HUOM! Kokouspäivän päätteeksi klo Porvoon osaston 70-vuotisjuhlat. katso kutsu tämän tiedotteen lopussa.

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "HUOM! Kokouspäivän päätteeksi klo 17.30 Porvoon osaston 70-vuotisjuhlat. katso kutsu tämän tiedotteen lopussa."

Transkriptio

1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS Piirin hallitus hyväksyi kokouksessaan piirin tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen tilikaudelta ja päätti esittää ne vuosikokoukselle vahvistettavaksi. Hallitus kutsui koolle piirin vuosikokouksen lauantaina 11.4., kokous pidetään Porvoossa. Piirin vuosikokous Porvoossa Piirin vuosikokous pidetään lauantaina Kokouspaikka on Porvoon ammattiopisto Amiston Pomo-talo osoitteessa Aleksanterinkatu 20, Porvoo. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat sekä jaetaan huomionosoituksia. Kokousta ennen tarjotaan lounas alkaen klo 11.30, varsinainen kokous alkaa klo Päätöskahvit tarjotaan kokouksen päätyttyä noin klo 15. Kokouskutsu postitetaan osastoille kaksi viikkoa ennen kokousta. Lounas- ja kahvitarjoilun takia ilmoittautuminen kokoukseen on välttämätön ja osastoja pyydetään ilmoittamaan edustajansa kokoukseen hyvissä ajoin. Ilmoittautumiset viimeistään 7.4. sähköpostilla tai puh /Helena Heinonen. Kerro ilmoittautuessasi mahdollisesta erikoisruokavaliosta. HUOM! Kokouspäivän päätteeksi klo Porvoon osaston 70-vuotisjuhlat. katso kutsu tämän tiedotteen lopussa. Tilinpäätös ja vuosikertomus 2014 Vuoden tilinpäätös oli ,54 euroa alijäämäinen ( ,15 euroa vuonna 2013). Tulos oli kuitenkin euroa budjetoitua parempi. Tulokseen vaikuttivat erityisesti sijoitustoiminnan budjetoitua selvästi suuremmat tuotot. Varsinaisen toiminnan kulujäämä oli euroa ( euroa). Piirin toiminnan kulut olivat ,99 euroa ( ,48 euroa). Keskustoimiston piirille maksama taloussuunnitelmatuki oli euroa eli saman verran kuin edellisenä vuonna. Varainhankinnan tulos oli euroa, josta Kontin tuottoa piirille maksettiin euroa ja keskustoimiston maksamaa varainhankinnan korvausta euroa. Tilintarkastajat ovat käsitelleet tilinpäätöstä ja sen on laadittu valvontatilintarkastajien ohjeiden mukaisesti. Piirin vuoden 2014 toiminnan keskeiset asiat on esitelty vuosikertomuksessa. Piiritoimiston kannalta alkuvuotta sävytti sopeutuminen uuteen yt-neuvottelujen jälkeiseen aikaan, mutta toiminta jatkui varsin vakaana. Osastotuen systeemi piirissä toimii, ensiapupäivystys ja ensiapukoulutus on jatkunut entisessä laajuudessaan. Ystävätoiminnan tukipiste projekti päättyi. Projekti vahvisti piirin ystävätoimintaa, loppuraportti valmistuu tänä keväänä. Koko Suomi leikkii ja Hyvän elämän eväät otettu hyvin vastaan osastoissa. Myös Läksyhelppi-toiminta vetää, sen sijaan Nälkäpäivän kerääjämäärä ja tulos laski.

2 Vuosi oli Lahden yleiskokouksessa 2011 hyväksytyn toimintalinjauksen viimeinen vuosi. Kolmivuotisen toimintalinjauskauden tavoitteet olivat aika kovia eikä kaikkia kauden tavoitteita saavutettu. Suurin onnistuminen oli osastojen valmiussuunnitelmien saaminen kuntoon, sillä jokaisella piirin osastolla on valmiussuunnitelma. Piirin hallitus hyväksyi tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen vuodelta 2014 ja päätti esittää ne vuosikokoukselle vahvistettavaksi. Ansiomerkkien myöntäminen Piirin hallitus myöntää Suomen Punaisen Ristin ansiomerkit. Piirin hallitus myönsi osastojen hakemusten mukaisesti 23 ansiomerkkiä. Ansiomerkit ja kunniakirjat postitetaan osastoille viikon 12 aikana. Vuoden nuori toimija -tunnustus Piirin hallitus päätti edellisessä kokouksessaan perustaa Vuoden nuori toimija -tunnustuksen. Tunnustuksen vastaanottajan täytyy olla aktiivinen piirin osaston nuorisojäsen, joka on merkittävällä tavalla kehittänyt tai ylläpitänyt Punaisen Ristin toimintaa osasto-, piiri- tai valtakunnallisella toimijana tai luottamushenkilönä. Toiminnan ei ole tarvinnut olla nuorisotoimintaa vaan tunnustuksen voi saada mitä tahansa Punaisen Ristin toimintaa edistänyt nuorisojäsen. Piirin hallitus päätti Vuoden nuori toimija tunnustuksen myöntämisestä. Tunnustus luovutetaan piirin vuosikokouksessa Porvoossa. Ryhmien puheenjohtajien katsaukset Valmiustoiminnan ohjausryhmän, sosiaalitoiminnan ohjausryhmän ja nuorisotoiminnan kehittämisryhmän puheenjohtajat esittelivät ryhmien ajankohtaisia asioita. Valmiustoiminnan ohjausryhmä on päättänyt jalkautua alueen osastoihin kartoittamaan valmiuden tilaa ja toimijoiden toiveita sekä kertomaan ohjausryhmän toiminnasta. Kartoituksen tuloksia käytetään hyväksi ohjausryhmän toiminnan suunnittelussa ja toteutuksessa. Sosiaalitoiminnan ohjausryhmä on pohtinut mahdollisuutta aloittaa uutta ryhmätoimintaa vastaanottokeskuksessa. Ajatus on tarjota ystäväryhmä uusille vapaaehtoisille, jotka haluavat olla ystävänä maahanmuuttajalle. Asiasta keskustellaan mm. Helsingin osastofoorumissa. Ystävänpäivää vietettiin perinteisesti monessa osastossa, ystävänpäivätapahtumia piirin osastoissa oli 24 kappaletta. Terhokerhoissa ystäväpäivää juhlistettiin kuudessa kerhossa. Yhteensä tapahtumia piirissä oli noin 30. Piirin hallitus hyväksyi nuorisotoiminnan kehittämisryhmän toimintasuunnitelman, joka sisältää toimintalinjauskauden päätavoitteet ja vuoden 2015 tavoitteet. Nuorisotoiminnan kehittämisryhmä panostaa viestintään, mm. RedNet-sivujen kehittämiseen.

3 Jäsenmäärä Piirin osastoissa oli yhteensä jäsentä. Viime vuoden lopun jäsenmäärä oli Viime vuonna jäsenmaksunsa maksaneita vuosijäsenistä 3030 ei ole vielä tänä vuonna maksanut jäsenmaksuaan. Ns. aikuisjäsenistä jäsenmaksunsa on maksanut 84,7 % ja nuorisojäsenistä 67,5 %. Uusia jäseniä on liittynyt osastoihin 121 henkilöä, joista 7 ainaisjäseneksi. Nuorisojäseniä uusista jäsenistä on 43 (35,5 %). Vapaaehtoisten toiminnasta tulleen palautteen käsittely Ajankohtaiset asiat Piiritoimisto saa satunnaisesti palautetta piirin osastojen vapaaehtoisten käytöksestä tai muusta toiminnasta. Edellisessä kokouksessa piirin hallitus pyysi toiminnanjohtajaa selvittämään, ovatko vapaaehtoisten käytöksestä tulevan palautteen käsittelyä koskevien tilanteiden ohjeistukset ja menettelytavat selkeitä, toimivia ja oikeudenmukaisia. Palautteen käsittelyssä asiasta pyritään keskustelemaan alkuperäisen palautteenantajan kanssa, jotta ymmärretään mahdollisimman hyvin tapahtunutta ja samalla voidaan palautteen antajalle viestiä Punaisen Ristin toimintatavoista. Jos muuta taustatietoa ei tarvitse selvittää, keskustellaan seuraavaksi palautteen kohteena olleen henkilön kanssa. Se kuka henkilön kanssa keskustelee, riippuu siitä onko palautteen kohde osaston vai piirin vapaaehtoinen. Jos henkilö on osaston vapaaehtoinen, on usein mielekkäintä, että tämän kanssa keskustelee osaston puheenjohtaja, ryhmänjohtaja tai muu vastaava vastuuvapaaehtoinen. Joissain tilanteissa on kuitenkin sovittu, että palautteen käy läpi piirin työntekijä, esimerkiksi toiminnanjohtaja. Jos kyseessä on piirin kouluttaja, ensiapupäivystäjä tai muu piirin toimintaan liittyvä vapaaehtoinen, palautteen antaa vastuutyöntekijä, tämän esimies tai toiminnanjohtaja. Palautekeskustelun tavoitteena on ymmärrys tapahtuneesta ja sen syistä ja vaikutuksista sekä varmistaa, että palaute tulee huomioiduksi ja sillä on se vaikutus tulevaan toimintaan, mikä on tarpeen. Tavoite on aina varmistaa, että Punaisen Ristin toimijat toimivat Punaisen Ristin periaatteiden mukaisesti. Myyntisihteeri Pyry Koskinen siirtyy toiseen työpaikkaan ja on irtisanoutunut. Työsuhde päättyi Toimistolla tapahtui vesivahinko Autotalon B-rapun 8. kerroksessa lämpöpatterin vesiputki halkesi ja vesi valui alempiin kerroksiin. Piiritoimiston tiloissa on käynnissä korjaustoimet, jotka valmistuvat maaliskuun aikana. Poissa käytöstä on tilaa noin 60 neliötä ja 7 työpistettä (projekti- ja nuorisohuoneet). Toimiston kaikki muut työpisteet ovat nyt käytössä. Yhteistä koulutustilaa keskustoimiston kanssa on etsitty noin vuoden ajan. Keskustoimistossa on kuitenkin päätetty, että ainakaan tässä tilanteessa uutta

4 tilaa ei vuokrata. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että piirin koulutustila pysyy nykyisellä paikallaan. Hallitus sai tiedoksi myös Pohjola Varainhoito Oy:n hoitamien piirin sijoitussalkkujen tilanteen. Toimintatilastot vuodelta 2014 Piirin jokainen osasto palautti tänä vuonna toimintatilastonsa viime vuodelta. Tästä voidaan kiittää osastojen hyvää sitoutumista tilastojen palauttamiseen ja osastokummien tiiviistä yhteydenpitoa osastoihin ja suoraan osastoille tarjottua tukea. Tämä oli toinen kerta, kun piirin jokainen osasto palautti tilastonsa. Jokainen osasto tulee keväällä saamaan palautteen omista vastauksistaan. * * * Lisätietoja Petri Kaukiainen, Tiedotteen laati Tuula Korhonen, Porvoon osasto, virkeä 70-vuotias, kutsuu ystäviään iloiseen synttärijuhlaan lauantaina klo alkaen Ravintola Iris Aleksanterinkatu 20, Porvoo Illalliskortti 35 euroa. Tiedustelut ja illalliskorttivaraukset viimeistään Aulikki Blomqvist, sähköposti tai puh Tervetuloa!

5 Punaisen Ristin kansainvälinen suurleiri FIRE järjestetään Hämeenlinnan Evolla. FiRE eli Finnish Red Cross Experience tarjoaa vuotiaille leiriläisille ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua järjestön toimintaan sekä saada mieleenpainuvia kokemuksia ja uusia ystäviä. Hallitus toivoo, että mahdollisimman moni osasto innostaa ja tukee osaston nuoria jäseniä osallistumaan tälle Punaisen Ristin kansainväliselle leirille! Leirille osallistujan ei tarvitse olla Punaisen Ristin jäsen, joten ilmoitusta voi jakaa myös kouluissa ja koulutuksissa.

Kaudella 1.6.2015-31.5.2016 osastofoorumikummit ovat:

Kaudella 1.6.2015-31.5.2016 osastofoorumikummit ovat: 21.5.2015 1 PIIRIN HALLITUKSEN KOKOUS 19.5.2015 Vuosikokouksessa valittu piirin hallitus piti ensimmäisen kokouksensa uudessa kokoonpanossa. Hallituksen puheenjohtajana toimii Hannu Harri (Keravan osasto),

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Hämeen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Hämeen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. SISÄLLYSLUETTELO

Lisätiedot

Vuosikertomus vuodelta 2014. Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri

Vuosikertomus vuodelta 2014. Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri Vuosikertomus vuodelta Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri S i v u 2 Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri Vuosikertomus Sivu Sisällysluettelo 2 1. Piirin hallituksen toimintakertomus 4

Lisätiedot

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön.

TÄSSÄ JA NYT. Varsinais-Suomen piiri. Järjestötiedote 2/2015 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. Ensiapulaukku yleiskäyttöön. TÄSSÄ JA NYT Varsinais-Suomen piiri Järjestötiedote 2/2015 Ensiapulaukku yleiskäyttöön Taskupakkaus Matkailijan ensiapupakkaus Joka kodin ensiapulaukku 1 ENSIAPULAUKKUJEN ULKONÄKÖ ON MUUTTUNUT. TÄSSÄ JA

Lisätiedot

Yleiskokouksen päätökset yleiskokoukselle tehdyistä aloitteista

Yleiskokouksen päätökset yleiskokoukselle tehdyistä aloitteista Aloitteet 1. Suomen Punaisen Ristin hallinnon päätöksenteon avoimuus ja näkyvyys 2. Uuden toimintamuodon kokeileminen ensiapuryhmätoiminnassa 3. Huomionosoitusjärjestelmän uudistaminen 4. Jäsenmaksujen

Lisätiedot

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille

Piiritoiminnan uudistaminen. Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Suomen Partiolaiset- Finlands Scouter ry 2006 Piiritoiminnan uudistaminen Taustamateriaalia asiasta kiinnostuneille Sisällys 1 Taustaa...

Lisätiedot

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ.

SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. LIONS CLUBS INTERNATIONAL LEO MONINKERTAISPIIRI 107 SUOMI LEO MULTIPLE DISTRICT 107 FINLAND SUOMEN LEOT LEOS OF FINLAND 2014-2015 ME PALVELEMME. YHDESSÄ. i Opitaan antamaan enemmän MATRIKKELI Copyright

Lisätiedot

Esipuhe edessä hallitusvuosi

Esipuhe edessä hallitusvuosi Alayhdistysopas Uudistettu painos Elokuu 2012 Julkaisija: Tampereen teknillisen yliopiston ylioppilaskunta () Toimittanut: Kaisa Immonen, tiedotus- ja järjestösihteeri www.ttyy.fi i ALAYHDISTYSOPAS Esipuhe

Lisätiedot

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti

Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminnan tietopaketti Vanhempainyhdistystoiminta on aikuisten yhteistyötä koulun tai päiväkodin kaikkien lasten hyväksi. Se on toimintaa lasten viihtymisen ja hyvinvoinnin edistämiseksi

Lisätiedot

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003

Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry PL 117, FIN-00181 HELSINKI flug-hallitus@xunil.fi 19.02.2003 Finnish Linux User Group PÖYTÄKIRJA 1 (3) FLUG ry VUOSIKOKOUS Aika 08.02.2003 kello 12:00 Paikka Oulun pääkirjasto, Pakkalansali, Kaarlenväylä 3, Oulu Läsnä Esko Wessman puheenjohtaja Ilpo Nyyssönen sihteeri

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 OLEMME ROHKEA JA LUOTETTAVA AUTTAJA KOTONA JA MAAILMALLA Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Iloa auttamisesta Suomen Punainen Risti Varsinais-Suomen piiri Saatesanat Kesäkuussa 2014 Turussa pidettyä Punaisen

Lisätiedot

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA

OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. XVII-LIITTOKOKOUS NUVASKA 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA XVII-LIITTOKOKOUS 7.-9. MARRASKUUTA 2014 OULUSSA NUVASKA OSALLISTU. VAIKUTA. SINÄ PÄÄTÄT. INFOKIRJE 1(94) LIITTOKOKOUS OULUSSA 7.-9.11.2014 Hyvä nuori vaikuttaja, tervetuloa Suomen Nuorisovaltuustojen

Lisätiedot

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje

Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Loisto lippukuntien laatutyökalu Lippukunnan ohje Hämeen Partiopiiri ry Maaliskuu 2013 Kysymykset & kommentit: loistolippukunta@hp.partio.fi Tässä ohjeessa kerrotaan, mitä Loisto-laatutyökalu lippukunnalle

Lisätiedot

Tällä asiakirjalla vahvistetaan TaitavatKädet Osuuskunta -nimisen yrityksen viralliset säännöt.

Tällä asiakirjalla vahvistetaan TaitavatKädet Osuuskunta -nimisen yrityksen viralliset säännöt. SÄÄNNÖT Tällä asiakirjalla vahvistetaan TaitavatKädet Osuuskunta -nimisen yrityksen viralliset säännöt. Tässä määritellyt säännöt on hyväksytty Osuuskunnan perustamiskokouksessa. 1 OSUUSKUNNAN NIMI JA

Lisätiedot

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013

SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 SUOMEN LEIPURILIITTO RY VUOSIKERTOMUS 2013 LEIPURIPÄIVÄT 2014 Suomen Leipuriliitto ry:n 114. vuosikokous ja kesäpäivät 8. 10.8.2014 Porissa Osallistujien majoitus: Original Sokos Hotel Vaakuna, Gallen-Kallelankatu

Lisätiedot

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1

ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 ky:n kerho opas helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry ky:n kerho-opas / tervetuloa ky:lle / 1 sisällys 1. Tervetuloa KY:lle! 4 1.1 Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry KY 5 1.2 ky-säätiö 7 1.3 Yleistä

Lisätiedot

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen

PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen PAUKUISTA PEUKKUIHIN Järjestelmä yhdistysten vapaaehtoistoiminnan sosiaalisen hyödyn mittaamiseen OK-opintokeskus ja Suomen Parkinson-liitto ry 2012-2013 1 PAUKUISTA PEUKKUIHIN -MALLI Paukuista peukkuihin

Lisätiedot

Vuosi 2015 on Nokian osaston 65. toimintavuosi. Yleiskokouksen hyväksymä seuraavan kauden teema on Iloa auttamisesta.

Vuosi 2015 on Nokian osaston 65. toimintavuosi. Yleiskokouksen hyväksymä seuraavan kauden teema on Iloa auttamisesta. 1(8) Nokian osasto TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2015 Johdanto Osaston tehtävänä on ylläpitää SPR:n auttamisvalmiutta ja kykyä nopeaan auttamistoimintaan Nokialla sekä välittää tietoa Punaisen Ristin periaatteista

Lisätiedot

BirdLifen paikallistoimintamalli

BirdLifen paikallistoimintamalli BirdLifen paikallistoimintamalli ohjeita paikalliseen lintuharrastustoimintaan alueellisen lintuyhdistyksen sisällä Käyttöohje: Jos dokumentti näyttää pitkältä, lue aluksi sisällysluettelo ja kappaleet

Lisätiedot

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus 2012

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus 2012 APUA SINUN AVULLASI Vuosikertomus 2012 Suomen Punainen Risti 20.5.2013 1 Kannen kuva: Suomen Punaisen Ristin nuorten vuosikokous 2012 Kuvaaja: Alejandro Lorenzo Suomen Punainen Risti, Tehtaankatu 1a, 00140

Lisätiedot

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ

YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ Selkokieliversio YHDISTYSTOIMINNAN OPAS TYÖMINISTERIÖ YHDISTYS ON YHTEISTOIMINTAA...2 Yhteinen asia, kaikki mukaan!... 2 Jäseneksi liittyminen...3 Tärkeä tiedonkulku... 4 Ero yhdistyksen jäsenyydestä...

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2011

Toimintasuunnitelma 2011 Prometheus-leirin tuki ry Toimintasuunnitelma 2011 Hallituksen esitys yleiskokoukselle 7.11.2010 1 Sisällysluettelo 1. YLEISTÄ... 3 2. HALLINTO... 3 2.1. Yleinen hallinto... 3 2.2. Jäsenhankinta... 4 3.

Lisätiedot

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN

OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN OPAS IHOLIITON JÄSENYHDISTYSTEN TOIMINTAAN Tähän oppaaseen on koottu Iholiiton jäsenyhdistysten toiminnan kannalta keskeisiä tietoja. Aluksi on lyhyt kuvaus Iholiiton toiminnasta ja organisaatiosta. Luvussa

Lisätiedot

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA

PERUSTETAAN LIPPUKUNTA PERUSTETAAN LIPPUKUNTA SISÄLLYS 1. LUKIJALLE... 3 2. MITÄ PARTIO ON?... 4 3. LIPPUKUNNAN PERUSTAMINEN... 6 4. LIPPUKUNNAN SÄÄNNÖT...17 5. LIPPUKUNNAN TOIMINTA...19 6. TIEDOTETAAN TOIMINNASTA...29 7. EVÄITÄ

Lisätiedot

Odotan vilkasta keskustelua sekä valiokunnassa

Odotan vilkasta keskustelua sekä valiokunnassa Puheenjohtajan tervehdys Ohjelma Info Piirin tervehdykset Liittariopas Esityslista Menettelytapajärjestys Toimintasuunnitelma 0 Talousarvio 0 ja talousraportti 0 Hallituksen kertomus toiminnastaan Aloitteet

Lisätiedot

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET

VUOSIKOKOUS ja YLIMÄÄRÄINEN KOKOUS TEKEVÄT KATTOJÄRJESTÖSSÄ PÄÄTÖKSET 1 10.12 KOKOUKSEN MUOKKAAMA HARVINAISTEN KATTOJÄRJESTÖN XXX ORGANISAATIOKAAVIO. Näkökulmana on yksi yksittäinen jäsenyhdistys (huom. järjestössä on useampia jäsenyhdistyksiä) HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA

Lisätiedot

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio

Seinäjoen Peliveljet ry:n toimintaopas 22.5.2012 Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas. 2.1 versio Sivu 1 ( 29 ) Seuran toimintaopas 2.1 versio Sivu 2 ( 29 ) 1. SEURAN YLEISESITTELY... 5 2. SEURAN TOIMINTAPERIAATTEET, ORGANISAATIO, JOHTAMINEN JA SEURAN TUNNUKSET... 5 2.1. Arvot... 5 2.2. Seinäjoen Peliveljet

Lisätiedot

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus 2013

APUA SINUN AVULLASI. Vuosikertomus 2013 APUA SINUN AVULLASI Vuosikertomus 2013 Suomen Punainen Risti 16.5.2014 1 Hyväksytty valtuuston kokouksessa 16.5.2014 Kannen kuva: Toimittaja: Kuvaaja: Sydäntalvi-harjoitus onnistui loistavasti. Salossa

Lisätiedot

ny oma YritYsYrittäjän opas

ny oma YritYsYrittäjän opas A M O Y N S Y Y RIT Yrittäjän opas NY Yrittäjyyskasvatuksen polku Kustantaja: Nuori Yrittäjyys ry, Helsinki 2011 Toimitus: Turo Numminen ja Virpi Utriainen Ulkoasu ja taitto: Anne Jokisaari Oikoluku: Tom

Lisätiedot

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN

PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMME VANHEMPAINYHDISTYKSEN Sisältö: Liitteet: Mikä on vanhempainyhdistys? Rekisteröity vai rekisteröimätön vanhempainyhdistys? VANHEMPAINYHDISTYKSEN PERUSTAMINEN 1. Perustava kokous 2. Vanhempainyhdistyksen

Lisätiedot