TOIMINTASUUNNITELMA Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

Koko: px
Aloita esitys sivulta:

Download "TOIMINTASUUNNITELMA 2007. Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu"

Transkriptio

1 TOIMINTASUUNNITELMA 2007 Tikkurilan Teatteri ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

2 1 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen päätehtävänä on monipuolisen teatteritaiteen tekeminen ja esittäminen. Tätä tehtävää toteutetaan Tikkurilan Teatterissa, joka on ammattijohtoinen harrastajateatteri sekä Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulussa, joka on yhdistyksen ylläpitämä taiteen perusopetusta antava taidekoulu. Molemmilla on omat toimintasuunnitelmansa erikseen. 1.2 NYKYINEN TOIMINTA Yhdistyksen hallitus vastaa Tikkurilan Teatterin ja Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun toiminnasta. Hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja kuusi varsinaista jäsentä, jotka valitaan vuosittain pidettävässä vaalikokouksessa. Vähintään yksi hallituksen varsinaisista jäsenistä on Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun opettaja ja yksi oppilaiden vanhempien edustaja. Hallitus kokoontuu noin kahdeksan kertaa vuodessa. 1.3 TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET Hallituksen vuonna 2002 aloittama strategiatyöskentely pyritään mieltämään osana työtapoja ja menetelmiä. Toimintavuoden 2007 aikana strateginen painopiste on erityisesti tunnettuuden lisäämisessä. Käytännön toimet tunnettuuden lisäämiseksi pyritään ulottamaan kaikille organisaation tasoille. Toimintavuoden aikana mietitään myös ratkaisuja usean vuoden ajan vaivanneeseen tilaongelmaan. 1.4 HENKILÖKUNTA Hallinto Kokopäivätoiminen toiminnanjohtaja hoitaa teatterin ja teatteri- ja sirkuskoulun hallinnon sekä esitystoiminnan järjestämisen. Kokopäiväisen toimiston- ja puvustonhoitajan työ jakaantuu teatterin ja teatteri- ja sirkuskoulun esitystoiminnan hoitamiseen. Osa-aikainen tiedottaja hoitaa sekä teatterin että teatteri- ja sirkuskoulun tiedotusasioita, kunnes jää eläkkeelle lokakuussa Kokopäiväinen rehtori vastaa teatteri- ja sirkuskoulun opetuksen suunnittelusta ja sisällöstä sekä opettajien rekrytoinnista. Lisäksi rehtorin työaikaan sisältyy opetusta kahdelle ryhmälle. Tuntityöntekijöinä hallinnon puolella ovat kirjanpitäjä sekä nettisivujen päivitykseen/atk-tukitoimintaan perehtynyt henkilö.

3 Muut 1.5 TILAT Kevään aikana, jo ennen tiedottajan eläkkeelle siirtymistä, ryhdytään kartoittamaan töiden rationaalisempaa jakautumista työyhteisössä. Töiden uudelleen organisoinnissa otetaan erityisesti huomioon työntekijöiden työ hyvinvointiin ja työssä jaksamiseen liittyvät asiat. Yksityinen tilitoimisto hoitaa yhdistyksen palkanlaskennan ja toinen tilitoimisto tilintarkastuksen. Produktiokohtaisesti palkataan ohjaajia, teknistä henkilökuntaa sekä visuaalisesta puolesta vastaavia henkilöitä. Yhdistys tarjoaa mahdollisuuksien mukaan työharjoittelupaikkoja eri alan opiskelijoille sekä peruskoululaisille. Yhdistyksen toimistotilat sijaitsevat Vernissassa. Hallinnon toimistotilat sijaitsevat Vernissan toisessa kerroksessa. Lisäksi yhdistyksen käytössä on piharakennus, jossa toimii teatterin ompelimo ja rekvisiitta- varasto. Vernissan ullakkokerroksessa on lavastuksen ja puvuston säilytystilat. Tiedottaja hoitaa töitään toistaiseksi kotitoimistossaan. 2

4 3 2. TIKKURILAN TEATTERI 2.1 TEHTÄVÄ Tikkurilan Teatterin tehtävän ytimessä ovat rinnakkain sekä taiteelliset pyrkimykset että jäsenten harrastustoiminta. Ohjelmistossa vuorottelevat ammattimaiset tuotannot ja niihin liittyen jäsenten koulutus sekä jäsenten omat tuotannot, ns. jäsenproduktiot, jotka tarjoavat jäsenille mahdollisuuden tehdä omaehtoisia kokeiluja vailla tulospaineita. Teatterin toimintaan kytkeytyy yhteistyö Teatteri- ja Sirkuskoulun kanssa; mm. kesäteatteriproduktio. 2.2 NYKYINEN TOIMINTA Vuosittain Tikkurilan Teatteri tuottaa yhden tai kaksi jäsenproduktiota sekä vähintään yhden ammattiohjaajan produktion ensi-iltaan. Ensi-iltoja on viidestä seitsemään. Asemansa jo vakiinnuttanut kesäteatteri tarjoaa joka kesä yhden koko perheelle sopivan teatterielämyksen kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä. Teatteriyhdistyksen jäsenmäärä on vakiintunut noin 90 jäseneen. 2.3 TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET Esitystoiminta Vuoden esitystoiminta alkaa tammikuussa, jolloin ensi-iltansa saa Seitsemän Veljestä. Esityksen ohjaa Simo Lappalainen ja esityspaikkana Vernissan alasali. Produktiosta on myös kaksi päivänäytöstä vantaalaisille koululaisille. Esityksiä yhteensä 11. Helmikuussa Vernissa huoneteatterissa ensi-iltaan tulee jäsenproduktio, jonka ohjaa Sanna Vuori. Esityksiä on yhteensä viisi. Huhtikuussa ensi-iltaan tulee senioriteatteriryhmän ensimmäinen produktio. Ryhmän ohjaajana Milja Vojinovic. Vernissan huoneteatterissa on muutamia esityksiä ja tämän jälkeen myydään esityksiä eri tiloihin ja tilaisuuksiin. Kesäteatteriin tuotetaan Vaahteramäen Eemeli, joka on kesäteatteritoimintamme 10-vuotis juhlaesitys. Ohjauksesta vastaa Anu Puska. Esityksiä Kotiseututalo Påkaksen pihapiirissä on 19, joista yksi arkipäiväesitys päiväkotiryhmille.

5 Syyskuussa Vernissan alasalissa saa ensi-iltansa Juha Hurmeen käsikirjoittama ja ohjaama Volvo Amazon, joka on autotrilogian neljäs osa. Esityksiä on yhteensä Jäsentoiminta Jäsentiedote toimitetaan 3-4 kertaa vuodessa ja postitetaan kaikille Tikkurilan Teatteri ry:n jäsenille. Lisäksi ohjelmallisia jäseniltoja järjestetään ainakin kaksi vuodessa. Em. vastaa taiteellinen toimikunta. Taiteelliseen toimikuntaan kuuluu kuusi jäsentä, jotka valitaan yhdistyksen vaalikokouksessa. Uusia jäseniä otetaan teatteriin pääsykokeiden kautta, jotka järjestetään syyskuussa. Uusia jäseniä otetaan harkinnan mukaan 5-12 henkeä. Uudet jäsenet muodostavat ryhmän, joka aloittaa harjoittelun lokakuussa ja valmistaa esityksen keväälle Tähän ryhmään voidaan tarvittaessa ottaa mukaan myös teatterin vanhoja jäseniä Teatterifestivaalit Koulutus Muuta Pyritään osallistumaan toimintavuoden aikana pidettäviin teatterifestivaaleihin kuten aikaisempina vuosina (esim. Mikkelin Työväen Näyttämöpäivät). Erilliskursseja järjestetään mahdollisuuksien mukaan teatterin jäsenille sekä ulkopuolisille yhdessä teatterikoulun kanssa. Uutena hankkeena toteutetaan I mpro festivaalit. Tarkoituksena on aloittaa säännöllisen valtakunnallisen festivaalin järjestäminen Vantaalla. Kaksipäivänen festivaali sisältää koulutusta alan harrastajille, työpajoja lapsille ja nuorille, improvisaatio kilpailun sekä muuta oheisohjelmaa, Ensimmäiset improvisaatioteatteri festivaalit ovat Yhteistyökumppaneina ovat Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut sekä Vantaan nuorisopalvelut. Festivaaleilla on oma tuottaja. Aloitetaan yhteistyöhankkeen suunnittelu Vantaan Näyttämön ja Vantaan Sanataidekoulun kanssa. Yhteistyön tarkoituksena on yhteisvoimin lisätä vantaalaisen harrastajateatterin vetovoimaisuutta sekä löytää kummankin teatterin vahvuudet.. 4

6 5 3. TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU 3.1 TEHTÄVÄ Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu antaa taiteen perusopetuksesta annetun lain mukaisesti laajan oppimäärän mukaista opetusta teatteritaiteessa ja yleisen oppimäärän mukaista opetusta sirkustaiteessa. Opetus tukee oppilaiden henkilökohtaista kehitystä ja luovan asenteen syntymistä sekä rohkaisee heitä taiteelliseen ajatteluun ja toimintaan. Teatteritaiteen opetuksessa oppilaita autetaan jäsentämään ympäröivää monikulttuurista todellisuutta ja tuetaan itseymmärryksen kasvua. Sirkustaiteen opetuksessa korostetaan oppilaiden omatoimisen harjoittelun merkitystä samalla kun heille annetaan kuva sirkustaiteen laajasta kentästä ja autetaan löytämään siitä itselleen omin alueensa. 3.2 TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET Sirkuskoululle etsitään uudet harjoitustilat. Tavoitteena on saada sirkuskoululle harjoitustila kahdeksi illaksi viikossa, jotta ryhmien lukumäärä voidaan nostaa neljään tai viiteen ryhmään. Teatterikoulun puolella oppilasmäärää ei pyritä erityisesti kasvattamaan vaan pikemminkin pitämään nykyisellään. Teatteri- ja sirkuskoulun yhteistyötä ja vuorovaikutusta oppilaiden vanhempien kanssa jatketaan vanhempaintoimikunnan Vanhempainpoppoon kanssa. Lisäksi pyritään entisestään parantamaan tiedonkulkua ja tiedotusta koulun ja kotien välillä. Oppilasforum -toimintaa kehitetään tavoitteena entistä vaivattomamman ja hedelmällisemmän vuoropuhelun aikaansaaminen oppilaiden, opettajien ja rehtorin kesken. Sen tarkoituksena on myös lisätä oppilaiden vaikutusmahdollisuuksia koulun toiminnan kehittämiseen. Oppilasforum koostuu noin 20 oppilaasta, jotka edustavat omia opetusryhmiään. Oppilaan edustama ryhmä on vähintään opetustasolla A5. Oppilasforum kokoontuu säännöllisin väliajoin keskustelemaan rehtorin kanssa teatteri- ja sirkuskoulua koskevista asioista. Teatteri- ja Sirkuskoulun omaa festivaalia ( ) jatketaan kaksipäiväisenä ja festivaalille kehitetään nimi ja juliste. Festivaalin markkinointiin panostetaan aikaisempia vuosia enemmän. Tavoitteena on, että se saavuttaisi omien oppilaiden ja heidän vanhempiensa lisäksi myös muuta vantaalaista yleisöä.

7 6 3.3 TEATTERI- JA SIRKUSTAITEEN PERUSOPETUS Opintovuosi Kevätlukukausi Syyslukukausi Lomat: Talviloma Pääsiäisloma Syysloma Vantaan koulujen mukaisesti Oppilas- ja tuntimäärät Kevätlukukaudella Teatteri- ja Sirkuskoulussa on yhteensä 310 oppilaspaikkaa. Ryhmiä on 24. Opetustunteja viikossa on noin 68. Syyslukukaudella Teatteri- ja Sirkuskoulussa on yhteensä 320 oppilaspaikkaa. Ryhmiä on 26. Opetustunteja viikossa on Teatterikoulu Kevätlukukausi 2007 Opetustaso Ryhmiä Opetustunnit Ryhmäkoko viikko/vuosi Perusopinnot 1 2 2/64 15/13 Perusopinnot 2 1 2/64 15 Perusopinnot 3 1 2/64 12 Perusopinnot B1 4 3/96 18/10/9/15 Perusopinnot B2 1 3/96 17 Perusopinnot 4 2 3/96 14/13 Perusopinnot 5 3 3/120 12/11/14 Perusopinnot 6 3 3/132 12/14/9 Syventävät opinnot 1 1 3/ Syventävät opinnot 2 2 3/120 7/12 Syventävät opinnot 3 1 4/ Ryhmiä on 21 Oppilaita on 264 Opetustunteja on kevätlukukaudella Opetustunteja on viikossa noin 66.

8 7 Syyslukukausi 2007 Opetustaso Ryhmiä Opetustunnit Ryhmäkoko viikko/vuosi Perusopinnot 1 2 2/64 16/16 Perusopinnot 2 2 2/64 16/16 Perusopinnot 3 1 2/64 14 Perusopinnot B1 1 3/96 16 Perusopinnot B2 4 3/96 16/12/14/12 Perusopinnot 4 2 3/96 12/16 Perusopinnot 5 2 3/120 12/12 Perusopinnot 6 3 3/132 10/10/12 Syventävät opinnot 1 2 3/120 14/12 Syventävät opinnot 2/3 1 3/ Syventävät opinnot 3/4 1 3/ Ryhmiä yhteensä 21 Oppilaita yhteensä 288 Opetustunteja on syyslukukaudella 1054 Opetustunteja on viikossa 58

9 Sirkuskoulu Kevätlukukausi 2007 Opetustaso Ryhmiä Opetustunnit Ryhmäkoko viikko/vuosi Perusopinnot 1 1 2/60 15 Perusopinnot /60 12 Työpaja /75 14 Ryhmiä yhteensä 3 Oppilaita yhteensä 41 Opetustunteja on kevätlukukaudella 97,5 Opetustunteja on viikossa 6 Syyslukukausi 2007 Opetustaso Ryhmiä Opetustunnit Ryhmäkoko viikko/vuosi Perusopinnot 1 1 2/60 14 Perusopinnot 1 1 2/60 14 Perusopinnot 2 1 2/60 14 Perusopinnot 3 1 2/60 12 Työpaja /90 12 Ryhmiä yhteensä 5 Oppilaita yhteensä 66 Opetustunteja on kevätlukukaudella 165 Opetustunteja on viikossa Erilliskurssit ja iltapäiväkerhot Hiihtolomakurssi Kesäkurssi Teatteri Kesäkurssi Sirkus Teatterikerho Kuusikon koulu kevät 2007 Teatterikerho Syksyllä 2007 kahdessa koulussa

10 Esitykset ja demot Esitystoiminta on Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun toiminnassa voimakkaimmin ulospäin näkyvä toimintamuoto. Esityksien ja demojen ajankohdat porrastetaan siten, että julkisia esityksiä ja pienimuotoisempia esityksiä eli demoja valmistetaan sekä syys- että kevätlukukaudella. Vanhemmille ja ystäville esitettäviä demoja voidaan tehdä kunkin vuoden päätteeksi. Perusopetustasolla 6 tehtävään päättötyöhön kuuluu julkinen esitys. 3.4 OPPILASMAKSUT Teatterikoulu kevät 2007 syksy 2007 Perusopinnot /lukuvuosi 345 /lukuvuosi Perusopinnot /lukuvuosi 345 /lukuvuosi Perusopinnot /lukuvuosi 345 /lukuvuosi Perusopinnot B1 490 /lukuvuosi 498 /lukuvuosi Perusopinnot B2 490 /lukuvuosi 498 /lukuvuosi Perusopinnot /lukuvuosi 498 /lukuvuosi Perusopinnot /lukuvuosi 528 /lukuvuosi Perusopinnot /lukuvuosi 543 /lukuvuosi Syventävät opinnot /lukuvuosi 528 /lukuvuosi Syventävät opinnot /lukuvuosi 620 /lukuvuosi Sirkuskoulu Perusopinnot /lukuvuosi 385 /lukuvuosi Työpajaopinnot /lukuvuosi 435 /lukuvuosi Työpajaopinnot /lukuvuosi 543 /lukuvuosi Tikkurilan Teatteri ry:n hallitus vahvistaa lukukausimaksut helmikuussa Erilliskurssien hinnat Hiihtolomakurssi 70 Syyslomakurssi 40 Kesäkurssi 110 Iltapäiväkerhot 600 /ryhmä

11 TILAT Opetusta järjestetään Vernissassa, Tikkurilan lukiossa, Korson Lumossa, Kilterin koulussa sekä Oppimis- ja informaatiokeskus Pointissa. Veromiehen koulun tilojen käyttöä vaihtoehtoisesti Pointin tilojen kanssa tutkitaan. Sirkuskoululle etsitään tilat sekä Tikkurilan alueelta että Kartanonkosken alueelta. Toimistotilat sijaitsevat Vernissassa. Opetustilojen osalta pyritään siihen, että niitä olisi riittävästi siten että ylimääräisten harjoitusten järjestäminen esitystilassa on ensi-iltojen alla mahdollista. 3.6 HENKILÖKUNTA Hallinto Opettajat Koulutus Teatteri- ja Sirkuskoulun hallintoa hoitavat teatterin toiminnanjohtaja, rehtori ja toimiston- ja puvustonhoitaja sekä osa-aikainen tiedottaja. Lisäksi kuukausipalkkaisen teatteri-ilmaisun ohjaajan työhön kuuluu hallintotehtäviä. Teatteri- ja sirkuskoulun palkkahallintoa hoitaa tilitoimisto. Palkataan valoista vastaava tuntipalkkainen henkilö kymmeneksi kuukaudeksi vuodessa vastaamaan huoneteatterin valojen kunnosta sekä valosuunnittelusta esityksiin. Muuta teknistä henkilökunta palkataan mahdollisuuksien mukaan produktiokohtaisesti. Syksyllä 2007 osa-aikainen tiedottaja jää eläkkeelle. Hänen tilalleen palkataan osa-aikainen tiedottaja/toimistosihteeri. Teatterikoulussa opetusta antavat rehtorin lisäksi yksi kuukausipalkkainen teatteri-ilmaisun ohjaaja sekä viisi tuntipalkkaista teatteri-ilmaisun ohjaajaa, joista kaksi on päätoimista (vähintään 12 tuntia opetusta viikossa). Sirkuskoulussa on keväällä yksi ja syksystä lähtien kaksi tuntiopettajaa. Erilliskurssien ja produktioiden ohjaajina voidaan käyttää koulun omien ohjaajien rinnalla myös ulkopuolisia asiantuntijoita. Koulun opettajat ja muu henkilökunta osallistuvat vuoden aikana erilaisiin koulutustilaisuuksiin tarpeen mukaan.

12 11 4. YHTEISTYÖ JA KANSAINVÄLINEN TOIMINTA Yhteistyötä Vantaalla toimivien taiteen perusopetusta antavien yksiköiden kanssa lisätään. Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu kuuluu Esittävien taiteiden oppilaitosten liittoon (ETOL) sekä Suomen Nuorisosirkusliittoon. Osallistutaan Vantaan Kulttuuritoimen kokoon kutsumaan Lastenkulttuurityöryhmään LAKUun, johon kuuluu vantaalaisia lasten- ja nuortenkulttuurin parissa toimivia yhdistyksiä ja järjestöjä. Yhteistyötä Tikkurilan Teatterin kanssa jatketaan yhteisten kurssien sekä produktion puitteissa. Yhteistyötä vantaalaisten koulujen kanssa jatketaan. Keväällä toimii teatterikerho (iltapäiväkerho) Itä-Hakkilan koulussa ja Kuusikon koulussa. Tiedottamista vantaalaisiin kouluihin ja koulujen vanhempainyhdistyksiin lisätään. Yhteyksiä pääkaupunkiseudulla toimiviin ammattiteattereihin kehitetään siten, että oppilaille voidaan tarjota mahdollisuus sekä edullisiin teatterikäynteihin että tilaisuuksia tutustua erilaisiin teatterissa toimiviin ammattiryhmiin. Keväällä 2007 tehdään yhteistyöprojekti Helsingin Ammattikorkeakoulu Stadian kanssa tarjoamalla heidän kuudelle opiskelijalleen harjoittelupaikka kuukaudeksi. Kansainväliseen toimintaan suhtaudutaan avoimesti ja resurssien mukaan. Teatteri- ja Sirkuskoulun rehtori toimii NAR:in (Nordisk Amatörteater Rådet) hallituksessa, Suomen AITA/IATA -keskuksen hallituksen puheenjohtajana sekä Etol:in hallituksen puheenjohtajana. Toiminnanjohtaja toimii TNL:n hallituksessa, Kustannus Oy Teatteri -lehden hallituksessa sekä KSL:n hallituksessa. Toiminnanjohtaja on myös Työväen Näyttämöpäivien ohjelmatoimikunnassa sekä Seinäjoen Harrastajateatterikesän ohjelmatoimikunnassa. Rehtori toimii myös TPO - työryhmässä, joka on taiteenperusopetusta järjestävien koulujen liittojen työryhmä.

13 12 5. TALOUS 5.1. YLEISTÄ Yhdistyksen toiminnan talous tulojen osalta koostuu kurssi- ja lukukausimaksuista, Vantaan kaupungilta saatavasta toiminta- ja kohdeavustuksista, pääsylipputuloista sekä valtion kurssiavustuksista. Menopuolella palkkakustannukset ovat suurin menoerä. Oma rahoituksen osuus on 67 % ja julkisen 33 %. Tätä rahoituksen suhdetta pyritään tasapainottamaan, jotta paineet esim. lukukausimaksujen korotuksiin eivät olisi niin suuret Tulo- ja menoarvio tiivistelmä vuodelle 2007 TULOT Oma rahoitus Kurssi- ja lukukausimaksut Pääsylipputulot Jäsenmaksut Yhteensä Julkinen rahoitus Vantaan kaupunki: Toiminta-avustus Kohdeavustukset Valtion kurssiavustukset Muut mahdolliset avustukset Yhteensä YHTEENSÄ MENOT Palkkakustannukset Välilliset kustannukset YHTEENSÄ

1. TIKKURILAN TEATTERI RY

1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen päätehtävänä on monipuolisen teatteritaiteen tekeminen ja esittäminen. Tätä tehtävää toteutetaan Tikkurilan Teatterissa, joka on ammattijohtoinen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU

TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU TOIMINTASUUNNITELMA 2009 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU SISÄLLYSLUETTELO 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ 1 1.2 NYKYINEN TOIMINTA 1 1.3

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU

TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU TOIMINTASUUNNITELMA 2010 TIKKURILAN TEATTERI RY TIKKURILAN TEATTERI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULU SISÄLLYSLUETTELO 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ 1 1.2 NYKYINEN TOIMINTA 1 1.3

Lisätiedot

1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 3 1.1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.2 Yhdistyksen hallinto... 3 1.3 Tilat... 3 1.4 Jäsenyydet ja edustukset... 3 1.

1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 3 1.1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.2 Yhdistyksen hallinto... 3 1.3 Tilat... 3 1.4 Jäsenyydet ja edustukset... 3 1. 2 1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 3 1.1 Yhdistyksen tehtävä... 3 1.2 Yhdistyksen hallinto... 3 1.3 Tilat... 3 1.4 Jäsenyydet ja edustukset... 3 1.5 Talous... 4 2 TIKKURILAN TEATTERI... 4 2.1 Teatterin tehtävä...

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2011. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2011. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 0 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Toimintasuunnitelma0 SISÄLLYSLUETTELO. TIKKURILAN TEATTERI RY. YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ. TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET.

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2014. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 0 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Toimintasuunnitelma0. TIKKURILAN TEATTERI RY. YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2012. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA 2012. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 0 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Toimintasuunnitelma0. TIKKURILAN TEATTERI RY. YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ Yhdistyksen tehtävänä on ylläpitää

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TOIMINTASUUNNITELMA. TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TIKKURILAN TEATTERI ry Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu SISÄLLYSLUETTELO 1. TIKKURILAN TEATTERI RY 1 1.1 YHDISTYKSEN TEHTÄVÄ 1 1.2 TOIMINTAVUODEN TAVOITTEET

Lisätiedot

2018 TOIMINTASUUNNITELMA

2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 4 1.1 Yhdistyksen tehtävä...4 1.2 Toimintavuoden tavoitteet...4 1.3 Yhdistyksen hallinto...5 1.4 Tiimit...5 1.5 Henkilökunta...5 1.6

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYSLUETTELO 1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 4 1.1 Yhdistyksen tehtävä...4 1.2 Toimintavuoden tavoitteet...4 1.3 Yhdistyksen hallinto...4 1.4 Tiimit...4 1.5 Henkilökunta...5 1.6

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 14.4.2015 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

2019 TOIMINTASUUNNITELMA

2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA SISÄLLYSLUETTELO 1 TIKKURILAN TEATTERI RY... 4 1.1 Yhdistyksen tehtävä...4 1.2 Toimintavuoden tavoitteet...4 1.3 Yhdistyksen hallinto...5 1.4 Toiminnan suunnittelu ja kehittäminen...5

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2015

TOIMINTASUUNNITELMA 2015 TOIMINTASUUNNITELMA 2015 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 10.4.2014 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2018

TOIMINTASUUNNITELMA 2018 TOIMINTASUUNNITELMA 2018 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 20.4.2017 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Tikkurilan Teatteri ry:n toimintavuoteen mahtui monta merkittävää tapahtumaa. Huomionosoituksena ansioista Vantaan kaupungin taiteen ja taide-elämän hyväksi voidaan pitää Tikkurilan Teatteri ry:lle luovutettua

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 27.4.2016 1 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

Vantaan kuvataidekoulu

Vantaan kuvataidekoulu Emma Kuusela, 9 v. Vantaan kuvataidekoulu OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2015 2016 Heleanore Mandri, 16 v. Henna Nuorti, 19 v. Tervetuloa Vantaan kuvataidekouluun! TAITEEN PERUSOPETUSTA vuodesta 1982. Taustakuva:

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY. Tikkurilan Teatterija. Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY. Tikkurilan Teatterija. Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatterija Sirkuskoulu VUOSIKERTOMUS 2008 Etukannen kuvat: Ylhäällä: Luulosairas Keskellä: Equus Vasemmalla: Knut Pitkäjalka Vuosikertomuksen suunnittelu:

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN SIRKUSTAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 1.1 Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu 3 1.2 Taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän tarkoitus,

Lisätiedot

Keravan kuvataidekoulu. Lukuvuosi

Keravan kuvataidekoulu. Lukuvuosi Keravan kuvataidekoulu Lukuvuosi 2016-2017 Opetuspaikat Keravan kuvataidekoulu Paasikivenkatu 5 04200 Kerava Taidepäiväkoti Konsti (kuvismuskarin opetus) Puusepänkatu 3 04200 Kerava Toimisto Paasikivenkatu

Lisätiedot

PORVOON KAUPUNKI. yleisen oppimäärän

PORVOON KAUPUNKI. yleisen oppimäärän PORVOON KAUPUNKI Taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Porvoon kaupunki / Sivistyslautakunta 4.9.2007 1. TOIMINTA-AJATUS... 2 2. ARVOT JA OPETUKSEN YLEISET TAVOITTEET, OPPIMISKÄSITYS,

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2019

TOIMINTASUUNNITELMA 2019 TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 26.4.2018 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA

TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 TYÖVÄEN NÄYTTÄMÖIDEN LIITON STRATEGIA 2016 18 Työväen Näyttämöiden Liitto r.y. (TNL) on teatterialan ammattilaisten ja harrastajien järjestö, joka reagoi nopeasti

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Vuosi 2006 sisälsi yhteistyötä, kokeiluja ja kiinnostavaa uuden ja vanhan vuoropuhelua. Uusien jäsenten intensiivinen näyttelijäntyö irlantilaisnäytelmässä oli ensikertalaisten upea tulkinta haastavasta

Lisätiedot

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU

ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Vanhemmille ASKOLAN KUVATAIDEKOULU Askolan kuvataidekoulu on perustettu vuonna 1992. Koulun ylläpitäjänä toimii Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry. Koulu on antanut taiteen perusopetusta syksystä

Lisätiedot

Sorin Sirkus. ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa

Sorin Sirkus. ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa Sorin Sirkus ainutlaatuinen lasten- ja nuorten sirkuskeskus Suomessa SORIN SIRKUS ON VUONNA 1985 PERUSTETTU TAMPERELAINEN NUORISOSIRKUS JA PALJON MUUTA SIRKUSKOULU Taiteen perusopetus: varhaisiän sirkuskasvatus,

Lisätiedot

Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen

Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen Esittävän taiteen rahoitus ja näkökulmia arkeen Teatterimäärärahat valtion tulo- ja menoarviossa 2010 Suomen Kansallisteatteri 10 634 000 Teatteri- ja orkesterilain piiriin kuuluvien teattereiden valtionosuudet

Lisätiedot

3. PÄÄTAVOITTEET 2. YLEISTÄ 2.1 LAKI TAITEEN PERUSOPETUKSESTA

3. PÄÄTAVOITTEET 2. YLEISTÄ 2.1 LAKI TAITEEN PERUSOPETUKSESTA TOIMINTASUUNNITELMA 2020 Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys ry. 25.4.2019 1. YHDISTYKSEN TARKOITUS Espoon esittävän taiteen koulua ylläpitää Espoon esittävän taiteen koulun kannatusyhdistys

Lisätiedot

Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma

Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelma Porvoon kansalaisopisto 8.9.2011 Pentti Kinosmaa, Eeva Puromies 1 Teatteritaiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelman

Lisätiedot

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS

TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS TIEDOTE 16/2008 18.3.2008 1 (6) Taiteen perusopetuksen järjestäjille TAITEEN PERUSOPETUKSEN KÄSITE, RAKENNE JA LAAJUUS Mitä taiteen perusopetus on? Koulutuksen järjestäminen Taiteen perusopetuksen lainsäädäntö

Lisätiedot

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010

JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 JHL 240 TOIMINTASUUNNITELMA 2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240 /Maire Korkeamäki JHL ry. 240 2 (7) TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2010 1. JOHDANTO Tämä toimintasuunnitelma on laadittu

Lisätiedot

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus

Tanssin yleinen ja laaja. oppimäärä. Eija Kauppinen, Opetushallitus Tanssin yleinen ja laaja oppimäärä Eija Kauppinen, Opetushallitus Aluehallintovirasto, Pohjois-Suomi Taiteen perusopetus ja uusi OPS Muhos, 20.10.2017 Tanssin laaja ja yleinen oppimäärä Perusteiden taiteenalakohtaisten

Lisätiedot

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013.

4. Yhdistyksen tilillä on n 600e ja käteiskassa koululla n. 112,90. Myyjäisistä tuli 75,70. Tilanne tammikuussa 15.1.2013. Vallilan vanhemmat-yhdistyksen kokous 02.04.2013 Aika: Tiistai 02.04.2013 klo 18.00 Paikka: Vallilan koulun opettajanhuone 1. Läsnä Opettaja Sami Paavola Annu Kilpeläinen (3A) Anu Vauramo (6A) Kati Lounema

Lisätiedot

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT

UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT UUDENKAUPUNGIN KAUPUNKI KOULUTUSPALVELUT Talousarvio 2011 ja taloussuunnitelma 2011-2013 Koulutuslautakunta 30.9. HALLINTO Toiminta-ajatus Hallinto luo hyvät edellytykset sivistyspalvelujen tuottamiselle,

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016

VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2015 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa VUOSISUUNNITELMA 2015 2016 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9. - ammatillinen

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TEATTERITAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA

TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TEATTERITAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TEATTERITAITEEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA SISÄLLYS 1. YLEISTÄ 3 1.1 Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu 3 1.2 Laki taiteen perusopetuksesta 3 1.3 Oppilaitoksen

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.

Espoon kaupunki Pöytäkirja Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8. 23.09.2015 Sivu 1 / 1 988/02.05.01/2015 144 Eräiden taiteen perusopetuksen oppilaitosten opetussuunnitelmien muutosten hyväksyminen 1.8.2015 alkaen Valmistelijat / lisätiedot: Leena Lemiläinen-Honkanen,

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 KOTEL 14-002 26.2.2014 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2014 JA 2015 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011

Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 Uudenmaan yhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2011 1 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TAVOITTEET 2 2. HALLITUS JA SEN KOKOONTUMINEN 2 3. JÄSENTOIMINTA 2 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 3 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

PARENTEESI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TIEDOTE KEVÄTLUKUKAUDELLE 2009

PARENTEESI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TIEDOTE KEVÄTLUKUKAUDELLE 2009 PARENTEESI TIKKURILAN TEATTERI- JA SIRKUSKOULUN TIEDOTE KEVÄTLUKUKAUDELLE 2009 Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulun yhteystiedot Rehtori Carita Välitalo, p. 0400 731 276 Toiminnanjohtaja Leena Tiuri, p.

Lisätiedot

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje

Ilmoitus kustannuksista, tuloista ja suoritteista, lomake ja täyttöohje OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN KYSELY 5/2007 Suomen ulkomaankoulujen 6.3.2007 ylläpitäjille VALTIONOSUUSJÄRJESTELMÄN EDELLYTTÄMIEN TIETOJEN TOIMITTAMINEN VUODELTA 2006 Oppilaitosten ylläpitäjiä pyydetään

Lisätiedot

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi

Iisalmen kaupunki Sivistyspalvelukeskus Varhaiskasvatus ESIOPETUKSEN LUKUVUOSISUUNNITELMA. Lukuvuosi - Yksikkö. Esiopetusryhmän nimi Lukuvuosi - Yksikkö Esiopetusryhmän nimi Esiopetusryhmän henkilöstö Lukuvuoden painotusalueet Esioppilaiden määrä Tyttöjä Poikia LUKUVUODEN TYÖAJAT Syyslukukausi / 20 - / 20 Syysloma / 20 - / 20 Joululoma

Lisätiedot

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017

VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 VANVARYN TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Katsaus vuoteen 2017 Toimintakauden 2017-2018 aikana VANVARYn toimintaan ei suunnitella merkittäviä suunnanmuutoksia, mutta näkyvyyttä ja vaikuttavuutta pyritään lisäämään

Lisätiedot

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017

TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 TIKKURILAN TAITOLUISTELU- KLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO KAUDELLE 2016 2017 Tikkurilan Taitoluisteluklubi ry 12.4.2016 2 TIKKURILAN TAITOLUISTELUKLUBI RY TOIMINTASUUNNITELMA JA TALOUSARVIO

Lisätiedot

Sopimuksen mukaiset koulutuksen järjestäjät: Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue, lukiokoulutus/ Kuopion lukiot

Sopimuksen mukaiset koulutuksen järjestäjät: Kuopion kaupunki Kasvun ja oppimisen palvelualue, lukiokoulutus/ Kuopion lukiot 1/5 TOISEN ASTEEN KOULUTUKSEN YHTEISTYÖSOPIMUS Juankosken sivistyslautakunta 25.3.2014 15, liite 9 Tällä sopimuksella seuraavat osapuolet sopivat Kuopion alueen toisen asteen yleissivistävän ja ammatillisen

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2014

TOIMINTASUUNNITELMA 2014 TOIMINTASUUNNITELMA 2014 MIKKELIN JUDO RY 1. JÄRJESTÖTOIMINTA Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää jäsentensä judotaitoa sekä toimia judon tunnetuksi tekemiseksi ja sen harrastuksen levittämiseksi. Tarkoituksensa

Lisätiedot

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011

Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 JHL ry 240. Helsingin kaupungin toimistovirkailijat JHL ry 240. Toimintasuunnitelma 2011 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 0 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2011 Carita Bardakci 24.11.2010 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE

Lisätiedot

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015

HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 HELSINGIN KULTTUURI- JA KIRJASTOLAUTAKUNNAN AVUSTUKSET 2014 JA 2015 1. Toiminta-avustukset a. Taide- ja kulttuurilaitosten toiminta-avustukset 2015 b. Taide- ja kulttuuriyhteisöjen toiminta-avustukset

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Peppi Pitkätossu hurmasi yleisön ja piti riemullista tunnelmaa yllä Påkaksen pihassa kesäkuusta elokuuhun. Innostuneet teatterikoululaiset

Lisätiedot

Perusopinnot: KOHTI JULKISIA ESITYKSIÄ 564h

Perusopinnot: KOHTI JULKISIA ESITYKSIÄ 564h ESKO/TEATTERILINJA - 1298 tuntia 23.5.2016 Perusopinnot: KOHTI JULKISIA ESITYKSIÄ 564h PO1 SATUJEN MAAILMA 2h/68h 7-8v PO2 YHDESSÄ TEATTERIA 2h/68h 8-9v PO3 TARINAT LENTOON 2h/68h 9-10v PO4 KEKSITÄÄN UUTTA

Lisätiedot

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu

TIKKURILAN TEATTERI RY Tikkurilan Teatteri Tikkurilan Teatteri- ja Sirkuskoulu Vuosi 2006 sisälsi yhteistyötä, kokeiluja ja kiinnostavaa uuden ja vanhan vuoropuhelua. Uusien jäsenten intensiivinen näyttelijäntyö irlantilaisnäytelmässä oli ensikertalaisten upea tulkinta haastavasta

Lisätiedot

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä

- tuoda esille vanhempien kannanottoja koulua ja kasvatusta koskevissa kysymyksissä Oulun Rajakylän koulun vanhempainyhdistys 1 Yhdistyksen nimi on OULUN RAJAKYLÄN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYS ry ja se toimii Rajakylän koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on Oulu. 2 Yhdistyksen tarkoituksena

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Kumpulan Speksi ry 6. maaliskuuta 2015 1 Sisältö 1 Yleistä 3 2 Hallinto 3 3 Yhteistyö 3 4 Toiminta 3 4.1 Produktio 3 4.2 Ympäristötoiminta 3 4.3 Yhdenvertaisuustoiminta

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2017

TOIMINTASUUNNITELMA 2017 TOIMINTASUUNNITELMA 2017 SISÄLLYS 1. YHDISTYKSEN TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 2 2. HALLITUS JA SEN TOIMINTA 3 3. JÄSENTOIMINTA 3 4. JÄRJESTÖ- JA PAIKALLISOSASTOTOIMINTA 4 5. OPISKELIJATOIMINTA

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA

TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA TAITEEN PERUSOPETUKSEN YLEISEN OPPIMÄÄRÄN OPETUSSUUNNITELMA TORNION KANSALAISOPISTOSSA LIITE ------- Musiikki: Piano, musiikinteoria ja säveltapailu Tanssi Esittävät taiteet: Teatteritaide Visuaaliset

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni

TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN. Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus Helsinki, Paasitorni TAITEEN PERUSOPETUKSEN OPETUSSUUNNITELMAN KEHITTÄMINEN Mikko Hartikainen, Eija Kauppinen Opetushallitus 15.4.2010 Helsinki, Paasitorni Taiteen perusopetuksen kehittäminen Opetustuntikohtaisen taiteen perusopetus:

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja 153. 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2015 Sivu 1 / 1 3991/12.01.00/2015 153 Lukuvuoden 2016-2017 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 1901/ /2016

Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/ (1) Kasvun ja oppimisen lautakunta Asianro 1901/ /2016 Kuopion kaupunki Pöytäkirja 5/2016 1 (1) 30 Asianro 1901/00.01.02.00/2016 Taiteen perusopetuksen käsityön laajan oppimäärän opetuksen aloittaminen Kuopiossa, Kuopion Rouvasväenyhdistys ry:n hakemus kasvun

Lisätiedot

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS

AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS OPETUS- JA KULTTUURIMINISTERIÖ PL 29 00023 VALTIONEUVOSTO AIKUISTEN LUKIOKOULUTUKSEN JÄRJESTÄMISTÄ KOSKEVA MUUTOSHAKEMUS Espoon kaupunki, sivistystoimi, luopuu aikuisten lukiokoulutuksen järjestämisestä.

Lisätiedot

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu

Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Taiteen perusopetuksen valmentavia opintoja antava musiikkileikkikoulu Pähkinätie 6 01710 Vantaa Puh. (09) 530 1100 muskari.musike@kolumbus.fi www.kolumbus.fi/muskari.musike Hämeenkylän musiikkileikkikoulun

Lisätiedot

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi

a P ep t e er us TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi T a TI e P n o e er us u S ep t TAITEEN PERUSOPETUS 2012-2013 Ähtärissä kuvataide musiikki käsityö tanssi Hän ei tiennyt ettei sitä pysty kukaan tekemään. Niinpä hän meni ja teki sen. Hei koululaisen kotiväki!

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto

Espoon kaupunki Pöytäkirja 80. Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1. 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Nuorisovaltuusto 22.09.2015 Sivu 1 / 1 80 Koulujen lukuvuoden 2016 17 työ- ja loma-ajat. Nuorisovaltuuston lausunto Selostus Juha Nurmi tulee pyytämään lausuntoa nuorisovaltuustolta, koskien koulujen työ-

Lisätiedot

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009

Liite nro 4. Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Liite nro 4 Yhdtr. 30.7.2008 223 liite2 Kansalaisopiston kurssimaksuissa noudatettavat periaatteet ja kurssien hinnoittelu lukuvuonna 2008-2009 Kurssihinnoittelun lähtökohtana on oppitunnin tuotantohinta,

Lisätiedot

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016

BALLET KAUKAMETSÄ. Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 BALLET KAUKAMETSÄ Kainuun musiikkiopiston tanssiosaston opinto- opas 2015-2016 Kuvat: Natalia Hoskio, Anni Kääriäinen, Valeria Andreeva KAINUUN MUSIIKKIOPISTON BALLET KAUKAMETSÄ Ballet Kaukametsä antaa

Lisätiedot

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet

1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta. 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet TOIMINTASUUNNITELMA 2019 Sisällys 1. Yhdistyksen toiminnan tarkoitus ja visio tulevasta toiminnasta... 2 2. Tulevan toimikauden haasteet ja mahdollisuudet... 2 3. Yhdistyksen toiminnan painopisteet vuonna

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma 2013

Toimintasuunnitelma 2013 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat Toimintasuunnitelma 2013 Carita Bardakci 22.11.2012 1.1.1.1.1.1.1.1.1 Helsingin kaupungin toimistovirkailijat 1 TOIMINTASUUNNITELMA VUODELLE 2013 1. JOHDANTO JA

Lisätiedot

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015

Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät 2015 Perusopetuksen laatu Turussa Oppilaan arki Koulun taso Kevät Sivistystoimiala 10.8. Suunnittelu- ja kehittämispalvelut / Sulake 1 Taustatietoja Vastaajien jakaantuminen Vastaajien määrä Kaikki vastaajat

Lisätiedot

OPINTO-OPAS Lukuvuosi

OPINTO-OPAS Lukuvuosi OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2016 2017 Taustakuva: Minni Skyttén, 16 v (öljymaalaus, sävytetty) Tervetuloa Vantaan kuvataidekouluun! TAITEEN PERUSOPETUSTA vuodesta 1982. Lukuvuosi 2016 2017 Syyslukukausi 22.8.

Lisätiedot

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012

Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 1 Limingan seudun musiikkiopisto Opetussuunnitelma 2012 Taiteen perusopetus, lasten tanssi- ja balettiopetus Yleinen oppimäärä Limingan kunta Sivistyslautakunta Voimassa 1.8.2012 alkaen 2 1. Toiminta-ajatus

Lisätiedot

Ikäihmisten palvelusuunnitelma

Ikäihmisten palvelusuunnitelma Kirjasto- ja kulttuuripalvelut Ikäihmisten palvelusuunnitelma 2016-2018 Kuva Sirkku Petäjä www.nurmijarvi.fi Palveluja ikäihmisille Kirjasto- ja kulttuuripalvelut laati ensimmäisen ikäihmisten palvelusuunnitelman

Lisätiedot

TOIMINTASUUNNITELMA 2016

TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Sivu 1/5 TOIMINTASUUNNITELMA 2016 Yleistä MLL Meilahden yhdistys ry () on keskoslasten ja heidän vanhempiensa ja muiden läheistensä sekä keskosten kanssa työskentelevien oma yhdistys. Yhdistyksen tavoitteena

Lisätiedot

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.

Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016. Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00. Koulutuslautakunta 4 26.01.2016 Koulutuslautakunta 12 02.02.2016 Lisätalousarvio: Maahanmuuttajille järjestettävä valmistava opetus 882/12.00.01/2016 KOULTK 4 26.1.2016 Perusopetuslain 5 :n mukaan kunta

Lisätiedot

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016

KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 KOTEL 15-002 13.3.2015 1 (4) KOTELIN TOIMINTASUUNNITELMA VUOSINA 2015 JA 2016 1 TOIMINTA-AJATUS Yhdistyksen tarkoituksena on edistää laatua, luotettavuutta ja taloudellisuutta elektroniikan komponenttien,

Lisätiedot

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa

Espoon kaupunki Pöytäkirja Lukuvuoden työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa 23.09.2014 Sivu 1 / 1 3815/12.01.00/2014 177 Lukuvuoden 2015-2016 työ- ja loma-ajat suomenkielisessä perusopetuksessa, esiopetuksessa ja lukiokoulutuksessa Valmistelijat / lisätiedot: Juha Nurmi, puh.

Lisätiedot

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on

Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry. ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka on KIIHTELYSVAARAN KOULUN VANHEMPAINYHDISTYKSEN säännöt (hyväksytty 10.1.2006) 1 Yhdistyksen nimi on Kiihtelysvaaran koulun Vanhempainyhdistys ry ja se toimii Kiihtelysvaaran_ koulun yhteydessä ja sen kotipaikka

Lisätiedot

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus

Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv opetussuunnitelma-uudistus Taiteen perusopetus Tampereella - vuosikertomus lv 2016-2017 -opetussuunnitelma-uudistus 2017-2018 Sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokous 12.10.2017 Kuvat: Sara Hildén -akatemia 1 26.9.2017 Taiteen perusopetus

Lisätiedot

VST vapaa sivistystyö. OAO AKOL ry vst-tiimi

VST vapaa sivistystyö. OAO AKOL ry vst-tiimi VST vapaa sivistystyö OAO 7.11.2018 AKOL ry vst-tiimi Mitä on vapaa sivistystyö? Vapaan sivistystyön tarkoituksena on elinikäisen oppimisen periaatteen pohjalta tukea yksilöiden persoonallisuuden monipuolista

Lisätiedot

Esikoulu ja koulu Hässleholmin kunnassa

Esikoulu ja koulu Hässleholmin kunnassa Esikoulu ja koulu Hässleholmin kunnassa Lapsi- ja kouluasioiden hallinto vastaa esikoulusta, pedagogisesta hoidosta, vapaa-ajankodista, peruskoulusta, lukiosta, erityiskoulusta ja kulttuurikoulusta. Kun

Lisätiedot

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015

TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 1 TIEDOTE OPPILAILLE ELOKUU 2015 Tervetuloa takaisin musiikkiopiston opintojen pariin kesätauon jälkeen. Tervetuloa mukaan musiikkiopiston toimintaan myös kaikki uudet oppilaat ja heidän vanhempansa. Seuraavassa

Lisätiedot

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41?

2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? 2. Syventävä - opetustoimen tiedonkeruu 2.1 - Peruskoulun tonttia kunnostetaan vuokratyövoimalla. Miten kustannukset ilmoitetaan taulukossa 41? kiinteistöjen ylläpito, sar. 02 2.2 - Minkä rivien tulee

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU

TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2012-2013 TAIDEKOULU ESTRADI TAITEEN PERUSOPETUSTA ANTAVA, ESITTÄVÄN TAITEEN KOULU OPETUS TAPAHTUU OPPILAIDEN VAPAA-AJALLA OPETUS ON TAVOITTEELLISTA, TASOLTA TOISELLE ETENEVÄÄ SEKÄ

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä

Toimintasuunnitelma PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Toimintasuunnitelma 2014 PIÄLLYSMIES RY Paikallinen Leader-toimintaryhmä Hyväksytty syyskokouksessa 28.11.2013 1 Sisältö Yleistä... 2 Tehtävä ja painopistealueet... 2 Hanketoiminta... 3 Hallinto... 3 Henkilökunta

Lisätiedot

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7

VUOSITTAINEN SUUNNITELMA UTAJÄRVEN KUNTA UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015. Lukuvuosi _2015-2016 R1 21 R2 9 R3 18 R4 4. Yhteensä 52 1/7 1/7 UTAJÄRVEN KUNTA Liite UTAJÄRVEN LUKIO 2/11.11.2015 Lukuvuosi _2015-2016 OPETUSSUUNNITELMAN TOTEUTTAMINEN opetustunnit yleisopetus vkt sltk myöntänyt 136 käytössä 136 opiskelijamäärä vuosiluokittain

Lisätiedot

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA

AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Muonion kunta AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN TOIMINTASUUNNITELMA Sivistyslautakunta 3.4.2012 59 Sisällys 1. TOIMINTA-AJATUS JA TOIMINNAN TAVOITTEET... 3 2. AAMU- JA ILTAPÄIVÄTOIMINNAN SUUNNITTELU JA SISÄLTÖ...

Lisätiedot

Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot

Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot Rehtorin päätös 68/25/2008 11.6.2008 Opetuksesta ja muista opetukseen liittyvistä tehtävistä maksettavat palkkiot Teatterikorkeakoulu vahvistaa uudet sivutoimista tuntiopetusta, opintojen ohjausta, opinnäytteiden

Lisätiedot

VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu

VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu VALKEAKOSKI-OPISTO Teatteri-ilmaisun koulu Pääkirja Lv. 2014-2015 VALKEAKOSKI Teatteri-ilmaisun koulu on osa Valkeakoskiopistoa. Valkeakoski-opiston ytimen muodostaa Valkeakosken kansalaisopisto, joka

Lisätiedot

Marika Koramo TAITEEN PERUSOPETUS 2008. Selvitys taiteen perusopetuksen järjestämisestä lukuvuonna 2007 2008 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN

Marika Koramo TAITEEN PERUSOPETUS 2008. Selvitys taiteen perusopetuksen järjestämisestä lukuvuonna 2007 2008 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN Marika Koramo TAITEEN PERUSOPETUS 2008 Selvitys taiteen perusopetuksen järjestämisestä lukuvuonna 2007 2008 OPETUSHALLITUS UTBILDNINGSSTYRELSEN Opetushallitus Taitto: Sirpa Ropponen ISBN 978-952-13-3976-9

Lisätiedot

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari

Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Lasten ja nuorten kulttuuriseminaari Power Park 14.4.2010 Valtakunnallinen vapaan sivistystyön kehittämisohjelma 2008 2012 Vapaan sivistystyön tarkoituksena on järjestää elinikäisen oppimisen periaatteen

Lisätiedot

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014

VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1 JOENSUUN KONSERVATORIO Vuosisuunnitelma käsitelty opettajakunnassa 18/9 2013 Toteutuksen arviointi käsitelty opettajakunnassa / 2014 VUOSISUUNNITELMA 2013 2014 1. OPISKELIJAMÄÄRÄT SYKSY Tilanne 20.9.

Lisätiedot

OPINTO-OPAS Lukuvuosi

OPINTO-OPAS Lukuvuosi Taustakuva (sävytetty): Laura Herno, 16 v Pöllö: Sanni Kapiainen, 8 v. OPINTO-OPAS Lukuvuosi 2017 2018 Tervetuloa Vantaan kuvataidekouluun! TAITEEN PERUSOPETUSTA vuodesta 1982. Lukuvuosi 2017 2018 Syyslukukausi

Lisätiedot

Kommenttipuheenvuoro Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke

Kommenttipuheenvuoro Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke Kommenttipuheenvuoro Musiikinopetuksen oppimisympäristön kehittämishanke 2008-2010 TeknoDida 5.2.2010 Eija Kauppinen Opetushallitus Eija.kauppinen@oph.fi Otteita opetussuunnitelmien perusteista 1 Oppimiskäsitys

Lisätiedot

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015

Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 NAANTALIN 4H-YHDISTYS Sivu 1 (6) Toimintasuunnitelma vuodelle 2015 Sisällysluettelo Toiminnan painopistealueet... 2 Toiminnalliset avaintavoitteet... 2 Ryhmätoiminta... 2 Nuorten kurssit ja koulutukset...

Lisätiedot

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ

OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ OPPILASTIEDOTE 2012-2013 TAITEEN PERUSOPETUKSEN LAAJAN OPPIMÄÄRÄN PÄÄTTÖTYÖ PÄÄTTÖTYÖ Keväällä 2013 Vantaan Tanssiopistossa voi suorittaa syventävien opintojen päättötyön. Päättötyön voivat suorittaa

Lisätiedot

Nykyiset oppilaat voivat ilmoittautua syyslukukaudelle suoraan opettajalle huhtikuun lopussa oppilaille jaettavilla ilmoittautumislomakkeilla.

Nykyiset oppilaat voivat ilmoittautua syyslukukaudelle suoraan opettajalle huhtikuun lopussa oppilaille jaettavilla ilmoittautumislomakkeilla. Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistys ry TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Opetustoiminta Kannatusyhdistys jatkaa edelleen Askolan kuvataidekoulun ylläpitämistä. Kuvataidekoulussa annetaan kuvataiteen perusopetusta

Lisätiedot

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA

SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA SIVISTYSPALVELUT SIVISTYSLAUTAKUNTA KÄYTTÖSUUNNITELMA 2016 Tulosyksikkö 1 -taso KEHITTÄMIS- JA HALLINTOPALVELUT Tulosyksikkö 1: Hallinto - vastuuhenkilö: talous- ja hallintopäällikkö HALLINTO TP 2014 TA+M

Lisätiedot

Työtä teatterista. Avauksia yhteistyöhön. Marja Kettunen, projektityöntekijä

Työtä teatterista. Avauksia yhteistyöhön. Marja Kettunen, projektityöntekijä Työtä teatterista Avauksia yhteistyöhön Teatteritreffit 1-3 Kolmet treffit: Iisalmi, Lapinlahti ja Kiuruvesi Annettu vinkkejä paikkakuntakohtaisista yhteistyökumppaneista työllistämisessä ja teatteritoimijoista

Lisätiedot

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t)

TAITEEN PERUSOPETUS. Kuvataidekoulu. 110300 KUVATAITEEN PERUSTEET 1 (60 t) TAITEEN PERUSOPETUS 42 Taiteen perusopetus alkaa kansalaisopistossa viikolla 36. Katso ilmoittautumisohjeet oppaan takakannesta. Taiteen perusopetuksessa opiskelevilla sisaruksilla on oikeus sisaralennukseen.

Lisätiedot

Osallisuussuunnitelma

Osallisuussuunnitelma Osallisuussuunnitelma Lastensuojelun järjestäminen ja kehittäminen Tukea suunnitelmatyöhön - työkokous Kolpeneen palvelukeskus Kerttu Vesterinen Osallisuus Osallisuus on kokemus mahdollisuudesta päättää

Lisätiedot

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt

EMO. Espoon musiikkiopisto. Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt EMO Espoon musiikkiopisto Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys ry:n säännöt 2 ESPOON MUSIIKKIOPISTON KANNATUSYHDISTYS RY:N SÄÄNNÖT 1 Yhdistyksen nimi on Espoon musiikkiopiston kannatusyhdistys Esbo

Lisätiedot