuullut ennen lauta kun nan kokousta sivistysjohtaja Mika Kamusen esityksen Oh jaamo-hank kees ta. Sivistyslautakunta hyväksyi sivistysjohtajan eh do tuksen. Lisätietoja: sivistysjohtaja Mika Kamunen puh , Kh Valmistelija: Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Perusturvalautakunta on kokouksessaan päättänyt esittää kaupunginhallitukselle Ohjaamo-toiminnan aloittamista Lapualla alkaen. Nuorisotoimenjohtaja Maritta Sipilä on kokouksessa kertomassa Ohjaa mo-hank kees ta.

10 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Sivistyslautakunta Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy sivistys- ja perusturvalautakuntien esi tyksen Ohjaamo-toiminnan aloittamisesta Lapualla alkaen. Päätös: Nuorisotoimenjohtaja Maritta Sipilä oli kokouksessa klo esit te le mäs sä Ohjaamon toimintaa. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Satu Kankare, puh , ja sivistysjohtaja Mika Kamunen, puh ,

11 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Valtuustoaloite / Lapuan kaupunginvaltuuston kokousten videointi 453/ /2017 Kh Valmistelijat: Yhteyspäällikkö Mervi Mikkola, puh , Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Valtuutettu Tero Juupajärvi ja 9 muuta valtuutettua ovat kau pun gin valtuus ton kokouksessa jättäneet seuraavan val tuus to aloit teen: "Me allekirjoitaneet kaupunginvaltuutetut vaadimme, että Lapuan kaupun gin val tuus ton kokoukset videoidaan. Esitämme, että Lapuan kaupun ki selvittää mahdollisuudet välittää kaupunginvaltuuston ko kouk set suo ri na lähetyksinä Internetissä ja mahdollisuudesta laittaa ko kous ten jäl keen videot esim. Lapuan kaupungin kotisivuille. Valtuuston kokousten videoinnit ovat olleet kasvussa jo monena vuo tena useassa kunnassa ja mielestämme Lapuan kaupungin täy tyy olla mukana luomassa avoimempaa ja tätä kautta parempaa pää tök sen teko kult tuu ria. Tätä kautta saamme myös mahdollisesti kas va tet tua kuntalaisten kiinnostusta kuntapolitiikkaa ja pää tök sen te koa koh taan. Kokoukset ovat julkisia kokouksia, joihin kuntalaiset voi vat ha lu tes saan tulla paikalle. Tämä voi olla monenelle hankalaa, eri elä män ti lan teis ta riippuen. Kokousten videointi myös parantaa ko kous ten pää tös ten leviämistä eteenpäin eikä väärinkäsityksiä pys ty tulemaan. Videointi voidaan harkita toteutettavan esim. yhteistyössä nuo ri so toimen, eri oppilaitosten tai yhdistysten kanssa. Videoinnissa voidaan ot taa mallia lähikunnista tai kehittää Lapualle ihan omansa." Kaupunginvaltuusto on lähettänyt valtuustoaloitteen kau pungin hal li tuk sen käsiteltäväksi. Kaupunginhallitus on lähettänyt valtuustoaloitteen hal lin tokes kuk sen valmisteltavaksi. Kuntaliiton kesäkuussa 2018 tekemän Kuntien verkkoviestintä ja so si aa li sen median käyttö -kyselyn mukaan 38 % kunnista mah dol listaa valtuustokokousten seuraamisen suorana lähetyksenä. Kas vua vuo des ta 2017 on 7 %. Paikallislehti Lapuan Sanomilla on valmius tehdä suoraa lähetystä kaupun gin val tuus ton kokouksista. Kokouksen aikana suoraa lä he tys tä on mah dol li suus katsoa Lapuan Sanomien verkkosivujen kaut ta. Kaupunki voi tehdä linkin striimaukseen valitsemilleen sähköisille ka na vil le. Striimit ovat hyvä tapa jakaa tietoa kaupungin pää tök sen teos ta ja näin li sä-

12 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus tä päätöksenteon avoimuutta. Suoratoistopalvelu voi daan nähdä saata vuu den näkökulmasta myös osana kestävää ke hi tys tä ja yh den vertai suut ta; videoinnin ansiosta kokouksia voi seu ra ta mistä tahansa. Tekninen toteutus voidaan tilata eri tuottajilta, mutta valtuuston ko kous ten suoratoisto paikallislehden verkkosivujen kautta lisää huomat ta vas ti katsojamääriä. Muun muassa Kangasalan kunta te kee yhteis työs sä Kangasalan Sanomien kanssa valtuuston ko kouk sien suo ralä he tyk siä Internetissä, samoin Loviisan kaupunki te kee strii ma uk ses sa yhteistyötä Loviisan Sanomien kanssa. Lapuan Sanomien suoratoistototeutus markkinointeineen lehden verkko si vuil la maksaa 270 euroa + alv/valtuuston kokous. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että kaupunginvaltuuston kokousten suo ratois to verkossa aloitetaan alkaen siten, että se toteutuu ensim mäi sen kerran valtuuston kokouksessa Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Tero Juupajärven ja 9 muun valtuutetun tekemä valtuustoaloite on loppuun käsitelty. Päätös: Jussi Vaahtoniemi ilmoitti olevansa esteellinen (osallisuusjäävi), ja pois tui kokouksesta tämän asian käsittelyn ja päätöksenteon ajaksi. Asian käsittely kokouksessa Kaupunginjohtaja teki muutetun ehdotuksen: Kaupunginhallitus päättää esittää kaupunginvaltuustolle, että kau pungin val tuus ton kokousten suo ra tois to verkossa aloitetaan alkaen si ten, että se toteutuu en sim mäi sen kerran val tuus ton ko kouk sessa Kaupunginhallitus esittää valtuustolle, että Tero Juupajärven ja 9 muun valtuutetun tekemä valtuustoaloite on loppuun käsitelty. Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus hyväksyi kaupunginjohtajan muutetun ehdotuksen kes kus te lun jälkeen. Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Satu Kankare, puh ,

13 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Lausuntopyyntö merkittävien tulvariskialueiden nimeämisehdotuksista Ete lä-poh janmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueella / Tulvariskien hallinnan toinen suun nitte lu kier ros ( ), kaupungin lausunto 224/ /2011 Tekla Valmistelija: tekninen johtaja Ahti Latvala, puh , ja kaupungingeodeetti Tapio Moisio Lausuntopyynto Liite 151a / Tekla Lausunto asiasta on annettava mennessä. Tekninen johtaja: tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle: Lapuan kaupunki pitää tärkeänä, et tä 1. Lapuanjoen tul va-alue nimetään merkittäväksi tulvariskialueeksi. 2. Lapuan tulvariskialuetta laajennetaan Lapuanjoen alavirran suuntaan niin, että riskialue rajoittuisi idässä Alajoentiehen (vanha kanta tie 67), poh joisessa Lapuan ja Kauhavan rajaan sekä lännessä val ta tie hen 16 (La pua-ylistaro) ja maantiehen nro 7233 (Vie merö-yli här mä). Ra jaus vas taisi suunnilleen Ky rönjoen tulva-alueen ra ja-us ta. 3. Tulvariskialuetta laajennetaan myös Nurmonjo kea ylävirtaan päin vä hin tään yksi kilometri. Tämän johdosta kaupunki antaa asiasta seuraavan lausunnon perustelui neen: Lausunto Liite 151b / Tekla Lautakunta: hyväksyi esityksen. Lisätietoja: tekninen johtaja Ahti Latvala, puh , ja kau pun gin geo deet ti Tapio Moisio, puh ,

14 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kh Tekla Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Päivi Niemistö, puh , Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausuntopyyntö liitteenä 5 /Kh Lapuan kaupungin lausunto liitteenä 6 / Kh Kj: Kaupunginhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Kh: Keskustelun jälkeen hyväksyttiin. Lisätietoja: Henkilöstöpäällikkö Päivi Niemistö, puh , , tekninen johtaja Ahti Latvala, puh , ja kaupun gin geo deet ti Tapio Moisio, puh , Valmistelu: Kaupungingeodeetti Tapio Moisio, puh Tulvariskit arvioitiin valtakunnallisesti ensimmäisen kerran vuonna 2011 ja nyt on käynnissä tulvariskien toinen suunnittelukierros kä sittäen vuodet Tulvariskialueiden ehdotuksen lisäksi suun nitte lun aikaista osallistumista, tiedottamista ja kuulemista on ku vat tu erilli sel lä asiakirjalla, mitkä molemmat löytyvät ympäristöhallinnon net ti sivuil ta koh das ta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus ehdottaa kolmen maakunnan alu eel le viit tä merkittävää tulvariskialuetta: Lapua (Lapuanjoki), Il ma joki-sei näjo ki (Kyrönjoki), Ylistaro-Koivulahti (Kyrönjoki), Lai hia-tuo vi la-run sor (Lai hian jo ki) ja uutena alueena Lapväärti (Lap vää rtin- Iso jo ki). Lisäksi mui ta tulvariskialueita sisältyy ehdotukseen 11 kpl, jot ka sijoittuvat valta osal taan pienempien jokien rannikkoalueille. La puan joen osalta muu tul va ris ki alue on Uudenkaarlepyyn taajama. Eh do tuk ses ta saa antaa palautetta saakka, johon men nes sä myös kau pun gil ta pyydetään lausuntoa. Maa- ja met sä ta lous mi nis te riö ni meää sitten tehtyjen selvitysten ja saadun pa laut teen poh jal ta mennessä mer kit tä vät val ta kun nal li set tul va ris ki- alu eet. Lapuan tulvariskialueen rajausta on tarkistettu vähäisessä määrin vuosi na tehdyn tarkemman tulvakartoituksen tietojen poh jal ta. Har vi nai sel la tulvalla (1/100a) tul va vaa ras sa olevalla alueella asuu La pual la noin 100 asukasta ja erittäin harvinaisella tulvalla (1/1000a)

15 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus asu kas ta. Harvinaisella tulvalla on tul va vaa ras sa myöa pari vaikeas ti eva ku oi ta vaa kohdetta sekä mm. jä te ve si huol toon ja ym pä ris tölu pa vel voil li siin laitoksiin liittyviä kohteita. ELY-kes kuk sen tekemä selvitys osoit taa, että lakimääräiset perusteet (Laki tul va ris kien hallinnasta 8 ) La puan nimeämisestä merkittäväksi tul va ris ki alu eek si täyttyvät. Lausuntopyyntö Liite 82a / Tekla Ehdotus Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakun nan tulvariskialueiksi Liite 82b / Tekla Kaupungingeodeetin esitys: Tekninen lautakunta esittää kaupunginhallitukselle, että kaupunki antaa tulvariskialueiden ehdotuksesta seuraavan lausunnon: - Lapuan tulvariskien hallinnan kannalta ehdotettu tul va ris ki - alu een ra jaus on riittävän laaja, jotta tulvan aiheuttamiin mahdol li siin vahin koi hin voi daan ennakolta varautua riittävillä tulvan tor jun ta toi men pi teil lä, - Yhdyskunnan toiminnot tukeutuvat yhä enenevässä määrin digi verk koi hin sekä inf ra ver kos toi hin, joiden toimintavarmuuteen tu lee kiiinnittää erityistä huo mio ta myös tulvatilanteessa, - Lapuanjoen pengerrysalueiden tulvakynnyksiä ei tule nostaa, kos ka niistä aiheutuisi merkittäviä haittoja ja kustannuksia viemä ri ver kos tol le ja joenranta-alueen rakennuskannalle. Vs. tekninen johtaja: Lautakunta hyväksyy kaupungingeodeetin esi tyksen. Lautakunta: hyväksyi esityksen. Lisätietoja: Kaupungingeodeetti Tapio Moisio, puh ,

16 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Kh Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen lausuntopyyntö liitteenä Ehdotus Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakun nan tulvariskialueiksi liitteenä Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää antaa Etelä-Pohjanmaan ELY-keskukselle liit tee nä olevan lausunnon. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Lisätietoja: Kaupungingeodeetti Tapio Moisio, puh , Liitteet 1 Lausuntopyyntö, tulvariskialueet 2 Ehdotus tulvariskialueiksi 3 Lapuan kaupungin lausunto ehdotukseen Poh janmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maa kun nan tulvariskialueiksi (Kh:n päätös )

17 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Varallaolosopimuksen irtisanominen / paikallinen virka- ja työehtosopimus teknisen lauta kun nan alaisen toiminnan varallaolosta / työnjohto, kunnallistekniset työt, kiin teis töhuol to, talvikunnossapito 489/ /2014, 298/ /2018 Kh Valmistelija: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh , Lapuan kaupunki on sopinut muutaman työtekijän kanssa tal vi kun nossa pi don varallaolon järjestämisestä marras-huhtikuun välisenä ai ka na pidetyssä kokouksessa. Tästä on laadittu pöy tä kir ja, joka on liit tee nä. Asiasta on tekninen johtaja tehnyt päätöksen, jolla on muut ta nut liikenneväylien talvikunnossapidon varallaoloa. Tämän päätök sen on tekninen lautakunta asianomaisen oi kai su vaa ti muk ses ta kumon nut. Menettely on mennyt sinänsä oikein, koska myö hem min tulleen selvityksen mukaan kyse on paikallissopimisen piirin kuu lu vas ta asias ta. Asiasta on pidetty paikallisneuvottelu sekä käsitelty ai emmin pidetyssä neuvottelussa. Lisäksi asiassa on jär jes tet ty mui ta neuvotteluita useita kertoja. Asiassa ei ole päästy so pi muk seen pai kal li sen sopimuksen muuttamisesta KVTES:n III lu vun 5 :n 4 momen tin mukaisesti. Kunnallisen tuntipalkkaisen henkilöstön työehtosopimuksen (TTES ) 11 :n mukaan työnantajalla on oikeus järjestää, tar vit taessa ammattiyhdistyksen kanssa sovittuaan, sellaista varallaoloa, jon ka ai ka na työntekijä voi työnantajan määräämissä puitteissa va paas ti va lita olinpaikkansa, mutta on velvollinen ilmoittamaan työn tan ta jal le, mistä hänet voidaan tarvittaessa kutsua töihin. Osa varallaolijoista on teknisten työehtosopimuksen alaisia, jolloin varal la olos ta on sovittu Kunnallisessa yleisessä virka- ja työ eh to so pi muksen III luvun 5 :n 1 momentissa: "Varallaololla tarkoitetaan si tä, et tä vi ran hal ti jan/työn te ki jän on oltava tavoitettavissa niin, että hä net voidaan tarvittaessa kutsua työhön. Varallaoloksi ei katsota vel vol li suut ta

18 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus ol la työpaikalla työvalmiudessa paitsi silloin, kun vi ran hal ti jal le/työn te kijäl le on annettu lupa olla varalla valintansa mukaan jo ko työ pai kal la tai mää rä tyin ehdoin sen ulkopuolella. Va ral la olo ai kaa ei lue ta työaikaan. Va ral la olo ajan pituus ja varallaolon tois tu vuus eivät saa haitata kohtuut to mas ti viranhaltijan/ työntekijän va paa-ajan käyt töä. Viranhaltijalla va ral la olo vel vol li suus perustuu so pi muk seen tai mää räyk seen ja työnte ki jäl lä sopimukseen." Lapuan kaupungin johtosäännön Nro 302 (hyväksytty Kv , voi maan ) 3. luku kaupunginhallitus ja hallintokeskus 20 ratkai su val ta D. Henkilöstöasiat 14: Kaupunginhallitus päättää kunnallisen pää so pi muk sen mukaisten paikallisten sopimusten tekemisestä. Asiassa on selvitetty, että vaikka 1991 tehty pöytäkirja ei muo dol li ses ti täy tä paikallissopimuksen piirteitä, on sitä nykytulkinnan mu kaan pi dettä vä paikallissopimuksena. Kaupunki on järjestänyt varallaolon seuraavissa asioissa: Työnjohdon varallaolo (kahdeksan työnjohtajaa) Työnjohtajille välitetään kaikki muut hälytykset paitsi kiinteistöiltä tu levia hälytyksiä. Hälytykset välitetään joko Lapuan paloasemalta tai hä lytyk set tulevat suoraan matkapuhelimeen noin 70:ltä jätevesi- ja sa deve si pump paa mol ta, noin 10:ltä paineekorotusasemalta sekä ve si säiliöis tä. Työnjohtajalla on tietokone, josta se voi seurata em. lait tei den toi min taa. Esimerkiksi vesivuodon sattuessa työnjohtaja kut suu korjaus töi hin asentajan, kaivinkoneen, traktorin, kaapelien näy töt (sähkö, pu he lin ja kaukolämpö) ym. Lisäksi työnjohtaja vas taa työ tur val li suudes ta ja ottaa vastuun myös koko hankeen to teut ta mi ses ta. Lisäksi kiin teis töl lä tapahtuvien ongelmatilanteiden rat kai suun kutsutaan aina työn joh ta ja, joka ottaa vastuun kor jaus pää tök ses tä. Lisäksi työnjohtaja huo leh tii talviaikaan lumenaurauksen ja liuk kau den tor jun nan jär jes tämi ses tä.

19 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Vesihuoltolaitoksen asentajien varallaolo (neljä asentajaa) Asentajat lähtevät työnjohdon käskystä hälytyspaikalle. Heidän pääasial li nen tehtävä on vesihuoltoverkoston ja pumppaamojen mah dol listen vikojen korjaaminen normaalin työajan ulkopuolella. Varalla on ai na yk si asentaja. Kiinteistöhuollon varallaolo (kahdeksan kiinteistönhuoltajaa) Kiinteistöhuoltajien tehtävä on huolehtia päivitäin työajan ul ko puo lel la mm. kiinteistöjen ovien tarkistaminen, valojen sammuttaminen, säh kölu ki tus ten tarkistaminen, keskusvalvomon LVIS-hälytysten tar kis tus, kau ko val von nas ta tulevat hälytykset ym. kiinteistöhuoltoon liit ty vät päivys tys teh tä vät. Kaivinkone Yksi kaivinkone on varalla aina ja siitä maksetaan urakoitsijalle 200 :n kor vaus viikossa. Traktori Yksi traktori on varalla aina ja siitä maksetaan urakoitsijalle 100 :n kor vaus viikossa. Talvikunnossapito Kaupungilla on talvikunnossapidossa varalla kaksi henkilöä välisen ajan. Varallaolo ei ole riippuvainen sää olo suh teis ta, vaan heil le maksetaan vuonna 1991 sovittu varallaolokorvaus. Talvikunnossapidon varallaolossa on kysymys tiehöylän käytöstä. Va ral la oloa ei tarvita tältä osin lainkaan, vaan tiehöylä voidaan käy tää nor maa li na työaikana mm. polanteiden poistoon. Lumenauraus voidaan järjestää ulkopuolisten urakoitsijoiden toimesta, kuten jo pääsään töi ses ti tehdään.

20 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Irtisanominen Paikallinen sopimus voidaan milloin tahansa irtisanoa päättymään kolmen kuukauden kuluttua irtisanomisen tiedoksiantamisesta, min kä jälkeen noudatetaan asianomaisen valtakunnallisen virka- ja työ eh to so pimuk sen määräyksiä. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhalllitus päättää, että 1. Lapuan kaupunki irtisanoo laaditun paikallisen sopi muk sen varallaolosta myöhemmin siihen tehtyine muu tok sineen kolmen kuukauden irtisanomisajalla tämän päätöksen tie dok si an nos ta. 2. Lapuan kaupunki käynnistää paikallisneuvottelut varallaolon jär jes tä mi sek si tarvittavilta osin. Päätös: Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Asiasta käydyn keskustelu jälkeen kaupunginhallitus hyväksyi eh do tuksen. Lisätietoja: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh , Henkjaos Valmistelija: vs. henkilöstöpäällikkö Toni Leppänen, puh , Teknisen keskuksen henkilöstön varallaolosta on keskusteltu vuo sia. Pää asial li sin kysymys on siitä, että tarvitaanko työnjohdollista va ral laoloa vai ei ja tämä taas johtaa keskusteluun vastuusta. Varallaolo on järjestetty valtakunnallisesti hyvin eri tavoin. Osassa kunnis sa on käytössä sama käytäntö kuin meillä, osassa va ral la olo ai ka na ns. miehistö tekee itsenäisemmin päätökset. Joissakin kun nis sa va ralla olo on ulkoistettu eli palvelu ostetaan kokonaan yk si tyi sil tä yrittäjiltä.

21 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tällä hetkellä varallaolokustannukset vuosittain on noin eu roa. Vs. henkilöstöpäällikön ehdotus: Henkilöstöjaosto käy keskustelua aiheesta ja mahdollisista jat ko toimen pi teis tä. Päätös: Henkilöstöjaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle, että sopimus varal la olos ta irtisanotaan ja asiassa tulee laadittavaksi uusi so pi mus. Valmistelija: vs. henkilöstöpäällikkö Toni Leppänen, puh , Kh Valmistelija: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh , Kaupunginhallitus on päättänyt, että Lapuan kau pun ki ir ti sa noo laaditun paikallisen sopimuksen va ral la olos ta myöhem min siihen tehtyine muutoksineen kolmen kuukauden ir ti sa no misajal la tämän päätöksen tiedoksiannosta ja, että se käyn nis tää pai kal lisneu vot te lut varallaolon järjestämiseksi tarvittavilta osin. Asia on jäänyt tuolloin kesken henkilövaihdosten vuoksi. Koska päätöksestä on kulunut lähes kolme vuotta ja asialle ei ole teh ty tuol loin mitään, on syytä, että kaupunginhallitus tekee pää tök sen ir ti sano mi ses ta uudestaan ja päättää neuvottelujen uudelleen käyn nis tä mises tä. Vs. kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhalllitus päättää, että 1. Teknistä lautakuntaa pyydetään laatimaan ajan tasalla oleva järjes tel mä, jolla turvataan teknisen lautakunnan alaisen toiminnan tur val li nen ja riittävä palvelutaso normaalityöaikojen ulkopuolella

22 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekla Paikallisneuvotteluihin ja sopimuksen mahdolliseen ir ti sa no miseen palataan sen jälkeen. Päätös: Kaupunginjohtaja alusti asiaa. Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh , Valmistelija: Vs. tekninen johtaja Mikko Huhtala, puh Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan turvaaminen ja riittävä pal ve lu ta so normaalityöaikojen ulkopuolella Tekninen keskus huolehtii teknisistä palveluista. Teknisen kes kuk sen osas tot ovat hallinto- ja yleispalvelut, atk-osasto, maankäyttö- ja kiinteis tö osas to, kunnallistekninen osasto, rakennusosasto, asunto- ja ti lapal ve lu sekä ympäristöosasto. Teknisen lautakunnan alainen toiminta käsittää monelta osin pal ve lua ja toimintaa, jonka on oltava kunnossa 24/365, kuten vesi- ja vie mä rihuol to, liikenneväylät, kiinteistöt yms toiminta. Ilman normaalityöaikojen ulkopuolella tapahtuvaa varallaoloa jär jes telmä on todella haavoittuva ja seuraukset voivat olla monelta osin katastrofaaliset. 1. Kunnallistekniset palvelut Liikenneväylät: Liikenneväyliin kuuluvat kadut (n. 150 km), ka tu vi heralu eet, ke vyen liikenteen väylät (n. 40 km) ja muut kaupungin hal lus sa ole vat lii ken ne väy lät sekä niihin kuuluvat sillat, valaistukset, ka tu va lokes kuk set (117 kpl), katuvalopisteet (4.800 kpl), lii ken ne mer kit ja -valot se kä muut ohjauslaitteet ja erityisrakenteet. Lii ken ne väy lät yl lä pi de tään lii ken nöi tä vi nä ympäri vuoden ja vuorokauden (24/365). Tal vis ai kaan kun nos sa pi don keskeisin tehtävä on liuk kau den torjunta ja lu men auraus.

23 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Vesihuolto: Vesihuoltolaitos on erillinen taseyksikkö kaupungin kir janpi dos sa ja tuottaa palveluja erikseen määritellyn toiminta-alueen si sällä. Vesihuoltolaitos huolehtii puhtaan talousveden jakelusta kiin teis töil le ja kiinteistöjen talousjäteveden keräämisestä ja toi mit ta mi ses ta jä te veden puh dis ta mol le. Jakeluverkosto, vesisäiliöt ja pai neen ko ro tus ase mat pi de tään jatkuvassa toimintakunnossa (24/365). Vesijohtoverkko (177 km), vesitornit (2 kpl), paineenkorotusasemat (6 kpl). Viemäriverkosto (260 km), pumppaamot (96 kpl, joista 61 kpl kauko val von nas sa), sadevesipumppaamot (11 kpl) sekä Poutun poh ja pato. 2. Asunto- ja tilapalvelu Rakennuksia asunto- ja tilapalvelun hoidossa on yli 100 kpl, pin ta-alaltaan n m 2. Rakennuksien jälleenhankinta-arvo on n. 200 milj.. Arvokkaasta omaisuudesta on pidettävä hyvää huol ta. Asunto- ja tilapalvelu huolehtii, että käyttäjillä on turvalliset tilat ja piha-alu eet ympäri vuorokauden. Tilojen lämmitys, ilmanvaihto ja säh köja automaatioteknisten laitteiden häiriötön toiminta edellyttää en na koivan huollon suunnittelua ja oikea-aikaisia uusimis- ja kor jaus toi men pitei tä. Työnjohdon ja kiinteistönhuollon valmius ja päivystys ympäri vuo ro kauden on tärkeä osa kiinteistöjen vastuullista ja laadukasta hoitoa. 3. Viherlaitos Puistot, torit, viheralueet, toimitilojen pihat, kaupungin omistamat erityis alu eet ja rakennetut leikkipuistot ylläpidetään viherlaitoksen toi mesta. Toiminta normaalityöaikojen ulkopuolella Työajan ulkopuolisen toiminnan turvaaminen on tehty seuraavasti: Varallaoleva henkilöstö, työnjohtaja, vesihuoltolaitoksen asentaja, kiinteis tö huol ta ja ja katujen sekä teiden talvikunnossapidossa vä li sen ajan tiehöylän kuljettaja. Varallaolo alkaa arkisin klo ja päättyy seuraavana aamuna klo Perjantaina varallaolo alkaa klo ja päättyy maanantaina klo 7.00.

24 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Työnjohdon päivystys / varallaolo: Päivystävän työnjohtajan alaisuuteen kuuluvat kunnallisteknisen osaston varalla oleva asentaja, asunto- ja tilapalvelun päivystävä kiin teis töhuol ta ja, talvikaudella tiehöylän kuljettaja sekä varalla ole vat traktori- ja kai vin ko ne ura koit si jat. Päivystävälle työnjohtajalle välitetään kaikki kaupunkia koskevat hä lytyk set lukuun ottamatta kiinteistöltä tulevia ra ken nus au to maa tio/ LVISja lukitushälytyksiä, jotka ohjautuvat varallaolevalle kiin teis tö huol ta jal le. Vesi- ja viemärihuollon varmuuden ja palvelutason ylläpitämiseksi työnjoh ta jal la on käytössä tietokone, josta seurataan kaikkien vesi- ja viemä ri lai tok sen laitteiden toimintaa. Paineenkorotusasemat ja ver kos ton vir taa ma tie dot on liitetty kaukovalvontaan, josta hälytykset oh jau tu vat suo raan päivystävän työnjohdon matkapuhelimeen. Vie mä ri lin jo jen kau ko val von nas sa olevista pumppaamoista hälytykset oh jau tu vat myös työn joh don puhelimeen. Vesivuototapauksissa työn joh to tekee yh dessä asentajan kanssa tapahtumasta ris ki ar vioin nin, ja mää rit te lee korjauk sen ajankohdan huomioiden myös ta lou del li sen nä kö koh dan. Ennen korjaustyön alkamista hän selvittää pu he lin- ja säh kö joh to jen sekä kau ko läm pö put kien paikat, kutsuu kai vin ko neen ja trak to rin, järjestää tar vit ta vat liikennemerkit ja suo ja-ai dat, tilaa tar vit taes sa myös muuta ka lus toa ja henkilökuntaa. Työn joh ta ja vastaa myös kohteen työ tur val lisuu des ta. Vie mä ri tu kok sis sa kut suu tar vit taes sa avaus ka lus ton pai kalle. Päivystävälle työnjohtajalle kuu luu kaupungin katujen, tei den ja kiin teistö jen talviaikainen lumen au raus ja liukkauden tor jun ta. Kyn nys kor keute na kaduilla on 5-7 cm lumikerros ja ke vyen lii ken teen väylillä 3-5 cm riip puen siitä, onko lumi pakkas- vai nuoskalunta ja mikä on tu le va lämpö ti la en nus te sekä kauanko lumentulon on en na koi tu kes tä vän. Päivystävän työnjohtajan puhelinsoitosta läh tee lumen au rauk seen n. 20 traktoria ja tiekarhu.työnjohtaja arvioi, milloin on tarpeen kut sua koko aurauskalusto, vai ava taan ko vain jalkakäytävät ja pyö rä tiet. Yksi au raus ker ta koko kalustolla kestää n tuntia. Liuk kau den torjunta ja sii hen liittyvien hiekoituksien oikea-aikaiset suo ri tuk set ovat hankalia rat kais ta. Kiinteistöhuollon varallaolo/päivystys: Varallaolevan kiinteistöhuoltajan tehtävä on huolehtia ja seurata, et tä kiin teis töt ovat käyttökuntoisia. Kiinteistöhuoltajalla on käytössä tie to kone, jonka avulla voi seurata kiinteistön taloteknistä toimintaa. Hä ly tykset tulevat matkapuhelimeen LVIS-laitteistoista, lukituksista,

25 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus lu vat to mis ta kuluista yms. Varalla oleva kiinteistöhuoltaja huolehtii viikonloppuna ja muinakin aikoi na käytössä olevien rakennusten portaiden ja kulkuväylien lu mi töis tä ja liukkauden torjunnasta niiltä osin, mitä ei konetyönä ole mah dol lis ta teh dä. Viikon lopulle sattuvat liputukset hoitaa päi vys tä vä kiin teis tönhuol ta ja. Varalla oleva vesilaitoksen asentaja: Asentaja kutsutaan työnjohtajan toimesta työhön. Asentajan pää asial linen tehtävä on vesi- ja jätevesihuoltoverkoston ja pump paa mo jen vi kojen ja vuotojen korjaustyöt. Varalla oleva asentaja voi daan kutsua myös muu hun hätätyöhön. Talvikunnossapito: Talvikunnossapidossa kaupungilla on varallaolossa tiehöylän kul jet ta ja, jo ka hälytetään tarvittaessa lumenauraukseen. Varallaolo on tal vi kauden, eli , välisen ajan. Tarvittaessa va ral la ole va tie höy län kul jet ta ja voidaan kutsua lisäavuksi esim. ve si vuo to ta pauk sien kor jaami ses sa. Vs. tekninen johtaja: Tekninen lautakunta esittää kau pun gin hal li tuk selle, että: 1. Kaupunki irtisanoo laaditun paikallisen sopimuksen va ral la olos ta siihen tehtyine muutoksineen kolmen kuukauden irti sa no mis ajal la tämän päätöksen tiedoksiannosta. 2. Tekninen keskus laatii uuden ajantasalla olevan järjestelmän, jolla turvataan teknisen lau ta kun nan alaisen toiminnan turvallinen ja riit tä vä palvelutaso nor maa li työ ai ko jen ulkopuolella. Päivystys/ varallaolossa ovat työn joh ta ja, vesilaitoksen asentaja, kiin teis tön huol ta ja ja tal vi kau del la tiehöylän kuljettaja. Li säk si varallaolossa ovat kai vin ko ne- ja traktoriurakoitsija. 3. Maksettavat korvaukset päivystyksestä/ varallaolosta ko rot ta matto mas ta tuntipalkasta: - työnjohto ja kiinteistönhuolto, arkisin 30% ja viikonloppuna 50% (va ral la oloon sisältyy päivystystä) - vesilaitoksen asentaja ja tiehöylän kuljettaja 30 % - traktori- ja kaivinkoneurakoitsija 200 / varallaoloviikko

26 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Kh Tekninen keskus laatii varallaoloon/ päivystykseen liittyvät toimen ku vat ja toimintatavat kaikkien varallaolijoiden osalta. Lautakunta: hyväksyi esityksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Vs. tekninen johtaja Mikko Huhtala, puh Valmistelija: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh , Hallintojohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy teknisen lautakunnan esityksen. Päätös: Hallintojohtaja muutti esityksensä kuulumaan seuraavasti: Kaupunginhallitus päättää, että 1. Kaupunki irtisanoo laaditun paikallisen sopimuksen va ral la olos ta siihen tehtyine muutoksineen kolmen kuukauden ir ti sa no mis ajal la tämän päätöksen tiedoksiannosta. 2. Tekninen keskus laatii uuden ajantasalla olevan järjestelmän, jol la turvataan teknisen lautakunnan alaisen toiminnan tur val linen ja riittävä palvelutaso normaalityöaikojen ulkopuolella. Järjestelmän suunnittelussa huomioidaan myös lakimääräinen päi vys tys ja varallaolo. Kaupunginhallitus hyväksyi muutetun esityksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh ,

27 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Henkjaos Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Teknisen lautakunnan alaisen toiminnan varallaolosta on käyty pai kal lis neu vot te lu ja seuraavasti: - työnjohdon osalta Paikallisneuvottelupöytäkirja liitteenä. - kunnallisteknisten töiden osalta Paikallisneuvottelupöytäkirja liitteenä. - kiinteistöhuollon osalta Paikallisneuvottelupöytäkirja liitteenä. Neuvotteluissa on päästy yksimielisyyteen. Paikallinen virka- ja työehtosopimus teknisen lautakunnan alaisen toimin nan varallaolosta liitteenä. Paikallinen sopimus on tarkoitus tulla voimaan alkaen. Henkilöstöpäällikön ehdotus: Henkilöstöjaosto 1. merkitsee asiassa käydyt paikallisneuvottelut tiedokseen. 2. päättää esittää kaupunginhallitukselle, että paikallinen virka- ja työ eh to so pi mus teknisen lautakunnan alaisen toiminnan va ral laolos ta hyväksytään. Päätös: Mikko Huhtala oli kutsuttuna kokouksessa läsnä asian käsittelyn ajan klo

28 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Tekninen lautakunta Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Mikko Huhtala alusti asiaa. Henkilöstöjaosto hyväksyi ehdotuksen. Henkilöstöjaosto edellyttää, että atk-palvelujen päivystyksestä tulee neu vo tel la vielä erikseen. Lisätietoja: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Kh Valmistelija: Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Paikallisneuvottelupöytäkirjat liitteenä Paikallinen virka- ja työehtosopimus liitteenä Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy paikallisen virka- ja työehtosopimuksen tek ni sen lautakunnan alaisen toiminnan varalaolosta. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Lisätietoja: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Liitteet 4 Paikallisneuvottelupöytäkirjat: / varallaolon jär jes tämi nen kiinteistöhuollossa / varallaolon jär jes tä mi nen kunnallisteknisissä töissä / va ral la olon järjestäminen teknisen keskuksen työnjohdon osalta 5 Paikallinen virka- ja työehtosopimus teknisen lautakunnan alai sen toiminnan varallaolosta alkaen

29 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Paikallinen virka- ja työehtosopimus luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäytöstä ajal le / Tehy ry/ammattiosasto / /2018 Henkjaos Valmistelija: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Luottamusmiesten ajankäytöstä koskien Tehy ry/ammattiosasto 665:n luot ta mus mie hiä, on käyty pai kal lis neu vot te lu Neuvottelussa pääs tiin asiassa yksimielisyyteen. Pai kal lis neu vot te lu pöy tä kir ja liit teenä. Neuvottelun perusteella on laadittu paikallinen virka- ja työ eh to so pi mus luot ta mus mies ten lukumäärästä ja ajankäytöstä / Tehy ry/am mat ti osasto 665. Sopimus liitteenä. Paikallisen sopimuksen voimassaoloaika olisi Henkilöstöpäällikön ehdotus: Henkilöstöjaosto 1. merkitsee asiassa käydyn paikallisneuvottelun tiedokseen. 2. päättää esittää kaupunginhallitukselle, että paikallinen virka- ja työ eh to so pi mus Tehy ry ammattiosasto 665:n luottamusmiesten lu ku mää räs tä ja ajankäytöstä hyväksytään. Päätös: Henkilöstöjaosto hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Kh Valmistelija: Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Paikallisneuvottelupöytäkirja ja paikallinen virka- ja työehtosopimus liittee nä

30 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus hyväksyy paikallisen virka- ja työehtosopimuksen Te hy ry ammattiosasto 665:n luottamusmiesten lukumäärästä ja ajankäy tös tä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen keskustelun jälkeen. Lisätietoja: Henkilöstöpäällikkö Päivi Luhtala-Sipilä, puh , Liitteet 6 Paikallisneuvottelupöytäkirja / luottamusmiesten ajan käyt tö - Tehy ry 7 Paikallinen virka- ja työehtosopimus luottamusmiesten lu kumää räs tä ja ajankäytöstä / Tehy ry.

31 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Teknisen johtajan palkan vahvistaminen 52/ /2018 Kh Valmistelija: Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Lapuan kaupunginvaltuuston päätöksellä on Lapuan kau pun gin teknisen johtajan virkaan valittu insinööri yamk Anu Muu rimä ki. Lapuan kaupungin hallintosäännön 7 luvun 7 :n mukaan teknisen johta jan palkasta päättää kaupunginhallitus. Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus päättää teknisen johtajan kokonaispalkaksi eu roa/kk. Koeajan päätyttyä kokonaispalkka on euroa/kk. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Lisätietoja: Kaupunginjohtaja Satu Kankare, puh ,

32 Lapuan kaupunki Pöytäkirja 15/ (43) Kaupunginhallitus Kaupunginvaltuuston päätösten laillisuuden tarkastus ja täytäntöönpano 84/ /2018 Kh Valmistelija: Toimistosihteeri Esa Tienhaara, puh , Kuntalain 96 :n mukaan "Jos kunnanhallitus katsoo, että valtuuston pää tös on syntynyt virheellisessä järjestyksessä taikka että valtuusto on ylittänyt toimivaltansa tai että päätös on muuten lainvastainen, kunnanhallituksen on jätettävä päätös täytäntöön panematta. Asia on vii py mät tä saatettava valtuuston uudelleen käsiteltäväksi." Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus toteaa, ettei sillä ole huo mau tet ta vaa kau pun ginvaltuuston teke mien päätös ten lailli suu desta. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. Merkittiin, että Kai Pöntinen poistui kokouksesta tämän pykälän kä sit telyn jälkeen klo Päätösten täytäntöönpanemiseksi kaupun ginhalli tus päättää seuraavaa: 3 Lapuan kaupungin strategia Kaupunginjohtajan ehdotus: Päätöksestä ilmoitetaan pal ve lukes kuk sil le ja se julkaistaan Lapuan kaupungin kotisivuilla. Strategia jaetaan myös kaupungin henkilöstölle. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen. 4 Vuoden 2017 arviointikertomus Kaupunginjohtajan ehdotus: Päätöksestä ilmoitetaan ta lousjoh ta jal le, palvelukeskuksille ja tarkastuslautakunnalle. Tarkastuslautakunnan pyytämät kannanotot ja selvitykset tulee toi mit taa siten, että ne voidaan käsitellä kaupunginhallituksessa mennessä. Päätös: Kaupunginhallitus hyväksyi ehdotuksen.

OHJAAMO ETELÄ-POHJANMAA

OHJAAMO ETELÄ-POHJANMAA Sivistyslautakunta 4 14.06.2018 Kaupunginhallitus 3 28.06.2018 Ohjaamo-toiminnan aloittaminen Lapualla 1.8.2018 alkaen 169/02.05.02/2017 Sivla 14.06.2018 4 Valmistelija: nuorisotoimenjohtaja Maritta Sipilä

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/01.02.

Kaupunginhallitus Henkilöstöjaosto Kaupunginhallitus Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/01.02. Kaupunginhallitus 6 18.12.2014 Henkilöstöjaosto 5 25.09.2017 Kaupunginhallitus 8 02.10.2017 8 Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/01.02.00/2014 Kh 18.12.2014 6 Valmistelija: Hallintojohtaja Toni Leppänen,

Lisätiedot

489/ /2014, 298/ /2018. Kh

489/ /2014, 298/ /2018. Kh Kaupunginhallitus 6 18.12.2014 Henkilöstöjaosto 5 25.09.2017 Kaupunginhallitus 8 02.10.2017 Tekninen lautakunta 173 12.12.2017 Kaupunginhallitus 14 08.01.2018 Henkilöstöjaosto 3 25.06.2018 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/ /2014. Kh

Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/ /2014. Kh Kaupunginhallitus 6 18.12.2014 Henkilöstöjaosto 5 25.09.2017 Kaupunginhallitus 8 02.10.2017 Tekninen lautakunta 173 12.12.2017 Kaupunginhallitus 14 08.01.2018 Varallaolosopimuksen irtisanominen 489/01.02.00/2014

Lisätiedot

Yksityisteiden hoidon järjestäminen

Yksityisteiden hoidon järjestäminen Tekninen lautakunta 68 04.12.2018 Kaupunginhallitus 8 14.01.2019 Kaupunginvaltuusto 3 04.02.2019 Tekninen lautakunta 16 26.03.2019 Kaupunginhallitus 64 15.04.2019 Kaupunginvaltuusto 22 27.05.2019 Yksityisteiden

Lisätiedot

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen ,

Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina / Ajankäytön järjestäminen , Kaupunginhallitus 5 09.06.2014 Kaupunginhallitus 10 23.02.2015 Kaupunginhallitus 7 04.04.2016 Työsuojeluvaltuutettujen ajankäyttö ja vapautus työtehtävistä vuosina 2014-2017 / Ajankäytön järjestäminen

Lisätiedot

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

- 16 Kokouksen avaaminen Pöytäkirjantarkastajien valinta Työjärjestyksen hyväksyminen. Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 198 12.06.2017 Kaupunginvaltuuston kokouksen 24.4.2017 päätösten täytäntöönpano 1898/00.02.01/2017 KHALL 12.06.2017 198 Kuntalain (410/2015) 39 :n 1 momentin mukaan kunnanhallitus vas

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 2/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.02.2017 Aika 09.02.2017 klo 13:00-16:00 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 6/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 27.06.2017 klo 09:00-11:15 Paikka Kaupungintalon 2. kerroksen kokoustila Osallistujat Nimi Tehtävä Anttila Ari pj. Venesjärvi Seppo vpj.

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/ Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 8/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 22.08.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 32 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 33 Teknisen toimen johtajan

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/ Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 5/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.11.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 45 Teknisen toimen johtajan kuuleminen 3 46 Rekrytointiyksikön palvelupäällikön kuuleminen 4 47 Vuoden

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 4/2014 1 Kunnanhallituksen hyvinvointijaosto AIKA 12.08.2014 klo 18:00 PAIKKA Taipalsaaren kunnantalo, Ruorisilta KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 22 Kokouksen laillisuus

Lisätiedot

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9)

KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) KEURUUN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 9/2015 1(9) Tarkastuslautakunta 19.11.2015 AIKA 19.11.2015 klo 15:00-18:00 PAIKKA Kehitysvammaisten asumisyksikkö Runokulma klo 15, ja sen jälkeen kau pun gin ta lo, kokoushuone

Lisätiedot

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus

Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus Kaupunginhallitus 14 08.03.2010 Kaupunginhallitus 11 23.02.2015 Kaupunginhallitus 6 04.04.2016 Kaupunginhallitus 9 02.10.2017 Paikallinen virka- ja työehtosopimus JHL ry 638:n luottamusmiesten lukumäärästä

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 3/2017 1 Tarkastuslautakunta 09.03.2017 Aika 09.03.2017 klo 13:00-15:55 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/ Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 1/2017 1 Tarkastuslautakunta Aika 29.06.2017 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 27 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 28 Tarkastuslautakunnan arviointisuunnitelma

Lisätiedot

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen

TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan. Riikka Mononen ---------------------------------------- TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan Riikka Mononen ---------------------------------------- Tehtäväkori 2016 TEHTÄVÄKORI Monisteita matikkaan -materiaali on kokoelma

Lisätiedot

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/ Tarkastuslautakunta1. AIKA klo 14:00. Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone PYHÄJÄRVEN KAUPUNKI ESITYSLISTA 11/2017 1 Tarkastuslautakunta1 AIKA 06.11.2017 klo 14:00 PAIKKA Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen avaaminen

Lisätiedot

Kaupunginjohtajan ehdotus:

Kaupunginjohtajan ehdotus: Kaupunginhallitus 4 20.11.2018 Kaupunginhallitus 5 03.12.2018 Vuoden 2019 talousarvio ja taloussuunnitelma 2020-2021 295/02.02.00/2018 Kh 20.11.2018 4 Valmistelija: Talousjohtaja Tuula Kuisti, puh. 06

Lisätiedot

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26

Kokousaika Torstai klo 14:00-15:26 Suonenjoen kaupunki Kokouspöytäkirja 2/2019 1 (9) Tarkastuslautakunta Kokousaika Torstai 28.03.2019 klo 14:00-15:26 Kokouspaikka Kaupungin tekninen toimisto, Sairaalapolku 3, neuvotteluhuone Luettelo käsitellyistä

Lisätiedot

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA

KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA Sivistyslautakunta 21 25.03.2015 Sivistyslautakunta 33 22.04.2015 KOULULAISTEN AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOMINNAN JÄRJESTÄMINEN LUKUVUONNA 2015 2016 SIVLTK 21 Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaa koskevat

Lisätiedot

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus,

VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/ Kaupunginhallitus Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, VIRTAIN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 21/2018 590 Aika 17.09.2018 klo 16:00-17:20 Paikka Marttinen, Paunu- sali KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 258 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus, 592 pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 Kaupunginhallitus 53 22.02.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2016 1 Tarkastuslautakunta 2013-2016 19.02.2016 AIKA 19.02.2016 klo 09:00-12:00 PAIKKA Kunnanviraston kokoushuone, Keskuskatu 14 KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 1 Laillisuus

Lisätiedot

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita:

Opetussuunnitelman mukaisesti opetuksen järjestäjä päät tää paikallisesti tiettyjä asioita: Koulutuslautakunta 44 10.06.2014 Koulutuslautakunta 58 16.09.2014 Perusopetuksen opetussuunnitelman perusteiden muutos 1.8.2014 alkaen / luku 5.4 Oppilashuolto ja turvallisuuden edistäminen / opiskelijahuollon

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 243 17.10.2016 Kaupunginhallitus 256 31.10.2016 Kaupunginhallitus 263 07.11.2016 Kaupunginhallitus 272 21.11.2016 Yhteistyötoimikunta 22 23.11.2016 Kaupunginhallitus 283 28.11.2016 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen

- Asikkalasta, Padasjoelta ja Sysmästä yhteisesti kaksi jäsentä - Hämeenkoskelta, Kärkölästä, Myrskylästä ja Pukkilasta yhteisesti yk si jäsen Kaupunginhallitus 138 10.04.2017 Kaupunginhallitus 248 19.06.2017 Lausunto Päijät-Hämeen jätelautakuntasopimuksen päivittämisestä/yhteistoimintasopimuksen muuttaminen 97/14.06.00/2017 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson:

Valmistelija hallintopäällikkö Marja-Leena Larsson: Kaupunginhallitus 251 05.10.2015 Kaupunginhallitus 291 09.11.2015 Kaupunginhallitus 305 23.11.2015 Kaupunginhallitus 325 18.12.2015 Kaupunginhallitus 35 01.02.2016 SOSIAALITYÖN JOHTAJAN VIRAN TÄYTTÄMINEN

Lisätiedot

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen

- 1 Kokouksen avaaminen. - 3 Pöytäkirjantarkastajien valinta. - 4 Työjärjestyksen hyväksyminen Kaupunginhallitus 119 31.03.2014 Kaupunginvaltuuston kokouksen 27.1.2014 päätösten täytäntöönpano 1224/07.02.03/2014 KHALL 119 Kuntalain 23.1 :n mukaan kunnanhallitus vastaa kunnan hal lin nos ta ja taloudenhoidosta

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungin internetsivulla. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 12/2017 130 Tarkastuslautakunta 13.12.2017 Aika 13.12.2017 klo 16:03-19:05 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi

KHALL Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kunnanhallitus 137 29.05.2017 Kunnan luottamushenkilövalinnat 1/00.00.01/2017 KHALL 29.05.2017 137 Asian valmistelija: hallinto-/kunnanjohtaja Juha Rinta-Jouppi Kuntalain (410/2015) 30 :n mukaan kunnassa

Lisätiedot

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle

Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 118 24.10.2018 Viranhaltijapäätösten ilmoituskäytäntö tekniselle lautakunnalle Tekninen lautakunta 24.10.2018 118 Tekninen johtaja Reima Ojala 11.10.2018: Kaupunginhallitus on käsitellyt

Lisätiedot

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus

Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus Kunnanhallitus 59 23.03.2016 Kunnanhallitus 94 23.05.2016 Yhteistoimintamenettelyn päättäminen / sosiaali- ja terveyspalveluiden liikkeenluovutus 1.1.2017 107/010/013/2015 KHALL 59 Selostus: Kunnanvaltuusto

Lisätiedot

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä.

Keskiviikkona Kouvolan kaupungintalon yhteispalvelupisteessä. Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 6/2017 64 Tarkastuslautakunta 10.05.2017 Aika 10.05.2017 klo 16:12-19:28 Paikka Läsnä Kouvolan kaupungintalo, Torikatu 10, hallinnon kokoushuone 316, 3. krs. Luettelon mukaan

Lisätiedot

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12

ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 ASIKKALAN KUNTA Pöytäkirja 1/2019 1/12 Tarkastuslautakunta Aika 12.02.2019 klo 15:00-17:05 Paikka Tekninen toimi, kokoushuone, Asikkalantie 21 Käsitellyt asiat Asia Sivu 1 Laillisuuden ja päätösvaltaisuuden

Lisätiedot

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen

Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3. Kärkkäinen Eero jäsen Pöytäkirja 2/2015 1 Hallituksen henkilöstöjaosto Aika 23.09.2015 klo 14:06-14:27 Paikka P-K:n ammattiopisto Joensuu tekniikka ja kulttuuri, kokoushuone E215, Peltolankatu 4, Joensuunkatu 3 Osallistujat

Lisätiedot

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013

Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Perusturvalautakunta 60 11.06.2013 Kaupunginhallitus 280 17.06.2013 Tarkastuslautakunta 2013-2016 40 28.08.2013 Sosiaaliasiamiehen selvitys vuodelta 2012 PERLTK 60 Sosiaalityön johtaja Marketta Tiihala

Lisätiedot

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä,

Va. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus päättää, että: 1) hallintojohtajan virka täytetään julkisella hakumenettelyllä, Kaupunginhallitus 8 09.01.2017 Kaupunginhallitus 54 13.02.2017 Kaupunginhallitus 95 13.03.2017 Kaupunginhallitus 122 10.04.2017 Kaupunginhallitus 153 08.05.2017 Kaupunginhallitus 189 30.05.2017 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym.

Valtuustoaloite paperittomaan kokouskäytäntöön siirtymisestä / Maarit Pekkola ym. Kaupunginvaltuusto 125 27.08.2012 Kaupunginhallitus 395 10.09.2012 Kaupunginhallitus 94 09.03.2015 Kaupunginvaltuusto 31 23.03.2015 Kaupunginhallitus 129 13.04.2015 Kaupunginhallitus 143 27.04.2015 Kaupunginvaltuusto

Lisätiedot

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto.

Sisäisen valvonnan järjestäminen on kunnanhallituksen teh tä vä. Tarkastussäännön hyväksyy valtuusto. Kunnanhallitus 284 09.09.2013 Tarkastuslautakunta 32 11.09.2013 Sisäisen valvonnan ohjeet ja tarkastussääntö 1272/01/010/2008 KHALL 284 1272/01/010/2008 KHALL 607 Johtoryhmän ja tilintarkastajien keskusteluissa

Lisätiedot

Kirjainkiemurat - mallisivu (c)

Kirjainkiemurat - mallisivu (c) Aa Ii Uu Ss Aa Ii Uu Ss SII-LIN VII-LI-KUP-PI I-sot, pie-net kir-jai-met, sii-li neu-voo aak-ko-set. Roh-ke-as-ti mu-kaan vaan, kaik-ki kyl-lä op-pi-vat! Ss Har-joit-te-le kir-jai-mi-a li-sää vih-koo-si.

Lisätiedot

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille Tekninen lautakunta 66 20.09.2017 Tekninen lautakunta 102 19.12.2017 102 Kunnan ympäristönsuojeluviranomaisen, leirintäalueviranomaisen ja rakennusvalvontaviranomaisen tehtävien delegoiminen viranhaltijoille

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1

TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 TAIPALSAAREN KUNTA ESITYSLISTA 1/2019 1 Sivistys- ja hyvinvointilautakunta AIKA 07.01.2019 klo 17:00 PAIKKA Messi KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajat

Lisätiedot

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle

Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle Kunnanhallitus 46 25.02.2014 Kunnanhallitus 76 24.03.2014 Kunnanhallitus 126 13.05.2014 Oikaisu päätökseen kiinteistöjen Sirola RN:o 28:6 ja RN:o 28:24 myynnistä Vaarankylän kyläyhdistykselle 135/1/2013

Lisätiedot

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1

JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 JUUAN KUNTA PÖYTÄKIRJA 1/2017 1 Käsitellyt asiat Asia Otsikko Sivu 1 Kokouksen järjestäytyminen 3 2 Tarkastuslautakunnan esittelijä kaudella 2017-2021 4 3 Tarkastuslautakunnan sihteerin valinta kaudelle

Lisätiedot

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS

PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS Tekninen lautakunta 24 13.04.2016 Kunnanhallitus 59 13.03.2017 PAPINSILLANTIEN JA NUUTINKULMANTIEN PYÖRÄTIE TAI PIENTAREEN LEVENNYS 143/08.00.00/2015 TEKLA 13.04.2016 24 Sari Kaakinen on tehnyt 15.6.2015

Lisätiedot

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta

44 Toimiala ympäristölautakunta. Kohta D ympäristölautakunta lisätään. 46 Ympäristölautakunnan ratkaisuvalta Ympäristölautakunta 222 14.06.2016 Kaupunginhallitus 6 20.06.2016 Johtosääntömuutokset / ympäristölautakunta 361/00.01.01/2016 Ympla 14.06.2016 222 Valmistelija: Rakennustarkastaja Jorma Hankaniemi Maankäyttö-

Lisätiedot

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00.

Kunnanhallitus Kunnanhallitus Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) 118/00.00. Kunnanhallitus 31 13.02.2017 Kunnanhallitus 71 27.02.2017 Tarkennuksia Kirkkonummen kunnan toimielinrakenteeseen (kv) Kunnanhallitus 13.02.2017 31 118/00.00.01/2016 Kunnanvaltuusto hyväksyi 20.6.2016 Kirkkonummen

Lisätiedot

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki:

Valmistelija talousjohtaja Anne Vuorjoki: Kaupunginhallitus 247 05.10.2015 Kaupunginhallitus 255 12.10.2015 Kaupunginhallitus 265 26.10.2015 Kaupunginhallitus 282 09.11.2015 Kaupunginhallitus 302 23.11.2015 Kaupunginhallitus 310 30.11.2015 Kaupunginhallitus

Lisätiedot

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus

Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus Kunnanhallitus 305 27.11.2014 Kunnanhallitus 151 10.06.2015 Kunnanhallitus 19 28.01.2016 Työllistymistä edistävän monialaisen yhteispalvelun (TYP) yhteistyösopimus 143/00.04.01/2014 KH 27.11.2014 305 Työ-

Lisätiedot

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone.

OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/ Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. OUTOKUMMUN KAUPUNKI Kokouskutsu 10/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 21.09.2016 klo 16:00 Paikka Aloitus Kummun koulu,kouluk. 6, vanhan osan sisäänkäynnin edessä, sitten kaupunginhallituksen huone. Asiat

Lisätiedot

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen

Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen Kaupunginhallitus 139 31.03.2014 Kaupunginhallitus 271 16.06.2014 Kaupunginhallitus 511 15.12.2014 Hätäkeskuslaitoksen ja Lohjan kaupungin välisen määräaikaisen vuokrasopimuksen päättäminen 877/10.03.02/2013

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017

Kunnanhallitus Valtuusto VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 Kunnanhallitus 91 22.05.2017 Valtuusto 29 12.06.2017 VAALIKELPOISUUS KUNNALLISIIN LUOTTAMUSTOIMIIN 72/00.00/2017 KH 22.05.2017 91 (Valmistelija hallintojohtaja Marjatta Savolainen) Valittaessa kunnan toimielimiä

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/ Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 9/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 19.09.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 37 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 38 Kaupunginvaltuuston puheenjohtajan

Lisätiedot

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone

SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/ Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone SASTAMALAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 4/2018 1 Tarkastuslautakunta Aika 06.04.2018 klo 08:30-12:00 Paikka Sastamalan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 25 Kokouksen

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 18/2015 1 AIKA 16.11.2015 klo 17:30 PAIKKA Kärsämäki-sali, Frosteruksenkatu 25 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 276 Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 3/2017 19 astuslautakunta 2013-2016 AIKA 18.05.2017 klo 14:33-15:33 PAIKKA Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 11 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 21 12 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04.

Kunnanhallitus Valtuusto Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien taloussuunnitelma 162/04. Kunnanhallitus 276 28.11.2016 Valtuusto 63 12.12.2016 Vuoden 2017 talousarvio ja vuosien 2018 2020 taloussuunnitelma 162/04.041/2016 Kunnanhallitus 276 Kunnanhallitus esittää valtuuston hyväksyttäväksi

Lisätiedot

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/

TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/ TAIPALSAAREN KUNTA PÖYTÄKIRJA 4/2019 19 astuslautakunta AIKA 07.06.2019 klo 15:00-15:25 PAIKKA Taipalsaaren kunnanvirasto, Ruorisilta KÄSITELLYT ASIAT Otsikko Sivu 13 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1

KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 KÄRSÄMÄEN KUNTA ESITYSLISTA 1/2013 1 AIKA 16.01.2013 klo 10:00 PAIKKA Kärsämäen kunnanvirasto, Keskuskatu 14 KÄSITELTÄVÄT ASIAT Asia Otsikko Sivu 1 Laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjan tarkastus

Lisätiedot

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4

KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3. 2 Pöytäkirjan tarkastaminen 4 KANKAANPÄÄN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2017 1 Tarkastuslautakunta 11.05.2017 Aika 11.05.2017 klo 13:00-15:45 Paikka Kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 1 Kokouksen

Lisätiedot

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos

Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos Kaupunginhallitus 275 13.08.2018 Kaupunginhallitus 346 22.10.2018 Kaupunginvaltuusto 90 12.11.2018 Kurjenrauman ranta-asemakaavan muutos 1059/10.03.06/2017 Kaupunginhallitus 19.02.2018 67 Maanomistaja

Lisätiedot

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille Perusturvalautakunta 4 24.04.2018 Kaupunginhallitus 4 07.05.2018 Perusturvalautakunta 5 16.10.2018 Kaupunginhallitus 11 22.10.2018 Lapuan kaupungin lausunto terveydenhuollon järjestämissuunnitelmasta vuosille

Lisätiedot

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016

Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 Sosiaali- ja terveysltk 201 09.12.2014 Sosiaali- ja terveysltk 22 26.01.2016 TILOJEN VUOKRAAMINEN TORNION SAIRASKOTISÄÄTIÖLTÄ PÄIVÄKESKUSTOIMINTAA VARTEN/TILOJEN VUOKRAAMINEN VUODELLE 2014/TILOJEN VUOKRAAMINEN

Lisätiedot

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36)

VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) VALITUSOSOITUS (Poikkeamisluvat 36) Valitusaika Ympäristöteknisen lautakunnan lupajaoston päätökseen saa hakea muu tos ta va littamalla Pohjois-Suomen hallinto-oikeuteen kirjallisella va li tuk sel la.

Lisätiedot

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1

KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 KITEEN KAUPUNKI Pöytäkirja 6/2016 1 Tarkastuslautakunta Aika 23.05.2016 klo 16:00-18:34 Paikka Kiteen kaupungintalo, kokoushuone Sopukka Osallistujat Nimi Klo Tehtävä Lisätiedot LÄSNÄ Halttunen Sanna 16:00-18:34

Lisätiedot

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00.

(Liikunta- ja nuorisopäällikkö) Esitän, että uimahalli pidetään yleisölle auki 35 h viikossa. Ma-ke 13.00-20.00, to 06.00-14.00 ja su 12.00-18.00. Sivistyslautakunta 85 21.10.2014 Sivistyslautakunta 90 12.11.2014 Sivistyslautakunta 103 10.12.2014 Kunnanhallitus 41 16.03.2015 Valtuusto 12 30.03.2015 Uimahallin aukioloajat Sivistyslautakunta 21.10.2014

Lisätiedot

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1

PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 PÖYTYÄN KUNTA ESITYSLISTA 1/2018 1 AIKA 09.02.2018 klo 09:00 PAIKKA Pöytyän kunnan Kyrön toimipiste ASIAT Käsitellyt asiat Asia Liitteet Otsikko Sivu 1 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 2 Pöytäkirjantarkastajien

Lisätiedot

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä

Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/ kuntayhtymä Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen Pöytäkirja 11/2019 1 Tarkastuslautakunta 14.08.2019 Aika 14.08.2019 klo 08:00-10.30 Paikka Tönölä Osallistujat Läsnä olleet Varsinainen jäsen läsnä poissa Varajäsen

Lisätiedot

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä

Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä Kaavoitus- ja ympäristölautakunta 84 24.09.2015 Päätös osuuskunnan vesijohto- ja viemäriverkostoon liittymisestä / RN:o 529-526-4-18, Heino Mauri kuolinpesä 599/11.04.02/2014 Kaavoitus- ja ympäristölautakunta

Lisätiedot

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016

Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 Kunnanhallitus 308 09.11.2015 Valtuusto 71 16.11.2015 Kiinteistöveroprosenttien ja kunnan tuloveroprosentin vahvistaminen vuodeksi 2016 804/02.03.01/2015 KHALL 308 9.11.2015 Kuntalain 66 :n mukaan valtuusto

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 146, 147, 148, 150, 151, 152, 153, 155, 156, 160, 162, 163 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Hallintosäännön uudistaminen

Hallintosäännön uudistaminen Kaupunginhallitus 51 20.02.2017 Kaupunginhallitus 59 27.02.2017 Kaupunginhallitus 75 06.03.2017 Hallintosäännön uudistaminen 64/00.01.01.00/2013 Kaupunginhallitus 20.02.2017 51 Kaupunginlakimies Turo Järvinen:

Lisätiedot

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5

Sisällysluettelo. 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3. 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 1 Kulttuurilautakunta 27.01.2016 Sisällysluettelo Sivu 1 Suomi 100 Naantalissa -toimikunnan perustaminen 3 2 Ilmoitusasiat 5 Naantalin kaupunki Pöytäkirja 1/2016 2

Lisätiedot

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252

Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 655/11.01.00/2014. Rakennus- ja ympäristölautakunta 16.12.2015 252 Rakennus- ja ympäristölautakunta 252 16.12.2015 Päätös / ympäristölupahakemus / Syväsatama, jätteiden loppusijoittaminen ja hyödyntäminen satamakentän rakenteissa, Kokkolan Satama / Länsi- ja Sisä-Suomen

Lisätiedot

Valtuutettujen tekemät aloitteet vuonna 2017 ja sitä ennen vuosina 2015 ja 2016

Valtuutettujen tekemät aloitteet vuonna 2017 ja sitä ennen vuosina 2015 ja 2016 Kaupunginhallitus 13 19.02.2018 Valtuutettujen tekemät aloitteet vuonna 2017 ja sitä ennen vuosina 2015 ja 2016 183/00.05.00/2013 Kh 19.02.2018 13 Valmistelija: Hallintojohtaja Toni Leppänen, puh. 06 438

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 15:00-18:33. Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 7/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 21.05.2018 klo 15:00-18:33 Paikka Teknisen keskuksen kokoustila, Poutuntie 8, 2. krs Käsitellyt asiat 34 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995).

Pöytäkirjan 51-53, 58, :t. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 51-53, 58, 60-64 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muutos ta. Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 91 (365/1995). OIKAISUVAATIMUSOHJE

Lisätiedot

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017

HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yhteistoimintaelin 6 26.01.2017 Henkilöstöjaosto 9 30.01.2017 Kaupunginhallitus 37 20.02.2017 Valtuusto 20 29.05.2017 HARJAVALLAN KAUPUNGIN HENKILÖSTÖ- JA KOULUTUSSUUNNITELMA 2017 Yte 26.01.2017 6 1.1.2014

Lisätiedot

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone.

Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/ (9) Tarkastuslautakunta. Aika klo 17:15-19:31. kaupunginhallituksen kokoushuone. Lapuan kaupunki Pöytäkirja 8/2018 1 (9) Tarkastuslautakunta Aika 30.05.2018 klo 17:15-19:31 Paikka kaupunginhallituksen kokoushuone Käsitellyt asiat 40 Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 3 41 Pöytäkirjan

Lisätiedot

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali.

Punkalaitumen kunta Esityslista 8/ (6) Tekninen lautakunta. Aika klo 18:00. Kunnantalon valtuustosali. Punkalaitumen kunta Esityslista 8/2017 1 (6) Tekninen lautakunta Aika 21.11.2017 klo 18:00 Paikka Kunnantalon valtuustosali Käsiteltävät asia Asia Otsikko Sivu Kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136.

Sovellettava lainkohta: Kuntalaki 136. MUUTOKSENHAKUOHJEET MUUTOKSENHAKUKIELTO Pöytäkirjan 39, 40, 41, 42, 44, 45, 46, 48, 49, 50, 55, 56, 59, 60 ja 62 :t. Valmistelua ja täytäntöönpanoa koskevaan päätökseen ei saa hakea muu tos ta. Sovellettava

Lisätiedot

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi.

Kaavoituspalveluissa on valmisteltu luonnos Pihlajaveden osayleiskaavan tarkistamiseksi. Tekninen lautakunta 271 30.09.2014 Tekninen lautakunta 101 26.04.2016 Tekninen lautakunta 107 27.06.2017 Kaupunginhallitus 385 14.08.2017 Kaupunginhallitus 402 28.08.2017 Kaupunginvaltuusto 109 18.09.2017

Lisätiedot

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE Ympäristölautakunta 60 15.06.2016 Kunnanhallitus 181 20.06.2016 Ympäristölautakunta 32 22.03.2017 Kunnanhallitus 87 27.03.2017 SILLAN RAKENTAMINEN RUOSTEJÄRVEEN KURJENNIEMEN JA LEPPILAMMIN KANNAKSEN VÄLILLE

Lisätiedot

Matti Virtasen ym. valtuustoaloite viranhaltijapäätösten yleisesti nähtäville asettamisesta

Matti Virtasen ym. valtuustoaloite viranhaltijapäätösten yleisesti nähtäville asettamisesta Kaupunginvaltuusto 74 12.12.2016 Kaupunginhallitus 6 16.01.2017 Kaupunginvaltuusto 14 23.01.2017 Matti Virtasen ym. valtuustoaloite viranhaltijapäätösten yleisesti nähtäville asettamisesta 952/07.02.00/2016

Lisätiedot

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus:

Vt. kaupunginjohtajan päätösehdotus: Kaupunginhallitus 38 12.02.2018 Kaupunginhallitus 65 06.03.2018 Kaupunginhallitus 88 26.03.2018 Kaupunginvaltuusto 24 26.03.2018 Kuntalain 85.2 :n mukaisten selitysten vaatiminen / jatkotoimenpiteet 2089/03.06.00/2018

Lisätiedot

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen

Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset alkaen Sivistyslautakunta 40 16.05.2017 Veittijärvi-Moision ja Vuorentausta-Soppeenharjun kouluyksiköiden nimien muutokset 1.8.2017 alkaen 606/01.017/2016 SIVLTK 16.05.2017 40 Sivistysjohtaja Matti Hursti: Sivistysjohtajan

Lisätiedot

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen alkaen

Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen alkaen Konserni- ja henkilöstöjaosto 40 28.05.2018 Konserni- ja henkilöstöjaosto 49 19.12.2018 Kunta-alan virka- ja työehtosopimusten täytäntöönpano / Paikallisten järjestelyerien kohdentaminen 1.1.2019 alkaen

Lisätiedot

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto KAUPUNGINHALLITUS 41 01.02.2016 KAUPUNGINVALTUUSTO 17 22.02.2016 Raahen koulutuskuntayhtymän talousarvio 2016 ja -suunnitelma 2017-2018 802/02.0202.020200/2016 KH 41 Raahen koulutuskuntayhtymän yhtymävaltuusto

Lisätiedot

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3

Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/ Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 Heinolan kaupunki Pöytäkirja 12/2016 1 Tarkastuslautakunta (2013-2016) Aika 16.12.2016 Käsitellyt asiat Otsikko Sivu 52 Kokouksen asioiden käsittelyjärjestyksen hyväksyminen 3 53 Hoito- ja vanhuspalvelujohtajan

Lisätiedot

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies)

1. Kaikki kaatuu, sortuu August Forsman (Koskimies) olo q» date reliioso olo 7 K (2003) KE2a7 1. Kaikki kaatuu, sortuu uust Forsma (Koskimies) olo 14 olo 21 3 3 3 3 3 3 3 3 Ÿ ~~~~~~~~~~~ π K (2003) KE2a7 uhlakataatti (kuoro) - 2 - Kuula: - 3 - uhlakataatti

Lisätiedot

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12

Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41. Vammaisneuvosto 20.10.2015. Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Kouvolan kaupunki Pöytäkirja 4/2015 41 Vammaisneuvosto 20.10.2015 Aika 20.10.2015 klo 16:00-17:12 Paikka Läsnä Toimitila Veturi, Kauppamiehenkatu 4 (Pohjola-talo) 2. krs Luettelon mukaan Pykälät 26-31

Lisätiedot

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere

Valtuusto aloite valtuutettu Alapere Valtuusto 10.12.2018 aloite valtuutettu Alapere 1. Liikuntapalvelunpäällikönviran hoidon järjestely. Eli asian josta tein aloitteen 23.4 ja 27.8.2018 valtuustossa. Aloitteeseen Liikuntapalvelunpäällikön

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän hallitus ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 5/2018 1 Aika 12.12.2018 klo 17:00-18:20 Paikka Orimattilan kaupungintalo, kaupunginhallituksen kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Kyöstilä Mauri pj. Gripenberg Marianna

Lisätiedot

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen

Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen Perusturvalautakunta 3 21.02.2017 Kaupunginhallitus 4 06.03.2017 Kaupunginvaltuusto 3 27.03.2017 Perusturvalautakunnan talousarvion toteutuminen 1.1. - 31.12.2016 306/02.02.00/2015 Perla 21.02.2017 3 Valmistelija:

Lisätiedot

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703.

Kyseessä on kaavoitusohjelman työ nro 1703. Kaupunkirakennelautakunta 9 17.01.2017 Kaupunkirakennelautakunta 68 14.03.2017 Kaupunginhallitus 108 20.03.2017 Kaupunginvaltuusto 16 27.03.2017 Merimiehenkatu 3 asemakaavamuutoksen hyväksyminen 7500/10.02.03/2016

Lisätiedot

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa.

Tekninen palvelukeskus on saanut valmiiksi päivitetyn Pattasten päiväkodin hankesuunnitelman Hankesuunnitelma esitellään kokouksessa. TULEVAISUUSLAUTAKUNTA 45 10.04.2018 RAKENNETUN 49 17.04.2018 YMPÄRISTÖN LAUTAKUNTA KAUPUNGINHALLITUS 163 07.05.2018 KAUPUNGINHALLITUS 192 14.05.2018 Pattasten päiväkodin hankesuunnitelma 217/10.1003.100302/2018

Lisätiedot

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta

ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/ Orimattilan seudun terveydenhuollon kiinteistökuntayhtymän tarkastuslautakunta ORIMATTILAN KAUPUNKI PÖYTÄKIRJA 1/2018 1 Aika 01.02.2018 klo 09:00-11:10 Paikka Orimattilan kaupungintalo, 2. krs. kokoushuone Osallistujat Nimi Tehtävä Lisätiedot Saarikko Eino pj. Laatunen Kirsti j.

Lisätiedot