Valmistavan teollisuuden vetovoiman lisääminen. Toimenpide-ehdotukset

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "Valmistavan teollisuuden vetovoiman lisääminen. Toimenpide-ehdotukset"

Transkriptio

1 Valmistavan teollisuuden vetovoiman lisääminen Toimenpide-ehdotukset

2 SUUNNITTELUN LÄHTÖKOHTA Suunnitelun lähtökohta Toimenpide-ehdotukset perustuvat KMG Turun tekemään valmistavan teollisuuden kohderyhmätutkimukseen. Tutkimuksen laajuus oli Savon alueen koulujen opiskelijoiden osalta n=126 ja teollisuuden alalla työskentelevän johdon osalta n=7. Tutkimus tehtiin puhelinhaastattelulla ja verkkokyselyllä. Suunnittelussa on myös huomioitu Teknologiateollisuuden suunnitelma (2/2017) sekä työpajan huomiot.

3 Kohderyhmät

4 KOHDERYHMÄT 8. ja 9. luokkalaiset Vaikuttaja: mainonta Toisen asteen opiskelijat Vaikuttajia: - opot - vanhemmat - tekn. työn opettajat - kaverit Lukiolaiset Tutkimuksen pohjalta pääkohderyhmäksi on määritetty yläkoululaiset (8. ja 9. luokkalaiset) Muut kohderyhmät ovat lukiolaiset, toisen asteen opiskelijat sekä alanvaihtajat. Suunnittelussa on myös huomioitu Teknologiateollisuuden suunnitelma (2/2017) sekä työpajan huomiot. Alanvaihtajat

5 Toimenpide-ehdotukset

6 Kuva Vakio 1. Infopaketti Räätälöity sisältö Nosto Taitaja-voittajan testimoniaali Ytimekäs perusinfopaketti siitä, minkä takia kannattaa hakea opiskelemaan teknologiateollisuusalalle. Esitteeseen / mediaan sisällytetään tunnistetut viestinnälliset kärjet, tietoa hakemisesta ja uramahdollisuuksista. Infopaketin voi dynaamisesti räätälöidä eri kohderyhmille, kuten opinto-ohjaajille, teknisen työn opettajille ja vanhemmille.

7 2. Teknisen työn opettajat alan brändilähettiläinä Särmää työtä! Sinun kannattaisi muuten hakea opiskelemaan teknologiateollisuusalalle.

8 Tutkimuksesta ilmeni, että teknisen työn opettajat olivat monelle opiskelijalle avainasemassa siinä, että opiskeluvalinta kohdistui tekniselle alalle. Täten ehdotamme, että alueen teknisen työn opettajat valjastetaan niin kutsutuiksi alan brändilähettiläiksi lobbaamaan sopivia opiskelijoita alalle. Tällöin opettajien tehtävä on kertoa alalle sopiville nuorille siitä, millaista työskentely teknisellä alalla on, uramahdollisuuksista ja hakemisen askelmerkeistä. Vinkki! Osallistetaan yksi opettaja mukaan suunnittelutyöhön. Eli esitetään toimenpiteet ja kysytään, onko paketti riittävän houkutteleva. Tämän jälkeen tarvittavat hienosäädöt.

9 Mitä tarvitaan? - Suoramarkkinointikirje (sähköinen ja printti), jossa pohjustetaan opettajien suurta merkitystä nuorten uravalinnassa ja avataan alan haasteita. - Tietopaketti, joka sisältää olennaiset tiedot siitä, miten opettajan tulisi nuorille markkinoida alaa. - Suorakontaktoinnin jälkeen suosittelemme vielä puhelinsoittoa opettajalle. - Ei todennäköisesti vaadi erillistä porkkanaa, sillä uskomme suosittelun olevan sydämenasia teknisen työn opettajille, jotka varmasti ymmärtävät alan haasteet ja vallitsevan tilanteen.

10 Muuta Koko metallityöryhmä kutsutaan toisen asteen oppilaitokseen työpajaan. Näin tarjotaan uusi koulutuspäivä niin opiskelijoille kuin opettajalle.

11 AMAZING BUSINESS RACE 3. Amazing Business Race YRITYS 1 Kisassa alueen 8-luokkalaiset saavat oivan mahdollisuuden tutustua teknologia-teollisuusalan yrityksiin. YRITYS 4 YRITYS 2 YRITYS 3

12 AMAZING BUSINESS RACE Tutkimuksen mukaan oppilaat toivovat yritysvierailuja alan yrityksiin ja konkreettista tietoa käytännön työstä. Ehdotamme, että alueen 8-luokkalaisille järjestetään kilpailu, jossa opiskelijat pääsevät tutustumaan alan yrityksiin kiertämällä eri rastipisteitä läpi päivän aikana. Kilpailun tavoitteena on viestiä opiskelijoille siitä, millaista työ oikeasti alalla on. Yrityksille puolestaan tapahtuma tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden markkinoida yritystä työantajana. Jokainen joukkue pisteytetään ja voittajajoukkue palkitaan kesätyöpaikalla. Projektin sidosryhmät ovat alueen koulut ja sieltä tapahtuman koordinaattorit sekä alan yritykset.

13 AMAZING BUSINESS RACE Kisan vaatimat toimenpiteet: 1. Projektiryhmän kasaaminen (koulut / koordinaattorit, mahdollisesti yrittäjäjärjestö) 2. Materiaalin tuotanto: esite, FB-sivut, nettiin tapahtumasivu, jne. 3. Yritysten rekrytointi mukaan kisaan: markkinointikirje, some, soitot yritysten HR-osastolle, paikallislehtiin jutut, mainonta (lehti, FB) 4. Ilmoittautumisjärjestelmä / tapahtumahallintajärjestelmä (esim. Eventio tai Lyyti) 5. 8-luokkalaisten osallistaminen 6. Jälkimarkkinointi

14 4. Muut ideat ja viestinnän terävöittäminen

15 TAITAJA9 TAITAJA9 Taitaja9-kilpailu on valtakunnallinen 7,8 ja 9-luokkalaisille järjestettävä kädentaitoja ja oivaltamista vaativa kilpailu. Se on 3-henkinen joukkuekilpailu. Alueella järjestetään kolme paikalliskilpailua joihin osallistuu yli 100 joukkuetta eli yli 300 nuorta. Yläasteita on mukana ainakin Paikalliskilpailun jälkeen on aluekilpailu ja sitten valtakunnallinen finaali Taitaja-kilpailujen yhteydessä. Paikalliskilpailujen hyödyntäminen onnistuu, koska ne järjestetään kouluilla ja mukana on valmiiksi runsaasti nuoria.

16 Taitajakilpailun aiemmasta voittajasta tehdään näyttävä henkilöhaastattelu, joka voidaan jalkauttaa muun muassa someen, info-pakettiin ja laskeutumissivustolle. Potentiaalinen ehdokas myös alan keulakuvaksi, eli brändilähettilääksi sovittua vastiketta vastaan.

17 #SavoGoesTekno #TeknoSteps #teollisuuskasvuun #teollisuusrocks #teollisuustulevaisuus #terkkujateollisuudesta Viestinnällisesti tuotetaan yhteinen tunniste sosiaaliseen mediaan, joka koostaa eri sidosryhmien alaan liittyviä tunnelmia ja julkaisuja. Näin luodaan näkyvyyttä alalle ja vaikutetaan myös mielikuviin.

18 5. SOME Kaikki kohderyhmät tavoitetaan tehokkaasti sosiaalisen median kautta. Seuraavassa eritelty suunnitelma some-presenssin vahvistamiseen. Julkaisutyyppejä on neljällä eri tasolla, joilla sekä vahvistetaan tunnettuutta ja murretaan vääriä mielikuvia että viestitään uratarinoita sekä herätetään taktisesti mielenkiintoa alaa kohtaan. Suunnitelman ohessa esimerkinomaiset mallit eri julkaisuista viestinnällisillä kärjillä eri kohderyhmille.

19 SOSIAALISEN MEDIAN KANAVAT Sosiaalisen median kanavat Sosiaalisen median kanavien käyttö ja valinta vaihtelee viestijän, viestin ja kohderyhmän mukaan. Suomalaiset käyttävät noin kolmea eri somepalvelua. Suosittelemme, että ollaan läsnä ja käytetään ainakin seuraavia somekanavia: FACEBOOK on yhä suosituin somekanava, joka tavoittaa massat eli lähes 3 miljoonaa käyttäjää Suomessa. INSTAGRAM saadaan julkaisuille kattavuutta ja vaikuttavuutta Facebookin lisäksi. Visuaalinen kanava on nuorten suosima, ja käyttäjiä Suomessa on yli miljoona. Instagramin julkaisuja voi jakaa suoraan Facebookiin. Mainonta onnistuu myös helposti Facebookin mainonnanhallinnasta. YOUTUBEn käyttö kasvaa ja se onkin 3. käytetyin nettisivusto ja hakukone. Yli 80% vuotiaista suomalaisista käyttää YouTubea. Lisäksi, mikäli resursseja riittää: SNAPCHAT * TWITTER Asiantuntijuus ja keskustelut, asiakaspalvelu. Yritys- ja henkilöprofiilien kautta vaikuttaminen. LINKEDIN Keskustelut, verkostot, ryhmät, rekrytointi, haku. Vaikuttajamarkkinointi: bloggaaja ja tubettajayhteistyöt, somelähettiläät * SNAPCHAT tavoittaa nuoret (alle 20v). Sisällön tulee olla nuoria puhuttelevaa, usein hullun hauskaa, keskustelevaa ja sisällön tuotanto on aktiivista. Mikäli ei ole resursseja tuottaa aktiivista sisältöä kanavaan, niin on parempi keskittyä yhteen/muutamiin em. kanaviin. Instagram Stories on kuitenkin jo ajanut ohi Snapin Storiesin kun kyse on yli 18-vuotiaista. Markkinointimahdollisuuksia SnapChatiin kampanjanomaisesti olisi tehdä mainontaa Storyjen väliin (alueellinen mainonta onnistuu) tai ostaa vaikuttajamarkkinointia, jolloin tehdään ostettuna yhteistyökuvio jonkun Suomen johtavista snappaajista kanssa (tuhansia storyn katsojia).

20 Somevuosikello FACEBOOK, INSTAGRAM Tässä suosituksemme ostettavaan FB- ja Instagram mainontaan. Mainonta kohdennetaan kohderyhmien mukaan (ikä, sijainti, koulustaso ja kiinnostuksen kohteilla). Julkaisut julkaistaan toimijoiden somekanavissa. IMAGOMAINONTA 2 krt / kk OPISKELIJATARINAT 1 krt / kk URATARINAT 1 krt / kk TAKTINEN MAINOS 1-2 krt / kk OSALLISTAVA MAINOS 1 krt / kk IMAGOMAINONTA Teknologiateollisuusala 2 krt / kk OPISKELIJATARINAT 1 krt / kk URATARINAT 1 krt / kk TAKTINEN MAINOS (nuoret, alanvaihtajat) Kaupan kassalta hitsariksi 1-2 krt / kk OSALLISTAVA MAINOS 1 krt / kk

21 Imagomainos

22 Taktinen mainos

23 Taktinen mainos

24 Taktinen mainos

25 Osallistava mainos

26 Uratarinat

27 Opiskelija- ja uratarinat

28 6. Markkinointisuunnitelma Kohderyhmä - yläkoulu, lukio ja alanvaihtajat Sisällöt - infopaketti opettajille ja vanhemmille - uratarinat (jutut eri kanaviin kuten lehdistö ja some) - videot - mediakampanjointi

29 Kanavat - tapahtumat (messut), TET ja työharjoittelut, yritysvierailut, luennot, Amazing Business Race - pr / alan lehdet & paikallislehdet - sosiaalinen media, YouTube - hakusanamainonta - Spotify ja radio - ulkomainonta (bussi, Abribus) Viestikärjet Murretaan väärät mielikuvat - alalla työskentely onkin modernia ja siistiä eikä likaista - alalla on nyt hyvä työllisyys - ala on monipuolinen ja kehittyvä (erilaiset työtehtävät, urapolut, kv-tehtävät) Esimerkkejä seuraavilla sivuilla

30 Vuosikello / yläkoululaiset Vahvistusta valinnoille Viisas valinta! (9 lk + vanhemmat) - Opintokäynnit ammattioppilaitoksiin ja yrityksiin - Yrityksistä ja ammattikouluista vierailut yläkouluun - TET-jaksot - Vanhempainillat Mahdollisuudet tiedoksi Teknologia tutuksi! (7 lk + vanhemmat) - Kasikurkistus, opintokäynnit ammattikouluissa ja AMK:ssa - Yritysvierailukilpailu (Amazing Business Race, 8 lk) - Työharjottelupaikat - Someviestintää Tietoja ja kokemuksia Valintojen tueksi MyTech! (8 lk + OPOt + vanhemmat) - Teknologiapäiviä yrityksissä ja kouluissa - Valtakunnallinen Teknologiatiistai Näkyvyyttä! - Taitajakilpailu Joensuussa. Kevät ennakkomarkkinointia - Teknisen työn opettajien rekry Taitaja9-kilpailu (7, 8 ja 9 lk)

31 Vuosikello / lukio - Tutustumiskäynnit alan yrityksissä ja AMK:ssa - Yritysten ja AMK-luennot lukiossa - AMK kevään yhteishaku, mediakampanja - Vanhempainillat - TET-jaksot - Aktiivinen työharjoittelupaikkojen markkinointi yritysten toimesta. Myös opinto-ohjaajat aktiiviseksi? - Työharjottelupaikat - Someviestintää - Teknologiapäiviä yrityksissä ja kouluissa - Opinto-ohjaajille ja teknisen työn opettajille tietoa (infopaketti)

32 Vuosikello / alanvaihtajat - Yhteishakukampanjoissa huomioidaan alanvaihtajat - Mediakampanjat - Hakusanamainontaa - Someviestintää - Ammattioppilaitostan Valtakunnallinen Teknologiatiistai Viestitään, että teknologiateollisuuden alalla on hyvä työllisyys, monipuoliset kouluttautumis- ja uramahdollisuudet. Laajan kohderyhmän tavoittaminen vaatii ostettua mediakampanjaa kuten hakusanamainontaa (jatkuvaa), some-kampanjaa, ulkomainontaa ja radiota. Lisäksi aktivointi ja vaikuttaminen eri sidosryhmien kuten yritysten (työssäoppiminen, harjoittelut) ja työ- ja elinkeinotoimiston kautta.

33 OPTIO Budjetista riippuen voidaan näkyvyyttä parantaa ostetulla medialla (karkeat budjetit) Kohderyhmä on laaja, joten potentiaalisia kanavia ovat esimerkiksi bussimainonta (2-3k ), abribusit katukuvassa (3-5k ), spotify-mainonta (2-3k ) sekä perinteiset mediat kuten lehtimainonta (1-3k ).

34 OPTIO - URATARINAT OPTIO Uratarinat tehdään ala ja ammatit tutuiksi Tutkimustuloksissa kävi ilmi, että toivotaan enemmän tietoa alalla työskentelystä. Uratarinoiden tavoitteena on konkretisoida se, millaista työskentely alalla oikeasti on. Videot kuvataan yrityksissä, aitoja teollisuuden työntekijöitä oikeassa miljöössä. Videoita voidaan tuottaa budjetista riippuen eri tavalla. Esittelemme seuraavassa kolme erilaista videokonseptia. Julkaisu YouTubessa ja Facebookissa. Myös ostettua mainontaa boostina.

35 OPTIO - URATARINAT / VIDEOKONSEPTIT Videokonsepti a) - Uratarinat toteutetaan osittain animoidusti. - Videolla kuvataan työhaastattelutilannetta, jossa työnhakija kertoo omasta uratarinastaan. Uratarina toteutetaan animoidusti, vain haastattelu kuvataan. Videokonsepti b) - Videolla henkilö kertoo uratarinastaan. Vain ääni kuuluu. - Kuvaan leikataan yhdistelmää fiiliskuvaa, tekstinostoja sekä kuvituksia. Video toimii myös ilman ääntä, joten se jalkautuu luontevasti someen. Videokonsepti c) - Dokumentäärisellä videolla kuvataan valikoituja henkilöä arjessa ja työssä. Henkilön valinnassa olennaista on karismaattisuus sekä luonteva persoonallisuus. Henkilö voisi olla hieman yllättävä stereotypiamielenkuvaan nähden. - Lapsen kautta kerrottuna toimii dokumentti myös hyvin. Tällöin lapsi esimerkiksi puhuu isästään taitavana tekijänä joka viihtyy uudessa työssään tosi hyvin, kun saa touhuta käsillään. - Jaksot julkaistaan aina muutamassa osassa muodostaen kokonaisen lyhytsarjan.

36 Kiitos.

VAIKUTTAJA- MARKKINOINNIN SUDENKUOPAT JA MAHDOLLISUUDET

VAIKUTTAJA- MARKKINOINNIN SUDENKUOPAT JA MAHDOLLISUUDET VAIKUTTAJA- MARKKINOINNIN SUDENKUOPAT JA MAHDOLLISUUDET 20.3.2019 1 Lähiömutsi on ajatuskoostamo ja perheblogi, jossa pohditaan elämää sekä ilmiöitä, kapinoidaan tarvittaessa ja pyritään löytämään arjesta

Lisätiedot

1OOsyytä. matkailla Suomessa -kampanja tässä hei! Suoma ry

1OOsyytä. matkailla Suomessa -kampanja tässä hei! Suoma ry 1OOsyytä matkailla Suomessa -kampanja tässä hei! Suoma ry 26.11.2018 Katso seuraava video. Se kestää vain kaksi minuuttia ja kertoo kampanjamme onnistumisesta kesällä 2018. Kesän 2019 kampanjasuunnitelma

Lisätiedot

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle?

SOME-INFO 16.11.2015. Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? SOME-INFO 16.11.2015 Sosiaalinen media tutuksi ja mitä hyötyä siitä on kylätoiminnalle? TOIVEET PÄIVÄN TILAISUUDESTA! Maaseutukuriirin SOME-kyselyyn tuli yhteensä 20 vastausta. Kaikilla vastanneilla organisaatiolla

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt

Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt Sosiaalisen median mahdollisuudet & hyödyt 2018 WWW.PITKOSPUU.FI Sosiaalisen median mahdollisuudet Sosiaalinen media eli some, on tuonut tulleessaan muutoksen markkinointiin niin suunnittelussa kuin toteutuksessa.

Lisätiedot

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA

SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE TIIVISTELMÄ RAPORTISTA 0 SOME -KYSELY SAARIJA RVEN PERUSKOULUN 5.-9. LUOKKALAISILLE JA TOISEN ASTEEN OPISKELIJOILLE 24.10-10.11.2017 TIIVISTELMÄ RAPORTISTA SOFIA AHONEN, KULTTUURITOIMEN HARJOITTELIJA SAARIJÄRVEN KAUPUNKI 1 1

Lisätiedot

Markkinointi sosiaalisessa mediassa

Markkinointi sosiaalisessa mediassa Markkinointi sosiaalisessa mediassa Digityöpaja, 30.11.2017 Outi Mertamo DigiReWork hanke Hamk.fi/digirework Minä Outi Mertamo Tuotantotalouden insinööri, 2010. Aloittanut HAMKissa markkinointisuunnittelijana

Lisätiedot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot

Some, tapahtumat ja kumppanuudet. Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Some, tapahtumat ja kumppanuudet Pirkanmaan ja Keski-Suomen kirjastot Kohtaaminen verkossa Mikä on sosiaalinen media? Ostopolku inspiraatiopolku Kiinnostavin tarina ja vakuuttavin sisältö johtaa parhaisiin

Lisätiedot

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva:

Viesti kulkee! Aikku Eskelinen, Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto. Kuva: Viesti kulkee! Viestinnällä luodaan vetovoimaa, yhteisöllisyyttä ja vuorovaikutusta, rekrytoidaan, motivoidaan, palkitaan, markkinoidaan ja hoidetaan yhteisöä sisäisesti. - Anne Sorko, Jyväskylän Yliopisto

Lisätiedot

Nuorten tulevaisuusraportti

Nuorten tulevaisuusraportti Nuorten tulevaisuusraportti Vuosittain toteutettava laaja kyselytutkimus luotaa yläkoululaisten ja lukiolaisten tulevaisuudensuunnitelmat Selvittää yliopistojen ja korkeakoulujen tunnettuuden ja suosituimmuuden

Lisätiedot

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017

Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2. Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 Ohjaamo-toiminnan ja Kohtaamon viestinnän vuosikello ja toimintamalli, vers. 2 Työryhmä ja Kohtaamo/MT Tammi-/maaliskuu 2017 OHJAAMO- TOIMINNAN VIESTINNÄN VUOSIKELLO 2017 v. 2 Kausityöt Korkeakouluvalinnat

Lisätiedot

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI

LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI LIPPUPALVELUN KAUTTA LIPUT TAPAHTUMIIN TURVALLISESTI LUOTETTAVASTI KATTAVASTI HELPOSTI We get fans! Käytössämme ovat markkinoiden monipuolisimmat ja tehokkaimmat lipunmyyntiä tukevat markkinointiratkaisut.

Lisätiedot

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen

Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely Tiina Rintanen Ilmastonmuutos haltuun kampanjan esittely 25.8.2018 Tiina Rintanen TAPIO 26.9.2018 2 Kampanjan tiedot Ajankohta viikko 41 (8.10-14.10.2018) Kampanja käynnistyy ma 8.10 klo 8.30 videon julkaisulla Hastag

Lisätiedot

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL

DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL H1 DIGITAALISEN MARKKINOINNIN TYÖPAJA MARKKU IKONEN, MORGAN DIGITAL 22.2.2018 FASILITOIJA Markku Ikonen Digimarkkinoinnin asiantuntija, Morgan Digital Tradenomi (ylempi amk) 1999-2001 Uusmedia-alalla 2001-2013

Lisätiedot

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä

Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Sosiaalinen media vetovoimaisuuden edistäjänä Ville Lehtovirta Aleksin Kaiku Oy 15.11.2012 Paula, taloustoimittaja Anita, asiakas Matti, myyntipäällikkö Teppo, työnhakija Viestintä www.aleksinkaiku.fi

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015

Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy. Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Onnistu sisällöissä ja somessa Differo Oy Riikka Seppälä @seppalar1 Riikka.Seppala@Differo.fi 11.3.2015 Differosta Autamme yrityksiä jalkauttamaan kohderyhmää kiinnostavaa puhetta verkkoon sisältöstrategian

Lisätiedot

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.

Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa. Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3. Mittaa, kohdenna ja optimoi näkyvyytesi verkossa Janne Stude Tuotepäällikkö, Omakaupunki.fi Oma Yritys-tapahtuma 27.3.2012, Wanha Satama Ennen kuin aloitat mieti seuraavia: Kohderyhmä Tavoitteet Mitä on

Lisätiedot

Boysilli. Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö

Boysilli. Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö Boysilli Copywriter-opinnot / kampanjasuunnittelu, parityö K Tavoite Tehtävänantona oli suunnitella Boy-sillille kampanja, joka nostaisi tuotteen menekkiä nuorten sekä nuorten aikuisten keskuudessa. Vain

Lisätiedot

Click to edit Master title style

Click to edit Master title style Click to edit Master title style Agenda Kampanjan eteneminen ja tulokset kesän toimista Paikallisen markkinoinnin ja vies7nnän ak7voin7 Kampanja aikajana Tavoitteet, strateginen viesti, visuaalisuus, mediasuunnitelma

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 2 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 2 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuskoneenkuljettajan RekryKoulutus - Infra-alan tunnetuksi tekeminen - Messuja ja tapahtumia Suunnitelmia & suuntaviivoja vuodelle

Lisätiedot

UTA Student Ambassador -ohjelma

UTA Student Ambassador -ohjelma Hanna-Kaisa Autio ja Kaisa Kurki Centre for International Education UTA Student Ambassador -ohjelma www.uta.fi Past, present and future Past Ohjelman käynnistys ja tavoitteet Haku, valinta ja koordinaatio

Lisätiedot

Väylät Auki kampanjan tulokset

Väylät Auki kampanjan tulokset Väylät Auki kampanjan tulokset 1. Kampanjan esittely 2. Facebook ja Instagram Sisältö Yleisesti kanavien performanssista Parhaiten menstyneet julkaisut 3. YouTube YouTube mainonta lyhyesti Vaikuttajamainonta

Lisätiedot

TET työelämä tutuksi. Juniori kohtaa seniorin

TET työelämä tutuksi. Juniori kohtaa seniorin TET työelämä tutuksi Juniori kohtaa seniorin Työelämä tutuksi TET eli työelämään tutustuminen on yläasteen ja lukion oppilaille järjestettävä opetussuunnitelman mukainen työelämään tutustumisjakso. Sen

Lisätiedot

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011

Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media Yrityskysely Viestintätoimisto Manifesto Hanna Pätilä 6.9.2011 Työnantajamielikuva ja sosiaalinen media -kyselyn tausta Kyselyssä selvitettiin, miten suomalaiset

Lisätiedot

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori

Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä. Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Viestintä vaikuttamisen välineenä Liikkuva koulu -edistämistyössä Noora Moilanen, viestintäkoordinaattori Kenelle Liikkuvasta koulusta pitäisi viestiä? Oppilaat Opettajat Rehtori Muu henkilökunta Vanhemmat

Lisätiedot

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media

Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Ammatti- ja Järjestölehdet, monikanavaisuus ja sosiaalinen media Aikakauslehtien Liitto, Ammatti- ja järjestölehtien tapaaminen Viestintä-Piritta Anne Lindfors @anne_lindfors 3.11.2015, Helsinki www.viestintapiritta.fi

Lisätiedot

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015

Tuloksellinen somemarkkinointi. Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Tuloksellinen somemarkkinointi Kristiina Pääkkönen 10.11.2015 Valmentajaesittely Yhteiskuntatieteiden maisteri, MBA, Johdon ja esimiesten työnohjaaja MIF, Certified Progress Coach ja tiedottaja MTi Kristiina

Lisätiedot

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena

Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Visit Finland -markkinointi matkailuyritysten tukena Mervi Holmén Johtaja, maakuva ja markkinointi 15.9.2014 2 Visit Finland -markkinointi Visit Finland -kohderyhmät kokonaisuudessaan Visit Finland -markkinointi,

Lisätiedot

Sosiaalinen media työnhaussa

Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalinen media työnhaussa Sosiaalisen rekrytoinnin kanavat Englantilaisen yrityksen Provide vuonna 2012 luoma sosiaalisen rekrytoinnin kompassi (inhunt.fi) Some sopii kaikille ei vain viestintä- ja

Lisätiedot

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas

Työnhaku 2.0. #viestikoulu. 11.2.2016 Sanna Saarikangas Työnhaku 2.0 A s i a n t u n t i j a b r ä n d i v e r k o s s a, t y ö n h a k u s o m e s s a j a v i s u a a l i n e n C V 11.2.2016 Sanna Saarikangas Mitä? Ohjelmassa Miten ja miksi työnhaku on muuttunut

Lisätiedot

Vaalit. Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani.

Vaalit. Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani. Vaalit Ehdokkaan kokonaisvaltainen kumppani. Kattavat palvelut ja mediakanavat yhdeltä luukulta LEHTI JA -JA DIGIMEDIAT Printtimediat Verkkopalvelut DIGIRATKAISUT Facebook-mainonta Google-mainonta Kohdentaminen

Lisätiedot

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa

Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa Sähköisen median mahdollisuudet kaupankäynnin tehostamisessa 7.5 2014 Anu Korkiakangas Myynninmaailma Oy www.myynninmaailma.fi Miksi sähköinen markkinointi? Tukemaan myyntiä Tavoitat oikeat kohderyhmät

Lisätiedot

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta

Valmisteluajan viestintä. POPmaakunta Valmisteluajan viestintä Valtakunnalliset viestinnän periaatteet Maakuntahallinnosta tulee antaa selkeä kuvaus, mikä muuttuu ja miksi. Valmistelun ja toimeenpanon oltava mahdollisimman avointa Asioista

Lisätiedot

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti!

Sosiaalinen media muuttaa maailman. Nyt! Heti! Nopeasti! Sosiaalinen media muuttaa maailman Nyt! Heti! Nopeasti! Sara-Maria Forsberg Syyskuu 2014: 2 elokuvaa ja kansainvälinen levytys-sopimus Maaliskuu 2014: Kassaneiti Sosiaalinen Media YouTube Tuotetaan sisältöä

Lisätiedot

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio

Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio Technopolis Business Breakfast Technopolis, Kuopio 27.9.2012 Oskari Uotinen Intosome Oy on yhteisöllisen bisneskehityksen asiantuntijayritys. Autamme asiakkaitamme ymmärtämään ja hyödyntämään yhteisöllisiä

Lisätiedot

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa

Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Rakennettu ympäristö sosiaalisessa mediassa Verkkokyselyn tulosyhteenveto RYM Oy 2013 Sosiaalisen median ammatillinen hyötykäyttö vielä vähäistä Neljä viidestä rakennetun ympäristön kehityksestä kiinnostuneesta

Lisätiedot

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry

Sosiaalisen median pelisäännöt. FC Honka ry Sosiaalisen median pelisäännöt FC Honka ry 16.05.2016 Honkalaisuus on tukemista, jakamista ja arvostamista Honkalaiseen perheeseen kuuluvat niin pelaajat kuin heidän läheisensä, joukkueiden ja seuran toimijat

Lisätiedot

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram

Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille. Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalisen median ohjeistus järjestäjille Facebook, Twitter & Instagram Sosiaalista mediaa kannattaa hyödyntää tiedottamisessa ja markkinoinnissa monipuolisesti. Somen avulla tieto tapahtumastanne voi

Lisätiedot

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan

Eveliina Koivula Tiski piste fi http://tiski.fi puhelin 0400 230 612 Skypessä themarketinglady Twiittaa @evekoivulan 1. Asiakkaasi voi helposti levittää sanaa ja suositella palveluitasi eteenpäin omassa verkostossaan. Aktiivi-ikäisistä suomalaisista lähes kaikki käyttävät jotakin some-palvelua vähintään viikottain. 2.

Lisätiedot

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner

MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI. Pia Behm, CEO/Owner MATKAILUPALVELUJEN SÄHKÖINEN MYYNTI JA MARKKINOINTI Pia Behm, CEO/Owner Kuka puhuu? - erusway Oy 10/13: Auttaa yrityksiä saamaan lisää asiakkaita Venäjältä - Google Partner - Tärkeimmät asiakkaat matkailun

Lisätiedot

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen?

Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? Aloittavan yrittäjän markkinointiopas - mitä tarvitsen kun perustan yrityksen? 1 Olet päättänyt perustaa yrityksen tai olet sen jo perustanut. Kertoaksesi potentiaalisille asiakkaillesi, että olet olemassa,

Lisätiedot

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti

Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti Tiedepuisto // Sähäkkä-hanke Miten hyödyntää sosiaalista mediaa tehokkaasti mainonta markkinointi rekrytointi Santeri Lanér, VTM Tietotekniikan ammattilainen vuodesta 1996 Yrittäjänä ja konsulttina vuodesta

Lisätiedot

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland

avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland avoimesti, reilusti, viisaasti, osaamisesta iloiten ja taitavasti Skills Finland Taitaja9 täytti maaliskuussa 10 vuotta. Kilpailun isä, Pekka Ruokomäki sai idean kilpailusta syksyllä 2001. Espoon Matinkylässä

Lisätiedot

Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen

Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen Tiedottaminen, mediayhteydet ja sosiaalisen median hyödyntäminen Jan Södersved, BirdLife Suomi ry Viestintätyöpaja 14.11.2015 Viestintää Verkkosivut Esitteet Lehdet ja muut julkaisut Sähköpostilistat Mediatiedotus

Lisätiedot

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN

S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN S-RYHMÄN DIGIVIESTIJÄN valmennusohjelma 2017 Valmennusohjelma rakentuu kahdeksasta ajankohtaisesta sosiaalisen median teemasta. Ota some haltuun helposti yhdessä muiden s-ryhmäläisten kanssa! S-RYHMÄN

Lisätiedot

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo

Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta. Johanna Uusitalo Sosiaalinen media rekrytoinneissa näkemyksiä maailmalta Johanna Uusitalo xkcd.com Työnhaku Yhdysvalloissa Valtava markkina TOP 3 rekrytointikanavat (syyskuu 2010): careerbuilder.com (14 M uniikkia kävijää

Lisätiedot

Vetovoimaa kone- ja tuotantotekniikan ammatilliselle koulutukselle - VETOVOIMAKELLO

Vetovoimaa kone- ja tuotantotekniikan ammatilliselle koulutukselle - VETOVOIMAKELLO Vetovoimaa kone- ja tuotantotekniikan ammatilliselle koulutukselle - VETOVOIMAKELLO 2 Miksi teknologia! Miksi kone- ja tuotantotekniikka! 3 Teknologiateollisuus mahdollisuuksien maailma Teknologia työllistää

Lisätiedot

Ruukki sosiaalisessa mediassa

Ruukki sosiaalisessa mediassa Ruukki sosiaalisessa mediassa Sosiaalinen media ja yhteisölliset toimintatavat teknologiateollisuudessa - Facebook-hömpästä bisneksen tueksi 26.1.2011 Petri Kyrönviita Ruukki tänään Rakentamisen liiketoiminta

Lisätiedot

Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti. Veera Bianca Papinoja

Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti. Veera Bianca Papinoja Kuvaa, tägää & keskustele miten hyödynnät somea tuloksellisesti Veera Bianca Papinoja www.veerabianca.com @veerabianca Veera Bianca Some- ja PR -konsultti Matkabloggaaja / Instagrammaaja (www.veerabianca.com

Lisätiedot

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka

Sosiaalinen media ja siellä markkinointi. Valtteri Lindholm / Varusteleka Sosiaalinen media ja siellä markkinointi Valtteri Lindholm / Varusteleka Yritys voi somettaa ja mainostaa somessa. Ne eivät ole sama asia. Kuva: https://www.linkedin.com/pulse/suosituimmat-sosiaalisen-median-kanavat-suomessa-2017-ari-pekka-ojala

Lisätiedot

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo

SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SIVU 1 SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA www.liiketoiminta.info/lumo SOSIAALISEN MEDIAN KÄYTTÖ MYYNNIN TUKENA 3. Päivä / Kirsi Mikkola Koulutuspäivän tavoite Osallistuja ymmärtää sosiaalisen median

Lisätiedot

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy

Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena. Business Forum Ruka Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Digimarkkinoinnin mahdollisuudet myynnin tukena Business Forum Ruka 23.11. Jonna Muurinen Markkinointiviestintätoimisto Kuulu Oy Jonna Muurinen Kuulu Oy perustaja, toimitusjohtaja Tutkintoja ja taustaa:

Lisätiedot

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015

Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Urheiluseuran viestintä 18.2.2015 Sisältö Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Mediaviestintä Kriisiviestintä Seuraviestintä sisäinen viestintä Seuraviestintä (sisäinen viestintä) Hyvä sisäinen viestintä

Lisätiedot

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA

5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA 5 JOHTOA ASKARRUTTAVAA ASIAA SOSIAALISESTA MEDIASTA Modernin kasvuyrityksen johto ja HR yritys- ja työnantajabrändin lähettiläinä @RANTANENSUSANNA EMPLOYEE EXPERIENCE AGENCY EMINE WWW.EMINE.FI SISÄLTÖ

Lisätiedot

Sosiaalinen markkinointi kasvattaa tunnettuutta ja liiketoimintaa!

Sosiaalinen markkinointi kasvattaa tunnettuutta ja liiketoimintaa! Sosiaalinen markkinointi kasvattaa tunnettuutta ja liiketoimintaa! Pitkä matka on tultu, muttei ikinä pidä unohtaa mistä on lähdetty. Ilman tavoitteita et voi niitä saavuttaa. Mitä haluat somelta? Mieti

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Vanhemmat nuoren ammatinvalinnan tukena. Auri Kohola Taloudellinen tiedotustoimisto TAT

Vanhemmat nuoren ammatinvalinnan tukena. Auri Kohola Taloudellinen tiedotustoimisto TAT Vanhemmat nuoren ammatinvalinnan tukena Auri Kohola Taloudellinen tiedotustoimisto TAT TULEVAISUUDEN TYÖELÄMÄ 65 % nykynuorista tulee työskentelemään ammateissa, joita ei ole vielä olemassa. (Lähde: World

Lisätiedot

Hyvinvoiva Espoo ohjelma mielen hyvinvointia edistämässä. Erityissuunnittelija, ohjelmapäällikkö Riikka Puusniekka Hollola 11.4.

Hyvinvoiva Espoo ohjelma mielen hyvinvointia edistämässä. Erityissuunnittelija, ohjelmapäällikkö Riikka Puusniekka Hollola 11.4. Hyvinvoiva Espoo ohjelma mielen hyvinvointia edistämässä Erityissuunnittelija, ohjelmapäällikkö Riikka Puusniekka Hollola 11.4.2019 Espoossa valtuustokauden poikkihallinnolliset kehitysohjelmat tukevat

Lisätiedot

Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat

Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat Mainonta ja markkinointi Venäjällä - yritysasiakkaat 24.10.2017 Hämeenlinna Virve Obolgogiani Mimino Oy Tehoa markkinointiin Miten asiakas saa tiedon tuotteesta? markkinointi Miten näihin voidaan vaikuttaa

Lisätiedot

Nuoria infratöihin. uutiskirje 3 / 2015

Nuoria infratöihin. uutiskirje 3 / 2015 Nuoria infratöihin uutiskirje 3 / 2015 Tiivistelmä Mitä tehty - Maarakennuspäivä 24.9.2015 - NextStep-messut Helsingissä 11. 13.11.2015 - Infra-infot ammattikorkeakouluissa - Maarakennuskoneenkuljetus

Lisätiedot

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen

Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä. Sirkku Hirvonen Sosiaalinen media pk-yritysten markkinoinnissa ja myynnissä Sirkku Hirvonen Millä alkuun sosiaalisessa mediassa Sosiaalisen median strategia vs. kevytsuunnitelma Strategia kirosana Suunnitelma kuitenkin

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Helsinki 15.9.2016 Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Miksi tiedottaa? Tulosten levittäminen on osa hanketta Hankkeen tulokset saadaan nopeasti ja tasapuolisesti

Lisätiedot

ecommerce Growth

ecommerce Growth MITEN TEEN TULOKSELLISTA YHTEISTYÖTÄ SISÄLLÖNTUOTTAJIEN KANSSA ecommerce Growth 15.9.2016 INNA- PIRJETTA LAHTI @innastus Inna-Pirjetta Lahti Kohtaamistoimisto Innastus PING Helsinki Elämyksiä, valmennuksia

Lisätiedot

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä!

Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Haloo - Kuuleeko kukaan? Innostu viestinnästä! Innostu ja innosta viestintä on kivaa! Viestintä ei ole pakollinen paha, vaan huikea mahdollisuus. Pienillä askelilla eteenpäin, hyvä viestintä sujuvoittaa

Lisätiedot

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO

Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Inspiraatiota hankeviestintään! Viestinnän suunnittelija Aino Kivelä / CIMO Sopimukselliset velvoitteet velvoite tiedottaa hankkeesta ja sen saamasta rahoituksesta tarkoituksenmukaisesti, avoimesti ja

Lisätiedot

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan

Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan Valkoinen logo mustalla pohjalla + EU-logot mukaan www.youtube.com/watch?v=ezb_svrt-30&feature=plcp No ordinary Destination Lapin matkailuparlamentti 3.10.2012 Hanna-Mari Pyry Talvensaari 3 Lapland The

Lisätiedot

Annukka Tolkki Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija mainostoimisto KMG Turku Twitter ja LinkedIn: AnnukkaTolkki

Annukka Tolkki Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija mainostoimisto KMG Turku Twitter ja LinkedIn: AnnukkaTolkki Annukka Tolkki Digitaalisen markkinoinnin asiantuntija mainostoimisto KMG Turku annukka@kmg.fi 050 428 5437 Twitter ja LinkedIn: AnnukkaTolkki Asun: Pöytyä Riihikoski Harrastustan: perhe, liikunta ja yhdistystoiminta

Lisätiedot

Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta

Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta Teknologiateollisuuden kummiyritystoiminta Kummiyritystoiminta on konseptoitu ja pilotoitu Tulevaisuuden ammattiosaajat pk-yrityksissä Etelä-Pohjanmaalla -hankkeessa vuosina 2012-2014 Teknologiateollisuuden

Lisätiedot

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Rekrytointi muutoksessa Parhaat osaajat löytyvät yhdistämällä oikeat kanavat, houkutteleva tarina ja sujuva rekrytointiprosessi. Rekrytointi ja työnantajakuvan rakennus lähestyvät digitaalista markkinointia.

Lisätiedot

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa

Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta. Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Sosiaalinen media järjestönäkökulmasta Mikä SoMe? Mitä hyödymme SoMe:n käytöstä? Järjestömarkkinointia SoMessa Mitä on sosiaalinen media? Miten olet itse käyttänyt sosiaalista mediaa? Kuva: SPR Aineistopankki

Lisätiedot

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat

Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus , Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Oikotie Työpaikat asiakastilaisuus 5.12.2017, Joonas Pihlajamaa Johtaja, Oikotie Työpaikat Johtopäätökset vuodelle 2017* revisited 1. Rekrytointiprosessin mittaaminen tuo kanaviin läpinäkyvyyttä, joka

Lisätiedot

TUBESSA ON VOIMAA. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana myös blogit sekä Instagram!

TUBESSA ON VOIMAA. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana myös blogit sekä Instagram! TUBESSA ON VOIMAA Me haluttiin tutkia kuinka paljon ja tehtiin heinäkuussa 2018 laajamittainen (n=1000) kyselykartoitus 15 35-vuotiaille jo kolmatta vuotta peräkkäin. Ensimmäistä kertaa vertailussa mukana

Lisätiedot

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.

CASE SILLANRAKENTAJA. Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5. CASE SILLANRAKENTAJA Työseminaari Euroopan Globalisaatiorahasto EGR Oulun seudun rakennemuutoksessa Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus 22.5.2017 Eija Hämäläinen Asiakkuuspäällikkö Oulun Aikuiskoulutuskeskus

Lisätiedot

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja

-Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -Valo ry, EsLi ja Mikkelin kaupunki syksy 2014 - liikunnan polku / lisääminen - kokeilukulttuuri - pienin kustannuksin, asukaslähtöisesti ja -vetoisesti - Miten omakohtaisesti lisään liikuntaa? - 2017

Lisätiedot

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013

VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 VENÄJÄ-TYÖPAJA MARKKINOINTIKANAVAT KATJA ANTTILA 21.5.2013 MARKKINOINNIN JA VIESTINNÄN ERITYISPIIRTEITÄ VENÄJÄLLÄ Mainoksiin suhtaudutaan epäluuloisemmin kuin Suomessa. Venäjällä luotetaan enemmän tuttujen

Lisätiedot

Yhteistyön vuosikello, lv. 2014-15 5.9.2014 Petäjä & Mantila PERUSOPETUS AMMATILLINEN KOULUTUS LUKIOKOULUTUS KORKEA-ASTE

Yhteistyön vuosikello, lv. 2014-15 5.9.2014 Petäjä & Mantila PERUSOPETUS AMMATILLINEN KOULUTUS LUKIOKOULUTUS KORKEA-ASTE PERUSOPETUS AMMATILLINEN KOULUTUS LUKIOKOULUTUS KORKEA-ASTE Yhteishaun valinnan Yhteishaun valinnan tulokset julki aik. 12.6.2014 tulokset julki aik. 12.6.2014 KESÄ-HEINÄKUU Yhteishaun valinnan tulokset

Lisätiedot

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi

Toimenpide Tavoite ja sisältö Kohderyhmät Valmistelijat Valmistelutilanne. Vaaliviestintäsuunnitelma: Vaaleista viestiminen ja markkinointi 1 TOIMENPITEET/KYMENLAAKSON MAAKUNTAUUDISTUKSEN VÄLIAIKAISVAIHEEN VIESTINTÄ Kesä lokakuu Maakuntavaalien viestintä ja markkinointi Vaalit 28.10. (toukokuussa lakien hyväksyminen) Äänestäjien aktivointi

Lisätiedot

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0

Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinointia, joka tuottaa myyntimahdollisuuksia!"#$%&'%(()*+,-'.#%/0 Markkinoinnin tehtävät 1. Liidien tuottaminen 2. Liidien laadullistaminen 3. Tuotteiden ja palveluiden tunnettuuden kehittäminen

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Sopimukselliset velvoitteet, Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on

Lisätiedot

Mainosbarometri lokakuu Mainosbarometri

Mainosbarometri lokakuu Mainosbarometri Mainosbarometri lokakuu 017 Markkinointiviestinnän panostusten kehittyminen edelliseen vuoteen verrattuna 018 017 016 015 014 013 01 011 010 009 008 53 4-4 -9-15 -16 33 19-41 36 16 Mainosbarometri tehdään

Lisätiedot

Etelä-Karjalan pelastuslaitos Suunnittelija Johanna Franzén

Etelä-Karjalan pelastuslaitos Suunnittelija Johanna Franzén Etelä-Karjalan pelastuslaitos Suunnittelija Johanna Franzén Sopimuspalokunnat kuolee Pienillä paikkakunnilla ei väki riitä, isoilla taas valitaan muita harrastuksia kun tarjontaa on niin paljon Teettekö

Lisätiedot

NUORTEN TULEVAISUUS- RAPORTTI

NUORTEN TULEVAISUUS- RAPORTTI NUORTEN 2017 TULEVAISUUS- RAPORTTI 19.5.2017 2017 NUORTEN TULEVAISUUS- RAPORTTI Arat tytöt, laiskat pojat? Havaintoja tuoreista tutkimustuloksista TUKEEKO KOULU tulevaisuuden suunnitelmissa? KETÄ KUUNNELLAAN

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret

Toimintasuunnitelma Konsulttinuoret 2 Sisällys 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet 2. Verkoston kehittäminen Verkostoituminen Vetovoimaisuus 3. Viestintä 4. Tapahtumat 5. Sidosryhmät 3 1. Verkoston tarkoitus ja tavoitteet Konsulttinuorten

Lisätiedot

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi

Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Vaikuttamispalvelu Nuortenideat.fi Palvelun tuottavat yhteistyössä oikeusministeriö, opetus- ja kulttuuriministeriö ja Koordinaatti - Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus Nuorten vaikuttamispalvelu

Lisätiedot

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta

Miksi mukaan? Kuvaus. Mitä? Sisältö ja ajankohta Järjestäjän opas Kuvaus Mitä? Tervetuloa meille -viikko on osa Suomalaisen Työn Liiton Suomi 100 -juhlavuoden Made by Finland -kampanjaa. Tavoitteena on innostaa mukaan suomalaiset yritykset ja yhteisöt

Lisätiedot

Nuorisotutkimus 2007

Nuorisotutkimus 2007 Nuorisotutkimus 2007 Tutkimuksen taustatiedot Nuorisotutkimus tehtiin maaliskuussa 2007 nettikyselynä Tutkimus toteutettiin Elinkeinoelämän nuoriso-ohjelman alueilla Vastaajina on peruskoulun 7. 9.-luokkalaisia

Lisätiedot

Osallistua? Kampanja. Osallistutte MIKSI NOUHÄTÄ!- NÄIN VASTUU KOULUN HYVINVOINNIN JA TURVALLISUUDEN TOTEUTUMISESTA KUULUU KAIKILLE!

Osallistua? Kampanja. Osallistutte MIKSI NOUHÄTÄ!- NÄIN VASTUU KOULUN HYVINVOINNIN JA TURVALLISUUDEN TOTEUTUMISESTA KUULUU KAIKILLE! P E L A S T U S TA I T O K A M PA N J A MIKSI NOUHÄTÄ!- Osallistua? Kampanja Nuoret joutuvat tapaturmiin muita ikäryhmiä useammin. Kouluyhteisön tehtävä on ohjata ymmärtämään, että jokainen vaikuttaa toiminnallaan

Lisätiedot

FACE TO FACE -SEMINAARI

FACE TO FACE -SEMINAARI FACE TO FACE -SEMINAARI Menesty messuilla Forma Messut 24.5.2010 Tämän hetken ilmiöitä messuilla Huomiotalous Ihan jotakin muuta mania Viihdyttämiskilpailu Ilmaisen himo Moniaistillisuus Paljon viestejä

Lisätiedot

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus

SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus SMTL Markkinatutkimuspäivä Muuttuva markkinatutkimus Keinovalikoima lisääntyy - miten rakentaa mahdollisimman optimaalinen kokonaisuus yrityksen consumer insight tarpeisiin 23.4.2015 Hanna Hiekkamies Sisältö

Lisätiedot

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija

Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Hankeviestintää - miksi ja miten? Ilmari Nokkonen Viestinnän asiantuntija Ilmari.nokkonen@oph.fi Aiheita Euroopan unionin ja Erasmus+ -ohjelman näkyvyys Miksi viestintä on tärkeää? Viestintäsuunnitelma

Lisätiedot

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila

MARTAT VERKOSSA. Jouko Marttila MARTAT VERKOSSA Jouko Marttila 1.10.2016 Mobiili-internet on ykkönen Lähes puolet asiakkaista hakee tietoa sosiaalisesta mediasta ostopäätösten tueksi Facebook Yritykset käyttävät markkinointiin ja asiakaspalveluun.

Lisätiedot

Khall liite 1 Kh 26.1.2016

Khall liite 1 Kh 26.1.2016 1 Khall liite 1 Kh 26.1.2016 Luonnos 31.12.2015 SUOMUSSALMEN KUNNAN SOSIAALISEN MEDIAN OHJEET Tämä ohje sisältää Suomussalmen kunnan ja kuntakonsernin yhteisöjen toimintaperiaatteet sosiaalisen median

Lisätiedot

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Sosiaalinen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet Antti Leino Digital director / Omnicom Media Group @anttileino Kirjat: Dialogin aika (2010) Sosiaainen netti ja menestyvän pk-yrityksen mahdollisuudet

Lisätiedot

Taitaja9-kilpailujen säännöt

Taitaja9-kilpailujen säännöt Taitaja9-kilpailujen säännöt 1 Taitaja9-KILPAILUJEN SÄÄNNÖT, hyväksytty 28.5.2008 SISÄLLYSLUETTELO 1. Kilpailun järjestäjä... 3 2. Kilpailun tarkoitus... 3 3. Käsitteitä... 3 4. Kilpailutehtävät... 3 5.

Lisätiedot

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN

KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN KULUTTAJIEN MUUTTUNUT OSTOKÄYTTÄYTYMINEN Kuinka myyn heille? JANNE HEPOLA 17.11.2016 JANNE HEPOLA Markkinoinnin tohtorikoulutettava Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa Erityisosaaminen kuluttajakäyttäytyminen,

Lisätiedot

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin!

taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! PUTIIKKIVIIKOT.fi taustaa keskustan tila on hälyttävä, nyt pitää tehdä jotakin! kaikkien pitää ymmärtää suurempi kuva. nyt tehdään yhdessä, toistaan tukien, ei siis vain oman navan kautta omaa etua ajatellen

Lisätiedot

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla

Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla @MeltwaterFIN Sosiaalisen median mahdollisuudet matkailualalla Maria Sundström Managing Director Meltwater Group 0 Agenda @MeltwaterFIN MELTWATER I. SOSIAALISEN MEDIAN SEURANTA JA RAPORTOINTI Sosiaalisen

Lisätiedot

Yritysnäkyvyydet 2015

Yritysnäkyvyydet 2015 Yritysnäkyvyydet 2015 2 Laaja näkyvyys 2 500 + alv 24 % PRINTTI Kaakon suomen-, venäjän- ja englanninkielisessä Matkailijan opas -esitteessä isolla ilmoituksella City-opaskartta/seutukartta Näkyvyys Kaakon

Lisätiedot

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin

Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin SIIRI SALO SISÄLTÖSPESIALISTI, MAINOSTOIMISTO ILME Sosiaalinen media, markkinoinnin konseptointi, inbound-markkinoinnin kehitys, tekstisisällöt digiympäristöihin AIEMMIN MM. COMMUNICATIONS SPECIALIST,

Lisätiedot